Acties:
 • 0Henk 'm!

 • thommy86
 • Registratie: September 2010
 • Laatst online: 14-04 09:58
Mede-auteurs:
 • silitek
 • Registratie: Juni 2001
 • Laatst online: 02-05 11:35

silitek

 • AllSeeyinEye
 • Registratie: September 2005
 • Laatst online: 10:56

AllSeeyinEye

 • GetaGrip
 • Registratie: Januari 2008
 • Laatst online: 16:10

GetaGrip

Het Grote Samsung Galaxy SII – I9100 Firmware TopicInleiding

Welkom in het vernieuwde topic dat ziet op de firmware, kernel en radio/modem van de Samsung Galaxy SII (I9100).

Het is de bedoeling dat in dit topic alle firmwares, kernels en radio’s besproken worden. Dus niet alleen de officiële, door Samsung vrijgegeven firmwares, maar ook de verschillende custom ROM’s kunnen hier worden besproken.
Uiteraard kunnen hier ook de officiële en de custom kernels worden besproken en, last but not least, de minder besproken maar altijd aanwezige radio.

Dit brengt met zich mee dat behalve het flashen via Samsung Kies, ook Odin en Clockworkmod aan de orde komen!

Dit topic is voortgekomen uit Het Galaxy SII topic, Het Galaxy SII Custom ROM & Custom Firmware topic en Het Grote Galaxy SII ICS Update topic. Waarom deze samenvoeging annex wijziging? Omdat er in de oude topics teveel ruimte was voor overlap en te weinig duidelijkheid over wat nu waar behandeld en besproken mag worden.
Dit topic zal overigens hand in hand gaan met een tweetal andere topics die hier nauw aan verwant zijn:

Het Grote Galaxy SII Ervaringen Topic
In dit topic kunnen ervaringen met het toestel en de hardware worden besproken. Dat het toestel wel/niet of beter/slechter loopt met ROM X of Y is dus niet voor in dat topic. Dat kan hier worden neergepend.

Het Galaxy SII Accessoire Topic
In dit topic is het de bedoeling dat de accessoires van dit voormalige vlaggeschip van Samsung worden besproken. Laders, covers, hoesjes, andere accu’s, docks, oortelefoons, enzovoorts, het maakt niet uit, voor al deze bijproducten is een plaats.

Ik (AllSeeyinEye) wil de auteurs van de TS van het Custom Firmware Topic uiteraard bedanken, met name Thommy86, en de nodige credits gaan dan ook naar hem uit voor zijn TS waarvan in deze TS een deel schaamteloos is gekopieerd.

Regels

Het wordt op prijs gesteld om elkaar te helpen! Dit betekent dat het fijn is als ook ‘eenvoudige’ vragen volledig beantwoord worden. Hierbij wil ik wel benadrukken dat er hier op GoT van je verwacht wordt dat je zelf ook inzet toont. In de regel wordt dit op GoT als volgt uitgelegd:

Laat in je vraagstelling zien wat je zelf al hebt ondernomen in je zoektocht naar het antwoord. Een simpele mededeling als “Ik kan het met Google niet vinden” volstaat hierbij natuurlijk niet. Op GoT zijn veel vragen al in dit topic of in andere en oudere topics aan de orde gekomen. Gebruik dus ook de zoekfunctie!

Wij doen ons best om de TS up to date te houden. Tips, trucs, nieuwe releases etc zijn natuurlijk altijd welkom. DM dit aan een van de auteurs!

Veel plezier, succes en hou het netjes.Inhoudsopgave

* Inleiding
* Regels
* Wat is….
* Flashen met Kies
* Flashen met Odin
* Flashen met CWM
* ADB op een Windows computer installeren
* Downloads
* Tips & Trucs
* Verwante topics
* Disclaimer


Wat is…

In dit topic zullen er regelmatig termen langskomen waarvan je de betekenis mogelijk niet kent. De meest gebruikte termen die te maken hebben met ons geliefde toestel vind je hier onder:Terug naar de inhoudsopgave

/efs
Deze map die je in de root van het toestel terug kan vinden is verschrikkelijk belangrijk voor je telefoon, de map bevat specifieke informatie zoals je IMEI code,
Mac-adres en Productcode van het toestel.[Note: IMEI / Productcode zijn versleuteld in nv_data.bin]Het kan voorkomen dat wanneer je een Rom flashed, de /efs map overschreven wordt of corrupt raakt. Als dit gebeurt, dan is het niet meer mogelijk om met je telefoon te bellen of een datanetwerk te gebruiken. Als je van (de inhoud van) deze map dan geen backup hebt, dan is het een enkeltje Samsung Service Point en zal daar de telefoon moeten worden hersteld. Let wel, dit herstel valt in de meeste gevallen niet onder garantie.

Het maken van een backup van deze map is dus zeker geen overbodige luxe! Dit kan op verschillende manieren:
 • Met een file explorer die root-access heeft
 • Via ADB (evt met EFS Backup Pro)
 • Verschillende custom kernels hebben deze optie in CWM
 • Verschillende custom ROMs hebben dit in het installatie script opgenomen
Meer info over /efs vind je hier of volg de How To.

Terug naar de inhoudsopgave


ADB
ADB is de afkorting voor Android Debug Bridge, een tool die bij de SDK bijgevoegd zit en het mogelijk maakt om je Android apparaat te besturen of bestanden te veranderen. Veelal wordt ADB gebruikt om bestanden in de root van het toestel te verwijderen of te plaatsen vanaf een (Windows) PC, maar het kan bijvoorbeeld ook worden gebruikt om een thema te wijzigen - zoals bijvoorbeeld het veranderen van het batterij icoon.

Meer info over ADB vind je hier of volg de How To.

Terug naar de inhoudsopgave


Clockworkmod
Clockworkmod, in het kort CWM, is een stukje software dat draait in het recovery menu van een geroot toestel. Het programma maakt het mogelijk om updates, ROMs, kernels, modems en aanpassingen via .zip files te flashen, zonder het gebruik van Kies of Odin. Het grote voordeel hiervan is (1) de snelheid en de onafhankelijkheid van een computer, en (2) de binary counter (waarop te zien is hoe vaak niet officiele software is geflashed) loopt niet op.

Het tweede grote item van CWM is dat dit het maken van Nandroid backups mogelijk maakt. Hiermee maak je een image van de firmware, apps en data die op je SD kaart (intern of extern) wordt opgeslagen. Met een paar klikken kan je, mocht je iets aan je telefoon verzieken, de backup terugzetten.

Tot slot zit in veel custom kernels een aangepaste CWM, waarmee verschillende kernel specifieke opties kunnen worden aan/uit gezet of gewijzigd.

Terug naar de inhoudsopgave


CSC
CSC staat voor Country Specific Code, dit geeft aan voor welke provider of land de firmware bedoelt is. Wanneer je dus firmware flashed die een landcode/provider code I9100XEUKD1 heeft, zal in de firmware een BBC iPlayer zitten, aangezien het een generic UK firmware is.

Kijk voor een actueel overzicht van firmware codes hier.

Terug naar de inhoudsopgave


De-Odex
De-Odex of Deodexing is een proces om in één APK bestand alle benodigde gegevens te stoppen.

Hierdoor is het mogelijk om gemakkelijk wijzigingen in Theme's aan te brengen, aangezien er geen bestanden/gegevens nodig zijn van de Dalvik Virtual Machine in het Android OS.

Wanneer je Custom Rom's gaat flashen zal je deze term vaak voorbij ziet komen en houdt gewoon in dat alle informatie in de Rom zelf zit en wijzigingen gemakkelijker kunnen worden door gevoerd.
"The system applications and the framework files on the Android OS are normally 'odex'ed. By deodexing, you will get rid of the .odex files that come with every apk and jar file and you will be able to edit the apks like any other apk. It will also save you a wee bit of space, and make your apps launch a wee bit faster."
Terug naar de inhoudsopgave


Freezen van apps
• Freezen is een functie die onder meer in het programma Titanium Backup PRO is opgenomen. Dit maakt het mogelijk om programma's ontoegankelijk te maken voor het Android OS zonder het te hoeven verwijderen. Dit heeft als voordeel dat wanneer het OS instabiel of forced closes gaat geven, je met een simpele handeling het bestand/programma weer toegangelijk maakt voor het OS.

Terug naar de inhoudsopgave


Firmware
Firmware of ROM is de benaming van de software die in hardware ingeprogrammeerd is. Het is het besturingssysteem van het toestel. Vaak wordt er gesproken over ‘Stock’ firmware en ‘Custom’ firmware. Met stock wordt bedoelt dat het een door Samsung verspreide firmware is (afhankelijk van de regio van het toestel (zie CSC)).

In de firmware zitten een drietal belangrijke componenten die onafhankelijk van elkaar gewijzigd kunnen worden: CSC, MODEM en PDA.

Alle drie deze componenten hebben een apart versie nummer en zo zal een firmware bestandsnaam van een door Samsung verstrekte firmware er bijvoorbeeld als volgt uit zien:
I9100XWLPF_I9100OXILP6_I9100XXLPX
Hierbij staat het eerste deel voor de ROM, het tweede deel voor de Kernel en het derde deel voor de Radio.

Terug naar de inhoudsopgave


Flashen
Flashen is de term die gebruikt wordt om het "niet vluchtig" geheugen op basis van EEPROM techniek in één keer te wissen en daarna opnieuw te beschrijven. Vandaar de naam "FLASH" of wanneer het over de handeling gaat "FLASHEN". Flashen gebeurd altijd op "niet vluchtig" geheugen, dit is geheugen dat wanneer de spanning van het geheugen uit staat, het geheugen zijn informatie behoudt.

Flashgeheugen wordt onder andere gebruikt als BIOS-ROM in pc's, in MP3-spelers en USB-sticks. Het wordt ook gebruikt in geheugenkaarten voor digitale camera's, mobiele telefoons en PDA's.

In termen van de Galaxy SII wordt met flashen bedoeld het op het toestelgeheugen zetten van software.

Terug naar de inhoudsopgave


Heimdall
Heimdall Suite is de naam van het alternatieve software pakket die je in staat stelt om Rom's/Firmware
te flashen op je Samsung Galaxy S II. Het grootste verschil met Odin is dat het cross-platform en open-source is, dus Linux & OS X gebruikers kunnen met deze tool hun Samsung Galaxy S II flashen.

Linux gebruikers klik hier of ga direct naar de Download sectie.

Terug naar de inhoudsopgave


Jig
Jig - {fig.} ~ s.o.'s memory -iemands geheugen opfrissen

De jig is een hardware-achtige manier om de de Samsung Galaxy S II te forceren om in download mode
te gaan, dit kan zeer van pas komen wanneer zaken zodanig verkeerd zijn gegaan dat zelf de knoppen combinatie niet meer werken.

Een leuke bijkomstigheid is dat de teller van hoe vaak een toestel is geflashed op nul gezet wordt en de melding van 'Custom Firmware' veranderd in 'Official Firmware'. Omdat _volgens velen_ de garantie vervalt wanneer je gaat flashen, is het hierdoor mogelijk het – voor zover bekend – onmogelijk te maken om te zien of een toestel in het verleden geflashed geweest is of niet, waardoor problemen bij het verkrijgen van garantie worden verkleind.

De jig is een 'trigger' van 301K Ohm op pin 4&5 van de male micro usb en makkelijk verkrijgbaar.

Kijk hier voor meer informatie over de jig.

Terug naar de inhoudsopgave


Kernel
Het Android OS is gebaseerd op Linux versie 2.6 voor kernel systeem services zoals: Veiligheid, geheugen management, taken management, netwerk beheer en driver beheer

Wanneer je naar het onderstaande diagram kijkt, zie je dat veel belangrijke componenten van het Android OS in de kernel zitten. Vaak hebben updates van de firmware ook verbeteringen in de kernel die worden toegepast. Uiteraard bestaat ook de mogelijkheid om alleen de kernel te flashen.Terug naar de inhoudsopgave


Samsung Kies
Samsung Kies is de officiële, door Samsung gemaakte, software om backups van je telefoon te maken en om firmware van Samsung te installeren. Dit programma moet worden geinstalleerd op een PC en voorziet in de installatie van de benodigde drivers waarmee een PC de telefoon kan zien en benaderen.

Om de laatste versie van KIES te downloaden ga je naar de Download sectie.

Terug naar de inhoudsopgave


Modem
De modem of liever de radio van de telefoon verzorgt de signaalontvangst voor gesprekken en mobiele data. Verschillende radio’s werken beter of slechter afhankelijk van het netwerk waarop de telefoon is aangesloten/verbonden.

Terug naar de inhoudsopgave


PDA
PDA is een Android OS image waarin de software is opgenomen die op de telefoon geflashed wordt.

Terug naar de inhoudsopgave


PIT Files
PIT-files bevatten de partitie-informatie tabel (PIT) voor de telefoon.

Terug naar de inhoudsopgave


Odin
Odin is een software tool, ontwikkeld door Samsung voor interne ontwikkelaars, die is uitgelekt en nu ook in de Custom scene gebruikt wordt om ROMs en kernels te flashen. Deze tool is feitelijk de grote broer van Samsung Kies en kan worden gebruikt via de download mode van de telefoon.

Om de laatste versie van Odin te downloaden ga naar de Download sectie.

Linux en OS X gebruikers kunnen Heimdall Suite gebruiken om hun S II te flashen.

Terug naar de inhoudsopgave


Download & Recovery Mode
Download & Recovery op de Galaxy SII zijn, indien het toestel uit staat, op de volgende manieren te benaderen:
 • Download Mode: Volume Down + Home + Power knoppen gelijktijdig indrukken.

 • Recovery Mode: Volume Up + Home + Power knoppen gelijktijdig indrukken.
In veel custom ROMs is een uitgebreid power menu opgenomen, waarmee je opnieuw kan opstarten naar Recovery of naar Download modus. Ook verschillende (in de Google Play Store verkrijgbare) programma’s hebben deze optie.

Terug naar de inhoudsopgave


Rooten
Rooten is simpelweg de telefoon toegang geven tot de root van het besturingssysteem. De meest gebruikte manier om Galaxy SII te rooten is door het met Odin flashen van een kernel met root toegang en de installatie van SuperUser en BusyBox.
De meeste custom ROM's en kernels hebben standaard root rechten.

Terug naar de inhoudsopgave


Flashen met Samsung Kies

Als je je toestel, waarop geen custom firmware staat, met een usb kabel aansluit op een computer en Samsung Kies opstart, zal Kies aan de hand van de CSC op het toestel controleren of er door Samsung een nieuwere firmware is uitgegeven. In het bevestigende geval kan je via Kies de firmware downloaden en op je toestel plaatsen. Volg hiertoe de stappen die zijn aangegeven op het scherm.

Terug naar de inhoudsopgave


Flashen met Odin

Odin is de grote broer van Samsung Kies. Hiermee kan je namelijk iedere firmware flashen op het toestel. Let op: je kan hiermee ook firmware flashen die niet geschikt is voor de Galaxy SII – I9100. Indien je dit doet is de kans op een (soft) brick erg groot. Je verandert je toestel in dat geval in een erg dure presse papier.

De meest gebruikte Odin versie is 1.85. Deze versie werkt in bijna alle gevallen prima en is aanbevolen bij het flashen van stock firmware. Lees echter altijd de installatie instructies van de uitgever van custom ROMs en volg die instructies dan ook op ;)

Als je een stock firmware gebruikt dan bestaat deze uit drie bestanden:

- PDA file - Deze plaats je in PDA
- Modem file - Deze plaats je in Phone
- CSC file - Deze plaats je in CSC

Als je een custom firmware gebruikt dan bestaat deze meestal uit één of twee bestanden:

- PDA file - Deze plaats je in PDA
- PIT file - Deze plaats je in PIT

1. Start ODIN
2. Open de gewenste bestanden via de juiste invoer velden.
3. Vink géén extra opties aan. Hierdoor kan je het toestel namelijk bricken
4. Zet je telefoon in downloadmode: Volume-omlaag + Home knop + Power
5. Sluit de telefoon met de usb kabel aan op een usb poort van de computer. Bij voorkeur een usb poort die rechtstreeks op het moederbord zit (en niet via een hub)
6. Als je pc de drivers heeft geïnstalleerd klik dan START bij ODIN.
7. Na de Flash zal je telefoon rebooten. Het flashen is gelukt.

Let op: na het flashen kan het opstarten langer duren dan gebruikelijk, in sommige gevallen zelfs tot 10 minuten.

Terug naar de inhoudsopgave


Flashen met Clockworkmod

Als je een ROM, kernel, radio of wijziging/mod hebt gedownload, dan zal deze in de meeste gevallen in een .zip file verpakt zijn. Deze bestanden kan je via CWM flashen.

Hiertoe moet je rebooten naar CWM (power+home+volume up of via een app of extended powermenu) en de optie ‘install file from (internal) SD card’ kiezen. Vervolgens browse je naar het gedownloade bestand en kan je dit installeren.

Let op: voordat je iets flasht in CWM is het aanbevolen eerst een backup te hebben gemaakt!

Terug naar de inhoudsopgave


ADB op een Windows computer installeren

In deze tutorial installeer je ADB in twee stappen! Deze tutorial is door HaTe geschreven. Let op: de tutorial ziet op de installatie van ADB op een Windows PC.

1. De benodige bestanden downloaden.
Om adb (android debug bridge) te gebruiken heb je een aantal bestanden nodig die je op je computer moet hebben staan. Deze 3 bestanden zijn te vinden in de Android SDK (software development kit).
De laatste update van de SDK bevat de bestanden niet meer direct. Je moet eerst een SDK platform downloaden.

Dit heb ik allemaal al vast gedaan. Ik heb de benodigde bestanden uit de SDK gehaalt en voor jullie ingepakt.

De nieuwe SDK bevat niet meer standaard adb.exe. Daarvoor moet je eerst een package ophalen met de Manager. Dit heb ik al voor jullie gedaan.
Download (van android-sdk_r08-windows.zip, update 3-3-11)

Hier staat informatie over de SDK en downloads: Android SDK | Android Developers

Hier de oude versie
android-sdk_r07-windows.zip
Ook is fastboot.exe bijgevoegd, voor nog wat extra opties. (gebruik commando "fastboot" in cmd)


2. Kopiëren naar de juiste map
Pak het zip bestand uit en selecteer de bestanden adb.exe, AdbWinUsbApi.dll, AdbWinApi.dll, en eventueel fastboot.exe, en kopieer deze naar C:\Windows\
In principe is adb nu geïnstalleerd en kan je het gebruiken.
Als straks blijkt bij het testen dat het nog niet werkt, kopieer dan de de bestanden naar C:\Windows\System32 (in plaats van C:\Windows\)
In mijn geval werkte het niet in C:\Windows\System32

3. Verbinding maken met je telefoon
3.1 Zet de telefoon in USB-foutopsporing:
Ga naar instellingen > Toepassingen > Ontwikkeling > Vink hier USB-foutopsoring aan

3.2 Sluit nu je telefoon aan op de computer

4. ADB gebruiken!
Om te testen of je telefoon wordt herkend door ADB, typ je dit in:
adb devices
en druk op enter

Als je telefoon goed is aangesloten zie je dit staan:
List of devices attached
********* device
..


Dit betekend dat je telefoon goed is aangesloten en je kan spelen met adb! Wees wel voorzichtig en weet altijd goed wat je doet!

Voor een lijst met commando's typ eens:
adb help
Terug naar de inhoudsopgave


Downloads

• Android SDK - Direct Link - Website
• Heimdal Win32 - Direct Link - Website
• Heimdal OSX - Direct Link - Website
• Heimdal Linux - Direct Link - Website
• KIES - Direct Link - Website
• Odin - Direct Link - Oudere versie?

Terug naar de inhoudsopgave


Tips & Trucs

- Samsung Dial Codes
- Samsung Galaxy S II i9100 Service Manual

Terug naar de inhoudsopgave


Verwante topics

[Samsung Galaxy SII - I9100] Ervaringentopic (deel 7)
[Samsung Galaxy SII] Batterijduur
Accessoires voor de Samsung Galaxy SII

Terug naar de inhoudsopgave


Disclaimer

Wij, de schrijvers van de TS en de tutorials, zijn niet aansprakelijk te houden voor problemen met of schade aan je toestel. Je bent en blijft zelf te allen tijde verantwoordelijk voor de genomen stappen en de gebruikte software.

[Voor 255% gewijzigd door AllSeeyinEye op 31-05-2012 12:34]


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • drunkfux
 • Registratie: September 2000
 • Laatst online: 22-05 10:38
Pas dan op zijn minst de stukken aan die betrekking hebben op de 1e Galaxy S zoals het stuk over de lagfix etc.

Systeem Specs


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • thommy86
 • Registratie: September 2010
 • Laatst online: 14-04 09:58
drunkfux schreef op maandag 09 mei 2011 @ 21:24:
Pas dan op zijn minst de stukken aan die betrekking hebben op de 1e Galaxy S zoals het stuk over de lagfix etc.
Ik ben net 5 min bezig..!! geef me even de tijd om alles in orde te maken..! :+

Acties:
 • 0Henk 'm!

Anoniem: 405816

Werkt niet bij de galaxy s 2 ;)

[Voor 52% gewijzigd door Anoniem: 405816 op 10-05-2011 18:00]


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • thommy86
 • Registratie: September 2010
 • Laatst online: 14-04 09:58
Snap ik :P ben nog steeds bezig..! 8)7

komt goed ;)

Acties:
 • 0Henk 'm!

Anoniem: 145867

Super topic start! Een geweldig begin voor een mooi custom topic :)
Kudo's !! _/-\o_

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • thommy86
 • Registratie: September 2010
 • Laatst online: 14-04 09:58
de basis van de 1e post staat..! Veel ontwikkelingen zijn er nog niet. zodra er meer bekend is wordt natuurlijk de 1e post aangepast..

Anoniem: 405816

Toestel word verkocht haal dit weg:

Flash programma's en toebehoren
klopt totaal niks van....

Overigens zijn er al veel meer firmwares verkrijgbaar ;)

 • drunkfux
 • Registratie: September 2000
 • Laatst online: 22-05 10:38
thommy86 schreef op maandag 09 mei 2011 @ 21:26:
[...]


Ik ben net 5 min bezig..!! geef me even de tijd om alles in orde te maken..! :+
sorry :P

Systeem Specs


 • thommy86
 • Registratie: September 2010
 • Laatst online: 14-04 09:58
Anoniem: 405816 schreef op woensdag 11 mei 2011 @ 12:51:
Toestel word verkocht haal dit weg:

Flash programma's en toebehoren
klopt totaal niks van....

Overigens zijn er al veel meer firmwares verkrijgbaar ;)
Heb inderdaad te horen gekregen dat het toestel vandaag bij vodafoon in de winkels ligt. :)

"totaal niks van" is een beetje overdreven.. de pit bestanden waren nog van de Galaxy S..
Goed opgemerkt ;)

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • silitek
 • Registratie: Juni 2001
 • Laatst online: 02-05 11:35
Prima TS Thommy(aanvulling en verbetering t.z.t)...weinig ontwikkelingen op SGSII gebied. Zal nog niet storm lopen hier nu de SGSII net gelanceerd is. Een ieder gaat eerst met stock firmware aan de gang verlopig.

Maar begin is er ;)

Tubes....It's what make music music!


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • AtlAntA
 • Registratie: Maart 2011
 • Laatst online: 10:28
Is dit ook het topic voor root van de SGS2?

PVoutput Wie goed doet, die goed ontmoet.


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • silitek
 • Registratie: Juni 2001
 • Laatst online: 02-05 11:35
AtlAntA schreef op vrijdag 13 mei 2011 @ 13:29:
Is dit ook het topic voor root van de SGS2?
Uiteraard.. ;)
Flashen in Odin als PDA.
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1060673

Edit:
Of deze:
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1056334

[Voor 13% gewijzigd door silitek op 13-05-2011 13:41]

Tubes....It's what make music music!


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • AtlAntA
 • Registratie: Maart 2011
 • Laatst online: 10:28
Thnx. Ik ben compleet nieuw met android en ik schijn maar geen goeie simpele ( :o ) NL handleiding te kunnen vinden om mijn toestel te rooten. Ik heb de handleiding van chainfire wel gelezen op XDA maar daar zijn in mijn ogen nog te veel onduidelijkheden in.

Mijn samsung heeft vanmorgen een update gehad en ik vraag me af of flashen met een andere kernel het zaakje niet wat instabiel maakt.

edit: Misschien een idee om rooten ook te vermelden in topic titel?

[Voor 5% gewijzigd door AtlAntA op 13-05-2011 23:13]

PVoutput Wie goed doet, die goed ontmoet.


 • thommy86
 • Registratie: September 2010
 • Laatst online: 14-04 09:58
AtlAntA schreef op vrijdag 13 mei 2011 @ 13:43:
[...]


Thnx. Ik ben compleet nieuw met android en ik schijn maar geen goeie simpele ( :o ) NL handleiding te kunnen vinden om mijn toestel te rooten. Ik heb de handleiding van chainfire wel gelezen op XDA maar daar zijn in mijn ogen nog te veel onduidelijkheden in.

Mijn samsung heeft vanmorgen een update gehad en ik vraag me af of flashen met een andere kernel het zaakje niet wat instabiel maakt.

edit: Misschien een idee om rooten ook te vermelden in topic titel?
Rooten is eigenlijk het eerste wat je doet en een custom rom is over het algemeen al geroot.. dus dat is eigenlijk een vrij logisch dat hier root besproken wordt..

als je toestel onstabiel zou worden van die kernel zou je altijd de orginele terug kunnen flashen..

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • haakjesluiten
 • Registratie: Januari 2007
 • Laatst online: 15:35
Net even geroot en titanium backup pro gekocht. Nu berg apps gefreezed. Apps die ik nu bevroren heb:

accuweather
ap mobile
buddies now
bol.com app
Dagen 1.0
E-mail 1.0
E-mail 3.0.0.1 (gmail werkt nog steeds)
Game hub
IM
kobo
Music hub
Nieuw en weer
Readers hub
samsung apps
samsung mmm
samsung account
social hub 2.0
social hub 7.52
Yahoo finance
Zinio

ben nog aan het kijken wat er nog meer weg kan

Acties:
 • 0Henk 'm!

Anoniem: 201900

Crazyanz schreef op zondag 15 mei 2011 @ 21:12:
Net even geroot en titanium backup pro gekocht. Nu berg apps gefreezed. Apps die ik nu bevroren heb:

accuweather
ap mobile
buddies now
bol.com app
Dagen 1.0
E-mail 1.0
E-mail 3.0.0.1 (gmail werkt nog steeds)
Game hub
IM
kobo
Music hub
Nieuw en weer
Readers hub
samsung apps
samsung mmm
samsung account
social hub 2.0
social hub 7.52
Yahoo finance
Zinio

ben nog aan het kijken wat er nog meer weg kan
En heeft dit een positieve invloed op het batterijverbruik?

Kan je trouwens ook gewoon updaten via KIES als je je toestel root of moet je telkens flashen?

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Relaxed2000
 • Registratie: Maart 2007
 • Laatst online: 13-05 16:13
Zodra je KIES draait (Wat zeer aan te bevelen is) is je telefoon niet meer geroot.

Elke keer dat wanneer er een update klaar staat bij Samsung zou ik:

- Update via Kies (you will loose root, but all other data will be safe)
- Reroot using the insecure kernel from the Chainfire thread.
- Come back here and download the Stock kernel for that latest update (currently KE2)
- Flash the Stock kernel

(zie http://forum.xda-develope...p?p=13825563&postcount=29)

Ik heb overigens mijn device nog niet geroot. Waar ik me zorgen om maak is dat ik een berichtje las van iemand die hem had geroot en de performance een stuk achteruit ging. Kan het artikel alleen niet meer vinden. Ik ken het root proces ook nog niet zo goed en weet niet wat Odin met je kernel doet.

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Kalua
 • Registratie: April 2009
 • Nu online
Ik heb het toestel meteen geroot toen ik deze had, performance is precies hetzelfde mits je wel de originele kerenl weer terug flasht na het rooten. Odin doet niets met je kernel, het is een update tool van Samsung die gebruikt wordt in Samsung service points en reparatie bedrijven.

Signature afgekeurd door Evanescent


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Relaxed2000
 • Registratie: Maart 2007
 • Laatst online: 13-05 16:13
Toch nog een paar vraagjes:
Hoe kom ik aan de originele kernel? Kan ik deze backuppen van mijn toestel? Moet ik nog bepaalde stukken backuppen zodat ik hem can restoren alsof hij nooit geroot is geweest ?

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • silitek
 • Registratie: Juni 2001
 • Laatst online: 02-05 11:35
Relaxed2000 schreef op maandag 16 mei 2011 @ 18:02:
Toch nog een paar vraagjes:
Hoe kom ik aan de originele kernel? Kan ik deze backuppen van mijn toestel? Moet ik nog bepaalde stukken backuppen zodat ik hem can restoren alsof hij nooit geroot is geweest ?
Kernel zit in de stock rom..mocht je ooit terug willen naar origineel zou je deze rom compleet als back-up kunnen gebruiken.Op Samfirmware.com kun je deze wel krijgen. By the way: root toestel vervalt je garantie niet.. ;)

4000 Quadrant met SGII!!..volg deze handleiding:
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1075061

[Voor 9% gewijzigd door silitek op 16-05-2011 18:30. Reden: toevoeging]

Tubes....It's what make music music!


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • reyals
 • Registratie: Juli 2008
 • Laatst online: 17-05 22:36
AtlAntA schreef op vrijdag 13 mei 2011 @ 13:43:
[...]


Thnx. Ik ben compleet nieuw met android en ik schijn maar geen goeie simpele ( :o ) NL handleiding te kunnen vinden om mijn toestel te rooten. Ik heb de handleiding van chainfire wel gelezen op XDA maar daar zijn in mijn ogen nog te veel onduidelijkheden in.

Mijn samsung heeft vanmorgen een update gehad en ik vraag me af of flashen met een andere kernel het zaakje niet wat instabiel maakt.

edit: Misschien een idee om rooten ook te vermelden in topic titel?
zou ik ook wel eens willen weten. (aangezien het toestel nogal een verkoopsucces is/wordt) is het misschien wel handig om een NL stap-voor-stap handleiding te hebben.

is het trouwens mogelijk om in de topic titel het S2 te veranderen in SII? (zoals ook bij de rest van de SII topics)

Samsung Note 4 (Omegarom V4, android 6.0.1) Samsung Galaxy Note 3, Android 5.0 lollipop alexndr devbase (custom rom)/Asus transformer tab TF300T, Katkiss Nougatella 7.1.2


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • silitek
 • Registratie: Juni 2001
 • Laatst online: 02-05 11:35
reyals schreef op maandag 16 mei 2011 @ 18:56:
[...]


zou ik ook wel eens willen weten. (aangezien het toestel nogal een verkoopsucces is/wordt) is het misschien wel handig om een NL stap-voor-stap handleiding te hebben.

is het trouwens mogelijk om in de topic titel het S2 te veranderen in SII? (zoals ook bij de rest van de SII topics)
Er is een kernel (tar) met auto-root inmiddels, in Odin flashen>PDA select, repartition uitvinken en reboot.
Verzoek om NL handleiding..meer is het ook niet
[KERNEL] fully automatic ROOT, CIFS, init.d - my first Galaxy S II kernel (sources)
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1060673

;)

Tubes....It's what make music music!


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Lordsauron
 • Registratie: Juli 2004
 • Laatst online: 16:37
Misschien een ongelooflijke n00b vraag maar zo'n kernel vervangen, wat maak je daar nou mee "kapot" / wat vervang je daar nou mee?

Ik probeer wat meer te ontdekken over hoe het rooten nou werkt en wat ieder onderdeel nou doet. maar kan er maar niet veel over vinden.

So fare:

[Voor 8% gewijzigd door Lordsauron op 16-05-2011 20:11]


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • silitek
 • Registratie: Juni 2001
 • Laatst online: 02-05 11:35
Lordsauron schreef op maandag 16 mei 2011 @ 20:08:
Misschien een ongelooflijke n00b vraag maar zo'n kernel vervangen, wat maak je daar nou mee "kapot" / wat vervang je daar nou mee?

Ik probeer wat meer te ontdekken over hoe het rooten nou werkt en wat ieder onderdeel nou doet. maar kan er maar niet veel over vinden.

So fare:
Odin is een flash-programma, kernels, firmware en zelfs themes kun je met dit stukje software vervangen.
Kan ook in Cwm (ClockWorkMod) niet van toepassing voor de SGII. Stappenplan van lifehacker is prima "by the way".

Een Kernel is een soort "fundering" voor je rom..deze kan custom gemodificeerd/ge-optimaliseerd zijn.
Nut?, snelheid, strakke timming in memory/Battery-use..enz enz.
Stel voor veel lezen op XDA ;)

Edit: De SGII is hardwarematig een geweldenaar. Software (Samsung) niet geweldig en voor developers een mekka om door te ontwikkelen. Wil je maximaal rendement van je hardware?. kan je in de loop van tijd hier alles vinden. ;)

[Voor 7% gewijzigd door silitek op 16-05-2011 20:42]

Tubes....It's what make music music!


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • KaleBatzZ
 • Registratie: Maart 2010
 • Laatst online: 16:01
silitek schreef op maandag 16 mei 2011 @ 20:34:
[...]
Odin is een flash-programma, kernels, firmware en zelfs themes kun je met dit stukje software vervangen.
Kan ook in Cwm (ClockWorkMod) niet van toepassing voor de SGII. Stappenplan van lifehacker is prima "by the way".

Een Kernel is een soort "fundering" voor je rom..deze kan custom gemodificeerd/ge-optimaliseerd zijn.
Nut?, snelheid, strakke timming in memory/Battery-use..enz enz.
Stel voor veel lezen op XDA ;)

Edit: De SGII is hardwarematig een geweldenaar. Software (Samsung) niet geweldig en voor developers een mekka om door te ontwikkelen. Wil je maximaal rendement van je hardware?. kan je in de loop van tijd hier alles vinden. ;)
Ik neem aan dat CWM en Amon Ra wel komen, of heb ik dat verkeerd?

Ik lust geen rotte appels...


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • silitek
 • Registratie: Juni 2001
 • Laatst online: 02-05 11:35
terrorvogel schreef op maandag 16 mei 2011 @ 22:03:
[...]


Ik neem aan dat CWM en Amon Ra wel komen, of heb ik dat verkeerd?
Jazeker..kwestie van tijd.

Tubes....It's what make music music!


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • KaleBatzZ
 • Registratie: Maart 2010
 • Laatst online: 16:01
silitek schreef op maandag 16 mei 2011 @ 22:05:
[...]
Jazeker..kwestie van tijd.
Gelukkig! Dat voelt tenminste oud en vertrouwd! :)

Ik lust geen rotte appels...


Acties:
 • 0Henk 'm!

Anoniem: 201900

Mijn toestel is ondertussen geroot en weer geflasht naar de stock kernel. Even Titanium Backup Pro aangeschaft en die Samsung bloatware bevroren, ook heb ik die wifi share en wifi share manager bevroren en ik merk al meteen een verbetering wat betreft het batterijverbruik.

Het rooten ging wel lekker makkelijk :P. Maar wat is het verschil tussen een update van firmware via KIES (waarbij je dan root verliest?) en het flashen van firmware (waarbij je dan root behoudt)? Of haal ik hier wat dingen door elkaar?

[Voor 4% gewijzigd door Anoniem: 201900 op 17-05-2011 01:55]


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • thommy86
 • Registratie: September 2010
 • Laatst online: 14-04 09:58
Anoniem: 201900 schreef op dinsdag 17 mei 2011 @ 01:55:
Mijn toestel is ondertussen geroot en weer geflasht naar de stock kernel. Even Titanium Backup Pro aangeschaft en die Samsung bloatware bevroren, ook heb ik die wifi share en wifi share manager bevroren en ik merk al meteen een verbetering wat betreft het batterijverbruik.

Het rooten ging wel lekker makkelijk :P. Maar wat is het verschil tussen een update van firmware via KIES (waarbij je dan root verliest?) en het flashen van firmware (waarbij je dan root behoudt)? Of haal ik hier wat dingen door elkaar?
Door te rooten wordt er een klein gedeelte aangepast waardoor je die rechten krijgt.. als je met KIES update, wordt dit weer overschreven..

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Jorco
 • Registratie: September 2005
 • Laatst online: 16:58
Weet iemand wat de uiteindelijke verschillen zijn tussen het rooten via Chainfire en Supercurio?

PSN ID = Jorco


Acties:
 • 0Henk 'm!

Anoniem: 201900

thommy86 schreef op dinsdag 17 mei 2011 @ 15:18:
[...]


Door te rooten wordt er een klein gedeelte aangepast waardoor je die rechten krijgt.. als je met KIES update, wordt dit weer overschreven..
Maar eerst heb ik die KDD_Insecure kernel geflasht, daarna geroot en daarna geflasht met de huidige firmware zonder root te verliezen. Als ik na de root had geüpdate via KIES, had ik toch net hetzelfde gedaan als flashen?

 • bollefles
 • Registratie: Augustus 2010
 • Laatst online: 08-01 13:00
Ik heb een vraag over rooten als je geüpdatet hebt naar de laatse firmware via KIES.
Ik heb gezocht maar niet gevonden :-(

Op dit moment zit ik op kernel 2.6.35.7-i9100XWKE2-CL187606 root@dell101 #2.
Als ik wil rooten, doe ik dat dan met XWKDD_insecure.tar? Of moet ik een andere kernel zien te vinden? Ik kon geen andere .tar vinden, alleen I9100XWKE2_Kernel.zip.cpgz.

Ik hoop dat iemand het weet!

En oh ja- zit ik wel in het juiste topic?

[Voor 5% gewijzigd door bollefles op 18-05-2011 10:45]


 • Jorco
 • Registratie: September 2005
 • Laatst online: 16:58
Zojuist geroot met de kernel van supercurio, dat is echt te simpel voor woorden.
Daarna Busybox geïnstalleerd en nu Titanium Backup geïnstalleerd en de Samsung-troep aan het deleten.

Kortom: een tevreden mens :)

PSN ID = Jorco


 • bollefles
 • Registratie: Augustus 2010
 • Laatst online: 08-01 13:00
@jorco Welke firmware had je draaien?

 • Jorco
 • Registratie: September 2005
 • Laatst online: 16:58
bollefles schreef op woensdag 18 mei 2011 @ 19:41:
@jorco Welke firmware had je draaien?
Had het toestel eerst een update gegeven via Kies. Hierna was dit als volgt:
PDA: XWKE2
PHONE: XXKDJ
CSC: XENKE1

PSN ID = Jorco


 • Lordsauron
 • Registratie: Juli 2004
 • Laatst online: 16:37
Ik heb succesvol mijn SGS2 geroot, en nu zou ik graag de standaard batterij icoon vervangen door één met %. nu heb ik wel wat gevonden namelijk deze
echter lees ik overal dat wanneer je gaat "klooien" met dit soort dingen dat je bepaalde backups moet maken, zodat als je je telefoon bricked. je deze kan herstellen. echter kan er nergens een overzicht vinden wat je nou moet back-uppen en hoe. kan iemand mij helpen?

 • bollefles
 • Registratie: Augustus 2010
 • Laatst online: 08-01 13:00
Had het toestel eerst een update gegeven via Kies. Hierna was dit als volgt:
PDA: XWKE2
PHONE: XXKDJ
CSC: XENKE1
... ben een beetje een n00b :-(
Het enige dat je hoeft te doen is die .tar van supercurio in Odin te laden?

Dus...

1 - Zet je toestel in download mode (volume down - home - power)
2 - Start Odin en koppel je toestel aan de kabel. Wacht totdat Odin zegt dat hij je toestel gevonden heeft ("Added!")
3 - Vink verder niets aan in Odin alleen de auto reboot en f-reset time die standaard al aangevinkt zijn.
4 - Klik op de PDA knop en selekteer de kernel die je gedownload hebt GT-I9100_Kernel_Gingerbread-supercurio-3.tar
5 - Druk op de Start knop. Odin zal nu de kernel gaan flashen en opnieuw opstarten/rebooten.
6 - Na het opstarten is je toestel automatisch direkt geroot.


Bron

 • GJ123
 • Registratie: Oktober 2010
 • Laatst online: 02-03-2019
bollefles schreef op donderdag 19 mei 2011 @ 06:03:
[...]


... ben een beetje een n00b :-(
Het enige dat je hoeft te doen is die .tar van supercurio in Odin te laden?

Dus...

1 - Zet je toestel in download mode (volume down - home - power)
2 - Start Odin en koppel je toestel aan de kabel. Wacht totdat Odin zegt dat hij je toestel gevonden heeft ("Added!")
3 - Vink verder niets aan in Odin alleen de auto reboot en f-reset time die standaard al aangevinkt zijn.
4 - Klik op de PDA knop en selekteer de kernel die je gedownload hebt GT-I9100_Kernel_Gingerbread-supercurio-3.tar
5 - Druk op de Start knop. Odin zal nu de kernel gaan flashen en opnieuw opstarten/rebooten.
6 - Na het opstarten is je toestel automatisch direkt geroot.


Bron
Lijkt prima!
Zorg alleen dat je eerst odin aanzet en dan pas de Galaxy SII erin doet.

 • bollefles
 • Registratie: Augustus 2010
 • Laatst online: 08-01 13:00
Dank je wel! Ik neem je aanwijzing zeker mee. Vanavond maar 'ns aan de slag.

 • GetaGrip
 • Registratie: Januari 2008
 • Laatst online: 16:10

GetaGrip

Nee... echt? - Ga weg!

Topicstarter
bollefles schreef op donderdag 19 mei 2011 @ 07:34:
Dank je wel! Ik neem je aanwijzing zeker mee. Vanavond maar 'ns aan de slag.
Voor alle mensen die nieuw zijn in de materie van het rooten (me included) hier een videoguide met de exacte handelingen die je moet doen zoals beschreven in de thread van Chainfire.

Youtube links:

YouTube: ‪How To Root The Samsung Galaxy S II - Part 1‬‏ [Part I]

YouTube: ‪How To Root Your Samsung Galaxy S II - Part 2‬‏ [Part II]

YouTube: ‪How To Root Your Samsung Galaxy S II - Part 3‬‏ [Part III]

Links om de benodigde software te downloaden:

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1056334 [Chainfire and then there was Root thread]

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1074930 [Thread How to reflash your kernel to stock secure mode met root]

Oké..... even een kleine toelichting op de laatste link. In de 44 pagina's die ik heb gelezen in de Chainfire Root thread is door een tweetal mensen melding gemaakt van een dropdown in quadrant van zo'n 300 á 400 punten na het flashen van de insecure kernel. Wat tot nog meer vragen leiden over de veiligheid en stabiliteit van de kernel. Dat geeft niet..... het is een goede eigenschap om wat meer voorzichtig te zijn met de woorden Insecure :+

Maar voor alle duidelijkheid hier en de mensen die mijn post lezen:

XWKDD_insecure.tar is gewoon de laatste stockkernel [kies update 16-5-2011] waar het mogelijk is om de benodigde handelingen uit te voeren om root te verkrijgen. Niet meer en minder!

Wat je dus wel krijgt wanneer je geflasht hebt en het is allemaal goed gegaan is bij elke boot van de telefoon een geel icoon in de vorm van een driehoek dat de kernel een ontwikkelversie is. Voor de mensen die dit niet willen en zeker willen zijn dat ze de orginele kernel weer draaien, kunnen in de laatste link de stockkernel downloaden [I9100XWKE2_StockKernel.tar] en deze via Odin3 en dezelfde handelingen zoals in de video opnieuw flashen....... maar dit keer met behoud met root.

Oké..... duidelijk? Maar ik hoor mensen al vragen - hoe check ik dat mijn telefoon nu geroot is? Simpel ;)

Download uit de market Titanium Backup en installeer dit. Dit programma werkt alleen met root toegang.

Waneer je services/programma's wilt gaan uitschakelen [Freeze] (zoals vermeld in de post van Crazyanz) dan heb je de Pro versie nodig en deze moet je kopen.

Dus... neem een bak koffie en volg deze Noob Guide:
 • Download Kies en installeer deze voordat je ook maar iets gaat doen!
 • Update je telefoon via kies naar de laatste versie van de kernel op dit moment wanneer je dit al gedaan hebt en kies al geïnstalleerd hebt... kan je deze stap overslaan.
 • Bekijk part I - gedeelte met uitleg waar je de software kan vinden en welke versie's je kunt gebruiken.
 • Bekijk part II - hoe zet ik mijn telefoon in USB foutopsporing en download-mode

  [Belangrijk!: zorg dat je telefoon niet is verbonden met je computer - dus USB kabel eruit laten!]
 • Bekijk part III - gedeelte waar je de roothandelingen uitvoert
Happy rooting en wanneer je twijfelt over je handelingen - ga in de IKEA mode en denk aan niets en volg de handelingen in de video letterlijk zonder zelf na te denken. :+

GetaGrip is net een mens.......


 • KaleBatzZ
 • Registratie: Maart 2010
 • Laatst online: 16:01
Held! _/-\o_

Voor Noobs, zoals ik (ben alleen htc desire gewend) is dit perfect!

[Voor 90% gewijzigd door KaleBatzZ op 19-05-2011 09:51]

Ik lust geen rotte appels...


 • bollefles
 • Registratie: Augustus 2010
 • Laatst online: 08-01 13:00
Dank je wel GetaGrip, S U P E R

 • Ewivis
 • Registratie: Februari 2003
 • Laatst online: 15:16
GJ123 schreef op donderdag 19 mei 2011 @ 06:56:
[...]


Lijkt prima!
Zorg alleen dat je eerst odin aanzet en dan pas de Galaxy SII erin doet.
Erg bedankt! ik ga er eens naar kijken

AMD Ryzen 7 5800X3D / 32GB@3200mhz / Gigabyte 3080 TI Gaming OC


 • XElDiablo690
 • Registratie: Augustus 2000
 • Laatst online: 09:21
Top, niet dat het nieuw is voor mij (ben al gewend aan custom roms) maar een duidelijke handleiding is altijd welkom! 8)

 • AtlAntA
 • Registratie: Maart 2011
 • Laatst online: 10:28
Dankjewel Heb nu ook geroot. _/-\o_

PVoutput Wie goed doet, die goed ontmoet.

Volgens mij heb ik Odin 1.9 draaien of kan dat niet?
Of je bent nog bezig met de TS :p

edit:
Oh nee ik ben in de war met SuperOneClick

[Voor 23% gewijzigd door 13art op 19-05-2011 13:26]

Wanneer een potvis in een pispot pist heb je een pispot vol met potvispis


 • Meinon
 • Registratie: Januari 2011
 • Laatst online: 22-12-2022
Ik ben heel erg blij met deze topic! Dank TS's :)
Ik zal dit volgen tot ik mijn SGS2 binnen heb.

Tot die tijd even een vraagje:

-Indien er iets (vreselijk) misgaat met de telefoon tijdens flashen en/of rooten, kan ik het dan als leek zelf altijd recht te trekken met een paar foefjes? (net als bij Jailbreak van iPhone bijv.) Of ben ik dan "screwed"

Dat is mijn enige vraag tot nu toe.. voor de rest even wachten nog op mijn SGS2.

 • silitek
 • Registratie: Juni 2001
 • Laatst online: 02-05 11:35
Meinon schreef op donderdag 19 mei 2011 @ 13:32:
Ik ben heel erg blij met deze topic! Dank TS's :)
Ik zal dit volgen tot ik mijn SGS2 binnen heb.

Tot die tijd even een vraagje:

-Indien er iets (vreselijk) misgaat met de telefoon tijdens flashen en/of rooten, kan ik het dan als leek zelf altijd recht te trekken met een paar foefjes? (net als bij Jailbreak van iPhone bijv.) Of ben ik dan "screwed"

Dat is mijn enige vraag tot nu toe.. voor de rest even wachten nog op mijn SGS2.
Zolang je in download mode kunt komen mag je prutsen wat je wilt..je moet wel heel gek doen om met flashen je foon te bricken..

Edit: GetaGrip, nuttige bijdrage "yip en yanneke" root uitleg... ;)

[Voor 4% gewijzigd door silitek op 19-05-2011 13:42]

Tubes....It's what make music music!


 • Meinon
 • Registratie: Januari 2011
 • Laatst online: 22-12-2022
silitek schreef op donderdag 19 mei 2011 @ 13:37:
[...]


Zolang je in download mode kunt komen mag je prutsen wat je wilt..je moet wel heel gek doen om met flashen je foon te bricken..
Ik sta erom bekend... dus ik vraag het alvast voor ik eraan begin .. ;)
Is het al eens voorgekomen dat je weet dat een telefoon niet meer bruikbaar is hierna? baksteen geworden...

 • thommy86
 • Registratie: September 2010
 • Laatst online: 14-04 09:58
Meinon schreef op donderdag 19 mei 2011 @ 13:41:
[...]


Ik sta erom bekend... dus ik vraag het alvast voor ik eraan begin .. ;)
Is het al eens voorgekomen dat je weet dat een telefoon niet meer bruikbaar is hierna? baksteen geworden...
Met ervaring van de 1e Galaxy S, kan ik zeggen nog nooit een gebrickt toestel te hebben gezien.. vaak zat heb ik niet kunnen opstarten omdat ik weer gekke dingen ermee gedaan had..

zolang je in download mode kan komen, kan je via odin een verse rom flashen.. en kan je weer helemaal opnieuw beginnen.. daarom voor mij heel verleidelijk om vanalles te flashen..!

 • GJ123
 • Registratie: Oktober 2010
 • Laatst online: 02-03-2019
thommy86 schreef op donderdag 19 mei 2011 @ 14:09:
[...]


Met ervaring van de 1e Galaxy S, kan ik zeggen nog nooit een gebrickt toestel te hebben gezien.. vaak zat heb ik niet kunnen opstarten omdat ik weer gekke dingen ermee gedaan had..

zolang je in download mode kan komen, kan je via odin een verse rom flashen.. en kan je weer helemaal opnieuw beginnen.. daarom voor mij heel verleidelijk om vanalles te flashen..!
Dat kan ik ook beamen.
Alleen meende ik dat de Galaxy S (1) een gesplitste bootloader of zo iets had?
ZOdat bricken nog moeilijker wordt.

Indien het geval is dat bij de S2 ook zo?

 • Meinon
 • Registratie: Januari 2011
 • Laatst online: 22-12-2022
thommy86 schreef op donderdag 19 mei 2011 @ 14:09:
[...]


Met ervaring van de 1e Galaxy S, kan ik zeggen nog nooit een gebrickt toestel te hebben gezien.. vaak zat heb ik niet kunnen opstarten omdat ik weer gekke dingen ermee gedaan had..

zolang je in download mode kan komen, kan je via odin een verse rom flashen.. en kan je weer helemaal opnieuw beginnen.. daarom voor mij heel verleidelijk om vanalles te flashen..!
Kijk! Android heeft er weer een fan bij :9~
Dat is ook mijn favoriete bezigheid.. alles uitproberen..
Eigenlijk wel gek dat het nooit (kon?) kan bij smarttelefoons zonder risico, terwijl het op de pc of laptops
al jaren gewoon normaal is en kan...

 • bollefles
 • Registratie: Augustus 2010
 • Laatst online: 08-01 13:00
... met dank aan GetaGrip. Dit was idd niet al te moeilijk dankzij de handleiding. _/-\o_
Zo, nu lekker freezen :9

 • Gohan040
 • Registratie: April 2010
 • Laatst online: 15-05 15:32
iemand al overclocked?
Hier is een guide te vinden...1.504 Ghz!..Quadrant van 4000+
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1075061

Ben wel erg in de verleiding gebracht.......... je vraagt je af waarom? Omdat het kan!

Anoniem: 8504

Meinon schreef op donderdag 19 mei 2011 @ 15:55:
[...]


Kijk! Android heeft er weer een fan bij :9~
Dat is ook mijn favoriete bezigheid.. alles uitproberen..
Eigenlijk wel gek dat het nooit (kon?) kan bij smarttelefoons zonder risico, terwijl het op de pc of laptops
al jaren gewoon normaal is en kan...
Hmm.. Dan heb je waarschijnlijk nog nooit een (custom) bios geflashed op je PC of Laptop.. Als dat fout gaat, kan je soms goed de sjaak zijn!

 • gebruikershaes
 • Registratie: April 2007
 • Laatst online: 16:50
Anoniem: 8504 schreef op donderdag 19 mei 2011 @ 19:44:
[...]


Hmm.. Dan heb je waarschijnlijk nog nooit een (custom) bios geflashed op je PC of Laptop.. Als dat fout gaat, kan je soms goed de sjaak zijn!
Maar dan nog ik loop al sinds mijn Windows 6.1 toestel te flashen en elke keer ging het super smooth.

 • Meinon
 • Registratie: Januari 2011
 • Laatst online: 22-12-2022
Anoniem: 8504 schreef op donderdag 19 mei 2011 @ 19:44:
[...]


Hmm.. Dan heb je waarschijnlijk nog nooit een (custom) bios geflashed op je PC of Laptop.. Als dat fout gaat, kan je soms goed de sjaak zijn!
laten we niet overgaan op PC.. maar bij de smartphones blijven.
Wat ik bedoelde is dat je altijd voor pc of lappies wel een handeling hebt om uit de "bricked" modus te komen.

Maar goed, bij smartphones mis ik zoiets .. tot nu denk ik?

Enne .. kan de term "freezen" ook in de topic start? :D (nooit van gehoord als android noob) .. tot nu.

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • KaleBatzZ
 • Registratie: Maart 2010
 • Laatst online: 16:01
Bij mijn htc desire heb ik ook s-off, een manier om "volledige" root te kunnen krijgen.
Bestaat dit bij Samsung?

Ik lust geen rotte appels...


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • DaJohn
 • Registratie: September 2002
 • Laatst online: 31-10-2022
Prachtig! Had eerst ff een persoonlijk foutje gemaakt.. Had ipv volume down, volume up gedaan :X
Maar daarna is het kinderlijk eenvoudig! Meteen Titanium Backup erop gezet en meuk van Samsung eraf geknikkerd, AdFree erop gezet en nu draait ie als een zonnetje! >:)

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • BioHazard
 • Registratie: Juli 2003
 • Laatst online: 11:36
terrorvogel schreef op vrijdag 20 mei 2011 @ 10:02:
Bij mijn htc desire heb ik ook s-off, een manier om "volledige" root te kunnen krijgen.
Bestaat dit bij Samsung?
Volgens mij zit deze beveiliging er bij Samsung niet op, maar wel bij HTC telefoons. Weet dit overigens niet zeker. :)

Ryzen 5600X-RTX3070 Gamebak // iPhone 13 Pro // HP zBook Studio G8
2021 Ford Fiesta ST-Line MHEV // 2017 BMW R1200R


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • KaleBatzZ
 • Registratie: Maart 2010
 • Laatst online: 16:01
BioHazard schreef op vrijdag 20 mei 2011 @ 10:08:
[...]
Volgens mij zit deze beveiliging er bij Samsung niet op, maar wel bij HTC telefoons. Weet dit overigens niet zeker. :)
Ik kon er ook niets over vinden.. Vandaar dat ik het hier even vraag. Het zou mooi zijn als die beveiliging er niet op zit. >:)

Edit:
Met me desire moest ik S-Off hebben om adFree goed te kunnen runnen, had ik geen S-Off moest ik via ADB handmatig dit doen. Op de SGSII blijkt het zonder problemen allemaal te werken, dus we zouden hieruit indd kunnen concluderen dat het een extra beveiliging van htc is. :)

[Voor 28% gewijzigd door KaleBatzZ op 20-05-2011 10:15]

Ik lust geen rotte appels...


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Relief2009
 • Registratie: December 2009
 • Laatst online: 17-04 12:50
terrorvogel schreef op vrijdag 20 mei 2011 @ 10:12:
[...]

Ik kon er ook niets over vinden.. Vandaar dat ik het hier even vraag. Het zou mooi zijn als die beveiliging er niet op zit. >:)

Edit:
Met me desire moest ik S-Off hebben om adFree goed te kunnen runnen, had ik geen S-Off moest ik via ADB handmatig dit doen. Op de SGSII blijkt het zonder problemen allemaal te werken, dus we zouden hieruit indd kunnen concluderen dat het een extra beveiliging van htc is. :)
S-off is iets HTC specifiek. De Galaxy S2 heeft geen gelockte bootlader en het rooten gaat erg simpel.

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • KaleBatzZ
 • Registratie: Maart 2010
 • Laatst online: 16:01
Relief2009 schreef op vrijdag 20 mei 2011 @ 10:23:
[...]
S-off is iets HTC specifiek. De Galaxy S2 heeft geen gelockte bootlader en het rooten gaat erg simpel.
Top dank jullie wel!

Het is toch een hele omschakeling van HTC naar Samsung... Zal ook wel een kwestie van gewenning zijn :)
Verder had ik nog vraagjes waar ik tot nu toe ook geen antwoord op heb kunnen vinden.

Is het mogelijk om je ROM te back uppen? Zodat je altijd weer terug kan naar een goed werkende ROM?

Edit:
En ik las dat er wordt geteld in de download screen hoe vaak er wordt geflashed. Heeft dit enige consequenties mbt de garantie? Ik weet zodra je root dat je garantie vervalt, maar als je de standaard ROM er weer opgooit onthoud hij wel hoe vaak er geflashed is...

Oplossing: http://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=13573328&postcount=1

[Voor 9% gewijzigd door KaleBatzZ op 20-05-2011 11:37]

Ik lust geen rotte appels...


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • gebruikershaes
 • Registratie: April 2007
 • Laatst online: 16:50
DaJohn schreef op vrijdag 20 mei 2011 @ 10:03:
Prachtig! Had eerst ff een persoonlijk foutje gemaakt.. Had ipv volume down, volume up gedaan :X
Maar daarna is het kinderlijk eenvoudig! Meteen Titanium Backup erop gezet en meuk van Samsung eraf geknikkerd, AdFree erop gezet en nu draait ie als een zonnetje! >:)
Heb je het echt verwijderd of alleen gefreezed? Als je het hebt verwijderd heb je dat geen gezeur van van je tel? Zo niet welke apps heb je precies verwijderd?

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Mitashi
 • Registratie: Juli 2008
 • Laatst online: 12:23
Heb 'm ook geroot aan de hand van de YouTube filmpjes, zéér nice en vele malen makkelijker dan mijn oude HTC Legend :).
Toch heel anders, snap ook nog niet veel van dat Odin enzo, maar dat komt nog wel :)

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • GJ123
 • Registratie: Oktober 2010
 • Laatst online: 02-03-2019
Mitashi schreef op vrijdag 20 mei 2011 @ 17:26:
Heb 'm ook geroot aan de hand van de YouTube filmpjes, zéér nice en vele malen makkelijker dan mijn oude HTC Legend :).
Toch heel anders, snap ook nog niet veel van dat Odin enzo, maar dat komt nog wel :)
Ik was ook lange tijd Odin noob maar als je het 1x doorhebt en alle handleidingen goed volgt werkt het super snel en makkelijk.
Je moet alleen wel PRECIES doen wat er in de guide het is wel een wispulturig programma als je dat niet doet XD

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • DaJohn
 • Registratie: September 2002
 • Laatst online: 31-10-2022
gebruikershaes schreef op vrijdag 20 mei 2011 @ 11:19:
[...]


Heb je het echt verwijderd of alleen gefreezed? Als je het hebt verwijderd heb je dat geen gezeur van van je tel? Zo niet welke apps heb je precies verwijderd?
Verwijderd.. Heb geen last van programma's die foutmeldingen maken.. Het toestel ziet er zo veel schoner uit zonder Samsung.. Heb bijvoorbeeld die hubs verwijderd op die readers hub na omdat ik dagblad De Pers lees totdat de trial is afgelopen en dan gaat ie er ook af..
Enige wat ik dus nog van Samsung over heb zijn als volgt:
De telefoonkiezer, berichten-app, kies-air en video- en muziekspeler van Samsung.
Mij quadrantscore geeft de volgende score aan: 3124 (dit is vrij variabel.. ene keer heb ik 2800, andere keer 3500..)
Er zijn gigantisch veel apps die je kan verwijderen. Maar wat ik me afvraag is welke apps er nou echt voor zorgen dat je battery drain minder wordt. Dacht er zelf uit te zijn. Maar het ene moment zit mn Andoird OS op 6% en later zit hij dan opeens weer op 22% Weet niet goed waar het vandaan komt. Het is niet wifi. Mogelijk na het starten van navigatie dat hij daarna weer oploopt... Ben er nog niet helemaal uit.
Moet zeggen dat na het rooten dat freezen met Titanium Backup pro wel heel eenvoudig is.

Wanneer een potvis in een pispot pist heb je een pispot vol met potvispis


 • ApOE
 • Registratie: Mei 2003
 • Laatst online: 29-05 11:27
En hoe gooi je die samsung "crap" helemaal van je telefoon af?

Anoniem: 328085

Net als een aantal anderen hier heb ik mijn SG2 geroot en heb ik een aantal Samsung Apps verwijderd.

Wanneer ik naar applicaties ga heb ik veel lege ruimte tussen mijn tabs. Hoe kan ik er voor zorgen dat er per tab netjes 16 icoontjes staan? En hoe kan ik de volgorde veranderen van deze icoontjes? (Dus niet op Home tabs maar onder Applicaties)

Ik weet dat ik lijstweergave kan kiezen maar dat bedoel ik niet.

 • Gohan040
 • Registratie: April 2010
 • Laatst online: 15-05 15:32
Anoniem: 328085 schreef op zaterdag 21 mei 2011 @ 16:35:
Net als een aantal anderen hier heb ik mijn SG2 geroot en heb ik een aantal Samsung Apps verwijderd.

Wanneer ik naar applicaties ga heb ik veel lege ruimte tussen mijn tabs. Hoe kan ik er voor zorgen dat er per tab netjes 16 icoontjes staan? En hoe kan ik de volgorde veranderen van deze icoontjes? (Dus niet op Home tabs maar onder Applicaties)

Ik weet dat ik lijstweergave kan kiezen maar dat bedoel ik niet.
Onder Applicaties kan je het menu knopje links onder indrukken en "wijzigen"kiezen. Nu kan je de icoontjes verslepen naar andere bladen en zelf rangschikken. Succes ;)

Anoniem: 328085

Gohan040 schreef op zaterdag 21 mei 2011 @ 16:50:
[...]


Onder Applicaties kan je het menu knopje links onder indrukken en "wijzigen"kiezen. Nu kan je de icoontjes verslepen naar andere bladen en zelf rangschikken. Succes ;)
Looool.. sorry.. hehe.. Ik had niet verwacht dat het zo simpel zou zijn ;-)
ApOE schreef op zaterdag 21 mei 2011 @ 16:22:
En hoe gooi je die samsung "crap" helemaal van je telefoon af?
Door je toestel te rooten en dan via bijvoorbeeld root explorer de apk bestanden die je verwijderd wil hebben uit system/apps te verwijderen.

Wanneer een potvis in een pispot pist heb je een pispot vol met potvispis


 • GetaGrip
 • Registratie: Januari 2008
 • Laatst online: 16:10

GetaGrip

Nee... echt? - Ga weg!

Topicstarter
Samsung Update 21-5-2011 - XWKE7 [I9100XWKE7_I9100XXKE4_I9100XEUKD1]

Zo, deel II voor diegene die mijn eerste post hebben gelezen en hun Sammy hebben geroot naar XWKE2 met behoud van root toegang. We gaan updaten en het opnieuw rooten van de Sammy.

De eerste meldingen van de XWKE7 zijn:
 • Auto Brgihtness is meer vloeiend gemaakt.
 • WiFi is verbeterd.
 • De S II is voor het gevoel sneller en reageert sneller.
 • Eerste meldingen van een betere batterij tijd.
 • Camera problemen marco stand en pinkspot worden genoemd als opgelost/aanzienlijk verminderd.
 • Meer beschikbaar vrij geheugen.
 • Toevoeging van de BBC iPlayer / Samsung Suggest / Google Talk 1.3
Affijn..... hier de thread in XDA om zelf alle in en outs te lezen. :)

Om te beginnen heb ik deze thread gelezen en heb ik als leidraad genomen voor deze post voor Noobs en rooten.

Lees de thread door en wanneer je bij de bovenstaande lijst al zo iets had.... deze update moet ik hebben :+

Hier de Rom met XWKE7 [I9100XWKE7_I9100XXKE4_I9100XEUKD1] - 310 Mb die je moet downloaden en wat even tijd zal kosten om binnen te hengelen. Dit is de rom die ook verspreid wordt door Samsung zelf, maar dan via KIES.

Verder hebben we de XWKDD_insecure.tar uit de Chainfire thread weer nodig om te rooten en willen we na het rooten de XWKE7 Stock Kernel weer terug flashen zodat we weer root met originele kernel hebben.

[Wanneer er bij het uitpakken van de XWKE7 Stock Kernel een wachtwoord wordt gevraagd: intratech@XDA]

Oké... wanneer alle bestanden gedownload zijn en uitgepakt zijn, [Belangerijk!: alle extensies moeten .tar zijn! dus lees: geen.zip] KIES geïnstalleerd is. [Belangerijk!: KIES is nodig voor de drivers!]

Dan nog even deze huishoudelijke medeling: deze manier van updaten zal je gegevens niet.... ik herhaal NIET wissen!

Oké... let's go:
 1. Zet je telefoon uit en verwijder de USB kabel van de pc/laptop (wel vast aan de Sammy)
 2. Zet je telefoon aan in download mode door de volgende knopen tegelijk in te drukken:

  Down volume key+ Home button + press the power button -
  je krijgt een waarschuwing - druk volume Up in om te bevestigen dat je verder wilt gaan.
 3. Start Odin3 V1.85
 4. Klik op de PDA knop en selecteer je I9100XWKE7_I9100XXKE4_I9100XEUKD1.tar file
 5. Zorg dat ALLEEN Auto Reboot en F.Reset Time aangevinkt staan [zie screenshot]
 6. Sluit de USB Kabel aan en wacht tot de ID:COM geel wordt.
 7. Druk nu op Start en de Rom zal worden geladen in de Sammy.
 8. Wacht totdat de telefoon klaar is en ge-reboot is.


  Gefeliciteerd - je Sammy S II is nu voor voorzien van de laatste firmware, maar is wel weer geroot! is weer stock. Thx! voor de opmerking- Bltzkrg
Dus om weer Root toegang te verkrijgen, volg de stappen uit mijn eerste post met het bestand XWKDD_insecure.tar en sluit af met flashen van de orginele kernel XWKE7 Stock Kernel.

Check of alles is goed gegaan met Titanium Backup en je bent weer up-to-date.

Mochten er onduidelijkheden zijn..... shoot en ik zal proberen nog duidelijker te zijn. }:O

GetaGrip is net een mens.......


 • KaleBatzZ
 • Registratie: Maart 2010
 • Laatst online: 16:01
GetaGrip schreef op zaterdag 21 mei 2011 @ 18:04:
Wederom weer een heel mooi root/update verhaal
_/-\o_ Wat ben ik blij dat jij ook een SGSII hebt! :)

Een ding is mij nog steeds niet duidelijk, hoe kan je weer terug naar de "stock" SGSII?
Alvast bedankt!

Ik lust geen rotte appels...

Heel simpel. Door de stock rom te downloaden en die te flashen met odin.

edit:
Enige is dat de SGS2 bijhoud hoe vaak jij een rom erop gezet hebt. Geen idee of dit effect heeft op je garantie of niet, maar er is wel weer een manier om deze teller te resetten. De uitleg daarvoor kan je weer op XDA vinden.

[Voor 62% gewijzigd door 13art op 21-05-2011 18:10]

Wanneer een potvis in een pispot pist heb je een pispot vol met potvispis


 • KaleBatzZ
 • Registratie: Maart 2010
 • Laatst online: 16:01
l3art schreef op zaterdag 21 mei 2011 @ 18:09:
Heel simpel. Door de stock rom te downloaden en die te flashen met odin.

edit:
Enige is dat de SGS2 bijhoud hoe vaak jij een rom erop gezet hebt. Geen idee of dit effect heeft op je garantie of niet, maar er is wel weer een manier om deze teller te resetten. De uitleg daarvoor kan je weer op XDA vinden.
O-) Oeps... :)

Dat Odin en Kies gebeuren vind ik maar niets... Doe mij maar de Amon Ra recovery..

Van dat tellen had ik indd gelezen. Handig zo'n usb stickje 8)

Edit:
|3art wederom ook bedankt voor jouw hulp.. In me Desire tijd had ik ook al veel aan je :)

[Voor 41% gewijzigd door KaleBatzZ op 21-05-2011 18:15]

Ik lust geen rotte appels...


 • GetaGrip
 • Registratie: Januari 2008
 • Laatst online: 16:10

GetaGrip

Nee... echt? - Ga weg!

Topicstarter
terrorvogel schreef op zaterdag 21 mei 2011 @ 18:08:
[...]

Een ding is mij nog steeds niet duidelijk, hoe kan je weer terug naar de "stock" SGSII?
Alvast bedankt!
Wanneer je niets meer zou doen na: Gefeliciteerd - je Sammy S II is nu voor voorzien van de laatste firmware, maar is wel weer geroot! is weer stock. dan heb je in feiten gewoon de stock rom van Samsung geflashed.

Op XDA zijn links te vinden van de Rom's, zoek en je zult vinden :)

Edit: Hieronder de link met alle stock ROM zover bekend bij XDA, verder een link met een overzicht van de stock kernels te downloaden.

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1057535 - Stock ROM's bij XDA

http://nma.usk.bz/sgs2.php - alle stockkernels om weer originele kernels te flashen na het rooten.

[Voor 26% gewijzigd door GetaGrip op 22-05-2011 00:32]

GetaGrip is net een mens.......


 • davduyv
 • Registratie: Augustus 2004
 • Laatst online: 27-05 08:41
GetaGrip schreef op zaterdag 21 mei 2011 @ 18:04:
Samsung Update 21-5-2011 - XWKE7 [I9100XWKE7_I9100XXKE4_I9100XEUKD1]

Eerste meldingen van een betere batterij tijd.
Camera problemen marco stand en pinkspot worden genoemd als opgelost/aanzienlijk verminderd.
Thanx voor de goede uitleg, zelfs makkelijker te begrijpen dan op XDA.

En nu maar hopen dat batterij langer meegaat. Batterij blijft snel leeg gaan ondanks rooten en freezen diverse apps.
Ook roze gloed bij bepaalde lichtsterkte en autowitbalans was mij opgevallen, werd duidelijk minder bij uitzetten autowitbalans.
terrorvogel schreef op zaterdag 21 mei 2011 @ 18:11:
[...]

O-) Oeps... :)

Dat Odin en Kies gebeuren vind ik maar niets... Doe mij maar de Amon Ra recovery..

Van dat tellen had ik indd gelezen. Handig zo'n usb stickje 8)

Edit:
|3art wederom ook bedankt voor jouw hulp.. In me Desire tijd had ik ook al veel aan je :)
Graag gedaan :)

Ik zat er zelf ook al aan te denken aan AmonRa voor de SGS2. Ik heb nog niet uitgezocht of zoiets er ooit gekomen is voor de SGS. Als dat niet zo is, dan is de kans niet zo heel erg groot dat het er wel komt voor de SGS2. Maar het zou zo ideaal zijn. Geen computer meer nodig, maar gewoon flashen vanuit je toestel.

Wanneer een potvis in een pispot pist heb je een pispot vol met potvispis


Anoniem: 328085

GetaGrip schreef op zaterdag 21 mei 2011 @ 18:04:

Gefeliciteerd - je Sammy S II is nu voor voorzien van de laatste firmware, maar is wel weer geroot!.
Kleine typo denk ik..

Op dat moment is ie nog niet geroot, alleen geüpdate ;-)

Weet iemand overigens of het de bedoeling is dat de S2 in de toekomst Android 3.0 krijgt?

[Voor 16% gewijzigd door Anoniem: 328085 op 21-05-2011 19:13]

3.0 lijkt me niet, aangezien deze specifiek is voor tablets

Wanneer een potvis in een pispot pist heb je een pispot vol met potvispis


 • silitek
 • Registratie: Juni 2001
 • Laatst online: 02-05 11:35
l3art schreef op zaterdag 21 mei 2011 @ 18:33:
[...]

Graag gedaan :)

Ik zat er zelf ook al aan te denken aan AmonRa voor de SGS2. Ik heb nog niet uitgezocht of zoiets er ooit gekomen is voor de SGS. Als dat niet zo is, dan is de kans niet zo heel erg groot dat het er wel komt voor de SGS2. Maar het zou zo ideaal zijn. Geen computer meer nodig, maar gewoon flashen vanuit je toestel.
Dat is er voor SGS al. Flink aantal roms ge- flash vanuit het toestel zelf ( 2apps nodig meer niet)..ook kernels en theme is mogelijk.
Een soort AmonRa zeg maar. Kan voor de SGSII ook zodra Cwm 2de Recovery ondersteunt wordt..

Tubes....It's what make music music!


 • Lucky1965
 • Registratie: Juli 2008
 • Laatst online: 05-04-2022
Hoe krijg je die counter telling weer op nul?
Heb nu 2 keer een rom flash gedaan, geroot en dan weer stock kernel terug geflashed. De counter staat nu op 2.

 • bollefles
 • Registratie: Augustus 2010
 • Laatst online: 08-01 13:00
...

Dus om weer Root toegang te verkrijgen, volg de stappen uit mijn eerste post met het bestand XWKDD_insecure.tar en sluit af met flashen van de orginele kernel XWKE7 Stock Kernel.

Check of alles is goed gegaan met Titanium Backup en je bent weer up-to-date.

Mochten er onduidelijkheden zijn..... shoot en ik zal proberen nog duidelijker te zijn. }:O
Dank je, wederom! Toch twee vragen...

1.
Ik snap het helemaal tot het flashen met XWKDD_insecure.
Maar: hoe flash je vervolgens de originele XWKE7 Stock Kernel? Weer met Odin?

2.
Ik heb Titanium Pro gekocht. Moet ik die opnieuw kopen of blijft m'n aankoop 'bestaan'?

Nogmaals dank!!!

 • voil
 • Registratie: Februari 2001
 • Laatst online: 16-05 14:10
bollefles schreef op zaterdag 21 mei 2011 @ 22:39:
[...]
1.
Ik snap het helemaal tot het flashen met XWKDD_insecure.
Maar: hoe flash je vervolgens de originele XWKE7 Stock Kernel? Weer met Odin?

2.
Ik heb Titanium Pro gekocht. Moet ik die opnieuw kopen of blijft m'n aankoop 'bestaan'?
1. Inderdaad gewoon exact hetzelfde als met de XWKDD.

2. Het updaten heeft verder geen invloed op je applicaties dus die blijft gewoon bestaan.

 • bollefles
 • Registratie: Augustus 2010
 • Laatst online: 08-01 13:00
@ voil Merci!

 • GetaGrip
 • Registratie: Januari 2008
 • Laatst online: 16:10

GetaGrip

Nee... echt? - Ga weg!

Topicstarter
bollefles schreef op zaterdag 21 mei 2011 @ 22:39:
[...]


Dank je, wederom! Toch twee vragen...

1.
Ik snap het helemaal tot het flashen met XWKDD_insecure.
Maar: hoe flash je vervolgens de originele XWKE7 Stock Kernel? Weer met Odin?
Yep... wanneer je XWKDD_insecure heb geflashed en Superclick gedaan hebt, heb ik Titaium Pro opgestart en opnieuw Busybox via Titaium Pro geinstaleerd en voor de zekerheid mijn telefoon opnieuw geboot.
Daarna opnieuw uitzetten en opstarten in Download mode en XWKE7 Stock Kernel geflashed met Odin en klaar!
2.
Ik heb Titanium Pro gekocht. Moet ik die opnieuw kopen of blijft m'n aankoop 'bestaan'?
Elke aankoop in de Android Market is gekoppeld aan je gmail account, dus zelfs wanneer je je telefoon helemaal zou schoonmaken via een 'harde reset' dan kan je later in de market gewoon naar het programma gaan en op installatie klikken, er wordt automatisch gekeken of je het hebt aangeschaft.
Nogmaals dank!!!
Graag gedaan :)

GetaGrip is net een mens.......


 • GetaGrip
 • Registratie: Januari 2008
 • Laatst online: 16:10

GetaGrip

Nee... echt? - Ga weg!

Topicstarter
Lucky1965 schreef op zaterdag 21 mei 2011 @ 21:18:
Hoe krijg je die counter telling weer op nul?
Heb nu 2 keer een rom flash gedaan, geroot en dan weer stock kernel terug geflashed. De counter staat nu op 2.
Lees deze thread hieronder, hierin staat ook vermeld hoe je ze zelf kan maken....... wat ik volgende week eens zal gaan doen - GetaGrip voelt een post "Counter reset voor Noobs" opkomen :+

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1068522

GetaGrip is net een mens.......


 • Lucky1965
 • Registratie: Juli 2008
 • Laatst online: 05-04-2022
GetaGrip schreef op zaterdag 21 mei 2011 @ 22:56:
[...]


Lees deze thread hieronder, hierin staat ook vermeld hoe je ze zelf kan maken....... wat ik volgende week eens zal gaan doen - GetaGrip voelt een post "Counter reset voor Noobs" opkomen :+

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1068522
Als ik dat lees doe je dat ook nog niet zomaar. moet nog handig zijn ook dus begin maar vast met die post in elkaar te zetten _/-\o_

 • GetaGrip
 • Registratie: Januari 2008
 • Laatst online: 16:10

GetaGrip

Nee... echt? - Ga weg!

Topicstarter
Lucky1965 schreef op zaterdag 21 mei 2011 @ 23:18:
[...]


Als ik dat lees doe je dat ook nog niet zomaar. moet nog handig zijn ook dus begin maar vast met die post in elkaar te zetten _/-\o_
Hoezo? bottom line: het is het niet meer dan micro usb plug met 301K transitor op pin 4 en 5 gesoldeerd en deze na een volledige ontlading van de telefoon er insteken en het gaat vanzelf in Download mode.

Maar nu heb ik heel snel de post gelezen en misschien zie ik wat over het hoofd..... volgende week dus een uitleg en hopelijk een leuke do-it-your-self reset dongle voor de sammy 8)

GetaGrip is net een mens.......


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • voil
 • Registratie: Februari 2001
 • Laatst online: 16-05 14:10
Met de nieuwe update merk ik juist dat mijn WIFI af en toe wegvalt, dus een verbetering kan ik het niet echt noemen in dat opzicht. Ik zal het eens proberen zonder energy saving aan te hebben.

Verder merk ik ook nu niet echt al die verbeteringen die er zijn met die ROM en ook niet echt dat hij nu geroot is.

Het is ook pas mijn eerste smartphone en heb m net een aantal dagen, dus moet er waarschijnlijk nog achter komen wat voor voordelen dat rooten heeft en wat er voor de rest allemaal mee kan. :)

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • bollefles
 • Registratie: Augustus 2010
 • Laatst online: 08-01 13:00
Helemaal up to date door de gidsende bijdragen van GetaGrip. Dank!

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Arjan A
 • Registratie: November 2000
 • Laatst online: 16:58

Arjan A

Cenosillicafoob

Ik moet zeggen dat de beschrijvingen hier (met name die van getagrip) erg nuttig zijn.
Je weet hoe het gedaan moet worden, voelt je wat onzeker en doet het dus niet.
Als ik echter de verhalen van de verschillende auteurs hier en op xda lees, dan komt er uiteindelijk iets bovendrijven in mijn hoofd wat me genoeg vertrouwen geeft om het toch maar te proberen.

Dus gisteravond toch maar mijn SGS2 geupgrade, geroot en orig. kernel teruggezet. Nu nog steeds root op de foon en alles loopt nog prima.

Hulde _/-\o_

Canon EOS | DJI M2P
Fotoblog · Mijn werk aan jouw muur


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Neeknikker
 • Registratie: Maart 2009
 • Laatst online: 21-05 21:08
Hoi mensen,

Ik ben nieuw op android gebied (had voor de sgs2 iphone) en ben gelijk aan het rooten geslagen.:-)
Nou heb ik wat stock software verwijderd en nu vraag ik mij af of ik ooit nog helemaal terug kan naar de originele samsung firmware (met alle crapware)?

Ik had ook nog een vraagje over stock roms... als ik goed begrijp zijn het getweakte Android versies. Wil dit dan zeggen dat je straks versies krijgt waar in heel android is aangepast met bijvoorbeeld geen crapware?

Acties:
 • 0Henk 'm!

Anoniem: 328085

Neeknikker schreef op maandag 23 mei 2011 @ 01:42:
Ik ben nieuw op android gebied (had voor de sgs2 iphone) en ben gelijk aan het rooten geslagen.:-)
Nou heb ik wat stock software verwijderd en nu vraag ik mij af of ik ooit nog helemaal terug kan naar de originele samsung firmware (met alle crapware)?
Dat kan heel eenvoudig. Gewoon de originele ROM flashen en/of updaten met KIES.
Neeknikker schreef op maandag 23 mei 2011 @ 01:42:
Ik had ook nog een vraagje over stock roms... als ik goed begrijp zijn het getweakte Android versies. Wil dit dan zeggen dat je straks versies krijgt waar in heel android is aangepast met bijvoorbeeld geen crapware?
Jep.. Maar zorg er voor dat je niet zomaar ROM's gaan installeren. Zorg er voor dat je zeker weet dat de ROM door en door getest is en vooral ook werkt. Hier kan je veel info vinden: http://forum.xda-developers.com/forumdisplay.php?f=1058

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Devilan
 • Registratie: Oktober 2010
 • Laatst online: 16:02
Beste tweakers,

ff een simpel vraagje tussendoor. Is het nou zou dat je garantie op je telefoon vervalt als je hem root. Las namelijk altijd dat de 1 zegt van wel en weer een ander van niet.

Ben niet bang om mijn toestel te rooten en een custom rom te draaien (mijn galaxy S is verre van standaard namelijk), maar nu met die binary counter enzo vraag ik me toch af hoe dit gaat met Vodafone.

Mocht ik toch nog ergens iets hebben gemist, mijn welgemeende excuses dan

alvast bedankt !

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • silitek
 • Registratie: Juni 2001
 • Laatst online: 02-05 11:35
^^ Je kunt altijd weer naar stock firmware. ;)

Tubes....It's what make music music!


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • KaleBatzZ
 • Registratie: Maart 2010
 • Laatst online: 16:01
En daarbij is de binary counter terug te draaien naar 0 :)
Zie hier!

Ik lust geen rotte appels...

Pagina: 1 2 3 ... 118 Laatste

Let op:
Problemen met KIES horen in Het Samsung KIES topic.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee