Anoniem: 96867 schreef op zondag 12 februari 2012 @ 17:53:
[...]
Dat is interessant. Dus volgens jou is er een meta-tag die ik met bijvoorbeeld Sigil aan de ePub kan toevoegen waarbij ik kan aangeven dat het papieren boek 382 pagina's groot is, waarna de Sony ereader onder aan het scherm als totaal aantal pagina's ook 382 aangeeft. Want daar ging de oorspronkelijke discussie over, namelijk de weergave van het totaal aantal ePub-"pagina's" volgens Sony. Dit kwam volgens jouw bericht overeen met het aantal pagina's van het papieren boek. Over welke meta-tag hebben we het dan?
Met je andere suggesties probeer je te vertellen dat ik gekochte ePub's eerst moet kraken, vervolgens in Sigil moet openen en met het papieren boek in de hand bij elke bladzijde een harde return moet geven en het juiste paginanummer moet invoeren. En dat 382 keer. Maar ook daarmee zal een Sony-ereader nog steeds niet "pagina's" aangeven aan de onderzijde van het scherm.
Knip
Wat betreft de metatag,die is er,moet je alleen bij css lessons eens gaan kijken hoe.
Maar zelfs dan zal de Sony (net als elke andere reader) toch "halverwege' pagina's laten zien of de nummering niet juist weergeven.
Dat is niet alleen bij Sony zo, dat doen alle,of in elk geval de meeste readers zo omdat er nu eenmaal meer tekst op een boek bladzijde past dan op een reader, nu weet ik niet uit mijn hoofd of het bij de PRS-T1 ook kan,want ik stoor me er totaal niet aan,maar bij de 650 kon je,eventueel met de hulp van prs-plus de pagina nummering veranderen.
Verder zeg ik nergens dat je dingen MOET gaan aanpassen in de epub,ik zeg alleen dat het kan,en dat het een oplossing kan zijn als je een exacte plaatsbepaling wilt,als je dat niet wilt,prima dan zul je moeten leren te wennen aan de pagina weergave.
De enige manier om exacte bladzijdes te maken is een bladzijde invoeren als tabel, of PDF.
Maar ook dan zul je met de bron moeten rommelen.
Er is ook een flow tag waarmee je het een en ander kan doen maar aangezien je dat niet wil stop ik mijn verdere raad,voor elk probleem is een oplossing,maar als je die oplossing niet wil,raad ik je aan geen vraag te stellen of om een algemene werking van een apparaat niet als foutief te benoemen,dan had je eerder advies moeten vragen over het ding.
Ga naar de mobile read fora en stel daar je vragen,maar ook daar zijn mensen die dan wel verwachten dat je met de raad iets gaat doen.
Er zijn ook automatische programma'tjes die het nummeren voor je kunnen doen,die op basis van boekformaat en marges het aantal pagina's kunnen berekenen,en ja ook daar moet je de epub even voor kraken.
Calibre kan ook nog het e.e.a. aan bladzijde nummering doen maar ook die vereist dat je iets aan de epub wil doen.
Heb je daar geen zin in,hoe denk je dat een gewoon e-book moet worden gemaakt als het niet als e-pub beschikbaar is, ik ben nu bezig met het boek Mastermind.
Dat betekent 300 bladzijdes scannen, ze bewerken met een OCR programma,daarna handmatig nogmaals op fouten controleren,dan de originele hoofdstuk opmaak weer maken.
Dat kost een week,als je het goed wil doen.
Ga eens een les volgen bij
http://www.w3schools.com/css/default.asp en dan bij
http://www.eburon.nl/dossier_epub waar ook een forum is, en dan eens proberen of je een vraag bij mobile read kan stellen.
Je opmerking dat alle andere e-readers de pagina's goed nummeren is klinkklare onzin, mijn bebook nummert ook niet volgens het originele schema, mijn Nook doet dat ook niet..
[
Voor 38% gewijzigd door
janvanduschoten op 13-02-2012 20:53
. Reden: Persoonlijk offtopic tekst verwijderd ]