leuk_he schreef op maandag 11 mei 2015 @ 17:17:
Een deel van het probleem is dat in duitsland de advocaat de zaak mag beginnen, en pas later de copyrightholder erbij hoeft te betrekken. Het initiatief gaat dus niet uit van waner-bros, maar van zo'n advocaten bureau. vandaar ook het rare verhaal in het begin dat ze de zaak overdragen aan warner-bros. Volgens mij is dat dit specifiek een duitse construktie.
Ik weet niet precies wat je bedoelt, Waldorf-Frommer claimt in elk geval dat WB haar client is en dat ze een volmacht hebben buitengerechtelijk te schikken.
Ik denk misschien wel de meest populaire, en vermoedelijk niet de meest maar misschien ook niet de minst ethische instelling.
Ik zou niet weten waarom een gast het nooit zou toegeven. Let wel dat het natuurlijk sowieso verstandig is om schadeclaims etc te verifieren zoals hier ook al herhaaldelijk wordt gepost.
Kan een Nederlandse advocaat rechtspersonen bij een Duits gerechtshof voor die delicten (Privatklage is volgens mij alleen bij andere delicten mogelijk, en IMHO zou het dan verstandig zijn daar een Duitse advocaat bij te betrekken, als je er al een advocaat bijhaalt) aanklagen? Ik zou denken dat de Staatsanwalt dat zou moeten doen, normaal gesproken dan gericht op natuurlijke personen. Aangiftes kunnen voor zover ik weet regulier worden gedaan mondeling of schriftelijk bij Polizei of Staatsanwaltschaft. Maar vermoedelijk zou het zinvol zijn vooraf ook dan een Duitse advocaat om advies te vragen.
...
1) Je kunt niet (ook niet als buitenlands hotel) iemand manen tot betaling via Email, dit moet altijd/kan alleen maar schriftelijk(In Duitsland, Duitse wetgeving).
Ik ben op zich wel geïnteresseerd in de betreffende artikelen, kan je ze eventueel even voor me linken?
2) Het probleem van (in dit geval) het hotel. Zij moeten aantoonbaar maken dat de 'gedaagde' (de hotelgast in dit geval) degene was die de bewuste 'overtreding' heeft begaan.
(Voor een Duits gerechtshof is dit zeer zwaarwegend en niet eenvoudig te bewijzen als eiser)
Dat klopt uiteraard, het is vooral ook stom dat het hotel geen maatregelen had om onder de Störerhaftung uit te komen, want dan zou het gewoon afketsen en zou het een de rechthebbende zijn aan te tonen dat een bepaalde gebruiker de auteursrechteninbreuk heeft gepleegd. En dat is onmogelijk, omdat vziw het hotel verder ook niet noodzakelijk hoeft te loggen of sniffen als maatregel om onder de störerhaftung uit te komen.
3) Warnerbros heeft in Duitsland absoluut GEEN jurisdictie.
Dat wordt volgens mij ook nergens beweerd.
4) Warnerbros moet/zal de aanklacht/eis via een Duitse rechtbank aan het adres van de (Duitse) hoteleigenaar laten behandelen. (En niet eens eerst proberen dit te verhalen bij de gast van dit hotel)
Volgens mij probeert het hotel schade te verhalen op de gast. In eerste instantie gaat het om een Abmahnung, een gerecht is er dan nog niet aan te pas gekomen. Zoals diverse bronnen tav Abmahnungen ook zeggen, is het altijd verstandig deskundig advies in te winnen, want soms is het voordeliger een rechtszaak aan te gaan, maar vaak ook niet. Maar goed, dat is allemaal voor het hotel, de Abmahnung is uiteraard niet gericht aan de gasten.
Eerst nadat voorgaande behandeld/bewezen is(alleen dan) kan/zal een hoteleigenaar (kunnen)besluiten tot het overgaan van een aanklacht via een Nederlands gerechtshof aan het adres van de bewuste hotelgast.
Dat was nog helemaal niet aan de orde. Je kan ook prima schadevergoedingen vorderen zonder dat daar ooit een gerecht aan te pas komt.
Mijn advies, voor wat het al waard is, zoek een advocaat op. (had allang meteen gedaan kunnen/moeten worden na ontvangst eerste e-mail (zie A))
Een goed advies zouy ik denken, het hotel had dat ook moeten doen, het heeft er de schijn van dat ze dat niet hebben gedaan. IMHO is dat met name het vreemde.
Als ik met mijn roodgelakte racefiets 's avonds per ongeluk langs de nieuwe auto van de buren schamp en de volgende morgen zie ik dat er een flinke rode kras op de plek zit waar ik langsgeschampt was en een wat moeilijk kijkende buurman, zou het best kunnen dat ik zeg dat ik erlangsgeschampt was (en dat het wellicht een goed idee is een lakanalyse en schadeonderzoek van mijn fiets te laten doen (daarnaast valt toch nooit te bewijzen dat ik het was die met de fiets schampte, tenzij er natuurlijk onverhoopt getuigen waren die betrouwbaar genoeg blijken))... hmm, of toch maar niet...
Wat ook goed aan deze abmahnung te zien is (die uiteraard niet direct het probleem van de gasten is), is dat men een schikkingsvoorstel doet waatbij men weweert dat het om 1000€ waarde gaat, en men impliceert dat de echte waarde voor gerecht hoger zou uitpakken. Dat hoeft echter zeker niet zo te zijn. maar het is lastig te voorspellen omdat diverse Duitse rechters nogal verschillende waarde hebben toegekend aan hetzelfde soort dienst/product, daarbij is de waarde tegenwoordig bij auteursrechtenzaken (onder voorwaarden) gecapt tot 1000€ vziw. Maar goed ik weet er het fijne ook niet van, men kan het beste (Duitse) advocaten op dat gebied te rade gaan, als men een abmahnung krijgt. Wat de gasten van het hotel hebben gekregen is uiteraard geen abmahnung.
[
Voor 11% gewijzigd door
begintmeta op 11-05-2015 20:57
]