Toon posts:

[MMO] Het grote World of Tanks topic - Deel 31 Vorige deelOverzichtVolgende deelLaatste deel

Dit topic is onderdeel van een reeks. Ga naar het meest recente topic in deze reeks.

Pagina: 1 2 3 ... 12 Laatste
Acties:
 • 23.970 views

 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 26-05 15:43
Mede-auteur:
 • ShockWave
 • Registratie: December 2008
 • Laatst online: 02-05 18:45

ShockWave


http://tweakers.net/ext/f/v5zlrkFQhdc3aSZyU38XvYUI/full.png
De gameplay valt te vergelijken met die van een FPS maar dan met tanks, een soort Battlefield zonder infanterie. Wanneer je voor het eerst inlogt in het spel zul je zien dat er een aantal tanks in je garage staan. Het betreft hier light tanks uit elke op dit moment speelbare landen. Elk land heeft zijn eigen tank tree, deze tree bestaat naast light, medium en heavy tanks ook uit tank destroyers en SPG's. Om een tank te kopen heb je 2 dingen nodig: experience en credits. Deze zijn te verdienen door aan battles mee te doen.

Net zoals veel MMO's werkt het spel met een experience system. Met elke battle waar je aan meedoet verdien je experience. Deze experience verdien je door vijandelijke tanks te beschadigen of te detecteren (scouten). Vervolgens kun je deze experience uitgeven om je huidige tank te upgraden of misschien wel om te sparen om een betere tank te kopen. Zie voor gedetailleerde uitleg het kopje Experience.
Het spel is opgebouwd uit verschillende "Tiers" (lees: levels), elke keer als je een beter tank koopt wordt je weer in een betere tier gezet waardoor je weer andere tanks en betere tegenstanders tegenkomt. Als je een tank uit Tier 2 hebt zul je bijvoorbeeld tanks uit Tier 2 en hooguit Tier 4 tegenkomen, dit is ingebouwd om het spel eerlijk en leuk te houden. Er zijn echter uitzonderingen zoals voor (bepaalde) Light tanks of SPG's (artillery).

Het is de bedoeling dat je samen met je team het vijandelijke team uitschakelt of hun basis overneemt. Op dit moment is het mogelijk om met tanks uit Duitsland, Rusland, Amerika, Frankrijk, Verenigd Koninkrijk en China het slagveld te betreden. In je team kunnen tanks uit elk land zitten, het is dus niet zo dat je als Duitse tank alleen tegen tanks uit Rusland en Amerika kunt vechten. Het spel zit strategisch in elkaar en rushen heeft in veel gevallen ook weinig nut, er is een map ingebouwd in het spel en door het gebruik van de CTRL knop en je muis kun je punten op de kaart aanklikken om zo je teammaten te seinen (een artillery bijvoorbeeld).

De game is gebaseerd op zogenaamde microtransacties, kleine uitgaven binnen het spel. Daarvoor moet je wel eerst gold kopen, dit kan op de site wanneer je inlogd. Met het gold kun je verscheidene dingen doen, zo kun je premium tanks aanschaffen, Premium Account inschakelen, garage uitbreiden en nog veel meer.
Op dit moment zijn de volgende gold packs beschikbaar:
 • 30000 http://tweakers.net/ext/f/7GyonswQKtZ6epKOBPPqIOwH/full.gif - € 99.95
 • 14500 http://tweakers.net/ext/f/7GyonswQKtZ6epKOBPPqIOwH/full.gif - € 49.95
 • 5500 http://tweakers.net/ext/f/7GyonswQKtZ6epKOBPPqIOwH/full.gif - € 19.95
 • 2500 http://tweakers.net/ext/f/7GyonswQKtZ6epKOBPPqIOwH/full.gif - € 9.95
 • 1500 http://tweakers.net/ext/f/7GyonswQKtZ6epKOBPPqIOwH/full.gif - € 6.95
Er zijn genoeg mogelijkheden om te betalen van CC tot Paypal tot iDeal en zelfs met de telefoon.


Retailbox

Ook is er sinds een tijdje de mogelijkheid om een retail versie van het spel te kopen waarbij je het volgende ontvangt:

Invitation code (enkel te gebruiken op nog niet bestaande accounts):
 • 3 dagen premium account
 • 1000 http://tweakers.net/ext/f/7GyonswQKtZ6epKOBPPqIOwH/full.gif
Bonus code (werkt zowel op oude als nieuwe accounts):

System Requirements

Minimum settingsMedium settingsMaximum settings
Operating system:
Windows 2000/XP/Vista/7
Processor:2.2 GHz3 GHzDualcore 3 GHz
Geheugen:1.5GB / 2GB2GB / 3GB 4GB of meer
Videokaart:Nvidia 6600GT
ATI X800
Nvidia 8600GT
ATI HD3850
Nvidia 9800
ATI 4850
Internet connection:128 Kbps128 Kbps1024 Kbps of meer (voice chat)http://tweakers.net/ext/f/9utWK1uMGZxMJfDQ8ORFe1sZ/full.png
World of Tanks is een free to play MMO maar berust op zogenaamde microtransacties. Je koopt dan gold wat je ingame kan besteden aan een verscheidenheid aan dingen, van 100% crew tot equipment. Daarnaast kun je ook een Premium Account kopen. Dit biedt een aantal voordelen, zo kun je een Platoon maken (om er een te joinen heb je geen Premium Account nodig) en krijg je per battle 50% exp en credits.

Er zijn verschillende lengtes waaruit je kan kiezen:
 • 12 maanden - 24000 http://tweakers.net/ext/f/7GyonswQKtZ6epKOBPPqIOwH/full.gif
 • 6 maanden - 13500 http://tweakers.net/ext/f/7GyonswQKtZ6epKOBPPqIOwH/full.gif
 • 30 dagen - 2500 http://tweakers.net/ext/f/7GyonswQKtZ6epKOBPPqIOwH/full.gif
 • 15 dagen - 1250 http://tweakers.net/ext/f/7GyonswQKtZ6epKOBPPqIOwH/full.gif
 • 3 dagen - 650 http://tweakers.net/ext/f/7GyonswQKtZ6epKOBPPqIOwH/full.gif
 • 1 dag - 250 http://tweakers.net/ext/f/7GyonswQKtZ6epKOBPPqIOwH/full.gif

http://tweakers.net/ext/f/ZXCHihI7fyW26ihBgwOCPsWS/full.png
World of Tanks is een game waarbij je inlogged en na het selecteren van een tank vrij snel een battle in kunt stappen. Dit is ooit begonnen met enkel de Random battles maar daar zijn later de Assault en Encounter gamemodes nog aan toegevoegd. Daarnaast zijn er ook nog Tank Company en Clan War battles.
Wargaming is nog van plan nieuwe gamemodes te introduceren zoals Garage battles.


Beschikbare gamemodes

Random
In this game mode there are two bases. You must either eliminate the opposing team or capture their base within 15 minutes to be victorious.
Assault
In this game mode the one base on the map belongs to the defending team. The attacking team has no base at all and its mission is to either capture the enemy team's base or to destroy their tanks. The battle time limit is reduced to 10 minutes for this game mode.
Encounter
In this game mode there is one base, under neither teams control at the start, and the teams spawn at opposing sides of the map from it. The goal is to either capture the base or destroy all enemy tanks. When tanks of both teams are in the base capture circle, no capture takes place. As usual, the capture bar can also be reset by damaging the vehicles in the capture circle.
Tank Companies
In this battle version, players with a premium account can form their own team by inviting friends or allowing random players to join their company. Team rosters are built using a point system. After forming your team, it will be placed into the Tank Companies Matchmaker. Companies are available in 4 divisions. Junior, Medium , Champion and Absolute.
Clan Wars
The Global Map is Clan Wars' theater of operations, divided into provinces currently limited to Europe, The Middle East, Northern and Western Africa. The gameplay of this mode is based on the strategic struggle between clans for ownership of provinces on the Global Map.http://tweakers.net/ext/f/JKjGUOMA9MuygqlfhhIlDLWK/full.png
Trainen
Als je een nieuwe tank aanschaft kun je kiezen uit verschillende crew statussen, 50% (gratis) 75% (20k credits per crewmember) en 100% (200 goud per crewmember), dit heeft effect hoe je tank rijdt, hoe snel het reloaden gaat, hoe snel je aimed en hoe zuiver je schiet. Een crew die nog geen 100% is train je door er games mee te spelen (Het crewtrainen gaat sneller met een premium account).

Secondary skills
Zodra een crewmember de 100% bereikt is het mogelijk een secondary skill of perk uit te kiezen, er is onder andere de keuze uit Cammo / Firefighting / Repair. Dit begint op 0% en gaat door tot 100%, het effect van deze secondary skill op de uiteindelijk uitvoering ervan wordt gemiddeld over de complete crew (Dus als je 2 crew members op 100% voor cammo hebt, en de andere 3 heb je voor iets anders getrained is je tank dus geskilled voor 40% op Cammo) . Zodra je 100% bereikt op een secondary skill kun je een volgende kiezen (Het is dus mogelijk om meerdere secondary skills op een crewmember te hebben). Het beste is om alle crewmembers dezelfde skill te laten trainen voor het beste resultaat. Tegenwoordig zijn er een groot aantal skills en perks voorhanden om je crew nog veel specifieker verder te kunnen trainen. Mocht je vragen hebben over welke het beste bij jouw speelstijl of tank past stel de vraag in dit forum.

Omtrainen
Een tank crew moet getrained zijn voor het gebruik van een bepaalde tank, in een andere tank krijgen ze een penalty waardoor ze extreem veel slechter werk leveren! In de Personal File van een crew member kun je vinden voor welke tank een crew getrained is. Als je in hun File naar training gaat, kun je de persoon omtrainen naar een andere tank van dezelfde klasse, als een crew member op 100% zit, zal de retraining die 20.000 credits kost, een drop van 10% naar 90%, dit betekent dus dat de crew voor de nieuwe tank op 90% kennis zit, een gratis retraining zal ze naar 75% terugbrengen. Als je echter naar een andere klasse tank gaat (Bijvoorbeeld SPG > Heavies), zal de drop groter zijn, voor 20.000 credits zal hij terugvallen naar 80%, en voor niks naar 60% van de huidige crewexperience. Zodra de crew geretrained is, is hij te gebruiken in de nieuwe tank, de secondary skills blijven bij de retraining behouden! en deze zullen dus effect hebben op de tank.

Verschillende typen Crew
http://tweakers.net/ext/f/yNdcKQImFA7C3HNCxajo68uC/full.pngDe Commander is verantwoordelijk voor het spotten van enemy tanks. Ze hebben eveneens invloed op de view range van je tank, hoe hoger het level van de Commander hoe hoger je view range. Daarnaast geeft hij bonussen aan de primaire skill van de crew. Wanneer de Commander dood is worden er geen bonussen uitgedeeld en neemt je view range af.
http://tweakers.net/ext/f/0IszGNrzLwItukbACqW5H5F4/full.pngDrivers zijn verantwoordelijk voor de controle over je tank. Hoe hoger de skill van de Drivers hoe fijner je bochten kunt nemen en met minimale snelheidsverlies. Daarnaast zul je met een betere Driver sneller kunnen accelereren. Wanneer de Driver dood is heeft dit een negatieve invloed op de maximum snelheid, traverse speed en acceleratie van je tank.
http://tweakers.net/ext/f/WZvFuTeJxCSY3ONf8417qm0C/full.pngDe Loaders zijn verantwoordelijk voor de tijd van het laden en bepalen dus eigenlijk voor een deel je RoF (rate of fire). De dood van één of beide Loaders heeft een lagere RoF ten gevolge. Daarnaast zal het laadproces mogelijk gereset worden wanneer één of beide gedood worden tijdens het laden.
http://tweakers.net/ext/f/RVxC4X4c2wyAsncdNCKqC1Mt/full.pngDe Gunner is verantwoordelijk voor het aimen en vuren van de tank. Het aimen zal sneller gaan als de Gunner een hoger level heeft. De dood van een Gunner heeft als gevolg dat de aim tijd toeneemt. Wanneer een Gunner dood gaat wanneer je aan het aimen was dan kan dit mogelijk gereset worden.
http://tweakers.net/ext/f/PCSCqj2pyp3wtHAeH5bq8sYW/full.pngRadio Operators onderhouden de contacten met de allies en effectief tot hoe ver je je medespelers op de minimap kunt zien. Op de basis skill van 50% zal de radio range op 75% zijn werk doen. Wanneer de Radioman neergeschoten wordt zal de radio range afnemen tot 50%.

http://tweakers.net/ext/f/GSsvV764fJEcc5ndqj5ylO1y/full.png
Er zijn in World of Tanks 2 soorten experience: tank gebonden experience en free experience. Tank gebonden experience is niet vrij te besteden en geldt enkel voor de tank waarmee je het verkregen hebt.

Experience vergaar je door deel te nemen aan battles. Tanks beschadigen, scouten (spotten) en cappen (basis overnemen) leveren experience op. Het team heeft ook een gezamelijke pot met exp die groter wordt naarmate meer damage overall gedaan wordt en dit wordt eveneens verdeeld over elke speler in je team. Cappen wanneer er nog een redelijk aantal van de tegenstander leeft terwijl je team sterk genoeg is levert je dus beduidend minder experience op. Hoe meer damage je doet hoe meer experience je vergaard dit omdat er geen kill bonus bestaat.

Free experience verkrijg je gratis bij elke battle die je speelt. Je ontvang 5% free experience van de experience die je in de battle verdient hebt. Dit vrije exp kun je, zoals de naam al doet vermoeden, ook vrij besteden op elk van je tanks. De meesten die al langer spelen gebruiken het gespaarde free experience voor upgrades voor volgende tanks, op die manier kun je je tank vaak al helemaal upgraden bij aanschaf.

Wanneer je je tank elite maakt, dit wil zeggen alle upgrades gekocht die er te kopen zijn voor de desbetreffende tank, kun je het verkregen exp om laten zetten in free experience door middel van gold. De ratio om om te zetten ligt op 25 exp voor 1 gold. Ook kun je ervoor kiezen om alle exp die je binnen krijgt met de tank om te laten zetten naar experience van de crew waardoor deze sneller levelt (Accelerate Crew Training). Dit kan echter ook alleen wanneer de tank elite status heeft.


http://tweakers.net/ext/f/T5i8NKMYCE7r8u62E5aj3swt/full.png
Bekend was dat de Amerikaanse tank tree flink op de schop zou gaan maar inmiddels is bekend gemaakt dat alle huidige trees grote veranderingen zullen ondergaan. Het zal in kleine stappen gaan en het zal een proces zijn dat weken tot maanden zal duren. Het artikel van Wargaming: Full Tech Trees Revised and Improved.

Een overzicht van de volledige tank trees die zich op dit moment in het spel bevinden:
German Tanks Full
French Tanks Full
USA Tanks Full
USSR Tanks Full
BritshTanks
Chinese Tankshttp://tweakers.net/ext/f/Tn3QsLFnovFPXOdsH11bnSn9/full.png
Battle hero achievements worden uitgedeeld aan, zoals de naam al doet vermoeden, de spelers die bepaalde doelen hebben gehaald en daarmee heroes van de battle waren. Per battle kan er van elke achievement maar één zijn die de achievement gehaald heeft, wel kun je meerdere achievements in één battle verkrijgen. Deze achievements leveren tevens meer credits op.

http://wiki.worldoftanks.eu/images/b/b6/Supporter.pngConfederate
Hit more enemy vehicles than any other player on your team (at least 6), which are subsequently destroyed by another player.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/0/0d/Defender.pngDefender
Reduce the amount of enemy capture points on a friendly base by 70 or more.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/7/77/Invader.pngInvader
Capture the maximum number of points from the enemy base, but not less than 80. The achievement is granted on successful base capture, including only the points that were part of the base capture.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/6/69/Scout.pngScout
Detect more enemy tanks and self-propelled guns than anyone else on your team (at least nine). The achievement is granted to the winning team only.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/8/8f/Sniper.pngSniper
Achieve at least 85% hits out of a minimum of ten shots fired with the potential damage of 1,000 HP and more. No team hits allowed, non-penetrating hits included.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/7/76/Steelwall.pngSteel Wall
Receive the most hits (at least 11) of any player on your team, with potential damage of at least 1,000 HP, and survive.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/9/97/Warrior.pngTop Gun
Destroy more enemy vehicles than any other player on your team (at least 6).
http://wiki.worldoftanks.eu/images/2/2a/Evileye.pngPatrol Duty
Awarded to the player who helps the team damage at least six enemy vehicles by highlighting them. The tanks must be highlighted only by you when they take damage.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/c/c8/MedalBrothersInArms.pngBrothers in Arms
Awarded to a platoon in which all platoon members destroy at least 3 enemy vehicles and survive in battle. Each platoon participant receive this title.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/6/6c/MedalCrucialContribution.pngCrucial Contribution
Awarded to a platoon which destroyed at least 12 enemy vehicles in one battle. Each platoon participant receive this title.http://tweakers.net/ext/f/aJysRLpFrauANgGZBpuAvfxq/full.png
Epic achievements zijn speciale medals die je kunt verdienen door bepaalde doelen te halen. Deze zijn net wat lastiger dan Battle Hero achievements maar worden niet publiekelijk aan het eind van een potje in het resultatenscherm getoond.

http://wiki.worldoftanks.eu/images/b/b0/MedalBillotte.pngBillotte's Medal
Awarded to players who destroy at least one enemy vehicle and survive the battle to victory despite receiving at least five different critical hits and 80% or more loss of hit points.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/f/f0/MedalBrunoPietro.pngBruno's Medal
Awarded to players who destroy three or four enemy vehicles and survive the battle to victory despite receiving at least five different critical hits and 80% or more loss of hit points.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/d/d1/MedalBurda.pngBurda's Medal
Awarded for the destruction of five or more enemy self-propelled guns with a tank or Tank Destroyer.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/3/3a/MedalDeLanglade.pngde Langlade's Medal
Awarded to the player who destroys four or more enemy vehicles that were in the process of capturing the player's base.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/c/cc/MedalDumitru.pngDumitru’s Medal
Awarded for the destruction of four enemy self-propelled guns.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/e/e7/MedalFadin.pngFadin's Medal
Awarded for destroying the last enemy vehicle in the battle with the last shell remaining in the player's tank.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/3/3a/MedalHalonen.pngHalonen's Medal
Awarded for destroying three or more enemy vehicles with a Tank Destroyer. The targets must be at least two tiers higher than the player's vehicle.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/7/75/MedalKolobanov.pngKolobanov's Medal
Awarded to a player who stands alone against five or more enemy tanks or Tank Destroyers and wins.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/c/c5/MedalLehvaslaiho.pngLehvaslaiho’s Medal
Awarded for destroying two enemy vehicles with a medium tank. The targets must be at least two tiers higher than the player's tank.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/0/04/MedalNikolas.pngNichols’ Medal
Awarded for destroying four or more enemy vehicles with a medium tank. The targets must be at least two tiers higher than the player's tank.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/2/2b/MedalOrlik.pngOrlik's Medal
Awarded for destroying three or more enemy tanks or Tank Destroyers. The targets must be at least two tiers higher than the player's vehicle.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/5/5f/MedalOskin.pngOskin's Medal
Awarded for destroying three or more enemy vehicles with a medium tank. The targets must be at least two tiers higher than the player's tank.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/0/01/MedalPascucci.pngPascucci’s Medal
Awarded for the destruction of three enemy self-propelled guns.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/e/e8/MedalLafayettePool.pngPool’s Medal
Awarded for destroying 10 or more enemy tanks and self-propelled guns with any vehicle. The targets must be at least tier four enemy vehicles.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/f/f8/MedalRadleyWalters.pngRadley-Walters’ Medal
Awarded to players in the 5th or higher tier for destroying 8 or 9 enemy vehicles in one battle.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/c/cf/HeroesOfRassenay.pngRaseiniai Heroes' Medal
Awarded to a player who destroys single-handedly all enemy vehicles (at least 14 vehicles).
http://wiki.worldoftanks.eu/images/a/ab/MedalTamadaYoshio.pngTamada Yoshio Medal
Awarded to a player who destroys at least three Self-Propelled Guns while driving a light tank, and survives the battle. The targets must be at least two tiers higher than the player's tank.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/a/a1/MedalTarczay.pngTarczay’s Medal
Awarded to players who destroy at least five enemy vehicles and survive the battle to victory despite receiving at least five different critical hits and 80% or more loss of hit points.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/8/8c/MedalBolter.pngBoelter's Medal
With the release of Version 0.8.0, this medal is no longer being awarded. Awarded for destroying 7 or more enemy tanks and self-propelled guns with a tank or Tank Destroyer in one battle. The targets must be at least tier four or higher.http://tweakers.net/ext/f/bEvXP8ie1yloIsmveRZ6Ni7Z/full.png
Medals zijn zoals de achievements in veel andere games. Je hebt 4 gradaties per medal waarbij het oplopend in moeilijkheid is om ze te behalen.

Abrams' Medal
• Class IV - 10 victories
• Class III - 100 victories
• Class II - 1,000 victories
• Class I - 10,000 victories
Carius' Medal
• Class IV - destroy 10 vehicles
• Class III - destroy 100 vehicles
• Class II - destroy 1,000 vehicles
• Class I - destroy 10,000 vehicles
Ekins' Medal
• Class IV - destroy 3 (tier 8, 9, 10) vehicles
• Class III - destroy 30 (tier 8, 9, 10) vehicles
• Class II - destroy 300 (tier 8, 9, 10) vehicles
• Class I - destroy 3,000 (tier 8, 9, 10) vehicles
Kay's Medal
• Class IV - battle hero 1 time
• Class III - battle hero 10 times
• Class II - battle hero 100 times
• Class I - battle hero 1,000 times
Knispel's Medal
• Class IV - damaged 10,000 HP
• Class III - damaged 100,000 HP
• Class II - damaged 1,000,000 HP
• Class I - damaged 10,000,000 HP
Lavrinenko's Medal
• Class IV - reducing 100 capture points of a friendly base
• Class III - reducing 1,000 capture points of a friendly base
• Class II - reducing 10,000 capture points of a friendly base
• Class I - reducing 100,000 capture points of a friendly base
Leclerc's Medal
• Class IV - 100 capture points
• Class III - 1,000 capture points
• Class II - 10,000 capture points
• Class I - 100,000 capture points
Popel's Medal
• Class IV - detect 20 vehicles
• Class III - detect 200 vehicles
• Class II - detect 2,000 vehicles
• Class I - detect 20,000 vehicleshttp://tweakers.net/ext/f/VldpTDnQY5F7F3imToJjCvKX/full.png
Special Achievements of Titles of Honor variëren een beetje in wat ze doen. De ene is net als een Medal en kun je maar één keer verkrijgen. Anderen werken met een combo's waarbij ook een record wordt bijgehouden.

http://wiki.worldoftanks.eu/images/e/ec/Invincible.pngInvincible
Survive 5 or more battles without taking any damage, not including battles fought using self-propelled guns (the icon displays the longest sequence).
http://wiki.worldoftanks.eu/images/1/19/Kamikaze.pngKamikaze
Destroy a higher-tier enemy vehicle by ramming it. You can only earn this achievement once per battle. The icon in the service record displays the number of times the achievement was awarded.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/2/28/ArmorPiercer.pngMaster Gunner
Achieve at least five penetrating hits in a row against enemy vehicles. A miss, non-penetration or ricochet breaks the sequence (the icon displays the longest sequence).
http://wiki.worldoftanks.eu/images/b/be/TankExpert.pngMaster Tanker
Destroy at least one of every type of enemy vehicle currently available in the game. In the event that new vehicles are added to any tech tree, the award becomes void.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/d/db/Mousebane.pngMouse Trap
Destroy 10 or more PzKpfw VIII Maus tanks. The icon in the service record displays the number of times the achievement was awarded.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/e/e7/Raider.pngRaider
Capture the enemy base and remain undetected during the entire battle. The icon in the service record displays the number of times the achievement was awarded.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/1/10/HandOfDeath.pngReaper
Destroy three or more enemy vehicles in a row with a single round each. The achievement is granted on completion of the sequence. The sequence can be continued in the next battle fought on any vehicle. The icon in the service record displays the longest sequence.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/d/dc/TitleSniper.pngSharpshooter
Hit an enemy vehicle ten or more times in a row without missing. The results of the next battle in a row using any vehicle also count towards this number, unless the sequence is broken by a miss. The icon in the service record displays the longest sequence.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/7/7e/Diehard.pngSurvivor
Survive 20 or more battles. Battles fought using self-propelled guns do not break the sequence, but are not included either.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/4/44/Beasthunter.pngHunter
Destroy 100 or more of the following tanks: Jagdpanther, Jagdtiger, PzKpfw V Panther, Panther-M10, Panther II, PzKpfw VI Tiger, PzKpfw VI Tiger (P), PzKpfw VIB Tiger II, Löwe, GW Panther, GW Tiger, Jagdpanther II and 8.8 cm PaK 43 Jagdtiger
http://wiki.worldoftanks.eu/images/7/72/Sinai.pngThe Lion of Sinai
The Lion of Sinai - Destroy at least 100 tanks of the IS series, and vehicles based on their chassis: IS, IS-3, IS-4, IS-6, IS-7, IS-8, ISU-152, Object 704, Object 261 or Object 268
http://wiki.worldoftanks.eu/images/3/3f/Bombardier.pngBombardier
Awarded to the player who destroys two or more vehicles with one shot.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/0/04/TankExpert2.pngExpert: U.S.A.
Destroy at least one of each type from the American tech tree. In the event that new vehicles are added to the tech tree, the award becomes void.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/3/36/TankExpert1.pngExpert: Germany
Destroy at least one of each type from the German tech tree. In the event that new vehicles are added to the tech tree, the award becomes void.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/2/2d/TankExpert4.pngExpert: France
Destroy at least one of each type from the French tech tree. In the event that new vehicles are added to the tech tree, the award becomes void.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/2/29/TankExpert0.pngExpert: U.S.S.R.
Destroy at least one of each type from the Soviet tech tree. In the event that new vehicles are added to the tech tree, the award becomes void.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/b/ba/MechanicEngineer.pngSenior Technical Engineer
Research all vehicles in all tech trees. In the event that new vehicles are added to any tech tree, the award becomes void.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/6/63/MechanicEngineer2.pngTechnical Engineer, U.S.A.
Research all vehicles in the American tech tree. In the event that new vehicles are added to the tech tree, the award becomes void.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/e/e5/MechanicEngineer1.pngTechnical Engineer, Germany
Research all vehicles in the German tech tree. In the event that new vehicles are added to the tech tree, the award becomes void.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/d/d9/MechanicEngineer4.pngTechnical Engineer, France
Research all vehicles in the French tech tree. In the event that new vehicles are added to the tech tree, the award becomes void.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/0/03/MechanicEngineer0.pngTechnical Engineer, U.S.S.R.
Research all vehicles in the Soviet tech tree. In the event that new vehicles are added to the tech tree, the award becomes void.http://tweakers.net/ext/f/zwnOJP3Ub2x6KGlC8CZ6LwUP/full.png
De Qualification Badges zijn de nieuwste achievements, geintroduceerd met patch 7.2. Deze badges worden verkregen voor het behalen van een average experience op een tank die hoger ligt dan de andere spelers op dezelfde tank in een specifieke tijdsperiode. De experience wordt gerekend zonder premium account of dubbel of tripel event bonus. Wanneer je er één behaald hebt op een tank zal de badge blijven staan totdat je een hogere badge weet te scoren (tenzij je al een Ace badge hebt behaald).

http://wiki.worldoftanks.eu/images/0/01/Class_icons_1.pngClass III badge - If your amount of experience received in battle is above the average of the top 50% of players driving this tank within the last seven days, then you gain the Class III badge.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/1/1f/Class_icons_2.pngClass II badge - If your amount of experience received in battle is above the average of the top 20% of players driving the same vehicle within 7 days, then you get the Class II badge.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/a/a3/Class_icons_3.pngClass I badge - If your amount of experience received in battle is above the average of the top 5% of players driving the same vehicle within 7 days, you get the Class I badge.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/d/df/Class_icons_4.pngMaster Driver badge - If you get into the top 1% of players (i.e. you established the best result of experience within 7 days), then you will achieve the Master Driver badge.http://tweakers.net/ext/f/061VKV4o0XyI0ZVCBgwTKoRN/full.png
Voor je tanks heb je aardig wat equipment tot je beschikking. Per tank kun je 3 verschillende stukken equipment kopen. Je moet dus voor jezelf afwegen wat nuttig is voor je tank of niet, equipment om bijv. je view range te verbeteren is zonde als je al bijna de max view range hebt (500m) want je kan niet voorbij de max. Er zijn 2 soorten equipment, equipment die je kan demounten en op een andere tank kan plaatsen en equipment die niet demountable zijn. Niet demountable equipment is te onderscheiden door het slotje in de afbeelding, wel kun je ze met ingang van patch v0.6.4 demounten voor 10 gold. Alle equipment kun je enkel met Credits kopen en de prijs is afhankelijk van het soort tank.

De-Mountable Equipment
TypeCostName
http://tweakers.net/ext/f/RNUt7BvqvEgOgPfUmUIzOlKA/full.png100,000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gifCamouflage Net
-25% from being Detected when the tank hull is stationary for 3 seconds.
Highly recommended equipment for Tank Destroyers and SPG classes.

http://tweakers.net/ext/f/UWgeVPsEQgnZ8Yg3vuCgwXkH/full.png500,000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gifToolbox
+25% Repair speed.
The Toolbox is a good investment since it can be used on other tanks and it usually saves a lot of time in repairing of modules. Most people buy the Toolbox for faster repair of their tank's tracks: very important as an immobile tank is easy prey for SPG and sniping tanks.

http://tweakers.net/ext/f/bHtw4ZDFQWVjIHSnVkWu60PT/full.png500,000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gifBinocular Telescope
+25% View Range when tank hull is stationary for 3 seconds.
(Yes, View Range can go beyond 500m. See Battle Mechanics). Good equipment for the player who prefers sniping.


Permanent Equipment
TypeCostName
http://tweakers.net/ext/f/zQWbP5PKJg88CNlFVd6jX4wp/full.pngSmall - 50,000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gif
Medium - 200,000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gif
Large - 500,000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gif
Spall Liner
+15% Armor protection from ramming and explosions.
This includes High Explosive (HE) rounds from tanks and SPGs. The Liner is a good investment for heavy tanks since other low-tier tanks and SPGs will usually shoot HE shells and attempt to strip away your health through repeated hits. With this equipment installed, your tank is a bit more likely to survive without losing too much health. However, it doesn't decrease damage from Armor Piercing (AP) shells.

http://tweakers.net/ext/f/NpLMhKhAf4uGhJ7XgSKItUNr/full.pngClass 1 - 200,000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gif
Class 2 - 600,000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gif
"Wet" Ammo Rack
+50% Ammo Rack durability.
Buy this if you feel that your tank is very prone to ammo rack damage and ammo rack blow-ups.

http://tweakers.net/ext/f/iHVQMvbCSSwjEnd5cP5n5Yt3/full.png500,000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gifCyclone Filter
+50% Engine durability. Only for Soviet tanks.
Buy this if you feel your tank is very prone to engine damage. Also useful if you like to use a Removed Speed Governor.

http://tweakers.net/ext/f/7DfaHDIdVpzEB29Yy5kBOlLq/full.png500,000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gifFill Tanks with C02
+50% Fuel Tank durability.
Buy this if you feel that hits to the fuel tank are causing you problems.

http://tweakers.net/ext/f/1Il3BEeSuPC3ZeK0wSgAXlZh/full.pngMedium T - 200,000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gif
Medium A - 300,000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gif
Large T - 500,000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gif
Large A - 600,000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gif
Rammer
-10% Loading Time.
The Rammer is a very popular piece of equipment for a good reason; it can make a real difference in combat. Highly recommended on every high tier tank and SPG.
A - Artillery | T - Tank

http://tweakers.net/ext/f/HG86g0oB2g0oZW4pPvpsSIB4/full.png500,000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gifEnhanced Gun Laying Drive
-10% Aiming Speed when stationary.
This bonus is only applied when the player's tank has stopped moving. Good for heavy tanks and SPGs, since most of their guns have long aim times.

http://tweakers.net/ext/f/rNW9w16PX0OVsD0OZHHDZTAy/full.pngMK1 - 500,000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gif
Mk2 - 600,000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gif
Vertical Stabilizer
+20% Accuracy while moving or rotating the turret.
An excellent piece of equipment for medium tanks and players that prefer offensive play.

http://tweakers.net/ext/f/WIUZGNLCcqkLYBrB7USwn9le/full.png500,000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gifCoated Optics
+10% View Range.
(Yes, View Range can go beyond 500m. See Battle Mechanics). The bonus is active at all times and is better suited for aggressive and scouting players.

http://tweakers.net/ext/f/rpGRToyD0GqZy7DiuXpKbuwQ/full.png250,000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gifAdditional Grousers
+10% Speed on soft ground and +5% Speed on average soil. Only for German tanks.
This equipment increases off-road performance, so it's good for scout tanks, as they rely on speed.

http://tweakers.net/ext/f/19kUnQts5qIiW82hjBDeBPtH/full.pngClass 1 - 50,000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gif
Class 2 - 150,000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gif
Class 3 - 600,000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gif
Improved Ventilation
+5% to all Crew skills.
The bonus is still added even when all the crew have a 100% base skill, and multiplicative with the 10% bonus applied for having a Commander at 100% skill, resulting in a maximum of 116% skill for each crew member.

http://tweakers.net/ext/f/QS8QwcJ01FAGDg5ffRbyaJzC/full.png20,000-600,000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gifEnhanced Suspension
+10% suspension Load Limit.
There are many types of enhanced suspension, but they all do the same thing: increase the vehicle's suspension load capacity. This is probably the least used piece of equipment since the suspension on each tank's tech tree is usually more than enough to handle the tank's weight and equipment. This equipment doesn't improve acceleration, traverse rates, or anything else, it just increases max weight capacity.


http://tweakers.net/ext/f/2VX9cuI4oWKeLX09Gn5SjaHK/full.png
Ook zijn er zogenaamde consumables. Hier kun je, net als equipment, 3 stuks per tank kopen maar in tegen stelling tot equipment verbruik je ze en zul je ze na verbruik weer moeten aanschaffen. Naast deze verschillen is er ook nog het onderscheid in items voor credits en items voor gold waarbij de gold consumables vaak net wat beter zijn.

TypeCostName
http://tweakers.net/ext/f/j4091hpaTMcXhSYwvSbG96DD/full.png3000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gifSmall Repair Kit
Repairs one chosen damaged module through the end of the match. Repaired module can still be damaged again after the repair. Only one track of two can be repaired.

http://tweakers.net/ext/f/oav57jDRyQXlbEsXR9AZtCov/full.png3000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gifManual Fire Extinguishers
This consumable extinguishes fire when activated by the respective button when the tank catches fire. It can be a lifesaver for high tier tanks, but a bit of a waste for low tier tanks as they lack health to withstand even a few seconds of fire.

http://tweakers.net/ext/f/NkmYbgtrRrmLp4KAN6x1EsLh/full.png3000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gifSmall First Aid Kit
Heals an injured crew member until the end of battle. Healed crew member can still be re-injured or perish.

http://tweakers.net/ext/f/bMeNK6M4ETzvaRRY5r8oASAL/full.png3000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gifRemoved Speed Governor
This consumable is never actually "consumed" (in other words, it is permanent): you simply turn it on/off to use it. It adds 10% to engine power (and therefore, vehicle acceleration), but the engine constantly sustains damage during its use. Even if the tank has full health at the end of the match, you will still have to pay for repairs since the removal of the speed governor decreases engine hitpoints. Repair costs vary between tiers and vehicles. Available only for Soviet and Chinese vehicles.

http://tweakers.net/ext/f/jpQOJRA66K1LBoWfZivpP6qm/full.png
http://tweakers.net/ext/f/Z5uh9v4Anjfvb7PII8Ktkhup/full.png
http://wiki.worldoftanks.eu/images/2/25/QualityOilIcon.png
5000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gif100-Octane Gasoline
Lend-Lease Oil
Quality Oil
Increases engine power (and therefore, vehicle acceleration) and turret traverse speed by 5% for a single match.
100-Octane Gasoline is only available for British, French, German and American vehicles with gasoline engines.
Lend-Lease Oil is only available for Soviet vehicles and the effect stacks with Removed Speed Governor via multiplication (15.5% combined bonus).
Quality Oil is only available for Chinese vehicles and the effect stacks with Removed Speed Governor via multiplication (15.5% combined bonus).

http://tweakers.net/ext/f/D2nf268dGCtVBkRFAVCqNFlC/full.png50 http://tweakers.net/ext/f/7GyonswQKtZ6epKOBPPqIOwH/full.gifLarge Repair Kit
Repairs all currently damaged modules through the end of the match. Repaired modules can still be damaged again after the repair.

http://tweakers.net/ext/f/Q53N7ZcTMT0EZcQVwU6KZSCo/full.png50 http://tweakers.net/ext/f/7GyonswQKtZ6epKOBPPqIOwH/full.gifAutomatic Fire Extinguishers
Activates automatically 0.5 seconds after the tank catches fire and reduces the chance to catch fire by 10%.

http://tweakers.net/ext/f/Vqf1vSP8hDXTr7w250LXMOg4/full.png50 http://tweakers.net/ext/f/7GyonswQKtZ6epKOBPPqIOwH/full.gifLarge First Aid Kit
Heals all currently injured crew member through the end of the match. Healed crew members can still be re-injured or perish.

http://tweakers.net/ext/f/UFYWt9GKa9TDZ0ZHD9bz7OY6/full.png50 http://tweakers.net/ext/f/7GyonswQKtZ6epKOBPPqIOwH/full.gif105-Octane Gasoline
Increases engine power (and therefore, vehicle acceleration) and turret traverse speed by 10% for a single match.
Available only for German and American vehicles with gasoline engines. Note that there is no in-game difference between German and American oil.

http://tweakers.net/ext/f/4evHN9QmjF0SQu2KZERMJ2Tf/full.png
http://tweakers.net/ext/f/DLH3knu2tklu0xTy2pRY2lwO/full.png
http://tweakers.net/ext/f/Z5G1RN7Abf3ewThvYKU5FZTd/full.png
http://wiki.worldoftanks.eu/images/1/1e/HotCoffeeIcon.png
http://wiki.worldoftanks.eu/images/d/d4/Chines_porkIcon.png
http://wiki.worldoftanks.eu/images/6/68/PuddingIcon.png
50 http://tweakers.net/ext/f/7GyonswQKtZ6epKOBPPqIOwH/full.gifCase of Coca-Cola
Chocolate
Extra Combat Rations
Strong coffee
Improved Combat Rations
Pudding and Tea
Increases all crew skills by 10% for one entire match. This bonus is added even to crews that have a 100% base skill.
Case of Coca-Cola is only available for American vehicles.
Chocolate is only available for German vehicles.
Extra Combat Rations is only available for Soviet vehicles.
Strong coffee is only available for French vehicles.
Improved Combat Rations are only available for Chinese vehicles.
Pudding and Tea is only available for British vehicles.


http://tweakers.net/ext/f/vqbIUTLWWSZn0uu8Crssm9ts/full.png
Abby
A large abbey and town fill the center of the map with three roads allowing passage from the north and south, and includes an elevated firing position in the abbey's courtyard at the highest point on the hill. West of the town is an elongated hill with several positions allowing fire down into the town. Further west and past the hill, a valley offers significant protection against artillery fire. East of the town lies a curved cliff road which affords shielding from most tank and artillery fire, but forces attackers to travel in a single path.
Airfield
Huge mountains and narrow valleys offer great advantages in a battle. You can engage in a fire duel across the gulf or enter a close quarter battle at the nearest port town or flank and capture enemy base.
Arctic Region
A large ice-and-snow covered area stretches through this map. Steep hills, rock encampments, twists and turns, and plenty of places to stay and wait will have you on your toes as you battle through this icy deathtrap. Ridge, hills, and lots of rocky outcrops give you many places to hide and ambush your enemy as they come about. Turns and twists could have you stuck if your not on your toes, so watch out.
Cliff
Starting in the north and south, both teams are connected through a valley on the extreme west of the map. Large boulders offer cover south of the valley, and a small town provides cover to the north. The eastern portion of the map is elevated, with two large jutting hills providing cover from enemy fire. An overlooking position near the center of the map allows tanks to fire into the valley from above. Plentiful cover throughout the area allow for multiple attack routes, with careful coordination and flanking playing a significant role.
Dragon Ridge
A varied rugged landscape is marvelous for its fascinating grandeur. A lake, bamboo bushes and mountain ridges make this map peculiar and unique. The map offers several options for directions of attack, each of them being advantageous in its own way.
El Halluf
A large valley filled with rocks, vegetation, and a small village surrounding a dried out river bed separate the two teams. The large hills on either side of the valley offer many firing positions, and very little cover in the valley will protect a large tank completely against all positions. Regardless of approach, attackers will face a long climb into the enemy's camp, and effective use of the cover en route is essential. The northern approach offers plentiful protection to attack either hill, but the southern approach makes up for lack of protection with shorter distances and better concealment.
Ensk
A mixture of city outskirts and suburban areas with railroad tracks spanning and dividing this map. Plan your tactics to take advantage of defensive chokepoints and cover open areas with your vehicles. Artillery is great for deterring enemy breakthroughs, but remains almost defenseless when exposed to enemy vehicles attacking from cover.
Erlenberg
A large river splits this map in half, with three bridges acting as chokepoints between the halves. A small town surrounds the center bridge, while the north and south bridges have fewer buildings providing cover. A large castle overlooks the west half of the map on a large hilltop, offering cover and supporting fire positions. Hills overlook the city in the east, with sufficient vegetation to provide some concealment for tanks.
Fisherman's Bay
The map is a combination of open spaces and irregular terrain. Meandering narrow streets of the seaport on the flank can be surprisingly advantageous. Sloping hills covered with bushes offer excellent ambush opportunities.
Fjords
Huge mountains and narrow valleys offer great advantages in a battle. You can engage in a fire duel across the gulf or enter a close quarter battle at the nearest port town or flank and capture enemy base.
Highway
The diverse landscape of this map makes it peculiar and complex, and also encourages a wide range of tactics. Multiple defilades are favorable for surprise attacks, while the city blocks are advantageous for close combat.
Himmelsdorf
Literally translated as "sky village" from German, this labyrinth of streets and squares are a large hindrance for artillery and tank destroyers, but ideal for speedy breakthrough and bypass by medium and light vehicles. With the castle dominating the area, access roads running by the hill and along the railway lines to help you out of the impasse.
Karelia
Swamps, rocks, and cliffs determine major avenues of approach on this map. This map, with sparse protection and no buildings, gives the combat advantage to artillery. Concentrate your attacks along the path of your main advance, while conducting delaying and defensive actions along the rest of your front lines.
Komarin
A unique map in that the teams do not start near the flags, Komarin offers multiple tactical options. The teams start in the north and south, divided by rivers offering three routes. The center route is a large, elevated, and wooded island connected by bridge to the south, and offers firing positions to nearly the entire map, but at the cost of being exposed if spotted. A small village on both the west and east side of the map offer attackers valuable cover en route to the flag, but leave any tank passing the village exposed to covered and concealed defenders once they leave the village.
Lakeville
An isolated mountain valley on one flank and city blocks on the other allow you to thrust close to the enemy. A large lake in the middle gives long-range weapons a clear field of fire.
Live Oaks
In the centre of the map there is a large bog lake. A railway bridge and a fording side on the one flank allow to defend the area using scarce forces, and to concentrate main forces on the other flank. The town to the North provides sufficient cover from artillery to the team that controls it.
Malinovka
Initial staging areas are separated by a wide open field, ideal for artillery and defensive operations. Make use of flanking maneuvers and natural defenses like woods, hills, and farmhouses, as these can be decisive. Another option is a well-coordinated high-speed combined arms attack across the field which could bring victory, but at the risk of a bloody loss.
Mines
A flat hilltop in the center of this map provides an excellent firing position, but the short drive from either starting position makes climbing the hill a dangerous endeavor. Nestled in the canyon northeast of the hill is the small village of Pagorki; offering a tempting route with plenty of cover, but one that is exposed if the enemy controls the hill. West of the hill, surrounded by shallow water, is a small island which offers good cover while providing a large fire zone. While the island is protected from the hill, it is, for the most part, vulnerable to flanking attacks or fire from multiple angles. The island cover is solid, but not particularly large.
Mountain Pass
The Mannerheim Line was a defensive fortification line on the Karelian Isthmus built by Finland against the Soviet Union. During the Winter War of 1939-1940 it became known as the Mannerheim Line, after Field Marshal Baron Carl Gustaf Emil Mannerheim. The line was constructed in two phases: 1920–1924 and 1932–1939.
Murovanka
A small town dominates the center of the map, with a large forest providing concealment in the east and high ground to the west. The forest provides effective concealment, but lacks cover from fire; whereas the town has plentiful cover, but lacks concealment.
Port
The setting is an industrial area of a port city. Teams begin the battle surrounded by factory buildings, warehouses, and docks. An open space in the center of the map consists of a hilly, open area and railroad tracks. Train cars can provide cover during combat. The most direct route to the enemy base is along the two highway bridges above the railway tracks. Common tactics on this map might include ambush and firing from defilade positions. Surprise attacks to the enemy's rear can break a deadlock.
Prokhorovka
Generally open, but hilly, terrain around a vital railroad, with groups of trees providing shelter for tank destroyers. On the offensive, watch your own flanks while striking against the enemy flanks. Artillery has free reign, although it is still vulnerable to raids by light vehicles.
Province
Hills on the periphery of the map are covered with numerous houses and winding streets advantageous for suprise attacks. An open area between the bases is favorable for daring strikes.
Redshire
A rolling area, dominated by a couple of hills. The village of Redshire gives places to hide from hill to its northeast. Artillery will play a powerful role on this map.
Ruinberg
Concentric city streets, along with dense forests and bushes in the overgrown park allow for hidden maneuvers and redeployment of your troops. Although artillery fire is of limited use in the city, the debris provides effective cover for your troops.
Sandriver
A mostly open map offering little concealment, but providing plentiful cover due to the large number of sand dunes. Three small villages provide temporary cover at best, but are easily destroyed, so they must be used cautiously. Each flag is well protected with a ridge offering defenders cover, concealment, and excellent firing positions. Plentiful cover allows an excellent arena for run and gun tactics while offering many routes for tanks to engage the enemy and make use of their mobility.
Serene Coast
This coastal area is bounded by ocean and mountains. A railroad crosses the territory from north to south. Woody hills on the western flank are favorable for a swift attack. A straight road connecting the bases passes through a small town, which often becomes a contested piece of terrain. The bases are protected by the hills from direct attacks. However, the flanks of the bases are insecure and must be protected.
Siegfried Line
A wonderfull map combining the best of both worlds. The west side is open fields with little cover, excellent for quick flanks around the side for those looking for an early victory. To the east, the town offers concealment and cover for those brave enough to enter its confines.
Steppes
A seemingly endless open expanse of fields and hills, scattered through this farmland-esque map. Open fields, varying ditches, and small hills and rises litter this map, allowing for some prime spots to lay ambushes. Long, open fields are great for those who prefer long-distance combat, with little cover available to your target. Just remember; This works both ways.
South Coast
On this rugged-terrain map, make use of various battlefield tactics: flank or ambush the enemy, or attack straight ahead. Also use numerous hollows between the rocks for a busting attack with concentrated forces.
Swamp
Flank routes offer great opportunities for surprise attacks and diversionary operations. A mire in the center is not only an obstacle, but also an important tactical location.
Westfield
A wonderfully lush area, Westfield features forests, fields, farmland, and multiple villages throughout the map. Included is a large war-damaged bridge crossing the eastern valley. Plentiful ridges give ambush positions along nearly every route, and large fields can leave a tank vulnerable when moving between positions.
Widepark
Opposing bases on this map are separated by cliffs and rocky ridges. A variety of cover allows for focused attacks in crucial directions. The direct route may seem ideal for a breakthrough assault, but do not neglect your flanks!http://tweakers.net/ext/f/5qxxJORx1HIYEn9tIsP3JkRy/full.png


http://tweakers.net/ext/f/VfjNjvcu1NyPTx75AnjYObyw/full.png

Tutorials
[YouTube: http://www.youtube.com/watch?v=jSt6wkueXWw&hd=1]
[YouTube: http://www.youtube.com/watch?v=YbyURS54mF4&hd=1]
[YouTube: http://www.youtube.com/watch?v=oLl1vyDuKQk&hd=1]
[YouTube: http://www.youtube.com/watch?v=VIVFALdUK9E&hd=1]
[YouTube: http://youtu.be/ysIBYROU1-g?hd=1]


Tank Academy[YouTube: http://www.youtube.com/watch?v=yW6w-d8Q5Lo&feature=share&list=PLYgipOCaRI02Ddukxg1QYxvuugusToqkk]


http://tweakers.net/ext/f/U4I6hiqelmDPxNvTVWFJwKsB/full.png

Welke tree wordt jouw main tree?


Ook een poll maken? Klik hier


Gebruik je premium?Wat is de beste light scout?Heb je ooit gold gebruikt en/of gebruik je het nog steeds?Wat is jou mening over artillery?Heb jij al een franse tank?Wat vind je de beste crew skill/perk?
#1 - Repairs#2 - Fire extinguisher
#3 - Brothers in Arms#4 - Camouflage
#5 - Perks, welke?
http://tweakers.net/ext/f/wTqoDTrmHI46jJvMSxU0hCnL/full.png

http://tweakers.net/ext/f/xAuIdxB2G28CbIiWIlyG5vMD/full.png
Voor World of Tanks zijn een heleboel mods in omloop van Aimcirkels, realistic soundmods tot HitBoxskins om het aimen makkelijker te maken en de game naar eigen inzicht te verfraaien. WoT is zo opgezet dat door het plaatsen van je mods in de juiste folder, worldoftanks/res_mods/0.8.*, de mod automatisch wordt toegevoegd aan de game. De mod die je plaatst moet wel de juiste map opbouw hebben zoals de game zijn normale bestanden plaatst. Moet de mod een bestand vervangen in bijv. de map “flash” dan moet het er zo uit komen te zien. worldoftank/res_mods/gui/flash in de map flash plaats je dan de mod.
Bij de mods zitten vaak textbestanden met uitleg zodat je weet wat waar moet.

Onderstaande een compilatie met mods welke je regelmatig hier in dit topic voorbij ziet komen. Na elke patch van WoT moet je ook je mods weer in de juiste map plaatsen, JSGME kan je daarbij helpen.
http://tweakers.net/ext/f/L22CubFjhZHqCbtp8BCVa8Vn/full.png
Uiteraard is er ook een heuse World of Tanks GoT clan bestaande uit 2 clans:
World of Tanks clan - Gathering of Tweakers | Actievere leden
World of Tanks clan - Gathering of Tweakers 2 | Casual/Leveling/Fun

Wil je hierin komen en voldoe jij aan de eisen stuur dan een invite via een van de bovenstaande links en geef daarbij aan wat je tweakers nick is. Meld je eveneens aan op het clanforum (zie hieronder).

Om de clans wel met elkaar te kunnen chatten is er het ingame Gathering of Tanks channel opgezet. Deze zal je elke keer joinen zolang je de channel niet wegklikt (al kan het nu spontaan verdwijnen door een bug waar de devs vanaf weten).

Tevens om het topic niet te vervuilen met allemaal clan chat is er een extern forum opgezet. Zit je in een GoT clan dan kun je je aanmelden. Probeer wel eenzelfde nick te nemen als ingame of op tweakers zodat we weten wie we toelaten en niet. Het forum is er tevens om je op de hoogte te houden van de clanbattles dus belangrijk voor degene die mee (willen) doen met clan wars! Het forum vind je hier: Gatheringoftanks.nl - [GoT] Forum.

Daarnaast maakt GoT gebruik van TS3 om met elkaar te kunnen communiceren, overleggen en ouwehoeren. Iedereen is welkom maar we verwachten wel dat men zich gedraagt. Details zijn te vinden op het clanforum en enkel voor leden van de Gathering of Tanks clan.


Wargaming heeft in het verleden al laten zien dat ze wel degelijk wat doen tegen "lijkende op" namen als dat word gemeld.

GoT3 gaat er niet komen omdat wij niet de tijd nog de mensen hebben om een 3e clan erbij te gaan runnen, dus is er in overleg met de mensen die op dit moment al het "werk" doen om de clans draaiend te houden dat we dit niet doen.

User mag het dan nogal bot zeggen maar als er ergens een GoT3 te voorschijn komt en deze is niet door ons gestart dan word dit wel gemeld met de voorgaande reden.

2 Clans is 200 mensen, als er door iemand 30 dagen of langer niet is gespeeld (op een paar oud "ere" leden na) word je verwijderd om plaats te maken voor nieuwe aanwas, mensen die zich aanmelden terwijl er geen plek is krijgen speciale toegang op ons forum, mogen van de teamspeak server gebruik maken om de clanleden te leren kennen en worden uitgenodigt in het ingame channel dat we gebruiken (let wel op dat WG bij elke server reset alle custom kanalen verwijderd dus dat je elke 2 dagen het kanaal opnieuw moet joinen, dit geld voor iedereen dus word niet opgelost asl je wel in de clan zou zitten).

Ashrah
Commander Gathering of Tanks 1 & 2


http://tweakers.net/ext/f/L9LE1HVeKVmlMxJbSvLiKm9x/full.png

tweakerWoT username
3dd1eeddiewom
A-TrayJeroenV
Abomination Dicer
Af13AF_C
Animal MotherAnimal_Mother
Annihilismannihilism
AppelLzpAppel
AshrahAshrah
belgian1zerotal
bennieboyyAshrah
bigbeertje89bigbeertje89
Blue BoonBlue_Boon
BramSdBramSd
ByteMe72SylKen77
chipowerchipower
copkilla7779GenesisJenova
crizyzcrizyz
Dark AngelMarkoC70t5
DarkasantionDarkasantion
DonderpoesDonderpoes
DutchFLCDutchFLC
Ed_LMazlov
estrionWh33L
Festhaast2000
FikkieHoFikkieHo
Fitzgerald_WoTFitzgerald
FragDonkeyNielsus
Fr3d27Fr3d27
Gaat niet doorgaatnietdoor
GarathaneGarathane
GizzyGizzernl
glennvhoglennvho
GoldenSampleGoldenSample
gotfurrrtiegul
harmen1987Harmenius
hdv111hdv111
HydraZhazam
HypnosHypnos
IrcghostIrcghost
Jeebeekjejeebeekje
JellinekBundin
joerisanjoerisan
JoindryJoindry
JointVWJointVW
jopiepurk_7
juustembasharran
Linorlinor
KaapKaap
KaltonKalton
KlepmansKlep
Knoepelknoepel
Le SnoetLeSnoet
LectorLectorNL
lordfalcolordfalco
Marvin-MarvinNL
Mas-ihMonkeyLord
MaxForce800MaxForce
MaZeLeMaZeLe
MoortnMoarten
Mythicamythica
NazanirNazanir
NemeanNemean
NoxiuZnoxiuz
oosterhofjfoosterhofjf
patrickos85Iktankniet
peregrine101Peregrine101
Pirate-BozzDestroyer0fWorlds
Plato112Plato112
Poekie McPurrrPoekie
psychoclownkyozu
purgeLitta
QuantorQuantor
raptureRapture
redwingGreenwing
Rense2002ValentijnR
RicodeventerRicoBangg
Rik027SgtRikNL
rimpeldinkyRimpeldinky
RodyTippy
royalt123sideriver
RynjiRynji
SanchSanch
SankoZanko
Sapstengeldutch_monkey_killer
sc0ut0rsc0ut1984
SemmySemT_X
Shinzok_Shinzok_
SilencerNLSilencerNL
sirenTheSirennl
skoozieSkoozie
SNEAK-NLSNEAKnl
soliqueSolique
evonckMASH_Radar_O_Reilly
SpiderwolfSpiderwolf27
swartzkipswartzkippen
Temosstemoss
terencebeTerenceBE
TgR_KILLERRecklezz_NL
TimS81TimS81
TheJukeBoxZuigsniper
themac1983themac1983
thijsco19thijsco19
tootertooter
Toothlesstoothles
UdiBenLudiLudMaestro
User.tmpUsertmp
Vae VictusVicecomes
VentrigoVentrigo
VipeaxVipeax
VivaladenVivaLaDen
VoggelsVogg
w-devGumpert
WallieWallie1981
wesley1980macamba
wontcachmewontcachme
wsLyColdZero
XcEllxCell
ZardanTraxe
ZenTexXenTexx
ZhalixZhalix
ZimmerZimmer
ZimoHZimoH


http://tweakers.net/ext/f/UPisNsCrvI93fjKfCcaIkSpY/full.png
Deze topicstart is gemaakt door Annihilism en psychoclown en is nog onderhevig aan veranderingen. Mocht je suggesties hebben of fouten vinden laat het weten via DM psychoclown!

Wil je in de playertable stuur psychoclown dan een DM met je WoT profiellink!
 • Annihilism bedankt voor het openen en opzet van het allereerste deel.
 • Zimmer bedankt voor het schrijven van de opzet van het crew stuk.
 • Shockwave bedankt voor het vinden van fouten en opzoeken van missende info.

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • Whuzz
 • Registratie: Juni 2001
 • Laatst online: 13:20

Whuzz

Dodgeball!

Tnx voor het nieuwe topic!

Even een schaamteloze crosspost:

Heeft er iemand een goede damage panel mod die nog werkt of al is geupdate naar 8.4? Degene die ik gebruikte doet het niet meer. (Lees: Game crashed er op)

En een tweede vraag, hoe zit het met "server recticle"?
Hebben jullie dat aangevinkt of niet? Ik snap het verschil en het voordeel van aanvinken, maar ik wordt "zenuwachtig" van de "jitter" in de server recticle. Mijn ping is meestal 40-50ms, dus de delay tussen client en server recticle is erg klein. Is het het dan wel waard om de server recticle te gebruiken? Of zeggen de pro's dat het een absolute must is?

Dodge, Duck, Dip, Dive and... Dodge!


 • User
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 09:18
Heeft er iemand een goede damage panel mod die nog werkt of al is geupdate naar 8.4? Degene die ik gebruikte doet het niet meer. (Lees: Game crashed er op)

En een tweede vraag, hoe zit het met "server recticle"?
Hebben jullie dat aangevinkt of niet?
Damagepanel voor 8.4

Server recticle heb ik uiteraard aan staan, kan je wat beter de lag zien tussen jou en de server. De server recticle geeft een accurater beeld van waar de server denkt dat je aimed. Het kan zijn dat de client zegt dat je volledig geaimed bent, terwijl de server vind dat het niet zo is, waardoor de kans dat je misschiet groter is.

 • Whuzz
 • Registratie: Juni 2001
 • Laatst online: 13:20

Whuzz

Dodgeball!

User schreef op vrijdag 08 maart 2013 @ 09:12:
[...]
Damagepanel voor 8.4

Server recticle heb ik uiteraard aan staan, kan je wat beter de lag zien tussen jou en de server. De server recticle geeft een accurater beeld van waar de server denkt dat je aimed. Het kan zijn dat de client zegt dat je volledig geaimed bent, terwijl de server vind dat het niet zo is, waardoor de kans dat je misschiet groter is.
En gebruik je dan ook een mod zodat je zowel server áls client recticle ziet? Of alleen de server recticle?
Viel me op dat vooral in close combat het vrij irritant is om alleen de server recticle te hebben, maar kan zijn dat ik gewoon even moet wennen.

Dodge, Duck, Dip, Dive and... Dodge!


 • themaxter
 • Registratie: Juli 2001
 • Laatst online: 28-05 18:25

themaxter

Bugged..

Ik heb m sinds dat je m aan kan vinken in de settings aan staan.
Moet wel zeggen dat ik tegenwoordig weinig last meer van die "jutter" heb, of ik ben er aan gewend of ik heb gewoon minder lag (speel nu via bedraad ipv draadloos).

 • User
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 09:18
Whuzz schreef op vrijdag 08 maart 2013 @ 09:14:
[...]


En gebruik je dan ook een mod zodat je zowel server áls client recticle ziet? Of alleen de server recticle?
Viel me op dat vooral in close combat het vrij irritant is om alleen de server recticle te hebben, maar kan zijn dat ik gewoon even moet wennen.
Ik gebruik alleen de server recticle, ik heb wel eens met die client en server recticle gespeeld, maar dat is alleen maar verwarrend. Het is imo gewoon een kwestie van wennen, maar ik denk wel dat het het waard is, je weet net wat beter waar je volgens de server richt. Met de client recticle moet je maar gokken/inschatten waar de server denkt dat je richt.

 • wsLy
 • Registratie: Oktober 2006
 • Laatst online: 25-05 15:30
Whuzz schreef op vrijdag 08 maart 2013 @ 09:14:
[...]


En gebruik je dan ook een mod zodat je zowel server áls client recticle ziet? Of alleen de server recticle?
Viel me op dat vooral in close combat het vrij irritant is om alleen de server recticle te hebben, maar kan zijn dat ik gewoon even moet wennen.
Ik gebruikte een mod zodat je ze allebei zag.
Dat was deze mod: http://www.curse.com/wot-...manent-serverside-reticle

Stichting Hobbyserver


 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 26-05 15:43
Server recticle heb ik vroeger wel eens aangehad maar nodig heb je hem absoluut niet.
Speel dan ook zonder server recticle :)

Damagepanel die ik gebruik is degene die User gelinked heeft.

De TS zal nog wat verder geupdate worden in de loop van het weekend, oa. komen er nieuwe mods bij (en is dat stuk al flink geupdate) :)

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • dynosu
 • Registratie: Maart 2007
 • Laatst online: 18-01 08:02

dynosu

Orly ?

Btw kyozu, zodra ik de xvm configs van dat mod pack vna mij klaar heb, kan ik die ook wel hier neerzetten.

Zowel een nette setup als een .zip bestand met een compleet mod pack :)

 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 26-05 15:43
dynosu schreef op vrijdag 08 maart 2013 @ 09:22:
Btw kyozu, zodra ik de xvm configs van dat mod pack vna mij klaar heb, kan ik die ook wel hier neerzetten.

Zowel een nette setup als een .zip bestand met een compleet mod pack :)
Ja stuur maar in een DM :)

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • Whuzz
 • Registratie: Juni 2001
 • Laatst online: 13:20

Whuzz

Dodgeball!

Ok, dank voor alle tips. Ik denk dat ik de server recticle aan hou om er goed aan te wennen en dan over een week of twee nog eens terug switch om het verschil goed te voelen.

Dodge, Duck, Dip, Dive and... Dodge!


 • jantje 2
 • Registratie: Februari 2012
 • Laatst online: 16:23
Met die server recticle voel ik me altijd zo'n dronkaard in het veld. Mijn muis zit allang op de target en die server recticle die zwabbert er nog ergens achteraan. Ik denk als je een goede ping hebt ( 10-50 MS) dat er gewoon goed te spelen is met de client rectile en het verschil te verwaarlozen is.

Al merk ik tegenwoordig wel vaker van die gare schoten. Dat jij op de tank voor je aimed maar dat de kogel links of rechts van jou tank terecht komt, net alsof je gun de verkeerde kant op kijkt. Maar dat kan ook toeval wezen.

 • dynosu
 • Registratie: Maart 2007
 • Laatst online: 18-01 08:02

dynosu

Orly ?

Je hebt wel zwabber guns (zo noem ik ze nou eenmaal) die af en toe gewoon ff niet raak schieten.

BL10 kan dat af en toe doen, de T30 gun ook.

 • BramSd
 • Registratie: Oktober 2007
 • Laatst online: 22-05 14:29
psychoclown schreef op vrijdag 08 maart 2013 @ 09:19:
Server recticle heb ik vroeger wel eens aangehad maar nodig heb je hem absoluut niet.
Speel dan ook zonder server recticle :)
Ik snap wat je bedoelt en in gewone tanks is hij inderdaad redelijk overbodig. Echter, als je goed met arty wil spelen, dan is de serverside crosshair een stuk belangrijker. De GW Panther bijvoorbeeld, heeft regelmatig last van een sterke afwijking tussen de normale en serverside crosshair. Je kunt je gun een klein stukje verschuiven en misschien 10-20% dispersion op je normale reticle zien, terwijl de serverside aangeeft dat hij naar volledige dispersion is gesprongen. Dat betekent dat je in dat geval 7-8 seconden langer moet aimen voor volledige zoom dan de normale reticle aangeeft.

Bovenstaande is de enige reden dat ik zo blij ben met de mod die de serverside reticle weergeeft.

Gigabyte Aorus B450 PRO (rev. 1.0), AMD Ryzen 5 3600 met Gelid Tranquillo Rev.4, 16GB Crucial Ballistix DDR4-3600, Sapphire Pulse RX 5600 XT 6G GDDR6, be quiet! Pure Power 11 500W, Kingston A2000 500GB, 1TB WD Caviar GP en een Dell Ultrasharp U2410


 • jantje 2
 • Registratie: Februari 2012
 • Laatst online: 16:23
Dat bedoel ik niet, maar ik begrijp wat je bedoelt. Maar dan heb je de obj. 268 nog niet gespeeld, dat ding is de beste gun in game. Alleen de randomness van dat ding is zo enorm groot. Gister dat ding zo hard vervloekt, alleen maar tanks gedetracked en tier 8 tanks gebounced haha.

Maar soms heb je van die potjes dan schiet die echt alles raak zelfs op de kleinste millimeter. Die gun is gewoon nog erger dan de BL-10 ( al heb ik daar nooit echt problemen mee gehad ) vond de obj 704 echt wel 100x beter dan de 268.

 • hopiconjo
 • Registratie: Maart 2004
 • Laatst online: 25-05 11:31
Is er een logische stap in welke volgorde je bepaalde mods moet instaleren. Loop echt hiermee te kloten

 • ThomasG
 • Registratie: Juni 2006
 • Laatst online: 16:03
hopiconjo schreef op vrijdag 08 maart 2013 @ 09:53:
Is er een logische stap in welke volgorde je bepaalde mods moet instaleren. Loop echt hiermee te kloten
Nee, je moet alleen kijken of ze compatible zijn met 0.8.4, en of ze niet het zelfde bestand 'overschrijven'. En voor bepaalde mods, zoals XVM moet je wel de bijgeleverde exe opstarten ipv het spel op de normale manier.

 • hopiconjo
 • Registratie: Maart 2004
 • Laatst online: 25-05 11:31
Ze zijn allemaal compatible met 0.8.4. maar ik ontkom er niet aan dat sommige mods files overschrijven van anderen. Ben er erachter dat volgorde ook bepalend is

 • dynosu
 • Registratie: Maart 2007
 • Laatst online: 18-01 08:02

dynosu

Orly ?

mja volgorde niet zozeer, maar inderdaad bestanden overschrijven.

Sommige mods gebruiken dezelfde files voor de modificaties. Hierdoor kan je conflicten krijgen. Het is soms wat passen en meten om dingen aan de praat te krijgen. Vandaar dat ik bij de update 2 uur ben bezig geweest om alle updates netjes verpakt klaar te zetten voor mod pack. Het is soms echt lastig :)

 • hopiconjo
 • Registratie: Maart 2004
 • Laatst online: 25-05 11:31
dyno: heb jij een link voor jou modpack; kan ik even daar mee stoeien

 • User
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 09:18
Staat wel op het Gathering of Tanks forum.

 • dynosu
 • Registratie: Maart 2007
 • Laatst online: 18-01 08:02

dynosu

Orly ?

Hij is nog niet helemaal af. Dit weekend de xvm configs afmaken en dan zla ik em hier op tweakers ook neerzetten

Maar welke addons heb je nog problemen mee? Wellicht kan ik je helpen :)

 • hopiconjo
 • Registratie: Maart 2004
 • Laatst online: 25-05 11:31
Gebruik:

[0.8.4] J1mB0's Crosshair Mod
locastans enh. HD minimap Gen 2 (8.4)
Statistics Pack for 0.8.4
[0.8.4] kodos contour icon mod
[0.8.4]KT Enhanced Final Statistic FIX [English/German] Deze wilde ik toevoegen maar kreeg fout met statiticspack

Ik zag laatst een minimap waar laatst gespotte tank ook werd weergegeven. Volgens mij was dit in een XVM. Standaard XVM (na update) overschrijft weer mijn locastans minimap

 • dynosu
 • Registratie: Maart 2007
 • Laatst online: 18-01 08:02

dynosu

Orly ?

ook je contour icons kan issues opleveren, daar zit mogelijk ook flash files bij voor het weergeven, net zoals zuamgua dat doet. Dit heb je niet nodig.


Statistics pack overschrijft ook bestanden van xvm en de minimap en xvm zitten elkaar ook dwars. Vandaar dat ik de minimap mod uit mijn pack had gehaald, dit kan je nu via de xvm config doen.

 • rgras
 • Registratie: Juli 2006
 • Niet online
- Leopard 1 will use subcaliber rounds as gold ammo

Anoniem: 444472

hopiconjo schreef op vrijdag 08 maart 2013 @ 10:07:
Gebruik:

[0.8.4] J1mB0's Crosshair Mod
locastans enh. HD minimap Gen 2 (8.4)
Statistics Pack for 0.8.4
[0.8.4] kodos contour icon mod
[0.8.4]KT Enhanced Final Statistic FIX [English/German] Deze wilde ik toevoegen maar kreeg fout met statiticspack

Ik zag laatst een minimap waar laatst gespotte tank ook werd weergegeven. Volgens mij was dit in een XVM. Standaard XVM (na update) overschrijft weer mijn locastans minimap
Dat laatste heb ik ook, XVM die over Locastans map heen gaat.

En EINDELIJK (na paar maanden pielen), kwam ik erachter dat Avast (antivirus) Dokan blokte en dus XVM niet werkte 8)7 . Dus, nu kan ik ook eens gaan pielen met XVM ;).

 • themaxter
 • Registratie: Juli 2001
 • Laatst online: 28-05 18:25

themaxter

Bugged..

Heb locastans map uitgezet, aangezien je zo ongeveer hetzelfde kan bereiken met XVM (alleen de hd maps (nog) niet.

 • dynosu
 • Registratie: Maart 2007
 • Laatst online: 18-01 08:02

dynosu

Orly ?

mja het hele HD gedeelte is tegenwoordig toch niet nodig. Zoveel voegt het niet toe.

 • wsLy
 • Registratie: Oktober 2006
 • Laatst online: 25-05 15:30
dynosu schreef op vrijdag 08 maart 2013 @ 11:35:
mja het hele HD gedeelte is tegenwoordig toch niet nodig. Zoveel voegt het niet toe.
HD minimaps zijn niet meer nodig inderdaad. De HD minimaps zijn zelfs lelijk om eerlijk te zijn...

Stichting Hobbyserver


 • Temoss
 • Registratie: Oktober 2012
 • Laatst online: 01-06 10:29
http://worldoftanks.eu/ne...kend-special-heavy-steel/

Heavy steel weekend: 50% korting op alle tier 7 heavies! _/-\o_

Dit komt echt perfect uit voor mij, kan ik mooi de IS en de T29 kopen :P
Nu alleen proberen om niet in het weekend met die tanks te gaan spelen,
aangezien het natuurlijk weekend is ... 8)7

 • dramborleg
 • Registratie: Maart 2011
 • Laatst online: 30-11-2022
Het perfecte moment om mn IS aan te kopen! Nice!
Hoef nog maar 20k xp ;(

[Voor 20% gewijzigd door dramborleg op 08-03-2013 11:56]


 • themaxter
 • Registratie: Juli 2001
 • Laatst online: 28-05 18:25

themaxter

Bugged..

Mooi!
Moet nog 2K XP voor de Black Prince, dus die staat dit weekend in de garage :D
En misschien ook de IS maar is terug kopen....
Wilde eigenlijk dit weekend ook de T29 gaan verkopen, maar dat moet dan maar even tot na het weekend wachten (extra credits)

 • solique
 • Registratie: Juni 2006
 • Laatst online: 29-04 20:48

solique

Music Maniac

Credit grinden met de tiger en kijken of ik de T29 kan halen. Nog 20k nodig met de M6 moet te doen wezen.

WoT - Steam - Last.fm - PSN


 • themaxter
 • Registratie: Juli 2001
 • Laatst online: 28-05 18:25

themaxter

Bugged..

Is ook 3x XP voor de eerste win dit weekend, scheelt ook nog een beetje. Je hebt tot maandagnacht ;)
En crew retrained is 50% goedkoper :)

[Voor 11% gewijzigd door themaxter op 08-03-2013 12:09]


 • Sneezzer
 • Registratie: Augustus 2007
 • Laatst online: 02-05 07:49
Gisteren een potje gehad met alleen light tanks ;-).... zal de screens vanavond eens posten.

Ik heb wel een probleem met mijn VK2801, ik heb geen idee hoe ik deze tank nu moet spelen, iemand een idee?
Ik voel me nu net een duif op het slagveld, rijden gaat te langzaam voor aktief scouten, passief scouten lukt 9 van de 10x ook niet echt super. Damage is ook erg beperkt.
Ik vind de VK2801 nu een beetje een medium tank zonder de armor en gun.

Zie ik het verkeerd? Of moet ik hem nu enkel houden om wat exp. te grinden voor een eventuele volgende tier light?

(ik hoop dat ze de VK2801 stuk hebben gemaakt om hem als drempel te gebruiken naar een super scout in de volgende tier)

Amiga 500, eos 350d, HTPC, GamePC


 • Temoss
 • Registratie: Oktober 2012
 • Laatst online: 01-06 10:29
Sneezzer schreef op vrijdag 08 maart 2013 @ 12:09:
Gisteren een potje gehad met alleen light tanks ;-).... zal de screens vanavond eens posten.

Ik heb wel een probleem met mijn VK2801, ik heb geen idee hoe ik deze tank nu moet spelen, iemand een idee?
Ik voel me nu net een duif op het slagveld, rijden gaat te langzaam voor aktief scouten, passief scouten lukt 9 van de 10x ook niet echt super. Damage is ook erg beperkt.
Ik vind de VK2801 nu een beetje een medium tank zonder de armor en gun.

Zie ik het verkeerd? Of moet ik hem nu enkel houden om wat exp. te grinden voor een eventuele volgende tier light?

(ik hoop dat ze de VK2801 stuk hebben gemaakt om hem als drempel te gebruiken naar een super scout in de volgende tier)
Ik heb hem verkocht, het is een waardeloze scout geworden. Die gun nerf is verschrikkelijk, no way dat je nog iets on the move raakt en je moet 5sec stil staan om geaimed te zijn en dan nog is de kans groot dat je mist. Een scout die moet stil staan is gewoon een dode scout, hij heeft geen acceleratie meer en gewoon op elk gebied slechter dan de andere scouts. Behalve dan de premium ammo, maar ik vind dat je een tank op zijn karakteristieken moet beoordelen en niet op het feit of de premium ammo te sterk is.

 • TheOmen
 • Registratie: September 2011
 • Laatst online: 16:40
Sneezzer schreef op vrijdag 08 maart 2013 @ 12:09:
Ik heb wel een probleem met mijn VK2801, ik heb geen idee hoe ik deze tank nu moet spelen, iemand een idee?
Same here. de VK2801 is de eerste tank waarbij ik bijna constant verlies op draai. Reparatiekosten >> credit income.
Heb nog niet door hoe ik dat moet omdraaien.

Running is nothing more than a series of arguments between the part of your brain that wants to stop and the part that wants to keep going.


 • themaxter
 • Registratie: Juli 2001
 • Laatst online: 28-05 18:25

themaxter

Bugged..

Die VK is gewoon compleet de grond in generfd omdat hij zo OP was met premium ammo.
Zo als ik eerder al zei, ze hadden gewoon de gun moeten nerfen en niet zijn overige karakteristieken.
Nu is ie echt waardeloos geworden :( Ik laat hem nog staan in verband met de tree uitbreiding, anders had ik m verkocht.

 • dynosu
 • Registratie: Maart 2007
 • Laatst online: 18-01 08:02

dynosu

Orly ?

Nog 10k te gaan tot de T62A :) dus vanavond mijn 1e tier X medium in de garage :)

 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 26-05 15:43
Iemand anders die ook de livestream van CeBit aan het kijken is op dit moment?
http://nl.twitch.tv/esltv_wot

LTR heeft 1SPB Zawisza flink in de pan gehakt op Prokhorvka en Mines.

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • dynosu
 • Registratie: Maart 2007
 • Laatst online: 18-01 08:02

dynosu

Orly ?

zit nu pas te kijken, eerder kon helaas niet :)

 • Ramasha
 • Registratie: September 2005
 • Laatst online: 12:43
dynosu schreef op vrijdag 08 maart 2013 @ 13:03:
Nog 10k te gaan tot de T62A :) dus vanavond mijn 1e tier X medium in de garage :)
goed bezig dyno :). Gisteren met groetje een aantal battles met me full-ops S-51 gespeeld.

Heerlijk dat gevoel om 800+ van een E-75 af te blazen. Of om met 400 splash een ferdi af te maken.

Me crew zit nu op zon 90-95% BiA. Iemand daarna nog tips voor arty crew?

 • solique
 • Registratie: Juni 2006
 • Laatst online: 29-04 20:48

solique

Music Maniac

dynosu schreef op vrijdag 08 maart 2013 @ 13:03:
Nog 10k te gaan tot de T62A :) dus vanavond mijn 1e tier X medium in de garage :)
Lekker bezig :)

WoT - Steam - Last.fm - PSN


 • TheJukeBox
 • Registratie: November 2010
 • Laatst online: 04-04 19:54
dynosu schreef op vrijdag 08 maart 2013 @ 13:03:
Nog 10k te gaan tot de T62A :) dus vanavond mijn 1e tier X medium in de garage :)
ik kan de E-50M halen, maar heb het geld er niet voor :(
ik moet nog zoveel tanks kopen! :P

 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 26-05 15:43
Erg fijne matches tussen SPALE en KAZNA, heel erg spannend en goed gespeeld van beide teams!

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • BramSd
 • Registratie: Oktober 2007
 • Laatst online: 22-05 14:29
Sneezzer schreef op vrijdag 08 maart 2013 @ 12:09:
Gisteren een potje gehad met alleen light tanks ;-).... zal de screens vanavond eens posten.

Ik heb wel een probleem met mijn VK2801, ik heb geen idee hoe ik deze tank nu moet spelen, iemand een idee?
Ik voel me nu net een duif op het slagveld, rijden gaat te langzaam voor aktief scouten, passief scouten lukt 9 van de 10x ook niet echt super. Damage is ook erg beperkt.
Ik vind de VK2801 nu een beetje een medium tank zonder de armor en gun.

Zie ik het verkeerd? Of moet ik hem nu enkel houden om wat exp. te grinden voor een eventuele volgende tier light?

(ik hoop dat ze de VK2801 stuk hebben gemaakt om hem als drempel te gebruiken naar een super scout in de volgende tier)
Kijk anders eens hier naar: http://forum.worldoftanks...s-on-the-major-2801-nerf/

Tazilon heeft meer dan 22k battles op de 2801 zitten en mag met recht een proscout genoemd worden. Hij heeft ook een hele stapel youtube filmjes over de 2801 gepost waarbij hij tekst en uitleg geeft. Het is echter de vraag hoe relevant deze filmpjes nog zijn nu de 2801 generfed is.

Gigabyte Aorus B450 PRO (rev. 1.0), AMD Ryzen 5 3600 met Gelid Tranquillo Rev.4, 16GB Crucial Ballistix DDR4-3600, Sapphire Pulse RX 5600 XT 6G GDDR6, be quiet! Pure Power 11 500W, Kingston A2000 500GB, 1TB WD Caviar GP en een Dell Ultrasharp U2410


 • dynosu
 • Registratie: Maart 2007
 • Laatst online: 18-01 08:02

dynosu

Orly ?

psychoclown schreef op vrijdag 08 maart 2013 @ 14:07:
Erg fijne matches tussen SPALE en KAZNA, heel erg spannend en goed gespeeld van beide teams!
ja elk potje was spannend. Beiden hadden verdiend kunnen winnen

 • wsLy
 • Registratie: Oktober 2006
 • Laatst online: 25-05 15:30
Ik voel me vereerd :D

Stichting Hobbyserver


 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 26-05 15:43
Ja exact, de match op Mines was heel erg sterk van SPALE en Himmelsdorf had net zo goed van SPALE kunnen zijn.

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • dynosu
 • Registratie: Maart 2007
 • Laatst online: 18-01 08:02

dynosu

Orly ?

spale vs ltr om 15:00 zou ook goeie match moeten worden :)

 • TheJukeBox
 • Registratie: November 2010
 • Laatst online: 04-04 19:54
Coldzero cheating bastard! :)

onzin altijd joh, maar op de minimap dat je die tank namen kan zien is wel erg fijn, waar vind je dit?

 • dynosu
 • Registratie: Maart 2007
 • Laatst online: 18-01 08:02

dynosu

Orly ?

Dat is een config optie in xvm.

Zijn ook andere addos die dit kunnen, maar kweet dat coldzero dat via xvm regelt.

 • TheJukeBox
 • Registratie: November 2010
 • Laatst online: 04-04 19:54
dynosu schreef op vrijdag 08 maart 2013 @ 15:31:
Dat is een config optie in xvm.

Zijn ook andere addos die dit kunnen, maar kweet dat coldzero dat via xvm regelt.
oh nice, kun je die config niet online gooien, kan ik die er zo inzetten! :)

 • dynosu
 • Registratie: Maart 2007
 • Laatst online: 18-01 08:02

dynosu

Orly ?

dat heeft coldzero ook, ik weet alleen niet zeker of hij zijn config al geupdate heeft op zijn site. ik poke em wel ff. Moment :)

 • wsLy
 • Registratie: Oktober 2006
 • Laatst online: 25-05 15:30
Mijn config: http://wsly.nl/wot/XVM.xvmconf

Normal view:


Extened (alt)


Playerpanel

Stichting Hobbyserver


 • TheJukeBox
 • Registratie: November 2010
 • Laatst online: 04-04 19:54
ziet er goed uit, zal thuis even erin knallen, vind je de IS-4 een beetje fijn? want ik vond het een klote ding :P

 • wsLy
 • Registratie: Oktober 2006
 • Laatst online: 25-05 15:30
TheJukeBox schreef op vrijdag 08 maart 2013 @ 15:39:
ziet er goed uit, zal thuis even erin knallen, vind je de IS-4 een beetje fijn? want ik vond het een klote ding :P
Heerlijke tank :) Beetje goed anglen en zo goed als niks komt door je heen :)

Stichting Hobbyserver


 • dynosu
 • Registratie: Maart 2007
 • Laatst online: 18-01 08:02

dynosu

Orly ?

mooi rondje op himmelsdorf daar, vind je ook niet kyozu? :)

 • dramborleg
 • Registratie: Maart 2011
 • Laatst online: 30-11-2022
Het ziet er niet heel erg ingewikkeld uit als je dr niet zo veel verstand van hebt, maar als je het bekijkt met je eigen WoT ervaring is het een stuk ingewikkelder.

Dat shielden bijvoorbeeld wat die t32 doet, dacht eerst waarom ramt hij nou zijn team maat 8)7

 • RobinHood
 • Registratie: Augustus 2011
 • Niet online

RobinHood

Woker dan een wekkerradio

Het word flink grinden dit weekend: ik zou graag de Tiger willen hebben met korting, maar ik heb nog een kleine 400k nodig...

Eventuelle spelings fautem zijn hornderd prosent ironies bedoeldt.


 • dramborleg
 • Registratie: Maart 2011
 • Laatst online: 30-11-2022
exp of credits, nogal een verschil ;)

edit: credits ofc, een tiger kost vast geen 400k exp 8)7

[Voor 45% gewijzigd door dramborleg op 08-03-2013 16:45]


 • RobinHood
 • Registratie: Augustus 2011
 • Niet online

RobinHood

Woker dan een wekkerradio

400k xp om een tiger te kopen? lijkt me sterk. Credits dus. Als ik mijn vriendin ga negeren haal ik dat vandaag nog wel :+

Eventuelle spelings fautem zijn hornderd prosent ironies bedoeldt.

VasZaitsev schreef op vrijdag 08 maart 2013 @ 16:46:
400k xp om een tiger te kopen? lijkt me sterk. Credits dus. Als ik mijn vriendin ga negeren haal ik dat vandaag nog wel :+
Voor een dagje werkt dat nog wel, maar doe het niet te vaak anders valt er straks niets meer te negeren ;)

[removed]


 • RobinHood
 • Registratie: Augustus 2011
 • Niet online

RobinHood

Woker dan een wekkerradio

redwing schreef op vrijdag 08 maart 2013 @ 16:47:
[...]

Voor een dagje werkt dat nog wel, maar doe het niet te vaak anders valt er straks niets meer te negeren ;)
Heb ik wel meer tijd voor WoT :+

Eventuelle spelings fautem zijn hornderd prosent ironies bedoeldt.


 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 26-05 15:43
dynosu schreef op vrijdag 08 maart 2013 @ 16:09:
mooi rondje op himmelsdorf daar, vind je ook niet kyozu? :)
Ik heb daarstraks helaas de livestream niet meer gezien, moest nog even aan de studie en daarna nog zelf wat potjes gedaan. Mag niet klagen met 5/5 maar man.. twee potjes waren echt waardeloos oa. door vette pech en dat in mijn dubbels.

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • Whuzz
 • Registratie: Juni 2001
 • Laatst online: 13:20

Whuzz

Dodgeball!

De kans besluit dat die vriendin dan zelf een neger zoekt en Zaitsev daarvoor verlaat :P
Zo kan ze hem terug negeren.

Dodge, Duck, Dip, Dive and... Dodge!


 • wsLy
 • Registratie: Oktober 2006
 • Laatst online: 25-05 15:30
Zo.... de jacht op 56% global win ratio is geopend :) Nog 70 battles op rij winnen tot 56% winratio :P

Victories 3.686 (55,54%)
Defeats 2.866 (43,18%)
Draws 85 (1,28%)

Vandaag 45 battles gedaan en er 31 gewonnen :) 106.365 damage gedaan (2363 per pot) en gemiddeld 1067xp per battle :). Mijn efficiency (niet WN6/WN7 maar de gewone) is ook weer over de 1500 uitgekomen door alle damage die ik heb gedaan :P

Tevens de 8000 kills gepasseerd :)


En de topgun ligt op de M103. Heerlijke gun is dat :)

Stichting Hobbyserver


 • Odyg
 • Registratie: Maart 2013
 • Laatst online: 09-09-2022
wsLy schreef op vrijdag 08 maart 2013 @ 17:16:
Zo.... de jacht op 56% global win ratio is geopend :) Nog 70 battles op rij winnen tot 56% winratio :P

Victories 3.686 (55,54%)
Defeats 2.866 (43,18%)
Draws 85 (1,28%)

Vandaag 45 battles gedaan en er 31 gewonnen :) 106.365 damage gedaan (2363 per pot) en gemiddeld 1067xp per battle :). Mijn efficiency (niet WN6/WN7 maar de gewone) is ook weer over de 1500 uitgekomen door alle damage die ik heb gedaan :P

Tevens de 8000 kills gepasseerd :)


En de topgun ligt op de M103. Heerlijke gun is dat :)
Sommige teams halen je wins ook zo verschrikkelijk omlaag :'(

 • TheJukeBox
 • Registratie: November 2010
 • Laatst online: 04-04 19:54
Whuzz schreef op vrijdag 08 maart 2013 @ 16:52:
De kans besluit dat die vriendin dan zelf een neger zoekt en Zaitsev daarvoor verlaat :P
Zo kan ze hem terug negeren.
hierom ging ik stuk :P

 • digifun
 • Registratie: Mei 2000
 • Niet online
Whuzz schreef op vrijdag 08 maart 2013 @ 16:52:
De kans besluit dat die vriendin dan zelf een neger zoekt en Zaitsev daarvoor verlaat :P
Zo kan ze hem terug negeren.
Dan kan hij altijd een duitse vriendin nemen die zijn toch niks gewend.

u can fool all people some time and fool some people alltime


 • dion_b
 • Registratie: September 2000
 • Laatst online: 13:36

dion_b

Moderator Harde Waren

say Baah

digifun schreef op vrijdag 08 maart 2013 @ 19:06:
[...]


Dan kan hij altijd een duitse vriendin nemen die zijn toch niks gewend.
Ahum, Duitse dames zijn juist buitengewoon veel gewend. Probeer eens, er gaat een wereld voor je open >:)

Soittakaa Paranoid!


 • digifun
 • Registratie: Mei 2000
 • Niet online
dion_b schreef op vrijdag 08 maart 2013 @ 20:28:
[...]

Ahum, Duitse dames zijn juist buitengewoon veel gewend. Probeer eens, er gaat een wereld voor je open >:)
Waar denk je dat de jagdpanzer e-100 en big bertha op geinspireerd zijn ?

u can fool all people some time and fool some people alltime


 • thijsco19
 • Registratie: Mei 2011
 • Laatst online: 18:01

thijsco19

KTM 990 SMT

Alle mods weer geinstalleerd en werkt weer perfect alleen een ingame clock (in battle) die staat over de standaard clock heen.
http://i1280.photobucket.com/albums/a500/thijsco19/9a099f9c-04d2-412a-a50f-44065f5d7e4e_zps50c93f36.jpg

Het is deze mod Clock in hangar, battle + angles.

Weet iemand hoe dit op te lossen is? Ik ben namelijk geen mod expert.

EDIT// Het verwijderen van het bestand "DebugPanel.swf" lost het probleem wel op maar dan heb ik die mooie 'lag smiley' niet meer :(

EDIT2// Ja ik heb gebruik ook j1mb0's crosshair mod, maar zoals ik zei bestandje verwijderen lost het deels op.
Voor de patch werkte het wel gewoon met dezelfde mods?

[Voor 24% gewijzigd door thijsco19 op 08-03-2013 23:05]

The only thing you need; a jar of "Elbow Grease" (TM) ! Apply it liberally and it will make any job a breeze.


 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 26-05 15:43
Heb je j1mb0's crosshair mod? Dan moet je de debugpanel even deleten :)

Ben nu aan het streamen, voor de geïnteresseerden!

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • Nemean
 • Registratie: Juni 2008
 • Laatst online: 18:02

Nemean

ᵀᴴᴱ ᴷᴵᴺᴳ, ᵀᴴᴱ ᴸᴱᴳᴱᴺᴰ

DynoZ heet niet langer meer DynoZ maar staat nu weer bekend onder zijn oude BF2 naam; Killerlicious! :D

En de oude founder van vitalGaming zit nu in zijn T-46 en vermaakt zich enorm met dit spel, nooit verwacht ghehe. :+

 • MrBrush
 • Registratie: Oktober 2012
 • Laatst online: 23-05 18:00
Verschrikkelijke dag weer vandaaag... 13 Victories tegenover 21 Defeats.. :F

WoT: LordOfTerror Wotlabs Specs- LordOfTerror


 • Kwikbal
 • Registratie: Mei 2003
 • Laatst online: 15:45
psychoclown schreef op vrijdag 08 maart 2013 @ 22:57:
Ben nu aan het streamen, voor de geïnteresseerden!
Kwam je nog tegen in je platoon op Karelia... volgens mij had je geen beste pot, want mijn platoonmaatje in zijn T-50-2 schoot je vrijwel direct kapot! Maar was wel leuk om je zo eens in game tegen te komen ;)

WoT/AW: panzerjur


 • CodeCaster
 • Registratie: Juni 2003
 • Niet online

CodeCaster

Can I get uhm...

Grr.


En damn wat gaat dit topic hard. Zo weer een deel gemist. :P

https://oneerlijkewoz.nl
I have these thoughts / so often I ought / to replace that slot / with what I once bought / 'cause somebody stole my car radio / and now I just sit in silence


 • Mickroz
 • Registratie: April 2008
 • Laatst online: 26-05 11:30

Mickroz

Mickroz#2491

het was een dramatische avond gisteren, we konden er niet veel meer uithalen met mn platoonmaat.
had ik eindelijk mijn winrate boven de 51% gekregen, krijg je dit.
Victory ratio: 40.74%
Battles: 27
Efficiencyold: 1091.37
WN6: 995.72
Average tier: 7.7
Experience: 17420 645.19
Capture points: 21 0.78
Defense points: 7 0.26
Damage: 31061 1150
Kills: 24 0.89
Spotted: 39 1.44

Steam-Twitch-YouTube-Twitter


 • Doler
 • Registratie: December 2009
 • Laatst online: 15-04-2022
The service is temporarily unavailable
Error 500
We are currently performing maintenance.
Normal service will be restored soon.

We apologize for the inconvenience.

Zelfde om in te loggen in de client van WoT. Was het aangekondigd?
Doler schreef op zaterdag 09 maart 2013 @ 09:12:
The service is temporarily unavailable
Error 500
We are currently performing maintenance.
Normal service will be restored soon.

We apologize for the inconvenience.

Zelfde om in te loggen in de client van WoT. Was het aangekondigd?
Ze hebben de special nogal laat aangezet. Ipv rond 6 uur vonden ze het schijnbaar leuk om een tijd te pakken dat er ten minste wat meer mensen online waren.

[removed]


 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 26-05 15:43
Kwikbal schreef op zaterdag 09 maart 2013 @ 01:30:
[...]


Kwam je nog tegen in je platoon op Karelia... volgens mij had je geen beste pot, want mijn platoonmaatje in zijn T-50-2 schoot je vrijwel direct kapot! Maar was wel leuk om je zo eens in game tegen te komen ;)
Na 3 vreselijke 50M potten de 13 90 gepakt en die maat (panzerjap?) 3 crit hits zonder damage on the move weten te geven. Hij had met die 3 schoten dood moeten wezen ;)

Je had ook net een slecht potje te pakken, overall op 30 potjes (afgezien van 1 succesvolle CW alles in platoon) alsnog 80% gewonnen. Niet altijd even goede potjes gehad maar ik had de meeste potjes in de Lorraine 40t gedaan. Soms kun je er goede potjes mee hebben maar soms is het ook echt geen doen. Daarentegen wel de eerste skill en daarmee Sixth Sense op de Lorraine 40t vrijgespeeld en nog 35k nodig voor de BatChat!

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • wsLy
 • Registratie: Oktober 2006
 • Laatst online: 25-05 15:30
Potje met lekker teamwork van mij en djengizz. F1cyber bleef in het midden om daar te defenden.

Stichting Hobbyserver


 • Kwikbal
 • Registratie: Mei 2003
 • Laatst online: 15:45
psychoclown schreef op zaterdag 09 maart 2013 @ 13:39:
[...]

Na 3 vreselijke 50M potten de 13 90 gepakt en die maat (panzerjap?) 3 crit hits zonder damage on the move weten te geven. Hij had met die 3 schoten dood moeten wezen ;)

Je had ook net een slecht potje te pakken, overall op 30 potjes (afgezien van 1 succesvolle CW alles in platoon) alsnog 80% gewonnen. Niet altijd even goede potjes gehad maar ik had de meeste potjes in de Lorraine 40t gedaan. Soms kun je er goede potjes mee hebben maar soms is het ook echt geen doen. Daarentegen wel de eerste skill en daarmee Sixth Sense op de Lorraine 40t vrijgespeeld en nog 35k nodig voor de BatChat!
Dat was inderdaad Panzerjap... en bij ons in het TS kanaal was het ook wel even druk, want het werd snel duidelijk hoeveel geluk hij had! Bij ons is de avond uiteindelijk ook op bijna 63% afgesloten.. lang niet slecht!
In ieder geval is het heavy steel weekend voor mij goed begonnen met het aankopen van de BlackPrince en de AMX M4 1945.. :P

WoT/AW: panzerjur


 • RobinHood
 • Registratie: Augustus 2011
 • Niet online

RobinHood

Woker dan een wekkerradio

Ik heb nu de Tiger. Enige tips enzo? Ik heb iig nog lang niet genoeg xp voor de echte turret. Wel heb ik natuurlijk de korte 88.

Ook heb ik de Matilda [geweldig!] en de Jumbo Sherman nu [ook geweldig]

Eventuelle spelings fautem zijn hornderd prosent ironies bedoeldt.


 • p0st
 • Registratie: April 2010
 • Laatst online: 22-05 13:50

p0st

Dutch Reefer

VasZaitsev schreef op zaterdag 09 maart 2013 @ 16:29:
Ik heb nu de Tiger. Enige tips enzo? Ik heb iig nog lang niet genoeg xp voor de echte turret. Wel heb ik natuurlijk de korte 88.

Ook heb ik de Matilda [geweldig!] en de Jumbo Sherman nu [ook geweldig]
Korte 88 kun je beter overslaan, de penetration in combinatie met RoF schiet echt niet op tegen tier 7+
Ik heb zelf ook net de Tiger gekocht en gebruik de 7,5 cm KwK 42 L/70 totdat ik de lange 88 kan unlocken.
Ohja en Crew training is ook voor 1/2 prijs dit weekend dus je crew naar 100% trainen is sowieso aan te bevelen!
Meer tips: http://wiki.worldoftanks.com/PzKpfw_VI_Tiger

🐠 Reef Tank @ Instagram 🖥️ x570 \\ 5950x \\ RTX3070


 • RobinHood
 • Registratie: Augustus 2011
 • Niet online

RobinHood

Woker dan een wekkerradio

heb al 75% gedaan. Heb geen zin om gold te kopen.

Korte 88 vind ik zelf wel lekker werken op de VK serie, maar, die worden natuurlijk ook minder hoog ingedeeld.

De Jumbo Sherman was ook een goede koop voor mij. Die voorkant kan aardig wat aan. Wel irritant dat alle tier 5 tankjes dan maar je rupsen kapot schieten....

Eventuelle spelings fautem zijn hornderd prosent ironies bedoeldt.


 • p0st
 • Registratie: April 2010
 • Laatst online: 22-05 13:50

p0st

Dutch Reefer

Tja da's ook een goeie optie inderdaad, ik koop alleen gold als ik geen zin meer heb om constant met 1 tank te farmen (free xp van elite tanks), of als ik bepaalde crew graag
De Tiger is echt zo'n tank waar je stock geen reet mee kunt, maar zodra je goeie crew en alle upgrades hebt, is het een tof ding!
Ik ben zelf nu ook XP aan het sparen met de M4 voor de Jumbo of de Easy 8, weet nog niet welke het wordt :)

🐠 Reef Tank @ Instagram 🖥️ x570 \\ 5950x \\ RTX3070


 • seriouzz
 • Registratie: April 2011
 • Laatst online: 15-10-2018
Vandaag een 60% gewonnen, maar mij toch bijna elke game zitten ergeren aan het cognitief vermogen van de rest van mijn team (zelfs naar weekend standaard).

 • Temoss
 • Registratie: Oktober 2012
 • Laatst online: 01-06 10:29
60% in het weekend droom ik van.... Elk weekend is het verschrikkelijk en het lijkt of ze allemaal bij mij in gestopt worden. Win je een keer is het je slechtste pot van de avond.

 • themaxter
 • Registratie: Juli 2001
 • Laatst online: 28-05 18:25

themaxter

Bugged..

Vanavond is er weer een Historical Battle, zijn hier nog mensen die mee willen doen?

 • wsLy
 • Registratie: Oktober 2006
 • Laatst online: 25-05 15:30
40 battles, 30 wins, 1 draw, 9 losses. Tegen alle verwachtingen in een zeer lekkere middag gedraaid.

Goed op weg met de M103, nog 32k tot de engine en dan kan de grind naar T110E5 beginnen.

Stichting Hobbyserver


 • djengizz
 • Registratie: Februari 2004
 • Niet online
wsLy schreef op zaterdag 09 maart 2013 @ 15:16:
Potje met lekker teamwork van mij en djengizz. F1cyber bleef in het midden om daar te defenden.
Ja, mooie pot.

Nu ik zo terug kijk valt het me op dat ik met jou bijna geen targets meer ping. Zelfde prio targets en negeren wat de ander afmaakt gaat redelijk automatisch. Toch voordeel van elkaars speelstijl kennen.

 • ShockWave
 • Registratie: December 2008
 • Laatst online: 02-05 18:45

ShockWave

Lost it somewhere

Topicstarter
Voor diegene die grafisch wat mooier willen maar niet de volledige grandpa's KISS mod willen van het vorige deel 30 heb ik hem uitgekleed en alleen de mooiere plaatjes overgehouden van de consumables, equipment en shells.
Tevens ingame een contourmod.
Na downloaden even in de mappen neuzen of je het wat vindt, maak je liever gebruik van je eigen contourmod kan je die gewoon in de juiste map zetten en alles in mijn mod overschrijven.

Shellicons etc

Star Citizen referralcode


 • wsLy
 • Registratie: Oktober 2006
 • Laatst online: 25-05 15:30
djengizz schreef op zaterdag 09 maart 2013 @ 18:45:
[...]

Ja, mooie pot.

Nu ik zo terug kijk valt het me op dat ik met jou bijna geen targets meer ping. Zelfde prio targets en negeren wat de ander afmaakt gaat redelijk automatisch. Toch voordeel van elkaars speelstijl kennen.
We zijn dan ook behoorlijk goed op elkaar in gespeeld :P

Stichting Hobbyserver


 • User
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 09:18
WG is weer eens bezig hoor... :/

Zie hier

 • p0st
 • Registratie: April 2010
 • Laatst online: 22-05 13:50

p0st

Dutch Reefer

ShockWave schreef op zaterdag 09 maart 2013 @ 18:49:
Voor diegene die grafisch wat mooier willen maar niet de volledige grandpa's KISS mod willen van het vorige deel 30 heb ik hem uitgekleed en alleen de mooiere plaatjes overgehouden van de consumables, equipment en shells.
Tevens ingame een contourmod.
Na downloaden even in de mappen neuzen of je het wat vindt, maak je liever gebruik van je eigen contourmod kan je die gewoon in de juiste map zetten en alles in mijn mod overschrijven.

Shellicons etc
Top, thanks! Jouw modfiles + J1mb0's crosshairs + POGS contour mod = 8)

🐠 Reef Tank @ Instagram 🖥️ x570 \\ 5950x \\ RTX3070

Ja leuke verhalen iedere keer. Echt netjes gaat het daar niet....

[removed]


 • ShockWave
 • Registratie: December 2008
 • Laatst online: 02-05 18:45

ShockWave

Lost it somewhere

Topicstarter
dion_b schreef op vrijdag 08 maart 2013 @ 20:28:
[...]

Ahum, Duitse dames zijn juist buitengewoon veel gewend. Probeer eens, er gaat een wereld voor je open >:)
Been there, done that....http://forum.worldoftanks.eu/public/style_emoticons/default/facepalmic.gif

Star Citizen referralcode


 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 26-05 15:43
Leuke pot van gisteravond, eentje waarvan ik niet dacht dat we die nog zouden winnen :D
YouTube: [EU] Bounce me more! - 10-03-'13

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream

Pagina: 1 2 3 ... 12 Laatste

Dit topic is gesloten.


Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee