Toon posts:

Onmisbare tools & software voor macOS - Deel 7 Vorige deelOverzicht

Pagina: 1 2 3 ... 22 Laatste
Acties:

 • DRvDijk
 • Registratie: Juni 2001
 • Laatst online: 30-05 00:30
https://img.drvdijk.nl/GoT/1470234/header.png
The Must Haves :)
Onmisbare tools / software. Een creatie van Canaria die het eerste topic begon met de woorden:

"Het lijkt me leuk om de handige software die je hebt ontdekt te delen. Ik zal beginnen met mijn onmisbare programma's:"

Dat is gelijk dan ook de essentie van dit topic :)

Inhoudsopgave

Multimedia

VLC
VLC is een mediaspeler voor een groot aantal platformen, waaronder Mac OS X. Hij speelt nagenoeg alles af, ook DivX en Xvid, zonder problemen en haperingen.


MPlayerX
Zeer waardig alternatief voor VLC is MPlayerX. Uiteraard ook gratis, met alles in 1 venster, automatische playlists op basis van bestanden in dezelfde folder, gestures, en scherpe rendering van ondertitels.


Synergy
Bedien iTunes vanuit de menubalk, toont floaters met trackname, album en artiest


Plex is een mediacenter, maar dan op je computer. Met de grote knoppen en teksten wat makkelijker vanaf de bank te bedienen dan de standaard Finder.


Spotify
Is Plex je net iets te uitgebreid en wil je alleen maar nagenoeg álle mogelijke muziek luisteren zonder dat je deze muziek zelf hebt? Jawel, dat kan met Spotify. Je moet je wel even inschrijven voor een gratis Open account (of een betaald account als je meer dan 20 uur per maand wil luisteren of ook op je iPhone/Android toestel wil luisteren), maar dan kun je met deze app ook daadwerkelijk nagenoeg alles vinden!


Handbrake
Videos converteren van en naar allerlei formaten, handig om videos te converteren voor bijvoorbeeld je iPhone


Media Rage
Eindelijk een alternatief voor Tag & Rename op de Mac! Dit programma bestaat uit een set van tools waarmee je alles met je mp3's kan doen, inclusief CDDB/FreeDB lookup, covers lookup van Amazon & Wallmart. Helemaal te gek voor je MP3 verzameling!
Demo, volledige versie $29,95Internet

Adium
Adium is een gratis chatprogramma dat overweg kan met MSN, GTalk, AIM, Jabber, Yahoo, Facebook, en meer.


Colloquy
Zeer sexy IRC-client. Heeft niet al te veel functies, maar dat heb ik niet nodig, ik hoef alleen maar een beetje te chatten, en dat gaat perfect.


Skype
Met Skype kun je gratis met andere Skype gebruikers (video) bellen en chatten, en tegen voordelige tarieven bellen of SMS-en naar normale telefoonnummers


Dropbox
Een folder op internet, die je op elke computer kan synchroniseren met een echte folder. Je kan ook op de website zelf bij je bestanden, als je even ergens anders bent. Ook voor mobiele telefoons is er tegenwoordig een client (iPhone/iPad/Android, Blackberry komt eraan)


[url="URL"][/url][url="URL"]Google Chrome[/url]
De webbrowser van Google. Geliefd vanwege zijn snelheid


Firefox
Mozilla's Firefox browser. Geliefd vanwege de talloze plugins die ervoor beschikbaar zijn


Transmission
Transmission is een gratis BitTorrent client.
Alternatieven zijn Vuze en µTorrent


NZBVortex
NZBVortex is een Mac only usenet client waarmee je gemakkelijk binaire bestanden kan downloaden middels NZB files. Bedienen van de applicatie is simpel maar toch zit hij vol met geavanceerde functies. NZBVortex is gemaakt door onze medetweaker FTL.
Shareware, licentie kost $20
Alternatieven zijn de hieronder genoemde Unison of SabNZBd+.


Unison
Unison is een grafische newsreader waar je ook gemakkelijk binaire bestanden van nieuwsgroepen af kunt downloaden. Heeft ook ondersteuning voor NZB bestanden, en ingebouwde UnPAR/UnRAR/Join ondersteuning.
Shareware, licentie kost $29
Als alternatief kun je het hierboven genoemde NZBVortex of SabNZBd+ proberen.


Transmit
Transmit is een geweldig FTP programma dat zowel FTP, SFTP, S3 (van Amazon) en iDisk/WebDAV ondersteunt.
Shareware, $34 voor een licentie


Cyberduck
Een gratis (GPL licentie) FTP, SFTP browser voor Mac OS X


KisMAC
Een draadloze netwerk scanner. Geeft veel info en overweg met GPRS


Wireshark
Wireshark is een 'packet sniffer' en 'protocol analyzer', een programma dat gebruikt wordt om gegevens op een computernetwerk op te vangen en te analyseren. Wireshark is een fork van het vroeger populaire Ethereal.Little Snitch
De omgekeerde firewall. Waar een normale firewall zorgt dat binnenkomende verbindingen gecontroleerd worden, blokkeert (of staat juist toe) Little Snitch de verbindingen die van je computer af naar buiten gemaakt worden. Zo voorkom je dat bepaalde programma's "naar huis bellen" om bijvoorbeeld aan te geven dat ze dagelijks door jou gebruikt wordenUtilities

Growl
Dit programma stelt (heel) veel andere programma's in staat een kleine notificatie op je bureaublad te tonen, bijvoorbeeld dat iemand online komt in Adium of dat het branden van een DVD klaar is in Burn


Burn
Een prima brand programma voor Mac OS X. Doet alles wat je van een deftige allesbrander ook verwacht. Opensource en freeware. Aanrader!


The Unarchiver
Pakt vrijwel alles uit, en beter configureerbaar dan de standaard unpacker


MacUpdate Desktop
MacUpdate Desktop zoekt voor alle programma's op je computer op of er een nieuwe versie van beschikbaar is volgens de MacUpdate site.
Shareware, licentie $20,00 (gratis alternatief is AppFresh)


AppFresh
AppFresh is een gratis alternatief voor MacUpdate Desktop die van een andere database (i.e. I use this) gebruik maakt.


AppZapper
Programma geprobeerd en toch niet helemaal je dat? Gewoon het programma naar de prullenbak slepen en die wissen, toch? Ja, kan, maar dan blijven er helaas toch nog mogelijk wat bestanden achter op je Mac, zoals bijvoorbeeld het instellingenbestand. Met AppZapper laad je het bestand dat je wil wissen, AppZapper zoekt alle bijbehorende bestanden, en kan ze in een keer met zeer toepasselijk geluid van je computer af zappen.
Shareware, $12,95 (voor gratis alternatief zie AppCleaner)


AppCleaner
Gratis alternatief voor AppZapper. Meningen zijn verdeeld over welke nou beter is in het verwijderen van programma's. Vaak gaat de voorkeur uit naar AppCleaner omdat deze gratis is. Aan de andere kant is AppZapper recenter bijgewerkt (na de Snow Leopard update, in tegenstelling tot AppCleaner), waardoor die misschien wel weer beter is


Parallels Desktop 7
De virtualisatie software voor Mac.Onmisbaar als je een Windowsomgeving om een of andere reden echt nodig hebt.
Demo, volledige versie €79,99 (exclusief Windows licentie!). Gratis alternatief: VirtualBox


VMware Fusion
Tegenhanger van Paralells, ook zeer goed om Windows of andere besturingssystemen mee te draaien.
Demo, volledige versie $79,99 (exclusief Windows licentie!). Gratis alternatief: VirtualBox


1Password (Mac App Store)
Programma om je passwords in op te slaan (encrypted), werkt ideaal en er bestaat ook een iPhone app om mee te synchroniseren
Shareware, $39,95 €19,99 in de Mac App Store


Prey
Prey laat je je laptop of telefoon in de gaten houden en helpt je hem terug te vinden als deze ooit kwijt raakt of wordt gestolen. Een lichtgewicht programmaatje, open-source, en bovenal gratis! (betaalde programma's ook beschikbaar)


Caffeine
Eenvoudig en snel de slaapstand tijdelijk uitschakelen vanuit de menubalk


Evernote
Op allerlei manieren notities en informatie bijhouden in verschillende notebooks, in de vorm van tekst, plaatjes of audio. Daarnaast heeft het leuke extra's, op je iPhone houdt het je locatie bij (kun je notite maken 'HIER staat een leuk huis te koop', fototje erbij, klaar) en het kan tekst herkennen in foto's, zodat je ook afbeeldingen terugkrijgt als je je notes doorzoekt.


Stattoo
Met deze app kun je allerlei informatie op je desktop vastpinnen. Een veelgestelde vraag in het Het grote Applescreenshot topic #3
Shareware, licentie voor $12,95


coconutBattery
Voor de MacBook (pro) gebruikers onder ons. Dit programmatje geeft aan hoe gezond jouw batterij is. Niet alleen hoeveel procent er nu nog in zit, maar ook hoeveel procent van de originele capaciteit de batterij nog kan vasthouden sinds dat je hem uit de winkel hebt


Quicksilver
Activeer Quicksilver met command-spatie en typ de eerste letters van het document/programma/... in om het te openen. Snel en handig tegen een overvolle dock.


Fink & FinkCommander
Hiermee kun je zonder al te veel moeite allerhande UNIX-programma's installeren.


Application Enhancer
It is a combination of a Framework and a system daemon. Application Enhancer performs its task by loading plugins (Application Enhancer modules) containing executable code into the running applications. Once loaded, the APE module performs the needed modifications (such as redefining the minimize window action, or customizing the standard Apple menu) on the launched application memory space, never touching any files on disk, utilizing set of functions defined in the Application Enhancer framework. To help the APE modules to be loaded into newly launched applications, the Application Enhancer daemon (aped) is used.


Cocktail
Voor al uw handig utils, netjes bij elkaarDevelopment

Smultron 4 (Mac App Store)
Ideaal voor als je een website beheert waar niet veel bij komt kijken. Vind je het niet waard om tientallen euro's neer te tellen en toch een handige interface wilt hebben dan zit je hiermee goed.
Smultron 4 is te krijgen in de Mac App Store voor €3,99.


TextMate
The missing editor for Mac OS X.
Net zoals SubEthaEdit een geweldige editor voor allerhande coding taken. Massa's bundles te vinden met shortcuts voor CSS/PHP/Rails/Ruby/...
Shareware, €39


TextWrangler
TextWrangler is een krachtige generieke tekstbewerker. Beschikt over syntax coloring, multi-file search, etc.


Coda
text editor + file transfer + svn + css + terminal + books + more = whoah


Espresso
Een editor met niet teveel poespas, gericht op de webdeveloper die veel met HTML en CSS werkt. Alle benodigde functionaliteit is aanwezig, zoals syntax highlighting, code-folding, sync- en ftp-mogelijkheden. Dit alles in een zeer flexibele interface met natuurlijk tabs voor je geopende bestanden (thanks Bosmonster voor de beschrijving)


Sequel Pro
Sequel Pro is een open-source MySQL database management tool, gefundeerd op het populaire maar niet meer ondersteunde CocoaMySQL project


0xED
Simpele fijne hex editor


SubEthaEdit
Geweldige freeware text-/code-/html-editor.(Kost nu helaas €29). Beter dan BBedit IMHO, vooral de RendezVous-functie is megahandig als je tegelijkertijd met meerdere mensen aan één document aan het werken bent. Een aardige (en freeware) alternatief hiervoor is Smultron.Nog wat nuttige links

Tot slot

Commentaar e.d. van harte welkom! Stuur een DM of post! Met dank aan Canaria, Nitai, iworkx, Spinvis, FL!PNEUS, dawuss, Daedalus, pokeran, mr.inno, dot.K en anderen..... :)
Vorige delen
Topic changelog

[Voor 210% gewijzigd door DRvDijk op 08-03-2019 15:26. Reden: http naar https]


 • Jrz
 • Registratie: Mei 2000
 • Laatst online: 02-06 22:51
Ik mis sublimetext2 (beta) als waardige vervanging van textmate
Is overigens crossplatform.

Ennnnnnnnnn laat losssssssss....


 • krizzziz
 • Registratie: December 2001
 • Laatst online: 01:17
Mooie OP! En ben onder de indruk van de kwaliteit van de icons gebruikt in de OP...

Tipje
Maar goed, gebruik sinds gisteren het progje remux om van mijn MKV's met DTS stream een MKV met DTS en DD 5.1 te maken.

ehhhh..HOI


 • Froggle
 • Registratie: December 2005
 • Laatst online: 02-06 20:56
Onder het rijtje Development mag van mij ook Smultron 4 staan. Voor een paar euro in de Mac App Store en heeft alles wat je nodig hebt als je af en toe even wat kleine dingetjes aan je website dient aan te passen.

[Voor 12% gewijzigd door Froggle op 25-08-2011 19:35]

XBL: Froggle | PSN: FroggleNL | Strava | Untappd


 • vdkleijn
 • Registratie: Juni 2008
 • Laatst online: 02-06 18:27
MplayerX is ook een erg mooie multimedia speler (eigenlijk een soort VLC maar dan in OSX stijl :) )
Zie: http://mplayerx.org/

 • RnB
 • Registratie: September 2005
 • Laatst online: 12:28
Net als hierboven, speelt alles zonder morren af.
En ps3muxer mag er van mij betreft ook wel in, voor mij dé remux app voor mensen die films vanaf hun ps3 draaien. :)

 • iMars
 • Registratie: Augustus 2001
 • Laatst online: 02-06 22:11
Even een update nodig in de openingspost ;) De link naar AppCleaner werkt niet...

Deze wel: http://www.macupdate.com/app/mac/25276/appcleaner

Koop hier mijn P1 reader :)


 • Anoniem: 34095
 • Registratie: Augustus 2001
 • Niet online
Smultron 4 mee eens.
@krizzziz; daar heb je toch mkvmerge voor ?

Ik ben meer van de commandline.

Lingon (appstore- tevens dezelfde maker als smultron) is handig om launchd items te schedulen ipv handmatig xml files aan te passen. Sinds kort gebruik icm lingon een folderwatcher die automatisch ftp uitvoert op het moment van folder changes (tijd/date) dmv een pythonscript. Retehandig, want ik hoef niks meer te doen.

Anoniem: 310212

Wat zijn jullie ervaringen met "Clean my Mac" ? Op buitenlandse fora zijn de meningen echt zeer verdeeld.
De 1 zegt dat dit onmisbaar is voor je Mac terwijl de andere beweerd dat CMM sleutelt aan je systeem.....

 • MrAcid
 • Registratie: April 2006
 • Niet online
Dat soort tooltjes zijn voor Windows gebruikers die het maar niet los kunnen laten dat je het op een Mac niet nodig hebt. ;) Mijn advies: niet gebruiken. OS X heeft standaard een prima "onderhoudsprogramma" waar je geen aandacht aan hoeft te besteden en wat je niet eens ziet als gebruiker.

 • Delerium
 • Registratie: Mei 2000
 • Niet online

Delerium

Mythology

En onlangs had ik een verborgen directory op een flash-drive die verwijderd moest worden.

Mu commander is een filebeheerprogramma die niet zoveel meer nodig is maar wel degelijk af en toe van pas komt.

Een soort total commander/Norton commander en komt wel eens van pas. :)

 • Alpha89
 • Registratie: Juli 2007
 • Laatst online: 01-06 10:33
Ik kan echt TotalFinder adviseren!

Uitermate handig! Helaas niet gratis. Kost 18 dollar. http://totalfinder.binaryage.com/

Volledig Lion compatible en werkt als een naadloze plug-in in je finder.

Voordelen:
Tabbladen, Copy Paste, Vergelijk scherm (2 mappen naast elkaar) en mappen eerst in de finder tonen.

Anoniem: 310212

MrAcid schreef op zaterdag 27 augustus 2011 @ 10:31:
Dat soort tooltjes zijn voor Windows gebruikers die het maar niet los kunnen laten dat je het op een Mac niet nodig hebt. ;) Mijn advies: niet gebruiken. OS X heeft standaard een prima "onderhoudsprogramma" waar je geen aandacht aan hoeft te besteden en wat je niet eens ziet als gebruiker.
Ik dacht zoiets als Clean my Mac te gaan gebruiken om de externe HDs en flash drives mee op te schonen voordat ik ze verwijder van mijn mac. Aangezien de eigenaren van die schijven altijd de Mac trashes,DS files , terugvinden op hun PC's.
Is hier dan een ander/beter tooltje voor aan te raden ?

 • CoiLive
 • Registratie: Maart 2000
 • Laatst online: 21-05 00:29
Alpha89 schreef op zaterdag 27 augustus 2011 @ 11:06:
Ik kan echt TotalFinder adviseren!

Uitermate handig! Helaas niet gratis. Kost 18 dollar. http://totalfinder.binaryage.com/

Volledig Lion compatible en werkt als een naadloze plug-in in je finder.

Voordelen:
Tabbladen, Copy Paste, Vergelijk scherm (2 mappen naast elkaar) en mappen eerst in de finder tonen.
Doet die het tegenwoordig wel goed dan? Ik had nogal vaak problemen met de tabs; voornamelijk erg storende grafische glitches :)

 • Florissant
 • Registratie: April 2010
 • Laatst online: 30-04 17:40
Kan je met Parallels Desktop 6 goed gamen? Ik heb namelijk geen voorstander van Bootcamp..

 • Anoniem: 34095
 • Registratie: Augustus 2001
 • Niet online
Goed gamen kan je met bootcamp, niet binnen virtualisatie, het zal hier en daar wel werken maar niet waar je naar op zoek bent.

Ik weet niet of parallels ondertussen ook de bootcamp partitie kan gebruiken, bij vmware vind ik dat toch wel erg relaxed.

[Voor 33% gewijzigd door Anoniem: 34095 op 27-08-2011 13:06]


 • 2mb
 • Registratie: Mei 2004
 • Laatst online: 01-06 20:08
Komodo Edit is een gratis open source code editor, zowel voor Mac als Windows en Linux, handig als je met meerdere systemen werkt.
PHP, Python, Ruby, JavaScript, Perl, Tcl, XML, HTML 5, CSS 3? Yes, with (customizable) syntax coloring, folding, background syntax checking, and excellent auto-complete and calltips (we call it "code intelligence"). What else? Fast open (no more slow poking around for files); remote file editing; Vi keybindings (good ones); and a toolbox with shell command integration, macros and code snippets... all wrapped around a tricked-out editor and an extension mechanism the same as Firefox's.

Mijn muziek op SoundCloud - Speel online rikken


 • Alpha89
 • Registratie: Juli 2007
 • Laatst online: 01-06 10:33
CoiLive schreef op zaterdag 27 augustus 2011 @ 12:58:
[...]


Doet die het tegenwoordig wel goed dan? Ik had nogal vaak problemen met de tabs; voornamelijk erg storende grafische glitches :)
Nog geen last van gehad. Ziet er heel slick uit! Ze hebben een gratis demo. Je kunt het altijd eens uitproberen :)

 • BTBoy
 • Registratie: Augustus 2005
 • Laatst online: 31-05 22:52
Weet iemand een programma om covert art mee te downloaden en automatisch in te stellen bij iTunes?

 • smeerbartje
 • Registratie: September 2006
 • Laatst online: 01-06 14:51
BTBoy schreef op zaterdag 27 augustus 2011 @ 18:44:
Weet iemand een programma om covert art mee te downloaden en automatisch in te stellen bij iTunes?
Album art assistent; simpel maar doeltreffend!

 • Ghehe
 • Registratie: April 2011
 • Laatst online: 02-06 22:37

Ghehe

400 pound hacker

smeerbartje schreef op zaterdag 27 augustus 2011 @ 19:15:
[...]

Album art assistent; simpel maar doeltreffend!
Thanks, nu het hier zo gezegd wordt, was ik eigenlijk ook opzoek naar iets gelijksaardig. :9 En het doet precies wat ik wil, dus inderdaad een goed programma. :) (Ben nu mijn iTunes bibliotheek aan het opschonen >.< )

Ghehe

 • BTBoy
 • Registratie: Augustus 2005
 • Laatst online: 31-05 22:52
Bedankt! Werkt fantastisch.. Weet iemand nog een gratis opschoon programma voor iTunes? Zeg maar dat hij de goede naam van de artiesten vindt, album zoekt en naam van nummer goed zet?
smeerbartje schreef op zaterdag 27 augustus 2011 @ 19:15:
[...]

Album art assistent; simpel maar doeltreffend!

 • dangerpaki
 • Registratie: April 2004
 • Laatst online: 28-05 19:51
Leest dan echt niemand voordat die hier een reactie neer gooit?
Dit topic is bedoeld om programma's te posten waar je enthousiast over bent. Het is dus niet de bedoeling om hier requests te plaatsen voor software met een bepaalde doel of functionaliteit.

 • RnB
 • Registratie: September 2005
 • Laatst online: 12:28
Anoniem: 310212 schreef op zaterdag 27 augustus 2011 @ 09:52:
Wat zijn jullie ervaringen met "Clean my Mac" ? Op buitenlandse fora zijn de meningen echt zeer verdeeld.
De 1 zegt dat dit onmisbaar is voor je Mac terwijl de andere beweerd dat CMM sleutelt aan je systeem.....
Ik ben er zeer tevreden over. Ik gebruik het vooral om programma's goed te deïnstalleren. Zo nu en dan scan ik ook even mijn Mac omdat de caches best wel groot worden.

 • Dolan
 • Registratie: Januari 2007
 • Laatst online: 07:53
Deze hoort echt in de lijst thuis! Ik kan niet zonder. Gratis en enorm simpel in gebruik. Gewoon drag & drop. :)

Media Omzetter
Zet bijna elk bestand om. Aangezien Media Omzetter ffmpeg gebruikt worden een hoop bestanden ondersteund. Zet avi, wmv, mkv, rm, mov en een hoop meer om naar andere bestandsformaten. Sommige bestanden worden niet ondersteund door ffmpeg, deze bestanden worden gedecodeerd d.m.v. QuickTime®. Media Omzetter gebruikt movtowav en movtoy4m om ze te decoderen.

 • Froggle
 • Registratie: December 2005
 • Laatst online: 02-06 20:56
Zal Smultron 4 ook even helemaal klaar maken voor de startpost.

Smultron 4
Ideaal voor als je een website beheert waar niet veel bij komt kijken. Vind je het niet waard om tientallen euro's neer te tellen en toch een handige interface wilt hebben dan zit je hiermee goed.
Smultron 4 is te krijgen in de Mac App Store voor €3,99.

[Voor 5% gewijzigd door Froggle op 28-08-2011 20:02]

XBL: Froggle | PSN: FroggleNL | Strava | Untappd


 • Ghehe
 • Registratie: April 2011
 • Laatst online: 02-06 22:37

Ghehe

400 pound hacker

Froggle schreef op zondag 28 augustus 2011 @ 19:52:
Zal Smultron 4 ook even helemaal klaar maken voor de startpost.

[afbeelding]Smultron 4
Ideaal voor als je een website beheert waar niet veel bij komt kijken. Vind je het niet waard om tientallen euro's neer te tellen en toch een handige interface wilt hebben dan zit je hiermee goed.
Smultron 4 is te krijgen in de Mac App Store voor €3,99.
Je link gaat naar een verkeerde website (naar de website van de app van de post boven jou). :9

Goede link: http://www.peterborgapps.com/smultron/


Ghehe

 • Froggle
 • Registratie: December 2005
 • Laatst online: 02-06 20:56
Aangepast.

XBL: Froggle | PSN: FroggleNL | Strava | Untappd


 • Sgimi
 • Registratie: Augustus 2006
 • Laatst online: 11-05 22:08
BTBoy schreef op zaterdag 27 augustus 2011 @ 19:41:
Bedankt! Werkt fantastisch.. Weet iemand nog een gratis opschoon programma voor iTunes? Zeg maar dat hij de goede naam van de artiesten vindt, album zoekt en naam van nummer goed zet?


[...]
misschien dat Musicbrainz Picard iets voor je is? Ik heb er zelf niet veel ervaring mee (ik gebruik Tune Up) maar ik heb Musicbrainz kortgeleden gebruikt om id tags toe te voegen aan wat audio tracks.

Link: http://musicbrainz.org/doc/MusicBrainz_Picard

 • Bosmonster
 • Registratie: Juni 2001
 • Laatst online: 13-01 10:59
CoiLive schreef op zaterdag 27 augustus 2011 @ 12:58:
[...]


Doet die het tegenwoordig wel goed dan? Ik had nogal vaak problemen met de tabs; voornamelijk erg storende grafische glitches :)
Geen problemen hier met TotalFinder en 10.7.1. Tenminste, niet met de tabs.

Heb wel folders-on-top uit moeten zetten, want dat ging niet helemaal goed meer in Lion.

Anoniem: 420779

Ik was al een tijd op zoek naar software om papieren in te scannen voor digitaal archief doeleinden. Standaard worden de scans in pdf formaat veel te groot; adobe acrobat maakt er wel mooie kleine files (inclusief ocr) van, maar is weer wat prijzig voor dit doel. Via de app store kwam ik op PDFScanner, waar helaas geen trial versie van beschikbaar is. Het was rond een tientje geloof ik, en voldoet echt perfect voor archivering (daar is het programma voor gemaakt), doet aan OCR, en de bestanden zijn redelijk behapbaar wat omvang betreft (ongeveer 2 x de omvang van wat adobe ervan kan maken, maar acceptabel voor mijn doel).
Linkje: http://www.pdfscannerapp.com/

[Voor 3% gewijzigd door Anoniem: 420779 op 29-08-2011 18:02]


 • kaassouffle
 • Registratie: Januari 2002
 • Laatst online: 10:52

kaassouffle

Medewerker v/d Maand

Vox - lightweight audio speler
Heeft sinds kort nieuwe BETA versie met oa nieuwe interface + Lion ondersteuning

http://voxapp.didgeroo.com/
Download beta: http://voxapp.didgeroo.com/forums/thread-289.html

 • Executor16
 • Registratie: Februari 2001
 • Niet online
Heb TotalFinder even geprobeerd en is inderdaad handig.

[Voor 52% gewijzigd door Executor16 op 25-12-2013 01:00]


 • atze
 • Registratie: Mei 2003
 • Laatst online: 09-03 22:41
kaassouffle schreef op maandag 29 augustus 2011 @ 22:13:
Vox - lightweight audio speler
Heeft sinds kort nieuwe BETA versie met oa nieuwe interface + Lion ondersteuning

http://voxapp.didgeroo.com/
Download beta: http://voxapp.didgeroo.com/forums/thread-289.html
Zit er leuk uit, maar wat is de toevoeging op iTunes, vooral snelheid? En hoe zit het met een library?

 • Greatsword
 • Registratie: Februari 2010
 • Niet online

Greatsword

"...Terra Incognita..."

Bosmonster schreef op maandag 29 augustus 2011 @ 13:05:
[...]


Geen problemen hier met TotalFinder en 10.7.1. Tenminste, niet met de tabs.

Heb wel folders-on-top uit moeten zetten, want dat ging niet helemaal goed meer in Lion.
Hier werkt het wel gewoon. wat is het probleem precies ?

“…There is nothing either good or bad, but thinking makes it so…”


 • Riiccardo
 • Registratie: Mei 2009
 • Laatst online: 02-06 11:03
Froggle schreef op zondag 28 augustus 2011 @ 19:52:
Zal Smultron 4 ook even helemaal klaar maken voor de startpost.

[afbeelding]Smultron 4
Ideaal voor als je een website beheert waar niet veel bij komt kijken. Vind je het niet waard om tientallen euro's neer te tellen en toch een handige interface wilt hebben dan zit je hiermee goed.
Smultron 4 is te krijgen in de Mac App Store voor €3,99.
Zat er naar te kijken maar lijkt erg veel op TextWrangler(?). Recensies zijn ook niet al te best!

 • kaassouffle
 • Registratie: Januari 2002
 • Laatst online: 10:52

kaassouffle

Medewerker v/d Maand

atze schreef op dinsdag 30 augustus 2011 @ 13:04:
[...]


Zit er leuk uit, maar wat is de toevoeging op iTunes, vooral snelheid? En hoe zit het met een library?
Ik gebruik hem als snelle 'folder player': Je klikt 1 bestand aan en hij speelt alles in die folder, zonder toevoegen aan libraries etc. Ik preview downloads en dingen voor ik ze in iTunes importeer.

 • tasqa1004
 • Registratie: April 2009
 • Laatst online: 23-05 10:52
kaassouffle schreef op dinsdag 30 augustus 2011 @ 16:09:
[...]


Ik gebruik hem als snelle 'folder player': Je klikt 1 bestand aan en hij speelt alles in die folder, zonder toevoegen aan libraries etc. Ik preview downloads en dingen voor ik ze in iTunes importeer.
Precies waar ik em ook voor wilde gebruiken :), bedankt voor de tip!
Ook ben ik totalfinder aan het uitproberen en ik moet zeggen dat hij erg goed bevalt :*)

 • smeerbartje
 • Registratie: September 2006
 • Laatst online: 01-06 14:51
tasqa1004 schreef op dinsdag 30 augustus 2011 @ 21:26:
[...]


Precies waar ik em ook voor wilde gebruiken :), bedankt voor de tip!
Ook ben ik totalfinder aan het uitproberen en ik moet zeggen dat hij erg goed bevalt :*)
Hiervoor gebruikte ik Vox ook, totdat ik de preview functie in osx ontdekte. Gewoon op de spatiebalk rammen als je op een mp3 staat en voilà....

 • Lulukai
 • Registratie: Maart 2007
 • Laatst online: 02-06 21:46

Lulukai

God's gift to women

dangerpaki schreef op zondag 28 augustus 2011 @ 12:56:
Leest dan echt niemand voordat die hier een reactie neer gooit?

"Dit topic is bedoeld om programma's te posten waar je enthousiast over bent. Het is dus niet de bedoeling om hier requests te plaatsen voor software met een bepaalde doel of functionaliteit."
Jawel, maar waar moet je het anders doen? Een apart topic openen voor zo'n klein vraagje vind ik nogal nutteloos, ben nogal benieuwd naar de beweegredenen van de moderator hieromtrent. Ik ben bv. op zoek naar een programma om bestanden te kunnen splitsen in kleinere .rar-bestanden, maar The Unarchiver uit de TS kan dit niet en SimplyRAR wat ik nu gebruik is hopeloos verouderd.

[Voor 15% gewijzigd door Lulukai op 03-09-2011 11:40]

.


 • absrnd
 • Registratie: Augustus 2005
 • Laatst online: 11:50
Per toeval kwam ik er achter dat MKV2VOB nu ook voor de mac werkt :)

dit is een hele goede tool om MKV voor de Playstation om te zetten, en werkt heel snel omdat het puur het bestand uit de MKV container haalt, zonder dat de gehele MKV om-gecodeerd moet worden.

http://mkv2vobmac.sourceforge.net/

 • Pindamann
 • Registratie: December 2007
 • Laatst online: 08:37
Waarom zoveel betaalde apps als er erg goede gratis varianten voor zijn?

Parallels en VMware? => Virtualbox
1Password? => KeePass

Zoals Jrz opmerkte is SublimeText 2 idd crossplatform en lijkt het erg veel op TextMate. Zou daarom ook liever die zien in de openingpost. Overigens is de licentie van SublimeText 2 zo opgesteld dat een enkele gebruiker deze licentie op elke pc mag installeren die hij wil :)

[Voor 54% gewijzigd door Pindamann op 03-09-2011 13:29]

8700k | 3070


 • MrAcid
 • Registratie: April 2006
 • Niet online
Pindamann schreef op zaterdag 03 september 2011 @ 13:27:
Waarom zoveel betaalde apps als er erg goede gratis varianten voor zijn?

Parallels en VMware? => Virtualbox
1Password? => KeePass
Omdat het lelijk is?

Ik koop geen Mac om tegen een vanaf Linux geport programma aan te kijken.

 • To_Tall
 • Registratie: September 2004
 • Laatst online: 09:58
MrAcid schreef op zaterdag 03 september 2011 @ 13:50:
[...]

Omdat het lelijk is?

Ik koop geen Mac om tegen een vanaf Linux geport programma aan te kijken.
Over smaak valt niet te twisten. Maar als ik een text editor gebruik hoef ik echt geen toeters en bellen omdat toevallig een mooi plaatje tevoorschijnkomt met het laden van de applicatie.

TextWrangerl is niets meer dan een editor. functioneel en opmaak van tekst zijn super. net zo goed en snel als een text editor die je moet betalen +gratis ;-)

KeePass ziet er idd niet uit ;) gebruik het niet maar daar heb je wel gelijk in.. Source downloaden en GUI her ontwikkelen??

[Voor 10% gewijzigd door To_Tall op 03-09-2011 13:54]

A Soldiers manual and a pair of boots.


 • mindcrash
 • Registratie: April 2002
 • Laatst online: 22-11-2019

mindcrash

Rebellious Monkey

To_Tall schreef op zaterdag 03 september 2011 @ 13:53:
Over smaak valt niet te twisten. Maar als ik een text editor gebruik hoef ik echt geen toeters en bellen omdat toevallig een mooi plaatje tevoorschijnkomt met het laden van de applicatie.

TextWrangler is niets meer dan een editor. functioneel en opmaak van tekst zijn super. net zo goed en snel als een text editor die je moet betalen +gratis
Alleen is TextWrangler meer bedoeld als vehikel om uiteindelijk BBEdit licenties te verkopen (TextWrangler + meer, een complete vergelijking is hier te vinden. Voor simpele dingen is TextWrangler best OK though)
KeePass ziet er idd niet uit ;) gebruik het niet maar daar heb je wel gelijk in.. Source downloaden en GUI her ontwikkelen??
Of gewoon 1Password kopen (al dan niet in één van de bundels die zo nu en dan opduiken) en be done with it. Iets opnieuw ontwikkelen is ook niet bepaald gratis (daar gaat behoorlijk wat tijd = geld inzitten) en ik durf te wedden dat dat veel meer gaat kosten dan die lousy 40 dollar (of minder) die je voor een 1Password 3 licentie neer moet leggen.

"The people who are crazy enough to think they could change the world, are the ones who do." -- Steve Jobs (1955-2011) , Aaron Swartz (1986-2013)


 • balk
 • Registratie: Januari 2000
 • Laatst online: 30-05 22:01
Ook onmisbaar:
Keyboard Cleaner
Zet je scherm op zwart en blokkeert keyboard input (behalve cmd-Q) om zo lekker de boel te kunnen poetsen (werkt goed op mijn witte macbook/zwarte vegen)
FaQ
Q: What the....? Just unplug your keyboard and be done with it, jerk.
A: Yeah, I tried that with my trusty 12" PowerBook, but launching Keyboard Cleaner is easier than getting off F2 and F11 and unscrewing those screwy screws.

 • Executor16
 • Registratie: Februari 2001
 • Niet online
balk schreef op zondag 04 september 2011 @ 13:37:
Ook onmisbaar:
Keyboard Cleaner
Zet je scherm op zwart en blokkeert keyboard input (behalve cmd-Q) om zo lekker de boel te kunnen poetsen (werkt goed op mijn witte macbook/zwarte vegen)

[...]
Je kan ook je MacBook uitzetten! Dan kun je ten minste CMD+Q allebei tegelijk poetsen :P

 • Star65
 • Registratie: Februari 2007
 • Laatst online: 02-06 21:49
Op mijn windows bak gebruik ik al tijden Ultra Edit en ben blij dat het voor de Mac er nu ook is. Er zijn goedkopere editors, maar deze does the trick voor mij.

 • jip_86
 • Registratie: Juli 2004
 • Laatst online: 01-06 07:51
Ik erger me al een tijdje kapot aan het keiharde opstartgeluid van mijn iMac. Dit terwijl ik externe boxen gebruik die bij het aanzetten nog uitstaan. Normaal, opgestart, hoor je dan geen geluid over je interne speakers. Bij het aanzetten dus wel :S

Geheel onafhankelijk van de SP daarom StartupSound.prefPane ontdekt. Voor Lion is daar ook een versie voor, alleen onthoud die standaard niet je instelling. Dit is te verhelpen door 'Systeemvoorkeuren' als root op te starten in plaats van met je normale account. Dan werkt het wel.

 • Star65
 • Registratie: Februari 2007
 • Laatst online: 02-06 21:49
Voor jouw "probleem" is nog een andere workaround zodat je niet als root hoeft in te loggen.

 • 2mb
 • Registratie: Mei 2004
 • Laatst online: 01-06 20:08
Nog een goede, multiplatform text editor (met gratis evaluatieversie):

Sublime Text is a sophisticated text editor for code, html and prose. You'll love the slick user interface and extraordinary features.
Sublime User Interface: Slick, Fast, No Interferences: The way text editing is meant to be.
Minimap: See your code from 10,000 feet with Sublime Text's Minimap.
Multi Select: Make ten changes at the same time, not one change ten times.
Automation: Repetition is for robots. Let snippets, macros and smart repeat take the tedium away.

Mijn muziek op SoundCloud - Speel online rikken


 • -TheNose-
 • Registratie: Februari 2002
 • Laatst online: 01-06 13:53
MrAcid schreef op zaterdag 03 september 2011 @ 13:50:
[...]

Omdat het lelijk is?

Ik koop geen Mac om tegen een vanaf Linux geport programma aan te kijken.
Lol, je houd de Mac fanboy haters wel in leven zo zeg. Gratis is slechter dan een programma van 80 euro, omdat het gratis programma lelijk is. |:(

 • MrAcid
 • Registratie: April 2006
 • Niet online
Ieder z'n voorkeur toch?

Overigens betekent in mijn ervaring met een port vaak, naast lelijk, ook: traag, niet-standaard keyboard shortcuts en geen (goeie) integratie met het OS (Address Book, iCal, Safari).

Ik had het overigens vooral over KeePass, VirtualBox ziet er nog vrij aardig uit in dat opzicht.

 • smeerbartje
 • Registratie: September 2006
 • Laatst online: 01-06 14:51
VirtualBox is dan ook weer geen port....

 • The Great HooD
 • Registratie: September 2009
 • Laatst online: 13-09-2014
Voor mijn Macbook onder Lion had ik de vorige keer (voordat mijn MBP gecrasht was) een super plugin die al mijn flashbestanden omzetten in HTML5.

http://www.verticalforest...erter-for-youtube-videos/

Op deze site zie je de player die werd gebruikt, alleen nu kan ik hem niet vinden/hij doet het niet meer goed. Op Dumpert.nl werkt deze niet meer en krijg ik de 'normale' flash player. Weet iemand welke ik bedoel?

 • Anoniem: 34095
 • Registratie: Augustus 2001
 • Niet online

 • Zsub
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 01-06 19:27
Ik mis Seashore in de TS, een open-source Mac-alternatief voor Paint.Net (dat draait alleen op Windows). Een redelijk uitgebreide image-editor, maar weer niet zo uitgebreid als The Gimp. En natuurlijk native mac!

 • The Great HooD
 • Registratie: September 2009
 • Laatst online: 13-09-2014
Lees mijn post nog eens. Het gaat om alle flashvideo's dus ook op Dumpert.

 • f.h
 • Registratie: Januari 2006
 • Laatst online: 12:40
Om nog even terug te komen op de eerder gevoerde discussie over 1password. Die is nu in de Mac App Store tijdelijk verkrijgbaar voor €15,99 incl. de toekomstige update naar versie 4. Ik heb de app net maar eens aangeschaft, nadat ik het al een flinke tijd gebruikte.

 • funske
 • Registratie: Mei 2005
 • Laatst online: 31-01 16:21
f.h schreef op donderdag 15 september 2011 @ 13:18:
Om nog even terug te komen op de eerder gevoerde discussie over 1password. Die is nu in de Mac App Store tijdelijk verkrijgbaar voor €15,99 incl. de toekomstige update naar versie 4. Ik heb de app net maar eens aangeschaft, nadat ik het al een flinke tijd gebruikte.
Heel merkwaardig. Ik heb nu versie 3.8.6 BETA-3 en als ik check voor updates dan geeft hij aan dat ik de meest recente heb. In de AppStore staat versie 3.9. 8)7 :? 8)7

Have Fun Funske


 • MrAcid
 • Registratie: April 2006
 • Niet online
f.h schreef op donderdag 15 september 2011 @ 13:18:
Om nog even terug te komen op de eerder gevoerde discussie over 1password. Die is nu in de Mac App Store tijdelijk verkrijgbaar voor €15,99 incl. de toekomstige update naar versie 4. Ik heb de app net maar eens aangeschaft, nadat ik het al een flinke tijd gebruikte.
Ik had 'm net een week terug al los gekocht, maar heb 'm nu ook nog een keer aangeschaft via de App Store. Dan heb ik gewoon alvast betaald voor de upgrade naar 4.

Erg mooi programma. Ik ben nu begonnen met het aanpassen van al mijn wachtwoorden: ik gebruik altijd overal dezelfde... Opzich wel een sterk wachtwoord maar hij hoeft natuurlijk maar één keer ergens gekraakt te worden doordat er weer iemand een database niet versleuteld heeft en je bent bij al je digitale diensten het bokje. Nu dus voor elke site/dienst een random wachtwoord aan het laten genereren door 1Password dat vervolgens met één toetsencombinatie ingevoerd kan worden. Werkt voor mij prima! Ook op de iPhone en iPad in gebruik en ondanks dat het daar wat omslachtiger is werkt het goed genoeg om mijn online gegevens toch wat veiliger te houden. :)

 • Guru Evi
 • Registratie: Januari 2003
 • Laatst online: 26-05 12:56
VirtualBox - ipv te betalen voor Parallels of VMWare. Met een beetje handgegoochel kun je zelfs de BootCamp partitie booten maar ik vind BootCamp overkill vanwege de partitie.

SoundFlower - Om je geluid om te leiden via virtuele geluidskaarten. Vooral als je veel werkt met geluid on the fly is het soms gemakkelijk om met SoundFlower iets in elkaar te knutselen.

NeoOffice - OpenOffice integratie in de Mac OS X omgeving (met Lion nu ook Versions)

HandBrake - Gelijk welk filmpje omzetten

MotionFX - Voor kleine effectjes op camerabeelden

PaintBrush - Iedereen heeft soms Paint nodig

Transmission - no-nonsense BitTorrent client

PlayerPro - MOD/S3M tracker (voor Amiga MOD muziek). Ik had liever CocoModX maar dit is al lang niet meer ontwikkeld en dus geen Intel versie.

[Voor 9% gewijzigd door Guru Evi op 16-09-2011 04:47]

Pandora FMS - Open Source Monitoring - pandorafms.org


 • Digistorm
 • Registratie: Januari 2000
 • Laatst online: 01-04 16:06

Digistorm

tenax moderator pomorum

Guru Evi schreef op vrijdag 16 september 2011 @ 04:45:
VirtualBox - ipv te betalen voor Parallels of VMWare. Met een beetje handgegoochel kun je zelfs de BootCamp partitie booten maar ik vind BootCamp overkill vanwege de partitie.

SoundFlower - Om je geluid om te leiden via virtuele geluidskaarten. Vooral als je veel werkt met geluid on the fly is het soms gemakkelijk om met SoundFlower iets in elkaar te knutselen.

NeoOffice - OpenOffice integratie in de Mac OS X omgeving (met Lion nu ook Versions)

HandBrake - Gelijk welk filmpje omzetten

MotionFX - Voor kleine effectjes op camerabeelden

PaintBrush - Iedereen heeft soms Paint nodig

Transmission - no-nonsense BitTorrent client

PlayerPro - MOD/S3M tracker (voor Amiga MOD muziek). Ik had liever CocoModX maar dit is al lang niet meer ontwikkeld en dus geen Intel versie.
Vox ondersteunt ook modules (ook van oude consoles zoals NES, SNES, Megadrive, Master System) en doet dat ook nog eens heel accuraat. Vox is al eens eerder langsgekomen hier en is hier te vinden.

Unum systema ad eos omnes regendos... | Macbook Pro 15" hi-res - Core i7 2635QM (2 GHz) / 8 GB / 160 GB SSD / Radeon 6490M | iPhone 3GS 16GB


 • Havelock
 • Registratie: December 2005
 • Laatst online: 02-06 19:41
Kan iemand mij vertellen wat het verschil is tussen mac app store versie en website versie
van het programma hyperdock ?

Het enige wat ik kan ontdekken is dat voor de mac app store 7,99 euro betaald en voor zien word van updates
en web versie gratis is (ik weet alleen niet of gratis versie word voorzien updates) ?

Want wie gaat er nu betalen als het ook gratis kan wat ze zitten allebei op versie 1.1
Is er nog iemand die weet wat grote verschillen zijn waarom er 7,99 bij de mac app store moet betalen ?

 • w0lfj3
 • Registratie: Januari 2003
 • Laatst online: 29-05 22:14
Havelock schreef op vrijdag 16 september 2011 @ 17:17:
Kan iemand mij vertellen wat het verschil is tussen mac app store versie en website versie
van het programma hyperdock ?

Het enige wat ik kan ontdekken is dat voor de mac app store 7,99 euro betaald en voor zien word van updates
en web versie gratis is (ik weet alleen niet of gratis versie word voorzien updates) ?

Want wie gaat er nu betalen als het ook gratis kan wat ze zitten allebei op versie 1.1
Is er nog iemand die weet wat grote verschillen zijn waarom er 7,99 bij de mac app store moet betalen ?
De versie van de site kun je maar 15 dagen gebruiken.

 • Anoniem: 34095
 • Registratie: Augustus 2001
 • Niet online
What's the difference between the Mac App Store and the main version?
Due to some restrictions, the App Store version has a slightly reduced feature set. There's no preference pane for your system preferences, and browser tab previews are very unlikely to come to the MAS version. Some other features, like the new window button, will be ported soon.
Dus je betaald voor een beperkte versie, het ontgaat me volledig, maar zo is het.

 • DRvDijk
 • Registratie: Juni 2001
 • Laatst online: 30-05 00:30
Eindelijk ook weer eens tijd gevonden íets aan de OP te doen :$Cheers again iMars, Froggle, Pindamann en Guru Evi! :)

 • Blonde Tux
 • Registratie: Januari 2008
 • Laatst online: 30-05 16:11

Blonde Tux

Advertentieboer

Een paar kleine toevoegingen:

Hoewel eerder genoemd.
Pathfinder
Een goed alternatief voor de Finder is Path Finder. Dit programma heeft veel meer mogelijkheden voor bestandsbeheer, en lijkt daardoor wat meer op Total Commander of de Norton Utilities uit de DOS-tijd. Allereerst geeft het programma standaard de mapstructuur weer zoals je dat gewend bent. Namelijk: alles alfabetisch, maar gerubriceerd op mappen en bestanden. Je hoeft dan dus niet een hele lijst bestanden door te scrollen wanneer naar een volgende map wilt. Ook de bestandsstructuur wordt weergegeven (dit kan de Finder ook, maar dat staat standaard uit). Wat ook heel praktisch is, is dat je twee locaties binnen één venster kunt tonen, wat het extra makkelijk èn overzichtelijker maakt om bestanden van de ene naar de andere map te kopiëren.
Tegelijkertijd zijn klassieke Mac OS X functies, zoals de Cover Flow-weergave, behouden, waardoor je niets van de Finder hoeft te missen. Ook andere functies van de Finder, zitten ongeveer op dezelfde plek (zoals Verbind met server in het menu Ga). Er zijn bovendien zeer veel weergavemogelijkheden verzameld in het menu Weergave. Zo kun je met een druk op de knop verborgen bestanden tonen, sorteren op maar liefst veertien verschillende categoriën. Ook het werken met tabbladen is erg handig, want zo kun je in één venster snel wisselen tussen verschillende locaties. Bovenin zijn snelkoppelingen opgenomen naar veel gebruikte locaties, zoals documenten, muziek, films, afbeeldingen, bureaublad en programma’s. En er zijn ook knoppen – in feite snelkoppelingen – om bestanden te branden naar een cd of dvd, iDisk te benaderen of een netwerklocatie koppelen. Handig is ook de ‘knipselstapel’ (ook bekend als de drop stack). Hier kun je bestanden die je wilt verplaatsen of kopiëren even tijdelijk parkeren totdat je de juiste map hebt gevonden. Verder staan zijn de iconen van programma’s en bestanden in dit programma strak in het gareel. Het niet is mogelijk om ze (per ongeluk) een paar millimeter naar links of rechts te verplaatsen (of buiten beeld), waardoor het altijd overzichtelijk blijft. En last but not least… Path Finder kan je als een van de weinige OS X programma’s het venster wél maximaliseren met de groene knop. Je hebt dan maximaal overzicht op je bestanden.

Ook zijn er verschillende plugins aanwezig, van Terminal app, tot Subversion en Hex editor tot en met iTunes browser. Wat mij betreft hoe Finder had moeten zijn.

iTerm 2

Een opvolger voor de normale iTerm die zich meer richt op 10.5 en upwards. Zelfde princiepe als iTerm, maar meer up-to-date, regelmatige updates, integratie met Visor

Heet zand zand omdat het tussen zee en land ligt?


 • Anoniem: 34095
 • Registratie: Augustus 2001
 • Niet online
Blonde Tux schreef op zondag 18 september 2011 @ 17:20:
Hoewel eerder genoemd.
Pathfinder
Een goed alternatief voor de Finder is Path Finder. Dit programma heeft veel meer mogelijkheden voor bestandsbeheer, en lijkt daardoor wat meer op Total Commander of de Norton Utilities uit de DOS-tijd. Allereerst geeft het programma standaard de mapstructuur weer zoals je dat gewend bent. ...
Ik ben OSX gewend. Ik wil eigenlijk zo min mogelijk met bestandsbeheer bezig zijn. Pathfinder doet me erg aan een bloated explorer denken.

Persoonlijk vind ik Totalfinder een stuk subtieler en heeft het gros van deze mogelijkheden ook.

 • JanvdVeer
 • Registratie: Juni 2005
 • Laatst online: 29-05 14:24
Wie heeft er een goed tooltje / shortcut om vanuit Safari direct een nieuw twitter bericht op te stellen met URL vd huidige pagina? De Twitter extensie voor Safari werkt volgens mij niet in volledig scherm en daarnaast is zo'n hele werkbalk erg bloated.. Niet iets wat ik wil dus

En nog een andere beginnersvraag: werkt Growl ook met native apps zoals Mail?

Bedankt alvast :)

Edit: Voor Twitter heb ik al een super handige extensie gevonden: Post to Twitter.

[Voor 20% gewijzigd door JanvdVeer op 19-09-2011 09:19. Reden: Extensie gevonden.]


 • RnB
 • Registratie: September 2005
 • Laatst online: 12:28
Volgens mij mag je geen requests doen in dit topic, maar ik ben de slechtste niet:

Voor Mail moet je GrowlMail hebben. Die is apart te downloaden volgens mij. Mocht je nou op Lion draaien, zoek dan naar GrowlMail 1.3.

 • RFdeGroot
 • Registratie: Juni 2008
 • Laatst online: 30-05 08:12
Anoniem: 34095 schreef op maandag 19 september 2011 @ 08:09:
[...]

Ik ben OSX gewend. Ik wil eigenlijk zo min mogelijk met bestandsbeheer bezig zijn. Pathfinder doet me erg aan een bloated explorer denken.

Persoonlijk vind ik Totalfinder een stuk subtieler en heeft het gros van deze mogelijkheden ook.
Tja, smaken verschillen zullen we maar zeggen.
Maar ik ga pathfinder vanavond als ik thuis ben zeker even installeren, die screencast op de site heeft me nieuwschierig gemaakt. Dit is precies wat ik in een filemanager zoek als ik het zo zie. Finder is naar mijn idee namelijk absoluut de zwakste schakel van osx.
Wat kost ie eigenlijk? Op de site zeggen ze alleen dat ie niet heel duur is.... :s

 • MrAcid
 • Registratie: April 2006
 • Niet online
RFdeGroot schreef op maandag 19 september 2011 @ 11:17:
[...]

Tja, smaken verschillen zullen we maar zeggen.
Maar ik ga pathfinder vanavond als ik thuis ben zeker even installeren, die screencast op de site heeft me nieuwschierig gemaakt. Dit is precies wat ik in een filemanager zoek als ik het zo zie. Finder is naar mijn idee namelijk absoluut de zwakste schakel van osx.
Wat kost ie eigenlijk? Op de site zeggen ze alleen dat ie niet heel duur is.... :s
$40. Staat gewoon op de homepage...?

 • RFdeGroot
 • Registratie: Juni 2008
 • Laatst online: 30-05 08:12
Stom, helemaal overheen gelezen.... maar thanks in elk geval :)

 • Blonde Tux
 • Registratie: Januari 2008
 • Laatst online: 30-05 16:11

Blonde Tux

Advertentieboer

Kleine extra, meestal heb je een 30 dagen trial van Path Finder. Als je een beetje gelukt hebt heb je een update er tussen zitten, waar mee de resterende dagen weer terug gezet wordt op 30 dagen.

Heet zand zand omdat het tussen zee en land ligt?


Anoniem: 390615

*snip* zoals duidelijk in de topicwaarschuwing staat: verzoeken horen niet in dit topic thuis. Daarvoor mag je een nieuw topic openen, nadat je eerst zelf hebt gezocht.

[Voor 67% gewijzigd door Daedalus op 19-09-2011 16:31]


 • JanvdVeer
 • Registratie: Juni 2005
 • Laatst online: 29-05 14:24
RnB schreef op maandag 19 september 2011 @ 09:23:
Volgens mij mag je geen requests doen in dit topic, maar ik ben de slechtste niet:

Voor Mail moet je GrowlMail hebben. Die is apart te downloaden volgens mij. Mocht je nou op Lion draaien, zoek dan naar GrowlMail 1.3.
Bedankt, handige tip! :)
excusé moi voor het plaatsen van een request ..

 • Blonde Tux
 • Registratie: Januari 2008
 • Laatst online: 30-05 16:11

Blonde Tux

Advertentieboer

Niet platform gebonden aan OSX, maar Imagemagick verdient naar mijn inziens wel een eervolle vermelding. Zeer handing tooltje waarmee je vanuit de CLI afbeeldingen kan manipuleren.

http://www.imagemagick.org/script/index.php

Heet zand zand omdat het tussen zee en land ligt?


 • Pindamann
 • Registratie: December 2007
 • Laatst online: 08:37
MrAcid schreef op zaterdag 03 september 2011 @ 13:50:
[...]

Omdat het lelijk is?

Ik koop geen Mac om tegen een vanaf Linux geport programma aan te kijken.
1Password is een simpel tooltje net als Keepass en biedt zover ik zie ook geen extra features. Verschil in prijs is echter wel 20 euro voor zon klein tooltje. Ok je hebt wel de browser extensies, dat wel.

Ik koop een mac om werk gedaan te krijgen niet om tegen shiny icoontjes aan te kijken :F

8700k | 3070


 • sonderpa
 • Registratie: Februari 2006
 • Laatst online: 07:44
Pindamann schreef op maandag 19 september 2011 @ 22:46:
Ok je hebt wel de browser extensies, dat wel.
Dat maakt 1Password voor mij het geld al meer dan waard.
Stel je bent op een site waar je een username/password moet ingeven en die heb je in het verleden opgeslagen in 1Password.
Met de toestcombinatie Command + \ worden username en password automatisch ingevuld.
Vele malen sneller dan iedere keer zelf intoetsen.
(Het is misschien een tik van mij, maar ik wil bij veel sites NIET ingelogd blijven) ;)

 • magnifor
 • Registratie: Februari 2004
 • Laatst online: 02-06 13:57
Pindamann schreef op maandag 19 september 2011 @ 22:46:
[...]


1Password is een simpel tooltje net als Keepass en biedt zover ik zie ook geen extra features. Verschil in prijs is echter wel 20 euro voor zon klein tooltje. Ok je hebt wel de browser extensies, dat wel.

Ik koop een mac om werk gedaan te krijgen niet om tegen shiny icoontjes aan te kijken :F
Keepass heef nog steeds geen fatsoenlijke iPhone applicatie. De aantal apps die in de App Store zijn werken half en voelen niet af aan. 1Password heb je op OS X, Windows, iOS en Android. 2 way sync. Dat is wat 1Password zo mooi maakt.

 • Misha
 • Registratie: Augustus 2010
 • Laatst online: 29-05 08:36

Hype
Using Tumult Hype, you can create beautiful HTML5 web content. Animations and interactive content made with Tumult Hype works on desktops, smartphones and iPads. No coding required.
Meer features hier


Heerlijk programma. Kost slechts 23 euro

 • 2Dutch
 • Registratie: Juni 2001
 • Niet online

2Dutch

No worries eeh!

Blonde Tux schreef op zondag 18 september 2011 @ 17:20:
Een paar kleine toevoegingen:

Hoewel eerder genoemd.
Pathfinder
>mooi verhaaltje<
Ben zelf een Total Commander addict onder Windows, en heb een tijdje geleden Pathfinder gekocht in zo'n Mac apps bundel: heerlijke app! Voor mij fijner dan de standaard Finder, alhoewel basistaken daarmee prima gaan. Als ik echter veel zit te bewerken/verplaatsen e.d. ben ik blij dat ik Pathfinder heb draaien. Ze zijn ook snel met updates (bv ivm Lion), dat is altijd ook erg prettig.

| The bitterness of poor quality remains long after the sweetness of low price is forgotten |


 • Misha
 • Registratie: Augustus 2010
 • Laatst online: 29-05 08:36
Voor wie wil gamen op een Mac. Ik draai mijn jeugdliefde Alpha Centauri weer hiermee. Ideaal!With CrossOver Games, you can run many popular Windows games on your Intel OS X Mac or Linux PC. CrossOver comes with an easy to use, single click interface, which makes installing your games simple and fast. Once installed, your game integrates seamlessly with your Desktop. Just click and run! It's like running Windows on your Mac or Linux machine, but without Windows. No rebooting, no switching to a virtual machine, and no Windows Operating System license required!

Meer info

Anoniem: 193286

Ik heb net een trial versie van Media Rage geïnstalleerd. Mooi programma, alleen mis ik iets of ik kan iets niet vinden. Als ik het goed zie, kan je met MR vooral zelf tags wijzigen. Maar wat me nou zo mooi lijkt is dat als ik een map met alle nummers van een album in 1 van de tools sleep, dat MR dan online zoekt naar de tags van de nummers in de map. Ik heb bv veel nummers waarvan de namen niet kloppen, bv doordat ze ooit zijn afgebroken. Het zou ideaal zijn als ik zo'n map in MR sleep, MR op basis van de bestaande tags zoekt op internet en vervolgens een voorstel doet voor de juiste tracknamen (en evt. andere tags). Mis ik iets of is dat niet mogelijk? Als dat kan, koop ik zeker een licentie namelijk.

Edit: bedenk me nu pas dat dit hier misschien thuishoort. Excuses, ik aanvaard een eventuele knip...

[Voor 6% gewijzigd door Anoniem: 193286 op 28-09-2011 19:15]


 • Froggle
 • Registratie: December 2005
 • Laatst online: 02-06 20:56
Mi6 schreef op vrijdag 23 september 2011 @ 21:47:
Voor wie wil gamen op een Mac. Ik draai mijn jeugdliefde Alpha Centauri weer hiermee. Ideaal!

[afbeelding]

With CrossOver Games, you can run many popular Windows games on your Intel OS X Mac or Linux PC. CrossOver comes with an easy to use, single click interface, which makes installing your games simple and fast. Once installed, your game integrates seamlessly with your Desktop. Just click and run! It's like running Windows on your Mac or Linux machine, but without Windows. No rebooting, no switching to a virtual machine, and no Windows Operating System license required!

Meer info
Voor Windows games gebruik ik PlayOnMac. Werkt ook erg fijn en is gratis. :)

XBL: Froggle | PSN: FroggleNL | Strava | Untappd


 • DRvDijk
 • Registratie: Juni 2001
 • Laatst online: 30-05 00:30
Anoniem: 193286 schreef op woensdag 28 september 2011 @ 18:58:
Ik heb net een trial versie van Media Rage geïnstalleerd. Mooi programma, alleen mis ik iets of ik kan iets niet vinden. Als ik het goed zie, kan je met MR vooral zelf tags wijzigen. Maar wat me nou zo mooi lijkt is dat als ik een map met alle nummers van een album in 1 van de tools sleep, dat MR dan online zoekt naar de tags van de nummers in de map. Ik heb bv veel nummers waarvan de namen niet kloppen, bv doordat ze ooit zijn afgebroken. Het zou ideaal zijn als ik zo'n map in MR sleep, MR op basis van de bestaande tags zoekt op internet en vervolgens een voorstel doet voor de juiste tracknamen (en evt. andere tags). Mis ik iets of is dat niet mogelijk? Als dat kan, koop ik zeker een licentie namelijk.

Edit: bedenk me nu pas dat dit hier misschien thuishoort. Excuses, ik aanvaard een eventuele knip...
Check de IMDB tagger tool in MR :) Oprecht onmisbaar

 • krizzziz
 • Registratie: December 2001
 • Laatst online: 01:17
Froggle schreef op woensdag 28 september 2011 @ 19:10:
[...]

Voor Windows games gebruik ik PlayOnMac. Werkt ook erg fijn en is gratis. :)
Hoe krijg je de spellen op je mac? Installeer je deze dan via PlayOnMAc? Werd er niet echt wijzer van de website,.,,,

ehhhh..HOI


 • openbook
 • Registratie: Juni 2007
 • Niet online
Ik werk veel met platte tekst files, waar ik al dan niet Markdown in gebruik voor rechtstreekse publicatie in een blog of zodat ik het om kan zetten naar HTML. Ik presenteer u (wellicht voor de zoveelste keer) Notational Velocity, of de fork NvAlt als je Markdown support wil en meer. Wat een heerlijk programma. Je zoekt en creeert razendsnel notes met alleen je keyboard, de handigste interface die ik ken.

Marked, een preview window waarmee je een Markdown, HTML of ander te renderen bestand mee in de gaten kan houden

Scrivener is fantastisch voor grote schrijfprojecten, zoals je scriptie, een boek of een groot artikel

iChat ondersteund nu ook Jabber en Facebook chat, dus Adium is weg bij mij

Maar de grootste verbetering vind ik toch wel mijn goed geconfigureerde Alfred installatie met Powerpack. Al vaak genoemd, maar ik wil om mensen te overtuigen graag laten weten wat er nog meer mee kan.

Waarschijnlijk is het zelfde ook mogelijk met Quicksilver of Launchbar, maar ik ben hier nu eenmaal aan verknocht geraakt. Enkele vaak voorkomende dingen die ik ermee doe:
 • een afspraak toevoegen aan mijn gcal
 • mijn itunes besturen
 • dingen uit mijn clipboard history halen
 • iets op wollfram alfa opzoeken en direct in mijn clipboard zetten
 • meteen zoeken op verschillende zoekmachines
 • al mijn werkprogramma's in 1 keer opstarten
 • direct mensen mailen
 • system commands als empty trash uitvoeren
 • een taak aan OmniFocus toevoegen.
Tijd die je investeert in dit programma verdien je in no-time terug. Fantastisch.

 • M617573
 • Registratie: Augustus 2004
 • Laatst online: 08:25
iChat ondersteund nu ook Jabber en Facebook chat, dus Adium is weg bij mij
Weet je het zeker? Ik krijg nog geen facebook chat in iChat te zien!

 • Shinji
 • Registratie: Februari 2002
 • Laatst online: 12:43
Mavado schreef op donderdag 29 september 2011 @ 20:50:
[...]


Weet je het zeker? Ik krijg nog geen facebook chat in iChat te zien!
Facebookchat in iChat had ik al een jaar geleden. Je moet alleen een losse gebruikersnaam aanmaken bij Facebook (kan je in profielinstellingen doen).

http://hints.macworld.com...p?story=20100211130853507
Op bovenstaande pagina staat een korte uitleg.

En jabber wordt volgens mij ook al jaren ondersteund.. :S

[Voor 6% gewijzigd door Shinji op 29-09-2011 21:38]


Anoniem: 193286

DRvDijk schreef op donderdag 29 september 2011 @ 10:21:
[...]

Check de IMDB tagger tool in MR :) Oprecht onmisbaar
Die heb ik er niet bij staan. Wel 'FreeDB Tagger', wat volgens mij hetzelfde doet(?). Maar wat een magnifiek programma. Hoe heb ik ooit zonder kunnen leven ;-).

 • DRvDijk
 • Registratie: Juni 2001
 • Laatst online: 30-05 00:30
Anoniem: 193286 schreef op vrijdag 30 september 2011 @ 12:37:
[...]

Die heb ik er niet bij staan. Wel 'FreeDB Tagger', wat volgens mij hetzelfde doet(?). Maar wat een magnifiek programma. Hoe heb ik ooit zonder kunnen leven ;-).
Eh ja, die ja 8)7

 • Daan
 • Registratie: Februari 2000
 • Laatst online: 02-06 19:07
Wie weet er een goede gratis video editor?

Ik moet een AVI bestand editten en ben al een tijd aan het zoeken maar heb moeite met het vinden van een gratis en simpele app. Hoef alleen maar een gedeelte van de video eraf te knippen.

 • Scirocco
 • Registratie: Juni 2009
 • Laatst online: 02-04 09:44
eeuh, iMovie?

 • magnifor
 • Registratie: Februari 2004
 • Laatst online: 02-06 13:57
Daan schreef op zondag 02 oktober 2011 @ 08:30:
Wie weet er een goede gratis video editor?

Ik moet een AVI bestand editten en ben al een tijd aan het zoeken maar heb moeite met het vinden van een gratis en simpele app. Hoef alleen maar een gedeelte van de video eraf te knippen.
Kan ook met Quicktime X :)

http://lowendmac.com/zisman/09az/quicktime-x.html

Als de video niet opent dan kan je perian (codec pack) installeren. :)

 • Dolan
 • Registratie: Januari 2007
 • Laatst online: 07:53
Daan schreef op zondag 02 oktober 2011 @ 08:30:
Wie weet er een goede gratis video editor?

Ik moet een AVI bestand editten en ben al een tijd aan het zoeken maar heb moeite met het vinden van een gratis en simpele app. Hoef alleen maar een gedeelte van de video eraf te knippen.
Daan:
Dit topic is bedoeld om programma's te posten waar je enthousiast over bent. Het is dus niet de bedoeling om hier requests te plaatsen voor software met een bepaalde doel of functionaliteit.

 • bokkow
 • Registratie: November 2005
 • Laatst online: 12:34
Je hebt wel eens dat je denkt zou daar een app voor zijn, maar dan ga je er niet naar zoeken en later stuit je er toch verongeluk op.

Hazel is dat voor mij.

Wat een topprogramma, verplaatst bestanden aan de hand van regels die je zelf opstelt zodat je het allemaal niet meer zelf hoeft te ordenen. Mijn bureaublad staat nog wel eens vol met foto's, screenshot, documenten etc. dit kan op basis van alle bestand eigenschappen voor je organiseren. Zo kun je zelfs foto's van facebook in een mapje laten plaatsen en foto's van 9gag weer in een andere. GE-NI-AALhttp://www.noodlesoft.com/hazel.php

Tesla Model 3 Performance - Renault Zoe ZE40 - 6320WP Oost West - SAP Dynamisch


 • Disrupt0r
 • Registratie: Februari 2010
 • Laatst online: 08-03 14:11
Ik heb dit weekend nog een mooie app gevonden voor de magic mouse. Ikzelf vond dat er veel meer gestures mogelijk zouden moeten zijn dan standaard in lion zitten. Ik heb toen op het internet gezocht en vond de app BetterTouchTool http://blog.boastr.net/. Weet niet of deze al eerder is gemeld in deze topic reeks. Je kan zelf gestures per programma instellen of gewoon algemene gestures. Erg handig!

 • michieldekker
 • Registratie: Juli 2009
 • Laatst online: 01-06 21:07
Super tool: http://cord.sourceforge.net/
Ideaal voor het dagelijks beheer op Windows servers...
Pagina: 1 2 3 ... 22 Laatste

Let op:
Dit topic is bedoeld om programma's te posten waar je enthousiast over bent. Het is dus niet de bedoeling om hier requests te plaatsen voor software met een bepaalde doel of functionaliteit.

Mocht je opzoek zijn naar een stuk software, raadpleeg dan eerst Google, MacUpdate, of Softpedia. Kom je er dan niet uit, dan mag je een topic openen, waarin je duidelijk vermeldt wat je zoekt, wat je gevonden hebt en waarom dat niet voldeed.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee