Toon posts:

[Tele2 Mobiel] Ervaringen & Discussie OverzichtLaatste deel

Dit topic is onderdeel van een reeks. Ga naar het meest recente topic in deze reeks.

Pagina: 1 2 3 ... 71 Laatste
Acties:
 • 528.119 views
Introductiepost van het Tele2-4G ervaringen topic.

Deze introductie wordt actueel gehouden door af en toe een update toe te voegen met de belangrijkste nieuwigheden en veranderingen.

informatie uit 2014 bij de start van het eigen Tele2-4G netwerk:

Tele2 zal in 2014 op de markt voor mobiele telefonie en mobiel internet gaan toetreden als nieuwe netwerkaanbieder die een eigen 4G netwerk heeft. Toch is er nog niet zoveel bekend. Er loopt een topic over Vodafone 4G ervaringen, KPN 4G ervaringen en een topic over T-Mobile 4G ervaringen. Tele2 hoort wat mij betreft ook in dit rijtje thuis ook nu het netwerk nog niet breed toegankelijk is.

Een aantal dingen weten we wel al:
Tele2 start met zijn aanbod in 2014
Heeft dan een eigen 4G netwerk waar nu aan gebouwd wordt
Tele2 deelt de opstelpunten met T-Mobile
Tele2 gaat spraak over 4G mogelijk maken via "Volte"
Tele2 beschikt over licenties in de 4G 800 band
Tele2 beschikt over een licentie in de 4G 2600 band waarmee de capaciteit verhoogd kan worden
Tele2 gebruikt nu het T-Mobile netwerk voor 2G en 3G verkeer, vermoedelijk kan je in gebieden zonder 4G voorlopig terugvallen op dekking via het T-Mobile netwerk. De overeenkomst met T-Mobile is onlangs verlengd
Tele2 heeft eerder aangegeven te willen prijsvechten ook op 4G

Wie weet meer? En op welke plaatsen vinden jullie het testnetwerk van Tele2 al?

Update 1: er is inmiddels meer bekend geworden. In voorjaar 2015 mogen eerst bestaande klanten het 4G netwerk op, daarna de nieuwe klanten. De eerste tijd alleen dekking in de randstad met roaming op het T-Mobile netwerk voor aanvulling met 2G en 3G dekking in de rest van Nederland. Uiteindelijk biedt Tele2 beperkte landelijke dekking.

Dit is het nieuwsbericht op tweakers: nieuws: Tele2 begint over drie weken met 4g in Nederland

Zie onderaan ook de dekkingskaart van de eerste fase (met dank aan user "Xanderdrake" voor de tip)

Update 2: Tele2 is alle huidige abonnees aan het overzetten naar het eigen nieuwe 4G Tele 2 netwerk. Bijkomend goed nieuws is dat Tele2 heeft besloten niet alleen in de randstad de 4G masten open te zetten, maar een groot deel van de Tele2-4G masten beschikbaar te maken voor klanten die al zijn overgezet. Dat betekent dat er nu in grote delen van Nederland al 4G van Tele2 te ontvangen en te gebruiken is.

Tele2 geeft op de speciale 4G informatie pagina aan dat zij verwachten dat alle klanten binnen het 4G dekkingsgebied in juli 2015 zijn overgezet naar het eigen netwerk. Roamen op T-Mobile 2G en 3G blijft gewoon mogelijk. Dat moet ook wel omdat het eigen 4G netwerk nog grote gaten kent en Tele2 net begonnen is met verbeteringen en bijbouw van opstelpunten om ook een goede binnenhuisdekking te geven in het huidige dekkingsgebied. In steden wordt daarbij samengewerkt met T-Mobile voor wat betreft de opstelpunten op daken van gebouwen etc. Tele2 bouwt daar dus wel zelf zijn netwerk en gebruikt daar dus ook eigen kasten etc. Tele2 geeft aan dat nieuwe klanten vanaf "de zomer" oftewel in de loop van juli 2015 direct na het activeren van het abonnement kunnen gaan verwachten. Dit wordt pas ingevoerd als alle bestaande klanten die een 4G toestel hebben zijn overgezet.

De 4G informatiepagina van Tele2 is te vinden op: https://www.tele2.nl/mobiel/internet/4g/ Helaas is de updatefrequentie van die informatie niet erg hoog.

De huidige Tele2 dekkingskaart is te vinden op: https://www.tele2.nl/mobiel/internet/4g/dekkingskaart/


De eerste dekkingskaart laat ik in dit topic ook nog staan om het verschil te laten zien tussen de eerste fase en 2e fase van het openstellen van het netwerk.

Dekkingskaart eerste fase Tele2-4g uitrol:Update 3:

Tele2 bouwt de 4G dekking gestaag verder uit. Tele2 heeft een goede landelijke 4G dekking. De roaming voor 2G en 3G op het T-Mobile netwerk is ook nog actief. Vanaf 1 februari 2017 worden alleen nog nieuwe klanten en verlengende klanten toegelaten die een 4G geschikt toestel hebben of kopen. De 4G ready check kan je doen op de volgende pagina: https://www.tele2.nl/mobileapp/4g-ready-check/ .

Naast het activeren van 4G heeft Tele2 inmiddels ook op alle masten 4G+ oftewel LTE advanced geactiveerd. Door carrier aggregation (CA), waarbij meerdere frequentiebanden tegelijk door geschikte toestellen kunnen worden gebruikt kan je flink hogere snelheden behalen op 4G+ ten opzichte van 4G. Tele2 combineert hiervoor de 4G-800 en de 4G-2600 frequenties die ze hebben.

Ook heeft Tele2 na een pilot in 2016 bellen over het 4G netwerk (VoLTE = Voice over LTE) gehouden. Inmiddels is bellen over 4G ingevoerd voor alle klanten met een geschikt 4G toestel. Dit zijn een lijstje Android toestellen, zoals recente Samsung toestellen, een lijstje Sony Xperia toestellen. Ook Microsoft Lumia's met Windows 10 worden ondersteund. Meer informatie over bellen via 4G van Tele2 is te vinden op: https://www.tele2.nl/klantenservice/mobiel/volte/?sqr=Volte . Daar vind je ook de lijst met ondersteunde 4G VoLTE toestellen. NB. Bellen gaat ook bij bellen over 4G gewoon van je belminuten bundel af. Niet van je datategoed.

Eind januari 2017 zijn ook de carrier settings voor Apple Iphones beschikbaar gekomen. In ieder geval worden de Iphone 6, 6s, 7 en de plus versies daarvan ondersteund. Ook de Iphone SE lijkt te werken.

Per 1 februari heeft Tele2 voor nieuwe klanten en klanten die verlengen de middelste databundels verhoogd. De 4GB bubdel is naar 5GB verhoogd, de 8GB bundel is naar 10GB verhoogd voor de zelfde prijs. Ook klanten met een maandelijks opzegbare bundel kunnen hun bundels naar deze nieuwe bundelgroottes wijzigen. De overige bundels veranderen niet.

Tweakers nieuwsbericht: nieuws: Tele2 verhoogt databundels middelste abonnementen

Tele2 heeft een eigen 4G netwerk en staat daarnaast roaming op het 2G/3G netwerk van T-Mobile toe. Aan die roaming zitten kosten verbonden die Tele2 zoveel mogelijk wil voorkomen. Met de huidige dekking is het grootste deel van de klanten in staat om data te gebruiken via het eigen Tele2-4G netwerk en zou het gebruik van de 3G roaming op het T-Mobile netwerk meestal een uitzonderings situatie zijn. Nieuwe Tele2 klanten moeten vanaf 1 januari 2017 verplicht een 4G geschikt toestel hebben om gebruik te maken van mobiel internet van Tele2. Via je imei nummer van je toestel kan Tele2 zien welk model toestel je op het netwerk gebruikt. Na een waarschuwing kan Tele2 je blokkeren voor internet als blijkt dat je als nieuwe klant een niet-4G geschikt toestel gebruikt en blijft gebruiken. Deze blokkade heffen ze op zodra je een 4G toestel in gebruik neemt. Door deze regels voor nieuwe klanten, is Tele2 in staat om over 2 jaar alle klanten op het eigen 4G netwerk te bedienen en de roaming overeenkomst met T-Mobile af te gaan bouwen als zij dat tegen die tijd willen.

update 4:

Intussen heeft Tele2 in navolging van T-Mobile nieuwe tarieven gelanceerd inclusief een unlimited abonnement:

Kosten: 25,- per maand bij een 24 maanden contract en 26,- per maand voor een maandelijks wijzigbaar en opzegbaar contract. In de bundel zit voor dat bedrag onbeperkt mobiel internet binnen Nederland, onbeperkt bellen en SMS binnen Nederland en in de EU en 6GB data voor gebruik binnen EU landen.

nieuws: Tele2 presenteert abo met onbeperkt data voor 25 euro per maand

Bron 6GB data in EU bij unlimited: https://www.tele2.nl/mobiel/bellen-in-het-buitenland/

Bron: https://www.tele2.nl/shop...oice=onbeperkt&binding=24

Aan de landen waar de EU tarieven gelden (= gebruik van je bundel in de EU en extra landen) heeft Tele2 ook Noorwegen, IJsland, Zwitserland en Liechtenstein toegevoegd. Andorra en Gibraltar vallen buiten deze voordelige roaming.

Op 22 mei 2017 heeft Tele2 nog steeds geen enkele 4G roaming overeenkomst afgesloten. In het buitenland kan je met een Tele2 simkaart zodoende alleen gebruik maken van 2G en 3G, niet van 4G.

Tele2 schrijft: "Tele2 heeft afspraken met buitenlandse providers zodat je in het buitenland gebruik kunt maken van je mobiele telefonie diensten en mobiele data via 3G. Wij hebben nog geen afspraken met buitenlandse providers voor het gebruik van 4G. Je maakt dus alleen gebruik van mobiele data via een 3G-netwerk in het buitenland." Mogelijk is (of wordt) het gebruik van 4G op eigen Tele2 netwerken in het buitenland als eerste wel mogelijk. Bijvoorbeeld Tele2 Zweden etc.

Bron: https://www.tele2.nl/klan...ternet-in-het-buitenland/

Update 5:

Roaming bundel omvang 2018:

Vanaf 1 januari 2018 dalen door de EU roaming verordening de roaming prijzen voor providers onderling bij dataroming weer een volgende stap. Gevolg is dat vanaf 1 januari 2018 geldt bij grotere bundels dan de mobiele 10GB bundel dat je nu 8GB aan data mag verbruiken in het buitenland ipv. 6GB.

Toegevoegd: enkele 4G roamingpartners binnen de EU:

Verder heeft Tele2 nu een aantal buitenlandse EU 4G roaming partners toegevoegd,( nb. In alle andere landen biedt Telew helaas nog steeds alleen 2G en 3G roaming):

(Met dank aan user: dutchnltweaker voor het maken van dit overzicht)

Zweden (thuisland van Tele2), op het Tele2 netwerk .

De Baltische staten Litouwen, Letland, Estland waar je op het Tele2 netwerk zit van deze 3 landen.

Kroatië,op het Tele2 netwerk.

Denemarken, op het TDC netwerk (ook wel bekent als het YouSee merk in Denemarken maar als je gaat roamen is dit nog steeds TDC).

Finland, op het DNA netwerk.

Snelheidscap op 3G bij binnenlandse roaming:

Tele2 biedt nog steeds in heel Nederland binnenlandse roaming aan op het 2G en 3G netwerk van T-Mobile aan, bedoeld om te gebruiken op plaatsen, waar Tele2 (nog) geen eigen dekking heeft. Na de eerste maatregelen om het gebruik van deze binnenlandse roaming te beperken door 4G toestellen verplicht te gaan stellen bij de 4G abonnementen, is een volgende stap aangekondigd om het gebruik van met name 3G roaming binnen Nederland onaantrekkelijk te maken: de maximale 3G snelheid wordt vanaf 31 januari teruggezet naar 2Mbp/s.
Klanten met een (oud) 3G only abonnement en die een 3G only toestel zonder 4G daarbij hebben is gevraagd over te stappen naar een 4G toestel of wordt annulering van het abonnement aangeboden.

Intentie T-Mobile en Tele2 om samen een bedrijf te vormen:

Tenslotte hebben T-Mobile en Tele2 Nederland de intentie uitgesproken samen een bedrijf te willen vormen in een 75-25% verhouding. Toestemming hiervoor wordt aan de ACM gevraagd. Het wachten is nu op toestemming van de ACM. Dit zal naar verwachting nog vele maanden kunnen gaan duren. In de tussentijd blijven de beide providers als onafhankelijke bedrijven opereren.

In de tussentijd blijkt Tele2 nog wel verder te bouwen aan haar netwerk.

Update 6:

Tele2 heeft het aantal 4G toestellen wat bellen over VoLTE ondersteund, de laatste maanden in samenspraak met de telefoonfabrikanten flink uitgebreidt. Toestellen van HMD/Nokia werken nu stuk voor stuk ook, inclusief de nieuwe 4G geschikte “Dumbphone/brickphone” Nokia 8110-4G. Dit is het eerste 4G en VoLTE 4G bellen geschikte toestel wat geen smartphone is.

De Europese commissie heeft bekend gemaakt meer tijd nodig te hebben om de eventuele fusie tussen T-Mobile Nederland en Tele2 Nederland te beoordelen. Het besluit wordt dus uitgesteld. Link naar het nieuwsbericht: nieuws: Europese Commissie pauzeert onderzoek overname Tele2 door T-Mobile

Tele2 heeft in navolging van T-Mobile een aantal abonnementen ca. 1,- euro per maand in prijs verhoogd. Daarbovenop staat in de voorwaarden dat jaarlijks een inflatiecorrectie in de prijzen mag worden uitgevoerd.

Naast het eerder bekend gemaakte lijstje van 4G roaming landen, geeft het Thaise “AIS” netwerk per direct ook 4G roaming aan Tele2 klanten.

De volledige lijst 4G roaming landen is vanaf nu:

Zweden (Thuisland van Tele2), op het Tele2 netwerk .

De Baltische staten Litouwen, Letland, Estland waar je op het Tele2 netwerk zit van deze 3 landen.

Kroatië,op het Tele2 netwerk.

Denemarken, op het TDC netwerk (ook wel bekent als het YouSee merk in Denemarken maar als je gaat roamen is dit nog steeds TDC).

Finland, op het DNA netwerk.

Thailand, op het AIS netwerk.

Toelichting hoe je gebruik maakt van “unlimited” data bij het unlimited abonnement:

Bij het Tele2 unlimited abonnement heb je in Nederland in eerste instantie een bundel van 5GB per dag. Iedere nacht om 0:00 wordt de dagteller weer gereset en op 5GB beschikbare data gezet. Verbruik je iedere dag minder data, dan hoef je niets te doen. Wil je op een dag meer dan 5GB gebruiken, dan kan dat gewoon, want jehebt niet voor niets een unlimited abonnement. Als je “NOG 1GB” naar 1280 stuurt per SMS, dan krijg je er direct 1GB bij. In principe kan je deze SMSjes blijven sturen en kom je aan onbeperkte data.

Deze regeling is om misbruik als router etc. voor een heel huis of bedrijf te voorkomen. Als Tele2 in extreme gevallen vermoedt dat je misbruik maakt, of als het netwerk terplekke onder je gebruik zou lijden, dan mogen ze je vragen de hoeveelheid data die je gebruikt te minderen.

Nieuws update:

De overname van Tele2 door T-Mobile is inmiddels ook door de Europese Commissie goedgekeurd. Dit is op 27 november 2018 bekend gemaakt. Op papier wil men begin 2019 samen gaan. Voor het overige verandert er voorlopig nog niet zoveel. Voorlopig blijven het technisch nog 2 losse providers, waarbij het Tele2 unlimited abonnement van 25,- per maand nog ca. 3 jaar blijft bestaan. Ook gaat men 1 nieuw 5g netwerk bouwen, de netwerkintegratie laat nog langer op zich wachten.

nieuws: Europese Commissie geeft toestemming voor overname Tele2 door T-Mobile

update 27 juli 2020:

De fusie tussen Tele2 en T-Mobile wordt nu ook zichtbaar in het netwerk. De samenvoeging van de beide netwerken bestaat er uit om het Tele2 netwerk af te bouwen en locaties waar Tele2 masten dekkingsgaten vullen of nodig zijn voor bedrijfsaansluitingen of capaciteit in een aantal gevallen worden omgebouwd naar een T-Mobile locatie,

In de maand juli is het Tele2 netwerk regio voor regio uitgeschakeld. Bestaande Tele2 klanten roamen nu standaard op zowel het 2g,3g en 4g netwerk van T-Mobile.

Het vrijgekomen Tele2 spectrum wordt opgenomen in het netwerk van T-Mobile om meer capaciteit en snelheid te kunnen bieden aan T-Mobile en Tele2 klanten.Extra frequentiespectrum (B20 band) is al vrijgeschakeld in de uitgeschakelde Tele2 gebieden.

De 5g frequentieveiling voor 700 mHz en 1400 mHz is afgesloten met succes voor alle providers. Ook wordt nu vooruit gekeken naar het activeren van 5g in het netwerk.

Nog meer nieuws: van de toezichthouder moet ook 4g roaming in het buitenland worden aangeboden. 4g roaming is voor Tele2 klanten vanaf juli 2020 beschikbaar in het buitenland, maar helaas nu nog alleen voor wie na 6 mei 2020 Tele2 klant is geworden. Bestaande klanten moeten eerst gemigreerdworden en roamen in het buitenland nu nog alleen op 2g en 3g.

[Voor 150% gewijzigd door ucsdcom op 27-07-2020 21:57. Reden: Aanvullingstip door mede forum user]


 • AquaSheep
 • Registratie: Januari 2009
 • Laatst online: 04-03 13:30
Je kunt de presentatie van Tele2 over hun 4G netwerk terugkijken via hun website.
http://storm.zoomvisionma...r/tele2/objects/7tzypf5r/
Heel erg interessant als je meer wilt weten over hun 4G filosofie en de technische uitwerking van hun 4G netwerk.

Anoniem: 80487

Ik vind het internet van Tele2, ondanks dat het over het T-Mobile netwerk gaat waar ik over het algemeen prima ervaringen mee heb, redelijk onstabiel.
Ik heb regelmatig gewoon geen of zwaar matige verbinding. Ik heb echt het idee dat T-Mob QOS toepast op eigen klanten en je als tweederangs klant via een andere provider als Tele2 gewoon de sjaak bent. Ik heb persoonlijk niet het idee dat dat voor 4G beter gaat zijn.
Als mijn Sim-Only afloopt over een half jaar ga ik weer naar wat anders kijken denk ik.

Edit: Zie nu pas dat ze hun eigen netwerk aan het bouwen zijn, dus misschien een beetje prematuur oordeel.

[Voor 9% gewijzigd door Anoniem: 80487 op 25-02-2014 18:00]

Het is wel te verwachten dat Tele2 nog roaming op het T-Mobile netwerk op 2G en 3G toestaat tijdens de uitrol van het 4G netwerk. Wel ben ik benieuwd hoe Tele2 omgaat met het open en dicht zetten van roaminggebieden. Telfort bouwde ooit toen het nog niet door KPN was overgenomen een eigen netwerk met nationale roaming binnen Nederland op. Iedereen die Telfort nam met zijn gebrekkige opstart dekking zette zijn toestel handmatig vast op Vodafone in plaats van het Telfort netwerk te gebruiken. Daardoor werd regio randstad enkele maanden later al geblokkeerd voor roaming op het Vodafone netwerk. Ik verwacht dat Tele2 af wil van kosten op het T-Mobile netwerk en in gebieden met goede 4G dekking mogelijk de nieuwe 4G klanten daar ook alleen 4G zal aanbieden.

Ook ben ik benieuwd of de bestaande klanten van Tele2 zonder meerkosten het 4G netwerk van Tele2 mogen. Dat lijkt logisch, omdat zij dan direct kosten sparen richting T-Mobille en zelf invloed hebben op de kwaliteit van de verbinding.

Al met al adviseer ik je nog even te wachten voor je van Tele2 naar T-Mobbile overstapt. T-Mobile heeft ook zelf vele probleemgebieden waar de snelheid haperingen vertoont. Vermoedelijk door overbelasting. Koop eerst eens een prepaidkaartje en test daar even op. Alle netwerken zijn flink aan het schuiven met frequenties en de uitbouw van 4G samen met de verhoging van de netwerkcapaciteit. Over een paar maanden is de hele beleving per netwerk weer anders dan vandaag.

[Voor 22% gewijzigd door ucsdcom op 25-02-2014 19:30. Reden: Typfouten]

Ik zie door het hele land bij het netwerk zoeken plaatsen waar een onbekend netwerk verschijnt: 204-xx. Apeldoorn, Zwolle, randstad, Den Bosch, Leerdam etc. Ik ga er vanuit dat dit de eerste uitrol van Tele2 is. Kan dat kloppen? Welk provider nummer heeft Tele2 en krijg je als provider een nieuw nummer als je een nieuw netwerk test? Op de meeste plaatsen zie je dat 4G van KPN actief is. Regelmatig ook Vodafone. Soms T-Mobile. Kan dit ook een 4G 1800 test van KPN of Vodafone zijn? Hoe kan ik daar achter komen?

 • The Wizard
 • Registratie: Januari 2000
 • Laatst online: 07:15

The Wizard

Moderator Mobile
Staat er 204-xx? Elke provider in NL begint met 204. KPN is 204-08, Vodafone 204-04 en Tele2 204-02.

In principe krijgen ze geen nieuwe MCC / MNC code, maar het kan wel zijn dat een oude gebruiken om een netwerktest uit te voeren. Er zijn nl. nog diverse in omloop:
204 01 OneFoon [84]
204 02 Tele2 Tele2 Netherlands Operational
204 03 Blyk Blyk Netherlands Operational
204 04 Vodafone Vodafone Netherlands Operational GSM 900 / GSM 1800 / UMTS 2100
204 05 Elephant Talk
204 06 Barablu Mobile
204 07 Teleena
204 08 KPN KPN Operational GSM 900 / GSM 1800 / UMTS 2100
204 09 Lycamobile
204 10 KPN KPN Operational GSM 900 / GSM 1800 / UMTS 2100
204 12 Telfort KPN Operational GSM 900 / GSM 1800
204 14 BT InMo
204 16 T-Mobile T-Mobile Netherlands B.V Operational GSM 900 / GSM 1800 / UMTS 2100
204 18 Telfort KPN Operational GSM 900 / GSM 1800
204 20 Orange Nederland T-Mobile Netherlands B.V Operational GSM 1800
204 21 NS Railinfrabeheer B.V. Operational GSM-R
204 67 RadioAccess
204 69 KPN Mobile

7090 kWp, 3 subsystemen (20x LG 320 Wp / 3x Canadian Solar 230 Wp)

Ik ontving op die plaatsen netwerk 204-02. Bedankt voor je tabel, het blijkt dus ook echt Tele2 te zijn die aan het bouwen is. Dat betekent ook dat Tele2 best al ver is met de netwerkbouw! Zullen ze toch de gok gaan wagen met een 4G only netwerk in alle steden met of zonder fallback naar het T-Mobile netwerk?

 • The Wizard
 • Registratie: Januari 2000
 • Laatst online: 07:15

The Wizard

Moderator Mobile
Grappig dat je in al die plaatsen Tele2 ontvangt, zal T-Mobile dan ook verder met de ombouw zijn dan ze zelf aangeven? Misschien laten ze bewust alles in fasen online komen.

Wat bedoel je precies met de laatste zin?

7090 kWp, 3 subsystemen (20x LG 320 Wp / 3x Canadian Solar 230 Wp)

Wat ik er mee bedoel is dat Tele2 een keuze moet maken hoe ze gaan werken als het 4G netwerk voor klanten open gaat: het meest ideale is voor Tele2 als zij alleen 4G aanbieden voor hun (nieuwe) klanten en dat deze landelijk alleen kunnen bellen via VoLTE en kunnen internetten via het Tele2 4G netwerk. Dan kost het ze geen minuut of MB meer om in te kopen bij T-Mobile.

In de praktijk zijn wij vermoedelijk zo gewend aan landelijke dekking, dat Tele2 dat niet kan maken. De 4G uitrol duurt te lang om meteen een landelijk dekkend 4G netwerk aan te bieden. Volgende vraag is wat Tele2 dan gaat doen. Waarschijnlijk 4G met roaming op T-Mobile. Gaf een woordvoerder niet ooit al aan dat een onmerkbare overschakeling naar T-Mobile al getest was?

Anderzijds: als dat laatste, dus met roaming op T-Mobile het geval is, waar wacht Tele2 dan nog op? Laten ze dan ook gewoon morgen hun 4G netwerk aanzetten. Ze willen prijsvechter blijven, dus als zij bij de 4G introductie hun prijzen niet verhogen, dan zijn ze al prijsvechter. Of zal er een geheime deal met T-Mobile liggen? Tele2 wacht nog even met de introductie en het 4G prijsvechten en T-Mobile rekent in ruil voor de 4G voorsprong dan nog 2 jaar een lage minuut en MB prijs met Tele2 af?

Anders zie ik voor Tele2 geen reden om nog langer te wachten. Trouwens: de Engelse provider "3" heeft als concurrent van de britse providers een 3G only netwerk gebouwd met lage prijzen. Met groot succes. 4G only is dus nog steeds een optie voor Tele2.
AquaSheep schreef op dinsdag 25 februari 2014 @ 17:54:
Je kunt de presentatie van Tele2 over hun 4G netwerk terugkijken via hun website.
http://storm.zoomvisionma...r/tele2/objects/7tzypf5r/
Heel erg interessant als je meer wilt weten over hun 4G filosofie en de technische uitwerking van hun 4G netwerk.
Zeer interessante presentaties! Bedankt voor je link. Wat mij bijblijft is dat Tele2 aangeeft nu hun mobiele diensten bijna tegen kostprijs aan te bieden doordat ze in moeten kopen bij T-Mobile. Hun groei voor de komende jaren zit in mobiel op een eigen netwerk. Daarom willen ze zoveel mogelijk de klanten op hun eigen 4G netwerk gaan houden om roaming kosten te voorkomen. Nieuwe klanten krijgen na openstelling van het eigen 4G netwerk meteen een 4G sim en een 4G toestel.voor bestaande klanten rekenen ze een flinke periode voor ze die kunnen overbrengen naar 4G. Ook glasvezel heeft de toekomst vooral samen met integratie van vast en mobiel voor bedrijven.

Het netwerk willen ze meteen goed uitbouwen. Dus direct goede dekking en capaciteit binnen en buitenshuis. Ze willen daar niet op bezuinigen om langdurige schade aan het imago van het Tele2 netwerk te voorkomen. (Zie de ervaringen van Ben versus T-Mobile waar zij ondanks verhoogde prijzen moeilijk vanaf komen).

Het wachten is nu op voldoende dekking. Tot en met 2015 wordt er flink uitgebouwd op de 4G 800 frequentie, aangevuld met dekking op de 4G 2600 band waar extra capaciteit nodig is. Voor de start zijn minimaal 2000 basisstations nodig. Ze willen echter uiterlijk eind 2015 minstens 3500 basisstations actief hebben voor optimale kwaliteit voor de komende 3 tot 4 jaar. Het bouwen van het netwerk zou bij Tele2 geen 2 jaar moeten duren.

Prijzen wil men niet noemen. Ze zien door de hoge prijzen in Nederland veel kansen om een goed winstgevend, maar goedkoper aanbod neer te zetten. Ook wilde men niet zeggen wanneer ze starten. Ik gok juli 2014 of eind december 2014. Grofweg is Tele2 zo'n 30 tot 50% goedkoper uit met licenties, uitbouw van het netwerk etc.

De handsets die vanaf het begin van 2014 verkocht gaan worden zullen voor VoLTE ( spraak over een 4G verbinding) geschikt zijn/worden. De 4G toestellen van eind 2013 kunnen mogelijk geupgrade worden voor deze techniek.

[Voor 4% gewijzigd door ucsdcom op 01-03-2014 22:50]


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • The Wizard
 • Registratie: Januari 2000
 • Laatst online: 07:15

The Wizard

Moderator Mobile
Tele2 gebruikt op sommige plekken ook de glasverbindingen die al liggen bij POP's van FttH, voor zover ik weet gebruiken Vodafone en KPN deze tactiek niet. Voor KPN redelijk logisch, die hebben al in elke plaats met een telefooncentrale een dikke pijp liggen.

Het klopt dat de handover met T-Mobile afgerond is, dat is al een zorg minder voor Tele2. Ik vermoed dat Tele2 eerst een redelijke dekking wil creeren en/of wachten op VoLTE handsets. Voor zover ik weet ondersteunt elke Snapdragon 600/800 al wel VoLTE.

Tele2 heeft wel aangegeven dat ze begin 2014 het netwerk willen inschakelen, maar tot zover nog geen enkele beweging op dat front, blijkbaar zijn er toch complicaties of andere zaken die de boel vertragen.

Ben erg benieuwd wat de prijzen worden!

7090 kWp, 3 subsystemen (20x LG 320 Wp / 3x Canadian Solar 230 Wp)


Acties:
 • 0Henk 'm!
De uitrol van T-Mobile 4G is eerst 5 tot 6 maanden naar achteren bijgesteld. Onlangs is dit weer teruggedraaid naar 1 maand vertraging in de uitrol. Dat zal ook voor Tele2 gelden. Ze willen een goed netwerk bij hun start: de randstad en alle grotere steden moeten goed bedekt zijn voor Tele2 gaat starten. Over 3 maanden is de hele randstad door T-Mobile omgebouwd. En dus ook door Tele2. In juni/juli is zowel de randstad goed bedekt als zijn steden bedekt buiten de randstad. Dat zou een goed uitgangspunt kunnen zijn. Aan de dekkingskaart in de presentatie te zien vinden ze een beperkte dekking van de wadden eilanden en een paar masten in Groningen en Friesland voor daar genoeg kwaliteit vinden. De rest van Nederland wordt wel flink fijnmazig bedekt.

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Sorcerer8472
 • Registratie: Januari 2002
 • Laatst online: 10:19
Ik heb gehoord dat Tele2 al vrij ver gevorderd is met haar netwerk en dat ze bij livegang toch wel een redelijk indrukwekkende coverage footprint zullen hebben die wellicht groter is dan die van T-Mobile, door de andere uitrolstrategie. ucsdcom bevestigt dit verhaal eigenlijk met zijn bevindingen.

Wanneer ze live gaan? Geen idee...

Reality is merely an illusion, albeit a very persistent one.


 • Soppyscroll
 • Registratie: Juli 2011
 • Laatst online: 07:41
Zelf hoor je ook helemaal niks over tele 2 4G netwerk.
Ze gaven aan dat ze flink aan hun imago willen werken, zodat de klanten een goed gevoel bij het Tele2 merk hebben. De nieuwe spotjes om daaraan te werken zag ik al op TV langskomen. Stel: Tele2 start met de dekking die T-Mobile op de kaart als "over 3 maanden" aangeeft, dan zal Tele2 de gaten in de randstad ook gevuld hebben gezien de uitrol met 4G 800. Met daarnaast dekking in alle grotere steden en hier en daar langs belangrijke wegen/spoorlijnen. Dan maak je toch die behoorlijk goede start al. Vooral als je dan hoort dat ze nu bijna geen euro winst maken op mobiel, dan moeten ze niet al te lang gaan wachten met het live gaan. Als ze dit voor de zomer doen, dan kunnen ze misschien ook al wat roaming inkomsten meepakken op het eigen netwerk van hun Zweedse en Noorse klanten em misschien nog een overeenkomst met een Duitse provider aftikken voor roamende badgasten.

Wat ik nog onduidelijk vind: in eerste instantie dacht Tele2 voordeel te hebben aan de gezamenlijke uitrol met T-Mobile (1keer kraanhuur etc.) + het delen van de opstelpunten. Tele2 wil vast sneller uitrollen dan T-Mobile. Ik weet niet precies wat bij Tele2 anders is aan de uitrol strategie behalve gebruik van de 4G 800 frequentie en de wens om sneller te gaan. Dat kan echter het hele voordeel van het eerste punt ongedaan maken. Ze gebruiken dan wel de opstelpunten, maar kunnen zij nog meer samen doen? Of doet T-Mobile op de door Tele2 geselecteerde locaties dan wel alvast mee met het installeren van kasten en antennes zonder 4G aan te zetten?

Als Tele2 wel snel live gaat, dan zullen zij vast goedkoper starten dan de bestaande providers. Een prijzenoorlog in dit stadium zit geen enkele provider op te wachten. Ik verwacht hoogstens een introductie aanbod met korting en gratis 4G toestel. Een blijvende korting van tientallen euro's per maand verwacht ik daarbij helaas toch niet. Als nu flink te verdienen is aan 4G, dan komen de prijsverlagingen ook pas als de concurrentie daar tot verplicht.

@The wizard: voor hoeveel korting per maand tov. De huidige KPN, Vodafone en T-Mobile tarieven zou je overwegen naar Tele2over te stappen? Goedkoper dan hun huidige aanbod gaan ze het niet maken. En meer dan 10,- korting per maand gaan ze in deze jaren van flinke investeringen tov. De prijzen van de concurrentie vermoedelijk ook niet weggeven.

Het probleem voor Tele2 wordt simonly. Er zijn nog onvoldoende vertrekkende klanten bij de oude providers die een 4G toestel hebben wat VoLTE ondersteunt. Met een oud toestel zal een klant op T-Mobile blijven roamen, zonder dat er inkomsten voor Tele2 uit voort zullen komen. Er zal dus bijna altijd een nieuw (duur want voor bellen op 4G geschikt) toestel geinvesteerd moeten worden. Dus vergelijkbaar met toen de nieuwe GSM 1800 providers de markt betraden.

[Voor 28% gewijzigd door ucsdcom op 03-03-2014 17:44]


 • Sorcerer8472
 • Registratie: Januari 2002
 • Laatst online: 10:19
Ik verwacht dat Tele2 vooral packagedeals gaat maken waarbij je met nieuwe telefoons een goede deal krijgt. Sim-only zal duurder blijven...

Verder verwacht ik dat ze misschien met deals met veel data komen waardoor ze zich duidelijk kunnen onderscheiden van de concurrentie :)

Alleen jammer dat ze maar 10 MHz LTE800-ruimte hebben en verder alleen met LTE2600 kunnen uitbreiden (leuk voor stadscentra, vangt de drukte op), ze moeten zich dus wel een beetje inhouden :P

Reality is merely an illusion, albeit a very persistent one.

Daar waar uitbreiding nodig is zal het toch wel de moeite zijn om met 1800 of 2600 frequenties uit te breiden. En zouden de 2600 frequenties nu echt zoveel minder dekken dan de 1800 frequenties? Ik zie straks de andere providers rondom stations, stadions en Schiphol ook nog wel de 800 en 1800 dekking aanvullen met 4G 2600 steunzenders. Op bijvoorbeeld Utrecht centraal kan dat nog wel eens eerder nodig zijn dan we nu allemaal voor mogelijk houden.

 • The Wizard
 • Registratie: Januari 2000
 • Laatst online: 07:15

The Wizard

Moderator Mobile
Ik denk dat de 2600 wel een behoorlijk stuk minder dekt bij bebouwing, je praat over 800 MHz verschil. Vraag me af hoeveel het scheelt.

7090 kWp, 3 subsystemen (20x LG 320 Wp / 3x Canadian Solar 230 Wp)

Wat Tele2 aangaf is dat Femtocellen zoals andere providers die hebben de netwerkkosten zodanig verhogen, dat Tele2 deze slechts in uitzonderlijke gevallen wil gebruiken. Als extra capaciteit nodig is zal de 2600 band zeker ingezet worden. Als er geen binnenhuis dekking en capaciteit met de 800 + 2600 band samen te realiseren is dan wordt het vast een somber verhaal.

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • 88Weighed
 • Registratie: Maart 2009
 • Laatst online: 09:15
Vanochtend voor het eerst storing ervaren met een oude draadloze microfoon die in de Tele2 LTE 800 band zit (was voorheen draadloze audio band). Lijkt erop dat ze in Centrum Utrecht ook een mast hebben aan staan. Overigens is het nu ze signaal uitzenden illegaal om de microfoon nog te gebruiken. In de overgangsperiode (tot 2015) mag de apparatuur gebruikt worden, tot de frequentie in gebruik wordt genomen.

[Voor 0% gewijzigd door 88Weighed op 09-03-2014 23:53. Reden: band gespecificeerd]


 • Sorcerer8472
 • Registratie: Januari 2002
 • Laatst online: 10:19
The Wizard schreef op dinsdag 04 maart 2014 @ 20:20:
Ik denk dat de 2600 wel een behoorlijk stuk minder dekt bij bebouwing, je praat over 800 MHz verschil. Vraag me af hoeveel het scheelt.
Op een plek als Utrecht Centraal valt dat wel mee denk ik; je plaatst die cellen vlakbij het station, zelfs al komt hij binnen maar met -90 dBm binnen, dan nog kun je ervoor zorgen dat de 2600-band voorkeur heeft boven 1800 en 800 waardoor je die banden ontlast. LTE-Advanced Carrier Aggregation biedt hier extra veel mogelijkheden voor om de bandbreedte optimaal te combineren.
ucsdcom schreef op dinsdag 04 maart 2014 @ 22:20:
Wat Tele2 aangaf is dat Femtocellen zoals andere providers die hebben de netwerkkosten zodanig verhogen, dat Tele2 deze slechts in uitzonderlijke gevallen wil gebruiken. Als extra capaciteit nodig is zal de 2600 band zeker ingezet worden. Als er geen binnenhuis dekking en capaciteit met de 800 + 2600 band samen te realiseren is dan wordt het vast een somber verhaal.
Bij goede toepassing hoeft dat niet per se waar te zijn. Zeker als de techniek wat groeit en vaker gebruikt wordt. De goede en stabiele core-infra is het duurst, de kasten/kastjes die je plaatst zijn al een stuk minder duur omdat er bijv. minder hoge eisen aan bereik worden gesteld (laag vermogen, indoor gebruik).

[Voor 12% gewijzigd door Sorcerer8472 op 10-03-2014 10:29]

Reality is merely an illusion, albeit a very persistent one.


Anoniem: 587166

Wie heeft er positieve ervaringen met Tele2 Internet?

 • Kuusj
 • Registratie: April 2012
 • Nu online

Kuusj

Ofwel varken in 't Limburgs

Ik hoop toch voor ze dat we er 4G gratis bij krijgen zoals veel providers nu doen, ik ga namelijk geen 5 euro per maand betalen voor alleen een snelheidsbump.

R7 5800X - RX 6900XT - Kever '74 - 5,025kWp (15x SunPower X21-335BLK & SolarEdge SE5000HD)

Nou ja.....niet alleen een snelheidsbump...betere dekking, lagere latency van je verbinding en prima snelheid, ook als je wat verder van de mast af zit. Tele2 wordt ne zelf netwerkoperator met eigen masten en een netwerk wat alleen uit 4G masten zal bestaan. Tele2 mobiel zal standaard alleen via het 4G netwerk werken met enige tijd nog gedeeltelijke backup door het T-Mobile netwerk voor 2G en 3G daar waar ze zelf nog geen dekking hebben.

Bij Tele2 heb je dus straks in ieder nieuw abonnementspakket met toestel direct 4G voor de prijs die je abonnement per maand kost. Dit in vergelijking met nu: Tele2 gebruikt nu het T-Mobile netwerk voor hun mobiele klanten waardoor ze bijna niets verdienen.

[Voor 10% gewijzigd door ucsdcom op 25-03-2014 21:09]


 • markiebiboy
 • Registratie: Mei 2013
 • Laatst online: 14-12-2022
Is het misschien een idee om via een netwerkscan een beetje in kaart te brengen waar Tele2 nu dekking heeft? We weten inmiddels dat Tele2 204-02 als netwerkcode heeft. Op deze manier kunnen we beetje inschatten waar ze gaan beginnen?
Er waren verschillende plaatsen met dekking bij netwerk zoeken maar bij mij zijn die nu weer verdwenen

 • netblade
 • Registratie: Mei 2003
 • Laatst online: 07:57

netblade

Sunrise

Hier in Alphen is Tele2 nog steeds vindbaar bij netwerken, maar nu weet ik niet of dat over de 2600Mhz band is of over de 800Mhz band

There's no limit to the human brain, the only barrier is the way we think


 • markiebiboy
 • Registratie: Mei 2013
 • Laatst online: 14-12-2022
Installeert tele2 ook 2600mhz op de locaties? Denk dat providers next jaar met lte advanced komen, dus zal tele2 ook iets in die trend moeten doen.

 • netblade
 • Registratie: Mei 2003
 • Laatst online: 07:57

netblade

Sunrise

Ik denk dat Tele2 een beetje een budget provider wordt, net als Telfort Ben en consorten. Gratis telefoontje 4G op 25Mbit en een beperkte dekking in de eerste paar jaren. Als hun reclame campagne staat voor wat ze willen gaan leveren vrees ik het ergste, wat een enorm slecht marketing bureau hebben die lui in dienst genomen zeg met zulke reclames

Maar wie weet verbazen ze me, voorlopig blijf ik er nog even vandaan, maar ik vind het wel boeiend om te zien hoe dat netwerk nu daadwerkelijk uitgerold wordt

[Voor 22% gewijzigd door netblade op 01-04-2014 20:31]

There's no limit to the human brain, the only barrier is the way we think


 • Gravit0n
 • Registratie: Januari 2010
 • Niet online
ucsdcom schreef op maandag 24 februari 2014 @ 20:31:
Tele2 zal in 2014 op de markt voor mobiele telefonie en mobiel internet gaan toetreden als nieuwe netwerkaanbieder die een eigen 4G netwerk heeft. Toch is er nog niet zoveel bekend. Er loopt een topic over Vodafone 4G ervaringen, KPN 4G ervaringen en een topic over T-Mobile 4G ervaringen. Tele2 hoort wat mij betreft ook in dit rijtje thuis ook nu het netwerk nog niet breed toegankelijk is.

Een aantal dingen weten we wel al:
Tele2 start met zijn aanbod in 2014
Heeft dan een eigen 4G netwerk waar nu aan gebouwd wordt
Tele2 deelt de opstelpunten met T-Mobile
Tele2 gaat spraak over 4G mogelijk maken via "Volte"
Tele2 beschikt over licenties in de 4G 800 band
Tele2 gebruikt nu het T-Mobile netwerk voor 2G en 3G verkeer
Tele2 heeft eerder aangegeven te willen prijsvechten ook op 4G

Wie weet meer? En op welke plaatsen vinden jullie het testnetwerk van Tele2 al?
Je vergeet de 2600mhz band.
ucsdcom schreef op zaterdag 01 maart 2014 @ 19:08:
Ik ontving op die plaatsen netwerk 204-02. Bedankt voor je tabel, het blijkt dus ook echt Tele2 te zijn die aan het bouwen is. Dat betekent ook dat Tele2 best al ver is met de netwerkbouw! Zullen ze toch de gok gaan wagen met een 4G only netwerk in alle steden met of zonder fallback naar het T-Mobile netwerk?
Waar geen dekking is zal er gewoon een fallback plaatsvinden naar T-Mobile.

 • Sorcerer8472
 • Registratie: Januari 2002
 • Laatst online: 10:19
Tele2 kan in principe een service verlenen die vergelijkbaar is met die van KPN dankzij haar 800 MHz-frequentie. 2600 MHz kan op drukke plekken worden gebruikt om te ontlasten. Niet ideaal maar ze hebben dan ook véél minder licentiekosten betaald en ze betalen nu veel minder voor de uitrol dankzij de sitesharing van T-Mobile.

Ik denk dat ze best een hoogwaardige dienst kunnen opzetten als ze een beetje hun best doen!

Reality is merely an illusion, albeit a very persistent one.


 • Martijn-HK
 • Registratie: Maart 2009
 • Laatst online: 08:52
Ik ben zelf ook klant bij Tele2, beschik over een HTC One (M7) en wil best meehelpen om te kijken waar Tele2 mogelijk al bezig is met opzetten van een 4G netwerk. Misschien een stomme vraag maar hoe kan je zien welk netwerk er actief is/beschikbaar zijn op een Android telefoon? Heb net gekeken in de Play Store maar kon niet 1,2,3 iets vinden, heb nu een app die heet Network Signal Info. Als ik die opstart en mijn mobiele dataverbinding laat onderzoeken hier in Lelystad geeft ie aan: Network Type: DC(HSPA+) - 42.2Mbps. MNC - 02 MCC: 204. Roaming is OFF. Waarna er als er geen activiteit is aangeeft 3G - UMTS 384kbps. MNC - 02 MCC: 204. Roaming is OFF. Is dit een manier om te testen of er mogelijk 4G masten al aan staan?
Gravit0n schreef op woensdag 02 april 2014 @ 11:22[/message]:
[...]


Je vergeet de 2600mhz band.


[...]


Waar geen dekking is zal er gewoon een fallback plaatsvinden naar T-Mobile.
Natuurlijk, bedankt voor de aanvulling! Die informatie was inderdaad ook al bekend. Ik heb de startpost uitgebreid met deze informatie.

[Voor 11% gewijzigd door ucsdcom op 04-04-2014 18:21]


 • netblade
 • Registratie: Mei 2003
 • Laatst online: 07:57

netblade

Sunrise

Martijn-HK schreef op vrijdag 04 april 2014 @ 17:48:
Ik ben zelf ook klant bij Tele2, beschik over een HTC One (M7) en wil best meehelpen om te kijken waar Tele2 mogelijk al bezig is met opzetten van een 4G netwerk. Misschien een stomme vraag maar hoe kan je zien welk netwerk er actief is/beschikbaar zijn op een Android telefoon? Heb net gekeken in de Play Store maar kon niet 1,2,3 iets vinden, heb nu een app die heet Network Signal Info. Als ik die opstart en mijn mobiele dataverbinding laat onderzoeken hier in Lelystad geeft ie aan: Network Type: DC(HSPA+) - 42.2Mbps. MNC - 02 MCC: 204. Roaming is OFF. Waarna er als er geen activiteit is aangeeft 3G - UMTS 384kbps. MNC - 02 MCC: 204. Roaming is OFF. Is dit een manier om te testen of er mogelijk 4G masten al aan staan?
Helaas niet, aan je data te zien maakt deze nog gebruik van het T-Mobile HSPA+ netwerk (3G). Pas zodra 4G actief wordt bij Tele2 kun je kijken of je echt gebruik maakt van hun netwerk door het 4G logotje bij ontvangststreepjes.

There's no limit to the human brain, the only barrier is the way we think


 • Martijn-HK
 • Registratie: Maart 2009
 • Laatst online: 08:52
Aw ok, dat dacht ik al. Is het zover jullie weten wel mogelijk om de lucht te scannen naar mobiele netwerken en zo kan zien of er mogelijk al een 4G netwerk van Tele2 in de lucht hangt? Ik reis vrij veel per week met de trein tussen Lelystad en Delft, dus vooral op dat stuk zou ik kunnen kijken of er iets in de lucht zit.

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • tcf
 • Registratie: September 2009
 • Laatst online: 21-03-2020
Gisteren op meerdere plaatsen in Zeeuws Vlaanderen 204-02 in het scherm zien verschijnen tijdens zoeken netwerk. O.a. omgeving Sluis en IJzendijke.
Interessant, want dat zijn net de gebieden waar bijvoorbeeld KPN zowel de 3g dekking als 4G dekking nog mist.

 • partyondude
 • Registratie: April 2007
 • Laatst online: 19-03 21:36
Anoniem: 587166 schreef op dinsdag 25 maart 2014 @ 18:21:
Wie heeft er positieve ervaringen met Tele2 Internet?
Ik. Recentelijk overgestapt van een Hi abonnement naar Tele 2 sim-only. Het internet vind ik toch significant slechter en heel erg veel trager. Goed, het scheelt me 3 tientjes per maand, maar dat ik er zoveel op achteruit zou gaan had ik niet verwacht.

 • markiebiboy
 • Registratie: Mei 2013
 • Laatst online: 14-12-2022
partyondude schreef op maandag 14 april 2014 @ 23:36:
[...]

Ik. Recentelijk overgestapt van een Hi abonnement naar Tele 2 sim-only. Het internet vind ik toch significant slechter en heel erg veel trager. Goed, het scheelt me 3 tientjes per maand, maar dat ik er zoveel op achteruit zou gaan had ik niet verwacht.
ok, maar dat is niet te vergelijken hoe het straks zal zijn als Tele2 een eigen 4G netwerk heeft. Bovendien maak je nu gebruik van T-Mobile, dus als ik jouw woonplaats de netwerkmoderniseringen hebben plaatsgevonden (2g/3g/4g) dan zal het beter worden. Waar woon je nu als ik vragen mag?

 • partyondude
 • Registratie: April 2007
 • Laatst online: 19-03 21:36
Regio 's-Hertogenbosch. Het vreemde is dat het netwerk behoorlijk telefoon afhankelijk is. Zakelijk bel ik met een Motorola Moto G, privé met een Nexus 5, allebei met een Tele2 sim only abbo. Het komt best vaak voor dat de Motorola een beter netwerk heeft. Dat was met m'n Nexus 4 (helaas kapot gestuiterd twee weken terug) nog veel erger trouwens...

 • markiebiboy
 • Registratie: Mei 2013
 • Laatst online: 14-12-2022
partyondude schreef op dinsdag 15 april 2014 @ 15:07:
Regio 's-Hertogenbosch. Het vreemde is dat het netwerk behoorlijk telefoon afhankelijk is. Zakelijk bel ik met een Motorola Moto G, privé met een Nexus 5, allebei met een Tele2 sim only abbo. Het komt best vaak voor dat de Motorola een beter netwerk heeft. Dat was met m'n Nexus 4 (helaas kapot gestuiterd twee weken terug) nog veel erger trouwens...
Ten eerste. Moto G is een prima keuze! Heb dit toestel ook in mijn bezit, naast de rest en ben erg tevreden. De ontvangst in inderdaad goed. De Nexus 5 heeft wel eens problemen als de contacten niet goed aansluiten op de achterplaat (daar zitten de antennes) als het echt een groot verschil is met je moto g, dan zou ik eens voor garantie kijken.
Ik heb het even voor je opgezocht, maar in de regio 's-Hertogenbosch, is er nog geen 4G en heeft de netwerkmodernisatie nog niet plaatsgevonden. Het goede nieuws is dat dit binnen nu en een 3 maanden moet gebeuren.KLIK HIER VOOR DE PLANNING T-Mobile zal ook het bestaande 2g en 3g netwerk moderniseren. Heel handig is dat ze net als KPN ook 3G op 900 Mhz zullen introduceren, Hiermee heb je straks dezelfde 3G dekking vergelijkbaar met de huidige 2G dekking. Goed nieuws is dat zowel Moto G als Nexus 5 overweg kunnen met 3G 900Mhz. Er zijn namelijk zat UMTS toestellen die dat niet kunnen. Voorbeeldje zijn vooral de Wolfgang telefoons die Aldi dikwijls verkoopt.

[Voor 8% gewijzigd door markiebiboy op 16-04-2014 10:31]


 • markiebiboy
 • Registratie: Mei 2013
 • Laatst online: 14-12-2022

 • Untouchablezz20
 • Registratie: Juni 2010
 • Laatst online: 09:53
Ben zo benieuwd wat zij gaan brengen!
In het nieuwsbericht staat dat het core netwerk aan staat, VoLTE en 2G/3G fallback getest zijn en dat ze traffic gaan offloaden. Kortom wat betekent "core netwerk" hier: het netwerk staat gebruiksklaar te wachten tot de simkaarten van Tele2 er op toegelaten worden? Begrijp ik goed dat het willen "offloaden" betekent dat ze bestaande klanten zeer binnenkort 4G toegang zullen gaan geven, waardoor ze internet en mogelijk belverkeer weg kunnen gaan halen bij T-Mobile met bestaande klanten. Zet dan maar om die knop! De diensten die nu ingekocht worden bij T-Mobile leveren voor Tele2 bijna niets op. Elk MB'tje wat nu al overgenomen wordt levert aan Tele2 inkomsten op, terwijl de netwerkkosten nu toch al tikken.

Of bedoelen ze met offloaden dat ze de verbindingen tussen de masten van T-Mobile en het Tele2 netwerk breed gaan overnemen? Het lijkt mij dat dat haast niet te scheiden is en dan zouden ze het toch over de backbone hebben en niet over het core netwerk toch?

NB: als het core netwerk gereed is, zou dat dan ook moeten betekenen dat Tele2 nu weer op alle gebouwde plaatsen te ontvangen moet zijn?

Verder ben ik benieuwd hoe Tele2 de schakelingen tussen de verschillende technieken gaat regelen:
Ze willen al het dataverkeer voor klanten met 4G toestellen afhandelen via het eigen 4G netwerk.
Spraakverkeer willen ze waar dit kan via VoLTE afwikkelen over het 4G netwerk.
Hoe kunnen ze 4G toestellen die VoLTE ondersteunen daarop zetten en toestellen die dit niet aankunnen eruitpikken en voor inkomende en uitgaande gesprekken terugzetten naar het 2G/3G netwerk van T-Mobile?
Welke signaalsterkte op 4G vindt Tele2acceptabel voor data en spraak over 4G?
Is de binnenhuisdekking hoe Tele2 het bij de perspresentatie vorig jaar benoemde?

Al met al wordt de Tele2-4G start en voortgang + de prijsstelling een van de interessantste momenten voor de mobiele telefonie/mobiel internet in Nederland.

[Voor 8% gewijzigd door ucsdcom op 26-04-2014 15:05]


 • Untouchablezz20
 • Registratie: Juni 2010
 • Laatst online: 09:53
Kunnen we de dekking waarmee ze beginnen met T-mobile vergelijken of houdt Tele2 er een andere uitrol op na? In mijn regio komt 4G van T-Mobile pas in het 2e kwartaal van 2015, zal dit met Tele2 ook zo zijn?

 • markiebiboy
 • Registratie: Mei 2013
 • Laatst online: 14-12-2022
Ik ben ook erg benieuwd. Ik heb het vermoeden dat ze met verschillende teams werken die zowel T-Mobile locaties als eigen locaties gereedmaakt voor 4G . Denk ze verder zijn dan we denken. Las laatst in een post van robert webbe hier op tweakers dat hij in februari al mensen in arnhem van tele2 had gezien. Tele2 wil wel een bepaalde klantervaring bieden dus er moet een aardig stukje dekking zijn voordat ze live gaan. Wel moeten we niet vergeten dat ze al sinds vorig jaar zomer bezig zijn met de bouw van het netwerk en dat ze op 800mhz uitrollen dus relatief veel dekking kunnen creeren. Had de presentatie onlangs bekeken op internet en vernomen dat veel basisstations ook direct geschikt zijn voor 2600mhz en dat LTE advanced dus ook binnen de mogelijkheden ligt.
Spannend is het wel en ik ben benieuwd wat ze gaan aanbieden voor welke prijs.

 • markiebiboy
 • Registratie: Mei 2013
 • Laatst online: 14-12-2022
Untouchablezz20 schreef op zaterdag 26 april 2014 @ 15:10:
Kunnen we de dekking waarmee ze beginnen met T-mobile vergelijken of houdt Tele2 er een andere uitrol op na? In mijn regio komt 4G van T-Mobile pas in het 2e kwartaal van 2015, zal dit met Tele2 ook zo zijn?
Er zijn twee opties mogelijk of het komt eerder dan T-Mobile bij jou in de regio of het komt later, omdat Tele2 niet in het vaarwater te zitten. Weet niet wat voor afspraken daarover zijn. Wel las ik laatst dat er in zeeuws vlaanderen tele2 was gespot, en dat het plekken zijn waar de concurrentie nog geen 4G heeft en nauwelijks 3G

 • markiebiboy
 • Registratie: Mei 2013
 • Laatst online: 14-12-2022
ucsdcom schreef op zaterdag 26 april 2014 @ 15:00:
In het nieuwsbericht staat dat het core netwerk aan staat, VoLTE en 2G/3G fallback getest zijn en dat ze traffic gaan offloaden. Kortom wat betekent "core netwerk" hier: het netwerk staat gebruiksklaar te wachten tot de simkaarten van Tele2 er op toegelaten worden? Begrijp ik goed dat het willen "offloaden" betekent dat ze bestaande klanten zeer binnenkort 4G toegang zullen gaan geven, waardoor ze internet en mogelijk belverkeer weg kunnen gaan halen bij T-Mobile met bestaande klanten. Zet dan maar om die knop! De diensten die nu ingekocht worden bij T-Mobile leveren voor Tele2 bijna niets op. Elk MB'tje wat nu al overgenomen wordt levert aan Tele2 inkomsten op, terwijl de netwerkkosten nu toch al tikken.

Of bedoelen ze met offloaden dat ze de verbindingen tussen de masten van T-Mobile en het Tele2 netwerk breed gaan overnemen? Het lijkt mij dat dat haast niet te scheiden is en dan zouden ze het toch over de backbone hebben en niet over het core netwerk toch?

NB: als het core netwerk gereed is, zou dat dan ook moeten betekenen dat Tele2 nu weer op alle gebouwde plaatsen te ontvangen moet zijn?

Verder ben ik benieuwd hoe Tele2 de schakelingen tussen de verschillende technieken gaat regelen:
Ze willen al het dataverkeer voor klanten met 4G toestellen afhandelen via het eigen 4G netwerk.
Spraakverkeer willen ze waar dit kan via VoLTE afwikkelen over het 4G netwerk.
Hoe kunnen ze 4G toestellen die VoLTE ondersteunen daarop zetten en toestellen die dit niet aankunnen eruitpikken en voor inkomende en uitgaande gesprekken terugzetten naar het 2G/3G netwerk van T-Mobile?
Welke signaalsterkte op 4G vindt Tele2acceptabel voor data en spraak over 4G?
Is de binnenhuisdekking hoe Tele2 het bij de perspresentatie vorig jaar benoemde?

Al met al wordt de Tele2-4G start en voortgang + de prijsstelling een van de interessantste momenten voor de mobiele telefonie/mobiel internet in Nederland.
Ik denk dat ze met off-loading bedoelen dat in de gebieden waar Tele2 dekking heeft, dat ze daar binnenkort zelf het bel/internetnet verkeer op zich gaan nemen, mits een geschikt 4G toestel voor handen is. Daar zie ik wel een probleempje. Men heeft wel een nieuwe telefoon nodig voor 4G. Dit zorgt natuurlijk voor directe winst voor Tele2. T-Mobile zal het weinig interesseeren, want ze krijgen ook inkomsten uit de sharing van de locaties.
Dus ik denk dat ze als ze dekking hebben dat ze klanten service kunnen gaan bieden, omdat alles naar behoren werkt en dat het binnenkort zover is. Dat haal ik uit het nieuwsbericht.
Untouchablezz20 schreef op zaterdag 26 april 2014 @ 15:10:
Kunnen we de dekking waarmee ze beginnen met T-mobile vergelijken of houdt Tele2 er een andere uitrol op na? In mijn regio komt 4G van T-Mobile pas in het 2e kwartaal van 2015, zal dit met Tele2 ook zo zijn?
Tele2 heeft volgens mij als ze willen best al veel klanten 4G dekking geven. Zeker veel meer dan T-Mobile. Er is een ruime dekking gevonden: randstad net als T-Mobile lijkt mij vanzelfsprekend. Daarnaast dekking in steden in Noord holland, Brabant, Zeeland, overijssel. Daar is ook door users hier dekking gevonden.

Ik weet niet of er beperkingen zijn afgesproken met T-Mobile, in theorie zouden T-Mobile en Tele2 best tijdelijk elkaars 4G netwerk kunnen gebruiken, dan rollen ze beiden snel uit. Door de licenties zullen ze dat vast niet doen.

Mijn inschatting: randstad en alle steden met meer dan 30.000 of 40.000 inwoners en wat belangrijke plaatsen langs de verbindingswegen. Waar dekking is, daar is deze volgens wat Tele2 vertelde ook meteen goed. Dus waar dekking is, binnenhuisdekking zoals bij KPN en T-Mobile. Iets minder dekking dan Vodafone nu op de dekkingskaart laat zien, maar waar dekking is meteen goede dekking en niet de dunne Vodafone dekking.

 • Untouchablezz20
 • Registratie: Juni 2010
 • Laatst online: 09:53
ucsdcom schreef op zaterdag 26 april 2014 @ 20:46:
[...]


Tele2 heeft volgens mij als ze willen best al veel klanten 4G dekking geven. Zeker veel meer dan T-Mobile. Er is een ruime dekking gevonden: randstad net als T-Mobile lijkt mij vanzelfsprekend. Daarnaast dekking in steden in Noord holland, Brabant, Zeeland, overijssel. Daar is ook door users hier dekking gevonden.

Ik weet niet of er beperkingen zijn afgesproken met T-Mobile, in theorie zouden T-Mobile en Tele2 best tijdelijk elkaars 4G netwerk kunnen gebruiken, dan rollen ze beiden snel uit. Door de licenties zullen ze dat vast niet doen.

Mijn inschatting: randstad en alle steden met meer dan 30.000 of 40.000 inwoners en wat belangrijke plaatsen langs de verbindingswegen. Waar dekking is, daar is deze volgens wat Tele2 vertelde ook meteen goed. Dus waar dekking is, binnenhuisdekking zoals bij KPN en T-Mobile. Iets minder dekking dan Vodafone nu op de dekkingskaart laat zien, maar waar dekking is meteen goede dekking en niet de dunne Vodafone dekking.
Wordt dan het 204-02 hiermee bedoelt? Kan je hieraan zien of er eventueel dekking komt? Wat betreft Vodafone, tell me about it! Zit nu al 4 weken met 1 streepje 4G.

 • Maestro
 • Registratie: Februari 2001
 • Laatst online: 16-03 13:33
ucsdcom schreef op zaterdag 26 april 2014 @ 15:00:
In het nieuwsbericht staat dat het core netwerk aan staat, VoLTE en 2G/3G fallback getest zijn en dat ze traffic gaan offloaden.
Maar is de combinatie van beide (CSFB) SRVCC ook al succesvol getest?
Ik ben heel benieuwd hoe dat straks in de praktijk zal werken. Tele2 zal geen landelijke dekking vanaf het begin hebben, dus voor spraak regelmatig terug moeten vallen op T-Mobile. Op het moment dat een Tele2 gebruiker met een actief telefoongesprek het 4G dekkingsgebied verlaat, komt er naar mijn idee behoorlijk wat bij kijken om dat telefoongesprek in stand te houden. Een pakketgeschakeld (VoLTE) gesprek moet op dat moment live overgezet worden naar een 'vreemd' netwerk (T-Mobile). Die moet dan accepteren dat er ineens een actief gesprek wordt ingeschoten en alles circuitgeschakeld 'fixen'. En dan moet de handset in dat hele traject ook nog vrolijk meedoen. Het lijkt me dan ook dat een toestel met Tele2 simkaart straks op 2 netwerken tegelijk is aangemeld? Het naadloos switchen van Tele2 naar T-Mobile lijkt me anders niet eens haalbaar.

Wire telegraph is a kind of a very, very long cat. You pull his tail in NYC and his head is meowing in LA. Do you understand this? And radio operates the same way: you send signals here, they receive them there. The only difference is there's no cat


 • MikeyMan
 • Registratie: Februari 2003
 • Nu online

MikeyMan

Vidi, Vici, Veni

Maar als ik het goed begrijp kan nog niemand gebruik maken van 4g via tele2?
Ik zit midden in de randstad en heb (op de tmobile kaart) al 4g dekking, maar zie weinig gebeuren op 4g vlak.

 • The Wizard
 • Registratie: Januari 2000
 • Laatst online: 07:15

The Wizard

Moderator Mobile
markiebiboy schreef op zaterdag 26 april 2014 @ 19:23:
[...]


Er zijn twee opties mogelijk of het komt eerder dan T-Mobile bij jou in de regio of het komt later, omdat Tele2 niet in het vaarwater te zitten. Weet niet wat voor afspraken daarover zijn. Wel las ik laatst dat er in zeeuws vlaanderen tele2 was gespot, en dat het plekken zijn waar de concurrentie nog geen 4G heeft en nauwelijks 3G
De dekking van KPN in Zeeuws-Vlaanderen is redelijk goed, geen idee hoe je daar bij komt?
Maestro schreef op zaterdag 26 april 2014 @ 23:43:
[...]


Maar is de combinatie van beide (CSFB) ook al succesvol getest?
Ik ben heel benieuwd hoe dat straks in de praktijk zal werken. Tele2 zal geen landelijke dekking vanaf het begin hebben, dus voor spraak regelmatig terug moeten vallen op T-Mobile. Op het moment dat een Tele2 gebruiker met een actief telefoongesprek het 4G dekkingsgebied verlaat, komt er naar mijn idee behoorlijk wat bij kijken om dat telefoongesprek in stand te houden. Een pakketgeschakeld (VoLTE) gesprek moet op dat moment live overgezet worden naar een 'vreemd' netwerk (T-Mobile). Die moet dan accepteren dat er ineens een actief gesprek wordt ingeschoten en alles circuitgeschakeld 'fixen'. En dan moet de handset in dat hele traject ook nog vrolijk meedoen. Het lijkt me dan ook dat een toestel met Tele2 simkaart straks op 2 netwerken tegelijk is aangemeld? Het naadloos switchen van Tele2 naar T-Mobile lijkt me anders niet eens haalbaar.
Dat is gewoon in te stellen, ik vermoed dat het geen problemen oplevert. Het blijft gewoon een roaming principe. Je telefoon hoeft niet met 2 netwerken tegelijk verbonden te zijn, zie ook dit artikel: http://4gmasten.nl/acht-i...-bellen-in-een-4g-netwerk
MikeyMan schreef op zaterdag 26 april 2014 @ 23:57:
Maar als ik het goed begrijp kan nog niemand gebruik maken van 4g via tele2?
Ik zit midden in de randstad en heb (op de tmobile kaart) al 4g dekking, maar zie weinig gebeuren op 4g vlak.
Nee, Tele2 heeft het netwerk nog niet opengesteld. Hoe de uitrol eruit ziet is nog niet bekend. Kan iemand een keer de BTS'en fotograferen van een locatie waar Tele2 zo goed als zeker al omgebouwd heeft? Ben benieuwd welke ze gebruiken. T-Mobile maakt vaak gebruik van de "mobiele" varianten.

7090 kWp, 3 subsystemen (20x LG 320 Wp / 3x Canadian Solar 230 Wp)


 • Maestro
 • Registratie: Februari 2001
 • Laatst online: 16-03 13:33
The Wizard schreef op zondag 27 april 2014 @ 10:15:
[...]
Dat is gewoon in te stellen, ik vermoed dat het geen problemen oplevert. Het blijft gewoon een roaming principe. Je telefoon hoeft niet met 2 netwerken tegelijk verbonden te zijn, zie ook dit artikel: http://4gmasten.nl/acht-i...-bellen-in-een-4g-netwerk
[...]
Ah, ik had wet wat bondiger kunnen brengen :D Waar ik eigenlijk op doelde, is hoe het in je artikel genoemde SRVCC zal gaan werken. Dit is van zichzelf een jonge techniek en moet in de Tele2 situatie nog eens geïmplementeerd worden over twee netwerken.
CSFB is inderdaad niet zo spannend meer, maar als dat de oplossing voor voice gaat worden, dan zou VoLTE vrij nutteloos zijn om aan te zetten. Met dat SRVCC komt er wel iets meer bij kijken dan 'simpele' roaming. Je gesprek moet van PS naar CS, van de HLR van het Tele2 netwerk naar de VLR van T-Mobile (gok ik maar zo ;) ) en je wil dat het gesprek in stand blijft. Dat gaat m.i. niet lukken als je toestel zich in de tussentijd bij Tele2 moet afmelden en vervolgens bij T-Mobile moet aanmelden, zoals dat gebeurt als je bijv. Duitsland in rijdt.

Wire telegraph is a kind of a very, very long cat. You pull his tail in NYC and his head is meowing in LA. Do you understand this? And radio operates the same way: you send signals here, they receive them there. The only difference is there's no cat


 • The Wizard
 • Registratie: Januari 2000
 • Laatst online: 07:15

The Wizard

Moderator Mobile
Dat is een goede vraag, ik denk dat de netwerken op een bepaalde manier/laag gekoppeld zijn, anders zou het idd niet mogelijk zijn... Jammer dat er zo weinig Network engineers op GoT zitten....

7090 kWp, 3 subsystemen (20x LG 320 Wp / 3x Canadian Solar 230 Wp)


 • mister_S
 • Registratie: Februari 2004
 • Laatst online: 08:56
Kan Tele2 later eisen stellen aan 4G, zoals extra kosten per maand of een abo met minimaal xGB? Het is de goedkoopste provider i.c.m. een LG G2 en 1GB internet, maar dan wil ik natuurlijk later wel 4G signaal. Het is natuurlijk een gok wanneer ze 4G op de been krijgen, maar behalve KPN gaat het bij alle aanbieders toch niet zo snel. T-Mobile is ook goedkoop, maar daar hoor ik altijd slechte verhalen over van vrienden.

 • netblade
 • Registratie: Mei 2003
 • Laatst online: 07:57

netblade

Sunrise

mister_S schreef op woensdag 30 april 2014 @ 18:16:
Kan Tele2 later eisen stellen aan 4G, zoals extra kosten per maand of een abo met minimaal xGB? Het is de goedkoopste provider i.c.m. een LG G2 en 1GB internet, maar dan wil ik natuurlijk later wel 4G signaal. Het is natuurlijk een gok wanneer ze 4G op de been krijgen, maar behalve KPN gaat het bij alle aanbieders toch niet zo snel. T-Mobile is ook goedkoop, maar daar hoor ik altijd slechte verhalen over van vrienden.
Wonen je vrienden in een omgebouwd T-Mobile gebied? Zo niet dan snap ik het, zoja dan vraag ik me af waar. 2G/3G zijn er sowieso flink op vooruit gegaan na de ombouw (dekking/capaciteit) en 4G blaast ook aardig door waar beschikbaar.

De uitrol strategie van Tele2 is mij volledig onbekend, ze laten er ook niks over uit tot dusver.
Wel zijn ze al veel verder qua dekking dan T-Mobile als ik de reacties alhier mag geloven (netwerk scans enzovoorts)

[Voor 6% gewijzigd door netblade op 30-04-2014 18:47]

There's no limit to the human brain, the only barrier is the way we think


 • markiebiboy
 • Registratie: Mei 2013
 • Laatst online: 14-12-2022
Untouchablezz20 schreef op zaterdag 26 april 2014 @ 21:06:
[...]


Wordt dan het 204-02 hiermee bedoelt? Kan je hieraan zien of er eventueel dekking komt? Wat betreft Vodafone, tell me about it! Zit nu al 4 weken met 1 streepje 4G.
Heb je bij een netwerkscan 204-02 gevonden? Dit is inderdaad de netwerkcode van Tele2. Zo ja, waar is dat?

 • Untouchablezz20
 • Registratie: Juni 2010
 • Laatst online: 09:53
Waarschijnlijk zoek ik verkeerd? Ik ga naar mobiele netwerken, netwerkoperator selecteren en dan zoeken naar alle beschikbare netwerken. Is dat de bedoeling? Hieronder een screenshot;Dit is in omgeving Elsloo LB (limburg)

PS: met de iPhone 5 zie ik het netwerk niet.

[Voor 7% gewijzigd door Untouchablezz20 op 30-04-2014 21:58]


 • Maestro
 • Registratie: Februari 2001
 • Laatst online: 16-03 13:33
Dat is inderdaad Tele2. Op 800MHz, vandaar dat je 'm op de iPhone 5 niet vindt.

Sinds vandaag is het lijstje van netwerken op mijn toestel overigens ook langer geworden :)
Omgeving 5222, 's-Hertogenbosch. Gisterochtend was ie er nog niet:

netblade schreef op woensdag 30 april 2014 @ 18:46:
Wonen je vrienden in een omgebouwd T-Mobile gebied? Zo niet dan snap ik het, zoja dan vraag ik me af waar. 2G/3G zijn er sowieso flink op vooruit gegaan na de ombouw (dekking/capaciteit) en 4G blaast ook aardig door waar beschikbaar.
Ik kan dat bevestigen. Zelf gebruik ik geen T-Mobile meer, maar heb wel veel gesprekken met T-Mobile gebruikers. vooral in en om Rotterdam. Tot een half jaar geleden kwam het regelmatig voor dat de verbinding verbroken werd (soms zelfs 4-5x in een uur). De laatste maanden komt dat alleen nog maar voor bij héle lange gesprekken. En dat komt omdat T-Mobile de verbinding verbreekt na 2 uur, 0 minuten en 0 seconden (inkomend en uitgaand)

[Voor 56% gewijzigd door Maestro op 01-05-2014 05:44]

Wire telegraph is a kind of a very, very long cat. You pull his tail in NYC and his head is meowing in LA. Do you understand this? And radio operates the same way: you send signals here, they receive them there. The only difference is there's no cat


Anoniem: 59483

Hier in 3511 (Utrecht) staat hij er ook tussen op m'n iPhone 5S.


 • Sirhc_95
 • Registratie: December 2012
 • Laatst online: 19-03 09:27
In de omgeving van Zoetermeer zie ik het Tele2 netwerk nu ook op m'n Nexus 5.
http://i59.tinypic.com/2ykc2l2.jpg

 • markiebiboy
 • Registratie: Mei 2013
 • Laatst online: 14-12-2022
Kijk, dat gaat de goede kant op. Tele2 is dus aan een flinke opmars bezig. Ik zal dit topic even bij het Vodafone Topic onder de aandacht brengen. Misschien dat er nog meer mensen even een netwerk scan willen doen.

 • Frenkel88
 • Registratie: April 2008
 • Laatst online: 28-08-2022
Hier in Assen nog niets zichtbaar :( Ik zal later in Groningen kijken.

 • Untouchablezz20
 • Registratie: Juni 2010
 • Laatst online: 09:53
In Born (Limburg) ontvang ik het ook! Alleen boven en onder niet. Dus mast staat ver weg. Op zich wel slim van Tele2 om (nog) niet te promoten met 4G, totdat je een redelijke dekking hebt.

 • P.K.
 • Registratie: Juli 2003
 • Laatst online: 09:07
Gezien de oproep in het Vodafone 4G topic heb ik even gekeken, in Zwolle zie ik een netwerk opduiken: 204-15

Van wie is dat dan?

[Voor 10% gewijzigd door P.K. op 01-05-2014 14:16]


 • markiebiboy
 • Registratie: Mei 2013
 • Laatst online: 14-12-2022
P.K. schreef op donderdag 01 mei 2014 @ 14:12:
Gezien de oproep in het Vodafone 4G topic heb ik even gekeken, in Zwolle zie ik een netwerk opduiken: 204-15

Van wie is dat dan?
Kan je zien wat voor type netwerk het is 4G/3G?? Ik hoor net dat er ook private 4G netwerken mogelijk zijn met 4G bijvoorbeeld voor een bedrijf.

Anoniem: 59483

P.K. schreef op donderdag 01 mei 2014 @ 14:12:
Gezien de oproep in het Vodafone 4G topic heb ik even gekeken, in Zwolle zie ik een netwerk opduiken: 204-15

Van wie is dat dan?
204-15 is het 4G netwerk van Ziggo op de 2600 MHz band.
Ziggo heeft in Zwolle een data-only netwerk voor zakelijk gebruik.
De regio’s waar gebruikt gemaakt kan worden van Mobiel Breedband zijn beperkt tot delen van Zwolle, Breda en Oss. Buiten deze gebieden kunt u geen gebruik maken van deze dienst.
Bron: https://www.ziggozakelijk.nl/mobielbreedband

[Voor 25% gewijzigd door Anoniem: 59483 op 01-05-2014 14:32]


 • P.K.
 • Registratie: Juli 2003
 • Laatst online: 09:07
Anoniem: 59483 schreef op donderdag 01 mei 2014 @ 14:30:
[...]


204-15 is het 4G netwerk van Ziggo op de 2600 MHz band.
Ziggo heeft in Zwolle een data-only netwerk voor zakelijk gebruik.


[...]

Bron: https://www.ziggozakelijk.nl/mobielbreedband
Had ff snel op google en ltemasten.nl gekeken, dacht al dat het Ziggo was.
Maargoed, daar hebben jullie hier dus niks aan, helaasch. :)

 • Farid_A
 • Registratie: April 2010
 • Laatst online: 19-03 14:12
Hier in het Westland nog niks. Vodafone, KPN en T-Mobile LTE ontvang ik wel allemaal.

Ben benieuwd hoe lang het nog duurt voordat ze klaar zijn, het lijkt er op dat het snel gaat.

 • mister_S
 • Registratie: Februari 2004
 • Laatst online: 08:56
netblade schreef op woensdag 30 april 2014 @ 18:46:
[...]

Wonen je vrienden in een omgebouwd T-Mobile gebied? Zo niet dan snap ik het, zoja dan vraag ik me af waar. 2G/3G zijn er sowieso flink op vooruit gegaan na de ombouw (dekking/capaciteit) en 4G blaast ook aardig door waar beschikbaar.

De uitrol strategie van Tele2 is mij volledig onbekend, ze laten er ook niks over uit tot dusver.
Wel zijn ze al veel verder qua dekking dan T-Mobile als ik de reacties alhier mag geloven (netwerk scans enzovoorts)
Het gaat meestal om mensen die vroeger (1+ jaar geleden) bij T-mobile zaten, dus heel nieuwe info heb ik niet. Met mijn Hi abo had ik duidelijk beter bereik dan die mensen, maar hij loopt op KPN natuurlijk. Ik haal de volle snelheid op de gekste plakken terwijl mijn zusje die T-mobile had naast me zat te zeuren vanwege de lage snelheid. Ik lees echter dat Tele2 ook gewoon op T-mobile netwerken zit, ik dacht dat ze al lang een eigen netwerk hadden. Verschil in 3G zal er niet zijn in dit geval neem ik aan.
Ik wacht af tot Tele2 de 4G plannen bekendmaakt, ik moet tocht tot half Juni wachten.

[Voor 5% gewijzigd door mister_S op 01-05-2014 17:17]


 • netblade
 • Registratie: Mei 2003
 • Laatst online: 07:57

netblade

Sunrise

mister_S schreef op donderdag 01 mei 2014 @ 17:16:
[...]

Het gaat meestal om mensen die vroeger (1+ jaar geleden) bij T-mobile zaten, dus heel nieuwe info heb ik niet. Met mijn Hi abo had ik duidelijk beter bereik dan die mensen, maar hij loopt op KPN natuurlijk. Ik haal de volle snelheid op de gekste plakken terwijl mijn zusje die T-mobile had naast me zat te zeuren vanwege de lage snelheid. Ik lees echter dat Tele2 ook gewoon op T-mobile netwerken zit, ik dacht dat ze al lang een eigen netwerk hadden. Verschil in 3G zal er niet zijn in dit geval neem ik aan.
Ik wacht af tot Tele2 de 4G plannen bekendmaakt, ik moet tocht tot half Juni wachten.
Ah vandaar dan begrijp ik het wat beter. Sinds de ombouw hier in de regio is namelijk het netwerk er flink op vooruit gegaan. Vooral de latency is sterk verbeterd op zowel 2G als 3G (2G nu rond de 150ms en 3G gelijk op met 4G op 30ms) vooral op 3G ben ik zwaar onder de indruk, download zit hier ook tegen de 12 á 13Mbit aan over 3G. Qua stabiliteit lijkt het nu ook erg op KPN (geen wegvallende verbindingen meer bij hoosbuien of onweer). Ik denk dat Tele2 qua stabiliteit erg op die twee gaat lijken omdat ze ook bijna geen straalverbindingen gebruiken.

There's no limit to the human brain, the only barrier is the way we think


 • tcf
 • Registratie: September 2009
 • Laatst online: 21-03-2020
In omgeving Waalwijk/Kaatsheuvel/Loon op Zand/Tilburg sinds kort ook 4G van Tele2 zichtbaar bij netwerkscan.

 • BDHowner
 • Registratie: Juli 2011
 • Laatst online: 18-03 22:41
Vier 4G-netwerken aanwezig in Barendrecht :).

 • Untouchablezz20
 • Registratie: Juni 2010
 • Laatst online: 09:53
BDHowner schreef op donderdag 01 mei 2014 @ 19:34:
Vier 4G-netwerken aanwezig in Barendrecht :).
Wat een luxe! Alleen Vodafone heb je toch?

 • SafariFlow
 • Registratie: April 2012
 • Laatst online: 19-03 10:43
https://www.dropbox.com/s...t_2014-05-01-20-08-26.jpg

In Sittard ook aanwezig. In dit geval gewoon als Tele2 en niet de mcc+mnc.

:)

[Voor 114% gewijzigd door SafariFlow op 01-05-2014 22:30]


 • The Wizard
 • Registratie: Januari 2000
 • Laatst online: 07:15

The Wizard

Moderator Mobile
Ik heb een formulier opgesteld om de locaties in kaart te brengen: http://4gmasten.nl/2013-0...gelijke-tele2-4g-locaties

7090 kWp, 3 subsystemen (20x LG 320 Wp / 3x Canadian Solar 230 Wp)


 • markiebiboy
 • Registratie: Mei 2013
 • Laatst online: 14-12-2022
Helemaal goed! Ik zal ook even een oproepje doen in het Vodafone topic.

 • Untouchablezz20
 • Registratie: Juni 2010
 • Laatst online: 09:53
In jouw formulier heb je het over 204-04 maar moet dat niet 204-02 zijn? Leuk initiatief!

 • The Wizard
 • Registratie: Januari 2000
 • Laatst online: 07:15

The Wizard

Moderator Mobile
Klopt, was een foutje, is inmiddels aangepast :).

7090 kWp, 3 subsystemen (20x LG 320 Wp / 3x Canadian Solar 230 Wp)


 • Frenkel88
 • Registratie: April 2008
 • Laatst online: 28-08-2022
The Wizard schreef op donderdag 01 mei 2014 @ 21:55:
Klopt, was een foutje, is inmiddels aangepast :).
@The Wizard Ik wil niet zeuren, maar onderin bij NVT staat het nogmaals verkeerd... ;) Zeker een leuk initiatief, ben benieuwd!

[Voor 39% gewijzigd door Frenkel88 op 01-05-2014 21:59]


 • BDHowner
 • Registratie: Juli 2011
 • Laatst online: 18-03 22:41
Untouchablezz20 schreef op donderdag 01 mei 2014 @ 20:59:
[...]


Wat een luxe! Alleen Vodafone heb je toch?
Ja ;).

 • MikeyMan
 • Registratie: Februari 2003
 • Nu online

MikeyMan

Vidi, Vici, Veni

Gek genoeg vindt mijn one in zoetermeer alleen KPN, Vodafone en tele2... Je zou toch meer verwachten

 • The Wizard
 • Registratie: Januari 2000
 • Laatst online: 07:15

The Wizard

Moderator Mobile
Frenkel88 schreef op donderdag 01 mei 2014 @ 21:57:
[...]


@The Wizard Ik wil niet zeuren, maar onderin bij NVT staat het nogmaals verkeerd... ;) Zeker een leuk initiatief, ben benieuwd!
Scherp :). Gecorrigeerd!

Voor de duidelijkheid, ook niet gevonden locaties doorgeven, dat geeft een beter beeld.

7090 kWp, 3 subsystemen (20x LG 320 Wp / 3x Canadian Solar 230 Wp)


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Daxz
 • Registratie: November 2013
 • Laatst online: 16-03 18:25
Nooit gedacht dat er zelfs hier waar ik woon, in Heerhugowaard waar Vodafone crappy 4G bereik heeft, Tele2 4G bereik is. Ik was verbaasd toen ik 20402 zag staan.. Vraag me alleen af hoeveel streepjes bereik ik zou kunnen hebben. In mijn huis met Vodafone is het, als ik mijn mobiel bij het raam leg in de richting van de 4G mast kilometers verderop, hoogstens 1 streepje. Ben erg benieuwd naar Tele2 en haar toekomst.

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Prolution
 • Registratie: Februari 2003
 • Laatst online: 10:00
In Zeeland (regio Middelburg) is ook een "204 02" te zien.

Via via ;) ben ik achter een aantal Tele2 4G locaties in Zeeland gekomen. Zie dit kaartje: http://batchgeo.com/map/c06c7ce6a552c12d0e35224c0afe4949
Deze zijn mogelijk nog niet allemaal actief, de locatie is op straat niveau dus niet geheel accuraat.

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • The Wizard
 • Registratie: Januari 2000
 • Laatst online: 07:15

The Wizard

Moderator Mobile
Zijn dat al actieve locaties of locaties die nog voorzien moeten worden van 4G?

7090 kWp, 3 subsystemen (20x LG 320 Wp / 3x Canadian Solar 230 Wp)


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Prolution
 • Registratie: Februari 2003
 • Laatst online: 10:00
Dat zijn locaties waar Tele2 hun eigen apparatuur (voor 4G) heeft staan. Het kan zijn dat sommige locaties daarvan nog in aanbouw zijn. Dus sommige locaties zijn nog niet actief.

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • timmie1
 • Registratie: Juni 2008
 • Laatst online: 15-03 20:51
Zojuist hier in Goes op een hoog punt toch " 204 02 " in het beeld gekregen. Blijkbaar is er toch signaal van Tele2 alleen heel erg zwak. Kan het zijn dat het een vergelegen mast is die extra sterk straalt? Ik krijg hier namelijk ook wel eens B BASE, B PROXIMUS en mobistar in mijn lijst staan.(meestal bij helder weer) Soms gaat hij zelfs automatisch roamen, terwijl ik toch een eind vanaf de grens zit..

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand, wie heeft de mooiste telefoon van het land?


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Maestro
 • Registratie: Februari 2001
 • Laatst online: 16-03 13:33
Dat de mast die je ziet ver weg staat, is aannemelijk. Ook zou het me niet verbazen als er in Zeeland redelijk wat outputpower wordt gebruikt om zo met één mast een flink gebied te dekken. Ik verwacht dat dekking prio nr. 1 is voor Tele2. Zeker in het relatief rustige Zeeland is capaciteit (nog) van minder belang.

'Extra sterk stralen' is een tweede. Er zijn maximum vermogens waarmee ze mogen werken en meer outputpower naar de antenne betekent een hoger stroomverbruik voor de operator. Daarnaast doet een paar meter extra antennehoogte veel meer voor het bereik dan het opvoeren van het zendvermogen. Én je kan wel met hoge vermogens zenden vanaf de antenne, echter moet het signaal vanaf het toestel ook nog weer bij de mast komen.

/edit
En weg! Exact dezelfde locatie als gisterochtend (zie eerder screenshot)

[Voor 9% gewijzigd door Maestro op 02-05-2014 13:53]

Wire telegraph is a kind of a very, very long cat. You pull his tail in NYC and his head is meowing in LA. Do you understand this? And radio operates the same way: you send signals here, they receive them there. The only difference is there's no cat


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • itsmemax
 • Registratie: April 2013
 • Laatst online: 17-03 16:53
Hier in postcodegebied 3514 (Utrecht) zie ik hem ook staan op mijn iPhone.
Kom maar op (heb Tele2 Prive) :)
http://i.imgur.com/m0d7A76.jpg

[Voor 6% gewijzigd door itsmemax op 02-05-2014 14:29. Reden: Foto te groot, dus link van gemaakt]


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • netblade
 • Registratie: Mei 2003
 • Laatst online: 07:57

netblade

Sunrise

2408 al ruim een half jaar gedekt door Tele2

There's no limit to the human brain, the only barrier is the way we think


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Rub147
 • Registratie: Maart 2009
 • Laatst online: 19-03 20:40
2134 is ook Tele2 te vinden, wel lage signaalsterkte. 4G van KPN, T-Mobile en Vodafone 'zie' ik op de middelste etage gewoon. Tele2 werd pas gevonden toen ik op zolder stond.

[Voor 3% gewijzigd door Rub147 op 02-05-2014 17:35]


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • The Wizard
 • Registratie: Januari 2000
 • Laatst online: 07:15

The Wizard

Moderator Mobile
Hebben jullie ook deze gegevens doorgegeven? http://4gmasten.nl/2013-0...gelijke-tele2-4g-locaties

7090 kWp, 3 subsystemen (20x LG 320 Wp / 3x Canadian Solar 230 Wp)


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Boom
 • Registratie: Mei 2008
 • Laatst online: 17-03 13:34

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • The Wizard
 • Registratie: Januari 2000
 • Laatst online: 07:15

The Wizard

Moderator Mobile
Na lang zoeken heb ik eindelijk een Tele2-only locatie gevonden.

Er is duidelijk te zien dat Tele2 ervoor kiest om een deel van de BTS in de mast te hangen. Ik neem aan dat het een deel van de BTS is...
Hierdoor zijn de antennes wel goed te herkennen. Tele2 kiest er (ook) voor om Kathrein antennes te gebruiken, net zoals KPN en T-Mobile (logisch).

Dit is de bijbehorende (de rest van de?) BTS. Duidelijk zichtbaar (uitvergroot) is te zien dat het een Tele2 (t2) antenne is. (A6, tussen Almere en Lelystad)

Deze locatie wordt overigens gedeeld met KPN die hogerop hangt.

Bij een mast bij mij in de buurt hangen ook nieuwe antennes, dacht dat ze bedoeld waren voor T-Mobile 900 MHz, maar dit zijn dezelfde Katreins als bij de andere locatie, maar wel met 2 tilt mogelijkheden, dus waarschijnlijk 1 voor T-Mobile en 1 voor Tele2. Er is ook achter de antenne een houder te zien waarbij bij de andere locatie deze gebruikt wordt voor aarding. Ook is te zien dat de antennes er net hangen, ze zijn nog niet eens aangesloten...


Dus voor antenne spotters, zie je Kathreins met een blok erachter, dan is het een Tele2 locatie. Bij locaties die in aanbouw zijn, zit er een "aardehouder" achter de antenne (rood). Bij een duale opstelling (T-Mobile/Tele2) zijn er minimaal 2 tiltmotoren zichtbaar (blauw).

7090 kWp, 3 subsystemen (20x LG 320 Wp / 3x Canadian Solar 230 Wp)


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Sorcerer8472
 • Registratie: Januari 2002
 • Laatst online: 10:19
Zo'n blokje is een motor? Ik zie het niet echt :?

Die blokken zag ik in Utrecht ook ergens waar ik geen Tele2-netwerk vond.

Reality is merely an illusion, albeit a very persistent one.


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • The Wizard
 • Registratie: Januari 2000
 • Laatst online: 07:15

The Wizard

Moderator Mobile
Sorcerer8472 schreef op maandag 05 mei 2014 @ 16:11:
Zo'n blokje is een motor? Ik zie het niet echt :?

Die blokken zag ik in Utrecht ook ergens waar ik geen Tele2-netwerk vond.
Yep, http://www.kathrein.com/f...uckschriften/99811878.pdf

Kan zijn dat de locatie nog niet geactiveerd was, van bovenstaande locatie was de straalverbinding nog maar sinds eind april in de lucht volgens antenneregister.

7090 kWp, 3 subsystemen (20x LG 320 Wp / 3x Canadian Solar 230 Wp)


Acties:
 • 0Henk 'm!
Top die foto's. Ik vind dit type antenne niet zo mooi. De air antennes zijn mooier wat mij betreft. Nog even over die motortjes: dat er 1 motortje in zit voor downtilt aanpassing snap ik nog. Maar wat doen 2 of 3 motortjes? Zitten er 3 verschillende tiltbare antennes in zo'n panel? Worden de antennes inwendig en voor ons onzichtbaar gekanteld?

Ik Engeland heb ik in een ver verleden wel richtantennes zonder casing gezien. Zitten er meerdere van deze antenne rasters in de huidige casings?

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • The Wizard
 • Registratie: Januari 2000
 • Laatst online: 07:15

The Wizard

Moderator Mobile
Voor elke frequentie/provider/antenne een eigen motor. In sommige antennes gaan wel 4 stuks. Voor zover ik weet worden ze intern gekanteld, extern is niet mogelijk, anders gaan alle antennes mee.

7090 kWp, 3 subsystemen (20x LG 320 Wp / 3x Canadian Solar 230 Wp)

Pagina: 1 2 3 ... 71 Laatste

Dit topic is gesloten.

Let op:
Dit topic is alleen bedoeld voor het bespreken van Tele2 mobiele diensten, andere onderwerpen horen thuis in:
- Tele2 Vast: [Tele2] Ervaringen & Discussie - Deel 7

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee