Goede post. Met deze gemengde gevoelens denk ik er ook over. Het is zo dat ik hobbymatig bezig ben wat te "piraten" rond de 868 frequenties, beter bekend als de "35 cm band". Dat speelt zich tegenwoordig af tussen 870-875. Draaibare richtantenne's van 4 meter lang enzo... Ik zie al de datasignalen op de SDRPlay ontvanger en gevoelsmatig kan ik wel wat met deze spulletjes alleen weet ik nog niet wat qua nuttig of leuk...CT schreef op woensdag 21 november 2018 @ 16:07:toon volledige bericht
[...]
Nu ben ik door mijn hobbymatige obsessie aardig bekend in de wereld van de arduinos. rpi's en alle sensors + serial protocollen etc.etc.
En van de week bedacht ik mij terwijl ik in m'n (wifi, stroom loze) moestuin stond te klooien "Hey kan ik niet gewoon 1 van mijn arduino's met bijv. vochtsensor hier in de grond rammen en een TTN-shield erop, dat zou handig zijn"
Nu zijn we een week verder en mijn hoofd is ontploftLoRa(WaN) is toch wel een erg flinke rabbit-hole en ik moet zeggen, nuchter bekeken, onder de streep, ben je eigenlijk voordeliger uit om een zonnepaneel pakket te kopen en een simpele simonly data sim te halen icm een microcontroller pakket.. en je houdt nog geld over en je mogelijkheden zijn een stuk eenvoudiger.
Er zijn overigens zat use-cases waarbij LoRa een handige oplossing is , maar bijna al deze cases hebben te maken met een uitrol van gigantische hoeveelheid sensors over een enorme oppervlakte. Maw. Industrieel.
Dus ik snap (nu) wel waarom dit topic vrij stil is
Al met al: leuke mogelijkheden waardoor men getriggerd kan worden maar ook onduidelijk wat je er precies mee moet qua serieuze bezigheden.
[ Voor 7% gewijzigd door Bart2005 op 29-11-2018 08:40 ]