• mcsluis
 • Registratie: Juni 2001
 • Laatst online: 09-06 15:55
Het afgelopen jaar is 3D steeds meer in opkomst geraakt. Om 3D via je HTPC af te spelen heb je compatible hardware, bekabeling en software nodig. Middels dit topic kan je ervaringen delen over de hardwarematig en softwarematige inrichting van de HTPC om 3D op de beeldweergever te tonen.

TelevisiesDit topic is niet bedoeld om te discussiëren over een specifieke merk/type TV. Daarvoor zijn op tweakers o.a. de volgende topics al beschikbaar (Specifieke subforum)

\[3D LED TV] Samsung 2011 Modellen: D6**, D7000 en D8000
[Plasma] Panasonic 2010-2011 - alle series
\[LCD/LED TV] Sony BRAVIA 2011 Series topic deel 1
[Plasma] LG PT, PV, PW en PZ series 2011
[Plasma] Samsung Plasma's Deel 2

Soorten 3D technieken


Rood/Groene brillen
De techniek met de rood/groene brillen en de rood/groene plaatjes is eigenlijk een van de eerste technieken die er was voor een 3D ervaring. Het 3D beeld wat je ziet door deze bril wordt ervaren door de twee lagen (rood en groen) die een stukje van elkaar verschillen. De bril zorgt ervoor dat je alleen de laag ziet die voor dat ene oog bestemd is. Hierdoor ziet elk oog het voorwerp uit een ander perspectief. De hersenen zorgen er vervolgens voor dat er één beeld van gemaakt wordt, met diepte, dus 3D. Het grote nadeel van deze techniek is dat je al het gevoel voor kleur verliest. Vandaar dat deze techniek in de jaren ’50 wel populair was

[YouTube: http://www.youtube.com/watch?v=uKujOudUk0w]

Passieve polarisatie brillen
Dit is een techniek die tegenwoordig vaak wordt toegepast bij 3D voorstellingen in de bioscoop. De film wordt geprojecteerd met behulp van twee projectoren, een voor het beeld voor het linker oog en een voor het beeld voor het rechter oog. Ook is voor beide projectoren een polarisatiefilter geplaatst die het licht maar in één richting door laat. Deze filters voor beide projectoren zijn ten opzichte van elkaar 90º gedraaid. Door nu in het brilletje (polariserende brillen) ook polarisatiefilters te gebruiken die ook 90º van elkaar gedraaid zijn, worden de beelden van elkaar gescheiden en wordt het 3D effect gecreëerd. 3D TV met de polarisatie projectie verloopt volgens hetzelfde principe als bij bovenstaande beeldprojectie, echter zijn de polarisatiefilters hier in het beeldscherm ingebouwd.

Wissel projectie (Active shutter)
Deze techniek wordt door de grotere bioscopen het meest gebruik voor 3D voorstellingen. Hier wordt om de beurt het rechter en het linker beeld geprojecteerd. Het publiek moet gebruik maken van shutter brillen. Dit zijn brillen waarvan ieder glas om de beurt ondoorzichtig gemaakt kan worden. Wanneer het linker beeld wordt vertoond zal het rechter glas ondoorzichtig zijn en andersom. De brillen moeten dus wel sync gelegd worden met de projectie. Dit gebeurt meestal door middel van een sensor in de bril die in connectie staat met een sensor boven het scherm. Een klein nadeel is wel dat shutter brillen actief zijn, wat inhoudt dat ze voorzien moeten worden van stroom. Hierdoor zullen de prijzen van shutter brillen relatief gezien hoog. Er wordt al gezegd dat gemiddelde shutter bril ongeveer 25 uur aan 3D TV kunt kijken. 4 uur voordat de batterij op is krijg je een signaal en kun je de bril door middel van een mini USB kabel opladen.


Bron: Hardware.info via Youtube

De wissel projectie techniek met shutter brillen verlangen wel van het 3D display, of de 3D TV, dat deze een hoge resfresh rate heeft. 100Hz of 120Hz is voor menig LCD TV normaal, maar om de 3D ervaring soepel te laten verlopen met shutter brillen is een hogere snelheid nodig, ongeveer 240Hz. Hoe lager de refresh rate, des te eerder je als kijker de overgang tussen frames ziet. Ook kan er bij lage refresh ratesmotion blur optreden. De meeste fabrikanten maken voor 3D TV’s gebruik van deze techniek voor de 3D weergave.

Zonder bril (Autostereoscopisch)
Er bestaat tegenwoordig ook een techniek die geen gebruikt maakt van brillen. De techniek zorgt dat er 2 verschillende beelden tegelijk op het scherm vertoond worden en wanneer je dan precies voor het beeld zit, worden de beelden door je hersenen weer als 3D ervaren. Een filter (parallax barrier) welke voor het scherm geplaatst wordt zorgt ervoor dat pixels van het ene beeld alleen in het rechter oog komen en pixels van het andere beeld alleen in het linker oog. Het is mooi dat we geen brillen meer nodig hebben voor deze techniek maar er kleven ook twee nadelen aan. Zo is het beeld relatief donker doordat er bepaalde lichtstralen voor je linker of rechter oog geblokkeerd worden, maar het grootste nadeel is dat je precies recht voor het scherm moet zitten voor de 3D ervaring en dus zit er vaak maar één persoon precies goed. Ook hier is wel een oplossing voor, zoals het Multi-view scherm. Dit scherm zorgt niet voor twee beelden maar een heleboel beelden, waardoor je vanuit meerdere posities (tot wel 9) het 3D effect zou kunnen zien. Maar ook dit werkt niet perfect. Het is namelijk nog steeds lastig om met elk oog precies vanuit de juiste positie te kijken. Sta je iets scheef of te ver naar links, dan is het beeld alweer vertekend. Ook hebben dit soort schermen vaak moeite om 2D beelden op een goede manier weer te geven.

Actief VS Passief


Actief
Elk oog krijgt een ander beeld voorgeschoteld en de beelden verschijnen steeds na elkaar op het scherm. De active shutter 3D bril zorgt ervoor dat elk oog om en om geblokkeerd wordt voor het beeld dat voor het andere oog bedoeld is. Wanneer deze beelden dan door je hersenen met elkaar gecombineerd worden zien we de diepte.
Voordelen Actief 3D
 • Full HD resolutie
 • Goedkope integratie
 • Geen effect op de 2D beeldkwaliteit
Nadelen Actief 3D
 • Dure 3D brillen
 • Zware brillen
 • flicker en crosstalk kunnen voorkomen
 • Batterijen zijn nodig voor de 3D brillen
 • Synchronisatie moet plaatsvinden tussen bril en TV

Passief
De twee belden (voor zowel het linker als het rechter oog) worden tegelijkertijd op het scherm getoond. Een volledig beeld bestaat uit een aantal lijnen; lijn 1 bevat beeldinformatie voor het rechter oog, lijn 2 voor het linker oog, lijn 3 voor het rechter oog, lijn 4 voor het linker oog, etc. De gepolariseerde 3D brillen zorgen dat je alleen de de even lijnen ziet voor het linker (of rechter) oog en de oneven lijnen voor het rechter (of linker) oog.
Alleen Philips en LG hebben tot nu toe passieve 3D TV’s voor 2011 onthuld. De andere fabrikanten focussen zich nog steeds op de actieve 3D techniek.
Voordelen passief 3D
 • Nagenoeg geen crosstalk
 • Geen flickering in beelden
 • Geen batterijen nodig voor de 3D bril
 • Lichte brillen
 • Goedkope brillen
 • Comfortabeler voor de ogen
Nadelen passief 3D
 • Halve resolutie door splitten van beeld in twee beelden (geen Full HD mogelijk)
 • Kan de 2D beeldkwaliteit beïnvloeden

Full 3D & Half 3DBinnen de 3D techniek zijn er weer twee soorten van weergave. De ene soort (Full 3D) wordt gebruikt bij 3D Blu-ray weergave en de andere soort (Half 3D) wordt gebruikt bij de 3D uitzendingen van 3D TV zenders. Het verschil tussen de twee weergave technieken mag dan redelijk groot zijn, maar een format strijd zoals we gezien hebben tussen Blu-ray en HD-DVD zal het niet worden. Dit komt vooral ook door het feit dat bijna alle 3D TV’s beide vormen van weergave gewoon accepteren. Je kunt het beter vergelijken als het verschil tussen een Full HD TV en een HD-Ready TV.

Wanneer je een 3D Blu-ray disc afspeelt zal elk oog (links en rechts) een apart beeld krijgen om zo het 3D effect weer te geven. Ieder beeld voor het linker oog en ieder beeld voor het rechter oog heeft een resolutie van 1920 bij 1080 (Full HD) en wordt beurtelings – 48 keer per seconde, 24 links en 24 rechts – weergegeven op TV. Deze weergave techniek wordt Full 3D of sequentiële weergave genoemd.TV zenders gebruiken de Half 3D techniek, wat inhoudt dat er 24 keer per seconde een beeld naar de TV wordt verstuurd. Dit beeld van 1080p (Full HD) bevat zowel het linker als het rechter beeld. Zodra dit beeld de TV bereikt zorgt de TV ervoor dat het gesplitst wordt in een rechter en een linker beeld (Side by Side techniek). De verschillende beelden worden dan weer opgeblazen naar het volledige scherm en sequentieel (beurtelings )weergegeven.

Een nadeel van deze techniek is dat de kwaliteit van het beeld een stuk minder is (halve resolutie), maar het voordeel is wel dat de overdracht van het 3D signaal veel minder bandbreedte kost. Om deze reden is het voor TV zenders een interessante oplossing. Maar niet alleen TV zenders profiteren van deze oplossing, ook de consument profiteert aangezien ze geen nieuwe decoder (set-top-box) hoeft te kopen om het 3D effect te kunnen weergeven. Een simpele firmware update zou voldoende moeten zijn.

Voor Full 3D heb je voor de overdracht van 3D signalen een High Speed HDMI kabel nodig. Voor Half 3D heb je voldoende aan een HDMI 1.3 kabel (ook voorgaande versies, dus niet High Speed). Maar eigenlijk moeten we zeggen dat je voor 3D gewoon een ‘High Speed HDMI’ kabel nodig hebt.


Bron: http://www.3dtvmagazine.nl

HDMIOm 3D te kunnen kijken zal de uitsturing (b.v. HTPC) over een HDMI 1.4 uitgang moeten beschikken en de weergever (b.v. TV) ook. Vaak rijst de vraag of het dan ook noodzakelijk is om de kabels te upgraden naar 1.4 bekabeling, of dat de 1.3a bekabeling ook volstaat. Uit dit hoofdstuk is op te maken dat 3D Wel verstuurd kan worden over 1.3a bekabeling

HDMI 1.3
Deze versie is beschikbaar sinds mei 2009 en bevat verbeteringen in zowel de audio als video elementen. Door de komst van Blu-Ray (en het toenmalige HD DVD) brengt deze versie ook de mogelijkheid om digitale bitstreams (data stromen) door te voeren voor de nieuwe hoge resolutie audio formaten als Dolby TrueHD en DTS HD Master Audio streams voor externe decoding bij AV versterkers. Een toename van de single-link bandbreedte tot 340 MHz (10.2 Gbit/s). Ondersteuning van Deep Color met 30-bit, 36-bit en 48-bit xvYCC, sRGB, of YcbCr ten opzicht van de 24-bit van vorige versies. Het bevat ook automatische audio synchronisatie (audio video sync). Ook werden er nieuwe kabels geintroduceerd Categorie 1 tot 74,25 MHz en Categorie 2 to 340 MHz.

HDMI 1.3a
Vanaf juni 2006. Naast de boven genoemde audio verbeteringen, vergroten HDMI 1.3 and 1.3a de video bandbreedte die overgebracht kan worden van een bron naar het scherm. Dit betekent dat er bijvoorbeeld grotere kleurdiepten (kleur paletten) doorgestuurd kunnen worden en ook hogere resolutie dan het huidige 1080p. Toegevoegd is ondersteuning voor streeaming SACD in DST bistream formaat. HDMI 1.3(a) is de meest gangbare versie op dit moment. 1.3b, 1.3b1 en 1.3c kwamen respectievelijk in maart 2007, november 2007 en augustus 2008.

HDMI 1.4
HDMI 1.4 is alweer sinds mei 2009 beschikbaar. Er zijn een groot aantal verbeterpunten doorgevoerd in HDMI 1.4, zoals hieronder beschreven;
 • Hogere resolutie van 2560x1600p, 3840x2160p op 24Hz/25Hz/30Hz en tot 4096x2160p op 24Hz. Deze resoluties zijn nog niet beschikbaar in HDTV maar wel bij grote computerdisplays en digitale theaters.
 • HDMI Ethernet Channel (HEC) hierdoor wordt de integratie van HD video, HD audio met Ethernet in dezelfde kabel. Dit houdt in dat je thuis netwerk, je internet en je beeld en audio signalen allemaal geintegreerd kunnen worden in één enkele kabel. 100Mb/s Ethernet tussen twee via HDMI 1.4 apparaten.
 • Audio Return Channel (ARC) – De televisie kan straks audio-signalen terug sturen naar een receiver om dit geluid af te laten spelen. Dit is vooral erg handig wanneer je nog gebruik maakt van een analoge TV tuner in je TV. Normaal gesproken zou je dan een kabel terug moeten leggen naar de receiver om de audio via je receiver te laten lopen naar je speakers. Ook nu kan alles weer door één enkele kabel.
 • Snelheid – Opkomende technieken als 2K en 4K (2000 pixels en 4000 pixels, wat een zeer hoge resolutie is) en 3D tv hebben meer bandbreedte nodig; HDMI 1.4 geeft ze die ruimte. De hogere snelheid is natuurlijk interessant, maar op de technologieën die dit nodig hebben moeten we nog even wachten. De ondersteuning van “Deep Color” (diepere kleuren) in HDMI 1.3 wordt nu nog steeds vrijwel niet gebruikt.
 • HD in je auto – Een nieuwe connector (aansluiting) wordt geïntroduceerd die de auto-industrie moet helpen om HD video en audio in de auto te integrereren met HDMI.
 • Micro HDMI connector – er komt een nieuwe, kleinere 19 pins connector naast de huidige connectoren.

HDMI 1.4a
Vanaf 4 maart 2010. De HDMI licensing organisatie heeft een vroege update voor HDMI 1.4 aangekondigd om zo de ondersteuning voor 3D technologie te verbreden. De nieuwe 1.4a versie zal verplichte ondersteuning voor verschillende uitzend (broadcast) 3D formaten bevatten, waarmee weergave apparatuur (3D TV’s) zich aan kan passen aan het type 3D signaal dat ontvangen wordt.
De eerste versie van HDMI 1.4 bracht dan wel 3D ondersteuning voor Blu-ray en games (1080p resolutie voor elk oog), maar omvatte niet de verschillende varianten die door bijvoorbeeld Sky en satelliet zenders gebruikt worden. Er zijn verschillende 3D transmissie technieken die in deze categorie vallen. De meest gebruikte is Side-by-Side (Half 3D) 1080i 3D, waarmee Sky werkt. Daarnaast wordt ook Top/Bottom 720p 3D veel gebruikt door bijvoorbeeld ESPN. Vanaf 19 november 2009 jongsleden mogen verpakkingen van HDMI kabels geen versie nummers meer bevatten en HDMI uitgeruste apparatuur mag alleen versie nummers gebruiken wanneer naast het versie nummer precies staat vermeld welke specifieke features ondersteund worden, zoals “HDMI v.1.4 met Audio Return Channel en HDMI Ethernet Channel,” en niet meer “HDMI v.1.4 compatible.” Na 1 januari 2012 mogen ook HDMI uitgeruste producten geen gebruik meer maken van versie nummers.

Overzichten HDMI versies

Bron: Wikipedia: HDMI

HardwareVoor het kijken van 3D op je televisie via de HTPC heb je minimaal de volgende hardware nodig:
 • HTPC met HDMI 1.4 uitgang op de videokaart
 • Blu-ray speler (minimaal 2x speed)
 • TV met 3D ondersteuning
 • 3D brillen
 • 3D Content (blu-ray)
De Best Buy Guide van mei 2011 geeft inzicht in de componenten waarmee een HTPC, 3D kan weergeven.

SoftwareDe volgende software biedt ondersteuning voor het afspelen van 3D content.
Powerd DVD 11
(Productsite)
Nog te vullen

Total media theatre
(Productsite)
Nog te vullen

Stereoscopic player
(Productsite)
Nog te vullen

Voorkomende problemen bij afspelen 3D


Crosstalk / Ghosting
Crosstalk is iets wat enkel bij 3D televisies voor kan komen. De kunst bij een 3D televisie is dat elk oog een apart beeld ontvangt om zo het 3D effect te kunnen creëren. Zodra er nog beelden worden opgevangen door het oog, die eigenlijk bestemd waren voor het andere oog, spreken we van crosstalk. Een ander woord voor crosstalk is ghosting.Het fenomeen crosstalk wordt vooral gezien wanneer je grote contrasten in een beeld hebt. Als je bijvoorbeeld een sinaasappel op een witte achtergrond zet is er naar alle waarschijnlijkheid crosstalk te zien. Je krijgt dan eigenlijk het idee dat er een ‘geest’ achter de sinaasappel zit of door het beeld loopt. Daarom is ook de term ‘ghosting’ het meest gebruikt, maar ook het meest gebruikelijke. Crosstalk is een term die overigens ook niet verkeerd is, want, zoals de naam een beetje zegt, lopen de beelden door elkaar op dat moment.

Door verschillende fabrikanten wordt beweert dat LCD televisie gevoeliger zijn voor ghosting dan plasma-schermen. Nu klopt dit in de regel ook wel, maar gezien de innovaties van de afgelopen tijd door onder andere LG lijken de zaken zich langzaamaan weer om te draaien. Als we het hebben over een standaard 3D televisie is LCD op dit moment inderdaad gevoeliger. Fabrikanten doen er alles aan om de crosstalk op hun televisies te reduceren. In onderstaande video is zeer duidelijk cross-talk te zienVolgens dit artikel is Crosstalk te verminder door te spelen met de kleurinstelling en zodoende sterke contrasten te verminderen.


Hoe ervaar jij 3D via je HTPCOm de discussie waarde van dit topic te verhogen is het gewenst om de volgende zaken in je post aan te geven:
 • Toelichting op de opbouw van je HTPC
 • Toelichting op de opbouw van de rest van je componenten inclusief bekabeling
 • Actief/Passief 3D
 • Gebruikte software om 3D te bekijken
 • Bronmateriaal
 • Positieve ervaringen
 • Negatieve ervaringen
 • Problemen & eventuele oplossingen
Uiteraard is dit ook de plek om vragen te stellen aan de ervaringsdeskundigen en elkaar te helpen eventuele problemen op te lossen op hardwarematig als softwarematige gebied.

ChangelogVersie historie:
 • 30-06-2011: 1e versie
Todo list:
 • Todo 1
 • Todo 2
Feedback m.b.t. OP graag via DM om topic vervuiling te voorkomen.

[Voor 255% gewijzigd door mcsluis op 30-06-2011 16:03]


 • mcsluis
 • Registratie: Juni 2001
 • Laatst online: 09-06 15:55
Dan zal ik aftrappen!

HTPC: i3-2100T via de IGP gaat de HDMI naar mijn 1.3 receiver voor het geluid. Via een DVI/HDMI convertor stuur ik het beeld aan. De TV is een LG 50pz550 plasma met Active shutter via Bluetooth. De bron van de films zijn vaak ISO's van blu-ray's die ik mount met daemon tools en vervolgens afspeel met total media theater 5. Op de een of andere manier pakt Power DVD 11 de gemounte blu-ray's niet.

Ik heb de TV nu twee weken in mijn bezit. Ik zie regelmatig cross/talk tijdens afspelen van 3D. Dit gebeurt dan vooral bij objecten in de 'diepte' (achtergrond). Ik heb het vermoeden dan de DVI/HDMI convertor de boel vertraagt, en daarom heb ik mijzelf zojuist een 6570 aangeschaft die straks voor de aansturing van het beeld gaat zorgen. Vanavond zal ik de resultaten hiervan posten.

Edit:

Inmiddels de 6570 ingebouwd en getest. De IGP verzorgt de aansturen van het geluid naar de receiver de 6570 verzorgt het beeld naar de TV. Alle resoluties worden zonder problemen getoond.

Echter, wanneer ik blu-ray 3d content afspeel via total media theatre 5, dan schakelt de resolutie over naar 720p@24 (terwijl die op dat moment 1920x1080p is), en kan niet meer worden gewijzigd. Mijn vermoeden is dat dit een bug is in CCC van amd. Daarom een topic aangemaakt op het AMD forum.

Vooralsnog moet ik het geluid via de 6570 laten verlopen en het beeld via de IGP. m.a.v. een relatief dure extra HDMI aansluiting tot nu toe. :-(

[Voor 120% gewijzigd door mcsluis op 01-07-2011 09:33]


 • FeaR
 • Registratie: Maart 2007
 • Laatst online: 12:43

FeaR

ModeratoR Consumentenelektronica

In GoT we trust

Op verzoek van de TS nog even op slot :)

En weer open op verzoek :)

[Voor 31% gewijzigd door FeaR op 30-06-2011 14:09]

Some people just need a high-five.... In the face.... With a chair.


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Póg mo Thóin
 • Registratie: December 2004
 • Niet online
Mooie ts! Ben zelf ook aan het orienteren op een HTPC welke 3D kan afspelen (terwijl ik nog geen 3D TV heb op het moment). Weinig info hier te vinden op Tweakers dus hoop dat hierr veel waardevolle info komt te staan.
Op het moment speel ik alle media af via mijn HTPC, ook blurays, echter is hij niet in staat HD Audio te decoderen en om die reden wil ik toch upgraden en dan kan ik net zo goed voorbereid zijn op het 3D gebeuren.

Riamh mé ag dul a thabhairt duit suas, ní bheidh mé in iúl duit síos


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • mcsluis
 • Registratie: Juni 2001
 • Laatst online: 09-06 15:55
Póg mo Thóin schreef op vrijdag 01 juli 2011 @ 10:34:
Mooie ts! Ben zelf ook aan het orienteren op een HTPC welke 3D kan afspelen (terwijl ik nog geen 3D TV heb op het moment). Weinig info hier te vinden op Tweakers dus hoop dat hierr veel waardevolle info komt te staan.
Op het moment speel ik alle media af via mijn HTPC, ook blurays, echter is hij niet in staat HD Audio te decoderen en om die reden wil ik toch upgraden en dan kan ik net zo goed voorbereid zijn op het 3D gebeuren.
Afhankelijk van je huidige systeem zou je niet heel veel te hoeven upgraden. ATI/Nvidia kaarten hebben bijna allemaal een HDMI aansluiting zodat HD audio kan worden doorgestuurd naar je receiver. Het is dan natuurlijk wel van belang dat je een HDMI input op je receiver hebt. Een nieuwe videokaart zou zou dan 3D kunnen uitsturen en HD audio. HD audio is helaas niet mogelijk via spdif/coax.

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Ed_L
 • Registratie: Januari 2006
 • Laatst online: 08-06 22:59

Ed_L

Crew Council
mcsluis schreef op donderdag 30 juni 2011 @ 10:56:

Edit:

Inmiddels de 6570 ingebouwd en getest. De IGP verzorgt de aansturen van het geluid naar de receiver de 6570 verzorgt het beeld naar de TV. Alle resoluties worden zonder problemen getoond.
Waarom? Buiten de bug die je nu ervaart is het prima mogelijk om de 6570 zowel video als audio te laten verwerken. Is niet alleen een wat nettere oplossing (1 kabel), maar voorkomt ook mogelijke syncproblemen.

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • mcsluis
 • Registratie: Juni 2001
 • Laatst online: 09-06 15:55
Ed_L schreef op vrijdag 01 juli 2011 @ 11:12:
[...]

Waarom? Buiten de bug die je nu ervaart is het prima mogelijk om de 6570 zowel video als audio te laten verwerken. Is niet alleen een wat nettere oplossing (1 kabel), maar voorkomt ook mogelijke syncproblemen.
het probleem is dat mijn receiver maar een 1.3a aansluiting heeft en het 3D beeld niet juist kan kan forwarden naar de TV (De TV herkent het signaal dan niet als 3D)...hier had ik al een ander topic over lopen..

Daarom heb ik gekozen voor een losse 6570 voor het beeld en de HDMI van de IGP naar de receiver voor het HD geluid. Op deze manier is er ook geen sync probleem! Het is een bewust overwogen keuze geweest om de boel zo aan te sluiten.

Als het allemaal kon via 1 HDMI kabel en als de receiver het 3D signaal normaal had kunnen doorgeven, had ik geen 6570 aangeschaft. Dan had de IGP van de 2100T ook wel volstaan.

[Voor 10% gewijzigd door mcsluis op 01-07-2011 11:33]


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Póg mo Thóin
 • Registratie: December 2004
 • Niet online
mcsluis schreef op vrijdag 01 juli 2011 @ 11:08:
[...]


Afhankelijk van je huidige systeem zou je niet heel veel te hoeven upgraden. ATI/Nvidia kaarten hebben bijna allemaal een HDMI aansluiting zodat HD audio kan worden doorgestuurd naar je receiver. Het is dan natuurlijk wel van belang dat je een HDMI input op je receiver hebt. Een nieuwe videokaart zou zou dan 3D kunnen uitsturen en HD audio. HD audio is helaas niet mogelijk via spdif/coax.
Mijn huidige setup output video via HDMI en audio via optisch, omdat het niet anders kan. Mijn receiver kan trouwens ook niet met HD Audio om dus die staat ook op de upgradelijst. Ik zou namelijk ook graag analoog 7.1 out willen hebben. gewoon voor de heb en in het geval dat ik misschien een oudere vesterker koop met meer power maar zonder HD audio processing. Dus in dat geval zou ik de audio via analoog doen en HDMI direct naar de TV. In principe wil ik gewoon voorbereid any eventuality.

Riamh mé ag dul a thabhairt duit suas, ní bheidh mé in iúl duit síos


 • petillan
 • Registratie: Februari 2007
 • Laatst online: 15-02 14:46
mcsluis schreef op donderdag 30 juni 2011 @ 10:56:
Echter, wanneer ik blu-ray 3d content afspeel via total media theatre 5, dan schakelt de resolutie over naar 720p@24 (terwijl die op dat moment 1920x1080p is), en kan niet meer worden gewijzigd. Mijn vermoeden is dat dit een bug is in CCC van amd. Daarom een topic aangemaakt op het AMD forum.
Ik heb dit ook, maar dan met een GTX460. Volgens mij is dit omwille van de volgende reden.
Meestal staat de refreshrate op 50Hz of 60Hz bij de native resolutie van je HDTV (dit is 1080p).
Wanneer je met TMT een blu ray afspeelt, blijft de refreshrate behouden (50 of 60Hz), terwijl de refreshrate eigenlijk 24Hz zou moeten zijn. Nu 30D 1080p @ 50/60Hz via HDMI1.4 kan niet, daarom dat hij volgens mij switcht naar 720p.
Wat je kan doen is het volgende: eerst handmatig de resolutie in je control panel veranderen naar "HD 3D: 1080p @ 24Hz". Dan 3D blu ray afspelen via TMT.

Zo heb ik het in het begin gedaan, maar ik maak nu gebruik van mediaportal dus de refreshrate wordt bij mij automatisch goed gezet naar gelang de content, de iso/blu ray wordt gemount, TMT start op.

*Weetje:
Om met een nvidia videokaart gebruik te kunnen maken van je 3DTV heb je Nvidia 3DTV Play software nodig, dit is betalend. 3DTV Play software is echter gratis voor diegene die een 3D Vision pakket hebben (die ir transmitter van nvidia). Dus gewoon die IR transmitter emuleren en klaar, free 3DTV Play software.

Wat heb je nodig en moet je doen:
*3D Vision compatible nvidia graphics card
*HDMI 1.4 compliant 3D Display
*MS Device Simulation Framework
*Extract bovenstaande zip archief, voer DSFx64Runtime.msi (64bit) of DSTx86Runtime.msi (32bit) uit als administrator (rechtermuisklik). Na installatie voer init_x64.bat (64bit) of init.bat (32bit) uit, als administrator (rechtermuisklik).
*Door enablestereo.bat (als administrator) uit te voeren emuleer je de IR transmitter en kan je in je nvidia control panel de 3DTV Play software activeren. Om niet altijd handmatig de bat file moeten uit te voeren, zet hem in je startup directory: C:\Users\UserName\AppData\Roaming\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\Startup
en editeer hem van start cscript enablestereo.wsf naar start /min cscript "C:\DirMetDeRestVanDeFiles\enablestereo.wsf"

[Voor 34% gewijzigd door petillan op 17-09-2011 17:13]


 • mcsluis
 • Registratie: Juni 2001
 • Laatst online: 09-06 15:55
Inmiddels is mijn probleem opgelost. Toch een conflicterend driver probleem welke ik als volgt heb opgelost.

1) Disable IGP in bios en set 6570 als primary
2) Verse windows install
3) Catalyst driver voor 6570 geinstalleerd
4) Enable IGP in bios en set 6570 als primary
5) Alle mobo drivers geinstalleerd + videodrivers voor de 2100T (HD 2000)
6) Bij configuratiescherm geluid ingesteld dat de HDMI van de IGP wordt gebruikt voor het geluid

Problem solved. 3D wordt nu keurig in 1080p@24 weergegeven en herkend door de TV. De marantz krijgt het geluid aangeleverd via HDMI van de IGP

 • armand_
 • Registratie: Juli 2011
 • Laatst online: 23-05 11:51
Had in een ander topic reeds iets gevraagd mbt de Asrock Vision 3d, tevens een mooi response gelezen dat iemand reeds met non Nvidea kaarten aan het checken/testen is.
Op de Asrock site kan je terugvinden met welke tv's deze kleine htpc compatible is, bovendien diverse buitenlandse reviews gezien over deze htpc. Maar heeft iemand hier ervaring met deze htpc en vooral i.c.m. 3D (Full HD)

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Phantoman
 • Registratie: Januari 2006
 • Laatst online: 01-06 01:43
Ik heb een HTPC gebouwd met de volgende componenten:

#ProductPrijsSubtotaal
2Western Digital Caviar Green WD20EARX, 2TB SATA-600, 64MB, 5400rpm€ 64,26€ 128,52
1Samsung Spinpoint F3 HD502HJ, 500GB€ 33,-€ 33,-
1Silverstone Grandia GD06B€ 103,67€ 103,67
1Scythe Big Shuriken€ 26,75€ 26,75
1Intel Core i3 2100€ 93,30€ 93,30
1Lite-On iHBS112 Zwart€ 84,-€ 84,-
1Silverstone ST50F-P€ 63,65€ 63,65
2Kingston ValueRAM KVR1333D3N9/2G€ 11,99€ 23,98
1Sapphire Ultimate HD 6570 1GB DDR3€ 64,30€ 64,30
1Asus P8H61-M EVO (rev. 3.0)€ 74,-€ 74,-
Bekijk collectie
Importeer producten
Totaal€ 695,17


OS: Windows Server 2008 R2
BD Software: Roxio CinePlayer BD with 3D

TV: LG 55LW650S (passief 3D)
Home Theater Systeem: LG HX751

De HTPC is via een HDMI 1.4 kabel aangesloten op de Home Theater Systeem die vervolgens ook via een HDMI 1.4 kabel is aangesloten op de TV.

Alles werkt prima, behalve 3D :) Bij het afspelen van een 3D BD ISO bestand (via Virtual CloneDrive) of 3D BD (via de Blu-Ray-speler) krijg ik bij zowel PowerDVD 11 als TotalMedia Theatre 5 een melding dat het formaat niet ondersteund wordt. Het afspelen van DVDs lukte prima trouwens. Even geGoogled en het blijkt dat PowerDVD wel eens dit soort problemen geeft met Virtual CloneDrive of andere software. Misschien is dat ook het geval voor TMT 5, maar ik ging niet verder zoeken.

Ik ben toen maar overgestapt naar "Roxio CinePlayer BD with 3D" en die had geen problemen met het afspelen van 3D content, maar helaas herkent mijn TV het niet als 3D content. Dat komt volgens mij vanwege de display instellingen binnen CinePlayer. Voor de display kan ik van alles kiezen, behalve "3DTV HDMI 1.4". Dan krijg ik de foutmelding "This output type is not supported on the current machine, please select a new one". Ik heb al een support case geopend met Roxio, maar die sturen alleen maar van die standaard e-mails terug (nutteloos dus). Als ik "Active Shutter 100Hz or higher Display" kies voor de display, dan herkent mijn TV het wel als 3D content, maar het ziet er echt niet goed uit (dat is ook te verwachten). Trouwens DXVA staat aan.

Ik heb de BD-speler al met de laatste firmware ge-update en de laatste AMD driver geïnstalleerd. Ik heb de HTPC ook direct op de TV aangesloten, maar dat hielp ook niet. Ik weet het even niet meer. Enig idee wat ik nog meer kan proberen ? Zijn er mensen die passief 3D aan de praat hebben gekregen op een HTPC ?

 • Phantoman
 • Registratie: Januari 2006
 • Laatst online: 01-06 01:43
Ok, gisteren maar Windows 7 Ultimate als dual-boot geïnstalleerd en wat blijkt ? ... nu werkt TMT5 wel zonder problemen bij het afspelen van 3D content. Mijn TV detecteert meteen dat het 3D content is.

Iemand enig idee waarom het dan niet lukt met Windows Server 2008 R2 ? Daar gaf TMT5 de foutmelding: "Please insert a valid disc and try again." PowerDVD heb ik nog niet geprobeerd binnen Windows 7, maar eerder in win2k8 gaf het de foutmelding: "There is a a disc with an unsupported format in drive X:". Ik heb de stappen van de volgende guide ook gevolgd, maar het probleem blijft hetzelfde binnen win2k8: http://www.win2008r2workstation.com/ . Trouwens ik heb voor Windows 2008 gekozen omdat ik ook mijn oude Domain Controller server met de nieuwe HTPC wou vervangen.

Met CinePlayer kan ik nog steeds geen 3D content afspelen binnen Windows 7 en de support van Roxio is dramatisch slecht. Ik wordt zeker niet door technische mensen geholpen, maar lijkt meer door iemand van de verkoopafdeling of zo. Binnen de AVS Forum kwam ik wel het volgende tegen:
Originally Posted by defiancecp View Post
Well, one small update to this - roxio worked great for me in 120hz mode, and it supports nvidia 3d vision, so 3d vision should work great as well... But it doesn't seem to link to ATI's hd3d driver directly, meaning it won't work with ATI hdmi 1.4 connections.

I was very happy with it when I ran in 120hz mode, but I really want hd audio via hdmi, so I need to get my system all 1.4 compliant, and since roxio isn't compatible with it, I guess I'll have to switch to TMT5...

Again, very happy with it when it was compatible... but keep the limitations in mind.
Dus het is maar hopen dat ik mijn geld terug kan krijgen.


EDIT:
Probleem is opgelost met TMT5 binnen Windows Server 2008 R2. Het probleem had te maken met het volgende: http://blogs.technet.com/...ab-for-cd-dvd-burner.aspx . Dus TMT 5 opstarten met admin rechten was de oplossing.

[Voor 8% gewijzigd door Phantoman op 28-07-2011 17:46]


 • AmRuLeZ
 • Registratie: Februari 2002
 • Laatst online: 07-06 10:33
Ik heb een Samsung TV UE40D6530. Deze heeft actieve 3d.
Daarnaast heb ik een HTPC met daarin een AMD HD6450 (sinds 2 dagen).

Ik moet zeggen, wat een heerlijke videokaart voor dat geld (40 euro). Afspelen van media content loopt beter dan ooit. Hiervoor had ik een passief gekoelde Hd 4850, echter is deze niet in staat 3d blu-ray af te spelen.

Ik heb deze dagen wat getest met PowerDVD 11, en ARC home theatre 5.
Media: Avatar 3d.

Het lukt me niet om 3d content af te spelen met Powerdvd. Althans, alle opties zijn mogelijk, behalve de Hdmi 1.4a hdtv. Zodra ik deze optie kiest krijg ik een melding dat de tv dit niet ondersteund. Vreemd.

Zojuist heb ik Arc getest. Prima stukje software. Direct bij het starten van de 3d bluray wordt de 3d content herkend door de TV. Afspelen gaat soepel. Ik heb het idee dat het een beetje schokkerig gaat. Niet in pieken en dalen, maar consequent. Net alsof de framerate naar ca. 20 fps gaat, stabiel... Naar mate je langer gaat kijken valt dit niet meer op.

Interessant Topic! ik blijf het volgen...

ps. iemand nog tips van 3d content waarbij het uiterste uit de mogelijkheden van 3D (blu-ray) wordt gehaald?

 • The-Priest-NL
 • Registratie: Maart 2006
 • Laatst online: 09-06 22:41
AmRuLeZ schreef op donderdag 28 juli 2011 @ 20:51:
Ik heb een Samsung TV UE40D6530. Deze heeft actieve 3d.
Daarnaast heb ik een HTPC met daarin een AMD HD6450 (sinds 2 dagen).

Ik moet zeggen, wat een heerlijke videokaart voor dat geld (40 euro). Afspelen van media content loopt beter dan ooit. Hiervoor had ik een passief gekoelde Hd 4850, echter is deze niet in staat 3d blu-ray af te spelen.

Ik heb deze dagen wat getest met PowerDVD 11, en ARC home theatre 5.
Media: Avatar 3d.

Het lukt me niet om 3d content af te spelen met Powerdvd. Althans, alle opties zijn mogelijk, behalve de Hdmi 1.4a hdtv. Zodra ik deze optie kiest krijg ik een melding dat de tv dit niet ondersteund. Vreemd.

Zojuist heb ik Arc getest. Prima stukje software. Direct bij het starten van de 3d bluray wordt de 3d content herkend door de TV. Afspelen gaat soepel. Ik heb het idee dat het een beetje schokkerig gaat. Niet in pieken en dalen, maar consequent. Net alsof de framerate naar ca. 20 fps gaat, stabiel... Naar mate je langer gaat kijken valt dit niet meer op.

Interessant Topic! ik blijf het volgen...

ps. iemand nog tips van 3d content waarbij het uiterste uit de mogelijkheden van 3D (blu-ray) wordt gehaald?
Hier een review van een brazos setup met 3D waarbij ze Cloudy With A Chance of Meatballs 3D gebruiken
This portion of the movie has an average video bitrate of around 45MBPS and regularly peaks above this making it one of the most demanding Blu-Rays on the market. For comparison, a movie such as Casino Royale has a bitrate of 24MBPS
daarnaast hebben zij ook nog deze waarbij ze de volgende film gebruiken
To give an idea of the workload our test disc is Monsters Vs. Aliens, the first movie to be produced in Stereoscopic 3D rather than converted from 2D, has a bitrate peaking well over 50Mbps whereas Monsters Inc. in standard 2D rarely crosses the 30Mbps barrier, often dropping as low as 15Mbps.
Dat lijken mij dus wel aardige testcases.

•Geocaching•Security, Media & OSINT Junkie•Opinions are my own and not those of my employer.


 • Phantoman
 • Registratie: Januari 2006
 • Laatst online: 01-06 01:43
AmRuLeZ schreef op donderdag 28 juli 2011 @ 20:51:
Het lukt me niet om 3d content af te spelen met Powerdvd. Althans, alle opties zijn mogelijk, behalve de Hdmi 1.4a hdtv. Zodra ik deze optie kiest krijg ik een melding dat de tv dit niet ondersteund. Vreemd.
Blijkt een bekend probleem te zijn met PowerDVD 11 en AMD videokaarten (zie http://forum.cyberlink.com/forum/posts/list/17352.page). Ik denk dat Roxio Cineplayer ook hetzelfde probleem heeft. Volgens mij is TotalMedia Theatre 5 de enige op dit moment die de HD3D van AMD ondersteunt.

Net voor het versturen van dit bericht keek ik naar de site van AMD om te kijken of er een nieuwe driver is die mijn probleem hieronder zou kunnen oplossen en toen zag ik het volgende in the release notes van versie 11.7:
"PowerDVD now correctly handles 3D Bluray content."
AmRuLeZ schreef op donderdag 28 juli 2011 @ 20:51:
Zojuist heb ik Arc getest. Prima stukje software. Direct bij het starten van de 3d bluray wordt de 3d content herkend door de TV. Afspelen gaat soepel. Ik heb het idee dat het een beetje schokkerig gaat. Niet in pieken en dalen, maar consequent. Net alsof de framerate naar ca. 20 fps gaat, stabiel... Naar mate je langer gaat kijken valt dit niet meer op.
Is mij niet opgevallen. Een probleem die ik nu wel heb met TMT 5 is dat de resolutie bij het afspelen van een 3D film automatisch overschakelt van 1080p@60 naar 720p@50. De resolutie eerst handmatig op 1080p@24 instellen helpt niet. Ik gebruik nu de Catalyst 11.6 driver, dus ik ga nu versie 11.7 installeren om te kijken of dat helpt.

EDIT:
Geen verschil met versie 11.7 :( Het worden dus weer lange nachten. Ik heb meteen ook PDVD 11 uitgeprobeerd, maar ik zie niet eens de optie om hdmi 1.4a hdtv te kiezen.

[Voor 5% gewijzigd door Phantoman op 29-07-2011 02:57]


 • AmRuLeZ
 • Registratie: Februari 2002
 • Laatst online: 07-06 10:33
Phantoman schreef op vrijdag 29 juli 2011 @ 01:11:
[...]

Blijkt een bekend probleem te zijn met PowerDVD 11 en AMD videokaarten (zie http://forum.cyberlink.com/forum/posts/list/17352.page). Ik denk dat Roxio Cineplayer ook hetzelfde probleem heeft. Volgens mij is TotalMedia Theatre 5 de enige op dit moment die de HD3D van AMD ondersteunt.

Net voor het versturen van dit bericht keek ik naar de site van AMD om te kijken of er een nieuwe driver is die mijn probleem hieronder zou kunnen oplossen en toen zag ik het volgende in the release notes van versie 11.7:
"PowerDVD now correctly handles 3D Bluray content."

[...]
Ik zal vanavond eens kijken, wat er bij mij gebeurd na update van de driver.
Is mij niet opgevallen. Een probleem die ik nu wel heb met TMT 5 is dat de resolutie bij het afspelen van een 3D film automatisch overschakelt van 1080p@60 naar 720p@50. De resolutie eerst handmatig op 1080p@24 instellen helpt niet. Ik gebruik nu de Catalyst 11.6 driver, dus ik ga nu versie 11.7 installeren om te kijken of dat helpt.
Ik ben gisteravond eens verder geen kijken, en bij mij gaat inderdaad ook de resolutie terug naar 720@50. De resolutie staat oorspronkelijk op 1080p@24hz. Dit moet beter kunnen...

 • Phantoman
 • Registratie: Januari 2006
 • Laatst online: 01-06 01:43
AmRuLeZ schreef op vrijdag 29 juli 2011 @ 12:57:
Ik ben gisteravond eens verder geen kijken, en bij mij gaat inderdaad ook de resolutie terug naar 720@50. De resolutie staat oorspronkelijk op 1080p@24hz. Dit moet beter kunnen...
Het moet inderdaad beter kunnen, mcsluis (TS) heeft het voor elkaar gekregen. Ik ben echter niet van plan om mijn OS helemaal opnieuw te gaan installeren. Dat is een heel gedoe met een Windows Domain Controller. Dus er moet wel een andere oplossing zijn. Ik ga in ieder geval vanavond even proberen of ik de resolutie kan aanpassen tijdens het afspelen van de film zoals hier vermeld. Met Catalyst 11.6 kon dat niet, maar volgens het laatste bericht in die thread zou het nu wel mogelijk zijn met versie 11.7. Verder ga ik ook proberen om TMT 5 aan te roepen vanuit XBMC, misschien gaat dat beter.

 • AmRuLeZ
 • Registratie: Februari 2002
 • Laatst online: 07-06 10:33
Phantoman schreef op vrijdag 29 juli 2011 @ 17:42:
[...]


Het moet inderdaad beter kunnen, mcsluis (TS) heeft het voor elkaar gekregen. Ik ben echter niet van plan om mijn OS helemaal opnieuw te gaan installeren. Dat is een heel gedoe met een Windows Domain Controller. Dus er moet wel een andere oplossing zijn. Ik ga in ieder geval vanavond even proberen of ik de resolutie kan aanpassen tijdens het afspelen van de film zoals hier vermeld. Met Catalyst 11.6 kon dat niet, maar volgens het laatste bericht in die thread zou het nu wel mogelijk zijn met versie 11.7. Verder ga ik ook proberen om TMT 5 aan te roepen vanuit XBMC, misschien gaat dat beter.
Vandaag de drivers geupdate naar 11.7. Nog geen geluk helaas.
Ik heb de instructies opgevolgd staat beschreven op het forum van AMD. Het lukt me nu wel om de film te starten in in 1080p x 1900@ 24hz, echter krijg ik dan zwarte randen op de tv. De resolutie van htpc is dan wel 1000p, en m'n tv denk 1080p te ontvangen. Om dit te realiseren heb ik GPU scaling enabled.

Men geeft ook aan dat wanneer je GPU scaling disabled, en overscan ook disabled dat het dan wel mogelijk is om te switchen naar 1080p tijdens het afspelen van de film. Ik krijg dat nogsteeds een foutmelding in THT5.

Nog iets anders vreemds, afhankelijk van de HDMI kabel die ik gebruik moet ik overscan toepassen. Kabel A heeft een aanpassing van overscan nodig, Kabel B heeft dat niet nodig en is in 1 keer goed. Hoe kan dit? Toch een verschil in HDMI 1.3 en 1.4? Beide trouwens getest, geen verschil.

 • AmRuLeZ
 • Registratie: Februari 2002
 • Laatst online: 07-06 10:33
Gisteravond ook windows 7 opnieuw geinstalleerd. Daarbij vooraf in de bios aangegeven wat de primairy display unit is. Disablen van de IGP is helaas niet mogelijk op dit moederbord (780g).

Nogsteeds hetzelfde probleem, geen 1080px1900@24hz bij afspelen 3d-blu-ray via THT5.

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • AmRuLeZ
 • Registratie: Februari 2002
 • Laatst online: 07-06 10:33
Vandaag de nieuwste versie van TMT 5 geinstalleerd (187). Nu is wel mogelijk om de resolutie te wijzigen naar 1080 x 1920 @24hz bij afspelen via TMT5.

Echter gaat het afspelen nu niet vloeiend. Ik heb de volgende componenten:
Moederbord: Gigabyte MA78GM-S2H
Geheugen: 4 gigabyte (dual channel)
Processor: Athlon X2 4850e
Videokaart: Sapphire AMD 6450 1 gb

Dit lijkt me toch voldoende om 3d-bluray af te kunnen spelen?
De processor wordt tussen de 25 - 50% belast. Toch hapert het beeld...

EDIT: Driver van mobo geupdate. Daarnaast een aantal beeldverbeterende opties uit CCC uitgezet, behalve smooth video playback. Nu gaat het afspelen van 3d blu-ray perfect.

[Voor 14% gewijzigd door AmRuLeZ op 31-07-2011 16:40]


 • Phantoman
 • Registratie: Januari 2006
 • Laatst online: 01-06 01:43
Ik was ook even bezig afgelopen weekend. Met Catalyst 11.7 kon ik zonder problemen de resolutie wijzigen naar 1080p@24Hz, maar het blijft lastig om dit telkens weer handmatig te moeten doen. Het afspelen van 3D BD ging op een gegeven moment ook niet soepel, maar volgens mij kwam dat door de laatste update van TMT (zie hieronder). Ik moet verder testen om te kijken of dit nog het geval is. Ik concentreerde me meer op het 720p probleem.

Met mijn moederbord kan ik de iGPU ook niet uitschakelen, dus misschien is dat de oorzaak gezien dat het wel mogelijk was bij mcsluis (ummm, ben je er nog ???).

Het aanroepen van TMT als een externe player vanuit XBMC hielp ook niet.

Ik heb in ieder geval een support case met ArcSoft geopend om te kijken of ze met een oplossing kunnen komen. Trouwens de laatste versie van TMT 5 is 5.0.1.113. Die heeft een "BETA auto refresh rate switching feature" die bij mij niet werkt. Het geeft bij mij een zwarte scherm waarna ik mijn systeem moet herstarten. Als je een "backup" hebt van TMT, dan zou ik die update niet installeren (zie hier).

 • AmRuLeZ
 • Registratie: Februari 2002
 • Laatst online: 07-06 10:33
Phantoman schreef op maandag 01 augustus 2011 @ 16:56:
Het afspelen van 3D BD ging op een gegeven moment ook niet soepel, maar volgens mij kwam dat door de laatste update van TMT (zie hieronder).
Hier heb ik af en toe ook nog last van. Een herstart lost het probleem op.
m.a.w. nog niet lekker stabiel allemaal. Powerdvd werkt in ieder geval niet. Bij jouw mcluis?

EDIT: PowerdDvd 10 Mark II werkt prima!

[Voor 8% gewijzigd door AmRuLeZ op 03-08-2011 20:39]


 • Phantoman
 • Registratie: Januari 2006
 • Laatst online: 01-06 01:43
[b][message=36509431,noline]Bij jouw mcluis?
Volgens mij is mcsluis in een eeuwige slaap gevallen :)
[b][message=36509431,noline]
EDIT: PowerdDvd 10 Mark II werkt prima!
Ook geen problemen meer met de automatische overschakeling naar 720p@50Hz ? Dan zal ik het ook uitproberen. Ik was eigenlijk net op het punt om AutoFrequency te gaan gebruiken icm TMT 5.

 • AmRuLeZ
 • Registratie: Februari 2002
 • Laatst online: 07-06 10:33
[b][message=36514828,noline]Phantoman schreef op donderdag 04 augustus 2011 @ 02:08
Ook geen problemen meer met de automatische overschakeling naar 720p@50Hz ? Dan zal ik het ook uitproberen. Ik was eigenlijk net op het punt om AutoFrequency te gaan gebruiken icm TMT 5.
Nope, geen last meer van. Blijft gewoon op 1080p@24hz.
Daarnaast m'n tv instellingen op "volledig scherm" gezet, waardoor overscan ook niet meer nodig is. Beetje dom, had ik eerder kunnen checken...

 • Phantoman
 • Registratie: Januari 2006
 • Laatst online: 01-06 01:43
Helaas geen geluk bij mij. AutoFrequency hielp niet met TMT5 (schakelt toch over naar 720p@50Hz) en PDVD 10 Mark II geeft bij mij een zwart scherm bij het afspelen van blu-ray. Ik weet het even niet meer :(

EDIT:
Ik heb een workaround gevonden, nl. Display Changer gebruiken nadat TMT 5 de resolutie heeft gewijzigd. Dus ik gebruik nu de volgende script vanuit XBMC:

EDIT 2:
Ik heb de script verbeterd. Het schakelt nu alleen over naar 1080p@24Hz als blijkt dat de resolutie op 720p is.

code:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
@ECHO OFF

REM -- Mount Iso --
"C:\Program Files (x86)\Elaborate Bytes\VirtualCloneDrive\VCDMount.exe" /d=0 %1

REM -- Use Task Scheduler to prevent UAC prompt when running with elevated rights --
START "Total Media Theatre" /D"C:\Windows\System32\" /WAIT /MIN /B schtasks.exe /RUN /TN "myTasks\autoElevateTMT5"

REM -- Check first if TMT is running --
GOTO Running

:720p
REM -- Change resolution to 1080p24Hz --
"C:\Program Files (x86)\12noon Display Changer\dc64.exe" -width=1920 -height=1080 -refresh=24

:Running
timeout /T 10 /NOBREAK

REM -- Check if TMT changed resolution to 720p --
FOR /F "skip=1 tokens=2 delims==" %%A in ('wmic desktopmonitor get screenheight /value') do (
  set height=%%A
  if "%height%"=="720" GOTO 720p
)

REM -- Check if TMT is still running --
tasklist /FI "IMAGENAME eq uMCEPlayer5.exe" 2>NUL | find /I /N "uMCEPlayer5.exe">NUL
if "%ERRORLEVEL%"=="0" GOTO Running

REM -- Change resolution back to the original setting --
"C:\Program Files (x86)\12noon Display Changer\dc64.exe" -width=1920 -height=1080 -refresh=50

REM -- Unmount Iso --
"C:\Program Files (x86)\Elaborate Bytes\VirtualCloneDrive\vcdmount.exe" /d=0 /u


Om het even compleet te maken, hierbij de inhoud van mijn playercorefactory.xml (XBMC):

code:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<playercorefactory>
<players>
<player name="TMT5" type="ExternalPlayer" audio="false" video="true">
<filename>E:\XBMC\PlayISO.bat</filename>
<args>"{1}"</args>
<forceontop>true</forceontop>
<hidexbmc>true</hidexbmc>
<hidecursor>false</hidecursor>
<hideconsole>false</hideconsole>
<warpcursor>none</warpcursor>
</player>
</players>
<rules action="prepend">
<!-- Blu-rays ISO -->
<rule filetypes="iso" filename=".*3D.*" player="TMT5"/>
</rules>
</playercorefactory>

[Voor 101% gewijzigd door Phantoman op 12-08-2011 23:58]


 • GodDamage
 • Registratie: Maart 2005
 • Laatst online: 04-06 09:43
Wat enorm onderbelicht blijft in de startpost is het Nvidia 3d Vision en de mogelijkheid om een beamer voor 3d te gebruiken. Ik gebruik een GTX460 met een Acer H5360 en de Nvidia 3d brillen (4 stuks). Kijkafstand is ongeveer 4 meter op een 100" scherm. Dit is ongelofelijk mooi en ik krijg dan ook alleen maar te horen dat het nog mooier is dan in de bioscoop. Daarnaast kun je ook gamen in 3d wat ook behoorlijk wat toevoegt aan de beleving. De gtx460 is meen ik ook de enige videokaart die de DTS-HD/ Dolby TrueHD streams naar de versterker kan sturen. Ik heb dit nu ongeveer 8 maanden in gebruik en het enige dat tegen valt is de hoeveelheid 3d-materiaal dat uitgebracht wordt. Hoewel dat over een tijdje wel weer goed komt, als je ziet wat er nu aan 3d-films in de bios draait.

 • Póg mo Thóin
 • Registratie: December 2004
 • Niet online
GodDamage schreef op woensdag 10 augustus 2011 @ 13:43:
Wat enorm onderbelicht blijft in de startpost is het Nvidia 3d Vision en de mogelijkheid om een beamer voor 3d te gebruiken. Ik gebruik een GTX460 met een Acer H5360 en de Nvidia 3d brillen (4 stuks). Kijkafstand is ongeveer 4 meter op een 100" scherm. Dit is ongelofelijk mooi en ik krijg dan ook alleen maar te horen dat het nog mooier is dan in de bioscoop. Daarnaast kun je ook gamen in 3d wat ook behoorlijk wat toevoegt aan de beleving. De gtx460 is meen ik ook de enige videokaart die de DTS-HD/ Dolby TrueHD streams naar de versterker kan sturen. Ik heb dit nu ongeveer 8 maanden in gebruik en het enige dat tegen valt is de hoeveelheid 3d-materiaal dat uitgebracht wordt. Hoewel dat over een tijdje wel weer goed komt, als je ziet wat er nu aan 3d-films in de bios draait.
Dus deze kaart kan beeld en geluid gesplitst uitsturen over HDMI? Beeld gaat dan neem ik aan over DVI? Dat is handig want mijn receiver kan geen 3D aan. Dit zou een goede oplossing zijn.

Riamh mé ag dul a thabhairt duit suas, ní bheidh mé in iúl duit síos


 • Phantoman
 • Registratie: Januari 2006
 • Laatst online: 01-06 01:43
Zoals ik al eerder aangaf is het me gelukt om via een workaround 3D BDs af te spelen op 1080p@24Hz, maar wat me nu opviel is dat het geluid niet in sync is met het beeld. Ik heb het over een paar milliseconden (max 1 seconde). Nog meer mensen last hiervan ? Zie mijn configuratie in eerdere posts.

EDIT:
Nou laat maar. Misschien toeval, maar na het updaten van TMT5 naar versie 5.0.1.114 heb ik dit probleem niet meer.

[Voor 18% gewijzigd door Phantoman op 10-08-2011 20:31]


 • AmRuLeZ
 • Registratie: Februari 2002
 • Laatst online: 07-06 10:33
GodDamage schreef op woensdag 10 augustus 2011 @ 13:43:
Wat enorm onderbelicht blijft in de startpost is het Nvidia 3d Vision en de mogelijkheid om een beamer voor 3d te gebruiken. Ik gebruik een GTX460 met een Acer H5360 en de Nvidia 3d brillen (4 stuks). Kijkafstand is ongeveer 4 meter op een 100" scherm. Dit is ongelofelijk mooi en ik krijg dan ook alleen maar te horen dat het nog mooier is dan in de bioscoop. Daarnaast kun je ook gamen in 3d wat ook behoorlijk wat toevoegt aan de beleving. De gtx460 is meen ik ook de enige videokaart die de DTS-HD/ Dolby TrueHD streams naar de versterker kan sturen. Ik heb dit nu ongeveer 8 maanden in gebruik en het enige dat tegen valt is de hoeveelheid 3d-materiaal dat uitgebracht wordt. Hoewel dat over een tijdje wel weer goed komt, als je ziet wat er nu aan 3d-films in de bios draait.
Het gebruik van een beamer vindt ik inderdaad wel een goede toevoeging.
Twee opmerkingen:
- DTS-HD / Dolby TrueHD kan ook met de 6450 van AMD-ATI
- Wat maakt Nvidia 3d Vision zo special in vergelijking met ATI? Voor games misschien, maar niet voor films?

 • GodDamage
 • Registratie: Maart 2005
 • Laatst online: 04-06 09:43
Póg mo Thóin schreef op woensdag 10 augustus 2011 @ 14:07:
[...]


Dus deze kaart kan beeld en geluid gesplitst uitsturen over HDMI? Beeld gaat dan neem ik aan over DVI? Dat is handig want mijn receiver kan geen 3D aan. Dit zou een goede oplossing zijn.
Ja inderdaad. Ik heb op mijn gtx460 een Onkyo 508 (met daaraan een tv), de Acer beamer en mijn LG monitor (voor normaal desktop gebruik). Als ik film kijk op mijn beamer dan gaat het geluid met dvi-hdmi naar de Onkyo, het beeld met hdmi naar de beamer. Eventueel kun je het geluid ook naar de beamer sturen. In Windows kun je via het configuratiescherm instellen welk apparaat je gebruikt voor het geluid.

 • GodDamage
 • Registratie: Maart 2005
 • Laatst online: 04-06 09:43
AmRuLeZ schreef op woensdag 10 augustus 2011 @ 19:45:
[...]

- Wat maakt Nvidia 3d Vision zo special in vergelijking met ATI? Voor games misschien, maar niet voor films?
Het is waarschijnlijk het meest gebruikte middel om 3d af te spelen met een pc. Alleen daarom zou het m.i. genoemd moeten worden, niet omdat het speciaal is.

 • wesseln
 • Registratie: September 2009
 • Laatst online: 04-06 09:08
Gaaf topic! Ik heb onlangs een Samsung UE46D6320 gekocht en wil nu 3D kijken. Wil eigelijk een HTPC gaan maken maar ik heb nu even mn gamepc aangesloten.

In die PC zit een GTX275 die volgesn nvidia wel 3D-bluray's moet kunnen afspelen. Powerdvd zegt echter dat HDMI 1.4 3D niet mogelijk is. (er zit ook geen HDMI poort op, ik verbind de PC doormiddel van een DVI-HDMI convertor).

Enig idee waar het aan kan liggen?

 • Phantoman
 • Registratie: Januari 2006
 • Laatst online: 01-06 01:43
wesseln schreef op dinsdag 16 augustus 2011 @ 17:23:
Gaaf topic! Ik heb onlangs een Samsung UE46D6320 gekocht en wil nu 3D kijken. Wil eigelijk een HTPC gaan maken maar ik heb nu even mn gamepc aangesloten.

In die PC zit een GTX275 die volgesn nvidia wel 3D-bluray's moet kunnen afspelen. Powerdvd zegt echter dat HDMI 1.4 3D niet mogelijk is. (er zit ook geen HDMI poort op, ik verbind de PC doormiddel van een DVI-HDMI convertor).

Enig idee waar het aan kan liggen?
Wij (ik en AmRuLeZ) hadden ook hetzelfde probleem met PDVD 11, bij AmRuLeZ was de oplossing om naar PDVD 10 Mark II over te stappen. Ik kon trouwens toen ook de HDMI 1.4 optie kiezen in PDVD 10, maar ik liep toen tegen een ander probleem aan.

Ik vraag me wel af of dit überhaupt bij jou zou moeten werken, gezien je geen echte HDMI 1.4 poort heb.

 • petillan
 • Registratie: Februari 2007
 • Laatst online: 15-02 14:46
@Wesseln

Voldoe je hieraan, vanaf het stuk NVIDIA GeForce Graphics Cards?
http://www.nvidia.com/object/3d-vision-requirements.html
[1]Blu-ray 3D playback requires compatible Blu-ray 3D player software from companies such as ArcSoft, Corel, CyberLink and Roxio. Please continue to check the 3D Vision product home page for more details on Blu-ray 3D support.
[3] Blu-ray 3D movie playback with connection to an HDMI 1,4 3D TV is possible with NVIDIA drivers Release 260

Installeer laatste driver en volg dan onderstaande. Hierna kan je dan in je nvidia control panel bij set up stereoscopic 3D kiezen voor 3DTV Play (zet wel je TV als main display).
petillan schreef op zaterdag 02 juli 2011 @ 10:20:
[...]

*Weetje:
Om met een nvidia videokaart gebruik te kunnen maken van je 3DTV heb je Nvidia 3DTV Play software nodig, dit is betalend. 3DTV Play software is echter gratis voor diegene die een 3D Vision pakket hebben (die ir transmitter van nvidia). Dus gewoon die IR transmitter emuleren en klaar, free 3DTV Play software.

Wat heb je nodig en moet je doen:
*3D Vision compatible nvidia graphics card
*HDMI 1.4 compliant 3D Display
*MS Device Simulation Framework
*Extract bovenstaande zip archief, voer DSFx64Runtime.msi (64bit) of DSTx86Runtime.msi (32bit) uit. Na installatie voer init_x64.bar (64bit) of init.bat (32bit) uit.
*Door enablestereo.bat uit te voeren emuleer je de IR transmitter en kan je in je nvidia control panel de 3DTV Play software activeren. Om niet altijd handmatig de bat file moeten uit te voeren, zet hem in je startup directory: C:\Users\UserName\AppData\Roaming\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\Startup
en editeer hem van start cscript enablestereo.wsf naar start cscript "C:\DirMetDeRestVanDeFiles\enablestereo.wsf"

 • Phantoman
 • Registratie: Januari 2006
 • Laatst online: 01-06 01:43
Phantoman schreef op vrijdag 05 augustus 2011 @ 17:30:
Helaas geen geluk bij mij. AutoFrequency hielp niet met TMT5 (schakelt toch over naar 720p@50Hz) en PDVD 10 Mark II geeft bij mij een zwart scherm bij het afspelen van blu-ray. Ik weet het even niet meer :(
Opgelost met Catalyst 11.8.

 • Póg mo Thóin
 • Registratie: December 2004
 • Niet online
Al een tijdje loop ik met de gedacht emijn HTPC een upgrade te geven. Voornaamste reden is het toevoegen van de mogelijkheid om HD audio te decoderen en de 3D functionaliteit toe te voegen. HD audio kan ik nu eindelijk afspelen met mijn receiver, maar wat betreft 3D heeft het eigenlijk geen haast. De bedoeling is om een beamer met 3D functionaliteit toe te voegen aan de setup het komende jaar. Verder wordt de HTPC alleen gebruikt om films te kijken en films te downloaden.
De HTPC bestaat momenteel uit de volgende onderdelen in een Silverstone Grandia GD04:
CPU: AMD Athlon 64 X2 4850e
RAM: Kingston 2GB Dual Channel DDR2 @ 357MHz
Motherboard: Gigabyte Technology, GA-MA78GM-S2H
Graphics: ATI Radeon HD 3200
Hard Drives: 2 x 500GB Seagate ST3500320AS
Audio: High Definition Audioapparaat

Ik ben er alleen niet over uit hoe ik het beste alles kan aanpakken. Zal ik gewoon alles vervangen of alleen sommige onderdelen? Uiteraard heeft de laatste optie de voorkeur vanwege het prijskaartje... Maar of hij dan nog future proof is? De huidige setup is aardig verouderd, maar werkt in principe nog wel gewoon goed. Zou een losse videokaart handig zijn of gewoon heel de motherboard vervangen vanwege het verbruik en dus eventueel geluidsoverlast? Questions questions... Ik ga er nog even voor zitten!

Riamh mé ag dul a thabhairt duit suas, ní bheidh mé in iúl duit síos


 • wesseln
 • Registratie: September 2009
 • Laatst online: 04-06 09:08
petillan schreef op donderdag 18 augustus 2011 @ 13:46:
@Wesseln

Voldoe je hieraan, vanaf het stuk NVIDIA GeForce Graphics Cards?
http://www.nvidia.com/object/3d-vision-requirements.html
\[1]Blu-ray 3D playback requires compatible Blu-ray 3D player software from companies such as ArcSoft, Corel, CyberLink and Roxio. Please continue to check the 3D Vision product home page for more details on Blu-ray 3D support.
\[3] Blu-ray 3D movie playback with connection to an HDMI 1,4 3D TV is possible with NVIDIA drivers Release 260

Installeer laatste driver en volg dan onderstaande. Hierna kan je dan in je nvidia control panel bij set up stereoscopic 3D kiezen voor 3DTV Play (zet wel je TV als main display).


[...]
Volges mij wel. Bij de GTX275 staat alleen dit:

Blu-ray 3D playback is enabled on CPU playback only on these GPUs.

Daar heb ik opzich geen problemen mee. Toch werkt het niet.

 • mcsluis
 • Registratie: Juni 2001
 • Laatst online: 09-06 15:55
Phantoman schreef op maandag 01 augustus 2011 @ 16:56:hakelen, dus misschien is dat de oorzaak gezien dat het wel mogelijk was bij mcsluis (ummm, ben je er nog ???).

Het aanroepen van TMT als een externe player vanuit XBMC hielp ook niet.
Sorry! Drukte op het werkt. Daarna vakantie. Ga deze week het topic doorlezen en startpost aanpassen. Zelf ook weer wat (positievere ervaringen) !

 • Póg mo Thóin
 • Registratie: December 2004
 • Niet online
Betaan er eigenlijk moederborden met geintegreerde graphics/CPU die ook 3D aankunnen? Deze upgrade gaat denk ik een duur grapje worden als ik alles moet gaan vervangen :S
Mwah, waar heb ik het eigenlijk over? Ik kan er ook gewoon een videokaart bijsteken. Ik zal alleen even een geschikte moeten vinden.

[Voor 28% gewijzigd door Póg mo Thóin op 29-08-2011 12:15]

Riamh mé ag dul a thabhairt duit suas, ní bheidh mé in iúl duit síos


 • Phantoman
 • Registratie: Januari 2006
 • Laatst online: 01-06 01:43
Póg mo Thóin schreef op maandag 29 augustus 2011 @ 11:03:
Betaan er eigenlijk moederborden met geintegreerde graphics/CPU die ook 3D aankunnen? Deze upgrade gaat denk ik een duur grapje worden als ik alles moet gaan vervangen :S
Mwah, waar heb ik het eigenlijk over? Ik kan er ook gewoon een videokaart bijsteken. Ik zal alleen even een geschikte moeten vinden.
In de volgende artikelen bespreken ze enkele opties.

Voor iGPU/CPU zie:
http://www.anandtech.com/...00k-core-i3-2100-tested/7

Voor videokaarten zie:
http://www.anandtech.com/...crete-htpc-gpus-shootout/

 • mcsluis
 • Registratie: Juni 2001
 • Laatst online: 09-06 15:55
Póg mo Thóin schreef op maandag 29 augustus 2011 @ 11:03:
Betaan er eigenlijk moederborden met geintegreerde graphics/CPU die ook 3D aankunnen? Deze upgrade gaat denk ik een duur grapje worden als ik alles moet gaan vervangen :S
Mwah, waar heb ik het eigenlijk over? Ik kan er ook gewoon een videokaart bijsteken. Ik zal alleen even een geschikte moeten vinden.
Je kan idd kijken naar de Intel 2100(t), of de nieuwe AMD serie. Je hebt nodig een mobo, processor en geheugen. Voor ongeveer 250 euro kan je dan HD audio naar je receiver doorsturen en 3D content afspelen.

Bijvoorbeeld: reviews: Tweakers.net Best Buy Guide: editie mei 2011

[Voor 13% gewijzigd door mcsluis op 01-09-2011 10:30]


 • AmRuLeZ
 • Registratie: Februari 2002
 • Laatst online: 07-06 10:33
Phantoman schreef op zondag 21 augustus 2011 @ 20:55:
[...]
Opgelost met Catalyst 11.8.
Werkt PowerDVD 11 of TMT 5 nu gewoon? Of de auto frequency e.d.?

EDIT: getest: Powerdvd 11 en TMT 5 werken nu gewoon out of the box. Mijn voorkeur gaat uit naar Powerdvd 11. i.v.m. downmixen van DTS 7.1 -> 5.1. Iets wat is niet zag in TMT5. Verder getest met blu-ray van Lion King. PowerDVD 11 was de enige die deze goed afspeelde.

@Phantoman ps. Wat is de standaard refresh rate die jij gebruikt? 50hz?
XMBC schakelt zelf naar de juiste refresh rate, correct?
Bij Externe player moet je dus zelf de juiste refresh rate mee geven?

[Voor 52% gewijzigd door AmRuLeZ op 03-09-2011 22:52]


Anoniem: 127204

Ik heb vorige week een (passieve) 3D tv gekocht van LG. Nu heb ik al een HTPC, maar deze is inmiddels een paar jaar oud. Deze heeft een onboard video kaart met HDMI uitgang (MSI Media Live DIVA 5.1).

Het is mij alleen nog niet helemaal duidelijk, na het lezen van diverse topics, of je nu wel een HDMI 1.4 video kaart nodig hebt ja of nee. In de start van dit topic staat van wel, maar ik heb ook in andere topics gelezen dat 3D ook over HDMI 1.3 kan.

Helaas heb ik nog geen tijd gehad om een x264HD 3D bestand af te spelen om het een en ander te testen, maar ik wil het graag zeker weten voordat ik een nieuwe video kaart aanschaf.

 • mcsluis
 • Registratie: Juni 2001
 • Laatst online: 09-06 15:55
Anoniem: 127204 schreef op woensdag 07 september 2011 @ 08:33:
Ik heb vorige week een (passieve) 3D tv gekocht van LG. Nu heb ik al een HTPC, maar deze is inmiddels een paar jaar oud. Deze heeft een onboard video kaart met HDMI uitgang (MSI Media Live DIVA 5.1).

Het is mij alleen nog niet helemaal duidelijk, na het lezen van diverse topics, of je nu wel een HDMI 1.4 video kaart nodig hebt ja of nee. In de start van dit topic staat van wel, maar ik heb ook in andere topics gelezen dat 3D ook over HDMI 1.3 kan.

Helaas heb ik nog geen tijd gehad om een x264HD 3D bestand af te spelen om het een en ander te testen, maar ik wil het graag zeker weten voordat ik een nieuwe video kaart aanschaf.
De tabel in de topicstart geeft aan dat 3d over HDMI mogelijk is met 1.3a. Met 1.3. is dit niet mogelijk.

 • wesseln
 • Registratie: September 2009
 • Laatst online: 04-06 09:08
Ik heb inmiddels een asus GT520 gekocht(met hdmi1.4) nu werkt 3D wel icm powerdvd 11. Misschien goed om te weten voor Nvidia gebruikers: zet in het control panel stereoscopisch 3D aan anders werkt het niet. Klinkt misschien stom maar ik heb ruim een half uur lopen vloeken dat et niet werkte:p

 • xburchartz
 • Registratie: Januari 2006
 • Laatst online: 09-06 09:20
Ik ben nu ook bezig met het samenstellen van een HTPC voor 3D-weergave. Ik ben een linux-adept en draai zelf XBMC. Klopt het dat 3D onder Linux nog steeds een no-go is?

 • wesseln
 • Registratie: September 2009
 • Laatst online: 04-06 09:08
xburchartz schreef op zaterdag 15 oktober 2011 @ 12:09:
Ik ben nu ook bezig met het samenstellen van een HTPC voor 3D-weergave. Ik ben een linux-adept en draai zelf XBMC. Klopt het dat 3D onder Linux nog steeds een no-go is?
Gebruik zelf XBMC-live op mn HTPC. Heb speciaal Windows 7 ernaast geinstalleerd voor 3D. 3D is dus inderdaad nog steeds niet mogelijk onder Linux.

Je zult PowerDVD nodig hebben. Of 1 van de andere softwarepakketten die in de TS staan.

 • FireFoz
 • Registratie: Juni 2001
 • Laatst online: 09-06 11:12
Als ik het goed begrijp heb je voor alleen 3 films dus eigenlijk helemaal geen nvidia 3d kaart nodig, alleen maar een hdmi uitgang die 1.3a of 1.4 is, correct?

Want die Nvidia kaarten beginnen bij 100 euro... kaarten met enkel een 1.4 uitgang zijn wel goedkoper. Ik ga toch niet 3d gamen op mn tv via mn mediacenter.

Leef lekker in het nu, er is niks anders


 • arjendj
 • Registratie: Juli 2008
 • Laatst online: 09-06 15:24
Heeft iemand nog de bestanden om de IR emitter te emuleren ?
Zonder Nvidia 3DTV Play wil men videokaart niet het 3d signaal doorsturen, ik gebruik nu een trial van 15 dagen maar ik wil graag de volledige versie.
Want die Nvidia kaarten beginnen bij 100 euro... kaarten met enkel een 1.4 uitgang zijn wel goedkoper. Ik ga toch niet 3d gamen op mn tv via mn mediacenter.
Je hebt als een Nvidia met 3d vision voor 50 euro, zelf gebruik ik de asus ENGT430 met veel succes.

[Voor 39% gewijzigd door arjendj op 31-10-2011 21:13]


 • Smollys
 • Registratie: December 2001
 • Laatst online: 29-05 10:20
Ik heb niets van 3D schermen , enkel 2d pc scherm, 2d 720p projector en een 2D tv , maar ik zie dat er hier veel powerdvd gebruiken , en hiermee kan je gewoon foto's , dvd's , (geen 2d blu-ray) gewoon in 3D afspelen .
Ook op men HTPC aan de tv bvb en zeker ook op men projector via men pc .
Ik kan hier in powerdvd enkel kiezen voor red cyaan brilletje omdat ik die in overvloed heb en omdat dat het enige systeem is wat 3d op men 2d schermen wil weergeven natuurlijk .
Maar als je een 3D scherm of tv hebt , een dan powerdvd ingesteld op die tv gebruikte systeem , kan je toch zoveel je wil 3d kijken , ook al je 2d materiaal met je htpc .
Hier werkt in ieder geval een 2d dvd zelfs gewoon heel indrukwekkend op een gewone 2d tv met de kleur beperkingen van red cyaan brilletje .
Moet enkel de tv, projector of pc monitor met rgb kleur systeem instellingen effe aanpassen aan de juiste kleur van de brilletjes die ik heb , dan kan je zelfs een hele film harden in 3d vind ik .
Foto's zijn ook echt wel mooi 3d en geven iets meer kleur weer zelfs op powerdvd , Red cyaan brilletje systeem is brak , maar powerdvd maakt er toch nog iets bekijkbaar van blijkbaar .

 • petillan
 • Registratie: Februari 2007
 • Laatst online: 15-02 14:46
arjendj schreef op maandag 31 oktober 2011 @ 21:09:
Heeft iemand nog de bestanden om de IR emitter te emuleren ?
Zonder Nvidia 3DTV Play wil men videokaart niet het 3d signaal doorsturen, ik gebruik nu een trial van 15 dagen maar ik wil graag de volledige versie.
http://kostasoft.com/inde...ownload&do=download&obj=1

Anoniem: 135774

Ik ben van plan een HTPC te gaan bouwen!!!!
Enkele apparaten die hier op worden aangesloten heb ik al

PANASONIC TX-50VT20E
DENON AVR-1611

Voor de htpc case gaat mijn voorkeur uit naar de OriginAE S14V of de S16V
Dit voornamelijk vanwege het lcd display en vormgeving.

Voor de processor denk ik aan intel I7 3770 yvibridge.
Moederbord en videokaart ben ik nog niet uit omdat m.n. bij de videokaarten ik niet goed weet wat die nodig heeft om full 3D vanf mijn harde schijf af te spelen, maar natuurlijk ook via bluray speler.
Ik wil er verder een ssd inzetten

Ik wil het systeem laten draaien op win 7 of win 8.
Belangrijk vind ik dat het systeem op perfecte wijze 3D en alles wat daar onder zit afspeelt.
Gaming is niet zo belangrijk.

De HTPC moet het pc, opslag en multimedia centrum in huis gaan vormen.

De multimedia software wordt waarschijnlijk windows media center of XBMC.

Verder ben ik aan het uitzoeken of ik mijn mijn Ipad 2 kan gebruiken om alles te bedienen (bv via logmein)

Ik zou het erg op prijs stellen als mensen mij feed-back kunnen geven omdat ik terdege besef dat er nogal wat haken en ogen aan de hele materie zitten.

 • assje
 • Registratie: Maart 2007
 • Laatst online: 10:58
Anoniem: 135774 schreef op zondag 12 augustus 2012 @ 14:45:
Voor de processor denk ik aan intel I7 3770 yvibridge.
Wat mij betreft best wel serieus overkill voor wat je er mee wilt doen :o
Wat is het stil hier in dit topic ondanks de mooie topicstart en opzet!

Ik heb onlangs mijn HTPC een upgrade gegeven, receiver en 5.1 had ik al. Volgende week ga ik de Samsung PS51E550 (plasma) tv kopen en kan ik ook gaan genieten van 3D content.

Hier mijn config:
#ProductPrijsSubtotaal
1Asrock A75 PRO4-M€ 59,-€ 59,-
1Western Digital Black WD1002FAEX, 1TB€ 88,-€ 88,-
1Antec MicroFusion Remote 350€ 148,75€ 148,75
1Scythe Big Shuriken 2 Rev. B€ 31,80€ 31,80
1Enermax Aurora Micro Wireless€ 57,65€ 57,65
1LG 32LK330€ 298,99€ 298,99
1Onkyo HT-S9405THX€ 909,89€ 909,89
1OCZ Vertex Plus SATA II 2.5" SSD 60GB€ 47,90€ 47,90
1Kingston HyperX KHX1333C9D3B1K2/8G€ 34,95€ 34,95
1AMD A8-3850 Boxed€ 81,40€ 81,40
Bekijk collectie
Importeer producten
Totaal€ 1.758,33


Tot nu toe speelde ik altijd alles af met VLC, ik lees in dit topic dus dat ik op zoek moet naar een andere speler voor 3D content. Wie heeft ervaringen met de in de genoemde opties?

[Voor 11% gewijzigd door assje op 18-09-2012 23:27]

“The greatest threat to our planet is the belief that someone else will save it.” [quote by Robert Swan, OBE]

Pagina: 1


Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee