• scorpie
 • Registratie: Augustus 2001
 • Nu online
Mede-auteurs:
 • Meelobee
 • Registratie: November 2001
 • Laatst online: 14:31

Meelobee

 • iBurger
 • Registratie: Juli 2008
 • Laatst online: 23-03-2021

iBurger
http://members.lycos.co.uk/gotps3mediacenter/images/logos.gif

Welkom in alweer het 5e deel van het Media Center gerelateerde topic van de Playstation 3.

Je hebt een Sony Playstation 3 gekocht en behalve dat je er spelletjes mee kunt spelen, DVD's en Blu-ray's mee kunt kijken, heb je ergens gehoord dat het ook mogelijk is om dingen van je pc naar je Playstation te streamen. Wat streamen is en hoe het allemaal in zijn werk gaat kun je hier lezen.

Deel III - Overig:
F.A.Q. - Error Codes - Links - Credits
Algemene introductie + Veelgebruikte termen
Tegenwoordig zijn er veel apparaten op de markt te vinden die iets doen met streamen van media. Er zijn netwerkschijven te koop die tevens media over het netwerk kunnen streamen, er zijn zogenaamde DLNA-capable tv's te krijgen, en ga zo maar door. Het lijkt allemaal zo simpel, kabeltje prik, kabeltje prik, en je kijkt al films vanaf je pc op je tv, hoe moeilijk kan het zijn? Tjah, zoals wel meer het geval is, in de praktijk werkt het allemaal net even wat anders. Wacht... niet stoppen met lezen, je bent hier aan het juiste adres om erachter te komen hoe het allemaal wel werkt. Hieronder een stuk tekst wat in zoveel mogelijk Jip- en Janneke taal moet uitleggen wat encoden / decoden / re-encoden etc. is.

Muziekfiles maken tegenwoordig bijna allemaal gebruik van comprimering, een techniek die het mogelijk maakt om de bestandsgrootte te doen verkleinen, dit om het opslagmedium zo optimaal mogelijk te kunnen gebruiken. Denk hierbij maar eens aan een cd die je in de winkel koopt die 700MB in beslag neemt, terwijl de gedownloade mp3 versie nog geen 120MB in beslag neemt. Hierbij worden steeds ingewikkelder wiskundige formules gebruikt, die het kwaliteitsverlies, dat je inherent krijgt met comprimering, zoveel mogelijk teniet moet doen.
Comprimering werkt door middel van wiskundige functies, waarvan het decomprimeringsalgoritme (terugbrengen tot bijna oorspronkelijke bestand) in de praktijk snel uit te voeren is, waardoor het nadeel van on-the-fly (terwijl het bestand afgespeeld wordt) terugbrengen tot zijn oorspronkelijke formaat, een groter voordeel heeft dan het bestand in zijn oorspronkelijke formaat op te slaan en het on-the-fly dus niet meer terug te hoeven brengen tot zijn oorspronkelijke formaat. Dit kleiner maken van zo'n bestand heet encoden. Dit hoeft niet on-the-fly te gebeuren, hier mag een computer best een tijdje mee bezig zijn, dat hangt een beetje af van watvoor bestand er ge-encode wordt. Het zit allemaal net wat ingewikkelder in elkaar dan ik hier uitleg, maar het punt wat ik wil maken is dat encoden van bestanden soms lang kan duren, aangezien er vrij ingewikkelde wiskundige berekeningen achter schuilen.
Zoals ik net al zei moet het bestand wat afgespeeld wordt (of dit nou een muziekbestand is of een filmbestand, dat maakt niet uit), on-the-fly worden gedecode. Dit is extra belangrijk wanneer het bestand wordt gestreamed. Bij het streamen moet de streaming server er dus voor zorgen dat de streaming client het bestand in een voor hem begrijpbaar formaat krijgt aangeleverd, anders snapt die streaming client niks van de data die hij binnenkrijgt en dan houdt het hele feest op. Weet je nog dat ik het over wiskundige functies / formules had waarmee bestanden worden ge-encode? Bedenk je dan eens dat er veel van dit soort formules bestaan, ieder zo met zijn eigen voor- en nadelen. De streaming client moet dus veel van dit soort wiskundige formules aan boord hebben om zo vele soorten wiskundige encodings te kunnen decoderen.
Wanneer het nu niet een muziekbestand, maar een filmbestand betreft, dan kun je je wel voorstellen dat het allemaal nog net wat ingewikkelder wordt. De streaming client kan bijvoorbeeld de videotrack wel decoden, maar de audiotrack niet, dus je ziet de film, maar je hoort geen geluid, of andersom. Wanneer dit het geval is en de streaming server heeft door dat de streaming client bepaalde tracks niet zelf kan decoden, moet de streaming server dit doen. Let wel: ON-THE-FLY! De client wil het bestand NU hebben, en hij kan iets niet decoden, dus moet de server dat NU doen. Dit re-encoden kan soms lang, soms kort duren, dat ligt er weer aan met watvoor encoding het oorspronkelijke bestand was ge-encode. De server moet nu erg veel rekenkracht inzetten om dit soort bestanden om te zetten. Omdat het re-encoden niet voor permanent gebeurt, maar alleen voor deze ene afspeelbeurt, wordt dit transcoden genoemd, en niet re-encoden.

Dus, samengevat: Mediabestand wordt 99 van de 100x ge-encode, meestal om minder ruimte op het opslagmedium te gebruiken. Dit wordt gedaan met een of andere encoding. Deze specifieke encoding heeft ook een specifieke bijbehorende decoding algoritme. Wanneer het mediabestand door de streaming client kan worden gedecode, hoeft de streaming server dus alleen maar data over het netwerk naar de streaming client te sturen, waarna de streaming client zelf wel uit kan zoeken wat hij met de aangeleverde data moet doen. Kan de client het mediabestand (of een bepaalde track ervan) niet decoden, dan moet de server ervoor zorgen dat dit omgezet wordt in een voor de client leesbaar formaat, dit wordt re-encoden genoemd. Dit kost dus erg veel rekenkracht, meer dan alleen data over het netwerk naar een client sturen.

Dan nog even dit:
Het ligt er per situatie aan wat wel en wat niet mogelijk is. Soms werken 720P films via een draadloze verbinding, en soms werken 1080P bestanden niet over een Gigabit bedraad netwerk. Het kan zijn dat laatstgenoemde mediabestand dus ge-re-encode moet worden, wat de processor niet aan kan, waardoor de film of de audio, of allebei, hapert. GEEF DUS DETAILS wanneer je om hulp vraagt!!

Voor het streamen van films, muziek of foto's naar je Playstation om ze vervolgens te zien of horen via de tv, heb je wel de nodige tools nodig. Ten eerste natuurlijk de Playstation 3 zelf, en een tv of beamer / projector als output apparaat. Verder kun je het zo gek maken als je zelf wilt. Mocht je tv geen ingebouwde speakers hebben, dan zul je nog wel een versterker moeten hebben, die het geluid voor zijn rekening zal nemen. Voor het stream gedeelte zul je nog een apparaat moeten hebben dat fungeert als streaming media server. Dit kan een normale computer zijn, of een stand-alone network attached streaming server. Maar daarover later meer.

De Sony Playstation 3 is een veelzijdig apparaat, dat was natuurlijk al bekend. Tevens blijft Sony werken aan firmware die de mogelijkheden van de Playstation blijft uitbreiden. Zo is er in een firmware versie volledige ondersteuning voor DivX bijgekomen in het rijtje van features. Zo zou het mogelijk moeten zijn om al je oude gebrande DivX films in je Playstation te stoppen, om die vervolgens te bekijken. In de praktijk zijn er nog wel wat meer andere afhankelijkheden, bijvoorbeeld wanneer de geluidsstream met een voor de Playstation onbekende codec is ge-encode, dan zul je je film alsnog niet kunnen afspelen. Het kan dus goed mogelijk zijn dat een groot deel van je DivX collectie niet op je Playstation af te spelen is!! Let hier dus op voordat je Sony verrot scheldt dat ze iets niet-werkends hebben geïmplementeerd. G-Spot is een tool waarmee je kan zien watvoor codecs er gebruikt zijn om de media files te encoden. Een goed alternatief voor de Mac is MediaInfo.

De volgende codecs / formaten ondersteunt de Playstation (Met nieuwste firmware dus!):
Voor foto's:
• JPEG (DCF 2.0/Exif 2.21 compliant)
• TIFF
• BMP
• GIF
• PNG
Voor muziek:
• Memory Stick Audio Format(ATRAC)
• MP3
- MPEG-1/2 Audio Layer3
- MP3 Surround
• MP4(MPEG-4 AAC)
• WAVE(Linear PCM)
• WMA
• Audio CD
• Super Audio CD (Only US 80GB and EU 60Gb launch models)
Voor video:
• Memory Stick Video Format
- MPEG-4 SP (AAC LC)
- H.264/MPEG-4 AVC High Profile (AAC LC)
- MPEG-2 TS (H.264/MPEG-4 AVC, AAC LC)
• MP4 file format
- H.264/MPEG-4 AVC High Profile (AAC LC)
• MPEG-1 (MPEG Audio Layer 2)
• MPEG-2 PS (MPEG2 Audio Layer 2, AAC LC, AC3(Dolby Digital), LPCM)
• MPEG-2 TS (MPEG2 Audio Layer 2, AC3 (Dolby Digital), AAC LC)
• MPEG-2 TS (H.264/MPEG-4 AVC, AAC LC)
• AVI
- Motion JPEG (Linear PCM)
- Motion JPEG (mu-Law)
• AVCHD (.m2ts / .mts)
• DivX
• WMV
- VC-1 (WMA Standard V2)

Watvoor hifi / audio apparaat je aan de Playstation hangt, maakt in principe niks uit. Het streamen zorgt er alleen voor dat de Playstation wat met het signaal kan doen wat je hem voert. Als het streamen goed werkt, gebruikt de Playstation gewoon hetzelfde audio apparaat als wanneer je een dvd of blu-ray zit te kijken.

De audio kun je op de Playstation op een van de volgende manieren aansluiten:
• A/V Composiet kabel (meegeleverd)
• Component kabel
• Optische kabel
• HDMI kabel

!! Let op: De Playstation behandelt video en audio als 2 onafhankelijke dingen, je kunt dus bijv. video via HDMI laten lopen, en het geluid via A/V Composiet. !!

Watvoor video output apparaat je aan de Playstation hangt maakt evenals de audio niet uit. Je kunt gebruik maken van een SD tv, (full) HD tv, projector / beamer.

De video kun je op de Playstation op een van de volgende manieren aansluiten:
• A/V Composiet kabel (meegeleverd)
• Component kabel
• HDMI kabel

!! Let op: De Playstation behandelt video en audio als 2 onafhankelijke dingen, je kunt dus bijv. video via HDMI laten lopen, en het geluid via A/V Composiet. !!

Er zijn een aantal DLNA (Digital Living Network Alliance) servers op de markt die standaard een streaming media server aan boord hebben, welke meestal draait op Twonky Vision's Twonky Media. Hierdoor is het mogelijk om de server te gebruiken als NAS (Network Attached Storage) Server, en tegelijk te gebruiken als streaming server. Ze zijn meestal wel duurder dan 'normale' NAS servers, want er zit een klein logic board (+ processor en memory) in, en het gehele apparaat draait op linux, met daarbij een of andere UPnP media server (meestal Twonky Media dus), en er is tevens vaak speciale hardware aan boord die de media transcode, etc.
Fabrikanten als Conceptronic, Qnap en Synology leveren zulk soort streaming media servers.

Nu dan misschien wel het belangrijkste in dit topic, de software om het streamen naar de Playstation mogelijk te maken. Een essentieel onderdeel dat vaak wordt vergeten, zijn de codecs. Je kunt media servers installeren wat je wilt, zonder codecs begin je niks. Let erop dat wanneer het streamen niet wil lukken, dat je hebt gekeken of je codecs geinstalleerd hebt staan, en dan wel maar 1 package. Meerdere codec packs installeren _KAN_ ervoor zorgen dat voor het systeem onduidelijk is welke codec pack nou verantwoordelijk is voor het decoden van de signalen, wat dus resulteert in een niet werkende film bijvoorbeeld. Er is keuze uit genoeg codec packs, te weten K-Lite Codec pack, FFDSHOW, CCCP Codec Pack, Nero Codec Pack, en ga zo maar door. Wanneer je graag HD materiaal wilt transcoden naar je Playstation 3 die verpakt zit in een MKV container, dan kun je daar de Haali Media Splitter voor gebruiken.

In dit gedeelte zijn Windows based streaming media servers te vinden.PS3 Media Server


Java PS3 Media Server ofwel PS3 Media server of PMS, is een in Java geprogrammeerde streaming server die beschikbaar is voor Windows, Linux en Mac OsX.
PMS is geoptimaliseerd voor gebruik met de Playstation 3, maar kan ook gebruikt worden met een Xbox 360 of Popcorn Hour als streaming client. Waar PMS in uitblinkt vergeleken met andere streaming servers is transcoding en muxing.

De PS3 kan zelf maar een beperkt aantal audio en video codec's afspelen. (audio, video, foto's) Als je een bestand dat niet ondersteund wordt probeert af te spelen, zoals bijvoorbeeld een .mkv bestand dan krijg je een "Data Corrupted" melding. Dat is waar PMS goed van pas komt, PMS kan namelijk on-the-fly het formaat van de media die je afspeelt aanpassen. PMS opent de audio en video streams van het .mkv bestand en zet deze om naar een formaat waar de PS3 wel mee overweg kan, .m2ts (Ofwel: Muxing.) Indien de video codec niet wordt ondersteund kan PMS de video ook omzetten naar het mpg2 formaat. (Transcoding.) Dit kost echter wel cpu-kracht. Door deze technieken kan PMS bijna elk denkbaar formaat naar de PS3 streamen. Het bekijken van foto's, afbeeldingen en het afspelen van Muziek, DVD's, DVD iso, DVD img., Bluray bestanden (.mkv, .m2ts, etc.) inclusief ondertiteling is met PMS mogelijk geworden.

22-02-2010 - Het is nu ook mogelijk om door middel van een Plug-in voor PS3 Media server Uitzending Gemist tv te bekijken. Deze plug-in wordt gemaakt door en is te downloaden van de site van PaulWagener.
In deze PMS-plugin zit o.a. Uitzending Gemist (en ook SBS, Veronica en binnenkort RTL)
De plug-in is nog in ontwikkeling dus nog niet alles werkt goed en het kan even duren voordat de streams beginnnen.

Link: Officiële release (v1.10.5)
Link: Laatste Beta versie
Link: PS3 Media Server Installatie Handleiding
Link: PS3 Media Server forum.


Met de nieuwe Windows Media Player 11 is het ook mogelijk geworden om media te delen via DLNA. Het kan helaas niet alle formaten doorsturen naar de Playstation en is ook niet in staat ze voor de Playstation te transcoden.

De volgende korte tutorial legt het uit:
You can share media in Windows XP using the library function in Windows Media Player (formerly Windows Media Connect).

To set it up

1. Go to tools - options - library - configure sharing, click the check box to share your media.
2. Search for a Media Server on the PS3 and it should pop up in windows as an Unknown Device, select to allow it.
3. To select folders you would like to share click on [Monitor Folders…]

If you are having trouble trying to get it to work check that your firewall is not blocking anything!
bron: Andere bron
Voor een *ietwat* uitgebreidere tutorial, check de links.

Twonky Vision is een professioneel bedrijf dat DLNA software schrijft. Het is veel terug te vinden op embedded streaming media NAS servers. Onder andere deze merken maken gebruik van Twonky Media in hun streaming media servers: Qnap, LaCie, Freecom. Andere users op GoT hebben Twonky Media onder andere op een Conceptronic CH3NAS geprobeerd.

Link: Twonky Media
Forum: Twonky Media forums

TVersity is een media server die bepaalde configuraties kent, van bekende apparaten waar de server naar toe streamt. Zo kun je heel gemakkelijk kiezen om de bekende "Playstation 3" configuratie te gebruiken, zodat TVersity precies weet wat hij wel of niet zelf moet transcoden, danwel direct doorsturen naar het apparaat, omdat die het signaal zelf kan decoden. Wanneer je gebruikmaakt van verschillende apparaten om naartoe te streamen, dan stel je gewoon geen standaard configuratie in, en dan gaat TVersity zelf even pollen met het apparaat wat die wel of niet kan decoden.
Let op: De developers hebben sinds het vrijgeven van versie 1.0.0.0 rc <x> adware in de installer gestopt. Druk niet 4x op "next", maar vink bij een van de installatie opties het vinkje UIT waarbij staat dat je de license agreement accepteert EN een of andere toolbar wilt installeren. Wanneer je deze optie uitvinkt, kom je in het volgende venster de gewone license agreement tegen die je gewoon kunt accepteren zonder de toolbar te hoeven installeren.

Een korte tutorial hoe je een TVersity streaming server op je PC installeert:
1) Men deinstalled alle codecpacks die op de pc staan.
2) Men download TVersity, en installeert die, tevens de TVersity codec pack, wat niets meer is dan de ffdshow filters.
3) Men laat de TVersity service starten onder de eigen account, en voegt port 41952 en MediaServer.exe toe aan alle draaiende firewalls.
4) Men configt TVersity zo dat hij "niks" compressed (minimum compression), op 1920*1080 (of 1280*720 indien je een HD ready, maar geen Full HD tv hebt) z'n videos doorstuurt, en codeert met windows media codec 9.
5) Men installeert de Matroska Splitter van Haali.
6) Even wat media sharen op de pc.
7) Zoeken op je PS3 naar media servers, en klaar.
Hoe je TVersity op laat starten onder je eigen account, lees je hier

Denk eraan: Via het menu "view", is het mogelijk om via de onderste 2 opties je eigen pc te benaderen net alsof je zit te streamen naar je Playstation. Doet dit het niet, dan heeft het geen zin om het op je Playstation te proberen. De server moet altijd streamen, en is client onafhankelijk. Dus werkt het niet op je pc, dan moet je nog even doorworstelen met de configuratie.

Link: TVersity
Forum: TVersity forums

:? PMS geeft problemen. Er is sprake van stutter tijdens het afspelen. Je moet nu twee dingen uitzoeken:
1. Heb je problemen tijdens transcoden of transmuxen met PMS?
2. Watvoor bitrates zie je door je netwerk streamen tijdens het probleem?

Hoe zoek je dit dan uit?
1. Transcoden is erg CPU intensief met 1080p mpeg4 en subs. In je taskmanager zie je mencoder.exe richting de 100% gaan. Daarnaast zie je op je TV MPEG-2 staan en niet AVC. Transmuxen behoudt je originele MPEG-4/AVC stream dus er moet AVC staan als je aan het muxen bent..
2. Bitrates: hoe hoog die bitrates gaan kan je altijd makkelijk terug zien op de PS3. Meestal komen die bij transmuxen niet boven de 20 Mbps. Maar bij het transcoden, oftewel, het omzetten van MPEG-4 naar MPEG-2 gaat die bitrates makkelijk over de 100 Mbps heen. Nu worden zaken zoals CPU en je netwerk een stuk belangrijker dan bij transmuxen.


Nb: Transcoden van de 'bird scene'. Bluray source: 60 Mbps. PMS output: 115 Mbs!

Hoe nu verder?
Als je het verschil begrijpt tussen transmuxen en transcoden wordt het tijd om uit te zoeken waar de bottleneck zit. Meestal zit het 'em in je netwerk of langzame CPU...

Scenario: Stutter tijdens transcoden van een high-bit rate (8 GB) 1080p MKV file met MPEG-4 AVC video en DTS audio en subtitles. Je kijkt naar je TV en je ziet de video bitrate over de 200 Mbps gaan...

Suggesties / oplossingen:
1. Je wifi netwerk is te langzaam (max 54Mbps) > upgrade to gigabit
2. Je netwerk is te langzaam (max 100Mbps) > upgrade to gigabit & check cat5e cables
3. Je hebt gigabit ethernet maar je CPU kan 1080p mencoden niet aan. > upgrade CPU naar Pentium Core Duo E6750 of beter.
4. Je wil geen nieuwe CPU kopen en je gaat alles transmuxen. > Transmuxen. PMS haalt de video en en audio streamen uit de MKV file "repacks' deze naar een PS3 compatible formaat. Een nadeel van transmuxen is dat veel 1080p MKV content niet compatible is met de PS3 en alleen met transcoden goed werkt. En; geen subtitles!

:? Help! Mijn TVersity installatie doet niks!
Na iedere update van TVersity komt deze vraag wel weer terug, dus hij verdient een FAQ entry.
Wanneer je TVersity net hebt geupdate of van scratch hebt geinstalleerd volgens het stappenplan hierboven, en je komt erachter dat je niks kunt zien op je PS3, kijk dan eerst of hij het op je eigen pc wel doet. Dit kun je nagaan door in TVersity via het "view" menu 1 van de 2 onderste opties te kiezen. Werkt dit ook niet? Dan werkt de media server sowieso ook niet op je PS3, dus dat hoef je dan niet te proberen. Je kunt voor de zekerheid even kijken in je firewall of die entries voor TVersity nog bestaan. Staat alles goed ingesteld? Probeer eens om opnieuw op te starten. Werkt dit ook niet, probeer dan alles (TVersity + codecpack) te uninstallen, en opnieuw te beginnen. Dit klinkt vreemd, maar het is al meerdere malen voorgekomen dat dit echt kan werken. Wanneer je niks te zien krijgt op je PS3, maar je kunt wel streamen naar je eigen pc (te checken dus via het "view" menu), dan is er hoogstwaarschijnlijk wat mis met je firewall instellingen.
Bovenstaande problemen zijn ondertussen aardig weggewerkt door de developers van TVersity, het installatiescript zorgt er nu onder andere voor dat er automatisch een exception in je Windows firewall wordt gezet.

:? DVD's (of losse .VOB bestanden) streamen werkt niet, of gedeeltelijk
Het is nog niet mogelijk om feedback te geven aan de DLNA (of gewoon UPnP) media server. De enige basale functies welke je kunt gebruiken zijn vooruit-, achteruitspoelen, en pauzeren. Of overige opties later ingebakken worden is nog maar de vraag. Het probleem hiervan is dus dat wanneer je een DVD hebt, met een mooi menu etc., dat je hierin niet kunt navigeren. Je kunt namelijk geen navigatie feedback naar de server sturen (User drukt op pijltje naar links, rechts, whatever).
UPDATE: Met de PS3 Media Server is het mogelijk om losse .VOB bestanden te streamen naar de PS3. Het gaat zelfs zover dat je de gewenste subtitles kunt selecteren in de configuratie van PS3 Media Server.

:? Help, mijn gestreamde films stotteren / haperen bij het afspelen!
Dit kan meerdere oorzaken hebben, geef dus ook zoveel mogelijk informatie als je hebt wanneer je om hulp vraagt. Computer en netwerkspecificaties, hoe is je PS3 aangesloten, om watvoor mediabestand gaat het? En dan heb ik het niet over extensie, want dat zegt niets.
G-Spot is een tool waarmee je kan zien watvoor codecs er gebruikt zijn om de media files te encoden. Een goed alternatief voor de Mac is MediaInfo. De volgende tabel geeft aan wat de theoretische throughput is / kan zijn van een aantal audioformaten: http://www.edepot.com/playstation3.html#PS3_Audio (Naar onderen scrollen en onder bitrate checken). Denk je nu eens in hoeveel Mbit/sec video dan wel niet nodig zal hebben, zeker wanneer het om HD materiaal gaat.

:? Help, ik krijg mijn subtitles niet aan de gang!
Je kunt proberen subtitles aan te zetten in je codecpack, als je de ffdshow filters gebruikt, kun je dit doen door naar de "video decoder configuration" van ffdshow te gaan, en dan links in de listbox voor subtitles een vinkje te zetten. Sommige subtitles werken nu, maar lang niet allemaal. Zoals je ook kunt zien zoekt ffdshow in de directory genaamd ".". Dit is de huidige directory waar hij in zit, oftewel, waar de film in staat welke je wilt dat hij speelt. Submapjes aanmaken, renamen naar "Sub", of "subs", of een willekeurige permutatie / combinatie hiervan, zal geen sigaar opleveren. De subtitles file zelf renamen kan werken, dit is mij nog niet bekend.
UPDATE: Ceje heeft in een post uiteengezet hoe je met TVersity icm K-Lite Codec Pack en FFDSHOW subtitles kunt laten weergeven. De eerdergenoemde PS3 Media Server heeft out of the box al subtitle support. Zorg er wel voor dat je de instructies in het configuratiegedeelte opvolgt. Dat houdt in dat je de bestandsnamen gelijk aan elkaar moet opslaan, in dezelfde directory.
UPDATE: Blindfold heeft in een post uiteengezet hoe je subtitles aan de gang krijgt met de PS3 Media Server.

:? Help, het scannen (vooruit / achteruit spoelen) van mijn media werkt niet optimaal
Druk tijdens het afspelen op vierkantje. Nu krijg je onderaan een diavoorstelling te zien van scenes (met instelbare tussenposes) waaruit je kunt kiezen. Dit maakt het vooruit / achteruit spoelen naar een bepaalde scene veel eenvoudiger.

:? Ik heb een oude pc, kan ik er nog wat mee?
PS3 Media Server kan prima 1080p streamen naar je Playstation, ook met oudere hardware. Het is dan wel belangrijk dat je gaat transmuxen, en niet transcoden. Dit kan je doen door tsmuxer boven mencoder te plaatsen via de gui, of, als je PMS via de commandline draait ervoor zorgt dat de volgende line in je PMS.conf staat:
code:
1
engines = tsmuxer,mencoder,mplayeraudio,ffmpegaudio,tsmuxeraudio,vlcvideo,mencoderwebvideo,mplayervideodump,mplayerwebaudio,vlcaudio,ffmpegdvrmsremux,rawthumbs


:? Hoe zet ik HD materiaal om in voor de Playstation 3 begrijpelijke mediabestanden?
De Playstation kan native nog geen HD mediabestanden benaderen in de welbekende Matroska (.mkv) containers, dus hier zal iets mee moeten gebeuren, wil de Playstation dit kunnen afspelen. Er zijn een aantal tooltjes op de markt die HD mediabestanden kunnen omzetten. Hieronder een 3-tal daarvan.

txMuxeR die converteert naar m2ts. Dit is een programma wat door een aantal Russen wordt gemaakt en schijnt snel doorontwikkeld te worden. Op deze link naar videohelp.com staan een aantal guides hoe media het beste te converten oa. voor de ps3.


GOTSent die converteert naar MP4. Dit is een programma gemaakt door onzer eigen Sentry23. Dit tooltje heeft zijn eigen topic en is te vinden bij de links.


mkv2vob die converteert naar (onder andere) vob. Zie de volgende link voor een handige guide. Hier nog een iets uitgebreidere guide. Doordat deze converter wel goed omgaat met headerinformatie in (key)frames, zou je wel voor- en achteruit moeten kunnen spoelen.
Error Code

Betekenis
710102DNS Error; No DNS server available.
8013030System Error due to failed update download
80010001Major Error , Game ability stopped
80010014Has to do with downloading from the PSN, When you have bought a game and this error occurs, please go to your "recently downloaded/purchases" to download it first try.
80010017Can't start Blu-ray Game
80010036An error occured during the delete operation error.
80010510Will not play hard drive games - Cause unknown
80010514Disc error detected. Retrying operation.
80010516An error occured during the start operation; PS One game swapped using the eject function and then play pressed quickly, PS One game inserted again
80029023Exchanging Key Information exchange has timed out
80029024Cannot Obtain an IP address.
80029513Copyright Violation when attempting to install game.
80029564Downloaded Game will not install - Cause unknown
80029945Can’t playback burn BD-R movie (error message in the picture above)
80030920An error occurred during the copy operation. The file may be corrupt or there isnt enough memory. Try copying data from original source.
80031150System Settings Fail to Save - Possible Blue Screen "Setting information is corrupted.Press the x button to repair and restore default"
80031601Error Creating Account
80130203PS3 connects to internet but not to network - Typically means that the required ports are not open to connect to store but PS3 can connect to internet. Try opening ports , TCP port: 80, 443, 5223 and UDP port: 3478, 3479, 3658. or add Ps3 to DMZ
80410418DNS Error
80710016Playstation Network is down.
80710092"An error has occured. you've been signed out from the ps network" - (connection dropped?)
80710101Connection error
80710102PS3 Cannot connect to the router with current IP information - Try rebooting your router
80710541The connection to the server timed out.
80710723Possible Port Error - Try opening ports , TCP port: 80, 443, 5223 and UDP port: 3478, 3479, 3658. or add Ps3 to DMZ
81019002Error copying saves from location A to location B not open to connect to store but PS3 can connect to internet.
8001050BWill not play demo hard drive games, when blu-ray disc is inserted - Cause unknown
8001050DAn error occured during the start operation; PS3 game swapped using the eject function and then play pressed quickly - PS3 game inserted again
80028EA5Unknown - User cannot connect to PS3 network. Sony told the user to send the machine in.
80028EA6Connection error , Possible Proxy error power cord. Then shut off your modem/router, for about 5 mintues, then turn the modem back up first and let it sync, then turn the router back on(if using one) and let it sycn. Reconnect your power cable and flip the back swtich up again. Then make a new network connnection.
80028F10Go to Display Settings then HDMI (or whatever your connection is) and choose Automactic, not Custom. I always had it on Custom before. Seems when you choose Automatic it allows the PS3 to select 50hz which is what you need for PAL games that don't support 60hz.
80028F17PS2 disc Boot Error , An error occured during the start operation; PS2 game swapped using the eject function and then play pressed quickly - Backup ps2 game inserted again (ps3rips)
80028F18PS2 Disc Error, unsupported disc; eg. Utility discs, BB discs, IQ Remix game etc. ode).
80028F19PS2 Disc Error , fsck; the internal PS2 disk got corrupted and I guess that you can use HDD utility disc to fix it
80028F1APS2 Disc Error , invalbnnetcfg; network config error
80029C68Corrupt data usually on external device
8002A10DUnable to Add friend in XMB
8002A4A6Cannot load game to play online
8002A515Error Signing in
8002A548Unable to remain logged in - either to game or server
8002A705Unable to connect to server/host. Check router port configuration.
8002A71APossible NAT Error , Can log onto Game Server but can't join game and can't host game
8002AD23Found to be related to a connection issue Check to make sure firewall is off to see if that helps. (possibly network/update error) .
8002AE21Demo / File cannot be overwritten. Delete original file to install.
8002B241DVI has no audio.
8002F147Cannot update the firmware, Possible solutions, turn off proxys, try not using a firewall, and/or turn off UPnP support.
8002F994To many people downloading the update just sit back until the morning around 5am - 11am and you should be able to get it.
8002F997Trying to Update the Firmware, copying to a file and installing from a USB drive falied".
8003051EGame will not Save
8013013D"A connection error has occurred" - May be to do with the SSID of the Router or signal strength if the conneciton drops Putting the PS3 into DMZ may help - otherwise check WPA key PS3 can't handle WPA2 only WPA or none
8013013EWEP Key error, change WEP key to all numbers (on router homepage) and try agian, or which to WPA.
8013030FCheck Router Page, SSID Broadcasting possibly off.
80410A0BInternal PSP error, hardware fault. Send back to be replaced/fixed.
807101FFAn error occurred during communication with the server. This is a DNS errorThis is a DNS error
8071053DHard boot the PS3, turn off the PS3 to stand-by, flip off the back swtich and remove the power cord. Then shut off your modem/router, for about 5 mintues, then turn the modem back up first and let it sync, then turn the router back on(if using one) and let it sycn. Reconnect your power cable and flip the back swtich up again. Then make a new network connnection.
80710B23PS3 Network is Down or PS3 Network is too busy to respond
80710D23Turn the PS3 off for a bit (30 minutes give or take) with the power toggle (not standby mode)

Het Playstation 3 als Media Center topic - Deel 4
Het 4e deel.

Het Playstation 3 ervaringen topic - Deel 50
Het laatste deel van het algemene Playstation 3 topic.

[PS3] GOTSent, PS3 compatible MKV to MP4 converter
Een topic over een .MKV naar .MP4 converter.

PlayTV voor de Playstation 3
Topic dat gaat over de PlayTV, een accesoire die je Playstation 3 omvormt tot PVR (Personal Video Recorder).

Playstation 3 Secrets
Site met handige overzichten van bijvoorbeeld audio ondersteuning, hardware versies, etc.

Nederlandstalige deel van het Official Playstation Forum
Topic met gebruikerservaringen van andere media servers.

Frank J.'s uitgebreide tutorial (1.3MB incl. plaatjes) over hoe je WMV's met WMA10 omzet naar WMV met WMA9.

Comparison table.
Comparison table die verschillende streaming media servers met elkaar vergelijkt.


[Voor 8% gewijzigd door iBurger op 05-02-2011 12:50]

wil een Toyota Supra mkIV!!!!! | wil een Yamaha YZF-R{1,6} | wil stiekem ook een Ducati
"Security is just a state of mind"
PSN: scorpie | Diablo 3: scorpie#2470


 • scorpie
 • Registratie: Augustus 2001
 • Nu onlineIk wil deze ruimte graag gebruiken voor het bedanken van de volgende users, zonder hun zou deze topicstart er heel anders uit hebben gezien :)

Arx
Exirion
Frank J.
Vidifotografie
Ceje
Blindfold
iBurger
Als er nog mensen zijn die dit topic / deze topicstart willen onderhouden, DM mij, dan zal ik je toevoegen :)

En ja, ik weet dat nog (steeds) niet alle plaatjes van de titels werken, maar dat komt binnenkort.

Aangezien ik steeds meer en meer "simpele" vragen tegenkom, heb ik de aangepaste topicstart toch maar alvast gepost, oa. het introverhaal zal voor veel mensen hopelijk opheldering verschaffen.

[Voor 99% gewijzigd door scorpie op 09-05-2010 10:47]

wil een Toyota Supra mkIV!!!!! | wil een Yamaha YZF-R{1,6} | wil stiekem ook een Ducati
"Security is just a state of mind"
PSN: scorpie | Diablo 3: scorpie#2470


 • P.E.No.1
 • Registratie: September 2007
 • Laatst online: 09-09 10:46
Wat betreft PMS; Als ik deze gebruik en ik spoel vooruit of achteruit dan gaat dat voor geen meter en moet ie nadenken en geeft ie aan dat de connectie verbroken is. De connectie is dan niet daadwerkelijk verbroken maar gaat wel verder. Het spoelen gaat dus echt niet van harte. Met WMP gaat dit wel goed. Hoe kan dit? Iemand daar ervaringen mee? Moet ik iets anders instellen in PMS zodat dit wel goed gaat?

[Voor 3% gewijzigd door P.E.No.1 op 11-01-2010 11:23]

PSN id: PENo1


 • Exorcist
 • Registratie: Maart 2002
 • Niet online
P.E.No.1 schreef op maandag 11 januari 2010 @ 11:22:
Wat betreft PMS; Als ik deze gebruik en ik spoel vooruit of achteruit dan gaat dat voor geen meter en moet ie nadenken en geeft ie aan dat de connectie verbroken is. De connectie is dan niet daadwerkelijk verbroken maar gaat wel verder. Het spoelen gaat dus echt niet van harte. Met WMP gaat dit wel goed. Hoe kan dit? Iemand daar ervaringen mee? Moet ik iets anders instellen in PMS zodat dit wel goed gaat?
Iedereen valt daarover volgens mij. Spoelen tot 1,5x gaat goed, 10x al erg moeizaam en 30x is schier onmogelijk. Nu kun je wel met blokje intervals bekijken van 1 minuut of hoger, maar dat is ook niet zaligmakend.

Aan hardware e.d. zal het bij mij niet liggen. Server is een quad-core Phenom II, 6 GB RAM en een goed functionerend Gigabit netwerk.

 • scorpie
 • Registratie: Augustus 2001
 • Nu online
Je kunt met vierkantje (blokje) geloof ik ook instellen ergens wat de interval moet zijn, standaard is dit 1 minuut, maar je kunt hem ook op 15 minuten instellen als je wilt. (De server moet dan wel weer harder werken om "de hele film" te doorlopen om die thumbnails te genereren.).

wil een Toyota Supra mkIV!!!!! | wil een Yamaha YZF-R{1,6} | wil stiekem ook een Ducati
"Security is just a state of mind"
PSN: scorpie | Diablo 3: scorpie#2470


 • Eriksk
 • Registratie: December 2003
 • Niet online
Je kunt dan beter de optie 'Ga naar' gebruiken om naar een bepaalde tijd te gaan.

Vraagje:
Als er iets mis gaat dan krijg je een melding in de trant van: Data beschadigd
Of als ik vergeten ben de .srt te hernoemen dan wordt deze nog steeds niet herkent bij een tweede keer. Pas na het afsluiten en opnieuw opstarten van PMS wordt deze ingevoegd. Het lijkt dus alsof dit al eens ´voor/gebuffered´ is. Is er een manier om dit vanuit de ps3 re resetten?
(Ben ik te volgen?)

 • P.E.No.1
 • Registratie: September 2007
 • Laatst online: 09-09 10:46
Eriksk schreef op maandag 11 januari 2010 @ 11:38:
Je kunt dan beter de optie 'Ga naar' gebruiken om naar een bepaalde tijd te gaan.

Vraagje:
Als er iets mis gaat dan krijg je een melding in de trant van: Data beschadigd
Of als ik vergeten ben de .srt te hernoemen dan wordt deze nog steeds niet herkent bij een tweede keer. Pas na het afsluiten en opnieuw opstarten van PMS wordt deze ingevoegd. Het lijkt dus alsof dit al eens ´voor/gebuffered´ is. Is er een manier om dit vanuit de ps3 re resetten?
(Ben ik te volgen?)
Dit probleem heb ik ook idd. Soms is het bij mij ook zo dat de ondertiteling heel erg groot is. Dat snap ik ook niet want als ik de .srt file open van die film en vergelijk met en .srt file van een andere film dan is de opmaak hetzelfde. :?

PSN id: PENo1


Anoniem: 282265

Is het mogelijk om mijn Macbook bedraad te verbinden met mijn PS3 slim om vervolgens mbv PMS mijn bluray films in volle glorie te bekijken?

Aangezien ik het geluid enkel optisch kan laten lopen vanaf mijn ps3 zonder al teveel moeite lijkt dit me de beste manier om film te kijken met ook het beste geluid voor zover mogelijk. Momenteel stream ik naar mijn ps3 maar dat hapert zoals bij velen. Rechtstreeks mijn MB aansluiten op mn HDTV werkt ook niet omdat ik het geluid enkel optisch kan laten lopen van ps3 naar versterker.

Zou ik dan gewoon zo een kabel tussen de MB en PS3 moeten linken? ik weet even niet hoe die kabel heet (internetkabel??), maar zo een standaard kabeltje waarmee je internet via een router naar een pc kan verbinden.

 • scorpie
 • Registratie: Augustus 2001
 • Nu online
Ding heet een ethernetkabel, en voor die 5 euro kun je er best eentje halen om het uit te proberen natuurlijk :)

Welke versie gebruik je overigens van PS3 Media Server?

wil een Toyota Supra mkIV!!!!! | wil een Yamaha YZF-R{1,6} | wil stiekem ook een Ducati
"Security is just a state of mind"
PSN: scorpie | Diablo 3: scorpie#2470


Anoniem: 282265

Ja precies ethernetkabel. Ik gebruik de meest recente versie voor zover ik weet.
Ik weet even niet wanneer de laatste versie is uitgekomen. Maar dacht de laatste wel. Moet ik thuis ff checken.

Maar wat betreft die die mac aansluiten via die ethernetkabel op de ps3 slim en daarbij PMS moet wel goed werken toch via ethernet?!

 • scorpie
 • Registratie: Augustus 2001
 • Nu online
Nouja, ligt eraan natuurlijk of je thuis met een dhcp server werkt of met vaste ip adressen. Anders moet je even op je mac een vast ip adres instellen en op je ps3 ook (zelfde range natuurlijk), anders zien ze elkaar nog niet.

Over die versie.. op het forum van PS3 Media Server staat de laatste beta versie, dat is iets van 10.0.5 ofzo. (zal thuis even kijken, zit nu op m'n werk.)

wil een Toyota Supra mkIV!!!!! | wil een Yamaha YZF-R{1,6} | wil stiekem ook een Ducati
"Security is just a state of mind"
PSN: scorpie | Diablo 3: scorpie#2470


 • Anoniem: 286128
 • Registratie: Januari 2009
 • Niet online
Ik moet zeggen dat ik enkel TVERSITY gebruik, PS3 MEDIA SERVER vind ik zó lastig in gebruik voor mij.
Problemen met films die niet gelezen worden etc etc. TVERSITY leest bij mij écht alles, of het nou van F## komt, of van een andere bron, groot- of klein, superkwaliteit of baggerkwaliteit.

Anoniem: 282265

Zo een vast ip adres instellen op mn Mac en PS3 (op dezelfde range). Is dat veel werk? Ik heb niet zoveel verstand daarvan. Als ik bv. het ip adres van mn PS3 opschrijf, kan ik deze dan met die op mn macbook vervangen ook? Zo ja? Waar moet ik wat invullen dan eigenlijk? Ik hoor het graag.

 • bn326160
 • Registratie: Juni 2009
 • Laatst online: 18-09 16:58
Ik zet divx'en in windows om met AVIAddXSubs welke ik dan naar een usb stick kopieer.
Voor muziek en foto's heb ik 'Nullriver Medialink' op m'n Mac draaien.
En als ik MKV bestanden wil streamen (converteren duurt langer dan encoden omdat je dat eigenlijk niet merkt), draai ik 'PS3 Media Server' om m'n Mac, want deze zet er meteen de srt's onder.

🤞🏻


 • MillZ
 • Registratie: September 2001
 • Laatst online: 05-10 13:57
scorpie schreef op maandag 11 januari 2010 @ 14:41:
Nouja, ligt eraan natuurlijk of je thuis met een dhcp server werkt of met vaste ip adressen. Anders moet je even op je mac een vast ip adres instellen en op je ps3 ook (zelfde range natuurlijk), anders zien ze elkaar nog niet.

Over die versie.. op het forum van PS3 Media Server staat de laatste beta versie, dat is iets van 10.0.5 ofzo. (zal thuis even kijken, zit nu op m'n werk.)
* myReactBekijk myReact van Webgnome
* galleryBekijk de gallery van Webgnome
* homepageBezoek homepage van Webgnome

Berichten: 5.603
Reg. datum: 21 maart 2001

quote:
MillZ schreef op zondag 10 januari 2010 @ 20:30:
[...]

Ik heb je guide goed doorgelezen, alleen kom ik niet echt tegen hoe mijn situatie is.
Ik heb een laptop met een utp cat 5 aangesloten rechtstreeks op de PS3.
Aangegeven in PS3 MS dat hij de beste kwaliteit mag doorgeven, en eigenlijk verder niets ingesteld.
Heeft iemand wat tips waar ik nog op moet letten?
Draadloos wordt mijn Laptop namelijk wel gezien door de PS3.
Moet ik ook nog wat instellen op de PS3?
Er ik weet van een instelling dat je in PMS ook kan aangeven dat het om een bedraade verbinding gaat, maar ik kan het even niet meer vinden.

wat je kan proberen is om een vast ip adres in te geven in de ps3 media server console. Dit heeft bij mij geholpen toen de ps3 mijn server ook niet zag.

Dus zonder router,switch of iets anders, hup utp kabel in je laptop, en zo je PS in...
Wie heeft dit werkend hierzo?
Ik krijg het echt niet voor elkaar :'(

Op de wind van gister kan je niet zeilen


 • scorpie
 • Registratie: Augustus 2001
 • Nu online
Tjah, die "enforce network interface" optie staat gewoon in de network configuration tab van ps3ms. In een ander topic heb ik dit gisteren ook al uitgelegd.

PS3 Media Server Settings

Zonder tussenkomst van een router is het zo mogelijk, nog makkelijker. Allebei de apparaten een ip adres toewijzen in dezelfde range, maar niet gelijk uiteraard, zelfde networkmask, geen gateway adres, geen dns adres, en het zou meteen moeten werken, maarja dan heb je geen internet meer op je pc, dat is ook niet handig. Met een router ertussen is het niet veel moeilijker... gewoon op dhcp instellen met als gateway adres het ipadres van je router (staat in het bijgeleverde boekje (op cd evt.)) en klaar ben je. Als het niet werkt alles wat met een firewall te maken heeft uitzetten, want dat heeft ongeconfigureerd toch geen enkel nut.

wil een Toyota Supra mkIV!!!!! | wil een Yamaha YZF-R{1,6} | wil stiekem ook een Ducati
"Security is just a state of mind"
PSN: scorpie | Diablo 3: scorpie#2470


Anoniem: 282265

scorpie schreef op maandag 11 januari 2010 @ 20:49:
Tjah, die "enforce network interface" optie staat gewoon in de network configuration tab van ps3ms. In een ander topic heb ik dit gisteren ook al uitgelegd.

[afbeelding]
gewoon op dhcp instellen met als gateway adres het ipadres van je router (staat in het bijgeleverde boekje (op cd evt.)) en klaar ben je. Als het niet werkt alles wat met een firewall te maken heeft uitzetten, want dat heeft ongeconfigureerd toch geen enkel nut.
Dan zou ik dus EN kunnen internetten op mn Mac en PS3 zoals gebruikelijk EN films goed kunnen streamen van mn Mac naar de PS3 met een ethernetkabel ertussen.

Op mn Macbook gebruik ik Wifi internet. En die ethernetverbinding ernaast zou dan enkel voor PMS dienen toch?!

 • Meelobee
 • Registratie: November 2001
 • Laatst online: 14:31

Meelobee

‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‎‎¯\_(ツ)_/¯

Topicstarter
Anoniem: 282265 schreef op dinsdag 12 januari 2010 @ 15:27:
[...]


Dan zou ik dus EN kunnen internetten op mn Mac en PS3 zoals gebruikelijk EN films goed kunnen streamen van mn Mac naar de PS3 met een ethernetkabel ertussen.

Op mn Macbook gebruik ik Wifi internet. En die ethernetverbinding ernaast zou dan enkel voor PMS dienen toch?!
Als je dan toch kabel gaat gebruiken, trek dan vanaf je ps3 en vanaf je macbook een kabel naar je router. Stel de router in als DHCP en klaar ben je. Dan kan je streamen naar je ps3 en op zowel je macbook als ps3 internetten. Daarnaast kan je dan ook nog de wireless op je macbook instellen, zodat je niet altijd aan een kabel hoeft te zitten als je internet op wilt.

[Voor 0% gewijzigd door Meelobee op 13-01-2010 16:39. Reden: typo]

The Outsider


 • MillZ
 • Registratie: September 2001
 • Laatst online: 05-10 13:57
scorpie schreef op maandag 11 januari 2010 @ 20:49:
Tjah, die "enforce network interface" optie staat gewoon in de network configuration tab van ps3ms. In een ander topic heb ik dit gisteren ook al uitgelegd.

[afbeelding]

Zonder tussenkomst van een router is het zo mogelijk, nog makkelijker. Allebei de apparaten een ip adres toewijzen in dezelfde range, maar niet gelijk uiteraard, zelfde networkmask, geen gateway adres, geen dns adres, en het zou meteen moeten werken, maarja dan heb je geen internet meer op je pc, dat is ook niet handig. Met een router ertussen is het niet veel moeilijker... gewoon op dhcp instellen met als gateway adres het ipadres van je router (staat in het bijgeleverde boekje (op cd evt.)) en klaar ben je. Als het niet werkt alles wat met een firewall te maken heeft uitzetten, want dat heeft ongeconfigureerd toch geen enkel nut.
Thanks, van het weekend even proberen!
Ik laat mijn bevindingen hier wel achter :)

Op de wind van gister kan je niet zeilen


 • phoentje
 • Registratie: December 2002
 • Niet online

phoentje

www.circuitpics.nl

Iemand enig idee? Ik heb zeer regelmatig het volgende:
Ik pak een willekeurige film x264 of een echte blue ray film. Ik heb een verse Windows 7 installatie met alle nodige codecs geinstalleerd. Nu is het zo dat ik in de transcode map bijv Mencode zie met AC3/Dutch, dus de NL subs. (controle op de pc geeft ook een NL Sub weer) maar op de PS3 krijg ik dan voor geen ene mogelijkheid de subs in beeld. Het geluid gaat verder goed.
Ik heb in mn config van de PMS als default NL etc als 1e staan..

Ryzen 9 5900x / Asus X570-PRO / G.Skill 3600 32GB / AMD 6900XT Alphacool / Reverb G2 VR / Fanatec Podium DD1 / Heusinkveld Sprint / F1 V2 / McLaren GT3 Simracing-SetupGuide.com


 • scorpie
 • Registratie: Augustus 2001
 • Nu online
Staat je position wel goed van je subs? Het kan ook zijn dat MEncoder die subs gewoon "buiten beeld" rendert.

wil een Toyota Supra mkIV!!!!! | wil een Yamaha YZF-R{1,6} | wil stiekem ook een Ducati
"Security is just a state of mind"
PSN: scorpie | Diablo 3: scorpie#2470


 • phoentje
 • Registratie: December 2002
 • Niet online

phoentje

www.circuitpics.nl

scorpie schreef op donderdag 14 januari 2010 @ 22:16:
Staat je position wel goed van je subs? Het kan ook zijn dat MEncoder die subs gewoon "buiten beeld" rendert.
Oe dat is een goeie. Ik zal et is testen. Bedankt voor de tip.

Ryzen 9 5900x / Asus X570-PRO / G.Skill 3600 32GB / AMD 6900XT Alphacool / Reverb G2 VR / Fanatec Podium DD1 / Heusinkveld Sprint / F1 V2 / McLaren GT3 Simracing-SetupGuide.com


 • phoentje
 • Registratie: December 2002
 • Niet online

phoentje

www.circuitpics.nl

phoentje schreef op donderdag 14 januari 2010 @ 22:20:
[...]


Oe dat is een goeie. Ik zal et is testen. Bedankt voor de tip.
En waar doe ik dat 8)7

Ryzen 9 5900x / Asus X570-PRO / G.Skill 3600 32GB / AMD 6900XT Alphacool / Reverb G2 VR / Fanatec Podium DD1 / Heusinkveld Sprint / F1 V2 / McLaren GT3 Simracing-SetupGuide.com


Anoniem: 340278

phoentje schreef op donderdag 14 januari 2010 @ 20:06:
Iemand enig idee? Ik heb zeer regelmatig het volgende:
Ik pak een willekeurige film x264 of een echte blue ray film. Ik heb een verse Windows 7 installatie met alle nodige codecs geinstalleerd. Nu is het zo dat ik in de transcode map bijv Mencode zie met AC3/Dutch, dus de NL subs. (controle op de pc geeft ook een NL Sub weer) maar op de PS3 krijg ik dan voor geen ene mogelijkheid de subs in beeld. Het geluid gaat verder goed.
Ik heb in mn config van de PMS als default NL etc als 1e staan..
Zit met het zelfde probleem, ik heb zitten proberen met mkvmerge en door een misverstand had ik het geluid er uit gelaten en wat blijkt, ik heb ondertiteling. Nu versta ik er nog minder van.

Het is een film met ingebakken subs die ik er uit gehaald heb met mkvmerge.
Weet het nu echt niet meer, wat heeft dat geluid daar mee te maken ?
Iemand raad ?

Anoniem: 197857

scorpie schreef op maandag 11 januari 2010 @ 11:32:
Je kunt met vierkantje (blokje) geloof ik ook instellen ergens wat de interval moet zijn, standaard is dit 1 minuut, maar je kunt hem ook op 15 minuten instellen als je wilt. (De server moet dan wel weer harder werken om "de hele film" te doorlopen om die thumbnails te genereren.).
Vierkantje inderdaad.

Maar je kan ook naar beneden drukken en dan kan je hem instellen op 30 seconden en 15 seconden als laagst. Ik gebruikt dit wil vaak met intro's.

 • Aldmar
 • Registratie: Augustus 2004
 • Laatst online: 14:48

Aldmar

Niks...

Volgens mij kan je dat via 'font sub margin' instellen. Heb hem zelf ook op 10 staan. De 'font scale' heb ik op 0,7 staan, zodat de subs wat kleiner in beeld komen. Misschien dat je met deze instellingen een beetje kan spelen?


(plaatje is niet van mij, maar van google ;) )
Anoniem: 340278 schreef op vrijdag 15 januari 2010 @ 12:24:
[...]
Zit met het zelfde probleem, ik heb zitten proberen met mkvmerge en door een misverstand had ik het geluid er uit gelaten en wat blijkt, ik heb ondertiteling. Nu versta ik er nog minder van.

Het is een film met ingebakken subs die ik er uit gehaald heb met mkvmerge.
Weet het nu echt niet meer, wat heeft dat geluid daar mee te maken ?
Iemand raad ?
Soms heb ik ook dat de subs in de mkv niet gepakt worden. (voornamelijk engelse subs) Ik haal de sub dan vaak uit de mkv en noem hem hetzelfde als de film. (film.mkv en film.srt) Dan pakt hij hem altijd bij mij...

 • phoentje
 • Registratie: December 2002
 • Niet online

phoentje

www.circuitpics.nl

Aldmar schreef op zaterdag 16 januari 2010 @ 10:47:
[...]

Volgens mij kan je dat via 'font sub margin' instellen. Heb hem zelf ook op 10 staan. De 'font scale' heb ik op 0,7 staan, zodat de subs wat kleiner in beeld komen. Misschien dat je met deze instellingen een beetje kan spelen?

[afbeelding]
(plaatje is niet van mij, maar van google ;) )


[...]

Soms heb ik ook dat de subs in de mkv niet gepakt worden. (voornamelijk engelse subs) Ik haal de sub dan vaak uit de mkv en noem hem hetzelfde als de film. (film.mkv en film.srt) Dan pakt hij hem altijd bij mij...
Ah oke. Naja de instellingen staan bij mij idd zoals hierboven in het plaatje. Bedoel jij dat je in de film de MKV gewoon uitzet en dan externe subs download en inlaad?

Ryzen 9 5900x / Asus X570-PRO / G.Skill 3600 32GB / AMD 6900XT Alphacool / Reverb G2 VR / Fanatec Podium DD1 / Heusinkveld Sprint / F1 V2 / McLaren GT3 Simracing-SetupGuide.com


 • phoentje
 • Registratie: December 2002
 • Niet online

phoentje

www.circuitpics.nl

Anoniem: 340278 schreef op vrijdag 15 januari 2010 @ 12:24:
[...]


Zit met het zelfde probleem, ik heb zitten proberen met mkvmerge en door een misverstand had ik het geluid er uit gelaten en wat blijkt, ik heb ondertiteling. Nu versta ik er nog minder van.

Het is een film met ingebakken subs die ik er uit gehaald heb met mkvmerge.
Weet het nu echt niet meer, wat heeft dat geluid daar mee te maken ?
Iemand raad ?
Laat me even weten of het werkt maar probeer is je DTS in de stream mee te nemen? Staat in algemene transcode instellingen en dan "Keep DTS audio in steam""

Ryzen 9 5900x / Asus X570-PRO / G.Skill 3600 32GB / AMD 6900XT Alphacool / Reverb G2 VR / Fanatec Podium DD1 / Heusinkveld Sprint / F1 V2 / McLaren GT3 Simracing-SetupGuide.com


 • Aldmar
 • Registratie: Augustus 2004
 • Laatst online: 14:48

Aldmar

Niks...

phoentje schreef op zaterdag 16 januari 2010 @ 11:54:
[...]
Ah oke. Naja de instellingen staan bij mij idd zoals hierboven in het plaatje. Bedoel jij dat je in de film de MKV gewoon uitzet en dan externe subs download en inlaad?
Ik probeer in eerste instantie gewoon de mkv te streamen. Dus met de sub in de mkv. Mocht hij hem niet pakken, dan download ik ergens een sub en noem hem hetzelfde als de film en plaats hem in dezelfde map. Dan pakt hij hem vaak wel. Via de PS3 komt er dan {external subs} achter de film te staan.

Het kan zijn dat je PSM even met herstarten zodat alles weer 'ververst' wordt...

Anoniem: 340571

weet iemand of er ook media servers zijn voor de ps3 waarbij je de CPU en de GPU kan laten werken voor het afspelen van full hd films.

ik heb namelijk een P4, ik kan nu wel full hd kijken met total media theatre 3 op mijn pc. Ik heb een ati HD3850 video kaart.

Vandaag een PS3 gekocht en heb ps3 mediaserver draaien en hij speelt bijna alles perfect.

Anoniem: 323624

Aldmar schreef op zaterdag 16 januari 2010 @ 20:58:
[...]

Het kan zijn dat je PSM even met herstarten zodat alles weer 'ververst' wordt...
Ik weet niet 100% zeker of dit werkt, maar volgensmij kun je ook je PS3 opnieuw naar media servers laten scannen om de lijst te laten 'verversen'.

 • Thornberg87
 • Registratie: Juli 2007
 • Laatst online: 07-11-2017
Goed, ik ben heel veel wijzer geworden uit dit topic...

Maar kan iemand mij kort en stondig een antwoord geven op mijn meest simpele vraag:
Ik heb een PS3, een DLNA gecertificeerde laptop met een flink aantal (HD-)films en een nieuw huis.
Ik mis alleen nog een TV. Welk type en merk ben ik uit, nu twijfel ik tussen de versie MET en de versie ZONDER dlna... Dit scheelt nogal wat euro's.

Heb ik er wel wat aan een TV met DLNA te kopen, of kan de ps3 alles al wat zo'n TV ook kan, en het daardoor eigenlijk niet nodig heb?

heel erg bedankt alvast :)

 • Exorcist
 • Registratie: Maart 2002
 • Niet online
Een TV met DLNA is echt niet boeiend. Ik gebruik de functie op mijn Samsung LE40A756 vrijwel nooit. Ondersteunt weinig, is traag, doet de TV soms crashen en er valt niets op in te stellen. Lang leve de PS3 in dat geval.

Anoniem: 282265

Meelobee schreef op woensdag 13 januari 2010 @ 11:15:
[...]


Als je dan toch kabel gaat gebruiken, trek dan vanaf je ps3 en vanaf je macbook een kabel naar je router. Stel de router in als DHCP en klaar ben je. Dan kan je streamen naar je ps3 en op zowel je macbook als ps3 internetten. Daarnaast kan je dan ook nog de wireless op je macbook instellen, zodat je niet altijd aan een kabel hoeft te zitten als je internet op wilt.
dit wou ik in eerste instantie ook doen. Maar bouwtechnisch is kabels leggen iets te veel werk in mijn huis.

Vandaar dat ik me afvroeg of ik niet gewoon zo een kabel van mn Mac naar mn PS3 kan trekken met behoudt van wireless internet op de Mac en de PS3.

Dit is dus niet goed mogelijk neem ik aan zodra die ethernetkabel in de mac en ps3 zit?

 • Meelobee
 • Registratie: November 2001
 • Laatst online: 14:31

Meelobee

‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‎‎¯\_(ツ)_/¯

Topicstarter
Anoniem: 282265 schreef op maandag 18 januari 2010 @ 08:59:
[...]


dit wou ik in eerste instantie ook doen. Maar bouwtechnisch is kabels leggen iets te veel werk in mijn huis.

Vandaar dat ik me afvroeg of ik niet gewoon zo een kabel van mn Mac naar mn PS3 kan trekken met behoudt van wireless internet op de Mac en de PS3.

Dit is dus niet goed mogelijk neem ik aan zodra die ethernetkabel in de mac en ps3 zit?
Of het op de Mac kan weet ik niet, maar op de PS3 kan je in ieder geval niet wireless en bekabeld tegelijk gebruiken.

The Outsider


Anoniem: 282265

oke dan wordt dit niks zo te zien.. toch maar eens kijken naar een mogelijkheid om die router te bekabellen.

 • kanduvisla
 • Registratie: Augustus 2006
 • Laatst online: 28-02 13:44
Ik heb thuis ook een PS3 en draai PMS op mijn Windows machine in het netwerk.

Ik stream eigenlijk alleen maar DivX-films met een gemiddelde bitrate, ik heb geen HD-tv (oldskool 576i voor mij :P), dus filmpjes van +/- 700 mb zijn goed genoeg voor mij.

Nu heb ik het volgende probleem:

Af en toe als ik een film of een serie af wil spelen dan stottert ie. Soms stottert ie de hele film door (maar dan zet ik hem snel af), soms stottert ie alleen in het begin 5 of 6 keer, of tussendoor een keer. Soms stottert ie ook helemaal niet en loopt ie gewoon perfect.
Ik heb al verschillende dingen geprobeerd: Ik heb mijn streaming snelheid afgekapt naar 6 Mbit (aangezien ik toch geen HD stream is dit goed genoeg), verschillende codering-instellingen geprobeert, geluidskwaliteit naar beneden, etc, maar niets verhielp het probleem echt.

Mijn netwerk is een bedraad netwerk via het stopcontact. Dit is een 85 Mbit powerline verbinding en ik woon in een appartement dus ik denk dat ik toch zeker wel 20 Mbit effectief moet kunnen halen! (laat staan 6 Mbit). In mijn netwerk zit in Linksys router (WRT54G) waarvan dus één kabel (direct) naar het stopcontact gaat via powerline, en één kabel naar de PS3. Voor de rest zit er geen hardware op aangesloten. Mijn PC is een AMD64 X2 4200+ met 4 Gig ram, Windows 7 Pro.

Heeft er iemand een idee waar het aan kan liggen dat mijn playback soms stottert? Zijn er misschien instellingen die ik eens moet proberen? Is het iets in mijn router dat ik nog in moet stellen? Of zou ik eens iets anders kunnen proberen? Any help is appreciated!

 • scorpie
 • Registratie: Augustus 2001
 • Nu online
Je kunt in PS3MS proberen de maximum allowed buffersize (ofzo) op te schroeven. Wanneer de pc het dan "rustig" heeft, gaat hij de rest van de film alvast inladen zodat alleen het transporteren over het netwerk nog een bottleneck kan zijn.

wil een Toyota Supra mkIV!!!!! | wil een Yamaha YZF-R{1,6} | wil stiekem ook een Ducati
"Security is just a state of mind"
PSN: scorpie | Diablo 3: scorpie#2470


 • kanduvisla
 • Registratie: Augustus 2006
 • Laatst online: 28-02 13:44
Deze staat nu op 400 Mb (default). Dat lijkt mij wel genoeg voor een 6Mbit stream toch of niet? Maar ik zal het toch eens proberen thuis. Is een te hoge buffer ook niet te veeleisend voor je geheugen?

Anoniem: 340571

Kan die buffer ook helpen bij het streamen van HD films? Dat is het probleem bij mij met mijn P4.

ik ben op zoek naar een programma dat er voor kan zorgen dat mijn videokaart de GPU ook mee werkt dan heb ik geen probleem. Kan dat met een media server, bestaat die?

Wat is eem PS3 toch geweldig.

 • phoentje
 • Registratie: December 2002
 • Niet online

phoentje

www.circuitpics.nl

Je kan altijd even kijken binnen je movie bij de settings of op je pc hoeveel hij aan het streamen is.. dan snap je waarschijnlijk gelijk waarom hij stottert..

Ryzen 9 5900x / Asus X570-PRO / G.Skill 3600 32GB / AMD 6900XT Alphacool / Reverb G2 VR / Fanatec Podium DD1 / Heusinkveld Sprint / F1 V2 / McLaren GT3 Simracing-SetupGuide.com


 • scorpie
 • Registratie: Augustus 2001
 • Nu online
Op het hoofdscherm van PS3MS zie je ook de buffer, als die leeg is en hij stottert, kun je even 10 minuten die buffer vol laten lopen, alleen is het maar de vraag of tijdens het afspelen die buffer niet te snel weer leeg is.

wil een Toyota Supra mkIV!!!!! | wil een Yamaha YZF-R{1,6} | wil stiekem ook een Ducati
"Security is just a state of mind"
PSN: scorpie | Diablo 3: scorpie#2470


 • bram1984
 • Registratie: Oktober 2008
 • Laatst online: 16-12-2020
In de TS staat dat de PS3 met de laatste firmware AVI's kan afspelen, echter geeft ie bij mij: "There are no tracks" aan, als ik een AVI probeer te starten.

Sorry als ik er overheen lees, maar weet iemand waar dit aan ligt? Ik ben een leek op dit gebied, aangezien ik net 5 minuten geleden Java PS3 Media Server op mijn laptop heb geïnstalleerd.

edit: Net geprobeerd via DivX player mijn PS3 te registreren, maar de file die je dient af te spelen geeft eenzelfde melding.

edit # 2: Found it. Ik had nog niet gegoogled op "There are no tracks". Ik moet de bestanden vanaf de video sectie opstarten. Logisch 8)7

Wat vinden jullie de makkelijkste manier op ondertiteling toe te voegen? Ik heb begrepen dat *.srt bestanden niet werken.

[Voor 36% gewijzigd door bram1984 op 18-01-2010 20:10]


 • Exorcist
 • Registratie: Maart 2002
 • Niet online
PMS geeft overigens bijna altijd aan "PS3 niet gevonden". Ongeacht welke van de twee ik aan heb of allebei.
PMS draait continu op mijn Server 2008, en afspelen geeft 0,0 problemen.

Vind het alleen jammer dat ik dan de buffer niet kan controleren, heb nu nl de buffer van 400 naar 600 Mbps gezet.

 • Meelobee
 • Registratie: November 2001
 • Laatst online: 14:31

Meelobee

‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‎‎¯\_(ツ)_/¯

Topicstarter
Anoniem: 340571 schreef op maandag 18 januari 2010 @ 19:23:
Kan die buffer ook helpen bij het streamen van HD films? Dat is het probleem bij mij met mijn P4.

ik ben op zoek naar een programma dat er voor kan zorgen dat mijn videokaart de GPU ook mee werkt dan heb ik geen probleem. Kan dat met een media server, bestaat die?

Wat is eem PS3 toch geweldig.
Nee voor transcoding van full HD films ga je het met een P4 simpelweg niet redden en voor zover ik weet zijn er geen streaming servers die gebruik kunnen maken van een GPU.

The Outsider


 • Asgaro
 • Registratie: Februari 2007
 • Laatst online: 05-10 10:53
Meelobee schreef op maandag 18 januari 2010 @ 23:57:
[...]

Nee voor transcoding van full HD films ga je het met een P4 simpelweg niet redden en voor zover ik weet zijn er geen streaming servers die gebruik kunnen maken van een GPU.
Ik ben van plan eind deze maand m'n eerste console - dus een PS3! - te kopen.
Maar ik vraag mij af:

Wat zal het toegevoegd nut zijn van de quad-core die hier in m'n PC zit (tov van een single-core) bij streaming van PC naar PS3?
Ik lees hier dus al dat transcoding sneller zal verlopen.

Zijn er zo nog zaken die voordeel halen uit m'n quad-core?
Of kan ik eventueel instellingen inschakelen die bv. enkel nuttig zijn (d.i. in de zin van performantie) als je een quad-core hebt?

EDIT: Dus ik bedoel bij programma's als TVersity en PS3 Media Server.

[Voor 4% gewijzigd door Asgaro op 19-01-2010 09:23]


 • scorpie
 • Registratie: Augustus 2001
 • Nu online
Exorcist schreef op maandag 18 januari 2010 @ 21:47:
PMS geeft overigens bijna altijd aan "PS3 niet gevonden". Ongeacht welke van de twee ik aan heb of allebei.
PMS draait continu op mijn Server 2008, en afspelen geeft 0,0 problemen.

Vind het alleen jammer dat ik dan de buffer niet kan controleren, heb nu nl de buffer van 400 naar 600 Mbps gezet.
Die buffer stel je in MB's in, niet in MBps. En verder, heb je al gekeken naar de standaard dingen zoals firewalls en dergelijken? Dat zijn toch echt 1 van de eerste dingen die in je opkomen, maar die je niet in je post vermeldt, na het introverhaal staat echt niet voor niets dat je zo duidelijk mogelijk moet zijn, nu blijft het giswerk.

wil een Toyota Supra mkIV!!!!! | wil een Yamaha YZF-R{1,6} | wil stiekem ook een Ducati
"Security is just a state of mind"
PSN: scorpie | Diablo 3: scorpie#2470


Anoniem: 153393

Heeft de virus scanner ook invloed op het streamen van een film met pms?

 • Exorcist
 • Registratie: Maart 2002
 • Niet online
scorpie schreef op dinsdag 19 januari 2010 @ 09:53:
[...]

Die buffer stel je in MB's in, niet in MBps. En verder, heb je al gekeken naar de standaard dingen zoals firewalls en dergelijken? Dat zijn toch echt 1 van de eerste dingen die in je opkomen, maar die je niet in je post vermeldt, na het introverhaal staat echt niet voor niets dat je zo duidelijk mogelijk moet zijn, nu blijft het giswerk.
Weet je wel waar je het over hebt? MB en MBps is hetzelfde :z

1) Buffer is op Megabit ingesteld, niet op MegaByte. 400 MB/sec is natuurlijk (vrijwel) onmogelijk in een thuisnetwerk. Transcode buffer staat dus per default op 400 Mbps, die van mij nu op 600 (is max.).
2) Heb je mn post wel gelezen? PMS werkt verder helemaal prima, ik vroeg me alleen af waarom PMS aangeeft geen PS3 te hebben gevonden, terwijl op dat moment prima kan worden gestreamd met de PS3's

 • readytoflow
 • Registratie: Januari 2003
 • Niet online
Is dit dé plaats om te vragen of het iemand gelukt is om PMS op een Synology NAS te installeren?
Want ik krijg het niet voor elkaar maar zou er graag op die manier gebruik van maken!

 • Meelobee
 • Registratie: November 2001
 • Laatst online: 14:31

Meelobee

‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‎‎¯\_(ツ)_/¯

Topicstarter
Asgaro schreef op dinsdag 19 januari 2010 @ 09:12:
[...]


Ik ben van plan eind deze maand m'n eerste console - dus een PS3! - te kopen.
Maar ik vraag mij af:

Wat zal het toegevoegd nut zijn van de quad-core die hier in m'n PC zit (tov van een single-core) bij streaming van PC naar PS3?
Ik lees hier dus al dat transcoding sneller zal verlopen.

Zijn er zo nog zaken die voordeel halen uit m'n quad-core?
Of kan ik eventueel instellingen inschakelen die bv. enkel nuttig zijn (d.i. in de zin van performantie) als je een quad-core hebt?

EDIT: Dus ik bedoel bij programma's als TVersity en PS3 Media Server.
Toegevoegd nut van een Quadcore is inderdaad dat transcoding sneller gaat, je zult minder snel last hebben van haperingen bij het transcoden van 1080p materiaal. PS3 Media server ziet de Quadcore vanzelf en gebruikt dan alle cores automatisch.
Exorcist schreef op dinsdag 19 januari 2010 @ 14:50:
[...]


Weet je wel waar je het over hebt? MB en MBps is hetzelfde :z

1) Buffer is op Megabit ingesteld, niet op MegaByte. 400 MB/sec is natuurlijk (vrijwel) onmogelijk in een thuisnetwerk. Transcode buffer staat dus per default op 400 Mbps, die van mij nu op 600 (is max.).
2) Heb je mn post wel gelezen? PMS werkt verder helemaal prima, ik vroeg me alleen af waarom PMS aangeeft geen PS3 te hebben gevonden, terwijl op dat moment prima kan worden gestreamd met de PS3's
:z weet je zelf wel waar je het over hebt? Die buffer gaat over de hoeveelheid geheugen die gereserveerd wordt om de buffer in op te slaan. Megabytes dus en niet Mbps.

The Outsider


Anoniem: 153393

Ik heb last van stotterende weergave van 1080p films als die getranscodeert worden.
ik heb een atlon x2 64 3800 en 2 gig mem. tijdens het transcoderen staan bijde core ,s op 80%
(geen bottle neck lijkt mij) als ik de haperende film pauzeer loop de buffer vol (prima) vervolgens als ik de weergave start gaat het een tijd goed tot de buffer leeg is( dus het netwerk kan de stream aan) dan begint het gestotter weer. Ik heb een bedraad 100Mb netwerk. mijn vraag is nu : de cpu kan het aan ,het netwerk kan het aan, waar komt dat gestotter vandaan?????? iemand tips?

 • Exorcist
 • Registratie: Maart 2002
 • Niet online
Meelobee schreef op woensdag 20 januari 2010 @ 03:08:
[...]


:z weet je zelf wel waar je het over hebt? Die buffer gaat over de hoeveelheid geheugen die gereserveerd wordt om de buffer in op te slaan. Megabytes dus en niet Mbps.
Je hebt helemaal gelijk, excuses op dat punt (en ri. Scorpie). Was zeker dat het netwerkbuffer was, dus niet ;)

Blijft alleen het punt nog over dat PMS goed werkt, maar het ding blijft aangeven "geen PS3" gevonden waardoor ik de buffer niet kan uitlezen :>

 • readytoflow
 • Registratie: Januari 2003
 • Niet online
De PS3 speelt trouwens toch ook standaard al AVCHD filmpjes af?

Mijn foto's en video's staan op een NAS (DS209) en hij laat de foto's goed zien en sommige video's ook (daar ben ik zeker nog niet tevreden over maar het lukt mij niet om PMS op de NAS te installeren).

De foto's komen van mijn Panasonic Lumix TZ7 die ook filmpjes kan maken in AVCHD formaat.
Deze fimpjes kom ik echter nergens tegen op de PS3?
Ik heb ze gezocht onder Video's en Foto's.

 • fractus
 • Registratie: Februari 2009
 • Laatst online: 22-09 14:43
PMS is heel handig, zeker omdat ik nogal wat .avi bestandjes wil afspelen op m'n PS3, en ik die dan laat omzetten door PMS, omdat de PS3 ze niet pakt, dus moet PMS ze laten transcoden. Werkt fantastisch, het enige is dat als ik nu een aflevering wil zien, ik ook heel de computer op moet starten, PMS moet starten en vervolgens de aflevering streamen naar m'n PS3.
Nu 'los' ik dit op door in één keer een hele groep afleveringen op de harde schijf van m'n PS3 op te slaan, maar dan moet ik daar toch echt een hele tijd voor uittrekken, want alles moet hier over een draadloos netwerk worden gepompt (niet genoeg kabels in huis, en ik heb ook geen zin om een kabel door de woonkamer te leggen naar m'n PS3).
Ik heb hier ook een harde schijf liggen, FAT32, die ik gebruik om blu-rays te kijken op m'n PS3. Nu zou het ideaal zijn als ik die .avi bestanden gewoon kan laten omzetten op m'n computer, dan op die harde schijf te gooien, en vervolgens gewoon die dingen te kunnen kijken zonder gedoe.

Mijn vraag is dus, kan ik die .avi bestanden gewoon op m'n computer om laten zetten naar dat andere bestand ( het is de file in de 'transcode' map, en dan de bovenste, van Mencoder), zo dat ik ze gewoon vanaf m'n externe harde schijf kan afspelen op m'n PS3?

Alvast heel erg bedankt, want het scheelt mij een hele hoop tijd!

 • scorpie
 • Registratie: Augustus 2001
 • Nu online
Je kan ze mbv handbrake in een batch om laten zetten naar een ander formaat. Als je dan even tijd investeert om een goed profiel te maken, dan selecteer je voortaan gewoon een aantal files, zeg je dat hij ze om moet zetten op de manier die in dat profiel staat, en dan kun je ze later gewoon naar je usb schijf kopieren.

wil een Toyota Supra mkIV!!!!! | wil een Yamaha YZF-R{1,6} | wil stiekem ook een Ducati
"Security is just a state of mind"
PSN: scorpie | Diablo 3: scorpie#2470


 • scorpie
 • Registratie: Augustus 2001
 • Nu online
Exorcist schreef op dinsdag 19 januari 2010 @ 14:50:
[...]


Weet je wel waar je het over hebt? MB en MBps is hetzelfde :z

1) Buffer is op Megabit ingesteld, niet op MegaByte. 400 MB/sec is natuurlijk (vrijwel) onmogelijk in een thuisnetwerk. Transcode buffer staat dus per default op 400 Mbps, die van mij nu op 600 (is max.).
2) Heb je mn post wel gelezen? PMS werkt verder helemaal prima, ik vroeg me alleen af waarom PMS aangeeft geen PS3 te hebben gevonden, terwijl op dat moment prima kan worden gestreamd met de PS3's
Toch nog even reageren:
Ja, ik heb je post wel degelijk gelezen.
PMS draait continu op mijn Server 2008, en afspelen geeft 0,0 problemen.
Ik dacht dat je bedoelde met "afspelen geeft 0,0 problemen" dat je op je windows server bedoelde, vandaar.
Wel vreemd dat volgens PMS je ps3 niet gevonden wordt, maar dat streamen wel werkt, maarja dat is software he :+

wil een Toyota Supra mkIV!!!!! | wil een Yamaha YZF-R{1,6} | wil stiekem ook een Ducati
"Security is just a state of mind"
PSN: scorpie | Diablo 3: scorpie#2470


 • Exorcist
 • Registratie: Maart 2002
 • Niet online
scorpie schreef op woensdag 20 januari 2010 @ 20:42:
[...]

Toch nog even reageren:
Ja, ik heb je post wel degelijk gelezen.

[...]


Ik dacht dat je bedoelde met "afspelen geeft 0,0 problemen" dat je op je windows server bedoelde, vandaar.
Wel vreemd dat volgens PMS je ps3 niet gevonden wordt, maar dat streamen wel werkt, maarja dat is software he :+
Ah so, nee, server heeft zelfs geen monitor gekoppeld..die draait alleen de service :)

Streamen werkt inderdaad meer dan prima, zelfs films die aan een bitrate komen van honderden Mbits/sec, maar de PS3's bestaan niet volgens PMS :P

Maar goed..detail, vroeg me af of er meerdere mensen waren :)

 • fractus
 • Registratie: Februari 2009
 • Laatst online: 22-09 14:43
scorpie schreef op woensdag 20 januari 2010 @ 20:38:
Je kan ze mbv handbrake in een batch om laten zetten naar een ander formaat. Als je dan even tijd investeert om een goed profiel te maken, dan selecteer je voortaan gewoon een aantal files, zeg je dat hij ze om moet zetten op de manier die in dat profiel staat, en dan kun je ze later gewoon naar je usb schijf kopieren.
Dit heb ik geprobeert, maar er is een probleempje: als ik het met handbrake om wil zetten, duurt het erg lang en kost het erg veel cpu-kracht als ik het vergelijk met PMS. Sterker nog, het omzetten alleen al duurt langer dan het transcoden van het bestand mbv PMS en het dan over m'n netwerk pompen. Handbrake doet dus iets heel anders met het bestand dan PMS, want die heeft er amper cpu-kracht voor nodig, het enige waarom dat lang duurt is omdat het netwerk niet snel is (met iets meer dan 1 MB/s schiet het niet echt op...)

Ik zou dus graag dat bestand net zo omzetten als dat PMS doet. Weet iemand wat PMS met dat bestand doet, en met welk programma ik dat ook kan laten doen? Ik heb zelf al geprobeerd te knutselen met Mencoder zelf, maar ik ben niet echt een held met de commando-line, ik word niet echt wijs uit de GUI-versie, en ik weet niet wat PMS met dat bestand doet, zodat ik dat ook niet na kan doen met een ander programma. Iemand ideeën?


Edit: ik heb even een plaatje toegevoegd van G-spot, over het bestand dat ik moet omzetten naar iets bruikbaars voor de PS3.

[Voor 6% gewijzigd door fractus op 20-01-2010 21:35]


 • scorpie
 • Registratie: Augustus 2001
 • Nu online
Dat komt omdat handbrake ze re-encode, en ps3ms transcode ;) (staat in het mooie introverhaal).

Als je die avi files direct op je usb drive knalt en hem dan aan de ps3 hangt heb je alsnog dikke kans dat ze het niet doen, dus vandaar dat ik met de re-encode oplossing kwam.

wil een Toyota Supra mkIV!!!!! | wil een Yamaha YZF-R{1,6} | wil stiekem ook een Ducati
"Security is just a state of mind"
PSN: scorpie | Diablo 3: scorpie#2470


 • fractus
 • Registratie: Februari 2009
 • Laatst online: 22-09 14:43
kan ik ze niet laten transcoden met een ander programma? Dat zou toch veel efficiënter zijn? scheelt waarschijnlijk een factor 10, als het niet meer is (nu heeft PMS de file in tientallen seconden getranscode, anders kost het al snel 10 minuten per file...)

Vandaar dat ik een programma zoek dat het voor mij kan transcoden, of vraag ik nu iets onmogelijks?

Edit: oke, ik heb de intro gelezen, en ik heb dus ook gelezen dan transcoden eigenlijk hetzelfde is als encoden. Hoe kan het dan dat het transcoden vele malen korter duurt dan encoden? Of zet PMS het bestand om in iets anders dan Handbrake, waardoor het voor PMS veel minder tijd kost het om te zetten dan Handbrake? En welk programma kan het dan net zo omzetten als PMS? :?


Edit 2: Ik heb even op m'n PS3 opgezocht wat PMS ervan maakt, en er staat dit:

Bestandstype: MPG
Videocodec: AVC 972 kbps
Audiocodec: Dolby Digital 382 kbps

Mijn .avi files (codecs staan op het G-spot-plaatje bij mijn vorige post) zijn dus omgezet naar deze codecs en deze container. Ik hoop dat iemand met deze gegevens aan mij kan vertellen hoe ik dit met een programma voor elkaar kan krijgen.

[Voor 55% gewijzigd door fractus op 20-01-2010 22:20]


 • devilsnight
 • Registratie: Juli 2001
 • Laatst online: 14:07
Ik ben Batman : Arkham Asylum aan het spelen, ik heb de story volledig af, dus ik collect nu vooral alle Riddler trophies. Dus lekker muziekje erbij aan. Ik heb mijn Lacie Little disc(externe HDD) aan mijn laptop hangen, PS media server ziet ook gewoon de Lacie in het Xbox dashboard, PMS is ook te gebruiken met X360. Maar wanneer ik naar > My Xbox> Music Library> Lacie ga...of gewoon mijn laptop, en ik klik op een map waar muziek instaat..dan gebeurd er niks. Ik krijg dan links te zien : Play album, add to current playlist...en rechts staat de naam van de map waar ik inzit en dan .artist, album, genre. Dit slaat nergens op...ik moet juist alle subfolders en nummers hier zien..is dit een bekend probleem? Ik kan alleen de MP3s luisteren die niet in een map staan op de Lacie, die dus los staan zeg maar....

Ga ik echter naar Videolibrary en kies daar mijn laptop of lacie..dan kan ik die videos prima bezichtigen.

[Voor 12% gewijzigd door devilsnight op 21-01-2010 17:30]


 • supercop7373
 • Registratie: December 2005
 • Laatst online: 05-10 20:01
Ik wil o.a. voor het HD streamen via PMS een gigabit netwerk gaan aanleggen.Ik heb het volgende nu zo staan:

internet ->LINKSYS WAG200G modem/router Gateway -> middels cat5e kabel verbonden een -> HP laptop i7 Q720 @ 1,60 ghz en ->PS3.

Alleen de modem/router Gateway nog vervangen toch voor een gigabit netwerk?
Ik zie trouwens dat ik een cat.5 kabel aan het gebruiken ben vanuit de laptop naar de cat5e aansluiting in de muur, die moet dus ook vervangen worden?

Ik zat overigens te denken aan de Linksys WAG320N(werkt neem ik toch gewoon op annex a?) is die aan te raden of kan ik beter wat anders pakken?

[Voor 3% gewijzigd door supercop7373 op 22-01-2010 10:34]


 • Meelobee
 • Registratie: November 2001
 • Laatst online: 14:31

Meelobee

‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‎‎¯\_(ツ)_/¯

Topicstarter
supercop7373 schreef op vrijdag 22 januari 2010 @ 10:27:
Ik wil o.a. voor het HD streamen via PMS een gigabit netwerk gaan aanleggen.Ik heb het volgende nu zo staan:

internet ->LINKSYS WAG200G modem/router Gateway -> middels cat5e kabel verbonden een -> HP laptop i7 Q720 @ 1,60 ghz en ->PS3.

Alleen de modem/router Gateway nog vervangen toch voor een gigabit netwerk?
Ik zie trouwens dat ik een cat.5 kabel aan het gebruiken ben vanuit de laptop naar de cat5e aansluiting in de muur, die moet dus ook vervangen worden?

Ik zat overigens te denken aan de Linksys WAG320N(werkt neem ik toch gewoon op annex a?) is die aan te raden of kan ik beter wat anders pakken?

en CAT5 werkt prima met Gigabit :)

The Outsider


 • micsimoen
 • Registratie: Januari 2010
 • Laatst online: 16-08 15:20
Meelobee schreef op vrijdag 22 januari 2010 @ 17:30:
[...]


[afbeelding]
en CAT5 werkt prima met Gigabit :)
Zal geen gigabit snelheden halen aangezien de link naar de router geen gigabit is en al het verkeer door de router moet!

 • PatrickC
 • Registratie: Juni 2009
 • Laatst online: 10:31
micsimoen schreef op vrijdag 22 januari 2010 @ 20:07:
[...]


Zal geen gigabit snelheden halen aangezien de link naar de router geen gigabit is en al het verkeer door de router moet!
Klopt niet! Netwerk verkeer tussen PS3 en laptop loopt via de gigabit switch en zal op gigabit snelheid zijn. Ik heb thuis een verbinding tussen twee PC's die op een gigabit switch zitten en deze switch zit op een 100 megabit router en de snelheid tussen de 2 PC's is gewoon gigabit.

 • Exorcist
 • Registratie: Maart 2002
 • Niet online
micsimoen schreef op vrijdag 22 januari 2010 @ 20:07:
[...]


Zal geen gigabit snelheden halen aangezien de link naar de router geen gigabit is en al het verkeer door de router moet!
Onzin. Intern verkeer via de switches, dat haalt op die manier prima 1 Gbit/sec.

 • micsimoen
 • Registratie: Januari 2010
 • Laatst online: 16-08 15:20
PatrickC schreef op vrijdag 22 januari 2010 @ 20:19:
[...]


Klopt niet! Netwerk verkeer tussen PS3 en laptop loopt via de gigabit switch en zal op gigabit snelheid zijn. Ik heb thuis een verbinding tussen twee PC's die op een gigabit switch zitten en deze switch zit op een 100 megabit router en de snelheid tussen de 2 PC's is gewoon gigabit.
I stand corrected. :X Heb wederom iets bijgeleerd vandaag. My bad! verkeer tussen pc's gaat idd blijkbaar niet over de router verlopen. Dit gebeurt enkel indien deze rechtstreeks op de router zijn aangesloten. En de router dus voor onderling verkeer binnen de lan als "switch" zal werken.

 • supercop7373
 • Registratie: December 2005
 • Laatst online: 05-10 20:01
Kortom een gigabit switch zou volstaan in mijn geval, als het plaatje zo bekijk. Ben ik dus goedkoper uit dan een nieuwe gateway router/modem, maar zijn er ook modem/routers met een ingebouwde switch?

[Voor 27% gewijzigd door supercop7373 op 23-01-2010 10:55]


 • Exorcist
 • Registratie: Maart 2002
 • Niet online
supercop7373 schreef op zaterdag 23 januari 2010 @ 10:53:
Kortom een gigabit switch zou volstaan in mijn geval, als het plaatje zo bekijk. Ben ik dus goedkoper uit dan een nieuwe gateway router/modem, maar zijn er ook modem/routers met een ingebouwde switch?
De meeste modem/routers hebben een 4p switch ingebouwd ja.

 • supercop7373
 • Registratie: December 2005
 • Laatst online: 05-10 20:01
Exorcist schreef op zaterdag 23 januari 2010 @ 11:06:
[...]


De meeste modem/routers hebben een 4p switch ingebouwd ja.
Voor een 5 poorts Sweex switch zit ik rond de 35/40euro. De WAG320N is 104 euro......daar zou ik dan nog wel een externe HD aan kunnen hangen en heeft 802.11n wireless

[Voor 4% gewijzigd door supercop7373 op 23-01-2010 11:33]


 • Exorcist
 • Registratie: Maart 2002
 • Niet online
supercop7373 schreef op zaterdag 23 januari 2010 @ 11:26:
[...]


Voor een 5 poorts Sweex switch zit ik rond de 35/40euro. De WAG320N is 104 euro......daar zou ik dan nog wel een externe HD aan kunnen hangen en heeft 802.11n wireless
Yep, kost wat meer maar je krijgt er wel wat leuke functies bij.

 • el-jorge
 • Registratie: Maart 2005
 • Laatst online: 26-09 16:06

el-jorge

turn around and feel the vibe

Van het weekend PMS opgezet. Het lijkt het allemaal aardig te doen.
Echter een paar vraagjes.
Als ik een film selecteer zie ik een aantal verschillende opties om de film af te spelen, welke moet ik nemen?
De MKV, de avisynth/mencoder, de tsmuxer, of mencoder met allemaal verschillende taal en ondertitel opties?

Echter zoals te verwachten een probleempje. 720p lijkt hij prima af te spelen. 1080P zonder ondertitels ook, zo gauw ik een file kies met ondertitels, gaat het mis, dan gaat hij stotteren. Waar kan dit aan liggen? Mijn geheugen (2GB), of het netwerk (linksys N-router) de playstation is bedraad, net zoals de PC waarvan het afkomt?

Spielerei...


 • MaartenFM
 • Registratie: Januari 2007
 • Nu online
Ik heb een probleempje, ik wil graag werken met PMS maar het werkt niet bij mij. Ik heb eerst wat geprobeerd met WMP en die wordt wel gewoon weergeven op de PS3. Ook kan ik gewoon in de mappen bladeren etc. Maar nu wil ik graag gebruik maken van PMS, maar die maakt geen verbinding met de PS3.
Ik heb de netwerkkaart al ingesteld en ook een andere poort geprobeerd, maar nog zonder succes. Dat rode kruis blijft staan.

Zou iemand mij kunnen helpen?

 • fly
 • Registratie: Oktober 2000
 • Laatst online: 24-05 16:33

fly

Live Is Just.........

Weet iemand hoe je automatisch DTS of DD juist kan laten streamen met PMS?
Alles werkt hier alleen ik krijg het alleen niet voor elkaar dat bij een DD film ik DD op op mijn A/V receiver zie en bij een DTS, DTS zie.

Als ik in PMS "Houdt de DTS audio in stream" aanvink dan zie ik wel DTS verschijnen, alleen dan wordt alles DTS ook de DD films. Vink ik het uit dan wordt alles DD.
Vink ik DTS/FLAC -> LPCM aan dan krijg ik Multi Channel in alleen te zien (wat ook logisch is lijkt mij).

Ik heb onder audio settings op de ps3 de hmdi output op handmatig gezet en alle LPCM opties uitgevinkt want als ik ze aanvinkt kies mijn ps3 altijd die opties eerst en dan krijg ik multi channel ipv DD/DTS te zien op mijn a/v receiver.

Kan iemand mij trouwens vertellen of het slim is om "remux wanneer audio track AC3 is" aan te vinken? Wat houdt dit precies in? (Klopt het dat DD AC3 is?)

 • scorpie
 • Registratie: Augustus 2001
 • Nu online
@el-jorge: cpu is te langzaam voor 1080p + subs.

@MaartenFM: meer info. firewall uit? firewall entry voor pms? run je hem als administrator?
Je hebt de netwerkkaart al ingesteld .... :?

wil een Toyota Supra mkIV!!!!! | wil een Yamaha YZF-R{1,6} | wil stiekem ook een Ducati
"Security is just a state of mind"
PSN: scorpie | Diablo 3: scorpie#2470


 • MaartenFM
 • Registratie: Januari 2007
 • Nu online
scorpie schreef op zondag 24 januari 2010 @ 13:29:
@el-jorge: cpu is te langzaam voor 1080p + subs.

@MaartenFM: meer info. firewall uit? firewall entry voor pms? run je hem als administrator?
Je hebt de netwerkkaart al ingesteld .... :?
Sorry voor de onduidelijkheid.

Ik bedoel dat ik bij de Algemene Configuratie bij Forceer Netwerk op LAN verbinding, mijn netwerkkaart heb geselecteerd. Dit is als een mogelijke oplossing gegeven toen ik op Google zocht naar dit probleem. Ook heb ik daar dus al een andere poort gekozen.

Firewall heb ik al uitgezet, ook al als administrator gerund. Wat je bedoelt met Firewall entry voor pms snap ik niet..

Het aparte is dus dat de server van Windows Media Player het wel doet en dat die dus blijft staan en als ik op de Playstation zoek naar nieuwe servers vind ie geen nieuwe. Weet ook niet hoe ik die WMP uit krijg en of dat nodig is.

 • fly
 • Registratie: Oktober 2000
 • Laatst online: 24-05 16:33

fly

Live Is Just.........

MaartenFM schreef op zondag 24 januari 2010 @ 13:35:
[...]

Sorry voor de onduidelijkheid.

Ik bedoel dat ik bij de Algemene Configuratie bij Forceer Netwerk op LAN verbinding, mijn netwerkkaart heb geselecteerd. Dit is als een mogelijke oplossing gegeven toen ik op Google zocht naar dit probleem. Ook heb ik daar dus al een andere poort gekozen.

Firewall heb ik al uitgezet, ook al als administrator gerund. Wat je bedoelt met Firewall entry voor pms snap ik niet..

Het aparte is dus dat de server van Windows Media Player het wel doet en dat die dus blijft staan en als ik op de Playstation zoek naar nieuwe servers vind ie geen nieuwe. Weet ook niet hoe ik die WMP uit krijg en of dat nodig is.
Welke antivirus gebruik je? Ik heb Nod32 en als ik de firewall uitzet herkent hij mijn ps3 gelijk. Maar je ziet wel WMP dus dat zou moeten betekenen dat je ps3 zichtbaar moet zijn (maakt overigens niet uit als die aanstaat heb ik ook). Misschien dat je windows firewall lastig doet, je zou daar onder inbound en outbound je poortnummer kunnen toevoegen.

 • MaartenFM
 • Registratie: Januari 2007
 • Nu online
Mijn virusscanner is avast!. Na het uitzetten daarvan merk ik nog steeds geen verschil.

Dit krijg ik trouwens bij de traces:

[main] TRACE 13:51:01.330 Scanning network interface eth3 / Realtek RTL8168C(P)/8111C(P) Family PCI-E Gigabit Ethernet NIC (NDIS 6.20)
[main] TRACE 13:51:01.334 Using address /192.168.1.71 found on network interface: name:eth3 (Realtek RTL8168C(P)/8111C(P) Family PCI-E Gigabit Ethernet NIC (NDIS 6.20)) index: 11 addresses: /192.168.1.71;
[main] TRACE 13:51:01.335 Created socket: /192.168.1.71:6001
[Thread-4] TRACE 13:51:01.339 Starting DLNA Server on host 192.168.1.71 and port 6001...
[main] TRACE 13:51:01.342 Using database located at : C:\Program Files (x86)\PS3 Media Server\database
[main] TRACE 13:51:01.612 Sending ALIVE...
[main] TRACE 13:51:01.650 Using following UUID: f9531c6f-af8b-30f0-a624-da07a25a3292
[Thread-4] TRACE 13:51:01.654 Receiving a request from: 192.168.1.71
[Thread-4] TRACE 13:51:02.194 Receiving a request from: 192.168.1.81
[main] TRACE 13:51:07.038 It's ready! You should see the server appears on XMB
[Thread-13] TRACE 13:51:17.037 Sending ALIVE...
[Thread-13] TRACE 13:51:41.605 Sending ALIVE...

Dat rode kruis blijft de hele tijd, wat ik ook verander... Heb in de router nu de poorten 6001 (UDP&TCP) ook geopend.

 • el-jorge
 • Registratie: Maart 2005
 • Laatst online: 26-09 16:06

el-jorge

turn around and feel the vibe

scorpie schreef op zondag 24 januari 2010 @ 13:29:
@el-jorge: cpu is te langzaam voor 1080p + subs.

@MaartenFM: meer info. firewall uit? firewall entry voor pms? run je hem als administrator?
Je hebt de netwerkkaart al ingesteld .... :?
Goed om te weten. Ik had gelezen dat elke C2D 1080P wel zou moeten kunnen draaien :(, helaas dus niet.

Als dit zo is, iemand een tip hoe het simpelst de boel up te graden?

[Voor 8% gewijzigd door el-jorge op 24-01-2010 14:15]

Spielerei...


 • ambi
 • Registratie: Juni 2006
 • Laatst online: 18-09 15:13

ambi

IGN: EvulKlowne

@MaartenFM: Kan je tenminste je PS3 vanaf je PC pingen?

edit: Probeer je PC IP adres ook eens te forceren. Enkel de Netwerkkaart forceren is bij mij niet genoeg.

[Voor 51% gewijzigd door ambi op 24-01-2010 19:12]

Steam/uPlay: EvulKlowne


 • theone241
 • Registratie: Januari 2010
 • Laatst online: 20-09 08:25
Hallo,
ik ben al een tijdje met de ps3 proberen films te kijken met sub tot nu toe nooit gelukt.
streame gaat wel gewoon altijd goed muziek of film maar geen sub
heb al een paar keer hier de uitleg gezien maar lukt mijn het nog steeds niet!
kan iemand mijn helpen?????
gebruik zelf PSM.

hoop op antwoordt
al vast bedankt.

[Voor 11% gewijzigd door theone241 op 24-01-2010 19:40]


 • Thornberg87
 • Registratie: Juli 2007
 • Laatst online: 07-11-2017
Gebruik PMS nu een tijdje en alles verloopt prima. Geen problemen met afspelen van welke bestanden dan ook. Als ik het goed begrijp gaat deze verbinding dus niet direct van PC naar PS3, maar van PC naar mijn draadloze modem en dan naar de PS?

In dat geval heb ik dom zitten spelen met kabels tussen de PC en PS3, gezien het me ooit was gelukt zo 2 pc's te linken...

 • scorpie
 • Registratie: Augustus 2001
 • Nu online
Heb je nu een netwerkkabel van je pc naar je router, én een netwerkkabel van je pc naar je ps3?
Dan kun je in PMS gewoon aangeven dat die de andere netwerkinterface gebruikt zodat het wel rechtstreeks wordt gestreamd.

@theone241: meer info aub, hier kunnen we niks mee.

wil een Toyota Supra mkIV!!!!! | wil een Yamaha YZF-R{1,6} | wil stiekem ook een Ducati
"Security is just a state of mind"
PSN: scorpie | Diablo 3: scorpie#2470


 • Thornberg87
 • Registratie: Juli 2007
 • Laatst online: 07-11-2017
Het kan dus wel? hmm, interessant, op die manier zou hij dus ook zonder haperen FullHD bestanden af kunnen spelen, gezien dit draadloos dus niet lukte.

Scorpie, als je geen veranderingen aan hebt gebracht en je gebruikt PMS zoals je hem hebt gekregen om draadloos films af te spelen... gaat dit dan via de modem? of gaat dit dan rechtstreeks van PC naar de PS3? Ik weet het even niet...

 • knuppelhout
 • Registratie: September 2002
 • Niet online
heb nu ook n gigabit switch ertussen gegooid en de playback is echt beter. helaas is mn externe HD nu de bottleneck waardoor full HD content te zwaar is. naja, geeft niks.

mijn probleem: ik weet dat de ps3 nog geen wma9pro en wma10 decodeert. ik heb een serie 720p gedownload met wmv-wma9pro files, en allemaal spelen ze prima af maar zonder geluid. oke. pms transcode doet het redelijk, maar de audio gaat al snel out of sync. enig idee wat ik daaraan kan doen? als ik zoek naar een tijdstip schiet ie weer into sync.

Canon 6D, canon 50mm 1.8 II,canon 70-200L f4, canon 28-135IS, canon 100mm 2.8L macro IS, speedlite 550EX


 • el-jorge
 • Registratie: Maart 2005
 • Laatst online: 26-09 16:06

el-jorge

turn around and feel the vibe

scorpie schreef op zondag 24 januari 2010 @ 13:29:
@el-jorge: cpu is te langzaam voor 1080p + subs.
Even verder gelezen. Mijn CPU is kennelijk te langzaam om de 1080P + subs te streamen. Op de XMB haal ik de 1080P file uit de transcode folder. Als ik het goed begrijp, zou het zo moeten zijn als ik, voordat ik ga streamen, het bestand omzet naar een voor de PS3 te begrijpen formaat en dan pas ga streamen, dat het dan zonder stotteren kan? Mijn CPU wordt dan niet belast met transcoden en hoeft het bestand alleen nog te streamen naar de PS3?

Nog een andere vraag (die ik al eerder gesteld had).
Als ik een film selecteer zie ik een aantal verschillende opties om de film af te spelen, wat is het verschil, en welke moet ik nemen?
Ik zie een MKV, een avisynth/mencoder bestand, een tsmuxer bestand, of verschillende mencoder bestanden waar je de taal en ondertitel opties kan zien?

Spielerei...


 • Macchillie
 • Registratie: Januari 2009
 • Laatst online: 21-09 17:01
MaartenFM schreef op zondag 24 januari 2010 @ 13:53:
Mijn virusscanner is avast!. Na het uitzetten daarvan merk ik nog steeds geen verschil.

Dit krijg ik trouwens bij de traces:

**Trace verhaal**
Dat rode kruis blijft de hele tijd, wat ik ook verander... Heb in de router nu de poorten 6001 (UDP&TCP) ook geopend.
Ik neem aan dat je uPnP ook 'enabled' staat?
Ik ben van het weekend ook ff aan het stoeien geweest, maar ik kwam erachter dat de uPnP ook aan moet staan (stond ook in de TS, klopt, krijg je al je vrouw zit te wachten op een film die ze wilde zien.. :+)

Let op: NSFW!! | Altijd handig


 • Asgaro
 • Registratie: Februari 2007
 • Laatst online: 05-10 10:53
Zal je draadloos netwerk nog altijd een bottleneck vormen, ook al is je computer krachtig genoeg uitgerust om alles snel te transcoden?
Of liggen de meeste problemen dus bij de computer?

 • scorpie
 • Registratie: Augustus 2001
 • Nu online
Ligt aan de film. Lees het introductieverhaal en probeer het opnieuw ;)

wil een Toyota Supra mkIV!!!!! | wil een Yamaha YZF-R{1,6} | wil stiekem ook een Ducati
"Security is just a state of mind"
PSN: scorpie | Diablo 3: scorpie#2470


Anoniem: 335933

Is het mogelijk om 1080p mkv via je ps3 af te spelen zonder ps3 pms te gebruiken? Dus PC>Externeharde schijf>PS3

 • scorpie
 • Registratie: Augustus 2001
 • Nu online
nee

wil een Toyota Supra mkIV!!!!! | wil een Yamaha YZF-R{1,6} | wil stiekem ook een Ducati
"Security is just a state of mind"
PSN: scorpie | Diablo 3: scorpie#2470


 • DexterDee
 • Registratie: November 2004
 • Laatst online: 11:50

DexterDee

I doubt, therefore I might be

Ik heb PS3 Media Server op mijn MacBookPro 5,1 en ik krijg daar onmogelijk mp3'tjes mee afgespeeld. Een DVD iso ofzo werkt in transcoded mode prima, maar audio alleen wil niet lukken.

99 van de 100 keer krijg ik dit:
"A network Error has Occurred" (80710736)

En die 1e keer op de 100 speelt de muziek wel goed af. Ik heb hier en daar op internet gelezen dat dit een bekend probleem is met de nieuwste PS3 firmware in combinatie met een Mac. Mijn NAS (CH3SNAS Conceptronics) ingebouwde DLNA server vertoont deze problemen totaal niet. Maar die doet er weer 2 uur over om alles opnieuw te indexeren, voordat ik iets nieuws zie verschijnen op de PS3.

Vervelend, erg vervelend :N

Klik hier om mij een DM te sturen • 3245 WP op ZW


 • Blindfold
 • Registratie: Maart 2001
 • Laatst online: 26-08 13:18

Blindfold

Donde estan los conejos?

Anoniem: 335933 schreef op maandag 25 januari 2010 @ 19:07:
Is het mogelijk om 1080p mkv via je ps3 af te spelen zonder ps3 pms te gebruiken? Dus PC>Externeharde schijf>PS3
Alleen als je op één been staat als je hem afspeelt (weet niet meer of het nou rechts of links is, maar als je het fout doet, dan kan het nooit meer).

 • Meelobee
 • Registratie: November 2001
 • Laatst online: 14:31

Meelobee

‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‎‎¯\_(ツ)_/¯

Topicstarter
theone241 schreef op zondag 24 januari 2010 @ 19:38:
Hallo,
ik ben al een tijdje met de ps3 proberen films te kijken met sub tot nu toe nooit gelukt.
streame gaat wel gewoon altijd goed muziek of film maar geen sub
heb al een paar keer hier de uitleg gezien maar lukt mijn het nog steeds niet!
kan iemand mijn helpen?????
gebruik zelf PSM.

hoop op antwoordt
al vast bedankt.
Als je meteen aangeeft wat je zelf al gedaan hebt en wat er precies niet lukt, dan kunnen we je misschien helpen. ;) edit: lees deze post van Blindfold eens door
Thornberg87 schreef op zondag 24 januari 2010 @ 23:28:
Gebruik PMS nu een tijdje en alles verloopt prima. Geen problemen met afspelen van welke bestanden dan ook. Als ik het goed begrijp gaat deze verbinding dus niet direct van PC naar PS3, maar van PC naar mijn draadloze modem en dan naar de PS?

In dat geval heb ik dom zitten spelen met kabels tussen de PC en PS3, gezien het me ooit was gelukt zo 2 pc's te linken...
Je pc en ps3 kan je niet direct verbinden via wifi, als je wifi gebruikt zal het verkeer inderdaad via je draadloze modem gaan.
Je kunt wel via de vaste verbinding je pc en ps3 direct aan elkaar koppelen. (Als je een 100Mb netwerkkaart in je pc hebt moet je een 'crosscable' gebruiken, als je een 1000Mb netwerkkaart hebt kan je een gewone cat5 kabel gebruiken.)
Asgaro schreef op maandag 25 januari 2010 @ 11:58:
Zal je draadloos netwerk nog altijd een bottleneck vormen, ook al is je computer krachtig genoeg uitgerust om alles snel te transcoden?
Of liggen de meeste problemen dus bij de computer?
720p wil vaak nog wel lukken, 1080p gaat draadloos niet werken. De meeste problemen met computers komen kijken zodra er subtitles gebruikt worden.

[Voor 40% gewijzigd door Meelobee op 26-01-2010 11:38. Reden: Link toegevoegd.]

The Outsider


Anoniem: 245793

Anoniem: 335933 schreef op maandag 25 januari 2010 @ 19:07:
Is het mogelijk om 1080p mkv via je ps3 af te spelen zonder ps3 pms te gebruiken? Dus PC>Externeharde schijf>PS3
Dat hangt er vanaf.
Als je het bestand gewoon kopieerd naar de externe schijf dan ben ik het eens met Scorpie en Blindfold.
Maar het is wel mogenlijk om met MKV2VOB om een 1080p mkv zonder ondertitels in een paar minuten te converteren en direkt weg te laten schrijven naar de externe schijf (met subs een aantal uren afhankelijk van de processor). Ik doe dit al een tijdje en het bevalt mij beter dan streamen met programma's zoals PMS en TVersity.

 • Meelobee
 • Registratie: November 2001
 • Laatst online: 14:31

Meelobee

‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‎‎¯\_(ツ)_/¯

Topicstarter
Anoniem: 245793 schreef op dinsdag 26 januari 2010 @ 08:22:
[...]


Dat hangt er vanaf.
Als je het bestand gewoon kopieerd naar de externe schijf dan ben ik het eens met Scorpie en Blindfold.
Maar het is wel mogenlijk om met MKV2VOB om een 1080p mkv zonder ondertitels in een paar minuten te converteren en direkt weg te laten schrijven naar de externe schijf (met subs een aantal uren afhankelijk van de processor). Ik doe dit al een tijdje en het bevalt mij beter dan streamen met programma's zoals PMS en TVersity.
Dus het antwoord blijft nee. de PS3 kan .mkv bestanden niet afspelen. Dat het na omzetten wel werkt is een ander verhaal.

The Outsider


 • scorpie
 • Registratie: Augustus 2001
 • Nu online
Het lijkt misschien hard, maar als mensen met zulke vragen blijven komen zonder ook maar _wat_ moeite te hebben gedaan om hun eigen vraag te kunnen beantwoorden, volstaat mijn antwoord prima. Zulk soort mensen zullen echt geen moeite nemen om media te re-encoden of wat dan ook, dus kun je maar beter meteen met een duidelijk antwoord komen: nee, met die instelling kan het gewoon niet, punt. Korter antwoord: nee. Ben helemaal klaar met die instelling, bah.

wil een Toyota Supra mkIV!!!!! | wil een Yamaha YZF-R{1,6} | wil stiekem ook een Ducati
"Security is just a state of mind"
PSN: scorpie | Diablo 3: scorpie#2470


 • kevz
 • Registratie: Maart 2006
 • Laatst online: 04:28
Ik heb de laatste tijd last van een nieuw probleem...

Af en toe tijdens het streamen van xvid videos (dmv PS3 Java Media Server) wil de PS3 nog wel eens klagen met 'de ethernet kabel is niet aangesloten' of 'geen ethernet kabel gevonden' en dan valt m'n video gewoon weg, 3 seconden later springt de media server weer tevoorschijn. Soms gebeurt dit 1x in een uur, maar ik heb het ook al meegemaakt dat het 5x per minuut gebeurde en hij zelfs helemaal de weg kwijt was totdat ik de PS3 opnieuw opstartte.

Het enige wat ik kan bedenken is de nieuwe firmware die nogal wat LAN issues heeft, er is niks anders in de 'setup' verandert. Of kan het gewoon zijn dat de LAN poort de geest geeft?

Setup: 5 jaar oud pc systeem met WinXP32, PS3 media server -> Linksys WRT54GL met Tomato -> PS3 80gb grote/oude versie.

Mijn YouTube


 • DeeJee
 • Registratie: Maart 2000
 • Laatst online: 23-05 09:48

DeeJee

Dus...

Ik had ook dezelfde soort problemen met mijn WRT54G.
De connectie mediaserver van de PS3 werd steeds verbroken.
Ik had overigens niet de melding van de kabel. Misschien even met andere kabel testen?

Money for nothin' and your chicks for free

Pagina: 1 2 3 ... 17 Laatste

Let op:
~[html]&#8226; Lees eerst de TS grondig door en doorzoek het topic voordat je een vraag stelt.
&#8226; Gebruik de tutorials in de TS voor installatie van de software.
&#8226; Onderbouw je vragen, leg uit wat je hebt geprobeerd en wat niet.
&#8226; Geef hard- en soft-ware info, wij weten niet wat je thuis voor spulletjes hebt staan.~[/html]


Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee