Toon posts:

Het Anime en Manga topic (deel 24) Vorige deelOverzicht

Pagina: 1 2 3 ... 25 Laatste
Acties:

Onderwerpen


 • mrc4nl
 • Registratie: September 2010
 • Laatst online: 19:04

mrc4nl

Procrastinatie expert

Topicstarter
Mede-auteurs:
 • NMe
 • Registratie: Februari 2004
 • Laatst online: 04-03 13:05

NMe

 • JerX
 • Registratie: Mei 2006
 • Laatst online: 24-03 16:25

JerX

 • Mebus
 • Registratie: September 2006
 • Laatst online: 02-03 21:08

Mebus

Wil je een stukje text/ervaring bijdragen?, stuur een DM naar mij of èèn van de mede-auteurs.

Het Japan Anime & Manga topic
Introductie

In deze thread praten we inhoudelijk over series, ook diegene die nog niet in de VS uit zijn.
Het promoten, distribueren, linken of verwijzen naar fansubgroepen of sites met fansubs, scanlations, mp3's, dvd-rips is gewoon niet toegestaan, ook willen we niet weten of je er zelf mee bezig bent en hoe je aan dit soort materiaal komt. Daarbij is het totaal oninteressant dat de fansubbers van willekeurige serie aflevering zoveel drie minuten te laat zijn met hun egotrip.
We praten hier dus ook over: manga, japanse muziek en dergelijke; zo'n beetje alles wat Japan-gerelateerd is.
Probeer informatie over een episode die nog niet bekend is bij iedereen te verbergen dmv
[spoiler] (text die je wil verbergen) [/spoiler]


Met anime worden alle geanimeerde series bedoeld die uit Japan komen, het is dus niet een verzameling voor cartoons met dezelfde stijl. Avatar bijv is dus geen anime, maar een cartoon. Daarnaast zijn veel anime series gebaseerd op de manga variant, en heeft dus hetzelfde verhaal als bij de papieren versie.Dit wordt ook wel canon genoemd. Soms verzinnen de makers van een anime serie zelf een aflevering. Afleveringen die niet voortkomen uit de Manga noemt men filler. Dit kan bijvoorbeeld komen omdat de manga een tijdelijke stop heeft, maar men wel doorgaat met de series. Maar je hebt ook films die filler zijn ten opzichte van de Manga, zoals enkele Dragonball en Naruto films.

«^Je kan Anime-series in verschillende soorten groeperen:
 • Chibi:Cartoon-achtige manier van het uitbeelden van een character dmv een klein lichaam en een groot hoofd.
 • OAV:OAV (of OVA) staat voor Original Animated Video, en houdt in principe is dat die serie niet op TV komt, maar gelijk uitgebracht wordt op dvd.
 • Slice of life:Letterlijk een stukje uit het dagelijks leven, in dit soort series volg je meestal èèn hoofdpersoon.Overdreven scenes vind je hier weinig. Veel series zijn ook erg rustig, en er gebeuren weing ingrijpende dingen.
 • Mecha:Mecha series bevatten grote (gevechts) robots. Vaak met cockpit waar de piloot in kan zitten.Valt onder shounen
 • Yuri/Yaoi/BL:Yaoi en yuri zijn termen voor respectievelijk homosexueel (yaoi) en lesbisch (yuri) getinte anime.
«^


In Nederlandse (Web)winkel zul je alleen de meest bekende titels tegenkomen, het aanbod is vrij schaars. Wil je toch (legaal) anime kopen, zul je internationale webshops als Amazon en play.com moeten raadplegen. Schrik niet van de prijzen, anime op fysieke media is veel duurder dan normale (Amerikaanse) films en series.Maar er zijn ook sites waar je legaal kan streamen, vaak via een abonnement.
Webshops waar je anime kan kopen
[list]
http://www.amazon.co.uk/
http://www.amazon.com/
http://www.amazon.jp/
http://www.cdjapan.co.jp/
http://play.com
http://www.bol.com
http://www.zavvi.nl
http://www.shop4nl.com
https://www.archonia.com/
Streaming sites
[list]• http://www.crunchyroll.com/
Je kan gratis kijken in 480P kwaliteit, voor nieuwe afleveringen moet je een week wachten. met abonement (5€/maand) kan je in 1080P kijken en heb je toegang tot de nieuwste afleveringen 1 uur nadat ze in japan zijn uitgezonden.Er is een groot aanbod,veel bekende schonen series zitten hier tussen. slechts een paar zijn niet te bekijken in NL
Ik (mrc4nl) heb een abonnement op CR en ben zeer tevreden.
http://www.funimation.com/stream
Je hebt een abonnement nodig om series te zien e ik heb het idee dat de meeste series niet beschikbaar zijn voor Nederland.


«^Er zijn verschillende sites waar je kan bijhouden welke series je allemaal kijkt, en hoe goed je die vind.
hier is een overzicht enkele users.

lijstjes
Aschtrahttp://myanimelist.net/profile/kokoryuu
D4NG3Rhttp://www.anime-planet.com/users/iD4NG3R/anime
hxk-clanhttp://myanimelist.net/animelist/hxkclan
JerXhttp://anidb.net/perl-bin...pl?show=mylist&uid=470717
Remmetjehttp://www.anime-planet.com/users/Remmetje/anime
Rhanniehttp://myanimelist.net/animelist/RhanMaali
mrc4nlhttp://www.anime-planet.com/users/mrc4nl/anime
mebushttp://myanimelist.net/animelist/dxxd
NMehttp://myanimelist.net/animelist/NMe
Aschtrahttps://myanimelist.net/animelist/kokoryuu


«^Dit is slechts een selectie van het totale aanbod, de volledige lijst staat op https://www.anime-planet.com/anime/seasons/summer-2019

«^


Gintama
https://static.tweakers.net/ext/f/jQc0XpiejVxxUKMsNTSo7AUx/full.png In a world where aliens have invaded Edo Period Japan, skyscrapers, trains and motor bikes have replaced the simple life of Earth inhabitants. One man however, still carries the soul of a samurai, Gintoki Sakata, otherwise known as Yorozuya Gin-san. As reckless as he is, Gintoki carries his own resolve and is ready to take on any challenge with his fellow companionsNaruto
https://static.tweakers.net/ext/f/vXQNqdLg6ZqjucKc5xZHLGI2/full.png Two and a half years have passed since the end of Naruto’s old adventures. He has trained hard with Jiraiya-sama and has returned to Konoha to reunite with his friends; but Akatsuki, the organization that threatened Naruto years before, is on the move again and this time Naruto is not the only one in danger. With the powerful Akatsuki organization looming ahead of him, Sasuke still missing, and the struggle with the beast hidden inside him a continuous battle, will Naruto's hard-earned improvements be enough? Join Naruto, Sakura, new friends and the rest of the old gang as the action heats up with new techniques and stronger enemies.«^Voor voorbeelden zie:
https://myanimelist.net/topanime.php
http://anidb.net/perl-bin...rderby.name=1.1&noalias=0

Voor als nog bestaat het lijstje vaak uit:
 • Full Metal Alchemist Brotherhood
 • Steins;Gate
 • Gintama
 • Mushishi
 • Hunter x Hunter
 • Ginga Eiyuu Densetsu
«^


Japanse taal is niet verwant met Romeinse taal zo als wij die in Europa kennen, het werkt daarom heel anders dan talen zoals engels.
Waarom heeft bijna iedere Japanner een naam die eindigt op san?
Die hebben ze niet, dat is de meestgebruikte manier om iemand aan te spreken. Omwille van het intact houden van de culturele verwijzingen vertalen fansubbers dit soort achtervoegsels expres niet. Wij spreken mensen meestal aan met meneer of mevrouw, Japanners hebben speciale achtervoegsels die tegelijk de sociale rang tegenover de aansprekende persoon aan kan geven.
De volgende achtervoegsels worden vaak gebruikt:
-San
De meest bekende. Dit zeg je tegen iemand die gelijk of hoger op de maatschappelijke ladder staat, alsook tegen iemand waarvan je niet goed weet waar hij of zij op die ladder staat en tegen mensen die ouder zijn dan jij.

-sama
Dit zeg je tegen iemand die duidelijk hoger op de maatschappelijke ladder staat, zoals je baas. Het is een teken van respect jegens die persoon. En soms gebruikt men dit achtervoegsel om ff lekker te slijmen. ;)

-chan
Wordt vooral gebruikt door jonge kinderen tegen hun vriendinnetjes. Ook wel tegen vriendjes, maar -chan is overwegend vrouwelijk. Overigens wordt het al vrij jong duidelijk gemaakt door de ouders dat je -san tegen iemand moet zeggen, dus -chan is vooral voor intimi en als je -chan tegen iemand mag zeggen, ben je aardig goed bevriend met diegene.
-kun
-kun is de overwegend mannelijke vorm van -chan. -chan en -kun hebben niet echt een geslacht, maar het is niet echt gebruikelijk om -chan tegen een mannelijke vriend te zeggen.

-sensei
Dit is een titel die gebruikt wordt voor leraren en doktoren.

-senpai
Je spreekt het uit als sempai, en wordt gebruikt om (vooral in en om school, maar ook buiten school om) ouderejaars scholieren/studenten correct aan te spreken.

-kohai
De tegenhanger van senpai. Wordt zelden gebruikt.

-dono
-dono wordt vaak gebruikt voor heren van stand. Is verder vergelijkbaar met -sama.
«^

[Voor 255% gewijzigd door JerX op 06-08-2019 14:04]

ora et labora


 • HanG-BuiK-ZwijN
 • Registratie: Maart 2000
 • Laatst online: 17:54

HanG-BuiK-ZwijN

Oolong's Fanclub member

vast wat tips van mijn kant uit :)

1) de titel is imo een beetje raar primair praten we hier over Manga & Anime ( en mogelijk soms wat jpop ertussen door) , met wat zijstraatjes naar Japanse films en Live Actions of Musicals. " Het Anime & Manga Topic" is imo dan een betere titel

2) top lijstjes zijn leuk maar langlopende "shounen" series kennen de meeste eigenlijk wel.
Meer dan wat info erover en eventueel wat info over wat " fillers" zijn zou voldoende kunnen zijn. (er zijn zat filler guides te vinden voor bijvoorbeeld Naruto en One Piece)

3) linken naar anime/manga kun je het beste doen op animenewsnetwork.com ivm dat sommige sites ook uitgebreide "fansub" info hebben ;) (en dat willen we eigenlijk hier niet ;) )

4) er is ook een IRC kanaal (#anime @ irc.tweakers.net) om kansloos te chatten eeeh diepgaande gesprekken te hebben over de diepgaande zin van het leven natuurlijk :+

5) Een lijstje met winkels al dan niet online om te kopen (amazon uk , Amazon japan , cdjapan.co.jp , yesasia.com, amazon.com , NL webwinkels, play-asia.com , play.com om er eens een paar te noemen (neen helaas is dvdpacific niet meer :'( )

6) info over regio codes : http://bluray.liesinc.net/ dze site bevat info over regio codes van de disk (ook anime)

7) info over regio codes van een bekend type BluRei speler :
amb-1026 BluRei spelers en klonen (hiteker,Momitsu,etc) regio code changer (intypen met de lade open,enter 2 keer dan la dicht) : 9735+01 voor regio A en 02 voor B en 03 voor C


wie weet wat me nog meer te binnen schiet :)

edit 1: Ik bedenk me net dat enige uitleg over het hoe en waarom sommige prijzen van onze liefhebberij zo duur zijn , bijvoorbeeld JP prijzen zijn VEEL hoger dan een serie of film hier. Ik snap dat sommige mensen 50ct per episode nog te duur zullen vinden en sommige mensen met een dikke geldvoorraad er makkelijk 40 eur voor een dvd aan uitgeven. (mijn duurste BluRay van nanoha movie 2nd, de super special edition was eeeh best prijzig O-) om maar eens een voorbeeld te geven :P)

[Voor 13% gewijzigd door HanG-BuiK-ZwijN op 05-08-2015 20:52]

http://i.imgur.com/BYdnj.jpg | http://i.imgur.com/1sNnu.jpg zomg new pic 14 JAN 2013 www.lannersedge.nl Gezellige LAN is Gezellig | i'm OLD!


 • D4NG3R
 • Registratie: Juli 2009
 • Laatst online: 22:20
Nieuw deeltje nieuwe kansen. :)

Met bovenstaande trouwens, ik denk dat een titlechange naar 'Het Anime & Manga topic' met een klein stukje in de TS waarover nou allemaal gepraat word handiger is.

Zolang me waar niet weer zo'n gigantische TW gaan zien onderaan. :N

[Voor 79% gewijzigd door D4NG3R op 05-08-2015 22:11]

Komt d'r in, dan kö-j d’r oet kieken


 • Yohsoog
 • Registratie: Maart 2010
 • Laatst online: 18:28
Eens ivm de titelchange, anders gaat het straks meer over vakantiereizen naar Japan dan over anime etc. Wel al een propere startpost, al is hij nog niet af.

Ik zie daar al Overlord in staan, die bevalt me eigenlijk met elke aflevering meer en meer, in het begin dacht ik meer aan een Sword Art Online, maar het slaat toch een andere weg in.

 • NMe
 • Registratie: Februari 2004
 • Laatst online: 04-03 13:05

NMe

Quia Ego Sic Dico.

Topicstarter
Yohsoog schreef op woensdag 05 augustus 2015 @ 22:19:
Ik zie daar al Overlord in staan, die bevalt me eigenlijk met elke aflevering meer en meer, in het begin dacht ik meer aan een Sword Art Online, maar het slaat toch een andere weg in.
Het is een Madhouse-anime, dat is wat mij betreft sowieso een insta-watch. :P

'E's fighting in there!' he stuttered, grabbing the captain's arm.
'All by himself?' said the captain.
'No, with everyone!' shouted Nobby, hopping from one foot to the other.


 • mrc4nl
 • Registratie: September 2010
 • Laatst online: 19:04

mrc4nl

Procrastinatie expert

Topicstarter
Hoe gaat wij het eigenlijk aanpakken met de lijst "anime series dit seizoen" Allemaal voorzien van een plaatje en synopsis lijkt mij een beetje telang worden. Gewoon tegeltjes+linkje naar CR waar mogelijk?

Of pakken wij alleen de "highlights" eruit en lichtten die toe?

ora et labora


 • NMe
 • Registratie: Februari 2004
 • Laatst online: 04-03 13:05

NMe

Quia Ego Sic Dico.

Topicstarter
Die lengte valt toch wel mee? :P Sowieso kom je al een heel eind als je de 5-minutenseries en de OVA's weglaat denk ik.

'E's fighting in there!' he stuttered, grabbing the captain's arm.
'All by himself?' said the captain.
'No, with everyone!' shouted Nobby, hopping from one foot to the other.


 • Yohsoog
 • Registratie: Maart 2010
 • Laatst online: 18:28
NMe schreef op woensdag 05 augustus 2015 @ 22:23:
[...]

Het is een Madhouse-anime, dat is wat mij betreft sowieso een insta-watch. :P
Ik heb even moeten opzoeken wat Madhouse was (wat zij al geproduceerd hadden, kende de naam niet). Een behoorlijk lijstje op wikipedia, inclusief zelfs wat Amerikaanse comics zie ik en de animatrix. Maar ook weer een heel lijstje interessante must watch animes....die ik nog niet gezien heb... bedankt daarvoor (lees zowel serieus als sarcastisch vanwege de vele 'verloren' uren weer >:) :P ) !
mrc4nl schreef op woensdag 05 augustus 2015 @ 22:25:
Hoe gaat wij het eigenlijk aanpakken met de lijst "anime series dit seizoen" Allemaal voorzien van een plaatje en synopsis lijkt mij een beetje telang worden. Gewoon tegeltjes+linkje naar CR waar mogelijk?

Of pakken wij alleen de "highlights" eruit en lichtten die toe?
Misschien de 'community favourites' ? Als we binnenkort hier ook een 'like' knopje hebben kunnen we het daarvoor gebruiken ;)

 • NMe
 • Registratie: Februari 2004
 • Laatst online: 04-03 13:05

NMe

Quia Ego Sic Dico.

Topicstarter
Yohsoog schreef op woensdag 05 augustus 2015 @ 22:31:
[...]

Ik heb even moeten opzoeken wat Madhouse was (wat zij al geproduceerd hadden, kende de naam niet). Een behoorlijk lijstje op wikipedia, inclusief zelfs wat Amerikaanse comics zie ik en de animatrix. Maar ook weer een heel lijstje interessante must watch animes....die ik nog niet gezien heb... bedankt daarvoor (lees zowel serieus als sarcastisch vanwege de vele 'verloren' uren weer >:) :P ) !
Als je nog een paar van die series gezien hebt dan heb je het sarcastische deel niet meer nodig. :P

Dit lijstje is wel handig trouwens: http://www.ranker.com/lis...est-to-worst/ranker-anime
Ik ben het niet helemaal eens met de volgorde van sommige series en er missen er een paar, maar over het algemeen klopt het redelijk. :P
Misschien de 'community favourites' ? Als we binnenkort hier ook een 'like' knopje hebben kunnen we het daarvoor gebruiken ;)
Stiekem denk ik dat het juist voor veel mensen interessanter is om de minder bekende anime te zien. De communityfavorieten loop je nogal makkelijk tegen het lijf maar soms kom je ook daarbuiten pareltjes tegen. Dit seizoen vermaak ik me heel erg met Himouto, en vorig seizoen kon ik veel lachen om Etotama. Had ik in beide gevallen vooraf niet verwacht. :)

[Voor 10% gewijzigd door NMe op 05-08-2015 22:43]

'E's fighting in there!' he stuttered, grabbing the captain's arm.
'All by himself?' said the captain.
'No, with everyone!' shouted Nobby, hopping from one foot to the other.


 • apollo13
 • Registratie: Oktober 2003
 • Laatst online: 20:57
Heb het nieuwe Japan/Anime topic gevonden, TS begint er op te lijken folks.

Ben nu een erg "foute", maar stiekem toch ook wel leuke serie aan het bekijken: Fuuun Ishin Dai Shogun.
Ik mag de humor in deze wel, de tekenstijl is ook prima.

[Voor 26% gewijzigd door apollo13 op 05-08-2015 23:29]

apollo13


 • RayNbow
 • Registratie: Maart 2003
 • Laatst online: 20:19

RayNbow

Kirika <3

Sjonny schreef op woensdag 05 augustus 2015 @ 22:05:
[...]


Thanks for the infos. Die AnyDVD ziet er idd wel uit wat je wil hebben voor PC afspeel mogelijkheid, maar ik wil op m'n bank hangen en tv kijken en niet op m'n buro stoel zitten en monitor staren :P
Hdmi-kabeltje van pc naar tv? :+
Heb al wat gegoogled en gezien dat je gemodde spelers kan kopen, of dat je zelf een modchip los erbij koop en erin prikt/soldeerd .. dus dat maar even verder bekijken.
De Ambiance/Hiteker/etc. speler was in NL te koop en kon met de afstandsbediening (via een code) op een bepaalde BD regio worden ingesteld. Zelf heb ik hem op A gezet gezien het meeste zo kan worden afgespeeld (ik importeer het merendeel uit VS en JP).

Geen idee of een vergelijkbare speler nog te koop is.
En ja, van tweakers mag je niet meer je eigen scriptje draaien om je avatar wat leuker te maken dan een statisch plaatje ... want je zou eens malware aan je mede tweakers geven. ohwell, over en uit met de pret en geen moeite genomen om er een van de meiden te kiezen als static plaatje.
Ik vraag me af of T.net het ok zou vinden als je een script schreef dat continu je profiel aanpaste om op die manier avatarroulatie te bewerkstelligen? })
En als ik hier dan toch aan het typen ben: geen idee of het al eens langs gekomen is hier, maar er is http://okashiconnection.com/ die japanse snoep boxen maken en voor zo'n €22 naar je opsteuren iedere maand. Heb nou een box gehad, en gelukkig was het meeste goed te pruimen ;)
Hmm, ik weet niet of ik het er voor over heb, maar klinkt interessant.

Ipsa Scientia Potestas Est
NNID: ShinNoNoir


 • D4NG3R
 • Registratie: Juli 2009
 • Laatst online: 22:20
Geen idee waarom maar dit werd een dubbel. Zie hieronder.

[Voor 77% gewijzigd door D4NG3R op 05-08-2015 23:29]

Komt d'r in, dan kö-j d’r oet kieken


 • D4NG3R
 • Registratie: Juli 2009
 • Laatst online: 22:20
apollo13 schreef op woensdag 05 augustus 2015 @ 23:25:
Heb het nieuwe Japan/Anime topic gevonden, TS begint er op te lijken folks.

Ben nu een erg "foute", maar stiekem toch ook wel leuke serie aan het bekijken: Fuuun Ishin Dai Shogun.
Ik mag de humor in deze wel, de tekenstijl is ook prima, linkje: <iframe width="498" height="280" src="*knip*" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Daarvoor zijn de [video] tags, embedden mag hier niet ;)

Euh, die link ik ook maar even niet. Youtube is dan wel een legaal platform - Anime e.d. mogen er alsnog niet naartoe worden geupload.

[Voor 3% gewijzigd door D4NG3R op 05-08-2015 23:29]

Komt d'r in, dan kö-j d’r oet kieken


 • apollo13
 • Registratie: Oktober 2003
 • Laatst online: 20:57
D4NG3R schreef op woensdag 05 augustus 2015 @ 23:27:
[...]


Daarvoor zijn de [video] tags, embedden mag hier niet ;)

Euh, die link ik ook maar even niet. Youtube is dan wel een legaal platform - Anime e.d. mogen er alsnog niet naartoe worden geupload.
Oeps mij bad, zal het ff wissen.
Misschien meteen even voorleggen aan de mods, hoe denken zij hierover?

[Voor 9% gewijzigd door apollo13 op 05-08-2015 23:31]

apollo13


 • D4NG3R
 • Registratie: Juli 2009
 • Laatst online: 22:20
Het is niet zozeer de vraag of dat word verwijderd van YT, maar meer de vraag waneer. AMV's e.d. mogen gewoon (fair use / parody) maar complete episodes worden zover mogelijk geweerd van YT.

Vandaar dat je ook heel veel series ziet waar een of andere rare achtergrond/border rondom de aflevering word gebruikt, dat is puur en alleen zodat de automatische detectiesoftware van Google hem niet direct oppikt. :P

Over AMV's gesproken, normaal heb ik er een bloedhekel aan maar ik kwam deze recent tegen:


_/-\o_

[Voor 19% gewijzigd door D4NG3R op 05-08-2015 23:32]

Komt d'r in, dan kö-j d’r oet kieken


 • apollo13
 • Registratie: Oktober 2003
 • Laatst online: 20:57
D4NG3R schreef op woensdag 05 augustus 2015 @ 23:31:
Het is niet zozeer de vraag of dat word verwijderd van YT, maar meer de vraag waneer. AMV's e.d. mogen gewoon (fair use / parody) maar complete episodes worden zover mogelijk geweerd van YT.

Vandaar dat je ook heel veel series ziet waar een of andere rare achtergrond/border rondom de aflevering word gebruikt, dat is puur en alleen zodat de automatische detectiesoftware van Google hem niet direct oppikt. :P

Over AMV's gesproken, normaal heb ik er een bloedhekel aan maar ik kwam deze recent tegen:
[video]

_/-\o_
Snap het helemaal, had er even niet over nagedacht, wel gek dat deze video er al een jaar op staat. Je zou verwachten dat het na al die tijd al eens ontdekt zou zijn en verwijderd. Het was de eerste hit via Google die ik tegenkwam.

apollo13


 • D4NG3R
 • Registratie: Juli 2009
 • Laatst online: 22:20
Er zijn er genoeg die nooit reported / opgepikt worden, maar het lijkt mij stug dat deze daarom alsnog toegestaan is. ;)

Komt d'r in, dan kö-j d’r oet kieken


 • apollo13
 • Registratie: Oktober 2003
 • Laatst online: 20:57
D4NG3R schreef op woensdag 05 augustus 2015 @ 23:31:

Over AMV's gesproken, normaal heb ik er een bloedhekel aan maar ik kwam deze recent tegen:
[video]

_/-\o_
Wicked! :9~ Hier heeft iemand veel tijd aan besteed, zag een hoop bekende anime voorbij flitsen.

apollo13


 • mrc4nl
 • Registratie: September 2010
 • Laatst online: 19:04

mrc4nl

Procrastinatie expert

Topicstarter
Ik kom zowat niet aan mijn blog meer toe :/ maar de ts is flink geupdate : medeauteurs kunnen jullie nu wel wat aanvullen? :)

ora et labora


 • HanG-BuiK-ZwijN
 • Registratie: Maart 2000
 • Laatst online: 17:54

HanG-BuiK-ZwijN

Oolong's Fanclub member

D4NG3R schreef op woensdag 05 augustus 2015 @ 23:31:
Het is niet zozeer de vraag of dat word verwijderd van YT, maar meer de vraag waneer. AMV's e.d. mogen gewoon (fair use / parody) maar complete episodes worden zover mogelijk geweerd van YT.

Vandaar dat je ook heel veel series ziet waar een of andere rare achtergrond/border rondom de aflevering word gebruikt, dat is puur en alleen zodat de automatische detectiesoftware van Google hem niet direct oppikt. :P

Over AMV's gesproken, normaal heb ik er een bloedhekel aan maar ik kwam deze recent tegen:
[video]

_/-\o_
ik counter YouTube: Crazy M AMV [Animecon 2015 1st Place Editors & Audience] :p _O- _O-

http://i.imgur.com/BYdnj.jpg | http://i.imgur.com/1sNnu.jpg zomg new pic 14 JAN 2013 www.lannersedge.nl Gezellige LAN is Gezellig | i'm OLD!


 • Atomsk
 • Registratie: Februari 2000
 • Laatst online: 25-03 17:20
Paar opmerkingen.

Wat is anime,canon en filler?
Filler / Canon is alleen relevant voor de langlopende shounen series. Bij andere series speelt dat nauwelijks. Ik weet wel dat de meesten hier alleen maar Naruto / One Piece / Bleach - achtige series kijken, maar ik zou het toch proberen wat algemener te houden. Zet er wat in over het verschil tussen tv-serie, ova, films en shorts bijv.

Soorten anime
De "soorten anime" sectie is nu een beetje een vreemde mengeling van doelgroepen (shounen / shoujo), genres en tekenstijlen (chibi). Shounen, Shoujo, Josei en Seinen zijn wel een soort genres, maar altijd in combinatie met andere genre-aanduidingen zoals dagelijks leven, romantiek, sport, avontuur, etc.

Anime series dit seisoen
Het seizoensoverzicht vind je al op anichart, dus een eigen lijstje erbi voegt niet zoveel toe IMO.

[Voor 10% gewijzigd door Atomsk op 06-08-2015 01:33]

_██_
(ಠ_ృ)


 • evEndzhar
 • Registratie: Juli 2006
 • Niet online
mrc4nl schreef op woensdag 05 augustus 2015 @ 18:16:
Je kan Anime-series in verschillende soorten groeperen
[list]• Shonen:Bedoeld voor jongens, vaak met gevechten geweld en actie. Ook slapsticks komen hier veel in voor

Shoujo:Meer bedoeld voor meisjes.Dit soort series zijn vaak wat rustiger.
Shoujo en shonen (shounen, om consequent te zijn) zijn leeftijdsgroepen. In dit geval meisjes en jongens van ongeveer 10 tot 17 of 18 jaar respectievelijk. Daarbij horen ook nog kodomo (kinderen), mina (iedereen), seinen (volwassen mannen) en josei (volwassen vrouwen). In de context van manga, anime en andere media worden de termen gebruikt om een doelgroep aan te duiden, maar ze hebben niets met de inhoud te maken. Een anime met naakt (maar zonder de gecensureerde geslachtsdelen in beeld) en seks kan rustig shounen zijn terwijl een zoetsappige romantische komedie helemaal geen shoujo of josei hoeft te zijn.

Daarbij is de doelgroep van een anime meestal niet gebaseerd op de anime zelf, maar een werk waar het van afgeleid is (vaak een manga) en dat werk krijgt zijn doelgroep weer van de publicatie. Als de uitgever van een seinen magazine een deal sluit met de auteur van One Piece, omdat hij denkt dat zijn lezers dat wel leuk zullen vinden, kan One Piece opeens een seinen manga (en anime) zijn in plaats van shounen.

Tl;dr: er is geen verband tussen doelgroep en genre. ;)

Wat betreft het stukje over aanspreekvormen (honorifics): lees het Wikipedia artikel eens na. Er zijn zoveel subtiele regeltjes en uitzonderingen dat je eigenlijk wel een paar pagina's nodig hebt om het fatsoenlijk uit te leggen. Binnen de familie worden aanspreekvormen bijvoorbeeld heel anders gebruikt en kan iedere familie zijn eigen regels hebben.

Bedenk ook even welke vorm van romanisatie van Japans jullie in de TS willen gebruiken en gebruik die dan consequent. Hoewel ik zelf een voorstander van waapuro ben, is modified Hepburn met gebruik van macrons de meest logische keuze.

[Voor 8% gewijzigd door evEndzhar op 06-08-2015 11:07]


 • chaoscontrol
 • Registratie: Juli 2005
 • Laatst online: 19:17
mrc4nl schreef op woensdag 05 augustus 2015 @ 18:16:
Waarom heeft bijna iedere Japanner een naam die eindigt op san?
_/-\o_
Ik moest lachen. :P

Ik mis de Seinen categorie, dat is toch ook best populair en zou er wel bij mogen. :)

Inventaris - Koop mijn meuk!


 • D4NG3R
 • Registratie: Juli 2009
 • Laatst online: 22:20

Komt d'r in, dan kö-j d’r oet kieken


 • Dj Neo Ziggy
 • Registratie: Januari 2000
 • Laatst online: 11:23
Over dit:
-chan Wordt vooral gebruikt door jonge kinderen tegen hun vriendinnetjes. Ook wel tegen vriendjes, maar -chan is overwegend vrouwelijk.
Volgens mij word er toch wel veel Onii-chan gebruikt, en das dan broer-tje

Wat is hoop? Uitgestelde teleurstelling


 • corset
 • Registratie: November 2009
 • Laatst online: 16:36
Op castlefest toch wat in kunnen slaan:

Angel Sanctuary #1 (Manga)
Angel Sanctuary Series (DVD)
een yaoi manga (even de naam kwijt)
Majora's Mask (OST)

vooral met de Angel Sanctuary dingen ben ik toch heel erg blij :)

"Whatever their future, at the dawn of their lives, men seek a noble vision of man’s nature and of life’s potential."


 • Mx. Alba
 • Registratie: Augustus 2001
 • Laatst online: 25-03 20:04

Mx. Alba

die/hen/zij

Titel en topic warning aangepast. O-)

Als anarchist baal ik ervan dat ik een orgaan heb dat "prostaat" heet...


 • Rhannie
 • Registratie: Oktober 2004
 • Laatst online: 19:42

Rhannie

[DPC] Team Black Bulls

Hey, een nieuw deeltje. :)

Ik ben het met de andere posters eens dat het kopje 'soorten anime' wel een beetje aangepast kan worden. Shounen/Shoujo/Seinen/Josei kunnen wel vermeld worden, maar kunnen dan beter een apart kopje krijgen, omdat ze leeftijdsgroepen aanduiden. Daarnaast hoeft er niet voor elk denkbaar genre een vermelding te zijn, maar is het waarschijnlijk al voldoende om een lijstje te maken van genres die je doorgaans alleen in manga/anime ziet, zoals gender-bender, yuri/yaoi en slice of life. Genres als sci-fi, adventure, etc hebben we in het westen ook.

[ Athlon XP 3000+ (Barton) @ 2635MHz | Abit NF7-S2 | Zalman CNPS7000-Cu | 2 x MDT 512MB DDR400 | Sapphire Radeon 9800SE @ 432MHz core/378MHz mem met alle pipelines unlocked + Zalman VF700-AlCu | WD800JB | WD2500JB | Antec SLK3000B | Zalman ZM400B-APS ]


 • mrc4nl
 • Registratie: September 2010
 • Laatst online: 19:04

mrc4nl

Procrastinatie expert

Topicstarter
Rhannie schreef op donderdag 06 augustus 2015 @ 10:14:
Hey, een nieuw deeltje. :)

Ik ben het met de andere posters eens dat het kopje 'soorten anime' wel een beetje aangepast kan worden. Shounen/Shoujo/Seinen/Josei kunnen wel vermeld worden, maar kunnen dan beter een apart kopje krijgen, omdat ze leeftijdsgroepen aanduiden. Daarnaast hoeft er niet voor elk denkbaar genre een vermelding te zijn, maar is het waarschijnlijk al voldoende om een lijstje te maken van genres die je doorgaans alleen in manga/anime ziet, zoals gender-bender, yuri/yaoi en slice of life. Genres als sci-fi, adventure, etc hebben we in het westen ook.
Gaan we regelen!

ora et labora


 • JerX
 • Registratie: Mei 2006
 • Laatst online: 24-03 16:25
Atomsk schreef op donderdag 06 augustus 2015 @ 01:30:
Paar opmerkingen.

Wat is anime,canon en filler?
Filler / Canon is alleen relevant voor de langlopende shounen series. Bij andere series speelt dat nauwelijks. Ik weet wel dat de meesten hier alleen maar Naruto / One Piece / Bleach - achtige series kijken, maar ik zou het toch proberen wat algemener te houden. Zet er wat in over het verschil tussen tv-serie, ova, films en shorts bijv.

Soorten anime
De "soorten anime" sectie is nu een beetje een vreemde mengeling van doelgroepen (shounen / shoujo), genres en tekenstijlen (chibi). Shounen, Shoujo, Josei en Seinen zijn wel een soort genres, maar altijd in combinatie met andere genre-aanduidingen zoals dagelijks leven, romantiek, sport, avontuur, etc.

Anime series dit seisoen
Het seizoensoverzicht vind je al op anichart, dus een eigen lijstje erbi voegt niet zoveel toe IMO.
Eens, vooral de anichart. Scheelt ook weer bijhouden :) Al moet ik toegeven dat het er nu wel strak uit ziet :P

Steam: Jerx | PSN: Jerxy88 | Xbox: Jerxy


 • Mx. Alba
 • Registratie: Augustus 2001
 • Laatst online: 25-03 20:04

Mx. Alba

die/hen/zij

Er gaat alleen iets mis met die tabel "doorlopende series"...(Windows 7 pro x64, Firefox 39.0)

[edit] Oh, nu ziet het er weer anders stuk uit dus ik denk dat iemand ermee bezig is het te fixen. :D

[Voor 22% gewijzigd door Mx. Alba op 06-08-2015 10:56]

Als anarchist baal ik ervan dat ik een orgaan heb dat "prostaat" heet...


 • mrc4nl
 • Registratie: September 2010
 • Laatst online: 19:04

mrc4nl

Procrastinatie expert

Topicstarter
I Got this shit, was nog aan het verbeteren.

maar ik ga ff een vorige versie pakken, het loopt uit de hand.

ora et labora


 • JerX
 • Registratie: Mei 2006
 • Laatst online: 24-03 16:25
Is het misschien idee om MAL / AniDB lijstjes van tweakers te linken? OP die manier kan men zien welke anime die persoon wel of niet leuk vond aan de hand van een cijfer.

Steam: Jerx | PSN: Jerxy88 | Xbox: Jerxy


 • mrc4nl
 • Registratie: September 2010
 • Laatst online: 19:04

mrc4nl

Procrastinatie expert

Topicstarter
JerX schreef op donderdag 06 augustus 2015 @ 11:20:
Is het misschien idee om MAL / AniDB lijstjes van tweakers te linken? OP die manier kan men zien welke anime die persoon wel of niet leuk vond aan de hand van een cijfer.
niet vragen, gewoon doen :Y)

ora et labora


 • Tearow
 • Registratie: Oktober 2014
 • Laatst online: 23-02 15:25
Het is Fairy Tail niet Fairy Trail. :)

 • D4NG3R
 • Registratie: Juli 2009
 • Laatst online: 22:20
Mx. Alba schreef op donderdag 06 augustus 2015 @ 09:02:
[mbr]Titel en topic warning aangepast. O-) [/]
Die TW mag wel iets korter, gewoon even kort dat mensen de [spoiler] tag moeten gebruiken. De rest van de TW staat namelijk bovenaan in de TS.

Komt d'r in, dan kö-j d’r oet kieken


 • Mx. Alba
 • Registratie: Augustus 2001
 • Laatst online: 25-03 20:04

Mx. Alba

die/hen/zij

D4NG3R schreef op donderdag 06 augustus 2015 @ 15:33:
[...]

Die TW mag wel iets korter, gewoon even kort dat mensen de [spoiler] tag moeten gebruiken. De rest van de TW staat namelijk bovenaan in de TS.
Ik zie het. Ik heb hem aangepast naar "kijk boven". :D

Als anarchist baal ik ervan dat ik een orgaan heb dat "prostaat" heet...


 • D4NG3R
 • Registratie: Juli 2009
 • Laatst online: 22:20
Ik had zelf altijd het gevoel dat die gigantische TW nieuwkomers nogal afschrikt, dus dit is wel een betere oplossing. :)

Komt d'r in, dan kö-j d’r oet kieken


 • Anthirian
 • Registratie: April 2009
 • Laatst online: 10-10-2022

Anthirian

In Trance We Trust

Prima nieuwe TS! Tijd om hem eens rustig door te gaan nemen binnenkort op zoek naar nieuw spul. :)

Ik zie dat werd gevraagd om AniDB lijstjes?
http://anidb.net/perl-bin...pl?show=mylist&uid=483042

Niet heel erg lang of indrukwekkend, maar ik ben dan ook meer een casual anime kijker, tussen de reguliere series door.

[Voor 57% gewijzigd door Anthirian op 06-08-2015 16:59]

Mijn Films en TV Series, Games en Muziek.


 • mrc4nl
 • Registratie: September 2010
 • Laatst online: 19:04

mrc4nl

Procrastinatie expert

Topicstarter
ik heb geen aniDB maar een anime-planet lijstje, ik ben vooral van de wat rustigere series (naast de bekende shounen series dan) Nu ik de site van anidb zie heb ik geen spijt, ik vind anime-planet een mooier design hebben

http://www.anime-planet.com/users/mrc4nl/anime

ora et labora


 • Ghehe
 • Registratie: April 2011
 • Laatst online: 16:03

Ghehe

400 pound hacker

mrc4nl schreef op donderdag 06 augustus 2015 @ 17:31:
ik heb geen aniDB maar een anime-planet lijstje, ik ben vooral van de wat rustigere series (naast de bekende shounen series dan) Nu ik de site van anidb zie heb ik geen spijt, ik vind anime-planet een mooier design hebben

http://www.anime-planet.com/users/mrc4nl/anime
Als je design belangrijk vindt, is Hummingbird wel een goede. Ik ben zelf afgestapt van het gebruiken van lijstjes, omdat het een pain werd omdat up to date te houden. (Laat staan dat ik vroegah MAL, AniDB en Hummingbird had)

Voor alle anime opzoekingen gebruik ik wel AniDB.

Misschien wel een goed idee om wat websites die lijstjes laten beheren (of gewoon heel goed zijn voor anime-related stuff op te zoeken) ergens in de TS te zetten?

[Voor 0% gewijzigd door Ghehe op 06-08-2015 18:39. Reden: o hai (deeltje 24) trouwens]


 • HanG-BuiK-ZwijN
 • Registratie: Maart 2000
 • Laatst online: 17:54

HanG-BuiK-ZwijN

Oolong's Fanclub member

de info @ TS van Naruto lijkt mij van Naruto Shippuden :p

http://i.imgur.com/BYdnj.jpg | http://i.imgur.com/1sNnu.jpg zomg new pic 14 JAN 2013 www.lannersedge.nl Gezellige LAN is Gezellig | i'm OLD!


 • Rhannie
 • Registratie: Oktober 2004
 • Laatst online: 19:42

Rhannie

[DPC] Team Black Bulls

Mijn lijstjes:
http://myanimelist.net/animelist/RhanMaali
http://myanimelist.net/mangalist/RhanMaali

Ik geef alleen geen cijfers, dus daarvoor hoef je niet te kijken. :P Als je ecchi, shoujo ai/yuri, genderbenders en slice of life leuk vindt, kan je er waarschijnlijk wel wat materiaal tussen vinden om te kijken/lezen.

Ja, ik heb 1 serie een cijfer gegeven. Maken-ki s2 is echt de grootste rotzooi die ik ooit gezien heb. :P

[ Athlon XP 3000+ (Barton) @ 2635MHz | Abit NF7-S2 | Zalman CNPS7000-Cu | 2 x MDT 512MB DDR400 | Sapphire Radeon 9800SE @ 432MHz core/378MHz mem met alle pipelines unlocked + Zalman VF700-AlCu | WD800JB | WD2500JB | Antec SLK3000B | Zalman ZM400B-APS ]


 • evEndzhar
 • Registratie: Juli 2006
 • Niet online
HanG-BuiK-ZwijN schreef op donderdag 06 augustus 2015 @ 19:18:
de info @ TS van Naruto lijkt mij van Naruto Shippuuden :p
Het plaatje ook. ;) En Bleach (met Fairy Tail plaatje) is inmiddels al een tijdje geen doorlopende anime meer. :+

Nog een kleine correctie/aanvulling:
Afleveringen die niet voortkomen uit de Manga noemt men filler. Dit kan bijvoorbeeld komen omdat de manga een tijdelijke stop heeft, maar men wel doorgaat met de series.
Filler wordt vrijwel altijd gemaakt omdat manga gewoon langzamer gaat. Van veel manga wordt wekelijks een nieuw hoofdstuk in een magazine gepubliceerd. Er wordt ook iedere week op televisie een aflevering van de anime uitgezonden, maar die beslaat normaal gesproken twee of drie hoofdstukken. Wanneer een aflevering maar een hoofdstuk van een manga beslaat is er meestal sprake van padding; er is dan niet voldoende materiaal om een hele aflevering op te vullen.

 • RayNbow
 • Registratie: Maart 2003
 • Laatst online: 20:19

RayNbow

Kirika <3

Under the Dog update #58, Extra: Kick-off Anniversary, met een Anthea-chan short in de video.

Ipsa Scientia Potestas Est
NNID: ShinNoNoir


 • mrc4nl
 • Registratie: September 2010
 • Laatst online: 19:04

mrc4nl

Procrastinatie expert

Topicstarter
evEndzhar schreef op vrijdag 07 augustus 2015 @ 22:26:
[...]

Het plaatje ook. ;) En Bleach (met Fairy Tail plaatje) is inmiddels al een tijdje geen doorlopende anime meer. :+

Nog een kleine correctie/aanvulling:

[...]

Filler wordt vrijwel altijd gemaakt omdat manga gewoon langzamer gaat. Van veel manga wordt wekelijks een nieuw hoofdstuk in een magazine gepubliceerd. Er wordt ook iedere week op televisie een aflevering van de anime uitgezonden, maar die beslaat normaal gesproken twee of drie hoofdstukken. Wanneer een aflevering maar een hoofdstuk van een manga beslaat is er meestal sprake van padding; er is dan niet voldoende materiaal om een hele aflevering op te vullen.
dan gaat bleach er weer uit. en ik zal ff kijken of ik je uitleg kan verwerken

ora et labora


 • Tjesus
 • Registratie: Februari 2009
 • Nu online
Nieuwste trailer van de Live Action van AOT is al sinds een paar dagen uit. :9~

[Voor 37% gewijzigd door Tjesus op 09-08-2015 12:32]


 • JerX
 • Registratie: Mei 2006
 • Laatst online: 24-03 16:25
Tjesus schreef op zondag 09 augustus 2015 @ 12:32:
Nieuwste trailer van de Live Action van AOT is al sinds een paar dagen uit. :9~

[video]
Japanners en CGI... doe dan maar Hollywood.

Steam: Jerx | PSN: Jerxy88 | Xbox: Jerxy


 • NMe
 • Registratie: Februari 2004
 • Laatst online: 04-03 13:05

NMe

Quia Ego Sic Dico.

Topicstarter
Wut? Ik vind die CGI juist heel goed, zeker gezien de lagere budgetten waar ze mee te kampen hebben in vergelijking met Hollywood. :o

[Voor 12% gewijzigd door NMe op 09-08-2015 17:07]

'E's fighting in there!' he stuttered, grabbing the captain's arm.
'All by himself?' said the captain.
'No, with everyone!' shouted Nobby, hopping from one foot to the other.


 • JerX
 • Registratie: Mei 2006
 • Laatst online: 24-03 16:25
NMe schreef op zondag 09 augustus 2015 @ 17:05:
Wut? Ik vind die CGI juist heel goed, zeker gezien de lagere budgetten waar ze mee te kampen hebben in vergelijking met Hollywood. :o
Is ook zeker waar, ben wel benieuwd naar de film. Het valt me nu alleen alweer een beetje tegen... maar goed ik mag eigenlijk niet oordelen tot dat ik de film heb gezien :Y)

Steam: Jerx | PSN: Jerxy88 | Xbox: Jerxy


 • Kaj.
 • Registratie: Juni 1999
 • Niet online

Kaj.

1 LED is niet genoeg

chaoscontrol schreef op donderdag 06 augustus 2015 @ 01:43:
[...]

_/-\o_
Ik moest lachen. :P

Ik mis de Seinen categorie, dat is toch ook best populair en zou er wel bij mogen. :)
Dank. :P

A propos AMV's op YT: ymmv, maar het ligt tegenwoordig vooral aan de platenmaatschappijen of het mag blijven of niet. Ik heb voor de opening van Anime 2015 en de AMV-competitie van dit jaar de track Go gebruikt van The Chemical Brothers. Die is er door YT subiet vanaf gepleurd, terwijl mijn prijswinnende Kiki-AMV met Foo Fighters inmiddels een jaar online staat en onlangs de 1000 views aantikte.

 • Atomsk
 • Registratie: Februari 2000
 • Laatst online: 25-03 17:20
Van de week eens twee (post serie) films gekeken: Psycho-Pass the movie en Steins;Gate the Movie - Fuka Ryouiki no Déjà vu. Beide zijn geen compilatiefilms, maar afzonderlijke verhalen. Vond ze beide erg goed, vooral Psycho-Pass, vanwege de surround geluidstrack (mode change: explosive decomposer *boom* d:)b )

_██_
(ಠ_ృ)


 • Dj Neo Ziggy
 • Registratie: Januari 2000
 • Laatst online: 11:23
Met One Piece begonnen, nu net de eerste 20 afleveringen gezien.
Ik kan alleen niet begrijpen waarom mensen dit saai of boring vinden. Kijkt lekker weg igg
Iemand nog een guide hoe ik de films en de serie in een keer kan kijken?

Wat is hoop? Uitgestelde teleurstelling


 • NMe
 • Registratie: Februari 2004
 • Laatst online: 04-03 13:05

NMe

Quia Ego Sic Dico.

Topicstarter
Dj Neo Ziggy schreef op donderdag 13 augustus 2015 @ 12:53:
Met One Piece begonnen, nu net de eerste 20 afleveringen gezien.
Ik kan alleen niet begrijpen waarom mensen dit saai of boring vinden. Kijkt lekker weg igg
Kun je na 20 afleveringen nog niet zeggen. ;) De serie is in de loop der tijd steeds dichter in de buurt van de manga gekomen en om te voorkomen dat ze fillers moeten introduceren zoals die Naruto en Bleach parten spelen/speelden hebben ze ervoor gekozen om de serie heel erg te vertragen. Elke aflevering heeft een OP van 3 minuten (normaal heeft anime een OP van anderhalve minuut) en daar komt nog een lange flashback van eerdere afleveringen achteraan die doorgaans ook anderhalve minuut duurt. En in de aflevering zelf heb je vaak flashbacks naar dingen die je eerder al hebt gezien (omdat je die vast na een week weer vergeten bent!) en wat random bullshit om de tijd te vullen.

Don't get me wrong, ik kijk nog steeds en vind het ook leuk, maar het is soms wel frustrerend. Niet zo frustrerend als Naruto though, van de komende 6 afleveringen (die van vandaag meegeteld) zijn er weer 3 fillers. Terwijl de manga afgelopen is en ze dus niet bang hoeven zijn om die in te halen. Is gewoon puur cash genereren. :r
Iemand nog een guide hoe ik de films en de serie in een keer kan kijken?
Ik denk dat het niet heel hard uitmaakt. One Piece kun je redelijk goed geheel af kijken en dan de films erachteraan doen.

http://anidb.net/perl-bin/animedb.pl?show=rel&aid=69

'E's fighting in there!' he stuttered, grabbing the captain's arm.
'All by himself?' said the captain.
'No, with everyone!' shouted Nobby, hopping from one foot to the other.


 • JerX
 • Registratie: Mei 2006
 • Laatst online: 24-03 16:25
Zelf begonnen met Barakamon, wat een grappige serie is dat :D Helaas maar 12 episodes :(

Steam: Jerx | PSN: Jerxy88 | Xbox: Jerxy


 • NMe
 • Registratie: Februari 2004
 • Laatst online: 04-03 13:05

NMe

Quia Ego Sic Dico.

Topicstarter
JerX schreef op donderdag 13 augustus 2015 @ 13:47:
Zelf begonnen met Barakamon, wat een grappige serie is dat :D Helaas maar 12 episodes :(
Barakamon was geweldig. :D Ik lag elke week dubbel. :P Op zich wel grappig hoe dat vaak gebeurt met series die ik in de eerste instantie wilde skippen. Dit seizoen was ik eigenlijk niet van plan om Himouto! Umaru-chan te gaan kijken, maar uiteindelijk nadat de tweede aflevering uit was toch maar aan begonnen. Nu blijkt dat het de grappigste serie van dit seizoen is. :P

[Voor 38% gewijzigd door NMe op 13-08-2015 13:49]

'E's fighting in there!' he stuttered, grabbing the captain's arm.
'All by himself?' said the captain.
'No, with everyone!' shouted Nobby, hopping from one foot to the other.


 • Ray187
 • Registratie: Juli 2009
 • Laatst online: 14:36
One piece kijk ik ook nog steeds Blijf het leuk vinden. Alleen spaar ik wel de afleveringen op, zodat ik er 20 te kijken heb.

Die film wil ik wel zien AOT. Feit alleen al dat ze er een film van maken vind ik top. De anime zelf is erg mooi, maar vind ik erg langzaam gaan.
KOmt er nog een 2e seizoen dit jaar?

 • RayNbow
 • Registratie: Maart 2003
 • Laatst online: 20:19

RayNbow

Kirika <3

Ray187 schreef op donderdag 13 augustus 2015 @ 14:39:
KOmt er nog een 2e seizoen dit jaar?
Alleen Attack on Titan: Junior High:


Er komt voorlopig geen 2e seizoen (op z'n vroegst volgend jaar). Seizoen 1 heeft al 34 hoofdstukken van de manga er doorheen gejaagd en vorige week kwam volume 17 uit in Japan (hoofdstuk 67-70).

Ipsa Scientia Potestas Est
NNID: ShinNoNoir


 • Ray187
 • Registratie: Juli 2009
 • Laatst online: 14:36
Jammer. Had wel gehoopt dat Q3 2015 een volgend seizoen zou hebben.

Ben overigens benieuwd hoe de nieuwe serie van DBZ gaat verlopen. GT was ruk.

Hebben jullie dat ook, dat je kritischer wordt met het kijken van films/series naar mate je er meer hebt gezien?

Ik was meen 16 dat ik de eerste had gezien. Akira in de bios gezien _O_ daarna hooked. Toen alles nog op VHS gekocht. Was ze laatst nog tegen gekomen op zolder in een doos. Heb ze maar weg gegooid. Leveren niks op en niemand wil dat hebben.

Maar na zoveel jaar en zoveel gezien te hebben vind ik de meeste niks meer aan. Ik kijk een paar afleveringen en dan stop ik ermee.

Ik vind het ook zelf irritant als ze die meiden in beeld met die oversized boobs.....begin met one piece was dat niet zo, maar later weer wel.

 • Mebus
 • Registratie: September 2006
 • Laatst online: 02-03 21:08
Laatste 2 blu-rays binnengekomen, maar mocht nog wel 20 euro bijbetalen :(

Morgen kijken of 'Chu Feng: BEE' iets is.. Ben eigenlijk geen nieuwe animes gaan kijken van de 'zomer' animes :o

BABYMETAL LoL - Twitch


 • NMe
 • Registratie: Februari 2004
 • Laatst online: 04-03 13:05

NMe

Quia Ego Sic Dico.

Topicstarter
Ray187 schreef op donderdag 13 augustus 2015 @ 16:18:
Ben overigens benieuwd hoe de nieuwe serie van DBZ gaat verlopen. GT was ruk.
Toriyama heeft al aangekondigd waar de eerste twee arcs over gaan, en de derde en laatste in grote lijnen. ;)

'E's fighting in there!' he stuttered, grabbing the captain's arm.
'All by himself?' said the captain.
'No, with everyone!' shouted Nobby, hopping from one foot to the other.


 • RayNbow
 • Registratie: Maart 2003
 • Laatst online: 20:19

RayNbow

Kirika <3

Pakketje met "huishoudspullen" binnen van Amazon:*O*

Edit: random screencap uit ep 1.

[Voor 25% gewijzigd door RayNbow op 15-08-2015 10:50]

Ipsa Scientia Potestas Est
NNID: ShinNoNoir


 • DrSmith
 • Registratie: Februari 2001
 • Laatst online: 20:40

DrSmith

is terug bij af

RayNbow schreef op zaterdag 15 augustus 2015 @ 09:43:
Pakketje met "huishoudspullen" binnen van Amazon:

[afbeelding]

*O*

Edit: random screencap uit ep 1.
Ziet er goed uit :)
En dus ook zelf maar besteld. Heb wel wat met Noir, was indertijd de eerste serie die ik op DVD kocht en hij blijft enorm sfeervol (mede door de enorm goede soundtrack).

Counting the cost in money only, strikes me as funny don't you know


 • RayNbow
 • Registratie: Maart 2003
 • Laatst online: 20:19

RayNbow

Kirika <3

Noir is de eerste serie die ik in het Japans zag (met fansubs) en ook de eerste serie die ik op DVD kocht...

...het heeft geen goede invloed op me. :+

(Het is slechts toeval dat m'n foon's lockscreen en m'n desktop wallpaper iets met Noir te maken hebben... :p)

[Voor 35% gewijzigd door RayNbow op 16-08-2015 08:24]

Ipsa Scientia Potestas Est
NNID: ShinNoNoir


 • SadisticPanda
 • Registratie: Februari 2009
 • Niet online

SadisticPanda

Heet patatje :o

*Kuch* *Kuch*......Attack On TiTan (the movie) Loopt rond in het wild *Kuch* *Kuch* :+)

[Voor 7% gewijzigd door SadisticPanda op 16-08-2015 08:58]


 • JerX
 • Registratie: Mei 2006
 • Laatst online: 24-03 16:25
Shiiiiit barakamon afgekeken, i wantz moar! :X

Steam: Jerx | PSN: Jerxy88 | Xbox: Jerxy


 • Ray187
 • Registratie: Juli 2009
 • Laatst online: 14:36
NMe schreef op vrijdag 14 augustus 2015 @ 21:13:
[...]

Toriyama heeft al aangekondigd waar de eerste twee arcs over gaan, en de derde en laatste in grote lijnen. ;)
Had ik opgezocht. KLinkt leuk. Een nieuwe vijand..ben benieuwd.

Gisteren begonnen met kijken van de eerste 3. dbz is tot nu toe de enige waarvan ik liever de Eng. gesproken versie zie. Al is Inuyasha erg goed gedaan in het Engels.

 • NMe
 • Registratie: Februari 2004
 • Laatst online: 04-03 13:05

NMe

Quia Ego Sic Dico.

Topicstarter
JerX schreef op zondag 16 augustus 2015 @ 11:45:
Shiiiiit barakamon afgekeken, i wantz moar! :X
Dat probleem had ik ook toen het afgelopen was. :P Er zijn intussen 8 (?) volumes van de manga en die loopt volgens mij ook nog, dus er is nog wel wat materiaal voor een tweede seizoen. Ik hoop dat het er komt. :P

'E's fighting in there!' he stuttered, grabbing the captain's arm.
'All by himself?' said the captain.
'No, with everyone!' shouted Nobby, hopping from one foot to the other.


 • Kaj.
 • Registratie: Juni 1999
 • Niet online

Kaj.

1 LED is niet genoeg

DrSmith schreef op zaterdag 15 augustus 2015 @ 18:55:
[...]
Ziet er goed uit :)
En dus ook zelf maar besteld. Heb wel wat met Noir, was indertijd de eerste serie die ik op DVD kocht en hij blijft enorm sfeervol (mede door de enorm goede soundtrack).
Hier nog een. :) Kan ik eindelijk de DVD's met hun verschikkelijke interlacing ditchen. :)
Noir deel 1 is een goede test om een deinterlacer te testen. :P

 • DrSmith
 • Registratie: Februari 2001
 • Laatst online: 20:40

DrSmith

is terug bij af

Kaj. schreef op maandag 17 augustus 2015 @ 11:25:
[...]

Hier nog een. :) Kan ik eindelijk de DVD's met hun verschikkelijke interlacing ditchen. :)
Noir deel 1 is een goede test om een deinterlacer te testen. :P
Yup, indertijd kon ik mijn HTPC beter op softwarematige deinterlacing zetten dan hardware matig laten deinterlacen, terwijl de goedkoopste DVD-speler het meteen goed deed.
Wel leuke eastereggs op die DVD's trouwens: AMV's en Noir gespeeld met sockpuppets :D

Counting the cost in money only, strikes me as funny don't you know


 • Remmetje
 • Registratie: Mei 2010
 • Laatst online: 24-03 11:54
Ik zal Barakamon ook eens een keertje gaan kijken. Normaal kijk ik bijna geen komische anime maar gezien de reacties van JerX en NMe ga ik er eens aan wagen. Eerst even Fate/stay night UBW afkijken. Wat een heerlijke animaties heeft deze anime toch.

En eindelijk weer een heerlijke aflevering van Naruto na die onzinnige dubbele filler van de week ervoor. Vrouwlief keek toevallig even mee toen ik naar die filler keek en zat ook echt te kijken van WTF is dit...

 • mrc4nl
 • Registratie: September 2010
 • Laatst online: 19:04

mrc4nl

Procrastinatie expert

Topicstarter
ik/ wij topicstarters zoeken nog naar goede anime titels voor in de "top 25" , die zal waarschijnlijk meerdere kleine lijstjes worden opgesplitst in meerdere lijstjes. Maar de lijst die we nu hebben is gewoon te kort.

We zoeken meer geweldige titels/aanraders. mag elk genre/type zijn.

ik heb nu even geen betere methode om iedereen titels toe te laten voegen dan via een datumprikker.
Iedereen mag gerust een paar titels toevoegen, geeft niet als we over de 35 komen. Later komt er nog wel een selectie voor in de topicstart.

linkje naar de lijst
Members only:
Alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers. Inloggen

ora et labora


 • Ray187
 • Registratie: Juli 2009
 • Laatst online: 14:36
Inuyasha staat er niet bij in de OP. Verbaasd me. Net zoals FMA. Crying freeman vooral de eerste 3 delen. 3 x 3 eyes _O_

Alita battle angel is helaas geen vervolg op gekomen als anime :(

 • Rhannie
 • Registratie: Oktober 2004
 • Laatst online: 19:42

Rhannie

[DPC] Team Black Bulls

Ik heb ook een paar anime toegevoegd.

Black Lagoon staat er ook tussen... :D


Afgezien van het tenenkrommende slechte Engrish van Revy was het wel een leuke anime. :P

[ Athlon XP 3000+ (Barton) @ 2635MHz | Abit NF7-S2 | Zalman CNPS7000-Cu | 2 x MDT 512MB DDR400 | Sapphire Radeon 9800SE @ 432MHz core/378MHz mem met alle pipelines unlocked + Zalman VF700-AlCu | WD800JB | WD2500JB | Antec SLK3000B | Zalman ZM400B-APS ]


 • NMe
 • Registratie: Februari 2004
 • Laatst online: 04-03 13:05

NMe

Quia Ego Sic Dico.

Topicstarter
Ik snap de populariteit van BL als anime niet zo. De manga schijnt serieus goed te zijn, maar de anime vond ik redelijk ondermaats. :P Vooral omdat die de transformatie van corporate drone naar crimineel van Rock eigenlijk amper in beeld brengt en in plaats daarvan een beetje van de hak op de tak springt, om vervolgens in de Roberta's Blood Trail OVA ineens een complete karakteromslag te maken. :P

'E's fighting in there!' he stuttered, grabbing the captain's arm.
'All by himself?' said the captain.
'No, with everyone!' shouted Nobby, hopping from one foot to the other.


 • mrc4nl
 • Registratie: September 2010
 • Laatst online: 19:04

mrc4nl

Procrastinatie expert

Topicstarter
zo dat ging snel, de lijst is gegroeid naar 70 titels en ik heb m maar dichtgegooid.

binnenkort (nouja dat is een relatief begrip) zal te ts worden aangevuld met jullie nominaties,
wel moet er eerst nog een selectie plaatsvinden.

ora et labora


 • D4NG3R
 • Registratie: Juli 2009
 • Laatst online: 22:20
Wat gebruiken jullie trouwens om bij te houden welke anime je hebt bekeken? Ooit op MAL een lijstje gemaakt maar MAL vind ik verre van prettig werken.
mrc4nl schreef op dinsdag 18 augustus 2015 @ 01:04:
zo dat ging snel, de lijst is gegroeid naar 70 titels en ik heb m maar dichtgegooid.

binnenkort (nouja dat is een relatief begrip) zal te ts worden aangevuld met jullie nominaties,
wel moet er eerst nog een selectie plaatsvinden.
Ik wou zelf eventueel Spice and Wolf nog aanraden, zag em zo niet in het lijstje van die link staan.

[Voor 60% gewijzigd door D4NG3R op 18-08-2015 01:44]

Komt d'r in, dan kö-j d’r oet kieken


 • mrc4nl
 • Registratie: September 2010
 • Laatst online: 19:04

mrc4nl

Procrastinatie expert

Topicstarter
D4NG3R schreef op dinsdag 18 augustus 2015 @ 01:39:
Wat gebruiken jullie trouwens om bij te houden welke anime je hebt bekeken? Ooit op MAL een lijstje gemaakt maar MAL vind ik verre van prettig werken.
in de topicstart staat een (kleine) lijst met linkjes naar welke sites wij gebruiken, persoonlijk vind ik die van anime-planet wel lekker werken.

ora et labora


 • D4NG3R
 • Registratie: Juli 2009
 • Laatst online: 22:20
Ik ben d'r mee bezig, dit gaat echter nog wel even duren.

Voeg mijn lijstje gerust toe aan de TS, al staat er nu nog weinig in: http://www.anime-planet.com/users/iD4NG3R/anime

Lijstje is nu vrij compleet, iig alles van MAL en wat ik nu volg staat er in. Ik mis alleen zeker nog 20 a 25 series. Deze ben ik waarschijnlijk om een goede reden vergeten. :+

Vrij letterlijk de eerste 80 pagina's (van de 148) van hun database handmatig doorgelopen en daarbij nog een stuk of 7-8 anime gevonden. Morgen de rest maar eens doen, maar aangezien ik hem doorneem gefilterd op rating gok ik er op dat ik steeds minder tegen ga komen.

[Voor 60% gewijzigd door D4NG3R op 18-08-2015 04:05]

Komt d'r in, dan kö-j d’r oet kieken


 • RayNbow
 • Registratie: Maart 2003
 • Laatst online: 20:19

RayNbow

Kirika <3

D4NG3R schreef op dinsdag 18 augustus 2015 @ 01:39:
Wat gebruiken jullie trouwens om bij te houden welke anime je hebt bekeken?
Notepad... :+

Ipsa Scientia Potestas Est
NNID: ShinNoNoir


 • Rhannie
 • Registratie: Oktober 2004
 • Laatst online: 19:42

Rhannie

[DPC] Team Black Bulls

D4NG3R schreef op dinsdag 18 augustus 2015 @ 01:39:
[...]


Ik wou zelf eventueel Spice and Wolf nog aanraden, zag em zo niet in het lijstje van die link staan.
Ik had Spice and Wolf (Ookami to Koushinryou) erbij gezet. :)

edit:
Pff, iemand heeft wel Boku no Pico ertussen gezet, maar niet Mars of Destruction. Je faalt als troll. :D

[Voor 16% gewijzigd door Rhannie op 18-08-2015 07:51]

[ Athlon XP 3000+ (Barton) @ 2635MHz | Abit NF7-S2 | Zalman CNPS7000-Cu | 2 x MDT 512MB DDR400 | Sapphire Radeon 9800SE @ 432MHz core/378MHz mem met alle pipelines unlocked + Zalman VF700-AlCu | WD800JB | WD2500JB | Antec SLK3000B | Zalman ZM400B-APS ]


 • Kaj.
 • Registratie: Juni 1999
 • Niet online

Kaj.

1 LED is niet genoeg

Wow. Want Peorth.

 • Bokkie
 • Registratie: April 2000
 • Niet online

Bokkie

What the hell are you?

*Pakt een nummertje,

Wil ook wel :P
Peorth zie je helaas niet zo vaak langskomen inderdaad. Peorth >>>>>>>>> rest van de goddesses

Tegen beter weten in lijstje begonnen te maken op animeplanet.... maar ben er ook maar weer mee opgehouden, lamme vinger van klikken.

Wel duidelijk te zien aan de rating dat anime toch pas de laatste 10 jaar toegankelijker geworden is, en dat veel oudere series de tand des tijds kennelijk niet doorstaan voor nieuwe kijkers. Of ze hebben niet genoeg tijd om ook veel oude juweeltjes te kijken :P

| Respect to the man in the icecream van! |
| i'm not completely useless, I can be used as a bad example! |


 • Kroketje
 • Registratie: September 2007
 • Laatst online: 22-03 10:17
mrc4nl schreef op dinsdag 18 augustus 2015 @ 01:04:
zo dat ging snel, de lijst is gegroeid naar 70 titels en ik heb m maar dichtgegooid.

binnenkort (nouja dat is een relatief begrip) zal te ts worden aangevuld met jullie nominaties,
wel moet er eerst nog een selectie plaatsvinden.
Er staat redelijk wat onzin tussen zie ik wel. Sowieso de laatste 4 :F. En films mogen van mij wel een aparte vermelding krijgen buiten de top 25 anime.

 • JerX
 • Registratie: Mei 2006
 • Laatst online: 24-03 16:25
Kroketje schreef op dinsdag 18 augustus 2015 @ 14:50:
[...]


Er staat redelijk wat onzin tussen zie ik wel. Sowieso de laatste 4 :F. En films mogen van mij wel een aparte vermelding krijgen buiten de top 25 anime.
Haha :P We zijn nog aan het overleggen hoe we de "Tops" gaan indelen. Dus laten we eerst een lijstje verzamelen en daarna kijken we verder :)

Steam: Jerx | PSN: Jerxy88 | Xbox: Jerxy


 • D4NG3R
 • Registratie: Juli 2009
 • Laatst online: 22:20
Rhannie schreef op dinsdag 18 augustus 2015 @ 07:47:
[...]

Ik had Spice and Wolf (Ookami to Koushinryou) erbij gezet. :)
Ah, ik keek even snel naar de Engelse benaming.

Komt d'r in, dan kö-j d’r oet kieken


 • mrc4nl
 • Registratie: September 2010
 • Laatst online: 19:04

mrc4nl

Procrastinatie expert

Topicstarter
blijkbaar is dragonbaal super niet echt vooruitgegaan in kwaliteit: http://cheezburger.com/60...ll-super-quality?ref=hero

ora et labora


 • Euphanasia
 • Registratie: Oktober 2011
 • Laatst online: 24-03 12:44
Rhannie schreef op maandag 17 augustus 2015 @ 16:45:
Ik heb ook een paar anime toegevoegd.

Black Lagoon staat er ook tussen... :D

[video]
Afgezien van het tenenkrommende slechte Engrish van Revy was het wel een leuke anime. :P
Dit is dan ook 1 van de weinig anime waarbij ik de dub beter vind, de Engelse stemmen passen beter bij de cast imo

Welcome to the League of Draven


 • Aschtra
 • Registratie: Juni 2012
 • Laatst online: 09:40

 • SECURITEH
 • Registratie: Februari 2008
 • Laatst online: 10-02 11:35

SECURITEH

Man of legend.

D4NG3R schreef op dinsdag 18 augustus 2015 @ 01:39:
Wat gebruiken jullie trouwens om bij te houden welke anime je hebt bekeken? Ooit op MAL een lijstje gemaakt maar MAL vind ik verre van prettig werken.
Ik gebruik een home made database op mijn eigen domein. :P
Haha, zo ben ik ook begonnen, dit verhuisde al snel naar Excel en sinds 2 jaar naar een database. :P

 • Rhannie
 • Registratie: Oktober 2004
 • Laatst online: 19:42

Rhannie

[DPC] Team Black Bulls

Bokkie schreef op dinsdag 18 augustus 2015 @ 12:15:
[...]

Wel duidelijk te zien aan de rating dat anime toch pas de laatste 10 jaar toegankelijker geworden is, en dat veel oudere series de tand des tijds kennelijk niet doorstaan voor nieuwe kijkers. Of ze hebben niet genoeg tijd om ook veel oude juweeltjes te kijken :P
Als ik op het internet anime zoek om te kijken in blogs, forums, etc, dan merk ik wel heel erg dat er zowat nooit oude anime aangeraden wordt. Op die manier is het ook wat lastiger om oudere anime tegen het lijf te lopen.

Verder heb ik niks tegen oude anime. Ik heb me prima kunnen vermaken met Ranma 1/2, Yu Yu Hakusho, etc. :)

[ Athlon XP 3000+ (Barton) @ 2635MHz | Abit NF7-S2 | Zalman CNPS7000-Cu | 2 x MDT 512MB DDR400 | Sapphire Radeon 9800SE @ 432MHz core/378MHz mem met alle pipelines unlocked + Zalman VF700-AlCu | WD800JB | WD2500JB | Antec SLK3000B | Zalman ZM400B-APS ]


 • lightdestroyer
 • Registratie: Oktober 2005
 • Laatst online: 10:32
D4NG3R schreef op dinsdag 18 augustus 2015 @ 01:39:
Wat gebruiken jullie trouwens om bij te houden welke anime je hebt bekeken? Ooit op MAL een lijstje gemaakt maar MAL vind ik verre van prettig werken.


[...]
Voor het creëren en bijhouden van anime collecties (zeker als ze wat uitgebreider worden) kan ik maar 1 site aanbevelen namelijk:
http://anidb.net/

Indien je het merendeel van je collectie nog op harde schijven hebt staan gewoon de tool AOM(.exe) dowloaden installeren en doorheen je collectie laten parsen.
http://wiki.anidb.net/w/AniDB_O'Matic (uitleg + link naar download :p)
Dit programma was vroeger mijn ultime hardware test XD. Uren heeft het zitten draaien, maar het maakte m'n leven als anime hoarder gigantisch gemakkelijker en ik heb er nu nog steeds profijt van.
(en direct goed doen, locatie enzo goed instellen is handig later om terug te vinden op welke (externe) disk welke serie weeral staat :p)
En om je vraag te beantwoorden bij elke file/hasing kan je "seen" aanduiden voor wat je al gezien hebt, ofwel "to watch" indien je het op je watchlist wil plaatsen.
Indien alle episodes van de serie als gezien gemarkeerd staat zal de serie automagisch ook als gezien gemarkeerd worden in uw persoonlijke anime collectie lijst ;)
Je kan op de site natuurlijk ook direct een hele serie als gezien markeren .. wat voor u in het begin wellicht het gemakkelijker is.

Wat mij als toenmalige anime kijker vooral beviel was het feit dat er enorm onderscheid werd gemaakt van welke ep van welke fansub je al had/gezien had. Het gebeurde wel vaker dat ik later een van een "betere kwaliteit" group opnieuw downloade om de serie eindelijk te (her)zien.

*on topic*
Tziet er dus naar uit dat ik stilaan mijn dvd collectie ga mogen upgraden naar blu-ray...
Eén van mijn grootste ergenissen als collector is nu wellicht (bijna) gedaan namelijk dat de officiele dvd's vaak slechtere video kwaliteit hadden dan de fansubs welke ik al lang liggen had. (Dat en de brakke vertalingen geen karaoke enz. .. )
Noir/Madlax zou ik echt wel eens blu-ray opnieuw willen kopen, maar het heeft geen haast. Hopelijk kan ik ooit de goedkopere franstalige edities vinden (japanse audio, nl/fr subs .. softsubbed dus die kunnen uit als de vertaling té tenenkrommend is .. ). Die zijn namelijk vaak stukken goedkoper dan de engelstalige releases.

Specs


 • mrc4nl
 • Registratie: September 2010
 • Laatst online: 19:04

mrc4nl

Procrastinatie expert

Topicstarter
lightdestroyer schreef op dinsdag 18 augustus 2015 @ 17:20:
[...]

Voor het creëren en bijhouden van anime collecties (zeker als ze wat uitgebreider worden) kan ik maar 1 site aanbevelen namelijk:
http://anidb.net/

Indien je het merendeel van je collectie nog op harde schijven hebt staan gewoon de tool AOM(.exe) dowloaden installeren en doorheen je collectie laten parsen.
http://wiki.anidb.net/w/AniDB_O'Matic (uitleg + link naar download :p)
Dit programma was vroeger mijn ultime hardware test XD. Uren heeft het zitten draaien, maar het maakte m'n leven als anime hoarder gigantisch gemakkelijker en ik heb er nu nog steeds profijt van.
(en direct goed doen, locatie enzo goed instellen is handig later om terug te vinden op welke (externe) disk welke serie weeral staat :p)
En om je vraag te beantwoorden bij elke file/hasing kan je "seen" aanduiden voor wat je al gezien hebt, ofwel "to watch" indien je het op je watchlist wil plaatsen.
Indien alle episodes van de serie als gezien gemarkeerd staat zal de serie automagisch ook als gezien gemarkeerd worden in uw persoonlijke anime collectie lijst ;)
Je kan op de site natuurlijk ook direct een hele serie als gezien markeren .. wat voor u in het begin wellicht het gemakkelijker is.

Wat mij als toenmalige anime kijker vooral beviel was het feit dat er enorm onderscheid werd gemaakt van welke ep van welke fansub je al had/gezien had. Het gebeurde wel vaker dat ik later een van een "betere kwaliteit" group opnieuw downloade om de serie eindelijk te (her)zien.
D4NG3R heeft al een account op anime-planet. maar gelukkig kan je daar ook anidb lijstjes inporteren :)

ora et labora


 • ImdaMned
 • Registratie: Juni 2005
 • Laatst online: 25-03 17:37
Geen GTO "Great Teacher Onizuka" op de lijst ><

 • JerX
 • Registratie: Mei 2006
 • Laatst online: 24-03 16:25
ImdaMned schreef op dinsdag 18 augustus 2015 @ 21:14:
Geen GTO "Great Teacher Onizuka" op de lijst ><
Tja wel een classic, maar zo geweldig was die ook weer niet :P Valt in dezelfde Categorie als Trigun voor mij, ugh wat had ik een bloedhekel aan die Milly!

Steam: Jerx | PSN: Jerxy88 | Xbox: Jerxy


 • Remmetje
 • Registratie: Mei 2010
 • Laatst online: 24-03 11:54
mrc4nl schreef op dinsdag 18 augustus 2015 @ 18:53:
[...]


D4NG3R heeft al een account op anime-planet. maar gelukkig kan je daar ook anidb lijstjes inporteren :)

[afbeelding]
Ik gebruik zelf ook anime-planet en ik vind het wel grappig dat ze ook laten zien hoeveel tijd je al bezig bent met het kijken naar anime. Nadeel is alleen dat de export functie al HEEL lang op "coming soon" staat.

 • Aschtra
 • Registratie: Juni 2012
 • Laatst online: 09:40
Dat kan MAL allemaal ook. Gebruik die zelf al jaren. 95 dagen aan anime gekeken.

 • mrc4nl
 • Registratie: September 2010
 • Laatst online: 19:04

mrc4nl

Procrastinatie expert

Topicstarter
Anime series blijven mij verbazen, teekyu had voor mij al een hoog wtf gedeelte vanwege het hoge random gehalte, en nu Gakkou Gurashi!

ik dacht dat het gewoon een normale slice of life over studenten was. Schattige karakters, geen horror oid, maar halverwege de 1e aflevering kreek ik door dat het geen normale school was.

aan het eind begreep ik waarom:
spoiler:
ze overleven op school tijdens een zombie apocalyps. 8)7 toch is de serie zo gemaakt dat je in indruk krijgt alsof er niets aan de hand is. ze zijn ook niet aan het vechten

ora et labora


 • JerX
 • Registratie: Mei 2006
 • Laatst online: 24-03 16:25
Vroeg me trouwens af mrc4nl, heb ik jou op AnimeCon rond zien lopen als de Joker? Afleiden aan forum avatar :P

Steam: Jerx | PSN: Jerxy88 | Xbox: Jerxy


 • mrc4nl
 • Registratie: September 2010
 • Laatst online: 19:04

mrc4nl

Procrastinatie expert

Topicstarter
Nee, ik ben nog nooit op animecon of welk ander event geweest.

2 het is geen joker , zie dit filmpje
3 mijn echte foto staat in mijn profiel.

ora et labora

Pagina: 1 2 3 ... 25 Laatste

Let op:
Lees voordat u post in ieder geval het deel Intro van de startpost van deze thread, daar staat het een en ander aan aanwijzingen en gedragsregels vermeld waaraan men zich dient te houden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee