Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie
Toon posts:

Probleem met LAN verbinding

Pagina: 1
Acties:

Acties:
  • 0Henk 'm!

  • Erwin498
  • Registratie: oktober 2011
  • Laatst online: 17-01 16:08
Hallo allemaal,

Mijn excuses wanneer ik met dit topic niet op de juiste plek zit maar volgens mij zitten hier aardig wat specialisten op dit gebied en ik ben ten einde raad.

Na een reset van mijn PC kreeg ik maar niet de download snelheid die ik zou moeten krijgen en die ik voor de reset had. Ik ben een leek op dit gebied en heb van alles geprobeerd.

Zo heb ik onder andere de netwerkadapter via apparaatbeheer verwijderd, incl. drivers, en vervolgens weer opnieuw geïnstalleerd. De speedtest die ik vervolgens deed gaf de juiste resultaten, ik heb de test nog een paar keer uitgevoerd, met hetzelfde resultaat. En dan is het opeens weer mis, of het nu komt doordat ik de webpagina van speedtest refresh, apparaatbeheer afsluit of weer geheel wat anders maar de snelheid is gewoon weg.

Onderstaand de resultaten van twee speedtests die dus binnen enkele minuten van elkaar zijn gemaakt.



Ik weet het echt niet meer, misschien dat jullie mij verder kunnen helpen?

Bij voorbaat dank!

Erwin

Acties:
  • 0Henk 'm!

  • lier
  • Registratie: januari 2004
  • Nu online

lier

MikroTik nerd

Misschien kan je de volgende vragen beantwoorden:

- welke provider?
- welk abonnement?
- welk modem?
- welke netwerk adapter?
- is "iets anders" druk aan het downloaden (van malware tot Windows Update)?
- zijn andere devices verbonden met internet (zit je huisgenoot bijvoorbeeld te downloaden)?

De "specialisten" hier hebben helaas geen glazen bol ;)

Eerst het probleem, dan de oplossing


Acties:
  • 0Henk 'm!

  • Palo Alto
  • Registratie: juni 2019
  • Niet online
Erwin498 schreef op zondag 28 juli 2019 @ 03:09:
Na een reset van mijn PC kreeg
Wat heb je gedaan? Ut- en aanzetten of besturigsysteem opnieuw geinstalleerd? Welk besturingsysteem hebben we he hier over?
Zo heb ik onder andere de netwerkadapter via apparaatbeheer verwijderd, incl. drivers, en vervolgens weer opnieuw geïnstalleerd.
Welke netwerkkaart? Los model? Zoek eventueel de fabrikant online op met het MAC adres. Adres zelf hoef je hier niet te delen, maar kan handig zijn ok even te noteren voor toekomstige troubleshooting.
https://www.wireshark.org/tools/oui-lookup.html

Hoe ziet je netwerk eruit? Is het alleen dit?

(1) Modem/Router —- kabel —- (2) PC

- Merk en type van nr. 1?
- Kabel, glas, ADSL?
- Meer apparaten?

Acties:
  • 0Henk 'm!

  • Erwin498
  • Registratie: oktober 2011
  • Laatst online: 17-01 16:08
Bedankt voor de reacties, ik ging er ook wel van uit dat meer informatie nodig zou zijn maar wist zelf ook niet waar te beginnen :)

- welke provider? Ziggo
- welk abonnement? 250 Mbit/s download en 25 Mbit/s upload
- welk modem? Connect Box
- welke netwerk adapter? Intel® Ethernet Connection I219-V
- is "iets anders" druk aan het downloaden (van malware tot Windows Update)? Nee
- zijn andere devices verbonden met internet (zit je huisgenoot bijvoorbeeld te downloaden)? Een iphone via wifi.

Ik heb Windows 10 opnieuw geïnstalleerd en alle schijven schoongemaakt.

Ik heb het MAC adres opgezocht, geen idee wat het is maar als het nodig is om het te posten dan hoor ik het graag.

Acties:
  • 0Henk 'm!

  • Felix!
  • Registratie: augustus 2012
  • Laatst online: 28-02 23:12
Misschien eens een idee om een andere speedtest-server of andere speedtest website te gebruiken?

https://kpn-itns.speedtestcustom.com
https://www.ziggo.nl/speedtest

Deze hierboven zijn gebaseerd op speedtest.net, echter kun je wel testen met de Ziggo/KPN server wat direct via speedtest.net niet mogelijk is.

No one is listening until you fart


Acties:
  • 0Henk 'm!

  • Erwin498
  • Registratie: oktober 2011
  • Laatst online: 17-01 16:08
https://imgur.com/qRthyaa

Ik dacht dat het misschien aan Bitdefender lag en dus heb ik deze net verwijderd, veranderde niets. Nu is hij het programma weer aan het downloaden met 300 KB/s...

Acties:
  • +1Henk 'm!

  • BMW_Gizzmo
  • Registratie: juli 2006
  • Laatst online: 20:00
Al eens een andere netwerkkabel tussen je modem en je pc geprobeerd. Je gaat ongeveer een factor 10 omlaag in snelheid en dat is ook het verschil tussen een netwerkkaart op 100 Mbit en 1Gbit.

Acties:
  • 0Henk 'm!

  • Erwin498
  • Registratie: oktober 2011
  • Laatst online: 17-01 16:08
Om heel eerlijk te zijn ga ik er niet van uit dat het daar aan ligt. Voor de reset was er niets aan de hand en haalde ik bijna de maximale snelheid. Het wisselen van de kabel is het allerlaatst wat ik ga proberen daar deze ook langs de muur is weggewerkt.

Ik denk dat het ergens aan bepaalde settings ligt. Kort na de reset werkte het wel zoals het moet, toen heb ik gewoon drivers etc. kunnen downloaden. Het begon hierna pas.

Acties:
  • 0Henk 'm!

  • Palo Alto
  • Registratie: juni 2019
  • Niet online
Hoe is de snelheid via WiFi met de iPhone?

Acties:
  • 0Henk 'm!

  • Erwin498
  • Registratie: oktober 2011
  • Laatst online: 17-01 16:08
Palo Alto schreef op zondag 28 juli 2019 @ 11:48:
Hoe is de snelheid via WiFi met de iPhone?
Hmm die geeft ook maar 6,6 Mbps down en 9,7 Mbps up aan..zal het dan toch aan die Connect Box liggen? Dat zou wel erg toevallig zijn zo kort na een PC reset.

Acties:
  • 0Henk 'm!

  • mad-dog
  • Registratie: oktober 2004
  • Laatst online: 20:50
Erwin498 schreef op zondag 28 juli 2019 @ 12:02:
[...]


Hmm die geeft ook maar 6,6 Mbps down en 9,7 Mbps up aan..zal het dan toch aan die Connect Box liggen? Dat zou wel erg toevallig zijn zo kort na een PC reset.
Staat die iPhone op 5 of 2.4ghz?

Acties:
  • 0Henk 'm!

  • Erwin498
  • Registratie: oktober 2011
  • Laatst online: 17-01 16:08
mad-dog schreef op zondag 28 juli 2019 @ 12:03:
[...]

Staat die iPhone op 5 of 2.4ghz?
Die is verbonden met 2.4ghz

Acties:
  • 0Henk 'm!

  • mad-dog
  • Registratie: oktober 2004
  • Laatst online: 20:50
Erwin498 schreef op zondag 28 juli 2019 @ 12:07:
[...]


Die is verbonden met 2.4ghz
Dan kun je dat soort snelheden verwachten.. Test eerst eens op 5ghz

Acties:
  • 0Henk 'm!

  • Erwin498
  • Registratie: oktober 2011
  • Laatst online: 17-01 16:08
Ik waardeer alle hulp maar we hebben het nu over wifi terwijl het probleem juist de LAN connectie is. Voor de PC reset zal ik rond 230 Mbps en nu op een tiende ervan. Dit probleem probeer ik op te lossen. De wifi snelheid op mijn telefoon is snel genoeg, nooit problemen mee. Dit kan me overigens ook gestolen worden, ik kan wifi net zo goed uitzetten.

Edit: de wifi is nu uitgeschakeld, geen verandering helaas.

[Voor 8% gewijzigd door Erwin498 op 28-07-2019 13:05]


Acties:
  • +2Henk 'm!

  • lier
  • Registratie: januari 2004
  • Nu online

lier

MikroTik nerd

Erwin498 schreef op zondag 28 juli 2019 @ 13:03:
Ik waardeer alle hulp maar we hebben het nu over wifi terwijl het probleem juist de LAN connectie is.
Je wil dingen uitgesloten hebben, als jouw Internet verbinding niet sneller gaat dan 25Mbps dan kan je dat eenvoudig uitsluiten met een mobiele telefoon.

Sowieso is speedtest een test ter indicatie, als je echt wil meten dan gebruik je (bijvoorbeeld) iperf. Nu zijn er teveel factoren die een rol meespelen.

Eerst het probleem, dan de oplossing


Acties:
  • 0Henk 'm!

  • stijnos1991
  • Registratie: oktober 2005
  • Laatst online: 15:19
De beste test is een laptopje met een ándere UTP kabel verbinden aan je modem en dan een paar keer testen. Als dat allemaal stabiel is dan weet je in ieder geval of het binnen jouw mogelijkheden ligt om dit op te lossen ja of nee.

Acties:
  • 0Henk 'm!

  • Mel33
  • Registratie: oktober 2009
  • Laatst online: 20:57
Reset hem nogmaals (de modem van ziggo)
en idd sluit een andere kabel direct aan op de modem en pc om uit te sluiten, is het dan nog zo, doe dan de reset met de paperclip (resetknop)

Ik ben zo blij dat de pen en de som nog steeds machtiger zijn dan het zwaard. ringo-remasterd


Acties:
  • 0Henk 'm!

  • Palo Alto
  • Registratie: juni 2019
  • Niet online
Het idee achter de iPhone is idd het uitsluiten van problemen met je uplink zoals @lier ook noemt. Dat kan ook op een andere manier, maar niet met de probleem PC zoals je begrijpt. Zit er bijvoorbeeld een uplink monitor in de Connectbox webgui?

Het staat je uiteraard vrij eerst andere oorzaken (lokaal) te onderzoeken.

Acties:
  • 0Henk 'm!

  • eric.1
  • Registratie: juli 2014
  • Laatst online: 02-03 20:21
mad-dog schreef op zondag 28 juli 2019 @ 12:57:
[...]

Dan kun je dat soort snelheden verwachten.. Test eerst eens op 5ghz
Wat een rare opmerking (zonder de verdere context te kennen). Ook met 2.4 Ghz kun je met gemak meer dan 6Mbps halen.

[Voor 6% gewijzigd door eric.1 op 28-07-2019 13:56]


Acties:
  • 0Henk 'm!

  • Erwin498
  • Registratie: oktober 2011
  • Laatst online: 17-01 16:08
Bedankt voor de reacties. Ik heb de Connect Box nogmaals gereset en dit apparaat rechtstreeks verbonden via een andere internet kabel. Hetzelfde resultaat.

Ik heb iperf geprobeerd maar ik snap er niets van en krijg het niet aan de praat. Termen als uplink monitor zeggen me ook helemaal niets, ik zou het dus niet weten.

En oorzaken lokaal onderzoeken? Wat bedoel je daar mee?

Dit is zo'n frustrerende situatie, voor de PC reset niets aan de hand en erna internet weg..

Ik moet helaas zo de deur even uit maar daarna ga ik verder

Acties:
  • 0Henk 'm!

  • KillerAce_NL
  • Registratie: juni 2001
  • Niet online

KillerAce_NL

If it ain't broke...

Je moet oorzaken uitsluiten, dat doe je door o.a. met andere devices je internet snelheid op hetzelfde moment te testen. Zo voorkom je dat je gaat focussen op een niet bestaand probleem.

@NL


Acties:
  • 0Henk 'm!

  • Erwin498
  • Registratie: oktober 2011
  • Laatst online: 17-01 16:08
Ik heb een laptop bij mijn ouders opgehaald en deze met een internetkabel verbonden. Deze geeft dezelfde snelheid.

Toch ook even met de klantenservice van Ziggo gebeld om de vragen of zij iets zien. Het signaal zou niet helemaal goed zijn en er is een monteur ingepland voor 06 augustus. Vind het allemaal wel raar dat dit probleem opeens zou ontstaan.

Ik blijf in ieder geval proberen zodat ik hopelijk de monteur kan afzeggen.

Acties:
  • 0Henk 'm!

  • mad-dog
  • Registratie: oktober 2004
  • Laatst online: 20:50
eric.1 schreef op zondag 28 juli 2019 @ 13:53:
[...]

Wat een rare opmerking (zonder de verdere context te kennen). Ook met 2.4 Ghz kun je met gemak meer dan 6Mbps halen.
Niks geen rare opmerking. Je kunt zeer onvoorspelbare resultaten krijgen met 2.4GHz, iets wat met 5GHz niet aan de orde is(mits afstand en andere fysieke blokkades geen rol spelen)

Acties:
  • 0Henk 'm!

  • Palo Alto
  • Registratie: juni 2019
  • Niet online
Erwin498 schreef op zondag 28 juli 2019 @ 14:36:
Ik heb een laptop bij mijn ouders opgehaald en deze met een internetkabel verbonden. Deze geeft dezelfde snelheid.

Toch ook even met de klantenservice van Ziggo gebeld om de vragen of zij iets zien. Het signaal zou niet helemaal goed zijn en er is een monteur ingepland voor 06 augustus. Vind het allemaal wel raar dat dit probleem opeens zou ontstaan.
Zou het kunnen dat de snelheid al lager was voordat je met de PC bezig ging? Of is het snelheidsverlies zo groot dat je dat zeker had gemerkt? Test je bijvoorbeeld dagelijks de snelheid, of gebruik je vaak een internetdienst waar snelheidsverlies duidelijk opvalt?

Er is een verschil tussen een toevallig en een oorzakelijk verband:
- de ijsverkoop in jouw lokale supermarkt was erg hoog deze week
- je internetsnelheid was plotseling lager

Daarmee is er nog geen oorzakelijk verband tussen de ijsverkoop en de gemeten snelheid. De nieuwe installatie op je PC kan gepaard gaan met een toevallig lagere snelheid. In Nederland worden elke dag vele PCs opnieuw geinstalleerd, ook in een gebied waar Ziggo die dag een slecht signaal heeft.
Termen als uplink monitor zeggen me ook helemaal niets, ik zou het dus niet weten.

En oorzaken lokaal onderzoeken? Wat bedoel je daar mee?
Ik probeer aan de hand van taalgebruik en vraagstelling altijd in te schatten tot waar iemands kennis reikt. Dat is niet altijd gemakkelijk als je iemand verder niet kent :)

Met een uplink monitor bedoel ik een onderdeel in het menu van de Connectbox die bijhoudt of en zo ja hoe snel de verbinding met Ziggo is.

Met lokaal onderzoeken bedoel ik de verbinding tussen je PC/iPhone en de Connectbox, dus niet het Ziggo/internet gedeelte.

Lang verhaal kort: met de test iPhone en vooral bedraad laptop lijkt de oorzaak van het probleem vooralsnog bij Ziggo of de Connectbox te liggen.

edit: voorbeeld verschil correlatie en causaliteit toegevoegd

[Voor 15% gewijzigd door Palo Alto op 28-07-2019 17:04]


Acties:
  • 0Henk 'm!

  • Erwin498
  • Registratie: oktober 2011
  • Laatst online: 17-01 16:08
Voor wat ik kan herinneren was er voor de reset geen probleem en downloade ik via torrent met een snelheid van 22-25 MB per seconde. Dit doe ik dagelijks dus het viel direct op dat er geen snelheid in te krijgen was. Daarnaast kan ik geen stream (Twitch) meer op 1080p kijken omdat hij de hele tijd weer moet laden. Dit was nooit een probleem.

Wat correlatie en causaliteit betreft ben ik het volledig met je eens. Als leek was het gewoon het eerste dat in me op kwam. Ik ben nu wel redelijk zeker dat het niet aan de PC ligt. De laptop geeft bedraad hetzelfde resultaat en ook de wifi op de telefoon is tien keer langzamer dan bij mijn ouders (net getest). Daarbij komt dat de klantenservice zelf ook aangeeft dat het signaal niet goed is.

Gelukkig heb ik wel internet en kan ik me tot dan wel redden. Mochten er dingen zijn die ikzelf nog zou kunnen proberen m.b.t. de modem dan hoor ik het natuurlijk graag. Anders wacht ik gewoon op de monteur 🙂

Bedankt voor de uitleg overigens, van sommige dingen die ik op internet tegenkwam werd ik niets wijzer.

Is onderstaande de informatie die je bedoelde bij de uplink monitor?
https://imgur.com/ersWDPf

Acties:
  • 0Henk 'm!

  • Erwin498
  • Registratie: oktober 2011
  • Laatst online: 17-01 16:08
Verwijderd

[Voor 97% gewijzigd door Erwin498 op 28-07-2019 19:35]


Acties:
  • 0Henk 'm!

  • Annuk
  • Registratie: juli 2010
  • Laatst online: 24-12-2020
Erwin498 schreef op zondag 28 juli 2019 @ 19:12:
Als ik bij netwerkeigenschappen kijk dan staan er meerdere ip adressen:

DHCP: 192.168.178.1
IPv4: 192.168.178.192/24

Standaardgateway: 192.168.178.1

Maar als ik bijvoorbeeld op https://www.whatismyip.com/ kijk dan krijg ik dit:
Your Public IPv6 is: 2001:1c01:2c0b:2a00:7433:xxxxxxxxxxxxxxxx
Your IPv4 is: XXX.XXX.XXX.XXX
Your Local IP is: 192.168.178.192
Ik zou even m'n YOUR IPv4: verwijderen, en ook iig het laatste deel van your IPv6, dat is niet relevant voor hier.
Dat IPv4 adres is volledig anders, is dit raar?
Dat klopt, dit hoort ook zo.

Vergelijk het basaal met je woonadres, "je voordeur" (dat is dus je publieke IPv4 adres) heeft je woonadres, in je woning noem je de onderdelen in je woning iets als: hal, toilet, woonkamer, slaapkamer, keuken etc. (dat zijn dan dus de 192.168.178.xxx adressen)

Zouden je woonkamer etc. direct vanuit buiten te bereiken (en ook zo bedoelt/gewenst) zijn krijgen ze ook een eigen "woonadres".

Mogelijk geeft dit je een beetje een idee hoe en wat dat met je IP-adressen zit....

Vake beej te bange! Maar soms beej oek te dapper! ;)


Acties:
  • 0Henk 'm!

  • Palo Alto
  • Registratie: juni 2019
  • Niet online
Erwin498 schreef op zondag 28 juli 2019 @ 18:42:
Als leek was het gewoon het eerste dat in me op kwam.
Zeer begrijpelijk. Het is overigens ook heel menselijk om je eerste ingeving te blijven volgen. En alle nieuwe bevindingen als het ware in dat licht te blijven zien. Dat heet “anchoring bias” en geldt dus net zo goed voor mij. Wellicht ook een oorzaak van een aantal verhitte discussies op dit forum :)
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Anchoring
Gelukkig heb ik wel internet en kan ik me tot dan wel redden.
d:)b
Is onderstaande de informatie die je bedoelde bij de uplink monitor?
[Afbeelding]
Het is niet 1 specifiek ding. Wat ik bedoel is vooral een monitor in je router die de snelheid functioneel kan testen zoals de speedtest uit je eerste bericht. Ik weet alleen niet of Ziggo er behoefte aan heeft om zoiets aan te bieden.

Overigens zie ik dat je modem momenteel 64 Mbps als maximale snelheid aangeeft (fijn dat ze dat in bps uitdrukken). Tamelijk hilarisch dat de programmeur minimale snelheid op 0 bps heeft gezet _O- .

Acties:
  • 0Henk 'm!

  • Erwin498
  • Registratie: oktober 2011
  • Laatst online: 17-01 16:08
@Annuk Bedankt voor de uitleg, ik zag weer dingen die er niet waren haha :)

@Palo Alto Daar was zeker weten sprake van. Het moest hier gewoon door komen, ik vond het te toevallig.

Die 64 Mbps als maximale snelheid viel mij ook op, dat hoort dan toch gewoon 250 te zijn, conform het Ziggo complete abonnement?

  • Erwin498
  • Registratie: oktober 2011
  • Laatst online: 17-01 16:08
Ik raak alleen maar meer in de war. Ik kan nog steeds elke speedtest proberen die er is en alle resultaten zijn waardeloos maar dan probeer ik toch even iets te downloaden en is dit het resultaat:

https://imgur.com/lBGO4ys

Dit is gewoon de snelheid die ik altijd had. Hieronder nog een laatste speedtest.

https://imgur.com/6LAa7VC

Dit is toch raar of niet?

Zo stottert een 1080p60 stream nog steeds om de tien seconden.

  • KillerAce_NL
  • Registratie: juni 2001
  • Niet online

KillerAce_NL

If it ain't broke...

Je hebt een fluctuerende snelheid, het is waarschijnlijker dat dit aan je verbinding ligt of aan je modem/router dan aan je bekabeling. Even bezoek monteur afwachten.

@NL

Pagina: 1


Apple iPhone 12 Microsoft Xbox Series X LG CX Google Pixel 5 Sony XH90 / XH92 Samsung Galaxy S21 5G Sony PlayStation 5 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2021 Hosting door True