• eymey
 • Registratie: Februari 2000
 • Laatst online: 05-10 15:45
Mede-auteur:
 • MikeT80
 • Registratie: Mei 2007
 • Laatst online: 06-10 08:46

MikeT80


http://www.lijbrandt.nl/Static/img/logo.gif
Ervaringen topic - deel 3
Editie: Op naar Telfort?
Vorige delen Lijbrandt glasvezel ervaring topicNote: Omdat White_Collar om zakelijke redenen niet langer meer de startpost voor deze topicreeks voor zijn rekening kan nemen, heb ik deze taak op mij genomen. Echter, zeker gezien de overname door KPN en de waarschijnlijk op hande zijnde migratie naar Telfort (nieuwe Lijbrandt abonnementen worden al niet meer afgesloten) is veel informatie in deze post outdated. Ik zal mijn best doen deze de komende tijd waar mogelijk te actualiseren, maar mijn privé tijd is op dit moment ook beperkt.

Inmiddels heb ik MikeGSM mij aangemeld als mede-auteur. De planning is om op korte termein te beginnen met het opschonen van dit begin topic.
Graag houden wij ons aanbevolen voor jullie input!
Over Lijbrandt

Lijbrandt is dé aanbieder van internet, televisie, radio en telefonie via een razendsnelle
glasvezelverbinding. Zo verbinden we dorp voor dorp en stad voor stad mensen met elkaar. Met de wereld om ú heen. Verbonden met alles en iedereen, met de snelheid van het licht, via glasvezel!

Veel plaatsen in Nederland kunnen nu al kiezen voor één van onze pakketten, en er volgen er steeds méér. De beste kwaliteit en het grootste gemak: Lijbrandt, glasvezel, klaar!

Aanbod


Op De website van Lijbrandt is nog wel informatie te vinden over de verschillende pakketten die Lijbrandt aanbiedt en er is ook nog een optie aanwezig om te bestellen, maar gedurende de looptijd van het vorige deel is gebleken dat Lijbrandt geen nieuwe aansluitingen meer oplevert. Ook op de Glasvezel-vergelijken worden geen pakketten van Lijbrandt meer verkocht.

Aanvullende Diensten

Bij Lijbrandt is er naast het standaard pakket ook een mogelijkheid je pakket uit te breiden.
Zie voor de mogelijkheden de tabellen hieronder.

Telefonie
abonnement:Omschrijving:Prijs per maand:Meer info:
Tweede telefoon lijnTweede telefoon nummer.€5,00
Onbeperkt bellen NederlandOnbeperkt bellen naar vaste
telefoonnummers in Nederland
€10,00Interactieve televisie (iptv)

abonnement:Omschrijving:Prijs per maand:Meer info:
Digitale TelevisieHaarscherpe digitale televisie.
(analoog radio en televisie en internet is vereist)
€5,50
Plus pakketMaar liefst 43 extra zenders in digitale kwaliteit.€ 10,00
HD Pakket10 zenders in HD kwaliteit.€5,00
Star TV pakket4 zenders: STAR Plus, STAR Gold, STAR One, STAR News.€16.00
Universe TV 22 extra zenders die vooral Turkse zenders bevatten.€24,95
Eredivisie Live4 extra voetbal kanalen.€17,00
Contact


Website:
Omschrijving:web adres:
Officiële Lijbrandt websitehttp://www.lijbrandt.nl
Mijn Lijbrandthttps://mijn.lijbrandt.nl/


E-mail:
Onderwerp vraag:E-mail adres:
Algemeen en support vrageninfo@lijbrandt.nl
Ondersteuning vrageninfo@lijbrandt.nl
Vragen over contract en wijzigingenorderdesk@lijbrandt.nlWebcare:
Naam:E-mail:aanwezig op:
Fleurwebcare@kantoor.lijbrandt.nlwerkdagen van 9:00 tot 17:00
Rubenwebcare@kantoor.lijbrandt.nlwerkdagen van 9:00 tot 17:00


Telefonische Helpdesk:
Omschrijving:Telefoonnummer:Openingstijden:
Telefonische helpdesk088 - 555 2 522- werkdagen van 8.00 - 22.00 uur
- Zaterdag van 10.00 - 16.00 uur
Storing dienst088 - 555 2 522buiten werkdagen en werktijden


http://www.lijbrandt.nl/Static/img/logo.gif
Lijbrandt glasvezel ervaring - deel 2
Editie: Summer special
Lijbrandt - Planningsvragen


In de meeste nieuwe trajecten zijn speciale voorzieningen getroffen om nieuwe klanten te voorzien van een correcte planning. Per regio stelt Lijbrandt een regio service manager aan die de oplevering van glasvezel in een gebied zal coordineren. In de meeste gevallen zijn deze mensen gewoon telefonisch bereikbaar en zal het nummer via de helpdesk gecommuniceerd worden.

Maar: Houd aub wel rekening met het feit dat de aanleg van een glasvezelnetwerk een project is dat niet makkelijk in te plannen is. Vaak heeft een aannemer te maken met onverwachte vertragende factoren en is niet duidelijk te zeggen wanneer een specifieke woning aangesloten zal worden.(In ieder geval niet ruim vooraf). De reden dat de aanleg van het netwerk zo complex is heeft vooral te maken met het feit dat het netwerk nog gebouwd moet worden. ADSL (koper) of Coax-netwerken zijn natuurlijk al lang aanwezig in de meeste gemeenten/woningen, dus een abonnement aanvragen op één van deze netwerken is een kwestie van een dienst activeren. Voor het opleveren van een glasvezelnetwerk zal het complete netwerk eerst aangelegd moeten worden.

De aanleg hiervan bestaat per wijkdeel/stad uit een aantal fasen:
In de eerste fase worden de centrales geplaatst en legt men het 'core netwerk' aan.
In de tweede fase begint men met het legggen van de glasvezel naar de straten/woningen.
In de derde (en laatste) fase sluit men de woningen aan op de glasvezel en worden de diensten geactiveerd.
Lijbrandt - Glasvezel netwerken

Glasvezel land kent op dit moment meerdere types aan netwerken. Het type netwerk is meestal ook direct gekoppeld aan de zogenoemde "operator". Een operator is de netwerk leverancier en tevens de derde lijn of "Noc" voor de providers. Lijbrandt levert op dit moment op twee verschillende netwerken namelijk: WGDO en WMP+. Bij horende operators zijn: Reggefiber zelf (WGDO) en KPN ITNS ook wel het vroegere isp fabriek genoemd (WMP+). Tussen deze netwerken zitten een paar verschillen.
Een (deel) van het netwerk is in dit plaatje mooi te zien:


Verschillen in het netwerk:

http://www.pbservers.nl/tweakers/Reggefiber_KLEUR_landscape.JPG
http://www.pbservers.nl/tweakers/kpn_logo.jpg
Operator:Reggefiber WholesaleKPN ITNS
Netwerk type:WGDOWMP+
Maximale internet snelheid:100 mb/s1 gb/s
Kwaliteit iptv sd streamsmpeg2
8 mbit
mp4
3.5 mbit
Kwaliteit iptv HD streamsmpeg2
11 - 16 mbit
mp4
13 - 14 mbit
Dolby 5.1 surround sound iptvhttp://pbservers.nl/tweakers/vinkje.jpghttp://pbservers.nl/tweakers/kruisje.pngLijbrandt - Glasvezel Modems


Afbeelding:Naam:Poort verdeling:
Genexis CPS V2Poort 1: Internet
Poort 2: IPTV
Genexis core advancedPoort 1: Internet
Poort 2: IPTV

Note: Werkt de dienst niet als je utp kabel aansluit? In sommige gevallen zijn de diensten op de poorten om gedraaid. Probeer eerst de aansluit kabels te wisselen. Mocht het dan nog steeds niet werken, bel dan naar het service nummer om na te gaan op welke poorten de diensten staan.


Lijbrandt - Internet

Lijbrandt levert standaard een symmetrische glasvezelverbinding van 100/100Mbit voor 42,50 per maand. Optioneel is tegen een meerprijs een 500/500mbit abonnement. Dat is op dit moment beperkt beschikbaar is.Dankzij de koppeling die Lijbrandt heeft op de AMS-IX (via het netwerk van de isp-fabriek) halen in alle gevallen klanten ook daadwerkelijk deze snelheid. Dit in schril contrast met bvb bestaande DSL/Coax netwerken waar de snelheden vaak lager uitvallen dan geadverteerd.

Bij het internet abonnement zitten natuurlijk email faciliteiten (1 gb mailbox) en persoonlijke hosting (100Mbyte). Ook zitten een spamfilter en een email-virusscanner in het abonnement.

Neemt men Lijbrandt af dan krijgt men op een centrale locatie een glasvezelaansluitpunt aangesloten waarop men de computer aan kan sluiten. Belangrijk hierbij is wel dat het aansluitpunt wel voorzien is van 4 UTP-poorten, maar in de praktijk zal slechts één van deze poorten voorzien zijn van een internet verbinding. Wil je meerdere computers aansluiten dan zul je dus een router moeten plaatsen.

Belangrijk:Let bij de aanschaf wel op of de router echt in staat is om 100/100Mbit verkeer te routeren, in de praktijk blijkt dat veel modellen dit niet kunnen.. en dus ergens op de 20-30Mbit blijven steken. Dit ondanks het feit dat men de routers verkoopt als 100Mbit router. Of een router de doorvoersnelheid (throughput) van 50Mbit of 100Mbit ook werkelijk aankan is terug te vinden op www.smallnetbuilder.com. Let hierbij vooral op de LAN/WAN throughput.

Lijbrandt heeft een aansluiting op de Nikhef. De status van de Nikhef vind je hieronder:Lijbrandt - Telefonie

De telefoniedienst van Lijbrandt is gebasseerd op het platform dat ook voor Optibel gebruikt is (www.optibel.nl). Deze dienst is meerdere keren als een kwalitatief uitstekende dienst getest in bvb Computer Totaal. In de praktijk zullen er dus geen verschillen zijn tussen het vertrouwde analoge telefonienetwerk en Lijbrandt telefonie. In tegenstelling tot veel andere VoIP diensten heeft Lijbrandt het volledige netwerk qua QoS onder controle dus van standaard VoIP problemen (jitter/echo/etc) is er geen sprake.

Elke telefoonlijn heeft een eigen gereserveerd gebied binnen het netwerk en is dus onafhankelijk van up/download gedrag van Lijbrandt klanten.

Op het Lijbrandt aansluitpunt zijn 2 telefoonlijnen aan te sluiten (de 2e is voor een meerprijs/maand af te nemen via mijn lijbrandt), maar dit zijn wel analoge telefoonlijnen. ISDN telefoons zullen dus niet werken.

Lijbrandt - Analoge televisie

Op het glasvezelaansluitpunt zit ook een aansluiting voor analoge televisie. Doormiddel van een F-connector is een traditionele coax-kabel aan te sluiten op deze aansluiting en kun je je bestaande coax-installatie aansluiten op het analoge signaal van Lijbrandt.

In de huidige vorm geeft Lijbrandt via het analoge signaal 39 Televisie, en 35-40 radiozenders door (note: Dit kan wel per regio verschillen, kijk voor het actuele overzicht op www.lijbrandt.nl) die zonder settop-box te bekijken zijn. Het signaal komt binnen via een 2e glasvezel en is dus niet van invloed op de snelheid van het Lijbrandt internetverkeer.

Lijbrandt - Digitale televisie (IPTV)

Het is ook mogelijk om bij Lijbrandt gebruik te maken van interactieve digitale televisie. Voor het gebruik hiervan is echter wel een zogeheten Settop-box nodig die men los moet kopen. Een voorwaarde voor het afnemen van digitale televisie is echter wel dat men een abonnement heeft op Lijbrandt-analoge televisie en internet. Voor het ontvangen van digitale televisie zal 5,50 per maand in rekening worden gebracht.


Beeldkwaliteit Digitale TV

De beeldkwaliteit van digitale televisie zal natuurlijk een stuk hoger liggen dan bij analoge televisie doordat lijbrandt de NOB-mediagateway streams omzet naar mp4 streams (3.5Mbit/kanaal). De streams zijn afkomstig van KPN. Echter is hierop 1 uitzondering op de regel: op het wgdo netwerk worden de streams wel gewoon 1 op 1 door gezet vanaf het mediapark en bedraagt elk SD zender een bitrate van 8 +/- mbit. De meeste streams zijn echter wel gewoon in het SD(PAL)-formaat, dus verwacht geen HD-kwaliteit. Dit hangt puur af van het feit dat de zenders niet uitzenden in HD.HD TV

Lijbrandt bied voor 5,00 per maand een HD pakket. Zonder het HD pakket is het mogelijk om 14 zenders te bekijken o.a de publieke omroep, RTL zenders de Belgische publieke omroep en de Duitse publieke omroep. De HD settopbox is wel noodzakelijk om in HD te kijken .
Voor de geïnteresseerde:
De HD streams komen rechtstreeks van KPN af en de streams worden ook omgezet naar een mp4 stream. Hierdoor is de gemiddelde bitrate van een HD zenders 13 - 14 mbit. Ook hier geld: zit je op een WGDO netwerk? Dan krijg je gewoon je tv stream 1 op 1 vanaf het media park de bitrate bedraagt dan 16 mbit in een mpeg2 formaat. Als de uitzending niet in HD uit gezonden word, zal het signaal SD zijn in een mp4 steam zitten en een bitrate 3.5 mbit bedragen of in WGDO gebieden een mpeg2 steam met een bitrate van 8 mbit.VideoOnDemand diensten

Met Lijbrandt digitale televisie is het ook mogelijk om gebruik te maken van een aantal VoD diensten. Dit zijn interactieve diensten zoals bijvoorbeeld uitzendinggemist, RTL gemist, Veronica gemist, Net 5 gemist. Een verschil met de websites van deze diensten is natuurlijk de beeldkwaliteit, in de meeste gevallen zal dit bij de VoD-diensten van Lijbrandt een stuk hoger zijn dan bij de webbased-varianten (4Mbit versus 0.5Mbit).
Naast de huidige VoD diensten zijn er natuurlijk nog een groot aantal in ontwikkeling, maar hierover kan ik nu nog weinig vertellen.Electronische programma gids (EPG)
De epg die Lijbrandt levert zit natuurlijk de informatie van wanneer het programma start en wanneer het eindigt maar ook uitgebreide programma informatie. Tijdens het programma is het ook mogelijk om te kijken hoe lang het programma bezig is maar ook welke programma's erna komen.Mozaïek scherm

Nieuw op het iptv platform is het zogenaamde "Mozaïek scherm". Het mozaïek scherm stelt je in staat om in 1 oog opslag 9 zenders tegelijkertijd te bekijken. Handig als je bijvoorbeeld iets leuks zoekt op tv om naar te kijken. Ook is het mogelijk om het geluid van zender te beluisteren.


Personal video recorder (PVR)
Sinds december 2010 is het mogelijk om bij Lijbrandt jouw tv avond zelfs in te plannen. De 532 en de 540 maken dit mogelijk. Zo kun je onder andere een programma live pauzeren, opnemen of handmatig de opnamen inplannen. Ook is het mogelijk om via de epg de programma's op te nemen.
[img=200,150][/img]


Moviemax Videotheek
De Moviemax Videotheek is een interactieve applicatie waarmee je via het Digitale televisiemenu films kan huren en direct kan bekijken op de televisie. In de Videotheek vindt je SD of HD films in verschillende categorieën. Via de zoekfunctie vind je eenvoudig jouw favoriete film. Ben je benieuwd naar een film, dan kan je gratis de trailers van alle beschikbare films bekijken!


Lijbrandt - IPTV Settopbox vergelijker


Lijbrandt heeft op dit moment twee type Amino's.
Door de keuze van de juiste settopbox iets gemakkelijker te maken kan je onderstaand schema gebruiken.
Een settopbox kun je door op de volgende link te klikken: https://mijn.lijbrandt.nl aanschaffen.
Lijbrandt ondersteunt op dit moment maximaal 3 settopboxen en is in elke mix te gebruiken. (bijvoorbeeld 3 keer de pvr box)HD box

PVR box
TypeAmino A140Amino M540
Prijs
€5,50 per maand.

€5,50 per maand.
Als tweede digitale box€150,- éénmalig€249,- éénmalig
Aansluit mogelijkhedenscart, coax en hdmi
en
spdif digitaal out
scart en hdmi
en
Analoog stereo audio out
Stereo and Dolby 5.1 surround via SPDIFan
SD digitale zenders
(Basis pakket)
7272
HD digitale zenders
(Basis pakket)
1818
Gemist pakket mogelijkheid.http://pbservers.nl/tweakers/vinkje.jpghttp://pbservers.nl/tweakers/vinkje.jpg
MovieMax Videotheekhttp://pbservers.nl/tweakers/vinkje.jpghttp://pbservers.nl/tweakers/vinkje.jpg
PVR functies (opnemen)http://www.pbservers.nl/tweakers/kruisje.pnghttp://pbservers.nl/tweakers/vinkje.jpg
Grootte harde schijfhttp://www.pbservers.nl/tweakers/kruisje.png 250 gigabyte
Lijbrandt - DVB-C VS IPTV


Sinds december 2010 is het voor Lijbrandt klanten mogelijk om gebruik te maken van het dvb-c signaal. Maar naast het dvb-c signaal is er natuurlijk ook een keuze voor IPTV. Om een keuze te maken welke je wilt gaan gebruiken kan je onderstaand schema gebruiken. Natuurlijk is het ook mogelijk om beide signalen naast elkaar te gebruiken.

DVB-C

IPTV
PrijsGratis bij het pakket "Analoog radio en televisie" (€16,95 per maand) €5,50 per maand
+
(€5,00 per maand voor HD pakket)
SD digitale zenders39*72
HD digitale tv419
Bitrate SD zenders mpeg2
+/- 8 mbit
mp4
+/- 3.5 mbit
Bitrate HD zendersmpeg2
+/-16 mbit
mp4
+/- 14 mbit
EPGhttp://pbservers.nl/tweakers/vinkje.jpghttp://pbservers.nl/tweakers/vinkje.jpg
Mozaïek schermhttp://www.pbservers.nl/tweakers/kruisje.pnghttp://pbservers.nl/tweakers/vinkje.jpg
Gemist pakkethttp://www.pbservers.nl/tweakers/kruisje.pnghttp://pbservers.nl/tweakers/vinkje.jpg
Plus pakkethttp://www.pbservers.nl/tweakers/kruisje.pnghttp://www.pbservers.nl/tweakers/vinkje.jpg
PVR functies (opnemen)http://www.pbservers.nl/tweakers/kruisje.pnghttp://www.pbservers.nl/tweakers/vinkje.jpg
MovieMax Videotheekhttp://www.pbservers.nl/tweakers/kruisje.pnghttp://www.pbservers.nl/tweakers/vinkje.jpg* Alleen het analoge pakket krijg je in digitale kwaliteit.

Lijbrandt - DVB-C

Lijbrandt koopt het televisie signaal in bij Glashart media.
Met het televisie signaal van Glashart Media heeft u de mogelijkheid al uw televisietoestellen in huis vrij eenvoudig aan te sluiten. Het analoge televisiesignaal kunt u via uw interne netwerk zonder problemen verdelen over de kinderkamer, slaapkamer of werkkamer, zonder dat u hiervoor extra betaalt. Lijbrandt biedt u analoog signaal met 39 populaire tv zenders en 40 radio zenders. Doordat de aanvoer via glasvezel plaatsvindt, profiteert u van een optimale beeld- en geluidskwaliteit, zonder storingen van weer of verkeer. De zenders in het standaardpakket verschillen per gemeente, dit komt doordat de Mediawet voorschrijft dat in elke gemeente lokale zenders worden aangeboden. Glashart Media volgt maar mogelijk de adviezen van de programmaraden op.

In veel gebieden levert Lijbrandt als handige overstapservice ook het volledige analoge pakket op DVB-C.
DVB-C: DIGITALE TELEVISIE via coax
Het volledige analoge pakket wordt door Lijbrandt, inclusief programmagids, ook aangeboden in digitale vorm op het analoge netwerk. (DVB-C) Om te genieten van ons digitale DVB-C signaal is een settopbox/decoder zonder smartcard voldoende.


Algemene instellingen DVB-C :
 • Frequentie: 304Mhz (vaak in te vullen als 304000(khz)
 • Aantal symbolen: 6875 (op sommige ontvangers 68750)
http://www.glashartmedia.nl/?lang=NL&page=69

Netwerk-id instellingen:
Plaats: Netwerk-id
Amsterdam, Hoofddorp1000
Amsterdam, Den Haag, Hillegom, Haarlem, Leiden2180
Arnhem, Hilversum, Utrecht, Veenendaal, Houten3900
Deventer, Haaksbergen7461
Dordrecht3300
Eindhoven5600
Lelystad8200
Leeuwarden8900Om het DVB-C signaal op te vangen heeft u een kastje (ontvanger) nodig. Ontvangers met het DVB-C standaard logo kunnen gebruikt worden. Lijbrandt levert de Ziggo-kastjes zelf niet uit, maar zijn te koop in de betere elektronicawinkels. Daarnaast worden veel nieuwe platte tv' s uitgerust met een ingebouwde DVB-C ontvanger.
Lijbrandt kan niet garanderen dat elke DVB-C ontvanger op het netwerk te gebruiken is. De volgende ontvangers zijn in het verleden succesvol aangesloten op het netwerk:
 • Sagem ICAD81HD
 • Samsung DCB-B270R
 • Samsung DCB-H360R
 • Cisco 8455 DVB
 • Humax IR-FOXC
 • Humax IRHD-5100C
 • Humax HDR-505C
 • Humax 5050c
 • Humax 5200c
 • Panasonic TU-DC40RD
 • Samsung DCB-9401-R
 • Philips DCR2020/03
 • Samsung DCB-P850RS
 • Eye TV Hybrid USB module
 • DIGI1 STB 85 IR
 • Panasonic TV met ingebouwde DVB-C tuner (verschillende types)Versie: Lijbrandt-1.0

[Voor 201% gewijzigd door MikeT80 op 12-09-2013 18:12]


http://www.lijbrandt.nl/Static/img/logo.gif
FAQ
 • [hr]
 • :? Ik heb met speedtest X getest maar ik haal 10-70 mbit van de 50 of 100 mbit.
 • In de meeste gevallen ligt het aan de speedtester zelf dat hij een lage waarde aangeeft.
  Verstandig is om de snelheid te testen door een kabel rechtstreeks aan te sluiten op het modem.
  Speedtest websites worden afgeraden om mee te testen zoals bijvoorbeeld: speedtest.net.
  de snelheidstests van speedtest.net zijn onbetrouwbaar voor het meten van glasvezel snelheden. Gebruik een FTP of newsserver om het te testen (bij voorkeur met 3 of 4 sessies tegelijk) en niet de speedtest websites.
  Onderstaande websites zijn ook nog een optie om jouw snelheid te testen.  Mirrors 100mb en 1000 mb files:
  1. Reggefiber: http://speedtest.reggefiber.nl/beta/
  2. Onsbrabantnet: http://speedtest.onsbrabantnet.nl/
  3. Ziggo: http://speedtest.ziggo.nl
  4. tweak: http://speedtest.tweak.nl
  Nog steeds problemen? Neem dan even deze testen door: www.lijbrandt.nl/EHBO en neem daarna contact op met het webcare team hier op tweakers. deze kunnen je met de test resultaten verder helpen. :)


 • :? Mijn verzonden mail komt terug met de melding: reason: 554 5.6.0 Your mail message was flagged as spam. Message not accepted.
 • Het lijkt erop dat de webmail server op de spam list is beland, Bel even met lijbrandt zodat ze ervan weten. Zodat ze een verzoek indienen om lijbrandt er weer vanaf te halen.

 • :? Jullie bieden 50 mbit aan, maar haal je dit daadwerkelijk ook?.
 • In de meeste gevallen haal je de 50 mbit gewoon, het komt voor dat de 50 mbit niet word gehaald, meestal ligt dit probleem aan de router , doordat deze de 50 mbit net niet kan routeren naar de wan. Om te controleren of het inderdaad de router is die hier de boos doener is, is het verstandig om de pc rechtstreeks aan te sluiten op het modem en vervolgens een speedtest uit te voeren. Ook kan het voor de zekerheid handig zijn om een andere utp kabel te gebruiken om te testen, je weet maar nooit ;) Heb je dit allemaal al uitgeprobeerd dan is er nog maar 1 oplossing: bellen met het service nummer. Er is waarschijnlijk iets mis met jouw fiber verbinding.

 • :? Wat voor ping tijden kan ik verwachten met glasvezel?.
 • Bij speedtest kan je makkelijk 2ms tot 5ms halen.
  Een voorbeeld van een willekeurige xms gebruiker:

  In de praktijk zijn de pings in games als: bad company 2 en Black ops iets hoger. Bij bad company 2 haal je ongeveer een ping van 80 en bij black ops een ping van 20 a 25.
  Zelf een gameserver hosten resulteert in ping tijden vanaf een ADSL of kabel aansluiting binnen Nederland naar jou glasvezel verbinding in 10 tot 50 ms.

  IPTV:

 • :? Mijn Amino 110 reageert nauwelijks tot niet, op mijn afstandbediening.
 • Dit komt meestal doordat de batterijen bijna leeg zijn. In sommige gevallen ontstaat dit probleem na het kopen van nieuwe televisie. Dit probleem ontstaat doordat de TV de infrarood overdracht verstoort tussen afstandbediening en de Amino 110. Waardoor de commando's die je intoetst in de afstandbediening niet aankomen bij de Amino 110. Om dit probleem te verhelpen raden we je aan on contact op moeten nemen met de service desk van lijbrandt of een paar handige standaard oplossingen proberen die Mojo gepost heeft in dit topic.


 • :? Ik heb Settopbox X besteld, wanneer kan ik mijn pakketje verwachten?
 • Als je de Settopbox hebt besteld en het abonnement is al ingegaan dan kan de settopbox in het gunstigste geval binnen 3 a 4 werkdagen op jou deurmat liggen, officieel staat er 14 werkdagen voor.
  Is je abonnement nog niet actief? Dan word de settopbox orde verstuurt naar BNS op het moment dat je abonnement laat ingaan. De boven genoemde termen gelden hier ook. • :? Kan ik ook andere settopboxen gebruiken i.p.v de Amino op het IPTV platform??
 • Nee dat is niet mogelijk


 • :? Waar is de optie apparaten toevoegen voor in het menu?
 • Om een koppeling te maken met de glashart media app op de ipad.
  Aanleg/oplevering:

 • :? Ik heb mij ingeschreven bij Lijbrandt, hoe lang duurt het totdat ik gebruik kan maken van de diensten?
 • Zodra de monteur het glasvezelmodem heeft opgeleverd in de meterkast kan je meestal binnen 48 uur gebruik maken van de diensten. De monteur komt binnen 20 werkdagen bij je langs om het modem op televeren.


http://www.lijbrandt.nl/Static/img/logo.gif
Handleidingen + Zender overzichtenAlgemeen:
OnderwerpDownload link
Installatie Handleidingklik


Digitale IPTV
OnderwerpDownload link
Handleiding Amino 140klik
Handleiding Amino 532 inc. tv codesklik
Handleiding Amino 540klik

Of kijk hier even: http://glashartmedia.nl/Diensten/Handleidingen/

Zender overicht
OnderwerpDownload link
Zender overzicht Analoog en DVB-Cklik
Zender overzicht IPTV (digitale tv)klik
http://www.lijbrandt.nl/Static/img/logo.gif
Change log first postDatum: Versie: Verandering:
2013/09/06Lijbrandt-part3-1.0- Versie 1.0 van het vorige Lijbrandt topic gekopieerd
- Nummer en editie van het deel aangepast
- Tags en vorige deel in de serie goed gezet
http://www.lijbrandt.nl/Static/img/logo.gif
Tot slot


Heb je aanvullingen of wijzigingen voor de start post? Laat het mij even weten via de DM :) • albino71
 • Registratie: Augustus 2006
 • Niet online

albino71

Leef rijk, sterf arm

Leuk Eymert, je bent overstag zie ik.

Mag ik dan de eerste zijn om je hier succes te wensen? :)

Ik zal mijn bookmark direct aanpassen...

Hoe lang denk je dat het nog Lijbrandt is? Ik zit, zoals je misschien wel weet, bij KickXL en daar heb ik net de Telfort brief van binnen.

Wel netjes; De diensten blijven hetzelfde, de einddatum contract ook, de prijs gaat een stuiver omhoog en we krijgen een maandje gratis. Keurig m.i.

We zullen zien.

[Voor 20% gewijzigd door albino71 op 06-09-2013 23:24]

Te koop....

Thanks! ;) :D . Ik heb me idd laten overhalen door white_collar :P. Aangezien de urgentie bij hem kennelijk erg groot is om een einde maken aan zijn activiteiten (qua GoT) voor Lijbrandt / ITNS. En ik zou het ook zonde vinden als deze reeks hier ophoudt voordat Lijbrandt zelf ophoudt.

Ik heb geen idee, eigenlijk. Hier heb ik nog geen brief gehad. Aan de andere kant, ik krijg nooit brievan van Lijbrandt. Waarschijnlijk omdat ik in hun systeem sta als hebbende "geen contract" :')

Was KickXL voor de overname trouwens niet een onderdeel van Concepts geworden? Aangezien het erop lijkt dat de organisatie van Telfort Glasvezel op die van Concepts wordt gebaseerd kan ik me voorstellen dat KickXL dus ook als 1 van de eersten 'over' gaat.

Het lijkt me ook niet onverstandig om alle labels 1 voor 1 te migreren :).

[Voor 19% gewijzigd door eymey op 06-09-2013 23:36]


 • albino71
 • Registratie: Augustus 2006
 • Niet online

albino71

Leef rijk, sterf arm

Klopt, KickXL was (van) Concepts.

Naja, als Lijbrandt wordt ingelijfd verander je de titel gewoon of open je weer een nieuw topic :)

Te koop....

Dan wacht ik de Concepts brief ook af. Kan me eigenlijk niet voorstellen dat er iets bij de prijs op zou komen. Contract is contract. En die brief dat ik kon opzeggen vanwege de "nieuwe leverancier"van TV diensten (KPN) heb ik al gehad en dat kon tot 1 juli. Dus nu uitdienen tot volgende maand en dan misschien toch maar met 1,5 week downtime over naar Vodafone.
En dat red ik dan alleen als Vodafone meewerkt met snel inschieten van de order en de orderstraat van ITNS niet vastloopt... Aannemer snel laten depatchen en patchen is geen probleem :-)

Geen ongevraagde verzoeken via DM svp.


 • albino71
 • Registratie: Augustus 2006
 • Niet online

albino71

Leef rijk, sterf arm

Ik had eerder ook de mogelijkheid om op te zeggen en in de nieuwe brief waarin de daadwerkelijke datums en voorwaarden staan, wordt die mogelijkheid weer geboden....

Te koop....

Gaan voor jou de prijzen omhoog (of op een andere manier voor jou minder gunstige voorwaarden / verkapte prijsverhogingen) ?

@Barre73: Heb jij dan ingangen bij Vodafone om versneld een order in te schieten? Mij hadden ze iig verteld dat ze echt pas wat kunnen doen als ITNS voor Lijbrandt de lijn helemaal vrij heeft gegeven.

[Voor 45% gewijzigd door eymey op 06-09-2013 23:43]


 • albino71
 • Registratie: Augustus 2006
 • Niet online

albino71

Leef rijk, sterf arm

Nee, alles blijft gelijk. Tenminste ik heb zo gauw niets kunnen vinden, maar ik heb natuurlijk niet de voorwaarden helemaal uitgeplozen.

Belangrijkste zaken zijn zoals eerder gezegd:
De diensten blijven hetzelfde, de einddatum contract ook, de prijs gaat een stuiver omhoog en dat maandje gratis.

Telfort zou ik ws. ook kiezen als ik nu een nieuwe aansluiting zou nemen, dus in die zin vind ik het niet erg. Ik ben wel bang voor de toekomst. De Concepts kwaliteit vasthouden zou wel eens lastig kunnen blijken.

@Barre: Waarom Vodafone? Wat is daar beter aan?

Te koop....

Mja, de vraag is of Telfort echt een eigen club mensen krijgt voor bv. servicedesk, orderdesk, etc. Of dat dit, net als voor Vodafone en andere white label aanbieders, ook door ITNS verzorgd wordt (op de grote hoop, dus).

Wat betreft mijn persoonlijke redenen om naar Vodafone te willen:

* Meer HD-zenders in het standaardpakket
* Geen KPN-dochter en hopelijk in de toekomst mee doen aan pilots als Vodafone, zoals ze laatst hadden aangekondigd bij de overname van Wiericke, dingen meer zelf in eigen hand gaat nemen.
* Als het goed is blijvend Uitzending gemist tot 10 dagen terug als standaard.
albino71 schreef op vrijdag 06 september 2013 @ 23:46:
Nee, alles blijft gelijk. Tenminste ik heb zo gauw niets kunnen vinden, maar ik heb natuurlijk niet de voorwaarden helemaal uitgeplozen.

Belangrijkste zaken zijn zoals eerder gezegd:
De diensten blijven hetzelfde, de einddatum contract ook, de prijs gaat een stuiver omhoog en dat maandje gratis.

Telfort zou ik ws. ook kiezen als ik nu een nieuwe aansluiting zou nemen, dus in die zin vind ik het niet erg. Ik ben wel bang voor de toekomst. De Concepts kwaliteit vasthouden zou wel eens lastig kunnen blijken.

@Barre: Waarom Vodafone? Wat is daar beter aan?
Zoals Eymey al zegt, iets minder afhankelijheid van KPN. Iets andere zenders. Maar ook vooral meer HD zenders en goedkoper dan het Concepts alles-in-1 pakket wat ik nu heb.
En veel meer kans op eigen Vodafone diensten in de nabije toekomst hoop ik.

En nee Eymey, dat gok ik, ik weet daar echt niks over.

Geen ongevraagde verzoeken via DM svp.


 • TripleNL
 • Registratie: September 2012
 • Laatst online: 04-09 12:39
Top Eymert dat je dit topic overneemt. Ook ik haak hier aan :-)

Wat betreft de migratie naar Telfort, ik ben ook benieuwd. Maar als we hetzelfde bod krijgen als Albino71 vind ik het wel best denk ik. Valt mij wel op dat Vodafone eenet iets beter tv pakket heeft wat steeds aantrekkelijker wordt.

We gaan het de komende maanden meemaken......

 • IcyK
 • Registratie: Juli 2007
 • Laatst online: 27-01-2018
Uit de eerste post, tweede table: "Lijbrandt levert standaard een symmetrische glasvezelverbinding van 100/100Mbit voor 42,50 per maand."
Ik dacht dat 50/50 wordt geleverd voor 42,50 en 100/100 voor 52,50.
Sowieso lijkt me die 100/100 niet 'standaard' maar ik kan me vergissen natuurlijk.

Maar die info lijkt me minder relevant, nu Lijbrandt geen nieuwe abbo's meer lijkt te willen afsluiten...

[Voor 15% gewijzigd door IcyK op 07-09-2013 12:21]

http://www.ftm.nl/column/stapje-voor-stapje-op-weg-naar-het-einde/


 • White_Collar
 • Registratie: Februari 2009
 • Laatst online: 01-10 16:47
eymey schreef op vrijdag 06 september 2013 @ 23:30:
Thanks! ;) :D . Ik heb me idd laten overhalen door white_collar :P. Aangezien de urgentie bij hem kennelijk erg groot is om een einde maken aan zijn activiteiten (qua GoT) voor Lijbrandt / ITNS. En ik zou het ook zonde vinden als deze reeks hier ophoudt voordat Lijbrandt zelf ophoudt.
Super dat je het over wilt nemen! De urgentie zat hem in het feit dat ik aan de slag ga bij een kabelaar als technisch helpdesk medewerker ;)

"The reason for time is so that everything doesn't happen at once"

En kabelaars houden niet van glasvezelproviders?? ;-)

Geen ongevraagde verzoeken via DM svp.


 • White_Collar
 • Registratie: Februari 2009
 • Laatst online: 01-10 16:47
Barre73 schreef op zaterdag 07 september 2013 @ 15:28:
En kabelaars houden niet van glasvezelproviders?? ;-)
Aan de felle marketing campagnes tegen elkaar te zien, zeg ik: Ik denk het niet :P

"The reason for time is so that everything doesn't happen at once"


 • Rallye
 • Registratie: Maart 2012
 • Laatst online: 12:58
albino71 schreef op vrijdag 06 september 2013 @ 23:22:
Wel netjes; De diensten blijven hetzelfde, de einddatum contract ook, de prijs gaat een stuiver omhoog en we krijgen een maandje gratis. Keurig m.i.
Twee vraagjes:
1) blijven er nog verschillen tussen "echte Telfort"-abonnees en voormalige Lijbrandt/KickXL/Concepts-abonnees?
2) wat meer ondergeschikt, maar toch, krijg je voicemail (ik zit bij Concepts en die had dat niet)?
Rallye schreef op zaterdag 07 september 2013 @ 20:54:
[...]


Twee vraagjes:
1) blijven er nog verschillen tussen "echte Telfort"-abonnees en voormalige Lijbrandt/KickXL/Concepts-abonnees?
2) wat meer ondergeschikt, maar toch, krijg je voicemail (ik zit bij Concepts en die had dat niet)?
1)Op den duur niet meer neem ik aan. Zaken worden langzaam aan gelijk getrokken. TV pakketten, telefoniekosten etc.. Maar dat gaat niet van de een op de andere dag zoals we nu zien.
2) Geen idee maar ik hoop het toch echt van harte. En dan graag zoals Telfort ADSL het altijd had, met voicemail to e-mail. Ideaal.... e-mail kwam binnen op mijn mobiele telefoon, waar ik ook was.

Geen ongevraagde verzoeken via DM svp.

IcyK schreef op zaterdag 07 september 2013 @ 12:19:
Uit de eerste post, tweede table: "Lijbrandt levert standaard een symmetrische glasvezelverbinding van 100/100Mbit voor 42,50 per maand."
Ik dacht dat 50/50 wordt geleverd voor 42,50 en 100/100 voor 52,50.
Sowieso lijkt me die 100/100 niet 'standaard' maar ik kan me vergissen natuurlijk.

Maar die info lijkt me minder relevant, nu Lijbrandt geen nieuwe abbo's meer lijkt te willen afsluiten...
Thanks voor de tips :).

Ik moet sowieso echt nog kritisch door de teksten en de geboden informatie heen gaan. En ook zorgen dat de plaatjes het weer gaan doen. Maar zoals ik eerder al zei zit ik op dit moment niet zo ruim in m'n tijd. Mede-auteurs zijn dus welkom :)

 • albino71
 • Registratie: Augustus 2006
 • Niet online

albino71

Leef rijk, sterf arm

Rallye schreef op zaterdag 07 september 2013 @ 20:54:
[...]


Twee vraagjes:
1) blijven er nog verschillen tussen "echte Telfort"-abonnees en voormalige Lijbrandt/KickXL/Concepts-abonnees?
2) wat meer ondergeschikt, maar toch, krijg je voicemail (ik zit bij Concepts en die had dat niet)?
Zoals Barre al aangaf zullen, indien er verschillen zijn, die in de toekomst wel verdwijnen.

Voor zover ik kan zien zit er niet zoveel verschil tussen.
Ik heb trouwens geen aanvullende zaken, dus daar kan ik niet over oordelen; heb ik me niet in verdiept.

Ik maak geen gebruik van de telefoondienst. Hij zit er wel bij in, maar ik heb het anders geregeld.
Daar kan ik je dus ook niets over zeggen...(je hebt weinig aan me :))

Te koop....


 • triskele10
 • Registratie: Juli 2008
 • Laatst online: 06-10 22:10
IcyK schreef op zaterdag 07 september 2013 @ 12:19:
Uit de eerste post, tweede table: "Lijbrandt levert standaard een symmetrische glasvezelverbinding van 100/100Mbit voor 42,50 per maand."
Ik dacht dat 50/50 wordt geleverd voor 42,50 en 100/100 voor 52,50.
Sowieso lijkt me die 100/100 niet 'standaard' maar ik kan me vergissen natuurlijk.

Maar die info lijkt me minder relevant, nu Lijbrandt geen nieuwe abbo's meer lijkt te willen afsluiten...
Ik heb alleen internet 100 voor €43,50. Klaar 50 is voor 42,50 en klaar 100 voor 52,50.

http://www.lijbrandt.nl/#home

 • Conzales
 • Registratie: December 2003
 • Niet online
@eymey, een edit voor je: 7x animo > aMiNo. Net zoiets als Psychiater <> Spychiater zeg maar...

 • Onbekenden
 • Registratie: Februari 2013
 • Laatst online: 19-10-2017
Ik heb problemen met het installeren van DVB-C op mijn Philips 3158H/12 i.c.m. een Lijbrandt aansluiting.
Dit toestel heeft een DVB-C tuner, maar als ik laat zoeken naar digitale zenders dan wordt er niets gevonden.
Wat moet ik evt. nog meer hebben om het werkend te krijgen.

 • MikeT80
 • Registratie: Mei 2007
 • Laatst online: 06-10 08:46
Heb je het juiste ID ingesteld?
Dit is eigenlijk het enig wat je dient te doen..
En natuurlijk een coax verbinding te maken.
Wacht eens.. dat had mijn broertje ook en ook met zo'n Philips. Op de een of andere manier kon je helemaal geen netwerk-ID en frequentie instellen.

Ik ga even vragen wat we toen hebben gedaan en kom er op terug.

Geen ongevraagde verzoeken via DM svp.


Anoniem: 455763

http://www.glashartmedia.nl/?lang=NL&page=69
MikeT80 schreef op zondag 08 september 2013 @ 16:40:
Heb je het juiste ID ingesteld?
Dit is eigenlijk het enig wat je dient te doen..
En natuurlijk een coax verbinding te maken.

 • born2tweak
 • Registratie: November 2002
 • Laatst online: 13:16
En weer ligt 7038 er uit! Veel storingen de laatste tijd! Is dat nog ergens aan te relateren?

 • vleesjus
 • Registratie: Januari 2005
 • Laatst online: 06-10 18:57

vleesjus

echte vleesjus!

En alweer down, begin er toch hard aan te denken om over te stappen naar een andere provider. Ging het eindelk een maandje goed is het nu alweer de tweede keer dat het er uitlicht binnen een paar dagen.

i7 4790k; 12GB ram; Asrock Z97 Extreme4; 1080ti;


 • Pascal
 • Registratie: Januari 2001
 • Laatst online: 05-10 20:03
Ook down? Toevallig, hier xs4all adsl en glasvezel down... 7041...

Werkt weer.

[Voor 14% gewijzigd door Pascal op 08-09-2013 22:09]


 • jreijmer
 • Registratie: Mei 2002
 • Laatst online: 10:55
En ja hoor, 6901 ligt er ook uit ... alweer (van de week ook aantal keren al)

 • scaver
 • Registratie: September 2001
 • Laatst online: 06-10 07:25
en 6040 ligt er ook uit. (tv). Internet werkt wel.

 • mb1
 • Registratie: September 2011
 • Laatst online: 14:08
6961 sinds een uur of 19:45 ook down..
Wel dvb-c geen IP-tv en geen Internet.
De buren met een kpn aansluiting hebben wel TV!

 • NDSFREAK
 • Registratie: Oktober 2001
 • Laatst online: 05-10 15:48
Ik geloof dat we in de oost achterhoek weer een keer geluk hebben. Hier in Winterswijk werkt alles. Postcode 7103 (KickXL). Maar we hebben de afgelopen tijd genoeg ellende mee gemaakt met de IPTV omgeving in Oost Achterhoek.

 • scaver
 • Registratie: September 2001
 • Laatst online: 06-10 07:25
Inmiddels doet 6040 het weer.

 • UdiBenLudi
 • Registratie: September 2002
 • Laatst online: 13:06
7041 hier nog steeds doen... :(

 • MikeT80
 • Registratie: Mei 2007
 • Laatst online: 06-10 08:46
Conzales schreef op zondag 08 september 2013 @ 11:20:
@eymey, een edit voor je: 7x animo > aMiNo. Net zoiets als Psychiater <> Spychiater zeg maar...
Deze zijn aangepast, bedankt voor je input..
Link toegevoegd, bedankt voor je input..

[Voor 29% gewijzigd door MikeT80 op 09-09-2013 12:57]


 • cezi
 • Registratie: November 2010
 • Laatst online: 06-08 16:12

cezi

BIG is bad...

eymey schreef op zaterdag 07 september 2013 @ 22:17:
[...]


Thanks voor de tips :).

Ik moet sowieso echt nog kritisch door de teksten en de geboden informatie heen gaan. En ook zorgen dat de plaatjes het weer gaan doen. Maar zoals ik eerder al zei zit ik op dit moment niet zo ruim in m'n tijd. Mede-auteurs zijn dus welkom :)
mijn nederlands is beter dan mijn kennis van techniek, ik wil best de teksten checken en corrigeren, zoals ik dat eerder heb gedaan voor white collar
Conzales schreef op zondag 08 september 2013 @ 11:20:
@eymey, een edit voor je: 7x animo > aMiNo. Net zoiets als Psychiater <> Spychiater zeg maar...
Thanks! MikeGSM (die ik mede-auteur heb gemaakt van de startpost, overigens) kwam er ook al mee. Dus inmiddels aangepast :)

 • TiMMieJ
 • Registratie: Juli 2001
 • Laatst online: 05-10 17:03

TiMMieJ

PSN: Orixez

Even een vraagje over de televisie van Telfort en ik las dat lijbrandt ook Telfort wordt? Ik ben bezig in mijn nieuwe huis met leggen van Kabels en heb daar een glasvezel verbinding liggen. Nu twijfel ik over Ziggo of Telfort glasvezel. Ik wil geen losse kastjes hebben voor het ontvangen van HDtv dus zoek ik een DVB-C uitzender. Nu is het mijn idee om in de meterkast het modem te zetten en vandaar op de COAX de DVB-C aan te sluiten naar 2 tv's. Is dit mogelijk met volledige HD kwaliteit? Of krijg ik dan enkel de analoge zoals ik voorzichtig her en der lees?
Wat bedoel je met "In de meterkast het modem zetten"? Er is 1 plek in je huis waar de glasvezel binnen komt en daar komt dan ook de module te zitten (met de coax aansluiting indien je voor een ITNS provider zoals Telfort kiest).

De coax aansluiting geeft analoog, fm en DVB-C. Met alleen Ned. 1, 2 en 3 in HD. De rest wel in topkwaliteit SD.
En hier het overzicht van de DVB-C zenders. Als je gemeente er niet bij staat, kies er dan eentje in de buurt. Maakt niet heel veel uit, hooguit in een paar regionale/lokale zenders.

http://www.glashartmedia.nl/?lang=NL&page=69

Geen ongevraagde verzoeken via DM svp.


 • TiMMieJ
 • Registratie: Juli 2001
 • Laatst online: 05-10 17:03

TiMMieJ

PSN: Orixez

eymey schreef op maandag 09 september 2013 @ 14:04:
Wat bedoel je met "In de meterkast het modem zetten"? Er is 1 plek in je huis waar de glasvezel binnen komt en daar komt dan ook de module te zitten (met de coax aansluiting indien je voor een ITNS provider zoals Telfort kiest).

De coax aansluiting geeft analoog, fm en DVB-C. Met alleen Ned. 1, 2 en 3 in HD. De rest wel in topkwaliteit SD.
De glasvezel is afgemonteerd in de meterkast inderdaad. Dus daar komt dan een Modem met een Coax aansluiting als ik je begrijp en die splits je daar naar 2 kabels (coax) met een splitter naar beide TV's met DVB-C. Deze kunnen dan digitaal TV kijken beiden zonder insteekmodules of ontvangers over utp.

Maar in vergelijking met Ziggo heb je dan dus geen RTL, NET 5 etc HD begrijp ik nu. Dus dan is de keuze of je dat wel of niet zou willen hebben.
Precies.

Als je echt absoluut geen extra set top box wil maar wel graag ook die andere zenders in HD, dan kom je dus automatisch bij Ziggo uit.

 • VriezeNet®
 • Registratie: Januari 2012
 • Laatst online: 24-04-2020
Zo, eindelijk de knoop doorgehakt, ga Lijbrandt vaarwel zeggen, ben al die storingen meer dan zat !!!

 • Onbekenden
 • Registratie: Februari 2013
 • Laatst online: 19-10-2017
Barre73 schreef op zondag 08 september 2013 @ 18:25:
Wacht eens.. dat had mijn broertje ook en ook met zo'n Philips. Op de een of andere manier kon je helemaal geen netwerk-ID en frequentie instellen.

Ik ga even vragen wat we toen hebben gedaan en kom er op terug.
Ik ben benieuwd. Als ik TV de zenders laat zoeken, dan kan ik kiezen uit Ziggo, UPC en overige aanbieder. Kies ik voor overige aanbieder dan heb ik niet de mogelijkheid om een netwerk-ID en frequentie in te stellen.

@Mikegsm: dat lukt dus niet.

@Maxje1000: met die link was ik begonnen, maar daar ligt het probleem dus niet. Het probleem ligt blijbaar bij het toestel.

Maar iedereen bedankt voor het meedenken, nu de oplossing nog.
En als je het toestel instelt op een ander land?

Als ik mijn Sony uit 2009 op een ander land zet, kan ik bv ook ineens wél dingen doen als zenders op een eigen volgorde zetten. En de hele 'band' afscannen naar muxen, in plaats van alleen maar op netwerk ID.

Het gaat waarschijnlijk gewoon fout omdat TV fabrikanten in enkele landen (waaronder NL) zich laten inpalmen door de kabelaars om zich voor hen te laten 'certificeren'.

 • Tick
 • Registratie: Mei 2000
 • Laatst online: 06-10 18:51

Tick

Im that jerk,who wants to know

Zojuist weer aantal flinke onderbrekingen gehad. Zeer vervelend als je net lekker potje aan het gamen bent.

En als dit dit nou een keer in de zoveel tijd gebeurt.... maar nee soms wel meerdere keren per dag.

Ik ben ook over, er komt een ander stabieler alternatief. Heb er genoeg van.

There are many mysteries in this universe, including me!


 • Conzales
 • Registratie: December 2003
 • Niet online
Zo, eindelijk de knoop doorgehakt, ga Lijbrandt vaarwel zeggen, ben al die storingen meer dan zat !!!
Dan ga je vast niet naar een andere 'ITNS-provider'. Daarmee zul je de storingen waarschijnlijk niet voorkomen.

Al met al heb ik er nog wel begrip voor dat bij ingrijpende maatregelen in een netwerk storingen optreden. Waar het mij (en waarschijnlijk de meeste klanten) om te doen is, is het feit dat er ronduit asociaal mee wordt omgegaan. Na alle storingen van de afgelopen tijd lijkt e.e.a. weer te stabiliseren. Dat is natuurlijk alleen het geval voor algehele netwerkstoringen. Als je een 'individuele' storing heb is het hele andere koek denk ik om de juiste partijen in beweging te krijgen. Een grote kans om van-het-kastje-naar-de-muur gestuurd te worden, doordat de overnames nog niet rond zijn!?

 • MCP cloud
 • Registratie: September 2011
 • Laatst online: 11:20

MCP cloud

Op het web sinds 1998

Conzales schreef op dinsdag 10 september 2013 @ 00:08:
[...]
Dan ga je vast niet naar een andere 'ITNS-provider'. Daarmee zul je de storingen waarschijnlijk niet voorkomen.

Al met al heb ik er nog wel begrip voor dat bij ingrijpende maatregelen in een netwerk storingen optreden. Waar het mij (en waarschijnlijk de meeste klanten) om te doen is, is het feit dat er ronduit asociaal mee wordt omgegaan. Na alle storingen van de afgelopen tijd lijkt e.e.a. weer te stabiliseren. Dat is natuurlijk alleen het geval voor algehele netwerkstoringen. Als je een 'individuele' storing heb is het hele andere koek denk ik om de juiste partijen in beweging te krijgen. Een grote kans om van-het-kastje-naar-de-muur gestuurd te worden, doordat de overnames nog niet rond zijn!?
thja, ondanks de klachten blijf ik Glasvezel houden. Kabel (coax) geen optie hier :| ook problemen met internet het is overal wel wat nergens ben je veilig.

Powered by KPN | Experia Box V10 + TP-link switch LS1005G + 2 Superwifi

Idd. Voor internet zie ik glas nog steeds als de meest bedrijfszekere optie.

Behalve de grote storingen eind juni/begin juli heb ik hier werkelijk nooit uitval.

Dat is bij UPC wel anders als ik het bij m'n ouders zie.....

 • Conzales
 • Registratie: December 2003
 • Niet online
Behalve de grote storingen eind juni/begin juli heb ik hier werkelijk nooit uitval.
+ zo'n beetje 4 weken tot half augustus voor de achterhoek qua iptv.
Tsja, daar had ik zelf dus geen last van en bovendien, het was in antwoord op iemand die zegt ook met internet steeds onderbrekingen te blijven houden en als aanvulling op @fiberdordrecht

 • Conzales
 • Registratie: December 2003
 • Niet online
@VriezeNet®
Ik heb je reacties nog eens teruggelezen. Daar kan ik uithalen dat je veel problemen hebt gehad/ervaren, maar ook niet meer dan dat. Niet wat er aan gedaan is door Lijbrandt. Is er bijvoorbeeld een lijnmeting gedaan? Is er ooit in de pop gekeken of er iets mis is op de aansluiting? Zoiets als een 'vette' niet schone glaskabel kan al problemen opleveren zoals uitval van diensten. Als klanten op dezelfde pop geen problemen ervaren tijdens storingen op jouw aansluitingen is het een individuele storing. Ik begrijp dat dit de taak van de provider (+ aannemers) is. Maar als daar nooit naar gekeken is, heeft eindeloos klagen hier geen zin. Het is ook mogelijk dat je in de toekomst besluit terug te gaan naar glas en dezelfde problemen weer krijgt in het geval er toch iets mis is met de lijn.

[Voor 5% gewijzigd door Conzales op 10-09-2013 15:22]


 • Onbekenden
 • Registratie: Februari 2013
 • Laatst online: 19-10-2017
eymey schreef op maandag 09 september 2013 @ 20:22:
En als je het toestel instelt op een ander land?

Als ik mijn Sony uit 2009 op een ander land zet, kan ik bv ook ineens wél dingen doen als zenders op een eigen volgorde zetten. En de hele 'band' afscannen naar muxen, in plaats van alleen maar op netwerk ID.

Het gaat waarschijnlijk gewoon fout omdat TV fabrikanten in enkele landen (waaronder NL) zich laten inpalmen door de kabelaars om zich voor hen te laten 'certificeren'.
Dat was de oplossing. Ik heb het toestel ingesteld op Duitsland en heel veel zenders liepen binnen, ook zenders die niet genoemd zijn onder het netwerk-ID 8200 waar mijn gemeente onder valt.

Iedereen heel veel dank voor het meedenken.

 • Potame
 • Registratie: Maart 2006
 • Laatst online: 10-04 15:18
Ik zie nu ook voor 't eerst dat lijbrandt naar telfort over gaat. Betekent dit dat we dan een nieuw abo bij telfort moeten afsluiten? Of kan ik nu binnenkort zonder problemen (lees: 4-6 weken geen diensten) overstappen?

Ryzen 3700X, RX5700, 16gb ram


 • Klaaz Vaak
 • Registratie: Juni 2003
 • Laatst online: 04-10 12:18
Volgensmij zijn er wat problemen op het moment bij ITNS. Ping tijden liggen rond de 60ms+.
Potame schreef op dinsdag 10 september 2013 @ 19:15:
Ik zie nu ook voor 't eerst dat lijbrandt naar telfort over gaat. Betekent dit dat we dan een nieuw abo bij telfort moeten afsluiten? Of kan ik nu binnenkort zonder problemen (lees: 4-6 weken geen diensten) overstappen?
Je gaat vanzelf over naar Telfort. Hoef je niks voor te doen...

Geen ongevraagde verzoeken via DM svp.


 • Conzales
 • Registratie: December 2003
 • Niet online
Klaaz Vaak schreef op dinsdag 10 september 2013 @ 21:01:
Volgensmij zijn er wat problemen op het moment bij ITNS. Ping tijden liggen rond de 60ms+.
Pingtijden naar welk adres? > vergelijking? > waar?

Geen ongevraagde verzoeken via DM svp.


 • .NCK
 • Registratie: December 2002
 • Laatst online: 12:08
@Barre73: Het lijkt erop dat ze alleen de interactieve delen aanpassen, dus de uitzendinggemist diensten of bijv. de videotheek dienst.
"Het in Html5 geschreven platform wordt gebruikt voor het afleveren van de EPG, video on demand, een cloud PVR en in de toekomst mogelijk andere applicaties"

Cloud PVR = opnemen in de cloud. Iets dat veel mensen missen in vergelijking met KPN en XS4all. Moet het natuurlijk wel vervolgens te zien zijn op een evt andere Amino in huis of een tablet of zo.. Anders kan je nog beter met de harde schijf versie werken.

Ik hoop alleen van harte dat het niet zoals bij KPN gaat waar je ineens niets meer aan je harde schijf had omdat de nieuwe firmware 'em uitschakelde..
En ik heb een M540...

Geen ongevraagde verzoeken via DM svp.

Ik stuitte (via iemand op het forum hier) zojuist ook op dit nieuws ja....

Ben benieuwd wanneer we daar wat van te zien gaan krijgen!

 • gysman11
 • Registratie: Juli 2010
 • Niet online
Weet iemand iets over graafwerkzaamheden die momenteel uitgevoerd worden in Almere 1321? Een buurman had het over glasvezel die vervangen moest worden.
Hmm 1321, welke wijk is dat? Mij is niets bekend iig (maar ik werk dan ook niet bij Reggefiber :P ). Misschien heeft iets of iemand een vezel gemold?

Ik weet wel dat er naar het pand waar ik werk op Gooisekant nog een vezel getrokken moet worden. Maar dat is zakelijk en 1322 :)

[Voor 29% gewijzigd door eymey op 12-09-2013 08:16]


 • gysman11
 • Registratie: Juli 2010
 • Niet online
Muziekwijk. Schijnt een brief geweest te zijn (niet bij mij). Gisteren lag de hele Rolling Stonesstraat open.

 • Deshmir
 • Registratie: Februari 2012
 • Laatst online: 13:55
@Barre73 & eymey, LGI heeft het nu ook voor het Horizon platform.

 • Rallye
 • Registratie: Maart 2012
 • Laatst online: 12:58
"De providers zijn Fype, Lijbrandt Telecom, Scarlet en Tweak". Concepts en Telfort dus niet?
Lijkt me een voorbarige conclusie. Ik denk eerder dat de perscontact die dit bericht heeft opgesteld gewoon niet alles goed kent.

 • Deshmir
 • Registratie: Februari 2012
 • Laatst online: 13:55
Kort door de bocht kan je afleiden uit het persbericht dat Concepts en Telfort dus KPN resellen, en geen GHM.

Alinea uit het PB:
Glashart Media services are currently being sold through the following service providers: Fype; Lijbrandt Telecom; Scarlet; and Tweak.
Tsja. En toch resellen Concepts en Telfort ook GHM :P

 • Speedy-Andre
 • Registratie: Maart 2002
 • Laatst online: 13:19

Speedy-Andre

Sony ZL-XA, Nokia 7 plus

En Xms ook al niet? ;w
Ze zijn weer goed op de hoogte daar :z

PVoutput Stookt met 2x Tosh Daiseikai 8 3,5kW, SWW Atlantic Explorer V3 200l. Gasloos aug 2016 Sinds 6-11-2018 5590Wp WU IALMER88

En toch klopt het bericht wel. Als je nu ook kijkt op de website van GHM bij het kopje providers dan zijn daar een heel aantal weggevallen.

Het zou best kunnen dat Concepts, Telfort etc er wel van meeprofiteren maar op de een of andere manier vallen die binnen ITNS / GHM onder een ander kopje. Net als Vodafone. We weten dat die via GHM leveren maar omdat het iets anders is dan anders zie je er op de website van GHM niks van terug.

Geen ongevraagde verzoeken via DM svp.


 • Conzales
 • Registratie: December 2003
 • Niet online
Het gebruik van VoD ligt op gemiddeld drie items per gebruiker per week.
Dat zal wel niet alleen om films gaan dan, maar vooral om programma's van 'uitzendinggemist'. De filmverhuur valt volgens mij drastisch tegen met die oude meuk.

Het is inderdaad waarschijnlijker dat het direct met KPN Wholesale diensten te maken heeft. Allemaal ontvangers inkopen van elke keer een nieuwer type en vervolgens verhuren voor een paar euro kost een vermogen. Als KPN met dit platform direct aan 'connected TV's' kan leveren zou dat een hoop kosten besparen. Een nadeel van het interactieve gebeuren blijft extra 'kassies' bij de TV; een veelgehoorde klacht van klanten, vooral op slaapkamers.

 • Koffie
 • Registratie: Augustus 2000
 • Nu online

Koffie

Koffiebierbrouwer

Braaimeneer

Toch wel kansloos dat je bij het opzeggen van een abonement blijkbaar niet uitgeschreven word voor de nieuwsbrief van Lijbrandt :X

Zwembad - Braaihok - YouTube - BraaiTV - TBNT


 • MikeT80
 • Registratie: Mei 2007
 • Laatst online: 06-10 08:46
Hierbij de Lijbrandt nieuwsbrief van September 2013.

Ik zal een deel van deze info op korte termijn in het begin topic gaan verwerken...

Lijbrandt nieuwsbrief september 2013

[Voor 9% gewijzigd door MikeT80 op 12-09-2013 18:09]


 • Meultje
 • Registratie: Oktober 2011
 • Laatst online: 09-06-2015
MikeT80 schreef op donderdag 12 september 2013 @ 18:08:
Hierbij de Lijbrandt nieuwsbrief van September 2013.

Ik zal een deel van deze info op korte termijn in het begin topic gaan verwerken...

Lijbrandt nieuwsbrief september 2013
Zoek de verschillen... :) :+
http://ntd42.tripolis.com...sKqAZD_xUVvaVHFUmVaWN5y4u

 • White_Collar
 • Registratie: Februari 2009
 • Laatst online: 01-10 16:47
Koffie schreef op donderdag 12 september 2013 @ 17:56:
Toch wel kansloos dat je bij het opzeggen van een abonement blijkbaar niet uitgeschreven word voor de nieuwsbrief van Lijbrandt :X
Wereld schokkend!!1 :P

"The reason for time is so that everything doesn't happen at once"

Is niks nieuws toch? :)

Het is breed bekend dat XMS en Lijbrandt grotendeels hetzelfde zijn, op huisstijl en misschien wat pakketverschillen na :)

 • cezi
 • Registratie: November 2010
 • Laatst online: 06-08 16:12

cezi

BIG is bad...

ben niet zo erg technisch maar leer graag bij; ik heb een 50 abo bij telfort (noodgedwongen want ik had me aangemeld voor lijbrandt, maar dat terzijde); gegarandeerde snelheid, aldus de provider;
ben nu bezig filmpje te downloaden via utorrent, gemiddelde dl-snelheid komt niet verder dan 1,5 MB/s aldus utorrent; als ik het goed heb begrepen staat een 50 abo voor 50 megabit/seconde dus iets van 6 megabyte; daar komt die 1,5 toch niet bij in de buurt?!
wat zie ik niet goed?

 • ShadowAS1
 • Registratie: September 2010
 • Laatst online: 29-09 22:59

ShadowAS1

IT Security Nerd

Heb je uberhaupt al eens een speedtest gedaan op een betrouwbare bron?

PA-ACE / RHCE / SCE // Any post or advice is provided as is, and comes with no warranty at all.


 • cezi
 • Registratie: November 2010
 • Laatst online: 06-08 16:12

cezi

BIG is bad...

weet niet wat je bedoelt met betrouwbare bron maar de speedtests die ik deed (speedtest.net) kwamen braaf in de buurt van 50/50

 • White_Collar
 • Registratie: Februari 2009
 • Laatst online: 01-10 16:47
cezi schreef op zaterdag 14 september 2013 @ 18:08:
weet niet wat je bedoelt met betrouwbare bron maar de speedtests die ik deed (speedtest.net) kwamen braaf in de buurt van 50/50
Torrent is niet betrouwbaar, dat is meer het punt :)

"The reason for time is so that everything doesn't happen at once"


 • cezi
 • Registratie: November 2010
 • Laatst online: 06-08 16:12

cezi

BIG is bad...

White_Collar schreef op zaterdag 14 september 2013 @ 18:15:
[...]


Torrent is niet betrouwbaar, dat is meer het punt :)
dus het zou sneller kunnen gaan dan zij aangeven...?

 • White_Collar
 • Registratie: Februari 2009
 • Laatst online: 01-10 16:47
Nee, bij torrent downloads ben je afhankelijk hoe veel mensen de download delen. Bij nieuwsgroep downloads download je het direct van een server in een datacenter. Dat gaat natuurlijk 1000 keer sneller

"The reason for time is so that everything doesn't happen at once"

Probeer deze site eens:

http://ftp.telfort.nl/pub/test/

Hier kun je testbestanden downloaden om je snelheid te testen. Wel graag minimaal het 100 MB bestand of beter nog het 1000 MB bestand.

Dan weet je een stuk beter hoe je downloadsnelheid is.

Bestand kan je daarna weer weggooien trouwens. Is nergens bruikbaar voor.

Geen ongevraagde verzoeken via DM svp.


 • Rallye
 • Registratie: Maart 2012
 • Laatst online: 12:58
Bij de meeste torrentcliënts wordt je download ook nog langzamer als je je upload beperkt.
gysman11 schreef op donderdag 12 september 2013 @ 08:17:
Muziekwijk. Schijnt een brief geweest te zijn (niet bij mij). Gisteren lag de hele Rolling Stonesstraat open.
Toch nog even terug komen hierop :). Mijn werk is aan de Gooisekant (vlak bij de Havendreef) in Almere en we gaan 's middags na de lunch altijd met een clubje lopen (startend bij Poppelier) en de tv-studio). En de bem langs het fietspad daar tot aan de onderdoorgang voor de paralleldreef en de a6 van het Burgerspad ligt nu ook open.

Eerst lag er een dikke tule (Blauw) van KPN en een Oranje tule. En nu ook rood en groen.

Mijn gok is dat dit verband houdt met de voorbereidingen voor het verbreden van de a6 binnen nu en 10 jaar. Zullen wel wat huidige vezeltrajecten letterlijk 'in de weg' liggen :)
De enige werkzaamheden voor Reggefiber in heel Almere vinden momenteel plaats in de Staatsliedenbuurt/Noorderplassen Oost/Markerkant.
Oftewel het oude Fiber Pilot project dat nu omgebouwd wordt. Maar daar zitten niet hele grote graafwerkzaamheden in aangezien het natuurlijk een bestaand netwerk is.

En natuurlijk in de nieuwbouwgebieden af en toe een huisaansluiting.

Eymey: Die oranje zal waarschijnlijk Eurofiber of Unet zijn.Rood is 10 of 20KV middenspanning en groen is UPC. Ik vermoed dat je gelijk hebt met die A6 verlegging.

[Voor 18% gewijzigd door Barre73 op 19-09-2013 00:12]

Geen ongevraagde verzoeken via DM svp.

Thanks voor de duiding van de kleuren :)

Zag er iig uit als een grote 'verlegging'. Maar goed, in dat gebied worden langs A6 en paralleldreef ook brede stroken bomen gerooid. In het park waar we altijd doorheen wandelen is een ware kaalslag gaande :X

 • IcyK
 • Registratie: Juli 2007
 • Laatst online: 27-01-2018
eymey schreef op donderdag 19 september 2013 @ 00:35:
[...]
In het park waar we altijd doorheen wandelen is een ware kaalslag gaande :X
De prijs van vooruitgang... :|

http://www.ftm.nl/column/stapje-voor-stapje-op-weg-naar-het-einde/


 • TripleNL
 • Registratie: September 2012
 • Laatst online: 04-09 12:39
Mja rijd dagelijks langs dat stuk (woon net iets verder in Almere) de bomen verdwijnen als sneeuw voor de zon zo snel...
heb de tekeningen gezien... kan me niet voorstellen dat er zoveel bos moet verdwijnen... *jammer*

maar dit is wel een beetje off-topic...
Hehe idd. Had overigens wel begrepen dat alle gekapte stukken bos en andere natuur elders weer gecompenseerd gaan worden. Maar daar hebben de 'zakelijke wandelaars' weinig aan :{. Maar ja, er moet ruimte komen voor zowel de weg zelf als ook op- en afritten en knooppunten.

Maar idd off-topic (wel interessant).

Iig maar hopen dat het met cut-over bij al glasvezelverbindingen goed zal gaan. Linksom of rechtsom, of je nou bij KPN, een KPN reseller of UPC zit, moet bijna al het dataverkeer vanuit Almere wel zo'n beetje via 1 van deze verbindingen :P

 • NDSFREAK
 • Registratie: Oktober 2001
 • Laatst online: 05-10 15:48
Zijn er mee mensen die last hebben dat ze hoge pings en lage download snelheden in omgeving Winterswijk gebied 7103 ? Een vriend van me had met xs4all 12 Mb/s download en 31 Mb/s upload.

Zelf heb ik een ping van 60ms en een download 16.82 Mb/s en upload van 88.73 Mb/sHet lijkt er op dat er weer iets mis is in de oost achterhoek. Toch niet weer het gedonder van een maand geleden ?

 • denan
 • Registratie: September 2003
 • Laatst online: 01-09 16:54
Barre73 schreef op donderdag 12 september 2013 @ 11:24:
En toch klopt het bericht wel. Als je nu ook kijkt op de website van GHM bij het kopje providers dan zijn daar een heel aantal weggevallen.

Het zou best kunnen dat Concepts, Telfort etc er wel van meeprofiteren maar op de een of andere manier vallen die binnen ITNS / GHM onder een ander kopje. Net als Vodafone. We weten dat die via GHM leveren maar omdat het iets anders is dan anders zie je er op de website van GHM niks van terug.
Dat is puur een rechtenkwestie. Providers die nog onder de rechten van GHM vallen staan op de GHM site, providers die dat zelf regelen niet. Dat wil echter niet zeggen dat men het GHM platform niet gebruikt, zoals bvb vodafone, telfort, xms en lijbrandt.

 • VriezeNet®
 • Registratie: Januari 2012
 • Laatst online: 24-04-2020
10 oktober ben ik van die Lijbrandt ellende af...ik ben al die onderbrekingen meer dan zat...
Pagina: 1 2 3 ... 25 LaatsteGoogle Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee