Toon posts:

[Game project] Pumpkins (DHTML Lemmings(tm) revised)

Pagina: 1 2 3 ... 9 Laatste
Acties:
 • 3.765 views sinds 30-01-2008

 • crisp
 • Registratie: Februari 2000
 • Nu online

crisp

Devver

Pixelated

Topicstarter
Pumpkinshttp://crew.tweakers.net/crisp/pumpkins/brainstorm/icon_pumpkin.gif Inleiding http://crew.tweakers.net/crisp/pumpkins/brainstorm/icon_pumpkin.gif

Het begon allemaal in juli met de W&G DHTML contest 2003; voor deze contest had ik besloten een eenvoudige versie van Lemmings™ te maken - ik neem bij deze aan dat iedereen dat retro-spel met die hersenloze wezens die je naar de uitgang moet begeleiden wel kent :)
Al snel had ik hiervan een werkende demo, en de enthousiasme steeg me naar het hoofd; dusdanig dat ik uiteindelijk een bijna perfecte kopie van het spel had gemaakt met een redelijk aantal speelbare levels.
Mijn spel werd publiekelijk bekent dankzij de weblog-community, en in de week daarop hebben bijna 200.000 mensen kunnen genieten van het spel. Het doek sloot echter al snel dankzij stichting Brein die mij van copyright-schending betichtte.
Sinds dat moment heb ik vele pogingen gedaan de rechtmatige eigenaren van het originele Lemmings™ spel te achterhalen, en heb ik vele mogelijke kandidaten aangeschreven, helaas tot nu toe zonder resultaat. het hele verhaal is op mijn website na te lezen

Aangezien ik niet tot Sint Juttemis wil blijven zitten wachten, en ik mijn werk toch graag wil voortzetten heb ik besloten het hele spel om te gooien en er een compleet nieuwe versie van te maken. Aangezien het concept van Lemmings™ niet beschermt is kan mijn engine (de broncode) grotendeels hergebruikt worden, echter moeten er nieuwe levels, graphics, geluiden en achtergrondmuziekjes komen en daar kunnen jullie bij helpen!

http://crew.tweakers.net/crisp/pumpkins/brainstorm/icon_pumpkin.gif Het Spel http://crew.tweakers.net/crisp/pumpkins/brainstorm/icon_pumpkin.gif

Zoals gezegd is de game-engine zo goed als af. Het leuke van deze engine is dat hij volledig in javascript geschreven is en dus zonder gebruik van plug-ins in de meeste browsers werkt - ondersteunde browsers zijn o.a. IE5.5+, recente Mozilla-builds en Opera7. Safari / Konqueror geven nog wat problemen, maar dat heeft een lage prioriteit. Dit betekent dus ook dat dit een web-based game is, en via internet door iedereen gespeeld kan worden.

De code zelf is GPL-licensed, en de bedoeling is dat straks het hele spel onder GPL-license komt te staan. Dit is dan ook een non-commercieel project; het enige wat je eraan kunt verdienen is eeuwige roem :)

Dit betekent vanzelfsprekend dat alle toevoegingen aan het project copy-less of (L)GPL-licensed moeten zijn, ik heb geen zin in nog meer problemen met Brein of aanverwanten ;)

De laatste versie van de engine-code is hier te downloaden.

http://crew.tweakers.net/crisp/pumpkins/brainstorm/icon_pumpkin.gif Wat moet er gebeuren? http://crew.tweakers.net/crisp/pumpkins/brainstorm/icon_pumpkin.gif

Een heleboel dus :)
Om te beginnen heb ik het beestje zelf al een andere naam gegeven, namelijk Pumpkins. Pumpkins zijn ook een beetje leeg-hoofden, en ze zien er ongeveer zo uit:

http://crew.tweakers.net/crisp/pumpkins/brainstorm/lemming_walk_r.gif

Dit kan nog een beetje veranderen want ze lijken nog steeds erg veel op Lemmings™, maar we moeten ergens mee beginnen :)
Ik probeer hiermee dus wel meteen een concept te creëeren van waaruit we verder kunnen werken, een concept waar naar mijn mening een hoop leuke dingen bij te bedenken zijn.

Naast de naam moet natuurlijk ook de hele interface aangepast gaan worden aan het nieuwe concept: een nieuw logo, ondersteunende graphics en een lekker melodietje. Hier wat ideetjes waar ik zelf al mee bezig ben geweest:

ondersteunende graphics:


idee voor een font voor het nieuwe logo:
http://crew.tweakers.net/crisp/pumpkins/brainstorm/pumpkinfont.gif

Ik ben zelf helaas niet zo'n grafisch wonder, dus dit zijn dingen die ik ook liever verder aan anderen overlaat :) Ter illustratie hier wat screenshots van de interface van mijn DHTML lemmings™ (klikbaar):

Main menu:


Level selection menu:


Speelveld:


Naast de hele look and feel wil ik ook een aantal categorieën qua levels hebben. In het originele spel waren dit moeilijkheidsgraden, maar mijn idee is om een aantal thema's te nemen waarbinnen dan de levels op moeilijkheidsgraad gerankschikt worden. Eén van de mogelijke thema's is dan uiteraard 'Helloween', maar ook andere thema's zijn bespreekbaar. Zo zal er voor deelnemers ook wat meer keus en variatie zijn :)

Het streven is om 4 thema's met elk minimaal 10 levels te maken. Het moge duidelijk zijn dat ik dus voornamelijk mensen met grafische kunde nodig heb, maar musici kunnen zich ook uitleven :)

http://crew.tweakers.net/crisp/pumpkins/brainstorm/icon_pumpkin.gif De Levels http://crew.tweakers.net/crisp/pumpkins/brainstorm/icon_pumpkin.gif

Levels zijn eigenlijk heel eenvoudig; ze bestaan uit een achtergrond van 160 pixels hoog bij maximaal 1600 pixels breed met maximaal 16 kleuren (op het scherm 2x vergroot afgebeeld), en een aantal elementen:

• Een grappige titel (daar mag een hint in verborgen zijn)
• Minimaal 1 beginpunt (een luik of iets anders)
• Minimaal 1 eindpunt (exit)
• Een tijdslimiet
• Het aantal Pumpkins dat losgelaten wordt (tussen de 1 en 100)
• De snelheid van loslaten (een getal tussen 1 en 99)
• Welke en hoeveel skills er beschikbaar zijn
• Een achtergrond muziek (midi)

naast deze elementen zijn een aantal andere elementen mogelijk, waaronder:
• vallen (traps)
• geanimeerde omgevings-elementen (water, vuur, lava, moeras etc.)
• effect-geluidjes (wav)

Op zich is er dus veel mogelijk, maar het is handig als er binnen een thema een aantal herbruikbare elementen zijn, daarmee hou je ook een zekere eenheid. Ik denk dat er voor de levels dan ook eerst een aantal concept-arts gemaakt moeten gaan worden waar we een aantal basis-elementen uit kunnen nemen.

Het omzetten van de levels naar levelcode is een tijdrovend proces, maar dat zal ik voornamelijk op me nemen; technische mogelijkheden zijn altijd bespreekbaar :)

http://crew.tweakers.net/crisp/pumpkins/brainstorm/icon_pumpkin.gif Stappenplan http://crew.tweakers.net/crisp/pumpkins/brainstorm/icon_pumpkin.gif

Aangezien ik erop gebrand ben dit project tot een succesvol einde te brengen wil ik dit erg strak gaan organiseren, ik wil geen eindelange discussies en zal zelf indien nodig knopen doorhakken. Dat wil niet zeggen dat je geen eigen inbreng hebt, integendeel, maar ik heb wel het laatste woord :)
Vooralsnog heb ik het volgende stappenplan in gedachte:

• aanmelden voor deelname (+/- 2 weken - maximaal 20 personen)
• beslissing interface en thema's (paar dagen)
• taakverdeling (paar dagen)
• uiteindelijke ontwikkeling interface en concept-art voor de thema's (paar weken)
• creëeren van de levels (+/- 1 tot 2 maanden)

uiteraard is dit nog geen vast schema, e.e.a. is ook afhankelijk van het aantal deelnemers. Ik wil hier echter geen langslepend project van maken, maar binnen een paar maanden toch een werkend spel kunnen neerzetten (en hopelijk wil tweakers het weer hosten).
Ik weet zeker dat dit potentie heeft en dus veel publiciteit zal gaan opleveren; iedereen die meedoet krijgt ook expliciet de credits voor zijn of haar bijdrage.

Ik zoek dus mensen die wat in hun mars hebben, en die bereid zijn tijd in dit project te steken. Als alles goed gaat zal dat voor een beperkte periode zijn. Jezelf opgeven is dus niet vrijblijvend! Ik ga geen aantal uren noemen wat het zal gaan kosten, want daar zal je waarschijnlijk zelf beter zicht op hebben, maar reken maar dat het wel een aantal uur per week zal zijn.

http://crew.tweakers.net/crisp/pumpkins/brainstorm/icon_pumpkin.gif Hoe meedoen? http://crew.tweakers.net/crisp/pumpkins/brainstorm/icon_pumpkin.gif

Ik wil graag weten wat voor vlees ik in de kuip heb, en daarom vraag ik voor de inschrijving alvast een eerste inspanning :) Hiermee sla ik meteen 2 vliegen in 1 klap; om mee te doen verwacht ik namelijk het volgende van je:

• Je maakt een menu-opzet met Pumpkins-logo in een kader van 640 x 340 pixels (versiering buiten de rand mag). Denk hierbij aan de mogelijk tot het kiezen van algemene opties en de keuze voor 1 van de 4 thema's (zie het 1e Lemmings™ screenshot, en eventueel de door mij genoemde ideëen)
• Je dient een voorstel in voor een thema, eventueel met alvast wat concept art

stuur dit, eventueel voorzien van andere ideëen en suggesties naar crisp[at]tweakers.net

Deze inzendingen zullen dus de basis zijn voor de 2e stap :)

http://crew.tweakers.net/crisp/pumpkins/brainstorm/icon_pumpkin.gif Dit topic http://crew.tweakers.net/crisp/pumpkins/brainstorm/icon_pumpkin.gif

Dit topic is de 'meeting-place' voor dit project; hoewel de formele communicatie gedeeltelijk ook per mail zal gaan verlopen is dit de plaats om te discuseren en ideëen te opperen. Off-topic replies worden echter niet gewaardeerd en daar zal dus streng op worden gemod.

edit: en we hebben een demo! :) --> http://crew.tweakers.net/crisp/pumpkins/

[Voor 255% gewijzigd door crisp op 20-11-2003 10:06]

Intentionally left blank


 • coubertin119
 • Registratie: Augustus 2002
 • Laatst online: 14:48
Leuk idee! (alhoewel ik er al op van de hoogte was ;)).

Ik zal kijken wat ik kan brouwselen voor dit enorm leuke project, mijn steun heb je zeker! :).

Skat! Skat! Skat!


 • André
 • Registratie: Maart 2002
 • Laatst online: 26-01 13:45

André

Analytics dude

Ik ben net als jou geen grafisch wonder, daarom kanik je niet echt helpen al wilde ik dat wel graag.

En is het idee van de 'brainies' van de baan :? ;)

 • Wolfboy
 • Registratie: Januari 2001
 • Niet online

Wolfboy

ubi dubium ibi libertas

jeej _/-\o_ ik was al bang dat je het opgegeven had :)

Nu eventjes kijken of dit net zo'n groot succes gaat worden als de lemmings versie

en helaas kan ik je ook niet met graphics helpen, ik ben absoluut geen grafisch wonder (ik kan nauwelijk met fotosoep werken ;()

Veel succes iig, kijken wat de brein nu nog te melden heeft :)

Blog [Stackoverflow] [LinkedIn]


 • crisp
 • Registratie: Februari 2000
 • Nu online

crisp

Devver

Pixelated

Topicstarter
André schreef op 05 October 2003 @ 00:55:
Ik ben net als jou geen grafisch wonder, daarom kanik je niet echt helpen al wilde ik dat wel graag.

En is het idee van de 'brainies' van de baan :? ;)
al doende leert men hoor, ik heb inmiddels het werken met lagen ontdekt en moet zeggen dat ik er zelf steeds beter in word :)
En ja, breinies is leuk als satire, maar de helft van de mensen zal toch het verband niet snappen. Ik wil dat gewoon achter me laten en met iets heel anders komen :)

Intentionally left blank


Anoniem: 86363

Erg leuk project, moet gaan lukken lijkt me :)
Aangezien het concept van Lemmings™ niet beschermt is kan mijn engine (de broncode) grotendeels hergebruikt worden, echter moeten er nieuwe levels, graphics, geluiden en achtergrondmuziekjes komen en daar kunnen jullie bij helpen!
Heb je daarover al iets in gedachten? Het lijkt mij best leuk om een paar nummers daarvoor te schrijven en in te spelen met midi. Beloven kan ik het niet, maar het lijkt me zeker erg leuk :) Is zo'n bijdrage ook gewenst of had je zelf al iets in gedachten?

 • DarkX
 • Registratie: December 2000
 • Laatst online: 01-09-2018
* DarkX gaat ook wel even nadenken of hij inspiratie kan opbrengen voor je spelleke :)

"We need to have a talk about the birds and the bee gees..."
FreeStroke: Playing acoustic guitars at eleven!


 • crisp
 • Registratie: Februari 2000
 • Nu online

crisp

Devver

Pixelated

Topicstarter
Anoniem: 86363 schreef op 05 October 2003 @ 13:59:
Erg leuk project, moet gaan lukken lijkt me :)


[...]
Heb je daarover al iets in gedachten? Het lijkt mij best leuk om een paar nummers daarvoor te schrijven en in te spelen met midi. Beloven kan ik het niet, maar het lijkt me zeker erg leuk :) Is zo'n bijdrage ook gewenst of had je zelf al iets in gedachten?
Het streven is om 4 thema's met elk minimaal 10 levels te maken. Het moge duidelijk zijn dat ik dus voornamelijk mensen met grafische kunde nodig heb, maar musici kunnen zich ook uitleven :)
Dat is dus zeker ook gewenst :)
Muziekjes is echter niet het grootste probleem, daar er veel te vinden is op dat gebied in de copy-less sfeer.
Dat geld natuurlijk ook voor de graphics, je mag best bestaande graphics gebruiken zolang het maar vrij van copyright is of in ieder geval met toestemming gebruikt mag worden :)

Intentionally left blank


 • DarkX
 • Registratie: December 2000
 • Laatst online: 01-09-2018
bestaande graphics zijn lame, dit is w&g for crying out loud, d'r moeten toch een aantal gfx mensen te ronselen zijn hier? :)

"We need to have a talk about the birds and the bee gees..."
FreeStroke: Playing acoustic guitars at eleven!


 • crisp
 • Registratie: Februari 2000
 • Nu online

crisp

Devver

Pixelated

Topicstarter
DarkX schreef op 05 October 2003 @ 14:19:
bestaande graphics zijn lame, dit is w&g for crying out loud, d'r moeten toch een aantal gfx mensen te ronselen zijn hier? :)
Dat lijkt me ook :)

Intentionally left blank


 • FlashAddict
 • Registratie: Juni 2001
 • Laatst online: 22-08-2020
Ik zou opzich wel wat willen pixelen. Ik zal eens vragen aan een collega van mij (http://www.drububu.com) of hij er ook zin in heeft ...

 • DarkX
 • Registratie: December 2000
 • Laatst online: 01-09-2018
Schetsje :)

http://www.tweakers.net/ext/f/11502/full.gif

Okay, klopt nog geen hol van, maar ach, het is een begin om aan te werken :)

pumkins!

http://www.tweakers.net/ext/f/11504/full.gif

Respect voor de lemmingdesigners btw, het is fucking moeilijk iets herkenbaars te maken binnen 5 bij 10 pixels :)

[Voor 39% gewijzigd door DarkX op 05-10-2003 15:19]

"We need to have a talk about the birds and the bee gees..."
FreeStroke: Playing acoustic guitars at eleven!


 • crisp
 • Registratie: Februari 2000
 • Nu online

crisp

Devver

Pixelated

Topicstarter
DarkX schreef op 05 oktober 2003 @ 15:03:
Schetsje :)

[afbeelding]

Okay, klopt nog geen hol van, maar ach, het is een begin om aan te werken :)

pumkins!

[afbeelding]

Respect voor de lemmingdesigners btw, het is fucking moeilijk iets herkenbaars te maken binnen 5 bij 10 pixels :)
_O_

lemmings zijn idd erg lastig; ze kunnen trouwens wel iets groter; max is 16x16 pixels, maar de meeste zijn idd maar 10 of 11 pixels hoog :)

Intentionally left blank


 • djluc
 • Registratie: Oktober 2002
 • Laatst online: 26-01 23:25
(jarig!)
DarkX schreef op 05 October 2003 @ 15:03:pumkins!
[afbeelding]
Respect voor de lemmingdesigners btw, het is fucking moeilijk iets herkenbaars te maken binnen 5 bij 10 pixels :)
Ik vind ze eigenlijk al best wel goed! Het idee is zeker als je de naam van de game weet erg duidelijk.

Je schetsje vind ik overigens ook al wel leuk. Misschien dat het er voor Lemmings Pumpkins een beetje te vloeiend uitziet, maar dat maakt in het menu opzich niet uit.

 • DarkX
 • Registratie: December 2000
 • Laatst online: 01-09-2018
Die's voor de coverart ;) Maar zoals ik zei, het is een schets, ingame gaat dat heel anders uitzien :)


http://www.tweakers.net/ext/f/11505/full.gif

Zo bijvoorbeeld :) Maar dan beter :)

[Voor 38% gewijzigd door DarkX op 05-10-2003 15:34]

"We need to have a talk about the birds and the bee gees..."
FreeStroke: Playing acoustic guitars at eleven!


 • coubertin119
 • Registratie: Augustus 2002
 • Laatst online: 14:48
Wat dacht je van springende pompoenen ipv "Lemmings met een pompoenhoofdje en een hip vuiloranje kleurtje"? :)

Ik zal wel kijken wat ik er uit gemaakt krijg :).

Skat! Skat! Skat!


 • DarkX
 • Registratie: December 2000
 • Laatst online: 01-09-2018
Ghehe, dat menu met dat vuile kleurtje is natuurlijk nep he, da moet nog. Maar ik ben ook nog bezig :)

Conceptjes :)
http://www.tweakers.net/ext/f/11504/full.gif
http://www.tweakers.net/ext/f/11521/full.gif

[Voor 40% gewijzigd door DarkX op 05-10-2003 17:41]

"We need to have a talk about the birds and the bee gees..."
FreeStroke: Playing acoustic guitars at eleven!


 • crisp
 • Registratie: Februari 2000
 • Nu online

crisp

Devver

Pixelated

Topicstarter


even mijn probeerseltje; ik denk overigens dat het best nog wat kleurrijker en vrolijker mag allemaal - het mag best compleet anders dan de interface van Lemmings™ hoor :)
die is schit-ter-end! :)

[Voor 26% gewijzigd door crisp op 05-10-2003 17:46]

Intentionally left blank


 • DarkX
 • Registratie: December 2000
 • Laatst online: 01-09-2018
Ow, okay. Ik ga straks wel es naar de rest van de interface kijken :) Je clipart pompoenen moeven sowieso :)

"We need to have a talk about the birds and the bee gees..."
FreeStroke: Playing acoustic guitars at eleven!


 • coubertin119
 • Registratie: Augustus 2002
 • Laatst online: 14:48
Ga maar voor de springende pompoenen, die zijn mooier :)

Maar crisp, heb je ook nog programmeurs nodig? Of mensen die de levels omzetten naar een voor JS leesbaar formaat? Daar wil ik wel meehelpen, met DarkX heb je een gfx-slet die goed genoeg is :p

Skat! Skat! Skat!


 • crisp
 • Registratie: Februari 2000
 • Nu online

crisp

Devver

Pixelated

Topicstarter
coubertin119 schreef op 05 October 2003 @ 17:47:
Ga maar voor de springende pompoenen, die zijn mooier :)

Maar crisp, heb je ook nog programmeurs nodig? Of mensen die de levels omzetten naar een voor JS leesbaar formaat? Daar wil ik wel meehelpen, met DarkX heb je een gfx-slet die goed genoeg is :p
Of er echt nog specifieke programmerings-dingen bij komen kijken weet ik niet; om de levels om te zetten naar code heb ik een aantal tools die het wat vergemakkelijken, alleen het positioneren van de verschillende elementen is handwerk en kost veel tijd - misschien kan ik daar wel hulp bij gebruiken, maar dan zal ik eerst een behoorlijke uitleg moeten schrijven over hoe de levelcode precies in elkaar steekt.

Intentionally left blank


 • DarkX
 • Registratie: December 2000
 • Laatst online: 01-09-2018
Nee, wil geen springende pompoen, maar pompoen met voetjes :) Veel koeler :)

http://www.tweakers.net/ext/f/11522/full.gif

Concept schets van pompoen met voetjes :)


* DarkX merkt dat ie wel ideeen heeft, dus schrijf me hierbij in als gfx god voor het team 8)

[Voor 21% gewijzigd door DarkX op 05-10-2003 18:03]

"We need to have a talk about the birds and the bee gees..."
FreeStroke: Playing acoustic guitars at eleven!


 • DarkX
 • Registratie: December 2000
 • Laatst online: 01-09-2018
Sorry, kon het niet laten :P

http://www.tweakers.net/ext/f/11523/full.gif

"We need to have a talk about the birds and the bee gees..."
FreeStroke: Playing acoustic guitars at eleven!


 • crisp
 • Registratie: Februari 2000
 • Nu online

crisp

Devver

Pixelated

Topicstarter


ik kon het ook niet laten :P

de sprite: http://crew.tweakers.net/crisp/pumpkins/brainstorm/pumpkin_sprite_walk.gif

[Voor 5% gewijzigd door crisp op 05-10-2003 18:54]

Intentionally left blank


 • KingOfDos
 • Registratie: Oktober 2001
 • Laatst online: 05-10-2018

KingOfDos

C:\DOS>_

[half-off-topic]
HAHAHAH _/-\o_ :*)
[/half-off-topic]

*NIX ftw


 • Wolfboy
 • Registratie: Januari 2001
 • Niet online

Wolfboy

ubi dubium ibi libertas

crisp schreef op 05 October 2003 @ 17:57:Of er echt nog specifieke programmerings-dingen bij komen kijken weet ik niet; om de levels om te zetten naar code heb ik een aantal tools die het wat vergemakkelijken, alleen het positioneren van de verschillende elementen is handwerk en kost veel tijd - misschien kan ik daar wel hulp bij gebruiken, maar dan zal ik eerst een behoorlijke uitleg moeten schrijven over hoe de levelcode precies in elkaar steekt.
Ik ga de code van je ook is goed bestuderen, programmeren is meer mijn richting dus misschien kan ik daarmee nog wel helpen :)
Het is misschien wel leuk om een soort van grafisch level editortje te maken met js, dan heb ik tenminste ook weer wat te doen :9

Blog [Stackoverflow] [LinkedIn]


Anoniem: 73593

die pompoen doet zn voet te ver naar voren/boven, en hij moet zijn voeten nog een pixeltje verder naar achteren laten gaan

verder vette shit!

 • crisp
 • Registratie: Februari 2000
 • Nu online

crisp

Devver

Pixelated

Topicstarter
Wolfboy schreef op 05 October 2003 @ 20:07:
[...]
Ik ga de code van je ook is goed bestuderen, programmeren is meer mijn richting dus misschien kan ik daarmee nog wel helpen :)
Het is misschien wel leuk om een soort van grafisch level editortje te maken met js, dan heb ik tenminste ook weer wat te doen :9
Misschien als er andere skills gemaakt (moeten) worden komt er wel programmeerwerk vrij - hoewel dat wel heel specialistische zaken zijn.
Level-editor is cool, maar ik betwijfel of dat volledig in DHTML gemaakt kan worden - ik gebruik nu ook al PHP met GD om de basis levelcode te genereren.

Intentionally left blank


 • Wolfboy
 • Registratie: Januari 2001
 • Niet online

Wolfboy

ubi dubium ibi libertas

dan gebruik ik jouw php level editor wel en die pas ik dan een beetje aan, moet wel te doen zijn :)

je hebt gelijk dat het maken van zoiets in dhtml vrijwel onmogelijk is, daar had ik even niet aan gedacht 8)7

Blog [Stackoverflow] [LinkedIn]


 • crisp
 • Registratie: Februari 2000
 • Nu online

crisp

Devver

Pixelated

Topicstarter
Wolfboy schreef op 05 October 2003 @ 20:35:
dan gebruik ik jouw php level editor wel en die pas ik dan een beetje aan, moet wel te doen zijn :)

je hebt gelijk dat het maken van zoiets in dhtml vrijwel onmogelijk is, daar had ik even niet aan gedacht 8)7
Het zou wel mooi zijn als je een dir zou kunnen openen met allemaal graphics, en daaruit een level in elkaar zou kunnen sleuren en pleuren compleet met ingang, exit, traps, water, vuur etcetera. In feite hoeft een level geen achtergrond te zijn - het kan volledig samengesteld zijn uit losse elementen.

Intentionally left blank


 • inquestos
 • Registratie: November 2001
 • Laatst online: 08:40
zat zojuist ook even te spelen met paint. :P

http://home.planet.nl/~ooter000/got/pumpkin_walkcycle_01_big.gif

Heb 't alleen gedaan zonder naar de originele lemmings figuurtjes te kijken, dus die "walkcycle" is nu nog niet al te best.


edit: zal het even verbeteren aan de hand van jou walkcycle crisp, die ziet er namelijk echt goed uit :)

[Voor 21% gewijzigd door inquestos op 05-10-2003 20:42]

Fotografie: | Flickr | Canon 5DII + 20mm + 35mm + 50mm + 100mm || Hardlopen: Strava PR 5km: 20:26 10km: 44:35 HM 1:39:58


Anoniem: 2935

Moeten er logischerwijs ook niet graphics voor de levels ontworpen worden? De 'textures' van steen, grond, water, etc. Misschien is het een goed idee om een project site te maken waarop alles overzichtelijk kan worden beheerd. Een GoT-topic voor projectmanagement is verre van ideaal, al zou ik het wel leuk vinden als wij op de hoogte worden gehouden. :P

P.S. goed idee!

[Voor 5% gewijzigd door Anoniem: 2935 op 05-10-2003 21:30]


 • crisp
 • Registratie: Februari 2000
 • Nu online

crisp

Devver

Pixelated

Topicstarter
Anoniem: 2935 schreef op 05 oktober 2003 @ 21:29:
Moeten er logischerwijs ook niet graphics voor de levels ontworpen worden? De 'textures' van steen, grond, water, etc. Misschien is het een goed idee om een project site te maken waarop alles overzichtelijk kan worden beheerd. Een GoT-topic voor projectmanagement is verre van ideaal, al zou ik het wel leuk vinden als wij op de hoogte worden gehouden. :P

P.S. goed idee!
inderdaad, veel herbruikbare textures is wel handig (haalde ik al aan in mijn beginpost). Hoe ik het projectmanagement ga doen weet ik nog niet, een centrale plaats voor de code- en graphicsbase waar iedereen bij kan is wel handig denk ik (kan op mijn server), en een centrale todo en mijlpaal overzicht.
Voorlopig is het echter nog even brainstormen :)

Intentionally left blank


 • Wolfboy
 • Registratie: Januari 2001
 • Niet online

Wolfboy

ubi dubium ibi libertas

misschien aanmelden bij sourceforge?
dan heb je ook direct een CVS systeem erbij *D

Blog [Stackoverflow] [LinkedIn]


 • inquestos
 • Registratie: November 2001
 • Laatst online: 08:40
Wat vinden jullie hier van??

http://home.planet.nl/~ooter000/got/pumpkin_walkcycle_02.gif

crisp, zo'n level, is dat gewoon één grote bitmap? Dus je maakt dan gewoon de achtergrond, en daarna worden er functies aan verbonden, of hoe zit dat??

Fotografie: | Flickr | Canon 5DII + 20mm + 35mm + 50mm + 100mm || Hardlopen: Strava PR 5km: 20:26 10km: 44:35 HM 1:39:58


 • crisp
 • Registratie: Februari 2000
 • Nu online

crisp

Devver

Pixelated

Topicstarter
Wolfboy schreef op 05 October 2003 @ 21:46:
misschien aanmelden bij sourceforge?
dan heb je ook direct een CVS systeem erbij *D
sourceforge en CVS vind ik overdone, daarbij wil ik het wat dichter bij GoT houden :)
inquestos schreef op 05 October 2003 @ 21:46:
Wat vinden jullie hier van??

[afbeelding]

crisp, zo'n level, is dat gewoon één grote bitmap? Dus je maakt dan gewoon de achtergrond, en daarna worden er functies aan verbonden, of hoe zit dat??
ook leuk, vooral de armpjes en beentjes zijn goed gedaan :)

en ja, een level is feitelijk een grote bitmap waar eventueel losse (geanimeerde) elementen bovenop worden gelegd. Ik zet de bitmap om naar kleurcodes, zoiets als dit:elke kleur staat ergens voor, blauw=water (lemming/pumpkin verzuipt), groen=grond (kan kapot worden gemaakt) etcetera. Van hieruit kan ik met een scriptje ook eenvoudig de levelcode genereren.

Dit is de achtergrond zoals hij in het spel wordt gebruikt:Je ziet hier dus dingen ontbreken (de slizers, de exit, het water) - die worden dus later erbovenop toegevoegd, maar moeten in de levelcode wel worden meegenomen.
Het is echter wel handig om een set van textures en graphics te hebben die in elk level gebruikt kunnen worden :)

[Voor 17% gewijzigd door crisp op 05-10-2003 22:01]

Intentionally left blank


 • FlashAddict
 • Registratie: Juni 2001
 • Laatst online: 22-08-2020
De walkcycle van DarkX klopt nog niet. Misschien is het verstandig om eens een walkcycle onder de lope te nemen, zijn gigantisch veel tutorials te vinden op het internet erover. Ook zijn "staart" op zijn hoofd beweegt verkeerd met de beweging mee, en misschien een idee om schaduw toe te voegen aan de little critters. Ik heb helaas nu geen tijd om zelf iets te brouwen ... druk druk druk ... maar zodra ik tijd heb zal ik ook eens wat in elkaar zetten.

 • crisp
 • Registratie: Februari 2000
 • Nu online

crisp

Devver

Pixelated

Topicstarter
PatrickPietens schreef op 06 oktober 2003 @ 07:36:
De walkcycle van DarkX klopt nog niet. Misschien is het verstandig om eens een walkcycle onder de lope te nemen, zijn gigantisch veel tutorials te vinden op het internet erover. Ook zijn "staart" op zijn hoofd beweegt verkeerd met de beweging mee, en misschien een idee om schaduw toe te voegen aan de little critters. Ik heb helaas nu geen tijd om zelf iets te brouwen ... druk druk druk ... maar zodra ik tijd heb zal ik ook eens wat in elkaar zetten.
Het zijn ook nog maar probeersels. Verder vind ik het niet erg als ze juist een beetje vreemd en knullig lopen, dat past wel bij ze :)
schaduw lijkt me erg lastig want hoe ga je dat dan doen als ze vallen bijvoorbeeld? Dan hangt er een schaduw in de lucht? Juist vanwege het arcade-effect zou ik het gewoon zo simpel mogelijk houden :)

Intentionally left blank


 • Woudloper
 • Registratie: November 2001
 • Niet online

Woudloper

« - _ - »

Schitterend dat je toch ermee verder gaat, maar nu komt dus het moeilijkste gedeelte het bedenken van velden die niet gelijk zijn aan die van Lemmings aagezien daar toch het probleem lag... Het idee van pompoenen is erg goed, met name nu we richting Halloween toe gaan. * Woudloper heeft er al de perfecte icoon voor :P

Helaas beschik ik net zoals jou niet over de juiste 2D/3D skills (zo'n schets als bijvoorbeeld DarkX maakt gaat mij niet/nooit lukken) om ontwerpen te maken voor levels en voor de pumpkins. Wel zat ik nog na te denken aangezien het maken van een veld zoveel werk is. Bestaat er geen leveleditor o.i.d. waarmee je de level.js velden kan maken door gebieden af te bakenen, etc.. Of is dit laatste te ingewikkeld of gewoon niet toepasbaar?

 • crisp
 • Registratie: Februari 2000
 • Nu online

crisp

Devver

Pixelated

Topicstarter
Woudloper schreef op 06 oktober 2003 @ 09:48:
Schitterend dat je toch ermee verder gaat, maar nu komt dus het moeilijkste gedeelte het bedenken van velden die niet gelijk zijn aan die van Lemmings aagezien daar toch het probleem lag... Het idee van pompoenen is erg goed, met name nu we richting Halloween toe gaan. * Woudloper heeft er al de perfecte icoon voor :P
Ik denk dat we helloween niet gaan redden, hooguit een teaser-leveltje ofzo (zou wel leuk zijn), maar het is inderdaad wel de juiste tijd om inspiratie op te doen :)
Ik ben trouwens nooit gestopt met lemmings, ik zit al op versie 1.27 :) Voornamelijk de performance is een stuk beter geworden (hoewel 100 lemmings nog steeds een behoorlijke aanslag op je systeem is)
Helaas beschik ik net zoals jou niet over de juiste 2D/3D skills (zo'n schets als bijvoorbeeld DarkX maakt gaat mij niet/nooit lukken) om ontwerpen te maken voor levels en voor de pumpkins. Wel zat ik nog na te denken aangezien het maken van een veld zoveel werk is. Bestaat er geen leveleditor o.i.d. waarmee je de level.js velden kan maken door gebieden af te bakenen, etc.. Of is dit laatste te ingewikkeld of gewoon niet toepasbaar?
De levelcode is custom-made, dus een bestaande level-editor is er niet. Ik denk dat het me veel tijd kost juist doordat ik erg knullig ben met grafische software - ik gebruik trouwens paintshop, photoshop is helemaal te hoog gegrepen voor me ;)
Ik ben er gaandeweg wel handiger in geworden, in het begin was ik zo een halve dag kwijt voor een level, nu doe ik het in 2 uurtjes. Daar moet ik overigens bij zeggen dat ik vaak ook nog animaties moest maken van bepaalde elementen, maar dat zal nu denk ik ook wel weer zo zijn.

[Voor 8% gewijzigd door crisp op 06-10-2003 09:58]

Intentionally left blank


 • HawVer
 • Registratie: Februari 2002
 • Laatst online: 19:26
crisp schreef op 05 oktober 2003 @ 18:49:

ik kon het ook niet laten :P

de sprite: [afbeelding]
Hij lijkt een beetje een sleepvoetje te hebben. Verder is de kop wel stoer. Als je nou eens de kop combineerd met de loop cycle van inquestos?

http://hawvie.deviantart.com/


Anoniem: 49383

Dit is echt vet.... Lemming-look'a'like verkiezing :)

 • DarkX
 • Registratie: December 2000
 • Laatst online: 01-09-2018
HawVer schreef op 06 October 2003 @ 14:09:
[...]

Hij lijkt een beetje een sleepvoetje te hebben. Verder is de kop wel stoer. Als je nou eens de kop combineerd met de loop cycle van inquestos?
Nah, ik heb nu de exacte loop cycle van de originele lemmings gebruikt, met als enige wijziging dat z'n flapvoetje een pixel verder uitsteekt, dus als ie een sleepvoetje heeft dan hadden de originele lemmings dat ook al. Flapvoetje zit erin voor komisch effect, als het echt storend is kan ie terug naar volledige originele lemmings loopcycle :)

Anitestje:

http://www.tweakers.net/ext/f/11545/full.gif

Ik vind em echt TE happy joyjoy :)

http://www.tweakers.net/ext/f/11545/full.gif

[Voor 16% gewijzigd door DarkX op 06-10-2003 16:09]

"We need to have a talk about the birds and the bee gees..."
FreeStroke: Playing acoustic guitars at eleven!


 • crisp
 • Registratie: Februari 2000
 • Nu online

crisp

Devver

Pixelated

Topicstarter
DarkX schreef op 06 October 2003 @ 15:28:
[...]
Anitestje:

[afbeelding]

Ik vind em echt TE happy joyjoy :)

[afbeelding]
woehahaha ROFLMAO :D _O_

Intentionally left blank


 • Woudloper
 • Registratie: November 2001
 • Niet online

Woudloper

« - _ - »

crisp schreef op 06 October 2003 @ 09:56:
De levelcode is custom-made, dus een bestaande level-editor is er niet. Ik denk dat het me veel tijd kost juist doordat ik erg knullig ben met grafische software - ik gebruik trouwens paintshop, photoshop is helemaal te hoog gegrepen voor me ;)
Custom-made :? Bedoel je daarmee dat een level-editor niet haalbaar is? Heb nog niet goed naar die code gekeken hoe die in elkaar zit. Ik zie nu alleen de uitleg welke je hierboven geeft en die ziet er niet zo heel ingewikkeld uit als je het zo beschrijft...

 • DarkX
 • Registratie: December 2000
 • Laatst online: 01-09-2018
Hij bedoelt dat ie geen verstand heeft van het maken van een level editor, en dat de levels gewoon met photoshop/paintshop/ander graphics proggel gemaakt worden. Het bestaat gewoom uit 2 bmps

"We need to have a talk about the birds and the bee gees..."
FreeStroke: Playing acoustic guitars at eleven!


 • crisp
 • Registratie: Februari 2000
 • Nu online

crisp

Devver

Pixelated

Topicstarter
DarkX schreef op 06 October 2003 @ 19:23:
Hij bedoelt dat ie geen verstand heeft van het maken van een level editor, en dat de levels gewoon met photoshop/paintshop/ander graphics proggel gemaakt worden. Het bestaat gewoom uit 2 bmps
Nee, ik bedoelde dat de levelcode uniek is voor dit spel, en je zodoende met bestaande level-editors weinig kan doen; die zal je dan dus ook zelf helemaal moeten schrijven :)
Ik denk echter dat het maken van zo'n level-editor wellicht meer werk is dan het met de hand genereren van de levelcode voor zo'n 40 levels ;)

Het maken van de compressed grid-code is dus wel automatisch, maar aan de hand van een van tevoren geprepareerd plaatje van het level zelf.

[Voor 11% gewijzigd door crisp op 06-10-2003 19:31]

Intentionally left blank


 • DarkX
 • Registratie: December 2000
 • Laatst online: 01-09-2018
Maar kun je met zo'n kleurcode bitmap niet automatisch het level genereren?

"We need to have a talk about the birds and the bee gees..."
FreeStroke: Playing acoustic guitars at eleven!


 • crisp
 • Registratie: Februari 2000
 • Nu online

crisp

Devver

Pixelated

Topicstarter
DarkX schreef op 06 oktober 2003 @ 19:31:
Maar kun je met zo'n kleurcode bitmap niet automatisch het level genereren?
ja dus, maar je moet dus eerst de kleurcode bitmap nog maken. Aan de hand daarvan kan ik inderdaad de grid-code genereren met een PHP scriptje.
Met de gridcode ben je er echter nog niet, alle losse elementen en non-destructable elementen moeten los in het level geplaatst worden en op de pixel precies uitgelijnt worden met de achtergrond - dat is allemaal handwerk, en daar zit ook over het algemeen de meeste tijd in...

Intentionally left blank


 • inquestos
 • Registratie: November 2001
 • Laatst online: 08:40
HawVer schreef op 06 October 2003 @ 14:09:
[...]

Hij lijkt een beetje een sleepvoetje te hebben. Verder is de kop wel stoer. Als je nou eens de kop combineerd met de loop cycle van inquestos?
Die kop van m'n mannetje was nou juist net het gene wat ik wel mooi vond aan m'n poppetje. Van de ene kant is het een pompoen, en van de andere kant is het een mannetje met neus, oren en kin duidelijk aangegeven, en daarnaast istie nog behoorlijk behaard. :P Maar goed, blijkbaar is dat niet al te duidelijk ? Trouwens voor die walkcycle heb ik nogal goed naar de originele lemmings gekeken, zonder kwam ik er niet echt uit (zie een paar posts eerder)...

Darkx: leuk hoor zo'n poppetje, maar happy? Volgensmij huilt ie :'(

Ik zal eens kijken of ik zo'n menu kan maken. Als ik het goed begrijp mag je dus ook een thema bedenken waar je het menu rondom maakt, ook al komt dat misschien niet in het spel voor. Dus zeg maar bijvoorbeeld "garden"/"jungle"/"scrapheap" ofzo??

Fotografie: | Flickr | Canon 5DII + 20mm + 35mm + 50mm + 100mm || Hardlopen: Strava PR 5km: 20:26 10km: 44:35 HM 1:39:58


 • DarkX
 • Registratie: December 2000
 • Laatst online: 01-09-2018
Huilen? Het is een pompoen met 2 gaten in :P En ik vind em wel heppie :) En zie je serieus neus, oren en kin in jou pupke? * DarkX ziet alleen een oog, en vind de pompoenvorm ook niet zo helder. Je loopje is wel goed, mgoe, die hebben we allebei van lemmings dus die is zo goed als hetzelfde :)


Ow, niet om je ding af te katten, maar ik zie het er echt nie in :)

[Voor 13% gewijzigd door DarkX op 06-10-2003 21:31]

"We need to have a talk about the birds and the bee gees..."
FreeStroke: Playing acoustic guitars at eleven!


 • crisp
 • Registratie: Februari 2000
 • Nu online

crisp

Devver

Pixelated

Topicstarter
inquestos schreef op 06 October 2003 @ 21:20:
[...]
Ik zal eens kijken of ik zo'n menu kan maken. Als ik het goed begrijp mag je dus ook een thema bedenken waar je het menu rondom maakt, ook al komt dat misschien niet in het spel voor. Dus zeg maar bijvoorbeeld "garden"/"jungle"/"scrapheap" ofzo??
Het menu moet wel thema-onafhankelijk zijn, behalve misschien de knop om een thema te kiezen. Verder mag je een thema verzinnen (of meerdere) eventueel voorzien alvast van wat concept-art (om zeg maar alvast een 'gevoel' te krijgen over zo'n thema - dat maakt het ook makkelijker kiezen).

Intentionally left blank


 • DarkX
 • Registratie: December 2000
 • Laatst online: 01-09-2018
Stel anders de thema's vast? * DarkX wil zich ook wel over een menuscherm of wat ontfermen :)

"We need to have a talk about the birds and the bee gees..."
FreeStroke: Playing acoustic guitars at eleven!


 • inquestos
 • Registratie: November 2001
 • Laatst online: 08:40
http://home.planet.nl/~ooter000/got/walkin_pumpkin.gif

@DarkX: hehe :P Dan zal ik het maar even uitleggen: dat uitsteekseltje rechts, (of links, afhankelijk waar die naar toe loopt, maar hij loopt natuurlijk niet achteruit) is z'n neus. pixel linksonder is z'n kin, en de andere oranje-bruine zou je als de rest van z'n gezicht kunnen beschouwen. dat oranje-bruine pixeltje in het midden is z'n oor :P .
Ik denk dat ik vroeger teveel Lemmings heb gespeeld, want dit had ik nou echt in één oogopslag gezien :9


@crisp: moet dat thema heel eenvoudig worden uitgewerkt, of mag het ook een worms-uiterlijk krijgen (wel weer stukken intensiever om te maken)

Tis er trouwens wel rustig in dit forum... :/ iig weinig mensen..

Fotografie: | Flickr | Canon 5DII + 20mm + 35mm + 50mm + 100mm || Hardlopen: Strava PR 5km: 20:26 10km: 44:35 HM 1:39:58


 • crisp
 • Registratie: Februari 2000
 • Nu online

crisp

Devver

Pixelated

Topicstarter
Ik had zelf de volgende thema's in gedachten:

-Helloween
-Cyberspace

voor de rest eigenlijk nog geen concrete ingevingen, maar er mogen er nog 2 bij :)
de uitwerking van die thema's (de levels dus eigenlijk) zou ik zeker niet veel ingewikkelder maken dan de originele levels, keep-it-simple zou ik zeggen.
Voor elk thema hebben we in ieder geval concept-art nodig om een look-and-feel te krijgen waarna we daarmee levels kunnen gaan maken.

Het zou natuurlijk leuk zijn als we op 31 oktober (helloween) een demo hebben met in ieder geval een helloween level :)

[Voor 13% gewijzigd door crisp op 06-10-2003 22:03]

Intentionally left blank


 • DarkX
 • Registratie: December 2000
 • Laatst online: 01-09-2018
inquestos> nee, da's niet eerlijk, jij hebt het gemaakt, dan is het altijd veel duidelijker :) Je moet dat door iemand anders laten beoordelen :) En het enige wat ik herkende (het oog) bleek het oor te zijn :X

Menu ontwerp prealpha ofzo :) Heb eigenlijk pas 1 pompoenhoofd mgoe, hij doet het al best goed in 16 kleuren, redelijk arcadeachtig :)

http://www.tweakers.net/ext/f/11563/full.gif

Okay, volledige pumpkin is nu af :)

http://www.tweakers.net/ext/f/11576/full.gif

En met img tags is ie een stuk duidelijker |:(

[Voor 52% gewijzigd door DarkX op 06-10-2003 22:54]

"We need to have a talk about the birds and the bee gees..."
FreeStroke: Playing acoustic guitars at eleven!


Anoniem: 63976

ik was even geinspireerd geraakt door darkX zijn tekeningen dus heb ik ook maar een "fan art" gemaakt

http://members.lycos.co.uk/phoenx/pumpkin.jpg

 • DarkX
 • Registratie: December 2000
 • Laatst online: 01-09-2018
Whaha, vet, maak je die net van de tekening of al eerder van de schets? :) Misschien leuk als coverart, denk niet dat die 16kleuren leuk overkomt :)

"We need to have a talk about the birds and the bee gees..."
FreeStroke: Playing acoustic guitars at eleven!


 • flashin
 • Registratie: Augustus 2002
 • Laatst online: 29-12-2022
3d? geinig :D

http://home.wanadoo.nl/tgroesen/pompoen.gif

16 kleuren? wel aardig met 100% diffusion :X

[Voor 91% gewijzigd door flashin op 06-10-2003 23:19]


 • DarkX
 • Registratie: December 2000
 • Laatst online: 01-09-2018
Ja okay, als er buiten dat plaatje niks meer bijstaat wat blauw nodig heeft ofzo ;) Maar het past nietzo in het 'arcade' gevoel als je snapt wat ik bedoel :) Die engine kan volgens mij goed 16bit ofzo aan. Maar zoiets zou wel misschien stoer zijn als coverart oid, mits de render wat beter is, deze is wat flets :)

Maar voor een 3d cover wil ik best een stoere schets maken als die andere donkere dat zo netjes namoddelt :)

[Voor 17% gewijzigd door DarkX op 06-10-2003 23:23]

"We need to have a talk about the birds and the bee gees..."
FreeStroke: Playing acoustic guitars at eleven!


Anoniem: 63976

die van je schets die je al eerder had gemaakt :)

deze is trouwens best slecht heb hem in een paar minuten in elkaar gegooit

[Voor 45% gewijzigd door Anoniem: 63976 op 06-10-2003 23:24]


 • El_Hefe
 • Registratie: November 2002
 • Laatst online: 23-01 14:21
ik vind dat de kleuren niet mooi bijelkaar passen, de kleurencombinatie (donker)oranje groen en zwart werkt niet naar mijn mening., maarja dan moet het ook maar geen pumpkins hete.

 • crisp
 • Registratie: Februari 2000
 • Nu online

crisp

Devver

Pixelated

Topicstarter
El_Hefe schreef op 06 October 2003 @ 23:30:
ik vind dat de kleuren niet mooi bijelkaar passen, de kleurencombinatie (donker)oranje groen en zwart werkt niet naar mijn mening., maarja dan moet het ook maar geen pumpkins hete.
Dat komt omdat we nog teveel met de oude interface zitten te klooien die dus nogal zwart was - dat mag en kan ook anders :)

Een mooie coverart is echter nooit weg, leuk om als teaser neer te zetten op http://www.xs4all.nl/~crisp/lemmings/ :)

[Voor 15% gewijzigd door crisp op 06-10-2003 23:39]

Intentionally left blank


 • DarkX
 • Registratie: December 2000
 • Laatst online: 01-09-2018
jeh, dan doen we andere kleuren :)

http://www.tweakers.net/ext/f/11582/full.gif

"We need to have a talk about the birds and the bee gees..."
FreeStroke: Playing acoustic guitars at eleven!


Anoniem: 2935

Zeg Crisp, kun jij een (of meer) levels maken met alle level-elementen daarin? Dan wil ik vanavond wel een poging wagen wat nieuwe textures te maken.

Is het idee eigenlijk om het allemaal een beetje lo-fi (weinig kleuren, pixelneuken) te doen, of trekken we het de 21e eeuw in? Beetje retro kan geen kwaad lijkt me. :)

 • crisp
 • Registratie: Februari 2000
 • Nu online

crisp

Devver

Pixelated

Topicstarter
Anoniem: 2935 schreef op 07 oktober 2003 @ 09:11:
Zeg Crisp, kun jij een (of meer) levels maken met alle level-elementen daarin? Dan wil ik vanavond wel een poging wagen wat nieuwe textures te maken.

Is het idee eigenlijk om het allemaal een beetje lo-fi (weinig kleuren, pixelneuken) te doen, of trekken we het de 21e eeuw in? Beetje retro kan geen kwaad lijkt me. :)
Ik zal je straks wat opsturen ;)

en het idee was inderdaad om een max van 16 kleuren aan te houden voor textures e.d. - geen fixed pallet. Dat samen met een pixel-grootte van 2x2 (alle textures worden 200% vergroot weergegeven) zorgt vanzelf voor de retro-look :)

Intentionally left blank


Anoniem: 63976

DarkX schreef op 06 October 2003 @ 23:48:
jeh, dan doen we andere kleuren :)

[afbeelding]
moet ik die natekenen?

Anoniem: 84341

hmz, doet mij die editor es ffies :D zal ik es kijken of ik nog een creatieve uitspatting kan verzinnen :)

 • crisp
 • Registratie: Februari 2000
 • Nu online

crisp

Devver

Pixelated

Topicstarter
Anoniem: 84341 schreef op 07 oktober 2003 @ 10:55:
hmz, doet mij die editor es ffies :D zal ik es kijken of ik nog een creatieve uitspatting kan verzinnen :)
Er is geen editor, alleen een PHP script die vanuit een bewerkte image grid-code kan genereren. Daarmee heb je echter nog geen level.
Dit script met voorbeeld images dat ik gebruikt heb voor de grid-code van de 40 levels in DHTML lemmings kan je vinden op http://www.xs4all.nl/~crisp/lemmings/makelevel.zip
De engine-code met level-files is te downloaden op http://www.xs4all.nl/~crisp/lemmings/lemmings.zip
Om een idee te krijgen hoe de originele lemmings-levels eruit zien kan je kijken op http://home.wanadoo.nl/lemmings-solution/ (de engine-code bevat geen images of sprites)

voorbeeldje van een levelfile:

JavaScript:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
/*

DHTML lemmings(tm)

GNU Copyright (C) 2003 crisp - freesoftware@xs4all.nl

*/

var level_title = 'As long as you try your best';
var init_lemmings = 100;
var min_release_rate = 99;
var play_time = 300; // seconds
var save_lemmings = 90;
var lemming_types = new Array();
 lemming_types['climb'] = 20;
 lemming_types['float'] = 20;
 lemming_types['explode'] = 20;
 lemming_types['block'] = 20;
 lemming_types['build'] = 20;
 lemming_types['bash'] = 20;
 lemming_types['mine'] = 20;
 lemming_types['dig'] = 20;
var level_music = 'tim9p.mid';
var nextlevel_code = 'IKHMDLCKCT';

include('../levels/codebase/cb0009.js');


bijbehorende codebase voor de beschrijving van het level zelf:

JavaScript:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
/*

DHTML lemmings(tm)

GNU Copyright (C) 2003 crisp - freesoftware@xs4all.nl

*/

var level_images = new Array();
 level_images['field'] = ['fields', 'fun9.gif', 320, 640, 0, 0, 0];
 level_images['door'] = ['doors', 'door1.gif', 50, 82, 160, 134, 6];
 level_images['exit'] = ['ani', 'exit3.gif', 48, 68, 200, 434, 6]; // +32, +36
 level_images['shredder1'] = ['ani', 'shredder.gif', 32, 60, 216, 98, 6];
 level_images['shredder2'] = ['ani', 'shredder.gif', 32, 60, 96, 290, 6];
 level_images['shredder3'] = ['ani', 'shredder.gif', 32, 60, 216, 514, 6];
 level_images['poison1'] = ['ani', 'poison.gif', 40, 128, 280, 0, 6];
 level_images['poison2'] = ['ani', 'poison.gif', 40, 128, 280, 128, 6];
 level_images['poison3'] = ['ani', 'poison.gif', 40, 128, 280, 256, 6];
 level_images['poison4'] = ['ani', 'poison.gif', 40, 128, 280, 384, 6];
 level_images['poison5'] = ['ani', 'poison.gif', 40, 128, 280, 512, 6];
 level_images['corner_left'] = ['gfx', 'corner_left.gif', 74, 74, 246, 0, 7];
 level_images['corner_right'] = ['gfx', 'corner_right.gif', 74, 74, 246, 566, 7];
var level_start = 0;
var start_pos = [[162,160]]; // +2, +26

// compressed grid-code (created with makelevel.php)
var level = '1{320}[2],...,1{37}5{246}1{37}[2]#';


ik heb de grid-code even ingekort, die is namelijk nogal groot ;)

[Voor 61% gewijzigd door crisp op 07-10-2003 11:49]

Intentionally left blank


 • Wolfboy
 • Registratie: Januari 2001
 • Niet online

Wolfboy

ubi dubium ibi libertas

ik ben wel bezig met schrijven van een goede level editor maar ik heb helaas nog niet echt veel tijd eraan kunnen besteden

ik zit nog een beetje te denken hoe ik het moet opzetten, moet ik de levels laten uploaden door de gebruiker (de plaatjes waar het level grid uit gemaakt word) en daarna de mensen zelf de onderdelen erheen laten slepen?

of moet ik proberen iets te maken waarmee je alles zelf in elkaar kan zetten, dus ook dat gedeelte.

heeft iemand trouwens een idee waar ik de sleepbare plaatjes in moet zetten?
een tabel ofzo want het word nogal een rommel als ik ze los op de pagina ga zetten :P

Blog [Stackoverflow] [LinkedIn]


 • crisp
 • Registratie: Februari 2000
 • Nu online

crisp

Devver

Pixelated

Topicstarter
Wolfboy schreef op 07 October 2003 @ 11:36:
ik ben wel bezig met schrijven van een goede level editor maar ik heb helaas nog niet echt veel tijd eraan kunnen besteden

ik zit nog een beetje te denken hoe ik het moet opzetten, moet ik de levels laten uploaden door de gebruiker (de plaatjes waar het level grid uit gemaakt word) en daarna de mensen zelf de onderdelen erheen laten slepen?

of moet ik proberen iets te maken waarmee je alles zelf in elkaar kan zetten, dus ook dat gedeelte.

heeft iemand trouwens een idee waar ik de sleepbare plaatjes in moet zetten?
een tabel ofzo want het word nogal een rommel als ik ze los op de pagina ga zetten :P
Kijk eens hoe ze dat doen in bestaande level-editors; meestal hebben ze de textures en elementen opgedeeld in categorieen die je met dropdown-boxen kan kiezen waarna je een scroll-list krijgt van alle beschikbare textures / elementen met een preview-pane. Die kan je dan selecteren en slepen in je level-window.
Als je van bepaalde textures / elementen weet wat voor type het is (water, vuur, zacht materiaal, hard materiaal - dit kan aan een categorie hangen) kan je daarvandaan ook meteen de gridcode produceren.

Het mooiste is als je bij het uploaden meteen kan kiezen wat voor soort texture / element het is en dat het dan in map geplaatst wordt speciaal voor die categorie, en dat de level-editor zelf z'n selectie on the fly maakt aan de hand van de inhoud van die directory zodat de graphics meteen beschikbaar zijn.

Welke programmeertaal wil je hiervoor gaan gebruiken?

[Voor 13% gewijzigd door crisp op 07-10-2003 11:45]

Intentionally left blank


Anoniem: 84341

als je een editor gaat bouwen kun je denk ik in eertse instantie een systeem gebruiken waarmee je elementen je level in kunt slepen. Hiermee is het voor de meeste mensen gemakkelijk werken, en ook een import functie moet dan niet al te moeilijk zijn. ennuh, je link naar de engine werkt niet :

Not Found
The requested URL /lemmings/lemmings.zip was not found on this server.

:)

edit:

en de andere doet het ook niet :
Not Found
The requested URL /lemmings/makelevel.zip was not found on this server.

[Voor 16% gewijzigd door Anoniem: 84341 op 07-10-2003 11:51]


 • crisp
 • Registratie: Februari 2000
 • Nu online

crisp

Devver

Pixelated

Topicstarter
Anoniem: 84341 schreef op 07 oktober 2003 @ 11:48:
als je een editor gaat bouwen kun je denk ik in eertse instantie een systeem gebruiken waarmee je elementen je level in kunt slepen. Hiermee is het voor de meeste mensen gemakkelijk werken, en ook een import functie moet dan niet al te moeilijk zijn.
-upload functie (PHP)
-level designer (PHP/DHTML :o )
-level generator (PHP)

technisch mogelijk imho, maar kost een hoop tijd vrees ik...
ennuh, je link naar de engine werkt niet :

Not Found
The requested URL /lemmings/lemmings.zip was not found on this server.

:)
my mistake:
http://www.xs4all.nl/~crisp/lemmings/makelevel.zip
http://www.xs4all.nl/~crisp/lemmings/lemmings.zip

[Voor 3% gewijzigd door crisp op 07-10-2003 11:53]

Intentionally left blank


 • DarkX
 • Registratie: December 2000
 • Laatst online: 01-09-2018
Neuh, dit is gewoon mijn uitwerking van dezelfde schets.

"We need to have a talk about the birds and the bee gees..."
FreeStroke: Playing acoustic guitars at eleven!


 • Wolfboy
 • Registratie: Januari 2001
 • Niet online

Wolfboy

ubi dubium ibi libertas

crisp schreef op 07 oktober 2003 @ 11:51:
-upload functie (PHP)
-level designer (PHP/DHTML :o )
-level generator (PHP)

technisch mogelijk imho, maar kost een hoop tijd vrees ik...
youve read my mind :)
op die manier was ik ook van plan om het te gaan doen
ik denk dat ik bij de upload functie gewoon alles in aparte mappen zet, en dan per categorie automatisch alle png/gif/jpg files laat zien met een dropdown en on select in venstertje ernaast een preview
crisp schreef op 07 oktober 2003 @ 11:42:Kijk eens hoe ze dat doen in bestaande level-editors; meestal hebben ze de textures en elementen opgedeeld in categorieen die je met dropdown-boxen kan kiezen waarna je een scroll-list krijgt van alle beschikbare textures / elementen met een preview-pane. Die kan je dan selecteren en slepen in je level-window.
Als je van bepaalde textures / elementen weet wat voor type het is (water, vuur, zacht materiaal, hard materiaal - dit kan aan een categorie hangen) kan je daarvandaan ook meteen de gridcode produceren.

Het mooiste is als je bij het uploaden meteen kan kiezen wat voor soort texture / element het is en dat het dan in map geplaatst wordt speciaal voor die categorie, en dat de level-editor zelf z'n selectie on the fly maakt aan de hand van de inhoud van die directory zodat de graphics meteen beschikbaar zijn.
Welke programmeertaal wil je hiervoor gaan gebruiken?
Ik ga het toch allemaal maar in php/dhtml doen, nu alleen nog is even kijken of ik ergens een soort van level editor heb :)
Anoniem: 84341 schreef op 07 oktober 2003 @ 11:48:
als je een editor gaat bouwen kun je denk ik in eertse instantie een systeem gebruiken waarmee je elementen je level in kunt slepen. Hiermee is het voor de meeste mensen gemakkelijk werken, en ook een import functie moet dan niet al te moeilijk zijn.
Het plan is idd om een soort van sleepsysteem ervan te maken


Nou ja, ik ga maar eens aan de slag, ik kijk wel wat het word :P

Blog [Stackoverflow] [LinkedIn]


 • crisp
 • Registratie: Februari 2000
 • Nu online

crisp

Devver

Pixelated

Topicstarter
Wolfboy schreef op 07 October 2003 @ 16:36:
[...]

youve read my mind :)
op die manier was ik ook van plan om het te gaan doen
ik denk dat ik bij de upload functie gewoon alles in aparte mappen zet, en dan per categorie automatisch alle png/gif/jpg files laat zien met een dropdown en on select in venstertje ernaast een preview
Een upload script met een mogelijkheid een directory (category) te kiezen of aan te maken, en een dir-listing waarvanuit je kan zien wat er al is zou sowieso wel handig zijn, daarmee kunnen we de graphics-base op een centrale plaats zetten zodat iedereen kan zien wat er al is, en nieuwe graphics kan uploaden :)

Intentionally left blank


Anoniem: 4364

even wat andere thema`s verzonnen; mischien zit er wat leuks bij

- natuur/(groeten)tuin
- history van helloween -> http://www.urbanext.uiuc.edu/pumpkins/history.html
- (st.) brein
- heavy - industrie
- virus
- piraten (ik heb net monkeyisland deel 1 gespeelt)
- party
- heaven
- ijs/antartica
- retro games sprites/games
(niet een exacte kopie, maar zou zo een level van bubble bobble er in kunnen stoppen)

 • DarkX
 • Registratie: December 2000
 • Laatst online: 01-09-2018
* DarkX heeft nog wat met sprites geprutst :)

http://www.tweakers.net/ext/f/11545/full.gif

http://www.tweakers.net/ext/f/11607/full.gif
http://www.tweakers.net/ext/f/11608/full.gif

"We need to have a talk about the birds and the bee gees..."
FreeStroke: Playing acoustic guitars at eleven!


 • crisp
 • Registratie: Februari 2000
 • Nu online

crisp

Devver

Pixelated

Topicstarter
DarkX schreef op 07 October 2003 @ 17:10:
* DarkX heeft nog wat met sprites geprutst :)

[afbeelding]

[afbeelding]
[afbeelding]
jeuh, vallende pumpkin :)

Voor de paraplulemming zou een pumpkin met parachuutje ook wel lollig zijn :)

Intentionally left blank


 • DarkX
 • Registratie: December 2000
 • Laatst online: 01-09-2018
Jup, maar dit is de vallende, dat is lev1 bijna compleet qua sprites :)

"We need to have a talk about the birds and the bee gees..."
FreeStroke: Playing acoustic guitars at eleven!


 • Wolfboy
 • Registratie: Januari 2001
 • Niet online

Wolfboy

ubi dubium ibi libertas

volgens mij is dat staartje op z'n kop nu een beetje een helicopter ofzo :P
is dat misschien nog een idee?
zo'n helicopter petje geven :9

Blog [Stackoverflow] [LinkedIn]


 • DarkX
 • Registratie: December 2000
 • Laatst online: 01-09-2018
w00t, dat is misschien nog koeler als een parachutje :)

"We need to have a talk about the birds and the bee gees..."
FreeStroke: Playing acoustic guitars at eleven!


Anoniem: 4364

helicopter petje is wel een goed alternatief ipv. de parachute/paraplu :)
edit:
darx was me net voor..

[Voor 21% gewijzigd door Anoniem: 4364 op 07-10-2003 17:21]


 • DarkX
 • Registratie: December 2000
 • Laatst online: 01-09-2018
DarkX, je vergeet de K http://members.home.nl/rschreurs/dxfrown.gif

Maar ik ga ff prutsen aan een propellor :)

Paar ideetjes:

http://www.tweakers.net/ext/f/11610/full.gif

WOI style vliegeniershelm, gewoon keihard met die stengel draaien, of een petje :)

[Voor 41% gewijzigd door DarkX op 07-10-2003 17:44]

"We need to have a talk about the birds and the bee gees..."
FreeStroke: Playing acoustic guitars at eleven!


 • crisp
 • Registratie: Februari 2000
 • Nu online

crisp

Devver

Pixelated

Topicstarter
DarkX schreef op 07 October 2003 @ 17:35:
DarkX, je vergeet de K [afbeelding]

Maar ik ga ff prutsen aan een propellor :)

Paar ideetjes:

[afbeelding]

WOI style vliegeniershelm, gewoon keihard met die stengel draaien, of een petje :)
gele petje heeft wel wat, dan kan je ook een voor-sprite maken waarbij hij dat petje opzet :)

over die graver zit ik nog even met die stofwolkjes, die gaan erg snel omhoog waardoor het wat minder duidelijk is dat hij de grond eruit trekt met z'n voeten (althans, zo zie ik dat).

ik zal eens kijken of ik een home-animatie kan maken waarbij hij naar binnen springt :)

Intentionally left blank


 • DarkX
 • Registratie: December 2000
 • Laatst online: 01-09-2018
Mja, met dat stof zat ik ook een beetje, maar als je het traag omhoog laat gaan heb je niet dat opvliegend stof effect, dan is het net of die deeltjes meezweven met je gasje :)

En opzetten kan ook met een vliegeniershelm :)

"We need to have a talk about the birds and the bee gees..."
FreeStroke: Playing acoustic guitars at eleven!


 • crisp
 • Registratie: Februari 2000
 • Nu online

crisp

Devver

Pixelated

Topicstarter
ook even pixel-neuken :)
de 'home' animatie:
http://crew.tweakers.net/crisp/pumpkins/brainstorm/pumpkin_home_ani.gif

('woei' geluidje even zelf bij bedenken :P )

[Voor 16% gewijzigd door crisp op 07-10-2003 19:36]

Intentionally left blank


 • DarkX
 • Registratie: December 2000
 • Laatst online: 01-09-2018
woei!

;)

http://www.tweakers.net/ext/f/11632/full.gif

"prrrrrrrr" geluid zelf bijbedenken ;)

Misschien dat ie nog beetje heen en weer moet wiegen :)

[Voor 5% gewijzigd door DarkX op 07-10-2003 20:06]

"We need to have a talk about the birds and the bee gees..."
FreeStroke: Playing acoustic guitars at eleven!


 • Switch
 • Registratie: December 2001
 • Laatst online: 06-10-2022
even wat feedback op DarkX's frutseltje: Hij moet idd wat wiegen alsof hij niet weet waarmee hij mee bezig is, maar uiteindelijk toch goed beland :P En z'n benen misschien laten trappelen ofzo.

In ieder geval, allen, erg goed werk! Wou dat ik kon pixelen :).

 • André
 • Registratie: Maart 2002
 • Laatst online: 26-01 13:45

André

Analytics dude

Ik lach me helemaal ziek om die domme animaties hier. Ik zou ze wel eens in het spel willen zien.

 • DarkX
 • Registratie: December 2000
 • Laatst online: 01-09-2018
Switch> nja, ik kan em niet zo enorm laten wiegen als een lemming, een propellor is een stuk gecontroleerder als een paraplu natuurlijk :) Maar d'r moet idd nog iets gebeuren, hoewel ie al best droog is :)

"We need to have a talk about the birds and the bee gees..."
FreeStroke: Playing acoustic guitars at eleven!


 • Wolfboy
 • Registratie: Januari 2001
 • Niet online

Wolfboy

ubi dubium ibi libertas

ziet er goed uit DarkX

bdw heeft iedereen hier inmiddels dynamische avatars?

Blog [Stackoverflow] [LinkedIn]


 • DarkX
 • Registratie: December 2000
 • Laatst online: 01-09-2018
Je bedoelt random iconen? Ik iig wel :)

Heb ook een startsprite:
http://www.tweakers.net/ext/f/11635/full.gif

"We need to have a talk about the birds and the bee gees..."
FreeStroke: Playing acoustic guitars at eleven!


 • Anoniem: 14124
 • Registratie: Oktober 2000
 • Niet online
Waarom laat je de pompoen niet stuiteren. Net alsof het zeg maar een skippybal is :) Dat geeft komische effecten :)

 • crisp
 • Registratie: Februari 2000
 • Nu online

crisp

Devver

Pixelated

Topicstarter
Anoniem: 14124 schreef op 07 October 2003 @ 21:33:
Waarom laat je de pompoen niet stuiteren. Net alsof het zeg maar een skippybal is :) Dat geeft komische effecten :)
'graaf' pompoen stuiterd :)

Intentionally left blank


 • inquestos
 • Registratie: November 2001
 • Laatst online: 08:40
* inquestos heeft zich eens nuttig gemaakt deze middag

http://home.planet.nl/~ooter000/got/CLAW4.GIF

Let niet teveel op dat parashute-mannetje. Was eerst een soort helikoptertje, maar dat stond niet echt. Parashute bleek ook niet geweldig te zijn, en over het mannetje zelf ben ik ook alles behalve tevreden. Voor de rest vind ik het er zeer goed uitzien voor mijn doen

Kritiek is meer dan welkom :)

@Darkx: Welke programma's gebruik jij hiervoor? Ikzelf gebruik MS-Paint :9 , en gamani moviegear om naar animaties om te zetten.

Fotografie: | Flickr | Canon 5DII + 20mm + 35mm + 50mm + 100mm || Hardlopen: Strava PR 5km: 20:26 10km: 44:35 HM 1:39:58


 • DarkX
 • Registratie: December 2000
 • Laatst online: 01-09-2018
Photoshop en ulead voor de ani's. Vind paint niet zo fijn met resizen e.d. Jou plaatje heeft volges mij wel een dubbel zo hoge res als die van mij, van mij zijn allemaal op 200% hier afgebeeld :)

Wel heel gaaf gedaan, maar zo kan ik ook meer uitdrukking in me ventjes kwijt :) je hebt 4x zoveel pixels :)

[Voor 24% gewijzigd door DarkX op 07-10-2003 21:39]

"We need to have a talk about the birds and the bee gees..."
FreeStroke: Playing acoustic guitars at eleven!


 • inquestos
 • Registratie: November 2001
 • Laatst online: 08:40
DarkX schreef op 07 oktober 2003 @ 21:39:
Photoshop en ulead voor de ani's. Vind paint niet zo fijn met resizen e.d. Jou plaatje heeft volges mij wel een dubbel zo hoge res als die van mij, van mij zijn allemaal op 200% hier afgebeeld :)

Wel heel gaaf gedaan, maar zo kan ik ook meer uitdrukking in me ventjes kwijt :) je hebt 4x zoveel pixels :)
duhh, dit is ook niet voor het spel :P . Ik maar wat voor het menu gemaakt, mijn poppetjes scheen niemand leuk te vinden ( :'( ). Maar goed, ik vind die van jou weer iets te eenvoudig ( elips met twee groene stengeltjes :P )

http://home.planet.nl/~ooter000/got/walkin_pumpkin.gif

edit: die "home"-animatie is wel bruut :) . Die beginsprite geef ik weinig kans, denk dat een pumpkin gewoon moet beginnen met propeller/parashute/ whatever, toch??

[Voor 12% gewijzigd door inquestos op 07-10-2003 21:50]

Fotografie: | Flickr | Canon 5DII + 20mm + 35mm + 50mm + 100mm || Hardlopen: Strava PR 5km: 20:26 10km: 44:35 HM 1:39:58


 • DarkX
 • Registratie: December 2000
 • Laatst online: 01-09-2018
Nee hoor, bij lemmings pakt ie ook rustig een parachute. Heb em al geintegreerd gezien in het spel, ziet er echt prima uit. Hij valt eerst een stukje met die trappelende beentjes, pakt dan met die stengel dat mutsje en propellort dan rustig naar beneden :)

En ik blij en geen pompoen en geen gezicht in die van jou zien, sorry :) Liever wat eenvoudiger en herkenbaarder dan iets wat ik niet zie, mgoe :)

"We need to have a talk about the birds and the bee gees..."
FreeStroke: Playing acoustic guitars at eleven!


 • sjaakaq
 • Registratie: September 2003
 • Laatst online: 11-10-2021

sjaakaq

It might get loud

wat ook leuk is is als ie een petje met zo'n propellor erop pakt (tot zover mijn inbreng in dit topic:P)

leoaq.fm // Jeune Loop

Pagina: 1 2 3 ... 9 Laatste

Dit topic is gesloten.


Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee