Acties:
 • +14Henk 'm!

 • Razorbite
 • Registratie: Augustus 2011
 • Laatst online: 01-02 20:33
Mede-auteurs:
 • G_Dragon
 • Registratie: April 2007
 • Laatst online: 17:13

G_Dragon

 • YdieresiS
 • Registratie: Maart 2008
 • Laatst online: 15:57

YdieresiS


[Multi] Assassin's Creed: Valhalla


Ontwikkelaar: Ubisoft Montreal
Platforms: PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X, Xbox One, Microsoft Windows
Release-datum: 10 November 2020
Officiële website
Ubisoft Forum: Assassin's Creed ValhallaAssassin's Creed Valhalla speelt zich in de negende eeuw af en bevat Noorwegen en Engeland als speelbare locaties. Valhalla introduceert nieuwe functies, waaronder de mogelijkheid om eigen nederzettingen uit te bouwen en macht en invloed te verkrijgen. Ook kunnen spelers nu in elk hand een ander wapen gebruiken. Het is, net als in Assassin's Creed Odyssey, ook mogelijk om als vrouwelijk personage te spelen.

Word Eivor, een legendarische Viking-raider in een quest naar de overwinning in Assassin's Creed Valhalla. Verken een dynamische en prachtige open wereld tegen de wrede achtergrond van de Engelse middeleeuwen. Beroof je vijanden, laat je nederzetting groeien en bouw je politieke macht uit om een plaats tussen de goden in Walhalla te bemachtigen.


InhoudsopgaveBouw je eigen Viking-Legende

Zoals eerder genoemd kan je Eivor naar je eigen wensen aanpassen. Je kan hem zelfs heel erg laten lijken op Ragnarr Lothbrok. Dat is alleen niet het enige wat je aan kan passen. Je schip is, net als in Assassin's Creed Odyssey, weer volledig aanpasbaar, zodat jij altijd op een schip vaart wat jouw voorkeur heeft.

Daar komt nog eens bij dat je ook Vikings kan aanpassen die met je meegaan op de boot om op raids te gaan. Deze zogeheten Jomsvikings dienen als een soort rechterhand tijdens je activiteiten. Je kan hun armor, hun wapens, hun uiterlijk en hun naam aanpassen. Zo kan je er altijd zeker van zijn dat je second-in-command eruit ziet zoals jij dat wilt.

Dan is er nog de settlement. Dit is jouw dorp in Engeland, dit is waarvoor jij allianties sluit en op raids gaat. In je dorp kan je nieuwe huizen en winkels bouwen die je verschillende buffs geven of je toegang geven tot nieuwe wapens en uitrusting. In je dorp kan je ook een feast geven die je een tijdelijke health-boost geeft. Zoals een echte Viking moet je het bier rijkelijk laten vloeien.

Leid epische invallen

Assassin’s Creed Valhalla voelt aan als een eerder atypische game in de franchise. Naast het brutaal ombrengen van wachters en het meticuleus plannen van de moord op sleutelpersonen, bevat de game een feature die we sinds Assassin’s Creed Black Flag niet meer gezien hebben. De settlement (nederzetting). Logisch ook, als Viking wil je immers gewoon je eigen plekje in Engeland hebben, waar je gewoon jezelf kan zijn. Maar in tegenstelling tot Black Flag speelt deze settlement een zeer actieve rol in de storyline, maar ook je persoonlijke ontwikkeling. Je bent immers rechtstreeks afhankelijk van de verschillende handelaars in je settlement. Hoe beter de handelaars het doen, hoe beter jij het doet. Zo is er een visserij, boerderij, wapensmid en dergelijke meer. In principe fungeert de settlement als je safe haven, je uitvalbasis om de rest van Engeland te plunderen. Wij zijn ook blij te bevestigen dat er meerdere aaibare honden in de nederzetting vertoeven.

Neem deel aan viscerale gevechten

In het gevechtssysteem is niet heel veel veranderd ten opzichte van Odyssey en Origins. In Assassin's Creed Valhalla vecht je nog op dezelfde manier, de veranderingen zitten net op een andere plek. Zo is er nu een dual-wield systeem. Dit systeem zorgt ervoor dat je ieder one-handed wapen kan dual-wielden. Je kan er bijvoorbeeld voor kiezen om je tegenstanders te lijf te gaan met twee bijlen, maar zelfs twee schilden behoort tot de mogelijkheden.

Net als in de vorige delen, heb je in Assassin's Creed Valhalla weer verschillende abilities om je vijanden te verslaan. Deze abilities ontgrendel je alleen niet meer vanuit de skilltree, maar moet je vinden in Books of Wisdom. Deze boeken zitten verstopt op verschillende plekken in de wereld. Het is wel de moeite waard om ze te vinden, want sommige nieuwe abilities zijn ontzettend tof. Vooral de Axe Throw is niet alleen heel nuttig, maar ziet er ook gruwelijk uit.

Wat gelijk zal opvallen aan de combat is dat het veel bloederiger is dan in vorige delen. Ubisoft heeft zijn best gedaan om je de complete Viking ervaring te geven en daar horen natuurlijk veel onthoofdingen en dismemberments bij. In Assassin's Creed Valhalla wordt niet onder stoelen of banken gestoken hoe het er in die tijd aan toe ging.

Een donker tijdperk in een open wereld

Ontdek en verover de verdeelde koninkrijken van Engeland. Dompel jezelf onder in activiteiten zoals jagen en drankspelletjes of neem deel aan traditionele Noorse wedstrijden zoals flyting: beter bekend als het letterlijk vernietigen van rivalen door de kunst van de Viking-rapbattle.
Het wapen systeem

Het lijkt erop dat er een einde gemaakt wordt met het oude wapensysteem en vervangen door een iets toegankelijker, minder inventory-heavy systeem. Zo zal elk wapen dat je vindt altijd van normale rarity zijn en is het aan de wapensmid in je nederzetting om deze van normale status te verheffen naar legendarische of mythische status. Dit niet alleen voor je wapens, maar voor je hele gear. En net als in Ghost of Tsushima brengt dit ook belangrijke esthetische veranderingen met zich mee. Zo zal je cloak van bescheiden manteltje evolueren naar een ravenmantel waar zelfs Odin op jaloers zou zijn. Het is een welgekomen verandering die doet geloven dat Ubisoft ook heel gevoelig is voor succesvolle formules uit andere franchises en het beste ervan zich eigen maakt.

Ook het skillsysteem heeft een behoorlijk likje verf gekregen. Ubisoft omhelst de RPG-formule steeds meer, door ook stat boosts mee in het skill-systeem te steken, met (bepaalde) nieuwe skills als centrale punten. Afhankelijk van je speelstijl kan je dan je stats manipuleren. Denk aan de superstealthy Assassin versus de Eivor die met de botte bijl recht een stad binnenloopt om de vastheid van ieders schedel even te testen met een voorhamer. Om maar een voorbeeld te geven van een bepaalde speelstijl. Het geeft een mooiere dynamiek aan de stereotype pistes van Hunter, Assassin en Warrior die we al gewend zijn. Het mooie aan het systeem is ook dat je gaandeweg ontdekt wat je allemaal kan, in tegenstelling tot voorheen. Zo kan het investeren in Assassin- en Hunter-skillpoints je tot een nieuwe piste leiden, die bijvoorbeeld je boogkunsten weer versterkt. Daarbovenop is er nog extra treasure die ook nieuwe Combat skills ontgrendelen. Zodat je bijvoorbeeld met een Valkryie Thor move een skullcracker kunt uitvoeren. Of iemand doorklieven met maar liefst vijf handbijlen. 10/10 erg Viking.
Geoptimaliseerd voor Xbox Series X|S

Games die zijn gebouwd met de Xbox Series X|S-developerkit profiteren van de unieke mogelijkheden van de Xbox Series X|S. Ze laten ongeëvenaarde laadtijden, graphics, responsiviteit en framerates tot 120 fps zien.

Verschillende edities

Wat zit nu in welke editie overzicht:

Assassin's Creed ValhallaDrakkars EditionGold EditionUltimate EditionCollectors Edition
De Game
V
V
V
V
V
Pre-Order bonusmissie The Way of the Berserker (alleen bij een pre-order)
V
V
V
V
V
The Berseker Settlement Pack
V
V
V
Hati Wolf Mount
V
V
V
Set runen om ingame gear te verbeteren
V
V
V
Season pass
V
V
V
Ultimate pack (extra gear en skins)
V
V
Fysiek: beeld van vrouwelijke Eivor en haar Drakkar
V
Fysiek: Collector's case met uniek artwork
V
Fysiek: Steelbook
V
Fysiek: Klein beeldje van mannelijke Eivor
V
Fysiek: Echtheidscertificaat met nummer van je collector's Edition
V
Fysiek: Drie litho's met concept art
V
Fysiek: Gamesoundtrack
V

Season Pas

Assassin’s Creed: Valhalla zal na de release extra content krijgen en Ubisoft heeft de details daar nu van bekendgemaakt. Bij de release zal er direct een Season Pass worden aangeboden, die toegang geeft tot twee grote uitbreidingen. Daarnaast zal er veel seizoensgebonden content worden uitgebracht, die kosteloos toegankelijk is.

Onder de Season Pass valt een exclusieve missie, waarin spelers de waarheid achter de Beowulf legende zullen ontdekken. Deze missie is direct vanaf de release van de game beschikbaar. In het voorjaar van 2021 verschijnt Wrath of the Druids en in de zomer van 2021 komt The Siege of Paris uit. Hieronder meer toelichting per uitbreiding.Uitbreiding 1 – Wrath of the Druids: In dit avontuur reizen spelers af naar Ierland waar zij de geheimen achter een eeuwenoude cult van druïdes ontrafelen. Omgeven door Gaelische mythen en folklore, moeten spelers zich een weg zien te vechten door het Ierse landschap om macht te verzamelen onder de Gaelische koningen.

Uitbreiding 2 – The Siege of Paris: Tijdens dit avontuur krijgen spelers de kans om de meest ambitieuze Vikingstrijd ooit te herleven: de aanval op Parijs. Infiltreer de stad, neem de Seine over, ontdek vijandige geheimen en vorm strategische verbonden om de toekomst van Eivors clan veilig te stellen.

Dan wat betreft de gratis seizoensgebonden content. Elk seizoen in de game zal drie maanden duren en richt zich op gameplay- en wereldontwikkeling. In het eerste seizoen, dat in december van start gaat, zal het volgende geïntroduceerd worden:
 • Toevoegingen aan de nederzetting, waaronder een nieuw gebied en een traditioneel Yule festival.
 • River Raids, een nieuwe modus die spelers een nieuwe uitdagende manier van raiden biedt.
 • Introductie van rangen voor de Jomsviking, de speciale Viking-luitenants die vrienden en andere spelers uit de community rekruteren. Hoe hoger de rang van een Jomsviking, hoe meer zilver spelers verdienen wanneer deze gerekruteerd wordt door iemand anders.
 • Daarnaast bevat elk seizoen nieuwe skills, vaardigheden, wapens en uitrusting, evenals nieuwe cosmetische items voor Eivors nederzetting, schip, paard en raaf.
Het tweede seizoen zal in maart 2021 van start gaan en die brengt een nieuwe modus naar de game, details daarover volgen later. Tot slot zal er in 2021 in navolging van Origins en Odyssey ook voor Valhalla een Discovery Tour worden uitgebracht. Wat een educatieve modus is waarin je meer over het verleden van de locaties en mensen leert.Buy

De game is al te preorderen via de Ubisoft Store, zie ook deze link:
https://www.ubisoft.com/n...assins-creed/valhalla/buy
Er zijn edities voor PC, PlayStation 4 en Xbox One te pre-orderen.


Systeemeisen

Video's


Assassin's Creed Valhalla - Official Trailer


Assassin’s Creed Valhalla: Deep Dive Trailer


Assassin's Creed Valhalla Trailer - Cinematic Reveal 8KReviews

Tweakers.net (NL)
Gamer.nl (NL)
Gamersnet.nl (NL)
XGN.nl (NL)
PU.nl (NL)
IGN.com (NL)

IGN.com (EN)
Eurogamer.net (EN)
Polygon.com (EN)Previews

IGN Benelux Hands-on PreviewScreenshotsDesign made by: G_Dragon
^ Naar boven ^

[Voor 255% gewijzigd door G_Dragon op 01-02-2021 10:03. Reden: Jumptag toegevoegd]


 • Jackson6
 • Registratie: Oktober 2010
 • Niet online
Morgen is de eerste trailer.

 • SemperFidelis
 • Registratie: December 2009
 • Laatst online: 17:20
Zin in! Weet niet of ik deze op de Ps5 ga halen of al direct op de ps4...

 • Jackson6
 • Registratie: Oktober 2010
 • Niet online
Het mag van mij nog wel even duren, zit nu zo goed als op 100% in Odyssey, en dan moet ik de DLC's ook nog. Absurd groot gewoon.

 • g0tanks
 • Registratie: Oktober 2008
 • Laatst online: 05:02

g0tanks

Moderator CSA
Cool, los van het verhaal ben ik wel benieuwd wat voor veranderingen ze zullen doorvoeren ten op zichte van Odyssey.

Eind maart was er trouwens al een zogenaamde leak van de achievements: https://www.thegamepost.c...hies-acheivements-leaked/

Ultrawide gaming setup: AMD Ryzen 7 2700X | NVIDIA GeForce RTX 2080 | Dell Alienware AW3418DW


 • bram1984
 • Registratie: Oktober 2008
 • Laatst online: 16-12-2020
SemperFidelis schreef op woensdag 29 april 2020 @ 22:20:
Zin in! Weet niet of ik deze op de Ps5 ga halen of al direct op de ps4...
Komt pas in Q4 ergens uit toch? PS5 in dat geval.

Ik ben benieuwd. Helaas geen gameplay morgen

 • G_Dragon
 • Registratie: April 2007
 • Laatst online: 17:13
Wou net een topic aanmaken, je was me voor :P.
Ik ben ontzettend benieuwd naar deze titel, hopelijk gaan we weer een mooie grote single player krijgen zoals bij Odyssey.

" Power comes in response to a need, not a desire. You have to create that need.”


 • Piet_Piraat7
 • Registratie: September 2011
 • Laatst online: 10:37
Oh dat vind ik wel tof! Een grote verrassing is het niet, hoor al een hele tijd over vikingen. Heel veel uur vermaakt met Odyssey. Als dit vergelijkbare gameplay heeft dan gaat deze er wel komen :)

 • Bart ®
 • Registratie: Augustus 2004
 • Nu online

Bart ®

Moderator Spielerij

I have the cape.

Ik heb er zin in! Ben benieuwd of het varen nog weer wat uitgebreider gaat worden, meer richting Black Flag zou ik tof vinden O+.

[Voor 7% gewijzigd door Bart ® op 30-04-2020 08:27]

Cunning linguist.


 • D. Ninjai
 • Registratie: Juli 2006
 • Nu online
Kijk dit is een leuke afwisseling. De overgang van Egypte naar Griekenland en van assassin naar krijger werkte voor mij niet. Ik hoop dat het nu wel aanvoelt als een assassin-game en dat je geen Kratos bent of iets dergelijks. Plus ik ga duimen voor een mini-game om iemand op te hangen als een blood eagle })
Ik heb ook veel zin in deze game, benieuwd wat we vanmiddag om 17:00 in de trailer gaan zien. Wel een bijzondere manier van aankondigen gisteren, langzaam opbouwen van de tekening die ook hier in de topicstart staat.

Latin capital letter y with diaeresis


 • gwystyl
 • Registratie: Juni 2001
 • Laatst online: 15:53

gwystyl

Beugeltje dan maar?

Ik ben een paar keer begonnen met AC3 nadat ik 1 en 2 helemaal grijs gespeeld heb, maar daar kom ik niet in. De setting spreekt me helemaal niet aan.

Ik heb Black Flag wel, maar omdat ik eigenlijk de serie op volgorde wil spelen ben ik daar nog niet echt aan begonnen. Ik zag Odyssey als monitordemo in een computerwinkel, en dat zag er wel heel gaaf uit. Misschien dat ik dan toch AC3 laat voor wat het is en verder ga met Black Flag of Odyssey. Als deze dan meer die sfeer heeft, is het over een jaar ofzo (speel niet zoveel) wel leuk om deze in een sale mee te pakken....

Ergens mis ik toch het simpelere van AC1 en 2. Ik heb dat bij de GTA serie ook. Blijkbaar wil men met elke opvolger meer en meer features, maar ik ben er helemaal niet in geïnteresseerd om op mijn voeding te letten of vriendinnetjes blij te houden. Bij GTA wil ik gewoon lekker rondcrossen in auto's, bad guys pesten en eventueel gang tags/turfs overnemen. Bij AC veel klimmen en klauteren, (stealth) kills maken, dingetjes verzamelen en genieten van de oude setting en het verhaal. Niet oneindig handelen of overleg hebben met NPC's.

 • SemperFidelis
 • Registratie: December 2009
 • Laatst online: 17:20
gwystyl schreef op donderdag 30 april 2020 @ 08:52:
Ik ben een paar keer begonnen met AC3 nadat ik 1 en 2 helemaal grijs gespeeld heb, maar daar kom ik niet in. De setting spreekt me helemaal niet aan.

Ik heb Black Flag wel, maar omdat ik eigenlijk de serie op volgorde wil spelen ben ik daar nog niet echt aan begonnen. Ik zag Odyssey als monitordemo in een computerwinkel, en dat zag er wel heel gaaf uit. Misschien dat ik dan toch AC3 laat voor wat het is en verder ga met Black Flag of Odyssey. Als deze dan meer die sfeer heeft, is het over een jaar ofzo (speel niet zoveel) wel leuk om deze in een sale mee te pakken....

Ergens mis ik toch het simpelere van AC1 en 2. Ik heb dat bij de GTA serie ook. Blijkbaar wil men met elke opvolger meer en meer features, maar ik ben er helemaal niet in geïnteresseerd om op mijn voeding te letten of vriendinnetjes blij te houden. Bij GTA wil ik gewoon lekker rondcrossen in auto's, bad guys pesten en eventueel gang tags/turfs overnemen. Bij AC veel klimmen en klauteren, (stealth) kills maken, dingetjes verzamelen en genieten van de oude setting en het verhaal. Niet oneindig handelen of overleg hebben met NPC's.
Je wilt van het verhaal genieten maar geen interactie met NPC's?

 • corporalnl
 • Registratie: Mei 2010
 • Laatst online: 18:14
Ben wel erg benieuwd.

Sinds dag 1 AC Creed speler.

Unity vond ik minder en syndicate kon mij helemaal niet boeien. ( niet uitgespeeld )
Origins heb ik niet. ( twijfel nog of ik die wil doen, gezien ik niet veel tijd heb )

Odyssey ben ik daarin tegen nog steeds aan het spelen. Wat een spel is dat zeg!

Hopelijk ben ik klaar voor deze er is. Ben benieuwd wat ze ervan gemaakt hebben!

 • gwystyl
 • Registratie: Juni 2001
 • Laatst online: 15:53

gwystyl

Beugeltje dan maar?

SemperFidelis schreef op donderdag 30 april 2020 @ 08:52:
[...]

Je wilt van het verhaal genieten maar geen interactie met NPC's?
Wel interactie uiteraard, maar voornamelijk als ondersteuning van het verhaal.

 • Chrosser
 • Registratie: September 2008
 • Laatst online: 10:29

Chrosser

ook wel sjef oponthoud genoemd

corporalnl schreef op donderdag 30 april 2020 @ 08:53:
Ben wel erg benieuwd.

Sinds dag 1 AC Creed speler.

Unity vond ik minder en syndicate kon mij helemaal niet boeien. ( niet uitgespeeld )
Origins heb ik niet. ( twijfel nog of ik die wil doen, gezien ik niet veel tijd heb )

Odyssey ben ik daarin tegen nog steeds aan het spelen. Wat een spel is dat zeg!

Hopelijk ben ik klaar voor deze er is. Ben benieuwd wat ze ervan gemaakt hebben!
Origins vind ik zelf een van de beste na slechtere games als o.a unity en syndicate, Odessey is qua gameplay weer sterk leunend op de gameplay uit Origins. Dus of Origins dan nog heel interessant is weet ik niet. De Egypte setting vond ik in ieder geval heel erg tof!
Laten we vooral blij zijn (misschien met een dode mus) met het team wat Valhalla ontwikkelt:

Ashraf Ismail (Creative Director), Darby McDevitt (Narrative Director), Alain Mercieca (Lead Writer), and Raphael Lacoste (Art Director) appear to be leading Ubisoft Montreal through the development of Assassin’s Creed Valhalla. (Though not completely confirmed).

https://www.reddit.com/r/...ce=share&utm_medium=web2x

 • G_Dragon
 • Registratie: April 2007
 • Laatst online: 17:13
Speel zelf ook al vanaf dag 1, kan me nog goed herinneren dat ik de aankondiging van de eerste Assassin's Creed zag op de gamebeurs in Utrecht. Was direct verkocht bij het zien van de eerste beelden, vanaf dat moment tot nu alle delen gespeeld.

Alle delen op Syndicate uitgespeeld, maar de rest wel allemaal 100% gehaald.
Zelfs Orgins en Odyssey helemaal 100% gespeeld.

Ik hoop dan ook dat deze nieuwe Assassin's Creed dezelfde RPG elementen / speeluren (min 100 uur) gaat krijgen als Odyssey. De setting van Vikings lijkt me erg leuk en interessant om in te spelen, hopelijk met veel van Black Flag erin.

Vanavond na de boodschappen direct maar de trailer bekijken :)

" Power comes in response to a need, not a desire. You have to create that need.”


 • Anakin_
 • Registratie: Februari 2011
 • Laatst online: 18-01 13:04
AC 1 : Leuk (meerdere keren uitgespeeld + 100%)
AC 2 : Erg Leuk (2 x uitgespeeld/Remaster + DLC + 100%)
AC Brotherhood : Erg Leuk (1x uitgespeeld)
AC Revelations : beetje moah, wel uitgespeeld.
AC 3 : ging wel (1 x uitgespeeld) <minder leuke setting, maar leuke modern time missies
AC Liberation : Kon mij niet genoeg boeien.
AC 4 : Erg leuk (1 x uitgespeeld) alhoewel ik niks met de boten/het varen heb, on land gameplay was leuk.
AC Unity : Erg leuk (1 x uitgespeeld) weer back to the roots, leuke coop gameplay.
AC Rogue :*edit* Nooit aan toegekomen/Tijd/#gaming Backlog
AC Syndicate : Kon mij totaal niet pakken, kon er niet inkomen.
AC Origins : Super leuk (1 x uitgespeeld) leuke setting en gameplay.
AC Odyssey : leuk (tot de helft/Athene, gespeeld) Maar is wat te groot en daar heb ik simpelweg geen tijd voor #gaming backlog) En persoonlijk vond ik de setting van Origins/Egypte leuker dan Griekeland/Athene.

Wat ik hoop van Valhalla :
-Weer back to the roots, idd geen op kratos character maar echt een stealth based character.
-Niet te veel varen/eilandjes
-Klein maar fijne map, groot is niet altijd beter.
-Active modern day storyline en missies. Alhoewel de characters na desmond me niet zoveel kunnen boeien.

[Voor 2% gewijzigd door Anakin_ op 30-04-2020 11:32. Reden: Rogue vergeten]


 • Bas170
 • Registratie: April 2010
 • Laatst online: 16:03

Bas170

Sir Miss-a-Lot

@Anakin_ als je AC 4 leuk vond, is AC Rogue misschien ook nog interessant

PSN: Bas170 | Hier had wat nuttigs kunnen staan
Російський військовий корабель, іди на хуй


 • Nemean
 • Registratie: Juni 2008
 • Laatst online: 08:45

Nemean

ᵀᴴᴱ ᴷᴵᴺᴳ, ᵀᴴᴱ ᴸᴱᴳᴱᴺᴰ

Komt bijna overeen met mijn mening. :D

Uiteraard is Assassin's Creed altijd een Sci-fi game geweest al ben ik erg bang dat Assassin's Creed nu te veel naar de magic/fantasy kant op gaat i.p.v. de Assassin's gameplay (informatie verzamelen, onderzoek doen etc..). En dan doel ik met name op het feit dat er nu mytische wezens in zitten, het onzichtbaar kunnen worden, je speer, phobos skins met eenhoorns etc..

Ik vraag mij wel af waar de tijd gebleven is dat Altaïr geen kruisboog kon krijgen omdat deze historisch inaccuraat was?
A crossbow was planned to be one of Altaïr's weapons in early designs of Assassin's Creed, but it was removed from the final game due to historical inaccuracies. The crossbow did, however, feature in the E3 trailer and the game's video introduction, showing that it was removed from the game at quite a late date.
The crossbow was also featured on Altaïr's back on the back cover of Assassin's Creed: The Secret Crusade.
En kijk waar we nu staan... :X

Ook het varen is nu wel echt een element geworden wat we blijvend terug zien. Het is niet vervelend (in Black Flag was het zelfs geweldig) maar begint het nu niet uitgemolken te worden? Ik mis de momenten dat je net als in AC1/Ezio Reeks de steden binnen kwam lopen en echt onder de indruk was en soms moest sneaken/klimmen om weg te komen.

Overigens juich ik het RPG element (keuzes maken, relaties etc) enorm toe. Ondanks dat het zeker nog niet het niveau van BioWare heeft. Maar van mij mogen ze wel weer terug naar hun roots qua Assassin's Gameplay. Hoe kijken jullie hier naar?

 • Hamkaasbroodje
 • Registratie: Maart 2019
 • Laatst online: 24-01 11:30
Zin aan!

 • Agent47
 • Registratie: December 2012
 • Laatst online: 15:08

Agent47

I always close my contracts.

Anakin_ schreef op donderdag 30 april 2020 @ 10:01:
AC 1 : Leuk (meerdere keren uitgespeeld + 100%)
AC 2 : Erg Leuk (2 x uitgespeeld/Remaster + DLC + 100%)
AC Brotherhood : Erg Leuk (1x uitgespeeld)
AC Revelations : beetje moah, wel uitgespeeld.
AC 3 : ging wel (1 x uitgespeeld) <minder leuke setting, maar leuke modern time missies
AC Liberation : Kon mij niet genoeg boeien.
AC 4 : Erg leuk (1 x uitgespeeld) alhoewel ik niks met de boten/het varen heb, on land gameplay was leuk.
AC Unity : Erg leuk (1 x uitgespeeld) weer back to the roots, leuke coop gameplay.
AC Syndicate : Kon mij totaal niet pakken, kon er niet inkomen.
AC Origins : Super leuk (1 x uitgespeeld) leuke setting en gameplay.
AC Odyssey : leuk (tot de helft/Athene, gespeeld) Maar is wat te groot en daar heb ik simpelweg geen tijd voor #gaming backlog) En persoonlijk vond ik de setting van Origins/Egypte leuker dan Griekeland/Athene.

Wat ik hoop van Valhalla :
-Weer back to the roots, idd geen op kratos character maar echt een stealth based character.
-Niet te veel varen/eilandjes
-Klein maar fijne map, groot is niet altijd beter.
-Active modern day storyline en missies. Alhoewel de characters na desmond me niet zoveel kunnen boeien.
Ik vond ac4 niet echt een ac game. Toffe piratengame hoor, goede graphics ook! Maar geen AC game..
Brotherhood was tof, samen met 1 en 2. Revelations mwah idd.

On Tuesday nights, we get fucked up and throw apples at joggers.


 • Who Am I?
 • Registratie: Oktober 2002
 • Laatst online: 16:30
Ik begrijp nog steeds niet helemaal wat er mis was met Syndicate. Ik vond de setting in Londen erg tof en heb mij erg vermaakt met het spel. Oké, het einde was een beetje mwah, maar voor de rest was het erg leuk. Of komt het door het gebrek aan modern day?

Wat betreft nieuwigheid was de allereerste natuurlijk het leukst en het chrisma van Ezio in de delen er na ongeëvenaard. Toch heb ik mij eigenlijk met alle delen erg vermaakt. Ik heb een voorliefde voor het oude Egypte, dus Origins staat hoog in mijn favorieten lijstje. De map was daar ook eigenlijk het beste qua formaat. Odyssey is veel te groot en er zitten gewoon te veel herhalende elementen in die een beetje irritant worden na verloop van tijd. Odyssey is in feite ook gewoon Origins in een Grieks jasje. Qua verhaal is het wel leuk om te weten waar de speciale 'krachten' van de Assassins vandaan komen en ook de verhaallijn van Odyssey was leuk en de landschappen fantastisch! Er had van mij wel wat meer variatie mogen zitten in de ondergrondse tempels, die waren eigenlijk allemaal het zelfde...

Sony A77II +A7III, Sigma 35mm f1.4 ART, Tamron 17-28mm f2.8, Sony 85mm f1.8, Sigma 18-35mm f1.8 ART, Tamron SP 70-200mm f2.8, Minolta 35-70mm f3.5


 • corporalnl
 • Registratie: Mei 2010
 • Laatst online: 18:14
Who Am I? schreef op donderdag 30 april 2020 @ 11:19:
Ik begrijp nog steeds niet helemaal wat er mis was met Syndicate. Ik vond de setting in Londen erg tof en heb mij erg vermaakt met het spel. Oké, het einde was een beetje mwah, maar voor de rest was het erg leuk. Of komt het door het gebrek aan modern day?

Wat betreft nieuwigheid was de allereerste natuurlijk het leukst en het chrisma van Ezio in de delen er na ongeëvenaard. Toch heb ik mij eigenlijk met alle delen erg vermaakt. Ik heb een voorliefde voor het oude Egypte, dus Origins staat hoog in mijn favorieten lijstje. De map was daar ook eigenlijk het beste qua formaat. Odyssey is veel te groot en er zitten gewoon te veel herhalende elementen in die een beetje irritant worden na verloop van tijd. Odyssey is in feite ook gewoon Origins in een Grieks jasje. Qua verhaal is het wel leuk om te weten waar de speciale 'krachten' van de Assassins vandaan komen en ook de verhaallijn van Odyssey was leuk en de landschappen fantastisch! Er had van mij wel wat meer variatie mogen zitten in de ondergrondse tempels, die waren eigenlijk allemaal het zelfde...
Syndicate was te veel van hetzelfde, verhaal was niet echt dat je er in mee ging. ( naar mijn mening )
Merkte elke keer dat het elke keer hetzelfde jasje was maar dan in een nieuwe omgeving. ( met hier en daar nieuwe toevoegingen )

Van mij hoeft het ook niet te veel naar de oude setting. Misschien een combi van het nieuwe en het oude.

 • Bas170
 • Registratie: April 2010
 • Laatst online: 16:03

Bas170

Sir Miss-a-Lot

corporalnl schreef op donderdag 30 april 2020 @ 11:23:
[...]


Syndicate was te veel van hetzelfde, verhaal was niet echt dat je er in mee ging. ( naar mijn mening )
Merkte elke keer dat het elke keer hetzelfde jasje was maar dan in een nieuwe omgeving. ( met hier en daar nieuwe toevoegingen )
Dan zijn ze i.i.g. teruggegaan naar de roots :+
AC 1 was helemaal repetitief, met in elke stad dezelfde hoeveelheid wijken, met daarin dezelfde identieke missies.

PSN: Bas170 | Hier had wat nuttigs kunnen staan
Російський військовий корабель, іди на хуй


 • Nemean
 • Registratie: Juni 2008
 • Laatst online: 08:45

Nemean

ᵀᴴᴱ ᴷᴵᴺᴳ, ᵀᴴᴱ ᴸᴱᴳᴱᴺᴰ

Who Am I? schreef op donderdag 30 april 2020 @ 11:19:
Wat betreft nieuwigheid was de allereerste natuurlijk het leukst en het chrisma van Ezio in de delen er na ongeëvenaard.
Geen enkel character heeft Ezio voor mij weten te overtreffen en dat klinkt misschien enorm cliché maar Ezio had met elke NPC een goeie band/relatie waarbij je jezelf meer betrokken voelde in het verhaal. En dat werd ook gecreëerd door de extra games die Ezio gekregen heeft en wat de overige niet of nooit kregen. Op Altaïr werd ook meerdere keren terug geblikt wat hem ook meer in beeld brengt. Zou fijn zijn dat dit ook meer terug komt zodat je wat meer feeling krijgt met de overige Assassin's.

Overigens vind ik de modern day character ook niet boeiend genoeg. Dat kunnen ze beter Desmond Miles terug halen of modern day schrappen.

 • Sjurm
 • Registratie: November 2013
 • Laatst online: 17:06
Ik ga deze game zeker in de gaten houden, met het oog op de nieuwe consoles. De setting spreekt me erg aan. Qua tijdsperiode perfect, ik vind de tijdsperiode rond de Middeleeuwen het leukst.

Ik heb de eerste 3 AC's met plezier gespeeld. AC2 zat het best in elkaar, maar AC3 vond ik op een of andere manier het leukst om te spelen.

AC4 en AC Unity heb ik ook deels gespeeld, met plezier. Te weinig aan toe gekomen om die uit te spelen. Aan die laatste AC's niet meer toegekomen, maar ik game op een (vrij matige) PC en die trekt de nieuwste games niet heel lekker. Aan het eind van het jaar dus wel van plan een van de nieuwe consoles aan te schaffen en dan komt deze zeker op mijn lijstje.
Rogue was eigenlijk de beste game van het trio Unity-Syndicate-Rogue, ook al was het op de oude engine. Unity had teveel bugs/slechte design en verkwanselde de interessantste periode uit moderne europese geschiedenis. Je doet franse revolutie, maar je spreekt amper met Robbespierre, en hoop en al 3 minuten met Napoleon.... Syndicate idd teveel van hetzelfde, al waren de uitstapjes naar WWI nog goed, maar het verhaal was niet interessant.


Van mij mogen ze het RPG gedeelte met keuzes achterwege laten. Het voelt teveel geforceerd, en meestal niet relevant. Ik herriner me de missies op een eiland waar je tussen twee lovers zat, en je met de kerel moet vechten. Heb hem dan knockout geslagen omdat ik hem niet wou doden, maar de game had daar geen oren naar, dus moest hem doden....


Ben ik de enige die btw dol was op de MP in AC:B tem AC4?

 • Anakin_
 • Registratie: Februari 2011
 • Laatst online: 18-01 13:04
Ik weet wel waarom syndicate niet in de smaak viel.

-De Setting sprak niet aan. London op zichzelf is wel interresant maar het spel had een hele grauwe, regenachtige look. Ook waren de graphics gedownscaled omdat Unity te zwaar was.
-Het gebruik van 2 characters, was een interresante en gewaagde keuze, maar pakte misschien niet zo goed uit. Bovendien vond ik de characters niet interresant.
-Geen modern day storyline (zover ik weet)
-Muziek/OST was niet zo pakkend.
-Klimmen slecht mogelijk omdat de straten te breed waren vanwege de paardewagens.

In zijn geheel was de uitstraling/presentatie van de game gewoon niet aansprekend.

 • bonzz.netninja
 • Registratie: Oktober 2001
 • Laatst online: 01-02 21:35

bonzz.netninja

Niente baffi

Anakin_ schreef op donderdag 30 april 2020 @ 12:16:
Ik weet wel waarom syndicate niet in de smaak viel.

-De Setting sprak niet aan. London op zichzelf is wel interresant maar het spel had een hele grauwe, regenachtige look. Ook waren de graphics gedownscaled omdat Unity te zwaar was.
-Het gebruik van 2 characters, was een interresante en gewaagde keuze, maar pakte misschien niet zo goed uit. Bovendien vond ik de characters niet interresant.
-Geen modern day storyline (zover ik weet)
-Muziek/OST was niet zo pakkend.
-Klimmen slecht mogelijk omdat de straten te breed waren vanwege de paardewagens.

In zijn geheel was de uitstraling/presentatie van de game gewoon niet aansprekend.
Mjah...volgens mij was de setting het enige positieve aan die matige game. Het repeterende saaie AC verhaal is zo ongelooflijk uitgemolken dat ik er iig echt geen enkele lol meer aan beleef.

vuistdiep in het post-pc tijdperk van Steve  | Lees mijn maandelijke nieuwsbrief! | https://www.dedigitaletuin.nl


 • Piet_Piraat7
 • Registratie: September 2011
 • Laatst online: 10:37
Anakin_ schreef op donderdag 30 april 2020 @ 12:16:
Ik weet wel waarom syndicate niet in de smaak viel.

-Geen modern day storyline (zover ik weet)
Dat is voor mij juist zo'n grote plus :') elke keer als ik weer uit de animus werd gehaald en geforceerd modern day dialogen moest doorlopen zat ik weer te zuchten tot het klaar was. Maarja ieder z'n ding.

 • KaiseRRuby
 • Registratie: Februari 2010
 • Laatst online: 18:10
Heb AC nooit heel veel aan gevonden totdat Origins en Odyssey uit kwam. Het RPG-achtige element gecombineerd met de enorme wereld spreekt mij enorm aan. Heb in die twee games erg veel tijd zitten. Het saaie is voor mij elke keer die switch naar de moderne wereld met die Animus enzo..

Erg benieuwd naar de nieuwe AC!

 • Who Am I?
 • Registratie: Oktober 2002
 • Laatst online: 16:30
Piet_Piraat7 schreef op donderdag 30 april 2020 @ 14:00:
[...]


Dat is voor mij juist zo'n grote plus :') elke keer als ik weer uit de animus werd gehaald en geforceerd modern day dialogen moest doorlopen zat ik weer te zuchten tot het klaar was. Maarja ieder z'n ding.
Mee eens als je het over de latere AC's hebt. De verhaallijn rondom Desmond was wel echt serieus interessant!

Sony A77II +A7III, Sigma 35mm f1.4 ART, Tamron 17-28mm f2.8, Sony 85mm f1.8, Sigma 18-35mm f1.8 ART, Tamron SP 70-200mm f2.8, Minolta 35-70mm f3.5


 • Nemean
 • Registratie: Juni 2008
 • Laatst online: 08:45

Nemean

ᵀᴴᴱ ᴷᴵᴺᴳ, ᵀᴴᴱ ᴸᴱᴳᴱᴺᴰ

Who Am I? schreef op donderdag 30 april 2020 @ 14:09:
[...]


Mee eens als je het over de latere AC's hebt. De verhaallijn rondom Desmond was wel echt serieus interessant!
Inderdaad, zeker met het stuk tegen de modern-day templars was goed gemaakt. Jammer dat ze daar niet op verder zijn gegaan. Wat mij ook wel weer leuk lijkt is om een Villa te hebben die je kunt onderhouden bijvoorbeeld.

 • LAD93
 • Registratie: Maart 2016
 • Niet online
Ik heb altijd het meeste plezier gehaald uit de games met Ezio en Desmond - het moderne verhaal in combinatie met de ‘herkenbare’ gezichten uit het verleden, de puzzels in de kerken om Altair’s armor te krijgen en het kunnen upgraden van de villa waren voor mij juist hoogtepunten.

Het zou tof zijn als je in het nieuwe deel je eigen kasteel kan veroveren en moet verdedigen / upgraden. Ook hoop ik op een leuk verhaal, ik miste de laatste jaren toch een beetje dat ‘conspiracy-gevoel’

per aspera ad astra


 • G_Dragon
 • Registratie: April 2007
 • Laatst online: 17:13
Nog een paar uurtjes.. :)
kan helaas de trailer niet direct live zien, hoop zo ontzettend dat het weer een mega map word zonder co-op / multiplayer.

" Power comes in response to a need, not a desire. You have to create that need.”


 • janvanmil
 • Registratie: Maart 2009
 • Laatst online: 25-01 14:03
LAD93 schreef op donderdag 30 april 2020 @ 14:26:
Ik heb altijd het meeste plezier gehaald uit de games met Ezio en Desmond - het moderne verhaal in combinatie met de ‘herkenbare’ gezichten uit het verleden, de puzzels in de kerken om Altair’s armor te krijgen en het kunnen upgraden van de villa waren voor mij juist hoogtepunten.

Het zou tof zijn als je in het nieuwe deel je eigen kasteel kan veroveren en moet verdedigen / upgraden. Ook hoop ik op een leuk verhaal, ik miste de laatste jaren toch een beetje dat ‘conspiracy-gevoel’
Weinig aan toe te voegen. Maar we gaan het zien! Ben benieuwd vanmiddag naar de eerste trailer.

 • Hulleman
 • Registratie: December 2009
 • Laatst online: 15:31
Anakin_ schreef op donderdag 30 april 2020 @ 10:01:
Wat ik hoop van Valhalla :
-Weer back to the roots, idd geen op kratos character maar echt een stealth based character.
-Niet te veel varen/eilandjes
-Klein maar fijne map, groot is niet altijd beter.
-Active modern day storyline en missies. Alhoewel de characters na desmond me niet zoveel kunnen boeien.
Zo'n doorgewinterde AC speler als jou ben ik niet. Deel 1 gespeeld, mwoah. Deel 2 kon me ook niet boeien. Toen na jaren syndicate opgepakt, best leuk. Origins en Oddyssey vond ik echt geweldige games. Oddyssey heb ik echt veel tijd in gestoken. Leuke RPG met toffe gameplay mechanics en die game is écht huge. Ook één van de weinige games waar ik alle DLC's voor heb gespeeld.

Ben hyped voor Valhalla, maar dat gaat natuurlijk wel veel bootje varen worden met die vikingen.

LG OLED C7 | Marantz SR5010 | Focal Aria 926 | Focal Aria CC900 | Boston Acoustics A25 | SVS PB-1000 | Nvidia Shield 2017 | Playstation 5 | Xbox Series X |


 • R0y.
 • Registratie: Juni 2010
 • Laatst online: 18:16
Ben erg benieuwd, de setting bevalt mij denk ik wel.

 • corset
 • Registratie: November 2009
 • Laatst online: 17:56
Anakin_ schreef op donderdag 30 april 2020 @ 12:16:
Ik weet wel waarom syndicate niet in de smaak viel.

-De Setting sprak niet aan. London op zichzelf is wel interresant maar het spel had een hele grauwe, regenachtige look. Ook waren de graphics gedownscaled omdat Unity te zwaar was.
-Het gebruik van 2 characters, was een interresante en gewaagde keuze, maar pakte misschien niet zo goed uit. Bovendien vond ik de characters niet interresant.
-Geen modern day storyline (zover ik weet)
-Muziek/OST was niet zo pakkend.
-Klimmen slecht mogelijk omdat de straten te breed waren vanwege de paardewagens.

In zijn geheel was de uitstraling/presentatie van de game gewoon niet aansprekend.
Totaal geen last van. Industriele Revolutie is voor mij een geweldig stuk om in rond te lopen en te kijken. Dus de setting werkte perfect :)

"Whatever their future, at the dawn of their lives, men seek a noble vision of man’s nature and of life’s potential."


 • Nemean
 • Registratie: Juni 2008
 • Laatst online: 08:45

Nemean

ᵀᴴᴱ ᴷᴵᴺᴳ, ᵀᴴᴱ ᴸᴱᴳᴱᴺᴰ

De trailer zag er goed uit. En zo te zien is "Odin" aan de zijde van de "Assassin's".Kortom:
spoiler:

[Voor 35% gewijzigd door Nemean op 30-04-2020 17:01]


 • corporalnl
 • Registratie: Mei 2010
 • Laatst online: 18:14
Smaakmakende hype trailer dat wel. Ben benieuwd naar de gameplay!!

En
spoiler:
Hidden blade is weer terug!!! :D

 • iRbn
 • Registratie: December 2013
 • Laatst online: 16:34
Idd mooie trailer. Wat me wel opviel: enkel Xbox werd vermeld op het einde. Zou er geen PS5 versie komen bij release?

 • sten123
 • Registratie: Januari 2011
 • Laatst online: 01-02 22:14

sten123

PSN: MisterxBee

Dit gaat denk ik mijn launch game worden bij de PS5 eind van dit jaar!!! En Odin... Wat gaat zijn rol zijn.

PSN: MisterxBee


 • corporalnl
 • Registratie: Mei 2010
 • Laatst online: 18:14
iRbn schreef op donderdag 30 april 2020 @ 16:55:
Idd mooie trailer. Wat me wel opviel: enkel Xbox werd vermeld op het einde. Zou er geen PS5 versie komen bij release?
Viel mij ook op. Ook onderin bij de preorder reclame.

 • sten123
 • Registratie: Januari 2011
 • Laatst online: 01-02 22:14

sten123

PSN: MisterxBee

corporalnl schreef op donderdag 30 april 2020 @ 16:56:
[...]


Viel mij ook op. Ook onderin bij de preorder reclame.
Yep. Hoop het toch niet, maybe omdat voor de ps5 nog geen datum bekend is überhaupt.

PSN: MisterxBee


 • iRbn
 • Registratie: December 2013
 • Laatst online: 16:34
sten123 schreef op donderdag 30 april 2020 @ 16:58:
[...]

Yep. Hoop het toch niet, maybe omdat voor de ps5 nog geen datum bekend is überhaupt.
Mogelijks. Als het goed is zouden we in mei toch wel wat ps5 nieuws moeten zien volgens de geruchten.

 • corporalnl
 • Registratie: Mei 2010
 • Laatst online: 18:14
Op de store kan je alleen nog pre-orderen voor PS4 - Xbox one en PC.

 • corporalnl
 • Registratie: Mei 2010
 • Laatst online: 18:14

 • corset
 • Registratie: November 2009
 • Laatst online: 17:56
corporalnl schreef op donderdag 30 april 2020 @ 16:54:
Smaakmakende hype trailer dat wel. Ben benieuwd naar de gameplay!!

En
spoiler:
Hidden blade is weer terug!!! :D
Dat einde zag ik echt niet aankomen tbh.. echt gaaf gedaan!

"Whatever their future, at the dawn of their lives, men seek a noble vision of man’s nature and of life’s potential."


 • sten123
 • Registratie: Januari 2011
 • Laatst online: 01-02 22:14

sten123

PSN: MisterxBee

iRbn schreef op donderdag 30 april 2020 @ 16:59:
[...]


Mogelijks. Als het goed is zouden we in mei toch wel wat ps5 nieuws moeten zien volgens de geruchten.
Offtopic snel. Informatie van uurtje geleden..


Het laatste gerucht over de PlayStation 5 heeft betrekking op de onthulling. Want terwijl Sony een marktlancering voor dit najaar gepland heeft staan, is de console zelf formeel nog niet gepresenteerd.

Het kan niet meer lang duren voordat het Japanse techbedrijf de PlayStation 5 daadwerkelijk gaat onthullen. Ook de geruchten werken steeds meer toe naar een PlayStation 5 onthulling, waaronder dit bericht.

Volgens journalist Jeffrey Grubb is Sony van plan om de PlayStation 5 onthulling op 4 juni plaats te laten vinden. Dat betekent dat we nog een ruim een maand geduld moeten hebben, mocht dit gerucht inderdaad kloppen. De informatie deelde de journalist op het Resetera forum.

De E3 in Los Angeles zou aanvankelijk in juni plaatsvinden. Die beurs gaat door het coronavirus niet door. Het is dus niet zo gek dat deze maand naar boven komt. Bovendien zou het een leuke knipoog naar het verleden zijn. Toen Sony de PlayStation 4 onthulde vond dit ook plaats in de maand juni. Het zijn sterke speculaties, maar het geeft iets om naar uit te kijken.

PSN: MisterxBee


 • iRbn
 • Registratie: December 2013
 • Laatst online: 16:34
Ondanks dat PS5 niet vermeld werd in de trailer, kondigt Sony het nu wel zelf aan: https://www.facebook.com/14104316802/posts/10158617102406803

 • Sjurm
 • Registratie: November 2013
 • Laatst online: 17:06
Zo ziet er goed uit. Ik krijg Vikings en The Last Kingdom vibes.

Ik denk dat dit ook mijn launch game wordt bij een nieuwe console aan het eind van het jaar.

 • LAD93
 • Registratie: Maart 2016
 • Niet online
Crosspost uit PS5 topic - PS5 staat er hier wel bij.

per aspera ad astra


 • thijsco19
 • Registratie: Mei 2011
 • Nu online

thijsco19

KTM 990 SMT

Als game ziet het er zeer interessant en gaaf uit!
Maar ik zie het nog niet echt als een Assassin's Creed game.

Je ziet een groot slagveld, wat op zich zelf natuurlijk gaaf is, maar dat is niet echt iets typisch Assassin's Creed..

Ben zeer benieuwd naar de rest.

The only thing you need; a jar of "Elbow Grease" (TM) ! Apply it liberally and it will make any job a breeze.


 • Nemean
 • Registratie: Juni 2008
 • Laatst online: 08:45

Nemean

ᵀᴴᴱ ᴷᴵᴺᴳ, ᵀᴴᴱ ᴸᴱᴳᴱᴺᴰ

Via Reddit worden er door gevraagd om vragen te stellen vanuit de community.

https://www.reddit.com/r/...s_your_questions_about_ac

Nog wat extra details:
spoiler:
WRITE YOUR VIKING SAGA
Blaze your own path across England with advanced RPG mechanics. Fight brutal battles, lead fiery raids or use strategy and alliances with other leaders to bring victory. Every choice you make in combat and conversation is another step on the path to greatness.

LEAD EPIC RAIDS
Lead a crew of raiders and launch lightning-fast surprise attacks against Saxon armies and fortresses. Claim the riches of your enemies' lands for your clan and expand your influence far beyond your growing settlement.

ENGAGE IN VISCERAL COMBAT
Unleash the ruthless fighting style of a Viking warrior as you dual-wield axes, swords, or even shields against relentless foes. Decapitate opponents in close-quarters combat, riddle them with arrows, or assassinate them with your Hidden Blade.

GROW YOUR SETTLEMENT
Your clan's new home grows with your legend. Customise your settlement by building upgradable structures. Unlock new features and quests by constructing a barracks, a blacksmith, a tattoo parlour, and much more.

SHARE YOUR CUSTOM RAIDER
Recruit mercenary Vikings designed by other players or create and customise your own to share online. Sit back and reap the rewards when they fight alongside your friends in their game worlds.

Eivor is ook een vrouwlijk personage?

[Voor 56% gewijzigd door Nemean op 30-04-2020 17:31]


 • FlipFluitketel
 • Registratie: Juli 2002
 • Laatst online: 17:43

FlipFluitketel

Frontpage Admin
@Nemean Die laatste regel in de spoiler viel me bij de "Collector's Edition" ook al op..
In 1 regel schrijven ze "Eivor en haar Drakkar" en een stukje verder is het "Eivor met zijn raaf en bijl".

There are only 10 types of people in the world...those who understand binary and those who don't.
Jeremy Clarkson: It’s, um, a mobile phone holder, or as Richard Hammond calls it, a seat!


 • Nemean
 • Registratie: Juni 2008
 • Laatst online: 08:45

Nemean

ᵀᴴᴱ ᴷᴵᴺᴳ, ᵀᴴᴱ ᴸᴱᴳᴱᴺᴰ

FlipFluitketel schreef op donderdag 30 april 2020 @ 17:37:
@Nemean Die laatste regel in de spoiler viel me bij de "Collector's Edition" ook al op..
In 1 regel schrijven ze "Eivor en haar Drakkar" en een stukje verder is het "Eivor met zijn raaf en bijl".
Ik kwam net dit artikel tegen: Assassin's Creed Valhalla reshapes the series' RPG storytelling by giving you a Viking settlement

En de quote:
We haven't touched on Valhalla's main character Eivor in great detail, though partly this is due to Ubisoft avoiding plot spoilers and partly because, more than ever, I get the feeling we'll be crafting our own version of this hero as the story progresses. One thing the trailer doesn't tell you is that Eivor can be played as either male or female, and that your choice of gender is only part of the customisation you'll get. Beards, tattoos and war paint options will be available to pick from. Your gear will also be customisable, Laferrière says, as will your Viking longboat. (Oh, and you get a Viking longboat.) You can dual wield weapons, and shields make a return after people complained they were left out of Odyssey. Why does the trailer focus on the male version of Eivor only, I asked? The answer, as was the case with Odyssey's Kassandra and Alexios, is that the marketing will "showcase both at different points".

 • MrMistral
 • Registratie: September 2009
 • Laatst online: 30-01 18:46
Wat kunnen ze toch belachelijk goed gametrailers maken voor de Assassins Creed serie. Dat was al bij de 1e zo, nu weer. Echt geweldig.

PSN: MrMistral


 • FlipFluitketel
 • Registratie: Juli 2002
 • Laatst online: 17:43

FlipFluitketel

Frontpage Admin
Dan ben ik benieuwd of je bij de CE ook nog een baard of zo op het beeldje kunt "plakken". :P

There are only 10 types of people in the world...those who understand binary and those who don't.
Jeremy Clarkson: It’s, um, a mobile phone holder, or as Richard Hammond calls it, a seat!


 • Nemean
 • Registratie: Juni 2008
 • Laatst online: 08:45

Nemean

ᵀᴴᴱ ᴷᴵᴺᴳ, ᵀᴴᴱ ᴸᴱᴳᴱᴺᴰ

FlipFluitketel schreef op donderdag 30 april 2020 @ 17:43:
[...]

Dan ben ik benieuwd of je bij de CE ook nog een baard of zo op het beeldje kunt "plakken". :P
Voor die €200 euro zou je het bijna wel verwachten. :+

 • janvanmil
 • Registratie: Maart 2009
 • Laatst online: 25-01 14:03
Ik ben wel benieuwd naar de verschillen tussen de this-gen en next-gen consoles. Voor mij interessant om dan de next gen wel of niet aan te schaffen

 • Soccer98
 • Registratie: Oktober 2015
 • Laatst online: 01-02 21:27
Ik hoop echt heel erg dat Valhalla teruggaat naar de gameplay van de eerdere Assassin's Creeds. Origins en Odyssey waren wel leuk, maar ik vind het RPG-systeem niet passen bij de serie. Beide games speelden ongelofelijk leentjebuur bij The Witcher 3, maar deden bijna alles minder. Dat gear grinden met levels en hitpoints vond ik ook totaal niet bij de serie passen.

Voor mij is Assassin's Creed een game waarbij je ondergedompeld wordt in het verleden en aan de hand van stealth en moordaanslagen steeds meer de Assassin's-Templar-oorlog ingedrukt wordt. Hopelijk komt dat met Valhalla meer terug, maar het lijkt erop dat de focus meer op combat komt te liggen.

 • SunnieNL
 • Registratie: Maart 2002
 • Laatst online: 08:50
Weet iemand of je, als je de Xbox one versie koopt, automatisch ook de Xbox series X versie krijgt zoals bij cyberpunk? Of zou er alleen een Xbox one komen die gewoon backwards compatible is?

Signature here?


 • Tom
 • Registratie: Juni 1999
 • Niet online
Soccer98 schreef op donderdag 30 april 2020 @ 19:14:
Voor mij is Assassin's Creed een game waarbij je ondergedompeld wordt in het verleden en aan de hand van stealth en moordaanslagen steeds meer de Assassin's-Templar-oorlog ingedrukt wordt. Hopelijk komt dat met Valhalla meer terug, maar het lijkt erop dat de focus meer op combat komt te liggen.
Inderdaad, helemaal mee eens.

Ik vind AC een toffe serie, maar niet elke game pakt mij. Het wisselt nogal.

Mijn lijstje als we terugblikken:
AC 1: Nooit gehad.
AC 2: Dit was de beste van de serie. Setting, verhaal, gameplay, sfeer, echt top. Komt ook omdat het qua genre nieuw was.
Brotherhood: Ook heel tof!
Revelations: Pakte mij iets minder, paar leuke nieuwe elementen, verder iets teveel herhaling.
AC 3: De setting vond ik het minst, wel uitgespeeld maar geen topper.
Black Flag: Setting tof, maar de gevechten met schepen had ik snel gezien, en dat zit er (te)veel in.
Rogue: Overslagen omdat ik Black Flag niks vond.
Unity: Niet gekocht vanwege de slechte ontvangst in het begin.
Syndicate: Ik snap dat mensen het niks vonden, maar ik had mij er wel mee vermaakt. Vond de setting ook (onverwachts) leuk, dat industriële. En weer in een stad.
Origins: Setting is geweldig, grafisch ook prachtig, best wat vernieuwende elementen, maar ik vond het teveel vechten. Nooit uitgespeeld.
Odyssey: Om die reden overgeslagen. Komt soms goedkoop langs en dan twijfel ik wel, maar denk dat het ook teveel vechten is.

 • Metalbuster
 • Registratie: April 2004
 • Laatst online: 22-01 15:06
Anakin_ schreef op donderdag 30 april 2020 @ 10:01:
AC 1 : Leuk (meerdere keren uitgespeeld + 100%)
AC 2 : Erg Leuk (2 x uitgespeeld/Remaster + DLC + 100%)
AC Brotherhood : Erg Leuk (1x uitgespeeld)
AC Revelations : beetje moah, wel uitgespeeld.
AC 3 : ging wel (1 x uitgespeeld) <minder leuke setting, maar leuke modern time missies
AC Liberation : Kon mij niet genoeg boeien.
AC 4 : Erg leuk (1 x uitgespeeld) alhoewel ik niks met de boten/het varen heb, on land gameplay was leuk.
AC Unity : Erg leuk (1 x uitgespeeld) weer back to the roots, leuke coop gameplay.
AC Rogue :*edit* Nooit aan toegekomen/Tijd/#gaming Backlog
AC Syndicate : Kon mij totaal niet pakken, kon er niet inkomen.
AC Origins : Super leuk (1 x uitgespeeld) leuke setting en gameplay.
AC Odyssey : leuk (tot de helft/Athene, gespeeld) Maar is wat te groot en daar heb ik simpelweg geen tijd voor #gaming backlog) En persoonlijk vond ik de setting van Origins/Egypte leuker dan Griekeland/Athene.

Wat ik hoop van Valhalla :
-Weer back to the roots, idd geen op kratos character maar echt een stealth based character.
-Niet te veel varen/eilandjes
-Klein maar fijne map, groot is niet altijd beter.
-Active modern day storyline en missies. Alhoewel de characters na desmond me niet zoveel kunnen boeien.
Ben het hier volledig mee eens. Rogue had ik dan wel uitgespeeld. Betere game dan Black Flag maar een minder leuke setting wat mij betreft. Heb zelf het meest genoten van Origins, fantastische setting en Bayek was heel goed gedaan.


On topic: Fantastische trailer natuurlijk, dat kunnen ze altijd wel. Waarschijnlijk in de lijn met Odyssey. Heeft vast weinig te maken met 'Assassins'.

 • Wom
 • Registratie: Januari 2002
 • Laatst online: 16:53
iRbn schreef op donderdag 30 april 2020 @ 16:55:
Idd mooie trailer. Wat me wel opviel: enkel Xbox werd vermeld op het einde. Zou er geen PS5 versie komen bij release?
Lijkt op een marketing deal oid. Volgende week gaat bij Xbox Inside in ieder geval gameplay getoond worden.

Daarnaast ondersteund de game ook Smart Delivery, dus als je hem koopt voor Xbox One is deze ook speelbaar op Series X, met op Series X gerichte performance/upgrades.Je mag verwachten dat iets soortgelijks voor PS5 ook zal worden geimplementeerd. Maar men wacht daar de releaseinfo van Sony zelf af gok ik.

[Voor 7% gewijzigd door Wom op 30-04-2020 19:53]

Carnavalmarkt.nl - Gratis adverteren met carnaval- en feestartikelen


 • Bram22
 • Registratie: Juni 2015
 • Laatst online: 07:18
Tom schreef op donderdag 30 april 2020 @ 19:31:
[...]

Inderdaad, helemaal mee eens.

Ik vind AC een toffe serie, maar niet elke game pakt mij. Het wisselt nogal.

Mijn lijstje als we terugblikken:
AC 1: Nooit gehad.
AC 2: Dit was de beste van de serie. Setting, verhaal, gameplay, sfeer, echt top. Komt ook omdat het qua genre nieuw was.
Brotherhood: Ook heel tof!
Revelations: Pakte mij iets minder, paar leuke nieuwe elementen, verder iets teveel herhaling.
AC 3: De setting vond ik het minst, wel uitgespeeld maar geen topper.
Black Flag: Setting tof, maar de gevechten met schepen had ik snel gezien, en dat zit er (te)veel in.
Rogue: Overslagen omdat ik Black Flag niks vond.
Unity: Niet gekocht vanwege de slechte ontvangst in het begin.
Syndicate: Ik snap dat mensen het niks vonden, maar ik had mij er wel mee vermaakt. Vond de setting ook (onverwachts) leuk, dat industriële. En weer in een stad.
Origins: Setting is geweldig, grafisch ook prachtig, best wat vernieuwende elementen, maar ik vond het teveel vechten. Nooit uitgespeeld.
Odyssey: Om die reden overgeslagen. Komt soms goedkoop langs en dan twijfel ik wel, maar denk dat het ook teveel vechten is.
Ik vind ook hetzelfde van de serie, al heb ik 1 en Unity wel gespeeld en Black Flag overgeslagen. Daarnaast had ik Unity ongeveer 3 maanden later gekocht, waardoor ik weinig last had van de bugs en ik vind deze samen met II (alledrie de delen) en Syndicate wel de beste games van de serie. (Dus je zou Unity nog eens kunnen proberen voor een tientje :P )
De reden dat ik Odyssey niet gekocht heb, is dat ik het varen minder vond en Origins al best uitgebreid vond en Odyssey nog groter was.
Dus ik hoop dat deze weer iets kleinschaliger wordt en het varen wat minder deel uitmaakt van de game (Al twijfel ik daaraan in een viking-setting :+ ). Dan ga ik hem zeker halen!
Trailer breakdown door het ontwikkelteam:


 • LawfulHamster
 • Registratie: November 2019
 • Laatst online: 28-01 19:59

LawfulHamster

PSN - LawfulHamster

Hoop heel erg dat er een stukje in de game komt die je naar Istanbul brengt, zoals in het echt, en dan wat references naar AC: Revelations :)
Al hyped voor deze game en next gen
Do the enemies have defined numerical levels? And does the player?

As part of our fresh take on the RPG elements and progression, I would say it’s less about levels and it’s more about the sense of power. Based on the skills you have, you gain power. That’s how we look at that mechanism in the world; it’s really about your capacities and what you can do. Yes, there is a rating that is given, which encompasses at some point your gear as well. But it’s really about the skills you’ve learned, what you can do, and that value is rated. So it’s a sense of power rather than levels.
Zo dit is het belangrijkste nieuws van vandaag. Weg met die arcade nummers en dergelijke.

https://www.gameinformer....-assassins-creed-valhalla

[Voor 6% gewijzigd door Razorbite op 30-04-2020 21:21]


 • Nemean
 • Registratie: Juni 2008
 • Laatst online: 08:45

Nemean

ᵀᴴᴱ ᴷᴵᴺᴳ, ᵀᴴᴱ ᴸᴱᴳᴱᴺᴰ

Nog wat andere details, voor het gemak in spoiler:

spoiler:
 • - Dual wield shields is ook beschikbaar
 • - Volgens een buitenlandse webshop wordt het Stealth systeem vernieuwd. Zie hier onder. Waarschijnlijk zoals in Breakpoint?
 • - De protagonist heeft weer een 'hood', zie screenshot hieronder.
[quote]
https://www.progamingshop...valhalla-cz-p-408244.html

"Do hry bude pridaná mechanika plíženia sa s postavou, ktorú môžete pokryť bahnom alebo snehom, záleží v akom prostredí sa práve nachádzate a samozrejme schovávaním sa v miestach, ktoré vám príroda ponúka."

Translated

"The mechanics of sneaking with a character that you can cover with mud or snow, depending on the environment you are in and, of course, hiding in the places that nature offers you, will be added to the game."
[/quote]

https://mobile.twitter.com/ubisoftnordic/status/1255890083468763136?s=21


Gameplay Demo zal plaats vinden op 7 mei.

Developer Commentary Trailer breakdown

 • hollandnick
 • Registratie: Mei 2011
 • Laatst online: 14:34
Ik heb vroeger assassins creed 1 en 2 helemaal plat gespeeld. Ook deel 3 heb ik 1x uitgespeeld. Daarna ooit begonnen aan black flag.....maar ik kon er totaal niet inkomen. Het voelde ook niet echt meer als Assassins Creed ( wat ik gewend was ) ;w

Ik ben super fan van Viking themed series en films! Dus ik wordt hier wel heel blij van. Ook van de Noordse mythologie en de Griekse kan ik smullen.

Ik vraag me wel alleen 1 ding af, hoe past ( de assassins creed die ik in me hoofd heb ) in godsnaam bij een Viking? Die staan toch juist bekend om de gevechten, oorlogen en geweldige aanval/verdedigingstechnieken in grote groepen. Maar een assassin Viking?

Ik ga hem in ieder geval in de gaten houden :P

A hero need not speak. When he is gone, the world will speak for him


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Piet_Piraat7
 • Registratie: September 2011
 • Laatst online: 10:37
Ik hoop juist dat Valhalla door gaat in de richting van Odyssey en Origins. Ik hou wel van die RPG stijl en daar lijken de aangekondigde gameplay elementen (zoals je eigen settlement) ook goed bij te passen.

Ieder z'n ding natuurlijk, ik zou er blij mee zijn.

Acties:
 • +3Henk 'm!
Ik ben nog niet helemaal enthousiast. De trailer ziet er mooi uit en het geeft ook wel een brute sfeer, maar voor mij niet direct de Assassin's Creed sfeer. Die was ik bij Origins en Odyssey ook kwijt, dat waren beide erg goede games, maar voor mij niet in de Assassin's Creed sfeer. Als ik denk aan de tijd van de vikingen, denk ik aan dorpen, met kleine laaggebouwde huizen, waar je niet lekker vanaf een huis een silent kill kan doen met je hidden blade. Dit miste ik in Odyssey en Origins ook, al waren daar de huizen wel wat hoger.

Wat anderen ook al aangeven staan de vikingen ook niet bekend om hun finesse en dit zou gewoon brute veldslagen betekenen (wat ook in de trailer wel te zien is) en dat zou hetzelfde systeem inhouden als bij Odyssey. Ik ben er meer voor om vanuit de schaduwen iemand met takt om te leggen. Ik ben dus benieuwd hoe dit uitgewerkt is in Valhalla, maar dat gaan we vast de komende maanden langzaamaan zien.

Ik houd de komende (gameplay)trailers in de gaten en ga op basis daarvan wel kijken of dit een pre-order moet worden of dat ik wat langer wacht voor deze game. Dat hij er gaat komen is wel zeker, ik wil mijn collectie wel compleet houden, maar ik ben nog niet enthousiast op dit moment.

Latin capital letter y with diaeresis


Acties:
 • +1Henk 'm!

 • JeroenNietDoen
 • Registratie: Januari 2001
 • Laatst online: 12:32

JeroenNietDoen

"Doe nou niet!"

Was te verwachten dat, zoals bij elk nieuwe deel, er een heleboel lui aankomen met hun lijstjes welke de beste ACs waren, deel 1 en 2 vooral, en waar het allemaal downwards ging, meestal vanaf Black Flag, om vervolgens de game nog wat af te kraken. Uiteraard wel uiteindelijk kopen.

*zucht*

[Voor 8% gewijzigd door JeroenNietDoen op 01-05-2020 08:00]

"Oooh Jeroen!"


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Melantrix
 • Registratie: Maart 2009
 • Laatst online: 16:55
Wat ik me dus afvraag. Een tijdje geleden, volgens mij na de release van ghost recon breakout heeft Ubisoft een heel aantal games uitgesteld met als reden de gameplay te heroverwegen omdat dit niet meer in de smaak viel, herhalend was etc. https://www.google.com/am...inbow-six-quarantine.html

Ik had zelf verwacht dat we dus wel een heel andere AC game zouden zien, maar op dit moment lijkt t wel echt voort te borduren op origins en odyssee. Nu laat ik even in t midden of sta positief of negatief is maar waar zou dan t verschil in kunnen zitten?

"Never attribute to malice that which is adequately explained by stupidity"


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • ralphilosophy
 • Registratie: Februari 2015
 • Laatst online: 10-12-2022
corporalnl schreef op donderdag 30 april 2020 @ 08:53:
Ben wel erg benieuwd.

Sinds dag 1 AC Creed speler.

Unity vond ik minder en syndicate kon mij helemaal niet boeien. ( niet uitgespeeld )
Origins heb ik niet. ( twijfel nog of ik die wil doen, gezien ik niet veel tijd heb )

Odyssey ben ik daarin tegen nog steeds aan het spelen. Wat een spel is dat zeg!

Hopelijk ben ik klaar voor deze er is. Ben benieuwd wat ze ervan gemaakt hebben!
Herkenbaar behalve dat ik de setting van Unity erg tof vond! En met Syndicate had ik min of meer hetzelfde (ook niet uitgespeeld).

Origins heb ik uit de budgetbak gevist en vond ik erg tof (ook qua setting) maar heb eerst Odyssey gespeeld en dan voelt Origins als een stap terug. Sowieso ben ik erg fan van Odyssey en er had nog meer DLC bij gemogen van mij :9~

Het thema van Valhalla spreekt me niet zo aan en ik hoop dat er nog genoeg te klauteren en mystiek is, want dat vond ik bij de eerdere delen (Odyssey was daar summum van) erg tof (net als de aanwezigheid van historische NPC's)! De geruchten waren natuurlijk al heel sterk, maar ik hoopte stiekem toch op een thema in Rome (hoe tof is dat?) of meer naar het Oosten (Perzië, China, Japan)...

De stap van ± 400 voor Christus naar 900 na, vind ik ook erg groot: had Rome (zeg zo 300 na Christus) heel interessant kunnen zijn, ook met NPC's.

“The greatest teacher, failure is”


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • G_Dragon
 • Registratie: April 2007
 • Laatst online: 17:13
De trailer was veel belovend, helaas weten we na de trailer niet of het single player only is of met ondersteuning van co-op, natuurlijk hoop ik zelf zonder co-op. De setting spreekt me ontzettend aan met de vikings en dat het varen weer een onderdeel word van de game is super tof, kan niet wachten op meer informatie over de grote van de game.

" Power comes in response to a need, not a desire. You have to create that need.”


Acties:
 • 0Henk 'm!

Anoniem: 192266

Ik heb de Assassins Creed serie altijd gevolgd en heb ook wel stukjes gameplay gezien bij mijn broertje van o.a. Black Flag en Odyssey. Door tijdgebrek alleen nooit zelf aan begonnen. Ik vind Valhalla er erg tof uitzien en ga deze zeker halen. Wil nu ter voorbereiding een oudere game uit de serie spelen, maar twijfel welke het meest geschikt is. Ik heb een Xbox One X (met LG OLED) en Switch Lite en denk dat de eerste mijn voorkeur heeft omdat de uitgestrekte werelden daarop het meeste tot zijn recht komen.

Iemand advies welke game het meest geschikt is als ''inleiding'' voor Valhalla? :)

Acties:
 • +1Henk 'm!

 • thijsco19
 • Registratie: Mei 2011
 • Nu online

thijsco19

KTM 990 SMT

Denk dat je dan bij de laatste games moet zijn.
Origins en Odyssey. Die 2 hebben echt grote werelden met veel vrijheid en grote veldslagen zoals in de trailer van Valhalla.
Welke van de 2 beter is weet ik niet, ik heb voornamelijk de uren in Odyssey zitten.

The only thing you need; a jar of "Elbow Grease" (TM) ! Apply it liberally and it will make any job a breeze.


Acties:
 • +1Henk 'm!

 • G_Dragon
 • Registratie: April 2007
 • Laatst online: 17:13
thijsco19 schreef op vrijdag 1 mei 2020 @ 10:29:
Denk dat je dan bij de laatste games moet zijn.
Origins en Odyssey. Die 2 hebben echt grote werelden met veel vrijheid en grote veldslagen zoals in de trailer van Valhalla.
Welke van de 2 beter is weet ik niet, ik heb voornamelijk de uren in Odyssey zitten.
@Anoniem: 192266 Beide games zijn ontzettend goed, ik vind Odyssey wel beter dan Orgins.
Houdt er rekening mee dat je per game minimaal 130 uur bezig bent om ze 100% te spelen.

[Voor 8% gewijzigd door G_Dragon op 01-05-2020 10:33]

" Power comes in response to a need, not a desire. You have to create that need.”


Acties:
 • +2Henk 'm!

 • Who Am I?
 • Registratie: Oktober 2002
 • Laatst online: 16:30
Anoniem: 192266 schreef op vrijdag 1 mei 2020 @ 10:06:
Ik heb de Assassins Creed serie altijd gevolgd en heb ook wel stukjes gameplay gezien bij mijn broertje van o.a. Black Flag en Odyssey. Door tijdgebrek alleen nooit zelf aan begonnen. Ik vind Valhalla er erg tof uitzien en ga deze zeker halen. Wil nu ter voorbereiding een oudere game uit de serie spelen, maar twijfel welke het meest geschikt is. Ik heb een Xbox One X (met LG OLED) en Switch Lite en denk dat de eerste mijn voorkeur heeft omdat de uitgestrekte werelden daarop het meeste tot zijn recht komen.

Iemand advies welke game het meest geschikt is als ''inleiding'' voor Valhalla? :)
Als je helemaal up-to-date wilt zijn met het verhaal, er zijn talloze video's op YouTube waarin per spel verteld wordt wat het verhaal is.
Zelf zou ik AC1 en AC2 adviseren voor hoe alles is ontstaan en Origins om thuis te raken in hoe het spel nu is. Origins is in 100u makkelijk uit te spelen, AC1 en AC2 ben je denk ik opgeteld in 100u ook wel doorheen. Odyssey voegt qua gameplay niet veel toe aan Origins, maar is wel een stuk langer.

@Fraggert Zie dit advies en die van andere reacties ;)

[Voor 5% gewijzigd door Who Am I? op 26-05-2020 11:15]

Sony A77II +A7III, Sigma 35mm f1.4 ART, Tamron 17-28mm f2.8, Sony 85mm f1.8, Sigma 18-35mm f1.8 ART, Tamron SP 70-200mm f2.8, Minolta 35-70mm f3.5


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Anakin_
 • Registratie: Februari 2011
 • Laatst online: 18-01 13:04
YdieresiS schreef op vrijdag 1 mei 2020 @ 07:56:
Ik ben nog niet helemaal enthousiast. De trailer ziet er mooi uit en het geeft ook wel een brute sfeer, maar voor mij niet direct de Assassin's Creed sfeer. Die was ik bij Origins en Odyssey ook kwijt, dat waren beide erg goede games, maar voor mij niet in de Assassin's Creed sfeer. A
Hier ben ik het zeker mee eens, voor mij begon die typische Assassin's Creed sfeer al te verdwijnen vanaf Deel 3.

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • SemperFidelis
 • Registratie: December 2009
 • Laatst online: 17:20
Tja ze moesten wel. Unity en Syndicate vond ik echt tegenvallen, en de verkoopcijfers waren ook niet heel best. Ben wel blij dat ze de RPG kant zijn opgegaan, en het was commercieel gezien ook een enorm succes. Die lijn zullen ze dus wel doorzetten.

Voor mij zitten er nog een hoop typische AC dingen in, maar gameseries ontwikkelen zich. AC kreeg altijd kritiek dat het exact hetzelfde was.

AC2 was altijd mn favoriet maar Odyssey komt wel prima in de buurt.

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Notna
 • Registratie: November 2002
 • Laatst online: 16:59
Kijk uit naar de setting, maar hoop dat ze de wereld kleiner maken dan het vorige deel. Dat was gewoon niet grappig meer :')

Ben benieuwd naar meer gameplaybeelden :Y

Xbox Live ID:Notna8310


Acties:
 • +3Henk 'm!

 • DingK
 • Registratie: Juli 2008
 • Laatst online: 21-08-2022
Genoeg impressies van de serie in het geheel, maar als ik elementen aan moest wijzen uit alle delen die ik graag terug zou zien:
- Double air assassination, duh!
- Hele gebieden kunnen doorkruisen via free-running (Ezio-trilogie)
- Tombes/dungeons!! (Ezio-trilogie)
- Free-running via bomen, rope dart (AC3)
- Kabelbaantjes van dak naar dak (vanaf Revelations, en zat nog in Odyssey, dus goede hoop)
- Grappling gun (het enige echt originele element uit Syndicate; nee, ik weet ook niet hoe dat in dit tijdperk moet passen)

Acties:
 • +1Henk 'm!

 • XyperActive
 • Registratie: Juni 2019
 • Laatst online: 15:39
één ding moet je ze nageven. die trailers die ze maken voor de AC games zijn echt wel goed. Ik als AC fanboy zet deze maar vast weer op het lijstje.

Ik hoop dat er geen co-op elementen in zitten. Daar heb ik echt een hekel aan in dit soort games.
Genoeg impressies van de serie in het geheel, maar als ik elementen aan moest wijzen uit alle delen die ik graag terug zou zien:
- Double air assassination, duh!
- Hele gebieden kunnen doorkruisen via free-running (Ezio-trilogie)
- Tombes/dungeons!! (Ezio-trilogie)
- Free-running via bomen, rope dart (AC3)
- Kabelbaantjes van dak naar dak (vanaf Revelations, en zat nog in Odyssey, dus goede hoop)
- Grappling gun (het enige echt originele element uit Syndicate; nee, ik weet ook niet hoe dat in dit tijdperk moet passen)
mooi lijstje, kan ik het alleen maar volledig mee eens zijn. Ik wil er nog één ding aan toevoegen. In brotherhood/revelations kon je de hulp inschakelen van mede-assassins. Dat er zo een paar man al freerunnend aankwamen om je te assisteren vond ik erg leuk en gaf echt het gevoel van het zijn van een leider.

Acties:
 • +6Henk 'm!

 • G_Dragon
 • Registratie: April 2007
 • Laatst online: 17:13
Wauw deze nieuwe screenshots:
Take my money :X


EDIT:

GOED NIEUWS!
https://www.gamesradar.co...eed-valhalla-multiplayer/

" Power comes in response to a need, not a desire. You have to create that need.”


Acties:
 • +2Henk 'm!

 • DingK
 • Registratie: Juli 2008
 • Laatst online: 21-08-2022
XyperActive schreef op vrijdag 1 mei 2020 @ 11:29:
één ding moet je ze nageven. die trailers die ze maken voor de AC games zijn echt wel goed. Ik als AC fanboy zet deze maar vast weer op het lijstje.

Ik hoop dat er geen co-op elementen in zitten. Daar heb ik echt een hekel aan in dit soort games.


[...]


mooi lijstje, kan ik het alleen maar volledig mee eens zijn. Ik wil er nog één ding aan toevoegen. In brotherhood/revelations kon je de hulp inschakelen van mede-assassins. Dat er zo een paar man al freerunnend aankwamen om je te assisteren vond ik erg leuk en gaf echt het gevoel van het zijn van een leider.
Dat had inderdaad wel geinige uitwerkingen soms. Een target de halve stad door achtervolgen, gesprekje afluisten en dan om laten leggen omdat je zelf te lui bent om van het dak te springen. :+

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Raem
 • Registratie: Oktober 2005
 • Laatst online: 16:58
Assassin's Creed 3 was voor mij de laatste die ik gespeeld had en heb daarna vorig jaar Odyssey gespeeld. Vond die laatste wel goed hoor. Iets te langdradig misschien en vond het verhaal niet zo boeiend. Hierdoor skipte ik op een gegeven moment wel snel door de dialogen. En de "heden"-scenes vond ik niet zo veel aan, maar dat had ik bij geen enkele AC eigenlijk. Daar wilde ik altijd zo snel mogelijk doorheen om weer terug in de oude wereld te gaan.

Trailer ziet er in ieder geval wel heel vet uit. Ben benieuwd naar gameplay.

https://psnprofiles.com/RaemNL


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Chrosser
 • Registratie: September 2008
 • Laatst online: 10:29

Chrosser

ook wel sjef oponthoud genoemd

Op basis van de trailer en beschikbare info verwacht ik nog het volgende:
 • ik denk dat je als ''groep vikingen'' o.a. engelse militaire kampen onschadelijk moet maken
 • In die zin ga je denk dus regio's clearen
 • Je kunt blijkbaar ook vikingen recruiteren die dan met je meegaan, dit versterkt bovenstaande.
 • Je kunt je home camp uitbreiden. Dit zal wel met je skills te maken hebben en ik denk ook met verschillende soorten vikingen recruitment te maken hebben.
 • Wat dat betreft denk ik dat regio's verschillende ''moeilijkheidsniveau's'' hebben waarbij je dus eerst je skilltree voldoende ontwikkelt hebt (of genoeg vikings) om kans te maken.
 • qua dorpen en steden weet ik het nog niet zo goed hoe ze die gameplay willen aanpakken. Dat kan nog verschillende kanten uit. Je bent als viking in ieder geval wel direct herkenbaar (lomp).
 • De stealth gameplay in steden zal denk ik minder worden.en zal zich meer toespitsen op het indringen van kastelen of grotere forten ofzo
Oja en ik ben echt hyped voor hoe de game grafisch uit gaat zien. De werelden van de AC zijn altijd prachtig. We krijgen de game te zien op de XSX wat ik begreep.

Acties:
 • +1Henk 'm!

 • DingK
 • Registratie: Juli 2008
 • Laatst online: 21-08-2022
Chrosser schreef op vrijdag 1 mei 2020 @ 12:03:
Op basis van de trailer en beschikbare info verwacht ik nog het volgende:
 • qua dorpen en steden weet ik het nog niet zo goed hoe ze die gameplay willen aanpakken. Dat kan nog verschillende kanten uit. Je bent als viking in ieder geval wel direct herkenbaar (lomp).
 • De stealth gameplay in steden zal denk ik minder worden.en zal zich meer toespitsen op het indringen van kastelen of grotere forten ofzo
Gek genoeg heeft men al aangegeven/bevestigd dat crowd stealth, dus onderduiken in een groepje mensen, wel weer terug keert. Dat staat haaks op je laatste punten.

Eerlijk gezegd vind ik een AC game zonder stealth ook geen AC.

Acties:
 • +1Henk 'm!

 • Chrosser
 • Registratie: September 2008
 • Laatst online: 10:29

Chrosser

ook wel sjef oponthoud genoemd

DingK schreef op vrijdag 1 mei 2020 @ 12:12:
[...]


Gek genoeg heeft men al aangegeven/bevestigd dat crowd stealth, dus onderduiken in een groepje mensen, wel weer terug keert. Dat staat haaks op je laatste punten.

Eerlijk gezegd vind ik een AC game zonder stealth ook geen AC.
Door middel van de natuur toch? Insmeren met modder, takken ombinden dat soort dingen. Lijkt me ook vet om gecamoufleerd vanuit de bossen aan te komen vallen.

Ik gaf verder aan dat ik nog niet zo goed wist hoe ze het zouden willen implementeren. Wat dat betreft ben ik dus echt benieuwd naar de gameplay!

Acties:
 • +1Henk 'm!

 • LawfulHamster
 • Registratie: November 2019
 • Laatst online: 28-01 19:59

LawfulHamster

PSN - LawfulHamster

Vind het wel bijzonder dat mensen dit niet "echt" Assassin's Creed is. De Assassins waren meesters in hit-and-run aanvallen, waarbij je de tegenstander verrast en weer weg bent voordat ze zich realiseerden wat er gebeurde. Klinkt ook als Viking-raids ;)

Verder is deze AC ook relatief dicht in de buurt van het Altair tijdperk, zeker vergeleken met Syndicate of Origins. En met Bayek bestaan de Assassins als order ook echt, dus de order zelf zal nog wel echt terugkomen. Verder kon je bijv in Origins bijna alles stealthy doen, die gevechtssystemen zijn een extra. Als je als 'echte' assassin wil spelen kan dat altijd.
G_Dragon schreef op vrijdag 1 mei 2020 @ 10:31:
[...]


@Anoniem: 192266 Beide games zijn ontzettend goed, ik vind Odyssey wel beter dan Orgins.
Houdt er rekening mee dat je per game minimaal 130 uur bezig bent om ze 100% te spelen.
Dat valt nog wel mee, tenzij je de DLC meetelt. Heb 100% bij Origins en platina trofee op nightmare difficultly na 70 uurtjes. :)

[Voor 42% gewijzigd door LawfulHamster op 01-05-2020 13:19]


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Piet_Piraat7
 • Registratie: September 2011
 • Laatst online: 10:37
Mooie screenshots, maar die zijn vaak wel zo opgepoetst dat je er weinig van merkt als je aan het spelen bent.

Acties:
 • 0Henk 'm!
DingK schreef op vrijdag 1 mei 2020 @ 12:12:
[...]

Eerlijk gezegd vind ik een AC game zonder stealth ook geen AC.
Ik verwacht eigenlijk ook weinig tot geen stealth. Maar voor mij maakt het geen reet uit of het een AC game is of niet: ik wil een toffe game spelen en als dit tof is, dan ga ik hem gewoon spelen.

Wellicht dat je voor een raid bepaalde items moet doen om de basis aan te vallen met weinig slachtoffers, maar we gaan het zien.

Ben benieuwd hoe ze omgaan met het feit dat er toch aardig wat vrouwen werden verkracht en vermoord. De aanvallen van Vikingen waren toch altijd erg bloederig met veel drama voor de verdedigende partij. Ik weet niet of dat allemaal genegeerd moet worden.

Het is jammer dat het een CGI trailer is, wat ze bij de breakdown al meteen aangeven.

[Voor 5% gewijzigd door Martinspire op 01-05-2020 14:03]

Martinspire - PC, PS4, X1


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • LawfulHamster
 • Registratie: November 2019
 • Laatst online: 28-01 19:59

LawfulHamster

PSN - LawfulHamster

Martinspire schreef op vrijdag 1 mei 2020 @ 13:48:
[...]
Ik verwacht eigenlijk ook weinig tot geen stealth. Maar voor mij maakt het geen reet uit of het een AC game is of niet: ik wil een toffe game spelen en als dit tof is, dan ga ik hem gewoon spelen.

Wellicht dat je voor een raid bepaalde items moet doen om de basis aan te vallen met weinig slachtoffers, maar we gaan het zien.

Ben benieuwd hoe ze omgaan met het feit dat er toch aardig wat vrouwen werden verkracht en vermoord. De aanvallen van Vikingen waren toch altijd erg bloederig met veel drama voor de verdedigende partij. Ik weet niet of dat allemaal genegeerd moet worden.
Ik verwacht niet dat er een verkrachtingsminigame komt. Maar gore is wel wat omhoog vanwege afscheurende ledematen.
Pagina: 1 2 3 ... 36 Laatste


Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee