• G_Dragon
 • Registratie: April 2007
 • Nu online

G_Dragon

Whatever you do, do it well.

Topicstarter
Mede-auteur:
 • MRE-Inc
 • Registratie: Juli 2008
 • Laatst online: 26-05 19:44

MRE-Inc


Algemeen Headset Topic

Kom je er niet uit? kijk eens op Tweakers Pricewatch

Welkom in het Algemeen headset topic!
Dit topic is bedoeld om over Headsets te praten.

Bedraad of Draadloos


Draadloos


Een draadloze headset maakt veelal verbinding met een (laad)station. Dit basisstation is aangesloten op je pc of console. De verbinding loopt veelal via de 2.5 Ghz band of via bluetooth.

+ Iets te drinken halen in de keuken terwijl je doorpraat met je teamgenoten moet prima lukken.
+ De meegeleverde ontvanger doet vaak gelijk dienst als standaard, stijlvol en functioneel.

- Je bent afhankelijk van de accuduur van de gaming headset.
- Draadloze headsets zijn vaak platformspecifiek. Opletten dus.

Bedraad


Een bedrade headset is, je raadt het al, afhankelijk van een fysieke aansluiting. Veelal een usb of 3.5 mm aansluiting(en) voor je microfoon en headset.

+ Je sluit de headset aan en je bent klaar om te gamen.
+ Bedrade headsets zijn over het algemeen een stuk lichter dan draadloze headsets.

- De lengte van de kabel. Even snel drinken pakken lukt niet.
- Kabels zijn naar verloop van tijd vatbaar voor slijtage en kabelbreuk.

Comfortabel gamen


Hoofdband

De hoofdband van de headset is een van de belangrijkste factoren bij het kiezen van een headset. Het gewicht van de headset rust via de hoofdband op jouw hoofd. Het is dus belangrijk dat deze niet alleen stevig is, maar dat hij ook voldoende verstelbaar is en daardoor niet op je oren of kruin drukt. Bij een goede headset heb je eigenlijk niet meer door dat je hem draagt.

Oorschelpen


Bij het kiezen van een headset let je bij de oorschelpen op drie dingen: de vorm, het materiaal en het open- of gesloten ontwerp. Als je kleine oren hebt en een compacte gaming headset zoekt, zijn ronde on-ear oorschelpen een uitstekende keuze. Voor gamers met een groter hoofd en prominente oren zijn de grotere, over-ear ovale oorschelpen een groot pluspunt.

Materiaal
Ook het materiaal speelt een rol bij het comfort van je game koptelefoon. De oorschelpen zijn vaak bekleed met stoffen of (nep)leren materialen. Het voordeel van stoffen oorschelpen is dat ze beter ademen, terwijl lederen bekleding weer beter isoleert en minder snel slijt. Bij duurdere modellen zijn de oorschelpen vaak ook nog gevuld met memory foam, zodat ze zich precies naar jouw hoofd vormen.

Gewicht
Gaming headsets worden van verschillende materialen gemaakt. Van hele lompe plastic headsets met opvallende ontwerpen tot minimalistische headsets met lichtgewicht aluminium onderdelen. Voor een kwalitatief lichter model tast je over het algemeen dieper in de buidel. Als je een headset langere tijd draagt, is zo'n investering het overwegen waard.

Type Oorschelp


Open ontwerp


Een open ontwerp betekent dat de oorschelp niet volledig is afgesloten. In sommige gevallen verbetert dit de akoestiek en dat is fijner tijdens het gamen in warmer weer.

+ Ademend, fijn bij gamen in de zomer.
+ Open oorschelpen veranderen de akoestiek, waardoor sommige geluiden natuurlijker klinken.

- Open oorschelpen lekken geluid, waardoor je omgeving van jouw gaming geweld mee kan genieten.

Gesloten oorschelpen


Gesloten oorschelpen hebben, zoals de naam al doet vermoeden, een gesloten klankkast. Dit sluit je af van de buitenwereld, maar zorgt wel dat de bass overheersend kan zijn. De oorschelpen kunnen bij intense speelsessies sneller warm worden.

+ Passieve noise canceling: sluit je af van de buitenwereld voor maximale concentratie en immersie.
+ Door de gesloten klankkast komt de bass sterker naar voren.

- Bij warm weer of intense speelsessies kan de headset klam aanvoelen.

Weergavemogelijkheden


Stereo


Een stereoheadset pakt het relatief simpel aan, door geluid over slechts 2 audiokanalen te verdelen. Stereo headsets hebben in 99% van de gevallen een simpele 3.5 mm aanluiting en bijna alle games en multimedia zijn af te stemmen op een stereokoptelefoon.

+ De 3.5mm aansluiting maakt deze headsets geschikt voor alle consoles en platformen.
+ Stereokoptelefoons zijn beter geschikt voor muziek en entertainment.

- Je hoort minder goed waar geluiden en tegenstanders vandaan komen. Hierdoor reageer je minder snel.

Virtueel Surround sound


Een gaming headset met 7.1 virtueel surround sound gebruikt software en algoritmen om 7 geluidskanalen te simuleren. Hierdoor hoor je dus veel preciezer vanuit welke richting het geluid komt.

+ Surround sound geeft je een realistische gevoel voor ruimtelijkheid en waarschuwt je vanuit welke hoek tegenstanders (gaan) komen.
+ Via software wissel je voor elke game naar de gewenste audioinstellingen.

- Dankzij de vereiste software en de usb aansluiting werken surround sound headsets niet standaard op elke console.

Dimensioneel geluid


Naast stereo en virtueel surround sound, is dimensioneel geluid in opkomst. Technieken als Dolby Atmos (betaald) en Windows Sonic (gratis voor Windows en Xbox) gebruiken volume en frequentie om geluid in de ruimte te plaatsen. Hierdoor hoor je beter of iemand zich boven of onder je bevindt.

+ Dimensioneel geluid is nog preciezer dan surround sound.

- Nog niet elke game ondersteunt deze nieuwe technologie.

Communiceer met je team


Een gaming headset gebruik je natuurlijk ook om helder te communiceren met je vrienden en teamgenoten. De volgende functies zijn dan ook bijna onmisbaar:

Noise Canceling: hierdoor is je stem luid en duidelijk, maar krijgen teamgenoten niks mee van jouw kletterende mechanische toetsen.

Mute functies: dankzij een knop op de oorschelp of het omhoogklappen van je microfoon deactiveer je de microfoon om bijvoorbeeld je telefoon aan te nemen of een echt gesprek te voeren.

Er zijn 3 verschillende soorten ringen in een koptelefoonaansluiting.

1 RingMeestal betekent één ring dat er twee secties zijn, dus de plug is mono en speelt hetzelfde geluid af via een hoofdtelefoon.
2 RingenEn gewone stereohoofdtelefoons hebben meestal twee ringen, waardoor er drie secties ontstaan, waarvan er twee de verbinding met de linker- en rechterluidsprekers vormen.
3 RingenAls u een audio-aansluiting met drie ringen op het apparaat aansluit, betekent dit dat uw apparaat is ontworpen voor een microfoon

Audio Spectrum & Equalizer app

Informatie over Audio Spectrum / te gebruiken voor het afstellen middels een Equalizer app
Vind je hier

Veel verschillende merken
Opzoek naar een nieuwe headset of advies nodig?


Misschien handig om de onderstaande vragen te beantwoorden bij het opstellen van uw vraag? :)
Wilt u de Headset bedraad of wireless?

Draagt u een bril?

Op welke platformen gaat u de headset gebruiken?

Wat is uw budget?

Aanvullende informatie?

^ Naar boven ^

[Voor 255% gewijzigd door G_Dragon op 15-06-2021 14:08. Reden: Nieuwe Layout, top 10 weggehaald]

Onze Pokémonkaarten portfolio | Nintendo Switch / Xbox Series X|S
" Power comes in response to a need, not a desire. You have to create that need.”


 • Hulleman
 • Registratie: December 2009
 • Laatst online: 19-05 19:20
Goed bezig! Volgens mij veel behoefte aan. Zelf heb ik een Sony WH1000-XM2 en gebruik die af ten toe als headset in mijn PS4 of Switch Lite. Bij de PS4 prop ik de 3,5mm in de controller, maar het geluid is dan niet echt denderend, terwijl dit met muziek wel het geval is. Daarnaast werkt de mic dan niet. Bij de switch eveneens met een 3,5mm, maar dan heb ik het idee dat er geluiden verdwijnen. Alsof je een 5.1 signaal door een 2.0 speakeropstelling stuurt.

Heeft iemand hier een goede oplossing voor? Liefst wireless kunnen genieten van de geluidskwaliteit van de WH1000-XM2 op consoles en dat ik het liefst ook nog de mic kan gebruiken.

Hopelijk ondersteunt de PS5 via BT die Sony headset, maar ik begrijp dat ze dit waarschijnlijk niet gaan doen door de hoge latency. Andere headsets worden ook via BT ondersteund, maar zijn dat dan low latency headsets ofzo?

LG OLED C7 | Marantz SR5010 | Focal Aria 926 | Focal Aria CC900 | Boston Acoustics A25 | SVS PB-1000 | Nvidia Shield 2017 | Playstation 5 | Xbox Series X |


 • Edzeau
 • Registratie: Oktober 2007
 • Laatst online: 24-05 21:52
Fijn, eindelijk een topic over headsets! Ikzelf ben al een behoorlijke tijd op zoek naar een goede, draadloze headset voor mijn PS4. Ik heb zelf nu een Sony Gold headset (oude, dikke variant). De functie chatmix (dus balans kunnen bepalen tussen game- en chat-audio) is voor mij vrij belangrijk. Tot nu toe heb ik nog geen goede niet-sony headset gevonden die deze functie heeft icm draadloos, of je mag er direct €300 voor neerleggen (Arctis Pro).

Stiekem hoop ik dat er met de release van de PS5 wat zaken aan gaan veranderen, maar dat zal afwachten zijn. Andere headsets van Arctis (bijvoorbeeld de 7 en 9) geven aan ook chatmix te hebben, maar na reviews te lezen lijkt dit enkel voor PC-gamers te zijn.

PS5: Edzeau - Warzone / Rainbow Six Siege - Gameplay


 • nioz
 • Registratie: Maart 2004
 • Laatst online: 26-02 13:32
Hulleman schreef op dinsdag 13 oktober 2020 @ 09:28:
[...]Zelf heb ik een Sony WH1000-XM2 en gebruik die af ten toe als headset in mijn PS4 of Switch Lite. Bij de PS4 prop ik de 3,5mm in de controller, maar het geluid is dan niet echt denderend, terwijl dit met muziek wel het geval is. Daarnaast werkt de mic dan niet. Bij de switch eveneens met een 3,5mm, maar dan heb ik het idee dat er geluiden verdwijnen. Alsof je een 5.1 signaal door een 2.0 speakeropstelling stuurt.

Heeft iemand hier een goede oplossing voor? Liefst wireless kunnen genieten van de geluidskwaliteit van de WH1000-XM2 op consoles en dat ik het liefst ook nog de mic kan gebruiken.
Ik heb zelf de XM3 en ik gebruik hem in combinatie met een snoertje met inline mic om te kunnen chatten.
Zorg wel dat je de headset aan zet, zelfs als je hem met 3.5mm aansluit. Anders mis je de power om het ding goed te driven.

Helaas is de DAC in de PS4 controller niet super, waardoor de geluidskwaliteit sowieso wat achter zal blijven bij mogelijke andere alternatieven. Dat geldt overigens voor de meeste apparaten die niet specifiek voor audio zijn. Mobiele telefoons en laptops zijn vaak ook niet echt super wat DAC's betreft. En met Bluetooth is het maar net welke codecs er ondersteund worden.
Als ik bijv beter geluid wil hebben uit mijn PS4, dan sluit ik mijn SoundblasterX G6 aan op de PS4 en dan nog een snoertje naar mijn headphones :+


Edit:
Ik ben zelf overigens nog op zoek naar een headset die ik specifiek voor gaming wil gaan gebruiken. Enerzijds zodat ik mijn XM3's bij mijn werk setup kan laten liggen, maar ook omdat ik graag draadloos wil gaan. Daarnaast zijn ook de 'geluidsprofielen' van die dingen vaak standaard wat beter voor gaming, ondanks dat de algemene geluidskwaliteit misschien minder is dan bijv die XM3's. Het nadeel aan gaming headset vind ik wel een beetje de typische 'gamer' look van die dingen, maar het voordeel is wel dat ze echt draadloos zijn.

Ik wacht alleen de release van de nieuwe consoles nog even af voordat ik iets koop. Even kijken of er nog iets nieuws komt.

[Voor 18% gewijzigd door nioz op 13-10-2020 10:16]


 • G_Dragon
 • Registratie: April 2007
 • Nu online

G_Dragon

Whatever you do, do it well.

Topicstarter
Ik moet even advies vragen over het Hoofdtopic:

Ik kan nergens een volledige compatibility lijst vinden met alle headsets die werken met Xbox, PS.
Weet niet of dit te ver gezocht is maar wou deze nog toevoegen aan het topic.


Edit: bedenk me net dat alles met een 3.5 mm jack werkt :)

[Voor 14% gewijzigd door G_Dragon op 13-10-2020 11:02]

Onze Pokémonkaarten portfolio | Nintendo Switch / Xbox Series X|S
" Power comes in response to a need, not a desire. You have to create that need.”


 • MRE-Inc
 • Registratie: Juli 2008
 • Laatst online: 26-05 19:44

MRE-Inc

Copa Mundial de Fútbol de 1982

Topicstarter
G_Dragon schreef op dinsdag 13 oktober 2020 @ 10:27:
Ik moet even advies vragen over het Hoofdtopic:

Ik kan nergens een volledige compatibility lijst vinden met alle headsets die werken met Xbox, PS.
Weet niet of dit te ver gezocht is maar wou deze nog toevoegen aan het topic.
De Arctic 7 werkt met zowel Xbox als PS, net zoals de Astro A20 Gen2.

https://steelseries.com/gaming-headsets/arctis-7x

De Astro A20 Gen 2 kan dmv een 2e dongle a 19 euro.

https://www.astrogaming.c...s/headsets/a20-gen-2.html

XBL: MRE Inc


 • I ColoSsuZz I
 • Registratie: December 2010
 • Laatst online: 18-05 15:36
Mooi topic om even te volgen!

Ik ben vooral benieuwd of de nieuwe pulse 3D headset van Playstation ook zal gaan werken op de Series X.
Iemand een idee/vermoeden?

[Voor 3% gewijzigd door I ColoSsuZz I op 13-10-2020 11:33]

Xbox Series X: I ColoSsuZz I - PS5: I-ColoSsuZz-I


 • Nipje
 • Registratie: September 2006
 • Laatst online: 24-05 15:14
MRE-Inc schreef op dinsdag 13 oktober 2020 @ 10:47:
[...]


De Arctic 7 werkt met zowel Xbox als PS, net zoals de Astro A20 Gen2.

https://steelseries.com/gaming-headsets/arctis-7x

De Astro A20 Gen 2 kan dmv een 2e dongle a 19 euro.

https://www.astrogaming.c...s/headsets/a20-gen-2.html
Ik ben echt al lang op zoek naar een goede headset die op al mijn apparaten werkt (mobiel, Switch, PS, Xbox). De Arctis 7x lijkt echt het perfecte product voor mij! De Astro is ook een goede optie maar de looks staan mij wat tegen. Ik hoop dat de 7x spoedig te koop is in NL webshops :9~

Overigens wel een groot voordeel dat je bij de A20 een 2e dongle kunt kopen zodat je niet telkens blijft wisselen tussen je apparaten..

EDIT:
Ik lees op de A20 pagina duidelijk dat de X versie niet werkt met PlayStation. Gaat dit voor de nieuwe generatie consoles echt anders zijn ja?

[Voor 17% gewijzigd door Nipje op 13-10-2020 11:38]


 • MRE-Inc
 • Registratie: Juli 2008
 • Laatst online: 26-05 19:44

MRE-Inc

Copa Mundial de Fútbol de 1982

Topicstarter
@Nipje

In hun blog zeggen ze van wel:

https://blog.astrogaming.com/2020/09/a20-wireless-gen-2/
For those who play cross-platform on Xbox and PlayStation, we’re also introducing the standalone A20 Wireless Gen 2 USB Transmitter . One USB Transmitter for Xbox or PlayStation is included with each A20 Headset. For multi-console users, adding a second USB Transmitter enables cross-console compatibility with a single A20 Wireless Headset.

XBL: MRE Inc


 • Nipje
 • Registratie: September 2006
 • Laatst online: 24-05 15:14
Hmm, ik zie het, bijzonder. Op de productpagina onder de bestel knop staat duidelijk het volgende:

"COMPATIBLE WITH:
PS4, PC-MAC
NOT COMPATIBLE WITH:
XBOX"

Wellicht is dat enkel van toepassing op de vorige generatie consoles.

[Voor 8% gewijzigd door Nipje op 13-10-2020 12:08]


 • Amaze86
 • Registratie: September 2011
 • Laatst online: 13:18
Iedergeval die Top 5 klopt voor geen meter in je beginpost.

@I ColoSsuZz I Zal wel werken via controller audio only, denk dat mic niet zal werken.

It's Tricky to rock a rhyme, to rock a rhyme that's right on time, It's Tricky... Tricky


 • G_Dragon
 • Registratie: April 2007
 • Nu online

G_Dragon

Whatever you do, do it well.

Topicstarter
Amaze86 schreef op dinsdag 13 oktober 2020 @ 14:38:
Iedergeval die Top 5 klopt voor geen meter in je beginpost.

@I ColoSsuZz I Zal wel werken via controller audio only, denk dat mic niet zal werken.
Was er al een beetje bang voor.. :o
Daarom heb ik de bron er ook bij vermeld O-)

Onze Pokémonkaarten portfolio | Nintendo Switch / Xbox Series X|S
" Power comes in response to a need, not a desire. You have to create that need.”


 • xandoortje
 • Registratie: Juli 2014
 • Laatst online: 04-04 12:15
Ik ben opzoek naar een nieuwe headset voor de aankomende generatie consoles


Wat ik zoek:

Wireless of Wired maakt niet zo heel veel uit.
Niet te groot,vrouwen hebben niet zo'n groot hoofd 😅
Graag net zo comfortabel als de Steelseries.
Platform moet Xbox series X zijn,al zou compatible met de Playstation een plus zijn maar niet noodzakelijk.
RGB maakt mij ook niet zo heel veel uit.
Maar het belangrijkste is dat de headset luid moet klinken.
Mijn huidige SS 1x Wireless is echt te zacht,ook met de 3.5mm is ie te zacht ☹
Budget is niet geheel onbelangrijk en zoek ik iets met een maximum van €250.

Wie heeft goede opties ?

 • Nogne
 • Registratie: November 2011
 • Laatst online: 18:44
Zelf sinds gisteren pricewatch: Turtle Beach Stealth 700X Gen2 en die werkt echt super fijn. En gelukkig ook al voorbereid op de nieuwe generatie Xbox.

XBL: Nogne


 • G_Dragon
 • Registratie: April 2007
 • Nu online

G_Dragon

Whatever you do, do it well.

Topicstarter
Nogne schreef op dinsdag 13 oktober 2020 @ 15:36:
Zelf sinds gisteren pricewatch: Turtle Beach Stealth 700X Gen2 en die werkt echt super fijn. En gelukkig ook al voorbereid op de nieuwe generatie Xbox.
Netjes!
Ik speel zelf al 2 jaar met de Turtle Beach Stealth 600 Gen1, heb laatst nog een vergelijking gekeken van de Gen1 & Gen2. Er zijn helaas te weinig vernieuwingen bij de Gen2, zolang mijn Gen1 nog werkt vind ik het prima :).

Onze Pokémonkaarten portfolio | Nintendo Switch / Xbox Series X|S
" Power comes in response to a need, not a desire. You have to create that need.”


 • Edzeau
 • Registratie: Oktober 2007
 • Laatst online: 24-05 21:52
Even terugkomende op mijn post van vanmorgen, ik ben erg benieuwd:

Zijn hier Playstation-gamers die een balansknop voor chat- en gameaudio belangrijk vinden op een headset? Dus dat je stemmen van vrienden of juist het ingame geluid beter kunt horen, zoals de headsets van Sony wel hebben?

En zo ja, welke headset gebruik je hiervoor?

PS5: Edzeau - Warzone / Rainbow Six Siege - Gameplay


 • Nogne
 • Registratie: November 2011
 • Laatst online: 18:44
G_Dragon schreef op dinsdag 13 oktober 2020 @ 15:39:
[...]


Netjes!
Ik speel zelf al 2 jaar met de Turtle Beach Stealth 600 Gen1, heb laatst nog een vergelijking gekeken van de Gen1 & Gen2. Er zijn helaas te weinig vernieuwingen bij de Gen2, zolang mijn Gen1 nog werkt vind ik het prima :).
Ben altijd een PS/PC gebruiker geweest, en sinds enkele maanden heb ik een XOX (hij was heel even te koop voor 270e en ik kon hem niet laten liggen). En sindsdien ben ik helemaal om, en nu met Gamepass (en de overname van Bethesda) heb ik een Series X in de pre-order staan, en daar wilde ik wel graag een goeie headset bij hebben.

Want ik ben onlangs verhuist en had een 5.1 set maar mijn vrouw wilde dit niet in ons nieuwe huis, dus heb nu nog maar een 2.1 en dat is soms lastig spelen als je niet door hebt dat er iemand achter je staat (ik speel heel veel Sea of Thieves de laatste tijd). En iemand in het Xbox topic liet deze zien, en hij bevestigde dat deze word opgeladen met USB-C (dat was een vereiste voor mij) dus toen heb ik de knoop door gehakt en besteld.

XBL: Nogne


 • Amaze86
 • Registratie: September 2011
 • Laatst online: 13:18
@Edzeau Helaas te weinig headsets voor ps met chatmix functie, Astro heeft het wel bij a50 en a20.

Razer thresher wireless weet ik niet zeker, dacht van niet.

De plantronics 800hs heeft het ook via usb en optical kabel ( op ps4 slim werkte die niet omdat die geen optical aansluiting had) er komt binnenkort een nieuwe V2 versie uit voor Playstation, Xbox, PC ( zijn overgenomen door NACON)

Misschien dat TB stealth gen 2 via de app een update krijgt voor chatmix, alleen is nog niet zeker.


Ben vooral benieuwd naar Audeze Penrose voor PS5.

Steelseries Arctis 7 heeft ook chatmix via een omweg, audio kabel in je tv en usb in ps4.

[Voor 61% gewijzigd door Amaze86 op 13-10-2020 18:57]

It's Tricky to rock a rhyme, to rock a rhyme that's right on time, It's Tricky... Tricky


 • Amaze86
 • Registratie: September 2011
 • Laatst online: 13:18
Nieuwste Astro A50 voor €217,50 werkt op ps5, je hebt wel een adapter nodig. Maar je kan hem ook aansluiten via optical in je tv en usb naar ps5 dan werkt die ook zonder lag. Topper voor deze prijs.

https://www.amazon.co.uk/...?psc=1&tag=peppercom05-21

edit: xbox versie is opeens duurder geworden

verlopen, is weer normale prijs.

[Voor 38% gewijzigd door Amaze86 op 15-10-2020 00:03]

It's Tricky to rock a rhyme, to rock a rhyme that's right on time, It's Tricky... Tricky


 • xandoortje
 • Registratie: Juli 2014
 • Laatst online: 04-04 12:15
Amaze86 schreef op woensdag 14 oktober 2020 @ 16:58:
Nieuwste Astro A50 voor €217,50 werkt op next gen xbox, voor ps5 heb je een adapter nodig. Topper voor deze prijs.

https://www.amazon.co.uk/...?psc=1&tag=peppercom05-21
De Xbox versie is bij mij omgerekend 312 euro

 • Amaze86
 • Registratie: September 2011
 • Laatst online: 13:18
xandoortje schreef op woensdag 14 oktober 2020 @ 17:22:
[...]

De Xbox versie is bij mij omgerekend 312 euro
Ah zie het ja opeens xbox versie duurder.

It's Tricky to rock a rhyme, to rock a rhyme that's right on time, It's Tricky... Tricky


 • afca020
 • Registratie: Maart 2011
 • Laatst online: 03:05

afca020

X X X

Moet je de usb-c dongle gebruiken met de XSX om de Arctis 7X te kunnen gebruiken of verbindt deze ook zonder de dongle via hetzelfde Xbox wireless protocol waarmee de controllers werken? Lijkt me raar als de dongle nodig is aangezien deze usb-c is en de XSX geen usb-c poorten heeft.

 • Koning-Admiraal
 • Registratie: Maart 2016
 • Laatst online: 02-08-2021

Koning-Admiraal

De commandant!

Voor mij is design zeer belangrijk bij een headset, en het liefst zou ik een headset willen die gebruik maakt van de Xbox protocol. En dat zijn er maar weinig. Blijf me erover verbazen dat Microsoft gewoon geen draadloze hoofdtelefoon aanbiedt.

Set your goals high, and don't stop till you get there.


 • afca020
 • Registratie: Maart 2011
 • Laatst online: 03:05

afca020

X X X

Koning-Admiraal schreef op woensdag 14 oktober 2020 @ 23:08:
Voor mij is design zeer belangrijk bij een headset, en het liefst zou ik een headset willen die gebruik maakt van de Xbox protocol. En dat zijn er maar weinig. Blijf me erover verbazen dat Microsoft gewoon geen draadloze hoofdtelefoon aanbiedt.
Steelseries?

 • Koning-Admiraal
 • Registratie: Maart 2016
 • Laatst online: 02-08-2021

Koning-Admiraal

De commandant!

Nadeel is dat je met een kabel en adapter moet werken. Dus heb je zo'n USB A kabel dat uit je console steekt.

Set your goals high, and don't stop till you get there.


 • afca020
 • Registratie: Maart 2011
 • Laatst online: 03:05

afca020

X X X

Koning-Admiraal schreef op woensdag 14 oktober 2020 @ 23:13:
[...]

Nadeel is dat je met een kabel en adapter moet werken. Dus heb je zo'n USB A kabel dat uit je console steekt.
De 9X gebruikt toch juist geen dongle/usb omdat deze met het Xbox Wireless werkt? Althans, zo geeft Steelseries het aan.

 • Koning-Admiraal
 • Registratie: Maart 2016
 • Laatst online: 02-08-2021

Koning-Admiraal

De commandant!

afca020 schreef op woensdag 14 oktober 2020 @ 23:20:
[...]

De 9X gebruikt toch juist geen dongle/usb omdat deze met het Xbox Wireless werkt? Althans, zo geeft Steelseries het aan.
De 9X heeft connectiviteit problemen aldus reviews.

Set your goals high, and don't stop till you get there.


 • MRE-Inc
 • Registratie: Juli 2008
 • Laatst online: 26-05 19:44

MRE-Inc

Copa Mundial de Fútbol de 1982

Topicstarter
afca020 schreef op woensdag 14 oktober 2020 @ 22:56:
Moet je de usb-c dongle gebruiken met de XSX om de Arctis 7X te kunnen gebruiken of verbindt deze ook zonder de dongle via hetzelfde Xbox wireless protocol waarmee de controllers werken? Lijkt me raar als de dongle nodig is aangezien deze usb-c is en de XSX geen usb-c poorten heeft.
What if my device doesn’t have USB-C?
Don’t worry! The Arctis 7X includes an adapter cable that allows you to connect the wireless dongle to any traditional USB-A port. The functionality is completely identical whether connecting to USB-A with the adapter or natively to a USB-C jack.
https://steelseries.com/gaming-headsets/arctis-7x

@Koning-Admiraal hoe heb jij je Xbox staan dan? Zodanig dat je ook de kabels achter de console ziet. Snap dat je het zo clean mogelijk wilt houden, wil ik zelf ook, maar ook bij m’n huidige One X zie ik de 2 disken die er achter liggen niet.

XBL: MRE Inc


 • afca020
 • Registratie: Maart 2011
 • Laatst online: 03:05

afca020

X X X

Had ik inderdaad gezien en lijkt erop dat het mét dongle is, wat ik niet helemaal kan volgen aangezien de 9X zonder dongle werkt (en dus met Xbox Wireless) terwijl de 7X juist “voor de XSX ontworpen is” en dit niet heeft?

 • Koning-Admiraal
 • Registratie: Maart 2016
 • Laatst online: 02-08-2021

Koning-Admiraal

De commandant!

@MRE-Inc Die van mij zit in een kast, maar de Series X Komt op de meubel te staan. Dus dan wil ik geen kabels in het zicht hebben.

Set your goals high, and don't stop till you get there.


 • Amaze86
 • Registratie: September 2011
 • Laatst online: 13:18
Alle steelseries headsets die werken op PS5,Xbox series X/S

https://steelseries.com/b...ompatibility-headsets-344

It's Tricky to rock a rhyme, to rock a rhyme that's right on time, It's Tricky... Tricky


 • xandoortje
 • Registratie: Juli 2014
 • Laatst online: 04-04 12:15
afca020 schreef op woensdag 14 oktober 2020 @ 22:56:
Moet je de usb-c dongle gebruiken met de XSX om de Arctis 7X te kunnen gebruiken of verbindt deze ook zonder de dongle via hetzelfde Xbox wireless protocol waarmee de controllers werken? Lijkt me raar als de dongle nodig is aangezien deze usb-c is en de XSX geen usb-c poorten heeft.
Ja dat moet met de Dongle zoals ook bij de 1X Wireless.
Er zit een kabel bij zodat je van usb-c naar usb gaat naar je xbox toe.
Ikzelf heb daarvoor een verloopstekkertje voor gekocht van 50 cent bij Ali zodat je geen wirwar aan draden hebt

 • xandoortje
 • Registratie: Juli 2014
 • Laatst online: 04-04 12:15

 • afca020
 • Registratie: Maart 2011
 • Laatst online: 03:05

afca020

X X X

xandoortje schreef op donderdag 15 oktober 2020 @ 08:55:
[...]

Ja dat moet met de Dongle zoals ook bij de 1X Wireless.
Er zit een kabel bij zodat je van usb-c naar usb gaat naar je xbox toe.
Ikzelf heb daarvoor een verloopstekkertje voor gekocht van 50 cent bij Ali zodat je geen wirwar aan draden hebt
Wellicht dat ze niet meer gekozen hebben voor Xbox Wireless aangezien er met de 9X zoveel problemen mee waren. Dat stekkertje zit aan de achterkant van de XSX dus ik heb er niet zo'n probleem mee, als het maar goed werkt. Wat mij betreft een goede optie, ik wacht even de reviews af voorlopig tot aan release van next-gen.

 • xandoortje
 • Registratie: Juli 2014
 • Laatst online: 04-04 12:15
afca020 schreef op donderdag 15 oktober 2020 @ 09:04:
[...]


Wellicht dat ze niet meer gekozen hebben voor Xbox Wireless aangezien er met de 9X zoveel problemen mee waren. Dat stekkertje zit aan de achterkant van de XSX dus ik heb er niet zo'n probleem mee, als het maar goed werkt. Wat mij betreft een goede optie, ik wacht even de reviews af voorlopig tot aan release van next-gen.
Wat is begrepen heb is de 7x echt een kruising tussen de 9x en 1x

 • Nipje
 • Registratie: September 2006
 • Laatst online: 24-05 15:14
xandoortje schreef op dinsdag 13 oktober 2020 @ 15:35:
Ik ben opzoek naar een nieuwe headset voor de aankomende generatie consoles


Wat ik zoek:

Wireless of Wired maakt niet zo heel veel uit.
Niet te groot,vrouwen hebben niet zo'n groot hoofd 😅
Graag net zo comfortabel als de Steelseries.
Platform moet Xbox series X zijn,al zou compatible met de Playstation een plus zijn maar niet noodzakelijk.
RGB maakt mij ook niet zo heel veel uit.
Maar het belangrijkste is dat de headset luid moet klinken.
Mijn huidige SS 1x Wireless is echt te zacht,ook met de 3.5mm is ie te zacht ☹
Budget is niet geheel onbelangrijk en zoek ik iets met een maximum van €250.

Wie heeft goede opties ?
Klinkt als dat de Steelseries zoals hierboven genoemd een perfecte optie voor je is :)

 • Anoniem: 159816
 • Registratie: November 2005
 • Niet online
Werken PC headsets ook op een Xbox? Ik hoef geen draadloze, mijn belangrijkste eis is dat het geluid goed is. Bij het zoeken naar headsets die geschikt waren voor de Xbox zag ik er 0 waarvan ik onder de indruk was. Het liefst zou ik een losse mod-mic gebruiken met een goede koptelefoon, of een goede headset zoals de Beyerdynamic MMX 300.

 • xandoortje
 • Registratie: Juli 2014
 • Laatst online: 04-04 12:15
Nipje schreef op donderdag 15 oktober 2020 @ 13:04:
[...]


Klinkt als dat de Steelseries zoals hierboven genoemd een perfecte optie voor je is :)
Ik heb nu een Steelseries 1X maar vindt die echt Te zacht qua geluid,vandaar dat ik opzoek ben naar wat anders.

 • Nipje
 • Registratie: September 2006
 • Laatst online: 24-05 15:14
xandoortje schreef op donderdag 15 oktober 2020 @ 13:38:
[...]

Ik heb nu een Steelseries 1X maar vindt die echt Te zacht qua geluid,vandaar dat ik opzoek ben naar wat anders.
In de reviews welke tot nu toe online te vinden zijn lijkt het juist allemaal prima in orde te zijn met het geluid.

 • afca020
 • Registratie: Maart 2011
 • Laatst online: 03:05

afca020

X X X

Nipje schreef op donderdag 15 oktober 2020 @ 13:40:
[...]


In de reviews welke tot nu toe online te vinden zijn lijkt het juist allemaal prima in orde te zijn met het geluid.
Van de 1X of 7X? Van de 7X kan ik maar bar weinig reviews vinden tot op heden namelijk.

 • Amaze86
 • Registratie: September 2011
 • Laatst online: 13:18
@afca020 is ook pas leverbaar he, komen vast wel reviews online. 7X is denk beste keuze als je alle3 consoles hebt en pc, werd tijd :) 1 hs voor alles, mist alleen nog bluetooth.

It's Tricky to rock a rhyme, to rock a rhyme that's right on time, It's Tricky... Tricky


 • UninPro
 • Registratie: April 2013
 • Laatst online: 12:17
Amaze86 schreef op woensdag 14 oktober 2020 @ 16:58:
Nieuwste Astro A50 voor €217,50 werkt op ps5, je hebt wel een adapter nodig. Maar je kan hem ook aansluiten via optical in je tv en usb naar ps5 dan werkt die ook zonder lag. Topper voor deze prijs.

https://www.amazon.co.uk/...?psc=1&tag=peppercom05-21

edit: xbox versie is opeens duurder geworden

verlopen, is weer normale prijs.
Is dit een tussenoplossing voor alle headsets die nu met een optical cable in de PS4 en USB werken?
Ik bezit de Steelseries Siberia 800. Deze heeft een "Siberia" transmitter die dus met een optical cable en USB aan mijn PS4 hangen waardoor ik gebruik kan maken van Chatmix/Livemix.

Headset werkt nog perfect en maak mij dus zorgen dat ik met de nieuwe generatie PS5 console een probleem ga hebben nu daar geen optical cable meer in kan. Deze door jou benoemde work around zou een uitkomst zijn als dan de Chatmix/Livemix ook nog werken.

 • BasGrunn
 • Registratie: December 2013
 • Laatst online: 11-02 20:14
Ik heb jullie advies nodig.... Ik ben op zoek naar een nieuwe headset voor bij mijn Xbox series X over een paar weken (hell YEAH!), alleen ben ik in twijfel over welke te kopen. Mij twijfel is tussen de SteelSeries Arctis 9X en deTurtle Beach Stealth 700 Gen 2. Wat ik terug lees over de Arctis 9X is dat de verbinding nog al eens wegvalt bij gebruikerservaringen. Bij reviews van diverse websites is iedereen erg enthousiast. Wat is jullie ervaring? Zie ik nog een headset over het hoofd voor de Series X tot ongeveer 180 euro?

 • afca020
 • Registratie: Maart 2011
 • Laatst online: 03:05

afca020

X X X

BasGrunn schreef op zondag 18 oktober 2020 @ 17:10:
Ik heb jullie advies nodig.... Ik ben op zoek naar een nieuwe headset voor bij mijn Xbox series X over een paar weken (hell YEAH!), alleen ben ik in twijfel over welke te kopen. Mij twijfel is tussen de SteelSeries Arctis 9X en deTurtle Beach Stealth 700 Gen 2. Wat ik terug lees over de Arctis 9X is dat de verbinding nog al eens wegvalt bij gebruikerservaringen. Bij reviews van diverse websites is iedereen erg enthousiast. Wat is jullie ervaring? Zie ik nog een headset over het hoofd voor de Series X tot ongeveer 180 euro?
Kijk eens naar de nieuwe 7X, die zou ik momenteel boven de 9X verkiezen door de verbindingsproblemen.

 • BasGrunn
 • Registratie: December 2013
 • Laatst online: 11-02 20:14
afca020 schreef op zondag 18 oktober 2020 @ 17:22:
[...]


Kijk eens naar de nieuwe 7X, die zou ik momenteel boven de 9X verkiezen door de verbindingsproblemen.
Hmm, dat is inderdaad wel een interessante keuze! Hij is alleen nog niet verkrijgbaar bij de reguliere winkels als ik dat zo zie, behalve bij Steelseries zelf. Dit is toch een andere dan de standaard Arctis 7?

 • BasGrunn
 • Registratie: December 2013
 • Laatst online: 11-02 20:14
afca020 schreef op zondag 18 oktober 2020 @ 17:22:
[...]


Kijk eens naar de nieuwe 7X, die zou ik momenteel boven de 9X verkiezen door de verbindingsproblemen.
Het is de Arctis 7x geworden via Steelseries zelf. Ik kreeg nog een 10% kortingscode toen ik op hun site rond keek. Heb de headset voor 161 euro nu.... Thnxs @afca020 voor je advies!

 • Help!!!!
 • Registratie: Juli 1999
 • Niet online

Help!!!!

Mr Majestic

Indien draad en drop.com geen bezwaar? Dan lijkt dit waarschijnlijk één vd betere zo niet beste keuze voor gaming:

YouTube: PC38X - The Gaming Advantage?

YouTube: PC38X Review | Float Like A Butterfly, Sting Like a Bee

https://drop.com/buy/drop...m_keyword=&mode=shop_open

En je hebt gelijk een vrij goede, vrij neutrale koptelefoon voor muziek.

[Voor 6% gewijzigd door Help!!!! op 18-10-2020 19:35]

PC Specs
Asus ROG Strix B650E-E | AMD 7700X | G-Skill 32GB DDR5 6000C30 M-die | 4090 FE | LG 38GN950-B 3840*1600p 160Hz | Corsair RM1000x Shift | WD Black SN850X 1TB M.2


 • Stylze
 • Registratie: Maart 2010
 • Laatst online: 11:37
Aangezien ik zowel de ps5 als de Xbox series X binnen krijg op release date dacht ik voor de steelseries arctis 7X te gaan, kan echter nergens bevestiging vinden of deze ook 3d audio van ps5 heeft. De 7P sowieso wel maar de 7x zou voor mij natuurlijk een betere optie zijn gezien die op beide consoles blijkt te werken.

Iemand die dit toevallig wel weet?

[Voor 5% gewijzigd door Stylze op 18-10-2020 20:44]

Playstation 5 / LG CX 55" /


 • Amaze86
 • Registratie: September 2011
 • Laatst online: 13:18
@Stylze Zelfs de eerste Arctis 7 heeft 3D audio via ps5 staat op de steelseries site, 3D audio gaat via ps5. Zelf die sony pulse 3D headset is stereo net als al die steelseries.

Als je twijfelt wacht totdat ps5 uitkomt.

[Voor 17% gewijzigd door Amaze86 op 18-10-2020 20:56]

It's Tricky to rock a rhyme, to rock a rhyme that's right on time, It's Tricky... Tricky


 • afca020
 • Registratie: Maart 2011
 • Laatst online: 03:05

afca020

X X X

BasGrunn schreef op zondag 18 oktober 2020 @ 18:45:
[...]


Het is de Arctis 7x geworden via Steelseries zelf. Ik kreeg nog een 10% kortingscode toen ik op hun site rond keek. Heb de headset voor 161 euro nu.... Thnxs @afca020 voor je advies!
Ik heb deze gisteren toevallig ook besteld! :)

 • BasGrunn
 • Registratie: December 2013
 • Laatst online: 11-02 20:14
afca020 schreef op maandag 19 oktober 2020 @ 09:09:
[...]

Ik heb deze gisteren toevallig ook besteld! :)
Aaah tof! Die van mij wordt vandaag klaar gemaakt om verscheept te worden. Heb je een kortingscode kunnen gebruiken?

Voor degene die nog een Arctis 7X willen bestellen bij Steelseries, ik kreeg nog een kortingscode van 10% in de mail: NEWSLETTER10

 • BasGrunn
 • Registratie: December 2013
 • Laatst online: 11-02 20:14
Bij deze een uitgebreide review van de nieuwe Steelseries Arctis 7x en 7p

YouTube: SteelSeries Arctis 7p & 7x Headset, DETAILED REVIEW

 • Erik-1980
 • Registratie: Juni 2009
 • Laatst online: 16:56
Toch ook maar gekozen voor de arctis 7x mede na het zien en lezen van de eerste reviews. Overigens de eerste headset die ik koop voor gaming.
Groot voordeel voor mij is dat de headset voor zowel xbox series x, switch als ps4 gebruikt kan worden.
Voor de geïnteresseerden onder ons. Met de kortingscode ownz12 heb ik bij steelseries 20% korting gehad.

 • BasGrunn
 • Registratie: December 2013
 • Laatst online: 11-02 20:14
Erik-1980 schreef op woensdag 21 oktober 2020 @ 15:43:
Toch ook maar gekozen voor de arctis 7x mede na het zien en lezen van de eerste reviews. Overigens de eerste headset die ik koop voor gaming.
Groot voordeel voor mij is dat de headset voor zowel xbox series x, switch als ps4 gebruikt kan worden.
Voor de geïnteresseerden onder ons. Met de kortingscode ownz12 heb ik bij steelseries 20% korting gehad.
Ik heb hem vandaag net binnen gekregen via de webshop van Steelseries. Ik heb mijn ps4 gisteren verkocht, dus met gamen heb ik hem nog niet kunnen testen. Qua geluid via de telefoon is het erg goed! Ik had hiervoor een Hypercloud X, en in vergelijkin tot die vind ik deze, en veel prettiger zitten, en qua details hoor ik een stuk meer. Ik ben zeer onder de indruk in ieder geval....

 • xandoortje
 • Registratie: Juli 2014
 • Laatst online: 04-04 12:15
Als het goed is komt morgen mn TB 700 Gen 2 binnen.
Ben benieuwd of die een beter (harder) geluid heeft dan de SS 1x Wireless

 • Amaze86
 • Registratie: September 2011
 • Laatst online: 13:18
Nieuwe Hyperx Cloud 2 Wireless voor PS4,PS5,PC $150

Eentje om in gaten te houden, erg lekker die 53mm drivers ipv 40mm bij steelseries.

Bedrade versie is al jaren goed, nu eindelijk een wireless versie.

https://www.google.com/am...review-release-date-price

[Voor 20% gewijzigd door Amaze86 op 22-10-2020 22:19]

It's Tricky to rock a rhyme, to rock a rhyme that's right on time, It's Tricky... Tricky


 • Katmi
 • Registratie: Augustus 2013
 • Laatst online: 17-05 02:37
Amaze86 schreef op donderdag 22 oktober 2020 @ 22:18:
Nieuwe Hyperx Cloud 2 Wireless voor PS4,PS5,PC $150

Eentje om in gaten te houden, erg lekker die 53mm drivers ipv 40mm bij steelseries.
Dat is niet meteen een garantie op beter of harder geluid.
Nuja aangezien het Hyperx is zal dat wel snor zitten maar heb liever goede 40mm drivers dan minder goede 53mm drivers ( iets over size doesn't matter :+ )

Ik ben er nog niet uit, heb nu een bedrade headset op PC die ik dan in mijn controller 3.5mm jack wil steken, wil ook wel iets wireless maar ga ff wachten tot kerst ofzo, dan is het stof ook weer wat gesettled en is er genoeg leesvoer of videos over de 7x en cloud 2 en misschien nog andere.

Die B&O headset waar nog niets over bekend is klinkt ook leuk, maar dat is dan puur af gaan op het merk want er is geen info over.

 • Amaze86
 • Registratie: September 2011
 • Laatst online: 13:18
Review Corsair HS75 XB wireless voor Xbox One en Series X

It's Tricky to rock a rhyme, to rock a rhyme that's right on time, It's Tricky... Tricky


 • xandoortje
 • Registratie: Juli 2014
 • Laatst online: 04-04 12:15
xandoortje schreef op donderdag 22 oktober 2020 @ 17:11:
Als het goed is komt morgen mn TB 700 Gen 2 binnen.
Ben benieuwd of die een beter (harder) geluid heeft dan de SS 1x Wireless
Vanmiddag voor het eerst gebruikt en wat een geweldig geluid,zit heerlijk en de App vindt ik echt een plus.

Na 5 verschillende headset te hebben geprobeerd en terug gestuurd te hebben blijft deze 👍

 • nioz
 • Registratie: Maart 2004
 • Laatst online: 26-02 13:32
xandoortje schreef op vrijdag 23 oktober 2020 @ 16:59:
[...]

Vanmiddag voor het eerst gebruikt en wat een geweldig geluid,zit heerlijk en de App vindt ik echt een plus.

Na 5 verschillende headset te hebben geprobeerd en terug gestuurd te hebben blijft deze 👍
Nice! Welke andere heb je geprobeerd en waarom mag deze wel blijven? :)

 • xandoortje
 • Registratie: Juli 2014
 • Laatst online: 04-04 12:15
nioz schreef op vrijdag 23 oktober 2020 @ 17:13:
[...]


Nice! Welke andere heb je geprobeerd en waarom mag deze wel blijven? :)
Welke ik allemaal getest heb:
Turtle beach earbuds,deden pijn,geluid was redelijk.
SS Arctis 9X , geluid was goed,alleen connectie problemen.
SS Arctis 1X Wireless, geluid was heel zacht,zaten wel lekker
Turtle Beach Recon 200 ,geluid was prima maar wilde toch Wireless
Tritton Ark 100 ,geluid was redelijk maar zaten oncomfortabel.

Ik heb zelfs zitten kijken naar Astro 50 en SS Arctis pro maar wilde echt volledige wireless en geen gedoe met omleidingen naar je tv etc. Om het werkend te krijgen met de series X.

En dan nu deze 700 Gen 2 die geschikt is voor Series X
Ik heb niet zo groot hoofd dus vele headsets zijn mij te groot,deze zitten heeeeel lekker,geweldig hard geluid (waar ik naar opzoek was) en niks moeilijk eerst aan je pc om te updaten,connect met de App via je telefoon en hij update het.


Zou hem zeer zeker aanraden aan de mensen die opzoek zijn naar een upgrade.

 • Amaze86
 • Registratie: September 2011
 • Laatst online: 13:18
@xandoortje Op reddit lees ik erg veel problemen met TB stealth gen 2 headsets. Of heeft tb het opgelost met nieuwe fw?

[Voor 28% gewijzigd door Amaze86 op 23-10-2020 21:15]

It's Tricky to rock a rhyme, to rock a rhyme that's right on time, It's Tricky... Tricky


 • xandoortje
 • Registratie: Juli 2014
 • Laatst online: 04-04 12:15
Amaze86 schreef op vrijdag 23 oktober 2020 @ 21:08:
@xandoortje Op reddit lees ik erg veel problemen met TB stealth gen 2 headsets. Of heeft tb het opgelost met nieuwe fw?

[YouTube: Does It Suck? Turtle Beach Stealth 700 Gen 2]
Ik kreeg inderdaad meteen een update.
Alles werkt bij mij prima.

 • josstie85
 • Registratie: December 2013
 • Laatst online: 24-05 19:29
Ik lees dat de ARCTIS 7P wel 3d audio van de ps5 support, maar dat staat nergens bij de 7X. Anders zou de 7x een optie zijn. Mijn wireless gold is gisteren gesneuveld.

 • Stylze
 • Registratie: Maart 2010
 • Laatst online: 11:37
josstie85 schreef op zaterdag 24 oktober 2020 @ 17:48:
Ik lees dat de ARCTIS 7P wel 3d audio van de ps5 support, maar dat staat nergens bij de 7X. Anders zou de 7x een optie zijn. Mijn wireless gold is gisteren gesneuveld.
Dat wil ik dus ook weten:)

Playstation 5 / LG CX 55" /


 • BasGrunn
 • Registratie: December 2013
 • Laatst online: 11-02 20:14
josstie85 schreef op zaterdag 24 oktober 2020 @ 17:48:
Ik lees dat de ARCTIS 7P wel 3d audio van de ps5 support, maar dat staat nergens bij de 7X. Anders zou de 7x een optie zijn. Mijn wireless gold is gisteren gesneuveld.
Volgens mij is de 3d audio alleen weggelegd voor first party headsets voor ps5. Maar, correct me if i'm wrong.....

 • Amaze86
 • Registratie: September 2011
 • Laatst online: 13:18
BasGrunn schreef op zaterdag 24 oktober 2020 @ 19:09:
[...]


Volgens mij is de 3d audio alleen weggelegd voor first party headsets voor ps5. Maar, correct me if i'm wrong.....
Nope, zal gewoon op alle headsets werken let maar op. En zeker op 7X, zelfs de bij de eerste Arctis 7 zal 3D audio werken en die is al jaren op de markt.


Die sony pulse 3D headset is gewoon een stereo headset, niks bijzonders.

It's Tricky to rock a rhyme, to rock a rhyme that's right on time, It's Tricky... Tricky


 • BasGrunn
 • Registratie: December 2013
 • Laatst online: 11-02 20:14
Amaze86 schreef op zaterdag 24 oktober 2020 @ 22:21:
[...]

Nope, zal gewoon op alle headsets werken let maar op. En zeker op 7X, zelfs de bij de eerste Arctis 7 zal 3D audio werken en die is al jaren op de markt.


Die sony pulse 3D headset is gewoon een stereo headset, niks bijzonders.
Je hebt gelijk!

https://www.google.nl/amp...s-arctis-7-review%3famp=1

 • josstie85
 • Registratie: December 2013
 • Laatst online: 24-05 19:29
Of ik lees er overheen, maar ik haal er alleen uit dat de 7P vooralsnog 3d audio ondersteund bij de ps5

 • Stylze
 • Registratie: Maart 2010
 • Laatst online: 11:37
josstie85 schreef op zondag 25 oktober 2020 @ 00:31:
[...]

Of ik lees er overheen, maar ik haal er alleen uit dat de 7P vooralsnog 3d audio ondersteund bij de ps5
Idd lees ik ook, zal is een mail naar steelseries sturen hierover.

Playstation 5 / LG CX 55" /


 • josstie85
 • Registratie: December 2013
 • Laatst online: 24-05 19:29
Stylze schreef op zondag 25 oktober 2020 @ 00:34:
[...]


Idd lees ik ook, zal is een mail naar steelseries sturen hierover.
Ik heb ze ook gemaild. Laat 't weten als ik een reactie heb.

 • Stylze
 • Registratie: Maart 2010
 • Laatst online: 11:37
josstie85 schreef op zondag 25 oktober 2020 @ 20:29:
[...]

Ik heb ze ook gemaild. Laat 't weten als ik een reactie heb.
Same! als dat gaat werken is het een insta buy voor mij:)

Playstation 5 / LG CX 55" /


 • Nogne
 • Registratie: November 2011
 • Laatst online: 18:44
Koning-Admiraal schreef op woensdag 14 oktober 2020 @ 23:13:
[...]

Nadeel is dat je met een kabel en adapter moet werken. Dus heb je zo'n USB A kabel dat uit je console steekt.
Ik weet niet wat jouw smaak is, maar heb zelf pricewatch: Turtle Beach Stealth 700X Gen2 en die werkt op het Xbox protocol. Dus je hebt geen adapter nodig, en de laadkabel is USB-C (dat vond ik een pré).

Edit: lol, zie nu dat ik reageer op een redelijk oud bericht :+

[Voor 5% gewijzigd door Nogne op 26-10-2020 08:46]

XBL: Nogne


 • Rivanov
 • Registratie: Maart 2005
 • Laatst online: 17:54

Rivanov

Apple freak

Ben me opnieuw aan het coördineren voor een nieuwe headset ter vervanging van mijn huidige Stealth 600.
Zie dat de Arctis 7X hier een aantal keer voorbijkomt, terwijl de Stealth 700 Gen. 2 mij ook interessant lijkt. Ben namelijk erg tevreden over de 600, maar zou graag de extra bluetooth functionaliteit willen hebben.
Tevens vind ik Mic Monitoring belangrijk, zodat je subtiel je eigen stem kunt horen waardoor je niet zo "schreeuwt" omdat je jezelf niet kunt horen. ;)

Op m'n shortlist staan nu:

- Stealth 700 Gen. 2 (nadeel is dat deze klaarblijkelijk een erg kleine/strakke pasvorm heeft waardoor hij mogelijk gaat knellen)
- Steelseries Arctis 7X (nadeel is de USB dongle)
- Steelseries Arctis 9X (voordeel is Xbox Wireless, maar heeft naar het schijnt weer connectiviteitsproblemen)

Iemand toevallig ook nog de Razer Nari Ultimate in gebruik? Zie deze in de OP staan als nummer 1 binnen de Top 5 Xbox headsets.

Xbox Live: Rivanov | LG OLED65CX :: Xbox Series X | TREQ One Simrig :: Fanatec GT DD Pro 8nm :: BJ Steel F1 Pro :: BMW GT2 v2 - Formula V2.5X | 5800x3D - PNY RTX 4080 - 32GB Fury Renegade - Samsung 980 Pro 2TB NVMe (Main) + Kingston 2TB NVMe (Storage)


 • xandoortje
 • Registratie: Juli 2014
 • Laatst online: 04-04 12:15
Rivanov schreef op maandag 26 oktober 2020 @ 09:09:
Ben me opnieuw aan het coördineren voor een nieuwe headset ter vervanging van mijn huidige Stealth 600.
Zie dat de Arctis 7X hier een aantal keer voorbijkomt, terwijl de Stealth 700 Gen. 2 mij ook interessant lijkt. Ben namelijk erg tevreden over de 600, maar zou graag de extra bluetooth functionaliteit willen hebben.
Tevens vind ik Mic Monitoring belangrijk, zodat je subtiel je eigen stem kunt horen waardoor je niet zo "schreeuwt" omdat je jezelf niet kunt horen. ;)

Op m'n shortlist staan nu:

- Stealth 700 Gen. 2 (nadeel is dat deze klaarblijkelijk een erg kleine/strakke pasvorm heeft waardoor hij mogelijk gaat knellen)
- Steelseries Arctis 7X (nadeel is de USB dongle)
- Steelseries Arctis 9X (voordeel is Xbox Wireless, maar heeft naar het schijnt weer connectiviteitsproblemen)

Iemand toevallig ook nog de Razer Nari Ultimate in gebruik? Zie deze in de OP staan als nummer 1 binnen de Top 5 Xbox headsets.
Als je de TB iets uitrekt zit ie beter,ikzelf vindt hem heerlijk zitten.
De App vindt ook een enorme toevoeging,gewoon tweaken tijdens je spelletje spellen en het slaat dat meteen op.
Tevens kijkt de App ook elke keer of er een update is,geen gedoe meer met het aansluiten op je pc.

Ja ben echt Fan van de 700 Gen 2!

 • Ananas_NL
 • Registratie: September 2017
 • Laatst online: 18:12
Ik ben op zoek naar headset voor mijn zoon (8 jaar). Hij wil het gebruiken voor de Nintendo switch en op mijn nu nog ps4 en over een paar weken ps5. Heeft iemand een idee wat een goede headset is voor rond de 50 euro, die niet al te groot is voor een kind?

 • xandoortje
 • Registratie: Juli 2014
 • Laatst online: 04-04 12:15
Ananas_NL schreef op maandag 26 oktober 2020 @ 10:13:
Ik ben op zoek naar headset voor mijn zoon (8 jaar). Hij wil het gebruiken voor de Nintendo switch en op mijn nu nog ps4 en over een paar weken ps5. Heeft iemand een idee wat een goede headset is voor rond de 50 euro, die niet al te groot is voor een kind?
De Hyper Cloud X ?

 • Stylze
 • Registratie: Maart 2010
 • Laatst online: 11:37
Rivanov schreef op maandag 26 oktober 2020 @ 09:09:
Ben me opnieuw aan het coördineren voor een nieuwe headset ter vervanging van mijn huidige Stealth 600.
Zie dat de Arctis 7X hier een aantal keer voorbijkomt, terwijl de Stealth 700 Gen. 2 mij ook interessant lijkt. Ben namelijk erg tevreden over de 600, maar zou graag de extra bluetooth functionaliteit willen hebben.
Tevens vind ik Mic Monitoring belangrijk, zodat je subtiel je eigen stem kunt horen waardoor je niet zo "schreeuwt" omdat je jezelf niet kunt horen. ;)

Op m'n shortlist staan nu:

- Stealth 700 Gen. 2 (nadeel is dat deze klaarblijkelijk een erg kleine/strakke pasvorm heeft waardoor hij mogelijk gaat knellen)
- Steelseries Arctis 7X (nadeel is de USB dongle)
- Steelseries Arctis 9X (voordeel is Xbox Wireless, maar heeft naar het schijnt weer connectiviteitsproblemen)

Iemand toevallig ook nog de Razer Nari Ultimate in gebruik? Zie deze in de OP staan als nummer 1 binnen de Top 5 Xbox headsets.
Als je al tevreden bent over de 600 dan lijkt mij een upgrade naar de 700 gen 2 een goede keuze, never change a winning team ;)

Was voor mij ook een interessante keuze geweest maar gezien de arctis 7x zowel op ps5 als de xbox series X werkt is dat financieel gewoon heel gunstig. Vindt het beetje onhandig ook om 2 headsets bij me tv te hebben rondslingeren als het ook met 1 kan.

Playstation 5 / LG CX 55" /


 • Rivanov
 • Registratie: Maart 2005
 • Laatst online: 17:54

Rivanov

Apple freak

Stylze schreef op maandag 26 oktober 2020 @ 13:04:
[...]


Als je al tevreden bent over de 600 dan lijkt mij een upgrade naar de 700 gen 2 een goede keuze, don't change a winning team ;)

Was voor mij ook een interessante keuze geweest maar gezien de arctis 7x zowel op ps5 als de xbox series X werkt is dat financieel gewoon heel gunstig. Vindt het beetje onhandig ook om 2 headsets bij me tv te hebben rondslingeren als het ook met 1 kan.
Dat zou voor mij eventueel nog een reden kunnen zijn, aangezien ik t.z.t. ook een PS5 naast m'n Xbox Series X ga plaatsen (zodra Gran Turismo 7 uitkomt). Dus dan is één headset wel makkelijk.

Xbox Live: Rivanov | LG OLED65CX :: Xbox Series X | TREQ One Simrig :: Fanatec GT DD Pro 8nm :: BJ Steel F1 Pro :: BMW GT2 v2 - Formula V2.5X | 5800x3D - PNY RTX 4080 - 32GB Fury Renegade - Samsung 980 Pro 2TB NVMe (Main) + Kingston 2TB NVMe (Storage)


 • Stylze
 • Registratie: Maart 2010
 • Laatst online: 11:37
Rivanov schreef op maandag 26 oktober 2020 @ 13:11:
[...]

Dat zou voor mij eventueel nog een reden kunnen zijn, aangezien ik t.z.t. ook een PS5 naast m'n Xbox Series X ga plaatsen (zodra Gran Turismo 7 uitkomt). Dus dan is één headset wel makkelijk.
Ja dan is de arctis 7X denk ik de beste keuze, we zijn alleen nog even op reactie van steelseries aan het wachten of die ook met de 3D audio van de ps5 werkt :+

Playstation 5 / LG CX 55" /


 • Rivanov
 • Registratie: Maart 2005
 • Laatst online: 17:54

Rivanov

Apple freak

Klopt, echter heeft deze weer geen Bluetooth wat dan jammer is.

Xbox Live: Rivanov | LG OLED65CX :: Xbox Series X | TREQ One Simrig :: Fanatec GT DD Pro 8nm :: BJ Steel F1 Pro :: BMW GT2 v2 - Formula V2.5X | 5800x3D - PNY RTX 4080 - 32GB Fury Renegade - Samsung 980 Pro 2TB NVMe (Main) + Kingston 2TB NVMe (Storage)


 • Ananas_NL
 • Registratie: September 2017
 • Laatst online: 18:12
Zat ik inderdaad ook over te denken. Weet alleen niet of dit te groot is voor een kinder hoofd..

 • Stylze
 • Registratie: Maart 2010
 • Laatst online: 11:37
Rivanov schreef op maandag 26 oktober 2020 @ 13:36:
Klopt, echter heeft deze weer geen Bluetooth wat dan jammer is.
yes maar de bluetooth van de 700 gen 2 schijnt redelijk wat problemen te hebben dus dan heb ik liever zo'n adapter in mijn console (daar heb je toch ook geen last van)

Playstation 5 / LG CX 55" /


 • Rivanov
 • Registratie: Maart 2005
 • Laatst online: 17:54

Rivanov

Apple freak

Stylze schreef op maandag 26 oktober 2020 @ 14:00:
[...]


yes maar de bluetooth van de 700 gen 2 schijnt redelijk wat problemen te hebben dus dan heb ik liever zo'n adapter in mijn console (daar heb je toch ook geen last van)
De Bluetooth gebruik je ook niet voor de connectie met de Xbox. Denk dat je nu in de war bent met de connectiviteitsproblemen van de Arctic 9X?

Bluetooth op de Stealth 700 kun je gebruiken om bijvoorbeeld verbinding te maken met je mobiel of PC, gelijktijdig met het verbinden met je console.

Xbox Live: Rivanov | LG OLED65CX :: Xbox Series X | TREQ One Simrig :: Fanatec GT DD Pro 8nm :: BJ Steel F1 Pro :: BMW GT2 v2 - Formula V2.5X | 5800x3D - PNY RTX 4080 - 32GB Fury Renegade - Samsung 980 Pro 2TB NVMe (Main) + Kingston 2TB NVMe (Storage)


 • Rob112
 • Registratie: April 2015
 • Laatst online: 27-05 09:13
Amazon heeft de Turtle Beach Stealth 700 nu in de aanbieding voor € 93,87.

Ik zie dat deze ook compatibel is met de XBOX series X en kan op het design en een betere batterij na eigenlijk geen verschillen vinden met Turtle Beach Stealth 700 Gen 2, kan iemand mij vertellen of dit klopt?

 • xandoortje
 • Registratie: Juli 2014
 • Laatst online: 04-04 12:15
Stylze schreef op maandag 26 oktober 2020 @ 14:00:
[...]


yes maar de bluetooth van de 700 gen 2 schijnt redelijk wat problemen te hebben dus dan heb ik liever zo'n adapter in mijn console (daar heb je toch ook geen last van)
Geen enkele problemen mee 🤷‍♀️
Ook totaal geen last van storingen tijdens games oid

 • G_Dragon
 • Registratie: April 2007
 • Nu online

G_Dragon

Whatever you do, do it well.

Topicstarter
xandoortje schreef op maandag 26 oktober 2020 @ 15:03:
Zou iemand mij uit kunnen leggen wat het verschil is tussen Dolby Atmos en Windows Sonic 🤷‍♀️ ,en heeft het dan nut om Dolby Atmos te kopen op de Xbox ?
Ik gebruik altijd een headset 😁
Ik heb Dolby Atmos ook gekocht voor mijn headset, maar kan je niet het verschil duidelijk uitleggen.
Het klinkt wel onwijs goed!

Onze Pokémonkaarten portfolio | Nintendo Switch / Xbox Series X|S
" Power comes in response to a need, not a desire. You have to create that need.”


 • Stylze
 • Registratie: Maart 2010
 • Laatst online: 11:37
G_Dragon schreef op maandag 26 oktober 2020 @ 15:11:
[...]


Ik heb Dolby Atmos ook gekocht voor mijn headset, maar kan je niet het verschil duidelijk uitleggen.
Het klinkt wel onwijs goed!
Ja zat te denken om dat zo ook bij mijn nieuwe headset aan te schaffen voor bij de series X, is het wel waard dus?

Playstation 5 / LG CX 55" /


 • G_Dragon
 • Registratie: April 2007
 • Nu online

G_Dragon

Whatever you do, do it well.

Topicstarter
Stylze schreef op maandag 26 oktober 2020 @ 15:59:
[...]


Ja zat te denken om dat zo ook bij mijn nieuwe headset aan te schaffen voor bij de series X, is het wel waard dus?
Ik merk zelf wel dat het erg duidelijk en goed klinkt :).

Onze Pokémonkaarten portfolio | Nintendo Switch / Xbox Series X|S
" Power comes in response to a need, not a desire. You have to create that need.”


 • Stylze
 • Registratie: Maart 2010
 • Laatst online: 11:37
G_Dragon schreef op maandag 26 oktober 2020 @ 16:05:
[...]


Ik merk zelf wel dat het erg duidelijk en goed klinkt :).
Laatst bij een vriend die een soort thuis bioscoop heeft met soundbar en 6 boxen ofzo en dus dolby atmos een film gekeken en dat geluid was echt waanzinnig.
Om dat geluid in mijn headset te hebben lijkt me heel tof!

Playstation 5 / LG CX 55" /


 • G_Dragon
 • Registratie: April 2007
 • Nu online

G_Dragon

Whatever you do, do it well.

Topicstarter
Stylze schreef op maandag 26 oktober 2020 @ 16:09:
[...]


Laatst bij een vriend die een soort thuis bioscoop heeft met soundbar en 6 boxen ofzo en dus dolby atmos een film gekeken en dat geluid was echt waanzinnig.
Om dat geluid in mijn headset te hebben lijkt me heel tof!
Ik vind je vraag lastig te beantwoorden aangezien toen ik de Turtle Beach Stealth 600 2 jaar geleden voor mijn verjaardag van mijn vriendin kreeg, heb ik gelijk Dolby Atmos erbij gekocht. Ben dus niet anders gewend O-)

Als ik je reactie zo lees zeg ik gewoon halen, het is maar eenmalig dat je het bedrag neerlegt O-)

[Voor 8% gewijzigd door G_Dragon op 26-10-2020 16:20]

Onze Pokémonkaarten portfolio | Nintendo Switch / Xbox Series X|S
" Power comes in response to a need, not a desire. You have to create that need.”


 • josstie85
 • Registratie: December 2013
 • Laatst online: 24-05 19:29
Stylze schreef op maandag 26 oktober 2020 @ 13:13:
[...]


Ja dan is de arctis 7X denk ik de beste keuze, we zijn alleen nog even op reactie van steelseries aan het wachten of die ook met de 3D audio van de ps5 werkt :+
Bericht terug van Steelseries:

Hey there,

Yes, the 7X should also support 3D audio on PS5.
-Brian


Dan gaan we hem bestellen! Met actiecode ownz12 ook de 20% korting gepakt :)

[Voor 5% gewijzigd door josstie85 op 26-10-2020 16:35. Reden: Kortingscode toegevoegd]


 • UninPro
 • Registratie: April 2013
 • Laatst online: 12:17
josstie85 schreef op maandag 26 oktober 2020 @ 16:24:
[...]

Bericht terug van Steelseries:

Hey there,

Yes, the 7X should also support 3D audio on PS5.
-Brian


Dan gaan we hem bestellen! Met actiecode ownz12 ook de 20% korting gepakt :)
Top met die 20% korting. Ik twijfel nog over de aanschaf.
Ga eerst proberen mijn steelseries sibera 800 werkend proberen te krijgen.
Ook zie ik dat de Chatmix niet beschikbaar is op de PS5. Dat is wel een functie die ik enorm veel gebruik in mijn gamen op de PS4. Voor mij een must have.

 • MRE-Inc
 • Registratie: Juli 2008
 • Laatst online: 26-05 19:44

MRE-Inc

Copa Mundial de Fútbol de 1982

Topicstarter
Amaze86 schreef op dinsdag 13 oktober 2020 @ 18:07:
@Edzeau

Ben vooral benieuwd naar Audeze Penrose voor PS5.
Kwam deze ook tegen op mijn zoektocht. Zit net als @Rivanov te kijken naar een nieuwe headset. Het nadeel van de TB 700 Stealth Gen1 die ik nu heb, is dat ik het geluid dof vind en dat het plastic behoorlijk kraakt. Daarom huiverig om de Gen2 te kopen. Tevens wil ik cross-platform compatibiliteit, dus Xbox en PS met 1 headset. Dat gaat momenteel alleen lukken met de Astro A20 en de Arctic 7X.

Tijdens het zoeken kwam ik dus ook die Penrose van Audeze tegen. Schijnt dat je via een usb dongle cross-platform connectiviteit kan krijgen. Met de nadruk op kan, omdat in onderstaand draadje Audeze toch terugkomt op de verkoop van losse USB dongles voor cross-platform.

https://www.head-fi.org/t...ose-x-and-penrose.937477/

Even in de gaten houden hoe dat afloopt. Headset ziet er ook comfortabel uit. Nadeel is dat ze prijzig zijn (als in 250-300$€) en dat daar waarschijnlijk nog wat bij komt als je ze direct bij Audeze haalt. Overigens voor 300€ in NL te halen. Overigens las ik in bovenstaande link dat het Xbox Wireless protocol 77ms vertraging heeft en via een USB dongle schijnt dat veel minder te zijn, namelijk tot 30ms. Of je dat gaat merken, geen idee, maar aangezien we allemaal gamers zijn en we ook tv's met zo min mogelijk input lag willen, lijkt met dit ook wel iets om rekening mee te houden. Kan natuurlijk ook een gevalletje: Wij van WC eend zijn.... :)

Xbox versie: Klik

PS versie: Klik
GOED GELUID EN EEN COMFORTABELE EN DUURZAME CONSTRUCTIE
De Planar Magnetic-drivers van de Audeze Penrose X hebben een doorsnede van 100 mm en zijn voorzien van dezelfde unieke, hoogwaardige technologieën als de kostbare head-fi-modellen van Audeze, zoals het Neodym Fluxor/Fazor-magneetsysteem en de Uniforce-membraan.

De grote oorkussens zijn gemaakt van traagschuim en gevoerd met zijdezacht imitatieleer. Hij weegt slechts 320 gram, wat echt bijzonder weinig is voor een planar-constructie van dit formaat. Je kunt dus heel wat energiedrank naar binnen slaan voordat je oren moe worden.

AUDEZE PLANAR MAGNETIC – GROTE DRIVERS MET EEN INDRUKWEKKEND GELUID
Audeze is wereldwijd beroemd om zijn Planar Magnetic-koptelefoons – een interessant alternatief voor de dynamische constructies van de meeste andere fabrikanten. In een Planar Magnetic-driver zijn de traditionele membraan en spreekspoel vervangen door een ongelofelijk dunne folielaag, waar het muzieksignaal via een metalen geleider doorheen loopt en dus het hele oppervlak bereikt.

Wat en hoe hard je ook luistert, de Planar Magnetic-koptelefoons van Audeze zijn altijd extreem snel en nauwkeurig, met eindeloos veel details en een diepe en gecontroleerde basweergave. Volgens sommige experts ligt dit dichter bij de manier waarop we geluid in het dagelijks leven ervaren, maar dat is voer voor een oeverloze discussie.

[Voor 6% gewijzigd door MRE-Inc op 26-10-2020 17:23]

XBL: MRE Inc


 • Amaze86
 • Registratie: September 2011
 • Laatst online: 13:18
@MRE-Inc 30ms inptutlag voor audeze, dacht dat steelseries onder 22ms was.

Zie amper reviews van deze penrose erg jammer.

Weet je zeker dat ze beide cross-platvorm zijn?

[Voor 16% gewijzigd door Amaze86 op 26-10-2020 17:58]

It's Tricky to rock a rhyme, to rock a rhyme that's right on time, It's Tricky... Tricky


 • Switcht
 • Registratie: Oktober 2013
 • Laatst online: 13:42
GESCHENK5 gaf 5 euro korting in mijn mandje voor de TB 700 gen 1. Komt dan op een dikke 88€ :-)

Mogelijks is die nog te gebruiken voor andere aankopen.

 • MRE-Inc
 • Registratie: Juli 2008
 • Laatst online: 26-05 19:44

MRE-Inc

Copa Mundial de Fútbol de 1982

Topicstarter
Amaze86 schreef op maandag 26 oktober 2020 @ 17:56:
@MRE-Inc 30ms inptutlag voor audeze, dacht dat steelseries onder 22ms was.

Zie amper reviews van deze penrose erg jammer.

Weet je zeker dat ze beide cross-platvorm zijn?
De Xbox versie is volgens mij nog niet helemaal door het XBox certificerings proces heen. De PS versie heeft daar niks mee te maken, maar misschien wachten ze daar toch wel op om ze beiden tegelijkertijd te kunnen versturen. Voor zover ik snel heb kunnen zien, gaan de eerste leveringen pas in de eerste week van november op zijn vroegst plaats vinden. Daarom ook geen reviews denk ik, omdat ze nog niet verstuurd zijn.

XBL: MRE Inc


 • Stylze
 • Registratie: Maart 2010
 • Laatst online: 11:37
josstie85 schreef op maandag 26 oktober 2020 @ 16:24:
[...]

Bericht terug van Steelseries:

Hey there,

Yes, the 7X should also support 3D audio on PS5.
-Brian


Dan gaan we hem bestellen! Met actiecode ownz12 ook de 20% korting gepakt :)
Top ga ik die ook bestellen! tempest 3D audio op ps5, Dolby atmos erbij kopen voor series X. Dat wordt genieten :+

Playstation 5 / LG CX 55" /


 • Stylze
 • Registratie: Maart 2010
 • Laatst online: 11:37
MRE-Inc schreef op maandag 26 oktober 2020 @ 17:19:
[...]


Kwam deze ook tegen op mijn zoektocht. Zit net als @Rivanov te kijken naar een nieuwe headset. Het nadeel van de TB 700 Stealth Gen1 die ik nu heb, is dat ik het geluid dof vind en dat het plastic behoorlijk kraakt. Daarom huiverig om de Gen2 te kopen. Tevens wil ik cross-platform compatibiliteit, dus Xbox en PS met 1 headset. Dat gaat momenteel alleen lukken met de Astro A20 en de Arctic 7X.

Tijdens het zoeken kwam ik dus ook die Penrose van Audeze tegen. Schijnt dat je via een usb dongle cross-platform connectiviteit kan krijgen. Met de nadruk op kan, omdat in onderstaand draadje Audeze toch terugkomt op de verkoop van losse USB dongles voor cross-platform.

https://www.head-fi.org/t...ose-x-and-penrose.937477/

Even in de gaten houden hoe dat afloopt. Headset ziet er ook comfortabel uit. Nadeel is dat ze prijzig zijn (als in 250-300$€) en dat daar waarschijnlijk nog wat bij komt als je ze direct bij Audeze haalt. Overigens voor 300€ in NL te halen. Overigens las ik in bovenstaande link dat het Xbox Wireless protocol 77ms vertraging heeft en via een USB dongle schijnt dat veel minder te zijn, namelijk tot 30ms. Of je dat gaat merken, geen idee, maar aangezien we allemaal gamers zijn en we ook tv's met zo min mogelijk input lag willen, lijkt met dit ook wel iets om rekening mee te houden. Kan natuurlijk ook een gevalletje: Wij van WC eend zijn.... :)

Xbox versie: Klik

PS versie: Klik


[...]
Die ziet er heel nice uit zeg maar is mij wat te duur.

Playstation 5 / LG CX 55" /


 • Cino
 • Registratie: Juli 2008
 • Laatst online: 26-05 11:46
Gisteravond ook maar de 7x besteld voor de next gen, ben benieuwd! O-)
Pagina: 1 2 3 ... 14 Laatste


Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee