Misschien niet, althans ik weet niet waar je woont.
Ik heb het even nagezocht omdat ik het toch wel interessant vind:
http://www.knmi.nl/nederland-nu/klimatologie/daggegevens
Ik hanteer voor het gemak de 'winterperiode' 1 nov - 30 april, overigens doe ik de metingen in het oh zo mooie Twente. Dit zijn zes maanden(just saying). En heb de winters van 2013-14, 2014-15, 2015-16 er bij gepakt. De temperaturen zijn in 0,1 graden Celcius, dus /10 voor graden Celcius.
Per dag gemeten: gemiddelde temperatuur, minimum temperatuur, maximum temperatuur, minimum temperatuur op 10cm hoogte, neerslag in mm.
De niet afgeronde getallen onder de tabel is het gemiddelde van die periode, voor het lees gemak heb ik behalve de eerste en de laatste waarde het verborgen.
Ik vond dit eigenlijk zelf voor mijn gedachte(Nederland is koud, ik heb koud en het is vaak veel te koud) behoorlijk koud.
Even wat verder specificeren brengt ons dit:
Rood = warm
Oranje = twijfelachtig
Groen = koud
Ik durf wel te zeggen dat winterbanden
(en laten voor het gemak nu even aannemen dat ze <7C beter rijden dan zomerbanden) toch wel twee tot drie en half misschien wel vier maand per jaar beter rijden dan zomerbanden.
Maar, ik zou ze dan absoluut nu er nog niet onder leggen, sorry TommyGun

.
tl;dr Plan in augustus een afspraak bij de garage voor december en laat ze er dan onder liggen voor minimaal drie maand of iets langer als het langdurige kouder blijft.
Edit: om zoals het hoort nog even gaten in mijn eigen 'onderzoek' te schieten, dit is natuurlijk gebaseerd op gemiddeldes van maanden en neemt alleen maar de laatste drie jaar mee.
[
Voor 4% gewijzigd door
True op 01-11-2016 14:53
]