Toon posts:

[MMO] Het grote World of Tanks topic - Deel 30 Vorige deelOverzichtVolgende deelLaatste deel

Dit topic is onderdeel van een reeks. Ga naar het meest recente topic in deze reeks.

Pagina: 1
Acties:
 • 21.953 views

 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 23-03 12:54
Mede-auteur:
 • ShockWave
 • Registratie: December 2008
 • Laatst online: 22:28

ShockWave


http://tweakers.net/ext/f/v5zlrkFQhdc3aSZyU38XvYUI/full.png
De gameplay valt te vergelijken met die van een FPS maar dan met tanks, een soort Battlefield zonder infanterie. Wanneer je voor het eerst inlogt in het spel zul je zien dat er een aantal tanks in je garage staan. Het betreft hier light tanks uit elke op dit moment speelbare landen. Elk land heeft zijn eigen tank tree, deze tree bestaat naast light, medium en heavy tanks ook uit tank destroyers en SPG's. Om een tank te kopen heb je 2 dingen nodig: experience en credits. Deze zijn te verdienen door aan battles mee te doen.

Net zoals veel MMO's werkt het spel met een experience system. Met elke battle waar je aan meedoet verdien je experience. Deze experience verdien je door vijandelijke tanks te beschadigen of te detecteren (scouten). Vervolgens kun je deze experience uitgeven om je huidige tank te upgraden of misschien wel om te sparen om een betere tank te kopen. Zie voor gedetailleerde uitleg het kopje Experience.
Het spel is opgebouwd uit verschillende "Tiers" (lees: levels), elke keer als je een beter tank koopt wordt je weer in een betere tier gezet waardoor je weer andere tanks en betere tegenstanders tegenkomt. Als je een tank uit Tier 2 hebt zul je bijvoorbeeld tanks uit Tier 2 en hooguit Tier 4 tegenkomen, dit is ingebouwd om het spel eerlijk en leuk te houden. Er zijn echter uitzonderingen zoals voor (bepaalde) Light tanks of SPG's (artillery).

Het is de bedoeling dat je samen met je team het vijandelijke team uitschakelt of hun basis overneemt. Op dit moment is het mogelijk om met tanks uit Duitsland, Rusland, Amerika, Frankrijk, Verenigd Koninkrijk en China het slagveld te betreden. In je team kunnen tanks uit elk land zitten, het is dus niet zo dat je als Duitse tank alleen tegen tanks uit Rusland en Amerika kunt vechten. Het spel zit strategisch in elkaar en rushen heeft in veel gevallen ook weinig nut, er is een map ingebouwd in het spel en door het gebruik van de CTRL knop en je muis kun je punten op de kaart aanklikken om zo je teammaten te seinen (een artillery bijvoorbeeld).

De game is gebaseerd op zogenaamde microtransacties, kleine uitgaven binnen het spel. Daarvoor moet je wel eerst gold kopen, dit kan op de site wanneer je inlogd. Met het gold kun je verscheidene dingen doen, zo kun je premium tanks aanschaffen, Premium Account inschakelen, garage uitbreiden en nog veel meer.
Op dit moment zijn de volgende gold packs beschikbaar:
 • 30000 http://tweakers.net/ext/f/7GyonswQKtZ6epKOBPPqIOwH/full.gif - € 99.95
 • 14500 http://tweakers.net/ext/f/7GyonswQKtZ6epKOBPPqIOwH/full.gif - € 49.95
 • 5500 http://tweakers.net/ext/f/7GyonswQKtZ6epKOBPPqIOwH/full.gif - € 19.95
 • 2500 http://tweakers.net/ext/f/7GyonswQKtZ6epKOBPPqIOwH/full.gif - € 9.95
 • 1500 http://tweakers.net/ext/f/7GyonswQKtZ6epKOBPPqIOwH/full.gif - € 6.95
Er zijn genoeg mogelijkheden om te betalen van CC tot Paypal tot iDeal en zelfs met de telefoon.


Retailbox

Ook is er sinds een tijdje de mogelijkheid om een retail versie van het spel te kopen waarbij je het volgende ontvangt:

Invitation code (enkel te gebruiken op nog niet bestaande accounts):
 • 3 dagen premium account
 • 1000 http://tweakers.net/ext/f/7GyonswQKtZ6epKOBPPqIOwH/full.gif
Bonus code (werkt zowel op oude als nieuwe accounts):

System Requirements

Minimum settingsMedium settingsMaximum settings
Operating system:
Windows 2000/XP/Vista/7
Processor:2.2 GHz3 GHzDualcore 3 GHz
Geheugen:1.5GB / 2GB2GB / 3GB 4GB of meer
Videokaart:Nvidia 6600GT
ATI X800
Nvidia 8600GT
ATI HD3850
Nvidia 9800
ATI 4850
Internet connection:128 Kbps128 Kbps1024 Kbps of meer (voice chat)http://tweakers.net/ext/f/9utWK1uMGZxMJfDQ8ORFe1sZ/full.png
World of Tanks is een free to play MMO maar berust op zogenaamde microtransacties. Je koopt dan gold wat je ingame kan besteden aan een verscheidenheid aan dingen, van 100% crew tot equipment. Daarnaast kun je ook een Premium Account kopen. Dit biedt een aantal voordelen, zo kun je een Platoon maken (om er een te joinen heb je geen Premium Account nodig) en krijg je per battle 50% exp en credits.

Er zijn verschillende lengtes waaruit je kan kiezen:
 • 12 maanden - 24000 http://tweakers.net/ext/f/7GyonswQKtZ6epKOBPPqIOwH/full.gif
 • 6 maanden - 13500 http://tweakers.net/ext/f/7GyonswQKtZ6epKOBPPqIOwH/full.gif
 • 30 dagen - 2500 http://tweakers.net/ext/f/7GyonswQKtZ6epKOBPPqIOwH/full.gif
 • 15 dagen - 1250 http://tweakers.net/ext/f/7GyonswQKtZ6epKOBPPqIOwH/full.gif
 • 3 dagen - 650 http://tweakers.net/ext/f/7GyonswQKtZ6epKOBPPqIOwH/full.gif
 • 1 dag - 250 http://tweakers.net/ext/f/7GyonswQKtZ6epKOBPPqIOwH/full.gif

http://tweakers.net/ext/f/ZXCHihI7fyW26ihBgwOCPsWS/full.png
World of Tanks is een game waarbij je inlogged en na het selecteren van een tank vrij snel een battle in kunt stappen. Dit is ooit begonnen met enkel de Random battles maar daar zijn later de Assault en Encounter gamemodes nog aan toegevoegd. Daarnaast zijn er ook nog Tank Company en Clan War battles.
Wargaming is nog van plan nieuwe gamemodes te introduceren zoals Garage battles.


Beschikbare gamemodes

Random
In this game mode there are two bases. You must either eliminate the opposing team or capture their base within 15 minutes to be victorious.
Assault
In this game mode the one base on the map belongs to the defending team. The attacking team has no base at all and its mission is to either capture the enemy team's base or to destroy their tanks. The battle time limit is reduced to 10 minutes for this game mode.
Encounter
In this game mode there is one base, under neither teams control at the start, and the teams spawn at opposing sides of the map from it. The goal is to either capture the base or destroy all enemy tanks. When tanks of both teams are in the base capture circle, no capture takes place. As usual, the capture bar can also be reset by damaging the vehicles in the capture circle.
Tank Companies
In this battle version, players with a premium account can form their own team by inviting friends or allowing random players to join their company. Team rosters are built using a point system. After forming your team, it will be placed into the Tank Companies Matchmaker. Companies are available in 4 divisions. Junior, Medium , Champion and Absolute.
Clan Wars
The Global Map is Clan Wars' theater of operations, divided into provinces currently limited to Europe, The Middle East, Northern and Western Africa. The gameplay of this mode is based on the strategic struggle between clans for ownership of provinces on the Global Map.http://tweakers.net/ext/f/JKjGUOMA9MuygqlfhhIlDLWK/full.png
Trainen
Als je een nieuwe tank aanschaft kun je kiezen uit verschillende crew statussen, 50% (gratis) 75% (20k credits per crewmember) en 100% (200 goud per crewmember), dit heeft effect hoe je tank rijdt, hoe snel het reloaden gaat, hoe snel je aimed en hoe zuiver je schiet. Een crew die nog geen 100% is train je door er games mee te spelen (Het crewtrainen gaat sneller met een premium account).

Secondary skills
Zodra een crewmember de 100% bereikt is het mogelijk een secondary skill of perk uit te kiezen, er is onder andere de keuze uit Cammo / Firefighting / Repair. Dit begint op 0% en gaat door tot 100%, het effect van deze secondary skill op de uiteindelijk uitvoering ervan wordt gemiddeld over de complete crew (Dus als je 2 crew members op 100% voor cammo hebt, en de andere 3 heb je voor iets anders getrained is je tank dus geskilled voor 40% op Cammo) . Zodra je 100% bereikt op een secondary skill kun je een volgende kiezen (Het is dus mogelijk om meerdere secondary skills op een crewmember te hebben). Het beste is om alle crewmembers dezelfde skill te laten trainen voor het beste resultaat. Tegenwoordig zijn er een groot aantal skills en perks voorhanden om je crew nog veel specifieker verder te kunnen trainen. Mocht je vragen hebben over welke het beste bij jouw speelstijl of tank past stel de vraag in dit forum.

Omtrainen
Een tank crew moet getrained zijn voor het gebruik van een bepaalde tank, in een andere tank krijgen ze een penalty waardoor ze extreem veel slechter werk leveren! In de Personal File van een crew member kun je vinden voor welke tank een crew getrained is. Als je in hun File naar training gaat, kun je de persoon omtrainen naar een andere tank van dezelfde klasse, als een crew member op 100% zit, zal de retraining die 20.000 credits kost, een drop van 10% naar 90%, dit betekent dus dat de crew voor de nieuwe tank op 90% kennis zit, een gratis retraining zal ze naar 75% terugbrengen. Als je echter naar een andere klasse tank gaat (Bijvoorbeeld SPG > Heavies), zal de drop groter zijn, voor 20.000 credits zal hij terugvallen naar 80%, en voor niks naar 60% van de huidige crewexperience. Zodra de crew geretrained is, is hij te gebruiken in de nieuwe tank, de secondary skills blijven bij de retraining behouden! en deze zullen dus effect hebben op de tank.

Verschillende typen Crew
http://tweakers.net/ext/f/yNdcKQImFA7C3HNCxajo68uC/full.pngDe Commander is verantwoordelijk voor het spotten van enemy tanks. Ze hebben eveneens invloed op de view range van je tank, hoe hoger het level van de Commander hoe hoger je view range. Daarnaast geeft hij bonussen aan de primaire skill van de crew. Wanneer de Commander dood is worden er geen bonussen uitgedeeld en neemt je view range af.
http://tweakers.net/ext/f/0IszGNrzLwItukbACqW5H5F4/full.pngDrivers zijn verantwoordelijk voor de controle over je tank. Hoe hoger de skill van de Drivers hoe fijner je bochten kunt nemen en met minimale snelheidsverlies. Daarnaast zul je met een betere Driver sneller kunnen accelereren. Wanneer de Driver dood is heeft dit een negatieve invloed op de maximum snelheid, traverse speed en acceleratie van je tank.
http://tweakers.net/ext/f/WZvFuTeJxCSY3ONf8417qm0C/full.pngDe Loaders zijn verantwoordelijk voor de tijd van het laden en bepalen dus eigenlijk voor een deel je RoF (rate of fire). De dood van één of beide Loaders heeft een lagere RoF ten gevolge. Daarnaast zal het laadproces mogelijk gereset worden wanneer één of beide gedood worden tijdens het laden.
http://tweakers.net/ext/f/RVxC4X4c2wyAsncdNCKqC1Mt/full.pngDe Gunner is verantwoordelijk voor het aimen en vuren van de tank. Het aimen zal sneller gaan als de Gunner een hoger level heeft. De dood van een Gunner heeft als gevolg dat de aim tijd toeneemt. Wanneer een Gunner dood gaat wanneer je aan het aimen was dan kan dit mogelijk gereset worden.
http://tweakers.net/ext/f/PCSCqj2pyp3wtHAeH5bq8sYW/full.pngRadio Operators onderhouden de contacten met de allies en effectief tot hoe ver je je medespelers op de minimap kunt zien. Op de basis skill van 50% zal de radio range op 75% zijn werk doen. Wanneer de Radioman neergeschoten wordt zal de radio range afnemen tot 50%.

http://tweakers.net/ext/f/GSsvV764fJEcc5ndqj5ylO1y/full.png
Er zijn in World of Tanks 2 soorten experience: tank gebonden experience en free experience. Tank gebonden experience is niet vrij te besteden en geldt enkel voor de tank waarmee je het verkregen hebt.

Experience vergaar je door deel te nemen aan battles. Tanks beschadigen, scouten (spotten) en cappen (basis overnemen) leveren experience op. Het team heeft ook een gezamelijke pot met exp die groter wordt naarmate meer damage overall gedaan wordt en dit wordt eveneens verdeeld over elke speler in je team. Cappen wanneer er nog een redelijk aantal van de tegenstander leeft terwijl je team sterk genoeg is levert je dus beduidend minder experience op. Hoe meer damage je doet hoe meer experience je vergaard dit omdat er geen kill bonus bestaat.

Free experience verkrijg je gratis bij elke battle die je speelt. Je ontvang 5% free experience van de experience die je in de battle verdient hebt. Dit vrije exp kun je, zoals de naam al doet vermoeden, ook vrij besteden op elk van je tanks. De meesten die al langer spelen gebruiken het gespaarde free experience voor upgrades voor volgende tanks, op die manier kun je je tank vaak al helemaal upgraden bij aanschaf.

Wanneer je je tank elite maakt, dit wil zeggen alle upgrades gekocht die er te kopen zijn voor de desbetreffende tank, kun je het verkregen exp om laten zetten in free experience door middel van gold. De ratio om om te zetten ligt op 25 exp voor 1 gold. Ook kun je ervoor kiezen om alle exp die je binnen krijgt met de tank om te laten zetten naar experience van de crew waardoor deze sneller levelt (Accelerate Crew Training). Dit kan echter ook alleen wanneer de tank elite status heeft.


http://tweakers.net/ext/f/T5i8NKMYCE7r8u62E5aj3swt/full.png
Bekend was dat de Amerikaanse tank tree flink op de schop zou gaan maar inmiddels is bekend gemaakt dat alle huidige trees grote veranderingen zullen ondergaan. Het zal in kleine stappen gaan en het zal een proces zijn dat weken tot maanden zal duren. Het artikel van Wargaming: Full Tech Trees Revised and Improved.

Een overzicht van de volledige tank trees die zich op dit moment in het spel bevinden:
German Tanks Full
French Tanks Full
USA Tanks Full
USSR Tanks Full
BritshTanks
Chinese Tankshttp://tweakers.net/ext/f/Tn3QsLFnovFPXOdsH11bnSn9/full.png
Battle hero achievements worden uitgedeeld aan, zoals de naam al doet vermoeden, de spelers die bepaalde doelen hebben gehaald en daarmee heroes van de battle waren. Per battle kan er van elke achievement maar één zijn die de achievement gehaald heeft, wel kun je meerdere achievements in één battle verkrijgen. Deze achievements leveren tevens meer credits op.

http://wiki.worldoftanks.eu/images/b/b6/Supporter.pngConfederate
Hit more enemy vehicles than any other player on your team (at least 6), which are subsequently destroyed by another player.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/0/0d/Defender.pngDefender
Reduce the amount of enemy capture points on a friendly base by 70 or more.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/7/77/Invader.pngInvader
Capture the maximum number of points from the enemy base, but not less than 80. The achievement is granted on successful base capture, including only the points that were part of the base capture.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/6/69/Scout.pngScout
Detect more enemy tanks and self-propelled guns than anyone else on your team (at least nine). The achievement is granted to the winning team only.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/8/8f/Sniper.pngSniper
Achieve at least 85% hits out of a minimum of ten shots fired with the potential damage of 1,000 HP and more. No team hits allowed, non-penetrating hits included.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/7/76/Steelwall.pngSteel Wall
Receive the most hits (at least 11) of any player on your team, with potential damage of at least 1,000 HP, and survive.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/9/97/Warrior.pngTop Gun
Destroy more enemy vehicles than any other player on your team (at least 6).
http://wiki.worldoftanks.eu/images/2/2a/Evileye.pngPatrol Duty
Awarded to the player who helps the team damage at least six enemy vehicles by highlighting them. The tanks must be highlighted only by you when they take damage.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/c/c8/MedalBrothersInArms.pngBrothers in Arms
Awarded to a platoon in which all platoon members destroy at least 3 enemy vehicles and survive in battle. Each platoon participant receive this title.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/6/6c/MedalCrucialContribution.pngCrucial Contribution
Awarded to a platoon which destroyed at least 12 enemy vehicles in one battle. Each platoon participant receive this title.http://tweakers.net/ext/f/aJysRLpFrauANgGZBpuAvfxq/full.png
Epic achievements zijn speciale medals die je kunt verdienen door bepaalde doelen te halen. Deze zijn net wat lastiger dan Battle Hero achievements maar worden niet publiekelijk aan het eind van een potje in het resultatenscherm getoond.

http://wiki.worldoftanks.eu/images/b/b0/MedalBillotte.pngBillotte's Medal
Awarded to players who destroy at least one enemy vehicle and survive the battle to victory despite receiving at least five different critical hits and 80% or more loss of hit points.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/f/f0/MedalBrunoPietro.pngBruno's Medal
Awarded to players who destroy three or four enemy vehicles and survive the battle to victory despite receiving at least five different critical hits and 80% or more loss of hit points.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/d/d1/MedalBurda.pngBurda's Medal
Awarded for the destruction of five or more enemy self-propelled guns with a tank or Tank Destroyer.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/3/3a/MedalDeLanglade.pngde Langlade's Medal
Awarded to the player who destroys four or more enemy vehicles that were in the process of capturing the player's base.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/c/cc/MedalDumitru.pngDumitru’s Medal
Awarded for the destruction of four enemy self-propelled guns.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/e/e7/MedalFadin.pngFadin's Medal
Awarded for destroying the last enemy vehicle in the battle with the last shell remaining in the player's tank.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/3/3a/MedalHalonen.pngHalonen's Medal
Awarded for destroying three or more enemy vehicles with a Tank Destroyer. The targets must be at least two tiers higher than the player's vehicle.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/7/75/MedalKolobanov.pngKolobanov's Medal
Awarded to a player who stands alone against five or more enemy tanks or Tank Destroyers and wins.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/c/c5/MedalLehvaslaiho.pngLehvaslaiho’s Medal
Awarded for destroying two enemy vehicles with a medium tank. The targets must be at least two tiers higher than the player's tank.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/0/04/MedalNikolas.pngNichols’ Medal
Awarded for destroying four or more enemy vehicles with a medium tank. The targets must be at least two tiers higher than the player's tank.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/2/2b/MedalOrlik.pngOrlik's Medal
Awarded for destroying three or more enemy tanks or Tank Destroyers. The targets must be at least two tiers higher than the player's vehicle.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/5/5f/MedalOskin.pngOskin's Medal
Awarded for destroying three or more enemy vehicles with a medium tank. The targets must be at least two tiers higher than the player's tank.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/0/01/MedalPascucci.pngPascucci’s Medal
Awarded for the destruction of three enemy self-propelled guns.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/e/e8/MedalLafayettePool.pngPool’s Medal
Awarded for destroying 10 or more enemy tanks and self-propelled guns with any vehicle. The targets must be at least tier four enemy vehicles.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/f/f8/MedalRadleyWalters.pngRadley-Walters’ Medal
Awarded to players in the 5th or higher tier for destroying 8 or 9 enemy vehicles in one battle.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/c/cf/HeroesOfRassenay.pngRaseiniai Heroes' Medal
Awarded to a player who destroys single-handedly all enemy vehicles (at least 14 vehicles).
http://wiki.worldoftanks.eu/images/a/ab/MedalTamadaYoshio.pngTamada Yoshio Medal
Awarded to a player who destroys at least three Self-Propelled Guns while driving a light tank, and survives the battle. The targets must be at least two tiers higher than the player's tank.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/a/a1/MedalTarczay.pngTarczay’s Medal
Awarded to players who destroy at least five enemy vehicles and survive the battle to victory despite receiving at least five different critical hits and 80% or more loss of hit points.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/8/8c/MedalBolter.pngBoelter's Medal
With the release of Version 0.8.0, this medal is no longer being awarded. Awarded for destroying 7 or more enemy tanks and self-propelled guns with a tank or Tank Destroyer in one battle. The targets must be at least tier four or higher.http://tweakers.net/ext/f/bEvXP8ie1yloIsmveRZ6Ni7Z/full.png
Medals zijn zoals de achievements in veel andere games. Je hebt 4 gradaties per medal waarbij het oplopend in moeilijkheid is om ze te behalen.

Abrams' Medal
• Class IV - 10 victories
• Class III - 100 victories
• Class II - 1,000 victories
• Class I - 10,000 victories
Carius' Medal
• Class IV - destroy 10 vehicles
• Class III - destroy 100 vehicles
• Class II - destroy 1,000 vehicles
• Class I - destroy 10,000 vehicles
Ekins' Medal
• Class IV - destroy 3 (tier 8, 9, 10) vehicles
• Class III - destroy 30 (tier 8, 9, 10) vehicles
• Class II - destroy 300 (tier 8, 9, 10) vehicles
• Class I - destroy 3,000 (tier 8, 9, 10) vehicles
Kay's Medal
• Class IV - battle hero 1 time
• Class III - battle hero 10 times
• Class II - battle hero 100 times
• Class I - battle hero 1,000 times
Knispel's Medal
• Class IV - damaged 10,000 HP
• Class III - damaged 100,000 HP
• Class II - damaged 1,000,000 HP
• Class I - damaged 10,000,000 HP
Lavrinenko's Medal
• Class IV - reducing 100 capture points of a friendly base
• Class III - reducing 1,000 capture points of a friendly base
• Class II - reducing 10,000 capture points of a friendly base
• Class I - reducing 100,000 capture points of a friendly base
Leclerc's Medal
• Class IV - 100 capture points
• Class III - 1,000 capture points
• Class II - 10,000 capture points
• Class I - 100,000 capture points
Popel's Medal
• Class IV - detect 20 vehicles
• Class III - detect 200 vehicles
• Class II - detect 2,000 vehicles
• Class I - detect 20,000 vehicleshttp://tweakers.net/ext/f/VldpTDnQY5F7F3imToJjCvKX/full.png
Special Achievements of Titles of Honor variëren een beetje in wat ze doen. De ene is net als een Medal en kun je maar één keer verkrijgen. Anderen werken met een combo's waarbij ook een record wordt bijgehouden.

http://wiki.worldoftanks.eu/images/e/ec/Invincible.pngInvincible
Survive 5 or more battles without taking any damage, not including battles fought using self-propelled guns (the icon displays the longest sequence).
http://wiki.worldoftanks.eu/images/1/19/Kamikaze.pngKamikaze
Destroy a higher-tier enemy vehicle by ramming it. You can only earn this achievement once per battle. The icon in the service record displays the number of times the achievement was awarded.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/2/28/ArmorPiercer.pngMaster Gunner
Achieve at least five penetrating hits in a row against enemy vehicles. A miss, non-penetration or ricochet breaks the sequence (the icon displays the longest sequence).
http://wiki.worldoftanks.eu/images/b/be/TankExpert.pngMaster Tanker
Destroy at least one of every type of enemy vehicle currently available in the game. In the event that new vehicles are added to any tech tree, the award becomes void.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/d/db/Mousebane.pngMouse Trap
Destroy 10 or more PzKpfw VIII Maus tanks. The icon in the service record displays the number of times the achievement was awarded.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/e/e7/Raider.pngRaider
Capture the enemy base and remain undetected during the entire battle. The icon in the service record displays the number of times the achievement was awarded.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/1/10/HandOfDeath.pngReaper
Destroy three or more enemy vehicles in a row with a single round each. The achievement is granted on completion of the sequence. The sequence can be continued in the next battle fought on any vehicle. The icon in the service record displays the longest sequence.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/d/dc/TitleSniper.pngSharpshooter
Hit an enemy vehicle ten or more times in a row without missing. The results of the next battle in a row using any vehicle also count towards this number, unless the sequence is broken by a miss. The icon in the service record displays the longest sequence.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/7/7e/Diehard.pngSurvivor
Survive 20 or more battles. Battles fought using self-propelled guns do not break the sequence, but are not included either.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/4/44/Beasthunter.pngHunter
Destroy 100 or more of the following tanks: Jagdpanther, Jagdtiger, PzKpfw V Panther, Panther-M10, Panther II, PzKpfw VI Tiger, PzKpfw VI Tiger (P), PzKpfw VIB Tiger II, Löwe, GW Panther, GW Tiger, Jagdpanther II and 8.8 cm PaK 43 Jagdtiger
http://wiki.worldoftanks.eu/images/7/72/Sinai.pngThe Lion of Sinai
The Lion of Sinai - Destroy at least 100 tanks of the IS series, and vehicles based on their chassis: IS, IS-3, IS-4, IS-6, IS-7, IS-8, ISU-152, Object 704, Object 261 or Object 268
http://wiki.worldoftanks.eu/images/3/3f/Bombardier.pngBombardier
Awarded to the player who destroys two or more vehicles with one shot.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/0/04/TankExpert2.pngExpert: U.S.A.
Destroy at least one of each type from the American tech tree. In the event that new vehicles are added to the tech tree, the award becomes void.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/3/36/TankExpert1.pngExpert: Germany
Destroy at least one of each type from the German tech tree. In the event that new vehicles are added to the tech tree, the award becomes void.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/2/2d/TankExpert4.pngExpert: France
Destroy at least one of each type from the French tech tree. In the event that new vehicles are added to the tech tree, the award becomes void.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/2/29/TankExpert0.pngExpert: U.S.S.R.
Destroy at least one of each type from the Soviet tech tree. In the event that new vehicles are added to the tech tree, the award becomes void.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/b/ba/MechanicEngineer.pngSenior Technical Engineer
Research all vehicles in all tech trees. In the event that new vehicles are added to any tech tree, the award becomes void.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/6/63/MechanicEngineer2.pngTechnical Engineer, U.S.A.
Research all vehicles in the American tech tree. In the event that new vehicles are added to the tech tree, the award becomes void.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/e/e5/MechanicEngineer1.pngTechnical Engineer, Germany
Research all vehicles in the German tech tree. In the event that new vehicles are added to the tech tree, the award becomes void.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/d/d9/MechanicEngineer4.pngTechnical Engineer, France
Research all vehicles in the French tech tree. In the event that new vehicles are added to the tech tree, the award becomes void.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/0/03/MechanicEngineer0.pngTechnical Engineer, U.S.S.R.
Research all vehicles in the Soviet tech tree. In the event that new vehicles are added to the tech tree, the award becomes void.http://tweakers.net/ext/f/zwnOJP3Ub2x6KGlC8CZ6LwUP/full.png
De Qualification Badges zijn de nieuwste achievements, geintroduceerd met patch 7.2. Deze badges worden verkregen voor het behalen van een average experience op een tank die hoger ligt dan de andere spelers op dezelfde tank in een specifieke tijdsperiode. De experience wordt gerekend zonder premium account of dubbel of tripel event bonus. Wanneer je er één behaald hebt op een tank zal de badge blijven staan totdat je een hogere badge weet te scoren (tenzij je al een Ace badge hebt behaald).

http://wiki.worldoftanks.eu/images/0/01/Class_icons_1.pngClass III badge - If your amount of experience received in battle is above the average of the top 50% of players driving this tank within the last seven days, then you gain the Class III badge.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/1/1f/Class_icons_2.pngClass II badge - If your amount of experience received in battle is above the average of the top 20% of players driving the same vehicle within 7 days, then you get the Class II badge.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/a/a3/Class_icons_3.pngClass I badge - If your amount of experience received in battle is above the average of the top 5% of players driving the same vehicle within 7 days, you get the Class I badge.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/d/df/Class_icons_4.pngMaster Driver badge - If you get into the top 1% of players (i.e. you established the best result of experience within 7 days), then you will achieve the Master Driver badge.http://tweakers.net/ext/f/061VKV4o0XyI0ZVCBgwTKoRN/full.png
Voor je tanks heb je aardig wat equipment tot je beschikking. Per tank kun je 3 verschillende stukken equipment kopen. Je moet dus voor jezelf afwegen wat nuttig is voor je tank of niet, equipment om bijv. je view range te verbeteren is zonde als je al bijna de max view range hebt (500m) want je kan niet voorbij de max. Er zijn 2 soorten equipment, equipment die je kan demounten en op een andere tank kan plaatsen en equipment die niet demountable zijn. Niet demountable equipment is te onderscheiden door het slotje in de afbeelding, wel kun je ze met ingang van patch v0.6.4 demounten voor 10 gold. Alle equipment kun je enkel met Credits kopen en de prijs is afhankelijk van het soort tank.

De-Mountable Equipment
TypeCostName
http://tweakers.net/ext/f/RNUt7BvqvEgOgPfUmUIzOlKA/full.png100,000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gifCamouflage Net
-25% from being Detected when the tank hull is stationary for 3 seconds.
Highly recommended equipment for Tank Destroyers and SPG classes.

http://tweakers.net/ext/f/UWgeVPsEQgnZ8Yg3vuCgwXkH/full.png500,000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gifToolbox
+25% Repair speed.
The Toolbox is a good investment since it can be used on other tanks and it usually saves a lot of time in repairing of modules. Most people buy the Toolbox for faster repair of their tank's tracks: very important as an immobile tank is easy prey for SPG and sniping tanks.

http://tweakers.net/ext/f/bHtw4ZDFQWVjIHSnVkWu60PT/full.png500,000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gifBinocular Telescope
+25% View Range when tank hull is stationary for 3 seconds.
(Yes, View Range can go beyond 500m. See Battle Mechanics). Good equipment for the player who prefers sniping.


Permanent Equipment
TypeCostName
http://tweakers.net/ext/f/zQWbP5PKJg88CNlFVd6jX4wp/full.pngSmall - 50,000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gif
Medium - 200,000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gif
Large - 500,000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gif
Spall Liner
+15% Armor protection from ramming and explosions.
This includes High Explosive (HE) rounds from tanks and SPGs. The Liner is a good investment for heavy tanks since other low-tier tanks and SPGs will usually shoot HE shells and attempt to strip away your health through repeated hits. With this equipment installed, your tank is a bit more likely to survive without losing too much health. However, it doesn't decrease damage from Armor Piercing (AP) shells.

http://tweakers.net/ext/f/NpLMhKhAf4uGhJ7XgSKItUNr/full.pngClass 1 - 200,000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gif
Class 2 - 600,000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gif
"Wet" Ammo Rack
+50% Ammo Rack durability.
Buy this if you feel that your tank is very prone to ammo rack damage and ammo rack blow-ups.

http://tweakers.net/ext/f/iHVQMvbCSSwjEnd5cP5n5Yt3/full.png500,000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gifCyclone Filter
+50% Engine durability. Only for Soviet tanks.
Buy this if you feel your tank is very prone to engine damage. Also useful if you like to use a Removed Speed Governor.

http://tweakers.net/ext/f/7DfaHDIdVpzEB29Yy5kBOlLq/full.png500,000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gifFill Tanks with C02
+50% Fuel Tank durability.
Buy this if you feel that hits to the fuel tank are causing you problems.

http://tweakers.net/ext/f/1Il3BEeSuPC3ZeK0wSgAXlZh/full.pngMedium T - 200,000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gif
Medium A - 300,000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gif
Large T - 500,000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gif
Large A - 600,000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gif
Rammer
-10% Loading Time.
The Rammer is a very popular piece of equipment for a good reason; it can make a real difference in combat. Highly recommended on every high tier tank and SPG.
A - Artillery | T - Tank

http://tweakers.net/ext/f/HG86g0oB2g0oZW4pPvpsSIB4/full.png500,000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gifEnhanced Gun Laying Drive
-10% Aiming Speed when stationary.
This bonus is only applied when the player's tank has stopped moving. Good for heavy tanks and SPGs, since most of their guns have long aim times.

http://tweakers.net/ext/f/rNW9w16PX0OVsD0OZHHDZTAy/full.pngMK1 - 500,000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gif
Mk2 - 600,000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gif
Vertical Stabilizer
+20% Accuracy while moving or rotating the turret.
An excellent piece of equipment for medium tanks and players that prefer offensive play.

http://tweakers.net/ext/f/WIUZGNLCcqkLYBrB7USwn9le/full.png500,000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gifCoated Optics
+10% View Range.
(Yes, View Range can go beyond 500m. See Battle Mechanics). The bonus is active at all times and is better suited for aggressive and scouting players.

http://tweakers.net/ext/f/rpGRToyD0GqZy7DiuXpKbuwQ/full.png250,000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gifAdditional Grousers
+10% Speed on soft ground and +5% Speed on average soil. Only for German tanks.
This equipment increases off-road performance, so it's good for scout tanks, as they rely on speed.

http://tweakers.net/ext/f/19kUnQts5qIiW82hjBDeBPtH/full.pngClass 1 - 50,000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gif
Class 2 - 150,000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gif
Class 3 - 600,000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gif
Improved Ventilation
+5% to all Crew skills.
The bonus is still added even when all the crew have a 100% base skill, and multiplicative with the 10% bonus applied for having a Commander at 100% skill, resulting in a maximum of 116% skill for each crew member.

http://tweakers.net/ext/f/QS8QwcJ01FAGDg5ffRbyaJzC/full.png20,000-600,000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gifEnhanced Suspension
+10% suspension Load Limit.
There are many types of enhanced suspension, but they all do the same thing: increase the vehicle's suspension load capacity. This is probably the least used piece of equipment since the suspension on each tank's tech tree is usually more than enough to handle the tank's weight and equipment. This equipment doesn't improve acceleration, traverse rates, or anything else, it just increases max weight capacity.


http://tweakers.net/ext/f/2VX9cuI4oWKeLX09Gn5SjaHK/full.png
Ook zijn er zogenaamde consumables. Hier kun je, net als equipment, 3 stuks per tank kopen maar in tegen stelling tot equipment verbruik je ze en zul je ze na verbruik weer moeten aanschaffen. Naast deze verschillen is er ook nog het onderscheid in items voor credits en items voor gold waarbij de gold consumables vaak net wat beter zijn.

TypeCostName
http://tweakers.net/ext/f/j4091hpaTMcXhSYwvSbG96DD/full.png3000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gifSmall Repair Kit
Repairs one chosen damaged module through the end of the match. Repaired module can still be damaged again after the repair. Only one track of two can be repaired.

http://tweakers.net/ext/f/oav57jDRyQXlbEsXR9AZtCov/full.png3000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gifManual Fire Extinguishers
This consumable extinguishes fire when activated by the respective button when the tank catches fire. It can be a lifesaver for high tier tanks, but a bit of a waste for low tier tanks as they lack health to withstand even a few seconds of fire.

http://tweakers.net/ext/f/NkmYbgtrRrmLp4KAN6x1EsLh/full.png3000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gifSmall First Aid Kit
Heals an injured crew member until the end of battle. Healed crew member can still be re-injured or perish.

http://tweakers.net/ext/f/bMeNK6M4ETzvaRRY5r8oASAL/full.png5000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gifRemoved Speed Governor
This consumable is never actually "consumed" (in other words, it is permanent): you simply turn it on/off to use it. It adds 10% to engine power (and therefore, vehicle acceleration), but the engine constantly sustains damage during its use. Even if the tank has full health at the end of the match, you will still have to pay for repairs since the removal of the speed governor decreases engine hitpoints. Repair costs vary between tiers and vehicles. Available only for Soviet vehicles.

http://tweakers.net/ext/f/jpQOJRA66K1LBoWfZivpP6qm/full.png
http://tweakers.net/ext/f/Z5uh9v4Anjfvb7PII8Ktkhup/full.png
3000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gif100-Octane Gasoline
Lend-Lease Oil
Increases engine power (and therefore, vehicle acceleration) and turret traverse speed by 5% for a single match.
100-Octane Gasoline is only available for German and American vehicles with gasoline engines.
Lend-Lease Oil is only available for Soviet vehicles.

http://tweakers.net/ext/f/D2nf268dGCtVBkRFAVCqNFlC/full.png50 http://tweakers.net/ext/f/7GyonswQKtZ6epKOBPPqIOwH/full.gifLarge Repair Kit
Repairs all currently damaged modules through the end of the match. Repaired modules can still be damaged again after the repair.

http://tweakers.net/ext/f/Q53N7ZcTMT0EZcQVwU6KZSCo/full.png50 http://tweakers.net/ext/f/7GyonswQKtZ6epKOBPPqIOwH/full.gifAutomatic Fire Extinguishers
Activates automatically 0.5 seconds after the tank catches fire and reduces the chance to catch fire by 10%.

http://tweakers.net/ext/f/Vqf1vSP8hDXTr7w250LXMOg4/full.png50 http://tweakers.net/ext/f/7GyonswQKtZ6epKOBPPqIOwH/full.gifLarge First Aid Kit
Heals all currently injured crew member through the end of the match. Healed crew members can still be re-injured or perish.

http://tweakers.net/ext/f/UFYWt9GKa9TDZ0ZHD9bz7OY6/full.png50 http://tweakers.net/ext/f/7GyonswQKtZ6epKOBPPqIOwH/full.gif105-Octane Gasoline
Increases engine power (and therefore, vehicle acceleration) and turret traverse speed by 10% for a single match.
Available only for German and American vehicles with gasoline engines. Note that there is no in-game difference between German and American oil.

http://tweakers.net/ext/f/4evHN9QmjF0SQu2KZERMJ2Tf/full.png
http://tweakers.net/ext/f/DLH3knu2tklu0xTy2pRY2lwO/full.png
http://tweakers.net/ext/f/Z5G1RN7Abf3ewThvYKU5FZTd/full.png
http://wiki.worldoftanks.eu/images/1/1e/HotCoffeeIcon.png
http://wiki.worldoftanks.eu/images/d/d4/Chines_porkIcon.png
50 http://tweakers.net/ext/f/7GyonswQKtZ6epKOBPPqIOwH/full.gifCase of Coca-Cola
Chocolate
Extra Combat Rations
Strong coffee
Improved Combat Rations
Increases all crew skills by 10% for one entire match. This bonus is added even to crews that have a 100% base skill.
Case of Coca-Cola is only available for American vehicles.
Chocolate is only available for German vehicles.
Extra Combat Rations is only available for Soviet vehicles.
Strong coffee is only available for French vehicles.
Improved Combat Rations are only available for Chinese vehicles.


http://tweakers.net/ext/f/vqbIUTLWWSZn0uu8Crssm9ts/full.png
Abby
A large abbey and town fill the center of the map with three roads allowing passage from the north and south, and includes an elevated firing position in the abbey's courtyard at the highest point on the hill. West of the town is an elongated hill with several positions allowing fire down into the town. Further west and past the hill, a valley offers significant protection against artillery fire. East of the town lies a curved cliff road which affords shielding from most tank and artillery fire, but forces attackers to travel in a single path.
Airfield
Huge mountains and narrow valleys offer great advantages in a battle. You can engage in a fire duel across the gulf or enter a close quarter battle at the nearest port town or flank and capture enemy base.
Arctic Region
A large ice-and-snow covered area stretches through this map. Steep hills, rock encampments, twists and turns, and plenty of places to stay and wait will have you on your toes as you battle through this icy deathtrap. Ridge, hills, and lots of rocky outcrops give you many places to hide and ambush your enemy as they come about. Turns and twists could have you stuck if your not on your toes, so watch out.
Cliff
Starting in the north and south, both teams are connected through a valley on the extreme west of the map. Large boulders offer cover south of the valley, and a small town provides cover to the north. The eastern portion of the map is elevated, with two large jutting hills providing cover from enemy fire. An overlooking position near the center of the map allows tanks to fire into the valley from above. Plentiful cover throughout the area allow for multiple attack routes, with careful coordination and flanking playing a significant role.
Dragon Ridge
A varied rugged landscape is marvelous for its fascinating grandeur. A lake, bamboo bushes and mountain ridges make this map peculiar and unique. The map offers several options for directions of attack, each of them being advantageous in its own way.
El Halluf
A large valley filled with rocks, vegetation, and a small village surrounding a dried out river bed separate the two teams. The large hills on either side of the valley offer many firing positions, and very little cover in the valley will protect a large tank completely against all positions. Regardless of approach, attackers will face a long climb into the enemy's camp, and effective use of the cover en route is essential. The northern approach offers plentiful protection to attack either hill, but the southern approach makes up for lack of protection with shorter distances and better concealment.
Ensk
A mixture of city outskirts and suburban areas with railroad tracks spanning and dividing this map. Plan your tactics to take advantage of defensive chokepoints and cover open areas with your vehicles. Artillery is great for deterring enemy breakthroughs, but remains almost defenseless when exposed to enemy vehicles attacking from cover.
Erlenberg
A large river splits this map in half, with three bridges acting as chokepoints between the halves. A small town surrounds the center bridge, while the north and south bridges have fewer buildings providing cover. A large castle overlooks the west half of the map on a large hilltop, offering cover and supporting fire positions. Hills overlook the city in the east, with sufficient vegetation to provide some concealment for tanks.
Fisherman's Bay
The map is a combination of open spaces and irregular terrain. Meandering narrow streets of the seaport on the flank can be surprisingly advantageous. Sloping hills covered with bushes offer excellent ambush opportunities.
Fjords
Huge mountains and narrow valleys offer great advantages in a battle. You can engage in a fire duel across the gulf or enter a close quarter battle at the nearest port town or flank and capture enemy base.
Highway
The diverse landscape of this map makes it peculiar and complex, and also encourages a wide range of tactics. Multiple defilades are favorable for surprise attacks, while the city blocks are advantageous for close combat.
Himmelsdorf
Literally translated as "sky village" from German, this labyrinth of streets and squares are a large hindrance for artillery and tank destroyers, but ideal for speedy breakthrough and bypass by medium and light vehicles. With the castle dominating the area, access roads running by the hill and along the railway lines to help you out of the impasse.
Karelia
Swamps, rocks, and cliffs determine major avenues of approach on this map. This map, with sparse protection and no buildings, gives the combat advantage to artillery. Concentrate your attacks along the path of your main advance, while conducting delaying and defensive actions along the rest of your front lines.
Komarin
A unique map in that the teams do not start near the flags, Komarin offers multiple tactical options. The teams start in the north and south, divided by rivers offering three routes. The center route is a large, elevated, and wooded island connected by bridge to the south, and offers firing positions to nearly the entire map, but at the cost of being exposed if spotted. A small village on both the west and east side of the map offer attackers valuable cover en route to the flag, but leave any tank passing the village exposed to covered and concealed defenders once they leave the village.
Lakeville
An isolated mountain valley on one flank and city blocks on the other allow you to thrust close to the enemy. A large lake in the middle gives long-range weapons a clear field of fire.
Live Oaks
In the centre of the map there is a large bog lake. A railway bridge and a fording side on the one flank allow to defend the area using scarce forces, and to concentrate main forces on the other flank. The town to the North provides sufficient cover from artillery to the team that controls it.
Malinovka
Initial staging areas are separated by a wide open field, ideal for artillery and defensive operations. Make use of flanking maneuvers and natural defenses like woods, hills, and farmhouses, as these can be decisive. Another option is a well-coordinated high-speed combined arms attack across the field which could bring victory, but at the risk of a bloody loss.
Mines
A flat hilltop in the center of this map provides an excellent firing position, but the short drive from either starting position makes climbing the hill a dangerous endeavor. Nestled in the canyon northeast of the hill is the small village of Pagorki; offering a tempting route with plenty of cover, but one that is exposed if the enemy controls the hill. West of the hill, surrounded by shallow water, is a small island which offers good cover while providing a large fire zone. While the island is protected from the hill, it is, for the most part, vulnerable to flanking attacks or fire from multiple angles. The island cover is solid, but not particularly large.
Mountain Pass
The Mannerheim Line was a defensive fortification line on the Karelian Isthmus built by Finland against the Soviet Union. During the Winter War of 1939-1940 it became known as the Mannerheim Line, after Field Marshal Baron Carl Gustaf Emil Mannerheim. The line was constructed in two phases: 1920–1924 and 1932–1939.
Murovanka
A small town dominates the center of the map, with a large forest providing concealment in the east and high ground to the west. The forest provides effective concealment, but lacks cover from fire; whereas the town has plentiful cover, but lacks concealment.
Port
The setting is an industrial area of a port city. Teams begin the battle surrounded by factory buildings, warehouses, and docks. An open space in the center of the map consists of a hilly, open area and railroad tracks. Train cars can provide cover during combat. The most direct route to the enemy base is along the two highway bridges above the railway tracks. Common tactics on this map might include ambush and firing from defilade positions. Surprise attacks to the enemy's rear can break a deadlock.
Prokhorovka
Generally open, but hilly, terrain around a vital railroad, with groups of trees providing shelter for tank destroyers. On the offensive, watch your own flanks while striking against the enemy flanks. Artillery has free reign, although it is still vulnerable to raids by light vehicles.
Province
Hills on the periphery of the map are covered with numerous houses and winding streets advantageous for suprise attacks. An open area between the bases is favorable for daring strikes.
Redshire
A rolling area, dominated by a couple of hills. The village of Redshire gives places to hide from hill to its northeast. Artillery will play a powerful role on this map.
Ruinberg
Concentric city streets, along with dense forests and bushes in the overgrown park allow for hidden maneuvers and redeployment of your troops. Although artillery fire is of limited use in the city, the debris provides effective cover for your troops.
Sandriver
A mostly open map offering little concealment, but providing plentiful cover due to the large number of sand dunes. Three small villages provide temporary cover at best, but are easily destroyed, so they must be used cautiously. Each flag is well protected with a ridge offering defenders cover, concealment, and excellent firing positions. Plentiful cover allows an excellent arena for run and gun tactics while offering many routes for tanks to engage the enemy and make use of their mobility.
Serene Coast
This coastal area is bounded by ocean and mountains. A railroad crosses the territory from north to south. Woody hills on the western flank are favorable for a swift attack. A straight road connecting the bases passes through a small town, which often becomes a contested piece of terrain. The bases are protected by the hills from direct attacks. However, the flanks of the bases are insecure and must be protected.
Siegfried Line
A wonderfull map combining the best of both worlds. The west side is open fields with little cover, excellent for quick flanks around the side for those looking for an early victory. To the east, the town offers concealment and cover for those brave enough to enter its confines.
Steppes
A seemingly endless open expanse of fields and hills, scattered through this farmland-esque map. Open fields, varying ditches, and small hills and rises litter this map, allowing for some prime spots to lay ambushes. Long, open fields are great for those who prefer long-distance combat, with little cover available to your target. Just remember; This works both ways.
South Coast
On this rugged-terrain map, make use of various battlefield tactics: flank or ambush the enemy, or attack straight ahead. Also use numerous hollows between the rocks for a busting attack with concentrated forces.
Swamp
Flank routes offer great opportunities for surprise attacks and diversionary operations. A mire in the center is not only an obstacle, but also an important tactical location.
Westfield
A wonderfully lush area, Westfield features forests, fields, farmland, and multiple villages throughout the map. Included is a large war-damaged bridge crossing the eastern valley. Plentiful ridges give ambush positions along nearly every route, and large fields can leave a tank vulnerable when moving between positions.
Widepark
Opposing bases on this map are separated by cliffs and rocky ridges. A variety of cover allows for focused attacks in crucial directions. The direct route may seem ideal for a breakthrough assault, but do not neglect your flanks!http://tweakers.net/ext/f/5qxxJORx1HIYEn9tIsP3JkRy/full.png


http://tweakers.net/ext/f/VfjNjvcu1NyPTx75AnjYObyw/full.png

Tutorials
[YouTube: http://www.youtube.com/watch?v=jSt6wkueXWw&hd=1]
[YouTube: http://www.youtube.com/watch?v=YbyURS54mF4&hd=1]
[YouTube: http://www.youtube.com/watch?v=oLl1vyDuKQk&hd=1]
[YouTube: http://www.youtube.com/watch?v=VIVFALdUK9E&hd=1]
[YouTube: http://youtu.be/ysIBYROU1-g?hd=1]


Tank Academy[YouTube: http://www.youtube.com/watch?v=yW6w-d8Q5Lo&feature=share&list=PLYgipOCaRI02Ddukxg1QYxvuugusToqkk]


http://tweakers.net/ext/f/U4I6hiqelmDPxNvTVWFJwKsB/full.png

Welke tree wordt jouw main tree?


Ook een poll maken? Klik hier


Gebruik je premium?Wat is de beste light scout?Heb je ooit gold gebruikt en/of gebruik je het nog steeds?Wat is jou mening over artillery?Heb jij al een franse tank?Wat vind je de beste crew skill/perk?
#1 - Repairs#2 - Fire extinguisher
#3 - Brothers in Arms#4 - Camouflage
#5 - Perks, welke?
http://tweakers.net/ext/f/wTqoDTrmHI46jJvMSxU0hCnL/full.png

http://tweakers.net/ext/f/xAuIdxB2G28CbIiWIlyG5vMD/full.png
Voor World of Tanks zijn een heleboel mods in omloop van Aimcirkels, realistic soundmods tot HitBoxskins om het aimen makkelijker te maken en de game naar eigen inzicht te verfraaien. WoT is zo opgezet dat door het plaatsen van je mods in de juiste folder, worldoftanks/res_mods/0.8.*, de mod automatisch wordt toegevoegd aan de game. De mod die je plaatst moet wel de juiste map opbouw hebben zoals de game zijn normale bestanden plaatst. Moet de mod een bestand vervangen in bijv. de map “flash” dan moet het er zo uit komen te zien. worldoftank/res_mods/gui/flash in de map flash plaats je dan de mod.
Bij de mods zitten vaak textbestanden met uitleg zodat je weet wat waar moet.

Onderstaande een compilatie met mods welke je regelmatig hier in dit topic voorbij ziet komen. Na elke patch van WoT moet je ook je mods weer in de juiste map plaatsen, JSGME kan je daarbij helpen.
http://tweakers.net/ext/f/L22CubFjhZHqCbtp8BCVa8Vn/full.png
Uiteraard is er ook een heuse World of Tanks GoT clan bestaande uit 2 clans:
World of Tanks clan - Gathering of Tweakers | Actievere leden
World of Tanks clan - Gathering of Tweakers 2 | Casual/Leveling/Fun

Wil je hierin komen en voldoe jij aan de eisen stuur dan een invite via een van de bovenstaande links en geef daarbij aan wat je tweakers nick is. Meld je eveneens aan op het clanforum (zie hieronder).

Om de clans wel met elkaar te kunnen chatten is er het ingame Gathering of Tanks channel opgezet. Deze zal je elke keer joinen zolang je de channel niet wegklikt (al kan het nu spontaan verdwijnen door een bug waar de devs vanaf weten).

Tevens om het topic niet te vervuilen met allemaal clan chat is er een extern forum opgezet. Zit je in een GoT clan dan kun je je aanmelden. Probeer wel eenzelfde nick te nemen als ingame of op tweakers zodat we weten wie we toelaten en niet. Het forum is er tevens om je op de hoogte te houden van de clanbattles dus belangrijk voor degene die mee (willen) doen met clan wars! Het forum vind je hier: Gatheringoftanks.nl - [GoT] Forum.

Daarnaast maakt GoT gebruik van TS3 om met elkaar te kunnen communiceren, overleggen en ouwehoeren. Iedereen is welkom maar we verwachten wel dat men zich gedraagt. Details zijn te vinden op het clanforum en enkel voor leden van de Gathering of Tanks clan.


Wargaming heeft in het verleden al laten zien dat ze wel degelijk wat doen tegen "lijkende op" namen als dat word gemeld.

GoT3 gaat er niet komen omdat wij niet de tijd nog de mensen hebben om een 3e clan erbij te gaan runnen, dus is er in overleg met de mensen die op dit moment al het "werk" doen om de clans draaiend te houden dat we dit niet doen.

User mag het dan nogal bot zeggen maar als er ergens een GoT3 te voorschijn komt en deze is niet door ons gestart dan word dit wel gemeld met de voorgaande reden.

2 Clans is 200 mensen, als er door iemand 30 dagen of langer niet is gespeeld (op een paar oud "ere" leden na) word je verwijderd om plaats te maken voor nieuwe aanwas, mensen die zich aanmelden terwijl er geen plek is krijgen speciale toegang op ons forum, mogen van de teamspeak server gebruik maken om de clanleden te leren kennen en worden uitgenodigt in het ingame channel dat we gebruiken (let wel op dat WG bij elke server reset alle custom kanalen verwijderd dus dat je elke 2 dagen het kanaal opnieuw moet joinen, dit geld voor iedereen dus word niet opgelost asl je wel in de clan zou zitten).

Ashrah
Commander Gathering of Tanks 1 & 2


http://tweakers.net/ext/f/L9LE1HVeKVmlMxJbSvLiKm9x/full.png

tweakerWoT username
3dd1eeddiewom
A-TrayJeroenV
Abomination Dicer
Af13AF_C
Animal MotherAnimal_Mother
Annihilismannihilism
AppelLzpAppel
AshrahAshrah
belgian1zerotal
bennieboyyAshrah
bigbeertje89bigbeertje89
Blue BoonBlue_Boon
BramSdBramSd
ByteMe72SylKen77
chipowerchipower
copkilla7779GenesisJenova
crizyzcrizyz
Dark AngelMarkoC70t5
DarkasantionDarkasantion
DonderpoesDonderpoes
DutchFLCDutchFLC
Ed_LMazlov
estrionWh33L
Festhaast2000
FikkieHoFikkieHo
Fitzgerald_WoTFitzgerald
FragDonkeyNielsus
Fr3d27Fr3d27
Gaat niet doorgaatnietdoor
GarathaneGarathane
GizzyGizzernl
glennvhoglennvho
GoldenSampleGoldenSample
gotfurrrtiegul
harmen1987Harmenius
hdv111hdv111
HydraZhazam
HypnosHypnos
IrcghostIrcghost
Jeebeekjejeebeekje
JellinekBundin
joerisanjoerisan
JoindryJoindry
JointVWJointVW
jopiepurk_7
juustembasharran
Linorlinor
KaapKaap
KaltonKalton
KlepmansKlep
Knoepelknoepel
Le SnoetLeSnoet
LectorLectorNL
lordfalcolordfalco
Marvin-MarvinNL
Mas-ihMonkeyLord
MaxForce800MaxForce
MaZeLeMaZeLe
MoortnMoarten
Mythicamythica
NazanirNazanir
NemeanNemean
NoxiuZnoxiuz
oosterhofjfoosterhofjf
patrickos85Iktankniet
peregrine101Peregrine101
Pirate-BozzDestroyer0fWorlds
Plato112Plato112
Poekie McPurrrPoekie
psychoclownkyozu
purgeLitta
QuantorQuantor
raptureRapture
redwingGreenwing
Rense2002ValentijnR
RicodeventerRicoBangg
Rik027SgtRikNL
rimpeldinkyRimpeldinky
RodyTippy
royalt123sideriver
RynjiRynji
SanchSanch
SankoZanko
Sapstengeldutch_monkey_killer
sc0ut0rsc0ut1984
SemmySemT_X
Shinzok_Shinzok_
SilencerNLSilencerNL
sirenTheSirennl
skoozieSkoozie
SNEAK-NLSNEAKnl
soliqueSolique
evonckMASH_Radar_O_Reilly
SpiderwolfSpiderwolf27
swartzkipswartzkippen
Temosstemoss
terencebeTerenceBE
TgR_KILLERRecklezz_NL
TimS81TimS81
TheJukeBoxZuigsniper
themac1983themac1983
thijsco19thijsco19
tootertooter
Toothlesstoothles
UdiBenLudiLudMaestro
User.tmpUsertmp
Vae VictusVicecomes
VentrigoVentrigo
VipeaxVipeax
VivaladenVivaLaDen
VoggelsVogg
w-devGumpert
WallieWallie1981
wesley1980macamba
wontcachmewontcachme
wsLyColdZero
XcEllxCell
ZardanTraxe
ZenTexXenTexx
ZhalixZhalix
ZimmerZimmer
ZimoHZimoH


http://tweakers.net/ext/f/UPisNsCrvI93fjKfCcaIkSpY/full.png
Deze topicstart is gemaakt door Annihilism en psychoclown en is nog onderhevig aan veranderingen. Mocht je suggesties hebben of fouten vinden laat het weten via DM psychoclown!

Wil je in de playertable stuur psychoclown dan een DM met je WoT profiellink!
 • Annihilism bedankt voor het openen en opzet van het allereerste deel.
 • Zimmer bedankt voor het schrijven van de opzet van het crew stuk.
 • Shockwave bedankt voor het vinden van fouten en opzoeken van missende info.

[Voor 12% gewijzigd door psychoclown op 08-03-2013 09:02]

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 23-03 12:54
rgras schreef op maandag 25 februari 2013 @ 09:01:
Voor die 150% maakt het niet uit of je capt of dat je iedereen uitschakelt.
skoozie schreef op maandag 25 februari 2013 @ 09:04:
[...]

Je krijgt het meeste xp door alle tegenstanders op 1 na te slopen, die laatste op laag hp zetten en dan cappen. en het liefst met 1 seconden te gaan die laatste slopen.
rgras schreef op maandag 25 februari 2013 @ 09:06:
Komt er dan op het laatste wel 'base captured' te staan of gaat de game dan uit van 'all enemy tanks destroyed' met nog 1 seconde op de teller?
Nee dan blijft er staan dat de base captured is, al wel vaak genoeg meegemaakt :)

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 23-03 12:54
Heel goed, rust bewaren in het spel zorgt er ook voor dat je geen dingen mist (op bijv. de minimap).

Bij mij begon het gisteren helemaal super, meest zieke potjes gehad van het weekend.
De 5 potjes 's avonds waren niet allemaal wins maar er zaten 2 verliezen bij die gewoon keihard gewonnen hadden moeten worden gezien onze voorsprong. Wel grappig dat beide potjes grotendeels verloren waren doordat arty te laat hielp waar nodig was.
Victory ratio: 84.62%
Battles: 13
Efficiency: 3854.01
WN6: 2511.98
Average tier: 8.08
Experience: 16377 1259.77
Damage: 31488 2422

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 23-03 12:54
Anoniem: 37384 schreef op maandag 25 februari 2013 @ 09:59:
Ik speel dit nu een maandje, en heb een paar vragen voor de mensen die het langer spelen:

- Waarom staat dit topic bij RPG? Ik snap dat je het als MMO wilt categoriseren, maar dit is net zo min een RPG als Fifa of flight simulator, waar je de rol van voetballer danwel piloot speelt. Ik zie de link met RPG totaal niet en kon eerst dit topic niet vinden hierdoor :P Dit lijkt mij eerder een strategy-game, of Action desnoods.
Kan ik opzich mee inkomen, als meer mensen ermee eens zijn dan wil ik het topic wel verplaatsen naar bijv. Shooters.
- Als ik een base capture, en er komt nog iemand bij, dan staat er soms Captures: 3+, terwijl we echt toch maar met z'n tweeen staan. Al heel vaak gezien, maar soms staat het er wel goed.
Dat is een foutje van XVM dus dat moet je bij de russische devs van de mod aankaarten.

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 23-03 12:54
dramborleg schreef op maandag 25 februari 2013 @ 16:51:
Gelukkig bestaat er een zoek functie :+

Kyozu, zag in je stream een aantal tanks staan die een soort van timer er op hadden staan. Heeft dat te maken met clan wars ofzo?
Inderdaad, verlies je een tank in de owner battle (landing/riot) of van een province (ongeacht winst of verlies) dan wordt je tank gelocked (voor heavy tier X is dit 7 dagen).
Daarom hebben veel clans die volop meedoen met CW vaak een requirement van x aantal tier 10 tanks :)

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 23-03 12:54
Klinkt goed, meeste mods heb ik niks op tegen maar het is wel een goed punt om een duidelijke lijn te trekken.
TheJukeBox schreef op dinsdag 26 februari 2013 @ 09:03:
[...]


Dat ken ik, altijd leuk om iets te one shotten :)

Gister was het trouwens bar slecht in de teams...
kon een aantal tanks niet x5en omdat sommige teams zo dramatisch waren, verder wel mn VK2801 elite gekregen, heb er gister en eergister één potje voor hoeven spelen, maar zelfs met de 75mm vindt ik het al een erg fijn ding! Vandaag maar eens proberen met de 10.5 erop :P
Het was niet te filmen gewoon.. nog vaker dan normaal potjes verloren met 4k damage, gasten die zo goed als in onze cap staan en niet 1 poging ondernemen om te decappen (ook al zijn ze full health) en echt oliedomme top tiers. Het ging in ieder geval voor geen meter, vooral tier 9 was echt drama..
oosterhofjf schreef op dinsdag 26 februari 2013 @ 00:24:
[...]

Heb de T20 gekocht en dat is toch echt een fijn tankje :) 1k gemiddeld na 20 potjes en speelt erg leuk! lekker snel, gun depression is super en mooie damage. Het is alleen niet echt een sniper.
Erg fijne tank, Pershing is ook erg goed maar daarna zou ik er niet al teveel moeite voor doen.
rgras schreef op dinsdag 26 februari 2013 @ 09:06:
Gebruiken jullie dan ook gold ammo? Als er iets is waar ik een hekel aan heb is het wel zo'n kut tier 5 die een hogere DPM heeft dan mijn tier 9, puur omdat hij met gold rounds schiet. |:(
Heb op de meeste tanks wel gold shells bij me, als ik in hogere tiers kom ga ik vaak daar wel mee schieten. Hoe eerder de top tiers van de tegenstander weg zijn hoe meer kans mijn team heeft :)

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 23-03 12:54
rgras schreef op dinsdag 26 februari 2013 @ 13:39:
Dat geldt maar voor een klein deel. Eerst kon ik bijv. in mijn eentje met mijn E-75 een flank houden door slim positie in te nemen en te anglen. Nu komt iedere retard met enig gemak door mij heen. Het is dus niet meer nodig om echte skills te hebben om goed te kunnen presteren in WoT. Iedereen met genoeg credits voor gold shells is nu in staat om in de bovenste regionen mee te doen in pubs.
Als je slecht schiet met gold dan bounce je nog steeds. Daarnaast zoals darkasantation ook al zegt, als je al die goldshells wilt betalen moet je wel enigszins goed spelen.
mjtdevries schreef op dinsdag 26 februari 2013 @ 13:42:
Maar waarom moeten de mensen met een IQ van 50 en het tactisch inzicht van een druif die een hoge tier hebben nog meer voordelen krijgen?

Die hoge tier tanks zijn nu al zo ongelooflijk in het voordeel tov de lagere tiers.

Iemand met een geweldig IQ en tactisch inzicht maakt met een lage tier tank nu vrijwel geen kans tegen een hoge tier tank.
alleen als die hoge tier tank afgeleid is door andere vijandelijke hoge tier tanks kun je met je lage tier echt wat beginnen.
(dan heb ik het met name over heavy's)
Dat valt erg mee, de meeste echte idioten vind ik in de hoge tiers (daarom vind ik tier 9 ook zo ontzettend lelijk om te spelen nu) en die kun je in veel gevallen wel hebben als lagere tier 8)7 vervelend is als ze in jou team zitten..

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 23-03 12:54
mjtdevries schreef op dinsdag 26 februari 2013 @ 14:00:
[...]

Dat is wel een opvallende uitspraak. Waarom zitten die juist in de hoge tiers?
Alleen echte idioten spanderen zoveel tijd aan wot dat ze zulke hoge tier tanks hebben? ;)
Tot tier 8 kom ik juist veel spelers tegen met <3/4k battles maar hoge tier spelers met tig duizend battles en echt geen flauw idee wat ze aan het doen zijn (of wat er gedaan moet worden voor een victory) noem ik een idioot.

Vb. van gisteren 4 lights in een tier 10 match (Malinovka) (waaronder ik en een platoongenoot) en wie nemen de hill in? 3 lights + een oplettende T110E5, de 2x tier 10 meds en T54 stonden in de bossen op de 3 lijn te campen... Wij nog vragen of ze niet even de hill over kunnen nemen maar op dat moment gingen opeens 2 lui naar voren rushen en waren binnen 30 seconden dood en die derde rijdt eind van de match naar onze basis omdat de hill verloren is.. Het andere team vol met goede spelers waren te bang om de hill in te nemen maar zodra ze merkten dat de meds totaal geen idee hadden wat te doen was het snel over.

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 23-03 12:54
oosterhofjf schreef op dinsdag 26 februari 2013 @ 14:58:
[...]


Hmm dat is toch jammer. Geen toekomst voor de amerikaanse mediums?

Heb je de bat chat al kyozu?
De M48 heb ik al maanden, niet super slecht maar waardeloos voor CW's en TC's en kan enkel leuk zijn voor medium platoons. Echter moet je wel rekening houden met een huge ass medium (ik vind hem groter (aanvoelen) dan de E50M).

Nog zo'n 65k voor de BC geloof ik maar met games zoals gisteren schiet dat voor geen meter op want die Lorraine kan leuk zijn maar wel erg team afhankelijk helaas..
themaxter schreef op dinsdag 26 februari 2013 @ 15:15:
Ik had het over de turret en niet de onderplaat ;)
Maar zal is kijken of ik die replay op kan duikelen.
Thijsco had het wel over KT onderplaat :P
dynosu schreef op dinsdag 26 februari 2013 @ 16:10:
Ik ben mischien raar daarin, maar ik ben liever 1 tier beneden top tier in randoms. Je valt wat minder op en krijgt meer de kans om damage te doen. Hou niet zo van bovenaan de lijst staan
Vind ik ook totaal geen probleem maar als je top tiers dan echt geen kaas hebben gegeten kan het soms niet voldoende zijn om de match te kunnen winnen. Net dat beetje extra armor of damage output kan dan het verschil maken.

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 23-03 12:54
Van genieten :+

Eigenlijk zijn de algemene tips wel weer van toepassing, ga niet dood, probeer niet geraakt te worden. Aim goed want de top gun is niet al te zuiver. Maximaliseer je damage output en je wint echt heel veel in die tank (IS-2 ook).

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 23-03 12:54
Ashrah schreef op woensdag 27 februari 2013 @ 11:03:
Vind het wel jammer dat ik in elk nieuw WoT topic op Tweakers.net moet gaan zitten verdedigen waarom er geen GoT3 is en of komt ..... zou toch denken dat dat ondertussen wel duidelijk is.
Ik ga dat stuk in de TS zetten zodat daar naar verwezen kan worden.
Whuzz schreef op woensdag 27 februari 2013 @ 11:18:
[...]


Kijk, dat is een heel andere toon dan User gebruikt en dát is wat mensen graag zien in een clan. Respect voor elkaar gaat twee kanten op. Het is niet netjes om een clan-naam te kopiëren, het is ook niet netjes om te gaan lopen roepen dat het jouw clan is, je admin-vriendjes hebt en dat je iedereen die niet volgens jouw zelf-bedachte regels leeft gaat rapporteren.

In plaats van meteen te gaan dreigen is het wellicht handig om gewoon met mensen in gesprek te gaan. Als er een hoop tweakers zijn die graag bij een tweakers-gerelateerde-clan willen, maar User heeft zijn handen te vol aan GoT1/2 en wil niet verantwoordelijk zijn voor een derde, waarom dan niet gewoon naar andere oplossingen zoeken, in plaats van meteen alle deuren op een lekker botte en elitaire manier dichtgooien?
Dit is ook van jou kant een heel andere toon en zeker in je laatste berichten was je zeer uitlokkend aan het reageren. Feit is gewoon dat deze discussie al heel lang en vaak is gevoerd, geldt niet om het goed te praten maar je moet wel bedenken dat er wel goed over is gesproken en nagedacht (wat voor sommige mensen misschien niet als normaal gezien wordt).

Maar goed ik zie dat men de discussie al laat rusten, misschien ook maar beter voor de sfeer van het topic :)
djengizz schreef op woensdag 27 februari 2013 @ 11:18:
[...]

T9 en T10 vind ik steeds minder boeiend worden en dat is niet vanwege de arty.

Een grotere mix van spelers nivo zorgt voor grotere verschillen tussen teams dan op de lagere tiers wat vaker leidt tot complete slachtpartijen. Nergens zo vaak binnen 5 minuten de meeste top tiers dood dan in de hoogste tiers.
Mee eens, had ik ook al eerder gezegd en maakt het voor mij stukken minder interessant om mijn tier 10 tanks buiten CW en TC uit te laten.

Eergisteren wilde het zelfs niet om met wat lui uit het 322 platoon channel fatsoenlijk te winnen. Ligt hoogstwaarschijnlijk gewoon aan de tier 9s waarin ik in rijdt. Ik denk dat ik van het weekend maar even lekker veel in de Lorraine ga rijden zodat ik de BatChat vlot heb en niet de IS7, BatChat, WZ-131 en opvolger van de 110 tegelijk moet kopen. Ik heb wel veel credits maar niet zoveel :D

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 23-03 12:54
HAMI is gewoon een no-go, en HAMII al helemaal.

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • ShockWave
 • Registratie: December 2008
 • Laatst online: 22:28

ShockWave

Lost it somewhere

Topicstarter
@ Mork...beetje foute zinspeling, hier op het forum is het redelijk netjes dus houdt het ook zo oke..gebruik even edit en het is weer klaar..
Wat je op TS zegr...ja dat maakt geen moer uit maar ik stoor me een beetje aan dat soort uitspraken in dit forum..

[Voor 29% gewijzigd door ShockWave op 27-02-2013 15:28]

Star Citizen referralcode


 • ShockWave
 • Registratie: December 2008
 • Laatst online: 22:28

ShockWave

Lost it somewhere

Topicstarter
Zucht...ik geloof dat wat er in game gebeurd is is doorgedrongen tot het forum...

Star Citizen referralcode


 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 23-03 12:54
Anoniem: 37384 schreef op woensdag 27 februari 2013 @ 16:21:
Gun depresssion is dat je relatief hoog- en laag kunt mikken met je turret toch? Dus vanachter een heuvel met alleen je turret die er boven uit steekt goed omlaag kunnen schieten bijvoorbeeld?
Depression gaat over de verlaging dus hoe laag je gun naar beneden kunt aimen, omhoog aimen is gun elevation zoals de term ook al zegt. Achter een heuvel zitten en er net bovenuit steken dat enkel je turret te zien is en je zelf wel kunt schieten heet hull down.

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 23-03 12:54
Whuzz schreef op woensdag 27 februari 2013 @ 17:40:
Vraagje m.b.t. de perks/skills. Stel ik heb een crew met 1 perk/skill op 100% en een tweede op 50% (Dus elke member heeft zegmaar 1.5 perks). Vervolgens verplaats ik die crew naar een andere tank en geeft ze de credits-training, dan zitten ze op (ik meen) 90% basis-skill. Wat gebeurt er dan met hun perks? Zijn ze die kwijt? Blijven ze 100/50% en actief? Blijven ze 100/50% en worden ze pas weer actief als de basis-skill weer 100% is? Of worden de skills/perks ook 90%?
[MMO] Het grote World of Tanks topic - Deel 30
Whuzz schreef op woensdag 27 februari 2013 @ 18:08:
[...]


Ah, die blijft op de tank ook al heb ik hem niet meer in mijn garage? Tnx :)
Ja dat klopt.

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • ShockWave
 • Registratie: December 2008
 • Laatst online: 22:28

ShockWave

Lost it somewhere

Topicstarter
Knowuse schreef op woensdag 27 februari 2013 @ 21:10:
Dit is dus niet waar, je skill en perks blijven gewoon werken. Je krijgt er alleen geen xp bij. Zou wel erg vervelend zijn dat elke keer dat je met een nieuwe tank begind, je zonder skills zit voor een aantal potjes.

[...]
wiki..
If a crew member's training level percentage for his role drops due to retraining, all new experience earned will go towards increased proficiency in that role until it reaches 100% again. However, any acquired skills or perks will not drop and will remain in effect.

Star Citizen referralcode


 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 23-03 12:54
MrOleo schreef op woensdag 27 februari 2013 @ 23:02:
[...]


Dat is wel het laatste wat ik had verwacht. Ik moet zeggen ik keek heel veel starcraft en kijk nog steeds wel de grotere toernooien als dreamhack etc. en ik kijk heel veel DOTA2, maar WoT vind ik dus echt geen klap aan om te kijken, ik heb een paar van die IEM's gekeken en ik vond het vooral saai, vooral met dank aan al die saaie franse autoloaders.
Ieder zijn ding natuurlijk maar ik vind het wel interessant om te kijken hoor.
Misschien ook wel omdat ik zelf dat soort cups en tournaments speel maar ook om te zien hoe beide teams reageren op elkaars acties (komt wellicht ook wel omdat ik teams graag leid).
djengizz schreef op woensdag 27 februari 2013 @ 23:40:
[...]

Wat me veel meer meer stoort aan wat ik tot nu toe heb gezien van WOT is de slechte productie value (inclusief de commentatoren), het vele wachten en de gebrekkige spectator mode binnen WOT.

Op het laatste punt na mag je iig van GOMTV beter verwachten en misschien pushed dit soort aandacht Wargaming wat harder om aan hun spectator mode en hun eigen producties te werken.
Kan ik me totaal in vinden, tegenwoordig zijn er wel speciale accounts met een spectator mode maar die zijn erg beperkt. Zo kwamen wij afgelopen zondag ook op de livestream van ESL tegen EPS Expendables (faal van onze kant) maar ze hadden enkel 4 spectator accounts en een nieuwe commentator moest met zijn eigen account in een tier 1 de afgrond in rijden. Bij EPS:E kon die niet omdat zij allemaal autoloaders hadden en bij ons kon het wel maar het is verre van relaxed.

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 23-03 12:54
themaxter schreef op donderdag 28 februari 2013 @ 09:22:
Tuurlijk er zijn nog genoeg goede tanks, die jij noemt bevallen me ook goed. Maar dit waren gewoon tanks waar je beetje leuk mee kon trollen etc. als lagere tier :)
Trollen? Voor zover ik weer is dat een van de grootste OP tanks die er nu is :P
Jip99 schreef op donderdag 28 februari 2013 @ 09:32:
Hebben mensen nog ervaring met de T-20 medium? van de US lijn?. ik zit er over te denken om ook de medium lijn te bewandelen van de usa.. ik ben nu wel lekker onderweg met de duitse en russische lijn.. maar ter afwisseling wil ik wat meer soorten tanks..

ik heb het idee dat die T-20 wel een duveltje in een doosje is :+
Ja de T20 is echt een hele fijne medium, snel, goede gun, fijne gun depression en kan (zeker met wat gold) ook prima meekomen of zelfs de beslissende tank zijn in tier 10 battles :)
Quantor schreef op donderdag 28 februari 2013 @ 09:51:
Post die changelog hier eens aub (ivm werk, dat ik al op dit forum zit is nog net te verkopen :) )
Ik zal hem zo anders in de TS gooien, moet je wel even geduld hebben.

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 23-03 12:54
Quantor schreef op donderdag 28 februari 2013 @ 09:51:
Post die changelog hier eens aub (ivm werk, dat ik al op dit forum zit is nog net te verkopen :) )
Speciaal voor jou met spoed in de TS gezet ;)

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • ShockWave
 • Registratie: December 2008
 • Laatst online: 22:28

ShockWave

Lost it somewhere

Topicstarter
Anoniem: 37384 schreef op donderdag 28 februari 2013 @ 10:01:
TD verhaal....

En wat betreft de opmerking van Shockwave dat wat er in WoT gebeurt is, nu ook op het forum doorsijpelt: Hij heeft het ongetwijfeld over mij. Ik maakte een grapje.........heel verhaal
Mijn opmerking was niet zozeer naar jou toe gericht maar jouw opmerking op mijn post naderhand was wel de spreekwoordelijke druppel na een 2 of 3 pagina's lange discussie over GoT 3 die al in eerdere topics is gevoerd.
Hierdoor kreeg ik het gevoel dat de over en weer discussies, verwijten, opmerkingen, bitchfights welke ingame de laatste tijd veelvuldig voorkomen zich hier ook steeds meer voor gaan doen wat de boel niet echt gezellig meer maakt om dit topic te volgen.
Jij voelde je schijnbaar aangevallen vanwege een hele, in mijn ogen, normaal geformuleerde opmerking hierover.

MrOleo snapte hem wel zag ik....http://forum.worldoftanks.eu/public/style_emoticons/default/Smile_Default.gif

Hoop op einde discussie dan kunnen we het nu weer over tactics, screenshots, winnrates, tanks en E-Peen vergelijkingen hebben...

[Voor 5% gewijzigd door ShockWave op 28-02-2013 12:25]

Star Citizen referralcode


 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 23-03 12:54
Nog meer mensen meegedaan aan de Crucial Contribution contest (TeamUp)?
Voor de zekerheid moet je je inzending opnieuw sturen omdat er iets mis is gegaan met de mailserver (dit kan tot Zondag 3 Maart).

Voor de geïnteresseerden mijn inzending voor Plato112, VelMicek en mezelf:
http://nl.twitch.tv/kyozuonline/c/1973067 (Op een gegeven moment doe ik raar maar dat was door connection interruption).

Ik heb op de score van een 322 platoon nog geen hogere score gezien (lees: allemaal zo'n 500-700 exp onder de onze).

[Voor 8% gewijzigd door psychoclown op 28-02-2013 12:42]

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 23-03 12:54
Anoniem: 37384 schreef op donderdag 28 februari 2013 @ 14:08:
[...]

Echt, voor je het weet heb je hier veel meer euro's inzitten dan het eenmalig aanschaffen van een game van 45/50 euro!

Goed gedaan door WG, slecht nieuws voor ons :)
Ik denk maar zo, ik speel veelal maar één (liefst competitief) tegelijkertijd en steek daar ook bijna alle 'game-tijd' in. Dat ik er dus wat geld in steek omdat ik er plezier aan beleef en het graag speel. Dat het wat meer is dan een enkel spel kopen is inderdaad slim gedaan door WG maar anderzijds heb ik gezien over de maanden net zoveel uitgegeven als je bijv. aan een MMORPG kwijt zou zijn :)

Tegenwoordig verdien ik mijn gold gewoon met cups dus dat scheelt ook :P
jantje 2 schreef op donderdag 28 februari 2013 @ 14:18:
[...]


Lekker potje, heb alleen even snel naar de EXP gekeken Zal vanavond die replay eens beter bekijken. rond de 3800 exp is inderdaad wel aan de hoge kant. Heb er zelf tot nu toe 1 gezien die iets over de 4000 zat met drie man. Ik zelf heb er een ingestuurd waarbij wij op de 3650 zaten. Dus jou verslaan gaat al niet meer lukken hah!. Naja ik ging toch eigenlijk al voor de 6-10de plek.

Maar benieuwd naar de uitslagen en hopelijk de bijgevoegde replay.
Ja potje ervoor zou ook een hele vette game worden ware het niet dat het team compleet weggevaagd werd en net iets te snel voor ons drie om de troep op te ruimen/corrigeren. Ik ben ook heel erg benieuwd naar de uitslagen, ik ga er niet vanuit dat ik veel gold win maar ik ga er wel enigszins vanuit dat ik een score heb die goed genoeg is voor de top10 :)
Anoniem: 37384 schreef op donderdag 28 februari 2013 @ 14:28:
[...]

Doe je nou je best om zo onduidelijk mogelijk antwoord te geven? :+

Na veel spelen ga je geld verdienen met WoT vertalen?
Ik snap serieus niet wat je daarmee bedoelt.
Hij is een ingame vertalen naar de NL Language.

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 23-03 12:54
Dat doen ze inderdaad dagelijks en al sinds een paar maanden. De enige keren dat ze winnen is als ze tegen zichzelf gematched worden 8)7

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 23-03 12:54
dramborleg schreef op vrijdag 01 maart 2013 @ 10:16:
Tsja en dan komt het dilemma bij mij altijd boven, ga je voor je stats of voor de gezelligheid 8)7
Gezelligheid valt prima te combineren met veel winnen en hoge scores behalen.
Denk dat er hier wel een aantal zijn die het totaal niet onverdienstelijk vinden om gezellig met mij te platoonen :+

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • ShockWave
 • Registratie: December 2008
 • Laatst online: 22:28

ShockWave

Lost it somewhere

Topicstarter
Vorst8 schreef op vrijdag 01 maart 2013 @ 12:27:
ik noemde de t21 altijd de 21plof, dit zegt eigenlijk alles over de tank.
armour bestaat uit geloof,hoop en liefde, en eventueel wat natte handdoeken. maar verder is het wel een leuk tankje.
http://forum.worldoftanks.eu/public/style_emoticons/default/Smile_veryhappy.gif
Anoniem: 503584 schreef op vrijdag 01 maart 2013 @ 12:16:
Hallo Allemaal,

Voor degenen die geintresseerd zijn in een korte vragenlijst over wat spelers nu zo aantrekt in World of Tanks, zie mijn bericht in het Hardware & Spielerij Algemeen forum. De vragenlijst is voor mijn masterthesis om meer inzicht te krijgen in wat spelers nu zo aantrekt in spellen als World of Tanks.
Uiteraard zal ik de resultaten met julllie delen!

Met vriendelijke groet,

D.W.J. Laurijsen
Universiteit van Tilburg
Het zou handig zijn om een link te posten naar je topic toe dan krijg je denk ik wat meer bezoekers.
Zoeken op jouw naam in hardware & spielerij algemeen geeft 0 results en aangezien je geen topicnaam post is het zoeken naar een naald in een hooiberg welke tijd ik en vele andere liever steken in het spelen van world of tanks...http://forum.worldoftanks.eu/public/style_emoticons/default/Smile-izmena.gif

Enne resultaten delen....hmmmm deze opmerking heb ik ooit al eens eerder voorbij zien komen waarna we nooit meer wat van die persoon hebben gehoord...... http://forum.worldoftanks.eu/public/style_emoticons/default/facepalmic.gif

Star Citizen referralcode


 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 23-03 12:54
Nemean schreef op vrijdag 01 maart 2013 @ 14:59:
[...]


Niemand, ze joinen normaal ook nooit een battle en meeste lopen gewoon uit op een technical victory.

Overigens wat is er gebeurd met EX322? Zie dat ze eindelijk uit elkaar zijn gevallen. :+
LiveIT komt weer terug naar 322 en Tabs had genoeg van commander zijn en heeft het commanderschap weer overgedragen aan... Body_Count.
Nice ben ook benieuwd naar de tier 8 en 9 aangezien ik die ook meteen door moet :)
themaxter schreef op vrijdag 01 maart 2013 @ 15:38:
En er is weer een nieuwe special:

[...]
Lekker, die x2 crew experience komt goed van pas!

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 23-03 12:54
b.krijger schreef op vrijdag 01 maart 2013 @ 16:01:
[...]


Bedankt voor je reactie. Alleen het wegklikken van een Consumable lukt me niet. Zal wel iets niet goed doen. Wat doe ik: ik klik op onderhoud; Krijg het scherm voor met onderin de Consumable sectie; klik op bv.
100 octaan benzine; dan krijg ik een lijst met de beschikbare consumables met daarop aangevinkt in groen mijn consumables; in dat lijstje kan ik de volgorde veranderen of een andere consumable aanvinken die de originele vervangt met een andere, maar niet weg. Ik hou dus 3 consumables. Wat ik ook aanklik, links of recht, alleen schermen die uitleg geven. Of ik moet in depot geven.
Zou je nog een keer uitleg willen geven?
Alvast bedankt, Bouw
Rechtermuisknop en dan sent to depot should do the trick ;)

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 23-03 12:54
Kojoottii schreef op zaterdag 02 maart 2013 @ 00:07:
[...]


Zag LiveIT vanavond toch echt met een QV tag in een QV TC :)
Ik zag het ook, vreemd had Tabs niet helemaal gelijk.
Hij vond het gisteren ook helemaal mooi dat QV PTS had gepakt in TC...
Bean77 schreef op zaterdag 02 maart 2013 @ 00:27:
hards is eindelijk weer geland. Na 5 ownersbattles achter elkaar verloren te hebben (leek wel een vloek) nu eindelijk land in Belgie. nu maar eens kijken hoe we hard kunnen helpen.
Mooi, nu nog even volhouden :)

Gisteren ging het best aardig voor bijna alleen platoons maar wel jammer dat sommige battles soms niet naar onze hand gezet wilden wordrn.

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 23-03 12:54
QV is ook gewoon een erg goede clan met veel goede spelers :)

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • ShockWave
 • Registratie: December 2008
 • Laatst online: 22:28

ShockWave

Lost it somewhere

Topicstarter
Paar potjes op de USA T69 gespeelt, ding is nog stock maar nu al verliefd op de tank.
Snelle reload, flanksniper, hulldown vanwege goede gundepression.
Wel goed aimen vanwege de lage pennetratie maar ach als je ooit de VK4502A hebt gespeeld met korte 10.5 dan kan deze er ook wel bij...http://forum.worldoftanks.eu/public/style_emoticons/default/Smile-playing.gif

Star Citizen referralcode


 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 23-03 12:54
Altijdgriep schreef op zaterdag 02 maart 2013 @ 15:40:
[...]


Nou veel plezier met de 2e gun dan, die heeft nog minder pen en je kogels lijken alle kanten op te vliegen.

Als je 4 kogels verschoten hebt nemen ze je te grazen en je bent te langzaam om weg te komen.
Volgens mij is het een hele fijne tank, het is dat ik veel exp zou moeten gebruiken om tot (en met) de T21 te kunnen skippen maar anders zou ik die kant ook op gaan. Als je rekening mee houdt dat je het moet spelen als een franse tank met de snelheid > Pershing dan is er niks aan de hand lijkt me :)
De pen is dan wel heel erg laag maar goed wat gold shells en gaan met die banaan :+

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • ShockWave
 • Registratie: December 2008
 • Laatst online: 22:28

ShockWave

Lost it somewhere

Topicstarter
psychoclown schreef op zaterdag 02 maart 2013 @ 20:28:

Volgens mij is het een hele fijne tank, het is dat ik veel exp zou moeten gebruiken om tot (en met) de T21 te kunnen skippen maar anders zou ik die kant ook op gaan. Als je rekening mee houdt dat je het moet spelen als een franse tank met de snelheid > Pershing dan is er niks aan de hand lijkt me :)
De pen is dan wel heel erg laag maar goed wat gold shells en gaan met die banaan :+
Heb de Pershing en de T69 vergeleken naar mijn idee moet je met de T69 dezelfde speeltijl aan gaan houden lekker hulldown, achterzijde turret heeft dezelfde armor als de voorzijde van de pershing 114mm, voorzijde is zelfs 152mm en de viewrange is ook gelijk.
Hullarmor is gelijk op de achterzijde na, de Pershing doet 1920 DPM vs de T69 2160 DPM.
Penetratievermogen....Pershing 180mm vs T69 173mm dat is wel jammer maar moet te overzien zijn.
Pershing vondt ik al een fijne medium dus ben benieuwd wat deze gaat brengen....

Star Citizen referralcode


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 23-03 12:54
Ging gisteren wel aardig, afgezien van 2 CW's is de rest allemaal platoons.
Sommige matches konden echt nog wel beter en ik ben er dan ook wel van overtuigd dat we de 80% hadden kunnen halen als sommige battles anders aangepakt waren :)
Victory ratio: 72%
Battles: 25
Efficiencyold: 1640.09
WN6: 2102.39
Average tier: 8.48
Experience: 25578 1023.12
Damage: 51357 2054
De 110 heeft nu BIA, Lorraine heeft nog 2% crew training nodig en ~40-45k tot de BatChat en de AMX 50 100 is flink opgeschoten met BIA :)

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 23-03 12:54
Snel downloaden! De directe links zijn nu nog retesnel, kon de volledige 100 Mbit benutten :)

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 23-03 12:54
Daarstraks toch maar even de T-34-85 aangeschaft, die had ik al 2 jaar geunlocked maar nooit wat mee gedaan. De USSR TD's ga ik toch ook niet mee verder en de crew was zeer prima, kon mooi de crew voor credits naar de 100% trainen en de KV-1S radio operator gebruiken. De tweede SU-152 loader kan ik straks mooi op de IS-7 gebruiken, dan is nog niet meteen BIA actief maar accelerated crew training zal een flinke bak schelen om snel die 33% te vergaren :)

Dit alles scheelt me toch wel weer 5 plek in de barracks, opgeruimd staat netjes :Y)
De tank zal wel op een heel laag pitje staan maar dat maakt niet uit.

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 23-03 12:54
Maar eens downloaden als ik thuis ben ;)

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 23-03 12:54
djengizz schreef op zondag 03 maart 2013 @ 17:50:
Voor het eerst in de prijzen bij de ESL vandaag met ons team (crash, cold, dee, pimmie, navyseals en robertjuh) en 500 goud gewonnen voor laatste 128 :).

Leuke middag geweest en de '7v7' blijft een leuke format.
Ondanks dat ik er niet bij kon zijn hoopte ik dat de rest wel kon spelen want ook zonder hadden ze die 500gold wel kunnen pakken maar helaas te weinig man :)
Volgende keer maar weer 1750 om het goed te maken :P

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 23-03 12:54
Ja maar dat is dan wel TC, ik heb ook wel eens vaker iemand in mijn TC gehad die opeens AFK bleek te zijn (ready stond en niet gemeld heeft afk te zijn). In TC krijg je namelijk de helft van de verdiende exp van de tegenstander als bonus bovenop je eigen exp als je wint. De meeste exp kun je dan ook krijgen door te winnen van de tegenstander met nog 1 tank over :)

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 23-03 12:54
Je weet dat je van ammo kunt switchen zonder te schieten? 8)7

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • ShockWave
 • Registratie: December 2008
 • Laatst online: 22:28

ShockWave

Lost it somewhere

Topicstarter
Anoniem: 444472 schreef op maandag 04 maart 2013 @ 13:12:
T71 verhaal.

Ook viel het me op dat ik met die gun verdomd veel mensen in de fik steek, weet iemand of dat een eigenschap is van APCR rounds (dat schiet die gun standaard)? Kan ook zijn dat ik meer op de achter/zijkant schiet natuurlijk...
Je kan vrij snel schieten met die gun dus als je in korte tijd veel shells op een plek schiet waarmee je brandt kan veroorzaken dan gaan ze sneller fikken als van die ene shell in de 10 sec.
MrBrush schreef op maandag 04 maart 2013 @ 14:53:

Weet iemand trouwens waar ik de max zoomout mod kan vinden? De link is broken.. of de server/site is down?
Tankzoommod Aleen tankzoom en GEEN arty.
Heb afgelopen weekend de modsectie aangepast/concept gemaakt, Psychoclown moet hem alleen even bekijken/goedkeuren/aanpassen en in de TS zetten... :+


Topic over welke mods illegaal zijn

Vandaag ook weer dikke teamkiller in mijn team.
E-75 stond afk voor een tijd maar was nog niet door enemy gespot begint na een tijdje een medium uit ons team die E-75 volledig te slopen... |:(
Die med. natuurlijk blauw en de enemy weet dat je een tier 9 minder hebt...zucht...gelukkig liet mijn team die med. verder met rust omdat we hem nodig hadden.
Uiteindelijk wel gewonnen.... :*)
Potje begon wel met een vage opmerking uit het enemy team richting onze tier x toptier E 50M omdat zijn stats wat laag waren...
Mijn antwoord was dat hun E-100 toch echt slechter was dan onze E 50M, helemaal omdat hij een platoon had gevormd met een vickers medium mark II Tier II.
Die tier II leefde ook niet lang dankzij een teamkill.... :+

[Voor 31% gewijzigd door ShockWave op 04-03-2013 18:12]

Star Citizen referralcode


 • ShockWave
 • Registratie: December 2008
 • Laatst online: 22:28

ShockWave

Lost it somewhere

Topicstarter
Knowuse schreef op maandag 04 maart 2013 @ 16:18:
Developers :)
Hier een link naar het blog van een tschechische dude, die de antwoorden vertaalt van de russische developers.

Z'n laatste post gaat over hoe je credits kan verdienen door shells voor patch te kopen en erna weer te verkopen en dat we 8.4 waarschijnelijk woensdag krijgen.

[...]
Het gaat om de 83mm High Eplosive HE MK3 waar je dus goed mee kan verdienen kost nu 85 credits per shell (8.3) en kost in 8.4 op de russische server 260 credtis per shell.
Dus kopen in patch 8.3 en verkopen in 8.4 voor 130 credits per shell....maar laten we eerst maar op de patchnotes wachten in de betatest van 8.4 kost hij namelijk gewoon nog 85 per shell .

Star Citizen referralcode


 • ShockWave
 • Registratie: December 2008
 • Laatst online: 22:28

ShockWave

Lost it somewhere

Topicstarter
Yup

Star Citizen referralcode


 • ShockWave
 • Registratie: December 2008
 • Laatst online: 22:28

ShockWave

Lost it somewhere

Topicstarter
Onderstaande patchnotes stonden al een tijdje op de WoTsite
Cost of 20pdr HE Mk3 shell increased to 260 credits.
Shells kosten nu 85 credits dus het lijkt mij dat we er idd aan kunnen gaan verdienen.
20pdr zit op de caernarvon.

Wat betreft het "inschieten" van een gun....ik doe er niet meer aan, slecht voor je hit% en eventuele sniper medals.

[Voor 34% gewijzigd door ShockWave op 05-03-2013 11:09]

Star Citizen referralcode


 • ShockWave
 • Registratie: December 2008
 • Laatst online: 22:28

ShockWave

Lost it somewhere

Topicstarter
Onderstaande screesnhot van de Russische server voor de juiste shells.

[Voor 225% gewijzigd door ShockWave op 05-03-2013 10:59]

Star Citizen referralcode


 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 23-03 12:54
TheJukeBox schreef op dinsdag 05 maart 2013 @ 09:27:
[...]


En dat zijn de event waar je bij wil zijn! Helaas denken veel meer mensen zo, en kun je je tanks niet meer dubbelen :/
Tot nu toe is het elke keer zo dat wanneer ik op maandag nog even probeer wat dubbels mee te pikken het echt completedrama is. Rest van het weekend nergens last van. Ik ga dan ook maar eens de maandagen overslaan ;)

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 23-03 12:54
Ik hou zoveel van mijn britse tanks dat ik alvast wat shells heb gekocht :+
Purchased:
Shells HE Mk. 3 (95000 item(s)) successfully purchased. - Credits: 8.075.000.

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 23-03 12:54
Achja, het was het proberen waard en ik had ook al wel gedacht dat ze er een stokje voor zouden steken maar goed in ieder geval mijn 'geld' terug dus ook geen verlies :)

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • ShockWave
 • Registratie: December 2008
 • Laatst online: 22:28

ShockWave

Lost it somewhere

Topicstarter
hopiconjo schreef op woensdag 06 maart 2013 @ 08:23:
Maak er nog winst op; 85 gekocht, 170 bij nieuwe patch. Of je wacht na de volgende patch dat ze hem weer gaan verhogen. Verschil is nog te groot met de andere schells
Hoe wil je winst maken op shells die nieuw 170 kosten in 8.4 die kopen ze terug voor 85 credits ;)
Ik wacht denk ik met verkopen tot een volgende patch, spaarrekening zeg maar, heb momenteel niet direct de credits nodig.
Ga ervan uit dat in toekomstige patches de prijs nog wel omhoog gaat aangezien de prijs per shell van de tier VIII lijn voor de kleinere calibers (90mm/10.5mm) op op 252/255 ligt en voor de grotere (122mm) op 608/680.

[Voor 30% gewijzigd door ShockWave op 06-03-2013 09:53]

Star Citizen referralcode


 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 23-03 12:54
dynosu schreef op woensdag 06 maart 2013 @ 09:30:
Word vanavond weer aan UI pack sleutelen :)

We zien wel hoe het gaat en hoe WG de clanwars deze keer gaat slopen
Uberhaupt zat er nog steeds een minimap bug in CW en die afgelopen maandag meegemaakt.
Iemand zat te pingen op de map en ineens waren er 5-6 spots op de map bij de tegenstander. Wij waren volgens mij ook gespot gezien de slechte artysplash achter een gebouw maar de spots kwamen niet terug in de after battle report.

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • ShockWave
 • Registratie: December 2008
 • Laatst online: 22:28

ShockWave

Lost it somewhere

Topicstarter
Dit is een vrij kleine update dus vrij snel denk ik maar verwacht baggerpotjes als je als 1 van de eerste online bent.
Matchmaking gaat niet goed vanwege het relatief kleine aantal spelers online dus je kan met je tier 5 zelfs in tier 10 portjes komen.

Star Citizen referralcode


 • ShockWave
 • Registratie: December 2008
 • Laatst online: 22:28

ShockWave

Lost it somewhere

Topicstarter
Lol om de rage alvast te lezen op het NA forum..

8.4 20pdr HE Mk3 Shell Change
Bug/glitch that screws the players = Working As Intended.
Bug/glitch that players profit from = Hot fixed faster than a 50-2.

Gotta love WG

Star Citizen referralcode


 • ShockWave
 • Registratie: December 2008
 • Laatst online: 22:28

ShockWave

Lost it somewhere

Topicstarter
@Redwing
Laat ze inderdaad die meldingen eens goed fixen.
Een aantal patches geleden zouden ze de "Firewarning" zogenaamd al gefixt hebben, hij gaat nu als eerste te horen zijn als je in de fik staat.
Nou bij mij is het nog steeds.."we forgot to load the right shells!!!!, did we close the turrethatch??, Turn on ventilation the loader past some gass, any 1 a cup of coffey/tea/vodka?, happy birthday...oooh by the way your on fire!!!

Hey wel een klein voordeel gevonden voor ons en niet voor de russen...hoe kan dat nou????
Wargaming giving us cheaper shells then russians. Us na bias!!!!!! Why do give us shell cost advantage
ed31 schreef op woensdag 06 maart 2013 @ 10:31:
[...]


Gewoon op testserver spelen >:)
Ik weet niet wat spelen op de testserver te maken heeft met niet op de site of het forum kunnen komen??

[Voor 16% gewijzigd door ShockWave op 06-03-2013 10:36]

Star Citizen referralcode


 • ShockWave
 • Registratie: December 2008
 • Laatst online: 22:28

ShockWave

Lost it somewhere

Topicstarter
Voor jou wordt het vanmiddag 16:00 uur

Star Citizen referralcode


 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 23-03 12:54
ShockWave schreef op woensdag 06 maart 2013 @ 09:55:
Dit is een vrij kleine update dus vrij snel denk ik maar verwacht baggerpotjes als je als 1 van de eerste online bent.
Matchmaking gaat niet goed vanwege het relatief kleine aantal spelers online dus je kan met je tier 5 zelfs in tier 10 portjes komen.
Juist relaxed om dan tier 10 te gaan rijden :+
Bean77 schreef op woensdag 06 maart 2013 @ 10:19:
hmm inderdaad, hoe lang zullen ze nu CW mollen met hun patch?

Gisteren met HARDS weer land verloren in Europa. Het is op-af-op-af.
Natuurlijk hebben we geduld nodig omdat de clan nog steeds groeiende is en er elke keer nieuwe spelers ingepast moet worden. Maar toch ontglipt er een vloekmomentje in mezelf dat het niet gelukt is het vast te houden.
Gisteren ging CW bij HARD juist weer subliem, de match die ik leidde op Fisherman's Bay verliep ook lekker soepeltjes :)
ShockWave schreef op woensdag 06 maart 2013 @ 10:32:
@Redwing
Laat ze inderdaad die meldingen eens goed fixen.
Een aantal patches geleden zouden ze de "Firewarning" zogenaamd al gefixt hebben, hij gaat nu als eerste te horen zijn als je in de fik staat.
Nou bij mij is het nog steeds.."we forgot to load the right shells!!!!, did we close the turrethatch??, Turn on ventilation the loader past some gass, any 1 a cup of coffey/tea/vodka?, happy birthday...oooh by the way your on fire!!!
Ja dat vind ik ook ergerlijk ook totaal geen verbetering in gezien sinds dat het gefixed zou worden.
Gelukkig is de damage panel mod die ik nu gebruik wel onwijs duidelijk en zie ik ook heel snel of ik in de fik sta of niet.
redwing schreef op woensdag 06 maart 2013 @ 10:36:
[...]

Op zich is het flauw om te zeggen dat ze de russen voor trekken/dat die belangrijker zijn. Daar waren de patchnotes (net als hier meestal) pas een paar uur van te voren bekend. Er zullen dus maar weinig mensen zijn die daar dit geintje uit hebben kunnen halen. Oftewel daar was het helemaal geen probleem terwijl het op de EU/NA vollop werkt gekocht.
Mee eens, dat er knuppels zijn die dat op het officiële forum gaan zetten heeft het hoogst waarschijnlijk verpest want het maakt niet uit hoeveel (of weinig) mensen er maar op het forum komen maar het feit dat er zat community managers en developers meelezen op het forum zegt al genoeg.
De russen hebben gewoon geluk gehad en wij konden, nadat het zo 'publiekelijk' bekend was gemaakt, wel van ver zien aankomen dat er een stokje voor gestoken zou worden. Daarentegen niet geschoten is altijd mis ;)

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 23-03 12:54
Maakt niet uit kunnen jullie mijn streams wel kijken ;)

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • ShockWave
 • Registratie: December 2008
 • Laatst online: 22:28

ShockWave

Lost it somewhere

Topicstarter
Psychoclown
Ja dat vind ik ook ergerlijk ook totaal geen verbetering in gezien sinds dat het gefixed zou worden.
Gelukkig is de damage panel mod die ik nu gebruik wel onwijs duidelijk en zie ik ook heel snel of ik in de fik sta of niet.
Ben benieuwd welke mod je gebruikt heb ooit eens een damagpanelmod gehad maar deze werkte niet goed buiten de firewarning deze kwam duidelijk midden in je beeld, zoek nog steeds een mooie.

Star Citizen referralcode


 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 23-03 12:54
Zal even kijken of ik die kan vinden straks maar het forum is nu nog offline :)
Die mod wilde ik ook nog gaan toevoegen aan de TS ;)

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • ShockWave
 • Registratie: December 2008
 • Laatst online: 22:28

ShockWave

Lost it somewhere

Topicstarter
Hexta kijk eens in de topicstart onder mods.....staat hij gewoon

Star Citizen referralcode


 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 23-03 12:54
Bean77 schreef op woensdag 06 maart 2013 @ 17:30:
hmm interessant QV en PTS in Europa....
En 322 die achter QV aan zit ;)

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 23-03 12:54
ShockWave schreef op woensdag 06 maart 2013 @ 11:30:
[...]

Ben benieuwd welke mod je gebruikt heb ooit eens een damagpanelmod gehad maar deze werkte niet goed buiten de firewarning deze kwam duidelijk midden in je beeld, zoek nog steeds een mooie.
Deze gebruik ik: http://forum.worldoftanks...-84-centered-and-vanilla/

Je kunt in mijn laatste 2 videos op Twitch wel zien hoe het eruit ziet (gebruik de vanilla) :)

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • ShockWave
 • Registratie: December 2008
 • Laatst online: 22:28

ShockWave

Lost it somewhere

Topicstarter
TukkerT schreef op woensdag 06 maart 2013 @ 20:17:
Heb de update al uitgevoerd en zelfs de pc even opnieuw gestart. Launcher laat wel de website info zien maar als ik het spel start, gaat het scherm even op zwart, maar wordt ik weer naar de desktop gegooid.
Druk even ctrl+shift+ esc voor windows taakbeheer, soms is wot al gestart maar niet zichtbaar en een 2e keer starten geeft dat effect van terug naar desktop.
In taakbeheer en dan processen worldoftanks.exe of wot.exe beeindigen.
Heb dit zelf al gehad en kwam hier pas achter toen er ineens een popup verscheen dat de wotclient al draaide..
Of PC opnieuw opstarten ben je er ook

Star Citizen referralcode


 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 23-03 12:54
We gaan het zien denk ik, iemand in HARD had hem gisteravond gekocht dus die zullen we deze week nog in actie zien al dan niet in een CW die ik leid :)

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • ShockWave
 • Registratie: December 2008
 • Laatst online: 22:28

ShockWave

Lost it somewhere

Topicstarter
WoT logger 2 werkt niet meer... ;(
Iemand een andere goede dossiertool, draai nu even wotstatistics maar deze geeft een error dat hij een temp file niet kan lezen en logt mijn battles niet.... :X

Star Citizen referralcode


 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 23-03 12:54
User schreef op donderdag 07 maart 2013 @ 11:42:
[...]
Ik denk dat de reload een beetje te lang is. Daar hadden we met GoT ook last van op de Jagdpanzer E100. Dat ie een hele klap damage kan doen is leuk, maar de ROF is te laag om echt effectief te kunnen zijn.
Ja dat klopt maar wij hebben al menigmaal succesvol de JgdE100 ingezet in CW's zoals op Himmelsdorf en Murovanka. Overigens moet je er dan niet teveel van meenemen natuurlijk en ze op een juiste manier gebruiken/in je tactiek verwerken.

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 23-03 12:54
thoragz schreef op donderdag 07 maart 2013 @ 12:26:
Zijn er mensen hier die op de US server spelen?

Ik heb de update net voltooid, toen ik inlogde heb ik meteen de basic tutorial gedaan. Toen ik klaar was, zag ik ineens dat alles gereset is.. Alle tanks weg, alleen de standaard T1 tanks over, 6000 credits etc...

Ik hoop dat ik niet de enige ben..
Gisteren aan de tutorial begonnen en vandaag afgemaakt, heb gewoon nog alles hoor :).
Weet je zeker dat je de goede client hebt gedownload?
defiler1974 schreef op donderdag 07 maart 2013 @ 12:59:
[...]


Die kan ik me nog herinneren, stonden 5 tanks in onze base en we konden ze niet goed resetten. In dat geval was hij misschien niet zo tactisch.

Voor de aanval is hij eigenlijk te traag, maar ik kan me voorstellen in een city map dat je er wel een straat mee kan dichtstoppen op de juiste plek.

Jammer overigens dat je CW eigenlijk alleen met top tanks hebt, CW zou wat mij betreft wel wat breder mogen zijn. de tier 8 TC's battle's vind ik eigenlijk leuker omdat ze toch wat sneller en beweeglijker zijn. Minder turtle gedrag en je kan wat creatiever zijn met je tankindelingen omdat je niet 15 top tier 10 mag meenemen. Je kan wat meer puzzelen met je tankindeling en wat kleine scouts meenemen.
Zo heel veel puzzelen valt er ook weet niet in champion tank companies. Genoeg redenen waarom je sommige tier 8's niet mee wilt hebben en ook is de bruikbaarheid van tank destroyers heel gematigd.

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • ShockWave
 • Registratie: December 2008
 • Laatst online: 22:28

ShockWave

Lost it somewhere

Topicstarter
Je hebt toch al 35000 free xp op je PZ III/IV staan die je voorheen niet had, dat zeg je net een paar posts terug??
Wil je die free xp gebruiken dan moet je credits spenderen....

Star Citizen referralcode


 • ShockWave
 • Registratie: December 2008
 • Laatst online: 22:28

ShockWave

Lost it somewhere

Topicstarter
Oke in Jip en Janneke taal..

PZ III/IV alle modules onderzocht dus is de tank zelf eigenlijk al elite op research van de Hummel na.
Hierdoor kan je nog niet crewexperience aanvinken.
Je bent 35K onderweg naar de hummel op de PZ III/IV.....
WG besluit de Hummel niet meer beschikbaar/onderzoekbaar te maken vanaf de PZ III/IV en verplaatst deze naar een andere lijn.....
Dus PZ III/IV wordt nu automatisch elite omdat alle modules van die tank al klaar voor gebruik zijn.
De 35K welke je op die tank gegrind hebt omdat je op weg was naar de Hummel is nu over en niet meer te gebruiken voor de Hummel vanaf die tank en is dus free xp geworden op de PZ III/IV.
Deze free xp is eigenlijk niet helemaal free omdat je gold moet gebruiken om het vrij te kunnen gebruiken voor andere zaken.

Daarom is het ook belangrijk om de patchnotes in de gaten te houden zodat je voor de patch nog net die Hummel vrij had kunnen spelen.

[Voor 12% gewijzigd door ShockWave op 07-03-2013 20:25]

Star Citizen referralcode


 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 23-03 12:54
filipy23 schreef op donderdag 07 maart 2013 @ 20:30:
[...]


Is dit XVM 3.5.1. test?

Babs out!
Doet 3.5.0 ook al :)

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 23-03 12:54
Dacht eerst, mwoah valt toch wel mee maar toen ik beter keek... _O- :D

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 23-03 12:54
Misschien doen ze ook wel eens TC's, en dan niet de goede ;)
Heb wel eens wat TC's gezien van bijna iedereen < 45% winrate en lager dan 800 efficiency. Als een gemiddeld team al een slachtveld is dan was dat bijna niet de moeite zo snel als dat ging :P

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 23-03 12:54
Totdat iedereen eraan gewend is en weet waar ze moeten schieten.

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 23-03 12:54
Als ik zo naar de guns kijk zijn ze qua damage nauwelijks verschillend van bijv. de German TD's dus op zich zie ik het probleem niet :)

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream

Pagina: 1

Dit topic is gesloten.


Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee