Jawel. Een TFT ververst het scherm gewoon maar 75 keer per seconde (of beter gezegd, leest de beeldbuffer zoveel maal per seconde uit, want de kristallen in een TFT-matrix zijn stabiel zolang ze niet worden aangestuurd). Je kunt het wenden of keren wat je wilt, maar dat is nu eenmaal de werkelijkheid. Google maar even tien seconden en lees bijvoorbeeld waarom Jonathan 'fatal1ty' Wendell nog steeds CRT's gebruikt. Juist, omdat die gewoon de maximale framerate van een snelle videokaart weergeven, terwijl je bij een TFT gewoon aan die 75 fps gebonden bent.
Als jouw stelling juist zou zijn, dan zou Samsung ook geen kapitalen steken in het ontwikkelen van een 120 Hz-TFT.
Dat is alleen als je Vertical Synchronisation gebruikt.
Zie technisch verhaal van nero355 hieronder.
Bovendien maakt het amper uit wat voor getalletje er staat, want boven de 40 fps merk je toch geen verschil meer.
Ah, ik zat erop te wachten, op de 'dat kun jij niet merken'-redenering. Wees eens eerlijk, zie jij verschil tussen een 50 Hz- en een 100 Hz-televisie? Ja? Dan kun je (natuurlijk) ook het verschil zien tussen een beweging van 50 en een beweging van 100 frames per seconde. Zo niet, dan heb je mazzel en ben je goedkoop uit, want dan hoef je nooit te upgraden bóven een Geforce 6200. Is toch snel genoeg.
Dode pixels valt ook best mee. Die kun je op een CRT ook hebben.
Met als belangrijk verschil dat een dode pixel op een TFT normaal wordt gevonden (zie ISO-richtlijnen, alleen dure merken als Viewsonic geven op hun professionele modellen een zero-bright-dot-garantie). Op een CRT gelden dode pixels (je bedoelt beschadigingen in het electronenraster) gewoon als defect, zodat je ook drie jaar na aanschaf nog recht hebt op omruil c.q. reparatie.
Verder heeft een CRT zulke beschadigingen vrijwel nooit (tenzij-ie in transport is omgekletterd, ofzo) terwijl je hier maar een paar pagina's hoeft door te lezen om te zien dat je bij een TFT echt vrij vaak last hebt van dode pixels. Is gewoon inherent aan het productieproces.
[...]
Je kunt er ook heus wel goed films op kijken hoor. Resolutie en aspect-ratio is allemaal zo aan te passen.
Dit is gewoon niet waar. Je snapt niet wat ik bedoel. Een resolutie van 1280 x 1024 (de native resolutie van 17- en 19" TFTs) heeft een pixel aspect van 5:4 terwijl 1024 x 768, 1600 x 1200 et cetera een pixel aspect van 4:3 hebben. Als jij dus 4:3 materiaal (bijvoorbeeld 640 x 480) op 1280 x 1024 bekijkt, dan zie je boven- en onderin beeld zwarte balkjes, omdat 1280 x 1024 'vierkanter' is dan 640 x 480 (of, resized, 1280 x 960).
Daar kún je onmogelijk iets aan doen, zonder de oorspronkelijke beeldverhouding te verneuken. Immers, als je je aspect ratio verandert, bijvoorbeeld naar 5:4, dan worden cirkels ellipsvormig. Dat verschijnsel heb je natuurlijk ook op een CRT die in 1280 x 1024 staat. Alleen, bij een CRT kun je gewoon kiezen voor een fatsoenlijke 4:3 resolutie (bijv. 1280 x 960, 1600 x 1200) zonder dat je gezeik krijgt met wazige letters en artifacts. Een CRT heeft immers geen 'native' resolutie, maar vreet alles wat binnen zijn videobandbreedte (scan range) valt.
Er zijn geen GeForce kaarten die 500 watt verstoken

.
Scherp.
After all, you can't see a figure's panties unless it's the real thing.