Toon posts:

[ZT] [Slowchat] Het grote cryptocurrency slowchat topic #13 Vorige deelOverzichtVolgende deelLaatste deel

Dit topic is onderdeel van een reeks. Ga naar het meest recente topic in deze reeks.

Pagina: 1 2 3 ... 101 Laatste
Acties:
 • 245.837 views

 • .oisyn
 • Registratie: September 2000
 • Laatst online: 01:48

.oisyn

Moderator Devschuur® / Cryptocurrencies

Demotivational Speaker

Topicstarter
Mede-auteur:
 • Taro
 • Registratie: September 2000
 • Niet online

Taro

Inleiding

Welkom in het Cryptocurrency Slowchat topic! Alhoewel er een apart handelstopic was en een apart exchanges topic is, worden in dit slowchat topic doorgaans toch de meeste vragen gesteld. Bij iedere koersstijging kunnen we veel nieuwe traders verwelkomen in het topic, die vaak dezelfde vragen stellen. Om te voorkomen dat dezelfde vragen vaker langskomen, breiden we de openingspost gaandeweg uit met de meestgestelde vragen.

Staat het antwoord er nog niet bij? Stel hem gerust in het topic, we helpen je graag!

En we kunnen het niet vaak genoeg zeggen: Investeer nooit meer geld dan je bereid bent te verliezen! We hebben helaas de afgelopen jaren veel traders veel geld zien verliezen, soms wel 10.000'en Euro's, dus pas erg goed op met wat je doet.


Welke exchanges gebruiken jullie en waarom?
Dat is afhankelijk van welke cryptocurrency je wil kopen, op o.a. de volgende websites kan je alle cryptocurrency vinden:Klik op de coin die je wil kopen, klik op de "markets" tab en je ziet op welke exchanges deze beschikbaar is.

De meeste traders in dit topic zijn actief op Binance, Kraken en Coinbase Pro.

Binance
Binance ondersteunt veel verschillende cryptocurrency, heeft een erg hoog handelsvolume, lanceert ICO's (Initial Coin Offerings), heeft lage fee's (Koop direct wat BNB coins, dan krijg je korting!) en de support is prima. Binance.com ondersteunt naast veel verschillende cryptocurrency ook stablecoins (1 USD = +-1 stablecoin) zoals USDT, PAX en anderen, maar, USD (Dollar) wordt niet ondersteund. Binance.com heeft sinds enige tijd ook ondersteuning voor de Euro en je kunt er via iDeal geld storten. Ook kan je vanaf Binance Euro's weer terugstorten naar je bankrekening.

Kraken
Kraken ondersteunt veel verschillende cryptocurrency, heeft een bovengemiddeld handelsvolume, heeft gemiddelde fee's en de support is prima. Kraken ondersteunt o.a. instappen en uitstappen via Euro en is dus een goede exchange om als Nederlandse trader te gebruiken.

Coinbase Pro
Coinbase Pro is de "expert versie" van Coinbase, voor de iets gevorderde trader. Coinbase Pro biedt ten opzichte van Binance en Kraken minder verschillende cryptocurrencies aan, heeft een bovengemiddeld handelsvolume, heeft bovengemiddelde fee's en de support is doorgaans prima. Coinbase Pro ondersteunt o.a. instappen en uitstappen via Euro en is dus een goede exchange om als Nederlandse trader te gebruiken. Via Coinbase is instappen/uitstappen relatief duur, via Coinbase Pro kan dit veel goedkoper en daarnaast kost het uitbetalen naar je rekening maar 0,15 Euro.


Welke cryptocurrency kan ik het beste gebruiken voor het versturen van bedragen tussen brokers en exchanges?
Bitcoin is helaas relatief traag en duur om te versturen. Litecoin, Ethereum, XRP en NEO zijn erg snel en de laatste is doorgaans gratis om te versturen. Het nadeel van LTC, XRP en NEO is dat ze op veel exchanges geen handelsparen hebben en je ze dus moet omzetten naar bijvoorbeeld Bitcoin of Ethereum. Daar zit wederom een fee aan verbonden en daarom is Ethereum vaak de beste optie. Kijk dus eerst even welke handelsparen de exchange ondersteunt en kies daarbij de beste match.


Wat is de goedkoopste manier om met cryptocurrency te beginnen?
De goedkoopste manier om te beginnen is bijvoorbeeld een Binance, Coinbase of Kraken account aan te maken en Euro's naar de betreffende bankrekening over te maken of via iDeal te storten. Binnen enkele dagen staat je geld op de rekening en kan je beginnen met traden. Een duurdere, maar snellere, manier om in te stappen zijn bijvoorbeeld creditcard overboekingen. Verder heb je brokers zoals (A-Z):De brokers met Nederlandse ondersteuning (alle bovenstaande) bieden ook iDeal betalingen aan en daardoor kan je snel en goedkoop instappen. Brokers hanteren een fee die hoger is dan de fee die exchanges hanteren. Voor het instappen is deze relatief gezien nog laag, maar, voor het uitbetalen naar Euro wordt vaak de hoofdprijs gevraagd. Minimaliseer het inkopen en verkopen via brokers en laat dit indien mogelijk via de doorgaans goedkopere exchanges verlopen.


Ok, ik heb mijn inzet x1000 zien gaan en wil gaan rentenieren. Of er breekt paniek uit in de markt. Hoe stap ik snel en goedkoop uit?
Hier zijn verschillende manieren voor. Dit kan via bijv. de hierboven genoemde brokers, maar deze hanteren erg hoge fee's voor het omzetten van cryptocurrency naar fiat (Euro, Dollar). Daarnaast wordt vaak ook nog een aanzienlijk bedrag in rekening gebracht om uit te laten betalen naar je Euro bankrekening.

De meeste traders zorgen daarom voor meerdere goedkope uitstapopties zoals bijv. Coinbase Pro en Kraken. Sinds kort kan dit ook via Binance.je, maar ook zij rekenen behoorlijke fee's.

Mocht je je cryptocurrency verspreid hebben staan over meerdere exchanges en wallets, dan zet je dit bijv. allemaal om naar ETH, verstuur je dit naar de exchange waarmee je uit wil stappen en kan je door 1 grotere transactie alles uit laten betalen naar je rekening. Hier gaat doorgaans 1 of meerdere werkdagen overheen. Maak je geen zorgen als je na 2 dagen nog niets hebt ontvangen, dat is normaal.


Goede langetermijn strategie
Wanneer koop je cryptocurrency (bij) en wanneer verkoop je? Achteraf weet je pas wanneer een bullmarkt is geëindigd, maar je koopt graag laag bij en verkoopt graag hoog (=buy low, sell high). Er zijn verschillende manieren om dit te bereiken, op https://medium.com/huddlo...in-recession-d04eb7cf3dd3 kan je een mooi voorbeeld vinden van een strategie die goed kan werken.


Wat betekenen al die vreemde woorden die jullie constant uitkramen?
 • AMA - Ask Me Anything, je kunt vragen stellen aan specifieke personen of de mensen achter een bepaalde cryptocurrency
 • ATH - All Time High
 • BAGHOLDER - Iemand die met waardeloos geworden crypto is blijven zitten.
 • COIN SHILLING - coins aanprijzen, vaak is de motivatie onduidelijk, trap er niet in.
 • DAYTRADER - Het dagelijks kopen en verkopen van cryptocurrency om te profiteren van prijsfluctuaties tijdens de handelsdag.
 • DYOR - Do Your Own Research
 • Fiat - Ouderwets geld, zoals Dollars of Euro's
 • FOMO - Fear of missing out. Doorgaans wil je de boot niet missen, koop je coins, om daarna een snelle koersdaling mee te maken. Schakel je emoties uit!
 • FUD - Fear, uncertainty and doubt. Kortom: Onzin verspreiden.
 • HODL - Hold on for dear life: Hodlers geloven dat dipjes tijdelijk zijn en verkopen daarom zelden
 • LAMBO! - Iedereen hier hoopt ooit een Lamborghini te kunnen kopen door de winsten.
 • MOON! - De koers gaat door het dak, richting de maan!
 • SAT of Satoshi - 1 Bitcoin bestaat uit 100 miljoen satoshis (Sats). 1 Satoshi wordt op de volgende manier weergegeven: 0.00000001 BTC je kan het dus een beetje vergelijken met de cent t.o.v. de Euro.
 • TA - Technische analyse, eerder gebruikt voor traditionele aandelen, maar ook door velen gebruikt voor crypto. Op basis van patronen kan je bepaalde koersdoelen beter voorspellen. Start hier vooral geen discussie over, die ga je niet winnen.
 • Whale - Iemand met grote aantallen coins die de koers kan beïnvloeden.
 • PF - Portfolio of portefeuille, de coins die je hebt en de fiat waarde ervan
 • REKT - Afkorting van Wrecked ofwel volledig gesloopt of failliet
 • SHITCOIN - Coin die geen toegevoegde waarde heeft.

Live Bitcoin koers bekijken

Hoe maak ik het traden veiliger en verlaag ik het risico op een grote koersdaling?
Daarvoor bieden exchanges mooie opties aan: Stop losses. Hier zijn verschillende variaties van, maar 95% van de exchanges ondersteunt in ieder geval de standaard stop loss. Hoe werkt dit?
 • Stop waarde: Het bedrag waarop de stop limit order die je nu aanmaakt in werking treedt.
 • Limit waarde: Het bedrag waarvoor je de coins wil verkopen
 • Aantal: Doorgaans 100%, maar je kunt natuurlijk ook 4 orders van ieder 25% plaatsen, of maar 1 van 50%, bepaal hiervoor een strategie.
Voorbeeld: Je wil 1 Bitcoin verkopen als de Last koers (de prijs per Bitcoin van de laatste order op de exchange) onder 4980 USD komt.
 • Stop: 4979,99
 • Limit: 4900
 • Aantal: 100% (vul hier geen percentage in, maar het daadwerkelijke aantal coins dat je wil verkopen)
Als de koers nu de 4979,99 aantikt, zal er automatisch een Limit order op 4900 worden geplaatst met het aantal coins dat je wil verkopen. Als hier vraag naar is voor dat bedrag, dan ben je dus verzekerd tegen een verdere daling.

Maar dat is toch zonde? Ik gooi nu 79,99 USD weg? Waarom niet de limit op 4979,98 zetten? Daar zijn meerdere redenen voor:
Je order wordt altijd uitgevoerd voor de best mogelijke prijs. Staat er dus een koop order klaar op 4979,98, dan krijg je die koers. Helemaal prima dus!
Maar, de reden dat je een limit een stuk lager zet, is dat er bijvoorbeeld een whale 1000 Bitcoins verkoopt met een market order vanaf 4980. Hierdoor zullen bijvoorbeeld alle orders tussen 4979,99 en 4920 worden opgekocht. Daarna worden eerst nog stop losses van anderen uitgevoerd die eerder waren en daarna is jouw order pas aan de beurt. Jouw order koopt dan bijv. 1 Bitcoin vlak boven de 4900 op. Mocht je het verschil tussen Stop en Limit dus te klein maken, dan kan het zijn dat de koers al lager is dan de door jou ingestelde limit en je met een niet ingevulde sell order blijft zitten.

Per coin verschilt uiteraard de USD waarde tussen stop en limit. Bij Bitcoin kan je bijv. 50 Dollar verschil aanhouden, maar bij Litecoin bijv. 3 Dollar, bij XRP bijv. 0,5 of 1 cent. Het betreft dus een willekeurig percentage van de prijs van de betreffende coin waar je je zelf goed bij voelt.

Een nadeel van een stop loss kan zijn is dat er even een kleine snelle koersdaling is omdat bijvoorbeeld 1 grote trader via een market order 100 Bitcoins verkoopt. Hierdoor wordt je stop loss geraakt, maar daarna veert de koers vaak weer gewoon op en dus heb je te goedkoop verkocht. Veel beginnende traders stappen daarna direct weer in, om dus laag te hebben verkocht, hoog te hebben gekocht = een recept om snel door je geld heen te raken. Ga hier dus zorgvuldig en spaarzaam mee om.

Je kunt een stop order ook inzetten om cryptocurrency te kopen als deze boven een bepaalde prijs komt. Dit realiseer je door ipv de Sell order een Buy order aan te maken, of door de Stop waarde lager in te stellen dan de Limit waarde. Door deze keuze heb je geen last van koersdalingen en koop je een coin automatisch als deze stijgt. Let wel op: Soms zijn er kleine pieken voorafgaand aan een grote daling. Het kan dus voorkomen dat je duur koopt om daarna een daling mee te pakken. Helaas blijft het cryptocurrency en daarmee erg volatiel en onvoorspelbaar: Investeer nooit meer dan je bereid bent te verliezen!

Binance geeft je overigens na het submitten van de order eerst nog een tekstuele toelichting over hoe de door jouw ingestelde Stop order wordt uitgevoerd. Je kunt dit dus veilig uitproberen.


Wat is shorten? Wat is long? Wat is XBT en BitMEX?
In plaats van een cryptocurrency te kopen kan je ook zogenaamd short of long gaan met een cryptocurrency naar keuze. Het bijkomende voordeel hiervan is dat je leverage (hefboom) kunt toepassen. Als je bijvoorbeeld 0,1 Bitcoin hebt, dan kan je met 10x leverage met 1.0 Bitcoin handelen. Het voordeel hiervan is dat je snel winst kunt maken, het nadeel is dat je ook snel erg veel kunt verliezen. Naast 10x opties zijn er ook 25x, 50x en zelfs 100x opties.


Uitleg over het handelen op BitMEX
Maak om te beginnen een account aan op het testnet van BitMEX (https://testnet.bitmex.com). Vul wat ordergegevens in. Speel met leverage, kijk wat dat met de kosten, het aantal XBT (Bitcoin) doet, etc. Je hoeft dus de order nog niet te submitten, maar je kijkt gewoon wat de instellingen doen.

In het kort: De aantallen die je ziet zijn contracten van 1 USD per stuk. Zou je dus nu bijv. 1 Bitcoin overmaken (prijs: 4069 USD op het moment van schrijven) en in je BitMEX pf hebben, dan kan je met 1x leverage 4069 contracts kopen a 1 USD per stuk. Maar, ga je met leverage spelen, bijvoorbeeld 10x, dan kan je 10x 4069 = 40.690 contracten a 1 Dollar per stuk kopen en dus speel je eigenlijk met 10 Bitcoin ipv 1 Bitcoin. Je koopt echter geen Bitcoin, maar, je zet je Dollars in als een soort lening als je short (gokken op een daling) of long (gokken op een stijging) gaat. Omdat je geen Bitcoin koopt die meer of minder waard wordt, maar op basis van contracten werkt, speel je met USD's en die zet je dus in, zie het als wedden op een paard. Dan zal dat inhouden dat je ook met een liquidation price speelt. In dit geval 4069/10 -> de huidige Bitcoin prijs + 406,9 Dollar. Speel je dus met 10x leverage en zit je in een short, dan kan de Bitcoin prijs met 406,90 Dollar stijgen totdat je "failliet" bent en je volledige inzet kwijt bent. Daalt de prijs echter, dan speel je met bijvoorbeeld 10 Bitcoin (XBT) en bij een daling van 400 USD per Bitcoin krijg je 10x 400 USD = 4.000 USD in Bitcoin uitgekeerd. Speel je met 25x leverage, dan wordt je liquidation price 4069/25 = de huidige Bitcoin prijs + 163 = 4232 USD. Raakt de koers dat dus aan, dan ben je je volledige inzet kwijt, MAAR, als de koers daalt, dan krijg je per USD dat Bitcoin daalt 25x die waarde, dus per 1 USD daling krijg je 25 USD.

Kortom, je kunt met meer Bitcoin handelen dan je daadwerkelijk hebt, maar, met als risico dat je je inzet volledig kwijtraakt ipv dat je met een lagere pf waarde eindigt. Iedere trade begin je negatief ivm de fee, en iedere x uren betaal of krijg je nog funding kosten, afhankelijk van of de hoeveelheid shorts of longs hoger is. Dit heeft ermee te maken dat bijv. BitMEX een risico loopt en dat dekken ze af door een buffer op te bouwen. Als jij namelijk geliquideerd wordt, moet iemand jouw contracten overnemen voor een bepaalde prijs en er hoeft niet altijd iemand klaar te staan om ze te kopen.

Je kunt maximaal je inzet verliezen, niet meer. Heb je 0,5 Bitcoin en zet je 0,25 Bitcoin in, dan kan je maximaal 0,25 Bitcoin verliezen.


Cryptocurrency is erg volatiel, enkele voorbeelden
Op 30-5-2019 steeg Bitcoin binnen 15 minuten van 8.725 USDT naar 9.074 USDT, om daarna in 10 minuten naar 8.625 USDT te dalen. Enkele minuten later werd zelfs nog 8.513 USDT aangetikt. Juich dus niet te vroeg en blijf altijd alert!


Bitcoin Cash SV (BSV) steeg tussen 21-5-2019 en 30-5-2019 van ongeveer 63 USD naar 242 USD, om in de loop van 30-5 ineens binnen 1 minuut naar 45 USD te dalen (O.a. door opeenstapelende long liquidaties) en daarna weer snel te stijgen naar 220 USD. Stop losses kunnen fijn zijn, maar soms kan je ze maar beter achterwege laten :)


De Bitcoin roller coaster guy bestaat niet voor niets:Pas op, scams!
Op Twitter, YouTube en andere locaties probeert men regelmatig mensen op te lichten. Denk hierbij voornamelijk aan de "Stuur 0,5 ETH op en krijg 5 ETH terug!" achtige oproepen. Als iets te mooi is om waar te zijn, dan is dat vaak ook zo. Trap hier niet in, niemand gaat jou gratis meer cryptocurrency of geld geven in ruil voor je kleine inleg, je zult de coins die je opstuurt 100% zeker kwijtraken, hoe mooi het aanbod ook klinkt. Helaas zijn hier wereldwijd al vele duizenden mensen ingetrapt.


Staken en holden
Het voor langere tijd holden van een bepaalde coin kan een strategie zijn. Actief traden is tijdsintensief en kan voor meer rendement zorgen, maar ook voor minder rendement als het je niet goed af gaat. Holden is voor veel mensen een strategie, mits je natuurlijk wel voor jezelf bepaalt wat je doel is en wanneer je uit gaat stappen.

Staken is niet hetzelfde als holden. Voorbeeld: Bitcoin is een zogenaamde Proof of Work (PoW) cryptocurrency. Miners en full nodes zorgen er samen voor dat nieuwe blocks (met daarin de meest recente transacties) worden gemined en gedeeld worden tussen alle nodes. Als je Bitcoin hold krijg je daar geen extra inkomsten voor, je bent afhankelijk van de koers voor het rendement. En Bitcoin is een PoW cryptocurrency. Dit is een manier om transacties te valideren die erg veel energie vraagt, de Bitcoin blockchain is hierdoor wel het minst makkelijk over te nemen en daardoor enorm veilig tov andere blockchains.

Een andere manier om de veiligheid van een netwerk te bewaken is Proof of Stake (PoS). Bij een Proof of Stake blockchain kan je meehelpen om de blockchain te valideren door bijv. een wallet van de betreffende coin te installeren en actief open te houden, terwijl je zelf een x aantal coins bezit. Jouw computer zal een deel van de blokken (transacties) valideren en daar krijg je een "reward" voor in de vorm van de betreffende cryptocurrency, of een alternatief. Hierdoor krijg je rendement of dividend. Bekende PoS coins met bijbehorende rewards:
 • NEO / GAS
 • ONT / ONG
 • XTZ / XTZ
 • VET / VHTO
 • etc.
Het holden van een bepaalde PoS cryptocurrency kan dus lucratiever zijn dan het holden van een willekeurige andere coin omdat je er ook dividend voor terug krijgt. De meeste exchanges geven je eenmaal per maand het dividend.

Een groot aantal cryptocurrency vereisen niet meer dat je zelf actief bijdraagt aan het veiliger maken van de blockchain, maar geven je bijv. gewoon een rendement voor het in bezit hebben van de coins. Binance en vele andere exchanges keren je een mooi rendement uit over de PoS coins die je in de pf hebt zitten.

Bij Binance, Crypto.com en anderen is het ook mogelijk om cryptocurrency tijdelijk of voor langere tijd "weg te zetten" en daar rente op te ontvangen. Dit kan flexibel zijn, of voor een bepaalde periode worden vastgezet. De rendementen kunnen interessant zijn, maar wegen doorgaans niet op tegen bijv. een coin die enorm in waarde daalt. Daarom is het altijd goed om af te wegen of de rendementen opwegen tegen de waardedaling.


Overig
Meer info volgt spoedig, waaronder: Onbevestigde transacties, de werking van een blockchain, centraal vs decentraal en (hardware) wallets om veilig je cryptocurrency in op te kunnen slaan.

If I had a dollar for every time I didn't know what was going on, I'd be like: "Why am I always getting all this money?!"


 • Hyp Hyper
 • Registratie: Mei 2000
 • Laatst online: 30-04 23:34
Gezelllie.
Heb m'n UNI maar gedumpt toen het begon te dalen.
Geen idee of dat handig is; ik doe maar wat tenslotte :D

Geen nerdgedoe over mijn system specs. ;)


 • Chris.nl
 • Registratie: Augustus 2005
 • Niet online
- edit -
Ik las eerst:"Ik had UNI gedumpt, toen begon het te dalen", maar dat stond er heul nie!
Alweer geen whale ontmaskerd...

[Voor 73% gewijzigd door Chris.nl op 14-11-2020 03:24]


 • Slux
 • Registratie: December 2002
 • Niet online
Zow Slux is weer teurg van zijn avonturen op de regulieren beurzen, nog wat gebeurt in crypotland de laatste dagen ?

De alts nog rekter en Bitcoin de nieuwe stable coin geworden ?

 • Bartske
 • Registratie: November 2007
 • Laatst online: 01:19

Bartske

Valar Morghulis

Slux schreef op zaterdag 14 november 2020 @ 08:49:
Zow Slux is weer teurg van zijn avonturen op de regulieren beurzen, nog wat gebeurt in crypotland de laatste dagen ?

De alts nog rekter en Bitcoin de nieuwe stable coin geworden ?
Lees even het vorige deel door zou ik zeggen ;)

"A tale is never so good that ale won't make it better."


 • PHPResource
 • Registratie: November 2010
 • Laatst online: 19:24
Kleine terugval naar circa 15.621? Vanaf daar een mooie kickstart vanaf de MA(7) naar hogere regionen.

 • Crypts
 • Registratie: December 2017
 • Laatst online: 20-02-2021
PHPResource schreef op zaterdag 14 november 2020 @ 09:25:
Kleine terugval naar circa 15.621? Vanaf daar een mooie kickstart vanaf de MA(7) naar hogere regionen.
Wat ik gisteren al zei, dit weekend gaan we onder de 16k en vanaf maandag omhoog. Ik denk niet dat we zo laag gaan overigens, 15.800 hooguit maar ik kan er naast zitten. :)

If you can't find a way to make money while you sleep, you'll have to work until you die.


 • Pelox
 • Registratie: Oktober 2002
 • Laatst online: 23:23
Benieuwd waar dit heen gaat.

420.


 • Crypts
 • Registratie: December 2017
 • Laatst online: 20-02-2021
Zoals je ziet op dit moment een beetje naar beneden en vanaf daar weer omhoog. :+

If you can't find a way to make money while you sleep, you'll have to work until you die.


 • Stokstaart
 • Registratie: December 2008
 • Laatst online: 20:36
Weekend volume, weekend games.

https://i.imgur.com/tWCACH5.jpg


 • Stokstaart
 • Registratie: December 2008
 • Laatst online: 20:36
Crypts schreef op zaterdag 14 november 2020 @ 09:28:
[...]

Wat ik gisteren al zei, dit weekend gaan we onder de 16k en vanaf maandag omhoog. Ik denk niet dat we zo laag gaan overigens, 15.800 hooguit maar ik kan er naast zitten. :)
Ik zie 15.2 nog wel voorbij komen dit weekend eigenlijk. Vorig weekend ook, 1k omlaag en zondag weer omhoog om geen gap te creëren.

https://i.imgur.com/tWCACH5.jpg


 • Taro
 • Registratie: September 2000
 • Niet online

Taro

Moderator General Chat / Wonen & Mobiliteit
Topicstarter
Grote kans dat Bitcoin richting de 15.450 USD daalt om daarna weer op te veren. Zoals vaker gebeurt met een mooi wickje onder de MA7 en dan hopelijk weer omhoog. Als de MA7 het niet houdt dan zal 14.500 wel ongeveer de volgende optie zijn. Ik zit het voor 80% uit in Bitcoin, de rest verkoop ik zo misschien alsnog, even aankijken.

De top van de grafiek & MA7 zijn wel wat aan het afvlakken, hopelijk geen voorteken van een verdere daling.

[Voor 7% gewijzigd door Taro op 14-11-2020 09:34]

Replace fear of the unknown with curiosity | Tesla Model Y LR | 6340 Wp zonnepanelen | Zappi V2 laadpaal | Dynamische energietarieven


 • 1Kb
 • Registratie: Januari 2004
 • Laatst online: 08-06 20:49
Ik vertrouw het niet zo. We zitten vlak voor black friday/cyber monday en de daarop volgende kerst aankopen. Ik ben op korte termijn ook voorzichtig daardoor.

 • Crypts
 • Registratie: December 2017
 • Laatst online: 20-02-2021
1Kb schreef op zaterdag 14 november 2020 @ 09:43:
Ik vertrouw het niet zo. We zitten vlak voor black friday/cyber monday en de daarop volgende kerst aankopen. Ik ben op korte termijn ook voorzichtig daardoor.
Dat was in 2017 ook niet echt een probleem. ;)

If you can't find a way to make money while you sleep, you'll have to work until you die.


 • Richh
 • Registratie: Augustus 2009
 • Laatst online: 00:01
Het is alleen maar goed voor de stabiliteit, een terugval. Van mij mogen we wel wat verder zakken, kan ik nog goedkoop wat bijkopen.

 • Crypts
 • Registratie: December 2017
 • Laatst online: 20-02-2021
Richh schreef op zaterdag 14 november 2020 @ 09:47:
Het is alleen maar goed voor de stabiliteit, een terugval. Van mij mogen we wel wat verder zakken, kan ik nog goedkoop wat bijkopen.
Hebbert. Ik zie trouwens niet zo in wat er goed is aan forse stijgingen en dalingen voor de stabiliteit? BTC is per definitie niet stabiel.

If you can't find a way to make money while you sleep, you'll have to work until you die.


 • Richh
 • Registratie: Augustus 2009
 • Laatst online: 00:01
Crypts schreef op zaterdag 14 november 2020 @ 10:08:
[...]

Hebbert. Ik zie trouwens niet zo in wat er goed is aan forse stijgingen en dalingen voor de stabiliteit? BTC is per definitie niet stabiel.
Na een forse stijging een (net iets minder forse) daling zorgt voor een stabiele groei :)

 • Crypts
 • Registratie: December 2017
 • Laatst online: 20-02-2021
Richh schreef op zaterdag 14 november 2020 @ 10:10:
[...]

Na een forse stijging een (net iets minder forse) daling zorgt voor een stabiele groei :)
Ik snap wel wat je bedoelt maar toch krijg ik jeuk op plekken waar de zon nooit schijnt als ik woorden als stabiel, gezond en organisch icm met BTC lees.
Het komt op mij altijd een beetje over alsof men denkt te weten welke kant het op gaat en dat is gewoon niet zo. Er zitten veel te veel cowboys in dit wereldje. 50% van de voorspellingen komt uit en 50% dus niet. Dat is exact gelijk aan de kansen die er zijn, het kan omhoog en het kan omlaag.

Ik wil echt de zuurpruim niet uithangen en ja op korte termijn is er soms wel iets te zeggen over trends maar ook niet meer dan dat. Forse stijging? Moon! 8) Forse daling? Gezonde correctie. :/ Het zegt in beide gevallen helemaal niks maar het bekt wel lekker. :P

If you can't find a way to make money while you sleep, you'll have to work until you die.


 • Taro
 • Registratie: September 2000
 • Niet online

Taro

Moderator General Chat / Wonen & Mobiliteit
Topicstarter
@Crypts Dan blijft er weinig over om het hier nog wel over te hebben :-(

Replace fear of the unknown with curiosity | Tesla Model Y LR | 6340 Wp zonnepanelen | Zappi V2 laadpaal | Dynamische energietarieven


 • Crypts
 • Registratie: December 2017
 • Laatst online: 20-02-2021
Taro schreef op zaterdag 14 november 2020 @ 10:55:
@Crypts Dan blijft er weinig over om het hier nog wel over te hebben :-(
Ik krijg alleen jeuk van de bewoordingen, het geouwehoer is prima. :P

If you can't find a way to make money while you sleep, you'll have to work until you die.


 • verwijderd69
 • Registratie: Januari 2018
 • Laatst online: 06:16
Bitcoin groeit mooi organisch en heeft gezonde correcties.

Maar is het ook biologisch?

Groeit het op minerale basis of biologische basis?

Wel even belangrijk puntje voor als de hipsters instappen.

I live inside that bubble, reality of the naive.


 • The Redman
 • Registratie: Februari 2012
 • Laatst online: 06-06 21:08
Crypts schreef op zaterdag 14 november 2020 @ 09:28:
[...]
Ik denk niet dat we zo laag gaan overigens, 15.800 hooguit
laaguit?

 • Crypts
 • Registratie: December 2017
 • Laatst online: 20-02-2021
verwijderd69 schreef op zaterdag 14 november 2020 @ 11:23:
Wel even belangrijk puntje voor als de hipsters instappen.
Daar heb je wel een puntje idd, dat soort lui uit zich enkel in dat soort bewoordingen. :P

If you can't find a way to make money while you sleep, you'll have to work until you die.


 • verwijderd69
 • Registratie: Januari 2018
 • Laatst online: 06:16
Crypts schreef op zaterdag 14 november 2020 @ 11:29:
[...]

Daar heb je wel een puntje idd, dat soort lui uit zich enkel in dat soort bewoordingen. :P
Die drinken graag biologische ongebrande koffie met rauwe eikels en kastanjes voor dat stukje 'natural flavourrrrr'.

Terwijl ze hun vlecht en organisch gegroeide baard netjes kammen voordat ze glutenvrije meergranen biscuits met cranberries in hun microplastics vrije thee dippen.

Tja. Zolang ze willen betalen met Bitcoin en niet met zongedroogde plakken boomschors vind ik het wel prima.

I live inside that bubble, reality of the naive.


 • Ypuh
 • Registratie: Oktober 2013
 • Laatst online: 23:23
Geen bloody sunday maar bloody saturday vandaag :).

 • verwijderd69
 • Registratie: Januari 2018
 • Laatst online: 06:16
Ypuh schreef op zaterdag 14 november 2020 @ 11:59:
Geen bloody sunday maar bloody saturday vandaag :).
Valt wel mee, we zitten met Bitcoin nog op de 1D MA7. Als de 1D MA25 getest gaat worden kan er nog heel wat vanaf.

Maar de 25, 99 en zelfs de 200 zitten boven de 10k. Dit ziet er allemaal prima uit, fijne levels om op te traden ook die MA's

Ik kijk het allemaal wel even aan, stoplosses staan klaar en heb van de week al strategische buy orders gezet vlak boven interessante levels.

Nee hoor grapje. Ik heb de hele rambam in Bitcoin zitten en geen idee wat bovenstaande precies allemaal betekend. Rekt or rich.

I live inside that bubble, reality of the naive.


 • Gelukszoekr
 • Registratie: December 2002
 • Laatst online: 00:05
Ik verwacht wel een goede bouce. Geen fud meer, Sinterklaas is aangekomen!

Bitcoin - A weapon of mass disruption


 • Pelox
 • Registratie: Oktober 2002
 • Laatst online: 23:23
Mooie h&s op de daily van bnb. De rest ziet er wel oké uit..

420.


 • Jopiejojojo
 • Registratie: Januari 2014
 • Laatst online: 10-03 17:20
Verplaats

[Voor 93% gewijzigd door Jopiejojojo op 14-11-2020 13:31]


 • Taro
 • Registratie: September 2000
 • Niet online

Taro

Moderator General Chat / Wonen & Mobiliteit
Topicstarter
@Jopiejojojo Je wil iets overmaken naar je Ledger? Dat kan prima via bijv. Binance.com. Mocht je veel met ERC-20 cryptocurrency werken, dan kan dat ook prima via bijv. Metamask icm Uniswap.

Replace fear of the unknown with curiosity | Tesla Model Y LR | 6340 Wp zonnepanelen | Zappi V2 laadpaal | Dynamische energietarieven


 • Dark Matter
 • Registratie: Januari 2003
 • Niet online
Crypts schreef op zaterdag 14 november 2020 @ 10:32:
[...]

Ik snap wel wat je bedoelt maar toch krijg ik jeuk op plekken waar de zon nooit schijnt als ik woorden als stabiel, gezond en organisch icm met BTC lees.
Het komt op mij altijd een beetje over alsof men denkt te weten welke kant het op gaat en dat is gewoon niet zo. Er zitten veel te veel cowboys in dit wereldje. 50% van de voorspellingen komt uit en 50% dus niet. Dat is exact gelijk aan de kansen die er zijn, het kan omhoog en het kan omlaag.

Ik wil echt de zuurpruim niet uithangen en ja op korte termijn is er soms wel iets te zeggen over trends maar ook niet meer dan dat. Forse stijging? Moon! 8) Forse daling? Gezonde correctie. :/ Het zegt in beide gevallen helemaal niks maar het bekt wel lekker. :P
MOON
HODL
LAMBO

 • Taro
 • Registratie: September 2000
 • Niet online

Taro

Moderator General Chat / Wonen & Mobiliteit
Topicstarter
Ethereum zal over enige tijd overstappen van het PoW naar PoS model, waardoor er niet langer stroomvretende miners zullen worden ingezet, maar heel veel nodes samen het netwerk veilig houden. PoS wordt door de meeste cryptocurrency gebruikt omdat het een stuk minder energie vereist. Als ETH 2.0 mainnet live gaat, is Bitcoin de enige grote resterende PoW cryptocurrency. Je kunt discussiëren over de veiligheid van PoS, maar in die discussie ga ik mij niet mengen :)

Het deposit contract address voor ETH 2.0 is inmiddels live. Het individueel staken van ETH 2.0 kan alleen met minimaal 32 ETH. Je kunt op dit moment dit minimale aantal ETH al naar het ETH 2.0 contract address sturen om voor te sorteren op het staken van ETH zelf. Voor zover ik kan zien kan je deze ETH nog niet terughalen voordat het mainnet live is.

Als je als individu ETH wil staken moet je ook een stukje software draaien om validator te kunnen worden: https://launchpad.ethereum.org/overview.

Als je minder dan 32 ETH hebt kan je niet individueel meedoen en moet je een pool opzetten of joinen. Daar kan je hier meer informatie over vinden: https://beaconcha.in/stakingServices.

Op https://etherscan.io/addr...0356cbb839cbe05303d7705fa kan je zien hoeveel ETH er al heen is gestuurd.

Als er 524,288 ETH is gedeposit en er in totaal 16,384 validators (individuele spelers of pools) zijn, gaat ETH 2.0 dus live. Dit betekent ook dat de miners gaandeweg hun mining hardware zullen gaan uitzetten en of verkopen of deze op andere cryptocurrency gaan inzetten. Denk hierbij aan ETC of andere compatible cryptocurrency.

Op https://launchpad.ethereum.org/ kan je meer informatie vinden over het staken van ETH zelf.

Door het staken van ETH kan je dus rendement of dividend in de vorm van ETH ontvangen. Er worden verschillende percentages genoemd van 1% tot bijv. 8% per jaar, dat wordt dus nog definitief bepaald. Op het moment dat jouw validator of pool een block valideert krijg je dus ETH als beloning.

Ikzelf weet nog niet of ik mee ga doen. Ik vind ETH staken wel interessanter dan bijv. een andere cryptocurrency staken, omdat ETH als munt zelf ook al langere tijd bestaat en mogelijk veel langer meegaat dan allemaal nieuwe opkomende munten die na enige tijd weer uit het zicht verdwijnen. De koersontwikkeling is over langere tijd waarschijnlijk gunstiger en stabieler dan coins waar je op korte termijn snel veel mee kunt verdienen, maar waarvan de waarde over langere tijd waarschijnlijk weer snel verdampt.

Vitalik heeft zelf al een paar duizend ETH overgemaakt om de boel op gang te helpen. Ikzelf wacht nog even af totdat het geheel echt live is, eerst maar zien of alles goed verloopt en of de koers de komende periode niet te veel daalt en dan denk ik dat ik wel mee ga doen.

Replace fear of the unknown with curiosity | Tesla Model Y LR | 6340 Wp zonnepanelen | Zappi V2 laadpaal | Dynamische energietarieven


 • Alcides
 • Registratie: September 2007
 • Laatst online: 08-06 20:26
Taro schreef op zaterdag 14 november 2020 @ 15:34:
Ethereum zal over enige tijd overstappen van het PoW naar PoS model, waardoor er niet langer stroomvretende miners zullen worden ingezet, maar heel veel nodes samen het netwerk veilig houden. PoS wordt door de meeste cryptocurrency gebruikt omdat het een stuk minder energie vereist. Als ETH 2.0 mainnet live gaat, is Bitcoin de enige grote resterende PoW cryptocurrency. Je kunt discussiëren over de veiligheid van PoS, maar in die discussie ga ik mij niet mengen :)

Het deposit contract address voor ETH 2.0 is inmiddels live. Het individueel staken van ETH 2.0 kan alleen met minimaal 32 ETH. Je kunt op dit moment dit minimale aantal ETH al naar het ETH 2.0 contract address sturen om voor te sorteren op het staken van ETH zelf. Voor zover ik kan zien kan je deze ETH nog niet terughalen voordat het mainnet live is.

Als je als individu ETH wil staken moet je ook een stukje software draaien om validator te kunnen worden: https://launchpad.ethereum.org/overview.

Als je minder dan 32 ETH hebt kan je niet individueel meedoen en moet je een pool opzetten of joinen. Daar kan je hier meer informatie over vinden: https://beaconcha.in/stakingServices.

Op https://etherscan.io/addr...0356cbb839cbe05303d7705fa kan je zien hoeveel ETH er al heen is gestuurd.

Als er 524,288 ETH is gedeposit en er in totaal 16,384 validators (individuele spelers of pools) zijn, gaat ETH 2.0 dus live. Dit betekent ook dat de miners gaandeweg hun mining hardware zullen gaan uitzetten en of verkopen of deze op andere cryptocurrency gaan inzetten. Denk hierbij aan ETC of andere compatible cryptocurrency.

Op https://launchpad.ethereum.org/ kan je meer informatie vinden over het staken van ETH zelf.

Door het staken van ETH kan je dus rendement of dividend in de vorm van ETH ontvangen. Er worden verschillende percentages genoemd van 1% tot bijv. 8% per jaar, dat wordt dus nog definitief bepaald. Op het moment dat jouw validator of pool een block valideert krijg je dus ETH als beloning.

Ikzelf weet nog niet of ik mee ga doen. Ik vind ETH staken wel interessanter dan bijv. een andere cryptocurrency staken, omdat ETH als munt zelf ook al langere tijd bestaat en mogelijk veel langer meegaat dan allemaal nieuwe opkomende munten die na enige tijd weer uit het zicht verdwijnen. De koersontwikkeling is over langere tijd waarschijnlijk gunstiger en stabieler dan coins waar je op korte termijn snel veel mee kunt verdienen, maar waarvan de waarde over langere tijd waarschijnlijk weer snel verdampt.

Vitalik heeft zelf al een paar duizend ETH overgemaakt om de boel op gang te helpen. Ikzelf wacht nog even af totdat het geheel echt live is, eerst maar zien of alles goed verloopt en of de koers de komende periode niet te veel daalt en dan denk ik dat ik wel mee ga doen.
Mooie samenvatting. Wel een kanttekening dat het op dit moment nog wel een technisch verhaal is als je mee wilt doen. Dat houd mij op dit moment er nog even van om mee te doen. Als de boel noobproof wordt kan dit nog wel interessant worden.
Die DOWN tokens zijn ook wel tricky af en toe. De coin waar het om gaat kan geen nieuwe high maken terwijl het DOWN token een nieuwe low maakt. Zie bijvoorbeeld UNI/DOWN. Het kan makkelijk 5% of meer schelen terwijl de highs en lows van de coin waar het om gaat gelijk aan elkaar zijn. Zelfde verhaal met LINK/DOWN die ook compleet scheef loopt tegenover LINK zelf. Die DOWN tokens blijven wel leuk voor een scalp, maar ze laten lopen terwijl ze niet volledig gekoppeld zijn aan de bron is erg lastig om mee te werken.

 • The Redman
 • Registratie: Februari 2012
 • Laatst online: 06-06 21:08
Taro schreef op zaterdag 14 november 2020 @ 15:34:
Ethereum zal over enige tijd overstappen van het PoW naar PoS model, waardoor er niet langer stroomvretende miners zullen worden ingezet, maar heel veel nodes samen het netwerk veilig houden. PoS wordt door de meeste cryptocurrency gebruikt omdat het een stuk minder energie vereist. Als ETH 2.0 mainnet live gaat, is Bitcoin de enige grote resterende PoW cryptocurrency. Je kunt discussiëren over de veiligheid van PoS, maar in die discussie ga ik mij niet mengen :)

Het deposit contract address voor ETH 2.0 is inmiddels live. Het individueel staken van ETH 2.0 kan alleen met minimaal 32 ETH. Je kunt op dit moment dit minimale aantal ETH al naar het ETH 2.0 contract address sturen om voor te sorteren op het staken van ETH zelf. Voor zover ik kan zien kan je deze ETH nog niet terughalen voordat het mainnet live is.

Als je als individu ETH wil staken moet je ook een stukje software draaien om validator te kunnen worden: https://launchpad.ethereum.org/overview.

Als je minder dan 32 ETH hebt kan je niet individueel meedoen en moet je een pool opzetten of joinen. Daar kan je hier meer informatie over vinden: https://beaconcha.in/stakingServices.

Op https://etherscan.io/addr...0356cbb839cbe05303d7705fa kan je zien hoeveel ETH er al heen is gestuurd.

Als er 524,288 ETH is gedeposit en er in totaal 16,384 validators (individuele spelers of pools) zijn, gaat ETH 2.0 dus live. Dit betekent ook dat de miners gaandeweg hun mining hardware zullen gaan uitzetten en of verkopen of deze op andere cryptocurrency gaan inzetten. Denk hierbij aan ETC of andere compatible cryptocurrency.

Op https://launchpad.ethereum.org/ kan je meer informatie vinden over het staken van ETH zelf.

Door het staken van ETH kan je dus rendement of dividend in de vorm van ETH ontvangen. Er worden verschillende percentages genoemd van 1% tot bijv. 8% per jaar, dat wordt dus nog definitief bepaald. Op het moment dat jouw validator of pool een block valideert krijg je dus ETH als beloning.

Ikzelf weet nog niet of ik mee ga doen. Ik vind ETH staken wel interessanter dan bijv. een andere cryptocurrency staken, omdat ETH als munt zelf ook al langere tijd bestaat en mogelijk veel langer meegaat dan allemaal nieuwe opkomende munten die na enige tijd weer uit het zicht verdwijnen. De koersontwikkeling is over langere tijd waarschijnlijk gunstiger en stabieler dan coins waar je op korte termijn snel veel mee kunt verdienen, maar waarvan de waarde over langere tijd waarschijnlijk weer snel verdampt.

Vitalik heeft zelf al een paar duizend ETH overgemaakt om de boel op gang te helpen. Ikzelf wacht nog even af totdat het geheel echt live is, eerst maar zien of alles goed verloopt en of de koers de komende periode niet te veel daalt en dan denk ik dat ik wel mee ga doen.
ETC naar moon als het enige PoW smart contracts alternatief! :o

 • PHPResource
 • Registratie: November 2010
 • Laatst online: 19:24
PilatuS schreef op zaterdag 14 november 2020 @ 15:52:
Die DOWN tokens zijn ook wel tricky af en toe. De coin waar het om gaat kan geen nieuwe high maken terwijl het DOWN token een nieuwe low maakt. Zie bijvoorbeeld UNI/DOWN. Het kan makkelijk 5% of meer schelen terwijl de highs en lows van de coin waar het om gaat gelijk aan elkaar zijn. Zelfde verhaal met LINK/DOWN die ook compleet scheef loopt tegenover LINK zelf. Die DOWN tokens blijven wel leuk voor een scalp, maar ze laten lopen terwijl ze niet volledig gekoppeld zijn aan de bron is erg lastig om mee te werken.
Helemaal mee eens. Vervelende coins en heb er met Linkdown een keer goed m'n vingers aan gebrand.
PHPResource schreef op zaterdag 14 november 2020 @ 16:00:
[...]


Helemaal mee eens. Vervelende coins en heb er met Linkdown een keer goed m'n vingers aan gebrand.
Ik trade er nog wel redelijk veel mee, alleen dan wel kleine scalps van max een uurtje. Gisteren was ik UNI aan het traden met de runs omhoog en UNI/DOWN met de runs omlaag. Qua orderboek zijn ze ook nog eens vaak erg tricky. De spread is gigantisch en het orderboek kan 5% verschuiven zonder dat er ook maar iets wordt gekocht of verkocht. Het marginpair pakken en daar shoten is waarschijnlijk wel een beter idee, dan heb je ook geen last van het lage volume en orderboek van de DOWN coin.

 • Taro
 • Registratie: September 2000
 • Niet online

Taro

Moderator General Chat / Wonen & Mobiliteit
Topicstarter
Lekker hoor :P

Dat is 506.000 van de uiteindelijke 21.000.000 Bitcoins -> 2.4% van alle Bitcoin. Netjes... En bullish :)

Eén nadeel: Ooit zullen ze ze gaan verkopen. Moet je nagaan wat dat met de prijs doet. Hopelijk netjes via een limit order en geen marketsell ;)

[Voor 75% gewijzigd door Taro op 14-11-2020 17:24]

Replace fear of the unknown with curiosity | Tesla Model Y LR | 6340 Wp zonnepanelen | Zappi V2 laadpaal | Dynamische energietarieven


 • verwijderd69
 • Registratie: Januari 2018
 • Laatst online: 06:16
Taro schreef op zaterdag 14 november 2020 @ 17:18:
Lekker hoor :P
[Twitter]
Dat is 506.000 van de uiteindelijke 21.000.000 Bitcoins -> 2.4% van alle Bitcoin. Netjes... En bullish :)

Eén nadeel: Ooit zullen ze ze gaan verkopen. Moet je nagaan wat dat met de prijs doet. Hopelijk netjes via een limit order en geen marketsell ;)
506.000 Bitcoins sellwall op Bitvavo :')

I live inside that bubble, reality of the naive.


 • Taro
 • Registratie: September 2000
 • Niet online

Taro

Moderator General Chat / Wonen & Mobiliteit
Topicstarter
verwijderd69 schreef op zaterdag 14 november 2020 @ 17:34:
[...]


506.000 Bitcoins sellwall op Bitvavo :')
Goedkoop kopen op Bitvavo en met zijn allen de bullrun op een andere exchange voortzetten, klinkt prima.

Replace fear of the unknown with curiosity | Tesla Model Y LR | 6340 Wp zonnepanelen | Zappi V2 laadpaal | Dynamische energietarieven


 • Mr_Ripple
 • Registratie: Mei 2017
 • Laatst online: 06:18

Mr_Ripple

BTC only

Retest 15200

XRP = trash


 • metallicattim
 • Registratie: Maart 2002
 • Laatst online: 05-06 14:56
Taro schreef op zaterdag 14 november 2020 @ 17:18:
Lekker hoor :P
[Twitter]
Dat is 506.000 van de uiteindelijke 21.000.000 Bitcoins -> 2.4% van alle Bitcoin. Netjes... En bullish :)

Eén nadeel: Ooit zullen ze ze gaan verkopen. Moet je nagaan wat dat met de prijs doet. Hopelijk netjes via een limit order en geen marketsell ;)
Tenzij ze lang genoeg HODLen dat we BTC straks als betaalmiddel hebben, 1 BTC dan €1.000.000 waard is en zij spekkoper zijn ;)

 • elektriekert
 • Registratie: Augustus 2020
 • Laatst online: 00:36
metallicattim schreef op zaterdag 14 november 2020 @ 18:28:
[...]


Tenzij ze lang genoeg HODLen dat we BTC straks als betaalmiddel hebben, 1 BTC dan €1.000.000 waard is en zij spekkoper zijn ;)
Zolang Bitcoin nog snel last krijgt van overvolle mempools en een blocktime van 10 minuten zonder enige mogelijkheid tot een directe betaling (zero confirmations) oid, gaat het echt niet werken als betaalmiddel.
Men probeert er tenslotte een store of Value van te maken.
Dat is mijn mening iig

 • Ladonna
 • Registratie: Mei 2018
 • Laatst online: 16-03 21:03
Is hot het laagste van binance op dit moment?

 • Jopiejojojo
 • Registratie: Januari 2014
 • Laatst online: 10-03 17:20
Taro schreef op zaterdag 14 november 2020 @ 13:40:
@Jopiejojojo Je wil iets overmaken naar je Ledger? Dat kan prima via bijv. Binance.com. Mocht je veel met ERC-20 cryptocurrency werken, dan kan dat ook prima via bijv. Metamask icm Uniswap.
Ok Bedankt, heb verplaats naar Exchanges] Het grote cryptocurrency exchanges topic. nog geen reactie. maar dus ook Binance Dex? begrijp dat Metamask en uniswap nu helemaal de manier is. dat kan ook met ledger.

 • PHPResource
 • Registratie: November 2010
 • Laatst online: 19:24
Ladonna schreef op zaterdag 14 november 2020 @ 18:51:
Is hot het laagste van binance op dit moment?
HOT-BTC pair wel denk ik. Maar hij heeft nog een ETH en USDT pair waar nog ruimte is om verder te dalen.
However, ben ik met een plukje ingestapt op 0.0004733 usdt omdat er mogelijk (hopelijk?) een trend reversal zal gaan plaatsvinden na een flinke bottoming en recente all-time low

 • iVibes
 • Registratie: Juni 2008
 • Laatst online: 22-03 15:28

iVibes

We Were Meant to Fly

PHPResource schreef op zaterdag 14 november 2020 @ 18:59:
[...]


HOT-BTC pair wel denk ik. Maar hij heeft nog een ETH en USDT pair waar nog ruimte is om verder te dalen.
However, ben ik met een plukje ingestapt op 0.0004733 usdt omdat er mogelijk (hopelijk?) een trend reversal zal gaan plaatsvinden na een flinke bottoming en recente all-time low
Volume, stochastic, MACD en Parabolic SAR zien er allemaal goed uit!
Ik swap al m'n BTC en ga all in op HOT! :+

* Building a portfolio around shitcoins is just a shitfolio *


 • jack zomer
 • Registratie: Oktober 2020
 • Laatst online: 03:46
Hot klinkt goed. Lager dan laag=all-in...

 • Taro
 • Registratie: September 2000
 • Niet online

Taro

Moderator General Chat / Wonen & Mobiliteit
Topicstarter
Jopiejojojo schreef op zaterdag 14 november 2020 @ 18:55:
[...]


Ok Bedankt, heb verplaats naar Exchanges] Het grote cryptocurrency exchanges topic. nog geen reactie. maar dus ook Binance Dex? begrijp dat Metamask en uniswap nu helemaal de manier is. dat kan ook met ledger.
Mag ook hier hoor. Maar met Metamask en Uniswap heb ik zelf goede ervaringen icm Ledger, werkt prima. Binance DEX heeft wel een aantal leuke nieuwe coins, maar die kan je doorgaans eerder via Uniswap al krijgen.

Replace fear of the unknown with curiosity | Tesla Model Y LR | 6340 Wp zonnepanelen | Zappi V2 laadpaal | Dynamische energietarieven

jack zomer schreef op zaterdag 14 november 2020 @ 19:20:
Hot klinkt goed. Lager dan laag=all-in...
Of hij blijft in USDT en ETH gewoon zakken. Nog minder volume en nog veel lager dan 1 sat. Dan na een tijdje zegt Binance dat ie gedelist wordt en gaat er nog eens 50% vanaf in een uurtje. Daarna kan ie door naar deadcoins en is je inleg volledig verdampt.

 • Taro
 • Registratie: September 2000
 • Niet online

Taro

Moderator General Chat / Wonen & Mobiliteit
Topicstarter
AAVE gaat lekker, inmiddels toch weer een aantal in de pf zitten. Ook crypto Twitter ziet er iets in:


Om eeuwig switchen te voorkomen maar direct op de Ledger gezet :) Tot 2 weken geleden lag die in de la, maar het helpt mij wel om te holden.

Replace fear of the unknown with curiosity | Tesla Model Y LR | 6340 Wp zonnepanelen | Zappi V2 laadpaal | Dynamische energietarieven


 • Globalq3
 • Registratie: Juni 2002
 • Laatst online: 21:37
Taro schreef op zaterdag 14 november 2020 @ 15:34:
Ethereum zal over enige tijd overstappen van het PoW naar PoS model, waardoor er niet langer stroomvretende miners zullen worden ingezet, maar heel veel nodes samen het netwerk veilig houden. PoS wordt door de meeste cryptocurrency gebruikt omdat het een stuk minder energie vereist. Als ETH 2.0 mainnet live gaat, is Bitcoin de enige grote resterende PoW cryptocurrency. Je kunt discussiëren over de veiligheid van PoS, maar in die discussie ga ik mij niet mengen :)

Het deposit contract address voor ETH 2.0 is inmiddels live. Het individueel staken van ETH 2.0 kan alleen met minimaal 32 ETH. Je kunt op dit moment dit minimale aantal ETH al naar het ETH 2.0 contract address sturen om voor te sorteren op het staken van ETH zelf. Voor zover ik kan zien kan je deze ETH nog niet terughalen voordat het mainnet live is.

Als je als individu ETH wil staken moet je ook een stukje software draaien om validator te kunnen worden: https://launchpad.ethereum.org/overview.

Als je minder dan 32 ETH hebt kan je niet individueel meedoen en moet je een pool opzetten of joinen. Daar kan je hier meer informatie over vinden: https://beaconcha.in/stakingServices.

Op https://etherscan.io/addr...0356cbb839cbe05303d7705fa kan je zien hoeveel ETH er al heen is gestuurd.

Als er 524,288 ETH is gedeposit en er in totaal 16,384 validators (individuele spelers of pools) zijn, gaat ETH 2.0 dus live. Dit betekent ook dat de miners gaandeweg hun mining hardware zullen gaan uitzetten en of verkopen of deze op andere cryptocurrency gaan inzetten. Denk hierbij aan ETC of andere compatible cryptocurrency.

Op https://launchpad.ethereum.org/ kan je meer informatie vinden over het staken van ETH zelf.

Door het staken van ETH kan je dus rendement of dividend in de vorm van ETH ontvangen. Er worden verschillende percentages genoemd van 1% tot bijv. 8% per jaar, dat wordt dus nog definitief bepaald. Op het moment dat jouw validator of pool een block valideert krijg je dus ETH als beloning.

Ikzelf weet nog niet of ik mee ga doen. Ik vind ETH staken wel interessanter dan bijv. een andere cryptocurrency staken, omdat ETH als munt zelf ook al langere tijd bestaat en mogelijk veel langer meegaat dan allemaal nieuwe opkomende munten die na enige tijd weer uit het zicht verdwijnen. De koersontwikkeling is over langere tijd waarschijnlijk gunstiger en stabieler dan coins waar je op korte termijn snel veel mee kunt verdienen, maar waarvan de waarde over langere tijd waarschijnlijk weer snel verdampt.

Vitalik heeft zelf al een paar duizend ETH overgemaakt om de boel op gang te helpen. Ikzelf wacht nog even af totdat het geheel echt live is, eerst maar zien of alles goed verloopt en of de koers de komende periode niet te veel daalt en dan denk ik dat ik wel mee ga doen.
Vergeet niet dat je voor de staking node pittige hardware nodig gaat hebben. Zie hier een post waarbij al wordt aangegeven dat het waarschijnlijk slim is om 16gb RAM te hebben. Servers met 16gb RAM zijn niet goedkoop.

 • Taro
 • Registratie: September 2000
 • Niet online

Taro

Moderator General Chat / Wonen & Mobiliteit
Topicstarter
Globalq3 schreef op zaterdag 14 november 2020 @ 20:47:
[...]


Vergeet niet dat je voor de staking node pittige hardware nodig gaat hebben. Zie hier een post waarbij al wordt aangegeven dat het waarschijnlijk slim is om 16gb RAM te hebben. Servers met 16gb RAM zijn niet goedkoop.
Dat kan wel zijn, maar laten we eerlijk zijn: tov 32 ETH is 16 GB RAM en wat CPU power peanuts.

Ik heb alleen hier in huis al 5 apparaten met minimaal 16 GB RAM, incl. de PC's van de kids :)

Replace fear of the unknown with curiosity | Tesla Model Y LR | 6340 Wp zonnepanelen | Zappi V2 laadpaal | Dynamische energietarieven


 • Chris.nl
 • Registratie: Augustus 2005
 • Niet online
@D-Ed Heads up: Was op het NOS journaal dat er een iota storm op komst is!

 • Globalq3
 • Registratie: Juni 2002
 • Laatst online: 21:37
Taro schreef op zaterdag 14 november 2020 @ 20:50:
[...]

Dat kan wel zijn, maar laten we eerlijk zijn: tov 32 ETH is 16 GB RAM en wat CPU power peanuts.

Ik heb alleen hier in huis al 5 apparaten met minimaal 16 GB RAM, incl. de PC's van de kids :)
Toch denk ik dat veel mensen dit gaan onderschatten of teveel kosten vinden om er aan te beginnen. Normaal als je leest over coins met staking dan kan je al af met een raspberry pi.

 • Taro
 • Registratie: September 2000
 • Niet online

Taro

Moderator General Chat / Wonen & Mobiliteit
Topicstarter
Globalq3 schreef op zaterdag 14 november 2020 @ 20:55:
[...]


Toch denk ik dat veel mensen dit gaan onderschatten of teveel kosten vinden om er aan te beginnen. Normaal als je leest over coins met staking dan kan je al af met een raspberry pi.
Vooral de gelukszoekers zullen daar tegenaan lopen. Ik heb hier op een Raspberry Pi 4B met 4 GB ook wat nodes en Docker containers draaien, maar ik had niet de illusie dat een ETH2 node er op kon draaien :) Ik heb wel een server staan met >16 GB waar de ETH2 validator prima op kan draaien.

Als je naar https://etherscan.io/addr...0356cbb839cbe05303d7705fa kijkt, dan zijn er al 2366 transacties in 11 dagen, dat wil niet zeggen dat er 2366 gebruikers zijn die ook de benodigde hardware hebben, maar we mogen toch hopen dat ze zich hebben ingelezen. Daarnaast gaan veel exchanges vast ook wel meedoen en ETH2 staking aanbieden. Ik ben erg benieuwd hoe actief dit allemaal gaat worden. Ik ga wel meedoen heb ik inmiddels besloten, ik kijk nog wel even of dat individueel, met anderen of via een exchange is.

Ps. je hebt geen link naar een artikel opgenomen, welk item wilde je linken?

Replace fear of the unknown with curiosity | Tesla Model Y LR | 6340 Wp zonnepanelen | Zappi V2 laadpaal | Dynamische energietarieven


 • Globalq3
 • Registratie: Juni 2002
 • Laatst online: 21:37
Taro schreef op zaterdag 14 november 2020 @ 21:04:
[...]

Ps. je hebt geen link naar een artikel opgenomen, welk item wilde je linken?
Oops! Hierbij alsnog:
https://twitter.com/ether...tatus/1318196705809076226

Het zal straks van afhangen wat voor fees je in pools en op exchanges moet betalen om mee te doen aan een validatornode, als ze laag zijn kun je het misschien beter via hun doen zodat je niet moeilijk hoeft te doen. Ben wel benieuwd hoe het dan straks gaat met deposit/withdrawl van de 32ETH.

 • Ladonna
 • Registratie: Mei 2018
 • Laatst online: 16-03 21:03
Mijn hot gaat ook goed!

 • Gelukszoekr
 • Registratie: December 2002
 • Laatst online: 00:05
Even een Swipe Slate update,

Ik gebruik nu 10 dagen de Slate kaart. Ik heb €210 aan rente ontvangen op m'n inleg, en €40 teruggekregen op uitgave (random boodschappen).

Ik heb de vrouw voorzien van een Curve kaart die aan de Slate gekoppeld is. Die snapt nog niet helemaal hoe we eigenlijk permanent gratis boodschappen kunnen doen. Maar ze kan er denk ik wel aan wennen :)

Bitcoin - A weapon of mass disruption


 • Maracas10
 • Registratie: Mei 2019
 • Laatst online: 23-06-2021
Iemand nog suggesties op welke website/exchange een hoge rente staat voor coins?
Heb nu een deel van mijn portfolio in mijn "savings" wallet op Binance, maar daar is de rente minimaal

 • Taro
 • Registratie: September 2000
 • Niet online

Taro

Moderator General Chat / Wonen & Mobiliteit
Topicstarter
Mijn buy order op 2 sats is helaas nog niet gehit :(

Replace fear of the unknown with curiosity | Tesla Model Y LR | 6340 Wp zonnepanelen | Zappi V2 laadpaal | Dynamische energietarieven


 • Ladonna
 • Registratie: Mei 2018
 • Laatst online: 16-03 21:03
Mijne ook niet, maar op 3 heb ik al wel

 • Taro
 • Registratie: September 2000
 • Niet online

Taro

Moderator General Chat / Wonen & Mobiliteit
Topicstarter
Ladonna schreef op zaterdag 14 november 2020 @ 21:39:
Mijne ook niet, maar op 3 heb ik al wel
Inmiddels maar bij HOT/ETH ingezet :) Eerste koop- en verkooporders erdoor.

Replace fear of the unknown with curiosity | Tesla Model Y LR | 6340 Wp zonnepanelen | Zappi V2 laadpaal | Dynamische energietarieven


 • Ladonna
 • Registratie: Mei 2018
 • Laatst online: 16-03 21:03
Mijne ook niet, maar op 3 heb ik al wel,

 • Ladonna
 • Registratie: Mei 2018
 • Laatst online: 16-03 21:03
Verkoop?

 • Ladonna
 • Registratie: Mei 2018
 • Laatst online: 16-03 21:03
Ohh. Ik zie het. Dus als ik met usd gekocht heb en daarna verkoop in btc dan zou ik meer winst hebben?

 • Taro
 • Registratie: September 2000
 • Niet online

Taro

Moderator General Chat / Wonen & Mobiliteit
Topicstarter
Ladonna schreef op zaterdag 14 november 2020 @ 21:44:
Ohh. Ik zie het. Dus als ik met usd gekocht heb en daarna verkoop in btc dan zou ik meer winst hebben?
Moet je wel even omrekenen uiteraard, maar ja, dat kan. Je kunt altijd kijken met welk pair je snel/goed kunt aankopen en met welk pair je het beste kunt verkopen. 3 weken wachten voordat je HOT/BTC order wordt geraakt kan gelijk staan aan tig HOT/USDT of HOT/ETH orders. Bij BTC zijn wel de grootste klappers te maken, want van 2 naar 3 sats is een behoorlijk percentage.

Replace fear of the unknown with curiosity | Tesla Model Y LR | 6340 Wp zonnepanelen | Zappi V2 laadpaal | Dynamische energietarieven


 • ardana123
 • Registratie: November 2018
 • Laatst online: 06:32
zo'n swipe card, zou dat de moeite zijn voor dagelijks gebruik? Boodschappen doen en eventueel een grote aankoop nu en dan.

 • Taro
 • Registratie: September 2000
 • Niet online

Taro

Moderator General Chat / Wonen & Mobiliteit
Topicstarter
@ardana123 Dat hangt van heel veel factoren af:

- De waardeontwikkeling van SXP (Als je er xxxxx staked wil je niet dat ze teveel waarde verliezen want dat tikt behoorlijk aan)
- Hoeveel aankopen je ermee doet
- Hoeveel je ermee bespaart (Netflix, Spotify, etc.)
- Of alles over een bepaalde periode nog bestaat en werkt
- Of je de investering kunt missen en wat je ervoor moet laten

Je moet dus voor jezelf de ROI uitzetten tegen de investering en het risico.

Maar als de SXP waarde stabiel blijft of zelfs stijgt, je de investering in SXP kunt missen, er veel aankopen mee doet en het geheel over een paar jaar nog bestaat dan kan het waarschijnlijk wel uit.

[Voor 17% gewijzigd door Taro op 14-11-2020 21:56]

Replace fear of the unknown with curiosity | Tesla Model Y LR | 6340 Wp zonnepanelen | Zappi V2 laadpaal | Dynamische energietarieven


 • iVibes
 • Registratie: Juni 2008
 • Laatst online: 22-03 15:28

iVibes

We Were Meant to Fly

Maracas10 schreef op zaterdag 14 november 2020 @ 21:30:
Iemand nog suggesties op welke website/exchange een hoge rente staat voor coins?
Heb nu een deel van mijn portfolio in mijn "savings" wallet op Binance, maar daar is de rente minimaal
Bitvavo biedt staking aan voor de volgende coins. Of de opbrengst hoog is t.o.v. andere partijen weet ik niet maar het werkt wel erg makkelijk....
 • Valuta ___________Geschatte opbrengsten (%)
 • Bitcoin BTC_______1.22%
 • Cardano ADA______5.00%
 • Ark ARK__________6.00%
 • Ethereum ETH_____1.93%
 • ICON ICX_________10.50%
 • Litecoin LTC_______0.79%
 • NEO NEO_________1.07%
 • Ontology ONT______4.00%
 • Ripple XRP________0.85%
 • Tezos XTZ________6.00%
 • Tron TRX_________3.00%
 • VeChain Thor VET__1.03%
 • Waves WAVES_____5.50%

* Building a portfolio around shitcoins is just a shitfolio *


 • Ladonna
 • Registratie: Mei 2018
 • Laatst online: 16-03 21:03
Ik vind het jammer dat je de historie op binance maar tot 3 maanden terug kan zien. Ik zou het wel terug willen zien van een paar jaar geleden

 • Taro
 • Registratie: September 2000
 • Niet online

Taro

Moderator General Chat / Wonen & Mobiliteit
Topicstarter
Ladonna schreef op zaterdag 14 november 2020 @ 22:07:
Ik vind het jammer dat je de historie op binance maar tot 3 maanden terug kan zien. Ik zou het wel terug willen zien van een paar jaar geleden
Je kunt op Binance wel verder terugkijken, maar waarschijnlijk is de betreffende cryptocurrency (of het handelspaar) pas 3 maanden geleden op Binance gelist?

Replace fear of the unknown with curiosity | Tesla Model Y LR | 6340 Wp zonnepanelen | Zappi V2 laadpaal | Dynamische energietarieven


 • Mooody
 • Registratie: September 2001
 • Laatst online: 09-06 13:10

Mooody

elmoody

Taro schreef op zaterdag 14 november 2020 @ 15:34:
Ethereum zal over enige tijd overstappen van het PoW naar PoS model, waardoor er niet langer stroomvretende miners zullen worden ingezet, maar heel veel nodes samen het netwerk veilig houden. PoS wordt door de meeste cryptocurrency gebruikt omdat het een stuk minder energie vereist. Als ETH 2.0 mainnet live gaat, is Bitcoin de enige grote resterende PoW cryptocurrency. Je kunt discussiëren over de veiligheid van PoS, maar in die discussie ga ik mij niet mengen :)

Het deposit contract address voor ETH 2.0 is inmiddels live. Het individueel staken van ETH 2.0 kan alleen met minimaal 32 ETH. Je kunt op dit moment dit minimale aantal ETH al naar het ETH 2.0 contract address sturen om voor te sorteren op het staken van ETH zelf. Voor zover ik kan zien kan je deze ETH nog niet terughalen voordat het mainnet live is.

Als je als individu ETH wil staken moet je ook een stukje software draaien om validator te kunnen worden: https://launchpad.ethereum.org/overview.

Als je minder dan 32 ETH hebt kan je niet individueel meedoen en moet je een pool opzetten of joinen. Daar kan je hier meer informatie over vinden: https://beaconcha.in/stakingServices.

Op https://etherscan.io/addr...0356cbb839cbe05303d7705fa kan je zien hoeveel ETH er al heen is gestuurd.

Als er 524,288 ETH is gedeposit en er in totaal 16,384 validators (individuele spelers of pools) zijn, gaat ETH 2.0 dus live. Dit betekent ook dat de miners gaandeweg hun mining hardware zullen gaan uitzetten en of verkopen of deze op andere cryptocurrency gaan inzetten. Denk hierbij aan ETC of andere compatible cryptocurrency.

Op https://launchpad.ethereum.org/ kan je meer informatie vinden over het staken van ETH zelf.

Door het staken van ETH kan je dus rendement of dividend in de vorm van ETH ontvangen. Er worden verschillende percentages genoemd van 1% tot bijv. 8% per jaar, dat wordt dus nog definitief bepaald. Op het moment dat jouw validator of pool een block valideert krijg je dus ETH als beloning.

Ikzelf weet nog niet of ik mee ga doen. Ik vind ETH staken wel interessanter dan bijv. een andere cryptocurrency staken, omdat ETH als munt zelf ook al langere tijd bestaat en mogelijk veel langer meegaat dan allemaal nieuwe opkomende munten die na enige tijd weer uit het zicht verdwijnen. De koersontwikkeling is over langere tijd waarschijnlijk gunstiger en stabieler dan coins waar je op korte termijn snel veel mee kunt verdienen, maar waarvan de waarde over langere tijd waarschijnlijk weer snel verdampt.

Vitalik heeft zelf al een paar duizend ETH overgemaakt om de boel op gang te helpen. Ikzelf wacht nog even af totdat het geheel echt live is, eerst maar zien of alles goed verloopt en of de koers de komende periode niet te veel daalt en dan denk ik dat ik wel mee ga doen.
Ja dit.
Of anders gewoon je ETH een een STKR-contractje gooien. Net iets minder rewards, maar 2 klikjes en klaar: https://stkr.io/

Je contractje is deel van een ETH-pool en deelt dus actief mee aan decentralisatie van het netwerk.
Reden om ETH te kopen, maar ook om Stkr (Ankr) enigzins serieus te gaan nemen.

Disclaimer: Alles wat ik hier zeg, moet je met een korrel zout nemen. Met name deze disclaimer.


 • Ladonna
 • Registratie: Mei 2018
 • Laatst online: 16-03 21:03
Nee, eigenlijk alles, maar ik kijk bijna altijd op mn telefoon, maar kan het via de laptop dus wel verder terug?

 • Taro
 • Registratie: September 2000
 • Niet online

Taro

Moderator General Chat / Wonen & Mobiliteit
Topicstarter
Ladonna schreef op zaterdag 14 november 2020 @ 22:24:
Nee, eigenlijk alles, maar ik kijk bijna altijd op mn telefoon, maar kan het via de laptop dus wel verder terug?
Ja, als je bijv. bij Time: 1M of 1Y kiest kan je maanden of jaren terug, uiteraard maximaal tot de oprichting van Binance, maar dat is al enkele jaren geleden.

Replace fear of the unknown with curiosity | Tesla Model Y LR | 6340 Wp zonnepanelen | Zappi V2 laadpaal | Dynamische energietarieven


 • Maracas10
 • Registratie: Mei 2019
 • Laatst online: 23-06-2021
iVibes schreef op zaterdag 14 november 2020 @ 21:55:
[...]


Bitvavo biedt staking aan voor de volgende coins. Of de opbrengst hoog is t.o.v. andere partijen weet ik niet maar het werkt wel erg makkelijk....
 • Valuta ___________Geschatte opbrengsten (%)
 • Bitcoin BTC_______1.22%
 • Cardano ADA______5.00%
 • Ark ARK__________6.00%
 • Ethereum ETH_____1.93%
 • ICON ICX_________10.50%
 • Litecoin LTC_______0.79%
 • NEO NEO_________1.07%
 • Ontology ONT______4.00%
 • Ripple XRP________0.85%
 • Tezos XTZ________6.00%
 • Tron TRX_________3.00%
 • VeChain Thor VET__1.03%
 • Waves WAVES_____5.50%
Thanks! Mooie percentages, al verschilt het wel ontzettend veel van elkaar! Heb je of iemand anders wat ervaring met Coinloan?

Ook wel wat goede dingen over gehoord en volgens mij erg hoge percentages rente

 • RaptorXS
 • Registratie: Oktober 2016
 • Laatst online: 13-03-2022


;)

 • iVibes
 • Registratie: Juni 2008
 • Laatst online: 22-03 15:28

iVibes

We Were Meant to Fly

Maracas10 schreef op zaterdag 14 november 2020 @ 22:32:
[...]
Thanks! Mooie percentages, al verschilt het wel ontzettend veel van elkaar! Heb je of iemand anders wat ervaring met Coinloan?

Ook wel wat goede dingen over gehoord en volgens mij erg hoge percentages rente
Coinloan zegt mij helemaal niets... helaas...
Daarbij probeer ik het aantal verschillende partijen, die ik m'n muntjes toevertrouw, ook vrj beperkt te houden...

Naast m'n ledger S en X werk ik alleen met Binance, Coinbase en Bitvavo (en nog een ongebruikt Kraken accountje). Het staken doe ik dan ook alleen bij deze partijen indien mogelijk... maar dat is mijn persoonlijke aanpak...

* Building a portfolio around shitcoins is just a shitfolio *


 • Taro
 • Registratie: September 2000
 • Niet online

Taro

Moderator General Chat / Wonen & Mobiliteit
Topicstarter
ETH/USD uitbraakje incoming?

Replace fear of the unknown with curiosity | Tesla Model Y LR | 6340 Wp zonnepanelen | Zappi V2 laadpaal | Dynamische energietarieven


 • Alcides
 • Registratie: September 2007
 • Laatst online: 08-06 20:26
Zit ook long op dit moment, denk je dat ie door de 500 gaat vandaag?
Wel goed terug gebounced vandaag.

 • Taro
 • Registratie: September 2000
 • Niet online

Taro

Moderator General Chat / Wonen & Mobiliteit
Topicstarter
Alcides schreef op zaterdag 14 november 2020 @ 23:25:
[...]

Zit ook long op dit moment, denk je dat ie door de 500 gaat vandaag?
Wel goed terug gebounced vandaag.
Ik ben op 457 weer ingestapt en heb er voldoende weggezet om te kunnen staken. Dat zou ik niet doen als ik dacht dat de koers zou gaan dalen, maar ik kan helaas de toekomst nog niet voorspellen. Als Bitcoin de bullrun voortzet, dan moet 500 zeker haalbaar zijn :)

Replace fear of the unknown with curiosity | Tesla Model Y LR | 6340 Wp zonnepanelen | Zappi V2 laadpaal | Dynamische energietarieven


 • Alcides
 • Registratie: September 2007
 • Laatst online: 08-06 20:26
Taro schreef op zaterdag 14 november 2020 @ 23:29:
[...]

Ik ben op 457 weer ingestapt en heb er voldoende weggezet om te kunnen staken. Dat zou ik niet doen als ik dacht dat de koers zou gaan dalen, maar ik kan helaas de toekomst nog niet voorspellen. Als Bitcoin de bullrun voortzet, dan moet 500 zeker haalbaar zijn :)
Jaa ik heb er ook al wat een tijdje in het HODL mandje zitten.

Heb ook een partij waar ik mee daytrade (voornamelijk op basis van Elliot Waves en volume). Valt daarbij op dat ik mijn shorts toch altijd veel eerder close dan longs.Gut feeling zegt me gewoon dat we voor een uitbraak staan, en wil dan toch aan de juiste kant gepositioneerd zijn :P

 • toilet_paper
 • Registratie: Mei 2012
 • Laatst online: 09-06 14:03
Ladonna schreef op zaterdag 14 november 2020 @ 22:07:
Ik vind het jammer dat je de historie op binance maar tot 3 maanden terug kan zien. Ik zou het wel terug willen zien van een paar jaar geleden
Taro schreef op zaterdag 14 november 2020 @ 22:10:
[...]

Je kunt op Binance wel verder terugkijken, maar waarschijnlijk is de betreffende cryptocurrency (of het handelspaar) pas 3 maanden geleden op Binance gelist?
Kan zijn dat ik iets mis, maar ik zit geregeld te klungelen om de history te raadplegen op Binance. Die history window is idd net geen 3 maanden. Als ik wil zien wanneer ik iets heb gekocht of verkocht een jaar terug ofzo, is het schuiven geblazen met de start en end datums in de order history tab. Verschrikkelijk systeem.
Ik hoop zelfs dat ik iets mis.
Ik kan ook niet verder terug dan 3 maanden. Ook export geeft max 3 maanden aan:Wel leuk mocht de belasting ooit eens moeilijk gaan doen. Je kan niet bewijzen door iedere trade te laten zien hoe je van bedrag A naar bedrag B bent gegaan.

 • iVibes
 • Registratie: Juni 2008
 • Laatst online: 22-03 15:28

iVibes

We Were Meant to Fly

Je kan ook drie maanden in het verleden kiezen..... de tijdspanne is maximaal drie maanden, maar dat kunnen dus ook drie maanden uit 2018 zijn... dus met meerdere exports kan je zo een compleet plaatje krijgen...

[Voor 19% gewijzigd door iVibes op 15-11-2020 02:18]

* Building a portfolio around shitcoins is just a shitfolio *

iVibes schreef op zondag 15 november 2020 @ 02:17:
Je kan ook drie maanden in het verleden kiezen..... de tijdspanne is maximaal drie maanden, maar dat kunnen dus ook drie maanden uit 2018 zijn... dus met meerdere exports kan je zo een compleet plaatje krijgen...
Daar heeft ie bij mij geen zin in. Alles wat ik verder dan 3 maanden terug wil kiezen laat ie niet zien. Ook een export naar een bestand laat niet zien wat ik kies.

Edit: Net een export gedaan van 2 maanden een jaar terug. Als ik die open laat ie de trades van vandaag in dat bestand zien en meer niet.

[Voor 12% gewijzigd door PilatuS op 15-11-2020 02:24]


 • iVibes
 • Registratie: Juni 2008
 • Laatst online: 22-03 15:28

iVibes

We Were Meant to Fly

PilatuS schreef op zondag 15 november 2020 @ 02:23:
[...]


Daar heeft ie bij mij geen zin in. Alles wat ik verder dan 3 maanden terug wil kiezen laat ie niet zien. Ook een export naar een bestand laat niet zien wat ik kies.
Ja zeker wel.... bij mij wel.... bij custom datum bijvoorbeeld 1 januari als begin en 1 april als einddatum kiezen krijgen ik netjes een excelsheet met alles....

* Building a portfolio around shitcoins is just a shitfolio *


 • toilet_paper
 • Registratie: Mei 2012
 • Laatst online: 09-06 14:03
Bij mij is de window max 3 maanden, en de start niet verder terug dan begin dit jaar:
iVibes schreef op zondag 15 november 2020 @ 02:25:
[...]


Ja zeker wel.... bij mij wel.... bij custom datum bijvoorbeeld 1 januari als begin en 1 april als einddatum kiezen krijgen ik netjes een excelsheet met alles....
Hier dus niet. Net nog een keer gedaan bij zowel trade history als order history. Ik kies 2 maanden totaal die net iets meer dan 1 jaar terug waren en in het bestand (wat maar 4KB is) staan de trades van vandaag.

Edit: Kies voor de laatste maand krijg ik wel een groot bestand waar alles netjes in staat. Alleen 5 maanden terug, 10 maanden terug of 2 jaar terug, die data staat niet in het bestand.

[Voor 15% gewijzigd door PilatuS op 15-11-2020 02:31]


 • iVibes
 • Registratie: Juni 2008
 • Laatst online: 22-03 15:28

iVibes

We Were Meant to Fly

toilet_paper schreef op zondag 15 november 2020 @ 02:28:
Bij mij is de window max 3 maanden, en de start niet verder terug dan begin dit jaar:[Afbeelding]
Helemaal rechts moet je hebben, en in het venster dat je dan krijgt pas een datum opgeven bij custom...

https://tweakers.net/i/36Ei7ejK6HF6H8A-GcnA5frClYI=/800x/filters:strip_icc():strip_exif()/f/image/0lEvCBArzH7fgtBxYV6GQ9PC.jpg?f=fotoalbum_large

Ik zit trouwens wel op de website, niet in de App...

Edit: zo krijg ik bijvoorbeeld netjes een bestand met alle orders van de eerste 3 maanden van dit jaar, maar kan ook van eerdere jaren. Als je maar binnen de max van 3 maanden blijft...

[Voor 21% gewijzigd door iVibes op 15-11-2020 02:39]

* Building a portfolio around shitcoins is just a shitfolio *

Misschien dat er nog ergens een max aantal zit op de een of andere manier. Wat ik ook doe, ik krijg niet de trades van een half jaar of langer terug te zien. Ik kan mij voorstellen als je een bot hebt die de hele dag ping pong doet voor 0.2% dat die historie flink groot gaat worden als tig duizenden bots dit doen. Misschien dat ze stoppen bij een X aantal trades ?

 • iVibes
 • Registratie: Juni 2008
 • Laatst online: 22-03 15:28

iVibes

We Were Meant to Fly

PilatuS schreef op zondag 15 november 2020 @ 02:40:
Misschien dat er nog ergens een max aantal zit op de een of andere manier. Wat ik ook doe, ik krijg niet de trades van een half jaar of langer terug te zien. Ik kan mij voorstellen als je een bot hebt die de hele dag ping pong doet voor 0.2% dat die historie flink groot gaat worden als tig duizenden bots dit doen. Misschien dat ze stoppen bij een X aantal trades ?
Ik exporteer ze, anders laat hij ze niet zien.... ook niet als je maar een week pakt bijvoorbeeld?

* Building a portfolio around shitcoins is just a shitfolio *

iVibes schreef op zondag 15 november 2020 @ 02:41:
[...]


Ik exporteer ze, hij laat ze niet zien.... ook niet als je maar een week pakt bijvoorbeeld?
Ik heb het al. Ik moet netjes op een dag klikken waar het moet beginnen en dan de dag waar het moet stoppen. Zojuist een deel van mijn 2019 historie gedownload met een bestand dat 153KB is.

Stom van mij dat ik dus eerst niet op die dag aan het klikken was, maar dacht dat de maand genoeg zou zijn. Nu lukt het dus wel om verder dan 3 maanden terug te gaan.

 • iVibes
 • Registratie: Juni 2008
 • Laatst online: 22-03 15:28

iVibes

We Were Meant to Fly

PilatuS schreef op zondag 15 november 2020 @ 02:46:
[...]


Ik heb het al. Ik moet netjes op een dag klikken waar het moet beginnen en dan de dag waar het moet stoppen. Zojuist een deel van mijn 2019 historie gedownload met een bestand dat 153KB is.

Stom van mij dat ik dus eerst niet op die dag aan het klikken was, maar dacht dat de maand genoeg zou zijn. Nu lukt het dus wel om verder dan 3 maanden terug te gaan.
Ja hij is heel precies. Als je bijvoorbeeld 1 januari kiest als begin en 1 april als einddatum gaat het goed. Als je echter 2 april als einddatum kiest krijg je een rode tekst dat je gekozen periode te lang is...

* Building a portfolio around shitcoins is just a shitfolio *

iVibes schreef op zondag 15 november 2020 @ 02:48:
[...]


Ja hij is heel precies. Als je bijvoorbeeld 1 januari kiest als begin en 1 april als einddatum gaat het goed. Als je echter 2 april als einddatum kiest krijg je een rode tekst dat je gekozen periode te lang is...
Klopt inderdaad. Nog even een paar stukjes gedownload met bestanden van 200KB of meer die enorme waslijsten aan data zijn. Zou wel leuk zijn als de belasting ooit moeilijk gaat doen, hier heb je 100k regels aan data voor een bepaalde periode, zoek het maar uit >:)

Ergens snap ik het ook wel dat het max 3 maanden is. Als ik een stuk selecteer om te downloaden en op de knop druk, dan duurt het al even voordat de download langskomt. Als je de data van een bot zou downloaden die iedere minuut een trade maakt over een periode van 3 jaar gezien wil ik niet eens weten wat voor een bestand je dan krijgt.

 • iVibes
 • Registratie: Juni 2008
 • Laatst online: 22-03 15:28

iVibes

We Were Meant to Fly

PilatuS schreef op zondag 15 november 2020 @ 02:53:
[...]


Klopt inderdaad. Nog even een paar stukjes gedownload met bestanden van 200KB of meer die enorme waslijsten aan data zijn. Zou wel leuk zijn als de belasting ooit moeilijk gaat doen, hier heb je 100k regels aan data voor een bepaalde periode, zoek het maar uit >:)

Ergens snap ik het ook wel dat het max 3 maanden is. Als ik een stuk selecteer om te downloaden en op de knop druk, dan duurt het al even voordat de download langskomt. Als je de data van een bot zou downloaden die iedere minuut een trade maakt over een periode van 3 jaar gezien wil ik niet eens weten wat voor een bestand je dan krijgt.
Precies, anders worden het echt mega bestanden.... vandaar die limiet.... maar op 1 januari dus even 4 kwartalen exporteren van het voorgaande jaar en de boekhouding is ook weer klaar ;-)

* Building a portfolio around shitcoins is just a shitfolio *


 • Bulligan
 • Registratie: Februari 2002
 • Laatst online: 22:06
Gelukszoekr schreef op zaterdag 14 november 2020 @ 21:28:
Even een Swipe Slate update,

Ik gebruik nu 10 dagen de Slate kaart. Ik heb €210 aan rente ontvangen op m'n inleg, en €40 teruggekregen op uitgave (random boodschappen).

Ik heb de vrouw voorzien van een Curve kaart die aan de Slate gekoppeld is. Die snapt nog niet helemaal hoe we eigenlijk permanent gratis boodschappen kunnen doen. Maar ze kan er denk ik wel aan wennen :)
Loop je niet vaak tegen het probleem dat visa niet word geaccepteerd? Ik heb dit namelijk wel bij heel veel winkels, zoals de dagelijkse boodschappen. (Ik gebruik momenteel de Binance kaart icm Curve in Apple Pay)

Ik dacht trouwens dat Swipe helemaal op de schop ging iedereen over moest naar de Binance kaart.

[Voor 3% gewijzigd door Bulligan op 15-11-2020 07:06]


 • verwijderd69
 • Registratie: Januari 2018
 • Laatst online: 06:16
Als de belastingdienst ooit mijn trade geschiedenis nodig heeft dan past het op 1 a4tje.

Bovendien zouden ze zich helemaal kapotlachen om de buy highs en sell lows.

I live inside that bubble, reality of the naive.


 • PHPResource
 • Registratie: November 2010
 • Laatst online: 19:24
verwijderd69 schreef op zondag 15 november 2020 @ 07:14:
Als de belastingdienst ooit mijn trade geschiedenis nodig heeft dan past het op 1 a4tje.

Bovendien zouden ze zich helemaal kapotlachen om de buy highs en sell lows.
Uit medelijden krijg je dan geld terug ipv dat je moet betalen vanwege al je gederfde inkomsten :+

 • _Brake_
 • Registratie: Mei 2004
 • Laatst online: 08-06 20:34
De bewijslast ligt ook bij jou. ‘Ik kan niet verder terug dan 3 maanden’, betekent gewoon dat je je administratie niet op orde hebt.

Maar ik denk dat dit pas speelt als je ervan leeft?

Dell Vostro 7620 / Intel Core i7 12700H / NVIDIA GeForce RTX 3050 Ti 4GB / 16GB DDR5RAM / Dell Thunderbolt Dock WD22TB4 / 2x iiyama XUB2492HSU-B1 / Universal Audio Volt 1 / 2x KRK Rokit RP8 G4 monitor / KRK S10.4 subwoofer

Pagina: 1 2 3 ... 101 Laatste

Dit topic is gesloten.


Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee