Anoniem: 4629 schreef op vrijdag 20 juli 2007 @ 15:18:
Dat bedoel ik. Neem nu een wagen van 1700 kilo die op diesel bijna 1000 km rijdt op een tank. Geen echt goede vergelijking.
En waar je zelden iemand over hoort .. stel dat zulke snellaadstations met voldoende capaciteit gemeengoed zijn. Wat voor load geeft dat op ons stroomnetwerk dat nu al soms op de limiet zit. Dat werkt dus niet. Je moet een dedicated netwerk hebben en/of een enorme uitbouw van het bestaande netwerk. En .. uiteraard .. Joost mag weten hoeveel meer energiecentrales. Wil je dit dus een realiteit maken, zit je alsnog met zeer significante investeringskosten. Begin maar vast met heel Nederland open te leggen voor de bekabeling, en begin maar met het bouwen van 10 extra kerncentrales. Om te beginnen dus. Ja .. of tientallen kolencentrales. Maarja daarmee maak je van de milieuvriendelijkheid weer een farce.
===========2 dingen
==1
@HlpDsk, je kunt waterstof winnen uit afvalwater met een 3 tot 5 voudige vermindering in energie. We kakken met z'n allen hier een hele berg bijelkaar, dus genoeg om om te zetten in waterstof door middel van bio-elektrolyse waarbij geen chemicaliën aan bod komen.
Afvalwater is er zát! Niks kerncentrales, maar dan kernfusie.
==2
Ik denk dat ik meer plezier heb met een elektrische scooter dan met een benzinescooter.
Ik heb een benzinescooter gehad die 50 liep, strak 50 en niets sneller. Ik heb er ook geen moeite mee en ik ben maar fietssnelheid gewent dus elke km/h erbij is een voordeel.
De duurdere versies hebben een range van 80-100 km en ik hoef maar maximaal 41 km op een dag dus ik zit niet met de laadtijden en range. Dat gebeurt in de nachtelijke uren. Dan slaap ik en heb ik tijd zat

De laadtijd als je slaapt gaat wel zo snel, als je snapt wat ik bedoel
Ik heb me laten informeren door een onafhankelijk iemand en die zei dat de accu's in de winter bij -5 40% minder presteren. 60% van 80 km is op zijn minst 48 km, dus ik kom nooit tekort en ik kan altijd nog de bus nemen als het echt heel koud is of als het giet.
Waarom mijn vertrouwen zo goed is is het feit dat ik een goedkope elektrische diets heb van Easybike die de helft kost van een normale elektrische fiets. Natuurlijk is het wat goedkoop spul, maar ik heb er geen problemen mee en ook niet als het goed nat is. De range die in het foldertje stond was 25-35 km; ik heb er al eens 44 km mee gereden voordat de accu mij uitzwaaide.
Of wat ze opgeven klopt niet of ik kan heel goed anticiperen.
Ik ben een rekenwonder en als ik bereken dat ik met mijn fiets inderdaad 40 km haal met 36+85kg=126 kg totaalgewicht of met de elektrische scooter 140kg+85kg=225 kg en dat is nog niet het dubbele, maar de batterijen van de elektrische scooter heeft wel 6x de capaciteit dan die van mijn fiets dus ik moet als ik goed anticipeer dus 3x verder komen. Dan zit ik al over de opgegeven range heen en ik ben iemand die zijn scoot al ver vantevoren laat uitrollen als ik weet dat ik toch moet stoppen. Op mijn elektrische fiets gebruik ik de remmen bijna nooit (als het moet dan doen ze het ook goed) en zo bespaar ik remmen en accu.
Ik ben geen kerel van 16-18 die vol gas overal doorheen crost en de laatste 10 meter besluit om eens te gaan remmen. Zo'n besluit neem ik al eerder en ik hoef niet constant 45 te rijden. Of je nu anticipeert of je rijdt bruut, qua tijd maakt het weinig uit, qua range het dubbele.
Volgens die man kan een kerel van 16 die echt wil de scooter die een range heeft van 80-100 km vlug leegrijden. Dat is zo te doen, maar ik zal denk ik zeker de 100 km kunnen halen. Zo zwaar ben ik ook niet meer.
De accu's gaan langer mee dan je denk en als je forens bent zoals ik dan rijd je die accu's niet binnen 5 jaar op, maar krijg je te maken met veroudering want die 600x laden ga misschien niet eens halen in de 5 jaar. Ik hoef maar eens per week naar Nijmegen en 3x per week naar Oss (41+28+28+28=127 km) Dat is dus 2x laden in de week in plaats van 7x en dat spaart al heel veel uit. Jij gaat uit dat je hem elke dag volledig oplaad en dat doet bijna niemand.
Ik laad de accu van mijn fiets vaak even bij en die heeft een opgave van 300x laden, maar daar zit ik dus al aan als ik alle laadmomenten optel en de accu is nog topfit! Ik kom er nog even wijd mee. als vroeger toen ie nieuw was.
Dat valt dus ook wel mee met de accu's. Het is niet veel goedkoper dan de brandstofvariant, maar ik stel het enorm op prijs dat ik het verkeer dan beter kan horen wat in de stad handig is.
Ook het idee van de service aan huis en onderweg 24 uur per dag spreekt mij erg aan en ik geef een volle 10 voor het initiatief. Lekke band? Belluh

en als ze zijn geweest pak ik het OV naar huis. No issue.
Als ik per kilometer met de elektrische scooter netzoveel pech krijg als met mijn elektrische fiets die geen drol kostte dan zie ik het wel zitten
De onderhoudsbeurt aan de fiets die ik elk half jaar laat doen kostte me laatst 35 euro, that's it.
1. De service. Geen gezeik meer van waar zet ik de fiets en heo regel ik een bus.
2. De range van het model dat ik wil aanschaffen is het dubbele van wat ik nodig heb en ik kies bewust voo reen grote overmaat want dan zit ik in de winter ook nog goed als het koud is of het waait met windkracht 6 a 7. Ik ga die boosterknop dus nooit gebruiken en van mij hoeft die scooter niet op het achterwiel weg te trekken.
Ik vind anticiperen juist leuk om eerlijk te zijn