Acties:
 • +1Henk 'm!

 • Gundogan
 • Registratie: Maart 2010
 • Laatst online: 27-05 22:42

Algemene informatie

Officiële site
Ontwikkelaar: Treyarch, PS3 en X360 versie worden door Beenox en Mercenary Technology gemaakt
Uitgever: Activision
Platform: PC (Steam), Playstation 4, Xbox One, Xbox 360 en Playstation 3
Release datum: 6 november 2015
Officiële sociale media: Facebook, Twitter, Google+, Youtube, Twitter van Treyarch

Minimale systeemeisen voor de PC versie
Besturingssysteem: 64-bit Windows 7, 8, and 8.1
Processor: Intel Core i3-530 2.93 GHz / AMD Phenom II X4 810 2.60 GHz
RAM: 6GB
Videokaart: Nvidia GeForce GTX 470 1GB / ATi Radeon HD 6970 1GB (DX11)

Introductie

Black Ops 3 borduurt verder op de Black Ops serie. We gaan nu nog verder de toekomst in waar versterkte soldaten door middel van computers volledige controle hebben over hun lichaam.

Verhaal

Black Ops 3 speelt zich af in 2060+, 30 jaar na het tweede deel. Grondstoffen zijn schaars en de oorlog is terug op de grond na de ontwikkeling van het DEAD (Directed Energy Air Defense) systeem wat drone en lucht aanvallen buitenspel zet. Soldaten beschikken nu over DNI (Direct Neural Interface) waardoor ze directe controle hebben over hun prothetische lichaamsdelen en razendsnel kunnen communiceren met andere soldaten (denk aan Metal Gear en Ghost in the Shell). Ook betreden autonome robotsoldaten het strijdtoneel. De wereld is nu verder verdeeld in twee facties: 'Windslow Accord' en de CDP. Deze voeren proxy oorlogen uit over de wereld waarbij in het geheim gebruik wordt gemaakt van deze Black Ops supersoldaten. Door een lek komen deze geheime missies op straat te liggen en worden de Black Ops soldaten afgesneden van hun facties en staan ze er dus alleen voor.

Singleplayer

ZIT NIET IN DE PLAYSTATION 3 EN XBOX 360 VERSIE!
De singleplayer kan met maximaal vier spelers in coop gespeeld worden (offline in splitscreen met maximaal twee). Door middel van de zogenaamde T-mode kunnen spelers altijd zien wat de anderen aan het doen zijn en zo hun acties beter coördineren. Als je alleen speelt, zullen deze AI spelers zijn. Ook zijn de gebieden wat meer open zodat je niet met z'n vieren op elkaar gestapeld staat in een nauw gangetje. Verder heb je een 'safehouse' waar je terug zal keren tussen missies en kan je je eigen karakter creëren voor de singleplayer. Deze kan verder worden aangepast en opgewaardeerd naarmate je verder komt in de campaign. Ook wapens en attachments moeten worden vrijgespeeld in de singleplayer progressie.

Zombies

Nieuw in de zombie modus is dat er nu een apart progressie systeem is. Verder zullen de verhalende elementen terugkeren en er is een aparte campaign. Ook is theater mode beschikbaar. De wereld van "Shadows of Evil" speelt zich af in Morg City in een jaren '40 film noir setting. De speelbare karakters zijn een femme fatale, een goochelaar, agent en bokser. De voice cast bestaat uit Neal McDonough, Jeff Goldblum, Heather Graham, Ron Perlman en Robert Picardo

Multiplayer

De multiplayer legt de nadruk op vloeiende actie. Net zoals in Advanced Warfare heb je extra hulpmiddelen om sneller door het level te gaan. Het is echter geen exo suit dashen, maar meer een systeem van vloeiende opeenvolgende acties zoals wallruns (zoals Titanfall, maar ongelimiteerd), vaulten (wat nu automatisch gebeurt en je kan schieten tijdens het vaulten) en thrust jumps wat nu meer een jetpack jump is waar je wat langzamer in een richting kan zweven na een normale jump. Ook speelt water geen belemmerende rol meer. Je kan ongelimiteerd sprinten.

Je kan in de maand februari een gelimiteerde versie kopen op Steam welke alleen de multiplayer bevat zonder unranked, custom games en prestige.

Beta
Er was er een multiplayer beta voor pre-orders, bezitters van vorige CoD's (alleen PC) en later voor iedereen. De PS4 beta liep van 19 t/m 24 augustus en de PC/XOne beta liep van 26 augustus t/m 30 augustus.

Gunsmith
De wapen customisatie heet nu Gunsmith. Hierbij kan je het wapen naar volledige vrijheid aanpassen en in real-time bekijken ala Battlefield 4. Je kan één sight en tot 5/6 andere attachments toevoegen aan je wapen. Verder kan je veel visuele aspecten aan je wapen veranderen en het unieke lagen verf geven op verschillende delen van het wapen. Dit wapen kan je dan opslaan en dan als apart wapen gebruiken in de klassieke create-a-class (het wordt dan een beetje een variant zoals in Advanced Warfare). Dus aparte wapen loadouts naast je algemene class loadouts.

Specialists
In de mulitplayer zijn er nu nieuwe karakters genaamd de Specialists. Deze hebben unieke kenmerken en mogelijkheden en ook een uniek uiterlijk waaraan je kan zien welke rol de Specialist heeft. Deze Specialist kies je voordat het potje begint en je kan dan kiezen of je unieke ability hebt of een uniek wapen kan inroepen (beetje zoals in Destiny). Je kan niet wisselen van Specialist tijden het potje. Het unieke wapen of ability zit op een cooldown die je kan verkorten door actief te zijn (zoals in Titanfall met de Titan cooldown of zoals in Destiny). Deze cooldown reset niet als je doodgaat. Qua kracht zitten deze mogelijkheden tussen de normale wapens en killstreak rewards in.

MaplistGamemodes
Team Deathmatch:
Het team die het eerste 100 frags heeft wint.

Free-for-all:
Ieder voor zich met 10 minuten tijdslimiet of de eerste die 30 frags heeft.

Domination:
Controleer drie punten op de map. Er zijn twee helften per potje: de eerste loopt totdat een team 100 punten heeft, de tweede tot een team 200 punten heeft. Geen tijdslimiet.

Demolition:
Zoals Search and Destroy, maar dan met respawning. Wie als eerste 2 ronden wint, wint het potje.

Kill Confirmed:
Omgelegde spelers laten dogtags vallen. Verzamel die van de tegenstanders voor punten of voorkom punten van de tegenstander door tags van je eigen team op te pakken. Het team dat als eerste 75 punten heeft verzameld wint.

Hardpoint:
Verover en houd een punt vast op de map totdat dit punt zich verplaatst. De rotatie volgorde is vast.

Capture the Flag:
Breng de vijandelijk vlag terug naar jouw thuispunt als de vlag ook daar is.

Search and Destroy:
Het aanvallende team moet een bom bij een van de twee plaatsen planten en verdegiers moeten dat voorkomen. Één leven per ronde en de teams wisselen van zijde na elke ronde. Eerste team dat 4 rondes heeft gewonnen, wint het potje.

Uplink:
Score met een bal in het vijandelijke doel. Erin 'dunken' levert meer punten op dan erin gooien.

Safeguard:
Deze gamemode is opgebouwd in twee rondes: aanvallen en verdedigen. Als aanvaller moet je een robot escorteren naar z'n doel. Het verdedigende team moet dat zien te voorkomen. Ze kunnen bijvoorbeeld de robot stukmaken zodat deze moet rebooten om verder te kunnen. Als de tijd op is of de robot bij z'n doel is, wisselen de teams. Wie als eerste twee rondes heeft gewonnen, wint het potje.

Fracture:
Elke gedode speler laat een fragment achter die je kan oppakken. Die je krijgt van de gedode tegenstanders kan je inleveren op een punt die zich door het level verplaatst. Het team dat als eerste 60 fragments inlevert, wint.

Theater mode
Komt terug in Black Ops 3 en ook in de zombie mode.

Arena
De nieuwe naam voor League Play. Skillbased matchmaking waar je in rang stijgt hoe beter je het doet.

Melee
Instant melee killing zit niet meer in Black Ops 3. De melee button doet nu een slag met je wapen en is een twee-hit-kill. Dit heeft een korte range, is traag, duwt je tegenstander wat naar achteren en desoriënteert hem of haar voor een zeer korte periode. Zonder secondary gebruik je je vuisten waarmee je ook twee hits nodig hebt. Er zijn aparte melee wapens die wel een instant kill geeft.

Black Market
Je kan Cryptokeys verdienen in de multiplayer deze kan je op de Black Market verzilveren voor common en rare packs die je camo's, alternatieve models voor attachments en specialist armor en taunts geven. Deze packs kan je ook kopen met echt geld. Packs bevatten alleen cosmetische toevoegingen.

Multiplayer loadouts

Pick-10 systeem
Het pick-10 systeem van het tweede deel keert vrijwel ongewijzigd terug. Alleen sights hebben nu een apart attachment slot.

Specialists
Ruin:
 • Gravity Spikes: stomp de grond met je blades die spelers insta-killed in de blast radius.
 • Overdrive: beweeg tijdelijk sneller.
Outrider:
 • Sparrow die pijlen met een explosieve lading schiet. Instant-kill als je raakt schiet.
 • Vision Pulse: pulse die alle vijanden laat zien in de radius ala de threat grenades uit Advanced Warfare.
Prophet:
 • Tempest: wapen die bliksem schiet. Instant kill met een volledige charge.
 • Glitch: teleporteer terug naar je positie van een paar seconden terug.
Battery:
 • Warmachine: cluster granaat werper.
 • Kinetic Armor: reflecteert tijdelijk alle kogels. Explosieven en headshots doen nog steeds schade.
Seraph (level 22):

Nomad (level 28):

Reaper (level 34):

Spectre (level 40):

Firebreak (level 46):
 • Flamethrower: vlammenwerper.
 • Heatwave: desoriënteert alle vijanden en vernietigd alle equipment in een radius om de Firebreak.
Perks
Perk 1:
 • Afterburner: je thrust meter laadt sneller op.
 • Sixth Sense: laat op de minimap zien vanuit welke richting de tegenstanders komen.
 • Blind Eye: dodelijke air scorestreakrewards pikken je niet op.
 • Flak Jacket (level 5): explosieven doen minder schade.
 • Overclock (level 20): je krijgt je specialist ability sneller.
 • Ghost (level 38):
Perk 2:
 • Fast Hands: wissel sneller van wapens, je kan sneller ADS gaan na sprinten en de lont op granaten reset zich als je ze oppakt.
 • Ante Up: je begint met bonus punten op je scorestreak meter.
 • Hard Wired: Immuun voor counter-UAV, Power Core, EMP granaten en Smoke Screen. Je laat proximity lethal lethal en tacticals niet afgaan. Tracker en Sixth Sense pikken je moeilijker op.
 • Tracker (level 8): laat de voetstappen van de tegenstanders zien.
 • Cold Blooded (level 26):
 • Scavenger (level 44):
Perk 3:
 • Gung-Ho: je kan je wapen vuren (hipfire) en granaten en equipment gooien tijden sprinten.
 • Blast Suppressor: je thrust bewegingen verschijnen niet op de minimap en maken minder geluid.
 • Awareness: bewegingen van de tegenstander zijn luider.
 • Tactical Mask (level 14):
 • Engineer (level 32): Je ziet vijandelijke scorestreakrewards en equipment en je kan Care Packages rerollen of een booby trap van maken.
 • Dead Silence (level 50):
Wapens

Wapen stats

Assault rifles:
 • KN-44
 • XR-2
 • HVK-30 (level 2)
 • ICR-1 (level 16)
 • Man-O-War (level 28)
 • Sheiva (level 43)
 • M8A7 (level 55)
 • MX Garand (supply drop)
 • FFAR (supply drop)
Submachine guns:
 • Kuda
 • VMP
 • Weevil (levle 4)
 • Vesper (level 19)
 • Pharo (level 31): autoburst, blijft dus schieten met de kleinste burst delay tussen de bursts als je de vuurknop inhoudt.
 • Razorback (level 46)
 • HG 40 (supply drop)
Light machine guns:
 • BRM
 • Dingo
 • Gorgon (level 7)
 • 48 Dredge (level 34): autoburst, blijft dus schieten met de kleinste burst delay tussen de bursts als je de vuurknop inhoudt.
Sniper rifles:
 • Drakon
 • Locus
 • P-06 (level 25)
 • SVG-100 (level 52)
 • RSA Interdiction (supply drop)
Shotguns:
 • KRM-262
 • 205 Brecci
 • Haymaker 12 (level 10)
 • Argus (level 37): buckshot met hipfire, maar in ADS is er geen spread meer waardoor alle pellets op één plaats terecht komen. Daardoor in ADS een one-hit-kill wapen op elke plek binnen de maximum damage range.
 • Banshii (supply drop)
Pistols:
 • MR6
 • RK5 (level 22)
 • L-CAR 9 (level 49)
 • Marshal 16 (supply drop)
 • Rift E9 (supply drop)
Launchers:
 • XM-53
 • BlackCell (level 13)
 • L4 Siege (supply drop)
Specials:
 • Combat knife (level 40)
 • Butterfly Knife (supply drop)
 • Wrench (supply drop)
 • Brass Knuckles (supply drop)
 • Fury's Song (supply drop)
 • Iron Jim (supply drop)
 • MVP (supply drop)
 • Carver (supply drop)
 • Malice (supply drop)
 • NX ShadowClaw (supply drop)
 • Skull Splitter (supply drop)
 • Slash N' Burn (supply drop)
 • Slash N' Burn (supply drop)
 • Buzz Cut (supply drop)
Lethal nades:
 • Frag
 • Semtex
 • Tripmine (level 17)
 • Thermite (level 29)
 • Combat axe (level 41)
 • C-4 (level 53)
Tactical nades:
 • Concussion
 • Smoke screen
 • EMP (level 11)
 • Throphy system (level 23)
 • Shock charge (level 35)
 • Flashbang (level 47)
 • Black hat (level 54)
Attachments
Wat weetjes:
 • Long barrel verdubbelt de range op assault rifles, maar slechts ~6% op de andere wapens. Met SMG's en shotguns is dit ook nog eens slechts de minimum damage range.
 • Op een sniper rifle heeft een silencer geen enkel negatief effect.
 • High caliber verhoogt de headshot multiplier van (meestal) x1.1 naar x1.6 (x1.8 voor de Shieva). Hierdoor heeft een headshot altijd effect (één kogel minder nodig).
 • Het effect van rapid fire is meestal minimaal.
Scorestreak rewards
 • HC-XD (level 9, 400 punten): op afstand bestuurbaar wagentje die thrust jumps kan uitvoeren en op verticale oppervlakten kan rijden,
 • UAV (500 punten): drone die in de lucht vliegt en periodiek de positie van de tegenstander laat zien op de map.
 • Care Package (level 12, 550 punten): laat een pakketje droppen met een willekeurige scorestreak reward.
 • Counter-UAV (level 27, 600 punten):
 • Dart (level 18, 650 punten):
 • Guardian (level 36, 700 punten):
 • Lightning Strike (level 21, 750 punten):
 • Hellstorm (800 punten): cluster raketten die op tegenstanders kunnen locken.
 • Hardened sentry (level 45, 850 punten):
 • Cerberus (level 30, 900 punten):
 • Rolling Thunder (level 42, 950 punten):
 • Talon (1050 punten): een drone die je volgt, maar ook handmatig bestuurd kan worden.
 • Wraith (level 39, 1100 punten):
 • H.A.T.R. (level 48, 1200 punten):
 • R.A.P.S. (level 15, 1300 punten):
 • Power Core (level 33, 1400 punten):
 • G.I. Unit (level 24, 1600 punten):
 • Mothership (level 51, 1700 punten):

Competitief spelen

Ook in deze CoD wordt er weer wat focus gelegd op competitief spelen. Er komt een draft en ban systeem waar teams bepaalde content kunnen bannen uit de loadouts zodat het niet door de tegenstander gebruikt kan worden. Ook kan een specialist class maar 1 keer gebruikt worden door een team middels een draft systeem. Ook is er weer een uitgebreide spectator mode.

FAQ

Q: PC versie? Yay? Nay?
A:
 • pcdev zit er weer op.
 • 100% dedicated servers voor ranked zoals met de vorige Black Ops games.
 • Framerate kan vastgezet worden op elke waarde tot 240.
 • FOV slider van 65 tot 120.
 • Splitscreen voor twee spelers op 1 pc, ook voor twee schermen.
 • Lagometer keert terug.
 • Geupgrade Black Ops 2 anti-cheat + VAC.
 • Vanaf maart 2016 komen er map, server en mod tools + server browser support voor je eigen unranked servers (bron). Ranked is nog steeds via matchmaking.
 • Het spel kan last hebben van stutters en muisproblemen. De framerate vastzetten (niet op je monitor refreshrate) en eventueel op mindere settings en/of op een lagere resolutie spelen kan dit verhelpen. Ook het aantal WorkerThreads van 4 naar 2 zetten in je config file kan het probleem oplossen (hoewel dit door een patch niet meer nodig schijnt te zijn). Een schone (dus met DDU) driver installatie naar de nieuwste (beta) versie kan ook helpen.
Q: Help! Ik speel de PC versie en alles ziet er wazig uit!
A: In de opties is er een optie genaamd 'Resolution scale'. Zet die op 100%. Lagere waarden werken als undersampling (wazig beeld maar wel performance winst) en hogere waarden als upsampling (handig om scherper beeld te krijgen bij je native resolutie).

Q: Komt er een WiiU versie?
A: Nee.

Q: Waar is de Toughness perk?
A: Toughness keert niet terug, maar viewkick is minder in BO3 dan in andere CoD's (hoewel niet op het niveau van Toughness).

Q: Kan ik mijn vooruitgang van de PS3/X360 versie meenemen naar de PS4/XONE versie?
A: Nee.

Q: Komt er ook een playlist zonder de movement opties?
A: Nee.

Q: Ik heb het spel eerder in mijn bezit. Kan ik al spelen? En streamen, video's online zetten?
A: Uitgaande van de vorige CoD's: als de servers online zijn, kan je spelen, maar je progressie wordt meestal met de officiële release weer ongedaan gemaakt. Verder doen ze niet zo moeilijk met VPN's en dergelijke om eerder te kunnen spelen. Blijft wel allemaal op eigen risico. Op streamen en content naar buiten brengen zit waarschijnlijk wel een embargo en is dus niet toegestaan.

Q: Welke poorten moet ik openzetten om open NAT te krijgen?
A: Zie hier voor meer informatie.

Q: Help! Ik kan geen games vinden!
A: Als er een patch is geweest, dan is er soms geen restart nodig om te blijven spelen en krijg je de patch als je opnieuw inlogt. Echter kan je dan niet meer spelen tegen mensen die nog op de oude patch zitten en kan het voorkomen dat je geen games meer vindt als je inlogt vlak nadat een patch is uitgebracht.

Q: Kan je camo's van iemand anders downloaden?
A: Als diegene ze publiceert, ja.

Q: Help, kan ik moeilijk games vinden en connecten als ik in een party speel!
A: Er zijn inderdaad connectie problemen als je in een party speelt. Dit is op alle platformen.

Q: Is er splitscreen support voor de PS3 en X360 versie?
A: Nee.

Screenshots/wallpapers

Klik voor volledige grootte.Filmpjes/interviews/(p)reviews

Previews/first looks:
IGN
Tweakers singleplayer, multiplayer
Gamespot
Polygon singleplayer, multiplayer
Gamer.nl singleplayer, multiplayer
Giantbomb beta quicklook

Reviews:
Tweakers.net
Giantbomb
Polygon
Gameinformer
Gamer.nl
IGN

Tweakers spelerlijsten

Steam groep
Playstation 3 spelers (is er een lijst?)
Playstation 4 spelers (is er een lijst?)
Xbox One spelers
Xbox 360 spelers

[Voor 255% gewijzigd door Gundogan op 17-07-2016 22:57]

Ryzen 5 5600, 32GB, Gigabyte B550M DS3H, RX 6600 8GB


Acties:
 • +4Henk 'm!

 • ChrisLNFF
 • Registratie: Januari 2012
 • Laatst online: 09:45
Alweer een futuristische setting, can't be bothered. Hoeveel van zulke games gaan Activision/Treyarch/Sledgehammer nog uitbraken voordat er weer een fatsoenlijke WO2/Vietnam shooter op de markt komt?

Acties:
 • +2Henk 'm!

 • DervishD
 • Registratie: Januari 2013
 • Laatst online: 17-05 16:48
Tot ook alle 12-15 jarigen er genoeg van hebben. Nog heel veel dus.

Acties:
 • +1Henk 'm!

 • SC4RF4C3
 • Registratie: Augustus 2001
 • Laatst online: 03-05 23:44
ChrisLNFF schreef op maandag 27 april 2015 @ 12:00:
Alweer een futuristische setting, can't be bothered. Hoeveel van zulke games gaan Activision/Treyarch/Sledgehammer nog uitbraken voordat er weer een fatsoenlijke WO2/Vietnam shooter op de markt komt?
+1

Acties:
 • +1Henk 'm!

 • Gundogan
 • Registratie: Maart 2010
 • Laatst online: 27-05 22:42
Ik kan het wel begrijpen dat het meer en meer in de toekomst gaat. In een WW2/Vietnam setting ben je zo beperkt qua perk en killstreak mogelijkheden, terwijl je in een futuristische setting je helemaal los kan gaan, zeker als je ook echt iets fast paced wilt doen. Dat maakt die setting dan weer leuk. Misschien dat ze een keer een meer basis WW2 CoD ertussendoor doen zonder al te veel poespas erin, wat ik ook wel weer zou kunnen waarderen. Alles behalve present day military met saaie wapens en mogelijkheden.

Die specialist classes vind ik een grotere/interessantere toevoeging dan het movement systeem. Tot nu toe waren perks en dergelijke vooral pleisters voor slap gamedesign (flak jacket tegen instant respawnen + nade spam bijvoorbeeld). Met deze specialists krijg je hopelijk nu echte variatie in classes, hoewel veel van de mogelijkheden one-hit-kill lijken te zijn. Dat neigt voor mij dan weer erg naar Destiny waar je vrij weinig tegen sommige class abilities kan doen.

[Voor 5% gewijzigd door Gundogan op 27-04-2015 12:27]

Ryzen 5 5600, 32GB, Gigabyte B550M DS3H, RX 6600 8GB


 • keanu_
 • Registratie: Augustus 2005
 • Nu online
ChrisLNFF schreef op maandag 27 april 2015 @ 12:00:
Alweer een futuristische setting, can't be bothered. Hoeveel van zulke games gaan Activision/Treyarch/Sledgehammer nog uitbraken voordat er weer een fatsoenlijke WO2/Vietnam shooter op de markt komt?
Ik snap je reactie, en dat heb ik ook altijd. Echter, de generatie van nu kent de WO2/Vietnam shooters van ''vroegah'' helemaal niet. Net zo min dat zij ervaring hebben met shooters als Unreal Tournament, Quake of CS 1.6 waar de meeste van onze mee zijn opgegroeid.

Deze futuristische games van nu verkopen en daar draait het om. Dat Activision een selecte groep ''oldskool'' gamers tegemoet gaat komen, zal in mijn ogen voorlopig niet gebeuren, in ieder geval niet in de black ops franchise reeks. Zou bijna vreemd zijn als ze opeens een 180 graden draai maken in de reeks die nu al jaren achtereen uitkomt. Wordt gewoon tijd voor een nieuwe game, los van deze reeks.

Toch ben ik altijd benieuwd wat een nieuwe Black Ops gaat brengen, maar ik verwacht eigenlijk niet veel vernieuwing.

[Voor 9% gewijzigd door keanu_ op 27-04-2015 13:47]


Acties:
 • +2Henk 'm!

461943

Let op mijn woorden, binnenkort komt er bewijs dat deze "geheel nieuwe engine" toch gewoon de oude engine is met wat add-ons. Hoe vaak hebben we dit nu al zien gebeuren?

Ikzelf ben de CoD serie al lang zat. Het wordt tijd om deze serie de nek om te draaien en om compleet van scratch te beginnen met een nieuwe WWII/ WWI shooter die wel echt goed is, historisch correct is en een nieuwe engine gebruikt.

 • Gundogan
 • Registratie: Maart 2010
 • Laatst online: 27-05 22:42
461943 schreef op maandag 27 april 2015 @ 13:47:
Let op mijn woorden, binnenkort komt er bewijs dat deze "geheel nieuwe engine" toch gewoon de oude engine is met wat add-ons. Hoe vaak hebben we dit nu al zien gebeuren?
Dat kan je toch al zien aan de screenshots en beelden? Dit is inderdaad gewoon weer een opgepoetste engine. Misschien met wat optimalisaties onder de motorkap, maar de looks zijn weer onmiskenbaar CoD engine.

Ryzen 5 5600, 32GB, Gigabyte B550M DS3H, RX 6600 8GB

Mijn top 3 van Call of Duty spellen:

1. Black Ops
2. World at War
3. Ghosts

Advanced Warfare heb ik een maandje gespeeld en toe werd ik em al zat.

Ik ga Black Ops III wel halen voor de PS4 , maar ik denk dat ik het daarmee ook maar 1 maandje red.

Het voordeel van Black Ops III is toch wel dat ie alleen op de Xbox One , PlayStation 4 en PC komt.

Anoniem: 571091

Ik was zo teleurgestelt toen ik de trailer zag.Al zolang schreeuwen mensen dat ze geen toekomstige setting willen in COD.Waarom zijn die klootzakken bij activision zo eigenwijs?Ze zeggen altijd zo geweldig naar de fans te luisteren maar in de praktijk lijkt het er totaal niet op.AW was de eerste COD die ik heb overgeslagen en niet gekocht heb en BO3 word de 2e.Wanneer gaat activision nou eens snappen dat COD fans een type speler zijn van realistische shooters en niet die sience fiction troep.Ik ben er bang voor dat ze het nooit gaan leren.Willen de fans linksom?Dan gaat activision rechtsom.Willen de fans rechtsom?Dan gaat activision linksom.Lijkt wel alsof ze het erom doen met opzet.AW was al een dikke flop en dat weten ze en wat gaan ze dan doen?Nog meer sci fi shit erin drukken.Noem je dat ontwikkelaars van een groot spel?Drama, ik ga dit spel never nooit niet kopen.Eerst maar weer gewoon de ouderwetse COD terug brengen.Normaal rond lopen zonder boost jumps of slides.Geen laserguns.Geen titanfall robots en al die shit meer.Ze gaan eerst maar eens luisteren naar de wensen van de fans.Wand ze raken steeds meer fans kwijt.Mijn vrienden willen dit spel ook al niet kopen.Een echte COD is gewoon realistische en niet science fiction.

461943

Anoniem: 571091 schreef op maandag 27 april 2015 @ 14:48:
Wanneer gaat activision nou eens snappen dat COD fans een type speler zijn van realistische shooters en niet die sience fiction troep.

:+
Dennis585 schreef op maandag 27 april 2015 @ 13:55:
Mijn top 3 van Call of Duty spellen:

1. Black Ops
2. World at War
3. Ghosts

Advanced Warfare heb ik een maandje gespeeld en toe werd ik em al zat.

Ik ga Black Ops III wel halen voor de PS4 , maar ik denk dat ik het daarmee ook maar 1 maandje red.

Het voordeel van Black Ops III is toch wel dat ie alleen op de Xbox One , PlayStation 4 en PC komt.
( Ben jij niet die gast die iedereen gek maakt met campen? 8) )

Ik vind behalve WoW alle CoD's die je noemt echt slecht. Geef mij maar CoD 1,2, 4 en 6. Tot en met MW2 vond ik het goed, daarna echt niet meer.

[Voor 63% gewijzigd door 461943 op 27-04-2015 14:54]


 • DervishD
 • Registratie: Januari 2013
 • Laatst online: 17-05 16:48
Gundogan schreef op maandag 27 april 2015 @ 12:25:In een WW2/Vietnam setting ben je zo beperkt qua perk en killstreak mogelijkheden, terwijl je in een futuristische setting je helemaal los kan gaan
Eén van de redenen dat ik nog steeds CoD4 speel is juist omdat er zo weinig onzin in zit. Het spel heeft maar een paar killstreaks, wapens, attachments en granaten. Vooral HC FFA vind ik geweldig om te spelen. Geen minimap of killcam dus je moet daadwerkelijk goed om je heen kijken en luisteren om een kill te scoren. Het is veel tactischer wat ik zelf geweldig vind. Maar ja, de gemiddelde CoD speler van tegenwoordig heeft de aandachtsspanne van een goudvis dus als er niet iedere 7 seconden een explosie plaatsvind dan haken ze af. Ze willen gewoon geen enkele moeite doen om beter te worden. Het spel moet ze zo veel mogelijk helpen.

 • Gundogan
 • Registratie: Maart 2010
 • Laatst online: 27-05 22:42
DervishD schreef op maandag 27 april 2015 @ 15:22:
[...]

Eén van de redenen dat ik nog steeds CoD4 speel is juist omdat er zo weinig onzin in zit. Het spel heeft maar een paar killstreaks, wapens, attachments en granaten. Vooral HC FFA vind ik geweldig om te spelen. Geen minimap of killcam dus je moet daadwerkelijk goed om je heen kijken en luisteren om een kill te scoren. Het is veel tactischer wat ik zelf geweldig vind. Maar ja, de gemiddelde CoD speler van tegenwoordig heeft de aandachtsspanne van een goudvis dus als er niet iedere 7 seconden een explosie plaatsvind dan haken ze af. Ze willen gewoon geen enkele moeite doen om beter te worden. Het spel moet ze zo veel mogelijk helpen.
Daar zit zeker een kern van waarheid in. Ik speel dan liever 2 dan 4, maar CoD heeft over de jaren zeker een overkill aan (onnodige) features opgebouwd*. Echter, als ze nu gaan terug schalen krijgen ze dus weer 'te weinig features voor een full priced game' verwijten naar hun hoofd geslingerd. Dat zie je recent met Battlefield Hardline en Titanfall. Hoewel ze dan nog hun beleid kunnen veranderen en niet elk jaar een propvolle CoD uitbrengen voor de volle mep, maar waarom zouden ze als een volledige game nog goed verkoopt.

* Ik beschouw de toegevoegde movement en specialist classes in BO3 niet perse als onnodig. Dan krijg je ook daadwerkelijk een andere game, net zoals een meer slow paced/tactische CoD andere features nodig heeft. Beide richtingen zijn meer persoonlijke voorkeuren en bij Activision willen ze, helaas voor sommigen dus, toch meer de fact paced kant op. Maar bijvoorbeeld 10 assault rifles die hetzelfde doen, te veel gamemodes zonder bijpassende maps en het niet willen tweaken van bestaande game modes zijn wel degelijk problemen welke BO3 ook wel zal hebben. Je kan bijvoorbeeld de specialist classes doen, maar dan alle perks eruit laten, omdat beiden tot meer variatie moeten leiden, maar je met afgebakende specialists classes dat veel makkelijker kan bereiken. En zo heb je weer wat onnodige features eruit. Maar de overkill zal je wel voorlopig houden als ze steeds opnieuw elk jaar een game willen uitbrengen voor de volle mep.

Ryzen 5 5600, 32GB, Gigabyte B550M DS3H, RX 6600 8GB


 • ChrisLNFF
 • Registratie: Januari 2012
 • Laatst online: 09:45
461943 schreef op maandag 27 april 2015 @ 14:50:
[...]

[afbeelding]
:+


[...]


( Ben jij niet die gast die iedereen gek maakt met campen? 8) )

Ik vind behalve WoW alle CoD's die je noemt echt slecht. Geef mij maar CoD 1,2, 4 en 6. Tot en met MW2 vond ik het goed, daarna echt niet meer.
Black Ops 1 vind ik wel een goede qua MP, ontzettend veel uren gespeeld. Killstreak 'dogs' was overpowered, verder geen klachten.

 • loes88
 • Registratie: Februari 2013
 • Laatst online: 15-04 21:35
ChrisLNFF schreef op maandag 27 april 2015 @ 12:00:
Alweer een futuristische setting, can't be bothered. Hoeveel van zulke games gaan Activision/Treyarch/Sledgehammer nog uitbraken voordat er weer een fatsoenlijke WO2/Vietnam shooter op de markt komt?
idd, zit niet te wachten op weer een toekomst shooter. ik koop pas weer een nieuwe shooter als t een 2e wereldoorlog is.
Tot die tijd hou ik het bij battlefield hardline.

 • loes88
 • Registratie: Februari 2013
 • Laatst online: 15-04 21:35
[quote]Gundogan schreef op maandag 27 april 2015 @ 12:25:
Ik kan het wel begrijpen dat het meer en meer in de toekomst gaat. In een WW2/Vietnam setting ben je zo beperkt qua perk en killstreak mogelijkheden, terwijl je in een futuristische setting je helemaal los kan gaan, zeker als je ook echt iets fast paced wilt doen. Dat maakt die setting dan weer leuk. Misschien dat ze een keer een meer basis WW2 CoD ertussendoor doen zonder al te veel poespas erin, wat ik ook wel weer zou kunnen waarderen. Alles behalve present day military met saaie wapens en mogelijkheden.

Ik zit juist te wachten op een shooter zonder te veel poespas.
Al die perks en killstreak mogelijkheden vind ik helemaal niks.
Heb advanced warfare alweer verkocht.

 • loes88
 • Registratie: Februari 2013
 • Laatst online: 15-04 21:35
Dennis585 schreef op maandag 27 april 2015 @ 13:55:
Mijn top 3 van Call of Duty spellen:

1. Black Ops
2. World at War
3. Ghosts

Advanced Warfare heb ik een maandje gespeeld en toe werd ik em al zat.

Ik ga Black Ops III wel halen voor de PS4 , maar ik denk dat ik het daarmee ook maar 1 maandje red.

Het voordeel van Black Ops III is toch wel dat ie alleen op de Xbox One , PlayStation 4 en PC komt.
Mijn top 3 is:

1 World at War
2 Black ops
3 Modern warfare (speelde toch wel lekker)

Ik sla black ops 3 over.

Acties:
 • +1Henk 'm!

 • ChrisLNFF
 • Registratie: Januari 2012
 • Laatst online: 09:45
Ik heb zelf gewoon meer met een verhaal wat zich afspeelt in Vietnam of Europa dan de zoveelste futuristische stad in een 'what if' scenario.

Ik wil een single player waarin je strijdt tegen de Vietcong of nazi Duitsland. Dit is herkenbaar en voor mij veel interessanter dan een troep anonieme cyborg soldaten.

 • DennusB
 • Registratie: Mei 2006
 • Niet online
Ik vond Advanced Warfare best wel kick, maar baal er nu best van dat ze cyborgs en weet ik wat allemaal gaan introduceren. Nu begint het wel HEEL erg futuristisch te worden...

 • aercaen
 • Registratie: Oktober 2011
 • Laatst online: 25-05 13:19

aercaen

Proud framerate whore

Ik kijk eerlijk gezegd wel een beetje uit naar deze game. Niets te maken met de setting of wat ze nu hebben aangekondigd. Ik heb geleerd dat alles wat word gezegd voor de game uit komt het best met een korreltje zout te nemen. Maar ik moet wel zeggen dat Treyarch mijn favoriete ontwikkelaar is geworden binnen de Call of Duty games. En daarom heb ik hier het meeste vertrouwen in (hopelijk niet misplaatst :s).

Mijn top 3 multiplayer Call of Duty games zijn:

1 United Offensive
2 Black ops
3 Black ops 2

Ik hoop dat het niet te veel als Advanced Warfare speelt want dat is gewoon te hectisch en dat werkt in mijn ogen niet zo goed in Call of Duty als in zoiets als Unreal Tournament (daar kan je meer hits pakken). Map awareness was één van de belangrijkste aspecten in Call of Duty en sinds Advanced Warfare is dat er bijna compleet uit. En dat is ook waarom ik niet zo'n fan ben van Advanced Warfare.

 • Jedi Geub
 • Registratie: Januari 2004
 • Niet online
COD:AW vin ik juist weer helemaal leuk nu ik de "classic" game mode heb ontdekt.

Niet meer die super domme EXO Suits.

 • corset
 • Registratie: November 2009
 • Laatst online: 08:34
pre-order zit erin.

Speel met m'n vrouw nu veel advanced warfare splitscreen tegen bots. En dat blijft geweldig. Dus in BO3 wordt het nog even leuk :+

En ik weet het, bots, noob, ga tegen echte mensen spelen etc. Nope, geen zin in :p

Mijn top 3 CoD:

1.) Advanced Warfare (mobility ftw! ik hou van snelle gameplay)
2.) BO2 (multiplayer blijft leuk)
3.) Modern Warfare (single player <3 )

[Voor 25% gewijzigd door corset op 28-04-2015 11:59]

"Whatever their future, at the dawn of their lives, men seek a noble vision of man’s nature and of life’s potential."


 • DennusB
 • Registratie: Mei 2006
 • Niet online
Jedi Geub schreef op dinsdag 28 april 2015 @ 11:27:
COD:AW vin ik juist weer helemaal leuk nu ik de "classic" game mode heb ontdekt.

Niet meer die super domme EXO Suits.
HUH? Is er een classic mode? xD
Ik heb de gevechten tegen Bots ook ontdekt:Op de PS4 heb ik nu Ghosts en Advanced Warfare staan voor de gevechten tegen Bots.
Dit werkt heerlijk en minder frustrerend dan tegen echte mensen.

Black Ops III heb ik gepreordered in de NL PSStore.
Ik heb voor de editie van 99 Euro gekozen vanwege
de extra maps in de toekomst.

 • SouLLeSSportal
 • Registratie: Juni 2006
 • Laatst online: 26-04 20:38
keanu_ schreef op maandag 27 april 2015 @ 13:42:
[...]


Ik snap je reactie, en dat heb ik ook altijd. Echter, de generatie van nu kent de WO2/Vietnam shooters van ''vroegah'' helemaal niet. Net zo min dat zij ervaring hebben met shooters als Unreal Tournament, Quake of CS 1.6 waar de meeste van onze mee zijn opgegroeid.

Deze futuristische games van nu verkopen en daar draait het om. Dat Activision een selecte groep ''oldskool'' gamers tegemoet gaat komen, zal in mijn ogen voorlopig niet gebeuren, in ieder geval niet in de black ops franchise reeks. Zou bijna vreemd zijn als ze opeens een 180 graden draai maken in de reeks die nu al jaren achtereen uitkomt. Wordt gewoon tijd voor een nieuwe game, los van deze reeks.

Toch ben ik altijd benieuwd wat een nieuwe Black Ops gaat brengen, maar ik verwacht eigenlijk niet veel vernieuwing.
het is toch niet zo moeilijk om the modern warfare/advanced warfare futuristisch te houden en bv black ops meer van de koude oorlog tijd houden? heb je beide doelgroepen te pakken.

gamepc Nick: ACEpr0faker Steam: pr0faker

aercaen schreef op dinsdag 28 april 2015 @ 10:43:
Map awareness was één van de belangrijkste aspecten in Call of Duty en sinds Advanced Warfare is dat er bijna compleet uit. En dat is ook waarom ik niet zo'n fan ben van Advanced Warfare.
Ik zal wel een casual gamer zijn maar map awareness is toch nog steeds aanwezig in AW? Het enige probleem lijkt me wat veel mensen er mee hebben is dat de vijand overal vandaan kan komen. Waardoor hun K/D naar de maan gaat :P
Als ik gewoon goed luister kan ik redelijk voorspellen waar iemand vandaan kan komen, ook omdat die jetpack zo'n kabaal geeft.

Ontopic: Ik kijk wel uit naar de nieuwe BO3, lijkt me weer leuk. Stoor me niet dat de engine hetzelfde is en over het algemeen kan je je redelijk goed wapenen tegen killstreaks (zo ook in AW).

Alleen een kwaliteitspost begint met: "Let wel", "In mijn optiek", of "Je vergeet dat...". Jíj bent die kwaliteitsposter! || De Echte Hardcore Tweaker kijkt niet op Tweakers, maar verwijst naar Linus Tech Tips.


 • NeoMe
 • Registratie: Mei 2006
 • Laatst online: 25-02 18:29

NeoMe

#Addict

Vrijdag schreef op dinsdag 28 april 2015 @ 13:43:
[...]

Ik zal wel een casual gamer zijn maar map awareness is toch nog steeds aanwezig in AW? Het enige probleem lijkt me wat veel mensen er mee hebben is dat de vijand overal vandaan kan komen. Waardoor hun K/D naar de maan gaat :P
Als ik gewoon goed luister kan ik redelijk voorspellen waar iemand vandaan kan komen, ook omdat die jetpack zo'n kabaal geeft.

Ontopic: Ik kijk wel uit naar de nieuwe BO3, lijkt me weer leuk. Stoor me niet dat de engine hetzelfde is en over het algemeen kan je je redelijk goed wapenen tegen killstreaks (zo ook in AW).
Die kiddies gamen niet met een headset, wel gebruiken ze de microfoon om lekker te tieren >:)

* Acer Aspire V15 Nitro - Intel Core i5-5200U 2,7Ghz - 8GB - GTX 850M 4GB- 500GB 5400RPM - 128GB SSD * MX518 * Xbox 360 + XBOX One * Philips LED 55" * Samsung Galaxy S9

NeoMe schreef op dinsdag 28 april 2015 @ 13:45:
[...]

Die kiddies gamen niet met een headset, wel gebruiken ze de microfoon om lekker te tieren >:)
Gelukkig is er daar de mute functie :P Heerlijke optie is dat 8)

Alleen een kwaliteitspost begint met: "Let wel", "In mijn optiek", of "Je vergeet dat...". Jíj bent die kwaliteitsposter! || De Echte Hardcore Tweaker kijkt niet op Tweakers, maar verwijst naar Linus Tech Tips.


 • NeoMe
 • Registratie: Mei 2006
 • Laatst online: 25-02 18:29

NeoMe

#Addict

Vrijdag schreef op dinsdag 28 april 2015 @ 13:47:
[...]
Gelukkig is er daar de mute functie :P Heerlijke optie is dat 8)
Kunt via xbox live instellen dat je niemand wilt horen behalve bijvoorbeeld vrienden. Anders blijf je aan het instellen.

Zie nu dat die niet naar de x360 komt, is dit alleen in het begin of komt het misschien toch later. Denk dat ze iedereen naar de One willen natuurlijk haha.

[Voor 20% gewijzigd door NeoMe op 28-04-2015 13:54]

* Acer Aspire V15 Nitro - Intel Core i5-5200U 2,7Ghz - 8GB - GTX 850M 4GB- 500GB 5400RPM - 128GB SSD * MX518 * Xbox 360 + XBOX One * Philips LED 55" * Samsung Galaxy S9


 • corset
 • Registratie: November 2009
 • Laatst online: 08:34
NeoMe schreef op dinsdag 28 april 2015 @ 13:54:


Zie nu dat die niet naar de x360 komt, is dit alleen in het begin of komt het misschien toch later. Denk dat ze iedereen naar de One willen natuurlijk haha.
Logisch toch? Je kan niet eeuwig de oudere generatie consoles blijven ondersteunen. Liever een vol ontwikkelde current gen game dan weer een halfbakken iets.

"Whatever their future, at the dawn of their lives, men seek a noble vision of man’s nature and of life’s potential."

NeoMe schreef op dinsdag 28 april 2015 @ 13:54:
[...]

Kunt via xbox live instellen dat je niemand wilt horen behalve bijvoorbeeld vrienden. Anders blijf je aan het instellen.

Zie nu dat die niet naar de x360 komt, is dit alleen in het begin of komt het misschien toch later. Denk dat ze iedereen naar de One willen natuurlijk haha.
Op de PS4 kan dat helaas niet (of ik heb die optie nog niet gevonden :P ) Hoop dat je het als standaard kan instellen want met eerdere CoD's moest je dat voor elke speelsessie opnieuw doen.

Ik vind het net als lanerios boven me ook geen probleem dat de vorige generatie wordt overgeslagen. Dat kan (theoretisch) alleen maar voordeel bieden.

[Voor 11% gewijzigd door Vrijdag op 28-04-2015 14:20]

Alleen een kwaliteitspost begint met: "Let wel", "In mijn optiek", of "Je vergeet dat...". Jíj bent die kwaliteitsposter! || De Echte Hardcore Tweaker kijkt niet op Tweakers, maar verwijst naar Linus Tech Tips.


 • aercaen
 • Registratie: Oktober 2011
 • Laatst online: 25-05 13:19

aercaen

Proud framerate whore

Vrijdag schreef op dinsdag 28 april 2015 @ 13:43:
[...]

Ik zal wel een casual gamer zijn maar map awareness is toch nog steeds aanwezig in AW? Het enige probleem lijkt me wat veel mensen er mee hebben is dat de vijand overal vandaan kan komen. Waardoor hun K/D naar de maan gaat :P
Als ik gewoon goed luister kan ik redelijk voorspellen waar iemand vandaan kan komen, ook omdat die jetpack zo'n kabaal geeft.

Ontopic: Ik kijk wel uit naar de nieuwe BO3, lijkt me weer leuk. Stoor me niet dat de engine hetzelfde is en over het algemeen kan je je redelijk goed wapenen tegen killstreaks (zo ook in AW).
Ik ben verre van een pro-gamer mijzelf, maar ik heb nergens gezegd dat map awareness compleet weg was. Enkel dat het veel minder belangrijk is dan in vorige games omdat vijanden toch van overal kunnen komen. En in mijn speelstijl, spelen op de PC (met headset) met spotify/podcasts op de achtergrond (duidelijk pro-gamer attitude right there :P), is het dus moeilijk om te bepalen waar iedereen vandaan komt. En in plaats van mijn speelstijl aan te passen, ben ik gewoon weer Black ops 2 gaan spelen. En nu hoop ik dus eigenlijk dat ik in Black ops III zo voort kan spelen zonder te gefrustreerd te raken :)

 • Gundogan
 • Registratie: Maart 2010
 • Laatst online: 27-05 22:42
Vrijdag schreef op dinsdag 28 april 2015 @ 13:43:
[...]

Het enige probleem lijkt me wat veel mensen er mee hebben is dat de vijand overal vandaan kan komen.
Daarom hebben mensen ook het gevoel dat map awareness weinig meer voorstelt. Hoewel dat buiten FFA/TDM wel meevalt (en (T)DM is IMO toch prut in CoD en vergelijkbare semi-realistische shooters omdat je nergens naar toe hoeft voor wapens en/of powerups). Toch heb je nog wel dat door superjumps spelers van veel hoger op je af kunnen komen of met een enorme vaart het hoekje om kunnen dashen. Ook op die dingen kan je anticiperen, maar het is wel wat anders dan in vorige CoD''s. In BO3 zou dat minder het geval moeten zijn omdat je niet kan dashen en niet snel superhoog kan springen.

Ryzen 5 5600, 32GB, Gigabyte B550M DS3H, RX 6600 8GB


 • Supremedch
 • Registratie: December 2011
 • Laatst online: 22-11-2022

Supremedch

PSN: supremedch

Vrijdag schreef op dinsdag 28 april 2015 @ 14:12:
[...]

Op de PS4 kan dat helaas niet (of ik heb die optie nog niet gevonden :P ) Hoop dat je het als standaard kan instellen want met eerdere CoD's moest je dat voor elke speelsessie opnieuw doen.

Ik vind het net als lanerios boven me ook geen probleem dat de vorige generatie wordt overgeslagen. Dat kan (theoretisch) alleen maar voordeel bieden.
Je kan op de PS4 toch een party aanmaken. Hoor je ook alleen de lui die in je party zitten.

Wat betreft de game: weet niet zo goed wat ik ervan moet verwachten. Gaat sws geen pre-order worden.
Ben die futuristische shit ook een beetje zat.
Ik hoopte echt op World at War II. Begrijp niet dat ze daar niet voor gegaan zijn, en weer de sci-fi kant op gaan. De hele community hoor ik om WOII shooters roepen. Een gat in de markt. Maar ik vertrouw Treyarch aan de andere kant wel. Sympathieke gasten en ze leveren de laatste paar delen een stuk beter werk af dan IW doet.

 • corset
 • Registratie: November 2009
 • Laatst online: 08:34
Heerlijk.. tijdens WaW/Moh tijdperk:

"teveel WW2 shooters! we willen futuristisch"

nu:

"Teveel futuristisch! we willen WW2"

developers kunnen het nooit goed doen :p helaas maar waar :-(

"Whatever their future, at the dawn of their lives, men seek a noble vision of man’s nature and of life’s potential."


 • DennusB
 • Registratie: Mei 2006
 • Niet online
lanerios schreef op dinsdag 28 april 2015 @ 15:51:
Heerlijk.. tijdens WaW/Moh tijdperk:

"teveel WW2 shooters! we willen futuristisch"

nu:

"Teveel futuristisch! we willen WW2"

developers kunnen het nooit goed doen :p helaas maar waar :-(
Misschien een optie voor maken die de stijl aanpast haha
Over map awareness: Aha, nu snap ik wat jullie bedoelen :) Ik speelde vroeger veel UT99 en vind de huidige manier van bewegen in AW en straks, wellicht in wat mindere mate, BO3 eigenlijk wel fijn. Ik speel trouwens vrijwel uitsluitend DOM, of Gungame maar de gungame versie van AW vind ik minder leuk dan Ghosts omdat je altijd dezelfde wapens hebt.

Specialist lijkt me wel interessant. Heeft als ik de beschrijving zo lees wel wat weg van classes.
DennusB schreef op dinsdag 28 april 2015 @ 16:00:
[...]

Misschien een optie voor maken die de stijl aanpast haha
Vroegâh heette dat total conversions. Een bekende is een zeker terrorist/counterterrorist schietspelletje :P

[Voor 24% gewijzigd door Vrijdag op 28-04-2015 16:32]

Alleen een kwaliteitspost begint met: "Let wel", "In mijn optiek", of "Je vergeet dat...". Jíj bent die kwaliteitsposter! || De Echte Hardcore Tweaker kijkt niet op Tweakers, maar verwijst naar Linus Tech Tips.


 • Crazy4ever
 • Registratie: Juni 2011
 • Laatst online: 15-05 15:39
Vrijdag schreef op dinsdag 28 april 2015 @ 14:12:
[...]

Op de PS4 kan dat helaas niet (of ik heb die optie nog niet gevonden :P ) Hoop dat je het als standaard kan instellen want met eerdere CoD's moest je dat voor elke speelsessie opnieuw doen.

Ik vind het net als lanerios boven me ook geen probleem dat de vorige generatie wordt overgeslagen. Dat kan (theoretisch) alleen maar voordeel bieden.
Als het goed is kun je gewoon iedereen muten die je wilt, iedergeval in Ghosts. (En zoals hierboven, voor vrienden kun je heel simpel een party aanmaken) :)

i9-9900KS 5Ghz | Asus ROG MAXIMUS XI GENE Z390 | Asus RTX 3090 ROG Strix OC | 16GB 4266Mhz | Samsung CRG49"

lanerios schreef op dinsdag 28 april 2015 @ 15:51:
Heerlijk.. tijdens WaW/Moh tijdperk:

"teveel WW2 shooters! we willen futuristisch"

nu:

"Teveel futuristisch! we willen WW2"

developers kunnen het nooit goed doen :p helaas maar waar :-(
Jawel: in een tijdperk met alleen maar hetzelfde type shooters, juist voor het andere type gaan. Zo moeilijk is het niet. Kijk maar naar MW.

WOII is op dit moment een gat in de markt. Iedereen die ik erover hoor zit hier op te wachten. Juist na AW en BOII zou je er goed aan doen een hele andere kant op te gaan.

 • corset
 • Registratie: November 2009
 • Laatst online: 08:34
Vrijdag schreef op dinsdag 28 april 2015 @ 16:16:
Over map awareness: Aha, nu snap ik wat jullie bedoelen :) Ik speelde vroeger veel UT99 en vind de huidige manier van bewegen in AW en straks, wellicht in wat mindere mate, BO3 eigenlijk wel fijn. Ik speel trouwens vrijwel uitsluitend DOM, of Gungame maar de gungame versie van AW vind ik minder leuk dan Ghosts omdat je altijd dezelfde wapens hebt.

Specialist lijkt me wel interessant. Heeft als ik de beschrijving zo lees wel wat weg van classes.
Map awareness is belangrijk! Als jij niet doorhebt wat waarvandaan kan komen op welke manier, ben je in een nadeel.

UT99 voorbeeld, Keep map. Als jij niet weet uit welke gang de vijand kan komen als je net de lift in het cave system afkomt onderaan, heb je een nadeel.

CoD voorbeeld: Nuketown. Je rent huisje in, boven aan de trap. Ga je de slaapkamer clearen. Je draait je om. En dood.. waarom? Door je om te draaien was je vergeten dat er voor het raam een stellage zit om omhoog te klimmen :)

Even mijn visie op map awareness :p
bram1984 schreef op dinsdag 28 april 2015 @ 16:28:
[...]


Jawel: in een tijdperk met alleen maar hetzelfde type shooters, juist voor het andere type gaan. Zo moeilijk is het niet. Kijk maar naar MW.

WOII is op dit moment een gat in de markt. Iedereen die ik erover hoor zit hier op te wachten. Juist na AW en BOII zou je er goed aan doen een hele andere kant op te gaan.
Helaas.. in de tijd van rehashen en remakes is de wil om origineel te zijn redelijk verdwenen bij veel devs merk ik :-(

[Voor 20% gewijzigd door corset op 28-04-2015 16:31]

"Whatever their future, at the dawn of their lives, men seek a noble vision of man’s nature and of life’s potential."


 • Butch_NL
 • Registratie: Mei 2011
 • Laatst online: 19-04-2018
SouLLeSSportal schreef op dinsdag 28 april 2015 @ 13:37:
[...]

het is toch niet zo moeilijk om the modern warfare/advanced warfare futuristisch te houden en bv black ops meer van de koude oorlog tijd houden? heb je beide doelgroepen te pakken.
Klinkt eenvoudig, maar je weet niet wat Activision vraagt / eist van de ontwikkelaar. Daarbij gelden er vaak ook prestatienormen waaraan voldaan moet worden om een bepaalde bonus te ontvangen. Met het recyclen van een oude formule met wat lichte verbeteringen alleen kom je er dan niet. Sterker nog, dan wordt een game minder positief ontvangen dan wanneer het een nieuwe weg inslaat.

PSN ID: ConAir (geen anonieme requests s.v.p.)


 • DervishD
 • Registratie: Januari 2013
 • Laatst online: 17-05 16:48
Ik wil zelf ook graag een terugkeer naar WWII of Vietnam zien maar jullie vergeten één ding. Treyarch is direct na BO2 met de ontwikkeling van BO3 begonnen. Ze wisten toen nog niet dat vrijwel niemand op nog een futuristische shooter zit te wachten. Pas na de enorme backlash die AW over zich heen kreeg werd dat duidelijk. Treyarch was toen al zo ver met de ontwikkeling dat ze niet meer overnieuw konden beginnen. Ik kan je denk ik wel garanderen dat ze bij Treyarch peentjes zitten te zweten of het spel wel zo goed zal verkopen als ze hopen.

 • Kiwin
 • Registratie: Januari 2015
 • Laatst online: 07-03-2021
Ik speel sinds 3 weken weer WaW. Weinig HC-servers, maar wel veel plezier.
Ik heb de season pass van AW en het boeit me helemaal niks meer.

 • DervishD
 • Registratie: Januari 2013
 • Laatst online: 17-05 16:48
WaW heb ik nooit gespeeld. Wat moet ik me daar bij voorstellen?

 • DeBaroN
 • Registratie: September 2008
 • Laatst online: 07:47
DervishD schreef op dinsdag 28 april 2015 @ 18:54:
Ik wil zelf ook graag een terugkeer naar WWII of Vietnam zien maar jullie vergeten één ding. Treyarch is direct na BO2 met de ontwikkeling van BO3 begonnen. Ze wisten toen nog niet dat vrijwel niemand op nog een futuristische shooter zit te wachten. Pas na de enorme backlash die AW over zich heen kreeg werd dat duidelijk. Treyarch was toen al zo ver met de ontwikkeling dat ze niet meer overnieuw konden beginnen. Ik kan je denk ik wel garanderen dat ze bij Treyarch peentjes zitten te zweten of het spel wel zo goed zal verkopen als ze hopen.
Helemaal mee eens. Die hebben spijt dat ze 3 jaar geleden niet met waw2 of een niet futuristische bo3 zijn begonnen...
Denk dat er ook maar weinig season passes worden verkocht.
Dan maar bekend maken dat er een beta komt, en mensen acces geven als je een pre-order plaatst....
DervishD schreef op dinsdag 28 april 2015 @ 19:47:
WaW heb ik nooit gespeeld. Wat moet ik me daar bij voorstellen?
Gewoon even YouTube checken.

[Voor 18% gewijzigd door DeBaroN op 28-04-2015 20:13]

DervishD schreef op dinsdag 28 april 2015 @ 19:47:
WaW heb ik nooit gespeeld. Wat moet ik me daar bij voorstellen?
De Pacific als locatie.

Als je daarin geïnteresseerd bent is de serie Pacific misschien wel wat voor je: IMDB: The Pacific (TV Mini-Series 2010)

Alleen een kwaliteitspost begint met: "Let wel", "In mijn optiek", of "Je vergeet dat...". Jíj bent die kwaliteitsposter! || De Echte Hardcore Tweaker kijkt niet op Tweakers, maar verwijst naar Linus Tech Tips.


 • DervishD
 • Registratie: Januari 2013
 • Laatst online: 17-05 16:48
Goede serie, heb ik in 1080p om mijn HDD staan.

Wordt WaW nog redelijk veel gespeeld? (Steam nummers komen niet altijd overeen met de werkelijkheid.)

 • Gundogan
 • Registratie: Maart 2010
 • Laatst online: 27-05 22:42
DervishD schreef op dinsdag 28 april 2015 @ 22:01:
Goede serie, heb ik in 1080p om mijn HDD staan.

Wordt WaW nog redelijk veel gespeeld? (Steam nummers komen niet altijd overeen met de werkelijkheid.)
Een paar servers, voornamelijk 20+ speler TDM. Het is vrij letterlijk zoals een WW2 mod voor CoD4. En met een pittige singleplayer op z'n moeilijkst. En het speelt zich ook af op het oostfront met wat verbinding naar Black Ops.

[Voor 66% gewijzigd door Gundogan op 28-04-2015 22:14]

Ryzen 5 5600, 32GB, Gigabyte B550M DS3H, RX 6600 8GB


 • Croqy
 • Registratie: Augustus 2013
 • Laatst online: 20-05 08:50
zouden ze nou ook eens een nieuwe game engine ervoor hebben gebruikt? Of melken ze nogsteeds die id tech 3 van 12 jaar geleden uit? Die CoD games zijn de afgelopen jaren toch niet meer om aan te zien in vergelijking met de rest?

 • corset
 • Registratie: November 2009
 • Laatst online: 08:34
Advanced Warfare niet om aan te zien.. goed,

Dit is natuurlijk zo lelijk gedaan.. echt niet om te zien
Of dit

Zucht.. erg jammer weer zulk soort opmerkingen.

[Voor 14% gewijzigd door corset op 29-04-2015 09:11]

"Whatever their future, at the dawn of their lives, men seek a noble vision of man’s nature and of life’s potential."


 • DeBaroN
 • Registratie: September 2008
 • Laatst online: 07:47
lanerios schreef op woensdag 29 april 2015 @ 09:08:
Advanced Warfare niet om aan te zien.. goed,

Dit is natuurlijk zo lelijk gedaan.. echt niet om te zien
Of dit

Zucht.. erg jammer weer zulk soort opmerkingen.
Dat zijn natuurlijk geen gameplay beelden.

 • corset
 • Registratie: November 2009
 • Laatst online: 08:34
dit beter?

Ja dat is gewoon gameplay.

Nog een comparison pic

En een mooie PS3/4 vergelijking

Maar goed, bashen van games is makkelijk. Klagen over graphics e.d. is nu standaard, hoe realistisch het ook is, het blijft zooo lelijk en zoo last gen. :X

[Voor 54% gewijzigd door corset op 29-04-2015 11:09]

"Whatever their future, at the dawn of their lives, men seek a noble vision of man’s nature and of life’s potential."


 • Gundogan
 • Registratie: Maart 2010
 • Laatst online: 27-05 22:42
Call of Duty heeft altijd gedetailleerde ingame models gehad. Ook de rest van de wereld is altijd wel redelijk gevuld met assets. Vooral de kwaliteit van de effecten en physics loopt dan weer al hele tijd een straatlengte achter.

Verder lijkt de PC port weer op het niveau van BO2 te zitten.

Ryzen 5 5600, 32GB, Gigabyte B550M DS3H, RX 6600 8GB


 • Tripl3 D
 • Registratie: Augustus 2005
 • Laatst online: 26-05 14:59

Tripl3 D

Brother in Arms

Ik ben benieuwd ben de laatste tijd weer veel BO2 aan het spelen (eindelijk max prestige).

Aller-aller-allergrootste probleem vind ik gewoon de netcode. Maar al te vaak loop je met een proppenschieter rond als er iemand anders weer eens voordeel heeft van zijn/haar afstand tot de server. Dat vond ik in bijvoorbeeld Battlefield 3 wel een stuk beter geregeld.

Co-op singleplayer lijkt me wel een zeer interessante toevoeging. Waar ik wel bang voor ben is dat hoog springen, sliden e.d. weer voor dolphindivers, bunnyhoppers e.d. gaat zorgen. Ik ben een mid-dertiger en al die knopjes in een bepaalde volgorde snel achter elkaar indrukken om dit voor elkaar te krijgen is niet echt aan mijn bejaarde hersentjes besteed. Ik speel dan ook liever de oude Fifa's waar ook niet al die trucjes voor de winst zorgen.

It is better to be roughly right, than precisely wrong.


 • Brutal1ty
 • Registratie: Augustus 2009
 • Laatst online: 04-05 21:43
Kiwin schreef op dinsdag 28 april 2015 @ 19:05:
Ik speel sinds 3 weken weer WaW. Weinig HC-servers, maar wel veel plezier.
Ik heb de season pass van AW en het boeit me helemaal niks meer.
Dit. Aw is prima leuk hoor, maar SBMM en de exo suits maken het gewoon minder dan black ops 2 was.

 • Croqy
 • Registratie: Augustus 2013
 • Laatst online: 20-05 08:50
lanerios schreef op woensdag 29 april 2015 @ 11:07:
dit beter?

Ja dat is gewoon gameplay.

Nog een comparison pic

En een mooie PS3/4 vergelijking

Maar goed, bashen van games is makkelijk. Klagen over graphics e.d. is nu standaard, hoe realistisch het ook is, het blijft zooo lelijk en zoo last gen. :X
dat heeft niks met bashen te maken, als je al spelende kijkt naar textures, lichteffecten, schaduw etc. zie je gewoon dat het gebaseerd is op oude technologie. En zo brengen ze al jaar op jaar variaties van hetzelfde uit, gebaseerd op telkens dezelfde oude meuk. Dat verveelt mij dus ik koop dat niet meer. Twee jaar terug per ongeluk Ghosts aangeschaft, maar dat kon ik niet langer dan een half uur spelen.
Kevin Spacey ziet er trouwens wel erg goed uit, maar dat was ook het unique selling point van deze game om de aandacht af te leiden van wat ze daadwerkelijk hebben gedaan, oude meuk recyclen.

De gamingsector heeft innovatie nodig, zoals met de nieuwe Unreal engine gebeurt. Ik zet mijn geld daar op in en raad iedereen aan om hetzelfde te doen. Het uitmelken zoals in cod gebeurt is alleen maar goed voor de portemonnee van een paar rijke piefen en veel minder van gamers die zich graag verwonderen over wat men nu weer voor moois heeft gemaakt.

 • jayesh
 • Registratie: Maart 2013
 • Laatst online: 11:22
Iemand al een beta code gekregen.

Heb mijn code nog steeds niet ontvangen

 • DeBaroN
 • Registratie: September 2008
 • Laatst online: 07:47
Zoveel mensen preorderen cod niet meer, kwaliteit is er niet beter op geworden. Maar kleine hoop omdat het black ops is.....

 • Tripl3 D
 • Registratie: Augustus 2005
 • Laatst online: 26-05 14:59

Tripl3 D

Brother in Arms

Aanpasbare camo:Multiplayer gameplay:Multiplayer (sniper) gameplay:Co-op gameplay:

It is better to be roughly right, than precisely wrong.


 • Gundogan
 • Registratie: Maart 2010
 • Laatst online: 27-05 22:42
De wapens en specialist skills zien er wel erg dodelijk uit en geen idee of de movement en maps dit kan uitbalanceren, want die gaan nou ook niet zo extreem ver als Titanfall. Maar ziet er nog steeds interessant uit.

[YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=Tpm1yk3enzY]

Ryzen 5 5600, 32GB, Gigabyte B550M DS3H, RX 6600 8GB


 • corset
 • Registratie: November 2009
 • Laatst online: 08:34
Pre order staat hier al klaar, vrouw en ik gaan lekker op de bank elkaar afschieten. We hebben meer games nodig met local splitscreen dingen :D

"Whatever their future, at the dawn of their lives, men seek a noble vision of man’s nature and of life’s potential."


 • S.J_84
 • Registratie: April 2010
 • Laatst online: 23-01 17:29
Ik ga even afwachten wat de PC versie doet, ik heb een beetje spijt dat ik toch AW gekocht had.

Maar ik verwacht van Treyarch wel een degelijke port, ik heb me prima vermaakt met Bo 1 en 2.

De movement lijkt me ook prettig, niet te chaotisch zoals ik dat met AW had.
Ik heb dat spel ook maar kort gespeeld tegenover Bo series.

 • ronaldjanssen
 • Registratie: September 2009
 • Laatst online: 11-01 09:28
Vorig jaar toch Advanced Warfare gekocht. De singleplayer vond ik zeker de moeite waard. De multiplayer daarentegen heb ik nauwelijks gespeeld. Ik speel op dit moment liever CoD 1 of 2 op mijn laptop en hoop eigenlijk dat een volgende CoD weer diezelfde game stijl krijgt.

 • DeBaroN
 • Registratie: September 2008
 • Laatst online: 07:47
Moet zeggen, ziet er wel goed uit. Ook de vormgeving kwa aanduidingen.
Heb alle cods in huis, maar Ghosts en vooral AW hebben het totaal verpest. Geef ik liever 40,- uit aan Destiny uitbreiding. Spel is stukken beter.
Ghosts heb ik super van genoten.

 • Brutal1ty
 • Registratie: Augustus 2009
 • Laatst online: 04-05 21:43
Ik was erg sceptisch, vooral omdat ondanks het toffe concept van AW her me erg tegenviel. Mobement was te extreem, matches te chaotisch en inmiddels is de gane letterlijk helemaal dood op de ps4 als j de dlc hebt zoals ik. Constant no matches found... Om half acht in de avond. Echte faal dus.

Gelukkig lijkt het hier dat de movement ook alleen als movement bedoeld is en niet per de als must use combat mechanic zeg maar. Tevens lekker tempo en de wapens zien er tof uit net als de maps die ik gezien heb. Black ops 2 is toch m'n favoriete cod en een iets snellere mooiere black ops 2 met zwemmen en wallrun als extra movement in bepaalde lanes zie ik helemaal zitten.

Oh en nog beter? Totaal geen achterlijk skillbloodtinge matchmaking in casual, alleen in ranked/league :9


Tot die tijd maar CS:GO en Black Ops 2 blijven spelen :p

[Voor 6% gewijzigd door Brutal1ty op 18-06-2015 08:03]


 • Brutal1ty
 • Registratie: Augustus 2009
 • Laatst online: 04-05 21:43
S.J_84 schreef op woensdag 17 juni 2015 @ 16:36:
Ik ga even afwachten wat de PC versie doet, ik heb een beetje spijt dat ik toch AW gekocht had.

Maar ik verwacht van Treyarch wel een degelijke port, ik heb me prima vermaakt met Bo 1 en 2.

De movement lijkt me ook prettig, niet te chaotisch zoals ik dat met AW had.
Ik heb dat spel ook maar kort gespeeld tegenover Bo series.
Eigenlijk dit helemaal, maar dan voor de ps4 versie hier. cod zal ik altijd op consoles spelen itt tot counter strike, quake of Unreal.

 • Tripl3 D
 • Registratie: Augustus 2005
 • Laatst online: 26-05 14:59

Tripl3 D

Brother in Arms

Voor mij blijft het belangrijkste: Hoe is de netcode.

Gisteren weer een flink aantal potjes BO2 achter elkaar waar ik gewoon kansloos was, doordat de tegenstanders mij al zagen en ik hun niet. Megafrustrerend. Dat doet BF3 imho een stuk beter.
Als uit de beta blijkt dat dat nu wel goed/aanzienlijk beter is, is dat voor mij voldoende om hem aan te schaffen.

Stukje Domination:

It is better to be roughly right, than precisely wrong.


 • Madstorm
 • Registratie: Mei 2012
 • Laatst online: 27-05 15:32

Madstorm

Derping all the way!

Heb gisteren de eerste MP trailer gezien, ondanks ik de BO series de betere CoD's vind, lijkt me deze toch wat tegen te vallen. Ik heb AW ook een blauwe maandag gespeeld, en hier ging het me allemaal al veel te snel en chaotisch. BO3 lijkt dit precies hetzelfde te worden, de één springt 5 meter in de lucht, de ander loopt tegen de muren op. twee mensen teleporten achter je, om gek van te worden.

Ik wacht nog wat meer filmpjes af, voor als nu nog niet positief over BO3.

I'm an Ironman!


 • Tripl3 D
 • Registratie: Augustus 2005
 • Laatst online: 26-05 14:59

Tripl3 D

Brother in Arms

Madstorm schreef op donderdag 18 juni 2015 @ 09:52:
Heb gisteren de eerste MP trailer gezien, ondanks ik de BO series de betere CoD's vind, lijkt me deze toch wat tegen te vallen. Ik heb AW ook een blauwe maandag gespeeld, en hier ging het me allemaal al veel te snel en chaotisch. BO3 lijkt dit precies hetzelfde te worden, de één springt 5 meter in de lucht, de ander loopt tegen de muren op. twee mensen teleporten achter je, om gek van te worden.

Ik wacht nog wat meer filmpjes af, voor als nu nog niet positief over BO3.
Heb je de filmpjes hier boven al gezien?

Lijkt best mee te vallen.

It is better to be roughly right, than precisely wrong.


 • Magnetic_Man
 • Registratie: Mei 2006
 • Niet online
Ik kan me wel herkennen in de commentaren tot nu toe. Zelf ook beetje spijt van dat is destijds AW heb gekocht. Die was in het begin vermakelijk maar had niet de replay waarde zoals ik die wel met MW2, BO1 en BO2 had.

Deze filmpjes wordt ik wel weer enthousiast van maar ga dus zeker nog geen pre-order plaatsen (had ik met AW ook niet gedaan, maar de eerste reviews op dat spel waren best positief vandaar mijn aanschaf toen).

Het liefste had ik helemaal niet zo'n futuristische setting, maar we moeten het doen met wat we krijgen ;)

 • Madstorm
 • Registratie: Mei 2012
 • Laatst online: 27-05 15:32

Madstorm

Derping all the way!

Tripl3 D schreef op donderdag 18 juni 2015 @ 10:09:
[...]


Heb je de filmpjes hier boven al gezien?

Lijkt best mee te vallen.
Nee nog niet, ik zag ze net staan en ben op het werk, kijk ze wel even wanneer ik thuis ben.

I'm an Ironman!


 • Tripl3 D
 • Registratie: Augustus 2005
 • Laatst online: 26-05 14:59

Tripl3 D

Brother in Arms

Madstorm schreef op donderdag 18 juni 2015 @ 11:24:
[...]

Nee nog niet, ik zag ze net staan en ben op het werk, kijk ze wel even wanneer ik thuis ben.
Hoe het op mij overkwam was dat het voelt alsof het er bij hoort.
Klinkt vreemd, maar je ziet ze een aantal keren vooruit 'sliden' alsof ze bij honkbal de thuisplaat proberen te halen en ze lopen een stukje tegen een onderkant van een muur op.
Soms ook een kleine boost om in een raam op de 1e verdieping te kunnen komen (een trap is zo 2015).
Het is allemaal zeer kortstondig en volgens mij moet het ook weer enige tijd regenereren voordat je weer zoiets kan doen.

Je zult altijd de mensen blijven houden dit ten volle gaan uitbuiten, maar de dolphin divers en de mensen die al springend en schietend een hoek om komen heb je nu al.

It is better to be roughly right, than precisely wrong.


 • stinky1701
 • Registratie: Juli 2001
 • Laatst online: 20-11-2022
Tripl3 D schreef op donderdag 18 juni 2015 @ 08:11:
Voor mij blijft het belangrijkste: Hoe is de netcode.

Gisteren weer een flink aantal potjes BO2 achter elkaar waar ik gewoon kansloos was, doordat de tegenstanders mij al zagen en ik hun niet. Megafrustrerend. Dat doet BF3 imho een stuk beter.
Als uit de beta blijkt dat dat nu wel goed/aanzienlijk beter is, is dat voor mij voldoende om hem aan te schaffen.
ik herinner me nog die eerste twee weken toen BO2 nét uit was: nul, n-u-l, lag!
de mp liep als het spreekwoordelijke tietje!

na twee weken, ineens: poef!

terug naar de bekende lag issues, in meer of mindere mate.


desondanks ben ik toch voorzichtig optimistisch over BO3 en na al die tijd BO2 ben ik ook écht toe aan iets nieuws.
wordt ook het moment om de upgrade van 360 naar X1 te doen...en dus een dure maand vrees ik. :)

 • Tripl3 D
 • Registratie: Augustus 2005
 • Laatst online: 26-05 14:59

Tripl3 D

Brother in Arms

4 player campaign:
Als fan van de 8-player co-op van Resistance 2 ziet deze 4-player co-op er ook interessant uit.
Voor mij toch een extra motivatie om BO3 te gaan kopen.

It is better to be roughly right, than precisely wrong.


 • Frostbite
 • Registratie: Juni 2001
 • Laatst online: 24-05 00:19
Magnetic_Man schreef op donderdag 18 juni 2015 @ 11:18:
Ik kan me wel herkennen in de commentaren tot nu toe. Zelf ook beetje spijt van dat is destijds AW heb gekocht. Die was in het begin vermakelijk maar had niet de replay waarde zoals ik die wel met MW2, BO1 en BO2 had.

Deze filmpjes wordt ik wel weer enthousiast van maar ga dus zeker nog geen pre-order plaatsen (had ik met AW ook niet gedaan, maar de eerste reviews op dat spel waren best positief vandaar mijn aanschaf toen).

Het liefste had ik helemaal niet zo'n futuristische setting, maar we moeten het doen met wat we krijgen ;)
^Kan ik me wel bij aansluiten.

Het helpt nu ook niet dat ik telkens vastsla in een AW potje. Ik zat/zit in een Clan qua AW maar als je telkens je systeem moet herstarten dan ben je het snel beu. Ik weet ook wel dat mijn hardware nu niet echt je-van-het is maar voordat BO3 uitkomt dan ga ik hem wel upgraden.
In ieder geval een paar snellere basis onderdelen.

Wat je trouwens ook vaak ziet is dat de eerste weekend chaos zijn er dan een zooi patches uitgebracht worden (buffs) en je langzaam ziet dat na een aantal maanden / half jaar de pret er weer af is.

🎮 Steam
💻 i5 6600k | 16Gb DDR4 | 500Gb + 120Gb SSD | 2Tb HD | Zotac AMP GTX1080 | Dell S2716DG | W10Pro
📱 Samsung Galaxy S22+


 • Brutal1ty
 • Registratie: Augustus 2009
 • Laatst online: 04-05 21:43
Madstorm schreef op donderdag 18 juni 2015 @ 09:52:
Heb gisteren de eerste MP trailer gezien, ondanks ik de BO series de betere CoD's vind, lijkt me deze toch wat tegen te vallen. Ik heb AW ook een blauwe maandag gespeeld, en hier ging het me allemaal al veel te snel en chaotisch. BO3 lijkt dit precies hetzelfde te worden, de één springt 5 meter in de lucht, de ander loopt tegen de muren op. twee mensen teleporten achter je, om gek van te worden.

Ik wacht nog wat meer filmpjes af, voor als nu nog niet positief over BO3.
Gameplay is totáál anders als de trailers! :X Viel me meteen op hoe veel toffer de gameplay filmpjes waren en hoe extreem lame de trailers waren... Echt héél erg lame zelfs... Maar in gameplay is het ren tempo ihetzelfde als in AW, maar de gameplay zelf is trager en ligt eerder net boven BOII. Ergens in een safe range tussen BOII en AW in zeg maar. Maar de mobiliteit is veel minder dan in AW. Jumps zijn wel hoog, maar zijn lanzaam en kunnen maar 1x per zoveel tijd. Bedoeld voor routes te nemen en niet als combat mechanic zoals in AW. Wallrunning idem. Het kan wel, maar is meer bedoeld om bepaalde lanes anders te nemen.

[Voor 8% gewijzigd door Brutal1ty op 22-06-2015 10:57]


 • Tripl3 D
 • Registratie: Augustus 2005
 • Laatst online: 26-05 14:59

Tripl3 D

Brother in Arms

Filmpje met uitleg over het nieuwe movement systeem:

It is better to be roughly right, than precisely wrong.


 • Tripl3 D
 • Registratie: Augustus 2005
 • Laatst online: 26-05 14:59

Tripl3 D

Brother in Arms

While most gamers have come into problems connecting to online servers in recent months, in numerous games like Halo: The Master Chief Collection and Mortal Kombat X, there are still those titles that deliver solid multiplayer play. Call of Duty, for example, typically launches with solid matchmaking and a consistent online experience throughout its 6-month+ run.

With Call of Duty: Black Ops 3, developer Treyarch is taking matchmaking to a new level, and making it more interactive and community-focused than it’s ever been before. That community focus starts with the Safe House, a new social space that’s unique to Black Ops 3.

According to Treyarch studio head Mark Lamia, the Safe House will let players spend XP, customize their classes, and even decorate in between matches. Not only that, the Safe House will be a shared online space where players can presumably interact with their friends before, in between, and after Call of Duty: Black Ops 3 multiplayer matches.

It’s unclear what form (the look and design) the Safe House will take, but it sounds a lot like Destiny’s Tower to us. Obviously, the need for vendors and whatnot doesn’t fit in with Call of Duty: Black Ops 3’s M.O, but giving players a way to interact outside of the game sounds neat. Presumably, players could get advice on loadouts and check out the other set-ups their friends have created.

“We’re architecting our own social system layer that’s going to arc over all three of the modes. You’re going to know where friends are and what they’re playing. When we looked at data from Black Ops 2, we discovered that people were playing multiple game modes in a single session, and we realised we had to make that easier, especially now we have a co-op experience.”

The Safe House doesn’t extend just to the multiplayer part of Call of Duty: Black Ops 3, but also the game’s single player and cooperative modes, like Zombies. In essence, it sounds like players will be able to keep track of what their friends are doing at all times, which could prove helpful considering Black Ops 3’s focus on cooperative play. In past games, single player, multiplayer, and co-op all took on different forms, but this year’s game allows players to group up with three friends and transition from the campaign to multiplayer and then to Zombies with minimal interruption.

Call of Duty Black Ops 3 Combat Slide

Speaking of Zombies, apparently Call of Duty fans are due for a full reveal of Call of Duty: Black Ops 3’s Zombies World mode at Comic-Con 2015, so look for more details about that early next month. Zombies is the last remaining piece of the core Black Ops 3 puzzle, and it’s arguably the element fans are dying to see.

Given that Activision has found tremendous success with Destiny, especially as an ongoing online experience, it’s no surprise that they are bringing a popular feature from that franchise into Call of Duty. Despite strong sales year in and year out, the Call of Duty series is still on a downward course, and anything that could help the franchise course correct would be welcome.

Call of Duty: Black Ops 3 releases November 6, 2015 for PC, PS3, PS4, Xbox 360, and Xbox One.

Source: EDGE
http://gamerant.com/call-...3-safe-house-feature-130/

It is better to be roughly right, than precisely wrong.


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • SqueakyClean
 • Registratie: November 2000
 • Laatst online: 07-05 00:17

SqueakyClean

SuperSqueakyClean

Hoe fantastisch is dat! :D€200!

Een erg toffe versie, imho...

 • SqueakyClean
 • Registratie: November 2000
 • Laatst online: 07-05 00:17

SqueakyClean

SuperSqueakyClean

Inmiidels op veel plekken uitverkocht. Bij de MediaMarkt nog in de voorverkoop, maar dan mag je ook direct €200 neerleggen (wat volgens hun voorwaarden niet eens mag).

Daar zou ik iig niet op vertrouwen. Valt ook nog te reserveren bij BartSmit, maar niets gegarandeerd.

 • Seeebab
 • Registratie: December 2013
 • Laatst online: 21-12-2021
Wie is hier ook benieuwd naar? Ik heb Black Ops 2 Zombies echt grijsgespeeld, zeker hard genoten van die extra DLC maps!
De gewone multiplayer spreekt me niet zo aan maar ik koop BO3 wel voor de zombies ;)

 • UrbanWoodz
 • Registratie: December 2013
 • Laatst online: 09:45
Ik heb ontzettend veel zin in deze Call of Duty! Vooral de Zombie-modus!

Vandaag had de Game Mania gebeld dat ik de Hardened Edition kon reserveren, en dat heb ik zeker gedaan en krijg ik dus ook die Der Riese remake erbij!

:)


 • Cornelisjuh
 • Registratie: Maart 2010
 • Laatst online: 16-04-2020
Misschien dat dit de eerste CoD wordt die ik weer koop sinds black ops 1.

Niet pre-orderen uiteraard maar wel erg benieuwd :).

i7 4970K | Mugen 4 | GTX 980Ti SC+ ACX2.0+ | 16GB 1600 Corsair Dominator | Asus Maximus VII Ranger | Corsair 730T | Corsair RM750 ||| Corsair Strafe RGB | Asus MG278Q


 • UrbanWoodz
 • Registratie: December 2013
 • Laatst online: 09:45
Ik ben erg benieuwd hoe het verder gaat in zombies met Richthofen, Dempsey, Takeo, en Nikolai. In doe trailer van The Giant zag ik dat alle gebeurtenissen "gereset" zijn.

:)


 • DeBaroN
 • Registratie: September 2008
 • Laatst online: 07:47
Maar is de zombie modus nu dan alleen waarom jullie BO3 zouden willen kopen/spelen?

 • delaitinho
 • Registratie: December 2008
 • Laatst online: 19-04-2022

delaitinho

PSN: Delaitinho

Pre order gaat er deze week uit! Misschien zelfs al een dagje vrij plannen van werk :)

 • SqueakyClean
 • Registratie: November 2000
 • Laatst online: 07-05 00:17

SqueakyClean

SuperSqueakyClean

Cornelisjuh schreef op maandag 13 juli 2015 @ 15:45:
Misschien dat dit de eerste CoD wordt die ik weer koop sinds black ops 1.

Niet pre-orderen uiteraard maar wel erg benieuwd :).
Pre-order heb je wel toegang tot de Beta, for what it's worth...
Ik zie nu dat ze op G2A en Kinguin ook losse beta keys verkopen voor BO3 voor ongeveer 5 - 7 euro.
Misschien wel een optie om hierdoor voor een goedkoop prijsje BO3 even aan de tand te voelen tijdens de beta zonder daadwerkelijk een pre order te doen.

Volgens de sites is het van toepassing voor elk platform, daarnaast stond hier dat de PS4 beta exclusive maar voor vijf dagen is en hopelijk kunnen de rest van de platforms dan ook meedoen(in mijn geval PC)
Black Ops 3 multiplayer beta is exclusive to PS4 for 5 days, August 19th through August 23rd
Deze video vond ik opzich ook wel ok, hij beantwoord redelijk wat vragen over BO3.

 • Anoniem: 685071
 • Registratie: Juli 2015
 • Niet online
Mijn top 3 is toch wel:

* Black ops II
* Modern Warfare 3
* Modern Warfare 2

Zoals de nieuwe COD Advanced Warfare vind ik het meer op halo lijken met het springen etc.
Datums van de beta voor alle platforms zijn bekend:
PS4 Beta from August 19th through August 23rd
XB1/PC Beta from August 26 through August 30th

https://blog.activision.c...ust-26-on-xbox-one-and-pc

https://www.reddit.com/r/...lackops3_information_hub/

Ik heb via Kinguin zo'n betakey voor een paar euro gekocht en die kon ik gewoon redeemen op de call of duty website.

 • Just_jan
 • Registratie: Januari 2010
 • Laatst online: 26-05 22:11
falcon123 schreef op woensdag 22 juli 2015 @ 23:11:
Datums van de beta voor alle platforms zijn bekend:
PS4 Beta from August 19th through August 23rd
XB1/PC Beta from August 26 through August 30th

https://blog.activision.c...ust-26-on-xbox-one-and-pc

https://www.reddit.com/r/...lackops3_information_hub/

Ik heb via Kinguin zo'n betakey voor een paar euro gekocht en die kon ik gewoon redeemen op de call of duty website.
Dat is wel beter als je een losse betakey kan kopen , dat ga ik ook maar eventjes snel doen.
Had hem op de pre-order gegooid maar die cancel ik , eerst maar even kijken of de beta wat is(wat ik al zeer betwijfel...Teveel destiny trekjes in het spel)

 • Supremedch
 • Registratie: December 2011
 • Laatst online: 22-11-2022

Supremedch

PSN: supremedch

@ Just-Jan
Kopen betakey geldt alleen voor pc-gamers, toch?

 • Gundogan
 • Registratie: Maart 2010
 • Laatst online: 27-05 22:42
Supremedch schreef op donderdag 23 juli 2015 @ 09:10:
@ Just-Jan
Kopen betakey geldt alleen voor pc-gamers, toch?
Volgens mij niet? Je moet bij het invullen van de beta key ook het platform aangeven en ook bijvoorbeeld Kinguin geeft alle platformen aan.

Ik pre-order wel via Amazon en annuleer deze zodra de beta is afgelopen. Die Doom beta key van een euro was wel weer genoeg qua inkopen in een beta. :p

[Voor 7% gewijzigd door Gundogan op 23-07-2015 12:56]

Ryzen 5 5600, 32GB, Gigabyte B550M DS3H, RX 6600 8GB

Is er al iets gezegd over lag compensation? Of zijn mensen met een goede verbinding weer in het nadeel?
bram1984 schreef op zaterdag 25 juli 2015 @ 07:48:
Is er al iets gezegd over lag compensation? Of zijn mensen met een goede verbinding weer in het nadeel?
Voor de PC zijn er dedicated servers:
BlackOps3 PC will use 100% dedicated servers for all ranked matches. (Same as previous BlackOps PC titles.) This is how we do it.
https://twitter.com/pcdev/status/592767945794785283

Voor de consoles weet ik nog niet hoe het precies in elkaar zit.

 • Gundogan
 • Registratie: Maart 2010
 • Laatst online: 27-05 22:42
falcon123 schreef op zaterdag 25 juli 2015 @ 19:37:
[...]

Voor de PC zijn er dedicated servers:

[...]

https://twitter.com/pcdev/status/592767945794785283

Voor de consoles weet ik nog niet hoe het precies in elkaar zit.
Zal wel hetzelfde zijn als met BO2: player hosting op consoles en dus niet altijd even consistent. Misschien dedi's voor league play. Altijd dedi's voor PC die niet zo super zijn (standaard lage settings), maar wel consistente gameplay opleveren. Lag compensation zit in alle shooters dus hier ook wel tenzij ze denken dat onspeelbare games een goed idee zijn.

[Voor 9% gewijzigd door Gundogan op 25-07-2015 19:43]

Ryzen 5 5600, 32GB, Gigabyte B550M DS3H, RX 6600 8GB

Gundogan schreef op zaterdag 25 juli 2015 @ 19:42:
[...]


Zal wel hetzelfde zijn als met BO2: player hosting op consoles en dus niet altijd even consistent. Misschien dedi's voor league play. Altijd dedi's voor PC die niet zo super zijn (standaard lage settings), maar wel consistente gameplay opleveren. Lag compensation zit in alle shooters dus hier ook wel tenzij ze denken dat onspeelbare games een goed idee zijn.
Tijdens Gamescom zouden ze als goed is meer PC features en dergelijke bespreken dus ben benieuwd.
PC dev: I'm going to Gamescom this year -my first time. Can't wait
https://twitter.com/pcdev/status/621065516807950336

 • SC4RF4C3
 • Registratie: Augustus 2001
 • Laatst online: 03-05 23:44
Vraagje, wat verwachten jullie of is er anders aan black ops 3 vergeleken met advanced warfare. Ik vond advanced warfare helemaal niets, is er dan nog kans dat ik bo3 wel leuk ga vinden? Als ik naar de gameplay filmpjes kijk lijkt het er best veel op.
Pagina: 1 2 3 ... 68 Laatste


Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee