pilight - modulaire domotica voor de Raspberry Pi Overzicht Laatste deel

Dit topic is onderdeel van een reeks. Ga naar het meest recente topic in deze reeks.

Pagina: 1 2 ... 19 Laatste
Acties:
  • 105.604 views

Acties:
  • 0 Henk 'm!

pilight

Bezoek ook eens het forum op http://www.pilight.org
Introductie
Na als een van de eerste een Raspberry Pi [RPi] te hebben, ben ik begonnen met het maken van een domotica oplossing. Eerst bestond dit alleen uit een zender en een ontvanger om de codes van mijn afstandsbediening [AB] uit te zoeken. Na een tijdje (nadat ik gestopt ben bij XBian) ben ik dit gaan uitbouwen tot een volwaardige domotica oplossing genaamd pilight. Aangezien deze oplossing het voornaamste discussie onderwerp werd van het [GPIO] Raspberry Pi topic, vond ik het tijd worden voor een eigen topic.
Wat is het
pilight uit een centrale daemon. Verschillende clients kunnen zich met deze daemon verbinden om daarmee je 433.92Mhz apparaten te bedienen en uit te lezen. Van deze client zijn er verschillende soorten:
  • Ontvanger: deze laat de ontvangen code zien
  • Zender: deze laat ruwe codes verzenden
  • Controller: deze laat je apparaten bedienen zoals je die zelf definieert in een config bestand
  • GUI: dit is de grafische schil die het bedienen en monitoren van het geheel makkelijk maakt
pilight heeft ook een geïntegreerde websocket ondersteunde webserver waarvanuit een webGUI draait.

Daarnaast bestaat er nog een debugger en een learner. Het doel van de debugger is om niet ondersteunde apparaten toch de kunnen bedienen aan de hand van hun ruwe codes. De learner maakt het makkelijk om nieuwe protocollen te schrijven.
Waarom nog een oplossing
Er zijn al verschillende oplossingen beschikbaar op je RPi om te toveren tot een volwaardige omotica server. Het probleem is alleen dat deze uitgaan van bestaande externe apparaten die tot € 100,- of meer kosten. Mijn oplossing onderscheid zich door de volgende punten:
  • Goedkoop: Alle benodigde onderdelen (buiten de RPi kit) zijn te koop voor minder dan € 10,-
  • Modulair: De protocollen zijn makkelijk uit te breiden zonder afhankelijk te zijn van externe partijen.
  • Cross-platform: De daemon en de clients zijn cross-platform (Linux, FreeBSD, en Windows), waardoor je je clients vanaf meerdere computers kan draaien.
  • DIY: Het vergt een kleine inspanning om de low-pass filter te bouwen die nodig is voor een perfecte werking.
  • Extene scripts: Het is mogelijk om de daemon een extern script te laten draaien zodat je aan bepaalde codes bepaalde acties kan koppelen.
  • Taal onafhankelijk: De code is zo gemaakt dat hij via elke mogelijke programmeer taal uit te breiden is.
Een van de hoofd mogelijkheden van dit programma is de mogelijkheid om één centrale server te hebben en meerdere clients. Stel nu dat je op zolder onvoldoende bereik hebt met je RPi op de begane grond. Hiervoor zet je een node op zolder die zich zelf verbind met de server op de begane grond. Alle codes die de clients ontvangen worden vervolgens doorgestuurd naar de daemon. Alle te verzenden codes worden door de server doorgestuurd naar de clients waardoor je altijd door het hele huis dekking hebt.

Afbeeldingslocatie: http://img197.imageshack.us/img197/8786/6sf0.jpg
Real-life voorbeelden
Op dit moment zijn er een aantal gebruikers uit [GPIO] Raspberry Pi
topic die de code al draaien:

Gebruiker 1:
Heeft een weerstation waarvan de ontvangen waardes door het externe script in een database worden weggeschreven.

Gebruiker 2:
Draait een XBMC RPi. Op deze RPi worden via Lirc AB codes via de controller doorgestuurd naar een tweede centraal gelegen RPi waarop de daemon draait, om zo de lampen te bedienen.
Wat zijn de mogelijkheden
Om een goede indruk te geven van wat de mogelijkheden zijn, heb ik zelf alvast een Java GUI en Android App gemaakt. Aangezien beide projecten mijn eerste Java en Android projecten zijn, is de kwaliteit van de code natuurlijk twijfelachtig.

De Java applicatie werkt op zich prima, de android app is een resources / battery drainer

De applicatie in Java en Android zien er dan als volgt uit:
Afbeeldingslocatie: http://img809.imageshack.us/img809/9517/yy0n.jpg

pilight serveert standaard ook een webgui met dezelfde mogelijkheden als de verschillende Apps.
Afbeeldingslocatie: http://i.imgur.com/vtwlm76.jpg

Zodra een van de lampen wordt aanzet, dan zal in alle cliënt de status van de lamp bijgewerkt worden. Ook weer data en dimmer data worden op dit moment door zowel de daemon en de GUI ondersteund.
Wat wordt ondersteund
Zie daarvoor de lijst op http://wiki.pilight.org/doku.php/protocols
Maar verdere ondersteuning is afhankelijk van de inzet van gebruikers.
Video's
Effect van de low-pass filter
[YouTube: http://youtu.be/W87LOuC1FFM]

Het ontvangen van codes
[YouTube: http://youtu.be/Hy2VZmI3boM]

Voorbeeld van multi-platform clients
[YouTube: http://youtu.be/UC9yWd5lh4c]

Het verzenden van codes
[YouTube: http://youtu.be/pYFpjMVbRaI]
Onder de motorkap
De GPIO implementatie.
De koppeling tussen de daemon en de GPIO pinnen wordt gelegd via een Lirc module. Deze zorgt ervoor dat er op kernel niveau interrupts worden afgevangen. Deze zijn daardoor minder onderhevig aan systeem belasting en andere externe factoren.

De communicatie
De daemon en de clients communiceren met elkaar via standaard TCP sockets. Sockets zijn cross-platform en taal onafhankelijk. Dit maakt het dan ook mogelijk om de daemon in C te hebben draaien en de huidige GUIs in Java. Voor de data uitwisseling wordt gebruik gemaakt van JSON objecten. Ook deze taal onafhankelijk aangezien er voor vrijwel alle talen wel een JSON plugin bestaat.

Low-pass filter
Voor een perfecte werking is het nodig om zelf een low-pass filter te bouwen. Voor verschillende merken ontvangers zijn er verschillende filters ontwikkeld. Zie de wiki voor meer informatie: http://wiki.pilight.org/doku.php/electronics

Documentatie
De werking van alle programma's is na te lezen op mijn git pagina:
https://github.com/pilight/pilight

De verschillende JSON objecten die de daemon kan versturen zijn te vinden op:
http://wiki.pilight.org/doku.php/api
Todo
Zoals ik ook al eerder had aangegeven heb ik zelf een Java en Android App gemaakt. Ik ben zelf zwaar onhandig in het maken van GUIs waardoor beide applicaties matig tot slecht werken en erg nogal lelijk uit zien. Hopelijk zijn er mensen die wel kennis hebben van deze laatste genoemde zaken zodat zij kunnen helpen met het maken van:
  • Een goed werkende en mooie Android en iPhone app
  • Een goed werkende Windows, Linux en OSX applicatie
  • Het maken van een kant-en-klare module met de low-pass filter, zender en ontvanger geïntegreerd en die voor kleine winst gekocht kan worden.
Disclaimer
Het is belangrijk dat men begrijp dat dit gehele project mijn eerste ervaring is met C, Java, en Android. Ik heb veel kennis van Linux en PHP, Javascript, SQL enz. maar in de eerder genoemde talen had ik nog nooit op deze schaal iets gemaakt. Ik sta dus open voor kritiek, zolang hier maar rekening mee wordt gehouden. Voor een ieder die kritiek heeft, verbeter de boel. Het is niet voor niks Open Source.
Installatie
Zie hiervoor: http://wiki.pilight.org/doku.php/installation
Aankoop advies
Koop dus alleen deze:
Afbeeldingslocatie: http://i.ebayimg.com/00/s/NjAwWDgwMA==/$(KGrHqN,!nkF!G4j3m!bBQLGU!L0vg~~60_3.JPG

En niet deze:
Afbeeldingslocatie: http://i.ebayimg.com/00/s/NTM0WDgwMA==/z/RX8AAOxyqOxRvTCn/$(KGrHqVHJFYFGWZ7FSOoBRvTCnwRfg~~60_3.JPG

Mocht je toch besluiten de tweede te halen, dan kan ik daar geen hulp bij bieden. Drie van die setjes hebben hier niet gewerkt.

!Ook de iPrototype ontvanger wordt (nog) niet ondersteund door pilight!

Waar te halen:
https://iprototype.nl/pro...ons/rf-transmitter-434mhz
http://www.ebay.nl/itm/43...ain_0&hash=item3a78a01065
http://nl.rs-online.com/web/p/telemetry-modules/7620099/
Aanbod
Er wordt dit moment hard gewerkt aan een betere versie van de LPF. Tot die tijd zijn de onderdelen niet meer te koop en was de voorraad überhaupt al uitgeput ;)
GNU GENERAL PUBLIC LICENSE
Voor alle duidelijkheid. Alles wat ik voor dit project maak valt onder de GPL licentie. Dat betekent tegelijk dat alle veranderingen die jullie met mijn code / ontwerpen / circuits doen, ook openbaar gemaakt moet worden inclusief mijn naam als auteur, mits je het zelf weer verder verspreid. Voor eigen gebruik is het natuurlijk geen probleem. Als je dat niet bevalt, dan kan je beter een ander project kiezen, maar besef dat het openbaar maken van je uitbreidingen / aanpassingen anderen de gelegenheid geeft om je werk weer beter te maken / uit te breiden. Als je uitbreidingen / aanpassingen hebt gedaan, vergeet dan niet jezelf als (mede)-auteur te vermelden. Mocht je met mijn project geld willen verdienen, dan zou ik het netjes vinden als je een klein deeltje van de winst doneert om mij te bedanken voor de tijd die ik er ingestoken hebt.
LEESMIJ
Ik merk dat er steeds meer mensen zijn die hun interesse tonen in pilight. Dat vind ik alleen maar mooi. Een onvermijdelijk gevolg is dat hier mensen bij zitten met verschillende ervaringen in linux, electronica, etc., maar ik wel steeds meer vragen krijg om op al die vlakken ondersteuning te bieden. Daarvoor voor alle duidelijkheid:

Het gaat hier om een vrijwillig / gratis / niet-commercieel / open project. Daar zitten voordelen aan dus:
- Gratis
- Open

Maar ook nadelen:
- Geen gegarandeerde ondersteuning
- Voor eigen risico dus geen garanties
- Wegens de geringe vrije tijd van mensen geen deadlines

Dat betekent dus ook heel concreet dat ik geen verantwoordelijkheid wil dragen voor alle (genoemde) nadelen. Ik heb dus zelf niet altijd de tijd / zin / wil om je te helpen als je denkt niet genoeg vaardigheden te hebben om met die nadelen om te gaan. Daarvoor is het forum zodat je om hulp kunt vragen, maar dan nog is er geen garantie dat je die krijgt. Mocht je dat geen optie vinden, dan kan je beter een commercieel product kopen waarbij goede ondersteuning wordt geleverd.

[ Voor 255% gewijzigd door CurlyMo op 02-01-2014 13:51 ]

Sinds de 2 dagen regel reageer ik hier niet meer


Acties:
  • 0 Henk 'm!

  • Promy
  • Registratie: Oktober 2002
  • Laatst online: 08:46
Voor de lowpass filter: kan er ook een sn74hcT14n gebruikt worden ipv de sn74hc14n?

Acties:
  • 0 Henk 'm!
Nee, het voltage moet echt 3.3v zijn.

[ Voor 4% gewijzigd door CurlyMo op 29-07-2013 00:15 ]

Sinds de 2 dagen regel reageer ik hier niet meer


Acties:
  • 0 Henk 'm!

  • Bikkel70
  • Registratie: Juni 2008
  • Laatst online: 04-03 11:36
Goed idee om er een apart topic voor te maken. Ik hoop het 433Mhz setje snel binnen te hebben, al kan dat nog wel een aantal weken duren ben ik bang.

Mag je voor de lirc pinnen ook andere GPIO's gebruiken ? Ik gebruik deze 2 pinnen al voor een 44780 LCD display, maar kan ze wel verplaatsen als het echt moet.
Ik neem aan dat je in de beschrijving GPIO 17 bedoeld i.p.v. GPIO 0
en GPIO 18 i.p.v. GPIO 1 ?

Acties:
  • 0 Henk 'm!
Bikkel70 schreef op maandag 29 juli 2013 @ 09:10:
Mag je voor de lirc pinnen ook andere GPIO's gebruiken ? Ik gebruik deze 2 pinnen al voor een 44780 LCD display, maar kan ze wel verplaatsen als het echt moet.
Dat maakt natuurlijk niet uit. De beschrijving moest alleen zo makkelijk mogelijk zijn.
Ik neem aan dat je in de beschrijving GPIO 17 bedoeld i.p.v. GPIO 0
en GPIO 18 i.p.v. GPIO 1 ?
Dat hangt er vanaf welke omschrijving je gebruikt https://projects.drogon.net/raspberry-pi/wiringpi/pins/. Maar inderdaad, de BCM nummers worden vaker gebruikt.

Ik zal binnenkort ook eens kijken naar je verzoek om vanuit PHP requests te kunnen doen naar de status van een apparaat ipv van te wachten op de daemon die data verstuurd.

[ Voor 12% gewijzigd door CurlyMo op 29-07-2013 10:33 ]

Sinds de 2 dagen regel reageer ik hier niet meer


Acties:
  • 0 Henk 'm!

  • MaNDaRK
  • Registratie: Oktober 2001
  • Laatst online: 07:57
Leuk project CurlyMo :)

Ik kan je misschien wel helpen met een website in jQuery Mobile, zodat je makkelijk je lampen e.d. kan bedienen vanaf je smartphone.

Ook heb ik een naam en een logo bedacht: DomotiPi (naam is op dit moment nog vrij) en een eventuele suggestie voor het logo:
Afbeeldingslocatie: http://tweakers.net/ext/f/9Xsvj26Sd8UAwd4AfYgl1Qes/full.png

Acties:
  • 0 Henk 'm!
@MaNDaRK, Naam spreekt me wel aan :) Het logo ook, maar je mag het Raspberry Pi logo niet zomaar gebruiken.

Je idee qua jQuery is natuurlijk top, maar Bikkel70 is al bezig met een webgui. Misschien zou je me wel kunnen helpen met een website?



Zojuist een experimentele port kunnen maken van de controller en de receiver naar windows. Deze zijn nu dus (maar buggy) te gebruiken om vanuit windows de daemon te bedienen. Zie de windows-cli branch.

[ Voor 30% gewijzigd door CurlyMo op 29-07-2013 15:02 ]

Sinds de 2 dagen regel reageer ik hier niet meer


Acties:
  • 0 Henk 'm!

  • MaNDaRK
  • Registratie: Oktober 2001
  • Laatst online: 07:57
Daarom had ik ook het logo voor een groot gedeelte weggehaald.

Eventueel kan ik het wel aanpassen naar iets anders?

Mooi trouwens dat Bikkel70 al bezig is :) en natuurlijk wil ik wel helpen met een website, had je al iets in gedachte?

Acties:
  • 0 Henk 'm!
De tekst is prima, maar de framboos moet inderdaad anders. Qua website dacht ik aan een mooi wordpress dingetje net als XBian. Wel gelijk de DomotiPi naam gebruikt in de TS.

[ Voor 15% gewijzigd door CurlyMo op 29-07-2013 18:19 ]

Sinds de 2 dagen regel reageer ik hier niet meer


Acties:
  • 0 Henk 'm!

  • MaNDaRK
  • Registratie: Oktober 2001
  • Laatst online: 07:57
Logo zo beter?

Afbeeldingslocatie: http://tweakers.net/ext/f/CrBEUaCknEpMVTZEWvaZZ9K8/full.png

En ik wil wel eens kijken naar een website, heb je nog voorkeur voor kleuren e.d.?

Acties:
  • 0 Henk 'm!
Misschien moeten we de framboos vervangen door bijv. een (framboos) lamp zodat het meer domotica wordt :) Denk er ook aan dat het gebruikte lettertype gratis moet zijn. Als laatste hoort een goed logo ook in zwart-wit en line-art herkenbaar te zijn. Dus hoe simpeler hoe beter ;)

Qua website moet het vooral werken en een forum hebben zodat gebruikers elkaar kunnen helpen en het project wat meer aandacht krijgt.

[ Voor 30% gewijzigd door CurlyMo op 29-07-2013 18:43 ]

Sinds de 2 dagen regel reageer ik hier niet meer


Acties:
  • 0 Henk 'm!

Anoniem: 282679

MaNDaRK schreef op maandag 29 juli 2013 @ 18:33:
Logo zo beter?

[afbeelding]

En ik wil wel eens kijken naar een website, heb je nog voorkeur voor kleuren e.d.?
Vreselijk dat logo :D Het moet juist een niet-realistische afbeelding zijn.

Acties:
  • 0 Henk 'm!

  • MaNDaRK
  • Registratie: Oktober 2001
  • Laatst online: 07:57
Denk dat je daar wel een goed punt hebt, ik zal nog eens wat prutsen in Photoshop :)


Edit: Dit beter?
Afbeeldingslocatie: http://tweakers.net/ext/f/FuKKePnR4EFtoYVS0rzRi8Dc/full.png

[ Voor 37% gewijzigd door MaNDaRK op 29-07-2013 21:43 ]


Acties:
  • 0 Henk 'm!

  • Bikkel70
  • Registratie: Juni 2008
  • Laatst online: 04-03 11:36
Ik heb de demo die ik gemaakt had voor de RPi aangepast. Er staat nu ook een versie bij die over een TCP socket communiceert. Hij staat hier : http://www.digiweert.nl/raspdemo/RaspdemoV2.tar.gz

Is nog niet perfect. Dit zijn mijn eerste brouwsels in Python, en ik moet erg wennen aan de syntax :X . Ik hou het voortaan gewoon bij C denk ik.
Nu nog aanpassen aan de json structuur van CurlyMo. Daar begin ik aan als ik m'n 433Mhz setje binnen heb.

Acties:
  • 0 Henk 'm!

  • Bikkel70
  • Registratie: Juni 2008
  • Laatst online: 04-03 11:36
MaNDaRK : Nu heb ik moeite met de naam... ik lees nu domo-tipi ;)

Acties:
  • 0 Henk 'm!

  • MaNDaRK
  • Registratie: Oktober 2001
  • Laatst online: 07:57
Versie 3.1 beter Bikkel70 :?

Afbeeldingslocatie: http://tweakers.net/ext/f/1UTdy0wAWGK9BYWNrAW1Er0t/full.png

Acties:
  • 0 Henk 'm!
Stukken beter, ik zou alleen de knop kleiner maken zodat de "zend" golven niet boven de D en de P uitkomen.

Sinds de 2 dagen regel reageer ik hier niet meer


Acties:
  • 0 Henk 'm!

  • MaNDaRK
  • Registratie: Oktober 2001
  • Laatst online: 07:57
Als je dat doet, dan wordt het er niet mooier op. Ik heb nu de 'zend' golven kleiner gemaakt;
Afbeeldingslocatie: http://tweakers.net/ext/f/FUQmQ0ZcIPJa7tzXzV1qPDZb/full.png

Acties:
  • 0 Henk 'm!

  • FicoF
  • Registratie: April 2005
  • Laatst online: 26-04 21:07
MaNDaRK schreef op maandag 29 juli 2013 @ 22:12:
Als je dat doet, dan wordt het er niet mooier op. Ik heb nu de 'zend' golven kleiner gemaakt;
[afbeelding]
Gaaf project.

Kun je die zendknop en dat signaal niet tot 1 smeden tot een O. Dus gewoon het formaat van de normale O, maar dan als zendknop.

Acties:
  • 0 Henk 'm!

  • albino71
  • Registratie: Augustus 2006
  • Niet online

albino71

Leef rijk, sterf arm

DomPi of DomoPi is veel simpeler en pakkender.

Maak je van de i een soort afstandsbediening/zender ding...

Just my 2 cts :)

Te koop....


Acties:
  • 0 Henk 'm!

  • uname -r
  • Registratie: Oktober 2003
  • Laatst online: 22-01 14:24
Eerlijk, ik vind het logo een beeeetje kinderachtig. Maar dit is wat ik er van gemaakt heb.

Afbeeldingslocatie: http://tweakers.net/ext/f/xdVqlZXHfZddzenEpikTJpTa/full.png

en

Afbeeldingslocatie: http://tweakers.net/ext/f/2JeAnKtnkXQdtyEGd0KX0pGK/full.png

[ Voor 20% gewijzigd door uname -r op 29-07-2013 23:09 ]


Acties:
  • 0 Henk 'm!
albino71 schreef op maandag 29 juli 2013 @ 22:48:
DomPi of DomoPi is veel simpeler en pakkender.
Daar had ik zelf ook aan gedacht maar dan ligt voor mij de nadruk teveel op "dom" en "dom(b)o" :P In het wedstrijd reglement ;) staat trouwens ook nergens dat "Raspberry Pi" of "Domotica" er in verwerkt moet zitten. Bijv. HomeWizard is natuurlijk een kekke naam en zegt op zichzelf ook al genoeg. Zoiets kan dus ook (en dan niet HomeWizard nee...).

Ideeën die ik nog niet in google ben tegengekomen:
DigiAmbiance
AutoAmbiance
ExtraAmbiance / XBiance ;)
ExtrAmbiance
HomePiController
HomeController (Serieus nog niet als merknaam gevonden)

[ Voor 47% gewijzigd door CurlyMo op 30-07-2013 00:24 ]

Sinds de 2 dagen regel reageer ik hier niet meer


Acties:
  • 0 Henk 'm!

  • oZy
  • Registratie: Juli 2001
  • Laatst online: 24-04 17:57

oZy

en als je dan al kiest voor die voor de hand liggende combinatie, doe dan PiMotica, ipv DomotiPi. Of leg de nadruk op het zenden/ontvangen met Piceiver.

Acties:
  • 0 Henk 'm!
@oZy, had jij Elro apparaten die je gebruikte met mijn code?

pimotica klinkt me trouwens ook goed in de oren.

[ Voor 30% gewijzigd door CurlyMo op 30-07-2013 09:48 ]

Sinds de 2 dagen regel reageer ik hier niet meer


Acties:
  • 0 Henk 'm!

  • oZy
  • Registratie: Juli 2001
  • Laatst online: 24-04 17:57

oZy

Nope, KakuOld, KakuSwitch en Alecto.

Ik heb nog nieuwe 433 producten welke binnenkort aan het lijstje toegevoegd kunnen worden: Heidemann 433 omvormer voor de deurbel en een setje Alecto brandmelders beetje lastig testen met de herrie denk ik maar ik zou graag een melding op m'n telefoon krijgen als er een brandmelder afgaat thuis.

Acties:
  • 0 Henk 'm!
Er zit een bug bij de ontvangst van het sartano protocol maar ik kan dus niet vinden waar.

Sinds de 2 dagen regel reageer ik hier niet meer


Acties:
  • 0 Henk 'm!

  • oZy
  • Registratie: Juli 2001
  • Laatst online: 24-04 17:57

oZy

Ik draai nog niet op de laatste versie omdat ik dan eerst mijn processscript moet aanpassen naar de nieuwe gelaagde output notatie.. als het nou eens ging regenen had ik wat meer tijd voor dit soort dingen 8)

Acties:
  • 0 Henk 'm!
Wat dachten jullie hiervan:

Afbeeldingslocatie: http://i.imgur.com/yzSzU19.jpg
Afbeeldingslocatie: http://i.imgur.com/6Oc9gSh.jpg

Sinds de 2 dagen regel reageer ik hier niet meer


Acties:
  • 0 Henk 'm!

  • albino71
  • Registratie: Augustus 2006
  • Niet online

albino71

Leef rijk, sterf arm

Dom mag best, het is in het engels :)

Ik vind dat je wat te lange namen kiest.
Het moet kort en krachtig en lekker bekken....

SharPi

PiDo

DomoRPi :) Klinkt als: DomorePi / Do More Pi <- wat lang, maar wel geinig al zeg ik het zelf!

RPiDo <-- lijkt een beetje rapido...

RaPiDo <-- dit is 'm wat mij betreft!

i mooi in het midden...helemaal goed.
rapido = snel (ok, dat klopt niet helemaal :))

En nu stop ik :)

[ Voor 27% gewijzigd door albino71 op 30-07-2013 17:50 ]

Te koop....


Acties:
  • 0 Henk 'm!
PiDo associeert naar PlayDo ;)

Ow misschien gewoon PiMo, associeert naar CurlyMo / CurlyMoo ;) en is korter... Alhoewel die weer bezet is :(

Het wordt ondertussen tijd voor een verkiezing voor de naam en logo design, dus kom maar op met de creativiteit :)

[ Voor 40% gewijzigd door CurlyMo op 30-07-2013 17:51 ]

Sinds de 2 dagen regel reageer ik hier niet meer


Acties:
  • 0 Henk 'm!

  • albino71
  • Registratie: Augustus 2006
  • Niet online

albino71

Leef rijk, sterf arm

CuPiDo :)


PiMo niet...
Zeg eens vaak PiMo....

Pimo pimo piemo piemel :)

[ Voor 79% gewijzigd door albino71 op 30-07-2013 17:53 ]

Te koop....


Acties:
  • 0 Henk 'm!
QPiDo <-- is dan weer niet bezet :)

Sinds de 2 dagen regel reageer ik hier niet meer


Acties:
  • 0 Henk 'm!

  • albino71
  • Registratie: Augustus 2006
  • Niet online

albino71

Leef rijk, sterf arm

Die is wel geinig!

QPiDo...

ja, goeie!

Te koop....


Acties:
  • 0 Henk 'm!

  • Promy
  • Registratie: Oktober 2002
  • Laatst online: 08:46
ik heb vandaag ook m'n 433MhZ setje ontvangen en wilde graag het systeem eens uittesten...
alleen krijg ik een error bij make:

make -C libs
make[1]: Entering directory `/root/433.92-Raspberry-Pi/libs'
gcc -ffast-math -Ofast -mfloat-abi=hard -mfpu=vfp -march=armv6 -Wconversion -Wunreachable-code -Wstrict-prototypes -Wno-conversion -g -I. -I.. -I/usr/include/ -c json.c
cc1: error: invalid option argument â-Ofastâ
json.c:1: sorry, unimplemented: -mfloat-abi=hard and VFP
make[1]: *** [json.o] Error 1
make[1]: Leaving directory `/root/433.92-Raspberry-Pi/libs'
make: *** [libs] Error 2


enig idee wat er misgaat?

Acties:
  • 0 Henk 'm!
Heb je build-essential geïnstalleerd?

[ Voor 3% gewijzigd door CurlyMo op 30-07-2013 18:04 ]

Sinds de 2 dagen regel reageer ik hier niet meer


Acties:
  • 0 Henk 'm!

  • Promy
  • Registratie: Oktober 2002
  • Laatst online: 08:46
ik heb build-essential (zonder s) geinstalleerd volgens de laatste versie

Acties:
  • 0 Henk 'm!
Welk OS draai je?

Sinds de 2 dagen regel reageer ik hier niet meer


Acties:
  • 0 Henk 'm!

  • Promy
  • Registratie: Oktober 2002
  • Laatst online: 08:46
raspbian (code geeft Debian GNU/Linux 6.0 )

[ Voor 68% gewijzigd door Promy op 30-07-2013 18:07 ]


Acties:
  • 0 Henk 'm!
Probeer eens in alle Makefiles de -Ofast, -mfloat-abi=hard en -mfpu=vfp te verwijderen.

Afbeeldingslocatie: http://i.imgur.com/iCJHrbF.jpg

[ Voor 18% gewijzigd door CurlyMo op 30-07-2013 18:16 ]

Sinds de 2 dagen regel reageer ik hier niet meer


Acties:
  • 0 Henk 'm!

  • Promy
  • Registratie: Oktober 2002
  • Laatst online: 08:46
met die aanpassing compiled hij wel, in het begin krijg ik wel enkele keren de warning: json.c:1324: warning: will never be executed

werkt de software nog op deze manier?

Acties:
  • 0 Henk 'm!
ja, alleen merk ik zojuist een andere bug. Die eerste even fixen :p Klaar.

[ Voor 4% gewijzigd door CurlyMo op 30-07-2013 18:34 ]

Sinds de 2 dagen regel reageer ik hier niet meer


Acties:
  • 0 Henk 'm!

  • Promy
  • Registratie: Oktober 2002
  • Laatst online: 08:46
ik merk dat ik na het opstarten van de receiver wel niks zie langskomen van een 433Mhz draadloze temperatuursensor (van bij aldi pakketje). is dit normaal?

Acties:
  • 0 Henk 'm!
Ja, want er komt alleen iets langs wanneer het ondersteund wordt in een van de protocollen. Dat is voor de Aldi temperatuur sensor dan nog niet zo. Als je er een issue over opent op mijn git, dan kunnen we samen kijken of ik die ondersteuning toegevoegd krijg. Dat is bij de Alecto weerstations ook gelukt (want die heb ik ook niet fysiek).

Sinds de 2 dagen regel reageer ik hier niet meer


Acties:
  • 0 Henk 'm!

  • Promy
  • Registratie: Oktober 2002
  • Laatst online: 08:46
perfect! ik wil vooral de Nexus (TFA weerstation) uitlezen van de regensensor / windmeter met temp en temp/hum sensor.

Acties:
  • 0 Henk 'm!
Wil je kijken of je met de 433-debug functie uitvoer krijgt en deze dan posten op pastebin? Kijk wel even of dat weerstation ook via 433.92Mhz verzend. Anders kan je ook hier eens kijken: http://te923.fukz.org/index#downloads

[ Voor 41% gewijzigd door CurlyMo op 30-07-2013 18:38 ]

Sinds de 2 dagen regel reageer ik hier niet meer


Acties:
  • 0 Henk 'm!

  • Promy
  • Registratie: Oktober 2002
  • Laatst online: 08:46
als ik ./433-debug opstart dan krijg ik de foutmelding "ERROR: could not open /dev/lirc0"

Acties:
  • 0 Henk 'm!
Dan moet je even de README lezen op mijn git pagina, en elk programma heeft een help functie via -H.

[ Voor 34% gewijzigd door CurlyMo op 30-07-2013 18:41 ]

Sinds de 2 dagen regel reageer ik hier niet meer


Acties:
  • 0 Henk 'm!

Anoniem: 159710

Ik heb nu deze transmitter en receiver gekocht met deze jumper kabels. Op aanraden van deze tweakblog die instructies geeft om het werkend te krijgen met WiringPi. Het lijkt erop dat jouw code ook de ontvangers per merk kan aansturen zoals met de code van deze blogpost.

Mijn vraag is: werkt jouw code ook met deze transmitter en/of receiver? Ik denk dat er nog meer mensen zijn die dat willen weten.

Acties:
  • 0 Henk 'm!
De ontvanger van die set werkt sowieso niet goed. Ik heb er drie gehad. Daar gaat een ander programma niks aan veranderen. Ik snap dus ook niet dat ze nog steeds verkocht worden. Daarom ben ik ook zo stellig dat je ze gewoon niet moet kopen. Deze ontvanger werkt daarentegen wel prima (zoals ook in de TS beschreven: https://iprototype.nl/pro...ations/rf-receiver-434mhz).

De merken zoals beschreven in de TS zijn allemaal te bedienen. Als een merk niet ondersteund wordt, dan heb ik tools gemaakt die het makkelijker maken om het protocol uit te zoeken.


Graag zou ik ook stemmingen willen horen voor QPiDo, en meningen over het door mij gesuggereerde logo?

[ Voor 9% gewijzigd door CurlyMo op 30-07-2013 20:20 ]

Sinds de 2 dagen regel reageer ik hier niet meer


Acties:
  • 0 Henk 'm!

  • MaNDaRK
  • Registratie: Oktober 2001
  • Laatst online: 07:57
QPiDo, betere naam als DomotiPi :)

Logo is goed, maar ik zal het meer een kleur houden, maar dat is persoonlijk. En misschien de Q 'letter' draaien dat het meer een Q lijkt inplaats van een O?

Acties:
  • 0 Henk 'm!

  • Promy
  • Registratie: Oktober 2002
  • Laatst online: 08:46
@CurlyMo: ik kan de debug opstarten als de daemon niet draait, maar ik krijg geen output, terwijl de sensoren zeker 433MHz zijn.

als ik een oude 433.92Mhz cogex afstandsbediening gebruik, dan krijg ik van de 433-receive wel reactie , dus het printje werkt wel...
Kan het zijn dat er teveel storing zit op de temp sensoren? (ik heb nog geen rc filter)

ik bemerk wel dat indien ik de debug gebruik en ik wat wacht met het versturen van het signaal van de cogex (bv 1 minuut) dat dit niet werkt. Verstuur ik het sneller (10sec) dan werkt het wel. Precies alsof het programma vastloopt?

[ Voor 62% gewijzigd door Promy op 30-07-2013 21:12 ]


Acties:
  • 0 Henk 'm!

  • BenPi
  • Registratie: Februari 2013
  • Laatst online: 23-09-2024
Hoe vaker je de naam herhaald hoe beter die klinkt :D
Misschien een idee dat je de "i" als antenne symbool kunt weergeven.

@Bikkel70
Ik ben met de sockets aan het stoeien maar lukt nog niet lekker.

Ben

[ Voor 26% gewijzigd door BenPi op 30-07-2013 21:16 ]


Acties:
  • 0 Henk 'm!
MaNDaRK schreef op dinsdag 30 juli 2013 @ 20:41:
QPiDo, betere naam als DomotiPi :)

Logo is goed, maar ik zal het meer een kleur houden, maar dat is persoonlijk. En misschien de Q 'letter' draaien dat het meer een Q lijkt inplaats van een O?
Deze kleuren vind ik eigenlijk wel leuk. Dit Q beter:
Afbeeldingslocatie: http://i.imgur.com/PTNXUNf.jpg
BenPi schreef op dinsdag 30 juli 2013 @ 21:13:
Hoe vaker je de naam herhaald hoe beter die klinkt :D
Misschien een idee dat je de "i" als antenne symbool kunt weergeven.

@Bikkel70
Ik ben met de sockets aan het stoeien maar lukt nog niet lekker.

Ben
Afbeeldingslocatie: http://i.imgur.com/u8frojC.jpg

Wat lukt je niet?
Promy schreef op dinsdag 30 juli 2013 @ 20:46:
@CurlyMo: ik kan de debug opstarten als de daemon niet draait, maar ik krijg geen output, terwijl de sensoren zeker 433MHz zijn.
Krijg je wel output als je met die Cogex AB een knop in drukt?
als ik een oude 433.92Mhz cogex afstandsbediening gebruik, dan krijg ik van de 433-receive wel reactie , dus het printje werkt wel...
Kan je een link sturen welke apparaten dat zijn. Dan voeg ik ze toe aan de ondersteunde apparaten lijst. Zou je daarvoor even de 433-daemon als volgt kunnen starten:
code:
1
433-daemon -D

Je krijg nu allemaal debug informatie te zien. Als het goed is moet je vlak voordat de receiver waardes print deze melding krijgen:
code:
1
[Jul 30 20:19:37] 433-daemon: DEBUG: called ... parseBinary()

Kan je aangeven wat er op de ... staat?
Kan het zijn dat er teveel storing zit op de temp sensoren? (ik heb nog geen rc filter)
Ruis is er zonder filter sowieso, maar het zou nog steeds moeten werken.
ik bemerk wel dat indien ik de debug gebruik en ik wat wacht met het versturen van het signaal van de cogex (bv 1 minuut) dat dit niet werkt. Verstuur ik het sneller (10sec) dan werkt het wel. Precies alsof het programma vastloopt?
Nee, hij probeert combinaties van pulsen te vangen. Op een gegeven moment probeert hij een bepaald idee te volgen, maar als dat niet tot resultaat leidt, dan is er geen reset in het programma. Even opnieuw starten geldt in deze dan als restart.

[ Voor 22% gewijzigd door CurlyMo op 30-07-2013 21:21 ]

Sinds de 2 dagen regel reageer ik hier niet meer


Acties:
  • 0 Henk 'm!

  • Promy
  • Registratie: Oktober 2002
  • Laatst online: 08:46
ik krijg volgende op het terminal venster van de daemon:

code:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
[Jul 30 21:20:42] 433-daemon: DEBUG: initialized lirc_rpi module
[Jul 30 21:20:42] 433-daemon: INFO: server started at port 5000
[Jul 30 21:21:00] 433-daemon: INFO: new client, ip: 127.0.0.1, port: 48904
[Jul 30 21:21:00] 433-daemon: DEBUG: client fd: 6
[Jul 30 21:21:00] 433-daemon: DEBUG: socket write succeeded: {"message":"accept connection"}

[Jul 30 21:21:00] 433-daemon: DEBUG: client id: 0
[Jul 30 21:21:00] 433-daemon: DEBUG: socket recv: {"message":"client receiver"}

[Jul 30 21:21:00] 433-daemon: DEBUG: socket write succeeded: {"message":"accept client"}

[Jul 30 21:21:00] 433-daemon: INFO: client recognized as receiver
[Jul 30 21:21:04] 433-daemon: DEBUG: called archtech_old parseBinary()
[Jul 30 21:21:04] 433-daemon: DEBUG: socket write succeeded: {"origin":"receiver","code":{"id":14,"unit":8,"state":"off"}}

[Jul 30 21:21:04] 433-daemon: DEBUG: default freq of the lirc_rpi module set
[Jul 30 21:21:04] 433-daemon: DEBUG: deinitialized lirc_rpi module
[Jul 30 21:21:04] 433-daemon: DEBUG: removed stale pid_file /var/run/433-daemon.pid


op het terminal venster van de receive krijg ik:

code:
1
2
3
4
5
6
7
8
{
        "origin": "receiver",
        "code": {
                "id": 14,
                "unit": 8,
                "state": "off"
        }
}

Acties:
  • 0 Henk 'm!
@Promy, kan je de uitvoer even in een [ code ] tag zetten? Heb je ook een link naar die apparaten? Of kan je aangegeven wat het precies is?

Sinds de 2 dagen regel reageer ik hier niet meer


Acties:
  • 0 Henk 'm!

  • Promy
  • Registratie: Oktober 2002
  • Laatst online: 08:46
deze zender is een stokoud 433MHz setje dat ooit verkocht is als zender met 3 spots erbij. Ik vermoed dat et rond 1996 was dat ik het gekocht heb. De spots zijn allang kapot enkel 1 ontvange en de zender hebben het overleefd. De enige vermelding op de afstandsbediening is cogex en 433Mhz

Acties:
  • 0 Henk 'm!

  • Cyberpope
  • Registratie: April 2000
  • Niet online

Cyberpope

When does the hurting stop??

Oi.. .dit is interessant. Heb nu druk met afstuderen, maar daarna toch eens kijken. Is er ook een bewegingsmelder aan te koppelen? (zoja.. waar moet je dan op letten?)

With so many things coming back in style, I can't wait till loyalty, intelligence and morals become a trend again.......


Acties:
  • 0 Henk 'm!

  • MacGrumpy
  • Registratie: Februari 2010
  • Niet online
Ik heb zelf iets vergelijkbaards inelkaar gezet (kleinschalig):

Control:
* IR blaster (geschakelde stroombron + 2x wide angle IR leds) + 433.92MHz transmitter (restant deurbel) via LIRC
- Verlichting + stereo (kaku aan uit + IR voor kanaal keuze)
* MPD control (squeezebox touch die MPD draait + custom gui) (via netwerk)
* AUDIO Server (Pulseaudio daemon, via homebrew DAC naar stereo)

Sensors:
* DS18s20 (lokaal en een remote pi (in tuin, solar powered) via netwerk)
* buienradar :-P
* IR in m.b.v. lirc (niet gebruikt)
* RF tags. (niet in gebruik)
toekomst:
* Humidity.
* Current/voltage (voor solar powered pi)

Dit is aan elkaar geknoopt met IfThenElse.

Huidig vervult het de volgende functies:

* Stereo controlle.
- Bij audio via audio-server, schakel versterker aan en ga naar juiste ingang.
- Bij MPD, schakel versterker aan en ga naar juiste ingang.\
- Na 3 minuten geen geluid, zet stereo uit.
* Wekker
- verlichting.
- Stereo.
* temperatuur logging:
Afbeeldingslocatie: http://images.sarine.nl/temperature_day_18_6_13.png
* Waarschuwingen voor van alles en nogwat via jabber.
- Batterij status van verschillende apparaten.
- Het buiten bereik vallen van de solar-powered-pi.
- etc.
* etc.

Ik zal dit topic met interesse volgen, laat weten als ik iets kan bijdragen.

Acties:
  • 0 Henk 'm!

  • Promy
  • Registratie: Oktober 2002
  • Laatst online: 08:46
wat gebruiken jullie eigenlijk voor antenne aan het setje. Nu heb ik er een 34.4cm lange 2.5mm2 vaste koperdraad aan hangen.

Acties:
  • 0 Henk 'm!
Promy schreef op dinsdag 30 juli 2013 @ 21:28:
deze zender is een stokoud 433MHz setje dat ooit verkocht is als zender met 3 spots erbij. Ik vermoed dat et rond 1996 was dat ik het gekocht heb. De spots zijn allang kapot enkel 1 ontvange en de zender hebben het overleefd. De enige vermelding op de afstandsbediening is cogex en 433Mhz
Hij is toegevoegd als Cogex :):
code:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
root@pi:/media/rpi/433.92/daemon# ./433-send -H
Usage: 433-send -p protocol [options]
         -H --help                      display this message
         -V --version                   display version
         -S --server=127.0.0.1          connect to server address
         -P --port=5000                 connect to server port
         -p --protocol=protocol         the protocol that you want to control

The supported protocols are:
         coco_switch                    CoCo Technologies Switches
         nexa_switch                    Nexa Switches
         dio_switch                     D-IO (Chacon) Switches
         kaku_switch                    KlikAanKlikUit Switches
         kaku_dimmer                    KlikAanKlikUit Dimmers
         cogex                          Cogex Switches
         kaku_old                       Old KlikAanKlikUit Switches
         elro                           Elro Switches
         raw                            Raw codes
Promy schreef op dinsdag 30 juli 2013 @ 21:34:
wat gebruiken jullie eigenlijk voor antenne aan het setje. Nu heb ik er een 34.4cm lange 2.5mm2 vaste koperdraad aan hangen.
Ik gebruik geen antenne, niet nodig. Dadelijk al helemaal niet, als ik mijn node ondersteuning af heb. Dan leg je op plekken met slecht bereik gewoon een tweede RPi neer.
MacGrumpy schreef op dinsdag 30 juli 2013 @ 21:34:
Ik zal dit topic met interesse volgen, laat weten als ik iets kan bijdragen.
Mooi project. Het zou tof zijn als we dingen kunnen samenvoegen. Misschien kan je alvast bijdragen in het maken van nieuwe protocollen?
Cyberpope schreef op dinsdag 30 juli 2013 @ 21:31:
Oi.. .dit is interessant. Heb nu druk met afstuderen, maar daarna toch eens kijken. Is er ook een bewegingsmelder aan te koppelen? (zoja.. waar moet je dan op letten?)
Als het 433.92Mhz verzend, dan moet het werken. Alleen zul je even wat moeite moeten doen om een protocol te schrijven (of mij ermee helpen), aangezien op dit moment nog geen bewegingsmelders ondersteund worden. Ik zelf bezit alleen KaKu.

[ Voor 10% gewijzigd door CurlyMo op 30-07-2013 21:45 ]

Sinds de 2 dagen regel reageer ik hier niet meer


Acties:
  • 0 Henk 'm!

  • BenPi
  • Registratie: Februari 2013
  • Laatst online: 23-09-2024
Ik gebruik een draadje van 17 cm lang bij de transmitter.
Overigens wel horizontaal geplaatst. Heeft bij mijn situatie het beste bereik.
Momenteel even geen receiver actief.
Ben

Acties:
  • 0 Henk 'm!

Anoniem: 159710

CurlyMo schreef op dinsdag 30 juli 2013 @ 18:50:
De ontvanger van die set werkt sowieso niet goed. Ik heb er drie gehad. Daar gaat een ander programma niks aan veranderen. Ik snap dus ook niet dat ze nog steeds verkocht worden. Daarom ben ik ook zo stellig dat je ze gewoon niet moet kopen. Deze ontvanger werkt daarentegen wel prima (zoals ook in de TS beschreven: https://iprototype.nl/pro...ations/rf-receiver-434mhz).
Dank je wel voor je uitgebreide antwoord! Ik heb mijn order geannuleerd en ga nu deze via ebay (met ARM / MCU toevoeging) bestellen (had bijna die zonder toevoeging besteld omdat die iets goedkoper was). De goedkoopste jumper wires die ik gevonden heb waren trouwens deze via ebay.co.uk, en Female to Female selecteren (misschien handig om op te nemen in de TS).

[ Voor 6% gewijzigd door Anoniem: 159710 op 30-07-2013 22:39 ]


Acties:
  • 0 Henk 'm!

  • pacificocean
  • Registratie: Mei 2006
  • Laatst online: 26-04 08:07
Anoniem: 159710 schreef op dinsdag 30 juli 2013 @ 22:34:
[...]

Dank je wel voor je uitgebreide antwoord! Ik heb mijn order geannuleerd en ga nu deze via ebay (met ARM / MCU toevoeging) bestellen (had bijna die zonder toevoeging besteld omdat die iets goedkoper was). De goedkoopste jumper wires die ik gevonden heb waren trouwens deze via ebay.co.uk, en Female to Female selecteren (misschien handig om op te nemen in de TS).
Waarom female to female? Ik zou zeggen female to male. Voor in het breadbord.

Acties:
  • 0 Henk 'm!
@*geanonimiseerd*, je moet het inderdaad wel goed beschrijven. Je link gaat over female - male, terwijl je het over female - female hebt.

Qua deze info opnemen in de TS, het liefste zou ik een klant en klaar printje verkopen, dus ik wacht nog of ingenieurs die daarmee kunnen helpen :)

@pacificocean, dat hangt er vanaf of hij een breadboard wil gebruiken of direct de modules aan de jumper wires wil hangen.

Sinds de 2 dagen regel reageer ik hier niet meer


Acties:
  • 0 Henk 'm!

Anoniem: 159710

@hierboven: Die link klopt gewoon hoor, je kan voordat je op de bestel knop klikt selecteren wat voor connectoren je wilt (gelijke prijs).
pacificocean schreef op dinsdag 30 juli 2013 @ 22:47:
[...]

Waarom female to female? Ik zou zeggen female to male. Voor in het breadbord.
Ja dat zou nodig zijn als je een low-pass filter maakt op een breadbord (zie hier). Weet iemand of je ook goedkope kant en klare low-pass filters kunt kopen ergens? Heb nog niet besloten of ik dit DIY ga doen (heb geen van de spullen in huis). Maar ik lees nu al dat je kant en klare pakketjes wil gaan verkopen; ik houd mij aanbevolen.

Tweede vraag, misschien te ver gezocht maar zou samenwerken met Domoticz geen optie zijn als het je aansturing zou kunnen gebruiken? Dit lijkt al verder ontwikkeld maar misschien dat je het liever zelf naar eigen inzicht ontwikkelt.

[ Voor 14% gewijzigd door Anoniem: 159710 op 30-07-2013 22:57 ]


Acties:
  • 0 Henk 'm!
Anoniem: 159710 schreef op dinsdag 30 juli 2013 @ 22:56:
@hierboven: Die link klopt gewoon hoor, je kan voordat je op de bestel knop klikt selecteren wat voor connectoren je wilt (gelijke prijs).

Ja dat zou nodig zijn als je een low-pass filter maakt op een breadbord (zie hier). Weet iemand of je ook goedkope kant en klare low-pass filters kunt kopen ergens? Heb nog niet besloten of ik dit DIY ga doen (heb geen van de spullen in huis). Maar ik lees nu al dat je kant en klare pakketjes wil gaan verkopen; ik houd mij aanbevolen.
Die low-pass filter is wel echt aan te raden, en nee, hier zijn geen kant-en-klare oplossingen voor. Waren die er maar ;).
Tweede vraag, misschien te ver gezocht maar zou samenwerken met Domoticz geen optie zijn als het je aansturing zou kunnen gebruiken? Dit lijkt al verder ontwikkeld maar misschien dat je het liever zelf naar eigen inzicht ontwikkelt.
Het probleem van Domoticz (en alle gelijken) is dat zij uitgaan van externe apparaten van vaak 100+ euro. Dit neemt met zich mee dat de ondersteuning van protocollen ook niet modulair is. Dit wordt namelijk ook in deze externe apparatuur geregeld. Dat is iets wat ik expliciet niet wil aangezien dan het Open Source karakter verloren gaat. Mijn code is dusdanig uitgevoerd dat het heel makkelijk is om nieuwe programma's te ontwikkelen zoals een GUI (zoals ik laat zien met het Java en Android voorbeeld). Het zou dan dus veel beter zijn als Domoticz zijn GUI mijn daemon gaat ondersteunen. Dat moet zonder al te veel moeite kunnen.

Dat Domoticz verder ontwikkeld is, is maar deels waar. Dat zit hem voornamelijk in de GUI. Ik geef zelf niet zo om een mooie GUI, zolang het maar werkt en goed werkt. Daarom laat ik die GUI ook aan anderen over.

Wat echt de main feature van deze code moet worden is die node ondersteuning. Zo kan je voor 50 euro op verschillende plaatsen in je huis een RPi neerzetten zodat alle plekjes gedekt worden. Zou je hetzelfde willen doen met die andere oplossingen dan ben je telkens die € 100,- zenders/ontvangers kwijt. Dat telt dus wel op als je meerdere locaties wilt bezetten met meerdere RPi's.

Deze tweakers heb ik overigens wel al bereid gevonden :) : Raspberry als home controller

Laatste versie:
Afbeeldingslocatie: http://i.imgur.com/X6sConV.jpg

[ Voor 18% gewijzigd door CurlyMo op 30-07-2013 23:27 ]

Sinds de 2 dagen regel reageer ik hier niet meer


Acties:
  • 0 Henk 'm!

  • pacificocean
  • Registratie: Mei 2006
  • Laatst online: 26-04 08:07
Nog een vraagje. Welk os hebben jullie op de raspberry pi draaien?

Acties:
  • 0 Henk 'm!
Ik zelf XBian Beta 1.1, maar het zou op elk OS moeten werken. Ook op je x86 / x64 systemen trouwens. De cliënts sowieso, de daemon afhankelijk van GPIO support.

[ Voor 44% gewijzigd door CurlyMo op 31-07-2013 00:22 ]

Sinds de 2 dagen regel reageer ik hier niet meer


Acties:
  • 0 Henk 'm!

Anoniem: 159710

CurlyMo schreef op dinsdag 30 juli 2013 @ 23:11:
Dat Domoticz verder ontwikkeld is, is maar deels waar. Dat zit hem voornamelijk in de GUI. Ik geef zelf niet zo om een mooie GUI, zolang het maar werkt en goed werkt. Daarom laat ik die GUI ook aan anderen over.

Wat echt de main feature van deze code moet worden is die node ondersteuning. Zo kan je voor 50 euro op verschillende plaatsen in je huis een RPi neerzetten zodat alle plekjes gedekt worden. Zou je hetzelfde willen doen met die andere oplossingen dan ben je telkens die € 100,- zenders/ontvangers kwijt. Dat telt dus wel op als je meerdere locaties wilt bezetten met meerdere RPi's.
GUI maken is inderdaad vaak het makkelijkste werk, dat iets goed werkt is nog belangrijker (back-end), ik dacht eerst dat de blogpost over WiringPi wel een goed budget uitgangspunt was maar er werd met geen woord gesproken over het ontvangen van signalen d.m.v. de code laat staan een filter. Daarom ben ik nu van plan aan te gaan klooien met jouw systeem zodra ik mijn bestellingen ontvang (Raspberry Pi draait al met Raspbian en nginx+php en ik heb vandaag bij de Action 3 ontvangers gehaald), mijn zegen en heb je dus.

Dat van daemons is leuk maar wordt pas interessant als ik het hele huis zou voorzien (iets wat nog niet in mijn korte termijn planning ligt) maar het is wel duidelijk dat dit pakket een voorsprong heeft op dat gebied i.t.t. Domoticz (wat er op dit moment gelikt uit ziet maar een dure transceiver vereist). Eigenlijk wel een major flaw als je bedenkt dat Z-wave dit oplost door een ad-hoc netwerk te maken, zeker bij grote huizen of dik beton. Qpido of welke naam het dan ook gaat worden benut deze kans met zijn features.

[ Voor 5% gewijzigd door Anoniem: 159710 op 31-07-2013 00:00 ]


Acties:
  • 0 Henk 'm!
Waarvoor dank :)
Qpido of welke naam het dan ook gaat worden [...]
Hmm, kom er net achter dat al die verdomme liefdes sites met de naam cupido ook gelijk even qpido hebben geregistreerd op alle domeinnamen behalve .co.nl :( Hoe gaan we dit oplossen? :|

Voor nu gebruik ik die naam toch maar even aangezien ik een naam nodig had voor mijn library bestanden. Maar graag nieuwe suggesties...

[ Voor 39% gewijzigd door CurlyMo op 31-07-2013 00:20 ]

Sinds de 2 dagen regel reageer ik hier niet meer


Acties:
  • 0 Henk 'm!

Anoniem: 159710

PiDoMo of een variant daarvan? Dan komt de auteur er ook in terug.

Acties:
  • 0 Henk 'm!
Dan ben ik meer fan van Pimotica waarvan hier de logo suggesties zijn. Toch heeft dat lang niet de kracht die
QPido had :(

CurlyMo in "Betaalbare en modulaire domotica via de Raspberry Pi (€ 10)"

Of gewoon QDomo




pidekick (als zijnde sidekick)
pimaid / raspberrymaid
pikeeper
pitilaty (vitilaty)
pitility (utility)

[ Voor 60% gewijzigd door CurlyMo op 31-07-2013 10:08 ]

Sinds de 2 dagen regel reageer ik hier niet meer


Acties:
  • 0 Henk 'm!

  • uname -r
  • Registratie: Oktober 2003
  • Laatst online: 22-01 14:24
MoPi of MooPi heb ik nog niet langs zien komen.
Simpel en geen problemen met de RF signalen in de logo.

Zoiets:
Afbeeldingslocatie: http://tweakers.net/ext/f/2G7pLFmsLIQJVSW4MmGLyW6E/full.png

mopi.nl is te koop :-( en moopi.nl is nog vrij :)

[ Voor 42% gewijzigd door uname -r op 31-07-2013 01:00 ]


Acties:
  • 0 Henk 'm!

  • Bikkel70
  • Registratie: Juni 2008
  • Laatst online: 04-03 11:36
@Ben : Wat lukt er niet met die sockets ? Iets meer informatie zou wel prettig zijn.

Acties:
  • 0 Henk 'm!

  • Promy
  • Registratie: Oktober 2002
  • Laatst online: 08:46
Net wat verder gezocht op de TFA sensor die niet ontvangen wordt. Blijkbaar wordt hij ondersteund door RFcom, dus ik vermoed dat hij met deze hardware ook moet werken?

Acties:
  • 0 Henk 'm!

  • oZy
  • Registratie: Juli 2001
  • Laatst online: 24-04 17:57

oZy

@Promy; houd je er rekening mee dat de TFA om de ~42 sec zijn data verstuurt? Kan even duren dus voordat je wat ziet. Je kunt ook de daemon even stoppen en met "mode2" het raw 433 verkeer bekijken en dan zie je snel genoeg of er wat voorbij komt.

Acties:
  • 0 Henk 'm!
Wat ik al aangaf, als dat zo is dan zou hij opgevangen moeten worden door de 433-debug. Als dat allemaal niet werkt, dan kan je zelf nog proberen om mode2 van lirc te draaien. Deze laat de ruwe pulsen van de ontvanger zien (waardoor je gelijk de hoeveelheid ruis kan waarnemen). Zodra je TFA sensor uitzend zou je voor een korte tijd een repeterend patroon moeten zien. Als dat niet zo is, dan is het geen 433.92Mhz ondersteunend apparaat.

Sinds de 2 dagen regel reageer ik hier niet meer


Acties:
  • 0 Henk 'm!

  • perpixel
  • Registratie: Juli 2009
  • Laatst online: 26-04 19:34
Kon me niet inhouden. Ik had namelijk wel een (naar mijn idee) leuk ideetje voor het logo. Wel een ontzettende quick and dirty aangezien ik op het werk ben en het niet helemaal de bedoeling is dat ik hier dingen voor mijzelf doe ;)

Mocht hij in de smaak vallen kan ik er vanavond wel iets toffers/gelikters van maken.

Afbeeldingslocatie: https://dl.dropboxusercontent.com/u/11920038/qpido.png

Pijltje wijst naar jou luie reet in de bank(waarvan je alles bestuurd). De Q erin vanwege de naam en de lijntjes om het draadloze uit te beelden.

Acties:
  • 0 Henk 'm!

  • sypie
  • Registratie: Oktober 2000
  • Niet online
DoMotipi, die is genoemd, is wel een aardige:
* Domotica
* Mo -> Curly Mo
* Pi -> RPi
* TiPi -> onderdak van indianen

Dus ja, lekker dubbeldik met betekenissen.

Acties:
  • 0 Henk 'm!
@perpixel, ik vind het heel gaaf dat zoveel mensen dit project ondersteunen door me te helpen bij het grootste gebrek - het vinden van een passende naam. Het probleem is alleen dat er al zoveel namen bezet zijn. Qpido is daar één van. De eisen die ik aan een naam stel is dat hij:
- Pakkend moet zijn
- Het doel van het project moet onderstrepen
- Beschikbaar zijn als tenminste .com / .org

Sinds de 2 dagen regel reageer ik hier niet meer


Acties:
  • 0 Henk 'm!

  • perpixel
  • Registratie: Juli 2009
  • Laatst online: 26-04 19:34
ging me ook niet zozeer om de naam, maar om het logo ;) naam is natuurlijk redelijk vrij te veranderen. Als naam zou ik pixel's perfecte power pakket aanraden, maar of dat nou zo verstandig is ;)

On a serious note. Een naam hoeft natuurlijk niet persee een afkorting te zijn of direct betekenis te hebben op het product. Misschien wat ruimer denken?

Acties:
  • 0 Henk 'm!
Ja, graag. Dat was waarom ik bijv. ExtrAmbiance opperden.

Sinds de 2 dagen regel reageer ik hier niet meer


Acties:
  • 0 Henk 'm!

  • FicoF
  • Registratie: April 2005
  • Laatst online: 26-04 21:07
sypie schreef op woensdag 31 juli 2013 @ 10:44:
DoMotipi, die is genoemd, is wel een aardige:
* Domotica
* Mo -> Curly Mo
* Pi -> RPi
* TiPi -> onderdak van indianen

Dus ja, lekker dubbeldik met betekenissen.
Het valt me op dat veel namen gezocht worden met de techniek of domotica als middelpunt. Zal wel komen omdat hier nogal wat techneuten rondlopen, de focus ligt ook op de techniek.
Je zou bij het vinden van een naam ook kunnen zoeken in wat het oplevert, de benefits ipv de features. Sowieso ben ik niet zo'n fan van het woord domotica, huisautomatisering is veel duidelijker.

Kortom, wat is het doel van dit project, wat levert het mij op als ik het installeer? Als je dat helder hebt komt er vast een naam uit rollen.

Acties:
  • 0 Henk 'm!
FicoF schreef op woensdag 31 juli 2013 @ 11:24:
Kortom, wat is het doel van dit project, wat levert het mij op als ik het installeer?
Op een goedkope en modulaire manier je huis automatiseren.

Sinds de 2 dagen regel reageer ik hier niet meer


Acties:
  • 0 Henk 'm!

  • perpixel
  • Registratie: Juli 2009
  • Laatst online: 26-04 19:34
En wat is de doelgroep?(Leeftijd, interesses, opleidingsniveau). Moet het een leuke/professionele/betrouwbare/hippe/grappige/etc. naam zijn?

Acties:
  • 0 Henk 'm!
Leeftijden: Alle
Interesses: Iets avontuurlijker dan gemiddeld in ICT
Opleidingsniveau: Alle

De naam moet vooral professioneel en betrouwbaar zijn en als het kan ook leuk :)

Sinds de 2 dagen regel reageer ik hier niet meer


Acties:
  • 0 Henk 'm!

  • Eypo
  • Registratie: Augustus 2007
  • Laatst online: 25-04 20:08
Ik vind dit project wel interessant, hou ook wel van open source! En zeker het kostenplaatje ;)

Het beste dat ik kan verzinnen:
DomoPica / DomoPiTica (nog niet tegengekomen). Ik heb geen idee of hij vrij is.

Acties:
  • 0 Henk 'm!

  • perpixel
  • Registratie: Juli 2009
  • Laatst online: 26-04 19:34
moet het persee een .com/.net zijn? want qpi.do is nog wel vrij.

Of CTD "Cheapass Tweakable Domotica", cadomo "cheapass domotica"

[ Voor 34% gewijzigd door perpixel op 31-07-2013 12:03 ]


Acties:
  • 0 Henk 'm!
Het punt is dat ik het vervelend vind dat mensen zomaar op andere sites uitkomen als ze naar dit project zoeken.

Sinds de 2 dagen regel reageer ik hier niet meer


Acties:
  • 0 Henk 'm!

  • MacGrumpy
  • Registratie: Februari 2010
  • Niet online
CurlyMotica?

[ Voor 8% gewijzigd door MacGrumpy op 31-07-2013 13:21 . Reden: typo ]


Acties:
  • 0 Henk 'm!

  • Bikkel70
  • Registratie: Juni 2008
  • Laatst online: 04-03 11:36
Ik heb de huidige webgui demo nogmaals uitgebreid. http://www.digiweert.nl/raspdemo de demo werkt nog steeds met een php script dat ( elke 800 ms ) random statussen levert aan de browser.

De domotica onderdelen zijn nu allemaal objecten , en worden nu dynamisch op de plattegrond gezet. Tijdens het slepen van de objecten blijft het goede plaatje actief ( was eerst niet zo ). De ID hoeven niet meer overeen te komen met de json string. Daarmee is het straks een stuk eenvoudiger om de jsons van CurlyMo te werken.

In de developer mode verschijnt rechts een samenvatting van de objecten. Het is de bedoeling dat als je een element versleept, je dit automagisch kunt laten bewaren in een soort van config file. Dit gedeelte moet ik sowieso nog maken, net als de ontwerp modus waarmee je zelf deuren/lampen, etc toe kan voegen .
Het staat allemaal nog in de kinderschoenen en kan zeker mooier worden gemaakt, maar een begin is er.

Acties:
  • 0 Henk 'm!
EasyPicy?

Sinds de 2 dagen regel reageer ik hier niet meer


Acties:
  • 0 Henk 'm!

  • thedon46
  • Registratie: April 2011
  • Laatst online: 03-03 14:38
Echt bruut, toen ik dit zag heb ik gelijk een raspberry gekocht en die zender kit ;)
nu zit ik alleen dat ik de juiste componenten nog moet bestellen voor het filter.

weet iemand een website waar ze alle componenten voor het filter verkopen?

Acties:
  • 0 Henk 'm!
Ebay

Als er genoeg animo is wil ik zelf ook wel even alle componenten in kleine bulk verzamelen en deze dan via briefpost doorverkopen met een kleine marge.

Sinds de 2 dagen regel reageer ik hier niet meer


Acties:
  • 0 Henk 'm!

  • thedon46
  • Registratie: April 2011
  • Laatst online: 03-03 14:38
wat dacht je van LazyPi?

Acties:
  • 0 Henk 'm!

  • perpixel
  • Registratie: Juli 2009
  • Laatst online: 26-04 19:34
het word wel erg vrij brainstormen zo, maar das natuurlijk wel heel leuk :)

ik had nog itliv bedacht. Dat zou je kunnen interpreteren IT-living of als It lives! (AHHHHH het beweegt uit zichzelf!!!)

Acties:
  • 0 Henk 'm!
Zojuist de node support toegevoegd. Zouden jullie dat kunnen testen?

Het idee is als volgt:

Raspberry Pi (192.168.1.100)
/home/pi/settings.json
code:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
{
    "port": 5000,
    "mode": "server",
    "log-level": 4,
    "pid-file": "/var/run/433-daemon.pid",
    "config-file": "/home/pi/config.json",
    "log-file": "/var/log/433-daemon.log",
    "process-file": "",
    "send-repeats": 10,
    "socket": "/dev/lirc0"
}


code:
1
./433-daemon -S /home/pi/settings.json


Raspberry Pi (192.168.1.101)
/home/pi/settings.json
code:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
{
    "port": 5001,
    "mode": "client",
    "server": [ "192.168.1.100", 5000 ],
    "log-level": 4,
    "pid-file": "/var/run/433-daemon.pid",
    "log-file": "/var/log/433-daemon.log",
    "process-file": "",
    "send-repeats": 10,
    "socket": "/dev/lirc0"
}


code:
1
./433-daemon -S /home/pi/settings.json


Alle acties van één van de daemons word automatisch gesynced met de andere daemon.

Dit werkt overigens niet alleen op de Raspberry Pi, maar is ook getest in Ubuntu en FreeBSD. Aangezien deze computers geen GPIO ondersteuning hebben, heb ik de socket leeg gelaten:
code:
1
    "socket": ""





pilive
piliv

[ Voor 10% gewijzigd door CurlyMo op 31-07-2013 15:50 ]

Sinds de 2 dagen regel reageer ik hier niet meer


Acties:
  • 0 Henk 'm!

  • Promy
  • Registratie: Oktober 2002
  • Laatst online: 08:46
oZy schreef op woensdag 31 juli 2013 @ 09:49:
@Promy; houd je er rekening mee dat de TFA om de ~42 sec zijn data verstuurt? Kan even duren dus voordat je wat ziet. Je kunt ook de daemon even stoppen en met "mode2" het raw 433 verkeer bekijken en dan zie je snel genoeg of er wat voorbij komt.
is het normaal dat er dan continu space xxx pulse xxx voorbijkomt vliegen? (console kan nauwelijks bijhouden...) (op de momenten dat de zender niks verstuurd)

update
ff output gedumpt in file , geeft iets van een 14.000 regels voor enkele secondes..
voorals kleine spaces en pulses (<250) op het moment dat de sensor (van de aldi) iets doorstuurt dan zie ik op regelmatige afstanden grotere pulsen langskomen (>2000)
Is dit dan goed? (de nodige componenten voor de filter komen morgen ergens aan, dus ik kan ze morgenavond solderen)

[ Voor 37% gewijzigd door Promy op 31-07-2013 15:20 ]


Acties:
  • 0 Henk 'm!
Ja, dat is de ruis die de low-pass filter weghaalt. Het idee is dat patronen probeert te ontdekken wanneer er een signaal verzonden worden. Probeer dat maar eens met je AB, dan zie het wel wat we bedoelen.

Sinds de 2 dagen regel reageer ik hier niet meer


Acties:
  • 0 Henk 'm!

  • Promy
  • Registratie: Oktober 2002
  • Laatst online: 08:46
Zou die RC filter werken voor alle ontvangers? specifiek zou ik er m'n weerstation ontvanger mee kunnen ontstoren (bv alles boven de 650MHz eruit zwieren)
Pagina: 1 2 ... 19 Laatste

Dit topic is gesloten.

Let op:
Dit topic is in de eerste plaats bedoeld als ontwikkeltopic, en pas daarna als hulptopic.

Als je toch een vraag willen stellen over pilight kijk dan eerst:
1) Of je antwoord op de pilight wiki te vinden is.
2) Of je antwoord al te vinden is op het pilight forum.
3) Of je antwoord al te vinden is in dit topic.