@
RenePetty
Je haalt nogal wat apparaten en de werking door elkaar.
(Hoofd)schakelaar - onderbreekt handmatig stroom
Beveligingsschakelautomaat - waarde in Ampere als B16 of C16 = Onderbreekt de stroom als deze hoger is dan de aangegeven waarde, in deze dus boven de 16Ampere. Een B of C geeft aan op welke manier er met de overschrijding van de stroom wordt gereageerd. (uitschakel karakteristiek)
Aardlekschakelaar (Differentiaal schakelaar) Vergelijkt de stroom die naar de aangesloten groep loopt met de stroom die over de nul terug komt. Is dit verschil groter dan (meestal) 30 milli-Ampere treed de beveiliging in werking en schakelt uit. Vandaar de 2 gangbare termen differentiaal = verschil en de stroom die weglekt doet dit meestal naar aarde.
Bij jouw PV installatie bevind zich een combinatie van zekering en aardlekschakelaar ineen. Dit noemt men dan een aardlekautomaat of alamat?.
Het enige in jouw groepenkast dat heel in de verte wat verbetering vraagt en vervangen zou kunnen worden is die 4-polige HOOFDSCHAKELAAR linksonder met een nominale schakelwaarde voor de contacten van 40 Ampere. Omdat over de contacten IN DIE SCHAKELAAR THEORETISCH een stroom van 51 Ampere kan gaan lopen.
Maar zoals eerder gezegd de kans dat jouw zonnepanelen en er tegelijkertijd wat grootverbruikers ingeschakeld zijn om die 51 Ampere te halen is klein maar wel aanwezig. De maximaal op te nemen stroom van bv. een wasautomaat of vaatwasser zijn alleen aanwezig tijdens het opwarmen van het waswater.
En dat de nominale waarde van de contacten in die 40A schakelaar bij precies 40 Ampere verbranden is ook niet aannemelijk.Met een dergelijke waarde wordt aangegeven dat er en langdurige stroom van 40A door de contacten kan stromen.
Terug naar de montage van de omvormers. Dat is een rechtstreekse aanfluiting om een degelijk product af te leveren. De installatiedraad van koper waar het nu mee vastgemaakt is rekt uit waardoor er over een jaar of wat alles los hangt met alle optredende geluiden die daarbij kunnen komen.
.