Acties:
 • +1Henk 'm!

 • jdh009
 • Registratie: Juni 2002
 • Laatst online: 16:58
Mede-auteurs:
 • G_Dragon
 • Registratie: April 2007
 • Laatst online: 23:47

G_Dragon

 • Moonsugar
 • Registratie: Juni 2019
 • Laatst online: 31-03 08:06

Moonsugar


[Multi] The Elder Scrolls OnlineOntwikkelaar:ZeniMax Online Studios
Uitgever:Bethesda Softworks
Platforms:PS4,PS5, Xbox One, Series S|X,
Google Stadia, Microsoft Windows, Mac OS
Release-datum:4 April 2014
Officële WebsiteOfficiële website
Zie ook:The Elder Scrolls -online- Wiki


De bekroonde Elder Scrolls saga gaat online! Voor het eerst in de geschiedenis zullen spelers de legendarische wereld van Tamriel op consoles kunnen verkennen met hun vrienden. In de nieuwste en grootste Elder Scrolls game ooit gemaakt kun je het avontuur alleen opzoeken, samen spelen met vrienden of een leger van honderden vervoegen in PvP gevechten terwijl je de geheimen van het intrigerende Tamriel ontdekt.Het spel biedt een uniek avontuur voor iedereen, of je de gamewereld van Tamriel nu alleen of als groep wil verkennen. Dankzij het innovatieve actie-vechtsysteem kan je je volledig concentreren op de actie en je tactiek en niet een user interface vol abilities en cooldowns. Vergeet klassebeperkingen en maak gebruik van alle beschikbare wapens en armor types. Pas de vaardigheden van je personage aan je speelwijze aan, terwijl je de geheimen van Tamriel ontdekt en heroïsche quests voltooit. Ontdek de uitgestrekte gebieden van Skyrim, het mysterieuze land van Morrowind, de stad van Daggerfall en nog veel meer. De keuzes die je maakt, van deelname aan een alliantie tot de gevechten die je aangaat in The Elder Scrolls Online, hebben een invloed op je verdere avontuur en de wereld van Tamriel.

The Elder Scrolls Online speelt zich ongeveer 1000 jaar voor de gebeurtenissen van The Elder Scrolls V - Skyrim af is en voor de opkomst van de Tiber Septim, de eerste keizer van Tamriel. Terwijl drie allianties vechten om de controle over de keizerlijke stad en de heerschappij over het ganse continent, maken duistere krachten zich klaar om de wereld te vernietigen.

World Map

Allianties

In het spel zijn er drie speelbare facties die met elkaar in conflict zijn. Dit conflict heet ook wel de Oorlog der Allianties. Deze drie facties, die verschillende rassen bij elkaar brengen, zijn de Aldmeri Dominie, het Daggerfall Convenant en het Ebbenhart Pact.

Aldmeri Dominie:Deze alliantie, geleid door Koningin Ayrenn, bestaat uit Altmer, Bosmer en Khajiit. De alliantie regeert over de Summerset Isles, Elsweyr en Valenwood. De Dominie werd opgericht door de Altmer nadat Koningin Ayrenn de provincies Valenwood en Elsweyr wist te verenigen met de Summerset Isles.
Daggerfall Convenant:Deze alliantie, geleid door Hoge Koning Emeric, bestaat uit Orcs, Bretoenen en Roodwachten. Het Convenant werd opgericht door Hoge Koning Emeric na de succesvolle samenwerking tussen de Bretoenen, Orcs en Roodwachten tijdens de Oorlog van Koning Ranser. Het Convenant werd opgericht door Hoge Koning Emeric na de succesvolle samenwerking tussen de Bretoenen, Orcs en Roodwachten tijdens de Oorlog van Koning Ranser.
Ebbenhart Pact:Deze alliantie, geleid door Jorunn de Skald-Koning, bestaat uit Dunmer, Argonians en Noorderlingen. De alliantie regeert over Skyrim, Morrowind en Black Marsh. Het Pact werd opgericht door de drie verschillende rassen vanwege hun gemeenschappelijke haat jegens de Akaviri, vooral nadat de Akaviri een mislukte invasie hadden ondernomen. De angst om overlopen te worden door de andere allianties speelde ook mee bij de formatie van het pact. Ondanks het wantrouwen tussen de rassen is het pact opmerkelijk stabiel.


Overige Facties
Het Vechtersgilde:Een gilde van huurlingen, dat zich vooral bezighoudt met het bestrijden van Molag Bal's aanwezigheid op Nirn. Ze worden aangevoerd door de Argonian Sees-All-Colors.
Het Magiërsgilde:Een gilde van geleerden die zich bezighouden met de magische kunsten. Hun focus ligt op het terugvinden van oude boeken en overleveringen zodat ze behouden kunnen worden. Ze worden aangevoerd door hun oprichter, Vanus Galerion.
Onverschrokkenen:Een moedig collectief van eensgezinde huurlingen en avonturiers dat op zoek is naar rijkdommen en glorie. De Onverschrokkenen kennen geen eenduidige leider. Ze houden zich vooral bezig met het uitpluizen van kerkers en grotten.
Het Dievengilde:Een schimmige verzameling dieven, smokkelaars en ander gespuis, immer op zoek naar trofeeën en gedreven door het herwinnen van hun verloren glorietijd.
Het Duistere Broederschap:Een zeer gevreesd broederschap van huurmoordenaars dat verantwoordelijk is voor de dood van vele edelen, priesters en koningen. Met het uitvoeren van een Zwart Sacrament kan eenieder een oproep tot moord doen. De leden van het broederschap leven in verborgen sanctuaria die verspreid liggen over heel Tamriël. Alleen de huurmoordenaars zelf weten waar dezen zich bevinden.
De Psijische Orde:Een antieke en mysterieuze orde waarvan wordt gezegd dat zij de eersten waren in Tamriël die de geheimen van het Mysticisme probeerden te ontrafelen (ook wel ‘De Oude Methoden’ genoemd) Door middel van dit onderzoek is deze orde erin geslaagd om zichzelf vormen van kennis en macht toe te kennen die niet elders op Tamriël gevonden kunnen worden. Er gaan ook geruchten dat de orde de kunst verstaat van tijdsmanipulatie.

Speel hoe je wil

Met het uitgebreide Elder Scrolls gevechtssysteem moet je actief je vijanden bevechten en aanvallen blokkeren. Daarnaast kan je altijd, ongeacht de geselecteerde klasse, alle wapens en armortypes dragen en gebruik maken van de uitgebreide customization opties om je eigen speelstijl te ontwikkelen.

Eén geconnecteerde gamewereld

Dankzij Elder Scroll Onlines Megaserver technologie moet je niet langer een server kiezen, maar speel je in één geconnecteerde wereld. De game plaatst je automatisch samen met je vrienden, guildgenoten, spelers die je eerder al ontmoette en gelijkgestemde spelers .
classes

SorcererZoals je waarschijnlijk al verwacht is deze class gespecialiseerd in het gebruiken van magie, met een focus op elektrische aanvallen. Van simpele lightning bolts tot heuse tornado’s. Daarnaast kan de Sorcerer ook Daedric wezens tevoorschijn toveren om te helpen in gevechten.In tegenstelling tot andere MMO’s is de Sorcerer niet alleen geschikt als pure damage dealer en heeft hij of zij ook meer opties dan alleen een magische staf. Zo kan je je richten op een stamina build en het slagveld betreden met een tweehandig zwaard. De vaardigheid Bound Armaments is bijvoorbeeld een sterke en passieve manier om je schade met Light Attacks te verbeteren en je stamina pool te vergroten. Dankzij een aantal handige support skills kan de Sorcerer ook uit de voeten als tank of healer, hoewel voor die rollen er een aantal betere opties te vinden zijn.
DragonknightAls er een veld of dorp in vuur en vlam staat, dan is de kans groot dat er een Dragonknight voorbij is gekomen. Deze krijgers zijn namelijk getraind in de wijze van de Akaviri en gebruiken vuur als hun voornaamste manier om tegenstanders te verslaan. Wil je magie gebruiken en tegelijkertijd recht voor de neus van je vijand staan, dan is de Dragonknight de perfecte keuze. In tegenstelling tot andere magische klassen gebruiken de krijgers namelijk al hun spreuken op korte afstand, zoals een vlammende zweep of vuurspuwen. Uiteraard kan je jezelf ook omscholen naar een Stamina Dragonknight en in plaats van vuur zal je werken met gifaanvallen. Liefhebbers van tanken zijn daarnaast ook aan het goede adres met de Dragonknight. Al sinds de begindagen van Elder Scrolls Online wordt de class gezien als de ultieme tank en daar is geen verandering in gekomen. Andere classes zijn er ook goed in, maar de beste tank blijft nog steeds een Dragonknight.
Nightblade Zoals het sluipmoordenaars betaamt zijn ze geleerd in het gebruik van stealth, dodelijke steken in de rug en crowd control. De klasse heeft alleen ook nog meer opties dan alleen de standaard Rogue. Nightblades zijn ook sterke Magicka damage dealers en kunnen vaardigheden veranderen van aanvallen van dichtbij naar spreuken die van een afstandje gebruikt kunnen worden. Nightblades zijn daarnaast ook zeker geen onverdienstelijke tanks, de levenskracht van hun tegenstanders kunnen stelen om zelf in leven te blijven. Als beginner is de Nightblade misschien niet de beste keuze. De Nightblade wordt vaak gezien als de klasse met de hoogste moeilijkheidsgraad en heeft een aantal vaardigheden die sterk zijn, maar die ondertussen goed bijgehouden moeten worden, zoals Grim Focus. Ben je alleen op zoek naar een uitdagende class met veel potentie, dan is de Nightblade zeer geschikt.
TemplarWaar Dragonknights een voorkeur hebben voor vuur, daar kiezen Templars juist voor de kracht van het licht en de zon. De klassieke ridders helpen de zwakken tegen het kwaad en zijn niet bang om middenin een groep ondoden of Daedra te springen. De bread-and-butter aanval van Templars, Puncturing Strikes, is dan ook uitermate geschikt om grote groepen mee te lijf te gaan. Daarnaast heb je de mogelijkheid om een krachtige speer te gooien of om een charge uit te voeren om meteen in het midden van het slagveld te staan. Magicka Templars kunnen ondertussen hun tegenstanders in het zonlicht baden en ze daarmee in vuur en vlam te zetten.Templars zijn bovendien ook de klassieke healers, net zoals Dragonknights nog steeds de beste tanks zijn. Als je op zoekt bent naar de beste class om je vriendengroep in leven te houden, kijk niet verder dan de Templar. Wil je daarnaast ook nog tanken, dan is de class zelfs ook daarvoor goed geschikt
WardenDe eerste nieuwe class die in Elder Scrolls Online is geïntroduceerd is de Warden. In de Morrowind-uitbreiding konden spelers voor het eerste met deze klasse aan de slag, die optimaal gebruikmaakt van de flora en fauna van de regio. Wardens zijn namelijk het beste te vergelijken met druïden, die dieren en de natuur kunnen oproepen om hen te helpen in gevechten. Of je nu een stamina of magicka damage dealer wil maken, met een druk op de knop kan je Cliff Divers op je vijanden afsturen of Shalks uit de grond laten komen. En wat dacht je van een beer permanent aan je zijde laten vechten? Ben je van plan om een boogschutter te maken, dan is de Warden dan ook de klasse bij uitstek. Wardens zijn daarnaast ook zeer competente healers, die dankzij de bloemen en planten uit Morrowind hun vrienden in leven kunnen houden. En de klasse kan tot slot ook goed uit de voeten als tank, dankzij frost shields en vaardigheden die schalen met je maximale levenspunten.
NecromancerDe laatste klasse die te vinden is in Elder Scrolls Online is de Necromancer, die in Elsweyr is toegevoegd. De duistere magie die je gebruikt om ondoden op te wekken is verboden in Tamriel, dus het is aan te raden om je handjes stil te houden in steden en dorpjes. Anders krijg je voordat je het weet een bounty op je naam. Zoals je waarschijnlijk al hebt geraden draait de Necromancer klasse om het tot leven wekken van de doden en het optimaal benutten van lijken. Zo kan je bijvoorbeeld tijdelijk een skelet aan je zijde laten vechten of je vijanden vast laten zetten met grijpgrage handjes uit de grond. Het klinkt een beetje tegenstrijdig, maar Necromancers zijn ook sterke healers. Je kan jouw eigen kracht opofferen om de levenspunten van teamgenoten te herstellen en de resterende levenskracht in lijken goed te gebruiken. Door jezelf te verstevigen met een exoskelet en je tegenstanders te lijf te gaan met een enorme zeis, kan de Necromancer ook uit de voeten als tank.
Red Tamriel

Een gestolen ziel. Een leger van ondoden. Een zoektocht om dat wat van jou is terug te vinden. Verken de verborgen geheimen van Tamriel op je eigen tempo, terwijl je kompas je de weg wijst naar nieuwe gebieden. Alleen jij kunt de wereld redden van de sinistere plannen van de Daedric Prince Molag Bal en zijn handlanger Mannimarco, de eerste necromancer en Prince of Worms.

Uitbreidingen
De Keizerlijke
Stad (Imperial City)
De Keizerlijke Stad-uitbreiding werd in 2014 aangekondigd tijdens Quakecon. De uitbreiding kende meer dan 20 uur aan nieuwe content, vier nieuwe kerkers, drie nieuwe zones, 23 nieuwe uitrustingssets, het ‘Tel Var’-systeem, en nog veel meer. Het uitbreidingspakket richtte zich vooral op PvP en kwam uiteindelijk uit op 31 augustus 2015 voor PC/Mac, en op 15 en 16 september voor de consoles.
OrsiniumOrsinium werd tegelijkertijd aangekondigd met de Keizerlijke Stad-uitbreiding. Het pakket voegt meer dan 20 uur content toe, een nieuwe regio (Orsinium), nieuwe kerkers, etc. Het kwam uit op 2 november 2015 voor PC/Mac, 17 november 2015 voor de Xbox One, en 18 november 2015 voor de PS4.

Het Dievengilde (The Thieves Guild)
De Dievengilde-uitbreiding werd aangekondigd tijdens Quakecon 2015. Het voegde de Dievengilde toen aan het spel en speelt zich af in Abah's Landing en Hew's Bane. Het kwam uit op 7 maart 2016 voor PC/Mac, 22 maart 2016 voor de Xbox One, en 23 maart 2016 voor de PS4.

Het Duistere Broederschap
(The Dark Brotherhood)
De Duistere Broederschap-uitbreiding werd tegelijkertijd met de Dievengilde-uitbreiding aangekondigd. Het voegde het Duistere Broederschap toe aan het spel, met daarmee ook vele uren aan nieuwe content, een nieuwe vaardigheidslijn, een alternatief systeem voor veteran ranks, en nog veel meer. De uitbreiding speelt zich af op de Goudkust en kwam uit op 31 maart 2016 voor PC/Mac, en 14 juni 2016 voor de consoles.
Schaduwen van de Hist
(Shadows of the Hist)
Schaduwen van de Hist wijkt af van de andere uitbreidingen aangezien het geen nieuwe zone aanbiedt. In plaats daarvan voegt de uitbreiding twee kerkers toe die verweven zijn met de Argonians. De kerkers kennen zowel een normale als een geavanceerde modus. De uitbreiding bracht ook het ‘Style Parlor’-systeem waarmee spelers hun eigen verschijning kunnen aanpassen. Daarnaast werden er veranderingen doorgevoerd voor de grootschalige ‘trials’ (megakerkers), werden de inneembare dorpen geïntroduceerd in Cyrodiil, en nog veel meer. Deze update kwam uit op 1 augustus 2016 voor PC/Mac en op 16 augustus voor de consoles.
MorrowindDe Morrowind-uitbreiding voor ESO (niet te verwarren met het spel The Elder Scrolls III: Morrowind) werd voor het eerst onthuld op de officiële Twitter-account in januari 2017. In februari volgde een Twitch-stream van een half uur. De uitbreiding werd uitgebracht op 22 mei 2017 voor PC/Mac en 6 juni 2017 voor de consoles. Het speelt zich af op Vvardenfell, het eiland dat ook de basis vormde voor het in 2002 uitgebrachte en veel geprezen The Elder Scrolls III: Morrowind. De uitbreiding bracht daarnaast voor het eerst een nieuwe klas (de Warden), nieuwe battlegrounds, en een nieuwe trial (de Halls of Fabrication).
Horns of the ReachDe Horns of the Reach-uitbreiding speelt zich af in Falkreath Hold (bekend van The Elder Scrolls V: Skyrim en bevat naast twee nieuwe kerkers ook het achtergrondverhaal van de zogenaamde Forsworn. Het kwam uit op 14 augustus 2017 voor PC/Mac en op 29 augustus 2017 voor de consoles.

De Uurwerkstad (The Clockwork City)
De Uurwerkstad-uitbreiding werd voor het eerst onthuld samen met ‘Tamriel Unlimited’, toen de stad voorbijkwam in een ESO livestream. Het werd uitgebracht op de PTS (testserver) op 18 september 2017, maar de uiteindelijke release voltrok zich op 23 october 2017 voor PC/Mac en 7 november 2017 voor de consoles.
Dragon BonesHet Dragon Bones-uitbreidingspakket bevat twee Noordische kerkers, genaamd de Fang Lair en Scalecaller Peak. Het werd samen met Update 17 uitgebracht op 12 februari 2018 voor PC/Mac en op 27 februari 2018 voor de consoles.
SummersetDe Summerset-uitbreiding stelt de speler er toe in staat om de Summerset Isles te bezoeken, inclusief het eiland Artaeum. Het werd uitgebracht op 21 mei 2018 voor PC/Mac en op 5 juni 2018 voor de consoles.
Wolvenjager (Wolfhunter)De Wolvenjager-uitbreiding is een uitbreiding die zich vooral richt op nieuwe kerkers en aangekondigd werd tijdens de E3 2018. Er komen twee nieuwe kerkers met de uitbreiding en beiden houden zich bezig met weerwolven. Deze nieuwe kerkers heten March of Sacrifices en Moon Hunter Keep. De eerste van deze twee kerkers draait om een queeste om de jachtvelden van Hircine te ontsnappen, en bij de tweede moeten spelers het hoofdkwartier van de Orde van de Zilveren Dageraad binnenvallen om weerwolven te verslaan. Beide kerkers zullen als beloning een nieuw uitrustingsmotief herbergen.
MurkmireMurkmire werd tegelijkertijd met Orisinium aangekondigd, tijdens Quakecon 2014. Het bevat de tweede ‘adventure zone’ van het spel, genaamd Murkmire, en daarmee ook vele uren nieuwe content, nieuwe kerkers en nieuwe trials. Murkmire kwam op 22 oktober 2018 uit voor PC/Mac en op 6 november 2018 voor de consoles.
WrathstoneWrathstone is een uitbreiding zich vooral richt op twee nieuwere kerkers: Frostvault en De Dieptes van Malatar. Het werd uitgebracht op 25 februari 2019 voor PC en Mac, en op 12 maart 2019 voor Xbox One en PlayStation 4.
ElsweyrElsweyr is de derde chapter van het spel en vindt plaats in de provincie Elsweyr. Het werd uitgebracht op 4 juni 2019 voor PC, Mac, Xbox One en PlayStation 4.
ScalebreakerScalebreaker is de zevende DLC die zich op kerkers richt en werd op 12 augustus 2019 uitgebracht voor PC en Mac, en op 27 augustus 2019 voor Xbox One en PlayStation 4. De DLC voegt twee nieuwe kerkers toe aan het spel: Moongrave Fane en het Hol van Maarselok.
DragonholdDragonhold is het zestiende DLC-pack en is uitgebracht op 21 october 2019 voor PC en Mac, en op 5 november 2019 voor Xbox One en PS4. Het voegt de zuidelijke helft van Elsweyr toe aan het spel (Zuid-Elsweyr).
GreymoorGreymoor is de vierde chapter voor ESO en maakt deel uit van 'Gray Heart of Skyrim', een avontuur dat zich afspeelt in de westelijke helft van Skyrim, dat vooralsnog niet speelbaar was in ESO. De chapter staat gepland voor 18 mei 2020 voor PC/Mac en 2 juni 2020 voor de consoles.


Een aantal Trailers van de uitbreidingen
The Elder Scrolls Online: Gates of Oblivion - Blackwood Expansion Trailer

The Elder Scrolls Online: Greymoor - Official Cinematic Trailer

The Elder Scrolls Online: Greymoor - Official Cinematic Trailer

The Elder Scrolls Online: Summerset - Official Gameplay Launch Trailer

Systeemvereisten

Windows
Minimale systeemeisen

OS: Windows 8/Windows 7/Windows Vista/Windows XP 32-bit of 64-bit
Processor: Dual Core 2.0GHz of equivalent
Geheugen: 3GB RAM
Schijfruimte: 85GB vrije schijfruimte
Videokaart: Een kaart die DirectX 9.0 ondersteund met 512MB RAM (NVIDIA® GeForce® 8800 / ATI Radeon™ 2600 of beter)
Geluid: Een geluidskaart die DirectX ondersteund.

Aanbevolen systeemeisen

OS: Windows 7 64-bit of Windows 8 64-bit
Processor: Quad Core 2.3GHz of equivalent
Geheugen: 4GB RAM
Schijfruimte: 85GB vrije schijfruimte
Videokaart: Een kaart die Direct X 11 ondersteund met 2GB of RAM (NVIDIA® GeForce® 560 Ti / ATI Radeon™ 6950 of beter)
Geluid: Een geluidskaart die DirectX ondersteund.
Mac
Minimale systeemeisen

OS: Mac® OS X 10.7.0 of recenter
Processor: Intel® Core™ 2 Duo
Videokaart: Intel™ HD Graphics 4000, NVIDIA® GeForce® GT 330M of ATI™ Radeon™ HD 6490M of beter
Geheugen: 4GB Ram
Schijfruimte: 60GB vrije schijfruimte
Media: DVD-ROM
Resolutie: 1024X768 minimale schermresolutie

Aanbevolen systeemeisen
OS: Mac® OS X 10.7.0 of recenter
Processor: Intel® i5 Processor
Videokaart: NVIDIA® GeForce® GT 650M of ATI™ Radeon™ HD 5770 of beter
Geheugen: 4GB Ram
Schijfruimte: 60GB vrije schijfruimte
Media: DVD-ROM

UitvoeringenThe Elder Scrolls Online Plus Abbo

Voor ESO Plus betaal je maandelijks 10 tot 13 euro, afhankelijk van de abonnementsduur die je kiest. Het klinkt misschien vreemd, maar met die kosten kan je behoorlijk wat geld besparen als je alle content van The Elder Scrolls Online wil spelen.

Toegang tot alle DLC packsBen je daarentegen een lid van ESO Plus, dan kan je alle DLC packs spelen zonder dat je daar geld voor moet neerleggen, zolang je abonnement loopt. Dit geldt niet voor de grote uitbreidingen zoals Elsweyr en Greymoor, maar voor de rest heb je met ESO Plus toegang tot alles wat The Elder Scrolls Online te bieden heeft.
Geen zorgen meer om opslagESO Plus-leden hebben daar gelukkig geen last van. Zodra je een abonnement neemt zullen alle crafting materials worden verplaatst naar de speciale tas voor materialen, die een oneindige inhoud heeft. Heb je daarna nog meer problemen om je inventory leeg te houden, dan heb je ook nog eens twee keer zoveel ruimte bij de bank om je spullen op te slaan en kan je twee keer zoveel Transmutation Crystals bewaren.
Shoppen in de Crown StoreMet ESO Plus krijg je ook elke maand 1650 Crowns op je rekening gestort. Omgerekend is dat zelfs meer dan de dertien euro die je maandelijks maximaal voor ESO Plus betaalt. Kan je dus geen genoegen krijgen van alle mogelijkheden en spullen die de Crown Store te bieden heeft, dan is ESO Plus wel een heel aantrekkelijke optie. Bovendien hoef je de digitale valuta ook niet meteen uit te geven, het blijft gewoon op je account staan en je bent dus vrij om het op te potten. Met twee maanden sparen heb je bijvoorbeeld al genoeg Crowns om de aankomende uitbreiding te kopen!
Nog meer voordelenNaast de financiële voordelen die je krijgt met een ESO Plus, is de dienst tevens ideaal voor spelers die houden van customization. Als je een abonnement hebt krijg je namelijk de mogelijkheid om je kostuums een ander kleurtje te geven, zodat je alle onderdelen van je outfit op elkaar af kan laten stemmen. Het avontuur in The Elder Scrolls Online zelf wordt voor leden ook iets makkelijker gemaakt. Voor al het goud en ervaringspunten die je verdient in de game, krijg je een bonus van tien procent. Tijdens het craften krijg je nog eens tien procent meer Crafting Inspiration en Trait Research. Ben je dus een actieve speler van de MMO en ben je van plan om geld te besteden aan DLC packs of de Crown Store, dan is één of meerdere maandjes een abonnement op ESO Plus nemen een logische keuze.


Trailers:


The Elder Scrolls Online - CGI Trailer


ESO TrailerScreens

Design made by: G_Dragon
^ Naar boven ^

[Voor 210% gewijzigd door G_Dragon op 03-05-2021 15:10]

"Each event is preceded by Prophecy. But without the hero, there is no Event." - Zurin Arctus, the Underking | Intel Core i9-9900KF, nVidia RTX 2080 8.0Gb GDDR6, G.Skill Ripjaws 64Gb DDR4 3200Mhz, Samsung 970 EVO PLUS 1Tb en 2Tb NVMe en 2x 870 QVO 8TB SSD


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • CoolGamer
 • Registratie: Mei 2005
 • Laatst online: 17:02

CoolGamer

What is it? Dragons?

Er zijn al wat screens en art online verschenen:

Het is toch duidelijk een andere stijl dan Skyrim en Oblivion, meer in stijl van die andere MMO, al wil ik daarmee niet zeggen dat ik het niet mooi vind. De graphics zijn duidelijk wat simpeler, maar dat is gebruikelijk voor MMOs. Ik zie zeker herkenbare dingen uit de serie terugkomen. Ik ben benieuwd hoe het eindproduct eruit komt te zien.

¸.·´¯`·.¸.·´¯`·.¸><(((º>¸.·´¯`·.¸><(((º>¸.·´¯`·.¸.·´¯`·.¸.·´¯`·.¸<º)))><¸.·´¯`·.¸.·´¯`·.¸.·´¯`·.¸


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • junglebeast
 • Registratie: Augustus 2005
 • Laatst online: 19:05

junglebeast

hier staat iets

De meeste MMO's lopen altijd wat qua gfx achter dan singleplayer RPG's. Zo kun je toch een iets breder publiek trekken. Plus deze MMO is al een tijdje in ontwikkeling. En na 10 jaar heb je vaak wel alles gezien qua MMO gfx. Ik wel in ieder geval.

Ik ben benieuwd wat ze met de lore en classes enz gaan doen. Tot nu toe vind ik de wereld er best mooi en kleurrijk uit zien.

B.NET: Junglebeast#2495 | WoW Discord - https://discord.gg/EwQvNDX | Stormscale Horde


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • psychodude
 • Registratie: Maart 2008
 • Laatst online: 21:54
junglebeast schreef op zaterdag 05 mei 2012 @ 16:42:
De meeste MMO's lopen altijd wat qua gfx achter dan singleplayer RPG's. Zo kun je toch een iets breder publiek trekken. Plus deze MMO is al een tijdje in ontwikkeling. En na 10 jaar heb je vaak wel alles gezien qua MMO gfx. Ik wel in ieder geval.

Ik ben benieuwd wat ze met de lore en classes enz gaan doen. Tot nu toe vind ik de wereld er best mooi en kleurrijk uit zien.
Breder publiek is niet zozeer een issue, het gaat gewoon om hardware mogelijkheden. Large scale PvP is één van de dingen welk ze willen bereiken, dat gaat alleen lukken als de FPS stabiel genoeg zal zijn voor de spelers, dat gaat niet werken met high detailed characters als bijv in Skyrim of andere SP games.

De environment doet er vaak niet heel veel toe, dat is wel weer wat te verfraaien. Maar dan krijg je het probleem dat characters een doorn in het oog worden. Dus is de beste optie om de landscapes van gelijke kwaliteit te maken zodat het één vloeiend geheel wordt.


Wat ik zelf veel belovend vind is dat eindelijk sinds lange tijd ze er weer aan willen werken om nabij geheel Tamriel binnen één game te omvatten. Het zal schitterend zijn om dat alles binnen een zelfde game te kunnen gaan bespelen.

Daarnaast verheugde me het om te lezen dat regular dungeons non-instanced zullen zijn. Ik weet niet tot wat voor maat ze dat door zullen trekken, maar naar mijn mening blijven de non-instanced dungeons van old-skool MMO's toch nog steeds de meest fijne dungeon ervaringen en buitengewone gelegenheden om community vorming te bewerkstelligen.

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • junglebeast
 • Registratie: Augustus 2005
 • Laatst online: 19:05

junglebeast

hier staat iets

psychodude schreef op zaterdag 05 mei 2012 @ 18:17:
[...]


Daarnaast verheugde me het om te lezen dat regular dungeons non-instanced zullen zijn. Ik weet niet tot wat voor maat ze dat door zullen trekken, maar naar mijn mening blijven de non-instanced dungeons van old-skool MMO's toch nog steeds de meest fijne dungeon ervaringen en buitengewone gelegenheden om community vorming te bewerkstelligen.
Ja zie het helemaal voor me.

/1 Camp Check!

:)

B.NET: Junglebeast#2495 | WoW Discord - https://discord.gg/EwQvNDX | Stormscale Horde


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Postius
 • Registratie: September 2006
 • Laatst online: 25-08-2021
Ze hebben al aangegeven dat het een WoW ripoff wordt. In andere worden een dikke faal. Ik zeg 5 tot 8 miljoen pre-orders. Na 5 maanden 300.000 gebruikers. Free 2 play na een jaar. In before.... ;).

EN dungeons die niet instanced zijn, zijn echt enorm faal. Eén van de eerste dingen die blizzard doorhad en daarna de rest ook. Het is niet leuk om met 500 man in 1 dungeon rond te zwerven en te racen voor de kills.

Overigens iemand zegt hierboven dat de modellen bij SKyrim gedetailleerd zijn, ja voor 5 jaar geleden! Kom op console's zijn 8 jaar oude machines. PC's niet, Skyrim was voor een PC spel ronduit lelijk, met onvloeiende animaties, lelijke en onscherpe textures etc etc. Niet voor niets dat er zovéél graphics mods meteen waren.

[Voor 63% gewijzigd door Postius op 06-05-2012 14:31]

GoT Warhammer Community op steam http://steamcommunity.com/groups/got40k


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • IngamerX
 • Registratie: Januari 2010
 • Laatst online: 31-03 13:05
Postius schreef op zondag 06 mei 2012 @ 14:28:
Ze hebben al aangegeven dat het een WoW ripoff wordt. In andere worden een dikke faal. Ik zeg 5 tot 8 miljoen pre-orders. Na 5 maanden 300.000 gebruikers. Free 2 play na een jaar. In before.... ;).

EN dungeons die niet instanced zijn, zijn echt enorm faal. Eén van de eerste dingen die blizzard doorhad en daarna de rest ook. Het is niet leuk om met 500 man in 1 dungeon rond te zwerven en te racen voor de kills.

Overigens iemand zegt hierboven dat de modellen bij SKyrim gedetailleerd zijn, ja voor 5 jaar geleden! Kom op console's zijn 8 jaar oude machines. PC's niet, Skyrim was voor een PC spel ronduit lelijk, met onvloeiende animaties, lelijke en onscherpe textures etc etc. Niet voor niets dat er zovéél graphics mods meteen waren.
Kan alleen maar zeggen: je slaat de spijker op z'n kop. Althans, ik denk/verwacht exact hetzelfde.

Skyrim was een grote grote tegenvaller voor mij. Ik begrijp niet dat mensen dat soort spellen de hemel in prijzen.

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • ItMeAedri
 • Registratie: Maart 2009
 • Laatst online: 30-03 15:44
Ze hebben al aangegeven dat het een WoW ripoff wordt. In andere worden een dikke faal. Ik zeg 5 tot 8 miljoen pre-orders. Na 5 maanden 300.000 gebruikers. Free 2 play na een jaar. In before.... ;).
Bron?
EN dungeons die niet instanced zijn, zijn echt enorm faal. Eén van de eerste dingen die blizzard doorhad en daarna de rest ook. Het is niet leuk om met 500 man in 1 dungeon rond te zwerven en te racen voor de kills.
Ik zou eerst afwachten hoe ze de game zelf implementeren.

[Voor 10% gewijzigd door ItMeAedri op 06-05-2012 14:41]

_@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/'


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Postius
 • Registratie: September 2006
 • Laatst online: 25-08-2021
Arnlith schreef op zondag 06 mei 2012 @ 14:40:
[...]

Bron?


[...]

Ik zou eerst afwachten hoe ze de game zelf implementeren.
http://kotaku.com/5907598...-just-another-fantasy-mmo

Een bron. En inderdaad we moeten het afwachten. Maar ik blijf bij mn standpoint over de hoeveelheid users. En na ongeveer een jaar free 2 play.

GoT Warhammer Community op steam http://steamcommunity.com/groups/got40k


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • CoolGamer
 • Registratie: Mei 2005
 • Laatst online: 17:02

CoolGamer

What is it? Dragons?

Het spel is nog minstens 8 maanden van release verwijderd, misschien nog wel 20 maanden. Er kan dus nog een hoop veranderen. Het is te hopen dat ze de feedback die van de community komt zullen opvolgen.

¸.·´¯`·.¸.·´¯`·.¸><(((º>¸.·´¯`·.¸><(((º>¸.·´¯`·.¸.·´¯`·.¸.·´¯`·.¸<º)))><¸.·´¯`·.¸.·´¯`·.¸.·´¯`·.¸


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • psychodude
 • Registratie: Maart 2008
 • Laatst online: 21:54
Postius schreef op zondag 06 mei 2012 @ 15:34:
[...]

http://kotaku.com/5907598...-just-another-fantasy-mmo

Een bron. En inderdaad we moeten het afwachten. Maar ik blijf bij mn standpoint over de hoeveelheid users. En na ongeveer een jaar free 2 play.
Tsja, en waardoor zal dat nu toch komen? Beperkt aantal subscription based MMO spelers, met een zich alsmaar uitbreidende collectie aan MMO's binnen die categorie. En dat terwijl de spelers toch echt geen ongelimiteerde bankrekeningen hebben om voor al die games monthlies te betalen. Wat doen ze? Ze beperken zich veelal tot één, soms twee, en nagenoeg nooit meer dan dat.

Als je je dan toch al gaat beperken qua subscriptions, waarom zal je dan nog een spel gaan spelen waar je toch weer helemaal van voor af aan moet beginnen?

Het beste kunnen ze gewoon vooraf al inzien dat het een business model is welk gedoemd is te mislukken en direct bij launch met een alternatief te komen, partieel zoals de meer reguliere games: box sales + DLC content (area) unlocks gecombineerd met character/bag slot expansion sales en een beperkte selectie aan vanity items.

Houdt het gemakkelijker voor spelers welk het enkel zo nu en dan 'on the side' willen spelen om gewoon even een box aan te schaffen en zo nu en dan in te loggen, terwijl ze aan de hardcore spelers voldoende zullen verdienen aan area unlocks, character/bag slot expansions en evt vanity items voor diegene welk daarvoor geïnteresseerd zijn.

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Da_maniaC
 • Registratie: September 2004
 • Laatst online: 28-03 19:59

Da_maniaC

a.k.a. The Sequenz Pounder

IngamerX schreef op zondag 06 mei 2012 @ 14:39:
[...]
Skyrim was een grote grote tegenvaller voor mij. Ik begrijp niet dat mensen dat soort spellen de hemel in prijzen.
Tbh heb ik me voor een Single player game als Skyrim niet echt druk gemaakt om te graphics. Zodra de ontwikkelaar aangeeft dat de game ook voor consoles gemaakt zal worden dan weet je al dat de graphics out-of-the-box niet het neusje van de zalm zullen zijn, maar je weet dat er binnen afzienbare tijd veel mods op zullen duiken om dit te fixen (overigens nog makkelijker dan voorheen dankzij de Steam Workshop).
Ik ben al bijna sinds dag 1 fan van de TES game serie en qua verhaal/details en sfeer vind ik het ook echt wel goed in elkaar steken. Er zijn weinig open-world RPG's waarbij je zo dynamisch kan spelen als bij Oblivion/Skyrim.
Buiten de wat matige animaties (altijd al een zwak punt geweest bij bethesda) en collision detection van het hele melee-combat gebeuren vind ik de game zeker niet slecht. Gezien de halve aardbol Skyrim prijst en award na award wordt gewonnen hoop ik wel dat je beseft dat je uitspraak met nul komma nul argumentatie de plank falikant mis slaat. Als je ziet hoeveel dynamische game mechanics er zijn om de 'wereld' van Skyrim zo levendig te maken als we deze nu kennen...

Elder Scrolls Online zal waarschijnlijk de eerste MMO worden waar ik me weer in ga verdiepen sinds WoW. En na al die jaren ontwikkeling van zo'n game (en ontwerpen die ze juist wel of niet van andere MMO's kunnen afkijken) hoop ik toch wel dat ze met een game op de proppen komen die minstens net zo goed is als Skyrim.

Inventory | Instagram: @sequenzpounder | http://www.zdaemon.org | ZDaemon! Client/Server port for DOOM!


Acties:
 • 0Henk 'm!

Anoniem: 318891

Dit spel gaat draaien op dezelfde game engine als SWToR, de HERO-engine. Dit is dus ontzettend dikke faal van de ontwikkelaar, want deze engine is ontzettend slecht. Zelfs op een high end systeem krijg je er hele lage fps mee als er meer dan 20 characters op het beeld verschijnen.
Op mijn pc die ik begin dit jaar heb gemaakt met i5 @ 4.0 ghz en een 7970 graphics card was het gemiddeld 40 fps in SWToR...

Ik snap ook niet dat deze ontwikkelaars hebben gekozen voor een zelfde combat systeem als wow/swtor. Oke, het werkt goed maar als je GW2 of TERA online hebt gespeeld wil je echt niet meer terug naar zo een verouderde en slome mechanic.

Ook leuk en aardig dat ze zogenaamd lelijke graphics aanleveren zodat het op meer systemen draait. Pure onzin. Kijk maar naar TERA online. Die draait op de Unreal 3 engine, en draait zowel op een low end als high end systeem soepel, en ziet er tenminste uit als een spel gemaakt na 2010. Denk er ook nog eens aan dat dit spel in 2013 of later uitkomt, dan komen ook de nieuwe xbox en playstation uit. Dan raken mensen snel gewend aan hele mooie graphics, en daar zit je dan met je MMO met 2005 style graphics. Ik snap het gewoon echt niet. Het ziet er geen eens beter uit dan Skyrim.

Dit is gewoon faal MMO #14, waarschijnlijk gaan ze dik cashen met de game verkoop wegens de Elder Scrolls naamsbekendheid, daarna stoppen mensen na de eerste 30 gratis dagen speeltijd, omdat het spel vies zal tegenvallen, o.a. door de shitty engine gekozen door de devs.

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • White Dust
 • Registratie: November 2001
 • Laatst online: 05-03 15:15

White Dust

PlaneScape: Torment

Siamti, kun je me ook even het winnende lotnummer van de volgende lotto trekking melden :)

Acties:
 • 0Henk 'm!
CoolGamer schreef op zondag 06 mei 2012 @ 15:58:
Het spel is nog minstens 8 maanden van release verwijderd, misschien nog wel 20 maanden. Er kan dus nog een hoop veranderen.
Ik weet het niet, het staat al vijf jaar in de steigers, dus het lijkt me dat ze zoiets fundamenteels niet zomaar 'even' kunnen veranderen?

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Jerry
 • Registratie: September 2001
 • Laatst online: 09-04-2022

Jerry

Who?

Anoniem: 318891 schreef op zondag 06 mei 2012 @ 17:15:
Dit spel gaat draaien op dezelfde game engine als SWToR, de HERO-engine. Dit is dus ontzettend dikke faal van de ontwikkelaar, want deze engine is ontzettend slecht. Zelfs op een high end systeem krijg je er hele lage fps mee als er meer dan 20 characters op het beeld verschijnen.
Op mijn pc die ik begin dit jaar heb gemaakt met i5 @ 4.0 ghz en een 7970 graphics card was het gemiddeld 40 fps in SWToR...

*snip*
Yup, komt doordat het een single-threaded engine is die amper (lees: geen) gebruik maakt van meerdere cores. Erg jammer :(.

Van de wiki:
"The simulation and rendering processes of the engine are currently run on a single-thread. However, it is planned for there to be a multi-threaded release, but the publish date has not yet been determined."

Specs
Youtube celebrity
D3 Crusader


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • psychodude
 • Registratie: Maart 2008
 • Laatst online: 21:54
Jerry schreef op zondag 06 mei 2012 @ 18:31:
[...]


Yup, komt doordat het een single-threaded engine is die amper (lees: geen) gebruik maakt van meerdere cores. Erg jammer :(.

Van de wiki:

[...]
Maar daar is aan te sleutelen, zo gebruikt SWTOR 2 cores in hun aangepaste variant van de Hero Engine. En we weten niet wat Zenimax ermee gedaan heeft. Daarnaast spelen de lagere framerates in SWTOR enkel een rol bij vele characters on-screen. Bij questing zit ik rond de 110 en in fps rond de 100, op imperial fleet gemiddeld 60 ~ 70, zelfde voor ops. Bij de world event met ruim 50 man op een kluitje bij de spawnpoint in imperial fleet zat ik rond de 40 ~ 50.

Dat met i7-3820 @ 4ghz, GTX 680, 16GB DDR3.

Tegen de tijd dat deze MMO uit komt zal al weer een groter aandeel van de potentiële spelers soortgelijke hardware hebben, en daarnaast is er nog minstens ruim een jaar de tijd voor verdere engine optimization.

Acties:
 • 0Henk 'm!

Anoniem: 318891

White Dust schreef op zondag 06 mei 2012 @ 18:16:
Siamti, kun je me ook even het winnende lotnummer van de volgende lotto trekking melden :)
Hahahaha, kon ik dat maar :D

Maar door wat ik in de screenshots zie en wat er wordt verteld over de engine waar het spel op draait heb ik nu iig nog geen vertrouwen in dit spel. Zeker niet na de hele hype rondom SWToR, wat achteraf allemaal om niks bleek te zijn.

Ik vraag me trouwens af hoe ze het skillup/leveling systeem van TES willen vertalen na een MMO, als ze dit uberhaupt al van plan zijn. Monsters killen en quests grinden waardoor je een experience bar op vult, waarna je stats automatisch worden verhoogd, no thanks, dat hoef ik niet.
Ik vond het mooie aan de TES spellen altijd de vrijheid waarmee je jouw character sterker kon maken. Hopelijk kunnen ze dit op de een of andere manier in dit spel behouden. Het zou ook leuk zijn als je als mage zijnde je eigen spells kan maken zoals in Morrowind.

Een ander aspect wat de TES serie zo geweldig maakt (op de PC dan) zijn de mods. Ik begrijp dat dit moeilijk kan in een MMO. Maar zou het niet geweldig zijn als ze bv bepaalde stukken in de wereld leeg laten, wat ruimte geeft aan modders om die ruimte op te vullen met nieuwe content.
Deze content wordt van te voren natuurlijk eerst gereviewed door de developers en als het hun bevalt zetten ze het in het spel. Dit zou een goedkope manier zijn om het spel fris te houden met nieuwe content zonder dat de developer tientallen mensen aan het werk hoeft te zetten.

[Voor 21% gewijzigd door Anoniem: 318891 op 06-05-2012 19:14]


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Postius
 • Registratie: September 2006
 • Laatst online: 25-08-2021
psychodude schreef op zondag 06 mei 2012 @ 16:45:
[...]


Tsja, en waardoor zal dat nu toch komen? Beperkt aantal subscription based MMO spelers, met een zich alsmaar uitbreidende collectie aan MMO's binnen die categorie. En dat terwijl de spelers toch echt geen ongelimiteerde bankrekeningen hebben om voor al die games monthlies te betalen. Wat doen ze? Ze beperken zich veelal tot één, soms twee, en nagenoeg nooit meer dan dat.

Als je je dan toch al gaat beperken qua subscriptions, waarom zal je dan nog een spel gaan spelen waar je toch weer helemaal van voor af aan moet beginnen?

Het beste kunnen ze gewoon vooraf al inzien dat het een business model is welk gedoemd is te mislukken en direct bij launch met een alternatief te komen, partieel zoals de meer reguliere games: box sales + DLC content (area) unlocks gecombineerd met character/bag slot expansion sales en een beperkte selectie aan vanity items.

Houdt het gemakkelijker voor spelers welk het enkel zo nu en dan 'on the side' willen spelen om gewoon even een box aan te schaffen en zo nu en dan in te loggen, terwijl ze aan de hardcore spelers voldoende zullen verdienen aan area unlocks, character/bag slot expansions en evt vanity items voor diegene welk daarvoor geïnteresseerd zijn.
Om een lang verhaal kort te maken, WoW heeft de meerderheid van de MMORPG markt in handen. Mensen willen geen 2de WoW spelen, dan spelen ze wel WoW. Wil je overstappen moet het echt iets anders zijn, alle huidige MMORPGs blijven in meer of mindere mate rip-offs van WoW, denk aan combat systeem, de setting etc etc. En daarmee zul je nooit slagen (dat kunnen we wel leren van de afgelopen 10 jaar MMORPGS). De enige beetje andere succesvolle mmorpg is dan ook eve online, deze zit ook niet in het vaarwater van WoW.

En voor de rest ben ik het met je verhaal grotendeels eens ;). Maar ik denk ook dat ontwikkelaars zich moeten realiseren dat een WoW kloon nooit beter dan WoW wordt. Of in ieder geval niet genoeg om mensen te laten voerstappen.

[Voor 5% gewijzigd door Postius op 06-05-2012 20:14]

GoT Warhammer Community op steam http://steamcommunity.com/groups/got40k


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Player1S
 • Registratie: Maart 2008
 • Laatst online: 17:27

Player1S

Formerly known as L1nt

Deze ga ik in ieder geval proberen. Weinig met MMO maar een vriendin van me uit Amerika is QA Lead for Content. Ben dus wel benieuwt waar ze nu precies aan werkt.

Player1s Twitch


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • IIsnickerII
 • Registratie: December 2010
 • Laatst online: 15-11-2022

IIsnickerII

Web/Software Developer

Persoonlijk ben ik enorm bang dat dit een franchise killer gaat worden. The elder scrolls heeft altijd een beetje in dezelfe "unieke" gameplay geïnvesteerd. Een MMO gaat nooit werken in de wereld van the elder scrolls zoals wij die kennen. Het word hoogstwaarschijnlijk "just another MMORPG". Klikken, targeten, en op de skillknoppen (1-0 of f1-f12) rammen. Ik loop hier tegenwoordig niet enorm warm van als er genoeg gratis alternatieven zijn. Daarnaast met GW2 voor de deur ben ik al flink verzadigd als het gaat om MMORPG´s. Ik zie liever dat er tijd geïnvesteerd word in DLC voor skyrim. Ik weet deze game door een nieuwe ontwikkelaar gedaan word, maar juist daarom vind ik dat het de naam The elder scrolls niet ten goede gaat doen. Echter, het tegendeel kan nog bewezen worden. Laten we het hopen!

Kast: Cooler Master HAF X | CPU: AMD Ryzen 5 1700 @ 3.0GHz | CPU Cooler: Scythe Mugen 5 | MEM: Corsair Vengeance 2x 8GB @ 3000MHz | GPU: Gigabyte GTX 1070 G1 | SSD: Crucial MX300 525GB | HDD: Seagate Barracuda 4TB | Scherm: Samsung LC24RG50FQU 144hz


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • HTT-Thalan
 • Registratie: Juni 2004
 • Laatst online: 23:14

HTT-Thalan

technically, I'm not pedantic.

Ik begon ooit aan Rift omdat ik daar een beetje kon wat ik in Oblivion (en nu Skyrim) altijd al kon: een beetje je eigen custom class creëeren. Dat spel performde dan voor geen meter, en nu speel ik dus nog sporadisch een beetje WoW en Skyrim op de PS3. Graphics vind ik erg goed (voor een ps3), pc-gaming doe ik niet veel meer omdat het gewoon te duur is om hardware-gewijs bij te blijven.

Ik zie een MMORPG wel werken voor Elder Scrolls, maar dan moeten ze trouw blijven aan de lore en aan de game mechanics. Ik zou hetzelfde willen kunnen als nu: Een kruising rogue/archer die indien je de juiste tactieken gebruikt ook echt een one-hit-kill kan bereiken. Bij Warcraft is stealth gewoon stealth (los van het level dan toch), in Skyrim maakt je aanvliegroute uit, je gear, het geluid dat je maakt, lichtinval, etc.

Ik ga de ontwikkelingen dus met interesse volgen, maar na eerder een geflopte Vanguard en Rift te hebben geprobeerd (omdat ik WoW gewoon zat ben) moet het heel wat brengen wil ik het kopen.

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • jdh009
 • Registratie: Juni 2002
 • Laatst online: 16:58
Het idee vind ik op zich wel leuk, echter wat er tot nu toe naar buiten is gekomen vind ik wat teleurstellend. Hopelijk maken ze dat in de komende maanden/jaren nog goed en zal het er grafisch ook wat beter uit komen te zien. Al ben ik bang dat dit niet zo snel zal gaan gebeuren omdat ze het natuurlijk zo veel mogelijk willen verkopen wat betekend dat het op zo veel mogelijk systemen willen hebben draaien.

Wat ik me eigenlijk nog het meeste af vraag is hoe ze de lore uit de MMO gaan toepassen in het volgende single player spel. Mis je dan heel veel of zal er in boeken/verhalen genoeg materiaal zitten om je bij te spijkeren. Jammer dat na zo'n aankondiging zo weinig naar buiten komt. Op het officiële forum wordt btw behoorlijk met modder gegooid.

Mocht het goed uitpakken dan kan het nog best leuk worden, benieuwd hoe de rest van Tamriel er uit ziet. Daarnaast ook benieuwd in hoeverre we van het eiland af kunnen....

"Each event is preceded by Prophecy. But without the hero, there is no Event." - Zurin Arctus, the Underking | Intel Core i9-9900KF, nVidia RTX 2080 8.0Gb GDDR6, G.Skill Ripjaws 64Gb DDR4 3200Mhz, Samsung 970 EVO PLUS 1Tb en 2Tb NVMe en 2x 870 QVO 8TB SSD


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • IIsnickerII
 • Registratie: December 2010
 • Laatst online: 15-11-2022

IIsnickerII

Web/Software Developer

HTT-Thalan schreef op maandag 07 mei 2012 @ 14:54:
Ik zie een MMORPG wel werken voor Elder Scrolls, maar dan moeten ze trouw blijven aan de lore en aan de game mechanics.
Dat probeer ik zojuist een beetje uit te leggen. de huidige game mechanics gaan NOOIT werken in een mmo. Het first person hack en slashen is te gevoelig voor lag, en het combat system in skyrim is redelijk simpel. Omdat mensen van customisation houden in mmo´s moeten ze het combat systeem complexiseren. En dat gaat veel mensen flink tegenvallen.
jdh009 schreef op maandag 07 mei 2012 @ 14:58:
Wat ik me eigenlijk nog het meeste af vraag is hoe ze de lore uit de MMO gaan toepassen in het volgende single player spel. Mis je dan heel veel of zal er in boeken/verhalen genoeg materiaal zitten om je bij te spijkeren. Jammer dat na zo'n aankondiging zo weinig naar buiten komt. Op het officiële forum wordt btw behoorlijk met modder gegooid.
Hier hoeven ze weinig rekening mee te houden. De volgende TES gaat waarschijnlijk plaatsvinden na skyrim. Dus daar gaat geen verwarring in komen. In de laatste 5 delen is er ook nouwelijks over de lore gesproken in de tijd waarin TES online zich afspeeld. Ze kunnen in princiepe gewoon een compleet nieuwe entry maken in de lore.

edit: spelfout, en wat toegevoegd.

Kast: Cooler Master HAF X | CPU: AMD Ryzen 5 1700 @ 3.0GHz | CPU Cooler: Scythe Mugen 5 | MEM: Corsair Vengeance 2x 8GB @ 3000MHz | GPU: Gigabyte GTX 1070 G1 | SSD: Crucial MX300 525GB | HDD: Seagate Barracuda 4TB | Scherm: Samsung LC24RG50FQU 144hz


Acties:
 • 0Henk 'm!

Anoniem: 146875

Vraag me af hoe met name de immersion behouden blijft. Wat erg gaaf is aan de ES reeks lijkt te ontbreken in de MMO:
- Je kunt moeilijker roleplayen (in je "eigen wereldje" leven) in een MMO. In elke singe player ES game kun je relaxt alles ontdekken en gewoon doen wat je wilt. Je kunt de main quest en levelen negeren.
- Beinvloed je daadwerkelijk de wereld? Altijd mooi om te horen als je langs loopt: "It's the hero of Kvatch!" in Oblivion.
- Een eigen huis kopen
- Altijd terug kan gaan naar een eerder ontdekt stuk en de vijanden dan nog steeds uitdagend zijn (over het algemeen)
- Vampier en/of weervolven
- En natuurlijk de complete wereld aanpassen, overhoop gooien buxfixen met
MODS!

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • NoUseWhatsoever
 • Registratie: Juli 2011
 • Laatst online: 06-05-2022
Anoniem: 146875 schreef op maandag 07 mei 2012 @ 15:22:
Vraag me af hoe met name de immersion behouden blijft. Wat erg gaaf is aan de ES reeks lijkt te ontbreken in de MMO:
*knip*
- Een eigen huis kopen - gaat er niet in zitten; staat in de beschrijvingen
- Altijd terug kan gaan naar een eerder ontdekt stuk en de vijanden dan nog steeds uitdagend zijn (over het algemeen) - zal niet gaan werken in een MMO inderdaad. Zal je net als WoW bepaalde regio's hebben met level advies.- Vampier en/of weervolven - komen er alleen in als NPC enemies.
- En natuurlijk de complete wereld aanpassen, overhoop gooien buxfixen met
MODS!
Ik ben ook heel benieuwd en vind het vooral heel erg veel klinken als een WoW kopie qua graphics, combat etc. Ik wil graag zien hoe ze zich gaan onderscheiden van de legio fantasy MMORPG's

[Voor 15% gewijzigd door NoUseWhatsoever op 07-05-2012 16:51]


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Dreanor
 • Registratie: Juni 2009
 • Laatst online: 21:27

Dreanor

Joene

IIsnickerII schreef op maandag 07 mei 2012 @ 15:04:
Omdat mensen van customisation houden in mmo´s moeten ze het combat systeem complexiseren.
Euh ... De kracht van World of Warcraft was juist het versimpelen van die "hardcore/oldschool" MMORPG's! Dus hoe kom je erbij dat ze het complexer moeten maken? Of bedoel je dat in Skyrim je eigenlijk 1 combo attack heb en auto attacks? En dat dit gevarieerder moet worden?

Het valt mij verder wel op dat men heel erg negatief is in dit topic over deze MMO waar nog maar weinig van bekent is. Laten we eerst maar eens afwachten hoe dit afloopt. Al denk ik ook dat dit helaas weinig kans van slagen heeft. Gezien de TES serie bekent staat om zijn ijzersterke singleplayer en spelwereld.

Volgens mij staat de ontwikkeling van deze MMO ook totaal los van de singleplayer TES games. Dus dit spel zal niet een hinder zijn voor ons geliefde Skyrim DLC's. :)

En zoveel mensen die graphics veel te belangrijk vinden. Ik vind de graphics op de screenshots er goed uitzien. Misschien niet niveau Crysis 6 maar ook niet slecht. Er zijn juist veel bekende dingen uit Morrowind, Oblivion en Skyrim terug te vinden in die screenshots (mobs, armor en architectuur).

Dan wil ik nog even reageren op wat andere statements:
Postius schreef op zondag 06 mei 2012 @ 14:28:
Overigens iemand zegt hierboven dat de modellen bij SKyrim gedetailleerd zijn, ja voor 5 jaar geleden! Kom op console's zijn 8 jaar oude machines. PC's niet, Skyrim was voor een PC spel ronduit lelijk, met onvloeiende animaties, lelijke en onscherpe textures etc etc. Niet voor niets dat er zovéél graphics mods meteen waren.
Ik vind jou erg overdrijven. Skyrim is zeker geen Crysis 7 niveau (see what I did here) maar ronduit lelijk echt niet! Skyrim is een van de meest sfeervolle games op dit moment waarbij de spelwereld in totaal de show steelt. Ja, graphics zijn niet de beste close up maar zo overdreven als jij het doet lijken echt niet!
Anoniem: 318891 schreef op zondag 06 mei 2012 @ 17:15:
Ik snap ook niet dat deze ontwikkelaars hebben gekozen voor een zelfde combat systeem als wow/swtor. Oke, het werkt goed maar als je GW2 of TERA online hebt gespeeld wil je echt niet meer terug naar zo een verouderde en slome mechanic.
Ik vond TERA juist een crappy game. Het is een World of Warcraft clone met een leuk en actievol combat systeem. Helaas zijn de quests zo saai en een copy van WoW dat dit spel mij al snel verveelde.


Zoals ik al zei, ik verwacht niet al teveel van deze MMO of ze moeten erg verrassend uit de hoek kunnen (en durven) komen. Echter, moeten we het zien en ga ik niet zoals velen dit spel totaal de grond in trappen enkel afgaande van wat screenshots en informatie.

Let's hope for the best! 8)

PlayerUnknown's Battleground: TryingDutchman


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Dreanor
 • Registratie: Juni 2009
 • Laatst online: 21:27

Dreanor

Joene

Sorry voor de dubbel post, maar Total Bisquit heeft een Mailbox over Elders Scrolls MMO waarin hij van alles uit legt.

PlayerUnknown's Battleground: TryingDutchman


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • CoolGamer
 • Registratie: Mei 2005
 • Laatst online: 17:02

CoolGamer

What is it? Dragons?

Een nieuw interview op Game Informer
Er wordt hier wat dieper ingegaan op het spel. Dit interview maakt me toch wel wat positiever, aangezien ze hier toch wel laten merken dat ze een echte Elder Scrolls willen maken.

¸.·´¯`·.¸.·´¯`·.¸><(((º>¸.·´¯`·.¸><(((º>¸.·´¯`·.¸.·´¯`·.¸.·´¯`·.¸<º)))><¸.·´¯`·.¸.·´¯`·.¸.·´¯`·.¸


Acties:
 • 0Henk 'm!

Anoniem: 318891

Dreanor schreef op maandag 07 mei 2012 @ 17:52:
[...]
Ik vond TERA juist een crappy game. Het is een World of Warcraft clone met een leuk en actievol combat systeem. Helaas zijn de quests zo saai en een copy van WoW dat dit spel mij al snel verveelde.


Zoals ik al zei, ik verwacht niet al teveel van deze MMO of ze moeten erg verrassend uit de hoek kunnen (en durven) komen. Echter, moeten we het zien en ga ik niet zoals velen dit spel totaal de grond in trappen enkel afgaande van wat screenshots en informatie.

Let's hope for the best! 8)
Tja misschien heb ik het niet goed duidelijk gemaakt, maar ik heb het juist over het "actie volle en leuke combat systeem" van TERA. Het maakt me niet uit hoeveel leuke dingen er in deze MMO komen, maar ik zal de combat van TERA zeker missen in de volgende MMO die ik ga spelen. "Tab-target, 1-2-3-4-1-2-3-4 terwijl je stil staat en de mob is dood", nee dat wil ik niet meer na beter te hebben gespeeld :)

Grappig trouwens dat iemand een paar posts terug zei dat een first person targeting systeem voor combat (zoals in Skyrim) niet zou werken in een MMO vanwege de latency? Nou in TERA moet je wel degelijk zelf richten om te raken met je aanvallen, dus ik zie het probleem niet.

Wat ik vaak gewoon niet begrijp is dat de developers van een nieuwe MMO vaak een heleboel goeie ideeën en concepten van hun voorgangers niet overnemen, terwijl ze andere(slechte)delen wel overnemen. Kijk maar naar SWTOR: Geen dungeon finder, geen aanpasbaar UI, geen addon support, etc etc. Dit soort dingen zijn ontzettend populair in WoW, het lijkt me logisch om zo iets dan ook in je eigen nieuwe MMO te verwerken. De combat in TERA is ontzettend goed uitgewerkt, waarom gaat geen nieuwe MMO hier gebruik van maken?

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Dreanor
 • Registratie: Juni 2009
 • Laatst online: 21:27

Dreanor

Joene

Daar moet ik je zeker 100% gelijk in geven! De combat in TERA was erg leuk, echter had ik meer van het totaal plaatje verwacht en waren de quests zo saai.

Ik snap ook niet dat iedereen World of Warcraft na wil maken. Je MOET met iets vernieuwend komen, iets wat WoW niet heeft. Dan kan je klanten trekken, want iedereen die WoW speelt wil geen WoW kloon, want dan spelen ze WoW wel (en volgens mij jat ik dit van Total Bisquit :P).

Ik ben zeer benieuwd naar TESO (The Elder Scrolls Online) en ik ga deze titel zeker in de gaten houden, er zitten mogelijk leuke, vernieuwende dingen in. We zullen zien.

PlayerUnknown's Battleground: TryingDutchman


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • KajLaurent
 • Registratie: Juni 2009
 • Laatst online: 22-10-2019
Hoop op een combi tussen GW2 en TERA. Het dodgen en questen van GW2 en de combat mechanics (naast het dodgen) van TERA. Zou echt geweldig zijn.

 • CoolGamer
 • Registratie: Mei 2005
 • Laatst online: 17:02

CoolGamer

What is it? Dragons?

Ze maken net als vorig jaar gedaan is voor Skyrim promotie d.m.v. een gigantische advertentie op een hotel.

Erg vet dit.

Ik ben benieuwd wat ze nog meer gaan vertellen tijdens de E3.

¸.·´¯`·.¸.·´¯`·.¸><(((º>¸.·´¯`·.¸><(((º>¸.·´¯`·.¸.·´¯`·.¸.·´¯`·.¸<º)))><¸.·´¯`·.¸.·´¯`·.¸.·´¯`·.¸


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • CoolGamer
 • Registratie: Mei 2005
 • Laatst online: 17:02

CoolGamer

What is it? Dragons?

Na een interview gezien te hebben, waar ze ook nog wat bewegend beeld van The Elder Scrolls Online laten zien ben ik toch wel wat meer gerustgesteld. Ik vind de grafische stijl eigenlijk wel mooi. Alleen de armor van de characters vind ik een beetje uit de toon vallen.

Het hele interview: http://www.gametrailers.c...012-the-elder/731255?hd=1

Ik kijk er zeker naar uit.

¸.·´¯`·.¸.·´¯`·.¸><(((º>¸.·´¯`·.¸><(((º>¸.·´¯`·.¸.·´¯`·.¸.·´¯`·.¸<º)))><¸.·´¯`·.¸.·´¯`·.¸.·´¯`·.¸


 • SpitfireNL
 • Registratie: Oktober 2001
 • Laatst online: 26-03 17:51
Hier een interessant artikel met daarin de E3 teaser trailer video.

http://www.mmorpg.com/gam...lls-in-my-MMO.html/page/1

En hier nog een artikel met 5 dingen die je moet weten van TESO:

http://www.mmorpg.com/gam...lls-in-my-MMO.html/page/1

- Mijn PC -


 • FunkyTrip
 • Registratie: November 2001
 • Laatst online: 01-04 12:18

FunkyTrip

Funky vidi vici!

Anoniem: 318891 schreef op zondag 06 mei 2012 @ 17:15:
Ik snap ook niet dat deze ontwikkelaars hebben gekozen voor een zelfde combat systeem als wow/swtor. Oke, het werkt goed maar als je GW2 of TERA online hebt gespeeld wil je echt niet meer terug naar zo een verouderde en slome mechanic.
Mwoah, realtime aiming and dat twitchy gedoe is niks voor een groot deel van de MMORPG playerbase. Zeker de wat oudere speler wil gewoon lekker WoW-type combat, mijzelf inclusief. En al helemaal als de oude manier van questen wordt gebruikt: kill 100 mobs van het type X.

Bovendien hoeft een MMOG maar 100k spelers ofzo te hebben om winst te blijven maken. Het is wel jammer dat het gewoon de zoveelste wow-kloon is, maar het MMOG publiek is wat dat betreft ook erg verwend. Probeer iets totaal nieuws en mensen hypen het, proberen het, roepen hard 'meh, WoW was toch beter'. Dat zijn ze immers gewend.

[Voor 5% gewijzigd door FunkyTrip op 12-06-2012 12:53]

Dit dus.


Anoniem: 329013

Dreanor schreef op maandag 07 mei 2012 @ 21:53:
Sorry voor de dubbel post, maar Total Bisquit heeft een Mailbox over Elders Scrolls MMO waarin hij van alles uit legt.

[video]
Hij zegt het looks like rift/everquest 2. Nou heb ik zelf ook een tijdje rift gespeeld en vond ik de graphics daar wel zeker hoger dan gemiddeld, denk ik niet dat mensen daarop zitten te wachten, aangezien de game de naam TES draagt. Maar wat ik uit zijn verhaal ook opmaakte is dat het niet door bethesda gemaakt is. Dus als het een slechte game is ga ik alsnog de volgende bethesda TES spelen.

 • SpitfireNL
 • Registratie: Oktober 2001
 • Laatst online: 26-03 17:51
Anoniem: 318891 schreef op zondag 06 mei 2012 @ 17:15:
Dit spel gaat draaien op dezelfde game engine als SWToR, de HERO-engine. Dit is dus ontzettend dikke faal van de ontwikkelaar, want deze engine is ontzettend slecht. Zelfs op een high end systeem krijg je er hele lage fps mee als er meer dan 20 characters op het beeld verschijnen.
Op mijn pc die ik begin dit jaar heb gemaakt met i5 @ 4.0 ghz en een 7970 graphics card was het gemiddeld 40 fps in SWToR...

Ik snap ook niet dat deze ontwikkelaars hebben gekozen voor een zelfde combat systeem als wow/swtor. Oke, het werkt goed maar als je GW2 of TERA online hebt gespeeld wil je echt niet meer terug naar zo een verouderde en slome mechanic.

Ook leuk en aardig dat ze zogenaamd lelijke graphics aanleveren zodat het op meer systemen draait. Pure onzin. Kijk maar naar TERA online. Die draait op de Unreal 3 engine, en draait zowel op een low end als high end systeem soepel, en ziet er tenminste uit als een spel gemaakt na 2010. Denk er ook nog eens aan dat dit spel in 2013 of later uitkomt, dan komen ook de nieuwe xbox en playstation uit. Dan raken mensen snel gewend aan hele mooie graphics, en daar zit je dan met je MMO met 2005 style graphics. Ik snap het gewoon echt niet. Het ziet er geen eens beter uit dan Skyrim.

Dit is gewoon faal MMO #14, waarschijnlijk gaan ze dik cashen met de game verkoop wegens de Elder Scrolls naamsbekendheid, daarna stoppen mensen na de eerste 30 gratis dagen speeltijd, omdat het spel vies zal tegenvallen, o.a. door de shitty engine gekozen door de devs.
Voor zo ver ik weet gaan ze de Hero engine ook helemaal niet in het eind-product gebruiken.
Ze gebruiken het alleen als voorbeeld en om technieken uit te halen. Naast de Hero-engine bouwen ze eigenlijk hun eigen engine maar wel met veel elementen er in van de Hero-engine gewoon om niet zo veel tijd kwijt te zijn aan het schrijven van een engine vanaf de grond op.
En met alle huidige engines die op de markt verkrijgbaar zijn,.. unreal, source, etc.. deze grote jongens kunnen ze toch nooit verslaan. Maar hier kiezen ze ook weer geen licentie voor want dan kunnen ze met TES:online niet genoeg differentiëren in de markt tegen andere bestaande spellen. Als ze dat wel deden zou het juist gewoon maar weer een clone zijn.

Lees dit maar: http://www.gameinformer.c...9-t-using-heroengine.aspx

- Mijn PC -


 • D4NG3R
 • Registratie: Juli 2009
 • Laatst online: 21:45
En de beta inschrijvingen zijn live! http://signup.elderscrollsonline.com/

+ nieuwe trailer welke met deze inschrijving uitkwam:

[Voor 45% gewijzigd door D4NG3R op 22-01-2013 23:35]

Komt d'r in, dan kö-j d’r oet kieken

Het jammere van MMO's vind ik dat er andere mensen in je spel zitten.
Op zich heb ik geen problemen met een spel dat online is, maar ik vind het altijd vreselijk dat er andere mensen in mijn spel zitten.
Elder Scrolls vind ik echter wel leuk.
Er zit in dit spel zeker geen optie om andere spelers uit je spel te sluiten oid? :P
(De meeste MMO's die ik geprobeerd had hadden niet zo'n optie, dus dat zal hier waarschijnlijk ook niet zo zijn).

[Voor 14% gewijzigd door anandus op 23-01-2013 08:39]


 • JeroenNietDoen
 • Registratie: Januari 2001
 • Laatst online: 22:24

JeroenNietDoen

"Doe nou niet!"

anandus schreef op woensdag 23 januari 2013 @ 08:38:
Het jammere van MMO's vind ik dat er andere mensen in je spel zitten.
Op zich heb ik geen problemen met een spel dat online is, maar ik vind het altijd vreselijk dat er andere mensen in mijn spel zitten.
Elder Scrolls vind ik echter wel leuk.
Er zit in dit spel zeker geen optie om andere spelers uit je spel te sluiten oid? :P
(De meeste MMO's die ik geprobeerd had hadden niet zo'n optie, dus dat zal hier waarschijnlijk ook niet zo zijn).
Dit meen je niet :?

MMO: Massive Multiplayer Online

"Oooh Jeroen!"

offtopic:
Ja, weet ik, hence the ' :P '
Maar dan vind ik het nog wel jammer, ik heb nu het gevoel, als long-time Elder Scrolls-speler dat ik een beetje buitenspel wordt gezet :) Ik had het prima gevonden om in die online-wereld rond te lopen als je andere spelers uit zou kunnen schakelen.

[Voor 25% gewijzigd door anandus op 23-01-2013 09:59]


Anoniem: 481548

anandus schreef op woensdag 23 januari 2013 @ 09:56:
offtopic:
Ja, weet ik, hence the ' :P '
Maar dan vind ik het nog wel jammer, ik heb nu het gevoel, als long-time Elder Scrolls-speler dat ik een beetje buitenspel wordt gezet :) Ik had het prima gevonden om in die online-wereld rond te lopen als je andere spelers uit zou kunnen schakelen.
hehe...je kunt ze "uitschakelen" in PVP 8)

 • Carthrax
 • Registratie: Oktober 2009
 • Laatst online: 31-03 13:44
Die trailer is wel verschrikkelijk bruut zeg! Ik ben benieuwd hoe ze deze MMO aan gaan pakken.
Inmiddels heb ik mij ingeschreven voor de beta dus laat maar komen.

BN: Carthos#2541 WoW: Carthos SWC, Carthosar CoA en nog vele anderen


 • corset
 • Registratie: November 2009
 • Laatst online: 23:24
Zo, ingeschreven voor de beta. Slecht teken als je bij "Which games did you play" Allemaal aankruist >_<

"Whatever their future, at the dawn of their lives, men seek a noble vision of man’s nature and of life’s potential."


 • psychodude
 • Registratie: Maart 2008
 • Laatst online: 21:54
lanerios schreef op woensdag 23 januari 2013 @ 12:00:
Zo, ingeschreven voor de beta. Slecht teken als je bij "Which games did you play" Allemaal aankruist >_<
Ik heb persoonlijk dan ook enkel diegene aangekruist welk ik meer dan 2 maanden heb gespeeld :p. Dan nog steeds was het ruwweg 80% van het lijstje, hehe.

 • corset
 • Registratie: November 2009
 • Laatst online: 23:24
bij mij dan alsnog 100% :( Ik hou echt van MMO's en speel er veels te veel haha

"Whatever their future, at the dawn of their lives, men seek a noble vision of man’s nature and of life’s potential."


 • FloydRaalte
 • Registratie: Oktober 2006
 • Laatst online: 28-03 10:43

FloydRaalte

Professioneel Pierewaaier

Wat vragen ze veel om je aan te melden voor de Beta. Zelf een copy paste van je DXdiagnose. Dat had Blizzard toch beter voor mekaar.

If you can't take the heat, don't tickle the dragon.


 • Cthulhu
 • Registratie: Juni 2001
 • Laatst online: 21-11-2022

Cthulhu

Carpe Noctem

Ook ingeschreven
Mijn kans: Above Average :P

See you in the Galaxies Far, Far Away ....


 • Bosmonster
 • Registratie: Juni 2001
 • Laatst online: 13-01 10:59
Zat toevallig op mn Mac, dus mn Mac gegevens maar gegeven, hoewel ik natuurlijk op de Game PC ga spelen. Misschien maak ik wel meer kans, want die MacBook Air moet ook getest worden natuurlijk :+

 • corset
 • Registratie: November 2009
 • Laatst online: 23:24
FloydRaalte schreef op woensdag 23 januari 2013 @ 13:47:
Wat vragen ze veel om je aan te melden voor de Beta. Zelf een copy paste van je DXdiagnose. Dat had Blizzard toch beter voor mekaar.
Klopt, want daarvoor was het ook nodig.. Echt.. wat een moeite zeg. En ga nou niet zitten zeuren over privacy. Ze willen weten of je PC uberhaupt in aanmerking komt voor het spel, anders heeft het weinig nut om je te inviten. En als je dan bugs report (als je dat uberhaupt al doet) dan kunnen ze gelijk de PC specs ernaast houden.

"Whatever their future, at the dawn of their lives, men seek a noble vision of man’s nature and of life’s potential."


 • Ereaser
 • Registratie: November 2012
 • Laatst online: 22-12-2022

Ereaser

XBL: Ereaser NL

anandus schreef op woensdag 23 januari 2013 @ 08:38:
Er zit in dit spel zeker geen optie om andere spelers uit je spel te sluiten oid? :P
(De meeste MMO's die ik geprobeerd had hadden niet zo'n optie, dus dat zal hier waarschijnlijk ook niet zo zijn).
Private server opzetten alleen voor jezelf?

Heb ook ingeschreven en mijn kans was maar average, nou maar heel hard hopen dat ze mij willen hebben :p

 • psychodude
 • Registratie: Maart 2008
 • Laatst online: 21:54
Cthulhu schreef op woensdag 23 januari 2013 @ 13:47:
Ook ingeschreven
Mijn kans: Above Average :P
Mijn kans excellent, maarja, iedereen kan die kans excellent maken als ze zouden willen. Vink een aantal MMO's aan, minimaal één TES game aanvinken, vul de DX Diag en motivatie netjes in en --> excellent :p.

Vraag me af hoezeer ze er verder naar zullen varen, de gemiddelde beta kennende zal een Amerikaan met average toch nog altijd meer kans maken dan een Europeaan met excellent.

 • Oxidda
 • Registratie: Maart 2010
 • Laatst online: 28-03 09:36

Oxidda

Heer Opblaaskrokodil

Ook ingescheven met above average chance. Zou leuk zijn als ik er in zit, super erg vind ik het niet als ik niet gekozen word.

 • Visgek82
 • Registratie: December 2002
 • Laatst online: 16:44
Anoniem: 318891 schreef op zondag 06 mei 2012 @ 17:15:
Dit spel gaat draaien op dezelfde game engine als SWToR, de HERO-engine. Dit is dus ontzettend dikke faal van de ontwikkelaar, want deze engine is ontzettend slecht. Zelfs op een high end systeem krijg je er hele lage fps mee als er meer dan 20 characters op het beeld verschijnen.
Op mijn pc die ik begin dit jaar heb gemaakt met i5 @ 4.0 ghz en een 7970 graphics card was het gemiddeld 40 fps in SWToR...

Ik snap ook niet dat deze ontwikkelaars hebben gekozen voor een zelfde combat systeem als wow/swtor. Oke, het werkt goed maar als je GW2 of TERA online hebt gespeeld wil je echt niet meer terug naar zo een verouderde en slome mechanic.

Ook leuk en aardig dat ze zogenaamd lelijke graphics aanleveren zodat het op meer systemen draait. Pure onzin. Kijk maar naar TERA online. Die draait op de Unreal 3 engine, en draait zowel op een low end als high end systeem soepel, en ziet er tenminste uit als een spel gemaakt na 2010. Denk er ook nog eens aan dat dit spel in 2013 of later uitkomt, dan komen ook de nieuwe xbox en playstation uit. Dan raken mensen snel gewend aan hele mooie graphics, en daar zit je dan met je MMO met 2005 style graphics. Ik snap het gewoon echt niet. Het ziet er geen eens beter uit dan Skyrim.

Dit is gewoon faal MMO #14, waarschijnlijk gaan ze dik cashen met de game verkoop wegens de Elder Scrolls naamsbekendheid, daarna stoppen mensen na de eerste 30 gratis dagen speeltijd, omdat het spel vies zal tegenvallen, o.a. door de shitty engine gekozen door de devs.
Niet helemaal correct. SWTOR gebruikt inderdaad de hero engine, maar dit is wel een ondertussen sterk verouderde versie die door Bioware en consorten ook nog eens gecrippled is doordat het nauwelijks gebruik maakt van meerdere cores. Dit was een bekend probleem bij de ontwikkelaars van Hero toendertijd. de engine was niet stabiel. Echter, sinds kort is Hero engine 2.0 er en die geeft volle support voor multicore setups en zou vele malen sneller en beter zijn. Ik denk dan ook dat deze Elder Scrolls game gebruik maakt van de nieuwe versie van de Hero engine, en hoe die gaat presteren weet nog niemand . Trouwens , ik denk dat jouw framerate ook niet helemaal klopt. dit haal ik al met een 6950 1gb, met een i5 @ 3.33 ghz. Niet dat ik het spel nog speel, maar goed.

Nee, alsof Tera zo'n succes is. Graphics maken de mmo niet, kijk maar naar WoW. Ook niet mijn cup of tea, maar het geeft wel aan dat graphics toch een paar trappen lager staan dan gameplay.

Het combat systeem is helaas ook in the eye of the beholder. schijnbaar zijn er genoeg mensen die dat appricieren, nieuwe combat systemen falen juist vaak heel hard. Kijk naar AoC, kijk naar Old Republic, kijk naar GW2. het speelt in mijn ogen (en vast nog meer mensen) niet okay.

Ryzen 7 7700X , 32 GB RAM, 6800 XT, MSI B650 Tomahawk, 2tb NVME


 • psychodude
 • Registratie: Maart 2008
 • Laatst online: 21:54
Visgek82 schreef op woensdag 23 januari 2013 @ 20:46:
[...]


Niet helemaal correct. SWTOR gebruikt inderdaad de hero engine, maar dit is wel een ondertussen sterk verouderde versie die door Bioware en consorten ook nog eens gecrippled is doordat het nauwelijks gebruik maakt van meerdere cores. Dit was een bekend probleem bij de ontwikkelaars van Hero toendertijd. de engine was niet stabiel. Echter, sinds kort is Hero engine 2.0 er en die geeft volle support voor multicore setups en zou vele malen sneller en beter zijn. Ik denk dan ook dat deze Elder Scrolls game gebruik maakt van de nieuwe versie van de Hero engine, en hoe die gaat presteren weet nog niemand . Trouwens , ik denk dat jouw framerate ook niet helemaal klopt. dit haal ik al met een 6950 1gb, met een i5 @ 3.33 ghz. Niet dat ik het spel nog speel, maar goed.
Sterker nog, The Elder Scrolls MMO gaat helemaal geen gebruik maken van de Hero engine. Ze hebben er tijdelijk voor development purposes gebruik van gemaakt zodat world developers hun gang konden gaan, terwijl hun eigen dev team een eigen engine in elkaar heeft gezet. Maar de live versie zal dan ook niets met de Hero engine te maken hebben.

Daarnaast gelaten is de Hero engine niet zozeer het probleem bij een spel als SWTOR, maar speelt het gebrek aan DirectX 11 support o.a. een kritieke rol. Er gaat al veel performance winst verloren door het gebruik te maken van een single-core, CPU heavy versie van DirectX, namelijk DirectX 9.0c. Terwijl moderne games gemaakt worden met goede ondersteuning voor de multi-core, GPU heavy versie van DirectX, namelijk DirectX 11.

Hierdoor wordt SWTOR performance sterk beïnvloed door CPU speed, en niet zozeer door welke GPU je hebt. Met mijn i7-3820@4 Ghz en GTX 680 speel ik ops en warzones met 60+ fps stable, planet quests 100+, fleet wisselend 50 ~ 100+ afh. van speler densiteit.


Het blijft verder nog maar de vraag wat performance in The Elder Scrolls MMO zal worden, meeste MMO's kampen toch wel met performance issues doordat ze te sterk backwards compatible willen zijn en daardoor slecht kunnen optimaliseren voor moderne hardware.
Visgek82 schreef op woensdag 23 januari 2013 @ 20:46:
Het combat systeem is helaas ook in the eye of the beholder. schijnbaar zijn er genoeg mensen die dat appricieren, nieuwe combat systemen falen juist vaak heel hard. Kijk naar AoC, kijk naar Old Republic, kijk naar GW2. het speelt in mijn ogen (en vast nog meer mensen) niet okay.
Ik weet niet welke versie van SWTOR jij gespeelt hebt, maar meer traditional dan dat komt het combat systeem in MMO's nagenoeg niet. Het is je traditionele tab-targeted combat, niets anders.

[Voor 12% gewijzigd door psychodude op 24-01-2013 08:36]


 • Grompie
 • Registratie: Maart 2010
 • Laatst online: 17-03 14:00
Vind het een beetje jammer dat er voor het traditionele mmorpg concept wordt gekozen. Had liever een echte elder scroll uitwerking gezien van een sandbox mmo. Alle elder scroll rassen beschikbaar waarbij je je moet aansluiten bij een faction en daarna totale vrijheid in de wereld.

Een soort leveling systeem waarbij je niet in een class gedwongen word maar eerder een soort main spec krijgt door quests te doen bij bijvoorbeeld the thieves guild of mages college. Hierbij speel je extra abilities vrij die je kan upgraden of verbeteren via talents waar je points bij krijgt per level die je krijgt. Je kan later nog bv veranderen van spec maar dan moet je de volledige quest lijn doen voor de andere spec en ben je de oude kwijt natuurlijk.

Verder lekker groot battleground systeem en massive open world pvp. Daarnaast pve luik met world bosses waar grote groepen 40+ bij nodig zijn en indoor raids van 20+ man.

De speler zou niet gelimiteerd mogen zijn, professions vrij toegankelijk maar alleen door er veel werk in te stoppen kan je er echt goed in worden.

Lees het zelf nu eigenlijk een beetje na en klinkt best wel heel erg hardcore mmo maar zou eigenlijk liever een elder scroll mmo op deze manier zien. Doet de reeks volgens mij dan ook meer eer aan.

 • ArgantosNL
 • Registratie: Maart 2010
 • Laatst online: 31-03 15:44
Grompie schreef op donderdag 24 januari 2013 @ 08:42:
Vind het een beetje jammer dat er voor het traditionele mmorpg concept wordt gekozen. Had liever een echte elder scroll uitwerking gezien van een sandbox mmo. Alle elder scroll rassen beschikbaar waarbij je je moet aansluiten bij een faction en daarna totale vrijheid in de wereld.
Heb je uberhoud een recent gameplay trailer gezien, alles wat je hier boven zegt klopt totaal niet.

 • Metalkai
 • Registratie: Maart 2011
 • Laatst online: 11-01-2022
Misschien klopt niet alles wat hij zei, maar het is inderdaad jammer dat er een stel keuzen zijn gemaakt die meer in de richting van de traditionele MMOs zitten.
Bijvoorbeeld de facties en races. Je kan als elf geen lid zijn van de Daggerfall Covenant, of als Breton van de Ebonheart Pact. Je kan naar mijn weten zelfs niet naar een startgebied gaan dat niet van jouw factie is.

 • Diamondduste
 • Registratie: December 2011
 • Laatst online: 29-10-2018
Vraag me eigenlijk af hoe het nu zit. Zoals ik de trailer aanhoorde over de verschillende facties klonk het alsof er rassen tegenover elkaar werden gezet. Betekend dit dat als je als een elf begint niet met humans kan spelen omdat die toevallig kiezen voor een andere factie? Of is het zo dat alle rassen een factie kunnen kiezen en vanuit deze oogpunt vechten tegen de andere facties?

 • psychodude
 • Registratie: Maart 2008
 • Laatst online: 21:54
Diamondduste schreef op donderdag 24 januari 2013 @ 15:21:
Vraag me eigenlijk af hoe het nu zit. Zoals ik de trailer aanhoorde over de verschillende facties klonk het alsof er rassen tegenover elkaar werden gezet. Betekend dit dat als je als een elf begint niet met humans kan spelen omdat die toevallig kiezen voor een andere factie? Of is het zo dat alle rassen een factie kunnen kiezen en vanuit deze oogpunt vechten tegen de andere facties?
Over het algemeen binnen MMO's betekend deel van andere factie? Dan speel je niet tezamen, en als je er voor kiest, tegen elkaar in PvP.

Dusver lijkt dit hier niet anders te worden.

 • Diamondduste
 • Registratie: December 2011
 • Laatst online: 29-10-2018
psychodude schreef op donderdag 24 januari 2013 @ 15:25:
[...]


Over het algemeen binnen MMO's betekend deel van andere factie? Dan speel je niet tezamen, en als je er voor kiest, tegen elkaar in PvP.

Dusver lijkt dit hier niet anders te worden.
Klopt dat veel spellen facties gescheiden houden en dit ook betekend dat bepaalde delen niet beschikbaar zijn tot het andere ras. Zijn alle rassen beschikbaar tot elke factie. Als het klopt wat eerder werd gezegd over de vergelijkbaarheid met Rift dan zou het mogelijk zijn wel op andere factie land te komen. Het is dan maar de vraag hoe PvP zich uitpakt. Hieraan denk ik dan weer dat je bepaalde punten kan overnemen op een andere facties land om het je toe te eigenen of zal het anders eraan toe gaan.

 • Bosmonster
 • Registratie: Juni 2001
 • Laatst online: 13-01 10:59
Diamondduste schreef op donderdag 24 januari 2013 @ 15:21:
Vraag me eigenlijk af hoe het nu zit. Zoals ik de trailer aanhoorde over de verschillende facties klonk het alsof er rassen tegenover elkaar werden gezet. Betekend dit dat als je als een elf begint niet met humans kan spelen omdat die toevallig kiezen voor een andere factie? Of is het zo dat alle rassen een factie kunnen kiezen en vanuit deze oogpunt vechten tegen de andere facties?
Das toch bij WoW ook het geval en daar hoor je er niks over. Je kiest een faction, dan een race, niet andersom. Lore/RP-wise zou het ook wel raar zijn om met een vijandelijk ras bij een factie te zitten natuurlijk.

[Voor 7% gewijzigd door Bosmonster op 24-01-2013 15:38]


 • Metalkai
 • Registratie: Maart 2011
 • Laatst online: 11-01-2022
Ik weet niet of dat zo raar zou zijn. Het is niet dat een bepaald ras een hivemind is. Er zulke genoeg individuen zijn die het weinig interesseert van welk ras jij bent.
Edit: Dit gebeurt trouwens ook in WoW. Bijvoorbeeld de Night Elves en de Tauren, ze hebben niet bepaald een hekel aan elkaar, en zijn in de meeste gevallen vriendelijk tegen elkaar.

[Voor 35% gewijzigd door Metalkai op 24-01-2013 15:49]


 • Bosmonster
 • Registratie: Juni 2001
 • Laatst online: 13-01 10:59
Ik zeg ook niet dat er uitzonderingen kunnen zijn. Maar een Orc bij Alliance of een human bij de Horde zou wel een beetje raar zijn.

Misschien zijn er bij ESO ook wel rassen die in beiden voor kunnen komen.

 • Ozzy
 • Registratie: April 2000
 • Laatst online: 26-03 07:30

Ozzy

omnia mutantur, nihil interit

Bosmonster schreef op donderdag 24 januari 2013 @ 15:52:
Ik zeg ook niet dat er uitzonderingen kunnen zijn. Maar een Orc bij Alliance of een human bij de Horde zou wel een beetje raar zijn.

Misschien zijn er bij ESO ook wel rassen die in beiden voor kunnen komen.
Nee, dit zijn de alliances : http://elderscrollsonline.com/en/game-guide/the-alliance-war

The Daggerfall Covenant : Bretons, Red Guards, Orcs
The Ebonheart Pact : Nords, Dark Elves, Argonians
The Aldmeri Dominion : Wood Elves, Khajit en High Elves

omnia mutantur, nihil interit


 • psychodude
 • Registratie: Maart 2008
 • Laatst online: 21:54
Diamondduste schreef op donderdag 24 januari 2013 @ 15:37:
[...]


Klopt dat veel spellen facties gescheiden houden en dit ook betekend dat bepaalde delen niet beschikbaar zijn tot het andere ras. Zijn alle rassen beschikbaar tot elke factie. Als het klopt wat eerder werd gezegd over de vergelijkbaarheid met Rift dan zou het mogelijk zijn wel op andere factie land te komen. Het is dan maar de vraag hoe PvP zich uitpakt. Hieraan denk ik dan weer dat je bepaalde punten kan overnemen op een andere facties land om het je toe te eigenen of zal het anders eraan toe gaan.
Ook in games met factions is het niet ongekend om te kunnen komen op areas van andere facions. Je zult er enkel niet gewild zijn. Zie bijv. WoW, daar kun je als alliance gewoon de horde areas binnen komen inclusief cities. Je bent enkel kill on sight voor de guards. Maar met voldoende spelers is het te doen om aan te vallen en kings te slayen.

Andere MMO's zijn meer beschermend opgesteld, en maken het fysiek onmogelijk om areas van andere factions binnen te komen. Persoonlijk ben ik daar nooit voorstander van.

Wat ESO zal doen, moeten we nog even bezien. Hopenlijk kiezen ze voor een soortgelijke strategie als WoW.

 • Ereaser
 • Registratie: November 2012
 • Laatst online: 22-12-2022

Ereaser

XBL: Ereaser NL

psychodude schreef op vrijdag 25 januari 2013 @ 11:45:
[...]


Ook in games met factions is het niet ongekend om te kunnen komen op areas van andere facions. Je zult er enkel niet gewild zijn. Zie bijv. WoW, daar kun je als alliance gewoon de horde areas binnen komen inclusief cities. Je bent enkel kill on sight voor de guards. Maar met voldoende spelers is het te doen om aan te vallen en kings te slayen.

Andere MMO's zijn meer beschermend opgesteld, en maken het fysiek onmogelijk om areas van andere factions binnen te komen. Persoonlijk ben ik daar nooit voorstander van.

Wat ESO zal doen, moeten we nog even bezien. Hopenlijk kiezen ze voor een soortgelijke strategie als WoW.
Ik ben daar alleen voorstander van in het begin gebied, stel dat een grote groep mensen helemaal tot aan dat gebied komt kunnen ze alle under experienced noobs killen :p

 • Rivandu
 • Registratie: Juli 2008
 • Laatst online: 11-03 13:12
Voor mij is TES vooral de beleving van de wereld en het verhaal. Dat je in je eentje een dungeon in gaat en voorzichtig de traps ontwijkt en probeert de vijanden met stealth te verrassen. Soms een boek leest over de historie van die dungeon of de architectuur aangaapt.

In MMO's is het vooral zo snel mogelijk door de dungeon rushen, alle 20 zwaarden en 10 chestpieces looten om deze later te verkopen of disenchanten. Andere spelers rennen, zitten, springen, doen gek om je heen, terwijl er 1 op internet opzoekt hoe de eindboss te verslaan.

Bedoel; wat blijft er over van TES als je er een MMO van maakt? Ze hadden er net zo goed een kart-racer van kunnen maken...

 • psychodude
 • Registratie: Maart 2008
 • Laatst online: 21:54
Ereaser schreef op vrijdag 25 januari 2013 @ 11:48:
[...]

Ik ben daar alleen voorstander van in het begin gebied, stel dat een grote groep mensen helemaal tot aan dat gebied komt kunnen ze alle under experienced noobs killen :p
Op PvP server, so be it. All in the game naar mijn mening. Het leuke is juist om dat soort gasten die dat doen genadeloos terug te pakken door ze te corpse campen en campen bij ressing spots. Ervaren zij eens terug hoe het is :p.

Op PvE servers doet dit er allemaal niet toe, en geeft toegang tot de areas van andere factions je juist enkel een grotere speelwered om je in te begeven.


@Rivandu: In een MMO is het maar net wat je er zelf van maakt. Ik denk dat als jij een guild met like-minded TES fans joined of opricht, dan zal het spel een stuk aangenamer zijn. Lang niet iedereen rushed namelijk graag door dungeons heen.

 • Ereaser
 • Registratie: November 2012
 • Laatst online: 22-12-2022

Ereaser

XBL: Ereaser NL

psychodude schreef op vrijdag 25 januari 2013 @ 12:42:
[...]
Op PvP server, so be it. All in the game naar mijn mening. Het leuke is juist om dat soort gasten die dat doen genadeloos terug te pakken door ze te corpse campen en campen bij ressing spots. Ervaren zij eens terug hoe het is :p.

Op PvE servers doet dit er allemaal niet toe, en geeft toegang tot de areas van andere factions je juist enkel een grotere speelwered om je in te begeven.
Zelfs op PvP servers vind ik dat je noobs best wel een area mag gunnen waarin ze safe zijn of waarin de NPCs zo overpowered zijn dat je als tegenstander daar niet heen wil :p
Bijvoorbeeld een basis kamp waar een leger klaar staat :)

Anoniem: 491809

Is er iemand voor de beta gekozen?

 • 4bit
 • Registratie: Juni 2010
 • Laatst online: 21-03 13:49

4bit

Onward, to futility!

Als jullie dat formulier invullen en dan klikken op "complete beta application" komen jullie dan op een nieuwe pagina uit? of tenminste iets van bevestiging? Want hier gebeurt er niet veel wanneer ik dat doe..

I'll do what I can, but expect very little.


 • psychodude
 • Registratie: Maart 2008
 • Laatst online: 21:54
4bit schreef op zaterdag 26 januari 2013 @ 20:10:
Als jullie dat formulier invullen en dan klikken op "complete beta application" komen jullie dan op een nieuwe pagina uit? of tenminste iets van bevestiging? Want hier gebeurt er niet veel wanneer ik dat doe..
Ja, ik kreeg een bevestigingspagina met enkele regeltjes tekst. Daarnaast een bevestigingsmail.

 • Cthulhu
 • Registratie: Juni 2001
 • Laatst online: 21-11-2022

Cthulhu

Carpe Noctem

Wel cool dat er 3 factions zijn en PvP battles/keep fights/Siege weapons etc, klinkt als Dark Age of Camelot, mijn 1e MMO ooit(11 jaar geleden :P)
http://elderscrollsonline.com/en/game-guide/the-alliance-war

[Voor 7% gewijzigd door Cthulhu op 29-01-2013 15:01]

See you in the Galaxies Far, Far Away ....


 • D4NG3R
 • Registratie: Juli 2009
 • Laatst online: 21:45
Hmmm, 1 ding vind ik wel jammer wat ik daar lees. De highest ranked persoon uit een aliantie word koning.. Zorg dan liever voor een PvP toernooi (of iets in die trend) waarbij de winnaar koning word, zo ga je als speler welke gewoon moet werken en wat minder tijd heeft voor een MMO natuurlijk nooit koning :9 .

[Voor 3% gewijzigd door D4NG3R op 30-01-2013 16:31]

Komt d'r in, dan kö-j d’r oet kieken


 • Gizz
 • Registratie: Maart 2001
 • Laatst online: 00:15

Gizz

Dunder-Mifflin, Inc.

D4NG3R schreef op woensdag 30 januari 2013 @ 16:31:
Zorg dan liever voor een PvP toernooi (of iets in die trend) waarbij de winnaar koning word, zo ga je als speler welke gewoon moet werken en wat minder tijd heeft voor een MMO natuurlijk nooit koning :9 .
Maar hoe word je, als casual speler, sterk genoeg om het door jou voorgestelde toernooi te winnen? Lijkt me dat je dan met precies hetzelfde probleem zit :)

Canon EOS 5Dm3 + 5D + 7D + 300D + 1000FN + EF 17-40 4L + EF 35 1.4L + EF 50 1.8 + EF 80-200 2.8L + 550EX


 • Ereaser
 • Registratie: November 2012
 • Laatst online: 22-12-2022

Ereaser

XBL: Ereaser NL

D4NG3R schreef op woensdag 30 januari 2013 @ 16:31:
Hmmm, 1 ding vind ik wel jammer wat ik daar lees. De highest ranked persoon uit een aliantie word koning.. Zorg dan liever voor een PvP toernooi (of iets in die trend) waarbij de winnaar koning word, zo ga je als speler welke gewoon moet werken en wat minder tijd heeft voor een MMO natuurlijk nooit koning :9 .
Leuk aspect, maar zelfs als je veel speelt ga je weinig kans hebben om koning te worden aagezien er altijd mensen zijn die meer spelen en ik heb nu eigenlijk geen zin om mijn leven op te geven om koning te zijn in een virtuele wereld :/

 • D4NG3R
 • Registratie: Juli 2009
 • Laatst online: 21:45
Gizz schreef op woensdag 30 januari 2013 @ 16:34:
[...]

Maar hoe word je, als casual speler, sterk genoeg om het door jou voorgestelde toernooi te winnen? Lijkt me dat je dan met precies hetzelfde probleem zit :)
Zo heeft de casual speler teminste nog een kans om een gooi naar konings/koningin-schap te doen.

Komt d'r in, dan kö-j d’r oet kieken


 • Grompie
 • Registratie: Maart 2010
 • Laatst online: 17-03 14:00
Ereaser schreef op woensdag 30 januari 2013 @ 16:36:
[...]

Leuk aspect, maar zelfs als je veel speelt ga je weinig kans hebben om koning te worden aagezien er altijd mensen zijn die meer spelen en ik heb nu eigenlijk geen zin om mijn leven op te geven om koning te zijn in een virtuele wereld :/
Zin wel, de tijd en het geld is mij een andere zaak :9 . Idd leuk concept maar zal alleen maar iets voor hardcore spelers worden die enkel een ingame leven hebben. Op die manier krijgen hardcore spelers ook een leuke feature.

 • Gizz
 • Registratie: Maart 2001
 • Laatst online: 00:15

Gizz

Dunder-Mifflin, Inc.

D4NG3R schreef op woensdag 30 januari 2013 @ 16:49:
[...]

Zo heeft de casual speler teminste nog een kans om een gooi naar konings/koningin-schap te doen.
Maar een kans van bijna 0, wat heb je daar aan? Ik heb nog nooit een MMO gespeeld, maar dat iemand die 4 uur per week speelt wint van iemand die 4 uur per dag speelt is uitgesloten lijkt me?

Canon EOS 5Dm3 + 5D + 7D + 300D + 1000FN + EF 17-40 4L + EF 35 1.4L + EF 50 1.8 + EF 80-200 2.8L + 550EX


 • Cthulhu
 • Registratie: Juni 2001
 • Laatst online: 21-11-2022

Cthulhu

Carpe Noctem

http://www.guardian.co.uk...line-interview-matt-firor

Elder Scrolls Online: How PVP allow players total control
http://www.guardian.co.uk...ine-characters?intcmp=239

[Voor 45% gewijzigd door Cthulhu op 30-01-2013 19:55]

See you in the Galaxies Far, Far Away ....


 • D4NG3R
 • Registratie: Juli 2009
 • Laatst online: 21:45
Gizz schreef op woensdag 30 januari 2013 @ 19:16:
[...]

Maar een kans van bijna 0, wat heb je daar aan? Ik heb nog nooit een MMO gespeeld, maar dat iemand die 4 uur per week speelt wint van iemand die 4 uur per dag speelt is uitgesloten lijkt me?
Een kans van bijna 0 is altijd nog anders als een kans van 0. Een casual player zal het niet winnen nee, maar het bied toch veel meer voldoening als je in zo'n toernooi een paar rondes verder kan komen, als helemaal geen kans te hebben gehad.

Komt d'r in, dan kö-j d’r oet kieken


 • Gizz
 • Registratie: Maart 2001
 • Laatst online: 00:15

Gizz

Dunder-Mifflin, Inc.

Ik zie er het nut niet van in. Koning zijn is weggelegd voor 3 mensen binnen het spel (en het lijkt me een rol waar je veel tijd in moet stoppen). 99,99999999999999% van de andere dingen kun je wel doen als casual player. Moeten er dan echt mechanismen ingebouwd worden om kans te maken op een baantje dat je toch niet krijgt, puur omdat anders casual players zich beperkt voelen?

Nou ja, we verschillen van inzicht dus :P

Canon EOS 5Dm3 + 5D + 7D + 300D + 1000FN + EF 17-40 4L + EF 35 1.4L + EF 50 1.8 + EF 80-200 2.8L + 550EX


 • D4NG3R
 • Registratie: Juli 2009
 • Laatst online: 21:45
Ach, naar mijn mening moet iedereen de kans kunnen krijgen elke rol in een spel te vervullen. Dit moet niet alleen worden weggelegd aan kids van 13 welke naast school alleen maar gamen.

Edit: Sowieso, wil jij een knul van die leeftijd uit die catogorie als koning hebben >:) .

[Voor 21% gewijzigd door D4NG3R op 30-01-2013 20:20]

Komt d'r in, dan kö-j d’r oet kieken


 • Thinktank
 • Registratie: Oktober 2012
 • Laatst online: 21-02-2022
D4NG3R schreef op woensdag 30 januari 2013 @ 20:18:
Ach, naar mijn mening moet iedereen de kans kunnen krijgen elke rol in een spel te vervullen. Dit moet niet alleen worden weggelegd aan kids van 13 welke naast school alleen maar gamen.

Edit: Sowieso, wil jij een knul van die leeftijd uit die catogorie als koning hebben >:) .
Ik ken een aantal hardcore MMO spelers en dat zijn geen kansloze 13 jarigen maar 30+ werkelozen.
Triest maar waar.

Anoniem: 2557

Thinktank schreef op woensdag 30 januari 2013 @ 21:00:
[...]


Ik ken een aantal hardcore MMO spelers en dat zijn geen kansloze 13 jarigen maar 30+ werkelozen.
Triest maar waar.
Och, ik heb een full time baan en 3 kids, dus ik game wanneer ik kan en nauwelijks nog MMO tijd (jaren FFXI gespeeld)...maar als ik werkeloos zou zijn en gewoon thuis zou zitten...dan zou ik het ook doen (naast het zoeken van werk natuurlijk). 30+ mensen die werkeloos zijn omdat ze liever 90 uur per week in een MMO zitten..ja dat is triest...mensen die tijdelijk zonder werk zitten buiten hun schuld om en dan maar gamen...daar zie ik niet zoveel mis mee =) Als mijn vrouw multi-miljonair zou zijn zou ik ook minder werken en meer tijd besteden aan mijn hobbies ;)

 • FunkyTrip
 • Registratie: November 2001
 • Laatst online: 01-04 12:18

FunkyTrip

Funky vidi vici!

Toch maar ingeschreven voor de beta ('above average', dus wie weet). Vul altijd in dat ik professioneel software tester ben, dus hopelijk helpt me dat een keer. Het is nog waar ook :D

Dit dus.


 • SpitfireNL
 • Registratie: Oktober 2001
 • Laatst online: 26-03 17:51
Haha ik heb dat ook ingevuld "professioneel software tester" omdat ik dit ook heel veel doe en al heb gedaan voor mijn werkgever. Maar ik heb wel gezorgd dat ik zodoende genoeg ingevuld heb dat ik status "Excellent" had ;)

- Mijn PC -


 • FunkyTrip
 • Registratie: November 2001
 • Laatst online: 01-04 12:18

FunkyTrip

Funky vidi vici!

SpitfireNL schreef op dinsdag 05 februari 2013 @ 14:59:
Haha ik heb dat ook ingevuld "professioneel software tester" omdat ik dit ook heel veel doe en al heb gedaan voor mijn werkgever. Maar ik heb wel gezorgd dat ik zodoende genoeg ingevuld heb dat ik status "Excellent" had ;)
Hoe doe je dat dan? Ik heb ook alles ingevuld. Of moet je echt gewoon alles aanvinken? Zo dom zijn ze toch niet?

Dit dus.


 • Mektheb
 • Registratie: December 2006
 • Laatst online: 22:50
ben erg benieuwd ik ben wel weer is toe aan wat nieuws na bijna 7 jaar WoW.

Heb alles van Aion tot Lotr etc geprobeerd, maar nog niets heeft me er vandaan getrokken, maar dit ziet er echt overtuigend vet uit ( skyrim / oblivion boeide me ook al )

EDIT : heb het al gezien zolang die zone restriction erop blijft ga ik het helaas niet spelen :<

[Voor 16% gewijzigd door Mektheb op 05-02-2013 17:09]


 • Awaken1
 • Registratie: September 2008
 • Laatst online: 23-03 21:22

Awaken1

All hail the mighty hypnotoad!

FunkyTrip schreef op dinsdag 05 februari 2013 @ 15:14:
[...]


Hoe doe je dat dan? Ik heb ook alles ingevuld. Of moet je echt gewoon alles aanvinken? Zo dom zijn ze toch niet?
Nee, ik heb ook niet alles ingevuld en heb ook excellent.

Ligt aan je pc, spellen die je gespeeld hebt en je motivatie. Oftewel, hoe goed komt je profiel overeen met wat zij willen.

 • 3xNix
 • Registratie: Juli 2001
 • Laatst online: 27-03 10:40

3xNix

golfr in hart en nieren

Thinktank schreef op woensdag 30 januari 2013 @ 21:00:
[...]


Ik ken een aantal hardcore MMO spelers en dat zijn geen kansloze 13 jarigen maar 30+ werkelozen.
Triest maar waar.
Als werkende 30+ inclusief samenwonen heb ik tijd om 2-3 dagen per week te raiden....
Na jarenlang hardcore top guild heb ik alleen de behoefte niet meer om er geld en tijd in te steken.

Er is gewoon bijna niets meer vernieuwend aan de "nieuwe" content..
Vaak zijn het dezelfde mechanics met hier en daar wat gewijzigde getalletjes...

Zoek nog een "gratis" (lees: casual) MMO die qua speelbaarheid in de buurt komt van WoW...
Helaas zijn die er gewoon niet.. zijn allemaal houterig, lompe class verdeling of te laggy...
Dus al mijn pijlen zijn alweer gericht op deze MMO, die hopelijk wel aan mijn eisen voldoet.

[Voor 19% gewijzigd door 3xNix op 06-02-2013 15:14]


 • Madstorm
 • Registratie: Mei 2012
 • Laatst online: 01-04 11:27

Madstorm

Derping all the way!

3xNix schreef op woensdag 06 februari 2013 @ 15:01:
[...]


Als werkende 30+ inclusief samenwonen heb ik tijd om 2-3 dagen per week te raiden....
Na jarenlang hardcore top guild heb ik alleen de behoefte niet meer om er geld en tijd in te steken.

Er is gewoon bijna niets meer vernieuwend aan de "nieuwe" content..
Vaak zijn het dezelfde mechanics met hier en daar wat gewijzigde getalletjes...

Zoek nog een "gratis" (lees: casual) MMO die qua speelbaarheid in de buurt komt van WoW...
Helaas zijn die er gewoon niet.. zijn allemaal houterig, lompe class verdeling of te laggy...
Dus al mijn pijlen zijn alweer gericht op deze MMO, die hopelijk wel aan mijn eisen voldoet.
Offtopic, je kan Tera proberen. Dit is sinds deze week ook F2P. Bevalt mij erg goed

Ontopic, Ik heb me ook ingeschreven voor de beta, kwam op excellent uit. Nu maar afwachten.

I'm an Ironman!


 • Potame
 • Registratie: Maart 2006
 • Laatst online: 23-02 06:54
Een leuke update:
When does testing start?
We held our first small friends-and-family test on February 28th. Invitations to the general public for the first round of beta events will be sent around the end of March. We’ll post notifications on our website and social media channels whenever we send a batch of invitations. When we do, check the e-mail address you used to register for the beta. If you’ve been selected, you’ll receive an invitation with instructions.
Voor meer info: http://elderscrollsonline...r-beta-questions-answered

Ryzen 3700X, RX5700, 16gb ram


 • bbblije
 • Registratie: November 2011
 • Laatst online: 14-03 12:50

bbblije

Riiiiight

Waar blijft de "officiele" topic?

Ben erg benieuwd naar de game, heel veel plezier gehad met morrowind en oblivion. Heb skyrim overgeslagen ivm swtor en daarna gw2, maar wellicht was dit een foute keuze :p Want ik heb beide niet lang gespeeld. Hopelijk biedt elder scroll online wat innovatie op het gebied van mmo's.

Echter de hands on doet vermoeden dat er veel van gw2 is afgekeken. Afwachten maar!

Btw:
How do you choose testers?

We’ll select testers based on different criteria for each beta event depending on our needs for that test. For instance, we may invite players who indicated a preference for a certain type of content (PvE, PvP, crafting) or who reside in a certain territory for particular events, and for others, computer specs may play an important role. We’re not only looking for one type of tester or only for testers with top-of-the-line PCs; a broad range will be selected.

Bron

 • JeroenNietDoen
 • Registratie: Januari 2001
 • Laatst online: 22:24

JeroenNietDoen

"Doe nou niet!"

Rivandu schreef op vrijdag 25 januari 2013 @ 12:18:
Voor mij is TES vooral de beleving van de wereld en het verhaal. Dat je in je eentje een dungeon in gaat en voorzichtig de traps ontwijkt en probeert de vijanden met stealth te verrassen. Soms een boek leest over de historie van die dungeon of de architectuur aangaapt.

In MMO's is het vooral zo snel mogelijk door de dungeon rushen, alle 20 zwaarden en 10 chestpieces looten om deze later te verkopen of disenchanten. Andere spelers rennen, zitten, springen, doen gek om je heen, terwijl er 1 op internet opzoekt hoe de eindboss te verslaan.

Bedoel; wat blijft er over van TES als je er een MMO van maakt? Ze hadden er net zo goed een kart-racer van kunnen maken...
Welk punt probeer je nu te maken :? Als jij MMO's niks vind, dan houdt je het toch lekker bij de andere TES games, die zijn singleplayer.

"Oooh Jeroen!"

Kaap schreef op maandag 25 maart 2013 @ 09:50:
[...]

Welk punt probeer je nu te maken :? Als jij MMO's niks vind, dan houdt je het toch lekker bij de andere TES games, die zijn singleplayer.
offtopic:
Op zich eens, maar het is wel jammer dat spelers nu uitgesloten worden uit delen van het TES-universum.
Straks in TES VI en verder zal je als singleplayer allemaal dingen niet begrijpen of verwijzingen niet zien omdat je TESO niet hebt gespeeld.
Ik begrijp het sentiment wel, het is jammer dat ze TES misbruiken voor een MMO, in plaats van dat ze gewoon iets origineels verzinnen.

Maar je hebt verder gelijk, als je niets met MMO's hebt moet je wegblijven van MMO's, maar het is gewoon jammer.

 • JeroenNietDoen
 • Registratie: Januari 2001
 • Laatst online: 22:24

JeroenNietDoen

"Doe nou niet!"

Ik denk niet dat TES VI verder zal gaan waar TESO stopt. Dat kan niet de bedoeling zijn. TES zal eigen verhaallijnen hebben. TESO is slechts een settings, niet een TES game waar opeens multiplayer aan toegevoegd is.

Net zoals dat WoW kwa verhaal niet echt iets van doen heeft met Warcraft 1, 2 en 3. Er komen wel elementen overeen, maar het is een op zichzelf staand iets.

"Oooh Jeroen!"


Acties:
 • 0Henk 'm!

Anoniem: 346301

Hoi allemaal,

Ik kreeg van de week een persbericht binnen van Zenimax, dat TESO op Gamescom 2013 speelbaar zou zijn. Ik kan mij voorstellen dat er dikke rijen zullen staan, hopen dat ze dus aardig wat pods neerzetten. Helaas was ik uitgeloot voor de beta fase...want deze game wil ik ZO graag spelen!
Pagina: 1 2 3 ... 65 Laatste


Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee