• thijsje66
 • Registratie: juni 2009
 • Laatst online: 11-06 11:23
Mede-auteur:
 • Wiethoofd
 • Registratie: juli 2007
 • Laatst online: 04-10 20:12

Wiethoofd

Introductie
AlgemeenNieuwe featuresNieuwe generatiesOude featuresiOS 4.0Speciale websitesSpecsJailbreakenFAQRelevante topicsVorige delen


Welkom bij het achtste deel van het iPod touch-topic!

Op 5 september 2007 werd hij dan na vele geruchten toch aangekondigd: de iPod touch. En de naam zegt het eigenlijk al: de bediening gebeurt niet langer meer via het clickwheel, maar gewoon met je vinger. Inderdaad, "De iPod wordt aaibaar.", zoals Apple het zelf zei. Inmiddels is de slogan overigens veranderd naar 'The funnest iPod ever.'

Inmiddels zijn we alweer drie jaar, en dus drie iPod-generaties, verder. Eerst werd in september 2008 is de tweede generatie van de gadget geïntroduceerd. In september 2009 werd de iPod touch 3G ook ter wereld gebracht. En in september 2010 werd, tijdens het Guitar Event, een hele nieuwe generatie iPods aangekondigd, met als knaller de iPod Touch 4G.

Ondanks dat de verschillen tussen de vier generaties niet meer minimaal zijn, is dit topic voor alle vier bedoeld. De onderlinge verschillen tussen de generaties zal ik wel zoveel mogelijk proberen toe te lichten.Algemeen
De iPod touch is beschikbaar in drie versies: de 8GB-, 32GB-, en 64GB-versie. Sinds de introductie van de nieuwe iPod zijn de prijzen ook flink omhoog gegaan. Ze kosten nu respectievelijk € 229, € 299 en € 399, een flink stuk meer dus. De iPod lijkt erg veel op de iPhone zonder belfunctie, althans, zonder gewone belfunctie, de iPod heeft nu wel beschikking tot FaceTime, hierover later meer: hij heeft een 3,5" widescreen, multi-touch scherm. Navigeren, muziek en video's afspelen: alles gebeurt via het touch-screen. In vergelijking met de iPod 5G (ook wel iPod Classic) is de touch een stuk dunner en lichter.

Krasgevoeligheid
Helaas is ook deze generatie iPods erg krasgevoelig. Over het scherm is goed nagedacht, deze lijkt zonder brute middelen niet makkelijk te bekrassen. Een fimpje op YouTube bewijst dit. Helaas is de chrome achterkant nog steeds krasgevoelig en is Apple niet zo vrijgevig geweest er een hoesje bij te doen.

Vernieuwde navigatie
De navigatie is volledig gerenoveerd en makkelijk te hanteren. Alles is te selecteren op het scherm en de knoppen en lijsten hebben een nieuwe stijl gekregen. Omdat de iPod Touch nu ook op iOS 4.0 draait, zijn de categorieën en multitasking nu ook voor de iPod beschikbaar, wat een flinke stap voorwaarts in. Voorheen moest je hiervoor jailbreaken, maar dat is nu verleden tijd.

Batterijcapaciteit
De iPod touch heeft niet zoals de iPod 5G een harde schijf, maar werkt op een flash-drive. Dit brengt twee voordelen met zich mee: de batterij houdt het langer vol, en flash-geheugen neemt minder ruimte in. De batterij van de eerste generatie zou het 22 uur uit moeten houden als je naar muziek luistert en 5 uur video kijkend. De tweede generatie kent een batterij-verbetering: 36 uur audio en 6 uur video. Vanwege hogere snelheden en de introductie van Open GL ES 2.0 in de 32- en 64-GB-versies van de vierde generatie iPod touch is de batterij er hierbij niet op achteruit gegaan: 40 uur muziek en 7 uur video.

Accelerometer
De accelerometer zorgt dat je met een draai van het scherm een breedbeeldscherm hebt waarmee je websites in breedbeeld kunt bekijken. Ook de nieuwe coverflow wordt op deze manier bediend.
Nieuwe features
Inleiding
De iPod touch heeft gedurende zijn bestaan een hoop updates gekend, vooral op het gebied van software heeft de iPod een ware revolutie doorgemaakt. Deze updates zijn in stappen doorgevoerd: eerst was er de january upgrade die de vijf apps (die de iPhone wel had maar de iPod tot dat moment nog niet) toevoegde. Daarna kwam de 2.0-software, waarin de App Store en het Software Development Kit werden geïntroduceerd. Dit maakte het mogelijk om particuliere developers applicaties te laten ontwikkelen voor de iPhone en iPod touch.

Op 17 juni 2009 bracht Apple de 3.0-software uit. Over de hele wereld werd uitgekeken naar deze software, omdat hij veelgewilde features met zich meebracht. Hoewel deze features voornamelijk voor de iPhone zijn bedoeld, is de update ook voor iPod touch-gebruikers te downloaden tegen een vergoeding van €8. Mocht je dat niet willen, dan is er uiteraard geen verplichting, maar het kan voorkomen dat enkele features die ik hier beschrijf voor jou dan niet toegankelijk/mogelijk zijn omdat je niet de nieuwste software-versie hebt.

Deze zomer is de nieuwe en hernoemde versie van Apple's mobiele OS op de markt gebracht, iOS 4.0, met veel nieuwe features zoals categorieën, multitasking en, voor de nieuwe generaties iPod en iPhone, FaceTime.

Al deze updates tezamen leidde tot een revolutionaire mp3-speler - want uiteindelijk is het daar op gebaseerd. Wat is er dan zo bijzonder aan? Om te beginnen heeft de iPod een wifi-antenne. Het is dus mogelijk om een verbinding te maken met een draadloos netwerk en zo een internetconnectie te maken. Tja, en dan zijn de mogelijkheden natuurlijk eindeloos. Een hoop van de features van de iPod zoals we hem nu kennen zijn gebaseerd op de mogelijkheid een verbinding met internet te maken.

Safari Webbrowser
De simpelste is natuurlijk gewoon surfen op internet. Apple heeft zijn browser Safari wat uitgekleed en deze op de iPod geïnstalleerd. Favorieten, geschiedenis, cookies, het onthouden van wachtwoorden, vorige, volgende: alles is aanwezig. Typen gebeurt met het onscreen toetsenbord wat een uitschakelbare autocorrectiefunctie heeft, maar na verloop van tijd ook 'jouw' woorden leert. Dit toetsenbord komt overigens in heel veel apps terug.
YouTube
De samenwerking tussen Apple en YouTube heeft geleid tot een feature op de iPod touch die het mogelijk maakt video's op YouTube te bekijken, bookmarken en op te zoeken. Je YouTube-account kan gekoppeld worden aan je iPod, en zo kun je ook video's beoordelen, reageren en je favorieten opzoeken.
iTunes Wi-Fi Music Store
Kort gezegd kun je met deze feature muziek kopen, deze direct downloaden, en beluisteren op je iPod. Geen tussenkomst van iTunes is nodig, terwijl je de op je iPod gedownloade nummers wel over kunt zetten náár iTunes. Je kunt top 10-lijsten en aanbevolen nummers bekijken of gewoon albums of nummers opzoeken. Ook podcasts zijn gewoon 'over the air' te downloaden, zelfs videocasts zijn via een wifi-verbinding op je iPod te zetten. Even de betaalgegevens invoeren middels het handige toetsenbord en downloaden maar! Nieuw in 3.0 is dat je van accounts kan wisselen zonder dat je je iPod eerst moet synchroniseren met iTunes om op het juiste account ingelogd te zijn.
iCal
Ook nieuw is de kalenderfunctie op de iPod. Deze is redelijk standaard: toevoegen, bijwerken en verwijderen. Je kunt een notificatie voor een afspraak krijgen door middel van een geluidje en berichtje, maar daar blijft het bij.
Mail
Je kunt elk mailaccount dat je maar kunt verzinnen toevoegen en je mail op ontvangen. GMail, sinds kort Hotmail, en als je host het ondersteunt ook de mail van je eigen domein. Dit alles kan zowel via POP als IMAP, en vanzelfsprekend is beantwoorden, doorsturen en verwijderen ook mogelijk. Hoewel het op een aantal fronten nog een kleine verbetering kan gebruiken is de mailapplicatie redelijk compleet te noemen.
Google Maps
Maak van je iPod een navigatiesysteem met Google Maps. Speciale punten markeren, routebeschrijvingen gebruiken om van A naar B te komen, verkeersinformatie opzoeken, je huidige positie bepalen door middel van hotspots, straatnamen in combinatie satellietbeelden weergeven en nog veel meer.
Notities
"Ohja, ik moet dit nog doen en ik moet niet vergeten om..." Je kent het wel, je moet iets opschrijven zodat je het niet vergeet, maar je hebt geen pen en papier bij je. Met deze nieuwe widget heb je alleen je vingers nodig om iets op te 'schrijven'. Iemand op de hoogte stellen van jouw notities ? Met de mailapp kun je met 1 druk op de knop de notitie verzenden per mail.
App Store
De uitermate populaire App Store is, zoals de naam al een beetje verraadt ;), een virtuele winkel waar applicaties gemaakt door derden verkocht worden. Je vindt er werkelijk van alles, inmiddels heeft de app store al meer dan 50.000 apps, dus ik hoop dat het mij vergeven wordt als ik deze hier niet allemaal ga benoemen. Spelletjes, tooltjes, hulp bij het huiswerk; als je het nodig hebt, is de kans groot dat er minstens één app voor is.
HD Video recording
De nieuwste iPod komt dichter bij de iPhone dan ooit, nu heeft ook de iPod Touch een 5 Megapixel (video)camera met mogelijkheid tot 720p HD Recording! Helaas is er nog geen flits, zodat er toch een duidelijk onderscheid blijft tussen de iPod en zijn grote broer, maar gelukkig heeft Apple wel aan de achterkant een licht-sensor toegevoegd, voor het automatisch aanpassen van de helderheids-instellingen.
FaceTime

Dit zijn de standaardapplicaties die elke iPod die verkocht wordt (wellicht op wat tweedehandse modellen na) heeft. Zoals gezegd is het met de App Store nog verder uit te breiden, de mogelijkheden zijn eindeloos. Maar de apps hierboven beschreven heeft iedereen, aangevuld met een weer-app, contacten, klokken, aandelen en een rekenmachine. Uiteraard kan er met deze mp3-speler ook muziek worden geluisterd en foto's en video's bekeken worden. Omdat dit niet meer lijkt op hoe het was op de iPod Classic, heb ik hier wat extra aandacht aan besteed.Oude features in een nieuw jasje
Muziek
Een iPod is geen iPod zonder muziekfunctie. Deze is dan ook grondig vernieuwd en heeft een nieuwe functie die iTunes al langer kende: de coverflow. Draai het scherm 90 graden en je zit in de coverflow, waar je snel een album kunt uitzoeken aan de hand van de cover art. On-The-Go-afspeellijsten hebben hun weg ook weer teruggevonden, echter minder uitgebreid dan op de 5G iPod: het is niet meer mogelijk om meer dan één On-The-Go-afspeellijst te maken zonder tussentijdse verbinding met iTunes. Tevens kent de iPod de 'Genius'-functie. Dit werkt heel simpel: kies een nummer, druk op de Genius-knop en je iPod zoekt automatisch nummers op die lijken op het huidige nummer. Je kunt de genius-afspeellijst opslaan of vernieuwen als hij niet bevalt. Met de introductie van software-versie 3.1 op 9 september 2009 is het ook mogelijk om tot 12 Genius-mixen te maken. Tip: de muziek kan ook bediend worden als je twee keer op de 'home'-knop drukt.

Video
Video's worden nu in breedbeeld afgespeeld. Dit betekent dat je video's in breedbeeldformaat kunt bekijken of gewoon in hun originele formaat. Te weinig ruimte op je iPod ? Video's kunnen zonder tussenkomst van iTunes verwijderd worden van de iPod. Bepaalde videoformaten die op internet staan zijn ook af te spelen door de iPod, deze kunnen zolang er een internetverbinding is bekeken worden. Downloaden is echter niet mogelijk. In een lange film naar een bepaald punt gaan is mogelijk door het verbeterde scrubsysteem in OS 3.0: terwijl je zoekt naar waar de scene zich ongeveer bevindt ga je met je vinger naar beneden. Hiermee kun je in vier (normaal, half-speed, quarter speed en 'fine') snelheden scrubben om precies bij de juiste scene uit te komen.
Foto
De fotosectie heeft weinig functionele veranderingen ondergaan, maar ook hier is de navigatie grondig vernieuwd. Panoramafoto's kunnen breedbeeld worden bekeken door alleen het scherm te draaien en foto's zijn afzonderlijk te bekijken door gewoon te scrollen op het scherm. Inzoomen, uitzoomen, alles is mogelijk, en met twee keer klikken heb je een foto ingesteld als achtergrond. Afbeeldingen die in Safari bekeken worden zijn gemakkelijk op je iPod te zetten door je vinger even op de afbeelding te houden. Vervolgens kun je de foto aan een contactpersoon toekennen, of met de mailapplicatie mailen.Nieuwe generaties
Traditiegetrouw heeft Apple sinds het bestaan van de iPod touch nu elk jaar in september een nieuwe generatie aangekondigd. In 2008 was dat de 2G, in 2009 de 3G en in 2010 de 4G.
2G
De iPod touch 2G is grotendeels hetzelfde als de eerste generatie, de hardware kent echter wel een paar kleine toevoegingen. Zo heeft de nieuwe iPod een kleine verandering in het uiterlijk ondergaan: er zitten nu ook fysieke volumeknoppen aan de linkerzijkant, waarmee je het volume kunt bedienen zonder daarvoor je iPod tevoorschijn te moeten halen. De iPod heeft ook een ingebouwde speaker die volgens bronnen van Engadget nog behoorlijk klinkt ook.


Ook nieuw is de Nike+-ondersteuning. In de iPod touch 2G zit een bluetoothchip die met de reeds voor de iPod nano ontwikkelde Nike+-sensor in je schoen kan communiceren. Hiermee kun je bekijken wat voor afstand je gelopen hebt, wat je snelheid over die afstand was enz. Met de introductie van de 2G zijn de modellen ook in prijs verlaagd en is er een 32GB-versie bijgekomen.
3G

Een jaar later werd het tijd voor de 3G. De hoge verwachtingen werden helaas niet waargemaakt: er gingen geruchten dat de iPod een camera zou krijgen voor het maken van foto's en video's, maar die bleef uit.

Wat wel nieuw is, is de 64GB-versie van de iPod. De 16GB-versie is hierbij komen te vervallen en hoewel de 8GB-versie nog wel blijft bestaan, kent deze de verbetering, die de 32GB-versie in de hardware wel kent, niet. Dit is dus eigenlijk gewoon een iPod touch 2G die Apple gewoon blijft verkopen. De 32- en 64-GB-versies hebben een snelheidsupgrade gekregen (waarschijnlijk is de processor dezelfde als die van de iPhone 3GS, maar dit moet nog bevestigd worden - Apple claimt in ieder geval dat hij 50% sneller is) en ondersteunt nu ook OpenGL ES 2.0 voor betere graphics.

Voice Control
Bovendien heeft de 3G nu ook beschikking over Voice Control. Deze mogelijkheid kende de iPhone 3GS al wel, maar vanwege het ontbreken van een microfoon had de iPod deze nog niet. Echter, er is nu standaard een set oordopjes mét microfoon aanwezig in de verpakking, dus nu heeft elke iPod een microfoon (zij het extern en niet ingebouwd) en is Voice Control wel een leuke toevoeging.

Met Voice Control kun je je iPod spraakcommando's geven en als je duidelijk genoeg praat zal hij dat vertalen naar een actie op de iPod. Zo kun je bijvoorbeeld zeggen 'play songs by Kaiser Chiefs' en hij gaat alles van Kaiser Chiefs afspelen.

Een afspeellijst aanzetten kan met 'play playlist golden oldies'. In het Voice Control scherm zie je de commando's voorbij komen, maar nog een paar handige commando's: Shuffle, repeat, next track, previous track, 'what song is playing?' en 'play more songs like this' om Genius voor het huidige nummer te activeren. Zelf heb ik nog geen iPod, dus de commando's kunnen iets anders zijn

Nederlandse commando's invoeren is ook mogelijk (wellicht moet je daarvoor de taal op je iPod voor aanpassen). Voice Control activeer je door de Home-knop even ingedrukt te houden.

Met de mogelijkheid tot het opnemen van geluid is ook de Voice Memo-functionaliteit die de iPhone ook al langer kende geactiveerd. Er is een nieuwe app op je home screen te vinden waarmee je heel simpel geluid op kunt nemen, opslaan, taggen voor later gebruik en zelfs bij kunt knippen.
4G
iOS 3.0

iPhone-fans konden in juni 2009 hun lol weer op. Niet alleen werd de nieuwe iPhone aangekondigd, maar tevens werd een nieuwe versie van het OS geïntroduceerd, ook wel bekend als OS 3.0. Deze software is tegen een vergoeding van €7,99 voor iPod touch-gebruikers ook te installeren en hoewel de software beperkter is dan de software voor de iPhone, is 3.0 toch een welkome upgrade. Een kort lijstje met wat er zoal nieuw en verbeterd is in de OS 3.0 software:http://my-destiny.nl/priv/touch/buynow-updateicon20081120.png
 • Knippen, kopiëren en plakken van tekst overal in de iPod
 • Spotlight search; doorzoek de gehele iPod. Apps, muziek, video's, contacten, mail. Kortom: alles.
 • Link ingedrukt houden om te kopiëren of openen in nieuw venster
 • Horizontaal toetsenbord in Notities en Mail
 • Schud de iPod voor het ongedaan maken van typen
 • Doorzoeken van mail, notities en muziek binnen de applicaties
 • Verbeterde YouTube-mogelijkheden. Je eigen account gebruiken en favorieten, geschiedenis, playlists gebruiken die aan je account gekoppeld zijn
 • App Store ziet er iets anders uit
 • Van iTunes-account wisselen vanaf je iPod
bron

Kopiëren/plakken: tap één keer in een gebied met tekst, kies selecteer, pas eventueel de selectie aan met behulp van de markers, tap kopieer en je kunt de tekst plakken waar je maar wilt door te tappen en plakken te kiezen.Spotlight-search: doorzoek de gehele iPod. Om bij de spotlight-search te komen ga je naar je (eerste) hoofdscherm en swipe die naar links. In het (eerste) hoofdscherm nogmaals op de home-knop drukken werkt ook.

Verder zijn er nog wat kleine functionaliteiten toegevoegd, maar deze vind je snel genoeg als je de 3.0-software gebruikt.
iOS 3.1

Met de komst van de nieuwe generatie iPod touch 3G werd er ook meteen een nieuwe versie van het OS vrijgegeven, OS 3.1. Voor iPod touch-gebruikers heeft deze niet zoveel meerwaarde, de enige grote update waar touch-gebruikers van profiteren is de uitbreiding van de synchronisatie-opties. Uiteraard zijn er nog wat kleine dingen, maar niet noemenswaardig.
iOS 4.1
Sites speciaal voor iPhone/iPod touch
Met de komst van de iPhone zijn er al sites gemaakt die speciaal voor de iPhone zijn, echter deze kunnen ook gewoon bezocht worden met de iPod touch. Hieronder volgt een lijstje met handige sites die de iPod écht afmaken.Beejive
Een IM-client die je in Safari kunt bezoeken en waarmee je kunt inloggen op de netwerken van AIM, Google TAlk, ICQ, Jabber, MySpace, Windows Live (MSN) en Yahoo! Inloggen op meerdere netwerken tegelijk is mogelijk. BeeJive heeft ook een applicatie in de App Store staan, echter deze is $9.99, terwijl de website gratis is.

SeeqPod Music
"At SeeqPod Music, you can search for music, music videos & podcasts by artists you like, as well as discover other artists and songs you were not familiar with. You can generate countless playlists of songs and videos, save them for future enjoyment and share them with friends by e-mailing or embedding a player and playlist in a web page."
En het beste van alles: het kost niets en je hoeft je niet eerst helemaal te registreren.

Apple WebApps
Deze site is van Apple zelf en niet echt een site die je kunt bezoeken op de touch, maar een verzameling van webapplicaties die je kunt gebruiken via Safari.

TV-gids
Snel even kijken wat er vanavond op tv is. Met een keer tappen weet je het :)

NS Reisplanner
Het idee van 9292ov.nl, maar dan in het klein zodat hij goed benaderbaar is op de iPod. Wanneer je op een station verbonden bent met een van de hotspots van de NS, is de site ook gratis te benaderen voor actuele treininformatie.Specificaties
 1e generatie2e generatie3e generatie
Afmetingen (H × B × D)110 × 61,8 × 8 mm110 × 61,8 × 8,5 mm
Gewicht120 gram115 gram
SchermAanraakgevoelig ("multi-touch") breedbeeld-display van 3,5 inch (diagonaal).
Resolutie van 480 x 320 pixels bij 163 pixels per inch.
Capaciteit• Ruimte voor maximaal 1.750 (8 GB), 3.500 (16 GB), 7.000 (32 GB) of 14.000 (64 GB) nummers in de 128-Kbps AAC-structuur.
• Ruimte voor maximaal 10.000 (8 GB), 20.000 (16 GB), 30.000 (32 GB) of 60.000 (64 GB) voor weergave op de iPod geschikte foto's.
• Ruimte voor maximaal 10 uur (8 GB), 20 uur (16 GB), 40 uur (32 GB) of 80 uur (64 GB) aan video.
Audioformaten• AAC (16 tot 320 Kbps)
• Protected AAC (van iTunes Store)
• MP3 (16 tot 320 Kbps)
• MP3 VBR
• Audible (2, 3 en 4)
• Apple Lossless
• AIFF
• WAV
Video• H.264-video, tot 1,5 Mbps, 640 x 480 pixels, 30 beelden per seconde, H.264 Baseline Profile Low-Complexity met AAC-LC audio tot 160 Kbps, 48 kHz, stereogeluid in .m4v-, .mp4- en .mov-bestandsstructuren
• H.264-video, tot 2,5 Mbps, 640 x 480 pixels, 30 frames per seconde, Baseline Profile tot niveau 3.0 met AAC-LC-audio tot 160 Kbps, 48kHz, stereogeluid in .m4v-, .mp4- en .mov-bestandsstructuren
• MPEG-4-video, tot 2,5 Mbps, 640 x 480 pixels, 30 beelden per seconde, Simple Profile met AAC-LC-audio tot 160 Kbps, 48 kHz, stereogeluid in .m4v-, .mp4- en .mov-bestandsstructuren
Draadloze overdrachtWi-Fi (802.11b/g)Wi-Fi (802.11b/g) + Bluetooth 2.1+EDR
In- en uitvoerDock-connector en 3,5-mm stereo-koptelefoon-aansluiting
BatterijLithium-ion
Processor & geheugenARM11 400MHz + 128MB DRAMARM11 553MHz + 128MB DRAMNog onbekend
OpenGL ES 2.0-ondersteuningNeeAlleen 32- en 64GB-versies
KnoppenHome- en powerknopHome-, power- en volume-knoppen
Speelduur muziekTot 22 uur wanneer
volledig opgeladen
Tot 36 uur wanneer
volledig opgeladen
Tot 30 uur wanneer
volledig opgeladen
Speelduur videoTot 5 uur bij volledig opgeladen batterijTot 6 uur bij volledig opgeladen batterij
LaadtijdenSnelladen: 1,5 uur (80% v. capaciteit)
Volledig: 3 uur
Snelladen: 2 uur (80% v. capaciteit)
Volledig: 4 uur
Inhoud van verpakkingiPod touch, oortelefoon, USB 2.0-kabel, dockadapter, reinigingsdoekje, houder, beknopte handleidingiPod touch, oortelefoon met headset, USB 2.0-kabel, dockadapter, reinigingsdoekje, houder, beknopte handleiding
Prijs *

* Prijzen onder voorbehoud
• € 200 voor de
8GB-versie
• € 240 voor de 16GB-versie
• € 200 voor de
8GB-versie
• € 270 voor de 16GB-versie
• € 380 voor de 32GB-versie
• € 179 voor de
8GB-versie
• € 279 voor de 32GB-versie
• € 369 voor de 64GB-versie

Mede mogelijk gemaakt door Wiethoofd waarvoor dankJailbreaken
Iets wat ik wat speciale aandacht wil geven is het jailbreaken. In vorige delen is er veel commotie geweest over wat wel en niet mag, en de moderators hebben een beleid opgesteld welke zegt dat er gesproken mag worden over jailbreaken, hoe je moet jailbreaken en welke mogelijkheden het biedt. Voor het iPhonetopic gelden enkele restricties, maar daar hebben wij geen last van. Onderaan deze topicstart staat ook een link naar een apart topic voor het jailbreaken van de iPhone & iPod touch. Hier moet je ook zijn voor vragen en discussies over het jailbreaken zelf.

Wat is jailbreaken ?
Het jailbreaken van je iPod zorgt ervoor dat je op het filesystem van de iPod kan komen, iets wat zonder je iPod te jailbreaken niet mogelijk is.

Zijn er geen alternatieven ?
Jawel, je kunt de 2.0-firmware kopen welke de app store met zich meebrengt. Deze is van Apple zelf en biedt je eveneens de mogelijkheid om 3rd party apps te installeren.

Wat voor voordelen biedt het jailbreaken ?
Door te jailbreaken zijn er applicaties te installeren die Apple niet heeft goedgekeurd voor hun App Store (bijvoorbeeld omdat het teveel resources vraagt of omdat het tegen hun policy ingaat), maar wat wel degelijk meerwaarde heeft. Je kunt dan bijvoorbeeld denken aan Skype, waarmee je met de tweede generatie iPod (de eerste niet omdat deze geen microfooninput ondersteunt) gebeld kan worden.

Zijn er ook nadelen aan verbonden ?
Jazeker, je iPod wordt er een stuk trager van en is veel minder stabiel. Crashes komen een stuk vaker voor op een gejailbreakte iPod dan op een 'gewone'. Daarnaast kan het zijn dat, omdat je gaat rotzooien in het filesystem van de iPod, je iPod nergens meer op reageert en je hem zal moeten herstellen. Jailbreaken kan géén onherstelbare schade toebrengen aan je iPod, dus je hoeft niet bang te zijn voor een kapotte iPod.
FAQ
Hoe kan ik zonder draadloze router toch internetten op mijn iPod :?
Situatie: Je hebt een laptop met WiFi-mogelijkheden, maar geen draadloze router; toch zou je gebruik willen maken van internet op je iPod/iPhone.

Op je computer
Ga naar Start - Instellingen - Netwerkverbindingen. Klik rechtermuisknop op je bedrade netwerkverbinding en kies voor eigenschappen. Ga naar tabblad geavanceerd en vink het 2de vakje aan ("andere netwerkgebruikers mogen via de internetverbinding van deze computer verbinding maken").

Ga naar Start - Instellingen - Netwerkverbindingen en klik rechtermuisknop op je draadloze verbinding en dan tabblad eigenschappen. Vervolgens ga je naar het tabblad Draadloze netwerken en klik je op het knopje "toevoegen".

Je vult een gewenste netwerknaam (SSID) in, bij netwerkverificatie pak je gedeeld en bij gegevensversleuteling WEP (andere werken niet echt goed). Netwerksleutel pak je ook gewoon iets wat je zelf wilt. Sleutelindex blijft op 1 staan, en het automatisch aanleveren van de sleutel staat ook uit.
Laatste vinkje (dit is een computer-naar-computer-netwerk) moet aangevinkt zijn.

Klik nu op ok, en daarna weer op ok.

Ga vervolgens naar het venster waar je kan zoeken naar draadloze netwerken, nu zie je daar ook je net aangemaakte netwerk staan. Maak hier verbinding mee (vul 2 keer het eerder ingevulde wachtwoord in)

Op je iPod/iPhone
Ga naar instellingen en vervolgens naar wifi, maak verbinding met je net opgezette netwerk. Nadat je dit heb gedaan zie je rechts bij die verbinding een pijltje staan, klik hierop en ga naar het tabblad "Statisch". Nu op je computer ga je naar start - uitvoeren en typ je daarin: cmd, in het nieuwe venster typ je weer "ipconfig /all"
Nu zie je daar je LAN-netwerk staan, je ip-adres is je lokale adres +1 dus normaal is het 192.168.0.1 nu maak jij er 192.168.0.2 van. Dit ip-adres vul je in je iPod in, het subnetmasker staat ook bij ipconfig (meestal 255.255.0.0) voor je router pak je het lokale adres van je computer: meestal dus 192.168.0.1 en als DNS-server pak je de server die staat bij je ipconfig-schermpje

Vervolgens ga je weer terug naar wi-fi-netwerken op je iPod en maak je overnieuw verbinding met je netwerk, als het goed is heb je nou internet op je iPod.
Thanks to lasharor!

Wat is de laatste firmware-versie :?
Vandaag, 19-09-10, is de nieuwste firmware, versie 4.1 vrijgegeven door Apple.

Kan ik ook met een WEP/WPA/WPA2-beveiliging op een netwerk komen :?
Ja, zolang je de passphrase weet van het netwerk kun je er verbinding mee maken.

Hoe converteer ik video's die op de iPod kunnen worden afgespeeld :?
Lees dan eerst even 4i FAQ. Mocht je dan nog vragen of problemen hebben is er Video converten voor iPod.

Wat voor hoesjes zijn er beschikbaar voor de iPod touch :?
Kijk eens naar deze sites:Is er ergens een demo te vinden :?
Jazeker, maar pas op! Leg voor het bekijken van de demo je creditcard weg, want je bent zó verkocht! ;)

Hoe kan ik letters met trema's, accenten enz. invoeren met het toetsenbord :?
"Touch" de letter wat langer, dan krijg je een menuutje waarin je een speciaal leesteken kunt kiezen.

Ik ben op zoek naar een review van de iPod touch. Waar kan ik die vinden :?
iLounge heeft de iPod al uitvoerig getest en bekeken. De resultaten zijn hier te vinden.

Er is ook een prachtige review gemaakt door Wiethoofd over de eerste generatie iPods, welke hier te bewonderen is :)Relevante topics

Topicreeks: [iPhone] Ervaringen & Discussie
[iPhone & iPod Touch] Bluetooth headsets & ervaringen
[iPhone & iPod Touch] Cases, hoesjes & bescherming
Topicreeks: [iPhone & iPod touch] App Store Ervaringen & Discussie
Topicreeks: [iPhone & iPod touch] Jailbreaken
[iPhone & iPod Touch] Post hier je mods
Topicreeks: [iTunes] Ervaringen & DiscussieVorige delen

Topicreeks: [iPod touch] Ervaringen & DiscussieStill under construction! Binnenkort wordt de rest bijgewerkt

Heb je tips, suggesties of opmerkingen om de startpost aan te vullen of te verbeteren? Onjuistheden gevonden? Schroom niet het me te melden, dan zal ik het z.s.m. aanpassen

Verder een bedankje aan Wiethoofd voor de verbeterde inhoudsopgave en andere bijdragen!

[Voor 1% gewijzigd door Wiethoofd op 19-09-2010 12:35]

Ik heb geen leuke ondertitel.


 • hardware.tom
 • Registratie: oktober 2009
 • Laatst online: 07-07-2019
Mooi ding, die nieuwe ipod. Jammergenoeg heb ik net mijn 3G 8GB :(

 • thijsje66
 • Registratie: juni 2009
 • Laatst online: 11-06 11:23
Dan verkoop je die toch?
Of je geeft hem aan mij :Y)

Ik heb geen leuke ondertitel.


90710

Ik heb ook een 3G 8GB, maar ik heb afgelopen week toch maar ff de nieuwe 32GB besteld :+

 • hardware.tom
 • Registratie: oktober 2009
 • Laatst online: 07-07-2019
thijsje66 schreef op zondag 05 september 2010 @ 13:55:
Dan verkoop je die toch?
Of je geeft hem aan mij :Y)
Ik geef nooit iets weg, en ik heb mijn ipod pas iets van 3 maand :). En dan maak ik verlies :P

 • jvdb1975
 • Registratie: juli 2002
 • Laatst online: 03-10 11:17

jvdb1975

tsja.........

Ik vraag me af of het lezen van boeken op de Ipod Touch een beetje te doen is. Heeft iemand hier ervaring mee? Is het een waardig alternatief voor een ereader of is het echt niet te doen met zo'n klein scherm?

 • thijsje66
 • Registratie: juni 2009
 • Laatst online: 11-06 11:23
jvdb1975 schreef op zondag 05 september 2010 @ 14:04:
Ik vraag me af of het lezen van boeken op de Ipod Touch een beetje te doen is. Heeft iemand hier ervaring mee? Is het een waardig alternatief voor een ereader of is het echt niet te doen met zo'n klein scherm?
Tja, daar kan je zelf ook wel antwoord op geven. Nu heeft de iPod Touch samen met de iPhone 4 de hoogste pixel-density, dus het is wel scherp, maar het zal niet zo lekker lezen als de iPad, en zeker niet als een daarvoor bedoelde e-reader. Omdat het scherm te klein is, en zeker niet in de minste plaats omdat het toch met backlight werkt, en daar krijg je op den duur moeie ogen van.

Ik heb geen leuke ondertitel.


 • Marijn100
 • Registratie: mei 2008
 • Laatst online: 17-10 17:02
De startpost beval nog veel fouten, om te beginnen "Welkom bij het zevende deel van het iPod touch-topic!"

 • hardware.tom
 • Registratie: oktober 2009
 • Laatst online: 07-07-2019
Marijn100 schreef op zondag 05 september 2010 @ 18:04:
De startpost beval nog veel fouten, om te beginnen "Welkom bij het zevende deel van het iPod touch-topic!"
Ik citeer:
Still under construction! Morgen doe ik de rest, ik moet nu weg.

 • pimjai
 • Registratie: mei 2009
 • Laatst online: 08:06
voor iedereen die een nieuwe generatie ipod touch besteld heeft: http://www.stealthguards....full-body-protection.html
full body beschermfolie voor alleen $2.85 verzendkosten

 • 4th
 • Registratie: maart 2005
 • Laatst online: 20-09 21:06
Dat is niet veel, zelf besteld?

Is wel pre order:

"This item is a pre order. We will being shipping orders shortly after the release of the Apple iPod Touch 4th Generation."

edit: zelf ook 1 besteld, komt ergens deze of volgende maand toch een v4 32gb en voor iets van 2 euro kan het zeker geen kwaad

[Voor 26% gewijzigd door 4th op 05-09-2010 18:33]

Blij met weinig maar weinig blij | D3 <SG>Fourthaarts | Uplay x4thx | BDO family Aartss |


 • pimjai
 • Registratie: mei 2009
 • Laatst online: 08:06
ja, heb hem zelf ook besteld.
dat het een pre order is kan ik mee leven, doe ik een paar dagen wat voorzichtiger met de ipod.

 • Marijn100
 • Registratie: mei 2008
 • Laatst online: 17-10 17:02
komen jullie nu mee net een dag na dat ik m'n invisebleSHIELD heb besteld...

 • maartend
 • Registratie: augustus 2002
 • Laatst online: 08:39
pimjai schreef op zondag 05 september 2010 @ 18:10:
voor iedereen die een nieuwe generatie ipod touch besteld heeft: http://www.stealthguards....full-body-protection.html
full body beschermfolie voor alleen $2.85 verzendkosten
Alles is daar geloof ik gratis, enkel verzending. Waar zit dus het addertje onder het gras?

 • pimjai
 • Registratie: mei 2009
 • Laatst online: 08:06
niet alles is daar gratis, was ook nooit zo, is een of andere actie denk ik. ik heb daar in elk geval ook ooit beschermfolie voor mijn psp gekocht, en dat is nu ook niet gratis.

 • noobynater
 • Registratie: januari 2008
 • Laatst online: 19-10 21:08
maartend schreef op zondag 05 september 2010 @ 20:25:
[...]


Alles is daar geloof ik gratis, enkel verzending. Waar zit dus het addertje onder het gras?
Waarschijnlijk een redelijk nieuw bedrijf, wat op deze manier promotie wil krijgen en dat later wel geld gaan vragen als mensen er positief over gaan praten O.I.D

 • maartend
 • Registratie: augustus 2002
 • Laatst online: 08:39
pimjai schreef op zondag 05 september 2010 @ 20:43:
niet alles is daar gratis, was ook nooit zo, is een of andere actie denk ik. ik heb daar in elk geval ook ooit beschermfolie voor mijn psp gekocht, en dat is nu ook niet gratis.
Ah, je hebt gelijk, heb ook enle naar opid touch gekeken, hebben dus meer.
Wat zijn je ervaringen? bedrijf, shield?

 • pimjai
 • Registratie: mei 2009
 • Laatst online: 08:06
ervaring is goed, de levering was niet erg snel, duurde toch wel 8 dagen, als ik het me goed herinner. shield op de psp is goed, aangebracht volgend de beschrijving zaten er een paar kleine bubbeltjes onder, maar die trokken na een paar dagen weg. beschermt verder dus goed.
voor deze prijs zou ik hem dus zeker aanraden voor je ipod.

Edit: heb dit zelf trouwens vooral gekocht om de achterkant van de touch te beschermen, ik weet niet of je folie op het touchscreen wil plakken? moet je dan niet harder drukken o.i.d.?

[Voor 21% gewijzigd door pimjai op 05-09-2010 21:03]


 • noobynater
 • Registratie: januari 2008
 • Laatst online: 19-10 21:08
Thx voor de info! net ook eventjes eentje besteld, gewoon met Paypal betaald en toen was ik slechts 2,27€ kwijt!

 • jip_86
 • Registratie: juli 2004
 • Laatst online: 19-10 15:45
Ook maar even besteld. Te goedkoop om te laten liggen.

 • Uniciteit
 • Registratie: maart 2010
 • Niet online

Uniciteit

1+1 is niet altijd 2

Is het iemand trouwens al opgevallen dat de nieuwe iPod Touch kan trillen/vibreren? :P En uh, de zwarte strip is weg :P

 • Relief2009
 • Registratie: december 2009
 • Laatst online: 19-10 16:49
Mooi ding die nieuwe ipod touch en best cheap ook gezien de specs? Valt me wel op dat silicon cases niet al te populair zijn? Zoveel dikker wordt je ipod touch toch niet?

 • pimjai
 • Registratie: mei 2009
 • Laatst online: 08:06
ik vind het niet zo mooi, en ik ga er gewoon van uit dat ik hem niet laat vallen, dus beschermfolie tegen krassen is voor mij voldoende

 • BillSpaarbank
 • Registratie: januari 2005
 • Niet online
Squatjj schreef op maandag 06 september 2010 @ 00:11:
Is het iemand trouwens al opgevallen dat de nieuwe iPod Touch kan trillen/vibreren? :P En uh, de zwarte strip is weg :P
Hoe bedoel je de zwarte strip is weg? Trilfunctie zal dan voronamelijk voor games zijn :)

Volgende week maar eens uitgebreid testen en een vergelijkingsreview opstellen met mijn huidige Touch V3 64GB.

Een optimist is een slecht geïnformeerde pessimist...


 • pimjai
 • Registratie: mei 2009
 • Laatst online: 08:06
trilfunctie zal waarschijnlijk ook voor facetime oproepen zijn.

 • Relief2009
 • Registratie: december 2009
 • Laatst online: 19-10 16:49
pimjai schreef op maandag 06 september 2010 @ 08:05:
ik vind het niet zo mooi, en ik ga er gewoon van uit dat ik hem niet laat vallen, dus beschermfolie tegen krassen is voor mij voldoende
Daar ga ik vaak ook vanuit ja, maar toch gebeurt het dat het een keer valt.

 • SiXel
 • Registratie: augustus 2004
 • Laatst online: 01-09 18:18
Ik zit momenteel te twijfelen of ik de iPhone 4 koop of de iPod Touch 4g...

Momenteel heb ik nog een iPhone 2G (ja die bestaan nog :P) om mee te bellen / internetten. Deze functioneert nog prima behalve dat de accu minder begint te worden en de mogelijkheid om niet meer te updaten naar FW4.*

Nu weet ik niet wat mij beter lijkt: nu de iPhone 4 kopen. Of uitstellen tot volgend jaar en de iPod Touch 4g kopen en de iPhone 2G alleen maar te gebruiken om te bellen..

Moeilijk, moeilijk...

 • Rynji
 • Registratie: oktober 2004
 • Laatst online: 19-10 22:34
Heb vandaag een iPod Touch 4 (32gb) besteld als opvolger van mijn V2 8GB.
Kan niet wachten om hem te proberen, Epic Citadel bijvoorbeeld moet er prachtig uitzien :)
Waar lezen jullie over een trilfunctie btw? Dat voegt wel degelijk wat toe aan bv. games etc.

i7 8700k @ 5GHz - GTX1080Ti - 1440p@144Hz Inventaris


 • Martijn-HK
 • Registratie: maart 2009
 • Laatst online: 10:01
Rynji schreef op maandag 06 september 2010 @ 17:27:
Heb vandaag een iPod Touch 4 (32gb) besteld als opvolger van mijn V2 8GB.
Kan niet wachten om hem te proberen, Epic Citadel bijvoorbeeld moet er prachtig uitzien :)
Waar lezen jullie over een trilfunctie btw? Dat voegt wel degelijk wat toe aan bv. games etc.
Hier staat dat er een trilfunctie inzit:
http://www.macrumors.com/...pod-touch-adds-vibration/

 • pimjai
 • Registratie: mei 2009
 • Laatst online: 08:06
Relief2009 schreef op maandag 06 september 2010 @ 11:44:
[...]


Daar ga ik vaak ook vanuit ja, maar toch gebeurt het dat het een keer valt.
het kan altijd gebeuren ja, maar ik ga er gewoon niet van uit.
en de ipod ziet er gewoon mooi uit, dus daar doe ik liever geen case om.
al heb ik voor mijn telefoon wel zo een soort case, en dat lijkt me voor de ipod dan misschien wel weer wat. Heb je dit soort cases al speciaal voor de nieuwe ipod? geloof het namelijk niet. (en de ipod sok hoef ik niet)

denken jullie trouwens dat je gebruik gaat maken van facetime? vind het zelf nogal een nutteloze functie namelijk, zie het nut niet van videobellen tegen normaal bellen.

[Voor 11% gewijzigd door pimjai op 06-09-2010 19:40]


 • thijsje66
 • Registratie: juni 2009
 • Laatst online: 11-06 11:23
OK, ik zal het heel eerlijk toegeven, ik heb een beetje problemen met het design van het topic, zodra ik iets nieuws wil toevoegen faalt het ineens hard! Heeft iemand daar ervaring in en wil diegene mij eventueel helpen :P ?

Ik heb geen leuke ondertitel.


 • Roamor
 • Registratie: mei 2004
 • Niet online
Iemand deze al gezien:


Of zou deze gewoon naar FaceTime verwijzen?

 • hardware.tom
 • Registratie: oktober 2009
 • Laatst online: 07-07-2019
Roamor schreef op maandag 06 september 2010 @ 20:09:
Iemand deze al gezien:
[afbeelding]

Of zou deze gewoon naar FaceTime verwijzen?
Dat is een iphone afbeelding

 • Roamor
 • Registratie: mei 2004
 • Niet online
Waarom shopt Apple die dan in de iPod-productpagina: http://www.apple.com/ipodtouch/features/more-features.html ?

We zullen het maar op een foutje van Apple's marketing gooien. :P

90710

Er staat ook iPod ipv "Music" voor de iPod app (die op een iPod dus de Music app heet)

 • thijsje66
 • Registratie: juni 2009
 • Laatst online: 11-06 11:23

Da's snel gefixt ;)

Ik heb geen leuke ondertitel.


 • rudyman85
 • Registratie: augustus 2002
 • Laatst online: 08:35
En nog geen radio functie in de 4g. Zelfs de nieuwe nano heeft dat. Of zit de hardware net als de 3de generatie hier ook weer in, maar wordt het niet benut?

 • BillSpaarbank
 • Registratie: januari 2005
 • Niet online
Bij de specs op de bol.com site staat fm - radio ja

Dus de chip zit er waarschijnlijk wel in. Softwarematig zal FM radio luisteren nog niet ondersteund worden helaas.

[Voor 53% gewijzigd door BillSpaarbank op 07-09-2010 15:07]

Een optimist is een slecht geïnformeerde pessimist...


 • Marb
 • Registratie: februari 2003
 • Laatst online: 30-08 10:42
Her en der op internet wordt zelfs beweerd dat er een chip in zit die FM kan uitzenden.
Zou handig zijn in de auto als ze dat zouden aanzetten.

 • thijsje66
 • Registratie: juni 2009
 • Laatst online: 11-06 11:23

Deze is nog niet gefixt :P

Ik heb geen leuke ondertitel.


 • japie06
 • Registratie: augustus 2008
 • Laatst online: 19-10 22:50
vanaf wanneer komt deze nieuwe versie nu eigelijk uit?

 • xiD
 • Registratie: oktober 2003
 • Laatst online: 07:08

xiD

12345Neem aan dat 'emergency call' ook een foutje is?

67890


 • Metro2002
 • Registratie: augustus 2002
 • Laatst online: 10-09 16:08
Kun je met de navigatiesoftware (google maps?) ook navigeren zonder internetverbinding of moet je altijd een verbinding hebben? Of kan je van te voren een route laten bepalen en de maps laten downloaden die nodig zijn zodat je toch zonder internet verbinding kan navigeren?

En hoe lang doet de ipod touch het op de accu als je aan het navigeren bent?

[Voor 15% gewijzigd door Metro2002 op 07-09-2010 16:22]


 • hardware.tom
 • Registratie: oktober 2009
 • Laatst online: 07-07-2019
Metro2002 schreef op dinsdag 07 september 2010 @ 16:21:
Kun je met de navigatiesoftware (google maps?) ook navigeren zonder internetverbinding of moet je altijd een verbinding hebben? Of kan je van te voren een route laten bepalen en de maps laten downloaden die nodig zijn zodat je toch zonder internet verbinding kan navigeren?

En hoe lang doet de ipod touch het op de accu als je aan het navigeren bent?
Je kan wel een route plannen, meer niet. Je hebt verder geen internet nodig om de instructies te kunnen zien.

 • Metro2002
 • Registratie: augustus 2002
 • Laatst online: 10-09 16:08
hardware.tom schreef op dinsdag 07 september 2010 @ 16:33:
[...]

Je kan wel een route plannen, meer niet. Je hebt verder geen internet nodig om de instructies te kunnen zien.
Dus van te voren een route plannen en heb je dan daarna nog turn by turn navigatie of alleen een kaartje? (en is dat kaartje dan ook offline te zien :+ ?)

 • hardware.tom
 • Registratie: oktober 2009
 • Laatst online: 07-07-2019
Metro2002 schreef op dinsdag 07 september 2010 @ 16:39:
[...]


Dus van te voren een route plannen en heb je dan daarna nog turn by turn navigatie of alleen een kaartje? (en is dat kaartje dan ook offline te zien :+ ?)
offline is de kaart ook te zien. Ik weet niet wat je met turn by turn navigatie bedoeld, maar je kan lezen bij welk kruispunt je af moet slaan Bijv. En als je langs dat kruispunt bent druk je op het pijltje en dan kan je zien waar je daarna heen meot.

Gewoon soort van tomtom zonder plaatsbepaling en stemmen

 • Marb
 • Registratie: februari 2003
 • Laatst online: 30-08 10:42
En in een grote stad zoals Utrecht werkt de plaatsbepaling gebaseerd op Wifi-netwerken heel aardig - je hebt dan echt je "turn-by-turn".

 • pimjai
 • Registratie: mei 2009
 • Laatst online: 08:06
hoe werkt die plaatsbepaling op wifi netwerken nou eigenlijk? iemand die dat even kort uit kan leggen?

 • Amps
 • Registratie: juni 2009
 • Laatst online: 17-10 23:10
De betreffende shields van StealthGuards schijnen van (erg) slechte kwaliteit te zijn. Ik heb gelezen dat veel mensen de verzendkosten niet eens waard is! De film zou erg fragiel uitzien doordat hij zo dun is en de cutouts bij sommige modellen zijn ook erg grof gedaan. Tevens moet je veel moeite voor doen om de shield los van 'het geheel' af te halen (de cutouts zijn niet ver genoeg doorgedrukt) waardoor je de film uit kan rekken.

En een ander punt, de retina display op de iPod Touch. Is er al meer informatie tussen de verschillen van de retina display van de iPod Touch t.o.v. die van de iPhone 4?

Het schijnt dat die van de iPod Touch geen IPS paneel heeft.

 • perejoseph
 • Registratie: december 2007
 • Laatst online: 19-10 20:33
Heeft er iemand eigenlijk een idee wanneer de nieuwe iPod touch in de rekken komt te liggen. En voor degenen die hem besteld hebben via Apple Store: Wat is de verwachte leverdatum bij jullie?. Ik ben van plan om een iPod Touch 32gig te kopen, maar deze moet ik wel hebben voor dat ik op reis vertrek (binnen 2 weken).

 • Marb
 • Registratie: februari 2003
 • Laatst online: 30-08 10:42
pimjai schreef op dinsdag 07 september 2010 @ 18:55:
hoe werkt die plaatsbepaling op wifi netwerken nou eigenlijk? iemand die dat even kort uit kan leggen?
Skyhook is een bedrijf dat met autotjes de wereld rondrijdt om Mac-adressen van o.a. Wifirouters vast te leggen in een database. Location services op je iPod stuurt de mac-adressen van al-dan-niet beveiligde routers/access points die hij in de omgeving ziet naar de Skyhook servers welke dan je lokatie teruggeeft. Je hebt tijdens navigeren door een stad wel af en toe een open netwerkje nodig dus, maar dat werkt af en toe verbazend goed.

[Voor 5% gewijzigd door Marb op 07-09-2010 23:45]


 • Marb
 • Registratie: februari 2003
 • Laatst online: 30-08 10:42
perejoseph schreef op dinsdag 07 september 2010 @ 23:40:
En voor degenen die hem besteld hebben via Apple Store: Wat is de verwachte leverdatum bij jullie?. I
Bij mij tussen 14-17 September. (besteld zondag 5 sept.)

[Voor 4% gewijzigd door Marb op 07-09-2010 23:47]


 • thaan
 • Registratie: oktober 2004
 • Laatst online: 10:48
pimjai schreef op dinsdag 07 september 2010 @ 18:55:
hoe werkt die plaatsbepaling op wifi netwerken nou eigenlijk? iemand die dat even kort uit kan leggen?
Zoek maar eens op Skyhook Wireless.

Dat is een database die MAC adressen van wifi AP's matched aan bepaalde GPS coördinaten. Je kan ook je eigen wifi AP submitten met bijbehorende GPS coördinaten. Vervolgens ziet je iPod dat MAC adres, haalt de coördinaten op bij Skyhook Wireless en hij weet waar hij is.
Marb schreef op dinsdag 07 september 2010 @ 23:43:
[...]


Skyhook is een bedrijf dat met autotjes de wereld rondrijdt om Mac-adressen van o.a. Wifirouters vast te leggen in een database. Location services op je iPod stuurt de mac-adressen die hij ziet naar de Skyhook servers welke dan je lokatie teruggeeft. Je hebt tijdens navigeren door een stad wel af en toe een open netwerkje nodig dus, maar dat werkt af en toe verbazend goed.
Open netwerken zijn niet eens nodig, gesloten mag ook aangezien je geen verbinding hoeft te hebben om een MAC adres te verkrijgen van het apparaat.

[Voor 38% gewijzigd door thaan op 07-09-2010 23:45]


 • Exirion
 • Registratie: februari 2000
 • Laatst online: 08:42

Exirion

Gadgetfetisjist

Marb schreef op dinsdag 07 september 2010 @ 15:18:
Her en der op internet wordt zelfs beweerd dat er een chip in zit die FM kan uitzenden.
Klopt, er zit al een hele tijd een Broadcom chip in die Wifi, Bluetooth en FM transceiving kan doen. Dus inderdaad ook FM uitzenden.

"Logica brengt je van A naar B, verbeelding brengt je overal." - Albert Einstein


 • Marb
 • Registratie: februari 2003
 • Laatst online: 30-08 10:42
thaan schreef op dinsdag 07 september 2010 @ 23:44:
Open netwerken zijn niet eens nodig, gesloten mag ook aangezien je geen verbinding hoeft te hebben om een MAC adres te verkrijgen van het apparaat.
Klopt, maar je hebt wel een open verbinding nodig om contact te leggen met Skyhook om je te vertellen waar je bent...

 • crazylegs
 • Registratie: augustus 2005
 • Laatst online: 13-10 19:25
1 september besteld via apple store (touch 32GB versie) verwachte levering tussen 10 en 15 september.

https://www.facebook.com/hbbsebas2022


 • thaan
 • Registratie: oktober 2004
 • Laatst online: 10:48
Marb schreef op dinsdag 07 september 2010 @ 23:49:
[...]


Klopt, maar je hebt wel een open verbinding nodig om contact te leggen met Skyhook om je te vertellen waar je bent...
Haha kijk dat zag ik even over het hoofd. Heb dan ook een iPhone 2G, geen GPS maar wel continue internet om coördinaten op te vragen ;)

 • B0MBACI
 • Registratie: februari 2001
 • Niet online

B0MBACI

Ben© Tweaker

Engadget heeft hem gereviewd, kort samengevat een iphone zonder phone, verschil geen GPS, scherm van minder kwaliteit (kijkhoek en ietsjes donker) en last but not least the camera sucks met foto's maken (ook een mindere versie van de iphone variant) weliswaar zijn de hd video's wel oke.

 • pimjai
 • Registratie: mei 2009
 • Laatst online: 08:06
Amps schreef op dinsdag 07 september 2010 @ 22:16:
De betreffende shields van StealthGuards schijnen van (erg) slechte kwaliteit te zijn. Ik heb gelezen dat veel mensen de verzendkosten niet eens waard is! De film zou erg fragiel uitzien doordat hij zo dun is en de cutouts bij sommige modellen zijn ook erg grof gedaan. Tevens moet je veel moeite voor doen om de shield los van 'het geheel' af te halen (de cutouts zijn niet ver genoeg doorgedrukt) waardoor je de film uit kan rekken.
tsja, wat andere mensen ervan vinden weet ik niet, maar in mijn ervaring met de psp is hij in elk geval goed.

 • troftnom
 • Registratie: juni 2000
 • Laatst online: 23:50
Marb schreef op dinsdag 07 september 2010 @ 23:43:
[...]
Skyhook is een bedrijf dat met autotjes de wereld rondrijdt om Mac-adressen van o.a. Wifirouters vast te leggen in een database. Location services op je iPod stuurt de mac-adressen van al-dan-niet beveiligde routers/access points die hij in de omgeving ziet naar de Skyhook servers welke dan je lokatie teruggeeft. Je hebt tijdens navigeren door een stad wel af en toe een open netwerkje nodig dus, maar dat werkt af en toe verbazend goed.
Het schijnt trouwens wel zo te zijn dat Apple met OS4 dit zelf in handen heeft genomen en niet meer Skyhook gebruikt voor de gegevens. Of dit buiten de US ook het geval is weet ik niet. http://techcrunch.com/2010/07/29/apple-location/

 • troftnom
 • Registratie: juni 2000
 • Laatst online: 23:50
crazylegs schreef op dinsdag 07 september 2010 @ 23:54:
1 september besteld via apple store (touch 32GB versie) verwachte levering tussen 10 en 15 september.
Ook 1 september besteld via de online store (zonder gravering): "Uw bestelling zal waarschijnlijk uiterlijk 09 Sep, 2010 - 14 Sep, 2010 op het opgegeven adres worden afgeleverd."

Bestelstatus geeft trouwens aan dat hij nog niet verzonden is...

[Voor 7% gewijzigd door troftnom op 08-09-2010 08:47]


 • crazylegs
 • Registratie: augustus 2005
 • Laatst online: 13-10 19:25
wel raar dan, dat ze bij de een tussen 10 en 14 zeggen en bij de ander tussen 10 en 15... bij mij eveneens nog niet verzonden

https://www.facebook.com/hbbsebas2022


 • BillSpaarbank
 • Registratie: januari 2005
 • Niet online
B0MBACI schreef op woensdag 08 september 2010 @ 05:40:
Engadget heeft hem gereviewd, kort samengevat een iphone zonder phone, verschil geen GPS, scherm van minder kwaliteit (kijkhoek en ietsjes donker) en last but not least the camera sucks met foto's maken (ook een mindere versie van de iphone variant) weliswaar zijn de hd video's wel oke.
De conclusie op de laatste pagina van de review dekt wel goed de lading. Een bijna onweerstaanbare gadget.

Zullen we de verwachte levertijden achterwegen laten? We bekijken de real life foto's en ervaringen wel als jullie hem binnen hebben ;)

Een optimist is een slecht geïnformeerde pessimist...


 • crazylegs
 • Registratie: augustus 2005
 • Laatst online: 13-10 19:25

https://www.facebook.com/hbbsebas2022


 • japie06
 • Registratie: augustus 2008
 • Laatst online: 19-10 22:50
Ik betwijfel het, misschien in de US of A.

 • pimjai
 • Registratie: mei 2009
 • Laatst online: 08:06
wij moeten waarschijnlijk tot vrijdag wachten, volgens dynabyte en dixons tenminste.

 • bobwarley
 • Registratie: november 2002
 • Niet online
Waarom heeft Apple eigenlijk de GPS er uit gelaten? Zo'n chippie kost wat, $5?

Op WP7 kun je niet eens eigen mp3s als ringtone instellen, how smart is that??


 • japie06
 • Registratie: augustus 2008
 • Laatst online: 19-10 22:50
DAn wordt het wss een te groot verschil met de iphone

90710

pimjai schreef op woensdag 08 september 2010 @ 17:27:
wij moeten waarschijnlijk tot vrijdag wachten, volgens dynabyte en dixons tenminste.
Ik denk dat ze ze morgen gaan verzenden, en als je bij Apple besteld hebt (zoals ik dus) krijg je 'm waarschijnlijk op de dag dat-ie in de winkel ligt (vrijdag dus) binnen :+

btw iOS 4.1 is uit, die gaat nu op mn oude iPod Touch 8GB :p

[Voor 7% gewijzigd door 90710 op 08-09-2010 19:30]


 • pimjai
 • Registratie: mei 2009
 • Laatst online: 08:06
ik kan hem als het goed is vrijdag ophalen bij de dynabyte, heb hem op de site besteld dus ik word gebeld wanneer ze hem voor me hebben.

 • DR.V
 • Registratie: september 2008
 • Nu online
Ik heb een vraagje.
Ik denk er al een paar dagen over na om de nieuwe Ipod Touch te kopen , alleen ik
kan maar niet tot een beslissing komen.

Ik heb nu een HTC Touch HD die ik gebruik voor bellen en muziek, maar daar word ik niet echt vrolijk het apparaat is namelijk vrij langzaam. Verder zijn er ook niet echt veel leuke apps of games voor beschikbaar en is de camera niet echt goed. Ik vind de nieuwe Android telefoons ook wel interessant ,maar mijn abonnement verloopt pas over over iets meer dan een jaar en het is een beetje een duur grapje
om een luxe Android toestel te kopen vergeleken met een Ipod Touch.

Ik twijfel dus: Nog een jaartje met m'n huidige telefoon doen
en als mijn abonnement verlopen is een Android telefoon kopen voor bellen en muziek (combi dus) , of deze maand de nieuwe Ipod Touch kopen en 2 apparaten gebruiken?

 • Marb
 • Registratie: februari 2003
 • Laatst online: 30-08 10:42
Mijn overweging is als volgt:
Ik zou best graag een iPhone willen, maar heb al een KPN abbo en nokia van de baas.
Ik ga ZEKER niet met 2 telefoons (lees: nummers) lopen en een losse iPhone kopen is me echt te duur.

Dus: ik ben voor standaard nokia telefoon gegaan + iPod.

Ik ben er nu blij mee want ik heb nu een super-simpele nokia die ik maar 1x in de 2 weken hoef op te laden (dus altijd bereikbaar en kunnen bellen/smsen), ongeacht hoeveel ik loop te videoen/muziek luisteren/gamen/wifi'en op de iPod. M.a.w: Ik ben tevreden met 2 apparaten met batterij capaciteit voor die afzonderlijke functies - bellen en de rest.

Ik zie veel iPhone gebruikers altijd met opladers slepen en elke dag dat ding opladen omdat ze veel andere zaken doen behalve bellen. Dat kost batterij en dus is je "bel-capaciteit" in gevaar.

Toch zou ik ik meteen switchen naar de iPhone als het kon hoor ;)

 • Amps
 • Registratie: juni 2009
 • Laatst online: 17-10 23:10
DR.V schreef op woensdag 08 september 2010 @ 19:57:
Ik heb een vraagje.

Ik twijfel dus: Nog een jaartje met m'n huidige telefoon doen
en als mijn abonnement verlopen is een Android telefoon kopen voor bellen en muziek (combi dus) , of deze maand de nieuwe Ipod Touch kopen en 2 apparaten gebruiken?
Ik heb zelf de Samsung S8500 die ik gebruik als MP3-speler, digitale camera, webbrowser, beetje gamen etc. Echter wordt mijn "apps behoeften" niet voorzien met dit toestel. Er zijn op dit moment erg weinig apps beschikbaar (van "officiele" instanties) en de overall support & OS is niet echt goed. Ook kan ik met bada OS (nog) niet op het wifi netwerk van de Universiteit komen.

Daarom ga ik/ben ik van plan om een iPod Touch 32 GB te kopen. Voornamelijk voor de apps en browsen op internet op school (ook omdat ik een sort of gadgetfreak ben ;) ). Met een investering van 300 euro (excl. accessoires voor de iPod Touch) worden veel functies gedupliceerd. Maar dat neem ik maar voor lief.

Maar nu naar jouw verhaal.

Wat ik zou doen is gewoon de iPod Touch aanschaffen. Een jaar zonder een degelijke device is lang!
Als je het niet erg vindt om op sommige gelegenheden twee toestellen bij je te hebben, zou ik zeker de iPod Touch aanschaffen als tweede toestel.

 • tafelkleed12
 • Registratie: maart 2010
 • Niet online
Was de ipod touch vanavond te koop?

@DR.V
Ipod touch + mobiel
Voordelen:
Je mobiel hoef je niet elke dag opt e laden
Goedkoper :P

Nadelen:
2 apparaten op zak.
Iphone> Ipod touch qua specs

 • wwwouter3333
 • Registratie: september 2010
 • Laatst online: 25-07 11:46
hallo forumleden,

Ik heb een probleem.
sinds een paar dagen is het geluid van mijn ipod touch 1g heel erg slecht geworden.
Het lijkt alsof er bepaalde dingen van een nummer niet door de oordopjes heen komen.
De liedjes klinken heel krakerig en lijken dingen te missen of je hoort het gezang heel erg in de verte.
nog een voorbeeld, als ik een filmpje kijk dan hoor je de stemmen niet, maar (sommige) achtergrond geluiden wel.
ik heb het met meerdere oordopjes geprobeerd, maar er veranderd niks, dus ik denk dat het aan de ipod ligt.
Heeft iemand hier een oplossing voor?
mvg Wouter

(mijn ipod is precies 2 jaar oud, draait op firmware 3.1.2. en is (al heel lang) gejailbreakt)

 • Phyth0n
 • Registratie: september 2004
 • Laatst online: 19-10 22:43
Weet iemand al of de 4G in de winkels ligt, of al word verzonden via de online apple store?
(Ik heb nml een 4G 8GB besteld enkele minuten nadat de store weer open ging op 1 september en nog niets gehoord, verwachte verzenddatum was uiterlijk morgen)
Edit:
wwwouter3333 schreef op donderdag 09 september 2010 @ 11:37:
hallo forumleden,

Ik heb een probleem.
sinds een paar dagen is het geluid van mijn ipod touch 1g heel erg slecht geworden.
Het lijkt alsof er bepaalde dingen van een nummer niet door de oordopjes heen komen.
De liedjes klinken heel krakerig en lijken dingen te missen of je hoort het gezang heel erg in de verte.
nog een voorbeeld, als ik een filmpje kijk dan hoor je de stemmen niet, maar (sommige) achtergrond geluiden wel.
ik heb het met meerdere oordopjes geprobeerd, maar er veranderd niks, dus ik denk dat het aan de ipod ligt.
Heeft iemand hier een oplossing voor?
mvg Wouter

(mijn ipod is precies 2 jaar oud, draait op firmware 3.1.2. en is (al heel lang) gejailbreakt)
Je zou hem kunnen restoren met iTunes, maar ik betwijfel of dat helpt.

[Voor 64% gewijzigd door Phyth0n op 09-09-2010 17:19]


 • Roamor
 • Registratie: mei 2004
 • Niet online
Phyth0n schreef op donderdag 09 september 2010 @ 16:56:
Weet iemand al of de 4G in de winkels ligt, of al word verzonden via de online apple store?
(Ik heb nml een 4G 8GB besteld enkele minuten nadat de store weer open ging op 1 september en nog niets gehoord, verwachte verzenddatum was uiterlijk morgen)
Edit:
Was die niet uiterlijk de 15e? Ik verwacht persoonlijk dat hij de 13e beschikbaar komt, dat staat tenminste bij Bol.com aangegeven. Die zitten meestel wel redelijk goed.

 • pimjai
 • Registratie: mei 2009
 • Laatst online: 08:06
bij dynabyte is hij verlaat naar de 14de, helaas.

[Voor 8% gewijzigd door pimjai op 09-09-2010 17:37]


 • Phyth0n
 • Registratie: september 2004
 • Laatst online: 19-10 22:43

Ik lees dit als uiterlijk de 10e verzenden(7e werkdag na 1sept.) en dan uiterlijk de 14e ontvangen.

 • pimjai
 • Registratie: mei 2009
 • Laatst online: 08:06
mijne word niet naar mij verzonden, ik heb als verzendoptie ophalen gekozen, dan word ik gebeld waneer ze hem in de winkel hebben liggen (school is toch maar 5 minuten bij die winkel vandaan) helaas kan ik dan niet mijn order tracken. in elk geval staat op de site dat ze hem 14 september pas verwachten

 • thijsje66
 • Registratie: juni 2009
 • Laatst online: 11-06 11:23
Ik heb net een beslissing genomen: Ik ga ook voor de nieuwe iPod :)
Tijdje getwijfeld of ik nou een iTouch zou nemen, of voor een smartphone (met Android :9 ) zou gaan, of een iTouch zou kopen, maar nu ben ik wel overtuigd. Dat ding is gewoon zo sexy geworden, te mooi om te laten liggen, met leuke nieuwe features die dit speeltje imho wel compleet maken.

Ik heb geen leuke ondertitel.


90710

Phyth0n schreef op donderdag 09 september 2010 @ 19:23:
[afbeelding]
Ik lees dit als uiterlijk de 10e verzenden(7e werkdag na 1sept.) en dan uiterlijk de 14e ontvangen.
Het is een verwachtte levertijd ;)

De mijne wordt naar verwachting uiterlijk de 15e geleverd. (Heb 'm op 2 september besteld)
en nee, hij is nog niet verzonden.

[Voor 3% gewijzigd door 90710 op 09-09-2010 19:42]


 • Phyth0n
 • Registratie: september 2004
 • Laatst online: 19-10 22:43
thijsje66 schreef op donderdag 09 september 2010 @ 19:34:
Ik heb net een beslissing genomen: Ik ga ook voor de nieuwe iPod :)
Tijdje getwijfeld of ik nou een iTouch zou nemen, of voor een smartphone (met Android :9 ) zou gaan, of een iTouch zou kopen, maar nu ben ik wel overtuigd. Dat ding is gewoon zo sexy geworden, te mooi om te laten liggen, met leuke nieuwe features die dit speeltje imho wel compleet maken.
Groot gelijk, ik heb hem besteld voor naast een android smartphone, omdat de spellen op iOS leuker zijn dan de spellen uit de android market en ik nu vrij vaak met een lege accu zit om mn telefoon(HTC Desire, VEEL minder last van gehad met mn iPhone 3G).
90710 schreef op donderdag 09 september 2010 @ 19:42:
[...]

Het is een verwachtte levertijd ;)

De mijne wordt naar verwachting uiterlijk de 15e geleverd. (Heb 'm op 2 september besteld)
en nee, hij is nog niet verzonden.
verwachte levertijd of niet, ik vind het vrij lullig dat hij in Amerika al beschikbaar is, maar dat ben ik inmiddels al wel gewend van Apple.

90710

Wees blij dat ze je niet een half jaar laten wachten, wat bv bij Nintendo, Sony, MS, etc. nog steeds vaak het geval is. Distributie in Europa is een stuk ingewikkelder dan dat in de VS.

Natuurlijk wil ik ook zo snel mogelijk met de nieuwe iPod beginnen. Maar ja, soms moet je gewoon even wachten. Dat is nooit leuk. (Tenzij je iets leuks te doen hebt tijdens het wachten)

[Voor 33% gewijzigd door 90710 op 09-09-2010 23:15]


 • jip_86
 • Registratie: juli 2004
 • Laatst online: 19-10 15:45
Vamavond mediamarkt en xando in zwolle die geen idee hebben wanneer ze binnen komen. Dat zal nog wel niet morgen zijn dan.

 • Phyth0n
 • Registratie: september 2004
 • Laatst online: 19-10 22:43
90710 schreef op donderdag 09 september 2010 @ 23:14:
Wees blij dat ze je niet een half jaar laten wachten, wat bv bij Nintendo, Sony, MS, etc. nog steeds vaak het geval is. Distributie in Europa is een stuk ingewikkelder dan dat in de VS.

Natuurlijk wil ik ook zo snel mogelijk met de nieuwe iPod beginnen. Maar ja, soms moet je gewoon even wachten. Dat is nooit leuk. (Tenzij je iets leuks te doen hebt tijdens het wachten)
Niet helemaal waar, de ipad en iphone4 waren eerder in amerika (ipad 3,5maand eerder en iphone 1maand eerder). Edit: om het over de eerste iphone maar niet te hebben.
Daardoor is het alleen maar mooier dat de ipod wel redelijk gelijktijdig in de verkoop gaan. Wat alleen wel raar is dat de apple stores in engeland hem al hebben liggen, maar de engelse online store heeft ze nog niet verzonden.

[Voor 3% gewijzigd door Phyth0n op 09-09-2010 23:59]


 • Rubenus
 • Registratie: januari 2008
 • Laatst online: 11:06
Ik heb ook een pre-order geplaatst bij MacMe in Groningen, ook daar hebben ze geen datum wanneer ze binnen komen... Ik denk dat we mogen verwachten dat de Touch 4 volgende week in de winkels liggen.

 • thijsje66
 • Registratie: juni 2009
 • Laatst online: 11-06 11:23
Phyth0n schreef op donderdag 09 september 2010 @ 19:51:
[...]

Groot gelijk, ik heb hem besteld voor naast een android smartphone, omdat de spellen op iOS leuker zijn dan de spellen uit de android market en ik nu vrij vaak met een lege accu zit om mn telefoon(HTC Desire, VEEL minder last van gehad met mn iPhone 3G).
True, er zijn voor de iPhone gewoon meer en leukere spellen, punt.
En, en dat is de grootste pre die ik kan verzinnen, de iDevices hebben allemaal perfecte multitouch ondersteuning, iets wat ik in Android nogal miste, er zijn er bij mijn weten maar een paar met multitouch, en dat is dan vaak ook alleen maar dual-touch, voor dingen als pinch-to-zoom, heel veel meer toepassingen heb ik er niet voor gevonden, en dan is het vaak ook nog erg inaccuraat.

Ik heb geen leuke ondertitel.


 • Amps
 • Registratie: juni 2009
 • Laatst online: 17-10 23:10
Iets later de iPod Touch in Nederland vind ik niet zo'n groot probleem. Ik denk dat ik zelf eerst wacht tot de cases op eBay beschikbaar worden (ik wil niet 20-30 euro betalen voor een "merk" case). Ik ga niet zonder case de deur uit (iig niet zonder de achterkant beschermd te hebben) aangezien die erg snel krast.

Wat ik wel 'zuur' vindt is de prijs hier t.o.v. de prijs in de US. Het scheelt wel even de wisselkoers van ongeveer 1.28!

Ook jammer dat originele Apple producten zo duur zijn (29 euro voor wall charger + Usb-Dock kabeltje). Ik vertrouw het niet om 230V door een cheapo plasticen wall charger heen te laten lopen.

 • Gropah
 • Registratie: december 2007
 • Niet online

Gropah

Admin Softe Goederen

Oompa-Loompa 💩

Ik was toevallig afgelopen woensdag in parijs (lang leve school excursie's :P). Was ook nog eens in de buurt van Louvre. Dus ik denk, lekker naar de apple store en even spelen met de nieuwe ipod touch, maar was er nog niet en ze wisten ook niet waarneer hij dan wel kwam... Leuk!

Zit er over te denken er miss 1 te kopen. Wat ik dan met mijn huidige 8GB 3G doe weet ik niet.

BTW het is toch niet zo, net zoals met de 3G dat de 8GB hardware-matig achterloopt? Heb ik nergens kunnen vinden...

 • autoreverse
 • Registratie: februari 2009
 • Laatst online: 19-10 11:32
Roamor schreef op donderdag 09 september 2010 @ 17:33:
[...]


Was die niet uiterlijk de 15e? Ik verwacht persoonlijk dat hij de 13e beschikbaar komt, dat staat tenminste bij Bol.com aangegeven. Die zitten meestel wel redelijk goed.
Kun je mij een link geven naar de bol.com site met daarop de nieuwste iPod touch? Ik kan hem niet vinden.
Gevonden door 'prijssortering' op hoog -> laag te zetten :z
Edit: @hieronder, dank!

[Voor 11% gewijzigd door autoreverse op 10-09-2010 16:16]


 • Roamor
 • Registratie: mei 2004
 • Niet online
autoreverse schreef op vrijdag 10 september 2010 @ 16:11:
[...]

Kun je mij een link geven naar de bol.com site met daarop de nieuwste iPod touch? Ik kan hem niet vinden.
http://www.bol.com/nl/m/elektronica/mini-sce-ipod/index.html :)

 • maartend
 • Registratie: augustus 2002
 • Laatst online: 08:39
Zit er over te denken er miss 1 te kopen. Wat ik dan met mijn huidige 8GB 3G doe weet ik niet.

BTW het is toch niet zo, net zoals met de 3G dat de 8GB hardware-matig achterloopt? Heb ik nergens kunnen vinden...
3G in een 8GB versie bestaat niet echt, is en blijft de 2G, toch?

 • hardware.tom
 • Registratie: oktober 2009
 • Laatst online: 07-07-2019
maartend schreef op vrijdag 10 september 2010 @ 17:39:
[...]

3G in een 8GB versie bestaat niet echt, is en blijft de 2G, toch?
ja maar ze noemen het 3G

 • pimjai
 • Registratie: mei 2009
 • Laatst online: 08:06
als ze hem maandag op voorraad hebben bij bol.com, bestel ik hem daar, winkels hier in de stad krijgen hem pas vrijdag of nog later :(

[Voor 5% gewijzigd door pimjai op 10-09-2010 18:11]


 • Marijn100
 • Registratie: mei 2008
 • Laatst online: 17-10 17:02
Yeuh .^_^. mijn op de 2e bestelde iPod is net verzonden, Ik krijg hem dus op z'n vroegst maandag :) al maar mensen met het zelfde bericht?

 • pimjai
 • Registratie: mei 2009
 • Laatst online: 08:06
die heb je besteld bij bol??

90710

Marijn100 schreef op vrijdag 10 september 2010 @ 18:55:
Yeuh .^_^. mijn op de 2e bestelde iPod is net verzonden, Ik krijg hem dus op z'n vroegst maandag :) al maar mensen met het zelfde bericht?
Jep, zelfde geldt voor mij ;) :+

Besteld bij Apple ;)
De 4G 8GB versie is hetzelfde qua hardware als de 32 en 64GB versies. Alleen vind ik 'm veels te duur, voor 70 euro meer heb je 4x zoveel opslagruimte 8)7

[Voor 114% gewijzigd door 90710 op 10-09-2010 19:03]


 • sj0erd.
 • Registratie: oktober 2009
 • Laatst online: 19-10 22:18
Die van mn vriendin is inmiddels ook verzonden!

 • pimjai
 • Registratie: mei 2009
 • Laatst online: 08:06
waarom heb ik nou niet gewoon besteld bij apple :(
Pagina: 1 2 3 ... 9 Laatste


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone 13 LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S21 5G Apple iPad Pro (2021) 11" Wi-Fi, 8GB ram Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2021 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Bij het bezoeken van het forum plaatst Tweakers alleen functionele en analytische cookies voor optimalisatie en analyse om de website-ervaring te verbeteren. Op het forum worden geen trackingcookies geplaatst. Voor het bekijken van video's en grafieken van derden vragen we je toestemming, we gebruiken daarvoor externe tooling die mogelijk cookies kunnen plaatsen.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Forum cookie-instellingen

Bekijk de onderstaande instellingen en maak je keuze. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functionele en analytische cookies

Deze cookies helpen de website zijn functies uit te voeren en zijn verplicht. Meer details

janee

  Cookies van derden

  Deze cookies kunnen geplaatst worden door derde partijen via ingesloten content en om de gebruikerservaring van de website te verbeteren. Meer details

  janee