Toon posts:

Ervaringen, hints en tips over matrassen / boxsprings

Pagina: 1
Acties:

 • CurlyMo
 • Registratie: Februari 2011
 • Laatst online: 08:15

CurlyMo

www.pilight.org

Het punt is vooral dat een lattenbodem ook afstelling nodig heeft.

Je hebt dit. In de meest letterlijke vorm dus een latten bodem. Ook wel een pallet genoemd.Op zoiets lagen we. Dat is dus echt alsof je op beton slaapt met de nodige lichamelijke klachten van dien :)

Iets beter wordt het al met deze bodem, maar die is nog niet af te stellen:Dan krijg je de lattenbodems die je zelf moet afstellen d.m.v. de schuifjes in het midden (waarvan ik me dus afvraag hoeveel mensen met zo'n lattenbodem dat ook echt doen). Tevens heeft deze lattenbodem verschillende soorten van latten die meer of minder buigzaam zijn. Dus buigzamer in je schouders, heupen en knieën.En dan heb je Swissflex en verwanten waarin de lattenbodem zichzelf aanpast aan je lichaam:In ons geval dus een extra voordeel, omdat we de lattenbodems kunnen laten liggen wanneer we van kant van het bed wisselen.

Voor ons is dat type lattenbodem dus best-of-both-worlds. Een simpele boxspring past zich beter aan je lichaam aan dan een simpele lattenbodem, maar wij vinden een boxspring niet lekker liggen.

geen vragen via PM die ook op het forum gesteld kunnen worden.


 • ToyotaMR2
 • Registratie: Mei 2005
 • Laatst online: 07:29
In Simpelveld zijn wij ook geweest.
Wel 1 van de betere boxspring die wij zijn tegengekomen in onze zoektocht. En dan heb ik het puur over uiterlijk (netheid en strak) en de verkopers. Niet willen aansmeren of teveel praatjes.
En we hebben menig beddenwinkels en woonboulevards gehad.

Uiteindelijk niet voor die Caresse gegaan omdat we bij de allerlaatste winkel (toen zeiden we "na deze winkel maken we een keuze want we zijn er klaar mee") een bed zagen die meteen onze aandacht trok.

Een zeer imposante boxspring die we gekocht hebben op het uiterlijk. Alle bedden in deze prijsklasse zullen nagenoeg hetzelfde liggen/kwaliteit hebben en om het echt te voelen/ervaren moet je er toch langere tijd op liggen. 5 minuten proefliggen in een winkel is nutteloos.

Een 1,80 bed met een 2,80 hoofdbord, verdeeld in verdikte vlakken. Inclusief 2 nachtkastjes en alles zwart velours bekleed.Ja. Een heel fout bed. Maar uh, wij vonden het wel leuk :+

 • CurlyMo
 • Registratie: Februari 2011
 • Laatst online: 08:15

CurlyMo

www.pilight.org

CH4OS schreef op zaterdag 23 september 2017 @ 11:10:
[...]
TL;DR: Een matras is voor iedereen persoonlijk, je kunt daarom eigenlijk niet testen wat 'het beste' matras is.
Mijn punt is dan weer dat wat iemand persoonlijk prettig vind niet perse het beste is voor je. Sommigen vinden het heerlijk om onderuitgezakt achter hun computer te zitten. Anderen vinden het heerlijk om elke dag een kroket naar binnen te werken met een glas bier. Weer anderen vinden het verschrikkelijk om een helm op te zetten op de scooter want haren.

Ik denk dat er wel degelijk vuistregels zijn in bedden en dat is bijv. dat als je op je zij slaapt je ruggengraat + nek in één lijn moet blijven. Dat betekent dus automatisch dat je matras de juiste hardheid moet hebben en je aandacht moet besteden aan je kussen. Laat ik daarbij het goede voorbeeld geven met een (wetenschappelijke) bron:
Regardless of your sleeping position, try to keep your ears, shoulders, and hips aligned [...]
https://www.urmc.rocheste...ntTypeID=1&ContentID=4460

Dat is dus ook wat ik eerder aangaf. Sommigen zware mensen vinden een zacht matras of kussen lekker liggen terwijl dat niet het beste hoeft te zijn voor hun lichaam, omdat dit geen negatief effect heeft op de houding van je rug en nek. Net als lichte mensen op een stevig matras. Dit kan je ook makkelijk controleren door iemand naar je rug te laten kijken terwijl je op een matras / kussen ligt. Is die recht dan ligt je op je matras goed, zo niet dan moet je of je houding, of je kussen, of je matras aanpassen.

Aanvullend:


Ander anekdotisch voorbeeld. Ik merk dat ik op mijn huidige matras + lattenbodem + kussen op mijn zij nu (vrijwel) altijd met rechte rug lig en als ik op mijn rug lig ook. Die test was voor mij doorslaggevend. Op mijn zij wilde ik recht kunnen liggen en op mijn rug wilde ik ook recht kunnen liggen zonder mijn knieën op te hoeven tillen. Ik merkte dat dat in mijn geval maar bij zeer weinig matrassen + lattenbodems + kussen combinaties echt lukte. Velen werkten alleen goed voor één van deze slaaphoudingen.

[Voor 16% gewijzigd door CurlyMo op 23-09-2017 11:37]

geen vragen via PM die ook op het forum gesteld kunnen worden.


 • Cyberpope
 • Registratie: April 2000
 • Niet online

Cyberpope

When does the hurting stop??

CH4OS schreef op zaterdag 23 september 2017 @ 11:35:
[...]
We zeggen dus min of meer hetzelfde heb ik nu het idee. En inderdaad, voor de houding zou je wel een wetenschappelijk onderzoek kunnen doen, al is het volgens mij redelijk simpel; zo lang je alles in een rechte lijn houdt, zou je in principe goed moeten kunnen slapen / rusten. De rest is vooral voorkeur.
Ik ben er eens ingedoken paar jaar gelden. En volgens mij was de conclusie dat er te veel variabelen zijn om hierover gefundeerde uitspraken te doen. De meeste conclusies van deze onderzoeken (die er wel zijn), zijn het het veel lonender is om de oorzaak van slechtslapen aan te pakken die buiten het matras liggen, dan vooral te kijken naar het matras zelf. Slechts bij mensen die reeds klachten hebben (b.v. reuma) wordt het belang van het matras groter. G

Voor de rest is het effect van de subjectieve beleving (de overtuiging dat je een goed matras gekocht hebt), beter voor je slaap als het feitelijke matras zelf.

Dus denken dat je geen goed matras hebt, is meer funest voor je nachtrust als het matras zelf. Dat maakt de zoektocht naar een goed matras juist wel weer belangrijk, als is het maar om jezelf te overtuigen dat je een goed matras hebt gekocht.


Als grap:

With so many things coming back in style, I can't wait till loyalty, intelligence and morals become a trend again.......


 • El Profesor
 • Registratie: December 2016
 • Laatst online: 06-06-2022
Zijn er hier toevallig mensen die ervaring hebben met de Velda Fly. Wij vinden het een prachtig slanke box spring maar ik kan er helaas geen gebruikservaringen van anderen van vinden.

I like how you keep the mouse running...


 • JvdW
 • Registratie: Februari 2002
 • Laatst online: 21:05
Ik zal nog eens de totale hoogte exact gaan meten, maar die was volgens mij wel ± 22cm.
De tijk is niet zo dik.

Hieronder duidelijk het verschil in de twee lagen.
We komen van een vrij hard simpel schuimmatras en het viel ons op dat de veren toch wel voelbaar waren af en toe, en hoorbaar. Terwijl we niet eens zo zwaar zijn, ± 75 en 50Kg.

Wat ook nog opviel is dat het matras niet vlak was. (traagschuimkant, andere kant nog niet gevoeld)
Je voelt duidelijk de rand rondom het matras wat iets lager is dan het 'midden' deze ligt iets hoger. (0.5cm?)

 • Workaholic
 • Registratie: Februari 2003
 • Niet online
Juist.. we zijn (stiekem) eigenlijk verliefd op de auping criade als het gaat om het uiterlijk. Zie hieronder twee voorbeelden (wij willen dan alleen een iets andere kleurcombi)
Alleen je bent hier bijna 6k voor kwijt en dan hebben we zo onze twijfels of het matras + topper wel goed gaat zijn (we lezen veel reacties van mensen die na ruilen nog steeds niet helemaal tevreden zijn met het matras). "

Dit laatste willen we eigenlijk voorkomen door een eigen boxspring + matras van Matts of dergelijke met ruil mogelijkheid zoals eerder aangegeven.

@Kezand Ken jij nog een hip/mode merk? We kwamen zelf nog op de Velda Fly.. maar daar ben je ook ruim 2k voor kwijt bij een 180x210 bodem. Als je daar een matras bij koopt van +- 900-1000 euro (enkel 2 persoons) dan ben je wel goedkoper uit dan Auping. Deze aanpak lijkt ons vooralsnog de beste keuze..

[Voor 8% gewijzigd door Workaholic op 08-01-2018 21:02]

Mijn V&A


 • Workaholic
 • Registratie: Februari 2003
 • Niet online
Thnx Kezand. We gaan is kijken naar de Nillspring.

Terugkomend op de Fly - is het comfort niet minder op dit model? Er zit namelijk bijna geen bodem onder en het zou gaan om mini pocketveren? Ziet er natuurlijk wel erg gaaf uit (vinden wij). Zag ook dat ze een eigen matraslijn hebben.

Welk type matras zou je hier bij kiezen? We zoeken een enkele matras van 180x210 en slapen nu op IKEA sultan + een topper met traagschuim (ikea).

[Voor 21% gewijzigd door Workaholic op 08-01-2018 21:41]

Mijn V&A


 • wannaplay2009
 • Registratie: Januari 2017
 • Laatst online: 08-01 21:39
Kezand schreef op vrijdag 12 januari 2018 @ 14:30:
@wannaplay2009 Als je tijd en zin heb wil je dan eens foto's oploaden? Klinkt raar maar graag ook van de verpakking.
Ik ben namelijk ook benieuwd hoe het verpakt is.

Beetje een fabrikanten tik :-)
Ik heb helaas geen foto meer in de verpakking, maar hij zat gewoon in plastic verpakt, zie foto hieronder.


Het matras zelf, het lijkt alsof er een vlek op zit maar dat is een lamp die daar hangt.Ik heb nog even achter het ritsje gekeken, maar de dikte is de beloofde 4cm per kant, dus dat zit allemaal goed. Er komt wel een geur vanaf, maar dat zal wel wegtrekken.
Vanavond uitproberen met mevrouw Wannaplay ;)

[Voor 13% gewijzigd door wannaplay2009 op 12-01-2018 15:41]


 • Deathchant
 • Registratie: September 2003
 • Laatst online: 07-02 17:12

Deathchant

Don't intend. Do!

@Kezand, @dicksterk Ik ben inmiddels terug van "proefliggen" bij Auping. Beetje een lange post maar goed....

Ik ben 2 uur daar geweest en ik heb de volgende matrassen geprobeerd (alleen, zonder vriendin):
- Cresto
- Maestro
- Vivo

Aan de rest ben ik helemaal niet toegekomen (ik moest nog vanalles doen). Ik was alleen in de winkel dus men had genoeg aandacht voor me. Ik ben zelf 1.86m lang en 85+ kilo, dus ik heb alleen maar op firm varianten gelegen, omdat ik voor de rest geen tijd had.

Ik heb me uiteraard ingelezen over deze matrassen, maar ik heb bewust niks verteld en de beste mevrouw het woord laten voeren. Ze maakte onder andere de volgende statements (of het waar is weet ik niet):
- Vivo + Maestro hebben exact dezelfde schouderzone
- Verschil tussen Cresto en Maestro/Vivo schouderzone is het gebruik van zachtere vering bij de één (cresto) en het gebruik van drukverlagend schuim bovenop kortere veren bij de ander (Maestro+vivo). Hier is een doorsnede van de Vivo te zien. Bij de schouders is er een laag schuim (wat dit voor schuim is, geen idee) bovenop de veren, die er bij de Cresto niet is. Het laagje direct boven de veren ziet er zo glasvezelachtig uit. Die is bij de Vivo ook dubbel zo dik als bij de Cresto. Geen idee wat dit voor spul is.
- Een topper (topdekmatras) is op na 4-5 jaar
- De boxen uit 2012 zijn met bonnelvering, maar de huidige boxen hebben allemaal pocketvering
- gestoffeerde matrassen dragen de namen comfort, deluxe en prestige wat het volgende betekent:
comfort: zit tussen adagio en inizio in (meer richting inizio)
deluxe zit tussen cresto en Maestro in (meer richting cresto)
prestige zit tussen Maestro en Vivo in

Ik heb als eerste op de cresto gelegen, voornamelijk op linker zij (omdat ik thuis ook op linker zij slaap). Toen naar de Maestro en ik voelde eigenlijk geen verschil. Toen naar de Vivo en voelde ik ook weinig verschil. Toen heb ik besloten om bij de Cresto te beginnen en na 5 minuten(alarmpje gezet met de telefoon) te switchen naar de Maestro. Na 5 minuten weer naar de Cresto geswitched en daarna weer naar de Maestro. Uiteindelijk begon ik wel verschil te voelen na ongeveer een uur en langere periodes liggen dan 5 minuten. De Cresto lag harder in de schouder dan de Maestro. Ik merkte dat niet echt in mijn schouders, maar aan het feit dat ik wat vaker aant wiebelen was en ook het kussen steeds wat meer in mijn nekholte drukte om mijn hoofd goed te leggen (dat wat je thuis dus ook doet).
Vanaf toen voelde ik wel duidelijk verschil ruim in het voordeel van de Maestro.
Daarna heb ik ditzelfde switchtruucje gedaan tussen Maestro en Vivo en daar heeft het nog veel langer geduurd eer ik verschil voelde, want het was minimaal. Ik vond dat je bij zowel de Maestro en Vivo juist de steun voelde in je zij, dus tussen heup en schouders in, en niet zozeer in je schouders of heup.
De Vivo moest een zachtere heupzone hebben dan de Maestro, maar ik vond eigenlijk de Maestro de betere van die 2 ondanks de Vivo wel een stuk duurder is. Daarna weer eens terug op de cresto en daar voelde ik direct aan dat het niet comfortabel was. Dit proces had ik bij de aankoop niet op deze manier gedaan en heeft me toch de ogen geopend: neem de tijd, switch regelmatig, want na 10 minuten voel je gewoon geen verschil; elk matras ligt wel enigszins comfortabel.

Ik heb in ieder geval niet het idee dat mijn schouders zover inzakken als hier:


Laat ik even benoemen wat de opties voor me zijn bij Auping; ik heb namelijk een Auping Dublin Maximus boxspring met topper gekocht in 2012, gestoffeerd in de stof Wave, kleur Brique:

De kleur brique bestaat niet meer en ik zou dus, indien ik toch gestoffeerd wil hebben, uitkomen op een andere kleur.
De eerste keer vervanging van een reeds gekochte, gestoffeerde boxspring bij Auping (afhankelijk van welk model boxspring) moet je dus meestal doen met 2 matrassen tegelijk (ongeacht of slechts 1 persoon toe is aan een nieuw matras) omdat je bij het vervangen van slechts 1 matras dus altijd zit met hoogteverschillen en cosmetische verschillen.

Dus ik kan 2 nieuwe matrassen kopen (dezelfde hoogte) en die gewoon bovenop de box leggen.
Dan een nieuwe topper, of een t-stuk over de richel en het geheel in te pakken met molton en hoeslaken zodat ik geen topper hoef. Een beetje dit idee: http://box-spring-betten....inica-Auastellung-140.jpg

Mijn vriendin's matras is prima en wilt geen andere (dit is dus een Dublin van 18cm in soft). Ik vind het onzinnig om 1 matras dat nog goed is te moeten vervangen puur omdat ikzelf een andere wil. Dit is echt een nadeel van gestoffeerde boxsprings en die fout zal ik dus nooit meer maken. Dus als ik een ander matras wil gaat me sowieso het dubbele kosten plus mijn vriendin moet ook overtuigd worden.

Conclusie: voorlopig laat ik het even voor wat het is.

Canon: R6 | 16-35 | 70-200 II
Zeiss: 50MP | 100MP | 135 APO


 • Workaholic
 • Registratie: Februari 2003
 • Niet online
Na lang wikken en wegen hebben wij afgelopen weekend de knoop doorgehakt :). Wou jullie allen nog even bedanken voor alle feedback in dit topic!

Voor de geïnteresseerde onder ons het is de volgende combi geworden:

- Auping Criade met 135 cushion hoofdbord
- 1x180x210 vlakke uitvoering met prestige matras (enkel ivm persoonlijke voorkeur)
- 1x180x210 prestige topper rich (enkel ivm persoonlijke voorkeur)
- stofgroep a en gestoffeerde matrassen

Het uiterlijk en de uiteindelijke korting was toch de doorslag om toch meer te betalen voor een merk als Auping.
Members only:
Alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers. Inloggen


We zijn benieuwd en vinden het wel nog wel spannend. Voor dit bedrag koop je een auto...

[Voor 6% gewijzigd door Workaholic op 16-01-2018 16:56]

Mijn V&A


 • Ardana
 • Registratie: Januari 2003
 • Laatst online: 05-02 16:54

Ardana

Moderator General Chat

Mens

Deathchant schreef op maandag 22 januari 2018 @ 11:34:
@ardana Wij hebben ook 2 losse matrassen op een box (op een spiraalbodem van auping), maar aan de onderkant van het matras en bovenkant van de box hebben wij een dikke strip klitteband zodat de matrassen niet van de box af glijden. Bovenop het matras hebben we een topper. Deze combinatie zorgt ervoor dat we geen T-stuk nodig hebben en dus in een split/gat terecht komen. Misschien is dat voor jullie ook een oplossing? Ik moet wel erbij zeggen dat die spiraalbodem erg stevig is en niet zomaar verschuift.
Kezand schreef op maandag 22 januari 2018 @ 14:19:
@Deathchant dat is idd een goede oplossing. Alleen dit is alleen bij Auping omdat de onderkant van het matras erop gebouwd is.
Ik ben bang als je het met losse klittenband het matras beschadigd.
Ook gaat het kraken (los klittenband niet dat van auping) dus dan lig je daar wakker van.

Ik denk (weet het niet zeker) dat de matrassen van @ardana afgerond zijn. Zo een matraswig (of pont d’amour zoveel mooier dat Frans 😉) en een matrasvernieuwer dicht dat gat goed. Alleen heb je dan ipv een gat een bobbel. Hier kan je net zoveel aan irriteren en je 100 euro is dan voor niks.

Ik ben eigenlijk nog geen een fatsoenlijk oplossing tegen gekomen.
Foto's zeggen meer dan 1000 woorden:

Zo ligt de matrasbrug er bij nadat ik er 'n week op gelegen heb. Deze is van de Ikea en werkt dus iig voor geen meter (bij mij).


Matras in ombouw


Matras op ombouw, om te laten zien hoe die hij eigenlijk komt te liggen in verschil met de vorige foto. Ombouw is volledig rond en goed passend: het matras schuift dus niet weg.

Geen idee of ik 'afgeronde' matrassen heb eigenlijk.

No good deed goes unpunished.


 • d0s
 • Registratie: Augustus 2004
 • Laatst online: 07:39

d0s

sssst

Kezand schreef op maandag 29 januari 2018 @ 15:12:
@jayjey Je hebt gelijk

Ik hou deze stelregel altijd aan:

Bij een boxspring met meegestoffeerde matrassen ALTIJD een topper.

Bij een boxspring, lattenbodem, spiraal bodem etc etc met "gewone" matrassen is een topper echt overbodig.
Een meegestoffeerd matras is toch hetzelfde als een 'gewoon' matras? :)

Reden van de vraag is dat ik op zoek ben naar vervanging van mijn matrassen. De boxspring / boxen / hoofdbord wil ik wel gewoon houden.

Het is deze boxspring, maar dan in het stof:

Ik heb deze Eastborn boxspring ca. 1,5 jaar terug gekocht, en ben erg ontevreden over de kwaliteit. Heb toch de wat duurdere variant genomen (dikkere boxen met pocketvering ipv bonellvering) en niveau 2/5 qua matras (24 cm, 5 zone pocketvering). Daarbovenop de standaard Eastborn topper. Het begint al met het feit dat de boxen niet goed tegen elkaar blijven zitten, dit heb ik zelf opgelost door met tie-wrap's de poten tegen elkaar te spannen. Ook de matrassen hierop schuiven enorm, dit heb ik zelf opgelost door anti-slip matjes tussen de boxen en de matrassen te leggen. Ik vind eigenlijk dat dit niet zou moeten kunnen voor een bed in deze prijsklasse, zou gewoon klitteband oid op moeten zitten.

Dan komt het ergere, niet door mij op te lossen probleem: De matrassen zakken 'in' aan de zijkanten die tegen elkaar aan liggen. Dit komt omdat vrouwlief 's nachts in het midden tegen mij aan komt liggen. Als ik de matrassen omdraai is het weer even goed, maar inmiddels zijn alle kanten dusdanig ingezakt dat er gewoon een kuil ontstaat in het midden. De topper heeft hier dus niet echt tegen geholpen.

Ik ga denk ik toch weer terug naar één groot matras van 180cmx210cm. Ik ben er inmiddels wel van overtuigd dat je beter om de paar jaar een wat goedkoper matras kunt kopen dan een duur matras. Ik heb nog geen enkel matras meegemaakt dat het langer dan 2 jaar heeft uitgehouden. Deze keer wil ik ook geen topper meer, ik heb dit vanaf het begin een onding gevonden.

Hiervoor had ik een lattenbodem icm een Gold matras van Beterbed (á 800 euro) en ook deze heeft het maximaal 3 jaar uitgehouden.

Tijd dus voor wat nieuws, iemand tips? Ik ben zelf 90kg, buikslaper en vrouwlief is 70kg, zijslaper. Zij houdt van een zacht matras, ik van een hard matras. Dat het matras straks niet gestoffeerd is geeft niet, aangezien we er toch een groot hoeslaken omheen trekken.

[Voor 7% gewijzigd door d0s op 29-01-2018 16:28]


 • paQ
 • Registratie: Augustus 2001
 • Laatst online: 08:24
dicksterk schreef op dinsdag 6 februari 2018 @ 13:09:
@paq: ja als je ze uit elkaar schuift is 2 matrassen idd beter.
Droomidee ziet er op zich ook niet gek uit, maar iets trekt me aan in dat Larson matras :')
Geen idee wat het is.
Deze toplagen lijken toch ook geventileerd op de grote foto's?

Verder is het op het oog allemaal keurig afgewerkt.
Toplaag: 4 cm Gel-Infused Traagschuim™
Centerlaag: 3.5 cm Traagschuim
Onderlaag: 5.5 cm Super Soft PU Schuim
Larson Pocketveren™ 300st./m2 | 2,1mm dik | 5 slags | 15cm hoog
En ook hier 100 dagen op proef, gratis heen (en weer, indien nodig)

Of doet men er juist beter aan 1 zachte toplaag minder te nemen:? (variant Stockholm)

 • Workaholic
 • Registratie: Februari 2003
 • Niet online
Recent is de auping binnengekomen en ondanks de wisselende reacties op het internet zijn wij er super blij mee:

http://imgup.nl/images/2018/02/20/20180219_172637463_iOS.md.jpg
http://imgup.nl/images/2018/02/20/20180219_174414310_iOS.md.jpg

Slaapt heerlijk en echt stappen vooruit t.o.v. het ikea boxspring bed. Dank voor jullie hulp.

Nu alleen nog even kijken naar nieuw beddengoed. Willen het liefst hier ook een stapje omhoog. Hoorde positieve verhalen van een collega met een hoeslaken van satijn, schijnt een stuk zachter / lekkerder te liggen.
Idem dito voor dekbedovertrek. Als er nog tips zijn.. graag! Hoeft uiteraard niet van auping te zijn ;) Als het maar mooi past.. (moet alleen de topper opmaken ivm gestoffeerd matras)

[Voor 46% gewijzigd door Workaholic op 20-02-2018 12:14]

Mijn V&A


 • paQ
 • Registratie: Augustus 2001
 • Laatst online: 08:24
Isaja schreef op vrijdag 13 april 2018 @ 09:29:
@paQ Jezus 110 euro voor een kussentje, tis me nogal wat!

Mooi idd wel als je die 'gratis' bij je matras krijgt, maar anders.. Gaan er engelenkoren zingen als je er op gaat liggen? ;-)
ik was ten einde raad kwa kussens.
Alles al geprobeerd van 9,95 tot 64,50 maar het zat er steeds niet tussen. Wol, dons, syntetische dit, bolletjes dat....
Dan maar eens die simba dinges :P


Maar ik kan niet anders zeggen dat het een erg fijn kussen is.
In wezen zijn het twee kussen op elkaar. 1 van katoen, 1 van dons. Daartussen zit een zak met schuimen kokertjes die je tot bijna 0 kunt fijnknijpen en als je ze los laat ook direct weer uitzetten. Best cool :+
En aan de donskant zit dat Outlast gebeuren. Beetje vaag aanvoelende textielsoort. Zou ideaal zijn tegen warmte e.d.
Dus van de zomer hoop ik het hoofd koel te houden in de nacht 8)

 • wannaplay2009
 • Registratie: Januari 2017
 • Laatst online: 08-01 21:39
Ik heb 2 hele basic eenpersoons (15 latten) lattenbodems onder het matras liggen, deze hadden we nog en bleken niet nodig voor ons om te vervangen.

Ik heb geen idee welk merk, kan geen stickertje meer vinden maar het is gewoon zoiets.
[/url]

Ons bed is 180x200.

[Voor 26% gewijzigd door wannaplay2009 op 16-05-2018 12:51]


Acties:
 • +2Henk 'm!

 • Tweakriez
 • Registratie: April 2013
 • Laatst online: 23-01 18:40

Tweakriez

clicksmashstuff.com

Ik heb eventueel nog 2 lattenbodems van 90x200 welke ik bij mijn nieuwe bed kreeg. Deze zijn voorzien van latten die meeveren zeg maar en verstelbaar qua druk. Met 26 latten. Nieuwprijs was 45 euro per stuk maar mocht iemand interesse hebben mogen ze samen voor 35 euro weg. Ik kan evt foto's sturen. Zijn een week gebruikt ivm wachten op de nieuwe lattenbodems.

[Voor 29% gewijzigd door Tweakriez op 30-05-2018 10:33]

10% korting op de nieuwe Monsgeek M1? Stuur me een DM


Acties:
 • +1Henk 'm!

 • sprk_nl
 • Registratie: Juli 2010
 • Laatst online: 21-01 20:48
dicksterk schreef op dinsdag 19 juni 2018 @ 17:57:
@sprk_nl: Kan je eerst eens kijken of je onderbox onder het probleem-matras echt nog wel goed is, anders heeft elke nieuwe matras die daarop komt hetzelfde probleem.
Om meteen daad bij het woord te voegen Dicksterk:
Ik heb de matrassen wel binnenstebuiten gekeerd, maar nooit... letterlijk nooit gedacht aan de bodemplaat.
Dit was in mijn gedachten gewoon een "plank". Na het inlezen van de afgelopen weken is dat voor vochtafdrijving niet handig, dus wat is het dan wel.....
Ik voel veren, veren en nog meer veren als bodemplaat.

De volgende foto markeert eigenlijk met stip de probleem zone.
En natuurlijk zit het in je hoofd als je er op gaat drukken, dat je minder tegendruk voelt


Om het voor een avond pragmatisch op te lossen, leggen we er een plank tussen:


btw, het electrisch verstelbare bed zullen we per jaar 6x gebruiken schat ik.

Als dit helpt, dan slinger ik ook een plank bij de vrouw onder de matras.
Eens kijken of ze er wat van merkt, behalve dat het bed spontaan is opgemaakt.

 • sprk_nl
 • Registratie: Juli 2010
 • Laatst online: 21-01 20:48
Kezand schreef op dinsdag 19 juni 2018 @ 21:58:
@sprk_nl je box in gezoneerd vandaar dat je hardheid verschil voelt.
Die box ziet er op de foto prima uit. Maar op basis van foto’s kan je eigenlijk niks zeggen.
De box ziet er strak gespannen uit, daar zie je inderdaad niks aan en maakt het inschatten waar het probleem zit ook zeer lastig.

Bij daglicht haal ik de hoes nog eens van de matras. Al vraag ik me af wat ik zou moeten zien.
Om deze matras zit nog een gesloten flinterdun vlies.

Ik weeg 80kg, de vrouw 60.
Met dat gewicht moet zo'n beetje elke matras of topper toch om kunnen gaan, niet?
De topper op de 1e foto, laat je een ander beeld zien dan een strak gespannen bedje.
Deze is januari 2018 geleverd en de foto is van april.

Acties:
 • +1Henk 'm!

 • Pixal
 • Registratie: Oktober 2001
 • Niet online

Pixal

Mijn poes popelt.

https://tweakers.net/ext/f/aY1VcQAtzbZM89w7Ml3V5Kru/thumb.jpg

https://tweakers.net/ext/f/j179OxHaHBzOlvnv21xBM2Zc/thumb.jpg

Ik heb net even gemeten, hierbij de foto's van beide plekken. Ik kan in het midden mijn vinger er net onder schuiven. Ik gok de kuil op minder dan een cm. Ik heb echt niets om te meten hier. In mijn beleving was de andere kant van het matras wel iets dieper omdat we in totaal langer op die kant hebben gelegen. Ik voel er weinig voor om nu het matras om te draaien. Ik heb ook geen enkel probleem met de huidige kuil dus inderdaad ook niet over geklaagd hier. Maar als de trend doorzet en de kuil met bijna 1 cm per half jaar groeit is dat natuurlijk wel naar. Zal uiteindelijk wel meevallen toch?

Ook nog eentje met de lat dwars en met laken. Eigenlijk mag het de naam kuil nu nog niet hebben.

https://tweakers.net/ext/f/6WWeOJmeOLNHRkRq88xCbwwE/thumb.jpg

Met het blote oog, zonder lat, is het aan deze kant niet echt te zien eigenlijk. Met een mooi strak laken erom voel je het alleen als je met je hand over het matras strijkt.

Ik vind het onder de loep nemen van een product een beetje vervelend. Gezien de kosten van dit matras zou ik hetzelfde matras overigens zo weer kopen. We liggen beiden nog zalig. Zeker omdat er 600 euro overbleef uit ons 1000 euro matras budget dus daarvan gaan we een weekje op vakantie, slijt ons matras thuis ook minder :9

 • Chiron
 • Registratie: Januari 2001
 • Laatst online: 07-02 16:24

Chiron

Moderator Tweakers Discord
dragonhaertt schreef op maandag 25 juni 2018 @ 12:52:
[...]


Ik zou graag een update ontvangen als dat gelukt is. Ik ben zelf ook nog steeds op zoek naar een zacht matras, maar ook ik heb een Ikea lattenbodem (niet-verend) van 14 latten.
Ik heb deze:En de latten die erin zitten zijn vrij stug, met tussenruimte die breder is dan de latten zelf.

Monteren wordt wel een uitdagingkje, maar als de lattenbodem goed op het frame past is het een kwestie van gaffer tape en tie wraps :+
Het geheel wordt ook iets hoger.

Ik verwacht er geen mirakels van, maar als het net dat beetje flexibiliteit geeft wat we nodig hebben dan zijn we er.

"Light thinks it travels faster than anything. It doesn't. For wherever light travels it finds darkness has got there first and is waiting for it."


 • dragonhaertt
 • Registratie: Februari 2011
 • Laatst online: 07:42
Chiron schreef op maandag 25 juni 2018 @ 13:04:
[...]


Ik heb deze:

[afbeelding]

En de latten die erin zitten zijn vrij stug, met tussenruimte die breder is dan de latten zelf.

Monteren wordt wel een uitdagingkje, maar als de lattenbodem goed op het frame past is het een kwestie van gaffer tape en tie wraps :+
Het geheel wordt ook iets hoger.

Ik verwacht er geen mirakels van, maar als het net dat beetje flexibiliteit geeft wat we nodig hebben dan zijn we er.
Ah, ik heb op het moment deze:

Wel wat bredere latten, maar volledig recht.

Als er iemand nog een advies heeft voor een type matras wat hier goed op past hoor ik het graag. Ik ben op zoek naar een dik matras, zacht (<60kg), 140x200.
Ik heb ook een topmatras op het moment, alleen een hard redelijk dun latex-matras.

Truth is like a language with no native speakers left.
Its poetry is speechless and it can’t be caught in human being’s breath.


Acties:
 • +1Henk 'm!

 • helloitsme
 • Registratie: Mei 2010
 • Laatst online: 06:56
Net een ravospring h2 geleverd gekregen. Is dit de normale / goede manier van aanleveren? (heb de vraag ook al aan hun zelf gesteld)

op hun website staat: Uit kwaliteitsoverwegingen zullen wij onze matrassen nooit vacuüm verpakken of sterk comprimerenedit: ze geven aan dat dit door een speciale machine/techniek toch ok zou moeten zijn.

[Voor 34% gewijzigd door helloitsme op 03-07-2018 18:10]


Acties:
 • +1Henk 'm!

 • Mystikal
 • Registratie: Januari 2001
 • Laatst online: 07:27

Mystikal

It never hurts to help

Een foto zegt meer dan duizend woorden. Een behoorlijke kuil al. Bij het andere matras is het iets minder. Tussen de 1 en 1,5 cm.

Over de lengte van het matras gemeten, aangezien we 2 aparte spiralen eronder hebben.

[Voor 13% gewijzigd door Mystikal op 03-07-2018 17:49]

Basement Bios ---- Exo-S


Acties:
 • +4Henk 'm!

 • Kezand
 • Registratie: December 2003
 • Laatst online: 04-02 15:21
Tommie12 schreef op zondag 8 juli 2018 @ 07:45:
[...]


Tja, die TuV testen zijn ook iets mooi.
Je zegt als fabrikant gewoon welke eigenschappen ze moeten testen, en dan krijg je daar een mooi rapportje over, en je kan het label op de matras hangen.
Kan best zijn dat ze alleen de afmetingen gemeten hebben.

Een levensduurtest die betrouwbaar is is duur, en duurt lang. Dat gaat een kleine fabrikant of verkoper niet betalen voor matrassen van 200€.
Inderdaad zo werkt het precies. Je kan testen wat je wilt. Jij bent de opdracht gever. En komt de matras niet door de test dan plak je er tüv getest op. Afgekeurd maar wel getest.....

Als kleine speler heb je inderdaad niet de mogelijkheid om die te laten testen.

Die keurmerk handel is zo lucratief dat de consument bond nu 2x per jaar een test doet. Je ziet dus dat de matras 1 beste koop januari 2018 is en matras 2 beste koop augustus 2018.
Kijk maar eens naar de Emma matras en de Lidl matras.

Ik vind deze test de mooiste nog van testaankoop. Als beste koop getest.

Het is licht en heeft handvaten. Maar het ligt slecht en je zweet je te pletter. Dus beste koop!


Acties:
 • +1Henk 'm!

 • Jasper
 • Registratie: Juni 1999
 • Laatst online: 05-02 19:11
Wellicht past het hier niet helemaal, maar aangezien het hier over slapen gaat.. :)

Op https://au.koala.com/products/koala-timber-bed-base heb ik een super tof onderstel gezien.

Zij leveren echter enkel in Australie en NZ ;) Kent iemand een soortgelijk concept wat hier te krijgen is?

📷 Insta


Acties:
 • +1Henk 'm!

 • Toiletman
 • Registratie: Februari 2000
 • Laatst online: 14-01 23:15
Na een tijdje lurken dan ook hier maar eens een berichtje over de zoektocht naar een nieuw bed & matras.

Allereerst het bed:
keuzes, keuzes... het is niet makkelijk. De grootste vraag: boxspring of ledikant? Mijn vrouw heeft een lichte voorkeur voor boxspring, ik een lichte voorkeur voor een ledikant. Plus- en minpunten die voor ons belangrijk zijn:
Boxspring:
+ hoge instap
+ mooier (sommige)
- ventilatie?
- ondersteuning niet instelbaar
- prijs? (hip?)

Ledikant:
+ instelbare ondersteuning middels lattenbodem
+ over het algemeen goedkoper dan boxsprings
+ meer ventilatie vanwege open constructie?
- vaak heel erg lage instap

Hoe denken jullie over bovenstaande punten? Hoe is het voor jullie uitgevallen? Voor mijn vrouw is de hoogte eigenlijk de belangrijkste eis, dus als we een ledikant vinden met voldoende hoogte dan hebben we een winnaar.

Naast bovengenoemde punten zoeken we eigenlijk vooral een bed met extra opslagruimte. Matrassen zijn een heel onderwerp op zich, dus laten we eerst maar eens wat bedden delen die er voor ons uitspringen:

Beter Bed ledikant Butiken
Dit is de winnaar tot nu toe:
+ hoge instap
+ veel opbergruimte
+ naar onze smaak (voor zover je dat online kan beoordelen)
+ ledikant, dus instelbare lattenbodem (+ kostenbesparing door de huidige te houden)
- diepte hoofdbord
- prijs hoog in vergelijking met andere ledikanten
- alleen online, dus we kunnen hem niet in het echt bekijken :(

Swiss Sense boxspring Home Storage
- prijs
- matrascombinatie wel/niet te kiezen?
Bij de 'duurdere' merken hebben we een beetje het gevoel dat je vooral voor het merkje de winstmarge van de fabrikant aan het spekken bent. Beter een kwalitatief goed bed voor een normale prijs. We hebben ook nog even een rondje bij Auping gelopen, maar daar is het meteen helder dat er vooral mensen komen die vooral graag van hun geld afgeholpen willen worden.

Beddenreus boxspring 'Space' = Beter bed boxspring 'Espace'?

- beddenreus 'kwaliteit'?
- opbergmechanisme waarschijnlijk niet heel praktisch (écht alleen maar voor winter/zomer beddegoed)
- weinig aansprekende kleuren

Ikea ledikant 'Malm'

+ prijs
- lage instap
- Ikea fase is voor ons wel over
- makkelijk te beschadigen
Nordli/Brimnes zijn eventueel nog alternatieven, maar die vinden we minder mooi.

Verder hebben we niet echt bedden kunnen vinden met de combinatie hoge instap, opbergruimte, kwaliteit en fatsoenlijke prijs (<1500,- voor de totale combinatie). Zijn er hier misschien nog suggesties?
Is opbergruimte voor jullie een ding om te overwegen bij de aankoop van een bed?


Qua matrassen is het lijstje wat korter:
Ravensberger ravo-spring 570 H2 90x200 x2
+ goede reviews hier
+ prijs/kwaliteit
- naar Zoeterwoude rijden om te testen, of testen tijdens de 30dagen proefslapen?

Beter Bed Gold Pocket Foam
+ vonden wij goed liggen in de winkel
- iets duurder

Beddenreus pocket comfort X4000
+ vonden wij goed liggen in de winkel
+ prijs

Lidl Meradiso 7-zone koudschuim matras
+Prijs
+Niet goed geld terug
-ongetest bestellen?

Ik ben een zijslaper en houdt niet van zachte matrassen (die toppers die ze in de winkel overal op boxsprings leggen: ik vind het helemaal niets!). Verder heb ik het snel warm, dus warmteafvoer en ventilatie in een matras is belangrijk. Ik weeg zo'n 85kg en ben 183cm dus Ravensburger adviseert een H2 variant.
Mijn vrouw weegt zo'n 50kg is 160cm lang en is ook een zijslaper die niet van zachte matrassen houdt. Daarmee raadt Ravensburger haar niet de pocketverenmatras aan. Verder heeft zij het snel koud, dus mag haar matras wel warm zijn.
Waarschijnlijk wordt het morgen nog een ronde matrassen testen, maar ondertussen ben ik erg benieuwd wat jullie nog voor tips en ervaringen kunnen delen.

Only dead fish go with the flow


 • SmiGueL
 • Registratie: September 2005
 • Laatst online: 23:51
Ik heb de laatste weken ook even wat beddenzaken bezocht, maar bij elke heb ik eigenlijk wel m'n twijfels of dit wel een goede keuze is..

Bij alle 3 zaken was dit het fijnste model die ik in de winkel kon vinden (onder de €2500).
.
TotaalBed
Boxspring Ingmar Excellent:
Matras: 500 veren per m2 Pocketvering | 7 comfortzones
Topper: 11 cm koudschuim HR-50
Prijs: €2481 €1737


.
Swiss Sense
Jubileumboxspring Edition I
Matras: 500 veren per m2 Pocketvering | 9 comfortzones
Topper: 11cm Comfort Topper voorzien van 1500 pocketveren.
Prijs: ~€23xx €1715.
Lokale beddenzaak
Boxspringset Master:
Matras: 280 veren per m2 Pocketvering, afgedekt met HR35 koudschuim | 7 comfortzones
Topper: Talalay Natuurlatex
Prijs: €2520 €1795

Na de ervaringen hier in het topic ben ik wat huiverig geworden voor Swiss Sense;
Over TotaalBed kan ik al helemaal niets vinden (afgezien van een vraag naar ervaringen)
En bij de Lokale beddenzaak lijkt de combi met het latex matras prima, alleen vraag ik me af of ik niet beter een matras met 500 veren per m2 kan kopen..

Iemand nog tips/suggesties? :P Wordt gewaardeerd. _/-\o_

Delidded 4770K 4.7GHz @ H220 || Gigabyte Z87X-UD4H || 16GB @ 2400MHz || Gigabyte GTX 760 || 2x128GB Samsung 830 @ RAID-0 & WD 3 TB || Iiyama XB2483HSU-B1 || Synology DS916+ 3x6TB + 120GB SSD Cache || Synology DS213+ 6TB backup


 • LA-384
 • Registratie: November 2007
 • Laatst online: 07:46
Zo'n 6 jaar geleden heb ik bij Beter Bed een Arendal Boxspring gekocht. Volgens de factuur kwam deze met een Jorn, pocketveer matras. Ik heb daarbij een latex topper genomen (de Vildar).

Op zich heb ik geen lichamelijke klachten en ik slaap goed, maar ik heb wel een risicovol beroep. Ik merk na 6 jaar al dat mijn matras aardig door aan het zakken is en dat mijn houding beter zou moeten kunnen.

Ik lig zo'n 40% van de tijd op mijn zij 20% op mijn rug en 40% er ergens tussenin. Hoewel ik bij rugligging wel merk dat ik met mijn kont wat dieper in het matras zak, lijkt de houding daar nog niet zo'n ramp te zijn.

In zijligging maakt mijn rug een flauwe S, terwijl het (volgens mij) een rechte lijn zou moeten zijn.


Ik ben klein en licht (1.70m en 65kg), wellicht is dat een voordeel bij het kiezen van een nieuw matras. Ik zou de topper willen behouden, omdat de temperatuur-eigenschappen mij prima bevallen ('s zomers niet te heet, tenzij het tropisch is, 's winters niet snel te koud (nooit het dubbele winterdekbed nodig gehad)).

Kunnen jullie me in de goede richting wijzen qua matras? Ik zie op internet veel voorbij komen en het ene matras is nog meer geweldig dan het andere, maar zoals altijd zal het voor een groot deel marketing zijn. Welke eigenschappen zijn belangrijk voor een klein en licht persoon zoals ik?

 • Kezand
 • Registratie: December 2003
 • Laatst online: 04-02 15:21
partyondude schreef op woensdag 7 augustus 2019 @ 20:29:
Een aantal maanden geleden voor ons nieuwe huis een een nieuwe Avek Ninety gekocht bij Boonman in Den Bosch :) Mooi compleet bed, met lampjes, topper etc. Twee meter breed, je kan draaien zonder dat moeder de vrouw de lucht invliegt, geniaal.

Afgelopen vrijdag is het geleverd. Het hoofdbord kon niet via het trapgat omhoog, dus dat mochten we zelf regelen. Trapleuning eraf schroeven bleek voldoende, beetje makkelijk van die gasten maar goed.

Ik heb de LED lampjes ook zelf moeten monteren, in het hoofdbord. Dwars door de stof heen boren, best raar. Daardoor kan het bed niet meer strak tegen de muur aanstaan, want dan schuren de lampjes tegen het beton. Beetje matig.

Wat verder opvalt is dat het hoofdbord niet lekker vast zit, daar zit behoorlijk wat beweging in. Ik heb dat ding niet zelf vastgezet, was bezig met de verhuizing. Is dit normaal, of moet ik de boel gewoon even lostrekken en het opnieuw vastzetten? Vind het nogal afbreuk doen aan een vrij kostbaar bed.

Verder echt een gigantisch fijn bed. Ik kom uit een Auping Auronde en dat slaapt heerlijk, maar als je een Auping wil met onze wensen dan ben je denk ik 2x een Avek Ninety kwijt en dit slaapt voor ons in ieder geval echt beter. Het is net alsof je een hotelbed instapt, heerlijk.
Ivm met je hoofdbord:
Het montage deel aan je box moet zo dicht mogelijk op de box zitten.
Als het deze onderdelen zijn:
Kan er ruimte tussen je hoofdbord en je box zitten en kan het bewegen. Het montage deel moet in de padding van de box en het hoofdboord zitten. De box moet namelijk tegen het hoofdbord aan duwen. Misschien dat je het kan aandraaien?
Anders ff met Boonman contact opnemen die kunnen het fixen voor je.

Acties:
 • +2Henk 'm!

 • mountainbiker
 • Registratie: Februari 2003
 • Laatst online: 07-02 10:48
Natuurlijk niet te hard, zodat je heup er niet genoeg in zakt. Bovenste van het plaatje.
Je ruggewervel zou recht/horizontaal moeten zijn.Er is daarnaast een verschil tussen ondersteuning geven en hoe hard het aanvoelt.

[Voor 14% gewijzigd door mountainbiker op 06-03-2020 11:17]

mountainbiker


Acties:
 • +3Henk 'm!

 • mountainbiker
 • Registratie: Februari 2003
 • Laatst online: 07-02 10:48
Kijk nou even niet naar de bodem van dat plaatje, dat is onzin, zo sterk vervormt je bodem nooit. Gaat om de matras. Ik heb het even voor je aangepast:Bij een versleten matras of te zachte matras krijgt je rug de belasting van het middelste plaatje.

[Voor 16% gewijzigd door mountainbiker op 06-03-2020 13:39]

mountainbiker


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • terb
 • Registratie: Mei 2006
 • Laatst online: 07-02 20:11
Na jaren op een (auping) ledikant geslapen te hebben, hebben we sinds ongeveer een half jaar een boxspring (van HML). Hoewel ik moet zeggen dat het heerlijk slaapt, zijn we iets minder tevreden over hoe de topper er uitziet. De punten trekken namelijk naar binnen, waardoor de topper overdreven gezien ovaal wordt. De topper zelf is mooi rechthoekig, dus het ligt wel aan de combinatie van hoeslaken/molton en de topper.

De verkoper denkt wel met ons mee (bijvoorbeeld al een keer een andere hoeslaken (bedoeld voor normale matrassen, dus wat ruimer) meegekregen etc) Toch wordt het probleem er niet minder van.

Wat zijn jullie ervaringen hier mee? Is dit "normaal"?


Hier wat foto's:


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • JvdW
 • Registratie: Februari 2002
 • Laatst online: 21:05
wannaplay2009 schreef op dinsdag 5 mei 2020 @ 17:12:
Ik heb lange tijd geleden in dit topic geschreven over mijn Droomidee NASA traagschuifmatras. Ik heb het matras inmiddels ruim 2 jaar en ben zeker niet meer tevreden. Het matras is in het midden volledig ingezakt en het is ook niet meer normaal te krijgen. Je voelt gewoon de veren in het matras zitten en krijg er nu dus ook weer rugpijn van.

Ik heb het matras omgedraaid naar de standaard koudschuimkant en het ligt nu wel wat beter als alternatief, maar hier heb ik natuurlijk het matras niet voor gekocht.
Het was een prima matras in het begin maar uiteindelijk blijkt toch weer, je krijgt waar je voor betaald. Binnen 2-3 jaar heb je een waardeloos matras.

Ik zou het afraden om een Droomidee matras te nemen.
Wij hebben het Droomidee matras nu ongeveer anderhalf jaar.
Ik kan helaas het matras ook niet aanraden, ondanks de problemen met de levering/kwaliteit destijds en afwijkende diktes dacht ik dat het wel goed zou komen maar helaas.
Ook hier is het helemaal ingezakt in het midden, we slapen er met 2 personen op. (± 50kg en 70kg)
Het is zichtbaar maar nog erger, heel erg voelbaar, je rolt gewoon naar het midden.
Het is gewoon nu al ruim versletenDit is na een hele dag er niet op te hebben gelegen, je ziet duidelijk de verzakking.
Dit is ook niet de traagschuimkant maar de harde kant!

 • KeesFranse
 • Registratie: December 2009
 • Laatst online: 22:33
Zijn er Tweakers met ervaringen met de Avek Individual Zone Support ?

KeFra


 • Phyrro
 • Registratie: Mei 2011
 • Laatst online: 07-02 11:22
Mijn vriendin en ik zijn op zoek naar een nieuw bed. Beiden qua postuur zo gemiddeld als maar kan. We willen graag een boxspring ivm de uitstraling. Budget is niet superhoog (±€1.800). Moet op hoge poten (±15cm) vanwege de robotstofzuiger. Liefst qua kleur in een beige achtige tint.

Vandaag bij Eijerkamp werd ons de Sunday 1200 set aangeraden (https://hellosunday.nl/boxsprings/). Een snelle search in dit topic leverde niks op. Dit vonden we in het kort uitproberen prima liggen, met een iets luxere Topper en beiden een stevig matras. Deze kwam uit op €2.100, iets boven budget maar dit was qua prijs/kwaliteit de beste keus aldus de verkoper. Verschil met de goedkopere 1100 is dat bij die de boxen niet meeveren, dus die viel af.Kan iemand hier iets zinnigs over zeggen? Is bijvoorbeeld dit alternatief van Beter Bed een beter idee?

 • terror-oehoe
 • Registratie: Maart 2020
 • Laatst online: 07-02 12:37
Oekol schreef op vrijdag 1 januari 2021 @ 19:14:
[...]


Over dat kussen.. Wij zijn hier aan 't proefslapen. We hebben paars, blauw en geel. Vrouw neemt waarschijnlijk paars en ik twijfel tussen geel en blauw. Geel lijkt me net iets (echt klein beetje te hard) en blauw net perfect of wellicht iets meer aan de zachte kant. Ben bang dat wanneer de kussens zachter worden geel perfect wordt en blauw niet. Maar worden deze kussens zachter? Ben 1,84cm en zo'n 83kg
Alle kussens worden op den duur zachter, de alleen sneller dan de ander. Of bedoel je het inzakken van het kussen? Dons zakt sneller in dan veren aangezien die ‘harder’ zijn. Zo bestaat mijn kussen uit een rand van veren met in het midden dons. Dit kussen is verder afgestemd op de hardheid van het matras en uiteraard mijn slaappositie.

Als je een zijwaartse slaper bent is dit waar je naar moet kijken:

 • juanita
 • Registratie: December 2004
 • Laatst online: 07-01 15:37
Interessant plaatje van de Auping website:Wit is Soft, voor het geval je het over het hoofd ziet.

https://www.auping.com/nl/matrassen/matras-inizio

Acties:
 • +3Henk 'm!

 • DBreda
 • Registratie: Juli 2009
 • Laatst online: 07-02 20:16
Ik heb nu 2 nachten op de Struktura-MED 60 gelegen (H3). Eerste nacht vond ik het matras wel erg stevig. Gisteren eens gaan spelen met de MediMed, die ik ook heb gekocht bij Ravensberger.

Er zitten van die schuifstukjes op waarbij je de stevigheid kunt veranderen. Bij levering staan ze helemaal tegen de kant aan. Hierdoor veren de latten dus het minst mee. Dus ik had H3 én de lattenbodem op zijn stevigst, dat is teveel van het goede.

Afgelopen nacht alles in het midden gezet en dat is al een wereld van verschil. Ik heb aan de andere kant een Koudschuim matras Basis (ook H3) en als je dan wisselt van matras kant voel je wel een goed verschil. Ik denk dat de lattenbodem op zijn zachtst wel nodig is voor mij bij H3.

De enige vraag die ik mijzelf nu kan stellen is: ga ik voor H3 met de lattenbodem op zijn zachts of probeer ik ook nog een H2 met de lattenbodem op zijn stevigst? Ik las hier best veel reacties over de H2 die te zacht is en de H3 te hard. Mijn tip: als je tussenin zit kan je dit zo goed als oplossen met een goede lattenbodem die je kunt afstellen. Voor nu ga ik even 2 weken testen met H3 en de lattenbodem die lekker meeveert.

1e nacht:


2e nacht:

[Voor 8% gewijzigd door DBreda op 03-06-2021 20:06]


Acties:
 • +3Henk 'm!

 • DBreda
 • Registratie: Juli 2009
 • Laatst online: 07-02 20:16
Hierbij nog even een update van mijn ervaring met de Struktura-MED 60 (H3) en de MediMed. Ik kreeg vanuit Ravensberger de tip om in de schouderzone 2 latjes weg te halen (middelste lat van de drie in een kap). De schouderzone is dan direct zachter.

Daarnaast kreeg ik als tip om de schuifjes in piramidevorm in te stellen (richting schouders schuifjes naar binnen en richting heupen naar buiten). Dit zorgt voor de meeste tegendruk in taille/onderrug en meeste ruimte voor schouders/borstbeen. De instelling zoals de 2e nacht (foto hierboven) zorgde niet voor genoeg ondersteuning bij m'n onderrug, daar kreeg ik last van.

Het matras ligt nu goed. Niet te hard, veel meer in balans. Blijft toch wel boeiend dat je met een lattenbodem zoveel kunt instellen. De MediMed heeft natuurlijk maar liefst 44 latjes, letterlijk om de 1,6 cm. Door met zowel de latjes als schuifjes te spelen kun je echt alles tweaken tot je de perfecte hardheid hebt gevonden.

Ik ben echt onder de indruk van de MediMed. Als je een boxspring koopt heb je een box en een matras en veel succes verder, het moet direct perfect liggen. Met een lattenbodem als deze kun je alles perfectioneren, dat is echt een luxe. Mijn MediMed is nu als volgt ingesteld:


Acties:
 • +1Henk 'm!

 • ckoopmanschap
 • Registratie: April 2015
 • Laatst online: 31-01 21:45
Vandaag bij de Swiss Sense geweest (gaan ook nog even verder kijken) voor ons eerste (fatsoenlijke) bed.

Nu heb ik geen idee of de verkoper oprecht was in zijn advies, maar hij had zo een beetje alles de duurste optie.

- Vrouw met rugklachten.
- Allergisch voor huisstofmijt.

Nu had hij denk ik wel per ongeluk extra korting aangeslagen :). Heeft iemand ook maar enig idee of onderstaande samenstelling logisch en kwalitatief goed is? Het lag wel prima (die 5 minuten).


Acties:
 • +4Henk 'm!

 • Zinloos1
 • Registratie: Februari 2011
 • Laatst online: 08:29
Wij maken vanavond onze eerste nacht in het nieuwe bed. Zelf gebouwd bedframe, ikea lattenbodem en een SG50 h2 koudschuim matras van ravensberger. Ben zeer benieuwd hoe de ervaring gaat zijn!

 • markolino33
 • Registratie: Juni 2012
 • Laatst online: 07-02 08:57
Hi all,

Wij zijn na 5 jaar onze Swiss Sense boxspring op zoek naar een nieuwe boxspring. Helaas toendertijd een 160cm breedte gekozen wat inmiddels te klein is. Daarnaast is de topper voor ons iets te zacht.
Vrouw 70kg, ik 83kg. Beide zijslapers en beide zo nu en dan nek en onderrug pijn. We willen een 200x200 boxspring en het moet er stylish uitzien ;)
We hebben inmiddels een bezoek gebracht aan een swiss sense zaak en offertes gekregen voor 2 opties (bijgesloten). We krijgen nog 10% korting op de getoonde prijzen.

Nu heb ik gelukkig dit forum gevonden en gaat er een wereld voor mij open, maar heb wel en aantal zaken die nog steeds onduidelijk voor mij zijn:

-hebben we nog wel een topper nodig als we een goede matras hebben en zorgt een topper juist niet voor mindere prestatie van het matras?
-hebben jullie ervaring met de royal collectie van swiss sense, verkoper had alleen marketing praat ?
-wat zou een goed alternatief zijn voor de configuraties zoals bijgevoegd?
-in hoeverre moeten de matras type en topper op elkaar afgestemd zijn, of gaat het enkel om comfort die je ervaart?
Royal Atlantis komt neer op 4300-10%

 • louzy82
 • Registratie: Juni 2011
 • Laatst online: 07-02 13:41
Vandaag eindelijk de puntjes op de i gezet en het bed afgemaakt.

Het ontwerpEn het eindresultaat


We zijn nog aan het dubben over de matrassen. Die op de laatste foto erin ligt vinden we wat minder mooi ogen omdat deze zo ver boven het hout uit komt maar wellicht denken we daar teveel over na.

Louzy#2475


 • pichuelos
 • Registratie: Augustus 2021
 • Laatst online: 07-03-2022
We woonden een paar jaar geleden in Ierland en we hebben de perfecte matras kunnen vinden (https://www.respabeds.ie/). Ik weet echter niet meer wat de materialen waren. Ik weet dat het pocketveren waren (veel van hen), en dan denk ik dat er wat schuim of latex in zat. Het was stevig, maar als je erin loog, was het alsof je in de wolken lag.

is er zoiets dat ik hier in Nederland niet ken?(sorry voor mijn nederlands, ik kom uit spanje)

[Voor 35% gewijzigd door pichuelos op 16-08-2021 14:12]


 • kyrillajax
 • Registratie: Oktober 2018
 • Laatst online: 31-01 11:45
Santee schreef op zondag 29 augustus 2021 @ 15:20:
[...]

Excuus het is inderdaad een 5 zone.
Zal dat veel uitmaken?
Even foto van het bed, de lattenbodem zijn in 2 stukken verdeeld, als ik naar die foto's kijk van die 5 zone lattenbodem op de site hoop ik dat ze wel gaan passen.

[Voor 60% gewijzigd door kyrillajax op 29-08-2021 15:58]


 • kazzzdafke
 • Registratie: Januari 2009
 • Nu online
Ik weet het niet vanbuiten, maar voor de volledige elektrische boxspring met 2 x enkele matras 180x200 hebben we 6500€ betaald, excl kussens of andere lakes etc..
Wel incl zomer/winterhoes voor de matras en de nachtkastjes, levering, montage en lift.
En we zouden nog korting hebben gekregen omdat we in het begin van de solden zaten blijkbaar...

Niet kijken op de rommel.. maar dan heb je een idee, het is een lekker hoog bed...

Edit: ik heb trouwens geen idee of dit veel/weinig is?

BMW S1000R sold! Hello SPEED RS :)


 • joertem
 • Registratie: November 2006
 • Laatst online: 01:04
Is dit polyether of koudschuim, wat denken jullie? Of verschil niet te maken o.b.v. een foto?
Bvd!

[Voor 66% gewijzigd door joertem op 22-11-2021 19:58]


 • LA-384
 • Registratie: November 2007
 • Laatst online: 07:46
psy schreef op zaterdag 20 november 2021 @ 20:24:
[...]


"Wat omhooggegaan"....

In 2015 een Struktura Med gekocht voor 244
In 2020 een Struktura Med gekocht voor 279
Eind 2021 kost een Struktura Med liefst 339 :'(

Heb trouwens nog even nagezocht. Normaal heeft Ravensberger geen acties.
Maar net een maand geleden gaven ze een 10% code tijdens Halloween. Dat was nieuw voor mij. Wellicht dat ze iets soortgelijks gaan doen met Black Friday?
Ja het is idd wel iets meer dan "wat".

Ik heb in september 2019 de Ergo Natura met premium tijk gekocht voor €559,- Diezelfde combi kost vandaag de dag €709,- (nu met 10% korting is dat €638,1).

Ik heb even oude versies van de website gecontroleerd om het prijsverloop te bekijken, ik kan enkel de standaard versie van de matrassen zien. dwz 200x80 met standaard tijk en gemiddelde hardheid:

 • Kezand
 • Registratie: December 2003
 • Laatst online: 04-02 15:21
joertem schreef op maandag 22 november 2021 @ 19:58:
Is dit polyether of koudschuim, wat denken jullie? Of verschil niet te maken o.b.v. een foto?
Bvd!

[Afbeelding]
Zo te zien polyether

s020506 schreef op donderdag 18 november 2021 @ 10:04:

Heeft iemand ervaring met een 2-persoons pocketveer matras op lattenbodems? Volgens de ene winkel geen probleem, volgens de ander krijg je dan een kuil.
Vallen de latten over de zijkant of zitten ze tegen de zijkant aan? Als ze tegen de zijkant aan liggen heb je een hard middenstuk. Dit zorgt er voor dat er een harder gedeelte in het midden is wat je kan voelen. Doordat hier geen vering is slijt de matras ook sneller op dit stuk. Bij beide types kan je prima een 2p matras leggen.

[Voor 30% gewijzigd door Kezand op 02-12-2021 10:08]


 • Martinusz
 • Registratie: December 2006
 • Laatst online: 07:10

Aantal weken wachten, maar nieuwe bed eindelijk binnen :) in combinatie met matrassen en topper van Jysk top combinatie zover :)

Float like a butterfly, sting like a bee.


 • SquareOne
 • Registratie: Januari 2010
 • Laatst online: 08:29
Heeft er iemand van jullie een idee waar Swiss Sense stoffen inkoopt (welk merk/fabrikant). We willen een zelf een hoofdbord maken met dezelfde stof als het bed maar het lijkt alsof ze hun eigen labeltje erop geplakt hebben want google geeft geen resultaten op de stof

Het betreft de "Major darkblue 48", het is een soort (nep)suede stof.
Zie ook bijgaande foto's. Iemand een goede pointer in juiste richting :)
Klantenservice wist niet/wilde niet zeggen waar het vandaan komt.

Acties:
 • +1Henk 'm!

 • bulle bas
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 06-02 16:29
synorluna schreef op dinsdag 12 april 2022 @ 22:01:
[...]


Zouden er ook nog goede speciaalzaken zijn in de omgeving van Utrecht?
Mijn advies: kijk eens bij de Leenbakker. Op loopafstand van de IKEA. De matrassen van de IKEA vond ik ronduit oncomfortabel. Ze zijn er m.i. niet goed in. Dure matrassen zijn grotendeels onzin. Mensen hebben geen zin in gezeik en dus hopen ze dat af te kopen met een duur matras waar een hele rits marketing omheen zit.
Loop door de winkel, ga er op liggen. Je zal er een paar minder vinden, anderen best aardig. Totdat je er een vindt die meteen super ligt. Die moet je hebben. Zou het altijd combineren met een topper.

De Consumentenbond raadt overigens die van de Lidl aan. Goede koudschuim is superieur.

[Voor 12% gewijzigd door bulle bas op 08-05-2022 17:14]


 • Deathchant
 • Registratie: September 2003
 • Laatst online: 07-02 17:12

Deathchant

Don't intend. Do!

mark1111 schreef op dinsdag 12 juli 2022 @ 18:55:
Hoe kan die Auping matras schuimvrij zijn? Zit er in de tijk geen schuim verwerkt? Het lijkt mij veel te hard om direct op de veren te gaan liggen toch?
De tijk is idd dikker, maar tussen de tijk en veren liggen 2 lagen polyestervezels en/of natuurlatex:

Dit is een doorsnede van het Auping Evolve matras:
Dat "schuim" wat je aan de zijkant ziet is geen schuim maar polyester. Een soort fiberfil.

Even doorscrollen naar productspecs:
https://www.auping.com/nl/matrassen/evolve-matras

[Voor 5% gewijzigd door Deathchant op 12-07-2022 19:05]

Canon: R6 | 16-35 | 70-200 II
Zeiss: 50MP | 100MP | 135 APO


 • Binnetie
 • Registratie: November 2000
 • Laatst online: 08:38
Min vriendin en ik zijn al maanden aan het nadenken over een nieuwe bed en matras.

Het bed zijn we uit. We halen een Ikea Brimnes bed in 180x200: https://www.ikea.com/nl/n...es-wit-s99902939/#contentZij heeft dit bed zelf ook thuis, maar dan in een kleinere maat. Dit bed zullen we dan verkopen.
Qua matrassen zijn we er nog niet helemaal uit. Ik zit te denken om wat te gaan proberen bij Ravensberger.

Zij: 170 cm, 70KG, slaapt veel op haar zij en rug. Hardheid H2
Ik: 180 cm, 90KG, slaap veel op mijn buik en zij, Hardheid H3 (gaf de keuzehulp aan). Maar twijfel tussen H2 en H3.

Ik heb het zelf vrij snel warm en mag wel eens omdraaien 's nachts. Het bed bij mijn vriendin heeft een traagschuim matras van de Ikea en ik merk dat ik daar lastig in kan omdraaien omdat het matras zich vormt naar je lichaam.
Ik neig daarom naar koudschuim. Mijn vriendin wil het liefste een matras van 180x200cm, dus geen 2 losse matrassen. Zijn er mensen die wat kunnen adviseren?

Is het bij Ravensburger echt proberen en omruilen als het niet bevalt, zonder gedoe? De 20 euro retourkosten neem ik dan graag voor lief.
Ik heb een wenteltrap en vraag me af of je hier een 180 cm matras doorheen krijgt:Neem aan dat de matrassen vacuüm verpakt binnekomen. Hoe kun je zo'n matras weer retourneren, is dat kwestie van oprollen in een zak?

 • Rudyy
 • Registratie: Januari 2011
 • Laatst online: 07-02 19:49
Ik sta op het punt om bij Beter Bed een boxspring te kopen (Karlsson)

Ik twijfel alleen nog tussen 2 matrassen die qua prijs op 100 euro na gelijk zijn.

Emma Hybrid matras

Karlsson Vildar Royal matras:


De Karlsson is dus 100 euro duurder (de Karlsson is 1000 euro en de Emma Hybrid is 900).

Welke denken jullie dat de beste keuze is? Karlsson is een huismerk van Beter Bed en ik kan online weinig over dit matras vinden. Emma heeft aan de ene kant een goede reputatie, maar ik heb er ook wel vraagtekens bij of het niet alleen maar op marketing gebaseerd is en het eigenlijk overpriced is.

 • Joost211
 • Registratie: September 2014
 • Laatst online: 03-02 10:53
Als leek op jacht naar een bed boxspring, zag ik eerst door de bomen het bos niet meer. Nu ben ik al het e.e.a. wijs geworden. Ik hoop dat andere leken die net beginnen hier wat aan hebben, daarnaast heb ik ook een vraag voor mijzelf om te checken of mijn bijna-aankoop kan verantwoorden aan mijzelf, of dat ik elders toch beter uit ben.

1. je kunt naar merken gaan als Auping of Tempur, je betaald voor kwaliteit maar ook voor de naam. Deze valt bij mij direct al af, gezien grote verbouwing in huis en ook ik de euro's een keer extra omdraai in deze tijden.

2. Dan heb je de beddenzaken als BeterBed, totaalBED en SwissSense enz. Ik werd bij totaalbed Zwolle goed geholpen door een ervaren verkoper. Hij vertelde mij hoe de vork in de steel zit bij dit soort winkels: alle boxsprings zijn volgens hem linksom of rechtsom hetzelfde en wordt een fancy Scandinavische naam aan gegeven. Alleen waren volgens hem de boxsprings bij SwissSense duurder vanwege de naam.

Qua matrassen en veren:
Bij de 'box' heb je varianten in bonellvering en pocketveren. Pocketveren geniet altijd de voorkeur en gaat langer mee. Bij bonellvering wil al snel een veer over elkaar heen schieten, wat je niet meer goed krijgt en je matras dus piept, kraakt en minder comfort geeft op dat punt. Beterbed heeft beide, en een totaalbed biedt niet eens bonellvering aan vanwege de mindere kwaliteit. Zegt genoeg over bonellvering vs. pocketveren boxspring in mijn ogen.

Pocketveren heb je dan weer in meer of minder veren per m2/matras. Veel gezien is het verschil van 500 of 1000. Voor 90% is 500 prima en is 1000 voor 120kg+ of bij diegenen die hier kritischer naar kijken/de 'fijnslaper'.

Toppers zal ook voor 90% de 8cm koudschuim voldoen. Daarnaast heb je ook traagzuim -> welke vormt naar je lichaam. Daar houd je van, of niet...
Ook zijn er duurdere varianten in latex of gel. Deze ventileren beter en zijn daarmee 'kouder'. De standaard koudschuim is dus 'warmer'.

De verkoper gaf aan dat er 2 soorten boxpsprings zijn; de klassieke zoals we kennen en de wat elegantere -> herken je aan de box die minder dik is -> heeft meer ruimte onder bed -> heeft vaak een volledig stalen onderstel. Deze boxsprings zijn van de afgelopen 5-6 jaar en kosten v.a. €2.000 - €2.300 voor een goed bed. De klassiekere boxsprings waren paar honderd euro goedkoper en kwam je rond de € 1.600 - € 1.800 uit. Ik ga hierbij uit van een boxpring van 180x200 incl. hoofdbord. Uitgekozen boxpspring kostte dan ook € 1.754,- (zie afbeelding)

Verder vind ik het belangrijk dat de boxspring aanpasbaar is (in mijn geval een laag hoofdbord gewenst ivm vensterbank) en vrouwlief vond het ook fijn dat je kleurtjes en pootjes enz. uit kan kiezen.

Kortom: zijn verhaal heb ik voor waarheid aangenomen en prijs/kwaliteit verhouding stond mij wel aan, maar toch...

... heb ik nog 1 mysterie: hoe zit het met de boxspring uitverkoopzaken die je ook aan de rand van elk industrieterrein hebt? Denk aan een 'Matrasconcurrent' in Zwolle of een 'Lusanna' in Hasselt. Dit soort zaken stunten met prijzen, maar is de kwaliteit ook daadwerkelijk minder ? heeft hier iemand hier ervaringen mee?

[Voor 5% gewijzigd door Joost211 op 09-12-2022 17:49]

Joost de Weerd

Pagina: 1


Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee