Het afgelopen jaar is 3D steeds meer in opkomst geraakt. Om 3D via je HTPC af te spelen heb je compatible hardware, bekabeling en software nodig. Middels dit topic kan je ervaringen delen over de hardwarematig en softwarematige inrichting van de HTPC om 3D op de beeldweergever te tonen.
Dit topic is niet bedoeld om te discussiëren over een specifieke merk/type TV. Daarvoor zijn op tweakers o.a. de volgende topics al beschikbaar (Specifieke subforum)
\[3D LED TV] Samsung 2011 Modellen: D6**, D7000 en D8000
[Plasma] Panasonic 2010-2011 - alle series
\[LCD/LED TV] Sony BRAVIA 2011 Series topic deel 1
[Plasma] LG PT, PV, PW en PZ series 2011
[Plasma] Samsung Plasma's Deel 2
[YouTube: http://www.youtube.com/watch?v=uKujOudUk0w]
Bron: Hardware.info via Youtube
De wissel projectie techniek met shutter brillen verlangen wel van het 3D display, of de 3D TV, dat deze een hoge resfresh rate heeft. 100Hz of 120Hz is voor menig LCD TV normaal, maar om de 3D ervaring soepel te laten verlopen met shutter brillen is een hogere snelheid nodig, ongeveer 240Hz. Hoe lager de refresh rate, des te eerder je als kijker de overgang tussen frames ziet. Ook kan er bij lage refresh ratesmotion blur optreden. De meeste fabrikanten maken voor 3D TV’s gebruik van deze techniek voor de 3D weergave.
Alleen Philips en LG hebben tot nu toe passieve 3D TV’s voor 2011 onthuld. De andere fabrikanten focussen zich nog steeds op de actieve 3D techniek.
Binnen de 3D techniek zijn er weer twee soorten van weergave. De ene soort (Full 3D) wordt gebruikt bij 3D Blu-ray weergave en de andere soort (Half 3D) wordt gebruikt bij de 3D uitzendingen van 3D TV zenders. Het verschil tussen de twee weergave technieken mag dan redelijk groot zijn, maar een format strijd zoals we gezien hebben tussen Blu-ray en HD-DVD zal het niet worden. Dit komt vooral ook door het feit dat bijna alle 3D TV’s beide vormen van weergave gewoon accepteren. Je kunt het beter vergelijken als het verschil tussen een Full HD TV en een HD-Ready TV.
Wanneer je een 3D Blu-ray disc afspeelt zal elk oog (links en rechts) een apart beeld krijgen om zo het 3D effect weer te geven. Ieder beeld voor het linker oog en ieder beeld voor het rechter oog heeft een resolutie van 1920 bij 1080 (Full HD) en wordt beurtelings – 48 keer per seconde, 24 links en 24 rechts – weergegeven op TV. Deze weergave techniek wordt Full 3D of sequentiële weergave genoemd.
TV zenders gebruiken de Half 3D techniek, wat inhoudt dat er 24 keer per seconde een beeld naar de TV wordt verstuurd. Dit beeld van 1080p (Full HD) bevat zowel het linker als het rechter beeld. Zodra dit beeld de TV bereikt zorgt de TV ervoor dat het gesplitst wordt in een rechter en een linker beeld (Side by Side techniek). De verschillende beelden worden dan weer opgeblazen naar het volledige scherm en sequentieel (beurtelings )weergegeven.
Een nadeel van deze techniek is dat de kwaliteit van het beeld een stuk minder is (halve resolutie), maar het voordeel is wel dat de overdracht van het 3D signaal veel minder bandbreedte kost. Om deze reden is het voor TV zenders een interessante oplossing. Maar niet alleen TV zenders profiteren van deze oplossing, ook de consument profiteert aangezien ze geen nieuwe decoder (set-top-box) hoeft te kopen om het 3D effect te kunnen weergeven. Een simpele firmware update zou voldoende moeten zijn.
Voor Full 3D heb je voor de overdracht van 3D signalen een High Speed HDMI kabel nodig. Voor Half 3D heb je voldoende aan een HDMI 1.3 kabel (ook voorgaande versies, dus niet High Speed). Maar eigenlijk moeten we zeggen dat je voor 3D gewoon een ‘High Speed HDMI’ kabel nodig hebt.
Bron: http://www.3dtvmagazine.nl
Om 3D te kunnen kijken zal de uitsturing (b.v. HTPC) over een HDMI 1.4 uitgang moeten beschikken en de weergever (b.v. TV) ook. Vaak rijst de vraag of het dan ook noodzakelijk is om de kabels te upgraden naar 1.4 bekabeling, of dat de 1.3a bekabeling ook volstaat. Uit dit hoofdstuk is op te maken dat 3D Wel verstuurd kan worden over 1.3a bekabeling
De eerste versie van HDMI 1.4 bracht dan wel 3D ondersteuning voor Blu-ray en games (1080p resolutie voor elk oog), maar omvatte niet de verschillende varianten die door bijvoorbeeld Sky en satelliet zenders gebruikt worden. Er zijn verschillende 3D transmissie technieken die in deze categorie vallen. De meest gebruikte is Side-by-Side (Half 3D) 1080i 3D, waarmee Sky werkt. Daarnaast wordt ook Top/Bottom 720p 3D veel gebruikt door bijvoorbeeld ESPN. Vanaf 19 november 2009 jongsleden mogen verpakkingen van HDMI kabels geen versie nummers meer bevatten en HDMI uitgeruste apparatuur mag alleen versie nummers gebruiken wanneer naast het versie nummer precies staat vermeld welke specifieke features ondersteund worden, zoals “HDMI v.1.4 met Audio Return Channel en HDMI Ethernet Channel,” en niet meer “HDMI v.1.4 compatible.” Na 1 januari 2012 mogen ook HDMI uitgeruste producten geen gebruik meer maken van versie nummers.
Bron: Wikipedia: HDMI
Voor het kijken van 3D op je televisie via de HTPC heb je minimaal de volgende hardware nodig:
De volgende software biedt ondersteuning voor het afspelen van 3D content.
Nog te vullen
Nog te vullen
Nog te vullen
Het fenomeen crosstalk wordt vooral gezien wanneer je grote contrasten in een beeld hebt. Als je bijvoorbeeld een sinaasappel op een witte achtergrond zet is er naar alle waarschijnlijkheid crosstalk te zien. Je krijgt dan eigenlijk het idee dat er een ‘geest’ achter de sinaasappel zit of door het beeld loopt. Daarom is ook de term ‘ghosting’ het meest gebruikt, maar ook het meest gebruikelijke. Crosstalk is een term die overigens ook niet verkeerd is, want, zoals de naam een beetje zegt, lopen de beelden door elkaar op dat moment.
Door verschillende fabrikanten wordt beweert dat LCD televisie gevoeliger zijn voor ghosting dan plasma-schermen. Nu klopt dit in de regel ook wel, maar gezien de innovaties van de afgelopen tijd door onder andere LG lijken de zaken zich langzaamaan weer om te draaien. Als we het hebben over een standaard 3D televisie is LCD op dit moment inderdaad gevoeliger. Fabrikanten doen er alles aan om de crosstalk op hun televisies te reduceren. In onderstaande video is zeer duidelijk cross-talk te zien
Volgens dit artikel is Crosstalk te verminder door te spelen met de kleurinstelling en zodoende sterke contrasten te verminderen.
Om de discussie waarde van dit topic te verhogen is het gewenst om de volgende zaken in je post aan te geven:
Versie historie:
Televisies
Dit topic is niet bedoeld om te discussiëren over een specifieke merk/type TV. Daarvoor zijn op tweakers o.a. de volgende topics al beschikbaar (Specifieke subforum)
\[3D LED TV] Samsung 2011 Modellen: D6**, D7000 en D8000
[Plasma] Panasonic 2010-2011 - alle series
\[LCD/LED TV] Sony BRAVIA 2011 Series topic deel 1
[Plasma] LG PT, PV, PW en PZ series 2011
[Plasma] Samsung Plasma's Deel 2
Soorten 3D technieken
Rood/Groene brillen
De techniek met de rood/groene brillen en de rood/groene plaatjes is eigenlijk een van de eerste technieken die er was voor een 3D ervaring. Het 3D beeld wat je ziet door deze bril wordt ervaren door de twee lagen (rood en groen) die een stukje van elkaar verschillen. De bril zorgt ervoor dat je alleen de laag ziet die voor dat ene oog bestemd is. Hierdoor ziet elk oog het voorwerp uit een ander perspectief. De hersenen zorgen er vervolgens voor dat er één beeld van gemaakt wordt, met diepte, dus 3D. Het grote nadeel van deze techniek is dat je al het gevoel voor kleur verliest. Vandaar dat deze techniek in de jaren ’50 wel populair was[YouTube: http://www.youtube.com/watch?v=uKujOudUk0w]
Passieve polarisatie brillen
Dit is een techniek die tegenwoordig vaak wordt toegepast bij 3D voorstellingen in de bioscoop. De film wordt geprojecteerd met behulp van twee projectoren, een voor het beeld voor het linker oog en een voor het beeld voor het rechter oog. Ook is voor beide projectoren een polarisatiefilter geplaatst die het licht maar in één richting door laat. Deze filters voor beide projectoren zijn ten opzichte van elkaar 90º gedraaid. Door nu in het brilletje (polariserende brillen) ook polarisatiefilters te gebruiken die ook 90º van elkaar gedraaid zijn, worden de beelden van elkaar gescheiden en wordt het 3D effect gecreëerd. 3D TV met de polarisatie projectie verloopt volgens hetzelfde principe als bij bovenstaande beeldprojectie, echter zijn de polarisatiefilters hier in het beeldscherm ingebouwd.Wissel projectie (Active shutter)
Deze techniek wordt door de grotere bioscopen het meest gebruik voor 3D voorstellingen. Hier wordt om de beurt het rechter en het linker beeld geprojecteerd. Het publiek moet gebruik maken van shutter brillen. Dit zijn brillen waarvan ieder glas om de beurt ondoorzichtig gemaakt kan worden. Wanneer het linker beeld wordt vertoond zal het rechter glas ondoorzichtig zijn en andersom. De brillen moeten dus wel sync gelegd worden met de projectie. Dit gebeurt meestal door middel van een sensor in de bril die in connectie staat met een sensor boven het scherm. Een klein nadeel is wel dat shutter brillen actief zijn, wat inhoudt dat ze voorzien moeten worden van stroom. Hierdoor zullen de prijzen van shutter brillen relatief gezien hoog. Er wordt al gezegd dat gemiddelde shutter bril ongeveer 25 uur aan 3D TV kunt kijken. 4 uur voordat de batterij op is krijg je een signaal en kun je de bril door middel van een mini USB kabel opladen.Bron: Hardware.info via Youtube
De wissel projectie techniek met shutter brillen verlangen wel van het 3D display, of de 3D TV, dat deze een hoge resfresh rate heeft. 100Hz of 120Hz is voor menig LCD TV normaal, maar om de 3D ervaring soepel te laten verlopen met shutter brillen is een hogere snelheid nodig, ongeveer 240Hz. Hoe lager de refresh rate, des te eerder je als kijker de overgang tussen frames ziet. Ook kan er bij lage refresh ratesmotion blur optreden. De meeste fabrikanten maken voor 3D TV’s gebruik van deze techniek voor de 3D weergave.
Zonder bril (Autostereoscopisch)
Er bestaat tegenwoordig ook een techniek die geen gebruikt maakt van brillen. De techniek zorgt dat er 2 verschillende beelden tegelijk op het scherm vertoond worden en wanneer je dan precies voor het beeld zit, worden de beelden door je hersenen weer als 3D ervaren. Een filter (parallax barrier) welke voor het scherm geplaatst wordt zorgt ervoor dat pixels van het ene beeld alleen in het rechter oog komen en pixels van het andere beeld alleen in het linker oog. Het is mooi dat we geen brillen meer nodig hebben voor deze techniek maar er kleven ook twee nadelen aan. Zo is het beeld relatief donker doordat er bepaalde lichtstralen voor je linker of rechter oog geblokkeerd worden, maar het grootste nadeel is dat je precies recht voor het scherm moet zitten voor de 3D ervaring en dus zit er vaak maar één persoon precies goed. Ook hier is wel een oplossing voor, zoals het Multi-view scherm. Dit scherm zorgt niet voor twee beelden maar een heleboel beelden, waardoor je vanuit meerdere posities (tot wel 9) het 3D effect zou kunnen zien. Maar ook dit werkt niet perfect. Het is namelijk nog steeds lastig om met elk oog precies vanuit de juiste positie te kijken. Sta je iets scheef of te ver naar links, dan is het beeld alweer vertekend. Ook hebben dit soort schermen vaak moeite om 2D beelden op een goede manier weer te geven.Actief VS Passief
Actief
Elk oog krijgt een ander beeld voorgeschoteld en de beelden verschijnen steeds na elkaar op het scherm. De active shutter 3D bril zorgt ervoor dat elk oog om en om geblokkeerd wordt voor het beeld dat voor het andere oog bedoeld is. Wanneer deze beelden dan door je hersenen met elkaar gecombineerd worden zien we de diepte.Voordelen Actief 3D
- Full HD resolutie
- Goedkope integratie
- Geen effect op de 2D beeldkwaliteit
Nadelen Actief 3D
- Dure 3D brillen
- Zware brillen
- flicker en crosstalk kunnen voorkomen
- Batterijen zijn nodig voor de 3D brillen
- Synchronisatie moet plaatsvinden tussen bril en TV
Passief
De twee belden (voor zowel het linker als het rechter oog) worden tegelijkertijd op het scherm getoond. Een volledig beeld bestaat uit een aantal lijnen; lijn 1 bevat beeldinformatie voor het rechter oog, lijn 2 voor het linker oog, lijn 3 voor het rechter oog, lijn 4 voor het linker oog, etc. De gepolariseerde 3D brillen zorgen dat je alleen de de even lijnen ziet voor het linker (of rechter) oog en de oneven lijnen voor het rechter (of linker) oog.Alleen Philips en LG hebben tot nu toe passieve 3D TV’s voor 2011 onthuld. De andere fabrikanten focussen zich nog steeds op de actieve 3D techniek.
Voordelen passief 3D
- Nagenoeg geen crosstalk
- Geen flickering in beelden
- Geen batterijen nodig voor de 3D bril
- Lichte brillen
- Goedkope brillen
- Comfortabeler voor de ogen
Nadelen passief 3D
- Halve resolutie door splitten van beeld in twee beelden (geen Full HD mogelijk)
- Kan de 2D beeldkwaliteit beïnvloeden
Full 3D & Half 3D
Binnen de 3D techniek zijn er weer twee soorten van weergave. De ene soort (Full 3D) wordt gebruikt bij 3D Blu-ray weergave en de andere soort (Half 3D) wordt gebruikt bij de 3D uitzendingen van 3D TV zenders. Het verschil tussen de twee weergave technieken mag dan redelijk groot zijn, maar een format strijd zoals we gezien hebben tussen Blu-ray en HD-DVD zal het niet worden. Dit komt vooral ook door het feit dat bijna alle 3D TV’s beide vormen van weergave gewoon accepteren. Je kunt het beter vergelijken als het verschil tussen een Full HD TV en een HD-Ready TV.
Wanneer je een 3D Blu-ray disc afspeelt zal elk oog (links en rechts) een apart beeld krijgen om zo het 3D effect weer te geven. Ieder beeld voor het linker oog en ieder beeld voor het rechter oog heeft een resolutie van 1920 bij 1080 (Full HD) en wordt beurtelings – 48 keer per seconde, 24 links en 24 rechts – weergegeven op TV. Deze weergave techniek wordt Full 3D of sequentiële weergave genoemd.
TV zenders gebruiken de Half 3D techniek, wat inhoudt dat er 24 keer per seconde een beeld naar de TV wordt verstuurd. Dit beeld van 1080p (Full HD) bevat zowel het linker als het rechter beeld. Zodra dit beeld de TV bereikt zorgt de TV ervoor dat het gesplitst wordt in een rechter en een linker beeld (Side by Side techniek). De verschillende beelden worden dan weer opgeblazen naar het volledige scherm en sequentieel (beurtelings )weergegeven.
Een nadeel van deze techniek is dat de kwaliteit van het beeld een stuk minder is (halve resolutie), maar het voordeel is wel dat de overdracht van het 3D signaal veel minder bandbreedte kost. Om deze reden is het voor TV zenders een interessante oplossing. Maar niet alleen TV zenders profiteren van deze oplossing, ook de consument profiteert aangezien ze geen nieuwe decoder (set-top-box) hoeft te kopen om het 3D effect te kunnen weergeven. Een simpele firmware update zou voldoende moeten zijn.
Voor Full 3D heb je voor de overdracht van 3D signalen een High Speed HDMI kabel nodig. Voor Half 3D heb je voldoende aan een HDMI 1.3 kabel (ook voorgaande versies, dus niet High Speed). Maar eigenlijk moeten we zeggen dat je voor 3D gewoon een ‘High Speed HDMI’ kabel nodig hebt.
Bron: http://www.3dtvmagazine.nl
HDMI
Om 3D te kunnen kijken zal de uitsturing (b.v. HTPC) over een HDMI 1.4 uitgang moeten beschikken en de weergever (b.v. TV) ook. Vaak rijst de vraag of het dan ook noodzakelijk is om de kabels te upgraden naar 1.4 bekabeling, of dat de 1.3a bekabeling ook volstaat. Uit dit hoofdstuk is op te maken dat 3D Wel verstuurd kan worden over 1.3a bekabeling
HDMI 1.3
Deze versie is beschikbaar sinds mei 2009 en bevat verbeteringen in zowel de audio als video elementen. Door de komst van Blu-Ray (en het toenmalige HD DVD) brengt deze versie ook de mogelijkheid om digitale bitstreams (data stromen) door te voeren voor de nieuwe hoge resolutie audio formaten als Dolby TrueHD en DTS HD Master Audio streams voor externe decoding bij AV versterkers. Een toename van de single-link bandbreedte tot 340 MHz (10.2 Gbit/s). Ondersteuning van Deep Color met 30-bit, 36-bit en 48-bit xvYCC, sRGB, of YcbCr ten opzicht van de 24-bit van vorige versies. Het bevat ook automatische audio synchronisatie (audio video sync). Ook werden er nieuwe kabels geintroduceerd Categorie 1 tot 74,25 MHz en Categorie 2 to 340 MHz.HDMI 1.3a
Vanaf juni 2006. Naast de boven genoemde audio verbeteringen, vergroten HDMI 1.3 and 1.3a de video bandbreedte die overgebracht kan worden van een bron naar het scherm. Dit betekent dat er bijvoorbeeld grotere kleurdiepten (kleur paletten) doorgestuurd kunnen worden en ook hogere resolutie dan het huidige 1080p. Toegevoegd is ondersteuning voor streeaming SACD in DST bistream formaat. HDMI 1.3(a) is de meest gangbare versie op dit moment. 1.3b, 1.3b1 en 1.3c kwamen respectievelijk in maart 2007, november 2007 en augustus 2008.HDMI 1.4
HDMI 1.4 is alweer sinds mei 2009 beschikbaar. Er zijn een groot aantal verbeterpunten doorgevoerd in HDMI 1.4, zoals hieronder beschreven;- Hogere resolutie van 2560x1600p, 3840x2160p op 24Hz/25Hz/30Hz en tot 4096x2160p op 24Hz. Deze resoluties zijn nog niet beschikbaar in HDTV maar wel bij grote computerdisplays en digitale theaters.
- HDMI Ethernet Channel (HEC) hierdoor wordt de integratie van HD video, HD audio met Ethernet in dezelfde kabel. Dit houdt in dat je thuis netwerk, je internet en je beeld en audio signalen allemaal geintegreerd kunnen worden in één enkele kabel. 100Mb/s Ethernet tussen twee via HDMI 1.4 apparaten.
- Audio Return Channel (ARC) – De televisie kan straks audio-signalen terug sturen naar een receiver om dit geluid af te laten spelen. Dit is vooral erg handig wanneer je nog gebruik maakt van een analoge TV tuner in je TV. Normaal gesproken zou je dan een kabel terug moeten leggen naar de receiver om de audio via je receiver te laten lopen naar je speakers. Ook nu kan alles weer door één enkele kabel.
- Snelheid – Opkomende technieken als 2K en 4K (2000 pixels en 4000 pixels, wat een zeer hoge resolutie is) en 3D tv hebben meer bandbreedte nodig; HDMI 1.4 geeft ze die ruimte. De hogere snelheid is natuurlijk interessant, maar op de technologieën die dit nodig hebben moeten we nog even wachten. De ondersteuning van “Deep Color” (diepere kleuren) in HDMI 1.3 wordt nu nog steeds vrijwel niet gebruikt.
- HD in je auto – Een nieuwe connector (aansluiting) wordt geïntroduceerd die de auto-industrie moet helpen om HD video en audio in de auto te integrereren met HDMI.
- Micro HDMI connector – er komt een nieuwe, kleinere 19 pins connector naast de huidige connectoren.
HDMI 1.4a
Vanaf 4 maart 2010. De HDMI licensing organisatie heeft een vroege update voor HDMI 1.4 aangekondigd om zo de ondersteuning voor 3D technologie te verbreden. De nieuwe 1.4a versie zal verplichte ondersteuning voor verschillende uitzend (broadcast) 3D formaten bevatten, waarmee weergave apparatuur (3D TV’s) zich aan kan passen aan het type 3D signaal dat ontvangen wordt.De eerste versie van HDMI 1.4 bracht dan wel 3D ondersteuning voor Blu-ray en games (1080p resolutie voor elk oog), maar omvatte niet de verschillende varianten die door bijvoorbeeld Sky en satelliet zenders gebruikt worden. Er zijn verschillende 3D transmissie technieken die in deze categorie vallen. De meest gebruikte is Side-by-Side (Half 3D) 1080i 3D, waarmee Sky werkt. Daarnaast wordt ook Top/Bottom 720p 3D veel gebruikt door bijvoorbeeld ESPN. Vanaf 19 november 2009 jongsleden mogen verpakkingen van HDMI kabels geen versie nummers meer bevatten en HDMI uitgeruste apparatuur mag alleen versie nummers gebruiken wanneer naast het versie nummer precies staat vermeld welke specifieke features ondersteund worden, zoals “HDMI v.1.4 met Audio Return Channel en HDMI Ethernet Channel,” en niet meer “HDMI v.1.4 compatible.” Na 1 januari 2012 mogen ook HDMI uitgeruste producten geen gebruik meer maken van versie nummers.
Overzichten HDMI versies
Bron: Wikipedia: HDMI
Hardware
Voor het kijken van 3D op je televisie via de HTPC heb je minimaal de volgende hardware nodig:
- HTPC met HDMI 1.4 uitgang op de videokaart
- Blu-ray speler (minimaal 2x speed)
- TV met 3D ondersteuning
- 3D brillen
- 3D Content (blu-ray)
Software
De volgende software biedt ondersteuning voor het afspelen van 3D content.
Powerd DVD 11
(Productsite)Nog te vullen
Total media theatre
(Productsite)Nog te vullen
Stereoscopic player
(Productsite)Nog te vullen
Voorkomende problemen bij afspelen 3D
Crosstalk / Ghosting
Crosstalk is iets wat enkel bij 3D televisies voor kan komen. De kunst bij een 3D televisie is dat elk oog een apart beeld ontvangt om zo het 3D effect te kunnen creëren. Zodra er nog beelden worden opgevangen door het oog, die eigenlijk bestemd waren voor het andere oog, spreken we van crosstalk. Een ander woord voor crosstalk is ghosting.Het fenomeen crosstalk wordt vooral gezien wanneer je grote contrasten in een beeld hebt. Als je bijvoorbeeld een sinaasappel op een witte achtergrond zet is er naar alle waarschijnlijkheid crosstalk te zien. Je krijgt dan eigenlijk het idee dat er een ‘geest’ achter de sinaasappel zit of door het beeld loopt. Daarom is ook de term ‘ghosting’ het meest gebruikt, maar ook het meest gebruikelijke. Crosstalk is een term die overigens ook niet verkeerd is, want, zoals de naam een beetje zegt, lopen de beelden door elkaar op dat moment.
Door verschillende fabrikanten wordt beweert dat LCD televisie gevoeliger zijn voor ghosting dan plasma-schermen. Nu klopt dit in de regel ook wel, maar gezien de innovaties van de afgelopen tijd door onder andere LG lijken de zaken zich langzaamaan weer om te draaien. Als we het hebben over een standaard 3D televisie is LCD op dit moment inderdaad gevoeliger. Fabrikanten doen er alles aan om de crosstalk op hun televisies te reduceren. In onderstaande video is zeer duidelijk cross-talk te zien
Volgens dit artikel is Crosstalk te verminder door te spelen met de kleurinstelling en zodoende sterke contrasten te verminderen.
Hoe ervaar jij 3D via je HTPC
Om de discussie waarde van dit topic te verhogen is het gewenst om de volgende zaken in je post aan te geven:
- Toelichting op de opbouw van je HTPC
- Toelichting op de opbouw van de rest van je componenten inclusief bekabeling
- Actief/Passief 3D
- Gebruikte software om 3D te bekijken
- Bronmateriaal
- Positieve ervaringen
- Negatieve ervaringen
- Problemen & eventuele oplossingen
Changelog
Versie historie:
- 30-06-2011: 1e versie
- Todo 1
- Todo 2
[Voor 255% gewijzigd door mcsluis op 30-06-2011 16:03]