Welke template heb je het ? Of bedoel hoe ik het doe ?
Overal en nergens vind je vergelijkbare checklijstjes, ik doe het hier zo:
1) Ik gebruik de Arduino IDE die ik voorzie van het esp8266 library platform (lees
dit bij Tasmota)
2) ik haal de Tasmota software op van
GitHub
... in/bij die download krijg je ook een bak aan libraries die je 1:1 compileert naar de plek waar Arduino de libraries wil hebben (ergens folder ..../Arduino/libraries/... )
3) Soldeer 6 draadjes op het doel esp8266-device: +3.3V, GND, RX, RX, verbindt GPIO
0-pin handmatig met met massa/GND en soldeer alvast een los draadje op de RST-pin.
4a) De eerste vier (RX/TX/3.3V/GND) verbindt ik met de RS232 Converter (3.3v!!! mode) die ik in de USB van PC steek. FF wachten totdat die herkend is en onthouden op welke USB poort.
5) Start de Arduino IDE en open de Sonoff sketch, eventueel dingen zoals je eigen Wifi settings, inbrengen op bestand
my_user_config.h (en/of user_config_override.h ) dat onderdeel is van de compilatie. Na flashen is de esp8266 dan gelijk bruikbaar. Anders moet je hem later nog zien in te inleren op je eigen Wifi. Dat inleren is per situatie moeilijk, tijdrovend of lastig.
6) Proef compilatie in Arduino zodat er geen fouten zijn.
7) De aangesloten rs2342+ esp8266 device FF resetten door het losse RSYT-draadje een seconde of 2 met GND te verbinden en dan weer loshalen.
9) Uploaden via/Arduino op juiste USB-poort en juiste flash instelling DOUT/NOSpiffs (zie de Tasmota handleiding).
10) Om te controleren of de esp8266/wifi werkt: het GPIO0/draadje los halen van GND en FF resetten (zie hiervoor voornoemde stap 7)
NB1: Al het voorgaande dus terwijl de 232/usb met de bedrade esp8266 is -en blijft aangesloten op de PC.
Zelf configureer ik de Tasmota vervolgens helemaal af voordat ik de gesoldeerde draadjes verwijder etc.etc.
NB2: sommigen aarzelen in/met Arduino/copmpilatie gedoe en kunnen eventueel hun toevlucht nemen tot flashen met een tooltje van reeds gecompileerde software, Zie hiervoor
dit van Tasmota die tourwens ook de Tuya methode bespreekt..Het meest betrouwbare hier is imho dan de python-methode via "Esptool.py". Natuurlijk wel vooraf je esp[8266 in flashmode brengen (powered-up via de 3.3v rsr232, GPIO0-aan massa en FF ReSetten. De GPIO0 mag tijdens het flashen verbonden blijven met massa/GNS.
NB3: Sommige esp8266-piggyback prints - zoals die van Tuya - hebben ook een
ENable-pin die je bij het flashen moet verbinden - eventueel voor je gevolsmatige zekereheid via een 10K weerstand - met de 3.3V
Ik gebruik zel;f ook alleen maar draadjes om te flashen. Software (trucs) gebruiken en dat bijhouden, kost mij te veel tijd. FF 4 draadjes solderen en dan flashen, klaar.
[/quote]
Tevens heb ik wel interesse in een
Smart Connect afstandsbediening Is die handig te flashen met Tasmota?[quote]
Chip is (pin compatible) vervangen door de esp en je bent in business. Voor de Realtek zelf is bij mijn weten geen flash beschikbaar. Ook hier, kan je (na_)denken of dat de moeite is.
Ik zit/ben zelf alleen maar in Tasmota omdat die de grootste en meesrt afdekking heeft van espxxxx producten. Je vind op
GitHub ook overzichten die het/ertoe doen en wat he moet doen om te flashen.
NB: Ik snap natuurlijk waarom mensen "Tuyaconvert" gebruike, wat werkt op basis van een toevallige bug/fout van de Tuya OTA die (as we speak) inmiddels is afgesloten. Niet iedereen heeft de juiste werkplaats en vaardigheden om dingen te doen. Werkt het met software heb je vooral mazzel en anders moet je maar een neefje opzoeken die welvaardig is. Zo moeilijk is het nu ook weer niet om 4-5 draadjes te solderen.
[
Voor 45% gewijzigd door
PtrO op 10-11-2019 21:07
]