Toon posts:

[MMO] Het grote World of Tanks topic - Deel 30 Vorige deelOverzichtVolgende deelLaatste deel

Dit topic is onderdeel van een reeks. Ga naar het meest recente topic in deze reeks.

Pagina: 1 2 3 ... 11 Laatste
Acties:
 • 21.941 views

 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 10-01 13:55
Mede-auteur:
 • ShockWave
 • Registratie: December 2008
 • Laatst online: 04-02 18:20

ShockWave


http://tweakers.net/ext/f/v5zlrkFQhdc3aSZyU38XvYUI/full.png
De gameplay valt te vergelijken met die van een FPS maar dan met tanks, een soort Battlefield zonder infanterie. Wanneer je voor het eerst inlogt in het spel zul je zien dat er een aantal tanks in je garage staan. Het betreft hier light tanks uit elke op dit moment speelbare landen. Elk land heeft zijn eigen tank tree, deze tree bestaat naast light, medium en heavy tanks ook uit tank destroyers en SPG's. Om een tank te kopen heb je 2 dingen nodig: experience en credits. Deze zijn te verdienen door aan battles mee te doen.

Net zoals veel MMO's werkt het spel met een experience system. Met elke battle waar je aan meedoet verdien je experience. Deze experience verdien je door vijandelijke tanks te beschadigen of te detecteren (scouten). Vervolgens kun je deze experience uitgeven om je huidige tank te upgraden of misschien wel om te sparen om een betere tank te kopen. Zie voor gedetailleerde uitleg het kopje Experience.
Het spel is opgebouwd uit verschillende "Tiers" (lees: levels), elke keer als je een beter tank koopt wordt je weer in een betere tier gezet waardoor je weer andere tanks en betere tegenstanders tegenkomt. Als je een tank uit Tier 2 hebt zul je bijvoorbeeld tanks uit Tier 2 en hooguit Tier 4 tegenkomen, dit is ingebouwd om het spel eerlijk en leuk te houden. Er zijn echter uitzonderingen zoals voor (bepaalde) Light tanks of SPG's (artillery).

Het is de bedoeling dat je samen met je team het vijandelijke team uitschakelt of hun basis overneemt. Op dit moment is het mogelijk om met tanks uit Duitsland, Rusland, Amerika, Frankrijk, Verenigd Koninkrijk en China het slagveld te betreden. In je team kunnen tanks uit elk land zitten, het is dus niet zo dat je als Duitse tank alleen tegen tanks uit Rusland en Amerika kunt vechten. Het spel zit strategisch in elkaar en rushen heeft in veel gevallen ook weinig nut, er is een map ingebouwd in het spel en door het gebruik van de CTRL knop en je muis kun je punten op de kaart aanklikken om zo je teammaten te seinen (een artillery bijvoorbeeld).

De game is gebaseerd op zogenaamde microtransacties, kleine uitgaven binnen het spel. Daarvoor moet je wel eerst gold kopen, dit kan op de site wanneer je inlogd. Met het gold kun je verscheidene dingen doen, zo kun je premium tanks aanschaffen, Premium Account inschakelen, garage uitbreiden en nog veel meer.
Op dit moment zijn de volgende gold packs beschikbaar:
 • 30000 http://tweakers.net/ext/f/7GyonswQKtZ6epKOBPPqIOwH/full.gif - € 99.95
 • 14500 http://tweakers.net/ext/f/7GyonswQKtZ6epKOBPPqIOwH/full.gif - € 49.95
 • 5500 http://tweakers.net/ext/f/7GyonswQKtZ6epKOBPPqIOwH/full.gif - € 19.95
 • 2500 http://tweakers.net/ext/f/7GyonswQKtZ6epKOBPPqIOwH/full.gif - € 9.95
 • 1500 http://tweakers.net/ext/f/7GyonswQKtZ6epKOBPPqIOwH/full.gif - € 6.95
Er zijn genoeg mogelijkheden om te betalen van CC tot Paypal tot iDeal en zelfs met de telefoon.


Retailbox

Ook is er sinds een tijdje de mogelijkheid om een retail versie van het spel te kopen waarbij je het volgende ontvangt:

Invitation code (enkel te gebruiken op nog niet bestaande accounts):
 • 3 dagen premium account
 • 1000 http://tweakers.net/ext/f/7GyonswQKtZ6epKOBPPqIOwH/full.gif
Bonus code (werkt zowel op oude als nieuwe accounts):

System Requirements

Minimum settingsMedium settingsMaximum settings
Operating system:
Windows 2000/XP/Vista/7
Processor:2.2 GHz3 GHzDualcore 3 GHz
Geheugen:1.5GB / 2GB2GB / 3GB 4GB of meer
Videokaart:Nvidia 6600GT
ATI X800
Nvidia 8600GT
ATI HD3850
Nvidia 9800
ATI 4850
Internet connection:128 Kbps128 Kbps1024 Kbps of meer (voice chat)http://tweakers.net/ext/f/9utWK1uMGZxMJfDQ8ORFe1sZ/full.png
World of Tanks is een free to play MMO maar berust op zogenaamde microtransacties. Je koopt dan gold wat je ingame kan besteden aan een verscheidenheid aan dingen, van 100% crew tot equipment. Daarnaast kun je ook een Premium Account kopen. Dit biedt een aantal voordelen, zo kun je een Platoon maken (om er een te joinen heb je geen Premium Account nodig) en krijg je per battle 50% exp en credits.

Er zijn verschillende lengtes waaruit je kan kiezen:
 • 12 maanden - 24000 http://tweakers.net/ext/f/7GyonswQKtZ6epKOBPPqIOwH/full.gif
 • 6 maanden - 13500 http://tweakers.net/ext/f/7GyonswQKtZ6epKOBPPqIOwH/full.gif
 • 30 dagen - 2500 http://tweakers.net/ext/f/7GyonswQKtZ6epKOBPPqIOwH/full.gif
 • 15 dagen - 1250 http://tweakers.net/ext/f/7GyonswQKtZ6epKOBPPqIOwH/full.gif
 • 3 dagen - 650 http://tweakers.net/ext/f/7GyonswQKtZ6epKOBPPqIOwH/full.gif
 • 1 dag - 250 http://tweakers.net/ext/f/7GyonswQKtZ6epKOBPPqIOwH/full.gif

http://tweakers.net/ext/f/ZXCHihI7fyW26ihBgwOCPsWS/full.png
World of Tanks is een game waarbij je inlogged en na het selecteren van een tank vrij snel een battle in kunt stappen. Dit is ooit begonnen met enkel de Random battles maar daar zijn later de Assault en Encounter gamemodes nog aan toegevoegd. Daarnaast zijn er ook nog Tank Company en Clan War battles.
Wargaming is nog van plan nieuwe gamemodes te introduceren zoals Garage battles.


Beschikbare gamemodes

Random
In this game mode there are two bases. You must either eliminate the opposing team or capture their base within 15 minutes to be victorious.
Assault
In this game mode the one base on the map belongs to the defending team. The attacking team has no base at all and its mission is to either capture the enemy team's base or to destroy their tanks. The battle time limit is reduced to 10 minutes for this game mode.
Encounter
In this game mode there is one base, under neither teams control at the start, and the teams spawn at opposing sides of the map from it. The goal is to either capture the base or destroy all enemy tanks. When tanks of both teams are in the base capture circle, no capture takes place. As usual, the capture bar can also be reset by damaging the vehicles in the capture circle.
Tank Companies
In this battle version, players with a premium account can form their own team by inviting friends or allowing random players to join their company. Team rosters are built using a point system. After forming your team, it will be placed into the Tank Companies Matchmaker. Companies are available in 4 divisions. Junior, Medium , Champion and Absolute.
Clan Wars
The Global Map is Clan Wars' theater of operations, divided into provinces currently limited to Europe, The Middle East, Northern and Western Africa. The gameplay of this mode is based on the strategic struggle between clans for ownership of provinces on the Global Map.http://tweakers.net/ext/f/JKjGUOMA9MuygqlfhhIlDLWK/full.png
Trainen
Als je een nieuwe tank aanschaft kun je kiezen uit verschillende crew statussen, 50% (gratis) 75% (20k credits per crewmember) en 100% (200 goud per crewmember), dit heeft effect hoe je tank rijdt, hoe snel het reloaden gaat, hoe snel je aimed en hoe zuiver je schiet. Een crew die nog geen 100% is train je door er games mee te spelen (Het crewtrainen gaat sneller met een premium account).

Secondary skills
Zodra een crewmember de 100% bereikt is het mogelijk een secondary skill of perk uit te kiezen, er is onder andere de keuze uit Cammo / Firefighting / Repair. Dit begint op 0% en gaat door tot 100%, het effect van deze secondary skill op de uiteindelijk uitvoering ervan wordt gemiddeld over de complete crew (Dus als je 2 crew members op 100% voor cammo hebt, en de andere 3 heb je voor iets anders getrained is je tank dus geskilled voor 40% op Cammo) . Zodra je 100% bereikt op een secondary skill kun je een volgende kiezen (Het is dus mogelijk om meerdere secondary skills op een crewmember te hebben). Het beste is om alle crewmembers dezelfde skill te laten trainen voor het beste resultaat. Tegenwoordig zijn er een groot aantal skills en perks voorhanden om je crew nog veel specifieker verder te kunnen trainen. Mocht je vragen hebben over welke het beste bij jouw speelstijl of tank past stel de vraag in dit forum.

Omtrainen
Een tank crew moet getrained zijn voor het gebruik van een bepaalde tank, in een andere tank krijgen ze een penalty waardoor ze extreem veel slechter werk leveren! In de Personal File van een crew member kun je vinden voor welke tank een crew getrained is. Als je in hun File naar training gaat, kun je de persoon omtrainen naar een andere tank van dezelfde klasse, als een crew member op 100% zit, zal de retraining die 20.000 credits kost, een drop van 10% naar 90%, dit betekent dus dat de crew voor de nieuwe tank op 90% kennis zit, een gratis retraining zal ze naar 75% terugbrengen. Als je echter naar een andere klasse tank gaat (Bijvoorbeeld SPG > Heavies), zal de drop groter zijn, voor 20.000 credits zal hij terugvallen naar 80%, en voor niks naar 60% van de huidige crewexperience. Zodra de crew geretrained is, is hij te gebruiken in de nieuwe tank, de secondary skills blijven bij de retraining behouden! en deze zullen dus effect hebben op de tank.

Verschillende typen Crew
http://tweakers.net/ext/f/yNdcKQImFA7C3HNCxajo68uC/full.pngDe Commander is verantwoordelijk voor het spotten van enemy tanks. Ze hebben eveneens invloed op de view range van je tank, hoe hoger het level van de Commander hoe hoger je view range. Daarnaast geeft hij bonussen aan de primaire skill van de crew. Wanneer de Commander dood is worden er geen bonussen uitgedeeld en neemt je view range af.
http://tweakers.net/ext/f/0IszGNrzLwItukbACqW5H5F4/full.pngDrivers zijn verantwoordelijk voor de controle over je tank. Hoe hoger de skill van de Drivers hoe fijner je bochten kunt nemen en met minimale snelheidsverlies. Daarnaast zul je met een betere Driver sneller kunnen accelereren. Wanneer de Driver dood is heeft dit een negatieve invloed op de maximum snelheid, traverse speed en acceleratie van je tank.
http://tweakers.net/ext/f/WZvFuTeJxCSY3ONf8417qm0C/full.pngDe Loaders zijn verantwoordelijk voor de tijd van het laden en bepalen dus eigenlijk voor een deel je RoF (rate of fire). De dood van één of beide Loaders heeft een lagere RoF ten gevolge. Daarnaast zal het laadproces mogelijk gereset worden wanneer één of beide gedood worden tijdens het laden.
http://tweakers.net/ext/f/RVxC4X4c2wyAsncdNCKqC1Mt/full.pngDe Gunner is verantwoordelijk voor het aimen en vuren van de tank. Het aimen zal sneller gaan als de Gunner een hoger level heeft. De dood van een Gunner heeft als gevolg dat de aim tijd toeneemt. Wanneer een Gunner dood gaat wanneer je aan het aimen was dan kan dit mogelijk gereset worden.
http://tweakers.net/ext/f/PCSCqj2pyp3wtHAeH5bq8sYW/full.pngRadio Operators onderhouden de contacten met de allies en effectief tot hoe ver je je medespelers op de minimap kunt zien. Op de basis skill van 50% zal de radio range op 75% zijn werk doen. Wanneer de Radioman neergeschoten wordt zal de radio range afnemen tot 50%.

http://tweakers.net/ext/f/GSsvV764fJEcc5ndqj5ylO1y/full.png
Er zijn in World of Tanks 2 soorten experience: tank gebonden experience en free experience. Tank gebonden experience is niet vrij te besteden en geldt enkel voor de tank waarmee je het verkregen hebt.

Experience vergaar je door deel te nemen aan battles. Tanks beschadigen, scouten (spotten) en cappen (basis overnemen) leveren experience op. Het team heeft ook een gezamelijke pot met exp die groter wordt naarmate meer damage overall gedaan wordt en dit wordt eveneens verdeeld over elke speler in je team. Cappen wanneer er nog een redelijk aantal van de tegenstander leeft terwijl je team sterk genoeg is levert je dus beduidend minder experience op. Hoe meer damage je doet hoe meer experience je vergaard dit omdat er geen kill bonus bestaat.

Free experience verkrijg je gratis bij elke battle die je speelt. Je ontvang 5% free experience van de experience die je in de battle verdient hebt. Dit vrije exp kun je, zoals de naam al doet vermoeden, ook vrij besteden op elk van je tanks. De meesten die al langer spelen gebruiken het gespaarde free experience voor upgrades voor volgende tanks, op die manier kun je je tank vaak al helemaal upgraden bij aanschaf.

Wanneer je je tank elite maakt, dit wil zeggen alle upgrades gekocht die er te kopen zijn voor de desbetreffende tank, kun je het verkregen exp om laten zetten in free experience door middel van gold. De ratio om om te zetten ligt op 25 exp voor 1 gold. Ook kun je ervoor kiezen om alle exp die je binnen krijgt met de tank om te laten zetten naar experience van de crew waardoor deze sneller levelt (Accelerate Crew Training). Dit kan echter ook alleen wanneer de tank elite status heeft.


http://tweakers.net/ext/f/T5i8NKMYCE7r8u62E5aj3swt/full.png
Bekend was dat de Amerikaanse tank tree flink op de schop zou gaan maar inmiddels is bekend gemaakt dat alle huidige trees grote veranderingen zullen ondergaan. Het zal in kleine stappen gaan en het zal een proces zijn dat weken tot maanden zal duren. Het artikel van Wargaming: Full Tech Trees Revised and Improved.

Een overzicht van de volledige tank trees die zich op dit moment in het spel bevinden:
German Tanks Full
French Tanks Full
USA Tanks Full
USSR Tanks Full
BritshTanks
Chinese Tankshttp://tweakers.net/ext/f/Tn3QsLFnovFPXOdsH11bnSn9/full.png
Battle hero achievements worden uitgedeeld aan, zoals de naam al doet vermoeden, de spelers die bepaalde doelen hebben gehaald en daarmee heroes van de battle waren. Per battle kan er van elke achievement maar één zijn die de achievement gehaald heeft, wel kun je meerdere achievements in één battle verkrijgen. Deze achievements leveren tevens meer credits op.

http://wiki.worldoftanks.eu/images/b/b6/Supporter.pngConfederate
Hit more enemy vehicles than any other player on your team (at least 6), which are subsequently destroyed by another player.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/0/0d/Defender.pngDefender
Reduce the amount of enemy capture points on a friendly base by 70 or more.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/7/77/Invader.pngInvader
Capture the maximum number of points from the enemy base, but not less than 80. The achievement is granted on successful base capture, including only the points that were part of the base capture.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/6/69/Scout.pngScout
Detect more enemy tanks and self-propelled guns than anyone else on your team (at least nine). The achievement is granted to the winning team only.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/8/8f/Sniper.pngSniper
Achieve at least 85% hits out of a minimum of ten shots fired with the potential damage of 1,000 HP and more. No team hits allowed, non-penetrating hits included.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/7/76/Steelwall.pngSteel Wall
Receive the most hits (at least 11) of any player on your team, with potential damage of at least 1,000 HP, and survive.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/9/97/Warrior.pngTop Gun
Destroy more enemy vehicles than any other player on your team (at least 6).
http://wiki.worldoftanks.eu/images/2/2a/Evileye.pngPatrol Duty
Awarded to the player who helps the team damage at least six enemy vehicles by highlighting them. The tanks must be highlighted only by you when they take damage.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/c/c8/MedalBrothersInArms.pngBrothers in Arms
Awarded to a platoon in which all platoon members destroy at least 3 enemy vehicles and survive in battle. Each platoon participant receive this title.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/6/6c/MedalCrucialContribution.pngCrucial Contribution
Awarded to a platoon which destroyed at least 12 enemy vehicles in one battle. Each platoon participant receive this title.http://tweakers.net/ext/f/aJysRLpFrauANgGZBpuAvfxq/full.png
Epic achievements zijn speciale medals die je kunt verdienen door bepaalde doelen te halen. Deze zijn net wat lastiger dan Battle Hero achievements maar worden niet publiekelijk aan het eind van een potje in het resultatenscherm getoond.

http://wiki.worldoftanks.eu/images/b/b0/MedalBillotte.pngBillotte's Medal
Awarded to players who destroy at least one enemy vehicle and survive the battle to victory despite receiving at least five different critical hits and 80% or more loss of hit points.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/f/f0/MedalBrunoPietro.pngBruno's Medal
Awarded to players who destroy three or four enemy vehicles and survive the battle to victory despite receiving at least five different critical hits and 80% or more loss of hit points.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/d/d1/MedalBurda.pngBurda's Medal
Awarded for the destruction of five or more enemy self-propelled guns with a tank or Tank Destroyer.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/3/3a/MedalDeLanglade.pngde Langlade's Medal
Awarded to the player who destroys four or more enemy vehicles that were in the process of capturing the player's base.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/c/cc/MedalDumitru.pngDumitru’s Medal
Awarded for the destruction of four enemy self-propelled guns.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/e/e7/MedalFadin.pngFadin's Medal
Awarded for destroying the last enemy vehicle in the battle with the last shell remaining in the player's tank.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/3/3a/MedalHalonen.pngHalonen's Medal
Awarded for destroying three or more enemy vehicles with a Tank Destroyer. The targets must be at least two tiers higher than the player's vehicle.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/7/75/MedalKolobanov.pngKolobanov's Medal
Awarded to a player who stands alone against five or more enemy tanks or Tank Destroyers and wins.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/c/c5/MedalLehvaslaiho.pngLehvaslaiho’s Medal
Awarded for destroying two enemy vehicles with a medium tank. The targets must be at least two tiers higher than the player's tank.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/0/04/MedalNikolas.pngNichols’ Medal
Awarded for destroying four or more enemy vehicles with a medium tank. The targets must be at least two tiers higher than the player's tank.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/2/2b/MedalOrlik.pngOrlik's Medal
Awarded for destroying three or more enemy tanks or Tank Destroyers. The targets must be at least two tiers higher than the player's vehicle.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/5/5f/MedalOskin.pngOskin's Medal
Awarded for destroying three or more enemy vehicles with a medium tank. The targets must be at least two tiers higher than the player's tank.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/0/01/MedalPascucci.pngPascucci’s Medal
Awarded for the destruction of three enemy self-propelled guns.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/e/e8/MedalLafayettePool.pngPool’s Medal
Awarded for destroying 10 or more enemy tanks and self-propelled guns with any vehicle. The targets must be at least tier four enemy vehicles.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/f/f8/MedalRadleyWalters.pngRadley-Walters’ Medal
Awarded to players in the 5th or higher tier for destroying 8 or 9 enemy vehicles in one battle.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/c/cf/HeroesOfRassenay.pngRaseiniai Heroes' Medal
Awarded to a player who destroys single-handedly all enemy vehicles (at least 14 vehicles).
http://wiki.worldoftanks.eu/images/a/ab/MedalTamadaYoshio.pngTamada Yoshio Medal
Awarded to a player who destroys at least three Self-Propelled Guns while driving a light tank, and survives the battle. The targets must be at least two tiers higher than the player's tank.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/a/a1/MedalTarczay.pngTarczay’s Medal
Awarded to players who destroy at least five enemy vehicles and survive the battle to victory despite receiving at least five different critical hits and 80% or more loss of hit points.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/8/8c/MedalBolter.pngBoelter's Medal
With the release of Version 0.8.0, this medal is no longer being awarded. Awarded for destroying 7 or more enemy tanks and self-propelled guns with a tank or Tank Destroyer in one battle. The targets must be at least tier four or higher.http://tweakers.net/ext/f/bEvXP8ie1yloIsmveRZ6Ni7Z/full.png
Medals zijn zoals de achievements in veel andere games. Je hebt 4 gradaties per medal waarbij het oplopend in moeilijkheid is om ze te behalen.

Abrams' Medal
• Class IV - 10 victories
• Class III - 100 victories
• Class II - 1,000 victories
• Class I - 10,000 victories
Carius' Medal
• Class IV - destroy 10 vehicles
• Class III - destroy 100 vehicles
• Class II - destroy 1,000 vehicles
• Class I - destroy 10,000 vehicles
Ekins' Medal
• Class IV - destroy 3 (tier 8, 9, 10) vehicles
• Class III - destroy 30 (tier 8, 9, 10) vehicles
• Class II - destroy 300 (tier 8, 9, 10) vehicles
• Class I - destroy 3,000 (tier 8, 9, 10) vehicles
Kay's Medal
• Class IV - battle hero 1 time
• Class III - battle hero 10 times
• Class II - battle hero 100 times
• Class I - battle hero 1,000 times
Knispel's Medal
• Class IV - damaged 10,000 HP
• Class III - damaged 100,000 HP
• Class II - damaged 1,000,000 HP
• Class I - damaged 10,000,000 HP
Lavrinenko's Medal
• Class IV - reducing 100 capture points of a friendly base
• Class III - reducing 1,000 capture points of a friendly base
• Class II - reducing 10,000 capture points of a friendly base
• Class I - reducing 100,000 capture points of a friendly base
Leclerc's Medal
• Class IV - 100 capture points
• Class III - 1,000 capture points
• Class II - 10,000 capture points
• Class I - 100,000 capture points
Popel's Medal
• Class IV - detect 20 vehicles
• Class III - detect 200 vehicles
• Class II - detect 2,000 vehicles
• Class I - detect 20,000 vehicleshttp://tweakers.net/ext/f/VldpTDnQY5F7F3imToJjCvKX/full.png
Special Achievements of Titles of Honor variëren een beetje in wat ze doen. De ene is net als een Medal en kun je maar één keer verkrijgen. Anderen werken met een combo's waarbij ook een record wordt bijgehouden.

http://wiki.worldoftanks.eu/images/e/ec/Invincible.pngInvincible
Survive 5 or more battles without taking any damage, not including battles fought using self-propelled guns (the icon displays the longest sequence).
http://wiki.worldoftanks.eu/images/1/19/Kamikaze.pngKamikaze
Destroy a higher-tier enemy vehicle by ramming it. You can only earn this achievement once per battle. The icon in the service record displays the number of times the achievement was awarded.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/2/28/ArmorPiercer.pngMaster Gunner
Achieve at least five penetrating hits in a row against enemy vehicles. A miss, non-penetration or ricochet breaks the sequence (the icon displays the longest sequence).
http://wiki.worldoftanks.eu/images/b/be/TankExpert.pngMaster Tanker
Destroy at least one of every type of enemy vehicle currently available in the game. In the event that new vehicles are added to any tech tree, the award becomes void.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/d/db/Mousebane.pngMouse Trap
Destroy 10 or more PzKpfw VIII Maus tanks. The icon in the service record displays the number of times the achievement was awarded.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/e/e7/Raider.pngRaider
Capture the enemy base and remain undetected during the entire battle. The icon in the service record displays the number of times the achievement was awarded.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/1/10/HandOfDeath.pngReaper
Destroy three or more enemy vehicles in a row with a single round each. The achievement is granted on completion of the sequence. The sequence can be continued in the next battle fought on any vehicle. The icon in the service record displays the longest sequence.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/d/dc/TitleSniper.pngSharpshooter
Hit an enemy vehicle ten or more times in a row without missing. The results of the next battle in a row using any vehicle also count towards this number, unless the sequence is broken by a miss. The icon in the service record displays the longest sequence.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/7/7e/Diehard.pngSurvivor
Survive 20 or more battles. Battles fought using self-propelled guns do not break the sequence, but are not included either.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/4/44/Beasthunter.pngHunter
Destroy 100 or more of the following tanks: Jagdpanther, Jagdtiger, PzKpfw V Panther, Panther-M10, Panther II, PzKpfw VI Tiger, PzKpfw VI Tiger (P), PzKpfw VIB Tiger II, Löwe, GW Panther, GW Tiger, Jagdpanther II and 8.8 cm PaK 43 Jagdtiger
http://wiki.worldoftanks.eu/images/7/72/Sinai.pngThe Lion of Sinai
The Lion of Sinai - Destroy at least 100 tanks of the IS series, and vehicles based on their chassis: IS, IS-3, IS-4, IS-6, IS-7, IS-8, ISU-152, Object 704, Object 261 or Object 268
http://wiki.worldoftanks.eu/images/3/3f/Bombardier.pngBombardier
Awarded to the player who destroys two or more vehicles with one shot.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/0/04/TankExpert2.pngExpert: U.S.A.
Destroy at least one of each type from the American tech tree. In the event that new vehicles are added to the tech tree, the award becomes void.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/3/36/TankExpert1.pngExpert: Germany
Destroy at least one of each type from the German tech tree. In the event that new vehicles are added to the tech tree, the award becomes void.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/2/2d/TankExpert4.pngExpert: France
Destroy at least one of each type from the French tech tree. In the event that new vehicles are added to the tech tree, the award becomes void.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/2/29/TankExpert0.pngExpert: U.S.S.R.
Destroy at least one of each type from the Soviet tech tree. In the event that new vehicles are added to the tech tree, the award becomes void.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/b/ba/MechanicEngineer.pngSenior Technical Engineer
Research all vehicles in all tech trees. In the event that new vehicles are added to any tech tree, the award becomes void.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/6/63/MechanicEngineer2.pngTechnical Engineer, U.S.A.
Research all vehicles in the American tech tree. In the event that new vehicles are added to the tech tree, the award becomes void.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/e/e5/MechanicEngineer1.pngTechnical Engineer, Germany
Research all vehicles in the German tech tree. In the event that new vehicles are added to the tech tree, the award becomes void.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/d/d9/MechanicEngineer4.pngTechnical Engineer, France
Research all vehicles in the French tech tree. In the event that new vehicles are added to the tech tree, the award becomes void.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/0/03/MechanicEngineer0.pngTechnical Engineer, U.S.S.R.
Research all vehicles in the Soviet tech tree. In the event that new vehicles are added to the tech tree, the award becomes void.http://tweakers.net/ext/f/zwnOJP3Ub2x6KGlC8CZ6LwUP/full.png
De Qualification Badges zijn de nieuwste achievements, geintroduceerd met patch 7.2. Deze badges worden verkregen voor het behalen van een average experience op een tank die hoger ligt dan de andere spelers op dezelfde tank in een specifieke tijdsperiode. De experience wordt gerekend zonder premium account of dubbel of tripel event bonus. Wanneer je er één behaald hebt op een tank zal de badge blijven staan totdat je een hogere badge weet te scoren (tenzij je al een Ace badge hebt behaald).

http://wiki.worldoftanks.eu/images/0/01/Class_icons_1.pngClass III badge - If your amount of experience received in battle is above the average of the top 50% of players driving this tank within the last seven days, then you gain the Class III badge.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/1/1f/Class_icons_2.pngClass II badge - If your amount of experience received in battle is above the average of the top 20% of players driving the same vehicle within 7 days, then you get the Class II badge.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/a/a3/Class_icons_3.pngClass I badge - If your amount of experience received in battle is above the average of the top 5% of players driving the same vehicle within 7 days, you get the Class I badge.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/d/df/Class_icons_4.pngMaster Driver badge - If you get into the top 1% of players (i.e. you established the best result of experience within 7 days), then you will achieve the Master Driver badge.http://tweakers.net/ext/f/061VKV4o0XyI0ZVCBgwTKoRN/full.png
Voor je tanks heb je aardig wat equipment tot je beschikking. Per tank kun je 3 verschillende stukken equipment kopen. Je moet dus voor jezelf afwegen wat nuttig is voor je tank of niet, equipment om bijv. je view range te verbeteren is zonde als je al bijna de max view range hebt (500m) want je kan niet voorbij de max. Er zijn 2 soorten equipment, equipment die je kan demounten en op een andere tank kan plaatsen en equipment die niet demountable zijn. Niet demountable equipment is te onderscheiden door het slotje in de afbeelding, wel kun je ze met ingang van patch v0.6.4 demounten voor 10 gold. Alle equipment kun je enkel met Credits kopen en de prijs is afhankelijk van het soort tank.

De-Mountable Equipment
TypeCostName
http://tweakers.net/ext/f/RNUt7BvqvEgOgPfUmUIzOlKA/full.png100,000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gifCamouflage Net
-25% from being Detected when the tank hull is stationary for 3 seconds.
Highly recommended equipment for Tank Destroyers and SPG classes.

http://tweakers.net/ext/f/UWgeVPsEQgnZ8Yg3vuCgwXkH/full.png500,000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gifToolbox
+25% Repair speed.
The Toolbox is a good investment since it can be used on other tanks and it usually saves a lot of time in repairing of modules. Most people buy the Toolbox for faster repair of their tank's tracks: very important as an immobile tank is easy prey for SPG and sniping tanks.

http://tweakers.net/ext/f/bHtw4ZDFQWVjIHSnVkWu60PT/full.png500,000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gifBinocular Telescope
+25% View Range when tank hull is stationary for 3 seconds.
(Yes, View Range can go beyond 500m. See Battle Mechanics). Good equipment for the player who prefers sniping.


Permanent Equipment
TypeCostName
http://tweakers.net/ext/f/zQWbP5PKJg88CNlFVd6jX4wp/full.pngSmall - 50,000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gif
Medium - 200,000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gif
Large - 500,000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gif
Spall Liner
+15% Armor protection from ramming and explosions.
This includes High Explosive (HE) rounds from tanks and SPGs. The Liner is a good investment for heavy tanks since other low-tier tanks and SPGs will usually shoot HE shells and attempt to strip away your health through repeated hits. With this equipment installed, your tank is a bit more likely to survive without losing too much health. However, it doesn't decrease damage from Armor Piercing (AP) shells.

http://tweakers.net/ext/f/NpLMhKhAf4uGhJ7XgSKItUNr/full.pngClass 1 - 200,000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gif
Class 2 - 600,000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gif
"Wet" Ammo Rack
+50% Ammo Rack durability.
Buy this if you feel that your tank is very prone to ammo rack damage and ammo rack blow-ups.

http://tweakers.net/ext/f/iHVQMvbCSSwjEnd5cP5n5Yt3/full.png500,000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gifCyclone Filter
+50% Engine durability. Only for Soviet tanks.
Buy this if you feel your tank is very prone to engine damage. Also useful if you like to use a Removed Speed Governor.

http://tweakers.net/ext/f/7DfaHDIdVpzEB29Yy5kBOlLq/full.png500,000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gifFill Tanks with C02
+50% Fuel Tank durability.
Buy this if you feel that hits to the fuel tank are causing you problems.

http://tweakers.net/ext/f/1Il3BEeSuPC3ZeK0wSgAXlZh/full.pngMedium T - 200,000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gif
Medium A - 300,000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gif
Large T - 500,000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gif
Large A - 600,000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gif
Rammer
-10% Loading Time.
The Rammer is a very popular piece of equipment for a good reason; it can make a real difference in combat. Highly recommended on every high tier tank and SPG.
A - Artillery | T - Tank

http://tweakers.net/ext/f/HG86g0oB2g0oZW4pPvpsSIB4/full.png500,000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gifEnhanced Gun Laying Drive
-10% Aiming Speed when stationary.
This bonus is only applied when the player's tank has stopped moving. Good for heavy tanks and SPGs, since most of their guns have long aim times.

http://tweakers.net/ext/f/rNW9w16PX0OVsD0OZHHDZTAy/full.pngMK1 - 500,000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gif
Mk2 - 600,000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gif
Vertical Stabilizer
+20% Accuracy while moving or rotating the turret.
An excellent piece of equipment for medium tanks and players that prefer offensive play.

http://tweakers.net/ext/f/WIUZGNLCcqkLYBrB7USwn9le/full.png500,000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gifCoated Optics
+10% View Range.
(Yes, View Range can go beyond 500m. See Battle Mechanics). The bonus is active at all times and is better suited for aggressive and scouting players.

http://tweakers.net/ext/f/rpGRToyD0GqZy7DiuXpKbuwQ/full.png250,000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gifAdditional Grousers
+10% Speed on soft ground and +5% Speed on average soil. Only for German tanks.
This equipment increases off-road performance, so it's good for scout tanks, as they rely on speed.

http://tweakers.net/ext/f/19kUnQts5qIiW82hjBDeBPtH/full.pngClass 1 - 50,000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gif
Class 2 - 150,000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gif
Class 3 - 600,000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gif
Improved Ventilation
+5% to all Crew skills.
The bonus is still added even when all the crew have a 100% base skill, and multiplicative with the 10% bonus applied for having a Commander at 100% skill, resulting in a maximum of 116% skill for each crew member.

http://tweakers.net/ext/f/QS8QwcJ01FAGDg5ffRbyaJzC/full.png20,000-600,000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gifEnhanced Suspension
+10% suspension Load Limit.
There are many types of enhanced suspension, but they all do the same thing: increase the vehicle's suspension load capacity. This is probably the least used piece of equipment since the suspension on each tank's tech tree is usually more than enough to handle the tank's weight and equipment. This equipment doesn't improve acceleration, traverse rates, or anything else, it just increases max weight capacity.


http://tweakers.net/ext/f/2VX9cuI4oWKeLX09Gn5SjaHK/full.png
Ook zijn er zogenaamde consumables. Hier kun je, net als equipment, 3 stuks per tank kopen maar in tegen stelling tot equipment verbruik je ze en zul je ze na verbruik weer moeten aanschaffen. Naast deze verschillen is er ook nog het onderscheid in items voor credits en items voor gold waarbij de gold consumables vaak net wat beter zijn.

TypeCostName
http://tweakers.net/ext/f/j4091hpaTMcXhSYwvSbG96DD/full.png3000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gifSmall Repair Kit
Repairs one chosen damaged module through the end of the match. Repaired module can still be damaged again after the repair. Only one track of two can be repaired.

http://tweakers.net/ext/f/oav57jDRyQXlbEsXR9AZtCov/full.png3000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gifManual Fire Extinguishers
This consumable extinguishes fire when activated by the respective button when the tank catches fire. It can be a lifesaver for high tier tanks, but a bit of a waste for low tier tanks as they lack health to withstand even a few seconds of fire.

http://tweakers.net/ext/f/NkmYbgtrRrmLp4KAN6x1EsLh/full.png3000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gifSmall First Aid Kit
Heals an injured crew member until the end of battle. Healed crew member can still be re-injured or perish.

http://tweakers.net/ext/f/bMeNK6M4ETzvaRRY5r8oASAL/full.png5000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gifRemoved Speed Governor
This consumable is never actually "consumed" (in other words, it is permanent): you simply turn it on/off to use it. It adds 10% to engine power (and therefore, vehicle acceleration), but the engine constantly sustains damage during its use. Even if the tank has full health at the end of the match, you will still have to pay for repairs since the removal of the speed governor decreases engine hitpoints. Repair costs vary between tiers and vehicles. Available only for Soviet vehicles.

http://tweakers.net/ext/f/jpQOJRA66K1LBoWfZivpP6qm/full.png
http://tweakers.net/ext/f/Z5uh9v4Anjfvb7PII8Ktkhup/full.png
3000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gif100-Octane Gasoline
Lend-Lease Oil
Increases engine power (and therefore, vehicle acceleration) and turret traverse speed by 5% for a single match.
100-Octane Gasoline is only available for German and American vehicles with gasoline engines.
Lend-Lease Oil is only available for Soviet vehicles.

http://tweakers.net/ext/f/D2nf268dGCtVBkRFAVCqNFlC/full.png50 http://tweakers.net/ext/f/7GyonswQKtZ6epKOBPPqIOwH/full.gifLarge Repair Kit
Repairs all currently damaged modules through the end of the match. Repaired modules can still be damaged again after the repair.

http://tweakers.net/ext/f/Q53N7ZcTMT0EZcQVwU6KZSCo/full.png50 http://tweakers.net/ext/f/7GyonswQKtZ6epKOBPPqIOwH/full.gifAutomatic Fire Extinguishers
Activates automatically 0.5 seconds after the tank catches fire and reduces the chance to catch fire by 10%.

http://tweakers.net/ext/f/Vqf1vSP8hDXTr7w250LXMOg4/full.png50 http://tweakers.net/ext/f/7GyonswQKtZ6epKOBPPqIOwH/full.gifLarge First Aid Kit
Heals all currently injured crew member through the end of the match. Healed crew members can still be re-injured or perish.

http://tweakers.net/ext/f/UFYWt9GKa9TDZ0ZHD9bz7OY6/full.png50 http://tweakers.net/ext/f/7GyonswQKtZ6epKOBPPqIOwH/full.gif105-Octane Gasoline
Increases engine power (and therefore, vehicle acceleration) and turret traverse speed by 10% for a single match.
Available only for German and American vehicles with gasoline engines. Note that there is no in-game difference between German and American oil.

http://tweakers.net/ext/f/4evHN9QmjF0SQu2KZERMJ2Tf/full.png
http://tweakers.net/ext/f/DLH3knu2tklu0xTy2pRY2lwO/full.png
http://tweakers.net/ext/f/Z5G1RN7Abf3ewThvYKU5FZTd/full.png
http://wiki.worldoftanks.eu/images/1/1e/HotCoffeeIcon.png
http://wiki.worldoftanks.eu/images/d/d4/Chines_porkIcon.png
50 http://tweakers.net/ext/f/7GyonswQKtZ6epKOBPPqIOwH/full.gifCase of Coca-Cola
Chocolate
Extra Combat Rations
Strong coffee
Improved Combat Rations
Increases all crew skills by 10% for one entire match. This bonus is added even to crews that have a 100% base skill.
Case of Coca-Cola is only available for American vehicles.
Chocolate is only available for German vehicles.
Extra Combat Rations is only available for Soviet vehicles.
Strong coffee is only available for French vehicles.
Improved Combat Rations are only available for Chinese vehicles.


http://tweakers.net/ext/f/vqbIUTLWWSZn0uu8Crssm9ts/full.png
Abby
A large abbey and town fill the center of the map with three roads allowing passage from the north and south, and includes an elevated firing position in the abbey's courtyard at the highest point on the hill. West of the town is an elongated hill with several positions allowing fire down into the town. Further west and past the hill, a valley offers significant protection against artillery fire. East of the town lies a curved cliff road which affords shielding from most tank and artillery fire, but forces attackers to travel in a single path.
Airfield
Huge mountains and narrow valleys offer great advantages in a battle. You can engage in a fire duel across the gulf or enter a close quarter battle at the nearest port town or flank and capture enemy base.
Arctic Region
A large ice-and-snow covered area stretches through this map. Steep hills, rock encampments, twists and turns, and plenty of places to stay and wait will have you on your toes as you battle through this icy deathtrap. Ridge, hills, and lots of rocky outcrops give you many places to hide and ambush your enemy as they come about. Turns and twists could have you stuck if your not on your toes, so watch out.
Cliff
Starting in the north and south, both teams are connected through a valley on the extreme west of the map. Large boulders offer cover south of the valley, and a small town provides cover to the north. The eastern portion of the map is elevated, with two large jutting hills providing cover from enemy fire. An overlooking position near the center of the map allows tanks to fire into the valley from above. Plentiful cover throughout the area allow for multiple attack routes, with careful coordination and flanking playing a significant role.
Dragon Ridge
A varied rugged landscape is marvelous for its fascinating grandeur. A lake, bamboo bushes and mountain ridges make this map peculiar and unique. The map offers several options for directions of attack, each of them being advantageous in its own way.
El Halluf
A large valley filled with rocks, vegetation, and a small village surrounding a dried out river bed separate the two teams. The large hills on either side of the valley offer many firing positions, and very little cover in the valley will protect a large tank completely against all positions. Regardless of approach, attackers will face a long climb into the enemy's camp, and effective use of the cover en route is essential. The northern approach offers plentiful protection to attack either hill, but the southern approach makes up for lack of protection with shorter distances and better concealment.
Ensk
A mixture of city outskirts and suburban areas with railroad tracks spanning and dividing this map. Plan your tactics to take advantage of defensive chokepoints and cover open areas with your vehicles. Artillery is great for deterring enemy breakthroughs, but remains almost defenseless when exposed to enemy vehicles attacking from cover.
Erlenberg
A large river splits this map in half, with three bridges acting as chokepoints between the halves. A small town surrounds the center bridge, while the north and south bridges have fewer buildings providing cover. A large castle overlooks the west half of the map on a large hilltop, offering cover and supporting fire positions. Hills overlook the city in the east, with sufficient vegetation to provide some concealment for tanks.
Fisherman's Bay
The map is a combination of open spaces and irregular terrain. Meandering narrow streets of the seaport on the flank can be surprisingly advantageous. Sloping hills covered with bushes offer excellent ambush opportunities.
Fjords
Huge mountains and narrow valleys offer great advantages in a battle. You can engage in a fire duel across the gulf or enter a close quarter battle at the nearest port town or flank and capture enemy base.
Highway
The diverse landscape of this map makes it peculiar and complex, and also encourages a wide range of tactics. Multiple defilades are favorable for surprise attacks, while the city blocks are advantageous for close combat.
Himmelsdorf
Literally translated as "sky village" from German, this labyrinth of streets and squares are a large hindrance for artillery and tank destroyers, but ideal for speedy breakthrough and bypass by medium and light vehicles. With the castle dominating the area, access roads running by the hill and along the railway lines to help you out of the impasse.
Karelia
Swamps, rocks, and cliffs determine major avenues of approach on this map. This map, with sparse protection and no buildings, gives the combat advantage to artillery. Concentrate your attacks along the path of your main advance, while conducting delaying and defensive actions along the rest of your front lines.
Komarin
A unique map in that the teams do not start near the flags, Komarin offers multiple tactical options. The teams start in the north and south, divided by rivers offering three routes. The center route is a large, elevated, and wooded island connected by bridge to the south, and offers firing positions to nearly the entire map, but at the cost of being exposed if spotted. A small village on both the west and east side of the map offer attackers valuable cover en route to the flag, but leave any tank passing the village exposed to covered and concealed defenders once they leave the village.
Lakeville
An isolated mountain valley on one flank and city blocks on the other allow you to thrust close to the enemy. A large lake in the middle gives long-range weapons a clear field of fire.
Live Oaks
In the centre of the map there is a large bog lake. A railway bridge and a fording side on the one flank allow to defend the area using scarce forces, and to concentrate main forces on the other flank. The town to the North provides sufficient cover from artillery to the team that controls it.
Malinovka
Initial staging areas are separated by a wide open field, ideal for artillery and defensive operations. Make use of flanking maneuvers and natural defenses like woods, hills, and farmhouses, as these can be decisive. Another option is a well-coordinated high-speed combined arms attack across the field which could bring victory, but at the risk of a bloody loss.
Mines
A flat hilltop in the center of this map provides an excellent firing position, but the short drive from either starting position makes climbing the hill a dangerous endeavor. Nestled in the canyon northeast of the hill is the small village of Pagorki; offering a tempting route with plenty of cover, but one that is exposed if the enemy controls the hill. West of the hill, surrounded by shallow water, is a small island which offers good cover while providing a large fire zone. While the island is protected from the hill, it is, for the most part, vulnerable to flanking attacks or fire from multiple angles. The island cover is solid, but not particularly large.
Mountain Pass
The Mannerheim Line was a defensive fortification line on the Karelian Isthmus built by Finland against the Soviet Union. During the Winter War of 1939-1940 it became known as the Mannerheim Line, after Field Marshal Baron Carl Gustaf Emil Mannerheim. The line was constructed in two phases: 1920–1924 and 1932–1939.
Murovanka
A small town dominates the center of the map, with a large forest providing concealment in the east and high ground to the west. The forest provides effective concealment, but lacks cover from fire; whereas the town has plentiful cover, but lacks concealment.
Port
The setting is an industrial area of a port city. Teams begin the battle surrounded by factory buildings, warehouses, and docks. An open space in the center of the map consists of a hilly, open area and railroad tracks. Train cars can provide cover during combat. The most direct route to the enemy base is along the two highway bridges above the railway tracks. Common tactics on this map might include ambush and firing from defilade positions. Surprise attacks to the enemy's rear can break a deadlock.
Prokhorovka
Generally open, but hilly, terrain around a vital railroad, with groups of trees providing shelter for tank destroyers. On the offensive, watch your own flanks while striking against the enemy flanks. Artillery has free reign, although it is still vulnerable to raids by light vehicles.
Province
Hills on the periphery of the map are covered with numerous houses and winding streets advantageous for suprise attacks. An open area between the bases is favorable for daring strikes.
Redshire
A rolling area, dominated by a couple of hills. The village of Redshire gives places to hide from hill to its northeast. Artillery will play a powerful role on this map.
Ruinberg
Concentric city streets, along with dense forests and bushes in the overgrown park allow for hidden maneuvers and redeployment of your troops. Although artillery fire is of limited use in the city, the debris provides effective cover for your troops.
Sandriver
A mostly open map offering little concealment, but providing plentiful cover due to the large number of sand dunes. Three small villages provide temporary cover at best, but are easily destroyed, so they must be used cautiously. Each flag is well protected with a ridge offering defenders cover, concealment, and excellent firing positions. Plentiful cover allows an excellent arena for run and gun tactics while offering many routes for tanks to engage the enemy and make use of their mobility.
Serene Coast
This coastal area is bounded by ocean and mountains. A railroad crosses the territory from north to south. Woody hills on the western flank are favorable for a swift attack. A straight road connecting the bases passes through a small town, which often becomes a contested piece of terrain. The bases are protected by the hills from direct attacks. However, the flanks of the bases are insecure and must be protected.
Siegfried Line
A wonderfull map combining the best of both worlds. The west side is open fields with little cover, excellent for quick flanks around the side for those looking for an early victory. To the east, the town offers concealment and cover for those brave enough to enter its confines.
Steppes
A seemingly endless open expanse of fields and hills, scattered through this farmland-esque map. Open fields, varying ditches, and small hills and rises litter this map, allowing for some prime spots to lay ambushes. Long, open fields are great for those who prefer long-distance combat, with little cover available to your target. Just remember; This works both ways.
South Coast
On this rugged-terrain map, make use of various battlefield tactics: flank or ambush the enemy, or attack straight ahead. Also use numerous hollows between the rocks for a busting attack with concentrated forces.
Swamp
Flank routes offer great opportunities for surprise attacks and diversionary operations. A mire in the center is not only an obstacle, but also an important tactical location.
Westfield
A wonderfully lush area, Westfield features forests, fields, farmland, and multiple villages throughout the map. Included is a large war-damaged bridge crossing the eastern valley. Plentiful ridges give ambush positions along nearly every route, and large fields can leave a tank vulnerable when moving between positions.
Widepark
Opposing bases on this map are separated by cliffs and rocky ridges. A variety of cover allows for focused attacks in crucial directions. The direct route may seem ideal for a breakthrough assault, but do not neglect your flanks!http://tweakers.net/ext/f/5qxxJORx1HIYEn9tIsP3JkRy/full.png


http://tweakers.net/ext/f/VfjNjvcu1NyPTx75AnjYObyw/full.png

Tutorials
[YouTube: http://www.youtube.com/watch?v=jSt6wkueXWw&hd=1]
[YouTube: http://www.youtube.com/watch?v=YbyURS54mF4&hd=1]
[YouTube: http://www.youtube.com/watch?v=oLl1vyDuKQk&hd=1]
[YouTube: http://www.youtube.com/watch?v=VIVFALdUK9E&hd=1]
[YouTube: http://youtu.be/ysIBYROU1-g?hd=1]


Tank Academy[YouTube: http://www.youtube.com/watch?v=yW6w-d8Q5Lo&feature=share&list=PLYgipOCaRI02Ddukxg1QYxvuugusToqkk]


http://tweakers.net/ext/f/U4I6hiqelmDPxNvTVWFJwKsB/full.png

Welke tree wordt jouw main tree?


Ook een poll maken? Klik hier


Gebruik je premium?Wat is de beste light scout?Heb je ooit gold gebruikt en/of gebruik je het nog steeds?Wat is jou mening over artillery?Heb jij al een franse tank?Wat vind je de beste crew skill/perk?
#1 - Repairs#2 - Fire extinguisher
#3 - Brothers in Arms#4 - Camouflage
#5 - Perks, welke?
http://tweakers.net/ext/f/wTqoDTrmHI46jJvMSxU0hCnL/full.png

http://tweakers.net/ext/f/xAuIdxB2G28CbIiWIlyG5vMD/full.png
Voor World of Tanks zijn een heleboel mods in omloop van Aimcirkels, realistic soundmods tot HitBoxskins om het aimen makkelijker te maken en de game naar eigen inzicht te verfraaien. WoT is zo opgezet dat door het plaatsen van je mods in de juiste folder, worldoftanks/res_mods/0.8.*, de mod automatisch wordt toegevoegd aan de game. De mod die je plaatst moet wel de juiste map opbouw hebben zoals de game zijn normale bestanden plaatst. Moet de mod een bestand vervangen in bijv. de map “flash” dan moet het er zo uit komen te zien. worldoftank/res_mods/gui/flash in de map flash plaats je dan de mod.
Bij de mods zitten vaak textbestanden met uitleg zodat je weet wat waar moet.

Onderstaande een compilatie met mods welke je regelmatig hier in dit topic voorbij ziet komen. Na elke patch van WoT moet je ook je mods weer in de juiste map plaatsen, JSGME kan je daarbij helpen.
http://tweakers.net/ext/f/L22CubFjhZHqCbtp8BCVa8Vn/full.png
Uiteraard is er ook een heuse World of Tanks GoT clan bestaande uit 2 clans:
World of Tanks clan - Gathering of Tweakers | Actievere leden
World of Tanks clan - Gathering of Tweakers 2 | Casual/Leveling/Fun

Wil je hierin komen en voldoe jij aan de eisen stuur dan een invite via een van de bovenstaande links en geef daarbij aan wat je tweakers nick is. Meld je eveneens aan op het clanforum (zie hieronder).

Om de clans wel met elkaar te kunnen chatten is er het ingame Gathering of Tanks channel opgezet. Deze zal je elke keer joinen zolang je de channel niet wegklikt (al kan het nu spontaan verdwijnen door een bug waar de devs vanaf weten).

Tevens om het topic niet te vervuilen met allemaal clan chat is er een extern forum opgezet. Zit je in een GoT clan dan kun je je aanmelden. Probeer wel eenzelfde nick te nemen als ingame of op tweakers zodat we weten wie we toelaten en niet. Het forum is er tevens om je op de hoogte te houden van de clanbattles dus belangrijk voor degene die mee (willen) doen met clan wars! Het forum vind je hier: Gatheringoftanks.nl - [GoT] Forum.

Daarnaast maakt GoT gebruik van TS3 om met elkaar te kunnen communiceren, overleggen en ouwehoeren. Iedereen is welkom maar we verwachten wel dat men zich gedraagt. Details zijn te vinden op het clanforum en enkel voor leden van de Gathering of Tanks clan.


Wargaming heeft in het verleden al laten zien dat ze wel degelijk wat doen tegen "lijkende op" namen als dat word gemeld.

GoT3 gaat er niet komen omdat wij niet de tijd nog de mensen hebben om een 3e clan erbij te gaan runnen, dus is er in overleg met de mensen die op dit moment al het "werk" doen om de clans draaiend te houden dat we dit niet doen.

User mag het dan nogal bot zeggen maar als er ergens een GoT3 te voorschijn komt en deze is niet door ons gestart dan word dit wel gemeld met de voorgaande reden.

2 Clans is 200 mensen, als er door iemand 30 dagen of langer niet is gespeeld (op een paar oud "ere" leden na) word je verwijderd om plaats te maken voor nieuwe aanwas, mensen die zich aanmelden terwijl er geen plek is krijgen speciale toegang op ons forum, mogen van de teamspeak server gebruik maken om de clanleden te leren kennen en worden uitgenodigt in het ingame channel dat we gebruiken (let wel op dat WG bij elke server reset alle custom kanalen verwijderd dus dat je elke 2 dagen het kanaal opnieuw moet joinen, dit geld voor iedereen dus word niet opgelost asl je wel in de clan zou zitten).

Ashrah
Commander Gathering of Tanks 1 & 2


http://tweakers.net/ext/f/L9LE1HVeKVmlMxJbSvLiKm9x/full.png

tweakerWoT username
3dd1eeddiewom
A-TrayJeroenV
Abomination Dicer
Af13AF_C
Animal MotherAnimal_Mother
Annihilismannihilism
AppelLzpAppel
AshrahAshrah
belgian1zerotal
bennieboyyAshrah
bigbeertje89bigbeertje89
Blue BoonBlue_Boon
BramSdBramSd
ByteMe72SylKen77
chipowerchipower
copkilla7779GenesisJenova
crizyzcrizyz
Dark AngelMarkoC70t5
DarkasantionDarkasantion
DonderpoesDonderpoes
DutchFLCDutchFLC
Ed_LMazlov
estrionWh33L
Festhaast2000
FikkieHoFikkieHo
Fitzgerald_WoTFitzgerald
FragDonkeyNielsus
Fr3d27Fr3d27
Gaat niet doorgaatnietdoor
GarathaneGarathane
GizzyGizzernl
glennvhoglennvho
GoldenSampleGoldenSample
gotfurrrtiegul
harmen1987Harmenius
hdv111hdv111
HydraZhazam
HypnosHypnos
IrcghostIrcghost
Jeebeekjejeebeekje
JellinekBundin
joerisanjoerisan
JoindryJoindry
JointVWJointVW
jopiepurk_7
juustembasharran
Linorlinor
KaapKaap
KaltonKalton
KlepmansKlep
Knoepelknoepel
Le SnoetLeSnoet
LectorLectorNL
lordfalcolordfalco
Marvin-MarvinNL
Mas-ihMonkeyLord
MaxForce800MaxForce
MaZeLeMaZeLe
MoortnMoarten
Mythicamythica
NazanirNazanir
NemeanNemean
NoxiuZnoxiuz
oosterhofjfoosterhofjf
patrickos85Iktankniet
peregrine101Peregrine101
Pirate-BozzDestroyer0fWorlds
Plato112Plato112
Poekie McPurrrPoekie
psychoclownkyozu
purgeLitta
QuantorQuantor
raptureRapture
redwingGreenwing
Rense2002ValentijnR
RicodeventerRicoBangg
Rik027SgtRikNL
rimpeldinkyRimpeldinky
RodyTippy
royalt123sideriver
RynjiRynji
SanchSanch
SankoZanko
Sapstengeldutch_monkey_killer
sc0ut0rsc0ut1984
SemmySemT_X
Shinzok_Shinzok_
SilencerNLSilencerNL
sirenTheSirennl
skoozieSkoozie
SNEAK-NLSNEAKnl
soliqueSolique
evonckMASH_Radar_O_Reilly
SpiderwolfSpiderwolf27
swartzkipswartzkippen
Temosstemoss
terencebeTerenceBE
TgR_KILLERRecklezz_NL
TimS81TimS81
TheJukeBoxZuigsniper
themac1983themac1983
thijsco19thijsco19
tootertooter
Toothlesstoothles
UdiBenLudiLudMaestro
User.tmpUsertmp
Vae VictusVicecomes
VentrigoVentrigo
VipeaxVipeax
VivaladenVivaLaDen
VoggelsVogg
w-devGumpert
WallieWallie1981
wesley1980macamba
wontcachmewontcachme
wsLyColdZero
XcEllxCell
ZardanTraxe
ZenTexXenTexx
ZhalixZhalix
ZimmerZimmer
ZimoHZimoH


http://tweakers.net/ext/f/UPisNsCrvI93fjKfCcaIkSpY/full.png
Deze topicstart is gemaakt door Annihilism en psychoclown en is nog onderhevig aan veranderingen. Mocht je suggesties hebben of fouten vinden laat het weten via DM psychoclown!

Wil je in de playertable stuur psychoclown dan een DM met je WoT profiellink!
 • Annihilism bedankt voor het openen en opzet van het allereerste deel.
 • Zimmer bedankt voor het schrijven van de opzet van het crew stuk.
 • Shockwave bedankt voor het vinden van fouten en opzoeken van missende info.

[Voor 12% gewijzigd door psychoclown op 08-03-2013 09:02]

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 10-01 13:55
rgras schreef op maandag 25 februari 2013 @ 09:01:
Voor die 150% maakt het niet uit of je capt of dat je iedereen uitschakelt.
skoozie schreef op maandag 25 februari 2013 @ 09:04:
[...]

Je krijgt het meeste xp door alle tegenstanders op 1 na te slopen, die laatste op laag hp zetten en dan cappen. en het liefst met 1 seconden te gaan die laatste slopen.
rgras schreef op maandag 25 februari 2013 @ 09:06:
Komt er dan op het laatste wel 'base captured' te staan of gaat de game dan uit van 'all enemy tanks destroyed' met nog 1 seconde op de teller?
Nee dan blijft er staan dat de base captured is, al wel vaak genoeg meegemaakt :)

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • dynosu
 • Registratie: Maart 2007
 • Laatst online: 18-01 08:02

dynosu

Orly ?

Gisteren T-54 gekocht en vind het maar een mooi tankje. Ook gelijk tracks en turret erop gezet en vandaag de gun erop met een beetje grind werk.

 • rgras
 • Registratie: Juli 2006
 • Niet online
Inderdaad een erg vermakelijke tank. :)

 • Whuzz
 • Registratie: Juni 2001
 • Laatst online: 03-02 15:35

Whuzz

Dodgeball!

Gisteren een slechte dag gehad. Winrate van 42% en voor de eerste keer heb ik zélf ook gewoon slecht gespeeld. Tot nu toe waren mijn eigen stats altijd goed, zelfs als ik een lage winrate had. WN6 ratings van 1200-1500 enzo. Maar gister een WN6 van 807, dramatisch slecht :(

Denk dat het kwam omdat ik vooral aan het pushen was om genoeg credits te sparen voor mijn JagdPanther II. Dat is gelukt, met als resultaat 4 games er op gespeeld, 4x defeat :(

Les geleerd: speel gewoon rustig, geen haast voor credits, werkt alleen maar averechts.

Dodge, Duck, Dip, Dive and... Dodge!


 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 10-01 13:55
Heel goed, rust bewaren in het spel zorgt er ook voor dat je geen dingen mist (op bijv. de minimap).

Bij mij begon het gisteren helemaal super, meest zieke potjes gehad van het weekend.
De 5 potjes 's avonds waren niet allemaal wins maar er zaten 2 verliezen bij die gewoon keihard gewonnen hadden moeten worden gezien onze voorsprong. Wel grappig dat beide potjes grotendeels verloren waren doordat arty te laat hielp waar nodig was.
Victory ratio: 84.62%
Battles: 13
Efficiency: 3854.01
WN6: 2511.98
Average tier: 8.08
Experience: 16377 1259.77
Damage: 31488 2422

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


Anoniem: 37384

Ik speel dit nu een maandje, en heb een paar vragen voor de mensen die het langer spelen:

- Waarom staat dit topic bij RPG? Ik snap dat je het als MMO wilt categoriseren, maar dit is net zo min een RPG als Fifa of flight simulator, waar je de rol van voetballer danwel piloot speelt. Ik zie de link met RPG totaal niet en kon eerst dit topic niet vinden hierdoor :P Dit lijkt mij eerder een strategy-game, of Action desnoods.

- Als ik een base capture, en er komt nog iemand bij, dan staat er soms Captures: 3+, terwijl we echt toch maar met z'n tweeen staan. Al heel vaak gezien, maar soms staat het er wel goed.

- Als zowel de enemy als jijzelf aan het cappen bent, en de ene is 3 seconden eerder voltooid, dan wordt het alsnog een draw omdat het potje altijd nog een paar seconden doorloopt. Dat vind ik maar raar, en volgens mij kun je dan ook nog verliezen als je na het capturen nog wordt gedood (maar dat weet ik niet zeker). Klopt dat, of is dit een vorm van lag dat het potje niet gelijk eindigt naar 100% cap?

 • solique
 • Registratie: Juni 2006
 • Laatst online: 25-01 17:04

solique

Music Maniac

Hier ook een mindere dag gehad maar ook echt totaal onzinnige teams gehad soms, zelfs een 4k+ damage pot met mijn is-3 en bijna 30 hits ontvangen en toch een loss doordat de meesten uit het team geen idee hadden wat te doen.

Dit weekend sinds lange tijd weer eens clanmaten online gehad die gelijk met platoons wilde spelen.
Moet wel zeggen dat mijn opgedane TC kennis wel profijt had waardoor wij er soms doorheen kwamen maar soms ook echt als enige platoon het mochten proberen op te knappen wat geregeld ook niet te doen is.

Nu vooral credits aan het grinden want bijna 3 tanks geresearched. (Panther 2, Jagdpanther 2, IS-8)

WoT - Steam - Last.fm - PSN


 • Floks
 • Registratie: November 2009
 • Laatst online: 04-02 20:28
Zaterdag had ik echt een superdag, tot 17:10, had bijna gewonnen met mijn kv-3 tot.... lag.. stotter stotter. toen niks meer, beeld vast en toetsenbord deed ook niks meer.

Reset... Bootmgc is missing... :( repair geprobeerd, nogmaals, zie windows inlog scherm... vast :(
Heb gister nog wel data er af kunnen halen maar heb vandaag een nieuwe hd besteld. Jammer, want het was toch 5x xp dit weekend :P Hoop donderdag weer online te zijn :)

Floksor


 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 10-01 13:55
Anoniem: 37384 schreef op maandag 25 februari 2013 @ 09:59:
Ik speel dit nu een maandje, en heb een paar vragen voor de mensen die het langer spelen:

- Waarom staat dit topic bij RPG? Ik snap dat je het als MMO wilt categoriseren, maar dit is net zo min een RPG als Fifa of flight simulator, waar je de rol van voetballer danwel piloot speelt. Ik zie de link met RPG totaal niet en kon eerst dit topic niet vinden hierdoor :P Dit lijkt mij eerder een strategy-game, of Action desnoods.
Kan ik opzich mee inkomen, als meer mensen ermee eens zijn dan wil ik het topic wel verplaatsen naar bijv. Shooters.
- Als ik een base capture, en er komt nog iemand bij, dan staat er soms Captures: 3+, terwijl we echt toch maar met z'n tweeen staan. Al heel vaak gezien, maar soms staat het er wel goed.
Dat is een foutje van XVM dus dat moet je bij de russische devs van de mod aankaarten.

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • skoozie
 • Registratie: September 2004
 • Laatst online: 31-01 15:04
psychoclown schreef op maandag 25 februari 2013 @ 10:04:
[...]

Kan ik opzich mee inkomen, als meer mensen ermee eens zijn dan wil ik het topic wel verplaatsen naar bijv. Shooters.
Ik heb er ook weleens over gedacht, hierdoor wordt ook de fout gemaakt dat je weeleens postst ziet voor World of Warcraft. ik weet het topic nu goed te vinden, dus voor mij hoeft het niet, maar zou het wel logischer vinden.

mbt capture zie: http://wiki.worldoftanks....hanics#Capturing_the_Base

Diablo 3 | pc | Z.O.Z


 • Mickroz
 • Registratie: April 2008
 • Laatst online: 31-01 16:37

Mickroz

Mickroz#2491

dit is gewoon ziek man...

Steam-Twitch-YouTube-Twitter


 • Knowuse
 • Registratie: Oktober 2005
 • Laatst online: 24-01 13:51
Natuurlijk is het wel een RPG. Als ik in een engelse tank speel stop altijd halvewege de battle en zeg: "Finish up lads, I am going to do a cupper" :) Bij http://mmorpg.com/ staat ie trouwens ook gewoon op de lijst. Denk eigenlijk dat de naam rpg de lading niet echt meer dekt. Er zijn bergen met die online games spelen, maar slechts een klein percentage doet echt role playing.

@bigbeertje89
Ik vind 'm persoonlijk goed spelen, maar je bent redelijk team en map afhankelijk. Als je veel arties hebt en weinig cover, is het *piep* want je bent te traag om weg te rijden als je gespot bent.
Die top gun trouwens is best wel lekker, die maait door de meeste tier 8s heen zonder al te veel moeite (soort van T34 gun). Balen is wel dat je turret een redelijke weakspot is: als ze naast de gun mantlet schieten, hebben ze bijna altijd een pen :(. Gelukkig weet het merendeel van de spelers dat niet en dan is die 200 mm frontal armor best goed.
Waar twijfel je aan?
Weet nog niet of ik moet door gaan met deze slome tank, ben een beetje bang dat gold ammo het nut van je armor teniet zal doen. Ik ga in door tot ik de top gun heb en als ie daarna nog niet leuk is ga ik voorlopig niet verder met deze lijn.

Die 5x voor de eerste overwinning van de dag is trouwens erg fijn. Zo goed als klaar met Churchill I (+45K xp voor td's), top gun T69 (deze tank word nu ook leuk), Tweede gun voor de SU-152, T-54 naderd de 200K xp. Op de T54 een potje gehad met bijna 8k xp :) Ik begin de T-54 wel steeds meer te waarderen.

Tevens besloten nog 2 miljoen te sparen om de FV215b kopen.

[Voor 13% gewijzigd door Knowuse op 25-02-2013 11:34]

Shuttle st20g5


 • Jip99
 • Registratie: Oktober 2011
 • Laatst online: 01-01 12:33
dit weekend even snel de T-43 unlocked omdat die in de aanbieding was :) maar hoe krijgen ze het voor elkaar om die tank slechter te maken dan de T34-85?... de T-43 voelt slomer aan, zelfde gun maar dan in tier 7/8/9 battles.. en iets meer armor maar nog steeds te weinig voor tier 7.. en hij is lelijker... :)

jammer hoor want je zou toch denken dat je het doet om betere tanks te krijgen.. niet het zelfde maar dan slomer in een tier hoger.

ik moet er maar doorheen omdat ik graag de T-44 en T-54 en T-62A lijn wil bewandelen... :)

grind grind.. en frusties allover.

 • Appie Heijn
 • Registratie: November 2002
 • Laatst online: 15:20
Knowuse schreef op maandag 25 februari 2013 @ 10:29:
Natuurlijk is het wel een RPG. Als ik in een engelse tank speel stop altijd halvewege de battle en zeg: "Finish up lads, I am going to do a cupper" :) Bij http://mmorpg.com/ staat ie trouwens ook gewoon op de lijst. Denk eigenlijk dat de naam rpg de lading niet echt meer dekt. Er zijn bergen met die online games spelen, maar slechts een klein percentage doet echt role playing.

@bigbeertje89

[...]

Weet nog niet of ik moet door gaan met deze slome tank, ben een beetje bang dat gold ammo het nut van je armor teniet zal doen. Ik ga in door tot ik de top gun heb en als ie daarna nog niet leuk is ga ik voorlopig niet verder met deze lijn.
Over welke hebben we het?

44x Trina 330WP @ SMA 10.00; Hitachi Yutaki 5,5KW AIO 280L


 • TheJukeBox
 • Registratie: November 2010
 • Laatst online: 30-01 11:55
Gaat nergens meer over... :(

Heb van het weekend even de Comet gekocht, na het eerste potje meteen verliefd op geworden!
Nu nog de turret en de nieuwe gun unlocken en dan al weer bijna elite :)

Verder nog wat repair kits ingekocht en een heel aantal garage slots, had echt te weinig.

Van het weekend wel echt hele lekkere potjes gehad.
Gebruik zelf de T-43 met 122mm derp gun, gewoon omdat het kan, gister een potje van 7.8k exp :9
En ja ik weet het, eigenlijk zou ik de 85mm moeten gebruiken :+

Anoniem: 444472

T28 proto :P.
@ Knowuse:
Tsja, ik weet het zelf ook niet precies. Soms heb ik potjes dat ik van alles en nog wat bounce (IS-3's, E-75s), soms schieten zelfs Tigers m'n turret aan gort :|. Over het algemeen kan die tank gelukkig redelijk wat hebben (excl. arties...) en die gun maakt veel goed. Hij is wel traaag...

 • wsLy
 • Registratie: Oktober 2006
 • Laatst online: 28-01 17:26
Yep... nadeel aan die td is wel dat je maar 12 shells kunt meenemen :+ dus je kunt nooit 15 kills maken ermee :P if your entire team dies without killing the enemy.. you are screwed, no matter what :P

Stichting Hobbyserver


 • thijsco19
 • Registratie: Mei 2011
 • Laatst online: 20:16

thijsco19

KTM 990 SMT

wsLy schreef op maandag 25 februari 2013 @ 13:14:
[...]

Yep... nadeel aan die td is wel dat je maar 12 shells kunt meenemen :+ dus je kunt nooit 15 kills maken ermee :P if your entire team dies without killing the enemy.. you are screwed, no matter what :P
Jup kan wel, gewoon op de grond schieten tussen 2 vijanden schieten met laag HP.

Je hebt sowieso wel rond de 500-700 spalsh damage volgens mij.

Maar je moet dan wel beetje geluk hebben. Achja met een 30sec reload denk ik niet dat je zomaar wat shells rond schiet.

[Voor 11% gewijzigd door thijsco19 op 25-02-2013 13:28]

The only thing you need; a jar of "Elbow Grease" (TM) ! Apply it liberally and it will make any job a breeze.


 • TRX
 • Registratie: Januari 2007
 • Laatst online: 07-05-2015
jubileum deel 30 dan maar naar shooters verhuizen :)


heb zelf ook al eens rotgezocht :+

 • dynosu
 • Registratie: Maart 2007
 • Laatst online: 18-01 08:02

dynosu

Orly ?

Anoniem: 444472 schreef op maandag 25 februari 2013 @ 12:10:
[...]


T28 proto :P.
@ Knowuse:
Tsja, ik weet het zelf ook niet precies. Soms heb ik potjes dat ik van alles en nog wat bounce (IS-3's, E-75s), soms schieten zelfs Tigers m'n turret aan gort :|. Over het algemeen kan die tank gelukkig redelijk wat hebben (excl. arties...) en die gun maakt veel goed. Hij is wel traaag...
t28 proto turret heeft geen dak. Ik probeer vaak in die turret opening te schieten. Altijd raak.

 • Appie Heijn
 • Registratie: November 2002
 • Laatst online: 15:20
Anoniem: 444472 schreef op maandag 25 februari 2013 @ 12:10:
[...]


T28 proto :P.
@ Knowuse:
Tsja, ik weet het zelf ook niet precies. Soms heb ik potjes dat ik van alles en nog wat bounce (IS-3's, E-75s), soms schieten zelfs Tigers m'n turret aan gort :|. Over het algemeen kan die tank gelukkig redelijk wat hebben (excl. arties...) en die gun maakt veel goed. Hij is wel traaag...
Ah die heb ik ook unlocked maar nog niet gekocht :)

44x Trina 330WP @ SMA 10.00; Hitachi Yutaki 5,5KW AIO 280L


 • dramborleg
 • Registratie: Maart 2011
 • Laatst online: 30-11-2022
Gelukkig bestaat er een zoek functie :+

Kyozu, zag in je stream een aantal tanks staan die een soort van timer er op hadden staan. Heeft dat te maken met clan wars ofzo?

 • dynosu
 • Registratie: Maart 2007
 • Laatst online: 18-01 08:02

dynosu

Orly ?

dramborleg schreef op maandag 25 februari 2013 @ 16:51:
Gelukkig bestaat er een zoek functie :+

Kyozu, zag in je stream een aantal tanks staan die een soort van timer er op hadden staan. Heeft dat te maken met clan wars ofzo?
Dat zijn lock timers inderdaad. Als je in een ownership battle een tank kwijtraakt kan je die voor een bepaalde tijd deze tank niet meer gebruiken in een andere ownership battle.

Je kan die tank wel gebruiken in andere battles, dus randoms en tcs is deze tank gewoon beschikbaar

[Voor 56% gewijzigd door dynosu op 25-02-2013 16:53]


 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 10-01 13:55
dramborleg schreef op maandag 25 februari 2013 @ 16:51:
Gelukkig bestaat er een zoek functie :+

Kyozu, zag in je stream een aantal tanks staan die een soort van timer er op hadden staan. Heeft dat te maken met clan wars ofzo?
Inderdaad, verlies je een tank in de owner battle (landing/riot) of van een province (ongeacht winst of verlies) dan wordt je tank gelocked (voor heavy tier X is dit 7 dagen).
Daarom hebben veel clans die volop meedoen met CW vaak een requirement van x aantal tier 10 tanks :)

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • dynosu
 • Registratie: Maart 2007
 • Laatst online: 18-01 08:02

dynosu

Orly ?

Mijn aantal zit inmiddels op 4 CW tanks :) (druk bezig met nr5)

IS7, E100, T110E4, Object 261

 • Joindry
 • Registratie: Oktober 2009
 • Laatst online: 08:03

Joindry

- I'm afraid I can't do that -

dynosu schreef op maandag 25 februari 2013 @ 16:25:
[...]


t28 proto turret heeft geen dak. Ik probeer vaak in die turret opening te schieten. Altijd raak.
en al zeker met arty :)

 • dynosu
 • Registratie: Maart 2007
 • Laatst online: 18-01 08:02

dynosu

Orly ?

Als ik als arty een open turret zie begin ik al te kwijlen van de 1shot bijna :P Gek op zwakke/open turrets :)

 • Joindry
 • Registratie: Oktober 2009
 • Laatst online: 08:03

Joindry

- I'm afraid I can't do that -

dynosu schreef op maandag 25 februari 2013 @ 17:29:
[...]


Als ik als arty een open turret zie begin ik al te kwijlen van de 1shot bijna :P Gek op zwakke/open turrets :)
Uhuh, artyplatoon en dan om ter eerst raken :P

Trouwens die lelijke duitse tank die eind vorig topic stond, loweturret en erpderp 15cm gun. Zou dat die nieuwe tier 10 medium worden of wat was dat?
Ik heb alvast besloten eindelijk eens richting vk3002db te gaan en die klaar te zetten voor de volgende tree. Kan er direct mijn e50m crew op zetten. 2.8 skills op tier 7 tank :*)
Ok dat ding heeft echt een nerf nodig. Of binnenkort zijn alle tanks deze herpderp tank. Maak em maar zo slecht als de JP e-100. Ik heb toch geen intentie em ooit te halen.

[Voor 23% gewijzigd door Joindry op 25-02-2013 17:45]


 • Nemean
 • Registratie: Juni 2008
 • Laatst online: 03-02 17:54

Nemean

ᵀᴴᴱ ᴷᴵᴺᴳ, ᵀᴴᴱ ᴸᴱᴳᴱᴺᴰ

Joindry schreef op maandag 25 februari 2013 @ 17:32:
Ok dat ding heeft echt een nerf nodig. Of binnenkort zijn alle tanks deze herpderp tank. Maak em maar zo slecht als de JP e-100. Ik heb toch geen intentie em ooit te halen.
Ze maken hem nu gewoon OP, iedereen unlocked hem met gold en weet ik het en vervolgens krijgt ie de nerf hammer.

 • wsLy
 • Registratie: Oktober 2006
 • Laatst online: 28-01 17:26
Vandaag ging best redelijk, hebben nog de tier 1s uit de kast gehaald voor wat fun :P. Kan ik tevens de crew trainen voor de t1 te gebruiken met ESL 7v7 mocht dat nodig zijn. Alleen behoorlijk wennen aan de lage HP die ik heb en hoe snel je dood kunt gaan :P

Stichting Hobbyserver


 • Doler
 • Registratie: December 2009
 • Laatst online: 15-04-2022
Victory Map: !Port maandag 25 februari 2013 21:42:58
Vehicle:: ARL 44
Exp: 10.470 (x5) + Credits: 46.513
Achievements: : Steel Wall, Sniper, Mastery Badge: "Ace Tanker"

Lekker potje! :) Hiermee de vervolg tank geunlocked ^^.

Nu met HARDS bezig op een final landing.

 • Knowuse
 • Registratie: Oktober 2005
 • Laatst online: 24-01 13:51
Lekker nog 1 keer een 5x xp en ik heb de T-62a unlocked:
Victory!
Battle: Fisherman's Bay 25 February 2013 20:33:32
Vehicle: T-54
Experience received: 9,740 (x5 for the first victory each day)
Credits received: 75,423
Battle Achievements: Top Gun, Sniper, Spartan

En mijn arme proto was lekker bezig, winnen we door een rush cap :/
Victory!
Battle: Himmelsdorf 25 February 2013 22:28:09
Vehicle: T28 Prototype
Experience received: 2,150 (x5 for the first victory each day)
Credits received: 21,123

Shuttle st20g5


 • wsLy
 • Registratie: Oktober 2006
 • Laatst online: 28-01 17:26
GOT heeft een nieuwe provincie :) Gisteren was er succesvol geland op Bir Gandus, vandaag is er doorgestoten naar Dakhla! Nu een kwestie van die provincie verdedigen en eventueel nog meer land pakken.

Stichting Hobbyserver


 • Bean77
 • Registratie: Juni 2005
 • Laatst online: 20:51
Purchased:
'AMX-50 Foch (155)' successfully purchased. - Credits: 6.100.000

nummer 17 erbij :)

Sony A7R II | Zeiss Batis 25mm | Voigtlander 40mm Nocton f/1.2 | Zeiss Batis 85mm | Zeiss Batis 135mm


 • oosterhofjf
 • Registratie: Februari 2011
 • Laatst online: 19:45
wsLy schreef op maandag 25 februari 2013 @ 23:12:
GOT heeft een nieuwe provincie :) Gisteren was er succesvol geland op Bir Gandus, vandaag is er doorgestoten naar Dakhla! Nu een kwestie van die provincie verdedigen en eventueel nog meer land pakken.
Wordt tijd dat ik weer eens naar GOT toe ga :P momenteel nog clanloos


Heb de T20 gekocht en dat is toch echt een fijn tankje :) 1k gemiddeld na 20 potjes en speelt erg leuk! lekker snel, gun depression is super en mooie damage. Het is alleen niet echt een sniper.

Eerste potje was een beetje zuur vandaag. iets van 1300 + met een loss :X Verloren omdat onze top tier een volslagen retard was en een platoon aan de andere kant uitstekend speelde.

 • rgras
 • Registratie: Juli 2006
 • Niet online
We are currently updating our mod (user-created extensions) policy for World of Tanks.

How it looks like so far:
Disable everything that gives any kind of advantage in direct form: laser-like pointer, transparent tree crowns, hit-box like skins in-game, etc

 • Knowuse
 • Registratie: Oktober 2005
 • Laatst online: 24-01 13:51
T-62a unlocked _/-\o_ , de T-54 en Conqueror verkocht en .....de FV215b gekocht. Even twee potjes gespeeld en het beviel wel, ben benieuwd hoe de tank gaat performen als ik hem een beetje door heb.

Nu sparen voor de T-62a, ook een tank waar ik benieuwd naar ben. Schijnt dat veel mensen de T-54 een betere tank vinden. Maar ik speel al regelmatig met mijn type, dus voegt de T-54 game play wise niet veel toe, T-54 is wel een betere tank dan de Type 59 als je hem eenmaal door hebt.

Shuttle st20g5


 • Jip99
 • Registratie: Oktober 2011
 • Laatst online: 01-01 12:33
Ik heb het derpen met de pz4 + 10,5 cm ontdekt! haha sommige potjes zijn echt leuk op die manier :)

Gisteren een potje op westfield, ik rij langzaam de heuvel op, wij startte vanuit het dorpje... en iedere keer als ik iemand kon raken was het of een dikke klap en tussen de 150 en 300 dmg.. of het was een oneshot!.. ik heb in dat potje 4x een oneshot gedaan van een fullhealth tank! :D that gives you al smile..

 • TheJukeBox
 • Registratie: November 2010
 • Laatst online: 30-01 11:55
Jip99 schreef op dinsdag 26 februari 2013 @ 08:41:
Verhaal, that gives you al smile..
Dat ken ik, altijd leuk om iets te one shotten :)

Gister was het trouwens bar slecht in de teams...
kon een aantal tanks niet x5en omdat sommige teams zo dramatisch waren, verder wel mn VK2801 elite gekregen, heb er gister en eergister één potje voor hoeven spelen, maar zelfs met de 75mm vindt ik het al een erg fijn ding! Vandaag maar eens proberen met de 10.5 erop :P

 • rgras
 • Registratie: Juli 2006
 • Niet online
Gebruiken jullie dan ook gold ammo? Als er iets is waar ik een hekel aan heb is het wel zo'n kut tier 5 die een hogere DPM heeft dan mijn tier 9, puur omdat hij met gold rounds schiet. |:(

[Voor 13% gewijzigd door rgras op 26-02-2013 09:07]


 • Jip99
 • Registratie: Oktober 2011
 • Laatst online: 01-01 12:33
rgras schreef op dinsdag 26 februari 2013 @ 09:06:
Gebruiken jullie dan ook gold ammo? Als er iets is waar ik een hekel aan heb is het wel zo'n kut tier 5 die een hogere DPM heeft dan mijn tier 9, puur omdat hij met gold rounds schiet. |:(
Ik heb wel "gold" ammo bij me (gekocht met kredits) maar gebruik het alleen tegen tanks waarvan ik weet dat ze een stuk sterker zijn dan ik.. of dat ik 1 schot af ben van de dood en hij ook.. dan neem ik geen risico en neem ik gold ammo..

maar die derp gun is echt gewoon leuk.. je moet er ff aan wennen dat die shell zo sloom gaat maar na 20 potjes weet je het wel in te schatten.. en dan begint de fun.. reaper badges komt u maar!

 • wsLy
 • Registratie: Oktober 2006
 • Laatst online: 28-01 17:26
Waar is de VK 1602 (Leopard) goed voor? Juist, kamikaze :P!

Aangezien er nergens meer een bosje was om static te spotten maar besloten een IS-6 mee te nemen naar het hiernamaals :D

Stichting Hobbyserver


 • TheJukeBox
 • Registratie: November 2010
 • Laatst online: 30-01 11:55
rgras schreef op dinsdag 26 februari 2013 @ 09:06:
Gebruiken jullie dan ook gold ammo? Als er iets is waar ik een hekel aan heb is het wel zo'n kut tier 5 die een hogere DPM heeft dan mijn tier 9, puur omdat hij met gold rounds schiet. |:(
Ja, ik gebruik gold shells op sommige tanks zoals met de E-100 omdat ik dan tenminste damage doe en tanks penetreer, Ik gebruiker het ook op de Marder II puur omdat het kan, en zodat ik door de kv-1 tanks heen kan komen. Verder gebruik ik gold shells op wat fun tanks zoals de PZII puur voor de fun. Verder hoeft het niet op andere tanks, omdat ik het gewoon niet nodig heb, en omdat het zoveel Silver kost :P

Ohja, en voor de tanks die ik klote vindt, zoals de T-43.

[Voor 4% gewijzigd door TheJukeBox op 26-02-2013 10:51]


 • dynosu
 • Registratie: Maart 2007
 • Laatst online: 18-01 08:02

dynosu

Orly ?

Gisteren de top gun op mijn t54 gezet. Vind em steeds leuker worden.

 • Jip99
 • Registratie: Oktober 2011
 • Laatst online: 01-01 12:33
dynosu schreef op dinsdag 26 februari 2013 @ 10:14:
Gisteren de top gun op mijn t54 gezet. Vind em steeds leuker worden.
ik heb nog een lange weg te gaan voor de T-44.. hoe beviel die jou? want ik vind de T-43 een redelijk bagger ding..

hij is vooral sloom.... gisteren probeerde ik weg te rijden van een T29.. en dat lukte gewoon niet goed genoeg :/ dus werd ik fijn in mijn achterkant geschoten en boem!

[Voor 31% gewijzigd door Jip99 op 26-02-2013 10:42]


 • dynosu
 • Registratie: Maart 2007
 • Laatst online: 18-01 08:02

dynosu

Orly ?

De T44 is wel beter dan de t43. Alleen al door de 100mm guns. T44 is sneller, wendbaarder en meer firepower. Ik vond em leuk om te spelen.

 • themaxter
 • Registratie: Juli 2001
 • Laatst online: 04-02 14:33

themaxter

Bugged..

Gisteren even flink gebruik gemaakt van de tier 7 medium special van dit weekend en de Comet en T-43 gegrind en gekocht. Gelukkig meteen goede dubbels met de x5 op beide zodat ik al flink op weg ben voor de upgrades.
Met die stockgun is de T-43 trouwens wel een hell, bouncefeest van heb ik jouw daar... :(

Ook voor de zekerheid de VK3002DB maar teruggekocht om de nieuwe Duitse lijn verder te gaan.

Ik gebruik trouwens alleen op een paar fun tanks zoals de M4 sherman, KV2 en VK2801 regelmatig goldshells. Op de meeste andere tanks heb ik er wel een paar bij mocht ik ze nodig hebben, maar dat is dan maar 1 op de 10 potjes ofzo dat ik daarvan shells gebruik.

[Voor 24% gewijzigd door themaxter op 26-02-2013 11:08]


 • Joindry
 • Registratie: Oktober 2009
 • Laatst online: 08:03

Joindry

- I'm afraid I can't do that -

Even wat onderzoek gedaan op mijn tier 10 tanks, vanop wot dossier haal ik mijn avg damage per hit, deze weeg ik af met theoretische damage van de gun. Het zijn tier 10 tanks, dus ze waren allemaal direct top tier. Arty telt niet mee natuurlijk. Bounces en ricochets tellen wel mee, dus mijn cijfers zijn relatief, ik vond wel leuk aan te tonen dat de JP E-100 echt wel, alweer waardeloos is :)
Slechtste gun is geworden:

JP E-100: avg damage per hit / theoretische damage: 624/1050 = 59,4%
Maus: 326/490: 66,5%
IS-7: 328/490: 66,9%
bat.chat: 270/400: 67,5%
E50m: 299/390: 76,6%

Nog even erbij
de lowe doet 220/320: 68,7% Is ook altijd full ops geweest gezien premium
en mijn tiger (die ik direct full ops heb gespeeld, vandaar dat ik em meeneem) 168/240: 70,0%


Gezien het hoge pen van de JP E100 lijken bounces het kleinste deel uit te maken van de 41,6% hits die geen damage deden. Kan ik alleen maar uit besluiten dat het een *** gun is.
Dat de E50M een pareltje is wist ik al, maar ik dacht eigenlijk toch dat ie hoger ging scoren dan 76,6%.
Verder heb ik geen tanks waar ik direct heb kunnen spelen met de top gun, denk ik.
Gezegd zijnde dat ik een hitratio heb van 74% en best wel weet te mikken op weakspots :P

 • TheJukeBox
 • Registratie: November 2010
 • Laatst online: 30-01 11:55
Joindry schreef op dinsdag 26 februari 2013 @ 11:28:
Even wat onderzoek gedaan op mijn tier 10 tanks, vanop wot dossier haal ik mijn avg damage per hit, deze weeg ik af met theoretische damage van de gun. Het zijn tier 10 tanks, dus ze waren allemaal direct top tier. Arty telt niet mee natuurlijk. Bounces en ricochets tellen wel mee, dus mijn cijfers zijn relatief, ik vond wel leuk aan te tonen dat de JP E-100 echt wel, alweer waardeloos is :)
Slechtste gun is geworden:

JP E-100: avg damage per hit / theoretische damage: 624/1050 = 59,4%
Maus: 326/490: 66,5%
IS-7: 328/490: 66,9%
bat.chat: 270/400: 67,5%
E50m: 299/390: 76,6%

Nog even erbij
de lowe doet 220/320: 68,7% Is ook altijd full ops geweest gezien premium
en mijn tiger (die ik direct full ops heb gespeeld, vandaar dat ik em meeneem) 168/240: 70,0%


Gezien het hoge pen van de JP E100 lijken bounces het kleinste deel uit te maken van de 41,6% hits die geen damage deden. Kan ik alleen maar uit besluiten dat het een *** gun is.
Dat de E50M een pareltje is wist ik al, maar ik dacht eigenlijk toch dat ie hoger ging scoren dan 76,6%.
Verder heb ik geen tanks waar ik direct heb kunnen spelen met de top gun, denk ik.
Gezegd zijnde dat ik een hitratio heb van 74% en best wel weet te mikken op weakspots :P
Echt waardeloos dan, Die JP E100... Binnenkort unlock ik ook de E-50M en vind de E-50 al fijn! :)

 • wsLy
 • Registratie: Oktober 2006
 • Laatst online: 28-01 17:26
JP E-100... Daarstraks deed eentje nog een bounce op de front van mijn IS-3 :')

Stichting Hobbyserver


 • Joindry
 • Registratie: Oktober 2009
 • Laatst online: 08:03

Joindry

- I'm afraid I can't do that -

Dat kan gewoon bad aim zijn, maar 0 crits op een 1375 ofzo, die zijn pas pijnlijk.
E50 is ook fijn, maar de M is gewoon beter, gun aimt sneller, bounced meer, draait terplekke sneller. Ik speel em net als de batchat niet veel meer, omdat ik em te sterk vind ik pubs. Ik speel liever de underdog. 3k damage doen met een JP I in tier 8 games bvb :)

 • dynosu
 • Registratie: Maart 2007
 • Laatst online: 18-01 08:02

dynosu

Orly ?

E50/M is gewoon een ramming machine. Das een reden waarom ik em mischien nog wel wil gaan halen ooit. Meer kamikaze action, chaaaaaaaaaaarge

 • wsLy
 • Registratie: Oktober 2006
 • Laatst online: 28-01 17:26
Joindry schreef op dinsdag 26 februari 2013 @ 11:41:
Dat kan gewoon bad aim zijn, maar 0 crits op een 1375 ofzo, die zijn pas pijnlijk.
E50 is ook fijn, maar de M is gewoon beter, gun aimt sneller, bounced meer, draait terplekke sneller. Ik speel em net als de batchat niet veel meer, omdat ik em te sterk vind ik pubs. Ik speel liever de underdog. 3k damage doen met een JP I in tier 8 games bvb :)
Het komt vaker voor dat een JP E-100 bounced op bijv. mijn IS-3.... En met die 299mm pen mag je toch wel verwachten dat hij er zo doorheen gaat...

Stichting Hobbyserver


 • Slashx
 • Registratie: November 2008
 • Laatst online: 04-02 20:56

Slashx

WOT: Mr_Slashx

Even een vraagje tav camouflage.
Hoe is het mogelijk dat ik een tank soms pas zie als ze 20 meter van mijn vandaan zijn? En dat in open veld.Gewoon een kale vlakte zonder heuveltjes. Heb het idee dat ze mij veel eerder zien dan ik hun.

Mijn ping is onder de 30. Althans dat geeft het spel aan.

If the shit hits the fan everybody get a piece of it


 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 10-01 13:55
Klinkt goed, meeste mods heb ik niks op tegen maar het is wel een goed punt om een duidelijke lijn te trekken.
TheJukeBox schreef op dinsdag 26 februari 2013 @ 09:03:
[...]


Dat ken ik, altijd leuk om iets te one shotten :)

Gister was het trouwens bar slecht in de teams...
kon een aantal tanks niet x5en omdat sommige teams zo dramatisch waren, verder wel mn VK2801 elite gekregen, heb er gister en eergister één potje voor hoeven spelen, maar zelfs met de 75mm vindt ik het al een erg fijn ding! Vandaag maar eens proberen met de 10.5 erop :P
Het was niet te filmen gewoon.. nog vaker dan normaal potjes verloren met 4k damage, gasten die zo goed als in onze cap staan en niet 1 poging ondernemen om te decappen (ook al zijn ze full health) en echt oliedomme top tiers. Het ging in ieder geval voor geen meter, vooral tier 9 was echt drama..
oosterhofjf schreef op dinsdag 26 februari 2013 @ 00:24:
[...]

Heb de T20 gekocht en dat is toch echt een fijn tankje :) 1k gemiddeld na 20 potjes en speelt erg leuk! lekker snel, gun depression is super en mooie damage. Het is alleen niet echt een sniper.
Erg fijne tank, Pershing is ook erg goed maar daarna zou ik er niet al teveel moeite voor doen.
rgras schreef op dinsdag 26 februari 2013 @ 09:06:
Gebruiken jullie dan ook gold ammo? Als er iets is waar ik een hekel aan heb is het wel zo'n kut tier 5 die een hogere DPM heeft dan mijn tier 9, puur omdat hij met gold rounds schiet. |:(
Heb op de meeste tanks wel gold shells bij me, als ik in hogere tiers kom ga ik vaak daar wel mee schieten. Hoe eerder de top tiers van de tegenstander weg zijn hoe meer kans mijn team heeft :)

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • Knowuse
 • Registratie: Oktober 2005
 • Laatst online: 24-01 13:51
Camo check is niet continue, dus maar elke x periode, een snelle tank kan daardoor iets later worden opgemerkt.
Slashx schreef op dinsdag 26 februari 2013 @ 11:51:
Even een vraagje tav camouflage.
Hoe is het mogelijk dat ik een tank soms pas zie als ze 20 meter van mijn vandaan zijn? En dat in open veld.Gewoon een kale vlakte zonder heuveltjes. Heb het idee dat ze mij veel eerder zien dan ik hun.

Mijn ping is onder de 30. Althans dat geeft het spel aan.
Met de JPE-100 gewoon met gold shells schiet, dan raak je nog iets. Het prijs verschil tussen normaal en premium shells is zo klein dat je nog steeds winst maakt door dat je dan wel damage doet. Heb de JPE-100 een tijd met veel plezier gespeeld, maar zou hem nu niet meer aanraden.

Shuttle st20g5


 • Whuzz
 • Registratie: Juni 2001
 • Laatst online: 03-02 15:35

Whuzz

Dodgeball!

Slashx schreef op dinsdag 26 februari 2013 @ 11:51:
Even een vraagje tav camouflage.
Hoe is het mogelijk dat ik een tank soms pas zie als ze 20 meter van mijn vandaan zijn?
Die 20 meter is wat overddreven. Elke tank binnen 50 meter kun je zien. Dat wil zeggen, die verschijnt op je minimap (= door jou gespot) en als je ver genoeg uitzoomt kun je hem achter een object (rots ofzo) zien staan.
En dat in open veld.Gewoon een kale vlakte zonder heuveltjes. Heb het idee dat ze mij veel eerder zien dan ik hun.
Dat zou kunnen. Als die tank een hoge camo value heeft, plus een camo net, plus skills op crew die camo verhogen en jij hebt niet zo'n hoge viewrange, dan kan het zomaar zijn dat hij midden in een open veld staat, jij er 150 meter vanaf staat en jij hem niet ziet en hij jou wel :)
Mijn ping is onder de 30. Althans dat geeft het spel aan.
Dat heeft er verder weinig mee te maken.

Lees dit even door. Dat gaat je een hoop inzicht geven :)

[Voor 5% gewijzigd door Whuzz op 26-02-2013 12:04]

Dodge, Duck, Dip, Dive and... Dodge!


 • wsLy
 • Registratie: Oktober 2006
 • Laatst online: 28-01 17:26
Whuzz schreef op dinsdag 26 februari 2013 @ 12:03:
[...]


Die 20 meter is wat overddreven. Elke tank binnen 50 meter kun je zien. Dat wil zeggen, die verschijnt op je minimap (= door jou gespot) en als je ver genoeg uitzoomt kun je hem achter een object (rots ofzo) zien staan.
Uhm ik heb ook al gehad dat tanks pas op 20-30 meter van mij vandaan zichtbaar worden in een open veld... en ja 20-30 meter aangezien je dat kan zien dmv de crosshair (althans met J1mbo's kan dat). Gisteren ook weer iemand op Teamspeak dat een bat chat 30 meter voor hem ineens compleet verdween... ook in een open veld...

Maar sowieso... tanks die in een open veld staan en NIET gespot worden is echt onzin en onrealistisch.

[Voor 7% gewijzigd door wsLy op 26-02-2013 12:08]

Stichting Hobbyserver


 • Jip99
 • Registratie: Oktober 2011
 • Laatst online: 01-01 12:33
wsLy schreef op dinsdag 26 februari 2013 @ 12:07:
[...]

Uhm ik heb ook al gehad dat tanks pas op 20-30 meter van mij vandaan zichtbaar worden in een open veld... en ja 20-30 meter aangezien je dat kan zien dmv de crosshair (althans met J1mbo's kan dat). Gisteren ook weer iemand op Teamspeak dat een bat chat 30 meter voor hem ineens compleet verdween... ook in een open veld...

Maar sowieso... tanks die in een open veld staan en NIET gespot worden is echt onzin en onrealistisch.
dat is wel gek dat die dan voor je ogen verdwijnt..

Wat ik heel vaak heb is dat ik continu gespot wordt door tanks die ik echt nooit zie.. soms wordt ik echt beschoten door 5 tanks en allemaal zie ik ze niet.. zo vervelend |:(

 • Whuzz
 • Registratie: Juni 2001
 • Laatst online: 03-02 15:35

Whuzz

Dodgeball!

wsLy schreef op dinsdag 26 februari 2013 @ 12:07:
[...]

Uhm ik heb ook al gehad dat tanks pas op 20-30 meter van mij vandaan zichtbaar worden in een open veld... en ja 20-30 meter aangezien je dat kan zien dmv de crosshair (althans met J1mbo's kan dat). Gisteren ook weer iemand op Teamspeak dat een bat chat 30 meter voor hem ineens compleet verdween... ook in een open veld...
De enige reden daarvoor (die ik kan bedenken) is de volgende situatie:

Enemy tank staat stil in dat open veld en heeft een extreem goede camo value. Friendly spotter (bijboorbeeld jij) heeft een erg slechte viewrange én rijd met hoge snelheid.
De spotting checks worden met intervals gedaan.
Spottingcheck 1: jij zit op (voorbeeld) 80 meter van enemie en rijd er recht op af. Je spot hem niet
Spottingcheck 2: Je hebt inmiddels 50 meter afgelegd voordat de neiuwe spotting check word gedaan en zit inmiddels op 30 meter afstand. Nu spot je hem tijdens deze spotting check.

Lijkt me een érg zeldzaam geval. Als het vaker voorkomt, dan graag een replay posten. :)
Ik vermoed namelijk dat jij gewoon de afstanden compleet verkeerd inschat. Jouw 20m is waarschijnlijk eerder 200 meter. Ik kan er naast zitten, maar dat geloof ik pas met een replay ;)
Maar sowieso... tanks die in een open veld staan en NIET gespot worden is echt onzin en onrealistisch.
Een tank besturen met een muis en toetsenbord is ook extreem onrealistisch ;)
Oftewel: het is een spel, met alle limitaties van dien. Om het speelbaar te houden moeten er soms onrealistische dingen gedaan worden.

In WWII hadden ze overigens ook geen minimap in hun tanks en zou jij een stilstaande tank aan de andere kant van een muur niet eens spotten als er maar 30cm tussen zat ;)

[Voor 5% gewijzigd door Whuzz op 26-02-2013 12:18]

Dodge, Duck, Dip, Dive and... Dodge!


 • dynosu
 • Registratie: Maart 2007
 • Laatst online: 18-01 08:02

dynosu

Orly ?

Deden ze ook vaak met Tanks, motor uit en turret met de hand draaien om geen geluid te maken :)

Dan zag je ze ook niet door cover

 • Darkasantion
 • Registratie: Maart 2006
 • Laatst online: 04-02 13:36

Darkasantion

Just keep swimming!

Zo, vanavond eens gold ammo proberen met de Lol-traktor, kijken hoe erg het dan wordt met kills e.d :+ .
Kost me 64.00 credits, maar kun je eens lachen, tier 2 medium zou dan ook easy kill moeten zijn.

Join het DPC Whatpulse team Intel/ATI.AMD Powered PC!


 • rgras
 • Registratie: Juli 2006
 • Niet online
TheJukeBox schreef op dinsdag 26 februari 2013 @ 09:52:
[...]


Ja, ik gebruik gold shells op sommige tanks zoals met de E-100 omdat ik dan tenminste damage doe en tanks penetreer, Ik gebruiker het ook op de Marder II puur omdat het kan, en zodat ik door de kv-1 tanks heen kan komen. Verder gebruik ik gold shells op wat fun tanks zoals de PZII puur voor de fun. Verder hoeft het niet op andere tanks, omdat ik het gewoon niet nodig heb, en omdat het zoveel Silver kost :P

Ohja, en voor de tanks die ik klote vindt, zoals de T-43.
psychoclown schreef op dinsdag 26 februari 2013 @ 11:54:
[...]


Heb op de meeste tanks wel gold shells bij me, als ik in hogere tiers kom ga ik vaak daar wel mee schieten. Hoe eerder de top tiers van de tegenstander weg zijn hoe meer kans mijn team heeft :)
Darkasantion schreef op dinsdag 26 februari 2013 @ 12:27:
Zo, vanavond eens gold ammo proberen met de Lol-traktor, kijken hoe erg het dan wordt met kills e.d :+ .
Kost me 64.00 credits, maar kun je eens lachen, tier 2 medium zou dan ook easy kill moeten zijn.
Ik blijf het erg jammer vinden dat WG heeft besloten om gold shells via credits beschikbaar te maken. Nu is zelfs iemand met een IQ van 50 en het tactisch inzicht van een druif in staat om hogere tiers met gemak uit te schakelen. |:(

Anoniem: 37384

Slashx schreef op dinsdag 26 februari 2013 @ 11:51:
Even een vraagje tav camouflage.
Hoe is het mogelijk dat ik een tank soms pas zie als ze 20 meter van mijn vandaan zijn? En dat in open veld.Gewoon een kale vlakte zonder heuveltjes. Heb het idee dat ze mij veel eerder zien dan ik hun.

Mijn ping is onder de 30. Althans dat geeft het spel aan.
Spotting Range
Spotting Range is the maximum distance at which you will detect/spot an enemy tank if you have line of sight.

Minimum Spotting Range
You will always spot any vehicle that comes within 50m of you, regardless of line of sight. Because you do not need line of sight, this is also called proximity spotting, and can be used on certain maps to spot enemies going past a choke-point without actually being being exposed to them.

Maximum Spotting Range
You can never spot a vehicle further away than 445m, the game engine performs no spotting checks past this boundary.

Note that unlike draw distance limits, spotting range limits are the same in all directions (think of a virtual bubble instead of a cube).

Calculating Spotting Range
Spotting Range is not a fixed value particular to your tank, but depends on the target you are spotting, its current position and situation. In other words, as many different individual spotting ranges are calculated by the server for your tank as there are targets within the minimum and maximum spotting ranges to you. For each target the spotting range is calculated invidiually according to the following formula:

http://wiki.worldoftanks.com/images/a/a4/Equation_spottingRange.png

If your spotting range to a vehicle equals or exceeds your distance to that vehicle, and you have line of sight, or if the vehicle is within the minimum spotting range, you will spot it. Otherwise it remains hidden to you unless spotted by another vehicle on your team that you are in radio communication with.

See above for how effective view range can be calculated. Camouflage mechanics are explained below.

 • Darkasantion
 • Registratie: Maart 2006
 • Laatst online: 04-02 13:36

Darkasantion

Just keep swimming!

rgras schreef op dinsdag 26 februari 2013 @ 13:22:
[...]


[...]


[...]

Ik blijf het erg jammer vinden dat WG heeft besloten om gold shells via credits beschikbaar te maken. Nu is zelfs iemand met een IQ van 50 en het tactisch inzicht van een druif in staat om hogere tiers met gemak uit te schakelen. |:(
Nou denk dat wel meevalt. Goed, je kunt nu makkelijker penetreren, maar zolang je nog steeds als een druif speelt en dus vol in de open ruimte rijdt ben je nog steeds zo dood als wat na een minuut.

En je moet ook voldoende credits/gold hebben om die ammo te betalen dus uiteindelijk zul je toch wel beetje goed zijn wil je eraan verdienen.

[Voor 11% gewijzigd door Darkasantion op 26-02-2013 13:39]

Join het DPC Whatpulse team Intel/ATI.AMD Powered PC!


 • rgras
 • Registratie: Juli 2006
 • Niet online
Dat geldt maar voor een klein deel. Eerst kon ik bijv. in mijn eentje met mijn E-75 een flank houden door slim positie in te nemen en te anglen. Nu komt iedere retard met enig gemak door mij heen. Het is dus niet meer nodig om echte skills te hebben om goed te kunnen presteren in WoT. Iedereen met genoeg credits voor gold shells is nu in staat om in de bovenste regionen mee te doen in pubs.

 • dramborleg
 • Registratie: Maart 2011
 • Laatst online: 30-11-2022
rgras schreef op dinsdag 26 februari 2013 @ 13:22:
[...]


[...]


[...]

Ik blijf het erg jammer vinden dat WG heeft besloten om gold shells via credits beschikbaar te maken. Nu is zelfs iemand met een IQ van 50 en het tactisch inzicht van een druif in staat om hogere tiers met gemak uit te schakelen. |:(
Wel aardig mee eens, las/hoorde echter ergens dat ze die shells naar 20 gold p/s willen doen? (iest van 40k credits) dan zou het wel een keer afgelopen kunnen zijn. Als je eerst 10 battles moet spelen om dr 1 met gold te spelen dan heb je het ook verdient in my opinion :P

 • rgras
 • Registratie: Juli 2006
 • Niet online
20 gold p/s zou volgens mij alleen gaan gelden voor de tier X Britse TD.

 • dramborleg
 • Registratie: Maart 2011
 • Laatst online: 30-11-2022
Ah ok, verkeert gehoord dus :+

 • mjtdevries
 • Registratie: Augustus 2001
 • Laatst online: 20-01 17:02
Maar waarom moeten de mensen met een IQ van 50 en het tactisch inzicht van een druif die een hoge tier hebben nog meer voordelen krijgen?

Die hoge tier tanks zijn nu al zo ongelooflijk in het voordeel tov de lagere tiers.

Iemand met een geweldig IQ en tactisch inzicht maakt met een lage tier tank nu vrijwel geen kans tegen een hoge tier tank.
alleen als die hoge tier tank afgeleid is door andere vijandelijke hoge tier tanks kun je met je lage tier echt wat beginnen.
(dan heb ik het met name over heavy's)

[Voor 4% gewijzigd door mjtdevries op 26-02-2013 13:43]


 • rgras
 • Registratie: Juli 2006
 • Niet online
Daarom moet je met een kleine tier ook niet voorin staan te sluggen, maar gaan flanken, detracken of mikken op weakspots. Het vereist dus skills om met een lagere tier goed damage te kunnen doen wanneer je in een high tier battle komt. Bedenk overigens dat jij met je lagere tier vaak genoeg top tier bent, dan is het toch ook kut dat jij door een tank van drie tiers lager gepenetreerd wordt?

Daarnaast, waarom zou je het spel retard-proof willen maken? Iemand die het spel niet snapt/niet goed is heeft wat mij betreft gewoon pech gehad. Dan moet diegene maar wat tijd erin steken om beter te worden te worden en niet erop vertrouwen dat de devs het voor hem makkelijker maken.

[Voor 26% gewijzigd door rgras op 26-02-2013 13:47]


 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 10-01 13:55
rgras schreef op dinsdag 26 februari 2013 @ 13:39:
Dat geldt maar voor een klein deel. Eerst kon ik bijv. in mijn eentje met mijn E-75 een flank houden door slim positie in te nemen en te anglen. Nu komt iedere retard met enig gemak door mij heen. Het is dus niet meer nodig om echte skills te hebben om goed te kunnen presteren in WoT. Iedereen met genoeg credits voor gold shells is nu in staat om in de bovenste regionen mee te doen in pubs.
Als je slecht schiet met gold dan bounce je nog steeds. Daarnaast zoals darkasantation ook al zegt, als je al die goldshells wilt betalen moet je wel enigszins goed spelen.
mjtdevries schreef op dinsdag 26 februari 2013 @ 13:42:
Maar waarom moeten de mensen met een IQ van 50 en het tactisch inzicht van een druif die een hoge tier hebben nog meer voordelen krijgen?

Die hoge tier tanks zijn nu al zo ongelooflijk in het voordeel tov de lagere tiers.

Iemand met een geweldig IQ en tactisch inzicht maakt met een lage tier tank nu vrijwel geen kans tegen een hoge tier tank.
alleen als die hoge tier tank afgeleid is door andere vijandelijke hoge tier tanks kun je met je lage tier echt wat beginnen.
(dan heb ik het met name over heavy's)
Dat valt erg mee, de meeste echte idioten vind ik in de hoge tiers (daarom vind ik tier 9 ook zo ontzettend lelijk om te spelen nu) en die kun je in veel gevallen wel hebben als lagere tier 8)7 vervelend is als ze in jou team zitten..

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • mjtdevries
 • Registratie: Augustus 2001
 • Laatst online: 20-01 17:02
Ja, dan heb je met moeite gepresteerd om achter een hoge tier tank te komen, maar dan doet je gun maar een kwart van de damage die een hoge tier doet.
Een lage tier zou dan juist beloond moeten worden door ook veel damage te doen, dat zou veel realistischer zijn.

Eigenlijk zouden alle tanks even veel hitpoints moeten hebben en zouden verschillen van armour en penetration af moeten komen...

Maar ja, op deze manier met de hitpoints waren er kunstmatig veel meer tiers te maken en veel meer geld te verdienen.
Op sommige punten is wot heel realistisch, maar op veel andere punten is het één grote melkkoe.

En wat betreft top tier zijn. Op de een of andere manier ben ik dat voor mijn gevoel veel te weinig :)
Ik vraag me af of je op tier 7 en hoger veel meer kans hebt op top tier, omdat er verreweg de meeste tanks in tier 4 en 5 rond rijden.

Maar het is wel kut dat je in je low-tier tank alles ziet afketsen op een matilda, en wanneer jij er dan zelf eindelijk eentje hebt dat iedereen er dan dwars doorheen schiet.

 • mjtdevries
 • Registratie: Augustus 2001
 • Laatst online: 20-01 17:02
psychoclown schreef op dinsdag 26 februari 2013 @ 13:54:
Dat valt erg mee, de meeste echte idioten vind ik in de hoge tiers (daarom vind ik tier 9 ook zo ontzettend lelijk om te spelen nu)
Dat is wel een opvallende uitspraak. Waarom zitten die juist in de hoge tiers?
Alleen echte idioten spanderen zoveel tijd aan wot dat ze zulke hoge tier tanks hebben? ;)

 • thijsco19
 • Registratie: Mei 2011
 • Laatst online: 20:16

thijsco19

KTM 990 SMT

Ze moeten gewoon een limiet zetten op het aantal gold shells die je kan kopen met credits. Zeg maar iets van 5-10% van het aantal shells die je mee kan nemen.
Zo heb je in geval van nood nog een grote kans op een uitweg maar zit je niet iedereen vol te pompen met gold shells.
Ik heb op dit moment op de hogere tiers (6+) ongeveer 5 gols shells bij me zodat ik als ik laagste tier bent toch nog af en toen wat damage kan doen.


Of ze kunnen het simpel weg duurder maken.

The only thing you need; a jar of "Elbow Grease" (TM) ! Apply it liberally and it will make any job a breeze.


 • rgras
 • Registratie: Juli 2006
 • Niet online
mjtdevries schreef op dinsdag 26 februari 2013 @ 13:54:
Ja, dan heb je met moeite gepresteerd om achter een hoge tier tank te komen, maar dan doet je gun maar een kwart van de damage die een hoge tier doet.
Een lage tier zou dan juist beloond moeten worden door ook veel damage te doen, dat zou veel realistischer zijn.

Eigenlijk zouden alle tanks even veel hitpoints moeten hebben en zouden verschillen van armour en penetration af moeten komen...

Maar ja, op deze manier met de hitpoints waren er kunstmatig veel meer tiers te maken en veel meer geld te verdienen.
Op sommige punten is wot heel realistisch, maar op veel andere punten is het één grote melkkoe.

En wat betreft top tier zijn. Op de een of andere manier ben ik dat voor mijn gevoel veel te weinig :)
Ik vraag me af of je op tier 7 en hoger veel meer kans hebt op top tier, omdat er verreweg de meeste tanks in tier 4 en 5 rond rijden.

Maar het is wel kut dat je in je low-tier tank alles ziet afketsen op een matilda, en wanneer jij er dan zelf eindelijk eentje hebt dat iedereen er dan dwars doorheen schiet.
Misschien zijn zij wel een stuk beter dan jou? Het WoT-forum is een mooie bron van informatie die je kan helpen om stukken beter te spelen.

Je moet WoT eigenlijk zien als rock-paper-scissors (alhoewel dit aardig zoekgeraakt is na de beta). Als heavy tank heb je armor en goede gun maar zit je met het probleem dat je minder mobiliteit hebt. Als medium/light tank moet je het doen met minder armor en een slechtere gun maar heb je het voordeel van een hogere mobiliteit.

 • TheJukeBox
 • Registratie: November 2010
 • Laatst online: 30-01 11:55
rgras schreef op dinsdag 26 februari 2013 @ 14:02:
[...]

Misschien zijn zij wel een stuk beter dan jou? Het WoT-forum is een mooie bron van informatie die je kan helpen om stukken beter te spelen.

Je moet WoT eigenlijk zien als rock-paper-scissors (alhoewel dit aardig zoekgeraakt is na de beta). Als heavy tank heb je armor en goede gun maar zit je met het probleem dat je minder mobiliteit hebt. Als medium/light tank moet je het doen met minder armor en een slechtere gun maar heb je het voordeel van een hogere mobiliteit.
Goodluck playing the D1! :P

 • mjtdevries
 • Registratie: Augustus 2001
 • Laatst online: 20-01 17:02
Maar het rock-paper-scissors werkt alleen goed als iedereen dezelfde tier heeft.

Met een heavy tank als laagste tier ben je gewoon de lul. Als je bv met een matilda tegen tier 7 moet dan heb je EN mindere armour EN minder gun EN minder mobiliteit.

Met een light is het minder erg. Je slechte punt blijft een slecht punt en je goede punten blijft goed.

 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 10-01 13:55
mjtdevries schreef op dinsdag 26 februari 2013 @ 14:00:
[...]

Dat is wel een opvallende uitspraak. Waarom zitten die juist in de hoge tiers?
Alleen echte idioten spanderen zoveel tijd aan wot dat ze zulke hoge tier tanks hebben? ;)
Tot tier 8 kom ik juist veel spelers tegen met <3/4k battles maar hoge tier spelers met tig duizend battles en echt geen flauw idee wat ze aan het doen zijn (of wat er gedaan moet worden voor een victory) noem ik een idioot.

Vb. van gisteren 4 lights in een tier 10 match (Malinovka) (waaronder ik en een platoongenoot) en wie nemen de hill in? 3 lights + een oplettende T110E5, de 2x tier 10 meds en T54 stonden in de bossen op de 3 lijn te campen... Wij nog vragen of ze niet even de hill over kunnen nemen maar op dat moment gingen opeens 2 lui naar voren rushen en waren binnen 30 seconden dood en die derde rijdt eind van de match naar onze basis omdat de hill verloren is.. Het andere team vol met goede spelers waren te bang om de hill in te nemen maar zodra ze merkten dat de meds totaal geen idee hadden wat te doen was het snel over.

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • mjtdevries
 • Registratie: Augustus 2001
 • Laatst online: 20-01 17:02
dat is inderdaad wel heel erg triest.

 • eL_Jay
 • Registratie: December 2010
 • Laatst online: 01:59
mjtdevries schreef op dinsdag 26 februari 2013 @ 13:42:
Iemand met een geweldig IQ en tactisch inzicht maakt met een lage tier tank nu vrijwel geen kans tegen een hoge tier tank.
Zeg dat maar tegen de tier 9/10's die ik in de 1390 en t25at heb opgemuncht. Of de high tier arty's die ik met mijn hummel en grille heb ge-TDt
Een speler die de krachten van zijn lage tier tank kent en deze uitbuit heeft mijn inziens een grotere kans om een positieve bijdrage te leveren aan het team dan een hightier die niet eens de zwaktes van zijn tank weet.
Mind over matter, skill>tank.
Een even goede/betere speler in een betere tank is natuurlijk wel in het voordeel.


Zijn de franse arty's eigenlijk leuk om mee te TD-en?
En hebben ze nog zwaktes buiten de lange-clipreload en relatief lage damage? (is bijvoorbeeld camo-rating of range minder)

[Voor 17% gewijzigd door eL_Jay op 26-02-2013 14:23]


 • themaxter
 • Registratie: Juli 2001
 • Laatst online: 04-02 14:33

themaxter

Bugged..

Ik merk wel verschil sinds die gold credit shells erin zitten.
Gisteren ook een rondje in mijn Tiger II als top tier. Werd gewoon 3 keer door een IS door het front van mijn turret gepenned (nee niet de comm. hatch), dat kon je vroeger echt wel vergeten.

Wat psychoclown hierboven zet merk ik ook wel inderdaad. Zondag had ik een team op serene coast waarbij twee onze tier 10's gewoon naast de arty gingen staan campen. En de siema E100 vond het wel een goed plan om bovenop de hill te gaan staan en werd dan ook binnen 3 min. van de kaart geblazen. Dan sta je in je tier 8 toch echt machteloos als de toptiers aan de overkant wel enig verstand hebben...

 • Jip99
 • Registratie: Oktober 2011
 • Laatst online: 01-01 12:33
themaxter schreef op dinsdag 26 februari 2013 @ 14:22:
Ik merk wel verschil sinds die gold credit shells erin zitten.
Gisteren ook een rondje in mijn Tiger II als top tier. Werd gewoon 3 keer door een IS door het front van mijn turret gepenned (nee niet de comm. hatch), dat kon je vroeger echt wel vergeten.

Wat psychoclown hierboven zet merk ik ook wel inderdaad. Zondag had ik een team op serene coast waarbij twee onze tier 10's gewoon naast de arty gingen staan campen. En de siema E100 vond het wel een goed plan om bovenop de hill te gaan staan en werd dan ook binnen 3 min. van de kaart geblazen. Dan sta je in je tier 8 toch echt machteloos als de toptiers aan de overkant wel enig verstand hebben...
ik zie zovaak vreemde dingen, ook een IS-3 die ergens achteraan bij de vlag in de bosjes gaat campen.. of een arty die mee naar voren komt samen met de hevy's of med's

en dat ik om hulp roep en ik weet dat er 2 team maten in de buurt zijn(was in een dorpje).. ik ben dan in gevecht met een T29 ofzo.. (ik in een t-43) dus dat win ik niet in mijn eentje.. en wat doen die vriendjes achter me.. helemaal niks.. blijven lekker om de hoek wachten tot die T29 me opblaast.. want ik was gedetract.. en zelfs via chat hielp niet... dit komt dus echt heel vaak voor.. ;(

 • thijsco19
 • Registratie: Mei 2011
 • Laatst online: 20:16

thijsco19

KTM 990 SMT

themaxter schreef op dinsdag 26 februari 2013 @ 14:22:
Ik merk wel verschil sinds die gold credit shells erin zitten.
Gisteren ook een rondje in mijn Tiger II als top tier. Werd gewoon 3 keer door een IS door het front van mijn turret gepenned (nee niet de comm. hatch), dat kon je vroeger echt wel vergeten.

Wat psychoclown hierboven zet merk ik ook wel inderdaad. Zondag had ik een team op serene coast waarbij twee onze tier 10's gewoon naast de arty gingen staan campen. En de siema E100 vond het wel een goed plan om bovenop de hill te gaan staan en werd dan ook binnen 3 min. van de kaart geblazen. Dan sta je in je tier 8 toch echt machteloos als de toptiers aan de overkant wel enig verstand hebben...
Ik had anders pas met mijn IS, zonder gold!, gewoon door de voorkant van een tiger II turret geschoten.
Had niet verwacht dat ie er doorheen ging, was echt verbaasd. Was overigens ongeveer 150-200 meter.

The only thing you need; a jar of "Elbow Grease" (TM) ! Apply it liberally and it will make any job a breeze.


 • dynosu
 • Registratie: Maart 2007
 • Laatst online: 18-01 08:02

dynosu

Orly ?

arty naar voren doe ik ook soms hoor. De reactie die je soms krijg als je met een s51 een tiger2 ofzo wegblaast in TD modus. Dikke humor :D

 • Joindry
 • Registratie: Oktober 2009
 • Laatst online: 08:03

Joindry

- I'm afraid I can't do that -

175pen +/- 25% tegenover 180mm armor, kan toch, van dichtbij

 • oosterhofjf
 • Registratie: Februari 2011
 • Laatst online: 19:45
psychoclown schreef op dinsdag 26 februari 2013 @ 11:54:

Erg fijne tank, Pershing is ook erg goed maar daarna zou ik er niet al teveel moeite voor doen.
Hmm dat is toch jammer. Geen toekomst voor de amerikaanse mediums?

Heb je de bat chat al kyozu?

 • dynosu
 • Registratie: Maart 2007
 • Laatst online: 18-01 08:02

dynosu

Orly ?

onderplaat van een tiger 2 is niet zo sterk hoor, 150mm max toch ?

 • themaxter
 • Registratie: Juli 2001
 • Laatst online: 04-02 14:33

themaxter

Bugged..

Ik had het over de turret en niet de onderplaat ;)
Maar zal is kijken of ik die replay op kan duikelen.

 • Whuzz
 • Registratie: Juni 2001
 • Laatst online: 03-02 15:35

Whuzz

Dodgeball!

Wat is volgens jullie de leukste SPG lijn? Ik wil SPG voornamelijk voor "erbij" spelen, om maps beter te leren kennen, beter te begrijpen hoe SPG werkt en hoe waar ik in mijn andere tanks veilig ben.
Dat wil niet zeggen dat ik het niet serieus wil doen, als ik iets speel wil ik er goed in zijn en een "asset" voor mijn team zijn. Maar ik hoef niet per-se tot Tier 8 te komen.

Welke lijn is aan te raden, met leuke/goede SPG tanks?

[Voor 5% gewijzigd door Whuzz op 26-02-2013 16:10]

Dodge, Duck, Dip, Dive and... Dodge!


 • dynosu
 • Registratie: Maart 2007
 • Laatst online: 18-01 08:02

dynosu

Orly ?

themaxter schreef op dinsdag 26 februari 2013 @ 15:15:
Ik had het over de turret en niet de onderplaat ;)
Maar zal is kijken of ik die replay op kan duikelen.
ah las ik verkeerd, excuus. Maar welke turret zit je op ? Top turret im assuming ?

 • oosterhofjf
 • Registratie: Februari 2011
 • Laatst online: 19:45
Valt me op dat de meeste potjes of dik gewonnen worden of dik verloren worden. Hebben jullie dezelfde ervaring? "vroeger" was het vaker spannend naar mijn gevoel.

Net ook weer. er waren maar 3 tanks aan onze kant die boven de 100 exp haalde :/ Zelf had ik bijna 500 exp. Nooit echt begrepen dat mensen zo slecht kunnen spelen, maar dat zijn echt hele grote verschillen. Overigens is het geen ramp dat ik verlies aangezien je toch flink credits kan farmen als je slim speelt :)

 • Knowuse
 • Registratie: Oktober 2005
 • Laatst online: 24-01 13:51
De rock-paper-scissors van WG is dat je soms top tier bent en soms een bottomfeeder.

Shuttle st20g5


 • dynosu
 • Registratie: Maart 2007
 • Laatst online: 18-01 08:02

dynosu

Orly ?

Ik ben mischien raar daarin, maar ik ben liever 1 tier beneden top tier in randoms. Je valt wat minder op en krijgt meer de kans om damage te doen. Hou niet zo van bovenaan de lijst staan

 • jantje 2
 • Registratie: Februari 2012
 • Laatst online: 03-02 15:29
Joindry schreef op dinsdag 26 februari 2013 @ 14:52:
175pen +/- 25% tegenover 180mm armor, kan toch, van dichtbij
De armor waardes die opgegeven worden door WG zeggen in principe niet zoveel. Hier wordt alleen maar met de "flat" waardes rekening gehouden. De turret van een Tiger 2 is erg rond waardoor het lastig wordt deze te raken. zelfs met 200-250+ pen kannonen lukt het niet om deze te penetreren.

Een goed voorbeeld is bijvoorbeeld de turret van de m103. Die heeft een waarde van 127MM front. Echter schiet je daar met 270 penetratie nog neit doorheen.

 • oosterhofjf
 • Registratie: Februari 2011
 • Laatst online: 19:45
dynosu schreef op dinsdag 26 februari 2013 @ 16:10:
Ik ben mischien raar daarin, maar ik ben liever 1 tier beneden top tier in randoms. Je valt wat minder op en krijgt meer de kans om damage te doen. Hou niet zo van bovenaan de lijst staan
Als heavy wil ik graag top tier zijn. alle anderen wil ik graag ergens in het midden staan. Als heavy top tier heb je vaak een grote stempel op de match. Als ik daarentegen een medium of light speel, wordt je sneller over het hoofd gezien en kan veel exp bij elkaar harken. Wel frustrerend als je team totaal faalt en jij zit daar met je mini tankje tussen de hogere tiers }:O

 • dynosu
 • Registratie: Maart 2007
 • Laatst online: 18-01 08:02

dynosu

Orly ?

ook als heavy ben ik liever 1 onder top tier. Kwestie van goed schieten en je kan veel damage doen. En omdat je niet de hoogste ben val je niet zo op.

 • jantje 2
 • Registratie: Februari 2012
 • Laatst online: 03-02 15:29
Of je bent juist een target voor de hogere tiers omdat je minder armor hebt en als een threat wordt gezien. Of het zjin idioten die easy kills willen maken en daardoor eerst de lagere tiers uitschakelen.

9 van de 10 keer is het die laatste. Zovaak zie je van die kerels die eerst voor de easy kills gaan inplaats van focussen op de biggest threat. Vooral arty heeft hier een handje van. Ik wordt zo vaak kapot geartied( als tier 6 in tier 8 battle bijv. ) Die gasten begrijpen echt niet hoe het werkt.

Ook in mijn franse tanks maar dat terzijde;)

 • hopiconjo
 • Registratie: Maart 2004
 • Laatst online: 27-01 16:27
Ik als arty ga niet 30 seconden reloaden voor 100HP
Pagina: 1 2 3 ... 11 Laatste

Dit topic is gesloten.


Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee