Toon posts:

Het Grote Audi-topic OverzichtVolgende deelLaatste deel

Dit topic is onderdeel van een reeks. Ga naar het meest recente topic in deze reeks.

Pagina: 1 2 3 ... 11 Laatste
Acties:
 • 5.022 views sinds 30-01-2008

 • Zegato
 • Registratie: Oktober 2001
 • Niet online
Het Grote Audi-topic


Ey medetweakers,

Naar aanleiding van deze post open ik dan maar het Grote Audi Topic :)
Er moet nog wat meer info komen in de startpost zeg dus ff als je meer info hebt!

De geschiedenis


4 ringen

Het meest kenmerkende van Audi moet toch wel het merklogo zijn: de 4 ringen. Hoewel het niks met de Olympische Spelen te maken heeft, speelt er wel een soortgelijke gedachte achter. Om dit uit te leggen gaan we terug naar 1909, de tijden dat een snelheid van 16km/u nog als het snelste wat te verdragen was te boek stond.

Het was August Horch die toen voor de tweede maal een autofabriek opstartte. Voor een tweede keer moet er ook een eerste keer geweest zijn. Daarvoor gaan we nog eens 10 jaar terug. In dat jaar werd namelijk het merk Horch opgericht door de befaamde Duitse ingenieur. De wagens die hij toendertijd bouwde stonden te boek als het beste wat er te krijgen was en daardoor gingen de zaken dan ook goed. Echter kreeg Horch een conflict met de overige directieleden en besloot om uit Horch als merk te stappen om wederom een eigen autofabriek op te zetten naar eigen inzicht.

Toen hij dit probeerde onder zijn eigen naam werd daar echter een stokje voor gestoken door de toenmalige eigenaren van de Horch auto fabriek. August moest dus opzoek naar een andere naam. Zoals wel vaker in die tijd zocht Horch het toch bij zijn eigen achternaam. In het oud-Duits was zijn achternaam "Hoor". En omdat dit uiteraard niet echt lekker klinkt ging hij achter de Latijnse vertaling aan. Dat werd dus Audi en hiermee was de merknaam geboren.

Auto Union

Onder de Audi naam werd ook weer de kwaliteit van de eerdere Horch modellen gehaald waardoor ook Audi aansloeg in Duitsland. De zaken gingen dus goed totdat de crisis in de jaren '30 roet in het eten gooide. In die tijd was een auto nog zeker een luxeproduct en in tijd van economische recessie zijn auto's zeker producten waar dit snel te zien is. Het was niet anders in de jaren '30 want de gehele Duitste autoindustrie (wat in die tijd één van de snelst groeiende industriën van Europa was) draaide slecht.

Het was dan ook dat onder druk van de banken (we hebben het nu over de tijd dat je kon behangen met de biljetten, zo groot waren ze) dat er actie ondernomen werd. August Horch zocht contact met de directeuren van Horch om een soort van samenwerking tot stand te brengen. Echter waren er in die tijd nog twee grote Duitse merken die in moeilijkheden waren; teweten DKW en Wanderer. De banken drongen er dan ook sterk op aan om deze vier merken met elkaar te laten samen werken om zo de economische crisis te overleven. Alle vier de Saksische automerken werden dan gesymboliseerd in de 4 ringen. Eén ring voor elk merk.

In de begintijd van deze samenwerking bracht men de modellen nog onder eigen naam uit, maar al gauw fuseerde de vier bedrijven tot één bedrijf: Auto Union. Deze 'unie' ,gesymboliseerd door de vier ringen, creërde al snel daarna een auto die voor die tijd zijn weerga niet kende: de Audi UW (=Umgekehrte Wanderer, refererend naar het type motor).

Echter brak de oorlog toen in alle hevigheid uit en werd de Duitse autoindustrie gedwongen te produceren voor het leger en werden de plannen voor personenvoertuigen dus opzij geschoven.

Verhuizen

Oorlogen duren gelukkig niet eeuwig, en zo kwam ook de tweede wereldoorlog tot een eind. Doordat de oude fabrieken van de Auto Union in het 'nieuwe' Oosten lagen werd er besloten om in het Westen van Duitsland een nieuwe doorstart te maken om te zorgen dat men niet in een isolement zou komen zitten, want de invloed van de Russen werd al merkbaar.

Het was echter Volkswagen wat in de tweede wereldoorlog veel geld verdiende met de bouw van de kever. Hierdoor zag men kans om Audi op te nemen in het concern. Audi bleef echter wel een zelfstandige onderneming onder het Volkswagen bewind.

Het eerste waar men mee begon was het vervaardigen van onderdelen voor de oude modellen. Dit depot werd gebouwd in Ingolstadt, waar deze dagen het hoofdkwartier nog steeds huist. Omdat voor de oorlog in het Westen van Duitsland de merknaam DKW de bekendste was werd er besloten om de productie van auto's weer te hervatten onder de DKW naam.

Dit werd echter niet met alleen auto's gedaan, maar ook met motorfietsen . De typische twee takt motoren waren synoniem voor DKW. Echter werd er te veel geteerd op oude roem waardoor men in de jaren '60 inzakkende verkopen zag. In deze tijd was de 4 takt motor zwaar in opkomst en daar had DKW geen antwoord op.

Het roer moest dus om, zoveel was duidelijk. Men besloot om op basis van het laatste DKW model, de F102, een 4 takt versie te maken. Om het twee takt verleden van DKW achter zich te laten werd besloten om voor dit model een oude naam terug in ere te herstellen: Audi.

En toen was het hek van de dam. De betrouwbaarheid en voor die tijd sportieve prestaties sprak veel Duitsers aan en de eerste na-oorlogse Audi was een redelijk succes. Van dit model werd de Audi 70, de Audi 80 en de Audi Super 90 gebouwd, waar de type nummers voor het aantal PK's stonden. Hierna werd nog een 60 PK versie gebouwd.

In deze tijd zag men dat Mercedes redelijk succes had met een groter model, en Audi vond dat men niet kon achterblijven dus introduceerde men de eerste Audi 100 in 1968. Volkswagen vond dit in eerste instantie geen goed idee, maar de 100 (die in het geheim ontwikkeld was), was te goed om te negeren.

Quattro

Het was in 1971 dat de eerste keer de term""Vorsprung durch Technik" werd gebruikt. In deze tijd werd het quattro aandrijvingssysteem ontwikkeld waarmee Audi iedereen te kijk zette in de rally sport. In eerste instantie dacht men dat 4wd aangedreven auto te zwaar zou zijn om te kunnen winnen, maar Audi bewees het tegendeel.

In Nederland werd Audi voor het eerst op de markt gebracht in 1973 toen PON het importeurschap op zich nam. Het was echter bij de Audi 80 dat men in Nederland warm begon te lopen voor Audi.

Deze dagen

Deze dagen staat Audi voor innovatie, design, sportief en luxe. Modellen als de A6 en de A8 zijn toonaangevend in hun klasse en mede door de stijgende verkopen is men zich op dit moment bij BMW en Mercedes goed achter de oren aan het krabben. In deze dagen is er in Duitsland een ware PK strijd gaande, waar sedans met 500 pk geen uitzondering meer zijn.

Ook Audi mengt zich in deze strijd, want in samenwerking met Maserati en het gekochte Lambourghini blijft men ontwikkelen aan eigen motoren naast de bestaande VW aandrijving.

Er staat ons dus nog veel moois te wachten !

De modellen

Audi A2
http://members.home.nl/m.rosier/got/audi/A2.jpg
Vanaf €20.990,-

Audi A3
http://members.home.nl/m.rosier/got/audi/A3.jpg
Vanaf €24.490,-

Audi A3 Sportback
http://members.home.nl/m.rosier/got/audi/A3%20Sportback.jpg
Vanaf €25.440,-

Audi A4
http://members.home.nl/m.rosier/got/audi/A4.jpg
Vanaf €30.590,-

Audi A4 Avant
http://members.home.nl/m.rosier/got/audi/A4%20Avant.jpg
Vanaf €32.690,-

Audi A4 Cabrio
http://members.home.nl/m.rosier/got/audi/A4%20Cabrio.jpg
Vanaf €43.990,-

Audi S4
Vanaf €75.590,-
Picje later

Audi S4 Avant
http://members.home.nl/m.rosier/got/audi/S4%20Avant.jpg
Vanaf €76.690,-

Audi A6
http://members.home.nl/m.rosier/got/audi/A6.jpg
Vanaf €45.490,-

Audi A6 Avant
http://members.home.nl/m.rosier/got/audi/A6%20Avant.jpg
Vanaf €48.790,-

Audi RS6 Plus
Meer info later

Audi RS6 Plus Avant
http://members.home.nl/m.rosier/got/audi/RS6%20Plus.jpg
Vanaf €150.590,-

Audi A8
http://members.home.nl/m.rosier/got/audi/A8.jpg
Vanaf €84.290,-

Audi Allroad
http://members.home.nl/m.rosier/got/audi/allroad.jpg
Vanaf €56.890,-

Audi TT Coupé
http://members.home.nl/m.rosier/got/audi/TT%20Coup%C3%A9.jpg
Vanaf €37.790,-

Audi TT Roadster
http://members.home.nl/m.rosier/got/audi/TT%20Roadster.jpg
Vanaf €39.290,-

Concept cars

Audi Allroad Quattro
http://members.home.nl/m.rosier/got/audi/allroad%20concept.jpg

Audi Q7
http://members.home.nl/m.rosier/got/audi/Q7.jpg

Audi Nuvolari
http://members.home.nl/m.rosier/got/audi/nuvolari1.jpg
http://members.home.nl/m.rosier/got/audi/nuvolari2.jpg

Audi Le Mans
http://members.home.nl/m.rosier/got/audi/Le%20Mans.jpg
http://members.home.nl/m.rosier/got/audi/Le%20Mans2.jpg

Last words...

Veel plezier en houd het netjes
Dus niet te hard onze Alfa vrienden afkraken, laat ze maar in hun illusie ;)

Ode aan Ra5a :P en dank aan Wom :)

[Voor 57% gewijzigd door Zegato op 17-01-2005 20:33]

T.net gallery | V&A ads


 • Wouter!
 • Registratie: Maart 2001
 • Laatst online: 12:22
Ik vind die nieuwe Audi's zo schitterend hè :9 ... WAUW 8).
Alleen jammer dat ze wel aardig aan de prijs zijn :|.

 • dreeke
 • Registratie: December 2000
 • Laatst online: 26-05 10:15

dreeke

outdated icon

Lekker offroad rijden met je Audi op lichtmetalen velgen. :+


Wie vindt de A2 serieus mooi :?

Bij gebrek aan uw reclame staat hier mijn handtekening.


 • Stoffel
 • Registratie: Mei 2001
 • Laatst online: 29-05 08:57

Stoffel

Engineering the impossible

Het enige duitse merk dat begrijpt hoe je een groep klanten krijgt, behoudt en tevreden houdt _o_ Audi

Al is die van mij al wat ouder, het rijplezier is er niet minder om. Ik ben maar een arme student atm ;)

http://home.tiscali.nl/dikzak/audi/DSC01334_t.JPG

http://home.tiscali.nl/dikzak/audi/DSC01340_t.JPG

 • ETM
 • Registratie: September 2000
 • Laatst online: 02-02-2022

ETM

E=TM²

dreeke schreef op maandag 17 januari 2005 @ 16:14:
Lekker offroad rijden met je Audi op lichtmetalen velgen. :+


Wie vindt de A2 serieus mooi :?
Als dat ding nou een andere neus gedesigned had gekregen, had het misschien nog wat kunnen worden...

Nee, kan niet echt zeggen dat ik er gecharmeerd van ben.

G=6.67 x 10-8cm-3 gm-1 sec-2


 • FlotterPower
 • Registratie: September 2002
 • Laatst online: 30-03 01:18

FlotterPower

Boxy Brown

Heey juniorrules :w :P

I don't want no cake, I want me some pie!


 • Spooksel
 • Registratie: Oktober 2000
 • Laatst online: 12:33

Spooksel

Spooksel!

RSQ RSQ RSQ RSQ :D

*Let je nog even op Aanvulling op de FAQ: Plaatjes resizen :) *

[Voor 150% gewijzigd door SmartDoDo op 17-01-2005 19:01]

Bevalt mijn schrijfsel je niet? www.korrelatie.nl


 • 418O2
 • Registratie: November 2001
 • Laatst online: 23-05 12:27
ik mis de A3 sportback? mijns inziens een der mooiste auto's in het audi productschema

ik ben zelf heel erg verliefd op de Quattro Coupe en de S2

*Ook hier geldt: Aanvulling op de FAQ: Plaatjes resizen :) *

http://www.niceaudis.ch/a...rtback/a3_sportback_1.jpg < a3 sportback

maar ik ben dus zwaar Audi-freak :)

[Voor 46% gewijzigd door SmartDoDo op 17-01-2005 19:02]


 • 418O2
 • Registratie: November 2001
 • Laatst online: 23-05 12:27
dreeke schreef op maandag 17 januari 2005 @ 16:14:
Lekker offroad rijden met je Audi op lichtmetalen velgen. :+


Wie vindt de A2 serieus mooi :?
bejaarden, dat is ook de groep waaraan hij verkocht moet worden

het concept is heel uniek wmb. Het is een degelijke auto met superveel techniek. Enige nadeel is de prijs en mssn het uiterlijk.

de A2 heeft een apart motorkapje, daaronder zitten alle reservoir zodat je de vloeistoffen en olieen makkelijk kan bijvullen

 • FrostXL
 • Registratie: Augustus 2002
 • Laatst online: 07-06 21:25

FrostXL

cool as ice

Ik heb vrij weinig verstand van auto's maar ik weet wel dat die A3 er _o_ uit ziet.

Weet jij al?


 • Kroontje
 • Registratie: Juli 2002
 • Laatst online: 13:34
Audi is ook helemaal mijn auto. Mijn vorige Audi helaas totall-loss gereden en had geen geld voor een andere Audi.. Toen maar een Opel gekocht, heel wat anders moet ik zeggen, maar ook niet verkeerd.. :)

 • Tsuru
 • Registratie: November 2001
 • Niet online

Tsuru

Sim Warrior

Doet U mij maar een S8 8) ;)

Bally Jerry pranged his kite right in the how's your father. Hairy Blighter dicky-birdied, feathered back on his sammy, took a waspy, flipped over on his Betty Harper's and caught his can in the bertie!


 • Charly
 • Registratie: Juli 2000
 • Laatst online: 08-06 20:14
Wordt die Nuvolari de opvolger van de TT of 'een treedje hoger' en komt er een nieuwe TT?

 • 418O2
 • Registratie: November 2001
 • Laatst online: 23-05 12:27
de Nuvolari is volgens mij al een vrij oude conceptcar. Er is al een nieuw model TT, dus de opvolger wordt hij niet.

Het zou wel cool zijn als Audi een Sportcoupe op de markt zette met superprestaties

 • Zegato
 • Registratie: Oktober 2001
 • Niet online
418O2 schreef op maandag 17 januari 2005 @ 16:26:
ik mis de A3 sportback? mijns inziens een der mooiste auto's in het audi productschema
Natuurlijk! 8)7
Ik voeg 'm meteen ff toe, bedankt :)
418O2 schreef op maandag 17 januari 2005 @ 16:26:
ik ben zelf heel erg verliefd op de Quattro Coupe en de S2
De oudere Audi's voeg ik later misschien toe, ik zie wel :)
ik heb getwijfeld om die bij de concept cars te zetten, maar het ziet er nou niet bepaald naar uit dat dat ding ooit gaat rijden :P

T.net gallery | V&A ads


 • pagani
 • Registratie: Januari 2002
 • Niet online
418O2 schreef op maandag 17 januari 2005 @ 16:26:
ik mis de A3 sportback? mijns inziens een der mooiste auto's in het audi productschema

ik ben zelf heel erg verliefd op de Quattro Coupe en de S2

[afbeelding]

http://www.niceaudis.ch/a...rtback/a3_sportback_1.jpg < a3 sportback

maar ik ben dus zwaar Audi-freak :)
Resizen aub :P

 • Spooksel
 • Registratie: Oktober 2000
 • Laatst online: 12:33

Spooksel

Spooksel!

Wat ik me afvraag, waarom gaan ze niet het 3e remlicht van hun I,Robot RSQ auto standaard maken... damn dat is echt een potje mooi :)

@ Zegato: zet hem er gewoon bij als extraatje :D

[Voor 17% gewijzigd door Spooksel op 17-01-2005 16:38]

Bevalt mijn schrijfsel je niet? www.korrelatie.nl


 • Wom
 • Registratie: Januari 2002
 • Laatst online: 14:03
Whoei, Audi is helemaal mijn merk. Mijn vorige auto voor dagelijks gebruik was dan ook een 90 Coupe welke ik nu van kenteken heb laten afhalen omdat de motor daarvan helemaal op was. Ik heb ondertussen vanuit Duitsland een S2 motor laten overkomen welke ingebouwd gaat worden in de 90 :)

In betere dagen :)
http://www.tweakers.net/ext/f/33056/full.jpg

[Voor 13% gewijzigd door Wom op 17-01-2005 16:39]

Carnavalmarkt.nl - Gratis adverteren met carnaval- en feestartikelen


 • 418O2
 • Registratie: November 2001
 • Laatst online: 23-05 12:27
ik wil anders wel een lijstje maken met oudere modellen

50
http://www.in.gr/auto/dokimes/pr_dokimes_in/VW_Polo_14_75PS/note/in_audi_50.jpg
60
http://www.ahc.cz/audiclub/modely/50/hi990058.jpg
70
Ff zoeken
80
http://www.visitbulgaria.net/rentacar/audi80quattro.JPG
80 Avant
http://kak.net/audi/audi80/audi80-03s.jpg
90
http://www.car-pictures-photos-pics.com/Audi/90/2.jpg
100
http://www.norskbildelsenter.no/audi/skadebil/a100front.jpg
100 Avant
http://www.deravant.de/cavant/100c4/100c4tolli4.jpg
S2
http://www.rallyracingnews.com/teams/fs-audi-s2.jpg
Coupe
http://www.audiworld.com/model/historical/91/pix/coupe.jpg
Quattro
dies miniatuur ;)
200
http://www.stationwagon.com/gallery/pictures/1991_Audi_200tqw.jpg


wie vult hem aan?

[b]ik heb geen resizetools, iemand die het ff kan doen?

[Voor 85% gewijzigd door SmartDoDo op 17-01-2005 19:02]


 • e1f
 • Registratie: Oktober 2003
 • Laatst online: 31-12-2022
Audi is echt een geweldig autootje! Door m'n bijbaantje heb ik al heel wat A6'jes mogen rijden, en ook de A8 en offroad mogen ervaren! Zodra je instapt voel je je erin thuis (vind ik). En hoe hard je door de bocht kan met een quattro is onvoorstelbaar :)

 • Zegato
 • Registratie: Oktober 2001
 • Niet online
418O2 schreef op maandag 17 januari 2005 @ 16:40:
ik wil anders wel een lijstje maken met oudere modellen

50
60
70
80
90
100
S2
Coupe
Quattro

wie vult hem aan?
100 Avant
200
200 Avant
80 Avant
S4
S6
RS2

:)

[edit]
En de S8 natuurlijk!
Ronin!

[Voor 7% gewijzigd door Zegato op 17-01-2005 16:51]

T.net gallery | V&A ads


 • Wom
 • Registratie: Januari 2002
 • Laatst online: 14:03
418O2 schreef op maandag 17 januari 2005 @ 16:40:
ik wil anders wel een lijstje maken met oudere modellen

50
60
70
80
90
100
S2
Coupe
Quattro

wie vult hem aan?
4000 series
5000 series
V8
200
Quattro
S1

Carnavalmarkt.nl - Gratis adverteren met carnaval- en feestartikelen


 • Stoffel
 • Registratie: Mei 2001
 • Laatst online: 29-05 08:57

Stoffel

Engineering the impossible

Wom schreef op maandag 17 januari 2005 @ 16:37:
Whoei, Audi is helemaal mijn merk. Mijn vorige auto voor dagelijks gebruik was dan ook een 90 Coupe welke ik nu van kenteken heb laten afhalen omdat de motor daarvan helemaal op was. Ik heb ondertussen vanuit Duitsland een S2 motor laten overkomen welke ingebouwd gaat worden in de 90 :)

In betere dagen :)
[afbeelding]
Als ik dat vragen mag, wat heb je betaald voor dat blok en heb je ook een nieuwe versnellingsbak erbij? Ik ben namelijk ook op zoek naar een ander blok, was aan het denken aan een 2,3 liter 5cyl met injectie, omdat die zuiniger is dan wat ik nu heb en zo'n 40 pk meer heeft :z

 • 418O2
 • Registratie: November 2001
 • Laatst online: 23-05 12:27
ik ga ff eten, daarna maak ik het lijstje verder af

 • Wom
 • Registratie: Januari 2002
 • Laatst online: 14:03
_-SToFFeL-_ schreef op maandag 17 januari 2005 @ 16:45:
[...]


Als ik dat vragen mag, wat heb je betaald voor dat blok en heb je ook een nieuwe versnellingsbak erbij? Ik ben namelijk ook op zoek naar een ander blok, was aan het denken aan een 2,3 liter 5cyl met injectie, omdat die zuiniger is dan wat ik nu heb en zo'n 40 pk meer heeft :z
Het blok wat ik eerst had was een 2,3 5 cyl 170 pk die er standaard inzat, maar die ga ik je niet aansmeren want daar heb je meer kosten aan als plezier ;) :+

Ik heb er overigens 2200 euro voor betaald inclusief versnellingsbak. Was een S2 die langs achteren aangereden was en ik ben zelf de motor en versnellingsbak (met nog wat andere zaken) er uit wezen sleutelen samen met twee vrienden.

Overigens, dit is de nieuwe S8.

http://www.auto-motor-und-sport.de/sixcms/media.php/76/s8_450.jpg
5.2 550PK sterke V10 motor. Uiteraad FSI en komt volgend jaar :)

[Voor 11% gewijzigd door Wom op 17-01-2005 16:50]

Carnavalmarkt.nl - Gratis adverteren met carnaval- en feestartikelen


 • Zegato
 • Registratie: Oktober 2001
 • Niet online
Voor de mensen die het boeiend vinden, hier kun je een filmpje vinden van de Nuvolari.
Check vooral het interieur @ 3 min!! :9~

T.net gallery | V&A ads


 • Stoffel
 • Registratie: Mei 2001
 • Laatst online: 29-05 08:57

Stoffel

Engineering the impossible

Wom schreef op maandag 17 januari 2005 @ 16:48:
[...]

Het blok wat ik eerst had was een 2,3 5 cyl 170 pk die er standaard inzat, maar die ga ik je niet aansmeren want daar heb je meer kosten aan als plezier ;) :+

Ik heb er overigens 2200 euro voor betaald inclusief versnellingsbak. Was een S2 die langs achteren aangereden was en ik ben zelf de motor en versnellingsbak (met nog wat andere zaken) er uit wezen sleutelen samen met twee vrienden.
Ik ben ook nog altijd aan het wachten op iemand die met zijn audi over de kop rolt ofzo, zodat ik voor een paarhonderd euro het hele ding hier neer kan zetten en strippen ;)

Hier in NL vind je op de sloop heel erg weinig Audi 80/90's heb ik gemerkt, en als je daar al een blok uit zou kopen betaal je je lam en weet je nog niet wat je hebt. Is er in Duitsland wat meer keus wat dat betreft?

 • Wom
 • Registratie: Januari 2002
 • Laatst online: 14:03
_-SToFFeL-_ schreef op maandag 17 januari 2005 @ 16:51:
[...]


Ik ben ook nog altijd aan het wachten op iemand die met zijn audi over de kop rolt ofzo, zodat ik voor een paarhonderd euro het hele ding hier neer kan zetten en strippen ;)

Hier in NL vind je op de sloop heel erg weinig Audi 80/90's heb ik gemerkt, en als je daar al een blok uit zou kopen betaal je je lam en weet je nog niet wat je hebt. Is er in Duitsland wat meer keus wat dat betreft?
Kortgezegd, ja. Er rijden er daar sowiezo al meer rond, en je hebt daar bedrijven zitten die zich alleen maar specialiseren op Duitse merken. (ooit wel eens van Glas gehoord? Das de oorspronkelijke G in V.A.G. en daar kun je dus ook nog onderdelen voor krijgen :+ ).

// ik had hem overigens gevonden via een oom die in Duitsland gelegerd zit en daar als onderhoudsmonteur werkt. Dit zat zeg maar dicht bij het vuur ;)

Trouwens, dit is de nieuwe S4 :)

http://bilder.autobild.de/bilder/1/58033
http://bilder.autobild.de/bilder/1/58034
http://bilder.autobild.de/bilder/1/58035
http://bilder.autobild.de/bilder/1/58036
http://bilder.autobild.de/bilder/1/58037
http://bilder.autobild.de/bilder/1/58038

[Voor 23% gewijzigd door Wom op 17-01-2005 16:54]

Carnavalmarkt.nl - Gratis adverteren met carnaval- en feestartikelen


 • Tsuru
 • Registratie: November 2001
 • Niet online

Tsuru

Sim Warrior

Wom schreef op maandag 17 januari 2005 @ 16:48:
[...]

Het blok wat ik eerst had was een 2,3 5 cyl 170 pk die er standaard inzat, maar die ga ik je niet aansmeren want daar heb je meer kosten aan als plezier ;) :+

Ik heb er overigens 2200 euro voor betaald inclusief versnellingsbak. Was een S2 die langs achteren aangereden was en ik ben zelf de motor en versnellingsbak (met nog wat andere zaken) er uit wezen sleutelen samen met twee vrienden.

Overigens, dit is de nieuwe S8.

[afbeelding]
5.2 550PK sterke V10 motor. Uiteraad FSI en komt volgend jaar :)
Doet U mij eigenlijk maar de ABT AS8:

http://home.hccnet.nl/y.a.cathalina/Personal/01.jpg
http://home.hccnet.nl/y.a.cathalina/Personal/02.jpg
http://home.hccnet.nl/y.a.cathalina/Personal/03.jpg
http://home.hccnet.nl/y.a.cathalina/Personal/04.jpg
http://home.hccnet.nl/y.a.cathalina/Personal/05.jpg
http://home.hccnet.nl/y.a.cathalina/Personal/06.jpg

:9 :9 :9

Bally Jerry pranged his kite right in the how's your father. Hairy Blighter dicky-birdied, feathered back on his sammy, took a waspy, flipped over on his Betty Harper's and caught his can in the bertie!


 • Kroontje
 • Registratie: Juli 2002
 • Laatst online: 13:34
Oh Baby Baby, die nieuwe S4 en ABT AS8 zijn _/-\o_

 • 418O2
 • Registratie: November 2001
 • Laatst online: 23-05 12:27

 • Wom
 • Registratie: Januari 2002
 • Laatst online: 14:03
http://home.hccnet.nl/y.a.cathalina/Personal/03.jpg

O+ Het klopt gewoon allemaal :9

Carnavalmarkt.nl - Gratis adverteren met carnaval- en feestartikelen


 • RobertJ
 • Registratie: Februari 2001
 • Laatst online: 28-05 17:52
418O2 schreef op maandag 17 januari 2005 @ 16:29:
[...]

bejaarden, dat is ook de groep waaraan hij verkocht moet worden

het concept is heel uniek wmb. Het is een degelijke auto met superveel techniek. Enige nadeel is de prijs en mssn het uiterlijk.

de A2 heeft een apart motorkapje, daaronder zitten alle reservoir zodat je de vloeistoffen en olieen makkelijk kan bijvullen
Mwoah de A2 degelijk, ik kan me nog een gesprek herinneren met een lid van de Pon directie, die wist me te vertellen dat er maar geen A2 voor de deur moest, ze werden stapelgek van de klachten, er deugde vrij weinig aan die wagen, maar goed, misschien hebben ze dat ding de laatste 2 jaar wel in orde gemaakt, ik weet het niet...

Life is what you make of it. Always has been, always will be.


 • 418O2
 • Registratie: November 2001
 • Laatst online: 23-05 12:27
dat is toch de s8? Lekkere toerwagen, maar niet echt geschikt voor het ruigere gooi- en smijtwerk denk ik.

dan toch maar een rs6 :)

@RobertJ

misschien is dat ook wel waar, 2 jaar geleden was hij toch net uit?

[Voor 24% gewijzigd door 418O2 op 17-01-2005 17:08]


 • Wom
 • Registratie: Januari 2002
 • Laatst online: 14:03
De A2 is al vanaf 2000 op de markt, loopt al redelijk op zijn eind dus :)
Ik heb overigens toen mijn auto een week bij de garage stond een A2 als leenauto gehad en dat is dus erg meegevallen. Was een 1.4 TDI dus niet enorm snel, maar de binnenruimte was ik erg over te spreken. Afwerking was gewoon van Audi niveau en het reed zeker niet verkeerd. Alleen het zicht naar achteren was gewoon slecht wat het moeilijk inparkeren maakte. Overigens is het wel grappig dat alles wat je in eerste instantie nodig hebt voor motoronderhoud gewoon achter de grille zit.

Carnavalmarkt.nl - Gratis adverteren met carnaval- en feestartikelen


 • 418O2
 • Registratie: November 2001
 • Laatst online: 23-05 12:27
dat laatste zei ik al :)

het is alleen een vrij duur autootje voor wat je krijgt, de meeste mensen willen niet voor dat extra comfort en luxe betalen

 • Wom
 • Registratie: Januari 2002
 • Laatst online: 14:03
418O2 schreef op maandag 17 januari 2005 @ 17:26:
dat laatste zei ik al :)

het is alleen een vrij duur autootje voor wat je krijgt, de meeste mensen willen niet voor dat extra comfort en luxe betalen
Tja, de meerwaarde zie je er ook niet direct aan af natuurlijk, enkel de inruilprijs schijnt vrij hoog te zijn dus het betaald zichzelf uiteindelijk wel terug :)

Carnavalmarkt.nl - Gratis adverteren met carnaval- en feestartikelen


 • wimpie
 • Registratie: September 1999
 • Niet online
RS6 (Avant / Plus) zijn al(lang) uit productie. Die kan bij het rijtje van oudere / vorige modellen.

Haakjes en slashes waren in de aanbieding ja.

Divide and conquer.


 • addictive
 • Registratie: Maart 2003
 • Laatst online: 04-06 11:21
*RS6 fan is :D

MickBenjamins.com | Twitter


 • Micha
 • Registratie: Maart 2004
 • Niet online
http://members.home.nl/m.rosier/got/audi/allroad%20concept.jpg
* Micha ziet hier een aantal volvo trekjes aan de voorkant.

lampen en ding onder grill en gewoon hele vorm enzo

[Voor 20% gewijzigd door Micha op 17-01-2005 17:43]


 • 418O2
 • Registratie: November 2001
 • Laatst online: 23-05 12:27
Wom schreef op maandag 17 januari 2005 @ 17:28:
[...]

Tja, de meerwaarde zie je er ook niet direct aan af natuurlijk, enkel de inruilprijs schijnt vrij hoog te zijn dus het betaald zichzelf uiteindelijk wel terug :)
Ach, je merkt het wel aan het rijgenot.

Ik heb ook zo'n bloedhekel aan mensen met de instelling

"Waarom zou ik een audi kopen? Een opel rijdt ook!"

donder op, mensen die de luxe van een duurdere auto niet in zien zijn echt debiel. Ja, een A4 is duurder, maar die is dan ook wel IETS beter te rijden dan een krikkie Vectra ofzo

 • wimpie
 • Registratie: September 1999
 • Niet online
En niet vergeten, de special, A4 DTM Edition! (2.0 FSI Turbo)

http://wwwhome.cs.utwente.nl/~houwelin/got/A4DTM1.jpg
http://wwwhome.cs.utwente.nl/~houwelin/got/A4DTM2.jpg
http://wwwhome.cs.utwente.nl/~houwelin/got/A4DTM3.jpg

Divide and conquer.


 • Tsuru
 • Registratie: November 2001
 • Niet online

Tsuru

Sim Warrior

Ra5a zit zeker nog op zijn werk ofzo? :? :P

Bally Jerry pranged his kite right in the how's your father. Hairy Blighter dicky-birdied, feathered back on his sammy, took a waspy, flipped over on his Betty Harper's and caught his can in the bertie!


 • 418O2
 • Registratie: November 2001
 • Laatst online: 23-05 12:27
ja moet haast wel :P

Maar ik was laatst op het circuit en daar stond een vette safetycar, een AS4 :)

http://www.audioimports.c...AS4/Pics/AS4Silver062.JPG < dat is de regular AS4

 • snars
 • Registratie: September 2001
 • Niet online
Ik mis nog een aantal prominente Audi's (even geen tijd om wat pics te googlen) maar het gaat de goeie kant uit B)

I reject your reality, and substitute my own.


 • 418O2
 • Registratie: November 2001
 • Laatst online: 23-05 12:27
Wie maakt anders ff snel een Audi DB? Waar een aantal "admins" auto's met pics en links toe kunnen voegen?

 • Ojjorz
 • Registratie: December 2003
 • Niet online

Ojjorz

De oude man die alles kan

Mijn vader reed al ongeveer een jaar of 10 peugeot (3x 605, 2x 607) en dat vond ik alijd erg fijne auto's. Helaas moet ik peugeot nu afvallen want sinds vorige week hebben wij een A6 3.0 TDI :D Wat een fantastische auto is het toch. De degelijkheid en luxe straalt er aan alle kanten vanaf, en die 3.0 TDI is werkelijk een heerlijke moter!

 • 418O2
 • Registratie: November 2001
 • Laatst online: 23-05 12:27
inderdaad. Mijn oom had die laatst mee als testauto. Zelfde motor, met een automaat. Heerlijke kar. Alleen was het een pre-productiemodel ofzo, want het dashboard kraakte nogal. Daarbij maakte de aandrijfas een beetje herrie, maar dat zal allemaal wel bij het preproductie gedeelte horen.

Audi wou waarschijnlijk zo snel mogelijk het nieuwe model naar de journalisten brengen, waardoor er auto's bij journalisten terecht kwamen die nog niet helemaal "af" waren

Anoniem: 21785

418O2 schreef op maandag 17 januari 2005 @ 16:40:
ik wil anders wel een lijstje maken met oudere modellen

50 [afbeelding]
60 [afbeelding]
70 Ff zoeken
80 [afbeelding]
80 Avant [afbeelding]
90 [afbeelding]
100 [afbeelding]
100 Avant [afbeelding]
S2 [afbeelding]
Coupe [afbeelding]
Quattro [afbeelding]
dies miniatuur ;)
200 [afbeelding]

wie vult hem aan?
Ha, mijn ouders hebben ooit nog eens een appelgroene 50 gehad! Cool autootje. Maar nog net niet zo cool als deze ;) :

100 coupé:
http://www.audi-100-coupe-s.de/schweiz_02/image/31.jpg

http://www.quat.de/quat.de/audi_100coupe/audi_100_coupe_s_1974_marathonblau_von_vorne_seite_an_strasse.jpg

http://www.quat.de/quat.de/audi_100coupe/audi_100_coupe_s_1974_marathonblau_von_hinten_seite.jpg

[Voor 4% gewijzigd door Anoniem: 21785 op 17-01-2005 18:42]


 • 418O2
 • Registratie: November 2001
 • Laatst online: 23-05 12:27
beetje de manta van audi he ? :P Wel een ruige bak an sich

 • TomSwinnen
 • Registratie: December 2002
 • Laatst online: 14-01 19:51

TomSwinnen

Is er ook helemaal klaar voor!

Aaah, Audi, nog steeds één van mijn favoriete merken. Vooral de oude modellen. Pa heeft paar jaar geleden een A4 gehad, was ook wel een prachtige bak, vooral vanbinnen. De nieuwe modellen zijn vanbuiten erg mooi, maar interieur trekt nergens meer op, toch zeker bij de A4 dan.

Feiten in de audio zijn zoals feiten in de liefde, redelijk onbestaand of op z'n minst zeer persoonlijk.


 • 418O2
 • Registratie: November 2001
 • Laatst online: 23-05 12:27
http://www.autointell-news.com/news-2000-2/Oktober-2000/audi-a4-interior-sm.jpg
valt mee imo

 • Wom
 • Registratie: Januari 2002
 • Laatst online: 14:03
Misschien dat het leuk is om een stukje over de geschiedenis van Audi in de startpost te zetten? Denk dat voor veel mensen het niet duidelijk is waar het nou precies vandaan komt. Wil me daar best wel eens aan zetten hoor om dat op te schrijven :)

Carnavalmarkt.nl - Gratis adverteren met carnaval- en feestartikelen


 • TomSwinnen
 • Registratie: December 2002
 • Laatst online: 14-01 19:51

TomSwinnen

Is er ook helemaal klaar voor!

http://www.audi.be/content/model/mod3/gallery/shots04_m.jpg
U zei? :/

Nee hoor, doe mij dan maar het interieur van de nieuwe Volvo's of van de oude Audi's.

Feiten in de audio zijn zoals feiten in de liefde, redelijk onbestaand of op z'n minst zeer persoonlijk.


 • Alfa Novanta
 • Registratie: Oktober 2001
 • Laatst online: 06-06 23:03

Alfa Novanta

VRRROOOAAARRRP

418O2 schreef op maandag 17 januari 2005 @ 16:40:
ik wil anders wel een lijstje maken met oudere modellen

50
[afbeelding]
60
[afbeelding]
70
Ff zoeken
80
[afbeelding]
80 Avant
[afbeelding]
90
[afbeelding]
100
[afbeelding]
100 Avant
[afbeelding]
S2
[afbeelding]
Coupe
[afbeelding]
Quattro
dies miniatuur ;)
200
[afbeelding]


wie vult hem aan?

[b]ik heb geen resizetools, iemand die het ff kan doen?
Hé gelukkig .. tenminste IEMAND die het snapt ! O+

Tsjongejonge .. als je beweert AUDI liefhebber te zijn, kun je toch OP ZIJN MINST een Topicstart van niveau maken !??!?! :?

Ik was het bijna zelf gaan doen .. 8)7
Wom schreef op maandag 17 januari 2005 @ 19:02:
Misschien dat het leuk is om een stukje over de geschiedenis van Audi in de startpost te zetten? Denk dat voor veel mensen het niet duidelijk is waar het nou precies vandaan komt. Wil me daar best wel eens aan zetten hoor om dat op te schrijven :)
dát bedoel ik! d:)b

[Voor 14% gewijzigd door Alfa Novanta op 17-01-2005 19:34]

My Youtube channel: Alfa Novanta
AMD Ryzen 7 5800X | ASRock X470 Taichi | 32GB Kingston HyperX Predator DDR4-3200 RGB | Gigabyte RTX3090 Gaming OC 24GB GDDR6 | Windows 10 x64 | HP Reverb G2


 • TomSwinnen
 • Registratie: December 2002
 • Laatst online: 14-01 19:51

TomSwinnen

Is er ook helemaal klaar voor!

[b][message=22591351,noline]Catch22 schreef op maandag 17 januari
wie vult hem aan?
Audi 5000
http://www.audiworld.com/model/historical/80/pix/5k.jpg

Feiten in de audio zijn zoals feiten in de liefde, redelijk onbestaand of op z'n minst zeer persoonlijk.


 • Alfa Novanta
 • Registratie: Oktober 2001
 • Laatst online: 06-06 23:03

Alfa Novanta

VRRROOOAAARRRP

Nah .. ik zal jullie ff een handje op weg helpen :)

Audi Quattro
http://www.alfa90register.nl/overig/AudiQuattro/AudiQuattro01.jpg

http://www.alfa90register.nl/overig/AudiQuattro/AudiQuattro02.jpg

http://www.alfa90register.nl/overig/AudiQuattro/AudiQuattro03.jpg

http://www.alfa90register.nl/overig/AudiQuattro/AudiQuattro04.jpg

http://www.alfa90register.nl/overig/AudiQuattro/AudiQuattro05.jpg

http://www.alfa90register.nl/overig/AudiQuattro/AudiQuattro06.jpg

http://www.alfa90register.nl/overig/AudiQuattro/AudiQuattro07.jpg

http://www.alfa90register.nl/overig/AudiQuattro/AudiQuattro08.jpg

http://www.alfa90register.nl/overig/AudiQuattro/AudiQuattro09.jpg

http://www.alfa90register.nl/overig/AudiQuattro/AudiQuattro10.jpg

Nu jullie O+

My Youtube channel: Alfa Novanta
AMD Ryzen 7 5800X | ASRock X470 Taichi | 32GB Kingston HyperX Predator DDR4-3200 RGB | Gigabyte RTX3090 Gaming OC 24GB GDDR6 | Windows 10 x64 | HP Reverb G2


 • 418O2
 • Registratie: November 2001
 • Laatst online: 23-05 12:27
die Pike's Peak Quattro is heeeeeeeeel gaaf. Ik heb er wel een paar ruige filmpjes van, zal ik ff opsnorkelen als ik mijn server weer werkend heb

er is ook een S4 cabrio toch?

ja
http://www.discountpartcenter.com/photos/11-03-03-01-Audi-S4-Cabriolet.jpg

[Voor 35% gewijzigd door 418O2 op 17-01-2005 19:56]


 • Wom
 • Registratie: Januari 2002
 • Laatst online: 14:03
Het was even typen en ik ben een paar dingen vergeten (Silberpfeilen :X ), maar dit is het voor nu ;)


4 ringen

Het meest kenmerkende van Audi moet toch wel het merklogo zijn: de 4 ringen. Hoewel het niks met de Olympische Spelen te maken heeft, speelt er wel een soortgelijke gedachte achter. Om dit uit te leggen gaan we terug naar 1909, de tijden dat een snelheid van 16km/u nog als het snelste wat te verdragen was te boek stond.

Het was August Horch die toen voor de tweede maal een autofabriek opstartte. Voor een tweede keer moet er ook een eerste keer geweest zijn. Daarvoor gaan we nog eens 10 jaar terug. In dat jaar werd namelijk het merk Horch opgericht door de befaamde Duitse ingenieur. De wagens die hij toendertijd bouwde stonden te boek als het beste wat er te krijgen was en daardoor gingen de zaken dan ook goed. Echter kreeg Horch een conflict met de overige directieleden en besloot om uit Horch als merk te stappen om wederom een eigen autofabriek op te zetten naar eigen inzicht.

Toen hij dit probeerde onder zijn eigen naam werd daar echter een stokje voor gestoken door de toenmalige eigenaren van de Horch auto fabriek. August moest dus opzoek naar een andere naam. Zoals wel vaker in die tijd zocht Horch het toch bij zijn eigen achternaam. In het oud-Duits was zijn achternaam "Hoor". En omdat dit uiteraard niet echt lekker klinkt ging hij achter de Latijnse vertaling aan. Dat werd dus Audi en hiermee was de merknaam geboren.

Auto Union

Onder de Audi naam werd ook weer de kwaliteit van de eerdere Horch modellen gehaald waardoor ook Audi aansloeg in Duitsland. De zaken gingen dus goed totdat de crisis in de jaren '30 roet in het eten gooide. In die tijd was een auto nog zeker een luxeproduct en in tijd van economische recessie zijn auto's zeker producten waar dit snel te zien is. Het was niet anders in de jaren '30 want de gehele Duitste autoindustrie (wat in die tijd één van de snelst groeiende industriën van Europa was) draaide slecht.

Het was dan ook dat onder druk van de banken (we hebben het nu over de tijd dat je kon behangen met de biljetten, zo groot waren ze) dat er actie ondernomen werd. August Horch zocht contact met de directeuren van Horch om een soort van samenwerking tot stand te brengen. Echter waren er in die tijd nog twee grote Duitse merken die in moeilijkheden waren; teweten DKW en Wanderer. De banken drongen er dan ook sterk op aan om deze vier merken met elkaar te laten samen werken om zo de economische crisis te overleven. Alle vier de Saksische automerken werden dan gesymboliseerd in de 4 ringen. Eén ring voor elk merk.

In de begintijd van deze samenwerking bracht men de modellen nog onder eigen naam uit, maar al gauw fuseerde de vier bedrijven tot één bedrijf: Auto Union. Deze 'unie' ,gesymboliseerd door de vier ringen, creërde al snel daarna een auto die voor die tijd zijn weerga niet kende: de Audi UW (=Umgekehrte Wanderer, refererend naar het type motor).

Echter brak de oorlog toen in alle hevigheid uit en werd de Duitse autoindustrie gedwongen te produceren voor het leger en werden de plannen voor personenvoertuigen dus opzij geschoven.

Verhuizen

Oorlogen duren gelukkig niet eeuwig, en zo kwam ook de tweede wereldoorlog tot een eind. Doordat de oude fabrieken van de Auto Union in het 'nieuwe' Oosten lagen werd er besloten om in het Westen van Duitsland een nieuwe doorstart te maken om te zorgen dat men niet in een isolement zou komen zitten, want de invloed van de Russen werd al merkbaar.

Het was echter Volkswagen wat in de tweede wereldoorlog veel geld verdiende met de bouw van de kever. Hierdoor zag men kans om Audi op te nemen in het concern. Audi bleef echter wel een zelfstandige onderneming onder het Volkswagen bewind.

Het eerste waar men mee begon was het vervaardigen van onderdelen voor de oude modellen. Dit depot werd gebouwd in Ingolstadt, waar deze dagen het hoofdkwartier nog steeds huist. Omdat voor de oorlog in het Westen van Duitsland de merknaam DKW de bekendste was werd er besloten om de productie van auto's weer te hervatten onder de DKW naam.

Dit werd echter niet met alleen auto's gedaan, maar ook met motorfietsen . De typische twee takt motoren waren synoniem voor DKW. Echter werd er te veel geteerd op oude roem waardoor men in de jaren '60 inzakkende verkopen zag. In deze tijd was de 4 takt motor zwaar in opkomst en daar had DKW geen antwoord op.

Het roer moest dus om, zoveel was duidelijk. Men besloot om op basis van het laatste DKW model, de F102, een 4 takt versie te maken. Om het twee takt verleden van DKW achter zich te laten werd besloten om voor dit model een oude naam terug in ere te herstellen: Audi.

En toen was het hek van de dam. De betrouwbaarheid en voor die tijd sportieve prestaties sprak veel Duitsers aan en de eerste na-oorlogse Audi was een redelijk succes. Van dit model werd de Audi 70, de Audi 80 en de Audi Super 90 gebouwd, waar de type nummers voor het aantal PK's stonden. Hierna werd nog een 60 PK versie gebouwd.

In deze tijd zag men dat Mercedes redelijk succes had met een groter model, en Audi vond dat men niet kon achterblijven dus introduceerde men de eerste Audi 100 in 1968. Volkswagen vond dit in eerste instantie geen goed idee, maar de 100 (die in het geheim ontwikkeld was), was te goed om te negeren.

Quattro

Het was in 1971 dat de eerste keer de term""Vorsprung durch Technik" werd gebruikt. In deze tijd werd het quattro aandrijvingssysteem ontwikkeld waarmee Audi iedereen te kijk zette in de rally sport. In eerste instantie dacht men dat 4wd aangedreven auto te zwaar zou zijn om te kunnen winnen, maar Audi bewees het tegendeel.

In Nederland werd Audi voor het eerst op de markt gebracht in 1973 toen PON het importeurschap op zich nam. Het was echter bij de Audi 80 dat men in Nederland warm begon te lopen voor Audi.

Deze dagen

Deze dagen staat Audi voor innovatie, design, sportief en luxe. Modellen als de A6 en de A8 zijn toonaangevend in hun klasse en mede door de stijgende verkopen is men zich op dit moment bij BMW en Mercedes goed achter de oren aan het krabben. In deze dagen is er in Duitsland een ware PK strijd gaande, waar sedans met 500 pk geen uitzondering meer zijn.

Ook Audi mengt zich in deze strijd, want in samenwerking met Maserati en het gekochte Lambourghini blijft men ontwikkelen aan eigen motoren naast de bestaande VW aandrijving.

Er staat ons dus nog veel moois te wachten !

Carnavalmarkt.nl - Gratis adverteren met carnaval- en feestartikelen


 • Alfa Novanta
 • Registratie: Oktober 2001
 • Laatst online: 06-06 23:03

Alfa Novanta

VRRROOOAAARRRP

Ga het zeker ff doorlezen! :)

Maar nu ff niet, moet donderdag een tentamen halen, maar kom zeker terug! :P

[Voor 15% gewijzigd door Alfa Novanta op 17-01-2005 20:30]

My Youtube channel: Alfa Novanta
AMD Ryzen 7 5800X | ASRock X470 Taichi | 32GB Kingston HyperX Predator DDR4-3200 RGB | Gigabyte RTX3090 Gaming OC 24GB GDDR6 | Windows 10 x64 | HP Reverb G2


 • Zegato
 • Registratie: Oktober 2001
 • Niet online
Even de startpost snel aangepast, de oude modellen doe ik ff toevoegen als ik meer tijd heb :)

T.net gallery | V&A ads


 • FMS
 • Registratie: Juni 2001
 • Niet online
* FMS wacht het grote opel/hyundai/daihatsu topic af 8)7

;) :*

[Voor 11% gewijzigd door FMS op 17-01-2005 20:51]


 • 418O2
 • Registratie: November 2001
 • Laatst online: 23-05 12:27
http://udcars.topcities.com/Wallpapers/AudiAvantissimo.jpg
http://www.autointell-news.com/News-2001/September-2001/September-2001-2/Audi-Avantissimo-IAA.jpg
Audi Avantissimo, ook een mooie concept

 • mssl
 • Registratie: November 2003
 • Niet online
Gaaf dit zeg :) .

/me mssl vind audi een van de beste/gaafste merken die er zijn

 • Wom
 • Registratie: Januari 2002
 • Laatst online: 14:03
FMS schreef op maandag 17 januari 2005 @ 20:51:
* FMS wacht het grote opel/hyundai/daihatsu topic af 8)7

;) :*
Als daar behoefte aan is zullen die er ook zeker komen ;)
418O2 schreef op maandag 17 januari 2005 @ 20:55:
[afbeelding]
[afbeelding]
Audi Avantissimo, ook een mooie concept
Is al een jaar of 3 oud maar was toendertijd de eerste aanzet naar de huidige designlijn :)

Carnavalmarkt.nl - Gratis adverteren met carnaval- en feestartikelen


 • 418O2
 • Registratie: November 2001
 • Laatst online: 23-05 12:27
superbrute kar is het ook. Hij lijkt wel ontzettend breed zo.. Beetje amerikaans misschien..

[Voor 20% gewijzigd door 418O2 op 17-01-2005 20:59]


 • Wom
 • Registratie: Januari 2002
 • Laatst online: 14:03
418O2 schreef op maandag 17 januari 2005 @ 20:59:
superbrute kar is het ook. Hij lijkt wel ontzettend breed zo..
Onderstel van de huidige A8 dus daar heb je wel gelijk van ;)

Carnavalmarkt.nl - Gratis adverteren met carnaval- en feestartikelen


 • Tsuru
 • Registratie: November 2001
 • Niet online

Tsuru

Sim Warrior

418O2 schreef op maandag 17 januari 2005 @ 20:55:
[afbeelding]
[afbeelding]
Audi Avantissimo, ook een mooie concept
De ultieme Audi, wat mij betreft... een soort A8 Avant :P Vooral het interieur vind ik schitterend... :9

http://www.cars.ru/pics/avantissimo_3.jpg

http://www.in.gr/auto/parousiaseis/foto_big/in_audi_avantissimo_14.jpg

Ik mis trouwens nog een Audi... de Rosenberg concept, een knipoog naar de Silberpfeile van de jaren '30 :)

http://www.renault4.co.uk/europe_2004/audi_rosenberg_special.jpg

Kan zo snel geen foto's vinden van de voorkant... iemand? :?

http://www.audi-vw-gera.de/Common/Aktuelles/Images/Sportwagen_1.jpg

[Voor 16% gewijzigd door Tsuru op 17-01-2005 21:05]

Bally Jerry pranged his kite right in the how's your father. Hairy Blighter dicky-birdied, feathered back on his sammy, took a waspy, flipped over on his Betty Harper's and caught his can in the bertie!


 • Wom
 • Registratie: Januari 2002
 • Laatst online: 14:03
http://www.espot.ru/imgpv/auto_moto/audi/audi_concept/audi_concept_001.jpg

voorkant :)

Overigens heb ik hem in het echt gezien. Tijdens een bezoek aan Autostadt (je weet wel ;) ) werd je een ruimte ingeleid. Daar hoorde je racebeelden van vroeger en zag je de oa. de Avus ring. Toen ging het licht uit, flikkerlicht en bam!. Daar stond hij in vol licht voor 10 seconden. Voordat je besefte wat je zag was hij weer weg :D

Supergaaf was dat :D

Overigens, nu ik het over Avus heb:

http://speedycars.chinacars.com/wallpaper2/audi/Audi%20Avus%20Quattro%20Concept%201991%20-%20009.jpg

Dé concept die het Audi thema heeft geredifinieerd in mijn ogen :)

[Voor 77% gewijzigd door Wom op 17-01-2005 21:07]

Carnavalmarkt.nl - Gratis adverteren met carnaval- en feestartikelen


 • SuBBaSS
 • Registratie: April 2002
 • Laatst online: 08-06 19:04

SuBBaSS

-has Ryzen

Sjeez, deze is gewoon üüüüüberrrrrrrr!! _/-\o_
Dit is de vetste die ik ooit gezien heb!

Onderstaande A4 (voor zover ik kon zien was het geen echte S4) ben ik ooit eens tegengekomen in Drachten op The Strip en dat is nog steeds een van mijn favo's. Mooie kleur, mooie kit en verder niet teveel toeters en bellen. Zoals een Audi hoort te zijn imo.
Die band op het raam maakt wel dat hij bijna naar het foute tuning topic kan jammergenoeg.

http://server3.uploadit.org/files/SuBBaSS-S4small.jpg

Anoniem: 21785

http://www.audipassion.com/univers_audi/concept_cars/quattro_spyder/21.gif
http://www.audi.com/cf/imgs/de/de/unternehmen/philosophie/design/studio/quattrospyder/quattrospyder/109639012788765395.jpg

Jammer dat ze deze Quattro Spyder uit 1991 nooit in serie zijn gaan bouwen.

 • Tsuru
 • Registratie: November 2001
 • Niet online

Tsuru

Sim Warrior

Die AS8 is idd wel een van de meest smaakvolle getunede Duitse limousines die ik ooit gezien heb... mooier iig dan een Brabus S600 of een AC Schnitzer ACS7 :P

Bally Jerry pranged his kite right in the how's your father. Hairy Blighter dicky-birdied, feathered back on his sammy, took a waspy, flipped over on his Betty Harper's and caught his can in the bertie!


 • Wom
 • Registratie: Januari 2002
 • Laatst online: 14:03
Tsuru schreef op maandag 17 januari 2005 @ 21:40:
Die AS8 is idd wel een van de meest smaakvolle getunede Duitse limousines die ik ooit gezien heb... mooier iig dan een Brabus S600 of een AC Schnitzer ACS7 :P
Smaakvol kun je aan Abt wel overlaten. Heb ze zelden tot nooit iets overdone zien doen. En ze doen nooit alleen uiterlijke aanpassingen, ook motorisch en onderstel worden aangepast wat ik er zeker bij vind horen :)

Carnavalmarkt.nl - Gratis adverteren met carnaval- en feestartikelen


 • Tsuru
 • Registratie: November 2001
 • Niet online

Tsuru

Sim Warrior

450pk uit een 4.2 liter V8 is zeker niet slecht :P

Bally Jerry pranged his kite right in the how's your father. Hairy Blighter dicky-birdied, feathered back on his sammy, took a waspy, flipped over on his Betty Harper's and caught his can in the bertie!


 • Muse
 • Registratie: Oktober 2001
 • Niet online
Audi O+
Ik vinde ze steeds mooier worden. Vooral de nieuwste modellen zijn heel erg mooi. Daar waar BMW in mijn ogen steeds lelijker wordt, daar wordt de Audi steeds mooier. en Alfa natuurlijk ook :9 :X

 • Flex
 • Registratie: Oktober 2001
 • Laatst online: 12:32
Dit model vindt ik nog steeds 1 van de mooiste auto's van Audi samen met nieuwe S8 :P
"We are going to need something extremely fast, like an Audi S8" _/-\o_

http://www.intel.demon.nl/Image-CA614C9C7F6711D7.jpg

[Voor 6% gewijzigd door Flex op 17-01-2005 22:22]


 • wimpie
 • Registratie: September 1999
 • Niet online
ing._Buttje schreef op maandag 17 januari 2005 @ 19:46:
Nah .. ik zal jullie ff een handje op weg helpen :)

Audi Quattro
[afbeelding]

[afbeelding]

[afbeelding]

[afbeelding]

[afbeelding]

[afbeelding]

[afbeelding]

[afbeelding]

[afbeelding]

[afbeelding]

Nu jullie O+
Eerst maar is een onderscheid maken tussen de long- en short base versie. :Y)

Divide and conquer.


 • Mr.CeeJay
 • Registratie: Juni 2001
 • Laatst online: 07-06 12:12
@Zegato: ik ben hier nog nergens de Audi Steppenwolf tegengekomen dus bij deze een linkje

http://www.dieselstation.com/archive/Audi-Steppenwolf/

@echo off
echo Waar in 't bronsgroen eikenhout
echo 'T Nachtegaaltje zingt


 • Alfa Novanta
 • Registratie: Oktober 2001
 • Laatst online: 06-06 23:03

Alfa Novanta

VRRROOOAAARRRP

Flex schreef op maandag 17 januari 2005 @ 22:21:
Dit model vindt ik nog steeds 1 van de mooiste auto's van Audi samen met nieuwe S8 :P
"We are going to need something extremely fast, like an Audi S8" _/-\o_

[afbeelding]
Hij rookt ... diesel ?! B)
wimpie schreef op maandag 17 januari 2005 @ 22:23:
[...]


Eerst maar is een onderscheid maken tussen de long- en short base versie. :Y)
kwisnie da da moes :?

Maar eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat de korte nergens op lijkt .. de normale coupé versie is wel erg gaaf !! :)

My Youtube channel: Alfa Novanta
AMD Ryzen 7 5800X | ASRock X470 Taichi | 32GB Kingston HyperX Predator DDR4-3200 RGB | Gigabyte RTX3090 Gaming OC 24GB GDDR6 | Windows 10 x64 | HP Reverb G2


 • Wom
 • Registratie: Januari 2002
 • Laatst online: 14:03
Niet echt, eerder een 4.2 V8 340 PK :P

Carnavalmarkt.nl - Gratis adverteren met carnaval- en feestartikelen


 • snars
 • Registratie: September 2001
 • Niet online
ing._Buttje schreef op maandag 17 januari 2005 @ 19:46:
Nah .. ik zal jullie ff een handje op weg helpen :)
*sniff* * snars valt ing._Buttje in de armen :'(

Die hoekige jaren 80 bakken van Audi zijn echt geweldig.

Wat ik nu nog mis is dit:

Audi RS4

http://www.student.ru.nl/h.huijbers/pics/audi_rs4/rs4_01.jpg

http://www.student.ru.nl/h.huijbers/pics/audi_rs4/rs4_02.jpg

http://www.student.ru.nl/h.huijbers/pics/audi_rs4/rs4_03.jpg

http://www.student.ru.nl/h.huijbers/pics/audi_rs4/rs4_04.jpg

http://www.student.ru.nl/h.huijbers/pics/audi_rs4/rs4_05.jpg
Audi RS4 - High-performance Avant

The equipment and data stated here refer to the model range offered for sale in Germany. We reserve the right to make changes. Errors and omissions excepted.

quattro GmbH, a subsidiary of Audi AG, has launched the RS4, a high-performance car with uncompromising sports character in terms of both technology and visual appearance, onto the market.

The RS4, which, like the already legendary RS2, is to be produced exclusively as an Avant model, will impress discerning customers who are enthusiastic drivers, thanks to its superlative performance. Such qualities are assured by a 280 kW (380 bhp) V6 biturbo engine, permanent four-wheel drive, overtly sporty suspension tuning and a high-tech brake system of a rating that reflects the engine's high performance.

The RS4 has cast off the visual understatement that typifies the S4: the strikingly flared wheel arches, the 18-inch alloy wheels, the front apron extending well down, with its large air inlets, the aerodynamically styled tail and the side sills harmoniously integrated into the body line emphasise its character and performance quite unmistakably.

As on the S4, a 2.7-litre biturbo V6 engine with five valves per cylinder is at work under the hood of the Audi RS4. Audi's engineering experts have taken what was already a very high-performance engine and extracted even more power and torque from the original version used on the S4.

The RS4 engine develops 280 kW (380 bhp) between 6100 and 6700 rpm. The V6 biturbo reaches its peak torque of 440 Newton-metres as low down the engine speed scale as 2500 rpm. This maximum torque is available up to an engine speed of 6000 rpm.

The six-speed manual gearbox with ratios chosen to suit the car's sports character, together with permanent four-wheel drive, converts the high torque of the biturbo V6 into propulsion and traction most effectively and with excellent directional stability. The time taken by the RS4 for the sprint from 0 - 100 km/h is 4.9 seconds; it needs 17.0 seconds to reach 200 km/h from a standstill. Its electronically governed top speed is 250 km/h.

In keeping with these superior performance data, the RS4's brake system has been completely redeveloped. Much larger composite-type brake discs have been fitted at both the front and rear wheels.

18-inch wheels provide sufficient space for the RS4's more voluminous brake system. The 8.5 J x 18 cast aluminium wheels with a 9-spoke design have 255/35 ZR 18 tyres at front and rear.

The vehicle body has been lowered by around 20 millimetres compared with the A4. The control arms of the four-link front suspension and the pivot bearings are of aluminium.

The spring/shock absorber units and elasto-kinematics have been retuned to suit the modified axle weights and axle geometry. Rack-and-pinion steering with a direct ratio also contributes towards the vehicle's distinctly sporty handling

The interior of the Audi RS4 is characterised by sports appeal combined with individuality and exclusivity. The individual interior equipment features, made from choice materials, are visually co-ordinated to produce a harmonised overall appearance in which the colour Onyx predominates.

The Recaro seats for driver and front passenger are a standard feature, providing stability, optimum lateral support and ample comfort, however long the journey may be. The range of leather door panel inserts reflects the options for the seat upholstery. The new gear lever knob design is adorned by an eye-catching aluminium ring.

The standard equipment specification of the RS4 includes is extensive: it includes driver and passenger airbags, side airbags at the front, and Audi's SIDEGUARD head airbag system. In addition to the Recaro seats with centre armrest and the leather seat upholstery, the automatic air conditioning, heated seats and the "concert" radio with a 170 Watt Bose sound system are available at no extra charge.

The Audi RS4 is the first model to have been created by quattro GmbH and developed in conjunction with Audi AG. Together with its special series, customisation range, exclusive accessories and lifestyle articles, the RS model series is a further significant product range offered by this Audi subsidiary.

The cars will be assembled and finished at quattro GmbH, at the rate of no more than a few cars each day, in the best craftsman's tradition.
bron: http://www.audiworld.com/

I reject your reality, and substitute my own.


 • Wom
 • Registratie: Januari 2002
 • Laatst online: 14:03
Mijn ouwe nick O+

Ik ben ooit eens ingehaald door een RS4 op de autobahn in de veronderstelling dat het een 1.9 TDI was. Onvergetelijke ervaring _/-\o_

Carnavalmarkt.nl - Gratis adverteren met carnaval- en feestartikelen


 • snars
 • Registratie: September 2001
 • Niet online
Mjah, probeer maar eens aan je niet-autogekke passagiers uit te leggen waarom je tegen het raam loopt te kwijlen omdat er een stationwagon langs komt. Ik ga meestal nog een stapje verder en draai dan het raam open om te kunnen luisteren :X :D

I reject your reality, and substitute my own.


 • Wom
 • Registratie: Januari 2002
 • Laatst online: 14:03
Ik was vorig jaar zomer op zandvoort om wat rondjes te blazen, komt daar een gek in een Rs6 voorbij... met een kinderstoel :D :D

Stel je voor dat je met je Porsche eruit wordt getrokken door een avant, en je kijkt opzij om te zien wat je wel niet voorbij steekt en je ziet zo'n kinderstoel in die auto vanachter. Je wordt gek denk ik :D

Carnavalmarkt.nl - Gratis adverteren met carnaval- en feestartikelen


 • Mad.
 • Registratie: Augustus 2003
 • Niet online

Mad.

Wee lassie

Audi O+

:: Paddle shift gearboxes are like sticking your dick in a milking machine, much more efficient but not as much fun.::


 • 418O2
 • Registratie: November 2001
 • Laatst online: 23-05 12:27
superbakken he, ik heb een miniatuur Avus :)

we missen nog de Audi V8, 250pk met een 3,5 8 cilinder
http://www.ahc.cz/audiclub/modely/v8/hi030039.jpg

 • snars
 • Registratie: September 2001
 • Niet online
Die heeft ooit de DTM flink gepwnd ^^

Weet iemand eigenlijk wat er met PROCON-TEN is gebeurd? M'n pa had ooit een Audi 100 2.3E (C4 platform), waar het echt als baanbrekend veiligheidssysteem werd gepresenteerd. Voor de Audi-n00bs: Programmed Contraction - Tension was een systeem waarbij de schuivende massa van de motor in het geval van een frontale botsing werd (door middel van staalkabels) gebruikt om de stuurkolom naar voren te trekken en de gordels aan te spannen.

http://www.audi-s2.at/Technik/Schnitte/Procon-ten.jpg

Nu hoor je er niks meer van. Was het misschien toch geen goed idee dat de stuurkolom ter hoogte van je voeten terecht kwam bij een botsing? :+

[Voor 28% gewijzigd door snars op 18-01-2005 03:20]

I reject your reality, and substitute my own.


 • 418O2
 • Registratie: November 2001
 • Laatst online: 23-05 12:27
niet echt he ?

Wij hebben ook een 100 2.3e gehad, heerlijke 5 cilinder :)

 • SaturN
 • Registratie: Januari 2000
 • Laatst online: 05-06 07:48
We missen nog de Audi A5 die in 2007 op de markt komt. Weer een coupe model eindelijk :)

http://www.ascomp.de/tt_neu1.jpg

http://www.ascomp.de/tt_neu2.jpg
Waarom staat er TT op deze achterkant? In de autoweek stonden ook pics van de Audi A5...

Ik heb zelf 4 jaar in een Audi A2 gereden, heerlijk bakkie was het :)
M'n pa heeft nu een A4 3.0 V6 220 pk multitronic voor de deur staan. Wat een lekkere bak is dat vooral de automaat is gewoon perfect :)

edit: Andere Audi A5 pics. Vind het een erg strakke bak 8)

http://bilder.autobild.de/bilder/1/57552.jpg

http://bilder.autobild.de/bilder/1/57553.jpg

cabrio
http://bilder.autobild.de/bilder/1/57555.jpg

[Voor 34% gewijzigd door SaturN op 18-01-2005 14:28]


 • Chaoss
 • Registratie: December 2000
 • Laatst online: 13:41

Chaoss

Moderator Spielerij

Professioneel boekemantsje

Woei! een Audi topic! * Chaoss meld zich!

dit topic werdt wel tijd hoor, ik begon al bijna jaloers te worden op de alfa rijders die al topics vol hebben over hun merk! dat moeten wij als Audi-rijders toch ook kunnen, ik bedoel Audi is immers een merk van stijl. klasse, kwaliteit en een intersante geschiedenis!

Eniewee ik ben sinds december 2003 een Audi rijder want toen heb ik mijn Audi A4 1.9 TDI 110pk van '98 gekocht. met de volgende fabrieks-af opties:

- Climate controle
- Cruise controle
- Alu-inleg ipv houtinleg,
- 16" BBS velgen
- Remus sportauspuff
- Audi sport-onderstel, 3cm verlaging en lekker stug woei _/-\o_
- chromen raam omlijsting (jah dat was op mijn model nog een rete-dure optie :X )
- middenarmsteun (ook dat was destijds nog een optie)
- buiten temp meter (wat hebje dr aan? achja...)
- Embleemloos kontje (audi logo is nog wel aanwezig)

inmiddels heb ik de volgende dingen veranderd:
- Alle zijramen zijn 30% getint, achterraam krijgt nog een 20% tint.
- 18" OZ velgen
- standaard grille vervangen voor een S4-grille
- Tuningsbeurtje waardoor ik nu minimaal 140pk en 300nm heb (ik ga over 2 weken op de rollenbank voor wat exactere cijfertjes)

dit betekend dus dat ik thuis nog een setje 16" BBS RX velgen heb liggen incl continental sportrac banden, de velgen zijn in zeer goeie staat (totaal geen schade) banden weet ik zo de profieldiepte niet van, maar mocht iemand belangstelling hebben ik doe deze (nog steeds dure) velgen voor een leuk prijsje weg want ze nemen alleen maar ruimte in!!

foto's heb ik al eens in het show je auto topic gepost dus die zullen wel bekend zijn.

Ik hoop dat dit topic een groter succes wordt dan het alfa topic :P

PSN: Wanderer200 | Switch: Wanderer


 • Dupje
 • Registratie: Juni 2002
 • Laatst online: 26-03 18:59
Chaoss schreef op dinsdag 18 januari 2005 @ 11:16:
Ik hoop dat dit topic een groter succes wordt dan het alfa topic :P
13.7k Alfa topic posts :P
Zal al erg succes moeten worden :+

 • Wom
 • Registratie: Januari 2002
 • Laatst online: 14:03
@ Chaoss: Toch vind ik dat je hier ook foto's moet posten ;)

[Voor 15% gewijzigd door Wom op 18-01-2005 11:23]

Carnavalmarkt.nl - Gratis adverteren met carnaval- en feestartikelen


 • Chaoss
 • Registratie: December 2000
 • Laatst online: 13:41

Chaoss

Moderator Spielerij

Professioneel boekemantsje

Dupje schreef op dinsdag 18 januari 2005 @ 11:19:

13.7k Alfa topic posts :P
Zal al erg succes moeten worden :+
Vanaf nu dan heh... een inhaalslag is redelijk onmogelijk B)
Wom schreef op dinsdag 18 januari 2005 @ 11:22:
@ Chaoss: Toch vind ik dat je hier ook foto's moet posten ;)
oki, kmoet eerst ff thumbs maken, anders komt een modje mij butsen.

edit: ff een aantal van mijn vakantie 2004 foto's posten (klikbaar):

http://home.tiscali.nl/johanw/audi/vakantie/taudi1.jpg
http://home.tiscali.nl/johanw/audi/vakantie/taudi2.jpg
http://home.tiscali.nl/johanw/audi/vakantie/taudi3.jpg
http://home.tiscali.nl/johanw/audi/vakantie/taudi4.jpg
http://home.tiscali.nl/johanw/audi/vakantie/taudi5.jpg
http://home.tiscali.nl/johanw/audi/vakantie/taudi6.jpg
http://home.tiscali.nl/johanw/audi/vakantie/taudi7.jpg
http://home.tiscali.nl/johanw/audi/vakantie/taudi8.jpg
http://home.tiscali.nl/johanw/audi/vakantie/taudi9.jpg
http://home.tiscali.nl/johanw/audi/vakantie/taudi10.jpg
http://home.tiscali.nl/johanw/audi/vakantie/taudi11.jpg
http://home.tiscali.nl/johanw/audi/vakantie/taudi12.jpg
http://home.tiscali.nl/johanw/audi/vakantie/taudi13.jpg

op bovenstaande foto's had ik de nieuwe grille nog niet, dus daar ook nog ff een picje van:
http://home.tiscali.nl/johanw/audi/grille/grille2.JPG

edit: oeps tis zo wel een beetje een lange post geworden.

[Voor 70% gewijzigd door Chaoss op 18-01-2005 12:20]

PSN: Wanderer200 | Switch: Wanderer


 • Spacecowboy
 • Registratie: September 2000
 • Laatst online: 08-06 21:25

Spacecowboy

XBL: Biggmans

Wat zij audi's toch ganz geiel auto's zeg :9 Jammer dat ze zo duur zijn... :/

 • Wom
 • Registratie: Januari 2002
 • Laatst online: 14:03
Spacecowboy schreef op dinsdag 18 januari 2005 @ 13:10:
Wat zij audi's toch ganz geiel auto's zeg :9 Jammer dat ze zo duur zijn... :/
Nieuw wel :) Tweedehands kun je soms goede zaken doen :)

Mooie foto's trouwens Chaoss, de velgen staan er netjes onder :)

Carnavalmarkt.nl - Gratis adverteren met carnaval- en feestartikelen


 • Chaoss
 • Registratie: December 2000
 • Laatst online: 13:41

Chaoss

Moderator Spielerij

Professioneel boekemantsje

SaturN schreef op dinsdag 18 januari 2005 @ 10:53:
We missen nog de Audi A5 die in 2007 op de markt komt. Weer een coupe model eindelijk :)

[afbeelding]

[afbeelding]
Waarom staat er TT op deze achterkant? In de autoweek stonden ook pics van de Audi A5...

Ik heb zelf 4 jaar in een Audi A2 gereden, heerlijk bakkie was het :)
M'n pa heeft nu een A4 3.0 V6 220 pk multitronic voor de deur staan. Wat een lekkere bak is dat vooral de automaat is gewoon perfect :)
eindelijk? de TT is toch ook een coupe model en redelijk nieuw? :) tzou me ook niets verbazen als deze A5 de opvolger van de TT wordt... waarom zouden ze ook 2 coupe-modellen aanhouden.

kmoet zeggen dat deze A5 echt stukken mooier is dan de TT die ik eigenlijk redelijk lelijk vind.

edit: idd nieuw zijn ze erg duur, met 2'de hands is de grootste afschrijving al geweest natuurlijk maar dan nog blijft een a4 of a6 aan de dure kant in verhouding met andere merken... waardevast heet dat ;)

als je een goedkope oudere audi wil neem dan een A8 van '96 ofzo die krengen zijn echt goedkoop omdat bijna niemand ze wil/kan onderhouden.

[Voor 17% gewijzigd door Chaoss op 18-01-2005 13:16]

PSN: Wanderer200 | Switch: Wanderer


 • Wom
 • Registratie: Januari 2002
 • Laatst online: 14:03
Chaoss schreef op dinsdag 18 januari 2005 @ 13:13:
[...]

als je een goedkope oudere audi wil neem dan een A8 van '96 ofzo die krengen zijn echt goedkoop omdat bijna niemand ze wil/kan onderhouden.
1200 euro voor een grote beurt :X

Carnavalmarkt.nl - Gratis adverteren met carnaval- en feestartikelen


 • 418O2
 • Registratie: November 2001
 • Laatst online: 23-05 12:27
inderdaad.. Kijk voor de lol maar eens wat een setje banden voor zo'n kar kost. Dat is toch 17" ofzo? Zit je zo op 200+ euro per band, leuke business he !

 • SaturN
 • Registratie: Januari 2000
 • Laatst online: 05-06 07:48
Chaoss schreef op dinsdag 18 januari 2005 @ 13:13:
[...]

eindelijk? de TT is toch ook een coupe model en redelijk nieuw? :) tzou me ook niets verbazen als deze A5 de opvolger van de TT wordt... waarom zouden ze ook 2 coupe-modellen aanhouden.

kmoet zeggen dat deze A5 echt stukken mooier is dan de TT die ik eigenlijk redelijk lelijk vind.
Kijk nog eens naar de pics. Er zit toch wel degelijk verschil in de "opvolger" van de TT en de nieuwe A5. Dus misschien toch 2 coupe's.

 • IceEyz
 • Registratie: Juni 2002
 • Laatst online: 16:00
En natuurlijk de I, Robot Audi's :)

http://www.imcdb.org/thumb2.php?pic=photos/Audi-TT_I-robot.jpg
http://www.spymac.com/upload/weblog/big_f08b2f3d65e98170982ab7161c35c48e.jpg
http://www.thegreenhead.com/entertainment/images/audi_irobot_5.jpg

http://www.audi.se/mediadb/_files/user_uaudi/RSq_6415.jpg

http://pop.pcpop.com/upimg2/2004/8/27/2804815691907060.jpg

Owja, mijn pappie rijdt Audi 80, dus ik ook :+

[Voor 7% gewijzigd door IceEyz op 18-01-2005 14:34]

In de praktijk blijkt dat sommigen moeite hebben met de uitspraak van mijn naam:
Fout: Ais-ees
Goed: Ais-Aiz

Pagina: 1 2 3 ... 11 Laatste

Dit topic is gesloten.


Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee