@
RedHat
"Feitelijk onjuist " haal jij aan . Right, ja, inderdaad, maar ook weer niet. Mijn reactie over het komen van de deurwaarder waar deze geld gaat kosten, of ophalen. DAAR was nog geen sprake van. En daar reageerde ik in eerste instantie op.
Het geschil wat er is met CB in geldelijk bedrag, wordt in de post waarop ik reageerde even voor het gemak verdubbeld door kosten van de deurwaarder als laatste en incasso-bureaus zoals gesteld op te tellen.
Dat noem ik roep-toeteren ja. Roep-toeteren omdat daar nog helemaal geen sprake van is en zal zijn als TS het juiste pad bewandelt. Ik had dat genuanceerder moeten zeggen. Helemaal waar. Het lijkt echter dat jij daar 'graag je punt wenst te maken' om te vermelden dat het 'feitelijk onjuist is' en je daardoor twijfelt aan .......
"Maar jij zegt dat je dit dagelijks meemaakt en ik vraag alleen om bronnen, die vervolgens vervoegd met lange verhalen en een hoop gezever niet geleverd worden"
Wil jij weten hoeveel % van de consumentenzaken alsnog terug verwezen worden om tot een oplossing onderling te komen en er DUS geen uitspraak is? Wi jij weten hoeveel % van de zaken helemaal niet gepubliceerd worden omdat het er veel te veel zijn, het belang er niet is JUIST omdat iedere zaak als deze op zichzelf staat. Wil je nu dus dat ik ga zoeken en graven om te bezien of ik ergens een 'onbenullig zaakje' als deze, gepubliceerd werd, om vervolgens te horen op welke punten het ander zit?
Niet lullig of op de man bedoeld, maar in het algemeen begint de discussie met jou een beetje te lijken op die discussie's op het internet waar iedereen inmiddels wel weet hoe iets zit, maar de 'tegendraadse forummer' standaard vraagt naar 'de bron' , om vervolgens als er één gemeld wordt op punten, komma's en details uit te leggen waarom het net anders is.
Voor jou 1 voorbeeld die wél in het algemeen belang was, waarin de consument beschermd werd en de zakelijke aanbieder verloor. De gebruikte 2dehands-auto moest gekocht kunnen worden voor de prijs waarvoor aangeboden. Zonder verplichte extra afnames van aflever-beurten, pakketten of wat dan ook. Uiteraard tenzij er 'een overduidelijk foutje gemaakt was'. De tendens daar was ook dat je transparant en duidelijk moet zijn over prijzen.
(Web-)winkels ( leveranciers in het algemeen ) zijn al jaren lang niet duidelijk over prijzen, kortingen en andere zaken. Net als vakantie-aanbieders trouwens. In nagenoeg ALLE zaken wint de consument het als hij aannemelijk kan maken dat hij een prijs betaald heeft die HAD GEKUND en niet persé een fout had hoeven te zijn.
Ken je die van die garage die je vertelt dat de beurt aan je
motorauto € 500 kost, en je een rekening onder je ogen schuift van € 1500 omdat de onderdelen opeens veel duurder bleken te zijn? Al is dat nog zo, de offerte mag met een percentage overschreden worden wat billijk is en niet zomaar verhoogd. Ook niet met reden zoals deze.
Of die keuken die je koopt inclusief die opeens veel duurder op de faktuur is? Ook dat kan niet zonder overeenstemming als er al geleverd is zonder overleg met de klant.
De ondernemer wordt geacht te weten wat hij doet, hoe hij zijn handel drijft, zijn prijzen berekent, in de markt wil staan en wat zijn marges moeten zijn. Daar hoeft de consument geen inzage in te hebben of kennis van te hebben. Al denkt de consument dat tegenwoordig wel te hebben door het internet.
Zolang allerlei verkopers de koper nog proberen te verleiden met leugens en bedachte kortingen of andere voordeeltjes die er helemaal niet zijn, wordt er niet van de koper verwacht een volleerde econoom of retailer te zijn die precies kan uitrekenen of en waarom de te betalen prijs reëel was.
Je bent dan eigenaar na betaling én levering en dat is niet zomaar even door de verkoper aan te passen. Het wordt pas spannend als er nog niet geleverd is! Dan kan er sprake zijn van andere ingrediënten die de uitkomst en evt. leveringsplicht zomaar onderuit kunnen halen. Daar is hier gelukkig geen sprake van.