Toon posts:

Aanbiedingen en Kortingscodes - Beleid

Pagina: 1
Acties:
 • 18.656 views

Anoniem: 22659

Topicstarter
Mede-auteurs:
 • Orion84
 • Registratie: April 2002
 • Nu online

Orion84

 • Perkouw
 • Registratie: Juli 2005
 • Laatst online: 09:12

Perkouw

 • Yorinn
 • Registratie: Februari 2009
 • Niet online

Yorinn

Aanbiedingen en Kortingscodes beleid

Welkom in het Aanbiedingen & Kortingscodes forum. Dit forum is bedoeld voor het melden van aanbiedingen en kortingscodes die interessant zijn voor Tweakers. Heb je een geweldige aanbieding gezien die je gewoon moet delen met andere gebruikers, heb je kortingscodes die je zelf niet nodig hebt of zoek je gewoon altijd naar de scherpste aanbiedingen out-there; dit is the place to be!

We begrijpen dat dit forum heel veel enthousiaste reacties gaat opleveren, maar lees voordat je opgaat in al deze spanning even door wat wel en niet de bedoeling is. Uiteraard geldt hierbij dat alles dat vermeld is in de huisregels en de algemene voorwaarden ook van toepassing is.

Inhoudsopgave
Wat wij willen zien in dit forum
De volgende zaken zijn voorbeelden van topics/reacties die wij graag zien in AK:
 • Meldingen van interessante aanbiedingen. Dat mag ook een scherpe daling van de laagste prijs in de Pricewatch zijn. Zo lang het maar een interessante aanbieding is en dus onder het algemene prijsniveau ligt.
 • Delen van kortingscodes die algemeen gebruikt kunnen worden of die je zelf niet nodig hebt.
 • Discussie over de voorwaarden die gehanteerd worden bij de aanbieding of melding van vergelijkbare/betere aanbiedingen
 • iBOOD hunt topics. Wil je een topic starten als een nieuwe hunt is aangekondigd, dan kun je een template voor de OP vinden achter de volgende link: iBOOD hunt openings post
Check voordat je een aanbieding plaats even of deze goedkoper is dan de prijzen vermeld in de PriceWatch en of de aanbieding niet al eerder is gemeld.

« · ^


Hoe topics / reacties te plaatsen
Hoe topics / reacties te plaatsen
In principe volstaat het plaatsen van een bericht in Centraal aanbiedingen topic. V2.0. Daar verzamelen we alle aanbiedingen. Het Centraal aanbiedingen topic. V2.0 is niet bedoeld voor discussies of reacties; correcties of aanvullingen zijn toegestaan, maar na vijf posts is het de bedoeling dat er een apart spin-off topic over de aanbieding wordt geopend, en dat een link naar dat topic wordt gepost in Het Centraal aanbiedingen topic. V2.0.

Om het een beetje overzichtelijk te houden willen we je vragen om het volgende format voor de titel van het topic te gebruiken:

• Voor aanbiedingen van 1 product:
[dd-mm] Product - prijs (optioneel: winkel)

• Voor dagaanbiedingen van 1 product:
[dd-mm dagaanbieding] Product - prijs (optioneel: winkel)
Dagaanbiedingen van bekende sites zoals iBood kunnen overigens gemakkelijk geplaatst worden met de dagaanbiedingen-tool die automatisch de titel en het bericht genereert waarna deze alleen gecopy-past hoeft te worden in een nieuw topic.

• Voor acties (bijv. BTW actie bij MM) graag het volgende formaat hanteren:
[dd-mm > dd-mm] Actie - winkel
waarbij zowel de start als einddatum in de titel staat.

Hieronder wat voorbeelden van titels:
 • [03-04] Toshiba 40TL938G - €300 - Alternate
 • [01-04 > 13-04] MediaMarkt BTW Actie Q2 2013
 • [05-04 dagaanbieding] Quintezz Outdoor Eco Motion Light+ - iBOOD
Probeer lange namen indien nodig af te korten zonder teveel in te boeten op leesbaarheid. Zie je een topic dat niet aan de benaming voldoet? Maak dan een TR en ga niet in het topic de discussie over de naam aan.

Het is dus de bedoeling dat je per actie / aanbieding een eigen topic aanmaakt. Kortingscodes (en bedankjes) kunnen gepost worden in Meld hier uw kortingscodes/coupons. Voor discussie over een kortingscode graag een apart topic openen.

Is hetzelfde item op meer plekken in de aanbieding? Laat dan de plek voor leverancier leeg en vermeld alle plekken die je weet in de topicstart.
« · ^

Wat wij niet willen zien in dit forum
Uiteraard hebben we ook een lijstje met zaken die binnen AK uitdrukkelijk geen plek hebben. Hieronder vallen onder andere:
 • Vragen om kortingscodes of aanbiedingen
 • Uitgebreide technische discussie over aanbiedingen / producten. Korte opmerkingen die van direct belang zijn om de aanbieding op waarde te schatten zijn welkom, uitgebreide discussie / vragen over producten horen in de techfora thuis.
 • Het plaatsen van referrals is niet toegestaan op Tweakers. Let wel: ook in je homepageveld of in je signature zijn referral links niet toegestaan.
 • Wil je producten/kortingsbonnen te koop aanbieden dan is http://tweakers.net/aanbod/ daarvoor de enige juiste plek. Ook het aanbieden van of vragen naar kortingsbonnen via niet publieke kanalen is niet de bedoeling.
 • Het organiseren/bediscussieren van inkoopacties. Lees meer hierover in Inkoopacties niet toegestaan
Mocht je een topic of post zien waarvan je denkt dat die niet aan bovenstaande voorwaarden voldoet, plaats dan even een topic report (via het "rapporteer" linkje links bovenaan het topic) met een directe link naar de betreffende post (klik op tijd en datum boven de betreffende post). Gelieve in geen geval in te gaan op slechte reacties.
« · ^


Referrals in A&K
Referrals zijn kortingscodes / links waarbij de poster én gebruiker een voordeel hebben. Deze zijn in de regel niet toegestaan op GoT. Dit staat ook beschreven in onze Huisregels.

Na een proefperiode binnen Aanbiedingen en Kortingscodes hebben wij moeten besluiten dat wij niet verder gaan met het toestaan van referrals. De reden hiervoor zijn de vele eendagsvliegen in dit soort topics en mensen die meenden hun referrals meermaals onder de aandacht te moeten brengen, terwijl dit nadrukkelijk niet de bedoeling was. Dit soort hit-and-rungedrag is niet hoe wij de community zien.

Om die reden is besloten om referrals per 31 maart 2018 niet meer toe te staan. De bestaande topics met referrals zullen per die datum worden gesloten.

Wij zullen geen uitzonderingen maken op dit referral-beleid. Post je toch een referral, zal dit in eerste instantie een eenmalige waarschuwing opleveren. Ga je hierna toch door met het posten van referrals (dezelfde of voor een ander bedrijf), zal dit consequenties hebben zoals bijv. een ban.

« · ^


Over prijsfouten bij webshops
Door automatische koppelingen met de catalogus van een leverancier en door menselijke fouten komt het regelmatig voor dat iemand een fout eerder ziet in de pricewatch dan dat de webshop deze fout door heeft. Na een melding op fora volgt er al snel een stortvloed van bestellingen van dit product. Voorbeelden van dergelijke topics zijn:

Dell XPS 17, 2x 512GB SSD voor weinig
Bol.com db foutje: laptop voor 27 euro
Otto netbook 170 euro topic
TL-WR1043ND bij Misco/Inmac
HP ProBook 6465B bij Bol.com

Wij hebben geen problemen met meldingen van dergelijke fouten mits de bovengenoemde regels worden gehanteerd. Het wordt zeer op prijs gesteld als je bij twijfel een prijs verifieert bij de winkel, voordat je het presenteert als een aanbieding.
Verder is het situatieafhankelijk of de winkel verplicht is om te leveren. Voor meer info hierover kun je onder andere hier terecht. Verder heeft de bekende ICT jurist Arnoud Engelfriet de volgende uitspraken hierover gedaan: Arnoud Engelfriet in "Otto netbook 170 euro topic" & Arnoud Engelfriet in "Otto netbook 170 euro topic".
Bij duidelijke prijsfouten willen wij je van tevoren wijzen op de risicos van het bestellen van een dergelijke 'aanbieding', zoals lange levertijden, duur van het terugstorten van je vooruitbetaalde aankoopbedrag en een hoop gedoe om de situatie af te handelen. Mocht je desondanks toch besloten hebben om de 'aanbieding' te bestellen dan is het niet de bedoeling om GoT te gebruiken als medium om een actiegroep te formeren om de leverancier te 'dwingen' om te leveren. Ook hoef je niet teveel hulp te verwachten van mede-forumgebruikers om je eigen levering af te dwingen.
« · ^

Handige linkjes
Enige links die helpen met het zoeken naar kortingen of naar producten:
PriceWatch Benchmark voor het checken van prijzen voor tech related producten
Tech-Bargains
ShopGrok
Retail me Not Deze site heeft veel coupon codes voor online stores, waardoor het mogelijk wordt om bv. gratis verzendkosten bij Bol.com of andere extra's te krijgen.
Freakster86 in "Algemeen korting en aanbiedingen topic - deel 2" over cashback sites.
Link generator voor dagaanbiedingen, mogelijk gemaakt door DivZero

« · ^

Je bent het oneens met de moderators/andersoortige feedback
Mocht je het oneens zijn met een slotje of een actie van een moderator dan kun je het volgende topic doornemen en de adviezen opvolgen: Je topic is dicht en het is onterecht? Lees hier!. In geval dat je het met andere zaken oneens bent, betrekking hebbende tot het Aanbiedingen en Kortingscodes forum: schroom dan niet een e-mail of een DM te sturen naar de moderators. Contactinformatie van de moderators is onderaan dit beleid te vinden.

Voor alle andere soorten feedback ten aanzien van dit forum kun je hier terecht.
« · ^


Contactgegevens
Wil je in contact komen met een moderator van dit forum, dan werkt een direct message (DM) via het forum het snelst. Als je liever een mail stuurt, dan kan dat naar <insert nick>@tweakers.net.

Let op:
[html]<p><strong>Let Op!</strong> Je staat op het punt een topic aan te maken voor een nieuwe aanbieding, lees hiervoor eerst ons <a href=""http://linknaarpolicy.nl"">policy</a> door. Om te voorkomen dat je niet aan de regels voldoet hebben we nog een korte checklist voor je opgesteld;</p>
<p>Betreft het een aanbieding<ul><li>Is de aanbieding niet elders goedkoper te krijgen? Controleer o.a. de pricewatch.
<li>Is de aanbieding niet al eerder gemeld ?
<li>Is het daadwerkelijke een aanbieding/actie en geen laagste prijs in de pricewatch (zie ook hieronder)</ul></p>
<p>Betreft het mogelijk een foutieve prijs en geen aanbieding
<ul><li>Heb je hier al navraag voor gedaan bij de betreffende (web)winkel, dit ben je <a href="http://gathering.tweakers.net/forum/list_message/39688812#39688812">verplicht</a>?</ul></p>

Een andere uitzondering zijn dagaanbiedingen (iBood, Groupon etc.), daarvoor zal elke dag een verzameltopic voor alle dagaanbiedingen van die dag worden geopend. ~[b]Dit topic mag alleen worden geopend door leden van het dagtopic gilde~[/b]. Daarvoor kun je je aanmelden bij de modjes van AK. Natuurlijk mag iedereen dat topic gedurende de dag aanvullen met interessante aanbiedingen die alleen die dag geldig zijn.[/html]

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee