Acties:
 • +1Henk 'm!

Algemene informatie

Officiële site
Ontwikkelaar: Treyarch, PS3 en X360 versie worden door Beenox en Mercenary Technology gemaakt
Uitgever: Activision
Platform: PC (Steam), Playstation 4, Xbox One, Xbox 360 en Playstation 3
Release datum: 6 november 2015
Officiële sociale media: Facebook, Twitter, Google+, Youtube, Twitter van Treyarch

Minimale systeemeisen voor de PC versie
Besturingssysteem: 64-bit Windows 7, 8, and 8.1
Processor: Intel Core i3-530 2.93 GHz / AMD Phenom II X4 810 2.60 GHz
RAM: 6GB
Videokaart: Nvidia GeForce GTX 470 1GB / ATi Radeon HD 6970 1GB (DX11)

Introductie

Black Ops 3 borduurt verder op de Black Ops serie. We gaan nu nog verder de toekomst in waar versterkte soldaten door middel van computers volledige controle hebben over hun lichaam.

Verhaal

Black Ops 3 speelt zich af in 2060+, 30 jaar na het tweede deel. Grondstoffen zijn schaars en de oorlog is terug op de grond na de ontwikkeling van het DEAD (Directed Energy Air Defense) systeem wat drone en lucht aanvallen buitenspel zet. Soldaten beschikken nu over DNI (Direct Neural Interface) waardoor ze directe controle hebben over hun prothetische lichaamsdelen en razendsnel kunnen communiceren met andere soldaten (denk aan Metal Gear en Ghost in the Shell). Ook betreden autonome robotsoldaten het strijdtoneel. De wereld is nu verder verdeeld in twee facties: 'Windslow Accord' en de CDP. Deze voeren proxy oorlogen uit over de wereld waarbij in het geheim gebruik wordt gemaakt van deze Black Ops supersoldaten. Door een lek komen deze geheime missies op straat te liggen en worden de Black Ops soldaten afgesneden van hun facties en staan ze er dus alleen voor.

Singleplayer

ZIT NIET IN DE PLAYSTATION 3 EN XBOX 360 VERSIE!
De singleplayer kan met maximaal vier spelers in coop gespeeld worden (offline in splitscreen met maximaal twee). Door middel van de zogenaamde T-mode kunnen spelers altijd zien wat de anderen aan het doen zijn en zo hun acties beter coördineren. Als je alleen speelt, zullen deze AI spelers zijn. Ook zijn de gebieden wat meer open zodat je niet met z'n vieren op elkaar gestapeld staat in een nauw gangetje. Verder heb je een 'safehouse' waar je terug zal keren tussen missies en kan je je eigen karakter creëren voor de singleplayer. Deze kan verder worden aangepast en opgewaardeerd naarmate je verder komt in de campaign. Ook wapens en attachments moeten worden vrijgespeeld in de singleplayer progressie.

Zombies

Nieuw in de zombie modus is dat er nu een apart progressie systeem is. Verder zullen de verhalende elementen terugkeren en er is een aparte campaign. Ook is theater mode beschikbaar. De wereld van "Shadows of Evil" speelt zich af in Morg City in een jaren '40 film noir setting. De speelbare karakters zijn een femme fatale, een goochelaar, agent en bokser. De voice cast bestaat uit Neal McDonough, Jeff Goldblum, Heather Graham, Ron Perlman en Robert Picardo

Multiplayer

De multiplayer legt de nadruk op vloeiende actie. Net zoals in Advanced Warfare heb je extra hulpmiddelen om sneller door het level te gaan. Het is echter geen exo suit dashen, maar meer een systeem van vloeiende opeenvolgende acties zoals wallruns (zoals Titanfall, maar ongelimiteerd), vaulten (wat nu automatisch gebeurt en je kan schieten tijdens het vaulten) en thrust jumps wat nu meer een jetpack jump is waar je wat langzamer in een richting kan zweven na een normale jump. Ook speelt water geen belemmerende rol meer. Je kan ongelimiteerd sprinten.

Je kan in de maand februari een gelimiteerde versie kopen op Steam welke alleen de multiplayer bevat zonder unranked, custom games en prestige.

Beta
Er was er een multiplayer beta voor pre-orders, bezitters van vorige CoD's (alleen PC) en later voor iedereen. De PS4 beta liep van 19 t/m 24 augustus en de PC/XOne beta liep van 26 augustus t/m 30 augustus.

Gunsmith
De wapen customisatie heet nu Gunsmith. Hierbij kan je het wapen naar volledige vrijheid aanpassen en in real-time bekijken ala Battlefield 4. Je kan één sight en tot 5/6 andere attachments toevoegen aan je wapen. Verder kan je veel visuele aspecten aan je wapen veranderen en het unieke lagen verf geven op verschillende delen van het wapen. Dit wapen kan je dan opslaan en dan als apart wapen gebruiken in de klassieke create-a-class (het wordt dan een beetje een variant zoals in Advanced Warfare). Dus aparte wapen loadouts naast je algemene class loadouts.

Specialists
In de mulitplayer zijn er nu nieuwe karakters genaamd de Specialists. Deze hebben unieke kenmerken en mogelijkheden en ook een uniek uiterlijk waaraan je kan zien welke rol de Specialist heeft. Deze Specialist kies je voordat het potje begint en je kan dan kiezen of je unieke ability hebt of een uniek wapen kan inroepen (beetje zoals in Destiny). Je kan niet wisselen van Specialist tijden het potje. Het unieke wapen of ability zit op een cooldown die je kan verkorten door actief te zijn (zoals in Titanfall met de Titan cooldown of zoals in Destiny). Deze cooldown reset niet als je doodgaat. Qua kracht zitten deze mogelijkheden tussen de normale wapens en killstreak rewards in.

MaplistGamemodes
Team Deathmatch:
Het team die het eerste 100 frags heeft wint.

Free-for-all:
Ieder voor zich met 10 minuten tijdslimiet of de eerste die 30 frags heeft.

Domination:
Controleer drie punten op de map. Er zijn twee helften per potje: de eerste loopt totdat een team 100 punten heeft, de tweede tot een team 200 punten heeft. Geen tijdslimiet.

Demolition:
Zoals Search and Destroy, maar dan met respawning. Wie als eerste 2 ronden wint, wint het potje.

Kill Confirmed:
Omgelegde spelers laten dogtags vallen. Verzamel die van de tegenstanders voor punten of voorkom punten van de tegenstander door tags van je eigen team op te pakken. Het team dat als eerste 75 punten heeft verzameld wint.

Hardpoint:
Verover en houd een punt vast op de map totdat dit punt zich verplaatst. De rotatie volgorde is vast.

Capture the Flag:
Breng de vijandelijk vlag terug naar jouw thuispunt als de vlag ook daar is.

Search and Destroy:
Het aanvallende team moet een bom bij een van de twee plaatsen planten en verdegiers moeten dat voorkomen. Één leven per ronde en de teams wisselen van zijde na elke ronde. Eerste team dat 4 rondes heeft gewonnen, wint het potje.

Uplink:
Score met een bal in het vijandelijke doel. Erin 'dunken' levert meer punten op dan erin gooien.

Safeguard:
Deze gamemode is opgebouwd in twee rondes: aanvallen en verdedigen. Als aanvaller moet je een robot escorteren naar z'n doel. Het verdedigende team moet dat zien te voorkomen. Ze kunnen bijvoorbeeld de robot stukmaken zodat deze moet rebooten om verder te kunnen. Als de tijd op is of de robot bij z'n doel is, wisselen de teams. Wie als eerste twee rondes heeft gewonnen, wint het potje.

Fracture:
Elke gedode speler laat een fragment achter die je kan oppakken. Die je krijgt van de gedode tegenstanders kan je inleveren op een punt die zich door het level verplaatst. Het team dat als eerste 60 fragments inlevert, wint.

Theater mode
Komt terug in Black Ops 3 en ook in de zombie mode.

Arena
De nieuwe naam voor League Play. Skillbased matchmaking waar je in rang stijgt hoe beter je het doet.

Melee
Instant melee killing zit niet meer in Black Ops 3. De melee button doet nu een slag met je wapen en is een twee-hit-kill. Dit heeft een korte range, is traag, duwt je tegenstander wat naar achteren en desoriënteert hem of haar voor een zeer korte periode. Zonder secondary gebruik je je vuisten waarmee je ook twee hits nodig hebt. Er zijn aparte melee wapens die wel een instant kill geeft.

Black Market
Je kan Cryptokeys verdienen in de multiplayer deze kan je op de Black Market verzilveren voor common en rare packs die je camo's, alternatieve models voor attachments en specialist armor en taunts geven. Deze packs kan je ook kopen met echt geld. Packs bevatten alleen cosmetische toevoegingen.

Multiplayer loadouts

Pick-10 systeem
Het pick-10 systeem van het tweede deel keert vrijwel ongewijzigd terug. Alleen sights hebben nu een apart attachment slot.

Specialists
Ruin:
 • Gravity Spikes: stomp de grond met je blades die spelers insta-killed in de blast radius.
 • Overdrive: beweeg tijdelijk sneller.
Outrider:
 • Sparrow die pijlen met een explosieve lading schiet. Instant-kill als je raakt schiet.
 • Vision Pulse: pulse die alle vijanden laat zien in de radius ala de threat grenades uit Advanced Warfare.
Prophet:
 • Tempest: wapen die bliksem schiet. Instant kill met een volledige charge.
 • Glitch: teleporteer terug naar je positie van een paar seconden terug.
Battery:
 • Warmachine: cluster granaat werper.
 • Kinetic Armor: reflecteert tijdelijk alle kogels. Explosieven en headshots doen nog steeds schade.
Seraph (level 22):

Nomad (level 28):

Reaper (level 34):

Spectre (level 40):

Firebreak (level 46):
 • Flamethrower: vlammenwerper.
 • Heatwave: desoriënteert alle vijanden en vernietigd alle equipment in een radius om de Firebreak.
Perks
Perk 1:
 • Afterburner: je thrust meter laadt sneller op.
 • Sixth Sense: laat op de minimap zien vanuit welke richting de tegenstanders komen.
 • Blind Eye: dodelijke air scorestreakrewards pikken je niet op.
 • Flak Jacket (level 5): explosieven doen minder schade.
 • Overclock (level 20): je krijgt je specialist ability sneller.
 • Ghost (level 38):
Perk 2:
 • Fast Hands: wissel sneller van wapens, je kan sneller ADS gaan na sprinten en de lont op granaten reset zich als je ze oppakt.
 • Ante Up: je begint met bonus punten op je scorestreak meter.
 • Hard Wired: Immuun voor counter-UAV, Power Core, EMP granaten en Smoke Screen. Je laat proximity lethal lethal en tacticals niet afgaan. Tracker en Sixth Sense pikken je moeilijker op.
 • Tracker (level 8): laat de voetstappen van de tegenstanders zien.
 • Cold Blooded (level 26):
 • Scavenger (level 44):
Perk 3:
 • Gung-Ho: je kan je wapen vuren (hipfire) en granaten en equipment gooien tijden sprinten.
 • Blast Suppressor: je thrust bewegingen verschijnen niet op de minimap en maken minder geluid.
 • Awareness: bewegingen van de tegenstander zijn luider.
 • Tactical Mask (level 14):
 • Engineer (level 32): Je ziet vijandelijke scorestreakrewards en equipment en je kan Care Packages rerollen of een booby trap van maken.
 • Dead Silence (level 50):
Wapens

Wapen stats

Assault rifles:
 • KN-44
 • XR-2
 • HVK-30 (level 2)
 • ICR-1 (level 16)
 • Man-O-War (level 28)
 • Sheiva (level 43)
 • M8A7 (level 55)
 • MX Garand (supply drop)
 • FFAR (supply drop)
Submachine guns:
 • Kuda
 • VMP
 • Weevil (levle 4)
 • Vesper (level 19)
 • Pharo (level 31): autoburst, blijft dus schieten met de kleinste burst delay tussen de bursts als je de vuurknop inhoudt.
 • Razorback (level 46)
 • HG 40 (supply drop)
Light machine guns:
 • BRM
 • Dingo
 • Gorgon (level 7)
 • 48 Dredge (level 34): autoburst, blijft dus schieten met de kleinste burst delay tussen de bursts als je de vuurknop inhoudt.
Sniper rifles:
 • Drakon
 • Locus
 • P-06 (level 25)
 • SVG-100 (level 52)
 • RSA Interdiction (supply drop)
Shotguns:
 • KRM-262
 • 205 Brecci
 • Haymaker 12 (level 10)
 • Argus (level 37): buckshot met hipfire, maar in ADS is er geen spread meer waardoor alle pellets op één plaats terecht komen. Daardoor in ADS een one-hit-kill wapen op elke plek binnen de maximum damage range.
 • Banshii (supply drop)
Pistols:
 • MR6
 • RK5 (level 22)
 • L-CAR 9 (level 49)
 • Marshal 16 (supply drop)
 • Rift E9 (supply drop)
Launchers:
 • XM-53
 • BlackCell (level 13)
 • L4 Siege (supply drop)
Specials:
 • Combat knife (level 40)
 • Butterfly Knife (supply drop)
 • Wrench (supply drop)
 • Brass Knuckles (supply drop)
 • Fury's Song (supply drop)
 • Iron Jim (supply drop)
 • MVP (supply drop)
 • Carver (supply drop)
 • Malice (supply drop)
 • NX ShadowClaw (supply drop)
 • Skull Splitter (supply drop)
 • Slash N' Burn (supply drop)
 • Slash N' Burn (supply drop)
 • Buzz Cut (supply drop)
Lethal nades:
 • Frag
 • Semtex
 • Tripmine (level 17)
 • Thermite (level 29)
 • Combat axe (level 41)
 • C-4 (level 53)
Tactical nades:
 • Concussion
 • Smoke screen
 • EMP (level 11)
 • Throphy system (level 23)
 • Shock charge (level 35)
 • Flashbang (level 47)
 • Black hat (level 54)
Attachments
Wat weetjes:
 • Long barrel verdubbelt de range op assault rifles, maar slechts ~6% op de andere wapens. Met SMG's en shotguns is dit ook nog eens slechts de minimum damage range.
 • Op een sniper rifle heeft een silencer geen enkel negatief effect.
 • High caliber verhoogt de headshot multiplier van (meestal) x1.1 naar x1.6 (x1.8 voor de Shieva). Hierdoor heeft een headshot altijd effect (één kogel minder nodig).
 • Het effect van rapid fire is meestal minimaal.
Scorestreak rewards
 • HC-XD (level 9, 400 punten): op afstand bestuurbaar wagentje die thrust jumps kan uitvoeren en op verticale oppervlakten kan rijden,
 • UAV (500 punten): drone die in de lucht vliegt en periodiek de positie van de tegenstander laat zien op de map.
 • Care Package (level 12, 550 punten): laat een pakketje droppen met een willekeurige scorestreak reward.
 • Counter-UAV (level 27, 600 punten):
 • Dart (level 18, 650 punten):
 • Guardian (level 36, 700 punten):
 • Lightning Strike (level 21, 750 punten):
 • Hellstorm (800 punten): cluster raketten die op tegenstanders kunnen locken.
 • Hardened sentry (level 45, 850 punten):
 • Cerberus (level 30, 900 punten):
 • Rolling Thunder (level 42, 950 punten):
 • Talon (1050 punten): een drone die je volgt, maar ook handmatig bestuurd kan worden.
 • Wraith (level 39, 1100 punten):
 • H.A.T.R. (level 48, 1200 punten):
 • R.A.P.S. (level 15, 1300 punten):
 • Power Core (level 33, 1400 punten):
 • G.I. Unit (level 24, 1600 punten):
 • Mothership (level 51, 1700 punten):

Competitief spelen

Ook in deze CoD wordt er weer wat focus gelegd op competitief spelen. Er komt een draft en ban systeem waar teams bepaalde content kunnen bannen uit de loadouts zodat het niet door de tegenstander gebruikt kan worden. Ook kan een specialist class maar 1 keer gebruikt worden door een team middels een draft systeem. Ook is er weer een uitgebreide spectator mode.

FAQ

Q: PC versie? Yay? Nay?
A:
 • pcdev zit er weer op.
 • 100% dedicated servers voor ranked zoals met de vorige Black Ops games.
 • Framerate kan vastgezet worden op elke waarde tot 240.
 • FOV slider van 65 tot 120.
 • Splitscreen voor twee spelers op 1 pc, ook voor twee schermen.
 • Lagometer keert terug.
 • Geupgrade Black Ops 2 anti-cheat + VAC.
 • Vanaf maart 2016 komen er map, server en mod tools + server browser support voor je eigen unranked servers (bron). Ranked is nog steeds via matchmaking.
 • Het spel kan last hebben van stutters en muisproblemen. De framerate vastzetten (niet op je monitor refreshrate) en eventueel op mindere settings en/of op een lagere resolutie spelen kan dit verhelpen. Ook het aantal WorkerThreads van 4 naar 2 zetten in je config file kan het probleem oplossen (hoewel dit door een patch niet meer nodig schijnt te zijn). Een schone (dus met DDU) driver installatie naar de nieuwste (beta) versie kan ook helpen.
Q: Help! Ik speel de PC versie en alles ziet er wazig uit!
A: In de opties is er een optie genaamd 'Resolution scale'. Zet die op 100%. Lagere waarden werken als undersampling (wazig beeld maar wel performance winst) en hogere waarden als upsampling (handig om scherper beeld te krijgen bij je native resolutie).

Q: Komt er een WiiU versie?
A: Nee.

Q: Waar is de Toughness perk?
A: Toughness keert niet terug, maar viewkick is minder in BO3 dan in andere CoD's (hoewel niet op het niveau van Toughness).

Q: Kan ik mijn vooruitgang van de PS3/X360 versie meenemen naar de PS4/XONE versie?
A: Nee.

Q: Komt er ook een playlist zonder de movement opties?
A: Nee.

Q: Ik heb het spel eerder in mijn bezit. Kan ik al spelen? En streamen, video's online zetten?
A: Uitgaande van de vorige CoD's: als de servers online zijn, kan je spelen, maar je progressie wordt meestal met de officiële release weer ongedaan gemaakt. Verder doen ze niet zo moeilijk met VPN's en dergelijke om eerder te kunnen spelen. Blijft wel allemaal op eigen risico. Op streamen en content naar buiten brengen zit waarschijnlijk wel een embargo en is dus niet toegestaan.

Q: Welke poorten moet ik openzetten om open NAT te krijgen?
A: Zie hier voor meer informatie.

Q: Help! Ik kan geen games vinden!
A: Als er een patch is geweest, dan is er soms geen restart nodig om te blijven spelen en krijg je de patch als je opnieuw inlogt. Echter kan je dan niet meer spelen tegen mensen die nog op de oude patch zitten en kan het voorkomen dat je geen games meer vindt als je inlogt vlak nadat een patch is uitgebracht.

Q: Kan je camo's van iemand anders downloaden?
A: Als diegene ze publiceert, ja.

Q: Help, kan ik moeilijk games vinden en connecten als ik in een party speel!
A: Er zijn inderdaad connectie problemen als je in een party speelt. Dit is op alle platformen.

Q: Is er splitscreen support voor de PS3 en X360 versie?
A: Nee.

Screenshots/wallpapers

Klik voor volledige grootte.Filmpjes/interviews/(p)reviews

Previews/first looks:
IGN
Tweakers singleplayer, multiplayer
Gamespot
Polygon singleplayer, multiplayer
Gamer.nl singleplayer, multiplayer
Giantbomb beta quicklook

Reviews:
Tweakers.net
Giantbomb
Polygon
Gameinformer
Gamer.nl
IGN

Tweakers spelerlijsten

Steam groep
Playstation 3 spelers (is er een lijst?)
Playstation 4 spelers (is er een lijst?)
Xbox One spelers
Xbox 360 spelers

[Voor 255% gewijzigd door Gundogan op 17-07-2016 22:57]

Ryzen 5 5600, 32GB, Gigabyte B550M DS3H, RX 6600 8GB


Acties:
 • +1Henk 'm!
Ik kan het wel begrijpen dat het meer en meer in de toekomst gaat. In een WW2/Vietnam setting ben je zo beperkt qua perk en killstreak mogelijkheden, terwijl je in een futuristische setting je helemaal los kan gaan, zeker als je ook echt iets fast paced wilt doen. Dat maakt die setting dan weer leuk. Misschien dat ze een keer een meer basis WW2 CoD ertussendoor doen zonder al te veel poespas erin, wat ik ook wel weer zou kunnen waarderen. Alles behalve present day military met saaie wapens en mogelijkheden.

Die specialist classes vind ik een grotere/interessantere toevoeging dan het movement systeem. Tot nu toe waren perks en dergelijke vooral pleisters voor slap gamedesign (flak jacket tegen instant respawnen + nade spam bijvoorbeeld). Met deze specialists krijg je hopelijk nu echte variatie in classes, hoewel veel van de mogelijkheden one-hit-kill lijken te zijn. Dat neigt voor mij dan weer erg naar Destiny waar je vrij weinig tegen sommige class abilities kan doen.

[Voor 5% gewijzigd door Gundogan op 27-04-2015 12:27]

Ryzen 5 5600, 32GB, Gigabyte B550M DS3H, RX 6600 8GB

461943 schreef op maandag 27 april 2015 @ 13:47:
Let op mijn woorden, binnenkort komt er bewijs dat deze "geheel nieuwe engine" toch gewoon de oude engine is met wat add-ons. Hoe vaak hebben we dit nu al zien gebeuren?
Dat kan je toch al zien aan de screenshots en beelden? Dit is inderdaad gewoon weer een opgepoetste engine. Misschien met wat optimalisaties onder de motorkap, maar de looks zijn weer onmiskenbaar CoD engine.

Ryzen 5 5600, 32GB, Gigabyte B550M DS3H, RX 6600 8GB

DervishD schreef op maandag 27 april 2015 @ 15:22:
[...]

Eén van de redenen dat ik nog steeds CoD4 speel is juist omdat er zo weinig onzin in zit. Het spel heeft maar een paar killstreaks, wapens, attachments en granaten. Vooral HC FFA vind ik geweldig om te spelen. Geen minimap of killcam dus je moet daadwerkelijk goed om je heen kijken en luisteren om een kill te scoren. Het is veel tactischer wat ik zelf geweldig vind. Maar ja, de gemiddelde CoD speler van tegenwoordig heeft de aandachtsspanne van een goudvis dus als er niet iedere 7 seconden een explosie plaatsvind dan haken ze af. Ze willen gewoon geen enkele moeite doen om beter te worden. Het spel moet ze zo veel mogelijk helpen.
Daar zit zeker een kern van waarheid in. Ik speel dan liever 2 dan 4, maar CoD heeft over de jaren zeker een overkill aan (onnodige) features opgebouwd*. Echter, als ze nu gaan terug schalen krijgen ze dus weer 'te weinig features voor een full priced game' verwijten naar hun hoofd geslingerd. Dat zie je recent met Battlefield Hardline en Titanfall. Hoewel ze dan nog hun beleid kunnen veranderen en niet elk jaar een propvolle CoD uitbrengen voor de volle mep, maar waarom zouden ze als een volledige game nog goed verkoopt.

* Ik beschouw de toegevoegde movement en specialist classes in BO3 niet perse als onnodig. Dan krijg je ook daadwerkelijk een andere game, net zoals een meer slow paced/tactische CoD andere features nodig heeft. Beide richtingen zijn meer persoonlijke voorkeuren en bij Activision willen ze, helaas voor sommigen dus, toch meer de fact paced kant op. Maar bijvoorbeeld 10 assault rifles die hetzelfde doen, te veel gamemodes zonder bijpassende maps en het niet willen tweaken van bestaande game modes zijn wel degelijk problemen welke BO3 ook wel zal hebben. Je kan bijvoorbeeld de specialist classes doen, maar dan alle perks eruit laten, omdat beiden tot meer variatie moeten leiden, maar je met afgebakende specialists classes dat veel makkelijker kan bereiken. En zo heb je weer wat onnodige features eruit. Maar de overkill zal je wel voorlopig houden als ze steeds opnieuw elk jaar een game willen uitbrengen voor de volle mep.

Ryzen 5 5600, 32GB, Gigabyte B550M DS3H, RX 6600 8GB

Vrijdag schreef op dinsdag 28 april 2015 @ 13:43:
[...]

Het enige probleem lijkt me wat veel mensen er mee hebben is dat de vijand overal vandaan kan komen.
Daarom hebben mensen ook het gevoel dat map awareness weinig meer voorstelt. Hoewel dat buiten FFA/TDM wel meevalt (en (T)DM is IMO toch prut in CoD en vergelijkbare semi-realistische shooters omdat je nergens naar toe hoeft voor wapens en/of powerups). Toch heb je nog wel dat door superjumps spelers van veel hoger op je af kunnen komen of met een enorme vaart het hoekje om kunnen dashen. Ook op die dingen kan je anticiperen, maar het is wel wat anders dan in vorige CoD''s. In BO3 zou dat minder het geval moeten zijn omdat je niet kan dashen en niet snel superhoog kan springen.

Ryzen 5 5600, 32GB, Gigabyte B550M DS3H, RX 6600 8GB

DervishD schreef op dinsdag 28 april 2015 @ 22:01:
Goede serie, heb ik in 1080p om mijn HDD staan.

Wordt WaW nog redelijk veel gespeeld? (Steam nummers komen niet altijd overeen met de werkelijkheid.)
Een paar servers, voornamelijk 20+ speler TDM. Het is vrij letterlijk zoals een WW2 mod voor CoD4. En met een pittige singleplayer op z'n moeilijkst. En het speelt zich ook af op het oostfront met wat verbinding naar Black Ops.

[Voor 66% gewijzigd door Gundogan op 28-04-2015 22:14]

Ryzen 5 5600, 32GB, Gigabyte B550M DS3H, RX 6600 8GB

Call of Duty heeft altijd gedetailleerde ingame models gehad. Ook de rest van de wereld is altijd wel redelijk gevuld met assets. Vooral de kwaliteit van de effecten en physics loopt dan weer al hele tijd een straatlengte achter.

Verder lijkt de PC port weer op het niveau van BO2 te zitten.

Ryzen 5 5600, 32GB, Gigabyte B550M DS3H, RX 6600 8GB

De wapens en specialist skills zien er wel erg dodelijk uit en geen idee of de movement en maps dit kan uitbalanceren, want die gaan nou ook niet zo extreem ver als Titanfall. Maar ziet er nog steeds interessant uit.

[YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=Tpm1yk3enzY]

Ryzen 5 5600, 32GB, Gigabyte B550M DS3H, RX 6600 8GB

Supremedch schreef op donderdag 23 juli 2015 @ 09:10:
@ Just-Jan
Kopen betakey geldt alleen voor pc-gamers, toch?
Volgens mij niet? Je moet bij het invullen van de beta key ook het platform aangeven en ook bijvoorbeeld Kinguin geeft alle platformen aan.

Ik pre-order wel via Amazon en annuleer deze zodra de beta is afgelopen. Die Doom beta key van een euro was wel weer genoeg qua inkopen in een beta. :p

[Voor 7% gewijzigd door Gundogan op 23-07-2015 12:56]

Ryzen 5 5600, 32GB, Gigabyte B550M DS3H, RX 6600 8GB

falcon123 schreef op zaterdag 25 juli 2015 @ 19:37:
[...]

Voor de PC zijn er dedicated servers:

[...]

https://twitter.com/pcdev/status/592767945794785283

Voor de consoles weet ik nog niet hoe het precies in elkaar zit.
Zal wel hetzelfde zijn als met BO2: player hosting op consoles en dus niet altijd even consistent. Misschien dedi's voor league play. Altijd dedi's voor PC die niet zo super zijn (standaard lage settings), maar wel consistente gameplay opleveren. Lag compensation zit in alle shooters dus hier ook wel tenzij ze denken dat onspeelbare games een goed idee zijn.

[Voor 9% gewijzigd door Gundogan op 25-07-2015 19:43]

Ryzen 5 5600, 32GB, Gigabyte B550M DS3H, RX 6600 8GB

SC4RF4C3 schreef op donderdag 06 augustus 2015 @ 17:06:
Vraagje, wat verwachten jullie of is er anders aan black ops 3 vergeleken met advanced warfare. Ik vond advanced warfare helemaal niets, is er dan nog kans dat ik bo3 wel leuk ga vinden? Als ik naar de gameplay filmpjes kijk lijkt het er best veel op.
Advanced Warfare is dodging ala Unreal Tournament. Black Ops 3 is meer zoals Titanfall met wall running en double jumping. Waarschijnlijk dus een stuk vloeiender qua movement dan AW.

PC heeft splitscreen btw.

https://community.treyarc...escom-2015-esports-update

Uitgebreide spectator mode, Uplink gamemode keert terug, league play heet nu Arena en draften/bannen ala een MOBA voor de specialist classes en andere load out content in competitive play.

Ryzen 5 5600, 32GB, Gigabyte B550M DS3H, RX 6600 8GB

SC4RF4C3 schreef op donderdag 13 augustus 2015 @ 18:21:
[...]


Klopt ik had het hier wel gelezen, ik dacht ik probeer eerst ff op een andere manier om aan een code te komen en anders de iets minder eerlijke manier :) op een of andere manier voelt het niet eerlijk om te annuleren hehe
Betalen voor een netwerk stress beta is ook niet helemaal 'eerlijk'. :)

Ryzen 5 5600, 32GB, Gigabyte B550M DS3H, RX 6600 8GB

falcon123 schreef op vrijdag 14 augustus 2015 @ 02:26:
[...]
Tevens gaat dit artikel specifiek over de PC versie:
BO3 PC krijgt ook weer de lag-o-meter terug
http://www.pcgamesn.com/c...-game-in-treyarch-history?
Ook 200 max fps in multiplayer. Lijkt me ook dat dan de framerate limit opties terugkeren. Nu nog max_packets en snaps opties (max_ping zat al in BO2) in het menu en dan hebben ze wel zo'n beetje alles in menu vorm waar je voorheen nog een dev console voor nodig had.

Ryzen 5 5600, 32GB, Gigabyte B550M DS3H, RX 6600 8GB

falcon123 schreef op dinsdag 18 augustus 2015 @ 15:11:
Want to watch early #BO3Beta gameplay? Watch these livestreams starting tomorrow:
[afbeelding]
https://twitter.com/CallofDuty/status/633463602503024640

Vanavond om 19:00 is de eerste livestream/footage ervan
Alle bekende streamers/youtubers hebben iets eerder toegang kennelijk.

Ziet er wel tof uit. Meer BO2 met een klein snufje Titanfall. Movement lijkt bij lange na niet zo belangrijk als in TF omdat de maps er minder op gebouwd zijn (kleiner en minder ruim vooral) en AW waar je kon weg dodgen in combat. Wel jammer dat alles weer zo dodelijk lijkt, ook online.

[Voor 5% gewijzigd door Gundogan op 18-08-2015 20:37]

Ryzen 5 5600, 32GB, Gigabyte B550M DS3H, RX 6600 8GB

mvds schreef op donderdag 20 augustus 2015 @ 11:25:
Vraag me af wanneer ze wat bekend gaan maken over het hoe/wat/waar/€€€ van de dedicated servers...
Matchmaking, PC, overal, gratiz.

Ryzen 5 5600, 32GB, Gigabyte B550M DS3H, RX 6600 8GB

mvds schreef op donderdag 20 augustus 2015 @ 13:08:
[...]

Hmm zegt niks over het wel of niet kunnen huren van een server.
Ga er maar vanuit van niet. Anders hadden ze dat al vermeld.

Ryzen 5 5600, 32GB, Gigabyte B550M DS3H, RX 6600 8GB

donvalentino schreef op donderdag 20 augustus 2015 @ 15:32:
[...]


Haha echt he, normaal gesproken heb je bij beta's maar 1 map en weinig guns et cetera.
De maps zullen allemaal wel van deze grootte zijn met misschien 1 grotere map ala Turbine + 1 kleinere map ala Nuketown. De vorige BO's hadden nou ook niet echt veel variatie qua map grootte (10 seconden gemiddeld om van A/C naar B te lopen in domination).

[Voor 6% gewijzigd door Gundogan op 20-08-2015 17:03]

Ryzen 5 5600, 32GB, Gigabyte B550M DS3H, RX 6600 8GB

donvalentino schreef op dinsdag 25 augustus 2015 @ 15:57:
Uiteraard zijn er genoeg mensen die dit spel weer afzeiken omdat ze nog steeds hopen op een COD versie uit het jaar 1900. Wellicht komt dit er ooit nog wel maar ik acht de kans klein, beetje hetzelfde als de gulden ooit terug komt...
CoD 2 heeft nog z'n charme en is best goed als slow paced shooter, maar daar zit niks in qua perks en dus zoiets komt ook nooit terug als full game. CoD4 heeft de tand des tijds niet overleefd naar mijn mening (bovenop dat ik het bij release al niet zo goed vond), maar dat was te verwachten omdat de game wat nieuwe dingen introduceerde en dat gaat meestal niet in een keer goed. En kennelijk duurde het sowieso een tijdje want bij BO2 vond ik het pas echt een beetje gebalanceerd en gevarieerd.

Morgen PC beta dus we zien het zelf wel. Kijkend naar de console beta, lijkt er ook wat op aan te merken zoals een te lage TTK en te sterke specialist powers waar je niks tegen kunt doen. Maar als dat te vervelend is, is er altijd nog Titanfall voor de wallruns er dergelijke. :X

Ryzen 5 5600, 32GB, Gigabyte B550M DS3H, RX 6600 8GB

Ja. Prut spel (mutliplayer), nu en bij release. Wapens zijn oersaai en makkelijk (geen recoil en met stopping power valt iedereen al neer als je naar ze kijkt)*, paar goede maps, maar een paar slechte ook (BO2 en MW2 zijn over het geheel bijvoorbeeld een stuk beter), slappe graphics (nu gedateerd uiteraard, maar de bruine/blauwe/grijze kleur overlay en lage contrast waren toen en zijn nu nog steeds gewoon drap), perks zijn niet gebalanceerd/irritant (frag x3, matyrdom, last chance, ect), killstreaks voelden toen saai en als win-more aan (in vergelijking met MW2 een lachertje uiteraard) en zijn nu nog steeds saai zonder dat je zelf iets moet doen. Gewoon inroepen en gratis kills.

Ja, promod schaaft het wat bij, maar dan is het eigenlijk gewoon een mindere versie van Counter-Strike.

* Dit zou niet eens erg zijn als er wat was om het te counteren zoals meer movement opties. Maar dat heb je niet bij CoD4 en dus is het allemaal traag (en dan niet goed zoals bijvoorbeeld CS) en point and click.

[Voor 10% gewijzigd door Gundogan op 25-08-2015 16:36]

Ryzen 5 5600, 32GB, Gigabyte B550M DS3H, RX 6600 8GB

falcon123 schreef op dinsdag 25 augustus 2015 @ 16:38:
[...]

Dan ben jij één van de weinige die CoD4 minder vond, maar over het algemeen is CoD 4 behoorlijk aangeprezen. Misschien heeft dit ook wel de te maken met de singleplayer die CoD 4 had, die ook erg goed was.
Singleplayer is ook erg goed. Het Chernobyl level is nog steeds :9~ .

Ryzen 5 5600, 32GB, Gigabyte B550M DS3H, RX 6600 8GB

rolandos582 schreef op woensdag 26 augustus 2015 @ 08:54:
[...]

Ik zit op 151fps op 1440p met duo 980 overclocked. idk, spel eet ook 5.8gb ram op.
Moet nog ff beetje afstellen, dunno of alles op high nodig is.
Ghosts en AW eten ook standaard ~6GB aan RAM op zonder echte reden eigenlijk. Dealtje met geheugen boeren? O-)

Wel aardig dat je inderdaad de PC beta krijgt als je een recente CoD hebt.

Ryzen 5 5600, 32GB, Gigabyte B550M DS3H, RX 6600 8GB

DaanBB schreef op woensdag 26 augustus 2015 @ 09:07:
[...]


daarom hoop ik dat dit beta graphics zijn :)

Kan me herinneren dat dit bij de TitanFall beta wel het geval was. Tuurlijk dit is een andere studio, maar toch.
Er is een resolutie schaal genaamd scene resolution scale (eigenlijk super en under sampling) in de opties. Die op 1 zetten in plaats van de standaard 0.85.

Verder weer lekker dodelijk alles. Hellstorm is bijvoorbeeld gewoon een 'gratis' teamwipe zonder al te veel moeite af en toe (waarom niet gewoon de BO2 hellstorm gebruiken, die was gebalanceerd). En dan bijvoorbeeld Flak Jacket pas op lvl20 geven. :X Zo lok je wel erg TDM-simulator uit in objective gamemodes, wat ik ook zowat elk potje al heb gezien bij veel spelers.

Ze zouden eigenlijk een soort van endless TDM moeten maken. Potjes die nooit stoppen, hoe langer je speelt, hoe meer kills je krijgt! Eindeloos 'noobs farmen'! ;)

[Voor 9% gewijzigd door Gundogan op 26-08-2015 11:27]

Ryzen 5 5600, 32GB, Gigabyte B550M DS3H, RX 6600 8GB

Misschien voor iedereen handig als iedereen die een code over heeft het meldt of die post en dat degene die er 1 willen daarop reageren in een DM ofzo in plaats van een request te posten. Houdt alles schoon. :)

Zoals:

Members only: 250
Alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers. Inloggen


PC code

[Voor 12% gewijzigd door Gundogan op 26-08-2015 12:00]

Ryzen 5 5600, 32GB, Gigabyte B550M DS3H, RX 6600 8GB

Anoniem: 393864 schreef op woensdag 26 augustus 2015 @ 14:02:
Heeft iemand al een max-ping in kunnen stellen? Kom regelmatig op laggy servers nu.
Die miste ik ook al. Geen (mouse)lag/stotters en ping is normaal dus nu nog niet echt nodig voor mij. Je kan in je BO3 folder -> players subfolder naar config.ini (voor de eerste keer geen tech3 engine config bestand HYPE!) zoeken en daar max_ping of cl_max_ping in toevoegen en kijken of dat werkt.

Ryzen 5 5600, 32GB, Gigabyte B550M DS3H, RX 6600 8GB

init schreef op woensdag 26 augustus 2015 @ 15:05:
Ik probeer toegang tot de beta te krijgen. Ik heb mijn code (die ik kreeg na het pre-orderen van BO III voor de XBONE) ingevoerd op callofduty.com/beta en ik heb 3 tokens. Helaas krijg ik alleen maar errors als ik deze code invul bij redeem code op de XBONE en op xbox.com. Weet iemand hoe dit precies te werk gaat zodat ik ook de beta kan spelen?
XOne schijnt problemen te hebben:

https://twitter.com/XboxSupport/status/636363108341018624

Verder hier op PC geen problemen zover. ~90fps op 1920x1080 met alles op laag, maar met een wat lagere resolutie haal ik de 120fps cap. Niet zo goed qua performance als BO2, maar het ziet er ook iets beter uit.

[Voor 15% gewijzigd door Gundogan op 26-08-2015 15:35]

Ryzen 5 5600, 32GB, Gigabyte B550M DS3H, RX 6600 8GB

AnonymousWP schreef op woensdag 26 augustus 2015 @ 17:41:
Uhh, ik heb 4GB videoRAM. Ik speel alles op hoogst, en ik kan gewoon spelen terwijl hij 4,5 in neemt. Hoe kan dat?
Page file? Omgekeerde GTX970 waarbij je magisch 0.5GB erbij krijgt? :p

Stabiliteit van de master server is een beetje wonky op dit moment (disconnects en kan er nauwelijks in). Prime time stress test faalt tot nu toe. :p

[Voor 4% gewijzigd door Gundogan op 26-08-2015 17:46]

Ryzen 5 5600, 32GB, Gigabyte B550M DS3H, RX 6600 8GB

AnonymousWP schreef op woensdag 26 augustus 2015 @ 19:34:
[...]


Heb jij ook dat als je een potje leaved, dat de game dan crashed? Ik speel het op hoogste settings (1080p).
Dat niet, maar had een uurtje geleden dat ie er niet echt in wilde (connecten naar de masterserver dus :X). En zie meer mensen met crashes en disconnects. Nouja, daar zal deze beta wel voor dienen hopelijk.

En de Haymaker 12.... _/-\o_ Advanced Warfare S12 die z'n neus in een berg coke heeft neergepland (zou je dan dus ook de MW2 AA12 kunnen noemen). Full auto met 16 shells, goede hipfire zonder lasersight en nog een verrassend goede range met ADS zonder long barrel. De pump action is ook goed zolang je ADS goed kan mikken.

[Voor 5% gewijzigd door Gundogan op 26-08-2015 20:16]

Ryzen 5 5600, 32GB, Gigabyte B550M DS3H, RX 6600 8GB

mike30 schreef op woensdag 26 augustus 2015 @ 21:47:
nee screen rest staat standaard eigenlijk. Moet die op 1? Ik ga even kijken. Stond dat hij laag moest ivm oudere kaarten. Heb een 780ti dus weet niet in hoeverre dit opgaat
Die optie werkt als under en upsampling. Op 1 is het gelijk aan je resolutie, daaronder lijkt alsof je op een lagere resolutie speelt en hoger uiteraard alsof je op een hogere resolutie speelt. Met ook de perfomance winst of verlies.

Ryzen 5 5600, 32GB, Gigabyte B550M DS3H, RX 6600 8GB

Hann1BaL schreef op donderdag 27 augustus 2015 @ 11:44:
[...]


8GB is voldoende en dat is dus ook niet de reden van de crash. Het is wel een beta en misschien dat je het dus kan melden.
Je moet wel oppassen met andere geheugenvretende applicaties. Het spel neemt bij mij standaard altijd ~4GB in, dus dan kan het hard gaan.

Ryzen 5 5600, 32GB, Gigabyte B550M DS3H, RX 6600 8GB

Yonix schreef op donderdag 27 augustus 2015 @ 15:33:
Vanochtend viel mij opeens het hoge VRAM-gebruik op in Black Ops 3.

[afbeelding]

Schijnbaar wordt mijn GTX 980Ti's werkgeheugen volledig benut (met alle settings op extra/high + SMAA2), maar toch speelt het zonder stotters o.i.d. Echter, het blijft wel een raar verschijnsel.

Naast dat vermaak ik mij prima met Black Ops 3, maar ik moet wel wennen aan de controls. Het voelt toch net allemaal wat anders aan dan Advanced Warfare bijvoorbeeld, maar ik kan er mijn vinger niet op leggen. :P
Ik denk dat BO3 hetzelfde doet als bij je Advanced Warfare kon doen: al je vRAM reserveren ook al heeft ie het niet nodig (waarschijnlijk om juist gestotter te voorkomen). Bij AW was dit nog een optie, maar in BO3 standaard (misschien nog te wijzigen via de config file).

[Voor 4% gewijzigd door Gundogan op 27-08-2015 15:54]

Ryzen 5 5600, 32GB, Gigabyte B550M DS3H, RX 6600 8GB

DAMAGE schreef op donderdag 27 augustus 2015 @ 20:50:
[...]


Nee, de flinching is even erg. Op de console was het ook verschrikkelijk. Alleen na een tijdje begin je er een beetje aan te wennen, maar het is gewoon echt niet leuk om op die manier te spelen. Op deze manier wint de gene die het eerste schiet gewoon vaak. Je hebt totaal geen kans om terug te vuren. Nu is dat bij CoD sowieso altijd minimaal van wege de TTK maar op deze manier heb je 9 van de 10 keer geen schijn van kans als je beschoten wordt, om dan iets terug te doen. En dat ligt dan niet aan je eigen skill, want je kan prima snel genoeg reageren, maar door die flinching idd wat je zegt vliegt je crosshair elke kant op.

Moet wat aan gebeuren.
Ja, het moedigt je niet aan om voor de headshots te gaan tenzij je op de nek mikt. Het is minder dan zonder toughness spelen, maar het mag nog wel wat meer omlaag als er niks is om het te verminderen.

Ryzen 5 5600, 32GB, Gigabyte B550M DS3H, RX 6600 8GB

AnonymousWP schreef op vrijdag 28 augustus 2015 @ 12:21:
[...]


Yes, het is een algemeen en bekend probleem. Ik weet niet of het serverlag is, of een bug in het spel.
Gebrek aan optimilisatie schijnbaar. Het loopt op dit moment goed als je de fps cap (dus niet unlimited) goed zet voor een stabiele framerate. Ik zou zeggen, verlaag de instellingen tot je de 120fps cap constant kan halen.

https://twitter.com/pcdev/status/636973803378184196

[Voor 8% gewijzigd door Gundogan op 28-08-2015 12:57]

Ryzen 5 5600, 32GB, Gigabyte B550M DS3H, RX 6600 8GB

Ryzen 5 5600, 32GB, Gigabyte B550M DS3H, RX 6600 8GB

tikkietrugjaap schreef op zondag 30 augustus 2015 @ 00:42:
[...]


Aimen heb ik persoonlijk niks raars gemerkt maar voor wat betreft de netcode begrijp ik denk ik wat je bedoelt. Net een potje gespeeld waar een aantal Franse spelers in zaten. Spelers van verschillende levels en niet van 1 clan oid. Toch waren ze alle 3 supermoeilijk te raken. Als ik dan de killcam van 1 van hen bekeek en vergeleek met wat ik op scherm zag toen ik in een duel met die persoon was, was er nogal een verschil. Zo zag ik meerdere hitmarkers op mijn scherm maar op zijn scherm raakte ik hem geen enkele keer. Vreemd.
Killcams is altijd een server spectator en niet wat de speler ziet dus dat ziet er altijd wat anders uit. Netcode valt nog wel mee (PC in ieder geval). Niet fantastisch, maar beter dan Battlefield of playerhosting.

Safeguard is wel een intense gamemode. Levert ook mooie final killcams op waar ik met de Haymaker door het halve team ga om de robot bij de goal te krijgen. 8)

Ryzen 5 5600, 32GB, Gigabyte B550M DS3H, RX 6600 8GB

AnonymousWP schreef op zondag 30 augustus 2015 @ 21:00:
Ik heb op de een of andere manier lag terwijl ik minimaal 80 fps heb, en maximaal 120 (fps limiter staat uit). Alles op hoogst.
Dat je framerate fluctueert is het probleem waarschijnlijk. Zet je framerate vast op 90 of 120 met lagere settings en het zou beter moeten zijn.

Het is jammer dat de beta niet 100% goed loopt, want ook als is het een beta en BO2 liep kennelijk net zo brak zo vlak voor release, maar een goed visitekaartje lever je hier niet mee af (niet dat het echt uitmaakt eigenlijk, sowieso altijd wachten tot release om te kijken of die versie goed is).

Verder ben ik wel positief over BO3:

- Dit movement systeem past iets beter bij het bestaande CoD dan dat van AW. Die game had echt andere mappen nodig anders dan de standaard CoD maps. Hier kunnen ze wel het standaard BO2 design gebruiken plus wat shortcuts voor de thust jumps om zo goed te kunnen flanken. Het maakt spelletje daardoor weer minder passief. Maar het voelde niet te chaotisch aan, want in objective modes had ik nou niet echt gevoel dat iedereen uit elke hoek kwam. Dat het meer naar een arenashooter trekt vind ik niet erg, hoewel Titanfall dat wat beter doet. Dit is nog steeds CoD.

- De specialists zijn ook goed bedacht en voegen variatie toe. Ik had liever gezien dat ze het hele scorestreak systeem eruit hadden gelaten en elke specialist drie abilities hadden gegeven ter vervanging. De abilities zijn leuker om uit te voeren dan killstreaks rewards en maken het spelletje ook weer minder passief omdat je nu een middel hebt om objectives effectief te pushen, maar je het wel zelf moet doen 'in persoon' in plaats vanuit je spawn je AC130 besturen of iets degelijks waar velen sowieso al wat passiever voor moeten spelen om voldoende kills te krijgen om het uberhaupt te kunnen inroepen.
Misschien hebben ze nog wat herbalancering nodig, maar de rest in de game is al zo dodelijk dat je niet veel meer kan doen dan ze ook erg dodelijk te maken. Ik kan ook begrijpen dat in deathmatch gamemodes ze nogal irritant kunnen zijn, maar wie speelt er nou de deathmatch modes in een niet-quake/UT game? (ow, kennelijk 75+% van de beta spelers }:| )

- Wapens prima in orde qua balans. De LMG's lijken wat zwak, maar de rest speelt prima. De verschillen binnen de wapen klassen zijn ook weer iets groter dan in BO2 wat je minder het gevoel geeft dat je steeds hetzelfde wapen met ander kleurtje aan het gebruiken bent. Wapens hebben wel zoals in vele andere CoD's bijna geen recoil, maar het movement systeem maakt iets goed om niet constant vol in iemands loop te lopen.

- Scorestreak rewards zijn wel ok (hoewel ik dus liever alleen specialists heb in plaats van dit). Dodelijk, maar dat is de rest ook. Wel aardig dat vijandige UAV's kennelijk boven je eigen spawn invliegen (althans het valt me in BO3 op) zodat je niet ver hoeft te zoeken om ze neer te halen + lock on is supersnel in BO3. De hittezoekende Hellstorm lijkt me wat sterk, maar kan ook nog steeds wel ontweken worden.

Ik zie het wel bij release of het beter loopt dan nu. Het valt nu wel te fixen door op lagere settings te spelen, maar dat is nou niet ideaal.

Ryzen 5 5600, 32GB, Gigabyte B550M DS3H, RX 6600 8GB

Als je wat minder agressief speelt, kan je het wel een beetje als BO2 spelen. Je moet alleen er rekening mee houden dat agressievere spelers meer mogelijkheden hebben om je het leven zuur te maken. Maar voor mij maakt dat laatste het spelletje wel weer wat interessanter.

Ryzen 5 5600, 32GB, Gigabyte B550M DS3H, RX 6600 8GB

FraxleNL schreef op dinsdag 15 september 2015 @ 08:32:
Ik heb tijden lang alle soorten Call of Duty's langs me heen laten gaan. Zag laatst een filmpje over BO III en ik raakte toch weer geïnteresseerd. Kan iemand mij vertellen of BO III echt wat is? Niet te chaotisch maar wel overzichtelijk? Niet zoals bij MW3 dat je overal kan peeken voor headshots?
Je kan beter flanken in BO3 door het movement systeem wat headglitch campen minder effectief maakt (hoewel de headglitch/dekking punten op hoekjes er nog wel zijn). Je moet er wel aan wennen dat dit kan en dat spelers ook sterke insta kill abilities hebben die geen killstreak nodig hebben. Ik vond het nog wel te overzien tijdens de beta, mede omdat de maps vrij linear in elkaar zitten (nog steeds drie hoofd wegen op de map zoals in BO2) en je dus redelijk kan voorspellen waar de tegenstander vandaan kan komen.

Ryzen 5 5600, 32GB, Gigabyte B550M DS3H, RX 6600 8GB

Motaro schreef op dinsdag 13 oktober 2015 @ 11:46:
vraag kan je in COD BO3 ook je looks van je char aan passen net als in advanced warfare ?
Volgens mij niet. De specialists hebben elk al een uniek uiterlijk.

Ryzen 5 5600, 32GB, Gigabyte B550M DS3H, RX 6600 8GB

Motaro schreef op dinsdag 13 oktober 2015 @ 12:21:
dat is heel jammer wand dan lijkt alles zo op elkaar om dat ze zo uniek uiterlijk hebben pas op YouTube zitten kijken naar BO3 Beta en ieder een was dat vrouwtjes met pijlen boog ( weet niet de naam ) als ieder een zelfde uit ziet in die punt weer stap terug zou jammer zijn dat je char niet bad ass uit kan laten zien

in oude COD zag ieder een ook zelfde uit maar viel niet zo op maar in BO3 valt echt erg op
Alle character models zien er wel een beetje grijs uit ja. De eerste BO deed het nog het beste: duidelijk ander model afhankelijk van de eerste perk. Gelukkig zijn de omgevingen in BO3 nog redelijk kleurrijk en kan je tegenstanders makkelijk spotten, maar duidelijkere visuele verschillen tussen de specialists zou wel handig geweest zijn.

Ryzen 5 5600, 32GB, Gigabyte B550M DS3H, RX 6600 8GB

falcon123 schreef op dinsdag 13 oktober 2015 @ 14:00:
[...]

In deze video wordt er verteld dat er wel Character customization(vanaf 9:46) in zit/komt. Wordt redelijk uitgebreid toegelicht in de video.
[video]

Tevens is er gisteravond een nieuwe trailer voor zombies uitgebracht:
[video]
Ow dat is wel aardig. Denk dat het niet heel ver zal gaan omdat de specialists nog wel goed te onderscheiden moeten zijn (wat in de beta al moeilijk was af en toe).

Maar leuker is die Firebreak met een vlammenwerper! :*)

Ryzen 5 5600, 32GB, Gigabyte B550M DS3H, RX 6600 8GB

SmokingCrop schreef op maandag 19 oktober 2015 @ 02:54:
Vraagje.. ik heb na enkele jaren geen cod gespeeld te hebben eens Black ops 1 op PC gekocht (vroeger altijd op ps3) en het bevalt me goed eigenlijk. Black ops 3 ziet er ook best goed uit, maar wat ik mij afvroeg is of je op PC veel servers gaat hebben in het begin zonder hardcore en met objective type gamemodes (geen tdm/ffa/snd only)?
In blops1 zijn er verschillende met hardcore, maar nooit geen enkele zonder hardcore. Op zich nog steeds leuk, maar het speelt toch wel helemaal anders.. (1-2 hit killing)

Hoe was dit bij ghosts, advanced warfare etc?
In BO2 en AW was hardcore niet super populair. Ik denk dat door matchmaking de meeste spelers toch wel getrokken worden naar wat er bovenaan de lijst staat (= normaal TDM, in de BO3 beta zat ~75% van de spelers daar).

Ryzen 5 5600, 32GB, Gigabyte B550M DS3H, RX 6600 8GB

Dennis585 schreef op zondag 25 oktober 2015 @ 11:15:
"DLC van Call of Duty: Black Ops III bevat remakes van klassieke maps"

Bron: http://www.psx-sense.nl/2...makes-van-klassieke-maps/

Ik krijg al zin in potjes SnD in BOIII.
Zoals in BOII waar ook maps zoals Firing Range en Summit in de DLC zaten. Jammer dat Activision nog niet het licht heeft gezien dat je maps niet als betaalde DLC moet inzetten vanwege de playerbase fragmentatie.

Ryzen 5 5600, 32GB, Gigabyte B550M DS3H, RX 6600 8GB

Alle CoD's zijn gewoon net zoals Quake 3 dus 6/11 in windows zonder acceleratie, MarkC mouse fix, constante framerate zonder vsync en gaan.

Dat laatste was het probleem in de beta (tenzij je met lage settings ging spelen) dus hopelijk is dat gefixd met de release versie.

Ryzen 5 5600, 32GB, Gigabyte B550M DS3H, RX 6600 8GB

SqueakyClean schreef op woensdag 04 november 2015 @ 10:52:
[...]

Ik heb eigenlijk nooit begrepen waarom Ghosts niet zo populair was... ik ben het zelf vorig jaar april gaan spelen, maar ik heb me er prima mee vermaakt. Speelde lekker en zag er goed uit. AW begrijp ik dat mensen die niet leuk vonden, want EXO, maar Ghosts was toch zo slecht nog niet?
Ghosts is zoals CoD4, alleen dat is nu niet zo bijzonder meer en eigenlijk ronduit saai. En alle versies kampten met framerate problemen en voor een next gen CoD zag het er niet zo goed uit.

Het zal voor velen wel meer een teleurstelling zijn dan het echt slecht vinden (ik vond het echt slecht).

Ryzen 5 5600, 32GB, Gigabyte B550M DS3H, RX 6600 8GB

Uitgaande van de vorige CoD's: als de servers online zijn, kan je spelen, maar je progressie wordt meestal met de officiële release weer ongedaan gemaakt. Verder doen ze niet zo moeilijk met VPN's en dergelijke om eerder te kunnen spelen.

Ryzen 5 5600, 32GB, Gigabyte B550M DS3H, RX 6600 8GB

SqueakyClean schreef op donderdag 05 november 2015 @ 14:31:
[...]

Dan zou paypal een stuk minder betrouwbaar zijn dan een creditcard, terwijl je toch heel vaak hoort van gestolen creditcard gegevens....


Ik lees net op NeoGaf dat er een gerucht is dat Blops3 2 jaar DLC gaat krijgen!

Zou dat betekenen dat er geen CoD komt volgend jaar? :o
Als Infinity Ward / Raven Soft geen extra mensen erbij krijgen, dan zou dat wel eens goed kunnen. Ghosts was nog met Sledgehammer erbij en die maken nu hun eigen CoD. Echter is de support van Treyarch goed te noemen en gaat verder dan een jaar, dus misschien nu ook meer DLC na een jaar. Het zou ook heel goed kunnen dat de verschillende CoD's meer en meer uit elkaar gaan liggen waardoor je niet meer automatisch elk jaar een CoD koopt en dus het logischer is dat je meerdere jaren DLC krijgt.
SqueakyClean schreef op donderdag 05 november 2015 @ 13:26:
[...]

Waarom doen ze dit soort onzin. Voor mij is het een directe annulering als ze om een kopie van m'n id vragen. Ik koop een sleutel en het gaat ze geen flippo aan hoe m'n id eruit ziet...! :(
Is waarschijnlijk voor btw tarief.

[Voor 15% gewijzigd door Gundogan op 05-11-2015 14:36]

Ryzen 5 5600, 32GB, Gigabyte B550M DS3H, RX 6600 8GB

Scavy schreef op donderdag 05 november 2015 @ 15:17:
Heb hem voor 33,68 gekocht op cdkeys.com, kreeg code netjes in de mail vanmorgen en de game is aan het pre-loaden :)

Blijkbaar is preorderen op de pc voor sommige hier, op tweakers notabene 8)7 , iets aparts, gelukkig weet ik beter op een enkele uitzondering daar gelaten :+
Een bewuste koper (die wel of niet Tweaker kunnen zijn) wacht misschien even af of het wel allemaal lekker loopt. De beta was qua performance niet goed en de pc ports van vorige CoD's waren ook niet altijd even spectaculair.

Ik zie het morgen wel als de PC streamers er ook mee aan de gang gaan. Kan ik goed zien hoe het 'in het wild' gaat. :)

Ryzen 5 5600, 32GB, Gigabyte B550M DS3H, RX 6600 8GB

Het rare is dat ze vanaf Ghosts zijn gaan werken met 'gooi-al-het-geheugen-maar-vol' en andere 'optimalisaties' (voor next gen consoles?). Dat pakt dus kennelijk niet goed uit qua performance voor de PC versie. Jammer, want met BO2 hadden ze het wel helemaal voor elkaar qua PC performance.

De beta was voor mij wel speelbaar met alles op laag en op 1280x720, maar als de volledige versie ook zo is .. :'(

Ryzen 5 5600, 32GB, Gigabyte B550M DS3H, RX 6600 8GB

DennusB schreef op vrijdag 06 november 2015 @ 11:50:
Hij gaat dus niet lekker draaien op een PC met 8GB begrijp ik ? :( Godver, gemiste kans van ze..
Als je alles omlaag gooit en op een lage resolutie speelt wel.

Ryzen 5 5600, 32GB, Gigabyte B550M DS3H, RX 6600 8GB

Asjemenou schreef op vrijdag 06 november 2015 @ 20:47:
[...]


Heb mijn vraag een beetje verkeerd geformuleerd. Ik bedoel ermee dat je de game pas echt op high kan draaien als je veel geheugen in je pc hebt. Andere tweakers met 'maar' 8gb draaien op beduidend lagere settings dan jij. ;)
De laatste CoD's lusten graag geheugen, maar met 8gb zal het ook wel lukken. VRAM zal wel belangrijker zijn.

PC patch live als het goed is met performance fixes voor sommige CPU's.

Ryzen 5 5600, 32GB, Gigabyte B550M DS3H, RX 6600 8GB

Voxalizer schreef op zaterdag 07 november 2015 @ 17:22:
Heeft de multiplayer offline tegen bots ook een XP progressiesysteem? Of is alles direct unlocked?
Alles direct unlocked.

Ryzen 5 5600, 32GB, Gigabyte B550M DS3H, RX 6600 8GB

Dutchredgaming schreef op zaterdag 07 november 2015 @ 20:49:
[...]

Ontwikkelaars van PC versie hebben of bijna niks gedaan of slecht gecodeerd
Dat laatste. Op papier is de port prima met veel nuttige opties en dedicated servers, maar de lage performance is minder. Vooral het niet kunnen spelen van de singleplayer op redelijk hoge settings vind ik behoorlijk meh. De multiplayer gaat bij mij gewoon op tetris modus met alles op laag en de framerate op 125, dus daar maakt het voor mij niet zoveel uit.

Ryzen 5 5600, 32GB, Gigabyte B550M DS3H, RX 6600 8GB

SmokingCrop schreef op zondag 08 november 2015 @ 17:20:
Heh, blijkbaar is die Infection map in België?
[afbeelding]
Wikipedia: Foy, Belgium

Ook bekend van Band of Brothers en Call of Duty: United Offensive.

Ryzen 5 5600, 32GB, Gigabyte B550M DS3H, RX 6600 8GB

wambamNL schreef op maandag 09 november 2015 @ 20:59:
Ik heb net de campaign uitgespeeld maar man wat was die goed zeg. Story was wel redelijk maar heb em met veel plezier gespeeld. Alles 'extras' waren ook zeer leuk om te doen. De credits doen mij denken dat er nog een black ops 4 aan zit te komen.
Ik vond het ook vermakelijk. Beetje ongepolijst hier en daar zoals de vorige Black Ops games dat ook hadden. Rare overgangen van gameplay naar tussenfilmpjes, muziek die niet altijd goed meegaat met de actie/gameplay waardoor het een beetje vreemde ervaring wordt en bij één tussenfilmpje verloor de Player z'n gezichtstextures. En wallrunnnig werkte vaker niet dan wel (de bedoeling of bugged?).

De extra abilities zijn wel een aardige toevoeging op de standaard head-shot-alle-tegenstanders-in-cover-totdat-je-zwaar-gewond-bent COD SP gameplay.

Ryzen 5 5600, 32GB, Gigabyte B550M DS3H, RX 6600 8GB

xelfer schreef op dinsdag 10 november 2015 @ 08:26:
In de categorie: "hoe dom is dit?!?!?"....

Je kan je class sets niet renamen naar woorden als 'Shotgun' of 'SMG' want dat is "Profanity"......
En dan speel je op de PC waar zowat alle nicknames zijn toegestaan. :)

Ryzen 5 5600, 32GB, Gigabyte B550M DS3H, RX 6600 8GB

Daan87423 schreef op dinsdag 10 november 2015 @ 10:42:
Het wapen dat gegarandeerd gepatched gaat worden is de LMG genaamd Gorgon. Dit is echt een beest van een wapen, vooral met rapid fire.
Dat ding is bijna 1 op 1 de BAR met stopping power uit World at War (met een groter magazijn uiteraard). Dat kan ik wel waarderen, zeker omdat de Gorgon inderdaad relatief sterker is in BO3 dan de BAR in WaW. :)

Ryzen 5 5600, 32GB, Gigabyte B550M DS3H, RX 6600 8GB

Thomas18GT schreef op dinsdag 10 november 2015 @ 13:57:
Haha die haymaker is geweldig om mensen boos te maken. Lekker binnen rondrennen met dat ding
Buiten kan ook wel, genoeg range. :*)
SmokingCrop schreef op dinsdag 10 november 2015 @ 14:13:
CoD pls, ik mag mijn class name niet veranderen naar "De HooiMaker", reden: profanity...
Ik had gisteren ook zo iets, maar kan het me niet meer herinneren. Was ook op geen enkele manier slecht.
Hoo... :'(

Net zoals ik mijn silenced Brecci wapen variant niet SSST BREGGIE mag noemen. Want stel je voor dat ik die ssst als enge SS bedoel. }:|

(maar ondertussen wordt mijn tere ziel wel bloot gelegd aan nicknames als retard, kanker en dergelijke)

[Voor 6% gewijzigd door Gundogan op 10-11-2015 14:57]

Ryzen 5 5600, 32GB, Gigabyte B550M DS3H, RX 6600 8GB

Frostbite schreef op dinsdag 10 november 2015 @ 16:14:
[...]


Gisteren zat er ook weer zo'n knuppeltje iedereen uit te schelden op de chat met k.. dit en k..dat. Beetje trieste lui hoor. Of van die spelers die het leuk vinden om met hun mic open te gamen. Dan hoor je ze hardop schelden en mopperen... Misschien vanavond toch maar eens wat gaan muten :D
Ik speel standaard met voice and text chat uit. Lekker rustig. :)
SmokingCrop schreef op dinsdag 10 november 2015 @ 15:52:
sommige keren.. argh..
daarnet 12x uav, 7x counter uav, 3x wraith uit de lucht geschoten in een enkele domination game.. 8)7
Team pls.
Echt he. PSA: neem standaard de Black Cell mee en knal zodra je het bericht hoort die dingen uit de lucht. Ze spawnen meestal boven je eigen spawn gebied.

Overigens heb ik solo domination maar weer opgegeven. De meeste mensen spelen het weer als een langer potje TDM en het is niet zoals met Black Ops 1 dat solo cappen en dergelijke nog wel ging. Hardpoint en Safeguard is een stuk beter.

Ryzen 5 5600, 32GB, Gigabyte B550M DS3H, RX 6600 8GB

Mitchell-CWD schreef op dinsdag 10 november 2015 @ 16:21:
Wat vinden jullie de beste weapons / attachments. Gebruik momenteel Kuda + red dot + quick draw + laser + grip. Het liefst speel ik met nog een attachment als ik een hoog genoeg level ben: rapid fire. Welke attachments worden in het algemeen beschouwd als 'goed'? Ik twijfel om 1 van mn huidige attachments te vervangen door FMJ. Wie weet de ideale combinatie van attachments? :D
Grip doet weer wat in deze game, dus die is wel aan te raden. Silencer is een stuk minder goed dan in vorige CoD's. Rest is wat je leuk vindt.

Ryzen 5 5600, 32GB, Gigabyte B550M DS3H, RX 6600 8GB

Kan je wel alles unlocken zonder (max) prestige? In BO2 kon dat niet en BO3 gebruikt hetzelfde systeem.

Ryzen 5 5600, 32GB, Gigabyte B550M DS3H, RX 6600 8GB

Protax schreef op dinsdag 10 november 2015 @ 20:31:
Meer mensen die geen match kunnen vinden? Ik zie constant Searching for games... (PC)
Net een patch geweest, dan heb je een deling tussen de mensen die met en zonder patch spelen.

Ryzen 5 5600, 32GB, Gigabyte B550M DS3H, RX 6600 8GB

SinergyX schreef op woensdag 11 november 2015 @ 11:12:
[...]

En dan toch winnen, maar jou afzieken omdat je KD veel te laag is. Heel BO3 is KD, al die extra zut die je kan doen is bonus voor je zelf en voor wat unlocks/achievements, maar totaal niet interessant voor de resultaten. Zelfs in BF had je genoeg 'support' te halen, dat heel je KD niet interessant was, meer revives, repairs en spots, kon je nog in de top 5 komen.

En met de huidige TTK zie je mij ook niet bij die robot staan, even paar seconde als ik kinetic armor heb (maar krijg je alsnog granaat voor je donder).

Merk wel dat ik nu HC al leuker vind dan normal, je hebt maar 4 modus, maar heb toch meer lol uit het 'niets kunnen zien' (buiten UAV). Voelt ook meer als gewoon potje UT instagib, alleen dom dat je je controlspeed niet kan aanpassen scoped en nonscoped, die gorgon heeft zelfs op 7 een bagger rotatiesnelheid.
Dit is niet helemaal waar. Je kan met zeg, 30 kills evenveel punten halen als iemand met 60 kills (afhankelijk van de gamemode). Als je maar al je kills rond de objectives haalt en extra dingen doet zoals scorestreak rewards en specialist abilities neerhalen en uiteraard objectives voltooien. Dan stijgt je SPM pas echt. Puur kills en zeker kills met je scorestreaks brengen je maar zover qua score als je verder niks doet.

In Safequard krijg je inderdaad niet zoveel voor een escort (25 per tick), maar een objective kill is dan wel 100 of 125 volgens mij ten opzichte van 50 voor een normale kill (domination is weer 100 wat dikke kut crap design is wat ingegeschreeuwd is door huilbakken in Advanced Warfare die TDM in domination willen spelen). En ook disable(s) (assists) tellen mee. Safeguard win je ook niet als alleen maar escort doet. Je moet ook als verdediger de bot van de goal afhouden of in ieder geval voorkomen dat in overtime het vijandelijk team sneller bij de goal is dan jouw team als aanvaller (de overtime time attack zoals in Stopwatch in Enemy Territory en Dirty Bomb zou standaard moeten zijn voor kortere potjes).

[Voor 12% gewijzigd door Gundogan op 11-11-2015 11:44]

Ryzen 5 5600, 32GB, Gigabyte B550M DS3H, RX 6600 8GB

Protax schreef op woensdag 11 november 2015 @ 11:32:
PC spelers, die zo nu en dan samen willen spelen voeg me gerust toe op steam:

DXK010

Ik kan evt. ook een Teamspeak server faciliteren, als er wordt samengespeeld.
Lees er in ieder geval weinig over... En het is me ook niet duidelijk of er nu een Tweakers clan is.
Als er een steam groep is, voeg ik die toe aan de topicstart. Zelfde voor de consoles waar er al een globale lijst van is, in ieder geval voor de XONE en X360 (die ik wel zal toevoegen).

[Voor 4% gewijzigd door Gundogan op 11-11-2015 11:40]

Ryzen 5 5600, 32GB, Gigabyte B550M DS3H, RX 6600 8GB

Jumpiefox schreef op donderdag 12 november 2015 @ 10:19:
Ik dacht dat bops3 dedicated servers had...nie dus. Gisteren nog twee keer "migrating host" te zien gekregen. Kutzooi ben ik weer in getrapt.

zou verklaren waarom sommige potjes "fair" aanvoelen, dus ga dan dood maar was dan ook echt mijn Eigen schuld ook in de killcam was gewoon te traag. en andere potjes waar ik in de kill cam net aan 1 burst schiet terwijl op mijn scherm twee had afschoten.

Gare shit, is er een manier om te forceren dat je alleen op dedicated servers speelt?
PC versie spelen.

Ryzen 5 5600, 32GB, Gigabyte B550M DS3H, RX 6600 8GB

RMX schreef op donderdag 12 november 2015 @ 10:35:
Ik heb een ander soort probleem. Ik heb sterk het idee dat ik vaak met mijn 100 mbit glasvezel de host ben. Ik word te vaak nu afgeschoten wat veel te snel gaat, zeker in de replay. Dit heb ik bij sommige potjes dat ik echt compleet afgemaakt word, en sommige sta ik weer bovenaan. Ik kan gewoon tegen mijn verlies, maar dit haalt de lol er wel vanaf. Ik krijg nog niet eens kans om te schieten, en met 1 kill ben ik dood, terwijl in de replay er veel meer geschoten werd als ik te zien kreeg. Raar!
In CoD kunnen de wapens je in iets van 200 of minder miliseconden neer krijgen. Neem je ping (keer twee, want wat je ziet op het scoreboard is alleen van jou naar de server en van de server naar jou toe moet er ook bij) en de algemene tijd om alles te verwerken ingame qua renderen, inputs en lag compensation/prediction (minder dan in BO2, maar nog steeds aanwezig) en je komt soms wel al aan de 200ms waardoor het lijkt of je instant dood gaat. De killcam is wat de server ziet en ziet er meestal anders uit.

Afhankelijk van je eigen reflexen en monitor input lag kon je er waarschijnlijk toch weinig aan doen.

Ryzen 5 5600, 32GB, Gigabyte B550M DS3H, RX 6600 8GB

Field of view kan ook veel hoger op de PC. Dan ziet het er ook soepeler/sneller uit.

Ryzen 5 5600, 32GB, Gigabyte B550M DS3H, RX 6600 8GB

Acid_Burn schreef op donderdag 12 november 2015 @ 23:05:
FPS is het probleem niet... ik heb wel de fps cap uitgezet en dan heeft de CPU het heel druk. Voor de rest wordt mijn GPU niet te heet ofzo. Ik heb het net met de beta drivers geprobeerd, maar na een verse reboot kon ik ook maar weer een paar minuten spelen. :/
Cap je fps op 60 (of 58 als je op een 60hz monitor zit) en verlaag je settings totdat je dat haalt. Sowieso textures niet op ultra zetten.

Ryzen 5 5600, 32GB, Gigabyte B550M DS3H, RX 6600 8GB

PAHvandam schreef op vrijdag 13 november 2015 @ 09:08:
Met welke instellingen spelen jullie qua mouse sensitivity en DPI? ik word namelijk helemaal gek van het feit dat ik alles net niet raak doordat ik te ver uitschiet. Ook de damage die ik dan doe houd ze altijd net genoeg in leven om mij te killen.....
Zet in ieder geval smoothing en acceleratie op 0 om te beginnen. Zit je windows sens op 6/11 en enhance pointer precision uit. Installeer ook MarkC mouse fix.

Ga dan kijken hoeveel centimeter je nodig hebt met je muis om een 360 graden draai te maken. Als dat een (paar) centimeter is, dan zou ik aan raden om je DPI of ingame sens te verlagen. :)

Je kan altijd later nog wat acceleratie ingame toevoegen als je denkt dat je met grote snelle bewegingen weer te traag bent voor je gevoel.
wesley17 schreef op vrijdag 13 november 2015 @ 08:44:
Ik heb een nieuw probleem wat ik nog niet eerder heb gehad. Gister kreeg ik dus die grote Windows 10 update, moest natuurlijk de drivers van mijn videokaart opnieuw installeren.. CoD runt goed, heb de FPS capped etc etc alles op hoogste settings bla bla, maar laat ik ff over het probleem gaan hebben. Soms renderen bepaalde opjecten (zoals auto's, muren, barrels) heel laat en pas als ik er heel dicht bij in de buurt ga staan (zelfs dan duurt het nog ongeveer 2 seconden om "scherp" te worden). Dus het lijkt soms alsof bepaalde objecten gewoon best wel wazig zijn. Hebben meerdere mensen hier last van?

Ik heb overigens geen flauw idee of dit ook voor de update zo was, of dat ik er nu gewoon teveel op let omdat ik dit "toevallig" ben tegengekomen.

Ik heb een XFX R9 390X
Heb ik een paar dagen geleden ook een keer last van gehad in de singleplayer. Buggy LoD of texture streaming neem ik aan.

Ryzen 5 5600, 32GB, Gigabyte B550M DS3H, RX 6600 8GB

Vrijdag schreef op vrijdag 13 november 2015 @ 10:05:
Alleen wel balen dat het vliegtuig met die mehanische dustbowls vier motoren heeft die je moet raken. Dus twee keer schieten, rondrennen en proberen wat nuttigs te doen, doodgaan en dan nog twee keer schieten. Misschien die andere launcher equippen. Die kan vier keer schieten.
Altijd de Black Cell. De andere is niet zo fantastisch tegen andere spelers, dus niet echt een reden om die mee te nemen, behalve misschien tegen de robot in Safeguard, maar dan kan je beter de Warmachine nemen.

Die eerste pistol is nog best aardig als primary. Redelijke 3-hit kill range en met high caliber wordt het 1 headshot + 1 bodyshot. Long barrel doet er niet zoveel op en red dot sights moet je ook niet proberen door de model recoil. Max firerate is redelijk uncapped zo te zien. Dual wield LCAR9 lijkt me ook wel wat, maar nog niet unlocked in ranked helaas. Maar dan kan je weer geen launcher meenemen (hoewel in de scorestreak spam in Hardpoint wel weer meevalt en er sowieso meer objective minded spelers zijn daar die ook scorestreaks neerhalen).

[Voor 30% gewijzigd door Gundogan op 13-11-2015 12:02]

Ryzen 5 5600, 32GB, Gigabyte B550M DS3H, RX 6600 8GB

rolandos582 schreef op zaterdag 14 november 2015 @ 21:16:
Kan je eigenlijk shotguns ook reloaden per schot of moet je perse een heel magazijn laden? Dat is iets wat me nog niet helemaal duidelijk is.
Je moet je reload annuleren door van wapen te verwisselen bijvoorbeeld. Dat is alleen met de KRM uiteraard.

Ryzen 5 5600, 32GB, Gigabyte B550M DS3H, RX 6600 8GB

SmokingCrop schreef op zondag 15 november 2015 @ 11:54:
Hoeveel moet je "moven" met ghost aan om niet gezien te worden? Gelijk hoeveel of moet je lopen of?
Is aimen en beetje strafen ook genoeg?
Een seconde lopen in afstand ongeveer van je huidige positie. Het triggert niet als je niet ver genoeg van je huidige positie gaat dus een beetje op je plaats strafen of in kleine rondjes lopen triggert Ghost niet. Je ziet het ook op de minimap. Eigen pijltje doorzichtig = Ghost actief.

Ryzen 5 5600, 32GB, Gigabyte B550M DS3H, RX 6600 8GB

Ik vermaak me wel met demolition, hardpoint en safeguard. Moelijker om scorestreak rewards te halen dan in domination (50 punten voor een normale kill in plaats van 100), dus ook meer objective minded spelers.

Met modtools domination maar onder handen nemen als dat kan (en als ze komen). :*)

[Voor 9% gewijzigd door Gundogan op 16-11-2015 14:26]

Ryzen 5 5600, 32GB, Gigabyte B550M DS3H, RX 6600 8GB

Je ziet ook de range ervan op de minimap wanneer een vijand/vriend het activeert als het goed is.

[Voor 3% gewijzigd door Gundogan op 16-11-2015 17:32]

Ryzen 5 5600, 32GB, Gigabyte B550M DS3H, RX 6600 8GBDan is dit leukere vaagheid. :)

Ryzen 5 5600, 32GB, Gigabyte B550M DS3H, RX 6600 8GB

xelfer schreef op donderdag 19 november 2015 @ 16:04:
Ik merk wel dat er duidelijke voorkeuren zijn qua maps onder de spelers. Combine wordt in mijn lobby altijd 100 van de 100 keer gekozen, terwijl ik die map juist niet zo geschikt vind voor 6v6. De map is zo klein en er is relatief weinig ruimte voor movement en flanken.

Wat ik overigens ook merk is dat er nog steeds issues zijn met matchmaking. Zojuist zat ik in een lobby en het was 3 vs 9 qua teams.....
Kleine maps hebben altijd de voorkeur. En dan ragen als er tegenstanders zijn die dan een shotgun kiezen. :/

Ryzen 5 5600, 32GB, Gigabyte B550M DS3H, RX 6600 8GB

xelfer schreef op vrijdag 20 november 2015 @ 15:51:
Hmm dit is best wel bizar aan het worden:

Domination lifetime stats:
Domination in je eentje spelen is eigenlijk niet te doen (en niet leuk) behalve in BO1. Of je speelt tegen parties of je speelt met of tegen TDM spelers.

Ryzen 5 5600, 32GB, Gigabyte B550M DS3H, RX 6600 8GB

VICECITY schreef op zondag 22 november 2015 @ 16:52:
Misschien een onozele vraag maar voor de zekerheid : mijn maten hebben BO 3 voor de 360 en ik wil hem halen voor de One . Kan je dan wel met elkaar spelen ?
Nope. Zelfs progressie meenemen van de 360 naar de One is volgens mij niet mogelijk.

Ryzen 5 5600, 32GB, Gigabyte B550M DS3H, RX 6600 8GB

Vrijdag schreef op zondag 22 november 2015 @ 17:00:
[...]

Niet? Da's wel raar. Ik had BO2 Ghosts en AW op de PS3 en toen ik overging naar de PS4 (en ze dus opnieuw kocht, jawel :P ) werd mijn vooruitgang gewoon meegenomen, inclusief de extra gouden skins voor AW. Is dat op de Xbox anders?
https://twitter.com/keeganmeyers1/status/640770416319950848

Ik denk dat de versies deze keer te verschillend zijn.

Ryzen 5 5600, 32GB, Gigabyte B550M DS3H, RX 6600 8GB

rolandos582 schreef op dinsdag 24 november 2015 @ 04:49:
[...]

Tja ik heb er dus 3. Maarja ik speel dan ook iets meer. Maar nu valt het nog wel mee omdat het redelijk moeilijk is. Van de 3 die ik heb gezien, hebben nu 2 een gameban. Maar kijk dit maar over 2/3 jaar. Allemaal modded lobbys en hackers.
Is het allemaal met BO2 zo erg dan? Met playerhosting krijg je dat wel ja, maar op de PC heb je dat niet dus moet je het op de 'klassieke' manier doen met aimbots en wallhacks en daar zitten ze wel redelijk op bij Treyarch.
cypher21 schreef op dinsdag 24 november 2015 @ 08:28:
[...]
Op de PC zit er een enorm verschil tussen iemand met een retesnelle pc + game toetsenbord en muis ten opzichte van de casual pc gamer die dat niet heeft. De eerste heeft veel te veel voordeel.
Mja ieder zijn ding. Ik vind het wel prettig dat iedereen op de console dezelfde handicap heeft (tv en controller)
Valt ook wel mee. Ik denk dat je flink onder minimum specs moet gaan zitten voordat het echt onspeelbaar wordt en zolang je muis en toetsenbord het gewoon doen en comfortabel zijn (wat niet duur hoeft te zijn), kan je ook wel prima meekomen. 'Goede' muis en keyboard is meer een luxe dan een vereiste.

Zelfs met een controller kan je nog wel meekomen op de pc als je er maar een beetje goed mee om kan gaan. Het is niet zo dat iedereen op de pc supergoed is ofzo. :)

Ryzen 5 5600, 32GB, Gigabyte B550M DS3H, RX 6600 8GB

Vrijdag schreef op dinsdag 24 november 2015 @ 18:31:
[...]

Die wapens begrijp ik nog wel maar het mes ook? Kan je daarmee zo'n makkelijke kill maken, zeg maar zo'n sprong net als in Ghosts? Ik zie het nauwelijks gebruikt worden eigenlijk.
Met de Ripper krijg je een enorm bereik op je melee. Combat knife valt wel mee.

Ryzen 5 5600, 32GB, Gigabyte B550M DS3H, RX 6600 8GB

fevo-1190 schreef op dinsdag 24 november 2015 @ 19:57:
En nu de vraag wat voor nut heeft prestige aangezien je weer gewoon op nul begint?
Meer unlocks omdat je een permanente unlock krijgt per prestige.

Ryzen 5 5600, 32GB, Gigabyte B550M DS3H, RX 6600 8GB

fevo-1190 schreef op dinsdag 24 november 2015 @ 20:19:
Unlocks van wat? Bedoel je krijg geen beter wapens of wat dan ook.
Je kan volgens mij niet alles unlocken zonder te prestigen. Als je prestiged, kan je een unlock permanent maken en hoef je dus daar geen token meer aan uit te geven. Wapens en dergelijke ja.

[Voor 3% gewijzigd door Gundogan op 24-11-2015 20:29]

Ryzen 5 5600, 32GB, Gigabyte B550M DS3H, RX 6600 8GB

Vrijdag schreef op dinsdag 24 november 2015 @ 23:25:
Ik kan trouwens nergens vinden hoeveel kills je nodig hebt om de wapens te levelen. Het komt altijd wel in beeld maar hoeveel is me niet duidelijk.
Het gaat met XP en niet het aantal kills. Hoeveel XP je dan nodig hebt.... geen idee. :+

Ryzen 5 5600, 32GB, Gigabyte B550M DS3H, RX 6600 8GB

cypher21 schreef op woensdag 25 november 2015 @ 08:18:
Waar zit nuketown in de multiplayer?
Heb er inmiddels aardig wat potjes op zitten, voornamelijk hardcore TDM, CTF en S&D maar ben nog niet een keer nuketown tegen gekomen
De combo playlists zoals chaos moshpit.

Ryzen 5 5600, 32GB, Gigabyte B550M DS3H, RX 6600 8GB

cypher21 schreef op woensdag 25 november 2015 @ 09:09:
[...]

hmm... Nog niet gezien, die zijn niet beschikbaar in hardcore toch?
Volgens mij niet. Misschien dat een HC Nuketown only playlist erbij komt in het weekend. Anders wachten totdat ze die map open gooien voor iedereen zoals met BO2.

Ryzen 5 5600, 32GB, Gigabyte B550M DS3H, RX 6600 8GB

Masch schreef op woensdag 25 november 2015 @ 16:47:
[...]

Ik heb al een chest, maar icoontje blijft. Hopen dat het met een head gaat verdwijnen dan.
Misschien heb je iets uit een black market kistje voor een specialist die je niet hebt unlocked. Heb ik in ieder geval 'last' van.

Ryzen 5 5600, 32GB, Gigabyte B550M DS3H, RX 6600 8GB

donvalentino schreef op vrijdag 27 november 2015 @ 11:55:
Ik moet zeggen dat ik nooit echt mensen hoor praten oid, heel soms en dan is het vaak meteen mute :)
Gebeurt dit misschien meer op de PC?
Typen makkelijker en misschien minder 'eng' dan praten.

Gelukkig kan je zowel typen als praten uitzetten op de PC. :)

Ryzen 5 5600, 32GB, Gigabyte B550M DS3H, RX 6600 8GB

Long Barrel doet niet zoveel op een SMG (minimum damage range wordt ietsje verder).


mvds schreef op donderdag 03 december 2015 @ 10:32:

[...]

Ik weet het niet, ik kom naar mijn idee wel steeds vaker mensen tegen die iets te makkelijk weten waar ze mij kunnen vinden. Ik speel met alle perks die je onzichtbaar moeten maken (Ghost, Hardwired, Dead Silence) en toch weten ze vaak precies vanuit welke hoek ik kom. Oke, ik ben een echte run & gunner, zit zelden tot nooit stil (of het moet zijn om te reloaden) dus ik kom erg veel mensen tegen. En ik ben oud, dus vaak leg ik het af tegen broekies. Maar toch...

VAC zuigt zwaar, en ik vind het erg jammer dat ze geen fatsoenlijke anti cheat gebruiken. Ik weet niet of punkbuster zoveel beter zou zijn hoor, maar in elk geval beter dan VAC.
BO3 gebruikt Treyarch's eigen systeem voor detectie en dan denk ik VAC voor de bans. Werkt prima volgens mij.

Probleem denk ik voor veel mensen is dat ze bijna blind om een hoekjes heen rennen en dan het afleggen tegen spelers die wel wat rustiger spelen en bij elk choke point niet sprinten. Rolandos z'n gameplay is een prima voorbeeld daarvan. Je ziet hem vaak bij hoekjes en deuropeningen even wachten en aimen zodat anderen makkelijk in z'n loop sprinten. Met een beetje mapkennis weet je wanneer je dat moet doen en wanneer je kan je sprinten, minimap of niet.

Ryzen 5 5600, 32GB, Gigabyte B550M DS3H, RX 6600 8GB

SmokingCrop schreef op vrijdag 04 december 2015 @ 15:02:
[...]

Nee, sinds een week geleden of zo.
Ze hebben trouwens al eens gezegd dat ze niet alles zeggen wat met hotfixes gedaan wordt dus het zou me niet verbazen dat ze het aangepast hebben. Ze proberen altijd continu een balans te vinden tussen alle wapens.
In het geval van de Man-o-War zou dat vreemd zijn omdat die al niet zo goed meer was bij release.

Anyway: hier kan je de stats zien + patches.

[Voor 10% gewijzigd door Gundogan op 04-12-2015 15:56]

Ryzen 5 5600, 32GB, Gigabyte B550M DS3H, RX 6600 8GB

GamerBe schreef op zondag 06 december 2015 @ 22:20:
Vragen omtrent de season pass.
Is het de moeite waard?
Waar komen de dlc mappen is dat bij bonus?
Zoja kan je dan bij bonus alle gamemodes spelen?
Is die 49,99 euro veel goedkoper dan de dlc's apart?
...?
Waard? Geen idee, want het is niet bekend wat alle DLC gaat inhouden. De extra mappen komen eerst in een aparte playlist en daarna in de normale rotatie.

Ryzen 5 5600, 32GB, Gigabyte B550M DS3H, RX 6600 8GB

aaaido schreef op maandag 07 december 2015 @ 16:01:
Het is met BO3 moeilijker om meerdere kills te maken dan de voorgaande delen. 1 vs 1 is het nog redelijk gebalanceerd maar 1 vs 2 verlies je bijna altijd. Dit heeft vooral met de dmg output van de guns te maken en het aantal kogels wat nodig is om iemand te doden.

Treyarch kan dit oplossen door de dmg output van de guns te veranderen maar zal dit niet doen. Treyarch heeft er namelijk voor gekozen om BO3 meer balanced te maken zodat alle spelers op verschillende niveaus met elkaar kunnen spelen. Dit is voor de meeste spelers een pluspunt maar voor enkele (oud gediende) een minpunt.

Natuurlijk is het nog steeds gewoon mogelijk om een 30-1 score te halen. Maar ik heb nog geen 60-1 ofzo voorbij zien komen. En dat vind ik weer positief. In de vorige delen was het werken naar je killstreak en dan achterover liggen ;)
De damage van wapens is niet anders. Nog steeds 3 tot 6 kogels nodig om iemand neer te leggen met de meeste volauto wapens en de ranges zijn ook niet anders (misschien zelfs beter als je long barrel op de assault rifles meeneemt). Headshots zijn vrijwel nutteloos, maar daar heb je high caliber voor. Er zijn wel twee dingen anders ten opzichte van BO2: recoil en rate of fire (welke ook niet meer extreem kan worden verhoogd met rapid fire). In BO2 hadden de meeste wapens een veel consistenter recoil patroon, maar in BO3 lijkt het meer op de recoil uit andere CoD's: meer random, maar minder zwaar. Er zijn wat uitzonderingen zoals de Vesper (bijna hetzelfde als de BO2 Skorpion) en dat zijn eigenlijk ook meteen de sterkste wapens (niet zwaar overpowered omdat er andere stats zijn die het een beetje uitbalanceren). Rate of fire ligt ook wat lager. De Man-O-War en BRM zijn ongeveer de SCAR-H* en MK48 uit BO2, maar dan ~520 RPM in plaats van 600. Ik denk dat alleen de M8 en XR-2 echt beter zijn dan hun BO2 varianten.

Door de movement is het misschien zo dat spelers minder in een lijntje of op een kluitje lopen waardoor minder vaak meerdere spelers in één spray kan neerleggen, maar de extra movement geeft je ook meer mogelijkheden om te flanken en meerdere spelers te verrassen of juist sneller uit een 1v2 te vluchten.

* Als je grip, high caliber en long barrel op de KN-44 zet, heb je wel ongeveer weer de BO2 SCAR-H.

Ryzen 5 5600, 32GB, Gigabyte B550M DS3H, RX 6600 8GB

SoulsOnFire schreef op dinsdag 08 december 2015 @ 14:38:
De meeste zijn niet zooo goed hoor.
Ik speel vaak tegen clans, het is nog leuker dan als je wint tegen hen!
Je kan/mag niet verwachten van je clan dat ze allemaal een super KD hebben. Het is immers al moeilijk genoeg om op hetzelfde moment online te zijn.
Maar met een 4+ man party kan je verwachten dat ze in ieder geval hun best doen om te winnen wat al vaak genoeg is om ook te winnen tegen randoms.

Ryzen 5 5600, 32GB, Gigabyte B550M DS3H, RX 6600 8GB

Johrivaneerd schreef op dinsdag 08 december 2015 @ 21:45:
Nee helaas geen bewegende calling card, dat zou helemaal gaaf zijn geweest.

Ik vraag me wel af hoe je die calling card krijgt die door alle specialists heen loopt, is dat als je hero challenges unlockt misschien?
Volgens mij alle specialist weapon challenges voltooien.

Ryzen 5 5600, 32GB, Gigabyte B550M DS3H, RX 6600 8GB

donvalentino schreef op donderdag 10 december 2015 @ 11:10:
ik zou het jammer vinden als ze nu al weer double xp doen. Zo is de uitdaging met levelen een stuk minder.
Vorige keer kon ik er niet veel gebruik van maken en dit weekend waarschijnlijk ook niet :P
Als je kijkt naar hoeveel je moet unlocken en prestigen om alles te kunnen gebruiken, mogen ze van mij permanent de (weapon) XP gain omhoog gooien. :X

Ryzen 5 5600, 32GB, Gigabyte B550M DS3H, RX 6600 8GB

shakespeare schreef op donderdag 10 december 2015 @ 14:24:
wanneer gaat de 2xp in ? vanavond al om andere wereldtijd ?
Misschien vanavond, anders morgenavond.

Verder komt Hijacked uit BO2 terug: https://twitter.com/CallofDuty/status/674694318402048000

Yay, nu nog mappen als Rust, Shipment en Dome en iedereen is weer 'blij'. :/

Ryzen 5 5600, 32GB, Gigabyte B550M DS3H, RX 6600 8GB

Nicknamee schreef op donderdag 10 december 2015 @ 14:41:
[...]

Wat dacht je van Studio(fireing range) Terminal, highrise . en ga maar door
Die zijn nog redelijk qua formaat. Die ik allemaal opnoemde zijn allemaal klein van het formaat Nuketown en vinden velen erg leuk om te doen (ik niet).

Ryzen 5 5600, 32GB, Gigabyte B550M DS3H, RX 6600 8GB

Nicknamee schreef op donderdag 10 december 2015 @ 15:54:
[...]

Headshots zijn volgends mij altijd 1 hit en mit highcaliber weet ik 100% zeker one hit
In z'n max damage range is het één headshot kill met high caliber ja. Volgens mij is high caliber zo dat je altijd een schot minder nodig hebt als je tenminste één headshot maakt. Zonder maken headshots in veel gevallen geen verschil.

[Voor 6% gewijzigd door Gundogan op 10-12-2015 16:06]

Ryzen 5 5600, 32GB, Gigabyte B550M DS3H, RX 6600 8GB

HertogJack schreef op vrijdag 11 december 2015 @ 09:05:
[...]


Hoe unlock je een wapen permanent? Is dat (zoals bij aw geloof ik?) wanneer je prestiged dat je er 1 kan kiezen?
Ja.

More controlable recoil zal wel een minder groot gat tussen minimum en maximum recoil betekenen waardoor het recoil patroon voorspelbaarder wordt, wat nu bij veel wapens (degene die ze noemen vooral) niet zo is.

Eerder RIP LCAR aka de pocket SMG waar wel high caliber op kan.

Ryzen 5 5600, 32GB, Gigabyte B550M DS3H, RX 6600 8GB

HertogJack schreef op vrijdag 11 december 2015 @ 10:03:
[...]


Dit dus.. Die keuze begrijp ik ook niet.
Probleem was dat bepaalde killstreaks onbedoeld snel neergehaald konden worden, voornamelijk met de Scythe specialist ability. Nu moet je dus 'gewoon' launchers gebruiken. Alleen de Wraith wordt nu echt wat vervelender omdat die niet meer neergaat met 2 missiles omdat de drone die omheen vliegt ook wat gaat doen nu. En hopelijk kan je met Flak Jacket nog steeds een RAPS explosie overleven.
Sephirus schreef op vrijdag 11 december 2015 @ 09:56:
Het is mij nog niet opgevallen dat de LCAR te sterk was, ben er maar een enkele keer door gekilled. Zelfde geld voor de Vesper, ik had nou niet het idee dat deze generfd moest worden. Met de damage increases van de killstreaks ben ik niet zo blij. Ze waren wat mij betreft al sterk genoeg.
LCAR was zo'n beetje net de als de KAP-40 uit BO2: hoge rate of fire, veel damage dichtbij en een zeer gunstig recoil patroon (veel beter dan veel SMG's) wat met high caliber goed werkt. Een nerf is wel op z'n plaats. Vesper is de beste SMG omdat deze nog de BO2 Skorpion recoil heeft terwijl alle andere SMG's een veel meer random zijn qua recoil. En de rate of fire is zoveel hoger dan de andere full auto wapens wat er voor zorgt dat de Vesper 1op1 van dichtbij nauwelijks te verslaan is. Dus het meer een 5 shot SMG maken is wel logisch als je ziet dat de andere wapens een minder random recoil patroon krijgen.

Wat ook opvalt is dat de 100% range increase met long barrel op assault rifles kennelijk gewoon zo hoort. Dan heeft het ook weinig zin om een LMG te gebruiken, zeker nu de Dredge weer een nerf krijgt.

[Voor 5% gewijzigd door Gundogan op 11-12-2015 10:17]

Ryzen 5 5600, 32GB, Gigabyte B550M DS3H, RX 6600 8GB

Pagina: 1 2


Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee