• DeTjuk
 • Registratie: december 2000
 • Laatst online: 16-09 22:42
Mede-auteur:
 • Playa del C.
 • Registratie: september 2010
 • Laatst online: 07:51

Playa del C.


[Project Cars 2] Ervaringen & Discussie

Op 8-2-2017 werd de announce trailer bekend gemaakt:
With 170+ cars, 60+ tracks, varying terrains and motorsports, tested and approved by world-class drivers, and featuring more iconic cars from the world’s most elite brands, Project CARS 2 is the most beautiful, authentically-crafted, and technically-advanced racing simulation game you’ve ever experienced.


Welkom bij het Project Cars 2 topic. Het spel is uitgekomen voor PC (Steam), Xbox One en PS4 op 22 september 2017. Er is ook een topic voor het online gedeelte van het spel: Project Cars 2 Online racing. Daarnaast is er een Steam-groep voor de PC-spelers: Steam-groep: PC2-GoT. Voor de PC wordt er gebruik gemaakt van een dedicated server.

Dat de opvolger er ging komen wisten we al sinds 22-06-2015, zes weken na het uitbrengen van deel 1. Dit gebeurde op een moment dat Project Cars nog veel bugs kende. Deze vroege aankondiging kon rekenen op veel kritiek vanuit de community. SMS haalde voor deel 1 geld bij elkaar door middel van crowdfunding, maar leverde een spel af wat veel bugs kende. Door de vroege aankondiging van een deel 2 werd gedacht dat er niet meer aan het eerste deel gewerkt zou worden. Dit bleek niet helemaal terecht te zijn. Meerdere DLC en updates zijn alsnog uitgekomen, met als laatste DLC de Pagani Nürburgring Combined Track Expansion. Een aantal bugs zijn dus wel geplet, maar lang niet alle, waaronder ook gamebrekende bugs.

ProracingDeze term wordt al sinds het begin voor de promotie van Project Cars 2 gebruikt. Het spel belooft groter en beter te worden, zoals het goede marketing betaamt. Meer auto merken (Porsche!), meer banen (rally-achtige ondergrond) en meer variatie in spelopties. Er komt prominente aandacht voor esport, een onderdeel dat steeds meer in de spotlight komt te staan van de (traditionele)media. Daarnaast zal een verbetering in het dynamische weerbeeld opgenomen zijn in de game.

Voor dit tweede deel wordt hetzelfde ontwikkeltraject gevolgd als bij deel 1 van toepassing was. Via hun eigen crowdfunding portaal World of Mass Development kun je geld doneren voor de ontwikkeling van het spel. Via het forum kunnen de deelnemers hun bijdrage leveren aan het spel. Professionele coureurs geven ook deze keer weer acte de presence om hun ervaring qua handling in het spel te verwerken. Registratie op het PC2 forum lijkt nu niet (meer) te kunnen.

The Voice Over in de game wordt door niemand anders dan Ben Collins ingesproken, beter bekend als The Stig (bron: https://twitter.com/StephenBaysted). Naast Collins werkt nog een coureur mee aan de game, namelijk Nicolas Hamilton (Half-broer van de bekende F1 coureur Lewis Hamilton). Iets minder bekend misschien, maar het volgende rijtje coureurs levert ook hun input: GT coureur René Rast, Formule Drift kampioen Vaughn Gittin Jr, GM fabrieksrijder en Le Mans winnaar Tommy Milner, iRacing kampioen Mitchell De Jong en RX Lite kampioen Oliver Eriksson.
Nieuws en links
Inhoud van de game
Afbeeldingen en video's


Links


Project Cars website
Project Cars twitter account
Esports site van Project Cars
Officiele forum Project Cars 2
Forum PC2 @ GTplanet
GoT PC2 Online racing
Post van Tjeerd84 in dit topic over racetechnieken

Reviews


Auto's


Alle auto's vind je hier terug met kekke plaatjes erbij: https://www.projectcarsgame.com/the-cars.html

With 180 cars carefully curated from the world’s most elite brands in order to reflect the 9 disciplines of motorsport and 29 motorsport series in-game, Project CARS 2 has you covered, no matter what gets your adrenaline racing. Each car in-game has been selected to represent a moment in time, an era of racing, and the sense of motorsport captured in all its heroic beauty.

Each car has been faithfully built to exacting standards, with architecture that has been approved by each and every automaker, and handling that has been tested and approved by half-a-dozen real-world drivers. Project CARS 2 is the vivid expression of racing, and that authenticity begins with the very soul of motorsport—the cars


Hier wordt een actuele lijst met auto's en aanvullende informatie bijgehouden


Circuits


Jaaaa, ook ovals in dit deel! Daarnaast kent Project Cars 2 een diversiteit aan race ondergrond. Naast racen op asfalt kun je los gaan op zand, gravel, modder, ijs en sneeuw als ondergrond. Dit is dan te combineren met een dag- en nachtcyclus of tijdstip aangevuld met vaste of wisselende weersomstandigheden.

Officiële track lijst.
Meer details over de tracks.

Drones
Alle circuits zijn met behulp van drones in kaart gebracht om op die manier een zo goed mogelijke afspiegeling van een circuit te krijgen. Daarnaast zijn (als het goed is) alle banen met lasers gescand, zodat alle hoogteverschillen zo goed mogelijk kloppen met de werkelijkheid.
Ook onder Live Track 3.0 wordt verstaan dat vuiligheid die op de baan terecht komt als je er vanaf bent gegaan effect heeft op de grip van dat stukje baan. Andersom geldt dit ook, naarmate de er meer rubber wordt achtergelaten, zal er meer grip ontstaan.

Features


Dynamisch weer en dynamische seizoenen. De optie om het te laten miezeren of juist met bakken uit de hemel te laten komen, kenden we al. Voor deel 2 worden de mogelijkheden van weersinvloeden nog uitgebreider, door SMS Live Track 3.0 gedoopt. Circuits die eerst een droog wegdek hebben, veranderen langzaam naar een met sneeuw bedekte uitdaging. Ook de omgeving en de auto's zelf veranderen mee. Dit nabootsen van weersveranderingen en de optie om op elk moment van het jaar (datum en tijd) op een circuit te rijden, zorgt voor een nog intensere racebeleving. Elk circuit kan worden gecombineerd met elke weersoptie.
Ook zullen plassen die door een regenbui ontstaan zijn gedurende een race langzaam verdwijnen, zoals dat in een echte race ook gebeurd bij blijvend droog weer. Daarnaast hebben auto's duidelijk last van grotere plassen met water.

Game modes


Online
SMS heeft een matchmaking systeem ontwikkeld waarbij er gekeken wordt naar iemand zijn talent/ervaring en rijgedrag die op basis van online wedstrijden wordt opgebouwd. Er is een rating die stijgt als je hoog eindigt in een race en een tweede rating die aangeeft hoe veilig je rijdt.
Iets wat iRacing (pc only) al jaren heeft. Hierdoor zou je dus moeten worden ingedeeld met gelijkwaardige en gelijkgestemde racers. Er zijn verschillende lobby's te vinden en te maken.
Tweakers heeft een dedicated server lopen (Project Cars 2 Online racing)
Ook de Live Broadcast functie biedt mooie mogelijkheden voor het live uitzenden van wedstrijden. Of we in de toekomst een Project Cars 2 wedstrijd live gaan streamen in plaats van een echte Formule 1 wedstrijd te aanschouwen zal nog wel even op zich laten wachten, maar dat deze ontwikkeling er is, komt de populariteit voor de simracer alleen maar ten goede.

Leagues
Misschien wel het mooiste nieuws voor iedereen die zich bezig houdt met het organiseren van online race leagues. Project Cars 2 neemt al het werk uit handen. Dat betekent dat de puntentelling automatisch wordt bijgehouden door het spel in de league die je zelf kan opzetten. Als dit goed is uitgevoerd, dan is dat een mega pluspunt voor de mensen die graag in competitieverband willen racen.
Op dit moment zit deze modus nog niet in het spel, maar SMS heeft beloofd dit spoedig toe te voegen.

Olav Mol mode
Het liefst willen we de hele wereld mee laten genieten van onze geweldige inhaalacties en snelle rondes die we doen. Streamen via youtube en twitch is dan ook een populaire bezigheid.
SMS komt ons daarin nog wat meer tegemoet. Het gaat mogelijk zijn om als director te joinen in een game en daar dus live verslag van te doen. De director bepaalt dan welke camerabeelden worden getoond aan de kijkers. Verder heeft hij de keuze om allerlei extra informatie te tonen (overlays) die het aantrekkelijk moeten maken om te blijven kijken. Eigenlijk de info die je bij het bekijken van een echte F1 of MotoGP wedstrijd ook ziet. Ook dat is een erg toffe en unieke optie voor een (console) spel. En of het nog niet genoeg is, is er ook nog de Olav Mol optie. Ja, je kunt nog iemand toe laten treden tot de game om LIVE commentaar te geven. "Johee, johoo!"

Online Championships
Van de officiele site: Online Championships is a brand-new game mode within Project CARS 2 that comes highly requested by popular demand from you - the fans, the drivers, the teams, and the league organisers.
It allows players to create a league-format championship consisting of sequential rounds - each with individually-set sessions, format, duration, conditions, and location. Once the schedule is set, the competing drivers can then be invited, teams and cars can be assigned, and everyone can prepare for the first round.
After each session, the results and driver/team standings are then sent to all so you can keep track of the championship progress at any time, and even export its status outside of the game*. (*=PC only)
Additionally, as your Online Championship progresses, the Admin can adjust the schedule or change locations of upcoming rounds, as well as apply penalties for any issues that were only found post-round.


12K, 1080p 60fps
Op de PC kan de game, met de juiste hardware in een 12K resolutie worden gespeeld. Idee daarbij is het spel te spelen met 3 monitoren en hardware die dus drie keer een 4K resolutie tevoorschijn kunnnen toveren. Een triple monitor opstelling wordt voor de PC ondersteund.
Voor de xbox one en de PS4 zal de game draaien op 1080p met 60fps.

Virtual Reality
VR behoort tot de mogelijkheden voor PC eigenaren. Niet in een bepaalde modus, zoals bij GT Sport, maar gewoon in alle onderdelen van de game. Daarnaast is er geen VR set uitgesloten of exclusief. De benodigde informatie zal aan iedere VR brillen maker ter beschikking worden gesteld, aldus SMS.
De console liefhebbers, moeten hopen op toekomstige implementatie van deze techniek. In dit interview zegt Andy Tudor, de creative Director van SMS, het volgende daarover:

What can you tell us about the PlayStation VR features?
With PSVR we can't confirm that it's definitely coming, but our team are hard at work on it. The reason I can't confirm that it's definitely going to come out is because there's a lot of work required to get the game running to our standards. Because of the two screens that you need, because of the frame rate that you need to keep up in order for the whole experience to be comfortable, and because of all the stuff we're throwing into the game: a large numbers of competitors on the screen at the same time, all the weather features, the Live Track stuff that changes things dynamically, all of that adds great gameplay. So therefore there's a fine balance between what is visually acceptable and what is actually detrimental to gameplay, so we need to investigate it a little more, to make sure there's no compromise on either end – either in visuals or gameplay. I'm sure there will have to be some sort of compromise, but the team are investigating where that line is drawn in the sand; where that balance is, and that'll give a determination of where we proceed with PSVR, basically.

Pitstops
Je kunt zelfstandig de pits door rijden op zoek naar je pitcrew, dit gaat niet meer automatisch / on rails. Dit betekent ook dat je op de juiste plek en het juiste moment moet stoppen. Doe je dit niet dan zal je pitcrew meer tijd kwijt zijn door je eerst op de goede plek te moeten manoeuvreren, alvorens ze aan je bandenwissel, reparaties of bijtanken te kunnen beginnen. Mocht je dit niets lijken dan is er een optie om het toch automatisch te laten afhandelen. Je kunt dan kijken naar een 'fully animated' pitstop.
Verder is er een optie om na een race een 'cooldown lap' te rijden, waarna je de dus na de finish nog een rondje rustig naar de pits terug rijdt.

Multi-class
Het wordt mogelijk om met vier verschillende klasses in een (endurance) race te gaan rijden! Je kunt kiezen uit 29 verschillende soorten klasses.

Formatie- en overwinningsronde
In deel 2 komt officiële ondersteuning voor een formatieronde. Hou je niet je positie, dan krijg je daarvoor een penalty.

Penalties
Het penalty idee uit Prjocet Cars 1 is op de schop gegaan en die vervelende 5 seconden slow down penalties zijn verleden tijd. Daarvoor in de plaats komen waarschuwingen, tijd en drive-through penalties en de straf dat je een positie moet teruggeven en als ultieme straf de diskwalificatie.

UDP ondersteuning
Third party ontwikkelaars krijgen weer toegang tot informatie die via UDP kan worden uitgelezen. Vooral goed nieuws voor de console spelers. Op die manier kunnen er apps en desktop software ontwikkelt worden voor die doelgroep. Normaal gesproken zijn dit soort functionaliteiten voorbehouden aan de PC-gamers.
Met deze opties kun je allerlei (extra) informatie weergeven op je telefoon, tablet of laptop.

Platform, prijs, uitgever, ontwikkelaar


Platform: PC, Xbox One, PS4, SteamOS
Prijzen: PC/Steam en consoles: rond 50 euro
Ontwikkelaar: Slightly Mad Studios
Uitgever: Bandai Namco Games

Systeem vereisten


Minimum
Processor – 3.5 GHz Intel Core i5 3450, 4.0 GHz AMD FX-8350
Video – DirectX 11, nVidia GTX 680 of beter
Geheugen – 8 Gb RAM
Besturingssysteem – Windows 10
Netwerk – Constante internetverbinding
Software – Steam


Aanbevolen
Processor – Intel Core i7 6700K
Video – DirectX 11, nVidia GTX 1080 of AMD Radeon RX480
Geheugen – 16 Gb RAM
Besturingssysteem – Windows 10
Netwerk – Constante internetverbinding
Software – Steam

Terug naar Inhoudsopgave


Wensenlijst

[Voor 162% gewijzigd door Playa del C. op 20-10-2017 09:59]

[PSN: DeTjuK]


 • Kronos1979
 • Registratie: december 2007
 • Laatst online: 13:39
Als extra feature zijn volgens mij ook dynamische seizoenen bevestigd. Dat zou ook een aantal van de teaser screenshots verklaren. Dus dat de baan ook echt een heel stuk kouder is in de winter maar dat de omgeving er dan ook koud en winterachtig uit gaat zien.

Mocht je in een race door verschillende seizoenen heen kunnen rijden (niet echt realistisch, maar daarentegen is een 24 uur race in een uurtje rijden dat ook niet) lijkt me dat toch echt wel een leuke ervaring. In de winter proberen je banden warm te krijgen en in de zomer oppassen dat ze niet in een half rondje op zijn.

PSN RobinNova


 • Rossi46
 • Registratie: april 2003
 • Laatst online: 15-09 22:18
Zit een kleine typo in de OP. Moet Ferrari 288 GTO i.p.v. 299 GTO :)

iRacing Profiel XBL: Ross1fum1 PSN: Rossifum1


 • DeTjuk
 • Registratie: december 2000
 • Laatst online: 16-09 22:42
Rossi46 schreef op woensdag 8 februari 2017 @ 11:15:
Zit een kleine typo in de OP. Moet Ferrari 288 GTO i.p.v. 299 GTO :)
Jij bedoelt deze Ferrari?

Ferrari 2xx GTO

[PSN: DeTjuK]


 • DeTjuk
 • Registratie: december 2000
 • Laatst online: 16-09 22:42


Vandaag zien we op de website bovenstaand plaatje.

Een achtergrond die sterk doet denken aan het verschijnsel noorderlicht en de tekst: PLEASE CHECK BACK LATER WHEN THE ULTIMATE DRIVER JOURNEY RETURNS.

De aanwezige links verwijzen naar de verschillende sociale media waarop men actief is. De overige links verwijzen naar deel1, de Esport website en de webwinkel voor Project Cars merchandise.

Informatie over deel 2 is niet te vinden...

Enter: Tease me - Chaka Demus


De aankondigingstrailer is vandaag LIVE gegaan op de website, zie de openingspost.

Op onderstaande video zien we hoe SMS bezig is om een zo echt mogelijke rijervaring te creëren.


De beelden die we zien zijn echte beelden afgewisseld met in game beelden.
Een aantal dingen valt hierbij op.

De ijsvlakte heet in game Mercedes Ice Training Track en is vermoedelijk gesitueerd in Zweden.
Daarnaast kunnen we twee keer de HUD vanuit "in car" aanschouwen.
We zien daarop het volgende (aanvullingen/suggesties welkom):

Linksboven:
 • Het aantal gereden ronden en het aantal totale raceronden.
 • De positie in de race (1) - naam van de speler (PLA) - en in het blauw RC1 (wat zou dat zijn?) en als laatste op die regel (nogmaals?) de ronde waarin gereden wordt.
Middenin links:
 • Ronde tijd in huidige ronde
 • Snelste ronde
 • Tijd in ronde 2 (verschil ten opzichte van ronde 1)
 • Tijd in ronde 1
Linksonder:

Hier komen we weer 1 RC1 1 player tegen
Hoe dat precies gezien moet worden, geen idee.

In het midden van het plaatje onderin zien we de snelheidsmeter, toerenteller en een digitaal schermpje met nogmaals de gereden snelheid, de temperatuur buiten (-8 graden!) en het tijdstip (22:06 uur).

Rechtsonder:

Weer een aantal tellers met inzage in temperatuur koelvloeistof en olie.
De vier groene dingetjes lijken op schokdempers, gevolgd door de temperatuur van de remschijven.
Ook de bandendruk (en vermoedelijk de mate van slijtage) kunnen we aflezen. Het groene autootje geeft de schade weer? En daarnaast nog een grote teller met hoeveelheid benzine, toerenteller, olietemperatuur, gereden snelheid en een ABS lampje. Hier lijkt nog meer ruimte te zijn voor andere iconen. Daaromheen zit in bogen nog variabele meters voor vermoedelijk toeren en andere zaken.

[Voor 68% gewijzigd door DeTjuk op 08-02-2017 21:13]

[PSN: DeTjuK]


 • Henkus
 • Registratie: november 2001
 • Laatst online: 05:32
Heel lang geleden geïnvesteerd in de game. Het spel verkeert nog steeds in beta, maar begint nu heel goed speelbaar te worden.

https://s19.postimg.org/3nm7vs3hv/Image1.jpg

[Voor 98% gewijzigd door Henkus op 08-02-2017 20:23]

Mijn rig : https://gathering.tweakers.net/forum/list_messages/1864567


 • ravw
 • Registratie: augustus 2000
 • Laatst online: 08:34
voor zo ver ik het ziet weer erg weinig muscle cars ( VS )
wat ik wel jammer vind .. de oude GT classes op Bathurst ( jaren 70 bakken )

maar ik kijk er wel naar uit om dit deel te gaan spelen ;-)

[Voor 18% gewijzigd door ravw op 08-02-2017 16:28]

Systeem: Ryzen 9 3900X,RTX 2070 ,32GBVeng,Asro X570 PHANTOM GAMING 4 , Windows 10 Pro 64bits


 • Ontzettende_Jan
 • Registratie: maart 2009
 • Laatst online: 30-01 17:12
Daytona op 0:50 in de trailert. Awesome met die dag/nacht transities.

Late 2017 is later dan ik verwacht had.

[Voor 26% gewijzigd door Ontzettende_Jan op 08-02-2017 16:26]

PSN: janduin68


 • DeTjuk
 • Registratie: december 2000
 • Laatst online: 16-09 22:42


En de bewegende beelde in game van de HUD en aanverwante.

[PSN: DeTjuK]


 • DeTjuk
 • Registratie: december 2000
 • Laatst online: 16-09 22:42
Ontzettende_Jan schreef op woensdag 8 februari 2017 @ 16:24:
Daytona op 0:50 in de trailert. Awesome met die dag/nacht transities.

Late 2017 is later dan ik verwacht had.


Ja, dat had ik ook niet verwacht. Maar goed beter een gehaalde datum dan een datum die toch nog weer wordt uitgesteld, alhoewel LATE 2017 natuurlijk erg rekbaar is... Met als uiterste optie 31-12-2017 :+

Toch zou ik als SMS proberen voor GT Sport het spel op de markt te brengen.

[Voor 19% gewijzigd door DeTjuk op 09-02-2017 17:16]

[PSN: DeTjuK]


 • Henkus
 • Registratie: november 2001
 • Laatst online: 05:32
Ian Bell, CEO van Slightly Mad Studios, maakte bekend dat de game rond september zal uitkomen.

Mijn rig : https://gathering.tweakers.net/forum/list_messages/1864567


 • DeTjuk
 • Registratie: december 2000
 • Laatst online: 16-09 22:42
Henkus schreef op woensdag 8 februari 2017 @ 16:09:
Heel lang geleden geïnvesteerd in de game. Het spel verkeert nog steeds in beta, maar begint nu heel goed speelbaar te worden.

[afbeelding]
Nice :) Weet je ook hoeverre jouw versie verschilt van de versie die nu in de previews op diverse sites naar voren komt? Daar wordt gesproken over (pre) alpha versies.

[Voor 5% gewijzigd door DeTjuk op 08-02-2017 22:12]

[PSN: DeTjuK]


 • Henkus
 • Registratie: november 2001
 • Laatst online: 05:32
DeTjuk schreef op woensdag 8 februari 2017 @ 21:15:
[...]


Nice :) Weet je ook hoeverre jouw versie verschilt van de versie die nu in de previews op diverse sites naar voren komt? Daar wordt gesproken over (pre) alpha versies.
Ik weet niet welke build zij daar te spelen hebben gekregen. Ik weet alleen dat tot aan eergisteren het project nog de codenaam "Phoenix" had en na de officiele aankondiging heet het PCARS2

De versie die ik heb word een paar per week ge-update naar de meest recente versie.

Mijn rig : https://gathering.tweakers.net/forum/list_messages/1864567


 • DeTjuk
 • Registratie: december 2000
 • Laatst online: 16-09 22:42
De officiele website heeft meer info over deeltje 2.

http://www.projectcarsgame.com/esports.html
http://www.projectcarsgame.com/onlinechampionships.html
http://www.projectcarsgame.com/info.html

Damn die director en broadcast mode zijn wel erg tof hoor.

Als dit complete pakket goed is uitgewerkt, dan wordt dit echt wel de nr 1 simracer (voor consoles). Dat er eindelijk een game is die dit in zich heeft (gezien vanuit console oogpunt, want iRacing) is al lovenswaardig te noemen. De competitie gaat daar nog wel even over doen. En van GT Sport verwacht ik niet dit te hebben, tenzij ze weer.... gaan....uitstellen.... 8)7

En het lijkt erop dat online gaan in een publieke lobby ook een stuk interessanter gaat worden door het enhanced Elo-based rating system.

Op basis van drie factoren wordt er een score aan je raceprofiel (Competitive Racing License) toegekend:

1: SENIORITY
The more you play, the more your Seniority increases. At a glance you'll be able to see which drivers are new to the game, and which are veterans.

2: RACECRAFT
Your conduct out on the track is known as your Racecraft. The more professional you are, the more it will increase. Break the rules however and it will decrease. Use this to see who can be trusted out on the tarmac, and who is there just to cause grief for others.

3: SUCCESS
The more you win, the more your Success is affected. We take into account the length of the race, the number of other drivers, and their own competitiveness too. So beat players of a higher skill level and it'll increase a lot, lose against players of lower skill than your own and it'll decrease.

[Voor 78% gewijzigd door DeTjuk op 09-02-2017 15:56]

[PSN: DeTjuK]


 • DeTjuk
 • Registratie: december 2000
 • Laatst online: 16-09 22:42
Project Cars 2 is te preordenen via de Engelse Amazon website.

Het spel is voor £54.99 te koop voor de consoles en voor £44.99 op de PC.

[PSN: DeTjuK]


 • DeTjuk
 • Registratie: december 2000
 • Laatst online: 16-09 22:42
Een van de marketingstrategien die je kunt volgen is iedere keer een klein beetje van de sluier oplichten, zodat je in het 'nieuws' blijft. De jongens en meisjes van SMS weten dat aardig te doen.

Vandaag wordt er op de officiële pagina uitleg gegeven waarom wij zitten te wachten op het 1000PK sterke monster de Nissan GTP ZX-Turbo.

Eerder verscheen al een uitgebreid verhaal over een nieuw circuit dat in Project Cars gaat zitten, namelijk het roemruchte Fuji Speedway. Voor de historie/feiten liefhebbers zeker de moeite waard om te bekijken. Ook de plaatjesliefhebber komt aan zijn trekken. :P

[PSN: DeTjuK]


 • DeTjuk
 • Registratie: december 2000
 • Laatst online: 16-09 22:42


Damn, die vorming van de plassen en de spray ziet er wel erg vet uit zeg! _/-\o_

Er zullen diverse Nissan Skyline (GT-R) varianten in de game aanwezig zijn. Inclusief de oldskool klassiekers, maar ook de 2017 GT-R Nismo :9~ bron

[Voor 50% gewijzigd door DeTjuk op 29-03-2017 09:03]

[PSN: DeTjuK]


 • The Outlaw
 • Registratie: mei 2013
 • Niet online
Zojuist heeft men de E3 trailer vrijgegeven van Project CARS 2, die ook meteen de releasedatum van de game bekendmaakt. De trailer laat de prachtige circuits zien waar je straks het nodige rubber op zal gaan verbranden. Ook de weerseffecten zien er fenomenaal uit en hiermee toont Project CARS 2 een echte race-sim te zijn.

De game zelf komt uit op 22 september later dit jaar, voor de PlayStation 4, Xbox One en PC. We weten nog niet precies in hoeverre de PS4 Pro versie geoptimaliseerd is, maar dit zal hoogstwaarschijnlijk een grafische parel gaan worden.

Nederlandse PS4/PS5 clan / 30+


 • bvk
 • Registratie: maart 2002
 • Laatst online: 13:37

bvk

Het gaat nooit snel genoeg!

Ik heb het net weer eens opgestart nadat ik de laatste tijd een hoop updates voorbij heb zien komen op Steam. Ze zijn aardig bezig nu, het begint IMHO "af" te raken alhoewel er uiteraard nog bugs inzitten.

En welk spel heeft dat niet...

Maar even een rondje Le Mans doen met een Audi R18 was weer een feest, dat geluid alleen al :)

Specs https://www.gatheringofkoks.nl


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Bl0cKeR
 • Registratie: oktober 2001
 • Laatst online: 09:26

Bl0cKeR

titel

Ik heb het racen ook weer opgepakt na een paar jaar, stuurtje gekocht en lekker paar rondjes tuffen. Mijn voorkeur ligt toch bij Assetto Corsa, PC voelt zelfs met alles uit nogal arcade aan. Hoop dat dat in deel 2 straks beter gaat zijn!

sigh


 • Tazzy
 • Registratie: september 2001
 • Laatst online: 15-09 21:01
Gister de pre-order van Pcars 2 deluxe gekocht op steam, the suspense...

 • KevinSetz
 • Registratie: augustus 2014
 • Laatst online: 16-09 15:52
Als ik hem pre order heb ik dan kom toegang tot de beta?

Youtube Channel Setz Gaming


 • bvk
 • Registratie: maart 2002
 • Laatst online: 13:37

bvk

Het gaat nooit snel genoeg!

KevinSetz schreef op woensdag 28 juni 2017 @ 13:13:
Als ik hem pre order heb ik dan kom toegang tot de beta?
Nee, dan krijg je alleen de voordelen van de pre-order: korting op de uiteindelijke prijs en een Japanese carpack.

Toegang tot de huidige status van het spel is alleen voor de "backers" die in het spel geïnvesteerd hebben destijds. Zoals mijn persoontje dus.... ;)

Specs https://www.gatheringofkoks.nl


 • KevinSetz
 • Registratie: augustus 2014
 • Laatst online: 16-09 15:52
verdemme moet ik nog wachten dus :(
wou weten of het goed aanvoelde vergeleken met rfactor2

Youtube Channel Setz Gaming


Acties:
 • +1Henk 'm!

 • Kw4kje
 • Registratie: februari 2010
 • Nu online
Vandaag aardig wat uurtjes vermaakt met PC2. Mooi om de vordering te zien.

Heerlijk racen op Long Beach met de Indy Car.Kan niet wachten op de release :)

[Voor 10% gewijzigd door Kw4kje op 13-07-2017 00:57]


 • Nickrsd
 • Registratie: april 2009
 • Laatst online: 13:11

Nickrsd

Psn: rsdnik ; Uplay: jagerNL

Ik ben ook zwaar geïnteresseerd in deze game. Deel 1 ook gespeeld, alleen toch terug naar iracing gestapt vanwege het online racen hiervan.. hopelijk is het online gebeuren van deze game beter nu. Ziet er wel erg mooi uit.. wauw

Psn: rsdnik ; Uplay: jagerNL


 • Riqy
 • Registratie: juni 2004
 • Laatst online: 09:50
Ik twijfel nog of ik het spel voor de PC of XBOX One (X) zal gaan halen... Is er iets bevestigd over 4k/HDR upgrade voor deze game voor de XBOX One X?

En wat zou jullie advies zijn hierin?

PC is een 7700K met 16GB ram, 2x970 in SLI en een 34 inch Ultrawide scherm (3440 x 1440)

My iRacing
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the back of the car.
Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you.


 • KevinSetz
 • Registratie: augustus 2014
 • Laatst online: 16-09 15:52
pc kun je wel mods installeren en auto's painten :)

Youtube Channel Setz Gaming


 • JohnnyV
 • Registratie: april 2010
 • Laatst online: 21-08 11:55
KevinSetz schreef op donderdag 13 juli 2017 @ 13:33:
pc kun je wel mods installeren en auto's painten :)
Er komen geen mods zoals we die kennen van bijvoorbeeld Assetto Corsa, voor zover ik weet.
Eigenlijk hetzelfde zoals in deel 1.

 • KevinSetz
 • Registratie: augustus 2014
 • Laatst online: 16-09 15:52
johnnyverhoeff schreef op donderdag 13 juli 2017 @ 14:00:
[...]


Er komen geen mods zoals we die kennen van bijvoorbeeld Assetto Corsa, voor zover ik weet.
Eigenlijk hetzelfde zoals in deel 1.
je hebt simhub die alles uitleest van pc1 zo kun je wel zelf dingen maken dat zal nooit gaan werken op xbox net zoals gebruik maken van CrewChief

Youtube Channel Setz Gaming


 • JohnnyV
 • Registratie: april 2010
 • Laatst online: 21-08 11:55
KevinSetz schreef op donderdag 13 juli 2017 @ 14:16:
[...]


je hebt simhub die alles uitleest van pc1 zo kun je wel zelf dingen maken dat zal nooit gaan werken op xbox net zoals gebruik maken van CrewChief
Ja dat klopt maar dat bedoel ik niet met mods, die app leest via shared memory of UDP data uit.
Mods bedoel ik in game apps of eigen banen en autos zoals in rFactor2 en AC mogelijk is.
Die functionaliteit komt niet in pCARS 2.

 • KevinSetz
 • Registratie: augustus 2014
 • Laatst online: 16-09 15:52
Nee klopt maar dan nog kun je meer met de pc versie :)

Youtube Channel Setz Gaming


 • Riqy
 • Registratie: juni 2004
 • Laatst online: 09:50
Bij nader inzien ga ik em toch maar voor de PC halen, heb mijn 34 inch ultrawide niet voor niks :)

My iRacing
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the back of the car.
Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you.


 • Ithric
 • Registratie: mei 2013
 • Laatst online: 14-09 19:41
Ik twijfel om PC2 ook te pre-orderen, is er weer animo om een community van Tweakers op de PC te maken?
Momenteel speel ik amper race games, maar PC1 was het altijd wel gezellig en leuk racen.

Zijn er al veel mensen die PC1 speelde die PC2 kopen?

iRacing Profiel


 • Riqy
 • Registratie: juni 2004
 • Laatst online: 09:50
Ik denk dat ik em wel ga aanschaffen, ben er wel voor om weer community races te gaan doen. Doe nu wel mee met Assetto Corsa, maar ik heb het gevoel dat dat voor mij net iets te hoog gegrepen is. Geen idee hoe het niveau van het spel wordt in PC2

My iRacing
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the back of the car.
Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you.


 • M!chel
 • Registratie: december 2006
 • Niet online
Ik heb wel geleerd van deel 1. Deel 2 komt hier niet zomaar in huis.
Deel 1 werd met elke update wel een stukje slechter, er werden bugs gefixt maar er kwamen even hard weer nieuwe bugs bij.
Buiten dat werden wagens steeds aangepast in rijgedrag en snelheid, er werden dingen belooft die uiteindelijk nooit waargemaakt werden.
Deel 1 was leuk en vooral mooi, veel gespeeld ook (500+ uur) maar deel 2.....ik wacht even af wat het gaat doen! ;)

 • Riqy
 • Registratie: juni 2004
 • Laatst online: 09:50
Ik ga in eerste instantie ook wel de reviews en reacties afwachten, voordat ik em ga aanschaffen...

My iRacing
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the back of the car.
Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you.


 • Readdy
 • Registratie: december 2013
 • Laatst online: 16-09 12:33
Ithric schreef op maandag 24 juli 2017 @ 13:47:
Ik twijfel om PC2 ook te pre-orderen, is er weer animo om een community van Tweakers op de PC te maken?
Momenteel speel ik amper race games, maar PC1 was het altijd wel gezellig en leuk racen.

Zijn er al veel mensen die PC1 speelde die PC2 kopen?
Ik heb PC2 al gepre-orderd. Ik ben wel benieuwd naar één ding. Mocht er een leuke klapper zijn, is er dan ook een safetycar?

 • Ithric
 • Registratie: mei 2013
 • Laatst online: 14-09 19:41
Readdy schreef op maandag 24 juli 2017 @ 15:41:
[...]

Ik heb PC2 al gepre-orderd. Ik ben wel benieuwd naar één ding. Mocht er een leuke klapper zijn, is er dan ook een safetycar?
In PC1 niet in iedergeval, nooit gezien daar.

iRacing Profiel


 • Davidson
 • Registratie: augustus 2010
 • Laatst online: 12:17

Davidson

Porsche fan

Ik kijk ook wel uit naar het vervolg, maar met de ervaringen van deel 1 ben ik wat meer afwachtend geworden en kijk ik maar eerst aan wat de reviews zijn :)

Desktop config | YouTube kanaal


 • merlin1201
 • Registratie: juni 2011
 • Nu online
Wel vreemd dat er voor de ps4(pro)nog geen resolutie bekend is waarin je pc2 kan spelen.
Het zou wel tegenvallen als deze op 1080p blijft staan want 4k@60fps is nog niet toegezegd volgens mijn

4800 Wp 10x ZO 6x NW https://pvoutput.org/intraday.jsp?id=74451&sid=66030


 • Rossi46
 • Registratie: april 2003
 • Laatst online: 15-09 22:18
KevinSetz schreef op donderdag 13 juli 2017 @ 14:16:
[...]


je hebt simhub die alles uitleest van pc1 zo kun je wel zelf dingen maken dat zal nooit gaan werken op xbox net zoals gebruik maken van CrewChief
CrewChief werk in PC1 wel degelijk op de Xbox :Y

iRacing Profiel XBL: Ross1fum1 PSN: Rossifum1


 • Jiltjes
 • Registratie: september 2013
 • Laatst online: 11-09-2019

Jiltjes

Boeh! Schrok je?

Preview Project CARS 2:

We hebben de gelegenheid gekregen om een preview te doen met Project Cars 2, wat we graag met Tweakers willen delen.

Laten we beginnen met de conclusie: Is het al 22 september?

Project Cars 2 belooft een goede race simulator te worden. Hij is laagdrempeliger dan bijvoorbeeld Assetto Corsa of rFactor2, maar geavanceerder dan Gran Turismo Sport.De physics zijn goed in vergelijk met het vorige deel en graphisch lijkt een en ander iets zwaarder te zijn dan het eerste deel, maar niet veel.
Nieuwsgierig geworden naar deze bevindingen? Klik op lees verder en zie de preview video (in 3 delen gehakt), waar we live opgenomen voor jullie ruim een uur aan de slag zijn gegaan.Op de achtergrond is Mark nog bezig met de nodige bevindingen, welke hij zal aanvullen via het forum.


Preview

Voor de gelegenheid maakten we gebruik van het account van Mark, welke early access had in de game. De versie die wij hadden was build 801. Het betreft een Work in Progress versie. Zo bleek al snel want een aantal zaken die niet klopten in de versie 801 (regen op de auto ruit), waren in versie 805 (1,5 GB) al gepatched. Dezelfde week kwam versie 810 alweer uit, dus de ontwikkeling is nog in volle gang.In onderstaande video's hebben we een eerste sessie met Project Cars 2 voor jullie "live opgenomen". We hebben hem in drieen gehakt, want het is goed voor iets meer dan een uur aan kijk en luister plezier. Tevens staan er een aantal gameplay video's bij die we voor jullie gemaakt hebben. Hope you enjoy! De tekst hieronder is een korte samenvatting van onze eerste bevindingen. De rest gewoon zelf bekijken!

Belangrijkste vraag

De belangrijkste vragen die we hadden waren simpel, maar belangrijk:- Is de handling en physics van Project Cars 2 beter dan de voorgaande titel?- De benodigde PC specs zijn imponerend, draait hij nog op mijn "oude" computer (irrelevant voor console gebruikers)?
Vraag 1:Volmondig kunnen we hierop antwoorden "JA"!!Het banden model (met deformatie) is goed. De grens van de auto's liggen ver weg, maar eenmaal op de grens voelt het vertrouwd, zoals de betere simulatoren dat ook laten aan voelen en reageren. De FFB is goed.
Vraag 2:Project Cars 2 draait op nagenoeg dezelfde specs als zijn voorganger. Hier en daar zijn wat zwaardere grafische stukken tussen, maar het is niet meteen nodig om je oude PC op de schroothoop te gooien en een nieuwe te moeten kopen. De GTX960 is niet onder de 60 fps geweest, behalve in replay.


Is PJC2 een volledig nieuwe game?

Nee, wij zijn van mening van niet. Project Cars lijkt een op vele punten verbeterde versie van Project Cars 1. De content is aangevuld maar verder hetzelfde. De verbetering is echter zo goed, dat het wel aanvoelt alsof je een volledig nieuwe game speelt. Ook in de GUI zijn de nodige verbeteringen op te merken die een frisse nieuwe start geven.

Wat kan er nog beter?

Eerst gezegd hebbende, wij speelden een WIP versie, wat betekent dat hetgeen ons is opgevallen bij de het eind product misschien al verholpen zijn.Een aantal van de geluiden van de auto's waren opzich wel lekker, maar niet realistisch, opzwepend of goed genoeg. Hoeplijk veraranderd dit nog, want dit doet wel wat met de beleving.


Wat zit er aan te komen?

Mark heeft de nodige zaken in het online gedeelte onderzocht en gaf aan dat de mogelijkheden voor instellen daarin bijna oneindig zijn!
We kunnen niet wachten, jullie?


Gebruikte preview specs

PC:processor - i5 4590Memory - 16 GB DDR3Videocard - MSI nVidia GeForce GTX 960Video settings: Full HD (1920 x 1080)
Stuur:Thrustmaster T300 RS Alcantara editionThrustmaster T3PA pedals with brake modThrustmaster TH8A manual shifteron a GT Omega Evo seat

Preview video deel 1Preview video deel 2Preview video deel 3Gameplay video Lamborghini Diablo op FujiGameplay video Australian V8 Supercar op BathurstGameplay video Rally CrossGameplay video Touring Car race op Red Bull Ring

i5 4590 | 16GB | GTX960 | Win10 | T300RS Alcantara edition | T3PA | TH8A | GTOmega EVO


 • Hupske
 • Registratie: mei 2010
 • Laatst online: 10:37

Hupske

AFCA

Bekijk mijn Cults3d pagina voor simracing ontwerpen. iRacing.


 • Jiltjes
 • Registratie: september 2013
 • Laatst online: 11-09-2019

Jiltjes

Boeh! Schrok je?

Oh bugger, idd. Ik heb erop gezocht, maar kon het niet vinden. Mogelijk te modereren?

i5 4590 | 16GB | GTX960 | Win10 | T300RS Alcantara edition | T3PA | TH8A | GTOmega EVO


 • Ircghost
 • Registratie: februari 2010
 • Laatst online: 16-09 22:03

Ircghost

Moderator Spielerij

Honeybadger doesn't care!

Ik heb het al verplaatst. Sterker nog, je reageerde al in dit topic ;).

 • Bloedvat
 • Registratie: januari 2011
 • Laatst online: 13:14
Ik ben benieuwd, en sorry als deze vraag al eerder gesteld is maar ik vind er niks over, bestaat er een kans dat er een ps4 pro + project cars 2 bundel op de markt komt?

Of zou zoiets nu al bekend gemaakt zijn? Ik zit er namelijk sterk over te denken om m'n ps4 in te ruilen voor 'n ps4 pro. En dan lijkt me een bundel met pc2 erbij wel zo interessant.


Daarnaast vind ik het trouwens vreemd dat er nergens ps4+psvr bundels te koop zijn. Ik zou verwachten dat ze in bundel vorm gunstiger geprijst kunnen worden en dat dan de verkoop gestimuleerd wordt.. Maar dat is een andere discussie ;-)

 • Albinoraptor
 • Registratie: juli 2000
 • Nu online
Ik denk niet dat er zo'n bundel zou komen, maar het is natuurlijk giswerk. PC2 is natuurlijk maar voor kleine doelgroep echt interesant. Is niet zoiets als Fifa,CoD (enorme doelgroep) of een Horizon Zero Dawn (systemseller).

[Voor 12% gewijzigd door Albinoraptor op 13-08-2017 00:34]


 • Bloedvat
 • Registratie: januari 2011
 • Laatst online: 13:14
Dat klinkt wel logisch inderdaad.
Vraag me wel nog steeds af waarom ps4 niet met psvr gebundeld wordt. Zoiets lijkt me wél interessant voor het grote publiek..

Bedankt trouwens voor de uitgebreide preview Jiltjes. Hopelijk worden die "kleine" aandachtspuntjes nog opgelost voordat de game gereleased wordt.

 • multynoob
 • Registratie: december 2013
 • Laatst online: 12:50

multynoob

Steam: ThePunkPantherNL

Is er al iemand die pc2 met de oculus rift heeft geprobeerd? Ben vooral geïnteresseerd of mijn gtx 970 goed genoeg is.

Steam: ThePunkPantherNL


 • Jiltjes
 • Registratie: september 2013
 • Laatst online: 11-09-2019

Jiltjes

Boeh! Schrok je?

multynoob schreef op zondag 13 augustus 2017 @ 11:00:
Is er al iemand die pc2 met de oculus rift heeft geprobeerd? Ben vooral geïnteresseerd of mijn gtx 970 goed genoeg is.
Nog niet geprobeerd. Als je de OC1 mag geloven is er met Assetto Corsa al minimaal een 1070 nodig, of beter. Voor Project Cars zal dat zeker ook zo zijn.
Ik denk dus dat de GTX970 niet goed genoeg zal zijn.

i5 4590 | 16GB | GTX960 | Win10 | T300RS Alcantara edition | T3PA | TH8A | GTOmega EVO


 • multynoob
 • Registratie: december 2013
 • Laatst online: 12:50

multynoob

Steam: ThePunkPantherNL

Jiltjes schreef op zondag 13 augustus 2017 @ 14:00:
[...]


Nog niet geprobeerd. Als je de OC1 mag geloven is er met Assetto Corsa al minimaal een 1070 nodig, of beter. Voor Project Cars zal dat zeker ook zo zijn.
Ik denk dus dat de GTX970 niet goed genoeg zal zijn.
Speel zelf assetto corsa op pixel density 1.5 en dat gaat best. Dus 1070 is niet nodig. Maar word misschien wel tijd voor een upgrade.

Steam: ThePunkPantherNL


 • PatrickC
 • Registratie: juni 2009
 • Laatst online: 14:01
Ik heb helaas maar een paar uur PC2 kunnen proberen (had augustus 2015 al een bronze toolpack aangeschaft op WMD en recentelijk een nieuwe laptop incl. Oculus Rift waarop ik 'm kon spelen). Maar toen recentelijk bekend werd dat ik als Bronze member (destijds meer dan €70 voor betaald) bij het uitkomen van de game niet de pre-order bonus zou krijgen (een Japanese car pack met 4 auto's), heb ik hier op het WMD forum bezwaar tegen gemaakt (als je nu de standard edition van de game koopt voor veel minder, dan krijg je de pre-order bonus wel en ik zou als Bronze member ook de standard edition ontvangen). Ik kon de pre-order bonus alleen krijgen door te upgraden naar Silver (kostte £25, wat ik te veel vind voor 4 auto's) of de game nogmaals compleet opnieuw aan te schaffen (nog duurder). Maar, een aantal WMD site admins (SMS medewerkers) en Gold members waren het niet met mij eens. Toen ik nog een paar keer heb proberen te onderbouwen (het was een soort één tegen allen) waarom ik van mening was dat ik recht had op de pre-order, werd ik zonder enige waarschuwing vooraf gebanned van het WMD forum en werkt de game dus ook niet meer bij mij. Ik heb hierna nog een mail gestuurd, maar daar heb ik verder geen reactie meer op gekregen.
Op het WMD forum staat:
"You have been banned for the following reason: Per CEO's request you will be refunded. Date the ban will be lifted: Never".
Tot op heden heb ik nog geen refund ontvangen.

Dus ik heb meer dan €70 uitgegeven en hiervoor een paar uur de game kunnen spelen. Ik heb de afgelopen jaren voor meer dan €200 uitgegeven aan PC1 en PC2 en dan wordt je zo behandeld door Slightly Mad Studios. Dus de lol wat betreft PC2 en SMS is er wat mij betreft wel een 'beetje' af. Gelukkig zijn er genoeg andere racings sims op dit moment.

 • Lampuhkap
 • Registratie: januari 2008
 • Nu online
Je wist wat je zou krijgen met de Bronze pack.
Er is vrij duidelijk uitgelegd VOOR je instapte, wat je zou krijgen en er word je ook specifiek uitgelegd wat niet. Dit, om dit soort geneuzel te voorkomen.

Gaan zitten drammen op een forum omdat je denkt ergens recht op te hebben waarvan je van tevoren verteld is dat je dat niet zou krijgen, niet slim.

Admin Shaving Society | Bourgondiër van het klassiek scheren!


 • CaptainPanda
 • Registratie: september 2011
 • Laatst online: 14:10
Tja, voor de mensen die de goede racesims gewend zijn (bv. iRacing of een Raceroom/rFactor of iets dergelijks) is het allemaal maar niks, ook al wordt er zo stellig beweerd dat het allemaal zo verbeterd is.Weggedrag lijkt voor mij exact als in PCARS 1: demping is non-existent en de gehele auto kan nog steeds ineens van richting veranderen terwijl het hele onderstel al maximaal ingeveerd is (= zeer onrealistisch). Dit is zichtbaar bij bijvoorbeeld 0:30 en 3:33. Ook lijkt de auto nog steeds automatisch grip erbij te krijgen als er te hard een bocht wordt ingegaan en de echte auto zou moeten ondersturen. Kijk maar naar de momenten op 1:16, 2:32, 2:52, 4:54, 5:18, 5:31 en 6:01. Alle beweringen die zeggen dat het bandenmodel zo goed is, kan ik eigenlijk niet serieus nemen op dit moment, zeker als de gehele berekening van de rest zo slecht is. Het lijkt alsof het kunnen nemen van bochten puur afhangt van de radius van de bocht en de gehele beweging van het onderstel een onafhankelijk onderdeel is dat verder geen enkele invloed heeft op het weggedrag van de auto anders dan een visuele representatie..

Daarnaast is dit exact dezelfde Nordschleife die direct uit PCARS 1 is geimporteerd, dus een regelrechte karikatuur van de echte baan waarin geen enkel stukje klopt. Vergelijk dat met de officiële gelaserscande versie (onderaan de pagina, gebruikt in rFactor, iRacing, Raceroom en Assetto Corsa) en het is duidelijk dat de bewering dat de track 'drone scanned' zouden zijn helemaal niks anders betekent dan dat ze waarschijnlijk twee foto's hebben gemaakt met behulp drone in plaats van dat de virtuele versie nu ineens accurater wordt. Als ze het echt goed hadden gedaan, hadden ze gewoon een licensie moeten nemen op de gelaserscande versie zoals alle goede sims dat hebben.

Ach ja, vergelijk deze met de echte auto en dan is het duidelijk dat dit echt meer op een waterbed lijkt dan een high-performance hypercar.


Tot zover deze kleine rant; ik heb zoveel PCARS 1 gespeeld dat ik hoopte op een verbetering in PCARS 2, maar alle positieve geluiden wat betreft physics zijn op dit moment voor mij een grote leugen. Misschien dat ik het ooit in de budgetbak oppik...

 • PatrickC
 • Registratie: juni 2009
 • Laatst online: 14:01
Lampuhkap schreef op zondag 13 augustus 2017 @ 15:46:
Je wist wat je zou krijgen met de Bronze pack.
Er is vrij duidelijk uitgelegd VOOR je instapte, wat je zou krijgen en er word je ook specifiek uitgelegd wat niet. Dit, om dit soort geneuzel te voorkomen.

Gaan zitten drammen op een forum omdat je denkt ergens recht op te hebben waarvan je van tevoren verteld is dat je dat niet zou krijgen, niet slim.
Exact dezelfde reactie als ik eerder op het WMD forum kreeg en helaas niet waar. Bij de beschrijving van de verschillende toolpacks stond helemaal niets over een pre-order bonus. Zelfs niet bij de Gold of Platinum toolpacks. Er stond alleen dat je o.a. de Standard Edition van de game zou krijgen (http://www.wmdportal.com/projects/project-cars-2/, http://www.projectcarsgame.com/preorder.html). Pas later (nog maar recent), werd in een aparte WMD forum thread genoemd welke toolpacks de pre-order bonus zouden krijgen en daar heb ik dus op gereageerd. Als je de beschrijvingen leest in beide toegevoegde links, dan zou ik de Standard Edition krijgen (1e link) en bij de beschrijving van de Standard Edition (2e link) staat, inclusief de Japanese Car Pack.

[Voor 13% gewijzigd door PatrickC op 13-08-2017 16:44]


 • Jiltjes
 • Registratie: september 2013
 • Laatst online: 11-09-2019

Jiltjes

Boeh! Schrok je?

CaptainPanda schreef op zondag 13 augustus 2017 @ 15:55:
Tja, voor de mensen die de goede racesims gewend zijn (bv. iRacing of een Raceroom/rFactor of iets dergelijks) is het allemaal maar niks, ook al wordt er zo stellig beweerd dat het allemaal zo verbeterd is.

[video]

Weggedrag lijkt voor mij exact als in PCARS 1: demping is non-existent en de gehele auto kan nog steeds ineens van richting veranderen terwijl het hele onderstel al maximaal ingeveerd is (= zeer onrealistisch). Dit is zichtbaar bij bijvoorbeeld 0:30 en 3:33. Ook lijkt de auto nog steeds automatisch grip erbij te krijgen als er te hard een bocht wordt ingegaan en de echte auto zou moeten ondersturen. Kijk maar naar de momenten op 1:16, 2:32, 2:52, 4:54, 5:18, 5:31 en 6:01. Alle beweringen die zeggen dat het bandenmodel zo goed is, kan ik eigenlijk niet serieus nemen op dit moment, zeker als de gehele berekening van de rest zo slecht is. Het lijkt alsof het kunnen nemen van bochten puur afhangt van de radius van de bocht en de gehele beweging van het onderstel een onafhankelijk onderdeel is dat verder geen enkele invloed heeft op het weggedrag van de auto anders dan een visuele representatie..

Daarnaast is dit exact dezelfde Nordschleife die direct uit PCARS 1 is geimporteerd, dus een regelrechte karikatuur van de echte baan waarin geen enkel stukje klopt. Vergelijk dat met de officiële gelaserscande versie (onderaan de pagina, gebruikt in rFactor, iRacing, Raceroom en Assetto Corsa) en het is duidelijk dat de bewering dat de track 'drone scanned' zouden zijn helemaal niks anders betekent dan dat ze waarschijnlijk twee foto's hebben gemaakt met behulp drone in plaats van dat de virtuele versie nu ineens accurater wordt. Als ze het echt goed hadden gedaan, hadden ze gewoon een licensie moeten nemen op de gelaserscande versie zoals alle goede sims dat hebben.

Ach ja, vergelijk deze met de echte auto en dan is het duidelijk dat dit echt meer op een waterbed lijkt dan een high-performance hypercar.
[video]

Tot zover deze kleine rant; ik heb zoveel PCARS 1 gespeeld dat ik hoopte op een verbetering in PCARS 2, maar alle positieve geluiden wat betreft physics zijn op dit moment voor mij een grote leugen. Misschien dat ik het ooit in de budgetbak oppik...
Heb je Project CARS 2 al geprobeerd, of baseer je dit op het zien van een filmpje?

i5 4590 | 16GB | GTX960 | Win10 | T300RS Alcantara edition | T3PA | TH8A | GTOmega EVO


 • Kw4kje
 • Registratie: februari 2010
 • Nu online
In dat filmpje wordt er gespeeld met alle assist aan en met een gamepad....die heeft PC2 niet gespeeld.

[Voor 5% gewijzigd door Kw4kje op 13-08-2017 20:05]


 • CaptainPanda
 • Registratie: september 2011
 • Laatst online: 14:10
Jiltjes schreef op zondag 13 augustus 2017 @ 19:23:
[...]


Heb je Project CARS 2 al geprobeerd, of baseer je dit op het zien van een filmpje?
Zeer veel deel 1 gespeeld en het ziet ernaar uit dat het weggedragmodel vrijwel 1:1 gerecycled is. Ook puur vergelijkend met wat een echte sportauto hoort te doen in de echte wereld ziet dit er waanzinnig slecht uit wat mij betreft, dus ik zie geen toegevoegde waarde om het eerst nog even te spelen, want het is te zien dat de marketingclaims totaal niet weerspiegelen wat het spel uiteindelijk gaat brengen. Ook deel 1 was destijds geadverteerd als 'de beste simulator', maar uiteindelijk bleek het allemaal gewoonweg niet waar.

In één of andere livestream van de developer ook een heel klein stukje van de Zakspeed Capri gezien, man man, het is nog steeds dezelfde dweil op wielen zoals in deel 1. Het was ook wel duidelijk dat de marketeers wat terughoudend waren om die wagen te laten zien, want ze wilden natuurlijk veel liever de nieuwe content en de high-downforce auto's showen zodat de slechte physics wat meer werden gemaskeerd (en zelfs daar zie je dat de speler ineens rare stuurbewegingen maakt terwijl de druk al volledig op de buitenste wielen hoort te zitten en de auto gewoon volledig stabiel hoort te zijn, maar in het spel ineens een kant op wiebelt als een waterbed). In de livestreams wordt er extreem vaak herhaald hoeveel beter de physics zijn, maar het ziet er gewoon in grote lijnen exact hetzelfde uit.

Kijk maar gewoon hoe het als een blok zeep beweegt en de auto willekeurig zomaar grip verliest en op de vreemdste manieren door blijft glijden (zelfs al wordt er extreem traag gereden), terwijl de echte wagen als een echte raceauto beweegt en de grip is er op het moment dat het onderstel zich vestigt in het midden van de bocht en bij het uitacceleren als er met 10/10 door Mr Zakspeed himself wordt gereden. Dit was exact zo in deel 1 en dit is simpelweg niet zomaar even toe wijden aan een 'verkeerde setup', maar het weggedrag is gewoon fundamenteel fout gesimuleerd.

In het filmpje wordt één van die kerels ook zenuwachtig en waarschuwt maar alvast dat er moet worden opgepast met het gaspedaal....in deel 1 wist ik wel wat er ging gebeuren, namelijk exact altijd dezelfde glijbeweging in de tweede versnelling en vol gas, wat de huidige staat van de ophanging en drukverdeling op de banden dan ook was op dat moment. In het eerste deel was er zelfs op half gas altijd dezelfde drift/halve spin die er simpelweg niet hoort te zijn, maar dan iets langzamer...fysisch onmogelijk omdat de banden het vermogen prima moeten zouden aankunnen zoals te zien in de video van de echte wagen, zeker slechts het halve vermogen. Een goed bandenmodel zou dit niet moeten vertonen.
En wat is de moraal van dit alles? Ik zou niet zomaar alles geloven van de 'enorme verbeteringen' die werden beloofd, want deel 1 zou ook 'mede ontwikkeld zijn door de community' en daardoor een topspel worden, maar het had de slechtste FFB ooit en heeft tot op de dag van vandaag talloze fouten die nooit uit het spel zijn gehaald, zoals:
 • het aan elkaar kleven van auto's en er samen altijd vanaf gaan bij de minste aanraking
 • replays waarin auto's op de grid altijd stilstaan en dus niet correct worden opgenomen
 • een onbruikbare rollende start omdat auto's altijd schade oplopen in de eerste paar seconden omdat de AI de auto's tegen elkaar aan rijdt..
 • camber en downforce gewoon fout worden gesimuleerd. Probeer minimum en maximum camber op elke willekeurige track en let op de bandentemperaturen: nul verschil. Downforce op bijna minimum is op elke baan altijd het allersnelst, omdat de verminderde luchtweerstand een veel dominanter effect heeft en meer downforce echt minimaal is in verbeteren van de bochtensnelheid.
Daarnaast misten er gewoon features die er standaard in horen, zoals het kunnen opslaan van meerdere setups, kunnen kiezen van bepaalde autoklassen, wisselen van auto zonder uit een online lobby te moeten of in elk geval de host te blijven, geen mogelijkheid om botsingen uit te zetten en meer...

Deel 2 was ook al meteen aangekondigd terwijl 1 net uit was, dus de support was al direct gestaakt en alle patches voor deel 1 waren nep, omdat er hier en daar een parameterwaarde werd veranderd, maar verder werd er niks echt gefixt. Ben benieuwd hoe lang het duurt na de release van deel 2 dat deeltje 3 meteen weer wordt aangekondigd, waarschijnlijk weer met een gerecycelde engine en wederom de bewering dat dat keer alles wel echt nog veel beter en realistischer wordt. Nee, ik ben al een keer misleid door deze developer en ik trap hier niet nog een keer in. ;)

[Voor 89% gewijzigd door CaptainPanda op 13-08-2017 21:00]


 • PatrickC
 • Registratie: juni 2009
 • Laatst online: 14:01
@CaptainPanda In die 12 uurtjes die ik PC2 heb kunnen spelen viel me op hoe ze de game met name qua features hebben uitgebreid (het lijkt ook meer afgewerkt). B.v. de geanimeerde pitstops, al beloofd bij PC1, zitten er nu wel in en zien er erg goed uit. Ik heb ook even kunnen spelen met het rijden in de sneeuw en op ijs. Op zich wel even grappig (gimmick) en ook wel mooi uitgevoerd (grafisch), maar... de algemene physics zijn toch wel het belangrijkste. Ik speel bijna alle race sims van dit moment behalve iracing en de physics van PC2 halen het nog steeds bij lange na niet als je het vergelijkt met AC, rFactor 2, Automobilista en R3E (het voelt wat beter aan dan PC1, maar het verschilt heel erg per auto). Dus.., ik vond het met name een feature upgrade, ook door het toevoegen van wat belangrijke ontbrekende auto fabrikanten zoals Ferrari en Porsche en ook het toevoegen van Rallycross. Dit laatste heb ik ook nog even kunnen uittesten, maar als ik het vergelijk met Dirt Rally dan voelt Dirt Rally ook een stuk beter aan.

 • Henkus
 • Registratie: november 2001
 • Laatst online: 05:32
Lampuhkap schreef op zondag 13 augustus 2017 @ 15:46:
Je wist wat je zou krijgen met de Bronze pack.
Er is vrij duidelijk uitgelegd VOOR je instapte, wat je zou krijgen en er word je ook specifiek uitgelegd wat niet. Dit, om dit soort geneuzel te voorkomen.

Gaan zitten drammen op een forum omdat je denkt ergens recht op te hebben waarvan je van tevoren verteld is dat je dat niet zou krijgen, niet slim.
Daar heb je wel gelijk in maar........... Het is toch wel ERRUG krom dat als je 2 jaar geleden 70 euro betaald en de ontwikkelaar steunt en je word er niet voor beloond. Uiteindelijk krijg je er minder voor terug als iemand die nu tegen een lager bedrag pre-ordered.

Ik heb nu een uurtje of 30 in Pcars2 gereden en het is een verbetering tov Pcars1, maar het is niet van het niveau als bijv RaceRoom, Assetto Corsa, Iracing.

Ik ben lang bezig geweest met mijn AccuForce, maar op één of andere manier voel ik nog steeds niet de magie van de FFB die er wel zou moeten zijn. En... de FFB van je stuur instellen zou een stuk eenvoudiger moeten zijn.

Grafisch is de game wel heel mooi in de oculus rift. Als je tijdens de race de pits straat in rijdt en staat 10 pit crews te wachten die allemaal bezig zijn met banden wissels, maakt dat wel indruk.

De race engineer die advies geeft bij setups is ook wel een leuke toevoeging.

Helaas heeft Pcars2 (net als Pcars1) ook geen custom single player championships.

Formule Renault 3.5 voelt goed aan (veel beter als Formula A), Dirt Rally rally cross is stukken beter.

Mijn rig : https://gathering.tweakers.net/forum/list_messages/1864567


 • Ome Ernst
 • Registratie: november 2003
 • Niet online

Ome Ernst

Schmutziger Harry

Gezien de problemen die ik heb met een PC1 die de instellingen van mijn stuurtje (Fanatec GT3RS v2) weigert te onthouden, en calibratie die niet denderend is, dus iedere keer als ik wil gaan spelen eerst een
half uur aan het kl@#&en ben, wacht ik nog even met PC2. In alle andere spellen die ik speel, AC, DR, GTR2 en Race 07 heb ik deze problemen niet.

Business men, they drink my wine, Plowman dig my earth.


 • PatrickC
 • Registratie: juni 2009
 • Laatst online: 14:01
Henkus schreef op zondag 13 augustus 2017 @ 22:25:
[...]

Daar heb je wel gelijk in maar........... Het is toch wel ERRUG krom dat als je 2 jaar geleden 70 euro betaald en de ontwikkelaar steunt en je word er niet voor beloond. Uiteindelijk krijg je er minder voor terug als iemand die nu tegen een lager bedrag pre-ordered.
Ik stuit hier gelukkig op meer begrip. :) En dat 'zitten drammen' zoals @Lampuhkap het noemt bestond uit een post of 4 met reacties naar verschillende personen. Ik werd zelfs uitgemaakt voor een 'cheapskate' door een site admin of Gold member (precies weet ik het niet meer en ik kan mijn posts nu ook niet meer teruglezen). Als iemand dat tegen je zegt, terwijl je al meer dan €200 (waaronder meer dan €70 aan PC2) hebt uitgegeven aan SMS games in de laatste paar jaar, dan vind ik dat ik het recht heb om daar op te reageren. Ik kreeg ook verschillende opmerkingen dat ik geen recht van spreken had, omdat ik nog maar een paar posts had gedaan op het WMD forum en dus geen bijdrage had geleverd aan de ontwikkeling van de game. Maar ja... ik kon de game ook pas sinds kort spelen en in die tijd was ik nog niet zoveel tegengekomen (heb één bug gemeld mbt onterechte penalties bij een rollling start en een vraag gesteld over het rijden in de sneeuw).

 • Lampuhkap
 • Registratie: januari 2008
 • Nu online
Henkus schreef op zondag 13 augustus 2017 @ 22:25:
[...]


Fout, je verdiend er weldegelijk aan. Ik was Pcars 1 backer. 50 euro tier geloof ik en ik had mijn basegame gratis, door alles wat ik er ondertussen in gestoken heb en wat ik er al aan terug verdiend heb door het hele process heen, is al zeker 3 a 3,5x terugverdiend in geld. Mij hoor je niet klagen.
Met de bronze instap voorheen kreeg je niet andersdan de helft korting op je game.


Daar heb je wel gelijk in maar........... Het is toch wel ERRUG krom dat als je 2 jaar geleden 70 euro betaald en de ontwikkelaar steunt en je word er niet voor beloond. Uiteindelijk krijg je er minder voor terug als iemand die nu tegen een lager bedrag pre-ordered.

Ik heb nu een uurtje of 30 in Pcars2 gereden en het is een verbetering tov Pcars1, maar het is niet van het niveau als bijv RaceRoom, Assetto Corsa, Iracing.

Ik ben lang bezig geweest met mijn AccuForce, maar op één of andere manier voel ik nog steeds niet de magie van de FFB die er wel zou moeten zijn. En... de FFB van je stuur instellen zou een stuk eenvoudiger moeten zijn.

Grafisch is de game wel heel mooi in de oculus rift. Als je tijdens de race de pits straat in rijdt en staat 10 pit crews te wachten die allemaal bezig zijn met banden wissels, maakt dat wel indruk.

De race engineer die advies geeft bij setups is ook wel een leuke toevoeging.

Helaas heeft Pcars2 (net als Pcars1) ook geen custom single player championships.

Formule Renault 3.5 voelt goed aan (veel beter als Formula A), Dirt Rally rally cross is stukken beter.

Admin Shaving Society | Bourgondiër van het klassiek scheren!


 • PatrickC
 • Registratie: juni 2009
 • Laatst online: 14:01
@Lampuhkap Je haalt PC1 en PC2 door elkaar. WMD deelname aan PC1 was een 'investering/belegging' in de game en je kreeg het bedrag wat je investeerde terug als korting op de game en hierna nog winstuitkeringen. WMD deelname aan PC2 gaf je vervroegde toegang tot de game (meedoen aan de alpha/beta test) en je krijgt de game gratis bij de release. Je krijgt GEEN winstuitkeringen bij WMD deelname aan PC2. Lees de info nog maar eens goed door in de 1e link die ik eerder heb gestuurd. Dit is precies de verwarring die op het WMD forum ontstond. Jij bent volgens mij geen deelnemer aan WMD voor PC2 en gaat er dus vanuit dat dit wel hetzelfde zal werken als voor PC1?

 • Henkus
 • Registratie: november 2001
 • Laatst online: 05:32
Klopt niet voor Pcars2.

Aan Pcars1 heb ik ook verdiend, maar bij Pcars2 hadden ze dat gelijk door en hebben ze dat aangepast. Je betaalt voor toegang van de beta en "inbreng" bij de ontwikkeling van de game.

That's it. Je krijgt dus geen winst uitkering.

Mijn rig : https://gathering.tweakers.net/forum/list_messages/1864567


 • bvk
 • Registratie: maart 2002
 • Laatst online: 13:37

bvk

Het gaat nooit snel genoeg!

Henkus schreef op maandag 14 augustus 2017 @ 07:55:
[...]


Klopt niet voor Pcars2.

Aan Pcars1 heb ik ook verdiend, maar bij Pcars2 hadden ze dat gelijk door en hebben ze dat aangepast. Je betaalt voor toegang van de beta en "inbreng" bij de ontwikkeling van de game.

That's it. Je krijgt dus geen winst uitkering.
Hmmmm.... Dat wist ik dus ook niet en ik vraag me af of dat wel zo gaat zijn. Bij PC1 is er bij de perks destijds meen ik ook nooit verteld of en hoeveel je in de winst mee zou delen. Maar goed, daar kan ik helemaal naast zitten natuurlijk en uiteindelijk heb ik dan alsnog aan het hele verhaal leuk verdiend.

Wat de Japanese carpack betreft, die staat er bij mij (Gold, 100 pond) in Steam er gewoon bij:Bij de bronze en silver deelnemers dus niet?

Specs https://www.gatheringofkoks.nl


 • Henkus
 • Registratie: november 2001
 • Laatst online: 05:32
bvk schreef op maandag 14 augustus 2017 @ 12:48:
[...]


Hmmmm.... Dat wist ik dus ook niet en ik vraag me af of dat wel zo gaat zijn. Bij PC1 is er bij de perks destijds meen ik ook nooit verteld of en hoeveel je in de winst mee zou delen. Maar goed, daar kan ik helemaal naast zitten natuurlijk en uiteindelijk heb ik dan alsnog aan het hele verhaal leuk verdiend.

Wat de Japanese carpack betreft, die staat er bij mij (Gold, 100 pond) in Steam er gewoon bij:

[afbeelding]

Bij de bronze en silver deelnemers dus niet?
Dat staat er bij mij ook, maar ik heb ook silver, goud en platinum en het complete season pack. Met andere woorden, zolang je de beta test heb je alles. Als je straks je final key krijgt, dan word het anders.

Ik ben het trouwens wel eens met @PatrickC . Ik post één berichtje dat ik het jammer vind dat de custom single player championships er uit gehaald zijn en dan zijn er gelijk weer van die fanboys die over mijn bijdrage beginnen te zeuren. En....... die gasten krijgen dan ook nog eens likes 8)7 8)7 Gekkenhuis.

Met andere woorden, met commentaar op Pcars2 zit je daar waarschijnlijk op het verkeerde forum ;w ;w

Mijn rig : https://gathering.tweakers.net/forum/list_messages/1864567


 • PatrickC
 • Registratie: juni 2009
 • Laatst online: 14:01
Ik vind het gewoon heel erg jammer allemaal. Mijn eerste indrukken van PC2 waren best goed en ik heb op dit forum (andere thread) ook nog zelfs mensen aangeraden om PC2 aan te schaffen.

Ik heb ook veel plezier beleefd aan PC1 (ondanks dat het niet de beste physics had, maar voor mij wel een hoge 'funfactor' had). Toen je PC2 vervroegd kon 'aanschaffen' heb ik dat meteen gedaan, voor £50 destijds wat bij de koers van toen meer dan €70 was. Toen was er nog niet eens een speelbare game om te downloaden. Ik zag het dan ook meer als steun aan de ontwikkelaar en niet zozeer als een mogelijkheid de game al zo vroeg te spelen (het is niet voor niets dat ik dat pas de afgelopen maanden ben gaan doen). Op het WMD forum werd dit dus gezien als 'geen bijdrage leveren' aan de game, maar men vergat daarbij dat mijn bijdrage die £50 was, 2 jaar geleden. Een ontwikkelaar mag toch blij zijn als je zo ver voor het uitkomen van de game al geld eraan spendeert? En toen ik voor mijn rechten opkwam, werd me de mond gesnoerd en nu reageert men nergens meer op. Ik heb zelfs mijn excuses aangeboden via de e-mail, mocht ik iemand beledigd hebben, maar daar was ik me dan niet van bewust (zo zit ik ook niet in elkaar). Ik heb het, in tegenstelling tot enkele mensen die op mij reageerden, erg netjes gehouden en heb gewoon de feiten op tafel gelegd. Op die email, een dikke week geleden, hebben ze niet gereageerd.

Ik weet denk ik trouwens wel waarom ze ervoor gekozen hebben om Bronze members de pre-order bonus niet te geven. Ze moesten iets verzinnen om verschil te maken tussen Bronze en Silver, omdat die £25 verschilden en daar kreeg je eigenlijk maar heel weinig extra voor. Nu had ik wel kunnen upgraden naar Silver voor £25, maar een aantal van de extra 'perks' voor Silver kreeg je dan niet meer (te laat) en het kwam er in feite op neer dat je dan alleen de pre-order bonus extra zou krijgen. Dus dan zou de game me £75 hebben gekost, terwijl je als je de game nu pre-ordered, je minder dan €50 betaald.

 • Nickrsd
 • Registratie: april 2009
 • Laatst online: 13:11

Nickrsd

Psn: rsdnik ; Uplay: jagerNL

Mooie video! Toch wel benieuwd naar deze game..

Psn: rsdnik ; Uplay: jagerNL


 • CaptainPanda
 • Registratie: september 2011
 • Laatst online: 14:10

Nou, dit is wat mij betreft een must watch voor degenen die handling belangrijk vinden, aangezien ik dit een pak informatiever vind dan de zoveelste gameplayvideo met downforce-auto's waarbij de speler maar 80% van de prestatie van de auto eruit haalt en we daarom dus absoluut niks te weten komen over hoe auto's daadwerkelijk op de limiet reageren.

Wat valt op:
 • Een drift initiëren gaat dus wel met vermogen, maar alsnog moeizaam met een 950 pk-Ferrari. Verwacht dus dat dit vrijwel onmogelijk gaat worden met lagere vermogens. Dit weggedrag was ook al zo in PC1. In de praktijk is het prima mogelijk om auto's al vanaf 300 pk op de achterwielen te driften op straatbanden met heel veel rook...of zelfs met een Toyota GT86 met 200 pk, maar met minder rook.
 • In de achterspiegel is soms rook te zien....en helaas ook maar soms. Het lijkt er wederom op dat de rook puur komt omdat de gehele auto een bepaalde hoek (om zijn verticale as) bereikt in plaats van dat het van wheelspin komt. Het is geen toeval dat het indrukwekkende plaatje van de thumbnail helaas niet overeenkomt met de daadwerkelijke gameplay wanneer er binnenin de auto wordt gezeten (kijk maar vanaf 0.15, er is amper rook te zien, evenals een groot deel van de rest van de video)
 • Op sommige momenten zie je de speler van links naar rechts sturen om een 'feint drift' te proberen, maar de auto reageert er eigenlijk niet op. Ook echt hard remmen en sterk sturen heeft niet zoveel invloed, dus dit laat duidelijk zien dat er niet zoveel aandacht is besteed aan dynamische drukverdeling op de banden als gevolg van spelersinput (oftewel wat men ook weleens 'gewichtsverplaatsing' noemt). Met andere woorden: na de initiatie van overstuur maakt het amper uit wat er gebeurt; de auto wil automatisch een bepaalde lijn aanhouden en de drifthoek, alsof de staat van de auto bevroren wordt....oef, van dit soort fratsen die de physics 'overrulen' word ik niet zo vrolijk. Tja, je zou kunnen zeggen dat het haast meer op een waterbed lijkt dan een auto in overstuur. Van ineens spinnen (meer rotatie t.o.v. de verticale as) of ineens grip hebben van de voorbanden (minder rotatie) is totaal geen sprake, dus waar het 'verbeterde bandenmodel' hem in zit...helaas, ik zie het niet.
Voor mij bevestigt het nogmaals dat er weinig is veranderd is ten opzichte van PC1 en dat de beloftes wat betreft verbeteringen in PC2 t.o.v. PC1 met een grote korrel zout moeten worden genomen. Lijkt mij dus een geschikt spel voor degenen die qua weggedrag een Forza voor de pc zoeken, maar niet meer dan dat.

 • Beltoni
 • Registratie: maart 2015
 • Laatst online: 16-09 08:33
Een Forza voor de pc _O-

Ben je onbekend met racegames of een fanboy?

iRacing Profiel


 • JohnnyV
 • Registratie: april 2010
 • Laatst online: 21-08 11:55
Beltoni schreef op woensdag 16 augustus 2017 @ 07:47:
Een Forza voor de pc _O-

Ben je onbekend met racegames of een fanboy?
@CaptainPanda en onbekend met racegames 8)7
Fanboy al helemaal niet, hij heeft geloof ik wel elke race game op de markt gespeeld >:)

 • Beltoni
 • Registratie: maart 2015
 • Laatst online: 16-09 08:33
johnnyverhoeff schreef op woensdag 16 augustus 2017 @ 08:05:
[...]


@CaptainPanda en onbekend met racegames 8)7
Fanboy al helemaal niet, hij heeft geloof ik wel elke race game op de markt gespeeld >:)
Ow jee. Dan is het waarschijnlijk nog erger })

iRacing Profiel


 • Riqy
 • Registratie: juni 2004
 • Laatst online: 09:50
Om even in te haken op het verhaal van @CaptainPanda

Er zijn een aantal dingen die ik niet snap aan Project Cars (onafhankelijk van de versie):

- Project Cars heeft ESL status weten te bereiken, wordt er op dat moment niet gekeken naar de specificaties van het spel en de aanwezige bugs die goed racen beïnvloeden? Naar mijn idee zou een spel met zoveel fouten in de physics en de bovengenoemde aanwezige bugs nooit die status krijgen, zeker als je competatief racen wilt kunnen aanbieden in een officieel league systeem...

- Ik snap die ontwikkelstop van deel 1 niet zo goed, als ik vervolgens van mensen die de beta van deel 2 spelen begrijp dat dit gewoon niks anders is als een upgrade van deel 1.

- De inleg voor het ontwikkelen van deel 2 vind ik ook een beetje een raar iets, het voelt een beetje alsof deel 1 niet genoeg geld in het laatje gebracht heeft en ze wanhopig met een vernieuwd plan komen om aan geld te komen. Vervolgens maken ze met die dikke investering alsnog een game die voor geen meter klopt 8)7

- Wat mij ook opvalt, is dat in de online filmpjes van het racen met een volledige grid de AI tegenstanders nietecht moeite lijken te doen om de speler terug in te halen. Dit is iets wat ik terug zie ik eigenlijk alle filmpjes die op dit moment online staan. Zijn de AI tegenstanders dan echt zo langzaam?

Denk dat ik deze game ook oversla als ik de bovenstaande verhalen zo lees en er zelf goed over nadenk...

[Voor 11% gewijzigd door Riqy op 16-08-2017 10:05. Reden: toevoeging AI]

My iRacing
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the back of the car.
Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you.


 • PatrickC
 • Registratie: juni 2009
 • Laatst online: 14:01
Wat destijds bij PC1 vreemd was dat vanaf een bepaalde versie de FFB flink anders (veel 'zwaarder') was, maar dat je dan toch kon kiezen voor de 'Classical' FFB. Bij het testen van PC2, viel me op dat het standaard weer meer op de 'Classical' lijkt van PC1. Ik heb op PC1 nooit het FFB gevoel van bijvoorbeeld rFactor 2 (vind ik persoonlijk het beste op dit gebied) kunnen benaderen. Je kon wel heel veel tweaken, maar dat ging wat mij betreft veel te ver. Ik wil een goede FFB 'out of the box', zonder met allerlei 'FFB tweaker' files te moeten gaan werken. Maar dan zeg ik op een Tweakers forum natuurlijk iets heel ergs... >:)

 • CaptainPanda
 • Registratie: september 2011
 • Laatst online: 14:10
Beltoni schreef op woensdag 16 augustus 2017 @ 07:47:
Een Forza voor de pc _O-

Ben je onbekend met racegames of een fanboy?
Ben je onbekend met een fatsoenlijke discussie voeren of ben je inderdaad gewoon maar een fanboy en ga je direct over op 'ad hominem' omdat je inhoudelijk niks te melden hebt? :O

Als ook maar de helft waar was van wat de marketeers hier beweren op het gebied van verbeteringen en hoe goed alles is, dan zou ik in de rij staan om dit spel te kopen. Maar het moet wel overtuigend zijn, want het eerste deel bevatte nog een enorm aantal fouten die compleet werden genegeerd toen het geld eenmaal binnen was, dus het vertrouwen is al lang geschaad.

Ze hadden zelfs het lef om een 'Game of the year'-versie uit te brengen, want alle gesponsorde content op Youtube was blijkbaar genoeg om de tekortkomingen te maskeren voor de doorsnee consument; vrijwel niemand had het eigenlijk over bugs en overal zie je slechts gameplayvideo's en reviews die totaal niet kritisch zijn.

Maar helaas klopt het beeld gewoon niet met de verbale beweringen uit die video en is het letterlijk hetzelfde spel wat we krijgen voorgeschoteld met een paar nieuwe auto's en banen, waarbij een groot deel nog steeds irritant inaccuraat is en gewoon een rechtstreke copy paste van PC1 (Nordschleife...zucht), terwijl ze dan nog eens durven te beweren dat ze juist die baan hebben onderworpen aan een 'drone scan' (uiteraard als antwoord op de enige echte manier, de 'laserscan', maar daar geen geld aan willen besteden). Exact hetzelfde verhaal wordt weer gehouden door te beweren dat er zoveel werk is gedaan met het zogenaamde nieuwe bandenmodel, maar bij het bekijken van driften zie ik echt geen verschil met het eerste spel (en ja, ik heb dat eerste spel genoeg gespeeld...). De FFB die beter dan AC zou zijn....ja hoor, droom verder.

In een groot deel van die video wordt zelfs met een gamepad gespeeld; ra ra, waarom zou dat nou zijn? Tja, ik wil best een nieuwe game met verbeteringen, maar niet nog een keer geld neerleggen voor exact hetzelfde in een nieuw jasje en weer het traject ingaan van frustratie omdat de support weer direct stopt als het geld binnen is.

[Voor 3% gewijzigd door CaptainPanda op 16-08-2017 14:10]


 • Jiltjes
 • Registratie: september 2013
 • Laatst online: 11-09-2019

Jiltjes

Boeh! Schrok je?

CaptainPanda schreef op zondag 13 augustus 2017 @ 20:25:
[...]

Zeer veel deel 1 gespeeld en het ziet ernaar uit dat het weggedragmodel vrijwel 1:1 gerecycled is. Ook puur vergelijkend met wat een echte sportauto hoort te doen in de echte wereld ziet dit er waanzinnig slecht uit wat mij betreft, dus ik zie geen toegevoegde waarde om het eerst nog even te spelen, want het is te zien dat de marketingclaims totaal niet weerspiegelen wat het spel uiteindelijk gaat brengen. Ook deel 1 was destijds geadverteerd als 'de beste simulator', maar uiteindelijk bleek het allemaal gewoonweg niet waar.

In één of andere livestream van de developer ook een heel klein stukje van de Zakspeed Capri gezien, man man, het is nog steeds dezelfde dweil op wielen zoals in deel 1. Het was ook wel duidelijk dat de marketeers wat terughoudend waren om die wagen te laten zien, want ze wilden natuurlijk veel liever de nieuwe content en de high-downforce auto's showen zodat de slechte physics wat meer werden gemaskeerd (en zelfs daar zie je dat de speler ineens rare stuurbewegingen maakt terwijl de druk al volledig op de buitenste wielen hoort te zitten en de auto gewoon volledig stabiel hoort te zijn, maar in het spel ineens een kant op wiebelt als een waterbed). In de livestreams wordt er extreem vaak herhaald hoeveel beter de physics zijn, maar het ziet er gewoon in grote lijnen exact hetzelfde uit.

Kijk maar gewoon hoe het als een blok zeep beweegt en de auto willekeurig zomaar grip verliest en op de vreemdste manieren door blijft glijden (zelfs al wordt er extreem traag gereden), terwijl de echte wagen als een echte raceauto beweegt en de grip is er op het moment dat het onderstel zich vestigt in het midden van de bocht en bij het uitacceleren als er met 10/10 door Mr Zakspeed himself wordt gereden. Dit was exact zo in deel 1 en dit is simpelweg niet zomaar even toe wijden aan een 'verkeerde setup', maar het weggedrag is gewoon fundamenteel fout gesimuleerd.

In het filmpje wordt één van die kerels ook zenuwachtig en waarschuwt maar alvast dat er moet worden opgepast met het gaspedaal....in deel 1 wist ik wel wat er ging gebeuren, namelijk exact altijd dezelfde glijbeweging in de tweede versnelling en vol gas, wat de huidige staat van de ophanging en drukverdeling op de banden dan ook was op dat moment. In het eerste deel was er zelfs op half gas altijd dezelfde drift/halve spin die er simpelweg niet hoort te zijn, maar dan iets langzamer...fysisch onmogelijk omdat de banden het vermogen prima moeten zouden aankunnen zoals te zien in de video van de echte wagen, zeker slechts het halve vermogen. Een goed bandenmodel zou dit niet moeten vertonen.

[video]
[video]

En wat is de moraal van dit alles? Ik zou niet zomaar alles geloven van de 'enorme verbeteringen' die werden beloofd, want deel 1 zou ook 'mede ontwikkeld zijn door de community' en daardoor een topspel worden, maar het had de slechtste FFB ooit en heeft tot op de dag van vandaag talloze fouten die nooit uit het spel zijn gehaald, zoals:
 • het aan elkaar kleven van auto's en er samen altijd vanaf gaan bij de minste aanraking
 • replays waarin auto's op de grid altijd stilstaan en dus niet correct worden opgenomen
 • een onbruikbare rollende start omdat auto's altijd schade oplopen in de eerste paar seconden omdat de AI de auto's tegen elkaar aan rijdt..
 • camber en downforce gewoon fout worden gesimuleerd. Probeer minimum en maximum camber op elke willekeurige track en let op de bandentemperaturen: nul verschil. Downforce op bijna minimum is op elke baan altijd het allersnelst, omdat de verminderde luchtweerstand een veel dominanter effect heeft en meer downforce echt minimaal is in verbeteren van de bochtensnelheid.
Daarnaast misten er gewoon features die er standaard in horen, zoals het kunnen opslaan van meerdere setups, kunnen kiezen van bepaalde autoklassen, wisselen van auto zonder uit een online lobby te moeten of in elk geval de host te blijven, geen mogelijkheid om botsingen uit te zetten en meer...

Deel 2 was ook al meteen aangekondigd terwijl 1 net uit was, dus de support was al direct gestaakt en alle patches voor deel 1 waren nep, omdat er hier en daar een parameterwaarde werd veranderd, maar verder werd er niks echt gefixt. Ben benieuwd hoe lang het duurt na de release van deel 2 dat deeltje 3 meteen weer wordt aangekondigd, waarschijnlijk weer met een gerecycelde engine en wederom de bewering dat dat keer alles wel echt nog veel beter en realistischer wordt. Nee, ik ben al een keer misleid door deze developer en ik trap hier niet nog een keer in. ;)
Hmm, lang verhaal weer... 🤤

Maar je bent van de filmpjes dus, was het antwoord kennelijk.

Tijd om hier eens naar te kijken en luisteren vooral. De mensen die er dagelijks mee mogen stoeien...

i5 4590 | 16GB | GTX960 | Win10 | T300RS Alcantara edition | T3PA | TH8A | GTOmega EVO


 • Kw4kje
 • Registratie: februari 2010
 • Nu online
Filmpjes filmpjes, het is en blijft tot de release WIP.

 • PatrickC
 • Registratie: juni 2009
 • Laatst online: 14:01
@Jiltjes In die video geeft de reviewer duidelijk aan dat het om 'nieuwe' auto's gaat, die dus voor PC2 zijn ontwikkeld. Het grootste deel van de auto's voor PC2 komt echter van PC1 af en het is dan ook nog maar de vraag of deze auto's allemaal zijn verbeterd tov PC1. Maar zelfs de Ferrari die de reviewer noemt, voelde niet zo goed aan, en dat is dus wel een nieuwe PC2 auto.

Bij PC1 was het verschil tussen de auto's groot. Er zaten goede tussen en slechte. En het lijkt er nu op dat dat voor PC2 ook gaat gelden. In de auto's die ik heb getest in PC2, die ook al in PC1 zaten, zat eigenlijk weinig verschil met PC1. Ik heb ook een paar nieuwe auto's getest (o.a. een nieuwe McLaren waarvan ze claimen dat de echte test driver van McLaren hieraan had meegewerkt, klinkt leuk), maar ik was ook daarvan niet zo onder de indruk.

Dus.. misschien heeft PC2 wel beter physics, maar... geldt dit dan voor ALLE auto's? Dus de potentie is er... nu alleen nog gebruik ervan gaan maken. :)

 • The Killer
 • Registratie: april 2004
 • Niet online
Stapels met halfslachtige aannames, gebaseerd op ervaringen met de eerdere versie gekoppeld aan filmpjes van preview versies van software. Prima dat je blijkbaar een appeltje te schillen hebt met PCars, en ook prima dat je flink salty bent over de behandeling van PC1 na release, maar wow, relax. Het begint heel erg op bashen zo niet trollen te lijken. ;)

 • Beltoni
 • Registratie: maart 2015
 • Laatst online: 16-09 08:33
The Killer schreef op woensdag 16 augustus 2017 @ 17:01:
[...]


Stapels met halfslachtige aannames, gebaseerd op ervaringen met de eerdere versie gekoppeld aan filmpjes van preview versies van software. Prima dat je blijkbaar een appeltje te schillen hebt met PCars, en ook prima dat je flink salty bent over de behandeling van PC1 na release, maar wow, relax. Het begint heel erg op bashen zo niet trollen te lijken. ;)
Zo'n kerel moet je ook niet te serieus nemen. ;)

Kijk zelf erg veel uit naar dit spel. Heb me heerlijk vermaakt met deel 1, dat was al een grote stap vergeleken met simcade racers als GT. Het was jammer dat Assetto Corsa zo'n flop was, daar waren de physics nog beter dan bij PC. Als ik de menu's en opties zie van PC2 gaat dat helemaal goed komen!

iRacing Profiel


 • Jiltjes
 • Registratie: september 2013
 • Laatst online: 11-09-2019

Jiltjes

Boeh! Schrok je?

Beltoni schreef op woensdag 16 augustus 2017 @ 18:57:
[...]


Zo'n kerel moet je ook niet te serieus nemen. ;)

Kijk zelf erg veel uit naar dit spel. Heb me heerlijk vermaakt met deel 1, dat was al een grote stap vergeleken met simcade racers als GT. Het was jammer dat Assetto Corsa zo'n flop was, daar waren de physics nog beter dan bij PC. Als ik de menu's en opties zie van PC2 gaat dat helemaal goed komen!
Assetto Corsa een flop? Die heb ik gemist.
Racen we nog dagelijks mee, ook via Tweakers.

i5 4590 | 16GB | GTX960 | Win10 | T300RS Alcantara edition | T3PA | TH8A | GTOmega EVO


 • Boinkie
 • Registratie: juni 2002
 • Laatst online: 14:13
Hij bedoelt denk ik de console. Want die is nooit dcht lekker van de grond gekomen.

 • Beltoni
 • Registratie: maart 2015
 • Laatst online: 16-09 08:33
Boinkie schreef op woensdag 16 augustus 2017 @ 19:46:
Hij bedoelt denk ik de console. Want die is nooit dcht lekker van de grond gekomen.
Klopt. Op pc zit het prima in elkaar, de console versie is helaas een aanfluiting.

iRacing Profiel


 • Jiltjes
 • Registratie: september 2013
 • Laatst online: 11-09-2019

Jiltjes

Boeh! Schrok je?

Boinkie schreef op woensdag 16 augustus 2017 @ 19:46:
Hij bedoelt denk ik de console. Want die is nooit dcht lekker van de grond gekomen.
Ah, ja dat klopt wel. De resolutie drop daarin is giga.
PC is echter best wel alive, helemaal met Minorating.

i5 4590 | 16GB | GTX960 | Win10 | T300RS Alcantara edition | T3PA | TH8A | GTOmega EVO


 • Beltoni
 • Registratie: maart 2015
 • Laatst online: 16-09 08:33
Jiltjes schreef op woensdag 16 augustus 2017 @ 23:33:
[...]


Ah, ja dat klopt wel. De resolutie drop daarin is giga.
PC is echter best wel alive, helemaal met Minorating.
Dat viel op zich wel mee. Speel eigenlijk alleen online en framedrops heb ik daar niet vaak gezien. Probleem was dat private lobbies pas na een jaar beschikbaar waren. Heb jij daardoor ook bijzonder weinig tijd in gestoken. Voor een serieuze racegame kan dat gewoon niet. Dat was bij PC1 een stuk beter geregeld al is daar ook nog genoeg ruimte voor verbetering.

iRacing Profiel


 • Ithric
 • Registratie: mei 2013
 • Laatst online: 14-09 19:41
Ik ben er nog goed overna aan het denken, heb PC1 heel veel gespeeld en met de community hebben we er een leuke speel ervaring van gemaakt.
Dit zelfs gezien het feit er een paar vervelende bugs in zaten.

Weet iemand ook hoe de menu's en Championship modus (Multiplayer) zijn, voorheen deden we alles via Google drive.
Kan je nu schema's maken en dit in Pcars bijhouden bijvoorbeeld, heb je meer opties zoals reversed grid of dergelijke dingen?

(heb er eigenlijk ook niet echt naar gezocht verder om eerlijk te zijn, dus misschien vind ik het al eerder dan iemand reageerd dadelijk.)

iRacing Profiel


 • Riqy
 • Registratie: juni 2004
 • Laatst online: 09:50
Op de PC kun je met deel 2 een volledig league systeem opzetten in de game zelf, dat is wel echt een verbetering. Deze kun je vervolgens exporteren voor gebruik of weergave op een website/forum.

My iRacing
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the back of the car.
Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you.


 • Ithric
 • Registratie: mei 2013
 • Laatst online: 14-09 19:41
Ja zie het net, buiten het rijgedrag (wil geen discussie daarover starten, heb nog niet gespeeld verder) is er best wel wat veranderd m.b.t. de settings en mogelijkheden. :9

Denk dat ik bijna zeker hem wel ga aanschaffen, hopelijk krijgen we weer een communitie zoals bij PC1. (waar ik dan zeker weer bij wil helpen)

Nu met de vernieuwde opties en dergelijke, zie ik mooie events en championships voor de PC in het verschiet.

iRacing Profiel


 • Jiltjes
 • Registratie: september 2013
 • Laatst online: 11-09-2019

Jiltjes

Boeh! Schrok je?

Beltoni schreef op woensdag 16 augustus 2017 @ 23:49:
[...]


Dat viel op zich wel mee. Speel eigenlijk alleen online en framedrops heb ik daar niet vaak gezien. Probleem was dat private lobbies pas na een jaar beschikbaar waren. Heb jij daardoor ook bijzonder weinig tijd in gestoken. Voor een serieuze racegame kan dat gewoon niet. Dat was bij PC1 een stuk beter geregeld al is daar ook nog genoeg ruimte voor verbetering.
True,

Ik bedoelde eigenlijk minder graphische kwaliteit.
Ik race enkel op PC, en heb altijd een server in eigen beheer gehad en daarin georganiseerd.
Community style racing is altijd clean en vanaf dag 1 heb ik online kunnen racen.
Anders had AC het bij mij ook niet gehaald.

i5 4590 | 16GB | GTX960 | Win10 | T300RS Alcantara edition | T3PA | TH8A | GTOmega EVO


 • PatrickC
 • Registratie: juni 2009
 • Laatst online: 14:01

Ik ben het volledig eens met Jimmy. Het is dan nog wel een 'press release' build, maar ik kan me niet voorstellen dat ze een versie aan de pers geven die ver afwijkt van de uiteindelijke release.

[Voor 3% gewijzigd door PatrickC op 19-08-2017 17:17]


 • Proxzor
 • Registratie: februari 2006
 • Laatst online: 27-07-2020
PatrickC schreef op zaterdag 19 augustus 2017 @ 11:11:
[video]
Ik ben het volledig eens met Jimmy. Het is dan nog wel een 'press release' build, maar ik kan me niet voorstellen dat ze een versie aan de pers geven die ver afwijkt van de uiteindelijke release.
Ik werk zelf in het vak, en je wilt niet weten hoe vaak dat gebeurd. Dus alles is mogelijk ;)

 • Coennos
 • Registratie: september 2008
 • Laatst online: 06-09-2020
Oftewel de zo genoemde day one patch...

 • Moodshifter
 • Registratie: oktober 2014
 • Laatst online: 26-10-2020
Gelukkig zet Jimmy een dag later deze video online... YouTube: Project Cars 2 - This Is Too Much Fun! | VR |

 • Tazzy
 • Registratie: september 2001
 • Laatst online: 15-09 21:01
Ben eigenlijk wel beniewd of er voor VR (oculus in mijn geval) verbetering merkbaar is?

 • homernt
 • Registratie: juni 2003
 • Laatst online: 10:56
Naar het zien van de filmpjes van Jimmy ga ik deze toch in de gaten houden. Ben wel benied naar het eind oordeel.

 • DeTjuk
 • Registratie: december 2000
 • Laatst online: 16-09 22:42
@Jiltjes bedankt voor je preview.

De datum van release komt met rasse schreden dichterbij. Het belooft een mooi laatste deel van het jaar te worden voor de online race liefhebbers met de release van PC2 op 22 september en wat later Gran Turismo (18-10-17).

Ondertussen zijn er op het net tal van previews, trailers, video's, artwork en aanverwante te vinden.

Hopelijk gaat de game zijn beloftes nakomen en krijgen we een dijk van een online race sim op diverse platformen.

Wij hebben er in ieder geval zin in en zullen voor de PS4 mensen ons best gaan doen om weer leuke races te organiseren.

[PSN: DeTjuK]


 • Riqy
 • Registratie: juni 2004
 • Laatst online: 09:50
Ze hebben de geleerden weer weten om te praten/beinvloeden: PC2 is beste race sim geworden met de gamebeurs in Keulen afgelopen week...

Vraag me af hoe ze dat voor elkaar krijgen/wat het zou kosten...

My iRacing
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the back of the car.
Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you.

Pagina: 1 2 3 ... 11 Laatste


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone 13 LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S21 5G Apple iPad Pro (2021) 11" Wi-Fi, 8GB ram Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2021 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Bij het bezoeken van het forum plaatst Tweakers alleen functionele en analytische cookies voor optimalisatie en analyse om de website-ervaring te verbeteren. Op het forum worden geen trackingcookies geplaatst. Voor het bekijken van video's en grafieken van derden vragen we je toestemming, we gebruiken daarvoor externe tooling die mogelijk cookies kunnen plaatsen.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Forum cookie-instellingen

Bekijk de onderstaande instellingen en maak je keuze. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functionele en analytische cookies

Deze cookies helpen de website zijn functies uit te voeren en zijn verplicht. Meer details

janee

  Cookies van derden

  Deze cookies kunnen geplaatst worden door derde partijen via ingesloten content en om de gebruikerservaring van de website te verbeteren. Meer details

  janee