Toon posts:

[MMO] Het grote World of Tanks topic - Deel 29 Vorige deelOverzichtVolgende deelLaatste deel

Dit topic is onderdeel van een reeks. Ga naar het meest recente topic in deze reeks.

Pagina: 1 2 3 ... 11 Laatste
Acties:
 • 23.203 views

 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 26-05 15:43
Mede-auteur:
 • ShockWave
 • Registratie: December 2008
 • Laatst online: 02-05 18:45

ShockWave


http://tweakers.net/ext/f/v5zlrkFQhdc3aSZyU38XvYUI/full.png
De gameplay valt te vergelijken met die van een FPS maar dan met tanks, een soort Battlefield zonder infanterie. Wanneer je voor het eerst inlogt in het spel zul je zien dat er een aantal tanks in je garage staan. Het betreft hier light tanks uit elke op dit moment speelbare landen. Elk land heeft zijn eigen tank tree, deze tree bestaat naast light, medium en heavy tanks ook uit tank destroyers en SPG's. Om een tank te kopen heb je 2 dingen nodig: experience en credits. Deze zijn te verdienen door aan battles mee te doen.

Net zoals veel MMO's werkt het spel met een experience system. Met elke battle waar je aan meedoet verdien je experience. Deze experience verdien je door vijandelijke tanks te beschadigen of te detecteren (scouten). Vervolgens kun je deze experience uitgeven om je huidige tank te upgraden of misschien wel om te sparen om een betere tank te kopen. Zie voor gedetailleerde uitleg het kopje Experience.
Het spel is opgebouwd uit verschillende "Tiers" (lees: levels), elke keer als je een beter tank koopt wordt je weer in een betere tier gezet waardoor je weer andere tanks en betere tegenstanders tegenkomt. Als je een tank uit Tier 2 hebt zul je bijvoorbeeld tanks uit Tier 2 en hooguit Tier 4 tegenkomen, dit is ingebouwd om het spel eerlijk en leuk te houden. Er zijn echter uitzonderingen zoals voor (bepaalde) Light tanks of SPG's (artillery).

Het is de bedoeling dat je samen met je team het vijandelijke team uitschakelt of hun basis overneemt. Op dit moment is het mogelijk om met tanks uit Duitsland, Rusland, Amerika, Frankrijk, Verenigd Koninkrijk en China het slagveld te betreden. In je team kunnen tanks uit elk land zitten, het is dus niet zo dat je als Duitse tank alleen tegen tanks uit Rusland en Amerika kunt vechten. Het spel zit strategisch in elkaar en rushen heeft in veel gevallen ook weinig nut, er is een map ingebouwd in het spel en door het gebruik van de CTRL knop en je muis kun je punten op de kaart aanklikken om zo je teammaten te seinen (een artillery bijvoorbeeld).

De game is gebaseerd op zogenaamde microtransacties, kleine uitgaven binnen het spel. Daarvoor moet je wel eerst gold kopen, dit kan op de site wanneer je inlogd. Met het gold kun je verscheidene dingen doen, zo kun je premium tanks aanschaffen, Premium Account inschakelen, garage uitbreiden en nog veel meer.
Op dit moment zijn de volgende gold packs beschikbaar:
 • 30000 http://tweakers.net/ext/f/7GyonswQKtZ6epKOBPPqIOwH/full.gif - € 99.95
 • 14500 http://tweakers.net/ext/f/7GyonswQKtZ6epKOBPPqIOwH/full.gif - € 49.95
 • 5500 http://tweakers.net/ext/f/7GyonswQKtZ6epKOBPPqIOwH/full.gif - € 19.95
 • 2500 http://tweakers.net/ext/f/7GyonswQKtZ6epKOBPPqIOwH/full.gif - € 9.95
 • 1500 http://tweakers.net/ext/f/7GyonswQKtZ6epKOBPPqIOwH/full.gif - € 6.95
Er zijn genoeg mogelijkheden om te betalen van CC tot Paypal tot iDeal en zelfs met de telefoon.


Retailbox

Ook is er sinds een tijdje de mogelijkheid om een retail versie van het spel te kopen waarbij je het volgende ontvangt:

Invitation code (enkel te gebruiken op nog niet bestaande accounts):
 • 3 dagen premium account
 • 1000 http://tweakers.net/ext/f/7GyonswQKtZ6epKOBPPqIOwH/full.gif
Bonus code (werkt zowel op oude als nieuwe accounts):

System Requirements

Minimum settingsMedium settingsMaximum settings
Operating system:
Windows 2000/XP/Vista/7
Processor:2.2 GHz3 GHzDualcore 3 GHz
Geheugen:1.5GB / 2GB2GB / 3GB 4GB of meer
Videokaart:Nvidia 6600GT
ATI X800
Nvidia 8600GT
ATI HD3850
Nvidia 9800
ATI 4850
Internet connection:128 Kbps128 Kbps1024 Kbps of meer (voice chat)http://tweakers.net/ext/f/9utWK1uMGZxMJfDQ8ORFe1sZ/full.png
World of Tanks is een free to play MMO maar berust op zogenaamde microtransacties. Je koopt dan gold wat je ingame kan besteden aan een verscheidenheid aan dingen, van 100% crew tot equipment. Daarnaast kun je ook een Premium Account kopen. Dit biedt een aantal voordelen, zo kun je een Platoon maken (om er een te joinen heb je geen Premium Account nodig) en krijg je per battle 50% exp en credits.

Er zijn verschillende lengtes waaruit je kan kiezen:
 • 12 maanden - 24000 http://tweakers.net/ext/f/7GyonswQKtZ6epKOBPPqIOwH/full.gif
 • 6 maanden - 13500 http://tweakers.net/ext/f/7GyonswQKtZ6epKOBPPqIOwH/full.gif
 • 30 dagen - 2500 http://tweakers.net/ext/f/7GyonswQKtZ6epKOBPPqIOwH/full.gif
 • 15 dagen - 1250 http://tweakers.net/ext/f/7GyonswQKtZ6epKOBPPqIOwH/full.gif
 • 3 dagen - 650 http://tweakers.net/ext/f/7GyonswQKtZ6epKOBPPqIOwH/full.gif
 • 1 dag - 250 http://tweakers.net/ext/f/7GyonswQKtZ6epKOBPPqIOwH/full.gif

http://tweakers.net/ext/f/ZXCHihI7fyW26ihBgwOCPsWS/full.png
World of Tanks is een game waarbij je inlogged en na het selecteren van een tank vrij snel een battle in kunt stappen. Dit is ooit begonnen met enkel de Random battles maar daar zijn later de Assault en Encounter gamemodes nog aan toegevoegd. Daarnaast zijn er ook nog Tank Company en Clan War battles.
Wargaming is nog van plan nieuwe gamemodes te introduceren zoals Garage battles.


Beschikbare gamemodes

Random
In this game mode there are two bases. You must either eliminate the opposing team or capture their base within 15 minutes to be victorious.
Assault
In this game mode the one base on the map belongs to the defending team. The attacking team has no base at all and its mission is to either capture the enemy team's base or to destroy their tanks. The battle time limit is reduced to 10 minutes for this game mode.
Encounter
In this game mode there is one base, under neither teams control at the start, and the teams spawn at opposing sides of the map from it. The goal is to either capture the base or destroy all enemy tanks. When tanks of both teams are in the base capture circle, no capture takes place. As usual, the capture bar can also be reset by damaging the vehicles in the capture circle.
Tank Companies
In this battle version, players with a premium account can form their own team by inviting friends or allowing random players to join their company. Team rosters are built using a point system. After forming your team, it will be placed into the Tank Companies Matchmaker. Companies are available in 4 divisions. Junior, Medium , Champion and Absolute.
Clan Wars
The Global Map is Clan Wars' theater of operations, divided into provinces currently limited to Europe, The Middle East, Northern and Western Africa. The gameplay of this mode is based on the strategic struggle between clans for ownership of provinces on the Global Map.http://tweakers.net/ext/f/JKjGUOMA9MuygqlfhhIlDLWK/full.png
Trainen
Als je een nieuwe tank aanschaft kun je kiezen uit verschillende crew statussen, 50% (gratis) 75% (20k credits per crewmember) en 100% (200 goud per crewmember), dit heeft effect hoe je tank rijdt, hoe snel het reloaden gaat, hoe snel je aimed en hoe zuiver je schiet. Een crew die nog geen 100% is train je door er games mee te spelen (Het crewtrainen gaat sneller met een premium account).

Secondary skills
Zodra een crewmember de 100% bereikt is het mogelijk een secondary skill of perk uit te kiezen, er is onder andere de keuze uit Cammo / Firefighting / Repair. Dit begint op 0% en gaat door tot 100%, het effect van deze secondary skill op de uiteindelijk uitvoering ervan wordt gemiddeld over de complete crew (Dus als je 2 crew members op 100% voor cammo hebt, en de andere 3 heb je voor iets anders getrained is je tank dus geskilled voor 40% op Cammo) . Zodra je 100% bereikt op een secondary skill kun je een volgende kiezen (Het is dus mogelijk om meerdere secondary skills op een crewmember te hebben). Het beste is om alle crewmembers dezelfde skill te laten trainen voor het beste resultaat. Tegenwoordig zijn er een groot aantal skills en perks voorhanden om je crew nog veel specifieker verder te kunnen trainen. Mocht je vragen hebben over welke het beste bij jouw speelstijl of tank past stel de vraag in dit forum.

Omtrainen
Een tank crew moet getrained zijn voor het gebruik van een bepaalde tank, in een andere tank krijgen ze een penalty waardoor ze extreem veel slechter werk leveren! In de Personal File van een crew member kun je vinden voor welke tank een crew getrained is. Als je in hun File naar training gaat, kun je de persoon omtrainen naar een andere tank van dezelfde klasse, als een crew member op 100% zit, zal de retraining die 20.000 credits kost, een drop van 10% naar 90%, dit betekent dus dat de crew voor de nieuwe tank op 90% kennis zit, een gratis retraining zal ze naar 75% terugbrengen. Als je echter naar een andere klasse tank gaat (Bijvoorbeeld SPG > Heavies), zal de drop groter zijn, voor 20.000 credits zal hij terugvallen naar 80%, en voor niks naar 60% van de huidige crewexperience. Zodra de crew geretrained is, is hij te gebruiken in de nieuwe tank, de secondary skills blijven bij de retraining behouden! en deze zullen dus effect hebben op de tank.

Verschillende typen Crew
http://tweakers.net/ext/f/yNdcKQImFA7C3HNCxajo68uC/full.pngDe Commander is verantwoordelijk voor het spotten van enemy tanks. Ze hebben eveneens invloed op de view range van je tank, hoe hoger het level van de Commander hoe hoger je view range. Daarnaast geeft hij bonussen aan de primaire skill van de crew. Wanneer de Commander dood is worden er geen bonussen uitgedeeld en neemt je view range af.
http://tweakers.net/ext/f/0IszGNrzLwItukbACqW5H5F4/full.pngDrivers zijn verantwoordelijk voor de controle over je tank. Hoe hoger de skill van de Drivers hoe fijner je bochten kunt nemen en met minimale snelheidsverlies. Daarnaast zul je met een betere Driver sneller kunnen accelereren. Wanneer de Driver dood is heeft dit een negatieve invloed op de maximum snelheid, traverse speed en acceleratie van je tank.
http://tweakers.net/ext/f/WZvFuTeJxCSY3ONf8417qm0C/full.pngDe Loaders zijn verantwoordelijk voor de tijd van het laden en bepalen dus eigenlijk voor een deel je RoF (rate of fire). De dood van één of beide Loaders heeft een lagere RoF ten gevolge. Daarnaast zal het laadproces mogelijk gereset worden wanneer één of beide gedood worden tijdens het laden.
http://tweakers.net/ext/f/RVxC4X4c2wyAsncdNCKqC1Mt/full.pngDe Gunner is verantwoordelijk voor het aimen en vuren van de tank. Het aimen zal sneller gaan als de Gunner een hoger level heeft. De dood van een Gunner heeft als gevolg dat de aim tijd toeneemt. Wanneer een Gunner dood gaat wanneer je aan het aimen was dan kan dit mogelijk gereset worden.
http://tweakers.net/ext/f/PCSCqj2pyp3wtHAeH5bq8sYW/full.pngRadio Operators onderhouden de contacten met de allies en effectief tot hoe ver je je medespelers op de minimap kunt zien. Op de basis skill van 50% zal de radio range op 75% zijn werk doen. Wanneer de Radioman neergeschoten wordt zal de radio range afnemen tot 50%.

http://tweakers.net/ext/f/GSsvV764fJEcc5ndqj5ylO1y/full.png
Er zijn in World of Tanks 2 soorten experience: tank gebonden experience en free experience. Tank gebonden experience is niet vrij te besteden en geldt enkel voor de tank waarmee je het verkregen hebt.

Experience vergaar je door deel te nemen aan battles. Tanks beschadigen, scouten (spotten) en cappen (basis overnemen) leveren experience op. Het team heeft ook een gezamelijke pot met exp die groter wordt naarmate meer damage overall gedaan wordt en dit wordt eveneens verdeeld over elke speler in je team. Cappen wanneer er nog een redelijk aantal van de tegenstander leeft terwijl je team sterk genoeg is levert je dus beduidend minder experience op. Hoe meer damage je doet hoe meer experience je vergaard dit omdat er geen kill bonus bestaat.

Free experience verkrijg je gratis bij elke battle die je speelt. Je ontvang 5% free experience van de experience die je in de battle verdient hebt. Dit vrije exp kun je, zoals de naam al doet vermoeden, ook vrij besteden op elk van je tanks. De meesten die al langer spelen gebruiken het gespaarde free experience voor upgrades voor volgende tanks, op die manier kun je je tank vaak al helemaal upgraden bij aanschaf.

Wanneer je je tank elite maakt, dit wil zeggen alle upgrades gekocht die er te kopen zijn voor de desbetreffende tank, kun je het verkregen exp om laten zetten in free experience door middel van gold. De ratio om om te zetten ligt op 25 exp voor 1 gold. Ook kun je ervoor kiezen om alle exp die je binnen krijgt met de tank om te laten zetten naar experience van de crew waardoor deze sneller levelt (Accelerate Crew Training). Dit kan echter ook alleen wanneer de tank elite status heeft.


http://tweakers.net/ext/f/T5i8NKMYCE7r8u62E5aj3swt/full.png
Bekend was dat de Amerikaanse tank tree flink op de schop zou gaan maar inmiddels is bekend gemaakt dat alle huidige trees grote veranderingen zullen ondergaan. Het zal in kleine stappen gaan en het zal een proces zijn dat weken tot maanden zal duren. Het artikel van Wargaming: Full Tech Trees Revised and Improved.

Een overzicht van de volledige tank trees die zich op dit moment in het spel bevinden:
German Tanks Full
French Tanks Full
USA Tanks Full
USSR Tanks Full
BritshTanks
Chinese Tankshttp://tweakers.net/ext/f/Tn3QsLFnovFPXOdsH11bnSn9/full.png
Battle hero achievements worden uitgedeeld aan, zoals de naam al doet vermoeden, de spelers die bepaalde doelen hebben gehaald en daarmee heroes van de battle waren. Per battle kan er van elke achievement maar één zijn die de achievement gehaald heeft, wel kun je meerdere achievements in één battle verkrijgen. Deze achievements leveren tevens meer credits op.

http://wiki.worldoftanks.eu/images/b/b6/Supporter.pngConfederate
Hit more enemy vehicles than any other player on your team (at least 6), which are subsequently destroyed by another player.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/0/0d/Defender.pngDefender
Reduce the amount of enemy capture points on a friendly base by 70 or more.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/7/77/Invader.pngInvader
Capture the maximum number of points from the enemy base, but not less than 80. The achievement is granted on successful base capture, including only the points that were part of the base capture.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/6/69/Scout.pngScout
Detect more enemy tanks and self-propelled guns than anyone else on your team (at least nine). The achievement is granted to the winning team only.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/8/8f/Sniper.pngSniper
Achieve at least 85% hits out of a minimum of ten shots fired with the potential damage of 1,000 HP and more. No team hits allowed, non-penetrating hits included.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/7/76/Steelwall.pngSteel Wall
Receive the most hits (at least 11) of any player on your team, with potential damage of at least 1,000 HP, and survive.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/9/97/Warrior.pngTop Gun
Destroy more enemy vehicles than any other player on your team (at least 6).
http://wiki.worldoftanks.eu/images/2/2a/Evileye.pngPatrol Duty
Awarded to the player who helps the team damage at least six enemy vehicles by highlighting them. The tanks must be highlighted only by you when they take damage.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/c/c8/MedalBrothersInArms.pngBrothers in Arms
Awarded to a platoon in which all platoon members destroy at least 3 enemy vehicles and survive in battle. Each platoon participant receive this title.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/6/6c/MedalCrucialContribution.pngCrucial Contribution
Awarded to a platoon which destroyed at least 12 enemy vehicles in one battle. Each platoon participant receive this title.http://tweakers.net/ext/f/aJysRLpFrauANgGZBpuAvfxq/full.png
Epic achievements zijn speciale medals die je kunt verdienen door bepaalde doelen te halen. Deze zijn net wat lastiger dan Battle Hero achievements maar worden niet publiekelijk aan het eind van een potje in het resultatenscherm getoond.

http://wiki.worldoftanks.eu/images/b/b0/MedalBillotte.pngBillotte's Medal
Awarded to players who destroy at least one enemy vehicle and survive the battle to victory despite receiving at least five different critical hits and 80% or more loss of hit points.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/f/f0/MedalBrunoPietro.pngBruno's Medal
Awarded to players who destroy three or four enemy vehicles and survive the battle to victory despite receiving at least five different critical hits and 80% or more loss of hit points.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/d/d1/MedalBurda.pngBurda's Medal
Awarded for the destruction of five or more enemy self-propelled guns with a tank or Tank Destroyer.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/3/3a/MedalDeLanglade.pngde Langlade's Medal
Awarded to the player who destroys four or more enemy vehicles that were in the process of capturing the player's base.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/c/cc/MedalDumitru.pngDumitru’s Medal
Awarded for the destruction of four enemy self-propelled guns.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/e/e7/MedalFadin.pngFadin's Medal
Awarded for destroying the last enemy vehicle in the battle with the last shell remaining in the player's tank.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/3/3a/MedalHalonen.pngHalonen's Medal
Awarded for destroying three or more enemy vehicles with a Tank Destroyer. The targets must be at least two tiers higher than the player's vehicle.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/7/75/MedalKolobanov.pngKolobanov's Medal
Awarded to a player who stands alone against five or more enemy tanks or Tank Destroyers and wins.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/c/c5/MedalLehvaslaiho.pngLehvaslaiho’s Medal
Awarded for destroying two enemy vehicles with a medium tank. The targets must be at least two tiers higher than the player's tank.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/0/04/MedalNikolas.pngNichols’ Medal
Awarded for destroying four or more enemy vehicles with a medium tank. The targets must be at least two tiers higher than the player's tank.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/2/2b/MedalOrlik.pngOrlik's Medal
Awarded for destroying three or more enemy tanks or Tank Destroyers. The targets must be at least two tiers higher than the player's vehicle.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/5/5f/MedalOskin.pngOskin's Medal
Awarded for destroying three or more enemy vehicles with a medium tank. The targets must be at least two tiers higher than the player's tank.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/0/01/MedalPascucci.pngPascucci’s Medal
Awarded for the destruction of three enemy self-propelled guns.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/e/e8/MedalLafayettePool.pngPool’s Medal
Awarded for destroying 10 or more enemy tanks and self-propelled guns with any vehicle. The targets must be at least tier four enemy vehicles.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/f/f8/MedalRadleyWalters.pngRadley-Walters’ Medal
Awarded to players in the 5th or higher tier for destroying 8 or 9 enemy vehicles in one battle.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/c/cf/HeroesOfRassenay.pngRaseiniai Heroes' Medal
Awarded to a player who destroys single-handedly all enemy vehicles (at least 14 vehicles).
http://wiki.worldoftanks.eu/images/a/ab/MedalTamadaYoshio.pngTamada Yoshio Medal
Awarded to a player who destroys at least three Self-Propelled Guns while driving a light tank, and survives the battle. The targets must be at least two tiers higher than the player's tank.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/a/a1/MedalTarczay.pngTarczay’s Medal
Awarded to players who destroy at least five enemy vehicles and survive the battle to victory despite receiving at least five different critical hits and 80% or more loss of hit points.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/8/8c/MedalBolter.pngBoelter's Medal
With the release of Version 0.8.0, this medal is no longer being awarded. Awarded for destroying 7 or more enemy tanks and self-propelled guns with a tank or Tank Destroyer in one battle. The targets must be at least tier four or higher.http://tweakers.net/ext/f/bEvXP8ie1yloIsmveRZ6Ni7Z/full.png
Medals zijn zoals de achievements in veel andere games. Je hebt 4 gradaties per medal waarbij het oplopend in moeilijkheid is om ze te behalen.

Abrams' Medal
• Class IV - 10 victories
• Class III - 100 victories
• Class II - 1,000 victories
• Class I - 10,000 victories
Carius' Medal
• Class IV - destroy 10 vehicles
• Class III - destroy 100 vehicles
• Class II - destroy 1,000 vehicles
• Class I - destroy 10,000 vehicles
Ekins' Medal
• Class IV - destroy 3 (tier 8, 9, 10) vehicles
• Class III - destroy 30 (tier 8, 9, 10) vehicles
• Class II - destroy 300 (tier 8, 9, 10) vehicles
• Class I - destroy 3,000 (tier 8, 9, 10) vehicles
Kay's Medal
• Class IV - battle hero 1 time
• Class III - battle hero 10 times
• Class II - battle hero 100 times
• Class I - battle hero 1,000 times
Knispel's Medal
• Class IV - damaged 10,000 HP
• Class III - damaged 100,000 HP
• Class II - damaged 1,000,000 HP
• Class I - damaged 10,000,000 HP
Lavrinenko's Medal
• Class IV - reducing 100 capture points of a friendly base
• Class III - reducing 1,000 capture points of a friendly base
• Class II - reducing 10,000 capture points of a friendly base
• Class I - reducing 100,000 capture points of a friendly base
Leclerc's Medal
• Class IV - 100 capture points
• Class III - 1,000 capture points
• Class II - 10,000 capture points
• Class I - 100,000 capture points
Popel's Medal
• Class IV - detect 20 vehicles
• Class III - detect 200 vehicles
• Class II - detect 2,000 vehicles
• Class I - detect 20,000 vehicleshttp://tweakers.net/ext/f/VldpTDnQY5F7F3imToJjCvKX/full.png
Special Achievements of Titles of Honor variëren een beetje in wat ze doen. De ene is net als een Medal en kun je maar één keer verkrijgen. Anderen werken met een combo's waarbij ook een record wordt bijgehouden.

http://wiki.worldoftanks.eu/images/e/ec/Invincible.pngInvincible
Survive 5 or more battles without taking any damage, not including battles fought using self-propelled guns (the icon displays the longest sequence).
http://wiki.worldoftanks.eu/images/1/19/Kamikaze.pngKamikaze
Destroy a higher-tier enemy vehicle by ramming it. You can only earn this achievement once per battle. The icon in the service record displays the number of times the achievement was awarded.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/2/28/ArmorPiercer.pngMaster Gunner
Achieve at least five penetrating hits in a row against enemy vehicles. A miss, non-penetration or ricochet breaks the sequence (the icon displays the longest sequence).
http://wiki.worldoftanks.eu/images/b/be/TankExpert.pngMaster Tanker
Destroy at least one of every type of enemy vehicle currently available in the game. In the event that new vehicles are added to any tech tree, the award becomes void.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/d/db/Mousebane.pngMouse Trap
Destroy 10 or more PzKpfw VIII Maus tanks. The icon in the service record displays the number of times the achievement was awarded.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/e/e7/Raider.pngRaider
Capture the enemy base and remain undetected during the entire battle. The icon in the service record displays the number of times the achievement was awarded.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/1/10/HandOfDeath.pngReaper
Destroy three or more enemy vehicles in a row with a single round each. The achievement is granted on completion of the sequence. The sequence can be continued in the next battle fought on any vehicle. The icon in the service record displays the longest sequence.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/d/dc/TitleSniper.pngSharpshooter
Hit an enemy vehicle ten or more times in a row without missing. The results of the next battle in a row using any vehicle also count towards this number, unless the sequence is broken by a miss. The icon in the service record displays the longest sequence.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/7/7e/Diehard.pngSurvivor
Survive 20 or more battles. Battles fought using self-propelled guns do not break the sequence, but are not included either.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/4/44/Beasthunter.pngHunter
Destroy 100 or more of the following tanks: Jagdpanther, Jagdtiger, PzKpfw V Panther, Panther-M10, Panther II, PzKpfw VI Tiger, PzKpfw VI Tiger (P), PzKpfw VIB Tiger II, Löwe, GW Panther, GW Tiger, Jagdpanther II and 8.8 cm PaK 43 Jagdtiger
http://wiki.worldoftanks.eu/images/7/72/Sinai.pngThe Lion of Sinai
The Lion of Sinai - Destroy at least 100 tanks of the IS series, and vehicles based on their chassis: IS, IS-3, IS-4, IS-6, IS-7, IS-8, ISU-152, Object 704, Object 261 or Object 268
http://wiki.worldoftanks.eu/images/3/3f/Bombardier.pngBombardier
Awarded to the player who destroys two or more vehicles with one shot.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/0/04/TankExpert2.pngExpert: U.S.A.
Destroy at least one of each type from the American tech tree. In the event that new vehicles are added to the tech tree, the award becomes void.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/3/36/TankExpert1.pngExpert: Germany
Destroy at least one of each type from the German tech tree. In the event that new vehicles are added to the tech tree, the award becomes void.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/2/2d/TankExpert4.pngExpert: France
Destroy at least one of each type from the French tech tree. In the event that new vehicles are added to the tech tree, the award becomes void.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/2/29/TankExpert0.pngExpert: U.S.S.R.
Destroy at least one of each type from the Soviet tech tree. In the event that new vehicles are added to the tech tree, the award becomes void.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/b/ba/MechanicEngineer.pngSenior Technical Engineer
Research all vehicles in all tech trees. In the event that new vehicles are added to any tech tree, the award becomes void.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/6/63/MechanicEngineer2.pngTechnical Engineer, U.S.A.
Research all vehicles in the American tech tree. In the event that new vehicles are added to the tech tree, the award becomes void.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/e/e5/MechanicEngineer1.pngTechnical Engineer, Germany
Research all vehicles in the German tech tree. In the event that new vehicles are added to the tech tree, the award becomes void.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/d/d9/MechanicEngineer4.pngTechnical Engineer, France
Research all vehicles in the French tech tree. In the event that new vehicles are added to the tech tree, the award becomes void.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/0/03/MechanicEngineer0.pngTechnical Engineer, U.S.S.R.
Research all vehicles in the Soviet tech tree. In the event that new vehicles are added to the tech tree, the award becomes void.http://tweakers.net/ext/f/zwnOJP3Ub2x6KGlC8CZ6LwUP/full.png
De Qualification Badges zijn de nieuwste achievements, geintroduceerd met patch 7.2. Deze badges worden verkregen voor het behalen van een average experience op een tank die hoger ligt dan de andere spelers op dezelfde tank in een specifieke tijdsperiode. De experience wordt gerekend zonder premium account of dubbel of tripel event bonus. Wanneer je er één behaald hebt op een tank zal de badge blijven staan totdat je een hogere badge weet te scoren (tenzij je al een Ace badge hebt behaald).

http://wiki.worldoftanks.eu/images/0/01/Class_icons_1.pngClass III badge - If your amount of experience received in battle is above the average of the top 50% of players driving this tank within the last seven days, then you gain the Class III badge.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/1/1f/Class_icons_2.pngClass II badge - If your amount of experience received in battle is above the average of the top 20% of players driving the same vehicle within 7 days, then you get the Class II badge.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/a/a3/Class_icons_3.pngClass I badge - If your amount of experience received in battle is above the average of the top 5% of players driving the same vehicle within 7 days, you get the Class I badge.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/d/df/Class_icons_4.pngMaster Driver badge - If you get into the top 1% of players (i.e. you established the best result of experience within 7 days), then you will achieve the Master Driver badge.http://tweakers.net/ext/f/061VKV4o0XyI0ZVCBgwTKoRN/full.png
Voor je tanks heb je aardig wat equipment tot je beschikking. Per tank kun je 3 verschillende stukken equipment kopen. Je moet dus voor jezelf afwegen wat nuttig is voor je tank of niet, equipment om bijv. je view range te verbeteren is zonde als je al bijna de max view range hebt (500m) want je kan niet voorbij de max. Er zijn 2 soorten equipment, equipment die je kan demounten en op een andere tank kan plaatsen en equipment die niet demountable zijn. Niet demountable equipment is te onderscheiden door het slotje in de afbeelding, wel kun je ze met ingang van patch v0.6.4 demounten voor 10 gold. Alle equipment kun je enkel met Credits kopen en de prijs is afhankelijk van het soort tank.

De-Mountable Equipment
TypeCostName
http://tweakers.net/ext/f/RNUt7BvqvEgOgPfUmUIzOlKA/full.png100,000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gifCamouflage Net
-25% from being Detected when the tank hull is stationary for 3 seconds.
Highly recommended equipment for Tank Destroyers and SPG classes.

http://tweakers.net/ext/f/UWgeVPsEQgnZ8Yg3vuCgwXkH/full.png500,000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gifToolbox
+25% Repair speed.
The Toolbox is a good investment since it can be used on other tanks and it usually saves a lot of time in repairing of modules. Most people buy the Toolbox for faster repair of their tank's tracks: very important as an immobile tank is easy prey for SPG and sniping tanks.

http://tweakers.net/ext/f/bHtw4ZDFQWVjIHSnVkWu60PT/full.png500,000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gifBinocular Telescope
+25% View Range when tank hull is stationary for 3 seconds.
(Yes, View Range can go beyond 500m. See Battle Mechanics). Good equipment for the player who prefers sniping.


Permanent Equipment
TypeCostName
http://tweakers.net/ext/f/zQWbP5PKJg88CNlFVd6jX4wp/full.pngSmall - 50,000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gif
Medium - 200,000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gif
Large - 500,000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gif
Spall Liner
+15% Armor protection from ramming and explosions.
This includes High Explosive (HE) rounds from tanks and SPGs. The Liner is a good investment for heavy tanks since other low-tier tanks and SPGs will usually shoot HE shells and attempt to strip away your health through repeated hits. With this equipment installed, your tank is a bit more likely to survive without losing too much health. However, it doesn't decrease damage from Armor Piercing (AP) shells.

http://tweakers.net/ext/f/NpLMhKhAf4uGhJ7XgSKItUNr/full.pngClass 1 - 200,000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gif
Class 2 - 600,000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gif
"Wet" Ammo Rack
+50% Ammo Rack durability.
Buy this if you feel that your tank is very prone to ammo rack damage and ammo rack blow-ups.

http://tweakers.net/ext/f/iHVQMvbCSSwjEnd5cP5n5Yt3/full.png500,000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gifCyclone Filter
+50% Engine durability. Only for Soviet tanks.
Buy this if you feel your tank is very prone to engine damage. Also useful if you like to use a Removed Speed Governor.

http://tweakers.net/ext/f/7DfaHDIdVpzEB29Yy5kBOlLq/full.png500,000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gifFill Tanks with C02
+50% Fuel Tank durability.
Buy this if you feel that hits to the fuel tank are causing you problems.

http://tweakers.net/ext/f/1Il3BEeSuPC3ZeK0wSgAXlZh/full.pngMedium T - 200,000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gif
Medium A - 300,000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gif
Large T - 500,000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gif
Large A - 600,000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gif
Rammer
-10% Loading Time.
The Rammer is a very popular piece of equipment for a good reason; it can make a real difference in combat. Highly recommended on every high tier tank and SPG.
A - Artillery | T - Tank

http://tweakers.net/ext/f/HG86g0oB2g0oZW4pPvpsSIB4/full.png500,000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gifEnhanced Gun Laying Drive
-10% Aiming Speed when stationary.
This bonus is only applied when the player's tank has stopped moving. Good for heavy tanks and SPGs, since most of their guns have long aim times.

http://tweakers.net/ext/f/rNW9w16PX0OVsD0OZHHDZTAy/full.pngMK1 - 500,000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gif
Mk2 - 600,000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gif
Vertical Stabilizer
+20% Accuracy while moving or rotating the turret.
An excellent piece of equipment for medium tanks and players that prefer offensive play.

http://tweakers.net/ext/f/WIUZGNLCcqkLYBrB7USwn9le/full.png500,000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gifCoated Optics
+10% View Range.
(Yes, View Range can go beyond 500m. See Battle Mechanics). The bonus is active at all times and is better suited for aggressive and scouting players.

http://tweakers.net/ext/f/rpGRToyD0GqZy7DiuXpKbuwQ/full.png250,000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gifAdditional Grousers
+10% Speed on soft ground and +5% Speed on average soil. Only for German tanks.
This equipment increases off-road performance, so it's good for scout tanks, as they rely on speed.

http://tweakers.net/ext/f/19kUnQts5qIiW82hjBDeBPtH/full.pngClass 1 - 50,000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gif
Class 2 - 150,000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gif
Class 3 - 600,000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gif
Improved Ventilation
+5% to all Crew skills.
The bonus is still added even when all the crew have a 100% base skill, and multiplicative with the 10% bonus applied for having a Commander at 100% skill, resulting in a maximum of 116% skill for each crew member.

http://tweakers.net/ext/f/QS8QwcJ01FAGDg5ffRbyaJzC/full.png20,000-600,000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gifEnhanced Suspension
+10% suspension Load Limit.
There are many types of enhanced suspension, but they all do the same thing: increase the vehicle's suspension load capacity. This is probably the least used piece of equipment since the suspension on each tank's tech tree is usually more than enough to handle the tank's weight and equipment. This equipment doesn't improve acceleration, traverse rates, or anything else, it just increases max weight capacity.


http://tweakers.net/ext/f/2VX9cuI4oWKeLX09Gn5SjaHK/full.png
Ook zijn er zogenaamde consumables. Hier kun je, net als equipment, 3 stuks per tank kopen maar in tegen stelling tot equipment verbruik je ze en zul je ze na verbruik weer moeten aanschaffen. Naast deze verschillen is er ook nog het onderscheid in items voor credits en items voor gold waarbij de gold consumables vaak net wat beter zijn.

TypeCostName
http://tweakers.net/ext/f/j4091hpaTMcXhSYwvSbG96DD/full.png3000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gifSmall Repair Kit
Repairs one chosen damaged module through the end of the match. Repaired module can still be damaged again after the repair. Only one track of two can be repaired.

http://tweakers.net/ext/f/oav57jDRyQXlbEsXR9AZtCov/full.png3000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gifManual Fire Extinguishers
This consumable extinguishes fire when activated by the respective button when the tank catches fire. It can be a lifesaver for high tier tanks, but a bit of a waste for low tier tanks as they lack health to withstand even a few seconds of fire.

http://tweakers.net/ext/f/NkmYbgtrRrmLp4KAN6x1EsLh/full.png3000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gifSmall First Aid Kit
Heals an injured crew member until the end of battle. Healed crew member can still be re-injured or perish.

http://tweakers.net/ext/f/bMeNK6M4ETzvaRRY5r8oASAL/full.png5000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gifRemoved Speed Governor
This consumable is never actually "consumed" (in other words, it is permanent): you simply turn it on/off to use it. It adds 10% to engine power (and therefore, vehicle acceleration), but the engine constantly sustains damage during its use. Even if the tank has full health at the end of the match, you will still have to pay for repairs since the removal of the speed governor decreases engine hitpoints. Repair costs vary between tiers and vehicles. Available only for Soviet vehicles.

http://tweakers.net/ext/f/jpQOJRA66K1LBoWfZivpP6qm/full.png
http://tweakers.net/ext/f/Z5uh9v4Anjfvb7PII8Ktkhup/full.png
3000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gif100-Octane Gasoline
Lend-Lease Oil
Increases engine power (and therefore, vehicle acceleration) and turret traverse speed by 5% for a single match.
100-Octane Gasoline is only available for German and American vehicles with gasoline engines.
Lend-Lease Oil is only available for Soviet vehicles.

http://tweakers.net/ext/f/D2nf268dGCtVBkRFAVCqNFlC/full.png50 http://tweakers.net/ext/f/7GyonswQKtZ6epKOBPPqIOwH/full.gifLarge Repair Kit
Repairs all currently damaged modules through the end of the match. Repaired modules can still be damaged again after the repair.

http://tweakers.net/ext/f/Q53N7ZcTMT0EZcQVwU6KZSCo/full.png50 http://tweakers.net/ext/f/7GyonswQKtZ6epKOBPPqIOwH/full.gifAutomatic Fire Extinguishers
Activates automatically 0.5 seconds after the tank catches fire and reduces the chance to catch fire by 10%.

http://tweakers.net/ext/f/Vqf1vSP8hDXTr7w250LXMOg4/full.png50 http://tweakers.net/ext/f/7GyonswQKtZ6epKOBPPqIOwH/full.gifLarge First Aid Kit
Heals all currently injured crew member through the end of the match. Healed crew members can still be re-injured or perish.

http://tweakers.net/ext/f/UFYWt9GKa9TDZ0ZHD9bz7OY6/full.png50 http://tweakers.net/ext/f/7GyonswQKtZ6epKOBPPqIOwH/full.gif105-Octane Gasoline
Increases engine power (and therefore, vehicle acceleration) and turret traverse speed by 10% for a single match.
Available only for German and American vehicles with gasoline engines. Note that there is no in-game difference between German and American oil.

http://tweakers.net/ext/f/4evHN9QmjF0SQu2KZERMJ2Tf/full.png
http://tweakers.net/ext/f/DLH3knu2tklu0xTy2pRY2lwO/full.png
http://tweakers.net/ext/f/Z5G1RN7Abf3ewThvYKU5FZTd/full.png
http://wiki.worldoftanks.eu/images/1/1e/HotCoffeeIcon.png
http://wiki.worldoftanks.eu/images/d/d4/Chines_porkIcon.png
50 http://tweakers.net/ext/f/7GyonswQKtZ6epKOBPPqIOwH/full.gifCase of Coca-Cola
Chocolate
Extra Combat Rations
Strong coffee
Improved Combat Rations
Increases all crew skills by 10% for one entire match. This bonus is added even to crews that have a 100% base skill.
Case of Coca-Cola is only available for American vehicles.
Chocolate is only available for German vehicles.
Extra Combat Rations is only available for Soviet vehicles.
Strong coffee is only available for French vehicles.
Improved Combat Rations are only available for Chinese vehicles.


http://tweakers.net/ext/f/vqbIUTLWWSZn0uu8Crssm9ts/full.png
Abby
A large abbey and town fill the center of the map with three roads allowing passage from the north and south, and includes an elevated firing position in the abbey's courtyard at the highest point on the hill. West of the town is an elongated hill with several positions allowing fire down into the town. Further west and past the hill, a valley offers significant protection against artillery fire. East of the town lies a curved cliff road which affords shielding from most tank and artillery fire, but forces attackers to travel in a single path.
Airfield
Huge mountains and narrow valleys offer great advantages in a battle. You can engage in a fire duel across the gulf or enter a close quarter battle at the nearest port town or flank and capture enemy base.
Arctic Region
A large ice-and-snow covered area stretches through this map. Steep hills, rock encampments, twists and turns, and plenty of places to stay and wait will have you on your toes as you battle through this icy deathtrap. Ridge, hills, and lots of rocky outcrops give you many places to hide and ambush your enemy as they come about. Turns and twists could have you stuck if your not on your toes, so watch out.
Cliff
Starting in the north and south, both teams are connected through a valley on the extreme west of the map. Large boulders offer cover south of the valley, and a small town provides cover to the north. The eastern portion of the map is elevated, with two large jutting hills providing cover from enemy fire. An overlooking position near the center of the map allows tanks to fire into the valley from above. Plentiful cover throughout the area allow for multiple attack routes, with careful coordination and flanking playing a significant role.
Dragon Ridge
A varied rugged landscape is marvelous for its fascinating grandeur. A lake, bamboo bushes and mountain ridges make this map peculiar and unique. The map offers several options for directions of attack, each of them being advantageous in its own way.
El Halluf
A large valley filled with rocks, vegetation, and a small village surrounding a dried out river bed separate the two teams. The large hills on either side of the valley offer many firing positions, and very little cover in the valley will protect a large tank completely against all positions. Regardless of approach, attackers will face a long climb into the enemy's camp, and effective use of the cover en route is essential. The northern approach offers plentiful protection to attack either hill, but the southern approach makes up for lack of protection with shorter distances and better concealment.
Ensk
A mixture of city outskirts and suburban areas with railroad tracks spanning and dividing this map. Plan your tactics to take advantage of defensive chokepoints and cover open areas with your vehicles. Artillery is great for deterring enemy breakthroughs, but remains almost defenseless when exposed to enemy vehicles attacking from cover.
Erlenberg
A large river splits this map in half, with three bridges acting as chokepoints between the halves. A small town surrounds the center bridge, while the north and south bridges have fewer buildings providing cover. A large castle overlooks the west half of the map on a large hilltop, offering cover and supporting fire positions. Hills overlook the city in the east, with sufficient vegetation to provide some concealment for tanks.
Fisherman's Bay
The map is a combination of open spaces and irregular terrain. Meandering narrow streets of the seaport on the flank can be surprisingly advantageous. Sloping hills covered with bushes offer excellent ambush opportunities.
Fjords
Huge mountains and narrow valleys offer great advantages in a battle. You can engage in a fire duel across the gulf or enter a close quarter battle at the nearest port town or flank and capture enemy base.
Highway
The diverse landscape of this map makes it peculiar and complex, and also encourages a wide range of tactics. Multiple defilades are favorable for surprise attacks, while the city blocks are advantageous for close combat.
Himmelsdorf
Literally translated as "sky village" from German, this labyrinth of streets and squares are a large hindrance for artillery and tank destroyers, but ideal for speedy breakthrough and bypass by medium and light vehicles. With the castle dominating the area, access roads running by the hill and along the railway lines to help you out of the impasse.
Karelia
Swamps, rocks, and cliffs determine major avenues of approach on this map. This map, with sparse protection and no buildings, gives the combat advantage to artillery. Concentrate your attacks along the path of your main advance, while conducting delaying and defensive actions along the rest of your front lines.
Komarin
A unique map in that the teams do not start near the flags, Komarin offers multiple tactical options. The teams start in the north and south, divided by rivers offering three routes. The center route is a large, elevated, and wooded island connected by bridge to the south, and offers firing positions to nearly the entire map, but at the cost of being exposed if spotted. A small village on both the west and east side of the map offer attackers valuable cover en route to the flag, but leave any tank passing the village exposed to covered and concealed defenders once they leave the village.
Lakeville
An isolated mountain valley on one flank and city blocks on the other allow you to thrust close to the enemy. A large lake in the middle gives long-range weapons a clear field of fire.
Live Oaks
In the centre of the map there is a large bog lake. A railway bridge and a fording side on the one flank allow to defend the area using scarce forces, and to concentrate main forces on the other flank. The town to the North provides sufficient cover from artillery to the team that controls it.
Malinovka
Initial staging areas are separated by a wide open field, ideal for artillery and defensive operations. Make use of flanking maneuvers and natural defenses like woods, hills, and farmhouses, as these can be decisive. Another option is a well-coordinated high-speed combined arms attack across the field which could bring victory, but at the risk of a bloody loss.
Mines
A flat hilltop in the center of this map provides an excellent firing position, but the short drive from either starting position makes climbing the hill a dangerous endeavor. Nestled in the canyon northeast of the hill is the small village of Pagorki; offering a tempting route with plenty of cover, but one that is exposed if the enemy controls the hill. West of the hill, surrounded by shallow water, is a small island which offers good cover while providing a large fire zone. While the island is protected from the hill, it is, for the most part, vulnerable to flanking attacks or fire from multiple angles. The island cover is solid, but not particularly large.
Mountain Pass
The Mannerheim Line was a defensive fortification line on the Karelian Isthmus built by Finland against the Soviet Union. During the Winter War of 1939-1940 it became known as the Mannerheim Line, after Field Marshal Baron Carl Gustaf Emil Mannerheim. The line was constructed in two phases: 1920–1924 and 1932–1939.
Murovanka
A small town dominates the center of the map, with a large forest providing concealment in the east and high ground to the west. The forest provides effective concealment, but lacks cover from fire; whereas the town has plentiful cover, but lacks concealment.
Port
The setting is an industrial area of a port city. Teams begin the battle surrounded by factory buildings, warehouses, and docks. An open space in the center of the map consists of a hilly, open area and railroad tracks. Train cars can provide cover during combat. The most direct route to the enemy base is along the two highway bridges above the railway tracks. Common tactics on this map might include ambush and firing from defilade positions. Surprise attacks to the enemy's rear can break a deadlock.
Prokhorovka
Generally open, but hilly, terrain around a vital railroad, with groups of trees providing shelter for tank destroyers. On the offensive, watch your own flanks while striking against the enemy flanks. Artillery has free reign, although it is still vulnerable to raids by light vehicles.
Province
Hills on the periphery of the map are covered with numerous houses and winding streets advantageous for suprise attacks. An open area between the bases is favorable for daring strikes.
Redshire
A rolling area, dominated by a couple of hills. The village of Redshire gives places to hide from hill to its northeast. Artillery will play a powerful role on this map.
Ruinberg
Concentric city streets, along with dense forests and bushes in the overgrown park allow for hidden maneuvers and redeployment of your troops. Although artillery fire is of limited use in the city, the debris provides effective cover for your troops.
Sandriver
A mostly open map offering little concealment, but providing plentiful cover due to the large number of sand dunes. Three small villages provide temporary cover at best, but are easily destroyed, so they must be used cautiously. Each flag is well protected with a ridge offering defenders cover, concealment, and excellent firing positions. Plentiful cover allows an excellent arena for run and gun tactics while offering many routes for tanks to engage the enemy and make use of their mobility.
Serene Coast
This coastal area is bounded by ocean and mountains. A railroad crosses the territory from north to south. Woody hills on the western flank are favorable for a swift attack. A straight road connecting the bases passes through a small town, which often becomes a contested piece of terrain. The bases are protected by the hills from direct attacks. However, the flanks of the bases are insecure and must be protected.
Siegfried Line
A wonderfull map combining the best of both worlds. The west side is open fields with little cover, excellent for quick flanks around the side for those looking for an early victory. To the east, the town offers concealment and cover for those brave enough to enter its confines.
Steppes
A seemingly endless open expanse of fields and hills, scattered through this farmland-esque map. Open fields, varying ditches, and small hills and rises litter this map, allowing for some prime spots to lay ambushes. Long, open fields are great for those who prefer long-distance combat, with little cover available to your target. Just remember; This works both ways.
South Coast
On this rugged-terrain map, make use of various battlefield tactics: flank or ambush the enemy, or attack straight ahead. Also use numerous hollows between the rocks for a busting attack with concentrated forces.
Swamp
Flank routes offer great opportunities for surprise attacks and diversionary operations. A mire in the center is not only an obstacle, but also an important tactical location.
Westfield
A wonderfully lush area, Westfield features forests, fields, farmland, and multiple villages throughout the map. Included is a large war-damaged bridge crossing the eastern valley. Plentiful ridges give ambush positions along nearly every route, and large fields can leave a tank vulnerable when moving between positions.
Widepark
Opposing bases on this map are separated by cliffs and rocky ridges. A variety of cover allows for focused attacks in crucial directions. The direct route may seem ideal for a breakthrough assault, but do not neglect your flanks!http://tweakers.net/ext/f/5qxxJORx1HIYEn9tIsP3JkRy/full.png


http://tweakers.net/ext/f/VfjNjvcu1NyPTx75AnjYObyw/full.png

Tutorials
[YouTube: http://www.youtube.com/watch?v=jSt6wkueXWw&hd=1]
[YouTube: http://www.youtube.com/watch?v=YbyURS54mF4&hd=1]
[YouTube: http://www.youtube.com/watch?v=oLl1vyDuKQk&hd=1]
[YouTube: http://www.youtube.com/watch?v=VIVFALdUK9E&hd=1]
[YouTube: http://youtu.be/ysIBYROU1-g?hd=1]


Tank Academy[YouTube: http://www.youtube.com/watch?v=yW6w-d8Q5Lo&feature=share&list=PLYgipOCaRI02Ddukxg1QYxvuugusToqkk]


http://tweakers.net/ext/f/U4I6hiqelmDPxNvTVWFJwKsB/full.png

Welke tree wordt jouw main tree?


Ook een poll maken? Klik hier


Gebruik je premium?Wat is de beste light scout?Heb je ooit gold gebruikt en/of gebruik je het nog steeds?Wat is jou mening over artillery?Heb jij al een franse tank?Wat vind je de beste crew skill/perk?
#1 - Repairs#2 - Fire extinguisher
#3 - Brothers in Arms#4 - Camouflage
#5 - Perks, welke?
http://tweakers.net/ext/f/wTqoDTrmHI46jJvMSxU0hCnL/full.pnghttp://tweakers.net/ext/f/xAuIdxB2G28CbIiWIlyG5vMD/full.png
Hier vind je een compilatie van de meest gevraagde en/of gebruikte mods voor World of Tanks:
http://tweakers.net/ext/f/L22CubFjhZHqCbtp8BCVa8Vn/full.png
Uiteraard is er ook een heuse World of Tanks GoT clan bestaande uit 2 clans:
World of Tanks clan - Gathering of Tweakers | Actievere leden
World of Tanks clan - Gathering of Tweakers 2 | Casual/Leveling/Fun

Wil je hierin komen en voldoe jij aan de eisen stuur dan een invite via een van de bovenstaande links en geef daarbij aan wat je tweakers nick is. Meld je eveneens aan op het clanforum (zie hieronder).

Om de clans wel met elkaar te kunnen chatten is er het ingame Gathering of Tanks channel opgezet. Deze zal je elke keer joinen zolang je de channel niet wegklikt (al kan het nu spontaan verdwijnen door een bug waar de devs vanaf weten).

Tevens om het topic niet te vervuilen met allemaal clan chat is er een extern forum opgezet. Zit je in een GoT clan dan kun je je aanmelden. Probeer wel eenzelfde nick te nemen als ingame of op tweakers zodat we weten wie we toelaten en niet. Het forum is er tevens om je op de hoogte te houden van de clanbattles dus belangrijk voor degene die mee (willen) doen met clan wars! Het forum vind je hier: Gatheringoftanks.nl - [GoT] Forum.

Daarnaast maakt GoT gebruik van TS3 om met elkaar te kunnen communiceren, overleggen en ouwehoeren. Iedereen is welkom maar we verwachten wel dat men zich gedraagt. Details zijn te vinden op het clanforum en enkel voor leden van de Gathering of Tanks clan.


http://tweakers.net/ext/f/L9LE1HVeKVmlMxJbSvLiKm9x/full.png

tweakerWoT username
3dd1eeddiewom
A-TrayJeroenV
Abomination Dicer
Af13AF_C
Animal MotherAnimal_Mother
Annihilismannihilism
AppelLzpAppel
AshrahAshrah
belgian1zerotal
bennieboyyAshrah
bigbeertje89bigbeertje89
Blue BoonBlue_Boon
BramSdBramSd
ByteMe72SylKen77
chipowerchipower
copkilla7779GenesisJenova
crizyzcrizyz
Dark AngelMarkoC70t5
DarkasantionDarkasantion
DonderpoesDonderpoes
DutchFLCDutchFLC
Ed_LMazlov
estrionWh33L
Festhaast2000
FikkieHoFikkieHo
Fitzgerald_WoTFitzgerald
FragDonkeyNielsus
Fr3d27Fr3d27
Gaat niet doorgaatnietdoor
GarathaneGarathane
GizzyGizzernl
glennvhoglennvho
GoldenSampleGoldenSample
gotfurrrtiegul
harmen1987Harmenius
hdv111hdv111
HydraZhazam
HypnosHypnos
IrcghostIrcghost
Jeebeekjejeebeekje
JellinekBundin
joerisanjoerisan
JoindryJoindry
JointVWJointVW
jopiepurk_7
juustembasharran
Linorlinor
KaapKaap
KaltonKalton
KlepmansKlep
Knoepelknoepel
Le SnoetLeSnoet
LectorLectorNL
lordfalcolordfalco
Marvin-MarvinNL
Mas-ihMonkeyLord
MaxForce800MaxForce
MaZeLeMaZeLe
MoortnMoarten
Mythicamythica
NazanirNazanir
NemeanNemean
NoxiuZnoxiuz
oosterhofjfoosterhofjf
patrickos85Iktankniet
peregrine101Peregrine101
Pirate-BozzDestroyer0fWorlds
Plato112Plato112
Poekie McPurrrPoekie
psychoclownkyozu
purgeLitta
QuantorQuantor
raptureRapture
redwingGreenwing
Rense2002ValentijnR
RicodeventerRicoBangg
Rik027SgtRikNL
rimpeldinkyRimpeldinky
RodyTippy
royalt123sideriver
RynjiRynji
SanchSanch
SankoZanko
Sapstengeldutch_monkey_killer
sc0ut0rsc0ut1984
SemmySemT_X
Shinzok_Shinzok_
SilencerNLSilencerNL
sirenTheSirennl
skoozieSkoozie
SNEAK-NLSNEAKnl
soliqueSolique
evonckMASH_Radar_O_Reilly
SpiderwolfSpiderwolf27
swartzkipswartzkippen
terencebeTerenceBE
TgR_KILLERRecklezz_NL
TimS81TimS81
TheJukeBoxZuigsniper
themac1983themac1983
thijsco19thijsco19
tootertooter
Toothlesstoothles
UdiBenLudiLudMaestro
User.tmpUsertmp
Vae VictusVicecomes
VentrigoVentrigo
VipeaxVipeax
VivaladenVivaLaDen
VoggelsVogg
w-devGumpert
WallieWallie1981
wesley1980macamba
wontcachmewontcachme
wsLyColdZero
XcEllxCell
ZardanTraxe
ZenTexXenTexx
ZhalixZhalix
ZimmerZimmer
ZimoHZimoH


http://tweakers.net/ext/f/UPisNsCrvI93fjKfCcaIkSpY/full.png
Deze topicstart is gemaakt door Annihilism en psychoclown en is nog onderhevig aan veranderingen. Mocht je suggesties hebben of fouten vinden laat het weten via DM psychoclown!

Wil je in de playertable stuur psychoclown dan een DM met je WoT profiellink!
 • Annihilism bedankt voor het openen en opzet van het allereerste deel.
 • Zimmer bedankt voor het schrijven van de opzet van het crew stuk.
 • Shockwave bedankt voor het vinden van fouten en opzoeken missende info.

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • Dorestad
 • Registratie: Augustus 2012
 • Laatst online: 06-07-2019
Dag allemaal,

Ik ben een volledige n00b voor wat betreft World of Tanks, heb het eindelijk met een wrapper aan de praat gekregen op m'n iMac (Mac sucks voor wat betreft dit soort games, duh!).

Voorheen heb ik heel veel Counterstrike gespeeld en was dus bij WoT op zoek naar een lijstje met servers die dichtbij zitten (of met veel NL spelers) en dus voor een lage ping zorgen. Ik kom momenteel uit op een ping van 125 ms (heb hier glasvezel 50 Mbit liggen) en dat vind ik nochtans best hoog. Kijk ik met m'n neus of kun je alleen maar random in battles komen op willekeurige servers?

Daarnaast zie ik hierboven best gave maps er tussen zitten, maar kom op de servers waar ik speel maar een stuk of 3 tegen. Is het net als bij CS zo dat er een paar maps zwaar favoriet zijn bij de meerderheid van de spelers of krijg je andere maps naarmate je zwaardere tanks vrij speelt? Ik zit nu nog maar op het niveau van de Panzer II, dus heb nog wel even te gaan.

Dank alvast voor jullie reacties!

 • wsLy
 • Registratie: Oktober 2006
 • Laatst online: 25-05 15:30
Heb je een account aangemaakt op worldoftanks.eu? Daar moet je een account aanmaken voor de Europese servers, dan zal je ping normaal zijn.

Er zijn geen losse servers zoals in CS.

Stichting Hobbyserver


 • dramborleg
 • Registratie: Maart 2011
 • Laatst online: 30-11-2022
dat wat betreft de maps, die komen later er bij. In het begin heb je maar een paar maps en elke tier stap omhoog kom je een paar nieuwe tegen zodat je ze goed (en makkelijk) kunt leren kennen.

 • RvL
 • Registratie: Maart 2002
 • Laatst online: 00:12
Er is doorgaans maar 1 server, maar je kan wel op verschillende werelddelen registreren: USA, EU en Rusland (uit m'n hoofd). Een USA account, werkt niet op EU of RU en hetzelfde geldt voor de andere delen.

Heb je je wel geregistreerd op worldoftanks.eu? Ik heb hier met 60Mbit kabel meestal een ping van tussen de 30 en 50.

Als je net begonnen bent, speel je maar op een paar maps. Later in het spel krijg je ook de andere maps.

Liefde maakt een smal bed breed!
Nu de dekens nog...


 • Dorestad
 • Registratie: Augustus 2012
 • Laatst online: 06-07-2019
Check, super! Dank voor de reacties, dan ga ik een nieuw account aanmaken en bezie ik rustig wat er nog allemaal op me af komt. =)

 • Dorestad
 • Registratie: Augustus 2012
 • Laatst online: 06-07-2019
Maar dat wil ik nog even kwijt: wat een geweldig gave game, ik word er helemaal blij van! ;-)

 • jantje 2
 • Registratie: Februari 2012
 • Laatst online: 09-06 20:12
Nu nog wel ja, later zal je wel enige frustraties krijgen m.b.t. tot je al zo slimme teammaten. Maar ach alles went;)

 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 26-05 15:43
jantje 2 schreef op dinsdag 05 februari 2013 @ 14:25:
Nu nog wel ja, later zal je wel enige frustraties krijgen m.b.t. tot je al zo slimme teammaten. Maar ach alles went;)
Gewoon lol hebben in het spelletje, altijd je best doen en vooral niet druk (proberen te) maken om kleine dingen ;)

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • Dorestad
 • Registratie: Augustus 2012
 • Laatst online: 06-07-2019
Ach ja, dat hoort bij online gaming klaarblijkelijk. Bij Counterstrike was het niet anders. Ik ben wel eens met Psycho: gewoon je ding doen en je niet teveel laten opwinden, er is altijd een volgende battle.

 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 26-05 15:43
Alhoewel ik moet toegeven dat het soms niet meevalt om soms niet gefrusteerd te raken ;)

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • Dorestad
 • Registratie: Augustus 2012
 • Laatst online: 06-07-2019
Het is vast niet mogelijk om je USA account over te zetten naar EU of wel? Daar gaat m'n mooie Panzer II 20mm gun!

 • redwing
 • Registratie: Juni 1999
 • Laatst online: 00:03
Dorestad schreef op dinsdag 05 februari 2013 @ 14:43:
Het is vast niet mogelijk om je USA account over te zetten naar EU of wel? Daar gaat m'n mooie Panzer II 20mm gun!
Nee, daar doen ze helaas niet aan. Ik heb in de tussentijd op de SEA server ook wat leuke tankjes alleen daar heb ik op mijn EU account weinig aan :+

[removed]


 • solique
 • Registratie: Juni 2006
 • Laatst online: 29-04 20:48

solique

Music Maniac

Ik heb nog een starter key over voor de EU server, uit retail mocht je je account nog niet gemaakt hebben.
Kan hem vanavond pas geven, niet bij de hand. Als je zolang kan wachten :P

[Voor 8% gewijzigd door solique op 05-02-2013 14:53]

WoT - Steam - Last.fm - PSN


 • Dorestad
 • Registratie: Augustus 2012
 • Laatst online: 06-07-2019
Ah das jammer, inmiddels aangemaakt, ach shit happens, begin ik opnieuw. Goed om ervaring op te doen.

 • MrOleo
 • Registratie: Augustus 2006
 • Laatst online: 22:52
Appie Heijn schreef:
Heerlijk die subtiliteit in je reactie(s). Toch snap ik het wel een klein beetje. Voorafgaand, we hadden zulke bagger potjes, dit was de eerste lekkere pot waar we met ons 2'en domineerden. Ik wachtte met killen van de jagdpanther omdat cold hem graag wou voor de medaille. Daarom keek ik ook achterom... Twijfel, twijfel... f@k it! Duurt te lang met die rijdende bunker(ST1).

Toen kwam de volgende uitdaging, de IS, lamzakje raakte mij 2 keer dus verdiende punishment, helaas had de T69 andere plannen en vond ik dat ik wel genoeg kills gesnoept had. Dus de laatste voor Cold...
Lullig voor de T69 maar die had het naar mijn mening minder verdient dan Cold. Dat ie uit frustratie op mij schoot, no problem.

En ja hoe "kinderachtig" het ook was, it felt good! na zoveel bagger potjes.

Maar dat ie zo vreemd uit beeld explodeerde snap ik nog steeds niet.
Volgens mij explodeert een tank als je exit battle klikt in het menu, wellicht ragequitte hij, na het kinderachtige gedrag van jou.
Medailles verdien je, die behaal je niet door als een kleuter je teammaten te blokken. Hij verdiende hem minder, wat een grap. ;w

erutangiS


 • Sneezzer
 • Registratie: Augustus 2007
 • Laatst online: 02-05 07:49
Ach, zoiets overkwam mij gisteren met mijn hummel.
Een Tiger P en ik op de hummel waren als laatste over, ik had 4 kills, de tiger had ook een goede match gehad. Ik had geen shells meer over dus reed naar de cap, de Tiger was daar al aangekomen en de teller tikte al (de vijand had nog 2x Tiger en een VK2801 (dus snel cappen leek mij handig)), schiet die tiger me stuk nadat ik de cap was ingereden.... hij wilde tenminste 70 punten solo cappen voor de medal..... ik tik, had dat even gezegt, dan had ik even gewacht... zegt hij n00b!... ach ja, eikels kom je in elk spel tegen, gisteren stond er nog iets over rellen tijdens een schaakwedstrijd in de krant.

Amiga 500, eos 350d, HTPC, GamePC


 • Whuzz
 • Registratie: Juni 2001
 • Laatst online: 09-06 12:55

Whuzz

Dodgeball!

Wie herkent het volgende scenario:

De match start, je kijkt om je heen om te zien wat "het team" doet en kiest je positie. Kan zijn dat je besluit de zwakste flank aan te vullen, een strategisch punt te bezetten, of whatever. Het gevecht komt op gang en al snel zit je er midden in, driftig bezig om die flank te behouden, met je TD op afstand kills maken of druk aan het scouten om je arty's voer te geven... en het gaat lekker. Ondanks zware tegenstand heeft je flank het gehouden (mede) dankzij jouw inzet, of je hebt bijna in je eentje met je TD een groep rode rakkers tegen gehouden, of met jouw hulp heeft jullie arty twee heavies en een arty van de tegenstander uitgeschakeld. Kortom, een heerlijk potje tot dan toe!
En als het dan even rustig is kijk je voor het eerst naar de stand... en ziet dat jullie team met 10-5 achter staat, die andere flank compleet gefaald heeft ondanks hun numerieke voorsprong aan die kant en het rode team inmiddels aan je arties is begonnen en de cap heeft bezet. :| :'( :W

Wat een teleurstellend gevoel is dat altijd. Je doet zelf hard je best, je bent niet als een n00b naar voren gereden, had nog zorgvuldig gedaan wat het beste voor je team leek in plaats van naar je standaard favo plekje te gaan. Je speelt goed, red zelfs misschien in je eentje een hele flank, om er vervolgens achter te komen dat het een verloren zaak is.
Tja, natuurlijk had ik tussendoor misschien naar de stand en de map moeten kijken en dat komt heus wel als ik wat meer gespeeld heb (speel pas een week), maar als je er midden in zit lukt dat niet altijd :P

Dodge, Duck, Dip, Dive and... Dodge!


 • Sneezzer
 • Registratie: Augustus 2007
 • Laatst online: 02-05 07:49
Ach, voor hetzelfde geld had jij aan de andere kant gereden (met de randoms kun je er helaas niet op rekenen dat 1 persoon het verschil maakt (wel een bijdrage daaraan leveren uiteraard)).

Tevens kun je net de pech hebben dat de beste spelers van de tegenpartij het geluk hebben dat ze het flank kiezen waar je zwakste speler zit.

Deel geluk/pech speelt bij randoms wel mee (bepaald misschien wel 85% van je battles).

Amiga 500, eos 350d, HTPC, GamePC


 • Whuzz
 • Registratie: Juni 2001
 • Laatst online: 09-06 12:55

Whuzz

Dodgeball!

Sneezzer schreef op dinsdag 05 februari 2013 @ 16:00:
Ach, voor hetzelfde geld had jij aan de andere kant gereden (met de randoms kun je er helaas niet op rekenen dat 1 persoon het verschil maakt (wel een bijdrage daaraan leveren uiteraard)).

Tevens kun je net de pech hebben dat de beste spelers van de tegenpartij het geluk hebben dat ze het flank kiezen waar je zwakste speler zit.

Deel geluk/pech speelt bij randoms wel mee (bepaald misschien wel 85% van je battles).
Uiteraard, het gaat me ook niet zozeer om de "randomness" van pubs, dat is nu eenmaal het gegeven. Maar meer om die momenten dat je zelf extreem lekker bezig bent en dat gevoel eigenlijk projecteert op de hele match, waarna het extreem teleurstellend is om dan met de daadwerkelijke stand te worden geconfronteerd :P

Dodge, Duck, Dip, Dive and... Dodge!


 • wsLy
 • Registratie: Oktober 2006
 • Laatst online: 25-05 15:30
Nog 50.000xp tot de IS-4 :)

heb behoorlijk lekkere stats op mijn ST-i tot dusver :P

Stichting Hobbyserver


 • Sneezzer
 • Registratie: Augustus 2007
 • Laatst online: 02-05 07:49
wsLy, hoe vond je de KV-4?

Amiga 500, eos 350d, HTPC, GamePC


 • dion_b
 • Registratie: September 2000
 • Laatst online: 00:12

dion_b

Moderator Harde Waren

say Baah

Whuzz schreef op dinsdag 05 februari 2013 @ 16:02:
[...]


Uiteraard, het gaat me ook niet zozeer om de "randomness" van pubs, dat is nu eenmaal het gegeven. Maar meer om die momenten dat je zelf extreem lekker bezig bent en dat gevoel eigenlijk projecteert op de hele match, waarna het extreem teleurstellend is om dan met de daadwerkelijke stand te worden geconfronteerd :P
Herkenbaar, maar het omgekeerde komt even vaak voor: jij faalt gruwelijk (inschattingsfout, even afgeleid, netwerk glitch, wat dan ook) en toch een win dankzij een team die het zonder je alsnog voor elkaar krijgt.

IMHO enige jammere is dat een aantal medals voor echt bijzondere dingen alleen awarded worden als je wint. Het is lullig als je zelf iets echt bijzonders gedaan hebt en dan ivm faalteam weinig overhoudt.

* dion_b had eergisteren ook een game met 7 kills en toch verloren...

Soittakaa Paranoid!


 • wsLy
 • Registratie: Oktober 2006
 • Laatst online: 25-05 15:30
Ook een heerlijke tank om mee te spelen :)
Hij is een beetje log maar heeft zo een lekker kanon erop liggen.

Het is wel een redelijke defensieve tank, dus daar moet je een beetje van houden. Maar ik ben ook al vaker met een aanval meegegaan als de aanvallende tanks ongeveer de zelfde snelheid hadden of ik had support gegeven.

Stichting Hobbyserver


 • Sneezzer
 • Registratie: Augustus 2007
 • Laatst online: 02-05 07:49
Dank je, kan bijna de KV-4 unlocken namelijk :-)

Amiga 500, eos 350d, HTPC, GamePC


 • themaxter
 • Registratie: Juli 2001
 • Laatst online: 07-06 20:34

themaxter

Bugged..

wsLy schreef op dinsdag 05 februari 2013 @ 16:26:
[...]

Ook een heerlijke tank om mee te spelen :)
Hij is een beetje log maar heeft zo een lekker kanon erop liggen.

Het is wel een redelijke defensieve tank, dus daar moet je een beetje van houden. Maar ik ben ook al vaker met een aanval meegegaan als de aanvallende tanks ongeveer de zelfde snelheid hadden of ik had support gegeven.
KV4 is een tank die best wat shells kan vangen/bouncen, als je beetje goed angeled :)

Gisteren nog met mijn KV4 de aanval geleid op Redshire over de geul links. Had een full-health IS7 achter me die eerst niet durfde en even later werd afgeschoten door twee TD's toen ie opeens wel vol door rushte.. Vervolgens begon ie ons team voor campers uit ging maken :F
Wel beide TD's (mee) af kunnen maken omdat ze met hun zijkant naar mij stonden om die IS7 te raken.

Gaat laatste dagen gelukkig weer wat beter qua eigen spel/teams. Heb even een tijdje gehad dat ik dacht waarom speel ik dit spel nog...

 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 26-05 15:43
Zojuist weer wat potjes op de IS-2 gedaan en dat ging wel aardig, 5 van de 6 gewonnen waarvan enkel eentje niet echt lekker ging. Nog één potje nodig voor het behalen van de top gun, dan kan ik daarna mooi verder met de radio en top engine :)

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • ShockWave
 • Registratie: December 2008
 • Laatst online: 02-05 18:45

ShockWave

Lost it somewhere

Topicstarter
Potjes waren inderdaad lekker ja, zit nu op de 30K op de type58 dus nog 22K te gaan voor de IS2

Star Citizen referralcode


 • Kojoottii
 • Registratie: Februari 2003
 • Laatst online: 16:08
Whuzz schreef op dinsdag 05 februari 2013 @ 16:02:
[...]


Uiteraard, het gaat me ook niet zozeer om de "randomness" van pubs, dat is nu eenmaal het gegeven. Maar meer om die momenten dat je zelf extreem lekker bezig bent en dat gevoel eigenlijk projecteert op de hele match, waarna het extreem teleurstellend is om dan met de daadwerkelijke stand te worden geconfronteerd :P
Je kan altijd nog, zeker wanneer je met een hoger tier platoontje bent, proberen de regie in handen te nemen en je teammates vertellen wat ze moeten doen. En dat is geen sarcasme :P

Ik doe het zelf niet (meer) omdat het gewoon veel te vermoeiend is, want om de haverklap heb je wel een debiel die vindt dat niemand hem mag commanderen etc etc. domme discussies om niets.

Maar ik speel wel eens platoon met een gast die er wel om bekend staat dat ie direct alles en iedereen in een random gaat vertellen wat te doen. En je kan op die manier nog makkelijker battles naar je hand zetten, plus het is heel vermakelijk wanneer je een team hebt die niet wil luisteren,om al het geschreeuw van hem te zien en al het gejank van je team :P Behalve als hij weer eens een chatban heeft en ik moet typen van hem =/

Mgoed moraal van het verhaal, je kan je team proberen aan te sturen, maar wees gewaarschuwd, soms kan je het echt treffen en krijg je meteen goede feedback van je team, andere keer is het "Fuck off noob, don't need your stupid tactics" van meneer met 45% winratio ofzo ... :F

 • Nemean
 • Registratie: Juni 2008
 • Laatst online: 09-06 19:17

Nemean

ᵀᴴᴱ ᴷᴵᴺᴳ, ᵀᴴᴱ ᴸᴱᴳᴱᴺᴰ

SerB states that if he remembers correctly, if you have a full crew BIA as first perk and 6th Sense as second perk trained to 95 percent, it will work when the BIA is active.
Nooit geweten.

 • redwing
 • Registratie: Juni 1999
 • Laatst online: 00:03
Ik ook niet alhoewel het als WG-logic wel logisch klinkt. 95% +5% is natuurlijk een volledige perk. Ik vraag me dan alleen wel af wat er gebeurt met die laatste 5%, die ben je dan dus voor spek en bonen aan het trainen.

[removed]


 • wsLy
 • Registratie: Oktober 2006
 • Laatst online: 25-05 15:30
4 arty in je team hebben en samen doen ze 735 damage.. Vijandelijke arty daarentegen... iets van 10k met zijn 4en en 6 kills -,-

Stichting Hobbyserver


 • Kojoottii
 • Registratie: Februari 2003
 • Laatst online: 16:08
Zou het dan niet zijn dat het 5% is van 95% ? Dus dan heb je iets van 96% nodig om daadwerkelijk skill op 100 te krijgen ? :)

Maarja tis nou niet echt iets wat cruciaal is

[Voor 28% gewijzigd door Kojoottii op 05-02-2013 21:36]


 • Whuzz
 • Registratie: Juni 2001
 • Laatst online: 09-06 12:55

Whuzz

Dodgeball!

De matches van vandaag :'( :'( :'(

Dodge, Duck, Dip, Dive and... Dodge!


 • solique
 • Registratie: Juni 2006
 • Laatst online: 29-04 20:48

solique

Music Maniac

Stats van vanavond:

Battles Participated: 64
Victories: 34
Defeats: 30
Draws: 0

WoT - Steam - Last.fm - PSN


 • CodeCaster
 • Registratie: Juni 2003
 • Niet online

CodeCaster

Can I get uhm...

MrOleo schreef op dinsdag 05 februari 2013 @ 15:01:
als een kleuter je teammaten te blokken
Zo heb ik vanavond mijn eerste teamkill gemaakt. :Y) Een tier 2 arti vondt het nodig om tegen mijn tier 3 arti aan te gaan rijden toen ik al een aantal kills had gemaakt. Shift, klik, afgelopen. :+

Mooi spel wel, ik word nu ook steeds minder vaak in de eerste minuut aan flarden geschoten. De recoil van die "pompom"s is zwaar wennen en de game maakt je wel graag gold afhandig: auto resupply pakt automatisch gold, terwijl ik de tig potjes daarvoor altijd met silver ammo had bijgekocht. 8)7

[Voor 29% gewijzigd door CodeCaster op 05-02-2013 23:41]

https://oneerlijkewoz.nl
I have these thoughts / so often I ought / to replace that slot / with what I once bought / 'cause somebody stole my car radio / and now I just sit in silence


 • Whuzz
 • Registratie: Juni 2001
 • Laatst online: 09-06 12:55

Whuzz

Dodgeball!

CodeCaster schreef op dinsdag 05 februari 2013 @ 23:40:
[...]

Zo heb ik vanavond mijn eerste teamkill gemaakt. :Y) Een tier 2 arti vondt het nodig om tegen mijn tier 3 arti aan te gaan rijden toen ik al een aantal kills had gemaakt. Shift, klik, afgelopen. :+

Mooi spel wel, ik word nu ook steeds minder vaak in de eerste minuut aan flarden geschoten. De recoil van die "pompom"s is zwaar wennen en de game maakt je wel graag gold afhandig: auto resupply pakt automatisch gold, terwijl ik de tig potjes daarvoor altijd met silver ammo had bijgekocht. 8)7
Was de combo "enter + hey Noobarty you idiot, stop harassing team mates + enter" niet beter geweest :?

Dodge, Duck, Dip, Dive and... Dodge!


 • MSalters
 • Registratie: Juni 2001
 • Laatst online: 04-06 17:19
Nee. Geen woorden aan dat soorten idioten vuil maken, gewoon uit game verwijderen. Jammer dat WG zelf zo laks is.

Man hopes. Genius creates. Ralph Waldo Emerson
Never worry about theory as long as the machinery does what it's supposed to do. R. A. Heinlein


 • CodeCaster
 • Registratie: Juni 2003
 • Niet online

CodeCaster

Can I get uhm...

Als er iets is dat niet werkt aan online gamen is het wel de chat, toch? :P

En je kunt blijkbaar een crewmember retrainen op hetzelfde voertuig. Dan is 'ie z'n ervaring alleen weer kwijt. 8)7 Kun je daarmee perks resetten of zo?

[Voor 9% gewijzigd door CodeCaster op 05-02-2013 23:47]

https://oneerlijkewoz.nl
I have these thoughts / so often I ought / to replace that slot / with what I once bought / 'cause somebody stole my car radio / and now I just sit in silence


 • MSalters
 • Registratie: Juni 2001
 • Laatst online: 04-06 17:19
Sneezzer schreef op dinsdag 05 februari 2013 @ 16:00:
Ach, voor hetzelfde geld had jij aan de andere kant gereden (met de randoms kun je er helaas niet op rekenen dat 1 persoon het verschil maakt (wel een bijdrage daaraan leveren uiteraard)).

Tevens kun je net de pech hebben dat de beste spelers van de tegenpartij het geluk hebben dat ze het flank kiezen waar je zwakste speler zit.

Deel geluk/pech speelt bij randoms wel mee (bepaald misschien wel 85% van je battles).
Niet 85%. Dat is veel te optimistisch. Als ik puur naar m'n eigen resultaten kijk, en ik heb nu van de laatste 567 potjes statistieken bijgehouden, dan zeg ik eerder 97% random. Er is geen statistisch significant verschil in mijn performance tussen de 286 games die ik won en de 281 die ik verloor. Had mijn bijdrage wel uitgemaakt (en ik scoor over al die games ver, ver boven gemiddeld - 4 sigma oid) dan had mijn performance een veel grotere invloed gehad.

Nee, wat deze game hard nodig heeft zijn ladders of divisies. 3% niet-random is niet zo geweldig, maar op het moment dat iedereen in jouw team en de tegenstanders ongeveer gelijkwaardig zijn, verbetert dat percentage snel. Als je de absolute kneuzen en sterren er bij de eerste indeling uitvist, dan kan de grote middenmoot met 45-50% wins daarna bij de tweede ronde ook nauwkeurig worden ingedeeld. Hun resultaten in de eerste ronde hangen dan niet meer zo af van geluk met de random teamindelingen.

Man hopes. Genius creates. Ralph Waldo Emerson
Never worry about theory as long as the machinery does what it's supposed to do. R. A. Heinlein


 • Whuzz
 • Registratie: Juni 2001
 • Laatst online: 09-06 12:55

Whuzz

Dodgeball!

Zo, laatste paar games hebben de avond weer iets verbeterd. Laatste match defender gehaald en mastery 2nd en de match van bijna verloren naar gewonnen weten om te draaien, met mijn laatste 3 kills gingen we van 2-3 naar 2-0 :)

Dodge, Duck, Dip, Dive and... Dodge!


 • djengizz
 • Registratie: Februari 2004
 • Niet online
MSalters schreef op woensdag 06 februari 2013 @ 00:03:
Niet 85%. Dat is veel te optimistisch. Als ik puur naar m'n eigen resultaten kijk, en ik heb nu van de laatste 567 potjes statistieken bijgehouden, dan zeg ik eerder 97% random. Er is geen statistisch significant verschil in mijn performance tussen de 286 games die ik won en de 281 die ik verloor. Had mijn bijdrage wel uitgemaakt (en ik scoor over al die games ver, ver boven gemiddeld - 4 sigma oid) dan had mijn performance een veel grotere invloed gehad.
Het blijft een kleine sample imo. Loss en win streaks kunnen lang duren in random solo en ik heb wel 15 game streaks gehad.

Toch ben ik ervan overtuigd dat met genoeg games je performance wel degelijk uit zal maken. Als een speler let's say constant 2x zijn health pool aan damage uitdeelt in een heavy (om maar een stat te nemen), zal hij wel degelijk een veel hoger dan gemiddelde solo winrate behalen.

 • redwing
 • Registratie: Juni 1999
 • Laatst online: 00:03
MSalters schreef op woensdag 06 februari 2013 @ 00:03:
[...]
Niet 85%. Dat is veel te optimistisch. Als ik puur naar m'n eigen resultaten kijk, en ik heb nu van de laatste 567 potjes statistieken bijgehouden, dan zeg ik eerder 97% random. Er is geen statistisch significant verschil in mijn performance tussen de 286 games die ik won en de 281 die ik verloor. Had mijn bijdrage wel uitgemaakt (en ik scoor over al die games ver, ver boven gemiddeld - 4 sigma oid) dan had mijn performance een veel grotere invloed gehad.
Geen enkele draw ? Ik merk trouwens wel degelijk verschil. Ik heb een jaartje in Z-Korea met een ping van 3-600 gezeten en ik zag mijn W/L ratio gewoon kelderen. Nu ben ik weer terug in Nederland en gaat mijn W/L weer langzaamaan omhoog.waarbij ik bij sommige potjes ook weet dat ik het ben die het verschil maak. Ik speel bijna altijd solo maar als je in platoons speelt zie je nog veel duidelijker verschil.

Je ziet ingame de echt goede spelers ook allemaal een hogere efficiency/W-L ratio hebben dus het verschil is er echt wel. Dat ladders nog beter zou zijn ben ik het wel mee eens, alhoewel het samen spelen dan wel wat lastiger wordt (of iig het matchmaken ervan)

[removed]


 • Knowuse
 • Registratie: Oktober 2005
 • Laatst online: 11-04 00:13
Gisteren de T71 afgerond en 8 van de 10 potje gewonnen. Gelijk maar de IS-4 verkocht en de T69 gekocht. Crew uit de Patton tier X gehaald en hierin gezet.

Ook verder gegaan met mijn Conqueror grind, met wisselend succes. Een paar potjes met meer dan 2K xp, maar ook potjes met 200xp, uiteindelijk slechts 42% van m'n potjes gewonnen.

Shuttle st20g5


 • Ashrah
 • Registratie: Augustus 2003
 • Laatst online: 06-06 12:53
IS4 verkopen om de T629 te kopen ..... vaag maar ok, zou ik niet gedaan hebben IS4 is een goede tank maar als je geen Absolute Companies of CW speelt heb je er niet heel veel aan.

Maar crew uit Patton halen, een US tank, en in de T62 stoppen een Rus tank, dat kan je toch niet eens omtrainen? krijg je gigantische negatieve bonussen van.

-edit-

Eerst koffie drinken, daarna pas reageren ..... las T62 ipv T69 .......

[Voor 12% gewijzigd door Ashrah op 06-02-2013 09:19]


 • User
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 17:10
Ashrah schreef op woensdag 06 februari 2013 @ 09:18:
IS4 verkopen om de T62 te kopen ..... vaag maar ok, zou ik niet gedaan hebben IS4 is een goede tank maar als je geen Absolute Companies of CW speelt heb je er niet heel veel aan.

Maar crew uit Patton halen, een US tank, en in de T62 stoppen een Rus tank, dat kan je toch niet eens omtrainen? krijg je gigantische negatieve bonussen van.
T62 =/= T69

Edit: Ninja'd :-(

 • Ashrah
 • Registratie: Augustus 2003
 • Laatst online: 06-06 12:53
Had het al gezien, je was net te laat.

 • ShockWave
 • Registratie: December 2008
 • Laatst online: 02-05 18:45

ShockWave

Lost it somewhere

Topicstarter
Hmmmm Asrah had je daar laatst ook al niet last van bij je post in het topic over de Best Buy Guides?
Mischien toe aan een bril?? 8)

:+

Star Citizen referralcode


 • Jip99
 • Registratie: Oktober 2011
 • Laatst online: 01-01 12:33
CodeCaster schreef op dinsdag 05 februari 2013 @ 23:40:
[...]

Zo heb ik vanavond mijn eerste teamkill gemaakt. :Y) Een tier 2 arti vondt het nodig om tegen mijn tier 3 arti aan te gaan rijden toen ik al een aantal kills had gemaakt. Shift, klik, afgelopen. :+

Mooi spel wel, ik word nu ook steeds minder vaak in de eerste minuut aan flarden geschoten. De recoil van die "pompom"s is zwaar wennen en de game maakt je wel graag gold afhandig: auto resupply pakt automatisch gold, terwijl ik de tig potjes daarvoor altijd met silver ammo had bijgekocht. 8)7
B) ik heb gister ook mijn eerste teamkill gemaakt... ik stond om een hoekje op een t-34 te knallen met mijn pzIV op een meter of 40 afstand.. dus ik sta netjes te richten op een zwakke plek komt er een t1-heavy voorbij walsen die me zo uit mijn cover duwt en ramt en ik wordt echt keihard geraakt in mijn flank, en hij killed die t-34.. dus ik schiet hem uit boosheid met mijn 10,5 howitzer op zijn kont en boom.. :F dat was niet echt mijn bedoeling.. ik dacht dat die wel wat sterker zou zijn die heavy.. haha

maar ja het was gewoon een eikel..

 • Knowuse
 • Registratie: Oktober 2005
 • Laatst online: 11-04 00:13
Ik speel idd geen Companies of CW en de IS-4 stond al een jaar stil.

Shuttle st20g5


 • Whuzz
 • Registratie: Juni 2001
 • Laatst online: 09-06 12:55

Whuzz

Dodgeball!

Ik heb gister XVM(+stats) geinstalleerd en wat mij na een paar potjes opviel was dat ik er in eerste instantie anders door ging spelen en lichtelijk paranoïde werd door de stats.
Als het loading screen zegt dat je maar 10% winkans heb ga je toch bevooroordeeld een match in merkte ik, een beetje met een instelling van "wat ik ook doe, verliezen doen we toch :"( ". Andersom ging ik er ook lakser van spelen. Als je een match hebt met 80% winkans en een stapel spelers in je team met 55%+ W/L en hele hoge efficiencies speelde ik onderbewust veel risicovoller.
Ook moest ik me even over mijn eigen W/L heenzetten, die maar zo'n 42% is momenteel. Dat is natuurlijk laag, maar ik speel pas een week en ben redelijk snel doorgestoomd naar Tier 6, waarbij ik nu merk dat ik ineens heel veel moeite heb met de veranderende omstandigheden. Nieuwe maps, arties die meer impact op het spel hebben, voor het eerst in een heavy tank waarmee foute keuzes veel sneller worden afgestraft, omdat je niet even snel omdraait en ergens anders gaat staan.

Pas aan het einde van de avond kon ik al die stats loslaten en gewoon weer lekker spelen en toen ging het ook weer een heel stuk beter :P

Dodge, Duck, Dip, Dive and... Dodge!


 • RvL
 • Registratie: Maart 2002
 • Laatst online: 00:12
@Jip99
Met het 10,5cm kanon van de PzIV schiet je dwars door de kont van die T1 Heavy heen, zeker op korte afstand.

Mijn enige teamkill tot nu toe is het voor z'n noten schieten van een PzIII met met PzIII/IV. Ik stond te schieten op een Hetzer die zo vriendelijk was mij de kont toe te keren en was aan het herladen. Precies op het moment dat ik schiet komt die PzIII (die al aardig aan gort was geschoten) ineens voor m'n loop langs. Daar was geen redden meer aan...

Liefde maakt een smal bed breed!
Nu de dekens nog...


 • Jip99
 • Registratie: Oktober 2011
 • Laatst online: 01-01 12:33
RvL schreef op woensdag 06 februari 2013 @ 10:11:
@Jip99
Met het 10,5cm kanon van de PzIV schiet je dwars door de kont van die T1 Heavy heen, zeker op korte afstand.

Mijn enige teamkill tot nu toe is het voor z'n noten schieten van een PzIII met met PzIII/IV. Ik stond te schieten op een Hetzer die zo vriendelijk was mij de kont toe te keren en was aan het herladen. Precies op het moment dat ik schiet komt die PzIII (die al aardig aan gort was geschoten) ineens voor m'n loop langs. Daar was geen redden meer aan...
oh dat heb ik ook wel eens gedaan, maar dat vind ik niet echt onze schuld.. je moet gewoon niet voorlangs een tank rijden.. ik hou er altijd rekening mee als ik rondrijd.. en als ik toch voorlangs rij is het mijn schuld als ik geraakt wordt door een teamlid. :)

 • User
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 17:10
Whuzz schreef op woensdag 06 februari 2013 @ 10:05:
Ik heb gister XVM(+stats) geinstalleerd en wat mij na een paar potjes opviel was dat ik er in eerste instantie anders door ging spelen en lichtelijk paranoïde werd door de stats.
Als het loading screen zegt dat je maar 10% winkans heb ga je toch bevooroordeeld een match in merkte ik, een beetje met een instelling van "wat ik ook doe, verliezen doen we toch :"( ". Andersom ging ik er ook lakser van spelen. Als je een match hebt met 80% winkans en een stapel spelers in je team met 55%+ W/L en hele hoge efficiencies speelde ik onderbewust veel risicovoller.
Ook moest ik me even over mijn eigen W/L heenzetten, die maar zo'n 42% is momenteel. Dat is natuurlijk laag, maar ik speel pas een week en ben redelijk snel doorgestoomd naar Tier 6, waarbij ik nu merk dat ik ineens heel veel moeite heb met de veranderende omstandigheden. Nieuwe maps, arties die meer impact op het spel hebben, voor het eerst in een heavy tank waarmee foute keuzes veel sneller worden afgestraft, omdat je niet even snel omdraait en ergens anders gaat staan.

Pas aan het einde van de avond kon ik al die stats loslaten en gewoon weer lekker spelen en toen ging het ook weer een heel stuk beter :P
Dat is dus ook dé reden dat ik geen XVM heb. Ik merkte dat ik zonder XVM veel relaxter ging spelen, dus liet ik XVM maar uit. :)

 • warlord01
 • Registratie: Juni 2007
 • Laatst online: 10-03-2020
solique schreef op dinsdag 05 februari 2013 @ 23:35:
Stats van vanavond:

Battles Participated: 64
Victories: 34
Defeats: 30
Draws: 0
Hmm mijn statistieken zijn beter maar na de zoveelste keer een flank gehouden te hebben terwijl de lemmingtrain kapot geschoten werd ben ik maar gestopt.

 • JeroenNietDoen
 • Registratie: Januari 2001
 • Laatst online: 02:16

JeroenNietDoen

"Doe nou niet!"

User schreef op woensdag 06 februari 2013 @ 10:23:
[...]
Dat is dus ook dé reden dat ik geen XVM heb. Ik merkte dat ik zonder XVM veel relaxter ging spelen, dus liet ik XVM maar uit. :)
Ik heb nog nooit de toegevoegde waarde van XVM gezien. Die 29 anderen in dat potje zitten er nou eenmaal, je kan ze niet meer inruilen. Het kan me ook geen reet boeien hoe goed iemand is. Die andere 15 moeten toch dood. Of ze nou geweldig goed zijn of niet, uiteindelijk is de kans toch heel groot dat die tegenover je staat. Wat wil je doen? Wegrennen van de goede spelers :?

Het werkt mijn inziens ook alleen maar averechts. In chat zie je lui mekkeren OMG WE LOOOSEE1111EINZEINZ. Vervolgens geven sommigen het bij voorbaat al op enzo. Is er iets of wordt er wat gezegd, ZOMG NUB I H4Z MORE EFFICIENCY THAN J00, SHUT UP.

In platoon ook, hoor je op teamspeak i.p.v. te bespreken hoe en wat we gaan doen iemand alle stats van beide teams analyseren (ik hou wel van je hoor Kyozu :+ )

Nee ik ben van mening dat in elke game epeen addons meer community kapot maken dan dat ze iets bijdragen.

"Oooh Jeroen!"


 • Sneezzer
 • Registratie: Augustus 2007
 • Laatst online: 02-05 07:49
och, mijn standaard reactie is: ./care danwel "Press esc -> garage"

Amiga 500, eos 350d, HTPC, GamePC


Anoniem: 117283

Ik vind XVM stats wel wat toevoegen. Aan de ene kant is het wel vervelend als tijdens het opstarten staat dat je winkans 5% is, maar het is wel fijn om te zien wie van je medespelers en tegenstanders er wel wat van snapt en wie niet. Ik zal niet snel meegaan met een heavy tank met een winrate van 44%, een heavy tank met een winrate van 56% geeft meer vertrouwen en daar durf ik eerder mee op te trekken.

Ook bij een tegenstander met een lage winrate durf ik net wat meer risico te nemen, bij een sterke tegenstander let ik meer op cover etc.

Ook is het altijd grappig als iemand de expert uithangt en dat je dan kunt zien dat zo iemand na 8000 battles een winrate van 45% heeft.

 • Sneezzer
 • Registratie: Augustus 2007
 • Laatst online: 02-05 07:49
Voor de goede orde, laat XVM de overall winrate zien, of per tank dat die persoon heeft gespeeld?
Op mijn KV-3 zit in nu na 190 battles op 63% win, bij de tiger 2 op 52%. Maar mijn overall is een stuk lager omdat ik bij elke natie zo'n beetje tot tier4 heb geleveld zonder tankjes te upgraden (tenzij dit op het pad naar de volgende tank ligt).

Overall zit ik op 48,94% win 1,2% draw 49,..% loss

Amiga 500, eos 350d, HTPC, GamePC


 • ShockWave
 • Registratie: December 2008
 • Laatst online: 02-05 18:45

ShockWave

Lost it somewhere

Topicstarter
Wat naar mijn idee vaak gebeurd door XVM is inderdaad dat spelers het maar opgeven als de stats slecht lijken of denken we wassen het varkentje wel even als de stats goed zijn en dan gaan ze juist de fout in.
Heb al een aantal potjes van 18 tot 30% gewonnen doordat de enemy fouten ging maken in bijvoorbeeld het te snel doorstoten door chokepoints heen waarbij ze easyprey waren.
Waar XVm wel handig mee is is het eruitpikken van die speler die juist wel goed is en zorgen dat die ook zo snel mogelijk weggespeeld is, het team valt dan vaak al snel uit elkaar.
Waardoor soms een pot met een hoge winkans fout uitpakt is naar mijn idee ook als een enemyteam uit heel veel rode bestaat en die doen dingen waar je normaal niet meer aan denkt, door het midden aanvallen etc.
Hierdoor staat je volledige team vaak aan de verkeerde kant.
Gister bijvoorbeeld Karelia iedereen gaat altijd naar de bergkant om de heuvel in te nemen.
Enemyteam had besloten een rush te doen over de andere kant en dat werd niet verwacht dus ik stond daar met nog 2 tanks en werd al snel overlopen.
Word er dan doorgepusht aan de hillside..nee tuurlijk niet...gaan ze retour base....ja pas toen de capcounter op 60% stond met 3+ tanks in de cap.........
Sneezzer schreef op woensdag 06 februari 2013 @ 11:03:
Voor de goede orde, laat XVM de overall winrate zien, of per tank dat die persoon heeft gespeeld?
Op mijn KV-3 zit in nu na 190 battles op 63% win, bij de tiger 2 op 52%. Maar mijn overall is een stuk lager omdat ik bij elke natie zo'n beetje tot tier4 heb geleveld zonder tankjes te upgraden (tenzij dit op het pad naar de volgende tank ligt).

Overall zit ik op 48,94% win 1,2% draw 49,..% loss
Is in te stellen in de configfile van xvm.
Ik heb bijvoorbeeld onder tab de stats per tank staan waar hij/zij in rijdt op dat moment en normaal de overall rate en battles etc.

[Voor 22% gewijzigd door ShockWave op 06-02-2013 11:09]

Star Citizen referralcode


 • Whuzz
 • Registratie: Juni 2001
 • Laatst online: 09-06 12:55

Whuzz

Dodgeball!

Anoniem: 117283 schreef op woensdag 06 februari 2013 @ 10:58:
Ik zal niet snel meegaan met een heavy tank met een winrate van 44%, een heavy tank met een winrate van 56% geeft meer vertrouwen en daar durf ik eerder mee op te trekken.
Met als gevolg dat die heavy tank met 44% die wellicht júist jouw support nodig heeft het in zijn eentje moet rooien, snel dood gaat, een flank verliest en jij vervolgens in je rug wordt aangevallen, waarna jouw team de match verliest. Iets met self-fulfilling prophecies enzo... ;)
Dit is nou precies het negatieve effect dat ik bedoel. XVM stats beinvloeden je speelstijl op een manier waardoor je meer voor jezélf gaat spelen, in plaats van voor het team.

Ik snap het wel hoor en ik betrapte mezelf er ook op, wat precies de reden is dat ik mijn post maakte.

[Voor 6% gewijzigd door Whuzz op 06-02-2013 11:23]

Dodge, Duck, Dip, Dive and... Dodge!


 • TRX
 • Registratie: Januari 2007
 • Laatst online: 07-05-2015
Jip99 schreef op woensdag 06 februari 2013 @ 09:57:
[...]


B) ik heb gister ook mijn eerste teamkill gemaakt... ik stond om een hoekje op een t-34 te knallen met mijn pzIV op een meter of 40 afstand.. dus ik sta netjes te richten op een zwakke plek komt er een t1-heavy voorbij walsen die me zo uit mijn cover duwt en ramt en ik wordt echt keihard geraakt in mijn flank, en hij killed die t-34.. dus ik schiet hem uit boosheid met mijn 10,5 howitzer op zijn kont en boom.. :F dat was niet echt mijn bedoeling.. ik dacht dat die wel wat sterker zou zijn die heavy.. haha

maar ja het was gewoon een eikel..
zoiets gebeurde mij pas met mn t30.... heb hem alleen niet afgeschoten, maar via de chat even verteld hoe ik erover dacht plus een report. vraag me af of zo'n report eigenlijk iets doet?

 • Sneezzer
 • Registratie: Augustus 2007
 • Laatst online: 02-05 07:49
Korte vraag, als de eerste secondary skill 100% is maar ik hem wil vervangen door een andere skill (bijv BIA), is deze skill dan direct 100%?

Amiga 500, eos 350d, HTPC, GamePC


 • themaxter
 • Registratie: Juli 2001
 • Laatst online: 07-06 20:34

themaxter

Bugged..

Als je gold gebruikt wel, anders niet :)
Of je moet de tweede secondary skill niet selecteren maar wel doortrainen naar 20% (percentage zeg ik even uit mijn hoofd)

[Voor 60% gewijzigd door themaxter op 06-02-2013 11:35]


 • arnom
 • Registratie: April 2008
 • Laatst online: 08-05 16:00
Sneezzer: alleen als je er goud tegenaan gooit. Voor geld komt hij niet terug naar 100% (is met primary ook niet)

ships: ninja'd

[Voor 7% gewijzigd door arnom op 06-02-2013 11:35]


 • Jip99
 • Registratie: Oktober 2011
 • Laatst online: 01-01 12:33
zijn er meer mensen die de geluiden van het spel hebben veranderd? ik hoor nu in een filmpje dat dat kan.. maar voegt het wat toe? en zijn de geluiden zo slecht in het origineel?.

dus bijvoorbeeld het reloaden, de motor, het vuren van het kanon enzo..

 • Dorestad
 • Registratie: Augustus 2012
 • Laatst online: 06-07-2019
Check, gisteravond de europese variant van het spel geladen en inderdaad: de ping is naar 40 gedaald ipv 160. Wat meteen opvalt is dat het aantal spelers in de EU regio stukken hoger is. Misschien dat WW2 toch wat meer leeft hier op de 'vaste wal'. Wel echt jammer dat ik weer helemaal van scratch af aan begin, maar c'est la vie, had ik maar beter moeten opletten.

 • dynosu
 • Registratie: Maart 2007
 • Laatst online: 18-01 08:02

dynosu

Orly ?

Je kan de geluiden veranderen ja, hier zijn al aardig wat mods voor.

Het is vaak vooral een kwestie van voorkeur. Ik zelf zit gewoon op default geluiden.

 • rgras
 • Registratie: Juli 2006
 • Niet online
Jip99 schreef op woensdag 06 februari 2013 @ 11:36:
zijn er meer mensen die de geluiden van het spel hebben veranderd? ik hoor nu in een filmpje dat dat kan.. maar voegt het wat toe? en zijn de geluiden zo slecht in het origineel?.

dus bijvoorbeeld het reloaden, de motor, het vuren van het kanon enzo..
Ik ben aardig gecharmeerd van http://historicalrealism....im-gun-sound-mod-v13.html

 • ShockWave
 • Registratie: December 2008
 • Laatst online: 02-05 18:45

ShockWave

Lost it somewhere

Topicstarter
Jaaaa Gnomefather gunsoundmod......hier een link naar mijn dropbox voor een kant en klare laatste versie.
Hoef je niet te gaan copy/pasten/klieren met je orginele files, gewoon de res_mods folder uit de rarfile in je main WoT folder droppen en overschrijven.

GnomeFather gunsoundmod

TankCompany met E-100's klonk nog nooit zo awesome..... :P

[Voor 8% gewijzigd door ShockWave op 06-02-2013 12:01]

Star Citizen referralcode


 • Jip99
 • Registratie: Oktober 2011
 • Laatst online: 01-01 12:33
ah super, ik denk dat ik ze beide maar ga proberen.. alleen als het niet bevalt hoe kom ik dan weer terug bij de originele? :) daar is vast ook een kant en klaar mod pakketje voor te vinden.. :)

 • ShockWave
 • Registratie: December 2008
 • Laatst online: 02-05 18:45

ShockWave

Lost it somewhere

Topicstarter
Diegene in rgras zijn post is dezelfde als die van mij.
Om uiteindelijk weer naar een orginele WoTsetup te komen moet je gewoon weer alles uit je res_mods/0.8.3 folder halen.
Deze setup heeft wot bedacht om gemakkelijker mods toe te kunnen voegen, alles wat je op de juiste manier in de res_mods/0.8.* folder zet word in de game opgenomen.

Star Citizen referralcode


 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 26-05 15:43
First of all, sinds de introductie van XVM speel ik ermee en alhoewel ik vroeger ook de winstkansen zag zie ik die tegenwoordig, met de full eu config, niet meer (iets wat ik alleen maar kan aanmoedigen). Ik heb daarbij ook soms inschatting fouten gemaakt maar al snel hersteld dus ik spreek deels uit ervaring. XVM op zich is niks mis mee en het feit dat sommige mensen hun speelstijl daardoor (drastisch) veranderen ligt mijn inziens meer aan de manier hoe je het gebruikt (en de ingestelde winstkansen). Zonder zal je de stats etc. niet kunnen zien en dus er niet aan kunnen ergeren door bijv. de noobs, echter kun je het ook andersom bekijken. Wie is er in het andere team goed (dus wie moet als eerste dood)? Wie zijn onze goede spelers en waar gaan ze heen? Zo zal ik in een pot waar al een goed platoon naar links gaat niet met mijn platoon ook nog eens naar links maar juist midden of rechts op me nemen.

Ga vooral niet huilen als je team er slecht uitziet maar doe gewoon nog eens een beetje extra je best. Ga je positief een battle in en geef je alles dan moet je tevreden zijn met jou werk. Daar zou XVM geen invloed op moeten hebben. Zoals eerder gezegd, het ligt mijn inziens aan hoe jij XVM gebruikt en afleest. Bedenk wrl dat sommige spelers of teams je alsnog geftusteerd kunnen maken maar dat staat los van XVM.

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • Bean77
 • Registratie: Juni 2005
 • Laatst online: 10-06 13:34
poeh.... vanaf de 704 ruim 300k exp verzamelen om de 268 te kunnen unlocken en te kopen. En eigenlijk nog veel meer omdat je die gun ook nog moet unlocken van (uit mijn hoofd) 68k exp.

Lijkt wel een arty traject. Tov de 263 en andere t10's wel een flinke afstand.

Sony A7R II | Zeiss Batis 25mm | Voigtlander 40mm Nocton f/1.2 | Zeiss Batis 85mm | Zeiss Batis 135mm


 • Bean77
 • Registratie: Juni 2005
 • Laatst online: 10-06 13:34
psychoclown schreef op woensdag 06 februari 2013 @ 12:57:
First of all, sinds de introductie van XVM speel ik ermee en alhoewel ik vroeger ook de winstkansen zag zie ik die tegenwoordig, met de full eu config, niet meer (iets wat ik alleen maar kan aanmoedigen). Ik heb daarbij ook soms inschatting fouten gemaakt maar al snel hersteld dus ik spreek deels uit ervaring. XVM op zich is niks mis mee en het feit dat sommige mensen hun speelstijl daardoor (drastisch) veranderen ligt mijn inziens meer aan de manier hoe je het gebruikt (en de ingestelde winstkansen). Zonder zal je de stats etc. niet kunnen zien en dus er niet aan kunnen ergeren door bijv. de noobs, echter kun je het ook andersom bekijken. Wie is er in het andere team goed (dus wie moet als eerste dood)? Wie zijn onze goede spelers en waar gaan ze heen? Zo zal ik in een pot waar al een goed platoon naar links gaat niet met mijn platoon ook nog eens naar links maar juist midden of rechts op me nemen.

Ga vooral niet huilen als je team er slecht uitziet maar doe gewoon nog eens een beetje extra je best. Ga je positief een battle in en geef je alles dan moet je tevreden zijn met jou werk. Daar zou XVM geen invloed op moeten hebben. Zoals eerder gezegd, het ligt mijn inziens aan hoe jij XVM gebruikt en afleest. Bedenk wrl dat sommige spelers of teams je alsnog geftusteerd kunnen maken maar dat staat los van XVM.
eensch :P Als je in een TC (okee wat anders dan random) de stats zie dat je heel weinig kans hebt als je tegen HAMI speelt, maar vervolgens ze 2x in 2 dagen tijd finaal de pan in hak geeft dat veel voldoening :)
En eigenlijk is het juist een uitdaging om in een vooraf kansloze pot volgens XVM er toch wat anders uit te slepen. Zo zie ik het tenminste,

Sony A7R II | Zeiss Batis 25mm | Voigtlander 40mm Nocton f/1.2 | Zeiss Batis 85mm | Zeiss Batis 135mm


 • seriouzz
 • Registratie: April 2011
 • Laatst online: 15-10-2018
Altijd lachen als je hulldown staat, en daardoor iedereen kan afknallen zonder zelf damage op te lopen _/-\o_


 • dynosu
 • Registratie: Maart 2007
 • Laatst online: 18-01 08:02

dynosu

Orly ?

Gisteravond viel me wel iets op met mijn t-44 in een medium platoon. Zelfs als we verloren (gebeurde iets te vaak helaas) hadden we vaak nog steeds dikke pret. Je kan zoveel ongein uithalen met de mediums :)

 • Belgar
 • Registratie: Januari 2002
 • Laatst online: 30-04 19:19

Belgar

Archmaster ranzige code..

Voor de kenners wat is nu een echt leuke Tier 7/8 light tank? Ik speel regelmatig recon, dus de speelstijl ken ik wel een beetje, maar ik kan niet beslissen tussen de Amerikaanse, chinese en franse tanks. De chinese tank lijn lijkt mij het best passen bij mijn stijl, maar ik zie bijna alleen maar franse tanks in de meeste gevechten.

PS, hoe lang duurt een applicatie ongeveer? heb me gisteren aangemeld op GoT2 via de wot website.

...Als het maar werkt


 • eL_Jay
 • Registratie: December 2010
 • Laatst online: 14-02 22:42
Jip99 schreef op woensdag 06 februari 2013 @ 09:57:
[...]


B) ik heb gister ook mijn eerste teamkill gemaakt... ik stond om een hoekje op een t-34 te knallen met mijn pzIV op een meter of 40 afstand.. dus ik sta netjes te richten op een zwakke plek komt er een t1-heavy voorbij walsen die me zo uit mijn cover duwt en ramt en ik wordt echt keihard geraakt in mijn flank, en hij killed die t-34.. dus ik schiet hem uit boosheid met mijn 10,5 howitzer op zijn kont en boom.. :F dat was niet echt mijn bedoeling.. ik dacht dat die wel wat sterker zou zijn die heavy.. haha

maar ja het was gewoon een eikel..
Ik vind jou hier meer de eikel, oke dat duwen is een naaistreek maar jij killed hem :S
Belgar schreef op woensdag 06 februari 2013 @ 15:28:
Voor de kenners wat is nu een echt leuke Tier 7/8 light tank? Ik speel regelmatig recon, dus de speelstijl ken ik wel een beetje, maar ik kan niet beslissen tussen de Amerikaanse, chinese en franse tanks. De chinese tank lijn lijkt mij het best passen bij mijn stijl, maar ik zie bijna alleen maar franse tanks in de meeste gevechten.

PS, hoe lang duurt een applicatie ongeveer? heb me gisteren aangemeld op GoT2 via de wot website.
leukste tier 7 heavie die ik gespeeld heb: T29 (hulldown haast invincible, m.u.v. tier 6+ arty)
leukste tier 8 heavie die ik gespeeld heb: KingTiger (angle-en + hulldown is kickin ass, daarnaast een geweldige sniper. mijn verste kill met deze tanks staat op 628m :), dit was wel voordat ze alle duitse guns qua accuresse hebben generfd)

Leukste tier 7 tank: amx13.75 (hoewel toen ik die reed het nog een tier 6 was)
Leukste tier 8 tank: amx13.90
De ultieme troll tanks. Zolang je jezelf in leven weet te houden ben je de schrik van elke tank met minder dan 50% hp, maar dat hebben ze gelukkig niet in de gaten }) (voor de 1390 geld m.u.v. is7, E100, Maus, is4, kv4, kv5. t1105e, voor de 1375 zijn er helaas meer uitzonderingen)

[Voor 46% gewijzigd door eL_Jay op 06-02-2013 15:43]


 • Jip99
 • Registratie: Oktober 2011
 • Laatst online: 01-01 12:33
eL_Jay schreef op woensdag 06 februari 2013 @ 15:32:
[...]

Ik vind jou hier meer de eikel, oke dat duwen is een naaistreek maar jij killed hem :S
dat mag je vinden, maar ik vond dat niet.. en zoals je kon lezen wat het niet mijn bedoeling hm op te blazen.. meer om hm te beschadigen.

Als je als lompe boer met je t1 mij uit mijn cover ramt en dat ik dan vol geraakt wordt en jij lekker de kill kan stelen is het gewoon verdiende loon. :O

 • ShockWave
 • Registratie: December 2008
 • Laatst online: 02-05 18:45

ShockWave

Lost it somewhere

Topicstarter
Belgar schreef op woensdag 06 februari 2013 @ 15:28:
Voor de kenners wat is nu een echt leuke Tier 7/8 light tank? Ik speel regelmatig recon, dus de speelstijl ken ik wel een beetje, maar ik kan niet beslissen tussen de Amerikaanse, chinese en franse tanks. De chinese tank lijn lijkt mij het best passen bij mijn stijl, maar ik zie bijna alleen maar franse tanks in de meeste gevechten.

PS, hoe lang duurt een applicatie ongeveer? heb me gisteren aangemeld op GoT2 via de wot website.
Er zijn weinig tier 7/8 Light tanks in de game, AMX13-75/90, USA T71, en 2 nieuwe chinese.
Je ziet weinig chinese tanks omdat deze lijn net uit is, vaak gebruiken spelers free xp om hoog in een tree te eindigen maar als er in korte tijd de td lijn naar tier X gaat er een 2e russische TD lijn bijkomt, engelse lijn pas uit is en dan nu nog de chinese dan is de free xp wel een beetje op en zal er weer gegrind moeten worden.

Star Citizen referralcode


 • Belgar
 • Registratie: Januari 2002
 • Laatst online: 30-04 19:19

Belgar

Archmaster ranzige code..

Grinden is op zich geen probleem, bij lights is vooral de handling erg belangrijk en stats alleen vertellen maar het halve verhaal. De chinese tank heeft op papier de beste traverse en accel, maar ik hoopte eigenlijk dat iemand een light tank fan was en eventueel al meerdere geprobeerd heeft :)

...Als het maar werkt


Anoniem: 444472

Belgar schreef op woensdag 06 februari 2013 @ 15:52:
Grinden is op zich geen probleem, bij lights is vooral de handling erg belangrijk en stats alleen vertellen maar het halve verhaal. De chinese tank heeft op papier de beste traverse en accel, maar ik hoopte eigenlijk dat iemand een light tank fan was en eventueel al meerdere geprobeerd heeft :)
Ik heb zelf nu de franse AMXjes t/m de 13 90 gespeeld en ben nu ook met de T71 bezig.
Persoonlijk vind ik de T71 (tier 7 USA light) echt tof om te spelen en wel hierom:
 • View Range: Prima, met 400m heeft deze tank een goede view range (optics erop en recon op je commander = winnen :P)
 • Gun (autoloader): Goed, pen is prima (170ish), damage wat laag, wel accuraat en ook in beweging goed te vuren! Dan het belangrijkste: Super gun depression, i.t.t. de amx's kan deze wel fatsoenlijk naar beneden schieten en hoef je jezelf niet te exposen. Ook een autoloader met 6 shells, reload is ook prima dus je hoeft niet zo lang te wachten.
 • Snelheid: Prima, lekker snel en goed wendbaar. Tank is relatief wel wat hoger, maar ook een stuk korter.
De weg ernaartoe vond ik zelf ook prima met de M7 (ook verkapte light) en de T21 (kleinere broer van T20), maar ze kunnen allebei niet heel veel hebben.

Ik ben zelf helaas nog niet toegekomen aan de Chinese lights, daar ben ik wel naar opweg, maar zit nog bij tier IV. Waar je volgens mij vooral tussen moet kiezen is hogere alpha met de chinese lights of een autoloader bij de USA/frenchies.

 • NLBUURMAN
 • Registratie: November 2012
 • Laatst online: 19:15

NLBUURMAN

Het Koffiemonster

ik ben net begonnen met WoT, en het bevalt me prima, enkel het feit dat je zo weinig garageruimte hebt vind ik jammer, ik speel namelijk graag met verschillende tanks.

R7-3700X/MSI B550 Tomahawk/32GB RAM/NZXT H440/Phanteks TC14PE/Sapphire 5700X


 • skoozie
 • Registratie: September 2004
 • Laatst online: 22:07
zijn er eigenlijk nog weleens promo's? voor gratis tanks/gold/garage plekken? ik heb een shitload ana garage space door al die gratis tankjes, en die ene keer dat je het kon blijven doen (10x achter elkaar?)

Diablo 3 | pc | Z.O.Z


 • dynosu
 • Registratie: Maart 2007
 • Laatst online: 18-01 08:02

dynosu

Orly ?

Gebeurt soms bij introductie van een nieuwe tree zoals britten/chinezen. Dan kreeg je een tank/slot. Verder zie je alleen nog maar korting op garage slots en extra slots bij premium tanks in de giftshop

 • wsLy
 • Registratie: Oktober 2006
 • Laatst online: 25-05 15:30
Ik weet niet wtf er vandaag aan de hand is in WoT maar ik zeg 1 ding. Tijd voor Team Fortress 2.

Stichting Hobbyserver


 • Whuzz
 • Registratie: Juni 2001
 • Laatst online: 09-06 12:55

Whuzz

Dodgeball!

wsLy schreef op woensdag 06 februari 2013 @ 16:31:
Ik weet niet wtf er vandaag aan de hand is in WoT maar ik zeg 1 ding. Tijd voor Team Fortress 2.
Heb je de dev notes gemist? Het is vandaag :"auto-noob-team for wsLy day" >:)

Dodge, Duck, Dip, Dive and... Dodge!


 • dynosu
 • Registratie: Maart 2007
 • Laatst online: 18-01 08:02

dynosu

Orly ?

het is toch altijd pest wsly dag? :D

 • wsLy
 • Registratie: Oktober 2006
 • Laatst online: 25-05 15:30
dynosu schreef op woensdag 06 februari 2013 @ 16:38:
het is toch altijd pest wsly dag? :D
Als het aan jou ligt wel ja :P.

Nee vandaag zijn de teams echt niet om aan te zien, welke tier dan ook... heb tier 3 t/m 9 gespeeld maar continu dezelfde idioten teams.

- Lemmingtrains
- Flank open laten
- Niet arty safe staan als er 4x4 arty is
- Arty niet counteren als deze gespot wordt door een scout, maar liever bezig zijn met tanks die ze niet kunnen raken.. :F
- Doodgaan door stommiteiten
- Teamkilling; tier 5 battle waar iemand meer dan 1000hp teamdamage had gedaan bijvoorbeeld..

[Voor 6% gewijzigd door wsLy op 06-02-2013 16:59]

Stichting Hobbyserver


 • JeroenNietDoen
 • Registratie: Januari 2001
 • Laatst online: 02:16

JeroenNietDoen

"Doe nou niet!"

dynosu schreef op woensdag 06 februari 2013 @ 15:18:
Je kan zoveel ongein uithalen met de mediums :)
T-54 wolfpacks ftw. Maar ja, Wargaming wou een nieuwe tier X :r

EDIT: whehehehee

[Voor 7% gewijzigd door JeroenNietDoen op 06-02-2013 20:17]

"Oooh Jeroen!"


 • eL_Jay
 • Registratie: December 2010
 • Laatst online: 14-02 22:42
Jip99 schreef op woensdag 06 februari 2013 @ 15:38:
[...]
Als je als lompe boer met je t1 mij uit mijn cover ramt en dat ik dan vol geraakt wordt en jij lekker de kill kan stelen is het gewoon verdiende loon. :O
First of all, there is no such thing as a kill steal. Als iemand anders gewoon eerder een shell in de enemie kan pompen verdient hij gewoon de kill. Zelfs een tier 8 arty die een enemie met 1 hp afknalt, kan ik geen kill-steal noemen. Immers hoe eerder de enemie dood is hoe minder damage deze kan doen. En ja 1 shell kan soms het verschil maken in een spannende battle.
Daarnaast weet je niet of hij het met opzet deed of dat hij gewoon newb was. Jouw actie daarentegen is 100% express wegens wraakmotieven. Nee, ik vind dergelijke acties je als persoon niet sieren.

p.s. het komt regelmatig voor dat ik per ongeluk een shell in een friendly doordat deze toevallig mijn shell-vlucht doorkruisen. Een welgemeend sorry is dan gelukkig vaak voldoende. (hoewel ik wel merk dat tier8 wallet-warriors vaker een shell (of meer) terug "geven")

[Voor 4% gewijzigd door eL_Jay op 06-02-2013 17:17]


 • Seraphin
 • Registratie: December 2000
 • Laatst online: 01:08
Kaap schreef op woensdag 06 februari 2013 @ 17:09:
[...]

T-54 wolfpacks ftw. Maar ja, Blizzard wou een nieuwe tier X :r
lolwut?

Take life with a grain of salt. . . . add a slice of lime and a shot of tequila.


 • dynosu
 • Registratie: Maart 2007
 • Laatst online: 18-01 08:02

dynosu

Orly ?

Kaap schreef op woensdag 06 februari 2013 @ 17:09:
[...]

T-54 wolfpacks ftw. Maar ja, Blizzard wou een nieuwe tier X :r
euhm .. kaap, alles goed?

 • eL_Jay
 • Registratie: December 2010
 • Laatst online: 14-02 22:42
Anoniem: 444472 schreef op woensdag 06 februari 2013 @ 16:03:
[...]


Ik heb zelf nu de franse AMXjes t/m de 13 90 gespeeld en ben nu ook met de T71 bezig.
Persoonlijk vind ik de T71 (tier 7 USA light) echt tof om te spelen en wel hierom:
 • View Range: Prima, met 400m heeft deze tank een goede view range (optics erop en recon op je commander = winnen :P)
 • Gun (autoloader): Goed, pen is prima (170ish), damage wat laag, wel accuraat en ook in beweging goed te vuren! Dan het belangrijkste: Super gun depression, i.t.t. de amx's kan deze wel fatsoenlijk naar beneden schieten en hoef je jezelf niet te exposen. Ook een autoloader met 6 shells, reload is ook prima dus je hoeft niet zo lang te wachten.
 • Snelheid: Prima, lekker snel en goed wendbaar. Tank is relatief wel wat hoger, maar ook een stuk korter.
De weg ernaartoe vond ik zelf ook prima met de M7 (ook verkapte light) en de T21 (kleinere broer van T20), maar ze kunnen allebei niet heel veel hebben.

Ik ben zelf helaas nog niet toegekomen aan de Chinese lights, daar ben ik wel naar opweg, maar zit nog bij tier IV. Waar je volgens mij vooral tussen moet kiezen is hogere alpha met de chinese lights of een autoloader bij de USA/frenchies.
Bottom line, wat is de betere tank? Ik vermaak me namelijk geweldig met mijn 1390 FO, maar nog een dergelijke troll-tank erbij zie ik wel zitten.
Is de t71 bijvoorbeeld wendbaarder (turret/tracks) en is de camo-rating vergelijkbaar?
Is het eigelijk dezelfde tank in een ander jasje? of is het een significant andere tank met daardoor een andere rol op the battlefield?
het enige nadeel van de 1390 mijns inziens is dat deze erg log aanvoelt ondanks de hoge topsnelheid. probeer maar eens een GW panther te cirkelen met een amx 13xx;)

[Voor 4% gewijzigd door eL_Jay op 06-02-2013 17:21]


 • ShockWave
 • Registratie: December 2008
 • Laatst online: 02-05 18:45

ShockWave

Lost it somewhere

Topicstarter
Belgar schreef op woensdag 06 februari 2013 @ 15:28:

PS, hoe lang duurt een applicatie ongeveer? heb me gisteren aangemeld op GoT2 via de wot website.
Zoals eerder aangegeven [GoT(2)] is vol, je kan je wel voor het forum registreren welke te vinden is in de TopicStart......ach bij deze......http://forum.worldoftanks.eu/public/style_emoticons/default/Smile_harp.gif

http://www.gatheringoftanks.nl

Star Citizen referralcode


 • Joindry
 • Registratie: Oktober 2009
 • Laatst online: 22:57

Joindry

- I'm afraid I can't do that -

heb er net de soundmod opgezet en vind het maar niks, veel teveel bas. mijn headset kan het niet aan en geeft voornamelijk ruis :( is nochtans geen slechte headset (creative featality...) maar is gewoon teveel bass. Wel jammer, die dings en overvliegende artyshells zijn wel een toevoeging.

 • TRX
 • Registratie: Januari 2007
 • Laatst online: 07-05-2015
nieuwe headset kopen :P

 • MrOleo
 • Registratie: Augustus 2006
 • Laatst online: 22:52
eL_Jay schreef op woensdag 06 februari 2013 @ 15:32:
dit was wel voordat ze alle duitse guns qua accuresse hebben generfd
Wanneer zou dat mogen zijn gebeurd? Ik kan me geen nerf herinneren.

erutangiS


 • JeroenNietDoen
 • Registratie: Januari 2001
 • Laatst online: 02:16

JeroenNietDoen

"Doe nou niet!"

Hoe ik daar nou bij kwam :+

"Oooh Jeroen!"

Pagina: 1 2 3 ... 11 Laatste

Dit topic is gesloten.


Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee