Toon posts:

[MMO] Het grote World of Tanks topic - Deel 28 Vorige deelOverzichtVolgende deelLaatste deel

Dit topic is onderdeel van een reeks. Ga naar het meest recente topic in deze reeks.

Pagina: 1 2 3 ... 11 Laatste
Acties:
 • 25.917 views

 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 26-05 15:43
Mede-auteur:
 • ShockWave
 • Registratie: December 2008
 • Laatst online: 02-05 18:45

ShockWave


http://tweakers.net/ext/f/v5zlrkFQhdc3aSZyU38XvYUI/full.png
De gameplay valt te vergelijken met die van een FPS maar dan met tanks, een soort Battlefield zonder infanterie. Wanneer je voor het eerst inlogt in het spel zul je zien dat er een aantal tanks in je garage staan. Het betreft hier light tanks uit elke op dit moment speelbare landen. Elk land heeft zijn eigen tank tree, deze tree bestaat naast light, medium en heavy tanks ook uit tank destroyers en SPG's. Om een tank te kopen heb je 2 dingen nodig: experience en credits. Deze zijn te verdienen door aan battles mee te doen.

Net zoals veel MMO's werkt het spel met een experience system. Met elke battle waar je aan meedoet verdien je experience. Deze experience verdien je door vijandelijke tanks te beschadigen of te detecteren (scouten). Vervolgens kun je deze experience uitgeven om je huidige tank te upgraden of misschien wel om te sparen om een betere tank te kopen. Zie voor gedetailleerde uitleg het kopje Experience.
Het spel is opgebouwd uit verschillende "Tiers" (lees: levels), elke keer als je een beter tank koopt wordt je weer in een betere tier gezet waardoor je weer andere tanks en betere tegenstanders tegenkomt. Als je een tank uit Tier 2 hebt zul je bijvoorbeeld tanks uit Tier 2 en hooguit Tier 4 tegenkomen, dit is ingebouwd om het spel eerlijk en leuk te houden. Er zijn echter uitzonderingen zoals voor (bepaalde) Light tanks of SPG's (artillery).

Het is de bedoeling dat je samen met je team het vijandelijke team uitschakelt of hun basis overneemt. Op dit moment is het mogelijk om met tanks uit Duitsland, Rusland, Amerika, Frankrijk, Verenigd Koninkrijk en China het slagveld te betreden. In je team kunnen tanks uit elk land zitten, het is dus niet zo dat je als Duitse tank alleen tegen tanks uit Rusland en Amerika kunt vechten. Het spel zit strategisch in elkaar en rushen heeft in veel gevallen ook weinig nut, er is een map ingebouwd in het spel en door het gebruik van de CTRL knop en je muis kun je punten op de kaart aanklikken om zo je teammaten te seinen (een artillery bijvoorbeeld).

De game is gebaseerd op zogenaamde microtransacties, kleine uitgaven binnen het spel. Daarvoor moet je wel eerst gold kopen, dit kan op de site wanneer je inlogd. Met het gold kun je verscheidene dingen doen, zo kun je premium tanks aanschaffen, Premium Account inschakelen, garage uitbreiden en nog veel meer.
Op dit moment zijn de volgende gold packs beschikbaar:
 • 30000 http://tweakers.net/ext/f/7GyonswQKtZ6epKOBPPqIOwH/full.gif - € 99.95
 • 14500 http://tweakers.net/ext/f/7GyonswQKtZ6epKOBPPqIOwH/full.gif - € 49.95
 • 5500 http://tweakers.net/ext/f/7GyonswQKtZ6epKOBPPqIOwH/full.gif - € 19.95
 • 2500 http://tweakers.net/ext/f/7GyonswQKtZ6epKOBPPqIOwH/full.gif - € 9.95
 • 1500 http://tweakers.net/ext/f/7GyonswQKtZ6epKOBPPqIOwH/full.gif - € 6.95
Er zijn genoeg mogelijkheden om te betalen van CC tot Paypal tot iDeal en zelfs met de telefoon.


Retailbox

Ook is er sinds een tijdje de mogelijkheid om een retail versie van het spel te kopen waarbij je het volgende ontvangt:

Invitation code (enkel te gebruiken op nog niet bestaande accounts):
 • 3 dagen premium account
 • 1000 http://tweakers.net/ext/f/7GyonswQKtZ6epKOBPPqIOwH/full.gif
Bonus code (werkt zowel op oude als nieuwe accounts):

System Requirements

Minimum settingsMedium settingsMaximum settings
Operating system:
Windows 2000/XP/Vista/7
Processor:2.2 GHz3 GHzDualcore 3 GHz
Geheugen:1.5GB / 2GB2GB / 3GB 4GB of meer
Videokaart:Nvidia 6600GT
ATI X800
Nvidia 8600GT
ATI HD3850
Nvidia 9800
ATI 4850
Internet connection:128 Kbps128 Kbps1024 Kbps of meer (voice chat)http://tweakers.net/ext/f/9utWK1uMGZxMJfDQ8ORFe1sZ/full.png
World of Tanks is een free to play MMO maar berust op zogenaamde microtransacties. Je koopt dan gold wat je ingame kan besteden aan een verscheidenheid aan dingen, van 100% crew tot equipment. Daarnaast kun je ook een Premium Account kopen. Dit biedt een aantal voordelen, zo kun je een Platoon maken (om er een te joinen heb je geen Premium Account nodig) en krijg je per battle 50% exp en credits.

Er zijn verschillende lengtes waaruit je kan kiezen:
 • 12 maanden - 24000 http://tweakers.net/ext/f/7GyonswQKtZ6epKOBPPqIOwH/full.gif
 • 6 maanden - 13500 http://tweakers.net/ext/f/7GyonswQKtZ6epKOBPPqIOwH/full.gif
 • 30 dagen - 2500 http://tweakers.net/ext/f/7GyonswQKtZ6epKOBPPqIOwH/full.gif
 • 15 dagen - 1250 http://tweakers.net/ext/f/7GyonswQKtZ6epKOBPPqIOwH/full.gif
 • 3 dagen - 650 http://tweakers.net/ext/f/7GyonswQKtZ6epKOBPPqIOwH/full.gif
 • 1 dag - 250 http://tweakers.net/ext/f/7GyonswQKtZ6epKOBPPqIOwH/full.gif

http://tweakers.net/ext/f/ZXCHihI7fyW26ihBgwOCPsWS/full.png
World of Tanks is een game waarbij je inlogged en na het selecteren van een tank vrij snel een battle in kunt stappen. Dit is ooit begonnen met enkel de Random battles maar daar zijn later de Assault en Encounter gamemodes nog aan toegevoegd. Daarnaast zijn er ook nog Tank Company en Clan War battles.
Wargaming is nog van plan nieuwe gamemodes te introduceren zoals Garage battles.


Beschikbare gamemodes

Random
In this game mode there are two bases. You must either eliminate the opposing team or capture their base within 15 minutes to be victorious.
Assault
In this game mode the one base on the map belongs to the defending team. The attacking team has no base at all and its mission is to either capture the enemy team's base or to destroy their tanks. The battle time limit is reduced to 10 minutes for this game mode.
Encounter
In this game mode there is one base, under neither teams control at the start, and the teams spawn at opposing sides of the map from it. The goal is to either capture the base or destroy all enemy tanks. When tanks of both teams are in the base capture circle, no capture takes place. As usual, the capture bar can also be reset by damaging the vehicles in the capture circle.
Tank Companies
In this battle version, players with a premium account can form their own team by inviting friends or allowing random players to join their company. Team rosters are built using a point system. After forming your team, it will be placed into the Tank Companies Matchmaker. Companies are available in 4 divisions. Junior, Medium , Champion and Absolute.
Clan Wars
The Global Map is Clan Wars' theater of operations, divided into provinces currently limited to Europe, The Middle East, Northern and Western Africa. The gameplay of this mode is based on the strategic struggle between clans for ownership of provinces on the Global Map.http://tweakers.net/ext/f/JKjGUOMA9MuygqlfhhIlDLWK/full.png
Trainen
Als je een nieuwe tank aanschaft kun je kiezen uit verschillende crew statussen, 50% (gratis) 75% (20k credits per crewmember) en 100% (200 goud per crewmember), dit heeft effect hoe je tank rijdt, hoe snel het reloaden gaat, hoe snel je aimed en hoe zuiver je schiet. Een crew die nog geen 100% is train je door er games mee te spelen (Het crewtrainen gaat sneller met een premium account).

Secondary skills
Zodra een crewmember de 100% bereikt is het mogelijk een secondary skill of perk uit te kiezen, er is onder andere de keuze uit Cammo / Firefighting / Repair. Dit begint op 0% en gaat door tot 100%, het effect van deze secondary skill op de uiteindelijk uitvoering ervan wordt gemiddeld over de complete crew (Dus als je 2 crew members op 100% voor cammo hebt, en de andere 3 heb je voor iets anders getrained is je tank dus geskilled voor 40% op Cammo) . Zodra je 100% bereikt op een secondary skill kun je een volgende kiezen (Het is dus mogelijk om meerdere secondary skills op een crewmember te hebben). Het beste is om alle crewmembers dezelfde skill te laten trainen voor het beste resultaat. Tegenwoordig zijn er een groot aantal skills en perks voorhanden om je crew nog veel specifieker verder te kunnen trainen. Mocht je vragen hebben over welke het beste bij jouw speelstijl of tank past stel de vraag in dit forum.

Omtrainen
Een tank crew moet getrained zijn voor het gebruik van een bepaalde tank, in een andere tank krijgen ze een penalty waardoor ze extreem veel slechter werk leveren! In de Personal File van een crew member kun je vinden voor welke tank een crew getrained is. Als je in hun File naar training gaat, kun je de persoon omtrainen naar een andere tank van dezelfde klasse, als een crew member op 100% zit, zal de retraining die 20.000 credits kost, een drop van 10% naar 90%, dit betekent dus dat de crew voor de nieuwe tank op 90% kennis zit, een gratis retraining zal ze naar 75% terugbrengen. Als je echter naar een andere klasse tank gaat (Bijvoorbeeld SPG > Heavies), zal de drop groter zijn, voor 20.000 credits zal hij terugvallen naar 80%, en voor niks naar 60% van de huidige crewexperience. Zodra de crew geretrained is, is hij te gebruiken in de nieuwe tank, de secondary skills blijven bij de retraining behouden! en deze zullen dus effect hebben op de tank.

Verschillende typen Crew
http://tweakers.net/ext/f/yNdcKQImFA7C3HNCxajo68uC/full.pngDe Commander is verantwoordelijk voor het spotten van enemy tanks. Ze hebben eveneens invloed op de view range van je tank, hoe hoger het level van de Commander hoe hoger je view range. Daarnaast geeft hij bonussen aan de primaire skill van de crew. Wanneer de Commander dood is worden er geen bonussen uitgedeeld en neemt je view range af.
http://tweakers.net/ext/f/0IszGNrzLwItukbACqW5H5F4/full.pngDrivers zijn verantwoordelijk voor de controle over je tank. Hoe hoger de skill van de Drivers hoe fijner je bochten kunt nemen en met minimale snelheidsverlies. Daarnaast zul je met een betere Driver sneller kunnen accelereren. Wanneer de Driver dood is heeft dit een negatieve invloed op de maximum snelheid, traverse speed en acceleratie van je tank.
http://tweakers.net/ext/f/WZvFuTeJxCSY3ONf8417qm0C/full.pngDe Loaders zijn verantwoordelijk voor de tijd van het laden en bepalen dus eigenlijk voor een deel je RoF (rate of fire). De dood van één of beide Loaders heeft een lagere RoF ten gevolge. Daarnaast zal het laadproces mogelijk gereset worden wanneer één of beide gedood worden tijdens het laden.
http://tweakers.net/ext/f/RVxC4X4c2wyAsncdNCKqC1Mt/full.pngDe Gunner is verantwoordelijk voor het aimen en vuren van de tank. Het aimen zal sneller gaan als de Gunner een hoger level heeft. De dood van een Gunner heeft als gevolg dat de aim tijd toeneemt. Wanneer een Gunner dood gaat wanneer je aan het aimen was dan kan dit mogelijk gereset worden.
http://tweakers.net/ext/f/PCSCqj2pyp3wtHAeH5bq8sYW/full.pngRadio Operators onderhouden de contacten met de allies en effectief tot hoe ver je je medespelers op de minimap kunt zien. Op de basis skill van 50% zal de radio range op 75% zijn werk doen. Wanneer de Radioman neergeschoten wordt zal de radio range afnemen tot 50%.

http://tweakers.net/ext/f/GSsvV764fJEcc5ndqj5ylO1y/full.png
Er zijn in World of Tanks 2 soorten experience: tank gebonden experience en free experience. Tank gebonden experience is niet vrij te besteden en geldt enkel voor de tank waarmee je het verkregen hebt.

Experience vergaar je door deel te nemen aan battles. Tanks beschadigen, scouten (spotten) en cappen (basis overnemen) leveren experience op. Het team heeft ook een gezamelijke pot met exp die groter wordt naarmate meer damage overall gedaan wordt en dit wordt eveneens verdeeld over elke speler in je team. Cappen wanneer er nog een redelijk aantal van de tegenstander leeft terwijl je team sterk genoeg is levert je dus beduidend minder experience op. Hoe meer damage je doet hoe meer experience je vergaard dit omdat er geen kill bonus bestaat.

Free experience verkrijg je gratis bij elke battle die je speelt. Je ontvang 5% free experience van de experience die je in de battle verdient hebt. Dit vrije exp kun je, zoals de naam al doet vermoeden, ook vrij besteden op elk van je tanks. De meesten die al langer spelen gebruiken het gespaarde free experience voor upgrades voor volgende tanks, op die manier kun je je tank vaak al helemaal upgraden bij aanschaf.

Wanneer je je tank elite maakt, dit wil zeggen alle upgrades gekocht die er te kopen zijn voor de desbetreffende tank, kun je het verkregen exp om laten zetten in free experience door middel van gold. De ratio om om te zetten ligt op 25 exp voor 1 gold. Ook kun je ervoor kiezen om alle exp die je binnen krijgt met de tank om te laten zetten naar experience van de crew waardoor deze sneller levelt (Accelerate Crew Training). Dit kan echter ook alleen wanneer de tank elite status heeft.


http://tweakers.net/ext/f/T5i8NKMYCE7r8u62E5aj3swt/full.png
Bekend was dat de Amerikaanse tank tree flink op de schop zou gaan maar inmiddels is bekend gemaakt dat alle huidige trees grote veranderingen zullen ondergaan. Het zal in kleine stappen gaan en het zal een proces zijn dat weken tot maanden zal duren. Het artikel van Wargaming: Full Tech Trees Revised and Improved.

Een overzicht van de volledige tank trees die zich op dit moment in het spel bevinden:
German Tanks Full
French Tanks Full
USA Tanks Full
USSR Tanks Full
BritshTanks
Chinese Tankshttp://tweakers.net/ext/f/Tn3QsLFnovFPXOdsH11bnSn9/full.png
Battle hero achievements worden uitgedeeld aan, zoals de naam al doet vermoeden, de spelers die bepaalde doelen hebben gehaald en daarmee heroes van de battle waren. Per battle kan er van elke achievement maar één zijn die de achievement gehaald heeft, wel kun je meerdere achievements in één battle verkrijgen. Deze achievements leveren tevens meer credits op.

http://wiki.worldoftanks.eu/images/b/b6/Supporter.pngConfederate
Hit more enemy vehicles than any other player on your team (at least 6), which are subsequently destroyed by another player.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/0/0d/Defender.pngDefender
Reduce the amount of enemy capture points on a friendly base by 70 or more.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/7/77/Invader.pngInvader
Capture the maximum number of points from the enemy base, but not less than 80. The achievement is granted on successful base capture, including only the points that were part of the base capture.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/6/69/Scout.pngScout
Detect more enemy tanks and self-propelled guns than anyone else on your team (at least nine). The achievement is granted to the winning team only.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/8/8f/Sniper.pngSniper
Achieve at least 85% hits out of a minimum of ten shots fired with the potential damage of 1,000 HP and more. No team hits allowed, non-penetrating hits included.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/7/76/Steelwall.pngSteel Wall
Receive the most hits (at least 11) of any player on your team, with potential damage of at least 1,000 HP, and survive.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/9/97/Warrior.pngTop Gun
Destroy more enemy vehicles than any other player on your team (at least 6).
http://wiki.worldoftanks.eu/images/2/2a/Evileye.pngPatrol Duty
Awarded to the player who helps the team damage at least six enemy vehicles by highlighting them. The tanks must be highlighted only by you when they take damage.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/c/c8/MedalBrothersInArms.pngBrothers in Arms
Awarded to a platoon in which all platoon members destroy at least 3 enemy vehicles and survive in battle. Each platoon participant receive this title.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/6/6c/MedalCrucialContribution.pngCrucial Contribution
Awarded to a platoon which destroyed at least 12 enemy vehicles in one battle. Each platoon participant receive this title.http://tweakers.net/ext/f/aJysRLpFrauANgGZBpuAvfxq/full.png
Epic achievements zijn speciale medals die je kunt verdienen door bepaalde doelen te halen. Deze zijn net wat lastiger dan Battle Hero achievements maar worden niet publiekelijk aan het eind van een potje in het resultatenscherm getoond.

http://wiki.worldoftanks.eu/images/b/b0/MedalBillotte.pngBillotte's Medal
Awarded to players who destroy at least one enemy vehicle and survive the battle to victory despite receiving at least five different critical hits and 80% or more loss of hit points.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/f/f0/MedalBrunoPietro.pngBruno's Medal
Awarded to players who destroy three or four enemy vehicles and survive the battle to victory despite receiving at least five different critical hits and 80% or more loss of hit points.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/d/d1/MedalBurda.pngBurda's Medal
Awarded for the destruction of five or more enemy self-propelled guns with a tank or Tank Destroyer.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/3/3a/MedalDeLanglade.pngde Langlade's Medal
Awarded to the player who destroys four or more enemy vehicles that were in the process of capturing the player's base.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/c/cc/MedalDumitru.pngDumitru’s Medal
Awarded for the destruction of four enemy self-propelled guns.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/e/e7/MedalFadin.pngFadin's Medal
Awarded for destroying the last enemy vehicle in the battle with the last shell remaining in the player's tank.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/3/3a/MedalHalonen.pngHalonen's Medal
Awarded for destroying three or more enemy vehicles with a Tank Destroyer. The targets must be at least two tiers higher than the player's vehicle.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/7/75/MedalKolobanov.pngKolobanov's Medal
Awarded to a player who stands alone against five or more enemy tanks or Tank Destroyers and wins.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/c/c5/MedalLehvaslaiho.pngLehvaslaiho’s Medal
Awarded for destroying two enemy vehicles with a medium tank. The targets must be at least two tiers higher than the player's tank.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/0/04/MedalNikolas.pngNichols’ Medal
Awarded for destroying four or more enemy vehicles with a medium tank. The targets must be at least two tiers higher than the player's tank.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/2/2b/MedalOrlik.pngOrlik's Medal
Awarded for destroying three or more enemy tanks or Tank Destroyers. The targets must be at least two tiers higher than the player's vehicle.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/5/5f/MedalOskin.pngOskin's Medal
Awarded for destroying three or more enemy vehicles with a medium tank. The targets must be at least two tiers higher than the player's tank.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/0/01/MedalPascucci.pngPascucci’s Medal
Awarded for the destruction of three enemy self-propelled guns.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/e/e8/MedalLafayettePool.pngPool’s Medal
Awarded for destroying 10 or more enemy tanks and self-propelled guns with any vehicle. The targets must be at least tier four enemy vehicles.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/f/f8/MedalRadleyWalters.pngRadley-Walters’ Medal
Awarded to players in the 5th or higher tier for destroying 8 or 9 enemy vehicles in one battle.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/c/cf/HeroesOfRassenay.pngRaseiniai Heroes' Medal
Awarded to a player who destroys single-handedly all enemy vehicles (at least 14 vehicles).
http://wiki.worldoftanks.eu/images/a/ab/MedalTamadaYoshio.pngTamada Yoshio Medal
Awarded to a player who destroys at least three Self-Propelled Guns while driving a light tank, and survives the battle. The targets must be at least two tiers higher than the player's tank.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/a/a1/MedalTarczay.pngTarczay’s Medal
Awarded to players who destroy at least five enemy vehicles and survive the battle to victory despite receiving at least five different critical hits and 80% or more loss of hit points.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/8/8c/MedalBolter.pngBoelter's Medal
With the release of Version 0.8.0, this medal is no longer being awarded. Awarded for destroying 7 or more enemy tanks and self-propelled guns with a tank or Tank Destroyer in one battle. The targets must be at least tier four or higher.http://tweakers.net/ext/f/bEvXP8ie1yloIsmveRZ6Ni7Z/full.png
Medals zijn zoals de achievements in veel andere games. Je hebt 4 gradaties per medal waarbij het oplopend in moeilijkheid is om ze te behalen.

Abrams' Medal
• Class IV - 10 victories
• Class III - 100 victories
• Class II - 1,000 victories
• Class I - 10,000 victories
Carius' Medal
• Class IV - destroy 10 vehicles
• Class III - destroy 100 vehicles
• Class II - destroy 1,000 vehicles
• Class I - destroy 10,000 vehicles
Ekins' Medal
• Class IV - destroy 3 (tier 8, 9, 10) vehicles
• Class III - destroy 30 (tier 8, 9, 10) vehicles
• Class II - destroy 300 (tier 8, 9, 10) vehicles
• Class I - destroy 3,000 (tier 8, 9, 10) vehicles
Kay's Medal
• Class IV - battle hero 1 time
• Class III - battle hero 10 times
• Class II - battle hero 100 times
• Class I - battle hero 1,000 times
Knispel's Medal
• Class IV - damaged 10,000 HP
• Class III - damaged 100,000 HP
• Class II - damaged 1,000,000 HP
• Class I - damaged 10,000,000 HP
Lavrinenko's Medal
• Class IV - reducing 100 capture points of a friendly base
• Class III - reducing 1,000 capture points of a friendly base
• Class II - reducing 10,000 capture points of a friendly base
• Class I - reducing 100,000 capture points of a friendly base
Leclerc's Medal
• Class IV - 100 capture points
• Class III - 1,000 capture points
• Class II - 10,000 capture points
• Class I - 100,000 capture points
Popel's Medal
• Class IV - detect 20 vehicles
• Class III - detect 200 vehicles
• Class II - detect 2,000 vehicles
• Class I - detect 20,000 vehicleshttp://tweakers.net/ext/f/VldpTDnQY5F7F3imToJjCvKX/full.png
Special Achievements of Titles of Honor variëren een beetje in wat ze doen. De ene is net als een Medal en kun je maar één keer verkrijgen. Anderen werken met een combo's waarbij ook een record wordt bijgehouden.

http://wiki.worldoftanks.eu/images/e/ec/Invincible.pngInvincible
Survive 5 or more battles without taking any damage, not including battles fought using self-propelled guns (the icon displays the longest sequence).
http://wiki.worldoftanks.eu/images/1/19/Kamikaze.pngKamikaze
Destroy a higher-tier enemy vehicle by ramming it. You can only earn this achievement once per battle. The icon in the service record displays the number of times the achievement was awarded.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/2/28/ArmorPiercer.pngMaster Gunner
Achieve at least five penetrating hits in a row against enemy vehicles. A miss, non-penetration or ricochet breaks the sequence (the icon displays the longest sequence).
http://wiki.worldoftanks.eu/images/b/be/TankExpert.pngMaster Tanker
Destroy at least one of every type of enemy vehicle currently available in the game. In the event that new vehicles are added to any tech tree, the award becomes void.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/d/db/Mousebane.pngMouse Trap
Destroy 10 or more PzKpfw VIII Maus tanks. The icon in the service record displays the number of times the achievement was awarded.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/e/e7/Raider.pngRaider
Capture the enemy base and remain undetected during the entire battle. The icon in the service record displays the number of times the achievement was awarded.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/1/10/HandOfDeath.pngReaper
Destroy three or more enemy vehicles in a row with a single round each. The achievement is granted on completion of the sequence. The sequence can be continued in the next battle fought on any vehicle. The icon in the service record displays the longest sequence.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/d/dc/TitleSniper.pngSharpshooter
Hit an enemy vehicle ten or more times in a row without missing. The results of the next battle in a row using any vehicle also count towards this number, unless the sequence is broken by a miss. The icon in the service record displays the longest sequence.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/7/7e/Diehard.pngSurvivor
Survive 20 or more battles. Battles fought using self-propelled guns do not break the sequence, but are not included either.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/4/44/Beasthunter.pngHunter
Destroy 100 or more of the following tanks: Jagdpanther, Jagdtiger, PzKpfw V Panther, Panther-M10, Panther II, PzKpfw VI Tiger, PzKpfw VI Tiger (P), PzKpfw VIB Tiger II, Löwe, GW Panther, GW Tiger, Jagdpanther II and 8.8 cm PaK 43 Jagdtiger
http://wiki.worldoftanks.eu/images/7/72/Sinai.pngThe Lion of Sinai
The Lion of Sinai - Destroy at least 100 tanks of the IS series, and vehicles based on their chassis: IS, IS-3, IS-4, IS-6, IS-7, IS-8, ISU-152, Object 704, Object 261 or Object 268
http://wiki.worldoftanks.eu/images/3/3f/Bombardier.pngBombardier
Awarded to the player who destroys two or more vehicles with one shot.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/0/04/TankExpert2.pngExpert: U.S.A.
Destroy at least one of each type from the American tech tree. In the event that new vehicles are added to the tech tree, the award becomes void.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/3/36/TankExpert1.pngExpert: Germany
Destroy at least one of each type from the German tech tree. In the event that new vehicles are added to the tech tree, the award becomes void.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/2/2d/TankExpert4.pngExpert: France
Destroy at least one of each type from the French tech tree. In the event that new vehicles are added to the tech tree, the award becomes void.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/2/29/TankExpert0.pngExpert: U.S.S.R.
Destroy at least one of each type from the Soviet tech tree. In the event that new vehicles are added to the tech tree, the award becomes void.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/b/ba/MechanicEngineer.pngSenior Technical Engineer
Research all vehicles in all tech trees. In the event that new vehicles are added to any tech tree, the award becomes void.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/6/63/MechanicEngineer2.pngTechnical Engineer, U.S.A.
Research all vehicles in the American tech tree. In the event that new vehicles are added to the tech tree, the award becomes void.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/e/e5/MechanicEngineer1.pngTechnical Engineer, Germany
Research all vehicles in the German tech tree. In the event that new vehicles are added to the tech tree, the award becomes void.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/d/d9/MechanicEngineer4.pngTechnical Engineer, France
Research all vehicles in the French tech tree. In the event that new vehicles are added to the tech tree, the award becomes void.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/0/03/MechanicEngineer0.pngTechnical Engineer, U.S.S.R.
Research all vehicles in the Soviet tech tree. In the event that new vehicles are added to the tech tree, the award becomes void.http://tweakers.net/ext/f/zwnOJP3Ub2x6KGlC8CZ6LwUP/full.png
De Qualification Badges zijn de nieuwste achievements, geintroduceerd met patch 7.2. Deze badges worden verkregen voor het behalen van een average experience op een tank die hoger ligt dan de andere spelers op dezelfde tank in een specifieke tijdsperiode. De experience wordt gerekend zonder premium account of dubbel of tripel event bonus. Wanneer je er één behaald hebt op een tank zal de badge blijven staan totdat je een hogere badge weet te scoren (tenzij je al een Ace badge hebt behaald).

http://wiki.worldoftanks.eu/images/0/01/Class_icons_1.pngClass III badge - If your amount of experience received in battle is above the average of the top 50% of players driving this tank within the last seven days, then you gain the Class III badge.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/1/1f/Class_icons_2.pngClass II badge - If your amount of experience received in battle is above the average of the top 20% of players driving the same vehicle within 7 days, then you get the Class II badge.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/a/a3/Class_icons_3.pngClass I badge - If your amount of experience received in battle is above the average of the top 5% of players driving the same vehicle within 7 days, you get the Class I badge.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/d/df/Class_icons_4.pngMaster Driver badge - If you get into the top 1% of players (i.e. you established the best result of experience within 7 days), then you will achieve the Master Driver badge.http://tweakers.net/ext/f/061VKV4o0XyI0ZVCBgwTKoRN/full.png
Voor je tanks heb je aardig wat equipment tot je beschikking. Per tank kun je 3 verschillende stukken equipment kopen. Je moet dus voor jezelf afwegen wat nuttig is voor je tank of niet, equipment om bijv. je view range te verbeteren is zonde als je al bijna de max view range hebt (500m) want je kan niet voorbij de max. Er zijn 2 soorten equipment, equipment die je kan demounten en op een andere tank kan plaatsen en equipment die niet demountable zijn. Niet demountable equipment is te onderscheiden door het slotje in de afbeelding, wel kun je ze met ingang van patch v0.6.4 demounten voor 10 gold. Alle equipment kun je enkel met Credits kopen en de prijs is afhankelijk van het soort tank.

De-Mountable Equipment
TypeCostName
http://tweakers.net/ext/f/RNUt7BvqvEgOgPfUmUIzOlKA/full.png100,000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gifCamouflage Net
-25% from being Detected when the tank hull is stationary for 3 seconds.
Highly recommended equipment for Tank Destroyers and SPG classes.

http://tweakers.net/ext/f/UWgeVPsEQgnZ8Yg3vuCgwXkH/full.png500,000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gifToolbox
+25% Repair speed.
The Toolbox is a good investment since it can be used on other tanks and it usually saves a lot of time in repairing of modules. Most people buy the Toolbox for faster repair of their tank's tracks: very important as an immobile tank is easy prey for SPG and sniping tanks.

http://tweakers.net/ext/f/bHtw4ZDFQWVjIHSnVkWu60PT/full.png500,000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gifBinocular Telescope
+25% View Range when tank hull is stationary for 3 seconds.
(Yes, View Range can go beyond 500m. See Battle Mechanics). Good equipment for the player who prefers sniping.


Permanent Equipment
TypeCostName
http://tweakers.net/ext/f/zQWbP5PKJg88CNlFVd6jX4wp/full.pngSmall - 50,000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gif
Medium - 200,000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gif
Large - 500,000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gif
Spall Liner
+15% Armor protection from ramming and explosions.
This includes High Explosive (HE) rounds from tanks and SPGs. The Liner is a good investment for heavy tanks since other low-tier tanks and SPGs will usually shoot HE shells and attempt to strip away your health through repeated hits. With this equipment installed, your tank is a bit more likely to survive without losing too much health. However, it doesn't decrease damage from Armor Piercing (AP) shells.

http://tweakers.net/ext/f/NpLMhKhAf4uGhJ7XgSKItUNr/full.pngClass 1 - 200,000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gif
Class 2 - 600,000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gif
"Wet" Ammo Rack
+50% Ammo Rack durability.
Buy this if you feel that your tank is very prone to ammo rack damage and ammo rack blow-ups.

http://tweakers.net/ext/f/iHVQMvbCSSwjEnd5cP5n5Yt3/full.png500,000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gifCyclone Filter
+50% Engine durability. Only for Soviet tanks.
Buy this if you feel your tank is very prone to engine damage. Also useful if you like to use a Removed Speed Governor.

http://tweakers.net/ext/f/7DfaHDIdVpzEB29Yy5kBOlLq/full.png500,000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gifFill Tanks with C02
+50% Fuel Tank durability.
Buy this if you feel that hits to the fuel tank are causing you problems.

http://tweakers.net/ext/f/1Il3BEeSuPC3ZeK0wSgAXlZh/full.pngMedium T - 200,000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gif
Medium A - 300,000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gif
Large T - 500,000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gif
Large A - 600,000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gif
Rammer
-10% Loading Time.
The Rammer is a very popular piece of equipment for a good reason; it can make a real difference in combat. Highly recommended on every high tier tank and SPG.
A - Artillery | T - Tank

http://tweakers.net/ext/f/HG86g0oB2g0oZW4pPvpsSIB4/full.png500,000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gifEnhanced Gun Laying Drive
-10% Aiming Speed when stationary.
This bonus is only applied when the player's tank has stopped moving. Good for heavy tanks and SPGs, since most of their guns have long aim times.

http://tweakers.net/ext/f/rNW9w16PX0OVsD0OZHHDZTAy/full.pngMK1 - 500,000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gif
Mk2 - 600,000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gif
Vertical Stabilizer
+20% Accuracy while moving or rotating the turret.
An excellent piece of equipment for medium tanks and players that prefer offensive play.

http://tweakers.net/ext/f/WIUZGNLCcqkLYBrB7USwn9le/full.png500,000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gifCoated Optics
+10% View Range.
(Yes, View Range can go beyond 500m. See Battle Mechanics). The bonus is active at all times and is better suited for aggressive and scouting players.

http://tweakers.net/ext/f/rpGRToyD0GqZy7DiuXpKbuwQ/full.png250,000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gifAdditional Grousers
+10% Speed on soft ground and +5% Speed on average soil. Only for German tanks.
This equipment increases off-road performance, so it's good for scout tanks, as they rely on speed.

http://tweakers.net/ext/f/19kUnQts5qIiW82hjBDeBPtH/full.pngClass 1 - 50,000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gif
Class 2 - 150,000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gif
Class 3 - 600,000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gif
Improved Ventilation
+5% to all Crew skills.
The bonus is still added even when all the crew have a 100% base skill, and multiplicative with the 10% bonus applied for having a Commander at 100% skill, resulting in a maximum of 116% skill for each crew member.

http://tweakers.net/ext/f/QS8QwcJ01FAGDg5ffRbyaJzC/full.png20,000-600,000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gifEnhanced Suspension
+10% suspension Load Limit.
There are many types of enhanced suspension, but they all do the same thing: increase the vehicle's suspension load capacity. This is probably the least used piece of equipment since the suspension on each tank's tech tree is usually more than enough to handle the tank's weight and equipment. This equipment doesn't improve acceleration, traverse rates, or anything else, it just increases max weight capacity.


http://tweakers.net/ext/f/2VX9cuI4oWKeLX09Gn5SjaHK/full.png
Ook zijn er zogenaamde consumables. Hier kun je, net als equipment, 3 stuks per tank kopen maar in tegen stelling tot equipment verbruik je ze en zul je ze na verbruik weer moeten aanschaffen. Naast deze verschillen is er ook nog het onderscheid in items voor credits en items voor gold waarbij de gold consumables vaak net wat beter zijn.

TypeCostName
http://tweakers.net/ext/f/j4091hpaTMcXhSYwvSbG96DD/full.png3000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gifSmall Repair Kit
Repairs one chosen damaged module through the end of the match. Repaired module can still be damaged again after the repair. Only one track of two can be repaired.

http://tweakers.net/ext/f/oav57jDRyQXlbEsXR9AZtCov/full.png3000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gifManual Fire Extinguishers
This consumable extinguishes fire when activated by the respective button when the tank catches fire. It can be a lifesaver for high tier tanks, but a bit of a waste for low tier tanks as they lack health to withstand even a few seconds of fire.

http://tweakers.net/ext/f/NkmYbgtrRrmLp4KAN6x1EsLh/full.png3000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gifSmall First Aid Kit
Heals an injured crew member until the end of battle. Healed crew member can still be re-injured or perish.

http://tweakers.net/ext/f/bMeNK6M4ETzvaRRY5r8oASAL/full.png5000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gifRemoved Speed Governor
This consumable is never actually "consumed" (in other words, it is permanent): you simply turn it on/off to use it. It adds 10% to engine power (and therefore, vehicle acceleration), but the engine constantly sustains damage during its use. Even if the tank has full health at the end of the match, you will still have to pay for repairs since the removal of the speed governor decreases engine hitpoints. Repair costs vary between tiers and vehicles. Available only for Soviet vehicles.

http://tweakers.net/ext/f/jpQOJRA66K1LBoWfZivpP6qm/full.png
http://tweakers.net/ext/f/Z5uh9v4Anjfvb7PII8Ktkhup/full.png
3000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gif100-Octane Gasoline
Lend-Lease Oil
Increases engine power (and therefore, vehicle acceleration) and turret traverse speed by 5% for a single match.
100-Octane Gasoline is only available for German and American vehicles with gasoline engines.
Lend-Lease Oil is only available for Soviet vehicles.

http://tweakers.net/ext/f/D2nf268dGCtVBkRFAVCqNFlC/full.png50 http://tweakers.net/ext/f/7GyonswQKtZ6epKOBPPqIOwH/full.gifLarge Repair Kit
Repairs all currently damaged modules through the end of the match. Repaired modules can still be damaged again after the repair.

http://tweakers.net/ext/f/Q53N7ZcTMT0EZcQVwU6KZSCo/full.png50 http://tweakers.net/ext/f/7GyonswQKtZ6epKOBPPqIOwH/full.gifAutomatic Fire Extinguishers
Activates automatically 0.5 seconds after the tank catches fire and reduces the chance to catch fire by 10%.

http://tweakers.net/ext/f/Vqf1vSP8hDXTr7w250LXMOg4/full.png50 http://tweakers.net/ext/f/7GyonswQKtZ6epKOBPPqIOwH/full.gifLarge First Aid Kit
Heals all currently injured crew member through the end of the match. Healed crew members can still be re-injured or perish.

http://tweakers.net/ext/f/UFYWt9GKa9TDZ0ZHD9bz7OY6/full.png50 http://tweakers.net/ext/f/7GyonswQKtZ6epKOBPPqIOwH/full.gif105-Octane Gasoline
Increases engine power (and therefore, vehicle acceleration) and turret traverse speed by 10% for a single match.
Available only for German and American vehicles with gasoline engines. Note that there is no in-game difference between German and American oil.

http://tweakers.net/ext/f/4evHN9QmjF0SQu2KZERMJ2Tf/full.png
http://tweakers.net/ext/f/DLH3knu2tklu0xTy2pRY2lwO/full.png
http://tweakers.net/ext/f/Z5G1RN7Abf3ewThvYKU5FZTd/full.png
http://wiki.worldoftanks.eu/images/1/1e/HotCoffeeIcon.png
http://wiki.worldoftanks.eu/images/d/d4/Chines_porkIcon.png
50 http://tweakers.net/ext/f/7GyonswQKtZ6epKOBPPqIOwH/full.gifCase of Coca-Cola
Chocolate
Extra Combat Rations
Strong coffee
Improved Combat Rations
Increases all crew skills by 10% for one entire match. This bonus is added even to crews that have a 100% base skill.
Case of Coca-Cola is only available for American vehicles.
Chocolate is only available for German vehicles.
Extra Combat Rations is only available for Soviet vehicles.
Strong coffee is only available for French vehicles.
Improved Combat Rations are only available for Chinese vehicles.


http://tweakers.net/ext/f/vqbIUTLWWSZn0uu8Crssm9ts/full.png
Abby
A large abbey and town fill the center of the map with three roads allowing passage from the north and south, and includes an elevated firing position in the abbey's courtyard at the highest point on the hill. West of the town is an elongated hill with several positions allowing fire down into the town. Further west and past the hill, a valley offers significant protection against artillery fire. East of the town lies a curved cliff road which affords shielding from most tank and artillery fire, but forces attackers to travel in a single path.
Airfield
Huge mountains and narrow valleys offer great advantages in a battle. You can engage in a fire duel across the gulf or enter a close quarter battle at the nearest port town or flank and capture enemy base.
Arctic Region
A large ice-and-snow covered area stretches through this map. Steep hills, rock encampments, twists and turns, and plenty of places to stay and wait will have you on your toes as you battle through this icy deathtrap. Ridge, hills, and lots of rocky outcrops give you many places to hide and ambush your enemy as they come about. Turns and twists could have you stuck if your not on your toes, so watch out.
Cliff
Starting in the north and south, both teams are connected through a valley on the extreme west of the map. Large boulders offer cover south of the valley, and a small town provides cover to the north. The eastern portion of the map is elevated, with two large jutting hills providing cover from enemy fire. An overlooking position near the center of the map allows tanks to fire into the valley from above. Plentiful cover throughout the area allow for multiple attack routes, with careful coordination and flanking playing a significant role.
Dragon Ridge
A varied rugged landscape is marvelous for its fascinating grandeur. A lake, bamboo bushes and mountain ridges make this map peculiar and unique. The map offers several options for directions of attack, each of them being advantageous in its own way.
El Halluf
A large valley filled with rocks, vegetation, and a small village surrounding a dried out river bed separate the two teams. The large hills on either side of the valley offer many firing positions, and very little cover in the valley will protect a large tank completely against all positions. Regardless of approach, attackers will face a long climb into the enemy's camp, and effective use of the cover en route is essential. The northern approach offers plentiful protection to attack either hill, but the southern approach makes up for lack of protection with shorter distances and better concealment.
Ensk
A mixture of city outskirts and suburban areas with railroad tracks spanning and dividing this map. Plan your tactics to take advantage of defensive chokepoints and cover open areas with your vehicles. Artillery is great for deterring enemy breakthroughs, but remains almost defenseless when exposed to enemy vehicles attacking from cover.
Erlenberg
A large river splits this map in half, with three bridges acting as chokepoints between the halves. A small town surrounds the center bridge, while the north and south bridges have fewer buildings providing cover. A large castle overlooks the west half of the map on a large hilltop, offering cover and supporting fire positions. Hills overlook the city in the east, with sufficient vegetation to provide some concealment for tanks.
Fisherman's Bay
The map is a combination of open spaces and irregular terrain. Meandering narrow streets of the seaport on the flank can be surprisingly advantageous. Sloping hills covered with bushes offer excellent ambush opportunities.
Fjords
Huge mountains and narrow valleys offer great advantages in a battle. You can engage in a fire duel across the gulf or enter a close quarter battle at the nearest port town or flank and capture enemy base.
Highway
The diverse landscape of this map makes it peculiar and complex, and also encourages a wide range of tactics. Multiple defilades are favorable for surprise attacks, while the city blocks are advantageous for close combat.
Himmelsdorf
Literally translated as "sky village" from German, this labyrinth of streets and squares are a large hindrance for artillery and tank destroyers, but ideal for speedy breakthrough and bypass by medium and light vehicles. With the castle dominating the area, access roads running by the hill and along the railway lines to help you out of the impasse.
Karelia
Swamps, rocks, and cliffs determine major avenues of approach on this map. This map, with sparse protection and no buildings, gives the combat advantage to artillery. Concentrate your attacks along the path of your main advance, while conducting delaying and defensive actions along the rest of your front lines.
Komarin
A unique map in that the teams do not start near the flags, Komarin offers multiple tactical options. The teams start in the north and south, divided by rivers offering three routes. The center route is a large, elevated, and wooded island connected by bridge to the south, and offers firing positions to nearly the entire map, but at the cost of being exposed if spotted. A small village on both the west and east side of the map offer attackers valuable cover en route to the flag, but leave any tank passing the village exposed to covered and concealed defenders once they leave the village.
Lakeville
An isolated mountain valley on one flank and city blocks on the other allow you to thrust close to the enemy. A large lake in the middle gives long-range weapons a clear field of fire.
Live Oaks
In the centre of the map there is a large bog lake. A railway bridge and a fording side on the one flank allow to defend the area using scarce forces, and to concentrate main forces on the other flank. The town to the North provides sufficient cover from artillery to the team that controls it.
Malinovka
Initial staging areas are separated by a wide open field, ideal for artillery and defensive operations. Make use of flanking maneuvers and natural defenses like woods, hills, and farmhouses, as these can be decisive. Another option is a well-coordinated high-speed combined arms attack across the field which could bring victory, but at the risk of a bloody loss.
Mines
A flat hilltop in the center of this map provides an excellent firing position, but the short drive from either starting position makes climbing the hill a dangerous endeavor. Nestled in the canyon northeast of the hill is the small village of Pagorki; offering a tempting route with plenty of cover, but one that is exposed if the enemy controls the hill. West of the hill, surrounded by shallow water, is a small island which offers good cover while providing a large fire zone. While the island is protected from the hill, it is, for the most part, vulnerable to flanking attacks or fire from multiple angles. The island cover is solid, but not particularly large.
Mountain Pass
The Mannerheim Line was a defensive fortification line on the Karelian Isthmus built by Finland against the Soviet Union. During the Winter War of 1939-1940 it became known as the Mannerheim Line, after Field Marshal Baron Carl Gustaf Emil Mannerheim. The line was constructed in two phases: 1920–1924 and 1932–1939.
Murovanka
A small town dominates the center of the map, with a large forest providing concealment in the east and high ground to the west. The forest provides effective concealment, but lacks cover from fire; whereas the town has plentiful cover, but lacks concealment.
Port
The setting is an industrial area of a port city. Teams begin the battle surrounded by factory buildings, warehouses, and docks. An open space in the center of the map consists of a hilly, open area and railroad tracks. Train cars can provide cover during combat. The most direct route to the enemy base is along the two highway bridges above the railway tracks. Common tactics on this map might include ambush and firing from defilade positions. Surprise attacks to the enemy's rear can break a deadlock.
Prokhorovka
Generally open, but hilly, terrain around a vital railroad, with groups of trees providing shelter for tank destroyers. On the offensive, watch your own flanks while striking against the enemy flanks. Artillery has free reign, although it is still vulnerable to raids by light vehicles.
Province
Hills on the periphery of the map are covered with numerous houses and winding streets advantageous for suprise attacks. An open area between the bases is favorable for daring strikes.
Redshire
A rolling area, dominated by a couple of hills. The village of Redshire gives places to hide from hill to its northeast. Artillery will play a powerful role on this map.
Ruinberg
Concentric city streets, along with dense forests and bushes in the overgrown park allow for hidden maneuvers and redeployment of your troops. Although artillery fire is of limited use in the city, the debris provides effective cover for your troops.
Sandriver
A mostly open map offering little concealment, but providing plentiful cover due to the large number of sand dunes. Three small villages provide temporary cover at best, but are easily destroyed, so they must be used cautiously. Each flag is well protected with a ridge offering defenders cover, concealment, and excellent firing positions. Plentiful cover allows an excellent arena for run and gun tactics while offering many routes for tanks to engage the enemy and make use of their mobility.
Serene Coast
This coastal area is bounded by ocean and mountains. A railroad crosses the territory from north to south. Woody hills on the western flank are favorable for a swift attack. A straight road connecting the bases passes through a small town, which often becomes a contested piece of terrain. The bases are protected by the hills from direct attacks. However, the flanks of the bases are insecure and must be protected.
Siegfried Line
A wonderfull map combining the best of both worlds. The west side is open fields with little cover, excellent for quick flanks around the side for those looking for an early victory. To the east, the town offers concealment and cover for those brave enough to enter its confines.
Steppes
A seemingly endless open expanse of fields and hills, scattered through this farmland-esque map. Open fields, varying ditches, and small hills and rises litter this map, allowing for some prime spots to lay ambushes. Long, open fields are great for those who prefer long-distance combat, with little cover available to your target. Just remember; This works both ways.
South Coast
On this rugged-terrain map, make use of various battlefield tactics: flank or ambush the enemy, or attack straight ahead. Also use numerous hollows between the rocks for a busting attack with concentrated forces.
Swamp
Flank routes offer great opportunities for surprise attacks and diversionary operations. A mire in the center is not only an obstacle, but also an important tactical location.
Westfield
A wonderfully lush area, Westfield features forests, fields, farmland, and multiple villages throughout the map. Included is a large war-damaged bridge crossing the eastern valley. Plentiful ridges give ambush positions along nearly every route, and large fields can leave a tank vulnerable when moving between positions.
Widepark
Opposing bases on this map are separated by cliffs and rocky ridges. A variety of cover allows for focused attacks in crucial directions. The direct route may seem ideal for a breakthrough assault, but do not neglect your flanks!http://tweakers.net/ext/f/5qxxJORx1HIYEn9tIsP3JkRy/full.png


http://tweakers.net/ext/f/VfjNjvcu1NyPTx75AnjYObyw/full.png

Tutorials
[YouTube: http://www.youtube.com/watch?v=jSt6wkueXWw&hd=1]
[YouTube: http://www.youtube.com/watch?v=YbyURS54mF4&hd=1]
[YouTube: http://www.youtube.com/watch?v=oLl1vyDuKQk&hd=1]
[YouTube: http://www.youtube.com/watch?v=VIVFALdUK9E&hd=1]
[YouTube: http://youtu.be/ysIBYROU1-g?hd=1]


Tank Academy[YouTube: http://www.youtube.com/watch?v=yW6w-d8Q5Lo&feature=share&list=PLYgipOCaRI02Ddukxg1QYxvuugusToqkk]


http://tweakers.net/ext/f/U4I6hiqelmDPxNvTVWFJwKsB/full.png

Welke tree wordt jouw main tree?


Ook een poll maken? Klik hier


Gebruik je premium?Wat is de beste light scout?Heb je ooit gold gebruikt en/of gebruik je het nog steeds?Wat is jou mening over artillery?Heb jij al een franse tank?Wat vind je de beste crew skill/perk?
#1 - Repairs#2 - Fire extinguisher
#3 - Brothers in Arms#4 - Camouflage
#5 - Perks, welke?
http://tweakers.net/ext/f/wTqoDTrmHI46jJvMSxU0hCnL/full.pnghttp://tweakers.net/ext/f/xAuIdxB2G28CbIiWIlyG5vMD/full.png
Hier vind je een compilatie van de meest gevraagde en/of gebruikte mods voor World of Tanks:
http://tweakers.net/ext/f/L22CubFjhZHqCbtp8BCVa8Vn/full.png
Uiteraard is er ook een heuse World of Tanks GoT clan bestaande uit 2 clans:
World of Tanks clan - Gathering of Tweakers | Actievere leden
World of Tanks clan - Gathering of Tweakers 2 | Casual/Leveling/Fun

Wil je hierin komen en voldoe jij aan de eisen stuur dan een invite via een van de bovenstaande links en geef daarbij aan wat je tweakers nick is. Meld je eveneens aan op het clanforum (zie hieronder).

Om de clans wel met elkaar te kunnen chatten is er het ingame Gathering of Tanks channel opgezet. Deze zal je elke keer joinen zolang je de channel niet wegklikt (al kan het nu spontaan verdwijnen door een bug waar de devs vanaf weten).

Tevens om het topic niet te vervuilen met allemaal clan chat is er een extern forum opgezet. Zit je in een GoT clan dan kun je je aanmelden. Probeer wel eenzelfde nick te nemen als ingame of op tweakers zodat we weten wie we toelaten en niet. Het forum is er tevens om je op de hoogte te houden van de clanbattles dus belangrijk voor degene die mee (willen) doen met clan wars! Het forum vind je hier: Gatheringoftanks.nl - [GoT] Forum.

Daarnaast maakt GoT gebruik van TS3 om met elkaar te kunnen communiceren, overleggen en ouwehoeren. Iedereen is welkom maar we verwachten wel dat men zich gedraagt. Details zijn te vinden op het clanforum en enkel voor leden van de Gathering of Tanks clan.


http://tweakers.net/ext/f/L9LE1HVeKVmlMxJbSvLiKm9x/full.png

tweakerWoT username
3dd1eeddiewom
A-TrayJeroenV
Abomination Dicer
Af13AF_C
Animal MotherAnimal_Mother
Annihilismannihilism
AppelLzpAppel
AshrahAshrah
belgian1zerotal
bennieboyyAshrah
bigbeertje89bigbeertje89
Blue BoonBlue_Boon
BramSdBramSd
ByteMe72SylKen77
chipowerchipower
copkilla7779GenesisJenova
crizyzcrizyz
Dark AngelMarkoC70t5
DarkasantionDarkasantion
DonderpoesDonderpoes
DutchFLCDutchFLC
Ed_LMazlov
estrionWh33L
Festhaast2000
FikkieHoFikkieHo
Fitzgerald_WoTFitzgerald
FragDonkeyNielsus
Fr3d27Fr3d27
Gaat niet doorgaatnietdoor
GarathaneGarathane
GizzyGizzernl
glennvhoglennvho
GoldenSampleGoldenSample
gotfurrrtiegul
harmen1987Harmenius
hdv111hdv111
HydraZhazam
HypnosHypnos
IrcghostIrcghost
Jeebeekjejeebeekje
JellinekBundin
joerisanjoerisan
JoindryJoindry
JointVWJointVW
jopiepurk_7
juustembasharran
Linorlinor
KaapKaap
KaltonKalton
KlepmansKlep
Knoepelknoepel
Le SnoetLeSnoet
LectorLectorNL
lordfalcolordfalco
Marvin-MarvinNL
Mas-ihMonkeyLord
MaxForce800MaxForce
MaZeLeMaZeLe
MoortnMoarten
Mythicamythica
NazanirNazanir
NemeanNemean
NoxiuZnoxiuz
oosterhofjfoosterhofjf
patrickos85Iktankniet
Pirate-BozzDestroyer0fWorlds
Plato112Plato112
Poekie McPurrrPoekie
psychoclownkyozu
purgeLitta
QuantorQuantor
raptureRapture
redwingGreenwing
Rense2002ValentijnR
RicodeventerRicoBangg
Rik027SgtRikNL
rimpeldinkyRimpeldinky
RodyTippy
royalt123sideriver
RynjiRynji
SanchSanch
SankoZanko
Sapstengeldutch_monkey_killer
sc0ut0rsc0ut1984
SemmySemT_X
Shinzok_Shinzok_
SilencerNLSilencerNL
sirenTheSirennl
skoozieSkoozie
SNEAK-NLSNEAKnl
soliqueSolique
evonckMASH_Radar_O_Reilly
SpiderwolfSpiderwolf27
swartzkipswartzkippen
terencebeTerenceBE
TgR_KILLERRecklezz_NL
TimS81TimS81
TheJukeBoxZuigsniper
themac1983themac1983
thijsco19thijsco19
tootertooter
Toothlesstoothles
UdiBenLudiLudMaestro
User.tmpUsertmp
Vae VictusVicecomes
VentrigoVentrigo
VipeaxVipeax
VivaladenVivaLaDen
VoggelsVogg
w-devGumpert
WallieWallie1981
wesley1980macamba
wontcachmewontcachme
wsLyColdZero
XcEllxCell
ZardanTraxe
ZenTexXenTexx
ZhalixZhalix
ZimmerZimmer
ZimoHZimoH


http://tweakers.net/ext/f/UPisNsCrvI93fjKfCcaIkSpY/full.png
Deze topicstart is gemaakt door Annihilism en psychoclown en is nog onderhevig aan veranderingen. Mocht je suggesties hebben of fouten vinden laat het weten via DM psychoclown!

Wil je in de playertable stuur psychoclown dan een DM met je WoT profiellink!
 • Annihilism bedankt voor het openen en opzet van het allereerste deel.
 • Zimmer bedankt voor het schrijven van de opzet van het crew stuk.
 • Shockwave bedankt voor het vinden van fouten en opzoeken missende info.

[Voor 101% gewijzigd door psychoclown op 04-02-2013 12:28]

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • filipy23
 • Registratie: November 2004
 • Laatst online: 22:11
First post!

http://worldoftanks.eu/news/5677-new-clan-wars-content/

Pillagins, riots and reduced freezing are now live.

Babs out!

[Voor 24% gewijzigd door filipy23 op 18-01-2013 13:19]


 • Nemean
 • Registratie: Juni 2008
 • Laatst online: 28-05 21:45

Nemean

ᵀᴴᴱ ᴷᴵᴺᴳ, ᵀᴴᴱ ᴸᴱᴳᴱᴺᴰ

[YouTube: http://www.youtube.com/watch?v=5F8WUFgHnAI]

[Voor 18% gewijzigd door Nemean op 18-01-2013 13:35]


 • perpixel
 • Registratie: Juli 2009
 • Laatst online: 09:45
even nog een vraagje voor de wallscraping techniek. ik ben zo vrij geweest om er wat bij te tekenen.

namelijk 2 situaties. en hoe op deze situaties te reageren.Situatie 1, aangegeven door de 1 natuurlijk. De tegenstander rijd naar buiten. hierdoor wordt de hoek kleiner en zal hij sneller kunnen penetraten.

Situatie 2. er is een 2e tegenstander aan de andere kant van het obstakel. deze zal je hoogstwaarschijnlijk proberen te flanken. waardoor je ook zeer kwetsbaar wordt.

hoe reageer je op deze situaties?

 • 2crashandburn
 • Registratie: Februari 2008
 • Laatst online: 28-05 23:46
Chinese SPG's en TD's..... Ik verwacht binnen een half jaar een rename van de game naar Fantasy Tanks online. 8)7

Anoniem: 444472

@Seraphin:
Helemaal mee eens! Ik probeer steeds meer mensen op een positieve manier te benaderen en als het niet lukt, dan is het 'volgende keer beter'. Ik kan er toch niks aan veranderen met wie ik speel (behalve 1-2 platoonmaten), dus maak ik me d'r ook niet druk over :).
Soms heb ik ook van die potjes dat ik echt een domme fout maak, negen van de tien keer zeg ik dan ook sorry in de chat als ik m'n team serieus benadeel.

@BramSd: Dat is o zo waar. Afgelopen dagen nog een pot met VK3001H op een paar honderd meter tegen een KV-1S. Het was een defence op malinovka, we waren dik aan het winnen (als verdedigende partij) en waren de rest aan het oprollen. De KV-1S had al een schot op mij geloosd (gespot door M18, die was dood) en ik een op hem. Stond mooi achter een rots, ik dacht: grotere view-range die moet ik kunnen spotten voor hij mij spot. WRONG, bam dood zodra ik vanuit mijn rots peakte :(. Toen dacht ik wel weer even: kak, dat was dus teveel risico.

@Sidescraper:
Die werkt goed met USA tanks! Zelfs met een T25/2 of M26 kan je zo shells laten eten door je tracks! Je wilt niet weten hoeveel mensen gewoon op je flank gaan schieten :P.

@perpixel: Ik denk dat ik dan gewoon op 1 af zou rijden, zodat het gebouw tussen mij en 2 zit. Dan vervolgens proberen ze beiden aan een kant van jou te houden en focus firen op de laagste hp tank (en hopen op back-up). Overigens werkt heen en weer draaien met je hull ook nog wel eens, dat ze niet goed kunnen mikken als ze in sniper-modus zitten :P.

 • dynosu
 • Registratie: Maart 2007
 • Laatst online: 18-01 08:02

dynosu

Orly ?

Sidescrapen kan nuttig zijn, alleen sommigen schatten de situatie fout in, daardoor werkt het niet of ze voeren het gewoon fout uit. Maar als de situatie ernaar is dan kan dit zeer zeker nuttig zijn.

 • Seraphin
 • Registratie: December 2000
 • Laatst online: 00:18
En wie is er niet trots als hij dikke XP of Credits binnen heeft geharkt iedereen toch?
Iedereen is blij als hij/zij dikke xp of credits binnenharkt. Er zit naar mijn mening wel een verschil in het neerplempen van een score, en een verhalende beschrijving van je ervaring.

Daarbij constateer ik ten eerste een contrast tussen de manier waarop goede en slechte avonden worden gepresenteerd, en valt het me op dat er weinig over "we" wordt gesproken bij goede potjes (maar wel over "ik"), en vrijwel uitsluitend over "ze" bij slechte potjes (en nagenoeg nooit over "ik")
Of heb jij alleen maar kak potjes dat je nooit iets kunt delen en daarom het ziet als: "Kijk mij eens goed zijn" ?
Haha, goeie grap. Alleen jammer het -ondanks de smiley- op mij overkomt alseen bevestiging van alles wat ik hiervoor heb gezegd.
Echter de reden waarom mensen hier "noob" en "noob team" typen/schreeuwen (waar ik er ook 1 van ben) is heel simpel. 90% van de playerbase op de EU cluster bestaat uit totale knuppels die links en rechts nog door elkaar halen.
90% van de playerbase = knuppel. Prima. Dat betekent dat als jij zonder platoon in een random zit, er minstens 13 totale knuppels in het enemy team zitten. As je met 2 non-knuppels in een platoon zit, zitten er altijd 15 knuppels in het enemy team. Dat, of die 90% klopt niet.


Om mezelf toch ook wat de-escalerender op te stellen; ik snap de frustratie als je als bovengemiddeld goede speler wordt geconfronteerd met onverklaarbare capriolen van je teamgenoten, vooral als dat direct of indirect een verliespartij tot gevolg heeft.

Maar wetende dat het merendeel van de playerbase "vast" zit op dat niveau, is het juist aan de betere spelers om het verschil te maken en het team op sleeptouw te nemen. Het ergelijke daaran is dat x% van de spelers niet gediend is van advies / instructies, hoe vriendelijk het ook wordt gebracht. Echter, door iemand op een ongezouten manier te confronteren met zijn/haar gebreken, confronteer je niet alleen die persoon zelf, maar iedereen die daar op dat moment getuige van is.

Mensjes zoals ik (die wellicht niet altijd in kunnen schatten of de verwensingen terecht zijn) zien alleen het gescheld en getier, en voor mij persoonlijk geldt in ieder geval dat ik eerder geneigd ben om te denken "wat een elitist jerk", dan dat ik denk "yea you tell him!".

Als een speler echt overduidelijk de boel bewust of onbewust aan het verzieken is, is mijn reactie ook makkelijk genoeg; blocklist + (eventueel) report, klaar. (en ja, óók mensen die zonder voor mij aanwijsbare reden de grenzen van kritisch taalgebruik overschreiden, krijgen een report + block).

Take life with a grain of salt. . . . add a slice of lime and a shot of tequila.


 • User
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 09:24
perpixel schreef op vrijdag 18 januari 2013 @ 13:51:
even nog een vraagje voor de wallscraping techniek. ik ben zo vrij geweest om er wat bij te tekenen.

namelijk 2 situaties. en hoe op deze situaties te reageren.

[afbeelding]

Situatie 1, aangegeven door de 1 natuurlijk. De tegenstander rijd naar buiten. hierdoor wordt de hoek kleiner en zal hij sneller kunnen penetraten.

Situatie 2. er is een 2e tegenstander aan de andere kant van het obstakel. deze zal je hoogstwaarschijnlijk proberen te flanken. waardoor je ook zeer kwetsbaar wordt.

hoe reageer je op deze situaties?
Situatie 1:
Tegen de muur aanrijden, waardoor je tank bijdraait en de hoek weer kleiner wordt.

Situatie 2:
Maken dat je weg komt 2 tanks van dezelfde tier als je zelf ga je hoogstwaarschijnlijk verliezen. Zorg dat je op een betere positie komt, bij voorkeur met friendly tanks.

 • Nemean
 • Registratie: Juni 2008
 • Laatst online: 28-05 21:45

Nemean

ᵀᴴᴱ ᴷᴵᴺᴳ, ᵀᴴᴱ ᴸᴱᴳᴱᴺᴰ

Seraphin schreef op vrijdag 18 januari 2013 @ 14:10:
[...]


Iedereen is blij als hij/zij dikke xp of credits binnenharkt. Er zit naar mijn mening wel een verschil in het neerplempen van een score, en een verhalende beschrijving van je ervaring.
Daar zit zeker een verschil in maar er komen vaak genoeg replays en andere filmpjes voorbij. Dat mensen hier dagelijks hun geboekte resultaten neer plaatsen maakt mij voor de rest niet uit. Daar is het tenslotte ook een World of Tanks topic voor, om je ervaringen te delen met anderen. Overigens heb ik ook al reacties gezien van mensen die totaal geen interesse hadden om een game in verhaal vorm te lezen, dus wat dat betreft zijn er verschillende meningen (hier) over wat mensen wel willen zien/lezen en wat niet.
Seraphin schreef op vrijdag 18 januari 2013 @ 14:10:
Daarbij constateer ik ten eerste een contrast tussen de manier waarop goede en slechte avonden worden gepresenteerd, en valt het me op dat er weinig over "we" wordt gesproken bij goede potjes (maar wel over "ik"), en vrijwel uitsluitend over "ze" bij slechte potjes (en nagenoeg nooit over "ik")
In elk potje zit wel een frustratie (ook in een winnend potje) en indien ik hier een score plaats praat ik over mijzelf en indien nodig mijn platoon genoten. Daarnaast zie ik alleen het nut er van in om spelers die een belangrijke bijdrage leveren in een spel op te noemen (zoals ik een tijd terug gedaan had met een potje in mijn Hetzer en iemand van FILO). Zie daarnaast het nut er niet van in, om over anderen te praten wanneer zij geen deel hebben uitgemaakt van welke bijdrage in het team dan ook (ja, mogelijk negatief door ze bij tanknaam te noemen). Daarnaast is een ervaring ook een onderwerp en geen verslaglegging/rapportage.
Seraphin schreef op vrijdag 18 januari 2013 @ 14:10:
Haha, goeie grap. Alleen jammer het -ondanks de smiley- op mij overkomt alseen bevestiging van alles wat ik hiervoor heb gezegd.
Dus ga je maar mensen beoordelen (vooroordelen) op hun reacties hier op het forum zonder daad werkelijk met ze gegamed te hebben of ooit gezien in-game. Ik kan hier nu ook een mening over een ieder neer gaan zetten maar dan ben ik niet objectief bezig en grenst eerder tegen kortzichtigheid aan.
Seraphin schreef op vrijdag 18 januari 2013 @ 14:10:
90% van de playerbase = knuppel. Prima. Dat betekent dat als jij zonder platoon in een random zit, er minstens 13 totale knuppels in het enemy team zitten. As je met 2 non-knuppels in een platoon zit, zitten er altijd 15 knuppels in het enemy team. Dat, of die 90% klopt niet.
Waar staat in mijn reactie dat 90% van de playerbase gelijkstaat aan 90% van de team opstelling. Je beredenering raakt kant noch wal.
Seraphin schreef op vrijdag 18 januari 2013 @ 14:10:
Om mezelf toch ook wat de-escalerender op te stellen; ik snap de frustratie als je als bovengemiddeld goede speler wordt geconfronteerd met onverklaarbare capriolen van je teamgenoten, vooral als dat direct of indirect een verliespartij tot gevolg heeft.

Maar wetende dat het merendeel van de playerbase "vast" zit op dat niveau, is het juist aan de betere spelers om het verschil te maken en het team op sleeptouw te nemen. Het ergelijke daaran is dat x% van de spelers niet gediend is van advies / instructies, hoe vriendelijk het ook wordt gebracht. Echter, door iemand op een ongezouten manier te confronteren met zijn/haar gebreken, confronteer je niet alleen die persoon zelf, maar iedereen die daar op dat moment getuige van is.
Het probleem binnen World of Tanks is niet alleen dat mensen lui zijn om iets aan te leren of zelfs op zoek te gaan naar filmpjes en guides om te leren maar ook je te maken hebt met spelers uit verschillende landen. Je krijgt uit eindelijk ander gedrag en mentaliteit naar je toe geworpen maar ook met een taal barrière wat resulteert in egoïstische en vaak waardeloze teamgenoten, die ook in het enemy team zitten.
Seraphin schreef op vrijdag 18 januari 2013 @ 14:10:
Mensjes zoals ik (die wellicht niet altijd in kunnen schatten of de verwensingen terecht zijn) zien alleen het gescheld en getier, en voor mij persoonlijk geldt in ieder geval dat ik eerder geneigd ben om te denken "wat een elitist jerk", dan dat ik denk "yea you tell him!".
Iedereen is verschillend in personaliteit maar als ik een "Siema E-100" (met 10k battles en diep rode ER) door mid heen zie rijden op Malinovka, dan kan ik maar 1 ding denken.. *Bagger zooi weer zo'n noob die door het veld gaat*.

En als er vervolgens in de chat staat: "Freaking USELESS E-100, go uninstall your game" dan type ik vervolgens in de chat "I agree", want door dat soort types verliezen mensen te veel matches die anders een gehele andere wending hadden kunnen krijgen. Ik ben niet iemand die gaat vooroordelen op stats van mensen (arty spelers hebben vaak al een lagere ER) maar als ik dit soort acties zie, begrijp ik meteen waarom hun stats zo beroerd zijn.
Seraphin schreef op vrijdag 18 januari 2013 @ 14:10:
Als een speler echt overduidelijk de boel bewust of onbewust aan het verzieken is, is mijn reactie ook makkelijk genoeg; blocklist + (eventueel) report, klaar. (en ja, óók mensen die zonder voor mij aanwijsbare reden de grenzen van kritisch taalgebruik overschreiden, krijgen een report + block).
Als mensen niet tegen een bepaalde mate van "noob"-gebruik of grof taalgebruik kunnen, waarom gebruiken ze dan in vredesnaam niet het "word filter" wat in het spel zit. Is het luiheid of is het meer een soort van, mensen-moeten-in-dit-spel-zich-netjes-gedragen-en-daar-horen-frustraties-niet-in-thuis-en-ik-report-ze-voor-het-uiten-van-frustraties? Ik kan mijn reports wel beter gebruiken dan voor een gefrustreerde tiener die boos is omdat hij dood gegaan is. Daarnaast werkt de ignore-list niet goed genoeg naar mijn zin.

Anoniem: 444472

Iedereen heeft natuurlijk zijn persoonlijke stijl, en iedereen reageert anders op minder-handige acties van teamgenoten.

Echter, probeer je ook eens in te leven in die ander. Als je niet weet wat je aan het doen bent en je wordt steeds de huid volgescholden dan wordt het algemene player-klimaat niet echt beter. Die tankers blijven (blijkbaar) plakken, dus we zullen er toch mee moeten leven denk ik.

Maar als je nou constructieve comments in de chat plaatst, misschien dat er dan nog eens (wat) verbeterd. Dat is ook weer mijn persoonlijke visie, ik ben een ras-optimist :P. Natuurlijk hoef je het niet te doen, maar wat mij opvalt is dat ik daardoor ook minder gefrustreerd raak over dat soort high-tier druiven.

Afijn, dat waren mijn 2 cents.

 • BramSd
 • Registratie: Oktober 2007
 • Laatst online: 22-05 14:29
perpixel schreef op vrijdag 18 januari 2013 @ 13:51:
even nog een vraagje voor de wallscraping techniek. ik ben zo vrij geweest om er wat bij te tekenen.

namelijk 2 situaties. en hoe op deze situaties te reageren.

[plaatje]

Situatie 1, aangegeven door de 1 natuurlijk. De tegenstander rijd naar buiten. hierdoor wordt de hoek kleiner en zal hij sneller kunnen penetraten.

Situatie 2. er is een 2e tegenstander aan de andere kant van het obstakel. deze zal je hoogstwaarschijnlijk proberen te flanken. waardoor je ook zeer kwetsbaar wordt.

hoe reageer je op deze situaties?
In situatie 1 is het gewoon een kwestie van slim manouvreren. Je wil de vijand terwijl hij naar je toekomt zo vaak mogelijk raken; misschien detracken en zelf uit cover schieten.
Probeer je voorkant richting de vijand te houden en het gebouw tussen jou en hem te houden. Met mazzel kun je ervoor zorgen dat hij 200hp verliest voor elke 100 die hij van jou afschiet.

Situatie 2 is gewoon klote, aangezien het 1 tegen 2 is. In dat geval kun je het beste proberen ervoor te zorgen dat het niet langer 1 tegen 2 is, maar 1 tegen 1 blijft. Oftewel: rij naar 1 van de tanks toe voor een 1-op-1 gevecht. Eerst de zwakste of degene met de minste hp.
Je zult ervoor moeten zorgen dat het gebouw altijd tussen jou en 1 van de 2 vijanden zit.

Als je een snellere tank hebt dan de vijand kun je proberen achter hem te komen, of zelfs rondjes om hem gaan rijden terwijl hij zijn turret draait. Daarnaast, maar dat vereist 'gevoel', kun je proberen om telkens als hij schiet zelf maximaal geangled te staan in de hoop dat je wat bounced. Je zult daarvoor je tank goed moeten kennen (bijvoorbeeld: type 59 bounced het makkelijkst op zijn turret, dus ga tegen de flank van de vijand staan).

Onthou wel: 1 tegen 2 is over het algemeen gewoon pech voor jou, aangezien je dat alleen met veel mazzel kunt winnen (uitgaande van gelijke tiers). Deze situatie leert je vooral om NIET in een 1 tegen 2 situatie te komen. Het is meteen ook de reden waarom platoons van 3 snelle tanks (types, batchats) vaak gehakt maken van de vijand, omdat ze een 3 tegen 1 situatie te creeren.

Gigabyte Aorus B450 PRO (rev. 1.0), AMD Ryzen 5 3600 met Gelid Tranquillo Rev.4, 16GB Crucial Ballistix DDR4-3600, Sapphire Pulse RX 5600 XT 6G GDDR6, be quiet! Pure Power 11 500W, Kingston A2000 500GB, 1TB WD Caviar GP en een Dell Ultrasharp U2410


 • Nemean
 • Registratie: Juni 2008
 • Laatst online: 28-05 21:45

Nemean

ᵀᴴᴱ ᴷᴵᴺᴳ, ᵀᴴᴱ ᴸᴱᴳᴱᴺᴰ

Anoniem: 444472 schreef op vrijdag 18 januari 2013 @ 15:42:
Iedereen heeft natuurlijk zijn persoonlijke stijl, en iedereen reageert anders op minder-handige acties van teamgenoten.

Echter, probeer je ook eens in te leven in die ander. Als je niet weet wat je aan het doen bent en je wordt steeds de huid volgescholden dan wordt het algemene player-klimaat niet echt beter. Die tankers blijven (blijkbaar) plakken, dus we zullen er toch mee moeten leven denk ik.

Maar als je nou constructieve comments in de chat plaatst, misschien dat er dan nog eens (wat) verbeterd. Dat is ook weer mijn persoonlijke visie, ik ben een ras-optimist :P. Natuurlijk hoef je het niet te doen, maar wat mij opvalt is dat ik daardoor ook minder gefrustreerd raak over dat soort high-tier druiven.

Afijn, dat waren mijn 2 cents.
Heb je dat zelf wel eens geprobeerd? Je kunt nog beter proberen apen WoT leren spelen dan de beneden gemiddelde WoT speler. Van apen kun je nog een fatsoenlijke reactie verwachten, maar in-game niet.. ho maar.

 • SimpelenLeuk
 • Registratie: December 2012
 • Laatst online: 24-05 21:46
Tuurlijk zijn noobs Kwalitief Uitermate Teleurstellend.
Maar wind je er niet over op, heeft echt geen zin.

Diverse keren op het punt gestaan om te stoppen vanwege de randoms. En na een pauze, zag ik in dat je gewoon te veel verwacht van je team. Wat jij positief presteert, moet een ander negatief presteren.
Ik reletiveer het vaak maar, en speel daarna wat met de vk2801 of t50-2 en ik heb er weer zin in.

Maar bijna weekend !!

 • Bundin
 • Registratie: Januari 2006
 • Niet online
Inderdaad, fatsoenlijke reacties hoef je niet te verwachten van de gemiddelde WoT-speler. Die roepen vooral "fucking noob!" "uninstall!" of "idiot!". Ook wordt vaak de onredelijke aanname gemaakt dat iedereen precies zo moet spelen als zij. Spelen voor je lol mag niet in "hun" game, als je niet hypercompetitief bent hebben ze het liefst dat je opdondert en dat zullen ze duidelijk maken ook. In je vrije tijd een beetje met het verstand op 0 rondrijden omdat je daar lol aan beleeft mag niet! En blijkbaar hebben ze het idee dat hun wensen belangrijker zijn dan die van de rest.

Jammer om te zien hoe dat volk de community aan het verzieken is met een niet-aflatende stroom azijnpisserij, zowel in battlechat als op de forums. Blijven zeiken op randoms, maar ook keer op keer vrijwillig random battles joinen.

Blijkbaar zijn ze van mening dat iedereen zich aan moet passen aan hun eisen, in plaats van dat zijzelf zich aanpassen en wegblijven uit die random battles die blijkbaar zo vreselijk zijn. Iedereen heeft een keuze. Als je ervoor kiest random battles te spelen dan kan je op je klompen aanvoelen dat er kutpotten tussen zullen zitten met teams die met 10 man nog geen solo loltraktor dood zouden krijgen. En als ze daar geen zin in hebben: speel dan niet! Maar dat ze hun commentaar voor zich houden, ze zijn niet in een positie om eisen te stellen aan hun team, dan hadden ze maar companies/CW moeten kiezen in het drop down menu.

 • filipy23
 • Registratie: November 2004
 • Laatst online: 22:11
Nemean schreef op vrijdag 18 januari 2013 @ 16:07:
[...]

Heb je dat zelf wel eens geprobeerd? Je kunt nog beter proberen apen WoT leren spelen dan de beneden gemiddelde WoT speler. Van apen kun je nog een fatsoenlijke reactie verwachten, maar in-game niet.. ho maar.
I agree.

Gisteren zat ik nog met plato115 in met onze M5A1s in een Tier V match op Serene coast. Dus ik begin gelijk in chat te typen dat iedereen in cover moet blijven en wachten tot de vijand komt anders is het instance loss (ik gebruikte ook nog het woordje please). Resultaat: de remmels gingen door het veld en na 3 minuten was het 13 tegen 2. Dat is serieus geen grapje! Een hele colonne door het midden over de tracks en de berg op!
Bundin schreef op vrijdag 18 januari 2013 @ 16:36:
Blijven zeiken op randoms, maar ook keer op keer vrijwillig random battles joinen.
Randoms joinen is ook legitiem. het spel is zo opgezet dat je alleen TCs en Clan Wars kunt spelen als je je tanks eerst levelt en voor Tiers 1, 2, 3, 5, 7, en 9 heb je geen TCs en CWs!

Babs out!

[Voor 19% gewijzigd door filipy23 op 18-01-2013 16:41]


 • BTU_Natas
 • Registratie: Juli 2004
 • Laatst online: 23:12

BTU_Natas

Superior dutchie

Andere mensen apen noemen, en dan zelf niks van de groeps dynamiek begrijpen in een game.
Pure egotripperij, naar mannetje.

 • Bundin
 • Registratie: Januari 2006
 • Niet online
filipy23 schreef op vrijdag 18 januari 2013 @ 16:37:
[...]


I agree.

Gisteren zat ik nog met plato115 in met onze M5A1s in een Tier V match op Serene coast. Dus ik begin gelijk in chat te typen dat iedereen in cover moet blijven en wachten tot de vijand komt anders is het instance loss (ik gebruikte ook nog het woordje please). Resultaat: de remmels gingen door het veld en na 3 minuten was het 13 tegen 2. Dat is serieus geen grapje! Een hele colonne door het midden over de tracks en de berg op!

Babs out!
Dus in een random battle gaf je orders aan random players die hun eigen ding doen en daarna ben je miffed dat ze niet meteen luisteren (zelfs niet met een please)? Als je dat met succes wil doen, beperk je dan tot companies/CW. Niemand is verplicht om te luisteren naar de eerste de beste armchair general, hoge rating of niet.

edit toevoeging:
Ik ben echt niet roomser dan de paus en heb vaak genoeg gezeken in battlechat (en mijn maten op skype hebben ook vaak genoeg meegekregen wat ik vond van een bepaalde pot), maar tegenwoordig log ik uit als ik de neiging heb dingen te gaan roepen en ga ik wat anders doen. Geen loos en lomp geschreeuw voor mijn teams om te lezen, geen humeurverslechtering voor mij, win-win.

[Voor 17% gewijzigd door Bundin op 18-01-2013 16:44]


Anoniem: 444472

@BTU:
Niet op de man spelen, dat levert niks op.

On-topic:
Wat Bundin zegt, als het niet lukt, helaas. Jij hebt in ieder geval je best gedaan en waarschijnlijk nog wat damage kunnen maken ook. Lukt het wel, dan krijg je vaak lovende woorden in de chat en heb je waarschijnlijk een goed potje gedraaid! :)

[Voor 9% gewijzigd door Anoniem: 444472 op 18-01-2013 16:42]


 • filipy23
 • Registratie: November 2004
 • Laatst online: 22:11
Bundin schreef op vrijdag 18 januari 2013 @ 16:39:
[...]

Dus in een random battle gaf je orders aan random players die hun eigen ding doen en daarna ben je miffed dat ze niet meteen luisteren (zelfs niet met een please)?
En nu heb ik het gedaan? World of tanks is een teamgame. Ik probeer de boel te laten opereren als een team. Mensen die liever hun eigen ding doen kunnen gewoon beter een ander spel gaan spelen.
Als je dat met succes wil doen, beperk je dan tot companies/CW. Niemand is verplicht om te luisteren naar de eerste de beste armchair general, hoge rating of niet.
En hoe moet ik dan mijn tanks levelen die ik in de TCs en CWs moet spelen? ik weet niet of jij het weet, maar het spelletje zit zo in elkaar dat je randoms MOET spelen om uberhaupt TCs en CWs te kunnen spelen.

Babs out!

[Voor 14% gewijzigd door filipy23 op 18-01-2013 16:44]


 • Nemean
 • Registratie: Juni 2008
 • Laatst online: 28-05 21:45

Nemean

ᵀᴴᴱ ᴷᴵᴺᴳ, ᵀᴴᴱ ᴸᴱᴳᴱᴺᴰ

Bundin schreef op vrijdag 18 januari 2013 @ 16:36:
Jammer om te zien hoe dat volk de community aan het verzieken is met een niet-aflatende stroom azijnpisserij, zowel in battlechat als op de forums. Blijven zeiken op randoms, maar ook keer op keer vrijwillig random battles joinen.
Ach, en jij hebt gelukkig nooit in de GoT chat lopen tieren. ;) Zullen we het daar maar op houden ;). *Mompelt iets met; "de pot verwijt de ketel dat hij zwart ziet"*

Ik speel ook voor mijn plezier, maar dat plezier wordt verpest door mensen die totaal geen motivatie willen opbrengen in een spel waar juist in team verband gespeeld moet worden.
filipy23 schreef op vrijdag 18 januari 2013 @ 16:37:
[...]
I agree.

Gisteren zat ik nog met plato115 in met onze M5A1s in een Tier V match op Serene coast. Dus ik begin gelijk in chat te typen dat iedereen in cover moet blijven en wachten tot de vijand komt anders is het instance loss (ik gebruikte ook nog het woordje please). Resultaat: de remmels gingen door het veld en na 3 minuten was het 13 tegen 2. Dat is serieus geen grapje! Een hele colonne door het midden over de tracks en de berg op!
Ik wed dat een grootdeel van de WoT community de chat niet eens in de gaten heeft.. daarnaast heb ik ook het idee dat veel mensen hun mini-map kwijt raken door middel van een woord te typen waar een "M" in zit.
filipy23 schreef op vrijdag 18 januari 2013 @ 16:37:
[...]
Randoms joinen is ook legitiem. het spel is zo opgezet dat je alleen TCs en Clan Wars kunt spelen als je je tanks eerst levelt en voor Tiers 1, 2, 3, 5, 7, en 9 heb je geen TCs en CWs!

Babs out!
Helemaal mee eens! Wat dat betreft zit World of Tanks erg apart in elkaar.
BTU_Natas schreef op vrijdag 18 januari 2013 @ 16:37:
Andere mensen apen noemen, en dan zelf niks van de groeps dynamiek begrijpen in een game.
Pure egotripperij, naar mannetje.
Als dit naar mij toe gericht is, dan hoop ik dat je mijn bericht nogmaals wilt herlezen. Ik heb niemand apen genoemd. Ik quote:
Je kunt nog beter proberen apen WoT leren spelen dan de beneden gemiddelde WoT speler. Van apen kun je nog een fatsoenlijke reactie verwachten, maar in-game niet.. ho maar.

[Voor 11% gewijzigd door Nemean op 18-01-2013 16:52]


 • User
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 09:24
http://i46.tinypic.com/nciof9.jpg
You were saying?

 • Bundin
 • Registratie: Januari 2006
 • Niet online
De groeten

We doen elkaar op GoT permanent de groeten. Het is dus niet nodig om "greetz $user" of iets dergelijks onder je posts te plakken. Als je alsnog graag iedereen de groeten doet kun je daar je signature voor gebruiken.
In low level companies als je die kan vinden/formeren. Of in randoms inderdaad, maar dan zonder anderen uit te schelden, zonder te verwachten dat randoms lezen wat je typt, kortom: zonder eisen te stellen aan je random teammates op een random map in een random battle.
Nemean schreef op vrijdag 18 januari 2013 @ 16:48:
[...]

Ach, en jij hebt gelukkig nooit in de GoT chat lopen tieren en schelden. Zullen we het daar maar op houden ;-). Als we toch gaan verwijten.
Zie de toevoeging aan een post later :) Je was je post al aan het typen toen ik die toevoegde denk ik, maar ik was inderdaad bij vlagen ook zo'n lompe boer, heb je helemaal gelijk in. Maar er is een reden dat ik niet gek veel meer dan 5-6 potten per week speel sinds nieuwjaar.

[Voor 12% gewijzigd door Bundin op 18-01-2013 16:54]


Anoniem: 444472

filipy23 schreef op vrijdag 18 januari 2013 @ 16:42:
[...]

En hoe moet ik dan mijn tanks levelen die ik in de TCs en CWs moet spelen? ik weet niet of jij het weet, maar het spelletje zit zo in elkaar dat je randoms MOET spelen om uberhaupt TCs en CWs te kunnen spelen.

Babs out!
Het klinkt bijna als een straf zo, het moet wel een spel blijven?
Kijk als je wilt zeuren dan kan dat altijd, maar je kan je d'r ook overheen zetten en werken met de middelen die je hebt. Naast games, kan je dat in je verdere leven ook goed helpen om dingen te kunnen accepteren. <Zie dat ajb niet als persoonlijke aanval of als belerend, dat is niet de intentie>
Probeer het anders eens, misschien dat je er (meer) lol in gaat bleven :).

Persoonlijk (/pseudo wetenschappelijk aan) is mijn WN4 rating wel omhoog gegaan naar bijna 2000 van de afgelopen 60 dagen. Dat komt deels omdat ik mezelf niet probeer op te eten.

Anoniem: 444472

Also, prepare for KV-1S weekend!

en, nice 2x crew exp :+ !
From the January 19th at 07:00 CET (06:00 GMT) until January 22nd at 06:30 CET (05:30 GMT), you can enjoy the following bonuses in game:


Crew experience x2

Make your soldiers learn faster during this special.


7000 credits earned with the Steel Wall medal.

Be strong and roll with the punches! This medal is awarded to those tankers who receive and survive more hits (at least 11) with a potential damage of at least 1,000 HP than any other player on the entire battlefield.


50% discount on the following tanks:

Tier VI KV-1S (Soviet)
Tier V PzKpfw IV (German)
Tier III SU-76 (Soviet)
Tier V StuG III (German)

How about enlarging your arsenal for half price?

70% more credits with the following tanks:

Tier VI KV-1S (Soviet)
Tier V PzKpfw IV (German)
Tier III SU-76 (Soviet)
Tier V StuG III (German)

Not only are they cheaper, you win also more credits after each battle!

25% discount on camouflage

Choose a temporary or a permanent new look for your favourite vehicles!

 • wsLy
 • Registratie: Oktober 2006
 • Laatst online: 25-05 15:30
x2 crew experience is wel nice :). Kan ik goed gebruiken hehe.

Nog 102.734xp te gaan tot de IS-7 :p De credits staan al klaar. Heb er zelfs genoeg om direct vents, vstab en rammer op te knallen en de crew te retrainen :P.

[Voor 56% gewijzigd door wsLy op 18-01-2013 17:00]

Stichting Hobbyserver


 • Nemean
 • Registratie: Juni 2008
 • Laatst online: 28-05 21:45

Nemean

ᵀᴴᴱ ᴷᴵᴺᴳ, ᵀᴴᴱ ᴸᴱᴳᴱᴺᴰ

Bundin schreef op vrijdag 18 januari 2013 @ 16:50:
[...]

Zie de toevoeging aan een post later :)
d:)b, ik dacht even dat je aan het verwijten was ;-). Ik heb zelf geen probleem met mensen die ranten op anderen. Als ik me er aan irriteer dan laat ik dat zeker wel horen/weten.
Ach onze superieur "Better Than U" komt in eens een WoT topic binnen vallen.. en denkt iets te lezen wat er niet staat.. :>

Overigens User vandaag of morgen zet ik hem on voor je! :Y

[Voor 4% gewijzigd door Nemean op 18-01-2013 17:09]


 • User
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 09:24
Nemean schreef op vrijdag 18 januari 2013 @ 17:04:
Overigens User vandaag of morgen zet ik hem on voor je! :Y
Top, moet ook nog ff wat replays voor de andere tanks zoeken.

Helaasch, 8.2 replays werken niet op 8.3.

[Voor 8% gewijzigd door User op 18-01-2013 17:17]


 • Nemean
 • Registratie: Juni 2008
 • Laatst online: 28-05 21:45

Nemean

ᵀᴴᴱ ᴷᴵᴺᴳ, ᵀᴴᴱ ᴸᴱᴳᴱᴺᴰ

User schreef op vrijdag 18 januari 2013 @ 17:15:
[...]
Top, moet ook nog ff wat replays voor de andere tanks zoeken.

Helaasch, 8.2 replays werken niet op 8.3.
Ah kak.. ik heb geen 8.2 installatie meer. :+

 • User
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 09:24
Nemean schreef op vrijdag 18 januari 2013 @ 17:26:
[...]

Ah kak.. ik heb geen 8.2 installatie meer. :+
Dat valt wel te fixen. :+

8.2 EU torrent

en de normale installer

Weet trouwens niet of de torrent download wel werkt. Volgens mij moet die eerst updaten voordat je er replays in kan zetten.

[Voor 50% gewijzigd door User op 18-01-2013 17:36]


 • Cyborg3201
 • Registratie: Februari 2010
 • Laatst online: 20-05 18:54
perpixel schreef op vrijdag 18 januari 2013 @ 13:51:
even nog een vraagje voor de wallscraping techniek. ik ben zo vrij geweest om er wat bij te tekenen.

namelijk 2 situaties. en hoe op deze situaties te reageren.

[afbeelding]

Situatie 1, aangegeven door de 1 natuurlijk. De tegenstander rijd naar buiten. hierdoor wordt de hoek kleiner en zal hij sneller kunnen penetraten.

Situatie 2. er is een 2e tegenstander aan de andere kant van het obstakel. deze zal je hoogstwaarschijnlijk proberen te flanken. waardoor je ook zeer kwetsbaar wordt.

hoe reageer je op deze situaties?
heb deze situatie toevallig gehad

bij deze de replay

http://www.vbaddict.net/w...learenaid=699007285798198

ik tegen 5 tanks
team genoten gingen dood zonder iets nuttig te hebben gedaan

gedaan met een lowe die niet echt goed ervoor is
toch aardig wat kunnen vangen

 • Plato112
 • Registratie: December 2005
 • Laatst online: 26-05 12:28

Plato112

Da is toch nie normaal!

Anoniem: 444472 schreef op vrijdag 18 januari 2013 @ 15:42:
Iedereen heeft natuurlijk zijn persoonlijke stijl, en iedereen reageert anders op minder-handige acties van teamgenoten.

Echter, probeer je ook eens in te leven in die ander. Als je niet weet wat je aan het doen bent en je wordt steeds de huid volgescholden dan wordt het algemene player-klimaat niet echt beter. Die tankers blijven (blijkbaar) plakken, dus we zullen er toch mee moeten leven denk ik.

Maar als je nou constructieve comments in de chat plaatst, misschien dat er dan nog eens (wat) verbeterd. Dat is ook weer mijn persoonlijke visie, ik ben een ras-optimist :P. Natuurlijk hoef je het niet te doen, maar wat mij opvalt is dat ik daardoor ook minder gefrustreerd raak over dat soort high-tier druiven.

Afijn, dat waren mijn 2 cents.
Ik ben schijnbaar een pessimist maar dat daar gelaten probeer ik vaak genoeg een battle te beginnen met opmerking als plz don't rush o.i.d. bijv. op Serene Coast net nog. 1 minuut later zie je de top tiers in het open veld rijden.... Het gevolg laat zich raden.
Ik vraag aan iedereen om a.u.b. niet meer te pushen en als antwoord daarop word ik voor camper uitgemaakt en dat je met defense geen battles wint. Eindstand? Met hulp van 1 random teamgenoot de battle gewonnen in m'n ELC met ongeveer 2,4k damage gedaan en 5 kills. Puur en alleen door in het begin te campen op Serene Coast en daarna pas te gaan pushen op het moment dat niet 15 lopen op jou gericht staan. Serene Coast is nou eenmaal een camp map, zeker als je niet in een platoon zit.

Ik blijf het proberen om tips te geven aan het begin van een battle, maar sommige mensen vragen gewoon om bepaalde opmerkingen.
filipy23 schreef op vrijdag 18 januari 2013 @ 16:37:
[...]


I agree.

Gisteren zat ik nog met plato115 in met onze M5A1s in een Tier V match op Serene coast. Dus ik begin gelijk in chat te typen dat iedereen in cover moet blijven en wachten tot de vijand komt anders is het instance loss (ik gebruikte ook nog het woordje please). Resultaat: de remmels gingen door het veld en na 3 minuten was het 13 tegen 2. Dat is serieus geen grapje! Een hele colonne door het midden over de tracks en de berg op!


[...]


Randoms joinen is ook legitiem. het spel is zo opgezet dat je alleen TCs en Clan Wars kunt spelen als je je tanks eerst levelt en voor Tiers 1, 2, 3, 5, 7, en 9 heb je geen TCs en CWs!

Babs out!
Die plato115 is dat familie van mij? Ik ken hem/haar niet :+

[Voor 19% gewijzigd door Plato112 op 18-01-2013 18:49]

Speed limits are like herpes.


 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 26-05 15:43
perpixel schreef op vrijdag 18 januari 2013 @ 13:51:
even nog een vraagje voor de wallscraping techniek. ik ben zo vrij geweest om er wat bij te tekenen.

namelijk 2 situaties. en hoe op deze situaties te reageren.

[afbeelding]

Situatie 1, aangegeven door de 1 natuurlijk. De tegenstander rijd naar buiten. hierdoor wordt de hoek kleiner en zal hij sneller kunnen penetraten.

Situatie 2. er is een 2e tegenstander aan de andere kant van het obstakel. deze zal je hoogstwaarschijnlijk proberen te flanken. waardoor je ook zeer kwetsbaar wordt.

hoe reageer je op deze situaties?
Anderen hebben mogelijk ook al duidelijke antwoorden gegeven maar ik zal mijn mening er ook even over geven.

In geval van situatie 1 zou je met vooruit ('terug') tegen de muur aan rijden voldoende bescherming hebben en kun je altijd weer de hoek vergroten mocht de tegenstander echt zo dom zijn om je te blijven 'volgen'.

In geval van situatie 2 ligt het er erg aan wat voor een tanks het zijn en met name waar ze rijden. Dit is belangrijk in verband met het verdelen van de aandacht. Stel tank 1 (bij de pijl met de 1) is snel en tank 2 is langzaam dan kun je eerst met deze manoeuvre één of twee klappen uitdelen aan tank 1 zonder (teveel) schade op te vangen. Voordat tank 2 om de hoek komt juist richting tank 1 te rijden om deze eerst af te maken waarna je hem (al dan niet levend) als nieuw obstakel te gebruiken tegen tank 2. Als tank 1 al dood is kun je weer in de rug van tank 2 komen of weer de sidescrape techniek toe te passen maar dan aan de andere kant :)
filipy23 schreef op vrijdag 18 januari 2013 @ 16:42:
[...]


En nu heb ik het gedaan? World of tanks is een teamgame. Ik probeer de boel te laten opereren als een team. Mensen die liever hun eigen ding doen kunnen gewoon beter een ander spel gaan spelen.
Sluit ik me volledig bij aan, het is een teamgame maar in randoms zie je maar bizar weinig teamplay.
Veel van de slechtere spelers lijken ook niet te willen leren of spelen, zoals Bundin zegt, met verstand op nul. Dan vraag ik mij af, wat doe je in een tactisch teamplay based game? Je hoeft van mij helemaal niet super competitief te zijn maar een beetje teamplay en het open staan voor het leren van nieuwe dingen lijkt me toch iets basaals als een flinke MMO game (ook al is het niet 100% MMO).

Mij zul je niet snel in de chat zien ragen en ook op TS houd ik me vaker rustig. Echter kan ik me wel frusteren aan de mensen die het serieus verkloten voor zichzelf maar uiteindelijk ook voor het team.
Ik bedoel, ik baal ervan als ik me niet 100% heb kunnen geven voor het team of dat we winnen zonder 80% van het andere team te hebben afgemaakt. Er zijn echter ook mensen die van mening zijn dat een lemmingteam niet hoort te winnen en voor eigen gewin zijn (en zelfs daarin falen). Goed voorbeeld was een pot van gisteren waarbij iemand dus uit de cap stapte op 85% en we op 90% werden gereset. Met die ene persoon erbij hadden we gewonnen. Dan maak je mij de kat niet wijs dat zo iemand niks kwalijk te nemen valt.

Ik snap dat mensen een spel spelen om te ontspannen, dat doe ik zelf ook en ik behaal zelf plezier uit de teamplay, competitief gedeelte, sociale deel (icm teamplay), winnen maar ook goede potjes (ook al zijn ze verloren). Kan er niet tegen als ik zelf een slechte bijdrage heb gedaan of wanneer het team het je gewoon totaal laat afweten. Je kunt zelf ook wel nagaan dat een groot gedeelte van de teams tegenwoordig compleet prut zijn afgaande van de game details. Let maar eens goed op en je ziet dat soms zelfs meer dan 50% <200 damage doet (tier 7+), als dat niet idioot te noemen is dan weet ik het ook niet meer (op die tier is dan veelal 2 schoten genoeg voor twee keer zoveel damage).
Anoniem: 444472 schreef op vrijdag 18 januari 2013 @ 16:58:
Also, prepare for KV-1S weekend!

en, nice 2x crew exp :+ !


[...]
Nice die crew experience kan ik wel gebruiken! :D

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • Nemean
 • Registratie: Juni 2008
 • Laatst online: 28-05 21:45

Nemean

ᵀᴴᴱ ᴷᴵᴺᴳ, ᵀᴴᴱ ᴸᴱᴳᴱᴺᴰ

Nog een interessante mod gevonden:

Russische download

Engelse download

Meer screens: http://imgur.com/a/E3Gbq

 • Doler
 • Registratie: December 2009
 • Laatst online: 15-04-2022
Mooie skins voor je tanks!

 • MaXeRs
 • Registratie: November 2008
 • Laatst online: 06:20
Mijn Jagdtiger incl gold shells vs IS frontal shot en rustig de tijd genomen. Bounce ..ik piste in mun broek van het lachen.

 • ed31
 • Registratie: Maart 2004
 • Laatst online: 23-06-2018
mbt het ragen in de chat: ik heb niet de illusie dat degenen die het verklooten, die chat ook echt lezen. Zodra ze dood zijn, verlaten ze de batlle....op naar het volgende trol-potje. Zulke boeit het echt niet hoe het afloopt en 't boeit ze al helemaal niet wat anderen van ze vinden.
Daarbij ook nog eens het aantal kids uit landen waar ze nauwelijks engels leren......

Maar af en toe lucht het wel lekker op ;-)

https://www.tradingview.com/u/Crypto_Ed/


 • jappiejaap
 • Registratie: Juni 2012
 • Laatst online: 02-09-2022
http://worldoftanks.eu/co...nts/502670199-jappiejaap/

Wat vinden jullie mensen van mij stats denk dat ik het spel wel weer ga spelen laatste keer was bij 7.5
Heb een jagdpz-e100 die is wel nice vk4502P ook wel chil bijna maus 3000 hp HEUJJJ.
Positiefe k/d en w/l als je een keertje potje wil spelen DMMMMM@!!!!!.

 • thijsco19
 • Registratie: Mei 2011
 • Laatst online: 09:35

thijsco19

KTM 990 SMT

Voor die gene die de frontpage overslaan of gewoon nog niet gekeken hebben, er staat een artikel/review over world of tanks op.
klikkerdeklik

The only thing you need; a jar of "Elbow Grease" (TM) ! Apply it liberally and it will make any job a breeze.


 • wsLy
 • Registratie: Oktober 2006
 • Laatst online: 25-05 15:30
:(
Gedaan wat ik kon..

Stichting Hobbyserver


 • ShockWave
 • Registratie: December 2008
 • Laatst online: 02-05 18:45

ShockWave

Lost it somewhere

Topicstarter
perpixel schreef op vrijdag 18 januari 2013 @ 13:51:
even nog een vraagje voor de wallscraping techniek. ik ben zo vrij geweest om er wat bij te tekenen.

namelijk 2 situaties. en hoe op deze situaties te reageren.

[afbeelding]

Situatie 1, aangegeven door de 1 natuurlijk. De tegenstander rijd naar buiten. hierdoor wordt de hoek kleiner en zal hij sneller kunnen penetraten.

Situatie 2. er is een 2e tegenstander aan de andere kant van het obstakel. deze zal je hoogstwaarschijnlijk proberen te flanken. waardoor je ook zeer kwetsbaar wordt.

hoe reageer je op deze situaties?
Geweldige tacktiek voor de Maus, Churchill tanks ja alles eigenlijk..MAAR.......
Je teammates moeten wel meewerken maak vaak genoeg mee dat ze vlak achter je staan te peekabooe'en dus je kan niet naar achter.
Of je gaat naar achter om een schot te nemen en ze gaan voor je staan tegen het gebouw zodat je niet terug in cover kan..dat is vaak mijn ervaring met deze tacktiek.
Sta je alleen dan werkt het wel..

Star Citizen referralcode


 • Wouter0805
 • Registratie: Februari 2012
 • Laatst online: 06-05 14:57
Zomaar even iets anders:

Is er iemand bekend met ESL? Samen met mijn team, -ICE-, hebben wij op de Go4WoT al behoorlijk wat gold binnen gehaald en ook al kleine beetjes echt geld, maar uiteraard zijn er nog voldoende leerpuntjes mogelijk. Mocht er iemand zijn die ook al regelmatig meespeelt op zondag, dan zou ik graag een keertje tactieken bespreken en eventueel oefenpotjes houden vlak voor de cups? Ik hoor het graag als er mensen zijn die ook al behoorlijk wat gold hebben gewonnen, maar die het tegen de Russische teams ook voordurend afleggen... In-game chat is ook mogelijk, nickname is 'iSlaughter'.

PS: Morgen weer ESL, Go4WoT #92, wie speelt er mee? http://www.esl.eu/eu/wot/go4wot/news/211631/

 • Erycius
 • Registratie: Januari 2003
 • Laatst online: 02-05 19:12

Erycius

I came on Eileen.

Ik wil het eens proberen en ben mijn account aan het aanmaken. Er staat "vul hier je invite code in". Is dat zoiets als Recruit-a-Friend? Zoja dan mag je er mij één sturen (via DM of zo), zo nee, laat het weten, dan maak ik mijn account zonder :)

Bloemen scheiden het gras in de tuin.


 • aquila2
 • Registratie: Maart 2007
 • Laatst online: 28-05 15:29

aquila2

ik ben niet gek ?! of wel ?

Net aan gemeld op het forum van GoT WoT . Zou wil in 1 van de clans willen alleen geen idee welke voor mij het besten is. dit is mijn profiel http://worldoftanks.eu/co...nts/503868996-aquila1000/

 • Nemean
 • Registratie: Juni 2008
 • Laatst online: 28-05 21:45

Nemean

ᵀᴴᴱ ᴷᴵᴺᴳ, ᵀᴴᴱ ᴸᴱᴳᴱᴺᴰ

Wel grappig dat mijn gameplay werd gebruikt in de video report! :Y

 • wsLy
 • Registratie: Oktober 2006
 • Laatst online: 25-05 15:30
Had hoger kunnen zijn :( Helaas een unlocky shot op een IS-8 met nog 45hp.. deed een detrack op hem en hij killde me ernaar...


Stichting Hobbyserver


 • Dolbyadt
 • Registratie: Januari 2013
 • Laatst online: 25-05 22:22
Ik speel deze game nu sinds December vind het erg leuk, maar in je eentje is het soms saai i.v.m. je alleen niks kunt beginnen. Heb zelf nu de Churchill 1 vrij gespeeld met 96% bemanning.
Maar omdat je heel heel veel geld moet hebben met punten om de tank Churchill 3 te kunnen kopen. Is bijna niet meer leuk hoe lang je bezig bent om dinchter bij te komen. Als je wint ga je iets vooruit. Verlies je ga je achteruit i.v.m. repareren je meer kost dan dat je erbij krijgt.

SolarEdge SE3000HD Wave Totaal 3600WP (ZO 180°) 35°Dak. Daikin Pefera FTXM35n - RXM35N 3,5Kw, LG S09ET Split Airco 2,5KW


 • wsLy
 • Registratie: Oktober 2006
 • Laatst online: 25-05 15:30
Nog 74.868 tot de IS-7 :) Goed dagje gehad vandaag, 32 battles gedaan waarvan 19 gewonnen.

XP gained: 29.479
Damage caused: 77.109

Na overleg met robertjuh uit GOT2 gegaan en me aangemeld voor GOT :) Als alles meezit kan ik donderdag meedoen met CW :)

[Voor 31% gewijzigd door wsLy op 19-01-2013 19:32]

Stichting Hobbyserver


 • mariikvt
 • Registratie: Februari 2011
 • Laatst online: 29-07-2018

mariikvt

BattleNet: Barriie#2102

Vandaag begonnen met dit spel, als er mensen online zijn die me wat tips willen geven mijn username is Barriie

 • Nemean
 • Registratie: Juni 2008
 • Laatst online: 28-05 21:45

Nemean

ᵀᴴᴱ ᴷᴵᴺᴳ, ᵀᴴᴱ ᴸᴱᴳᴱᴺᴰ

mariikvt schreef op zaterdag 19 januari 2013 @ 19:35:
Vandaag begonnen met dit spel, als er mensen online zijn die me wat tips willen geven mijn username is Barriie
Ik zou zeggen:

Links onderin zit een knop "Channels" zoek op "Gathering of Tanks" en brul vervolgens: "Ik ben nieuw in dit spel wilt iemand mij helpen?" Ik wed gegarandeerd dat er mensen bereid zijn om met je samen te spelen en je wat tips en tricks willen bijleren. :Y

 • Knowuse
 • Registratie: Oktober 2005
 • Laatst online: 11-04 00:13
Eindelijk mijn Ace Tanker binnen op de Caernarvon en was niet eens mijn beste potje. Het was van: Naar stadje rijden, hull down by de steeg die door het stadje heen kijkt en schieten, daarna nog even een beetje verschuilen achter een muurtje met alleen m'n turret erboven uit en schieten.

Victory!
Battle: Siegfried Line Saturday, January 19, 2013 8:59:00 PM
Vehicle: Caernarvon
Experience received: 2,245
Credits received: 74,521
Battle Achievements: Steel Wall, Sniper, Master Gunner, Sharpshooter, Mastery Badge: "Ace Tanker"

Shuttle st20g5


 • Bean77
 • Registratie: Juni 2005
 • Laatst online: 08:08
Purchased:
'Object 263' successfully purchased. - Credits: 6.100.000, Gold: 1.000.

de 14e tier 10 (en 15e CW) tank is binnen :)
Kan nu alleen CW spelen lol. Denk dat ik nu voor de 268 ga

Sony A7R II | Zeiss Batis 25mm | Voigtlander 40mm Nocton f/1.2 | Zeiss Batis 85mm | Zeiss Batis 135mm


 • Zertaxka
 • Registratie: September 2008
 • Niet online
Server down + website down ?

-edit-
Website is weer te bereiken. Wel wat traaaaaaag.

[Voor 54% gewijzigd door Zertaxka op 19-01-2013 21:34]

World of Warships proberen ? Klik hier voor Recruit a Friend Benefits !


 • thommich
 • Registratie: April 2006
 • Laatst online: 09:39
WTF? Ben ik voor het eerst lekker bezig (eerste dag dat ik speel), wil ik net een kill shot maken, wordt ik uit de game gegooid. ("verbinding met server verbroken"), als ik terug wil inloggen zegt hij dat de W.O.T. server vol zit? Gebeurt dit vaak?

 • themaxter
 • Registratie: Juli 2001
 • Laatst online: 28-05 18:25

themaxter

Bugged..

Nee, hier ook, dat is voor mij pas de tweede keer in 2 jaar tijd....

 • Zertaxka
 • Registratie: September 2008
 • Niet online
thommich schreef op zaterdag 19 januari 2013 @ 21:31:
WTF? Ben ik voor het eerst lekker bezig (eerste dag dat ik speel), wil ik net een kill shot maken, wordt ik uit de game gegooid. ("verbinding met server verbroken"), als ik terug wil inloggen zegt hij dat de W.O.T. server vol zit? Gebeurt dit vaak?
Bijna nooit :P Laatste tijd wel wat lag met wat spikes maar nee normaal nooit.

World of Warships proberen ? Klik hier voor Recruit a Friend Benefits !


 • Dolbyadt
 • Registratie: Januari 2013
 • Laatst online: 25-05 22:22
Vanavond een paar leuke potjes gespeeld.

SolarEdge SE3000HD Wave Totaal 3600WP (ZO 180°) 35°Dak. Daikin Pefera FTXM35n - RXM35N 3,5Kw, LG S09ET Split Airco 2,5KW


 • wontcachme
 • Registratie: September 2005
 • Laatst online: 08:21

wontcachme

You catch me? No you wont

thommich schreef op zaterdag 19 januari 2013 @ 21:31:
WTF? Ben ik voor het eerst lekker bezig (eerste dag dat ik speel), wil ik net een kill shot maken, wordt ik uit de game gegooid. ("verbinding met server verbroken"), als ik terug wil inloggen zegt hij dat de W.O.T. server vol zit? Gebeurt dit vaak?
Mijn vraag is gelijk: Hoeveel mensen zijn er nu ingame?

Laatste tijd bij 140k+ spelers de meest vreemde dingen gezien in de game

GamePC (AMD Ryzen 5900x - Gigabyte RTX 3070 Gaming OC 8G - Gigabyte Aorus X570 ELITE - 32GB Corsair Vengeance 3600C18 - 1.5TB Samsung 970 EVO NVME - 500GB Samsung 950 EVO Sata - Fractal Design Define 7 - Corsair RM750x - 2x Asus VG27AQ 1440p@144hz)


 • Dolbyadt
 • Registratie: Januari 2013
 • Laatst online: 25-05 22:22
Regelmatig lag maar niet vaak tot nu toe. Maar ik speel het wel pas sinds December 2012.

SolarEdge SE3000HD Wave Totaal 3600WP (ZO 180°) 35°Dak. Daikin Pefera FTXM35n - RXM35N 3,5Kw, LG S09ET Split Airco 2,5KW


 • Altijdgriep
 • Registratie: Juli 2008
 • Laatst online: 12-05 22:20
Nou verdorie zeg, ik word op deze manier gewoon verplicht sociaal te gaan doen op zaterdagavond.

 • Dolbyadt
 • Registratie: Januari 2013
 • Laatst online: 25-05 22:22
De server is inderdaad overbelast.

SolarEdge SE3000HD Wave Totaal 3600WP (ZO 180°) 35°Dak. Daikin Pefera FTXM35n - RXM35N 3,5Kw, LG S09ET Split Airco 2,5KW


 • Nemean
 • Registratie: Juni 2008
 • Laatst online: 28-05 21:45

Nemean

ᵀᴴᴱ ᴷᴵᴺᴳ, ᵀᴴᴱ ᴸᴱᴳᴱᴺᴰ

Voor de liefhebbers, User heeft een channel waar gameplay van premium tanks online komen. Inmiddels zijn er 2 gameplays geüpload voor de liefhebber en zullen er nog een heleboel meer komen!

Users Tank Guide Official Channel

:Y

 • Altijdgriep
 • Registratie: Juli 2008
 • Laatst online: 12-05 22:20
Allemaal de schuld van het artikel op Tweakers.net en de massale toestroom van nieuwe spelers.

 • wontcachme
 • Registratie: September 2005
 • Laatst online: 08:21

wontcachme

You catch me? No you wont

Wat ik las (op die site van die vent die al die russische dingen vertaald) is dat de servers geddossd worden

GamePC (AMD Ryzen 5900x - Gigabyte RTX 3070 Gaming OC 8G - Gigabyte Aorus X570 ELITE - 32GB Corsair Vengeance 3600C18 - 1.5TB Samsung 970 EVO NVME - 500GB Samsung 950 EVO Sata - Fractal Design Define 7 - Corsair RM750x - 2x Asus VG27AQ 1440p@144hz)


 • Dolbyadt
 • Registratie: Januari 2013
 • Laatst online: 25-05 22:22
Eindelijk tijd om een potje te kunnen gamen, Zijn de servers niet bereikbaar.

SolarEdge SE3000HD Wave Totaal 3600WP (ZO 180°) 35°Dak. Daikin Pefera FTXM35n - RXM35N 3,5Kw, LG S09ET Split Airco 2,5KW


 • Edwin van Cleef
 • Registratie: Januari 2003
 • Laatst online: 12-01 23:00
klopt kom er ook niet op jammer

computertje voor alle werkzaamheden

wontcachme schreef op zaterdag 19 januari 2013 @ 22:29:
Wat ik las (op die site van die vent die al die russische dingen vertaald) is dat de servers geddossd worden
Lijkt me ook logischer dan nieuwe spelers. Zoveel zullen dat er (relatief dan) niet zijn en het zal hooguit zorgen voor wat extra lag. Compleet niet in kunnen loggen heeft dan ook meestal een andere reden.

[removed]


 • Gleighton
 • Registratie: November 2008
 • Niet online
OM kan niet tegen hun verlies? :+

 • Nemean
 • Registratie: Juni 2008
 • Laatst online: 28-05 21:45

Nemean

ᵀᴴᴱ ᴷᴵᴺᴳ, ᵀᴴᴱ ᴸᴱᴳᴱᴺᴰ

Omdat jullie nu toch niet kunnen spelen hierbij even een gameplay movie van m'n BatChat 25t.. :+

[YouTube: http://www.youtube.com/watch?v=dyJEqjJMNSE]
 • wsLy
 • Registratie: Oktober 2006
 • Laatst online: 25-05 15:30
Nice. Ik had gehoopt dat ik mijn Ace Badge met de IS-8 zou behalen met het 6602 damage potje, maar dat werd een loss. Ernaar wel nog een potje met 5600 damage en daarin mijn Ace Badge behaald :)

Stichting Hobbyserver


 • SgtPoen
 • Registratie: December 2011
 • Laatst online: 09:44
''We didn't penetrated their armor". Op de achterkant van een IS3? :).

 • Nemean
 • Registratie: Juni 2008
 • Laatst online: 28-05 21:45

Nemean

ᵀᴴᴱ ᴷᴵᴺᴳ, ᵀᴴᴱ ᴸᴱᴳᴱᴺᴰ

SgtPoen schreef op zaterdag 19 januari 2013 @ 23:21:
''We didn't penetrated their armor". Op de achterkant van een IS3? :).
Mja welcome to my world;

[YouTube: http://www.youtube.com/watch?v=_2V9ytvPj2s]

 • sm1ley
 • Registratie: Oktober 2009
 • Laatst online: 13-09-2016
We spelen weer!

 • Marvin-
 • Registratie: November 2010
 • Laatst online: 26-04 13:27
Was mijn tijd al aan het vertoeven op het forum :P

 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 26-05 15:43
Sinds vanavond ben ik er ook maar aan begonnen, streamen: http://www.twitch.tv/kyozuonline

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • Marvin-
 • Registratie: November 2010
 • Laatst online: 26-04 13:27
Geen lazy saturday night company :P ?

 • Doler
 • Registratie: December 2009
 • Laatst online: 15-04-2022
Marvin- schreef op zaterdag 19 januari 2013 @ 23:43:
Geen lazy saturday night company :P ?
NL?

 • wsLy
 • Registratie: Oktober 2006
 • Laatst online: 25-05 15:30
SgtPoen schreef op zaterdag 19 januari 2013 @ 23:21:
''We didn't penetrated their armor". Op de achterkant van een IS3? :).
Och vaak genoeg gehad dat een vijand nog maar een paar hp over heeft, of iig te one-shotten is, en ik dan bounce op zwak armor en dan sta ik gewoon haaks op zijn tank... of ook zo leuk dat je hem detracked... of een 0 damage penetration doet :') heeft me vaak genoeg het leven gekost lol..

Stichting Hobbyserver


 • L7LYNX
 • Registratie: Februari 2010
 • Laatst online: 23-05 14:41
Nu weet ik weer waarom ik gestopt was met WoT... Die oh zo lange grind voor de jagdpanther....
Jagdpanze IV is imo 1 van de slechtste tanks van het spel. Een tankjager die de meeste tanks van zijn tier niet eens kan penetreren?....
Daar komt dan nog bij dat je na 1 schot meestal al je cover kwijt bent en je nogal squishy bent.
Flanking gaat ook bijna nooit lukken met een TD (geen turret).
Of is er 1 of ander trukje met deze tank waardoor ik met 10 schoten meer dan 10% hp van een KV-1S kan nemen....
Volgens mij doe ik het toch niet al te slecht aangezien ik zo'n 2e klasse medaille voor de jagdpz IV heb heb.

[Voor 31% gewijzigd door L7LYNX op 20-01-2013 03:11]


 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 26-05 15:43
Marvin- schreef op zaterdag 19 januari 2013 @ 23:43:
Geen lazy saturday night company :P ?
Wilde mijn Type T-34 grinden en dubbel halen op de Lorraine en IS8 maar man wat was het vanavond toch zo bagger zeg. Werd ook ontzettend gefrusteerd toen ik twee keer door fouten echt NET verloor van HAMI..
Al met al niet eens boven de 50% kunnen maken :X

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • Nemean
 • Registratie: Juni 2008
 • Laatst online: 28-05 21:45

Nemean

ᵀᴴᴱ ᴷᴵᴺᴳ, ᵀᴴᴱ ᴸᴱᴳᴱᴺᴰ

Zat net in een potje met Plato.. op El Halluf.

5.7k damage gedaan in totaal in mijn M48, Plato een dikke 2~3k.. en verloren.

De reden:
Een Maus en IS-7 vonden het noodzakelijk om elkaar af te gaan knallen, IS-7 had 1900 damage gedaan op de Maus en de Maus deed 1500 damage op de IS-7. Vervolgens gaat een Lowe een T-54 beschieten vanwege: "Hij ging voor me staan". Simpel gezegd, we waren 2 en een halve tank kwijt door teamkills.

Volgend potje, was een dikke roflstomp en we deden weinig damage. Ik haat mijn teams.

 • Dolbyadt
 • Registratie: Januari 2013
 • Laatst online: 25-05 22:22
Wie van jullie kan mij vertellen wat voor skins add-on ze hebben ingesteld. Het uiterlijk van de icoontjes van de tanks. Is bij mij heel anders. Ik zou het ook zo willen hebben dan kan ik makkelijker zien tegen welke tank ik speel.

SolarEdge SE3000HD Wave Totaal 3600WP (ZO 180°) 35°Dak. Daikin Pefera FTXM35n - RXM35N 3,5Kw, LG S09ET Split Airco 2,5KW


 • wsLy
 • Registratie: Oktober 2006
 • Laatst online: 25-05 15:30
L7LYNX schreef op zondag 20 januari 2013 @ 02:56:
Nu weet ik weer waarom ik gestopt was met WoT... Die oh zo lange grind voor de jagdpanther....
Jagdpanze IV is imo 1 van de slechtste tanks van het spel. Een tankjager die de meeste tanks van zijn tier niet eens kan penetreren?....
Daar komt dan nog bij dat je na 1 schot meestal al je cover kwijt bent en je nogal squishy bent.
Flanking gaat ook bijna nooit lukken met een TD (geen turret).
Of is er 1 of ander trukje met deze tank waardoor ik met 10 schoten meer dan 10% hp van een KV-1S kan nemen....
Volgens mij doe ik het toch niet al te slecht aangezien ik zo'n 2e klasse medaille voor de jagdpz IV heb heb.
98 potjes heb ik gespeeld om alles te unlocken op die tank, incl de JagdPanther. Je kunt hem spelen met 105mm derp kanon en dan gold shells erbij of als je de 88mm te weinig pen vind hebben de 75mm erop zetten (150mm pen) en dan ergens snipen. Als je 15 meter achter een bosje staat dan blijft je cover als je schiet. Sta je binnen 15 meter en kun je dus door het bosje heen kijken dan vervalt je cover.

En iedere lijn heeft wel een mindere tank ertussen zitten...

Stichting Hobbyserver


 • Knowuse
 • Registratie: Oktober 2005
 • Laatst online: 11-04 00:13
De Jagdpanze IV is idd een zeer slechte tank, het komt door dat de guns rond tier 6 maar 1 tier hoger zijn dan de tank. Lagere en hogere tiers hebben een gun die 2 tiers hoger is.

Shuttle st20g5


 • ShockWave
 • Registratie: December 2008
 • Laatst online: 02-05 18:45

ShockWave

Lost it somewhere

Topicstarter
Dolbyadt schreef op zaterdag 19 januari 2013 @ 19:05:
Ik speel deze game nu sinds December vind het erg leuk, maar in je eentje is het soms saai i.v.m. je alleen niks kunt beginnen. Heb zelf nu de Churchill 1 vrij gespeeld met 96% bemanning.
Maar omdat je heel heel veel geld moet hebben met punten om de tank Churchill 3 te kunnen kopen. Is bijna niet meer leuk hoe lang je bezig bent om dinchter bij te komen. Als je wint ga je iets vooruit. Verlies je ga je achteruit i.v.m. repareren je meer kost dan dat je erbij krijgt.
Zoek ingame eens op channel en dan gat, je krijgt dan het gathering of tanks channel waar veel (oud)leden van GoT vertoefen en vraag eens of iemand een platoon met je wil doen.

Vanaf een bepaalde tier is het vaak net break even of verlies als je het spelletje niet lekker onder de knie hebt.
Probeer zo lang mogelijk in leven te blijven, schiet alleen als je zeker weet dat het raak is en probeer op weakspots te richten.
Tier 5 tanks zoals de KV-1 en Panzer IV kunnen leuk geld opleveren als je deze weet te bespelen, deze tanks kan je dan bewaren en gebruiken om credits mee te verdienen.
Premium wil ook goed helpen maar dan moet je wel geld aan de game gaan uitgeven.
Dolbyadt schreef op zondag 20 januari 2013 @ 06:35:
Wie van jullie kan mij vertellen wat voor skins add-on ze hebben ingesteld. Het uiterlijk van de icoontjes van de tanks. Is bij mij heel anders. Ik zou het ook zo willen hebben dan kan ik makkelijker zien tegen welke tank ik speel.
Heb je al bij instellingen op het laatste tabblad gekeken daar kan je een hoop instellen wat je ingame ziet.

Er zijn inderdaad ook verschillende mods te vinden waarmee je bijv je reticle kan aanpassen (J1mb0's crosshairmod).
Via de mod "XVM" kan je ook een heleboel veranderen en je ziet ook gelijk je statistics hoe het team is en jijzelf, deze is in het begin nog niet aan te raden omdat je dan snel het overzicht verliest.
Vanaf tier 7/8 zijn er "Hitboxskins" te vinden waarmee je kan zien waar weakspots en modules op een tank zitten, denk dan aan ammorack, engine etc...

Star Citizen referralcode


 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 26-05 15:43
Ik ben ook weer aan het streamen, Nederlands Platoon op het moment :)

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • Droxz
 • Registratie: Mei 2010
 • Niet online
Gisteren begonnen aan het spelletje, alle filmpjes bekeken maar snap er nog niet heel veel van :)
Wel al wat potjes zitten knallen en wat aan die tanks zitten knutselen.

Als er een prijs gegeven zou worden voor luiheid, dan zou ik waarschijnlijk iemand anders sturen om hem op te halen


 • Joindry
 • Registratie: Oktober 2009
 • Laatst online: 08:44

Joindry

- I'm afraid I can't do that -

Nemean schreef op zaterdag 19 januari 2013 @ 17:20:
Wel grappig dat mijn gameplay werd gebruikt in de video report! :Y
Ja zag ik ook net. Volgens mij was je aan het reloaden met je franse tank. of je deed gewoon heel raar :P

Overigens wel jammer van de kapitale blunder waarin gezegd wordt dat je meer dan 50% van de tijd zit te wachten. Dat ze niet weten dat je in normale games exit battle kan klikken en erop uittrekken met een andere tank. Hij noemde dat zijn grootste nadeel, dusja eens dat van tafel houd je een heel ander spel over.

 • filipy23
 • Registratie: November 2004
 • Laatst online: 22:11
Ik vond de kwaliteit van de videoreport (m.u.v. nemean's gameplay) sowieso bijzonder slecht. Vond het absoluut geen goede indruk geven van het spel. Plus ze waren er niet enthousiast over om de verkeerde reden (het is geen succes in NL dus maar beter niet spelen!)

Babs out!

 • wsLy
 • Registratie: Oktober 2006
 • Laatst online: 25-05 15:30
Joindry schreef op zondag 20 januari 2013 @ 13:36:
[...]


Ja zag ik ook net. Volgens mij was je aan het reloaden met je franse tank. of je deed gewoon heel raar :P

Overigens wel jammer van de kapitale blunder waarin gezegd wordt dat je meer dan 50% van de tijd zit te wachten. Dat ze niet weten dat je in normale games exit battle kan klikken en erop uittrekken met een andere tank. Hij noemde dat zijn grootste nadeel, dusja eens dat van tafel houd je een heel ander spel over.
Dat was de T54e1. Amerikaanse tier 9 met auto-loader.

Stichting Hobbyserver


 • Joindry
 • Registratie: Oktober 2009
 • Laatst online: 08:44

Joindry

- I'm afraid I can't do that -

wsLy schreef op zondag 20 januari 2013 @ 13:47:
[...]

Dat was de T54e1. Amerikaanse tier 9 met auto-loader.
whooops :)
ik ben er even wat uit sinds 8.2. Maar ik zag toch dat het Nemean was.

 • L7LYNX
 • Registratie: Februari 2010
 • Laatst online: 23-05 14:41
wsLy schreef op zondag 20 januari 2013 @ 10:15:
[...]

98 potjes heb ik gespeeld om alles te unlocken op die tank, incl de JagdPanther. Je kunt hem spelen met 105mm derp kanon en dan gold shells erbij of als je de 88mm te weinig pen vind hebben de 75mm erop zetten (150mm pen) en dan ergens snipen. Als je 15 meter achter een bosje staat dan blijft je cover als je schiet. Sta je binnen 15 meter en kun je dus door het bosje heen kijken dan vervalt je cover.

En iedere lijn heeft wel een mindere tank ertussen zitten...
Zat al hele tijd met de 75mm , nu ga ik toch eens 10k exp gebruiken en eens proberen met de 88mm...
En is die 105mm niet dezelfde als die op de hetzer en stug II zit?...
Lijkt me ook weer niet zo slim om op een tier VI tank en tier IV gun te zetten....

 • MrOleo
 • Registratie: Augustus 2006
 • Laatst online: 09:47
Zo ik houd het voor gezien voor vandaag, het is compleet onspeelbaar voor mij. half mijn schoten gaan niet waar ik richt, zal wel lag zijn, zoals gewoonlijk de laatste maanden.

erutangiS


 • eL_Jay
 • Registratie: December 2010
 • Laatst online: 14-02 22:42
Gezien de hoek van de amx vind ik het niet zo heel gek dat hij niet penetreerd (ik kan niet zien waar je hem raakt)

Overigens nog steeds last van rare artefacten in WoT, waardoor voor mij het spelplezier ver te zoeken is. Hopelijk kan ik met mijn toekomstige HD88xx wel weer deze game zonder artefacts spelen, maar dat duurt nog wel een klein half jaar voordat die erin ligt. (WoT=enige game waarin ik artefacten heb :( en voor de rest volstaat mijn 6850 nog ruim)

[Voor 34% gewijzigd door eL_Jay op 20-01-2013 14:29]


 • wsLy
 • Registratie: Oktober 2006
 • Laatst online: 25-05 15:30
IS-3... 6226 damage done

Stichting Hobbyserver


 • Nemean
 • Registratie: Juni 2008
 • Laatst online: 28-05 21:45

Nemean

ᵀᴴᴱ ᴷᴵᴺᴳ, ᵀᴴᴱ ᴸᴱᴳᴱᴺᴰ

Joindry schreef op zondag 20 januari 2013 @ 13:53:
[...]


whooops :)
ik ben er even wat uit sinds 8.2. Maar ik zag toch dat het Nemean was.
Was op de test server :+ waarschijnlijk hebben ze hem van m'n YT kanaal gepakt;

[YouTube: http://www.youtube.com/watch?v=LqFfIEAp0oI]

Lees net op Reddit dat iemand een encounter met iemand van PTS had. En whinen dat die kerel doet in het filmpje het wordt gewoon hilarisch eigenlijk. :+

[YouTube: http://www.youtube.com/watch?v=9Uyo9HmJgGs]

 • Doler
 • Registratie: December 2009
 • Laatst online: 15-04-2022
Zojuist mijn eerste FC rondje gedaan in een TC :D Was best eng ;-).

 • filipy23
 • Registratie: November 2004
 • Laatst online: 22:11
Nemean schreef op zondag 20 januari 2013 @ 16:52:
[...]

Was op de test server :+ waarschijnlijk hebben ze hem van m'n YT kanaal gepakt;

[video]

Lees net op Reddit dat iemand een encounter met iemand van PTS had. En whinen dat die kerel doet in het filmpje het wordt gewoon hilarisch eigenlijk. :+

[video]
Krijg je daar geen royalties voor?

Babs out!

 • Nemean
 • Registratie: Juni 2008
 • Laatst online: 28-05 21:45

Nemean

ᵀᴴᴱ ᴷᴵᴺᴳ, ᵀᴴᴱ ᴸᴱᴳᴱᴺᴰ

filipy23 schreef op zondag 20 januari 2013 @ 17:05:
[...]


Krijg je daar geen royalties voor?

Babs out!
Haha dat zou nog wel mooi wezen :+.

 • wsLy
 • Registratie: Oktober 2006
 • Laatst online: 25-05 15:30
Iemand die dit kan uitleggen? Waarom krijgt deze persoon 0xp? Dit was op Cliff in het zuiden. Arty stond de hele tijd in base en heeft geen suicide gedaan...

Stichting Hobbyserver

Pagina: 1 2 3 ... 11 Laatste

Dit topic is gesloten.


Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee