Toon posts:

[SC] Cryptocurrency Slowchat topic #23 Vorige deelOverzichtLaatste deel

Dit topic is onderdeel van een reeks. Ga naar het meest recente topic in deze reeks.

Pagina: 1 2 3 ... 251 Laatste
Acties:
 • 1.031.187 views

 • Taro
 • Registratie: September 2000
 • Niet online

Taro

Moderator General Chat / Wonen & Mobiliteit
Topicstarter
Mede-auteur:
 • .oisyn
 • Registratie: September 2000
 • Laatst online: 17:07

.oisyn

Dit topic volgt de Slowchat reeks op. In het Nieuws & koersen topic kan er uitgebreider en inhoudelijker worden ingegaan op ontwikkelingen en trading.
 

Inleiding

Welkom in het slowchat topic! Heb je een korte vraag? Gebruik even de search binnen dit forum om te kijken of de vraag niet al is gesteld, en zo niet start dan het liefst even een apart topic. Voor sommige categorieën zijn er echter aparte topics:Let op:
 1. Een aanzienlijk gedeelte van de mensen maakt verlies met cryptocurrency. Dit heeft verschillende oorzaken zoals het op de piek van een marktcyclus instappen, het aankopen van de verkeerde cryptocurrency (scams, "shitcoins"), het niet goed beveiligen van de aangekochte cryptocurrency (phishing, hacks, ingaan op Twitter "verstuur 0,1 ETH en ontvang 1 ETH verzoeken") en nog vele andere redenen. Doe dus eerst onderzoek naar de fase waarin de markt zich bevindt en welke cryptocurrency zich al langer bewezen heeft, voordat je instapt en een aankoop doet.
 2. We kunnen het niet vaak genoeg zeggen: Investeer nooit meer geld dan je bereid bent te verliezen! We hebben helaas de afgelopen jaren veel traders veel geld zien verliezen, soms wel 10.000'en Euro's, dus pas erg goed op met wat je doet.
 3. Hoe verleidelijk het ook is: Post nooit de waarde van je portefeuille, hoeveel winst je op een dag hebt, wat voor aantal je van een bepaalde cryptocurrency hebt, etc. Je weet nooit wie er met welke intenties meeleest. Er zijn meerdere gevallen bekend waarbij mensen met cryptocurrency thuis zijn opgezocht en overvallen. Denk dus niet dat het jou niet zal overkomen. Wil je toch laten zien wat voor mooie trade je gemaakt hebt? Benoem dan het percentage.

Pas op, scams!
Op Twitter, YouTube en andere locaties probeert men regelmatig mensen op te lichten. Denk hierbij voornamelijk aan de "Stuur 0,5 ETH op en krijg 5 ETH terug!" achtige oproepen. Als iets te mooi is om waar te zijn, dan is dat vaak ook zo. Trap hier niet in, niemand gaat jou gratis meer cryptocurrency of geld geven in ruil voor je kleine inleg, je zult de coins die je opstuurt 100% zeker kwijtraken, hoe mooi het aanbod ook klinkt. Helaas zijn hier wereldwijd al vele duizenden mensen ingetrapt.

Verstrek nooit je private key, seed, 12/24 woorden of andere toegang tot je wallet aan iemand anders
Niemand heeft je private key, seed, 12/24 woorden of login nodig om je te kunnen helpen. Adressen met transactie ID's (TXID) zijn voldoende voor supportmedewerkers om je te kunnen helpen. Geef je private key, seed of 12/24 woorden ook niet aan een supportmedewerker die je benadert als je om support vraagt via bijv. Telegram. Of aan een willekeurig iemand die je wil helpen om weer toegang tot je funds te krijgen. Je bent niet de eerste die de volledige inhoud van zijn wallet verliest door iemand onterecht te vertrouwen. Helaas zijn er al vele voorbeelden langsgekomen van users die hierdoor hun cryptocurrency zijn verloren. Pas dus op en vertrouw niemand!


Wat is de beste manier om de waarde van je crypto bij te houden?
Als je crypto verspreid over meerdere locaties hebt staan kan je bijv. een App zoals Delta gebruiken. Delta kan ook evt. verbinden met verschillende exchanges en brokers om live de inhoud van je wallet op te halen. Het is mogelijk om historische data, aan- en verkopen bij te houden, etc.

Let op: Als je een API-key aanmaakt om live te synchroniseren, zet deze dan altijd op read-only mode! Hierdoor voorkom je dat iemand met je cryptocurrency aan de haal kan gaan. Je zult niet de eerste zijn die alles verliest door ook "write" aan te vinken, alleen "read" aanzetten is voldoende.


Welke exchanges gebruiken jullie en waarom?
Dat is afhankelijk van welke cryptocurrency je wil kopen, op o.a. de volgende websites kan je alle cryptocurrency vinden:Klik op de coin die je wil kopen, klik op de "markets" tab en je ziet op welke exchanges deze beschikbaar is.

De meeste traders in dit topic zijn actief op Binance, Kraken en Coinbase Pro.

Binance
Binance ondersteunt veel verschillende cryptocurrency, heeft een erg hoog handelsvolume, lanceert ICO's (Initial Coin Offerings), heeft lage fee's (Koop direct wat BNB coins, dan krijg je korting!) en de support is prima. Binance.com ondersteunt naast veel verschillende cryptocurrency ook stablecoins (1 USD = +-1 stablecoin) zoals USDT, USDC, DAI, PAX en anderen, maar, USD (Dollar) wordt niet ondersteund. Binance.com heeft sinds enige tijd ook ondersteuning voor de Euro en het was voorheen mogelijk er via iDeal en SEPA geld te storten. Deze mogelijkheid is echter (tijdelijk) uitgeschakeld ivm verscherpt toezicht op Binance. Binance is druk bezig te voldoen aan strengere eisen en zal op termijn waarschijnlijk wel weer iDeal mogen ondersteunen.

Kraken
Kraken ondersteunt veel verschillende cryptocurrency, heeft een bovengemiddeld handelsvolume, heeft gemiddelde fee's en de support is prima. Kraken ondersteunt o.a. instappen en uitstappen via Euro en is dus een goede exchange om als Nederlandse trader te gebruiken.

Euro's storten kan via een overschrijving (SEPA) of via de tussendienst Plaid waarbij je een directe overschrijving doet zoals bij iDeal. De betaling loopt via de aangesloten bank

Coinbase Pro
Coinbase Pro is de "expert versie" van Coinbase, voor de iets gevorderde trader. Coinbase Pro biedt ten opzichte van Binance en Kraken minder verschillende cryptocurrencies aan, heeft een bovengemiddeld handelsvolume, heeft bovengemiddelde fee's en de support is doorgaans prima. Coinbase Pro ondersteunt o.a. instappen en uitstappen via Euro en is dus een goede exchange om als Nederlandse trader te gebruiken. Via Coinbase is instappen/uitstappen relatief duur, via Coinbase Pro kan dit veel goedkoper en daarnaast kost het uitbetalen naar je rekening maar 0,15 Euro.

FTX
FTX is REKT.


Welke cryptocurrency kan ik het beste gebruiken voor het versturen van bedragen tussen brokers en exchanges?
Bitcoin is helaas relatief traag en duur om te versturen. Litecoin, Ethereum en NEO zijn erg snel en de laatste is doorgaans gratis om te versturen. Het nadeel van LTC en NEO is dat ze op veel exchanges geen handelsparen hebben en je ze dus moet omzetten naar bijvoorbeeld Bitcoin of Ethereum. Daar zit wederom een fee aan verbonden en daarom is Ethereum vaak de beste optie. Kijk dus eerst even welke handelsparen de exchange ondersteunt en kies daarbij de beste match.


Wat is de goedkoopste manier om met cryptocurrency te beginnen?
De goedkoopste manier om te beginnen is bijvoorbeeld een Binance, Coinbase of Kraken account aan te maken en Euro's naar de betreffende bankrekening over te maken of via iDeal te storten. Binnen enkele dagen staat je geld op de rekening en kan je beginnen met traden. Een duurdere, maar snellere, manier om in te stappen zijn bijvoorbeeld creditcard overboekingen.


Ondersteunt een exchange geen Euro overboekingen/stortingen, dan is een goedkope en populaire manier/route om te starten via Bitvavo: Bitvavo -> Euro's storten -> Omzetten naar bijv. XLM, Nano, XRP of TRX -> Withdraw naar de gewenste exchange.

Verder heb je brokers zoals (A-Z):De brokers met Nederlandse ondersteuning (alle bovenstaande) bieden ook iDeal betalingen aan en daardoor kan je snel en goedkoop instappen. Brokers hanteren een fee die hoger is dan de fee die exchanges hanteren. Voor het instappen is deze relatief gezien nog laag, maar, voor het uitbetalen naar Euro wordt vaak de hoofdprijs gevraagd. Minimaliseer het inkopen en verkopen via brokers en laat dit indien mogelijk via de doorgaans goedkopere exchanges verlopen.

Sinds mei 2020 staan Nederlandse aanbieders van diensten voor het wisselen van cryptovaluta en/of aanbieders van "bewaarportemonnees" onder toezicht van de Nederlandsche Bank (DNB). Deze aanbieders van cryptodiensten mogen sinds deze datum hun activiteiten alleen verrichten als ze in het openbaar register van DNB zijn opgenomen.

Dit register kan je hier vinden: https://www.dnb.nl/toezic...dex.jsp?&page=2#overzicht.


Ok, accounts aangemaakt, geld op de exchange staan, maar welke cryptocurrency zal ik kopen en waarom?
De vraag wordt regelmatig gesteld in welke crypto je het beste kunt stappen en waarom. De vraag in het topic stellen levert je tig verschillende antwoorden op en gaat je doorgaans niet verder helpen. Iedereen heeft immers zijn eigen favorieten en redenen om in te stappen.

Mocht je dan toch de vraag willen stellen, beantwoord daarbij dan direct de volgende vragen:
 1. Op welke termijn wil je rendement zien / je geld eruit halen?
 2. Hoeveel risico wil je nemen binnen die periode?
 3. Wat voor rendement hoop / verwacht je te halen?
 4. Hoeveel ben je ingelezen / wat is je kennisniveau over crypto?
Kan je daarna alsnog niet kiezen: Trap niet in de valkuil van de vele schreeuwerige YouTube video's of Social Media berichten. Iedereen probeert wel een muntje te shillen en belooft gouden bergen en de nieuwe Bitcoin te zijn. De verhalen over mensen die veel hebben verloren door in een nieuwe veelbelovende coin zijn gestapt zijn ontelbaar, trap er dus niet in. Doe vooral zelf goed onderzoek, lees de whitepapers, negeer buzzwoorden en kijk overal zeer kritisch naar. Is het te mooi om waar te zijn, dan is het dat ook vaak. Heeft de oud-CEO van Intel écht meegewerkt? Is er écht een partnership met Microsoft (of nemen ze er alleen Office 365 af en noemen ze dat een samenwerking?), prik er goed doorheen, men probeert je van alles wijs te maken.

Het meest gehoorde advies dat men je zal geven: Kies voor de gevestigde orde: Bitcoin (BTC) of Ethereum (ETH), die hebben zichzelf bewezen. Kan je dus niet kiezen, ga dan voor 1 van deze 2, of verdeel je inleg over beide.

Mocht je binnen een bepaald thema een cryptocurrency willen aanschaffen, dan is dit een handig (maar helaas inmiddels verouderd) overzicht:

Mocht je een nieuw en recent overzicht hebben gevonden, neem dan contact op met de topicstarters


Ok, ik heb mijn inzet x1000 zien gaan en wil gaan rentenieren. Of er breekt paniek uit in de markt. Hoe stap ik snel en goedkoop uit?
Hier zijn verschillende manieren voor. Dit kan via bijv. de hierboven genoemde brokers, maar deze hanteren erg hoge fee's voor het omzetten van cryptocurrency naar fiat (Euro, Dollar). Daarnaast wordt vaak ook nog een aanzienlijk bedrag in rekening gebracht om uit te laten betalen naar je Euro bankrekening.

De meeste traders zorgen daarom voor meerdere goedkope uitstapopties zoals bijv. Binance, Coinbase Pro en Kraken.

Mocht je je cryptocurrency verspreid hebben staan over meerdere exchanges en wallets, dan zet je dit bijv. allemaal om naar ETH, verstuur je dit naar de exchange waarmee je uit wil stappen en kan je door 1 grotere transactie alles uit laten betalen naar je rekening. Hier gaat doorgaans 1 of meerdere werkdagen overheen. Maak je geen zorgen als je na 2 dagen nog niets hebt ontvangen, dat is normaal.


Goede langetermijn strategie
Wanneer koop je cryptocurrency (bij) en wanneer verkoop je? Achteraf weet je pas wanneer een bullmarkt is geëindigd, maar je koopt graag laag bij en verkoopt graag hoog (=buy low, sell high). Er zijn verschillende manieren om dit te bereiken, op https://medium.com/huddlo...in-recession-d04eb7cf3dd3 kan je een mooi voorbeeld vinden van een strategie die goed kan werken.


Wat betekenen al die vreemde woorden die jullie constant uitkramen?
 • AMA - Ask Me Anything, je kunt vragen stellen aan specifieke personen of de mensen achter een bepaalde cryptocurrency
 • ATH - All Time High
 • BAGHOLDER - Iemand die met waardeloos geworden crypto is blijven zitten.
 • COIN SHILLING - coins aanprijzen, vaak is de motivatie onduidelijk, trap er niet in.
 • DAYTRADER - Het dagelijks kopen en verkopen van cryptocurrency om te profiteren van prijsfluctuaties tijdens de handelsdag.
 • DCA - Dollar Cost Averaging, het op verschillende prijzen inkopen om daardoor de gemiddelde aankoopprijs van je crypto te verlagen in het geval de koers nog verder daalt. Bijv: Limit buy orders op zowel 0,9, 0,8 als 0,7 USD plaatsen ipv all-in op een prijs van 0,9 USD
 • DYOR - Do Your Own Research
 • Fiat - Ouderwets geld, zoals Dollars of Euro's
 • FOMO - Fear of missing out. Doorgaans wil je de boot niet missen, koop je coins, om daarna een snelle koersdaling mee te maken. Schakel je emoties uit!
 • FUD - Fear, uncertainty and doubt. Kortom: Onzin verspreiden.
 • GAK - Gemiddelde aankoopkoers.
 • HODL - Hold on for dear life: Hodlers geloven dat dipjes tijdelijk zijn en verkopen daarom zelden
 • LAMBO! - Iedereen hier hoopt ooit een Lamborghini te kunnen kopen door de winsten.
 • MOON! - De koers gaat door het dak, richting de maan!
 • OTC - Over the counter. Een grote transactie die buiten exchanges om plaatsvindt. Een koper en verkoper bereiken overeenstemming over de aan- en verkoop van doorgaans grote hoeveelheden coins en handelen dit onderling af. Deze transactie heeft hierdoor geen invloed op de prijs van de betreffende currency
 • PF - Portfolio of portefeuille, de coins die je hebt en de fiat waarde ervan
 • PNL - Profit and Loss
 • REKT - Afkorting van Wrecked ofwel volledig gesloopt of failliet
 • SHITCOIN - Coin die geen toegevoegde waarde heeft.
 • SAT of Satoshi - 1 Bitcoin bestaat uit 100 miljoen satoshis (Sats). 1 Satoshi wordt op de volgende manier weergegeven: 0.00000001 BTC je kan het dus een beetje vergelijken met de cent t.o.v. de Euro.
 • TA - Technische analyse, eerder gebruikt voor traditionele aandelen, maar ook door velen gebruikt voor crypto. Op basis van patronen kan je bepaalde koersdoelen beter voorspellen. Start hier vooral geen discussie over, die ga je niet winnen.
 • Whale - Iemand met grote aantallen coins die de koers kan beïnvloeden.

Live Bitcoin koers bekijken

Wat exotische en alternatieve data

Hoe maak ik het traden veiliger en verlaag ik het risico op een grote koersdaling?
Daarvoor bieden exchanges mooie opties aan: Stop losses. Hier zijn verschillende variaties van, maar 95% van de exchanges ondersteunt in ieder geval de standaard stop loss. Hoe werkt dit?
 • Stop waarde: Het bedrag waarop de stop limit order die je nu aanmaakt in werking treedt.
 • Limit waarde: Het bedrag waarvoor je de coins wil verkopen
 • Aantal: Doorgaans 100%, maar je kunt natuurlijk ook 4 orders van ieder 25% plaatsen, of maar 1 van 50%, bepaal hiervoor een strategie.
Voorbeeld: Je wil 1 Bitcoin verkopen als de Last koers (de prijs per Bitcoin van de laatste order op de exchange) onder 4980 USD komt.
 • Stop: 4979,99
 • Limit: 4900
 • Aantal: 100% (vul hier geen percentage in, maar het daadwerkelijke aantal coins dat je wil verkopen)
Als de koers nu de 4979,99 aantikt, zal er automatisch een Limit order op 4900 worden geplaatst met het aantal coins dat je wil verkopen. Als hier vraag naar is voor dat bedrag, dan ben je dus verzekerd tegen een verdere daling.

Maar dat is toch zonde? Ik gooi nu 79,99 USD weg? Waarom niet de limit op 4979,98 zetten? Daar zijn meerdere redenen voor:
Je order wordt altijd uitgevoerd voor de best mogelijke prijs. Staat er dus een koop order klaar op 4979,98, dan krijg je die koers. Helemaal prima dus!
Maar, de reden dat je een limit een stuk lager zet, is dat er bijvoorbeeld een whale 1000 Bitcoins verkoopt met een market order vanaf 4980. Hierdoor zullen bijvoorbeeld alle orders tussen 4979,99 en 4920 worden opgekocht. Daarna worden eerst nog stop losses van anderen uitgevoerd die eerder waren en daarna is jouw order pas aan de beurt. Jouw order koopt dan bijv. 1 Bitcoin vlak boven de 4900 op. Mocht je het verschil tussen Stop en Limit dus te klein maken, dan kan het zijn dat de koers al lager is dan de door jou ingestelde limit en je met een niet ingevulde sell order blijft zitten.

Per coin verschilt uiteraard de USD waarde tussen stop en limit. Bij Bitcoin kan je bijv. 50 Dollar verschil aanhouden, maar bij Litecoin bijv. 3 Dollar, bij XRP bijv. 0,5 of 1 cent. Het betreft dus een willekeurig percentage van de prijs van de betreffende coin waar je je zelf goed bij voelt.

Een nadeel van een stop loss kan zijn is dat er even een kleine snelle koersdaling is omdat bijvoorbeeld 1 grote trader via een market order 100 Bitcoins verkoopt. Hierdoor wordt je stop loss geraakt, maar daarna veert de koers vaak weer gewoon op en dus heb je te goedkoop verkocht. Veel beginnende traders stappen daarna direct weer in, om dus laag te hebben verkocht, hoog te hebben gekocht = een recept om snel door je geld heen te raken. Ga hier dus zorgvuldig en spaarzaam mee om.

Je kunt een stop order ook inzetten om cryptocurrency te kopen als deze boven een bepaalde prijs komt. Dit realiseer je door ipv de Sell order een Buy order aan te maken, of door de Stop waarde lager in te stellen dan de Limit waarde. Door deze keuze heb je geen last van koersdalingen en koop je een coin automatisch als deze stijgt. Let wel op: Soms zijn er kleine pieken voorafgaand aan een grote daling. Het kan dus voorkomen dat je duur koopt om daarna een daling mee te pakken. Helaas blijft het cryptocurrency en daarmee erg volatiel en onvoorspelbaar: Investeer nooit meer dan je bereid bent te verliezen!

Binance geeft je overigens na het submitten van de order eerst nog een tekstuele toelichting over hoe de door jouw ingestelde Stop order wordt uitgevoerd. Je kunt dit dus veilig uitproberen.


Wat is shorten? Wat is long? Wat zijn XBT, BitMEX en ByBit?
In plaats van een cryptocurrency te kopen kan je ook zogenaamd short of long gaan met een cryptocurrency naar keuze. Het bijkomende voordeel hiervan is dat je leverage (hefboom) kunt toepassen. Als je bijvoorbeeld 0,1 Bitcoin hebt, dan kan je met 10x leverage met 1.0 Bitcoin handelen. Het voordeel hiervan is dat je snel winst kunt maken, het nadeel is dat je ook snel erg veel kunt verliezen. Naast 10x opties zijn er ook 25x, 50x en zelfs 100x opties. Met leverage traden is enorm risicovol en je kunt er erg snel heel veel geld mee verliezen. Het overgrote gedeelte van de traders verliest geld met leverage traden, pas dus op en begin hier niet aan als je niet weet wat je doet.


Uitleg over het handelen op BitMEX en ByBit
Maak om te beginnen een account aan op het testnet van BitMEX (https://testnet.bitmex.com). Vul wat ordergegevens in. Speel met leverage, kijk wat dat met de kosten, het aantal XBT (Bitcoin) doet, etc. Je hoeft dus de order nog niet te submitten, maar je kijkt gewoon wat de instellingen doen.

In het kort: De aantallen die je ziet zijn contracten van 1 USD per stuk. Zou je dus nu bijv. 1 Bitcoin overmaken (prijs: 4069 USD op het moment van schrijven) en in je BitMEX pf hebben, dan kan je met 1x leverage 4069 contracts kopen a 1 USD per stuk. Maar, ga je met leverage spelen, bijvoorbeeld 10x, dan kan je 10x 4069 = 40.690 contracten a 1 Dollar per stuk kopen en dus speel je eigenlijk met 10 Bitcoin ipv 1 Bitcoin. Je koopt echter geen Bitcoin, maar, je zet je Dollars in als een soort lening als je short (gokken op een daling) of long (gokken op een stijging) gaat. Omdat je geen Bitcoin koopt die meer of minder waard wordt, maar op basis van contracten werkt, speel je met USD's en die zet je dus in, zie het als wedden op een paard. Dan zal dat inhouden dat je ook met een liquidation price speelt. In dit geval 4069/10 -> de huidige Bitcoin prijs + 406,9 Dollar. Speel je dus met 10x leverage en zit je in een short, dan kan de Bitcoin prijs met 406,90 Dollar stijgen totdat je "failliet" bent en je volledige inzet kwijt bent. Daalt de prijs echter, dan speel je met bijvoorbeeld 10 Bitcoin (XBT) en bij een daling van 400 USD per Bitcoin krijg je 10x 400 USD = 4.000 USD in Bitcoin uitgekeerd. Speel je met 25x leverage, dan wordt je liquidation price 4069/25 = de huidige Bitcoin prijs + 163 = 4232 USD. Raakt de koers dat dus aan, dan ben je je volledige inzet kwijt, MAAR, als de koers daalt, dan krijg je per USD dat Bitcoin daalt 25x die waarde, dus per 1 USD daling krijg je 25 USD.

Kortom, je kunt met meer Bitcoin handelen dan je daadwerkelijk hebt, maar, met als risico dat je je inzet volledig kwijtraakt ipv dat je met een lagere pf waarde eindigt. Iedere trade begin je negatief ivm de fee, en iedere x uren betaal of krijg je nog funding kosten, afhankelijk van of de hoeveelheid shorts of longs hoger is. Dit heeft ermee te maken dat bijv. BitMEX een risico loopt en dat dekken ze af door een buffer op te bouwen. Als jij namelijk geliquideerd wordt, moet iemand jouw contracten overnemen voor een bepaalde prijs en er hoeft niet altijd iemand klaar te staan om ze te kopen.

Je kunt maximaal je inzet verliezen, niet meer. Heb je 0,5 Bitcoin en zet je 0,25 Bitcoin in, dan kan je maximaal 0,25 Bitcoin verliezen.


Cryptocurrency is erg volatiel, enkele voorbeelden
In mei 2022 daalde cryptocurrency LUNA in enkele dagen tijd van >75 USD per stuk naar minder dan 0.01 USD per stuk. Enkele weken eerder tikte LUNA zelfs nog de 119 USD aan. Heel veel mensen hebben hierdoor heel veel geld verloren, blijf altijd voorzichtig en handel alleen met geld dat je écht kunt missen!


Op 30-5-2019 steeg Bitcoin binnen 15 minuten van 8.725 USDT naar 9.074 USDT, om daarna in 10 minuten naar 8.625 USDT te dalen. Enkele minuten later werd zelfs nog 8.513 USDT aangetikt. Juich dus niet te vroeg en blijf altijd alert!


Bitcoin Cash SV (BSV) steeg tussen 21-5-2019 en 30-5-2019 van ongeveer 63 USD naar 242 USD, om in de loop van 30-5 ineens binnen 1 minuut naar 45 USD te dalen (O.a. door opeenstapelende long liquidaties) en daarna weer snel te stijgen naar 220 USD. Stop losses kunnen fijn zijn, maar soms kan je ze maar beter achterwege laten :)

De Bitcoin roller coaster guy bestaat niet voor niets:Staken en holden
Het voor langere tijd holden van een bepaalde coin kan een strategie zijn. Actief traden is tijdsintensief en kan voor meer rendement zorgen, maar ook voor minder rendement als het je niet goed af gaat. Holden is voor veel mensen een strategie, mits je natuurlijk wel voor jezelf bepaalt wat je doel is en wanneer je uit gaat stappen.

Staken is niet hetzelfde als holden. Voorbeeld: Bitcoin is een zogenaamde Proof of Work (PoW) cryptocurrency. Miners en full nodes zorgen er samen voor dat nieuwe blocks (met daarin de meest recente transacties) worden gemined en gedeeld worden tussen alle nodes. Als je Bitcoin hold krijg je daar geen extra inkomsten voor, je bent afhankelijk van de koers voor het rendement. En Bitcoin is een PoW cryptocurrency. Dit is een manier om transacties te valideren die erg veel energie vraagt, de Bitcoin blockchain is hierdoor wel het minst makkelijk over te nemen en daardoor enorm veilig tov andere blockchains.

Een andere manier om de veiligheid van een netwerk te bewaken is Proof of Stake (PoS). Bij een Proof of Stake blockchain kan je meehelpen om de blockchain te valideren door bijv. een wallet van de betreffende coin te installeren en actief open te houden, terwijl je zelf een x aantal coins bezit. Jouw computer zal een deel van de blokken (transacties) valideren en daar krijg je een "reward" voor in de vorm van de betreffende cryptocurrency, of een alternatief. Hierdoor krijg je rendement of dividend. Bekende PoS coins met bijbehorende rewards:
 • NEO / GAS
 • ONT / ONG
 • XTZ / XTZ
 • VET / VHTO
 • etc.
Het holden van een bepaalde PoS cryptocurrency kan dus lucratiever zijn dan het holden van een willekeurige andere coin omdat je er ook dividend voor terug krijgt. De meeste exchanges geven je eenmaal per maand het dividend.

Een groot aantal cryptocurrency vereisen niet meer dat je zelf actief bijdraagt aan het veiliger maken van de blockchain, maar geven je bijv. gewoon een rendement voor het in bezit hebben van de coins. Binance en vele andere exchanges keren je een mooi rendement uit over de PoS coins die je in de pf hebt zitten.

Naast PoS is er ook de variant Delegated Proof of Stake. Hierbij draag je zelf niet actief bij aan validatie, maar stem je met je munten op anderen die dat doen.

Bij Binance, Crypto.com, Nexo.io en anderen is het ook mogelijk om cryptocurrency tijdelijk of voor langere tijd "weg te zetten" en daar rente op te ontvangen. Dit kan flexibel zijn, of voor een bepaalde periode worden vastgezet. De rendementen kunnen interessant zijn, maar wegen doorgaans niet op tegen bijv. een coin die enorm in waarde daalt. Daarom is het altijd goed om af te wegen of de rendementen opwegen tegen de waardedaling. Veel van deze rente wordt door de eigenaar van de exchange betaald en is dus niet per se afkomstig van de partij achter de betreffende blockchain. Vandaar dat sommige partijen zoals Nexo en Crypto.com ook rente kunnen geven op Bitcoin.

Op Binance kan je op deze pagina de mogelijkheden voor het staken van cryptocurrency vinden. Locked staking betekent dat je je inleg voor bijv. 7, 14 of 21 dagen vastzet en niet tussentijds kunt opnemen. Flexible staking betekent dat je je inleg ieder moment kunt opnemen, maar daarvoor is in ruil het rentepercentage een stuk lager.

Op bijvoorbeeld Bitvavo.com krijg je ook staking rewards op Bitcoin en andere cryptocurrency. Op deze pagina kan je zien voor welke cryptocurrency dit geldt.


Hardware wallets
Veel mensen kiezen ervoor om hun munten op een exchange te laten staan om regelmatig te kunnen handelen, of omdat dat gewoon makkelijker is. Dit kan echter risico's met zich meebrengen. Als een exchange bijvoorbeeld failliet gaat (wat niet ongekend is), kan het zijn dat jouw munten onderdeel worden van het faillissement en dat je dus je munten kwijtraakt. Overweeg daarom óf je munten op een exchange laat staan, en zo ja, hoeveel van je portfolio. Je zou er bijvoorbeeld voor kunnen kiezen een klein deel van je portfolio erop te laten staan om te handelen en de rest veilig(er) in eigen beheer te nemen.

Het aantal diefstallen door hacks waar exchanges in het verleden mee te maken hebben gehad is inmiddels allang niet meer op twee handen te tellen. Sommige exchanges zijn er goed mee omgegaan en hebben het verlies volledig vergoed, maar heel veel zijn volledig op de fles gegaan, waarbij de val van MtGox in 2014 wellicht het bekendste voorbeeld is.

Een ander probleem is het stelen van je credentials. Iedereen die namens jou toegang tot de exchange kan verschaffen, zou je coins kunnen verplaatsen. Vaak zijn daar wel wat barrieres voor op te werpen, zoals een van tevoren in te stellen whitelist van wallet adressen die in jouw bezit zijn, zodat een hacker niet zomaar de coins naar zijn eigen exchange kan sturen.

Hoe dan ook, het mantra is over het algemeen: not your keys, not your coins. Oftewel, zolang *jij* niet over de private keys beschikt waar de coins gestald zijn, blijft het een risico. Nu zul je je nooit kunnen wapenen tegen álle risico's, maar het meest veilig zijn over het algemeen wel de zogenaamde hardware wallets. Dit zijn fysieke devices die jouw sleutels beheren. De coins staan niet op het device zelf (want die leven alleen virtueel binnen de blockchain), maar het device kan voor jou de transacties ondertekenen. Dit is veiliger dan een wallet waarbij de private keys in beheer zijn op je PC of mobile device, aangezien die aan het internet hangen en dus theoretisch op afstand gehackt kunnen worden en de keys gestolen. Bij een hardware wallet verlaat de private key nooit het device. Sterker nog, het is praktisch onmogelijk om de keys zelf te achterhalen, afgezien van de originele recovery seed (typisch een lijst van 12 of 24 woorden) die dient als backup mocht het apparaat kapot gaan of zoek raken.

De meest bekende hardware wallet makers zijn Trezor en Ledger. Daarnaast heb je nog Specter DYI, een zelfbouw hardware wallet die je kunt maken van breed verkrijgbare componenten.

Mocht je een dergelijk apparaat willen bestellen, probeer dan bij de bestelling zo weinig mogelijk persoonlijke gegevens achter te laten. Laat het bijvoorbeeld bezorgen bij een afhaalpunt ipv direct bij je thuis, en gebruik waar mogelijk een andere naam. Het euvel wil namelijk dat bij Ledger onlangs de database met persoonlijke gegevens zijn gestolen en publiekelijk zijn gedeeld. Je wil natuurlijk liever niet dat iedereen kan zien dat jij zo'n apparaat hebt en waar je woont.

Wellicht ten overvloede, maar de recente datalek bij Ledger (in 2017) impliceert niet dat het apparaat daarmee onveilig is geworden. Mocht je emailadres zijn gelekt, wees alert op phishing mails die zeggen dat je device compromized is en of je ergens in wil loggen - Ledger zal jou nooit vragen om login gegevens of de recovery seed. Je hardware device is veilig. Haal nieuwe firmwares ook alleen direct bij Ledger zelf vandaan, klik niet op een link in een mail die daarnaar verwijst.


Crypto betaalkaarten
Verschillende exchanges/brokers bieden ook betaalkaarten aan. Dit zijn doorgaans VISA debit-kaarten waarmee je via standaard creditcard betaalmogelijkheden met je crypto kunt betalen. Bekende aanbieders zijn:
 1. Coinbase Card
 2. Crypto.com Card
 3. Swipe Card (Overgenomen door Binance) - Meer info: Swipe card - Gratis Spotify en tot 8% cashback op je uitgave
 4. Binance Card
Het interessante van het gebruik van zo'n kaart is dat je vaak korting op je aankopen krijgt en dit bedrag in de vorm van bijvoorbeeld Bitcoin of BNB teruggestort krijgt in je wallet. Bij bijvoorbeeld de Swipe & Binance Card kan je wel tot 8% korting op je aankopen terugkrijgen. In ruil daarvoor moet je bijv. wel een hoeveelheid SXP (Swipe) of BNB (Binance) holden. Des te meer je hold, des te hoger het kortingspercentage wordt. Je hoeft niet per se met crypto te betalen, je kunt ook gewoon Euro's overmaken en in de wallet plaatsen.

Hoe werkt dit? Voorbeeld voor Binance:
 1. Vraag de Binance Card aan via https://www.binance.com/en/cards/ (Virtueel of fysiek)
 2. Bekijk op https://www.binance.com/e...rope-Get-Up-to-8-Cashback hoeveel BNB je moet bewaren om het gewenste kortingspercentage te ontvangen. Voor het gehanteerde percentage geldt het gemiddelde van de afgelopen 30 dagen.
 3. Zet BNB in je Spot wallet
 4. Verplaats crypto naar je Card Wallet of deposit Euro's op Binance
 5. Betaal met je Binance Card en ontvang de refund in de vorm van BNB binnen 2 dagen nadat de betaling op Completed staat.
Wil je nog meer voordelen ontvangen voor het bewaren (holden/staken) van BNB? Zet dan de BNB niet in je Spot wallet, maar in de BNB Vault (https://www.binance.com/en/bnbmining) voor de volgende extra voordelen:
 • Dagelijks dividend van alle launchpool tokens direct in je spot wallet, dus niet meer kiezen of wisselen tussen nieuwe/oude coins
 • BNB dividend op BNB (verwaarloosbare hoeveelheid)
Bijkomend voordeel van het holden van meer BNB:
 1. Korting op je trades, met voldoende tradingvolume en BNB stijgt ook nog je VIP-level, dus nog meer korting op fee's
 2. Extra korting op je Card aankopen
 3. De waarde van BNB zelf stijgt gemiddeld gestaag door, maar dit is natuurlijk geen zekerheid.

Bitcoin adres formaten / types
Bitcoin heeft de afgelopen jaren een aantal verbeteringen doorgemaakt waardoor het versturen van Bitcoin efficiënter en daarmee goedkoper is geworden. Zowel verzender als ontvanger moeten hetzelfde type ondersteunen om de transactie met bijbehorende voordelen (bijv. lage fee) te kunnen voltooien. Check daarom vooraf goed welke opties ondersteund worden. Een overzicht van de verschillende types:

Legacy
Legacy addresses are addresses that start with the number 1.
Example: 15e15hWo6CShMgbAfo8c2Ykj4C6BLq6Not

A legacy address is simply the hash of the public key to your private key. Back when Bitcoin launched in 2009, this was the only way to create an address. Today, this uses the most amount of space inside a transaction and is therefor the most expensive address type. Nowadays there is no good reason to use this type of address.

- Kraken en Binance ondersteunen dit type

PSH
Pay-to-Script-Hash are addresses that start with the number 3.
Example: 35PBEaofpUeH8VnnNSorM1QZsadrZoQp4N

In contrast to legacy addresses, pay-to-script-hash addresses are not the hash of the public key, but of a script that involves certain spending conditions, which stay hidden from the sender. P2SH addresses can even make use of SegWit and save transaction fees. Sending to a P2SH address is roughly 26% cheaper than using a wallet with legacy addresses.

- Kraken ondersteunt dit type

Segwit
Native SegWit are addresses that start with bc1q.
Example: bc1q42lja79elem0anu8q8s3h2n687re9jax556pcc

Using this type you can save additional 16% over the P2SH addresses, adding up to over 38% savings over legacy addresses. Because of these savings, this is currently the most used standard for addresses.

- Kraken en Binance ondersteunen dit type

Taproot
Taproot addresses start with bc1p.
Example: bc1pmzfrwwndsqmk5yh69yjr5lfgfg4ev8c0tsc06e

Regular taproot transactions are slightly bigger than native segwit, but smaller than legacy addresses. This is because they are tied to public keys instead of public key hashes. For complex transactions involving for example a multisignature script, taproot adresses save a lot of space, making them cheaper.

- Kraken en Binance ondersteunen dit type nog niet


Overig
Meer info volgt, waaronder:
 • Onbevestigde transacties
 • Werking van een blockchain
 • Centraal vs decentraal
 • Meer informatie over DeFi
Heb je zelf nog een waardevolle aanvulling of is bepaalde informatie gedateerd? Stuur even een bericht naar @Taro of @.oisyn.

[Voor 7% gewijzigd door Taro op 13-11-2022 22:12]

Replace fear of the unknown with curiosity | 6340 Wp zonnepanelen | Tesla Model Y LR


 • Nopheros
 • Registratie: Juli 2007
 • Laatst online: 16:37


Het een-na-laatste plaatje in de OP werkt niet.

[Voor 12% gewijzigd door Nopheros op 15-09-2022 22:25]


 • Kol Nedra
 • Registratie: Maart 2013
 • Laatst online: 17:18

Kol Nedra

don't trust, verify

een nieuw topic, deze wordt nog beterderderderder dan de vorige!
alleen maar dikke tech!

the bull charges


 • Traguardo
 • Registratie: Juli 2004
 • Laatst online: 16:30
Laten we hopen op mooie positieve avonturen in deze nieuwe reeks. Samen REKT gaan, maar vooral dik moon gaan!

Ik heb net mijn ETHPoW geclaimed! Dikke coins. Dat ding was gewoon $30 waard. Gewoon een kistje pils.

Dumpen dat ding? Wat denken jullie?

No One Can Predict the Market!


 • zwembroek
 • Registratie: Maart 2005
 • Laatst online: 17:27

“bet your technical analysis didn’t see this sh*t coming”


 • Darrell
 • Registratie: Juli 2009
 • Nu online

Darrell

Fiat moonboy

4e! 5e!

gvd zwembroek

[Voor 87% gewijzigd door Darrell op 15-09-2022 22:23]


 • zwembroek
 • Registratie: Maart 2005
 • Laatst online: 17:27

“bet your technical analysis didn’t see this sh*t coming”


 • GioStyle
 • Registratie: Januari 2010
 • Laatst online: 16:12
Is het alweer tijd om bij te kopen? :D

Te koop aangeboden: Seagate Backup Plus 5TB - Aantal stuks beschikbaar: 6 5 4 3


 • Nopheros
 • Registratie: Juli 2007
 • Laatst online: 16:37
GioStyle schreef op donderdag 15 september 2022 @ 22:29:
Is het alweer tijd om bij te kopen? :D
Onder de 20k is het altijd tijd om bij te kopen.

 • Kol Nedra
 • Registratie: Maart 2013
 • Laatst online: 17:18

Kol Nedra

don't trust, verify

Gaat lekker met die Hashrate!

the bull charges


 • Traguardo
 • Registratie: Juli 2004
 • Laatst online: 16:30
Als je nu een GPU wilt kopen. Op marktplaats staan genoeg kaarten / rigs!

Uitverkoop!

No One Can Predict the Market!


 • Vis
 • Registratie: Juni 2007
 • Nu online

Nikon D610 || 85mm 1.8G || 50mm f1.8D || AW 15 R3 ||


 • Kol Nedra
 • Registratie: Maart 2013
 • Laatst online: 17:18

Kol Nedra

don't trust, verify

Traguardo schreef op donderdag 15 september 2022 @ 22:35:
[...]

Als je nu een GPU wilt kopen. Op marktplaats staan genoeg kaarten / rigs!

Uitverkoop!
leef helaas in Nederland het loont niet echt met die energieprijzen....direct kopen met fiat is dan beter
Heb nu ff NiceHash aangeslingerd, ff kijken (na alles benchmarken) wat eruit komt :+

[Voor 11% gewijzigd door Kol Nedra op 15-09-2022 22:39]

the bull charges


 • D_Jeff
 • Registratie: April 2011
 • Laatst online: 17:12
Ik net in deel 22 kijken hoe het de staking gaat, zit de deur dicht.

Verhuisd naar een andere locatie, pffffff :+

Hold. Step. Move. There will always be a way to keep on moving


 • cavemees
 • Registratie: Mei 2017
 • Laatst online: 16:51
Opvallend genoeg deed Kiyosaki de bitcoin, de belangrijkste cryptomunt, eerder dit jaar af als waardeloos. Afgelopen mei zei de financiële goeroe in zijn radioshow. “Ik handel in de bitcoin. Maar ik denk niet dat het enige waarde heeft. Ik speel gewoon het spel mee.”
Lekker geloofwaardig. Zoals de wind waait, waait zijn jasje...

 • barrymossel
 • Registratie: Juni 2003
 • Laatst online: 15:35
Ik wilde gewoon wat centjes in crypto steken, vergeten en over een jaar of wat miljonair zijn. Maar het enige dat het me oplevert is iedere dag 20 keer kijken en elke keer een stukje van m'n leven inleveren door stress en verdriet.

 • Vis
 • Registratie: Juni 2007
 • Nu online
barrymossel schreef op donderdag 15 september 2022 @ 22:44:
Ik wilde gewoon wat centjes in crypto steken, vergeten en over een jaar of wat miljonair zijn. Maar het enige dat het me oplevert is iedere dag 20 keer kijken en elke keer een stukje van m'n leven inleveren door stress en verdriet.
Wacht maar tot de volgende bullrun begint.. dan ga je 50x per dag kijken voor je dopamine shot.

Nikon D610 || 85mm 1.8G || 50mm f1.8D || AW 15 R3 ||


 • barrymossel
 • Registratie: Juni 2003
 • Laatst online: 15:35
Vis schreef op donderdag 15 september 2022 @ 22:47:
[...]


Wacht maar tot de volgende bullrun begint.. dan ga je 50x per dag kijken voor je dopamine shot.
Dan wil ik gewoon een widget op m'n startscherm. Krijg een lamme vinger van die vingerafdrukscanner...

 • Gelukszoekr
 • Registratie: December 2002
 • Laatst online: 16:37
barrymossel schreef op donderdag 15 september 2022 @ 22:44:
Ik wilde gewoon wat centjes in crypto steken, vergeten en over een jaar of wat miljonair zijn. Maar het enige dat het me oplevert is iedere dag 20 keer kijken en elke keer een stukje van m'n leven inleveren door stress en verdriet.

Bitcoin - A weapon of mass disruption


 • Traguardo
 • Registratie: Juli 2004
 • Laatst online: 16:30
Kol Nedra schreef op donderdag 15 september 2022 @ 22:37:
[...]


leef helaas in Nederland het loont niet echt met die energieprijzen....direct kopen met fiat is dan beter
Heb nu ff NiceHash aangeslingerd, ff kijken (na alles benchmarken) wat eruit komt :+
Je rig verhuizen naar Frankrijk met vaste rates!

Voor de non-miners hier ook een leuk overzicht:
https://whattomine.com/

ERGO schijnt wat achter te lopen in difficulty door hoe het netwerk in elkaar steekt, die zakt ook nog wel in elkaar morgen.

No One Can Predict the Market!


 • Qunix
 • Registratie: Oktober 2007
 • Laatst online: 14-01 16:57
Moet de OP niet geupdatet worden nu ETH PoS is?

 • Chris.nl
 • Registratie: Augustus 2005
 • Niet online
Vis schreef op donderdag 15 september 2022 @ 22:47:
[...]


Wacht maar tot de volgende bullrun begint.. dan ga je 50x per dag kijken voor je dopamine shot.
+ alle keren nachts

 • Gelukszoekr
 • Registratie: December 2002
 • Laatst online: 16:37
Oh shit, ik had het verkeerde plaatje te pakken...

Bitcoin - A weapon of mass disruption


 • elektriekert
 • Registratie: Augustus 2020
 • Laatst online: 12:01
23 alweer!
Dayumn!

 • Kol Nedra
 • Registratie: Maart 2013
 • Laatst online: 17:18

Kol Nedra

don't trust, verify

daaaamn ik dacht dat je 23k bedoelde :o

the bull charges


 • Darrell
 • Registratie: Juli 2009
 • Nu online

Darrell

Fiat moonboy

Gelukszoekr schreef op donderdag 15 september 2022 @ 22:52:
Oh shit, ik had het verkeerde plaatje te pakken...

[Afbeelding]
Ik ga de telegraaf bellen dat je een nocoiner bent en dat ze je niet meer hoeven te bellen.

 • Taro
 • Registratie: September 2000
 • Niet online

Taro

Moderator General Chat / Wonen & Mobiliteit
Topicstarter
Qunix schreef op donderdag 15 september 2022 @ 22:50:
Moet de OP niet geupdatet worden nu ETH PoS is?
Graag aanleveren in het format:
Vervang:

X

door:

Y
Dan ga ik misschien in de toekomst een eenzijdige weddenschap met je aan die je alleen maar kunt winnen en maak ik ook 100 ADA naar jou over. Of niet natuurlijk, dan krijg je die paar seconden of minuten van je leven nooit meer terug ;)

Replace fear of the unknown with curiosity | 6340 Wp zonnepanelen | Tesla Model Y LR


 • Mooody
 • Registratie: September 2001
 • Laatst online: 16:45

Mooody

elmoody

YouTube: Caroline van der Plas in TRANEN als ze praat over haar overleden man...

Donder op met je "ITC-oplossingen" met in de uitvoering een leger aan tegenzijdige belangen en restricties.
Dit is een voorbeeld waar blockchain een grote rol kan spelen. Het zal tijd kosten....

[Voor 15% gewijzigd door Mooody op 15-09-2022 23:09]

Disclaimer: Alles wat ik hier zeg, moet je met een korrel zout nemen. Met name deze disclaimer.


 • Taro
 • Registratie: September 2000
 • Niet online

Taro

Moderator General Chat / Wonen & Mobiliteit
Topicstarter
@Mooody leeft nog oOo :w d:)b *O* :Y

Replace fear of the unknown with curiosity | 6340 Wp zonnepanelen | Tesla Model Y LR


 • Pelox
 • Registratie: Oktober 2002
 • Laatst online: 17:14
Nu Mooony nog!

420.


 • St@m
 • Registratie: December 2001
 • Laatst online: 06:55

St@m

@ Your Service

@St@m is ook in tranen dat hij niet niet meer kon lurken zonder te zoeken.

Om maar ontopic te blijven: dca staat vanaf volgende maand gepland

Wat zullen we nu eens verbieden: vuurwerk - vlees eten - tuinkachel - bbq - alcohol - voetbalwedstrijden - buitenfestivals - patatje/frietje oorlog


 • sh4d0wman
 • Registratie: April 2002
 • Laatst online: 16:42

sh4d0wman

Long live the King!

barrymossel schreef op donderdag 15 september 2022 @ 22:48:
[...]
Krijg een lamme vinger van die vingerafdrukscanner...
Werkt dat ook als je vingers euhmmm zeg maar eeuhmmm niet aan je hand zitten?
Ik vraag dit voor een vriend O-)

* sh4d0wman schrijft naast "boor" ook "nijptang" op het boodschappenlijstje voor de EDC....

Gaat lekker met de koers jongens! Je zou denken dat de donderdag weer geweest is :')

Being a hacker does not say what side you are on. Being a hacker means you know how things actually work and can manipulate the way things actually work for good or for harm.
Come to the dark side. We've got cookies.


 • Alpina
 • Registratie: November 2019
 • Nu online
Hee Mooody terug. Dan weet je dat er wat (eventuele) pareltjes voor een volgende bullrun genoemd gaan worden. d:)b

 • Khaelos
 • Registratie: Januari 2011
 • Laatst online: 12:42
Zoals ik eerder al zei maar toen sloot taro het topic :+
RVN gaat ook als een jekko


En de gains kelderen van 600/maand naar 80/maand :(

Z790, 4070Ti, 13600K, 32gb DDR5 6200mhz, Samsung 980pro 2TB, Scythe Mugen rev C to, Corsair 4000D airflow


 • barrymossel
 • Registratie: Juni 2003
 • Laatst online: 15:35
sh4d0wman schreef op vrijdag 16 september 2022 @ 04:35:
[...]

Werkt dat ook als je vingers euhmmm zeg maar eeuhmmm niet aan je hand zitten?
Ik vraag dit voor een vriend O-)

* sh4d0wman schrijft naast "boor" ook "nijptang" op het boodschappenlijstje voor de EDC....

Gaat lekker met de koers jongens! Je zou denken dat de donderdag weer geweest is :')
Ik denk dat een tang duurder is dan wat er momenteel bij mij aan crypto staat...

 • MicroWhale
 • Registratie: Februari 2000
 • Laatst online: 16:51

MicroWhale

The problem is choice

Khaelos schreef op vrijdag 16 september 2022 @ 06:36:
[...]


Zoals ik eerder al zei maar toen sloot taro het topic :+
RVN gaat ook als een jekko
[Afbeelding]

En de gains kelderen van 600/maand naar 80/maand :(
Haha, ja dat laatstse... ik wilde net vragen: Maar dat is toch helemaal niet gunstig voor de mensen die al op dat netwerk zaten?

Tsja, als de grootste inkomstenbron wegvalt en dat oud ijzer wil je toch ergens anders voor inzetten, krijg je dit. Pittig.

Het enige belangrijke is dat je vandaag altijd rijker bent dan gisteren. Als dat niet in centen is, dan wel in ervaring.


 • resusaapje
 • Registratie: November 2003
 • Laatst online: 15:45
Khaelos schreef op vrijdag 16 september 2022 @ 06:36:
[...]


Zoals ik eerder al zei maar toen sloot taro het topic :+
RVN gaat ook als een jekko
[Afbeelding]

En de gains kelderen van 600/maand naar 80/maand :(
LOL, tja, ik heb effe ERG en ETHW aangezwengeld om te testen of het allemaal werkt, maar yes, de gains op al die muntjes zijn voor mij momenteel zwaar negatief. Kan je ze beter kopen, da's goedkoperder 8)

WMWL


 • Nopheros
 • Registratie: Juli 2007
 • Laatst online: 16:37
@Taro Het een-na-laatste plaatje in de OP werkt niet.

 • barrymossel
 • Registratie: Juni 2003
 • Laatst online: 15:35

 • Kol Nedra
 • Registratie: Maart 2013
 • Laatst online: 17:18

Kol Nedra

don't trust, verify

MicroWhale schreef op vrijdag 16 september 2022 @ 08:25:
[...]


Haha, ja dat laatstse... ik wilde net vragen: Maar dat is toch helemaal niet gunstig voor de mensen die al op dat netwerk zaten?

Tsja, als de grootste inkomstenbron wegvalt en dat oud ijzer wil je toch ergens anders voor inzetten, krijg je dit. Pittig.
beter iets dan niets je hebt die equipment toch staan he?
en op vele plekken is de energie zeer goedkoop of zelfs gratis, dus lekker minen!!

the bull charges


 • ByteMe_
 • Registratie: Januari 2009
 • Niet online
Saaie BTC weken :/ Ga eens die 24 over.

Mijn laatste reviews: Xiaomi Mi 9T | Mpow H12


 • resusaapje
 • Registratie: November 2003
 • Laatst online: 15:45
Okede dan. ETHW is nu te verhandelen op FTX, OKX, Bybit, BitFinex, MEXC, Huobi en Gate.io. Niet de grootsten, maar ook zeker niet de minsten.

De waarde van wat ik heb is momenteel verwaarloosbaar, dus ik hou alles maar eens vast en wacht een jaartje of twee af wat de prijs gaat doen. En als het verdwijnt omdat het niks extra's biedt tov ETC, dan hoef ik er geen traan om te laten.

Wat gaan jullie met je iefweetjes doen?

[Voor 5% gewijzigd door resusaapje op 16-09-2022 09:32]

WMWL


 • Ray_
 • Registratie: November 2003
 • Laatst online: 16:20
ByteMe_ schreef op vrijdag 16 september 2022 @ 09:04:
Saaie BTC weken :/ Ga eens die 24 over.
Dan moet 'ie er eerst in de buurt komen denk ik. Fun fact: 14k is al bijna net zo ver weg als 24k.

 • resusaapje
 • Registratie: November 2003
 • Laatst online: 15:45
Djiez, de Fransen hebben in Jean-Noël Barrot gewoon een Minister voor Digitale Transitie en Telecommunicatie. (Maar dan op z'n Frans, niet Nederlands)

Gelukkig hebben wij een minister voor stikstof ;(

WMWL


 • Ray_
 • Registratie: November 2003
 • Laatst online: 16:20
resusaapje schreef op vrijdag 16 september 2022 @ 09:26:
Okede dan. ETHW is nu te verhandelen op FTX, OKX, Bybit, BitFinex, MEXC, Huobi en Gate.io. Niet de grootsten, maar ook zeker niet de minsten.

De waarde van wat ik heb is momenteel verwaarloosbaar, dus ik hou alles maar eens vast en wacht een jaartje of twee af wat de prijs gaat doen. En als het verdwijnt omdat het niks extra's biedt tov ETC, dan hoef ik er geen traan om te laten
Ik heb vannacht ETHW gekregen op Kraken, en die daar is ook te traden. 'Gekregen' inderdaad, want ik zag vanochtend een mailtje dat er een deposit was gedaan naar mijn account. Even ingelogd en in zag een aantal ETHW staan gelijk aan wat ik aan ETH op Kraken had staan (ik stake niet, er staat enkel wat in mijn assets).

Het hele verhaal van Kraken hier terug te lezen: https://blog.kraken.com/p...s-now-token-distribution/

[Voor 7% gewijzigd door Ray_ op 16-09-2022 09:38]


 • sjorremans
 • Registratie: Mei 2003
 • Nu online
AEX ook weer lekker verder door het putje heen! Mooie tijden dit

Gigabyte G1.Sniper B6 | Intel Core i5-4690 @ 3500 Mhz | Ballistix Sport 16GB @ 1600 Mhz | Samsung Evo 850 250GB | Be Queit! Power 430W | CoolerMaster N400 | Synology DS1511 6TB


 • Darrell
 • Registratie: Juli 2009
 • Nu online

Darrell

Fiat moonboy

sjorremans schreef op vrijdag 16 september 2022 @ 09:54:
AEX ook weer lekker verder door het putje heen! Mooie tijden dit
AEX?

 • Qunix
 • Registratie: Oktober 2007
 • Laatst online: 14-01 16:57
America Ethereum eXchange

 • BTC100K2021
 • Registratie: Juni 2007
 • Laatst online: 20-03 19:10
Goed verwoord, dit is het exact het probleem van PoS: vooral goed voor de early adopters / whales.

[Voor 41% gewijzigd door BTC100K2021 op 16-09-2022 10:27]


 • Kol Nedra
 • Registratie: Maart 2013
 • Laatst online: 17:18

Kol Nedra

don't trust, verify

Ray_ schreef op vrijdag 16 september 2022 @ 09:34:
[...]


Ik heb vannacht ETHW gekregen op Kraken, en die daar is ook te traden. 'Gekregen' inderdaad, want ik zag vanochtend een mailtje dat er een deposit was gedaan naar mijn account. Even ingelogd en in zag een aantal ETHW staan gelijk aan wat ik aan ETH op Kraken had staan (ik stake niet, er staat enkel wat in mijn assets).

Het hele verhaal van Kraken hier terug te lezen: https://blog.kraken.com/p...s-now-token-distribution/
Ik heb ook mijn ETHW gekregen op Kraken


_O-

the bull charges


 • Pelox
 • Registratie: Oktober 2002
 • Laatst online: 17:14
BTC100K2021 schreef op vrijdag 16 september 2022 @ 10:26:
Goed verwoord, dit is het exact het probleem van PoS: vooral goed voor de early adopters / whales.

[Twitter]
Hetzelfde kan je ergens ook van PoW zeggen. Was je er vroeg bij kon je lekker flink minen en winst pakken. Hiervan betere apparatuur aanschaffen, meer minen, meer winst, betere apparatuur etc. En uiteindelijk een groot aandeel.

Maar ik heb begrepen dat we nog vroeg zijn dus kunnen we er mooi van profiteren.. :+

We zijn vroeg toch..

[Voor 9% gewijzigd door Pelox op 16-09-2022 10:35]

420.


 • Kol Nedra
 • Registratie: Maart 2013
 • Laatst online: 17:18

Kol Nedra

don't trust, verify

Pelox schreef op vrijdag 16 september 2022 @ 10:31:
[...]


Hetzelfde kan je ergens ook van PoW zeggen. Was je er vroeg bij kon je lekker flink minen en winst pakken. Hiervan betere apparatuur aanschaffen, meer minen, meer winst, betere apparatuur etc. En uiteindelijk een groot aandeel.
Je hebt wel 32 ETH nodig, is alleen ff wachten tot het naar de 6 cent gaat dan koop ik wel 32 ETH :7

je hebt wel deels gelijk, alleen instappen PoW is veel goedkoper, dus maakt het meer decentraal

the bull charges


 • Ray_
 • Registratie: November 2003
 • Laatst online: 16:20
Kol Nedra schreef op vrijdag 16 september 2022 @ 10:30:
[...]


Ik heb ook mijn ETHW gekregen op Kraken
[Afbeelding]

_O-
GeEn AaNtAlLeN nOeMeN!!!1!1

 • Khaelos
 • Registratie: Januari 2011
 • Laatst online: 12:42
Ray_ schreef op vrijdag 16 september 2022 @ 10:40:
[...]


GeEn AaNtAlLeN nOeMeN!!!1!1
Nou vooruit dan!
https://tweakers.net/i/H7vfVfxr58hQCL4xu3p6cYjVx3A=/800x/filters:strip_icc():strip_exif()/f/image/yR4hSd66BzLXoqBu3buEnIJC.jpg?f=fotoalbum_large

Ooit gekregen en is nog nooit ook maar sat waard geweest :+

Z790, 4070Ti, 13600K, 32gb DDR5 6200mhz, Samsung 980pro 2TB, Scythe Mugen rev C to, Corsair 4000D airflow


 • knakworst
 • Registratie: November 1999
 • Laatst online: 11:21

knakworst

Get Dilberted!

resusaapje schreef op vrijdag 16 september 2022 @ 09:26:
Okede dan. ETHW is nu te verhandelen op FTX, OKX, Bybit, BitFinex, MEXC, Huobi en Gate.io. Niet de grootsten, maar ook zeker niet de minsten.


Wat gaan jullie met je iefweetjes doen?
Keihard dumpen zodra Binance ze aan mij uitdeelt.

 • knakworst
 • Registratie: November 1999
 • Laatst online: 11:21

knakworst

Get Dilberted!

BTC100K2021 schreef op vrijdag 16 september 2022 @ 10:26:
Goed verwoord, dit is het exact het probleem van PoS: vooral goed voor de early adopters / whales.

[Twitter]
Het principe van elke ponzi waardestijgende asset.

 • resusaapje
 • Registratie: November 2003
 • Laatst online: 15:45
Khaelos schreef op vrijdag 16 september 2022 @ 11:26:
[...]

Nou vooruit dan!
[Afbeelding]

Ooit gekregen en is nog nooit ook maar sat waard geweest :+
Geen sat, maar wel 1,5 cent! 8)

WMWL


 • MicroWhale
 • Registratie: Februari 2000
 • Laatst online: 16:51

MicroWhale

The problem is choice

Gaat de oprichter van Luna naar de gevangenis?

Heel benieuwd waar dit naartoe gaat.

Het enige belangrijke is dat je vandaag altijd rijker bent dan gisteren. Als dat niet in centen is, dan wel in ervaring.


 • SpooN_05
 • Registratie: November 2018
 • Laatst online: 16:29
MicroWhale schreef op vrijdag 16 september 2022 @ 11:38:
Gaat de oprichter van Luna naar de gevangenis?

Heel benieuwd waar dit naartoe gaat.
Hopelijk stijgt de waarde wat. Heb er nog wat van liggen

 • Darrell
 • Registratie: Juli 2009
 • Nu online

Darrell

Fiat moonboy

Dikke Linky zwemt weer tegen de stroom in.

 • jvel92
 • Registratie: Augustus 2017
 • Laatst online: 06:48
BTC100K2021 schreef op vrijdag 16 september 2022 @ 10:26:
Goed verwoord, dit is het exact het probleem van PoS: vooral goed voor de early adopters / whales.

[Twitter]
Dit gaat op voor werkelijk elke asset; BTC, vastgoed, equity, pokemon kaarten etc. Benutte je op het juiste moment de kans en had je ook de middelen om de kans op dat moment te benutten dan profiteer je daar nu mogelijk enorm van.

Dat wij de middelen hebben om in BTC te investeren om vervolgens zonnepanelen en de isolatie van onze woning mee te financieren zou je ook een vorm van privilege kunnen noemen. Terwijl je wellicht weinig meer hebt gedaan dan BTC kopen op een regenachtige herfstdag en dat jarenlang hebt vastgehouden en nu een paar ton achter je naam hebt staan.

De "mijn-bag-is-beter-dan-jouwe-en-dit-is-waarom" strijd in crypto is netto alleen maar negatief.

 • resusaapje
 • Registratie: November 2003
 • Laatst online: 15:45
MicroWhale schreef op vrijdag 16 september 2022 @ 11:38:
Gaat de oplichter van Luna naar de gevangenis?

Heel benieuwd waar dit naartoe gaat.
FTFY

Ondertussen mogen de oplichters van Acala van hun advocaten niks meer zeggen en is het uit die hoek al een volle week heel stil. Qua investeringen zat het dicht op de hielen van Moonbeam, dus er zullen heel rijke mensen heel boos zijn. Oeioeioei 8)

WMWL


 • Visca
 • Registratie: December 2013
 • Nu online
resusaapje schreef op vrijdag 16 september 2022 @ 13:29:
[...]


FTFY

Ondertussen mogen de oplichters van Acala van hun advocaten niks meer zeggen en is het uit die hoek al een volle week heel stil. Qua investeringen zat het dicht op de hielen van Moonbeam, dus er zullen heel rijke mensen heel boos zijn. Oeioeioei 8)
Acala? Daar heb ik volgens mij nog een tasje van uit een Crowdloan oid met KSM. Dat zijn dus boeven? Hopelijk gewoon moon soon, kan het schelen joh. Moreel verwerpelijk rijk is ook rijk!

 • Slonzo
 • Registratie: Mei 2007
 • Niet online

Slonzo

Taarsidath-an Halsaam

resusaapje schreef op vrijdag 16 september 2022 @ 13:29:
Ondertussen mogen de oplichters van Acala van hun advocaten niks meer zeggen en is het uit die hoek al een volle week heel stil.
Heb ik iets gemist? Wat is er met Acala gebeurd?
Of bedoel je de exploit van vorige maand?

 • fRiEtJeSaTe
 • Registratie: September 2003
 • Laatst online: 06-03 19:33
Ready... set... no go.
Dow futures tumble 200 points and head for big losing week as FedEx shares drop 19%

[Voor 32% gewijzigd door fRiEtJeSaTe op 16-09-2022 14:22]


 • resusaapje
 • Registratie: November 2003
 • Laatst online: 15:45
Visca schreef op vrijdag 16 september 2022 @ 13:41:
[...]

Acala? Daar heb ik volgens mij nog een tasje van uit een Crowdloan oid met KSM. Dat zijn dus boeven? Hopelijk gewoon moon soon, kan het schelen joh. Moreel verwerpelijk rijk is ook rijk!
Boeven of hoogst incompetent :/

WMWL


 • resusaapje
 • Registratie: November 2003
 • Laatst online: 15:45
Slonzo schreef op vrijdag 16 september 2022 @ 13:41:
[...]

Heb ik iets gemist? Wat is er met Acala gebeurd?
Of bedoel je de exploit van vorige maand?
Dat laatste

WMWL


 • zwembroek
 • Registratie: Maart 2005
 • Laatst online: 17:27
De peg van de Ausd.

“bet your technical analysis didn’t see this sh*t coming”


 • keanu_
 • Registratie: Augustus 2005
 • Laatst online: 20-03 22:25
COTI heeft even een pumpje.
Kan niet wachten totdat hun fundamentals worden uitgewerkt in de volgende bullrun :)

 • sjorremans
 • Registratie: Mei 2003
 • Nu online
keanu_ schreef op vrijdag 16 september 2022 @ 15:17:
COTI heeft even een pumpje.
Kan niet wachten totdat hun fundamentals worden uitgewerkt in de volgende bullrun :)
COTI! *O* *;

Gigabyte G1.Sniper B6 | Intel Core i5-4690 @ 3500 Mhz | Ballistix Sport 16GB @ 1600 Mhz | Samsung Evo 850 250GB | Be Queit! Power 430W | CoolerMaster N400 | Synology DS1511 6TB


 • merauder
 • Registratie: November 2005
 • Laatst online: 08:36
SpooN_05 schreef op vrijdag 16 september 2022 @ 11:55:
[...]


Hopelijk stijgt de waarde wat. Heb er nog wat van liggen
Heb er zelf inmiddels weer een paar kratjes schultenbrau ingezet. Misschien dat de kinderen vanavond eindelijk weer een warme maaltijd hebben.

 • fRiEtJeSaTe
 • Registratie: September 2003
 • Laatst online: 06-03 19:33
Riemen vast.

 • keanu_
 • Registratie: Augustus 2005
 • Laatst online: 20-03 22:25
keanu_ schreef op vrijdag 16 september 2022 @ 15:17:
COTI heeft even een pump.
Kan niet wachten totdat hun fundamentals worden uitgewerkt in de volgende bullrun :)

 • sjorremans
 • Registratie: Mei 2003
 • Nu online
Zo samen met de US beurzen rekt gaan, nu al zin in! :+

Gigabyte G1.Sniper B6 | Intel Core i5-4690 @ 3500 Mhz | Ballistix Sport 16GB @ 1600 Mhz | Samsung Evo 850 250GB | Be Queit! Power 430W | CoolerMaster N400 | Synology DS1511 6TB


 • zwembroek
 • Registratie: Maart 2005
 • Laatst online: 17:27
sjorremans schreef op vrijdag 16 september 2022 @ 15:43:
Zo samen met de US beurzen rekt gaan, nu al zin in! :+
Gewoon nu een keer echt helemaal naar de tyfus. Dan koop ik ook weer even wat. :)

“bet your technical analysis didn’t see this sh*t coming”


 • Domino
 • Registratie: Juli 1999
 • Laatst online: 16:48
keanu_ schreef op vrijdag 16 september 2022 @ 15:17:
COTI heeft even een pumpje.
Kan niet wachten totdat hun fundamentals worden uitgewerkt in de volgende bullrun :)
Laten we het hopen, daar heb ik een aardige zak van.
COTI O+
ADA O+

 • Gelukszoekr
 • Registratie: December 2002
 • Laatst online: 16:37
zwembroek schreef op vrijdag 16 september 2022 @ 15:44:
[...]

Gewoon nu een keer echt helemaal naar de tyfus. Dan koop ik ook weer even wat. :)
Inderdaad, we hangen nu al 2 maanden rond die $20k. De ETH hype is klaar, gewoon even fatsoenlijke rekteroni, op naar de 16k ofzo.

Bitcoin - A weapon of mass disruption


 • sjorremans
 • Registratie: Mei 2003
 • Nu online
Gelukszoekr schreef op vrijdag 16 september 2022 @ 15:48:
[...]

Inderdaad, we hangen nu al 2 maanden rond die $20k. De ETH hype is klaar, gewoon even fatsoenlijke rekteroni, op naar de 16k ofzo.
Inderdaad, ik heb er nu al zin in om extra veel kansloze euro's er tegen aan te gooien wanneer BTC eindelijk eens die 16K gaat aantikken *O*

Gigabyte G1.Sniper B6 | Intel Core i5-4690 @ 3500 Mhz | Ballistix Sport 16GB @ 1600 Mhz | Samsung Evo 850 250GB | Be Queit! Power 430W | CoolerMaster N400 | Synology DS1511 6TB


 • sjorremans
 • Registratie: Mei 2003
 • Nu online
Ah toch een beetje rode kaarsen, kon ook niet anders.. vond het al lang duren :')

Gigabyte G1.Sniper B6 | Intel Core i5-4690 @ 3500 Mhz | Ballistix Sport 16GB @ 1600 Mhz | Samsung Evo 850 250GB | Be Queit! Power 430W | CoolerMaster N400 | Synology DS1511 6TB


 • fRiEtJeSaTe
 • Registratie: September 2003
 • Laatst online: 06-03 19:33
sjorremans schreef op vrijdag 16 september 2022 @ 15:54:
Ah toch een beetje rode kaarsen, kon ook niet anders.. vond het al lang duren :')
Ik snap daar echt helemaal niks van. Iedereen kan de pre-markets zien. Waarom wacht je tot 15.30u voor je al je BTC's gaat verkopen, samen met de overige lemmingen?

[Voor 17% gewijzigd door fRiEtJeSaTe op 16-09-2022 15:57]


 • Pelox
 • Registratie: Oktober 2002
 • Laatst online: 17:14
fRiEtJeSaTe schreef op vrijdag 16 september 2022 @ 15:56:
[...]

Ik snap daar echt helemaal niks van. Iedereen kan de pre-markets zien. Waarom wacht je tot 15.30u voor je al je BTC's gaat verkopen, samen met de overige lemmingen?
Bots.

420.


 • Oepsje
 • Registratie: Juni 2013
 • Laatst online: 07:45
Wellicht kan niet iedereen pre market handelen....

 • Remy!!!!
 • Registratie: Augustus 2006
 • Laatst online: 17:09
Maar waarom zou je je bot instellen dat hij in een dalende markt verkoopt? Die van mij kopen juist in op die momenten.

 • fRiEtJeSaTe
 • Registratie: September 2003
 • Laatst online: 06-03 19:33
Oepsje schreef op vrijdag 16 september 2022 @ 16:04:
Wellicht kan niet iedereen pre market handelen....
Premarket aandelen. Crypto is altijd open.
Men wacht tot 15.30u (opening VS indices) tot de Bitcoins worden verkocht. Terwijl al lang duidelijk is dat we meer dan 1% lager gaan openen.

[Voor 3% gewijzigd door fRiEtJeSaTe op 16-09-2022 16:07]


 • Ray_
 • Registratie: November 2003
 • Laatst online: 16:20
Ik zit hier nog ingesnoerd met mijn helm op.
Mag 'ie alweer los?

 • knakworst
 • Registratie: November 1999
 • Laatst online: 11:21

knakworst

Get Dilberted!

Wen Atom en Link shill :?

 • Nopheros
 • Registratie: Juli 2007
 • Laatst online: 16:37
Niet. Ze gaan de verkeerde kant op :(

 • Visca
 • Registratie: December 2013
 • Nu online
Nopheros schreef op vrijdag 16 september 2022 @ 17:07:
[...]


Niet. Ze gaan de verkeerde kant op :(
Dan moet je ze juist shillen, mooie inkoopkans enzo. Als er dan genoeg mensen inkopen stijgt het weer en wordt je heel rijk met dikke lambo's en zo.
Zo werkt het en zo kunnen we allemaal miljonair worden. Al gaat dat met genoeg inflatie ook wel goedkomen.

 • Nopheros
 • Registratie: Juli 2007
 • Laatst online: 16:37
Visca schreef op vrijdag 16 september 2022 @ 17:13:
[...]

Dan moet je ze juist shillen, mooie inkoopkans enzo. Als er dan genoeg mensen inkopen stijgt het weer en wordt je heel rijk met dikke lambo's en zo.
Zo werkt het en zo kunnen we allemaal miljonair worden. Al gaat dat met genoeg inflatie ook wel goedkomen.
Ik heb ATOM juist verkocht op 16 usd met een dikke winst. Zag het dalen naar 13 usd en staat nu weer op 16 usd. Het stijgt maar dat is juist het probleem.

Er blijkt over 10 dagen een event te zijn van Cosmos/ATOM met nieuwe info / updates. Boel zal daarna wel weer inzakken, zie ETH.

[Voor 9% gewijzigd door Nopheros op 16-09-2022 17:19]


 • Dave23
 • Registratie: Januari 2022
 • Laatst online: 08-12-2022
Nopheros schreef op vrijdag 16 september 2022 @ 17:16:
[...]


Ik heb ATOM juist verkocht op 16 usd met een dikke winst. Zag het dalen naar 13 usd en staat nu weer op 16 usd. Het stijgt maar dat is juist het probleem.

Er blijkt over 10 dagen een event te zijn van Cosmos/ATOM met nieuwe info / updates. Boel zal daarna wel weer inzakken, zie ETH.
Vele coins zijn al gedaald maar Atom is nog steeds met een uptrend bezig. Wat zit achter deze prijsstijging van ATOM?

 • resusaapje
 • Registratie: November 2003
 • Laatst online: 15:45
Dave23 schreef op vrijdag 16 september 2022 @ 17:30:
[...]


Vele coins zijn al gedaald maar Atom is nog steeds met een uptrend bezig. Wat zit achter deze prijsstijging van ATOM?
Zie het bericht PRECIES boven je _O-

WMWL


 • Dave23
 • Registratie: Januari 2022
 • Laatst online: 08-12-2022
resusaapje schreef op vrijdag 16 september 2022 @ 17:36:
[...]


Zie het bericht PRECIES boven je _O-
Niet gelezen 8)7

 • Alpina
 • Registratie: November 2019
 • Nu online
Ik denk ook wat interoperability momentum.
Link, Atom, Quant
DOT blijft weer wat achter :+

 • fRiEtJeSaTe
 • Registratie: September 2003
 • Laatst online: 06-03 19:33
Alpina schreef op vrijdag 16 september 2022 @ 17:41:
Ik denk ook wat interoperability momentum.
Link, Atom, Quant
DOT blijft weer wat achter :+
En LUNC natuurlijk omhoog. De maker ervan is bijna opgepakt maar ja, crypto. 8)7 8)7 8)7

 • verwijderd69
 • Registratie: Januari 2018
 • Laatst online: 17:28
Denk dat Bitcoin wel eens groot kan gaan worden in de toekomst.

I live inside that bubble, reality of the naive.


 • Gelukszoekr
 • Registratie: December 2002
 • Laatst online: 16:37
De wereld gaat naar de klote, PLU staat op een mager plusje op de daily. Lang leve shitcoins

Bitcoin - A weapon of mass disruption


 • Pelox
 • Registratie: Oktober 2002
 • Laatst online: 17:14
"Koop btc en vooral geen groene candles chasen.." nou je kan beter het tegenovergestelde doen de afgelopen 3 jaar. Gewoon alles wat groen is kopen, de grootste troepmunten, en vooral geen btc.

[Voor 4% gewijzigd door Pelox op 16-09-2022 19:15]

420.


 • Alpina
 • Registratie: November 2019
 • Nu online
verwijderd69 schreef op vrijdag 16 september 2022 @ 18:36:
Denk dat Bitcoin wel eens groot kan gaan worden in de toekomst.

 • verwijderd69
 • Registratie: Januari 2018
 • Laatst online: 17:28

I live inside that bubble, reality of the naive.


 • Taro
 • Registratie: September 2000
 • Niet online

Taro

Moderator General Chat / Wonen & Mobiliteit
Topicstarter
...

Replace fear of the unknown with curiosity | 6340 Wp zonnepanelen | Tesla Model Y LR

Pagina: 1 2 3 ... 251 Laatste

Dit topic is gesloten.

Let op:
 • De meer inhoudelijke en onderbouwde berichten mogen in het Nieuws en koers topic: [NK] Cryptocurrency nieuws & koers topic #3.
 • Blijf on-topic.
 • Huizen, hypotheken, energierekeningen, airco's en warmtepompen zijn geen crypto, dus offtopic.
 • Prijzen/koersen aub in USD waarde vermelden. Benoem je een prijs in EUR, zet dit er dan specifiek bij, zodat je anderen niet in verwarring brengt.
 • "Wat vinden jullie van coin X?" of "Wat is jullie mening over cryptocurrency Y?" vragen horen niet in dit topic thuis. Onderbouw je vraag, of stel hem niet.
 • Het aankondigen of initiëren van pumps en dumps is verboden. Net als het zonder nuttige toelichting linken en shillen van coins met als enige doel anderen aan te zetten tot het kopen ervan.
 • Post geen Telegram groups, Discord servers of andere "signal" chat kanalen
 • Invites en referrals zijn verboden. Dit betreft zowel het linken, aanbieden als vragen. Referrallinks zijn ook niet toegestaan in je signature/handtekening.
 • Wees vriendelijk, reageer niet op de man.
 • Commentaar op de moderatie per DM of in het feedbacktopic, niet hier.
 • Dit is geen NSFW-topic. Babes posten is prima, maar hou het een beetje fatsoenlijk. Geldt natuurlijk ook voor "groene dildo's" en dat soort plaatjes.
 • Beperk het hergebruiken van memes/afbeeldingen tot een minimum. Het herhaaldelijk posten van dezelfde afbeelding voegt niets toe voor anderen en vervuilt het topic.
 • Geen crossposts! Post je vraag of opmerking in 1 topic, niet meerdere. Kies daarvoor het topic dat het best bij je vraag/opmerking past. Voor meer info: Welkom in het cryptocurrency forum. LEES DIT EERST!.
 • Dit topic is niet bedoeld voor simpele vragen. Eigen inzet blijft gewenst en lees vooral eerst de topicstart.
 
En zoals altijd: investeer nooit meer geld dan je bereid bent te verliezen!

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee