Toon posts:

[PC/PS4] Planetside 2 deel 2 Vorige deelOverzicht

Pagina: 1 2 3 ... 10 Laatste
Acties:

Onderwerpen


 • Rolfski
 • Registratie: Juli 2002
 • Laatst online: 26-07-2022
Dit is een vervolgtopic op deel 1 met geheel nieuwe informatie.

UPDATE!
Sinds kort kun je in deze game a la Command & Conquer Renegade een basis bouwen of andermans basis vernietigen! Dat maakt deze game nog unieker dan hij al was en levert hilarische en totaal vernieuwende gameplay op, waar onderstaande video een uitstekend voorbeeld van is:

Planetside 2: Wat is het? Wat maakt het uniek?Planerside 2 is het vervolg op de 2003 game Planetside en is een free-to-play massive multiplayer online first person shooter (F2P MMO FPS), ontwikkeld door Sony Online Entertainment/Daybreak Games (de makers van EverQuest en H1Z1) voor de PC en binnenkort ook voor de Playstation 4.

Het is een van de weinige MMO shooters die er zijn en absoluut uniek in zijn soort door de massale schaal: Maps van 8 bij 8 km en ondersteuning tot 2000 (!) spelers. Ter vergelijking: De grootste map in Battlefield is ongeveer 2 x 2km en ondersteunt 64 spelers. Ze staan daar overigens mee in het Guiness Book of World Records (1158 spelers in een enkele fps battle).

Wat het spel ook uniek maakt is de geavanceerde samenwerking die nodig is om te winnen. De maps/continenten zijn pertinent en er komt een hoop tactiek bij kijken wil je de kaart veroveren. Clans (outfits genoemd in deze game) hebben vaak meerde pelotons (van 48 man) in het veld met gespecialiseerde tank en luchtondersteuning divisies. Outfits werken vaak ook samen zodat je werkelijk kan spreken van een georganiseerde oorlog. Er zijn geen NPC’s in dit spel en de ontwikkelaars noemen het daarom ook: ”Risk met echte spelers.”

Het toneel speelt zich af in de toekomst op de verre planeet Auraxis en kent drie partijen: Terran Republic (space communisten/facisten), New Conglomerate (kapitalistische vrijheidsstrijders) en Vanu Sovereignty (cult aanhangers van buitenaardse technologie).

De game draait op DBG's eigen Forgelight engine en wordt ook gebruikt voor H1Z1, Landmark en Everquest Next.

Een veel gehoorde uitspraak die dit spel kenmerkt: "Battlefield on crack".

Waarom wil je dit spel spelen?

 • Gecombineerde oorlogsvoering (ter land en in de lucht) op ongehoorde epische schaal: Zien is echt geloven. Veel gehoorde uitspraak: “The closest thing you experience to real war”.
 • Uitstekende en uitgebalanceerde fps mechanics op het niveau van top shooters. Competitieve wedstrijden georganiseerd door de spelers zelf vinden voortdurend plaats.
 • Samenwerking tussen spelers die veel dieper gaat dan bestaande shooters.
 • Er komt meer bij kijken dan alleen maar schieten (als je er voor open staat): Er zijn veel tactische en strategische elementen.
 • De grote schaal zorgt voor een unieke dynamiek die geen enkel gevecht hetzelfde maakt en vaak hilarische momenten oplevert. Veel gehoorde uitspraak: “Planetside 2 has more Battlefield moments than all Battlefield titles combined”.
 • Levendige, volwassen community waarbij je spelers echt leert kennen. Net als bij andere MMO’s worden clans/outfits vaak hechte vriendenclubs die elkaar ook echt ontmoeten.
 • Continu in ontwikkeling (iedere 2 weken nieuwe patch) waarbij ontwikkelaars in nauw contact staan met de spelers, die sterke invloed hebben op de ontwikkeling en kunnen stemmen op de road map.
 • Het is gratis zonder Pay to Win. Je kan prima meekomen met de besten (zelfs als beginnende speler) zonder ooit een cent uit te geven aan dit spel. Dat komt omdat je alles behalve cosmetics gewoon zelf kan vrijspelen in een redelijke tijd (dus niet eens grind-to-win) en bovendien zijn nieuwe wapens in deze game side-grades, geen upgrades t.o.v. de uitstekende standaard wapens.
 • Zie onder: Adembenemende atmosfeer (als je systeem het aankan) met dag en nacht cyclus en ondersteuning voor Nvidia PhysX.

Wanneer wil je dit spel niet spelen?

 • Wanneer afgebakende partijtjes met een winnaar en een verliezer je ding zijn. Dit spel bevat een 2 uur durende mini game gedurende de rustige uren (Alert) en er is een missie systeem op komst maar verder speel je op een pertinente wereldkaart in een zinloze oorlog zonder einde.
 • Als je uitsluitend gaat voor instant, laagdrempelig, breinloos, solo spelend, run & gun vertier. Dit is uitstekend mogelijk in dit spel maar pas nadat je het een beetje doorhebt. In het begin ga je vaak dood en het kost wat tijd voordat je de gigantische maps en de spelmechanieken goed begrijpt. Spelen in teamverband/ outfits is zwaar aan te raden als je snel wilt verbeteren.
 • Wanneer je per se een spel wilt dat “af” is. Dit spel is een meerjaren project. Het was al goed (edoch buggy) bij lancering (Metacritic 8,4), is inmiddels zoveel verbeterd dat het nu te boek staat als zeer goed (op twee na beste shooter allertijden volgens PC Gamer) en zal drastisch verbeteren met de strategische en tactische toevoegingen die gepland staan op de road map.
 • Als je voor eerlijke gevechten gaat.“Size matters" is de slogan van dit spel en regelmatig vecht je tegen een gigantische overmacht (zerg) of ben je zelf onderdeel van een overmacht. Je daar tegen verdedigen is vaak zinloos en frustrerend. Kunst is om je aan te sluiten bij een openbaar squadron/peloton of outfit en die gevechten uit te kiezen waar je als team het verschil kan maken.

Beginner tips

 • Maak een karakter aan voor iedere factie (TR, NC, VS) en kijk welke je bevalt. Over het algemeen heeft iedere factie zijn eigen karakteristieken maar uiteindelijk zijn ze goed uitgebalanceerd tegen elkaar.

 • Zorg dat je de tutorial doorloopt en er is ook een map tutorial (“help” in het map menu). Onderstaande videos zijn ten zeerste aan te raden en in de link-sectie vind je nog meer links naar handige tips.

 • Voor alles wat je doet krijg je XP. 250 XP levert je 1 certification point of cert op die je kan investeren in je karakter. Het is aan te raden om je eerste certs te investeren in:
  1. nano weave armor (eerste level, 1 cert)
  2. medical kit (eerste level, 50 certs)
  3. squad spawn beacon (eerste level, 30 certs)
  4. terminal hacking (eerste level, 1 cert)
  5. (advanced) forward grip voor je gun (100 - 200 certs)
  6. 1x/2x reflex of NV scope voor je gun (30 certs)
  7. medical applicator (eerste 5 levels, 190 certs)
  8. eventueel nano armor kit (eerste 5 levels, 190 certs)
  Als je je daarna gaat specialiseren is het investeren in anti-tank mijnen (engineer) en C4 (light assault voornamelijk) aan te raden. Je hebt ze nodig voor het uitschakelen van AMS Sunderers ofwel mobiele spawn points, wat een belangrijk onderdeel van dit spel vormt.Zorg iig dat je uiteindelijk de medical applicator (heal gun) en nano armor kit (repair gun) volledig levelt.
 • Maak je niet druk om nieuwe wapens. De guns waarmee je begint behoren to de beste in de game. Andere guns zijn side-grades, geen upgrades, en meer gericht op een specifieke speelstijl zoals CQB. Uitzondering is de infiltrator.
 • De beste klasse om mee te beginnen is de medic. Anderen healen (left click) en reviven (right click) levert je veel XP op en de certs die je investeert in je heal gun verdienen zich snel terug. Engineer spelen (repareren, ammo uitdelen) levert ook redelijk veel XP op (investeer in nano armor kit).
 • In tegenstelling tot veel andere MMO's is het niet zo dat je als beginnende Battle Rank (BR) 1 soldaat geen enkele kans maakt tegen een BR 100 speler. Het spel is bewust zo ontworpen dat je als beginner in principe bijna even dodelijk bent. Ervaring, niet levels, is wat ervoor zorgt dat je in het begin wat vaker dood zal gaan dan je tegenstander. Niets om je door te laten afschrikken dus en ervaring die je hebt opgedaan in andere shooters kan je over het algemeen prima op dit spel toepassen.
 • Je kan wisselen naar de granaatwerpers van je gun door "1" in te drukken.
 • Zorg dat je bij een outfit komt. Het maakt het spel een totaal andere (betere) ervaring en het is snelste weg om dit spel onder de knie te krijgen. Veel outfits hebben trainingsprogramma’s.
 • Als je geld wilt uitgeven aan dit spel:
  • Koop alleen spullen die in de aanbieding (50% korting) zijn.
  • En die normaal gesproken 700 SC/1000 certs kosten (goedkopere spullen kan je makkelijk zelf bij elkaar grinden).
  • Als je vaak meerdere facties speelt is het handig om in NS wapens te investeren die je op al je karakters kan gebruiken.
  • All Access 6 maanden membership is een goeie deal: 3000 SC, 4 X passieve certs (48 per dag), 50% meer XP, meer wapen slots, meer aanbiedingen, meer karakters, de nieuwste cosmetics en geen wachtrijen op servers. Ter vergelijking in dollars: Stel dat je per dag gemiddeld 200 certs vrijspeelt dan krijg je met premiun over een periode van 6 maanden daar meer dan 20000 extra certs voor terug ofwel 200 dollar aan ingame waarde.Je speelt je abonnementskosten er dus makkelijk uit.

Hoe vind ik een goede outfit?

 1. Sluit je vaak aan bij publieke squadrons/pelotons die geleid worden door outfits. Je kan ook hier ff rondneuzen.
 2. Als je er eentje gevonden hebt die bevalt, bezoek de website en check of die outfit bij je speelstijl past (serieus/minder serieus, 18+, gespecialiseerd in tanks, lucht operaties, etc.).
 3. Check de outfit daarna op de outfit leader board. Het gaat er niet zozeer om dat de outfit hoog in de ranking staat, je wilt vooral bevestigd hebben dat je met een actieve outfit te maken hebt (“% online last 30 and 7 days”).
Actieve outfits met relatief veel Nederlanders. In-game namen van Tweakers staan erbij (forum naam tussen haakjes):
Miller
TR
 • Better Red Than Dead (BRTD):
  Rolfsky (Rolfski), Aphotix (Aphotix), Thisuren (Matthias94), IrcghostTR (Ircghost)
 • Freelancers Union (FU) Pennywisethedancingclown (Blaming)
 • Goon Brigade (Goon)
 • Outcasters (OC)
 • INI Elite (INI): diLLa (diLLa88) ELME ()
 • Elementary Beginners (ELME)
 • ITriggaHugga (Randfiguur), promwarm (PromWarMachine), Law0070 (Law0070 )
NC
 • Consortium (Conz): Holyitsdon (dr34m3dd)
 • Wasp Inc. (Wasp): NightPsycho (Nightcrowy), PirE (PirE ), Sevk (Sevk)
 • XDT (XDT): Tov3rNaaR (Foamy)
 • Tionres (DataGhost), Stumperd (Aphotix), Fienuxx BR30
  (Jaer288)
VSCobalt
TR
 • RedMist (RMIS): Pariahterrus (pariah_terror)
 • Red Impact Gaming (RIMG): Dracyn (Dracyn)
 • Republican Shock Guard (RSG1): Prestige93 (Prestige93)
NCAls je je eigen naam in het starter topic wilt zien zodat anderen je in-game kunnen vinden om samen te spelen of elkaar af te knallen, geef ff door.

Handige links en gratis goodies

Playstation 4 informatie

 • Hij is zojuist uitgekomen, dwz dat nog niet alle PC features erin zitten.
 • Behalve de PS4 bediening speelt het spel exact hetzelfde als op de PC, geen console limieten dus.
 • Je PC account en karakters transformeren naar PS4 is niet mogelijk.
 • Console spelers hebben eigen servers, je kan dus niet tegen PC spelers spelen. Dat heeft te maken met het feit dat patches/updates meer tijd nodig hebben op het PS4 platform. Voordeel voor console spelers is wel dat ze een PC platform als proefkonijn hebben.
 • Grafisch claimen de makers dat het er beter uit zal zien als de PC versie op ultra settings maar dan met 30-60 fps.
 • Je kan het gewoon met keyboard en muis spelen (kan iemand dit bevestigen? Kan zijn dat die feature gekilld is).
 • Uiteraard is het ook volledig gratis op PS4, je hebt er niet eens een Playstation Plus account voor nodig.
Deze crash guide is superhandig voordat je met de PS4 begint (vergeet zijn scope advies trouwens en hou het bij 1x/2x reflex in het begin):

[Voor 255% gewijzigd door Rolfski op 17-08-2017 13:45]


 • Rolfski
 • Registratie: Juli 2002
 • Laatst online: 26-07-2022
Deel twee topic aangemaakt. Laat ff weten of ik nog actieve outfits heb vergeten te melden met relatief veel Nederlanders.

 • Blaming
 • Registratie: November 2011
 • Laatst online: 26-01-2021
Misschien een idee om ook een VS outfit bij miller erbij te zetten, aangezien de voertaal in alle outfits die er staan toch Engels is maakt het redelijk weinig uit dat er Nederlanders bijzitten vind ik. En dan is er voor iedereen meteen een outfit wat mogelijk te joinen is.

 • Rolfski
 • Registratie: Juli 2002
 • Laatst online: 26-07-2022
Het liefste heb ik van alle 3 de facties van alle servers outfit namen maar mbt Miller zijn er gewoon teveel goede outfits om op te noemen. Vandaar dat ik me liever concentreer op die waar Nederlanders inzitten.

Hopelijk krijg ik nog feedback van Nederlanders die in andere outfits zitten, anders ga ik inderdaad wat andere namen opnoemen.

 • Ircghost
 • Registratie: Februari 2010
 • Laatst online: 17:34

Ircghost

Moderator Spielerij

Honeybadger doesn't care!

Mooie TS, hopelijk zullen de huidige spelers hun outfits doorgeven zodat we meer informatie daarover hebben :).

 • PirE
 • Registratie: April 2004
 • Laatst online: 28-01 13:19
Rolfski schreef op maandag 12 augustus 2013 @ 17:24:
Het liefste heb ik van alle 3 de facties van alle servers outfit namen maar mbt Miller zijn er gewoon teveel goede outfits om op te noemen. Vandaar dat ik me liever concentreer op die waar Nederlanders inzitten.

Hopelijk krijg ik nog feedback van Nederlanders die in andere outfits zitten, anders ga ik inderdaad wat andere namen opnoemen.
http://www.wasp-inc.com/
heeft ook best veel nederlanders.

 • Rolfski
 • Registratie: Juli 2002
 • Laatst online: 26-07-2022
Staat genoteerd.

 • tikkietrugjaap
 • Registratie: Juli 2005
 • Nu online
Na inmiddels weer wat meer online shooter ervaring te hebben opgedaan in andere spellen ben ik geïnteresseerd geraakt in dit spel. Ik vraag me alleen af hoeveel tijd dit spel kost om tot een leuk niveau te komen (ik lees outfits en neem dan aan dat je daar alleen in komt indien je een beetje skills hebt) als je graag echt free2play wilt spelen.
De reden dat ik het zo vraag is omdat ik wil vermijden dat mensen me gaan vertellen dat met een donatie van 100E je zo op een leuk niveau komt.
Ik heb gemiddeld één of twee uurtjes per dag max om te gamen en soms lukt me dat zelfs niet dus wil ik graag weten of dit spel überhaupt mogelijk voor me is of dat ik eeuwig zal blijven achterlopen.

Prima.


 • Blaming
 • Registratie: November 2011
 • Laatst online: 26-01-2021
Geld is op zich niet nodig, aangezien alle upgrades alleen met Certs gekocht kunnen worden, en certs zijn alleen te verdienen door te spelen. Wel gaat het verdienen van Certs een stuk sneller met membership. Stationcash (premium betaalmiddel) kan gebruikt worden om nieuwe wapens, camouflages en cosmetics te kopen.

Wel is het zo dat je aan het begin in het nadeel bent ten opzichte van de mensen die het al een stuk langer spelen, dit vond ik zelf echter niet zo erg dat het vervelend werd. Verwacht alleen geen gigantisch hoge K/D.

De meeste outfits willen trouwens liever iemand die orders kan volgens en een beetje initiatief toont dan iemand die een hoge K/D heeft.

 • Gundogan
 • Registratie: Maart 2010
 • Laatst online: 10:45

Gundogan

Rip and tear, until it is done

tikkietrugjaap schreef op dinsdag 13 augustus 2013 @ 09:20:
Na inmiddels weer wat meer online shooter ervaring te hebben opgedaan in andere spellen ben ik geïnteresseerd geraakt in dit spel. Ik vraag me alleen af hoeveel tijd dit spel kost om tot een leuk niveau te komen (ik lees outfits en neem dan aan dat je daar alleen in komt indien je een beetje skills hebt) als je graag echt free2play wilt spelen.
De reden dat ik het zo vraag is omdat ik wil vermijden dat mensen me gaan vertellen dat met een donatie van 100E je zo op een leuk niveau komt.
Ik heb gemiddeld één of twee uurtjes per dag max om te gamen en soms lukt me dat zelfs niet dus wil ik graag weten of dit spel überhaupt mogelijk voor me is of dat ik eeuwig zal blijven achterlopen.
Blaming schreef op dinsdag 13 augustus 2013 @ 09:45:
Geld is op zich niet nodig, aangezien alle upgrades alleen met Certs gekocht kunnen worden, en certs zijn alleen te verdienen door te spelen. Wel gaat het verdienen van Certs een stuk sneller met membership. Stationcash (premium betaalmiddel) kan gebruikt worden om nieuwe wapens, camouflages en cosmetics te kopen.

Wel is het zo dat je aan het begin in het nadeel bent ten opzichte van de mensen die het al een stuk langer spelen, dit vond ik zelf echter niet zo erg dat het vervelend werd. Verwacht alleen geen gigantisch hoge K/D.

De meeste outfits willen trouwens liever iemand die orders kan volgens en een beetje initiatief toont dan iemand die een hoge K/D heeft.
Ik ben de laatste paar dagen wat actiever Planetside 2 aan het spelen. Op het Ceres server kan je nog goed meekomen als beginneling (wel wat video's gekeken die de basis uitleggen zodat je weet waar je naartoe moet). Ik kan begrijpen dat het op de populaire/oudere servers wat moeilijker zal zijn, maar ik heb tot nu toe niet echt het gevoel dat ik echt underpowered ben. Met wat 'gratis' stationcash van andere games kan je wat cert-boosts kopen en daarmee kan je wel veel van de basis dingen halen als je een beetje je best doet. Niet echt pay2win dus.

En vermakelijk genoeg, zelfs met ~15-20fps in combat. Echt wat anders dan je gemiddelde CoD en BF game.

Ryzen 5 5600, 32GB, Gigabyte B550M DS3H, RX 6600 8GB


 • tikkietrugjaap
 • Registratie: Juli 2005
 • Nu online
Ok, dus het is niet een kwestie van alleen kunnen meekomen als je óf werkloos thuis zit óf nog op de middelbare school zit? Dat is goed om te horen.

Maar het maakt blijkbaar nogal uit welke server je zit. Is het dan niet zo dan als je een minder drukke server kiest dat daar de battles veel minder intens zijn? Als ik het zo lees zou ik liever een drukke server kiezen met een hoge learningcurve waarna later de battles interessanter zijn dan een makkelijke server waarbij je na een tijdje je verveelt Of overdrijf ik nu een beetje?

Prima.


 • pica
 • Registratie: Juni 2000
 • Laatst online: 26-01 16:43
tikkietrugjaap schreef op dinsdag 13 augustus 2013 @ 10:52:
Maar het maakt blijkbaar nogal uit welke server je zit. Is het dan niet zo dan als je een minder drukke server kiest dat daar de battles veel minder intens zijn? Als ik het zo lees zou ik liever een drukke server kiezen met een hoge learningcurve waarna later de battles interessanter zijn dan een makkelijke server waarbij je na een tijdje je verveelt Of overdrijf ik nu een beetje?
Het verschil in kwaliteit van spelers per server is heel goed te merken.
Mijn main op Miller is br 92 met een k/dr van 4.28 (I know, is niet end all stat, maar even als voorbeeld)
Mijn alt op Woodman is br 25 (dus met veel minder upgrades, maar toch +-18 uur aan speeltijd ) met een k/dr van 9.67.

[Voor 4% gewijzigd door pica op 13-08-2013 11:16]

Steam


 • tikkietrugjaap
 • Registratie: Juli 2005
 • Nu online
Ok, dan zou ik eerder geneigd zijn om naar Miller te gaan zodat ik op een later tijdstip tenminste een goeie pot kan spelen. Beginnen in het kinderbadje vind ik geen probleem maar het plafond moet natuurlijk wel zo hoog mogelijk zijn. Niet dat ik één of andere CS pro ben maar ik wil het me mezelf wel graag zo moeilijk mogelijk maken.

Bedankt voor de info, heren. Ik ga even kijken of ik een deel van mijn Ghost Recon clan kan meenemen :).

Prima.


 • Nickbn
 • Registratie: Januari 2003
 • Laatst online: 26-01 15:44

Nickbn

Betrokken

Mooie openingspost Rolfski!

Echter heb ik toch wel een puntje van kritiek op de manier waarop je de servers indeelt en classificeert. In het vorige topic begon je al vrij subjectief over dat Miller "beter"is dan Woodman / Cobalt Ceres. Begrijp me niet verkeerd ik vind dat je best reclame mag maken voor Miller maar vlak de andere servers niet uit. Er staat een enorme uitdaging te wachten op Woodman voor wat betreft de NC en de TR die bezig zijn met een grote inhaalslag tegenover een wat "lui" geworden Vanu die altijd de bovenhand heeft gehad in het verleden.

@tikketrugjaap
Een kinderbadje zou ik Woodman niet durven noemen als ik de reacties mag geloven van mijn maatjes die hebben deelgenomen in het (weliswaar mislukte) Hossin event tegen Miller en Cobalt. Echter blijft een eigen interpretatie altijd onderhevig aan meningen en niet aan feiten. Je kan ook gewoon op elke server een char aanmaken en het vanaf daar bekijken, maar houd er rekening mee dat het per factie anders is hoe de ervaring is

 • Rolfski
 • Registratie: Juli 2002
 • Laatst online: 26-07-2022
Nickbn schreef op dinsdag 13 augustus 2013 @ 12:23:
Mooie openingspost Rolfski!

Echter heb ik toch wel een puntje van kritiek op de manier waarop je de servers indeelt en classificeert. In het vorige topic begon je al vrij subjectief over dat Miller "beter"is dan Woodman / Cobalt Ceres. Begrijp me niet verkeerd ik vind dat je best reclame mag maken voor Miller maar vlak de andere servers niet uit. Er staat een enorme uitdaging te wachten op Woodman voor wat betreft de NC en de TR die bezig zijn met een grote inhaalslag tegenover een wat "lui" geworden Vanu die altijd de bovenhand heeft gehad in het verleden.
Ik wil zeker niet bevooroordeeld overkomen met de openingspost dus ik sta open voor suggesties om die te verbeteren (ik heb het al iets aangepast). Maar hoe je er ook tegen aankijkt, Miller is nou eenmaal de server waarvoor de Planetside 1 outfits gezamenlijk gekozen hebben en juist die spelers zijn vaak de meest loyale, hardcore spelers met sommige outfits meer dan 10 jaar oud. Alleen daarom al staat die server bij de meesten gewoonweg als meer hardcore te boek.

Op het einde van Planetside 1 vond er bovendien een fusie plaats tussen de Amerikaanse en Europese server en dat betekent dat je op Miller ook op doordeweekse dagen vaak nog laat (na 2 uur 's nachts) Amerikanen ziet vechten in grote 48+ vs 48+ veldslagen tijdens Alerts. Ik weet niet hoe de situatie is op andere servers maar ik kan me zo voorstellen dat die wat minder actief zijn doordeweeks op die tijdstippen.

 • PirE
 • Registratie: April 2004
 • Laatst online: 28-01 13:19
Woodman heeft wel een brakke loginserver :D. Ik heb daar een TR-alt en het duurt echt vaak een minuut of langer voordat hij de map gaat laden, op Miller gaat dat veel sneller.

 • Shotgunbunny
 • Registratie: Februari 2011
 • Laatst online: 29-09-2022
Ik speel zelf zo nu en dan met Vanu op Ceres. Het valt me op dat er de laatste tijd veel meer noobs bij zijn gekomen. Is Ceres nu de recommended server geworden ofzoiets?

Niet dat je mij hoort klagen, ik speel al sinds launch en ben nog steeds maar rank 25 ofzo. :P
Ik kwam een tijdje alleen figuren tegen die 2 keer zo hoog waren als mij, vooral in de lucht.

Wat betreft de speelbaarheid zonder te dokken, het is zeker goed te doen. Ik heb een keertje 15 euro ofzo neergelegd om m'n Scythe te pimpen met raketten en 'n beter machinegeweer, verder heb ik alles door spelen geunlocked. Het begin is vooral een kwestie van een class zoeken waar je goed in bent en die je leuk vindt. Ik probeerde zelfs eerst heavy, maar dat werkte echt voor geen meter voor mij.

Ik speel nu vooral Medic en Infiltrator. Met Medic kan je best lekker certs verzamelen door teammates te reviven en tussendoor wat vijandjes te poppen. Vooral handig is dat de standard gun van de Vanu Medic gewoon best goed is. Iemand nog tips voor een goeie vervanging? Want ik zou 't niet weten. :P

Infiltrator is natuurlijk gewoon lekker snipen en kills scoren. De standaard Vanu Infiltrator gun is wel een beetje meh, maar voor vrij weinig certs heb je een veel betere.

 • Thysiej
 • Registratie: September 2007
 • Laatst online: 09:44
Als je er geld aan uit wilt geven kan je het beste wachten tot er weer een event is en je 2 keer meer station cash voor je geld krijgt, dan kost het een stuk minder :)

Ik speel eigenlijk alleen infiltrator, meestal met een submachine gun (700 station cash of 1000 certs). Eens in de zoveel tijd snipe ik nog wel, maar ik heb een stuk meer lol van direct combat

 • Rolfski
 • Registratie: Juli 2002
 • Laatst online: 26-07-2022
Shotgunbunny schreef op woensdag 14 augustus 2013 @ 10:53:
Ik speel nu vooral Medic en Infiltrator. Met Medic kan je best lekker certs verzamelen door teammates te reviven en tussendoor wat vijandjes te poppen. Vooral handig is dat de standard gun van de Vanu Medic gewoon best goed is. Iemand nog tips voor een goeie vervanging? Want ik zou 't niet weten. :P
Als ik een gun zoek kijk ik altijd eerst naar de statistieken om te bepalen in welke rol/ op welke afstanden ze goed zijn tov van de andere beschikbare wapens. Vervolgens test ik ze uit in VR room en check ik de beschikbare attachments. Daarna gebruik ik preview mode om ze half uurtje te testen op het slagveld en dan weet ik het meestal wel. Soms zoek ik ook nog naar wapen reviews maar daar kan je niet altijd op vertrouwen.

In jouw geval zou ik overwegen je arsenaal aan te vullen met een korte afstand /CQB wapen (H-V45) en eentje voor de lange afstand (Corvus), zodat je op iedere situatie voorbereid bent. Beide zijn goed in die gespecialiseerde rollen en kosten maar 250 certs, al kan je voor korte afstand natuurlijk ook een shotgun of SMG overwegen. Als je zweert bij allround wapens is je standaard wapen eigenlijk het beste, geen vervanging nodig.

 • Shotgunbunny
 • Registratie: Februari 2011
 • Laatst online: 29-09-2022
Ik twijfel steeds wat voor vervanging ik wil, eigenlijk. :P

Dat standaard ding is inderdaad erg allround, zoals bij de meeste standaard wapens. Ik zou liever een accurater wapen met meer damage willen hebben. Ik had die Corvus al eens geprobeerd via trial, die leek me beter voor gerichte headshots, maar zonder scope e.d. is het moeilijk bepalen wat beter is.

Met die standaard rifle is het een meer gecontroleerd sprayen. :)

[Voor 15% gewijzigd door Shotgunbunny op 15-08-2013 10:46]


 • Rolfski
 • Registratie: Juli 2002
 • Laatst online: 26-07-2022
Shotgunbunny schreef op donderdag 15 augustus 2013 @ 10:42: Ik zou liever een accurater wapen met meer damage willen hebben.
Corvus is je enige optie dan als VS medic. CME is ook behoorlijk accuraat met advanced fwd grip trouwens maar niet in de klasse van Corvus, het is meer een middellange afstands wapen.

 • PirE
 • Registratie: April 2004
 • Laatst online: 28-01 13:19
@Rolfski, ben jij er maandagavond ook bij?

 • Ircghost
 • Registratie: Februari 2010
 • Laatst online: 17:34

Ircghost

Moderator Spielerij

Honeybadger doesn't care!

Wie speelt er nu eigenlijk op Woodsman behalve Nick en ik?

Wat raden jullie trouwens aan om te kopen, ik heb door een paar goede deals 7500 SC te spenderen dus ik ben benieuwd wat jullie daarvan zouden kopen. Ik zit trouwens bij de VS.

1. Mana-turret
2. complete heavy tank (2 maanden niet gespeeld, naam kwijt..)
3?

 • Rolfski
 • Registratie: Juli 2002
 • Laatst online: 26-07-2022
PirE schreef op vrijdag 16 augustus 2013 @ 13:28:
@Rolfski, ben jij er maandagavond ook bij?
Je bedoelt die uitwisseling tussen BRTD en WASP waarbij de ene keer een WASP squad als TR met ons meespeelt en wij de andere keer als NC met WASP spelen? Leuk idee, weet alleen niet of ik het ga redden maandag.
Ircghost schreef op vrijdag 16 augustus 2013 @ 19:23:
Wat raden jullie trouwens aan om te kopen, ik heb door een paar goede deals 7500 SC te spenderen dus ik ben benieuwd wat jullie daarvan zouden kopen. Ik zit trouwens bij de VS.

1. Mana-turret
2. complete heavy tank (2 maanden niet gespeeld, naam kwijt..)
3?
In het algemeen zou ik alleen SC spenderen aan
 • Spullen die in de aanbieding (50% korting) zijn
 • Die normaal gesproken 700 SC/1000 certs kosten (goedkopere spullen kan je makkelijk zelf bij elkaar grinden
Als je vaak andere karakters speelt is het aan te raden om in NS wapens te investeren (commisioner, underboss,15M, Skyguard bv) zodat je ze overal kan gebruiken.

Verder heeft VS weinig must-have 700 SC/1000 certs wapens in mijn ogen. Parallax is een moetje als je van snipen houdt, Lasher is handig in teamverband, Sirius SMG voor CQB/infiltrator en dan houdt het wel zo'n beetje op.

 • Nickbn
 • Registratie: Januari 2003
 • Laatst online: 26-01 15:44

Nickbn

Betrokken

Mark

Solstice SF.
Lockable raket werper (kies maar na het testen in VR welke je wil hebben)
Harasser + PPA

doei

 • Rolfski
 • Registratie: Juli 2002
 • Laatst online: 26-07-2022
Heb het starter topic zo juist uitgebreid met een geld uitgeven tutorial. Goeie vraag Mark!

 • Blaming
 • Registratie: November 2011
 • Laatst online: 26-01-2021
Rolfski schreef op vrijdag 16 augustus 2013 @ 20:22:
[...]

Je bedoelt die uitwisseling tussen BRTD en WASP waarbij de ene keer een WASP squad als TR met ons meespeelt en wij de andere keer als NC met WASP spelen? Leuk idee, weet alleen niet of ik het ga redden maandag.


[...]

In het algemeen zou ik alleen SC spenderen aan
 • Spullen die in de aanbieding (50% korting) zijn
 • Die normaal gesproken 700 SC/1000 certs kosten (goedkopere spullen kan je makkelijk zelf bij elkaar grinden
Als je vaak andere karakters speelt is het aan te raden om in NS wapens te investeren (commisioner, underboss,15M, Skyguard bv) zodat je ze overal kan gebruiken.

Verder heeft VS weinig must-have 700 SC/1000 certs wapens in mijn ogen. Parallax is een moetje als je van snipen houdt, Lasher is handig in teamverband, Sirius SMG voor CQB/infiltrator en dan houdt het wel zo'n beetje op.
Skyguard is ook wel behoorlijk teamverband vind ikzelf hoor, daarnaast moet je maar net geluk hebben dat er een aantal vliegtuigen lang genoeg blijven rondvliegen.

 • Cardinal
 • Registratie: Maart 2002
 • Laatst online: 17:47
Rolfski schreef op vrijdag 16 augustus 2013 @ 20:22:
[...]
Je bedoelt die uitwisseling tussen BRTD en WASP waarbij de ene keer een WASP squad als TR met ons meespeelt en wij de andere keer als NC met WASP spelen? Leuk idee, weet alleen niet of ik het ga redden maandag.
Ja, daar verheug ik me op, dat wordt lachen, al moet ik zeggen dat ik lange tijd niet als TR heb gespeeld.

 • Ircghost
 • Registratie: Februari 2010
 • Laatst online: 17:34

Ircghost

Moderator Spielerij

Honeybadger doesn't care!

Nickbn schreef op vrijdag 16 augustus 2013 @ 20:50:
Mark

Solstice SF.
Lockable raket werper (kies maar na het testen in VR welke je wil hebben)
Harasser + PPA

doei
Thanks Nick :P

 • Ch3ckmate
 • Registratie: December 2011
 • Laatst online: 01-02 00:56
ik speel op woodman maar zit bij de TR :p heb de indruk, zoals in TS wordt aangegeven, dat we nu aan het "opkomen" zijn, en dat de vanu wat aan het afzwakken is, ik speel nu zo'n 2 maanden, ben BR 33 en prefereer medic en sniper (al pak ik engi soms erbij om te supporten bij sunderers)

ik pak vooral med en engi omdat m'n fps vaak heel hard daalt, en als sniper kan ik daar nog mee leven maar LA of HA worden dan gewoon genaaid.

 • Motaro
 • Registratie: Oktober 2005
 • Laatst online: 04-02 23:22

Motaro

PSN: Sovietwarbear_NL

welken guns hebben jullie op TR max zitten ? ik zelf nu 2xM6 er op maar M2 lijkt ook wel iets

Ik heb dyslexie, hierdoor is mijn schrijftaal niet helemaal correct. Stoor je er niet aan, doe ik zelf wel:)


 • Ch3ckmate
 • Registratie: December 2011
 • Laatst online: 01-02 00:56
nog nooit MAX gespeeld :o :p da's de klasse die ik't minste ken

 • Ircghost
 • Registratie: Februari 2010
 • Laatst online: 17:34

Ircghost

Moderator Spielerij

Honeybadger doesn't care!

Ik ben nu Planetside 2 aan het kopieren van mijn normale install naar mijn Steam install, ben benieuwd of dat goed gaat ^^.

 • Gundogan
 • Registratie: Maart 2010
 • Laatst online: 10:45

Gundogan

Rip and tear, until it is done

Ircghost schreef op zaterdag 17 augustus 2013 @ 20:14:
Ik ben nu Planetside 2 aan het kopieren van mijn normale install naar mijn Steam install, ben benieuwd of dat goed gaat ^^.
Dat schijnt te kunnen als je het goed kopieert en daarna PS2 via steam installeerd. Hij kijkt dan of er al bestanden in de folder staan (ja dus) en dan download ie nog wat mb.

Ryzen 5 5600, 32GB, Gigabyte B550M DS3H, RX 6600 8GB


 • Ircghost
 • Registratie: Februari 2010
 • Laatst online: 17:34

Ircghost

Moderator Spielerij

Honeybadger doesn't care!

Ja hij had het alleen bij mij in de Download map staan ipv al in de common map en hij herkent het dus niet,.. agja ik ga toch net naar buiten ^^. Wel vreemd overigens, de steam download is iets over 9GB maar in de normale install map is het 12GB.. misschien verwijderd PS2 de updates niet nadat hij ze download?

 • Rolfski
 • Registratie: Juli 2002
 • Laatst online: 26-07-2022
Ircghost schreef op zaterdag 17 augustus 2013 @ 20:14:
Ik ben nu Planetside 2 aan het kopieren van mijn normale install naar mijn Steam install, ben benieuwd of dat goed gaat ^^.
Laat NOOIT Steam de integriteit van de game files checken want dan gaat Steam de hele game opnieuw downloaden en installeren. In het voormenu opstartscherm van het spel zelf zit een optie om dat te doen en die moet je gebruiken.

 • Ircghost
 • Registratie: Februari 2010
 • Laatst online: 17:34

Ircghost

Moderator Spielerij

Honeybadger doesn't care!

Dat is een goede tip :), het is in ieder geval nu allemaal gelukt. Om een of andere vreemde reden had het zelfs mijn inlog goed, ben benieuwd waar dat was opgeslagen dan..

 • himlims_
 • Registratie: Juni 2000
 • Niet online

himlims_

🐧 Linux HOoligan

welke joystick werkt -goed- icm planetside en battlefield 3?

🆂🆃🅴🅰🅼: 🆁🅾🅾🆃🅶🅰🅼🅴🆁_🅲🅾🅼
🅿🆂🅽: 🅷🅾🅻🅻🅰🅽🅳🅷🅰🆁🅳🆂


Anoniem: 220206

Mochten er nog mensen op zoek zijn naar een goed georganiseerde TR outfit op Ceres: RedMist

Ik weet niet of links posten mag, dus doe het maar zo:

Google 'redmist outfit' voor de website (meer info, teamspeak, recruitment, etc)

 • dr34m3dd
 • Registratie: Juni 2012
 • Laatst online: 02-02 15:42
Weet iemand wat er gebeurt is om phsyX te toggelen? Kan het niet meer zien en wil t graag aan hebben;p

 • Shotgunbunny
 • Registratie: Februari 2011
 • Laatst online: 29-09-2022
Het viel me de laatste dagen op dat tijdens het snipen poppetjes plots uit beeld verdwijnen. Heeft iemand daar meer last van? Behoorlijk irritant als je bijna 'n headshot hebt en dat dan zo'n gozer ineens verdwijnt.

Ik heb overigens de Corvus maar aangeschaft voor m'n Medic en hij bevalt best goed! Heb de forward grip al, nu nog even de compensator en high velocity ammo unlocken. :)

[Voor 28% gewijzigd door Shotgunbunny op 20-08-2013 11:47]


 • Rolfski
 • Registratie: Juli 2002
 • Laatst online: 26-07-2022
Anoniem: 220206 schreef op maandag 19 augustus 2013 @ 13:47:
Mochten er nog mensen op zoek zijn naar een goed georganiseerde TR outfit op Ceres: RedMist

Ik weet niet of links posten mag, dus doe het maar zo:

Google 'redmist outfit' voor de website (meer info, teamspeak, recruitment, etc)
Tuurlijk kan je links plaatsen. Ik probeer inzicht te krijgen in wat de actievere outfits zijn op Ceres waar relatief veel Nederlanders inzitten en dus interessant kan zijn voor Tweakers die op die server spelen.

Anoniem: 220206

Rolfski schreef op dinsdag 20 augustus 2013 @ 13:39:
[...]

Tuurlijk kan je links plaatsen. Ik probeer inzicht te krijgen in wat de actievere outfits zijn op Ceres waar relatief veel Nederlanders inzitten en dus interessant kan zijn voor Tweakers die op die server spelen.
www.redmistoutfit.com dan :-)

We zijn een internationale outfit, engels is de voertaal. Maar mocht je met landgenoten willen spelen, dan kan je natuurlijk altijd even een andere teamspeak channel pakken. Dit gebeurt niet zo heel vaak, aangezien het veel leuker is om meer meer spelers/squads tegelijk te spelen.

In het kort, zijn wij eenn infantry outfit, gefocused op de meer serieuzere (team) spelers. Team play en communicatie zijn top prioriteit.

Uitgebreidere info vind je op de website.

Voor zover ik weet zijn wij (op dit moment) de meest geëvolueerde en serieuze outfit op Ceres. Zowel in-game als de community eromheen.

We hebben een uitgebreid en zeer actieve forum community (6k+ posts), wiki, shoutbox, teamspeak server.
We maken tijdens serieuzere ops gebruik van teamspeak whisper/channel command features om de 'chain of command' en communicatie tussen squads goed te laten verlopen.

Als de zomer break een beetje voorbij is, pakken we ook weer het geven van trainingen op, het leaden en recruiten van pugs/randoms en als SOE ranked play/mlg aan planetside toevoegt, zullen wij een van de eerste outfits zijn met dedicated ranked spelers.

Ook als je niet gelijk de outfit wilt joinen, ben je welkom op teamspeak. Vraag iemand daar en/of in-game voor een invite in de squads.

Meeste activiteit (en serieuzere game-play) is in de avonden.

Mijn nick is ExitSign trouwens en twee van de outfit leaders (ik en kerrea) komen uit Nederland.

Een precies aantal Nederlanders weet ik zo niet uit me hoofd, maar zoals ik al zei. We zijn internationaal, dus we hebben echt spelers over heel Europa (en zelfs enkele uit de US geloof ik).

See you on Auraxis.

Meer (uitgebreidere) info over RedMist vind je op onze website.

 • Jap
 • Registratie: Juni 2001
 • Laatst online: 25-01 15:04

Jap

IPv6ert

Rolfski schreef op maandag 12 augustus 2013 @ 17:24:
Het liefste heb ik van alle 3 de facties van alle servers outfit namen maar mbt Miller zijn er gewoon teveel goede outfits om op te noemen. Vandaar dat ik me liever concentreer op die waar Nederlanders inzitten.

Hopelijk krijg ik nog feedback van Nederlanders die in andere outfits zitten, anders ga ik inderdaad wat andere namen opnoemen.
Op miller de Engelstalige multi-country outfit genaamd Outcasters (TR). Zitten ook best wel wat Nederlanders, en best goeie squad/platoon play.

Nieuws en informatie over IPv6 @ Fix6.net | Hosting met IPv6 nodig? Bekijk de IPv6-hosters lijst op Fix6.net/ipv6-webhosting


 • Thisuren
 • Registratie: Augustus 2011
 • Laatst online: 07-10-2022

 • Shotgunbunny
 • Registratie: Februari 2011
 • Laatst online: 29-09-2022
Ik zie het steeds weer, dat mensen klagen over slechte performance. Vreemd genoeg heb ik hier zelf nog nooit last van gehad.

Tijdens launch had ik nog 'n 5 jaar oude bak om op te gamen. Zoals je misschien wel kan raden liep dat niet al te soepel, maar het was speelbaar. Ergens in December heb ik wat nieuwe hardware aangeschaft, o.a. 'n i5 ter vervanging van mijn C2D. :)

Het spel draait nu perfect op max settings, terwijl het toch zeker een budget aankoop was. Daarom lijkt het me dat teveel mensen ook denken eventjes Planetside op hun 5 jaar oude bak te kunnen spelen, terwijl dit spel duidelijk nogal zwaar is voor je PC.

Het lijkt mij persoonlijk dat SOE de ballen niet heeft om te zeggen. "Sorry jongens, maar de techniek staat niet stil. Als je een rammelbak hebt, wordt het niets. Jammer maar helaas." Daarnaast hebben de klagers blijkbaar niet het inzicht dat hun systeem gewoon duidelijk outdated is.

Of is er hier dan iemand met een gloednieuwe PC die het spel totaal niet kan spelen?

 • Gundogan
 • Registratie: Maart 2010
 • Laatst online: 10:45

Gundogan

Rip and tear, until it is done

Shotgunbunny schreef op woensdag 21 augustus 2013 @ 11:40:
Ik zie het steeds weer, dat mensen klagen over slechte performance. Vreemd genoeg heb ik hier zelf nog nooit last van gehad.

Tijdens launch had ik nog 'n 5 jaar oude bak om op te gamen. Zoals je misschien wel kan raden liep dat niet al te soepel, maar het was speelbaar. Ergens in December heb ik wat nieuwe hardware aangeschaft, o.a. 'n i5 ter vervanging van mijn C2D. :)

Het spel draait nu perfect op max settings, terwijl het toch zeker een budget aankoop was. Daarom lijkt het me dat teveel mensen ook denken eventjes Planetside op hun 5 jaar oude bak te kunnen spelen, terwijl dit spel duidelijk nogal zwaar is voor je PC.

Het lijkt mij persoonlijk dat SOE de ballen niet heeft om te zeggen. "Sorry jongens, maar de techniek staat niet stil. Als je een rammelbak hebt, wordt het niets. Jammer maar helaas." Daarnaast hebben de klagers blijkbaar niet het inzicht dat hun systeem gewoon duidelijk outdated is.

Of is er hier dan iemand met een gloednieuwe PC die het spel totaal niet kan spelen?
Wat bedoel je met perfect? 60+fps tijdens zware gevechten? Of 60+fps als je in de warpgate staat of tijdens gevechten met een handje vol spelers?

Het is algemeen bekend dat zelfs de beste systemen moeite kunnen hebben met zware gevechten en eigenlijk niet eens zoveel meer fps halen dan mid-range configuraties. Wat misschien zelfs nog erger is, is dat bijna gelijkwaardige systemen alsnog heel verschillend presteren in Planetside 2. Daar valt ook nog voldoende winst te behalen.

Ryzen 5 5600, 32GB, Gigabyte B550M DS3H, RX 6600 8GB


 • Shotgunbunny
 • Registratie: Februari 2011
 • Laatst online: 29-09-2022
Vreemd genoeg heb ik tijdens grote gevechten geen enkel probleem. In ieder geval niet op zo'n manier dat het merkbaar is voor mij, blijkbaar. Ik ben niet zo iemand die constant met 'n FPS metertje aan het gamen is en meteen gaat ragen als het effe onder de 60 uitkomt. :P

Maar goed, dan zal ik wel geluk hebben ofzo. Het enige wat mij altijd opvalt is dat bij het inloggen van een karakter het altijd even duurt voordat je GUI e.d. tevoorschijn komen. Verder kan ik me niet herinneren dat ik de laatste tijd ergens last van had.

 • dr34m3dd
 • Registratie: Juni 2012
 • Laatst online: 02-02 15:42
Ik speel hier zelf ook met een i5 3470 en een gtx 760 op windows 8 met 8gb aan ram en alles loopt hier prima op ik denk alles het maximum. Ik heb Geforce experience alles voor mij laten regelen qua settings en ik dacht dat alles eigenlijk wel op het max staat.

Ik haal standaard wel minimaal 30fps in de grootste gevechten en ik vind dat allemaal prima!

 • Rolfski
 • Registratie: Juli 2002
 • Laatst online: 26-07-2022
Performance issues zal een eeuwig probleem met deze game zijn, ben blij iig dat ze een tandje erbij zetten.
Ik heb inmiddels Redmist en Outcasters bij het begintopic gezet.

 • PirE
 • Registratie: April 2004
 • Laatst online: 28-01 13:19
Nog een gratis decal: EQNVEHICLEDECAL

WASP/BRTD exchange was trouwens erg leuk. Heb me beide dagen vermaakt.

 • ArmouredSPony
 • Registratie: Juli 2009
 • Laatst online: 26-01 00:11

ArmouredSPony

ArmouredSpacePony

Ik las dat Planetside 2 naar Gamescom kwam maar zag er enkel wat borden hangen van PS2 en geen echte "booth"?

Iemand die ze wel heeft gezien?

 • Ircghost
 • Registratie: Februari 2010
 • Laatst online: 17:34

Ircghost

Moderator Spielerij

Honeybadger doesn't care!

PirE schreef op woensdag 21 augustus 2013 @ 19:57:
Nog een gratis decal: EQNVEHICLEDECAL

WASP/BRTD exchange was trouwens erg leuk. Heb me beide dagen vermaakt.
Bedankt man!

 • Rolfski
 • Registratie: Juli 2002
 • Laatst online: 26-07-2022
drumstickNL schreef op woensdag 21 augustus 2013 @ 22:35:
Ik las dat Planetside 2 naar Gamescom kwam maar zag er enkel wat borden hangen van PS2 en geen echte "booth"?

Iemand die ze wel heeft gezien?
De stand waar je naar op zoek moet is die van Pro7/ProSieben. Higby is aanwezig dus als je daar bent moet je hem ff een tweet sturen. Hij vindt het leuk om met spelers af te spreken zei die op Twitter, dus doe hem de groeten namens de "Dutch Planetside 2 Community" als je hem ziet.

BRTD/WASP was leuk indeed.

[Voor 4% gewijzigd door Rolfski op 21-08-2013 22:50]


 • Ircghost
 • Registratie: Februari 2010
 • Laatst online: 17:34

Ircghost

Moderator Spielerij

Honeybadger doesn't care!

en specifiek names T.net ;)

 • Foamy
 • Registratie: November 2006
 • Laatst online: 04-02 09:53

Foamy

Fulltime prutser

Ik speel nu al een tijdje solo, maar wil binnenkort toch misschien wat meer in teamverband gaan doen (voor zover ik dat niet al zelf doe). Enig idee of ik bijvoorbeeld eens een paar keer mee zou kunnen met een outfit van bijv. wasps? Of moet ik daar echt member voor willen worden?

blub


 • Sevk
 • Registratie: Augustus 2013
 • Laatst online: 21-03-2018
Foamy schreef op maandag 26 augustus 2013 @ 16:04:
Ik speel nu al een tijdje solo, maar wil binnenkort toch misschien wat meer in teamverband gaan doen (voor zover ik dat niet al zelf doe). Enig idee of ik bijvoorbeeld eens een paar keer mee zou kunnen met een outfit van bijv. wasps? Of moet ik daar echt member voor willen worden?
Ik zit zelf bij WASP en kan wel regelen dat je een paar keer mee kan doen. Zitten wel een paar haken en ogen aan. We praten eigenlijk alleen engels en het is verplicht om 18+ te zijn. Als dat geen probleem is dan ben je welkom om mee te doen!

 • Foamy
 • Registratie: November 2006
 • Laatst online: 04-02 09:53

Foamy

Fulltime prutser

mic ook een vereiste? taal + leeftijd is geen issue ;)

blub


 • Ircghost
 • Registratie: Februari 2010
 • Laatst online: 17:34

Ircghost

Moderator Spielerij

Honeybadger doesn't care!

Mic zou uberhaubt een vereiste moeten zijn voor iedereen die online speelt, krijg je meer samenwerking van :P

 • Sevk
 • Registratie: Augustus 2013
 • Laatst online: 21-03-2018
Mic is wel een vereiste, we toleren soms iemand zonder mic maar dat is eigenlijk alleen als we een klein groepje hebben. Dus het liefst wel een mic :)

 • Foamy
 • Registratie: November 2006
 • Laatst online: 04-02 09:53

Foamy

Fulltime prutser

Lijkt me logisch :) Ik zal straks een kijken of de mijne nog werkt of dat ik een nieuwe nodig heb :P
edit:

Nou, volgens mij doet ie het nog.. Maken jullie gebruik van ingame voice? Of een losse TS of Mumble server? Hoe gaan we dit verder regelen?

[Voor 44% gewijzigd door Foamy op 27-08-2013 17:07]

blub


 • Ch3ckmate
 • Registratie: December 2011
 • Laatst online: 01-02 00:56
vandaag er weer op gewezen dat de Vanu nog steeds de master race zijn op woodman -.- als TR hadden we nog 1 biolab voor een alert (saurva)

VS heeft er reeds 4, NC 3
slagen ze erin ons volledig te outnumberen op saurva (75%-25%) en het eventjes over te nemen

ik begrijp niet hoe zij erin slagen 5 labs te defenden als wij als TR er nog niet in slagen 1 te behouden...al geef ik toe dat de organisatie zeer ver zoek is

 • Rolfski
 • Registratie: Juli 2002
 • Laatst online: 26-07-2022
Normaal gesproken is TR de master race op Miller maar vandaag hadden ze duidelijk een off-day en overkwam hun precies hetzelfde.

 • Sevk
 • Registratie: Augustus 2013
 • Laatst online: 21-03-2018
Foamy schreef op maandag 26 augustus 2013 @ 18:46:
Lijkt me logisch :) Ik zal straks een kijken of de mijne nog werkt of dat ik een nieuwe nodig heb :P
edit:

Nou, volgens mij doet ie het nog.. Maken jullie gebruik van ingame voice? Of een losse TS of Mumble server? Hoe gaan we dit verder regelen?
We gebruiken een eigen TS server. Dus als je mee doet dan geef ik je gegevens en rechten. Je kan me een PM sturen of Sevk toevoegen als vriend op PS2 en mij dan ingame bereiken.

 • Thisuren
 • Registratie: Augustus 2011
 • Laatst online: 07-10-2022
Rolfski schreef op donderdag 29 augustus 2013 @ 01:21:
Normaal gesproken is TR de master race op Miller maar vandaag hadden ze duidelijk een off-day en overkwam hun precies hetzelfde.
Sorry daarvoor, GOON was even een ander spel aan't spelen :P

 • ye-roon
 • Registratie: Maart 2004
 • Laatst online: 30-12-2022

ye-roon

knaak

Ik ben de laatste paar dagen weer een uurtje of anderhalf in Planetside aant stoppen. En ik moet zeggen het bevalt me echt prima. Lekker snipen, of infiltraten. Wel rollen die je goed in je uppie kan doen in dit spel. Maar ik zou wel willen weten hoe het is om met een georganiseerde outfit te spelen. Random squads joinen is leuk, maar dat is het toch net niet. Weet iemand of er outfits zijn op VS Miller die misschien iemand een avondje of 2 mee willen nemen om te zien hoe het is om in een outfit te spelen?

Harder, Better, Faster, Stronger | Battletag: yeroon#2383


 • Blaming
 • Registratie: November 2011
 • Laatst online: 26-01-2021
Je kan in ieder geval kijken bij squads ingame, aan de TR-kant worden er op miller regelmatig public platoons gedaan door outfits. Weet natuurlijk niet hoe dat aan de vanu-kant geregeld is :)

 • dr34m3dd
 • Registratie: Juni 2012
 • Laatst online: 02-02 15:42
Ben weer een tijdje bezig met af en toe te spelen. Veel plezier als infiltrator rondrennen met een smg.

Mis de squads ingame jammer genoeg wel.

 • Sevk
 • Registratie: Augustus 2013
 • Laatst online: 21-03-2018
Als WASP kom ik vaak DIG en RPS tegen. Je zou even bij hun kunnen aankloppen.

 • Rolfski
 • Registratie: Juli 2002
 • Laatst online: 26-07-2022
Gisteren ff een partijtje gespeeld met de mannen en vrouwen van de Planetside Universe community (vanwege hun 10-jarig bestaan) op de Amerikaanse server Waterson. Was leuk, het is zeker aan te raden om af en toe samen te spelen met luitjes van andere servers.

 • himlims_
 • Registratie: Juni 2000
 • Niet online

himlims_

🐧 Linux HOoligan

Matthias94 schreef op donderdag 29 augustus 2013 @ 23:51:
[...]


Sorry daarvoor, GOON was even een ander spel aan't spelen :P
weet niet of ik er nog bij zit, vorige week viel me op dat de 'core-players' sommige maanden niet onlien waren geweest, met mijn conclusie; dood

🆂🆃🅴🅰🅼: 🆁🅾🅾🆃🅶🅰🅼🅴🆁_🅲🅾🅼
🅿🆂🅽: 🅷🅾🅻🅻🅰🅽🅳🅷🅰🆁🅳🆂


 • Rolfski
 • Registratie: Juli 2002
 • Laatst online: 26-07-2022
himlims_ schreef op maandag 02 september 2013 @ 15:30:
[...]

weet niet of ik er nog bij zit, vorige week viel me op dat de 'core-players' sommige maanden niet onlien waren geweest, met mijn conclusie; dood
Je bedoelt Goon dood? Als dat waar is haal ik ze van de aanbevelingslijst in het starter topic.

Miller is trouwens allesbehalve dood.

 • Ircghost
 • Registratie: Februari 2010
 • Laatst online: 17:34

Ircghost

Moderator Spielerij

Honeybadger doesn't care!

Vraag het anders aan Matthias94 hij lijkt erbij te zitten toch?

 • Motaro
 • Registratie: Oktober 2005
 • Laatst online: 04-02 23:22

Motaro

PSN: Sovietwarbear_NL

lama heb al gevonden :+

[Voor 76% gewijzigd door Motaro op 09-09-2013 23:34]

Ik heb dyslexie, hierdoor is mijn schrijftaal niet helemaal correct. Stoor je er niet aan, doe ik zelf wel:)


 • Thisuren
 • Registratie: Augustus 2011
 • Laatst online: 07-10-2022
Nope, GOON is niet dood, nog 80 man online over de laatste week. Vrijwel elke avond is er minimaal 1 squad online en vaak zitten op de outfit nachten tegen de 3 squads. We proberen ook veel samen te werken met de andere outfits om zoveel mogelijk gedaan te krijgen.
We hebben gewoon een soort policy om niemand die een tijd online is te kicken omdat we hopen dat ze nog terug komen. Er zijn inderdaad heel wat spelers inactief, vooral vanwege performance problemen of gewoon omdat ze verschillende aspecten van het spel even zat zijn, maar we krijgen er ook telkens extra bij, vooral doordat we vrij vaak public platoons doen met onze geweldige pubbie leider Mash.

Ter referentie: http://outfitpoints.com/O...utfitId=37509488620603933

[Voor 4% gewijzigd door Thisuren op 11-09-2013 00:04]


 • Rolfski
 • Registratie: Juli 2002
 • Laatst online: 26-07-2022
Eindelijk, serieuze framerate verbeteringen zitten er aan te komen: https://forums.station.so...-make-faster-game.150282/

 • Ircghost
 • Registratie: Februari 2010
 • Laatst online: 17:34

Ircghost

Moderator Spielerij

Honeybadger doesn't care!

Ziet er goed uit, ben benieuwd naar het daadwerkelijke effect :)

 • Thisuren
 • Registratie: Augustus 2011
 • Laatst online: 07-10-2022
Hmm, goed en duidelijk verhaal daar, heb zelfs een paar keer plat gelegen :P

Nu maar hopen dat er weer wat van de 'core-Goons' terug komen :D

EDIT:

Autsj SOE, dat was niet zo'n beste update. In minder dan een uur speeltijd al heel wat game-brekende bugs gevonden. Bijv:
 • Als je gelocked wordt in een vliegtuig, verschijnt het lock-on-berichtje voor 1 seconde, verdwijnt daarna, waarna je na enkele seconden door de raket geraakt wordt
 • Als iemand een sunderer opent voor squad/platoon, kan niemand er meer in, het is alsof de sunderer gesloten is
 • Granaten en anti-infantrie mijnen blijven zichtbaar nadat ze exploderen, na tijdje is het echt een puinhoop in een groot gevecht
 • Exploderende voertuigen laten hun resten zwevend achter in de lucht
 • Verschillende Goons konden opeens niemand meer zien op de map
 • Zelf zag ik een squad-sunderer niet meer als een groen icoontje op de map, maar gewoon als een rooie
 • En vooral; FPS is erg shit te noemen na deze update
 • In het certification-scherm voor de infiltrator is de recon-drone zichtbaar, unlockbaar voor 1000 certs, maar in VR is deze niet te equipen en er staat ook geen beschrijving bij
 • Amerish heeft de eerder aangekondigde anti-air schilden boven de basissen, echter is het alleen een sparkelende generator en is er geen schild zichtbaar
Sommige dingen zouden eventueel ook aan de server kunnen liggen, want na een tijdje speeltijd begon het voor sommigen verschrikkelijk te laggen, of dat puur slechte FPS was, of echt server lagg weet ik niet precies

[Voor 83% gewijzigd door Thisuren op 11-09-2013 18:47]


 • Ch3ckmate
 • Registratie: December 2011
 • Laatst online: 01-02 00:56
heb ook serieus wat bugs gemerkt en gehoord ja

splash damage is defect blijkbaar
daarnet groot gevecht op indar aan indar bay point, plots een soort "noorderlicht", maar dan in hevige schokken, overal, iedereen kreeg het te zien, goed om een epilepsieaanval te krijgen als je daar niet tegen kan :/

 • Thisuren
 • Registratie: Augustus 2011
 • Laatst online: 07-10-2022
Hmm, die laatste had ik nog niet gehoord, splash damage nog vergeten inderdaad.
De PPA op de Magrider schijnt ook enorme lichtballen the schieten plotseling, heb het zelf nog niet gezien.

Overigens zijn er ook heel veel mensen die vannacht om het kwartier opnieuw moesten inloggen, gewoon omdat de FPS telkens gestaag naar beneden gaan, tot onder de 10 zelfs. Zelf heb ik er geen last van, maar het zal ook wel één of andere memory leak zijn dat zoiets veroorzaakt.

 • Ircghost
 • Registratie: Februari 2010
 • Laatst online: 17:34

Ircghost

Moderator Spielerij

Honeybadger doesn't care!

Dat hadden ze wel wat beter mogen testen..

 • Thysiej
 • Registratie: September 2007
 • Laatst online: 09:44
Na de patch van afgelopen weekeind zitten er nog steeds een flink aantal bugs in :( Als infiltrator (rest heb ik niet getest) werken medical kits niet. Het lijkt alsof ze werken, je health bar loopt weer vol en vervolgens gaat je healthbar weer terug naar voor het gebruik van de kit.
Tevens kan loopt mijn cloak bar sneller naar beneden dan dat mijn cloak duurt. Als mijn bar rood staat te knipperen kan ik nog 20 seconden gecloaked rondlopen.

De bugs neem ik allemaal voor lief, het blijft leuk om met een kleine outfit strategieën goed uit te voeren die vervolgens ook nog blijken te werken. Gisteravond zaten we met ongeveer 50 man één punt te verdedigen, we waren bezig met een alert. Vervolgens kwam de zerg van TR aan, die het punt moesten hebben om vervolgens bij de Tech Plant te kunnen komen. Uiteindelijk, met moeite, toch 20 minuten het punt kunnen houden. Toen was de alert voorbij :)

 • Rolfski
 • Registratie: Juli 2002
 • Laatst online: 26-07-2022
Doet iemand nog actief mee met World Domination Series voorseizoen? Zoals verwacht loopt TR na aan paar dagen al flink te ownen op de meeste servers: https://players.planetside2.com/#!/wds

 • Blaming
 • Registratie: November 2011
 • Laatst online: 26-01-2021
Ik vind het een beetje zinloos als ik eerlijk ben, je krijgt namelijk punten voor de dingen die je normaal gesproken toch al doet. Daarnaast staat de TR nu inderdaad al voor met 40% tegen 2 keer 30%, daardoor vind ik het niet heel zinvol om er ook nog meer mijn best voor te doen.

 • Motaro
 • Registratie: Oktober 2005
 • Laatst online: 04-02 23:22

Motaro

PSN: Sovietwarbear_NL

ook rot bug is dat je niet al tijd exp krijgt als je iemand repair of ammo geeft je ziet wel icoontje heel tijd maar geen exp

Ik heb dyslexie, hierdoor is mijn schrijftaal niet helemaal correct. Stoor je er niet aan, doe ik zelf wel:)


 • Ircghost
 • Registratie: Februari 2010
 • Laatst online: 17:34

Ircghost

Moderator Spielerij

Honeybadger doesn't care!

wanneer je geen exp krijgt voor repair of heal komt dit doordat diegene of datgene beschadigd is door een friendly. Dit is bedoeld om farmen tegen te gaan.

Wanneer je geen exp krijgt voor het geven van ammo dan is het misschien een bug.

Anoniem: 220206

Nog mensen hier die op Ceres spelen? faction? outfit?

 • Thysiej
 • Registratie: September 2007
 • Laatst online: 09:44
Ircghost schreef op donderdag 19 september 2013 @ 10:55:
wanneer je geen exp krijgt voor repair of heal komt dit doordat diegene of datgene beschadigd is door een friendly. Dit is bedoeld om farmen tegen te gaan.

Wanneer je geen exp krijgt voor het geven van ammo dan is het misschien een bug.
Dan worden er momenteel wel heel veel spelers geraakt door friendly fire... Ik krijg misschien één op de 10 heals / repairs experience, terwijl ik wel voor elke ress die ik doe exp. krijg.

Hebben meer mensen last van 'vastlopend' geluid in game soms? Ik heb soms na ik schat ongeveer 2 uur spelen dat het geluid soms raar doet, net alsof het spel even vastloopt. Nu kan dat natuurlijk een windows 8 bug zijn (zitten er wel meerdere in, icm windows 8). Het spel zelf loopt niet vast (frames blijven gelijk en hangen niet, fps blijven netjes rond de 60 hangen). Het is een zeer irritant geluid, iemand een idee wat dit zou kunnen zijn?

 • Ircghost
 • Registratie: Februari 2010
 • Laatst online: 17:34

Ircghost

Moderator Spielerij

Honeybadger doesn't care!

Als je speelt op een super druk gebied zoals bio plants dan komt friendly fire erg veel voor dus zo gek is het niet.

Ik gebruik zelf w8 en speel (als ik speel) vaak langer dan 2 uur en heb nog geen geluidsproblemen ervaren. Heb je dit ook bij andere games?

 • Blaming
 • Registratie: November 2011
 • Laatst online: 26-01-2021
Vandaag met Freelancers Union op miller gestart met het ondersteunen van de NC factie. We hadden een groot deel van de avond een full platoon met pubbers bij de NC. Was leuk om is aan die kant te zitten :).

 • Thysiej
 • Registratie: September 2007
 • Laatst online: 09:44
Ircghost schreef op vrijdag 20 september 2013 @ 16:49:
Als je speelt op een super druk gebied zoals bio plants dan komt friendly fire erg veel voor dus zo gek is het niet.

Ik gebruik zelf w8 en speel (als ik speel) vaak langer dan 2 uur en heb nog geen geluidsproblemen ervaren. Heb je dit ook bij andere games?
Wellicht dat het dan aan de installatie van PS2 ligt, die kan ik natuurlijk ook nog een keer opnieuw installeren. met andere games heb ik dit helemaal niet.
Met ps2 heb ik ook bijna altijd de melding als ik de game af wil sluiten 'Dit programma reageert niet', daarnaast moet ik altijd 2x het loading screen door als ik inlog. Ik zal binnenkort eens een nieuwe installatie doen en kijken of het dan beter is.

 • Rub3s
 • Registratie: Mei 2007
 • Laatst online: 03-02 13:29

Rub3s

+3 , omdat het kan

Als ik ps2 wil afsluiten, crashed ie bij mij ook altijd. Dat zal dus wel vaak voorkomen.

 • Ircghost
 • Registratie: Februari 2010
 • Laatst online: 17:34

Ircghost

Moderator Spielerij

Honeybadger doesn't care!

Beide problemen herken ik niet, het enige echte probleem dat ik heb is dat ik vaak lang (30sec) moet wachten voordat ik kan ikloggen op de Woodman server.

 • Rub3s
 • Registratie: Mei 2007
 • Laatst online: 03-02 13:29

Rub3s

+3 , omdat het kan

Ik heb windows 7, 64 bits. Misschien dat het aan 64 bits ligt? (verder nog een AMD 4870 kaart)

[Voor 20% gewijzigd door Rub3s op 23-09-2013 13:59]


 • Ircghost
 • Registratie: Februari 2010
 • Laatst online: 17:34

Ircghost

Moderator Spielerij

Honeybadger doesn't care!

Heb zowel op mijn x64 W7 en mijn x64 W8 gespeeld. Heb zelf de AMD HD9600 + 2500k (i5) @4Ghz.

 • Thysiej
 • Registratie: September 2007
 • Laatst online: 09:44
Ik had er voorheen op W7 X64 geen last van, nu met W8 X64 wel. In tegenstelling tot jullie heb ik een Nvidia kaart (670) en i5 3570K. Ik post hier wel of na een nieuwe verse installatie van ps2 het probleem is verholpen

 • Rolfski
 • Registratie: Juli 2002
 • Laatst online: 26-07-2022
[b]Ircghost schreef op donderdag 19 september 2013 @ 10:55
Hebben meer mensen last van 'vastlopend' geluid in game soms? Ik heb soms na ik schat ongeveer 2 uur spelen dat het geluid soms raar doet, net alsof het spel even vastloopt. Nu kan dat natuurlijk een windows 8 bug zijn (zitten er wel meerdere in, icm windows 8). Het spel zelf loopt niet vast (frames blijven gelijk en hangen niet, fps blijven netjes rond de 60 hangen). Het is een zeer irritant geluid, iemand een idee wat dit zou kunnen zijn?
Mijn geluid loopt ook vast af en toe. Verder speelt ie twee TR muziekjes door elkaar als ik inlog.
Alt-tabben crasht bij mij ook, evenals het spel afsluiten.

Allemaal bugs die er voorheen niet waren en van SOE's customer support wordt ik tot nu toe weinig wijzer.

 • Blaming
 • Registratie: November 2011
 • Laatst online: 26-01-2021
Jup. Heb hier ook dat die een melding geeft dat planetside 2 niet meer werkt als ik hem afsluit. Redelijk logisch, maar verder geen bijzonder groot probleem.

 • Ircghost
 • Registratie: Februari 2010
 • Laatst online: 17:34

Ircghost

Moderator Spielerij

Honeybadger doesn't care!

Het zou kunnen dat er nu wel problemen zijn hoor (of dat ik gewoon geluk heb) maar heb sinds die laatste gebrekkige update niet meer gespeeld..

 • IngamerX
 • Registratie: Januari 2010
 • Laatst online: 02-02 09:24
Boooooyss!!

Ik houd van deze game, eventjes serieus. Ik heb 'm nu een half jaar niet gespeeld omdat mijn PC sinds ons gezin verhuisd ivm verbouwing stof staat te happen, maar daarvoor speelde ik het echt veel.

Zeker een top 5 shooter, en imo beter dan de BF serie. Een ongekende ervaring!

Maar hoe zit het straks op de PS4? Mijn beste maat heeft geen PC maar wilt wel een PS4 halen, en aangezien we samen willen gamen wil ik absoluut PS op de PS4 proberen.

ZIjn er meer tweakers die dit spel op de ps4 gaan spelen, onder wie misschien ook mensen die het momenteel op de PC spelen of op de PC hebben gespeeld?

Zal het spel op de PS4 wellicht beter draaien (i.v.m. optimalisaties) dan op de PC, bijvoorbeeld met een stabiele 30 FPS?

Zal de PS4 exact dezelfde content bieden, en ook hetzelfde aantal spelers ondersteunen?
Pagina: 1 2 3 ... 10 Laatste


Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee