Toon posts:

Het Krachtsport Topic - Deel 1 Overzicht

Pagina: 1 2 3 ... 108 Laatste
Acties:

Onderwerpen


Acties:
 • +6Henk 'm!

 • Gonadan
 • Registratie: Februari 2004
 • Laatst online: 22:48

Gonadan

Admin Foto & Video, Harde Waren, Consumentenelektronica
Topicstarter


Inleiding

Officieel deel 22, maar met de verhuizing naar SPRT vond ik het wel een mooi moment om de al eerder gesuggereerde naamverandering maar door te voeren.
Ooit gestart door @MrJ als Bodybuild en fitness topic, maar we gaan nu door als Krachtsport topic. De inhoud blijft hetzelfde, maar het is nu duidelijker dat het zich richt op krachtsport in het algemeen en niet per sé bodybuilding. Het schrappen van fitness voorkomt dat mensen hier ervaringen over een stappenteller komen vragen. :+

Op- en aanmerkingen over de OP zijn uiteraard welkom. :)

"Keep your purpose in mind, simply go to the gym and do your workout. Do it well and don't worry what other people are doing. Confidence will grow as you achieve." - Arnold Schwarzenegger

De voorgaande delen zijn te vinden via de bekende bladerknopjes achter de topictitel.

Algemeen

Als je besluit echt wat aan je lichaam te willen doen raad ik een ieder aan om het thuis trainen te vergeten. De middelen die je hebt zijn te beperkt, en zullen al snel niet genoeg zijn. Naar de sportschool dus! :P

Training
Verwacht niet dat je na 2 maanden eruit ziet als onze grote vriend Arnold Schwarzenegger. Dit heeft allemaal veel tijd nodig, denk hierbij echt aan jaren!!! Houd in het achterhoofd dat een mooi lichaam opbouwen niet alleen lukt met trainen. Voeding en rust zijn even belangrijk! Als 1 van deze 3 niet in orde is, haal je simpelweg bij lange na niet eruit wat erin zit.

Grof gezegd zijn er 2 redenen waarom mensen gaan trainen. Ze willen of gewicht verliezen, of juist massa aanzetten. Natuurlijk zijn er combinaties hiervan, maar dit is voor de meeste toch de eerste drijfveer.

Als wilt afvallen, ga je niet meteen met zware gewichten slepen. Cardio (lopen, roeien en fietsen) zal dan je eerste behoefte zijn. Dit in een rustig tempo, en minimaal een 1/2 uur. Echter is het aan te raden al redelijk ook met wat gewichten te gaan trainen. Dit omdat hoe meer spiermassa je hebt, hoe sneller je verbranding werken en hoe sneller je dus vetten kwijt raakt. Sluit echter wel je training af met een 1/2 uur (of meer) aan cardio erna.

Wil je massa aanzetten, dan gaan we niets met cardio doen, maar meteen met gewichten trainen. Korte en zware trainingen zijn het meest effectief dan. Concentreer je altijd op één van bovenstaande redenen. Het is nutteloos om spieren aan te willen zetten en tegelijkertijd te willen afvallen. Voor het eerste is een calorieoverschot noodzakelijk, voor het tweede een calorietekort. Daarom is het verstandig in de wintermaanden flink te trainen/eten om spiermassa aan te zetten, en tegen de zomer d.m.v. cardio vet te verbranden (en zo weinig mogelijk spiermassa te verliezen).

Het is raadzaam je trainingen niet te lang te laten duren. Op het moment dat de intensiteit van je training drastisch daalt, betekent dit dat de catabole (spierafbrekende) hormonen in een overschot voorkomen ten opzichte van de anabole (spieropbouwende) hormonen. De meeste mensen zouden het bij maximaal 4-5 kwartier moeten houden; echter een goede conditie (fitness-level) verhoogt deze tijdsduur en dat is natuurlijk ook gewoon te trainen :).

Houd in gedachten dat er geen standaard training bestaat voor iedereen. De trainingsbehoefte verschilt per individu en daar zal men zelf door praktijkervaring achter moeten komen.

Lichaamsbouw
Allereerst kan je je wel gaan oriënteren op wat je min of meer nodig hebt aan de hand van je lichaamsbouw. Er bestaan 3 types lichaamsbouw:

* Ectomorph (slanke bouw, hoge verbranding)
* Mesomorph (gespierde bouw, middel verbranding)
* Endomorph (stevige bouw, trage verbranding)


Kijk hier om uit te zoeken wat jij precies bent en waarin je in eerste instantie aan moet denken als je begint met training. http://www.bodybuilding.com/fun/becker3.htm

Overigens behoort niemand echt tot 1 van de hoofdtypes lichaamsbouw. Iedereen is een unieke combinatie tussen bovenstaande typen.

Sportschool
Ook het type sportschool waar je wilt gaan trainen biedt stof tot nadenken.

Je hebt aan de ene kant die mooie moderne sportscholen, met apparaten die op luchtdruk werken en zich met jouw pasje zich instellen op het gewicht wat jij moet doen die dag. Bij deze sportschool is er vaak geen mogelijkheid tot (of is het zelfs verboden) het doen van sommige "echte" bodybuild oefeningen zoals squats, uitstappen, deadlifts ed. Ook gaan de losse gewichten vaak niet zwaarder dan 30kg. Publiek is vaak een beetje, eh, trendy als 't ware. De sfeer is hierbij vaak zoiets van "Zie mij in m'n nieuwe dure trainingsoutfit de huppelkut uithangen." :{

Aan de andere kant heb je de old school sportscholen. Veel zwaar gewicht ipv hypermodern spul. Het publiek is hier degenen die echt willen trainen en groeien. Voor een beginner kunnen een aantal grote jongens van 120kg die zwaar aan 't trainen zijn imponerend overkomen, maar als je verder kijkt dan je neus lang is merk je dat de sfeer stukken gemoedelijker en behulpzamer is dan die "moderne" sportscholen.

En hier zijn dus ook weer tussenvormen in. :)

Training


Methoden
Wat krachtsport aangaat zijn er eigenlijk 2 theorieën over training, of beter gezegd; de supercompensatie:

Single factor theory: fatigue (belasting) over 1 workout
Dual factor theory: fatigue over meerdere workouts

In het eerste geval heb je dus een training, waarin een spier belast wordt, waarna hij herstelt en er supercompensatie optreedt. Op dat moment doe je een nieuwe training.
Bij dual factor draait het om fatigue over meerdere trainingen. Je werkt progressief in elke training zodat je je lichaam steeds zwaarder belast (loading). Op het randje van overtraining doe je een deload week (lager volume).

In het bodybuilding is single factor training overweldigend in de meerderheid. Men traint elke spiergroep 1x per week en bouwt zo meer spiermassa op. In de overige krachtsporten (sprinten, gewichtheffen etc) volgt men voornamelijk het dual factor principe.

Elk van beide heeft voor- en nadelen. Het is dus aan jezelf om te bepalen op wat voor manier je traint. Het is niet zo dat je van single factor training alleen gespierd wordt en van dual factor alleen sterk; er zijn genoeg bodybuilders die sterker zijn dan de gemiddelde powerlifter en omgekeerd zijn er genoeg powerlifters die gespierder zijn dan de gemiddelde bodybuilder.
Kortgezegd kan je je training zo simpel of ingewikkeld maken als je zelf wilt :).

Meer informatie over (met name) dual factor training en/of vragen zijn altijd welkom, google ook eens op “dual factor training” of “fitness fatigue model”.

Oefeningen
"Help! Er zijn 1001 verschillende oefeningen te doen in de sportschool, waar moet ik in hemelsnaam beginnen?!"

Sportscholen hebben hiervoor vaak speciale beginnersschema's waarin je elke training je hele lichaam traint. Dit is op zich een redelijke manier om met training in contact te komen, maar het nadeel van deze methoden omdat ze veel spiergroepen isoleren in plaats van de grote samengestelde oefeningen (compound) (die je de meeste massa opleveren).

Als je al wat langer traint ben je zelf in staat om een geheel eigen schema op te stellen wat aansluit bij jouw behoefte. Vergeet niet je gehele lichaam te trainen. Dus ook benen en rug. Hieronder gemakshalve een quote van een een fanatiek bodybuilder die volgens mij niet meer post:
MrJ schreef op 28 april 2003 @ 16:54:
Yep.

1 spiergroep trainen is niet goed. Of je traint je gehele lichaam, of je traint niet. :P

Er zijn zat mensen die alleen in de sportschool aan hun borst+schouders+armen+buik werken, terwijl ze vergeten dat een goede rug, traps, onderarmen, bovenbenen en kuiten o zo belangrijk zijn.

Dit omdat het a) voor een betere lichaamsdoorbloeding zorgt en b) het er simpelweg niet uitziet.

Beetje nette voorkant, maar geen wijde rug en goede benen waardoor het totaalplaatje simpelweg een lachertje wordt.

Ook de lichaamshouding is bij die mensen totaal fout. De armen gaan naar binnen staan (aaphouding) omdat er geen rug en traps getraind wordt om het geheel weer naar achteren te corrigeren.
Een goed trainingsschema bestaat voor een groot gedeelte uit de grote compound oefeningen zoals squats, deadlifts, bench press, overhead presses, bent over rows etc. De rest van je trainingsschema kan je opvullen met andere (zoals isolatie) oefeningen.

Rust
Rust is de tweede sleutel tot succes. Je spieren groeien na een prikkel (de training) wanneer er ná die prikkel een rustperiode wordt ingelast. Over de lengte van die rust wordt veel geroepen, maar dit is voor ieder persoon verschillend én hangt af van de intensiteit (% van je 1 Rep Max op een lift), het volume (totaal gewicht) van je trainingen én de vraag of je tot failure traint.

Wanneer je elke set doorgaat tot je het gewicht niet meer omhoog krijgt (concentric failure) krijgen zowel de spieren als je CZS (centraal zenuwstelsel) een grote opdonder. Voor de laatste heeft dan zeker 6 dagen nodig om volledig te herstellen.

Wanneer je daarentegen altijd 1 à 2 reps onder failure blijft en het volume van je trainingen beperkt houdt, kan je een spier veel vaker belasten. Dit zelfs tot 4-6 keer per week (en in extreme gevallen nog vaker, zoals bv. olympisch gewichtheffers doen)

Het hangt dus volledig van je eigen trainingsmethode af hoelang je recupereert, en je zult ook zelf moeten uitvinden wat voor jou de beste manier is.


Voeding en supplementen


Voeding
Alles staat of valt met voeding. Of je nu wilt afvallen of massa wilt winnen, voeding is de sleutel tot succes.

De volgende voedingsstoffen kan je grofweg onderscheiden:

* (Complexe) Koolhydraten.
Dit is de energiebron van je lichaam. Koolhydraten leveren in eerste instantie de energie voor je spiercellen om de training te kunnen doorstaan. Deze haal je oa uit brinta, havermout, (zilvervlies)rijst, (volkoren)pasta etc.
* Eiwitten.
Eiwitten bestaan uit aminozuren, dit zijn de bouwstenen van je lichaam. Eiwitten haal je ondermeer uit vis, wit vlees (kip, kalkoen), kwark, eieren (duh) etc.
* Vetten.
Vetten zijn één van de belangrijkste bouwstoffen van het lichaam. Zowel verzadigde als onverzadigde vetten kan je zonder problemen (veel) consumeren.
Transvetzuren kan je maar beter wel zo veel mogelijk mijden, deze zijn zeer slecht voor je hart- en bloedvaten en je algemene gestel. Je vindt ze onder andere in koekjes, taart e.d.

Let vooral op je eiwitinname!
Om spiermassa te winnen moet je dus meer eiwitten naar binnen werken dan dat je lichaam nodig heeft. Het evenwichtspunt tussen te weinig eiwitten waarbij je lichaam zich in de catabole fase (spierafbrekend), of genoeg eiwitten waarbij je lichaam zich in de anabole fase (spieropbouwend) bevind is je 'proteine turn over point' genaamd.

Zorg er dus voor deze weegschaal naar de goede kant doorslaat! Minimaal 2 gram eiwitten per kg lichaamsgewicht per dag is een mooie basic regel.

Als je wilt aankomen dien je hoog in je voedingsstoffen te zitten. Daarvoor geldt gemiddeld genomen een minimum van 500 kcal boven je dagelijkse behoefte. Ectomorphe mensen kunnen echter maar beter een stuk meer eten – mits clean food kan je dit zelfs uitbouwen tot 2000-2500kcal boven je behoefte (mits een goed trainingsschema en een fucked up metabolisme :P).

Wil je afvallen, ga je grofweg gezegd koolhydraten voor eiwitten en vetten vervangen (minder kcals) om zodoende zo'n 500kcals onder je dagelijks verbruik te komen. Maar dan wel met veel eiwitten om spiermassaverlies tegen te gaan. De verhouding koolhydraten/eiwitten/vetten 'regel' is als je wilt aankomen 50/30/20 en 33/33/33 als je wilt afvallen.

Direct na het trainen is het aan te raden om een zogenaamde 'post workout shake' tot je te nemen. Je lichaam is op dat moment in catabole fase, en schreeuwt als het ware om voeding. Je lichaam op dat moment van snelle energie (dextrose) en snelle eiwitten zoals whey voorzien is bijna een must.

Deze shake maak je gemakshalve thuis al klaar, en werk je in de kleedkamer naar binnen. Hoe de samenstelling er precies uit dient te zien verschilt per individu, maar laat er zeker 30gram dextrose en 50gram eiwitten in voorkomen op zo'n 1/2 liter water/melk. Whey eiwitten zijn snel opneembaar en worden het meest gebruikt hiervoor. Eventueel kan je caseïne (traag opneembaar) ook nog toevoegen.


Supplementatie
Buiten voeding gebruiken mensen die al een tijdje trainen supplementatie als aanvulling op hun voeding. Dit kan variëren van eiwitten in de vorm van aminozuren, wat creatine voor het uithoudingsvermogen tot een GABA wat voor een diepe nachtrust een hogere testosteron spiegel zorgt.

Supplementen zijn overal te koop en niet illegaal. Voor sommige is het aan te raden deze niet langer dan 8 weken achterelkaar te gebruiken om gewenning te voorkomen, andere supplementen kunnen gewoon het hele jaar door worden gebruikt.

Tegen de tijd dat je een jaartje serieus traint heb je in principe zelf al redelijk wat kennis vergaart over dit onderwerp zodat je zelf wel in staat bent een keuze te maken wat je wilt gaan proberen. Combinaties van supplementen zijn altijd aan te raden. De nieuwste generatie supplementen is trouwens al vaak een combinatie van het eea. Creatine met amino's en een revolutionaire nieuwe transportmethode schreeuwen je vanaf de stellingen toe. Trial and error geldt hiervoor. Wat voor de 1 lekker aanslaat, zal voor de ander geen resultaten brengen.

Verwacht er dus geen wonderen van, je gaat vaak wel een stuk vooruit, maar je wordt niet in 1x super gespierd ofzo. :)

Vitamines en mineralen
"Een uitgebalanceerde en evenwichtige voeding behoeft geen verdere extra ondersteuning" is vaak te horen uit de monden van mensen die een bodybuilder een handje vol pillen ziet wegwerken bij een maaltijd. Helaas vergeten deze mensen dat een lichaam van een bodybuilder totaal andere behoeftes heeft dan die van een niet bodybuilder/sporter.

Vitamines in grote hoeveelheden zoals vit B en C zijn nodig en niet schadelijk in hoge (lees: hoog, niet extreem hoog ;) ) hoeveelheden (ze zijn nl. in water oplosbaar, in tegenstelling tot vit A en D waar je welk mee moet uitkijken). Mineralen zoals magnesium en zink zijn ook bijna onmisbaar voor velen.

Zeer uitgebreide info hierover:
http://www.bodybuilding.com/fun/catvit1.htm
http://www.bodybuilding.com/fun/catvit2.htm


Steroiden
Als iemand wilt gaan gebruiken doe dan de moeite jezelf goed in te lezen in de materie, het zijn namelijk medicijnen die je overgedoseerd gaat gebruiken ten behoeve van cosmetische doeleinden.

Hier op GoT gaan we het er niet over hebben, maar mocht je het per se willen gebruiken lees je dan goed in (zie bijvoorbeeld links naar andere fora) en vraag advies aan mensen met ervaring.

Educate yourself before you medicate yourself!


Tot slot


Handige en informatieve linkjes
Algemene informatie:
https://jcdfitness.com/20...ding-guide-for-beginners/
http://bodybuilding.pagina.nl
http://www.getbig.com
http://fitnessnet.nl/phpBB2/viewtopic.php?t=8532
http://www.t-nation.com

Andere communities over bodybuilding en krachtsport:
http://www.bodybuilding.com/forum
http://forum.dutchbodybuilding.com

Voeding en supplementen:
http://bodybuilding.about.com/library/weekly/aa020403a.htm
http://www.getbig.com/articles/bottom.htm

Oefeningen:
http://exrx.net/Exercise.html
http://forum.dutchbodybuilding.com/showthread.php?t=4010


Tot slot
Zoals je ziet is er een overload aan informatie omtrent krachtsport en bodybuilding te vinden. Deze info is vaak ook tegenstrijdig, site A zegt X, terwijl site B over hetzelfde onderwerp weer Y zegt.

Het is zaak door middel van praktijkervaring erachter te komen wat voor jou van belang is. Dat kost tijd, maar trainen zoals jou lichaam het nodig heeft, is zoveel malen beter dan steeds maar weer klakkeloos alles wat je op de sites/ in de bladen leest over te nemen.

Combineer dus al die info en praktijkervaring tot het jouw ding is! :P

Train like an animal, eat like a horse, sleep like a baby and grow like a weed!


En 2 van (volgens kenners ;) ) de beste bodybuilder aller tijden; Arnold Schwarzenegger.

Opmerking over en/of verbeteringen voor deze topicstart zijn altijd welkom, via DM of gewoon in het topic. Tag mij (@Gonadan ) dan wel even voor de zekerheid. :)

Look for the signal in your life, not the noise.

Canon R6 | 50 f/1.8 STM | 430EX II
Sigma 85 f/1.4 Art | 100-400 Contemporary
Zeiss Distagon 21 f/2.8


Acties:
 • +3Henk 'm!

 • Hackus
 • Registratie: December 2009
 • Niet online

Hackus

Lifting Rusty Iron !

Kiest als MTB' er voor het mulle zand en drek, ipv het naastgelegen verharde pad.


 • Gekke Jantje
 • Registratie: November 2017
 • Laatst online: 15-09-2020
Beste mensen. Ik ben pas weer begonnen met trainen en het eten gaat nog wat moeilijk, ik ga het eten uitbouwen vanaf wat je hier onder ziet. Ik ben niet echt van de standaard berekeningen want ik geloof daar niet in omdat ieder lichaam anders is en een andere stofwisseling heeft. Het is leuk voor een richtlijn om te zien wat er met je lichaam gebeurd qua gewicht en vormen om vandaaruit het voeding schema aan te passen. Dit is wat ik nu dagelijks weg werk en ben aan het kijken wat er met mijn lichaam gebeurd over de weken. Het moet waarschijnlijk nog worden verhoogt om terug op het oude niveau te komen.

Stats nu.

Leeftijd 35 jaar
171cm
71kg
vet geen idee, ik ga uit van de spiegel en weegschaal.

Voeding

2252 kcal
Energie

67,7 g
Vet

16,3 g
Verzadigd Vet

164,7 g waar van 144 gram dierlijk
Eiwit

223 g
Koolhydraten

41,3 g
Vezels

4,78 g
Zout

0 g
Alcohol

2968 g
Water

1910 mg
Natrium

5555 mg
Kalium

1256 mg
Calcium

575 mg
Magnesium

17,9 mg
IJzer

80 μg
Selenium

14,2 mg
Zink

1820 μg
Vitamine A

4,5 μg
Vitamine D

20,7 mg
Vitamine E

1,47 mg
Vitamine B1

2,51 mg
Vitamine B2

2,38 mg
Vitamine B6

485 μg
Foliumzuur

5,12 μg
Vitamine B12

25,8 mg
Nicotinezuur

170 mg
Vitamine C

255 μg
Jodium

Ik ben niet erg actief

Ik train 3 keer per week FB en die 3 keer per week lichte cardio van 40-60 minuten omdat mijn conditie matig is, ik heb 3 jaar niets gedaan door ziekte en ben 26kg afgevallen.

Het zijn voornamelijk complexe carbs, uit volkoren brood, havermout en zoete aardappel. De rest komt uit fruit en bessen en een beetje uit ketjap.

De vetten komen uit (wal)noten, hele eieren en boter,

De eiwitten komen uit kip,ei, kabeljauw en af en toe een kogelbiefstuk of vette vis zoals haring, makreel, paling of zalm.

Qua groente eet ik gevarieerd, dagelijks 250 gram rauwkorst en 250 gram gekookt en deels roerbakken met de kip.

Zit het een beetje goed qua eten om vanaf hier op te bouwen richting een clean bulk net boven onderhoud?

Asrock Z370 Extreme4 i9 9900k 16gb NightHawk 3200mhz MSI GTX1080Ti gaminingX 2 Evo 512gb m.2 over chipset pcie lanes Corair hx750i


 • Mrjraider
 • Registratie: Juli 2012
 • Niet online

Mrjraider

OFFLINE

Ah nieuw deeltje :)
Ik ben weer van de partij; voornamelijk als lurker want ik ben nog lang niet zo ver dat ik een spiegelfoto ga maken :+

OFFLINE enkele berichten geedit


 • jacobras
 • Registratie: Januari 2005
 • Laatst online: 18-03 21:19

jacobras

Developer

Mrjraider schreef op maandag 16 juli 2018 @ 12:16:
Ah nieuw deeltje :)
Ik ben weer van de partij; voornamelijk als lurker want ik ben nog lang niet zo ver dat ik een spiegelfoto ga maken :+
Maak ze vooral wel en over een jaar weer, dan heb je waarschijnlijk mooie progress-foto's.

Mijn laatste (grote) reviews: Medal of Honor (VR), Half-Life: Alyx (VR)


 • FREAKJAM
 • Registratie: Mei 2007
 • Laatst online: 19-03 12:49

FREAKJAM

"MAXIMUM"

Fijn, een fris nieuw topic! Ik ga vandaag voor de 2de keer starten met mijn bulk. Drie jaar geleden woog ik nog 91.2kg (178cm, 32 jaar) en ging de knop om. Voeding en krachttraining opgepakt en binnen 6 maanden woog ik al snel 73kg. Inmiddels weeg ik 68kg, 35 jaar jong. Afgelopen jaar was een jojo-jaar. Veel pijntjes en druk met het werk, maar wel redelijk stabiel gebleven qua gewicht. Vier maanden eruit gelegen door een schouder/rugblessure en weer wat kilootjes aangekomen. Afgelopen 3 a 4 maanden gecut en dat blijkt succesvol te zijn geweest: twee weken geleden nog een vetpercentagemeting laten doen (4 punts) en ik sta nu op 10.1%.

Nu tijd voor een bulk dus. Ga 4x per week trainen (ub/lb) en kijken wat het gaat brengen.

[Voor 12% gewijzigd door FREAKJAM op 16-07-2018 13:07]

is everything cool?


 • alaintje
 • Registratie: April 2009
 • Laatst online: 07:34
Ah, een nieuw topic, ik zag al een slotje staan daar straks bij het vorige topic.
Nog steeds de tijd om 5-6x per week te sporten dus dat gaan we dan ook doen. Behalve dat onze sportschool een zomerrooster heeft ingevoerd 8)7 .

Drie weken geleden goed hard op mijn knie gevallen dus kon 3 weken echt geen benen trainen, amper trap lopen.
Vorige week 3 setjes stiff-legged RDL gedaan met 40kg en had 4 dagen spierpijn in mijn hamstrings, maar de oefening ging prima. Dus ik kan nu weer benen trainen na dik 3 weken rust te hebben gehad met onderlichaam.

Tijdens die 'blessure' ook gemiddeld bijna 3 x per week mijn rug gaan trainen, gezien ik een 4 daag split aan hield à la schouders/benen/borst/rug min of meer benen omgewisseld voor een extra rug dag, gezien de wat recentere verschijningen van onderzoek dat een hogere frequentie wellicht beter is voor naturals.
kwam neer op 7 keer rug trainen in 19 dagen, met per week 38/32/27 sets per week(!).
Sets is beetje een lastige want 4x4 pull-ups is wat anders dan 3 sets van 16 reps cable row.
Ik voelde het extreem goed en het heeft mijn rug echt stevig vooruit geholpen, wel net aan de rand van overtraining denk ik, want de laatste week had ik met mijn borst gewoon last van mijn rug voor stabiliteit. De 38 sets de eerste week waren misschien iets teveel van het goede (maar ja, dat weet je alleen door te proberen he).
Weighted pull-ups (overhand) van 6x10 kg naar 6x17,5 gegaan en de gewone pull-ups kan ik nu meerdere sets 10+ reps doen. Neutral kan ik nu zelfs 4x25Kg op een lichaamsgewicht van 71.

Nu ga ik hetzelfde voor borst doen met 2-3 x per week borst, alleen al geleerd van de eerste keer dat ik niet meteen te hoog met mijn sets moet gaan zitten. Als ik 3 x per week borst train dan moet je echt geen 10 sets doen, terwijl 10 sets als een mega korte workout lijkt :X .
Plus dat je borst uberhaupt minder kan hebben dan je rug.

Het beste voordeel denk ik van 2-3x per week dezelfde spiergroep trainen is dat je veel meer hoeken kunt trainen. Normaal zou ik geen pushups, incline+ flat bb benchpress, cable flies high+low, db press decline+flat+incline, dips en nog wel meer kwijt kunnen in één week.

Absoluut relatief, relatief absoluut.


 • Gonadan
 • Registratie: Februari 2004
 • Laatst online: 22:48

Gonadan

Admin Foto & Video, Harde Waren, Consumentenelektronica
Topicstarter
AGee schreef op maandag 16 juli 2018 @ 11:51:
Heb het nieuwe deel toegevoegd aan de topic-reeks dus de bekende bladerknopjes zouden gewoon zichtbaar moeten zijn ;)
Oh? Jij kan het wel?

Als ik het nummer invoerde kreeg ik een Tweakers down melding, dus dacht dat linken met TL niet kon vanuit SPRT en dat de gebruikersfeedback wat summier was. :+

Look for the signal in your life, not the noise.

Canon R6 | 50 f/1.8 STM | 430EX II
Sigma 85 f/1.4 Art | 100-400 Contemporary
Zeiss Distagon 21 f/2.8


Acties:
 • +1Henk 'm!

 • FREAKJAM
 • Registratie: Mei 2007
 • Laatst online: 19-03 12:49

FREAKJAM

"MAXIMUM"

Gekke Jantje schreef op maandag 16 juli 2018 @ 12:13:

Zit het een beetje goed qua eten om vanaf hier op te bouwen richting een clean bulk net boven onderhoud?
Probeer zelf via trial en error achter je onderhoud te komen en ga hier wat boven zitten. Ik gebruik al een jaar of twee een heel handig excel-sheet die je TDEE uitrekent. Ik gebruik dit sheet al een jaar of 2 naar tevredenheid.

is everything cool?


 • Philflow
 • Registratie: April 2006
 • Laatst online: 02-12-2022

Philflow

Philflow wijzigde dit (47%)

Ik ben eens aan het experimenteren met keto. Nu wil ik meten hoeveel ketonen ik in mijn bloed heb.

Heeft er iemand een tip voor een goede meter? Ik heb een complete leek.

Ik heb deze gevonden: https://www.amazon.de/Cal...fRID=KE9FKDGQCMQR79JW7VFF

Acties:
 • +1Henk 'm!

 • FREAKJAM
 • Registratie: Mei 2007
 • Laatst online: 19-03 12:49

FREAKJAM

"MAXIMUM"

Philflow schreef op maandag 16 juli 2018 @ 15:57:
Ik ben eens aan het experimenteren met keto. Nu wil ik meten hoeveel ketonen ik in mijn bloed heb.

Heeft er iemand een tip voor een goede meter? Ik heb een complete leek.

Ik heb deze gevonden: https://www.amazon.de/Cal...fRID=KE9FKDGQCMQR79JW7VFF
Neus eens rond op de keto community van Reddit. Ik zag zo bijv ook de Ketomojo voorbij komen.
Ik heb trouwens zelf geen ervaring met keto. Waarom wil je het proberen? (puur uit interesse)

is everything cool?


Acties:
 • +1Henk 'm!

 • wokkelz
 • Registratie: April 2004
 • Laatst online: 19-03 21:14
Philflow schreef op maandag 16 juli 2018 @ 15:57:
Ik ben eens aan het experimenteren met keto. Nu wil ik meten hoeveel ketonen ik in mijn bloed heb.

Heeft er iemand een tip voor een goede meter? Ik heb een complete leek.

Ik heb deze gevonden: https://www.amazon.de/Cal...fRID=KE9FKDGQCMQR79JW7VFF
Ik doe nu ook een keto dieet. Heb strips gekocht bij ketostrips.nl maar die geven aan dat ik totaal niet in ketosis zit. Terwijl ik wel weer naar beneden ga in vet%.
Ik kan je er wel wat opsturen mocht je dat willen proberen, hoef je niet zon hele pot te kopen.

Acties:
 • +1Henk 'm!

 • Philflow
 • Registratie: April 2006
 • Laatst online: 02-12-2022

Philflow

Philflow wijzigde dit (47%)

FREAKJAM schreef op maandag 16 juli 2018 @ 16:10:
[...]
Neus eens rond op de keto community van Reddit. Ik zag zo bijv ook de Ketomojo voorbij komen.
Ik heb trouwens zelf geen ervaring met keto. Waarom wil je het proberen? (puur uit interesse)
Thanks. Zal eens kijken.

Ik heb het al vaker gedaan. Ik voel me er heel helder en alert op. Ik wordt makkelijk lean en heb geen honger. Enige nadeel is het beperkte menu.
wokkelz schreef op maandag 16 juli 2018 @ 16:26:
[...]
Ik doe nu ook een keto dieet. Heb strips gekocht bij ketostrips.nl maar die geven aan dat ik totaal niet in ketosis zit. Terwijl ik wel weer naar beneden ga in vet%.
Ik kan je er wel wat opsturen mocht je dat willen proberen, hoef je niet zon hele pot te kopen.
Bedankt voor het aanbod. Die strips zijn niet nauwkeurig. Als je echt wil weten of en hoe diep je in ketose zit moet je volgens mij een bloedmeter hebben.

[Voor 32% gewijzigd door Philflow op 16-07-2018 17:37]


 • FireFoz
 • Registratie: Juni 2001
 • Laatst online: 16-03 20:58
Ik neem naast veel groente en vlees alleen daar waar nodig eiwit in de vorm van caseïne, en BCAA tijdens de workout. Om nog net even wat meer te kunnen zit ik er aan te denken om supplementen toe te voegen. Ivm mogelijke kans op vroegtijdige kaalheid van creatine (tegenstrijdige onderzoeken), sla ik die liever over :P

Iemand hier goede ervaring met wat anders (bij voorkeur van myprotein)?

Leef lekker in het nu, er is niks anders


 • KappuhH
 • Registratie: Augustus 2004
 • Niet online
Philflow schreef op maandag 16 juli 2018 @ 17:36:
[...]

Thanks. Zal eens kijken.

Ik heb het al vaker gedaan. Ik voel me er heel helder en alert op. Ik wordt makkelijk lean en heb geen honger. Enige nadeel is het beperkte menu.


[...]

Bedankt voor het aanbod. Die strips zijn niet nauwkeurig. Als je echt wil weten of en hoe diep je in ketose zit moet je volgens mij een bloedmeter hebben.
Zou je wat over je voeding kunnen delen? Wat eet je als ontbijt, lunch en avondeten?

Acties:
 • +1Henk 'm!

 • Hackus
 • Registratie: December 2009
 • Niet online

Hackus

Lifting Rusty Iron !

FireFoz schreef op maandag 16 juli 2018 @ 20:51:
Ik neem naast veel groente en vlees alleen daar waar nodig eiwit in de vorm van caseïne, en BCAA tijdens de workout. Om nog net even wat meer te kunnen zit ik er aan te denken om supplementen toe te voegen. Ivm mogelijke kans op vroegtijdige kaalheid van creatine (tegenstrijdige onderzoeken), sla ik die liever over :P

Iemand hier goede ervaring met wat anders (bij voorkeur van myprotein)?
en van trekken wordt je doof ;)

Ik heb nog een volle bos haar, dus het zal wel meevallen. Creapure is prima en kun je ook bij Mypro kopen

Kiest als MTB' er voor het mulle zand en drek, ipv het naastgelegen verharde pad.


 • Gekke Jantje
 • Registratie: November 2017
 • Laatst online: 15-09-2020
FREAKJAM schreef op maandag 16 juli 2018 @ 13:21:
[...]


Probeer zelf via trial en error achter je onderhoud te komen en ga hier wat boven zitten. Ik gebruik al een jaar of twee een heel handig excel-sheet die je TDEE uitrekent. Ik gebruik dit sheet al een jaar of 2 naar tevredenheid.
Ik zal het eens proberen, echter kan ik het bestand niet openen, dus even uitzoeken hoe het werkt.
Bedankt.

Wat overigens ook een probleem is dat ik chronische slaap problemen heb, met maximaal 4 uur slaap zonder medicatie mag ik blij zijn, meestal is dat 0 tot2 uur. Dit is ook niet bevorderlijk voor de groei, maar helaas niet aan te doen behalve zware slaappillen die ik ook moet innemen anders ga ik gewoon kapot. Die rommel heeft verder ook nog eens nadelige bijwerkingen zoals het suf zijn en vergeetachtig zijn.

[Voor 3% gewijzigd door Gekke Jantje op 17-07-2018 08:54]

Asrock Z370 Extreme4 i9 9900k 16gb NightHawk 3200mhz MSI GTX1080Ti gaminingX 2 Evo 512gb m.2 over chipset pcie lanes Corair hx750i


 • Philflow
 • Registratie: April 2006
 • Laatst online: 02-12-2022

Philflow

Philflow wijzigde dit (47%)

KappuhH schreef op dinsdag 17 juli 2018 @ 07:47:
[...]
Zou je wat over je voeding kunnen delen? Wat eet je als ontbijt, lunch en avondeten?
Ontbijt is pannenkoeken van ei, whey, lijnzaadpoeder en amandelmeel. Die eet ik met cottage cheese, pindakaas en tahin. Lunch is een grote salade met zalm of sardines. Avondeten bijv. kipdijfilet met spinazie en avocado. Tussendoor nog wat noten.
FireFoz schreef op maandag 16 juli 2018 @ 20:51:
Ik neem naast veel groente en vlees alleen daar waar nodig eiwit in de vorm van caseïne, en BCAA tijdens de workout. Om nog net even wat meer te kunnen zit ik er aan te denken om supplementen toe te voegen. Ivm mogelijke kans op vroegtijdige kaalheid van creatine (tegenstrijdige onderzoeken), sla ik die liever over :P

Iemand hier goede ervaring met wat anders (bij voorkeur van myprotein)?
BCAAs is geen enkel bewijs voor. Je kunt beter zorgen dat je ~1-2 uur voor je workout nog eiwit ophebt, dat zijn er nog volop AA in je bloed aanwezig tijdens de workout.

Creatine verhoogt idd DHT, dat kan nadelig zijn als je aanleg hebt om kaal te worden. Als je dat niet hebt maakt het waarschijnlijk niets uit.

Overige supplementen die redelijk bewijs hebben: citrulline malaat, beta alanine en caffeine.

Ik gebruik de visolie pillen met extra EPA van MyProtein, deze hebben mogelijk voordelen voor het brein.

 • Hackus
 • Registratie: December 2009
 • Niet online

Hackus

Lifting Rusty Iron !

Members only:
Alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers. Inloggen

Kiest als MTB' er voor het mulle zand en drek, ipv het naastgelegen verharde pad.


 • Gekke Jantje
 • Registratie: November 2017
 • Laatst online: 15-09-2020
Ik luister wat dat betreft toch liever naar de dokter en psychiater, het slaap probleem zonder medicatie is erger dan medicatie, ik kreeg lichamelijk klachten omdat ik jaren vrijwel niet slaap, en dan houd je lichaam een geest er een keer mee op. De artsen, psychiater en slaap kliniek maakten zich erge zorgen, en ik krijg nog verder onderzoek omdat het probleem niet te vinden is, vermoedens zijn er wel.

Edit

Ook een goed dagritme heb ik, elke dag om half uur eruit, elke dag om half 10 de lichten uit, overdag de hele dag in beweging, in de avond vanaf 6 uur geen fysieke inspanning.

[Voor 18% gewijzigd door Gekke Jantje op 17-07-2018 09:42]

Asrock Z370 Extreme4 i9 9900k 16gb NightHawk 3200mhz MSI GTX1080Ti gaminingX 2 Evo 512gb m.2 over chipset pcie lanes Corair hx750i


 • Gonadan
 • Registratie: Februari 2004
 • Laatst online: 22:48

Gonadan

Admin Foto & Video, Harde Waren, Consumentenelektronica
Topicstarter
Philflow schreef op dinsdag 17 juli 2018 @ 08:55:
BCAAs is geen enkel bewijs voor. Je kunt beter zorgen dat je ~1-2 uur voor je workout nog eiwit ophebt, dat zijn er nog volop AA in je bloed aanwezig tijdens de workout.
Haha misschien dat het helpt voor iemand die zo fanatiek aan het cutten is dat hij alleen maar fasted traint? :P
Ik gebruik de visolie pillen met extra EPA van MyProtein, deze hebben mogelijk voordelen voor het brein.
Ik dacht dat visolie ook niet helemaal onomstreden was. Waarom geen levertraan eigenlijk? Dat bevat nog veel meer nuttige dingen. :P

Look for the signal in your life, not the noise.

Canon R6 | 50 f/1.8 STM | 430EX II
Sigma 85 f/1.4 Art | 100-400 Contemporary
Zeiss Distagon 21 f/2.8


Acties:
 • +1Henk 'm!

 • FireFoz
 • Registratie: Juni 2001
 • Laatst online: 16-03 20:58
Gekke Jantje schreef op dinsdag 17 juli 2018 @ 09:16:
Ik luister wat dat betreft toch liever naar de dokter en psychiater, het slaap probleem zonder medicatie is erger dan medicatie, ik kreeg lichamelijk klachten omdat ik jaren vrijwel niet slaap, en dan houd je lichaam een geest er een keer mee op. De artsen, psychiater en slaap kliniek maakten zich erge zorgen, en ik krijg nog verder onderzoek omdat het probleem niet te vinden is, vermoedens zijn er wel.

Edit

Ook een goed dagritme heb ik, elke dag om half uur eruit, elke dag om half 10 de lichten uit, overdag de hele dag in beweging, in de avond vanaf 6 uur geen fysieke inspanning.
Wel eens mediatie geprobeerd? Is wat zweverig maar helpt wel echt. Eerste paar keer wellicht niet. Op Youtube staan diverse "guided meditation" die je voor het slapen gaan kunt doen en waardoor je tot rust komt. Als je al zo veel problemen hebt met het slapen toch wel een poging waard zou ik zeggen.

@Philflow dat klopt inderdaad, als je er al aanleg voor hebt dan kan het versnellen. Ik durf het risico echter niet te nemen aangezien m'n haargrens al wat aan het terugkrabbelen is :'( Probeer het zo lang mogelijk te rekken haha.

Leef lekker in het nu, er is niks anders


 • Gekke Jantje
 • Registratie: November 2017
 • Laatst online: 15-09-2020
FireFoz schreef op dinsdag 17 juli 2018 @ 11:16:
[...]


Wel eens mediatie geprobeerd? Is wat zweverig maar helpt wel echt. Eerste paar keer wellicht niet. Op Youtube staan diverse "guided meditation" die je voor het slapen gaan kunt doen en waardoor je tot rust komt. Als je al zo veel problemen hebt met het slapen toch wel een poging waard zou ik zeggen.
Wel geprobeerd maar ik heb het niet goed de kans kunnen geven, de hele tijd aan 1 woord denken en goed ademhalen (rustig) het maakt me een beetje nerveus, het lukt ook niet echt gezien ik altijd last heb van duizend en één gedachten waardoor ik me slecht op 1 ding kan concentreren. Ik kan we wel goed concentreren op dingen die ik erg leuk vind en dan vallen al die gedachten ook weg, die ik zelf niet kan sturen. Dit gebeurd overigens als ik op bed ligt tot een uur of half 5 en dan slaap ik 1 uurtje en kan ik weer uit bed.

Asrock Z370 Extreme4 i9 9900k 16gb NightHawk 3200mhz MSI GTX1080Ti gaminingX 2 Evo 512gb m.2 over chipset pcie lanes Corair hx750i


 • Hackus
 • Registratie: December 2009
 • Niet online

Hackus

Lifting Rusty Iron !

Gekke Jantje schreef op dinsdag 17 juli 2018 @ 11:48:
[...]


Wel geprobeerd maar ik heb het niet goed de kans kunnen geven, de hele tijd aan 1 woord denken en goed ademhalen (rustig) het maakt me een beetje nerveus, het lukt ook niet echt gezien ik altijd last heb van duizend en één gedachten waardoor ik me slecht op 1 ding kan concentreren. Ik kan we wel goed concentreren op dingen die ik erg leuk vind en dan vallen al die gedachten ook weg, die ik zelf niet kan sturen. Dit gebeurd overigens als ik op bed ligt tot een uur of half 5 en dan slaap ik 1 uurtje en kan ik weer uit bed.
Mede dit zijn (bij)werkingen van Pammetjes en zware slaapmedicatie. je kunt beter (zal geen moeten zeggen)
zelf rust zoeken, oa een Haptonoom kan je daarbij helpen. Ademhaling naar je buik brengen en niet vanuit je borst ademen is al van belang. Je gedachten zetten naar leuke dingen en zvm negativiteit ontlopen. Ik weet dat het makkelijk lullen is zo van achter de PC, maar het is het enige wat werkt.

Kiest als MTB' er voor het mulle zand en drek, ipv het naastgelegen verharde pad.


 • Mavi86
 • Registratie: Juli 2010
 • Laatst online: 07-03 20:35
enkele posts hierboven las ik dat BCAA niet bewezen is. Deze wou ik net bestellen :)

Nu ben ik wel benieuwd welke supplementen wél bewezen zijn.. ? Zelf neem ik elke avond een Whey eiwit shake + creatine.
En hoe zit het met die Joel Beukers pre workout poedertjes bijvoorbeeld: https://cleannutrition.nl/webshop/xtreme-workout-v2/

Heb je daar nou wat aan of zit het meer in je hoofd?

www.mariovisser.com


 • Hackus
 • Registratie: December 2009
 • Niet online

Hackus

Lifting Rusty Iron !

Mavi86 schreef op dinsdag 17 juli 2018 @ 12:22:
enkele posts hierboven las ik dat BCAA niet bewezen is. Deze wou ik net bestellen :)

Nu ben ik wel benieuwd welke supplementen wél bewezen zijn.. ? Zelf neem ik elke avond een Whey eiwit shake + creatine.
En hoe zit het met die Joel Beukers pre workout poedertjes bijvoorbeeld: https://cleannutrition.nl/webshop/xtreme-workout-v2/

Heb je daar nou wat aan of zit het meer in je hoofd?
Dat werkt stimulerend, waardoor je een zgn Powerboost krijgt.
Het is gewoon een soort Stacker van vroeger(ik zou het zelf niet bij avondtrainingen gebruiken en niet na 16u)

Kiest als MTB' er voor het mulle zand en drek, ipv het naastgelegen verharde pad.


 • Gekke Jantje
 • Registratie: November 2017
 • Laatst online: 15-09-2020
Hackus schreef op dinsdag 17 juli 2018 @ 12:03:
[...]


Mede dit zijn (bij)werkingen van Pammetjes en zware slaapmedicatie. je kunt beter (zal geen moeten zeggen)
zelf rust zoeken, oa een Haptonoom kan je daarbij helpen. Ademhaling naar je buik brengen en niet vanuit je borst ademen is al van belang. Je gedachten zetten naar leuke dingen en zvm negativiteit ontlopen. Ik weet dat het makkelijk lullen is zo van achter de PC, maar het is het enige wat werkt.
trust me na 20 jaar slaapproblemen weet ik wel wat wel en niet werkt. Heeft verder ook niets met rust te maken of een verslaving aan bepaalde middelen. Het is ook niet zo dat ik er jaren aan zit maar dat het noodzaak is voor mijn gezondheid om tijdelijk medicatie te slikken. Misschien ben ik niet duidelijk genoeg maar het is een laatste hulp middel iemand die zo maar even slaapproblemen heeft krijgt deze medicatie ook niet voorgeschreven, zeker niet van mijn dokters.

[Voor 24% gewijzigd door Gekke Jantje op 17-07-2018 12:38]

Asrock Z370 Extreme4 i9 9900k 16gb NightHawk 3200mhz MSI GTX1080Ti gaminingX 2 Evo 512gb m.2 over chipset pcie lanes Corair hx750i


Acties:
 • +4Henk 'm!

 • Gonadan
 • Registratie: Februari 2004
 • Laatst online: 22:48

Gonadan

Admin Foto & Video, Harde Waren, Consumentenelektronica
Topicstarter
Zullen we anders de analyse en behandeling van slaapproblemen aan de experts over laten en het hier gewoon over krachtsport hebben? :)

Look for the signal in your life, not the noise.

Canon R6 | 50 f/1.8 STM | 430EX II
Sigma 85 f/1.4 Art | 100-400 Contemporary
Zeiss Distagon 21 f/2.8


 • Philflow
 • Registratie: April 2006
 • Laatst online: 02-12-2022

Philflow

Philflow wijzigde dit (47%)

Mavi86 schreef op dinsdag 17 juli 2018 @ 12:22:
enkele posts hierboven las ik dat BCAA niet bewezen is. Deze wou ik net bestellen :)

Nu ben ik wel benieuwd welke supplementen wél bewezen zijn.. ? Zelf neem ik elke avond een Whey eiwit shake + creatine.
En hoe zit het met die Joel Beukers pre workout poedertjes bijvoorbeeld: https://cleannutrition.nl/webshop/xtreme-workout-v2/

Heb je daar nou wat aan of zit het meer in je hoofd?
De ingrediënten die werken zijn citruline malaat, beta alanine en cafeïne. Die kun je los veel goedkoper krijgen en beter doseren. Myprotein is goedkoop, vooral als je de korting codes gebruikt.

Verder kan vitamine b complex helpen voor energie bij sommige mensen. Het proberen waard imo.

 • gaizka
 • Registratie: November 2009
 • Laatst online: 19-03 21:17
Ik ben sinds 2 maanden begonnen met fitness, doe dat 4 keer per week. Heb nu op advies van sportschool begeleider eiwit shakes & L-glutamine besteld. (ik krijg te weinig eiwitten binnen).

Zijn er meer mensen hier die deze 'middelen' gebruiken? En wat zijn de ervaringen?

 • Gekke Jantje
 • Registratie: November 2017
 • Laatst online: 15-09-2020
Gonadan schreef op dinsdag 17 juli 2018 @ 14:00:
Zullen we anders de analyse en behandeling van slaapproblemen aan de experts over laten en het hier gewoon over krachtsport hebben? :)
Helemaal goed, voeding hoort hier ook een beetje bij neem ik aan?

Wat vind je bijvoorbeeld van volkoren pannekoeken als clean bulk voer, niet om me er zat in te eten maar gewoon lekker makkelijk om net die 350 cals extra binnen te krijgen dagelijks en dan zelf maken van volkorenmeel melk en eieren. Van koopmans bijvoorbeeld, en dan invriezen voor de hele week.

Asrock Z370 Extreme4 i9 9900k 16gb NightHawk 3200mhz MSI GTX1080Ti gaminingX 2 Evo 512gb m.2 over chipset pcie lanes Corair hx750i


 • Hackus
 • Registratie: December 2009
 • Niet online

Hackus

Lifting Rusty Iron !

Gonadan schreef op dinsdag 17 juli 2018 @ 14:00:
Zullen we anders de analyse en behandeling van slaapproblemen aan de experts over laten en het hier gewoon over krachtsport hebben? :)
Degene die ervoor geleerd hebben :)
Klopt, het is beter hier niet over medische/psychische zaken en blessures te spreken.

Kiest als MTB' er voor het mulle zand en drek, ipv het naastgelegen verharde pad.


 • Philflow
 • Registratie: April 2006
 • Laatst online: 02-12-2022

Philflow

Philflow wijzigde dit (47%)

Gonadan schreef op dinsdag 17 juli 2018 @ 10:20:
[...]
Haha misschien dat het helpt voor iemand die zo fanatiek aan het cutten is dat hij alleen maar fasted traint? :P
Inderdaad het is beter dan niets. Maar in die situatie zou ik liever EAAs nemen dan BCAAs. Dan wordt tenminste MPS gestimuleerd.
Ik dacht dat visolie ook niet helemaal onomstreden was. Waarom geen levertraan eigenlijk? Dat bevat nog veel meer nuttige dingen. :P
Klopt, bewijzen voor visolie zijn niet al te sterk. Ik heb recent wel wat studies gezien die wat voordelen van EPA laten zien voor de stemming. Hier en hier wordt wat gediscussieerd en worden ook studies genoemd. (laatste slide is misleidend, nuances in de comments). Levertraan heb ik niet onderzocht.

 • wokkelz
 • Registratie: April 2004
 • Laatst online: 19-03 21:14
KappuhH schreef op dinsdag 17 juli 2018 @ 07:47:
[...]

Zou je wat over je voeding kunnen delen? Wat eet je als ontbijt, lunch en avondeten?
De vraag was niet aan mij maar denk reageer toch ook :P

350gr magere kwark met handje walnoten
Shake met caseine en water incl 50gr ongezouten/ongebrande noten
blikje tonijn in olijfolie met eetlepel mayo en halve avocado
2 rijstwafels
150gr kipfilet en 250 groene groente en halve avocado
Shake met whey en water en 2 scheppen oats
En max 80gr ongezouten/ongebrande noten tussendoor in geval van honger/trek

 • Gonadan
 • Registratie: Februari 2004
 • Laatst online: 22:48

Gonadan

Admin Foto & Video, Harde Waren, Consumentenelektronica
Topicstarter
Philflow schreef op dinsdag 17 juli 2018 @ 16:31:
Levertraan heb ik niet onderzocht.
Levertraan is in feite net zoiets, maar dan extreem ranzig. Bevat ook een bult visvet, maar dan met meer vitaminen.
Gekke Jantje schreef op dinsdag 17 juli 2018 @ 15:39:
Helemaal goed, voeding hoort hier ook een beetje bij neem ik aan?
Uiteraard, voeding is één van de belangrijke pijlers van krachtsport. Dat is hier 100% on-topic, mits sportgerelateerd uiteraard. :P
Wat vind je bijvoorbeeld van volkoren pannekoeken als clean bulk voer, niet om me er zat in te eten maar gewoon lekker makkelijk om net die 350 cals extra binnen te krijgen dagelijks en dan zelf maken van volkorenmeel melk en eieren. Van koopmans bijvoorbeeld, en dan invriezen voor de hele week.
Zoiets heb ik zelf ook tijden gedaan, maar dan liever van puur volkoren tarwemeelVan die pakken met mix bevatten vaak weer allerlei toevoegingen en als je pech hebt een kuub zout. Ik maakte ze eens per week en dan gewoon als pakketjes in folie in de koelkast. Daar gebruikte ik iets meer eieren voor maar gooide dan weer wat dooiers weg.
Je kunt ook nog wei toevoegen als je wat meer eiwitten wilt of van die kant en klare mix bij een sportwinkel halen (dus geen Koopmans :P).
Hackus schreef op dinsdag 17 juli 2018 @ 16:18:

Degene die ervoor geleerd hebben :)
Klopt, het is beter hier niet over medische/psychische zaken en blessures te spreken.
offtopic:
Expert -> Deskundige -> Iemand met kennis van zaken.

Zeg inderdaad niets over wat hij/zij zegt daadwerkelijk klopt, maar ik leg daar toch sneller vertrouwen dan in een nickname op internet. ;)

Look for the signal in your life, not the noise.

Canon R6 | 50 f/1.8 STM | 430EX II
Sigma 85 f/1.4 Art | 100-400 Contemporary
Zeiss Distagon 21 f/2.8


 • Philflow
 • Registratie: April 2006
 • Laatst online: 02-12-2022

Philflow

Philflow wijzigde dit (47%)

Gonadan schreef op dinsdag 17 juli 2018 @ 17:02:
[...]
Levertraan is in feite net zoiets, maar dan extreem ranzig. Bevat ook een bult visvet, maar dan met meer vitaminen.
Heb even gekeken. 1 zo'n tabletje van Myprotein heeft 530 mg EPA. Ik vermoed dat je daar aardig wat levertraan voor moet slikken: https://www.hollandandbar...0mg-60007741?skuid=007743

 • Hackus
 • Registratie: December 2009
 • Niet online

Hackus

Lifting Rusty Iron !

@Gonadan er zijn zgn Omega 3 forte, waar meer EPA, DHA inzit(via CO2-extractei) dan volgens de normale winning. Het is dan 3-4 capsules innemen tov 1 Forte.
(het blijven supplementen). btw; Voor Veganisten heb je deze ook uit algen gewonnen.
@Philflow Volgens mij is trouwens DHA voor gezichtsvermogen/hersenen ipv EPA (min 250mg dagelijks)

[Voor 21% gewijzigd door Hackus op 17-07-2018 18:20]

Kiest als MTB' er voor het mulle zand en drek, ipv het naastgelegen verharde pad.


 • Philflow
 • Registratie: April 2006
 • Laatst online: 02-12-2022

Philflow

Philflow wijzigde dit (47%)

Hackus schreef op dinsdag 17 juli 2018 @ 17:41:
@Philflow Volgens mij is trouwens DHA voor gezichtsvermogen/hersenen ipv EPA (min 250mg dagelijks)
Volgens mij is het juist EPA dat werkt voor de stemming, zie de links die ik boven gaf en de referenties.

Acties:
 • +1Henk 'm!

 • Hackus
 • Registratie: December 2009
 • Niet online

Hackus

Lifting Rusty Iron !

DHA zit het meest in je ogen en hersenen. Min 250mg DHA en 480mg EPA is aanbevolen. EPA speelt vooral een rol in de eicosanoIdenstofwisseling ( goede balans in de werking van je immuunsysteem)Omega 3-vetzuren beïnvloeden de genexpressie in de cel(kern) en hebben onder meer effect op de glucose- en vetstofwisseling.
Wat algemeen goed is voor oa je hart

[Voor 30% gewijzigd door Hackus op 17-07-2018 18:36]

Kiest als MTB' er voor het mulle zand en drek, ipv het naastgelegen verharde pad.


 • Philflow
 • Registratie: April 2006
 • Laatst online: 02-12-2022

Philflow

Philflow wijzigde dit (47%)

Voor depressie symptomen heeft EPA rijke visolie een behoorlijk effect, DHA rijke visolie niet.

[Voor 3% gewijzigd door Philflow op 17-07-2018 18:38]


 • pvink
 • Registratie: Juli 2011
 • Laatst online: 19-03 20:57
Heeft iemand hier zich al eens goed verdiept in een voedingsschema waarbij niet alleen gelet is op het aantal kcal en de verhoudingen van eiwitten en vetten maar ook aan vitaminen?
Eerst had ik een schema waarbij ik hierop heb gelet, maar ben bang dat ik zo toch veel vitaminen misloop.

Acties:
 • +1Henk 'm!

 • Philflow
 • Registratie: April 2006
 • Laatst online: 02-12-2022

Philflow

Philflow wijzigde dit (47%)

pvink schreef op dinsdag 17 juli 2018 @ 20:19:
Heeft iemand hier zich al eens goed verdiept in een voedingsschema waarbij niet alleen gelet is op het aantal kcal en de verhoudingen van eiwitten en vetten maar ook aan vitaminen?
Eerst had ik een schema waarbij ik hierop heb gelet, maar ben bang dat ik zo toch veel vitaminen misloop.
Op www.cronometer.com kun je makkelijk zien wat je aan vitamine en mineralen tekort komt.

Acties:
 • +2Henk 'm!

 • Grudgie
 • Registratie: Juli 2007
 • Laatst online: 07:42

Grudgie

PSN: Grudgie7

Ah leuk! Een krachttrainings topic!

Doe zelf nu al paar jaar aan krachttraining. Doe laatste jaar veel upper body/lower body en ga 4x per week naar de sportschool. Houd mijn voeding ook strikt bij met myfitnesspall.

Ben op dit moment aan het cutten en ga na de zomer beginnen met lean bulken. :)

Acties:
 • +1Henk 'm!

 • Gonadan
 • Registratie: Februari 2004
 • Laatst online: 22:48

Gonadan

Admin Foto & Video, Harde Waren, Consumentenelektronica
Topicstarter
Philflow schreef op dinsdag 17 juli 2018 @ 17:21:
Heb even gekeken. 1 zo'n tabletje van Myprotein heeft 530 mg EPA. Ik vermoed dat je daar aardig wat levertraan voor moet slikken: https://www.hollandandbar...0mg-60007741?skuid=007743
Ongeveer een lepel.

Maar ik geloof dat jij en @Hackus een sarcasmedetector missen, het was meer een reactie op je visoliepilletjes. :P

Look for the signal in your life, not the noise.

Canon R6 | 50 f/1.8 STM | 430EX II
Sigma 85 f/1.4 Art | 100-400 Contemporary
Zeiss Distagon 21 f/2.8


 • Grudgie
 • Registratie: Juli 2007
 • Laatst online: 07:42

Grudgie

PSN: Grudgie7

pvink schreef op dinsdag 17 juli 2018 @ 20:19:
Heeft iemand hier zich al eens goed verdiept in een voedingsschema waarbij niet alleen gelet is op het aantal kcal en de verhoudingen van eiwitten en vetten maar ook aan vitaminen?
Eerst had ik een schema waarbij ik hierop heb gelet, maar ben bang dat ik zo toch veel vitaminen misloop.
Als je denkt dat je veel vitaminenmisloopt ga je toch wat meer fruit eten? Heel simpel. :) En eet je wat gevarieerd in fruit zodat je toch verschillende soorten vitamines binnen krijgt. Of wat meer gevarieerd in groentes helpt ook.

 • Hackus
 • Registratie: December 2009
 • Niet online

Hackus

Lifting Rusty Iron !

Philflow schreef op dinsdag 17 juli 2018 @ 18:37:
Voor depressie symptomen heeft EPA rijke visolie een behoorlijk effect, DHA rijke visolie niet.

[afbeelding]
DHA is meer voor ogen en hersenen.voor jou Google skills kom ik uit bij NL orthokennis.nl die dat oa bevestigd
verder als verkoopshop. flindall > dagelijks minimaal 250 mg DHA draagt bij aan de hersenfunctie en het gezichtsvermogen. als ik jou verbeter is het niet om iets beter te weten tussen ons. het is geen vete, maar lezers goed informeren .
Philflow schreef op dinsdag 17 juli 2018 @ 08:55:
[...]

Ontbijt is pannenkoeken van ei, whey, lijnzaadpoeder en amandelmeel. Die eet ik met cottage cheese, pindakaas en tahin. Lunch is een grote salade met zalm of sardines. Avondeten bijv. kipdijfilet met spinazie en avocado. Tussendoor nog wat noten.
[...]

BCAAs is geen enkel bewijs voor. Je kunt beter zorgen dat je ~1-2 uur voor je workout nog eiwit ophebt, dat zijn er nog volop AA in je bloed aanwezig tijdens de workout.

Creatine verhoogt idd DHT, dat kan nadelig zijn als je aanleg hebt om kaal te worden. Als je dat niet hebt maakt het waarschijnlijk niets uit.

Overige supplementen die redelijk bewijs hebben: citrulline malaat, beta alanine en caffeine.

Ik gebruik de visolie pillen met extra EPA van MyProtein, deze hebben mogelijk voordelen voor het brein.
dit is dus waar ik op ageer dat het niet EPA is maar de DHA.

verder schrijf ik dat in het algemeen omega3 vetzuren goed zijn voor oa je hart (cardiovasculair en immuunsysteem) dus je gekochte tabs zijn niet slecht, maar je reactie op het brein geldt dus voor de hoeveelheid DHA eerder hyeb ik de ideale hoeveelheden al aangegeven dat geldt voor een +- 2200Kcal inname en sporters

Kiest als MTB' er voor het mulle zand en drek, ipv het naastgelegen verharde pad.


 • pvink
 • Registratie: Juli 2011
 • Laatst online: 19-03 20:57
Grudgie schreef op dinsdag 17 juli 2018 @ 20:33:
[...]


Als je denkt dat je veel vitaminenmisloopt ga je toch wat meer fruit eten? Heel simpel. :) En eet je wat gevarieerd in fruit zodat je toch verschillende soorten vitamines binnen krijgt. Of wat meer gevarieerd in groentes helpt ook.
Wat ik uit dit topic al kan halen is dat het enige waar je op moet letten omega-3 is.
Gevarieerde groenten en fruit eet ik al zoals broccoli, spinazie en bosbessen.

 • Philflow
 • Registratie: April 2006
 • Laatst online: 02-12-2022

Philflow

Philflow wijzigde dit (47%)

@ Hackus, ik ga af op wetenschappelijke studies, niet op orthokennis.nl
Among participants with diagnosed depression, eicosapentaenoic acid (EPA)-predominant formulations (>50% EPA) demonstrated clinical benefits compared with placebo (Hedge's G = 0.61, P<0.001) whereas docosahexaenoic acid (DHA)-predominant formulations (>50% DHA) did not.
https://www.cambridge.org...1B400602D20E7CEE34B17BAE7

Alleen EPA rijke visolie had dus voordelen voor depressie, DHA rijke visolie niet.

[Voor 16% gewijzigd door Philflow op 17-07-2018 21:06]


 • Gonadan
 • Registratie: Februari 2004
 • Laatst online: 22:48

Gonadan

Admin Foto & Video, Harde Waren, Consumentenelektronica
Topicstarter
pvink schreef op dinsdag 17 juli 2018 @ 20:50:
Wat ik uit dit topic al kan halen is dat het enige waar je op moet letten omega-3 is.
Wat je snel uit het topic zal leren is dat je eeuwig kunt discussiëren over wat bepaalde supplementen precies doen en wat je wel en niet zou moeten nemen. Feit is dat daar nooit echt consensus over gevonden gaat worden. ;)

Waar de één meer waarde aan hecht vindt de ander minder interessant. Er verschijnen continu nieuwe onderzoeken waar je altijd erg op je hoede moet zijn naar de kwaliteit ervan. En dan spelen er ook nog zaken als een manipulerende overheid (voedingscentrum) en 'confirmation bias'. Best lastig om een goed beeld te vormen hoor. :P

Ok, ik chargeer een beetje. Er zijn best wat voedingsstoffen waarvan algemeen aangenomen wordt dat ze prima kunnen bijdragen aan een gevarieerd eetpatroon. Onderschat echter niet wat voor enorme markt erachter zit en wat hun belang is.

Het is op zich wel grappig om de tijdlijn te zien:
• vis eten
• 'uitgeperste vissenlever' drinken
• geperste vis uit een capsule eten; losse pillen voor vitamine A en D
• losse pillen voor EHA, DHA, vitamine A en vitamine D

Het wordt steeds meer een losse cocktail die je zelf kunt samen stellen, waar gaat dit eindigen? :D
Gevarieerde groenten en fruit eet ik al zoals broccoli, spinazie en bosbessen.
Wat denk je nu dan tekort te komen en waarom?

Look for the signal in your life, not the noise.

Canon R6 | 50 f/1.8 STM | 430EX II
Sigma 85 f/1.4 Art | 100-400 Contemporary
Zeiss Distagon 21 f/2.8


 • Hackus
 • Registratie: December 2009
 • Niet online

Hackus

Lifting Rusty Iron !

Philflow schreef op dinsdag 17 juli 2018 @ 20:51:
@ Hackus, ik ga af op wetenschappelijke studies, niet op orthokennis.nl


[...]

https://www.cambridge.org...1B400602D20E7CEE34B17BAE7

Alleen EPA rijke visolie had dus voordelen voor depressie, DHA rijke visolie niet.
onderzoek naar behandeling mbt deelnemers met een depressie. resultaat: EPA gebruik beschermt niet tegen het krijgen van een depressie. wil je dat vergelijken met sporters en leden hier, of waar betrek je dit op. lijd je zelf onder depressie, of wat is de reden dat je dit betrekt bij supplement gebruik voor algemene gezondheid. ?


ik laat het hierbij, want dit lijdt tot niets. (wij zijn het bijna nooit met elkaar eens) de lezer kan hier zelf uithalen en denken wat voor hun van toepassing is.

inname van Omega 3-vetzuren zijn in elk geval gezond, en het liefst met hoge EPA(480) DPA(120) dosis.anders is het eigenlijk geld weggooien. kijk dus goed wat de samenstelling is van 1 tab, niet 1 dosis ( dat kan soms 2 of meer capsules zijn) dagelijks.

Kiest als MTB' er voor het mulle zand en drek, ipv het naastgelegen verharde pad.


 • Philflow
 • Registratie: April 2006
 • Laatst online: 02-12-2022

Philflow

Philflow wijzigde dit (47%)

Hackus schreef op dinsdag 17 juli 2018 @ 21:48:
[...]

onderzoek naar behandeling mbt deelnemers met een depressie. resultaat: EPA gebruik beschermt niet tegen het krijgen van een depressie. wil je dat vergelijken met sporters en leden hier, of waar betrek je dit op. lijd je zelf onder depressie, of wat is de reden dat je dit betrekt bij supplement gebruik voor algemene gezondheid. ?
Goed lezen is een kunst. Voor het gemak herhaal ik nog even wat ik schreef:
Philflow schreef op dinsdag 17 juli 2018 @ 08:55:
[...]
Ik gebruik de visolie pillen met extra EPA van MyProtein, deze hebben mogelijk voordelen voor het brein.
Ik raadt dus niemand iets aan, ik beschrijf slechts iets dat ik doe dat mogelijk voordelen biedt voor de stemming.

Voor wie geinteresseerd is in de wetenschap m.b.t tot visolie supplementen: er is eigenlijk nauwelijks bewijs dat het verder veel nuttigs doet.
Does fish oil actually help heart health?
https://examine.com/nutrition/fish-oil-hearth-health/
https://examine.com/supplements/fish-oil/

[Voor 66% gewijzigd door Philflow op 17-07-2018 22:03]


 • FireFoz
 • Registratie: Juni 2001
 • Laatst online: 16-03 20:58
Iemand ervaring met ZMA? Eigenijk niks anders dan magnesium, zink en b6 maar de samenstelling zou gemixt toch goede effecten geven. Myprotein:

Magnesium (uit Citraat en Oxide): 450mg
Zink (uit L-Monomethionine en Aspartaat): 30 mg
Vitamine B-6 (uit Pyridoxine HCI): 10.5mg

Leef lekker in het nu, er is niks anders


 • Philflow
 • Registratie: April 2006
 • Laatst online: 02-12-2022

Philflow

Philflow wijzigde dit (47%)

FireFoz schreef op dinsdag 17 juli 2018 @ 21:59:
Iemand ervaring met ZMA? Eigenijk niks anders dan magnesium, zink en b6 maar de samenstelling zou gemixt toch goede effecten geven. Myprotein:

Magnesium (uit Citraat en Oxide): 450mg
Zink (uit L-Monomethionine en Aspartaat): 30 mg
Vitamine B-6 (uit Pyridoxine HCI): 10.5mg
Er zijn wel een paar studies die laten zien dat magnesium voor het slapen gaan de slaap kan verbeteren. Citraat wordt overigens beter opgenomen dan oxide.

Als je zelf je slaap wil verbeteren is het wellicht interessant om ZMA of gewoon magnesium citraat te proberen. Een vriend van mij zweert bij ZMA. Ik geloof dat hij ON koopt.

 • Hackus
 • Registratie: December 2009
 • Niet online

Hackus

Lifting Rusty Iron !

@Philflow wel bij de les blijven, ik zeg nergens dat jij mensen iets aanraadt en ik had eerder al je tekst vet weergegeven, dat hoeft niet nogmaals. gaf alleen mijn mening over EPA wat jij aangeeft als (mogelijk voordelen) voor het brein. terwijl dat het DPA deel is wat in hersenen en in je ogen zit.

bewijs van omega 3-vetzuren, is onder bevolkingsgroepen die dat in hun eetpatroon meer binnenkrijgen dan oa wij.


* voordeel van Kril visolie is er niet (wat commercieel als beter voorgedragen wordt)

als jij de resultaten van je gevonden studies gelooft , waarom neem je het dan ?
Philflow schreef op dinsdag 17 juli 2018 @ 21:53:
[...]

Goed lezen is een kunst. Voor het gemak herhaal ik nog even wat ik schreef:

[...]


Ik raadt dus niemand iets aan, ik beschrijf slechts iets dat ik doe dat mogelijk voordelen biedt voor de stemming.

Voor wie geinteresseerd is in de wetenschap m.b.t tot visolie supplementen: er is eigenlijk nauwelijks bewijs dat het verder veel nuttigs doet.
Does fish oil actually help heart health?
https://examine.com/nutrition/fish-oil-hearth-health/
https://examine.com/supplements/fish-oil/

[Voor 41% gewijzigd door Hackus op 17-07-2018 22:15]

Kiest als MTB' er voor het mulle zand en drek, ipv het naastgelegen verharde pad.


 • Bartosy
 • Registratie: Juli 2014
 • Laatst online: 18-03 21:31
Philflow schreef op dinsdag 17 juli 2018 @ 18:37:
Voor depressie symptomen heeft EPA rijke visolie een behoorlijk effect, DHA rijke visolie niet.

[afbeelding]
Is ook al jaren bekend. Visolie zit trouwens allebei epa en dha in zover ik weet. De hoeveelheid die je moet hebben is helaas wel wat veel(vaak 6 tabletten bij hele hoge kwaliteit of veel meer bij lage kwaliteit kan tegen de 12 ) en bij die hoeveelheden krijg je vaak wel last van vis adem en boeren .. gewoon zorgen dat zowel epa en dha hoog is heeft allebei wel positieve effect op je lichaam.

Inositol is trouwens ook goed voor depressies en heeft de nare vis smaak bijwerking niet dat kan je meestal kopen bij smartshops

Oh ja probeer het een beetje gezellig te houden allemaal.

 • Philflow
 • Registratie: April 2006
 • Laatst online: 02-12-2022

Philflow

Philflow wijzigde dit (47%)

@Hackus, je stelt letterlijk dat ik die pillen met extra EPA "betrek bij supplement gebruik voor algemene gezondheid". Dat deed ik echter niet. Firefoz vroeg of er nog interessante supplementen waren bij MyProtein, waarop ik een aantal bewezen supplementen noemde en daarnaast nog vermeldde dat ik zelf de visolie met extra EPA gebruik voor de potentiele voordelen voor de stemming.

Op de rest van je punten ga ik niet meer reageren, de diverse links die ik heb gegeven over dit onderwerp geven mijn mening weer.

 • Hackus
 • Registratie: December 2009
 • Niet online

Hackus

Lifting Rusty Iron !

Philflow schreef op dinsdag 17 juli 2018 @ 22:29:
@Hackus, je stelt letterlijk dat ik die pillen met extra EPA "betrek bij supplement gebruik voor algemene gezondheid". Dat deed ik echter niet. Firefoz vroeg of er nog interessante supplementen waren bij MyProtein, waarop ik een aantal bewezen supplementen noemde en daarnaast nog vermeldde dat ik zelf de visolie met extra EPA gebruik voor de potentiele voordelen voor de stemming.

Op de rest van je punten ga ik niet meer reageren, de diverse links die ik heb gegeven over dit onderwerp geven mijn mening weer.
(EPA = mogelijke voordelen voor je brein)
jij betrekt dat met je gevonden onderzoek. goed mijn berichten lezen en wat jezelf hebt geschreven.

onderzoek wat je weergeeft gaat over depressieve patiënten(behandeling bij depressie met zeer hoge doseringen) dus die al depressie hebben waar het invloed op heeft maar nieteen depressie voorkomt.

Dat kun je niet vergelijken met leden hier waar het gebruik van omega 3-vetzuren voor algehele gezondheid wordt. maar goed ik val in herhaling want ik moet telkens hetzelfde schrijven.


dus vroeg ik de reden waarom je dit onderzoek betrekt bij dit topic en bij je mening en dat jij extra EPA neemt om mogelijke invloed op je brein. (jouw woorden waar ik op reageer)

later kom je met onderzoeken dat omega 3 eigenlijk nergens goed voor is

allemaal onduidelijk voor de lezers van dit onderwerp dus.

(laatste reactie hier over btw)

Kiest als MTB' er voor het mulle zand en drek, ipv het naastgelegen verharde pad.


Acties:
 • +5Henk 'm!

 • Gonadan
 • Registratie: Februari 2004
 • Laatst online: 22:48

Gonadan

Admin Foto & Video, Harde Waren, Consumentenelektronica
Topicstarter
Ach, gelukkig hebben we nog een scrollwieltje. Ik krijg wel zin in kibbeling door dat geleuter van jullie. :9

Look for the signal in your life, not the noise.

Canon R6 | 50 f/1.8 STM | 430EX II
Sigma 85 f/1.4 Art | 100-400 Contemporary
Zeiss Distagon 21 f/2.8


 • Philflow
 • Registratie: April 2006
 • Laatst online: 02-12-2022

Philflow

Philflow wijzigde dit (47%)

Hackus schreef op dinsdag 17 juli 2018 @ 22:48:
[...]
later kom je met onderzoeken dat omega 3 eigenlijk nergens goed voor is
Wat ik zei was: "er is eigenlijk nauwelijks bewijs dat het verder veel nuttigs doet." Dat woordje 'verder' was belangrijk. Het doet dus wel wat nuttigs in mensen met depressie. Maar goed, dat is nog geen bewijs dat het wat doet voor mensen zonder depressie. Vandaar ook dat ik al aangaf dat het gaat om "mogelijke" voordelen. Speculatie dus. Voor sommige supplementen is er goed bewijs voor andere niet. Maar ook als er geen goed bewijs is voor een supplement kun je het gewoon proberen natuurlijk. In het geval van visolie geldt imo: baat het niet dan schaadt het niet, tenzij iemand teveel neemt of slechte kwaliteit.

[Voor 192% gewijzigd door Philflow op 17-07-2018 23:34]


 • Hackus
 • Registratie: December 2009
 • Niet online

Hackus

Lifting Rusty Iron !

Gonadan schreef op dinsdag 17 juli 2018 @ 22:53:
Ach, gelukkig hebben we nog een scrollwieltje. Ik krijg wel zin in kibbeling door dat geleuter van jullie. :9
Ik heb net 2 haringen op - hollandse nieuwe maatjes - :)

Kiest als MTB' er voor het mulle zand en drek, ipv het naastgelegen verharde pad.


Acties:
 • +1Henk 'm!

 • Gekke Jantje
 • Registratie: November 2017
 • Laatst online: 15-09-2020
Ik ben tot de conclusie gekomen dat ik voorlopig nog even op 2000-2250 kcals blijf, ik word per dag zo'n 100 gram zwaarder sinds ik weer train, pas als gewichtstoename stopt ga ik meer eten voor een duidelijk beeld.

Asrock Z370 Extreme4 i9 9900k 16gb NightHawk 3200mhz MSI GTX1080Ti gaminingX 2 Evo 512gb m.2 over chipset pcie lanes Corair hx750i


 • Grudgie
 • Registratie: Juli 2007
 • Laatst online: 07:42

Grudgie

PSN: Grudgie7

Zijn er ook Tweakers die aan intermittent fasting doen? Ik zelf doe het al sinds oktober/november ongeveer en vind het super relaxed.

Lekker grote maaltijden eten ipv steeds kleine maaltijden. En kan zo veel beter mijn macro's verdelen. :)

 • FREAKJAM
 • Registratie: Mei 2007
 • Laatst online: 19-03 12:49

FREAKJAM

"MAXIMUM"

Grudgie schreef op woensdag 18 juli 2018 @ 12:28:
Zijn er ook Tweakers die aan intermittent fasting doen? Ik zelf doe het al sinds oktober/november ongeveer en vind het super relaxed.

Lekker grote maaltijden eten ipv steeds kleine maaltijden. En kan zo veel beter mijn macro's verdelen. :)
Ik hanteer al 2 jaar IF. Ik heb een eet-window van 14.30 tot 22.30 en dat bevalt prima. In het begin ook leangains gedaan (low carb op rustdagen) maar dat is alleen praktisch als je 3 dagen per week traint.

Ik ben nooit een ontbijtmens geweest en ik vind grote maaltijden eten ook wel fijn. Het is meer dat ik het volg vanwege het gemak en niet al die maaltijden op het werk. (hoewel ik op het werk voornamelijk brood eet).

Sociaal is het soms alleen wat lastig, maar heel soms pas ik mij dan aan. (op vakantie bijv met ontbijt).

[Voor 22% gewijzigd door FREAKJAM op 18-07-2018 13:36]

is everything cool?


Acties:
 • +1Henk 'm!

 • Gonadan
 • Registratie: Februari 2004
 • Laatst online: 22:48

Gonadan

Admin Foto & Video, Harde Waren, Consumentenelektronica
Topicstarter
Grudgie schreef op woensdag 18 juli 2018 @ 12:28:
Zijn er ook Tweakers die aan intermittent fasting doen? Ik zelf doe het al sinds oktober/november ongeveer en vind het super relaxed.

Lekker grote maaltijden eten ipv steeds kleine maaltijden. En kan zo veel beter mijn macro's verdelen. :)
Heb ik een paar maanden gedaan, ging er prima op. In mijn geval merkte ik nul komma nul verschil met de zes keer per dag schema's.
Dat onderschreef mijn eigen mening weer: hoe je iets binnen krijgt is veel minder belangrijk dan wat je binnen krijgt. In beide gevallen heb ik goed opgelet wat ik binnen kreeg, alleen de tijdstippen en grootte van individuele maaltijden was anders. Onder de streep kreeg ik vergelijkbare resultaten.

Daarom is het met al die schema's en technieken voornamelijk belangrijk om iets te kiezen wat goed bij je past zodat je het goed vol kunt houden, dat is nog de belangrijkste sleutel voor succes. Daarnaast moet je uiteraard ongeacht het schema gewoon zorgen dat je goede voeding binnen krijgt. Maar dat spreekt voor zich zou je bijna zeggen. :P

Look for the signal in your life, not the noise.

Canon R6 | 50 f/1.8 STM | 430EX II
Sigma 85 f/1.4 Art | 100-400 Contemporary
Zeiss Distagon 21 f/2.8


 • Grudgie
 • Registratie: Juli 2007
 • Laatst online: 07:42

Grudgie

PSN: Grudgie7

Ja IF is geen wondermiddel. Het maakt ook niet uit of je nou 6x per dag eet of 2 of 1 keer. Gaat erom dat je meer kcal verbrand dan dat je eet. (als je aan het cutten bent).

IF heeft wel een positieve bijwerking op je vet verbranding en je hormonen huishouden.

Probeer zelf wel altijd zo hoog mogelijk in koolhydraten te blijven. Zelf houd ik deze macro verhouding aan.

Eiwit 2g/per lichaamsgewicht
Vetten 1g/per lichaamsgewicht
De rest wat ik overhoud gaat naar de koolhydraten.

Op dagen dat ik werk en sport krijg ik natuurlijk meer koolhydraten binnen dan op dagen dat ik niet sport.

Als ik bijvoorbeeld uit eten ga of heb feestje dan houd ik er rekening mee en ga ik vaak de hele dag niks eten en eet ik pas daar.

Houden jullie ook refeed dagen ?
Ik wel 1x in de week.

Acties:
 • +1Henk 'm!

 • Philflow
 • Registratie: April 2006
 • Laatst online: 02-12-2022

Philflow

Philflow wijzigde dit (47%)

Grudgie schreef op woensdag 18 juli 2018 @ 15:03:
Ja IF is geen wondermiddel. Het maakt ook niet uit of je nou 6x per dag eet of 2 of 1 keer.
Voor gewichtsverlies maakt het inderdaad niet uit. Voor maximale spiergroei en behoud is het wel beter je eiwitten over de dag te spreiden.

 • Grudgie
 • Registratie: Juli 2007
 • Laatst online: 07:42

Grudgie

PSN: Grudgie7

Philflow schreef op woensdag 18 juli 2018 @ 15:05:
[...]

Voor gewichtsverlies maakt het inderdaad niet uit. Voor maximale spiergroei en behoud is het wel beter je eiwitten over de dag te spreiden.
Ja. Zelf eet ik 2 a 3 keer op een dag.

 • Gonadan
 • Registratie: Februari 2004
 • Laatst online: 22:48

Gonadan

Admin Foto & Video, Harde Waren, Consumentenelektronica
Topicstarter
Philflow schreef op woensdag 18 juli 2018 @ 15:05:
Voor gewichtsverlies maakt het inderdaad niet uit. Voor maximale spiergroei en behoud is het wel beter je eiwitten over de dag te spreiden.
Ook dan is dat voordeel tegenwoordig nogal twijfelachtig. Zeker als je amateur sporter bent en niet richting fanatiek bodybuilding gaat.

Look for the signal in your life, not the noise.

Canon R6 | 50 f/1.8 STM | 430EX II
Sigma 85 f/1.4 Art | 100-400 Contemporary
Zeiss Distagon 21 f/2.8


Acties:
 • +1Henk 'm!

 • Allie74
 • Registratie: Januari 2010
 • Laatst online: 06:37
Leuk topic, ga ik zeker volgen.
Zelf sport ik 4 keer in de week, train mijn spiergroepen 2 keer in de week.
20 kg afgevallen en nu is het wel tijd om wat aan te komen in spiermassa :-)
Onderhous is 2700 kcal, ik ga rustig opbouwen naar 3000 en kijken wat er dan gaat gebeuren.
Hou tussen de 1,5- 2 gram eiwit aan per kg lichaamsgewicht, 1 gram vet en de rest koolhydraten.
Probeer dit zoveel mogelijk te doen in 3 flinke maaltijden en 3 tussendoortjes.

 • Philflow
 • Registratie: April 2006
 • Laatst online: 02-12-2022

Philflow

Philflow wijzigde dit (47%)

Gonadan schreef op woensdag 18 juli 2018 @ 19:25:
[...]
Ook dan is dat voordeel tegenwoordig nogal twijfelachtig. Zeker als je amateur sporter bent en niet richting fanatiek bodybuilding gaat.
Twijfelachtig vind ik het niet. Ik heb 3 studies gezien waarbij MPS over een langere periode werd gemeten (12-24 uur), in alle 3 de studies was een evenwichtige spreiding van de eiwitten beter. Er is ook een studie waar 6 maaltijden per dag beter was dan 3.

Het is wel een klein voordeel, en of je dat er voor over moet hebben is maar de vraag natuurlijk.

 • Gekke Jantje
 • Registratie: November 2017
 • Laatst online: 15-09-2020
Ik heb jaren terug zelf ook IF gedaan maar dat ging niet goed in combinatie met redelijk zwaar werk waar bij je snel kh's verbrand, opperman. Later nog eens geprobeerd maar ik vind het niet echt fijn om veel te eten over meerdere uren, ik heb wil daar geen tijd aan verspillen en kwam ook niet aan voldoende kcals.

Asrock Z370 Extreme4 i9 9900k 16gb NightHawk 3200mhz MSI GTX1080Ti gaminingX 2 Evo 512gb m.2 over chipset pcie lanes Corair hx750i


 • jacobras
 • Registratie: Januari 2005
 • Laatst online: 18-03 21:19

jacobras

Developer

Maandje geleden zei ik in het vorige topic over GVT:
jacobras schreef op maandag 18 juni 2018 @ 11:17:
Lekker proberen en kijken of het bevalt is ook mijn plan d:)b. Onderzoeken zijn heel interessant maar ik denk dat het ook belangrijk is te kijken wat voor iemand persoonlijk werkt. Misschien is een bepaalde trainingsmethode minder efficiënt maar geeft het wel meer motivatie waardoor iemand er uiteindelijk meer aan heeft.
Welnu, 5 weken gedaan met deadliften:
 • Week 1: 10x10 @ 60kg
 • Week 2: 5x10 @ 65kg (het was té warm)
 • Week 3: 10x10 @ 65kg
 • Week 4: 10x10 @ 70kg
 • Week 5: 10x10 @ 75kg
(vooraf telkens 5x5 pull-ups)

Eerste week was een ontzettende aanslag qua uithoudingsvermogen. Moest er flink van bijkomen voordat ik verder kon met een paar isolatie-oefeningen. Tweede week ging dat al een stuk beter, dat wende dus snel.

Deadlift PR ervóór was 2x 110kg (ik woog zo'n 80.5kg). Gisteren gedaan: 1x 110kg, 1x 120kg en 1x130kg. Ook nog 140 geprobeerd, maar dat was teveel (ik weeg nu zo'n 81.1kg). Blij mee! GVT is natuurlijk gefocust op massa, maar toch ook wat kracht mee kunnen opbouwen. Was dit leuk? Ja en nee. Ja: ervoor gaan om dit te halen werkt lekker motiverend. Nee: die je bent een half uur bezig met één oefening en het is qua uithoudingsvermogen veel uitputtender dan ik zou wensen. Zonder m'n maat die dit met me mee deed had ik het niet volgehouden.

Nu over naar een echt krachtschema om mijn deadlifts verder te ontwikkelen.

Mijn laatste (grote) reviews: Medal of Honor (VR), Half-Life: Alyx (VR)


 • Philflow
 • Registratie: April 2006
 • Laatst online: 02-12-2022

Philflow

Philflow wijzigde dit (47%)

Voor wie geinteresseerd was in het meten van ketonen voor het ketose dieet (@wokkelz wellicht) . Ik heb nu deze bloedmeter gekocht: https://shopvoorgezondhei...-glucosemeter-startpakket (20 eur). Daarbij heb je dan de ketosens strips nodig (10 voor 16 eur). Mijn eerste meting kwam uit op 0.7, na 2 dagen kh vermijden. Ik denk dat het vanzelf hoger gaat uitkomen.Edit: ben er achter gekomen dat het meten van ketonen eigenlijk niet zo belangrijk is, en niet nodig. https://ketogains.com/201...g-ketones-ketogenic-diet/

[Voor 17% gewijzigd door Philflow op 20-07-2018 07:14]


 • Grudgie
 • Registratie: Juli 2007
 • Laatst online: 07:42

Grudgie

PSN: Grudgie7

Dat hele koolhydraten vermijden snap ik nooit. Ik kan daar echt niet bij. Je hebt echt koolhydraten nodig om alleen al te functioneren en als je sport en veel sport is het toch voor jezelf en je lichaam beter dat je zo hoog mogelijk in koolhydraten bent.

Snap niet dat je je lichaam dat wil aandoen.

Je kan prima cutten/droog worden als je hoog in koolhydraten zit. Daarbij wil je eigenlijk niet dat je lichaam de energie weghaalt van je eiwitten.

 • Philflow
 • Registratie: April 2006
 • Laatst online: 02-12-2022

Philflow

Philflow wijzigde dit (47%)

Grudgie schreef op donderdag 19 juli 2018 @ 22:13:
Dat hele koolhydraten vermijden snap ik nooit.
Het is een van de opties. Een hoog kh dieet, een gematigd kh dieet, of een keto dieet, het kan allemaal prima te werken. Sommige mensen doen het beter met de ene aanpak, andere weer met een andere aanpak.

Ik heb zelf vaak genoeg gecut op hoog kh. Ik voel me beter op keto. Hogere energie, minder honger. En ik wordt makkelijker lean.

Ook het brein blijft prima werken op een keto dieet. In sommige gevallen zelfs beter. Dit komt omdat veel gedeelte van de hersenen prima werken op ketonen. En het gedeelte dat glucose nodig hebben heeft kan dat makkelijk uit gluconeogenesis halen. Dit is een proces in het lichaam dat eiwit omzet in glucose.

Voor de mensen die zich prima voelen met cutten op hoog kh zou ik zeggen ga zo door. Maar als hoog kh je vaak vermoeid maakt is het keto dieet mogelijk interessant om te proberen.

 • Gekke Jantje
 • Registratie: November 2017
 • Laatst online: 15-09-2020
Cutten deed ik altijd op 200 gram kh's werkte altijd perfect, ik nam ook geen overdreven hoeveelheid eiwitten, 1,8 gram per kg lichaamsgewicht tijdens bulk 2 gram eiwit tijdens het cutten. Wat word er eigenlijk gedaan met te veel eiwit in het lichaam?

Dit is wat ik momenteel eet

1 40 gram havermout 325cc halvolle melk 10 gram lijnzaad en chiazaad, 50 gram bosbessen en een kleine banaan.

2 2 snee volkoren brood met halvarine 30 gram gerookte kip 1 ei 200-250 gram rauwkorst

3 2 snee volkorenbrood 1 met halvarine 1 ei 1 appel

4 150 gram zoete aardappel gekookt of ongekookt, 250-350 gram gekookte groente halve ui en 5 bos paddestoelen voor door de 150 gram kipblokjes om te roerbakken in 15ml margarine

5 225 gram yoghurt IJslandse met hoog eiwit 11 gram per 100 gram 15 gram walnoten.

avg 2000 kcal 134 gram eiwit 65 gram vet en 193 gram kh's zout rond de 4 -5 gram

1 keer per week rood vlees en vette vis en 1 keer per week let ik wat minder op het eten en meestal is dat dan een pizza voor maaltijd 4 en een blikje fris met suiker en een radler 0.0.

[Voor 62% gewijzigd door Gekke Jantje op 20-07-2018 08:59]

Asrock Z370 Extreme4 i9 9900k 16gb NightHawk 3200mhz MSI GTX1080Ti gaminingX 2 Evo 512gb m.2 over chipset pcie lanes Corair hx750i


Acties:
 • +1Henk 'm!

 • Philflow
 • Registratie: April 2006
 • Laatst online: 02-12-2022

Philflow

Philflow wijzigde dit (47%)

Gekke Jantje schreef op vrijdag 20 juli 2018 @ 08:25:
Cutten deed ik altijd op 200 gram kh's werkte altijd perfect, ik nam ook geen overdreven hoeveelheid eiwitten, 1,8 gram per kg lichaamsgewicht tijdens bulk 2 gram eiwit tijdens het cutten. Wat word er eigenlijk gedaan met te veel eiwit in het lichaam?
Kan glucose van worden gemaakt, geoxideerd worden, of in de lever word er urea van gemaakt, dat vervolgens in de urine terecht kan komen.

[Voor 7% gewijzigd door Philflow op 20-07-2018 09:48]


 • Gekke Jantje
 • Registratie: November 2017
 • Laatst online: 15-09-2020
Duidelijk, ik ga dus maar weer even op zoek naar urea, ik ken die benaming ook niet.

Asrock Z370 Extreme4 i9 9900k 16gb NightHawk 3200mhz MSI GTX1080Ti gaminingX 2 Evo 512gb m.2 over chipset pcie lanes Corair hx750i


 • Grudgie
 • Registratie: Juli 2007
 • Laatst online: 07:42

Grudgie

PSN: Grudgie7

Philflow schreef op vrijdag 20 juli 2018 @ 09:43:
[...]

Kan glucose van worden gemaakt, geoxideerd worden, of in de lever word er urea van gemaakt, dat vervolgens in de urine terecht kan komen.
Een deel zal ook wel opgeslagen worden als vet.

 • Philflow
 • Registratie: April 2006
 • Laatst online: 02-12-2022

Philflow

Philflow wijzigde dit (47%)

Grudgie schreef op vrijdag 20 juli 2018 @ 10:20:
[...]
Een deel zal ook wel opgeslagen worden als vet.
Eiwit zelf niet. Maar als je boven je behoefte eet zullen de vetten die je eet eerder worden opgeslagen als lichaamsvet. Hier wordt het goed uitgelegd: https://bodyrecomposition.com/fat-loss/how-we-get-fat.html/

 • Gonadan
 • Registratie: Februari 2004
 • Laatst online: 22:48

Gonadan

Admin Foto & Video, Harde Waren, Consumentenelektronica
Topicstarter
Philflow schreef op donderdag 19 juli 2018 @ 08:11:
Twijfelachtig vind ik het niet. Ik heb 3 studies gezien waarbij MPS over een langere periode werd gemeten (12-24 uur), in alle 3 de studies was een evenwichtige spreiding van de eiwitten beter. Er is ook een studie waar 6 maaltijden per dag beter was dan 3.

Het is wel een klein voordeel, en of je dat er voor over moet hebben is maar de vraag natuurlijk.
Nee maar dan is het wel een duidelijker verhaal nu. Het is jouw mening gebaseerd op jouw persoonlijke interpretatie van enkele onderzoeken. Die nuance bleek totaal niet uit je eerdere opmerking. :)

Look for the signal in your life, not the noise.

Canon R6 | 50 f/1.8 STM | 430EX II
Sigma 85 f/1.4 Art | 100-400 Contemporary
Zeiss Distagon 21 f/2.8


Acties:
 • +1Henk 'm!

 • Hackus
 • Registratie: December 2009
 • Niet online

Hackus

Lifting Rusty Iron !

Gekke Jantje schreef op vrijdag 20 juli 2018 @ 09:49:
Duidelijk, ik ga dus maar weer even op zoek naar urea, ik ken die benaming ook niet.
Ureum is een afvalproduct wat vrij komt bij de eiwitstofwisseling in de lever. bij een hoger eiwit (dieet), moet je meer water drinken om het Ureum concentraat zvm te verdunnen. waardoor je het makkelijker uit plast, en het ureumgehalte niet te hoog is.

oa Oorzaken verhoogde ureumproductie:
Eiwitrijk dieet
Maag-darmbloeding
Afvallen
Te snel werkende schildklier
Koorts

Kiest als MTB' er voor het mulle zand en drek, ipv het naastgelegen verharde pad.


 • Philflow
 • Registratie: April 2006
 • Laatst online: 02-12-2022

Philflow

Philflow wijzigde dit (47%)

Gonadan schreef op vrijdag 20 juli 2018 @ 12:53:
[...]

Nee maar dan is het wel een duidelijker verhaal nu. Het is jouw mening gebaseerd op jouw persoonlijke interpretatie van enkele onderzoeken. Die nuance bleek totaal niet uit je eerdere opmerking. :)
't is wel een mening met een goede onderbouwing :) Het is een feit dat 24h MPS hoger is met een betere spreiding van eiwitten over een dag. 24h MPS is de belangrijkste driver van spiergroei, da's ook een feit.

Daarom zei ik eerder: Voor maximale spiergroei en behoud is het wel beter je eiwitten over de dag te spreiden. Nadruk op het woordje maximaal dus. Ik zie weinig subjectiviteit in die mening.

Wat wel subjectief is: hoeveel verschil het gaat maken. Waarschijnlijk niet zo veel maar niemand die de exacte getallen weet.

Ik heb de vraag weleens gesteld aan Stuart Phillips, zoals je weet iemand die als toonaangevend eiwit onderzoeker wordt gezien. "It seems prudent to say that 3-4 meals or perhaps 5 meals may be better for some but it's an incremental advance, 6 is likely just more than the muscle can process. My main point is 3 meals likely does a lot of the job for MPS... 80-90%? If they're protein rich, 4 meals does perhaps 95%, 5 meals 97%, 6 meals is simply not going to get you much further ahead. I disagree that there's not enough data because there is enough to make a decent educated guess."

En Alan Aragon & Brad Schoenfeld: "Based on the current evidence, we conclude that to maximize anabolism one should consume protein at a target intake of 0.4 g/kg/meal across a minimum of four meals in order to reach a minimum of 1.6 g/kg/day. " https://jissn.biomedcentr...10.1186/s12970-018-0215-1

Voor de nuance: ook met 2 maaltijden per dag kun je prima vooruit gaan, het zal alleen iets langzamer gaan.

[Voor 5% gewijzigd door Philflow op 20-07-2018 13:50]


Acties:
 • +1Henk 'm!

 • Gonadan
 • Registratie: Februari 2004
 • Laatst online: 22:48

Gonadan

Admin Foto & Video, Harde Waren, Consumentenelektronica
Topicstarter
Dat klopt, maar iedereen zal van zichzelf vinden dat zijn mening goed onderbouwd is. ;)
Daarom ga ik ook meestal niet mee in het discussiëren over onderzoeken of citaten want ze zijn altijd voor interpretatie vatbaar en juist die interpretatie is weer zo ontzettend gevoelig voor configmation bias.

De manier van meerdere maaltijden verspreid over de dag is sowieso een goede, daarin ga ik absoluut met je mee. Het is niet voor niets dat heel veel bodybuilders erbij zweren, maar die kunnen dan ook niet anders want anders krijg je dal dat voer nooit naar binnen.
Echter ben ik wel van mening (ook subjectief) dat het niet per se de beste manier is, en al helemaal niet als advies in dit topic. Ik durf namelijk te beweren dat maximale spiergroei van meer afhankelijk is dan alleen de voeding, daarvoor moet je praktisch alles perfect doen. Dat niveau van levensstijl en training is heel erg schaars en ik denk dat het hier niet (meer) voor komt. (minder subjectief imo) :)

Look for the signal in your life, not the noise.

Canon R6 | 50 f/1.8 STM | 430EX II
Sigma 85 f/1.4 Art | 100-400 Contemporary
Zeiss Distagon 21 f/2.8


 • Hackus
 • Registratie: December 2009
 • Niet online

Hackus

Lifting Rusty Iron !

@Gonadan Inderdaad, en verder heeft het weinig nut hier. wij zijn met z'n allen geen Mr.Olympia contenders.
De meeste lezers willen wat afvallen, en bezoeken vaak niet eens (een langere periode) een sportschool.

Kiest als MTB' er voor het mulle zand en drek, ipv het naastgelegen verharde pad.


Acties:
 • +1Henk 'm!

 • Grudgie
 • Registratie: Juli 2007
 • Laatst online: 07:42

Grudgie

PSN: Grudgie7

Hackus schreef op vrijdag 20 juli 2018 @ 16:42:
@Gonadan Inderdaad, en verder heeft het weinig nut hier. wij zijn met z'n allen geen Mr.Olympia contenders.
De meeste lezers willen wat afvallen, en bezoeken vaak niet eens (een langere periode) een sportschool.
Zelf ga ik al 4-5 jaar 4x per week naar de sportschool. Heb een periode dat ik een tijd cut en dan weer een tijd bulk. Heb steeds wel een doel met mijn sporten en daar ga ik mijn voeding op aanpassen. :)

Acties:
 • +2Henk 'm!

 • FireFoz
 • Registratie: Juni 2001
 • Laatst online: 16-03 20:58
Hackus schreef op vrijdag 20 juli 2018 @ 16:42:
@Gonadan
De meeste lezers willen wat afvallen, en bezoeken vaak niet eens (een langere periode) een sportschool.
Nouuuuuu daar doe je ons toch wel te kort hier. Verreweg de meeste posts in dit topic en vorige topic wordt door een klein groepje zelfde posters gemaakt die toch best fanatiek zijn. Hier en daar doet er iemand 2 weken mee, maar er zitten een behoorlijk aantal vaste klanten in dit topic.

@Philflow (om er maar een te noemen:+) wat drink je dan zoal bij een keto dieet? Bijna alle drankjes hebben wel koolhydraten op water, thee en wat light na.

Leef lekker in het nu, er is niks anders


 • Hackus
 • Registratie: December 2009
 • Niet online

Hackus

Lifting Rusty Iron !

FireFoz schreef op zaterdag 21 juli 2018 @ 11:33:
[...]


Nouuuuuu daar doe je ons toch wel te kort hier. Verreweg de meeste posts in dit topic en vorige topic wordt door een klein groepje zelfde posters gemaakt die toch best fanatiek zijn. Hier en daar doet er iemand 2 weken mee, maar er zitten een behoorlijk aantal vaste klanten in dit topic.
Lezers :)


Het was een kleine groep die berichten schreef, Dat was in anders sectie. De bedoeling van GoT is dat het geen ondergesneeuwd topic is, maar meer algemeen , en dat er meer lezers ook gaan posten. Als het alleen om de effectiviteit van (theoretische) maximale spiergroei gaat, trekt dat weinig lezers.

[Voor 26% gewijzigd door Hackus op 21-07-2018 11:40]

Kiest als MTB' er voor het mulle zand en drek, ipv het naastgelegen verharde pad.


 • Philflow
 • Registratie: April 2006
 • Laatst online: 02-12-2022

Philflow

Philflow wijzigde dit (47%)

Achja 3 maaltijden eten lijkt me toch wel te doen voor de meeste mensen. Met maar 1 of 2 maaltijden is de kans groot dat je wat potentiele gains laat liggen. Dat is overigens zo opgelost met een eiwitshake erbij.
FireFoz schreef op zaterdag 21 juli 2018 @ 11:33:
[...]
@Philflow (om er maar een te noemen:+) wat drink je dan zoal bij een keto dieet? Bijna alle drankjes hebben wel koolhydraten op water, thee en wat light na.
Ik drink normaal gesproken alleen water en koffie. Nu met het warme weer drink ik toevallig crystal clear (0 kcal).

[Voor 21% gewijzigd door Philflow op 21-07-2018 14:01]


 • Allie74
 • Registratie: Januari 2010
 • Laatst online: 06:37
Water, thee en koffie hier. Met dit warme weer ook af en toe cola zero😍

 • Grudgie
 • Registratie: Juli 2007
 • Laatst online: 07:42

Grudgie

PSN: Grudgie7

Weetje wat ook lekker is en wat drink ik veel tijdens het cutten. Wicky 0% suiker. Zit per 100ml maar 1kcal in en geen suikers. Super chill.

https://www.jumbo.com/wicky-fruit-1,-5l/190104PAK/

 • Hackus
 • Registratie: December 2009
 • Niet online

Hackus

Lifting Rusty Iron !

Allie74 schreef op zaterdag 21 juli 2018 @ 16:10:
Water, thee en koffie hier. Met dit warme weer ook af en toe cola zero😍
Water, Thee en eiwitshakes ;)

Kiest als MTB' er voor het mulle zand en drek, ipv het naastgelegen verharde pad.


 • FireFoz
 • Registratie: Juni 2001
 • Laatst online: 16-03 20:58
Na de nodige issue's met het trainen van mijn biceps heb ik eindelijk een oefening gevonden waarmee ik m'n biceps echt goed kan aanpakken: laying cable curl. Hierbij lig ik op een bankje op m'n rug en doe ik liggend curls. Ik heb bij staande curls dat ik te veel pijn krijg ik m'n onderarmen, maar liggend heb ik er geen last van.

Ik ben met die oefening van 45kg naar 65kg gegaan dus maak goede progressie qua kracht. Echter qua volume zijn m'n biceps nog geen millimeter gegroeid. Ik doe 3x10, 2x per week. Daarnaast nog diverse compounds waar biceps ook bij betrokken zijn zoals rows.Bij alle andere spieren zoals borst zie ik wel volume progressie hoewel dat veel minder makkelijk te meten is dan biceps. Iemand een idee waarom je wel sterker kan worden zonder te groeien? Uiteraard al gegoogle, dan is het standaard antwoord 8-12 reps doen en meer eten, maar ja dat doe ik al :+

Leef lekker in het nu, er is niks anders


Acties:
 • +1Henk 'm!

 • Hackus
 • Registratie: December 2009
 • Niet online

Hackus

Lifting Rusty Iron !

@FireFoz zijn ze wat droger nu ?

Ik doe vaak Scott-curl en concentration curl en staande EZ curl bij aparte biceps oefening.
Scott met EZ en CC met losse dumbbell

Bij pull pak je ook veel biceps, dus kijk effe of je niet teveel doet in je schema.

Kiest als MTB' er voor het mulle zand en drek, ipv het naastgelegen verharde pad.


 • Mavi86
 • Registratie: Juli 2010
 • Laatst online: 07-03 20:35
Wat houden jullie aan als richtlijn voor volume per spiergroep / per week ?

Ik zit even aan mijn schema te sleutelen vandaar.

Zit ik met met 15 sets per spiergroep, per week goed?

www.mariovisser.com


Acties:
 • +1Henk 'm!

 • Philflow
 • Registratie: April 2006
 • Laatst online: 02-12-2022

Philflow

Philflow wijzigde dit (47%)

Mavi86 schreef op maandag 23 juli 2018 @ 16:58:
Zit ik met met 15 sets per spiergroep, per week goed?
Aan de hoge kant om te beginnen imo, wellicht meer dan nodig. Ik zou beginnen met ~10-12 sets per spiergroep per week en kijken hoe je vooruit gaat. Mocht je niet vooruit gaan dan kun je altijd nog volume toevoegen.

Acties:
 • +1Henk 'm!

 • FREAKJAM
 • Registratie: Mei 2007
 • Laatst online: 19-03 12:49

FREAKJAM

"MAXIMUM"

Mavi86 schreef op maandag 23 juli 2018 @ 16:58:
Wat houden jullie aan als richtlijn voor volume per spiergroep / per week ?

Ik zit even aan mijn schema te sleutelen vandaar.

Zit ik met met 15 sets per spiergroep, per week goed?
Aantal sets verschilt per spiergroep. Check dit artikel van Dr. Mike Israetel.

[Voor 13% gewijzigd door FREAKJAM op 23-07-2018 18:46]

is everything cool?


 • Mavi86
 • Registratie: Juli 2010
 • Laatst online: 07-03 20:35
Bedankt! Ziet er ingewikkeld uit maar ik ga het eens goed doorlezen. Lastige is dat ik nog wel wat verschillende antwoorden voorbij zie komen op diverse websites. Op een gegeven moment weet je niet meer wie nou de waarheid spreekt. Maar het verschilt natuurlijk ook wel van persoon op persoon

www.mariovisser.com


Acties:
 • +1Henk 'm!

 • Grudgie
 • Registratie: Juli 2007
 • Laatst online: 07:42

Grudgie

PSN: Grudgie7

Ligt er ook wel aan wat voor schema je volgt. Volg je een split schema dat je 1 bepaalde spiergroep pakt per dag of een upper/lower body of een full body.

En je moet het ook wel beetje simpel houden en niet uren bezig zijn met je training, heeft totaal geen zin.
Echt groeien/sterker/etc. worden kost gewoon veel tijd en geduld. Het is een marathon en geen sprint. :)

 • Mavi86
 • Registratie: Juli 2010
 • Laatst online: 07-03 20:35
Ja dat is me duidelijk inderdaad. Ik ben nu begonnen met full body 3 x in de week (ik weet nog niet of dit de juiste keuze is overigens).
Heb vanaf mijn 10e vechtsport gedaan en laatste 12 jaar kickboksen. Nu op mijn oude dag (32) wil ik een beetje aan mijn body werken. En wil wat minder avonden in de week weg zijn waardoor thuis met gewichten trainen me wel mooi lijkt :)

[Voor 7% gewijzigd door Mavi86 op 23-07-2018 19:15]

www.mariovisser.com

Pagina: 1 2 3 ... 108 Laatste

Let op:
Het bespreken van AAS (Androgenic-anabolic steroids) is niet toegestaan, zie ook Sport Beleid:
Het bespreken van steroïden (AAS aka Androgenic-anabolic steroids) is niet toegestaan. Wanneer je het wil gebruiken, wees voorzichtig en vraag advies aan mensen met ervaringen.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee