• Tuglio
 • Registratie: Augustus 2002
 • Laatst online: 11-05 09:40
Nadat ik een topic van Reinier ([CiP] Harman/Kardon HTPC) had gezien, wilde ik ook een poging doen om een HTPC te maken van een Harman/Kardon setje.

In zijn topic stond een email adres van iemand die werkt bij het bedrijf dat o.a. Harman/Kardon repareert.

Ik heb die persoon een email gestuurd en 2 dagen later had ik mijn HK 745 binnen. De binnenkant was zo goed als leeg, maar dat maakte mij niet uit omdat ik alleen de buitenkant nodig had. Net als Reinier heb ik gekozen voor een model met een klepje, waarachter ik de cardreader kan verstoppen en misschien in de toekomst nog een dvd r speler (notebook model). Mijn model is de 745.De dag erna meteen naar de computershop om wat componenten te halen en daarna meteen aan de slag. Ik had bij de computershop ook gevraagd om een sloop midi behuizing, omdat toch het meerendeel wordt gesloopt en deze mocht ik gratis meenemen.

Uiteindelijk heb van de sloop pc het volgende overgehouden:
Deel van de achterkant
Deel van de onderplaat (waar moederboard op komt)
Speakertje incl. draad,
draad hdd led
draad power switch

Spullen die ik heb gekocht:
Asus moederboard - M2A-VM
AMD processor
DDR geheugen
Voeding
Hardeschijf
Card reader
VL M-PLAY 202 VFD display incl ir afstandsbedingen dat werkt met Windows MCE en beter nog met Mediaportal.

Ik had eerst 2 andere VDF display's gekocht op MP, maar omdat ik niet uit de pinout schema kwam (sommige termen kon ik niet achterhalen met een printerpoort uitgang) heb ik maar gekozen voor de M-plus 202 die je gewoon op de USB poort werkt. Deze stond ik in het topic van Reinier vermeld. Ik had eerst XBMC draaien, maar omdat dat helemaal niet werkt met de M-play remote control ben ik overgegaan naar Mediaportal.

Na het uit elkaar halen van de HK, heb ik eerst het voorpaneel losgemaakt.
Ik heb eerst het originele HK display losgesoldeerd en daarna wat gaten door de M-plus printplaat gedremeld.
Ik wilde het display op dezelfde plek als het originele display monteren. Het VFD display bestaat uit 2 printplaten en ik heb er voor gekozen om het voorste printplaat van het VFD voor de HK printplaat te plaatsen.
Ook heb ik nog 2 in het originele HK printplaatje moeten dremelen voor het ledje van de M-play 202 en het Ir oogje.Aan de andere kant van de HK printplaat heb ik de banen van die printplaat voor de "originele blauwe HK ledjes" verbroken met mijn dremel en draden en weerstandjes gesoldeerd. Deze ledjes worden aangestuurd door 12V van de voeding.
Ook heb ik draden aan de originele powerswitch van de HK set gesoldeerd en heb ik waar normaal de microfoon ingang zit een hdd ledje (blauw) geplaatst.
Alle draden heb ik vervolgens aan een connector gesoldeerd die ik aan mijn voeding kan sluiten.
er is 1 led bij de power knop, en 4 leds voor de volume.Na het electra gedeelte van het voor paneel moest er nog het nodige gedremeld worden. Het HK paneel heeft aan de voorkant een inkeping waar ik mijn cardreader kan plaatsen. Eerst wilde ik daar mijn DVD-rom plaatsen, maar omdat de cardreader daar zo mooi in past heb ik maar voor het laatste gekozen.
Misschien ga ik dat in de toekomst veranderen, of ik gebruik alleen een dvd-rom via het netwerk.
Omdat mijn cardreader er ondersteboven veel mooier inpast heb ik de letters op de reader met aceton verwijderd.
Nadat het voorpaneel weer op zijn plaats zit heb ik de gratis midi behuizing uit elkaar getrokken en afgemeten waar het moederboard geplaatst moet worden.
Ook heb ik een flink deel van de achter kant van de midi pc gesloopt en deze in mijn HK setje geplaatst.Vervolgens moederboard geplaatst, de bracket voor de hardeschijf gemonteerd, hardeschijf geplaatst en de voeding geplaatst.en het hele zooite aangesloten.


Daarna een test run gemaakt en wat blijft..... De hardeschijf is defect.
Dat heb ik weer en jammergenoeg moet ik eerst de voeding verwijderen wil ik bij de schroefjes van de HD komen. Terug naar de winkel en daar wilde ze me eerst niet eens een nieuwe HD geven, omdat er werd gezegd dat ik dat ding heb laten vallen.
Na een welles/niettus heb ik toch het voordeel van de twijfel gekregen en een nieuwe schijf meegekregen. Helaas geen 32mb cache maar een 16mb cache. Omdat ik zo graag die HTPC wilde afmaken heb ik daar maar genoegen mee genomen. Voornamelijk toch afspelen en de verkoper vertelde dat je daarvoor toch niet meer dan 16mb cache nodig hebt.

Thuisgekomen meteen alles weer monteren en hiep hiep hoera, alles werkt!!

Omdat het zaakje nog wat stabilteit mee te geven heb ik de originele achterkant van de HK gebruikt.
Ik heb hier en daar een beetje weggedremeld en daarna de kap erop gezet.Het VFD display is echt de slagroom op het toetje. Ik vind dat dit scherm mijn hele project afmaakt.
Zelfs als de computer helemaal uitstaat laat het scherm in iets minder felle verlichting "Harman / Kardon HTPC" zien.

Het VFD display werkt erg mooi met MCE zelfs laat hij zien welke film er wordt afgespeeld.
Maar zelf heb ik toch gekozen voor Mediaportal, omdat de vele opties mijn aanspreken.

Na 2 topics van ThaClown te hebben doorgenomen (Media Portal erg mooi alternatief voor Windows Media Center en Media Portal alternatief voor Windows Media Center (Deel 2)), heb ik uiteindelijke een systeem waar ik zelf trots op ben.

Met name de TVshow gedeelte van media portal spreekt me erg aan.
Nadat ik mediaportal heb ingesteld om automatisch op te starten als windows opgestart is hoef ik dus alleen nog maar met mijn afstandsbediening de juiste film, serie of muziek te selecteren en daarna is het genieten geblazen.

Een computer vlakbij mijn tv wat niet lijkt op een computer. En wat te bedienen is door iedereen met de remote control.

De HK behuizing heeft me 75 euri gekost (incl. rembours), de voeding rond de 30 (MP), en het display 50(MP). Een paar euri voor het hdd ledje en wat klein materiaal.
Ik heb dus voor minder dan 160 euri een HTPC behuizing die ik persoonlijk erg gaaf vind.

In de toekomst misschien mijn moederboardje iets ophogen zodat ik een platte dvd-rom (uit een notebook) ga plaatsten. Het liefst dan een speler die de schijfjes inslikt, zodat ik alleen een mooi sleuf hoef te frezen.

Ik zal nog wat plaatjes posten als dat ding aanstaat, maar moet ff wachten dat ik een camera kan lenen.
Dus meer pics volgen.

Ook heb ik nu de usb kabel van het VFD aan de achterkant in een usb poort gestopt, maar deze plug ga ik nog afknippen en direct op het moederboard plaatsen.

[Voor 0% gewijzigd door Tuglio op 17-03-2009 11:43. Reden: M plus moest M-play zijn (foutje)]


 • TrekDude101
 • Registratie: September 2008
 • Laatst online: 04-05 11:10
Mooi gedaan, al zou ik wel kijken of die voedingssnoeren niet wat beter weg te werken zijn, maar dat is natuurlijk bijzaak.

Werkt die volumeknop aan de voorkant nou ook? Dat zou echt mooi zijn :)

 • Tuglio
 • Registratie: Augustus 2002
 • Laatst online: 11-05 09:40
Misschien knal ik er in de toekomst zo'n moduliare voeding in. Dat scheelt echt veel draden inderdaad.
Omdat ik niet wist wat het eindresultaat zou zijn wilde ik het niet al te duur maken.

Nu ik erg blij ben met het resultaat zal ik zeker overwegen om de voeding te veranderen, en ook een tv kaart, betere grafische kaart enzo aan te schaffen.

Ik heb ook zitten denken aan de volume knop (en de andere knoppen op de set), maar ik weet nog niet hoe ik het moet veranderen. Wanneer ik daaruit ben zal ik zeker de Volume aanpassen.

Misschien Lukt het met de ipac http://www.ultimarc.com/ipac1.html.

 • Hrugnir
 • Registratie: Maart 2007
 • Laatst online: 14-05 23:12
wel erg lullig van die winkel zeg :O maar heb je ook al foto's met de ledjes die aanstaan? ben ik wel benieuwd naar :P verder zou ik als het mijn mod was de grijze achterplaat van je sloopkast of zwart spuiten of mesh erover doen want zo is het nou niet het meest elegante achterwerk wat ik voor een computer gezien heb :P

 • BGB4rn
 • Registratie: September 2008
 • Laatst online: 16-05 16:24

BGB4rn

ductape en tie-wraps FTW !

mooie mod , mooi ruime kast ookwel , geen gepruts met harddisks boven het mobo enzo.

enneeh heb je ook een beetje airflow in zo`n kh kast ? :P

Signature


 • _ferry_
 • Registratie: Januari 2002
 • Niet online

_ferry_

Moderator Tweaking

Nipple Tweaker

titelchange, CiP -> CM, aangezien het ding al klaar is, op de puntjes van de 'i' na dan ;)

 • Tuglio
 • Registratie: Augustus 2002
 • Laatst online: 11-05 09:40
@LlamaWereldOver

Ik vond het ook erg lullig van die winkel dat over die HD verhaal. Ik vond het ook erg jammer dat hij er gewoon direct van uit gaat dat ik hem echt heb laten vallen (wat echt niet zo is). En later ook nog zeggen zoiets van "Ja je wilt niet weten hoeveel mensen zoiets proberen". Ook al gaf die verkoper me op een gegeven moment toch een nieuwe schijf, het bleef je toch een gevoel geven dat je de boel aan het oplichten was.

De foto's met leds en display komen echt vandaag en ik ga in het weekend mijn achterkant zwart spuiten.
Daarna post ik nog wel het 1 en ander.

@BGB4rn

Ondanks dat ik nog geen superstille fannetjes heb gekocht vind ik dat de computer echt weinig geluid maakt als hij aan staan. Met de airflow zit het wel oke.
Zal ook wel komen omdat de zijkanten, bovenkant en een groot deel van de achterkant bijna 1 en al rooster is.

Mooi vind ik ook dat je aan het VFD display ziet wanneer de computer volledig is opgestart (display wordt dan helderder).

Min punt je is dat ik wel het helesysteem kan afsluiten met de afstandsbediening, maar niet kan opstarten.
Ik moet dus echt handmatig de schakelaar van de HTPC aanzetten.

 • Hrugnir
 • Registratie: Maart 2007
 • Laatst online: 14-05 23:12
welke shop was het? dan weten we dat ook gelijk :P als het goed is behoudt je garantie tot dat de harde schijf meer dan 250G te voorduren heeft gehad, in ieder geval de druk van een hele flinke val :P de precieze cijfers weet ik niet meer. en verder is in het hele import en transport idee ook al zovaak met de harde schijven gesmeten dat het wel heel vreemd zou zijn als daardoor er geen kapotte's tussen zitten.

ik zou me dus ook opgelicht voellen :)

maar voor dat geld een eigenkast maken is trouwens wel heel goedkoop :P ik ben zelf een casebuild aan het plannen en ik heb al meer als 500 uitgegeven }:O en het uiteindelijke materiaal heb ik nog niet eens besteld :P

 • Tuglio
 • Registratie: Augustus 2002
 • Laatst online: 11-05 09:40
Winkel was Mycom.
Toeval wil dat toen ik mijn onderdelen kocht bij verkoper 1 (aardige/goede verkoper trouwens), liet hij per ongelijk een paar dingen van mijn uit zijn handen vallen.
Dit was volgens mij het geheugen, kaartlezer en moederboard.

Toen hadden we het er nog over de deze onderdelen wel een klapje konden hebben en dat hij gelukkig de HD niet had laten vallen.

Das echt toeval he :) :) :) dat alles gewoon werkt ( waar ik ook vanuit ging, behalve de HD)

Vond de beschuldiging van medemerker 2 inderdaad ook erg vervelend. Import/export/misschien nog heen en weer tussen de filialen, uitpakken en op de stelling leggen enz.enz. Momenten genoeg dat dat ding niet juist behandeld is en direct insinueren dat de koper het maar heeft gedaan.

@LlamaWereldOver
Ben je al bezig met je projectje, kan niet wachten om het te zien.

 • Tuglio
 • Registratie: Augustus 2002
 • Laatst online: 11-05 09:40
Nog ff een paar plaatjes :)


De M-play laat ook het volgende zien

Ook laat het zijn hoeveel schijfruimte je nog, computer naam, netwerk naam en nog veel andere dingen.
En je kan ook je eigen logo's ontwerpen enzo

De foto's zijn niet echt super gelukt en ik moet de computer ook nog ff schoonmaken (vette vlekken op het display)
De kleur van de blauwe leds en het display zelf vind ik in het echt mooier dan op de foto's.


En de laatste met het klepje dicht :)

[Voor 5% gewijzigd door Tuglio op 17-03-2009 11:52]


 • Tuglio
 • Registratie: Augustus 2002
 • Laatst online: 11-05 09:40
Het HD ledje is ook echt zeer mooi, alleen kreeg ik die niet op de foto (licht aan).

 • SeatRider
 • Registratie: November 2003
 • Laatst online: 16-05 15:35

SeatRider

Hips don't lie

Ga je nog iets doen met de knopjes en de volumeregelaar die erop zitten?

Nederlands is makkelijker als je denkt


 • Meelobee
 • Registratie: November 2001
 • Laatst online: 16-05 18:55

Meelobee

‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‎‎¯\_(ツ)_/¯

Ik ben voor een soortgelijk project op zoek naar een AVR 355 behuizing. (Of een ander model uit dezelfde serie met de ronde hoeken)
Zou je mij aan het mailadres van die repairshop kunnen helpen? In het topic wat je noemt kan ik het niet vinden.

The Outsider


 • Masselink
 • Registratie: April 2000
 • Laatst online: 16-05 13:53

Masselink

Voor de dorst

Mooi gedaan. Ik heb net de Thermaltake DH101 besteld voor naast mijn Kardon (center speaker ertussen). Maar nu ik dit zo zie! erg mooi!

Koffie en meer...


 • Tuglio
 • Registratie: Augustus 2002
 • Laatst online: 11-05 09:40
Misschien ga ik in de toekomst nog wat met de knopjes doen en met de volume knop.
Ik zit nu nog te denken aan de functies voor de knopjes.

Volume spreekt voor zich.

Iedereen die het email adres wilt hebben kan mij een pm sturen.

[Voor 14% gewijzigd door Tuglio op 18-03-2009 00:44]


 • Ronald_stage
 • Registratie: Januari 2002
 • Laatst online: 23:32

Ronald_stage

wat kan je hier nog zeggen

Heel gaaf gedaan !!!

En qua volume knop, kan dat niet met de volume knopjes van een oud toetsenbord.

 • teamacc
 • Registratie: Juli 2007
 • Laatst online: 01-05 21:30
Duur grapje, maar wel goed: Koop een logitech g11/g15, die heeft een draaiknop voor het volume.

Goed koper is duurder dan slecht koper


 • lemming_nl
 • Registratie: Juli 2004
 • Niet online
@Tuglio haal dat email adres even weg of maak hem spam-proof want ik denk niet dat de jongens/meisjes van cerepair daar blij mee zijn.

Geluk is een weerloos oud vrouwtje, alleen op straat met een bom geld


 • Tuglio
 • Registratie: Augustus 2002
 • Laatst online: 11-05 09:40
@Ronald_stage,

Misschien haal ik inderdaad een toetsenboard uit elkaar, of ik verzin wat anders.

Het mooistje is wat de meeste notebooks ook hebben met externe volume knoppen.
Dat je ook zo'n groen balkje op het scherm hebt.

Ik moet nog ff uitzoeken wat het makkelijkste is daarvoor.

 • Ronald_stage
 • Registratie: Januari 2002
 • Laatst online: 23:32

Ronald_stage

wat kan je hier nog zeggen

volgens mij hebben de compaq/hp toetsenborden voor desktops dat ook.

 • ThinkPad
 • Registratie: Juni 2005
 • Nu online

ThinkPad

Moderator Wonen & Mobiliteit
Vette mod! Ik vind alleen dat je de achterkant wel iets mooier had kunnen afwerken. Misschien gewoon een nieuwe achterkant maken van een plaat metaal? (misschien kun je de zijkant van die oude PC kast gebruiken :P)

En dan gewoon gaten op de juiste plaats uitzagen/boren/knippen. Dat vind ik mooier dan al die gaten die er in zitten op de plek waar eerst de aansluitingen van de versterker zaten.

Ik heb een Logitech bluetooth toetsenbord en die heeft ook een volumeknop die je eindeloos kunt doordraaien.

Zo'n knop die je eindeloos kunt doordraaien heet volgens mij een rotary encoder (correct me if i'm wrong).

Dan zou je inderdaad een oud/2e hands toetsenbord kunnen gebruiken, en die gewoon aansluiten op de elektronica van de versterker.

Oja over die winkel waar je was geweest voor je HDD, vul gewoon even een Shopreview in.

[Voor 8% gewijzigd door ThinkPad op 18-03-2009 16:29]

Gas besparen door CV-tuning | Elektriciteit besparen
Geen vragen via privébericht die ook via het forum kunnen a.u.b.


 • Tuglio
 • Registratie: Augustus 2002
 • Laatst online: 11-05 09:40
Ik ga zeker nog de achterkant mooi afwerken.
Zelf zat ik aan een hele nieuwe plaat te denken, alleen de originele plaat heeft ook omgevouwen hoekjes.
Ik moet dus nog ff denken of ik die nieuwe plaat ook moet laten ombuigen ofdat ik een nieuwe plaat over op de huidige plaat monteer. Het geheel moet ik ook nog ff zwart spuiten aan de achterkant.

De achterkant is nu nog niet zo mooi, maar dat komt ook omdat ik eerst wilde zien hoe het geheel was en vond ik de achterkant het minst belangrijk.

Zelf moet ik ff uitvogellen hoe de originele volumeknop van die harman kardon werkt. Als dat uit te vinden is (knop kreeg ik in eerste instantie niet los), dan koop ik gewoon een usb multimedia toetsenboard die ook die groene volume display weergeeft (vind ik mooi als je grafisch nog wat op het scherm ziet als je die knop een draai geef) en soldeer ik de juiste draden op de juiste plek. Vervolgens knip ik de usb plug door en monteer ik hem via een connector direct op het moederboard.

Voor de rest heb ik nog helemaal geen inspiratie voor alle andere knoppen die er nog op zitten.
Hebben jullie tips dan hoor ik het graag :)

 • ThinkPad
 • Registratie: Juni 2005
 • Nu online

ThinkPad

Moderator Wonen & Mobiliteit
Ik zou gewoon een nieuwe plaat maken voor de achterkant. Zo heel erg moeilijk is dat buigen toch ook weer niet? Gewoon beetje creatief zijn met blokjes hout waar je het metaal tussenklemt en dan met de hamer erop losslaan :P Of met een bankschroef ofzo.

P.S Die andere knoppen zou je aan kunnen sluiten via dit schema in dit topic:
\[How-to] Winamp poort control

En dan misschien wat leuks doen met die Winamp plugin, of misschien een ander programma zoals WinLIRC (geen idee of dat gaat werken trouwens :P )

Gas besparen door CV-tuning | Elektriciteit besparen
Geen vragen via privébericht die ook via het forum kunnen a.u.b.


 • Hrugnir
 • Registratie: Maart 2007
 • Laatst online: 14-05 23:12
Tuglio schreef op dinsdag 17 maart 2009 @ 09:23:
Winkel was Mycom.
Toeval wil dat toen ik mijn onderdelen kocht bij verkoper 1 (aardige/goede verkoper trouwens), liet hij per ongelijk een paar dingen van mijn uit zijn handen vallen.
Dit was volgens mij het geheugen, kaartlezer en moederboard.

Toen hadden we het er nog over de deze onderdelen wel een klapje konden hebben en dat hij gelukkig de HD niet had laten vallen.

Das echt toeval he :) :) :) dat alles gewoon werkt ( waar ik ook vanuit ging, behalve de HD)

Vond de beschuldiging van medemerker 2 inderdaad ook erg vervelend. Import/export/misschien nog heen en weer tussen de filialen, uitpakken en op de stelling leggen enz.enz. Momenten genoeg dat dat ding niet juist behandeld is en direct insinueren dat de koper het maar heeft gedaan.

@LlamaWereldOver
Ben je al bezig met je projectje, kan niet wachten om het te zien.
het is een schoolproject op een meubelmakerschool wat dus inhoudt dat ik qua planning en materiaal eigenlijk al lang kan beginnen maar zolang ik geen definitief ontwerp heb(met rekening gehouden met alle details) kan ik nog niets :P je ziet het vanzelf wel verschijnen, ik verwacht over een week of 5-6(frustrerend he?)

maar even over je aanknop, ik heb zelf toevallig vandaag via een inkoopactie een printje met een viertal relais gekoppeld aan een reciever die met een afstandbedieningetje meegeleverd wordt. Als het goed is moet het electrotechnisch gezien een eitje zijn om deze aan te sluiten(anders was ik er niet aan begonnen) en dan kan je wel via een afstandbediening je computer aanzetten.

je zou anders ook een extra knop bijvoorbeeld in je bank kunnen bouwen dat je alsnog van je zitpositie je htpc aan kunt zetten

Anoniem: 252976

Deze case lijkt wel heel erg op wat ik heb gedaan, voor mij was er alleen geen case met klepje beschikbaar, dus daar moet ik het helaas maar even zonder doen. Zal als ik tijd heb wat foto's online zetten.

 • Tuglio
 • Registratie: Augustus 2002
 • Laatst online: 11-05 09:40
@ThinkPad

Die winamp plugin lijkt me wel wat, ook omdat het VFD winamp ondersteund.

@LlamaWereldOver
Kan je mij dat linkje sturen met die printplaat en relais.
Ik kan natuurlijk 1 relais aansluiten op de huidige aan/uit schakelaar.

Het is alleen jammer dat het weer een losse remote erbij is.
Las dat de een nieuwe M-play wel uit aan kan, maar ja je kan niet alles hebben...

@TheField
Hoe meer foto's hoe beter, goed voor de inspiraties :) :)

Anoniem: 252976

Ow, als ik nog even commentaar mag geven:

Ik heb helaas geen klepje erin zitten, maar anders had ik daar achter een slimline dvd drive gebouwd. Deze kan je alleen kwijt achter je voeding gezien de diepte. Daar zit nu de cardreader gebouwd welke ook ergens ter hoogte van het mobo had gepast volgens mij. Bovendien heb ik wel nog 2 12 x 12 fans erin gezet voor de airflow, heb je helemaal geen casefans ingebouwd?

 • GJ007
 • Registratie: Maart 2005
 • Laatst online: 11-05 07:23
linux MCE nog als optie?

laatste gedeeltelijk zien draaien bij een kameraad, maar dat is ook een sjieke oplossing

signature


 • Hrugnir
 • Registratie: Maart 2007
 • Laatst online: 14-05 23:12
klik voor de relais :P je zou daar ook meteen is kunnen kijken naar kleine versterker modules om je HTPC in versterkerkast alsnog een versterker te maken :P zit ik voor mezelf ook nog over te twijfelen maar ik zit al zo ver over mn eigenlijke budget :P

 • Tuglio
 • Registratie: Augustus 2002
 • Laatst online: 11-05 09:40
@TheField,

Omdat de kaartreader zo mooi past op die plek heb ik die juist daar geplaatst.
Ik kan nog wel een slotin dvd rom inbouwen, bijvoorbeeld precies in het midden van de HK set, achter het klepje.
Alleen moet ik dan het moederboard iets omhoog brengen. Ik kan maximaal het moederboard nog 3 cm omhoog krijgen. Dat is meer dan genoeg.

Slotin lijkt me inderdaad het mooist, omdat ik dan alleen een rechte sleuf hoef te dremelen en dan zit het er ook het mooist uit lijkt me.

Ik heb nu nog helemaal geen casefans erin gezet. Weet ook niet of ik het alsnog ga doen omdat de temperatuur perfect blijft en het geheel is voor mij stil genoeg.

@GJ007
Ik heb nu mediaportal en bijna helemaal zoals ik het hebben wil.
Alles films heb ik in een aparte folder, maar nog steeds moet ik eerst het mapje aanklikken en dan pas het bestandje voor de film. Wanneer ik de film direct afspeelt (als ik op de folder klik), kan ik niets meer verzinnen wat ik wil veranderen aan mediaportal. Met XBMC heb je een ""Library" functie die dat alles precies doet, maar ik weet nog niet hoe het met mediaportal lukt.

De Fan Art is perfect met mediaportal.

Gebruik de Aeon Wide skin met een paar aanpassingen van Buzzie.
http://forum.team-mediapo...66x768-40402/index85.html

@LlamaWereldOver
Heb daar ook naar zitten kijken. Misschien ga ik daar ook voor, of programmeer ik de M-Play remote om wel af te sluiten. Opstarten moet dan maar handmatig.

 • DenZj
 • Registratie: Mei 2006
 • Laatst online: 26-08-2021
Ik heb nu mediaportal en bijna helemaal zoals ik het hebben wil.
Alles films heb ik in een aparte folder, maar nog steeds moet ik eerst het mapje aanklikken en dan pas het bestandje voor de film. Wanneer ik de film direct afspeelt (als ik op de folder klik), kan ik niets meer verzinnen wat ik wil veranderen aan mediaportal. Met XBMC heb je een ""Library" functie die dat alles precies doet, maar ik weet nog niet hoe het met mediaportal lukt.
Wanner je de Moving pictures plugin van Mediaportal gebruikt kan je dit aan/uitzetten
http://forum.team-mediaportal.com/moving-pictures-284/

[Voor 5% gewijzigd door DenZj op 27-03-2009 15:54]


 • harrald
 • Registratie: September 2005
 • Laatst online: 08-04 15:59
Ziet er mooi uit!

en over het opstarten met afstandbediening:
Je kan de afstandbediening de computer laten opstarten als je in windows onder apparaat-beheer het betreffende usb apparaat opzoekt, en dan bij het tabblad energiebeheer kiest voor: "dit apparaat mag de computer uit slaapstand halen".

 • Tuglio
 • Registratie: Augustus 2002
 • Laatst online: 11-05 09:40
@harrald en DenZj,

Bedankt voor de tips en ik laat het jullie morgen weten.

 • Tuglio
 • Registratie: Augustus 2002
 • Laatst online: 11-05 09:40
Movingpictures werkt als een trein.
Eerst waren er wat problemen om deze functie in het basisscherm te activeren ipv in het plugin scherm.
Maar dankzij de Aeon generator tool was dit geen probleem.

Remote control zet de computer in de standby mode, en van de standby mode.

Ook heb ik in de software van de m-play remote een paar knoppen veranderd zodat ik ook het volgende ermee kan doen:
Aan/uit ondertiteling
Terug gaan naar de film als je in het mediaportal menu zit
Snel toets om in windows direct mediaportal op te starten.

Ik heb nu helemaal geen muis/toetsenboard meer nodig.

Volgens mij kan ik verlopig niets verzinnen wat nog makkelijk zou zijn. Ben erg blij hoe het systeem nu is.

Anoniem: 286776

tuglio,
zou je mij dat email adres kunnen toe-mailen?
jordyschreuders {att} hotmail [punt] com

alvast bedankt.

 • zynex
 • Registratie: Mei 2007
 • Laatst online: 23:55
Graag wil ik ook het email adres van harman kardon hebben.

[Voor 59% gewijzigd door zynex op 15-03-2020 01:52]


 • djflue
 • Registratie: Januari 2007
 • Laatst online: 16-05 01:03
Beste Tuglio,

Waar heb je het email adres gevonden van degene die de H/K's repareert, ik ben namelijk ook van plan een dergelijke casemod te maken maar ik heb op het forum het betreffende emailadres niet gevonden.

met vriendelijke groeten,
Bas Griep

 • midete
 • Registratie: Juni 2005
 • Laatst online: 06-05 16:25
Weet wel dat dit een ouder topic is, maar wel interessant voor velen, dus:

vraagje:

Ik lees veel discussies over wel of geen display in je kast. Vind jij zelf dat het een aderlating is als er GEEN display in zou zitten?

Ben namelijk zelf aan het knutselen nu. Ik heb één M2A-VM en één M2A-VM HDMI. Van de laatste heb ik een HTPC gebouwd (goedkope standaard HTPC kast) met Mediaportal. Draait prima, alleen "moet" mijn TV aan als ik muziek wil afspelen (kan natuurlijk zonder, maar is lastig). Ik wil een beetje gaan spelen met de M2A-VM, zelf een display bouwen en zo. Kan alle hulp gebruiken. Ben niet dom, maar heb dit soort dingen nog nooit gedaan. Als een display echt meerwaarde heeft en ik heb genoeg documentatie wil ik het wel uitzoeken. Heb genoeg tijd.

Anoniem: 166735

neem nou gewoon een m3n78-vm boardje met gforce 8200 er op en XBMC, dan kan je gewoon alle HD materiaal spelen met nagenoeg geen cpu gebruik. Gewoon media portal laten voor wat het is :-)

 • kevin33
 • Registratie: Maart 2005
 • Laatst online: 21:50

kevin33

Welkom in Utopia.

Ik ben ook wel heel benieuwd naar het email adres van die HK man, wil ook een casemod maken, als je wilt mag je me mailen op kevin ( at ) awuwa (punt) .nl

Ik sta op de grens. Van vroeger en later. Voor mij een ruimte. Die ik nog niet ken. Achter mij alles. Wat ik achter moet laten Ik sta hier met niets meer. Dan alleen wie ik ben.


 • midete
 • Registratie: Juni 2005
 • Laatst online: 06-05 16:25
Ik heb alle spullen al, bovendien heb ik met XBMC geëxperimenteerd. Heel mooi maar geen plug-ins voor tv en dat MOET ik ook hebben.

 • jasperaap
 • Registratie: November 2008
 • Laatst online: 16-05 17:45
Ben al even aan het kijken hoe ik er een pc/mediacenter met werkende knoppen van kan maken. Als ik dit d.m.v. bijv. macro's en een print voor elkaar kan krijgen ga ik een soortgelijk iets zeker doen.

Alleen snap ik niet hoe je dat display zo hebt aangesloten. Maar dat wordt google.

Graag zou ik, als je dat goed vindt, ook het emailadres van de persoon bij Harman Kardonn ontvangen. Mijn email staat in m'n profiel.

 • Tuglio
 • Registratie: Augustus 2002
 • Laatst online: 11-05 09:40
jasperaap schreef op woensdag 26 augustus 2009 @ 22:58:
Ben al even aan het kijken hoe ik er een pc/mediacenter met werkende knoppen van kan maken. Als ik dit d.m.v. bijv. macro's en een print voor elkaar kan krijgen ga ik een soortgelijk iets zeker doen.

Alleen snap ik niet hoe je dat display zo hebt aangesloten. Maar dat wordt google.

Graag zou ik, als je dat goed vindt, ook het emailadres van de persoon bij Harman Kardonn ontvangen. Mijn email staat in m'n profiel.
Het display kwam gewoon met een usb aansluiting. Ik had eerst zelf 2 display's gekocht op MP, maar wist niet hoe ik deze kon aansluiten. Het display wat ik heb is een complete set met een remote control erbij.
Werkt erg lekker. :)

Reactie beetje erg laat, maar beter laat dan nooit :) .

[Voor 17% gewijzigd door Tuglio op 02-11-2009 20:12]


 • Tuglio
 • Registratie: Augustus 2002
 • Laatst online: 11-05 09:40
midete schreef op donderdag 20 augustus 2009 @ 20:15:
Weet wel dat dit een ouder topic is, maar wel interessant voor velen, dus:

vraagje:

Ik lees veel discussies over wel of geen display in je kast. Vind jij zelf dat het een aderlating is als er GEEN display in zou zitten?

Ben namelijk zelf aan het knutselen nu. Ik heb één M2A-VM en één M2A-VM HDMI. Van de laatste heb ik een HTPC gebouwd (goedkope standaard HTPC kast) met Mediaportal. Draait prima, alleen "moet" mijn TV aan als ik muziek wil afspelen (kan natuurlijk zonder, maar is lastig). Ik wil een beetje gaan spelen met de M2A-VM, zelf een display bouwen en zo. Kan alle hulp gebruiken. Ben niet dom, maar heb dit soort dingen nog nooit gedaan. Als een display echt meerwaarde heeft en ik heb genoeg documentatie wil ik het wel uitzoeken. Heb genoeg tijd.
Ik moest gewoon een display hebben, wat er een beetje uitzag als een display normaal in zo'n versterker zit. Dat was voormij erg belangrijk, zonder dat display kan je net zo goed een normale behuizing nemen. Het display bij mij is er alleen maar voor de show, met WMC laat hij meer zien als met mediaportal.
Als ik het systeem aanzet zie je op een gegeven moment het display helderder worden en ik heb er de datum/tijd in staan, maar je kan ook gewoon zelf een tekst maken.
Als die uit staat zijn de letters dof en staat er momenteel:
Harman Kardon
HTPC


P.S. Ik weet niet meer wie ik wel of niet een email heb gestuurd van de reperateur van de Harman Kardonnetjes. Mocht iemand het alsnog willen hebben, dan lees ik het hier wel :) .

[Voor 5% gewijzigd door Tuglio op 02-11-2009 20:18]


 • Henneo
 • Registratie: Maart 2002
 • Laatst online: 22-09-2019
Ja, hier interesse in email adres van Harman/Kardon reparateur. Ik ben op zoek naar een dergelijke behuizing.

Lian-Li PC-65 / Asus P6T Deluxe / Core i7 920 / 6GB Corsair 1333 / Sapphire Radeon 4870X2 / 2 x 1TB Samsung / OCZ Gamestream 700W / Logitech G15 / Logitech G5


 • jasperaap
 • Registratie: November 2008
 • Laatst online: 16-05 17:45
Mail me of de topicstarter maar voor de gegevens van het bedrijf die voor 75 euro een gebruikte HK behuizing kan leveren.

[Voor 94% gewijzigd door jasperaap op 03-11-2009 21:52]


 • DaViDoViTsCh
 • Registratie: November 2004
 • Laatst online: 09-04 15:25

DaViDoViTsCh

Hier kan uw reclame staan.

Zie ik dat nou goed? Heb je nou spaghetti gemorst in de kast? :?

[Voor 6% gewijzigd door DaViDoViTsCh op 03-11-2009 21:38]

OnePlus 5T


 • The Godsha
 • Registratie: Augustus 2004
 • Laatst online: 01-05 11:06

The Godsha

Water-Cooled

jasperaap schreef op dinsdag 03 november 2009 @ 13:25:
Standaardprijs is 75 euro inclusief alles.

Heb het gevraagd, het is geen probleem als ik het adres openbaar zet:

Stuur een mailtje naar home.mijdrecht@cerepair.nl dat je graag een tweedehandse behuizing wilt en welk type en/of vergelijkbaar type. Vanuit daar regelen ze de rest. Dit is dus gewoon een zakelijk e-mailadres van de technische afdeling van CE repair.
Zorg er ajb even voor dat het mail adres niet op de manier leesbaar is. Zo wordt ie ook opgepakt door mailbots etc.

DFI Lanparty DK 790GX M2RSH | AMD Phenom II X4 945 @ 3,675Ghz | 4GB OCZ DDR2 PC6400 Platinum Rev. 2 | Sapphire HD4670 w GDDR5 | 2x Seagate Barracuda 1TB | Lenovo 3000 N200| Core 2 Duo T7250 @ 2.0Ghz | Seagate 320GB 7200rpm


 • ThinkPad
 • Registratie: Juni 2005
 • Nu online

ThinkPad

Moderator Wonen & Mobiliteit
Slim dat jij hem dan quote d:)b

Gas besparen door CV-tuning | Elektriciteit besparen
Geen vragen via privébericht die ook via het forum kunnen a.u.b.


 • natasdiamon
 • Registratie: Mei 2008
 • Laatst online: 28-04-2021
Ach ja, is van een bedrijf, zal wel een goede anti-spam moeten hebben.

inderdaad doe het dan in je quote wel goed,
DaViDoViTsCh schreef op dinsdag 03 november 2009 @ 21:37:
Zie ik dat nou goed? Heb je nou spaghetti gemorst in de kast? :?
welke foto? ik kon em niet vinden.

 • DaViDoViTsCh
 • Registratie: November 2004
 • Laatst online: 09-04 15:25

DaViDoViTsCh

Hier kan uw reclame staan.

Zie ik dat nou goed? Heb je nou spaghetti gemorst in de kast? :?

natasdiamon schreef op dinsdag 03 november 2009 @ 21:56:
welke foto? ik kon em niet vinden.
Oh nee, toch niet, dat zijn de kabels:


Flauw grapje, i know! :+
Maareh, vind je dat nou niet rommelig?

[Voor 33% gewijzigd door DaViDoViTsCh op 03-11-2009 22:53]

OnePlus 5T


 • Abomination
 • Registratie: September 2001
 • Laatst online: 02:31

Abomination

Wait for it . . . Wait for it

[b]DaViDoViTsCh schreef op dinsdag 03 november 2009 @ 22:29:
Maareh, vind je dat nou niet rommelig?
Maakt het uit?

Kast gaat dicht en is waarschijnlijk in een tv-meubel gestopt. Verder zijn er overal ventilatie gaten (zelfs de bovenkant is een grote opening), dus het is niet zo dat de kabeltjes iets van airflow blokkeren. Deze behuizing is zelfs voor de geplaatste hardware erg ruim te noemen, dus aan 'lucht circulatie' ook geen gebrek.

Ik snap echt niet elke keer dat a*ale over anti-kabelorigami in gesloten kasten (zonder window) met voldoende airflow

[Heb je nog vragen?]


 • DaViDoViTsCh
 • Registratie: November 2004
 • Laatst online: 09-04 15:25

DaViDoViTsCh

Hier kan uw reclame staan.

Don't get me wrong, het is echt een mooie CM hoor! Maar zo veel kabels rondom de HDD en geheugen, dat wordt hoe langer, hoe warmer...
Ventilatie als in fans? In ieder geval een outtake? Het zal niet super super heet worden, maar toch...

OnePlus 5T


 • Tuglio
 • Registratie: Augustus 2002
 • Laatst online: 11-05 09:40
DaViDoViTsCh schreef op woensdag 04 november 2009 @ 04:45:
Don't get me wrong, het is echt een mooie CM hoor! Maar zo veel kabels rondom de HDD en geheugen, dat wordt hoe langer, hoe warmer...
Ventilatie als in fans? In ieder geval een outtake? Het zal niet super super heet worden, maar toch...
Ik weet inderdaad het een een behoorlijke spagetti boel is, en dat het allemaal wat beter kan.
Een modulaire voeding zou inderdaad een super stuk mooier zijn.

Ook aan het display zit een usb aansluiting, en nu gaat deze door de behuizing, naar de achterkant en dan aangesloten op een usb poot. Deze usb moet ik eingelijk ook veranderen zodat ik hem direct op het moederboard kan aansluiten.

En de achterplaat zou ik anders moeten maken.

Maar het is net wat Abomination zegt..... Poppetje gezien kastje dicht :)
Gezien de behuizing, is het misschien wel de meeste ideaale behuizing kwa warmte afvoer. Overal zitten sleufen.

 • jasperaap
 • Registratie: November 2008
 • Laatst online: 16-05 17:45
Ik zit hier ook al even mee. Maar ik zit te kijken hoe ik op een nette manier een DVD speler in kan bouwen.

Hoe heet zo'n inslikspeler?

 • DaViDoViTsCh
 • Registratie: November 2004
 • Laatst online: 09-04 15:25

DaViDoViTsCh

Hier kan uw reclame staan.

jasperaap schreef op zaterdag 14 november 2009 @ 13:41:
Ik zit hier ook al even mee. Maar ik zit te kijken hoe ik op een nette manier een DVD speler in kan bouwen.

Hoe heet zo'n inslikspeler?
Een 'slot-in' DVD/CD-ROM/whatever... :)

[Voor 4% gewijzigd door DaViDoViTsCh op 14-11-2009 16:51]

OnePlus 5T


 • jasperaap
 • Registratie: November 2008
 • Laatst online: 16-05 17:45
DaViDoViTsCh schreef op zaterdag 14 november 2009 @ 16:51:
[...]

Een 'slot-in' DVD/CD-ROM/whatever... :)
Yups, dat bedoel ik. Thanks.

 • Tuglio
 • Registratie: Augustus 2002
 • Laatst online: 11-05 09:40
jasperaap schreef op zaterdag 14 november 2009 @ 13:41:
Ik zit hier ook al even mee. Maar ik zit te kijken hoe ik op een nette manier een DVD speler in kan bouwen.

Hoe heet zo'n inslikspeler?
Ik wilde eerst ook kijken om deze te plaatsen.
Ik dacht aan de plek waar de cardreader nu zit. Omdat ik zowel slot-in als een normale dvd-speler niet mooi kon wegwerken, heb ik hem er niet in gezet.

Mocht ik een dvd gebruiken dan kan het via een externe usb dvd speler of via het netwerk.
Tot nu toch heb ik eigenlijk nooit een cd/dvd meer nodig gehad. Voor games gebruik ik de HTPC niet en het meeste download ik of zet ik over middels usb.

 • jasperaap
 • Registratie: November 2008
 • Laatst online: 16-05 17:45
Alweer even geleden mijn laatste post hier. Maar ben me nu serieus aan het orienteren.

Heb je de knoppen nog werkend gekregen? Ik wil/ga de HTPC ook aanstuurbaar maken met de harmony one, er zijn dus leuke dingen mogelijk dmv macro's en/of een mooi mapje met de juiste snelkoppelingen op mijn bureaublad en deze direct in de Harmony One selecteren.

Heb je een oplossing gevonden hoe je de HTPC aan en uit kan zetten met je afstandbediening? Eventueel is standy IMO ook wel voldoende denk ik, het echte uitzetten kan ik dan proberen te koppelen met de echte aan en uitknoppen. Voordat ik hieraan begin wil ik dit echt duidelijk hebben.

Er hoeft van mij niet perse een heel schermpje in, maar als dit niet te duur is waarom niet.

http://www.ultimarc.com/ipac1.html. Dit lijkt me nog steeds de meest haalbare optie.

Nog een specifieke vraag: Welke weerstand(en) heb je er tussen gezet zodat je de originele leds via 12V kan voeden?

Een punt voor de CD/DVD speler: Ik zit eraan te denken om die er aan de zijkant uit te laten komen, zal hem niet vaak nodig hebben maar mocht ik hem nodig hebben zit die er toch in. Een andere optie is om te proberen heel netjes een stuk plastic eruit te snijden (meest accuraat) en dit stukje weer voorop de speler te plakken met een net afwerkrandje ofzo.

Ben benieuwd of we dit topic weer wat leven in kunnen blazen. Zeker in combinatie met de harmony one en een mooi bluetooth toetsenbord met ingebouwde muis (net zoiets als laptop) moet dit goed kunnen.

 • jasperaap
 • Registratie: November 2008
 • Laatst online: 16-05 17:45
Nieuwe update:

Hoe je pc aanzetten met een afstandbediening of met de standaardknop met een modificatie, ik ben nog aan het zoeken naar een manier om de bel te koppelen aan de standaard aan- en uitknop. Ik ben absoluut geen techneut dus dit kan wat langer duren. Mocht dit niet werken dan knal ik mijn mediacenter gewoon steeds in de standby, voor die paar euro per jaar drink ik wel een biertje minder.

http://www.gideontech.com/content/articles/204/3

Nog een handig programma:

http://slicksolutions.eu/mst.shtml

[Voor 40% gewijzigd door jasperaap op 19-01-2010 22:42]


 • SeatRider
 • Registratie: November 2003
 • Laatst online: 16-05 15:35

SeatRider

Hips don't lie

jasperaap schreef op dinsdag 19 januari 2010 @ 22:28:
Nieuwe update:

Hoe je pc aanzetten met een afstandbediening of met de standaardknop met een modificatie, ik ben nog aan het zoeken naar een manier om de bel te koppelen aan de standaard aan- en uitknop.
Welke bel? Ga je een draadloze deurbel gebruiken als aan- en uitschakelaar? Dat gaat wel werken! Gewoon de bel zelf vervangen door een relaisje dat je aansluit op de 2 pinnen op het mobo die je moet doorverbinden om de pc aan- en uit te zetten (powerswitch aansluiting).

Nederlands is makkelijker als je denkt


 • jasperaap
 • Registratie: November 2008
 • Laatst online: 16-05 17:45
SeatRider schreef op woensdag 20 januari 2010 @ 10:45:
[...]

Welke bel? Ga je een draadloze deurbel gebruiken als aan- en uitschakelaar? Dat gaat wel werken! Gewoon de bel zelf vervangen door een relaisje dat je aansluit op de 2 pinnen op het mobo die je moet doorverbinden om de pc aan- en uit te zetten (powerswitch aansluiting).
Kijk hier wordt ik nu blij van! :) . Had wel het vermoeden dat het zou kunnen werken. Wat ik wil is tweezijdig.

Een draadloze bel stuurt een RF signaal op 433 Mhz naar de ontvanger. Als ik dat signaal in mijn harmony one programmeer dan kan ik mijn pc ook opstarten vanaf afstand.

De tip die jij gaf is zeker slim. Ik denk dat dit wel een goede optie is, volgens mij bedoel je hetzelfde als is beschreven bij één van die links het "belproject".

Aan de andere kant wil ik ook met de knop mijn pc aanzetten en laten afsluiten..

P.S. Ik weet dat de harmony geen RF ondersteund. Hier ga ik een JB Media, Nodo of één van de andere opties voor gebruiken om IR -> RF te doen. Alles bij elkaar is dit voor mij een hoop gedoe, zou het leuk en fijn vinden als er een electro specialist is die een avondje onder het genot van een biertje me hiermee op gang kan helpen. (je mag ook een kratje mee naar huis nemen).

[Voor 20% gewijzigd door jasperaap op 20-01-2010 11:11]


 • jasperaap
 • Registratie: November 2008
 • Laatst online: 16-05 17:45
Het is eindelijk zover. Alle onderdelen stromen binnen en begin mei komt mijn behuizing binnen (heb dit als deadline gegeven hopend op een identieke AVR 145 behuizing, anders vergelijkbare).

Tuglio kun je mij misschien e-mailen? Heel graag zou ik wat informatie met je uit willen wisselen over de aansluitingen van de originele print van de harman kardon behuizing. Zit nu tegen een print aan te staren maar vind het nog "behoorlijk lastig".

Ik zal btw, zodra ik mijn behuizing binnen heb, ook proberen foto's te maken. Ik ga in ieder geval gebruik maken van een slimline samsung dvd speler/brander rechts onderin.

 • jasperaap
 • Registratie: November 2008
 • Laatst online: 16-05 17:45
Mijn HTPC is ook klaar. Wel wat voller dan deze geworden.
 • daantjer94
 • Registratie: Februari 2010
 • Laatst online: 03-05 12:12

daantjer94

Lvl 26 Human Designer

Ik zou er ook nog een leuke GraKa in proberen te doen, en bezig te gaan met cable management, dot begint meestal met Tie-wraps

Edit: ik zie het, een paar tie-wraps...
waarom die onzinnig lange kabels

[Voor 23% gewijzigd door daantjer94 op 17-08-2010 14:23]

Put Smarties tubes on cats legs, make them walk like a robot.


 • jasperaap
 • Registratie: November 2008
 • Laatst online: 16-05 17:45
daantjer94 schreef op dinsdag 17 augustus 2010 @ 14:12:
Ik zou er ook nog een leuke GraKa in proberen te doen, en bezig te gaan met cable management, dot begint meestal met Tie-wraps

Edit: ik zie het, een paar tie-wraps...
waarom die onzinnig lange kabels
Mijn doel was om de luchtstroom goed te hebben. Cable management is voor mij geen loshangende kabels, het netjes weg werken is voor mij niet belangrijk. Zit toch in een dichte kast. Hoe de kabels zitten is of strak tegen de bovenkant van de kast (op ventilator) of in een dood hoekje gestopt.

De kabel van de voeding kon niet anders, door de stugheid en de krappe ruimte krijg ik de aansluitingen anders niet fatsoenlijk.

Ik heb zulke lange kabels omdat er aan de achterkant een sata slot zit zodat mn externe dvd speler achterin geplugd kan worden. Deze is ingebouwd in een dvd 27 behuizing.

Graka kan altijd later nog, maar ik game hier niet op. Wilde een snelle pc, de onboard chip trekt fullhd films etc. Is btw de gigabyte 785gmt.

[Voor 14% gewijzigd door jasperaap op 17-08-2010 15:09]


 • mjl
 • Registratie: November 2001
 • Laatst online: 30-04 16:39

mjl

Ugh

Hmm ziet er kek uit deze mods. Mijn overleden AVR 630 komt deze week terug, wellicht is dit een idee om er nog wat nuttigs mee te doen ...

-------


 • rm_a_rayman
 • Registratie: Oktober 2002
 • Niet online
mjl schreef op maandag 11 april 2011 @ 10:42:
Hmm ziet er kek uit deze mods. Mijn overleden AVR 630 komt deze week terug, wellicht is dit een idee om er nog wat nuttigs mee te doen ...
Ik begrijp dat je opzoek bent naar inspiratie, maar snap niet echt waarom je twee oude topics daarvoor kicked. :/
Waaronder één al 5 jaar oud. :?

 • darrock
 • Registratie: Februari 2011
 • Laatst online: 20-11-2019
DaViDoViTsCh schreef op zaterdag 14 november 2009 @ 16:51:
[...]

Een 'slot-in' DVD/CD-ROM/whatever... :)
nee nee grote fout!
slot load :)
*schaamt zich*
ik zie nu dat samsung wel slot-in gebruikt. (tot nu toe maar 1 gezien die het gebruikt meestal word het slot load genoemd?)

[Voor 25% gewijzigd door darrock op 12-04-2011 18:13]

Pagina: 1Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Bij het bezoeken van het forum plaatst Tweakers alleen functionele en analytische cookies voor optimalisatie en analyse om de website-ervaring te verbeteren. Op het forum worden geen trackingcookies geplaatst. Voor het bekijken van video's en grafieken van derden vragen we je toestemming, we gebruiken daarvoor externe tooling die mogelijk cookies kunnen plaatsen.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Forum cookie-instellingen

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee