Acties:
 • +3Henk 'm!

Welkom in het derde deel van het Final Fantasy XIV topic. Het vervolg op de vorige delen:
Final Fantasy XIV: Deel 1
Final Fantasy XIV: ARR "Deel 2"

Het nieuwe deel is er om het allemaal up-to-date te houden. Houd het gezellig en deel de game met elkaar.

Heel veel dank aan @MokonaNL voor het maken van de nieuwe ge-update TS

Wat is Final Fantasy XIV?

Final Fantasy XIV, of FFXIV, is een subscription MMORPG geproduceerd door Square Enix. De oorspronkelijke release zat vol met problemen en werd gezien als een flop. Sinds Naoki Yoshida (Yoshi-P) het roer overnam begon Square Enix met de productie van FFXIV: A Realm Reborn, een complete re-release van de game terwijl het origineel nog draaide en gepatched werd. Nadat het verhaal van het origineel eindigde met een climax, werd het offline gehaald en werd kon men zich volledig richten op de rerelease die in augustus 2013 zou verschijnen. Dat verhaal is nu nog altijd het achtergrondverhaal van A Realm Reborn. Inmiddels zijn er 3 expansions voor FFXIV.
Informatie over een gratis trial voor de game en de subscription kosten zullen te vinden zijn in de Handige Links.
Ook is daar een driedelige documentaire te vinden over 1.0 en de overgang naar A Realm Reborn.

Inhoudopgave

Key_FeaturesSystem_Requirements
ExpansionsGoT_in_Eorzea
RacesHandige_Links
ClassesAfsluiting
Een voor alle...
Met een character heb je de mogelijkheid elke class/job te spelen.

Armory en Equipment Sets
Al je gear word opgeslagen in het een Armory inventory en je kunt je equipment opslaan in sets. Zo word het managen van je gear voor verschillende classes een heel stuk makkelijker.

Glamours
Niet tevreden met je look? Via Glamours geef je je gear een andere aanblik.

Een goed verhaal
Het zou geen Final Fantasy titel zijn als er geen diepgaande verhaallijn in zit.

Dungeons/Trials/Raids
Instanced party content in verschillende moeilijkheidsgraden.

Uitgebreid Crafting systeem
Crafters zijn op zichzelf staande classes. Niet een paar klikken in een menu, je bouwt je eindresultaat zelf stap voor stap op.

Gathering Systeem
Ook gathering heeft z'n eigen classes waarmee je de wereld intrekt op zoek naar de nodes voor je materials.

Golden Saucer
Een casino met mini games, zoals Triple Triad, mini Cactpot, Jumbo Cactpot (loterij), compleet met unieke 'tokens' die kunnen worden ingewisseld voor prijzen.

Player Housing
Er zijn in verschillende steden regio's met huizen. Elk met 18 wards en 60 plots van 3 formaten te koop voor spelers. Een huis en tuin, in te richten door spelers/FCs die ze kopen. Zelfs voor mensen die misgrijpen zijn er private chambers in FC huizen of appartementen te koop, een enkele kamer om vrij in te richten als je eigen plekje, voor jezelf of samen met vrienden.

Social
Free Companies (FC): de guilds van FFXIV. De FCs kunnen huizen bezitten, hebben een eigen chat en kunnen tot 2 24-uur durende buffs actief hebben voor alle leden. Je kunt in slechts 1 FC per character zitten.
Linkshells: Chatruimtes op een server. Je kunt tot 8 linkshells per character zitten. Er zijn ook crossworld varianten die chatten over een datacenter mogelijk maken. Ook hier kun je er 8 tegelijk joinen.
World Visit System: Het is mogelijk om vanuit Gridania, Limsa Lominsa of Ul'dah tijdelijk de overstap te maken naar een andere server op hetzelfde datacenter om daar mensen te bezoeken.A Realm RebornRelease datum: 27 Augustus 2013
A Realm Reborn is de rerelease van het falende origineel dat offline werd gehaald. Het brengt je terug naar Eorzea, 5 jaar na de gebeurtenissen van de originele game. Na 5 jaar herstel van de 'Seventh Umbral Calamity' zijn er nog genoeg problemen in het continent van Eorzea. Begin je avontuur als een nieuwe avonturier die zijn/haar naam wil gaan maken in Eorzea.

A Realm Reborn heeft een level cap van 50.
HeavenswardRelease datum: 23 juni 2015
De voortdurende reis van de avonturier, nu bekend als de Warrior of Light, brengt hem/haar naar Ishgard. Een natie in Eorzea die al jaren afgesloten leeft van de rest van de wereld. Ishgard is verwikkeld in een landurige oorlog met de draken. Wat voor impact heeft de aankomst van de Warrior of Light?

Heavensward brengt 3 nieuwe jobs, een nieuw ras en verhoogt de level cap naar 60.
StormbloodRelease datum: 20 juni 2017
De reis van de Warrior of Light zet zich voort riching de naties van Ala Mhigo, in Eorzea, en Doma in het oosten. Beide zijn bezet door de Garlean Empire. De Warrior of Light vecht mee met de verzet bewegingen in een poging de landen te bevrijden.

Stormblood brengt 2 nieuwe jobs en verhoogt de level cap naar 70.
ShadowbringersRelease datum: 2 juli 2019
Nu Eorzea oorlog voert met de Garlean Empire vertrekt de Warrior of Light naar Norvrandt, een regio in de 'First Shard'. De 'first Shard' is een van de 13 kopieën van de wereld die eeuwen voor het verhaal gemaakt werd tijdens een conflict tussen twee goden. In Norvrandt vecht men tegen het overwicht van het licht. Hoe gaat de Warrior of Light deze crisis bestrijden, en waarom beweert een onbekende dat het belangrijker is dan de oorlog?

Shadowbringers brengt 2 rassen, 2 classes en verhoogt de level cap naar 80.
Shadowbringers brengt verder:
New Game+: Een systeem om de main quest nog eens over te doen, nu als max level character.
TRUST: Een systeem dat je de verhaal dungeons van Shadowbringers met een groep van NPCs laat doen.
In Final Fantasy XIV heeft de speler de keuze uit 8 rassen. Elk ras heeft 2 clans, elk met hun eigen achtergrond. Op 'The First', heeft elk ras een eigen unieke naam. De keuze is vooral voor roleplay of uiterlijk, de start attributes verschillen zijn zo beperkt dat ze, zeker in de endgame, nauwelijks een verschil maken.

Hyur (Humen)
De Hyur zijn het 'mensen' ras. De Hyur komen oorspronkelijk van omliggende continenten, maar zijn verhuisd naar Eorzea. Tegenwoordig zijn ze in de meerderheid en de drijvende kracht van cultuur. Op de First zijn ze bekend als de Humen.
De Hyur bestaan uit de Midlanders en de Highlanders.
De Midlander beslaan meer dan de helft van de populatie van Hyur in Eorzea. Ze leven verspreid over Eorzea en leven niet volgens gedeelde gewoontes. De Midlanders leren lezen vanaf een jonge leeftijd en zijn over het algemeen intelligenter dan de andere rassen en clans.

Start Attributes
StrengthDexterityVitalityIntelligenceMind
2219202319
De Highlanders hebben hun naam van een lange traditie van het bewonen van bergachtige gebieden. De populatie concentreerde zich vooral in Gyr Abania en de bijbehorende stad-staat Ala Mhigo, tot de bezetting van Ala Mhigo door de Garleans. Sindsdien zijn ze over heel Eorzea gevlucht. Het meerdendeel is vertrokken richting Ul'Dah of het vluchtingen kamp 'Little Ala Mhigo' daar in de buurt. Over het algemeen zijn de Highlanders iets langer dan hun Midlander soortgenoten.

Start Attributes
StrengthDexterityVitalityIntelligenceMind
2320221820
Elezen (Elves)
De Elezen zijn het 'elven' ras. De Elezen zijn de oudste inheemse inwoners van Eorzea. Ze zijn de grondslag geweest voor vele stadstaten. Tegenwoordig zijn ze een stuk minder te zien en zijn ze vooral geconcentreerd in Gridania en Ishgard. Ze zijn een belangrijk onderdeel geweest in de oprichting van Gridania en behouden de tradities. Ze begrijpen de Elementals, de werkelijke heersers van de bossen, en zijn daarmee essentieel voor het voortbestaan van Gridania. Op de First zijn ze bekend als 'Elves'.
De Elezen bestaan aan uit de Duskwight en de Wildwood Elezen.
Wildwood wonen al eeuwen in de bossen van Eorzea. Ze staan bekend om hun goede ogen, wat bijdraagt aan hun ongeëvenaarde expertise met boogschieten. De Wildwood zitten of in de stedelijke gebieden of trekken als nomades rond. Ook hebben ze een groot aandeel in de bevolking van Ishgard, maar door eeuwenlange oorlogen en de lage temperaturen zijn ze heel anders dan de andere Wildwoods.

Start Attributes
StrengthDexterityVitalityIntelligenceMind
2023192219
Duskwight hebben eeuwenlang vreedzaam afgezonderd gewoond in grotten van Eorzea. Ze hebben een goed gehoor ontwikkeld, waarmee ze zelfs de zachste geluiden opvangen. Dit ongekende bewustzijn helpt in hand-to-hand gevechten. Veel teruggetrokken Duskright roven en plunderen om te overleven, waardoor ze niet goed staan aangeschreven bij hun Woodland soortgenoten.

Start Attributes
StrengthDexterityVitalityIntelligenceMind
2020192321
Roegadyn (Galdjent)
De Roegadyn zijn een ras met grote gespierde lichamen. De meeste kwamen naar Eorzea vanaf eilanden diep in het noorden. In hun cultuur ligt een nadruk op competitie en moed. Het merendeel leeft in de buurt van de zee, werkende als vissers, bodyguards, huurlingen of zelfs piraat. In de First zijn ze bekend als de Galdjent. Roegadyn bestaan uit de Sea Wolves en Hellsguard.
Sea Wolves komen van eilanden in de zeeën in het noorden. Lang geleden was er geen schip of kust dorp veilig van hun brutaliteit. Nu is het niet vreemd om ze te zien werken op schepen. De Sea Wolves zijn een groot gedeelte van de populatie van Limsa Lominsa, waar ze een grote invloed hebben op de cultuur en gebruiken.

Start Attributes
StrengthDexterityVitalityIntelligenceMind
2219231821
In tegenstelling tot hun Sea Wolves soortgenoten wonen de Hellsguard in vulkanisch berggebied. Hun lichamen zijn gewend geraakt aan de warmte. Ze hebben het geloof dat bergen de poort naar de hel zijn. Eeuwenlang waren de Hellsguard waakzaam om te voorkomen dat de zielen van de doden zouden terugkeren naar de wereld van de levende. Hierbij hebben ze vele paden bewandeld, zowel fysiek als magisch. Omdat ze in een afgelegen bergachtig gebied wonen hebben ze geen band met een specifieke stadstaat en dat vinden ze het over het algemeen wel prima. Als ze ergens gebonden zijn is het Ul'dah, omdat daar geen gebrek aan werk is, en geen gebrek aan geld om mee betaald te worden.

Start Attributes
StrengthDexterityVitalityIntelligenceMind
2018232022
Miqo'te (Mystel)
De Miqo'te zijn een katachtig ras. Net als als de Hyur zijn ze immigranten in Eorzea. Miqo'te hebben een vrij bekrompen mentaliteit en leven afgezonderd. Ze hebben weinig contact met de andere rassen. Op de First zijn ze bekend als de Mystel. De Miqo'te zijn onderverdeeld in de Seekers of the Sun en de Keepers of the Moon.
Seekers of the Sun aanbidden Azeyma the Warden, de 'Keeper of the Sun', en hun cultuur draait om de zon. Ze wonen met namen in zonnige gebieden als Limsa Lominsa en de woestijnen rondom Ul'dah. Seekers of the Sun zijn spontaan en vervelen zich snel.

Start Attributes
StrengthDexterityVitalityIntelligenceMind
2223201919
In tegenstelling tot de Seekers of the Sun zijn Keepers of the Moon meer wezens van de nacht. Ze aanbidden Menphina the Lover, de 'Keeper of the Moon'. Ze hebben het gebruik om oorlogsverf op het gezicht te doen omdat geloofd word dat felle kleuren 'maan krachten' teweeg brengen. Keepers of the Moon zijn geconcentreerd in de Black Shroud rondom Gridania. Ze zijn over het algemeen terughoudend en somber, maar erg vastberaden.

Start Attributes
StrengthDexterityVitalityIntelligenceMind
1922182123
Lalafell (Dwarves)
Lalafell zijn een dwerg-achtig ras dat oorspronkelijk leefde als landbouwers op de vruchtbare eilanden in de zee in het zuiden. Ze kwamen naar Eorzea via de handelsroutes. Sindsdien zijn ze flink verspreid over de regio, maar blijven wel weg van de koude gebieden. Hun kleine beentjes zijn verrassend snel en hebben een goed uithoudingsvermogen. Verder zijn er flink wat intelligente Lalafell. Ze waarderen de familieband enorm, maar hebben goede relaties met elk ras in Eorzea. Op de First zijn ze bekend als Dwarves. Lalafell zijn onderverdeeld in de Plainsfolk en de Dunesfolk.
Plainsfolk komen van vlakke eilanden in de zee in het zuiden, waar ze woonden in rieten hutten. Daaronder lag een heel ondergronds netwerk van tunnels. Hun haarkleuren komen overeen met deze natuurlijke omgeving en ze hebben een goed gehoor. Sinds hun vertrek zijn ze over heel Eorzea verspreid, met uitzondering van het koude Coerthas. De grootste concentratie zit in en rondom Limsa Lominsa. De huidskleur is over het algemeen van de lichtere tinten, maar er zijn uitzonderingen.

Start Attributes
StrengthDexterityVitalityIntelligenceMind
1923192220
Wat misschien het meest onderscheidende aspect is van de, van oorsprong rondtrekkende, Dunesfolk cultuur is de traditionele woningen op de ruggen van last-dieren. De lichtgevende ogen zijn het resultaat van glanzende, beschermende laag die de pupil bedekt, een evolutie ter bescherming van de zon in de woestijn. Dunesfolk hebben regelmatig edelstenen op hun voorhoofd die verbonden is met een hun sterrenbeeld. De huidskleur is divers, maar neigt naar de donkere tinten. Nanamo Ul Namo is echter bewijs dat ook het tegendeel goed kan. Dunesfolk zijn de oprichters van Ul'dah, en gezien de vele rijkdommen zijn er tegenwoordig maar weinig die daar niet in de buurt wonen.

Start Attributes
StrengthDexterityVitalityIntelligenceMind
1921182223
Au Ra HW (Drahn)
De Au Ra zijn een ras met draakachtige hoorns en schubben. Er wordt zelf gesuggereerd dat ze zouden afstammen van de draken, maar het goede gehoor van de Au Ra de grote verschillen tussen mannen en vrouwen zijn toch duidelijke afwijkingen van de draken. De Au Ra geloven dat hun oorsprong afkomt van de 'Dawn Father' Azim en de 'Dusk Mother' Nhaama. Ze komen oorspronkelijk van de Azim Steppe in Othard in het verre oosten. Op de First zijn ze bekend als de Drahn. Ze zijn onderverdeeld in de Raen en Xaela.
Raen hebben het idee af te stammen van de 'Dusk Father' Azim. Hun hoorns en schubben zijn lichtgekleurd. Het oorsprong verhaal van de Au Ra is er een van geweld en conflict tussen Azim en Nhaama. De Raen zijn voor het merendeel weggetrokken uit de Azim Steppe om deze cyclus van geweld te doorbreken. Ze leven nu vooral afgesloten in de bergen in andere gebieden van Othard.

Start Attributes
StrengthDexterityVitalityIntelligenceMind
1922192023
Xaela hebben het idee af te stammen van de 'Dusk Mother' Nhaama. Hun hoorns en schubben zijn donker. In tegenstelling tot de Raen leven de Xaela nog steeds in verschillende stammen in de Azim Steppe. Ook het onderlinge geweld is nog steeds een dagelijkse kost.

Start Attributes
StrengthDexterityVitalityIntelligenceMind
2320222018
Viera ShB(Viis)
Qua uiterlijk verschillen de Viera niet veel van de Hyur en Elezen met uitzondering van hun lange oren. Ze volgen een strikte code bekend als het 'Groene Woord', wat ze contact met de buitenwereld verbied. Ze hebben een matriarchale gemeenschap en mannelijke Viera komen eigenlijk nooit buiten hun dorpen. Ze dienen als beschermers van hun bossen en doen alles om te voorkomen dat kwaad op hun land komt. De Viera kunnen alleen vrouwelijk worden aangemaakt. Op de First zijn ze bekend als de Viis. Ze zijn onderverdeeld in de Rava en de Veena.
Viera van de Rava clan leven voornamelijk in het Galmore Oerwoud. Hun donkere huid is prima camouflage in de bossen. De mannen zijn de beschermers van het bos, maar ook de vrouwen kunnen aardig jagen en beschermen hun huis en kinderen. Ondanks pogingen van Dalmascasca om ze te onderwerpen behouden de Rava hun zelfbestuur. De meesten houden zich aan de tradities van het bos, maar een enkeling kiest ervoor om de wereld in te trekken.

Start Attributes
StrengthDexterityVitalityIntelligenceMind
2023182121
Veena hebben een huid zo licht als de sneeuw bedekte bergen in hun thuisgebied. De Veena zijn thuis in de bossen die liggen bij de zuidwest liggende bergen van de Skatay Range. Net als de Rava zijn de Veena prima jagers en 'gatherers'. Niet alleen beschermen ze het bos, ze koesteren het. Door de broeiende oorlogen trekken er enkele getrainde jagers naar de verre kust van Eorzea.

Start Attributes
StrengthDexterityVitalityIntelligenceMind
1920192322
Hrothgar ShB (Ronso)
De Hrothgar is een ras met leeuwen achtig uiterlijk, de mannen althans. De vrouwen zijn zo zeldzaam en nooit gezien door de andere rassen. Oorspronkelijk komen ze van de verre kusten van Ilsabard. De indrukwekkende gelaat van de Hrothgar, inclusief de scherpe tanden en klauwen, zorgde voor aardig was paniek in Eorzea bij de eerste ontmoeting. Conflict was het gevolg. Pas toen de Hrothgar de algemene taal leerde werd het conflict opgelost en waren de Hrothgar als goede buren. Hrothgar kunnen alleen als mannelijk worden aangemaakt. Op de First zijn ze bekend als Ronso. Ze zijn onderverdeeld in de Helions en The Lost.
Helions zijn makkelijk te onderscheiden van hun tegenhangers door de warme kleur van hun vacht. Vroeger woonden ze in de zuidelijke regio's van Ilsabard, vrome dienaars van hun koningin. Zelfs hadden ze geen woord om zichzelf te omschrijven, maar geleerden noemde ze Helions, na te hebben geobserveerd dat hun leven draait om de koningin als planeten om de zon.

Start Attributes
StrengthDexterityVitalityIntelligenceMind
2317231723
In tegenstelling tot hun Helion soortgenoten zijn The Lost vrij van geest, genaamd naar hun traditionale nomadische levensstijl, vrij van een monarch. Ze zijn van allerlei markten thuis, maar onthouden zich van taken die ze tegenhouden hun natuurlijk nomadische levensstijl te behouden. De koude winterse kleuren van hun vacht wordt gezien als het symbool van hun onafhankelijke natuur, weg van de warme omhelzing van hun koningin.

Start Attributes
StrengthDexterityVitalityIntelligenceMind
2317231723
Final Fantasy XIV heeft een uniek systeem waar het mogelijk is elke class/job op een enkele character te spelen. Zodra je eerste class op level 10 en je de bijbehorende class quest hebt gedaan, is het mogelijk om andere classes te unlocken via quests in de desbetreffende class guilds. Dit betekent effectief dat classes in steden anders dan degene waar je begonnen bent, essentieel pas vanaf level 15 te bereiken zijn, zodra je main quest je langs deze andere steden stuurt. Je class/job wordt bepaald door het wapen dat je equipt hebt.

De classes die te unlocken zijn vanaf het begin van je avontuur zijn classes die vanaf level 30 worden omgezet naar Jobs door middel van de job crystal. Alle "classes" die released zijn met de uitbreidingen beginnen direct als job en hebben geen beginnende class.

Classes en jobs zijn in te delen in 4 categorieën:
• Disciples of War: Fysieke combat classes/jobs, zowel melee als ranged.
• Disciples of Magic: Caster combat classes/jobs.
• Disciples of Hand: Crafter classes.
• Disciples of Land: Gathering classes.

Verder kent Final Fantasy XIV de bekend trinity rol verdeling: Tank, Healer, Damage Dealer (DPS). De Disciples of War/Magic worden in deze rolverdeling behandeld, waarbij DPS wordt opgedeeld in Melee, Ranged en Magic. Elk van deze rollen hebben hun eigen Role Skills. Skills die automatisch unlocken vanaf een bepaald level, die gedeeld worden door alle classes/jobs binnen die rol.

Tanks

Tanks hebben 7 Role Actions: Rampart, Interject, Shirk, Low Blow, Reprisal, Provoke, Arm's Length.

https://i.imgur.com/n0eW8pC.pngClassGladiator
Wapen:Sword & Shield
Unlock Eisen:Start Class
Locatie:Ul'dah
Main Stats:Strength, Vitality
Een vrij traditionele tank met 1-hand zwaard en schild. Een defensief ingestelde tank met een goede dosis utility om de aandacht om zich te houden, en zichzelf en de party in leven te houden.
https://i.imgur.com/IYW6ZNV.pngJobPaladin
Wapen:Sword & Shield
Unlock Eisen:Level 30 Gladiator
Locatie:Ul'dah
Main Stats:Strength, Vitality
De Paladin voegt meer utility toe aan de skill set en komt daarnaast met een dosis magische skills voor zowel damage als utility.
 
https://i.imgur.com/oe7xqNw.pngClassMaurader
Wapen:Axe
Unlock Eisen:Start Class
Locatie:Limsa Lominsa
Main Stats:Strength, Vitality
Een offensieve tank die zich verweert met hoge damage. Utility blijft voor de Marauder beperkt tot enkele self buffs.
https://i.imgur.com/NE6lOKd.pngJobWarrior
Wapen:Axe
Unlock Eisen:Level 30 Marauder
Locatie:Limsa Lominsa (unlock), Eastern La Noscea (quests)
Main Stats:Strength, Vitality
De Warrior maakt gebruik van de 'innerlijke beest', die zorgt voor hoge damage en een verhoogde overleving. De Warrior krijgt er een dosis party utility bij.
 
https://i.imgur.com/iZFFeyC.pngJobDark KnightHW
Wapen:Greatsword
Unlock Eisen:• Level 50
• Heavensward
• Toegang tot Ishgard
Locatie:Ishgard
Main Stats:Strength, Vitality
De Dark Knight maakt gebruik van de 'Darkside'. De Dark Knight heeft een uitlopend spectrum aan skills, zowel fysiek als magisch. Een gezonde dosis aan utility die de overleving van zowel zichzelf als de party kan bevorderen.
 
https://i.imgur.com/DlsMB8U.pngJobGunbreakerShB
Wapen:Gunblade
Unlock Eisen:• Level 60
• Shadowbringers
Locatie:Gridania
Main Stats:Strength, Vitality
De Gunbreaker maakt gebruik van een iconisch wapen de Gunblade. Deze combinatie van zwaard en pistool in een maakt een hoop mogelijk in zowel damage als utility met verschillende kogels.


Melee_DPS

Melee DPS hebben 6 Role Actions: Second Wind, Feint, Leg Sweep, Arm's Length, Bloodbath, True North

https://i.imgur.com/tsFBwBj.pngClassLancer
Wapen:Polearm
Unlock Eisen:Start Class
Locatie:Gridania
Main Stats:Strength
De Lancer gebruikt combo aanvallen om damage te doen. Heeft enkele self buffs voor verhoogde damage.
https://i.imgur.com/I8PI4cC.pngJobDragoon
Wapen:Polearm
Unlock Eisen:Level 30 Lancer
Locatie:Gridania (unlock), Coerthas Central Highlands (quests)
Main Stats:Strength
De Dragoon bouwt verder op het arsenaal van de Lancer. Via je innerlijke draak maak je gebruik van Jump attacks, en krijg je ook de nodige party utility.
 
https://i.imgur.com/dAg7HXl.pngClassPugilist
Wapen:Hand-to-Hand, Fists
Unlock Eisen:Start Class
Locatie:Ul'dah
Main Stats:Strength
De Pugilist vecht met snelle combo's met veel positionals die een aanvalshoek ten opzichte van de vijand vereisen voor maximale effectiviteit.
https://i.imgur.com/OUWQMgc.pngJobMonk
Wapen: Hand-to-Hand, Fists
Unlock Eisen:Level 30 Pugilist
Locatie:Ul'dah
Main Stats:Strength
Bouwt verder aan het arsenaal van de pugilist. De Monk wordt meester of hun Chakra, waarmee ook de nodige damage kan worden gedaan. Party utility is vrij beperkt, maar de Monk kent een hoge DPS.
 
https://i.imgur.com/WvnqAbD.pngClassRogue
Wapen:Daggers, Knives
Unlock Eisen:• Level 10
• Toegang tot Limsa Lominsa
Locatie:Limsa Lominsa
Main Stats:Dexterity
De Rogue is de enige combat class waar niet mee kan worden gestart. Hij gebruikt combo skills met enkele positionals. Ze zijn de meester van de schaduwen.
https://i.imgur.com/J8bPi90.pngJobNinja
Wapen: Daggers, Knives
Unlock Eisen:Level 30 Rogue
Locatie:Limsa Lominsa (unlock), Eastern La Noscea (quests)
Main Stats:Dexterity
Voegt Ninjutsu toe aan de skills van Rogue. Biedt verder de nodige utility voor zichzelf en de party.
 
https://i.imgur.com/hm7KJcU.pngJobSamuraiSB
Wapen:Katana
Unlock Eisen:• Level 50
• Stormblood
Locatie:Ul'dah
Main Stats:Strength
De traditionele krijger uit de verre oosten, de Samurai is een meester met de Katana. Hoewel de Samurai weinig biedt in de vorm van party utility, kan hij samen met self buffs de nodige damage aanrichten.


Ranged_DPS

Ranged DPS hebben 6 Role Actions: Leg Graze, Second Wind, Foot Graze, Peloton, Head Graze, Arm's Length.

https://i.imgur.com/uQ0wpjb.pngClassArcher
Wapen:Bow
Unlock Eisen:Start Class
Locatie:Gridania
Main Stats:Dexterity
De traditionele archer class is als vele andere. Ranged skills met enkele 'proc' skills die enkel kunnen worden uitgevoerd met een buff, die mogelijk uit andere skills voort kan komen. Dit stukje rng houdt de class fris.
https://i.imgur.com/7ilRjgU.pngJobBard
Wapen:Bow
Unlock Eisen:Archer level 30
Locatie:Gridania (unlock), South Shroud (quests)
Main Stats:Dexterity
De Bard breidt het arsenaal uit van de Archer uit met songs, die je damage verhogen op verschillende manieren. Verder komt de Bard met enkele party buffs voor zowel de hele party als single target.
 
https://i.imgur.com/DOGjwLe.pngJobMachinistHW
Wapen:Guns
Unlock Eisen:• Level 50
• Toegang tot Ishgard
• Heavensward
Locatie:Ishgard
Main Stats:Dexterity
Machinist heeft te maken met 'heat' mechanics op hun wapen, wat kan leiden tot burst damage. Verder heeft het met een 'battery' gauge toegang tot een 'summon'. Wat begint als een turret die regelmatig damage doet, wordt dat later een mech. De Machinist heeft slechts beperkte party utility.
 
https://i.imgur.com/SIoxzoe.pngJobDancerShB
Wapen:Throwing Weapons
Unlock Eisen:• Level 60
• Shadowbringers
Locatie:Limsa Lominsa
Main Stats:Dexterity
De Dancer is een 'proc' based job, met de nodige damage potentie. Gebruikt dances voor zowel damage als buffs. De Dancer heeft een behoorlijke utility potentie.


Magic_DPS

Magic DPS hebben 4 Role Actions: Addle, Swiftcast, Lucid Dreaming, Surecast.

https://i.imgur.com/DreFy8z.pngClassThaumaturge
Wapen:Scepters, Staffs
Unlock Eisen:Start Class
Locatie:Ul'dah
Main Stats:Intelligence
Traditionele mage class. Gebruikt de elementen van fire, ice en thunder. Heeft afwisseling tussen damage fases en MP herstel.
https://i.imgur.com/B9MC3L4.pngJobBlack Mage
Wapen: Scepters, Staffs
Unlock Eisen:Level 30 Thaumaturge
Locatie:Ul'dah
Main Stats:Intelligence
Breid de skill set van de Thaumaturge uit. Hoge damage output en veel self utility. Niet zo sterk op gebied van party utility.
 
https://i.imgur.com/EUkTu3C.pngClassArcanist
Wapen:Grimoire
Unlock Eisen:Start Class
Locatie:Limsa Lominsa
Main Stats:Intelligence
Arcanist is een 'pet' summon class. De damage output wordt dan ook verdeeld tussen de Arcanist zelf en de summon. Arcanist is verder de enige class met 2 jobs eraan gekoppeld. Een van die jobs is Scholar, die een andere rol krijgt.
https://i.imgur.com/jjqSH7f.pngJobSummoner
Wapen:Grimoire
Unlock Eisen:Level 30 Arcanist
Locatie:Limsa Lominsa (unlock), Gridania (quests)
Main Stats:intelligence
Summoner breidt de DPS kant van de Arcanist uit. De summons worden aangepast naar summons gekoppeld aan primals, die je in de loop van het verhaal tegen komt. Brengt verder een beetje party utility.
 
https://i.imgur.com/FHfArOH.pngJobRed MageSB
Wapen:Rapiers
Unlock Eisen:• Level 50
• Stormblood
Locatie:Ul'dah
Main Stats:Intelligence
De Red Mage gebruikt een combinatie van Black Magic en White Magic. Daar waar de nadruk ligt damage heeft het ook een heal en resurrect. De Red Mage legt een focus op het balanceren tussen black en white mana.
 
https://i.imgur.com/1JZ6g7E.pngLimited JobBlue Mage
Wapen:Canes
Unlock Eisen:Level 50
Locatie:Limsa Lominsa (unlock), Ul'dah (quests)
Main Stats:Intelligence
De Blue Mage is de eerste en voorlopig enige Limited Job. Dit wil zeggen dat de Blue Mage niet zoals gebruikelijk kan worden gebruikt in het matching systeem van de Duty Finder. Dungeons kunnen alleen met een voor opgezette party worden gedaan. Verder kent de Blue Mage een aparte level cap van 50. Deze cap wordt later nog verhoogd. Ook de experience wordt op een andere manier berekend, waardoor het effectiever is de weide wereld in te trekken.
Verder speelt de Blue Mage heel andere dan de rest. Je begint met een spell, en moet de rest van monsters leren. Elke keer als een leerbare spell gebruikt wordt tegen je, ook als het mist, heb je een kans deze te leren. Dit zorgt voor een unieke speelstijl.


Healers

Healers hebben 6 Role Actions: Repose, Swiftcast, Surecast, Lucid Dreaming, Rescue, Esuna.

https://i.imgur.com/63U11rL.pngClassConjurer
Wapen:Radicals, Wands
Unlock Eisen:Start Class
Locatie:Gridania
Main Stats:Mind
De traditionele healer. Doet damage met Stone en Wind elementen. Heeft verder skills voor healing en het verwijderen van debuffs.
https://i.imgur.com/cxF6EIJ.pngJobWhite Mage
Wapen:Radicals, Wands
Unlock Eisen:Level 30 Conjurer
Locatie:Gridania (unlock), South Shroud (quests)
Main Stats:Mind
De White Mage is een pure healer. Heeft niet veel in de vorm van party utility of shields, maar de ruwe heal output is hoog. Biedt naast flat heals ook de nodige heal-over-time spells.
 
https://i.imgur.com/ZMiKtAO.pngJobScholar
Wapen:Grimoire
Unlock Eisen:Level 30 Arcanist
Locatie:Limsa Lominsa
Main Stats:Mind
Met Scholar veranderen de summons van de arcanist naar fairies, die naast heals ook enkele buffs hebben. Scholar heeft een lagere heal output, maar maakt dit goed door middel van het gebruik van schields, waarmee damage voorkomen wordt. De Scholar kent de nodige party utility.
 
https://i.imgur.com/Td8xG1r.pngJobAstrologianHW
Wapen:Star Globe
Unlock Eisen:• Level 50
• Toegang tot Ishgard
• Heavensward
Locatie:Ishgard
Main Stats:Mind
De Astrologian gebruikt de kracht van de sterren voor z'n healing. De Astrologian heeft toegang tot zowel shields als heal-over-time, al zij het over het algemeen niet tegelijkertijd. Verder gebruikt de Astrologian een dek kaarten die corresponderen met sterrenbeelden, die buffs geven aan de party. De getrokken kaarten zijn willekeurig, dus een zekere lading aan rng is gegarandeerd.


Disciples_of_Hand

Crafters gebruiken nog steeds een oud systeem, cross skills. Dit maakt het mogelijk om sommige skills van andere classes te gebruiken. Hiervoor krijg je 10 slots om die skills in te zetten, nadat je die op de oorspronkelijke class hebt unlocked.
Een voorbeeld is de level 15 weaver skill: Careful Synthesis. Zodra je Weaver op 15 is, word deze skill ook beschikbaar op alle andere crafters.

Verder geldt voor alle crafters dezelfde eis: Level 10, en toegang tot de locatie van de class guild.
Crafters maken gebruik van 3 stats: Crafsmanship, Control en CP.

Vanaf class level 55 is het mogelijk om je te specialiseren in een crafting class. Specialisatie brengt extra skills en voordelen, maar je bent beperkt tot 3 classes maximaal. Het staat je wel vrij de specialisatie classes te wijzigen.

https://i.imgur.com/uK2GLU2.pngClassAlchemist
Tools:Alembics, Mortars
Locatie:Ul'dah
De Alchemist maakt o.a. potions, orchestrion scrolls, grimoires.
 
https://i.imgur.com/S5MHNlm.pngClassArmorer
Tools:Pliers, Raising Hammers
Locatie:Limsa Lominsa
De Armorer maakt o.a. Shields, Heavy Armors, Tools.
 
https://i.imgur.com/hAT4TU1.pngClassBlacksmith
Tools:Cross-pein Hammers, Files
Locatie:Limsa Lominsa
Blacksmith maakt o.a. Wapens, tools, ingots.
 
https://i.imgur.com/Yzl6iF2.pngClassCarpenter
Tools:Claw Hammers, Handsaws
Locatie:Gridania
Carpenter maakt o.a. Canes, Polearms, Shields, meubels, (Crafting) Accessories.
 
https://i.imgur.com/s2E3aYq.pngClassCulinarian
Tools:Culinary Knives, Skillets
Locatie:Limsa Lominsa
De Culinarian maakt eten en alles wat daarmee te maken heeft. Eten biedt buffs van een half uur per gebruik. Stacks tot een uur.
 
https://i.imgur.com/DqLFWF0.pngClassGoldsmith
Tools:Chaser Hammers, Grinding Wheels
Locatie:Ul'dah
De goldsmith maakt o.a. Accessories, circles, Needles.
 
https://i.imgur.com/LqT58Ri.pngClassLeatherworker
Tool:Awls, Headknives
Locatie:Gridania
Leatherworker maakt o.a. Leather Armor, (Gathering) Accessories.
 
https://i.imgur.com/uIp3buP.pngClassWeaver
Tools:Needles, Spinning Wheels
Locatie:Ul'dah
Weaver maakt vooral Cloth Armor.


Disiples_of_Land

Gatherers gebruiken nog steeds een oud systeem, cross skills. Dit maakt het mogelijk om sommige skills van andere classes te gebruiken. Hiervoor krijg je 10 slots om die skills in te zetten, nadat je die op de oorspronkelijke class hebt unlocked.

Verder geldt voor alle gatherers dezelfde eis: Level 10, en toegang tot de locatie van de class guild.
Gatherers maken gebruik van 3 stats: Gathering, Perception en GP.

https://i.imgur.com/decQyhs.pngClassBotanist
Tools:Hatchets, Scythes
Locatie:Gridania
Botanist verzamelen dingen uit de natuur, hout, kruiden, etc.
 
https://i.imgur.com/VlGKsFz.pngClassFisher
Tools:Fishing Rods, Gigs
Locatie:Limsa Lominsa
Fishers verzamelen alles wat je maar in de zee kunt vinden, maar vooral de grote rijkdom aan vis en overig zeeleven.
 
https://i.imgur.com/YDkvcEJ.pngClassMiner
Tools:Pickaxes, Sledgehammers
Locatie:Ul'dah
Miners verzamelen de mineralen rijkdommen, zoals edelstenen, ores en dergelijke.
PC/Mac
 MinimumRecommended
OSWindows® 7 64 bit, Windows® 8.1 64 bit, Windows® 10 64 bit
CPUIntel® Core™i5 2.4GHz or higherIntel® Core™i7 3GHz or higher
Memory4GB or higher8GB or higher
Disc Space60GB or more
Graphics CardNVIDIA® Geforce® GTX750 or higher
AMD Radeon™ R7 260X or higher
NVIDIA® Geforce® GTX970 or higher
AMD Radeon™ RX 480 or higher
Screen Resolution1280x7201920x1080
InternetBroadband Internet connection
Sound CardDirectSound® sound card
DirectX®DirectX® 11


Playstation 4
Hard Drive Space60GB or more
DUALSHOCK®4 Wireless ControllerRequired
Mouse and KeyboardOptional Support
InternetBroadband Connection
PlayStation®NetworkPersistent broadband internet connection required
Supported (Additional resolution options are available via the in-game System Configuration interface.)
PlayStation®Vita Remote PlayCompatible
Share FunctionCompatible
Server List

JapanEurope
Elemental
Aegis
Atomos
Carbuncle
Garuda
Gungnir
Kujata
Ramuh
Tonberry
Typhon
Unicorn
Gaia
Alexander
Bahamut
Durandal
Fenrir
Ifrit
Ridill
Tiamat
Ultima
Valefor
Yojimbo
Zeromus
Mana
Anima
Asura
Belias
Chocobo
Hades
Ixion
Mandragora
Masamune
Pandaemonium
Shinryu
Titan
Chaos
Cerberus
Louisoix
Moogle
Omega
Ragnarok
Spriggan
Light
Lich
Odin
Phoenix

Shiva
Zodiark
Twintania
North America
Aether
Adamantoise
Cactuar
Faerie
Gilgamesh
Jenova
Midgardsormr
Sargatanas
Siren
Primal
Behemoth
Excalibur
Exodus
Famfrit
Hyperion
Lamia
Leviathan
Ultros
Crystal
Balmung
Brynhildr
Coeurl
Diabolos
Goblin
Malboro
Mateus
Zalera

De servers in het rood hebben een verhoogde concentratie aan Tweakers.

Tweakers Spelerslijst

Welke Tweakers spelen FFXIV? Op welke servers? Welke jobs? Deze informatie vind je in onderstaande spelerslijst terug. Voel je vrij je eigen gegevens toe te voegen.

Members only: Tweakers Spelerslijst
Alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers. Inloggen


Linkshells

Crossworld Linkshell (Light)
Members only: Crossworld Linkshell (Light)
Alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers. InloggenLinkshell / FC Moogle
Members only: Linkshell / FC Moogle
Alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers. Inloggen


Toevoegingen

Mocht je een (crossworld) Linkshell of Free Company willen promoten hier, stuur een DM naar de topicstarter met gegevens en contactpersonen om te benaderen voor invites, compleet met Tweakersnaam en ingame naam en server.


Gratis Trial tot level 60
FFXIV Product Page – Product en Subscription Informatie
Server Status
Shadow Bringers Homepage
FFXIV Guild – Guides
Gamerescape – Database
Gamerescape - Progressie & belangrijke unlocks
FFXIV Wiki
FFXIV Housing – Overzicht van housing items, met previews.
FFXIV Gardering – Gardening guides
Crafting Macro generator
FFXIV Angler – Informatie over Fishing

Ook interessant
• Noclip Documentaire FFXIV 1.0 naar ARR: Deel 1, Deel 2, Deel 3
The Fall and Rise of Final Fantasy XIVVoor opmerkingen, toevoegingen of wijzigingen stuur een DM naar de topicstarter.

Veel plezier, zowel met de game als het topic.


Alle gebruikte afbeeldingen zijn niet mijn eigendom en onderstaande is van toepassing:
FINAL FANTASY is a registered trademark of Square Enix Holdings Co., Ltd.
FINAL FANTASY XIV © 2010 - 2019 SQUARE ENIX CO., LTD. All Rights Reserved.

[Voor 199% gewijzigd door MokonaNL op 12-08-2021 20:46]

WoW: Rogue, FFXIV: Sasuke Uchiha, TWITCH


 • sdk1985
 • Registratie: Januari 2005
 • Laatst online: 01:08
Kijk eens aan, mooie update!

Hostdeko webhosting: Sneller dan de concurrentie, CO2 neutraal en klantgericht.


 • ArmySpecial
 • Registratie: Mei 2004
 • Laatst online: 08:51

ArmySpecial

Vroem Vroem

Ziet er goed uit.

Honda CB1000 R (2018)


 • Lukin
 • Registratie: Mei 2006
 • Nu online
Top!
Kan op vakantie niet veel doen met deze laptop waarmee ik met alles op low en 720p 10-19 fps heb haha XD maar toch rustig even alle jobs 1 voor 1 af gaan om de skillbars opnieuw in te stellen door alle veranderingen.

Gunbreaker en Dancer ook gelijk even unlocked en de rotaties maar een beetje uitvogelen op de training dummies :P leuke classes beide. denk alleen dat Dancer wel snel saai word maargoed dat is voor mij eigenlijk veels te vroeg om over te oordelen. Eerst maar eens alle jobs naar 80 halen en dan besluiten wat me main word (a) voor de time being is het me bedoeling om GNB me main te maken. Tanken blijf ik tof vinden in FFXIV

WoW: Rogue, FFXIV: Sasuke Uchiha, TWITCH


Acties:
 • +1Henk 'm!

 • ye-roon
 • Registratie: Maart 2004
 • Laatst online: 20-10 01:03

ye-roon

knaak

Allereerst: Mooie topic start!
Ten tweede: m'n character toegevoegd aan de lijst.

Dan tot orde van de dag: Gisteren de 4.0 story afgemaakt, laatste dungeon en fight waren beetje 'meh' tbh, de gevechten waren niet heel tof. Ben nu wel benieuwd naar hoe het verhaal van iedereens favo roegadyn samurai verder gaat :)

Harder, Better, Faster, Stronger | Battletag: yeroon#2383


Acties:
 • +1Henk 'm!

 • Grumpmeister
 • Registratie: November 2015
 • Laatst online: 25-11 10:23
Ooo, een nieuw topic. Mezelf ook maar even aan de lijst toevoegen.

Ik zit nu toch wel een beetje te zweten (en het komt niet door het weer)... Ik had de CE besteld, sinds gisterochtend een track & trace gekregen van een Frans bedrijf en het pakketje zit dus nog in Frankrijk (sinds vrijdag / zaterdag). Ik heb er een hard hoofd in ik 'm op tijd ga ontvangen...

Moet wel zeggen dat ik GNB erg gaaf vind. Hoewel ik niet veel heb kunnen spelen vanwege m'n verhuizing heb ik 'm wel tot level 70 kunnen krijgen en ben ik met de Shadowbringers MSQ begonnen (nog niet ver, pas gisteravond rond 21:30 ermee kunnen beginnen en vandaag weer 'gewoon' werken). Ik ben wel heel benieuwd, maar zoals het er nu uit ziet moet ik morgen even uitloggen in een normaal gebied op een class die niet bound is aan Shadowbringers (just in case) :(

FFXIV: Divyan Dawnborne | Switch FC: SW-8303-2261-5828 | Streamt obscure speedruns op Twitch


 • ArmySpecial
 • Registratie: Mei 2004
 • Laatst online: 08:51

ArmySpecial

Vroem Vroem

Ik heb dinsdag de CE binnen gekregen. Helaas is het beeldje beschadigd tijdens transport :(
Hopelijk krijg ik snel reactie van SE...

Honda CB1000 R (2018)


 • Shin_Alu
 • Registratie: Maart 2003
 • Laatst online: 25-11 17:03

Shin_Alu

Ranger/Ninja

Mooie topic start.
Enige opmerking misschien is dat de 'battle' classes eigenlijk niet echt meer een waarde hebben. Het draait daar eigenlijk puur om de jobs en classes zijn bijna een legacy iets waar ze niks meer mee doen.

Wellicht ze puur bij de job benoemen.


Zelf lekker bezig nog met de storyline. Op dit moment level 77, dus nog genoeg te gaan.
Maar wel weer mooie uitbreiding tot nu toe

Taru tossing moet een olympische sport worden


Acties:
 • +1Henk 'm!

 • Radeon
 • Registratie: Juni 2000
 • Laatst online: 21-11 12:40

Radeon

Today is a good day to die

Zelf ook lekker bezig met de storyline en vermaak me zeer goed ermee. Het pakt me meer als de storyline van Stormblood. Misschien dat het komt dat dit nu current content is en dat ik direct uit Heavensward naar Stormblood was gegaan.
Iedergeval pas 74 met me WHM dus nog even te gaan.

It's never easy.....

ArmySpecial schreef op donderdag 4 juli 2019 @ 11:23:
Ik heb dinsdag de CE binnen gekregen. Helaas is het beeldje beschadigd tijdens transport :(
Hopelijk krijg ik snel reactie van SE...
Damn dat is wel echt fucking zuur! hoop dat je een nieuwe krijgt maar verwacht het niet aangezien square er ook niks aan heeft kunnen doen.

WoW: Rogue, FFXIV: Sasuke Uchiha, TWITCH


Acties:
 • +1Henk 'm!

 • TeraMyre
 • Registratie: December 2017
 • Laatst online: 25-11 15:41
Goede samenvatting puik werk.
De Shadowbringer storyline is echt fantastisch tot nu toe.
TeraMyre schreef op donderdag 4 juli 2019 @ 18:03:
Goede samenvatting puik werk.
De Shadowbringer storyline is echt fantastisch tot nu toe.
Hoor ik van vele ja! Erg zin om die straks lekker op me gemak te doorlopen en te volgen! nu op vakantie nog maar even een samenvatting kijken van de gehele story line tot en met StromBlood :P Ben er een beetje uit

WoW: Rogue, FFXIV: Sasuke Uchiha, TWITCH


Acties:
 • +1Henk 'm!

 • Radeon
 • Registratie: Juni 2000
 • Laatst online: 21-11 12:40

Radeon

Today is a good day to die

Zo net in Rak'Tika aangekomen met de MSQ. Wat een heerlijke zone music zeg. De eerste Trail was ook een leuk gevecht wel wat hectisch naar het einde toe maar wel een leuke fight.

It's never easy.....


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Grumpmeister
 • Registratie: November 2015
 • Laatst online: 25-11 10:23
ArmySpecial schreef op donderdag 4 juli 2019 @ 11:23:
Ik heb dinsdag de CE binnen gekregen. Helaas is het beeldje beschadigd tijdens transport :(
Hopelijk krijg ik snel reactie van SE...
Dat is wel flink balen, ik hoop inderdaad dat ze het beeldje vervangen :X

Mijn pakje ligt nu op het DPD depot en zou vandaag aan moeten komen. Net op tijd dus :)

Zit nu op level 71, ze hebben wel echt een goede sfeer neergezet met ShB. Kan ook niet wachten om weer verder te gaan (al zal wss het grootste deel van m'n weekend weer op gaan aan het verhuizen (voornamelijk opruimen)). En hoewel ik veelal hoor dat PLD nu echt in een goede staat is, heb ik nog geen spijt van m'n overstap naar GNB. De combo met Continuation ertussen door geeft echt zo'n Renzokuken gevoel van FF8, lekker snel 6+ hits uitvoeren waar lekkere damage aan hangt (zeker als je wat andere OCD's erdoorheen mixt).

...PLD zal vast m'n tweede te-levelen class worden, al kijk ik misschien ook een healer naar boven kan werken nu er toch meer GNB's en DNC'ers zijn.

FFXIV: Divyan Dawnborne | Switch FC: SW-8303-2261-5828 | Streamt obscure speedruns op Twitch


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • ArmySpecial
 • Registratie: Mei 2004
 • Laatst online: 08:51

ArmySpecial

Vroem Vroem

Grumpmeister schreef op vrijdag 5 juli 2019 @ 09:39:
[...]

Dat is wel flink balen, ik hoop inderdaad dat ze het beeldje vervangen :X

Mijn pakje ligt nu op het DPD depot en zou vandaag aan moeten komen. Net op tijd dus :)

Zit nu op level 71, ze hebben wel echt een goede sfeer neergezet met ShB. Kan ook niet wachten om weer verder te gaan (al zal wss het grootste deel van m'n weekend weer op gaan aan het verhuizen (voornamelijk opruimen)). En hoewel ik veelal hoor dat PLD nu echt in een goede staat is, heb ik nog geen spijt van m'n overstap naar GNB. De combo met Continuation ertussen door geeft echt zo'n Renzokuken gevoel van FF8, lekker snel 6+ hits uitvoeren waar lekkere damage aan hangt (zeker als je wat andere OCD's erdoorheen mixt).

...PLD zal vast m'n tweede te-levelen class worden, al kijk ik misschien ook een healer naar boven kan werken nu er toch meer GNB's en DNC'ers zijn.
Dat hoop ik ook :X

Ben nu lvl 75 en zit voor de zoveelste keer tegen een levelwall aan |:(
Ik moet echt meer sidequests doen, maar gelukkig hebben healers op dit moment gelukkig dungeon inst-queues 8)

Honda CB1000 R (2018)


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Grumpmeister
 • Registratie: November 2015
 • Laatst online: 25-11 10:23
ArmySpecial schreef op vrijdag 5 juli 2019 @ 10:05:
[...]


Dat hoop ik ook :X

Ben nu lvl 75 en zit voor de zoveelste keer tegen een levelwall aan |:(
Ik moet echt meer sidequests doen, maar gelukkig hebben healers op dit moment gelukkig dungeon inst-queues 8)
Dat gaat wel het voordeel zijn van dat ik wat minder speeltijd heb, ik queue tussendoor voor leveling / trial roulettes iig, waardoor ik voor relatief weinig tijd wat extra exp erbij kan pakken :). Hopelijk kom ik die walls dan ook niet tegen. En zo wel, tja, dat zien we dan wel weer. Voor nu zit ik nog op lvl 70 quests (Eulmore).

Deze werkdag gaat volgens mij erg lang duren, ik heb gelukkig wel maandag vrij genomen (oude woning sleutels inleveren en trouwdag, maar gelukkig zijn we beide wel van de games :X ).

FFXIV: Divyan Dawnborne | Switch FC: SW-8303-2261-5828 | Streamt obscure speedruns op Twitch


Acties:
 • 0Henk 'm!
Ja healer is momenteel schaar in vergelijking met tanks en dps :P

GNB zelf nu op 65 en speelt echt als een fijne tank imo. Andere tanks nog niet gespeeld sinds release. Denk dat ik hem in de paar uurtjes sochtends vroeg en savonds dat ik kan spelen nog wel 70 krijg voor ik naar huis ga. Dan kan ik thuis gewoon lekker focussen op de story met GNB :)

WoW: Rogue, FFXIV: Sasuke Uchiha, TWITCH


Acties:
 • 0Henk 'm!
Gunbreaker nu 67 dus ben lekker op Schema door alleen savonds of sochtends even 2/3 rouletjes te doen :)

Ook voor het eerst eigenlijk eens serieus gaan verdiepen in crafting. Begrijp de essensie nu beter en wil er we mee door gaan om ook dat gewoon te maxen natuurlijk en Self Sufficient te worden lijkt me wel leuk.

Gaat wel nog wat flink tijd in zitten.

Het nieuwe craft schermpje is imo wel nice. Als amateur crafter vind ik het handig extra info die je nu ziet. dat ze dat niet eerder hebben gedaan :P

WoW: Rogue, FFXIV: Sasuke Uchiha, TWITCH


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • MokonaNL
 • Registratie: Juni 2014
 • Laatst online: 25-11 19:10
Ben inmiddels weer door de Main Scenario heen. Zal niets spoilen verder, maar wat een einde. Nu maar even de focus leggen op gear verzamelen voor de raids.

Eerste dungeon ervaring op Gunbreaker was niet al te best, maar dat lag meer aan de groep dan aan de job zelf. Speelt best aardig. Zal uiteraard meer moeten spelen om er een betere feel voor te krijgen, maar het begin is gemaakt.

FFXIV: Mokona Tilmitt (Phoenix), Diablo III: MokonaNL#2968


Acties:
 • +1Henk 'm!

 • ye-roon
 • Registratie: Maart 2004
 • Laatst online: 20-10 01:03

ye-roon

knaak

Ik ben echt zo blij dat ik Hrothgar gegaan ben. Het klinkt gek, maar ik heb zoveel meer plezier in de game nu. Het voelt nu meer als een fantasy game voor mij, in plaats van een game waar ik met een mens met een kleine variatie speel. Dit is een game changer voor mij.

Ik ben nu ergens in 4.3 MSQ, wel al de trial gedaan, dus de rest zal waarschijnlijk praten zijn tot ik in 4.4 content ben. Dus ik ben er bijna. Ik hoor super goede verhalen over de MSQ van Shadowbringers, met titels als: dit is de beste final fantasy story in tijden, dus kan niet wachten :)

Harder, Better, Faster, Stronger | Battletag: yeroon#2383


Acties:
 • +1Henk 'm!

 • ArmySpecial
 • Registratie: Mei 2004
 • Laatst online: 08:51

ArmySpecial

Vroem Vroem

Gisteren de MSQ afgerond.
Die goede verhalen zijn zeker waar, wow, wat heb ik genoten.

Honda CB1000 R (2018)


Acties:
 • +1Henk 'm!

 • Thrace Grumble
 • Registratie: Februari 2004
 • Laatst online: 09:03

Thrace Grumble

XB: Thrace Grumble

Hier nog steeds maar lvl 66 op m'n SCH/SMN, nog een lange weg te gaan. Maar ondertussen geniet ik nog steeds lekker van SB hoor :) Ben wel een completionist, wil dus zeker onderweg alle (optionele) dungeons en trials meepakken, incl. de extreme en hard modes.
Kijk uit naar ShB, hoor er veel goeds over!

Was wel weer ff een klusje, met de 5.0 patch, de skills opnieuw indelen en aanpassen qua speelstijl. Vanavond maar weer ff verder, loop nu tegen een levelwall op, eerst naar 67 voor de MSQ verder gaat.
@ye-roon heeft me dus ondertussen ingehaald, merk ik ;)

[Voor 5% gewijzigd door Thrace Grumble op 08-07-2019 16:08]

XB: Thrace Grumble | FFXIV: Riku Neneh @ Moogle (SnR) | Switch (o.a. MHGU): SW-1221-6759-0029 | Steam: thracegrumble


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Radeon
 • Registratie: Juni 2000
 • Laatst online: 21-11 12:40

Radeon

Today is a good day to die

Zo dacht even verder te gaan met de MSQ maar wordt gewoon even in de queue gezet met inloggen op Zodiark. Er zijn nog 1.250 voor uw, neem gerust nog een bakje koffie en ga alvast de hond uitlaten.

It's never easy.....


Acties:
 • +1Henk 'm!

 • Marascon
 • Registratie: December 2009
 • Laatst online: 23:40
Ook maar weer eens begonnen, was totaal niet blij met mijn Monk(65), in andere mmorpg's vond ik tanken altijd geweldig, dus vandaag een gunbreaker job genomen, en ik vindt het spel nu echt geweldig!

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • ye-roon
 • Registratie: Maart 2004
 • Laatst online: 20-10 01:03

ye-roon

knaak

@Thrace Grumble Minder in de nintweakers discord hangen, meer ff14 spelen :p Al was de 1600 queue van gister 21.00 wel beetje extreem.

Inmiddels ben ik beland in de 4.4 story. Wat ik wel bizar vind is dat je soms een bericht krijgt van: Er komen NU veel cutscenes. En dan ben je in 15min klaar. Maar vaak als je dat niet krijgt, ben je naar 30min aan cutscnes aant kijken :S MAKE UP YOUR MIND GAME.

Ik moet zeggen, ik moest best wennen aan de nieuwe DRK, maar ik ben wel een fan. Het speelt zo veel actiever, je bent echt snoei hard aan het meppen. En spells aan het gebruiken. Ik ben echt blij verrast. M'n "need" om paladin te gaan is daarmee een stuk minder geworden.

Harder, Better, Faster, Stronger | Battletag: yeroon#2383


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • ArmySpecial
 • Registratie: Mei 2004
 • Laatst online: 08:51

ArmySpecial

Vroem Vroem

Ik ben gisteravond maar eens begonnen met het levelen van de MIN en BTN.
Ligt het nou aan mij of gaat dit een stuk sneller dan in StormBlood? :?

Honda CB1000 R (2018)


Acties:
 • 0Henk 'm!
ArmySpecial schreef op dinsdag 9 juli 2019 @ 10:14:
Ik ben gisteravond maar eens begonnen met het levelen van de MIN en BTN.
Ligt het nou aan mij of gaat dit een stuk sneller dan in StormBlood? :?
zou het niet weten mijne zijn nog <50 XD

WoW: Rogue, FFXIV: Sasuke Uchiha, TWITCH


Acties:
 • 0Henk 'm!
Mijn GNB is nu zo goed als 70 :) dus kan lekker beginnen met de MSQ zodra ik vrijdag thuis kom van vakantie. Denk dat als ik morgen nog even tijd heb te spelen dat ik hem even via de roulettes naar 71 haal.. heb ik straks iig niet zo het probleem volgens mij dat ik telkens tegen een level cap van de MSQ aan loop =p

Ben ook nog met wat old content hier begonnen .. Machinist Anima Relic weapon :P Ninja had ik de dag voor ShB release zo goed als afgerond. moet alleen nog een paar hardmode trials doen.

Heel veel mats had ik alweer voor de volgende class en heb gekozen dat het machinist word :P Die gun als je em uit hebt is wel fucking dope. Door de nieuwe speelstijl vind ik MCH nu ook gewoon een toffe range dps. (btw de lvl 70 AF gear heeft een fucking tommy gun :P Wil toch iedereen)

WoW: Rogue, FFXIV: Sasuke Uchiha, TWITCH


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Grumpmeister
 • Registratie: November 2015
 • Laatst online: 25-11 10:23
Tussen het verhuizen door ben ik met de MSQ wat door aan het kruipen... Tot het punt dat ik het grootste deel van zondag bezig ben geweest met FFXIV en ik toch een opmerking kreeg dat ik toch even wat mee moest gaan helpen met dozen opruimen, zooi richting de milieustraat moest brengen, etc. Oeps. De MSQ is echt geweldig tot nu toe (ben pas bij de lvl 75 dungeon, die wil ik vanavond eens gaan doen). Het pakt me een stuk meer dan dat Stormblood dat deed, mogelijk dat de setting daar ook wat mee helpt (je bent je toch op 1 ding aan het richten ipv op 2 fronten een oorlog voeren, waarbij het stijltje van Dohma me niet veel deed).

Gunbreaker blijf ik van genieten, ik ben blij dat ik die overstap heb gemaakt. De andere tank classes zullen uiteindelijk ook wel komen, met name PLD schijnt in een erg goede staat te zijn.

FFXIV: Divyan Dawnborne | Switch FC: SW-8303-2261-5828 | Streamt obscure speedruns op Twitch


 • Thrace Grumble
 • Registratie: Februari 2004
 • Laatst online: 09:03

Thrace Grumble

XB: Thrace Grumble

Hoppa, gisteren na de queue van 500+ toch nog ff een uurtje FFXIV kunnen spelen. Ben nu zover dat ik Doma Castle (dungeon) in mag, ben benieuwd :)
Ben het wel met veel mensen eens dat Stormblood minder is dan HW. Wel leuk, maar het voelt minder betrokken, omdat je op 'twee fronten' bezig bent. Het sleept me minder mee.
Ik ben erg benieuwd naar 4.1-4.4 content. En natuurlijk ShB daarna! :Y)

XB: Thrace Grumble | FFXIV: Riku Neneh @ Moogle (SnR) | Switch (o.a. MHGU): SW-1221-6759-0029 | Steam: thracegrumble


 • ArmySpecial
 • Registratie: Mei 2004
 • Laatst online: 08:51

ArmySpecial

Vroem Vroem

Thrace Grumble schreef op woensdag 10 juli 2019 @ 09:25:
Hoppa, gisteren na de queue van 500+ toch nog ff een uurtje FFXIV kunnen spelen. Ben nu zover dat ik Doma Castle (dungeon) in mag, ben benieuwd :)
Ben het wel met veel mensen eens dat Stormblood minder is dan HW. Wel leuk, maar het voelt minder betrokken, omdat je op 'twee fronten' bezig bent. Het sleept me minder mee.
Ik ben erg benieuwd naar 4.1-4.4 content. En natuurlijk ShB daarna! :Y)
Ik vond de StormBlood story in het begin wat lastig om in te komen maar na Doma Castle vond ik deze toch wel erg goed worden. Ik had zelf dan ook niet echt veel met HW.

ShB is wel weer een heel stuk beter imho.

Zelf nu druk bezig mijn gatherers te levelen en daarna zijn de crafters aan de beurt.

Honda CB1000 R (2018)


 • Binshou
 • Registratie: Juli 2009
 • Laatst online: 08:11
Ik ben met de huidige expansion ook weer begonnen met spelen, nadat ik vorige keer op lvl 66/67 ben blijven hangen. In het verleden altijd Bard gespeeld, toen naar Machinist geswitcht en uiteindelijk een Samurai gespeeld.

So far bevallen al die classes mij, en ben nu een gunbreaker gestart om te kijken of tanken wat is.
Dit omdat de ques op mijn dps class nog wel eens te lang duurden, en ik niet al te lang kon spelen.

De FC waar ik in zat is helaas gedisband, en vroeg mij af of er op Zodiark nog wat mensen zijn die spelen, en waar ik eventueel kan joinen.

PSN: Res_Binshou


 • ArmySpecial
 • Registratie: Mei 2004
 • Laatst online: 08:51

ArmySpecial

Vroem Vroem

Binshou schreef op woensdag 10 juli 2019 @ 09:49:
Ik ben met de huidige expansion ook weer begonnen met spelen, nadat ik vorige keer op lvl 66/67 ben blijven hangen. In het verleden altijd Bard gespeeld, toen naar Machinist geswitcht en uiteindelijk een Samurai gespeeld.

So far bevallen al die classes mij, en ben nu een gunbreaker gestart om te kijken of tanken wat is.
Dit omdat de ques op mijn dps class nog wel eens te lang duurden, en ik niet al te lang kon spelen.

De FC waar ik in zat is helaas gedisband, en vroeg mij af of er op Zodiark nog wat mensen zijn die spelen, en waar ik eventueel kan joinen.
Volgens mij is er op Zodiark geen echte Tweakers FC meer.
Zelf zit ik in Moonlight Guardians. Als je interesse hebt kan je joinen (Ik vermoed dat je oude FC ALIVE is?).
Als ik het goed heb is er ook een compleet nederlandse FC genaamd Dutch ofzo.
Er zitten ook wat ex ALIVE members in DAMN.

Ik ben vanavond pas na 9 uur ofzo online indien je een invite wilt.

Honda CB1000 R (2018)


 • Binshou
 • Registratie: Juli 2009
 • Laatst online: 08:11
ArmySpecial schreef op woensdag 10 juli 2019 @ 09:55:
[...]

Volgens mij is er op Zodiark geen echte Tweakers FC meer.
Zelf zit ik in Moonlight Guardians. Als je interesse hebt kan je joinen (Ik vermoed dat je oude FC ALIVE is?).
Als ik het goed heb is er ook een compleet nederlandse FC genaamd Dutch ofzo.
Er zitten ook wat ex ALIVE members in DAMN.

Ik ben vanavond pas na 9 uur ofzo online indien je een invite wilt.
Ik zat inderdaad in ALIVE.
Nu moet ik wel zeggen dat ik heel casual speelde, iets met 2 kids en nog wat andere games, en niet heel veel online was.
Plan is om nu wel weer wat vaker te spelen, en hopelijk ook alle content een beetje mee te maken.

Nog wel zoekende wat ik nu moet spelen, en helaas geen pre order gedaan dus het levelen duurt ook allemaal ietjes langer, maar dat gaat goed komen :)

Ik zal je vanavond even een PM sturen als ik online ben.
Alvast bedankt!

PSN: Res_Binshou


 • ye-roon
 • Registratie: Maart 2004
 • Laatst online: 20-10 01:03

ye-roon

knaak

@Binshou er is ook een CWLS voor Light volgens mij(pin me niet vast ik speel op Chaos) das ook wel een idee om te joinen denk :)

Zelf nu bijna klaar met 4.4, maar zat gister echt te knikkebollen achter me pc, iets met hardlopen. Dus naar bed gegaan. Plus een website die ik gebruik om te zien hoeveel quests er nog zijn was offline, dus wist niet hoever ik was(meestal push ik mezelf dan wel tot einde van een quest lijn :p).

Dark Knight vind ik tot nu toe veeeeeeeeeeeeeel toffer dan in SB. De nood om continue DA in te drukken is weg en dat maakt de speelstijl gestroomlijnder. Ik wil nog steeds PLD proberen, want ik was DRK beetje zat, maar die "need" is wat afgezwakt.

[Voor 67% gewijzigd door ye-roon op 10-07-2019 13:25]

Harder, Better, Faster, Stronger | Battletag: yeroon#2383


 • ArmySpecial
 • Registratie: Mei 2004
 • Laatst online: 08:51

ArmySpecial

Vroem Vroem

Ah ja, daar kan ik volgens mij ook een invite voor sturen.

Honda CB1000 R (2018)


 • MokonaNL
 • Registratie: Juni 2014
 • Laatst online: 25-11 19:10
Nog niet @ArmySpecial, maar kan je die rechten wel geven vanavond.

FFXIV: Mokona Tilmitt (Phoenix), Diablo III: MokonaNL#2968


 • ArmySpecial
 • Registratie: Mei 2004
 • Laatst online: 08:51

ArmySpecial

Vroem Vroem

MokonaNL schreef op woensdag 10 juli 2019 @ 13:43:
Nog niet @ArmySpecial, maar kan je die rechten wel geven vanavond.
Die rechten had ik nog niet? :o
Ik ben teleurgesteld :+

Maar graag, lijkt me wel handig.

[Voor 7% gewijzigd door ArmySpecial op 10-07-2019 13:44]

Honda CB1000 R (2018)


 • Thrace Grumble
 • Registratie: Februari 2004
 • Laatst online: 09:03

Thrace Grumble

XB: Thrace Grumble

MokonaNL schreef op woensdag 10 juli 2019 @ 13:43:
Nog niet @ArmySpecial, maar kan je die rechten wel geven vanavond.
Snifsnif, dat is die CWLS die ik toen had aangemaakt maar nu zelf niet meer bij kan ivm splitsing datacenter? :'(

XB: Thrace Grumble | FFXIV: Riku Neneh @ Moogle (SnR) | Switch (o.a. MHGU): SW-1221-6759-0029 | Steam: thracegrumble


 • ArmySpecial
 • Registratie: Mei 2004
 • Laatst online: 08:51

ArmySpecial

Vroem Vroem

Thrace Grumble schreef op woensdag 10 juli 2019 @ 15:46:
[...]


Snifsnif, dat is die CWLS die ik toen had aangemaakt maar nu zelf niet meer bij kan ivm splitsing datacenter? :'(
*Iets met een world change* ;)

Honda CB1000 R (2018)


 • Grumpmeister
 • Registratie: November 2015
 • Laatst online: 25-11 10:23
Gisteren de level 75 dungeon gedaan in een Trust groep omdat toch wat mensen het een leuke beleving vonden om de NPC's in die setting te zien interacten. Ze deden het op zich prima, in de zin van, ik bleef als tank leven en alles ging wel dood, maar het is een stuk slomer dan de gemiddelde player groep.

Helaas nu wel level-walled, dus vanavond even die dungeon nog 1-2 keer runnen of even een roulette doen en dan weer verder met het verhaal. Gelukkig wel het lvl 75 GNB weapon uit die Trust dungeon kunnen looten :D
Thrace Grumble schreef op woensdag 10 juli 2019 @ 15:46:
[...]

Snifsnif, dat is die CWLS die ik toen had aangemaakt maar nu zelf niet meer bij kan ivm splitsing datacenter? :'(
Je bent op Light welkom, er kan nooit genoeg Light zijn :X

FFXIV: Divyan Dawnborne | Switch FC: SW-8303-2261-5828 | Streamt obscure speedruns op Twitch


 • Thrace Grumble
 • Registratie: Februari 2004
 • Laatst online: 09:03

Thrace Grumble

XB: Thrace Grumble

Grumpmeister schreef op woensdag 10 juli 2019 @ 15:57:
Gisteren de level 75 dungeon gedaan in een Trust groep omdat toch wat mensen het een leuke beleving vonden om de NPC's in die setting te zien interacten. Ze deden het op zich prima, in de zin van, ik bleef als tank leven en alles ging wel dood, maar het is een stuk slomer dan de gemiddelde player groep.

Helaas nu wel level-walled, dus vanavond even die dungeon nog 1-2 keer runnen of even een roulette doen en dan weer verder met het verhaal. Gelukkig wel het lvl 75 GNB weapon uit die Trust dungeon kunnen looten :D


[...]

Je bent op Light welkom, er kan nooit genoeg Light zijn :X
Trust groep? Het is toch dan alleen jij en NPCs in zo'n dungeon run? Wat bedoel je dan met "omdat toch wat mensen het een leuke beleving vonden om de NPC's in die setting te zien interacten"?

XB: Thrace Grumble | FFXIV: Riku Neneh @ Moogle (SnR) | Switch (o.a. MHGU): SW-1221-6759-0029 | Steam: thracegrumble


 • giantgiantus
 • Registratie: Juni 2007
 • Laatst online: 08:44
In de reviews lees ik dat het verhaal geweldig is. Nu heb ik wel zin in een ff met goed verhaal. Nog nooit ff14 gespeeld. Wat is aan te raden? Gewoon beginnen bij t begin?

Acties:
 • +1Henk 'm!

 • Thrace Grumble
 • Registratie: Februari 2004
 • Laatst online: 09:03

Thrace Grumble

XB: Thrace Grumble

giantgiantus schreef op woensdag 10 juli 2019 @ 16:22:
In de reviews lees ik dat het verhaal geweldig is. Nu heb ik wel zin in een ff met goed verhaal. Nog nooit ff14 gespeeld. Wat is aan te raden? Gewoon beginnen bij t begin?
Polygon verwoordt het mooi:
As for newcomers: Getting into Final Fantasy 14 with no level or story skips is a daunting task. My co-workers have given me side eye whenever I bring up the fact that they should play the game, and I don’t blame them for it. Anyone looking to get into Final Fantasy 14: Shadowbringers is expected to invest well over 100 hours, and that’s without getting sidetracked by all the glorious optional content. But those hours aren’t spent in a miserable grind. The base game is good, even if it does take some time to get going. Playing through the whole adventure, you can feel the game’s creators discover what makes this game special, you can sense them finding its rhythm.

Skipping straight to Shadowbringers will save time, but at the expense of enjoying the story. If you have the time, resist the urge to start with the shiny, new stuff. Experience this journey in full. Shadowbringers is a thrilling experience, but one that benefits from all the adventures that came before it.
(https://www.polygon.com/r...-14-shadowbringers-review)

Zelf zou ik er nooit voor kiezen om een storyskip te doen en direct in te stappen bij ShB, want je mist dan gigantisch veel toffe content en story. De base game (FFXIV 2.0-2.5) is wel erg traag en moet je ff doorheen, maar zelfs dit zou ik zelf niet gemist willen hebben, in verband met de story. De MSQ (story content) is juist de kracht van FFXIV tov bv WoW.

[Voor 40% gewijzigd door Thrace Grumble op 10-07-2019 16:53]

XB: Thrace Grumble | FFXIV: Riku Neneh @ Moogle (SnR) | Switch (o.a. MHGU): SW-1221-6759-0029 | Steam: thracegrumble


Acties:
 • +1Henk 'm!

 • Grumpmeister
 • Registratie: November 2015
 • Laatst online: 25-11 10:23
Thrace Grumble schreef op woensdag 10 juli 2019 @ 15:58:
[...]


Trust groep? Het is toch dan alleen jij en NPCs in zo'n dungeon run? Wat bedoel je dan met "omdat toch wat mensen het een leuke beleving vonden om de NPC's in die setting te zien interacten"?
Van wat ik begreep voornamelijk de flavour text als je in sommige kamers komt, tussen de NPC's zelf (bijv. een NPC die een opmerking geeft over het gebied waar je doorheen loopt, waarna Thancred bijv. een opmerking maakt om bij de les te blijven, dat soort kleine dingen). Want in Shadowbringers vind ik wel dat ze erg veel aan character ontwikkeling doen, dus wilde het eens een kans geven.
giantgiantus schreef op woensdag 10 juli 2019 @ 16:22:
In de reviews lees ik dat het verhaal geweldig is. Nu heb ik wel zin in een ff met goed verhaal. Nog nooit ff14 gespeeld. Wat is aan te raden? Gewoon beginnen bij t begin?
Persoonlijk zou ik bij het begin beginnen, zeker als je voor het verhaal speelt, maar het is voornamelijk in het begin (met als ergste punt de content tussen ARR en HW) soms iets lastiger om door te komen. Heavensward, Stormblood en Shadowbringers zijn hier stukken beter in, waarbij Shadowbringers er voor mij echt boven uit steekt. Het is niet voor niets dat het zulke hoge scores haalt (op metacritic op een 91), met als sterkste punt het verhaal. Waarbij ik ook zeker aanraad de story van de Crystal Tower te doorlopen (de level 50 24 man raid, qua difficulty stelt het niks voor, maar voor Shadowbringers eigenlijk wel een must-do stukje lore)

FFXIV: Divyan Dawnborne | Switch FC: SW-8303-2261-5828 | Streamt obscure speedruns op Twitch


 • sdk1985
 • Registratie: Januari 2005
 • Laatst online: 01:08
Ik kwam recent een artikel tegen van een auteur die lyrisch was over de mogelijkheid om met NPC's dungeons te doen. Want ja, menselijke medespelers in een mmo daar zat hij eigenlijk niet zo op te wachten |:( .

Hostdeko webhosting: Sneller dan de concurrentie, CO2 neutraal en klantgericht.


 • MokonaNL
 • Registratie: Juni 2014
 • Laatst online: 25-11 19:10
sdk1985 schreef op woensdag 10 juli 2019 @ 18:31:
Ik kwam recent een artikel tegen van een auteur die lyrisch was over de mogelijkheid om met NPC's dungeons te doen. Want ja, menselijke medespelers in een mmo daar zat hij eigenlijk niet zo op te wachten |:( .
Ook gelezen denk ik. Was een casual speler die geen zin had in commentaar over fouten of iets dergelijks. Over het algemeen heb ik het idee dat de community daar redelijk goed mee omgaat, maar goed, je hebt er altijd van die types bij.

FFXIV: Mokona Tilmitt (Phoenix), Diablo III: MokonaNL#2968


 • Binshou
 • Registratie: Juli 2009
 • Laatst online: 08:11
ye-roon schreef op woensdag 10 juli 2019 @ 13:23:
@Binshou er is ook een CWLS voor Light volgens mij(pin me niet vast ik speel op Chaos) das ook wel een idee om te joinen denk :)
Lijkt mij een goed idee om die ook te joinen.
Thanks voor al de info!

[Voor 3% gewijzigd door Binshou op 10-07-2019 20:41]

PSN: Res_Binshou


 • Grumpmeister
 • Registratie: November 2015
 • Laatst online: 25-11 10:23
sdk1985 schreef op woensdag 10 juli 2019 @ 18:31:
Ik kwam recent een artikel tegen van een auteur die lyrisch was over de mogelijkheid om met NPC's dungeons te doen. Want ja, menselijke medespelers in een mmo daar zat hij eigenlijk niet zo op te wachten |:( .
Ik speel de dungeons toch veel liever met menselijke spelers, maar ik kan begrijpen dat het voor DPS een goede optie gaat zijn omdat je dan niet 15-20 minuten hoeft te wachten. Zeker nu met Dancer als verse class :P

FFXIV: Divyan Dawnborne | Switch FC: SW-8303-2261-5828 | Streamt obscure speedruns op Twitch


Acties:
 • +1Henk 'm!

 • sdk1985
 • Registratie: Januari 2005
 • Laatst online: 01:08
MokonaNL schreef op woensdag 10 juli 2019 @ 19:37:
[...]


Ook gelezen denk ik. Was een casual speler die geen zin had in commentaar over fouten of iets dergelijks. Over het algemeen heb ik het idee dat de community daar redelijk goed mee omgaat, maar goed, je hebt er altijd van die types bij.
De community wordt dan wel een te kort gedaan. Als de FFXIV community iets is dan is het wel vergevend voor nieuwkomers :o . Je moet echt op zoek om toxic spelers te vinden (lees:extreme en savage).

Ik heb wel een verklaring voor de mening van de auteur maar die zal ik maar voor me houden :P .
Grumpmeister schreef op woensdag 10 juli 2019 @ 21:24:
[...]

Ik speel de dungeons toch veel liever met menselijke spelers, maar ik kan begrijpen dat het voor DPS een goede optie gaat zijn omdat je dan niet 15-20 minuten hoeft te wachten. Zeker nu met Dancer als verse class :P
Ja dat snap ik heel goed. Ik heb het met lancer geprobeerd en als je niet met een tank of healer in de wachtrij gaat moet je écht geduld hebben. Ik had liever gezien dat ze naar 3 dps per dungeon gingen (kwestie van de health van de mobs database vermenigvuldigen met factor 1.5) maar dit is ook een oplossing :P.
giantgiantus schreef op woensdag 10 juli 2019 @ 16:22:
In de reviews lees ik dat het verhaal geweldig is. Nu heb ik wel zin in een ff met goed verhaal. Nog nooit ff14 gespeeld. Wat is aan te raden? Gewoon beginnen bij t begin?
Ik zou eens via youtube een stuk van het verhaal bekijken.

Ik kijk relatief veel TV series en heb vroeger heel veel boeken gelezen dus mijn referentie kader zal heel anders zijn dan dat van iemand anders. Maar de kwaliteit van het verhaal voldoet in ieder geval niet aan mijn kwaliteitsstandaarden. Dan doel ik zowel op de story telling (animaties, geluid) , de tekst (bijzonder Engels, in Japans schijnen alleen de dragen apart te praten), de padding en uiteindelijk het plot. De clue van 3.0, waarom alles dat gebeurde gebeurde, was als volgt:
spoiler:
Zenos fawns over the primal, which he proclaims a being of pure violence, and muses upon how instrumental you were in its creation and capture. You regard him silently as he proceeds to mock his great-grandfather's legacy, while hinting at his own dark ambitions, biding your time to strike. At last, he declares that all he has done, he did but for the joy of doing it, and that only man has the wisdom and the clarity to embrace violence for its own sake... as you have.

Tja daar hoef ik eigenlijk niks aan toe te voegen.

Wel positief is dat er een stijgende lijn in zit. Vanaf 3.0+ gaat de kwaliteit echt omhoog. De animaties en geluidseffecten zijn beter en er wordt meer gesproken. Ook is de gameplay een stuk uitdagender en zowaar leuk om te doen. Helaas is het plot zelf enorm voorspelbaar. Wie tv series als elementary kijkt en daar na 5 minuten weet wie het heeft gedaan zal hier ook zo doorheen prikken.

Ik kan FFXIV aan veel gamers aanraden maar persoonlijk zou ik FFXIV dus zeker niet voor het verhaal gaan spelen. Er zijn betere boeken/films/series en zelfs games te vinden voor wie op zoek is naar een verhaal. Ondertussen zijn de endgame dungeons en raids gewoon best wel heel goed.

Dit is overigens een mening die je in de FFXIV community beter voor je kunt houden. Wat je ook doet lever nooit kritiek op de game en zeker niet op het verhaal :+ .

[Voor 40% gewijzigd door sdk1985 op 10-07-2019 23:20]

Hostdeko webhosting: Sneller dan de concurrentie, CO2 neutraal en klantgericht.


 • ye-roon
 • Registratie: Maart 2004
 • Laatst online: 20-10 01:03

ye-roon

knaak

Gisteren 4.4 uitgespeeld en de 4.5 quest gestart. ALMOST THERE! Wel door dit gebeuren bijna level 71, scheelt weer extra dingen grinden als ik level locked ben later :)

@giantgiantus final fantasy 14 is een geweldige game. Vraag die je jezelf moet stellen: Do I like story? De wereld en je character zijn opgebouwd aan de hand van verhaal. Iets wat door de hele game terug komt(al zijn er genoeg spelers die het verhaal skippen en alleen maar willen raiden). Als je van verhalende games houdt dan is ff14 zeer aan te raden. En met de Shadowbringers combat changes zijn early levels een stuk sneller dan dat ze waren, je doet namelijk meer damage en daardoor kill je stuff sneller. Waardoor je minder lang "vast" zit en eerder bij de juicy stuff zit. De main ARR story vond ik persoonlijk super vet, al zijn de meningen daar over verdeeld. De post-ARR quests waren beetje meh. Heavensward word allom verafgod als een geweldig verhaal. Helaas heb ik gespeeld tot ong level 55 en daarna 2 later weer verder gegaan dus heb dat niet helemaal mee gekregen. Stormblood heb ik net af en ik vond de story heel vet alleen had wat vraagtekens met de setting en de conclusie kwam me iets te makkelijk. De post-4.0 quests zijn beetje meh, al weet ik nu waar ze naar hinten(want Shadowbringers is uit en ik weet waar dat zich afspeeld) dus dat maakt het dragelijker en juist interessant want ik wil weten hoe. Maar mocht je beginnen, bereid je voor op veel uur in de game, tenzij je skip koopt. Maar laat je hier niet door afschrikken. Je hebt als nieuwe speler een "sprout" bij je naam waardoor andere zien dat je nieuw bent. En de community is echt super in dungeons als je iets niet snapt of doet en een vraag stelt. Ik heb maar 1 keer gehad in al mijn dungeons dat ik DPS had die aan het zeiken waren waarom ik niet meer mobs pullde(wat in die dungeon toevallig niet kon, want een deur bij elke pack). Waarop m'n healer antwoord gaf over een deur en dat het niet kon. Grootste tip: pin je niet vast aan je starting class, je kan alles classes op 1 character spelen. Mocht je archer toch niks vinden, level naar 10 en pak dragoon of conjurer of pak het vliegtuig naar andere stad en word gladiator(ff voorbeeld ik zeg niet dat je moet beginnen als archer). Echter wil je al vanaf begin spelen als bunny girl of beefy catboi dan heb je wel Shadowbringers nodig. Voor de andere rassen heb je dat niet nodig volgens mij. Misschien wel het belangrijkste: Er is een free trial die oneindig is, maar je kan elke class maximaal level 35 maken, dit geeft je wel goed beeld van het verhaal, de gameplay en de classes en daarmee kan je bepalen of je het leuk vind. En omdat niemand het nog geopperd heeft: ik kan je wel een recruit a friend code sturen :p

Persoonlijk hoop ik dit weekend met Shadowbringers te starten en te zien of het verhaal echt zo goed is.

Harder, Better, Faster, Stronger | Battletag: yeroon#2383


 • Thrace Grumble
 • Registratie: Februari 2004
 • Laatst online: 09:03

Thrace Grumble

XB: Thrace Grumble

ye-roon schreef op donderdag 11 juli 2019 @ 07:57:
En omdat niemand het nog geopperd heeft: ik kan je wel een recruit a friend code sturen :p
Sh*t, weer te laat! :P

XB: Thrace Grumble | FFXIV: Riku Neneh @ Moogle (SnR) | Switch (o.a. MHGU): SW-1221-6759-0029 | Steam: thracegrumble


Acties:
 • +1Henk 'm!

 • ye-roon
 • Registratie: Maart 2004
 • Laatst online: 20-10 01:03

ye-roon

knaak

Zo, bij de final dungeon van 4.5 beland. Ik had geen zin om te queuen gisteren. Het was laat.

Maar vandaag 4.5 en 4.55 uitspelen en dan waarschijnlijk maar eens een kijkje nemen op de First. We gaan zien of het de high praise die het hele internet het geeft waard is :)

Harder, Better, Faster, Stronger | Battletag: yeroon#2383


Acties:
 • +1Henk 'm!
Thuis van vakantie en de MSQ kan beginnen :) Wat is crystarium een vet gemaakte stad :) vermoed alleen niet veel daar te zijn vergeleken met de oude capitals.

Ga dit weekend genieten en gewoon de story rustig op me gemakje volgen.

WoW: Rogue, FFXIV: Sasuke Uchiha, TWITCH


Acties:
 • +1Henk 'm!

 • ye-roon
 • Registratie: Maart 2004
 • Laatst online: 20-10 01:03

ye-roon

knaak

Begonnen aan Shadowbringers en OMG de eerste cutscene alleen al is van hogere quality dan welke cutscene dan ook. Ook voice acting klinkt scherper en for some reason ben ik so much more invested dan met welke andere expansion.

Harder, Better, Faster, Stronger | Battletag: yeroon#2383


 • FrankoNL
 • Registratie: December 2004
 • Laatst online: 01:36
Ik ben een voormalig WoW-speler die nu de complete edition van FF XIV op de kop heeft getikt. Tips voor een nieuwkomer? Zal ik de hele verhaallijn doorspelen vanaf level 1, of mijn boost gebruiken?

 • Grumpmeister
 • Registratie: November 2015
 • Laatst online: 25-11 10:23
FrankoNL schreef op zaterdag 13 juli 2019 @ 13:49:
Ik ben een voormalig WoW-speler die nu de complete edition van FF XIV op de kop heeft getikt. Tips voor een nieuwkomer? Zal ik de hele verhaallijn doorspelen vanaf level 1, of mijn boost gebruiken?
Persoonlijk zou ik zeggen om de hele verhaallijn door te spelen, maar het ligt er aan wat je voornamelijk wilt met de game en waar je prioriteiten liggen. De verhaallijn gaat best wat tijd in zitten, zeker aangezien je nu door 4 expansions heen moet (waarbij ARR + de quests richting HW verre van het huidige niveau zijn). Maar dat geeft juist het verhaal van bijv. Shadowbringers wel extra kracht.

Het spel is vrij rustig te spelen, er zit nooit ergens een rush naar level cap achter (ik ben ook nog steeds niet capped nu, speel zo nu en dan een uurtje (al doe ik dit weekend wel wat meer)).

FFXIV: Divyan Dawnborne | Switch FC: SW-8303-2261-5828 | Streamt obscure speedruns op Twitch


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Marascon
 • Registratie: December 2009
 • Laatst online: 23:40
Ben bijna door Stormblood MSQ, kan niet wachten op Shadowbringers.

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Thrace Grumble
 • Registratie: Februari 2004
 • Laatst online: 09:03

Thrace Grumble

XB: Thrace Grumble

FrankoNL schreef op zaterdag 13 juli 2019 @ 13:49:
Ik ben een voormalig WoW-speler die nu de complete edition van FF XIV op de kop heeft getikt. Tips voor een nieuwkomer? Zal ik de hele verhaallijn doorspelen vanaf level 1, of mijn boost gebruiken?
Kijk ff een paar posts terug, stelde iemand precies dezelfde vraag ;)

Maar heel kort ff mijn mening: speel vanaf lvl 1, de story is de moeite waard.

Kleine update van mijn kant: heb Lakshmi neer, gaat zo gestaag verder met mijn Stormblood voortgang dus.

[Voor 19% gewijzigd door Thrace Grumble op 14-07-2019 10:37]

XB: Thrace Grumble | FFXIV: Riku Neneh @ Moogle (SnR) | Switch (o.a. MHGU): SW-1221-6759-0029 | Steam: thracegrumble


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Valdourian
 • Registratie: December 2013
 • Laatst online: 05:39
Zo, ik ben al enige tijd op zoek naar een nieuwe leuke mmorpg en was de laatste dagen aan het denken om wow terug te installeren welke ik 10 jaar gespeeld heb.
Daar had ik echter niet onmiddelijk erg zin in maar door gebrek aan andere mmo's die mij boeien...

Nu kwam ik ff14 tegen en dit ziet mij er wel redelijk goed uit. Dus ff de trial link aangeklikt en die is nu aan het downloaden :)
Echter download die maar aan 3.5MB/s... dit lijkt me wel erg traag, ik heb nog 27GB te gaan... Ook is dit niet via steam, of maakt dat niet uit?

Kan er iemand ook tips geven over welke server of class mss goed is voor beginners? Of waar er een eventuele Tweakers guild zit?

edit: zit aan 16MB/s nu.. dit lijkt er al beter op :p

[Voor 7% gewijzigd door Valdourian op 14-07-2019 12:03]

Desktop: AMD Ryzen 5 1600x ~ MSI X370 Gaming Pro Carbon ~ G.Skill Flare X DDR4 3200MHz 16GB ~ Sapphire Nitro R9 380 4GB ~ Fractal Design Meshify C ~ Samsung 850 EVO 500GB ~ Seasonic Focus Plus Gold 650W


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • ye-roon
 • Registratie: Maart 2004
 • Laatst online: 20-10 01:03

ye-roon

knaak

Valdourian schreef op zondag 14 juli 2019 @ 11:53:
Zo, ik ben al enige tijd op zoek naar een nieuwe leuke mmorpg en was de laatste dagen aan het denken om wow terug te installeren welke ik 10 jaar gespeeld heb.
Daar had ik echter niet onmiddelijk erg zin in maar door gebrek aan andere mmo's die mij boeien...

Nu kwam ik ff14 tegen en dit ziet mij er wel redelijk goed uit. Dus ff de trial link aangeklikt en die is nu aan het downloaden :)
Echter download die maar aan 3.5MB/s... dit lijkt me wel erg traag, ik heb nog 27GB te gaan... Ook is dit niet via steam, of maakt dat niet uit?

Kan er iemand ook tips geven over welke server of class mss goed is voor beginners? Of waar er een eventuele Tweakers guild zit?

edit: zit aan 16MB/s nu.. dit lijkt er al beter op :p
Er zijn meerdere guilds met tweakers. Ik weet niet van degene op het Light data center, maar die staan vast in de topic start. Ik zit zelf met Thrace en Ricmaniac op Moogle in een Free Company(guild), met hele actieve mensen in die je vast op weg kunnen helpen. Maar kijk vooral naar wie er op welke server/data center zit en als je bekende ziet, baseer je keuze vooral daarop.

Let wel, met trial account kun je nog geen FC joinen, wel linkshells(soort persistent chat wat geen FC priveliges heeft).

Kwa classes en jobs, tja, wat speel je het liefst in games? De meeste classes worden pas complex vanaf level 50, 60, 70 en 80 dus early is alles goed te doen. Wel kantening: rogue kan je pas starten vanaf level 10(of 15 als je niet een class start wat begint in limsa). En arcanist kan pas een echte healer worden vanaf level 30. En een archer word een Bard, niet je typische legolas, maar een class met veel group support abilities.

Als je van verhaal in games houd, zeker de MSQ volgen en niet boosten. Ook @FrankoNL .

En als iemand een RaF code wil laat maar weten in een PM :p

Harder, Better, Faster, Stronger | Battletag: yeroon#2383


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Valdourian
 • Registratie: December 2013
 • Laatst online: 05:39
ye-roon schreef op zondag 14 juli 2019 @ 15:13:
[...]

Er zijn meerdere guilds met tweakers. Ik weet niet van degene op het Light data center, maar die staan vast in de topic start. Ik zit zelf met Thrace en Ricmaniac op Moogle in een Free Company(guild), met hele actieve mensen in die je vast op weg kunnen helpen. Maar kijk vooral naar wie er op welke server/data center zit en als je bekende ziet, baseer je keuze vooral daarop.

Let wel, met trial account kun je nog geen FC joinen, wel linkshells(soort persistent chat wat geen FC priveliges heeft).

Kwa classes en jobs, tja, wat speel je het liefst in games? De meeste classes worden pas complex vanaf level 50, 60, 70 en 80 dus early is alles goed te doen. Wel kantening: rogue kan je pas starten vanaf level 10(of 15 als je niet een class start wat begint in limsa). En arcanist kan pas een echte healer worden vanaf level 30. En een archer word een Bard, niet je typische legolas, maar een class met veel group support abilities.

Als je van verhaal in games houd, zeker de MSQ volgen en niet boosten. Ook @FrankoNL .

En als iemand een RaF code wil laat maar weten in een PM :p
Heb net een character aangemaakt om het eens te spelen.
Zit op de server Twintania omdat die extra xp gaf en een paar andere vol zaten.
Ik ben altijd graag healer geweest in alle games die ik speelde en zou dit hier ook willen doen maar ik zag dat Conjurer echt puur heal class is.. is dit dan nog te doen om te levelen want meestal lack je dps dan en gaat het levelen traag.. Anyway, ik zou voor de Arcanist gaan, mage classes vind ik leuk en daar nog pets of summons bij lijkt me wel tof + ik kan later voor Scholar gaan en healer spelen.

Hou die RaF code voor mij even langs de kant aub :)
Ik ga eerst eens kijken in de trial hoe het spel speelt maar ben denk ik wel van plan om te blijven spelen want ik ben enorm hyped :D

Desktop: AMD Ryzen 5 1600x ~ MSI X370 Gaming Pro Carbon ~ G.Skill Flare X DDR4 3200MHz 16GB ~ Sapphire Nitro R9 380 4GB ~ Fractal Design Meshify C ~ Samsung 850 EVO 500GB ~ Seasonic Focus Plus Gold 650W


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • ye-roon
 • Registratie: Maart 2004
 • Laatst online: 20-10 01:03

ye-roon

knaak

Valdourian schreef op zondag 14 juli 2019 @ 15:19:
[...]


Heb net een character aangemaakt om het eens te spelen.
Zit op de server Twintania omdat die extra xp gaf en een paar andere vol zaten.
Ik ben altijd graag healer geweest in alle games die ik speelde en zou dit hier ook willen doen maar ik zag dat Conjurer echt puur heal class is.. is dit dan nog te doen om te levelen want meestal lack je dps dan en gaat het levelen traag.. Anyway, ik zou voor de Arcanist gaan, mage classes vind ik leuk en daar nog pets of summons bij lijkt me wel tof + ik kan later voor Scholar gaan en healer spelen.

Hou die RaF code voor mij even langs de kant aub :)
Ik ga eerst eens kijken in de trial hoe het spel speelt maar ben denk ik wel van plan om te blijven spelen want ik ben enorm hyped :D
Conjurer wordt White Mage en is de enige class die start als healer dat klopt.
Arcanist kan een Scholar en Summoner worden, SUM is DPS, Scholar is puur healer net als WHM.
Op level 50 en na de MSQ van ARR kun je in Ishgard ook Astrologian worden en die is ook puur healer.

Er zijn geen hybrid classes of specs, dus je class/job heeft altijd maar 1 rol.

Je wordt in FF14 ook geacht om te dps-en als healer. Je hebt ook dps spells hiervoor. Levelen als healer/tank is iets langzamer gezien je dps spells iets minder damage doen dan puur dps jobs, maar het is allemaal goed te doen, zeker sinds ShB launch :)

Harder, Better, Faster, Stronger | Battletag: yeroon#2383


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • MokonaNL
 • Registratie: Juni 2014
 • Laatst online: 25-11 19:10
Heb zelf de hele MSQ gedaan op Conjurer/White Mage, dus ik weet dat het heel goed te doen is. Damage is lager, maar je hebt wel je eigen heals. De heals die hier en daar vanuit NPCs komt is ook niet altijd alles.

Maar goed, welke route je ook kiest, je hangt er niet meteen aan vast. Je kunt altijd nog wisselen, mocht het toch niet helemaal bevallen.

En mocht je een invite willen in de crossworld linkshell, dat kan geregeld worden.

[Voor 10% gewijzigd door MokonaNL op 14-07-2019 21:47]

FFXIV: Mokona Tilmitt (Phoenix), Diablo III: MokonaNL#2968


 • Thrace Grumble
 • Registratie: Februari 2004
 • Laatst online: 09:03

Thrace Grumble

XB: Thrace Grumble

ye-roon schreef op zondag 14 juli 2019 @ 16:36:
[...]

Conjurer wordt White Mage en is de enige class die start als healer dat klopt.
Arcanist kan een Scholar en Summoner worden, SUM is DPS, Scholar is puur healer net als WHM.
Op level 50 en na de MSQ van ARR kun je in Ishgard ook Astrologian worden en die is ook puur healer.

Er zijn geen hybrid classes of specs, dus je class/job heeft altijd maar 1 rol.

Je wordt in FF14 ook geacht om te dps-en als healer. Je hebt ook dps spells hiervoor. Levelen als healer/tank is iets langzamer gezien je dps spells iets minder damage doen dan puur dps jobs, maar het is allemaal goed te doen, zeker sinds ShB launch :)
Voordeel van een healer is wel dat je bijna altijd geen wachttijd hebt voor een dungeon, omdat er zo weinig healers zijn. Levelen gaat dan supersnel hoor :)

Verder: als je SCH gaat doen, unlock dan ook direct ff SMN (Summoner), beide classes levelen tegelijk. Dus: een level in SCH is een level in SMN (en andersom) waardoor je dus feitelijk twee classes hebt die precies gelijk op gaan zonder extra inspanning. Dan kan je evt. dus buiten dungeons om snel levelen met SMN (dps) en voor dungeons queuen als SCH (healer)

@Ricmaniac : is het een idee om bij de achtergrond info in de TS ook de Noclip documentaire te noemen, die de geschiedenis van FFXIV 1.0 naar 2.0 behandelt? (YouTube: FINAL FANTASY XIV Documentary Part #1 - "One Point O", YouTube: FINAL FANTASY XIV Documentary Part #2 - "Rewriting History" en YouTube: FINAL FANTASY XIV Documentary Part #3 - "The New World"). Sowieso trouwens erg leuk voor iedereen om te kijken :D

[Voor 17% gewijzigd door Thrace Grumble op 15-07-2019 08:49]

XB: Thrace Grumble | FFXIV: Riku Neneh @ Moogle (SnR) | Switch (o.a. MHGU): SW-1221-6759-0029 | Steam: thracegrumble


 • sdk1985
 • Registratie: Januari 2005
 • Laatst online: 01:08
MokonaNL schreef op zondag 14 juli 2019 @ 21:44:
Heb zelf de hele MSQ gedaan op Conjurer/White Mage, dus ik weet dat het heel goed te doen is. Damage is lager, maar je hebt wel je eigen heals. De heals die hier en daar vanuit NPCs komt is ook niet altijd alles.

Maar goed, welke route je ook kiest, je hangt er niet meteen aan vast. Je kunt altijd nog wisselen, mocht het toch niet helemaal bevallen.

En mocht je een invite willen in de crossworld linkshell, dat kan geregeld worden.
Sterker nog, de damage van een white mage is in mijn ervaring veel hoger dan die van een warrior. Die stenen doen écht veel damage. Ik vond de quest instances veel makkelijker op Whitemage dan op Warrior omdat je niet alleen meer damage doet, maar tevens jezelf een healing over time kunt geven.

Hostdeko webhosting: Sneller dan de concurrentie, CO2 neutraal en klantgericht.


 • MokonaNL
 • Registratie: Juni 2014
 • Laatst online: 25-11 19:10
Thrace Grumble schreef op maandag 15 juli 2019 @ 08:42:
@Ricmaniac : is het een idee om bij de achtergrond info in de TS ook de Noclip documentaire te noemen, die de geschiedenis van FFXIV 1.0 naar 2.0 behandelt? (YouTube: FINAL FANTASY XIV Documentary Part #1 - "One Point O", YouTube: FINAL FANTASY XIV Documentary Part #2 - "Rewriting History" en YouTube: FINAL FANTASY XIV Documentary Part #3 - "The New World"). Sowieso trouwens erg leuk voor iedereen om te kijken :D
Net even iets anders gedaan. Verwijzing in dat stuk, de links zelf bij de handige links erbij gezet.
sdk1985 schreef op maandag 15 juli 2019 @ 13:11:
[...]

Sterker nog, de damage van een white mage is in mijn ervaring veel hoger dan die van een warrior. Die stenen doen écht veel damage. Ik vond de quest instances veel makkelijker op Whitemage dan op Warrior omdat je niet alleen meer damage doet, maar tevens jezelf een healing over time kunt geven.
De mogelijkheid is er momenteel wel, maar het scheelt echt wel per WHM/WAR.
Ik krijg de WAR in m'n static er in elk geval nog niet onder (zie hieronder). Clear is met 6/8 static, 2/8 FC.

FFXIV: Mokona Tilmitt (Phoenix), Diablo III: MokonaNL#2968


 • Thrace Grumble
 • Registratie: Februari 2004
 • Laatst online: 09:03

Thrace Grumble

XB: Thrace Grumble

Ricmaniac schreef op dinsdag 16 juli 2019 @ 12:36:
Wat een heerlijke soundtrack in deze zone!
Gewoon lekker mee in slaap vallen savonds XD

[YouTube: FFXIV OST The Rak'tika Greatwood Theme #1 ( Civilizations )]
Crap, aangeklikt. Toch weer nu dus een spoiler gezien :F .

Doet me denken aan Duskwood uit WoW, qua sfeertje.

XB: Thrace Grumble | FFXIV: Riku Neneh @ Moogle (SnR) | Switch (o.a. MHGU): SW-1221-6759-0029 | Steam: thracegrumble


Acties:
 • +1Henk 'm!

 • ArmySpecial
 • Registratie: Mei 2004
 • Laatst online: 08:51

ArmySpecial

Vroem Vroem

Ricmaniac schreef op dinsdag 16 juli 2019 @ 12:36:
Wat een heerlijke soundtrack in deze zone!
Gewoon lekker mee in slaap vallen savonds XD

[YouTube: FFXIV OST The Rak'tika Greatwood Theme #1 ( Civilizations )]
Ik vind het grootste deel van de OST in ShB erg goed. Heerlijk om naar te luisteren. O+

Oh en @Ricmaniac Gefeliciteerd met je verjaardag *O*

Honda CB1000 R (2018)


 • Thrace Grumble
 • Registratie: Februari 2004
 • Laatst online: 09:03

Thrace Grumble

XB: Thrace Grumble

MokonaNL schreef op maandag 15 juli 2019 @ 14:43:
[...]


Net even iets anders gedaan. Verwijzing in dat stuk, de links zelf bij de handige links erbij gezet.


[...]


De mogelijkheid is er momenteel wel, maar het scheelt echt wel per WHM/WAR.
Ik krijg de WAR in m'n static er in elk geval nog niet onder (zie hieronder). Clear is met 6/8 static, 2/8 FC.
[Afbeelding]
Kan je dan ook nog deze playlist opnemen: YouTube: The Fall and Rise of Final Fantasy XIV ? Is ook over ARR naar 2.0, maar dan met focus op de state van de game vanuit spelers gezien, niet dus met focus op de devs zoals die Noclip documentaire. Ook erg leuk om te kijken!

XB: Thrace Grumble | FFXIV: Riku Neneh @ Moogle (SnR) | Switch (o.a. MHGU): SW-1221-6759-0029 | Steam: thracegrumble


 • sdk1985
 • Registratie: Januari 2005
 • Laatst online: 01:08
MokonaNL schreef op maandag 15 juli 2019 @ 14:43:
[...]


Net even iets anders gedaan. Verwijzing in dat stuk, de links zelf bij de handige links erbij gezet.


[...]


De mogelijkheid is er momenteel wel, maar het scheelt echt wel per WHM/WAR.
Ik krijg de WAR in m'n static er in elk geval nog niet onder (zie hieronder). Clear is met 6/8 static, 2/8 FC.
[Afbeelding]
Niet gek, maar logich want daar heb je 43% heals ook gedaan. Als jij solo die quests doet dan is in mijn ervaring 1x een HoT per minuut voldoende. Voor de rest ga je gewoon aero en stenen gooien. Dan haal je flink meer dps dan op een warrior. Ik doel hiermee dus even op die 'arena' battles.

Hostdeko webhosting: Sneller dan de concurrentie, CO2 neutraal en klantgericht.

Al 100 keer gezegd volgens mij maar ik zeg het gewoon de 101e keer. Wat is de story vet! Zoo meeslepend :P

Ben nu bij de reeks van level 78 dus we zijn goed opweg richting het einde.

WoW: Rogue, FFXIV: Sasuke Uchiha, TWITCH


 • Grumpmeister
 • Registratie: November 2015
 • Laatst online: 25-11 10:23
Ricmaniac schreef op woensdag 17 juli 2019 @ 00:11:
Al 100 keer gezegd volgens mij maar ik zeg het gewoon de 101e keer. Wat is de story vet! Zoo meeslepend :P

Ben nu bij de reeks van level 78 dus we zijn goed opweg richting het einde.
Eens, en ik ga het waarschijnlijk niet af kunnen ronden voordat ik een weekje richting Zweden ga... Er is veels te veel tijd in de verhuizing gaan zitten, en ik zit nu op een lvl 79 quest waar ik een lvl 80 item nodig heb (zoals ze aangaven, zorg dat je bij bent met je role-quest uit het Crystarium). Ik zit nu echter 3 miljoen exp van level 80 af, maar geen tijd om het allemaal bij elkaar te proppen... Zal dus wss bij terugkomst zijn dat ik het verhaal eens afrond.

FFXIV: Divyan Dawnborne | Switch FC: SW-8303-2261-5828 | Streamt obscure speedruns op Twitch

Grumpmeister schreef op woensdag 17 juli 2019 @ 12:54:
[...]

Eens, en ik ga het waarschijnlijk niet af kunnen ronden voordat ik een weekje richting Zweden ga... Er is veels te veel tijd in de verhuizing gaan zitten, en ik zit nu op een lvl 79 quest waar ik een lvl 80 item nodig heb (zoals ze aangaven, zorg dat je bij bent met je role-quest uit het Crystarium). Ik zit nu echter 3 miljoen exp van level 80 af, maar geen tijd om het allemaal bij elkaar te proppen... Zal dus wss bij terugkomst zijn dat ik het verhaal eens afrond.
Dan zijn wij nu bijna even ver denk ik.. ben wel Level 80 gedinged maar moet die laatste rolequest nog doen en de story is nu bij lvl 79

WoW: Rogue, FFXIV: Sasuke Uchiha, TWITCH


 • ArmySpecial
 • Registratie: Mei 2004
 • Laatst online: 08:51

ArmySpecial

Vroem Vroem

Ricmaniac schreef op woensdag 17 juli 2019 @ 13:12:
[...]

Dan zijn wij nu bijna even ver denk ik.. ben wel Level 80 gedinged maar moet die laatste rolequest nog doen en de story is nu bij lvl 79
Dan kom je de beste stukken nog tegen :D

Honda CB1000 R (2018)


 • MokonaNL
 • Registratie: Juni 2014
 • Laatst online: 25-11 19:10
Gisteren door de nieuwe raids heen geweest. Liefhebbers van FF8 kunnen hun hart ophalen. Gave gevechten. Gaat nog een heel avontuur worden in savage over 2 weken.

FFXIV: Mokona Tilmitt (Phoenix), Diablo III: MokonaNL#2968


 • ye-roon
 • Registratie: Maart 2004
 • Laatst online: 20-10 01:03

ye-roon

knaak

@giantgiantus en @Valdourian hoe bevalt de game tot nu toe?

Ik heb net eerste dungeon gedaan in ShB en die story is echt heel goed tot nu toe.

Harder, Better, Faster, Stronger | Battletag: yeroon#2383


 • giantgiantus
 • Registratie: Juni 2007
 • Laatst online: 08:44
Nu lvl 18. Bevalt me prima. Speel soms op tv met controller en soms met muis. Onder de indruk van controller ondersteuning.

Verhaal is nog matig. Veel fetch quests. Toch is het verslavend somehow.

[Voor 8% gewijzigd door giantgiantus op 17-07-2019 22:43]


 • Thrace Grumble
 • Registratie: Februari 2004
 • Laatst online: 09:03

Thrace Grumble

XB: Thrace Grumble

ye-roon schreef op woensdag 17 juli 2019 @ 21:49:
@giantgiantus en @Valdourian hoe bevalt de game tot nu toe?

Ik heb net eerste dungeon gedaan in ShB en die story is echt heel goed tot nu toe.
Valdourian in "Het Grote World Of Warcraft Topic - Deel 286" ;)
giantgiantus schreef op woensdag 17 juli 2019 @ 22:42:
Nu lvl 18. Bevalt me prima. Speel soms op tv met controller en soms met muis. Onder de indruk van controller ondersteuning.

Verhaal is nog matig. Veel fetch quests. Toch is het verslavend somehow.
Haha, klopt helemaal, veel fetch quests in 2.0. Als je richting Heavensward gaat, wordt het alleen maar beter, zeker qua story! Ff doorzetten dus nog, je zult er geen spijt van hebben :)

XB: Thrace Grumble | FFXIV: Riku Neneh @ Moogle (SnR) | Switch (o.a. MHGU): SW-1221-6759-0029 | Steam: thracegrumble


 • ShininNL
 • Registratie: Februari 2010
 • Laatst online: 25-11 20:11
Sinds vorig weekend begonnen met deze game (als WoW refugee... 14 jaar gespeeld). Heb nog de trial tot lvl 35 geloof ik maar het bevalt me tot nu toe wel. Ben vanwege de xp boost op twintania begonnen, gaat opzich lekker snel. Moet wel zeggen dat de begin zone enigszins flets oogt, hopelijk wordt dit later beter :)
ShininNL schreef op donderdag 18 juli 2019 @ 12:22:
Sinds vorig weekend begonnen met deze game (als WoW refugee... 14 jaar gespeeld). Heb nog de trial tot lvl 35 geloof ik maar het bevalt me tot nu toe wel. Ben vanwege de xp boost op twintania begonnen, gaat opzich lekker snel. Moet wel zeggen dat de begin zone enigszins flets oogt, hopelijk wordt dit later beter :)
Ligt er ook aan welke class je bent. er zijn 3 verschillende startgebieden.
de Ulda regio vind ik het minst. weet niet of je daar ben.

Maar de game is alleen maar beter en beter geworden met elke expansion dus je zit in een stijgende lijn naar mate je verder door speelt :P

WoW: Rogue, FFXIV: Sasuke Uchiha, TWITCH


 • ShininNL
 • Registratie: Februari 2010
 • Laatst online: 25-11 20:11
Ben begonnen in Limsa nog iets (piraten enz). Nu level 17 dus waarschijnlijk ga ik zo naar de gemeenschappelijke gebieden.

 • Radeon
 • Registratie: Juni 2000
 • Laatst online: 21-11 12:40

Radeon

Today is a good day to die

Zo eindelijk level 80 gehaald met me WHM op me easy going tempo. Ook gisteren de The crown of the Immaculate trail gedaan. Na vele wipes met verschillende groepen (bekijken mensen niet eerst de tacs voordat ze wat joinen) want mensen dpsen niet de add met de blauwe lijn voor de ultimate attack komt. Maar eindelijk zat ik in een goede groep en was die na 1x down.
Daarvoor had ik nog even MT gulg gedaan met het Trust systeem voor het eerst en dan ging eigenlijk super goed, hoefde eigenlijk weinig te doen als healer. Hebben ze slim gemaakt bij Square.

It's never easy.....

Radeon schreef op donderdag 18 juli 2019 @ 16:23:
Zo eindelijk level 80 gehaald met me WHM op me easy going tempo. Ook gisteren de The crown of the Immaculate trail gedaan. Na vele wipes met verschillende groepen (bekijken mensen niet eerst de tacs voordat ze wat joinen) want mensen dpsen niet de add met de blauwe lijn voor de ultimate attack komt. Maar eindelijk zat ik in een goede groep en was die na 1x down.
Daarvoor had ik nog even MT gulg gedaan met het Trust systeem voor het eerst en dan ging eigenlijk super goed, hoefde eigenlijk weinig te doen als healer. Hebben ze slim gemaakt bij Square.
Ik doe het bewust niet om de tactics te lezen voordat ik er in ga :)
Wil de gevechten ervaren zoals het hoort en donders wat zijn ze allemaal vet :) heb de story nog niet klaar ben nu pas in het laatste gebied maar kijk er elke dag naar uit om thuis te komen en verder te gaan :P helaas niet veel tijd vanavond

WoW: Rogue, FFXIV: Sasuke Uchiha, TWITCH


 • MokonaNL
 • Registratie: Juni 2014
 • Laatst online: 25-11 19:10
Ricmaniac schreef op donderdag 18 juli 2019 @ 17:39:
[...]

Ik doe het bewust niet om de tactics te lezen voordat ik er in ga :)
Wil de gevechten ervaren zoals het hoort en donders wat zijn ze allemaal vet :) heb de story nog niet klaar ben nu pas in het laatste gebied maar kijk er elke dag naar uit om thuis te komen en verder te gaan :P helaas niet veel tijd vanavond
Dit. Het zelf uitvogelen is een deel van de lol.
Is het voor mij ook wel zo dat ik een hoop dingen doe op dag 1 of 2, wanneer er nog geen guides uit zijn.

FFXIV: Mokona Tilmitt (Phoenix), Diablo III: MokonaNL#2968

MokonaNL schreef op donderdag 18 juli 2019 @ 19:10:
[...]


Dit. Het zelf uitvogelen is een deel van de lol.
Is het voor mij ook wel zo dat ik een hoop dingen doe op dag 1 of 2, wanneer er nog geen guides uit zijn.
maar ik denk ook dat ik er wel voor gemaakt ben ofzo zeg maar XD het kost mij meestal maar heel even om te snappen wat er moet gebeuren.

WoW: Rogue, FFXIV: Sasuke Uchiha, TWITCH


 • MokonaNL
 • Registratie: Juni 2014
 • Laatst online: 25-11 19:10
Ricmaniac schreef op donderdag 18 juli 2019 @ 19:16:
[...]

maar ik denk ook dat ik er wel voor gemaakt ben ofzo zeg maar XD het kost mij meestal maar heel even om te snappen wat er moet gebeuren.
Mij ook niet. Kijk uit naar over 2 weken. De release van Savage. Eerste keer dat ik dat van het begin kan meemaken. Die zijn meestal wel wat lastig om uit te vogelen/uit te voeren.
Ricmaniac schreef op donderdag 18 juli 2019 @ 19:58:
Oeeh zojuist me Gunbreaker AF gear gehaald :) Wist niet dat je zo hoog ilvl zou krijgen daar voor . Nice :) Ziet er ook nog is dope uit
Mwah. In SB was AF gear 10 ilvls lager dan de dungeon gear. Nu is het gelijk. Niet een enorm groot verschil.

FFXIV: Mokona Tilmitt (Phoenix), Diablo III: MokonaNL#2968


 • MokonaNL
 • Registratie: Juni 2014
 • Laatst online: 25-11 19:10
Ricmaniac schreef op donderdag 18 juli 2019 @ 22:54:
Nu bij de quest: Shadowbringers beland. Dus ben bijna bij het einde denk ik zo :)
Dat is voorlopig de laatste, dus ja.
Veel plezier ermee, het is me een einde.

FFXIV: Mokona Tilmitt (Phoenix), Diablo III: MokonaNL#2968

Wat een tering zieke dungeon die Amaurot! echt genoten van begin tot eind!

Story done <3<3<3 wat een game :D

nu lekker alle level 80 content unlocken en raid doen

[Voor 40% gewijzigd door Ricmaniac op 19-07-2019 22:10]

WoW: Rogue, FFXIV: Sasuke Uchiha, TWITCH


 • Thrace Grumble
 • Registratie: Februari 2004
 • Laatst online: 09:03

Thrace Grumble

XB: Thrace Grumble

Ricmaniac schreef op vrijdag 19 juli 2019 @ 21:04:
Wat een tering zieke dungeon die Amaurot! echt genoten van begin tot eind!

Story done <3<3<3 wat een game :D

nu lekker alle level 80 content unlocken en raid doen
Aarghhh! Stop teasing me! Lvl 69 hier bijna, dus ik mag nog wel ff :p

XB: Thrace Grumble | FFXIV: Riku Neneh @ Moogle (SnR) | Switch (o.a. MHGU): SW-1221-6759-0029 | Steam: thracegrumble


Acties:
 • +1Henk 'm!

 • giantgiantus
 • Registratie: Juni 2007
 • Laatst online: 08:44
Ik ben nu op level 27. Het verhaal begint wel iets boeiender te worden. Het speelt lekker en vind het een leuke wereld.

Acties:
 • +1Henk 'm!

 • Radeon
 • Registratie: Juni 2000
 • Laatst online: 21-11 12:40

Radeon

Today is a good day to die

Zo net eindelijk de MSQ afgemaakt, en ben zeer tevreden. Laatste trail vond ik wel makkelijker lijken als The crown of the Immaculate. Maandag maar eens laatste 2 lvl 80 dungeons unlocken en wat gear verzamelen voor de WHM en daarna misschien me lvl 23 Arcanist verder level.

It's never easy.....

Pagina: 1 2 3 ... 12 LaatsteGoogle Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers is samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer onderdeel van DPG Media B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee