Toon posts:

Tweakers in discussie met KPN over vast-mobiele telefonie

Pagina: 1 2 3 Laatste
Acties:
 • 11.434 views

 • zeef
 • Registratie: Januari 2000
 • Laatst online: 16:35
KPN introduceert een nieuw product: VastMobiel in 1; met één nummer bereikbaar zijn op zowel je mobiele als je vaste telefoon. Niet alleen dat, je hebt dan ook maar één voicemail om in de gaten te houden, één mobiele databundel, één vast prijsplan en dat alles op één factuur. Alles draait om de éénvoud. Gedaan is het met twee nummers, twee voicemailboxen, verschillende providers en abonnementen . Een ideale zakelijke oplossing voor bedrijven van vandaag en morgen.

Dit is een nieuwe ontwikkeling want je krijgt niet alleen de hoogwaardige kwaliteit die je van KPN gewend bent maar ook één helpdesk en één aanspreekpunt voor al je vragen en problemen. Geen kastje-naar-de-muurdiscussie meer tussen de vaste en mobiele provider. Als beheerder heb je nog maar één online portal waarin alle zaken rondom deze diensten geregeld worden . Er is nog maar één factuurcontrole en -overzicht. Als ICT beheerder heb je een veel betere beheersbaarheid van kosten en processen want het bedrag per deelnemer is vast en vooraf bekend. Wil je meer weten over dit product, bekijk dan deze pagina binnen Tweakers.

KPN wil graag inzicht krijgen in wat er leeft onder jullie, de mogelijk toekomstige gebruikers van VastMobiel in 1. Dus welke wensen heb je? Hoe is de (vaste/mobiele) telecommunicatie nu geregeld op jouw werk? Wat gaat er goed, wat gaat er fout? Het product VastMobiel in 1 is nog volop in ontwikkeling, dus KPN wil niet alleen horen wat je verwacht van zo'n dienst maar ook hoe ze deze nog kunnen verbeteren. Wil je bijvoorbeeld zelf je centrale inrichten of door KPN laten beheren? Er zijn vast nog andere aspecten te verzinnen.

Hierover gaan we de komende weken discussiëren in drie topics. Iedere week openen we een nieuwe discussie. Dit topic is van week 1, het topic van week 2 kun je hier vinden. Ook KPN gaat zich daar actief in mengen. Verschillende productspecialisten lezen mee met de discussie, je kunt een reactie verwachten van Jacques van KPN, Aleida van KPN, Werner van KPN, Anton van KPN, Ramazan van KPN en Melvyn van KPN. Laat je mening horen en stel de vragen die je hebt. Zij zullen reageren op jullie vragen en opmerkingen.

Deelname wordt beloond
De tien meest waardevolle reacties worden beloond met een Galaxy SIII, beschikbaar gesteld door KPN. De Galaxy SIII hét vlaggenschip van Samsung, één van de beste Android-phones van dit moment. Deze high-end smartphone is door de Tweakers redactie met een Zeer Goed beoordeeld.

Spelregels
De topics zijn bedoeld voor Tweakers die KPN graag verder willen helpen op het gebied van integratie van vaste en mobiele telefonie. Deze topics zijn nadrukkelijk niet bedoeld voor klachten over KPN of andere producten/diensten. Mocht je een klacht hebben, dan kun je beter direct contact opnemen met de zakelijke klantenservice van KPN.

De winnaars worden bepaald door KPN en worden bekend gemaakt aan het het einde van de drie weken. Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd. Deelnemen mag vaker dan één keer en de Tweakers crew is uitgesloten van de contest.

Topic 1: Jouw ervaringen
Genoeg uitleg voor dit moment. We gaan het deze eerste week hebben over de volgende vraag: Heb je ervaring met geïntegreerde vaste en mobiele telefonie? Wat vond je daarvan, wat zijn je bevindingen? Van welke leverancier neemt je bedrijf dit nu af? Wat werkt goed, wat minder goed?

Veel plezier in dit topic (en de volgende) en moge de beste posters winnen!

[Voor 35% gewijzigd door zeef op 31-07-2013 16:57]


 • qlum
 • Registratie: Mei 2010
 • Laatst online: 23-09 22:25
Een groot probleem met vastmobiel in 1 is dat een vaste lijn vaak door iedereen opgenomen kan worden terwijl een mobiele lijn maar door een persoon opgenomen kan worden. Dit is een probleem wanneer je een vertrouwelijk gesprek hebt over deze lijn aangezien een willekeurig persoon bij de vaste lijn deze ook kan opnemen. Hierdoor zal het in veel gevallen nog steeds nodig zijn om een tweede telefoon te hebben of een tweede nummer op de telefoon. Ook kan het helpen om als het gesprek mobiel opgenomen word het niet ook vast opgenomen kan worden.

Andersom is een vaste telefoon ook niet altijd gericht naar een persoon en kan iemand anders deze ook wel gebruiken, meerdere mobiele lijnen zouden dus gekoppeld moeten worden aan één vaste telefoon. Dit is misschien zakelijk niet het grootste probleem maar ik denk dat er wel degelijk gevallen zijn waarbij dit noodzakelijk is.

Overigens heb ik geen enkele ervaring met dit product en bedenk ik gewoon wat mij een probleem met een dienst als deze kunnen lijken. Ook denk ik dat dit best goed voor particulieren kan werken maar daarbij zijn de hier boven genoemde punten een nog grotere factor. Helemaal het laatste punt.

[Voor 14% gewijzigd door qlum op 08-11-2012 13:09]


 • chickpoint
 • Registratie: Oktober 2009
 • Laatst online: 08:39
Eigenlijk zie ik in mijn omgeving dat een vaste lijn (vrijwel) niet meer gebruikt word. Misschien kan het wel handig zijn voor een klein bedrijf, zodat je altijd op een vast nummer bereikbaar bent. Wat dat betreft ben ik het wel eens met "qlum".

Ik heb zo thuis ook geen vaste telefoon maar wel een mobiele telefoon waar ik alles mee regel. Het enige nadeel vind ik is dat abbonementsvormen alleen maar komen in minuten (tenzij je een zakelijk abbonement gebruikt). Dit is heel vervelend als je bevoorbeeld een klanten service wilt bellen die 10 cent per minuut kost o.i.d. Dit komt dan als extra kosten op je maandelijks factuur erbij en dat terwijl je meestal een wat duurder abbonement dan nodig afsluit om toch die smartphone te kunnen hebben.

Ook als je bijvoorbeeld voor internet en telefonie thuis een andere provider gebruikt dan KPN hoe word dit dan opgelost? Vooral omdat er een behoorlijk aantal mensen gebruik maken van internet over de kabel i.p.v de telefoonlijn.

Persoonlijk zie ik het nut niet zo van een gedeeld telefoon nummer. Wat voor mij echt zou werken is een soort van mobiel/thuis abbonement. Dat wil zeggen dat je een abbonement afsluit die gewoon je kosten dekt als je naar een service nummer belt. Een heel mooi voorbeeld hiervan was het vroegere Flex abbonement van T-mobile. Hier kreeg je gewoon een vast tegoed per maand waar bel minuten als een vastgesteld bedrag eraf gingen. Als je dan een service nummer belde dan werd dit ook gewoon van dat tegoed afgehaald. Dan gaat gewoon je abbonement wat sneller op i.p.v dat je weer extra moet betalen voor dat eigenlijk al te dure abbonement.

Ik heb echt geen 9 tot 5 mentaliteit! Eerder 10 tot 3...


 • JustMitchie
 • Registratie: Maart 2011
 • Laatst online: 19-07 15:39
Wat is een vaste lijn? Nee grapje... Wij gebruiken eigenlijk alleen maar mobiele telefoons, maar onderling en van buitenaf gebruiken wij nog de vaste telefoon. Het liefste zou ik deze telefoon winnen, want ik zit nog steeds opgescheept met een Nokia N97 uit 2008....

Ik vind dit een mooie deal en als ik de kans krijg ga ik er zeker voor zorgen dat wij dit hier ook krijgen. Verder denk ik helaas wel dat er dan veel meer de grens tussen werk en privé wegvaagt want in tegenstelling tot dualsim, kan je hier niet een van de twee uitzetten... Je zou ook problemen kunnen krijgen met het feit dat voor de meeste mensen het bellen naar vaste nummers extra kost...


Verder, erg mooie deal en ik ga duimen dat ik de telefoon win... (wish me luck)

 • EValentino
 • Registratie: Januari 2009
 • Niet online
Ik denk dat dit voor grote bedrijven een ramp zal worden. Het is veel overzichtelijker als er per simkaart (en dus per eigen nummer) een digitaal factuur verstrekt wordt die je makkelijk en overzichtelijk via Mijn KPN kan inzien. Als je nu namelijk een collega nodig hebt weet je niet hoe je deze kan bereiken, je hebt immers allemaal hetzelfde nummer.

Ook denk ik dat het met data een ramp gaat worden. De ene gebruiker verstookt veel meer data dan de andere. Feit blijft dat een grootverbruiker gewoon een andere databundel nodig heeft dan iemand die enkel wat mailtjes ontvangt op zijn smartphone.

Uiteindelijk loop je dus met 2 telefoons omdat je een privé nummer wilt hebben voor vertrouwelijke gesprekken en omdat je over je databundel heen zit... Niet erg handig dus!

 • SaturN
 • Registratie: Januari 2000
 • Laatst online: 26-09 17:28
Wat is het verschil met de bestaande GRIP dienst van KPN? Integreert de mobiele telefoon ook prima in een bedrijfs telefonienetwerk.

[Voor 39% gewijzigd door SaturN op 08-11-2012 14:46]


 • Kwesiq
 • Registratie: Januari 2010
 • Laatst online: 26-09 19:54
Zo op het eerste gezicht lijkt het een goed product waarbij gemak voor werknemer en werkgever voorop staat, alleen sluit ik mij wel aan bij de eerste posts dat er wel wat haken en ogen aan lijken te hangen. Gaan zowel je vast telefoon als je mobiele telefoon over, wanneer je gebeld wordt? Neemt een collega de telefoon op, mis je nog de beller.
Zelf werk ik op een universiteit en bij ons worden momenteel de telefoons doorgeschakeld wanneer iemand op pad is en een mobiele telefoon heeft. Maar ook dan kan iemand anders je telefoon bij afwezigheid overnemen of opnemen.

Een van de twee zou je dus wel moeten kunnen uitzetten, bij afwezigheid. Een bijbehorenden app?

 • churchill9
 • Registratie: Mei 2007
 • Laatst online: 26-03-2016

churchill9

psn: jimmy-chu

Ik heb zelf een (kleine) webshop, en heb een tijdje zitten bedenken hoe ik mijn telefoon nummer voor me webshop moest regelen aangezien ik niet de heledag achter mijn bureau zit.

Heb nu een vaste telefoon en een mobiel voor prive.

Het probleem wat ik nu heb met het koppelen van mijn mobiel en mijn zakelijke telefoon is dat ik niet weet als ik een prive gesprek krijg of zakelijk.
En om nou met 2 telefoons te gaan rond lopen vind ik ook weer teveel van het goede.

 • Terrz
 • Registratie: Maart 2009
 • Laatst online: 16:55
Voor kleine bedrijven en ondernemers zal dit een handige abonnement constructie zijn. Voor grotere bedrijven met meer werknemers lijkt mij dit lastiger te realiseren aangezien er vaak ook persoonlijke of "niet voor andermans oren bestemde" gesprekken gevoerd worden.

Als de mogelijkheid geboden word om bijvoorbeeld het vaste nummer van iemands werkplek om te zetten naar het "mobiele" nummer word het wel interessant.

 • FTI
 • Registratie: Oktober 2004
 • Laatst online: 15:18
Ik heb gewerkt in een restauratieve voorziening waar bestellingen ook per telefoon gingen. Dat was altijd via een vaste lijn. Zeer onhandig als je even bezig was met bijvoorbeeld afwas wegbrengen of tafels afruimen, want de baas vond het ook niet leuk als de telefoon niet werd opgenomen. Daarom stond er standaard iemand extra om de telefoon op te nemen, ergo deze persoon deed de helft van de tijd niks. Ik denk dat in zo'n situatie zoiets wel handig kan zijn, zeker voor bedrijven die een vaste lijn belangrijk vinden (bijvoorbeeld 030-belpizzas is makkelijker te onthouden dan een random 06 nummer.) Wat dat betreft een interessante ontwikkeling. Ik wist helemaal niet dat zoiets al bestond.

 • Bosmonster
 • Registratie: Juni 2001
 • Laatst online: 02-06 23:36

Bosmonster

*zucht*

Waarom uberhaupt nog het "Vast" deel?

Hier op kantoor (bedrijf van 150 man ongeveer) hebben we alleen nog mobiel. "Vaste" telefonie past in zn geheel niet meer in de moderne tijd, dus waarom dat aanbieden in 1 pakket een USP is ontgaat mij een beetje :)

Ook prive heb ik al bijna 10 jaar geen vaste telefoon meer, alleen nog mobiel.

[Voor 13% gewijzigd door Bosmonster op 08-11-2012 14:47]


 • Kmpn
 • Registratie: Januari 2012
 • Laatst online: 02-09 04:51
het lijkt mij een top idee, (als je op je zelf woont)
Een functie zou fijn zijn als je van huis weg bent dat je op je mobiel de functie aanzet dat hij alleen overgaat op jou mobiel

De kosten voor beide telefoons (vast+mobiel) zouden dan ook het zelfde moeten zijn als van vast naar vast en van vast naar mobiel, en van mobiel naar mobiel, (dus gelijke kosten voor beide)
en eventuele 0900 nummers vanaf mobiel zonder mobiele kosten


Ben benieuwd

groetjes devi

 • Emrulez
 • Registratie: November 2008
 • Laatst online: 05-01 19:04
Hoe is de usablity van de online selfcare portal? Het kan wel doodleuk veel functies hebben maar als het totaal niet gebruiksvriendelijk is heb je er niet veel aan. De tool is webbased als ik het goed begrijp. Wordt het dan bijvoorbeeld ook mobiel bereikbaar/beheerbaar?

 • corset
 • Registratie: November 2009
 • Laatst online: 10:14
Als ik kijk naar mijn vorige werkgever (concullega op zakelijk mobiel gebied die ook vastmobiel aanbied al enige tijd), dan zie ik dat er enkele dingen zijn die het voor de klanten problematisch maken. Bij ons werd toen verteld dat dit door techniek onmogelijk zou worden (NSN kreeg de schuld e.d.)

1.) De gebruiker (bedrijf) wordt gebeld op vaste nummer. Wordt doorverbonden naar zijn mobiel. Hij neemt op, bespreekt met de klant dat hij deze later terugbeld. Echter, door limieten kan hij niet uitbellen met zijn "vaste" nummer. Hierdoor haakten veel gebruikers af omdat ze niet wilden dat iedereen hun mobiele nummer had.
2.) Gebruiker heeft 2 vaste nummers, thuis en werk. Nu wil hij allebei koppelen aan 1 nummer. Dit kan echter niet, ook door limieten. Is dit bij jullie anders?

Mijn ervaringen hiermee zijn goed. De gebruikers waren tevreden. Echter was het qua billing een nachtmerrie. Het was niet voor de gebruiker te zien wat welke kosten waren e.d.

"Whatever their future, at the dawn of their lives, men seek a noble vision of man’s nature and of life’s potential."


 • churchill9
 • Registratie: Mei 2007
 • Laatst online: 26-03-2016

churchill9

psn: jimmy-chu

Terrz als je in gesprek bent en iemand neemt de vaste tel op horen ze je mobiele gesprek niet.

 • FTI
 • Registratie: Oktober 2004
 • Laatst online: 15:18
Bosmonster schreef op donderdag 08 november 2012 @ 14:46:
Waarom uberhaupt nog het "Vast" deel?

Hier op kantoor (bedrijf van 150 man ongeveer) hebben we alleen nog mobiel. "Vaste" telefonie past in zn geheel niet meer in de moderne tijd, dus waarom dat aanbieden in 1 pakket een USP is ontgaat mij een beetje :)
Vanwege dat je volgens mij wel een bepaald vast nummer kan aanschaffen maar geen bepaald mobiel nummer?

 • maartend
 • Registratie: Augustus 2002
 • Laatst online: 16:06
In mijn geval zou dit goed werken.

Ik werk in de zorg en draai crisisdiensten. Ik moet dus telefonisch bereikbaar zijn. Dus heb ik een mobiel. Maar ik woon in de polder en heb daar dus een heel slecht ontvangst op mijn mobiel. Dus komt het regelmatig voor dat mijn lijn wegvalt. Lastig als iemand op dat moment zich suicidaal uit en je hebt geen telefoonnummer van de ander snel bij de hand.
Met deze dienst zou het dus mogelijk zijn dat ik thuis gewoon mijn vaste telefoon kan opnemen als de crisistelefoon wordt gebeld.

 • keko12
 • Registratie: Maart 2012
 • Laatst online: 23-09 13:31
Ik bel zelden als ik niet op kantoor ben en schakel mijn vaste toestel door als ik weg ben. Klaar?

Anoniem: 223390

Op het moment dat je deze diensten samenvat in 1 betekend dit niet dat er ook maar 1 punt is van gebruik. Dit is een verkeerde aanname. Er zijn vast voorbeelden te vinden maar standaard is dit geenszins.

Het moeilijke ligt in het feit wat te doen met de afhandeling van de nummers en de doorschakelingen. Traditionele telefonie kent vaak ingewikkelde patronen van gespreksafhandeling. (IVR wachtrijden tijdsschakelingen opneemdiensten etc.). Door 2 samen te verbinden op een 1 mobieltje is verkeerde stap in mijn ogen. De dienst zou in meerdere vormen beschikbaar moeten zijn. De basis zou moeten kunnen liggen in vaste telefonie en in mobiele telefonie of een hybride vorm. In de gevallen waar een vast nummer te verkrijgen is zou het wenselijk zijn om een telefooncentrale ter beschikking te hebben.

ik doel uiteraard met vast enkel en alleen op VOIP varianten al dan niet met een tijdelijke oplossing te integreren met traditionele telefonie (ANALOOG/ISDN).

Ook de reklame van samen 1 is beter lijkt mij wat te snel gezegd. We hebben ook telefoons, tablets, laptops en PC's om email overal te lezen en overal te versturen op apparaten die vergelijkbaar zijn maar zeker niet gelijkwaardig. Mobiel en vast hebben zo zijn eigen karakters welke niet vergeten moeten worden.
De huidige zakelijk telefoniemarkt verdwijnt ook niet zomaar. Met VOIP technologieen kan dit nog jaren doorgang vinden en zo het aantal aansluitingen per inwoner in NL vergroten. Ook het aantal diensten en toestellen wordt vergroot. De omzet die hiermee gemoeid is moet men niet onderschatten.

zorg voor integratie van diensten en platformen. Dat is de sleutel. Kijk naar ICT ecosystemen overal in de wereld en zie dat integratie van diensten een grote stap is in leiderschap. Ongeacht of de gebruiker dit leuk vind.

Was Apple met de iPhone ooit zo groot geworden als er geen integratie (en beperkingen van dien) was geweest van diensten en producten? Hadden gebruikers hiervoor gekozen?
Visie is een zeerk kostbaar goed welke vaak wordt overspoeld door techniek en management. Laat de visionairen aan het woord en zij leiden ons naar de toekomst.

 • Bosmonster
 • Registratie: Juni 2001
 • Laatst online: 02-06 23:36

Bosmonster

*zucht*

FTI schreef op donderdag 08 november 2012 @ 14:47:
[...]


Vanwege dat je volgens mij wel een bepaald vast nummer kan aanschaffen maar geen bepaald mobiel nummer?
Waarom wil je precies een "bepaald" nummer aanschaffen?

We hebben bijvoorbeeld wel mobiele nummers in serie.

 • Queenfanmichel
 • Registratie: December 2005
 • Laatst online: 22-09 14:07
Op zich handig je bent binnen je bedrijf altijd bereikbaar onder 1 nummer, maar hoe zit het met doorverbinden, overnemen van een telefoon, enz. en wordt het een mobiel die wanneer het in de buurt bent van de automaat als toestel gezien waardoor je net als een vast toestel die dingen kan doen als met het toestel op je bureau??

Of krijg je een vast toestel op je bureau en een mobiel ernaast met een GRIP nummer??

 • Hoowgii
 • Registratie: Maart 2010
 • Laatst online: 25-09 22:02
KPN introduceert een nieuw product: VastMobiel in 1; met één nummer bereikbaar zijn op zowel je mobiele als je vaste telefoon.
Een nummer lijkt mij niet handig. Bovenstaand beschreven.
WIj hebben momenteel op de huidige (vaste) telefoons twee mogelijkheden om door te verbinden, intern (nr 115) en extern (06 ....). Dit werkt prima.
Niet alleen dat, je hebt dan ook maar één voicemail om in de gaten te houden, één mobiele databundel, één vast prijsplan en dat alles op één factuur.
Misschien een leuke feature dat de interne voicemail naar het externe nr gaat... Nu sturen wij simpel een email, maar iets uitleggen met woorden is soms even makkelijk.
Een provider, met een portaal, met een nota lijkt mij zeker fijn (en met een korting (A)).
Zo kunnen er nummers in dat portaal worden bijgevoegd (nieuwe werknemers) en uitgehaald (gestopte werknemers). Als dit portaal aan de centrale gekoppeld is kan dit helemaal ideaal zijn. De updates worden dan direct doorgemuteerd.
Daarnaast een prijs is mooi, maar het moet wel mogelijk zijn/blijven om per werknemer te zien of deze veel minuten/veel data verstookt.
één helpdesk en één aanspreekpunt voor al je vragen en problemen. Geen kastje-naar-de-muurdiscussie meer tussen de vaste en mobiele provider. Als beheerder heb je nog maar één online portal waarin alle zaken rondom deze diensten geregeld worden .
Dat is natuurlijk van harte welkom!
Wil je bijvoorbeeld zelf je centrale inrichten of door KPN laten beheren?
Denk per bedrijf verschillend. Een centrale is voor het ene bedrijf een grotere investering dan voor het andere..

 • frank060272
 • Registratie: April 2012
 • Laatst online: 14-07 20:45
Er wordt niet veel gebruik gemaakt van dit systeem aangezien het voor vele huishoudens blijkbaar niets toevoegt. Het probleem ligt hem vooral in het feit dat een mobiel abonnement op het moment steeds duurder wordt en er veel huishoudens of geen vaste telefoon hebben of haast niet meer gerbuiken.

Daarnaast is het ook alleen interessant als iedereen in het huishouden dezelfde provider kiest, veelal zijn de mobiele abonnementen helemaal niet aantrekkelijk voor een ieder in dit huishouden, waardoor de reden om Vast mobiel te kiezen niet gebruikt kan worden voor iedereen binnen het gezin. Een mobiele beller kijkt naar kwaliteit maar nog meer naar wat krijg ik voor het bedrag en welk leuk toestel krijg ik er zo voordelig mogelijk bij.

In ons gezin bellen we met UPC, T-mobile, Telfort, Vodafone. KPN kan overwegen om een familie pakket samen te stellen waar men wat high end toestellen voor de ouders stopt, en een telefoon voor de kids. Maar dat is in mijn optiek bijna niet haalbaar omdat geen gezin hetzelfde is.

Het idee is dus tegek maar ik ken weinig mensen die zo provider vast zijn dat ze de dit gaan aanschaffen. Wanneer een andere provider goedkoper is gaan ze daar gelijk naar toe, en willen dan ook de rompslomp niet die daarbij hoort.

 • FTI
 • Registratie: Oktober 2004
 • Laatst online: 15:18
Bosmonster schreef op donderdag 08 november 2012 @ 14:48:
[...]


Waarom wil je precies een "bepaald" nummer aanschaffen?

We hebben bijvoorbeeld wel mobiele nummers in serie.
Om zo veel redenen kan dat makkelijk/handig zijn. Grootste is reclame. 0900-jouwbedrijf bijvoorbeeld.

 • Nicj56
 • Registratie: November 2011
 • Laatst online: 26-09 22:41
Het is wel handig, maar als het een vaste lijn en een mobiele lijn zijn, kan je beter een soort VOIP opzetten, dat werkt dan denk ik nog beter.. Dit is alleen maar dubbel op lijkt me?

Verder lijkt het me voor sommige bedrijven of als je een thuis situatie hebt die dit vereist lijkt me dat heel handig.

MBPr 13" 2017 128GB  iPhone 11 64GB


 • Perkouw
 • Registratie: Juli 2005
 • Laatst online: 16:37

Perkouw

Moderator General Chat
KPN wil graag inzicht krijgen in wat er leeft onder jullie, de mogelijk toekomstige gebruikers van VastMobiel in 1. Dus welke wensen heb je? Hoe is de (vaste/mobiele) telecommunicatie nu geregeld op jouw werk? Wat gaat er goed, wat gaat er fout? Het product VastMobiel in 1 is nog volop in ontwikkeling, dus KPN wil niet alleen horen wat je verwacht van zo'n dienst maar ook hoe ze deze nog kunnen verbeteren. Wil je bijvoorbeeld zelf je centrale inrichten of door KPN laten beheren? Er zijn vast nog andere aspecten te verzinnen.
Dat is een lastige en het hangt er maar net vanaf hoeveel 'mandaat' je binnen een bedrijf hebt. Zo kan ik wel wensen hebben, maar dan kan er alsnog van hogeraf bepaald worden dat deze niet zwaar genoeg wegen en dat ze hier niets mee doen. Erg functie afhankelijk lijkt het mij dan ook.

Wellicht dat het handig is om wat voorwaarden te stellen bij deze actie wanneer men reageert op dergelijke vragen. Welke branche werk je ? Wat is je functie ? Word er gebruik gemaakt van een vaste en mobiele lijn etc?

Ik denk dat deze actie dan van een grotere toegevoegde waarde is voor KPN.
Topic 1: Jouw ervaringen
Genoeg uitleg voor dit moment. We gaan het deze eerste week hebben over de volgende vraag: Heb je ervaring met geïntegreerde vaste en mobiele telefonie? Wat vond je daarvan, wat zijn je bevindingen? Van welke leverancier neemt je bedrijf dit nu af? Wat werkt goed, wat minder goed?
Nee, wel ervaring met een twee verschillende nummers per werknemer. Een apart nummer voor vast en mobiel. Wel werd er veel gebruik gemaakt van het doorschakelen van een vast nummer naar een mobiel nummer, wat eigenlijk prima werkt.

Een VastMobiel in 1 lijkt me, voor mij persoonlijk, dan ook niet interessant. Is dit dan niet interessant voor het bedrijf ? Nee dat wil ik dan weer niet zeggen, het lijkt me juist interessant en dan met name voor het financiele aspect. Per werknemer is dan exact duidelijk wat de kosten hiervan zijn.

 • Bosmonster
 • Registratie: Juni 2001
 • Laatst online: 02-06 23:36

Bosmonster

*zucht*

FTI schreef op donderdag 08 november 2012 @ 14:50:
[...]


Om zo veel redenen kan dat makkelijk/handig zijn. Grootste is reclame. 0900-jouwbedrijf bijvoorbeeld.
Dat heeft weinig met dit pakket te maken volgens mij, tenzij je iedere werknemer een eigen 0900-nummer wilt geven ;) (al is dat vast voor sommige branches interessant...)

[Voor 7% gewijzigd door Bosmonster op 08-11-2012 14:54]


 • Netraam
 • Registratie: Augustus 2000
 • Laatst online: 19-09 17:18
Ook hier hebben we een combinatie tussen vast en mobiel netwerk.
Het uitgangspunt is dat iedereen een mobiele telefoon heeft behalve als het voor de werkzaamheden niet handig is.

Secretaresses, receptie, helpdeks enz. hebben nog wel gewoon een vast nummer. We kunnen zowel mobiel (GRIP wolk) als vast 4-cijferig bellen.

Dit geeft wel meteen een beperking. Omdat we mobiel altijd bereikbaar willen blijven wordt niet al het mobiel verkeer via de PBX gestuurd maar blijft het volledige 06-nummer en het 4-cijferige nummer (binnen de GRIP) bereikbaar als bijvoorbeeld onze PBX storing zou hebben. Nadeel hierval is wel dat je een doorschakeling in de PBX kunt maken voor je vier cijferige nummer maar helaas blijf je voor je collega's die mobiel 4-cijferig bellen wel gewoon beschikbaar. Enige oplossing is de force on PBX maar die zorgt er weer voor dat je bij uitval van de PBX niet bereikbaar bent en dat is weer niet wenselijk bij het type organisatie waarin ik werkzaam ben. Ander nadeel van deze methode is dat bij het uitbellen het verkeer ook niet via de PBX gaat en dus je mobiele nummer meegestuurd wordt naar de externe ontvanger. Liefst zou je je vaste nummer meesturen maar dat is zover ik weet niet mogelijk momenteel.

 • FTI
 • Registratie: Oktober 2004
 • Laatst online: 15:18
Bosmonster schreef op donderdag 08 november 2012 @ 14:53:
[...]


Dat heeft weinig met dit pakket te maken volgens mij, tenzij je iedere werknemer een eigen 0900-nummer wilt geven ;) (al is dat vast voor sommige branches interessant...)
Ja oke, misschien beetje te veel vanuit mijn eigen kader gekeken. Maar intern kan het ook makkelijker zijn lijkt me.

 • Bosmonster
 • Registratie: Juni 2001
 • Laatst online: 02-06 23:36

Bosmonster

*zucht*

Netraam schreef op donderdag 08 november 2012 @ 14:54:
Ook hier hebben we een combinatie tussen vast en mobiel netwerk.
Het uitgangspunt is dat iedereen een mobiele telefoon heeft behalve als het voor de werkzaamheden niet handig is.

Secretaresses, receptie, helpdeks enz. hebben nog wel gewoon een vast nummer. We kunnen zowel mobiel (GRIP wolk) als vast 4-cijferig bellen.

Dit geeft wel meteen een beperking. Omdat we mobiel altijd bereikbaar willen blijven wordt niet al het mobiel verkeer via de PBX gestuurd maar blijft het volledige 06-nummer en het 4-cijferige nummer (binnen de GRIP) bereikbaar als bijvoorbeeld onze PBX storing zou hebben. Nadeel hierval is wel dat je een doorschakeling in de PBX kunt maken voor je vier cijferige nummer maar helaas blijf je voor je collega's die mobiel 4-cijferig bellen wel gewoon beschikbaar. Enige oplossing is de force on PBX maar die zorgt er weer voor dat je bij uitval van de PBX niet bereikbaar bent en dat is weer niet wenselijk bij het type organisatie waarin ik werkzaam ben. Ander nadeel van deze methode is dat bij het uitbellen het verkeer ook niet via de PBX gaat en dus je mobiele nummer meegestuurd wordt naar de externe ontvanger. Liefst zou je je vaste nummer meesturen maar dat is zover ik weet niet mogelijk momenteel.
Waarom nog zo'n omslachtig systeem met 4-cijferige codes? Koppel de telefoons aan een AD oid en je hebt alle contacten geactualiseerd in iedere telefoon? Kan iedereen altijd de mobiele nummers gebruiken.

 • steejt
 • Registratie: Juni 2012
 • Laatst online: 14-10-2021
Ik zal alvast zeggen dat ik het concept leuk vind en dat ik er zeker de voordelen van inzie, toch heb ik enkele vragen/commentaar hierbij.

* De mobiel die dezelfde nummer als je vast toestel op je werk zal hebben, zal hoogstwaarschijnlijk van en voor je werk zijn. Buiten als je een soort van permamentie in het bedrijf hebt, heeft het dus niet veel zin om hem mee naar huis te nemen. Bij ons op het bedrijf is onze 'vaste' telefoon eigenlijk een draagbare telefoon. Ik zie het nut dus niet echt in om hier ook nog een mobiel bij te nemen.

* De tegenhanger: Bij ons op het bedrijf krijgen wij wel een mobiel, maar daar zit onze eigen persoonlijke simkaart in. We mogen de kosten gemaakt voor het werk inbrengen in een onkostennota. Als er dus een mobiel en vast aparaat aan 1 nummer hangt, wil dit zeggen dat ik elke ochtend en avond de simkaart van mijn gsm moet omwisselen. Lijkt me een hele romslomp. Of zie ik het verkeerd?

* Momenteel is de permanentie bij ons het bedrijf verdeeld (die persoon dit weekend, die persoon deze week savonds, ....). Wanneer iedereen vervolgens ook nog eens een mobiel heeft en kan opgebeld worden, wil dit dan zeggen dat mijn baas kan zeggen: "Maar je hebt nu toch altijd een mobiel van het werk bij?". Ik wil niet "altijd" gebeld kunnen worden voor het werk.

* Wanneer je gebeld zou worden, gaat dan de GSM en de vaste telefoon tegelijk af? 2 x zoveel storende deuntjes in het bedrijf. Hier heeft iedereen maar 1 telefoon en ik word er nu al gek van.

* Waarom nog een vaste telefoon? Alles kan toch ook met een mobiel dan? Eerst dacht ik nog: ah, dan kan je intern in het bedrijf ook nog naar elkaar bellen met de vaste telefoon. Maar als er toch een vast kostenplaatje aan vast hangt, dan kan dat evengoed met je GSM dan..

Misschien stomme vragen, maar die moeten ook gesteld worden..

[Voor 8% gewijzigd door steejt op 08-11-2012 15:00]


 • Boozman
 • Registratie: December 2002
 • Laatst online: 10-12-2021
Het voordeel van een vaste lijn (met herkenbaar voorloopnummer zoals 010- of 015-) is dat het bij klanten / prospects betrouwbaar overkomt. De reden dat het zo wordt gezien is denk ik omdat je een mobiel prepaid nummer voor een tientje kan kopen en weg kan worden gegooid als het op is. Zeer geschikt voor mensen die een tijdje bereikbaar moeten zijn om een handel te verkopen via marktplaats.

Een vaste lijn is echter een veel hogere drempel en ook traceerbaarder dan een sim.

Ik merk met mijn online business dat 90% van de prospects liever naar een vaste lijn belt. Voor mijn gemak heb ik het vaste nummer met een normale regio code (015- omdat ik in Delft mijn bedrijf heb) via voip van xs4all wel naar mijn zakelijke KPN mobiel geschakeld. Zo wordt het allemaal toch stukken minder virtueel voor klanten; je bent al een online aanbieder van een product, maar je hebt tenminste een vast nummer !

Nadeel is dat die doorschakelingen naar mobiel 1. duur zijn; ik word gebeld, maar ik betaal redelijk wat per minuut (per gesprek van 10 minuten ongeveer 1 euro) om het gesprek aan te nemen 2. een matige kwaliteit hebben omdat het van het vaste netwerk of mobiele netwerk naar voip en weer naar het mobiele netwerk worden gestuurd. Een hele routering, die duidelijk merkbaar is tijdens een gesprek. Dat is dan weer het nadeel....

Als KPN een alles in 1 mobiel en vast gaat aanbieden dan zou ik dus wel zorgen dat de kwalitatieve uitstraling bij prospects en klanten van het vaste netwerk wordt gebruikt (met regio voorloop cijfers zoals 010, 015) met het gemak van het mobiele netwerk (voor de aanbieder). Maar dan met wat minder conversies ; niet van mobiel naar ip naar mobiel.

 • scim
 • Registratie: Maart 2000
 • Laatst online: 19-09 06:19

scim

Nani?

Ik snap niet zozeer hoe deze dienst nuttig is in dagelijks gebruik. Ik snap hoe het een voordeel zou kunnen zijn op gebied van facturering en het in de gaten houden van kosten (mits 1 nummer/verbruik = 1 persoon). Alleen hoe zou je deze dienst gebruiken. Als ik naar mijn omgeving kijk en mijzelf dan wordt een vaste lijn (zowel inkomend als uitgaand) alleen gebruikt door "ouderen" (prive) en als eerste contact met bedrijven (zakelijk & prive). Zodra je eenmaal contact hebt gelegd met een bedrijf of kennis worden meestal de meer directe en mobiele nummers uitgewisseld en wordt de vaste lijn bijna niet meer gebruikt tenzij er een enorm kostenvoordeel tegenover staat. In veel gevallen wordt dus zakelijk de vaste lijn vooral als uitgaande lijn gebruikt.

Ik denk dat het bereikbaar zijn op vast en/of mobiel zeker wel gewenst is. Zeker met de huidige accuduur is het soms handig om de mobiele apparaten iets te ontzien en zou het handig zijn om bijv. op kantoor gewoon de vaste lijn te gebruiken. Facebook heeft ooit eens een keer een video/blog geplaatst over hoe zij graag communicatie zouden zien (https://www.facebook.com/...php?v=10150330530405484). Hun idee was om de communicatie op zich los te zien van de dienst waarmee deze verstuurd wordt. Met andere woorden als iemand mij een bericht stuurt, dan zie ik dat bericht niet een email/sms/im etc.. Als ik daarna wil antwoorden dan antwoord ik en de ander krijgt het terug. Het systeem ertussen zorgt ervoor dat de personen in kwestie het bericht krijgen op hun manier. Een vergelijkbaar systeem zou je kunnen verzinnen voor telefonie (en in wezen is Google Voice als dienst vrij dichtbij). Jij hebt 1 telefoonnummer voor de buitenwereld, maar hoe en waar jij dat nummer gebruikt is aan jou. Wil jij het op een mobiel toestel, prima. Wil je het op een vast toestel, ook prima. Wil je on the fly kunnen wisselen, ook geen probleem. Maar dat ene telefoonnummer komt altijd uit bij jou op het device waar jij op dat moment mee aan het werk bent. Dat is eigenlijk de visie die ik heb als ik denk aan dit soort services.

 • marrik
 • Registratie: Augustus 2003
 • Laatst online: 18-08 14:20

marrik

Live long and prosper

Ik heb met vraag 1 helaas nog geen ervaring maar dit komt eigenlijk omdat de aanbieders de kleine(re) bedrijven 'vergeten'. Als je een 1 of 2 pitter bent dan zijn de abonnementsvormen vaak relatief erg duur.
Gaat KPN dit beter aanpakken?

Marrik


 • laptoppie
 • Registratie: November 2012
 • Laatst online: 21-01-2019
Ik had ooit een KPN mobiel nummer en vast nummer, en had KPN de actie om deze twee gebruik te laten maken van dezelfde voicemail box. Klonk goed, werkte ook goed, totdat er een kink in de kabel kwam. De voicemail box werkte niet meer. Ik belde met KPN mobiel en zei dat mijn voicemail box niet goed werkte, KPN checkte het een en ander en zei toen: bij ons staat alles goed ingesteld, het probleem zit bij Vast. Bij Vast zei men, er is geen koppeling bij Mobiel, daar moet u zijn. Kastje muur verhaal, en beide KPN divisies weigerden met elkaar te overleggen, om het voor de klant (ik dus) op te lossen. Na 3 maanden bellen (letterlijk honderd telefoontjes later) heb ik het probleem op moeten lossen door KPN op te zeggen en voor een andere aanbieder te gaan.
Hoe is nu de samenwerking tussen KPN Vast en Mobiel? Wie gaat er nu voor zorgen dat klanten niet vast tussen de 2 divisies komen te zitten?

 • Qua Salébra
 • Registratie: Januari 2011
 • Laatst online: 02-04 21:22
ik zie niet zo heel snel een enorm voordeel van dit concept voor het bedrijf. De meeste communicatie met medewerkers die mobiel zijn loopt via een centraal punt. Dit suggereert dat de mobiele medewerker die op locatie werkzaamheden uitvoert direct gebeld kan worden door iemand van buitenaf door het centrale nummer te bellen?

Wat wel gemakkelijk is, is om mobiele medewerkers een "vaste" lijn te geven waarbij alleen de laatste 2 cijfers afwijken van het originele nummer. Hiermee hoeven er binnen het bedrijf niet ontzettend veel 06 nummers te worden bijgehouden en is alle communicatie toch nog "intern".

Wat me verder opvalt, en dat is wel positief, is dat een bedrijf met een vast nummer (en dan vooral een nummer met meerdere gelijke cijfers aan het eind) professioneler overkomt dan een bedrijf met alleen mobieltjes. Ergo: voor een bedrijf met veel mobiele telefoons waarbij ook de centrale communicatie waar dan ook door mobieltjes wordt afgehandeld is het wel een uitkomst.

Het vereist echter wel logistiek. Een oplossing is om meerdere vaste lijnen in te zetten. Een centraal nummer voor communicatie met de klant en meerdere mobiele (vaste) nummers voor de interne communicatie al dan niet gekoppeld aan afdeling en medewerker. Hierdoor voorkom je dat er op meerdere locaties hetzelfde gesprek plaatsvindt. Iets dat nu ook al vaak gebeurt.

Ik hoop wel dat de kosten voor vast naar vast ook wel zo worden berekend. Uit het stukje blijkt dat niet duidelijk. Het lijkt me dat een groot bedrijf nog zat vaste lijnen heeft. Als het bellen hiermee ook uit je mobiele bundel geschiedt, wordt het wel een kostbare aangelegenheid.

 • Jiriki
 • Registratie: Februari 2001
 • Laatst online: 16:50
Ik denk dat er veel voordelen kunnen zitten aan een integratie vast-mobiel, wij proberen dit al jaren goed voor elkaar te krijgen maar er zijn een aantal voorwaarden:

- bij het naar buiten bellen via de mobiel moet het mogelijk zijn het vaste (centrale of eigen) nummer weer te geven aan de ontvangende kant. Dus niet het mobiele nummer, het is niet de bedoeling dat iedere klant zomaar het rechtstreekse nummer van een medewerker kan zien

- Facturatie moet duidelijker, nu is de KPN factuur op nummer maar daar moet ook de naam van de medewerker bij, plus sorteren op afdeling zodat het sneller goed te keuren is. Bij voorkeur met een overzicht pagina als eerste of laatste, zodat je op één pagina alle kosten kunt zien in plaats van 8x20-30 pagina's zoals ik nu elke maand krijg

- CDR beschikbaar maken, bij voorkeur ook voor de gesprekken via vast. Van mobiel is dit er nu al min of meer met CallCulator, maar dat mag wel iets moderner

- Betere portal. MijnKPN werkt vaker niet dan wel, modules (data bijvoorbeeld) toevoegen of wijzigen werkt eigenlijk nooit en de online factuur is hopeloos, een naam wijzigen of een nummer verplaatsen tussen BV's is meer werk dan een nieuw nummer aanvragen

Er zijn vast nog wat dingen die ik nu vergeet, maar dit zijn zo al een paar maandelijkse ergernissen die me zo te binnen schieten.

"Yes," said the skull. "Quit while you're a head, that's what I say." -- (Terry Pratchett, Soul Music)


 • robv2
 • Registratie: Januari 2001
 • Laatst online: 04-09 14:52
Grappig... Bij Tata, voormalig Hoogovens bestond dit systeem zolang KPN de provider was. bij het overgaan naar Vodafone zijn we dit kwijtgeraakt. Hoogovens (Tata) beschikt over een eigen netnummer (02514) en alle telefoonnummers vielen in de syntax: 9xxxx. In de KPN tijd kon je dus gewoon zien wie er belde; een beetje goed geheugen kan vier cijfers onthouden, zeker van vaste collega's. Nu verschijnt gewoon het 06- nummer in beeld; knappe kop die daar nog onderscheid in kan maken.

Overigens levert het grote voordelen op bij functionele koppeling. Het algemeen alarmnummer is 55555, sinds de ontkoppeling zou ik het mobiele nummer niet eens weten.

 • klen_ghost
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 25-09 18:59
weet niet of het in deze tijd wel nuttig is om juist zulke dingen te introduceren.
mensen hebben allemaal een of meerdere mobiele nummers, als je via een combi pakket de markt op die manier benadert weet ik niet of er succes in zit.

zoals ook al vaker gezegt is dit meer dubbel op dani.

 • Falcoo
 • Registratie: April 2010
 • Laatst online: 23-09 10:13
Dit lijkt me wel handig voor als je vaak weg bent. Dan ben je altijd bereikbaar op je mobiel en als je thuis bent gewoon op de vaste teefoon. En maar een rekening ipv 2.

 • Guru0o
 • Registratie: Juli 2010
 • Laatst online: 09-09 17:09
Ik denk dat het begrip "vaste lijn" een beetje achter haalt is. Iedereen heeft een mobiel en is daar en is daar net zo goed te bereiken als op een vaste lijn. Dus voor prive is het misschien om een abonnement te hebben voor je Mobiel, tv en internet met eventueel meerdere mobiele nummers.

Voor zakelijk is een vaste verbinding vaak wel een must. Maar dat idee van een apparaat met een hoorn en een draadje dat je in de muur prikt is erg achterhaalt. Wil je "vast en mobiel" zakelijk combineren dan lijkt mij een VIOP integratie makkelijker. Dan kan je op je eigen vaste werk nummer bereikt worden op je mobiel. En dan kan je daar ook voor afmelden als je even niet bereikbaar wil zijn voor de zaak. Er zijn genoeg mooie headsets die je aan je mobiel kan hangen als je dan op je werk plek zit. Dat je nog een beetje dat ouderwetse gevoel kan hebben van de telefoon "opnemen".

 • hbvdh
 • Registratie: Juli 2000
 • Laatst online: 12-09 17:25
Vast en Mobiel met 1 nummer is wel iets wat ik in de markt vaak hoor als wens. Het maakt niet uit of de persoon op zijn werkplek zit of buiten de deur is. Niet meer doorverbinden via de receptie e.d.

Aan de andere kant is het wel zo dat als via de vaste lijn het gesprek bij de receptie komt deze gefiltert kan worden zodat niet iedereen automatisch de persoon aan de lijn krijgt.

Vaak is het zo in mijn bedrijf dat mensen de servicedesk bellen en meteen vragen naar de monteur, als dat niet gefiltert word dan is de monteur de hele dag bezig met telefoische hulp i.p.v. zijn werk.

Voor Vertegenwordigers / Accountmanagers is het wel handig dat deze personen vaak rechtstreeks berijkbaar zijn ook al zijn ze niet op kantoor.

Een goede integartie van vast mobiel in 1 met een pc applicatie zou wel wenselijk zijn.

 • mazzl
 • Registratie: Januari 2001
 • Laatst online: 24-09 16:01
een aantal problemen zie ik wel voor me.

binnen een groot bedrijf gebruiken ze vaak ISDN30 kanalen voor de telefonie. hierop mag je
geen 06 nummer als afzender meesturen, hoe ga je dit mogelijk maken? worden alle nummers 088 nummers? hoe los je dit op als het bedrijf graag de regio code meestuurt, ik wil toch dat mensen die terug bellen vanaf de "vaste" lijn in de ivr uit komen (openingstijden / afdeling gebonden)

Daarnaast hebben sommige bedrijven binnen (inpandig) mindere dekking op de mobiel.

er zijn nog een aantal features waar ik wel nieuwschierig naar ben.
openingstijden / group pickup / ivr functies .

wat is de doelgroep van dit product mkp, zzp, multinational ?

Bij ons wordt er gebruik gemaakt van 4 cijferige nummers voor company mobiles, dit is echter niet altijd even handig en is zeker voor een internationaal opererend bedrijf met cross country voice niet heel handig.
je mag niet zomaar een willekeurig nummer openbaar op gooien.

If you don't stand for something you'll fall for everything


 • inorde
 • Registratie: Juli 2010
 • Laatst online: 27-08 18:59
Ik kan alleen maar zeggen dat waar ik woon vaste telefonie de oplossing is voor erbarmelijke ontvangst binnenshuis. Als je in je bedrijf dit probleem hebt is het hele verhaal al afgelopen. Voor mensen in de randstad lijkt dit misschien een non-issue, maar op veel plekken is de ontvangst binnenshuis slecht.

Voor de rest lijkt het mij een logische stap. En lucratief vooral voor mensen die veel onderweg zijn.

Binnen ons bedrijf wordt er veel gecommuniceerd via Skype, gratis en vooral omdat we veel communiceren met London, bovendien is de geluidskwaliteit hoger.

Het zou zeker een oplossing zijn om alles, maar dan ook alles op je mobiel te kunnen doen. Ik zit nu bijvoorbeeld wel eens in de trein te tetheren, op mijn eigen abonnement. Met dit KPN initiatief zou ik dat soort zaken met de telefoon kunnen doen.

En nog een laatste opmerking: Met de huidige accuduur van mobiele telefoons is dit misschien nog wat lastig. Als je je mobiel intensief gebruikt mag je blij zijn als je het einde van de werkdag haalt. En ik denk niet dat mensen blij worden als hun telefoon de hele dag aan de lader moet.

[Voor 5% gewijzigd door inorde op 08-11-2012 15:16]


 • elhopo
 • Registratie: December 2005
 • Laatst online: 15:54

elhopo

nemo sine cruce

In mijn opinie is de integratie momenteel nog ver te zoeken, Binnen bedrijven is het vaak zo dat als je wordt doorverbonden dit via een externe lijn gaat. Er zijn wel wat mogelijkheden zoals een mobiele trunk met een simkaart erin van het company abonnement, zodat onderling bellen gratis is, maar terug verbinden gaat dan weer niet.

Er is denk ik ook een belevingsprobleem. Je belt een bedrijf (= vast nummer) of een persoon (= mobiel nummer).

Dat bedrijven steeds meer mobiel gaan en bijna geen vast meer hebben is in mijn ervaring onzin. Ieder bedrijf heeft wel een vaste lijn (op een enkeling zoals een eenmanszaak uitgesloten). Een bedrijf wat geen vast nummer heeft neem ik niet serieus. Dit is natuurlijk mijn mening, maar zo zullen er vast meer over denken. Mijn gevoel zegt dat een vast nummer wat meer vertrouwen geeft.

Dat gezegd hebbende kleeft er aan dit gebeuren nog een groot bezwaar: Als je een dergelijk abonnement wil als bedrijf, zul je zowel vaste als mobiele telefonie van KPN moeten afnemen. Mengvormen zijn (neem ik aan) niet mogelijk. Hierdoor zullen klanten al bij voorbaat afhaken. Hoe dit opgelost zou kunnen woren weet ik niet, daar mag KPN over denken.

when I was younger I cried when dad was cutting onions... Onions was such a good dog.


 • Anoniem: 103465
 • Registratie: Januari 2004
 • Niet online
Ik zou het los behouden maar de nummers meer laten samenwerken. KPN heeft internet en bellen en je zou kunnen aangeven dat als je gebeld wordt op je vaste nummer dat dit doorgezet wordt naar je mobiel. Ook zou je dit visa versa kunnen doen. Je hebt dan keuze. Ook zou men dit men een speciaal abonnement kunnen doen dat je bijvoorbeeld geen abonnement nodig hebt maar dat je gewoon los tarief van 10 cent betaald met je mobiel. Je betaald dan wel extra 10 euro voor de basis. Je kan dan natuurlijk ook modules los laten op dit abonnement zoals je dit nu ook ziet bij KPN Consumenten markt.


Wat ook mogelijk is dat kpn inderdaad een enkel nummer kiest als een 06 nummer en dat in de modems voor internet plus bellen een gsm router ontstaat wat ook wel extra zendvermogen levert aan de omgeving via een apart gereseveerde verbinding zoals IPTV ook binnenkomt. Levert twee voordelen op zowel voor je zelf als voor je omgeving mits men met kpn belt. Voor je het weet heb je op zwarte/grijze plekken weer een goed bereik. Wel zo handig ook als je kijkt naar hoge rendemensts glas etc.

Ik zeg dit laatste met ipb modem met gsm/3G mogelijkheid is een hele goede

Anoniem: 96629

Als eigenaar van een klein geluidsbedrijf heb ik net een vast telefoonnummer laten vervallen. We zijn alleen nog mobiel bereikbaar. En via email. En met 3 man op de job is het hebben van ieder een eigen nummer gewoon het handigste.

Ik kreeg op mijn vaste lijn te veel sms berichten binnen en dan een text to voice oplossing... Dat was best verwarrend want ik had geen mogelijkheid om de boodschap nogmaals te beluisteren...

Voor mij is het geen oplossing. Maar misschien als we later groeien zou het wat zijn....

 • Kwesiq
 • Registratie: Januari 2010
 • Laatst online: 26-09 19:54
Mij mij op het werk is de telefoon gekoppeld aan de pc en wanneer je een mobiele telefoon hebt laat men het vaste nummer meestal of altijd doorschakelen naar mobiel. Eigenlijk zou je telefoon gekoppeld moeten zijn aan je inlogprofiel, dan word je gebeld op de telefoon naast je pc ongeacht waar je zit. Wanneer je mobiel daar ook nog aan gekoppeld zou zijn, zou je kunnen stellen dat wanneer je niet bent ingelogd je automatisch op mobiel wordt gebeld. Maar dit zijn misschien onmogelijke dingen, ik weet dat niet zo...

Maar bij een groot bedrijf, met flexplekken...wel handig

[Voor 5% gewijzigd door Kwesiq op 08-11-2012 15:18]


 • Netsrek
 • Registratie: Maart 2005
 • Niet online
Aan dit verhaal zitten twee zijden, zowel positieve als negatieve punten.

Allereerst vraag ik mij af of een groot bedrijf belang heeft bij een dergelijke oplossing. Natuurlijk kunnen medewerkers elk een enkel apart nummer krijgen, maar hoe zit dit met bijvoorbeeld gedeelde werklocaties? Ik merk dat als er iemand niet aanwezig is er altijd iemand is om een telefoon op te nemen. Gaat dit met deze techniek nog wel op als bijvoorbeeld de persoon die gebeld wordt op zijn mobiel de oproep wegdrukt? Stop de telefoon op de vaste werkplek dan ook?
Het lijkt mij, mocht dit zo zijn, dat er misstanden kunnen ontstaan over het wel of niet opnemen van de telefoon van je collega.

In kleinere organisaties kan het denk ik wel positief effect hebben. Hierbij zijn er veel eigenaren die niet continue de tijd hebben om achter hun bureau te zitten en meer buiten de deur zijn. Je moet je wel goed afvragen of je dit wilt.

Sommige mensen zijn sneller geneigd om een vaste lijn te bellen of juist sneller een mobiel nummer. Wanneer er enkel een vast nummer is van een bepaald persoon, wat voor effect heeft dit op de persoon die belt? Dat vraag ik mij namelijk ook af. Natuurlijk is het handig als je overal bereikbaar bent, maar waarom zou je dan een vast én mobiel nummer willen, en niet gewoon alleen een mobiel nummer?

Het voordeel voor het betaalverkeer is natuurlijk dat je maar één factuur krijgt voor twee apparaten, mobiel en vast. Dit kan voor een financiële afdeling wel uitmaken, maar inzichten in iemands belgedrag kan wellicht niet meer goed te volgen zijn. Tijdstippen waarvandaan gebeld wordt, met 1 nummer bel je voor het systeem immers altijd via dezelfde lijn.

Voor een dergelijk VastMobiel in 1 systeem denk ik dat het genoodzaakt is om dit goed te bekijken. Het mooiste zou zijn als er bijvoorbeeld meer dan 1 vast toestel kan worden verbonden, zodat bij een eventuele beller er meerdere toestellen geactiveerd worden, net als met een normale lijn. Er kunnen dan bijvoorbeeld enkele zijn met een mobiel en enkele met een vast toestel.

 • Toin
 • Registratie: Maart 2000
 • Laatst online: 21-09 16:33
Ik merk tijdens mijn werk en in mijn omgeving dat steeds meer collega's en klanten alleen via een mobiel nummer te bereiken zijn. Collega's die op een andere vestiging werken bel ik ook per voorkeur mobiel, dat scheelt weer 1 keer voor niets bellen (als ze weer niet op het vast toestel te bereiken zijn). Het gaat erom dat je degene aan de telefoon krijgt en of dat nu via een mobiel of via een vast nummer gaat is niet interessant. Zeker nu flexplekken veel gebruikt worden is een mobiel toestel handiger. Het komt nu vaak voor dat iemand niet in- of uitlogt. Allebei heel irritant.

Als werkgever wil ik dat het personeel bereikbaar is. Mobiel of vast doet er niet toe. Het enige aspect dat verschil maakt zijn de kosten.

Eerlijk gezegd lijkt me de dienst niet veel toevoegen.

[Voor 10% gewijzigd door Toin op 08-11-2012 15:23]


 • Casper de Boer
 • Registratie: Juni 2010
 • Laatst online: 16:32
Goed idee,

Al vaker heb ik zitten kijken naar een dergelijke oplossing maar nooit echt kunnen vinden wat wij zochten.

*Situatie hieronder bekeken vanuit 1 kantoor met vaste telefoons, een aantal draagbare toestellen en mobiele telefoons met aparte abbonementen.

Helaas kan ik nergens vinden of verkorte codes dan ook werken om naar een collega door te schakelen, dit is voor ons een functie die veel gebruikt zal worden.
Is het mogelijk een routing te maken zodat er altijd één telefoon als eerste overgaat opgevolgd door één of meerdere anderen? Uiteraard wil ik niet dat als de hoofd telefoon te lang over gaat, deze in voicemail springt. Het aanspreek punt van het bedrijf moet 1 nummer blijven.

Hoe wordt er om gesprongen met data? Binnen het pand (waar mogelijk) zou ik willen dat de data via Wifi verloopt, telefonie gaat dan uiteraard via de normale wegen. Dit om te voorkomen dat te veel mobiele data verstookt wordt.

Dekking, binnen ons pand zitten er gaten in de dekking van KPN, komt er doormiddel van dit systeem een aparte antenne voor in-door use? Is dit dan uit te breiden naar een ander pand (loods) (deze punten gezien het feit dat er ook gebruikt gemaakt kan worden van de eigen interne centrale)

Aantal personen / aansluitingen, vanaf 50 medewerkers kan er pas gebruikt gemaakt worden van deze service, waarom niet bij een lager aantal? Wij zitten rond de 20-25 werknemers en voor ons zou dit een oplossing zijn om te overwegen.

Fixed location telefoons, gezien wij een aantal werkemers hebben die geen mobiele telefoon bezitten (en ook niet nodig hebben) zouden er telefoons nodig zijn die alleen op het bedrijf werken.
Tevens zorgt dit er voor dat telefoons minder diefstal gevoelig worden (uitgaande van het gebruik van mobiele telefoons voor alle plekken binnen het bedrijf)

Fail safe, als een telefoon geen contact meer maakt met zijn centrale, wordt het dan een gewone mobiele telefoon via het reguliere netwerk? Is er dan een mogelijkheid om via een direct mobiel nummer contact te maken met een werknemer? (er van uit gaand dat een telefoon gelinkt zit aan de bedrijfs centrale)

Overnemen van een gesprek, is dit mogelijk? en is er dan op de telefoon te zien welke lijn er binnen komt?

Enfin, genoeg vragen blijven er nog open staan aan mijn kant :)

 • tkoosting
 • Registratie: November 2010
 • Laatst online: 29-05 22:22
Bij mij op het werk (gemeente Den Haag) zijn recentelijk alle vaste telefoons vervangen door mobiele telefoons. Hier enkele bevindingen vanuit het gezichtspunt van de gebruiker:

nadelen:
- medewerkers vergeten hun mobiele telefoon aan te zetten en zijn daarom niet bereikbaar;
- medewerkers vergeten hun mobiele telefoon op te laden (en zijn eveneens onbereikbaar);
- medewerkers laten hun telefoon thuis liggen (rara: onbereikbaar);
- mobiele telefoons worden makkelijker (en nu dus ook meer) gestolen (medewerkers die even de kamer verlaten voor een bezoek aan de koffieautomaat/toiletbezoek/korte vraag aan een collega en uit gemak/gewenning hun telefoon op het bureau laten liggen, je vaste lijn nam je immers ook niet continu mee)

Ik ben overigens wel van mening dat deze nadelen middels een beetje 'opvoeding' van het personeel wel te ondervangen zijn.

voordelen:
- één telefoon maakt het voor de klant/de burger makkelijker om een medewerker te bereiken;
- er worden minder kosten gemaakt (nu enkel mobiel ipv mobiel èn vast);
- onderweg kan je je vaste nummer ontvangen;

 • Checkmark
 • Registratie: Oktober 2010
 • Laatst online: 31-08 22:19
Ik heb zelf wat ervaring gehad met het zelfde nummer delen op mobiel en vast. Dit ging via Skype, de meeste mensen kende alleen mij mobiele nummer maar een kleine groep mensen (familie, goede vrienden) hadden mijn vaste nummer van Skype. Dit was vooral handig voor goedkoper bellen (onbeperkt 3g abbo + skype = weinig kosten) maar een bij komend voordel was dat ik "gewone calls" kon blokeren terwijl de meest belangrijke gesprekken er nog door heen kwamen.

Of dit laatste goed naar de dienst die KPN wil leveren te vertalen is valst te besprekenen, ik haalde veel voordeel uit het feit dat ik wel twee nummers had, waarvan er een zowel vast als mobiel beschikbaar was.

Ik denk dat het VastMobiel in in als groot voordeel heeft dat alles onder 1 rekening valt, met 1 account. Ik merk dat veel mensen (in mijn vriendenkring en op mijn werk) de vele accounts die ze nodig hebben zat worden.


Er zijn ook een paar nadelen aan dit plan. Ik heb altijd mijn vaste telefoon alleen persoonlijk gebruikt, ik was de enige die er toegang tot had. Meestal is dat niet het geval en word de vaste telefoon door meerdere mensen gebelt. Als ik dan pietje probeer vast te bellen terwijl jantje het gesprek mobiel op pakt dan moet ik opnieuw bellen. Een oplossing zou een keuze menu zijn (kies 1 voor jantje, 2 voor pietje en 3 de thuis telefoon) maar erg gebruiksvriendelijk is het niet voor de beller.

Dit probleem zou niet voor komen bij zakelijke lijnen die door 1 persoon gebruikt worden, en in mindere mate alleenstaande vrijgezellen, en zie daar ok wel potentie in. Als de kosten niet hoog liggen zou ik zelf geintereseerd zijn om dit bij KPN te nemen.

 • Tinuz___
 • Registratie: April 2005
 • Laatst online: 16-09 10:40
Ik lees hier een hoop uitzonderingen die volgens mij redelijk zeldzaam zijn, zoals een mobiel van je werkgever maar een eigen simkaart. Vast en mobiel kan volgens mij zeker interessant zijn, maar dan wel met het beste van beide domeinen. Intern gebruiken we bijvoorbeeld voip omdat dat veel voordeliger is, ook voor het naar buiten bellen. Uiteindelijk zal de werkgever toch naar het integrale kostenplaatje kijken.
Bij ons krijgen medewerkers die vaak niet op hun werkplek zitten een mobiele telefoon. Het vaste toestel kan je zo instellen dat deze na een paar keer overgaan doorschakelt naar je mobiel, maar dat heeft als nadeel dat mensen vaak net ophangen nadat is doorgeschakeld en dat je kamergenoten nog steeds jouw telefoon horen overgaan als je er niet bent. Wat me veel slimmer lijkt is een systeem dat weet waar je bent, of dat nu d.m.v. een sensor of via gps gaat, of bijv. gekoppeld aan je digitale agenda. Als ik ergens een afspraak heb zie ik het liesfst dat een inkomend gesprek meteen naar mijn mobiel wordt gerout. Als ik in een belangrijke meeting zit lijkt me de optie interessant dat de beller meteen onze secretaresse of mijn voicemail box krijgt. Kortom, integratie van vast en mobiel in 1 nummer lijkt me niet voldoende, er moeten meer slimme foefjes geintegreerd worden om echt vernieuwend te zijn.

 • Daan S
 • Registratie: Juli 2003
 • Laatst online: 26-09 10:34
Al jaren zien wij vaste telefonie steeds verder teruglopen (adviesorganisatie van 200 man). Vaste telefonie gaat dood en is bij mij vervangen door mobiele telefonie in combinatie met Lync.
Dit biedt veel meer mogelijkheden en flexibiliteit dan dat dit product ooit zou kunnen.
Voor de toekomst is belangrijk dat iedereen altijd/overal op alle mogelijke manieren met iemand in kontakt kan treden. Daaronder valt via vaste telefoon (VOIP), mobiel, headset op pc aangesloten, videoconference, chat enzovoort. Voor de gebruiker moet dat alles kunnen vanuit 1 interface die op zoveel mogelijk apparaten beschikbaar is.
Het koppelen van een mobiel en vast nummer is daarvan slechts een miniscuul onderdeel. Dit aanbieden als dienst is achter de feiten aanlopen en niet zien waar de toekomst van communicatie ligt.

Bovenstaande is natuurlijk mijn mening en geen feit. Ziet KPN ook deze toekomst?

Daan Stam (nog geen SIII owner)

 • ph4ge
 • Registratie: Augustus 2004
 • Laatst online: 16:04
Ik moet zeggen dat ik het een ideale oplossing vind. Ik weet uit ervaring hoe lastig het is om een vast nummer en mobiel nummer te hebben. Het enige wat ik me afvraag, waarom is het beperkt tot 1 vaste lijn en 1 mobiel?

Ik heb zelf 2 "vaste" locaties. Als ik niet op een van die 2 locaties zit dan zit ik waarschijnlijk in de auto of loop ik buiten op het werk, dan heb ik vaak geen tijd en zin om mn mobiel op te nemen. Nu heb ik dus eigenlijk 3 nummers, naast een prive 06 nummer. Het zou ideaal zijn als mn zakelijke nummers allemaal hetzelfde worden. Het zou mijn collega's ook een hoop tijd schelen als ze niet steeds mijn telefoon op hoeven te nemen.

SW-0040-8191-9064


 • Art-X
 • Registratie: December 2009
 • Laatst online: 25-03 14:08
Ik kan me hier wel wat bij voorstellen... wat er dan nog mist is de directe link met het bedrijf zelf. Een zakelijke app zou hier uitkomst in bieden. Wat deze app zou moeten doen is het volgende:

De app maakt verbinding met een contactlijst op de server van het werk, dit kan via exchange zijn, of iets anders. Telefoontjes komen binnen welke geidentificeerd worden aan de hand van het nummer. Als je op mobiel zit kunnen deze via email geregistreerd worden met wie/tijdstip/duur/notities(via de app) een simpel filter in de mailserver kan dit organiseren/verwerken.

telefoonnummers die niet bekend zijn, zijn of persoonlijk, of nieuwe contacten, welke ook via de server ingedeeld kunnen worden.

Op deze manier kun je toch zakelijk/prive gescheiden houden (de app kan dit dus ook regelen), je zou ringtones kunnen instellen, contactinfo kan worden opgeroepen vanuit de server, en het risico van 'verkeerd' opnemen is minimaal.

opbouw van de app:

afvangen van inkomende gesprekken.
-sync met de server van het bedrijf
-duidelijk onderscheid van herkend zakelijk/prive nummer, bijvoorbeeld schermkleur verandering voor prive
-snel notitieblok welke via email wordt doorgeschoten (notitieblok opent door grote toets op het scherm)
-instelling voor regsitratie van gesprekken via mailserver
-afspraken
-terugbelverzoek knop naar andere collega's via contactlijst medewerkers.
-gesprek opnemen (recording)
-identificatie van de klant + eventuele history
-instelling werktijden zodat alleen prive gesprekken worden beantwoordt (met uitzonderingen van VIP), anders doorschakelen voicemail.
optioneel: start navigatie aan de hand van het adres van de beller.
custom actie via API calls (soap), programmeerbaar achter knoppen.
--------------------------------------
op deze manier zou ik dit verwelkomen, doordat de mogelijkheid van privacy bestaat, en de werkefficientie verhoogd.. ik weet dan precies wanneer een klant heeft gebeld, en heb notities kunnen maken.

 • wout14
 • Registratie: Augustus 2001
 • Laatst online: 25-09 13:35

wout14

de EZEL nr.1 [edonkey]

Het lijkt mij gewoon het simpelste om toch 2 simkaarten te hebben ,misschien dan een simkaart met je vaste nummer en de ander voor je mobiele nummer ,zo kunnen de werknemers onderweg wel kijken wie er belt als de nummers gekoppeld zijn aan namen .

waar koop ik die SOYO K7 DRAGON ????????????????????????


Anoniem: 482065

Ten eerste: volgens mij bied Vodafone een soortgelijke dienst al jaren aan.

Ten tweede: technisch gezien klinkt het leuk, maar het is niet overal even handig. Denk daarbij aan het al eerder genoemde probleem van eventuele vertrouwelijke gesprekken die meegeluisterd kunnen worden etc.
Voor sommige bedrijven zal het makkelijk zijn en toegevoegde waarde hebben: ik denk dan vooral aan ZZP'ers die in het kader van 'betrouwbaar overkomen' een vaste lijn willen hebben, maar in de praktijk alleen maar mobiel bellen. Het enige telefonie apparaat wat nog met enige regelmaat gebruikt wordt is de fax, de vaste lijn nog maar zelden. Dus vast-mobiele telefonie zal denk ik gericht moeten zijn op kleine bedrijven. Daar komt bij dat grote bedrijven vaak al een centrale hebben, dus ook al zou het voor hen voordelen hebben is de overstap naar een ander systeem misschien al zo intensief dat het niet tegen de voordelen opweegt.

 • Jimbolino
 • Registratie: Januari 2001
 • Laatst online: 01:05

Jimbolino

troep.com

Ik heb de filmpjes bekeken en het verhaal gelezen. Maar vind het allemaal maar erg wollig en gericht op managers die geen verstand hebben van technische zaken.

De whitepaper en de website van kpn zelf zijn al iets duidelijker, maar deze advertorial en de filmpjes wekken alleen maar irritatie op bij mij.

Omdat hier op tweakers vooral technische mensen zitten, en eindgebruikers, vind ik het raar dat deze advertorial op tweakers staat. Ik geloof niet dat de managers aan wie deze campagne gericht is hier regelmatig komen.

Een eindgebruiker kan natuurlijk ook naar zijn ict manager toegaan met de suggestie van dit product. Echter in dat geval denk ik dat de advertorial op tweakers helemaal de plank misslaat.
Ik lees namelijk nergens wat de echte voordelen zijn voor eindgebruikers. Het product is er toch voornamelijk voor om het leven van de eindgebruiker te ondersteunen?

Ik ben geen manager, net als 99% van de andere mensen die reageert op dit topic. Ik ben een eindgebruiker.
Mijn concrete vragen zouden zijn:
- Hoe steekt het technisch in elkaar.
- Krijg ik een vast nummer in plaats van een 06 nummer op mijn mobiel?
- Kan ik als ik mobiel ben (lees: thuis werk) gemakkelijk een gesprek doorverbinden naar kantoor?
- Is het geheel te combineren (lees: gratis? door te schakelen) naar een privé 06 nummer?
(Er zijn nu zo veel mensen die met een mobiel van de zaak en een eigen mobiel rondlopen. Probeer maar eens 2x galaxy S3's in je zak te stoppen haha)
- Verenigbaar met het steeds populairder wordende "bring your own device" concept?
- Hoe schakel ik tussen vast en mobiel, vooraf ingestelde werktijden, toolbar? of automatisch als je mobiel detecteert dat je op de zaak bent?
- Werkt het ook met dual-sim? (sommige auto's hebben dat nodig bijvoorbeeld)
- Werken alle features ook in het buitenland?
- Wanneer gaat KPN femtocellen leveren?
- Staat het ook op roadmap om kleine bedrijven te voorzien van deze leuke nieuwe features. (en consumenten, dat zou pas vernieuwend zijn!)

The two basic principles of Windows system administration:
For minor problems, reboot
For major problems, reinstall


 • Redmen800
 • Registratie: Oktober 2010
 • Laatst online: 19-07 15:23
Op de werkvloer is VastMobiel erg nuttig, je bent altijd berijkbaar. Eventjes roken? Je hoeft niet bang te zijn dat je dat belangrijke telefoontje mist. Voor een klien bedrijf waar iedereen met de zelfde lijn werkt is dit minder handig. Ook bij een receptie die uit 2 of meer personen bestaat kan dit problemen opleveren De mogelijkheid om meer dan 1 mobiel nummer te koppelen aan 1 vast nummer zou erg handig kunnen zijn in deze gevallen.
Misschien is het grootste probleem dat internet telefonie begint te verdrukken. Als je toch al achter je computer zit is met skype bellen toch makkelijker? Ik denk dat hier ook iets moois mee te doen is. Een mobiel nummer een vast nummer en een skype(of een eiegen dienst) nummer in 1!

 • Killerman1991
 • Registratie: Juni 2011
 • Laatst online: 18-09 14:43
In mijn omgeving word een vaste lijn nog veel gebruikt. Het kan handig zijn voor sommige bedrijven dat je het gekoppeld hebt, zodat diegene altijd bereikbaar is. Het nadeel is wel dat als je naar bijvoorbeeld naar je vrouw wilt bellen die op dat moment thuis zit, dat je deze niet kunt bereiken omdat je dan naar je eigen nummer toe belt. Het heeft zo zijn voor- en nadelen.

Ik heb thuis een vaste telefoon en ook een mobiele telefoon waar ik veel mee regel. Op dit moment ben ik klant bij KPN met mijn mobiel, en wat ik heel vervelend vindt is dat je belminuten gekoppeld is aan je het aantal te gebruiken MB’s. Je kunt dan wel een extra pakket erbij krijgen voor meer MB’s maar zelfs dat is niet genoeg voor mij. Wat ook een minpunt is dat er niet overal dekking is, bijvoorbeeld als ik in huis ben is op sommige plekken helemaal geen bereik meer en dit geld ook als ik in de trein zit.

Nog een nadeel van het vast-mobiele telefonie is dat het waarschijnlijk alleen voor klanten is die zowel thuis als met je mobiel bij de provider moet zitten. Als ik naar mijzelf kijk, ik woon in Veendam en zit op dit moment met internet plus bellen bij Kabelnet Veendam. De reden hiervoor is dat alleen Kabelnet Veendam mij glasvezel kan aanbieden en dus KPN niet. Dus het is een leuk idee om het te koppelen maar wat nou als je dus niet KPN thuis kan krijgen? Gaat KPN dit oplossen? Verder vraag ik me af als ik bijvoorbeeld begin 2011 nieuwe mobiele abonnement heb afgesloten, waar ik 2 jaar aan vast zit en mijn huistelefoon abonnement is afgesloten halverwege 2012 voor 1 jaar. Dat betekend dus dat mijn mobiele abonnement afloopt begin 2013 en mijn huistelefoon halverwege 2013. Hoe zit het dan met je mobiel die half jaar eerder afloopt? Dan ben je genoodzaakt om je abonnement door te lopen dat je hem maandelijks kan opzeggen lijkt mij?

Ik zie persoonlijk het nut niet echt in van een gedeelde telefoon nummer. Vooral omdat er meer nadelen dan voordelen zijn. Ik kan me indenken dat het voor sommige mensen handig kan zijn, vooral als deze alleenstaand zijn. Wat ik een betere oplossing vind is dat je een gezamenlijke abonnement zou hebben voor zowel mobiel als thuis. Dan heb je 1 factuur van beide samen wat een goed overzicht geeft en dan maakt het ook niet uit als je met je mobiel of met je huistelefoon belt. Want nu is het zo als ik naar vaste nummers bel kan ik dat beter met de huistelefoon doen maar wil ik bellen naar mobiele nummers is het met mijn mobiel weer goedkoper, ik vind dit persoonlijk wel omslachtig. En wat ook leuk zou zijn is dat als je service nummers belt 0900 nummers bijvoorbeeld dat dit gewoon van je abonnement tegoed word afgehaald en dat het niet als een extra komt nog op je factuur.

 • dwizzy
 • Registratie: Februari 2001
 • Laatst online: 11:10

dwizzy

Weaponised confusion

Wij (een organisatie met wisselend 200-400 medewerkers) volledig overgestapt op mobiel. Dat is gedaan inclusief een goedkope smartphone als lokkertje, met gevolg dat wat (oude, sorry) medewerkers het vaak niet lukt een gesprek op te nemen door over hun scherm te vegen.
Vier dingen zijn daarbij voor mij opvallend:
1) Dekking. Femtocellen zijn hier een prima oplossing bij, maar van te voren is bij ons niet gekeken of overal in het pand de nieuwe TSP voldoende dekking biedt. Verschilt ook per telefoongebruiker
2) 'Oude' vaste nummers. Er is nog één algemeen nummer, één faxnummer dat nu digitaal gaat, en misschien nog ergens een verstopt vast nummer bij een afdeling. Na een transitieperiode van een paar weken (slechts!) zijn de vaste nummers er uit gekeild. Betekent uitleggen bij je visitekaartje dat het bovenste nummer niet meer werkt, en bij bestaande relaties hopen dat ze bij geen gehoor het mobiele nummer bellen.
3) Afdelingsnummers. Doorschakelen bij geen gehoor, algemene nummers.. het werkt net niet. Voor sommige projecten/afdelingen zijn er 'vaste' telefoons met sim-kaart aangeschaft, want het is blijkbaar te moeilijk om in te stellen dat zo'n project-nummer over gaat bij bepaalde collega's. Velen nemen hun telefoon vaak overal mee naar toe, zodat het ook minder 'logisch' is om door te schakelen naar een secretaresse die in je agenda kan kijken en een bericht aan kan nemen; voicemail neemt dat laatste vaak over.
4) Gerelateerd aan de vorige: sommige collega's hangen hun telefoon aan de lader of vergeten hem 'gewoon'. Een 'vaste' telefoon van een collega neem je makkelijker op, maar dagelijks gaat er wel ergens een telefoon over van een collega die even weggelopen is, waarbij niemand de gsm op durft te nemen. Toch te privé...
Anoniem: 96629 schreef op donderdag 08 november 2012 @ 15:16:Ik kreeg op mijn vaste lijn te veel sms berichten binnen en dan een text to voice oplossing... Dat was best verwarrend want ik had geen mogelijkheid om de boodschap nogmaals te beluisteren...
Mijn ouders hadden bij KPN POTS nog SMS via de vaste lijn; ideaal, wel vrij duur. Bij overstappen naar Ziggo niet opgelet dat zij dat niet bieden op de telefonie.

Wealth with work. Pleasure with conscience. Knowledge with character. Commerce with morality. Science with humanity. Religion with sacrifice. Politics with principle.


 • coenvdz
 • Registratie: Februari 2004
 • Laatst online: 26-09 22:08
Deze dienst is denk ik ideaal voor mensen / bedrijven die altijd bereikbaar willen zijn. Daar waar je de beschikking hebt over een vaste telefoon, kun je deze inloggen op de centrale, wat nu al een bekend fenomeen is door de vele flex-plekken. Je kunt dan profiteren van de voordelen van de vaste lijn, oa de betere geluidskwaliteit. Bij het verlaten van je werkplek heb je je mobiel. Je bent dan voor klanten en collega's bereikbaar zonder dat zij zich af hoeven vragen waar je je op dat moment bevind. Dit zou je ook kunnen bereiken door je telefoon door te schakelen naar je mobiel, maar dat is iets wat vergeten kan worden...

Een nadeel wat hierin schuilt is dat je erg makkelijk altijd bereikbaar wordt gemaakt. Waar het nu mogelijk is zelf te kiezen of je het vaste nummer of mobiel nummer aan een relatie geeft, wordt dit met het nieuwe idee lastiger. Soms kies je er bewust voor je vaste nummer te geven, zodat je buiten werktijden niet gedwongen wordt met je werk bezig te zijn. Een selecte groep mensen die wel je mobiel nummer heeft, collega's bijvoorbeeld, zijn vaak beter op de hoogte van je vrije dag en zullen dan minder snel bellen. In een urgent geval ben je wel bereikbaar. Wanneer dit alles op één nummer wordt gezet kan ik me voorstellen dat er sneller wordt gekozen te zakelijke mobiel uit te zetten, waardoor je juist slechter bereikbaar wordt.

 • Patrick89
 • Registratie: Juni 2009
 • Laatst online: 26-09 22:41

Patrick89

PSN : Gamesource

Het lijkt me een goed concept, het is nu al irritant wanneer ik iemand probeer te bereiken via een IP telefoon en degene is afwezig. Zodoende kun je dan weer eerst een mobiel nummer opzoeken die niet makkelijk te achterhalen is. Soms beschikt de desbetreffende persoon ook over een prive en werk nummer. Welke van de twee heb ik nu weer nodig |:(

Echter ben ik ook benieuwd hoe uitbreidbaar dit systeem is als je bijvoorbeeld meerdere werkplekken hebt.

Momenteel loggen we in op onze computer en verbind de telefoon zich automatisch aan je account met vast intern nummer. Nadeel hiervan vind ik persoonlijk als de te bereiken persoon afwezig is maar wel aangemeld is (bv toiletbezoek/vergadering) dat hij doorgelust wordt aan iemand van dezelfde afdeling. Dan kan diegene de telefoon opnemen om te zeggen dat de gezochte persoon afwezig is.. (Goh wat logisch als er niet opgenomen wordt)

Het zou in dat geval handig zijn als er een e-mail of voicemail wordt gestuurd met een gesproken bericht.

Denkt u aub aan het milieu voor u deze reactie afdrukt ;(..


 • segil
 • Registratie: Januari 2003
 • Laatst online: 14:10
Een vaste lijn / toestel heeft zeker nog wel voordelen boven een gsm.

Allereerst ervaar ik de gesprekskwaliteit van de vaste lijn als beter en constanter dan een mobiel. En een goede, stabiele lijn is belangrijk voor bedrijven.
Ten tweede, als je langdurig belt is het veel fijner om een systeemtoestel te hebben dan een mobiel (of dat nu dect is of een gsm maakt niet uit). Een VAST toestel bedient fijner en houdt prettiger vast.

Als je automatisch kunt doorschakelen naar een mobiel buiten kantoor, en vaste lijn binnen kantoor, dan ben je er al. Zo zie ik zelf verder geen toegevoegde waarde uit oogpunt van IT. Het grootste merendeel van onze mobiele mensen zit in het buitenland en op de zaak gebruiken ze een vast toestel. Heel makkelijk.

 • Knetterhard
 • Registratie: November 2009
 • Laatst online: 08:54

Knetterhard

Dedicated

KPN introduceert een nieuw product: VastMobiel in 1; met één nummer bereikbaar zijn op zowel je mobiele als je vaste telefoon.
Vind het persoonlijk echt een super idee. Misschien een gek voorbeeld; maar stel je eens voor; je vader is vaak op het werk en je moeder loopt een groot stuk met de hond; hoe bereik je pap of mams?

Is in ieder geval geen probleem meer met VastMobiel in 1. Ik zelf zou het allicht nemen!
Niet alleen dat, je hebt dan ook maar één voicemail om in de gaten te houden, één mobiele databundel, één vast prijsplan en dat alles op één factuur.
Ook dit is super. Eindelijk af van al die telefoon rekening, nu standaard elke maand 3 rekeningen. 1 zakelijk, 1 prive mobiel en ook nog eens 1 vast, word er gek van!

Ik zie er in de toekomst alleen maar voordelen in.

Ik vraag me alleen af hoe het gaat werken als je bijv. overstapt naar een andere provider?

NZXT H710i - Asus Strix X570-E Gaming - Ryzen 9 5950X - 64GB G.Skill Trident Z F4 - 1TB Samsung 980 PRO M.2 - Asus GeForce RTX 3090 ROG Strix Gaming OC 24G - https://www.3dmark.com/3dm/55080463


 • RoofTurkey
 • Registratie: Mei 2011
 • Laatst online: 12-09 14:39

RoofTurkey

PredatorKalkoen

Oké, ten eerste wil ik even melden dat ik me hier nog niet in heb verdiept en dat ik gewoon ga zeggen wat ik zou verwachten als ik zo de topic start bekijk. Wel moet ik zeggen dat ik hier persoonlijk graag gebruik van zou maken. Waarom? Omdat we momenteel twee webshops in beheer hebben (met klantenservice erbij), alleen moet er telkens wanneer er niemand aanwezig is (wat regelmatig gebeurt) de telefoon worden doorgeschakeld naar mobiel. Dit wordt alleen vaak vergeten en ook is dit eigenlijk maar veel gedoe.

Graag zou ik in deze dienst dan ook zien: één (digitaal) overzicht dat ten alle tijde kan worden bekeken en ook met een overzicht van het verbruik in de geschiedenis. Een vaste aansluiting die 3(of 4/5?)G uit kan zenden, zodat het bereik binnen in eigen gebouw ook altijd perfect is. Dit zou dan als vervanging dienen van de 'normale' vaste telefoons. Ook een scherp tarief voor gebruik in het buitenland en dus niet 1€/minuut achtige prijzen, zodat we ook bereikbaar zijn over de grens.

Ook zou de klant een mobiel (eventueel met kleine bijbetaling) moeten ontvangen bij een 1/2-jarig abonnement en dus niet een soort van lease-constructie. Niet dat ik een mobiel niet na 1/2 jaar weer kwijt wil/niet meer wil gebruiken, maar vooral omdat er vertrouwelijke gegevens op kunnen achterblijven die ik liever zelf in handen houd en ook is een reserve toestel nooit weg.

En daarbovenop zou het ook geweldig zijn als er een cloud-synchronisatie zou zijn vanuit KPN zelf en dus niet vanaf bijvoorbeeld een eigen server. Dit vooral omdat kleine bedrijven zoals de onze, nou eenmaal geen server willen aanschaffen voor het synchroniseren van pakweg 5 apparaten (op verschillende besturingssystemen).

Alleen dan wil ik jullie (van de KPN) nog wel even waarschuwen om niet dezelfde fout te maken als met de huidige alles-in-één, namelijk kiezen voor goedkope ontvangers, decoders, routers, etc. Maar gewoon de klant de keuze geven om voor iets te kiezen dat goed genoeg is (en erg goedkoop) of iets dat gewoon van hoge kwaliteit is en wat duurder (maar dan wel met betere snelheden, een hogere capaciteit, geen problemen met dingen als NAT-types, etc.). Dit mis ik momenteel namelijk heel erg, ik vind het niet erg om 200 euro te betalen ipv 100, als ik dan ook daadwerkelijk upgrade van niet genoeg, naar perfect voor mijn bedrijf.

Dus mijn conclusie:
-Eén altijd actueel digitaal overzicht van verbruik met daarbij behorende kosten.
-Eigen 3G hotspot, via vaste aansluiting.
-Scherp tarief in het buitenland.
-Geen lease-constructie's.
-Cloud-sync, speciaal voor kleinere bedrijven.
-Klant de keuze geven tussen goedkoop/simpel en kwaliteit/meer mogelijkheden.

Dan ten slotte nog mijn complimenten naar KPN voor het opzetten van deze actie. Dit gaat jullie zeker een hele mooie kans geven om op dit gebied gewoon de allerbeste te worden (nou moeten jullie hem natuurlijk nog wel met beide handen aanpakken ;) ).

Grillmeister


 • BrammT
 • Registratie: Mei 2009
 • Laatst online: 26-09 23:56

BrammT

The one and only!

Allereerst vraag ik mij af wat volgens KPN hèt grote voordeel zou moeten zijn voor mij, de ondernemer/systeembeheerder. Persoonlijk zie ik namelijk (nog) geen directe drijfveer. Graag zou ik daarop een helder antwoord zien van de KPN-medewerkers.

Daarnaast ben ik benieuwd wat het uitgangspunt is in deze situatie. Is dat de mobiel, of de vaste lijn?

Enkele vragen die mij direct te binnen schieten:
Is het bijvoorbeeld dat bedoeling dat wanneer ik mijn mobiele telefoon op een dock op mijn bureau zet, dat beiden gaan rinkelen?
Komen er instellingen beschikbaar welke de toestellen op elkaar afstemmen?
Wat betreft gedeelde werklocaties?
Wat is de afzetmarkt voor dit product? 2/5/10/100 gebruikers?

Op dit moment is het mijns inziens voor de users onmogelijk om een goed gefundeerde mening te geven over het concept, laat staan tip's of wensen.

Ik hoop dat binnen afzienbare tijd een helder antwoord geleverd kan worden waar wij als user iets mee kunnen.

Suzuki SJ413 1.3 GTI - Suzuki King Quad 700cc - Mazda MX5 NA 1990 1.8 Turbo(TD04)


 • clinton
 • Registratie: Juli 2000
 • Laatst online: 10-09 18:01
Ik heb zelf geen ervaring hiermee maar ik vraag me af of een thuisgebruiker daar nu echt iets aan heeft, het lijkt me wel handig voor kleine bedrijfjes bijvoorbeeld.

Of particulieren die veel worden gebeld en dus gesprekken missen zou het wel kunnen werken.

Ik zou het moeten testen om te kijken of het iets is, 30 dagen proef ? :)

 • dwizzy
 • Registratie: Februari 2001
 • Laatst online: 11:10

dwizzy

Weaponised confusion

Jimbolino schreef op donderdag 08 november 2012 @ 15:30:
- Verenigbaar met het steeds populairder wordende "bring your own device" concept?
Niet van wat ik er uit haal. Zou voor mij ideaal zijn; heb nu een OT2000 sim om gratis binnen overheidsland te bellen, een sim van mijn werkgever en een sim privé.
- Werkt het ook met dual-sim? (sommige auto's hebben dat nodig bijvoorbeeld)
Eh? Bedoel je auto-telefoons waar je een kopie van je SIM kaart in moet stoppen? Bestaat dat nog? ;)
Wanneer gaat KPN femtocellen leveren?
precies! Of iig een verkoper die je eerst helpt met inzichtelijk maken wat het bereik is in je gebouw (wat hier waar ik nu zit een probleem was). Nog mooier natuurlijk als je goedkoper kan bellen als je via je eigen femtocel belt.

[Voor 2% gewijzigd door dwizzy op 08-11-2012 15:41. Reden: toevoeging persoonlijke ervaring]

Wealth with work. Pleasure with conscience. Knowledge with character. Commerce with morality. Science with humanity. Religion with sacrifice. Politics with principle.


 • Acers2k
 • Registratie: Januari 2005
 • Laatst online: 27-05 04:17
Om even een ander inzicht op het onderwerp te geven, zoals hierboven veel lees vinden veel mensen dat het alleen voor kleine bedrijven zal gaan werken. Uiteraard zal het werken voor kleine bedrijven, maar ik zal dan ook maar inzicht geven voor middel/grote bedrijven (waar ik zelf veel ervaring mee heb)

Wat er vaak vergeten wordt is dat er bij grote bedrijven een receptie aanwezig is dat alles doorverbind en met iemand daar aan de leiding kan er voor efficiëntere doorvoer van de communicatie gezorgd worden.

Wat ik steeds vaker zie in mijn omgeving (internationaal handel) is globalisatie en communicatie steeds belangrijker wordt in een bedrijf, daarbij is het altijd handig 1 persoon aan het hoofd te hebben m.b.t communicatie (trade/communication manager) Daarbij zal VastMobiel uitstekend werken. Wel moet er uiteraard gekeken worden naar de functies (inschakelen/uitschakelen van vast naar mobiel/voicemail) om dan toch het last van de manager te kunnen verlichten.

Intern communicatie (buiten de receptie om)
Wat er nu vooral vaak voorkomt is dat mensen OOF (out of office) zijn en daarbij niet bereikbaar zijn voor "belangrijke" klanten van de zaak. Dus een handige functie voor een beheerder zou zijn dat er voor het interne communicatie netwerk van het bedrijf naar een vast toestel doorgeschakeld kan worden en dat die naar een mobiel toestel schakelt van de medewerker die dan toevallig OOF is.

Mijn mening van succes voor VastMobiel:
Veel bedrijven werken al met een vergelijkbaar systeem. Iemand die niet bereikbaar is op zijn vaste telefoon wordt vanzelf doorgeschakeld naar zijn mobiel.
Zorg ervoor dat wat KPN naast deze dienst levert direct invloed heeft op het vereenvoudigen van de communicatie en een lasten verlichting voor de afnemer is.

- Bied hierbij een duidelijk overzicht/beheer van nummers en kosten.
- Makkelijk uitbreiden/verkleinen van het afname aantal nummers.
- Service bij noodgevallen (mobiel gestolen?) (directe vervanging)

Uiteindelijk is het, hoe goed een product ook is. Het gaat erom waarom een bedrijf zijn huidige systeem moet opgeven voor een nieuw systeem. Alleen als de voorwaarden en services duidelijk en simpel genoeg zijn zullen bedrijven overwegen over te stappen. En zoals ik naar het onderwerp kijk is KPN toch wel gefocusseerd om grote bedrijven aan te spreken en de diensten te leveren aan hun. Is het toch echt de breakpoint om bedrijven een meerwaarde te geven dan alleen een overzicht te kunnen geven over de kosten.

 • Ethnic
 • Registratie: Oktober 2007
 • Laatst online: 26-09 16:44
Dit is heel handig!

Mijn moeder is echt iemand die heel vaak thuis zit, maar ook soms buiten wilt bellen. Meestal neemt ze haar huis telefoon mee naar de buurvrouw (het heeft circa een bereik van 20 meter). Mobiel vond ze beltegoed te onhandig en een volledig nieuwe abbo vond ze overbodig. Dit is perfect voor haar!

Bedankt KPN!

Het betreft een zakelijke dienstverlening van KPN, je moeder zal er vooralsnog niets aan hebben

[Voor 13% gewijzigd door Bullet NL op 08-11-2012 15:58]


 • cdl
 • Registratie: Mei 2003
 • Laatst online: 14-09 11:45
Eindelijk een prima stap vooruit om de wereldwijde wirwar aan communicatiemiddelen te versimpelen. gewoon duidelijk toch?

Eén lijn, overal en altijd bereikbaar

Dat zeg ik!


 • Henk007
 • Registratie: December 2003
 • Laatst online: 18-09 22:23
Heel kort door de bocht denk ik dat binnen een paar jaar de infrastructuurproviders (o.a. KPN) alleen maar datapakketjes over de lijn of door de lucht gaan sturen. Spraakabonnementen zijn dan passé, want communiceren doe ik met een applicatie van een derde partij, dat hoeft echt niet dezelfde te zijn als de provider. Je ziet dit tegenwoordig al volop met Skype, Google talk, WhatsApp en meer algemeen voip telefonie als vervanging voor de vaste lijn. KPN ontvangt van mijn provider de huur voor de koperkabel en mijn mobiele provider krijgt betaald voor het versturen en ontvangen van de datapakketjes die bovenstaande software genereert.

 • Hasse
 • Registratie: Juni 2002
 • Laatst online: 15:12
Ik heb het idee dat KPN vergeten is te onderzoeken waar vaste lijnen tegenwoordig nog voor gebruikt worden.... Dat gebruik je OF als algemeen nummer OF als (secretaresse) firewall voor telefoontjes waar je liever niet voor gestoort wilt worden. De gebonden oplossing lost dus niets op volgens mij!

Wat wel een issue is, is natuurlijk de belkosten. Intern zou mijn mobiele telefoon best via de vaste lijn mogen lopen vanwege de kosten. Net zoals de data over de WiFi gaat op de zaak... De oorzaak daarvan zijn de tarieven.

Maak gewoon vast en mobiel bellen even duur dan hoef je ook geen moeilijke gedoe te organiseren met vastmobiel in 1. Eigenlijk is juist de opsplitsing tussen vast en mobiel al 2... dus maak er echt 1 van zou ik zeggen...

I love my Health Tech Start-up: ParkinsonSmartwatch.com


 • androidlover
 • Registratie: December 2010
 • Laatst online: 14:21
Het idee is handig wanneer iemand alleen woont zodat hij altijd bereikbaar is. Mobiele telefonie en vaste telefonie in één bundel zal kosten besparen en het aantal sms/belminuten in één maand kun je nu in 1 overzicht zien.

Maar denk nu eens aan een gezin. Hoe denkt KPN het op te lossen als vader en moeder een apart nummer willen hebben. Als iemand moeder wilt bellen dan kan hij ook vader aan de lijn krijgen.

Het idee heeft potentie en kan ervoor zorgen dat KPN een uniek mogelijkheid biedt waardoor ik weer naar KPN zou overstappen. Maar dan moet KPN het wel mogelijk maken dat vader en moeder apart te bereiken zijn.

[Voor 3% gewijzigd door androidlover op 08-11-2012 15:50]


 • Herko_ter_Horst
 • Registratie: November 2002
 • Niet online
Sommigen hebben blijkbaar niet door dat dit om een zakelijk dienst gaat?

"Any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic."


 • Art-X
 • Registratie: December 2009
 • Laatst online: 25-03 14:08
Ik kan me hier wel wat bij voorstellen... wat er dan nog mist is de directe link met het bedrijf zelf. Een zakelijke app zou hier uitkomst in bieden. Wat deze app zou moeten doen is het volgende:

De app maakt verbinding met een contactlijst op de server van het werk, dit kan via exchange zijn, of iets anders. Telefoontjes komen binnen welke geidentificeerd worden aan de hand van het nummer. Als je op mobiel zit kan er via email geregistreerd worden met wie er is gebeld, het tijdstip/duur en eventuele notities(via deze app.) Een simpel filter in de mailserver kan dit organiseren/verwerken.

telefoonnummers die niet bekend zijn kunnen aangemerkt worden als persoonlijk, of als nieuw zakelijk contact.

Op deze manier kun je toch zakelijk/prive gescheiden houden (de app kan dit dus ook regelen), je zou ringtones kunnen instellen en een visuele indicatie, contactinfo kan worden opgeroepen vanuit de server, dus het risico van 'verkeerd' opnemen is minimaal.

opbouw van de app:

afvangen van inkomende gesprekken.
-sync met de server van het bedrijf
-duidelijk onderscheid van herkend zakelijk/prive nummer, bijvoorbeeld schermkleur verandering voor prive
-snel notitieblok welke via email wordt doorgeschoten (notitieblok opent door grote toets op het scherm)
-instelling voor regsitratie van gesprekken via mailserver
-afspraken
-terugbelverzoek knop naar andere collega's via contactlijst medewerkers.
-gesprek opnemen (recording)
-identificatie van de klant + eventuele history
-instelling werktijden zodat alleen prive gesprekken worden beantwoordt (met uitzonderingen van VIP), anders doorschakelen voicemail.
optioneel: start navigatie aan de hand van het adres van de beller.
custom actie via API calls (soap), programmeerbaar achter knoppen.
--------------------------------------

op deze manier zou ik dit verwelkomen, doordat de mogelijkheid van privacy bestaat, en de werkefficientie verhoogd.. ik weet dan precies wanneer een klant heeft gebeld, en heb notities kunnen maken.

 • Caelestis
 • Registratie: Mei 2008
 • Laatst online: 14-09 22:55
Ik kan op het moment niet spreken uit een huidige situatie maar niet al te lang terug heb ik gewerkt als IT servicedesk voor HP en leverde de dienst aan het Gasunie.
Dit is dus vanuit het oogpunt van een servicedesk medewerker.
De gasunie heeft meerdere pogingen gedaan om alles te stroomlijnen maar uiteindelijk waren er veel zaken die inderdaad langs elkaar liepen.
Ik kan niet met zekerheid aangeven bij welke providers er allemaal contracten liepen omdat wij daar niks mee te maken hadden en kan alleen met zekerheid aangeven dat de mobiele telefonie geregeld was via Vodafone.

Er zijn 3 categorieën medewerkers die elk een aparte soort verbinding nodig hebben.

1) Bestuursleden e.d.
Zij hebben als eis dat hun telefoons overal ter wereld werken en zeer goed beveiligd zijn wat inhoudt dat dat ze bijna allemaal Blackberrys hebben die aangesloten zijn op een BES.

2) Kantoor medewerkers
Zij hebben als eis dat ze overal kunnen werken dus hebben ze vaak een vaste en mobiele telefoon welk met een simpele handeling doorgeschakeld kan worden. Tevens moeten ze altijd een internet verbinding hebben om bij te blijven met emails

3) Veld medewerkers
Zij hebben als eis dat ze overal in het land goed bereik hebben en gebruik kunnen maken van de mobiele telefoon om hun laptop van internet te voorzien. Een vaste telefoon hebben ze eigenlijk niet nodig maar is wel aanwezig op vergader locaties.

Als servicedesk kom je tegen nogal wat problemen omdat alles net even anders is. Dit zijn enkele problemen die voor kwamen.
1) Vaste telefonie en apparaten zijn inhouse geregeld en zijn direct door de service desk te behandelen met een onsite crew voor hardware problemen. Is niet echt een probleem maar is dus weer een volledig apart systeem om te regelen.
2) Algemene mobiele telefonie is geregeld bij vodafone dus als er problemen zijn met een simkaart of het toestel moet er met vodafone direct gecommuniceerd worden om dergelijk problemen op te lossen. Dit levert vaak vertragingen op dus om het werkbaar te maken zijn er vervangende toestellen en simkaarten aanwezig op locatie om direct te versturen naar medewerkers en wordt vervangend apparatuur van vodafone weer in de pool van back-ups gegooid. Probleem is vaak het overzetten van profiel, contacten en emails wat dus weer met het exchange server gedaan kan worden
3) Wegens gevoelige bedrijfs-informatie en bij behorende beveiliging is het BES en bijbehorende toestellen allemaal inhouse geregeld inclusief de simkaarten. De BES moet echter ook weer door gelinkt worden met het exchange server wat nogal moeizaam werkt.
4) Het mobiele telefonie bereik binnen de gebouwen laat vaak te wensen over vanwege het staal constructie. Om het op te lossen voor de laptops is op elke verdieping een wifi repeater maar de gebruikers zijn vaak niet gecharmeerd van het feit dat hun laptop wel werkt maar de telefoon niet.

Om dus te beginnen moeten de problemen gestroomlijnd worden
1) Een centrale plek om alles te regelen voor zowel vaste als mobiele telefonie.
2) De toestellen moeten makkelijk en snel te vervangen zijn middels een centrale plek om ingericht en gesynchroniseerd te worden.
3) Extra beveiliging tegen hacken, verlies en diefstal moet beschikbaar zijn voor alle toestellen
4) Bereik van de toestellen moet overal voldoende zijn ongeacht locatie of architectuur van gebouwen. Bijvoorbeeld met GSM repeaters of directe koppeling met het wifi netwerk.

Als dit soort dingen allemaal in een pakket samen gesteld kan worden om dan ook de facturatie te stroomlijnen dan heb je een product wat aardig goed aan kan slaan. Ik denk wel dat het zeer belangrijk is om het totaal pakket te kunnen leveren anders is het niks anders dan "het volgende idee wat misschien werkt"

Anoniem: 481878

Kwesiq schreef op donderdag 08 november 2012 @ 14:45:
Zo op het eerste gezicht lijkt het een goed product waarbij gemak voor werknemer en werkgever voorop staat, alleen sluit ik mij wel aan bij de eerste posts dat er wel wat haken en ogen aan lijken te hangen. Gaan zowel je vast telefoon als je mobiele telefoon over, wanneer je gebeld wordt? Neemt een collega de telefoon op, mis je nog de beller.
Zelf werk ik op een universiteit en bij ons worden momenteel de telefoons doorgeschakeld wanneer iemand op pad is en een mobiele telefoon heeft. Maar ook dan kan iemand anders je telefoon bij afwezigheid overnemen of opnemen.

Een van de twee zou je dus wel moeten kunnen uitzetten, bij afwezigheid. Een bijbehorenden app?
Het vooraf goed nadenken over hoe de verkeersstromen in de organisatie gaan is essentieel bij dit soort diensten. Eerst bepalen hoe je een optimale situatie qua communicatie wilt bereiken en dan de techniek laten faciliteren. Bijvoorbeeld: Waar moet een gesprek eerst binnenkomen, als mobiel niet wordt aangenomen wat moet er dan gebeuren; voicemail?, afdeling, voice response etc.

Binnen VastMobiel in 1 is het mogelijk dat de gebruiker zelf aangeeft waar gesprekken op zijn nummer binnen moeten komen, op zijn vaste of op zijn mobiele toestel.

 • CRpt3r55
 • Registratie: Oktober 2002
 • Laatst online: 13:59
*weg* die win je niet met dit soort berichten

[Voor 79% gewijzigd door Bullet NL op 08-11-2012 16:16]

Etuuuuuh!


 • Hasse
 • Registratie: Juni 2002
 • Laatst online: 15:12
We gaan het deze eerste week hebben over de volgende vraag: Heb je ervaring met geïntegreerde vaste en mobiele telefonie? Wat vond je daarvan, wat zijn je bevindingen? Van welke leverancier neemt je bedrijf dit nu af? Wat werkt goed, wat minder goed?
Nee, geen ervaring mee. Heb zakelijk 1 voip nummertje a 2,50 in de maand in gebruik als algemeen nummer. Voicemail daarvan komt in de e-mail binnen (dus ook op mijn mobiel). Mobiel is belangrijkste, gekozen voor google apps en dus alle contacten in de cloud en binnen de organisatie gedeeld. Werkt prima!

Nadeel is dat bellen soms goedkoper kan via vast en nu bijna altijd de mobiel gebruikt wordt. Problemen moet je als KPN echter bij de bron aanpakken. Dus niet een complexe laag toevoegen die vaste en mobiele voicemail en nummer combineert maar gewoon in de tarieven. Vast en Mobiel zou qua kosten niet uit moeten maken. Dan pas maak je er echt 1 van en snijdt jullie filmpje pas echt hout.

Ik denk dat je moet inzien dat er 2 soorten nummers zijn:
- Om een persoon te bellen
- Om een dienst te bellen (bv, algemeen nummer bedrijf, helpdesk, etc.)

Bij de dienst kunnen het meerdere en verschillende personen zijn die opnemen. Bij persoonlijke nummers verwacht je altijd die ene persoon te krijgen.

De opsplitsing tussen vast en mobiel is louter technisch van aart en slaat verder nergens op.

Ik denk overigens dat ik bij KPN over enige tijd alleen data afneem. Bellen via VOIP over G3/G4 als ik buiten ben, Bellen via dezelfde VOIP over WiFi als ik binnen ben. Precies hetzelfde maar wel meer keuze vrijheid... Kan er dan ook makelijk een virtuele telefooncentrale achter zetten.

Doe er je voordeel mee KPN.

I love my Health Tech Start-up: ParkinsonSmartwatch.com


 • Vizzie
 • Registratie: Juli 2009
 • Laatst online: 14-06 21:25
Hmm ik weet niet of wij in ons bedrijf hier ons voordeel mee kunen doen.

In ons consultancybedrijf hebben we eigenlijk gewoon allemaal een mobiel nummer en is er één vast nummer voor het hoofdkantoor. Daar zijn de consultants echter niet aanwezig en ze hebben dus ook geen vaste telefoon.

Deze oplossing lijkt me handig wanneer mensen zowel een eigen vaste werkplek met vaste telefoon als een een mobiele telefoon hebben. Dat eerste komt in onze branche echter zelden nog voor. Wellicht wel handig voor bedrijven in de orde van grootte van eenmanszaken die een vaste lijn hebben?

Ik kan me ook voorstellen dat het ook wel kan werken als het zo in te richten is dat het vaste nummer alleen op een vast toestel overgaat wanneer je je op een voip toestel op een flexplek aanmeldt en in alle andere gevallen op je mobiel. Dit lijkt me echter onnodig veel gedoe ten opzichte van het oppakken van je mobieltje wanneer je op een flexplek zit. Waarom zou je überhaupt een vast en een mobiel nummer willen?

Het feit dat je één prijsplan en één aanspreekpunt voor alle telefoniezaken is zeker een pluspunt van deze oplossing.

 • pleh
 • Registratie: Januari 2006
 • Laatst online: 14-06 18:29
Persoonlijk vind ik dit een heel mooi product. Wij hebben deze dienst (wel via v***fone) inmiddels 2 keer bij een klant uitgerold en de gebruikers zijn erg tevreden. Wat opvalt is dat communicatie en project management in deze vaak tekort schieten. Mogelijk door gebrek aan ervaring met de relatief nieuwe dienst.

vanuit een service optiek wordt het beheer een stuk eenvoudiger, omdat flexwerkers uitsluitend een mobiel toestel hebben (met 100%) dekking en toch een intern nummer hebben.

voor receptie medewerkers is het ook zichtbaar wie wel en niet beschikbaar is en kunnen met een druk op de knop (inter!) doorverbinden naar een mobiel eindpunt.

Al met al, sta ik er helemaal achter. Maar ik het volgens mij momenteel alleen interessant voor de grotere organisaties i.v.m. de kosten.

pleh!


 • churchill9
 • Registratie: Mei 2007
 • Laatst online: 26-03-2016

churchill9

psn: jimmy-chu

Beste Anton misschien dat je wat meer vragen kan opklaren.

1 hoe zit het met je nummer die je hierbij krijgt, is het een vastelijn nummer of een mobiele.

2 hoe zijn de lijnen aan elkaar gekoppeld? Dus als je bijvoorbeeld mobiel beld en je je vaste telefoon oppakt hoor je dan het gesprek van je mobiele lijn. Ik betwijfel het maar zou wat meer opklaring willen hebben.

3 zou je ze tegelijk kunnen gebruiken vast en mobiel.

Voor de rest zie ik de voordelen hier wel van in.
Alles op 1 factuur.
1 nummer voor alles.
Ik kom het vaak tegen dat als je een wat kleinere webshop wilt bellen en er staat geen mobiel nummer bij nemen ze vaak niet op.
Zelf heb ik dat probleem ook met mijn webshop.

 • Kbeuriot
 • Registratie: Januari 2002
 • Laatst online: 15-09 08:35
Hoezo is dit een nieuwe "dienst" die KPN aanbiedt?

Wij op het werk (gebruiken KPN) gebruiken mobieltjes, en ons vaste toestelnummer is hieraan gekoppeld.
Vaste toestellen zijn juist verwijderd, scheelt weer in de kosten (toestel, netwerk, onderhoud)
Alleen de secretaresse's, callcenter's, helpdesk bijv. hebben nog vaste toestellen, deze hebben echter ook geen mobiel nodig!

Nadeel dat ik zie: omdat we allemaal op het mobiele netwerk zitten, en er is een storing, er gelijk 8000 man niet te bereiken zijn. Als je vast EN mobiel hebt, dan is deze kans vrij kleiner.

 • CRpt3r55
 • Registratie: Oktober 2002
 • Laatst online: 13:59
Mooi, maar vooral 'nog' onduidelijk verhaal. Ik snap dat mensen hier nog veel vragen over gaan hebben. Behoud ik mijn eigen nummer? Hoe schakel ik welk nummer naar welk toestel? kan ik alles tegelijk schakelen? gaat dat via een web-portal? of misschien een Tool/app?

Zou mooi zijn als het als volgt te werk ging:

Zit op kantoor:

Schakel telefoon door naar 'kantoor'

Mocht ik besluiten weg te gaan of naar een afspraak te moeten

Schakel alle nummers door naar voicemail.

Zit wel in pand maar niet op kantoor

Schakel alle nummers naar mobiel.

Dan zou het voor mij 'af' zijn als ik het allemaal via een Desktop-tool / Mobile-app zou kunnen bedienen. Maar ik heb er ook een beetje het gevoel bij dat dit al lang bestaat. Of ligt dat aan mij?

Dan rest mij nog een discussiepuntje.... Stel; ik en mijn compagnion willen dit aanschaffen. Hoe kan ik, als ik maar een enkel nummer heb... voor meerdere toestellen bereikbaar zijn?

Ik denk dat een iets duidelijkere reclame-campagne het een stuk zou kunnen verduidelijken. Laten ze er een paar essentiele features bij noemen.

[Voor 9% gewijzigd door CRpt3r55 op 08-11-2012 16:20]

Etuuuuuh!


 • Brechtje
 • Registratie: Februari 2009
 • Laatst online: 31-08 10:55
Ik heb zelf ervaring met Grip van KPN.
Dat werkte prima: verkorte nummerkeuze binnen het bedrijf e.d.
Nadeel vond ik wel dat als je via jouw (virtuele) vaste nummer naar je mobiel gebeld werd dat je dan het nummer van de beller niet zag en dus ook niet wist wie er belde.

 • Jiriki
 • Registratie: Februari 2001
 • Laatst online: 16:50
Nog een must in toevoeging op mijn eerdere bericht:

- Het moet altijd mogelijk zijn om gesprekken door te verbinding van mobiel naar een ander intern nummer. Wanneer een klant op de mobiel op wordt genomen en er kan niet worden doorverbonden naar een collega is dat natuurlijk killing.

"Yes," said the skull. "Quit while you're a head, that's what I say." -- (Terry Pratchett, Soul Music)


Anoniem: 481878

Casper de Boer schreef op donderdag 08 november 2012 @ 15:21:
Goed idee,

Al vaker heb ik zitten kijken naar een dergelijke oplossing maar nooit echt kunnen vinden wat wij zochten.

*Situatie hieronder bekeken vanuit 1 kantoor met vaste telefoons, een aantal draagbare toestellen en mobiele telefoons met aparte abbonementen.

Helaas kan ik nergens vinden of verkorte codes dan ook werken om naar een collega door te schakelen, dit is voor ons een functie die veel gebruikt zal worden.
Is het mogelijk een routing te maken zodat er altijd één telefoon als eerste overgaat opgevolgd door één of meerdere anderen? Uiteraard wil ik niet dat als de hoofd telefoon te lang over gaat, deze in voicemail springt. Het aanspreek punt van het bedrijf moet 1 nummer blijven.

Hoe wordt er om gesprongen met data? Binnen het pand (waar mogelijk) zou ik willen dat de data via Wifi verloopt, telefonie gaat dan uiteraard via de normale wegen. Dit om te voorkomen dat te veel mobiele data verstookt wordt.

Dekking, binnen ons pand zitten er gaten in de dekking van KPN, komt er doormiddel van dit systeem een aparte antenne voor in-door use? Is dit dan uit te breiden naar een ander pand (loods) (deze punten gezien het feit dat er ook gebruikt gemaakt kan worden van de eigen interne centrale)

Aantal personen / aansluitingen, vanaf 50 medewerkers kan er pas gebruikt gemaakt worden van deze service, waarom niet bij een lager aantal? Wij zitten rond de 20-25 werknemers en voor ons zou dit een oplossing zijn om te overwegen.

Fixed location telefoons, gezien wij een aantal werkemers hebben die geen mobiele telefoon bezitten (en ook niet nodig hebben) zouden er telefoons nodig zijn die alleen op het bedrijf werken.
Tevens zorgt dit er voor dat telefoons minder diefstal gevoelig worden (uitgaande van het gebruik van mobiele telefoons voor alle plekken binnen het bedrijf)

Fail safe, als een telefoon geen contact meer maakt met zijn centrale, wordt het dan een gewone mobiele telefoon via het reguliere netwerk? Is er dan een mogelijkheid om via een direct mobiel nummer contact te maken met een werknemer? (er van uit gaand dat een telefoon gelinkt zit aan de bedrijfs centrale)

Overnemen van een gesprek, is dit mogelijk? en is er dan op de telefoon te zien welke lijn er binnen komt?

Enfin, genoeg vragen blijven er nog open staan aan mijn kant :)
Hallo Casper,

Je hebt veel goede vragen. Een aantal punten is echt afhankelijk van de specifieke situatie binnen je bedrijf. De telefooncentrale (PBX) die wordt gebruikt bepaalt ook of sommige functies beschikbaar zijn voor de mobiele gebruikers, bijvoorbeeld het overnemen van gesprekken. De route die een binnenkomend gesprek aflegt moet je goed uittekenen. In de PBX kun je deze groepen instellen, dan kun je inderdaad een sequentieel pad bepalen maar in de praktijk kun je dit niet te lang maken.


M.b.t. je opmerking over Fail Safe, binnen het netwerk heet dit survivability en is een onderdeel van de dienst.

 • Martijn_1998
 • Registratie: Mei 2012
 • Laatst online: 26-09 10:03
Het kan handig zijn, maar aan de andere kant, als je nummer bekent is bij bijv. spammers of andere verkopers, laten ze je helemaal niet meer met rust!

 • Gearjunkie
 • Registratie: Oktober 2007
 • Laatst online: 08:10
Zoals al even in het topic vermeld:

Dit is voor bedrijven als functionaliteit niet nieuw. Er bestaat al jaar en dag zoiets als One number policy. Vooral binnen amerikaanse bedrijven wordt dit al jaren toegepast. Iets wat d.m.v. bedrijfs switches als AVAYA en CIsco (PABX) ook al jaren technisch wordt ondersteund.

Wat is er wel nieuw? De Implementatie op netwerk niveau. Hierbij lijkt het mij wel zaak dat medewerkers elkaar nog steeds gratis kunnen bellen. (Interne gesprekken binnen het bedrijf). Uiteindelijk krijg je dan een soort Cloud PABX. Functionaliteiten zoals telefoniste of VM zijn dan denk ik ook gewenst.

Anoniem: 404945

ik vind dit wel handig, hoef je niet de heletijd doorteschakelen als je ergens naar to moet gaan, of 2 verschillende nummers aan klanten/medewerkers te geven. :)

 • Lynden
 • Registratie: November 2012
 • Niet online
Ik heb via mijn werk enige ervaring opgedaan met Vodafone One Voice. Het bedrijf in kwestie is circa 40 man groot, waarvan 10 smartphone gebruikers, in totaal 50 mobiele nummers (afstand beheer van machines). Tot nu toe zijn wij bijzonder ontevreden over dit product. Dit heeft vooral te maken met het zeer beperkte aanbod van de abonnement voor mobiel, inclusief de bijbehorende bundels. Wij hebben zoals gezegd meerdere smartphone gebruikers welke allen veel mb's verstoken, echter geeft deze abonnementsvorm standaard 50mb, met als optie-bundel een extra 150mb. Erg minimaal, niet mogelijk om dit groter te maken. Verder wordt er een standaard bedrag gehanteerd voor het abonnement, maar dient er voor elke minuut en sms betaald te worden. Wij werken hiermee met een Vodafone dealer, niet met Vodafone rechtstreeks. Dit is verder ook niet mogelijk. De dealer is bijzonder beperkt in klantvriendelijkheid en wil niet een juist consult geven over een beter passend totaal product.

Vast is er ook een en ander verandert, zo dienen wij een signaal converter te gebruiken (ip naar analoge isdn) vanwege onze redelijk verouderde Siemens centrale. Hier is verder geen probleem mee.

Toch is de frustratie dermate hoog dat wij bezig zijn zo spoedig mogelijk de contracten voor mobiel en vast te verbreken.

Om een korte samenvatting te geven van mijn ervaring:
 • Beperkte abonnement flexibiliteit, voor circa 25 nummers wordt er 30 euro p/m gerekend voor het abonnement zelf, zonder belminuten, die slechts enkele tientallen minuten per jaar belt. Geen alternatief.
 • Beperkte data bundels, dure mb's bij overschrijding
 • Zeer beperkte service van Vodafone dealer, geen mogelijkheid tot contact rechtstreeks met Vodafone
Mogelijke oplossingen, hoe het in onze ogen beter had gemoeten:
 • Klant laten bepalen wat de mb's, minuten en smsen zijn, per nummer
 • Meer duidelijkheid geven in wat de opties/bundels zijn om kosten te besparen
 • Een goede service waarin op initiatief van de leverancier wordt mee gedacht. Wij willen duidelijkheid in kosten, niks onverwachts achteraf.
Ik zie dat KPN met haar dienst een 1 op 1 contact wil houden met de klant, daar zal vergeleken met Vodafone een sterke verbetering zitten. Een betrouwbare service is voor ons als bedrijf zeer belangrijk.
Hopelijk kunnen jullie wat met onze ervaring.

Anoniem: 481878

Brechtje schreef op donderdag 08 november 2012 @ 16:19:
Ik heb zelf ervaring met Grip van KPN.
Dat werkte prima: verkorte nummerkeuze binnen het bedrijf e.d.
Nadeel vond ik wel dat als je via jouw (virtuele) vaste nummer naar je mobiel gebeld werd dat je dan het nummer van de beller niet zag en dus ook niet wist wie er belde.
Binnen VastMobiel in 1 kun je wel dit binnenkomende nummer (A-nummer) laten presenteren op je mobiel. Dit is in bepaalde gevallen een instelling op de telefooncentrale (PBX)

 • Brechtje
 • Registratie: Februari 2009
 • Laatst online: 31-08 10:55
Anoniem: 481878 schreef op donderdag 08 november 2012 @ 16:38:
[...]


Binnen VastMobiel in 1 kun je wel dit binnenkomende nummer (A-nummer) laten presenteren op je mobiel. Dit is in bepaalde gevallen een instelling op de telefooncentrale (PBX)
Mooi, dat zou een verbetering zijn geweest. :)

 • i-chat
 • Registratie: Maart 2005
 • Niet online
steejt schreef op donderdag 08 november 2012 @ 14:59:
Ik zal alvast zeggen dat ik het concept leuk vind en dat ik er zeker de voordelen van inzie, toch heb ik enkele vragen/commentaar hierbij.

* De mobiel die dezelfde nummer als je vast toestel op je werk zal hebben, zal hoogstwaarschijnlijk van en voor je werk zijn. Buiten als je een soort van permamentie in het bedrijf hebt, heeft het dus niet veel zin om hem mee naar huis te nemen. Bij ons op het bedrijf is onze 'vaste' telefoon eigenlijk een draagbare telefoon. Ik zie het nut dus niet echt in om hier ook nog een mobiel bij te nemen.

* De tegenhanger: Bij ons op het bedrijf krijgen wij wel een mobiel, maar daar zit onze eigen persoonlijke simkaart in. We mogen de kosten gemaakt voor het werk inbrengen in een onkostennota. Als er dus een mobiel en vast aparaat aan 1 nummer hangt, wil dit zeggen dat ik elke ochtend en avond de simkaart van mijn gsm moet omwisselen. Lijkt me een hele romslomp. Of zie ik het verkeerd?

* Momenteel is de permanentie bij ons het bedrijf verdeeld (die persoon dit weekend, die persoon deze week savonds, ....). Wanneer iedereen vervolgens ook nog eens een mobiel heeft en kan opgebeld worden, wil dit dan zeggen dat mijn baas kan zeggen: "Maar je hebt nu toch altijd een mobiel van het werk bij?". Ik wil niet "altijd" gebeld kunnen worden voor het werk.

* Wanneer je gebeld zou worden, gaat dan de GSM en de vaste telefoon tegelijk af? 2 x zoveel storende deuntjes in het bedrijf. Hier heeft iedereen maar 1 telefoon en ik word er nu al gek van.

* Waarom nog een vaste telefoon? Alles kan toch ook met een mobiel dan? Eerst dacht ik nog: ah, dan kan je intern in het bedrijf ook nog naar elkaar bellen met de vaste telefoon. Maar als er toch een vast kostenplaatje aan vast hangt, dan kan dat evengoed met je GSM dan..

Misschien stomme vragen, maar die moeten ook gesteld worden..
ik denk vooral dat je de synergie tussen vast en mobiel een beetje appart interpreteerd, wat jullie bedrijf hier lijkt te doen is de keuze om enkel mobieltjes te gebruiken, juist omdat ze een dienst als die van kpn ... missen...

de vraag willen we vast of mobiel, te beantwoorden met.... dan maar helemaal niets... is wel een mogelijkheid maar ik vind het behoorlijk omslachtig, en als persoon zou ik dit ook niet willen...

als ik uitbel dan met het nummer van de zaak, zelfs onze grootste klanten, hebben mijn nummer nooit gehad.. als ik thuis ben dan ben ik dus niet berijkbaar voor werk, en anders bellen ze het bedrijf maar...
en kunnen die overwegen of het zo belangrijk is dat ik zou moeten overwerken...

in de situatie van jullie bedrijf zou ik dus ofwel kiezen voor een simpel zakelijk (of zakelijk te misbruiken) toestel... 2 mobieltjes op zak kun je dan altijd nog voorkomen met dual-sim waarbij je de zakelijke sim savonds gewoon uit zet.

maar nu gaat het dus om de sinnergie tussen vaste en mobiele telefonie, vanuit mijn point of view. zou dat dus betekenen dat je simpelweg de mogelijkheid moet hebben om te schakelen tussen vast en mobiel.

als dit via voip gaat, moet je vrij gemakkelijk kunnen schakelen tussen de devices die zich aan dat account verbinden. mijn vraag is dan voraal. hoe dit technisch in elkaar steekt...

wordt dit een hosted pbx. waarbij je dus local alleen maar van de trunk naar te toestellen hoef te routeren. voor vast, en waar kpn dit voor de mobieltjes doet.

of worden dit over-complicated setups waarbij je de bpx local hebt en er dus bijna geen enkele reden (behalve dan factuering). meer is om dit pakket af te zetten tegen reguliere voop / providers / oplossingen.

 • ucsdcom
 • Registratie: Augustus 2003
 • Laatst online: 11:44
1 nummer is heel handig en een fijne dienst. Wat tegen valt is dat helaas niet iedereen snapt dat er een intern verkort kiezen nummer + een extern 06 nummer aan je mobiele telefoon of Blackberry hangt.

Gevolg: men belt de prefix van het werk met daarachter het verkort kiezen nummer. Gevolg: men komt in een ander bedrijf uit. Voorbeeld: je werkt op een kantoor in Amsterdam. Het algemene nummer van je kantoor is bijvoorbeeld 020-222 0000Je interne nummer is 1111 en je mobiele nummer is 06-12345678. Men belt dan vanaf extern niet je mobiele nummer maar 020-222 1111 en krijgt een ander bedrijf aan de lijn omdat ze niet direct op je interne nummer uit kunnen komen, maar je mobiele nummer hadden moeten bellen of vanaf een interne lijn bij de receptie doorgeschakeld hadden moeten worden.

Hoe leg je dat uit, zodat dit goed gaat...

 • churchill9
 • Registratie: Mei 2007
 • Laatst online: 26-03-2016

churchill9

psn: jimmy-chu

Is dit niet een beetje het zelfde als wat Google heeft met Google voice.

Krijg je een nummer van Google en dan kan je al je bestaande nummers daaraan koppelen.

Kan KPN dat niet introduceren dat je je bestaande nummers er ook aan kan koppelen.
Dan hebben jullie in een keer een groter doelgroep.
Veel mensen hebben vaak al abonnement.
Pagina: 1 2 3 Laatste

Dit topic is gesloten.

Let op:
Even voor alle duidelijkheid; VastMobiel in 1 van KPN betreft een betreft een dienst voor de zakelijke markt! Hou hier s.v.p. rekening mee met de inhoud van je bericht.


Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee