Acties:
 • +2Henk 'm!

 • JBrennan
 • Registratie: Maart 2009
 • Laatst online: 15-07-2021
Mede-auteurs:
 • crisp
 • Registratie: Februari 2000
 • Nu online

crisp

 • westergas
 • Registratie: December 2001
 • Laatst online: 08-02 19:16

westergas

 • burgt
 • Registratie: Maart 2008
 • Laatst online: 07-02 21:49

burgt

 • Frank_P
 • Registratie: Augustus 2009
 • Laatst online: 23:44

Frank_P

 • Shadow771
 • Registratie: December 2011
 • Laatst online: 00:28

Shadow771

Inleiding Korte uitleg over Clash of Clans
Farmen Tips voor het farmen
TweakersIII Clan Overzicht van de clan
Clan War Wat is een Clan War en wat wordt er van mij verwacht?
Aanvallen Voorbeelden van verschillende aanvallen.
Ledenlijst Een overzicht van de leden
Wachtlijst Huidige wachtlijst voor de clan
Lid worden van TweakersIII? Waarom zou je bij TweakersIII willen en wat moet je hiervoor doen?
Woordenlijst Woordenlijst met voorkomende begrippen en de daarbij horende uitleg

Inleiding

Clash of Clans is gratis te spelen, wel zijn er mogelijkheden om in-app aankopen te doen. Hiermee koop je edelstenen. Deze edelstenen kun je gebruiken om een extra bouwvakker te kopen, gebouwen af te kopen zodat deze sneller klaar zijn of een aantal gebouwen een boost geven. Edelstenen kun je ook op een andere manier verdienen. Dit kan gedaan worden door het verwijderen van bomen en struiken in je dorp en door het behalen van opdrachten. In Clash of Clans wordt er gebruikt gemaakt van 4 valuta:
 • Goud
 • Elixir
 • Duister Elixir
 • Edelstenen
Goud, elixer en dark elixer worden gewonnen door goudmijnen, elixercollector en duister elixercollectors. Aan het begin van het spel heb je alleen maar een mogelijkheid tot het opslaan van goud en elixer. Als je stadhuis level 7 is, ben je in staat om ook duister elixer op te slaan. De grondstoffen kun je ook winnen door andere dorpen aan te vallen en hun voorraden te plunderen. Dit kan natuurlijk ook bij jou gebeuren. Zorg dus dat je je voorraden gebruikt doormiddel van bouwers aan het werk te zetten en troepen te upgraden. Door andere dorpen aan te vallen, win je ook trofeeën (Trophies). De trophies vormen een ranglijst van spelers. De ranglijst is opgedeeld in een aantal verschillende leagues:
LeagueTrophies
https://i.imgur.com/sAODqV2.png Bronze III400 - 499
https://i.imgur.com/T8yeYwF.png Bronze II500 - 599
https://i.imgur.com/9EuwE3F.png Bronze I600 - 799
https://i.imgur.com/2hPd7bi.png Silver III800 - 999
https://i.imgur.com/Vzdpt9s.png Silver II1,000 – 1,199
https://i.imgur.com/bDSB4zh.png Silver I1,200 – 1,399
https://i.imgur.com/Dm4cIMS.png Gold III1,400 – 1,599
https://i.imgur.com/n5xpTC0.png Gold II1,600 – 1,799
https://i.imgur.com/0sKslV9.png Gold I1,800 – 1,999
https://i.imgur.com/5mfrIFo.png Crystal III2,000 – 2,199
https://i.imgur.com/7Ag3BiO.png Crystal II2,200 – 2,399
https://i.imgur.com/uG8JfQj.png Crystal I2,400 – 2,599
https://i.imgur.com/QioCmx0.png Master III2,600 – 2,799
https://i.imgur.com/QwAPoRx.png Master II2,800 – 2,999
https://i.imgur.com/U0T23Lt.png Master I3,000 – 3,199
https://i.imgur.com/5GPG0ZC.png Champion3,200 +

Farmen

Voor het bouwen van nieuwe gebouwen, upgrades van gebouwen uitvoeren of troepen te bekostigen, zijn grondstoffen nodig. Dit kan gespaard worden door de mijnen en collectoren te legen, maar dit gaat erg lang duren. De andere manier is door het aanvallen van dorpen en het stelen van grondstoffen bij een andere speler. De vergaarde grondstoffen moeten worden beschermd, want ja, jij kan ook worden aangevallen! Dit moet je doen door verdedigingsgebouwen te bouwen en te upgraden en een goed dorp te maken.
In het vervolg wordt jouw dorp, ‘Base’ genoemd. Gebruik dit hoofdstuk als een leidraad en nietals regel. Je bent vrij om zelf keuzes te maken omtrent het farmen.

Farming Base
Bij de farming base ligt de focus op het beschermen van de grondstoffen. Hieronder volgen een aantal punten die handig zijn bij het maken van een farming base.
 • Zorg dat je je voorraden goed beschermt.
 • Vraag om troepen als je offline gaat. Deze troepen kunnen jouw verdediging misschien die ene boost geven zodat de aanvaller niet alles plat legt.
 • Centraliseer je clan kasteel. Als je je clan kasteel in het midden van de base zet, is het lastiger voor de tegenstanders om de troepen hieruit te lokken.
Een base kun je zelf maken door op de designknop te drukken. Hier kun je je base volledig aanpassen. Enkele sites waar je nog meer voorbeelden kunt vinden:
Clash of Clans Builder
Clash of Clans Tools
Officiële Clash of Clans forum

Aanvallen
Hier worden tips gegeven met betrekking tot het aanvallen om grondstoffen te vergaren. De focus ligt hierbij bij het verkrijgen van zoveel mogelijk grondstoffen en niet bij de winsten of verliezen van trophies.
 • Als je aanvalt wordt er een tegenstander gezocht die 250 meer of minder cups dan jou hebt. Voorbeeld: Jij hebt 1550 cups, dan kan je een tegenstander treffen tussen de 1300 – 1800. Mocht het zijn dat er in jouw range geen beschikbare targets zijn, dan wordt de range vergroot. Dit komt meer voor vanaf Master III
 • Gebruik geen dure troepen om mee aan te vallen. Bijvoorbeeld een P.E.K.K.A. of draak. Deze troepen kosten veel grondstoffen en duren lang om te maken.
 • Probeer het gebruik van je spreuken te minimaliseren. Deze kosten veel tijd om te maken en veel grondstoffen.
 • Neem altijd clan kasteel troepen mee. Deze troepen versterken je aanval.
Een veel gebruikt leger om te farmen, is het BARCH leger. Dit leger bestaat voornamelijk uit Barbarians en Archers. Vaak worden er nog een aantal Goblins en Wallbreakers gebruikt. Een variant op dit leger is BAM. Dit leger bestaat uit Barbarians, Archers en Minions, soms worden er nog een aantal wallbreakers aan toegevoegd.

Clan Kasteel

Als je stadhuis level 3 hebt bereikt, heb je de mogelijkheid om het clankasteel te repareren (bouwen). Dit geeft je de mogelijkheid om je aan te sluiten bij een clan of zelf een clan op te richten. In een clan speel je met andere Clash of Clans spelers, je kunt een clan war tegen een andere clan spelen, troepen uitwisselen en gezellig chatten in een eigen clanchat.

TweakersIII Clan


De rest van deze post is gerelateerd in TweakersIII. Dat wil dus zeggen dat dit kan verschillen met andere clans.

Om je aan te sluiten bij de TweakersIII clan, heb je een Tweakers.net account nodig. Dan kun je forumberichten lezen en er op reageren en het bevordert de exclusiviteit van de clan. Deelname aan de Clan Wars is verplicht. TweakersIII is een war clan. We verwachten dat alle leden zoveel mogelijk meedoen! Sinds 20 april 2017 doen wij 24/7 aan clanwars aangezien het bij de meeste leden wel beviel. Bij lange afwezigheid (vakantie, werk, geen toegang tot CoC, etc), geef het aan op het forum! Dan wordt je namelijk niet als inactief gezien. Mocht je daartoe de clan tijdelijk verlaten, doe dat aub voordat er een Clan War is gestart. Dat scheelt weer 2 aanvallen en een strike. In de clan kunnen maximaal 50 leden zitten, uiteraard ook het limit van het spel. Als de clan vol zit en je wilt op dat moment joinen, dan zul je op een wachtlijst komen te staan. We zullen dan ook wel kijken of we ruimte kunnen maken door een inactive lid eruit te knikkeren. Hebben wij geen inactieve leden, dan heb je helaas even pech en zul je voorlopig op de wachtlijst moeten blijven staan. We gaan er niemand uitknikkeren die gewoon zijn/haar steentje bijdraagt ;). Wil je lid worden? Click hier!

Clan War

Een Clan War kan gestart worden als een clan een minimum van 10 leden heeft EN als optIN staan. Clanwars kunnen in de volgende mate gespeeld worden afhankelijk van hoeveel leden er optIN staan:

10 vs 10
15 vs 15
20 vs 20
25 vs 25
30 vs 30
40 vs 40

Als er bijvoorbeeld 19 optINS zijn, dan is het 1 te weinig voor een 20vs20 en valt het systeem automatisch terug naar een lagere war grootte (15vs15 in dit geval) en zullen er dus 4 leden afvallen. De leden die afvallen zijn degene die als laagste in de trophy-ranking staan in de clan.

Bij het zoeken van een tegenstander, wordt je aan een gelijkwaardige tegenstander gekoppeld. Het niveau is een rekensom, waarin de levels van je verdedigingswerken en de levels van je troepen van alle clanleden bij elkaar wordt opgeteld. De ranking van de leden in de Clan Wars is ook op basis van deze rekensom.

Clan War Tijden
In TweakersIII doen wij vanaf 20 april 2017 non-stop clanwars. In het verleden was dit 2 wars per week. Maar aangezien het non-stop warren tijdens recente evenementen best beviel is besloten om dit zo te houden. Elke nieuwe war starten we rond 21:30 uur. Al is het niet verplicht om met elke war mee te doen, maar we verwachten dat alle reden regelmatig met clanwars meedoen.

Clan War Regels
De regels die wij hanteren tijdens de Clan Wars indien je meedoet:
 • Strikes: Indien je deelneemt aan de CW is het verplicht beide aanvallen uit te voeren. Per gemiste aanval volgt 1 strike. Deze strike(s) blijven 4 (deelnemende) wars plakken zolang er geen incidenten zijn geweest. Bij 3 strikes wordt je gekickt
 • Spiegelen: Tot 13:00 heb je recht op je spiegel, nadat je de spiegel hebt aangevallen is deze vrij voor een ieder om te verbeteren. Het is echter niet verplicht je spiegel aan te vallen! Mocht je geen gebruik maken van je spiegel (omdat deze bijvoorbeeld te sterk is), of probeer je onderling met andere clanleden van target te 'ruilen', leg dit vast hier op de forum! Zodat andere leden dit gemakkelijk kunnen nalezen ipv urenlange chats door te zoeken aangezien niet iedereen even actief is. Maar clanlid Pater/Harry heeft een uitzondering op deze regel gekregen:Meer info hier...
 • De onderste 5 leden dienen hun beide aanvallen zo spoedig mogelijk uit te voeren, anders bestaat de kans dat hogere leden die targets pakken en er dus onbenutte aanvallen van de lagere leden overblijven. En dat kost ons allen sterren.
 • Loot aanvallen zijn niet toegestaan, tenzij toestemming van de leiding.
 • Val tactisch aan, altijd in het belang van de clan. Het heeft geen zin om een heel laag target te pakken terwijl er in die range nog aanvallen van ons over zijn, houd dus rekening met resterende aanvallen onder je.
 • Het vullen van de war-cc wordt voortaan gedaan door degene boven je. Dorp1 doen we gezamenlijk. Mocht je niet kunnen voldoen aan de vraag (max units zijn wel wenselijk!!) even aangeven in de chat of forum. We hopen hiermee op een eerlijkere verdeling van het doneren en bijkomend voordeel is dat er niet meer onnodig veel troepen worden gemaakt. Doneren moet 2 uur voor het einde van 'PreperationDay' gedaan zijn!
 • Spell Factory in upgrade = optOUT!!
 • Verder gewoon de fatsoensnormen c.q. gezond verstand gebruiken. Wij gaan ervan uit dat we een clan hebben met volwassen leden en dat we niet overal regeltjes voor hoeven op te stellen.
 • Buiten de strikes voor het niet aanvallen, kun je voor overige zaken een waarschuwing krijgen en komt dat vaker voor (geheel ter beoordeling leiding) dan nemen we passende maatregelen.
Dan rest ons alleen nog een verzoekende regel. Hier kan je dus ook niet op worden aangesproken als je deze niet opvolgt. Winst of verlies zit soms dicht bij elkaar. Om een extra eindsprintje te hebben zou het helpen als de top 10 hun tweede aanval bewaard voor de laatst paar uur van de war. Dit is geen verplichting maar een verzoek!! Het is prettig te weten dat je nog wat 'achter de hand' hebt om extra sterren op lagere targets te halen. Vaak blijven er rond de nummers 20-35 nog wat open sterren, dit is gewoon zonde, zeker als we die war verliezen. En de top 10 kan deze targets makkelijk 3-sterren. Mocht je niet in staat zijn, als top 10 lid, om aan te vallen in de laatste paar uur van de war. Dan voer je je 2e aanval gewoon eerder uit. Nogmaals, dit is geen regel maar een verzoek!

Clan War Base
Bij de clan war base ligt de focus op het beschermen van het stadhuis. Een Clan War base kun je alleen aanpassen tijdens de voorbereidingsdag. Tijdens de war of op andere momenten is deze optie niet beschikbaar. Aan het einde van de voorbereidingsdag wordt de base opgeslagen, deze kun je pas weer aanpassen tijdens een nieuwe voorbereidingsdag. Hieronder volgen een aantal punten die handig zijn bij het maken van een clan war base.
 • Zorg dat het stadhuis goed beschermd wordt.
 • Zorg dat het Clan kasteel moeilijk te luren is. Dit betekent dat de range van het Clan kasteel moeilijk te bereiken is. Op deze manier moet de aanvaller meer moeite doen om de troepen te luren. Dit doe je vooral door het clan kasteel te centraliseren.
 • Zorg dat alle gebouwen in de range van een defensie staat. Als er veel gebouwen buiten de defensie range staan, kan een tegenstander gemakkelijk 50% van je basis slopen. Dit levert de tegenstander 1 ster op.
 • Als je nieuwe gebouwen in je dorp hebt gebouwd. Zorg dan dat je deze, tijdens de voorbereidingsdag, toevoegt aan je base. Het is zonde als ze er niet in staan of aan de rand van de map.
 • Clan kasteel troepen vragen via het war scherm. Hier kun je de tekst aanpassen wat je in je clan kasteel wil als verdediging. Dit staat los van je normale clan kasteel troepen en deze vraag naar troepen komt niet in de chat.
 • Clan kasteel troepen die worden gedoneerd in het clan kasteel van je war base, blijven de hele war beschikbaar. Wordt jouw dorp aangevallen en de aanvaller haal 2 sterren en heeft eerst de troepen gedood, dan verdwijnen deze troepen niet, dit is anders ten opzichte van het normale clan kasteel. Als er dus een nieuwe aanval wordt gedaan op jou base, zijn de clan kasteel troepen weer aanwezig. Let hier dus vooral op als je iemand aanvalt.
Een base kun je zelf maken door op de designknop te drukken. Daar kun je je base helemaal aanpassen. Als je even geen inspriratie hebt of je wil gewoon even snel een base overnemen zijn er een aantal sites waar de goede voorbeelden kunt vinden:
Clash of Clans Builder
Clash of Clans Tools
Officiële Clash of Clans forum

Clan War vs. Farmen
Aantal belangrijke punten van een warbase en een verschil ten opzichte van een normale base:•Bij een warbase ligt de focus op het verdedigen van je stadhuis.
 • Tijdens de voorbereidingsdag kun je je base aanpassen en er kunnen clan kastelen gevuld worden in de war bases, deze komen NIET in de chat als request voorbij.
 • Tijdens de war kunnen er geen clan kastelen worden gevuld en ook geen bases worden aangepast.
 • Clan kasteel in het midden, zodat deze moeilijk te luren is.
 • Alle defensie gebouwen binnen de muren, of in ieder geval een verdedigende opstelling.
 • Grondstoffen kan je niet kwijtraken tijdens een war.
 • Bij een normale base ligt de focus (veelal) op farmen, het vergaren van grondstoffen.
 • Bij farmbases zie je veel stadhuizen buiten de muren staan, zodat de kans groter is dat alleen iemand je stadhuis kapot maakt. Dan heb je een shield van 12 uur en je behoud je grondstoffen. De kans dat ze je hele base pakken is natuurlijk altijd aanwezig.
 • Requesten voor troepen via je clan kasteel in je normale base, komen door via de chat.

Aanvallen tijdens de clan war
Het doel van een aanval bij een clan war is om 3 sterren te halen. Hieronder volgen een aantal punten die gebruikt kunnen worden bij het uitvoeren van de aanval in de clan war.
 • Gebruik een clan war waardig leger. Val dus niet aan met een farmleger (goedkoop en snel klaar).
 • Gebruik ten alle tijden clan kasteel troepen. Dit kan je tot wel 35 extra troepen schelen, vraag deze dus ook aan en zet ze in. Misschien vernietigen zij juist het laatste gebouw?!
 • Bereid je aanval voor. Ga niet onvoorbereid een aanval beginnen:
  • Controleer hoe vol het clan kasteel is.
  • De belangrijkste tip: Kijk herhalingen van jouw clanleden op het target dat je wilt aanvallen. Hier kan je zien waar de vallen zijn geplaatst en waar de tesla’s tevoorschijn komen. Zo kun je dus niet verrast worden. Mocht er geen herhaling beschikbaar zijn, probeer dan te onderzoeken waar de vallen zitten en pas je tactiek hierop aan.
  • Verken de basis. Kijk tot waar de range van het clan kasteel is en op welke plek je dus je troepen moet sturen om te luren.
 • Als je niet weet wie je moet aanvallen, vraag dit dan op het forum of in de chat. Er zijn genoeg leden die je kunnen helpen bij het zoeken naar een geschikt target.
 • Luren, luren luren. Dit is het lokken van clan kasteel troepen van de verdediger. Hier wordt verder op ingegaan in het hoofdstuk luren

Aanvallen

Hierin worden nog een aantal tips gegeven over het aanvallen. Deze kunnen gebruikt worden in de Clan Wars maar ook voor het farmen.
 • Gebruik je spells goed. Gooi deze dus niet recht boven de troepen, maar in de loop- of vliegrichting van de troepen. Val je aan met giants; gooi de spell dan zo dat de giants aan de onderkant van de ring lopen. Op deze manier kunnen zij optimaal gebruik maken van de spell. *Plaatje*
 • Lok eerst alle troepen van het clan kasteel van je tegenstander, dood deze troepen en zet dan je aanval voort. Als je direct begint met het droppen van je troepen, zoals een reus, dan worden deze afgemaakt door de clan kasteel troepen van de tegenstander. Hier wordt verder op ingegaan in het hoofdstuk luren
 • Gebruik de ability van je heroes niet te vroeg. Tijdens deze 10 seconden geneest de desbetreffende hero. Als je de ability direct aanzet, heb je er dus geen extra levenspunten bij.
 • Zoals je de ability van je hero niet te vroeg moet inzetten, geldt dit hetzelfde voor de healspell. Een healspell, de naam zegt het al, geneest je troepen die zich in de radius bevinden. Gooi deze dus niet meteen op je troepen, maar wanneer het levensbalkje op minder dan de helft is. Op deze manier kun je langer van je troepen gebruik maken.
 • Maak optimaal gebruik van je wallbreakers. Stuur niet 4 wallbreakers naar een muur toe, waar 1 muurbreker genoeg was geweest. In [url=”http://clashofclans.wikia.com/wiki/Wall_Breaker”]deze tabel[/url] kun je zien hoeveel wallbreakers er nodig zijn voor een bepaalde muur.
Een handige video voor het gebruiken van je wallbreakers.

Luren
Luren is het lokken van de clan kasteel troepen van je tegenstander. Dit doe je door 1 unit los te laten op of in de buurt van de range van het clan kasteel. Als de unit in de range is, zullen de troepen een voor een uit het clan kasteel komen. Zet dan een andere unit in de hoek van de base, of ergens waar hij niet gedood kan worden door een verdedigingswerk. Nu gaan de clan kasteel troepen naar deze unit toe. Probeer dan alle troepen van de tegenstander te doden. Daarna kun je je aanval beginnen. Let goed op dat je soms niet alle troepen uit het clan kasteel hebt gelokt. Probeer dan nog een keer een troep erop af te sturen, zodat het clan kasteel verder loog loopt. In dit blog staat nog extra uitleg over het luren van troepen.

Voorbeelden van verschillende aanvallen
De Engelse benamingen worden gebruikt, aangezien die het meest gangbaar zijn en omdat ze de basis vormen voor de afkortingen van de aanvalsbenamingen.
Dragon
Army compostion: Dragons
De buitenkant wordt vrijgemaakt, zodat er een tunnel wordt gecreëerd naar het midden. Dit zorgt ervoor dat de draken naar het midden gaan, waar de anti air defensie staat, zodat deze snel gesloopt kan worden.
DraLoon
Army Compostion: Dragons & Balloons
Hierbij is het ook belangrijk dat de troepen zo snel mogelijk naar de core gaan, waar de anti airdefense staat. In deze post legt Crisp (Milan) duidelijk uit hoe hij zijn DraLoon attack uitvoert. Ook staat er hoe hij zijn Dragon attack uitvoert.
HoloWiWi
Army composition: Hogs, Balloons, Witches & Wizzards.
Nog een uitgebreidere uitleg van deze aanvalstactiek is te zien in [url=“http://www.youtube.com/watch?v=LQEDNvGwwxc “]dit filmpje[/url].
Hog
Army composition: Hog Riders
GoWiHog
In deze en deze post legt Shadow uit hoe hij zijn GoWiHog aanvallen uitvoert. Dit is het meest geschikt voor TH8 en TH9 basissen. Niet aangeraden voor TH10+ !!

Ledenlijst (niet op volgorde)

Tweakers naamIngame naamFunctie/rank
CrispCrispLeader
Frank_PFrankdegeksteCo-leader
burgtStarbassCo-leader
Shadow771ShadowCo-leader
westergasRIKKIE_PCCo-leader
CrispJeremyMember (mini)
CrispMilanMember (mini)
JeroendeGrootJeroenMember
BlahranBlahranMember
plastikmanrubberMember
westergasRICKY_PC!!Member (mini)
RiddersjorsRiddersjorsMember
nosweatnosweatMember
riddlerGrimreaperMember
maomannamaoMember
Bokkie86BokkieMember
elbanditokahunaMember
elbanditoarayatMember (mini)
wmeesterwoutermMember
bonki69bonkiMember
Topspin75` ? Tim` ?Member
The_Ghost16TheGhost16Member
bvries4BaukeMember
B-awareB-kingMember
NeeknikkerPaul de ParelMember
RobertttHaradMember
smeetzsmeetzMember
PaterHarryMember
dooiedodoGoldDiggerMember
dooiedodoking jungleMember (mini)
Nightcrawler9NightcrawlerMember
DeBersDeBersMember
DeBersDeBers_PCMember (mini)
pkool837Jackolino75Member
Boesh89king BoeshMember
rikisliefrikisliefMember
Vegettol3r0ygMember
???AVMember

strikes/waarschuwingen
 • Jeroen - 21-07 - Waarschuwing - Spiegel gejat
 • RemcoBOSS - Waarschuwing - 2e aanval veel te laat uitgevoerd
 • TheGhost16 - 25-07 - 2 strikes 1 strike (1 inmiddels vervallen) - 2 aanvallen gemist
 • DeBers_PC - 27-07 - 2 strikes - 2 aanvallen gemist

Wachtlijst

Op dit moment hebben wij geen wachtlijst.

Lid worden van Tweakers III?

Requirements
Houd je van gezelligheid en af en toe slap ouwehoeren in de chat, gaat tijdens de Clan Wars vol voor de winst en wil zo nu en dan over aanvalstactieken en army compositions discussiëren, dan is deze clan wat voor jou! We hebben wel een kleine eis aan nieuwe leden. Deze dienen minimaal TH7 met lvl4 archers en draken te zijn. Dit i.v.m. de clanwars waar lage TH's vrijwel niks kunnen uitrichten. Ook geen rushed bases! Heb je interesse om je aan te sluiten bij ons, laat dan even een bericht achter op het forum! De hash van TweakersIII is #9RJCQU0. En dat is een nul op het eind ;).

Woordenlijst

Zoals je bij elke game hebt, zijn er een aantal veel voorkomende begrippen die niet gelijk duidelijk zijn. Hieronder worden deze uitgelegd:
Begrip/AfkortingUitleg
CoCAfkorting voor Clash of Clans
LabLaboratory
BKBarbarian King
AQArcher Queen
THTown Hall
CCClan Castle (Clan Kasteel)
Farmen Aanvallen van tegenstander met als doel zoveel mogelijk grondstoffen te bemachtigen. Dit kan ten koste gaan van de trophies.
TH-Sniper Iemand die alleen de Town Hall vernietigt.
Luren Het lokken van de Clan Kasteel troepen.
DEDuister Elixer
Army Composition Dit is de samenstelling van je leger

Note

Mocht je het ergens niet mee eens zijn, of je wil ergens op reageren. Voel je dan vrij om een reactie te plaatsen in de topic. Toevoegingen zijn altijd welkom.

[Voor 255% gewijzigd door Shadow771 op 09-05-2019 18:43]


 • JBrennan
 • Registratie: Maart 2009
 • Laatst online: 15-07-2021
Zo, een mooie placeholder. Ik zit nu op mijn werk, dus als iemand anders zich geroepen voelt om creabea te zijn, ga je gang :).

 • Frank_P
 • Registratie: Augustus 2009
 • Laatst online: 23:44
@Rooie , als iemand sowieso even de ledenlijst kan updaten?

Voor de rest wordt het deze war pittig bij ons.
Tegenstander is vrij fanatiek in zijn aanvallen en hun kastelen zitten vol met lvl6 wizz, heksen en draken.

 • JBrennan
 • Registratie: Maart 2009
 • Laatst online: 15-07-2021
Ik weet niet van iedereen zijn combinatie van username. Van jou weet ik het wel, heb ik dus meteen aangepast. En ik zie nu pas dat mijn wijzingen van afgelopen dinsdag weg zijn :s.

Vanochtend stonden we nog achter, ben benieuwd hoe het nu gaat. Wat ik zag is dat ze bij de hogere TH's lekkere wizard 6 in de CC hebben gestopt. Die kunnen je troops goed slopen.

[Voor 16% gewijzigd door JBrennan op 22-05-2014 10:08]


 • Odysseus87
 • Registratie: Mei 2012
 • Laatst online: 01-02 11:31
Ik sta nog niet op de lijst zie ik. Odysseus in game. Was een weekje afk.. Mn nieuwe LG g2 scherm viel op het beton... touch etc werkte niet meer. Kan sinds gisteren weer op mn galaxy S2 ff clashen. Moet nog steeds mn clanwar dropje aanpassen :(

 • JBrennan
 • Registratie: Maart 2009
 • Laatst online: 15-07-2021
Ik heb je toegevoegd!

De volgende battleday is pas zondag, prepday is dus zaterdag. Dan heb je nog wel tijd :).

 • Whinger
 • Registratie: Mei 2012
 • Laatst online: 20:04
Ons eigen topic, dat is mooi, hopelijk kan ik het nu een beetje beter bijhouden :)
De huidige cw gaat wel moeilijk zeg, zie dat de tegenstanders nu 100 sterren hebben binnengehaald.
Dat is ons nog maar 1 keer gelukt. Oftewel ik heb er een hard hoofd in.

 • Gingerbread
 • Registratie: Maart 2011
 • Laatst online: 08-02 09:11
Wij lopen ook wel achter in de hoeveelheid aanvallen.

 • Frank_P
 • Registratie: Augustus 2009
 • Laatst online: 23:44
Clanwar tips
Zoals we allemaal weten zijn sommige mensen meer en sommige mensen minder fanatiek met de clanwars.
Iedereen wil echter een zo goed mogelijk resultaat behalen.
Met een goed resultaat heb je namelijk meer kans om te winnen en dat resulteert weer in meer buit.
Om een goed resultaat te kunnen halen staan hieronder een paar handige tips welke je hiermee kunnen helpen.
Buiten dat is het ook gewoon ervaring opdoen met aanvallen.

Overigens ben ik geenszins een pro in dit spel en praat ik alleen uit mijn eigen ervaring.
Als mensen aanvullingen hebben of een andere mening zijn toegedaan hoor ik dat uiteraard graag.
We zijn hier om van elkaar te leren.

Recommended target
Als je in de warmap kijkt zie je alle clanleden die meedoen staan van sterkste bovenin tot minst sterke onderin.
Deze ranking (iedereen krijgt een nummer) is gebaseerd op je aanvals- en verdedigingskracht volgens SuperCell en heeft niets te maken met trophy's.
Als de voorbereidingdag over is en de aanvaldag begint kun je zien wie je recommended target is.
Dit is de target die het spel jou aanraadt om aan te vallen en waarvan zij denken dat jij die goed aankan.
De realiteit is dat dit eigenlijk vaak te laag is. Vaak zit je recommended minimaal 10 plaatsen onder je eigen nummer.
Nu denk je misschien 'wat maakt dat uit?', ik haal dan toch juist een goed resultaat.
Als echter iedereen een lager target aanvalt dan blijven er voor de lagere rank mensen in de clan geen targets meer over om aan te vallen.
Hierdoor wordt de totale teamscore dus gedrukt doordat er alleen maar hogere tegenstanders overblijven waar onze lagere leden geen sterren kunnen halen.
Idealiter valt iedereen zijn eigen nummer aan bij de tegenstander, dit is niet altijd reëel maar probeer zo dicht mogelijk erbij te blijven.
Bovendien leveren hogere tegenstanders ook betere loot op.

Scouten
Je kan elke vijandelijke basis in de warmap verkennen middels de 'verkennen' knop.
Dit is een optie die je zeker goed moet gebruiken.
Voordat je gaat aanvallen moet je eerst een goed doel kiezen en vooraf bepalen hoe je die gaat aanvallen en met welke troepen.
Het heeft geen zin om eerst troepen te maken en daarna willekeurig aan te vallen.
Als een kamp bijv. een slechte luchtverdediging heeft kan je veel beter met luchttroepen aanvallen.
Ook moet je bepalen vanaf welke kant je gaat aanvallen en hoe je dit gaat doen.
Je kan ook meestal in de layout van de basis al zien waar de tesla's staan en waar evt. springtraps en bommen liggen.
Let ook op dat als één kant er een beetje makkelijk uitziet om aan te vallen, je daar meestal de meeste traps tegen komt.
Kijk ook hoe je de clankasteel troepen en barbarian king / archer queen gaat lokken, meer hierover in de volgende tip.

Lokken van kasteel troepen en barbarian king / archer queen
Dit is waarschijnlijk de belangrijkste tip die er is voor een clanwar aanval.
Dit is ook waar de meeste fouten worden gemaakt en waardoor de meeste aanvallen hard falen.
Tijdens een war zijn de vijandelijke kastelen over het algemeen goed gevuld met sterke troepen, denk aan lvl5/6 wizards en draken.
Ook loopt er bij de hogere TH's een barbarian king of archer queen rond.
Deze kunnen je aanval flink omzeep helpen, vooral de kasteel troepen.
Als jij je troep met reuzen of andere troepen eerst stuurt zonder ze uit te schakelen, zijn deze letterlijk binnen 5 seconden weggevaagd en is daarna je hele aanval mislukt.
Het is daarom van groot belang dat je eerst probeert alle verdedigende troepen te lokken.

Als je de vijandelijke basis verkent kun je het bereik zien van het clankasteel, de archer queen en de barbarian king.
Dit doe je door het kasteel aan te tikken of de king/queen (niet hun plateau).
Daarmee kan je zien wanneer binnen welk bereik ze jou gaan aanvallen.
Nu is het zaak om deze troepen eerst naar een apart hoekje te lokken en af te maken voordat je je echte aanval begint.
Dit doe je door bijv. 1 barbaar of archer in het bereik van het kasteel/king/queen te droppen.
De king/queen zullen meteen een uitroepteken krijgen en naar je toe lopen.
Het kasteel zal geleidelijk aan zijn troepen eruit werken, soms heb je hier dus meer troepen voor nodig.
Voor zowel de kasteeltroepen als king/queen geld dat als ze éénmaal ge-alert zijn ze ook buiten hun bereik naar je toe komen.
Zorg ervoor dat je die troepen naar een hoekje lokt zonder verdediging en omcircel ze met barbaren/archers om deze af te kunnen maken.
Hierna kun je je echte aanval inzetten zonder bang te zijn dat ze je aanval verstoren.

Uiteraard proberen de meeste mensen hun kasteel zo centraal mogelijk te zetten zodat het moeilijk is voor jou om hun troepen eruit te lokken.
Hierdoor zit de circel van het kasteel soms binnen hun kamp en kan je dus niet de troepen lokken met een barbaar/archer.
In dit geval zul je bijv. een reus of hogg moeten opofferen.
Als je de kasteel troepen niet lokt, is het bijna een gegarandeerde 0 ster als er redelijke troepen inzitten.


Aanval tips
Je hebt je doel gevonden, je army composition bepaald en op 'aanvallen' gedrukt.

•Lok eerst CC troepen en King/Queen en kill deze
•Val je aan met giants? Stuur bij een open plek of gat in de defense eerst 2x 1 giant kort na elkaar en daarna pas de rest
Hiermee wordt er slechts 1 giant per spring trap weggeschoten ipv 3.
•Stuur wallbreakers (in setjes van hoeveel je er nodig hebt per muur) net iets na je giants, zodat deze niet meteen gekilld worden
•Gebruik je helers? Stuur deze dan pas nadat de de eerste luchtverdeding weg is zodat ze niet meteen worden neergeschoten
•Troepen die niet focussen op 1 type gebouw ( zoals giants/goblins/ballonnen ) kiezen altijd het meest dichtbije vrije gebouw en vallen die aan.
Als je dus je archers/wizz/barbaren naar de kern van het kamp wil hebben zul je eerst de omliggende gebouwen weg moeten halen.
Doe je dit niet dan lopen ze allemaal om de buitenkant van het kamp heen.
Drop dus niet meteen al je overige troepen achter je giants.
•Gebruik spells, heal en rage spells zijn erg handig
Lightning spells zijn alleen handig om CC troepen te killen (werken niet op luchttroepen!) of om aparte defenses uit te schakelen.
•Bij veel mensen komt het voor dat wanneer zij giants/hogs gebruiken zij direct een healspell neergooien. Dit is echt niet nodig, aangezien je giants normaal gesproken van donkeroranje health naar full health geheald worden door een healspell. Wacht even een paar seconden en gooi dan die healspell erop.
•Gooi je spells tactisch neer. Hiermee bedoel ik, anticipeer waar je giants (of andere units) naartoe lopen. Val je vanaf onder aan, gooi dan je heal/ragespell zo neer dat je giants aan de onderkant van de ' ring' staan. Zo lopen ze maximaal in het gebied van de spell. Wanneer je de spell midden op de giants gooit of er zelfs bijna achter, heb je er, nadat de muur/defense voor de giants kapot is, niks aan.
•Bekijk je aanvallen terug en probeer van je 'fouten' te leren

Snipen van TH's voor loot
Dit is slechts mijn persoonlijke mening.
Ik vind dat we nooit moeten toestaan om Townhalls te snipen op de hogere ranks voor de loot.
Ook niet als we dik voor staan en niet meer kunnen verliezen.
Waarom? Omdat iedereen anders op ten duur gaat wachten met aanvallen om te zien of hij met een klein leger dikke loot kan binnenhalen.
Aanvallen op hogere TH's kosten enorm veel elixir ( en ook het doneren ) voor de hogere TH's.
Ik vind dat je snipen gewoon sowieso moet verbieden in welke situatie dan ook om te voorkomen dat we straks een 'afwacht cultuur' krijgen.

[Voor 4% gewijzigd door Frank_P op 22-05-2014 15:47]


 • Ixion
 • Registratie: September 2004
 • Laatst online: 18-01-2022

Ixion

[DPC]TeamGrazzie + KletsCows

Mooie stuk tekst Frank, ga er zeker tips uit meenemen.

 • Whinger
 • Registratie: Mei 2012
 • Laatst online: 20:04
Bedankt voor de tips Frank, ben het met je eens over het Snipen, alhoewel het natuurlijk de bedoeling is zoveel mogelijk loot binnen te harken, dus zolang het niet elke keer gebeurd denk ik dat het afwachten ook wel wat meevalt. Maar misschien is het beter om te zeggen nooit snipen, en dan dus gewoon voor de max sterren gaan.

 • crisp
 • Registratie: Februari 2000
 • Nu online

crisp

Devver

Pixelated

Topicstarter
Recommended target
[...]
De realiteit is dat dit eigenlijk vaak te laag is. Vaak zit je recommended minimaal 10 plaatsen onder je eigen nummer.
Zoals ik vanmorgen in de chat al zei vind ik dat voor mezelf wel meevallen. Wellicht komt het omdat ik in defense upgrades al redelijk ver ben waardoor ik vrij hoog op de map sta, maar qua offense (troepen/spells) heb ik nog heel wat te upgraden. Met lv4 reuzen en lv2 healers pak ik niet zomaar even een TH8 met upgraded defenses en donkerpaarse muurtjes. Zelfs met lv2 draken is het vaak nog tricky als de air-defense al op een redelijk level zit en/of moeilijk van 'buitenaf' te disablen is.

DE troops wil ik pas naar gaan kijken als ik naar TH9 ga, stop nu voornamelijk de DE in de barb king.

Lichtpuntje: over 6 dagen zijn mijn draken lv3 *O*

Als ik aanval in de CW kijk ik dus in eerste instantie wel naar mijn recommended en daar omheen. In eerste instantie probeer ik voor mezelf in te schatten hoe ver ik zou kunnen komen. Ik probeer altijd in ieder geval voor 2 sterren te gaan met een kans om 3 te halen. Als ik al onzeker ben over 2 sterren dan ga ik lager kijken (komt gelukkig weinig voor), anders wil ik ook nog wel eens naar hogere basissen kijken :)

Verder goed tips inderdaad :) Vooral het lokken van de CC troops is in de huidige clanwar geen overbodige luxe. Ik had bij beide aanvallen dat er heksen in de CC zaten. Kost helaas wel weer veel boogjes of lightning spell waarmee je anders nog een extra stukje defense had kunnen slopen :(

[Voor 10% gewijzigd door crisp op 22-05-2014 15:14]

Intentionally left blank


 • De Koempert
 • Registratie: December 2007
 • Laatst online: 12-06-2021

De Koempert

BuYaKasha!!

Ten eerste, excuses voor het binnenvallen van jullie topic, maar wilde graag nog 2 tips geven wat betreft aanvallen met spells.

#1 Bij veel mensen komt het voor dat wanneer zij giants/hogs gebruiken zij direct een healspell neergooien. Dit is echt niet nodig, aangezien je giants normaal gesproken van donkeroranje health naar full health geheald worden door een healspell. Wacht even een paar seconden en gooi dan die healspell erop.

#2 Gooi je spells tactisch neer. Hiermee bedoel ik, anticipeer waar je giants (of andere units) naartoe lopen. Val je vanaf onder aan, gooi dan je heal/ragespell zo neer dat je giants aan de onderkant van de ' ring' staan. Zo lopen ze maximaal in het gebied van de spell. Wanneer je de spell midden op de giants gooit of er zelfs bijna achter, heb je er, nadat de muur/defense voor de giants kapot is, niks aan.

 • Frank_P
 • Registratie: Augustus 2009
 • Laatst online: 23:44
@Crisp, ik bedoel het ook tegen niemand persoonlijk.

Het is algemeen bedoeld, het is iets om op te letten voor iedereen om zo de team performance op te krikken. Het is gewoon makkelijk om een redelijk laag target te pakken en 2/3 sterren te halen. Maar je kan veelal met gebruik van heal/rage en een dot wizards erbij makkelijk 2 sterren halen.

Het is jammer dat mijn replays al weg zijn door de update, want anders kon je mijn aanvallen zien (ik als nr.12) op de nr. 11 en 14 welke beiden veel verder zijn qua kamp dan ik. Bij beiden heb ik 2 sterren gehaald. Enige verschil met jouw troepen is dat ik lvl5 giants heb, healers heb ik niet gebruikt.

@Koempert, iedereen is welkom in elk topic toch?
Nr.1 is inderdaad een goede tip, valt mij ook wel vaak op, is beetje paniekvoetbal denk ik dan.
Nr.2 staat er al in, alleen niet zo duidelijk beschreven.
Ik zal jouw tips erin verwerken.

@tweakers3, misschien kunnen we mijn hele verhaal op de 1 of andere manier in de startpost verwerken?

 • crisp
 • Registratie: Februari 2000
 • Nu online

crisp

Devver

Pixelated

Topicstarter
aanvullend:

#3 Zorg dat je geen spell hebt geselecteerd als je wilt scrollen :+
Frank_P schreef op donderdag 22 mei 2014 @ 15:45:
@Crisp, ik bedoel het ook tegen niemand persoonlijk.
Dat snap ik hoor; ik wilde alleen even aangeven dat het dus niet altijd zo is dat je rec ver onder je niveau zit. Ook je manier van aanvallen (afhankelijk ook van welke troepen je al wel of niet geupgrade hebt) speelt mee. Ik heb bijzonder weinig ervaring nog met giant/wizz/healer combo's bijvoorbeeld (maar ga ik zeker na mijn draak upgrade wel serieus naar kijken :)).

Mijn advies zou dus zijn: kijk iig ook verder (omhoog) in plaats van alleen je rec. Ik had deze CW ook wel #19 willen aanvallen ipv #22 als iemand anders mij niet voor was geweest ;) Heb eerder ook wel eens hogere basissen aangevallen als ik me daar redelijk zeker over voelde. Deze CW hebben we echter ook een beetje de pech dat de top-20 wel vrij sterk is en ook nog eens goede CC troepen hebben...

[Voor 85% gewijzigd door crisp op 22-05-2014 15:54]

Intentionally left blank


 • Famous
 • Registratie: November 2009
 • Laatst online: 07:13
crisp schreef op donderdag 22 mei 2014 @ 15:46:
aanvullend:

#3 Zorg dat je geen spell hebt geselecteerd als je wilt scrollen :+
Dit geld in het algemeen voor alles, laatst dropte ik nog 4 heal spells en daarna nog een fout door 10 wallies te droppen terwijl ik enkel me giants wilde droppen :+ De defender zal zich wel kapot gelachen hebben :D

Xbox live: Ghesous | Polo AW GTI 275pk, 450nm


 • crisp
 • Registratie: Februari 2000
 • Nu online

crisp

Devver

Pixelated

Topicstarter
Famous schreef op donderdag 22 mei 2014 @ 15:49:
[...]


Dit geld in het algemeen voor alles, laatst dropte ik nog 4 heal spells en daarna nog een fout door 10 wallies te droppen terwijl ik enkel me giants wilde droppen :+ De defender zal zich wel kapot gelachen hebben :D
Klinkt ook bekend :P Ik gebruik de el-cheapo (Difrnce) tablet van mijn zoontje, en dat kreng reageert soms niet altijd op een tap :( Dat heb je dan pas door als het te laat is...

Tijd voor een eigen tablet voor papa dus :+ (hoewel Andyroid op de pc mij ook wel bevalt, alleen heb ik daar wel vaak out-of-sync mee, en je bent wel wat minder snel met de muis dan met touch).

[Voor 19% gewijzigd door crisp op 22-05-2014 15:57]

Intentionally left blank


 • Frank_P
 • Registratie: Augustus 2009
 • Laatst online: 23:44
Dat heb ik ook regelmatig.
Ik speel gewoon op mijn S4 maar ben soms te geconcentreerd om eerst goed te kijken of ik goede troepen pak.
Resultaten zijn vaak komisch maar slecht.
Net zoals Famous heb ik vaak Wallbreaker rush ipv giant (gebeurt me nog het meest) en spells neerplempen ipv troepen.

Erg vervelend....een tablet lijkt me wel relaxter werken.
Alles is dan net even groter.

 • Hoppa!
 • Registratie: December 2009
 • Laatst online: 19-11-2022
Ik speel vooral op een Chinese Pipo M8pro. 9,7 inch, ideaal formaat voor CoC. Tablet is toch het fijnste, maar ik val toch zeker 30% aan via mijn telefoon, al was het alleen maar omdat ik mijn tablet meestal thuislaat als ik ga werken.... ;)

 • Famous
 • Registratie: November 2009
 • Laatst online: 07:13
Speel zelf op een iPhone, lekker klein die 4" :D
Mag in Juni verlengen maar wat er momenteel op de markt is zal het toch een nieuwe iPhone worden. Hopen dat ze dan inderdaad de 4,7" gaan maken zoals de geruchten gaan.

Xbox live: Ghesous | Polo AW GTI 275pk, 450nm


 • Gingerbread
 • Registratie: Maart 2011
 • Laatst online: 08-02 09:11
Ingame naam: Timon

 • manstaat
 • Registratie: Mei 2013
 • Laatst online: 07-02 13:07
Yowww IK ben ....... (raad es... Xp)

 • Famous
 • Registratie: November 2009
 • Laatst online: 07:13
manstaat schreef op donderdag 22 mei 2014 @ 17:08:
Yowww IK ben ....... (raad es... Xp)
14? O-)

Xbox live: Ghesous | Polo AW GTI 275pk, 450nm


 • Brogala
 • Registratie: Maart 2014
 • Niet online
Aangemeld als ClashyClasher.

Werk dit zo? lol

 • jvdb1975
 • Registratie: Juli 2002
 • Laatst online: 26-01 18:28

jvdb1975

tsja.........

Mijn naam komt overeen en staat al goed

 • dn072
 • Registratie: Februari 2011
 • Laatst online: 06-02 18:38
Zo ik heb de gehele clan even aangepast.
Ik zie de rest wel vanzelf verschijnen.
Dit topic is toch wel even makkelijker qua discussies.
Zo'n 5 inch schermpje zonder woordvoorspelling is best lastig met lange verhalen typen.

 • StecaGrid
 • Registratie: Augustus 2009
 • Laatst online: 22:19
Ingame naam: Rik
Lijst in de op op ranking in de cw zetten?

 • Whinger
 • Registratie: Mei 2012
 • Laatst online: 20:04
dn072 schreef op donderdag 22 mei 2014 @ 20:18:
Dit topic is toch wel even makkelijker qua discussies.
Zo'n 5 inch schermpje zonder woordvoorspelling is best lastig met lange verhalen typen.
QFT, ik ben meestal te lui om in game te praten. Topic is goed inderdaad.

Hoe zit het nu trouwens met de CW's gaan we vrijdag/zaterdag weer een CW doen, of zaterdag/zondag?
Ik heb beide varianten op de chat voorbij zien komen namelijk. Mij maakt het persoonlijk niet uit, maar het is goed om te weten wanneer het is ivm upgrades.

 • Curva
 • Registratie: Februari 2011
 • Laatst online: 14-04-2022
Mijn naam staat ook goed in de OP.

Laten we gewoon zo doorgaan, volgende war dan wel weer winnen. Opzich hadden we nog best veel sterren. We hebben met minder gewonnen.

PSN: Curvaa_


 • -MD-
 • Registratie: Mei 2004
 • Laatst online: 00:22
Mijn naam staat niet goed in de OP. Maar dat heeft ook te maken met een Nickchange... Ingame ben ik gewoon MD

Steam: -MiDe- BattleTag: MiDe#2179 Discord: -MD-#1579


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Vette
 • Registratie: Maart 2014
 • Laatst online: 17-01-2022
Mijn ingame name is Vette

[Voor 12% gewijzigd door Vette op 23-05-2014 09:12]


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • maomanna
 • Registratie: Februari 2006
 • Laatst online: 07-02 16:23
Mijn ingame naam is Mao

https://pvoutput.org/intraday.jsp?id=102416&sid=90116


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • DyStiC
 • Registratie: November 2000
 • Laatst online: 06:17

DyStiC

'Atta way, baby!

Goed bezig Frank _/-\o_

edit: ClanWar stats toegevoegd aan de OP, dankzij Curva

[Voor 14% gewijzigd door DyStiC op 23-05-2014 10:36]


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Thile
 • Registratie: Juni 2013
 • Laatst online: 08-02 15:10
Ingame naam is 'Whitefox'

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Frank_P
 • Registratie: Augustus 2009
 • Laatst online: 23:44
Goed gedaan Curva!
Erg leuk om al die statistieken te zien.
Is dat niet erg veel werk om allemaal bij te houden?

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • -MD-
 • Registratie: Mei 2004
 • Laatst online: 00:22
Curva!!!!
_/-\o_

Steam: -MiDe- BattleTag: MiDe#2179 Discord: -MD-#1579


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Curva
 • Registratie: Februari 2011
 • Laatst online: 14-04-2022
Frank_P schreef op vrijdag 23 mei 2014 @ 10:47:
Goed gedaan Curva!
Erg leuk om al die statistieken te zien.
Is dat niet erg veel werk om allemaal bij te houden?
Haha, het maken kostte wel even wat tijd om te maken, maar bijhouden valt mee. Dat is in principe alleen maar overnemen van me iPad.

Ik zal proberen, na elke war, zo snel mogelijk het document bijgewerkt te hebben.

PSN: Curvaa_


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • StecaGrid
 • Registratie: Augustus 2009
 • Laatst online: 22:19
Erg mooi gemaakt!
Als je je echt ontzettend verveelt kan je ook nog de verdediging per base erin zetten ;)

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Curva
 • Registratie: Februari 2011
 • Laatst online: 14-04-2022
rik11 schreef op vrijdag 23 mei 2014 @ 11:31:
Erg mooi gemaakt!
Als je je echt ontzettend verveelt kan je ook nog de verdediging per base erin zetten ;)
Ja dat staat op mn lijstje. Alleen wilde eerst even weten of het wel werd gewaardeerd en of jullie erop zaten te wachten. Zal van het weekend ernaar kijken en het erin proberen te verwerken

PSN: Curvaa_


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • DyStiC
 • Registratie: November 2000
 • Laatst online: 06:17

DyStiC

'Atta way, baby!

Als aanvulling op de clanwar tips nog even wat slimme sites die de meeste van jullie wellicht al kennen:
CoC Builder - goede inspiratiebron om opstellingen voor je basis vandaan te halen.
Clash of Clans wiki (uiteraard!) - alles wat je wil weten over CoC staat hier beschreven.
Clash of Clans Calculator/Time Planner - makkelijk uitrekenen wat je farmleger eigenlijk kost zodat je hierop geen verlies maakt bij een aanval. En hoe je de gebruikte troepen moet verdelen over je barracks voor optimale trainingstijd.

 • Curva
 • Registratie: Februari 2011
 • Laatst online: 14-04-2022
Nieuwe clanwar. Zij hebben al 15 clanwars gewonnen en wij 14. Dus dat beloofd spannend te worden.

PSN: Curvaa_


 • Wii4all
 • Registratie: November 2007
 • Niet online
Kan ik misschien meedoen met deze clan of is hij al vol? Heb rond de 1200 trophies th is net 6

[Voor 20% gewijzigd door Wii4all op 24-05-2014 12:31]

Burp


 • Frank_P
 • Registratie: Augustus 2009
 • Laatst online: 23:44
Wii4all schreef op zaterdag 24 mei 2014 @ 11:20:
Kan ik misschien meedoen met deze clan of is hij al vol? Heb rond de 1200 trophies th is net 6

Nick op coc is robu
Even ingame onze clan [tweakers3] opzoeken en even joinen. Dan accepteren we je.

[Voor 58% gewijzigd door Frank_P op 24-05-2014 11:31]


 • Wii4all
 • Registratie: November 2007
 • Niet online
Done

Burp


 • jvdb1975
 • Registratie: Juli 2002
 • Laatst online: 26-01 18:28

jvdb1975

tsja.........

Accepted :)

 • JBrennan
 • Registratie: Maart 2009
 • Laatst online: 15-07-2021
We heb en nu 49 leden. Ik wil het ook op dat aantal zo houden. Dan zijn er 4 leden die niet aan een CW mee hoeven te doen. En is er dan altijd wat ruimte om iemand wel te accepteren.

 • Frank_P
 • Registratie: Augustus 2009
 • Laatst online: 23:44
Wel zo handig ja. Als er iemand perse niet mee wil doen aan een war is het simpel. Zorg dat je cups zo laag zijn dat je bij de laatste 4 hoort in de clan. Je doet dan automatisch niet mee.

 • J0HAN
 • Registratie: Oktober 2007
 • Laatst online: 06-02 22:00
Mijn CoC naam is J0han

[Voor 13% gewijzigd door J0HAN op 24-05-2014 14:09]

 MacBook Pro M1 (2021)  Mac Mini (2011)  iPhone 12 Pro


 • Curva
 • Registratie: Februari 2011
 • Laatst online: 14-04-2022
Frank_P schreef op zaterdag 24 mei 2014 @ 13:47:
Wel zo handig ja. Als er iemand perse niet mee wil doen aan een war is het simpel. Zorg dat je cups zo laag zijn dat je bij de laatste 4 hoort in de clan. Je doet dan automatisch niet mee.
Het gaat toch niet om je cups, maar om je upgrades? Die worden automatisch berekent en op basis daarvan wordt er een ranking gemaakt. Kijk maar naar onze war, Clashyclasher staat op nr 45 in onze clan, maar hij staat hoger in de war.

PSN: Curvaa_


 • Brogala
 • Registratie: Maart 2014
 • Niet online
Oh nee, niet clan wars xD Ik ben er nog niet klaar voor.

 • Frank_P
 • Registratie: Augustus 2009
 • Laatst online: 23:44
Curva schreef op zaterdag 24 mei 2014 @ 14:09:
[...]

Het gaat toch niet om je cups, maar om je upgrades? Die worden automatisch berekent en op basis daarvan wordt er een ranking gemaakt. Kijk maar naar onze war, Clashyclasher staat op nr 45 in onze clan, maar hij staat hoger in de war.
Ja maar een war gaat per 5 dus 40vs40 of 45vs45 etc. We hebben nu 49 leden dus worden we 45vs45 ingedeeld. De laagste 4 in cups doen dan automatisch niet mee, die kunnen alleen kijken. Heb je bijv. 46 leden dan doet er 1 slechts niet mee.
Hoop dat het zo duidelijk is.

 • Curva
 • Registratie: Februari 2011
 • Laatst online: 14-04-2022
Frank_P schreef op zaterdag 24 mei 2014 @ 15:30:
[...]


Ja maar een war gaat per 5 dus 40vs40 of 45vs45 etc. We hebben nu 49 leden dus worden we 45vs45 ingedeeld. De laagste 4 in cups doen dan automatisch niet mee, die kunnen alleen kijken. Heb je bijv. 46 leden dan doet er 1 slechts niet mee.
Hoop dat het zo duidelijk is.
Ik snap je Frank! Nadat de laatste afvallen, dan wordt er naar de levels van gebouwen gekeken. Van de 45 dus.

[Voor 52% gewijzigd door Curva op 24-05-2014 15:35]

PSN: Curvaa_


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • FlyEragon
 • Registratie: Oktober 2003
 • Laatst online: 07-02 14:57

FlyEragon

Alien Monkeys

FlyEragon > Erkan

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Ouwe Rups
 • Registratie: Juli 2010
 • Laatst online: 14-05-2022
Tweakers nick = Ouwe Rups
COC naam = Bokkem

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • AS90
 • Registratie: Juli 2011
 • Laatst online: 08-02 18:44
CoC naam = Stan

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Curva
 • Registratie: Februari 2011
 • Laatst online: 14-04-2022
Ik heb de statistieken van de Clanwar weer bijgewerkt in het document. Linkje

Ook heb ik er de verdediging van de base bijgevoegd.

De link in de OP is nu dood, dus als iemand hem eventjes wil aanpassen daarin zou dat super zijn.

PSN: Curvaa_


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • DyStiC
 • Registratie: November 2000
 • Laatst online: 06:17

DyStiC

'Atta way, baby!

Curva schreef op maandag 26 mei 2014 @ 10:30:
Ik heb de statistieken van de Clanwar weer bijgewerkt in het document. Linkje

Ook heb ik er de verdediging van de base bijgevoegd.

De link in de OP is nu dood, dus als iemand hem eventjes wil aanpassen daarin zou dat super zijn.
Super weer! ik heb de link aangepast.

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Hermessz
 • Registratie: Juni 2012
 • Laatst online: 05:53
Mijn ingame name is Kay

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • JBrennan
 • Registratie: Maart 2009
 • Laatst online: 15-07-2021
Yay! Gewonnen! Zo te zien hebben ze wel een inhaalslag proberen te doen, maar wij hadden gelukkig ook nog wat power over.

Volgende CW dinsdagavond om 20:00 starten?

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • DyStiC
 • Registratie: November 2000
 • Laatst online: 06:17

DyStiC

'Atta way, baby!

Prima, gewoon vaste tijdstippen aanhouden toch?
Dus dinsdag 20:00 en zaterdag 10:00

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • JBrennan
 • Registratie: Maart 2009
 • Laatst online: 15-07-2021
Ja, denk dat die tijden op dit moment het beste voor ons werken.

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Frank_P
 • Registratie: Augustus 2009
 • Laatst online: 23:44
Curva schreef op maandag 26 mei 2014 @ 10:30:
Ik heb de statistieken van de Clanwar weer bijgewerkt in het document. Linkje

Ook heb ik er de verdediging van de base bijgevoegd.

De link in de OP is nu dood, dus als iemand hem eventjes wil aanpassen daarin zou dat super zijn.
Ziet er weer goed uit! Gaat zo voort.

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • king Ray
 • Registratie: December 2009
 • Laatst online: 21-09-2022
Kan ik deze clan nog joinen?

Ik heb 2250 tropys.

game naam is King-Ray

hand in hand


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Whinger
 • Registratie: Mei 2012
 • Laatst online: 20:04
Curva schreef op maandag 26 mei 2014 @ 10:30:
Ik heb de statistieken van de Clanwar weer bijgewerkt in het document. Linkje

Ook heb ik er de verdediging van de base bijgevoegd.

De link in de OP is nu dood, dus als iemand hem eventjes wil aanpassen daarin zou dat super zijn.
Top, maak je deze statistieken gewoon in microsoft excel of? Op dropbox laat hij namelijk niet alle velden goed zien, en ik gebruik zelf op mijn pc libreoffice waar hij niet goed met alle formules werkt. In ieder geval weer bedankt voor het ordenen van deze data! _/-\o_

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Curva
 • Registratie: Februari 2011
 • Laatst online: 14-04-2022
j.devreede schreef op dinsdag 27 mei 2014 @ 10:51:
[...]

Top, maak je deze statistieken gewoon in microsoft excel of? Op dropbox laat hij namelijk niet alle velden goed zien, en ik gebruik zelf op mijn pc libreoffice waar hij niet goed met alle formules werkt. In ieder geval weer bedankt voor het ordenen van deze data! _/-\o_
Ik maak het inderdaad gewoon met Excel. Het beste is om het bestand even te downloaden, dan zijn de opmaak en de formules wel goed te zien.

Mooi dat je in ieder geval zo positief bent :)

PSN: Curvaa_


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • batsenbv.
 • Registratie: Oktober 2010
 • Laatst online: 20-12-2022
Mijn ingame naam is xvci. Ik zag dat mijn tweakers naam er nog niet bij staat, bij deze.

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • batsenbv.
 • Registratie: Oktober 2010
 • Laatst online: 20-12-2022
king Ray schreef op dinsdag 27 mei 2014 @ 10:26:
Kan ik deze clan nog joinen?

Ik heb 2250 tropys.

game naam is King-Ray
Je kan een verzoek sturen met je tweakers naam je zult waarschijnlijk zonder problemen geaccepteerd worden.

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • crisp
 • Registratie: Februari 2000
 • Nu online

crisp

Devver

Pixelated

Topicstarter
batsenbv. schreef op dinsdag 27 mei 2014 @ 11:47:
[...]


Je kan een verzoek sturen met je tweakers naam je zult waarschijnlijk zonder problemen geaccepteerd worden.
We zitten op 49 leden, en volgens mij wilden we dat zo houden zodat er altijd 4 leden kunnen opt-outen voor CW door te droppen in cups.

Intentionally left blank


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • batsenbv.
 • Registratie: Oktober 2010
 • Laatst online: 20-12-2022
crisp schreef op dinsdag 27 mei 2014 @ 11:50:
[...]

We zitten op 49 leden, en volgens mij wilden we dat zo houden zodat er altijd 4 leden kunnen opt-outen voor CW door te droppen in cups.
Dan heb ik niks gezegt |:(

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • JBrennan
 • Registratie: Maart 2009
 • Laatst online: 15-07-2021
King ray, we zitten idd helaas vol. Probeer anders [Tweakers] of [Tweakers2].

En batsenbv, bedoel je niet xvcix? :p

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • batsenbv.
 • Registratie: Oktober 2010
 • Laatst online: 20-12-2022
JBrennan schreef op dinsdag 27 mei 2014 @ 13:02:
King ray, we zitten idd helaas vol. Probeer anders [Tweakers] of [Tweakers2].

En batsenbv, bedoel je niet xvcix? :p
Haha dat zou inderdaad ook kunnen. Heb mijn gebruikersnaam random ingevuld toen ik een account aanmaakte.

Je hebt inderdaad gelijk dat het xvcix is :+

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • king Ray
 • Registratie: December 2009
 • Laatst online: 21-09-2022
Er zit al een maatje bij jullie, vandaar dat ik bij jullie wilde.
Maar goed, als er een plekje vrij komt hou ik me aanbevolen.

hand in hand


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Hoppa!
 • Registratie: December 2009
 • Laatst online: 19-11-2022
king Ray schreef op dinsdag 27 mei 2014 @ 14:09:
Er zit al een maatje bij jullie, vandaar dat ik bij jullie wilde.
Maar goed, als er een plekje vrij komt hou ik me aanbevolen.
Misschien wil je maatje wel mee naar [Tweakers]? ;)

(Geintje jongens)

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Frank_P
 • Registratie: Augustus 2009
 • Laatst online: 23:44
king Ray schreef op dinsdag 27 mei 2014 @ 14:09:
Er zit al een maatje bij jullie, vandaar dat ik bij jullie wilde.
Maar goed, als er een plekje vrij komt hou ik me aanbevolen.
Wie is je maatje king ray?

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • dn072
 • Registratie: Februari 2011
 • Laatst online: 06-02 18:38
Ik ben weer even wezen kloten.
Is dit een leuke TH8?En ik ga volgende week TH9. Ook al wezen kloten:Iemand nog op of aanmerkingen?

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • SuperKneus
 • Registratie: Augustus 2001
 • Laatst online: 08-02 15:29
crisp schreef op dinsdag 27 mei 2014 @ 11:50:
[...]

We zitten op 49 leden, en volgens mij wilden we dat zo houden zodat er altijd 4 leden kunnen opt-outen voor CW door te droppen in cups.
Huh werkt dat zo makkelijk?

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • DyStiC
 • Registratie: November 2000
 • Laatst online: 06:17

DyStiC

'Atta way, baby!

Hoppa! schreef op dinsdag 27 mei 2014 @ 14:22:
[...]
Misschien wil je maatje wel mee naar [Tweakers]? ;)

(Geintje jongens)
:P

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • DyStiC
 • Registratie: November 2000
 • Laatst online: 06:17

DyStiC

'Atta way, baby!

SuperKneus schreef op dinsdag 27 mei 2014 @ 14:34:
[...]


Huh werkt dat zo makkelijk?
Nou ja makkelijk, die moeten dan wel in cups droppen als ze niet mee willen doen. Zodat ze tot de 4 laagste leden behoren.

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Famous
 • Registratie: November 2009
 • Laatst online: 07:13
Hoppa! schreef op dinsdag 27 mei 2014 @ 14:22:
[...]


Misschien wil je maatje wel mee naar [Tweakers]? ;)

(Geintje jongens)
Dit dus :D Beide welkom!

@dn072; Wat wil je met je base? Ik kan niet direct ziet of het een CW base moet voorstellen gezien je TH beide keren vrij simpel te pakken is. Een hybride base is het ook niet gezien je je storages buiten je muren hebt.

Wel positief dat je met funneling werkt enkel zijn deze wel goed te raden. Persoonlijk zal ik dan in een hoek aanvallen met bombers en je bent er zo voorbij.

Xbox live: Ghesous | Polo AW GTI 275pk, 450nm


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Frank_P
 • Registratie: Augustus 2009
 • Laatst online: 23:44
dn072 schreef op dinsdag 27 mei 2014 @ 14:33:
Ik ben weer even wezen kloten.
Is dit een leuke TH8?

[afbeelding]

En ik ga volgende week TH9. Ook al wezen kloten:

[afbeelding]

Iemand nog op of aanmerkingen?
De opzet voor th8 is leuk maar als het warbase is dan is het best makkelijk 2 sterren halen.

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • dn072
 • Registratie: Februari 2011
 • Laatst online: 06-02 18:38
@ Famous, het moet een warbase voorstellen haha.
Ik probeerde de CC precies in het midden te zetten zodat het luren erg moeilijk wordt.
Of toch maar TH precies in het midden dan?

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • king Ray
 • Registratie: December 2009
 • Laatst online: 21-09-2022
Frank_P schreef op dinsdag 27 mei 2014 @ 14:26:
[...]


Wie is je maatje king ray?
RoBu, alleen ik ben beter ;)

hand in hand


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Famous
 • Registratie: November 2009
 • Laatst online: 07:13
dn072 schreef op dinsdag 27 mei 2014 @ 14:41:
@ Famous, het moet een warbase voorstellen haha.
Ik probeerde de CC precies in het midden te zetten zodat het luren erg moeilijk wordt.
Of toch maar TH precies in het midden dan?
Zal persoonlijk voor beide gaan (en in TH9 dan met de x-bows erbij). Je kan je gebouwen ook wat verder van de muur afzetten zodat je CC niet té snel geluurt wordt. Je kan altijd eens kijken op www.clashofclansbuilder.com om hier wat inspiratie op te doen :)
king Ray schreef op dinsdag 27 mei 2014 @ 14:42:
[...]


RoBu, alleen ik ben beter ;)
*kuch* Tweakers1 heeft plek :D

Xbox live: Ghesous | Polo AW GTI 275pk, 450nm


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • crisp
 • Registratie: Februari 2000
 • Nu online

crisp

Devver

Pixelated

Topicstarter
Famous schreef op dinsdag 27 mei 2014 @ 14:44:
[...]

*kuch* Tweakers1 heeft plek :D
Vuile ronselaar! :( :+

Intentionally left blank


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Frank_P
 • Registratie: Augustus 2009
 • Laatst online: 23:44
king Ray schreef op dinsdag 27 mei 2014 @ 14:42:
[...]


RoBu, alleen ik ben beter ;)
We gaan wat inactieven eruit zetten.
Dan is er dus plek.
Doe ingame maar een request zou ik zeggen.

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • king Ray
 • Registratie: December 2009
 • Laatst online: 21-09-2022
Frank_P schreef op dinsdag 27 mei 2014 @ 15:04:
[...]


We gaan wat inactieven eruit zetten.
Dan is er dus plek.
Doe ingame maar een request zou ik zeggen.
gedaan

hand in hand


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • JBrennan
 • Registratie: Maart 2009
 • Laatst online: 15-07-2021
Zo, we zitten weer op 49 48.

En Daniel, ik ben het met Famous eens. Je TH is makkelijk te pakken. Zelf speur ik altijd clashofclansbuilder.com af. Maar goed, ik ben lui. Als je echt zelf wilt pielen voor een CW base, zet je TH echt in het midden met je CC en hero's er naast.

[Voor 84% gewijzigd door JBrennan op 27-05-2014 17:17]


 • Hoppa!
 • Registratie: December 2009
 • Laatst online: 19-11-2022
JBrennan schreef op dinsdag 27 mei 2014 @ 16:05:
Zo, we zitten weer op 49 48.

En Daniel, ik ben het met Famous eens. Je TH is makkelijk te pakken. Zelf speur ik altijd clashofclansbuilder.com af. Maar goed, ik ben lui. Als je echt zelf wilt pielen voor een CW base, zet je TH echt in het midden met je CC en hero's er naast.
Of nog beter, zet je CC in het midden met je TH en Heroes er naast. Maar lood om oud ijzer.

 • Curva
 • Registratie: Februari 2011
 • Laatst online: 14-04-2022
Ik ga deze war is proberen met balloons aan te vallen. De laatste 2 wars heb ik het niet zo goed gedaan, al hadden ze veelal TH7 en hoge defense en ik nog maar Th6 troops en nog geen volledig uitgebouwde legerkampen.

Ik val aan met 26 archers om te luren, 5 wallies, 10 giants en een healer voor ze, zo probeer ik de luchtafweer te pakken en dan nog 10 balloons.

PSN: Curvaa_


 • Famous
 • Registratie: November 2009
 • Laatst online: 07:13
Curva schreef op woensdag 28 mei 2014 @ 18:18:
Ik ga deze war is proberen met balloons aan te vallen. De laatste 2 wars heb ik het niet zo goed gedaan, al hadden ze veelal TH7 en hoge defense en ik nog maar Th6 troops en nog geen volledig uitgebouwde legerkampen.

Ik val aan met 26 archers om te luren, 5 wallies, 10 giants en een healer voor ze, zo probeer ik de luchtafweer te pakken en dan nog 10 balloons.
Een mix werkt vaak juist niet goed.
Stel dat je wat verder komt met de opzet gaat het lang duren voor je alles kapot hebt en dan moet je nog de non-defense gebouwen.

Xbox live: Ghesous | Polo AW GTI 275pk, 450nm


 • Curva
 • Registratie: Februari 2011
 • Laatst online: 14-04-2022
Famous schreef op woensdag 28 mei 2014 @ 18:24:
[...]


Een mix werkt vaak juist niet goed.
Stel dat je wat verder komt met de opzet gaat het lang duren voor je alles kapot hebt en dan moet je nog de non-defense gebouwen.
De vorige keren gebruikte ik vaak giants, een healer, wallies en archers. Maar dat was geen succes voor mij. Dus vandaar dat ik dit ga proberen.

Volgende keer beter dus 15 - 20 balloons, een healer, archers en eventueel 3 gians om te luren?

PSN: Curvaa_


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Curva
 • Registratie: Februari 2011
 • Laatst online: 14-04-2022
De stats zijn weer bijgewerkt met de afgelopen war tegen billings, mt. De link in de OP werkt gewoon nog.

'Leuk' om te zien dat wij eigenlijk beter waren qua gewonnen aanvallen en minder verlopren aanvallen. Alleen hebben we net wat minder sterren gepakt..

PSN: Curvaa_


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Frank_P
 • Registratie: Augustus 2009
 • Laatst online: 23:44
Super weer Curva. Je kan inderdaad goed dat soort dingen vergelijken. Ook kunnen we zo bijhouden hoe er iedere war wordt gescoord. Is handig om te kijken of er verbetering inzit bijv.

 • westergas
 • Registratie: December 2001
 • Laatst online: 08-02 19:16
Ben terug van vakantie. rikkie_pc hier
Voor de volgende CW is die shit weer keihard aan oOo

edit: Zie in de startpost dat mijn CoC naam niet goed staat gespeld. Ik wil niet zeuren hoor maar... ;)

[Voor 36% gewijzigd door westergas op 31-05-2014 10:08]

rikkie de zwerver TweakersIII (TandjeBij!)


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • JBrennan
 • Registratie: Maart 2009
 • Laatst online: 15-07-2021
@ westergas
Als ik weer achter de pc zit pas ik het aan.

@ curva
Is het mogelijk om van jouw document een Google doc te maken? Op deze ipad heb ik geen excel ;(. Met een google doc kan ik het direct overal openen.

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Frank_P
 • Registratie: Augustus 2009
 • Laatst online: 23:44
We hebben een mooie tegenstander in de clanwar. Als iedereen er voor gaat pakken we deze!

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • JBrennan
 • Registratie: Maart 2009
 • Laatst online: 15-07-2021
Ik zie steeds in de chat terugkomen "pak iemand boven je recommend". Nu kan dat wel met deze tegenstander, die vind ik niet echt indrukwekkend. Maar tegen de vorige, die billings mt, vind ik dat imho een zeer slect advies. Daar had beter iedereen onder zijn recommended kunnen pakken. Dan hadden we meer wins gehad, en ging niet iedereen kapot. Een 2de attacj is dan om een vorige attack te verbeteren. Maar goed, dan kan niet iedereen aanvallen. Wat de rest dan wél kan doen is een makkelijk target pakken, dan heb je nog wat loot. Dan is in de laatste 5 minuten snipen ook nog een optie.

Any thoughts?

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Wii4all
 • Registratie: November 2007
 • Niet online
Ruben of rikkie stuurde mij een mooie cw basis door voor de cw. Eerste aanval haalde de tegenstander nul sterren, dus die basis zag er goed uit, wij hebben een aantal mensen met th 6 ik zal is kijken of ik de bouwlink nog heb

Deze
http://clashofclansbuilder.com/build/361801

Alleen had ik het met ruben /rickkie zo afgesproken dat we de traps niet naar de goudmijnen gezet hebben maar direct in de doorgang naar de verdedigingswerken.

Burp


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Frank_P
 • Registratie: Augustus 2009
 • Laatst online: 23:44
JBrennan schreef op zondag 01 juni 2014 @ 10:24:
Ik zie steeds in de chat terugkomen "pak iemand boven je recommend". Nu kan dat wel met deze tegenstander, die vind ik niet echt indrukwekkend. Maar tegen de vorige, die billings mt, vind ik dat imho een zeer slect advies. Daar had beter iedereen onder zijn recommended kunnen pakken. Dan hadden we meer wins gehad, en ging niet iedereen kapot. Een 2de attacj is dan om een vorige attack te verbeteren. Maar goed, dan kan niet iedereen aanvallen. Wat de rest dan wél kan doen is een makkelijk target pakken, dan heb je nog wat loot. Dan is in de laatste 5 minuten snipen ook nog een optie.

Any thoughts?
Ik ben misschien wel de grootste voorstander van 'boven recommended' pakken. Je recommended is veeeel te makkelijk over het algemeen. Iedereen heeft 2 aanvallen.

Wij hebben 45 war leden.
De recommended van bijv. onze nummer 35 (th7) is hun nr 45 (dus laatste en th6). Als een paar dat doen dan kunnen onze th6's niks meer aanvallen behalve th7. Hetzelfde geld voor onze hele middenmoot als onze hogen hun middenmoot aanvallen. Als iedereen zijn recommended aanvalt dan blijven er alleen nog hoog geplaatste tegenstanders over waar 0 sterren kunnen worden gehaald.

Dan denk je van 'maar als iedereen recommended aanvalt dan komt het toch goed?'. Maar van zowel onze 45 als onze 35 is de recommended hun 45. Zie je waar het spaak loopt?

Afgelopen war was dat ook het probleem. Onderin was alles al 3-sterred maar bovenin niet. We hadden 71/90 aanvallen gedaan. De mensen die nog konden aanvallen waren veelal onze lagen die niks meer konden verbeteren. Onze tegenstander had wel bovenin een hoop punten gepakt en verbeterde op het laatst nog punten onderin.

Maar we kunnen altijd een war proberen dat iedereen zijn recommended of een easy 3* pakt. Dan kunnen we zien hoe het dan loopt.

Misschien pakt het wel beter uit. Ik persoonlijk probeer zo hoog mogelijk te pakken waar ik gegarandeerd 2* haal met potentie voor 3. Dit is meestal rond mijn eigen positie.
Dat betekent altijd mininaal 4* per war die ik haal, kan je ook terugzien in curva's logboek.
Als iedereen zelfs maar 2* in totaal zou halen zou je al 90 punten totaal hebben wat vaak voldoende is.

Anyways just my 2 cents :p.

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Curva
 • Registratie: Februari 2011
 • Laatst online: 14-04-2022
JBrennan schreef op zondag 01 juni 2014 @ 10:24:
Ik zie steeds in de chat terugkomen "pak iemand boven je recommend". Nu kan dat wel met deze tegenstander, die vind ik niet echt indrukwekkend. Maar tegen de vorige, die billings mt, vind ik dat imho een zeer slect advies. Daar had beter iedereen onder zijn recommended kunnen pakken. Dan hadden we meer wins gehad, en ging niet iedereen kapot. Een 2de attacj is dan om een vorige attack te verbeteren. Maar goed, dan kan niet iedereen aanvallen. Wat de rest dan wél kan doen is een makkelijk target pakken, dan heb je nog wat loot. Dan is in de laatste 5 minuten snipen ook nog een optie.

Any thoughts?
Eerst nog even een reactie op je vraag voor google docs. Ik zal er na het weekend naar kijken. Ik vraag me alleen af of alle formules dan gehandhaafd blijven, maar ik zal er naar kijken.

Verder ben ik het inderdaad ook met Frank eens. Als iedereen onder zijn recommend of zijn recommend aanvalt dan blijft er voor de onderkant niks over. Ik merk dat de laatste tijd nogal vaak, dat mensen meer dan 10-15 posities onder hun eigen positie aanvallen.

Het lijkt mij handig als iedereen gewoon inderdaad rond zijn eigen positie aanvalt. En de 2 aanval kan je altijd zakken als mensen maar 1 ster hebben gehaald.

Het gebeurd veel dat de laatste 5 van als maar een paar sterren binnen hengelen omdat ze gewoon te hoge moeten aanvallen.

PSN: Curvaa_

Pagina: 1 2 3 ... 59 Laatste


Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee