Toon posts:

Lijbrandt Glasvezel ervaring - || DHZ special Vorige deelOverzichtLaatste deel

Dit topic is onderdeel van een reeks. Ga naar het meest recente topic in deze reeks.

Pagina: 1 2 3 ... 52 Laatste
Acties:
 • 281.143 views

 • White_Collar
 • Registratie: Februari 2009
 • Laatst online: 01-10 16:47

http://www.lijbrandt.nl/Static/img/logo.gif
Ervaring topic - deel 2
Editie:
Summer special
Vorige delen Lijbrandt glasvezel ervaring topic


Over Lijbrandt

Lijbrandt is dé aanbieder van internet, televisie, radio en telefonie via een razendsnelle
glasvezelverbinding. Zo verbinden we dorp voor dorp en stad voor stad mensen met elkaar. Met de wereld om ú heen. Verbonden met alles en iedereen, met de snelheid van het licht, via glasvezel!

Veel plaatsen in Nederland kunnen nu al kiezen voor één van onze pakketten, en er volgen er steeds méér. De beste kwaliteit en het grootste gemak: Lijbrandt, glasvezel, klaar!

AanbodAanvullende Diensten

Bij Lijbrandt is er naast het standaard pakket ook een mogelijkheid je pakket uit te breiden.
Zie voor de mogelijkheden de tabellen hieronder.

Telefonie
abonnement:Omschrijving:Prijs per maand:Meer info:
Tweede telefoon lijnTweede telefoon nummer.€5,00
Onbeperkt bellen NederlandOnbeperkt bellen naar vaste
telefoonnummers in Nederland
€10,00Interactieve televisie (iptv)

abonnement:Omschrijving:Prijs per maand:Meer info:
Digitale TelevisieHaarscherpe digitale televisie.
(analoog radio en televisie en internet is vereist)
€5,50
Plus pakketMaar liefst 43 extra zenders in digitale kwaliteit.€ 10,00
HD Pakket10 zenders in HD kwaliteit.€5,00
Star TV pakket4 zenders: STAR Plus, STAR Gold, STAR One, STAR News.€16.00
Universe TV 22 extra zenders die vooral Turkse zenders bevatten.€24,95
Eredivisie Live4 extra voetbal kanalen.€17,00
Contact


Website:
Omschrijving:web adres:
Officiële Lijbrandt websitehttp://www.lijbrandt.nl
Mijn Lijbrandthttps://mijn.lijbrandt.nl/


E-mail:
Onderwerp vraag:E-mail adres:
Algemeen en support vrageninfo@lijbrandt.nl
Ondersteuning vrageninfo@lijbrandt.nl
Vragen over contract en wijzigingenorderdesk@lijbrandt.nlWebcare:
Naam:E-mail:aanwezig op:
Fleurwebcare@kantoor.lijbrandt.nlwerkdagen van 9:00 tot 17:00
Rubenwebcare@kantoor.lijbrandt.nlwerkdagen van 9:00 tot 17:00


Telefonische Helpdesk:
Omschrijving:Telefoonnummer:Openingstijden:
Telefonische helpdesk088 - 555 2 522- werkdagen van 8.00 - 22.00 uur
- Zaterdag van 10.00 - 16.00 uur
Storing dienst088 - 555 2 522buiten werkdagen en werktijden


http://www.lijbrandt.nl/Static/img/logo.gif
Lijbrandt glasvezel ervaring - deel 2
Editie: Summer special
Lijbrandt - Planningsvragen


In de meeste nieuwe trajecten zijn speciale voorzieningen getroffen om nieuwe klanten te voorzien van een correcte planning. Per regio stelt Lijbrandt een regio service manager aan die de oplevering van glasvezel in een gebied zal coordineren. In de meeste gevallen zijn deze mensen gewoon telefonisch bereikbaar en zal het nummer via de helpdesk gecommuniceerd worden.

Maar: Houd aub wel rekening met het feit dat de aanleg van een glasvezelnetwerk een project is dat niet makkelijk in te plannen is. Vaak heeft een aannemer te maken met onverwachte vertragende factoren en is niet duidelijk te zeggen wanneer een specifieke woning aangesloten zal worden.(In ieder geval niet ruim vooraf). De reden dat de aanleg van het netwerk zo complex is heeft vooral te maken met het feit dat het netwerk nog gebouwd moet worden. ADSL (koper) of Coax-netwerken zijn natuurlijk al lang aanwezig in de meeste gemeenten/woningen, dus een abonnement aanvragen op één van deze netwerken is een kwestie van een dienst activeren. Voor het opleveren van een glasvezelnetwerk zal het complete netwerk eerst aangelegd moeten worden.

De aanleg hiervan bestaat per wijkdeel/stad uit een aantal fasen:
In de eerste fase worden de centrales geplaatst en legt men het 'core netwerk' aan.
In de tweede fase begint men met het legggen van de glasvezel naar de straten/woningen.
In de derde (en laatste) fase sluit men de woningen aan op de glasvezel en worden de diensten geactiveerd.
Lijbrandt - Glasvezel netwerken

Glasvezel land kent op dit moment meerdere types aan netwerken. Het type netwerk is meestal ook direct gekoppeld aan de zogenoemde "operator". Een operator is de netwerk leverancier en tevens de derde lijn of "Noc" voor de providers. Lijbrandt levert op dit moment op twee verschillende netwerken namelijk: WGDO en WMP+. Bij horende operators zijn: Reggefiber zelf (WGDO) en KPN ITNS ook wel het vroegere isp fabriek genoemd (WMP+). Tussen deze netwerken zitten een paar verschillen.
Een (deel) van het netwerk is in dit plaatje mooi te zien:


Verschillen in het netwerk:

http://www.pbservers.nl/tweakers/Reggefiber_KLEUR_landscape.JPG
http://www.pbservers.nl/tweakers/kpn_logo.jpg
Operator:Reggefiber WholesaleKPN ITNS
Netwerk type:WGDOWMP+
Maximale internet snelheid:100 mb/s1 gb/s
Kwaliteit iptv sd streamsmpeg2
8 mbit
mp4
3.5 mbit
Kwaliteit iptv HD streamsmpeg2
11 - 16 mbit
mp4
13 - 14 mbit
Dolby 5.1 surround sound iptvhttp://pbservers.nl/tweakers/vinkje.jpghttp://pbservers.nl/tweakers/kruisje.pngLijbrandt - Glasvezel Modems


Afbeelding:Naam:Poort verdeling:
Genexis CPS V2Poort 1: Internet
Poort 2: IPTV
Genexis core advancedPoort 1: Internet
Poort 2: IPTV

Note: Werkt de dienst niet als je utp kabel aansluit? In sommige gevallen zijn de diensten op de poorten om gedraaid. Probeer eerst de aansluit kabels te wisselen. Mocht het dan nog steeds niet werken, bel dan naar het service nummer om na te gaan op welke poorten de diensten staan.


Lijbrandt - Internet

Lijbrandt levert standaard een symmetrische glasvezelverbinding van 100/100Mbit voor 42,50 per maand. Optioneel is tegen een meerprijs een 500/500mbit abonnement. Dat is op dit moment beperkt beschikbaar is.Dankzij de koppeling die Lijbrandt heeft op de AMS-IX (via het netwerk van de isp-fabriek) halen in alle gevallen klanten ook daadwerkelijk deze snelheid. Dit in schril contrast met bvb bestaande DSL/Coax netwerken waar de snelheden vaak lager uitvallen dan geadverteerd.

Bij het internet abonnement zitten natuurlijk email faciliteiten (1 gb mailbox) en persoonlijke hosting (100Mbyte). Ook zitten een spamfilter en een email-virusscanner in het abonnement.

Neemt men Lijbrandt af dan krijgt men op een centrale locatie een glasvezelaansluitpunt aangesloten waarop men de computer aan kan sluiten. Belangrijk hierbij is wel dat het aansluitpunt wel voorzien is van 4 UTP-poorten, maar in de praktijk zal slechts één van deze poorten voorzien zijn van een internet verbinding. Wil je meerdere computers aansluiten dan zul je dus een router moeten plaatsen.

Belangrijk:Let bij de aanschaf wel op of de router echt in staat is om 100/100Mbit verkeer te routeren, in de praktijk blijkt dat veel modellen dit niet kunnen.. en dus ergens op de 20-30Mbit blijven steken. Dit ondanks het feit dat men de routers verkoopt als 100Mbit router. Of een router de doorvoersnelheid (throughput) van 50Mbit of 100Mbit ook werkelijk aankan is terug te vinden op www.smallnetbuilder.com. Let hierbij vooral op de LAN/WAN throughput.

Lijbrandt heeft een aansluiting op de Nikhef. De status van de Nikhef vind je hieronder:Lijbrandt - Telefonie

De telefoniedienst van Lijbrandt is gebasseerd op het platform dat ook voor Optibel gebruikt is (www.optibel.nl). Deze dienst is meerdere keren als een kwalitatief uitstekende dienst getest in bvb Computer Totaal. In de praktijk zullen er dus geen verschillen zijn tussen het vertrouwde analoge telefonienetwerk en Lijbrandt telefonie. In tegenstelling tot veel andere VoIP diensten heeft Lijbrandt het volledige netwerk qua QoS onder controle dus van standaard VoIP problemen (jitter/echo/etc) is er geen sprake.

Elke telefoonlijn heeft een eigen gereserveerd gebied binnen het netwerk en is dus onafhankelijk van up/download gedrag van Lijbrandt klanten.

Op het Lijbrandt aansluitpunt zijn 2 telefoonlijnen aan te sluiten (de 2e is voor een meerprijs/maand af te nemen via mijn lijbrandt), maar dit zijn wel analoge telefoonlijnen. ISDN telefoons zullen dus niet werken.

Lijbrandt - Analoge televisie

Op het glasvezelaansluitpunt zit ook een aansluiting voor analoge televisie. Doormiddel van een F-connector is een traditionele coax-kabel aan te sluiten op deze aansluiting en kun je je bestaande coax-installatie aansluiten op het analoge signaal van Lijbrandt.

In de huidige vorm geeft Lijbrandt via het analoge signaal 39 Televisie, en 35-40 radiozenders door (note: Dit kan wel per regio verschillen, kijk voor het actuele overzicht op www.lijbrandt.nl) die zonder settop-box te bekijken zijn. Het signaal komt binnen via een 2e glasvezel en is dus niet van invloed op de snelheid van het Lijbrandt internetverkeer.

Lijbrandt - Digitale televisie (IPTV)

Het is ook mogelijk om bij Lijbrandt gebruik te maken van interactieve digitale televisie. Voor het gebruik hiervan is echter wel een zogeheten Settop-box nodig die men los moet kopen. Een voorwaarde voor het afnemen van digitale televisie is echter wel dat men een abonnement heeft op Lijbrandt-analoge televisie en internet. Voor het ontvangen van digitale televisie zal 5,50 per maand in rekening worden gebracht.


Beeldkwaliteit Digitale TV

De beeldkwaliteit van digitale televisie zal natuurlijk een stuk hoger liggen dan bij analoge televisie doordat lijbrandt de NOB-mediagateway streams omzet naar mp4 streams (3.5Mbit/kanaal). De streams zijn afkomstig van KPN. Echter is hierop 1 uitzondering op de regel: op het wgdo netwerk worden de streams wel gewoon 1 op 1 door gezet vanaf het mediapark en bedraagt elk SD zender een bitrate van 8 +/- mbit. De meeste streams zijn echter wel gewoon in het SD(PAL)-formaat, dus verwacht geen HD-kwaliteit. Dit hangt puur af van het feit dat de zenders niet uitzenden in HD.HD TV

Lijbrandt bied voor 5,00 per maand een HD pakket. Zonder het HD pakket is het mogelijk om 14 zenders te bekijken o.a de publieke omroep, RTL zenders de Belgische publieke omroep en de Duitse publieke omroep. De HD settopbox is wel noodzakelijk om in HD te kijken .
Voor de geïnteresseerde:
De HD streams komen rechtstreeks van KPN af en de streams worden ook omgezet naar een mp4 stream. Hierdoor is de gemiddelde bitrate van een HD zenders 13 - 14 mbit. Ook hier geld: zit je op een WGDO netwerk? Dan krijg je gewoon je tv stream 1 op 1 vanaf het media park de bitrate bedraagt dan 16 mbit in een mpeg2 formaat. Als de uitzending niet in HD uit gezonden word, zal het signaal SD zijn in een mp4 steam zitten en een bitrate 3.5 mbit bedragen of in WGDO gebieden een mpeg2 steam met een bitrate van 8 mbit.VideoOnDemand diensten

Met Lijbrandt digitale televisie is het ook mogelijk om gebruik te maken van een aantal VoD diensten. Dit zijn interactieve diensten zoals bijvoorbeeld uitzendinggemist, RTL gemist, Veronica gemist, Net 5 gemist. Een verschil met de websites van deze diensten is natuurlijk de beeldkwaliteit, in de meeste gevallen zal dit bij de VoD-diensten van Lijbrandt een stuk hoger zijn dan bij de webbased-varianten (4Mbit versus 0.5Mbit).
Naast de huidige VoD diensten zijn er natuurlijk nog een groot aantal in ontwikkeling, maar hierover kan ik nu nog weinig vertellen.Electronische programma gids (EPG)
De epg die Lijbrandt levert zit natuurlijk de informatie van wanneer het programma start en wanneer het eindigt maar ook uitgebreide programma informatie. Tijdens het programma is het ook mogelijk om te kijken hoe lang het programma bezig is maar ook welke programma's erna komen.Mozaïek scherm

Nieuw op het iptv platform is het zogenaamde "Mozaïek scherm". Het mozaïek scherm stelt je in staat om in 1 oog opslag 9 zenders tegelijkertijd te bekijken. Handig als je bijvoorbeeld iets leuks zoekt op tv om naar te kijken. Ook is het mogelijk om het geluid van zender te beluisteren.


Personal video recorder (PVR)
Sinds december 2010 is het mogelijk om bij Lijbrandt jouw tv avond zelfs in te plannen. De 532 en de 540 maken dit mogelijk. Zo kun je onder andere een programma live pauzeren, opnemen of handmatig de opnamen inplannen. Ook is het mogelijk om via de epg de programma's op te nemen.
[img=200,150][/img]


Moviemax Videotheek
De Moviemax Videotheek is een interactieve applicatie waarmee je via het Digitale televisiemenu films kan huren en direct kan bekijken op de televisie. In de Videotheek vindt je SD of HD films in verschillende categorieën. Via de zoekfunctie vind je eenvoudig jouw favoriete film. Ben je benieuwd naar een film, dan kan je gratis de trailers van alle beschikbare films bekijken!


Lijbrandt - IPTV Settopbox vergelijker


Lijbrandt heeft op dit moment twee type Amino's.
Door de keuze van de juiste settopbox iets gemakkelijker te maken kan je onderstaand schema gebruiken.
Een settopbox kun je door op de volgende link te klikken: https://mijn.lijbrandt.nl aanschaffen.
Lijbrandt ondersteunt op dit moment maximaal 3 settopboxen en is in elke mix te gebruiken. (bijvoorbeeld 3 keer de pvr box)HD box

PVR box
TypeAmino A140Amino M540
Prijs
€5,50 per maand.

€5,50 per maand.
Als tweede digitale box€150,- éénmalig€249,- éénmalig
Aansluit mogelijkhedenscart, coax en hdmi
en
spdif digitaal out
scart en hdmi
en
Analoog stereo audio out
Stereo and Dolby 5.1 surround via SPDIFan
SD digitale zenders
(Basis pakket)
7272
HD digitale zenders
(Basis pakket)
1818
Gemist pakket mogelijkheid.http://pbservers.nl/tweakers/vinkje.jpghttp://pbservers.nl/tweakers/vinkje.jpg
MovieMax Videotheekhttp://pbservers.nl/tweakers/vinkje.jpghttp://pbservers.nl/tweakers/vinkje.jpg
PVR functies (opnemen)http://www.pbservers.nl/tweakers/kruisje.pnghttp://pbservers.nl/tweakers/vinkje.jpg
Grootte harde schijfhttp://www.pbservers.nl/tweakers/kruisje.png 250 gigabyte
Lijbrandt - DVB-C VS IPTV


Sinds december 2010 is het voor Lijbrandt klanten mogelijk om gebruik te maken van het dvb-c signaal. Maar naast het dvb-c signaal is er natuurlijk ook een keuze voor IPTV. Om een keuze te maken welke je wilt gaan gebruiken kan je onderstaand schema gebruiken. Natuurlijk is het ook mogelijk om beide signalen naast elkaar te gebruiken.

DVB-C

IPTV
PrijsGratis bij het pakket "Analoog radio en televisie" (€16,95 per maand) €5,50 per maand
+
(€5,00 per maand voor HD pakket)
SD digitale zenders39*72
HD digitale tv419
Bitrate SD zenders mpeg2
+/- 8 mbit
mp4
+/- 3.5 mbit
Bitrate HD zendersmpeg2
+/-16 mbit
mp4
+/- 14 mbit
EPGhttp://pbservers.nl/tweakers/vinkje.jpghttp://pbservers.nl/tweakers/vinkje.jpg
Mozaïek schermhttp://www.pbservers.nl/tweakers/kruisje.pnghttp://pbservers.nl/tweakers/vinkje.jpg
Gemist pakkethttp://www.pbservers.nl/tweakers/kruisje.pnghttp://pbservers.nl/tweakers/vinkje.jpg
Plus pakkethttp://www.pbservers.nl/tweakers/kruisje.pnghttp://www.pbservers.nl/tweakers/vinkje.jpg
PVR functies (opnemen)http://www.pbservers.nl/tweakers/kruisje.pnghttp://www.pbservers.nl/tweakers/vinkje.jpg
MovieMax Videotheekhttp://www.pbservers.nl/tweakers/kruisje.pnghttp://www.pbservers.nl/tweakers/vinkje.jpg* Alleen het analoge pakket krijg je in digitale kwaliteit.

Lijbrandt - DVB-C

Lijbrandt koopt het televisie signaal in bij Glashart media.
Met het televisie signaal van Glashart Media heeft u de mogelijkheid al uw televisietoestellen in huis vrij eenvoudig aan te sluiten. Het analoge televisiesignaal kunt u via uw interne netwerk zonder problemen verdelen over de kinderkamer, slaapkamer of werkkamer, zonder dat u hiervoor extra betaalt. Lijbrandt biedt u analoog signaal met 39 populaire tv zenders en 40 radio zenders. Doordat de aanvoer via glasvezel plaatsvindt, profiteert u van een optimale beeld- en geluidskwaliteit, zonder storingen van weer of verkeer. De zenders in het standaardpakket verschillen per gemeente, dit komt doordat de Mediawet voorschrijft dat in elke gemeente lokale zenders worden aangeboden. Glashart Media volgt maar mogelijk de adviezen van de programmaraden op.

In veel gebieden levert Lijbrandt als handige overstapservice ook het volledige analoge pakket op DVB-C.
DVB-C: DIGITALE TELEVISIE via coax
Het volledige analoge pakket wordt door Lijbrandt, inclusief programmagids, ook aangeboden in digitale vorm op het analoge netwerk. (DVB-C) Om te genieten van ons digitale DVB-C signaal is een settopbox/decoder zonder smartcard voldoende.


Algemene instellingen DVB-C :
 • Frequentie: 304Mhz (vaak in te vullen als 304000(khz)
 • Aantal symbolen: 6875 (op sommige ontvangers 68750)
Netwerk-id instellingen:
Plaats: Netwerk-id
Amsterdam, Hoofddorp1000
Amsterdam, Den Haag, Hillegom, Haarlem, Leiden2180
Arnhem, Hilversum, Utrecht, Veenendaal3900
Deventer, Haaksbergen7461
Dordrecht3300
Eindhoven5600
Lelystad8200
Leeuwarden8900Om het DVB-C signaal op te vangen heeft u een kastje (ontvanger) nodig. Ontvangers met het DVB-C standaard logo kunnen gebruikt worden. Lijbrandt levert de Ziggo-kastjes zelf niet uit, maar zijn te koop in de betere elektronicawinkels. Daarnaast worden veel nieuwe platte tv' s uitgerust met een ingebouwde DVB-C ontvanger.
Lijbrandt kan niet garanderen dat elke DVB-C ontvanger op het netwerk te gebruiken is. De volgende ontvangers zijn in het verleden succesvol aangesloten op het netwerk:
 • Sagem ICAD81HD
 • Samsung DCB-B270R
 • Samsung DCB-H360R
 • Cisco 8455 DVB
 • Humax IR-FOXC
 • Humax IRHD-5100C
 • Panasonic TU-DC40RD
 • Samsung DCB-9401-R
 • Philips DCR2020/03
 • Samsung DCB-P850RS
 • Humax HDR-505C
 • Eye TV Hybrid USB module
 • DIGI1 STB 85 IRVersie: Lijbrandt-1.0

[Voor 220% gewijzigd door Equator op 20-02-2013 07:36. Reden: Op verzoek de vorige versie terug gezet]

"The reason for time is so that everything doesn't happen at once"


 • White_Collar
 • Registratie: Februari 2009
 • Laatst online: 01-10 16:47

http://www.lijbrandt.nl/Static/img/logo.gif
FAQ
 • [hr]
 • :? Ik heb met speedtest X getest maar ik haal 10-70 mbit van de 50 of 100 mbit.
 • In de meeste gevallen ligt het aan de speedtester zelf dat hij een lage waarde aangeeft.
  Verstandig is om de snelheid te testen door een kabel rechtstreeks aan te sluiten op het modem.
  Speedtest websites worden afgeraden om mee te testen zoals bijvoorbeeld: speedtest.net.
  de snelheidstests van speedtest.net zijn onbetrouwbaar voor het meten van glasvezel snelheden. Gebruik een FTP of newsserver om het te testen (bij voorkeur met 3 of 4 sessies tegelijk) en niet de speedtest websites.
  Onderstaande websites zijn ook nog een optie om jouw snelheid te testen.  Mirrors 100mb en 1000 mb files:
  1. Reggefiber: http://speedtest.reggefiber.nl/beta/
  2. Onsbrabantnet: http://speedtest.onsbrabantnet.nl/
  3. Ziggo: http://speedtest.ziggo.nl
  4. tweak: http://speedtest.tweak.nl
  Nog steeds problemen? Neem dan even deze testen door: www.lijbrandt.nl/EHBO en neem daarna contact op met het webcare team hier op tweakers. deze kunnen je met de test resultaten verder helpen. :)


 • :? Mijn verzonden mail komt terug met de melding: reason: 554 5.6.0 Your mail message was flagged as spam. Message not accepted.
 • Het lijkt erop dat de webmail server op de spam list is beland, Bel even met lijbrandt zodat ze ervan weten. Zodat ze een verzoek indienen om lijbrandt er weer vanaf te halen.

 • :? Jullie bieden 50 mbit aan, maar haal je dit daadwerkelijk ook?.
 • In de meeste gevallen haal je de 50 mbit gewoon, het komt voor dat de 50 mbit niet word gehaald, meestal ligt dit probleem aan de router , doordat deze de 50 mbit net niet kan routeren naar de wan. Om te controleren of het inderdaad de router is die hier de boos doener is, is het verstandig om de pc rechtstreeks aan te sluiten op het modem en vervolgens een speedtest uit te voeren. Ook kan het voor de zekerheid handig zijn om een andere utp kabel te gebruiken om te testen, je weet maar nooit ;) Heb je dit allemaal al uitgeprobeerd dan is er nog maar 1 oplossing: bellen met het service nummer. Er is waarschijnlijk iets mis met jouw fiber verbinding.

 • :? Wat voor ping tijden kan ik verwachten met glasvezel?.
 • Bij speedtest kan je makkelijk 2ms tot 5ms halen.
  Een voorbeeld van een willekeurige xms gebruiker:

  In de praktijk zijn de pings in games als: bad company 2 en Black ops iets hoger. Bij bad company 2 haal je ongeveer een ping van 80 en bij black ops een ping van 20 a 25.
  Zelf een gameserver hosten resulteert in ping tijden vanaf een ADSL of kabel aansluiting binnen Nederland naar jou glasvezel verbinding in 10 tot 50 ms.

  IPTV:

 • :? Mijn Animo 110 reageert nauwelijks tot niet, op mijn afstandbediening.
 • Dit komt meestal doordat de batterijen bijna leeg zijn. In sommige gevallen ontstaat dit probleem na het kopen van nieuwe televisie. Dit probleem ontstaat doordat de TV de infrarood overdracht verstoort tussen afstandbediening en de Animo 110. Waardoor de commando's die je intoetst in de afstandbediening niet aankomen bij de Animo 110. Om dit probleem te verhelpen raden we je aan on contact op moeten nemen met de service desk van lijbrandt of een paar handige standaard oplossingen proberen die Mojo gepost heeft in dit topic.


 • :? Ik heb Settopbox X besteld, wanneer kan ik mijn pakketje verwachten?
 • Als je de Settopbox hebt besteld en het abonnement is al ingegaan dan kan de settopbox in het gunstigste geval binnen 3 a 4 werkdagen op jou deurmat liggen, officieel staat er 14 werkdagen voor.
  Is je abonnement nog niet actief? Dan word de settopbox orde verstuurt naar BNS op het moment dat je abonnement laat ingaan. De boven genoemde termen gelden hier ook. • :? Kan ik ook andere settopboxen gebruiken i.p.v de animo op het IPTV platform??
 • Nee dat is niet mogelijk


 • :? Waar is de optie apparaten toevoegen voor in het menu?
 • Om een koppeling te maken met de glashart media app op de ipad.
  Aanleg/oplevering:

 • :? Ik heb mij ingeschreven bij Lijbrandt, hoe lang duurt het totdat ik gebruik kan maken van de diensten?
 • Zodra de monteur het glasvezelmodem heeft opgeleverd in de meterkast kan je meestal binnen 48 uur gebruik maken van de diensten. De monteur komt binnen 20 werkdagen bij je langs om het modem op televeren.

[Voor 101% gewijzigd door White_Collar op 09-09-2012 11:07]

"The reason for time is so that everything doesn't happen at once"


 • White_Collar
 • Registratie: Februari 2009
 • Laatst online: 01-10 16:47

http://www.lijbrandt.nl/Static/img/logo.gif
Handleidingen + Zender overzichtenAlgemeen:
OnderwerpDownload link
Installatie Handleidingklik


Digitale IPTV
OnderwerpDownload link
Handleiding Animo 140klik
Handleiding Animo 532 inc. tv codesklik
Handleiding Animo 540klik

Of kijk hier even: http://glashartmedia.nl/Diensten/Handleidingen/

Zender overicht
OnderwerpDownload link
Zender overzicht Analoog en DVB-Cklik
Zender overzicht IPTV (digitale tv)klik[Voor 101% gewijzigd door White_Collar op 25-07-2012 13:17]

"The reason for time is so that everything doesn't happen at once"


 • White_Collar
 • Registratie: Februari 2009
 • Laatst online: 01-10 16:47

http://www.lijbrandt.nl/Static/img/logo.gif
Change log first postDatum: Versie: Verandering:
25/07/12Lijbrandt-1.0- Versie 3.1.0 van het XMS omgebouwd tot Lijbrandt topic
- Namen en prijzen veranderd[Voor 109% gewijzigd door White_Collar op 25-07-2012 17:02]

"The reason for time is so that everything doesn't happen at once"


 • White_Collar
 • Registratie: Februari 2009
 • Laatst online: 01-10 16:47

http://www.lijbrandt.nl/Static/img/logo.gif
Interessante externe links

[Voor 130% gewijzigd door White_Collar op 25-07-2012 13:17]

"The reason for time is so that everything doesn't happen at once"


 • White_Collar
 • Registratie: Februari 2009
 • Laatst online: 01-10 16:47

http://www.lijbrandt.nl/Static/img/logo.gif
Tot slot


Heb je aanvullingen of wijzigingen voor de start post? Laat het mij even weten via de DM :)


[Voor 125% gewijzigd door White_Collar op 25-07-2012 14:05]

"The reason for time is so that everything doesn't happen at once"


 • White_Collar
 • Registratie: Februari 2009
 • Laatst online: 01-10 16:47

http://www.lijbrandt.nl/Static/img/logo.gif
De 5 laatste berichten van het vorige draadje waren:


----

[Voor 116% gewijzigd door White_Collar op 25-07-2012 13:17]

"The reason for time is so that everything doesn't happen at once"


 • White_Collar
 • Registratie: Februari 2009
 • Laatst online: 01-10 16:47
Hmppff iets te snelle copy past van de titel :/ Staat inmiddels uit bij de mods.

[Voor 25% gewijzigd door White_Collar op 25-07-2012 12:54]

"The reason for time is so that everything doesn't happen at once"


 • jopie
 • Registratie: Juli 1999
 • Laatst online: 13:17
Ik wordt toch niet vrolijk van:
De HD streams komen rechtstreeks van KPN af, Hierdoor is de gemiddelde bitrate van een HD zender maximaal 11 mbit. Als de uitzending niet in HD uit gezonden word, zal het signaal SD zijn en is de bitrate 3.5 mbit bedragen.

Ik hoop dat die 3,5 MB hoger ligt, en de 11 eigenlijk ook.

 • MCP cloud
 • Registratie: September 2011
 • Laatst online: 11:20

MCP cloud

Op het web sinds 1998

White_Collar schreef op woensdag 25 juli 2012 @ 12:32:
Hmppff iets te snelle copy past van de titel :/
:) idd ik dacht al wtf

Powered by KPN | Experia Box V10 + TP-link switch LS1005G + 2 Superwifi


 • IcyK
 • Registratie: Juli 2007
 • Laatst online: 27-01-2018
Whow, thanks White_Collar !!!

http://www.ftm.nl/column/stapje-voor-stapje-op-weg-naar-het-einde/


 • valpa
 • Registratie: Mei 2008
 • Laatst online: 18-09 22:20
jopie schreef op woensdag 25 juli 2012 @ 12:40:
Ik wordt toch niet vrolijk van:
De HD streams komen rechtstreeks van KPN af, Hierdoor is de gemiddelde bitrate van een HD zender maximaal 11 mbit. Als de uitzending niet in HD uit gezonden word, zal het signaal SD zijn en is de bitrate 3.5 mbit bedragen.

Ik hoop dat die 3,5 MB hoger ligt, en de 11 eigenlijk ook.
De tekst uit het stuk klopt ook niet. Als je de WGDO-streams krijgt komen ze sowieso niet van KPN en zijn de HD-zenders van uitstekende kwaliteit. Daarnaast krijgen we op het Reggefibernetwerk internet van ISPfabriek, terwijl we in een WGDO-gebied wonen.

 • denan
 • Registratie: September 2003
 • Laatst online: 01-09 16:54
puntje nog: ISPfabriek bestaat niet, het is KPN ITNS. Verder is een bitrate vergelijking een beetje krom aangezien er een andere codec gebruikt is. 11Mbit MP4 is kwalitatief gelijk aan de WGDO streams.

 • White_Collar
 • Registratie: Februari 2009
 • Laatst online: 01-10 16:47
valpa schreef op woensdag 25 juli 2012 @ 13:16:
[...]


De tekst uit het stuk klopt ook niet. Als je de WGDO-streams krijgt komen ze sowieso niet van KPN en zijn de HD-zenders van uitstekende kwaliteit. Daarnaast krijgen we op het Reggefibernetwerk internet van ISPfabriek, terwijl we in een WGDO-gebied wonen.
Tekst aangepast naar:

HD TV
Lijbrandt bied voor 5,00 per maand een HD pakket. Zonder het HD pakket is het mogelijk om 14 zenders te bekijken o.a de publieke omroep, RTL zenders de Belgische publieke omroep en de Duitse publieke omroep. De HD settopbox is wel noodzakelijk om in HD te kijken .
Voor de geïnteresseerde:
De HD streams komen rechtstreeks van KPN af en de streams worden ook omgezet naar een mp4 stream. Hierdoor is de gemiddelde bitrate van een HD zender maximaal 11 mbit. Ook hier geld: zit je op een WGDO netwerk? Dan krijg je gewoon je tv stream 1 op 1 vanaf het media park de bitrate bedraagt dan 16 mbit in een mpeg2 formaat. Als de uitzending niet in HD uit gezonden word, zal het signaal SD zijn in een mp4 steam zitten en een bitrate 3.5 mbit bedragen of in WGDO gebieden een mpeg2 steam met een bitrate van 8 mbit.
denan schreef op woensdag 25 juli 2012 @ 13:22:
puntje nog: ISPfabriek bestaat niet, het is KPN ITNS. Verder is een bitrate vergelijking een beetje krom aangezien er een andere codec gebruikt is. 11Mbit MP4 is kwalitatief gelijk aan de WGDO streams.
Tabellen fixed

[Voor 37% gewijzigd door White_Collar op 25-07-2012 13:47]

"The reason for time is so that everything doesn't happen at once"


 • Lijbrandt_Desk
 • Registratie: September 2011
 • Laatst online: 24-05-2021

Lijbrandt_Desk

Bedrijfsaccount Lijbrandt
Storing Cartoon Network

Er is een storing op de zender Cartoon Network, deze zender staat momenteel op zwart.

De leverancier is op de hoogte en werkt aan een oplossing. -Ruben

Lijbrandt Webcare ______Webcare disclaimer/werkwijze


 • spaceone
 • Registratie: September 2009
 • Laatst online: 13-05-2018
denan schreef op woensdag 25 juli 2012 @ 13:22:
puntje nog: ISPfabriek bestaat niet, het is KPN ITNS. Verder is een bitrate vergelijking een beetje krom aangezien er een andere codec gebruikt is. 11Mbit MP4 is kwalitatief gelijk aan de WGDO streams.
Zijn de WGDO HD zenders ook niet in MP4 omdat er aantal via sat komen en deze zijn standaard al in MP4?

Persoonlijk ken ik nog maar 1 HD zender in mpeg2 en dat NASA TV. HD

Klopt die 11 Mbit /MP4 wel??

Volgens deze betrouwbare bron ligt de bitrate namelijk hoger.
eymey in "[KPN] Glasvezel"

 • denan
 • Registratie: September 2003
 • Laatst online: 01-09 16:54
spaceone schreef op woensdag 25 juli 2012 @ 13:47:
Klopt die 11 Mbit /MP4 wel??

Volgens deze betrouwbare bron ligt de bitrate namelijk hoger.
eymey in "[KPN] Glasvezel"
Helemaal gelijk.. die 8-11Mbit was de oude bitrate, voor de aanpassing.

 • White_Collar
 • Registratie: Februari 2009
 • Laatst online: 01-10 16:47
spaceone schreef op woensdag 25 juli 2012 @ 13:47:
[...]


Zijn de WGDO HD zenders ook niet in MP4 omdat er aantal via sat komen en deze zijn standaard al in MP4?

Persoonlijk ken ik nog maar 1 HD zender in mpeg2 en dat NASA TV. HD

Klopt die 11 Mbit /MP4 wel??

Volgens deze betrouwbare bron ligt de bitrate namelijk hoger.
eymey in "[KPN] Glasvezel"
Fixed, Klopt de sd waarde van 3.5 mbit nog wel?

"The reason for time is so that everything doesn't happen at once"


 • spaceone
 • Registratie: September 2009
 • Laatst online: 13-05-2018
White_Collar schreef op woensdag 25 juli 2012 @ 14:02:
[...]


Fixed, Klopt de sd waarde van 3.5 mbit nog wel?
Bij een meting met Wireshark zit de waarde voor de SD zenders tussen de 3,2 en 3,3 mbit


Enkele HD streams van KPN hebben wel Dolby 5.1 volgens mij.

[Voor 10% gewijzigd door spaceone op 25-07-2012 14:20]


 • Lijbrandt_Desk
 • Registratie: September 2011
 • Laatst online: 24-05-2021

Lijbrandt_Desk

Bedrijfsaccount Lijbrandt
Lijbrandt_Desk schreef op woensdag 25 juli 2012 @ 13:47:
Storing Cartoon Network

Er is een storing op de zender Cartoon Network, deze zender staat momenteel op zwart.

De leverancier is op de hoogte en werkt aan een oplossing. -Ruben
De zender is weer beschikbaar. -Ruben

Lijbrandt Webcare ______Webcare disclaimer/werkwijze


 • cezi
 • Registratie: November 2010
 • Laatst online: 06-08 16:12

cezi

BIG is bad...

mooi overzicht whitecollar!
er zitten nog enkele d/dt foutjes in de tekst, maar even wachten met doorgeven hiervan?

 • rudyhattem
 • Registratie: September 2008
 • Laatst online: 03-09 15:35
Hoi,


ik zelf het kickxl. Hier zie ik geen topic van, vandaar even de vraag aan jullie.

Ik heb het snelste pakket (100/100), ik krijg er maar 95 van binnen. Als ik tv kijk, gaan er 12 af, neem ik ook op, gaan er nog eens 12 af waardoor ik nog maar 71mb over heb terwijl ik voor 100 betaal. Ik kom van ziggo af, waar ik altijd (zelfs iets meer) 120MB had.

Kickxl zegt, klopt, gaat niet meer over de lijn. Reggefiber zei in eerste instantie (heb ik speciaal om gevraagd tijdens de info avonden) maakt niets uit, je blijft altijd die 100mb houden. Hij zou zich aan moeten vullen.

Nu dus het bekende muur kastje verhaal.

hebben jullie hier ook ervaring mee?

 • White_Collar
 • Registratie: Februari 2009
 • Laatst online: 01-10 16:47
rudyhattem schreef op woensdag 25 juli 2012 @ 17:05:
Hoi,


ik zelf het kickxl. Hier zie ik geen topic van, vandaar even de vraag aan jullie.

Ik heb het snelste pakket (100/100), ik krijg er maar 95 van binnen. Als ik tv kijk, gaan er 12 af, neem ik ook op, gaan er nog eens 12 af waardoor ik nog maar 71mb over heb terwijl ik voor 100 betaal. Ik kom van ziggo af, waar ik altijd (zelfs iets meer) 120MB had.

Kickxl zegt, klopt, gaat niet meer over de lijn. Reggefiber zei in eerste instantie (heb ik speciaal om gevraagd tijdens de info avonden) maakt niets uit, je blijft altijd die 100mb houden. Hij zou zich aan moeten vullen.

Nu dus het bekende muur kastje verhaal.

hebben jullie hier ook ervaring mee?
Ja, normaal. Je hebt twee vezels, 1 vezel voor het ip verkeer en 1 voor analoog tv.
Over de ip vezel kan maar maximaal 100 mbit. Trek je daar overhead er vanaf hou je 95 mbit over.
Als je iptv gaat kijken, dan wordt er inderdaad nog meer vanaf gehaald, anders kan je geen iptv kijken ;)

"The reason for time is so that everything doesn't happen at once"


 • rudyhattem
 • Registratie: September 2008
 • Laatst online: 03-09 15:35
White_Collar schreef op woensdag 25 juli 2012 @ 17:08:
[...]


Ja, normaal. Je hebt twee vezels, 1 vezel voor het ip verkeer en 1 voor analoog tv.
Over de ip vezel kan maar maximaal 100 mbit. Trek je daar overhead er vanaf hou je 95 mbit over.
Als je iptv gaat kijken, dan wordt er inderdaad nog meer vanaf gehaald, anders kan je geen iptv kijken ;)
Dat was ook mijn redenatie, vandaar dat ik de vraag ook zo speciafiek heb gesteld (aan reggefiber). Echter het antwoord was: al kijk je naar 6 tv's je blijft die 100mb houden, omdat het weer aangevuld wordt. Er gaat wel een gig over de glasvezel.

Overigens mijn moeder heeft een abo van 50mb en dit blijft wel 50mb ook als ze tv kijkt / opneemt.

 • teigetjuh
 • Registratie: September 2000
 • Niet online
Over het algemeen geen klagen, MAAR de support is ver beneden elk nivo. Op 6 juni een bevestiging gehad van een melding per email. Hierin staat dan dat er binnen twee werkdagen reageerd gaat worden. We zitten nu op 25 juli, inderdaad ruim anderhalve maand later en ik wacht nog steeds op antwoord!!!!

Anoniem: 423560

teigetjuh schreef op woensdag 25 juli 2012 @ 17:54:
Over het algemeen geen klagen, MAAR de support is ver beneden elk nivo. Op 6 juni een bevestiging gehad van een melding per email. Hierin staat dan dat er binnen twee werkdagen reageerd gaat worden. We zitten nu op 25 juli, inderdaad ruim anderhalve maand later en ik wacht nog steeds op antwoord!!!!
Stuur het kenmerk via DM naar Webcare, die kunnen vast wel helpen :)
rudyhattem schreef op woensdag 25 juli 2012 @ 17:36:
[...]


Dat was ook mijn redenatie, vandaar dat ik de vraag ook zo speciafiek heb gesteld (aan reggefiber). Echter het antwoord was: al kijk je naar 6 tv's je blijft die 100mb houden, omdat het weer aangevuld wordt. Er gaat wel een gig over de glasvezel.

Overigens mijn moeder heeft een abo van 50mb en dit blijft wel 50mb ook als ze tv kijkt / opneemt.
Je modem is maar geschikt voor een doorvoer van maximaal 100 Mbit (100 up en 100 down welteverstaan). Er kan nooit verder aangevuld worden dan die 100 Mbit. Dus helaas ben je verkeerd voorgelicht. Uitzondering: De 500 Mbit abonnementen die her en der verkrijgbaar zijn. Aangezien de apparatuur dan op 1Gbit geschikt is gemaakt zou je inderdaad altijd de 500Mbit op je internet moeten halen, ook al draai je 2 HD streams er tegelijkertijd bij. Daarom werkt het bij je moeder wel. Modem kan max 100 Mbit doorvoeren. Haar internetsnelheid is 50 mbit dus blijft er nog 50 over voor de televisie.

Geen ongevraagde verzoeken via DM svp.

Kleine tip: Vertrouw het antwoord van een Reggefiber sales of marketing jongen niet direct. Ze zijn er namelijk voor sales.. niet voor eerlijke antwoorden aan lastige klanten. Daarvoor kan je beter hier terecht :-)
Overigens zijn er ook veel Reggefiber winkels waar ze dit ook weten en eerlijk kunnen vertellen hoor.

Geen ongevraagde verzoeken via DM svp.


 • MCP cloud
 • Registratie: September 2011
 • Laatst online: 11:20

MCP cloud

Op het web sinds 1998Lijbrandt bus roadshow door heel Nederland

8 mei 2012 zijn we gestart met een grote campagne voor Lijbrandt. Met de speciale bus trekken wij door het land om mensen te informeren en te adviseren over glasvezel en over Lijbrandt. De bus is een rijdende winkel die over alle informatie beschikt.

Met de bus wordt het voor mensen makkelijker om informatie in te winnen en een contract af te sluiten. De bus staat altijd minimaal een week op dezelfde locatie, zodat mensen ook terug kunnen komen. Bij de bus staan onze speciaal opgeleide salesmedewerkers.

Zij weten alles over glasvezel en over Lijbrandt.

Powered by KPN | Experia Box V10 + TP-link switch LS1005G + 2 Superwifi


 • jccjk
 • Registratie: Januari 2012
 • Laatst online: 27-09 17:34
Zijn er tweakers die overgestapt zijn naar Lijbrandt van een andere glasprovider, bijv. tweak.nl (met een KPN Groen abbonement) ?

Is het mogelijk om zonder downtijd (van dagen tot weken) over te stappen naar Lijbrandt ?

 • Lijbrandt_Desk
 • Registratie: September 2011
 • Laatst online: 24-05-2021

Lijbrandt_Desk

Bedrijfsaccount Lijbrandt
jccjk schreef op donderdag 26 juli 2012 @ 09:06:
Zijn er tweakers die overgestapt zijn naar Lijbrandt van een andere glasprovider, bijv. tweak.nl (met een KPN Groen abbonement) ?

Is het mogelijk om zonder downtijd (van dagen tot weken) over te stappen naar Lijbrandt ?
Op dit moment is een overstap naar Lijbrandt vanaf een andere glasvezelaanbieder alleen mogelijk met downtijd. Er wordt gewerkt om dit proces te veranderen waardoor een overstap in een dag kan gebeuren. - Fleur

Lijbrandt Webcare ______Webcare disclaimer/werkwijze


 • valpa
 • Registratie: Mei 2008
 • Laatst online: 18-09 22:20
Het omzetten van ons telefoonnummer van Telfort naar Lijbrandt ging een week eerder dan beloofd. Geen probleem op zich, al dachten we in eerste instantie dat er een storing bij Telfort was. Nja, beter te vroeg dan te laat.

 • Lijbrandt_Desk
 • Registratie: September 2011
 • Laatst online: 24-05-2021

Lijbrandt_Desk

Bedrijfsaccount Lijbrandt
valpa schreef op donderdag 26 juli 2012 @ 11:34:
Het omzetten van ons telefoonnummer van Telfort naar Lijbrandt ging een week eerder dan beloofd. Geen probleem op zich, al dachten we in eerste instantie dat er een storing bij Telfort was. Nja, beter te vroeg dan te laat.
Ondanks dat het goed is dat je nummer is overgenomen ontvangen wij graag via DM je adresgegevens om intern de puntjes op de i te zetten. Normaal gesproken wordt een nummer namelijk niet één week te vroeg overgenomen, waarschijnlijk is er iets niet helemaal goed gegaan. -Ruben

Lijbrandt Webcare ______Webcare disclaimer/werkwijze


 • valpa
 • Registratie: Mei 2008
 • Laatst online: 18-09 22:20
Lijbrandt_Desk schreef op donderdag 26 juli 2012 @ 13:30:
[...]


Ondanks dat het goed is dat je nummer is overgenomen ontvangen wij graag via DM je adresgegevens om intern de puntjes op de i te zetten. Normaal gesproken wordt een nummer namelijk niet één week te vroeg overgenomen, waarschijnlijk is er iets niet helemaal goed gegaan. -Ruben
DM? Wat is het en hoe doe ik dat? 8)7

 • Lijbrandt_Desk
 • Registratie: September 2011
 • Laatst online: 24-05-2021

Lijbrandt_Desk

Bedrijfsaccount Lijbrandt
valpa schreef op donderdag 26 juli 2012 @ 14:23:
DM? Wat is het en hoe doe ik dat? 8)7
Een DM is een Direct Message ook wel privé bericht genoemd, je kan deze naar ons versturen door het poppetje onder onze naam aan te klikken --> http://tweakimg.net/g/forum/images/icons/dm.gif -Ruben

Lijbrandt Webcare ______Webcare disclaimer/werkwijze

jopie schreef op woensdag 25 juli 2012 @ 12:40:
Ik wordt toch niet vrolijk van:
De HD streams komen rechtstreeks van KPN af, Hierdoor is de gemiddelde bitrate van een HD zender maximaal 11 mbit. Als de uitzending niet in HD uit gezonden word, zal het signaal SD zijn en is de bitrate 3.5 mbit bedragen.

Ik hoop dat die 3,5 MB hoger ligt, en de 11 eigenlijk ook.
Niet helemaal waar.

Als de uitzending niet in HD is, dan blijft het gewoon 13-14 mbit. De SD uitzending wordt bij de omroep gewoon naar 1080i upscaled.
spaceone schreef op woensdag 25 juli 2012 @ 14:13:
[...]


Bij een meting met Wireshark zit de waarde voor de SD zenders tussen de 3,2 en 3,3 mbit


Enkele HD streams van KPN hebben wel Dolby 5.1 volgens mij.
Klopt :). O.a. Discovery HD had dat (weet niet of het huidige Discovery in HD dat ook heeft, heb geen HD Pakket meer). En ook Brava HD zendt in dd5.1 uit. Waarschijnlijk omdat die stream bij die zenders de enige beschikbare audiostream is.


Overigens complimenten aan White_Collar voor deze openingspost! Nadat IcyK en ik er niet aan toe gekomen waren :P
Lijbrandt_Desk schreef op donderdag 26 juli 2012 @ 09:25:
[...]

Op dit moment is een overstap naar Lijbrandt vanaf een andere glasvezelaanbieder alleen mogelijk met downtijd. Er wordt gewerkt om dit proces te veranderen waardoor een overstap in een dag kan gebeuren. - Fleur
En die opmerking is "voor wat het waard is".

Ik denk dat ik 1 van de eerste (zo niet de eerste) tweaker ben die de overstap van een andere ISP (in mijn geval Tweak Groen) naar Lijbrandt gewaagd heeft en daar was de downtime uiteindelijk beperkt tot ongeveer 2 weken, maar ook alleen dankzij goede medewerking van Tweak en aan de Lijbrandt-kant van Yogoi.

Dit speelde eind 2010/begin 2011. Reeds in die tijd werd beloofd dat dit overstapproces nog in 2011 verbeterd zou worden.....

[Voor 53% gewijzigd door eymey op 26-07-2012 22:33]


 • Lijbrandt_Desk
 • Registratie: September 2011
 • Laatst online: 24-05-2021

Lijbrandt_Desk

Bedrijfsaccount Lijbrandt
@Revival,

De planning om jouw adres aan te sluiten op glasvezel is 7-8-2012.- Fleur

Lijbrandt Webcare ______Webcare disclaimer/werkwijze


 • valpa
 • Registratie: Mei 2008
 • Laatst online: 18-09 22:20
Lijbrandt_Desk schreef op donderdag 26 juli 2012 @ 14:26:
[...]


Een DM is een Direct Message ook wel privé bericht genoemd, je kan deze naar ons versturen door het poppetje onder onze naam aan te klikken --> [afbeelding] -Ruben
Sorry maar ik zie dat poppetje nergens staan, bij niemand niet.

 • Nivado
 • Registratie: November 2004
 • Laatst online: 13:50
valpa schreef op vrijdag 27 juli 2012 @ 14:05:
[...]

Sorry maar ik zie dat poppetje nergens staan, bij niemand niet.
Dat komt waarschijnlijk omdat je DM uit hebt staan. Die moet je eerst zelf aanzetten in je profiel: valpa

 • ToWi1989
 • Registratie: December 2006
 • Laatst online: 06-10 13:19
Kan iemand mij zeggen of er in de gemeente leudal (Limburg) WBA of WGDO geleverd wordt?

 • Lijbrandt_Desk
 • Registratie: September 2011
 • Laatst online: 24-05-2021

Lijbrandt_Desk

Bedrijfsaccount Lijbrandt
ToWi1989 schreef op vrijdag 27 juli 2012 @ 14:16:
Kan iemand mij zeggen of er in de gemeente leudal (Limburg) WBA of WGDO geleverd wordt?
Wij hebben klanten in de plaats Heythuysen, deze zijn aangesloten op het WBA netwerk. -Ruben

Lijbrandt Webcare ______Webcare disclaimer/werkwijze


 • ToWi1989
 • Registratie: December 2006
 • Laatst online: 06-10 13:19
Worden hier dan de streams van KPN of glashartmedia geleverd? In een mail van vodafone staat:

Zoals u aangeeft, de GHM streams zijn kwalitatief beter dan die van KPN. Wij gebruiken daarom ook de GHM steams voor onze IPTV. U kunt dus gewoon van de hogere kwaliteit streams gebruik maken.

Mocht het inderdaad zo zijn dat de KPN streams geleverd worden, dan kan ik net zo goed tv van ziggo behouden.Wat een verwarring zeg!

 • toxict
 • Registratie: September 2001
 • Laatst online: 06-10 16:37
@Denan: Weet jij welk apparatuur er in de PoP's gebruikt worden?
Ik ben erg benieuwd of deze eerst nog geupgrade moeten worden, voordat er tot 1Gbit aangeboden kan worden op de CPE's.
En.....zijn de CPE's van Genexys wel geschikt voor 1Gbit, of moeten die ook vervangen worden?

http://www.pvoutput.org/intraday.jsp?sid=31923


 • White_Collar
 • Registratie: Februari 2009
 • Laatst online: 01-10 16:47
ToWi1989 schreef op vrijdag 27 juli 2012 @ 14:37:
Worden hier dan de streams van KPN of glashartmedia geleverd? In een mail van vodafone staat:

Zoals u aangeeft, de GHM streams zijn kwalitatief beter dan die van KPN. Wij gebruiken daarom ook de GHM steams voor onze IPTV. U kunt dus gewoon van de hogere kwaliteit streams gebruik maken.

Mocht het inderdaad zo zijn dat de KPN streams geleverd worden, dan kan ik net zo goed tv van ziggo behouden.Wat een verwarring zeg!
Kijk eens in de startpost en vooral even naar het kopje: "Lijbrandt - Glasvezel netwerken" ;)

[Voor 5% gewijzigd door White_Collar op 27-07-2012 15:00]

"The reason for time is so that everything doesn't happen at once"


 • ToWi1989
 • Registratie: December 2006
 • Laatst online: 06-10 13:19
Ik snap er werkelijk niets meer van. Je hebt dus WMP, WMP+ en WGDO. WMP is altijd KPN streams (dus klote), WMP+ is KPN, maar dan met alleen goed HD signaal (en dus SD nog steeds bagger), en WGDO voor GHM streams (het goeie spul wat je eigenlijk moet hebben).

Klopt dit bovenstaande?

[Voor 175% gewijzigd door ToWi1989 op 27-07-2012 15:21]


 • Ernemmer
 • Registratie: Juli 2009
 • Niet online
Ik ben ook op zoek naar een degelijk glasvezel abonnement maar zit nu te twijfelen tussen Concepts en Lijbrandt.
Als ik het goed gelezen heb moet ik bij een 100mbit alles-in-een (zonder klaar voor de toekomst) bij Lijbrandt, zelf een dvb-c ontvanger aanschaffen. Moet ik ook zelf nog een kaart kopen of zit die wel bij het abonnement.

Het klimaat in cijfers: www.klimaatgek.nl


 • Lijbrandt_Desk
 • Registratie: September 2011
 • Laatst online: 24-05-2021

Lijbrandt_Desk

Bedrijfsaccount Lijbrandt
Ernemmer schreef op vrijdag 27 juli 2012 @ 15:19:
Ik ben ook op zoek naar een degelijk glasvezel abonnement maar zit nu te twijfelen tussen Concepts en Lijbrandt.
Als ik het goed gelezen heb moet ik bij een 100mbit alles-in-een (zonder klaar voor de toekomst) bij Lijbrandt, zelf een dvb-c ontvanger aanschaffen. Moet ik ook zelf nog een kaart kopen of zit die wel bij het abonnement.
Als je gebruik wilt gaan maken van het DVB-C signaal dan heb je alleen een geschikte DVB-C ontvanger nodig, hier hoeft geen smartcard / insteekkaart voor worden gebruikt. Je sluit de ontvanger aan, voer de instellingen in die voor jou woonplaats beschikbaar zijn (zie http://www.lijbrandt.nl/k...om-dvb-c-te-kunnen-kijken) en laat de TV scannen naar de zenders. -Ruben

Lijbrandt Webcare ______Webcare disclaimer/werkwijze


 • White_Collar
 • Registratie: Februari 2009
 • Laatst online: 01-10 16:47
Een kleine vraag: Zijn er vrijwilligers die mij kunnen helpen met het opstellen van een FAQ voor het lijbrandt topic?

Graag contact via de DM :)

"The reason for time is so that everything doesn't happen at once"

ToWi1989 schreef op vrijdag 27 juli 2012 @ 15:04:
Ik snap er werkelijk niets meer van. Je hebt dus WMP, WMP+ en WGDO. WMP is altijd KPN streams (dus klote), WMP+ is KPN, maar dan met alleen goed HD signaal (en dus SD nog steeds bagger), en WGDO voor GHM streams (het goeie spul wat je eigenlijk moet hebben).

Klopt dit bovenstaande?
Dat klopt op zich wel maar de SD streams van WM+ zijn niet bagger hoor. Die van WMP wel. Maar zolang je dus geen abonnement bij KPN of XS4ALL neemt zit je vrij goed.

Geen ongevraagde verzoeken via DM svp.


 • spaceone
 • Registratie: September 2009
 • Laatst online: 13-05-2018
Barre73 schreef op vrijdag 27 juli 2012 @ 16:37:
[...]


Dat klopt op zich wel maar de SD streams van WM+ zijn niet bagger hoor. Die van WMP wel. Maar zolang je dus geen abonnement bij KPN of XS4ALL neemt zit je vrij goed.
De SD streams zijn gewoon gelijk voor zover ik weet.

Maar de kwaliteit van de SD streams is niet altijd gelijk ook is de mp4 bitrate wel gelijk Volgens mij ligt dat aan de bitrate van de bron. NL1 met mpeg2 bitrate van 8 mbit is bijv beter na re-encoding dan satelliet bron met een max bitrate van 4 mbit.

[Voor 3% gewijzigd door spaceone op 27-07-2012 16:56]

Idd. Ale de bitrate van de (sateliet) bron al vrij laag is, dan maakt de lage bitrate van KPN het alleen nog maar erger.

Voor zover ik weet zijn de SD streams van WMP+ en WMP (helaas) gewoon gelijk.

 • IcyK
 • Registratie: Juli 2007
 • Laatst online: 27-01-2018
ToWi1989 schreef op vrijdag 27 juli 2012 @ 15:04:
Ik snap er werkelijk niets meer van. Je hebt dus WMP, WMP+ en WGDO. WMP is altijd KPN streams (dus klote), WMP+ is KPN, maar dan met alleen goed HD signaal (en dus SD nog steeds bagger), en WGDO voor GHM streams (het goeie spul wat je eigenlijk moet hebben).

Klopt dit bovenstaande?
Waarbij de constructie is dat GHM in de WMP+ gebieden de streams inkoopt bij KPN en onder eigen naam weer verkoopt.
GHM streams kunnen dus ook versleutelde KPN streams zijn (en Vodafone kan daarom zeggen dat de GHM streams aanbieden ... die uiteindelijk toch weer bij KPN vandaan komen).

Reggefiber is trouwens voor zover ik weet opgehouden zelf als operator op te treden voor nieuw aan te leggen netwerken, dus WGDO netwerken worden niet meer gebouwd.
En het 'goed HD signaal' van KPN ontbeert nog steeds dd 5.1 audio.

http://www.ftm.nl/column/stapje-voor-stapje-op-weg-naar-het-einde/


 • Scandic2008
 • Registratie: Januari 2008
 • Laatst online: 15-07 20:25
@Lijbrandt_Desk Wat zijn de vorderingen van de netwerkbeheerder inzake de "telefoonruis" die bij meerdere mensen is waar te nemen en zich niet alleen beperkt tot Lijbrandt ? Er zou modemonderzoek gedaan worden -volgens een monteur had het modem er zeker mee te maken.

 • MCP cloud
 • Registratie: September 2011
 • Laatst online: 11:20

MCP cloud

Op het web sinds 1998

Scandic2008 schreef op zaterdag 28 juli 2012 @ 09:09:
@Lijbrandt_Desk Wat zijn de vorderingen van de netwerkbeheerder inzake de "telefoonruis" die bij meerdere mensen is waar te nemen en zich niet alleen beperkt tot Lijbrandt ? Er zou modemonderzoek gedaan worden -volgens een monteur had het modem er zeker mee te maken.
Bij mij en een kennis is de Modem vervangen, 2/3 van de ruis ging er mee weg.
Tegen de kennis van mij werd gezegt dat ze er mee bezig waren en wachten op een update !

Powered by KPN | Experia Box V10 + TP-link switch LS1005G + 2 Superwifi


 • cezi
 • Registratie: November 2010
 • Laatst online: 06-08 16:12

cezi

BIG is bad...

IcyK schreef op zaterdag 28 juli 2012 @ 00:52:
[...]

Reggefiber is trouwens voor zover ik weet opgehouden zelf als operator op te treden voor nieuw aan te leggen netwerken, dus WGDO netwerken worden niet meer gebouwd.
is dat zo? in mijn omgeving (epe) is men nog maar net gestart met glas (peilen of er 30% gehaald kan worden) maar alle communicatie komt vanuit reggefiber; als zij geen operator meer zijn wat is hun rol hier dan nog?

 • jopoh
 • Registratie: Mei 2005
 • Laatst online: 06-10 23:20
cezi schreef op zaterdag 28 juli 2012 @ 18:17:
[...]


is dat zo? in mijn omgeving (epe) is men nog maar net gestart met glas (peilen of er 30% gehaald kan worden) maar alle communicatie komt vanuit reggefiber; als zij geen operator meer zijn wat is hun rol hier dan nog?
Reggefiber wilt zich alleen maar op uitrol van de glasnetwerken richten en beheer er van.
hen rol is kijken als haalbaar is om glasnetwerk uit te rollen ook kwa kosten dus daarom zorgen hen voor de communicatie.

 • IcyK
 • Registratie: Juli 2007
 • Laatst online: 27-01-2018
Nee natuurlijk niet. Ik vind het gewoon leuk om mensen voor te liegen.

http://www.ftm.nl/column/stapje-voor-stapje-op-weg-naar-het-einde/

cezi schreef op zaterdag 28 juli 2012 @ 18:17:
[...]


is dat zo? in mijn omgeving (epe) is men nog maar net gestart met glas (peilen of er 30% gehaald kan worden) maar alle communicatie komt vanuit reggefiber; als zij geen operator meer zijn wat is hun rol hier dan nog?
Wat jopoh ook zegt:

Reggefiber is nog steeds de drijvende kracht (achter nieuwe vraagbundelingen en www.eindelijkglasvezel.nl).

Echter, ze willen zich alleen nog richten op de aanleg en het bezit van het 'vastgoed' (de kabels en de POP's/wijkcentrales). Operator laten ze nu over aan KPN en alle andere partijen die dat middels ODF access willen.....

Anoniem: 371578

ben nu al 3 weken bezig met het upgraden van mijn abonnement bij lijbrandt.
Dat blijkt erg moeilijk te zijn. mailen, dm s telefonisch, brief inscannen. Maar nog niets gebeurt.
Nu kan ik ook niet meer mijnlijbrandt in?
Wachtwoord opvragen lukt ook niet meer dat geeft ook al storing.

Ben blij met de technische kwaliteit van lijbrandt, maar de klantenservice laat te wensen over!

 • lordsnow
 • Registratie: Maart 2000
 • Laatst online: 06-10 23:29

lordsnow

I know nothing

fiberdordrecht schreef op zaterdag 28 juli 2012 @ 09:17:
[...]


Bij mij en een kennis is de Modem vervangen, 2/3 van de ruis ging er mee weg.
Tegen de kennis van mij werd gezegt dat ze er mee bezig waren en wachten op een update !
Is de Genexis dan het oude/slechte modem, of de nieuwe/goede?
Waarschijnlijk is gewoon een Genexis vervangen door een ander exemplaar van hetzelfde type.

In 1 netwerk werkt men meestal maar met 1 model apparatuur.

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • lordsnow
 • Registratie: Maart 2000
 • Laatst online: 06-10 23:29

lordsnow

I know nothing

Hopelijk binnenkort hier eindelijk dan toch ook glasvezel. Ik zag begin dit jaar (3 jaar na de eerste belofte/indicatie dat men glas zou aanleggen 'over een klein aantal maanden') dat ze eindelijk bezig waren te graven hier in de wijk, in diverse straten. (En Natuurlijk zijn ze gestopt op de hoek van onze straat. Maar goed, ik blijf hopen op een aansluiting ergens dit jaar.)

Dit pand is niet aangesloten op kabel, met de komst van glas kan ik eindelijk Digitenne de deur uit doen. Heeft Enschede nog steeds WGDO streams?

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • cezi
 • Registratie: November 2010
 • Laatst online: 06-08 16:12

cezi

BIG is bad...

IcyK schreef op zaterdag 28 juli 2012 @ 20:48:
[...]

Nee natuurlijk niet. Ik vind het gewoon leuk om mensen voor te liegen.
??? :)

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Anoniem: 438028
 • Registratie: December 2011
 • Niet online
valpa schreef op woensdag 25 juli 2012 @ 13:16:
[...]


De tekst uit het stuk klopt ook niet. Als je de WGDO-streams krijgt komen ze sowieso niet van KPN en zijn de HD-zenders van uitstekende kwaliteit. Daarnaast krijgen we op het Reggefibernetwerk internet van ISPfabriek, terwijl we in een WGDO-gebied wonen.
Uhh ik geloof dat Lijbrandt zeg maar wel van de apparatuur van KPN afhankelijk is, het internet en hd gedeelte. Lijbrandt least deze van KPN. Reggefiber is in deze de kabel..... oeps sorry Vezel explotant. ;) Ben ook lijbrandt klant maar werk voor KPN in de pop's

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Anoniem: 438028
 • Registratie: December 2011
 • Niet online
Anoniem: 371578 schreef op zaterdag 28 juli 2012 @ 22:36:
ben nu al 3 weken bezig met het upgraden van mijn abonnement bij lijbrandt.
Dat blijkt erg moeilijk te zijn. mailen, dm s telefonisch, brief inscannen. Maar nog niets gebeurt.
Nu kan ik ook niet meer mijnlijbrandt in?
Wachtwoord opvragen lukt ook niet meer dat geeft ook al storing.

Ben blij met de technische kwaliteit van lijbrandt, maar de klantenservice laat te wensen over!
Ja bekend verhaal krijg je eindelijk je WW kan je zelf die update niet uitvoeren vanwege IDD een storing :? , maar NA 2 weken is het eindelijk gelukt, wel telefonisch compleet met een op band opgenomen contract. 8)7 Sneller internet voor minder betalen, gebeurt niet vaak. Alleen die adder onder het gras is wel dat je contract nu weer 1 heel jaar duurt. Kleinigheidje |:( blijf je houden. Nu maar hopen dat ze niet weer gaan schuiven met ip adressen.

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • MCP cloud
 • Registratie: September 2011
 • Laatst online: 11:20

MCP cloud

Op het web sinds 1998

eymey schreef op zaterdag 28 juli 2012 @ 23:23:
Waarschijnlijk is gewoon een Genexis vervangen door een ander exemplaar van hetzelfde type.

In 1 netwerk werkt men meestal maar met 1 model apparatuur.
Yup deze dus

Powered by KPN | Experia Box V10 + TP-link switch LS1005G + 2 Superwifi


Acties:
 • 0Henk 'm!
Hoezo die? Sinds december vorig jaar worden de nieuwe UFTU's met Genexis Core Advanced gemonteerd hoor. Dus die hangen inmiddels ook al in tienduizenden huizen.

Geen ongevraagde verzoeken via DM svp.


Acties:
 • 0Henk 'm!

Anoniem: 371578

Die adder was mij wel duidelijk, dat is het punt niet, maar die moeite die je moet doen, jammer!
Misschien deze week lijbrandt?
Anoniem: 438028 schreef op zondag 29 juli 2012 @ 12:38:
[...]


Ja bekend verhaal krijg je eindelijk je WW kan je zelf die update niet uitvoeren vanwege IDD een storing :? , maar NA 2 weken is het eindelijk gelukt, wel telefonisch compleet met een op band opgenomen contract. 8)7 Sneller internet voor minder betalen, gebeurt niet vaak. Alleen die adder onder het gras is wel dat je contract nu weer 1 heel jaar duurt. Kleinigheidje |:( blijf je houden. Nu maar hopen dat ze niet weer gaan schuiven met ip adressen.

 • Lijbrandt_Desk
 • Registratie: September 2011
 • Laatst online: 24-05-2021

Lijbrandt_Desk

Bedrijfsaccount Lijbrandt
Scandic2008 schreef op zaterdag 28 juli 2012 @ 09:09:
@Lijbrandt_Desk Wat zijn de vorderingen van de netwerkbeheerder inzake de "telefoonruis" die bij meerdere mensen is waar te nemen en zich niet alleen beperkt tot Lijbrandt ? Er zou modemonderzoek gedaan worden -volgens een monteur had het modem er zeker mee te maken.
Er wordt inderdaad modemonderzoek gedaan. Het lijkt erop dat een aantal modems dit probleem hebben. Dit wordt verder onderzocht om zo met zekerheid een oplossing te kunnen bieden. - Fleur

Lijbrandt Webcare ______Webcare disclaimer/werkwijze


 • Lijbrandt_Desk
 • Registratie: September 2011
 • Laatst online: 24-05-2021

Lijbrandt_Desk

Bedrijfsaccount Lijbrandt
Anoniem: 371578 schreef op zaterdag 28 juli 2012 @ 22:36:
ben nu al 3 weken bezig met het upgraden van mijn abonnement bij lijbrandt.
Dat blijkt erg moeilijk te zijn. mailen, dm s telefonisch, brief inscannen. Maar nog niets gebeurt.
Nu kan ik ook niet meer mijnlijbrandt in?
Wachtwoord opvragen lukt ook niet meer dat geeft ook al storing.

Ben blij met de technische kwaliteit van lijbrandt, maar de klantenservice laat te wensen over!
Het is wel heel jammer dat de upgrade nog niet is uitgevoerd. Stuur de brief met handtekening ingescand naar ons toe via webcare@lijbrandt.nl. Dan zoeken wij het voor je uit. - Fleur

Lijbrandt Webcare ______Webcare disclaimer/werkwijze


Anoniem: 371578

Lijbrandt_Desk schreef op maandag 30 juli 2012 @ 10:54:
[...]

Het is wel heel jammer dat de upgrade nog niet is uitgevoerd. Stuur de brief met handtekening ingescand naar ons toe via webcare@lijbrandt.nl. Dan zoeken wij het voor je uit. - Fleur
Dat heb ik al gedaan Fleur, mail is verstuurd aan webcare. Overigens toen ik dat gedaan had zei je dat ik dat beter naar orderdesk@lijbrandt kon versturen, dat heb ik ook gedaan.

Zou je e.e.a. na willen gaan? Ik ga niet nog meer brieven versturen hoor.
Bovendien kan ik dus mijnlijbrandt ook niet meer in!

 • Lijbrandt_Desk
 • Registratie: September 2011
 • Laatst online: 24-05-2021

Lijbrandt_Desk

Bedrijfsaccount Lijbrandt
Anoniem: 371578 schreef op maandag 30 juli 2012 @ 10:59:
[...]


Dat heb ik al gedaan Fleur, mail is verstuurd aan webcare. Overigens toen ik dat gedaan had zei je dat ik dat beter naar orderdesk@lijbrandt kon versturen, dat heb ik ook gedaan.

Zou je e.e.a. na willen gaan? Ik ga niet nog meer brieven versturen hoor.
Bovendien kan ik dus mijnlijbrandt ook niet meer in!
Ik zie dat de e-mail nog openstaat bij onze orderdesk. Zij zullen het verzoek nog gaan verwerken. Dit duurt vaak niet lang, sorrie dat het langer duurt dan je verwachtte. - Fleur

Lijbrandt Webcare ______Webcare disclaimer/werkwijze


Anoniem: 371578

Ok dan wacht ik dat af, dank voor je reactie en je DM!
Lijbrandt_Desk schreef op maandag 30 juli 2012 @ 11:22:
[...]

Ik zie dat de e-mail nog openstaat bij onze orderdesk. Zij zullen het verzoek nog gaan verwerken. Dit duurt vaak niet lang, sorrie dat het langer duurt dan je verwachtte. - Fleur

 • Scandic2008
 • Registratie: Januari 2008
 • Laatst online: 15-07 20:25
Lijbrandt_Desk schreef op maandag 30 juli 2012 @ 10:53:
[...]

Er wordt inderdaad modemonderzoek gedaan. Het lijkt erop dat een aantal modems dit probleem hebben. Dit wordt verder onderzocht om zo met zekerheid een oplossing te kunnen bieden. - Fleur
Dank voor je bericht.Dit loopt dan al wel heel lang - enig idee wanneer hier meer over te zeggen is ?

Verder zou ik toch nog graag een x een monteur ontvangen om het testmodem voor geluidfreeze te testen.
De laatste x dat hier een monteur is geweest werd zijn modem aangesloten (weliswaar overdag) en werkte het prima (ander modem)
Kun je vanuit de historie checken wanneer dat was en wie geweest is ? (reggefiber)

 • Lijbrandt_Desk
 • Registratie: September 2011
 • Laatst online: 24-05-2021

Lijbrandt_Desk

Bedrijfsaccount Lijbrandt
Scandic2008 schreef op maandag 30 juli 2012 @ 15:14:
[...]


Dank voor je bericht.Dit loopt dan al wel heel lang - enig idee wanneer hier meer over te zeggen is ?

Verder zou ik toch nog graag een x een monteur ontvangen om het testmodem voor geluidfreeze te testen.
De laatste x dat hier een monteur is geweest werd zijn modem aangesloten (weliswaar overdag) en werkte het prima (ander modem)
Kun je vanuit de historie checken wanneer dat was en wie geweest is ? (reggefiber)
Het is niet bekend wanneer het onderzoek is afgerond. Ik kan niet controleren wie en wanneer er is geweest, maar wel via een DM ervoor zorgen dat er een nieuw modem wordt geplaatst. -Fleur

Lijbrandt Webcare ______Webcare disclaimer/werkwijze


 • Scandic2008
 • Registratie: Januari 2008
 • Laatst online: 15-07 20:25
Lijbrandt_Desk schreef op maandag 30 juli 2012 @ 15:32:
[...]

Het is niet bekend wanneer het onderzoek is afgerond. Ik kan niet controleren wie en wanneer er is geweest, maar wel via een DM ervoor zorgen dat er een nieuw modem wordt geplaatst. -Fleur
@fleur: DM verzonden.

 • plaster
 • Registratie: November 2007
 • Laatst online: 30-05-2020
Mijn eerdere vraag in het oude topic heb ik via de mail beantwoord gekregen, Ik quote het antwoord voor meelezers met dezelfde vraag.
Hartelijk dank voor uw e-mail waarin u een aantal vragen heeft over de zenderlijsten.

Het kan zijn dat Glashart Media de zenderlijst voor Heerde er nog niet op heeft gezet. Wij adviseren u gebruik te maken van de zenderlijst van de gemeente dicht bij u in de buurt.

Voor de zenders die wij geleverd krijgen zijn wij afhankelijk van Glashart Media. Helaas hebben wij geen inzicht of deze zender binnenkort wel te zien is op het analoge signaal.

Indien u een DVB-C decoder aansluit krijgt u dezelfde zenders zoals deze staan in de analoge zenderlijst. De digitale zenderlijst is alleen voor als u interactieve televisie in uw pakket heeft. U kijkt dan via een HDTV-ontvanger van ons.

Heeft u vragen?
Heeft u vragen over deze e-mail? Bel ons dan gerust. Ons nummer is 088 – 555 25 22. We zijn van maandag tot en met vrijdag bereikbaar van 08.00 uur tot 22.00 uur en op zaterdag van 10.00 uur tot 16.00 uur.

Met vriendelijke groet,

 • Lijbrandt_Desk
 • Registratie: September 2011
 • Laatst online: 24-05-2021

Lijbrandt_Desk

Bedrijfsaccount Lijbrandt
Betaalde VOD dienst RTL Gemist
Vanaf 1 augustus wordt RTL gemist een betaalde dienst. De problemen die er waren zijn verholpen. - Fleur

Lijbrandt Webcare ______Webcare disclaimer/werkwijze


Anoniem: 227828

Zijn er meer abonnees van Lijbrandt die http://www.one.com (met door hun gehoste sites) niet kunnen bereiken (ergens vanaf eergisteren)?

Overigens heb ik geen problemen met andere sites als Facebook.com of Nu.nl......

Heb de helpdesk net gebeld met de vraag of er problemen zijn met een tweetal dns servers van Lijbrandt maar ik moest mij stil houden want ik had geen zakelijk abonnement.

Wellicht wat handige gegevens:
Gateway 188.142.34.1
DNS 1 188.142.0.6
DNS 2 188.142.0.22

Weten jullie nog andere DNS servers die ik kan proberen?
Ik zit er mee aangezien ik niet verder kan met een programma waar ik mee bezig ben.

Suggesties?

Dank je wel,
Vincent Wanders

Oja, hieronder nog een uitdraai van Tracert.
Traceren van de route naar www.one.com [195.47.247.218]
via maximaal 30 hops:

1 3 ms 2 ms 3 ms Linksys [192.168.1.1]
2 5 ms 3 ms 3 ms 188-142-34-1.FTTH.ispfabriek.nl [188.142.34.1]
3 61 ms 8 ms 8 ms 188.142.0.37
4 11 ms 8 ms 6 ms 188.142.0.37
5 39 ms 18 ms 9 ms ispfabriek.telecity2.jointtransit.nl [217.170.23.34]
6 196 ms 8 ms 8 ms Te3-3.ar7.AMS2.gblx.net [208.50.237.193]
7 * * * Time-out bij opdracht.
8 * * * Time-out bij opdracht.
9 * * * Time-out bij opdracht.
10 * * * Time-out bij opdracht.
11 * * * Time-out bij opdracht.
12 * * * Time-out bij opdracht.
13 * * * Time-out bij opdracht. (gaat zo door t/m 30)

[Voor 2% gewijzigd door Anoniem: 227828 op 31-07-2012 19:03. Reden: Extra info]


 • Bram1337
 • Registratie: November 2005
 • Laatst online: 02-04-2018
Anoniem: 227828 schreef op dinsdag 31 juli 2012 @ 19:01:
Weten jullie nog andere DNS servers die ik kan proberen?
Google DNS:
8.8.8.8
8.8.4.4

 • MCP cloud
 • Registratie: September 2011
 • Laatst online: 11:20

MCP cloud

Op het web sinds 1998

Lijbrandt_Desk schreef op dinsdag 31 juli 2012 @ 16:27:
Betaalde VOD dienst RTL Gemist
Vanaf 1 augustus wordt RTL gemist een betaalde dienst. De problemen die er waren zijn verholpen. - Fleur
Ik wens ze veel success :+

Powered by KPN | Experia Box V10 + TP-link switch LS1005G + 2 Superwifi


Anoniem: 227828

Bram1337 schreef op dinsdag 31 juli 2012 @ 19:08:
[...]

Google DNS:
8.8.8.8
8.8.4.4
Thnx Bram1337,

Lol, ik hoef natuurlijk niet de dns servers van mijn provider te gebruiken (dom dat ik daar niet eerder aan heb gedacht).
Anderzijds mijn probleem is niet opgelost. Dus blijkbaar geen dns probleem.

Jij hebt toevallig niet Lijbrandt als provider?

Groeten,
Vincent

 • Bram1337
 • Registratie: November 2005
 • Laatst online: 02-04-2018
Anoniem: 227828 schreef op dinsdag 31 juli 2012 @ 19:26:
Jij hebt toevallig niet Lijbrandt als provider?
Nog niet. Heb nu ADSL van Alice en daarmee werkt het wel.

Anoniem: 227828

Bram1337 schreef op dinsdag 31 juli 2012 @ 19:31:
[...]

Nog niet. Heb nu ADSL van Alice en daarmee werkt het wel.
Jammer. Via mijn UMTS verbinding gaat het ook goed.
Thnx, anyway..... :)

 • IcyK
 • Registratie: Juli 2007
 • Laatst online: 27-01-2018
Anoniem: 227828 schreef op dinsdag 31 juli 2012 @ 19:01:
[...]

Heb de helpdesk net gebeld met de vraag of er problemen zijn met een tweetal dns servers van Lijbrandt maar ik moest mij stil houden want ik had geen zakelijk abonnement.
[...]
Ik mag hopen dat dat jouw vertaling is van wat de helpdeskmedewerker zei ...

Dat hebben ze toch niet echt gezegd???

http://www.ftm.nl/column/stapje-voor-stapje-op-weg-naar-het-einde/


Anoniem: 227828

IcyK schreef op dinsdag 31 juli 2012 @ 19:35:
[...]


Ik mag hopen dat dat jouw vertaling is van wat de helpdeskmedewerker zei ...

Dat hebben ze toch niet echt gezegd???
Tja, het is een beetje van het kastje naar de muur gesprek geworden.

De stelling van de helpdeskmedewerker was dat zij niets deden als er één website niet te bereiken is.
En omdat ik geen zakelijke abonnement had zij dus niets deden.

Natuurlijk heb ik ook gemeld dat de door One gehoste sites ook niet bereikbaar zijn (en dat het wel functioneert via mijn telefoon)

Ik mocht nog wel de stekker (spanning) uit mijn modem trekken maar op mijn reactie dat ik dan weer dezelfde ip adressen (gateway/dns) terug krijg. Kreeg ik te horen dat het niet anders is.

Ben nog wel een beetje boos. En zeer teleurgesteld over de houding van deze medewerker.
Hij had toch minimaal even de moeite kunnen nemen om www.one.com in te typen op zijn computer.

Trouwens ik heb wel betere ervaringen gehad bij deze helpdesk..... :)

Maar goed het gaat niet om het gesprek wat ik heb gehad.
Ik heb een probleem wat opgelost moet worden anders loop ik vertraging op met mijn project.

Dus ik hoop via deze weg meerdere mensen te vinden met hetzelfde euvel.

[Voor 6% gewijzigd door Anoniem: 227828 op 31-07-2012 20:05. Reden: Extra info]


 • .NCK
 • Registratie: December 2002
 • Laatst online: 12:08
Wie herkent het volgende met een Amino M540:

Zodra je vanaf een zender welke je niet kunt opnemen, bijv. Lite TV, met het de basis EPG (de balk onderaan het scherm) langs wat zenders bladert denkt de Amino dat je die andere zenders niet kunt opnemen. Het (doorgestreepte) REC icoon blijft zichtbaar.

Hebben meer mensen dit? Het lijkt namelijk een klein bugje in de software van de Amino.

Anoniem: 371578

upgrade werkt bedankt, nu nog een nieuw wachtwoord voor mijn lijbrandt en ik ben weer helemaal happy!
Anoniem: 371578 schreef op maandag 30 juli 2012 @ 14:05:
Ok dan wacht ik dat af, dank voor je reactie en je DM!


[...]

 • Nivado
 • Registratie: November 2004
 • Laatst online: 13:50
Lijbrandt_Desk schreef op dinsdag 31 juli 2012 @ 16:27:
Betaalde VOD dienst RTL Gemist
Vanaf 1 augustus wordt RTL gemist een betaalde dienst. De problemen die er waren zijn verholpen. - Fleur
Sorry dat gaat zomaar niet!
Kun je mij vertellen hoe ik mijn bestelling van vorige week kan annuleren? Ik heb klaar 50 + KvdT besteld op basis van:
programma gemist Standaard: Ned1,2,3. Extra gemist pakket: Ned 1,2,3, RTL, SBS, Veronica, Net5 (tot 10 dgn terug)
Als dit gewijzigd wordt, moet ik mijn afweging voor de te kiezen glasvezel provider opnieuw doen. De kans is groot dat Lijbrandt dan niet meer bovenaan staat.
Dit is al geruime tijd aangekondigd hoor, dat het betaald wordt.

En ook al div. keren in div. media aan bod geweest. De kans is zelfs groot dat je bij andere providers wrs. net zo hard teleur gesteld gaat worden.

RTL wil gewoon geld zien voor z'n gemist dienst en gaat vanaf 1 aug. dus aan iedere provider geld vragen. Het is dan dus alleen nog aan de provider of ie die kosten doorberekent naar de klant....

 • Lijbrandt_Desk
 • Registratie: September 2011
 • Laatst online: 24-05-2021

Lijbrandt_Desk

Bedrijfsaccount Lijbrandt
Nivado schreef op dinsdag 31 juli 2012 @ 22:12:
[...]


Sorry dat gaat zomaar niet!
Kun je mij vertellen hoe ik mijn bestelling van vorige week kan annuleren? Ik heb klaar 50 + KvdT besteld op basis van:


[...]


Als dit gewijzigd wordt, moet ik mijn afweging voor de te kiezen glasvezel provider opnieuw doen. De kans is groot dat Lijbrandt dan niet meer bovenaan staat.
Waarschijnlijk blijft een deel van RTL gemist gratis en een ander deel betaald. - Fleur

Lijbrandt Webcare ______Webcare disclaimer/werkwijze


 • Lijbrandt_Desk
 • Registratie: September 2011
 • Laatst online: 24-05-2021

Lijbrandt_Desk

Bedrijfsaccount Lijbrandt
Anoniem: 227828 schreef op dinsdag 31 juli 2012 @ 19:01:
Zijn er meer abonnees van Lijbrandt die http://www.one.com (met door hun gehoste sites) niet kunnen bereiken (ergens vanaf eergisteren)?

Overigens heb ik geen problemen met andere sites als Facebook.com of Nu.nl......

Heb de helpdesk net gebeld met de vraag of er problemen zijn met een tweetal dns servers van Lijbrandt maar ik moest mij stil houden want ik had geen zakelijk abonnement.

Wellicht wat handige gegevens:
Gateway 188.142.34.1
DNS 1 188.142.0.6
DNS 2 188.142.0.22

Weten jullie nog andere DNS servers die ik kan proberen?
Ik zit er mee aangezien ik niet verder kan met een programma waar ik mee bezig ben.

Suggesties?

Dank je wel,
Vincent Wanders

Oja, hieronder nog een uitdraai van Tracert.
Traceren van de route naar www.one.com [195.47.247.218]
via maximaal 30 hops:

1 3 ms 2 ms 3 ms Linksys [192.168.1.1]
2 5 ms 3 ms 3 ms 188-142-34-1.FTTH.ispfabriek.nl [188.142.34.1]
3 61 ms 8 ms 8 ms 188.142.0.37
4 11 ms 8 ms 6 ms 188.142.0.37
5 39 ms 18 ms 9 ms ispfabriek.telecity2.jointtransit.nl [217.170.23.34]
6 196 ms 8 ms 8 ms Te3-3.ar7.AMS2.gblx.net [208.50.237.193]
7 * * * Time-out bij opdracht.
8 * * * Time-out bij opdracht.
9 * * * Time-out bij opdracht.
10 * * * Time-out bij opdracht.
11 * * * Time-out bij opdracht.
12 * * * Time-out bij opdracht.
13 * * * Time-out bij opdracht. (gaat zo door t/m 30)
Zou je je adresgegevens willen sturen via DM? Hopelijk kunnen wij dit voor je verhelpen. - Fleur

Lijbrandt Webcare ______Webcare disclaimer/werkwijze


 • Tricq
 • Registratie: Oktober 2011
 • Laatst online: 16-08 22:53
Lijbrandt_Desk schreef op woensdag 01 augustus 2012 @ 09:30:
[...]

Waarschijnlijk blijft een deel van RTL gemist gratis en een ander deel betaald. - Fleur
Dat is toch niet het antwoord op zijn vraag?

Ontopic:

Na gemailed te hebben met de klantenservice de kosten voor de monteur en een extra maand gratis gekregen nadat de deurverkoper had verteld dat de monteur alles wel zou aansluiten, ook de kruipruimte en alles. Toch erg netjes van lijbrandt! Alles werkt nu na een middagje klussen.

 • Lijbrandt_Desk
 • Registratie: September 2011
 • Laatst online: 24-05-2021

Lijbrandt_Desk

Bedrijfsaccount Lijbrandt
België HD
De Belgische HD zenders waren uit de lucht gehaald omdat deze te veel schokten. Dit probleem is nu verholpen. Wil jij ook weer de Belgische zenders in HD kwaliteit kunnen bekijken? Doe dan een software update.
Dit kun je doen door: TV Menu -> Instellingen -> Systeem -> Software upgrade te kiezen. - Fleur

Lijbrandt Webcare ______Webcare disclaimer/werkwijze


 • Lord Maximus
 • Registratie: Oktober 1999
 • Laatst online: 22-09 10:15
Ik heb de laatse paar dagen last van een raar probleem.

Op mijn Lijbrandt verbinding blijven veel downloads blijven hangen nadat er een stukje gedownload is.
Als ik bijvoorbeeld Unity Application Block 2.1 download bij Microsoft dan blijft de download na 1.9MB gewoon steken. http://www.microsoft.com/...oad/details.aspx?id=17866

Maar gek genoeg komt het niet bij alle downloads voor. Alleen wel consequent bij dezelfde files.

Invloed van kabels, router, PC en software heb ik al uitgesloten door verschillende kabels te proberen, zonder router te proberen, met meerdere machines (2 PC's en een laptop) te proberen en zaken als firewall en virusscanner heb ik natuurlijk ook uitgezet.

Wanneer ik de verbinding terugzet op mijn nog actieve UPC verbinding werkt alles vlekkeloos.

Zijn er meer mensen die dit ooit meegemaakt hebben of hier last van hebben?

[Voor 6% gewijzigd door Lord Maximus op 01-08-2012 21:17]


 • Intercity
 • Registratie: Juli 2012
 • Nu online
Ik weet vrij weinig van glasvezel en alle aansluitingen maar ik heb even een relatief simpel vraagje. Ik woon vanaf binnenkort in een appartementje (in een groter studentencomplex) en kwam er afgelopen week na een halfuur met Ziggo aan de lijn gehangen je hebben achter dat Lijbrandt de aanbieder is van wat er hier binnenkomt op mijn kabelaansluiting (is in Oegstgeest).

Standaard bij mijn servicekosten zit al tv van ze, ik heb met Lijbrandt gebeld en een internetabonnement afgesloten, maar het ging allemaal zo snel dat ik verder vergeten ben te noemen dat de enige aansluiting die ik binnenkrijg het standaard afdekplaatje van kabel is (zoiets zeg maar; http://www.kleinspul.nl/p...tv_doorvoer_standaard.jpg). Kan ik het modem vanaf daar gewoon aansluiten? Of wordt het een behoorlijk ingewikkeld verhaal op deze manier?

 • IcyK
 • Registratie: Juli 2007
 • Laatst online: 27-01-2018
Oh boy.

Het plaatje dat je linkt is (zoals je zelf al zegt) een contactdoos van de kabel.
NIEMAND levert diensten over de kabel behalve de kabelboer zelf, bij jou blijkbaar Ziggo.

Voor een glasvezelaansuiting heb je een ander kastje, zie de openingspost.
Mocht je zo'n kastje aantreffen in je appartement is er niks aan de hand. Dan zit daar straks je internet aansluiting (hou er rekening mee dat je daar vandaan de kabels moet trekken).
Mocht je het niet aantreffen zou ik snel je abonnement bij Lijbrandt weer afzeggen. Dat kan volgens de Wet Koop op afstand binnen 7 werkdagen na het aangaan.
Daarna ... ben je de sjaak.

http://www.ftm.nl/column/stapje-voor-stapje-op-weg-naar-het-einde/


 • Intercity
 • Registratie: Juli 2012
 • Nu online
Een glasvezelkastje is nergens aanwezig in het appartement. Maar vanaf Ziggo werd ik dus doorverwezen naar Lijbrandt... Ik ga straks maar weer eens alles en iedereen bellen. Bedankt voor je snelle reactie :) Maar zo'n telefoonslaaf bij Lijbrandt moet toch ook hebben kunnen zien dat ze daar dan niets leveren toen ik mijn adres doorgaf lijkt me? Het lijkt mij het eerste wat je controleert lijkt me.

[Voor 3% gewijzigd door Intercity op 02-08-2012 06:49]


 • Lord Maximus
 • Registratie: Oktober 1999
 • Laatst online: 22-09 10:15
Eh. Ik denk dat Ziggo in het geval van Oestgeest Lijbrandt Telecom bedoeld. :)

http://www.lijbrandt-telecom.nl

Dat is een kabelboer.

 • Lord Maximus
 • Registratie: Oktober 1999
 • Laatst online: 22-09 10:15
Lord Maximus schreef op woensdag 01 augustus 2012 @ 21:14:
Ik heb de laatse paar dagen last van een raar probleem.

Op mijn Lijbrandt verbinding blijven veel downloads blijven hangen nadat er een stukje gedownload is.
Als ik bijvoorbeeld Unity Application Block 2.1 download bij Microsoft dan blijft de download na 1.9MB gewoon steken. http://www.microsoft.com/...oad/details.aspx?id=17866

Maar gek genoeg komt het niet bij alle downloads voor. Alleen wel consequent bij dezelfde files.

Invloed van kabels, router, PC en software heb ik al uitgesloten door verschillende kabels te proberen, zonder router te proberen, met meerdere machines (2 PC's en een laptop) te proberen en zaken als firewall en virusscanner heb ik natuurlijk ook uitgezet.

Wanneer ik de verbinding terugzet op mijn nog actieve UPC verbinding werkt alles vlekkeloos.

Zijn er meer mensen die dit ooit meegemaakt hebben of hier last van hebben?
Om nog wat toe te voegen aan mijn issues.

Gisteravond had ik eindelijk het materiaal en de tijd om mijn Amino M540 aan te gaan sluiten.

Na aansluiten bleek al snel dat de boel niet naar behoren functioneert.

In eerste instantie wilde de Amino de upgrade (die standaard uitgevoerd word bij het starten) niet eens uitvoeren. Dit probleem was verholpen na het modem en de amino een uur uit te laten staan en vervolgens weer aan te zetten.

Echter zit ik nu met een TV signaal waarbij het geluid an sich goed klint maar het beeld een slideshow is ipv van vloeiend beeld.

Uiteraard zijn hier ook alle kabels al een vervangen en heb ik een en ander doorgenomen met de servicedesk.
Pagina: 1 2 3 ... 52 Laatste

Dit topic is gesloten.Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee