Toon posts:

Het Grote Vinyl Topic Deel 3 Vorige deelOverzichtLaatste deel

Dit topic is onderdeel van een reeks. Ga naar het meest recente topic in deze reeks.

Pagina: 1 2 3 ... 101 Laatste
Acties:
 • 506.468 views

 • Mrs Redhair
 • Registratie: Mei 2002
 • Laatst online: 20:18
Mede-auteurs:
 • Cap
 • Registratie: Juli 2000
 • Niet online

Cap

 • benedictuz
 • Registratie: Juli 2001
 • Laatst online: 28-05 12:55

benedictuz

 • mr_petit
 • Registratie: Oktober 2001
 • Laatst online: 19:23

mr_petit

 • musicfreak
 • Registratie: Juni 2002
 • Laatst online: 28-05 17:01

musicfreak

 • rcor
 • Registratie: Augustus 2007
 • Laatst online: 17:13

rcor

 • oldsmelly
 • Registratie: Oktober 2010
 • Laatst online: 28-05 16:13

oldsmelly

 • Vintage1967
 • Registratie: April 2015
 • Laatst online: 17:24

Vintage1967

Het Grote Vinyl Topic Deel 3

Aftrap

Welkom bij deel 3 van het grote Vinyl topic! Hier kan je praten over platenspelers, armen, naalden, RIAA curves, en reparatie en afstelling maar ook over platen, persingen en muziek. Spullen te koop aanbieden?
Hier graag: Vraag & Aanbod overig

Het voorgaande Grote Vinyl Topic deel 2 en het Grote Vinyl Topic deel 1.


De Platenpeler

Een platenspeler (ook draaitafel, grammofoon of pick-up) is een apparaat om grammofoonplaten af te spelen. De eerste grammofoons bevatten een opwindmechanisme om de plaat te kunnen laten draaien en een hoorn om de trilling van de naald mechanisch te versterken. Latere grammofoons namen de trilling van naald op met een element en versterkten het kleine elektrische signaal elektronisch, waarna het door een luidspreker ten gehore werd gebracht.
Techniek
Voor de uitvinding van de compact disc was de grammofoonplaat het populairste geluidsmedium. Veel pop, maar ook rock en metal wordt behalve op cd ook als grammofoonplaat uitgebracht en is bij sommigen nog erg populair.
Een grammofoonplaat is een platte ronde schijf, ontwikkeld door Emile Berliner (1858-1929), waarbij aan beide kanten (zelden aan een kant) een spiraalvormige groef is ingesneden die van de rand naar dichtbij het midden loopt en waarin geluidsinformatie is opgenomen in de vorm van kleine horizontale (vroeger verticale) en bij stereo horizontale én verticale afwijkingen. Deze uitslagen kunnen met een naald op de ronddraaiende plaat worden afgetast en hoorbaar worden gemaakt. Om te zorgen dat een plaat op de juiste wijze op een speler gelegd wordt, wordt er een gaatje exact in het midden van een plaat gemaakt.
Merken
Bekende Europese merken van platenspelers waren onder andere Rega, Dual, Lenco, Thorens, Garrard, Saba, Philips, Bang & Olufsen en Linn. Vanaf eind jaren 60 kwamen ook Japanse merken als Sony, Denon, JVC, Pioneer, Kenwood, Micro Seiki, National Panasonic / Technics, TEAC, Yamaha, CEC en Akai op de markt.
O.a. Thorens, Dual, Rega, Denon, Sony en TEAC maken nog steeds draaitafels (of laten hun merkje op een in China gefabriceerde generiek draaitafel plakken). Ook Technics heeft twee opvolgers van de klassieker SL-1200 uitgebracht. Daarnaast zijn nieuwe merken met draaitafels begonnen, zoals Pro-ject en U-turn.
Naald
De naald (soms ook wel stylus genoemd) bevindt zich aan het einde van de naalddrager (ook wel cantilever genoemd). De oorspronkelijke platenspelers hebben een metalen naald. Deze grammofoons spelen platen af met brede groeven op een snelheid van 78 toeren. De uitslagen van de naald worden mechanisch versterkt en hoorbaar gemaakt. De naald slijt snel en moet na elke plaat worden vervangen.
Later werden de bewegingen van de naald elektronisch versterkt. De naalddruk kon nu veel minder worden en de naald werd van saffier of diamant gemaakt. Het hele element werd vervangbaar.
De vorm van de naaldtip is mede bepalend voor de aftastkwaliteit. We onderscheiden een aantal basistypen naaldtipvormen: de ronde of sferische naaldtip, de elliptische naaldtip en diverse complexere naaldtipvormen. Bij elk van deze naaldtipvormen zijn diverse variaties denkbaar, welke allemaal invloed hebben op de klank en prijs. Vaak wordt bij de naaldtipvorm aangegeven of deze 'nude' of 'bonded' is, wat inhoudt of de naaldtip 1 complete diamant is (nude), of een klein diamantje op een metalen houder gelijmd is (bonded). 'Nude' betekend doorgaans dat de naaldtip lichter is (diamand is lichter dan metaal) en daardoor een betere weergave zal hebben.
Elementen
De keuze van het merk platenspeler is een belangrijk facet, maar de keuze van het te gebruiken pick-up element is zeker niet minder belangrijk. In hoofdzaak worden magneto-dynamische elementen gebruikt (tegenwoordig MM-element genoemd = Moving Magnet). Daarnaast zijn moving coil-elementen (MC) de absolute top-weergevers maar liggen in een hogere prijsklasse (vanaf ca. €200,-). Bekende merken voor beide types pick-up elementen uit de jaren 70/80 zijn Bang&Olufsen, Shure, Stanton, Goldring, Rega, Audio Technica (AT), Ortofon, Dual, Philips, Pickering, Technics, Sony. De meeste fabrikanten leveren nog steeds pick-up elementen.
Frequentiekarakteristiek
Doordat de energie van een geluidsgolf evenredig is met het kwadraat van de frequentie is bij gelijk vermogen de amplitude van hoge tonen lager dan van lage tonen. Hoge tonen hebben in muziek daardoor over het algemeen een kleinere amplitude. Daarom worden hoge tonen versterkt op een grammofoonplaat gezet zonder dat dit tot overmatige groefbeweging leidt. De voorversterker verzwakt de hoge tonen weer in dezelfde mate. Dit heeft tot gevolg dat met het afzwakken van de hoge tonen ook de ruis van het plaatmateriaal wordt onderdrukt. Deze techniek werd al op de oude 78-toerenplaten toegepast, maar er was geen standaard voor het filter. Verschillende maatschappijen gebruikten verschillende filterkarakteristieken. Met het ontwerp van de vinylplaat is ook het filter gestandaardiseerd. De specificaties van het filter werden origineel ontworpen door de RIAA, en het filter wordt vaak aangeduid met de naam RIAA-filter.
Doordat de output van het element veel lager is dan een normale lijnbron (cd speler, cassettedeck) is hiervoor een aparte phonoversterker nodig (soms zit deze ingebouwd in de hoofdversterker). Deze phonoversterkers zijn uitgerust met een RIAA-filter, zodat ze de juiste frequentiekarakteristiek doorgeven aan de rest van de installatie.
Het toerental van een grammofoonplaat is constant. Daardoor neemt de lineaire snelheid van de naald in de groef van buiten naar binnen toe af. Hierdoor kunnen hoge tonen aan het eind van een muziekstuk minder goed worden weergegeven dan aan het begin. Onder operaliefhebbers is bekend dat de hoge gezongen muzieknoot aan het eind van veel opera's niet goed wordt gereproduceerd. Ook popliefhebbers zien de frisse en dynamische hoge tonen aan het begin van een plaat afnemen tot slissende bekkens en vervormde vocale s-klanken aan het einde ervan (effect mede afhankelijk van de kwaliteit van de platenspeler).
Voorversterkers
Er zijn flink wat versterkers zonder phono ingang in omloop, en een vintage draaitafel aansluiten op een line in gaat niet werken. Het signaal dat van een draaitafel afkomt is niet alleen erg zacht, ook ontbreekt de benodigde RIAA correctie (zie hierboven). Dat is geen ideale situatie. Uitzonderingen hierop zijn de moderne platenspelers met ingebouwde phono versterker. Deze platenspeler kun je op elke lijningang (aux, DVD, wat je maar over hebt) van je versterker of stereoset aansluiten, eventueel met een tulp - mini jack kabel als je apparaat alleen deze ingang heeft. Deze ingebouwde voorversterkers zijn echter vaak niet van goede kwaliteit.

Voorversterkers zijn er in diverse prijsklassen. Het loont zeker de moeite om niet alleen geld in element maar ook in een phono voorversterker te steken. Je kan er een flinke sprong mee maken in geluidskwaliteit, ook bij goedkopere elementen. Heb je een low output MC element let dan goed op dat je voorversterker hiermee overweg kan. De goedkopere voorversterkers hebben alleen ondersteuning voor MM elementen, en een low output MC element heeft een hogere versterking nodig. Er zijn overigens ook voorversterkers specifiek alleen voor MC elementen.
Een instapmodel die al behoorlijk goed klinkt (beter dan sommige ingebouwde versterkers in platenspelers) is de Dynavox TC-750, die ook onder de merknaam TCC wordt verkocht. Deze kost rond de 30 euro en is in het voorgaande topic al diverse keren aangeraden. Tussen de 70 en 110 euro heb je de Pro-ject Phono box E, Edwards Audio apprentice en de Pro-ject Phono box.
Rond de 170 euro kan je de Musical fidelity V90-LPS (of voorgangers V-LPS II/V-LPS), de Graham Slee communicator en Cambridge audio solo (voorgangers zijn CP1/CP2, 551p/651p, 550p/650p) kopen. Voor het hogere bedrag bieden deze apparaten een flink betere geluidskwaliteit. Wil en kan je nog meer geld uitgeven kom je op merken als Lehmann audio (nieuw vanaf 380 euro), iFi audio (vanaf 600 euro) of de duurdere modellen van Graham Slee. Je kan het ook bij voorversterkers zo gek maken als je wil. Er zijn overigens online ook DIY kitjes te koop waarmee je je eigen phono pre bouwt.

Nieuw of gebruikt
Het is moeilijk om online de juiste keus voor een voorversterker te maken omdat je niet kunt luisteren. Als je een winkel kan vinden met een goed assortiment aan voorversterkers en elementen dan heeft dat de voorkeur. Heb je al een goed element, en heeft de winkel deze niet in het assortiment dan kan je je platenspeler meenemen naar de winkel.
Je kan ook voor een 2e hands exemplaar kiezen, en eventueel een 2e aanschaffen om te vergelijken. De kosten zijn dan lager, en je kan een voorversterker vaak zonder teveel verlies weer verkopen mocht 'ie niet je smaak zijn of niet matchen met je set. Bij de modellen van Musical-fidelity en Cambridge audio hierboven staan ook de modelnummers van de oudere modellen vermeld zodat je daar op kan zoeken op Marktplaats. De 650p, 651p en CP2 van Cambridge audio hebben ook MC ondersteuning. Hun huidige model dat ook geschikt is voor MC, de Duo, zit tegen de 300 euro aan echter 2e hands zijn de prijsverschillen tussen pakweg een 551p en 651p niet zo groot.
Slijtage en geluidsvervorming
Hoewel er onder optimale omstandigheden een zeer goede geluidsweergave mogelijk is, is de aanvankelijk van was, later van schellak en weer later van vinyl gemaakte plaat als opslagmedium erg kwetsbaar en zeer gevoelig voor krassen en stof, die leiden tot tikken en ruis bij het afspelen. Het afspelen zelf werkt door een mechanisch contact van de naald met de plaat, en zorgt voor slijtage die de geluidskwaliteit doet afnemen; vooral wanneer naalden van slechte kwaliteit gebruikt worden. Men spreekt bij een veel gespeelde grammofoonplaat over grijsgedraaid, omdat een versleten plaat daadwerkelijk een grijzige indruk kan maken. Ook de voor het afspelen gebruikte draaitafel, het pick-upelement en de naald hadden grote invloed op de kwaliteit van het geluidssignaal. De motor kon aanleiding geven tot wow en flutter. Ook het op de plaat zetten van de naald kon deze beschadigen. De oude schellakgrammofoonplaten waren bovendien erg breekbaar.

Tips & Tricks:
Heb je een draaitafel aangeschaft en wil je plaatjes gaan draaien, dan wil je dat natuurlijk wel goed doen. De arm goed instellen is essentieel. Neem zeker even een kijkje bij de must-haves, want aan bijvoorbeeld een naaldborsteltje en platenborstel ontkom je echt niet. ;)
De Plaat
Varianten
78 toeren
De oudste grammofoonplaten hadden een diameter van 30 cm (12") 25 cm (10") of 20 cm (8") en werden afgespeeld op een toerental van 75 tot 82 per minuut. Later werd dit gestandaardiseerd op 78 toeren. De meeste werden gemaakt van schellak. Door gebruik van betere materialen en elektronische versterking kon in de jaren veertig de groef worden versmald, waardoor meer muziek op één plaatkant mogelijk werd. Aanvankelijk werd op een 12"-plaatkant maximaal vijf minuten muziek geperst, rond 1950 was acht minuten op één kant mogelijk.
De 78-toerenplaat bleef tot het einde van de jaren vijftig in productie en in sommige landen, met name in Afrika tot diep in de jaren zestig.

Microgroefplaat
De verbeterde techniek maakte experimenten met een lagere draaisnelheid mogelijk. In de Verenigde Staten experimenteerde Columbia Records met een toerental van 33 1/3, terwijl RCA-Victor 45 toerenplaten ontwikkelde.
De nieuwe platen hadden een smaller groef en moesten dan ook met een kleinere naald worden afgespeeld. Deze groef heet microgroef.

Langspeelplaat
De langspeelplaat (ook wel LP of album), werd officieel geïntroduceerd in 1948 en werd gemaakt van vinyl. Vanaf het begin waren er twee formaten in de handel: 30 en 25 cm. (12 en 10"). Door de lagere snelheid en kleinere groefafstand kon er op een langspeelplaat veel meer muziek worden geplaatst: de 12"-platen konden een halfuur muziek per kant hebben, soms net iets meer, de 10"-platen maximaal twintig minuten.

Singles
Daarnaast kwam RCA met een 45-toerenplaat van 17,5 cm. (7"), die als singles bekend werden. Ze waren oorspronkelijk bedoeld voor gebruik met een platenwisselaar (jukebox) Ze hadden daarom een groter gat in het midden zodat het mechaniek de plaat makkelijker over het conisch gevormde middenstuk op de draaitafel kon plaatsen. Dat was makkelijker dan over dat kleine asje. Deze platen werden oorspronkelijk geleverd met een uitneembaar inzetstukje zodat ze ook afgespeeld konden worden op een platenspeler met een kleine as. Later kon er een voorgestanst deel worden uitgebroken. In de beginperiode werd dit formaat ook gebruikt voor langere muziekstukken, die dan, net als voorheen bij de 78-toerenplaten het geval was, over meer plaatzijden verdeeld werden.
De 7inch is de laatste tijd steeds meer in zwang, vooral in de UK gaat het gewoon erg goed met de single verkoop op 7inch van hedendaagse rock en pop groepen. Daarnaast zijn in een bepaalde genres vinyl nooit weggeweest en wordt er nog steeds ladingen nieuwe releases uitgebracht.

Er bestaan meerdere varianten van de single:
 • De maxisingle: heeft het formaat van een langspeelplaat maar wordt afgespeeld op 45 toeren per minuut
 • De EP (extended play): De 10 inch: Hierop staan enkele melodieën per kant staan en worden ook op 45 tpm afgedraaid.
 • De 7 inch: Er werden zelfs 17,5 centimeter platen geperst, die op 33 1/3 tpm moesten moesten worden afgedraaid, deze werden vooral gebruikt voor klassieke muziek en hadden een maximale speelduur van 8,5 min. per kant. Het Amerikaanse platenlabel MMS was vrijwel het enige dat deze 33-toeren'singles' op de markt bracht. Ook in de popmuziek is de 7 inch gebruikt.
 • De vierkante slappe single: die als promotie bijvoorbeeld als bladzijde in een tijdschrift werd geleverd en na uitscheuren met de nodige omzichtigheid enkele malen kon worden afgespeeld. Door de niet-ronde vorm en het slappe karakter betekende dit een groot gevaar voor de naald. De weergavekwaliteit van de opname viel uiteraard erg tegen.
 • 10-inch: De 25-cm-plaat was aanvankelijk populair, zowel in de klassieke als de populaire muziek. Hoewel de speelduur iets korter was dan van een 30-cm.-plaat lagen de productiekosten lager, waardoor deze platen goedkoper op de markt kwamen, terwijl er toch relatief veel muziek op kon worden geperst, zeker in verhouding tot de oude 78-toerenplaat.
Platen met een bijzondere persing
 • De vierkanaalsgrammofoonplaat
 • Platen waarin een afbeelding is geperst (picture disc)
 • Platen met een groef die niet van buiten naar binnen loopt, maar van binnen naar buiten (reverse groove record). Dit heeft als nadeel dat het opzetten bemoeilijkt wordt, vooral bij een speler met automatische afslag aan het eind van de plaat. Ook loopt aan het eind van het afspelen de naald van de plaat af waardoor de naald beschadigd kan raken.
 • Platen die voor elke kant een andere afspeelsnelheid hebben.
 • Platen met slechts aan één zijde een groef. De andere kant is niet afspeelbaar, er kunnen dan teksten ingekrast zijn.
 • Testplaat met aan één zijde een gedeelte zonder groef, teneinde de antiskating van de arm in te kunnen stellen.
 • Platen met verborgen geschreven teksten ingeperst in de uitloopgroef. Op die plek staat gewoonlijk het bestelnummer ingeperst.
 • Platen met een lus in de eindgroef. Gewoonlijk is het laatste stukje van een plaat zonder geluid. In dit geval loopt het geluid helemaal door tot het eind. De laatste circulatie van de plaat zal dan herhaald worden totdat de plaat afgezet wordt. Een voorbeeld van een loop is de oneindig druppelende kraan aan het einde van Pink Floyds album Atom Heart Mother uit 1970. Een ander voorbeeld is Sergeant Pepper's Lonely Hearts Club Band van The Beatles met in de uitloopgroef een ultrasone toon (mensen horen niks, maar de hond gaat ervan janken) en in de eindgroef een kakofonie van geluiden.
 • De maxisingles (12 inch) van Pop Muzik(1979) van de popgroep M en een special edition van The Deer Hunter / Don't cry for me Argentina van The Shadows bevatten een dubbele groef die elk een andere versie van het nummer bevat. Daardoor wordt het onvoorspelbaar welke versie opgezet wordt.
 • Bij de single "They're Coming to Take Me Away, Ha-Haaa" door Napoleon XIV staat op de b-side hetzelfde nummer, maar dan het achterste voren. Het label correspondeert hiermee, want het is in spiegelschrift geprint.
Adressen retail winkels
Nederland
Aarle-Rixtel: Bob's Vinyl
Alkmaar: VelvetMusic Alkmaar (Pop-Eye)
Amersfoort: VelvetMusic Amersfoort
Amsterdam:Apeldoorn: Plato (in Mansion24)
Arnhem:Assen: Muziekafdeling Vanderveen

Bergen Op Zoom:
De Waterput Facebook pagina De Waterput

Breda:Delft:Den Haag:Deventer:Dordrecht:Ede: VelvetMusic Ede

Eindhoven:Gouda: Rock Mania

Groningen:'s-Hertogenbosch: De Langspeelplaat (maken ook kromme platen terug recht enz.)
Heerlen:Hengelo: Technics Vingers (enkel op afspraak)
Hilversum: Platenhuis 't Oor
Leeuwarden: Deeptrax Records (Discogs)[/li]

Leiden:Nijmegen:Reusel: 45toeren.nl / Mango-Records (discogs)

Rotterdam:Sittard: Music Machine (FB)
Sneek: viprecords
Tilburg:Utrecht:Veghel: Wil-m
Venlo: Sounds Venlo
Venray: Riddim Recordstore
Zaandam: Coco-Records
Zwolle:Neem ook eens een kijkje op www.vinylhub.com, gestart door Discogs. Hierop wordne platenzaken wereldwijd verzameld.

Kringloopwinkels
Kringloopwinkels hebben vaak ook een hoekje met wat platen & spelers. Helaas is het aanbod vaak niet bijster groot maar soms kan je er nog wel een koopje doen!

België
Antwerpen:Zonhoven: Fonorama (discogs)
Leuven:
Noemenswaardige winkels in andere landen
UK Spillers
USA
Los Angeles:
 • amoeba (en liefst de vestiging in Hollywood. Mrs Redhair has been there more than once. In SF also on 1855 Haight St )
  Minneapolis:
 • Electric Fetus DE platenwinkel waar Prince ook regelmatig kwam.

Webstores

JPC (DE)
Dodax (CH) Prijzen verschillen per land, het loont dus de moeite om ook bij .fr, .co.uk, .de te kijken.
Amazon.de en zustersites, net zoals bij Dodax
Astralmusic (NL)
eil (UK/US)
Gemm (wereldwijde marktplaats)
Juno Records (UK)
Mid-Town Records (NL)
Napalm Records (AUS)
Protected (DE) (voornamelijk beschermmateriaal enz.
Recess (NL)
Walvis products(NL) (geen vinyl, maar alles eromheen.
De platenzolder (NL)

[Voor 255% gewijzigd door Mrs Redhair op 27-10-2021 11:45]

Instagram:Ambitielozemeisjes

First ;)

Amoeba records is echt een aanrader voor wie ooit in California beland. Groter dan groot zijn die winkels. We namen vaak voor om die artiest en dat album te willen, en vervolgens niet met die artiest maar met een tas vol andere leuke albums de zaak weer te verlaten. Hollywood is by far de grootste, die in Berkeley SF de oudste.

https://electricfetus.com/ De Platenzaak waar Prince ook vaak kwam. Leuke intieme sfeer van growshop tot platenzaak. Aanrader als je in de buurt van Minneapolis bent

[Voor 114% gewijzigd door Mrs Redhair op 29-11-2018 12:43]

Instagram:Ambitielozemeisjes


 • Jasphur
 • Registratie: Augustus 2015
 • Laatst online: 20:19
Ik zal als ik na een week van huis, waar twee pakketjes met moois plaatsen in dit verse topic.

Lorem ipsum dolor sit amet | Discogs Collectie


 • Touchdomex
 • Registratie: April 2005
 • Laatst online: 20:15

Touchdomex

Meisje!

@Mrs Redhawk kan er ook een stukje komen voor voorversterkers?

Ik moet er toevallig nog eentje :+

_@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' Bombus Flavifrons adoratie _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/'? '\@_ || Let's Play: Paradox-billiards-vostroyan-roulette-fourth dimensional-hypercube-chess-strip-poker


 • Polycom
 • Registratie: Augustus 2004
 • Laatst online: 12:56

Polycom

Poes van goud

Misschien de titel van het topic veranderen naar het grote platenspeler topic want daar gaat het toch 90% van de tijd over :D

 • noodel1988
 • Registratie: Februari 2006
 • Laatst online: 14:15
M.b.t. Ikea ophangsysteem (zie laatste posts vorige deel)
Is het niet deze? https://www.ikea.com/nl/nl/catalog/products/20335851/ (al is 32/32 1 cm te klein toch?)
Ik heb die papiertjes niet meer:( dus kan niet kijken hoe ze heten...

Althans volgens mijn is dat degene die ik heb hangen :)

[Voor 11% gewijzigd door noodel1988 op 23-11-2018 14:16]

Trakt | Last.fm | discogs

@Mrs Redhawk Dank voor het starten van dit derde deel. Dat er nog vele mogen volgen.
Polycom schreef op vrijdag 23 november 2018 @ 13:54:
Misschien de titel van het topic veranderen naar het grote platenspeler topic want daar gaat het toch 90% van de tijd over :D
Dat wisselt regelmatig. Sommige periodes zie je heel veel platenspelervragen en -informatie. Andere periodes zie je veel trotse posts van LP's. Ook platenbeurzen en -winkels komen regelmatig voorbij. Nee, gewoon de naam houden zoals die nu is ;) .

Gluren bij (de platen van) de buren.....


 • Jasphur
 • Registratie: Augustus 2015
 • Laatst online: 20:19
Polycom schreef op vrijdag 23 november 2018 @ 13:54:
Misschien de titel van het topic veranderen naar het grote platenspeler topic want daar gaat het toch 90% van de tijd over :D
Ik zal eens kijken of ik eens in de zoveel tijd een kort verhaaltje kan plaatsen over een bepaalde plaat/release met een stelling voor een discussie of gesrek.

Bijvoorbeeld: Ik heb een promo release van Guy Gerber Latebloomers. De promo is niet hetzelfde als de uiteindelijke release en kwam met een press artikel. Ik kwam deze toevallig ergens in een winkel tegen en vond het wel grappig om zoiets in mijn collectie te hebben. Dat het album erg tof is was natuurlijk wel een voorwaarde voor mij om hem te kopen. Ik wilde niet alleen maar een promo release om het hebben van een promo release.

Punten van gesprek zouden kunnen zijn:
Hou promo release lekker bij de desbetreffende persoon aan wie het oorspronkelijk gegeven is.
Nee, promo releases moeten juist op de markt komen, maakt mij niet uit hoeveel het moet kosten. Die promo's zijn zeldzaam!
Promo release zijn van slechte kwaliteit en voegen niks toe aan een collectie.

Lorem ipsum dolor sit amet | Discogs Collectie


 • Suggs
 • Registratie: Januari 2004
 • Niet online
50% korting op een (beperkt) aantal boxen bij Velvet Leiden
https://www.facebook.com/...n/posts/10156914712168909

Toch kunnen scoren:

Kost alsnog een paar knaken, voor de originele prijs had ik het zeker niet gedaan.

 • Suggs
 • Registratie: Januari 2004
 • Niet online
noodel1988 schreef op vrijdag 23 november 2018 @ 14:13:
M.b.t. Ikea ophangsysteem (zie laatste posts vorige deel)
Is het niet deze? https://www.ikea.com/nl/nl/catalog/products/20335851/ (al is 32/32 1 cm te klein toch?)
Ik heb die papiertjes niet meer:( dus kan niet kijken hoe ze heten...

Althans volgens mijn is dat degene die ik heb hangen :)
Hier op inhakend:
https://www.walvisproducts.nl/c-4612547/wissellijsten/
Redelijk assortiment aan wissellijsten.

 • Jasphur
 • Registratie: Augustus 2015
 • Laatst online: 20:19
Bij dezen de beloofde foto. Van links naar rechts.

FKJ - French Kiwi Juice //beetje sunday jazz-achtig.
Yazmin Lacey - When the sun dips 90 degrees //soulf, funk, world
Closed Paradise - Secrets EP //poolside/Miami deephouse
Madcat - Petitr Musique De Chanvre //funky deephouse
Ólafur Arnalds - Island Songs //neo-klassiek
Cœur de Pirate - Blonde //Canadees Franse pop

Lorem ipsum dolor sit amet | Discogs Collectie


 • Pierre
 • Registratie: Maart 2005
 • Laatst online: 20:18

Pierre

Van nature lui!

Jasphur schreef op vrijdag 23 november 2018 @ 19:41:
Bij dezen de beloofde foto. Van links naar rechts.

FKJ - French Kiwi Juice //beetje sunday jazz-achtig.
Yazmin Lacey - When the sun dips 90 degrees //soulf, funk, world
Closed Paradise - Secrets EP //poolside/Miami deephouse
Madcat - Petitr Musique De Chanvre //funky deephouse
Ólafur Arnalds - Island Songs //neo-klassiek
Cœur de Pirate - Blonde //Canadees Franse pop

[Afbeelding]
Je schoenen doen het hem >:) mooie aanwinsten.

In the end, we will remember not the words of our enemies, but the silence of our friends.


 • noodel1988
 • Registratie: Februari 2006
 • Laatst online: 14:15
Mist alleen glasplaat en achterkant en zelfde prijs...

Trakt | Last.fm | discogs


 • The Eagle
 • Registratie: Januari 2002
 • Laatst online: 19:53

The Eagle

I wear my sunglasses at night

Iedere keer als ik dit topic lees bedenk ik me dat ik al jaren mijn elpees schoon wil maken. Komt er maar niet van :X Dus dan lurk ik maar mee hier :+

Ligt het btw aan mij of wordt een groot deel van de startpost niet goed geparsed :?

Al is het nieuws nog zo slecht, het wordt leuker als je het op zijn Brabants zegt :)

The Eagle schreef op vrijdag 23 november 2018 @ 21:21:
Iedere keer als ik dit topic lees bedenk ik me dat ik al jaren mijn elpees schoon wil maken. Komt er maar niet van :X Dus dan lurk ik maar mee hier :+

Ligt het btw aan mij of wordt een groot deel van de startpost niet goed geparsed :?
De laatste tijd komt er bij mij van schoonmaken ook niet veel meer terecht... En dat terwijl ik nog genoeg nieuw / gebruikte lp's heb liggen die gepoetst mogen worden...

Enfin, eerst maar eens nieuwe schoonmaak vloeistof bestellen van Q&S audio vinyl cleaner zodra er wat budget is... Daarna na het bureau opruimen en therapeutisch platen gaan wassen... :)

www.discogs.com/collection?user=rcor


 • dreamscape
 • Registratie: Oktober 2001
 • Nu online
Ik heb ook nog een hele voorraad platen staan in het rijtje 'net aangeschaft / nog wassen'. Eigenlijk wel een mooi klusje voor vrije dagen rond kerst of zo... ;)

Punctuality is the politeness of kings

Ja ik heb ook nog een stapeltje van 60 stuks oid die ik zou moeten wassen.

Maar ik vraag me ook wel eens af of het niet verstandig zou zijn om de hele collectie nog eens te wassen met de knosti, en dan te kijken hoeveel vuil er nog afkomt (dus hoe vuil de vloeistof weer wordt).
Om een indruk te krijgen hoe schoon de schone platen zijn zeg maar :P
Het is alleen zoveel werk 8)7

"man is not truly one, but truly two,"


 • franssie
 • Registratie: Februari 2000
 • Laatst online: 19:39

franssie

Save the albatross

The Eagle schreef op vrijdag 23 november 2018 @ 21:21:

Ligt het btw aan mij of wordt een groot deel van de startpost niet goed geparsed :?
Bij mij gaat het ook fout in de URL sectie, als ik deze 1 op 1 kopieer werkt het wel, vreemd.

bijvoorbeeld

Kroese Arnhem
Waaghals (discogs)


FF op Windows.

[Voor 255% gewijzigd door franssie op 24-11-2018 01:34]

🎸 Niets is zo permanent als een tijdelijke oplossing | Een goed probleem komt nooit alleen | Gibson guitar Fender Guitar God Damn Guitar

franssie schreef op vrijdag 23 november 2018 @ 23:38:
[...]

Bij mij gaat het ook fout in de URL sectie, als ik deze 1 op 1 kopieer werkt het wel, vreemd.

bijvoorbeeld • Kroese ArnhemWaaghals (discogs)

FF op Windows.
Ja ik weet het ook niet. Ik heb het 1 op 1 copy paste gedaan , dus het zou moeten werken.

Instagram:Ambitielozemeisjes


 • Yalopa
 • Registratie: Maart 2002
 • Niet online

Yalopa

Less is more!

Jasphur schreef op vrijdag 23 november 2018 @ 19:41:
Bij dezen de beloofde foto. Van links naar rechts.

FKJ - French Kiwi Juice //beetje sunday jazz-achtig.
Yazmin Lacey - When the sun dips 90 degrees //soulf, funk, world
Closed Paradise - Secrets EP //poolside/Miami deephouse
Madcat - Petitr Musique De Chanvre //funky deephouse
Ólafur Arnalds - Island Songs //neo-klassiek
Cœur de Pirate - Blonde //Canadees Franse pop

[Afbeelding]
goeie / gelijkaardige aan mijn smaak heb jij zeg :)

You don't need eyes to see, you need vision


 • ThijsM
 • Registratie: Maart 2009
 • Laatst online: 19:30
Ik heb een twijfel tussen twee elementen voor een Dual 704. Het gaat om een Denon DL-110 of een Nagaoka MP150. Wat is volgens jullie de best match?
Als extra overweging heb ik ook nog een MP200 in mijn achterhoofd (importeren uit Japan), maar vooralsnog laat ik die buiten beschouwing.

 • Jasphur
 • Registratie: Augustus 2015
 • Laatst online: 20:19
Yalopa schreef op zaterdag 24 november 2018 @ 06:59:
[...]

goeie / gelijkaardige aan mijn smaak heb jij zeg :)
Thanks! Dan heb jij ook een goede smaak :P
Welke plaat lijkt je het tofst?

Lorem ipsum dolor sit amet | Discogs Collectie


 • Yalopa
 • Registratie: Maart 2002
 • Niet online

Yalopa

Less is more!

De eerste 4

You don't need eyes to see, you need vision


 • The Eagle
 • Registratie: Januari 2002
 • Laatst online: 19:53

The Eagle

I wear my sunglasses at night

Mrs Redhawk schreef op zaterdag 24 november 2018 @ 01:20:
[...]

Ja ik weet het ook niet. Ik heb het 1 op 1 copy paste gedaan , dus het zou moeten werken.
Ziet er nuiig een stuk beter uit(safari, ipad). Zie dat @crisp een edit heeft gedaan, dus wellicht was de dev-ninja even in het land en heeft ie het gefixt voor ons :)

Al is het nieuws nog zo slecht, het wordt leuker als je het op zijn Brabants zegt :)


 • ksborg
 • Registratie: April 2004
 • Laatst online: 27-05 13:36
Ook maar even een bijdrage leveren. Mooi album gekregen voor m'n verjaardag afgelopen maandag :)

Clean Bandit - New Eyes


 • Bean77
 • Registratie: Juni 2005
 • Laatst online: 09:37
ksborg schreef op zaterdag 24 november 2018 @ 14:07:
Ook maar even een bijdrage leveren. Mooi album gekregen voor m'n verjaardag afgelopen maandag :)

Clean Bandit - New Eyes

[Afbeelding: neweyes]
Mooie aanwinst. Hun nieuwe album staat hier ook al in de bestelling.

Overigens gisteren binnen gekomen

Sony A7R II | Zeiss Batis 25mm | Voigtlander 40mm Nocton f/1.2 | Zeiss Batis 85mm | Zeiss Batis 135mm

ThijsM schreef op zaterdag 24 november 2018 @ 10:22:
Ik heb een twijfel tussen twee elementen voor een Dual 704. Het gaat om een Denon DL-110 of een Nagaoka MP150. Wat is volgens jullie de best match?
Als extra overweging heb ik ook nog een MP200 in mijn achterhoofd (importeren uit Japan), maar vooralsnog laat ik die buiten beschouwing.
De denon is een betere match. De Nagaoka heeft een compliantie van 6, en is eigenlijk alleen geschikt voor zware armen (denk aan 18+ gram).
Van de dual zijn geen effectieve massa's van de tonearm bekend, maar ik ken deze arm goed en ik denk dat deze rond de 13 gram zal zijn. Wellicht nog minder.
De compliantie die denon opgeeft is bij 100hz gemeten (waar de compliantie 8 is); bij 10Hz is deze hoger (waarschijnlijk boven de 10) en is voor die dual de beste keuze.

Maar persoonlijk zou ik als ik in de prijsklasse van de nagaoka shop (dus ca. 350 euro) al snel kijken naar een MC element (High output als je phonopre dat alleen aankan, anders wellicht lo output).

[Voor 10% gewijzigd door mr_petit op 24-11-2018 15:45]

"man is not truly one, but truly two,"


 • ksborg
 • Registratie: April 2004
 • Laatst online: 27-05 13:36
Bean77 schreef op zaterdag 24 november 2018 @ 15:30:
[...]

Mooie aanwinst. Hun nieuwe album staat hier ook al in de bestelling.

Overigens gisteren binnen gekomen
[Afbeelding]
Oh cool! Eens in de gaten houden. Op echt een enkel nummertje na kan ik wel genieten van Clean Bandit :). Ook trouwens binnenkort even het Dido album voor 2019 bestellen. Heerlijk dat die nog steeds muziek maakt. En het klinkt wat mij betreft altijd briljant :)
Touchdomex schreef op vrijdag 23 november 2018 @ 13:50:
@Mrs Redhawk kan er ook een stukje komen voor voorversterkers?

Ik moet er toevallig nog eentje :+
Jij zoekt eigenlijk een review van een aantal voorversterkers. ;)


Als iemand zich geroepen voelt om een stukje te schrijven over voorversterkers zal ik dat natuurlijk in de TS opnemen.


Zwolle : winkel toegevoegd.

TS gefixed door @teacher waarvoor dank. :)

[Voor 9% gewijzigd door Mrs Redhair op 25-11-2018 06:22]

Instagram:Ambitielozemeisjes


 • pporrio
 • Registratie: Februari 2010
 • Laatst online: 20:44
Dank je! :)

Mijn platencollectie


 • Jasphur
 • Registratie: Augustus 2015
 • Laatst online: 20:19
@Mrs Redhawk Mbt winkels. In Breda is Tunesville niet meer wat het was eigenlijk en Velvet is gewoon je standaard muziekwinkel.

Als mensen een wat ruimer, tikkie minder commercieel aanbod willen kunnen ze het beste naar Grey, Green Vinyl (tevens Technics expert voor oa reparaties) of Roots gaan.

Lorem ipsum dolor sit amet | Discogs Collectie


 • oldsmelly
 • Registratie: Oktober 2010
 • Laatst online: 28-05 16:13
Even een kleine pauze gehad in het vervolmaken van de collectie :|

Maar goed met de beurs in Utrecht en deze week een klein bezoekje aan de platenwinkel de volgende aanwinsten.

Utrecht beurs :Bezoekje platenwinkelMerk wel dat ik de laatste tijd echt heel veel minder 2de hands koop en steeds meer nieuw.
Vrees dat de 2de hands markt nu echt aan het opdrogen/herverdeeld is.

[Voor 19% gewijzigd door oldsmelly op 25-11-2018 10:51]

MuziekLiefhebbert


 • warcow
 • Registratie: April 2005
 • Laatst online: 26-05 20:51
Om nog even terug te komen op mijn zoektocht naar een mooie vinyl lijst voor aan de wand, ik denk dat ik voor de Pirke ga die o.a. bij de platomania te koop zijn. :)

https://www.platomania.nl...ack/wissellijst-voor-lp-s

Niet de goedkoopste maar van hout en ziet er hopelijk wat beter uit dan die wissellijsten die ik bij bol.com te koop zag. (Niet dat ik daar ervaring mee heb maar afgaande op de reacties..)

Nu twijfel ik nog wat hoeveel ik er bestel. Ik kan er 3 x 2 ophangen (3 breed, 6 totaal) , 3 x 1, 2 x 2 of 5 onder en 3 boven (niet recht onder elkaar.)

Wat zou mooi lijken? Gaat om een vrij brede (witte) wand met deze bank ervoor:


 • Joopieboy
 • Registratie: Mei 2006
 • Laatst online: 29-12-2020

Joopieboy

No smoke, no poke

Vandaag even naar de Audio zondag bij Wil'm geweest, deze meegenomen:

En sinds november is het album X&Y van Coldplay weer leverbaar, dus die weer besteld. :)

Het leven is te kort om geduld te hebben!


 • pman63
 • Registratie: Mei 2011
 • Laatst online: 19:50
Plato Apeldoorn misschien ook even toevoegen, of is het Mansion24 met daarin een filiaal van Plato. Zijn ook op zondag open, hebben bier (en koffie), kleding en een beperkt aanbod aan platen en CD's. Zeker als ik het vergelijk met Plato in Utrecht.

O ja, als je een plaat koopt krijg je een consumptie van het huis.

 • Touchdomex
 • Registratie: April 2005
 • Laatst online: 20:15

Touchdomex

Meisje!

Mrs Redhawk schreef op zondag 25 november 2018 @ 06:20:
[...]
Jij zoekt eigenlijk een review van een aantal voorversterkers. ;)


Als iemand zich geroepen voelt om een stukje te schrijven over voorversterkers zal ik dat natuurlijk in de TS opnemen.
Nou ja niet perse review maar vooral omdat niet alle versterkers phono hebben, kan het geen kwaad om er een stuk over uit te wijden.

Oh en ja ik ben in de markt voor eentje :+ Valt het op :P

_@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' Bombus Flavifrons adoratie _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/'? '\@_ || Let's Play: Paradox-billiards-vostroyan-roulette-fourth dimensional-hypercube-chess-strip-poker

Touchdomex schreef op zondag 25 november 2018 @ 16:06:
[...]


Nou ja niet perse review maar vooral omdat niet alle versterkers phono hebben, kan het geen kwaad om er een stuk over uit te wijden.

Oh en ja ik ben in de markt voor eentje :+ Valt het op :P
Nou ben ik een absolute hark als het om een stukkie schrijven gaat, dus wie neemt de handschoen op?

Instagram:Ambitielozemeisjes


 • warcow
 • Registratie: April 2005
 • Laatst online: 26-05 20:51
Net even druk aan het ms paintshoppen gegaan met een foto van mijn wand en ik denk dat ik 5 op een rij ga doen. Dat lijkt eigenlijk mooier dan al het eerder genoemde.

Mooi ! En gewoon 5 doen is prima.

Instagram:Ambitielozemeisjes


 • Joopieboy
 • Registratie: Mei 2006
 • Laatst online: 29-12-2020

Joopieboy

No smoke, no poke

Dat is eigenlijk wel een heel leuk idee idd. :)

Het leven is te kort om geduld te hebben!


 • Lipton1
 • Registratie: Maart 2017
 • Laatst online: 26-05 08:45
Ben zelf niet zo'n fan van die lijsten, beetje gedoe. Ben daarom al een tijdje opzoek naar dit soort smalle plankjes. Zijn te koop op Etsy, maar 18 euro per stuk exclusief verzenden is een beetje te gek. Iemand een idee of ze ergens in NL te koop zijn? :) • Jeltel
 • Registratie: Juni 2001
 • Niet online
Bij dat soort plankjes ben ik altijd bang dat bij een klein zuchtje wind de plaat van het plankje valt.
Zelf ben ik voor de beugels van De Waaghals gegaan ( http://waaghals.com/shop.html onderaan).(oude foto)
Lipton1 schreef op maandag 26 november 2018 @ 10:27:
Ben zelf niet zo'n fan van die lijsten, beetje gedoe. Ben daarom al een tijdje opzoek naar dit soort smalle plankjes. Zijn te koop op Etsy, maar 18 euro per stuk exclusief verzenden is een beetje te gek. Iemand een idee of ze ergens in NL te koop zijn? :)


[Afbeelding]
Zelf maken, dat plankje is niet moeilijk of zo.

Maar inderdaad, met een zucht wind wel het risico dat je plaat naar beneden komt.

Ik gebruik de Ikea lijsten naar volle tevredenheid.

Instagram:Ambitielozemeisjes

Ik gebruik...............geen lijst. Mijn LP's staan allemaal keurig in de welbekende Kallax.
De hoes van de LP waar ik naar luister, ligt meestal op de tafel of staat er vertikaal tegen.
Net als vroegûh :+ .

Er is één uitzondering: een gesigneerde, transparant oranje-bruine LP (dus geen hoes) van DeWolff.
De LP zelf heeft een kleine beschadiging en is vervangen. Ik heb hem daarna bij een van de concerten waar ik was, laten signeren. Hij heeft een plekje tegen de muur in een eenvoudige lijst van de IKEA.Ik ben trouwens stiekem aan het aftellen.
Vrijdag ga ik DeWolff weer zien. Dit keer in Breda. Ik wil dan één van beide ontbrekende LP's kopen en laten signeren, de hoes dan toch...............

Gluren bij (de platen van) de buren.....


 • Nyarlathotep
 • Registratie: November 2003
 • Laatst online: 14:47

Nyarlathotep

Crawling Chaos

Vintage1967 schreef op maandag 26 november 2018 @ 15:58:
Ik gebruik...............geen lijst. Mijn LP's staan allemaal keurig in de welbekende Kallax.
De hoes van de LP waar ik naar luister, ligt meestal op de tafel of staat er vertikaal tegen.
Net als vroegûh :+ .

Er is één uitzondering: een gesigneerde, transparant oranje-bruine LP (dus geen hoes) van DeWolff.
De LP zelf heeft een kleine beschadiging en is vervangen. Ik heb hem daarna bij een van de concerten waar ik was, laten signeren. Hij heeft een plekje tegen de muur in een eenvoudige lijst van de IKEA.

[Afbeelding]

Ik ben trouwens stiekem aan het aftellen.
Vrijdag ga ik DeWolff weer zien. Dit keer in Breda. Ik wil dan één van beide ontbrekende LP's kopen en laten signeren, de hoes dan toch...............
Ben stiekem ook wel fan van gesigneerde platen.
In februari ga ik naar de nieuwe album release van Monomyth. Dat wordt dan mijn vierde gesigneerde album van hun :9

Alleen hoezen aan de muur... Niet mijn ding. Staat een beetje 'slordig'. Ik wil nog wel eens zo'n mooi standaardje voor de 'now playing' plaat.

Mijn muziekcollectie op Discogs


 • Jeltel
 • Registratie: Juni 2001
 • Niet online
@Nyarlathotep Noem je mijn huis slordig??

Owh, wacht je hebt een punt ;) Maar wel gezellig (en twee kinderen en twee katten).

Ik vind het wel tof zo'n wand met LP's aan de muur. Iedereen die over de vloer komt heeft er wel wat over te zeggen.

En op dit moment hangen er de 3 LP's van Monomyth ook aan de muur. Mooi op een rijtje. Of de 4e erbij komt wacht ik nog even af. Eerste nummer kon me nog niet echt bekoren. YouTube: Monomyth - Aquilo

[Voor 65% gewijzigd door Jeltel op 26-11-2018 16:41]

Nu tijdelijk de Shure M97ex element onder mijn Thorens gezet om te kijken hoe dat bevalt... Hij klinkt nog steeds niet helemaal goed (er mist veel lage tonen, midden tonen en hoge tonen zijn wel goed)... Des ondanks kan ik nog steeds redelijk goed genieten van mijn nieuwe aanwinst van The Eagles (hun compilatie album "Their Greatest"):

www.discogs.com/collection?user=rcor

Polycom schreef op vrijdag 23 november 2018 @ 13:54:
Misschien de titel van het topic veranderen naar het grote platenspeler topic want daar gaat het toch 90% van de tijd over :D
Niet nodig, want dit topic staat in Audio & Hifi en niet in het Vloerbedekking gedeelte. :)

Instagram:Ambitielozemeisjes


 • Dalike
 • Registratie: December 2007
 • Nu online
Voor platen in Leuven ga ik vaak naar Bilbo Records: http://bilborecords.be.
Zowel fysieke als webwinkel. Kan misschien nog in de startpost.
In Hasselt soms de Gigaswing, maar daar hebben ze de laatste tijd bitter weinig :-(

 • Joopieboy
 • Registratie: Mei 2006
 • Laatst online: 29-12-2020

Joopieboy

No smoke, no poke

rcor schreef op maandag 26 november 2018 @ 20:02:
Nu tijdelijk de Shure M97ex element onder mijn Thorens gezet om te kijken hoe dat bevalt... Hij klinkt nog steeds niet helemaal goed (er mist veel lage tonen, midden tonen en hoge tonen zijn wel goed)... Des ondanks kan ik nog steeds redelijk goed genieten van mijn nieuwe aanwinst van The Eagles (hun compilatie album "Their Greatest"):

[Afbeelding]
Mij beviel die echt niet, bepaalde kleur aan het geluid wat niet echt pastte bij mijn muziek (gitaren werk) maar ook in het algemeen niet tevreden over. Vrij veel laag ook aanwezig en ik mistte wat in het hoog.

Toen een Nagaoki MP-110 gekocht aangezien die itt tot de bekendere AT elementen deze nog bang for bucks geeft. Wat een verademing was dat zeg. Veel helderder en voller geluid, veel minder aanwezig laag, mooi helder hoog, heerlijk. :) Nu een jaar in gebruik en erg tevreden!

Het leven is te kort om geduld te hebben!


 • GSX-MAN
 • Registratie: September 2001
 • Laatst online: 20:21

GSX-MAN

Run Fatboy Run

Gisteren nog even naar de aanbiedingen op Bol.com gekeken, maar uiteindelijk niets besteld. Misschien moet ik eens beginnen met gewoon 1 toffe LP per maand, net als met CD's toen ik puber was. Geniet je er ook meer van.

Slecht idee... Hoe laat?


 • Nyarlathotep
 • Registratie: November 2003
 • Laatst online: 14:47

Nyarlathotep

Crawling Chaos

Op de 1dayfly website staat nu een Thorens TD203 te koop. Dit is waarschijnlijk niet dezelfde Thorens als vroeger?
Ik moet zeggen dat 500 euro voor een snaar aangedreven speler wel erg aan de prijs is... En met 3,5 kilo is het ook niet echt een zwaargewicht.
Als element staat er 'MM - TAS257'. Moving Magnet, maar wat het verder is... Geen idee.

Mijn muziekcollectie op Discogs


 • Toshirou
 • Registratie: Mei 2009
 • Laatst online: 20:08

Toshirou

Vinyl SurferNadat ik gister aanwezig mocht zijn bij het werkelijke fantastische concert van Nightwish in de Ziggodome, heb ik deze met veel plezier aan mijn collectie toegevoegd. Alle bekende nummers werden er gespeeld, maar vooral wat een stem heeft Floor Jansen. Elk nummer stond ik perplex te luisteren wat zij daar zingt!

Dit meest recente album uit 2015 bevat twee nummers (zoals ik mij nu even snel voor de geest kan halen) die gister tussen alle andere klassiekers werden gespeeld. Binnenkort maar eens het album Decades aan mijn collectie toevoegen, maar eerste de komende tijd van dit top album genieten :D.

Vinyl & CD's | Vinyl Insta | XBL tag: Yashirou |  iPhone 13 (Blue)

Toshirou schreef op dinsdag 27 november 2018 @ 13:43:
[Afbeelding]

Nadat ik gister aanwezig mocht zijn bij het werkelijke fantastische concert van Nightwish in de Ziggodome, heb ik deze met veel plezier aan mijn collectie toegevoegd. Alle bekende nummers werden er gespeeld, maar vooral wat een stem heeft Floor Jansen. Elk nummer stond ik perplex te luisteren wat zij daar zingt!

Dit meest recente album uit 2015 bevat twee nummers (zoals ik mij nu even snel voor de geest kan halen) die gister tussen alle andere klassiekers werden gespeeld. Binnenkort maar eens het album Decades aan mijn collectie toevoegen, maar eerste de komende tijd van dit top album genieten :D.
Mooi, hoe een goed concert en een goed album elkaar versterken.
Geniet er van!

Gluren bij (de platen van) de buren.....

Nyarlathotep schreef op dinsdag 27 november 2018 @ 12:07:
Op de 1dayfly website staat nu een Thorens TD203 te koop. Dit is waarschijnlijk niet dezelfde Thorens als vroeger?
Ik moet zeggen dat 500 euro voor een snaar aangedreven speler wel erg aan de prijs is... En met 3,5 kilo is het ook niet echt een zwaargewicht.
Als element staat er 'MM - TAS257'. Moving Magnet, maar wat het verder is... Geen idee.
Ik heb de platen speler zojuist nog even bekeken, maar wat een onding voor mijn gevoel... Vooral de manier hoe het element aan de arm gemonteerd doet mij denken aan die vervelende arm die ook beschikbaar was op de TD-166MKII in de jaren '80... Verder oogt het als een goedkoop plankje hout met wat componenten erop (net zoals de Pro-jects)...

Nee, dan liever een echte instapper van weleer: de TD-280MKII welke nog mooier oogt... Of als je echt goed wil doen op z'n Thorens is er een kopen met een subchassis (zoal de TD-160 TD-318)... De aanbieding zou ik dus laten schieten...

www.discogs.com/collection?user=rcor


 • Exterminator
 • Registratie: Augustus 2003
 • Laatst online: 08:09
Veel website in de startpost zijn niet meer... Ik zoek Stevie Ray Vaughan - Couldn't stand the weather.

Weet iemand toevallig nog een goede (2dehands) site?

 • Jasphur
 • Registratie: Augustus 2015
 • Laatst online: 20:19
Exterminator schreef op woensdag 28 november 2018 @ 11:30:
Veel website in de startpost zijn niet meer... Ik zoek Stevie Ray Vaughan - Couldn't stand the weather.

Weet iemand toevallig nog een goede (2dehands) site?
Lange Discogs link

De eerste NL winkel die ik hier tegenkom is VEvinyl. Zij hebben het album dat je zoekt voor 12 euro.

edit: never mind. VEvinyl is niet een echte winkel, maar een inkoper. De eerst volgende NL echte winkel is Lonely Hunter en die verkoopt het album dat je zoekt voor 15 euro

[Voor 16% gewijzigd door Jasphur op 28-11-2018 12:35]

Lorem ipsum dolor sit amet | Discogs Collectie

Even wat aanpassingen aan de TS gedaan.
Bilbo Records Leuven staat erin. Amoeba records SF ook. Voorversterkerstukje geschreven als info en startpunt op google oid. Want ik heb er geen verstand van dus veel meer info kan ik niet uit de damesmouw schudden. :p

Instagram:Ambitielozemeisjes


 • noodel1988
 • Registratie: Februari 2006
 • Laatst online: 14:15
Exterminator schreef op woensdag 28 november 2018 @ 11:30:
Veel website in de startpost zijn niet meer... Ik zoek Stevie Ray Vaughan - Couldn't stand the weather.

Weet iemand toevallig nog een goede (2dehands) site?
Kroese (Online):
Optie 1: https://www.kroese-online...Couldn_t_Stand_The_Weathe
Optie 2: https://www.kroese-online...ie_Ray/Couldn_t_Stand_The
Optie 3: https://www.kroese-online...ay/Couldn_t_Stand_Weather
Verschillende (her)uitgaves

Platomania:
https://www.platomania.nl...+Ray+Vaughan&searchtitel=

En vast nog vele shops meer.
Discogs.

Trakt | Last.fm | discogs


 • birdie_man
 • Registratie: Februari 2005
 • Laatst online: 24-04 22:10
Platenwinkels in Den Haag:

Any Record (Geest 32a) alleen 2e hands
Bert's records (Stationsweg 7) (bijna) alleen 2e hands
Empire Records (Korte Houtstraat 12) (bijna) alleen 2e hands
Vinyl Grove (Boekhorststraat 10) voornamelijk nieuw, ook wat 2e hands

 • Nyarlathotep
 • Registratie: November 2003
 • Laatst online: 14:47

Nyarlathotep

Crawling Chaos

De webwinkel Dodax mag ook zeker niet ontbreken. Breed aanbod voor een vaak erg scherpe prijs!
Snelle en goede verzending, nog nooit problemen gehad daar. Ze doen ook niet moeilijk over retourzendingen (beide compleet mislukte Twin Peaks soundtracks).

Mijn muziekcollectie op Discogs


 • ed73
 • Registratie: Juli 2008
 • Laatst online: 20:13
Muziekafdeling Vanderveen (https://nl-nl.facebook.com/cdvanderveen, https://muziekvanderveen.nl/) in Assen (Koopmansplein 16) mag zeker ook niet ontbreken in het lijstje van fysieke winkels; grote cd-afdeling, natuurlijk vinyl, zowel nieuw als 2e hands.

Website:

 • Jasphur
 • Registratie: Augustus 2015
 • Laatst online: 20:19
@birdie_man en @ed73 staan er tussen nu.

Lorem ipsum dolor sit amet | Discogs Collectie


 • GiLeX
 • Registratie: Oktober 2000
 • Niet online

GiLeX

Ook analoog fotograferend

Toshirou schreef op dinsdag 27 november 2018 @ 13:43:

Nadat ik gister aanwezig mocht zijn bij het werkelijke fantastische concert van Nightwish in de Ziggodome, heb ik deze met veel plezier aan mijn collectie toegevoegd. Alle bekende nummers werden er gespeeld, maar vooral wat een stem heeft Floor Jansen. Elk nummer stond ik perplex te luisteren wat zij daar zingt!

Dit meest recente album uit 2015 bevat twee nummers (zoals ik mij nu even snel voor de geest kan halen) die gister tussen alle andere klassiekers werden gespeeld. Binnenkort maar eens het album Decades aan mijn collectie toevoegen, maar eerste de komende tijd van dit top album genieten :D.
De Decades 3LP box (signed) heb ik daar gekocht.
Inderdaad maar 2 nummers van EFMB Floor is een juiste vervangster voor Tarja, Annette Olzon was het iig niet ;)

EDIT:
ed73 schreef op donderdag 29 november 2018 @ 12:05:
Muziekafdeling Vanderveen (https://nl-nl.facebook.com/cdvanderveen, https://muziekvanderveen.nl/) in Assen (Koopmansplein 16) mag zeker ook niet ontbreken in het lijstje van fysieke winkels; grote cd-afdeling, natuurlijk vinyl, zowel nieuw als 2e hands.
Daar mag ik ook nog wel eens regelmatig kijken, al hebben ze niet alles kwa metal op vinyl.

[Voor 20% gewijzigd door GiLeX op 29-11-2018 13:08]

Canon Eos 35mm film & digitaal met veel glas en filmrolletjes 😁
Mostly analog at: https://www.flickr.com/photos/photobygms & Digital and some analog at: https://www.instagram.com/photobygms en https://vero.co/gilex


 • Wimmel
 • Registratie: Februari 2001
 • Nu online

Wimmel

Hello

Bij Amazon is het weer 3 halen, 2 betalen.

Men are from Mars, women are meteors crashing into Mars.
Discogs


 • maartend
 • Registratie: Augustus 2002
 • Laatst online: 17:50
Had gekeken. 3 cd's
Coil, Haus Arafna, In Slaughter Natives.
Geen korting. Of zie je dat pas bij betalen?

 • Wimmel
 • Registratie: Februari 2001
 • Nu online

Wimmel

Hello

De korting zie je pas tijdens het afrekenen.
http://i64.tinypic.com/2r40dfn.jpg

Men are from Mars, women are meteors crashing into Mars.
Discogs


 • Pierre
 • Registratie: Maart 2005
 • Laatst online: 20:18

Pierre

Van nature lui!

Net even een aantal Queen albums gekocht :*) bedankt voor de tip. En ook met korting trouwens.

[Voor 4% gewijzigd door Pierre op 30-11-2018 11:06]

In the end, we will remember not the words of our enemies, but the silence of our friends.


 • Raznov
 • Registratie: December 2006
 • Laatst online: 26-05 14:24

Eindelijk binnen, zat al tijden te azen op het origineel, maar deze versie is toch echt wel nóg mooier.
O+ Kippenvel O+

edit: valt ook onder de 3=2 bij amazon (misschien had ik hem dus iets te snel besteld :p )

[Voor 14% gewijzigd door Raznov op 30-11-2018 10:50]

Strava & Untappd - Do not combine!


 • ksborg
 • Registratie: April 2004
 • Laatst online: 27-05 13:36
Wel tempting. Sowieso zijn de prijzen voor een aantal albums daar bijzonder laag. Toch eens wat vaker kijken. Maar nu even niet :+.

 • maartend
 • Registratie: Augustus 2002
 • Laatst online: 17:50
Wimmel schreef op donderdag 29 november 2018 @ 22:19:
De korting zie je pas tijdens het afrekenen.
[Afbeelding]
Nee, ik krijg geen cent korting. Jammer.

 • GiLeX
 • Registratie: Oktober 2000
 • Niet online

GiLeX

Ook analoog fotograferend

Hier 10 verschillende albums gekocht, gewoon met korting.
O.a. wat van Tarja, Iron Maiden, Metallica, GN'R en Nighwish
@maartend heb je wel gekozen uit de 3 voor 2 lijsten?

Canon Eos 35mm film & digitaal met veel glas en filmrolletjes 😁
Mostly analog at: https://www.flickr.com/photos/photobygms & Digital and some analog at: https://www.instagram.com/photobygms en https://vero.co/gilex


 • noodel1988
 • Registratie: Februari 2006
 • Laatst online: 14:15
Wel jammer dat Sgt Peppers 50 jaar jubileum heruitgave geen deel ervan uitmaakt :9
Wel de White Album, gezien bij Bol erg lange levertijd hiervoor maar bij Amazon gebruik gemaakt van de actie, voor 2 tientjes meer 2 albums extra :9

Trakt | Last.fm | discogs


 • maartend
 • Registratie: Augustus 2002
 • Laatst online: 17:50
GiLeX schreef op vrijdag 30 november 2018 @ 11:04:
Hier 10 verschillende albums gekocht, gewoon met korting.
O.a. wat van Tarja, Iron Maiden, Metallica, GN'R en Nighwish
@maartend heb je wel gekozen uit de 3 voor 2 lijsten?
Geen idee. Ik zoek op band. In die lijst staan er 50k. Zal dsu wel niet. Denk ook niet dat mijn smaak er tussen zal staan

 • Jeltel
 • Registratie: Juni 2001
 • Niet online
maartend schreef op vrijdag 30 november 2018 @ 11:15:
[...]

Geen idee. Ik zoek op band. In die lijst staan er 50k. Zal dsu wel niet. Denk ook niet dat mijn smaak er tussen zal staan
Ik had een longlist van 38 platen. En dat is zeker niet allemaal gangbare muziek. Gewoon rustig doorkijken. Ik heb alle genres voorbij zien komen.

Gelukkig de longlist wat kunnen beperken naar 16 stuks.

 • noodel1988
 • Registratie: Februari 2006
 • Laatst online: 14:15
maartend schreef op vrijdag 30 november 2018 @ 11:15:
[...]

Geen idee. Ik zoek op band. In die lijst staan er 50k. Zal dsu wel niet. Denk ook niet dat mijn smaak er tussen zal staan
Er is een zoek filter op 3 halen 2 betalen als je dan band of album intikt zie je gelijk of hij wel of niet meedoet in de actie immers als het ontbreekt doet het niet mee :+

Trakt | Last.fm | discogs


 • oldsmelly
 • Registratie: Oktober 2010
 • Laatst online: 28-05 16:13
De laatste aanwinst......U ziet:

Jennefer Warnes : The hunter --> Heerlijke lazzy jazzy achtig
Doug Macleaod : Break The Chain --> Prachtige opname van ditto muziek
Depeche mode : The best off --> Lekker weer terug naar de jaren 80/90 :-)

MuziekLiefhebbert


 • Hageneis
 • Registratie: September 2006
 • Laatst online: 12-05 07:37
birdie_man schreef op donderdag 29 november 2018 @ 08:51:
Platenwinkels in Den Haag:

Any Record (Geest 32a) alleen 2e hands
Bert's records (Stationsweg 7) (bijna) alleen 2e hands
Empire Records (Korte Houtstraat 12) (bijna) alleen 2e hands
Vinyl Grove (Boekhorststraat 10) voornamelijk nieuw, ook wat 2e hands
Vergeet Velvet niet die samenwoont met Paagman op de Lange Poten.

 • oldsmelly
 • Registratie: Oktober 2010
 • Laatst online: 28-05 16:13
Kolere kon me weer niet houden ... 3 voor 2 12 platen in het winkelwagentje gedropt :-)

MuziekLiefhebbert


 • noodel1988
 • Registratie: Februari 2006
 • Laatst online: 14:15
oldsmelly schreef op vrijdag 30 november 2018 @ 20:32:
Kolere kon me weer niet houden ... 3 voor 2 12 platen in het winkelwagentje gedropt :-)
Separate bestellingen of 1? Anders afhankelijk van prijsverschil alleen hele goedkope gratis...

Trakt | Last.fm | discogs


 • oldsmelly
 • Registratie: Oktober 2010
 • Laatst online: 28-05 16:13
@noodel1988

1 Bestelling had wellicht wat beter gekund maar op 235 euro 76 euro korting is niet slecht :-)

MuziekLiefhebbert


 • musicfreak
 • Registratie: Juni 2002
 • Laatst online: 28-05 17:01
In de topicstart heb ik zojuist het gedeelte over voorversterkers wat uitgebreid. Reacties zijn welkom!

 • benedictuz
 • Registratie: Juli 2001
 • Laatst online: 28-05 12:55
in de openingspost mist qua platenzaak in Dordrecht nog:

http://www.getbackmusic.nl/

Mooie oude locatie, veel muziek zowel nieuw als 2e hands, aardige kerel en lekkere koffie!

Voor wat betreft Rotterdam staat alleen Velvet er in. Vind ik persoonlijk de minst interessante platenzaak. Klein assortiment en alleen nieuwe platen.

Wat nog mist onder het kopje Rotterdam is:

http://www.plaatboef.nl/
https://www.demonfuzz.com/
http://vinylspot.nl/
http://deoorzaak.com/

Leeuwarden:

https://nl-nl.facebook.co...g-Records/372403856169098

[Voor 53% gewijzigd door benedictuz op 01-12-2018 11:56]


 • birdie_man
 • Registratie: Februari 2005
 • Laatst online: 24-04 22:10
Ik vond Velvet bij Paagman in Den Haag de moeite van het vermelden niet meer waard. Laatst nog eens binnen geweest, maar ik had sterk de indruk dat ze het vinyl daar aan het afbouwen zijn, er was bijna niks meer. Misschien dat de Paagman op de Frederik Hendriklaan een uitgebreidere muzieksectie heeft. Ben daar al jaren niet meer geweest.

 • bonzz.netninja
 • Registratie: Oktober 2001
 • Laatst online: 20:35

bonzz.netninja

Niente baffi

musicfreak schreef op zaterdag 1 december 2018 @ 10:22:
In de topicstart heb ik zojuist het gedeelte over voorversterkers wat uitgebreid. Reacties zijn welkom!
Mooi helder stuk, en goed geschreven. Complimenten. Wel groot gat tussen de goedkoopste die je noemt (rond de 30) en 1 slag duurder (170). Daartussen is juist best veel te vinden. De Pro-ject Phonobox rond de 100 bijvoorbeeld, of het goedkopere broertje phonobox E). Of heb je dat bewust er tussen uit gelaten?

Sowieso zie ik weinig niks over pro-ject in de ts. Mooie spelers en versterkers voor een niet al te gekke prijs. En je ziet het best veel te koop bij de winkels die wel worden genoemd, dus wel relevant lijkt me, want mensen gaan er wel tegen aan lopen. En sowieso is het gewoon heel goed spul :)

[Voor 6% gewijzigd door bonzz.netninja op 01-12-2018 11:45]

vuistdiep in het post-pc tijdperk van Steve  | Lees mijn maandelijke nieuwsbrief! | https://www.dedigitaletuin.nl


 • GiLeX
 • Registratie: Oktober 2000
 • Niet online

GiLeX

Ook analoog fotograferend

bonzz.netninja schreef op zaterdag 1 december 2018 @ 11:31:
[...]
Sowieso zie ik weinig niks over pro-ject in de ts. Mooie spelers en versterkers voor een niet al te gekke prijs. En je ziet het best veel te koop bij de winkels die wel worden genoemd, dus wel relevant lijkt me, want mensen gaan er wel tegen aan lopen. En sowieso is het gewoon heel goed spul :)
Eensch met bovenstaande, Het Oostenrijkse Pro-ject wordt een beetje vergeten. hebben in de diverse modellijnen zeker leuke en goede spelers zitten, ook voor ieders portemonnee of pinpas :P

En voor de startpost @Mrs Redhawk
Muziekafdeling Vandervee <---- mist een "N" moet Vanderveen zijn.
Eventueel nog een vermelding waard bij deze dat ze een eigen klanten spaarkaart hebben?
Bij elke aankoop per 10e een stempel en bij twaalf stempels 10e korting bij een volgende aankoop.

Canon Eos 35mm film & digitaal met veel glas en filmrolletjes 😁
Mostly analog at: https://www.flickr.com/photos/photobygms & Digital and some analog at: https://www.instagram.com/photobygms en https://vero.co/gilex

De vraag is moet je alle merken platenspelers in de TS gaan behandelen?
Ik vind het zelf al totaal onzinnig om een hele lijst met platenwinkels in de TS te zetten. Sinds de hype 8 jaar geleden begonnen is heeft elk klein stadje wel 1 of 2 winkels waar je platen kan kopen en heeft elke grote stad er minimaal 4 tot wel 10. Heck, platen liggen zelfs bij de mediamarkt, en in supermarkten.
En er zijn waarschijnlijk honderden webwinkels.
Dat maakt de TS alleen maar onnodig lang en het bevat dan bijna alleen info wat je beter met google kan opzoeken (adressen en websites, aangezien dat ook met de dag varieert (iets met paddestoelen en grond)).
Dan kunnen we ook wel tientallen platenspelermerken gaan linken, tientallen elementmerken, tientallen voorversterkermerken, en zo niet honderden Hifizaken en webwinkels waar je dat allemaal kan kopen.
Ik zie daarin absoluut geen meerwaarde; een TS hoort imho een uitleg te geven waar het topic over gaat en beknopt hoe eea werkt. Dus als je een installatie aanschaft, voor welke keuzes je komt te staan (technologische keuzes, geen merken). Hoe meer je erin zet, hoe minder het gelezen wordt.

Het stukje over voorversterkers vind ik goed. Wellicht dient wat duidelijker gezegd te worden dat voorversterking voor MC elementen anders is dan voor MM elementen (het staat er wel beknopt in maar toch)

[Voor 20% gewijzigd door mr_petit op 01-12-2018 12:43]

"man is not truly one, but truly two,"


 • benedictuz
 • Registratie: Juli 2001
 • Laatst online: 28-05 12:55
Zet er dan geen enkele winkel in want nu heb je een onvolledige lijst.
Zelf kom ik het liefst bij zoveel mogelijk verschillende winkels want dan is het totaalaanbod voor mij completer.

[Voor 3% gewijzigd door benedictuz op 01-12-2018 13:06]


 • bonzz.netninja
 • Registratie: Oktober 2001
 • Laatst online: 20:35

bonzz.netninja

Niente baffi

mr_petit schreef op zaterdag 1 december 2018 @ 12:38:
De vraag is moet je alle merken platenspelers in de TS gaan behandelen?
Eens, Maar het is wel lief om de bullshit USB troep die je bij de mediamarkt soms ziet liggen te kunnen onderscheiden van een beetje goed spul. Maar ik zou een beetje kijken wat er wordt aangeboden bij de speciaalzaken. Als je een beetje rondkijkt zie je iig bij hifi klubben en bijv. plato zie je bijv. vaak wel Pro-ject, NAD, Denon en martanz liggen. Daarom denk ik dat het zin heeft om in ieder geval die merken te benoemen.

vuistdiep in het post-pc tijdperk van Steve  | Lees mijn maandelijke nieuwsbrief! | https://www.dedigitaletuin.nl


 • Mathieux
 • Registratie: September 2011
 • Laatst online: 03-05 15:51
Leuke site over vinyl, winkels, releases en collectors (voornamelijk Belgisch): https://vinylfrontier.be/

Er staat ook een overzicht van de Belgische winkels op met kaart: https://vinylfrontier.be/belgian-record-stores-locator/

 • dreamscape
 • Registratie: Oktober 2001
 • Nu online
GiLeX schreef op zaterdag 1 december 2018 @ 12:03:
Eensch met bovenstaande, Het Oostenrijkse Pro-ject wordt een beetje vergeten. hebben in de diverse modellijnen zeker leuke en goede spelers zitten, ook voor ieders portemonnee of pinpas :P
Beter gezegd: in een tijd dat er op vinyl gebied heel weinig gebeurde (de jaren negentig) kwam Pro-ject juist met die betaalbare apparaten. Het merk heeft volgens mij best een rol gespeeld bij de herintroductie en vervolgens revival van vinyl.

Of geef ik ze nu te veel eer?

Punctuality is the politeness of kings


 • musicfreak
 • Registratie: Juni 2002
 • Laatst online: 28-05 17:01
bonzz.netninja schreef op zaterdag 1 december 2018 @ 11:31:
[...]
Mooi helder stuk, en goed geschreven. Complimenten. Wel groot gat tussen de goedkoopste die je noemt (rond de 30) en 1 slag duurder (170). Daartussen is juist best veel te vinden. De Pro-ject Phonobox rond de 100 bijvoorbeeld, of het goedkopere broertje phonobox E). Of heb je dat bewust er tussen uit gelaten?
Dank voor de complimenten! Het gat tussen 30 en 170 euro is inderdaad vrij groot. Dat komt vooral omdat ik niet goed wist welke voorversterkers er ik er tussen moest plaatsen. DE ART DJPRE II zou kunnen, kost rond de 50 euro. Die vind ik zelf minder goed klinken dan de Dynavox TC-750 maar er zijn best wat mensen die er erg tevreden over zijn. Project heeft als goedkoopste voorversterker de Phono box E van 70 euro. Daarboven komt de Phono box (inmiddels versie II) van 109 euro, en vervolgens de Phono box S2 van 165 euro.
Ik heb met deze Pro-ject voorversterkers geen ervaring. Welke van de goedkoopste twee is de beste aankoop? Presteert de Phono box duidelijk beter dan de goedkopere E? Wellicht heeft iemand de E eens vergeleken met de Dynavox?
Om het gat tussen 30 en 170 euro te verkleinen kan ik ze er sowieso bijzetten.

@mr_petit Ik heb wat uitleg over MM en MC bij voorversterkers wat uitgebreid. Hoe vind je het zo? Ik heb er nog even low output MC bijgezet voor de helderheid.
bonzz.netninja schreef op zaterdag 1 december 2018 @ 13:34:
[...]

Eens, Maar het is wel lief om de bullshit USB troep die je bij de mediamarkt soms ziet liggen te kunnen onderscheiden van een beetje goed spul.
Ja natuurlijk, dat zou een goede aanvulling zijn, maar ik denk dat zoiets meer in een algemeen technisch stuk geschreven zou kunnen worden. Er zijn hedentendage ook merken die imo ondermaats spul maken maar ook acceptabele tafels. Teac bijvoorbeeld.
En ik ben ook niet gecharmeerd van pro-jects laatste budgetoplossingen met armen zonder antiskating.
Daarintegen kan zoiets als crosley natuurlijk wel volledig geschrapt worden.
musicfreak schreef op zaterdag 1 december 2018 @ 15:08:
[...]

@mr_petit Ik heb wat uitleg over MM en MC bij voorversterkers wat uitgebreid. Hoe vind je het zo? Ik heb er nog even low output MC bijgezet voor de helderheid.
(y) kort en krachtig. Voldoende om mensen hierop attent te maken zodat ze zelf wel dieper onderzoek gaan doen.

[Voor 22% gewijzigd door mr_petit op 01-12-2018 16:19]

"man is not truly one, but truly two,"

Zo, gisteravond opnieuw van DeWolff genoten. Dit keer in Breda (MEZZ). Gezellige tent, maar wat een drukte in een veel te kleine ruimte bij de merchandise. Geen handige plek, een smalle gang, tussen de toiletten en garderobe 8)7 . Maar eerst even een foto van een aanwinst van een week of twee geleden:Hoeft, denk ik dan toch, geen verdere toelichting. Hoes en vinyl zijn allebei meer dan VG+. Ik ben hier heel blij mee. Black Sabbath met de heer Osbourne blijft een fenomeen.

En dan gisteravond, DeWolff. Na het concert het album Grand Southern Electric gekocht. De versie van vorig jaar, gekleurd vinyl. Zoals op de foto te zien is, heb ik de hoes natuurlijk laten signeren door de heren. Nummer zoveel in de verzameling :9~ . Dit is het album waarmee ik kennis maakte met DeWolff en waardoor ik fan ben geworden. Ik heb het 10-tallen keren gehoord maar, geloof het of niet, tot gisteren nog nooit op LP 8)7 .Kom ik thuis en, toch wel nieuwsgierig naar de kleur, moet ik gewoon even kijken:Eerlijk is eerlijk. Dit is toch wel het laatste wat ik verwachtte. Vandaag zag ik dat er ook een groene versie is. Dat is toch een meer voor de hand liggende kleur voor een band als DeWolff. Maar wat ik vervelender vind, is het feit dat dit album een redelijke warp heeft. De muziek is en blijft geweldig, maar ik ga toch zo maar eens contact opnemen om te kijken of ik een vervangende LP kan krijgen. De hoes met handtekeningen, die gaat natuurlijk niet terug. Een andere LP, eerder bij een van hun concerten gekocht, had ook en warp en is zonder problemen vervangen. Ik heb dus goede hoop.

Nu op de draaiert: 3x raden..............

Gluren bij (de platen van) de buren.....


 • musicfreak
 • Registratie: Juni 2002
 • Laatst online: 28-05 17:01
[b]mr_petit in "Het Grote Vinyl Topic Deel 3"mr_petit schreef op zaterdag 1 december 2018 @
(y) kort en krachtig. Voldoende om mensen hierop attent te maken zodat ze zelf wel dieper onderzoek gaan doen.
Ok dan, mooi!

 • GiLeX
 • Registratie: Oktober 2000
 • Niet online

GiLeX

Ook analoog fotograferend

De Amazone LP's (afgelopen vrijdag besteld in de 3-2 actie) zijn net binnen gekomen. Dat wordt weer een lekker luisteren binnenkort!

Canon Eos 35mm film & digitaal met veel glas en filmrolletjes 😁
Mostly analog at: https://www.flickr.com/photos/photobygms & Digital and some analog at: https://www.instagram.com/photobygms en https://vero.co/gilex


 • ThijsM
 • Registratie: Maart 2009
 • Laatst online: 19:30
GiLeX schreef op maandag 3 december 2018 @ 13:28:
De Amazone LP's (afgelopen vrijdag besteld in de 3-2 actie) zijn net binnen gekomen. Dat wordt weer een lekker luisteren binnenkort!
Ontvang die van mij ook vanavond!
Nick Cave: The Boatman's Call
Nick Cave: Push the Sky Away
Led Zeppelin IV

En via marktplaats krijg ik vandaag
Jeff Buckley: Dreams Of The Way We Were

[Voor 10% gewijzigd door ThijsM op 03-12-2018 13:45]


 • Bean77
 • Registratie: Juni 2005
 • Laatst online: 09:37
Woensdag komen mijn 9 3 voor 2 LP's binnen volgens de track/trace (vrijdag besteld). Dit keer vanuit de UK (normaal uit Duitsland). Overigens dacht ik dat het altijd uit Duitsland kwam, maar kennelijk dus niet. Ook nog even wachten op de release van Clean bandit en dan binnenkort weer eens lekker uitgebreid nieuwe platen luisteren :)

[Voor 6% gewijzigd door Bean77 op 03-12-2018 18:45]

Sony A7R II | Zeiss Batis 25mm | Voigtlander 40mm Nocton f/1.2 | Zeiss Batis 85mm | Zeiss Batis 135mm


 • ThijsM
 • Registratie: Maart 2009
 • Laatst online: 19:30
Ben op zoek naar tips om mijn Dual 704 toonarm goed af te stellen. Met de service manual kom ik er nog niet goed uit.
Iemand een stappenplan hoe die zijn Dual 701/704/721 toonarm heeft afgesteld?


Inmiddels toch gelukt. Heb er een Ortofon OM 30 onder gehangen.

[Voor 16% gewijzigd door ThijsM op 04-12-2018 19:01]


 • oldsmelly
 • Registratie: Oktober 2010
 • Laatst online: 28-05 16:13
The Amazon Eagle has landed :-)

[Voor 21% gewijzigd door oldsmelly op 04-12-2018 19:25]

MuziekLiefhebbert

Pagina: 1 2 3 ... 101 Laatste

Dit topic is gesloten.


Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee