Acties:
 • +7Henk 'm!

 • anandus
 • Registratie: Februari 2001
 • Niet online
Mede-auteurs:
 • dirkjesdirk
 • Registratie: Oktober 2001
 • Laatst online: 04-01 14:38

dirkjesdirk

 • Poulske
 • Registratie: Juni 2011
 • Laatst online: 15:47

Poulske


Er zijn weer 6 jaar voorbij, dus tijd voor een nieuwe Civilization :)

Algemene informatie:

De teaser-trailer:De promo:
Originally created by legendary game designer Sid Meier, Civilization is a turn-based strategy game in which you attempt to build an empire to stand the test of time. Become Ruler of the World by establishing and leading a civilization from the Stone Age to the Information Age. Wage war, conduct diplomacy, advance your culture, and go head-to-head with history’s greatest leaders as you attempt to build the greatest civilization the world has ever known.

Civilization VI offers new ways to engage with your world: cities now physically expand across the map, active research in technology and culture unlocks new potential, and competing leaders will pursue their own agendas based on their historical traits as you race for one of five ways to achieve victory in the game.


De features:
EXPANSIVE EMPIRES: See the marvels of your empire spread across the map like never before. Each city spans multiple tiles so you can custom build your cities to take full advantage of the local terrain.
ACTIVE RESEARCH: Unlock boosts that speed your civilization’s progress through history. To advance more quickly, use your units to actively explore, develop your environment, and discover new cultures.
DYNAMIC DIPLOMACY: Interactions with other civilizations change over the course of the game, from primitive first interactions where conflict is a fact of life, to late game alliances and negotiations.
COMBINED ARMS: Expanding on the “one unit per tile” design, support units can now be embedded with other units, like anti-tank support with infantry, or a warrior with settlers. Similar units can also be combined to form powerful “Corps” units.
ENHANCED MULTIPLAYER: In addition to traditional multiplayer modes, cooperate and compete with your friends in a wide variety of situations all designed to be easily completed in a single session.
A CIV FOR ALL PLAYERS: Civilization VI provides veteran players new ways to build and tune their civilization for the greatest chance of success. New tutorial systems are designed to introduce new players to the underlying concepts of Civilization so they can easily get started on a path to victory.


Screenshots:
Interview Firaxis

Op gamer.nl vind je nog een interessant interview met Firaxis. Een paar quotes.
In Civilization 6 worden de steden daarom niet langer beperkt tot een enkel vakje. Je begint met een City Center, waar je een paar eenvoudige gebouwen in kwijt kunt, zoals de vertrouwde graanschuur. Zodra je bevolking groeit, krijg je nu de keuze om je stad uit te breiden met een gespecialiseerd District. Voorbeelden die Shirk geeft zijn een Campus District om onderzoek in te doen, of een Tempel District om je spirituele grip op de mensheid te verstevigen. “De twist is dat Wonders ook een hex in beslag nemen. De Great Library moet bijvoorbeeld naast een Campus en de piramiden mag je alleen op woestijntegels neerzetten.” Uitbreiden brengt echter risico’s met zich mee, want elk vakje met een District betekent een boerderij minder om de bevolking van je stad mee te voeden.
Civilization 6 kent twaalf soorten districten en hoe je het best omgaat met de beschikbare ruimte wordt een interessante nieuwe uitdaging. “Je moet echt nadenken over wat je met elke stad wilt bereiken. Als nieuwe speler hoef je je daar niet echt druk over te maken. Maar zodra je beter wordt in de game, kun je helemaal losgaan met dit systeem.
Shirk: “De manier waarop je beschaving zich ontwikkelde in Civilization was altijd nogal statisch. Dat moet ook wel, want de geschiedenis verloopt in een bepaalde volgorde. Zonder buskruit kun je tenslotte geen raketten uitvinden. Je kon midden op land een stad bouwen en alsnog op het idee komen voor een zeilboot.” Om dat proces geloofwaardiger te maken heeft Firaxis Eureka-momenten ingevoerd, naar de beroemde uitroep van de Griekse uitvinder Archimedes. De snelheid waarmee je op nieuwe ideeën komt, wordt in Civilization 6 ten dele bepaald door je directe omgeving."
Een andere rem op zomaar de hele wereld veroveren is het nieuwe concept van formele oorlogen. “Tegen de tijd dat je halverwege de Tech Tree bent, heb je een goede reden nodig om iemand de oorlog te verklaren. Anders jaag je de internationale gemeenschap tegen je in het harnas.” Als Genghis Khan een heel continent terroriseren heeft dus gevolgen, “maar dat is een keuze die je mag maken.”
De derde wijze waarop Firaxis sleutelt aan de beproefde Civilization-formule is de kunstmatige intelligentie. “Elke AI speelt anders, maar moet voor de speler begrijpelijk blijven”, legt AI Director Andrew Garret uit. Als je snapt hoe de tegenstander denkt, weet je waar je aan toe bent of kun je deze zelfs voor je karretje spannen. In Civilization 6 giet Firaxis de gedachten van de kunstmatige intelligentie in de vorm van Agendas. Een Agenda is een set van karaktertrekken en prioriteiten die het gedrag van een factieleider stuurt. Elke computertegenstander krijgt, naast zijn historische richtlijn, twee willekeurig gekozen Agendas.

“Een tegenstander kan bijvoorbeeld een obsessie hebben voor het bouwen van zoveel mogelijk wereldwonderen. Als jij het waagt om daarin te concurreren, kun je rekenen op schuine blikken en een oorlogsverklaring of twee. Als je juist besluit om het rustiger aan te doen met die prestigeprojecten, vindt hij je oké en krijg je een (ietwat neerbuigende) aai over de bol”, grinnikt Garret. Gewapend met de kennis over de persoonlijkheden van je buren, kun je dus doelbewust je speelstijl aanpassen en zo vrienden blijven met de dominante macht in de regio.
De laatste 2 wijzigingen zijn overigens helemaal niet zo verniewend als Firaxis nu doet voorkomen. Ook in de vorige delen hadden hier al elementen van. Vandaar ook dat in de laatste quote wordt aangegeven:
“Civ 6 zal aanvoelen als een warm deken. Je kunt er gewoon induiken en spelen. Religie, handel, de Great Works van kunstenaars, enzovoort – al die systemen kun je tegemoet zien in Civ 6”.Preview
Er is inmiddels een uitgebreide preview op t.net verschenen van Paul Hulsebosch. reviews: Civilization VI - Laat je steden groeien met als voorlopige conclusie.
Wie ooit een Civilization-game heeft gespeeld, weet dat de match na 60 speelbeurten nog maar net begonnen is. Het is dus moeilijk om op basis van zo weinig beurten een goed beeld te krijgen van de game. De eerste stappen in de game maken echter wel duidelijk dat het uiterlijk een flinke opfrisbeurt heeft gekregen. Verder is het grootste nieuws dat steden voortaan kunnen groeien en niet langer tot één tegel beperkt blijven. Dat is visueel aantrekkelijker, maar heeft ook grote gevolgen voor de gameplay. Doordat je gebouwen op aangrenzende tegels kunt bouwen, kun je in de knel komen met grondstoffen, wat al snel wil zeggen dat je steden zult moeten specialiseren en bijvoorbeeld een stad moet selecteren waar je je onderzoek doet. De opzet heeft ook gevolgen voor het militaire deel. In dat militaire deel is nieuw dat eenheden in beperkte mate met elkaar gecombineerd kunnen worden. Erg prettig, want het maakt het makkelijker om je aanvallende leger goed rond een belegerde stad te positioneren.

Daarnaast is het onderzoek gesplitst in de klassiek door Science gedreven Tech Tree en een door Culture gedreven Civics Tree. Daarnaast zijn er nu Policies, een soort kaarten die je in kunt zetten om op bepaalde vlakken een kleine boost te krijgen. Dergelijke boosts krijg je ook van de Religion die je kiest, al was onze speeltijd te kort om daar in te kunnen duiken. Daarmee hebben we de rode draad van de game gevonden. Civilization VI is een game waarin bonussen meer dan ooit het verschil lijken te gaan maken. Het lijkt de bankensector wel.


In game beelden

Met dank aan Snoz Lombardo


Kopen?
Nog niet. Sid Meier's Civilization 6 komt op 21 oktober uit op pc. Je kunt al wel een pre-order plaatsen.

De shop-link voor de pre-orders op Steam:
Steam Store
Er is een standard edition voor 59,99(!) euro en de Sid Meier’s Civilization® VI - Digital Deluxe versie is zelfs 79,99 euro! En dan zijn er verder nog bundels met de Steam Controller die kennelijk zeer in de smaak valt bij vele die Civ 5 spelers. Link.

Mede-auteurs gezocht! Stuur mij een DM!

[Voor 54% gewijzigd door dirkjesdirk op 30-05-2016 10:07]


Acties:
 • +1Henk 'm!
Ik moet eerlijk zeggen dat ik het niet helemaal zeker weet met deze grafische stijl, ik had het liever wat realistischer gezien ipv cartoonish

 • DaniëlWW2
 • Registratie: November 2009
 • Niet online

DaniëlWW2

Moderator General Chat

Dyslectic history cynic

Yes. :D

Ik vind de stijl overgens niet zo erg. Het is eens wat anders dan superstrak. CiV 5 vond ik qua artstyle heel goed op de meeste vlakken behalve dat de overgang van tegel naar tegel vaak nogal abrupt en extreem kon zijn. Ik vond om deze reden de game eigenlijk nooit fijn spelen zonder de tegelmarkering. Dat lijkt hier veel minder het geval. Het had van mij iets minder cartoony gemogen maar dit is goed genoeg. Het is bijvoorbeeld ook niet overdreven zoals Settlers 7. Bijkomend voordeel is dat het zal waarschijnlijk over een aantal jaar op grafisch vlak ook nog goed zijn.

Een ding vraag ik mij nu wel af. Kosten wonderen die je in een stad bouwt nu tegels aangezien ze veel groter zijn en er wegen naartoe lopen? Dat zou ik wel jammer vinden aangezien ik nog wel eens een stad bouw die volgepropt zit met wonderen.

Never argue with an idiot. He will drag you down to his own level and beat you with experience.


 • Delerium
 • Registratie: Mei 2000
 • Niet online

Delerium

Mythology

Maar eens kijken of het spel vanaf dag1 goed speelbaar is en de dynamiek van civ4/civ5 weet te pakken.

Zo ja, tijd voor een nieuwe computer.

 • MedionAkoya
 • Registratie: Januari 2014
 • Laatst online: 22:07

MedionAkoya

Niet geschoten is altijd mis

Ik speel wel Civ4. Wat een prachtspel. civ5 is hartstikke depressief net als GTA 4.

Trein?


 • Beakzz
 • Registratie: Juni 2008
 • Laatst online: 18:17
Gemixte reactions over het stijltje maar mij hebben ze. Doet me terug denken aan Civ Revolutions. Gewoon vrolijk en gezellig is ook weleens leuk :+ Zou niet weten waarom je realistischer zou willen aangezien een spel met de opzet van een bordspel nooit realistisch zal overkomen.
MedionAkoya schreef op woensdag 11 mei 2016 @ 18:51:
k speel wel Civ4. Wat een prachtspel. civ5 is hartstikke depressief net als GTa 4.
Je vindt de art syle te duister?
DaniëlWW2 schreef op woensdag 11 mei 2016 @ 18:27:
Een ding vraag ik mij nu wel af. Kosten wonderen die je in een stad bouwt nu tegels aangezien ze veel groter zijn en er wegen naartoe lopen?
Ja, klopt, gebouwtjes, etc kan (moet?) je in hexes plaatsen:
A city's surrounding countryside will still be a maximum of 36 hexes, but they will now host buildings and improvements, beyond farms, mines, camps, etc. Beach calls these "districts."

"One district is a military encampment, where your barracks and stables and military academy and those types of buildings go," he says. "You can have a doubly defended city with two ranged strikes if you put up walls around your city and build an encampment. But the rule is, that encampment always has to be on the outskirts of your city. It cannot be next to the city center."

"A lot of other districts get bonuses for being near your city center," he adds. "We have 12 different districts and each of them has rules about how you place buildings, which our user interface helps you through. You’ll learn pretty quickly how all these layout decisions work and what’s going to be an optimal layout for your city."

[...]

Instead of the boilerplate artistic rendering of previous games, cities will be presented in unique ways, according to the player's positional choices. This is especially true of Wonders, which are also built outside the city. There was always an element of aesthetic joy in building these things, which is now being intensified. But there is also a catch. The Pyramids must be built in the desert. Stonehenge can only be built near stone.
Volgens mij een leuke ontwikkeling dat je een beetje kan "simcity'en" :) (Nouja, in de meeste minimale betekenis :P )

[Voor 11% gewijzigd door anandus op 11-05-2016 19:36]


 • Bossie
 • Registratie: Juli 2001
 • Laatst online: 23:51
Yes, vorig jaar was ik al voor niks bijgemaakt met CIV space (ben de naam alweer kwijt) en deze komt ook gewoon binnen een paar maanden :D

--
Ik zie alleen een windows pre-order op steam, hopelijk volgt de OSX versie snel

[Voor 24% gewijzigd door Bossie op 11-05-2016 19:51]

We're just enthusiastic about what we do. -- Steve Jobs, 1985; Battle.net: Bossie#2919

In juni is er de E3, met een beetje mazzel is er een demo :)

Acties:
 • +1Henk 'm!

 • Panzer_V
 • Registratie: April 2004
 • Laatst online: 21:47

Panzer_V

Microsoft & Apple Fan

Het is zelfs 6 jaar na de release van Civ5. Die werd op 21 september 2010 gereleased. Deze dus 6 jaar en 1 maand later ;).

Kijk er zelf weer erg naar uit. Een nieuwe CIV is voor mij altijd de reden om een nieuwe pc aan te schaffen :D

Ik hoop zelf dat er weer een collectors editie komt zoals destijds met Civ V. Noem het zoals je het wilt....maar die tinnen figuurtje, het art-book dat erbij zat, de behind the scenes dvd etc....dat maakt zo'n spel net wat meer af voor mij 8)

[Voor 34% gewijzigd door Panzer_V op 11-05-2016 20:00]

3850Wp WZW, 1155Wp ONO - Enphase IQ7+ - pvoutput.org


 • DaniëlWW2
 • Registratie: November 2009
 • Niet online

DaniëlWW2

Moderator General Chat

Dyslectic history cynic

anandus schreef op woensdag 11 mei 2016 @ 19:34:

Ja, klopt, gebouwtjes, etc kan (moet?) je in hexes plaatsen:

[...]
Volgens mij een leuke ontwikkeling dat je een beetje kan "simcity'en" :) (Nouja, in de meeste minimale betekenis :P )
Dat vind ik wat minder klinken. Het idee is dat steden dus nu een centrale tegel in gaan nemen, de cirkel van zes eromheen en dan nog eens zes tegel voor een volle stad. De meeste steden bouw je in een gebied met flink groei of productiepotentieel en ik ben bang dat dit voornamelijk erin kan gaan hakken in het groeipotentieel van steden als je de vruchtbare grond naast de steden vol moet bouwen. Daar staat dan wel weer tegenover dat een gevecht voor een stad zo wel spectaculair zal worden omdat je waarschijnlijk eerst de buitenwijken moet innemen voordat je het centrum kan innemen.

Never argue with an idiot. He will drag you down to his own level and beat you with experience.

DaniëlWW2 schreef op woensdag 11 mei 2016 @ 20:27:
[...]
De meeste steden bouw je in een gebied met flink groei of productiepotentieel en ik ben bang dat dit voornamelijk erin kan gaan hakken in het groeipotentieel van steden als je de vruchtbare grond naast de steden vol moet bouwen.
Maar ze compenseren door ervoor te zorgen dat je minder farms hoeft te bouwen.
Cities can still control up to 36 hexes but the number of improvements that they’ll need to work the land has been reduced
Daarnaast bouw je niet alles, natuurlijk. Een groei-stad zal bijv waarschijnlijk geen barrack-district hebben, etc

[Voor 31% gewijzigd door anandus op 11-05-2016 20:46]


 • Trenchdog
 • Registratie: December 2002
 • Laatst online: 21:51
Oktober wordt een mooie maand, Battlefield en Civ VI lekker afwisselen :) Ik ben erg benieuwd hoe de nieuwe opzet van de steden gaat uitpakken, het klinkt als een aardige legpuzzel in wording.

 • Jump
 • Registratie: Juni 2002
 • Laatst online: 22:28
Bossie schreef op woensdag 11 mei 2016 @ 19:49:
Yes, vorig jaar was ik al voor niks bijgemaakt met CIV space (ben de naam alweer kwijt) en deze komt ook gewoon binnen een paar maanden :D
Beyond Earth. Ik denk dat ze die versie snel willen vergeten :P Lijkt mij dat het niet een goede release gehad heeft.

internix.be


 • Tormbo
 • Registratie: Juli 2010
 • Laatst online: 28-01 08:19

Tormbo

Father, Gamer, Teacher

Het lijkt me een beetje op Endless Legend zo met het uitbouwen van je steden in districts. Desalniettemin zie ik wel weer heel erg uit naar de volgende telg in deze geweldige serie.

PC: I7-4790, MSI GTX 1070 Gaming X 8G, 16GB HyperX Blu, Crucial BX100, Logitech G710+, Logitech G300s, Logitech Attack 3, Logitech F310, Logitech G430 Consoles: NES, SNES, N64, GameCube, WiiU, Gameboy, GBA, DSi XL, PS2, Xbox 360, Atari 2600.


 • Magic
 • Registratie: September 2001
 • Niet online
anandus schreef op woensdag 11 mei 2016 @ 17:50:
Ik moet eerlijk zeggen dat ik het niet helemaal zeker weet met deze grafische stijl, ik had het liever wat realistischer gezien ipv cartoonish
Het ziet er wat eenvoudiger uit inderdaad dan CIV5, hoop dat de systeemeisen ook een beetje meevallen (en vooral de end-game beurtovergangen een beetje vlotter gaan).

Ik moet wel zeggen dat ik inmiddels de CIV5 graphics wel de leeftijd tonen inmiddels, het voordeel van deze cartoony graphics is dat ze over het algemeen zo snel "verouderd" aanvoelen.

Steam: Brainfrz82 | PSN: Brainfrz | Discord: Brainfrz


 • Poulske
 • Registratie: Juni 2011
 • Laatst online: 15:47
Hier kijk ik wel naar uit, moet alleen nog even wennen aan het grafisch stijltje.

 • Snoz Lombardo
 • Registratie: Februari 2009
 • Laatst online: 17:30
Wordt weer een mooie game-herfst geloof ik :) Erg tof nieuws, heb zelf nu bijna 600 uur in Civ V zitten.

Grafische stijl is inderdaad even wennen. Wellicht wordt er nog aan gesleuteld, de game komt 'pas' in oktober uit natuurlijk. Op Reddit staat één van de screenshots maar met aangepaste kleuren, ziet er al beter uit imho.Ook wel tevreden met de aangekondigde gameplay wijzigingen. Ben zelf pas ingestapt bij Civ V, delen daarvoor nooit gespeeld. Ben dus benieuwd naar het stacken van units ook al gaat dat nu op een iets andere manier gebeuren.

 • Poulske
 • Registratie: Juni 2011
 • Laatst online: 15:47
Die bomen kunnen zo uit een Duplo setje komen.

 • Case_C
 • Registratie: Maart 2012
 • Laatst online: 21:12

Case_C

[Team Carrack]

Nu steden daadwerkelijk meerdere tiles in beslag nemen zullen ze ook wel werken aan map sizes en het aantal tiles wat je kan verplaatsen met je units? Ben in ieder geval erg benieuwd :) .

 • Xudonax
 • Registratie: November 2010
 • Laatst online: 31-01 15:50
Heel interessant, en ik hoop inderdaad op nog grotere kaarten dan in Civ V al mogelijk was. Ben nu bezig met een Pangaea Plus map op het grootste formaat dat Civ V bied, maar als de wonders naast de steden komen te staan dan heb ik véél meer oppervlakte nodig :-( Ook hoop ik dat ze de AI wat sneller maken of misschien zelfs multithreaded. Ik weet echter niet of dat laatste heel erg haalbaar is...

 • lilith0206
 • Registratie: Oktober 2010
 • Laatst online: 30-01 02:31
Grafisch even wennen maar ik denk dat het wel een vooruitgang is. De kleuren zijn warmer geworden alleen lijkt het hierdoor een cartoonachtig effect te hebben. Daarnaast lijkt mij het districten idee een leuke verandering en ook de mogelijkheid om je steden zo vorm te geven dat ze een soort focus krijgen op bepaalde gebieden. Ik vraag me af hoeveel we hiervan ook te zien krijgen als onze steden groeien. Naast dat is het even afwachten welke nieuwe features er aan toegevoegd worden.

Acties:
 • +1Henk 'm!
Case_C schreef op donderdag 12 mei 2016 @ 10:06:
Nu steden daadwerkelijk meerdere tiles in beslag nemen zullen ze ook wel werken aan map sizes en het aantal tiles wat je kan verplaatsen met je units? Ben in ieder geval erg benieuwd :) .
Steden zijn net zo groot als in Civ 5 (36 hexes)

En ik weet niet of grotere kaarten een goed idee is, gezien je je steden meer moet microën.
Dus grotere kaarten = meer steden = veel meer micro.

 • Katala
 • Registratie: Juli 2001
 • Laatst online: 22-12-2022
Hier zit ik al 6 jaar op te wachten! :)

Beyond Earth is leuk, maar te simpel (of mijn vrienden zijn te slecht^^) en ik ben sowieso meer fan van de historie dan het futuristische.

De grafische stijl vind ik echt prachtig. Ik hou wel van vrolijkheid (Dat maakt de Settlers 2 ook zo aantrekkelijk).

Natuurlijk barst ik meteen van de vragen (waar tzt wel antwoord op zal komen)
- Welke victories zijn er?
- Welke volken zijn er?
- Hoeveel districts per stad?
- Worden de maps niet straks compleet gevuld met gigantische steden?
- Bergen zijn goed voor science, kun je er dan nu op bouwen? (dus meer dan machu pichu & observatories)
- etc.

Ajax Amsterdam! Op naar de 4e ster!


 • Tormbo
 • Registratie: Juli 2010
 • Laatst online: 28-01 08:19

Tormbo

Father, Gamer, Teacher

Tweede screenshot uit de topicstart. Heeft die meest rechter rode soldaat nou een puntmuts op? :?

Ook wel tof in 3e screenshot, het district(?) rechts van de stad, die dino skeletten.

Ik ben wel blij met het tot nu toe getoonde aandacht voor detail, mits dit uiteraard ook uiteindelijk in het spel terecht komt.

[Voor 53% gewijzigd door Tormbo op 12-05-2016 11:03]

PC: I7-4790, MSI GTX 1070 Gaming X 8G, 16GB HyperX Blu, Crucial BX100, Logitech G710+, Logitech G300s, Logitech Attack 3, Logitech F310, Logitech G430 Consoles: NES, SNES, N64, GameCube, WiiU, Gameboy, GBA, DSi XL, PS2, Xbox 360, Atari 2600.


 • XyritZz
 • Registratie: Augustus 2003
 • Laatst online: 16-01 10:13
Katala schreef op donderdag 12 mei 2016 @ 10:57:
Hier zit ik al 6 jaar op te wachten! :)

Beyond Earth is leuk, maar te simpel (of mijn vrienden zijn te slecht^^) en ik ben sowieso meer fan van de historie dan het futuristische.

De grafische stijl vind ik echt prachtig. Ik hou wel van vrolijkheid (Dat maakt de Settlers 2 ook zo aantrekkelijk).

Natuurlijk barst ik meteen van de vragen (waar tzt wel antwoord op zal komen)
- Welke victories zijn er?
- Welke volken zijn er?
- Hoeveel districts per stad?
- Worden de maps niet straks compleet gevuld met gigantische steden?
- Bergen zijn goed voor science, kun je er dan nu op bouwen? (dus meer dan machu pichu & observatories)
- etc.
Dacht gelezen te hebben dat er 12 verschillende districts zijn.

Je kunt op bergen bouwen ja, in Civ 5 moest je stad aan een berg grenzen om een observatory te bouwen nu moet je de observatory ook echt op de berg tile plaatsen. Daarnaast denk ik dat een district op een berg plaatsen bonussen zal geven aan dat district, dus zoals je al noemt dat een berg goed is voor science, dan zal het hele science district daar wel een bonus van krijgen.

Omdat je bepaalde gebouwen verplicht op een specifiek type tile moet plaatsen zal je ook veel meer vooruit moeten denken, om te voorkomen dat je om een district te plaatsen je eerst een oud district moet gaan afbreken o.i.d.

I think there is a world market for maybe five computers. - Thomas Watson (1874-1956), Directeur van IBM (1943)

Er is een victory bijgekomen en een oude victory is 'drastisch veranderd'
- Welke volken zijn er?
In ieder geval: Egypte, Japan (screenshots), India, VS (trailer) en Aztec (previews)
- Hoeveel districts per stad?
Maximaal 12. Je begint met 5 of 6 mogelijke districten die je kan bouwen en met technologiën komen er nieuwe districten bij.

Districten die je kan zien op de screenshots zijn:
• Science (blauwe daken)
• Culture (roze daken)
• Religion (gouden daken)
• Production (oranje daken)
• Gold (gele daken)
• Military (Rode daken)

Ik gok dat dat ook de districten zijn waar je mee begint?
- Worden de maps niet straks compleet gevuld met gigantische steden?
Onbekend
- Bergen zijn goed voor science, kun je er dan nu op bouwen? (dus meer dan machu pichu & observatories)
- etc.
Onbekend, al heb ik gelezen over observatories, maar mij was het niet duidelijk of je die naast of op een berg moest bouwen.

[Voor 15% gewijzigd door anandus op 12-05-2016 11:14]


 • Poulske
 • Registratie: Juni 2011
 • Laatst online: 15:47
Wellicht handig om bovenstaande informatie ook in de topic start te zetten. ;)

 • Katala
 • Registratie: Juli 2001
 • Laatst online: 22-12-2022
anandus schreef op donderdag 12 mei 2016 @ 11:09:
[...]
Maximaal 12. Je begint met 5 of 6 mogelijke districten die je kan bouwen en met technologiën komen er nieuwe districten bij.

Ik gok dat dat ook de districten zijn waar je mee begint?
Mij lijkt het juist logisch dat je moet specializeren, omdat je anders de map helemaal volbouwt met steden, en dat lijkt me ook niet de bedoeling :)

Ajax Amsterdam! Op naar de 4e ster!

Katala schreef op donderdag 12 mei 2016 @ 11:23:
[...]


Mij lijkt het juist logisch dat je moet specializeren, omdat je anders de map helemaal volbouwt met steden, en dat lijkt me ook niet de bedoeling :)
Uiteraard moet je specialiseren, niet alleen om de beperkte ruimte, maar ook omdat het afhangt van je geografische omgeving.
Bijv: Bergen of Jungle -> Science district
Poulske schreef op donderdag 12 mei 2016 @ 11:22:
Wellicht handig om bovenstaande informatie ook in de topic start te zetten. ;)
Ja, ik (of iemand anders als-ie zich geroepen voelt) moet even de topicstart onder handen nemen.

[Voor 25% gewijzigd door anandus op 12-05-2016 11:27]


 • Poulske
 • Registratie: Juni 2011
 • Laatst online: 15:47
anandus schreef op donderdag 12 mei 2016 @ 11:26:
[...]

Uiteraard moet je specialiseren, niet alleen om de beperkte ruimte, maar ook omdat het afhangt van je geografische omgeving.
Bijv: Bergen of Jungle -> Science district

[...]

Ja, ik (of iemand anders als-ie zich geroepen voelt) moet even de topicstart onder handen nemen.
Wil ik wel doen hoor. :)

 • 26779
 • Registratie: Januari 1970
 • Niet online
Bossie schreef op woensdag 11 mei 2016 @ 19:49:
--
Ik zie alleen een windows pre-order op steam, hopelijk volgt de OSX versie snel
Om nog maar over de Linux/SteamOS versie te zwijgen. Ik mag hopen dat deze er ook komen.

 • Katala
 • Registratie: Juli 2001
 • Laatst online: 22-12-2022
anandus schreef op donderdag 12 mei 2016 @ 11:26:
[...]

Uiteraard moet je specialiseren, niet alleen om de beperkte ruimte, maar ook omdat het afhangt van je geografische omgeving.
Bijv: Bergen of Jungle -> Science district
Ik bedoel dus of er een limiet is, bijvoorbeeld max 3 per stad. Waardoor je gedwongen wordt om te specializeren of een nieuwe stad in de buurt te maken.

Is op zich lijkt het me logisch. Zo voorkomen hele grote steden die uiteindelijk de meeste districten wel hebben.

Ajax Amsterdam! Op naar de 4e ster!


 • PromWarMachine
 • Registratie: Oktober 2001
 • Laatst online: 29-01 22:01

PromWarMachine

Forsaken Archer

Ziet er goed uit!
Een troost, er is niet veel nodig om het beter te laten zijn dan Beyond Earth..

Ik hoef overigens nog maar 267/287 achievements te halen in Civ V, dat red ik vast makkelijk voor eind oktober :z

Dividend for Starters

Katala schreef op donderdag 12 mei 2016 @ 11:43:
[...]


Ik bedoel dus of er een limiet is, bijvoorbeeld max 3 per stad. Waardoor je gedwongen wordt om te specializeren of een nieuwe stad in de buurt te maken.

Is op zich lijkt het me logisch. Zo voorkomen hele grote steden die uiteindelijk de meeste districten wel hebben.
Volgens mij is er geen harde limiet, maar je moet niet vergeten dat normale improvements (farms, mines, etc.) ook gewoon ruimte kosten en wonders ook ruimte kosten. Je moet dus zelf wikken en wegen hoeveel je wil gebruiken.

Dat je 12 districten kan bouwen hoeft niet te betekenen dat het een goed idee is, bijv.

[Voor 6% gewijzigd door anandus op 12-05-2016 11:47]


 • Highland
 • Registratie: Mei 2012
 • Laatst online: 00:50
Tsjonge, ik ben nooit verder gekomen dan Civilization2, het eerste (en enige) computerspel dat ik gekocht heb. En die draait niet meer op mijn computer want geen W95.
Maar ik heb al zoveel levensuren in Civ zitten, dat ik er niet nog meer aan wil besteden. Ik kan nog steeds werelden voor de geest halen waar ik in 1994 een hele nacht aan heb gespeeld...

 • 26779
 • Registratie: Januari 1970
 • Niet online
Toch nog hoop voor de Linux/SteamOS en OSX spelers: https://twitter.com/CivGame/status/730440440437055490
Ja, ik had ergens gelezen dat het op Unity gebouwd wordt, dus dan is porten naar Linux, OSX, Playstation, Xbox, iOS, Android, etc. makkelijk gedaan.

[Voor 13% gewijzigd door anandus op 12-05-2016 12:03]


 • Caelorum
 • Registratie: April 2005
 • Laatst online: 00:27
anandus schreef op donderdag 12 mei 2016 @ 11:09:
[...]
Er is een victory bijgekomen en een oude victory is 'drastisch veranderd'

[...]
In ieder geval: Egypte, Japan (screenshots), India, VS (trailer) en Aztec (previews)
Er zijn een aantal standaard landen die er altijd in naar voren komen. Bijv. China en Engeland missen in dat rijtje.
Ik hoop wel dat ze dit keer iets beter hun best doen om het spel wat minder een VS tintje te geven. Het heeft altijd een nogal Amerikaanse kijk op de wereld gehad. Begrijpelijk uiteraard, maar niet altijd even waarheidsgetrouw.
De trailer voorspelt niet heel veel goeds op dat gebied, met de twee lichtstralen waar het WTC in New York stond. Vooral niet in combinatie met de gesproken tekst op dat moment. Ik moest meteen even aan onder andere het midden oosten denken waar het toch redelijk aan de orde van de dag is.
Caelorum schreef op donderdag 12 mei 2016 @ 12:02:
[...]

Er zijn een aantal standaard landen die er altijd in naar voren komen. Bijv. China en Engeland missen in dat rijtje.
Uiteraard, en Rusland, Mongolië. Maar ik meldde even wat we nu zeker weten :)
Daarnaast is het niet duidelijk welke Civs DLC worden en wat in het basisspel komt.
In Civ5 was Mongolië een DLC, bijv.

 • XyritZz
 • Registratie: Augustus 2003
 • Laatst online: 16-01 10:13
Nouja, ze hebben toch aangegeven dat je net als voorheen nog steeds 36 tiles om je stad heen hebt die je kunt bebouwen. In oude Civ games kwamen daar vooral improvements op te staan, en kwamen de gebouwen in het stadscentrum te staan. Nu ga je dat dus meer uit elkaar trekken, maar in principe neemt een stad nog net zoveel ruimte in.
anandus schreef op donderdag 12 mei 2016 @ 11:46:
[...]
Volgens mij is er geen harde limiet, maar je moet niet vergeten dat normale improvements (farms, mines, etc.) ook gewoon ruimte kosten en wonders ook ruimte kosten. Je moet dus zelf wikken en wegen hoeveel je wil gebruiken.

Dat je 12 districten kan bouwen hoeft niet te betekenen dat het een goed idee is, bijv.
Precies, als je 36 tiles hebt en je bouwt 12 districten en nog een aantal wonderen dan blijven er nog maar een stuk of 20 tiles over voor improvements. Dat gaat de hoeveelheid productie/science/voedsel flink kunnen beperken. Steden vol gooien met districts gaat dus waarschijnlijk je groei remmen.

Wat dat betreft denk ik niet dat er een harde limiet nodig is, je zal het zelf wel willen gaan beperken.

I think there is a world market for maybe five computers. - Thomas Watson (1874-1956), Directeur van IBM (1943)


 • Delerium
 • Registratie: Mei 2000
 • Niet online

Delerium

Mythology

anandus schreef op donderdag 12 mei 2016 @ 12:02:
Ja, ik had ergens gelezen dat het op Unity gebouwd wordt, dus dan is porten naar Linux, OSX, Playstation, Xbox, iOS, Android, etc. makkelijk gedaan.
Als dat zo is, dan is Remote Play via playstaion nog een optie ook. Dan kan je alle pracht en praal meekrijgen door PS4-graphics en toch op je ouwe laptop verder klooien.

Beter nog, de ventilator van de laptop wordt ook vrolijk.
* Delerium heeft PS4 support op verlanglijst staan.
PS4 is immers goedkoper dan nieuwe Macbook pro
edit:
Dubbelpost

[Voor 97% gewijzigd door anandus op 12-05-2016 12:09]

XyritZz schreef op donderdag 12 mei 2016 @ 12:04:
[...]


Nouja, ze hebben toch aangegeven dat je net als voorheen nog steeds 36 tiles om je stad heen hebt die je kunt bebouwen. In oude Civ games kwamen daar vooral improvements op te staan, en kwamen de gebouwen in het stadscentrum te staan. Nu ga je dat dus meer uit elkaar trekken, maar in principe neemt een stad nog net zoveel ruimte in.
Ja, zeker, het is meer dat ik doelde op het feit dat het niet bekend is hoe ver steden van elkaar af gaan komen te liggen, bijv.
Als het back-to-back steden worden dan is het een grote gebouwenbrij, maar als het juist handiger is om ze aardig wat tiles uit elkaar te bouwen, dan zal dat wel meevallen.


Edit:
Correctie, het is niet Unity, maar een nieuwe engine.

[Voor 9% gewijzigd door anandus op 12-05-2016 12:16]


 • Snoz Lombardo
 • Registratie: Februari 2009
 • Laatst online: 17:30
Heb dit ook gelezen in een draadje op Reddit:
Units can now be organised into a formation, which means they’ll always move together rather than having to be shuffled across the map one at a time. Formations can be applied to large collections of military units or civilian units and their escorts.
Dat maakt het verplaatsen van een groot leger voor een invasie wel makkelijker. Aan de andere kant houd ik liever zelf meer controle over de individuele movements, zoals ranged units op hills. Ben benieuwd hoe dat automatisch gaat.

 • sdk1985
 • Registratie: Januari 2005
 • Laatst online: 23:27
Altijd leuk een nieuwe Civ :). Aan de screenshots te zien wordt de game volledig 3d. Dat verklaart de 'simpele' graphics. Persoonlijk hoeft dat van mij niet. Ik vindt Simcity 4 er nog altijd leuker uit zien dan zijn opvolger, Simcity Socities (en zelfs 2013).

Verder hoop ik dat ze launchen met een goede AI, maar de ervaring leert dat dit niet het geval is :P.

Hostdeko webhosting: Sneller dan de concurrentie, CO2 neutraal en klantgericht.


 • Snoz Lombardo
 • Registratie: Februari 2009
 • Laatst online: 17:30
sdk1985 schreef op donderdag 12 mei 2016 @ 13:44:
Altijd leuk een nieuwe Civ :). Aan de screenshots te zien wordt de game volledig 3d. Dat verklaart de 'simpele' graphics. Persoonlijk hoeft dat van mij niet. Ik vindt Simcity 4 er nog altijd leuker uit zien dan zijn opvolger, Simcity Socities (en zelfs 2013).

Verder hoop ik dat ze launchen met een goede AI, maar de ervaring leert dat dit niet het geval is :P.
Ik geloof niet dat Civ VI volledig 3D wordt. Er wordt wel een nieuwe engine gebruikt maar de grafische stijl is gewoon een andere richting waarin Fireaxis wil gaan.

En de AI zou op veel punten verbeterd zijn, maar dat is inderdaad maar even afwachten.

 • sdk1985
 • Registratie: Januari 2005
 • Laatst online: 23:27
Heeft de derde screenshot niet een andere tilt, of verbeeld ik me dat?

Hostdeko webhosting: Sneller dan de concurrentie, CO2 neutraal en klantgericht.


 • Snoz Lombardo
 • Registratie: Februari 2009
 • Laatst online: 17:30
sdk1985 schreef op donderdag 12 mei 2016 @ 13:56:
Heeft de derde screenshot niet een andere tilt, of verbeeld ik me dat?
Kan zijn dat bij in-/uitzoomen de tilt iets veranderd maar het beeld draaien zie ik niet gebeuren.

 • Caelorum
 • Registratie: April 2005
 • Laatst online: 00:27
Sowieso is volledig 3d een beetje vaag. Civ 5 is al volledig 3D. Ze zouden zo de camera kunnen unlocken als ze willen.

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Adinias
 • Registratie: Februari 2014
 • Laatst online: 30-01 19:12

Adinias

Thobbius

Xudonax schreef op donderdag 12 mei 2016 @ 10:10:
Heel interessant, en ik hoop inderdaad op nog grotere kaarten dan in Civ V al mogelijk was. Ben nu bezig met een Pangaea Plus map op het grootste formaat dat Civ V bied, maar als de wonders naast de steden komen te staan dan heb ik véél meer oppervlakte nodig :-( Ook hoop ik dat ze de AI wat sneller maken of misschien zelfs multithreaded. Ik weet echter niet of dat laatste heel erg haalbaar is...
Hiervoor had/heb je de Yet (Not) Another Earth Maps Pack. Die gaf een enorme versie van de aarde die je pas helemaal kunt ontdekken zodra je satellieten hebt.

"hmmm... over lv14, huh. well, hm... judgement-wise... you're a pretty bad person."


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Enki
 • Registratie: Januari 2004
 • Laatst online: 27-12-2022
** KAN * NIET * WACHTEN **

Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former - Albert Einstein


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Caelorum
 • Registratie: April 2005
 • Laatst online: 00:27
Kan vooral niet wachten op de bekendmaking van de system requirements. Dat gaat namelijk bepalen of ik het spel ga kopen of niet. Mijn PC is niet meer de allersnelste en geen zin om voor een spel een nieuwe grafische kaart, mobo, geheugen en processor te kopen.

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Snoz Lombardo
 • Registratie: Februari 2009
 • Laatst online: 17:30
Nieuwe informatie!
http://www.ign.com/articl...-ign-first#prclt-VG17Z9b6

Samenvatting:
[list]
• Grafische stijl is o.a. zo om alles duidelijk en leesbaar te houden wanneer je ver uitzoomt (veel spelers spelen vooral uitgezoomt)
• Wonder filmpjes komen terug!
• Units kunnen verschillen qua o.a. huidskleur en wapen-/armor details, afhankelijk van waar ze vandaan komen (wordt ook modbaar)
• Unexplored terrein is blank papier met lengte-/breedtegraad lijnen
• Fog of War (mid fog) is de game map maar dan getekend
• Er komt een soort (cosmetische) dag/nacht cyclus die je ook vast kunt zetten
• Civ in VR: "I would love to do that. Can you imagine sitting across the table from a leader?" (komt waarschijnlijk niet, maar de wil is er)

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • sdk1985
 • Registratie: Januari 2005
 • Laatst online: 23:27
Caelorum schreef op vrijdag 13 mei 2016 @ 18:27:
Kan vooral niet wachten op de bekendmaking van de system requirements. Dat gaat namelijk bepalen of ik het spel ga kopen of niet. Mijn PC is niet meer de allersnelste en geen zin om voor een spel een nieuwe grafische kaart, mobo, geheugen en processor te kopen.
Als je ergens rond 2007-2009 een beetje degelijke game pc in elkaar hebt gezet dan kun je daar anno 2016 nog best leuk mee uit de voeten. Zie mijn gasten pc: http://www.userbenchmark.com/UserRun/992964. Enige wat daar niet op wil draaien zijn dx11 only titels (The Devision, Battleborn). Maar dat is voor een paar 10tjes op te lossen (ga ik ook doen dit weekend :P).

[Voor 5% gewijzigd door sdk1985 op 14-05-2016 00:12]

Hostdeko webhosting: Sneller dan de concurrentie, CO2 neutraal en klantgericht.


 • Anoniem: 628494
 • Registratie: Oktober 2014
 • Niet online
Caelorum schreef op vrijdag 13 mei 2016 @ 18:27:
Kan vooral niet wachten op de bekendmaking van de system requirements. Dat gaat namelijk bepalen of ik het spel ga kopen of niet. Mijn PC is niet meer de allersnelste en geen zin om voor een spel een nieuwe grafische kaart, mobo, geheugen en processor te kopen.
Ik gok dat je met een i3 2100 (2011) altijd veilig zal zjin. 4GB ram en een GTX 460 (2010) of equivalent.

Hoop eerder dat het een 64Bit game zal zijn zodat je winst behaalt door het gebrek aan overhead van de Wow64 layer. En uiteraard de vele andere al gekende voordelen (Mods, Map size etc.)

Wikipedia: WoW64

[Voor 6% gewijzigd door Anoniem: 628494 op 14-05-2016 10:01]


 • Caelorum
 • Registratie: April 2005
 • Laatst online: 00:27
Die overhead van WOW64 is verwaarloosbaar. Het echte verschil komt door de uitgebreidere instructieset die kan worden gebruikt in de software. En in het geval dat software er echt gebruik van maakt het aanspreken van meer geheugen dan die 4GB die een 32bits programma op een 64bits systeem kan aanspreken. Want het inlezen van data naar HDD/SSD naar geheugen is relatief enorm traag ten opzichte van geheugen naar 1 van de processor caches.

 • dirkjesdirk
 • Registratie: Oktober 2001
 • Laatst online: 04-01 14:38
Ik weet niet of het al genoemd is, maar op gamer.nl staat ook nog een interview met Firaxis.
http://gamer.nl/articles/...raxis-geeft-alle-details/

Grafische stijl bevalt mij niet zo. Volgens Firaxis heeft dit de volgende reden: “Typically in a Civ game you want to see the world as a whole, so you’re pulling out a lot. That doesn’t mean people don’t zoom in, but for the most part. Some people even zoom all the way out and play in tactical mode.”

Voor mij geldt dat echter niet. Ik speel altijd op ingezoomd city niveau.

[Voor 60% gewijzigd door dirkjesdirk op 14-05-2016 19:08]

Grootgebruiker van MS Word. Maar het wordt nooit perfect...


 • JinShepard
 • Registratie: Juli 2012
 • Laatst online: 10-01 22:31
Ik heb niet gespeeld met pros en hun xx tijd per turn met CiV 5 maar ik zoom never nooit uit omdat ik het juist leuk vind om alle details te zien, wat er dus nu niet meer is...

AMD 5900x, ASUS Crosshair VIII Hero, Corsair H150i (360mm), Corsair Vengeance RGB Pro 3200 (14-14-14-32), ASUS Strix 2080 Super


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Anoniem: 628494
 • Registratie: Oktober 2014
 • Niet online
Caelorum schreef op zaterdag 14 mei 2016 @ 10:34:
Die overhead van WOW64 is verwaarloosbaar. Het echte verschil komt door de uitgebreidere instructieset die kan worden gebruikt in de software. En in het geval dat software er echt gebruik van maakt het aanspreken van meer geheugen dan die 4GB die een 32bits programma op een 64bits systeem kan aanspreken. Want het inlezen van data naar HDD/SSD naar geheugen is relatief enorm traag ten opzichte van geheugen naar 1 van de processor caches.
Hier doelde ik ook op met de onderstaande zin.
Anoniem: 628494 schreef op zaterdag 14 mei 2016 @ 09:50:
[...]
En uiteraard de vele andere al gekende voordelen (Mods, Map size etc.)
[/URL]
Ik had onlangs een gesprek met een Dev van een ander spel die beweerde dat die overhead toch voor 4-6% vertraging opleverde. Het verbaasde mij ook eerlijk gezegd.

Ben niet zo'n voorstander van de nieuwe stijl trouwens (ik hou persoonlijk meer van de realistische stijl).

[Voor 14% gewijzigd door Anoniem: 628494 op 15-05-2016 09:21]


 • Enki
 • Registratie: Januari 2004
 • Laatst online: 27-12-2022
Anoniem: 628494 schreef op zaterdag 14 mei 2016 @ 09:50:
[...]


Ik gok dat je met een i3 2100 (2011) altijd veilig zal zjin. 4GB ram en een GTX 460 (2010) of equivalent.

Hoop eerder dat het een 64Bit game zal zijn zodat je winst behaalt door het gebrek aan overhead van de Wow64 layer. En uiteraard de vele andere al gekende voordelen (Mods, Map size etc.)

Wikipedia: WoW64
Hmm, dat vraag ik me af. Ik heb een i5 met 24 Gb RAM, uiteraard een SSD en een oudere 7850 met 2 Gb, maar ik merk echt wel na het snel scrollen dat hele stukken van de wereldkaart ter plekke ingetekend moeten worden wanneer het beeld weer stil staat. Volgens mij is dat te wijten aan mijn grafische kaart.

Ik denk er hard over een nVidia 1070 (of eventueel een vergelijkbare ATi) aan te schaffen speciaal voor Civ.

In ieder geval ben ik dus ook zeer benieuwd naar de hardware eisen.

Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former - Albert Einstein


 • Magic
 • Registratie: September 2001
 • Niet online
Enki schreef op woensdag 18 mei 2016 @ 14:53:
[...]

Hmm, dat vraag ik me af. Ik heb een i5 met 24 Gb RAM, uiteraard een SSD en een oudere 7850 met 2 Gb, maar ik merk echt wel na het snel scrollen dat hele stukken van de wereldkaart ter plekke ingetekend moeten worden wanneer het beeld weer stil staat. Volgens mij is dat te wijten aan mijn grafische kaart.

Ik denk er hard over een nVidia 1070 (of eventueel een vergelijkbare ATi) aan te schaffen speciaal voor Civ.

In ieder geval ben ik dus ook zeer benieuwd naar de hardware eisen.
Ik ben benieuwd of dat niet gewoon komt omdat civ5 een 32 bit applicatie is, heb zelf een i5-3350P, GTX760 en 12GB geheugen, en daar doet ie precies hetzelfde, zeker als de game net gestart is.

Steam: Brainfrz82 | PSN: Brainfrz | Discord: Brainfrz


 • Tormbo
 • Registratie: Juli 2010
 • Laatst online: 28-01 08:19

Tormbo

Father, Gamer, Teacher

Magic schreef op woensdag 18 mei 2016 @ 15:00:
[...]

Ik ben benieuwd of dat niet gewoon komt omdat civ5 een 32 bit applicatie is, heb zelf een i5-3350P, GTX760 en 12GB geheugen, en daar doet ie precies hetzelfde, zeker als de game net gestart is.
Zelfde hier met een 4770, SSD, R9 380 4GB en 12GB RAM.

Vraag me heel erg af wat er precies vol zit of ingeladen moet worden op zo'n moment.

PC: I7-4790, MSI GTX 1070 Gaming X 8G, 16GB HyperX Blu, Crucial BX100, Logitech G710+, Logitech G300s, Logitech Attack 3, Logitech F310, Logitech G430 Consoles: NES, SNES, N64, GameCube, WiiU, Gameboy, GBA, DSi XL, PS2, Xbox 360, Atari 2600.


 • Sporedd
 • Registratie: Maart 2008
 • Laatst online: 01-02 10:57

Sporedd

Gang is alles

Ik hoop dat ze de ai turns een stuk sneller gemaakt hebben. Daar kon ik me goed aan ergeren.

De Art style vind ik wel grappig. Wat vrolijker :)

Don't trust an atom, they make up everything.


 • sdk1985
 • Registratie: Januari 2005
 • Laatst online: 23:27
Sporedd schreef op woensdag 18 mei 2016 @ 23:15:
Ik hoop dat ze de ai turns een stuk sneller gemaakt hebben. Daar kon ik me goed aan ergeren.

De Art style vind ik wel grappig. Wat vrolijker :)
Als je de animaties op instant zet dan gaan die turns behoorlijk rap (uitgaande van een desktop met een sandy bridge of nieuwer)

Hostdeko webhosting: Sneller dan de concurrentie, CO2 neutraal en klantgericht.


 • Sporedd
 • Registratie: Maart 2008
 • Laatst online: 01-02 10:57

Sporedd

Gang is alles

Wacht, dat klinkt logisch, gaat hij de movement animeren wanneer je deze niet ziet?

[Voor 1% gewijzigd door Sporedd op 20-05-2016 23:54. Reden: typo]

Don't trust an atom, they make up everything.


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • sdk1985
 • Registratie: Januari 2005
 • Laatst online: 23:27
Sporedd schreef op donderdag 19 mei 2016 @ 11:07:
Wacht, dat klinkt logisch, gaat hij de movement animeren wanneer de deze niet ziet?
Ja en dat voor een game die miljoenen keren is verkocht :X .

Hostdeko webhosting: Sneller dan de concurrentie, CO2 neutraal en klantgericht.


 • Caelorum
 • Registratie: April 2005
 • Laatst online: 00:27
Mooi he ^^ er was ook een mod die het dus alleen animeerde als de unit zichtbaar is. Die zou je ook kunnen gebruiken.

 • Poulske
 • Registratie: Juni 2011
 • Laatst online: 15:47
Verschrikkelijk is dat, ik zet die optie altijd meteen uit.

 • sdk1985
 • Registratie: Januari 2005
 • Laatst online: 23:27
Enki schreef op woensdag 18 mei 2016 @ 14:53:
[...]

Hmm, dat vraag ik me af. Ik heb een i5 met 24 Gb RAM, uiteraard een SSD en een oudere 7850 met 2 Gb, maar ik merk echt wel na het snel scrollen dat hele stukken van de wereldkaart ter plekke ingetekend moeten worden wanneer het beeld weer stil staat. Volgens mij is dat te wijten aan mijn grafische kaart.

Ik denk er hard over een nVidia 1070 (of eventueel een vergelijkbare ATi) aan te schaffen speciaal voor Civ.

In ieder geval ben ik dus ook zeer benieuwd naar de hardware eisen.
Dat zijn gewoon de textures die de eerste keer worden ingeladen. Zit hem in de engine. Als je er later nog eens overheen gaat dan heb je dat niet (in ieder geval niet bij nvidia). Ik scroll na het laden van de game altijd even snel de hele wereld over terwijl ik uitgezoomed ben.

Verder heeft 24 GB ram voor games inderdaad geen nu. Maar waarschijnlijk heb je een upgrade van 2x4 naar 2x4+ 2x8 gedaan? Ik heb mijn oude 2 x 4 GB maar in de kast gelegd want ik verbruik nu 4.8 van de 16 GB in Windows 10. Er waren een paar games waarmee ik boven de 8 GB kwam, maar niet veel.

[Voor 7% gewijzigd door sdk1985 op 21-05-2016 15:27]

Hostdeko webhosting: Sneller dan de concurrentie, CO2 neutraal en klantgericht.


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Enki
 • Registratie: Januari 2004
 • Laatst online: 27-12-2022
sdk1985 schreef op zaterdag 21 mei 2016 @ 15:25:
[...]

Dat zijn gewoon de textures die de eerste keer worden ingeladen. Zit hem in de engine. Als je er later nog eens overheen gaat dan heb je dat niet (in ieder geval niet bij nvidia). Ik scroll na het laden van de game altijd even snel de hele wereld over terwijl ik uitgezoomed ben.
Nope, doet ie constant.
Verder heeft 24 GB ram voor games inderdaad geen nu. Maar waarschijnlijk heb je een upgrade van 2x4 naar 2x4+ 2x8 gedaan? Ik heb mijn oude 2 x 4 GB maar in de kast gelegd want ik verbruik nu 4.8 van de 16 GB in Windows 10. Er waren een paar games waarmee ik boven de 8 GB kwam, maar niet veel.
Inderdaad, dat traject gevolgd. Ik moet de 2 x 4 er nog steeds uit halen en in een andere computer zetten, maar ik ben lui... :+

Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former - Albert Einstein


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Caelorum
 • Registratie: April 2005
 • Laatst online: 00:27
Je kan in de .ini bestanden nog het een en ander aanpassen zodat het laden van textures sneller gaat en er meer in het geheugen worden gehouden, maar je zou het probleem niet moeten tegenkomen als je een keer over de hele kaart scrollt. Ik heb het bij ook niet en heb een i5 2500k 8GB RAM met een HD5850 1GB. Alles een stuk minder dan jij hebt ;)

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Admiral_R2D2
 • Registratie: Augustus 2002
 • Laatst online: 22-01 22:16
ben maar weer begonnen met Civ5 om de laatste 4 achievements te halen;
heb alleen nog niet ontdekt wat de "hidden achievement" is;
iemand een idee?

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Magic
 • Registratie: September 2001
 • Niet online
waarschijnlijk "six degrees to sid"

[quote=wikia]
Play a multiplayer match with another player who has this achievement (starting with Sid).

NOTE: This achievement currently seems to be bugged or not yet implemented, as few if any people have gotten it and it lacks a description in the official Steam achievements list.

A reference to the game "Six Degrees to Kevin Bacon" in which players try to connect actors with their co-stars to reach Kevin Bacon in six movies or less.[/quote]

Steam: Brainfrz82 | PSN: Brainfrz | Discord: Brainfrz


 • Snoz Lombardo
 • Registratie: Februari 2009
 • Laatst online: 17:30
http://franchise.civiliza...icans-in-civilization-vi/

Amerika wordt in Civ VI geleid door Theodore Roosevelt.

Unique Unit: P-51 Mustang
The P-51 “Mustang,” an aircraft created by America during World War II, was designed as a long-range, high-altitude fighter to serve in dogfights, escort bombers and even enact bombing missions on its own. The P-51 Mustang was able to outmaneuver the best German Luftwaffe fighters above 15,000 feet and even outlast the efficient Japanese fighters, and by 1943 the P-51 Mustang was in service on every American front.


Unique Unit: Rough Rider
The 1st United States Volunteer Cavalry, better known by its colloquial moniker the “Rough Riders,” was a regiment recruited and raised by Theodore Roosevelt in 1898 AD to fight in the Spanish-American War. This volunteer regiment included 1,060 ranchers, cowboys, college athletes, miners and other rugged outdoorsmen hailing from New Mexico, Texas, Oklahoma and Arizona.
Concept art

Unique Building: Film Studio
Thomas Edison, the much vaunted American inventor and businessman, created the first film studio in West Orange, New Jersey back in 1893. His film studio was used to capture the amusing larks of vaudeville and theater actors, to display within penny arcades, fairground tents and unused theaters. By 1920, there were a dozen film studios in operation around Hollywood, California, each feeding what would become an American and global obsession with film.

En de eerste gameplay beelden!En RPS preview:
RPS: Hands On: Civilization VI Is Exciting, Complex & Aggressive

[Voor 15% gewijzigd door Snoz Lombardo op 25-05-2016 16:42]


 • KrazyJay
 • Registratie: December 2009
 • Laatst online: 22:59
anandus schreef op woensdag 25 mei 2016 @ 17:39:
Hier is de gameplay-video van 3 minuten zonder blabla :)

[video]
En die is alweer weggehaald door de uploader. :(

Rubberen matten Ioniq PHEV/HEV over te nemen wegens overbodig. Stuur DM voor info.

KrazyJay schreef op woensdag 25 mei 2016 @ 17:41:
[...]


En die is alweer weggehaald door de uploader. :(
Vreemd, de andere videos van hem staan er nog wel (zie de post boven mij).
Nouja, daarin wordt dat filmpje overigens ook gespeeld :)

[Voor 12% gewijzigd door anandus op 25-05-2016 18:13]


 • Delerium
 • Registratie: Mei 2000
 • Niet online

Delerium

Mythology

Ook Tnet test het spel een beetje
reviews: Civilization VI - Laat je steden groeien
Wie ooit een Civilization-game heeft gespeeld, weet dat de match na 60 speelbeurten nog maar net begonnen is. Het is dus moeilijk om op basis van zo weinig beurten een goed beeld te krijgen van de game. De eerste stappen in de game maken echter wel duidelijk dat het uiterlijk een flinke opfrisbeurt heeft gekregen. Verder is het grootste nieuws dat steden voortaan kunnen groeien en niet langer tot één tegel beperkt blijven. Dat is visueel aantrekkelijker, maar heeft ook grote gevolgen voor de gameplay. Doordat je gebouwen op aangrenzende tegels kunt bouwen, kun je in de knel komen met grondstoffen, wat al snel wil zeggen dat je steden zult moeten specialiseren en bijvoorbeeld een stad moet selecteren waar je je onderzoek doet. De opzet heeft ook gevolgen voor het militaire deel. In dat militaire deel is nieuw dat eenheden in beperkte mate met elkaar gecombineerd kunnen worden. Erg prettig, want het maakt het makkelijker om je aanvallende leger goed rond een belegerde stad te positioneren.

Daarnaast is het onderzoek gesplitst in de klassiek door Science gedreven Tech Tree en een door Culture gedreven Civics Tree. Daarnaast zijn er nu Policies, een soort kaarten die je in kunt zetten om op bepaalde vlakken een kleine boost te krijgen. Dergelijke boosts krijg je ook van de Religion die je kiest, al was onze speeltijd te kort om daar in te kunnen duiken. Daarmee hebben we de rode draad van de game gevonden. Civilization VI is een game waarin bonussen meer dan ooit het verschil lijken te gaan maken. Het lijkt de bankensector wel.
* Delerium begint serieus zin te krijgen

 • Snoz Lombardo
 • Registratie: Februari 2009
 • Laatst online: 17:30
Zeven minuten interview met Ed Beach. (AI Only Battles, TSL Games, Nukes, Canal Cities, Graphics, Happiness)


En hier is de verkorte (2:50) gameplay video van Polygon:
Even mezelf citeren.
anandus schreef op woensdag 11 mei 2016 @ 17:50:
Ik moet eerlijk zeggen dat ik het niet helemaal zeker weet met deze grafische stijl, ik had het liever wat realistischer gezien ipv cartoonish
Ik vind het nog steeds iets te kleurig, maar nu ik het spel in beweging heb gezien (en niet zonder labels en veel te ver ingezoomd) moet ik zeggen dat ik de stijl eigenlijk wel kan waarderen.

Ook al moet ik zeggen dat het qua stijl nog veel weg heeft van Sierra's City Building-serie*, het ziet er goed duidelijk uit en het stoort niet teveel.
Ook is de UI héél erg gelikt, al had het misschien iets subtieler gemogen.

Maar al met al vind ik het eigenlijk wel mooi :)
Nu hopen op een ENB om de verzadiging wat te dimmen en het ietsje grauwer te maken.

* De wattes? De spelserie met Caesar 3, Pharaoh, Zeus, etc.

 • Hafermaut
 • Registratie: Oktober 2009
 • Laatst online: 22:05
anandus schreef op donderdag 26 mei 2016 @ 09:43:
Even mezelf citeren.

[...]

Ook al moet ik zeggen dat het qua stijl nog veel weg heeft van Sierra's City Building-serie*, het ziet er goed duidelijk uit en het stoort niet teveel.


* De wattes? De spelserie met Caesar 3, Pharaoh, Zeus, etc.
Wie weet heeft Ed Beach ook wel wat inspiratie uit zijn verleden gehaald. In zijn tijd bij BreakAway games heeft hij gewerkt aan de uitbreiding van Pharaoh, Cleopatra, en de laatste game uit die reeks, Emperor: Rise of the Middle Kingdom.

Ik ben nu Total War: Warhammer aan het spelen en de kleurstelling daarvan is erg 'realistisch' maar daarmee ook grauw. Dat maakt juist dat ik het kleurrijke van de nieuwe Civ wel kan waarderen.

 • schaduw
 • Registratie: Augustus 1999
 • Niet online

schaduw

schaduw

Het nieuwe uiterlijk is toch het eerst wat opvalt aan de screenshots. Zelf heb ik liever een meer realistische stijl, maar dit is in ieder geval een stuk beter dan het grauwe Beyond Earth.

 • Katala
 • Registratie: Juli 2001
 • Laatst online: 22-12-2022
Ik blijf het mooie graphics vinden, een beetje de cartoonie Blizzard look maakt dat het blijvend mooi is.

Wat ook zo is: Je moet vaak aan iets wennen (net als de minimalstic design hype van nu). Eenmaal er aan gewend vind je de oude Civ (5) juist weer grouw en lelijk. Maar dit is een vermoeden, geen feit^^

Nu ik de UI ook gezien heb:
Ik vind 'm zeker mooi, maar wel een groot contrast met de game. De UI oogt heel realstisch en ik vind t dus niet echt passen bij de cartoone game wereld, maar daar wen ik wel aan :)

Ajax Amsterdam! Op naar de 4e ster!


 • sdk1985
 • Registratie: Januari 2005
 • Laatst online: 23:27
Ik vindt het wel een beetje flauw van Firaxis dat ze zo erg naar Amplitude studio's kijken. Eerst de tech tree uit Endless space in Beyond Earth toepassen. Nu het op de map bouwen (districts en extractor) van Endless Legend in Civilization IV. Die 'vernieuwing' had voor mij niet gehoeven. De basis van Civilization is al decennia lang ijzersterk. Gewoon gaan voor een vlotte engine, betere graphics en een goede UI met online modbaarheid en het is al een instant-buy.

[Voor 7% gewijzigd door sdk1985 op 26-05-2016 13:44]

Hostdeko webhosting: Sneller dan de concurrentie, CO2 neutraal en klantgericht.


 • Hafermaut
 • Registratie: Oktober 2009
 • Laatst online: 22:05
sdk1985 schreef op donderdag 26 mei 2016 @ 13:42:
Ik vindt het wel een beetje flauw van Firaxis dat ze zo erg naar Amplitude studio's kijken. Eerst de tech tree uit Endless space in Beyond Earth toepassen. Nu het op de map bouwen (districts en extractor) van Endless Legend in Civilization IV. Die 'vernieuwing' had voor mij niet gehoeven. De basis van Civilization is al decennia lang ijzersterk. Gewoon gaan voor een vlotte engine, betere graphics en een goede UI met online modbaarheid en het is al een instant-buy.
Oneens. :) Ieder zijn persoonlijke voorkeur natuurlijk, maar Civ IV en V zijn nog mooi en leuk genoeg, voor mij, om geen genoegen te nemen met enkel een grafische update.

En reviewers zullen natuurlijk het hardste roepen dat er te weinig vernieuwing in zit om de aankoop te rechtvaardigen, dus moeten ze deels ook wel.

 • sdk1985
 • Registratie: Januari 2005
 • Laatst online: 23:27
Hafermaut schreef op donderdag 26 mei 2016 @ 13:49:
[...]


Oneens. :) Ieder zijn persoonlijke voorkeur natuurlijk, maar Civ IV en V zijn nog mooi en leuk genoeg, voor mij, om geen genoegen te nemen met enkel een grafische update.

En reviewers zullen natuurlijk het hardste roepen dat er te weinig vernieuwing in zit om de aankoop te rechtvaardigen, dus moeten ze deels ook wel.
Dat mag, maar het is geen vernieuwing als je iets uit een concurrerende game kopieert. Dan kun je net zo goed die andere game gaan spelen.

Überhaupt gaat Endless Legend zonder enige expansion op strategisch niveau veel verder dan Civilization V Brave New world ooit is gegaan. Er is op meer niveaus beslissingen te maken (async factions, tech's overslaan, districts bouwen (waar/hoe ivm bonus), hero's huren, mercenaries onder neutrale vlag kopen, culture plan, unit design, army composition, combat, enslave of paccify van barbaren, enz, enz) terwijl de eerste 50 turns van Civilization V toch echt eenheidsworst is. Er is één optimale manier die en heeel klein beetje wisselt ahv je start positie. Wat Endless Legend tegen heeft is de alternatieve fantasy setting waar ik zelf niet dol op ben. Verder is de game wellicht te complex voor sommigen, met Civilization maat (700 uur civ) heeft het tot heden niet onder de knie gekregen.

Aan Civ V valt binnen de huidige gameplay gewoon veel te verbeteren. Begin eens met een sneller ladende engine en een AI die echt tegenstand kan bieden en je hebt al spelplezier voor meer dan 500 uur te pakken. Wat mij betreft moeten ze dat eerst goed voor elkaar hebben voor ze weer met iets nieuws komen.

[Voor 3% gewijzigd door sdk1985 op 26-05-2016 14:01]

Hostdeko webhosting: Sneller dan de concurrentie, CO2 neutraal en klantgericht.


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Admiral_R2D2
 • Registratie: Augustus 2002
 • Laatst online: 22-01 22:16
Magic schreef op maandag 23 mei 2016 @ 13:47:
waarschijnlijk "six degrees to sid"
thnx,
enig idee hoe ik deze alsnog kan krijgen?
ik moet nog 4 achievements, o.a. deze...

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Dahal
 • Registratie: Mei 2009
 • Laatst online: 23-11-2022
Ik moet bekennen dat ik erg wantrouwend ten opzichte van de screenshots was, maar na de gameplay trailer moest ik mijzelf wel betrappen op dat ik de nieuwe stijl wel erg gaaf vind. Wat ik vooral leuk vind is de manier waarop fog of war wordt gedaan. De builder unit, ipv de worker, vindt ik ook een goede toevoeging. Inderdaad, je houdt ze op een gegeven moment gewoon tijdloos in je steden bivakkeren totdat je weer een stapje verder bent met je research.
Verder heb ik meegekregen dat ze ook soort van scenario's van plan zijn? Dat je start rond 1100 en eindigt rond 1500? middeleeuwse gevechten e.d.

Heeft iedereen al een pre-order geplaatst? Zo ja, ook de digital edition? Deze is incl. de eerste 4 DLCs? Eerlijk gezegd vind ik dit wel erg makkelijk geld verdienen voor Firaxis. En met steam controller bundel? Voor andere games naast Civ ook een handige toevoeging .

Battle.net Steam


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Poulske
 • Registratie: Juni 2011
 • Laatst online: 15:47
Nog geen pre-order aangezien Civ op dezelfde dag als BF1 uitkomt, en die voorrang heeft. En meestal wordt Civ pas echt goed met de eerste Expansion.

Acties:
 • 0Henk 'm!
sdk1985 schreef op donderdag 26 mei 2016 @ 13:58:
[...]

Dat mag, maar het is geen vernieuwing als je iets uit een concurrerende game kopieert. Dan kun je net zo goed die andere game gaan spelen.
Wat een onzin :)
Volgens die exacte logica kan ik net zo goed geen Endless Legends spelen, want die hebben de hexes gekopieerd uit Civ 5. Dan kan ik dus net zo goed gewoon Civ 5 spelen 8)7

Games kopiëren gewoon van elkaar. Dat hebben ze altijd al gedaan, sinds Pong.
Voortschrijdend inzicht heet dat.
Wat je vergeet is dat zeker bij games het geheel meer is dan de som der onderdelen. Hoe werkt het onderling, wat zijn de achterliggende systemen, etc.

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Dahal
 • Registratie: Mei 2009
 • Laatst online: 23-11-2022
Poulske schreef op dinsdag 31 mei 2016 @ 08:01:
Nog geen pre-order aangezien Civ op dezelfde dag als BF1 uitkomt, en die voorrang heeft. En meestal wordt Civ pas echt goed met de eerste Expansion.
Dat is waar.. Wordt een lastig keuze, moet zeggen dat ik sneller ben uitgekeken op een shooter dan op een turn based game (met een uitzondering op Beyond Earth..)

Battle.net Steam


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • sdk1985
 • Registratie: Januari 2005
 • Laatst online: 23:27
anandus schreef op dinsdag 31 mei 2016 @ 08:20:
[...]
Wat een onzin :)
Volgens die exacte logica kan ik net zo goed geen Endless Legends spelen, want die hebben de hexes gekopieerd uit Civ 5. Dan kan ik dus net zo goed gewoon Civ 5 spelen 8)7

Games kopiëren gewoon van elkaar. Dat hebben ze altijd al gedaan, sinds Pong.
Voortschrijdend inzicht heet dat.
Wat je vergeet is dat zeker bij games het geheel meer is dan de som der onderdelen. Hoe werkt het onderling, wat zijn de achterliggende systemen, etc.
Ik zie de hex meer komen uit de fysieke boardgames (Catan stamt uit 1995, zijn vast nog wel oudere games met hexes), maar ik snap je punt.

Het is meer gebaseerd op emotie dan dat het heel logisch is. Uiteindelijk heeft elke game wel iets van een andere game. Maar ik gun een kleine studio als Amplitude amplitude-studios ook een plekje in de turn based strategie niche. Firaxis lijk nu wel erg snel te reageren.

Laat ik het dan herformuleren: Persoonlijk heb ik mij twijfels of ik het op de map bouwen echt een toffe nieuwe feature vindt. Ik heb het al eens gedaan, in o.a. Endless Legend, en het is wel geinig maar niet baanbrekend. In die game werd het snel een gimmick (nou ja, je houdt er wel een beetje rekening mee met het plaatsen van je steden). Misschien maakt Firaxis het wel heel tof, geen idee. Maar mijn eerste reactie is niet "wauw".

Nieuwe diepte is altijd leuk maar persoonlijk zie ik vooral heil in de innovaties van Call To Power (1 of 2?). Dat waren (o.a.) het kunnen bouwen op de oceaan bodem en de space layer.


Dat vond ik echt tof, het geeft in de endgame iets om naar uit te kijken. Bovendien kon je x units in een leger locken om zo een compromis te bieden tussen unit ball vs schaken.

Verder maak ik mij nog niet zo druk om Civilization VI. Ik had ook aardig wat op te merken over Civilization V, niet gek als je van Civilization IV kom, maar dat heb ik uiteindelijk toch 460 uur gespeeld (vooral vanaf G&K).

[Voor 4% gewijzigd door sdk1985 op 31-05-2016 13:25]

Hostdeko webhosting: Sneller dan de concurrentie, CO2 neutraal en klantgericht.


Acties:
 • 0Henk 'm!
sdk1985 schreef op dinsdag 31 mei 2016 @ 13:22:
[...]
Het is meer gebaseerd op emotie dan dat het heel logisch is.
Het is je vergeven, hoor :P
Uiteindelijk heeft elke game wel iets van een andere game. Maar ik gun een kleine studio als Amplitude amplitude-studios ook een plekje in de turn based strategie niche.
Uiteraard, en dat hebben ze verdiend met een klassieker zoals Endless Legend.
offtopic:
Warlock: Master of the Arcane weleens gespeeld? Ik denk dat het jou wel zal bevallen, Amplitude heeft daar een hoop ideëen 'geleend' :)
Laat ik het dan herformuleren: Persoonlijk heb ik mij twijfels of ik het op de map bouwen echt een toffe nieuwe feature vindt. Ik heb het al eens gedaan, in o.a. Endless Legend, en het is wel geinig maar niet baanbrekend. In die game werd het snel een gimmick (nou ja, je houdt er wel een beetje rekening mee met het plaatsen van je steden). Misschien maakt Firaxis het wel heel tof, geen idee. Maar mijn eerste reactie is niet "wauw".
Het hangt helemaal uit van de uitvoer, de strategische en de tactische component. Het kan een gimmick worden, maar het kan ook een heel interessant concept worden.
We weten eigenlijk te weinig van het spel om daar een goed oordeel over te vellen.

Persoonlijk denk ik dat het interessant wordt, omdat je enerzijds meer rekening moet houden met de locatie van je steden, maar anderzijds moet jongleren met improvements<>districs<>wonders.
Dat laatste alleen al, dat je niet van die steden hebt met 20 wonders vind ik al een hele verademing.

 • Enki
 • Registratie: Januari 2004
 • Laatst online: 27-12-2022
Nieuwe diepte is altijd leuk maar persoonlijk zie ik vooral heil in de innovaties van Call To Power (1 of 2?). Dat waren (o.a.) het kunnen bouwen op de oceaan bodem en de space layer.
[afbeelding]
[afbeelding]
Dat vond ik echt tof, het geeft in de endgame iets om naar uit te kijken. Bovendien kon je x units in een leger locken om zo een compromis te bieden tussen unit ball vs schaken.

Verder maak ik mij nog niet zo druk om Civilization VI. Ik had ook aardig wat op te merken over Civilization V, niet gek als je van Civilization IV kom, maar dat heb ik uiteindelijk toch 460 uur gespeeld (vooral vanaf G&K).
Ai, doe dat nou niet, die screenshots...
Wat een geweldig spel was dat zeg! (* Enki pinkt een traantje weg!)

Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former - Albert Einstein

Drie nieuwe screenshots:Ik vind die fog of war mooi gedaan :)

[Voor 5% gewijzigd door anandus op 02-06-2016 09:16]


 • Snoz Lombardo
 • Registratie: Februari 2009
 • Laatst online: 17:30
Ik ook hoewel 't toch wat verwarrend is, of 't is gewoon wennen. Toen ik dat laatste screenshot zag dacht ik gelijk, hey woestijn, die hadden we nog niet gezien in Civ VI.
Snoz Lombardo schreef op donderdag 02 juni 2016 @ 09:21:
Ik ook hoewel 't toch wat verwarrend is, of 't is gewoon wennen. Toen ik dat laatste screenshot zag dacht ik gelijk, hey woestijn, die hadden we nog niet gezien in Civ VI.
Jawel, onder de piramide:


Okee, het is niet veel woestijn geef ik toe :P

Edit:
En daar rechts op het laatste screenshot aan zee is woestijn, denk ik.

[Voor 13% gewijzigd door anandus op 02-06-2016 09:28]


 • Snoz Lombardo
 • Registratie: Februari 2009
 • Laatst online: 17:30
Niet *veel* gezien dan. ;) Idee is hetzelfde, dat 'parchment' lijkt nogal op woestijn maar zoals ik zei, dat zal wel even wennen zijn. De grens tussen zichtbaar gebied en onzichtbaar gebied is wel duidelijk te zien.
Snoz Lombardo schreef op donderdag 02 juni 2016 @ 09:31:
Niet *veel* gezien dan. ;) Idee is hetzelfde, dat 'parchment' lijkt nogal op woestijn maar zoals ik zei, dat zal wel even wennen zijn. De grens tussen zichtbaar gebied en onzichtbaar gebied is wel duidelijk te zien.
Ja, precies, het is duidelijk waar de grens is.

Ook in de gameplay-video zie je goed hoe de ervaring 'ingame' is met de fog of war.
Pagina: 1 2 3 ... 30 Laatste


Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee