Toon posts:

[MMO] Het grote World of Tanks topic - Deel 33 Vorige deelOverzichtVolgende deelLaatste deel

Dit topic is onderdeel van een reeks. Ga naar het meest recente topic in deze reeks.

Pagina: 1 2 3 ... 11 Laatste
Acties:
 • 19.192 views

 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 26-05 15:43
Mede-auteur:
 • ShockWave
 • Registratie: December 2008
 • Laatst online: 02-05 18:45

ShockWave







http://tweakers.net/ext/f/v5zlrkFQhdc3aSZyU38XvYUI/full.png
De gameplay valt te vergelijken met die van een FPS maar dan met tanks, een soort Battlefield zonder infanterie. Wanneer je voor het eerst inlogt in het spel zul je zien dat er een aantal tanks in je garage staan. Het betreft hier light tanks uit elke op dit moment speelbare landen. Elk land heeft zijn eigen tank tree, deze tree bestaat naast light, medium en heavy tanks ook uit tank destroyers en SPG's. Om een tank te kopen heb je 2 dingen nodig: experience en credits. Deze zijn te verdienen door aan battles mee te doen.

Net zoals veel MMO's werkt het spel met een experience system. Met elke battle waar je aan meedoet verdien je experience. Deze experience verdien je door vijandelijke tanks te beschadigen of te detecteren (scouten). Vervolgens kun je deze experience uitgeven om je huidige tank te upgraden of misschien wel om te sparen om een betere tank te kopen. Zie voor gedetailleerde uitleg het kopje Experience.
Het spel is opgebouwd uit verschillende "Tiers" (lees: levels), elke keer als je een beter tank koopt wordt je weer in een betere tier gezet waardoor je weer andere tanks en betere tegenstanders tegenkomt. Als je een tank uit Tier 2 hebt zul je bijvoorbeeld tanks uit Tier 2 en hooguit Tier 4 tegenkomen, dit is ingebouwd om het spel eerlijk en leuk te houden. Er zijn echter uitzonderingen zoals voor (bepaalde) Light tanks of SPG's (artillery).

Het is de bedoeling dat je samen met je team het vijandelijke team uitschakelt of hun basis overneemt. Op dit moment is het mogelijk om met tanks uit Duitsland, Rusland, Amerika, Frankrijk, Verenigd Koninkrijk en China het slagveld te betreden. In je team kunnen tanks uit elk land zitten, het is dus niet zo dat je als Duitse tank alleen tegen tanks uit Rusland en Amerika kunt vechten. Het spel zit strategisch in elkaar en rushen heeft in veel gevallen ook weinig nut, er is een map ingebouwd in het spel en door het gebruik van de CTRL knop en je muis kun je punten op de kaart aanklikken om zo je teammaten te seinen (een artillery bijvoorbeeld).

De game is gebaseerd op zogenaamde microtransacties, kleine uitgaven binnen het spel. Daarvoor moet je wel eerst gold kopen, dit kan op de site wanneer je inlogd. Met het gold kun je verscheidene dingen doen, zo kun je premium tanks aanschaffen, Premium Account inschakelen, garage uitbreiden en nog veel meer.
Op dit moment zijn de volgende gold packs beschikbaar:
 • 30000 http://tweakers.net/ext/f/7GyonswQKtZ6epKOBPPqIOwH/full.gif - € 99.95
 • 14500 http://tweakers.net/ext/f/7GyonswQKtZ6epKOBPPqIOwH/full.gif - € 49.95
 • 5500 http://tweakers.net/ext/f/7GyonswQKtZ6epKOBPPqIOwH/full.gif - € 19.95
 • 2500 http://tweakers.net/ext/f/7GyonswQKtZ6epKOBPPqIOwH/full.gif - € 9.95
 • 1500 http://tweakers.net/ext/f/7GyonswQKtZ6epKOBPPqIOwH/full.gif - € 6.95
Er zijn genoeg mogelijkheden om te betalen van CC tot Paypal tot iDeal en zelfs met de telefoon.


Retailbox

Ook is er sinds een tijdje de mogelijkheid om een retail versie van het spel te kopen waarbij je het volgende ontvangt:

Invitation code (enkel te gebruiken op nog niet bestaande accounts):
 • 3 dagen premium account
 • 1000 http://tweakers.net/ext/f/7GyonswQKtZ6epKOBPPqIOwH/full.gif
Bonus code (werkt zowel op oude als nieuwe accounts):

System Requirements

Minimum settingsMedium settingsMaximum settings
Operating system:
Windows 2000/XP/Vista/7
Processor:2.2 GHz3 GHzDualcore 3 GHz
Geheugen:1.5GB / 2GB2GB / 3GB 4GB of meer
Videokaart:Nvidia 6600GT
ATI X800
Nvidia 8600GT
ATI HD3850
Nvidia 9800
ATI 4850
Internet connection:128 Kbps128 Kbps1024 Kbps of meer (voice chat)





http://tweakers.net/ext/f/9utWK1uMGZxMJfDQ8ORFe1sZ/full.png
World of Tanks is een free to play MMO maar berust op zogenaamde microtransacties. Je koopt dan gold wat je ingame kan besteden aan een verscheidenheid aan dingen, van 100% crew tot equipment. Daarnaast kun je ook een Premium Account kopen. Dit biedt een aantal voordelen, zo kun je een Platoon maken (om er een te joinen heb je geen Premium Account nodig) en krijg je per battle 50% exp en credits.

Er zijn verschillende lengtes waaruit je kan kiezen:
 • 12 maanden - 24000 http://tweakers.net/ext/f/7GyonswQKtZ6epKOBPPqIOwH/full.gif
 • 6 maanden - 13500 http://tweakers.net/ext/f/7GyonswQKtZ6epKOBPPqIOwH/full.gif
 • 30 dagen - 2500 http://tweakers.net/ext/f/7GyonswQKtZ6epKOBPPqIOwH/full.gif
 • 15 dagen - 1250 http://tweakers.net/ext/f/7GyonswQKtZ6epKOBPPqIOwH/full.gif
 • 3 dagen - 650 http://tweakers.net/ext/f/7GyonswQKtZ6epKOBPPqIOwH/full.gif
 • 1 dag - 250 http://tweakers.net/ext/f/7GyonswQKtZ6epKOBPPqIOwH/full.gif



http://tweakers.net/ext/f/ZXCHihI7fyW26ihBgwOCPsWS/full.png
World of Tanks is een game waarbij je inlogged en na het selecteren van een tank vrij snel een battle in kunt stappen. Dit is ooit begonnen met enkel de Random battles maar daar zijn later de Assault en Encounter gamemodes nog aan toegevoegd. Daarnaast zijn er ook nog Tank Company en Clan War battles.
Wargaming is nog van plan nieuwe gamemodes te introduceren zoals Garage battles.


Beschikbare gamemodes

Random
In this game mode there are two bases. You must either eliminate the opposing team or capture their base within 15 minutes to be victorious.
Assault
In this game mode the one base on the map belongs to the defending team. The attacking team has no base at all and its mission is to either capture the enemy team's base or to destroy their tanks. The battle time limit is reduced to 10 minutes for this game mode.
Encounter
In this game mode there is one base, under neither teams control at the start, and the teams spawn at opposing sides of the map from it. The goal is to either capture the base or destroy all enemy tanks. When tanks of both teams are in the base capture circle, no capture takes place. As usual, the capture bar can also be reset by damaging the vehicles in the capture circle.
Tank Companies
In this battle version, players with a premium account can form their own team by inviting friends or allowing random players to join their company. Team rosters are built using a point system. After forming your team, it will be placed into the Tank Companies Matchmaker. Companies are available in 4 divisions. Junior, Medium , Champion and Absolute.
Clan Wars
The Global Map is Clan Wars' theater of operations, divided into provinces currently limited to Europe, The Middle East, Northern and Western Africa. The gameplay of this mode is based on the strategic struggle between clans for ownership of provinces on the Global Map.





http://tweakers.net/ext/f/JKjGUOMA9MuygqlfhhIlDLWK/full.png
Trainen
Als je een nieuwe tank aanschaft kun je kiezen uit verschillende crew statussen, 50% (gratis) 75% (20k credits per crewmember) en 100% (200 goud per crewmember), dit heeft effect hoe je tank rijdt, hoe snel het reloaden gaat, hoe snel je aimed en hoe zuiver je schiet. Een crew die nog geen 100% is train je door er games mee te spelen (Het crewtrainen gaat sneller met een premium account).

Secondary skills
Zodra een crewmember de 100% bereikt is het mogelijk een secondary skill of perk uit te kiezen, er is onder andere de keuze uit Cammo / Firefighting / Repair. Dit begint op 0% en gaat door tot 100%, het effect van deze secondary skill op de uiteindelijk uitvoering ervan wordt gemiddeld over de complete crew (Dus als je 2 crew members op 100% voor cammo hebt, en de andere 3 heb je voor iets anders getrained is je tank dus geskilled voor 40% op Cammo) . Zodra je 100% bereikt op een secondary skill kun je een volgende kiezen (Het is dus mogelijk om meerdere secondary skills op een crewmember te hebben). Het beste is om alle crewmembers dezelfde skill te laten trainen voor het beste resultaat. Tegenwoordig zijn er een groot aantal skills en perks voorhanden om je crew nog veel specifieker verder te kunnen trainen. Mocht je vragen hebben over welke het beste bij jouw speelstijl of tank past stel de vraag in dit forum.

Omtrainen
Een tank crew moet getrained zijn voor het gebruik van een bepaalde tank, in een andere tank krijgen ze een penalty waardoor ze extreem veel slechter werk leveren! In de Personal File van een crew member kun je vinden voor welke tank een crew getrained is. Als je in hun File naar training gaat, kun je de persoon omtrainen naar een andere tank van dezelfde klasse, als een crew member op 100% zit, zal de retraining die 20.000 credits kost, een drop van 10% naar 90%, dit betekent dus dat de crew voor de nieuwe tank op 90% kennis zit, een gratis retraining zal ze naar 75% terugbrengen. Als je echter naar een andere klasse tank gaat (Bijvoorbeeld SPG > Heavies), zal de drop groter zijn, voor 20.000 credits zal hij terugvallen naar 80%, en voor niks naar 60% van de huidige crewexperience. Zodra de crew geretrained is, is hij te gebruiken in de nieuwe tank, de secondary skills blijven bij de retraining behouden! en deze zullen dus effect hebben op de tank.

Verschillende typen Crew
http://tweakers.net/ext/f/yNdcKQImFA7C3HNCxajo68uC/full.pngDe Commander is verantwoordelijk voor het spotten van enemy tanks. Ze hebben eveneens invloed op de view range van je tank, hoe hoger het level van de Commander hoe hoger je view range. Daarnaast geeft hij bonussen aan de primaire skill van de crew. Wanneer de Commander dood is worden er geen bonussen uitgedeeld en neemt je view range af.
http://tweakers.net/ext/f/0IszGNrzLwItukbACqW5H5F4/full.pngDrivers zijn verantwoordelijk voor de controle over je tank. Hoe hoger de skill van de Drivers hoe fijner je bochten kunt nemen en met minimale snelheidsverlies. Daarnaast zul je met een betere Driver sneller kunnen accelereren. Wanneer de Driver dood is heeft dit een negatieve invloed op de maximum snelheid, traverse speed en acceleratie van je tank.
http://tweakers.net/ext/f/WZvFuTeJxCSY3ONf8417qm0C/full.pngDe Loaders zijn verantwoordelijk voor de tijd van het laden en bepalen dus eigenlijk voor een deel je RoF (rate of fire). De dood van één of beide Loaders heeft een lagere RoF ten gevolge. Daarnaast zal het laadproces mogelijk gereset worden wanneer één of beide gedood worden tijdens het laden.
http://tweakers.net/ext/f/RVxC4X4c2wyAsncdNCKqC1Mt/full.pngDe Gunner is verantwoordelijk voor het aimen en vuren van de tank. Het aimen zal sneller gaan als de Gunner een hoger level heeft. De dood van een Gunner heeft als gevolg dat de aim tijd toeneemt. Wanneer een Gunner dood gaat wanneer je aan het aimen was dan kan dit mogelijk gereset worden.
http://tweakers.net/ext/f/PCSCqj2pyp3wtHAeH5bq8sYW/full.pngRadio Operators onderhouden de contacten met de allies en effectief tot hoe ver je je medespelers op de minimap kunt zien. Op de basis skill van 50% zal de radio range op 75% zijn werk doen. Wanneer de Radioman neergeschoten wordt zal de radio range afnemen tot 50%.







http://tweakers.net/ext/f/GSsvV764fJEcc5ndqj5ylO1y/full.png
Er zijn in World of Tanks 2 soorten experience: tank gebonden experience en free experience. Tank gebonden experience is niet vrij te besteden en geldt enkel voor de tank waarmee je het verkregen hebt.

Experience vergaar je door deel te nemen aan battles. Tanks beschadigen, scouten (spotten) en cappen (basis overnemen) leveren experience op. Het team heeft ook een gezamelijke pot met exp die groter wordt naarmate meer damage overall gedaan wordt en dit wordt eveneens verdeeld over elke speler in je team. Cappen wanneer er nog een redelijk aantal van de tegenstander leeft terwijl je team sterk genoeg is levert je dus beduidend minder experience op. Hoe meer damage je doet hoe meer experience je vergaard dit omdat er geen kill bonus bestaat.

Free experience verkrijg je gratis bij elke battle die je speelt. Je ontvang 5% free experience van de experience die je in de battle verdient hebt. Dit vrije exp kun je, zoals de naam al doet vermoeden, ook vrij besteden op elk van je tanks. De meesten die al langer spelen gebruiken het gespaarde free experience voor upgrades voor volgende tanks, op die manier kun je je tank vaak al helemaal upgraden bij aanschaf.

Wanneer je je tank elite maakt, dit wil zeggen alle upgrades gekocht die er te kopen zijn voor de desbetreffende tank, kun je het verkregen exp om laten zetten in free experience door middel van gold. De ratio om om te zetten ligt op 25 exp voor 1 gold. Ook kun je ervoor kiezen om alle exp die je binnen krijgt met de tank om te laten zetten naar experience van de crew waardoor deze sneller levelt (Accelerate Crew Training). Dit kan echter ook alleen wanneer de tank elite status heeft.




http://tweakers.net/ext/f/T5i8NKMYCE7r8u62E5aj3swt/full.png
Bekend was dat de Amerikaanse tank tree flink op de schop zou gaan maar inmiddels is bekend gemaakt dat alle huidige trees grote veranderingen zullen ondergaan. Het zal in kleine stappen gaan en het zal een proces zijn dat weken tot maanden zal duren. Het artikel van Wargaming: Full Tech Trees Revised and Improved.

Een overzicht van de volledige tank trees die zich op dit moment in het spel bevinden:
German Tanks Full
French Tanks Full
USA Tanks Full
USSR Tanks Full
British Tanks
Chinese Tanks





http://tweakers.net/ext/f/Tn3QsLFnovFPXOdsH11bnSn9/full.png
Battle hero achievements worden uitgedeeld aan, zoals de naam al doet vermoeden, de spelers die bepaalde doelen hebben gehaald en daarmee heroes van de battle waren. Per battle kan er van elke achievement maar één zijn die de achievement gehaald heeft, wel kun je meerdere achievements in één battle verkrijgen. Deze achievements leveren tevens meer credits op.

http://wiki.worldoftanks.eu/images/b/b6/Supporter.pngConfederate
Hit more enemy vehicles than any other player on your team (at least 6), which are subsequently destroyed by another player.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/0/0d/Defender.pngDefender
Reduce the amount of enemy capture points on a friendly base by 70 or more.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/7/77/Invader.pngInvader
Capture the maximum number of points from the enemy base, but not less than 80. The achievement is granted on successful base capture, including only the points that were part of the base capture.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/6/69/Scout.pngScout
Detect more enemy tanks and self-propelled guns than anyone else on your team (at least nine). The achievement is granted to the winning team only.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/8/8f/Sniper.pngSniper
Achieve at least 85% hits out of a minimum of ten shots fired with the potential damage of 1,000 HP and more. No team hits allowed, non-penetrating hits included.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/7/76/Steelwall.pngSteel Wall
Receive the most hits (at least 11) of any player on your team, with potential damage of at least 1,000 HP, and survive.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/9/97/Warrior.pngTop Gun
Destroy more enemy vehicles than any other player on your team (at least 6).
http://wiki.worldoftanks.eu/images/2/2a/Evileye.pngPatrol Duty
Awarded to the player who helps the team damage at least six enemy vehicles by highlighting them. The tanks must be highlighted only by you when they take damage.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/c/c8/MedalBrothersInArms.pngBrothers in Arms
Awarded to a platoon in which all platoon members destroy at least 3 enemy vehicles and survive in battle. Each platoon participant receive this title.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/6/6c/MedalCrucialContribution.pngCrucial Contribution
Awarded to a platoon which destroyed at least 12 enemy vehicles in one battle. Each platoon participant receive this title.



http://tweakers.net/ext/f/aJysRLpFrauANgGZBpuAvfxq/full.png
Epic achievements zijn speciale medals die je kunt verdienen door bepaalde doelen te halen. Deze zijn net wat lastiger dan Battle Hero achievements maar worden niet publiekelijk aan het eind van een potje in het resultatenscherm getoond.

http://wiki.worldoftanks.eu/images/b/b0/MedalBillotte.pngBillotte's Medal
Awarded to players who destroy at least one enemy vehicle and survive the battle to victory despite receiving at least five different critical hits and 80% or more loss of hit points.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/f/f0/MedalBrunoPietro.pngBruno's Medal
Awarded to players who destroy three or four enemy vehicles and survive the battle to victory despite receiving at least five different critical hits and 80% or more loss of hit points.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/d/d1/MedalBurda.pngBurda's Medal
Awarded for the destruction of five or more enemy self-propelled guns with a tank or Tank Destroyer.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/3/3a/MedalDeLanglade.pngde Langlade's Medal
Awarded to the player who destroys four or more enemy vehicles that were in the process of capturing the player's base.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/c/cc/MedalDumitru.pngDumitru’s Medal
Awarded for the destruction of four enemy self-propelled guns.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/e/e7/MedalFadin.pngFadin's Medal
Awarded for destroying the last enemy vehicle in the battle with the last shell remaining in the player's tank.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/3/3a/MedalHalonen.pngHalonen's Medal
Awarded for destroying three or more enemy vehicles with a Tank Destroyer. The targets must be at least two tiers higher than the player's vehicle.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/7/75/MedalKolobanov.pngKolobanov's Medal
Awarded to a player who stands alone against five or more enemy tanks or Tank Destroyers and wins.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/c/c5/MedalLehvaslaiho.pngLehvaslaiho’s Medal
Awarded for destroying two enemy vehicles with a medium tank. The targets must be at least two tiers higher than the player's tank.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/0/04/MedalNikolas.pngNichols’ Medal
Awarded for destroying four or more enemy vehicles with a medium tank. The targets must be at least two tiers higher than the player's tank.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/2/2b/MedalOrlik.pngOrlik's Medal
Awarded for destroying three or more enemy tanks or Tank Destroyers. The targets must be at least two tiers higher than the player's vehicle.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/5/5f/MedalOskin.pngOskin's Medal
Awarded for destroying three or more enemy vehicles with a medium tank. The targets must be at least two tiers higher than the player's tank.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/0/01/MedalPascucci.pngPascucci’s Medal
Awarded for the destruction of three enemy self-propelled guns.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/e/e8/MedalLafayettePool.pngPool’s Medal
Awarded for destroying 10 or more enemy tanks and self-propelled guns with any vehicle. The targets must be at least tier four enemy vehicles.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/f/f8/MedalRadleyWalters.pngRadley-Walters’ Medal
Awarded to players in the 5th or higher tier for destroying 8 or 9 enemy vehicles in one battle.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/c/cf/HeroesOfRassenay.pngRaseiniai Heroes' Medal
Awarded to a player who destroys single-handedly all enemy vehicles (at least 14 vehicles).
http://wiki.worldoftanks.eu/images/a/ab/MedalTamadaYoshio.pngTamada Yoshio Medal
Awarded to a player who destroys at least three Self-Propelled Guns while driving a light tank, and survives the battle. The targets must be at least two tiers higher than the player's tank.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/a/a1/MedalTarczay.pngTarczay’s Medal
Awarded to players who destroy at least five enemy vehicles and survive the battle to victory despite receiving at least five different critical hits and 80% or more loss of hit points.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/8/8c/MedalBolter.pngBoelter's Medal
With the release of Version 0.8.0, this medal is no longer being awarded. Awarded for destroying 7 or more enemy tanks and self-propelled guns with a tank or Tank Destroyer in one battle. The targets must be at least tier four or higher.



http://tweakers.net/ext/f/bEvXP8ie1yloIsmveRZ6Ni7Z/full.png
Medals zijn zoals de achievements in veel andere games. Je hebt 4 gradaties per medal waarbij het oplopend in moeilijkheid is om ze te behalen.

Abrams' Medal
• Class IV - 10 victories
• Class III - 100 victories
• Class II - 1,000 victories
• Class I - 10,000 victories
Carius' Medal
• Class IV - destroy 10 vehicles
• Class III - destroy 100 vehicles
• Class II - destroy 1,000 vehicles
• Class I - destroy 10,000 vehicles
Ekins' Medal
• Class IV - destroy 3 (tier 8, 9, 10) vehicles
• Class III - destroy 30 (tier 8, 9, 10) vehicles
• Class II - destroy 300 (tier 8, 9, 10) vehicles
• Class I - destroy 3,000 (tier 8, 9, 10) vehicles
Kay's Medal
• Class IV - battle hero 1 time
• Class III - battle hero 10 times
• Class II - battle hero 100 times
• Class I - battle hero 1,000 times
Knispel's Medal
• Class IV - damaged 10,000 HP
• Class III - damaged 100,000 HP
• Class II - damaged 1,000,000 HP
• Class I - damaged 10,000,000 HP
Lavrinenko's Medal
• Class IV - reducing 100 capture points of a friendly base
• Class III - reducing 1,000 capture points of a friendly base
• Class II - reducing 10,000 capture points of a friendly base
• Class I - reducing 100,000 capture points of a friendly base
Leclerc's Medal
• Class IV - 100 capture points
• Class III - 1,000 capture points
• Class II - 10,000 capture points
• Class I - 100,000 capture points
Popel's Medal
• Class IV - detect 20 vehicles
• Class III - detect 200 vehicles
• Class II - detect 2,000 vehicles
• Class I - detect 20,000 vehicles



http://tweakers.net/ext/f/VldpTDnQY5F7F3imToJjCvKX/full.png
Special Achievements of Titles of Honor variëren een beetje in wat ze doen. De ene is net als een Medal en kun je maar één keer verkrijgen. Anderen werken met een combo's waarbij ook een record wordt bijgehouden.

http://wiki.worldoftanks.eu/images/e/ec/Invincible.pngInvincible
Survive 5 or more battles without taking any damage, not including battles fought using self-propelled guns (the icon displays the longest sequence).
http://wiki.worldoftanks.eu/images/1/19/Kamikaze.pngKamikaze
Destroy a higher-tier enemy vehicle by ramming it. You can only earn this achievement once per battle. The icon in the service record displays the number of times the achievement was awarded.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/2/28/ArmorPiercer.pngMaster Gunner
Achieve at least five penetrating hits in a row against enemy vehicles. A miss, non-penetration or ricochet breaks the sequence (the icon displays the longest sequence).
http://wiki.worldoftanks.eu/images/b/be/TankExpert.pngMaster Tanker
Destroy at least one of every type of enemy vehicle currently available in the game. In the event that new vehicles are added to any tech tree, the award becomes void.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/d/db/Mousebane.pngMouse Trap
Destroy 10 or more PzKpfw VIII Maus tanks. The icon in the service record displays the number of times the achievement was awarded.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/e/e7/Raider.pngRaider
Capture the enemy base and remain undetected during the entire battle. The icon in the service record displays the number of times the achievement was awarded.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/1/10/HandOfDeath.pngReaper
Destroy three or more enemy vehicles in a row with a single round each. The achievement is granted on completion of the sequence. The sequence can be continued in the next battle fought on any vehicle. The icon in the service record displays the longest sequence.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/d/dc/TitleSniper.pngSharpshooter
Hit an enemy vehicle ten or more times in a row without missing. The results of the next battle in a row using any vehicle also count towards this number, unless the sequence is broken by a miss. The icon in the service record displays the longest sequence.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/7/7e/Diehard.pngSurvivor
Survive 20 or more battles. Battles fought using self-propelled guns do not break the sequence, but are not included either.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/4/44/Beasthunter.pngHunter
Destroy 100 or more of the following tanks: Jagdpanther, Jagdtiger, PzKpfw V Panther, Panther-M10, Panther II, PzKpfw VI Tiger, PzKpfw VI Tiger (P), PzKpfw VIB Tiger II, Löwe, GW Panther, GW Tiger, Jagdpanther II and 8.8 cm PaK 43 Jagdtiger
http://wiki.worldoftanks.eu/images/7/72/Sinai.pngThe Lion of Sinai
The Lion of Sinai - Destroy at least 100 tanks of the IS series, and vehicles based on their chassis: IS, IS-3, IS-4, IS-6, IS-7, IS-8, ISU-152, Object 704, Object 261 or Object 268
http://wiki.worldoftanks.eu/images/3/3f/Bombardier.pngBombardier
Awarded to the player who destroys two or more vehicles with one shot.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/0/04/TankExpert2.pngExpert: U.S.A.
Destroy at least one of each type from the American tech tree. In the event that new vehicles are added to the tech tree, the award becomes void.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/3/36/TankExpert1.pngExpert: Germany
Destroy at least one of each type from the German tech tree. In the event that new vehicles are added to the tech tree, the award becomes void.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/2/2d/TankExpert4.pngExpert: France
Destroy at least one of each type from the French tech tree. In the event that new vehicles are added to the tech tree, the award becomes void.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/2/29/TankExpert0.pngExpert: U.S.S.R.
Destroy at least one of each type from the Soviet tech tree. In the event that new vehicles are added to the tech tree, the award becomes void.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/b/ba/MechanicEngineer.pngSenior Technical Engineer
Research all vehicles in all tech trees. In the event that new vehicles are added to any tech tree, the award becomes void.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/6/63/MechanicEngineer2.pngTechnical Engineer, U.S.A.
Research all vehicles in the American tech tree. In the event that new vehicles are added to the tech tree, the award becomes void.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/e/e5/MechanicEngineer1.pngTechnical Engineer, Germany
Research all vehicles in the German tech tree. In the event that new vehicles are added to the tech tree, the award becomes void.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/d/d9/MechanicEngineer4.pngTechnical Engineer, France
Research all vehicles in the French tech tree. In the event that new vehicles are added to the tech tree, the award becomes void.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/0/03/MechanicEngineer0.pngTechnical Engineer, U.S.S.R.
Research all vehicles in the Soviet tech tree. In the event that new vehicles are added to the tech tree, the award becomes void.



http://tweakers.net/ext/f/zwnOJP3Ub2x6KGlC8CZ6LwUP/full.png
De Qualification Badges zijn de nieuwste achievements, geintroduceerd met patch 7.2. Deze badges worden verkregen voor het behalen van een average experience op een tank die hoger ligt dan de andere spelers op dezelfde tank in een specifieke tijdsperiode. De experience wordt gerekend zonder premium account of dubbel of tripel event bonus. Wanneer je er één behaald hebt op een tank zal de badge blijven staan totdat je een hogere badge weet te scoren (tenzij je al een Ace badge hebt behaald).

http://wiki.worldoftanks.eu/images/0/01/Class_icons_1.pngClass III badge - If your amount of experience received in battle is above the average of the top 50% of players driving this tank within the last seven days, then you gain the Class III badge.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/1/1f/Class_icons_2.pngClass II badge - If your amount of experience received in battle is above the average of the top 20% of players driving the same vehicle within 7 days, then you get the Class II badge.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/a/a3/Class_icons_3.pngClass I badge - If your amount of experience received in battle is above the average of the top 5% of players driving the same vehicle within 7 days, you get the Class I badge.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/d/df/Class_icons_4.pngMaster Driver badge - If you get into the top 1% of players (i.e. you established the best result of experience within 7 days), then you will achieve the Master Driver badge.





http://tweakers.net/ext/f/061VKV4o0XyI0ZVCBgwTKoRN/full.png
Voor je tanks heb je aardig wat equipment tot je beschikking. Per tank kun je 3 verschillende stukken equipment kopen. Je moet dus voor jezelf afwegen wat nuttig is voor je tank of niet, equipment om bijv. je view range te verbeteren is zonde als je al bijna de max view range hebt (500m) want je kan niet voorbij de max. Er zijn 2 soorten equipment, equipment die je kan demounten en op een andere tank kan plaatsen en equipment die niet demountable zijn. Niet demountable equipment is te onderscheiden door het slotje in de afbeelding, wel kun je ze met ingang van patch v0.6.4 demounten voor 10 gold. Alle equipment kun je enkel met Credits kopen en de prijs is afhankelijk van het soort tank.

De-Mountable Equipment
TypeCostName
http://tweakers.net/ext/f/RNUt7BvqvEgOgPfUmUIzOlKA/full.png100,000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gifCamouflage Net
-25% from being Detected when the tank hull is stationary for 3 seconds.
Highly recommended equipment for Tank Destroyers and SPG classes.

http://tweakers.net/ext/f/UWgeVPsEQgnZ8Yg3vuCgwXkH/full.png500,000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gifToolbox
+25% Repair speed.
The Toolbox is a good investment since it can be used on other tanks and it usually saves a lot of time in repairing of modules. Most people buy the Toolbox for faster repair of their tank's tracks: very important as an immobile tank is easy prey for SPG and sniping tanks.

http://tweakers.net/ext/f/bHtw4ZDFQWVjIHSnVkWu60PT/full.png500,000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gifBinocular Telescope
+25% View Range when tank hull is stationary for 3 seconds.
(Yes, View Range can go beyond 500m. See Battle Mechanics). Good equipment for the player who prefers sniping.


Permanent Equipment
TypeCostName
http://tweakers.net/ext/f/zQWbP5PKJg88CNlFVd6jX4wp/full.pngSmall - 50,000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gif
Medium - 200,000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gif
Large - 500,000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gif
Spall Liner
+15% Armor protection from ramming and explosions.
This includes High Explosive (HE) rounds from tanks and SPGs. The Liner is a good investment for heavy tanks since other low-tier tanks and SPGs will usually shoot HE shells and attempt to strip away your health through repeated hits. With this equipment installed, your tank is a bit more likely to survive without losing too much health. However, it doesn't decrease damage from Armor Piercing (AP) shells.

http://tweakers.net/ext/f/NpLMhKhAf4uGhJ7XgSKItUNr/full.pngClass 1 - 200,000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gif
Class 2 - 600,000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gif
"Wet" Ammo Rack
+50% Ammo Rack durability.
Buy this if you feel that your tank is very prone to ammo rack damage and ammo rack blow-ups.

http://tweakers.net/ext/f/iHVQMvbCSSwjEnd5cP5n5Yt3/full.png500,000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gifCyclone Filter
+50% Engine durability. Only for Soviet tanks.
Buy this if you feel your tank is very prone to engine damage. Also useful if you like to use a Removed Speed Governor.

http://tweakers.net/ext/f/7DfaHDIdVpzEB29Yy5kBOlLq/full.png500,000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gifFill Tanks with C02
+50% Fuel Tank durability.
Buy this if you feel that hits to the fuel tank are causing you problems.

http://tweakers.net/ext/f/1Il3BEeSuPC3ZeK0wSgAXlZh/full.pngMedium T - 200,000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gif
Medium A - 300,000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gif
Large T - 500,000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gif
Large A - 600,000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gif
Rammer
-10% Loading Time.
The Rammer is a very popular piece of equipment for a good reason; it can make a real difference in combat. Highly recommended on every high tier tank and SPG.
A - Artillery | T - Tank

http://tweakers.net/ext/f/HG86g0oB2g0oZW4pPvpsSIB4/full.png500,000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gifEnhanced Gun Laying Drive
-10% Aiming Speed when stationary.
This bonus is only applied when the player's tank has stopped moving. Good for heavy tanks and SPGs, since most of their guns have long aim times.

http://tweakers.net/ext/f/rNW9w16PX0OVsD0OZHHDZTAy/full.pngMK1 - 500,000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gif
Mk2 - 600,000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gif
Vertical Stabilizer
+20% Accuracy while moving or rotating the turret.
An excellent piece of equipment for medium tanks and players that prefer offensive play.

http://tweakers.net/ext/f/WIUZGNLCcqkLYBrB7USwn9le/full.png500,000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gifCoated Optics
+10% View Range.
(Yes, View Range can go beyond 500m. See Battle Mechanics). The bonus is active at all times and is better suited for aggressive and scouting players.

http://tweakers.net/ext/f/rpGRToyD0GqZy7DiuXpKbuwQ/full.png250,000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gifAdditional Grousers
+10% Speed on soft ground and +5% Speed on average soil. Only for German tanks.
This equipment increases off-road performance, so it's good for scout tanks, as they rely on speed.

http://tweakers.net/ext/f/19kUnQts5qIiW82hjBDeBPtH/full.pngClass 1 - 50,000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gif
Class 2 - 150,000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gif
Class 3 - 600,000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gif
Improved Ventilation
+5% to all Crew skills.
The bonus is still added even when all the crew have a 100% base skill, and multiplicative with the 10% bonus applied for having a Commander at 100% skill, resulting in a maximum of 116% skill for each crew member.

http://tweakers.net/ext/f/QS8QwcJ01FAGDg5ffRbyaJzC/full.png20,000-600,000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gifEnhanced Suspension
+10% suspension Load Limit.
There are many types of enhanced suspension, but they all do the same thing: increase the vehicle's suspension load capacity. This is probably the least used piece of equipment since the suspension on each tank's tech tree is usually more than enough to handle the tank's weight and equipment. This equipment doesn't improve acceleration, traverse rates, or anything else, it just increases max weight capacity.




http://tweakers.net/ext/f/2VX9cuI4oWKeLX09Gn5SjaHK/full.png
Ook zijn er zogenaamde consumables. Hier kun je, net als equipment, 3 stuks per tank kopen maar in tegen stelling tot equipment verbruik je ze en zul je ze na verbruik weer moeten aanschaffen. Naast deze verschillen is er ook nog het onderscheid in items voor credits en items voor gold waarbij de gold consumables vaak net wat beter zijn.

TypeCostName
http://tweakers.net/ext/f/j4091hpaTMcXhSYwvSbG96DD/full.png3000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gifSmall Repair Kit
Repairs one chosen damaged module through the end of the match. Repaired module can still be damaged again after the repair. Only one track of two can be repaired.

http://tweakers.net/ext/f/oav57jDRyQXlbEsXR9AZtCov/full.png3000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gifManual Fire Extinguishers
This consumable extinguishes fire when activated by the respective button when the tank catches fire. It can be a lifesaver for high tier tanks, but a bit of a waste for low tier tanks as they lack health to withstand even a few seconds of fire.

http://tweakers.net/ext/f/NkmYbgtrRrmLp4KAN6x1EsLh/full.png3000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gifSmall First Aid Kit
Heals an injured crew member until the end of battle. Healed crew member can still be re-injured or perish.

http://tweakers.net/ext/f/bMeNK6M4ETzvaRRY5r8oASAL/full.png3000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gifRemoved Speed Governor
This consumable is never actually "consumed" (in other words, it is permanent): you simply turn it on/off to use it. It adds 10% to engine power (and therefore, vehicle acceleration), but the engine constantly sustains damage during its use. Even if the tank has full health at the end of the match, you will still have to pay for repairs since the removal of the speed governor decreases engine hitpoints. Repair costs vary between tiers and vehicles. Available only for Soviet and Chinese vehicles.

http://tweakers.net/ext/f/jpQOJRA66K1LBoWfZivpP6qm/full.png
http://tweakers.net/ext/f/Z5uh9v4Anjfvb7PII8Ktkhup/full.png
http://wiki.worldoftanks.eu/images/2/25/QualityOilIcon.png
5000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gif100-Octane Gasoline
Lend-Lease Oil
Quality Oil
Increases engine power (and therefore, vehicle acceleration) and turret traverse speed by 5% for a single match.
100-Octane Gasoline is only available for British, French, German and American vehicles with gasoline engines.
Lend-Lease Oil is only available for Soviet vehicles and the effect stacks with Removed Speed Governor via multiplication (15.5% combined bonus).
Quality Oil is only available for Chinese vehicles and the effect stacks with Removed Speed Governor via multiplication (15.5% combined bonus).

http://tweakers.net/ext/f/D2nf268dGCtVBkRFAVCqNFlC/full.png50 http://tweakers.net/ext/f/7GyonswQKtZ6epKOBPPqIOwH/full.gifLarge Repair Kit
Repairs all currently damaged modules through the end of the match. Repaired modules can still be damaged again after the repair.

http://tweakers.net/ext/f/Q53N7ZcTMT0EZcQVwU6KZSCo/full.png50 http://tweakers.net/ext/f/7GyonswQKtZ6epKOBPPqIOwH/full.gifAutomatic Fire Extinguishers
Activates automatically 0.5 seconds after the tank catches fire and reduces the chance to catch fire by 10%.

http://tweakers.net/ext/f/Vqf1vSP8hDXTr7w250LXMOg4/full.png50 http://tweakers.net/ext/f/7GyonswQKtZ6epKOBPPqIOwH/full.gifLarge First Aid Kit
Heals all currently injured crew member through the end of the match. Healed crew members can still be re-injured or perish.

http://tweakers.net/ext/f/UFYWt9GKa9TDZ0ZHD9bz7OY6/full.png50 http://tweakers.net/ext/f/7GyonswQKtZ6epKOBPPqIOwH/full.gif105-Octane Gasoline
Increases engine power (and therefore, vehicle acceleration) and turret traverse speed by 10% for a single match.
Available only for German and American vehicles with gasoline engines. Note that there is no in-game difference between German and American oil.

http://tweakers.net/ext/f/4evHN9QmjF0SQu2KZERMJ2Tf/full.png
http://tweakers.net/ext/f/DLH3knu2tklu0xTy2pRY2lwO/full.png
http://tweakers.net/ext/f/Z5G1RN7Abf3ewThvYKU5FZTd/full.png
http://wiki.worldoftanks.eu/images/1/1e/HotCoffeeIcon.png
http://wiki.worldoftanks.eu/images/d/d4/Chines_porkIcon.png
http://wiki.worldoftanks.eu/images/6/68/PuddingIcon.png
50 http://tweakers.net/ext/f/7GyonswQKtZ6epKOBPPqIOwH/full.gifCase of Coca-Cola
Chocolate
Extra Combat Rations
Strong coffee
Improved Combat Rations
Pudding and Tea
Increases all crew skills by 10% for one entire match. This bonus is added even to crews that have a 100% base skill.
Case of Coca-Cola is only available for American vehicles.
Chocolate is only available for German vehicles.
Extra Combat Rations is only available for Soviet vehicles.
Strong coffee is only available for French vehicles.
Improved Combat Rations are only available for Chinese vehicles.
Pudding and Tea is only available for British vehicles.




http://tweakers.net/ext/f/vqbIUTLWWSZn0uu8Crssm9ts/full.png
Abby
A large abbey and town fill the center of the map with three roads allowing passage from the north and south, and includes an elevated firing position in the abbey's courtyard at the highest point on the hill. West of the town is an elongated hill with several positions allowing fire down into the town. Further west and past the hill, a valley offers significant protection against artillery fire. East of the town lies a curved cliff road which affords shielding from most tank and artillery fire, but forces attackers to travel in a single path.
Airfield
Huge mountains and narrow valleys offer great advantages in a battle. You can engage in a fire duel across the gulf or enter a close quarter battle at the nearest port town or flank and capture enemy base.
Arctic Region
A large ice-and-snow covered area stretches through this map. Steep hills, rock encampments, twists and turns, and plenty of places to stay and wait will have you on your toes as you battle through this icy deathtrap. Ridge, hills, and lots of rocky outcrops give you many places to hide and ambush your enemy as they come about. Turns and twists could have you stuck if your not on your toes, so watch out.
Cliff
Starting in the north and south, both teams are connected through a valley on the extreme west of the map. Large boulders offer cover south of the valley, and a small town provides cover to the north. The eastern portion of the map is elevated, with two large jutting hills providing cover from enemy fire. An overlooking position near the center of the map allows tanks to fire into the valley from above. Plentiful cover throughout the area allow for multiple attack routes, with careful coordination and flanking playing a significant role.
Dragon Ridge
A varied rugged landscape is marvelous for its fascinating grandeur. A lake, bamboo bushes and mountain ridges make this map peculiar and unique. The map offers several options for directions of attack, each of them being advantageous in its own way.
El Halluf
A large valley filled with rocks, vegetation, and a small village surrounding a dried out river bed separate the two teams. The large hills on either side of the valley offer many firing positions, and very little cover in the valley will protect a large tank completely against all positions. Regardless of approach, attackers will face a long climb into the enemy's camp, and effective use of the cover en route is essential. The northern approach offers plentiful protection to attack either hill, but the southern approach makes up for lack of protection with shorter distances and better concealment.
Ensk
A mixture of city outskirts and suburban areas with railroad tracks spanning and dividing this map. Plan your tactics to take advantage of defensive chokepoints and cover open areas with your vehicles. Artillery is great for deterring enemy breakthroughs, but remains almost defenseless when exposed to enemy vehicles attacking from cover.
Erlenberg
A large river splits this map in half, with three bridges acting as chokepoints between the halves. A small town surrounds the center bridge, while the north and south bridges have fewer buildings providing cover. A large castle overlooks the west half of the map on a large hilltop, offering cover and supporting fire positions. Hills overlook the city in the east, with sufficient vegetation to provide some concealment for tanks.
Fisherman's Bay
The map is a combination of open spaces and irregular terrain. Meandering narrow streets of the seaport on the flank can be surprisingly advantageous. Sloping hills covered with bushes offer excellent ambush opportunities.
Fjords
Huge mountains and narrow valleys offer great advantages in a battle. You can engage in a fire duel across the gulf or enter a close quarter battle at the nearest port town or flank and capture enemy base.
Highway
The diverse landscape of this map makes it peculiar and complex, and also encourages a wide range of tactics. Multiple defilades are favorable for surprise attacks, while the city blocks are advantageous for close combat.
Himmelsdorf
Literally translated as "sky village" from German, this labyrinth of streets and squares are a large hindrance for artillery and tank destroyers, but ideal for speedy breakthrough and bypass by medium and light vehicles. With the castle dominating the area, access roads running by the hill and along the railway lines to help you out of the impasse.
Karelia
Swamps, rocks, and cliffs determine major avenues of approach on this map. This map, with sparse protection and no buildings, gives the combat advantage to artillery. Concentrate your attacks along the path of your main advance, while conducting delaying and defensive actions along the rest of your front lines.
Komarin
A unique map in that the teams do not start near the flags, Komarin offers multiple tactical options. The teams start in the north and south, divided by rivers offering three routes. The center route is a large, elevated, and wooded island connected by bridge to the south, and offers firing positions to nearly the entire map, but at the cost of being exposed if spotted. A small village on both the west and east side of the map offer attackers valuable cover en route to the flag, but leave any tank passing the village exposed to covered and concealed defenders once they leave the village.
Lakeville
An isolated mountain valley on one flank and city blocks on the other allow you to thrust close to the enemy. A large lake in the middle gives long-range weapons a clear field of fire.
Live Oaks
In the centre of the map there is a large bog lake. A railway bridge and a fording side on the one flank allow to defend the area using scarce forces, and to concentrate main forces on the other flank. The town to the North provides sufficient cover from artillery to the team that controls it.
Malinovka
Initial staging areas are separated by a wide open field, ideal for artillery and defensive operations. Make use of flanking maneuvers and natural defenses like woods, hills, and farmhouses, as these can be decisive. Another option is a well-coordinated high-speed combined arms attack across the field which could bring victory, but at the risk of a bloody loss.
Mines
A flat hilltop in the center of this map provides an excellent firing position, but the short drive from either starting position makes climbing the hill a dangerous endeavor. Nestled in the canyon northeast of the hill is the small village of Pagorki; offering a tempting route with plenty of cover, but one that is exposed if the enemy controls the hill. West of the hill, surrounded by shallow water, is a small island which offers good cover while providing a large fire zone. While the island is protected from the hill, it is, for the most part, vulnerable to flanking attacks or fire from multiple angles. The island cover is solid, but not particularly large.
Mountain Pass
The Mannerheim Line was a defensive fortification line on the Karelian Isthmus built by Finland against the Soviet Union. During the Winter War of 1939-1940 it became known as the Mannerheim Line, after Field Marshal Baron Carl Gustaf Emil Mannerheim. The line was constructed in two phases: 1920–1924 and 1932–1939.
Murovanka
A small town dominates the center of the map, with a large forest providing concealment in the east and high ground to the west. The forest provides effective concealment, but lacks cover from fire; whereas the town has plentiful cover, but lacks concealment.
Port
The setting is an industrial area of a port city. Teams begin the battle surrounded by factory buildings, warehouses, and docks. An open space in the center of the map consists of a hilly, open area and railroad tracks. Train cars can provide cover during combat. The most direct route to the enemy base is along the two highway bridges above the railway tracks. Common tactics on this map might include ambush and firing from defilade positions. Surprise attacks to the enemy's rear can break a deadlock.
Prokhorovka
Generally open, but hilly, terrain around a vital railroad, with groups of trees providing shelter for tank destroyers. On the offensive, watch your own flanks while striking against the enemy flanks. Artillery has free reign, although it is still vulnerable to raids by light vehicles.
Province
Hills on the periphery of the map are covered with numerous houses and winding streets advantageous for suprise attacks. An open area between the bases is favorable for daring strikes.
Redshire
A rolling area, dominated by a couple of hills. The village of Redshire gives places to hide from hill to its northeast. Artillery will play a powerful role on this map.
Ruinberg
Concentric city streets, along with dense forests and bushes in the overgrown park allow for hidden maneuvers and redeployment of your troops. Although artillery fire is of limited use in the city, the debris provides effective cover for your troops.
Sandriver
A mostly open map offering little concealment, but providing plentiful cover due to the large number of sand dunes. Three small villages provide temporary cover at best, but are easily destroyed, so they must be used cautiously. Each flag is well protected with a ridge offering defenders cover, concealment, and excellent firing positions. Plentiful cover allows an excellent arena for run and gun tactics while offering many routes for tanks to engage the enemy and make use of their mobility.
Serene Coast
This coastal area is bounded by ocean and mountains. A railroad crosses the territory from north to south. Woody hills on the western flank are favorable for a swift attack. A straight road connecting the bases passes through a small town, which often becomes a contested piece of terrain. The bases are protected by the hills from direct attacks. However, the flanks of the bases are insecure and must be protected.
Siegfried Line
A wonderfull map combining the best of both worlds. The west side is open fields with little cover, excellent for quick flanks around the side for those looking for an early victory. To the east, the town offers concealment and cover for those brave enough to enter its confines.
Steppes
A seemingly endless open expanse of fields and hills, scattered through this farmland-esque map. Open fields, varying ditches, and small hills and rises litter this map, allowing for some prime spots to lay ambushes. Long, open fields are great for those who prefer long-distance combat, with little cover available to your target. Just remember; This works both ways.
South Coast
On this rugged-terrain map, make use of various battlefield tactics: flank or ambush the enemy, or attack straight ahead. Also use numerous hollows between the rocks for a busting attack with concentrated forces.
Swamp
Flank routes offer great opportunities for surprise attacks and diversionary operations. A mire in the center is not only an obstacle, but also an important tactical location.
Westfield
A wonderfully lush area, Westfield features forests, fields, farmland, and multiple villages throughout the map. Included is a large war-damaged bridge crossing the eastern valley. Plentiful ridges give ambush positions along nearly every route, and large fields can leave a tank vulnerable when moving between positions.
Widepark
Opposing bases on this map are separated by cliffs and rocky ridges. A variety of cover allows for focused attacks in crucial directions. The direct route may seem ideal for a breakthrough assault, but do not neglect your flanks!





http://tweakers.net/ext/f/5qxxJORx1HIYEn9tIsP3JkRy/full.png
















http://tweakers.net/ext/f/VfjNjvcu1NyPTx75AnjYObyw/full.png

Tutorials
[YouTube: http://www.youtube.com/watch?v=jSt6wkueXWw&hd=1]
[YouTube: http://www.youtube.com/watch?v=YbyURS54mF4&hd=1]
[YouTube: http://www.youtube.com/watch?v=oLl1vyDuKQk&hd=1]
[YouTube: http://www.youtube.com/watch?v=VIVFALdUK9E&hd=1]
[YouTube: http://youtu.be/ysIBYROU1-g?hd=1]


Tank Academy



[YouTube: http://www.youtube.com/watch?v=yW6w-d8Q5Lo&feature=share&list=PLYgipOCaRI02Ddukxg1QYxvuugusToqkk]




http://tweakers.net/ext/f/U4I6hiqelmDPxNvTVWFJwKsB/full.png

Welke tree wordt jouw main tree?


Ook een poll maken? Klik hier


Gebruik je premium?



Wat is de beste light scout?



Heb je ooit gold gebruikt en/of gebruik je het nog steeds?



Wat is jou mening over artillery?



Heb jij al een franse tank?



Wat vind je de beste crew skill/perk?
#1 - Repairs#2 - Fire extinguisher
#3 - Brothers in Arms#4 - Camouflage
#5 - Perks, welke?






http://tweakers.net/ext/f/wTqoDTrmHI46jJvMSxU0hCnL/full.png



http://tweakers.net/ext/f/uL2igI3uIGPWajgKpHovGc25/full.png
Vorige patch - v.0.8.3:
Omdat deze changelog wel heel erg lang is bij deze linkjes naar de site waar de veranderingen goed vermeld staan:

General Changes:
 • Added the new Chinese tanks tech tree (17 light, medium, and heavy tanks)
 • The tier I light tank Renault NC-31 is added with a slot
 • Changed HE explosion splashes radius: slightly increased for small calibers, practically no changes to medium calibers, and decreased for large calibers
 • Added new loading screens featuring Chinese tanks
 • The criteria for crediting the "Spartan" commemorative has been brought into accordance to its description
 • Removed from the store the turrets for TD/SPGs which have no turrets
 • Changes to French tanks
 • Changes to German tanks
 • Changes to British tanks
 • Changes to American tanks
 • Changes to Soviet tanks
Huidige patch - v0.8.4:
List of preliminary additions in 8.4 version:
General Adjustments:
 • Important! NVIDIA video card driver versions 310.70, 310.90, 314.07 may cause client crashes & FPS drop-downs. It is recommended to use driver version 306.97.
 • Battle tutorial for beginners has been added (tutorial mission has its own map).
 • The following maps were reworked for improved graphics: Steppes, Fisherman's Bay, Ensk, Live Oaks.
 • Dragon Ridge and Serene Coast maps removed from random battle mode for re-working.
 • Game and visual fixes for the following maps: Cliff, Prokhorovka, Abbey.
 • "Assault" mode has been temporary disabled for the following maps: Malinovka and Westfield.
 • Fixed rounding on roads and crater textures for the Ruinberg map.
 • Fixed minor bugs with the damage model of the following tanks: AT-15?, Matilda Black Prince, Matilda (USSR), Grille, AMX 13-75, AMX 13-90, AMX 12t, Churchill I, VK 4205B, M12, M41, Object 212, Caernarvon, M46 Patton, Maus, ?-100.
 • Fixed bugs in visual models: IS-3, Churchill LL, ?41, ?69, KV-3, TOG-2, SU-14, S-51, Hetzer.
 • Fixed mixed up left and right tracks in the damage model of the WZ131 tank.
 • Fixed appearance of the final drive cover for ?-34 and vehicles built on its hull.
 • Game supports NVIDIA SLI configurations.
 • Fixed the loss of performance on some configurations while using server reticle in sniper mode.
 • The FPS rate in hangar is forcibly limited to 60 FPS.
 • Reworked and optimised tank engine exhaust effect.
 • Fixed the FPS drop for some configurations during the rendering of fire and explosions effects while in a sniper mode
 • Fixed in some cases the game client crash is used during loading of a battle when the Alt +tab
 • Fixed some bugs in the display and update rate of dynamic shadows.
 • Tanks with auto loader system will reload the whole cassette/drum instead of one shell when the “Intuition” skill is triggered.
 • Returned the option to train crew members for tanks missing in the hangar. A separate warning window has been added for this purpose.
 • Fixed the ammo order during a turret or gun change.
 • Fixed barrel scoring in some cases when targeting a close obstacle.
 • Fixed damage randomization omission of the HE shells when they hit the ground near a tank
 • Removed the restriction of the “external view” button for vehicles with incomplete crew.
 • Added the possibility to choose addressing system in battle chat: with or without auto save of the addressee.
 • Added a windowed full-screen option (maximize button in the right top corner).
 • Fixed barrel scoring and turret turning after a hit.
 • Fixed after-shot rattle in the left speaker for some configurations.
 • Fixed some bugs in the visual models of surrounding objects and building damage.
 • Fixed client crash when pressing "Update Device" in the settings menu.
 • Fixed wrong output for FPS values, ping and lag indication for the Logitech G19 keyboard.
 • Added new pictures to the login screen.
 • Complemented de?sc?ri?ption of commemorative medals.
 • Fixed a bug which mixed up the command order "Affirmative!" and "Negative!" for tank destroyers in some situations.
 • Added additional effects for destroying big tanks.
 • Added the ability to remove heavy weight equipment and modules and replace them with lower weight ones when the chassis is overloaded.
 • Added the display of the drowning timer and module repair indicator in the post mortem observation mode.
 • Fixed a rare client crash after fast quitting and then connecting to the game.
 • "Damage upon detecting" in the after battle statistics renamed into "Damage upon your detecting".
 • Fixed audio interruptions during the voice chat test.
 • Implemented restoration of working ability for the voice chat after disconnection.
 • When a client is minimized, its icon is not blinking now at the start of the battle, and for 5 seconds before the start.
 • Fixed receiving of the "Sniper" achievement when damaging allied tank with HE shell.
 • Fixed incorrect amount of credits received for selling a vehicle being displayed in both vehicle selling window and following system notifications.
 • Fixed report system (complaints) in the post-battle statistics for players not involved in the platoon.
 • Fixed camera in-tank-entry when you close to some objects.
 • Fixed the failure of "10 calibers rule" for internal ricochet
 • Fixed some bugs in achieving Kolobanov's medal for the cases when the members of both teams quitting to the hangar before the end of a battle.
 • Fixed the displaying of the sold tank as not researched in the tech tree.
 • Fixed a rare client crash when going to the tank research window.
 • Added information on "potentially recieved damage" to the post battle statistics. Considered all the potential damage, that a tank could receive with ricocheted or not penetrated shells (including side skirts armor).
 • Fixed damage from falling received by absent turret for TDs and SPGs.
 • Fixed display of teamdamage and teamkill for the post-battle statistics window when allied tank was destroyed by fire after your hit.
 • Fixed de?sc?ri?ptions of the "Sniper" and "Steel Wall" achievements.
 • Implemented new function of loading the necessary shell type within the countdown before the battle start.
 • Completely re-worked tracers effect.
German Light Tank Changes:
 • Added three new German light tanks: Pz.I, Pz.I Ausf.? , Pz.II Ausf.G.
 • PzKpfw 35 (t): Cost of 2 cm KwK 30 L/55 gun changed from 2130 to 1910
 • PzKpfw II: Cost of 2 cm KwK 30 L/55 gun changed from 2130 to 1910
 • Luchs (tier3), VK1602 Leopard (tier4), VK2801 (tier5) light tanks have been moved to Tier IV, V and VI to match their rebalanced characteristics:
 • PzKpfw II Luchs:
  • Camouflage cost increased to 33%
  • Load capacity of Luchsketten Ausf. A chassis changed from 12250 kg to 12500 kg
  • Traverse mechanics changed for Luchsketten Ausf. A chassis
  • Traverse speed of Luchsketten Ausf. A changed from 35 to 30
  • Dispersion on move for Luchsketten Ausf. A chassis reduced by 4%
  • Dispersion on turn for Luchsketten Ausf. A chassis reduced by 4%
  • Resistance of Luchsketten Ausf. A chassis for solid grounds increased by 9%
  • Resistance of Luchsketten Ausf. A chassis for moderately soft grounds reduced by 24%
  • Resistance of Luchsketten Ausf. A chassis for soft grounds reduced by 19%
  • Research cost of Luchsketten Ausf. B chassis changed from 750 to 1950
  • Load capacity of Luchsketten Ausf. B chassis changed from 15850 kg to 15500 kg
  • Cost of Luchsketten Ausf. B chassis changed from 4650 to 9650
  • Traverse mechanics changed for Luchsketten Ausf. B chassis
  • Traverse speed of Luchsketten Ausf. B chassis changed from 38 to 33
  • Dispersion on move for Luchsketten Ausf. B chassis reduced by 4%
  • Dispersion on turn for Luchsketten Ausf. B chassis reduced by 4%
  • Resistance of Luchsketten Ausf. B chassis for moderately grounds reduced by 20%
  • Resistance of Luchsketten Ausf. B chassis for soft grounds reduced by 8%
  • Power capacity of Maybach HL 66 P engine changed from 200 to 180
  • Body weight changed from 7000 kg to 6830 kg
  • Tank tier changed from III to IV
  • Tank cost changed from 39000 to 155000
  • Repair cost increased by 21%
  • Max reverse speed changed from 20 km/h to 22 km/h
  • View range for PzKpfw-IIL-Großturm turret changed from 330 m to 360 m
  • Reload time of 2 cm Flak 38 L/112 gun changed from 3.4 sec to 2.7 sec
  • Reload time of 2 cm KwK 38 L/55 gun changed from 3.4 sec to 2.7 sec
  • Dispersion on turret turn for 3,7 cm KwK 36 L/46.5 gun reduced by 29%
  • Elevation angle of 5 cm KwK 38 L/42 gun changed from -17 degrees to -20 degrees
  • Depression angle of 5 cm KwK 38 L/42 gun changed from 8 degrees to 10 degrees
  • Dispersion on turret turn for 5 cm KwK 38 L/42 gum reduced by 25%
  • Added new 3 cm M.K.103 gun
  • Added new 5 cm KwK 39 L/60 gun
  • PzKpfw-IIL-Großturm turret tier changed from 4 to 5
  • Cost of PzKpfw-IIL-Großturm turret changed from 4700 to 10500
  • Turret traverse speed for PzKpfw-IIL-Großturm changed from 26 deg/sec to 38 deg/sec
  • Turret weight changed from 2500 kg to 2000 kg
  • View range of PzKpfw-IIL-Luchsturm turret changed from 320 m to 330 m
  • Aiming time for 2 cm Flak 38 L/112 gun changed from 1.6 sec to 1.5 sec
  • Reload time for 2 cm Flak 38 L/112 gun changed from 4.3 sec to 3 sec
  • Dispersion on turret turn for 2 cm Flak 38 L/112 gun reduced by 20%
  • Aiming time of 2 cm KwK 38 L/55 gun changed from 1.6 sec to 1.5sec
  • Reload time for 2 cm KwK 38 L/55 gun changed from 4.3 sec to 3 sec
  • Dispersion on turret turn for 2 cm KwK 38 L/55 gun reduced by 20%
  • Elevation angle of 3,7 cm KwK 36 L/46.5 gun changed from -20 degrees to -16 degrees
  • Depression angle of 3,7 cm KwK 36 L/46.5 gun changed from 10 degrees to 8 degrees
  • Added new 3 cm M.K.103 gum
  • Turret traverse speed for PzKpfw-IIL-Luchsturm changed from 39 deg/sec to 42 deg/sec
  • Total HP with PzKpfw-IIL-Großturm turret mounted changed from 230 to 340 points.
  • Total HP with PzKpfw-IIL-Luchsturm turret mounted changed from 190 to 310 points.
 • VK 1602 Leopard:
  • Cammo price increased by 25%
  • Load limit for suspension Leopardketten Ausf. A changed from 22250 kg. to 21900 kg.
  • Changed reversal mechanism for suspencion Leopardketten Ausf. A
  • Traverce speed for Leopardketten Ausf. A changed from 30 to 33
  • Gun dispersion on movement with Leopardketten Ausf. A decreased by 4%
  • Gun dispersion on turning with Leopardketten Ausf. A decreased by 4%
  • Passability for suspension Leopardketten Ausf. A on moderately soft grounds decreased by 29%
  • Passability for suspension Leopardketten Ausf. A on soft grounds decreased by 8%
  • Research cost for suspension Leopardketten Ausf. B changed from 2615 to 5100
  • Load limit for suspension Leopardketten Ausf. B changed from 25550 kg. to 24000 kg.
  • Price for suspencion Leopardketten Ausf. B changed from 10740.0 to 12740.0
  • Changed reversal mechanism for Leopardketten Ausf. B
  • Traverce speed for Leopardketten Ausf. B changed from 33 to 36
  • Passability for suspension Leopardketten Ausf. B on moderately soft grounds decreased by 27%
  • Passability for suspension Leopardketten Ausf. B ?? on soft grounds decreased by 9%
  • Hull weight changed from 10000 kg to 12320 kg
  • Tank price changed from 210000 to 355000
  • Repair costs increased by 7%
  • Max reverce speed changed from 20 km/h to 22 km/h
  • Max forward speed changed from 68 km/h to 60 km/h
  • View range for turret Leopardturm changed from 350 m. to 380 m.
  • Aiming time for 5 cm KwK 39 L/60 changed from 2.3 sec. to 1.7 sec.
  • Elevation angle for 5 cm KwK 39 L/60 gun changed from -17 degrees to -20 degrees
  • Depression angle for 5 cm KwK 39 L/60 gun changed from 6 degrees to 10 degrees
  • Reloading time for 5 cm KwK 39 L/60 changed from 2.5 sec. to 2.1 sec.
  • Dispercion for 5 cm KwK 39 L/60 changed from 0.4 ? to 0.39 ?
  • Added 3 cm M.K.103 gun
  • Removed the followin gun - 3,7 cm KwK 36 L/46.5
  • Removed the followin gun - 5 cm KwK 38 L/42
  • Turrer rotation speed for Leopardturm changed from 42 deg/sec to 40 deg/sec
  • Turret weight changed from 3000 kg to 2000 kg
  • HP changed from 390 to 440.
 • VK 2801:
  • Camouflage cost increased by 20%
  • VK-2801-Ketten Ausf. A suspension load capacity changed from 22500 kg. to 26500 kg.
  • Gun dispersion on move with VK-2801-Ketten Ausf. A suspension increased by 33%
  • Gun dispersion on hull turning with VK-2801-Ketten Ausf. A suspension increased by 33%
  • VK-2801-Ketten Ausf. A suspension performance on solid ground decreased by 9%
  • VK-2801-Ketten Ausf. A suspension performance on moderately soft ground decreased by 15%
  • VK-2801-Ketten Ausf. A suspension performance on soft ground decreased by 9%
  • VK-2801-Ketten Ausf. B suspension load capacity changed from 28800 kg to 29000 kg
  • Gun dispersion on move with VK-2801-Ketten Ausf. B increased by 64%
  • Gun dispersion on hull turning with VK-2801-Ketten Ausf. B increased by 64%
  • VK-2801-Ketten Ausf. B suspension performance on soft ground decreased by 10%
  • Hull weight changed from 10500 kg to 13438 kg
  • Tank Tier changed from V to VI
  • Tank price changed from 705000 to 945000
  • Maximum speed changed from 72 km/h to 60 km/h
  • View distance of VK-2801-Turm Ausf. A turret changed from 350 m to 370 m
  • Elevation angle of 5 cm KwK 39 L/60 gun changed from -17 degrees to -20 degrees
  • Depression angle of 5 cm KwK 39 L/60 gun changed from 6 degrees to 8 degrees
  • Dispersion of 5 cm KwK 39 L/60 gun on turret traverse decreased by 33%
  • Elevation angle of 7,5 cm KwK 37 L/24 gun changed from -17 degrees to -20 degrees
  • Depression angle of 7,5 cm KwK 37 L/24 gun changed from 6 degrees to 8 degrees
  • Reloading speed of 7,5 cm KwK 37 L/24 gun changed from 4 sec to 3.8 sec
  • 7,5 cm KwK 37 L/24 gun dispersion on turret traverse decreased by 17%
  • Dispersion of 7,5 cm KwK 37 L/24 gun changed from 0.54 m to 0.55 m
  • Elevation angle of 7,5 cm KwK 40 L/43 gun changed from -17 degrees to -20 degrees
  • Depression of 7,5 cm KwK 40 L/43 gun changed from 6 degrees to 8 degrees
  • Reloading time of 7,5 cm KwK 40 L/43 gun changed from 4 sec to 3.8 sec
  • Dispersion of 7,5 cm KwK 40 L/43gun on turret traverse decreased by 17%
  • Elevation angle of 7,5 cm KwK 40 L/48 gun changed from -17 degrees to -20 degrees
  • Depression angle of 7,5 cm KwK 40 L/48 gun changed from 6 degrees to 8 degrees
  • Reload time of 7,5 cm KwK 40 L/48 gun changed from 4 sec to 3.8 sec
  • Dispersion of 7,5 cm KwK 40 L/48 gun on turret traverse decreased by 17%
  • Turret weight changed from 3000 kg to 2800 kg
  • Aiming time of 10,5 cm KwK 42 L/28 gun changed from 1.7 sec to 2.3 sec
  • Elevation angle of 10,5 cm KwK 42 L/28 gun changed from -17 degrees to -20 degrees
  • Depression angle of 10,5 cm KwK 42 L/28 gun changed from 6 degrees to 8 degrees
  • Dispersion of 10,5 cm KwK 42 L/28 gun on turret traverse increased by 33%
  • Dispersion of 10,5 cm KwK 42 L/28 gun changed from 0.54 m to 0.55 m
  • Elevation angle of 5 cm KwK 39 L/60 gun changed from -17 degrees to -20 degrees
  • Depression angle of 5 cm KwK 39 L/60 gun changed from 6 degrees to 8 degrees
  • Elevation angle of 7,5 cm KwK 37 L/24 gun changed from -17 to -20 degrees
  • Depression angle of 7,5 cm KwK 37 L/24 gun changed from 6 degrees to 8 degrees
  • Reloading time of 7,5 cm KwK 37 L/24 gun changed from 3.7 sec to 3.4 sec
  • Dispersion of 7,5 cm KwK 37 L/24 gun changed from 0.54 m to 0.55 m
  • Elevation angle of 7,5 cm KwK 40 L/43 gun changed from -17 degrees to -20 degrees
  • Depression angle of 7,5 cm KwK 40 L/43 gun changed from 6 degrees to 8 degrees
  • Reloading time of 7,5 cm KwK 40 L/43 gun changed from 3.7 sec to 3.4 sec
  • Elevation angle of 7,5 cm KwK 40 L/48 gun changed from -17 degrees to -20 degrees
  • Depression angle of 7,5 cm KwK 40 L/48 gun changed from 6 degrees to 8 degrees
  • Reloading time of 7,5 cm KwK 40 L/48 gun changed from 3.7 sec to 3.4 sec
  • Turret weight changed from 4000 kg to 3000 kg
  • Durability with VK-2801-Turm Ausf. A turret changed from 560 to 550 hit points
Smaller Tank Changes:
 • [b]German Tanks:[/] [list]
 • PzV Panther, PzV/IV, Panther M10, JagdPanther lower nose plate increased to 55 degrees. It's a buff.
 • Thickness of lower frontal hull armour of PzV Panther, PzV/IV, Panther M10, JagdPanther has been redused to 55 mm. - Nerf
 • [/list]
 • Chinese tanks:
  • Type 2597 Chi-Ha: Cost of 57 mm Gun Type 97 gun is changed from 3000 to 2000
  • T-34-2 Fixed camo costs.
  • WZ-132: Cost of the engine 8V135 is changed from 43000 to 49000, Reloading time for 100 mm 59-100T gun is changed from 8.6 sec. to 9.1 sec.
 • French tanks:
  • AMX M4(1945): Depression angle of 105 mm Canon 13TR gun changed from 5 degrees to 10 degrees, Depression angle of 90 mm DCA 30 gun changed from 5 degrees to 10 degrees, Depression angle of 90 mm DCA 45 gun changed from 5 degrees to 10 degrees, Depression angle of 90 mm F3 gun changed from 5 degrees to 10 degrees
  • RenaultBS: Load capacity of RenaultBS M17 chassis changed form 7800 kg to 5000 kg, Load capacity of RenaultBS M26/M27 chassis changed form 8200 kg to 7000 kg, Body weight changed from 2750 kg to 2714 kgBritish tanks:
 • British tanks:
  • Added a branch of tank destroyers: Universal Carrier QF 2 pounder, Alecto, Valentine AT, ?? 2, ?? 7, Gun Carrier Churchill, ?? 8, ?? 15, ?39 Tortoise, FV215b(183).
  • Improved the protection offered by the joint between lower and higher nose plates on Caernarvon, Conqueror and FV215b tanks up to 203, 203 and 254 mm accordingly
  • Crusader: Cost of Nuffield Liberty Mk. V engine changed from 11500 to 12500
  • Cromwell: Cost of Nuffield Liberty Mk. V engine changed from 11500 to 12500
  • FV215b(183): Cost of 183mm HESH shell for British TD ) raised to 20 gold, Cost of 20pdr HE Mk3 shell raised to 260 credits.
 • American tanks:
  • M4A2E4 Sherman: Elevation angle of 75 mm Gun M3 L/37 gun changed from -25 degrees to -20 degrees, Depression angle of 75 mm Gun M3 L/37 gun changed from 10 degrees to 5 degrees
  • Ram II: Body weight changed from 12600 kg to 12670 kg
  • T57 Heavy Tank: Elevation angle of 120 mm Gun T179 gun changed from -15 degrees to -12 degrees
 • Soviet tanks:
  • New premium tier VI tank destroyer available in the in-game shop: SU-100Y.
  • T-44: Reduced slope of the lower nose plate to 45 degrees. -buff (unless evidence to the contrary arises)
  • Object 212: Load capacity of Object 212 chassis changed from 55000 kg to 55500 kg
  • Object 261: Load capacity of Object 261 chassis changed from 59200 kg to 59900 kg
  • S-51: Load capacity of S-51 chassis changed from 50500 kg to 52000 kg
Volgende patch - v.0.8.5:
As well as plenty of new content which we’ll share later, the upcoming 8.5 update will bring a lot of happiness to all fans of light and medium vehicles. New Soviet and German tanks will be introduced to the game. Among them will be the T-60 light tank (USSR) and the Leopard 1 medium tank (Germany)




http://tweakers.net/ext/f/xAuIdxB2G28CbIiWIlyG5vMD/full.png
Voor World of Tanks zijn een heleboel mods in omloop van Aimcirkels, realistic soundmods tot HitBoxskins om het aimen makkelijker te maken en de game naar eigen inzicht te verfraaien. WoT is zo opgezet dat door het plaatsen van je mods in de juiste folder, worldoftanks/res_mods/0.8.*, de mod automatisch wordt toegevoegd aan de game. De mod die je plaatst moet wel de juiste map opbouw hebben zoals de game zijn normale bestanden plaatst. Moet de mod een bestand vervangen in bijv. de map “flash” dan moet het er zo uit komen te zien. worldoftank/res_mods/gui/flash in de map flash plaats je dan de mod.
Bij de mods zitten vaak textbestanden met uitleg zodat je weet wat waar moet.

Onderstaande een compilatie met mods welke je regelmatig hier in dit topic voorbij ziet komen. Na elke patch van WoT moet je ook je mods weer in de juiste map plaatsen, JSGME kan je daarbij helpen.


http://tweakers.net/ext/f/L22CubFjhZHqCbtp8BCVa8Vn/full.png
Uiteraard is er ook een heuse World of Tanks GoT clan bestaande uit 2 clans:
World of Tanks clan - Gathering of Tweakers | Actievere leden
World of Tanks clan - Gathering of Tweakers 2 | Casual/Leveling/Fun

Wil je hierin komen en voldoe jij aan de eisen stuur dan een invite via een van de bovenstaande links en geef daarbij aan wat je tweakers nick is. Meld je eveneens aan op het clanforum (zie hieronder).

Om de clans wel met elkaar te kunnen chatten is er het ingame Gathering of Tanks channel opgezet. Deze zal je elke keer joinen zolang je de channel niet wegklikt (al kan het nu spontaan verdwijnen door een bug waar de devs vanaf weten).

Tevens om het topic niet te vervuilen met allemaal clan chat is er een extern forum opgezet. Zit je in een GoT clan dan kun je je aanmelden. Probeer wel eenzelfde nick te nemen als ingame of op tweakers zodat we weten wie we toelaten en niet. Het forum is er tevens om je op de hoogte te houden van de clanbattles dus belangrijk voor degene die mee (willen) doen met clan wars! Het forum vind je hier: Gatheringoftanks.nl - [GoT] Forum.

Daarnaast maakt GoT gebruik van TS3 om met elkaar te kunnen communiceren, overleggen en ouwehoeren. Iedereen is welkom maar we verwachten wel dat men zich gedraagt. Details zijn te vinden op het clanforum en enkel voor leden van de Gathering of Tanks clan.


Wargaming heeft in het verleden al laten zien dat ze wel degelijk wat doen tegen "lijkende op" namen als dat word gemeld.

GoT3 gaat er niet komen omdat wij niet de tijd nog de mensen hebben om een 3e clan erbij te gaan runnen, dus is er in overleg met de mensen die op dit moment al het "werk" doen om de clans draaiend te houden dat we dit niet doen.

User mag het dan nogal bot zeggen maar als er ergens een GoT3 te voorschijn komt en deze is niet door ons gestart dan word dit wel gemeld met de voorgaande reden.

2 Clans is 200 mensen, als er door iemand 30 dagen of langer niet is gespeeld (op een paar oud "ere" leden na) word je verwijderd om plaats te maken voor nieuwe aanwas, mensen die zich aanmelden terwijl er geen plek is krijgen speciale toegang op ons forum, mogen van de teamspeak server gebruik maken om de clanleden te leren kennen en worden uitgenodigt in het ingame channel dat we gebruiken (let wel op dat WG bij elke server reset alle custom kanalen verwijderd dus dat je elke 2 dagen het kanaal opnieuw moet joinen, dit geld voor iedereen dus word niet opgelost asl je wel in de clan zou zitten).

Ashrah
Commander Gathering of Tanks 1 & 2




http://tweakers.net/ext/f/L9LE1HVeKVmlMxJbSvLiKm9x/full.png

tweakerWoT username
3dd1eeddiewom
A-TrayJeroenV
Abomination Dicer
Af13AF_C
Animal MotherAnimal_Mother
Annihilismannihilism
AppelLzpAppel
AshrahAshrah
atticus182atticusNL
belgian1zerotal
bennieboyyAshrah
bigbeertje89bigbeertje89
Blue BoonBlue_Boon
BramSdBramSd
ByteMe72SylKen77
chipowerchipower
copkilla7779GenesisJenova
crizyzcrizyz
Dark AngelMarkoC70t5
DarkasantionDarkasantion
DonderpoesDonderpoes
DutchFLCDutchFLC
Ed_LMazlov
estrionWh33L
Festhaast2000
FikkieHoFikkieHo
Fitzgerald_WoTFitzgerald
FragDonkeyNielsus
Fr3d27Fr3d27
Gaat niet doorgaatnietdoor
GarathaneGarathane
Geitje1Kimm1e
GizzyGizzernl
glennvhoglennvho
GoldenSampleGoldenSample
gotfurrrtiegul
harmen1987Harmenius
hdv111hdv111
HeadacheHeadache
HydraZhazam
HypnosHypnos
IrcghostIrcghost
Jeebeekjejeebeekje
JellinekBundin
joerisanjoerisan
JoindryJoindry
JointVWJointVW
jopiepurk_7
juustembasharran
Linorlinor
KaapKaap
KaltonKalton
KlepmansKlep
Knoepelknoepel
Le SnoetLeSnoet
LectorLectorNL
lordfalcolordfalco
Marvin-MarvinNL
Mas-ihMonkeyLord
MaxForce800MaxForce
MaZeLeMaZeLe
MoortnMoarten
Mythicamythica
NazanirNazanir
NemeanNemean
NoxiuZnoxiuz
oosterhofjfoosterhofjf
patrickos85Iktankniet
peregrine101Peregrine101
Pirate-BozzDestroyer0fWorlds
pkregtingDeleRT83
Plato112Plato112
Poekie McPurrrPoekie
psychoclownkyozu
purgeLitta
QuantorQuantor
raptureRapture
redwingGreenwing
Rense2002ValentijnR
RicodeventerRicoBangg
Rik027SgtRikNL
rimpeldinkyRimpeldinky
RodyTippy
royalt123sideriver
RynjiRynji
SanchSanch
SankoZanko
Sapstengeldutch_monkey_killer
sc0ut0rsc0ut1984
SemmySemT_X
Shinzok_Shinzok_
SilencerNLSilencerNL
sirenTheSirennl
skoozieSkoozie
SNAFUPanzerPunisher
SNEAK-NLSNEAKnl
soliqueSolique
evonckMASH_Radar_O_Reilly
SpiderwolfSpiderwolf27
swartzkipswartzkippen
Temosstemoss
terencebeTerenceBE
TgR_KILLERRecklezz_NL
TimS81TimS81
TheJukeBoxZuigsniper
themac1983themac1983
thijsco19thijsco19
tootertooter
Toothlesstoothles
TuintjeA_Fools_Hope
UdiBenLudiLudMaestro
User.tmpUsertmp
Vae VictusVicecomes
VentrigoVentrigo
VipeaxVipeax
VivaladenVivaLaDen
VoggelsVogg
w-devGumpert
WallieWallie1981
wesley1980macamba
wontcachmewontcachme
wsLyColdZero
XcEllxCell
ZardanTraxe
ZenTexXenTexx
ZhalixZhalix
ZimmerZimmer
ZimoHZimoH





http://tweakers.net/ext/f/UPisNsCrvI93fjKfCcaIkSpY/full.png
Deze topicstart is gemaakt door Annihilism en psychoclown en is nog onderhevig aan veranderingen. Mocht je suggesties hebben of fouten vinden laat het weten via DM psychoclown!

Wil je in de playertable stuur psychoclown dan een DM met je WoT profiellink!
 • Annihilism bedankt voor het openen en opzet van het allereerste deel.
 • Zimmer bedankt voor het schrijven van de opzet van het crew stuk.
 • Shockwave bedankt voor het vinden van fouten en opzoeken van missende info.



WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • rgras
 • Registratie: Juli 2006
 • Niet online
50% korting op tier I tanks? Gul!

 • rgras
 • Registratie: Juli 2006
 • Niet online

 • Mickroz
 • Registratie: April 2008
 • Laatst online: 26-05 11:30

Mickroz

Mickroz#2491

Vond dat filmpje van Dorjan maar een beetje stijfjes, hij is veel leuker op zijn stream.

Steam-Twitch-YouTube-Twitter


 • Knowuse
 • Registratie: Oktober 2005
 • Laatst online: 11-04 00:13
Geen tijd, heb een date met een paardenmeisje.
Doler

Snel snel, 50% korting op ALLE tier 1 tanks

http://worldoftanks.eu/news/6611-special-tier-i-front

Shuttle st20g5


 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 26-05 15:43
Mickroz schreef op maandag 01 april 2013 @ 12:24:
Vond dat filmpje van Dorjan maar een beetje stijfjes, hij is veel leuker op zijn stream.
Ja exact, maar het idee achter de show staat me wel aan. Zeker met de steeds grotere interesse in de eSports scene van ook grote eSports teams is dat wel leuk :)

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • thijsco19
 • Registratie: Mei 2011
 • Laatst online: 09:35

thijsco19

KTM 990 SMT

Lol, effe 4.7k damage geschoten, kon rustig blijven schieten ze kwamen allemaal naar voren.

The only thing you need; a jar of "Elbow Grease" (TM) ! Apply it liberally and it will make any job a breeze.


 • Mickroz
 • Registratie: April 2008
 • Laatst online: 26-05 11:30

Mickroz

Mickroz#2491

psychoclown schreef op maandag 01 april 2013 @ 12:37:
[...]

Ja exact, maar het idee achter de show staat me wel aan. Zeker met de steeds grotere interesse in de eSports scene van ook grote eSports teams is dat wel leuk :)
dat wel idd, maar denk dat als hij wat losser is, dat het veel leuker is om te kijken, en btw, waarom krijgen wij niets, en NA Dorjan en Pico Mause :(

Steam-Twitch-YouTube-Twitter


 • mad_max234
 • Registratie: September 2003
 • Laatst online: 26-05 23:03

mad_max234

AMD Athlon II M320

Heb gister avond leuke badge gehaald die ik nog niet eerder heb gehaald, Meesterschapbadge: tank aas. 99% beter gepresteerd dan alle andere speler die vorige week gespeeld hebben met deze tank. 8)



Edit: Plaatje klikbaar gemaakt

[Voor 19% gewijzigd door mad_max234 op 01-04-2013 13:52]

-Andere hobby- -


 • Whuzz
 • Registratie: Juni 2001
 • Laatst online: 06:11

Whuzz

Dodgeball!

Knowuse schreef op maandag 01 april 2013 @ 12:31:
Geen tijd, heb een date met een paardenmeisje.

[...]
lol. Dikke vette korting! Snel ALLEMAAL kopen! :P

Dodge, Duck, Dip, Dive and... Dodge!


 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 26-05 15:43


De video kan soms ietwat schokkerig zijn maar dat kwam doordat de Twitch servers het weer lastig hadden met al die LoL streamers die weekend..

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • mad_max234
 • Registratie: September 2003
 • Laatst online: 26-05 23:03

mad_max234

AMD Athlon II M320

Ben trouwens met nieuwe crew begonnen met de kv1, zit nu weer ongeveer op niveau van T28 crew, heb bijna alles onderzocht van de kv-1, op naar de kv-1s.

Vroeg me af welke equipment je beste voor kv1 kan kopen? En hoevaak is de equipment afgepijst, heeft het zin om op afprijzing te wachten?

-Andere hobby- -


 • ShockWave
 • Registratie: December 2008
 • Laatst online: 02-05 18:45

ShockWave

Lost it somewhere

Topicstarter
Equipment is meestal 1 keer in de maand wel wel in de aanbieding.
Aanrader voor elke tank is toch wel ventilation voor 10% beter crew en gunrammer voor snellere reload.
Die 2 zijn helaas alleen met gold er weer af te halen anders moet je ze met je tank verkopen.

Star Citizen referralcode


 • RobinHood
 • Registratie: Augustus 2011
 • Niet online

RobinHood

Woker dan een wekkerradio

En of je 200k wilt uitgeven aan je KV-1? Ik vind dat soort dingen pas nuttig vanaf tier 7.

KV-1 moet je voor het mooie met de derp gebruiken. Dan issie bijzonder nuttig tegen alles van tier 4 [oneshot] en kan ook nog goed tier 6 enzo beschadigen

Eventuelle spelings fautem zijn hornderd prosent ironies bedoeldt.


 • thijsco19
 • Registratie: Mei 2011
 • Laatst online: 09:35

thijsco19

KTM 990 SMT

Equipment zou ik pas doen met tier 8 voor bijv. een TC tank of een tier 6 TC tank. Lager dan tier 8 vind ik eigenlijk nutteloos en vooral zonde van je geld.

Inderdaad wat djengizz zegt, als je daad werkelijk de tank wilt houden dan kan het natuurlijk wel, maar waarom zou je een tier5 tank houden?

[Voor 31% gewijzigd door thijsco19 op 01-04-2013 14:07]

The only thing you need; a jar of "Elbow Grease" (TM) ! Apply it liberally and it will make any job a breeze.


 • djengizz
 • Registratie: Februari 2004
 • Niet online
VasZaitsev schreef op maandag 01 april 2013 @ 13:59:
En of je 200k wilt uitgeven aan je KV-1? Ik vind dat soort dingen pas nuttig vanaf tier 7.
Equipment is altijd nuttig en ook goedkoper voor de lagere tiers, Ik zou het laten afhangen van het feit of je de tank wil houden ipv de tier.
KV-1 moet je voor het mooie met de derp gebruiken. Dan issie bijzonder nuttig tegen alles van tier 4 [oneshot] en kan ook nog goed tier 6 enzo beschadigen
Speelstijl / voorkeur afhankelijk denk ik. Zelf speel ik liever met de 85mm wat imo de KV-1 een veel meer allround tank maakt.

 • mad_max234
 • Registratie: September 2003
 • Laatst online: 26-05 23:03

mad_max234

AMD Athlon II M320

ShockWave schreef op maandag 01 april 2013 @ 13:55:
Equipment is meestal 1 keer in de maand wel wel in de aanbieding.
Aanrader voor elke tank is toch wel ventilation voor 10% beter crew en gunrammer voor snellere reload.
Die 2 zijn helaas alleen met gold er weer af te halen anders moet je ze met je tank verkopen.
Eens per maand kan ik wel even op wachten, spaar gewoon tijdje het geld op. ventilatie wilde ik sowieso al halen, ven wachten op korting dus, want is beetje zonde om tonnen meer te betalen dan nodig is voor je equipement .

Edit/
Ik ga deze tank houden, althans voor lange tijd. En kan als het nodig zou zijn ook keertje klein beetje goud uitgeven aan overzetten van equipement mocht dat ooit te spraken komen.

[Voor 13% gewijzigd door mad_max234 op 01-04-2013 14:16]

-Andere hobby- -


 • RobinHood
 • Registratie: Augustus 2011
 • Niet online

RobinHood

Woker dan een wekkerradio

Het enige wat goedkoper bij de KV-1 is, is de rammer. Verder kost alles je 500k of meer. En of je het echt merkt...

Vents waren vorige week in den aanbieding.

Eventuelle spelings fautem zijn hornderd prosent ironies bedoeldt.


 • Ilikebananas
 • Registratie: Maart 2013
 • Laatst online: 26-01 13:18
VasZaitsev schreef op maandag 01 april 2013 @ 14:14:
Het enige wat goedkoper bij de KV-1 is, is de rammer. Verder kost alles je 500k of meer. En of je het echt merkt...

Vents waren vorige week in den aanbieding.
Elk voordeel pakken dat je kunt! ;)

Dat geld ook voor goldshells en mensen die je dan goldnoob noemen zijn zelf noobs als ze ze niet gebruiken. :P

 • RobinHood
 • Registratie: Augustus 2011
 • Niet online

RobinHood

Woker dan een wekkerradio

voor non premium mensen is 500k wel veel poen hoor.

Eventuelle spelings fautem zijn hornderd prosent ironies bedoeldt.


 • mad_max234
 • Registratie: September 2003
 • Laatst online: 26-05 23:03

mad_max234

AMD Athlon II M320

Alle beetje helpen, en 500K vind ik ook wat veel dus vandaar dat ik ze alleen wil komen met korting. Helaas dus net gemist, maar zal dit spel toch waarschijnlijk jaren blijven spelen dus tijd zat. Speel ook nog steeds CS en CS source na al die jaren, al denk ik dat nu toch stuk minder zal worden met nieuwe favoritie, WoT. :)

-Andere hobby- -


 • djengizz
 • Registratie: Februari 2004
 • Niet online
Yup je merkt het echt.

En dat niet alleen, als je bv. de kv-1 als money grinder gebruikt verdien je het weer terug door de toename in DPM (alle andere voordelen niet meegenomen).

 • seriouzz
 • Registratie: April 2011
 • Laatst online: 15-10-2018
Had ik maar premium :P

Victory!
Map: Malinovka
Date: maandag 1 april 2013 14:10:37
Vehicle: T34
Exp: 1.340 + Credits: 99.545 (Compensation: 20)
Achievements: : Sniper

 • Ilikebananas
 • Registratie: Maart 2013
 • Laatst online: 26-01 13:18
VasZaitsev schreef op maandag 01 april 2013 @ 14:19:
voor non premium mensen is 500k wel veel poen hoor.
Het verdient zichzelf terug (niet alleen in geld, maar ook in fun!)

 • mad_max234
 • Registratie: September 2003
 • Laatst online: 26-05 23:03

mad_max234

AMD Athlon II M320

Ja inderdaad. in theorie moet je het terugverdienen als je gemiddeld net wat meer verdienen per pot door de equipement.

Edit/
Gebruiken jullie gold shells? Heb ze nog nooit gebruikt, vind ze beetje duur, voor de kv-1 zijn ze 2800 credits. Dan ga ik geen winst meer make als je er gemiddeld 10 afschiet per potje.

[Voor 45% gewijzigd door mad_max234 op 01-04-2013 14:27]

-Andere hobby- -


 • Knowuse
 • Registratie: Oktober 2005
 • Laatst online: 11-04 00:13
Zo WG pakt flink uit voor 1 april, zelf een speciale patch.
spoiler:
Heb nu een hondenhok en speciale geluids effecten voor de muis in de garage.

Shuttle st20g5


 • RobinHood
 • Registratie: Augustus 2011
 • Niet online

RobinHood

Woker dan een wekkerradio

ik heb geen hond in WoT...

Eventuelle spelings fautem zijn hornderd prosent ironies bedoeldt.


 • Knowuse
 • Registratie: Oktober 2005
 • Laatst online: 11-04 00:13
Zou ik er dan 1 tje hebben uitgehaald?

Shuttle st20g5


 • mad_max234
 • Registratie: September 2003
 • Laatst online: 26-05 23:03

mad_max234

AMD Athlon II M320

Ben ook nog niks tegengekomen, alles ziet eruit zoals altijd, en hoor ook niks vreemds.

Edit/
Hebben jullie de preview gezien van 8.5?
http://worldoftanks.eu/ne...usive-version-85-preview/

Surrender Option

In battle, you will now have a “Surrender Button”, which allows you to act in Peace Mode. Your tankers will peek their heads out from the turret, and wave a white flag. When you are in Peace Mode, you cannot shoot anyone and your enemies cannot shoot back at you. This feature will also prevent you from aiding your team, including detection etc.



@hieronder
Je moet eerst op hondenhok klikken voor extra geluideffect, staat erbij als je met je muis erover heen gaat. :)

[Voor 86% gewijzigd door mad_max234 op 01-04-2013 15:23]

-Andere hobby- -


 • thijsco19
 • Registratie: Mei 2011
 • Laatst online: 09:35

thijsco19

KTM 990 SMT

In je garage als je vanachter je tank kijk zie je links een honden hok staan. Overigens geen raare geluiden met een muisklik?

The only thing you need; a jar of "Elbow Grease" (TM) ! Apply it liberally and it will make any job a breeze.


 • Whuzz
 • Registratie: Juni 2001
 • Laatst online: 06:11

Whuzz

Dodgeball!

mad_max234 schreef op maandag 01 april 2013 @ 14:51:
Ben ook nog niks tegengekomen, alles ziet eruit zoals altijd, en hoor ook niks vreemds.

Edit/
Hebben jullie de preview gezien van 8.5?
http://worldoftanks.eu/ne...usive-version-85-preview/

Surrender Option

In battle, you will now have a “Surrender Button”, which allows you to act in Peace Mode. Your tankers will peek their heads out from the turret, and wave a white flag. When you are in Peace Mode, you cannot shoot anyone and your enemies cannot shoot back at you. This feature will also prevent you from aiding your team, including detection etc.

[afbeelding]
Lol, dat lijkt me onderdeel van de 1-april grap, toch? toch!?

Dodge, Duck, Dip, Dive and... Dodge!


 • mad_max234
 • Registratie: September 2003
 • Laatst online: 26-05 23:03

mad_max234

AMD Athlon II M320

Ja daar mag je wel vanuit lijkt me, pauze functie. :D

-Andere hobby- -


 • seriouzz
 • Registratie: April 2011
 • Laatst online: 15-10-2018
Today was a good day :*)

Wins / Battles 16 / 19 84.2%
Avg. / Total Exp. 717 / 15 528
Credits total 651 859

 • Knowuse
 • Registratie: Oktober 2005
 • Laatst online: 11-04 00:13
thijsco19 schreef op maandag 01 april 2013 @ 15:19:
In je garage als je vanachter je tank kijk zie je links een honden hok staan. Overigens geen raare geluiden met een muisklik?
Nee je hoort het als je je muis over je tanks heen en weer beweegd.

Shuttle st20g5


 • Nemean
 • Registratie: Juni 2008
 • Laatst online: 28-05 21:45

Nemean

ᵀᴴᴱ ᴷᴵᴺᴳ, ᵀᴴᴱ ᴸᴱᴳᴱᴺᴰ

[YouTube: http://www.youtube.com/watch?v=VTf44M0VSSU]

Tankers!

Wargaming, the leading free-to-play MMO developer and publisher, is pleased to announce that its smashing hit World of Tanks and the highly anticipated World of Warplanes will soon be crowded with brand new PvE characters: zombies. The AI-controlled undead will become essential elements of both games and bring more diversity to the gameplay.

“The first time one of our game designers brought up using zombies, we immediately brushed it aside”, said Andrew Yarantsau, VP of Global Operations at Wargaming. “But after thorough analysis, we determined it would be a great feature to implement in all our games. It’s a completely new gameplay element, attractive to both current players and new gamer audiences.”

World of Tanks will feature the Zombie Escort survival mode, where players will have to navigate from point A to point B, while fighting their way through swarms of zombies. The new mode is aimed at a more hardcore audience, as it requires extra skills from tankmen. Among other tricks, the undead enemy will be able to infect the tank crew, damage external modules, and block the main gun.

In World of Warplanes, zombies will appear as natural gameplay elements, including undead tail gunners. If a tail gunner gets hit, they instantly turn into a zombie, causing twice as much damage as the default gunner mode. Moreover, the AI remembers the player that killed the tail gunner, forcing the latter to deliberately target that warplane until it’s destroyed.



Another major update for World of Warplanes is the dendro-zombies, a new threat for pilots who prefer shaking off enemies in the woodlands. The closer a warplane flies to a wooded area; the more likely it is to have a zombie stuck to one of the wings, immediately affecting its top speed and maneuverability.

“If a zombie is hanging on one of the wings, the best thing to do is to reverse course and fly over the trees again. Hopefully a zombie will get stuck to the other wing and you’ll regain balance,” said Anton Sitnikau, World of Warplanes producer.

“We are looking forward to the introduction of zombies in World of Tanks and World of Warplanes”, said Wargaming CEO Victor Kislyi. “After so much background work, I can proudly say that the undead will be one of the coolest features in our games.”

Zombies will attack World of Tanks and World of Warplanes in one of the games’ upcoming updates.
_O-

 • filipy23
 • Registratie: November 2004
 • Laatst online: 29-05 22:11
Yeeh! Ondergetekende wordt op het moment van schrijven gerecruiteerd door HAMI. Even kijken of het me lukt hem een loer te draaien. Het is immers 1 april, toch?!

Babs out!

 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 26-05 15:43
Binnen 24 uur na het uitschijven bij HARD kwam HAMI al bij me aankloppen :+
Hij is wel vatbaar voor een grap :P

[Voor 19% gewijzigd door psychoclown op 01-04-2013 18:18]

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • filipy23
 • Registratie: November 2004
 • Laatst online: 29-05 22:11
psychoclown schreef op maandag 01 april 2013 @ 18:18:
Binnen 24 uur na het uitschijven bij HARD kwam HAMI al bij me aankloppen :+
Ow, ik dacht dat hij alleen goeie spelers recruitte...

Babs out!


1 april!

[Voor 8% gewijzigd door filipy23 op 01-04-2013 18:20]


 • Fordox
 • Registratie: Maart 2011
 • Laatst online: 26-05 16:02

Fordox

00101010

hm ik ga lekker, al 2 top guns vandaag :)

*Geschreven door een electronics engineer die soms iets teveel nadenkt. Speccies: 3700x, ASUS TUF 3080, Silverstone RL-08


 • Mr_Size
 • Registratie: Oktober 2009
 • Laatst online: 27-04 14:34
Zojuist de VK3601H gekocht, zit alleen te twijfelen welke gun ik erop moet zetten:

-7,5 cm KwK 42 L/70, meer een sniper gun
-8,8 cm KwK 36 L/56, meer alpha dmg, maar minder pen
-7,5 cm KwK 41 L/58 Konisch, goede pen, maar eigenlijk alleen goed met gold ammo door lage dmg van normale AP rounds.

Ik wil de tank als supporter gaan gebuiken, niet echt als sniper. Denk dat de 8,8 cm dan de beste keus is?

edit: en de 1e match meteen een lekker potje :D

Overwinning!
Gevecht: Havengebied maandag 1 april 2013 20:11:53
Voertuig: VK 3601 (H)
Ervaring ontvangen: 1.872 (x2 voor de eerste overwinning van de dag)
Credits ontvangen: 22.077 (boete voor gemaakte schade aan bondgenoten: 135)
Gevechtsprestaties: Bondgenoot, Meesterschutter, Spartaan, Meesterschapsbadge: 3e Klasse

@user, ok thanks, had ik idd al min of meer in mijn hoofd :)

[Voor 35% gewijzigd door Mr_Size op 01-04-2013 20:20]


 • User
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 09:24
Mr_Size schreef op maandag 01 april 2013 @ 20:10:
Zojuist de VK3601H gekocht, zit alleen te twijfelen welke gun ik erop moet zetten:

-7,5 cm KwK 42 L/70, meer een sniper gun
-8,8 cm KwK 36 L/56, meer alpha dmg, maar minder pen
-7,5 cm KwK 41 L/58 Konisch, goede pen, maar eigenlijk alleen goed met gold ammo door lage dmg van normale AP rounds.

Ik wil de tank als supporter gaan gebuiken, niet echt als sniper. Denk dat de 8,8 cm dan de beste keus is?
88 inderdaad.

 • MrOleo
 • Registratie: Augustus 2006
 • Laatst online: 09:47
GW Tiger <3 :

erutangiS


 • filipy23
 • Registratie: November 2004
 • Laatst online: 29-05 22:11
huh. 1 hit, 2000 potential damage, en je bent stuk. Maar is-4 is toch 2500 hp?

Babs out!

 • MrOleo
 • Registratie: Augustus 2006
 • Laatst online: 09:47
Ik ben niet stuk, ik ben de gw tiger :). Damage aan ammo rack en gastank wil nog wel eens wat extra damage doen, het was geen directe ammo rack in ieder geval. Er stond "2500" bij de hit, bij een ammorack had er "ammorack" gestaan.

erutangiS


 • Nemean
 • Registratie: Juni 2008
 • Laatst online: 28-05 21:45

Nemean

ᵀᴴᴱ ᴷᴵᴺᴳ, ᵀᴴᴱ ᴸᴱᴳᴱᴺᴰ

filipy23 schreef op maandag 01 april 2013 @ 21:39:
[...]


huh. 1 hit, 2000 potential damage, en je bent stuk. Maar is-4 is toch 2500 hp?

Babs out!
GW Tiger heeft een max damage van 2000, waarschijnlijk heeft ie een ammo rack gekregen of heeft de shell gepenetreerd en voor extra damage gezorgd. Gister kreeg ik ook 1600 damage terwijl ik in mijn E-50M zat.. direct Exit Battle gedaan nadat ik 2 crewleden overhad en nog 2 a 3 werkende modules.




Hier nog een leuke screenshot van gister, samen met Plato een match met zijn 2en kunnen winnen.. heeft ons toch een mooie victory opgeleverd omdat het team het liet af weten.



Hoezo team dragen :+.




 • rgras
 • Registratie: Juli 2006
 • Niet online
Nemean schreef op maandag 01 april 2013 @ 21:58:
[...]
Gister kreeg ik ook 1600 damage terwijl ik in mijn E-50M zat.. direct Exit Battle gedaan nadat ik 2 crewleden overhad en nog 2 a 3 werkende modules.
Dus je laat je team in de steek?

 • p0st
 • Registratie: April 2010
 • Laatst online: 22-05 13:50

p0st

Dutch Reefer

Mr_Size schreef op maandag 01 april 2013 @ 20:10:
Zojuist de VK3601H gekocht, zit alleen te twijfelen welke gun ik erop moet zetten:

-7,5 cm KwK 42 L/70, meer een sniper gun
-8,8 cm KwK 36 L/56, meer alpha dmg, maar minder pen
-7,5 cm KwK 41 L/58 Konisch, goede pen, maar eigenlijk alleen goed met gold ammo door lage dmg van normale AP rounds.

Ik wil de tank als supporter gaan gebuiken, niet echt als sniper. Denk dat de 8,8 cm dan de beste keus is?
Hmm de korte 88 is niet geweldig, zelfs niet op de VK. Ik speel zelf altijd met de 7,5 cm KwK 42 L/70 omdat het ding een goede RoF en penetration heeft, samen met 0/35 accuracy. En die Konisch is idd alleen leuk met premium ammo maar dat heb ik er niet voor over :)

🐠 Reef Tank @ Instagram 🖥️ x570 \\ 5950x \\ RTX3070


 • Nemean
 • Registratie: Juni 2008
 • Laatst online: 28-05 21:45

Nemean

ᵀᴴᴱ ᴷᴵᴺᴳ, ᵀᴴᴱ ᴸᴱᴳᴱᴺᴰ

rgras schreef op maandag 01 april 2013 @ 22:01:
[...]

Dus je laat je team in de steek?
Ik zag geen reden om het niet doen.

Op El Halluf reed ik als enige E-50M naar de medium flank (heuvels) waarna ik direct gespot werd door een T71 en een Object 212 shell kopte, die me ongeveer 200 damage deed (splash). Vervolgens repaireerde ik mijn track en jawel ik kopte de 2e arty shell die me meer dan 1600 damage deed en ik nog minder dan 300 over had. Nou ben ik niet iemand die stopt omdat ie weinig hitpoints heeft maar als arty bij mij ook nog eens 3 belangrijke crewleden uitschakelt (Driver, Gunner en Loader) en ook nog eens mijn beide tracks, gun, ammo-rack, engine en fueltanks raakt.. is voor mij de fun over. De leukste matches heb je in matches waar geen arty in aanwezig is.

 • MrOleo
 • Registratie: Augustus 2006
 • Laatst online: 09:47
Nee de leukste potjes zijn waar je zelf arty speelt:

In dezelfde pot, direct na mijn kill op de IS4 begint een of andere nl-er in een batchat te klagen op zijn team, terwijl die zelf niks uitvoert, op een gegeven moment probeert ie dan maar naar onze basis te sneaken om onze arty te killen en dan:



:)

erutangiS


 • Doler
 • Registratie: December 2009
 • Laatst online: 15-04-2022
Vandaag 10 potjes met de nieuwe tank van de maand gespeeld; de Jagdpanter. Heb helaas nog maar de 2e gun en dan is het lastig pennen. Ook maar 2 battles van de 10 kunnen winnen; hopelijk straks met de 3e gun meer invloed kunnen uitoefenen op een match.

 • redwing
 • Registratie: Juni 1999
 • Laatst online: 10:06
MrOleo schreef op maandag 01 april 2013 @ 22:19:
Nee de leukste potjes zijn waar je zelf arty speelt:

In dezelfde pot, direct na mijn kill op de IS4 begint een of andere nl-er in een batchat te klagen op zijn team, terwijl die zelf niks uitvoert, op een gegeven moment probeert ie dan maar naar onze basis te sneaken om onze arty te killen en dan:

[afbeelding]

:)
Hoezo is arty OP :+

[removed]


 • Joindry
 • Registratie: Oktober 2009
 • Laatst online: 08:44

Joindry

- I'm afraid I can't do that -

Doler schreef op maandag 01 april 2013 @ 22:32:
Vandaag 10 potjes met de nieuwe tank van de maand gespeeld; de Jagdpanter. Heb helaas nog maar de 2e gun en dan is het lastig pennen. Ook maar 2 battles van de 10 kunnen winnen; hopelijk straks met de 3e gun meer invloed kunnen uitoefenen op een match.
Is de tweede gun de lange 88? indien ja, die gun heeft evenveel pen als de top gun, alleen minder alfa.
Lange 88 heeft langere aimtime dan de 10.5, maar is wel nauwkeuriger.

Ik verkies iig de lange 88, ideale sniper en je maakt veel meer winst omdat je ongeveer 1 silver geeft voor 1 hp, met de top gun betaal je 3 silver voor 1 hp.

 • wsLy
 • Registratie: Oktober 2006
 • Laatst online: 25-05 15:30
Joindry schreef op maandag 01 april 2013 @ 23:24:
[...]


Is de tweede gun de lange 88? indien ja, die gun heeft evenveel pen als de top gun, alleen minder alfa.
Lange 88 heeft langere aimtime dan de 10.5, maar is wel nauwkeuriger.

Ik verkies iig de lange 88, ideale sniper en je maakt veel meer winst omdat je ongeveer 1 silver geeft voor 1 hp, met de top gun betaal je 3 silver voor 1 hp.
Korte 88mm met 132mm pen, zelfde als de JP4.

He will love the long 88mm. Heerlijke gun, schiet lekker snel, is accuraat en je kunt mensen echt irriteren ermee :P

Stichting Hobbyserver


 • Thompson
 • Registratie: Juli 2009
 • Laatst online: 09:20

Thompson

Beeromaniac

Heb sinds vanmiddag de Hetzer, heerlijk ding :) Meer mijn speelstijl dan die lichte snelle tanks. Alhoewel de Pz1c wel een geinig ding blijft om mee te klooien.
/edit: Het hangt overigens wel heel erg van de map af hoe fijn hij is, maar dat gevoel heb ik sowieso bij de meeste tanks en ook arty.

[Voor 29% gewijzigd door Thompson op 01-04-2013 23:52]

Beeromaniac


 • RobinHood
 • Registratie: Augustus 2011
 • Niet online

RobinHood

Woker dan een wekkerradio

Hetzer is een prima tank. Stug is meer van hetzelfde, wel beter. Lekker wendbaar, prima kanon.

En de VK3601H heb ik vrijwel standaard met korte 88, waardoor het een prima allrounder wordt, maar ook als heavy kan spelen als ie toptier is. Hij is inderdaad niet vreselijk snel of vreselijk nauwkeurig, maar, goed genoeg om te flanken. De VK3001P is sneller en een tikje wendbaarder, maar, ik vond hem niet lekker spelen. Erg weinig pantser, voelde een beetje aan als de T-34-85, en dat vind ik geen fijne tank.

Eventuelle spelings fautem zijn hornderd prosent ironies bedoeldt.


 • Anoniem: 235591
 • Registratie: Oktober 2007
 • Niet online
Noem mij gek, maar ik heb geen idee meer waar ik mijn spot key gelaten heb.

 • Frenzy_LS
 • Registratie: Januari 2002
 • Laatst online: 20-05 01:40
Heb de VK3601H en Tiger. Ben met de VK3001P bezig om de Tiger P te verkrijgen.
Vind de VK3001P ook echt 3x niks vergeleken met de 3601H.

Trouwens gewoon met de 88long spelen. Kun je nog wat damage uitdelen tegen hogere tiers (waar je (ik iig), voornamelijk tegen moet spelen).

 • User
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 09:24
Anoniem: 235591 schreef op dinsdag 02 april 2013 @ 01:20:
Noem mij gek, maar ik heb geen idee meer waar ik mijn spot key gelaten heb.
In Battlefield?

 • solique
 • Registratie: Juni 2006
 • Laatst online: 29-04 20:48

solique

Music Maniac

Afgelopen week een efficiency gehaald van 1339 en wn7 van 1459.
Het begint nog eens ergens op te lijken. :)

Nu focussen om genoeg op mijn db apart te zetten en de panther2 te researchen.

WoT - Steam - Last.fm - PSN


Anoniem: 117283

MrOleo schreef op maandag 01 april 2013 @ 22:19:
Nee de leukste potjes zijn waar je zelf arty speelt:

In dezelfde pot, direct na mijn kill op de IS4 begint een of andere nl-er in een batchat te klagen op zijn team, terwijl die zelf niks uitvoert, op een gegeven moment probeert ie dan maar naar onze basis te sneaken om onze arty te killen en dan:

[afbeelding]

:)
Vraagje: welke mod is dat die aangeeft dat je 3 hits hebt gedaan en welke tank je daarmee hebt geraakt en welke damage daarmee is gedaan per tank?

 • Knowuse
 • Registratie: Oktober 2005
 • Laatst online: 11-04 00:13
Is het iemand trouwens opgevallen dat wanneer je tank vernietigd wordt er een engelen vleugeljes aan een motor blok uit te tank opstijgt :)

Dit weekend lekker bezig geweest met de T28 Prototype om de extra loader voor de T30 te boosten en z'n basic training zit er bijna op. De Proto ging wel erg lekker gisteren 68.75% van de 16 games gewonnen. Het is wel een tank die alleen maar werkt als ik hem vaker achter elkaar speel.

Shuttle st20g5


 • Whuzz
 • Registratie: Juni 2001
 • Laatst online: 06:11

Whuzz

Dodgeball!

WG heeft zombies aangekondigd voor WoT. Dat was een 1 April grap, wat ik uiteraard meteen al doorhad. Nogal overduidelijk, aangezien er al lang zombies *zijn* in WoT, dus hoe kun je iets gaan introduceren dat er al is.

Hoe herken je zombies in WoT? Ze voldoen aan één of meer van de volgende symptomen:
- Zombies begroeten elkaar met "Siema", "kdo polska?", "Siemka" of vergelijkbaar.
- Zombies hebben slechte controle over ledematen, wat aan het begin van matches soms resulteerd in het 200+ keer aanklikken van de minimap.
- Zombies hebben lang nodig om zich te orienteren. Dit kan soms tussen de 5 en 15 minuten duren, waarbij ze slechts stil staan op hun spawnpunt.
- Zombies bewegen vaak in groepen. Je ziet dan 8-14 zombies in één groep bewegen. Zo'n groep is makkelijk tot staan te brengen door de HoofdZombie met een shell te raken. De Zombiegroep verschuilt zich dan vaal massaal achter de eerste steen, struik, huis of treinwagon.

In plaats van ze te introduceren zou het fijn zijn als WG de zombies verwijdert in de volgende patch! :D

Dodge, Duck, Dip, Dive and... Dodge!


 • CobraVE
 • Registratie: Oktober 2008
 • Laatst online: 09-03 15:27

CobraVE

Visual Effects Artists

Vaak zat problemen gehad in mijn E-50, komt een M40/M43 en in een hit gewoon helemaal kapot, leuke potjes joh!

 • Jip99
 • Registratie: Oktober 2011
 • Laatst online: 01-01 12:33
ik heb vorige week een leuke mod gevonden..

http://wotmodsdl.com/mods/sights-mathmap-mod-2-wot-8-4.html

ik vindt hm echt geweldig en duidelijk.. je krijgt er dmg indicator bij(dmg die jij doet), wat meer info op je mini map, en de arty en tank crosshair die echt netjes is en informatief.. je ziet ook de loadtijd van je vijand.. en je eigen loadtijd..afstand en of je hm kan pennen.(groen/oranje/rood)enz enz...

oh en je ziet ook hoeveel tanks aan het cappen zijn en hoeveel tijd het nog kost totdat die op 100 zit..

dus leuke verzameling van kleine handigheidjes

[Voor 23% gewijzigd door Jip99 op 02-04-2013 10:06]


 • ShockWave
 • Registratie: December 2008
 • Laatst online: 02-05 18:45

ShockWave

Lost it somewhere

Topicstarter
Whuzz schreef op dinsdag 02 april 2013 @ 09:51:
WG heeft zombies aangekondigd voor WoT. Dat was een 1 April grap, wat ik uiteraard meteen al doorhad. Nogal overduidelijk, aangezien er al lang zombies *zijn* in WoT, dus hoe kun je iets gaan introduceren dat er al is.

Hoe herken je zombies in WoT? Ze voldoen aan één of meer van de volgende symptomen:
- Zombies begroeten elkaar met "Siema", "kdo polska?", "Siemka" of vergelijkbaar.
- Zombies hebben slechte controle over ledematen, wat aan het begin van matches soms resulteerd in het 200+ keer aanklikken van de minimap.
- Zombies hebben lang nodig om zich te orienteren. Dit kan soms tussen de 5 en 15 minuten duren, waarbij ze slechts stil staan op hun spawnpunt.
- Zombies bewegen vaak in groepen. Je ziet dan 8-14 zombies in één groep bewegen. Zo'n groep is makkelijk tot staan te brengen door de HoofdZombie met een shell te raken. De Zombiegroep verschuilt zich dan vaal massaal achter de eerste steen, struik, huis of treinwagon.

In plaats van ze te introduceren zou het fijn zijn als WG de zombies verwijdert in de volgende patch! :D
_/-\o_

BTW heb geen hond gezien in mijn garage hoor..

Warthunder was helemaal subliem met hun 1 aprilgrap.
Deze was gewoon te spelen door iedereen..

Star Citizen referralcode


 • redwing
 • Registratie: Juni 1999
 • Laatst online: 10:06
ShockWave schreef op dinsdag 02 april 2013 @ 09:59:
[...]
_/-\o_

Warthunder was helemaal subliem met hun 1 aprilgrap.
Deze was gewoon te spelen door iedereen..
[video]
Zo'n grap vind ik heel wat beter dan wat ze bij WoT doen. Practical jokes zijn sowieso meestal veel leuker dan nieuwsberichten waarvan je bij de eerste regel al weet dat het onzin is.
CobraVE schreef op dinsdag 02 april 2013 @ 09:55:
Vaak zat problemen gehad in mijn E-50, komt een M40/M43 en in een hit gewoon helemaal kapot, leuke potjes joh!
Je weet dat het andersom precies hetzelfde is ? ;) Daarnaast blijven bewegen en weten waar/wanneeer ze je wel/niet kunnen raken. Zeker als er maar 1 of 2 arties in het spel zitten kun je snel weten waar ze ongeveer moeten staan en wanneer ze geschoten hebben. Als je dat in de gaten houdt heb je er een stuk minder last van (alhoewel arty gewoon irritant blijft)

[removed]


 • MrOleo
 • Registratie: Augustus 2006
 • Laatst online: 09:47
Anoniem: 117283 schreef op dinsdag 02 april 2013 @ 09:48:
[...]


Vraagje: welke mod is dat die aangeeft dat je 3 hits hebt gedaan en welke tank je daarmee hebt geraakt en welke damage daarmee is gedaan per tank?
XVM, dat is ook gelijk mijn enige mod, er zijn vast ook andere mods die het ook kunnen.

erutangiS


 • JeroenNietDoen
 • Registratie: Januari 2001
 • Laatst online: 09:50

JeroenNietDoen

"Doe nou niet!"

Whuzz schreef op dinsdag 02 april 2013 @ 09:51:
WG heeft zombies aangekondigd voor WoT. Dat was een 1 April grap
:S WoT wemelt al sinds de release met zombies, hele hordes zelfs. Elk potje bestaat ruim de helft van de teams eruit. Je ziet het al als de klok nog aan het aftikken is. Siema, Kurwa, etc.

"Oooh Jeroen!"


 • Anoniem: 235591
 • Registratie: Oktober 2007
 • Niet online
Nee, BF speel ik niet. Ik had mijn software opnieuw geïnstalleerd en was de key kwijt waarmee ik scout en spot. Maar inmiddels alweer gevonden.

 • mad_max234
 • Registratie: September 2003
 • Laatst online: 26-05 23:03

mad_max234

AMD Athlon II M320

F1 drukken. ;)

-Andere hobby- -


 • ShockWave
 • Registratie: December 2008
 • Laatst online: 02-05 18:45

ShockWave

Lost it somewhere

Topicstarter
Zeg dat tegen die gasten die altijd de F7 toets spammen.

Zijn er na de serversplit eigenlijk nog wel goede postjes te doen of niet??
Normaal in de ochtend viel er wel lekker dubbels te doen maar tegenwoordig..... :'(

Zo 6 battles 1 win..tijd voor Warthunder, ben ik de noob.... :+

[Voor 8% gewijzigd door ShockWave op 02-04-2013 10:53]

Star Citizen referralcode


 • Whuzz
 • Registratie: Juni 2001
 • Laatst online: 06:11

Whuzz

Dodgeball!

Anoniem: 235591 schreef op dinsdag 02 april 2013 @ 10:42:
[...]

Nee, BF speel ik niet. Ik had mijn software opnieuw geïnstalleerd en was de key kwijt waarmee ik scout en spot. Maar inmiddels alweer gevonden.
Jij hebt een key om te spotten? Godver, ik ben afhankelijk van mijn viewrange, spotting ranges, camo values, bushes en tegenstanders die bewegen.... en jij hebt gewoon een key om te spotten?
Hoe werkt dat? Elke keer als je die key indrukt spot je een enemy? :P

Dodge, Duck, Dip, Dive and... Dodge!


 • themaxter
 • Registratie: Juli 2001
 • Laatst online: 28-05 18:25

themaxter

Bugged..

ShockWave schreef op dinsdag 02 april 2013 @ 10:48:
[...]


Zeg dat tegen die gasten die altijd de F7 toets spammen.

Zijn er na de serversplit eigenlijk nog wel goede postjes te doen of niet??
Normaal in de ochtend viel er wel lekker dubbels te doen maar tegenwoordig..... :'(

Zo 6 battles 1 win..tijd voor Warthunder, ben ik de noob.... :+
Ja hoor, je zit gewoon telkens op de verkeerde server dan gok ik :P
Heb qua stats een van mijn beste WoT weekenden gehad sinds ik het speel :)

Met die 2x crew xp dit weekend voornamelijk mijn tier 8 tanks gespeeld om de verschillende crews daarvan op te krikken en dat ging heerlijk, gemiddeld meer dan 2k damage per potje en bijna 1K xp gemiddeld :D

 • warlord01
 • Registratie: Juni 2007
 • Laatst online: 10-03-2020
ShockWave schreef op dinsdag 02 april 2013 @ 09:59:
[...]


_/-\o_

BTW heb geen hond gezien in mijn garage hoor..

Warthunder was helemaal subliem met hun 1 aprilgrap.
Deze was gewoon te spelen door iedereen..

[video]
Heb je het hondehok linksvooraan op rupsbanden dan niet gezien in de garage? :)

 • dynosu
 • Registratie: Maart 2007
 • Laatst online: 18-01 08:02

dynosu

Orly ?

die zie je alleen als je de 1 april update had gedownload via de launcher. Ik gebruik die launcher niet en heb die update dus ook neit gezien.

 • mad_max234
 • Registratie: September 2003
 • Laatst online: 26-05 23:03

mad_max234

AMD Athlon II M320

Whuzz schreef op dinsdag 02 april 2013 @ 11:02:
[...]


Jij hebt een key om te spotten? Godver, ik ben afhankelijk van mijn viewrange, spotting ranges, camo values, bushes en tegenstanders die bewegen.... en jij hebt gewoon een key om te spotten?
Hoe werkt dat? Elke keer als je die key indrukt spot je een enemy? :P
Ik ging er vanuit dat die target bedoelde want voor spotten bestaat er geen key.

-Andere hobby- -


 • Whuzz
 • Registratie: Juni 2001
 • Laatst online: 06:11

Whuzz

Dodgeball!

dynosu schreef op dinsdag 02 april 2013 @ 11:28:
die zie je alleen als je de 1 april update had gedownload via de launcher. Ik gebruik die launcher niet en heb die update dus ook neit gezien.
Voor mij was het meest irritant aan die 1 April grap dat ik er in ben getrapt en heb moeten wachten op de update. Ik gebruik de launcher ook niet. Vriendin wel.

Whuzz zit al in de game.
Vriendin: Hey, er is een update
Whuzz denkt "raar... ik zit al in game... hmm, ff checken met de launcher dan"
Whuzz start de launcher -> Update found... downloading....
Whuzz realiseert zich dat het 1 april is. ... :')

Ik vond de papieren vliegtuigjes overigens wel geinig. :D

[Voor 4% gewijzigd door Whuzz op 02-04-2013 11:35]

Dodge, Duck, Dip, Dive and... Dodge!


 • redwing
 • Registratie: Juni 1999
 • Laatst online: 10:06
Whuzz schreef op dinsdag 02 april 2013 @ 11:31:
[...]
Voor mij was het meest irritant aan die 1 April grap dat ik er in ben getrapt en heb moeten wachten op de update. Ik gebruik de launcher ook niet. Vriendin wel.
Dan is de grap voor jou dus iig geslaagd ;) Ik was dekn ik te slaperig of zo voor de grap. Ik start wel via de launcher en heb een update gekregen maar dat hondehok is me niet opgevallen. Ik zag het pas op plaatjes hier/WoT forum.

[removed]


 • TweakJerommeke
 • Registratie: April 2005
 • Laatst online: 29-05 13:53

TweakJerommeke

Stay a while and listen

warlord01 schreef op dinsdag 02 april 2013 @ 11:22:
[...]


Heb je het hondehok linksvooraan op rupsbanden dan niet gezien in de garage? :)
Dat was niet alles; papieren vliegtuigen/schepen en tanks met vleugeltjes die opstijgen naar de hemel als je iemand kapotgeschoten had. Wel gelukkig allemaal dingen die bijna niet opvielen. :)

 • dion_b
 • Registratie: September 2000
 • Nu online

dion_b

Moderator Harde Waren

say Baah

Whoa!

Zojuist uit frustratie met laaaaangzaam credits verdienen op hoge tiers om nieuwe tanks te kopen toch een premium gekocht, de JagdTiger 8.8. En dat betaalt zich gelijk terug, eerste potje nog wat onwennig 'slechts' 51k profit (op 66k income), tweede gelijk 79k profit (op 85k income). Zo komt die JagdPanther II snel dichterbij. En het feit dat ik hier gold - dus echt geld - voor over had geeft aan hoe succesvol het verdienmodel van WG is :P

Soittakaa Paranoid!


 • Anoniem: 235591
 • Registratie: Oktober 2007
 • Niet online
Prrrrtt...grapjassen :+ Gelukkig weten jullie wat ik bedoel.

 • RobinHood
 • Registratie: Augustus 2011
 • Niet online

RobinHood

Woker dan een wekkerradio

Ik ken het probleem van te weinig credits, zit er ook aan te denken een premium te kopen, maarrrrr, welke? Heb nog gold voor een Churchill III.

Eventuelle spelings fautem zijn hornderd prosent ironies bedoeldt.


 • hopiconjo
 • Registratie: Maart 2004
 • Laatst online: 25-05 11:31
SU-122-44. _/-\o_ Blijf dat echt heerlijke tank vinden. Maak zelfs met gold shells genoeg winst

 • dynosu
 • Registratie: Maart 2007
 • Laatst online: 18-01 08:02

dynosu

Orly ?

De echte geld verdieners zijn de tier 7 en 8 Tanks.

Goedkoopste money maker: su 122 44

 • RobinHood
 • Registratie: Augustus 2011
 • Niet online

RobinHood

Woker dan een wekkerradio

Leek mij ook al leuk, vind TD's wel leuk, zeker als ze leuk schade doen. En de SU-122-44 leek me wel erg leuk, ook snelle reload enzo.

Eventuelle spelings fautem zijn hornderd prosent ironies bedoeldt.


 • Whuzz
 • Registratie: Juni 2001
 • Laatst online: 06:11

Whuzz

Dodgeball!

SU-122-44 is voor zover ik kan zien niet een typische TD in de zin dat je er mee gaat snipen. Gun is niet zo accuraat, pen niet zo hoog, viewrange laag, dus zul je met je team mee moeten en proberen te flanken.
Als je daar goed in bent kan dat heel erg leuk zijn, maar houd er wel rekening mee dat het een aparte speelstijl vereist.

Dodge, Duck, Dip, Dive and... Dodge!


 • oosterhofjf
 • Registratie: Februari 2011
 • Laatst online: 05:19
Elke hoge tier premium maakt een mooie winst. De vraag is alleen welke het beste bij jouw speelstijl past. Ook is het handig om te kijken welke tanks je de crew kan delen. Aan de JT 8.8 heb ik niet zoveel aangezien ik de duitse TD lijn niet meer speel. Geen van alle premium tanks vind ik echt fijn spelen Gevolg is dat ik nog steeds geen premium tank gekocht heb, maar ook niet echt nodig heb.

Als dadelijk de testserver weer begint, wil ik de I6 en de JT 8.8 proberen. Hopelijk komt de T44-a ook snel, die lijkt me het beste bij me passen.

 • hopiconjo
 • Registratie: Maart 2004
 • Laatst online: 25-05 11:31
Startpost een link van onze User; zover ik weet heeft hij alle premiums

http://forum.worldoftanks...e-premium-tank-guidebook/

 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 26-05 15:43
oosterhofjf schreef op dinsdag 02 april 2013 @ 13:35:
Elke hoge tier premium maakt een mooie winst. De vraag is alleen welke het beste bij jouw speelstijl past. Ook is het handig om te kijken welke tanks je de crew kan delen. Aan de JT 8.8 heb ik niet zoveel aangezien ik de duitse TD lijn niet meer speel. Geen van alle premium tanks vind ik echt fijn spelen Gevolg is dat ik nog steeds geen premium tank gekocht heb, maar ook niet echt nodig heb.

Als dadelijk de testserver weer begint, wil ik de I6 en de JT 8.8 proberen. Hopelijk komt de T44-a ook snel, die lijkt me het beste bij me passen.
Die IS6 schijnt wel een beest te zijn als je hem goed gebruikt.
In PTS hebben er een paar vorige week een gekocht naar aanleiding van de goede verhalen van D0va, maarja die vent is dan ook wel uitzonderlijk goed :)

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • ed31
 • Registratie: Maart 2004
 • Laatst online: 23-06-2018
Yesss, ACE Tanker op de 1390
Had wel 't idee dat ik lekker bezig was, maar niet zo:

Victory!
Map: Malinovka
Date: dinsdag 2 april 2013 13:37:01
Vehicle: AMX 13 90
Exp: 1.896 + Credits: 56.404
Achievements: : Patrol Duty, Scout, Master Gunner, Mastery Badge: "Ace Tanker"

Zelf trouwens maar 840 damage gedaan......

https://www.tradingview.com/u/Crypto_Ed/


 • User
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 09:24
Imo de beste premiums:
SU-122-44 en IS-6

 • dynosu
 • Registratie: Maart 2007
 • Laatst online: 18-01 08:02

dynosu

Orly ?

en de pen van de su is niet grandioos maybe, maar ding heeft goede MM en elke 6 seconden een schot dat tot 400 damage gaat. Ik vond em wel fijn iig.

 • Knowuse
 • Registratie: Oktober 2005
 • Laatst online: 11-04 00:13
D'r zitten wel een paar dingen die op het randje zitten:
 • cooldown enemy guns
 • direction of the enemy’s attacks
Als je een tijdje gespeeld heb weet je ongeveer wel hoe lang de reload van een gun is, het op de mili seconden nauwkeurig weten geeft wel een heel groot voordeel. Dit is wel heel aanlokkelijk om te gebruiken, alleen als je er eenmaal aangewend bent kun je vast niet meer zonder.

De richt van je tegenstanders aanval is iets dat gewoon niet mag volgens mij.
Jip99 schreef op dinsdag 02 april 2013 @ 09:56:
ik heb vorige week een leuke mod gevonden..

http://wotmodsdl.com/mods/sights-mathmap-mod-2-wot-8-4.html

ik vindt hm echt geweldig en duidelijk.. je krijgt er dmg indicator bij(dmg die jij doet), wat meer info op je mini map, en de arty en tank crosshair die echt netjes is en informatief.. je ziet ook de loadtijd van je vijand.. en je eigen loadtijd..afstand en of je hm kan pennen.(groen/oranje/rood)enz enz...

oh en je ziet ook hoeveel tanks aan het cappen zijn en hoeveel tijd het nog kost totdat die op 100 zit..

dus leuke verzameling van kleine handigheidjes

Shuttle st20g5


 • Whuzz
 • Registratie: Juni 2001
 • Laatst online: 06:11

Whuzz

Dodgeball!

Knowuse schreef op dinsdag 02 april 2013 @ 14:09:
D'r zitten wel een paar dingen die op het randje zitten:
 • cooldown enemy guns
 • direction of the enemy’s attacks
Als je een tijdje gespeeld heb weet je ongeveer wel hoe lang de reload van een gun is, het op de mili seconden nauwkeurig weten geeft wel een heel groot voordeel. Dit is wel heel aanlokkelijk om te gebruiken, alleen als je er eenmaal aangewend bent kun je vast niet meer zonder.
Houd dat ook rekening met gunrammers, BIA, enz? Zo niet lijkt het me een nogal linke mod als je er op gaat vertrouwen. Denk je nog een seconde te hebben, wordt je vol in je waffel geschoten door die TD met zijn grote gun + rammer + BIA + vents.

Dodge, Duck, Dip, Dive and... Dodge!


 • filipy23
 • Registratie: November 2004
 • Laatst online: 29-05 22:11
User schreef op dinsdag 02 april 2013 @ 13:58:
Imo de beste premiums:
SU-122-44 en IS-6
Beste in wat? Combat capability? Geld verdienen?

Babs out!

 • User
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 09:24
filipy23 schreef op dinsdag 02 april 2013 @ 14:34:
[...]


Beste in wat? Combat capability? Geld verdienen?

Babs out!
Alles. :+

 • oosterhofjf
 • Registratie: Februari 2011
 • Laatst online: 05:19
User hoe is de pen van de I6? Zowel gold als normaal.

 • User
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 09:24
oosterhofjf schreef op dinsdag 02 april 2013 @ 14:39:
[...]


User hoe is de pen van de I6? Zowel gold als normaal.
175/217

Lijkt een beetje weinig, maar meer ben je ook niet echt nodig.

 • oosterhofjf
 • Registratie: Februari 2011
 • Laatst online: 05:19
alleen tegen tier 9 en hoger zal het lastig worden :) Is de matchmaking gefixt tot tier 8?

 • JeroenNietDoen
 • Registratie: Januari 2001
 • Laatst online: 09:50

JeroenNietDoen

"Doe nou niet!"

Ik zelf heb enige tijd geleden mijn (s)Lowe verkocht. Was deze premium zo beu. Op advies van User de SU-122-44 gekocht en zeer tevreden. Het is formeel een TD, maar je moet hem niet als long range sniper gebruiken, daar is de gun niet geschikt voor. Ik speel hem als support tank. Achter andere tanks en uit de 2de lijn schieten. Om die reden dus met vent, rammer en aim uitgerust i.p.v. camonet, binocs. Vanwege zijn hoge snelheid kan je prima meekomen met eventuele medium packs.

Pluspunten:
- hoge alpha damage
- credits printen doet niet onder voor de Lowe en T34. bij winst zit ik toch tussen de 70-100K credits
- slechts 6750 gold
- zeer snel en beweeglijk

[Voor 3% gewijzigd door JeroenNietDoen op 02-04-2013 14:49]

"Oooh Jeroen!"

Pagina: 1 2 3 ... 11 Laatste

Dit topic is gesloten.


Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee