Toon posts:

[MMO] Het grote World of Tanks topic - Deel 28 Vorige deelOverzichtVolgende deelLaatste deel

Dit topic is onderdeel van een reeks. Ga naar het meest recente topic in deze reeks.

Pagina: 1 2
Acties:
 • 25.686 views

 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 08-03 22:33
Mede-auteur:
 • ShockWave
 • Registratie: December 2008
 • Laatst online: 17-04 18:10

ShockWave


http://tweakers.net/ext/f/v5zlrkFQhdc3aSZyU38XvYUI/full.png
De gameplay valt te vergelijken met die van een FPS maar dan met tanks, een soort Battlefield zonder infanterie. Wanneer je voor het eerst inlogt in het spel zul je zien dat er een aantal tanks in je garage staan. Het betreft hier light tanks uit elke op dit moment speelbare landen. Elk land heeft zijn eigen tank tree, deze tree bestaat naast light, medium en heavy tanks ook uit tank destroyers en SPG's. Om een tank te kopen heb je 2 dingen nodig: experience en credits. Deze zijn te verdienen door aan battles mee te doen.

Net zoals veel MMO's werkt het spel met een experience system. Met elke battle waar je aan meedoet verdien je experience. Deze experience verdien je door vijandelijke tanks te beschadigen of te detecteren (scouten). Vervolgens kun je deze experience uitgeven om je huidige tank te upgraden of misschien wel om te sparen om een betere tank te kopen. Zie voor gedetailleerde uitleg het kopje Experience.
Het spel is opgebouwd uit verschillende "Tiers" (lees: levels), elke keer als je een beter tank koopt wordt je weer in een betere tier gezet waardoor je weer andere tanks en betere tegenstanders tegenkomt. Als je een tank uit Tier 2 hebt zul je bijvoorbeeld tanks uit Tier 2 en hooguit Tier 4 tegenkomen, dit is ingebouwd om het spel eerlijk en leuk te houden. Er zijn echter uitzonderingen zoals voor (bepaalde) Light tanks of SPG's (artillery).

Het is de bedoeling dat je samen met je team het vijandelijke team uitschakelt of hun basis overneemt. Op dit moment is het mogelijk om met tanks uit Duitsland, Rusland, Amerika, Frankrijk, Verenigd Koninkrijk en China het slagveld te betreden. In je team kunnen tanks uit elk land zitten, het is dus niet zo dat je als Duitse tank alleen tegen tanks uit Rusland en Amerika kunt vechten. Het spel zit strategisch in elkaar en rushen heeft in veel gevallen ook weinig nut, er is een map ingebouwd in het spel en door het gebruik van de CTRL knop en je muis kun je punten op de kaart aanklikken om zo je teammaten te seinen (een artillery bijvoorbeeld).

De game is gebaseerd op zogenaamde microtransacties, kleine uitgaven binnen het spel. Daarvoor moet je wel eerst gold kopen, dit kan op de site wanneer je inlogd. Met het gold kun je verscheidene dingen doen, zo kun je premium tanks aanschaffen, Premium Account inschakelen, garage uitbreiden en nog veel meer.
Op dit moment zijn de volgende gold packs beschikbaar:
 • 30000 http://tweakers.net/ext/f/7GyonswQKtZ6epKOBPPqIOwH/full.gif - € 99.95
 • 14500 http://tweakers.net/ext/f/7GyonswQKtZ6epKOBPPqIOwH/full.gif - € 49.95
 • 5500 http://tweakers.net/ext/f/7GyonswQKtZ6epKOBPPqIOwH/full.gif - € 19.95
 • 2500 http://tweakers.net/ext/f/7GyonswQKtZ6epKOBPPqIOwH/full.gif - € 9.95
 • 1500 http://tweakers.net/ext/f/7GyonswQKtZ6epKOBPPqIOwH/full.gif - € 6.95
Er zijn genoeg mogelijkheden om te betalen van CC tot Paypal tot iDeal en zelfs met de telefoon.


Retailbox

Ook is er sinds een tijdje de mogelijkheid om een retail versie van het spel te kopen waarbij je het volgende ontvangt:

Invitation code (enkel te gebruiken op nog niet bestaande accounts):
 • 3 dagen premium account
 • 1000 http://tweakers.net/ext/f/7GyonswQKtZ6epKOBPPqIOwH/full.gif
Bonus code (werkt zowel op oude als nieuwe accounts):

System Requirements

Minimum settingsMedium settingsMaximum settings
Operating system:
Windows 2000/XP/Vista/7
Processor:2.2 GHz3 GHzDualcore 3 GHz
Geheugen:1.5GB / 2GB2GB / 3GB 4GB of meer
Videokaart:Nvidia 6600GT
ATI X800
Nvidia 8600GT
ATI HD3850
Nvidia 9800
ATI 4850
Internet connection:128 Kbps128 Kbps1024 Kbps of meer (voice chat)http://tweakers.net/ext/f/9utWK1uMGZxMJfDQ8ORFe1sZ/full.png
World of Tanks is een free to play MMO maar berust op zogenaamde microtransacties. Je koopt dan gold wat je ingame kan besteden aan een verscheidenheid aan dingen, van 100% crew tot equipment. Daarnaast kun je ook een Premium Account kopen. Dit biedt een aantal voordelen, zo kun je een Platoon maken (om er een te joinen heb je geen Premium Account nodig) en krijg je per battle 50% exp en credits.

Er zijn verschillende lengtes waaruit je kan kiezen:
 • 12 maanden - 24000 http://tweakers.net/ext/f/7GyonswQKtZ6epKOBPPqIOwH/full.gif
 • 6 maanden - 13500 http://tweakers.net/ext/f/7GyonswQKtZ6epKOBPPqIOwH/full.gif
 • 30 dagen - 2500 http://tweakers.net/ext/f/7GyonswQKtZ6epKOBPPqIOwH/full.gif
 • 15 dagen - 1250 http://tweakers.net/ext/f/7GyonswQKtZ6epKOBPPqIOwH/full.gif
 • 3 dagen - 650 http://tweakers.net/ext/f/7GyonswQKtZ6epKOBPPqIOwH/full.gif
 • 1 dag - 250 http://tweakers.net/ext/f/7GyonswQKtZ6epKOBPPqIOwH/full.gif

http://tweakers.net/ext/f/ZXCHihI7fyW26ihBgwOCPsWS/full.png
World of Tanks is een game waarbij je inlogged en na het selecteren van een tank vrij snel een battle in kunt stappen. Dit is ooit begonnen met enkel de Random battles maar daar zijn later de Assault en Encounter gamemodes nog aan toegevoegd. Daarnaast zijn er ook nog Tank Company en Clan War battles.
Wargaming is nog van plan nieuwe gamemodes te introduceren zoals Garage battles.


Beschikbare gamemodes

Random
In this game mode there are two bases. You must either eliminate the opposing team or capture their base within 15 minutes to be victorious.
Assault
In this game mode the one base on the map belongs to the defending team. The attacking team has no base at all and its mission is to either capture the enemy team's base or to destroy their tanks. The battle time limit is reduced to 10 minutes for this game mode.
Encounter
In this game mode there is one base, under neither teams control at the start, and the teams spawn at opposing sides of the map from it. The goal is to either capture the base or destroy all enemy tanks. When tanks of both teams are in the base capture circle, no capture takes place. As usual, the capture bar can also be reset by damaging the vehicles in the capture circle.
Tank Companies
In this battle version, players with a premium account can form their own team by inviting friends or allowing random players to join their company. Team rosters are built using a point system. After forming your team, it will be placed into the Tank Companies Matchmaker. Companies are available in 4 divisions. Junior, Medium , Champion and Absolute.
Clan Wars
The Global Map is Clan Wars' theater of operations, divided into provinces currently limited to Europe, The Middle East, Northern and Western Africa. The gameplay of this mode is based on the strategic struggle between clans for ownership of provinces on the Global Map.http://tweakers.net/ext/f/JKjGUOMA9MuygqlfhhIlDLWK/full.png
Trainen
Als je een nieuwe tank aanschaft kun je kiezen uit verschillende crew statussen, 50% (gratis) 75% (20k credits per crewmember) en 100% (200 goud per crewmember), dit heeft effect hoe je tank rijdt, hoe snel het reloaden gaat, hoe snel je aimed en hoe zuiver je schiet. Een crew die nog geen 100% is train je door er games mee te spelen (Het crewtrainen gaat sneller met een premium account).

Secondary skills
Zodra een crewmember de 100% bereikt is het mogelijk een secondary skill of perk uit te kiezen, er is onder andere de keuze uit Cammo / Firefighting / Repair. Dit begint op 0% en gaat door tot 100%, het effect van deze secondary skill op de uiteindelijk uitvoering ervan wordt gemiddeld over de complete crew (Dus als je 2 crew members op 100% voor cammo hebt, en de andere 3 heb je voor iets anders getrained is je tank dus geskilled voor 40% op Cammo) . Zodra je 100% bereikt op een secondary skill kun je een volgende kiezen (Het is dus mogelijk om meerdere secondary skills op een crewmember te hebben). Het beste is om alle crewmembers dezelfde skill te laten trainen voor het beste resultaat. Tegenwoordig zijn er een groot aantal skills en perks voorhanden om je crew nog veel specifieker verder te kunnen trainen. Mocht je vragen hebben over welke het beste bij jouw speelstijl of tank past stel de vraag in dit forum.

Omtrainen
Een tank crew moet getrained zijn voor het gebruik van een bepaalde tank, in een andere tank krijgen ze een penalty waardoor ze extreem veel slechter werk leveren! In de Personal File van een crew member kun je vinden voor welke tank een crew getrained is. Als je in hun File naar training gaat, kun je de persoon omtrainen naar een andere tank van dezelfde klasse, als een crew member op 100% zit, zal de retraining die 20.000 credits kost, een drop van 10% naar 90%, dit betekent dus dat de crew voor de nieuwe tank op 90% kennis zit, een gratis retraining zal ze naar 75% terugbrengen. Als je echter naar een andere klasse tank gaat (Bijvoorbeeld SPG > Heavies), zal de drop groter zijn, voor 20.000 credits zal hij terugvallen naar 80%, en voor niks naar 60% van de huidige crewexperience. Zodra de crew geretrained is, is hij te gebruiken in de nieuwe tank, de secondary skills blijven bij de retraining behouden! en deze zullen dus effect hebben op de tank.

Verschillende typen Crew
http://tweakers.net/ext/f/yNdcKQImFA7C3HNCxajo68uC/full.pngDe Commander is verantwoordelijk voor het spotten van enemy tanks. Ze hebben eveneens invloed op de view range van je tank, hoe hoger het level van de Commander hoe hoger je view range. Daarnaast geeft hij bonussen aan de primaire skill van de crew. Wanneer de Commander dood is worden er geen bonussen uitgedeeld en neemt je view range af.
http://tweakers.net/ext/f/0IszGNrzLwItukbACqW5H5F4/full.pngDrivers zijn verantwoordelijk voor de controle over je tank. Hoe hoger de skill van de Drivers hoe fijner je bochten kunt nemen en met minimale snelheidsverlies. Daarnaast zul je met een betere Driver sneller kunnen accelereren. Wanneer de Driver dood is heeft dit een negatieve invloed op de maximum snelheid, traverse speed en acceleratie van je tank.
http://tweakers.net/ext/f/WZvFuTeJxCSY3ONf8417qm0C/full.pngDe Loaders zijn verantwoordelijk voor de tijd van het laden en bepalen dus eigenlijk voor een deel je RoF (rate of fire). De dood van één of beide Loaders heeft een lagere RoF ten gevolge. Daarnaast zal het laadproces mogelijk gereset worden wanneer één of beide gedood worden tijdens het laden.
http://tweakers.net/ext/f/RVxC4X4c2wyAsncdNCKqC1Mt/full.pngDe Gunner is verantwoordelijk voor het aimen en vuren van de tank. Het aimen zal sneller gaan als de Gunner een hoger level heeft. De dood van een Gunner heeft als gevolg dat de aim tijd toeneemt. Wanneer een Gunner dood gaat wanneer je aan het aimen was dan kan dit mogelijk gereset worden.
http://tweakers.net/ext/f/PCSCqj2pyp3wtHAeH5bq8sYW/full.pngRadio Operators onderhouden de contacten met de allies en effectief tot hoe ver je je medespelers op de minimap kunt zien. Op de basis skill van 50% zal de radio range op 75% zijn werk doen. Wanneer de Radioman neergeschoten wordt zal de radio range afnemen tot 50%.

http://tweakers.net/ext/f/GSsvV764fJEcc5ndqj5ylO1y/full.png
Er zijn in World of Tanks 2 soorten experience: tank gebonden experience en free experience. Tank gebonden experience is niet vrij te besteden en geldt enkel voor de tank waarmee je het verkregen hebt.

Experience vergaar je door deel te nemen aan battles. Tanks beschadigen, scouten (spotten) en cappen (basis overnemen) leveren experience op. Het team heeft ook een gezamelijke pot met exp die groter wordt naarmate meer damage overall gedaan wordt en dit wordt eveneens verdeeld over elke speler in je team. Cappen wanneer er nog een redelijk aantal van de tegenstander leeft terwijl je team sterk genoeg is levert je dus beduidend minder experience op. Hoe meer damage je doet hoe meer experience je vergaard dit omdat er geen kill bonus bestaat.

Free experience verkrijg je gratis bij elke battle die je speelt. Je ontvang 5% free experience van de experience die je in de battle verdient hebt. Dit vrije exp kun je, zoals de naam al doet vermoeden, ook vrij besteden op elk van je tanks. De meesten die al langer spelen gebruiken het gespaarde free experience voor upgrades voor volgende tanks, op die manier kun je je tank vaak al helemaal upgraden bij aanschaf.

Wanneer je je tank elite maakt, dit wil zeggen alle upgrades gekocht die er te kopen zijn voor de desbetreffende tank, kun je het verkregen exp om laten zetten in free experience door middel van gold. De ratio om om te zetten ligt op 25 exp voor 1 gold. Ook kun je ervoor kiezen om alle exp die je binnen krijgt met de tank om te laten zetten naar experience van de crew waardoor deze sneller levelt (Accelerate Crew Training). Dit kan echter ook alleen wanneer de tank elite status heeft.


http://tweakers.net/ext/f/T5i8NKMYCE7r8u62E5aj3swt/full.png
Bekend was dat de Amerikaanse tank tree flink op de schop zou gaan maar inmiddels is bekend gemaakt dat alle huidige trees grote veranderingen zullen ondergaan. Het zal in kleine stappen gaan en het zal een proces zijn dat weken tot maanden zal duren. Het artikel van Wargaming: Full Tech Trees Revised and Improved.

Een overzicht van de volledige tank trees die zich op dit moment in het spel bevinden:
German Tanks Full
French Tanks Full
USA Tanks Full
USSR Tanks Full
BritshTanks
Chinese Tankshttp://tweakers.net/ext/f/Tn3QsLFnovFPXOdsH11bnSn9/full.png
Battle hero achievements worden uitgedeeld aan, zoals de naam al doet vermoeden, de spelers die bepaalde doelen hebben gehaald en daarmee heroes van de battle waren. Per battle kan er van elke achievement maar één zijn die de achievement gehaald heeft, wel kun je meerdere achievements in één battle verkrijgen. Deze achievements leveren tevens meer credits op.

http://wiki.worldoftanks.eu/images/b/b6/Supporter.pngConfederate
Hit more enemy vehicles than any other player on your team (at least 6), which are subsequently destroyed by another player.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/0/0d/Defender.pngDefender
Reduce the amount of enemy capture points on a friendly base by 70 or more.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/7/77/Invader.pngInvader
Capture the maximum number of points from the enemy base, but not less than 80. The achievement is granted on successful base capture, including only the points that were part of the base capture.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/6/69/Scout.pngScout
Detect more enemy tanks and self-propelled guns than anyone else on your team (at least nine). The achievement is granted to the winning team only.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/8/8f/Sniper.pngSniper
Achieve at least 85% hits out of a minimum of ten shots fired with the potential damage of 1,000 HP and more. No team hits allowed, non-penetrating hits included.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/7/76/Steelwall.pngSteel Wall
Receive the most hits (at least 11) of any player on your team, with potential damage of at least 1,000 HP, and survive.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/9/97/Warrior.pngTop Gun
Destroy more enemy vehicles than any other player on your team (at least 6).
http://wiki.worldoftanks.eu/images/2/2a/Evileye.pngPatrol Duty
Awarded to the player who helps the team damage at least six enemy vehicles by highlighting them. The tanks must be highlighted only by you when they take damage.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/c/c8/MedalBrothersInArms.pngBrothers in Arms
Awarded to a platoon in which all platoon members destroy at least 3 enemy vehicles and survive in battle. Each platoon participant receive this title.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/6/6c/MedalCrucialContribution.pngCrucial Contribution
Awarded to a platoon which destroyed at least 12 enemy vehicles in one battle. Each platoon participant receive this title.http://tweakers.net/ext/f/aJysRLpFrauANgGZBpuAvfxq/full.png
Epic achievements zijn speciale medals die je kunt verdienen door bepaalde doelen te halen. Deze zijn net wat lastiger dan Battle Hero achievements maar worden niet publiekelijk aan het eind van een potje in het resultatenscherm getoond.

http://wiki.worldoftanks.eu/images/b/b0/MedalBillotte.pngBillotte's Medal
Awarded to players who destroy at least one enemy vehicle and survive the battle to victory despite receiving at least five different critical hits and 80% or more loss of hit points.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/f/f0/MedalBrunoPietro.pngBruno's Medal
Awarded to players who destroy three or four enemy vehicles and survive the battle to victory despite receiving at least five different critical hits and 80% or more loss of hit points.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/d/d1/MedalBurda.pngBurda's Medal
Awarded for the destruction of five or more enemy self-propelled guns with a tank or Tank Destroyer.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/3/3a/MedalDeLanglade.pngde Langlade's Medal
Awarded to the player who destroys four or more enemy vehicles that were in the process of capturing the player's base.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/c/cc/MedalDumitru.pngDumitru’s Medal
Awarded for the destruction of four enemy self-propelled guns.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/e/e7/MedalFadin.pngFadin's Medal
Awarded for destroying the last enemy vehicle in the battle with the last shell remaining in the player's tank.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/3/3a/MedalHalonen.pngHalonen's Medal
Awarded for destroying three or more enemy vehicles with a Tank Destroyer. The targets must be at least two tiers higher than the player's vehicle.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/7/75/MedalKolobanov.pngKolobanov's Medal
Awarded to a player who stands alone against five or more enemy tanks or Tank Destroyers and wins.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/c/c5/MedalLehvaslaiho.pngLehvaslaiho’s Medal
Awarded for destroying two enemy vehicles with a medium tank. The targets must be at least two tiers higher than the player's tank.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/0/04/MedalNikolas.pngNichols’ Medal
Awarded for destroying four or more enemy vehicles with a medium tank. The targets must be at least two tiers higher than the player's tank.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/2/2b/MedalOrlik.pngOrlik's Medal
Awarded for destroying three or more enemy tanks or Tank Destroyers. The targets must be at least two tiers higher than the player's vehicle.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/5/5f/MedalOskin.pngOskin's Medal
Awarded for destroying three or more enemy vehicles with a medium tank. The targets must be at least two tiers higher than the player's tank.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/0/01/MedalPascucci.pngPascucci’s Medal
Awarded for the destruction of three enemy self-propelled guns.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/e/e8/MedalLafayettePool.pngPool’s Medal
Awarded for destroying 10 or more enemy tanks and self-propelled guns with any vehicle. The targets must be at least tier four enemy vehicles.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/f/f8/MedalRadleyWalters.pngRadley-Walters’ Medal
Awarded to players in the 5th or higher tier for destroying 8 or 9 enemy vehicles in one battle.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/c/cf/HeroesOfRassenay.pngRaseiniai Heroes' Medal
Awarded to a player who destroys single-handedly all enemy vehicles (at least 14 vehicles).
http://wiki.worldoftanks.eu/images/a/ab/MedalTamadaYoshio.pngTamada Yoshio Medal
Awarded to a player who destroys at least three Self-Propelled Guns while driving a light tank, and survives the battle. The targets must be at least two tiers higher than the player's tank.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/a/a1/MedalTarczay.pngTarczay’s Medal
Awarded to players who destroy at least five enemy vehicles and survive the battle to victory despite receiving at least five different critical hits and 80% or more loss of hit points.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/8/8c/MedalBolter.pngBoelter's Medal
With the release of Version 0.8.0, this medal is no longer being awarded. Awarded for destroying 7 or more enemy tanks and self-propelled guns with a tank or Tank Destroyer in one battle. The targets must be at least tier four or higher.http://tweakers.net/ext/f/bEvXP8ie1yloIsmveRZ6Ni7Z/full.png
Medals zijn zoals de achievements in veel andere games. Je hebt 4 gradaties per medal waarbij het oplopend in moeilijkheid is om ze te behalen.

Abrams' Medal
• Class IV - 10 victories
• Class III - 100 victories
• Class II - 1,000 victories
• Class I - 10,000 victories
Carius' Medal
• Class IV - destroy 10 vehicles
• Class III - destroy 100 vehicles
• Class II - destroy 1,000 vehicles
• Class I - destroy 10,000 vehicles
Ekins' Medal
• Class IV - destroy 3 (tier 8, 9, 10) vehicles
• Class III - destroy 30 (tier 8, 9, 10) vehicles
• Class II - destroy 300 (tier 8, 9, 10) vehicles
• Class I - destroy 3,000 (tier 8, 9, 10) vehicles
Kay's Medal
• Class IV - battle hero 1 time
• Class III - battle hero 10 times
• Class II - battle hero 100 times
• Class I - battle hero 1,000 times
Knispel's Medal
• Class IV - damaged 10,000 HP
• Class III - damaged 100,000 HP
• Class II - damaged 1,000,000 HP
• Class I - damaged 10,000,000 HP
Lavrinenko's Medal
• Class IV - reducing 100 capture points of a friendly base
• Class III - reducing 1,000 capture points of a friendly base
• Class II - reducing 10,000 capture points of a friendly base
• Class I - reducing 100,000 capture points of a friendly base
Leclerc's Medal
• Class IV - 100 capture points
• Class III - 1,000 capture points
• Class II - 10,000 capture points
• Class I - 100,000 capture points
Popel's Medal
• Class IV - detect 20 vehicles
• Class III - detect 200 vehicles
• Class II - detect 2,000 vehicles
• Class I - detect 20,000 vehicleshttp://tweakers.net/ext/f/VldpTDnQY5F7F3imToJjCvKX/full.png
Special Achievements of Titles of Honor variëren een beetje in wat ze doen. De ene is net als een Medal en kun je maar één keer verkrijgen. Anderen werken met een combo's waarbij ook een record wordt bijgehouden.

http://wiki.worldoftanks.eu/images/e/ec/Invincible.pngInvincible
Survive 5 or more battles without taking any damage, not including battles fought using self-propelled guns (the icon displays the longest sequence).
http://wiki.worldoftanks.eu/images/1/19/Kamikaze.pngKamikaze
Destroy a higher-tier enemy vehicle by ramming it. You can only earn this achievement once per battle. The icon in the service record displays the number of times the achievement was awarded.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/2/28/ArmorPiercer.pngMaster Gunner
Achieve at least five penetrating hits in a row against enemy vehicles. A miss, non-penetration or ricochet breaks the sequence (the icon displays the longest sequence).
http://wiki.worldoftanks.eu/images/b/be/TankExpert.pngMaster Tanker
Destroy at least one of every type of enemy vehicle currently available in the game. In the event that new vehicles are added to any tech tree, the award becomes void.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/d/db/Mousebane.pngMouse Trap
Destroy 10 or more PzKpfw VIII Maus tanks. The icon in the service record displays the number of times the achievement was awarded.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/e/e7/Raider.pngRaider
Capture the enemy base and remain undetected during the entire battle. The icon in the service record displays the number of times the achievement was awarded.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/1/10/HandOfDeath.pngReaper
Destroy three or more enemy vehicles in a row with a single round each. The achievement is granted on completion of the sequence. The sequence can be continued in the next battle fought on any vehicle. The icon in the service record displays the longest sequence.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/d/dc/TitleSniper.pngSharpshooter
Hit an enemy vehicle ten or more times in a row without missing. The results of the next battle in a row using any vehicle also count towards this number, unless the sequence is broken by a miss. The icon in the service record displays the longest sequence.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/7/7e/Diehard.pngSurvivor
Survive 20 or more battles. Battles fought using self-propelled guns do not break the sequence, but are not included either.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/4/44/Beasthunter.pngHunter
Destroy 100 or more of the following tanks: Jagdpanther, Jagdtiger, PzKpfw V Panther, Panther-M10, Panther II, PzKpfw VI Tiger, PzKpfw VI Tiger (P), PzKpfw VIB Tiger II, Löwe, GW Panther, GW Tiger, Jagdpanther II and 8.8 cm PaK 43 Jagdtiger
http://wiki.worldoftanks.eu/images/7/72/Sinai.pngThe Lion of Sinai
The Lion of Sinai - Destroy at least 100 tanks of the IS series, and vehicles based on their chassis: IS, IS-3, IS-4, IS-6, IS-7, IS-8, ISU-152, Object 704, Object 261 or Object 268
http://wiki.worldoftanks.eu/images/3/3f/Bombardier.pngBombardier
Awarded to the player who destroys two or more vehicles with one shot.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/0/04/TankExpert2.pngExpert: U.S.A.
Destroy at least one of each type from the American tech tree. In the event that new vehicles are added to the tech tree, the award becomes void.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/3/36/TankExpert1.pngExpert: Germany
Destroy at least one of each type from the German tech tree. In the event that new vehicles are added to the tech tree, the award becomes void.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/2/2d/TankExpert4.pngExpert: France
Destroy at least one of each type from the French tech tree. In the event that new vehicles are added to the tech tree, the award becomes void.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/2/29/TankExpert0.pngExpert: U.S.S.R.
Destroy at least one of each type from the Soviet tech tree. In the event that new vehicles are added to the tech tree, the award becomes void.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/b/ba/MechanicEngineer.pngSenior Technical Engineer
Research all vehicles in all tech trees. In the event that new vehicles are added to any tech tree, the award becomes void.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/6/63/MechanicEngineer2.pngTechnical Engineer, U.S.A.
Research all vehicles in the American tech tree. In the event that new vehicles are added to the tech tree, the award becomes void.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/e/e5/MechanicEngineer1.pngTechnical Engineer, Germany
Research all vehicles in the German tech tree. In the event that new vehicles are added to the tech tree, the award becomes void.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/d/d9/MechanicEngineer4.pngTechnical Engineer, France
Research all vehicles in the French tech tree. In the event that new vehicles are added to the tech tree, the award becomes void.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/0/03/MechanicEngineer0.pngTechnical Engineer, U.S.S.R.
Research all vehicles in the Soviet tech tree. In the event that new vehicles are added to the tech tree, the award becomes void.http://tweakers.net/ext/f/zwnOJP3Ub2x6KGlC8CZ6LwUP/full.png
De Qualification Badges zijn de nieuwste achievements, geintroduceerd met patch 7.2. Deze badges worden verkregen voor het behalen van een average experience op een tank die hoger ligt dan de andere spelers op dezelfde tank in een specifieke tijdsperiode. De experience wordt gerekend zonder premium account of dubbel of tripel event bonus. Wanneer je er één behaald hebt op een tank zal de badge blijven staan totdat je een hogere badge weet te scoren (tenzij je al een Ace badge hebt behaald).

http://wiki.worldoftanks.eu/images/0/01/Class_icons_1.pngClass III badge - If your amount of experience received in battle is above the average of the top 50% of players driving this tank within the last seven days, then you gain the Class III badge.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/1/1f/Class_icons_2.pngClass II badge - If your amount of experience received in battle is above the average of the top 20% of players driving the same vehicle within 7 days, then you get the Class II badge.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/a/a3/Class_icons_3.pngClass I badge - If your amount of experience received in battle is above the average of the top 5% of players driving the same vehicle within 7 days, you get the Class I badge.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/d/df/Class_icons_4.pngMaster Driver badge - If you get into the top 1% of players (i.e. you established the best result of experience within 7 days), then you will achieve the Master Driver badge.http://tweakers.net/ext/f/061VKV4o0XyI0ZVCBgwTKoRN/full.png
Voor je tanks heb je aardig wat equipment tot je beschikking. Per tank kun je 3 verschillende stukken equipment kopen. Je moet dus voor jezelf afwegen wat nuttig is voor je tank of niet, equipment om bijv. je view range te verbeteren is zonde als je al bijna de max view range hebt (500m) want je kan niet voorbij de max. Er zijn 2 soorten equipment, equipment die je kan demounten en op een andere tank kan plaatsen en equipment die niet demountable zijn. Niet demountable equipment is te onderscheiden door het slotje in de afbeelding, wel kun je ze met ingang van patch v0.6.4 demounten voor 10 gold. Alle equipment kun je enkel met Credits kopen en de prijs is afhankelijk van het soort tank.

De-Mountable Equipment
TypeCostName
http://tweakers.net/ext/f/RNUt7BvqvEgOgPfUmUIzOlKA/full.png100,000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gifCamouflage Net
-25% from being Detected when the tank hull is stationary for 3 seconds.
Highly recommended equipment for Tank Destroyers and SPG classes.

http://tweakers.net/ext/f/UWgeVPsEQgnZ8Yg3vuCgwXkH/full.png500,000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gifToolbox
+25% Repair speed.
The Toolbox is a good investment since it can be used on other tanks and it usually saves a lot of time in repairing of modules. Most people buy the Toolbox for faster repair of their tank's tracks: very important as an immobile tank is easy prey for SPG and sniping tanks.

http://tweakers.net/ext/f/bHtw4ZDFQWVjIHSnVkWu60PT/full.png500,000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gifBinocular Telescope
+25% View Range when tank hull is stationary for 3 seconds.
(Yes, View Range can go beyond 500m. See Battle Mechanics). Good equipment for the player who prefers sniping.


Permanent Equipment
TypeCostName
http://tweakers.net/ext/f/zQWbP5PKJg88CNlFVd6jX4wp/full.pngSmall - 50,000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gif
Medium - 200,000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gif
Large - 500,000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gif
Spall Liner
+15% Armor protection from ramming and explosions.
This includes High Explosive (HE) rounds from tanks and SPGs. The Liner is a good investment for heavy tanks since other low-tier tanks and SPGs will usually shoot HE shells and attempt to strip away your health through repeated hits. With this equipment installed, your tank is a bit more likely to survive without losing too much health. However, it doesn't decrease damage from Armor Piercing (AP) shells.

http://tweakers.net/ext/f/NpLMhKhAf4uGhJ7XgSKItUNr/full.pngClass 1 - 200,000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gif
Class 2 - 600,000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gif
"Wet" Ammo Rack
+50% Ammo Rack durability.
Buy this if you feel that your tank is very prone to ammo rack damage and ammo rack blow-ups.

http://tweakers.net/ext/f/iHVQMvbCSSwjEnd5cP5n5Yt3/full.png500,000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gifCyclone Filter
+50% Engine durability. Only for Soviet tanks.
Buy this if you feel your tank is very prone to engine damage. Also useful if you like to use a Removed Speed Governor.

http://tweakers.net/ext/f/7DfaHDIdVpzEB29Yy5kBOlLq/full.png500,000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gifFill Tanks with C02
+50% Fuel Tank durability.
Buy this if you feel that hits to the fuel tank are causing you problems.

http://tweakers.net/ext/f/1Il3BEeSuPC3ZeK0wSgAXlZh/full.pngMedium T - 200,000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gif
Medium A - 300,000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gif
Large T - 500,000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gif
Large A - 600,000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gif
Rammer
-10% Loading Time.
The Rammer is a very popular piece of equipment for a good reason; it can make a real difference in combat. Highly recommended on every high tier tank and SPG.
A - Artillery | T - Tank

http://tweakers.net/ext/f/HG86g0oB2g0oZW4pPvpsSIB4/full.png500,000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gifEnhanced Gun Laying Drive
-10% Aiming Speed when stationary.
This bonus is only applied when the player's tank has stopped moving. Good for heavy tanks and SPGs, since most of their guns have long aim times.

http://tweakers.net/ext/f/rNW9w16PX0OVsD0OZHHDZTAy/full.pngMK1 - 500,000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gif
Mk2 - 600,000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gif
Vertical Stabilizer
+20% Accuracy while moving or rotating the turret.
An excellent piece of equipment for medium tanks and players that prefer offensive play.

http://tweakers.net/ext/f/WIUZGNLCcqkLYBrB7USwn9le/full.png500,000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gifCoated Optics
+10% View Range.
(Yes, View Range can go beyond 500m. See Battle Mechanics). The bonus is active at all times and is better suited for aggressive and scouting players.

http://tweakers.net/ext/f/rpGRToyD0GqZy7DiuXpKbuwQ/full.png250,000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gifAdditional Grousers
+10% Speed on soft ground and +5% Speed on average soil. Only for German tanks.
This equipment increases off-road performance, so it's good for scout tanks, as they rely on speed.

http://tweakers.net/ext/f/19kUnQts5qIiW82hjBDeBPtH/full.pngClass 1 - 50,000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gif
Class 2 - 150,000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gif
Class 3 - 600,000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gif
Improved Ventilation
+5% to all Crew skills.
The bonus is still added even when all the crew have a 100% base skill, and multiplicative with the 10% bonus applied for having a Commander at 100% skill, resulting in a maximum of 116% skill for each crew member.

http://tweakers.net/ext/f/QS8QwcJ01FAGDg5ffRbyaJzC/full.png20,000-600,000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gifEnhanced Suspension
+10% suspension Load Limit.
There are many types of enhanced suspension, but they all do the same thing: increase the vehicle's suspension load capacity. This is probably the least used piece of equipment since the suspension on each tank's tech tree is usually more than enough to handle the tank's weight and equipment. This equipment doesn't improve acceleration, traverse rates, or anything else, it just increases max weight capacity.


http://tweakers.net/ext/f/2VX9cuI4oWKeLX09Gn5SjaHK/full.png
Ook zijn er zogenaamde consumables. Hier kun je, net als equipment, 3 stuks per tank kopen maar in tegen stelling tot equipment verbruik je ze en zul je ze na verbruik weer moeten aanschaffen. Naast deze verschillen is er ook nog het onderscheid in items voor credits en items voor gold waarbij de gold consumables vaak net wat beter zijn.

TypeCostName
http://tweakers.net/ext/f/j4091hpaTMcXhSYwvSbG96DD/full.png3000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gifSmall Repair Kit
Repairs one chosen damaged module through the end of the match. Repaired module can still be damaged again after the repair. Only one track of two can be repaired.

http://tweakers.net/ext/f/oav57jDRyQXlbEsXR9AZtCov/full.png3000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gifManual Fire Extinguishers
This consumable extinguishes fire when activated by the respective button when the tank catches fire. It can be a lifesaver for high tier tanks, but a bit of a waste for low tier tanks as they lack health to withstand even a few seconds of fire.

http://tweakers.net/ext/f/NkmYbgtrRrmLp4KAN6x1EsLh/full.png3000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gifSmall First Aid Kit
Heals an injured crew member until the end of battle. Healed crew member can still be re-injured or perish.

http://tweakers.net/ext/f/bMeNK6M4ETzvaRRY5r8oASAL/full.png5000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gifRemoved Speed Governor
This consumable is never actually "consumed" (in other words, it is permanent): you simply turn it on/off to use it. It adds 10% to engine power (and therefore, vehicle acceleration), but the engine constantly sustains damage during its use. Even if the tank has full health at the end of the match, you will still have to pay for repairs since the removal of the speed governor decreases engine hitpoints. Repair costs vary between tiers and vehicles. Available only for Soviet vehicles.

http://tweakers.net/ext/f/jpQOJRA66K1LBoWfZivpP6qm/full.png
http://tweakers.net/ext/f/Z5uh9v4Anjfvb7PII8Ktkhup/full.png
3000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gif100-Octane Gasoline
Lend-Lease Oil
Increases engine power (and therefore, vehicle acceleration) and turret traverse speed by 5% for a single match.
100-Octane Gasoline is only available for German and American vehicles with gasoline engines.
Lend-Lease Oil is only available for Soviet vehicles.

http://tweakers.net/ext/f/D2nf268dGCtVBkRFAVCqNFlC/full.png50 http://tweakers.net/ext/f/7GyonswQKtZ6epKOBPPqIOwH/full.gifLarge Repair Kit
Repairs all currently damaged modules through the end of the match. Repaired modules can still be damaged again after the repair.

http://tweakers.net/ext/f/Q53N7ZcTMT0EZcQVwU6KZSCo/full.png50 http://tweakers.net/ext/f/7GyonswQKtZ6epKOBPPqIOwH/full.gifAutomatic Fire Extinguishers
Activates automatically 0.5 seconds after the tank catches fire and reduces the chance to catch fire by 10%.

http://tweakers.net/ext/f/Vqf1vSP8hDXTr7w250LXMOg4/full.png50 http://tweakers.net/ext/f/7GyonswQKtZ6epKOBPPqIOwH/full.gifLarge First Aid Kit
Heals all currently injured crew member through the end of the match. Healed crew members can still be re-injured or perish.

http://tweakers.net/ext/f/UFYWt9GKa9TDZ0ZHD9bz7OY6/full.png50 http://tweakers.net/ext/f/7GyonswQKtZ6epKOBPPqIOwH/full.gif105-Octane Gasoline
Increases engine power (and therefore, vehicle acceleration) and turret traverse speed by 10% for a single match.
Available only for German and American vehicles with gasoline engines. Note that there is no in-game difference between German and American oil.

http://tweakers.net/ext/f/4evHN9QmjF0SQu2KZERMJ2Tf/full.png
http://tweakers.net/ext/f/DLH3knu2tklu0xTy2pRY2lwO/full.png
http://tweakers.net/ext/f/Z5G1RN7Abf3ewThvYKU5FZTd/full.png
http://wiki.worldoftanks.eu/images/1/1e/HotCoffeeIcon.png
http://wiki.worldoftanks.eu/images/d/d4/Chines_porkIcon.png
50 http://tweakers.net/ext/f/7GyonswQKtZ6epKOBPPqIOwH/full.gifCase of Coca-Cola
Chocolate
Extra Combat Rations
Strong coffee
Improved Combat Rations
Increases all crew skills by 10% for one entire match. This bonus is added even to crews that have a 100% base skill.
Case of Coca-Cola is only available for American vehicles.
Chocolate is only available for German vehicles.
Extra Combat Rations is only available for Soviet vehicles.
Strong coffee is only available for French vehicles.
Improved Combat Rations are only available for Chinese vehicles.


http://tweakers.net/ext/f/vqbIUTLWWSZn0uu8Crssm9ts/full.png
Abby
A large abbey and town fill the center of the map with three roads allowing passage from the north and south, and includes an elevated firing position in the abbey's courtyard at the highest point on the hill. West of the town is an elongated hill with several positions allowing fire down into the town. Further west and past the hill, a valley offers significant protection against artillery fire. East of the town lies a curved cliff road which affords shielding from most tank and artillery fire, but forces attackers to travel in a single path.
Airfield
Huge mountains and narrow valleys offer great advantages in a battle. You can engage in a fire duel across the gulf or enter a close quarter battle at the nearest port town or flank and capture enemy base.
Arctic Region
A large ice-and-snow covered area stretches through this map. Steep hills, rock encampments, twists and turns, and plenty of places to stay and wait will have you on your toes as you battle through this icy deathtrap. Ridge, hills, and lots of rocky outcrops give you many places to hide and ambush your enemy as they come about. Turns and twists could have you stuck if your not on your toes, so watch out.
Cliff
Starting in the north and south, both teams are connected through a valley on the extreme west of the map. Large boulders offer cover south of the valley, and a small town provides cover to the north. The eastern portion of the map is elevated, with two large jutting hills providing cover from enemy fire. An overlooking position near the center of the map allows tanks to fire into the valley from above. Plentiful cover throughout the area allow for multiple attack routes, with careful coordination and flanking playing a significant role.
Dragon Ridge
A varied rugged landscape is marvelous for its fascinating grandeur. A lake, bamboo bushes and mountain ridges make this map peculiar and unique. The map offers several options for directions of attack, each of them being advantageous in its own way.
El Halluf
A large valley filled with rocks, vegetation, and a small village surrounding a dried out river bed separate the two teams. The large hills on either side of the valley offer many firing positions, and very little cover in the valley will protect a large tank completely against all positions. Regardless of approach, attackers will face a long climb into the enemy's camp, and effective use of the cover en route is essential. The northern approach offers plentiful protection to attack either hill, but the southern approach makes up for lack of protection with shorter distances and better concealment.
Ensk
A mixture of city outskirts and suburban areas with railroad tracks spanning and dividing this map. Plan your tactics to take advantage of defensive chokepoints and cover open areas with your vehicles. Artillery is great for deterring enemy breakthroughs, but remains almost defenseless when exposed to enemy vehicles attacking from cover.
Erlenberg
A large river splits this map in half, with three bridges acting as chokepoints between the halves. A small town surrounds the center bridge, while the north and south bridges have fewer buildings providing cover. A large castle overlooks the west half of the map on a large hilltop, offering cover and supporting fire positions. Hills overlook the city in the east, with sufficient vegetation to provide some concealment for tanks.
Fisherman's Bay
The map is a combination of open spaces and irregular terrain. Meandering narrow streets of the seaport on the flank can be surprisingly advantageous. Sloping hills covered with bushes offer excellent ambush opportunities.
Fjords
Huge mountains and narrow valleys offer great advantages in a battle. You can engage in a fire duel across the gulf or enter a close quarter battle at the nearest port town or flank and capture enemy base.
Highway
The diverse landscape of this map makes it peculiar and complex, and also encourages a wide range of tactics. Multiple defilades are favorable for surprise attacks, while the city blocks are advantageous for close combat.
Himmelsdorf
Literally translated as "sky village" from German, this labyrinth of streets and squares are a large hindrance for artillery and tank destroyers, but ideal for speedy breakthrough and bypass by medium and light vehicles. With the castle dominating the area, access roads running by the hill and along the railway lines to help you out of the impasse.
Karelia
Swamps, rocks, and cliffs determine major avenues of approach on this map. This map, with sparse protection and no buildings, gives the combat advantage to artillery. Concentrate your attacks along the path of your main advance, while conducting delaying and defensive actions along the rest of your front lines.
Komarin
A unique map in that the teams do not start near the flags, Komarin offers multiple tactical options. The teams start in the north and south, divided by rivers offering three routes. The center route is a large, elevated, and wooded island connected by bridge to the south, and offers firing positions to nearly the entire map, but at the cost of being exposed if spotted. A small village on both the west and east side of the map offer attackers valuable cover en route to the flag, but leave any tank passing the village exposed to covered and concealed defenders once they leave the village.
Lakeville
An isolated mountain valley on one flank and city blocks on the other allow you to thrust close to the enemy. A large lake in the middle gives long-range weapons a clear field of fire.
Live Oaks
In the centre of the map there is a large bog lake. A railway bridge and a fording side on the one flank allow to defend the area using scarce forces, and to concentrate main forces on the other flank. The town to the North provides sufficient cover from artillery to the team that controls it.
Malinovka
Initial staging areas are separated by a wide open field, ideal for artillery and defensive operations. Make use of flanking maneuvers and natural defenses like woods, hills, and farmhouses, as these can be decisive. Another option is a well-coordinated high-speed combined arms attack across the field which could bring victory, but at the risk of a bloody loss.
Mines
A flat hilltop in the center of this map provides an excellent firing position, but the short drive from either starting position makes climbing the hill a dangerous endeavor. Nestled in the canyon northeast of the hill is the small village of Pagorki; offering a tempting route with plenty of cover, but one that is exposed if the enemy controls the hill. West of the hill, surrounded by shallow water, is a small island which offers good cover while providing a large fire zone. While the island is protected from the hill, it is, for the most part, vulnerable to flanking attacks or fire from multiple angles. The island cover is solid, but not particularly large.
Mountain Pass
The Mannerheim Line was a defensive fortification line on the Karelian Isthmus built by Finland against the Soviet Union. During the Winter War of 1939-1940 it became known as the Mannerheim Line, after Field Marshal Baron Carl Gustaf Emil Mannerheim. The line was constructed in two phases: 1920–1924 and 1932–1939.
Murovanka
A small town dominates the center of the map, with a large forest providing concealment in the east and high ground to the west. The forest provides effective concealment, but lacks cover from fire; whereas the town has plentiful cover, but lacks concealment.
Port
The setting is an industrial area of a port city. Teams begin the battle surrounded by factory buildings, warehouses, and docks. An open space in the center of the map consists of a hilly, open area and railroad tracks. Train cars can provide cover during combat. The most direct route to the enemy base is along the two highway bridges above the railway tracks. Common tactics on this map might include ambush and firing from defilade positions. Surprise attacks to the enemy's rear can break a deadlock.
Prokhorovka
Generally open, but hilly, terrain around a vital railroad, with groups of trees providing shelter for tank destroyers. On the offensive, watch your own flanks while striking against the enemy flanks. Artillery has free reign, although it is still vulnerable to raids by light vehicles.
Province
Hills on the periphery of the map are covered with numerous houses and winding streets advantageous for suprise attacks. An open area between the bases is favorable for daring strikes.
Redshire
A rolling area, dominated by a couple of hills. The village of Redshire gives places to hide from hill to its northeast. Artillery will play a powerful role on this map.
Ruinberg
Concentric city streets, along with dense forests and bushes in the overgrown park allow for hidden maneuvers and redeployment of your troops. Although artillery fire is of limited use in the city, the debris provides effective cover for your troops.
Sandriver
A mostly open map offering little concealment, but providing plentiful cover due to the large number of sand dunes. Three small villages provide temporary cover at best, but are easily destroyed, so they must be used cautiously. Each flag is well protected with a ridge offering defenders cover, concealment, and excellent firing positions. Plentiful cover allows an excellent arena for run and gun tactics while offering many routes for tanks to engage the enemy and make use of their mobility.
Serene Coast
This coastal area is bounded by ocean and mountains. A railroad crosses the territory from north to south. Woody hills on the western flank are favorable for a swift attack. A straight road connecting the bases passes through a small town, which often becomes a contested piece of terrain. The bases are protected by the hills from direct attacks. However, the flanks of the bases are insecure and must be protected.
Siegfried Line
A wonderfull map combining the best of both worlds. The west side is open fields with little cover, excellent for quick flanks around the side for those looking for an early victory. To the east, the town offers concealment and cover for those brave enough to enter its confines.
Steppes
A seemingly endless open expanse of fields and hills, scattered through this farmland-esque map. Open fields, varying ditches, and small hills and rises litter this map, allowing for some prime spots to lay ambushes. Long, open fields are great for those who prefer long-distance combat, with little cover available to your target. Just remember; This works both ways.
South Coast
On this rugged-terrain map, make use of various battlefield tactics: flank or ambush the enemy, or attack straight ahead. Also use numerous hollows between the rocks for a busting attack with concentrated forces.
Swamp
Flank routes offer great opportunities for surprise attacks and diversionary operations. A mire in the center is not only an obstacle, but also an important tactical location.
Westfield
A wonderfully lush area, Westfield features forests, fields, farmland, and multiple villages throughout the map. Included is a large war-damaged bridge crossing the eastern valley. Plentiful ridges give ambush positions along nearly every route, and large fields can leave a tank vulnerable when moving between positions.
Widepark
Opposing bases on this map are separated by cliffs and rocky ridges. A variety of cover allows for focused attacks in crucial directions. The direct route may seem ideal for a breakthrough assault, but do not neglect your flanks!http://tweakers.net/ext/f/5qxxJORx1HIYEn9tIsP3JkRy/full.png


http://tweakers.net/ext/f/VfjNjvcu1NyPTx75AnjYObyw/full.png

Tutorials
[YouTube: http://www.youtube.com/watch?v=jSt6wkueXWw&hd=1]
[YouTube: http://www.youtube.com/watch?v=YbyURS54mF4&hd=1]
[YouTube: http://www.youtube.com/watch?v=oLl1vyDuKQk&hd=1]
[YouTube: http://www.youtube.com/watch?v=VIVFALdUK9E&hd=1]
[YouTube: http://youtu.be/ysIBYROU1-g?hd=1]


Tank Academy[YouTube: http://www.youtube.com/watch?v=yW6w-d8Q5Lo&feature=share&list=PLYgipOCaRI02Ddukxg1QYxvuugusToqkk]


http://tweakers.net/ext/f/U4I6hiqelmDPxNvTVWFJwKsB/full.png

Welke tree wordt jouw main tree?


Ook een poll maken? Klik hier


Gebruik je premium?Wat is de beste light scout?Heb je ooit gold gebruikt en/of gebruik je het nog steeds?Wat is jou mening over artillery?Heb jij al een franse tank?Wat vind je de beste crew skill/perk?
#1 - Repairs#2 - Fire extinguisher
#3 - Brothers in Arms#4 - Camouflage
#5 - Perks, welke?
http://tweakers.net/ext/f/wTqoDTrmHI46jJvMSxU0hCnL/full.pnghttp://tweakers.net/ext/f/xAuIdxB2G28CbIiWIlyG5vMD/full.png
Hier vind je een compilatie van de meest gevraagde en/of gebruikte mods voor World of Tanks:
http://tweakers.net/ext/f/L22CubFjhZHqCbtp8BCVa8Vn/full.png
Uiteraard is er ook een heuse World of Tanks GoT clan bestaande uit 2 clans:
World of Tanks clan - Gathering of Tweakers | Actievere leden
World of Tanks clan - Gathering of Tweakers 2 | Casual/Leveling/Fun

Wil je hierin komen en voldoe jij aan de eisen stuur dan een invite via een van de bovenstaande links en geef daarbij aan wat je tweakers nick is. Meld je eveneens aan op het clanforum (zie hieronder).

Om de clans wel met elkaar te kunnen chatten is er het ingame Gathering of Tanks channel opgezet. Deze zal je elke keer joinen zolang je de channel niet wegklikt (al kan het nu spontaan verdwijnen door een bug waar de devs vanaf weten).

Tevens om het topic niet te vervuilen met allemaal clan chat is er een extern forum opgezet. Zit je in een GoT clan dan kun je je aanmelden. Probeer wel eenzelfde nick te nemen als ingame of op tweakers zodat we weten wie we toelaten en niet. Het forum is er tevens om je op de hoogte te houden van de clanbattles dus belangrijk voor degene die mee (willen) doen met clan wars! Het forum vind je hier: Gatheringoftanks.nl - [GoT] Forum.

Daarnaast maakt GoT gebruik van TS3 om met elkaar te kunnen communiceren, overleggen en ouwehoeren. Iedereen is welkom maar we verwachten wel dat men zich gedraagt. Details zijn te vinden op het clanforum en enkel voor leden van de Gathering of Tanks clan.


http://tweakers.net/ext/f/L9LE1HVeKVmlMxJbSvLiKm9x/full.png

tweakerWoT username
3dd1eeddiewom
A-TrayJeroenV
Abomination Dicer
Af13AF_C
Animal MotherAnimal_Mother
Annihilismannihilism
AppelLzpAppel
AshrahAshrah
belgian1zerotal
bennieboyyAshrah
bigbeertje89bigbeertje89
Blue BoonBlue_Boon
BramSdBramSd
ByteMe72SylKen77
chipowerchipower
copkilla7779GenesisJenova
crizyzcrizyz
Dark AngelMarkoC70t5
DarkasantionDarkasantion
DonderpoesDonderpoes
DutchFLCDutchFLC
Ed_LMazlov
estrionWh33L
Festhaast2000
FikkieHoFikkieHo
Fitzgerald_WoTFitzgerald
FragDonkeyNielsus
Fr3d27Fr3d27
Gaat niet doorgaatnietdoor
GarathaneGarathane
GizzyGizzernl
glennvhoglennvho
GoldenSampleGoldenSample
gotfurrrtiegul
harmen1987Harmenius
hdv111hdv111
HydraZhazam
HypnosHypnos
IrcghostIrcghost
Jeebeekjejeebeekje
JellinekBundin
joerisanjoerisan
JoindryJoindry
JointVWJointVW
jopiepurk_7
juustembasharran
Linorlinor
KaapKaap
KaltonKalton
KlepmansKlep
Knoepelknoepel
Le SnoetLeSnoet
LectorLectorNL
lordfalcolordfalco
Marvin-MarvinNL
Mas-ihMonkeyLord
MaxForce800MaxForce
MaZeLeMaZeLe
MoortnMoarten
Mythicamythica
NazanirNazanir
NemeanNemean
NoxiuZnoxiuz
oosterhofjfoosterhofjf
patrickos85Iktankniet
Pirate-BozzDestroyer0fWorlds
Plato112Plato112
Poekie McPurrrPoekie
psychoclownkyozu
purgeLitta
QuantorQuantor
raptureRapture
redwingGreenwing
Rense2002ValentijnR
RicodeventerRicoBangg
Rik027SgtRikNL
rimpeldinkyRimpeldinky
RodyTippy
royalt123sideriver
RynjiRynji
SanchSanch
SankoZanko
Sapstengeldutch_monkey_killer
sc0ut0rsc0ut1984
SemmySemT_X
Shinzok_Shinzok_
SilencerNLSilencerNL
sirenTheSirennl
skoozieSkoozie
SNEAK-NLSNEAKnl
soliqueSolique
evonckMASH_Radar_O_Reilly
SpiderwolfSpiderwolf27
swartzkipswartzkippen
terencebeTerenceBE
TgR_KILLERRecklezz_NL
TimS81TimS81
TheJukeBoxZuigsniper
themac1983themac1983
thijsco19thijsco19
tootertooter
Toothlesstoothles
UdiBenLudiLudMaestro
User.tmpUsertmp
Vae VictusVicecomes
VentrigoVentrigo
VipeaxVipeax
VivaladenVivaLaDen
VoggelsVogg
w-devGumpert
WallieWallie1981
wesley1980macamba
wontcachmewontcachme
wsLyColdZero
XcEllxCell
ZardanTraxe
ZenTexXenTexx
ZhalixZhalix
ZimmerZimmer
ZimoHZimoH


http://tweakers.net/ext/f/UPisNsCrvI93fjKfCcaIkSpY/full.png
Deze topicstart is gemaakt door Annihilism en psychoclown en is nog onderhevig aan veranderingen. Mocht je suggesties hebben of fouten vinden laat het weten via DM psychoclown!

Wil je in de playertable stuur psychoclown dan een DM met je WoT profiellink!
 • Annihilism bedankt voor het openen en opzet van het allereerste deel.
 • Zimmer bedankt voor het schrijven van de opzet van het crew stuk.
 • Shockwave bedankt voor het vinden van fouten en opzoeken missende info.

[Voor 101% gewijzigd door psychoclown op 04-02-2013 12:28]

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 08-03 22:33
perpixel schreef op vrijdag 18 januari 2013 @ 13:51:
even nog een vraagje voor de wallscraping techniek. ik ben zo vrij geweest om er wat bij te tekenen.

namelijk 2 situaties. en hoe op deze situaties te reageren.

[afbeelding]

Situatie 1, aangegeven door de 1 natuurlijk. De tegenstander rijd naar buiten. hierdoor wordt de hoek kleiner en zal hij sneller kunnen penetraten.

Situatie 2. er is een 2e tegenstander aan de andere kant van het obstakel. deze zal je hoogstwaarschijnlijk proberen te flanken. waardoor je ook zeer kwetsbaar wordt.

hoe reageer je op deze situaties?
Anderen hebben mogelijk ook al duidelijke antwoorden gegeven maar ik zal mijn mening er ook even over geven.

In geval van situatie 1 zou je met vooruit ('terug') tegen de muur aan rijden voldoende bescherming hebben en kun je altijd weer de hoek vergroten mocht de tegenstander echt zo dom zijn om je te blijven 'volgen'.

In geval van situatie 2 ligt het er erg aan wat voor een tanks het zijn en met name waar ze rijden. Dit is belangrijk in verband met het verdelen van de aandacht. Stel tank 1 (bij de pijl met de 1) is snel en tank 2 is langzaam dan kun je eerst met deze manoeuvre één of twee klappen uitdelen aan tank 1 zonder (teveel) schade op te vangen. Voordat tank 2 om de hoek komt juist richting tank 1 te rijden om deze eerst af te maken waarna je hem (al dan niet levend) als nieuw obstakel te gebruiken tegen tank 2. Als tank 1 al dood is kun je weer in de rug van tank 2 komen of weer de sidescrape techniek toe te passen maar dan aan de andere kant :)
filipy23 schreef op vrijdag 18 januari 2013 @ 16:42:
[...]


En nu heb ik het gedaan? World of tanks is een teamgame. Ik probeer de boel te laten opereren als een team. Mensen die liever hun eigen ding doen kunnen gewoon beter een ander spel gaan spelen.
Sluit ik me volledig bij aan, het is een teamgame maar in randoms zie je maar bizar weinig teamplay.
Veel van de slechtere spelers lijken ook niet te willen leren of spelen, zoals Bundin zegt, met verstand op nul. Dan vraag ik mij af, wat doe je in een tactisch teamplay based game? Je hoeft van mij helemaal niet super competitief te zijn maar een beetje teamplay en het open staan voor het leren van nieuwe dingen lijkt me toch iets basaals als een flinke MMO game (ook al is het niet 100% MMO).

Mij zul je niet snel in de chat zien ragen en ook op TS houd ik me vaker rustig. Echter kan ik me wel frusteren aan de mensen die het serieus verkloten voor zichzelf maar uiteindelijk ook voor het team.
Ik bedoel, ik baal ervan als ik me niet 100% heb kunnen geven voor het team of dat we winnen zonder 80% van het andere team te hebben afgemaakt. Er zijn echter ook mensen die van mening zijn dat een lemmingteam niet hoort te winnen en voor eigen gewin zijn (en zelfs daarin falen). Goed voorbeeld was een pot van gisteren waarbij iemand dus uit de cap stapte op 85% en we op 90% werden gereset. Met die ene persoon erbij hadden we gewonnen. Dan maak je mij de kat niet wijs dat zo iemand niks kwalijk te nemen valt.

Ik snap dat mensen een spel spelen om te ontspannen, dat doe ik zelf ook en ik behaal zelf plezier uit de teamplay, competitief gedeelte, sociale deel (icm teamplay), winnen maar ook goede potjes (ook al zijn ze verloren). Kan er niet tegen als ik zelf een slechte bijdrage heb gedaan of wanneer het team het je gewoon totaal laat afweten. Je kunt zelf ook wel nagaan dat een groot gedeelte van de teams tegenwoordig compleet prut zijn afgaande van de game details. Let maar eens goed op en je ziet dat soms zelfs meer dan 50% <200 damage doet (tier 7+), als dat niet idioot te noemen is dan weet ik het ook niet meer (op die tier is dan veelal 2 schoten genoeg voor twee keer zoveel damage).
bigbeertje89 schreef op vrijdag 18 januari 2013 @ 16:58:
Also, prepare for KV-1S weekend!

en, nice 2x crew exp :+ !


[...]
Nice die crew experience kan ik wel gebruiken! :D

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • ShockWave
 • Registratie: December 2008
 • Laatst online: 17-04 18:10

ShockWave

Lost it somewhere

Topicstarter
perpixel schreef op vrijdag 18 januari 2013 @ 13:51:
even nog een vraagje voor de wallscraping techniek. ik ben zo vrij geweest om er wat bij te tekenen.

namelijk 2 situaties. en hoe op deze situaties te reageren.

[afbeelding]

Situatie 1, aangegeven door de 1 natuurlijk. De tegenstander rijd naar buiten. hierdoor wordt de hoek kleiner en zal hij sneller kunnen penetraten.

Situatie 2. er is een 2e tegenstander aan de andere kant van het obstakel. deze zal je hoogstwaarschijnlijk proberen te flanken. waardoor je ook zeer kwetsbaar wordt.

hoe reageer je op deze situaties?
Geweldige tacktiek voor de Maus, Churchill tanks ja alles eigenlijk..MAAR.......
Je teammates moeten wel meewerken maak vaak genoeg mee dat ze vlak achter je staan te peekabooe'en dus je kan niet naar achter.
Of je gaat naar achter om een schot te nemen en ze gaan voor je staan tegen het gebouw zodat je niet terug in cover kan..dat is vaak mijn ervaring met deze tacktiek.
Sta je alleen dan werkt het wel..

Star Citizen referralcode


 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 08-03 22:33
Sinds vanavond ben ik er ook maar aan begonnen, streamen: http://www.twitch.tv/kyozuonline

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 08-03 22:33
Marvin- schreef op zaterdag 19 januari 2013 @ 23:43:
Geen lazy saturday night company :P ?
Wilde mijn Type T-34 grinden en dubbel halen op de Lorraine en IS8 maar man wat was het vanavond toch zo bagger zeg. Werd ook ontzettend gefrusteerd toen ik twee keer door fouten echt NET verloor van HAMI..
Al met al niet eens boven de 50% kunnen maken :X

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • ShockWave
 • Registratie: December 2008
 • Laatst online: 17-04 18:10

ShockWave

Lost it somewhere

Topicstarter
Dolbyadt schreef op zaterdag 19 januari 2013 @ 19:05:
Ik speel deze game nu sinds December vind het erg leuk, maar in je eentje is het soms saai i.v.m. je alleen niks kunt beginnen. Heb zelf nu de Churchill 1 vrij gespeeld met 96% bemanning.
Maar omdat je heel heel veel geld moet hebben met punten om de tank Churchill 3 te kunnen kopen. Is bijna niet meer leuk hoe lang je bezig bent om dinchter bij te komen. Als je wint ga je iets vooruit. Verlies je ga je achteruit i.v.m. repareren je meer kost dan dat je erbij krijgt.
Zoek ingame eens op channel en dan gat, je krijgt dan het gathering of tanks channel waar veel (oud)leden van GoT vertoefen en vraag eens of iemand een platoon met je wil doen.

Vanaf een bepaalde tier is het vaak net break even of verlies als je het spelletje niet lekker onder de knie hebt.
Probeer zo lang mogelijk in leven te blijven, schiet alleen als je zeker weet dat het raak is en probeer op weakspots te richten.
Tier 5 tanks zoals de KV-1 en Panzer IV kunnen leuk geld opleveren als je deze weet te bespelen, deze tanks kan je dan bewaren en gebruiken om credits mee te verdienen.
Premium wil ook goed helpen maar dan moet je wel geld aan de game gaan uitgeven.
Dolbyadt schreef op zondag 20 januari 2013 @ 06:35:
Wie van jullie kan mij vertellen wat voor skins add-on ze hebben ingesteld. Het uiterlijk van de icoontjes van de tanks. Is bij mij heel anders. Ik zou het ook zo willen hebben dan kan ik makkelijker zien tegen welke tank ik speel.
Heb je al bij instellingen op het laatste tabblad gekeken daar kan je een hoop instellen wat je ingame ziet.

Er zijn inderdaad ook verschillende mods te vinden waarmee je bijv je reticle kan aanpassen (J1mb0's crosshairmod).
Via de mod "XVM" kan je ook een heleboel veranderen en je ziet ook gelijk je statistics hoe het team is en jijzelf, deze is in het begin nog niet aan te raden omdat je dan snel het overzicht verliest.
Vanaf tier 7/8 zijn er "Hitboxskins" te vinden waarmee je kan zien waar weakspots en modules op een tank zitten, denk dan aan ammorack, engine etc...

Star Citizen referralcode


 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 08-03 22:33
Ik ben ook weer aan het streamen, Nederlands Platoon op het moment :)

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 08-03 22:33
wsLy schreef op zondag 20 januari 2013 @ 17:55:
Iemand die dit kan uitleggen? Waarom krijgt deze persoon 0xp? Dit was op Cliff in het zuiden. Arty stond de hele tijd in base en heeft geen suicide gedaan...

[afbeelding]
Ik denk dat het te verdelen exp in het potje naar de rest is gegaan. Veel lui hebben best wat gedaan en degenen zonder damage hebben waarschijnlijk nog wel wat tanks gespot of spotting damage gedaan.

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • ShockWave
 • Registratie: December 2008
 • Laatst online: 17-04 18:10

ShockWave

Lost it somewhere

Topicstarter
Bean77 schreef op maandag 21 januari 2013 @ 12:34:
[...]


nice! Lekker damage doen nu :)

Enne T62-a wil je echt niet. Ik zweer bij de E50M!
Ik juist weer bij de T-62a

Star Citizen referralcode


 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 08-03 22:33
Nemean schreef op maandag 21 januari 2013 @ 13:25:
Ik heb op dit moment de BatChat25t, de Patton3, de E-50M en de T-62A.

De M48/Patton 3 was eerst mijn favoriet maar na de nerf (r.o.f.) heeft hij totaal geen plek meer in het rijtje der tier 10s. Ik vind het dan ook zonde dat ik daar zo'n stik goeie crew in heb zitten. Hij speelt wel leuk, maar het is gewoon een tier 10 heavy, die iets sneller is maar met minder armor (zowel op de turret als op de hull).. niets meer niets minder.

De E-50M is een soort heavy/medium, goeie armor en een lekkere gun die goed weg schiet. Het nadeel aan deze tank vind ik echter dat hij erg groot is en meer tegen een heavy aan leunt. Maar het is zeker een top tank en zeker geen ramp om er op te moeten spelen.

De BatChat is absoluut mijn favoriet, lekker snel, redelijk wendbaar.. kan als een sniper gebruikt worden en af en toe kun je nog aardig wat bouncen :+. De M48 die eerst mijn favoriet was, heeft helaas van z'n troon moeten stappen.
Ik heb de E50M en M48 en de M48 heb ik ook mijn twee na beste crew (van alle crews) in zitten en speel er bijna niet mee. De E50M vind ik daarentegen wel echt super, de M48 is niet slecht hoor maar de meerwaarde is er niet echt. Dit komt voornamelijk omdat het een enorme medium is en de snelheid (te) laag in vergelijking met de andere mediums.

De Batchat ben ik nu (langzaam aan) voor aan het gaan en daarvan weet ik nu al dat ik het een monster ga vinden!
Anoniem: 420887 schreef op maandag 21 januari 2013 @ 14:09:
Ik heb nog geen tier X medium, maar ik hou erg van de amerikaanse medium lijn. Ik heb de M48 op de test server gespeeld en kijk er erg naar uit: drive-by shootings op 200m :)

Ik heb trouwens het idee (volledig niet gestoeld op harde feiten) dat ik veel meer 0-damage hits heb sinds 8.3... Meer mensen last van?
Geen last van moet ik zeggen :)

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • ShockWave
 • Registratie: December 2008
 • Laatst online: 17-04 18:10

ShockWave

Lost it somewhere

Topicstarter
Postius schreef op maandag 21 januari 2013 @ 18:03:
Ik ben net begonnen, en na wat gewenning lukt het opzich wel maar toch wat vragen voornamelijk over het upgraden:

Is het nu de bedoeling dat ik iedere tank upgrade naar elite status(het hoeft niet maar je krijgt die research punten toch) en geld(zilver) is niet echt een probleem in het begin. Dit omdat je dan eventueel free xp verdient wat je later kan besteden (lijkt me dan wel nuttig). Of is het gewoon beter zsm voor de volgende tank die je wilt te gaan? (valt ook wat voor te zeggen)
Als je zorgt dat je in de lagere tiers je alles zoveel mogelijk researched (radio en guns) dan hoef je die vaak niet meer voor een volgende tier te doen.
De duitse lijn is er zo 1 die daar goed mee is, vanaf tier 5 heb je volgens mij de tier X radio al die op alle duitse voertuigen kan. (klik maar eens met je rechtemuisknop op een tier X radio en zie in welke voertuigen hij allemaal kan).
Vanaf tier 6 heb je de 88 die op mediums/td's en heavies kan etc.
Op lage tiers is alles lijkt alles researchen niet noodzakelijk maar je hebt er later veel profijt van.
Hoe lang is het zinnig in een elite tank te blijven rijden?(is het überhaupt wel zinnig?) Ik heb nu 2x een nieuwe tank gekocht uit de tree upgrade (duitse PKRTZTZWT en een russische T-26), zeg maar een printer en een scanner uit 1980 met evenveel offensieve kwaliteiten. Ik zie alleen niet echt het nut er van in. Zijn grotere/zwaardere tanks leuker? Ik neem aan van wel anders is er niet echt een reden om door te techen.

Zijn Auto-cannons nu echt zo brak vergeleken bij niet auto cannons of is dat slechts bij de begin tanks?
Wat wil je graag gaan doen?
Russiche tanks zijn redelijke powerhouses, goede damage goede armor en makkelijke leercurve.
Naarmate je de game leert spelen ga je je ontwikkelen en kom je erachter wat je leuk gaat vinden in de tanks.

Heavy= goede armor, veel damage beetje frontaal stompen zeg maar.
Mediums= redelijke armor sneller dan heavy's minder damage doen beetje sneaky vanaf de zijkant stompen zonder dat ze het aan zien komen.
Lights= klasse apart vaak gebruikt om te scouten...beetje campen in een bosje zodat jij de enemy spot en je team erop schiet...=goed voor xp.. _/-\o_
Franse tanks= helemaal vaag verhaal, autoloaders en weinig armor maar wel snelheid..

Autocannons vindt je tot tier 3 geloof ik en daarna pas weer bij tier 6 van de chinese, franse en tier 7 amerikanen.
Zijn er nog tanks de moeite waard? Want zoals nu aangegeven heb ik op dit moment de keuze tussen een koektrommel en een printer uit 1980. Zonder dollen, die Loltraktor b.v. vindt ik beter dan die PZKRKWTW die je daarna krijgt. Ik neem aan dat niet alle tanks zonder meer een upgrade zijn maar de paar nieuwe die ik nu heb zijn gewoon nog beroerder.
De Russiche lijn is het meest makkelijk om het spel mee te leren dus begin daar eens mee
En dan gewoon het hoe en wat over consumables is me wat onduidelijk. Ik snap het principe maar is het als free player ook haalbaar en/of de moeite?
Consumables pas aan beginnen als je een beetje leuk credits binnenhaalt of vanaf tier 5.
Standaard load is health pack op 4 (spot 1), repairkit op 5 (spot 2) en brandblusser op 6 (spot 3)
Waarom repair op knop 5???
Tracks moet je vaak snel repairen als je in de line of fire staat en dan is 2x op 5 drukken voldoende om weg te rijden.
Er is iets van een camo systeem ofzo maar ik snap het niet. Soms zie ik tanks in mijn beeld verdwijnen(totdat je erop schiet dan weer :9 ). Ik snap dat het ergens vandaan komt maar het hoe en wat is me niet duidelijk.

Ik heb alle tutorial filmpjes etc al gekeken en uiteraard de wiki ontdekt.
Niet goed op de wiki gelezen?
Een tank wordt gespot al naar gelang zijn positie (voor bosje, in bosje, achter bosje, open veld, welke tank heavy, medium, light, arty etc)

Het kan zijn dat een tank verdwijnt uit je zicht omdat jij maar tot 200m kan zien en hij pas zichtbaar is vanaf 100m als hij stilstaat.
stel hij staat op 150m en hij gaat hij rijden of schieten binnen jouw 200 meter zicht dan zie je hem, staat hij stil of schiet niet dan verdwijnt hij weer uit je beeld soort cammowerking.

Mijn T50-2 light welke ik wel eens in clanwars heb gereden als scout werdt pas zichtbaar op 30 meter.
Ik stond toen wel stil in een bosje met cammonet en crew op 100% cammo.
Met de biocs die ik bij me had zag ik de vijand wel al vanaf 300 meter aankomen rijden dus ik spot voor mijn team en zij knalden vanaf 300m alles af zonder dat zij en ik werden gespot.

[Voor 42% gewijzigd door ShockWave op 21-01-2013 19:15]

Star Citizen referralcode


 • ShockWave
 • Registratie: December 2008
 • Laatst online: 17-04 18:10

ShockWave

Lost it somewhere

Topicstarter
Om een clan te registreren kost gold ja, gelukkig wel...

Star Citizen referralcode


 • ShockWave
 • Registratie: December 2008
 • Laatst online: 17-04 18:10

ShockWave

Lost it somewhere

Topicstarter
Yup, normaal betaalde ik voor een game eenmalig € 40, maar met deze free2playversie niet meer....€ 20, per maand zo'n beetje en van het vakantiegeld en kerstbonus meestal een premiumtank of premium account.

Star Citizen referralcode


 • ShockWave
 • Registratie: December 2008
 • Laatst online: 17-04 18:10

ShockWave

Lost it somewhere

Topicstarter
Ook ik gebruik gold buiten premium om, vooral meenemen van crew naar andere tank, vanaf tier 7 gaat er echt geen 80% crew meer in hoor altijd omtrainen naar de volgende voor 100%.
Moet zeggen nu je goldshells voor credits kan krijgen heb ik er in mijn normale tanks ook altijd een aantal, clanwartanks is vaak wel glodshells uit de aanbieding en dan even groot inslaan...

Wat verdoe ik hier mijn tijd eigenlijk...tijd om WoT te spelen.... :P

[Voor 45% gewijzigd door ShockWave op 22-01-2013 10:23]

Star Citizen referralcode


 • ShockWave
 • Registratie: December 2008
 • Laatst online: 17-04 18:10

ShockWave

Lost it somewhere

Topicstarter
Knowuse schreef op dinsdag 22 januari 2013 @ 10:51:
Ze hebben het free to play model best goed op orde, nu alleen nog gold consumables voor silver en er is geen p2w meer. Zelf koop is eigenlijk alleen gold voor premium en het dismounten van modules. Alleen gezondigd, toen de the Type 59 voor de laatste keer te koop was >:)
P2w zal het altijd blijven al zijn het credits, iemand die dan iets meer credits uitgeeft zoals nu voor goldshells/credits zal altijd een advantage hebben tegenover iemand die standaarshells bij zich heeft.

Star Citizen referralcode


 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 08-03 22:33
Dat is sinds 8.2 dus halverwege November als ik mij niet vergis :)

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 08-03 22:33
Tegen de tijd dat ik met je kan platoonen heb jij de IS7 al :P

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 08-03 22:33
wsLy schreef op dinsdag 22 januari 2013 @ 13:46:
[...]

Tja... :P Dan platoonen we over een tijd wel met IS-7 ;)?
Neem ik de IS8 wel mee of de Lorraine want het gaat nog wel een flinke poos duren aangezien ik me dus voornamelijk aan het richten ben op de Chinezen op het moment ;)
Voor de IS7 heb ik nog zo'n 150k exp nodig geloof ik dus daar gaan nog wel zo'n 150 potjes overheen.

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 08-03 22:33
User schreef op dinsdag 22 januari 2013 @ 14:11:
GoT2 speelt geen clanwars. :+

En een camo net op een ELC is imo niet handi, ding is meer om mee rond te scheuren.
Inderdaad, Ventilation, GLD en Coated Optics zijn goed voor de ELC :)

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 08-03 22:33
Nee joh, de USA heavies zijn dan de way to go :)

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • ShockWave
 • Registratie: December 2008
 • Laatst online: 17-04 18:10

ShockWave

Lost it somewhere

Topicstarter
Zertaxka schreef op dinsdag 22 januari 2013 @ 16:55:
[...]

Beetje overdreven. Zonder de 122mm valt het OP zijn al tegen. Met 122mm > Als je bounced of een 0 damage hit hebt ben je de sjaak tegen elke andere tier 6 tank.
Feit is alleen dat niet iedereen op de hoogte is van de reload van 13-15 sec en je gewoon laat reloaden om nog een keer aan te kunnen leggen. Zodra een KV-1S met de 122 een schot heeft afgevuurd is erg kwetsbaar en kan je met gemak 2-3 schoten erop af vuren met je tankje.
Helaas zijn er te weinig mensen die hierover nadenken.
Voorbeeld; gister potje op ruinberg ik wordt vanuit het kleine dorpje onder vuur genomen door een Lorraine, op mijn linkerflank staan 3 friendlies te wachten totdat hij klaar was met schieten (ze hadden vrij zicht op hem).
Hij gaat in cover en ik kon er niet bij door een enemy t-54.
Lorraine komt uit cover en knalt mij af maar doen die 3 friendlies al wat??? nee natuurlijk niet.
Vervolgens rijdt de Lorraine weg en toen kwamen ze pas in beweging...zucht.

Verder veel nieuwe mensen online hier, leuk.
Zoals User al zegt let op op welke server je je registreert, www.worldoftanks.eu voor de europese server, je kan nu wel zeggen ik speel geen clanwars of in een clan etc maar het is zonde als je al heel ver bent en toch besluit om naar de eu server te willen voor cw in europa omdat je de dutch community toch heel leuk vindt.

Wat betreft welk land voor welke tank.
Ussr, vergevingsgezind, kan wat hebben, doet veel damage, niet zo heel accuraat dus dichtbij vechten.
Germans, accuraat dus veraf snipen, kan iets minder hebben minder damage dealen dan een rus, beetje op afstand blijven.
Usa, door velen de moeilijkste lijn genoemd, turrets heel dik maar hull is karton, redelijk accuraat en lekkere damage doen, beetje middellange afstand of dichtbij op een heuvel.
Frans, hmmmm....meer supporttanks in de hoge tiers, snelle heavies, autolader voor veel damage binnen 20sec.daarna wel 35sec reload, armor...heel weinig, damage per schot beetje gelijk aan de duitsers.
Mijn speelstijl voor de 50-120 is toch de Tiger way...supporten van afstand en zeker geen frontlijn tank.
Engels en Chinees nog te nieuw om daar een oordeel over te vellen.

Bovenstaand is min of meer voor de heavies daar ik een echte heavydriver ben.

Mijn meds...heb ze wel hoor voor CW
T-62....hmmm wendbaar, laag, leuke damage per schot beetje brawler zoals je wel vaker zal horen, ik zoek het graag dichtbij.
Batchat....tsja...beetje haat liefdeverhouding, speel hem niet graag alleen maar in een platoon van 3 bats... :9~ .
Als we dan een eenzame tank zien of denken dat we het kunnen als er meerdere tanks ronddwalen dan leeft deze niet lang.
M48a1, heb hem elite maar staat nu stof te vergaren in mijn garage, wel leuke lijn om te volgen.

Arty, altijd handig om eens te spelen zodat je weet waar je veilig staat als je met een normale tank speelt.

[Voor 22% gewijzigd door ShockWave op 22-01-2013 17:21. Reden: Aanvulling en typo]

Star Citizen referralcode


 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 08-03 22:33
TRX schreef op dinsdag 22 januari 2013 @ 22:06:
[...]

ik dacht dat ie beide accounts beheerde :X 8)7
Nee zo no-life ben ik ook weer niet :P
Heb wel een tweede accountje maar daar zitten maar 700 battles op en draagt niet de naam Spiderwolf ;)
Jaapoes schreef op woensdag 23 januari 2013 @ 09:01:
Ik heb me aangemeld voor de GoT2 clan en mijn GoT ingame naam is StyX83. Ik begreep van de frontpage dat ik dat hier even moest melden? :)

Daarnaast heb ik besloten voor de duitse tanks te gaan. Gisteravond m'n eerste potjes gedaan en mn LT al goed kunnen upgraden. Ik zat er zelf aan te denken om de 2de tree af te gaan richting de PIV en de Tiger. Goede keus of raden jullie wat anders aan?
Lees ook even de quote boven je post.
PIV en Tiger etc zijn leuk dus opzich best een goede keus :)

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • ShockWave
 • Registratie: December 2008
 • Laatst online: 17-04 18:10

ShockWave

Lost it somewhere

Topicstarter
WoT Logger 2 heeft vanuit de community weer een update gehad met de chinese tanks.

Gebruik onderstaande link voor de juiste versie

Downloadlink

Star Citizen referralcode


 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 08-03 22:33
Oh sweet, die moet ik inderdaad even hebben :)

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • ShockWave
 • Registratie: December 2008
 • Laatst online: 17-04 18:10

ShockWave

Lost it somewhere

Topicstarter
Ga maar weer eens een supportticket aanmaken naar WG sinds lange tijd.
Net een tier X potje in mijn T71 waarbij veel lights waren betrokken.
1 arty tk zijn platoonmate en gaat vervolgens tegen een gebouw staan om zichzelf af te maken.
Vervolgens wordt onze resterende arty geraped en zou het mijn schuld zijn????

Moet zeggen dat ik inderdaad weinig zin had om wat te doen op dat moment hoor....

Replay

Star Citizen referralcode


 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 08-03 22:33
Droxz schreef op woensdag 23 januari 2013 @ 10:46:
Helaas van mijn kant weer een noob vraagje.
Ik lees me de afgelopen dagen helemaal suf aan handleidingen ed,
maar kwam ook een stukje tegen over MODS.

Gebruiken jullie mods, en zo ja, welke?
Jazeker J1mb0's crosshair mod, XVM en Statistics pack zijn mijn favoriet.
Daar ga ik waarschijnlijk nog wel zoom-out mod aan toevoegen :)

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • ShockWave
 • Registratie: December 2008
 • Laatst online: 17-04 18:10

ShockWave

Lost it somewhere

Topicstarter
Droxz schreef op woensdag 23 januari 2013 @ 10:46:
Helaas van mijn kant weer een noob vraagje.
Ik lees me de afgelopen dagen helemaal suf aan handleidingen ed,
maar kwam ook een stukje tegen over MODS.

Gebruiken jullie mods, en zo ja, welke?
Momenteel in gebruik
Jimbo's croshairmod
Jimbo's contourmod
Gnomefather historical gunssoundmod
Zoommod (NIET voor arty...)
XVM
WoT Logger voor het bijhouden van je statistics. (even op page 1 kijken voor voorbeeld)

Ooit gebruikt en handig om te hebben.
Hitzoneskins om vanaf tier 8 te kunnen zien waar je het beste kan raken. (even op page 1 kijken voor de voorbeelden).

Houdt er wel rekening mee dat als er weer een patch komt sommige mods eerst een update nodig hebben voordat ze weer goed werken met de nieuwe versie.

[Voor 49% gewijzigd door ShockWave op 23-01-2013 11:10]

Star Citizen referralcode


 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 08-03 22:33
Met de KT is anders niks mis hoor, het was mijn eerste tier 8 heavy (in de closed en open beta geen heavies aangeraakt tot in de laatste 3 dagen) en dat ging anders toch best aardig.
PzKpfw VIB Tiger II - Battles 725 - WR 62.6%

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 08-03 22:33
timskiej schreef op woensdag 23 januari 2013 @ 17:47:
Gaat erg lekker nu, eindelijk door hoe ik moet spelen.
Zit steeds op rondjes van 400 a 500XP :) Dus mijn Tier5 komt er snel aan.
Welke keuze kan ik hierna het beste maken? een KV1s of T1-50?
KV-2 is geen optie, want ik wil geen arty. Daar heb ik mijn Duitse tank voor.
KV-1S is in mijn optiek de betere keuze :)

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 08-03 22:33
Ja inderdaad, erg fijne lijn waar ik zelf nog onlangs doorheen gevlogen ben tot en met de IS8.

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • ShockWave
 • Registratie: December 2008
 • Laatst online: 17-04 18:10

ShockWave

Lost it somewhere

Topicstarter
ShockWave schreef op woensdag 23 januari 2013 @ 10:28:
Ga maar weer eens een supportticket aanmaken naar WG sinds lange tijd.
Net een tier X potje in mijn T71 waarbij veel lights waren betrokken.
1 arty tk zijn platoonmate en gaat vervolgens tegen een gebouw staan om zichzelf af te maken.
Vervolgens wordt onze resterende arty geraped en zou het mijn schuld zijn????

Moet zeggen dat ik inderdaad weinig zin had om wat te doen op dat moment hoor....

Replay
Nou heb een antwoord terug en er een gedeelte uitgelicht
Thank you for reporting this player I have just checked the file you sent us and took care of his account.

Please understand that we can´t give you any information about another player´s account and a possible account suspension. But please rest assured that I took care of the case right away following our procedures..

[Voor 4% gewijzigd door ShockWave op 23-01-2013 22:18]

Star Citizen referralcode


 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 08-03 22:33
Als je gelijk goed wilt beginnen: alle crew members BIA (Brothers in Arms) laten starten.
Het zal niet gelijk effect hebben (nadeel) maar zodra je die af hebt heb je 5% extra crew skill die je toch net dat beetje voordeel geeft. BIA als eerste nemen omdat de totale exp benodigd om de eerste crew skill vol te krijgen een stuk lager ligt dan bij de tweede of derde secondary skill :)

Maar de meningen zullen hierover nog wel verdeeld zijn, kom maar op met die discussie :D

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • ShockWave
 • Registratie: December 2008
 • Laatst online: 17-04 18:10

ShockWave

Lost it somewhere

Topicstarter
Ikzelf zou eerst voor repair gaan en de volgende BIA, mijn idee hierover is repair is altijd belangrijk en tegen die tijd dat je BIA echt nodig hebt zit je op tier 8 en zou de 2e secondary skill ook al vol moeten zijn of bijna vol.

Star Citizen referralcode


 • ShockWave
 • Registratie: December 2008
 • Laatst online: 17-04 18:10

ShockWave

Lost it somewhere

Topicstarter
Dolbyadt schreef op woensdag 23 januari 2013 @ 23:03:
Hoe kun je de crew van een tank naar een andere tank sturen. heb namelijk crew van een trier 1V Matilda met 95% die nu niks meer doet. Kan ik die mensen naar een hogere tier krijgen of gaat dat niet?
In je garage doe je rightklick en dan de optie "send to barracks"of "send entire crew to barracks"
Vervolgens selecteer je je nieuwe tank en in de linkerkant van je scherm linksklik je op een vakje voor een crewmember.
Je ziet dan "recruit crewmember" of een al bestaande getrainde crewmember. (commander uit je Mathilda bijv).
Daar ga je met je cursor opstaan en dan linksklik, hij staat nu in de kolom bij je tank.
Vervolgens rechtsklik en "personal file kiezen".
Tabblad training kiezen en hier vervolgens op "current vehicle" klikken om deze crewmember als het ware aan te melden op deze tank.
Je ziet vervolgens eronder de trainingsopties oplichten welke mogelijk zijn.
Selecteer er 1 en klik op "train".

Dit doe je met alle crewmembers voor je nieuwe tank.
Het kan zijn dat je soms een extra crewlid nodig hebt voor een nieuwe tank en die zal je dus nieuw moeten recruiten maar dat wijst zich vanzelf.

Wat heb je trouwens gedaan met de crew van je vorige tiers?
Deze gaan bij verkoop van je tank naar je barracks, zit deze niet al bijna vol?
Crew waar je niks meer mee doet en laag in xp zit kan je gewoon in je barracks via de "dismiss" knop wegdoen.

LET OP je kan onderling geen landen uitwisselen dus UK crew kan alleen in UK tanks.

Vanaf een bepaald moment is het raadzaam om je crew mee te gaan nemen vanwege de skils en perks die je kan trainen boven de 100%
succses
dion_b schreef op donderdag 24 januari 2013 @ 00:15:
Iemand trouwens goede tip wat te doen tegen Type 59? Nagenoeg alles stuitert van die rotdingen af, zelfs als ik met m'n Jagdpanther schiet. Heb nog liever een T34 tegen me dan een Type 59...
http://forum.worldoftanks.eu/public/style_emoticons/default/Smile-playing.gif

[Voor 22% gewijzigd door ShockWave op 24-01-2013 01:10]

Star Citizen referralcode


 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 08-03 22:33
ShockWave schreef op woensdag 23 januari 2013 @ 22:59:
Ikzelf zou eerst voor repair gaan en de volgende BIA, mijn idee hierover is repair is altijd belangrijk en tegen die tijd dat je BIA echt nodig hebt zit je op tier 8 en zou de 2e secondary skill ook al vol moeten zijn of bijna vol.
Daarentegen gaat de eerste skill veel sneller waardoor je sneller je BIA hebt, Repairs gaat in op het moment dat je het start :)
dion_b schreef op donderdag 24 januari 2013 @ 00:15:
Iemand trouwens goede tip wat te doen tegen Type 59? Nagenoeg alles stuitert van die rotdingen af, zelfs als ik met m'n Jagdpanther schiet. Heb nog liever een T34 tegen me dan een Type 59...
Laag op de front schieten zou voldoende moeten wezen, of met de angle op de voorste track schieten want daarachter is de armor dun bij de meeste tanks :)
Nemean schreef op donderdag 24 januari 2013 @ 02:00:
Je joined na 3 minuten wachten in een queue een match waarbij dit het eerste platoon is wat je ziet:
[afbeelding]
Tja what's new zullen we maar zeggen, meer dan je best kun je in zo'n potje toch niet doen. Soms zelfs nog geluk datde tegenstander (hoe goed ze ook zijn) lang genoeg opgehouden kunnen worden door wat random lui waarna je de tegenstander alsnog keihard afslacht ;)

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 08-03 22:33
Maar dan moet je retrainen en nu is de penalty voor weinig secondary skill niet zo heel hoog maar zodra je al op de tweede skill bezig bent dan kun je maar zo vb. 20% droppen. Niet iedereen (zeker niet degenen die net begonnen zijn) zullen gold hebben of gebruiken voor skill resets ;)

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 08-03 22:33
Maar zo staat dat denk ik niet in de regels van Wargaming en daarnaast zijn wij niet de duitse e-day.

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 08-03 22:33
eL_Jay schreef op donderdag 24 januari 2013 @ 15:00:
[...]

Met alle respect maar volgens mij kost GoT1-2 geen geld meer. AFAIK hebben de oprichters (meen o.a. Kaap) dit geld uit eigen zak betaald en al lang afgeschreven ( neem aan met de exodus van een jaar of wat terug, Edit zie overigens dat ik bijna 2 jaar bij GoT zit dus het kan al wat langer geleden zijn). Volgens mij zitten diegene die de GoTs hebben opgericht niet eens meer bij GoT (of misschien ondertussen wel weer?)
GOT1 en GOT2 kosten inderdaad geen geld meer dan is destijds al verrekend maar een derde clan oprichten zou wel degelijk geld kosten. User.tmp zit nog steeds in GOT en hij was samen met Kaap en mij het originele council.
Anoniem: 498773 schreef op donderdag 24 januari 2013 @ 15:18:
[...]

Ik heb de discussie niet voortgezet, dat waren psychoclown en KayD
Ik had al opgegeven met "Maar goed, da's "legalese". En blijkbaar niet open voor discussie op dit forum. Jammer." <---moet ik ook uitleggen dat dit bedoeld was om whatever voor rare ideeën te voorkomen en de discussie daar mee te beëindigen?
Dan moet je niet de zaak gaan omdraaien want jij was degene die reageerde op mijn modbreak ;)
Daarnaast gaat het er niet om wat wel of niet mag van welke rechter dan ook, feit is dat wij dat niet op Tweakers willen als het twijfelachtig is en tevens is dit niet Vraag & Aanbod.

Wat mij betreft is deze discussie afgesloten en anders is er altijd nog de DM.

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 08-03 22:33
Heb je dokan library wel geinstalleerd? :)

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 08-03 22:33
Uiteraard, was jou ook niet vergeten hoor ;)

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • ShockWave
 • Registratie: December 2008
 • Laatst online: 17-04 18:10

ShockWave

Lost it somewhere

Topicstarter
timskiej schreef op donderdag 24 januari 2013 @ 16:06:
[...]

Bedankt, maar dit werkt helaas niet.
Gaat om een hit skin mod
Geef eens de link naar die mod dan kan ik even kijken hoe hij er unzipped uitziet en je wel helpen..

Je kan me ook vinden als ik online ben in het Gathering of tanks channel..

[Voor 11% gewijzigd door ShockWave op 24-01-2013 18:49]

Star Citizen referralcode


 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 08-03 22:33
Ircghost schreef op donderdag 24 januari 2013 @ 19:20:
Alright, maar hoe kun je aangeven op welke servers je wilt spelen? Ik heb de inloggegevens nog wel ik dacht alleen dat het account niet meer werkte.. waarschijnlijk zat ik dus gewoon op amerikaanse servers in te loggen.
Waarschijnlijk zat je inderdaad op de USA site/servers, je moet de EU client hebben wil je op de EU spelen.
USA | EU

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 08-03 22:33
Afgezien van andere specials en oudere + kleinere versie van CW is het inderdaad hetzelfde :)

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • ShockWave
 • Registratie: December 2008
 • Laatst online: 17-04 18:10

ShockWave

Lost it somewhere

Topicstarter
Als je die van de laatste page pakt werkt het waarschijnlijk wel, deze link die je post is van 2011... en dan zouden gewoon in je res_mods/0.8.3 folder moeten na uitpakken, wel even je game herstarten als je die nog open had staan

Star Citizen referralcode


 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 08-03 22:33
Jaapoes schreef op donderdag 24 januari 2013 @ 19:58:
MIsschien een plan om animo te checken voor een GoT3 clan? Ik kan me voorstellen dat er, zeker sinds de aandacht van tweakers, een hoop nieuwe spelers bij zijn gekomen. Vanuit die hoek zal er dan ook vast geen te kort zijn.. als er dan ook een aantal gevorderde spelers zijn om van te leren dan is de cirkel rond! :)
Zoals eerder al is gezegd, de mensen die nu GOT/GOT2 beheren zijn al aan het bespreken hoe ze het verder gaan aanpakken dus wacht dat nou maar even af. Tevens kun je, zoals al veel vaker is gezegd, gewoon het Gathering of Tanks channel joinen om daar met GOT / GOT2 en exGOT te kunnen spelen :)

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • ShockWave
 • Registratie: December 2008
 • Laatst online: 17-04 18:10

ShockWave

Lost it somewhere

Topicstarter
timskiej schreef op donderdag 24 januari 2013 @ 19:59:
[...]

Ook geprobeerd, krijg ik ook niet aan de praat :/
Uhm welke tier speel je eigenlijk?
Hitzones/skins zijn er pas vanaf tier 7 of 8...als je 3 rijdt zie je die niet echt

Star Citizen referralcode


 • ShockWave
 • Registratie: December 2008
 • Laatst online: 17-04 18:10

ShockWave

Lost it somewhere

Topicstarter
Conclusie is dan duidelijk als je mijn bericht leest...
Hier eentje uit mijn dropbox voor 0.8.2
Als je de map 0.8.2 veranderd naar 0.8.3 zit je goed heb ik alvast gedaan en kan je de res_mods folder gewoon in je main WoT folder droppen.
Maar zal nog steeds niet werken voor tier 5
solique schreef op donderdag 24 januari 2013 @ 16:51:
Gisteren aan het knutselen met XVM geweest maar nog niet werkend gekregen.
Het enige wat werkt is de klok alleen die zit weer over lag bovenin dus staat zo cheap.
XVM bestaat uit 3 delen, Dokan library, xvm stat ( waarmee je je game opstart) en xvm zelf voor de stats.
Heb je die allemaal dan kan het zijn dat je firewall roet in het eten gooit deed hij bij mij ook namelijk.

[Voor 18% gewijzigd door ShockWave op 24-01-2013 20:25]

Star Citizen referralcode


 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 08-03 22:33
Toevallig J1mb0's crosshair mod? Zoja dan moet je het Debugpanel bestandje van J1mb0's even verwijderen en dan is het probleem opgelost ;)

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 08-03 22:33
solique schreef op donderdag 24 januari 2013 @ 22:12:
[...]


Die had ik er ook naast draaien, eens proberen.

Edit: Dat was het inderdaad. Bedankt _/-\o_
You're welcome :)

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • ShockWave
 • Registratie: December 2008
 • Laatst online: 17-04 18:10

ShockWave

Lost it somewhere

Topicstarter
psychoclown schreef op donderdag 24 januari 2013 @ 22:09:
Toevallig J1mb0's crosshair mod? Zoja dan moet je het Debugpanel bestandje van J1mb0's even verwijderen en dan is het probleem opgelost ;)
Hmmm had mijn xvm configfile al aangepast en daar de klok uitgezet maar zal Jimbo's eens even bekijken.
GoldenSample schreef op vrijdag 25 januari 2013 @ 02:07:
Hoe deden jullie dat aan het begin, bepalen welke kant je in de tree op gaat?
Maarja 14.000 experience is niet niets om ff uit te geven :P

wat is hier de opinie eigenlijk over hitzone skins?
Imho vind ik t een soort van cheaten. Ben zelf wel nog opzoek naar een mooie guide qua hitzones, heb al veel gevonden her en der voor mijn tiers maar toch wil nog wat mooiers :P
Om te bepalen welke tree je op gaat is lastig in het begin, ikzelf ben een beetje dwalende geweest tot tier 7 en deed 2 landen tegelijk, schoot dus niet echt op.
Tip is mischien dat als je ooit clanwars wilt gaan spelen, de meeste willen dat uiteindelijk wel ondanks dat ze zeggen van niet, is om voor een heavylijn te gaan.
T115Ee5 wordt het meest gebruikt samen met de IS-7, mediumlijn wordt vooral de Batchat gebruikt.
Arty is het GW-Type E en de T92.

Welke lijn je ligt zal pas vanaf 8 en hoger een beetje duidelijk worden.

Qua hitzoneskins of het cheaten is, ik vindt van niet, het is meer een hulpmiddel om te leren waar je moet richten.
Ikzelf ben niet van alles onthouden en bestuderen maar bij de meeste tanks zitten de modules en crewmembers op dezelfde plek.

Wat bedoel je met "ik wil toch wat mooiers"?
Je vindt de clownskin niks met al die kleuren?
Download eens onderstaande bestand uit mijn dropbox daarin zit een hitzoneskin met alleen contouren in vaal wit (Screenshot in bestand bijgevoegd)

Hier eentje uit mijn dropbox voor 0.8.2/3

[Voor 58% gewijzigd door ShockWave op 25-01-2013 07:12]

Star Citizen referralcode


 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 08-03 22:33
GoldenSample schreef op vrijdag 25 januari 2013 @ 02:07:
Hoe deden jullie dat aan het begin, bepalen welke kant je in de tree op gaat?
Voor mij was het vrij 'simpel', ik had al closed en open beta gespeeld en wist zeker dat ik weer de russische TD's wilde en daarbij ook de optie voor de russische mediums open houden. Uiteindelijk daar maar vrij weinig mee gedaan ook al heb ik die 2 lijnen ver gespeeld :P
De keuze voor de duitse heavies daarentegen was destijds wel goed.

Tegenwoordig bepaal ik eerst wat me echt leuk lijkt en waarvan ik een meerwaarde zie (voor CW's, TC's en ESL).
wat is hier de opinie eigenlijk over hitzone skins?
Imho vind ik t een soort van cheaten. Ben zelf wel nog opzoek naar een mooie guide qua hitzones, heb al veel gevonden her en der voor mijn tiers maar toch wil nog wat mooiers :P
Bij de introductie ervan was ik er wel enigszins tegen maar in principe geeft het je nou ook weer niet zoveel voordeel. Als je weet waar je moet mikken kom je ook al een heel eind.
SimpelenLeuk schreef op vrijdag 25 januari 2013 @ 10:26:
[...]


eerste info 8.4, beste patch ooit! zo'n haat voor de mappen die weg gaan en liefde voor de mappen die terug komen :)
Interessante preliminary notes. Ik vind de nieuwe Dragon's Ridge toch niet slecht hoor.
Serene Coast is gewoon een stomme campfest dus dat vind ik minder erg.
Daarnaast wel goed dat ze sommige maps wat minder bumpy etc maken en Swamp en Komarin weer terug komen :)
filipy23 schreef op vrijdag 25 januari 2013 @ 10:36:
In de nieuwe XVM schijnt Efficiency vervangen te zijn door WN6 rating...
Yup dat zag ik gisteren ook al maar heel veel is er volgens mij niet verandert, komt voor mij hoger uit dan WN4 dus ik vind het prima :P

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 08-03 22:33
filipy23 schreef op vrijdag 25 januari 2013 @ 11:42:
[...]


Ook in XVM? Dat zou wel heel prettig zijn namelijk. Bij mensen die veel potjes hebben gespeeld en een avg efficiency hebben is het altijd maar raden of ze altijd avg geweest zijn, of dat ze slecht zijn begonnen en gaandeweg steeds beter zijn geworden.

Babs out!
Nee want WN# en de signature staan los van XVM, de WN# rating is van Amerikaanse makelij ;)

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 08-03 22:33
Doler schreef op vrijdag 25 januari 2013 @ 13:02:
Waarom gebruiken ze je XP gedaan in een battle niet als graad meter voor hoe goed iemand is? Heb je damage, WR, scout, damage upon detecting, kills, ect bij elkaar in 1.
Dan beinvloeden TC's je rating weer heel erg of je kan wel veel gedaan hebben voor het team maar weinig exp ontvangen hebben.

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • ShockWave
 • Registratie: December 2008
 • Laatst online: 17-04 18:10

ShockWave

Lost it somewhere

Topicstarter
redwing schreef op vrijdag 25 januari 2013 @ 07:29:
Zijn er al hitbox skins waar die nieuwe chinezen bij zitten ? Ik begon aardig te snappen waar alles zat maar met die nieuwe trees erbij begint het toch even iets teveel te worden :)
Nope, geef ze even de tijd en het komt vanzelf maarre het is russische kopie dus alles lijkt mij op dezelfde plaats te zitten denk ik??
filipy23 schreef op vrijdag 25 januari 2013 @ 10:36:
In de nieuwe XVM schijnt Efficiency vervangen te zijn door WN6 rating...

En even stathoeren:

[afbeelding]
Zal xvm gelijk uitproberen...
Anoniem: 48827 schreef op vrijdag 25 januari 2013 @ 13:13:
hmm, als ik mijn stats zo bekijk op wotlabs dan zuig ik hard :)

snap niet dat jullie nog met mij willen spelen ;)

[afbeelding]
Je reageert zelf al niet eens op een uitnodiging... ;)

[Voor 23% gewijzigd door ShockWave op 25-01-2013 16:44]

Star Citizen referralcode


 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 08-03 22:33
Ircghost schreef op vrijdag 25 januari 2013 @ 17:59:
Wat jullie zeggen zijn eigenlijk ook mijn gedachten ik weet eigenlijk niet waar ik heen wil,al moet ik zeggen dat ik TD toch wel het leukst vind. En om eerlijk te zijn (wat ben ik toch weer lekker wispelturig) vind ik misschien medium nog wel leuker voor de afwisseling. Moet ik dan gaan voor die franse lijn met de AMX?
De franse medium lijn is erg leuk maar soms wel erg lastig.
Overigens zou ik het nu bij die 4 lijnen houden en kijken welke daarvan je het leukste vind spelen en je daar vervolgens iets meer op gaan richten. De rest kun je ook mooi levelen met enkel de dubbel elke keer als je speelt :)
thijsco19 schreef op vrijdag 25 januari 2013 @ 20:44:
Bedankt, maar bij mij staat dat er niet?
Misschien omdat ik al eerder uit de battle ging?
Op de site waar jij heb hebt geupload staat dat ;)

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • ShockWave
 • Registratie: December 2008
 • Laatst online: 17-04 18:10

ShockWave

Lost it somewhere

Topicstarter
Ik heb sinds een aantal dagen dat de www.worldoftanks.eu site niet meer werkt, hij geeft aan gesloten ivm maintenance.
Doe ik echter www.worldoftanks.eu/sdpf dan krijg ik een 404 error page van WoT en kan ik alles doen behalve de frontpage benaderen, iemand een idee??
Vaag ben er net achter dat het ligt aan chrome, explorer werkt hij oke..

Edit: is al gefixt even chachegeheugen geleegd en alles weer oke..
mad_max234 schreef op zaterdag 26 januari 2013 @ 12:29:
Speel dit spel al tijdje(zins vorig jaar januari), maar erger me aan dat je geen map kan kiezen, je zit steeds met berg onbekende in map, en in map die je niet wilt. Is toch wel een van slechtste keuze die je kan maken als het aankomt op strategie games.

Je moet juist mappen zelf kunnen kiezen of op zijn minst voorkeur opgeven, zodat je kan trainen op bepaalde map.
Dat is nou eenmaal het random karakter aan deze game enige wat je kan veranderen zijn je battlemodes in je settingsmenu.
Wil je specifiek 1 map spelen dan zal je een trainingsroom op moeten zetten maar krijg je weer geen xp en credits.
WoT heeft een steile leercurve, je zal zelf uit moeten zoeken waar je cover vindt, waar de enemy op kan duiken etc.
Persoonlijk vindt ik een FPS zoals call of duty even erg of zelfs erger, een beetje sniper met de Barret .50 en IR scope pikt je op lange afstand zou uit een bosje... :*)
Hier laat je het wel uit je hoofd om op Malinovka een 2e keer in the open te rijden voor de kerk langs als je al eens voor XP Pînata hebt gefungeerd in the open...in de bossen ben je veiliger en onzichtbaar.
(uitzonderingen zijn er ook en die hebben het na 10K Battles nog niet geleerd en zijn dan ook een dankbaar doelwit voor mij... :9 )

[Voor 43% gewijzigd door ShockWave op 26-01-2013 13:06]

Star Citizen referralcode


 • ShockWave
 • Registratie: December 2008
 • Laatst online: 17-04 18:10

ShockWave

Lost it somewhere

Topicstarter
mad_max234 schreef op zaterdag 26 januari 2013 @ 13:44:
[...]


Ja dat snap ik dat het karakter is, speel het al meer dan jaar, maar kan ik het nog wel gemis vinden. En trainingsroom heb je niks aan als je het spel alleen speelt. Probleem is dat je nu geen vrienden kan maken in het spel en met elkaar middagje optrekken. Nu is dat niet mogelijk en men loopt meer een deel als een kip zonder kop te rushen zonder op de hoop dat de andere weet dat jij van plan bent en je backup geeft.

Ik ben oude counter strike speler ben dus gewend aan teamplay, alles voor het team dat zou tank game juist ten goed komen, alleen noobs hebben het dan stuk lastiger, lat word dan ineens veel hoger als je teams in spel hebt die op elkaar ingespeeld zijn.
Als je vrienden wilt maken dan zal je een clan moeten joinen, net zoals in counterstrike??
Wil je met een compleet team online kan je tankcompany doen en anders 2 of 3 mans platoon.
Je kan altijd ingame even het gathering of tankschannel joinen om een platoontje te vragen daar vind je genoeg gelijkgestemden.
Asrah heeft ook een link naar een TS kanaal gepost voor de nodige radioondersteuning...

Er was ooit sprake van 5 mans platoon maar die konden teveel en te makkelijk een stempel drukken op een random en dat wil WG niet aangezien ze toch streven naar een redelijke winnrate die gelijk opgaat.
Moet zeggen dat ik gister 1 ingame zag met 20% winnrate.....hoe je er aan komt????

[Voor 7% gewijzigd door ShockWave op 26-01-2013 15:11]

Star Citizen referralcode


 • ShockWave
 • Registratie: December 2008
 • Laatst online: 17-04 18:10

ShockWave

Lost it somewhere

Topicstarter
Heb hier een link naar de xvm configurator welke normaal alleen online te gebruiken was.
Iemand heeft er een desktopapp van gemaakt

Klikkerdeklik
wsLy schreef op zaterdag 26 januari 2013 @ 15:14:
[...]

Hoeveel battles had die gespeeld?
Rond de 2K

Star Citizen referralcode


 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 08-03 22:33
Nemean schreef op zaterdag 26 januari 2013 @ 18:41:
Heb weer eens zitten denken, binnenkort krijg ik waarschijnlijk weer wat meer tijd en gezondheid gaat ook weer beter.. misschien maar weer eens kijken naar CWs en TCs. :Y
Mooi dan kan ik je flink afbeulen ;)
wsLy schreef op zaterdag 26 januari 2013 @ 22:35:
Kan iemand me uitleggen waarom kyozu, en andere, net een split-second voor ze schieten weer uit sniperview gaan?
Is een automatisme geworden :P
Maar de reden die Thijsco19 omschreef klopt wel aardig want door uit te zoomen kan ik beter in cover manouevreren en zie ik ook beter of het raak is of niet :)
Volgens mij ben ik dat niet bewust gaan doen maar is gaandeweg zo tot stand gekomen.
thijsco19 schreef op zaterdag 26 januari 2013 @ 23:07:
Ik doe het ook wel eens, denk omdat ik dan beter zicht heb of het raak is of niet. Door die muzzle flash an het schokken van het voertuig word mijn zicht dan verstoord.

Zit nu ook effe die livestream aan het kijken, erg leuk. Misschien een keer in het NL? Is wel zo makkelijk :P.
Vorig weekend ben ik Nederlands begonnen maar al gauw een anderstalige in mijn platoon dus ergens op 1/3e geswitched naar Engels. Heb ook wel heel veel niet Nederlanders/Belgen in mijn friendslist dus dan gaat dat snel over naar Engels ;)

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 08-03 22:33
filipy23 schreef op zondag 27 januari 2013 @ 09:22:
[...]


Dat teamwork doet je tegenstander toch aardig, hoor :P.

Babs out!
Met Seriously en 322 in het team mag dat ook wel ;)

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • ShockWave
 • Registratie: December 2008
 • Laatst online: 17-04 18:10

ShockWave

Lost it somewhere

Topicstarter
Man, Man, Man, Man, Man wat een slechte week zeg.....zelfs tier 6/7/8 valt geen win meer mee te behalen..alleen maar loss after loss..........Krijg mijn dubbels niet eens voor elkaar.....hopen dat de kids morgen weer op school zitten heb ik tenminste nog 1 dag een x3 voor de eerste victory....
Nu tijd voor Company of Heroes dan maar...

[Voor 40% gewijzigd door ShockWave op 27-01-2013 14:25]

Star Citizen referralcode


 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 08-03 22:33
Wilde weer even opfrissen wie er ook alweer in je team zat. Bij ons ging het ronduit bagger door individuele fouten en communicatiefouten. Het waren goede spelers maar wij zijn (normaal) gesproken tactisch en qua teamplay heel sterk.

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 08-03 22:33
Vanmiddag nog weer wat potjes op de type t-34 gedaan maar man-o-man wat begon ik me eraan te ergeren zeg. Telkens wel weer een stuk of 3 goldderpers die mij oneshotten.. en als ik daar niet meteen aan dood ging had ik echt moeite om veel damage te kunnen doen. Ik zou liever een beetje damage doen per schot dan een supersnelle reload hebben en geen damage kunnen uitdelen. Gisteravond ging het nog wel lekker maar vooral het eind van deze middag was echt bagger. De scout ga ik ook niet meer spelend vrijspelen maar dat doe ik wel met free exp....

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 08-03 22:33
Mijn ervaring met telfort is ook slecht en ben blij dat ik nu na de verhuizing een week zonder moet stellen en dan ziggo krijg. Ik moet er dan wel bij zeggen sat ik niet zulke dramatische pings had met die provider.

Ping stijgt ook als er >150k spelers online zijn maar als dat tevens gebeurt zonder een dergelijk groot aantal dan moet je het ergens anders zoeken.

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • ShockWave
 • Registratie: December 2008
 • Laatst online: 17-04 18:10

ShockWave

Lost it somewhere

Topicstarter
filipy23 schreef op zondag 27 januari 2013 @ 22:20:
Zeg, mag ik jullie vragen wat jullie ping is met WoT? En welke provider jullie hebben?

Ik heb Telfort en er is al een maand lang een storing en het lukt die incapabelen het maar niet om het op te lossen. Dus ik wil naar een ander toe. Ik had vroeger een pign van 30-40 ms, maar nu is dat dus ~150 ms en daarmee kan ik niet meer spelen.

Babs out!
Heb zelf Telfort en eigenlijk geen problemen altijd goed geweest.
Ping ligt tussen de 30 en de 50.
Zoals ik op TS al zei en iemand anders ook al het kan ook aan de kast liggen met verrotte stekkertjes enzo.
Had mijn mams ook last van toen ze overstapte op interactieve tv van kpn.
Bleken de aansluitingen in de kast op straat totaal verrot te zijn.
Gelukkig heb je voor telefonie en internet maar 2 kabels nodig en er liggen er 4 kwestie van omwisselen in de kast en in huis en klaar..

Star Citizen referralcode


 • ShockWave
 • Registratie: December 2008
 • Laatst online: 17-04 18:10

ShockWave

Lost it somewhere

Topicstarter
Sneezzer schreef op maandag 28 januari 2013 @ 10:42:
[...]


deze bijvoorbeeld: JoneSoft Generic Mod Enabler (JSGME) -

Maar ik ga vanavond de tutorials maar eens lezen ;-p
In de TS staat een link naar uitleg door Appel, het is inderdaad een proggie om handig mods te kunnen toevoegen en verwijderen aan een programma.
Gebruik hem zelf ook voor WoT, als er nu een patch is eerst alle mods weer in de jsgme map terugzetten en dan even 0.8.x veranderen in 0.8.xx voor de nieuwe patch erg handig.
User schreef op maandag 28 januari 2013 @ 13:07:
[...]

Oh, dan mag mijn aimbot zeker ook niet meer? :/
Doe mij die eens ben ik al een tijdje naar opzoek..

ssst niet verder vertellen oke http://forum.worldoftanks.eu/public/style_emoticons/default/Smile-hiding.gif

[Voor 49% gewijzigd door ShockWave op 28-01-2013 14:25]

Star Citizen referralcode


 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 08-03 22:33
MrOleo schreef op zondag 27 januari 2013 @ 23:13:
[...]


Ik heb hem een paar potjes gespeeld en gelijk weer verkocht. Dat ding is frustrerend, 0 gun depression en 0 damage gecombineerd met gold derp tegenstanders (wat ik trouwens gewend ben om mee te spelen op tier 5 met mijn m4 en wat zo verschrikkelijk OP is) maakt de type t34 een drama om te spelen.

Nu vindt ik het niet per se erg om met een low damage gun te spelen, maar dan wel op mijn churchill 3, welke tenminste zelf damage kan ontvangen terwijl je iemand aan het lekprikken bent.
Ja exact maar omdat de type t-34 zelf al zo lek als een zeef is kan je niet even om een hoekje peaken om damage te doen. Heb ook best potjes gehad waarin je flink damage kunt doen maar je kunt beter een KV-1 of iets dergelijks hebben, dan maar niet snel zijn maar wel veel kunnen betekenen voor je team :)

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 08-03 22:33
BNRG schreef op maandag 28 januari 2013 @ 15:40:
2crashandburn, bedankt voor je tips, de filmpjes van dat youtube kanaal lijken me superhandig!

En kyozu zn livestream heb ik al een paar keer gevolgd, ook al een tip of 2/3 geleerd daaruit :p Meer streamen kyozu!
Thanks, in de weekenden kan ik altijd mooi streamen en zal ik ook zeker blijven doen. Helaas waren er echter wel wat problemen met twitch afgelopen week waardoor het van het weekend ook niet helemaal verliep zoals het had gemoeten :)

Nu een aantal potjes al gedaan op de type 58 maar dat is toch wel een verademing ten opzichte van de type T-34. Qua stats verschilt het nauwelijks met de T-34-85 maar voor mij een wereld van verschil ten opzichte van de type T-34. Van de 5 potjes nu 5 gewonnen en ook significant meer klappen kunnen uitdelen EN opvangen.

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 08-03 22:33
@ Postius - Dan heb jij zeker spelers gezien die met de tanks om kunnen gaan. Zet eens een goede speler tegenover een goede speler in respectievelijk een premium en non-premium van dezelfde tier en type. De goede speler in de non-premium tank zal wel winnen.

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 08-03 22:33
De goldammo zet je erop met credits en die gold consumables heb je toch niet nodig dus dat geldt ook niet :)

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • ShockWave
 • Registratie: December 2008
 • Laatst online: 17-04 18:10

ShockWave

Lost it somewhere

Topicstarter
psychoclown schreef op maandag 28 januari 2013 @ 16:46:
@ Postius - Dan heb jij zeker spelers gezien die met de tanks om kunnen gaan. Zet eens een goede speler tegenover een goede speler in respectievelijk een premium en non-premium van dezelfde tier en type. De goede speler in de non-premium tank zal wel winnen.
Ik moet toegeven dat ik ook regelmatig met Premium tanks in lage tier aan het trollen ben.
Vaak in platoon met een T2 light en vandaag met de t1E6.
Je kan dan inderdaad even je lusten botvieren op iedereen die maar in de buurt komt, tank zelf is niet OP maar eerder de speler die er in zit, helemaal als je in platoon zit.
Kom regelmatig betere spelers tegen die ook weten wat ze doen en dan is het gewoon lastiger om een kill te krijgen of je overleefd het gewoon niet in je premium.
Andere tank die ik gister in platoon heb gespeeld is de T1 gewoon met een tier 1 lekker trollen dan kan je ook zeggen dat die OP is omdat we ook hele teams oprolden....

Star Citizen referralcode


 • ShockWave
 • Registratie: December 2008
 • Laatst online: 17-04 18:10

ShockWave

Lost it somewhere

Topicstarter
Yup, zeer waarschijnlijk "unscheduled maintenance" ....2e keer in korte tijd voor mij...wil premiumcompensatie..of gooi de3x daily's er nog weer even op voor nu...

[Voor 63% gewijzigd door ShockWave op 28-01-2013 19:09]

Star Citizen referralcode


 • ShockWave
 • Registratie: December 2008
 • Laatst online: 17-04 18:10

ShockWave

Lost it somewhere

Topicstarter
TRX schreef op maandag 28 januari 2013 @ 19:05:
lol


unscheduled crash :P


3x zit er nog op ;)
Had vandaag al een paar x3tjes gedaan, die mogen ze wel weer even terugzetten.. >:)

Star Citizen referralcode


 • ShockWave
 • Registratie: December 2008
 • Laatst online: 17-04 18:10

ShockWave

Lost it somewhere

Topicstarter
Lol het is nu veranderd naar "Scheduled maintenance"....whahahaha

Star Citizen referralcode


 • ShockWave
 • Registratie: December 2008
 • Laatst online: 17-04 18:10

ShockWave

Lost it somewhere

Topicstarter
Yup, blauwe kan je zonder penalty killen alleen ben je dan wel 2 teammembers kwijt ipv 1, dus bekijk het goed gaat het per ongeluk dan is het zonde om de blauwe ook te teamkillen.

[Voor 96% gewijzigd door ShockWave op 28-01-2013 19:20]

Star Citizen referralcode


 • ShockWave
 • Registratie: December 2008
 • Laatst online: 17-04 18:10

ShockWave

Lost it somewhere

Topicstarter
Hatsjoe schreef op maandag 28 januari 2013 @ 19:19:
[...]

Volgens mij niet, had net een lutser die 3x op mij schoot, expres. Hij werd blauw en ik schoot hem kapot om zelf niet kapot te gaan, en ik kreeg er mooi een team kill bij.

Edit: Mocht ook mooi betalen voor zijn repairs.
Tuurlijk krijg je een teamkill erbij en het kost je credtis maar je krijgt geen teamdamge penalty...soms is het nodig om te doen als er echt iemand je team loopt te mollen.
Hatsjoe schreef op maandag 28 januari 2013 @ 19:21:
Servers lijken weer up trouwens, zit nu in een queue om er in te komen.
Dat kan vaak wel even durem omdat er 100K tegelijk willen joinen.
KiDoNL schreef op maandag 28 januari 2013 @ 19:22:
Ik heb nog geen last gehad van teamkillers gelukkig, ben dan ook maar sinds gister bezig maargoed. Leuk spelletje, begin het een beetje door te krijgen maar je ziet wel degelijk verschil per potje tegen wie je speelt, sommige mensen zijn echt stééngoed!

Waar zien jullie trouwens die berichten over de maintenance? Bij mij is zelfs de .eu website onbereikbaar..
Als je in de game wilt inloggen geeft hij aan dat de server onbereikbaar is ivm maintenance....

[Voor 44% gewijzigd door ShockWave op 28-01-2013 19:24]

Star Citizen referralcode


 • ShockWave
 • Registratie: December 2008
 • Laatst online: 17-04 18:10

ShockWave

Lost it somewhere

Topicstarter
"Sorry server W.o.T is busy".... ;w

@Kiddo als je opnieuw inlogt zie je het....

[Voor 40% gewijzigd door ShockWave op 28-01-2013 19:26]

Star Citizen referralcode


 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 08-03 22:33
2crashandburn schreef op maandag 28 januari 2013 @ 19:17:
Leuk, WG doet dus ook niet meer met intentionele teamkillers:

[...]
Hoezo? Het automatische systeem zit er nog steeds gewoon in hoor en dat werkt prima :)
Hatsjoe schreef op maandag 28 januari 2013 @ 19:24:
[...]

Dan zou ik graag zien dat er totaal geen penalties zijn zodra iemand blauw wordt. Dus geen team kill er bij en geen "boete".
Dan denkt geen hond meer na over de mogelijk consequenties. Zoals het nu is werkt het prima.
Nemean schreef op maandag 28 januari 2013 @ 20:19:
[...]

Mja ik las dat de vorige keer dat de server crashte er ook een flinke chat spam aan de gang was. Aan de andere kant, hoe kan chatspam een server crashen.. :F
Als je die spam had gezien dan zou je wel versteld staan, iets zeggen en je zag het een bericht of duizend erboven terug.

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 08-03 22:33
TRX schreef op dinsdag 29 januari 2013 @ 09:55:
[...]

•tier 10 arties will come until the end of summer
leuk.... 6x6 tier 10 arty 8)7
Sowieso ligt de max op 5x5 :+
Daarnaast gaan de tier 10 arty de karakteristieken van tier 8 arty krijgen. Het wordt dus alleen maar gunstiger vooroa. de MM.

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 08-03 22:33
Anoniem: 498773 schreef op dinsdag 29 januari 2013 @ 11:39:
[...]

Zeker weten? Volgens mij is rauwe CPU snelheid HET belangrijkste voor de performance van WoT.
Is het vanaf het begin geweest (1e uitnodiging van de closed beta meegemaakt).
Heb inmiddels 3 CPU's en 3 videokaarten gehad sinds ik ben begonnen.

De graphische kaart houdt zich in dit spel alleen bezig met graphics.
Dit inderaad, een upgrade van de gpu zal ook minder voor de algemene performance doen dan een upgrade van de cpu. Daarnaast wordt er geen gebruik gemaakt van meerdere cores.
Pro tip: WoT gebruikt Flash.
Als je een website open hebt, met Flash, dan gaat de performance drastisch omlaag (zelfs al draait die webpagina in de achtergrond)
Goede tip, ga ik eens bekijken want dat kan zeker handig zijn :)
Sneezzer schreef op dinsdag 29 januari 2013 @ 12:41:
[...]


Lol, ik vind de chinese tree eihenlijk maar een zooitje, de eerste 5 levels.
Chi Ha was bleh, de M5 is snel maar veel te hoog.... ben blij dat ik nu de T34 heb.
De type T-34 vond ik maar erg zwak, komt ook deels door de grote aantallen goldderpers in tier 5 de laatste tijd.

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 08-03 22:33
Jip99 schreef op dinsdag 29 januari 2013 @ 14:31:
[...]


oh oeps, zit daar ook nog verschil in? :) ben ook maar net begonnen... :$
Als je in het bosje zit of je gun steekt tot de rand van het bosje zal je 'muzzle flash' nog buiten het bosje vallen. Als je erachter staat komt de 'muzzle flash' in het bosje terecht en zal de camo van het bosje niet droppen :)

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 08-03 22:33
TRX schreef op dinsdag 29 januari 2013 @ 17:55:
[...]

max 5x5 sinds wanneer? ik heb al vaker 6x6 gespeeld

arty spelen vind ik best leuk, maar 3x3 als max mag van mij ook wel...
Sinds 8.3, stond ook gewoon in de patchnotes :)

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • ShockWave
 • Registratie: December 2008
 • Laatst online: 17-04 18:10

ShockWave

Lost it somewhere

Topicstarter
Xanthian schreef op woensdag 30 januari 2013 @ 09:55:

Ik heb wel besloten om de SU-152 met HEAT ammo te gaan spelen. Ik heb geld zat (4 mil.) en die 700 schade per schot moet gewoon geweldig zijn. Met pijn in mijn hart zal ik de SU-100 verkopen maar met frisse moed zal ik de strijd opnieuw aangaan met mijn SU-152.
Ikzelf heb wel alle guns vrijgespeeld en een tijdje met de laatste 122 gespeeld maar toen ik terugging naar de 152mm ging mijn grind een stukkie harder.
Zelfs snipen werd een feest, had zelf ook normale AP en HE mee en met een HE heb ik eens een amx 50-100 ge1shot vanaf 300 meter in zijn zijkant........http://forum.worldoftanks.eu/public/style_emoticons/default/Smile_veryhappy.gif

Star Citizen referralcode


 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 08-03 22:33
dynosu schreef op woensdag 30 januari 2013 @ 10:22:
Ik heb encounter wel aanstaan, assault staat uit
Dit inderdaad, goed om te lezen dat Westfield Assault aangepakt gaat worden want die is echt lelijk.

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • ShockWave
 • Registratie: December 2008
 • Laatst online: 17-04 18:10

ShockWave

Lost it somewhere

Topicstarter
Sneezzer schreef op woensdag 30 januari 2013 @ 11:30:
[...]


Hoe heb je dit zo ingesteld?

Tevens, iemand een goede tutorial voor xvm? Zodat ik mijn stats ook bij kan houden?
Voor het bijhouden van mijn stats gebruik ik WoTLogger2.
WoTLogger 3 is ook uit maar deze is niet goed ontvangen aangezien al je stats worden verzonden naar een server...dus wie weet wat nog meer.
Ondersteuning van de orginele maker is er niet meer maar hij wordt geupdate vanuit de comunity dus vaak even naar de laatste page scrollen voor de laatste Logger..

http://code.google.com/p/wot-logger-2/downloads/list

Star Citizen referralcode


 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 08-03 22:33
MrOleo schreef op donderdag 31 januari 2013 @ 15:48:
Eindelijk!:

Nu was mijn laatste panther 2 potje een leuk potje:

En nu zit ik in dubio, panther 2 houden of niet, ik wil toch graag de e50 beginnen te grinden, met verkoop heb ik toch eerder de credits binnen en echt betrouwbaar vind ik het tankje ook niet (veel brand en de gun lijkt minder accuraat dan hij is), alhoewel mijn stats er op erg leuk zijn...
Gefeliciteerd, E-50 is een erg leuke tank en mijn inziens veel meer viable dan de Panther en Panther II.
De Panther II zou ik dan ook weg doen, voor TC's zijn ze ook niet de moeite waard omte houden :)
mad_max234 schreef op donderdag 31 januari 2013 @ 16:28:
Win rate van 50% is perfect, dan speel je tegen mensen die veelal gelijk zijn aan jou skill level. Winrate van meer dan 50% betekend dat je te veel potjes speelt tegen mensen die niet goed genoeg zijn!

Ik vind leuk als ik tegen mensen speel die een uitdaging vormen, verlies net zo graag tegen mensen die goed zijn dan dat ik win.
Je neemt daarin niet (of nauwelijks) mee dat het spel afhankelijk is van teamplay. Een goede speler kan heel veel invloed hebben maar het komt ook veelal aan op tactisch spel en samenwerken. Een stel average spelers zal in bijna alle gevallen kunnen winnen van een solo goede speler als ze maar samenwerken.

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 08-03 22:33
Joindry schreef op vrijdag 01 februari 2013 @ 09:55:
[...]


Waarom de panther II houden:
Je maakt makkelijker winst dan met de e-50, die volgens stats zowat de slechtst verdienende tier 9 ingame is.
Je hebt geen zin een nieuwe, lange grind naar een full ops tank. De E50 is stock echt een draak.
De e-50 absorbeert arty nog beter (en speelt tussen zwaardere arty) je motor is nog steeds even ontvlambaar, dus reken daar ook niet op verbetering bij de e50.
Credits verdienen op een tier 8 tank kan prima maar daarvoor zijn er zeker betere alternatieven. Mijn inziens is dat geen reden om de Panther II te behouden.

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 08-03 22:33
Joindry schreef op vrijdag 01 februari 2013 @ 11:15:
[...]


Laat me dan de logica omdraaien, met de e50 verlies je sneller geld...
met de P II kan je op lange termijn break even spelen (zonder premium) met de E-50 moet je best pro zijn om dat te doen. Dus dat kan wel een reden zijn hem te houden...
Wat ik dus al zei, en Kaap eveneens, zijn daarvoor veel betere alternatieven. De Pershing is bijv. op zijn tier een veel betere medium, neem desnoods de T20 waarmee bakken met credits te verdienen zijn of elke andere tier 8 heavy.

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 08-03 22:33
Panther II is geen optie :+

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 08-03 22:33
Sneezzer schreef op vrijdag 01 februari 2013 @ 14:51:
[...]


Aha, dus van med -> light? dat is ook niet erg, dan kan ik tegen die tijd de VK2801 verkopen.
Ik hoop het toch niet, moet ik de crew weer omtrainen van medium en daarna weer terug naar light.
Postius schreef op vrijdag 01 februari 2013 @ 15:30:
Ik zit nu in TIer 3 voornamelijk, maar ik vroeg me af of ik niet beter in T3 kan blijven hangen? Om mn Crew te trainen. Ik begin namelijk de indruk te krijgen dat op hogere tiers bijna iedereen hier aan doet en ik rij nog rond met een 50% crew (nouja ondertussen 72%). Is het de moeite ze minimaal op te trainen naar 1 skill voordat ik de volgende tier tanks koop en ze dan weer omtrain? En hoeveel sneller gaat Xp van je crew verzamelen als je vehicle elite is?
Vanaf tier 5 75% crew kopen en die meenemen in de lijn :)
Accelerated crew training zorgt ervoor dat de crewmember die het minste exp heeft de volle exp van de gespeelde battle als bonus erbij krijgt. Het is handig als je bepaalde tanks veel speelt maar voor die lagere tiers niet nodig.
Jip99 schreef op vrijdag 01 februari 2013 @ 15:45:
[...]


maar als je ze omtrained naar een andere tank verliezen ze wel skill.. als je crew 100% is en je trained hem om naar een andere tank zakt het naar 75 of 85 % ofzo.. weet ff niet zeker.
Ja primairy skill die gaat verloren maar secondary skills blijven bestaan als je ze hebt en zullen alleen een penalty krijgen wanneer je een skillreset doet for free of voor credits.

[Voor 17% gewijzigd door psychoclown op 01-02-2013 15:49]

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 08-03 22:33
Jip99 schreef op vrijdag 01 februari 2013 @ 15:49:
[...]


ah zie je :) ik wist het dus niet goed.. 90%.. na ja valt nog mee.
Enkel als je ze omtrained naar hetzelfde type. Van een heavy naar medium zal een penalty geven van 20%.
Dit staat overigens ook in de TS :)

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 08-03 22:33
Nemean schreef op vrijdag 01 februari 2013 @ 15:57:
[...]


Nope, check die afbeelding hier boven maar, het is een medium lijn. :Y
Ja die tree ken ik maar gezien dat een tree is van meer dan 9 maanden oud en er inmiddels weer veranderingen hebben plaats gevonden ga ik daar niet meer blind vanuit. Al hoop ik het wel natuurlijk ;)

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 08-03 22:33
Nog zo'n 20k grinden op de 3002 door middel van dubbels en ik heb sowieso genoeg exp voor de opvolger :)

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 08-03 22:33
Nemean schreef op vrijdag 01 februari 2013 @ 16:24:
[...]

Heb zo'n 90k~ klaar staan, en een crew met 1 skill. Jammer genoeg is die VK3002 echt een kak tank en vond ik de Panther toffer.
Hier juist andersom, 3002 is toch net iets sneller, fikt iets minder vaak en is iets meer bouncy. Moet ik wel bij zeggen dat ik met gold derp speel, voornamelijk omdat ik daarmee soms ook 3v3 speel.
Overigens heb ik er ook al een beste leuke crew op met 215% crew skill (al zou ik nog wel een keer repair om willen wisselen voor de perks :)
Nemean schreef op vrijdag 01 februari 2013 @ 16:30:
[...]

:+

Ieder zo zijn speelstijl :>, ik moet toegeven heb er een leuke winrate (66%) aan over gehouden maar vond de guns op de tank ontiegelijk bagger. Bovendien leek het wel of je alleen maar in tier 8-9 matches uit kon komen. |:(
Afgezien van de snipegun hebben ze verder dezelfde guns. De snipegun vind ik te weinig damage doen op tier 7 om een team te kunnen dragen. Wel lekker nauwkeurig en snel maar 0,0 punch.

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 08-03 22:33
Ik ben weer aan het streamen :)

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • ShockWave
 • Registratie: December 2008
 • Laatst online: 17-04 18:10

ShockWave

Lost it somewhere

Topicstarter
Foamy schreef op vrijdag 01 februari 2013 @ 19:06:
Vraagje aan diegenen die met artie spelen op regular battles: Hoe ervaar je het als een light (T71 of T-50-2) je naar je plekje duwt?

Reden dat ik het me afvroeg is dat ik vrij gemengde resultaten hierop krijg. Sommigen waarderen het, anderen vragen zich af of ik dood wil en wat ik in godsnaam aan het doen ben....

Mijn tactiek is meestal vrij simpel:
1e minuut: artie helpen op zn plek te komen
2e + 3e minuut afwachten op scouts van de tegenpartij om die een tikje te geven zodat ze achterstevoren staan en ze af te maken
rest van de game: kijken waar je er door kunt komen, en op zoek naar artie. Hierna een beetje trollen achter de enemy lines.

Speel ik nu zo raar? Of snappen anderen het spel niet?
Mijn antwoorden op je punten.
Als ik arty of mijn T28 Proto rijdt heeft het weinig tot geen nut als een Light mij gaat duwen.
Ten eerste ik ben veels te zwaar voor die light om mij voordeel te geven in snelheid, ten tweede als jij wat fout doet en schade krijgt doordat je tegen mij aanrijdt kost het mij geld en ten derde ik ga sowiezo niet harder dan de max snelheid door het duwen.
Soms wil een IS-3 mij wel eens duwen in de proto maar ik vind dat zonde van zijn snelheid om op tijd een goede plek te bereiken.
Hij kan beter alvast een goede defense opzetten en ik kom wel.

Wat betreft je "scouts hunten", prima, doe ik tegenwoordig zelf ook als het enemy team meerdere lights heeft en wij ook, gewoon bij de base rondrijden, snelheid houden en scouts afvangen.
Dit heeft meer nut dan met alle lights tegelijk dezelfde route rijden en worden afgeknald.

Later als het veld zich wat heeft gestabiliseerd en je ongeveer weet waar welke tanks rondhangen dan kan je door de lines sneaken en op hun base gaan trollen.

Gewoon lekker spelen zoals je het meest prettig voelt in je light en je ook wat betekent voor het team, ze kunnen heel erg whinen dat je MOET scouten maar als je zelf weet dat je dan direct het loodje legt dan ben je geen goede aanwinst voor het team als je het toch doet.

Laatst op TS eens een opmerking gekregen "you Dutchies talk a lot"...
Hey als we ons platoon opdelen en ik geef door welke tanks ik heb en de andere kant ook dan weet je waar je door kan stoten toch?

Star Citizen referralcode


 • ShockWave
 • Registratie: December 2008
 • Laatst online: 17-04 18:10

ShockWave

Lost it somewhere

Topicstarter
Ach mijn mooiste scoutpot en "Acetanker" op mijn T50-2 haalde ik ooit op Malinovka met volledig static scouten.
Eerst 2x een run door het veld vlak voor onze base langs en toen naar het bekende bosje met zicht op hun kerk voor de heuvel.
Daar zeker 5 minten stilgestaan en bijna het hele team gespot, mijn team profiteerde er goed van en zij kwamen de heuvel niet eens op.

Star Citizen referralcode


 • ShockWave
 • Registratie: December 2008
 • Laatst online: 17-04 18:10

ShockWave

Lost it somewhere

Topicstarter
Wat mij soms met arty nog wel eens opvalt is dat ze helemaal niks doen aan spots in the open.
Als je dan een opmerking geeft dat je ze toch echt nodig hebt krijg je nog wel eens het antwoord dat ze aan het counterarty'en zijn.
Als je dan aan het eind van de pot kijkt wat ze werkelijk gedaan hebben dan is het of maar 1 tot 3 shells en 0 damage of hun hele ammorack is leeg en dan vaak niet meer dan 300 dmg ofzo.

Star Citizen referralcode


 • ShockWave
 • Registratie: December 2008
 • Laatst online: 17-04 18:10

ShockWave

Lost it somewhere

Topicstarter
Ja dat snap ik ook wel maar sommige helaas niet....

Star Citizen referralcode

Pagina: 1 2

Dit topic is gesloten.Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee