• -aad-
 • Registratie: Mei 2006
 • Laatst online: 20-05-2022

Ervaringen met Dynafix

Intro
Dynafix is een after sale services bedrijf dat voor veel fabrikanten en winkels de afwikkeling van garantieproblemen verzorgd. Zo maken onder andere HTC, Samsung, Apple en Asus gebruik van Dynafix. Een complete lijst is hier te vinden. Voor gegevens over de status van je reparatie ben je dus beter uit bij Dynafix zelf. Het internet staat echter vol met problemen rond dit bedrijf. Naar aanleiding van een suggestie door Floris-K in "HTC Sensation: Ervaringen & Discussie (Deel 5)" heb ik maar het initiatief genomen om een topic te starten om de problemen op Tweakers hier een beetje te verzamelen. (Aangezien ik bijvoorbeeld de tracking ook een beetje zelf moest uitvinden.)

Algemene informatie
Algemene website
Autorisatielijst merken
Reparatie-tracking (Gebruik je IMEI en postcode voor een gedetailleerd overzicht van de reparatie-status)
Klantenservice chat (Overdag)
Rechtstreeks telefoonnummer: 0348-462800
Contactformulier
Facebook
Twitter

Bij klantenservice is ook een call-back te vinden zodat je gratis terug kan worden gebeld. Wat blijkbaar niet gebeurd aldus Mandera. Wanneer de telefoon retour is gestuurd komt op de tracking pagina reparatiedetails te staan en de tracking link voor PostNL. Als Dynalogic jouw telefoon komt ophalen is via de ophaal-tracking ook de route van de auto op een kaart te volgen. (en dus aankomsttijd globaal in te schatten)

De reparatietijd wisselt heel sterk. Die tijd is vaak afhankelijk van onderdelen en of die wel of niet op voorraad zijn. Een boardswap levert bijvoorbeeld vaak vertraging op omdat die bij de fabrikant moet worden besteld. Reparatietijd varieert over het algemeen van één tot drie weken.

N.B.: Zie voor tips over gebruik van garantie ook: Over: (Veilig) online winkelen / faillissementen / garantie Zoals daar staat is het beste om eerst de garantie via de verkopende winkel te regelen. Als zij het aangeven pas bij de fabrikant aankloppen. (Zoals Coolblue adviseert, omdat het wel de snellere weg is.)

Ervaringen en klachten
Waar telefoon staat kan je natuurlijk ook laptop, tablet of beeldscherm lezen.

Ik heb mijn telefoon opgestuurd, maar nu krijg ik de melding van gebruikersschade.
Een veel gehoorde klacht is dat Dynafix de melding geeft dat er bijvoorbeeld val-of-stootschade of waterschade is geconstateerd en dat het niet onder de garantie kan worden geregeld. Hiervoor worden dan reparatiekosten in rekening gebracht in de range van 150-200 euro (voor de huidige smartphones), of je kan er voor kiezen de telefoon retour te laten komen voor 30 euro. In geval van waterschade kunnen ze zelfs zeggen de telefoon helemaal niet meer te repareren.
 • Zelf de telefoon in het water laten vallen? Dan zal het waarschijnlijk goedkoper zijn om hem zelf te laten repareren en niet via de officiële weg. (Garantie ben je dan wel kwijt, voor zover dat al niet zo was)
 • Nooit bewust in het water laten vallen en volgens jou dus onterecht? Waterschade wordt vaak geconstateerd aan de hand van watergevoelige stickers in de telefoon. Vocht, damp en dergelijke (zoals in een badkamer) kan al voldoende zijn om die te triggeren. Met een beetje geluk wordt het gerepareerd...
 • Aanvullende informatie waterschade
  Het probleem van (onterecht) geconstateerde waterschade is inmiddels wat meer in de media. Dynafix heeft een informatiebulletin uitgebracht die op het probleem ingaat: Servicebulletin vochtschade in smartphones. Aanleiding is de uitzending van Kassa van 29 september 2012. Doorspoelen naar 13:25 voor het item. (onder andere met de directeur van Dynafix) Belangrijkste les is dat een second opinion moet laten uitvoeren als je vraagtekens bij de conclusie van Dynafix zet.
 • Nooit de telefoon laten vallen? Ze moeten aantonen dat er daadwerkelijk schade is en dat zullen ze waarschijnlijk met foto's doen. Uit voorzorg kan je dus voordat je de telefoon laat ophalen/opstuurd, in ieder geval foto's van de telefoon maken (scherm, accu-vak, evt. toetsenbord e.d.). Schade binnenin zal je niet kunnen constateren, aangezien dan je garantie vervalt, maar externe schade en vaak een vochtsticker zijn wel op de foto te zien.
Ik heb mijn telefoon terug gekregen maar nu is hij weer kapot/doet hij het weer niet/heeft hij nog meer problemen!
Helaas weinig meer aan te doen dan nogmaals de telefoon op te sturen. Vaak is het zo dat bij de derde keer te via de fabrikant of winkel (via degene je bij Dynafix bent aanbeland) iets kan regelen, als het meezit een nieuwe telefoon, anders bijvoorbeeld een vervangend toestel o.i.d. Ik denk dat het in dit stadium makkelijker onderhandelen is, maar nog steeds afhankelijk van "coulance" van een van de bedrijven.

Mijn telefoon is al weken klaar, maar nog steeds niet verzonden.
Soms hebben ze bij Dynafix blijkbaar wat staffing problemen. Waarschijnlijk is klagen via de chat of telefoon het enige wat je kan doen.

Meer?
Het lijkt me wel handig om dit verder aan te vullen met tips en tricks om dingen gedaan te krijgen bij Dynafix of wat de handigste manier is om het met hen aan te pakken. Laat het maar weten, dan kan ik het toevoegen.

[Voor 14% gewijzigd door -aad- op 15-09-2018 19:58]


 • -aad-
 • Registratie: Mei 2006
 • Laatst online: 20-05-2022
Ik kan natuurlijk niet achterblijven met een ervaring. Ik heb vorige week problemen gekregen met mijn HTC Desire S en via HTC is hij opgehaald door Dynalogic voor Dynafix. In tegenstelling tot alle negatieve reacties waardoor ik een beetje bang werd een halfgare telefoon terug te krijgen, is alles me goed bevallen. De telefoon startte niet meer op en door Dynafix is een boardswap uitgevoerd. 23 augustus opgehaald en vandaag weer terug via PostNL, oftewel 1,5 week kwijt geweest. Netjes in een bubbeltjes-envelop en in doosje met doekje en pen. (Al zat hij niet vast in het doosje, wat wel kan...) Hij is in exact dezelfde staat weer retour gekomen (zaten al een paar krasjes op het scherm. Hij doet het voor de rest vooralsnog goed. Als hij dus niet binnen een paar dagen weer kapot gaat ben ik een blij man.

Al had het allemaal nog net iets sneller gekund (4 dagen om bij de reparatieafdeling aan te komen :? ) ook maar eens een positieve ervaring erbij :P

STATUS DATE/TIME
Order - Data complete22-8-2011 9:34:54
Order - Confirmed 22-8-2011 9:34:55
Transport order succesful 23-8-2011 11:28:00
Logistics - Product received by Dynafix Care 25-8-2011 2:27:53
Logistics - Product sent to internal repair facility 25-8-2011 2:27:54
Logistics - Product arrived at repair center 29-8-2011 9:36:46
Repair at repair center - Started 29-8-2011 13:01:05
Logistics - Product sent from repair center to logistics department 31-8-2011 14:07:21
Repair at repair center - Finished 31-8-2011 14:07:21
Logistics - Product ready for return shipment 1-9-2011 9:21:08
Logistics - Product sent 1-9-2011 10:20:19

 • mrsar
 • Registratie: September 2000
 • Laatst online: 02-06 10:44

mrsar

waar een sar is,is een wodka

ook mijn telefoon op moeten sturen 3 weken geleden,week erop weer terug.problemen niet weg.
weer opgestuurd en is nu nog steeds daar,hoop dat ze mijn telefoon nu wel repareren :/

steam: mr_sar1 / Battle.net : mrsar#2189 / xbox : mrsar1


 • Mandera
 • Registratie: Juli 2009
 • Laatst online: 09:01
Hey wat leuk, zelf redelijk wat ervaringen met dit werkelijk prutbedrijf! Nu een eigen topic op GoT dus. :)

DynaFix repareert ook laptops van Asus en Toshiba. Bij ons op de zaak hebben we nu een case lopen van een Toshiba notebook, deze had een kapotte HDD, laptop zonder fysieke schade weggegaan. Weekje later prijsopgaaf ontvangen:

Gebruiksschade gevonden busje op moederbord afgebroken. Total repair cost: meer dan 500 euro!

Natuurlijk waren wij het daar niet mee eens, om foto's gevraagd dus. Tot op heden nog niks ontvangen, nu 2 weken terug. Al contact gehad met Toshiba zelf, men zet druk op DynaFix maar nog steeds niks.

Waarschijnlijk heeft monteur bij DynaFix zitten breken in het apparaat en verbergt hij het op deze manier! Echt jammer dat grote bedrijven nog altijd zaken doen met dit bedrijf. Al merken wij nu wel dat men van Asus enkel de makkelijke dingen naar Dyna meer stuurt. Bijv. HDD's, geheugen, en andere kleine dingen. Maar ook daar kan het dus misgaan!

Telefoons duren in de regel tussen 4-6 weken. Ze sturen het overgrote deel wat in de garantie zit overigens door naar de "externe reparatiedienst" (lees: de fabrikant zelf).

Het call-me-back gebeuren op de website stelt ook niks voor, ooit een aantal keren voor ons eigen gemaakt proberen te gebruiken. Nooit teruggebeld.

Ik hoor inderdaad ook veel mensen klagen over vocht & breek schade die door hun zelf zou zijn ontstaan volgens deze mannen, blijven rare verhalen!

Overigens is hun telefoonnummer ook erg duur vind ik, slecht bereikbaar. Enkel van 10 t/m 16u! Meestal zijn er dan nog minstens 5 wachtenden voor me... makkelijk geld verdienen!

DynaFix = DynaFux :P

[Voor 15% gewijzigd door Mandera op 02-09-2011 19:56]


 • Harry
 • Registratie: Juli 2001
 • Laatst online: 20-05 09:06
Ben benieuwd. Mijn Milestone heb ik onlangs naar ze gestuurd. Eerst telefonisch een RMA aangevraagd, werd ook verteld over bij valschade enz.

Bij de telefoon heb ik wel bewust een extra begeleidend schrijven gedaan. Onder meer over het moment waarop de schade ontstaan is. Ondertussen wacht ik maar vol spanning...
Logistiek - Product verstuurd naar externe reparatiedienst 8-9-2011 9:45:16
M.a.w. hij zal waarschijnlijk naar Motorola zelf zijn opgestuurd... Dan mag ik nog wel ff geduld hebben geloof ik.

BMW 535D


 • biobak
 • Registratie: Augustus 1999
 • Laatst online: 22:21
Mijn Asus laptop gaat komende week voor de 3e keer in 5 maanden voor hetzelfde probleem naar Dynafix. Het gaat om een videokaart probleem en er is nu al 2x een nieuw moederbord en nieuwe videokaart ingezet. Fabrieksgarantie is net (sinds 12-9-2011) afgelopen maar je krijgt steeds 3 maanden garantie op een reparatie en aangezien ik van Asus niets meer hoef te verwachten qua coulance stuur ik hem maar net zo vaak op tot het gerepareerd is. Al moet het 100x want het kost mij verder geen geld en het is pickup & return.
Veel vertrouwen dat Dynafix het gaat oplossen heb ik niet meer.

[Voor 9% gewijzigd door biobak op 16-09-2011 13:04]


 • XeNeRgY
 • Registratie: Januari 2002
 • Niet online
iPhone 3GS opgestuurd voor reparatie vanwege haarscheurtjes, stof onder scherm en een wegvallend netwerk. Status werd snel geupdate op de website van Dynafix totdat de tel naar de externe reparateur werd gestuurd (ik denk Apple). Vorige week mocht ik een gloednieuwe 3GS in ontvangst nemen. In totaal 2,5e week geduurd!

Anoniem: 138244

Ervaring 1 : Nokia Telefoon

Opgestuurd melding terug vochtschade en dit was echt totaal onmogelijk.
Telefoon werd gedragen in een speciaal hoesje etc uiteindelijk kostenloos ongefixt terug gekregen

Ervaring 2 : Asus Netbook
Ging er heen voor een kapotte accu kwam terug met een goede accu en alle usb poorten verbogen grote gaten in de behuizing.

Weer retour nieuwe behuizing gekregen en nieuwe moederbord en tevens ook nieuwe harddisk gevolg alle data weg (Harddisk was niks mis mee)

Ervaring 3 : Asus laptop
Defect moederbord kwam terug vol diepe krassen boven laptop.
welles nietes verhaaltje geworden uiteindelijk konde we zelf klant gaan betalen 8)7

Ervaring 4 : Asus laptop
Laptop opgestuurd voor defect moederbord kregen we een laptop van een totaal andere onbekende klant retour _/-\o_


Lang leven dynafix :X

 • mrsar
 • Registratie: September 2000
 • Laatst online: 02-06 10:44

mrsar

waar een sar is,is een wodka

mrsar schreef op vrijdag 02 september 2011 @ 19:04:
ook mijn telefoon op moeten sturen 3 weken geleden,week erop weer terug.problemen niet weg.
weer opgestuurd en is nu nog steeds daar,hoop dat ze mijn telefoon nu wel repareren :/
telefoon ondertussen weer terug,en nu wel gerepareerd,jammer dat hiervoor dus 2x opsturen nodig was,wel blij dat htc erg coulant is hiermee (ik heb mijn hd7 in duitsland gekocht), zonder problemen opgehaald en weer terug met koerier,zonder kosten

ps. mijn telefoon was beide keren iets meer dan een week weg

[Voor 5% gewijzigd door mrsar op 16-09-2011 13:25]

steam: mr_sar1 / Battle.net : mrsar#2189 / xbox : mrsar1


 • BurnerT
 • Registratie: April 2004
 • Laatst online: 03-06 16:59

BurnerT

Pizza is klaar :P

Htc touch pro 2 (reparatie 238 euro verplicht bij htc (dynafix) ivm verzekering die uiteindeljik niets wilde vergoeden omdat ik mijn aankoop factuur kwijt was)

Dit alles gaat over de vervanging van het display (digitizer wat gebarsten was tijdens vakantie)

Telefoon werd opgehaald op mijn werk. Erg netjes een afspraak gemaakt en werdt goed verpakt. Na 2 weken telefoon dat er iemand van TNT mijn telefoon kwam brengen. Ik snel naar de receptie toe en de vriendelijke vrouw vroeg me om het te betalen bedrag. Welke ik EERST moest betalen voordat ik het pakket mocht openen.

Het pakket bestond uit een bubbeltjes envelop. Ik had nog nooit een telefoon ter reparatie aangeboden dus ik wist niet wat ik moest verwachten. Ik pak mijn toestel uit de envelop en constateer dat het scherm niet netjes gemonteerd is en de sleede waarmee het scherm van het toetsenbord schuift zat schuin.

Ik was dus niet blij met het resultaat en de postbode vertrok snel aangezien ze deze niet weer terug wilde nemen....

Ik bellen naar Dynafix 0900 nummer. Van het kastje naar de muur uiteindelijk iemand aan de telefoon gekregen die me wilde helpen en gaf aan de beste oplossing te hebben. Ik ga een koerier naar u toe sturen om het toestel op te halen. Iets wat ik totaal geen passende oplossing vond aangezien ik al 2 weken zonder mijn toestel zat. Ik gaf aan om ook wel naar nuth te willen rijden. Dit was NIET mogelijk en niet discutabel. uiteindelijk na heeeeeel veel getouwtrek moest er met iemand overlegd worden of ik naar nuth mocht komen om het toestel direct te laten maken. Die iemand was natuurlijk niet berijkbaar. Dus ik heb aangegeven dat ik toch die kant op zou komen. Na een laatste poging had de telefoon juffrouw het toch zo ver dat ik naar Nuth mocht komen om het toestel te laten repareren.

Daar aangekomen werdt ik ontvangen met koffie en aardige mensen. Het toestel werdt terplekke gerepareerd en ik kreeg het toestel in een mooie geschenkverpakking met daarop Im back. en een schoonmaak doekje geheel netjes en verzorgd terug.

Uitendelijk na 238 euro reparatie kosten 10 euro telefoon kosten. halve snipperdag en 240km autorijden, was met telefoon superieur gemaakt!

/\edit Echter wel een mooi im back doosje pen en doekje gratis gekregen toen ik naar nuth gereden was :)

Driven By Hate, Consumed By Fear


 • Snobbieh
 • Registratie: Juli 2009
 • Laatst online: 02-06 21:24
Dynafix repareert ook mijn Toshiba laptop.
Ondertussen is ie al 2x weggeweest en de eerste maal weigerden ze het probleem te erkennen.
Nu, na de 2de keer te herstellen, hebben ze de processor vervangen maar staat de onderkant van mijn laptop bol! Proper, die Dynafix...

Topic over dit probleem, 'klik klik"

[Voor 16% gewijzigd door Snobbieh op 17-09-2011 10:42]

I7 2600K - 8GB - M550 256GB - GTX 670


 • BurnerT
 • Registratie: April 2004
 • Laatst online: 03-06 16:59

BurnerT

Pizza is klaar :P

Misschien opgeven bij radar of kassa of hoe heet dat. Want voor grove defecten werkt de WA / aansprakelijkheids verzekering beter mee dan dynafix.......

Driven By Hate, Consumed By Fear


 • dave1972
 • Registratie: Februari 2011
 • Laatst online: 02-06 06:06
Even mijn ervaringen met dynafix....in 1 woord helemaal top, mijn toestel was bricked, en ze hebben zonder mekkeren alles vervangen incl heel nieuw scherm vanwege stof...binnen 8 dagen had ik mijn toestel weer terug in een net wit doosje met pen en doekje....kortom ik ben dik maar dan ook dik tevreden over dynafix

iPhone 12 Pro Max


 • Wildfire
 • Registratie: Augustus 2000
 • Nu online

Wildfire

Joy to the world!

dave1972 schreef op woensdag 21 september 2011 @ 21:31:
Even mijn ervaringen met dynafix....in 1 woord helemaal top, mijn toestel was bricked, en ze hebben zonder mekkeren alles vervangen incl heel nieuw scherm vanwege stof...binnen 8 dagen had ik mijn toestel weer terug in een net wit doosje met pen en doekje....kortom ik ben dik maar dan ook dik tevreden over dynafix
Het is dat je al meer dan 300 reacties hebt, ik dacht eerst dat je gewoon een DynaFix medewerker was die hier snel een accountje had geregistreerd om te spammen hoe goed ze wel niet zijn... :P

Systeemspecs | Mijn V&A spulletjes | Mijn RIPE Atlas probe


 • -tom-562
 • Registratie: Juli 2005
 • Laatst online: 22:36

-tom-562

Oliesjeik

Goede ervaring mee. Ooit een Nokia N85 opgestuurd waarvan het display het niet meer deed (bleef op zwart staan, de telefoon startte voor de rest wel op) nadat ik hem een nacht in de regen in een natte tenthad laten liggen op vakantie. Ik was bang dat ik het zelf kon betalen (vochtschade), maar alles is toen onder garantie vervangen :*)

Men do not quit playing because they grow old. They grow old because they quit playing.


 • dave1972
 • Registratie: Februari 2011
 • Laatst online: 02-06 06:06
Wildfire schreef op donderdag 22 september 2011 @ 09:58:
[...]


Het is dat je al meer dan 300 reacties hebt, ik dacht eerst dat je gewoon een DynaFix medewerker was die hier snel een accountje had geregistreerd om te spammen hoe goed ze wel niet zijn... :P
hahahaha, nee ik meen t serieus, ik kan dr geen kwaad woord over zeggen, bij mij is het dan toevallig heel goed gegaan :)

iPhone 12 Pro Max


 • prutser001
 • Registratie: Oktober 2004
 • Laatst online: 24-05 15:01

prutser001

Vaak zit het tegen en soms zi

Mijn ervaringen zijn niet echt denderend te noemen:

1ste maal een HTC Touch HD, scherm ging uit en pas aan na reset/batterij eruit/erin, eerste keer 'konden het probleem niet vinden' komt terug probleem bestaat nogsteeds weer bellen etc etc, opgestuurd en konden het probleem weer niet vinden.. weer bellen weer geouwehoer... weer opsturen en nu vonden ze het probleem ineens wel.. leek gerepareerd maar helaas 2 weken later was het weer zover (weet niet hoe dit is afgelopen).

2de maal een Asus laptop ~3-4 weken oud denk ik, ging erheen in perfecte staat alleen het scherm gaf strepen, komt terug met krassen op scherm/behuizing en spatiebalk lag los (zelf spatiebalk gefixt klant was student en had laptop hard nodig dus nam dat op de koop toe). Probleem deed zich alweer voor na 1 week en weer terug. Opgestuurd en nu gaf Dynafix aan dat het gebruikers schade was, krassen etc... gelukkig hadden we foto's en hebben we is aan de bel getrokken want dit sloeg nergens op. Nieuwe laptop opgestuurd gekregen(ja klant had backup).

3de maal Blackberry bold 9xxx? nog geen anderhalve maand oud, scherm bleef uitgaan, opgestuurd, probleem niet gevonden, weer terug geouwehoer, weer opsturen, 30 euro betalen omdat ze het probleem weer niet konden vinden en dit gezeur loopt nu nog...

Kortom ik ben blij dat mijn spullen wel goed werken want dit is niet de moeite waard, de tijd/moeite die je moet doen voordat er iemand met verstand naar kijkt is echt.... !#$%#!@$!%@#

Dit zijn alleen mijn ervaringen, ik denk dat als ik een vriend z'n zegje laat doen hij 4 pagina's nodig heeft om al zijn ervaring kwijt te kunnen, hoevaak ik hem heb horen schelden over Dynafix....
Nou heeft hij ook wel 'goede' ervaringen, maar dat zijn meestal de gevallen waarbij Dynafix niets anders hoeft te doen dan doorsturen naar de desbetreffende fabrikant.

Wat ik niet snap is, dat een bedrijf als dit met zulke belabberde service kan bestaan, er moet toch wel iets naar de fabrikanten doorgegeven worden?

Als ik kijk bij merken die wel gewoon rechtstreeks met de klant garantie afhandelen Acer/Benq welke echt perfect zijn. Dit zijn mijn persoonlijke ervaringen voorbeeld:

Acer Aspire laptopje. Gekocht en op dezelfde avond gaf de laptop ineens strepen, uit en aanzetten wilde het nog weleens oplossen maar dat is niet de bedoeling van een nieuwe laptop. Gebeld, koerier, week later, nieuwe laptop met een mooie laptop tas/muis en nog iets erbij.

Benq FP937S+ 19" scherm, 3 jaar garantie na +/- 2,5 jaar ging de backlight kapot, Woensdag/Donderdag gebeld/gemaild met Benq afspraak gemaakt Maandag half10 staat er een vrouwtje op de stoep met een nieuw scherm. Oude scherm in originele doos meegegeven (had ik nog:P) en ik een nieuwe, geen gezeik goed geregeld. Zo kan het dus ook.

Asus Z390 Maximus IX Hero, Intel 9900K, RTX3080, 64GB DDR4 3000, 2TB NVME, Samsung 850Evo 1TB, 4 x 14TB Toshiba, Be Quiet SB 801, Samsung 34"


 • dave1972
 • Registratie: Februari 2011
 • Laatst online: 02-06 06:06
Misschien heeft t te maken met wat er gemaakt moet worden, die van mij was bricked en stof onder het scherm dus is mijn hele binnenkant vernieuwd plus een nieuw scherm :)

iPhone 12 Pro Max


 • MaZeLe
 • Registratie: Februari 2008
 • Nu online
Mijn ervaringen met Dynafix zijn (tot nu toe) positief te noemen. Mijn Desire Z had last van een steeds crashend besturingssysteem en apps die niet meer werkten. Zelfs na een Hard-reset bleef het probleem bestaan.

Vervolgens HTC opgebeld, de Desire Z zaterdags laten ophalen en donderdag had ik hem alweer in huis; volgens het formulier het moederbord vervangen. Ook was het in de vakantietijd, dus het was al helemaal een wonder dat het toestel zo snel terug was.

Gisteren wel de Desire S van mijn moeder laten ophalen, die op willekeurige momenten uitvalt en zegt dat er een software probleem is ontstaan. Maar even afwachten hoe snel die gerepareerd wordt...

 • Kalua
 • Registratie: April 2009
 • Laatst online: 18:34
Delete

[Voor 99% gewijzigd door Kalua op 07-07-2019 18:03]

Signature afgekeurd door Evanescent


 • martjah
 • Registratie: Oktober 2007
 • Laatst online: 19:51

martjah

Appel

Ik zal ook even mijn ervaringen posten. De Desire S van mijn vriendin was op zaterdag 10 september overleden. Hij deed helemaal niks meer.

Maandag naar de Vodafone winkel gegaan en ingeleverd.
12e Telefoon bij Vodafone afgegeven
13e op de post gedaan door VF
14e aangekomen bij Dynafix en ook op de reparatie afdeling
16e in behandeling genomen
19e gemaakt en opgestuurd
22e was hij af te halen in de VF winkel

Beschrijving reparatie: Board swap

telefoon ziet er verder precies uit zoals hij de deur uit is gegaan. Hij kwam in een leuk doosje terug met poetsdoekje, kaartje en pen.
Verder niks op aan te merken.

 • Binnetie
 • Registratie: November 2000
 • Laatst online: 15:41
Ik heb ongeveer 12x een toestel teruggestuurd i.v.m. mijn werk
Daarvan was het 1x dat een toestel 2x retour moest.

Het valt me op dat wanneer een toestel terugggaat en vergoedt wordt door de verzekering dat hij dan sneller terugkomt.

1 echt slechte ervaring gehad: Mijn Touch Diamond had last van Newton Rings, ik dat ding terugsturen. Geen garantie want ik had er een andere rom op staan (omdat het toestel dan veel fijner werkte, langer op batterij meeging en de extra's, wat je dan weer doet beslissen de volgende keer weer een toestel van hetzelfde merk te kopen)... dat heeft mijn inzien niks te maken met een rom of niet. Ik bedoel als je super 98 tankt i.p.v. euro 95 en je krijgt een barst in je ruit is dat niet te wijten aan andere brandstof.

Heel gezeur maar uiteindelijk maar bij neer gelegd.

De overige reparaties varieren van 2-3 weken tot ik het toestel terug ontving. De laatste was wel heel snel. Dinsdag werd het toestel opgehaald en vrijdag had ik hem alweer terug.

Een tip voor iedereen is om de enquete die je krijgt van HTC in te vullen. Ik vulde hem eens negatief in en werd de volgende dag gebeld door een medewerker van HTC. Ze willen namelijk graag van je horen wanneer het slecht is gegaan omdat deze zaken gebundeld worden en met Dynafix besproken worden. KOmen er veel negatieve reacties dan kan HTC hier natuurlijk iets mee!

 • greatchampion
 • Registratie: Maart 2004
 • Laatst online: 05-02 23:52
Nou mijn ervaringen zijn minder positief dan de vorige posters. Het begon allemaal met het slecht functioneren van de knoppen van m'n HTC Desire. Deze had ik opgestuurd (via HTC support) en is door Dynafix 'gefixt'. Bij ontvangst bleek dat de knoppen nu wel goed werkten maar de GPS functionaliteit om zeep is geholpen. Ik kreeg dus geen GPS-fix meer.

Vorige week opnieuw een ophaalopdracht ingediend (door een zeer vriendelijke medewerker van HTC support trouwens) met dus de klacht dat de GPS niet doet. Problem discribed: gps malfunction.
Krijg ik vandaag m'n HTC terug \( O O )/ (overigens gewoon in een zakje, helaas geen mooie "I'm back" HTC doos). Ik bekeek de documenten die erbij zaten en zag "tijdens onze diagnose hebben we deze fout geconstateerd: camerafunctie werkt niet" (?!?)
(which word of the problem you don't get?!?)

Oftewel. M'n GPS werkt nog steeds niet. Volgens mij is deze ook niet gecontroleerd op reparatie aangezien het document niet is ondertekend door een verifier, maar dat terzijde....

Een brakke tent dus. 3e keer scheepsrecht dan maar?

 • alex3305
 • Registratie: Januari 2004
 • Laatst online: 03-06 13:04
In 2008 heb ik bij Dynafix via KPN een BlackBerry Bold 9000 laten maken. De speaker was 'opgeblazen' en was een bekend productieprobleem van dat ding. De telefoon is hiervoor vijf (!) weken weggeweest en heb in die tijd met een oud toestel gezeten wat totaal niet te vergelijken was met de Bold, maar goed.

Nadat het toestel vrij netjes terug was gekomen, want het was gewoon een toestel-swap, ging na een week de hoofdtelefoonaansluiting kapot. Weer naar de winkel geweest waarna het toestel nogmaals vier weken weg is geweest. Het toestel was weer geswapt, maar uiteindelijk toch ongeveer negen weken zonder toestel gezeten wat IMHO veel te lang is!

Bij Vodafone - welke een ander reperatiebedrijf gebruikt - heb ik twee BlackBerry's ter reparatie aangeboden en kreeg ik ze beide keren binnen twee werkdagen terug! Dat is pas service.

Anoniem: 359628

Normaal telefoonnummer naar Dynafix is 0348-462800

Dynalogic in Woerden heeft als tel. 0348-462888, met de 00 aan het einde i.p.v. 88 komt je bij Dynafix in Nuth uit.

Dus geen duur 0900-nummer meer bellen ;)

[Voor 11% gewijzigd door Anoniem: 359628 op 23-09-2011 15:08]


 • dave1972
 • Registratie: Februari 2011
 • Laatst online: 02-06 06:06
alex3305 schreef op vrijdag 23 september 2011 @ 14:13:
In 2008 heb ik bij Dynafix via KPN een BlackBerry Bold 9000 laten maken. De speaker was 'opgeblazen' en was een bekend productieprobleem van dat ding. De telefoon is hiervoor vijf (!) weken weggeweest en heb in die tijd met een oud toestel gezeten wat totaal niet te vergelijken was met de Bold, maar goed.

Nadat het toestel vrij netjes terug was gekomen, want het was gewoon een toestel-swap, ging na een week de hoofdtelefoonaansluiting kapot. Weer naar de winkel geweest waarna het toestel nogmaals vier weken weg is geweest. Het toestel was weer geswapt, maar uiteindelijk toch ongeveer negen weken zonder toestel gezeten wat IMHO veel te lang is!

Bij Vodafone - welke een ander reperatiebedrijf gebruikt - heb ik twee BlackBerry's ter reparatie aangeboden en kreeg ik ze beide keren binnen twee werkdagen terug! Dat is pas service.
Ehm vodafone werkt niet met een ander maar denk bb wel, htc heeft nl een contract met dynafix en bb waarschijnlijk bij een ander :+

iPhone 12 Pro Max


 • Harry
 • Registratie: Juli 2001
 • Laatst online: 20-05 09:06
Mijn Milestone is gisteren bij de buren afgeleverd. Extern gerepareerd kan ik terug vinden op de Site van dynafix.

Ben benieuwd, zal 'm dadelijk eens ophalen en kijken.

Wel is het opgevallen dat ze ontzettend slecht op hun e-mail reageren.

edit:
Toevoeging hier onder


Inmiddels de Milestone bij de buren weggehaald.

Het schermdeel (het complete schuivende gedeelte) is nieuw. Echter heb ik het idee dat de 'basis' niet die is, die ik heb opgestuurd. Aangezien er nu een aantal beschadigingen op zitten die ik volgens mij niet had.

Na de 1e keer opstarten ging het menu weer alle kanten op en leek het touch gedeelte toch niet helemaal lekker te werken. Balen dus. Toch maar even blijven gebruiken en testen. Onderhand lijkt hij wel beter te gaan reageren.

Hoe dan ook, na bijna een maand opgestuurd te zijn, ben ik wel heel blij weer met Android te kunnen werken.

[Voor 56% gewijzigd door Harry op 24-09-2011 11:49]

BMW 535D


Anoniem: 310464

9 dagen geleden mijn iPhone 4 opgestuurd vanwege een kapot beeldscherm & een beschadigde achterkant.

Het glas van mijn scherm was helemaal gebarsten omdat hij op het wegdek was gevallen, gelukkig had ik snel een nieuwe ter vervanging (verzekering).

STATUS DATUM / TIJD
Order - Volledig ingevoerd 20-9-2011 17:19:47
Order - Bevestigd 20-9-2011 17:19:52
Logistiek - Product verstuurd (Klant -> Dynafix Care) 20-9-2011 17:55:39
Logistiek - Product ontvangen door Dynafix Care 22-9-2011 4:26:37
Logistiek - Product verstuurd naar interne reparatiedienst 22-9-2011 4:26:38
Logistiek - Product ontvangen door reparatieafdeling 22-9-2011 9:27:13
Reparatie repair center - In behandeling 22-9-2011 12:33:55
Reparatie Intern - Wacht op omruil 22-9-2011 12:34:11
Reparatie repair center - In behandeling 22-9-2011 15:10:46
Reparatie Intern - Wacht op omruil 22-9-2011 15:11:17
Reparatie repair center - In behandeling 23-9-2011 16:30:15
Logistiek - Product verstuurd van interne reparatiedienst naar logistieke afdeling 23-9-2011 16:50:36
Reparatie repair center - Product omgeruild 23-9-2011 16:50:36
Logistiek - Product klaar voor retourzending 23-9-2011 18:37:11
Logistiek - Product is verstuurd naar de klant of naar de winkel 26-9-2011 15:59:40
Winkel - Product ontvangen 27-9-2011 11:29:54


Binnen 7 dagen & ook compleet vervangen, dus ik was zeer te vrede :).

[Voor 0% gewijzigd door Anoniem: 310464 op 29-09-2011 19:13. Reden: 7 dagen zelfs =)]


 • kwakzalver
 • Registratie: Januari 2010
 • Laatst online: 29-03 12:35
Halverwege augustus Nieuwe 'locked' Samsung Galaxy Gio opgestuurd.
Prepaid gekocht en een DOA van Vodafone. Kon hem gelijk omruilen...of naar de service balie gaan, dat duurde dan wel wat langer, bla bla, bla....maar de vooruitzicht voor een simlockvrij toestel....
Hint opgevolgd en bij dezelfde winkel maar naar de reparateur, balie ernaast. 6 weken later ophaalbericht. Nieuwe telefoon gekregen, ik kon hem ophalen.

Status op de website: "Retour winkel, niet gerepareerd"
Wat opviel de verzending naar de repair centrum en na het terugsturen het ontvangen van de ophaalbericht kost wel steeds 1 week. Lijkt wel of de servicebalie ook invloed heeft op het tijdsduur.

Nieuwe telefoon opgehaald. Opgestuurd in bubbeltjefolie, met wat extra accesoires. Doos is netjes voor mijn neus opgengemaakt en het toestel gecontroleerd. Gelijk maar een 'kpn' kaartje erin voor controle. En verhip simlockvrij....geen simlockboer nodig

Het kost wat tijd, en er zit een vodafone abbo in. Maar het gevoel dat ie simlockvrij is is fijn.

 • iChaos
 • Registratie: December 2009
 • Laatst online: 21:18

iChaos

It's Lupus.

Ik heb ca. 2-3 maanden geleden mijn HTC Desire opgestuurd ter reparatie, en na ca. 8 weken weer teruggehad (gekocht bij de MediaMarkt trouwens). Probleem was keurig opgelost, in een stijlvol HTC doosje, in prima staat, niks te klagen dus. Het probleem was hier overigens een niet-werkende volume rocker.

Natuurlijk zal het af en toe ook wel eens fout gaan, maar mijn ervaring is er in ieder geval positief mee.

 • Jwlb
 • Registratie: November 2010
 • Laatst online: 29-05 23:04
Ik zou 8 weken zonder je telefoon niet als een positieve ervaring zien.

 • mkleinman
 • Registratie: Oktober 2001
 • Laatst online: 03-06 23:32

mkleinman

4.5kWp, 8.4GJ Zb/CV, WTW, ELGA

Hetzelfde hier. Na een update van Android 2.2 naar Android 2.3 ging het mis. De update werd trouwens door het Vodafone netwerk gepushed. Na de update werkte mijn GPS ontvangst niet meer.

Uiteindelijk mijn toestel 6 weken kwijt geweest. Na een maand geen updates op web.dynafix.nl ineens een update dat mijn telefoon zou worden omgeruild. Ik heb inmiddels dus een nieuwe telefoon, inderdaad heel netjes en verzorgd teruggestuurd, maar 6 weken wachten vind ik IMHO aan de lange kant.

Ik heb Dynafix aan de lijn gehad. Het bleek zoals verwacht een software probleem te zijn, er zou een update van HTC moeten komen om dit probleem op te lossen.

Overigens mijn nieuwe telefoon draait wederom op android 2.2.

Duurzame nerd. Veel comfort en weinig verbruiken. Zuinig aan doen voor de toekomst.


 • Bob
 • Registratie: Mei 2005
 • Laatst online: 11:12
Een tip: spreek het weer afleveren van de herstelde telefoon zeer goed af. Vorige keer heeft de bestuurder het bij een eerste poging niet afgeleverd omdat 'het gebouw niet bestond'. Tuurlijk. Verder positief over Dynafix, even gebeld en tweede poging was in orde. Zorg dat de bestuurder je gsm nummer heeft indien mogelijk.

 • iChaos
 • Registratie: December 2009
 • Laatst online: 21:18

iChaos

It's Lupus.

Jwlb schreef op maandag 10 oktober 2011 @ 09:56:
Ik zou 8 weken zonder je telefoon niet als een positieve ervaring zien.
Relatief gezien dan :P Als je sommige verhalen hoort hier, dan ben ik nog wel tevreden met 8 weken reparatietijd waarna ik hem zonder gezeur weer kan ophalen in de winkel. Maar agree, als ik het vergelijkingsmateriaal niet had zou ik het ook veel te lang vinden.

 • ChiMan
 • Registratie: Augustus 2001
 • Laatst online: 22:37
Tot 3 maal aan toe is de koerier van Dynafix niet op komen dagen voor het ophalen van een HTC toestel!

Reparatie is via de klantenservice van HTC die ook niet een oplossing hebben. :(

 • -aad-
 • Registratie: Mei 2006
 • Laatst online: 20-05-2022
ChiMan schreef op vrijdag 14 oktober 2011 @ 13:58:
Tot 3 maal aan toe is de koerier van Dynafix niet op komen dagen voor het ophalen van een HTC toestel!

Reparatie is via de klantenservice van HTC die ook niet een oplossing hebben. :(
Heb je wel bevestigingen gehad van Dynalogic? Ik kreeg een mail met trackinglink en bevestiging van het tijdstip.

 • ChiMan
 • Registratie: Augustus 2001
 • Laatst online: 22:37
-aad- schreef op vrijdag 14 oktober 2011 @ 18:44:
[...]

Heb je wel bevestigingen gehad van Dynalogic? Ik kreeg een mail met trackinglink en bevestiging van het tijdstip.
Ja!

Anoniem: 338414

Na het lezen van de diverse reacties over Dynafix moet ik toch ook even mijn ervaring delen. Vanaf het moment dat ik wist wie mijn toestel zou gaan maken ben ik op diverse fora terecht gekomen waar niet de meest positieve berichten terug te vinden zijn. De schrik zat er dus goed in en voor mijn gevoel was de kans erg groot dat ik op een aantal problemen zou stuiten. Hier het verloop van mijn reparatie:

09-10 // 18:00 uur Mijn HTC HD2 krijgt kuren en het scherm wil vaak niet meer reageren op aanraking
10-10 // 12:00 uur Probleem voorgelegd bij HTC en een afhaalafspraak gemaakt
11-10 // 09:30 uur Mijn toestel is `s ochtends afgehaald door Dynalogic
13-10 // 05:03 uur Product ontvangen door Dynafix Care
13-10 // 05:03 uur Product verstuurd naar interne reparatiedienst
13-10 // 08:10 uur Product ontvangen door reparatieafdeling
14-10 // 10:11 uur Product in behandeling
14-10 // 12:11 uur Product verstuurd van interne reparatiedienst naar logistieke afdeling
14-10 // 12:11 uur Reparatie voltooid
14-10 // 18:51 uur Product klaar voor retourzending
17-10 // 00:41 uur Product is verstuurd naar de klant
19-10 // 15:00 uur Product bezorgt

Servicehandeling: Display vervangen
Servicehandeling: Software update ( versie 3.14.404.2 NLD )

Ik kreeg vandaag mijn toestel terug via de TNT verpakt in een doosje van HTC ( met een afbeelding van een pleister met de tekst "fixed!" erop ) samen met een pen en een poetsdoekje. Het geheel was weer verpakt in een grote witte bubbelenvelope.

Al met al kan ik zeggen dat ik blij ben met de gang van zaken en de wijze waarop Dynafix mijn reparatie verricht heeft! Ik ben van het begin tot aan het eind prima op de hoogte gehouden van de status en heb een prima werkend toestel terug gekregen binnen nog geen 10 dagen.

Hoewel ik best kan begrijpen dat er van alles mis kan gaan kan ik niet geloven dat mijn ervaringen een uitzondering is. Alles komt op mij in elk geval over als een geoliede machine waarin alles soepel verloopt.

Voor mij een uitstekende ervaring met Dynafix en de algemene afhandeling van mijn klacht door HTC.

 • biobak
 • Registratie: Augustus 1999
 • Laatst online: 22:21
biobak schreef op vrijdag 16 september 2011 @ 13:03:
Mijn Asus laptop gaat komende week voor de 3e keer in 5 maanden voor hetzelfde probleem naar Dynafix. Het gaat om een videokaart probleem en er is nu al 2x een nieuw moederbord en nieuwe videokaart ingezet.
Even een update: ze hebben scherm en de kabel tussen scherm en videokaart vervangen en tot op heden zijn er geen problemen meer (afkloppen). Laptop was binnen een week overigens terug deze keer. Inmiddels is die laptop dus bijna helemaal vernieuwd (mobo, graka, scherm en kabeltje).

 • Jwlb
 • Registratie: November 2010
 • Laatst online: 29-05 23:04
iChaos schreef op maandag 10 oktober 2011 @ 16:30:
[...]


Relatief gezien dan :P Als je sommige verhalen hoort hier, dan ben ik nog wel tevreden met 8 weken reparatietijd waarna ik hem zonder gezeur weer kan ophalen in de winkel. Maar agree, als ik het vergelijkingsmateriaal niet had zou ik het ook veel te lang vinden.
Dat is ook weer waar. Mijn glas is blijkbaar half leeg. ;)

 • FastFred
 • Registratie: Maart 2009
 • Laatst online: 21:51
(jarig!)
Oh boy, gister mijn Nokia N8 ingeleverd bij de Phone House, de accu laad niet meer (met meerdere Nokia laders getest > defect zit dus in telefoon). En die gaat nu ook richting Nuth.

Als ik dit, en andere ervaringen op Google gelezen had, had ik niet eens geaccepteerd dat hij naar Dynafix gaat, had ik 'm zelf wel bij een Nokia Service Center gedropt....

 • Kalua
 • Registratie: April 2009
 • Laatst online: 18:34
Delete

[Voor 98% gewijzigd door Kalua op 07-07-2019 18:10]

Signature afgekeurd door Evanescent


 • FastFred
 • Registratie: Maart 2009
 • Laatst online: 21:51
(jarig!)
Dat zou wel beter zijn, heb je daar een bron van? Kan zo snel niets vinden op grote vriend Google

 • DaMarcus
 • Registratie: Juli 2005
 • Laatst online: 30-05 21:53

DaMarcus

Admin Harde Waren / Consumentenelektronica

Powered by

Dat wat Kalua zegt, kan ik verifiëren. Simpelweg omdat ik ook iets in de telecom doe ;)

 • FastFred
 • Registratie: Maart 2009
 • Laatst online: 21:51
(jarig!)
Aha, ok. Is hier een bepaalde reden voor geweest? Vreemd dat de Phone House dan alsnog Nokia's naar Dynafix stuurt, dat zouden ze dan toch wel moeten weten :s

 • thefox154
 • Registratie: Augustus 2002
 • Laatst online: 13:30
FastFred schreef op dinsdag 25 oktober 2011 @ 22:17:
Aha, ok. Is hier een bepaalde reden voor geweest? Vreemd dat de Phone House dan alsnog Nokia's naar Dynafix stuurt, dat zouden ze dan toch wel moeten weten :s
Dynafix is een algemeen repair bedrijf die veel electronica accepteert. Dynafix distribueert dan weer door naar partij x. Als een phone house of dergelijke met 15 bedrijven moet gaan werken is dat natuurlijk ondoenlijk.

 • BurnerT
 • Registratie: April 2004
 • Laatst online: 03-06 16:59

BurnerT

Pizza is klaar :P

Voorheen had dynafix licenties om Nokia te repareren. Deze zijn ze om voor mij onbekende reden kwijt geraakt.

Dat wist de tel boer mij te vertellen een aantal weken geleden nadat ik 2 maanden moest wachten op een nokia 6303i waarvan strepen in het scherm zaten. (wat overigens nu bij 13 van de 34 toestellen is gebeurd die we hier hebben)

Wel een voordeel die nokias worden zelfs buiten de garantie nog kostenloos gemaakt.

[Voor 11% gewijzigd door BurnerT op 26-10-2011 08:38]

Driven By Hate, Consumed By Fear


 • DaMarcus
 • Registratie: Juli 2005
 • Laatst online: 30-05 21:53

DaMarcus

Admin Harde Waren / Consumentenelektronica

Powered by

BurnerT schreef op woensdag 26 oktober 2011 @ 08:38:
Voorheen had dynafix licenties om Nokia te repareren. Deze zijn ze om voor mij onbekende reden kwijt geraakt.
Dynafix kon niet aan de kwaliteit voldoen die werd verwacht. Reparaties waren onder de maat, zodoende is de licentie ingetrokken.

 • Kalua
 • Registratie: April 2009
 • Laatst online: 18:34
Delete

[Voor 99% gewijzigd door Kalua op 07-07-2019 18:11]

Signature afgekeurd door Evanescent


 • pibara
 • Registratie: Mei 2009
 • Laatst online: 20-03-2020
Mijn advies: voor je iets aan Dynafix mee geeft, maak er een heleboel foto's van.

Had een Asus laptop aan ze mee gegeven voor reparatie binnen de garantie. Altijd zuinig met de laptop omgegaan, nooit mee op pad geweest, geen enkel klein krasje ofzo. Wat gebeurt er, krijg ik een mail terug met een constatering dat het defect veroorzaakt was door val of stoot schade met een foto van een enorme kras op de behuizing. Die eppo's van Dynafix hebben die laptop dus leuk voor of tijdens de reparatie flink laten donderen. Gevolg: nee meneer, omdat er val of stoot schade is valt de reparatie toch echt buiten de garantie voorwaarden.

Telefonisch zijn ze vervolgens niet thuis of je krijgt het zelfde verhaal weer te horen. Per mail reageren ze nouwlijks of met ontwijkende of halve antwoorden. Per post reageren ze zelfs niet op een ingebrekestelling.

Kwam er laatst achter dat naast Asus ook LG gebruik maakt van die incompetente prutsers van Dynafix, en ik zie hier boven nog een hele lijst met (A) merken voorbij komen. Ik zou eigenlijk wel eens een complete lijst willen zien van alle fabrikanten die service aan Dynafix uitbesteden. Die lijst kan ik dan als filter gebruiken de volgende keer dat ik een smartphone, laptop of ander apparaat aanschaf.

 • Kalua
 • Registratie: April 2009
 • Laatst online: 18:34

Signature afgekeurd door Evanescent


 • -aad-
 • Registratie: Mei 2006
 • Laatst online: 20-05-2022
Die had ik nog niet, toegevoegd aan de topic-start. :)

 • pibara
 • Registratie: Mei 2009
 • Laatst online: 20-03-2020
Die pagina zal ik er vanaf vandaag altijd naast houden als ik op de pricewatch een product ga zoeken. Om te zien welke merken ik 'UIT' moet vinken dus.

A-merk + Dynafix == C-merk (IMHO)

Tnx voor de link

 • basvandesande
 • Registratie: Februari 2006
 • Laatst online: 22-05 14:39
Ik ben zelf ook een Dynafix slachtoffer. Mijn HTC wildfire heeft het na 10 maanden begeven (Camera defect). Ik heb het toestel aangemeld bijn HTC voor reparatie en deze werd toen opgestuurd naar Dynafix (via koerier). Na enkele dagen kreeg ik de beruchte "Vochtshade geconstateerd" brief.

Mijn toestel is nooit natgeworden en heeft letterlijk een luizenleventje gehad. Ik kreeg een aantal wazige foto's die oxidatie!!! op de printplaat tonen en een rode sticker. Ik heb het gevoel dat ik aardig bedonderd wordt!

 • Kalua
 • Registratie: April 2009
 • Laatst online: 18:34
Post je foto's eens.

Signature afgekeurd door Evanescent


 • tmnssn
 • Registratie: Maart 2010
 • Laatst online: 12-05 21:57
Dynafix verdient naar mijn idee de Loden Steeksleutel 2011, voor zover die bestaat :). Ik heb ivm mijn HTC Legend 5x contact met ze opgenomen (aannemende dat HTC het callcenter ook aan hun outsourced):

De eerste, tweede en derde keer was het ding vaak traag, WiFi/mobiel netwerk deed het niet goed en audioplug helemaal niet. Drie keer opgestuurd en telkens waren de problemen erger als ik 'm terug kreeg.
De vierde keer was weer hetzelfde probleem, maar nu kreeg ik een nieuw toestel terug. Dit toestel heeft echter een eigen leven, het touchscreen doet het vaak óf niet, óf 'denkt' dat als je je vinger bijv, aan de rechterkant plaatst, je in het midden zit, óf begint gewoon uit zichzelf allerlei dingen te doen (random teksten typen, zomaar inzoomen op een webpagina en andere ongein).
Weer een vijfde keer contact met ze opnemen dus, dit keer maar bellen in de hoop dat dit beter werkt dan mailen. Nee dus. Hun callcenter is namelijk buitengewoon rumoerig waardoor je de medewerker amper verstaat, ze praten onduidelijk, strooien met callcentertermen (iedere gebruiker kent toch termen als SRU swap en whatever swap? /not), je staat eeuwen in de wacht en als je dan een medewerker spreekt, hoor je ze op de achtergrond over Feyenoord en Ajax praten. En daarnaast bellen ze op de meest achterlijke tijdstippen (altijd midden op de dag als je dus op school/werk bent) en dan verzoeken ze je om ze terug te bellen. Zo belden ze mij gisteren, ik kon niet opnemen, dus ze vragen of ik ze terugbel. Dan bel ik ze terug, maar dan is de juiste medewerker niet beschikbaar ofzo en dus bellen ze me over 10 minuten terug. 30 minuten later bellen ze en dan zeggen ze dat ze morgen terug bellen om 4 uur. Vandaag om 5 uur hadden ze nog niet gebeld, dus ik bel ze weer en dan krijg ik te horen dat het toestel morgen opgehaald kan worden voor reparatie terwijl ze al ingestemd hadden dat ik een nieuw toestel aan de deur kreeg...

Verder zegt The Phonehouse (waar ik 'm gekocht heb) dat ik zelf contact op moet nemen met HTC en HTC zegt dat als ik mijn geld terugwil ik contact op moet nemen met Hi, waar mijn abonnement loopt. Hi zegt op zijn beurt weer dat ik 'm niet rechtstreeks bij hun gekocht heb en dus maar contact op moet nemen met The Phonehouse... Volgende keer dus geen abo+telefoon meer voor mij, ik koop 'm wel rechtstreeks in een keer bij PDAshop en ook zeker geen HTC/ander Dynafix-bedrijf meer.

Edit: Er is dan trouwens wel verrekte weinig keus meer qua merken zie ik niet, bijna alle fabrikanten zitten bij Dynafix ;(

 • Kalua
 • Registratie: April 2009
 • Laatst online: 18:34
Delete

[Voor 97% gewijzigd door Kalua op 07-07-2019 18:12]

Signature afgekeurd door Evanescent


 • tmnssn
 • Registratie: Maart 2010
 • Laatst online: 12-05 21:57
Ik heb nu voor de laatste keer contact opgenomen met HTC, dit keer toch maar weer via hun website en niet telefonisch. Als er nu weer niks fatsoenlijks uitkomt, ga ik het maar eens proberen bij TPH ja. Dat bellen is een goed idee, thanks voor de tip!

 • alex3305
 • Registratie: Januari 2004
 • Laatst online: 03-06 13:04
Kalua schreef op dinsdag 01 november 2011 @ 17:46:
Sony-ericsson heeft per vandaag ook de reparatie licentie van Dynafix ingetrokken. Het is bij de grote fabrikanten dus ook wel duidelijk dat Dynafix een slechte service heeft.

[...]
Heb je hier ook een bron van? Het logo van SE staat namelijk nog steeds op de website van Dynafix.

Daarnaast heb ik het idee dat BlackBerry bij Vodafone niet direct via Dynafix loopt, toen ik mijn telefoon daar inleverde duurde het namelijk maar gemiddeld een werkweek om mijn telefoon te swappen.

 • ElPaco
 • Registratie: Januari 2007
 • Nu online
1 tip voor de mensen met een HTC toestel, probeer eens bij HTC aan te dringen dat je je toestel naar Eurotwice wil sturen voor reparatie. Volgens mij zijn die ook een officieel HTC repair centrum en kan je je toestel dus ook daar laten repareren zonder kosten (en gezeur hopen we dan maar ;) )

WoT stats

Velen doen niets liever, ik doe liever niets


 • stylezzz
 • Registratie: April 2000
 • Laatst online: 23:08
Nog een lichtpuntje. Asus is onlangs gestopt met hun reparaties bij Dynafix, alles loopt nu via comserve.

 • Eypo
 • Registratie: Augustus 2007
 • Laatst online: 14:12
Ik wil ook graag mijn ervaring posten. Deze is redelijk ok.
Ik had een "vroege" Desire die last kon hebben van reboots, genoeg over gelezen dat alleen het moederbord vervangen hoefde te worden.
Ik heb hem via HTC netjes op laten halen. Het heeft uiteindelijk 3 weken geduurd, hij is in 2 dagen daar gerepareerd(volgens de trackservice, waarbij ik het reparatienr via de online chat verkregen had) en verder heeft hij gewoon een week lang bij de afdeling verzenden op de plank gelegen oid en is hij pas na een week oid verzonden. Ik kan iig zeggen dat hij nu wel beter terug is gekomen, blijkbaar zijne r mensen die dat niet eens kunnen zeggen.

Ervaring 2 is niet van mij, maar van een vriend. Hij had zijn 2 maanden oude SGS2 opgestuurd en kreeg op een gegeven moment een Wildfire terug... Vervolgens contact opgenomen en ze waren zijn toestel kwijt... Het heeft toen nog even geduurd en toen heeft ie hem uiteindelijk teruggekregen(zonder aankondiging verder)

Ik vind het maar een slecht bedrijf.

 • Mektheb
 • Registratie: December 2006
 • Laatst online: 22:26
wittereus schreef op donderdag 10 november 2011 @ 08:37:
Nog een lichtpuntje. Asus is onlangs gestopt met hun reparaties bij Dynafix, alles loopt nu via comserve.
:Y

 • Kalua
 • Registratie: April 2009
 • Laatst online: 18:34
Delete

[Voor 96% gewijzigd door Kalua op 07-07-2019 18:12]

Signature afgekeurd door Evanescent


 • biobak
 • Registratie: Augustus 1999
 • Laatst online: 22:21
wittereus schreef op donderdag 10 november 2011 @ 08:37:
Nog een lichtpuntje. Asus is onlangs gestopt met hun reparaties bij Dynafix, alles loopt nu via comserve.
Kon ook niet anders na dat drama met mijn oude Asus laptop. Alle onderdelen vervangen maar uiteindelijk was het een los/kapot kabeltje :7 En dan ook nog mijn laptop bij de buren afgeven terwijl ik ervoor moest tekenen :')

 • tmnssn
 • Registratie: Maart 2010
 • Laatst online: 12-05 21:57
Wat een sh*tbedrijf zeg, nu kreeg ik vorige week te horen dat mijn toestel opgehaald zou worden en dat ik dan een Desire S terug zou krijgen. Dinsdag kwamen ze mijn Legend dus ophalen, maar vandaag kwamen ze nog een keer langs om mijn Legend aan de deur om te ruilen voor een ander toestel, terwijl hij dus al bij hun lag. Nu kreeg ik weer van HTC te horen dat hij per ongeluk twee keer is ingeboekt en dat ik opnieuw met DynaLogic/Dynafix een afsrpaak moet maken om hem af te leveren... Ondertussen zit ik dus nog steeds zonder fatsoenlijke telefoon...

 • -aad-
 • Registratie: Mei 2006
 • Laatst online: 20-05-2022
tmnssn schreef op vrijdag 11 november 2011 @ 13:02:
Wat een sh*tbedrijf zeg, nu kreeg ik vorige week te horen dat mijn toestel opgehaald zou worden en dat ik dan een Desire S terug zou krijgen. Dinsdag kwamen ze mijn Legend dus ophalen, maar vandaag kwamen ze nog een keer langs om mijn Legend aan de deur om te ruilen voor een ander toestel, terwijl hij dus al bij hun lag. Nu kreeg ik weer van HTC te horen dat hij per ongeluk twee keer is ingeboekt en dat ik opnieuw met DynaLogic/Dynafix een afsrpaak moet maken om hem af te leveren... Ondertussen zit ik dus nog steeds zonder fatsoenlijke telefoon...
Je mag al blij zijn dat je een vervangend toestel krijgt. Ik en velen met mij hebben geen vervanging gehad tijdens de reparatie.
Waarom krijg je die vervanging eigenlijk? Heb je al veel problemen gehad?

 • smitje2000
 • Registratie: November 2004
 • Laatst online: 11-05 22:30
Ik heb ook geen goed woord over voor Dynafix.
op 28/10 een gloednieuwe Blackberry Bold 9900 (amper 2 maanden) ter reparatie aangeboden bij Vodafone. Toestel was eerst continue aan het opstarten en uiteindelijk bleef het toestel uit en wanneer het aan de oplader hing, verscheen er een batterijteken met een rood kruis op het scherm. De telefoon is altijd met de grootste zorg behandeld.
op 08/11 bericht van Dynafix > we hebben vochtschade geconstateerd > toestel swap voorgesteld à EUR 150.00 (!!). Dit is de grootste onzin, als een toestel niet tegen twee druppeltjes speeksel kan, kan je beter broodroosters gaan produceren....
Op zich best een prima prijs voor een (waarschijnlijk refurbished) Bold 9900, echter waarom krijg ik mijn kapotte toestel ook niet retour? Deze kan blijkbaar niet gerepareerd worden, aangezien ze een toestelswap voorstellen.

Ik was eerst van plan om er een hele zaak van te gaan maken, maar het is mijn telefoon niet (hij is van een van onze werknemers) en ik heb het druk genoeg zonder deze onzin, maar dit is wel de reactie waar Dynafix zijn geld mee verdient, slechts een klein percentage van de mensen die hun toestel voor reparatie insturen, zal zich erg kritisch opstellen. Ik denk wel dat het 'vochtschade' verhaal per fabrikant vaker c.q. minder vaak wordt afgedraaid, als ik zo op internet kijk hebben iPhone gebruikers minder last van deze smoes. Of denk ik dat maar?
In ieder geval gaan we gewoon 150 euro schokken voor een telefoon die al 600 euro heeft gekost, geen probleem toch? 8)7

 • tmnssn
 • Registratie: Maart 2010
 • Laatst online: 12-05 21:57
-aad- schreef op vrijdag 11 november 2011 @ 13:36:
[...]

Je mag al blij zijn dat je een vervangend toestel krijgt. Ik en velen met mij hebben geen vervanging gehad tijdens de reparatie.
Waarom krijg je die vervanging eigenlijk? Heb je al veel problemen gehad?
Ik krijg 'm omdat dit al de vijfde keer is in een jaar tijd dat 'ie stuk is... En ze mij waarschijnlijk onderhand beu zijn.

 • Hoite
 • Registratie: Februari 2008
 • Laatst online: 23-05 13:10

Hoite

Goed verhaal

Bedrijf waar ik werk is ook overgestapt op een ander reparatiebedrijf na een jaar bij Dynalogic/Dynafix gezeten te hebben.
Slechts een jaar gebruik gemaakt van Dynafix, maar het was een groot drama.
Zo kan je geen enkele service meer bieden.

[Voor 8% gewijzigd door Hoite op 11-11-2011 16:22]

Lekker kort.


 • tmnssn
 • Registratie: Maart 2010
 • Laatst online: 12-05 21:57
Vrijdag kreeg ik een mailtje dat ze maandag (vandaag dus) langs zouden komen met een nieuw toestel tussen 9 en 18 uur. Ik ben dus de hele dag thuis gebleven om vervolgens om 4 uur gebeld te worden dat ze een afspraak willen maken om mijn telefoon te brengen! (Ik had die oproep overigens eerst gemist, en toen ik ze terugbelde op het nummer dat ingesproken was in mijn voicemail, kreeg ik de helpdesk van Vodafone aan de lijn, terwijl ik een Hi-abonnement heb, vaagheid?) De hele dag dus voor niks thuisgebleven, want 'het stond niet in het systeem dat ze vandaag langs zouden komen'. Ik heb dus volgens Dynafix ook nooit een mailtje gekregen dat ze vandaag langs zouden komen, dat zal dan wel door een spook verstuurd zijn ofzo ;(. Nu komen ze woensdag langs, en anders ga ik het persoonlijk met een honkbalknuppel bij ze ophalen want dit is echt belachelijk.

Update 16/11: ze zijn weer niet langsgekomen, maar toen ik belde vertelden ze me dat ze mijn toestel kwijt zijn. Heel raar dat ze dan eerst wel afspraken maken om hem te brengen.

[Voor 9% gewijzigd door tmnssn op 16-11-2011 16:52]


 • Whuzz
 • Registratie: Juni 2001
 • Laatst online: 03-06 08:02

Whuzz

Dodgeball!

En weer een slechte ervaring met Dynafix.

Toestel: HTC Sensation
Probleem: Cluster dode pixels in het scherm
Opgehaald: 05-11
Terug afgeleverd: 15-11

Scherm is vervangen. Nieuwe scherm heeft een enorme barst. Het toestel zat keurig in een HTC-doosje, goed verpakt, dus dat kan nooit tijdens transport gebeurd zijn.

Dit is mijn derde ervaring met Dynafix en het is elke keer weer een drama. Zo had ik ooit een Siemens (een S55 meen ik) waarvan de 5-toets los zat. Opgestuurd door The Phonehouse naar Dynafix. 3 weken later terug. Toets zat nog net zo los, was gewoon niets aan gedaan. Weer teruggestuurt. Toen kwam het toestel terug *zonder* een 5-toets, ook niet handig. Weer terug. 3 weken later mijn toestel terug, met een nieuw keyboard en met compleet vernaggelde electronica, je zag gewoon fysieke schade aan de binnenkant van het toestel. Toen heet T-Mobile me maar gewoon een nieuw toestel gegeven met de woorden van de verkoper "dan zijn we in elk geval van het gezeik met dynafix af".

Wat een triest bedrijf is het toch :'(

Dodge, Duck, Dip, Dive and... Dodge!


 • _JGC_
 • Registratie: Juli 2000
 • Laatst online: 23:10
Laatst een Toshiba laptop laten afhalen door Dynafix. Laptop had vaak last van uitvallend scherm, en op een gegeven moment deed het scherm helemaal niks meer. Dynafix heeft de LCD kabel opnieuw vastgezet en daarmee was het probleem verholpen. Nog geen 2 weken later weer hetzelfde probleem, morgen halen ze dat ding weer op.

* _JGC_ is benieuwd

 • Mandera
 • Registratie: Juli 2009
 • Laatst online: 09:01
pibara schreef op woensdag 26 oktober 2011 @ 13:36:
Mijn advies: voor je iets aan Dynafix mee geeft, maak er een heleboel foto's van.

Had een Asus laptop aan ze mee gegeven voor reparatie binnen de garantie. Altijd zuinig met de laptop omgegaan, nooit mee op pad geweest, geen enkel klein krasje ofzo. Wat gebeurt er, krijg ik een mail terug met een constatering dat het defect veroorzaakt was door val of stoot schade met een foto van een enorme kras op de behuizing. Die eppo's van Dynafix hebben die laptop dus leuk voor of tijdens de reparatie flink laten donderen. Gevolg: nee meneer, omdat er val of stoot schade is valt de reparatie toch echt buiten de garantie voorwaarden.

Telefonisch zijn ze vervolgens niet thuis of je krijgt het zelfde verhaal weer te horen. Per mail reageren ze nouwlijks of met ontwijkende of halve antwoorden. Per post reageren ze zelfs niet op een ingebrekestelling.

Kwam er laatst achter dat naast Asus ook LG gebruik maakt van die incompetente prutsers van Dynafix, en ik zie hier boven nog een hele lijst met (A) merken voorbij komen. Ik zou eigenlijk wel eens een complete lijst willen zien van alle fabrikanten die service aan Dynafix uitbesteden. Die lijst kan ik dan als filter gebruiken de volgende keer dat ik een smartphone, laptop of ander apparaat aanschaf.
Je moet contact met Asus opnemen en daar druk op de ketel zetten. Niet bij Dynafix zelf want die doen geen reet voor je, ookal beloven ze veel.

 • Mandera
 • Registratie: Juli 2009
 • Laatst online: 09:01
wittereus schreef op donderdag 10 november 2011 @ 08:37:
Nog een lichtpuntje. Asus is onlangs gestopt met hun reparaties bij Dynafix, alles loopt nu via comserve.
Heb je een linkje naar je bron? Kan er niks over vinden op Google, wilde er wat meer over lezen.

 • tmnssn
 • Registratie: Maart 2010
 • Laatst online: 12-05 21:57
Nou, gisteren hadden ze wonder boven wonder mijn toestel gevonden en hij is net gebracht. Alleen één probleempje: het is niet de Desire S die mij beloofd is en mijn accu, oplader en headset die ik mee moest sturen zijn ook niet teruggekomen.

 • rcarter
 • Registratie: Oktober 2003
 • Laatst online: 01-05 19:03
Mandera schreef op woensdag 16 november 2011 @ 18:59:
[...]


Je moet contact met Asus opnemen en daar druk op de ketel zetten. Niet bij Dynafix zelf want die doen geen reet voor je, ookal beloven ze veel.
Ook slechte ervaringen gehad met asus bij dynafix, maar comserve wat ze nu gebruiken is ook niet je van het. Laptop aangemeld voor reparatie netjes opgehaald en binnen een week terug maar ze waren vergeten hem te repareren.

Anoniem: 421766

Ik heb een heel vreemde status:
Order - Volledig ingevoerd 10-11-2011 15:32:41
Order - Bevestigd 10-11-2011 15:32:51
Logistiek - Product verstuurd (Klant -> Dynafix Care) 11-11-2011 9:19:21
Logistiek - Product ontvangen door Dynafix Care 14-11-2011 5:07:39
Logistiek - Product verstuurd naar interne reparatiedienst 14-11-2011 5:07:40
Logistiek - Product ontvangen door reparatieafdeling 14-11-2011 7:39:47
Reparatie repair center - In behandeling 14-11-2011 15:19:48
Reparatie Intern - Wacht op onderdelen 15-11-2011 8:10:30
Reparatie repair center - In behandeling 18-11-2011 10:52:35

Wil dat nu zeggen dat de SGS2 van mijn zusje wordt gerepareerd?

 • Kalua
 • Registratie: April 2009
 • Laatst online: 18:34
Hij heeft op onderdelen liggen wachten, die zijn ondertussen binnen gekomen dus nu gaan ze repareren

Signature afgekeurd door Evanescent


 • hellboy123
 • Registratie: Juni 2004
 • Laatst online: 19:39
Haha een mooi topic over Dynafix, dan kan ik ook wel reageren denk ik zo.

Poging 1:
Mij iPhone 4 had last van een home button die niet goed reageerde, en de volume knoppen konden niet meer goed ingedrukt worden.
Ik had de telefoon gekocht via Studentmobiel, en die verwees mijn door naar Dynafix. Ondanks alle verhalen die ik al had gelezen, toch met goede hoop de telefoon opgestuurd.
Na een aantal weken krijg ik een iPhone4 opgestuurd, ik blij het toestel uitpakken, maar helaas. Het toestel dat ik kreeg had duidelijk valschade, en aan de verpakking te zien is dit bij Dynafix gebeurt. Er zat een redelijk diepe deuk in de rand van de behuizing, en zelfs het plastic dat om de telefoon heen zat was beschadigd(die is dus niet zachtjes gevallen geweest).Uiteraard meteen contact opgenomen met Dynafix, en weer een nieuwe reparatie aangemeld, deze keer hoefde ik het apparaat niet op te sturen maar "dynalogic kwam het toestel ophalen.

Poging 2:
Een aantal weken later kreeg ik weer een nieuwe iPhone binnen. Ik pak vol verwachting het pakketje uit, en tot mijn verbazing valt mij een grote beschadiging op aan de telefoon. Wat blijkt? dezelfde telefoon die ik opgestuurd had, is weer terug gestuurd. Triest maar waar, om dit euvel te verhelpen is een software update uitgevoerd. Uiteraard meteen weer contact opgenomen met de servicedesk, maar opeens begint de "vriendelijke" vrouw tegen mij uit te vallen. Ik had volgens haar de probleemomschrijving niet goed doorgegeven (vreemd, dat vullen de helpdeskmedewerkers allemaal in) en het was dus allemaal mijn schuld. Nadat ik duidelijk had gemaakt dat het niet mijn schuld was, toch maar duidelijk aangegeven dat het een fout was van hun reparatiepersoneel. Op het RMA formulier stond duidelijk dat alle vorige RMA's ook in behandeling moesten worden genomen. Vanaf dat moment heeft deze mevrouw alles snel geregeld, dan kan het opeens allemaal wel snel en zonder problemen?

Poging 3:
Deze 3e keer is alles goed verlopen, helaas duurde het weer een aantal weken voordat ik mijn toestel had, ondanks dat Dynafix de toestellen alleen maar omruild bij defecten.

Samenvatting:
Toestel 1,5 maand kwijt geweest, 3x opsturen, 2x een beschadigd toestel ontvangen, behandeld alsof ik mesjogge ben en in totaal meer dan €30 kwijt aan belkosten. De volgende keer mijd ik deze toko als de pest, dat is wel duidelijk.

 • Whuzz
 • Registratie: Juni 2001
 • Laatst online: 03-06 08:02

Whuzz

Dodgeball!

Dynafix heeft mijn HTC Sensation weer terug nadat ze mijn scherm met dode pixels hadden vervangen voor een scherm met een barst. Zal mij benieuwen hoe mijn toestel deze keer terug komt.

Ik heb sterk het vermoeden dat ze soms expres kapotte delen terug plaatsen om zo meerde reparaties bij een fabrikant te kunnen declareren.

Dodge, Duck, Dip, Dive and... Dodge!


 • Kalua
 • Registratie: April 2009
 • Laatst online: 18:34
Whuzz schreef op dinsdag 22 november 2011 @ 15:05:
Dynafix heeft mijn HTC Sensation weer terug nadat ze mijn scherm met dode pixels hadden vervangen voor een scherm met een barst. Zal mij benieuwen hoe mijn toestel deze keer terug komt.

Ik heb sterk het vermoeden dat ze soms expres kapotte delen terug plaatsen om zo meerde reparaties bij een fabrikant te kunnen declareren.
Dat gaat helaas niet op, alles wat binnen 1 maand(nokia) of 3 maand(overige fabrikanten) terug komt kan niet nog een keer geclaimd worden bij de fabrikant. Die gaan er namelijk vanuit dat het defect er al inzat. Ik denk dat die van jou stuk is gegaan in de verzending ofzo.

Signature afgekeurd door Evanescent


 • cable-one
 • Registratie: Augustus 2007
 • Laatst online: 21:23
Voor de mensen die geen originele aankoop factuur meer hebben.
Een bankafschrift waar de betaling van het product op staat is ook een "factuur"

Het is heel jammer voor de verkopende partij dat hun artikelnummer ect er niet op staan, maar ze dienen het wel te accepteren.

 • Hoite
 • Registratie: Februari 2008
 • Laatst online: 23-05 13:10

Hoite

Goed verhaal

cable-one schreef op dinsdag 22 november 2011 @ 17:57:
Voor de mensen die geen originele aankoop factuur meer hebben.
Een bankafschrift waar de betaling van het product op staat is ook een "factuur"

Het is heel jammer voor de verkopende partij dat hun artikelnummer ect er niet op staan, maar ze dienen het wel te accepteren.
Heb je hier een bron van? opzich best intressant om te weten waar een aankoopfactuur nou eigenlijk aan moet voldoen.
Moet de naam van het artikel er op staan?
Of is een "Kruidvat blabla €175,-" ook al voldoende.

Lekker kort.


 • Whuzz
 • Registratie: Juni 2001
 • Laatst online: 03-06 08:02

Whuzz

Dodgeball!

Kalua schreef op dinsdag 22 november 2011 @ 17:44:
[...]

Ik denk dat die van jou stuk is gegaan in de verzending ofzo.
Er zat een dikke barst in het scherm. Dat komt niet van een stootje, maar daar komt redelijk grof geweld aan te pas. Het toestel is terug gezonden in zo'n keurig HTC doosje, waarin het toestel netjes op zijn plek geklemd zit. Dat doosje was onbeschadigd en zat op zijn beurt weer netjes verpakt.

No way dat dit gebeurd is tijdens transport, ze hebben er gewoon een defect scherm in gezet.
Dat gaat helaas niet op, alles wat binnen 1 maand(nokia) of 3 maand(overige fabrikanten) terug komt kan niet nog een keer geclaimd worden bij de fabrikant. Die gaan er namelijk vanuit dat het defect er al inzat
Waar haal jij die wijsheid vandaan? Bron?
Eerder meldde iemand hier dat Dynafix niet eens meer Nokia's mag repareren overigens...

Dodge, Duck, Dip, Dive and... Dodge!


 • Kalua
 • Registratie: April 2009
 • Laatst online: 18:34
Delete

[Voor 99% gewijzigd door Kalua op 07-07-2019 18:15]

Signature afgekeurd door Evanescent


 • Whuzz
 • Registratie: Juni 2001
 • Laatst online: 03-06 08:02

Whuzz

Dodgeball!

Kalua schreef op woensdag 23 november 2011 @ 14:22:
[...]


Werk zelf in een servicepunt en die regels die wij hebben gelden net zo hard voor dynafix. Dynafix mag inderdaad sinds maart van dit jaar geen Nokia's meer repareren en sinds het begin van deze maand ook geen Sony-ericsson.
Hopen dat HTC snel aan dat lijstje wordt toegevoegd ;)

Maar als ze dit soort "dubbele reparaties" niet dubbel kunnen declareren, dan vraag ik me toch af hoe dat bedrijf nog niet falliet is. Van mijn in totaal 4 ervaringen met Dynafix is het ze nog maar één keer gelukt om een toestel in één keer te repareren. In twee van de gevallen kwam het toestel zelfs met meer schade terug dan het heen ging. Dat moet Dynafix dan toch bakken met geld kosten?

In dit geval kunnen ze neem ik aan de eerste reparatie (mijn scherm met dode pixels) declareren bij HTC. Maar deze tweede reparatie (toestel kwam terug met een enorme barst in het display) moeten ze de man-uren én het scherm zelf betalen lijkt me?

[Voor 13% gewijzigd door Whuzz op 23-11-2011 14:34]

Dodge, Duck, Dip, Dive and... Dodge!


 • Kalua
 • Registratie: April 2009
 • Laatst online: 18:34
Delete

[Voor 99% gewijzigd door Kalua op 07-07-2019 18:16]

Signature afgekeurd door Evanescent


 • Whuzz
 • Registratie: Juni 2001
 • Laatst online: 03-06 08:02

Whuzz

Dodgeball!

Kalua schreef op woensdag 23 november 2011 @ 14:41:
[...]


Ze hebben natuurlijk meer inkomsten dan alleen de garantie reparaties. Buiten garantie reparaties, volume bonussen enz..

Maar de tweede keer zullen ze inderdaad zelf moeten betalen..
Ook bij een buiten-garantie-reparatie neem ik aan dat ze een her-reparatie omdat ze het zelf verklooid hebben, gewoon zelf moeten betalen?
Ik verbaas me er gewoon over dat een bedrijf dat zo enorm veel fouten lijkt te maken (internet staat er vol mee en mijn eigen ervaringen komen daar 100% mee overeen) winstgevend kan zijn.

Anyways, mijn toestel is weer onderweg terug. Deze keer ging het een stuk sneller dan de vorige keer. Zal mij benieuwen wat het resultaat is :)

Dodge, Duck, Dip, Dive and... Dodge!


 • cable-one
 • Registratie: Augustus 2007
 • Laatst online: 21:23
Hoite schreef op woensdag 23 november 2011 @ 08:43:
[...]


Heb je hier een bron van? opzich best intressant om te weten waar een aankoopfactuur nou eigenlijk aan moet voldoen.
Moet de naam van het artikel er op staan?
Of is een "Kruidvat blabla €175,-" ook al voldoende.
http://www.consuwijzer.nl...sinformatie/Aankoopbewijs

 • Whuzz
 • Registratie: Juni 2001
 • Laatst online: 03-06 08:02

Whuzz

Dodgeball!

Gisteren mijn toestel voor de tweede keer terug ontvangen en deze keer lijkt het allemaal goed (en redelijk snel) te zijn gegaan. Ditmaal zat er ook plastic op het scherm, zoals je normaal ook antreft wanneer je een nieuw toestel krijgt.
Ik blijf bij mijn vermoeden dat ze er de eerste keer een kapot scherm in hebben gezet, waarvan degene die dat deed geweten moet hebben dat het stuk was.

Anyways, heerlijk om weer een smartphone te hebben. Na ruim 3 weken was ik mijn oude Samsung D600 wel weer zat :P

Dodge, Duck, Dip, Dive and... Dodge!


 • Mandrake466
 • Registratie: Oktober 2005
 • Laatst online: 10-05 10:46
Nou, ik zie dat Asus en SE nog steeds wordt vermeld op de site van een kut tent van een Dynafix!

[Voor 8% gewijzigd door Mandrake466 op 26-11-2011 20:43]

Windows 11 Pro, I7-12700K, MSI MPG Z690 EDGE WIFI DDR4, MSI RTX 3090 TI Suprim X 24G, Noctua NH-D15 chromax black, Corsair Vengeance LPX 3200C16 128GB, Seasonic Prime TX-850, Samsung 980 Pro 2TB, Fractal Design Torrent


 • Kalua
 • Registratie: April 2009
 • Laatst online: 18:34
Delete

[Voor 98% gewijzigd door Kalua op 07-07-2019 18:16]

Signature afgekeurd door Evanescent


 • tmnssn
 • Registratie: Maart 2010
 • Laatst online: 12-05 21:57
Na weken van gedoe met Dynafix heb ik afgelopen week eindelijk een nieuwe Desire S gekregen... Hopelijk gaat die de komende twee jaar niet kapot want nog een keer zo'n traumatische ervaring met Dynafix ga ik niet meer aankunnen.

 • Nox
 • Registratie: Maart 2004
 • Laatst online: 23:25

Nox

Noxiuz

Goede maar ook zeer zeker slechte ervaringen mee.

Mijn telefoon (DHD) had een kapot scherm (viel onder garantie, toestel was fysiek zgan) en werd vervangen. Met een vriendelijk verzoek (had custom rom etc.) om van de software af te blijven. Die is in orde, ik weet dat 90% van de problemen waarschijnlijk met een nieuwe rom wel weer opgelost is te krijgen.

Maar ondanks het verzoek gewoon als een dodo aan de lopende band niks lezen en een nieuwe rom erop zetten. Het viel mij nog mee dat ze het scherm vervangen hadden, het zou me niks verbazen als ze niks lezen en maar gewoon de rom vervangen :r

Maargoed, wel erg snel en goede reparatie :) Donderdag weg, maandag klaar!

Overlever van KampeerMeet 4.1
"Als David Attenborough een film van jou zou moeten maken zou hij het moeilijk krijgen." - TDW


 • _JGC_
 • Registratie: Juli 2000
 • Laatst online: 23:10
Yay, laptop terug van Dynafix.
24-10: aangemeld voor RMA bij Toshiba.
25-10: afgehaald door Dynalogic.
~week later: laptop terug, laptop werkt. Uitgevoerde werkzaamheden: "LCD kabel opnieuw bevestigd".
16-11: aangemeld voor RMA bij Toshiba, herhaling oude probleem.
17-11: afgehaald door Dynalogic
28-11: laptop teruggebracht door Dynalogic. Uitgevoerde werkzaamheden: "LCD scherm vervangen".

Vervolgens haal ik de laptop uit de doos: adapter niet teruggekregen |:(. RMA formulier erbij pakken, staat Belgisch nummer op. Dynafix bellen op dat nummer, en vervolgens in het Frans, Engels en Nederlands te horen te krijgen dat je vanaf dit nummer niet kunt bellen. Toshiba bellen, RMA nummer gegeven: ze gaan zorgen dat Dynafix alsnog de adapter of een vervangend exemplaar opstuurt.

Laptop doet het overigens goed, beeld lijkt beter te zijn dan voor de reparatie. We hebben nog 3 van dit type, deze heeft nu het mooiste scherm. Jammer dat ze het niet in 1x opgelost hebben, maar ik was ook al in de veronderstelling dat de kabel los zou zitten. Blijkbaar was het contact dusdanig beschadigd dat ze het hele scherm hebben vervangen. Denk dat ze bij Toshiba nu wel even beu zijn, twee reparaties voor hetzelfde probleem en dan ook nog eens de adapter niet terugsturen.

 • Kalua
 • Registratie: April 2009
 • Laatst online: 18:34
NoxiuZ schreef op maandag 28 november 2011 @ 20:53:
Goede maar ook zeer zeker slechte ervaringen mee.

Mijn telefoon (DHD) had een kapot scherm (viel onder garantie, toestel was fysiek zgan) en werd vervangen. Met een vriendelijk verzoek (had custom rom etc.) om van de software af te blijven. Die is in orde, ik weet dat 90% van de problemen waarschijnlijk met een nieuwe rom wel weer opgelost is te krijgen.

Maar ondanks het verzoek gewoon als een dodo aan de lopende band niks lezen en een nieuwe rom erop zetten. Het viel mij nog mee dat ze het scherm vervangen hadden, het zou me niks verbazen als ze niks lezen en maar gewoon de rom vervangen :r

Maargoed, wel erg snel en goede reparatie :) Donderdag weg, maandag klaar!
Het is niet een kwestie van lezen hoor, de fabrikanten verplichten simpelweg een software update bij elke reparatie

Signature afgekeurd door Evanescent


 • _ferry_
 • Registratie: Januari 2002
 • Niet online

_ferry_

Moderator Tweaking

Nipple Tweaker

HTC wildfire van mijn schoonmoeder.
Altijd in een hoesje met zo'n klapfrontje waardoor het scherm beschermd is. Toch zomaar een kapot scherm.
Opgestuurd via T-mobile. Melding dat het val of druk schade is. Onmogelijk. Als hij het 5 min. daarvoor nog gewoon deed. Reparatie zou 160€ kosten (nog meer dan het toestel kost in de PW!)
Nou, stuur maar terug. Dus ik kijk, hebben ze niet eens het zegel verbroken om te kijken. Gewoon afkeuren die hap :r Scherm zelf helemaal heel, geen barstje OID.
Dus voor 15€ een nieuw schermpje besteld op ebay, er in gezet en hij doet het weer.

Oplichters zijn het :r
Overigens ook eens met een oud werknemer van een reparatiebedrijf gesproken, het is gewoon lopende band werk. Display kapot? Valschade. Krassen aan de buitenkant en telefoon doet raar? valschade. Rare software problemen? even updaten. Niet verholpen? Pech voor je. Kun je hem op blijven sturen. Dat soort fratsen. Ze repareren niet, ze proberen gewoon alles op de klant af te schrijven, problemen worden onderkend etc.

 • Mektheb
 • Registratie: December 2006
 • Laatst online: 22:26
Dat zulke bedrijven nog bestaan...

 • _JGC_
 • Registratie: Juli 2000
 • Laatst online: 23:10
Is dat niet gewoon policy van de fabrikant? Heb bij Samsung ook wel eens iets gehad met een beeldscherm waar drukschade aan het paneel in zat. Echter was de elektronica defect, dus heb ik ze gewoon gevraagd om de elektronica te fixen en het paneel met rust te laten. Die hebben ze vervolgens gewoon gefixt en 3 dagen later omgeruild met het ruilscherm dat ik had gekregen toen ze de mijne kwamen ophalen.

Overigens gisteren pakketje van Dynalogic: de niet terug ontvangen adapter. Toch knap, maandag 16:50 naar Toshiba gebeld, melding gemaakt en precies 2 dagen later om 16:50 staat er een koerier op de stoep met een vervangende adapter.
Pagina: 1 2 3 ... 18 Laatste


Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee