Toon posts:

[MMO] Het grote World of Tanks topic - Deel 29 Vorige deelOverzichtVolgende deelLaatste deel

Dit topic is onderdeel van een reeks. Ga naar het meest recente topic in deze reeks.

Pagina: 1
Acties:
 • 22.975 views

 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 08-03 22:33
Mede-auteur:
 • ShockWave
 • Registratie: December 2008
 • Laatst online: 17-04 18:10

ShockWave


http://tweakers.net/ext/f/v5zlrkFQhdc3aSZyU38XvYUI/full.png
De gameplay valt te vergelijken met die van een FPS maar dan met tanks, een soort Battlefield zonder infanterie. Wanneer je voor het eerst inlogt in het spel zul je zien dat er een aantal tanks in je garage staan. Het betreft hier light tanks uit elke op dit moment speelbare landen. Elk land heeft zijn eigen tank tree, deze tree bestaat naast light, medium en heavy tanks ook uit tank destroyers en SPG's. Om een tank te kopen heb je 2 dingen nodig: experience en credits. Deze zijn te verdienen door aan battles mee te doen.

Net zoals veel MMO's werkt het spel met een experience system. Met elke battle waar je aan meedoet verdien je experience. Deze experience verdien je door vijandelijke tanks te beschadigen of te detecteren (scouten). Vervolgens kun je deze experience uitgeven om je huidige tank te upgraden of misschien wel om te sparen om een betere tank te kopen. Zie voor gedetailleerde uitleg het kopje Experience.
Het spel is opgebouwd uit verschillende "Tiers" (lees: levels), elke keer als je een beter tank koopt wordt je weer in een betere tier gezet waardoor je weer andere tanks en betere tegenstanders tegenkomt. Als je een tank uit Tier 2 hebt zul je bijvoorbeeld tanks uit Tier 2 en hooguit Tier 4 tegenkomen, dit is ingebouwd om het spel eerlijk en leuk te houden. Er zijn echter uitzonderingen zoals voor (bepaalde) Light tanks of SPG's (artillery).

Het is de bedoeling dat je samen met je team het vijandelijke team uitschakelt of hun basis overneemt. Op dit moment is het mogelijk om met tanks uit Duitsland, Rusland, Amerika, Frankrijk, Verenigd Koninkrijk en China het slagveld te betreden. In je team kunnen tanks uit elk land zitten, het is dus niet zo dat je als Duitse tank alleen tegen tanks uit Rusland en Amerika kunt vechten. Het spel zit strategisch in elkaar en rushen heeft in veel gevallen ook weinig nut, er is een map ingebouwd in het spel en door het gebruik van de CTRL knop en je muis kun je punten op de kaart aanklikken om zo je teammaten te seinen (een artillery bijvoorbeeld).

De game is gebaseerd op zogenaamde microtransacties, kleine uitgaven binnen het spel. Daarvoor moet je wel eerst gold kopen, dit kan op de site wanneer je inlogd. Met het gold kun je verscheidene dingen doen, zo kun je premium tanks aanschaffen, Premium Account inschakelen, garage uitbreiden en nog veel meer.
Op dit moment zijn de volgende gold packs beschikbaar:
 • 30000 http://tweakers.net/ext/f/7GyonswQKtZ6epKOBPPqIOwH/full.gif - € 99.95
 • 14500 http://tweakers.net/ext/f/7GyonswQKtZ6epKOBPPqIOwH/full.gif - € 49.95
 • 5500 http://tweakers.net/ext/f/7GyonswQKtZ6epKOBPPqIOwH/full.gif - € 19.95
 • 2500 http://tweakers.net/ext/f/7GyonswQKtZ6epKOBPPqIOwH/full.gif - € 9.95
 • 1500 http://tweakers.net/ext/f/7GyonswQKtZ6epKOBPPqIOwH/full.gif - € 6.95
Er zijn genoeg mogelijkheden om te betalen van CC tot Paypal tot iDeal en zelfs met de telefoon.


Retailbox

Ook is er sinds een tijdje de mogelijkheid om een retail versie van het spel te kopen waarbij je het volgende ontvangt:

Invitation code (enkel te gebruiken op nog niet bestaande accounts):
 • 3 dagen premium account
 • 1000 http://tweakers.net/ext/f/7GyonswQKtZ6epKOBPPqIOwH/full.gif
Bonus code (werkt zowel op oude als nieuwe accounts):

System Requirements

Minimum settingsMedium settingsMaximum settings
Operating system:
Windows 2000/XP/Vista/7
Processor:2.2 GHz3 GHzDualcore 3 GHz
Geheugen:1.5GB / 2GB2GB / 3GB 4GB of meer
Videokaart:Nvidia 6600GT
ATI X800
Nvidia 8600GT
ATI HD3850
Nvidia 9800
ATI 4850
Internet connection:128 Kbps128 Kbps1024 Kbps of meer (voice chat)http://tweakers.net/ext/f/9utWK1uMGZxMJfDQ8ORFe1sZ/full.png
World of Tanks is een free to play MMO maar berust op zogenaamde microtransacties. Je koopt dan gold wat je ingame kan besteden aan een verscheidenheid aan dingen, van 100% crew tot equipment. Daarnaast kun je ook een Premium Account kopen. Dit biedt een aantal voordelen, zo kun je een Platoon maken (om er een te joinen heb je geen Premium Account nodig) en krijg je per battle 50% exp en credits.

Er zijn verschillende lengtes waaruit je kan kiezen:
 • 12 maanden - 24000 http://tweakers.net/ext/f/7GyonswQKtZ6epKOBPPqIOwH/full.gif
 • 6 maanden - 13500 http://tweakers.net/ext/f/7GyonswQKtZ6epKOBPPqIOwH/full.gif
 • 30 dagen - 2500 http://tweakers.net/ext/f/7GyonswQKtZ6epKOBPPqIOwH/full.gif
 • 15 dagen - 1250 http://tweakers.net/ext/f/7GyonswQKtZ6epKOBPPqIOwH/full.gif
 • 3 dagen - 650 http://tweakers.net/ext/f/7GyonswQKtZ6epKOBPPqIOwH/full.gif
 • 1 dag - 250 http://tweakers.net/ext/f/7GyonswQKtZ6epKOBPPqIOwH/full.gif

http://tweakers.net/ext/f/ZXCHihI7fyW26ihBgwOCPsWS/full.png
World of Tanks is een game waarbij je inlogged en na het selecteren van een tank vrij snel een battle in kunt stappen. Dit is ooit begonnen met enkel de Random battles maar daar zijn later de Assault en Encounter gamemodes nog aan toegevoegd. Daarnaast zijn er ook nog Tank Company en Clan War battles.
Wargaming is nog van plan nieuwe gamemodes te introduceren zoals Garage battles.


Beschikbare gamemodes

Random
In this game mode there are two bases. You must either eliminate the opposing team or capture their base within 15 minutes to be victorious.
Assault
In this game mode the one base on the map belongs to the defending team. The attacking team has no base at all and its mission is to either capture the enemy team's base or to destroy their tanks. The battle time limit is reduced to 10 minutes for this game mode.
Encounter
In this game mode there is one base, under neither teams control at the start, and the teams spawn at opposing sides of the map from it. The goal is to either capture the base or destroy all enemy tanks. When tanks of both teams are in the base capture circle, no capture takes place. As usual, the capture bar can also be reset by damaging the vehicles in the capture circle.
Tank Companies
In this battle version, players with a premium account can form their own team by inviting friends or allowing random players to join their company. Team rosters are built using a point system. After forming your team, it will be placed into the Tank Companies Matchmaker. Companies are available in 4 divisions. Junior, Medium , Champion and Absolute.
Clan Wars
The Global Map is Clan Wars' theater of operations, divided into provinces currently limited to Europe, The Middle East, Northern and Western Africa. The gameplay of this mode is based on the strategic struggle between clans for ownership of provinces on the Global Map.http://tweakers.net/ext/f/JKjGUOMA9MuygqlfhhIlDLWK/full.png
Trainen
Als je een nieuwe tank aanschaft kun je kiezen uit verschillende crew statussen, 50% (gratis) 75% (20k credits per crewmember) en 100% (200 goud per crewmember), dit heeft effect hoe je tank rijdt, hoe snel het reloaden gaat, hoe snel je aimed en hoe zuiver je schiet. Een crew die nog geen 100% is train je door er games mee te spelen (Het crewtrainen gaat sneller met een premium account).

Secondary skills
Zodra een crewmember de 100% bereikt is het mogelijk een secondary skill of perk uit te kiezen, er is onder andere de keuze uit Cammo / Firefighting / Repair. Dit begint op 0% en gaat door tot 100%, het effect van deze secondary skill op de uiteindelijk uitvoering ervan wordt gemiddeld over de complete crew (Dus als je 2 crew members op 100% voor cammo hebt, en de andere 3 heb je voor iets anders getrained is je tank dus geskilled voor 40% op Cammo) . Zodra je 100% bereikt op een secondary skill kun je een volgende kiezen (Het is dus mogelijk om meerdere secondary skills op een crewmember te hebben). Het beste is om alle crewmembers dezelfde skill te laten trainen voor het beste resultaat. Tegenwoordig zijn er een groot aantal skills en perks voorhanden om je crew nog veel specifieker verder te kunnen trainen. Mocht je vragen hebben over welke het beste bij jouw speelstijl of tank past stel de vraag in dit forum.

Omtrainen
Een tank crew moet getrained zijn voor het gebruik van een bepaalde tank, in een andere tank krijgen ze een penalty waardoor ze extreem veel slechter werk leveren! In de Personal File van een crew member kun je vinden voor welke tank een crew getrained is. Als je in hun File naar training gaat, kun je de persoon omtrainen naar een andere tank van dezelfde klasse, als een crew member op 100% zit, zal de retraining die 20.000 credits kost, een drop van 10% naar 90%, dit betekent dus dat de crew voor de nieuwe tank op 90% kennis zit, een gratis retraining zal ze naar 75% terugbrengen. Als je echter naar een andere klasse tank gaat (Bijvoorbeeld SPG > Heavies), zal de drop groter zijn, voor 20.000 credits zal hij terugvallen naar 80%, en voor niks naar 60% van de huidige crewexperience. Zodra de crew geretrained is, is hij te gebruiken in de nieuwe tank, de secondary skills blijven bij de retraining behouden! en deze zullen dus effect hebben op de tank.

Verschillende typen Crew
http://tweakers.net/ext/f/yNdcKQImFA7C3HNCxajo68uC/full.pngDe Commander is verantwoordelijk voor het spotten van enemy tanks. Ze hebben eveneens invloed op de view range van je tank, hoe hoger het level van de Commander hoe hoger je view range. Daarnaast geeft hij bonussen aan de primaire skill van de crew. Wanneer de Commander dood is worden er geen bonussen uitgedeeld en neemt je view range af.
http://tweakers.net/ext/f/0IszGNrzLwItukbACqW5H5F4/full.pngDrivers zijn verantwoordelijk voor de controle over je tank. Hoe hoger de skill van de Drivers hoe fijner je bochten kunt nemen en met minimale snelheidsverlies. Daarnaast zul je met een betere Driver sneller kunnen accelereren. Wanneer de Driver dood is heeft dit een negatieve invloed op de maximum snelheid, traverse speed en acceleratie van je tank.
http://tweakers.net/ext/f/WZvFuTeJxCSY3ONf8417qm0C/full.pngDe Loaders zijn verantwoordelijk voor de tijd van het laden en bepalen dus eigenlijk voor een deel je RoF (rate of fire). De dood van één of beide Loaders heeft een lagere RoF ten gevolge. Daarnaast zal het laadproces mogelijk gereset worden wanneer één of beide gedood worden tijdens het laden.
http://tweakers.net/ext/f/RVxC4X4c2wyAsncdNCKqC1Mt/full.pngDe Gunner is verantwoordelijk voor het aimen en vuren van de tank. Het aimen zal sneller gaan als de Gunner een hoger level heeft. De dood van een Gunner heeft als gevolg dat de aim tijd toeneemt. Wanneer een Gunner dood gaat wanneer je aan het aimen was dan kan dit mogelijk gereset worden.
http://tweakers.net/ext/f/PCSCqj2pyp3wtHAeH5bq8sYW/full.pngRadio Operators onderhouden de contacten met de allies en effectief tot hoe ver je je medespelers op de minimap kunt zien. Op de basis skill van 50% zal de radio range op 75% zijn werk doen. Wanneer de Radioman neergeschoten wordt zal de radio range afnemen tot 50%.

http://tweakers.net/ext/f/GSsvV764fJEcc5ndqj5ylO1y/full.png
Er zijn in World of Tanks 2 soorten experience: tank gebonden experience en free experience. Tank gebonden experience is niet vrij te besteden en geldt enkel voor de tank waarmee je het verkregen hebt.

Experience vergaar je door deel te nemen aan battles. Tanks beschadigen, scouten (spotten) en cappen (basis overnemen) leveren experience op. Het team heeft ook een gezamelijke pot met exp die groter wordt naarmate meer damage overall gedaan wordt en dit wordt eveneens verdeeld over elke speler in je team. Cappen wanneer er nog een redelijk aantal van de tegenstander leeft terwijl je team sterk genoeg is levert je dus beduidend minder experience op. Hoe meer damage je doet hoe meer experience je vergaard dit omdat er geen kill bonus bestaat.

Free experience verkrijg je gratis bij elke battle die je speelt. Je ontvang 5% free experience van de experience die je in de battle verdient hebt. Dit vrije exp kun je, zoals de naam al doet vermoeden, ook vrij besteden op elk van je tanks. De meesten die al langer spelen gebruiken het gespaarde free experience voor upgrades voor volgende tanks, op die manier kun je je tank vaak al helemaal upgraden bij aanschaf.

Wanneer je je tank elite maakt, dit wil zeggen alle upgrades gekocht die er te kopen zijn voor de desbetreffende tank, kun je het verkregen exp om laten zetten in free experience door middel van gold. De ratio om om te zetten ligt op 25 exp voor 1 gold. Ook kun je ervoor kiezen om alle exp die je binnen krijgt met de tank om te laten zetten naar experience van de crew waardoor deze sneller levelt (Accelerate Crew Training). Dit kan echter ook alleen wanneer de tank elite status heeft.


http://tweakers.net/ext/f/T5i8NKMYCE7r8u62E5aj3swt/full.png
Bekend was dat de Amerikaanse tank tree flink op de schop zou gaan maar inmiddels is bekend gemaakt dat alle huidige trees grote veranderingen zullen ondergaan. Het zal in kleine stappen gaan en het zal een proces zijn dat weken tot maanden zal duren. Het artikel van Wargaming: Full Tech Trees Revised and Improved.

Een overzicht van de volledige tank trees die zich op dit moment in het spel bevinden:
German Tanks Full
French Tanks Full
USA Tanks Full
USSR Tanks Full
BritshTanks
Chinese Tankshttp://tweakers.net/ext/f/Tn3QsLFnovFPXOdsH11bnSn9/full.png
Battle hero achievements worden uitgedeeld aan, zoals de naam al doet vermoeden, de spelers die bepaalde doelen hebben gehaald en daarmee heroes van de battle waren. Per battle kan er van elke achievement maar één zijn die de achievement gehaald heeft, wel kun je meerdere achievements in één battle verkrijgen. Deze achievements leveren tevens meer credits op.

http://wiki.worldoftanks.eu/images/b/b6/Supporter.pngConfederate
Hit more enemy vehicles than any other player on your team (at least 6), which are subsequently destroyed by another player.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/0/0d/Defender.pngDefender
Reduce the amount of enemy capture points on a friendly base by 70 or more.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/7/77/Invader.pngInvader
Capture the maximum number of points from the enemy base, but not less than 80. The achievement is granted on successful base capture, including only the points that were part of the base capture.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/6/69/Scout.pngScout
Detect more enemy tanks and self-propelled guns than anyone else on your team (at least nine). The achievement is granted to the winning team only.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/8/8f/Sniper.pngSniper
Achieve at least 85% hits out of a minimum of ten shots fired with the potential damage of 1,000 HP and more. No team hits allowed, non-penetrating hits included.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/7/76/Steelwall.pngSteel Wall
Receive the most hits (at least 11) of any player on your team, with potential damage of at least 1,000 HP, and survive.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/9/97/Warrior.pngTop Gun
Destroy more enemy vehicles than any other player on your team (at least 6).
http://wiki.worldoftanks.eu/images/2/2a/Evileye.pngPatrol Duty
Awarded to the player who helps the team damage at least six enemy vehicles by highlighting them. The tanks must be highlighted only by you when they take damage.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/c/c8/MedalBrothersInArms.pngBrothers in Arms
Awarded to a platoon in which all platoon members destroy at least 3 enemy vehicles and survive in battle. Each platoon participant receive this title.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/6/6c/MedalCrucialContribution.pngCrucial Contribution
Awarded to a platoon which destroyed at least 12 enemy vehicles in one battle. Each platoon participant receive this title.http://tweakers.net/ext/f/aJysRLpFrauANgGZBpuAvfxq/full.png
Epic achievements zijn speciale medals die je kunt verdienen door bepaalde doelen te halen. Deze zijn net wat lastiger dan Battle Hero achievements maar worden niet publiekelijk aan het eind van een potje in het resultatenscherm getoond.

http://wiki.worldoftanks.eu/images/b/b0/MedalBillotte.pngBillotte's Medal
Awarded to players who destroy at least one enemy vehicle and survive the battle to victory despite receiving at least five different critical hits and 80% or more loss of hit points.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/f/f0/MedalBrunoPietro.pngBruno's Medal
Awarded to players who destroy three or four enemy vehicles and survive the battle to victory despite receiving at least five different critical hits and 80% or more loss of hit points.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/d/d1/MedalBurda.pngBurda's Medal
Awarded for the destruction of five or more enemy self-propelled guns with a tank or Tank Destroyer.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/3/3a/MedalDeLanglade.pngde Langlade's Medal
Awarded to the player who destroys four or more enemy vehicles that were in the process of capturing the player's base.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/c/cc/MedalDumitru.pngDumitru’s Medal
Awarded for the destruction of four enemy self-propelled guns.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/e/e7/MedalFadin.pngFadin's Medal
Awarded for destroying the last enemy vehicle in the battle with the last shell remaining in the player's tank.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/3/3a/MedalHalonen.pngHalonen's Medal
Awarded for destroying three or more enemy vehicles with a Tank Destroyer. The targets must be at least two tiers higher than the player's vehicle.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/7/75/MedalKolobanov.pngKolobanov's Medal
Awarded to a player who stands alone against five or more enemy tanks or Tank Destroyers and wins.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/c/c5/MedalLehvaslaiho.pngLehvaslaiho’s Medal
Awarded for destroying two enemy vehicles with a medium tank. The targets must be at least two tiers higher than the player's tank.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/0/04/MedalNikolas.pngNichols’ Medal
Awarded for destroying four or more enemy vehicles with a medium tank. The targets must be at least two tiers higher than the player's tank.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/2/2b/MedalOrlik.pngOrlik's Medal
Awarded for destroying three or more enemy tanks or Tank Destroyers. The targets must be at least two tiers higher than the player's vehicle.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/5/5f/MedalOskin.pngOskin's Medal
Awarded for destroying three or more enemy vehicles with a medium tank. The targets must be at least two tiers higher than the player's tank.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/0/01/MedalPascucci.pngPascucci’s Medal
Awarded for the destruction of three enemy self-propelled guns.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/e/e8/MedalLafayettePool.pngPool’s Medal
Awarded for destroying 10 or more enemy tanks and self-propelled guns with any vehicle. The targets must be at least tier four enemy vehicles.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/f/f8/MedalRadleyWalters.pngRadley-Walters’ Medal
Awarded to players in the 5th or higher tier for destroying 8 or 9 enemy vehicles in one battle.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/c/cf/HeroesOfRassenay.pngRaseiniai Heroes' Medal
Awarded to a player who destroys single-handedly all enemy vehicles (at least 14 vehicles).
http://wiki.worldoftanks.eu/images/a/ab/MedalTamadaYoshio.pngTamada Yoshio Medal
Awarded to a player who destroys at least three Self-Propelled Guns while driving a light tank, and survives the battle. The targets must be at least two tiers higher than the player's tank.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/a/a1/MedalTarczay.pngTarczay’s Medal
Awarded to players who destroy at least five enemy vehicles and survive the battle to victory despite receiving at least five different critical hits and 80% or more loss of hit points.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/8/8c/MedalBolter.pngBoelter's Medal
With the release of Version 0.8.0, this medal is no longer being awarded. Awarded for destroying 7 or more enemy tanks and self-propelled guns with a tank or Tank Destroyer in one battle. The targets must be at least tier four or higher.http://tweakers.net/ext/f/bEvXP8ie1yloIsmveRZ6Ni7Z/full.png
Medals zijn zoals de achievements in veel andere games. Je hebt 4 gradaties per medal waarbij het oplopend in moeilijkheid is om ze te behalen.

Abrams' Medal
• Class IV - 10 victories
• Class III - 100 victories
• Class II - 1,000 victories
• Class I - 10,000 victories
Carius' Medal
• Class IV - destroy 10 vehicles
• Class III - destroy 100 vehicles
• Class II - destroy 1,000 vehicles
• Class I - destroy 10,000 vehicles
Ekins' Medal
• Class IV - destroy 3 (tier 8, 9, 10) vehicles
• Class III - destroy 30 (tier 8, 9, 10) vehicles
• Class II - destroy 300 (tier 8, 9, 10) vehicles
• Class I - destroy 3,000 (tier 8, 9, 10) vehicles
Kay's Medal
• Class IV - battle hero 1 time
• Class III - battle hero 10 times
• Class II - battle hero 100 times
• Class I - battle hero 1,000 times
Knispel's Medal
• Class IV - damaged 10,000 HP
• Class III - damaged 100,000 HP
• Class II - damaged 1,000,000 HP
• Class I - damaged 10,000,000 HP
Lavrinenko's Medal
• Class IV - reducing 100 capture points of a friendly base
• Class III - reducing 1,000 capture points of a friendly base
• Class II - reducing 10,000 capture points of a friendly base
• Class I - reducing 100,000 capture points of a friendly base
Leclerc's Medal
• Class IV - 100 capture points
• Class III - 1,000 capture points
• Class II - 10,000 capture points
• Class I - 100,000 capture points
Popel's Medal
• Class IV - detect 20 vehicles
• Class III - detect 200 vehicles
• Class II - detect 2,000 vehicles
• Class I - detect 20,000 vehicleshttp://tweakers.net/ext/f/VldpTDnQY5F7F3imToJjCvKX/full.png
Special Achievements of Titles of Honor variëren een beetje in wat ze doen. De ene is net als een Medal en kun je maar één keer verkrijgen. Anderen werken met een combo's waarbij ook een record wordt bijgehouden.

http://wiki.worldoftanks.eu/images/e/ec/Invincible.pngInvincible
Survive 5 or more battles without taking any damage, not including battles fought using self-propelled guns (the icon displays the longest sequence).
http://wiki.worldoftanks.eu/images/1/19/Kamikaze.pngKamikaze
Destroy a higher-tier enemy vehicle by ramming it. You can only earn this achievement once per battle. The icon in the service record displays the number of times the achievement was awarded.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/2/28/ArmorPiercer.pngMaster Gunner
Achieve at least five penetrating hits in a row against enemy vehicles. A miss, non-penetration or ricochet breaks the sequence (the icon displays the longest sequence).
http://wiki.worldoftanks.eu/images/b/be/TankExpert.pngMaster Tanker
Destroy at least one of every type of enemy vehicle currently available in the game. In the event that new vehicles are added to any tech tree, the award becomes void.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/d/db/Mousebane.pngMouse Trap
Destroy 10 or more PzKpfw VIII Maus tanks. The icon in the service record displays the number of times the achievement was awarded.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/e/e7/Raider.pngRaider
Capture the enemy base and remain undetected during the entire battle. The icon in the service record displays the number of times the achievement was awarded.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/1/10/HandOfDeath.pngReaper
Destroy three or more enemy vehicles in a row with a single round each. The achievement is granted on completion of the sequence. The sequence can be continued in the next battle fought on any vehicle. The icon in the service record displays the longest sequence.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/d/dc/TitleSniper.pngSharpshooter
Hit an enemy vehicle ten or more times in a row without missing. The results of the next battle in a row using any vehicle also count towards this number, unless the sequence is broken by a miss. The icon in the service record displays the longest sequence.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/7/7e/Diehard.pngSurvivor
Survive 20 or more battles. Battles fought using self-propelled guns do not break the sequence, but are not included either.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/4/44/Beasthunter.pngHunter
Destroy 100 or more of the following tanks: Jagdpanther, Jagdtiger, PzKpfw V Panther, Panther-M10, Panther II, PzKpfw VI Tiger, PzKpfw VI Tiger (P), PzKpfw VIB Tiger II, Löwe, GW Panther, GW Tiger, Jagdpanther II and 8.8 cm PaK 43 Jagdtiger
http://wiki.worldoftanks.eu/images/7/72/Sinai.pngThe Lion of Sinai
The Lion of Sinai - Destroy at least 100 tanks of the IS series, and vehicles based on their chassis: IS, IS-3, IS-4, IS-6, IS-7, IS-8, ISU-152, Object 704, Object 261 or Object 268
http://wiki.worldoftanks.eu/images/3/3f/Bombardier.pngBombardier
Awarded to the player who destroys two or more vehicles with one shot.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/0/04/TankExpert2.pngExpert: U.S.A.
Destroy at least one of each type from the American tech tree. In the event that new vehicles are added to the tech tree, the award becomes void.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/3/36/TankExpert1.pngExpert: Germany
Destroy at least one of each type from the German tech tree. In the event that new vehicles are added to the tech tree, the award becomes void.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/2/2d/TankExpert4.pngExpert: France
Destroy at least one of each type from the French tech tree. In the event that new vehicles are added to the tech tree, the award becomes void.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/2/29/TankExpert0.pngExpert: U.S.S.R.
Destroy at least one of each type from the Soviet tech tree. In the event that new vehicles are added to the tech tree, the award becomes void.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/b/ba/MechanicEngineer.pngSenior Technical Engineer
Research all vehicles in all tech trees. In the event that new vehicles are added to any tech tree, the award becomes void.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/6/63/MechanicEngineer2.pngTechnical Engineer, U.S.A.
Research all vehicles in the American tech tree. In the event that new vehicles are added to the tech tree, the award becomes void.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/e/e5/MechanicEngineer1.pngTechnical Engineer, Germany
Research all vehicles in the German tech tree. In the event that new vehicles are added to the tech tree, the award becomes void.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/d/d9/MechanicEngineer4.pngTechnical Engineer, France
Research all vehicles in the French tech tree. In the event that new vehicles are added to the tech tree, the award becomes void.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/0/03/MechanicEngineer0.pngTechnical Engineer, U.S.S.R.
Research all vehicles in the Soviet tech tree. In the event that new vehicles are added to the tech tree, the award becomes void.http://tweakers.net/ext/f/zwnOJP3Ub2x6KGlC8CZ6LwUP/full.png
De Qualification Badges zijn de nieuwste achievements, geintroduceerd met patch 7.2. Deze badges worden verkregen voor het behalen van een average experience op een tank die hoger ligt dan de andere spelers op dezelfde tank in een specifieke tijdsperiode. De experience wordt gerekend zonder premium account of dubbel of tripel event bonus. Wanneer je er één behaald hebt op een tank zal de badge blijven staan totdat je een hogere badge weet te scoren (tenzij je al een Ace badge hebt behaald).

http://wiki.worldoftanks.eu/images/0/01/Class_icons_1.pngClass III badge - If your amount of experience received in battle is above the average of the top 50% of players driving this tank within the last seven days, then you gain the Class III badge.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/1/1f/Class_icons_2.pngClass II badge - If your amount of experience received in battle is above the average of the top 20% of players driving the same vehicle within 7 days, then you get the Class II badge.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/a/a3/Class_icons_3.pngClass I badge - If your amount of experience received in battle is above the average of the top 5% of players driving the same vehicle within 7 days, you get the Class I badge.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/d/df/Class_icons_4.pngMaster Driver badge - If you get into the top 1% of players (i.e. you established the best result of experience within 7 days), then you will achieve the Master Driver badge.http://tweakers.net/ext/f/061VKV4o0XyI0ZVCBgwTKoRN/full.png
Voor je tanks heb je aardig wat equipment tot je beschikking. Per tank kun je 3 verschillende stukken equipment kopen. Je moet dus voor jezelf afwegen wat nuttig is voor je tank of niet, equipment om bijv. je view range te verbeteren is zonde als je al bijna de max view range hebt (500m) want je kan niet voorbij de max. Er zijn 2 soorten equipment, equipment die je kan demounten en op een andere tank kan plaatsen en equipment die niet demountable zijn. Niet demountable equipment is te onderscheiden door het slotje in de afbeelding, wel kun je ze met ingang van patch v0.6.4 demounten voor 10 gold. Alle equipment kun je enkel met Credits kopen en de prijs is afhankelijk van het soort tank.

De-Mountable Equipment
TypeCostName
http://tweakers.net/ext/f/RNUt7BvqvEgOgPfUmUIzOlKA/full.png100,000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gifCamouflage Net
-25% from being Detected when the tank hull is stationary for 3 seconds.
Highly recommended equipment for Tank Destroyers and SPG classes.

http://tweakers.net/ext/f/UWgeVPsEQgnZ8Yg3vuCgwXkH/full.png500,000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gifToolbox
+25% Repair speed.
The Toolbox is a good investment since it can be used on other tanks and it usually saves a lot of time in repairing of modules. Most people buy the Toolbox for faster repair of their tank's tracks: very important as an immobile tank is easy prey for SPG and sniping tanks.

http://tweakers.net/ext/f/bHtw4ZDFQWVjIHSnVkWu60PT/full.png500,000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gifBinocular Telescope
+25% View Range when tank hull is stationary for 3 seconds.
(Yes, View Range can go beyond 500m. See Battle Mechanics). Good equipment for the player who prefers sniping.


Permanent Equipment
TypeCostName
http://tweakers.net/ext/f/zQWbP5PKJg88CNlFVd6jX4wp/full.pngSmall - 50,000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gif
Medium - 200,000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gif
Large - 500,000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gif
Spall Liner
+15% Armor protection from ramming and explosions.
This includes High Explosive (HE) rounds from tanks and SPGs. The Liner is a good investment for heavy tanks since other low-tier tanks and SPGs will usually shoot HE shells and attempt to strip away your health through repeated hits. With this equipment installed, your tank is a bit more likely to survive without losing too much health. However, it doesn't decrease damage from Armor Piercing (AP) shells.

http://tweakers.net/ext/f/NpLMhKhAf4uGhJ7XgSKItUNr/full.pngClass 1 - 200,000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gif
Class 2 - 600,000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gif
"Wet" Ammo Rack
+50% Ammo Rack durability.
Buy this if you feel that your tank is very prone to ammo rack damage and ammo rack blow-ups.

http://tweakers.net/ext/f/iHVQMvbCSSwjEnd5cP5n5Yt3/full.png500,000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gifCyclone Filter
+50% Engine durability. Only for Soviet tanks.
Buy this if you feel your tank is very prone to engine damage. Also useful if you like to use a Removed Speed Governor.

http://tweakers.net/ext/f/7DfaHDIdVpzEB29Yy5kBOlLq/full.png500,000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gifFill Tanks with C02
+50% Fuel Tank durability.
Buy this if you feel that hits to the fuel tank are causing you problems.

http://tweakers.net/ext/f/1Il3BEeSuPC3ZeK0wSgAXlZh/full.pngMedium T - 200,000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gif
Medium A - 300,000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gif
Large T - 500,000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gif
Large A - 600,000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gif
Rammer
-10% Loading Time.
The Rammer is a very popular piece of equipment for a good reason; it can make a real difference in combat. Highly recommended on every high tier tank and SPG.
A - Artillery | T - Tank

http://tweakers.net/ext/f/HG86g0oB2g0oZW4pPvpsSIB4/full.png500,000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gifEnhanced Gun Laying Drive
-10% Aiming Speed when stationary.
This bonus is only applied when the player's tank has stopped moving. Good for heavy tanks and SPGs, since most of their guns have long aim times.

http://tweakers.net/ext/f/rNW9w16PX0OVsD0OZHHDZTAy/full.pngMK1 - 500,000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gif
Mk2 - 600,000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gif
Vertical Stabilizer
+20% Accuracy while moving or rotating the turret.
An excellent piece of equipment for medium tanks and players that prefer offensive play.

http://tweakers.net/ext/f/WIUZGNLCcqkLYBrB7USwn9le/full.png500,000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gifCoated Optics
+10% View Range.
(Yes, View Range can go beyond 500m. See Battle Mechanics). The bonus is active at all times and is better suited for aggressive and scouting players.

http://tweakers.net/ext/f/rpGRToyD0GqZy7DiuXpKbuwQ/full.png250,000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gifAdditional Grousers
+10% Speed on soft ground and +5% Speed on average soil. Only for German tanks.
This equipment increases off-road performance, so it's good for scout tanks, as they rely on speed.

http://tweakers.net/ext/f/19kUnQts5qIiW82hjBDeBPtH/full.pngClass 1 - 50,000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gif
Class 2 - 150,000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gif
Class 3 - 600,000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gif
Improved Ventilation
+5% to all Crew skills.
The bonus is still added even when all the crew have a 100% base skill, and multiplicative with the 10% bonus applied for having a Commander at 100% skill, resulting in a maximum of 116% skill for each crew member.

http://tweakers.net/ext/f/QS8QwcJ01FAGDg5ffRbyaJzC/full.png20,000-600,000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gifEnhanced Suspension
+10% suspension Load Limit.
There are many types of enhanced suspension, but they all do the same thing: increase the vehicle's suspension load capacity. This is probably the least used piece of equipment since the suspension on each tank's tech tree is usually more than enough to handle the tank's weight and equipment. This equipment doesn't improve acceleration, traverse rates, or anything else, it just increases max weight capacity.


http://tweakers.net/ext/f/2VX9cuI4oWKeLX09Gn5SjaHK/full.png
Ook zijn er zogenaamde consumables. Hier kun je, net als equipment, 3 stuks per tank kopen maar in tegen stelling tot equipment verbruik je ze en zul je ze na verbruik weer moeten aanschaffen. Naast deze verschillen is er ook nog het onderscheid in items voor credits en items voor gold waarbij de gold consumables vaak net wat beter zijn.

TypeCostName
http://tweakers.net/ext/f/j4091hpaTMcXhSYwvSbG96DD/full.png3000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gifSmall Repair Kit
Repairs one chosen damaged module through the end of the match. Repaired module can still be damaged again after the repair. Only one track of two can be repaired.

http://tweakers.net/ext/f/oav57jDRyQXlbEsXR9AZtCov/full.png3000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gifManual Fire Extinguishers
This consumable extinguishes fire when activated by the respective button when the tank catches fire. It can be a lifesaver for high tier tanks, but a bit of a waste for low tier tanks as they lack health to withstand even a few seconds of fire.

http://tweakers.net/ext/f/NkmYbgtrRrmLp4KAN6x1EsLh/full.png3000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gifSmall First Aid Kit
Heals an injured crew member until the end of battle. Healed crew member can still be re-injured or perish.

http://tweakers.net/ext/f/bMeNK6M4ETzvaRRY5r8oASAL/full.png5000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gifRemoved Speed Governor
This consumable is never actually "consumed" (in other words, it is permanent): you simply turn it on/off to use it. It adds 10% to engine power (and therefore, vehicle acceleration), but the engine constantly sustains damage during its use. Even if the tank has full health at the end of the match, you will still have to pay for repairs since the removal of the speed governor decreases engine hitpoints. Repair costs vary between tiers and vehicles. Available only for Soviet vehicles.

http://tweakers.net/ext/f/jpQOJRA66K1LBoWfZivpP6qm/full.png
http://tweakers.net/ext/f/Z5uh9v4Anjfvb7PII8Ktkhup/full.png
3000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gif100-Octane Gasoline
Lend-Lease Oil
Increases engine power (and therefore, vehicle acceleration) and turret traverse speed by 5% for a single match.
100-Octane Gasoline is only available for German and American vehicles with gasoline engines.
Lend-Lease Oil is only available for Soviet vehicles.

http://tweakers.net/ext/f/D2nf268dGCtVBkRFAVCqNFlC/full.png50 http://tweakers.net/ext/f/7GyonswQKtZ6epKOBPPqIOwH/full.gifLarge Repair Kit
Repairs all currently damaged modules through the end of the match. Repaired modules can still be damaged again after the repair.

http://tweakers.net/ext/f/Q53N7ZcTMT0EZcQVwU6KZSCo/full.png50 http://tweakers.net/ext/f/7GyonswQKtZ6epKOBPPqIOwH/full.gifAutomatic Fire Extinguishers
Activates automatically 0.5 seconds after the tank catches fire and reduces the chance to catch fire by 10%.

http://tweakers.net/ext/f/Vqf1vSP8hDXTr7w250LXMOg4/full.png50 http://tweakers.net/ext/f/7GyonswQKtZ6epKOBPPqIOwH/full.gifLarge First Aid Kit
Heals all currently injured crew member through the end of the match. Healed crew members can still be re-injured or perish.

http://tweakers.net/ext/f/UFYWt9GKa9TDZ0ZHD9bz7OY6/full.png50 http://tweakers.net/ext/f/7GyonswQKtZ6epKOBPPqIOwH/full.gif105-Octane Gasoline
Increases engine power (and therefore, vehicle acceleration) and turret traverse speed by 10% for a single match.
Available only for German and American vehicles with gasoline engines. Note that there is no in-game difference between German and American oil.

http://tweakers.net/ext/f/4evHN9QmjF0SQu2KZERMJ2Tf/full.png
http://tweakers.net/ext/f/DLH3knu2tklu0xTy2pRY2lwO/full.png
http://tweakers.net/ext/f/Z5G1RN7Abf3ewThvYKU5FZTd/full.png
http://wiki.worldoftanks.eu/images/1/1e/HotCoffeeIcon.png
http://wiki.worldoftanks.eu/images/d/d4/Chines_porkIcon.png
50 http://tweakers.net/ext/f/7GyonswQKtZ6epKOBPPqIOwH/full.gifCase of Coca-Cola
Chocolate
Extra Combat Rations
Strong coffee
Improved Combat Rations
Increases all crew skills by 10% for one entire match. This bonus is added even to crews that have a 100% base skill.
Case of Coca-Cola is only available for American vehicles.
Chocolate is only available for German vehicles.
Extra Combat Rations is only available for Soviet vehicles.
Strong coffee is only available for French vehicles.
Improved Combat Rations are only available for Chinese vehicles.


http://tweakers.net/ext/f/vqbIUTLWWSZn0uu8Crssm9ts/full.png
Abby
A large abbey and town fill the center of the map with three roads allowing passage from the north and south, and includes an elevated firing position in the abbey's courtyard at the highest point on the hill. West of the town is an elongated hill with several positions allowing fire down into the town. Further west and past the hill, a valley offers significant protection against artillery fire. East of the town lies a curved cliff road which affords shielding from most tank and artillery fire, but forces attackers to travel in a single path.
Airfield
Huge mountains and narrow valleys offer great advantages in a battle. You can engage in a fire duel across the gulf or enter a close quarter battle at the nearest port town or flank and capture enemy base.
Arctic Region
A large ice-and-snow covered area stretches through this map. Steep hills, rock encampments, twists and turns, and plenty of places to stay and wait will have you on your toes as you battle through this icy deathtrap. Ridge, hills, and lots of rocky outcrops give you many places to hide and ambush your enemy as they come about. Turns and twists could have you stuck if your not on your toes, so watch out.
Cliff
Starting in the north and south, both teams are connected through a valley on the extreme west of the map. Large boulders offer cover south of the valley, and a small town provides cover to the north. The eastern portion of the map is elevated, with two large jutting hills providing cover from enemy fire. An overlooking position near the center of the map allows tanks to fire into the valley from above. Plentiful cover throughout the area allow for multiple attack routes, with careful coordination and flanking playing a significant role.
Dragon Ridge
A varied rugged landscape is marvelous for its fascinating grandeur. A lake, bamboo bushes and mountain ridges make this map peculiar and unique. The map offers several options for directions of attack, each of them being advantageous in its own way.
El Halluf
A large valley filled with rocks, vegetation, and a small village surrounding a dried out river bed separate the two teams. The large hills on either side of the valley offer many firing positions, and very little cover in the valley will protect a large tank completely against all positions. Regardless of approach, attackers will face a long climb into the enemy's camp, and effective use of the cover en route is essential. The northern approach offers plentiful protection to attack either hill, but the southern approach makes up for lack of protection with shorter distances and better concealment.
Ensk
A mixture of city outskirts and suburban areas with railroad tracks spanning and dividing this map. Plan your tactics to take advantage of defensive chokepoints and cover open areas with your vehicles. Artillery is great for deterring enemy breakthroughs, but remains almost defenseless when exposed to enemy vehicles attacking from cover.
Erlenberg
A large river splits this map in half, with three bridges acting as chokepoints between the halves. A small town surrounds the center bridge, while the north and south bridges have fewer buildings providing cover. A large castle overlooks the west half of the map on a large hilltop, offering cover and supporting fire positions. Hills overlook the city in the east, with sufficient vegetation to provide some concealment for tanks.
Fisherman's Bay
The map is a combination of open spaces and irregular terrain. Meandering narrow streets of the seaport on the flank can be surprisingly advantageous. Sloping hills covered with bushes offer excellent ambush opportunities.
Fjords
Huge mountains and narrow valleys offer great advantages in a battle. You can engage in a fire duel across the gulf or enter a close quarter battle at the nearest port town or flank and capture enemy base.
Highway
The diverse landscape of this map makes it peculiar and complex, and also encourages a wide range of tactics. Multiple defilades are favorable for surprise attacks, while the city blocks are advantageous for close combat.
Himmelsdorf
Literally translated as "sky village" from German, this labyrinth of streets and squares are a large hindrance for artillery and tank destroyers, but ideal for speedy breakthrough and bypass by medium and light vehicles. With the castle dominating the area, access roads running by the hill and along the railway lines to help you out of the impasse.
Karelia
Swamps, rocks, and cliffs determine major avenues of approach on this map. This map, with sparse protection and no buildings, gives the combat advantage to artillery. Concentrate your attacks along the path of your main advance, while conducting delaying and defensive actions along the rest of your front lines.
Komarin
A unique map in that the teams do not start near the flags, Komarin offers multiple tactical options. The teams start in the north and south, divided by rivers offering three routes. The center route is a large, elevated, and wooded island connected by bridge to the south, and offers firing positions to nearly the entire map, but at the cost of being exposed if spotted. A small village on both the west and east side of the map offer attackers valuable cover en route to the flag, but leave any tank passing the village exposed to covered and concealed defenders once they leave the village.
Lakeville
An isolated mountain valley on one flank and city blocks on the other allow you to thrust close to the enemy. A large lake in the middle gives long-range weapons a clear field of fire.
Live Oaks
In the centre of the map there is a large bog lake. A railway bridge and a fording side on the one flank allow to defend the area using scarce forces, and to concentrate main forces on the other flank. The town to the North provides sufficient cover from artillery to the team that controls it.
Malinovka
Initial staging areas are separated by a wide open field, ideal for artillery and defensive operations. Make use of flanking maneuvers and natural defenses like woods, hills, and farmhouses, as these can be decisive. Another option is a well-coordinated high-speed combined arms attack across the field which could bring victory, but at the risk of a bloody loss.
Mines
A flat hilltop in the center of this map provides an excellent firing position, but the short drive from either starting position makes climbing the hill a dangerous endeavor. Nestled in the canyon northeast of the hill is the small village of Pagorki; offering a tempting route with plenty of cover, but one that is exposed if the enemy controls the hill. West of the hill, surrounded by shallow water, is a small island which offers good cover while providing a large fire zone. While the island is protected from the hill, it is, for the most part, vulnerable to flanking attacks or fire from multiple angles. The island cover is solid, but not particularly large.
Mountain Pass
The Mannerheim Line was a defensive fortification line on the Karelian Isthmus built by Finland against the Soviet Union. During the Winter War of 1939-1940 it became known as the Mannerheim Line, after Field Marshal Baron Carl Gustaf Emil Mannerheim. The line was constructed in two phases: 1920–1924 and 1932–1939.
Murovanka
A small town dominates the center of the map, with a large forest providing concealment in the east and high ground to the west. The forest provides effective concealment, but lacks cover from fire; whereas the town has plentiful cover, but lacks concealment.
Port
The setting is an industrial area of a port city. Teams begin the battle surrounded by factory buildings, warehouses, and docks. An open space in the center of the map consists of a hilly, open area and railroad tracks. Train cars can provide cover during combat. The most direct route to the enemy base is along the two highway bridges above the railway tracks. Common tactics on this map might include ambush and firing from defilade positions. Surprise attacks to the enemy's rear can break a deadlock.
Prokhorovka
Generally open, but hilly, terrain around a vital railroad, with groups of trees providing shelter for tank destroyers. On the offensive, watch your own flanks while striking against the enemy flanks. Artillery has free reign, although it is still vulnerable to raids by light vehicles.
Province
Hills on the periphery of the map are covered with numerous houses and winding streets advantageous for suprise attacks. An open area between the bases is favorable for daring strikes.
Redshire
A rolling area, dominated by a couple of hills. The village of Redshire gives places to hide from hill to its northeast. Artillery will play a powerful role on this map.
Ruinberg
Concentric city streets, along with dense forests and bushes in the overgrown park allow for hidden maneuvers and redeployment of your troops. Although artillery fire is of limited use in the city, the debris provides effective cover for your troops.
Sandriver
A mostly open map offering little concealment, but providing plentiful cover due to the large number of sand dunes. Three small villages provide temporary cover at best, but are easily destroyed, so they must be used cautiously. Each flag is well protected with a ridge offering defenders cover, concealment, and excellent firing positions. Plentiful cover allows an excellent arena for run and gun tactics while offering many routes for tanks to engage the enemy and make use of their mobility.
Serene Coast
This coastal area is bounded by ocean and mountains. A railroad crosses the territory from north to south. Woody hills on the western flank are favorable for a swift attack. A straight road connecting the bases passes through a small town, which often becomes a contested piece of terrain. The bases are protected by the hills from direct attacks. However, the flanks of the bases are insecure and must be protected.
Siegfried Line
A wonderfull map combining the best of both worlds. The west side is open fields with little cover, excellent for quick flanks around the side for those looking for an early victory. To the east, the town offers concealment and cover for those brave enough to enter its confines.
Steppes
A seemingly endless open expanse of fields and hills, scattered through this farmland-esque map. Open fields, varying ditches, and small hills and rises litter this map, allowing for some prime spots to lay ambushes. Long, open fields are great for those who prefer long-distance combat, with little cover available to your target. Just remember; This works both ways.
South Coast
On this rugged-terrain map, make use of various battlefield tactics: flank or ambush the enemy, or attack straight ahead. Also use numerous hollows between the rocks for a busting attack with concentrated forces.
Swamp
Flank routes offer great opportunities for surprise attacks and diversionary operations. A mire in the center is not only an obstacle, but also an important tactical location.
Westfield
A wonderfully lush area, Westfield features forests, fields, farmland, and multiple villages throughout the map. Included is a large war-damaged bridge crossing the eastern valley. Plentiful ridges give ambush positions along nearly every route, and large fields can leave a tank vulnerable when moving between positions.
Widepark
Opposing bases on this map are separated by cliffs and rocky ridges. A variety of cover allows for focused attacks in crucial directions. The direct route may seem ideal for a breakthrough assault, but do not neglect your flanks!http://tweakers.net/ext/f/5qxxJORx1HIYEn9tIsP3JkRy/full.png


http://tweakers.net/ext/f/VfjNjvcu1NyPTx75AnjYObyw/full.png

Tutorials
[YouTube: http://www.youtube.com/watch?v=jSt6wkueXWw&hd=1]
[YouTube: http://www.youtube.com/watch?v=YbyURS54mF4&hd=1]
[YouTube: http://www.youtube.com/watch?v=oLl1vyDuKQk&hd=1]
[YouTube: http://www.youtube.com/watch?v=VIVFALdUK9E&hd=1]
[YouTube: http://youtu.be/ysIBYROU1-g?hd=1]


Tank Academy[YouTube: http://www.youtube.com/watch?v=yW6w-d8Q5Lo&feature=share&list=PLYgipOCaRI02Ddukxg1QYxvuugusToqkk]


http://tweakers.net/ext/f/U4I6hiqelmDPxNvTVWFJwKsB/full.png

Welke tree wordt jouw main tree?


Ook een poll maken? Klik hier


Gebruik je premium?Wat is de beste light scout?Heb je ooit gold gebruikt en/of gebruik je het nog steeds?Wat is jou mening over artillery?Heb jij al een franse tank?Wat vind je de beste crew skill/perk?
#1 - Repairs#2 - Fire extinguisher
#3 - Brothers in Arms#4 - Camouflage
#5 - Perks, welke?
http://tweakers.net/ext/f/wTqoDTrmHI46jJvMSxU0hCnL/full.pnghttp://tweakers.net/ext/f/xAuIdxB2G28CbIiWIlyG5vMD/full.png
Hier vind je een compilatie van de meest gevraagde en/of gebruikte mods voor World of Tanks:
http://tweakers.net/ext/f/L22CubFjhZHqCbtp8BCVa8Vn/full.png
Uiteraard is er ook een heuse World of Tanks GoT clan bestaande uit 2 clans:
World of Tanks clan - Gathering of Tweakers | Actievere leden
World of Tanks clan - Gathering of Tweakers 2 | Casual/Leveling/Fun

Wil je hierin komen en voldoe jij aan de eisen stuur dan een invite via een van de bovenstaande links en geef daarbij aan wat je tweakers nick is. Meld je eveneens aan op het clanforum (zie hieronder).

Om de clans wel met elkaar te kunnen chatten is er het ingame Gathering of Tanks channel opgezet. Deze zal je elke keer joinen zolang je de channel niet wegklikt (al kan het nu spontaan verdwijnen door een bug waar de devs vanaf weten).

Tevens om het topic niet te vervuilen met allemaal clan chat is er een extern forum opgezet. Zit je in een GoT clan dan kun je je aanmelden. Probeer wel eenzelfde nick te nemen als ingame of op tweakers zodat we weten wie we toelaten en niet. Het forum is er tevens om je op de hoogte te houden van de clanbattles dus belangrijk voor degene die mee (willen) doen met clan wars! Het forum vind je hier: Gatheringoftanks.nl - [GoT] Forum.

Daarnaast maakt GoT gebruik van TS3 om met elkaar te kunnen communiceren, overleggen en ouwehoeren. Iedereen is welkom maar we verwachten wel dat men zich gedraagt. Details zijn te vinden op het clanforum en enkel voor leden van de Gathering of Tanks clan.


http://tweakers.net/ext/f/L9LE1HVeKVmlMxJbSvLiKm9x/full.png

tweakerWoT username
3dd1eeddiewom
A-TrayJeroenV
Abomination Dicer
Af13AF_C
Animal MotherAnimal_Mother
Annihilismannihilism
AppelLzpAppel
AshrahAshrah
belgian1zerotal
bennieboyyAshrah
bigbeertje89bigbeertje89
Blue BoonBlue_Boon
BramSdBramSd
ByteMe72SylKen77
chipowerchipower
copkilla7779GenesisJenova
crizyzcrizyz
Dark AngelMarkoC70t5
DarkasantionDarkasantion
DonderpoesDonderpoes
DutchFLCDutchFLC
Ed_LMazlov
estrionWh33L
Festhaast2000
FikkieHoFikkieHo
Fitzgerald_WoTFitzgerald
FragDonkeyNielsus
Fr3d27Fr3d27
Gaat niet doorgaatnietdoor
GarathaneGarathane
GizzyGizzernl
glennvhoglennvho
GoldenSampleGoldenSample
gotfurrrtiegul
harmen1987Harmenius
hdv111hdv111
HydraZhazam
HypnosHypnos
IrcghostIrcghost
Jeebeekjejeebeekje
JellinekBundin
joerisanjoerisan
JoindryJoindry
JointVWJointVW
jopiepurk_7
juustembasharran
Linorlinor
KaapKaap
KaltonKalton
KlepmansKlep
Knoepelknoepel
Le SnoetLeSnoet
LectorLectorNL
lordfalcolordfalco
Marvin-MarvinNL
Mas-ihMonkeyLord
MaxForce800MaxForce
MaZeLeMaZeLe
MoortnMoarten
Mythicamythica
NazanirNazanir
NemeanNemean
NoxiuZnoxiuz
oosterhofjfoosterhofjf
patrickos85Iktankniet
peregrine101Peregrine101
Pirate-BozzDestroyer0fWorlds
Plato112Plato112
Poekie McPurrrPoekie
psychoclownkyozu
purgeLitta
QuantorQuantor
raptureRapture
redwingGreenwing
Rense2002ValentijnR
RicodeventerRicoBangg
Rik027SgtRikNL
rimpeldinkyRimpeldinky
RodyTippy
royalt123sideriver
RynjiRynji
SanchSanch
SankoZanko
Sapstengeldutch_monkey_killer
sc0ut0rsc0ut1984
SemmySemT_X
Shinzok_Shinzok_
SilencerNLSilencerNL
sirenTheSirennl
skoozieSkoozie
SNEAK-NLSNEAKnl
soliqueSolique
evonckMASH_Radar_O_Reilly
SpiderwolfSpiderwolf27
swartzkipswartzkippen
terencebeTerenceBE
TgR_KILLERRecklezz_NL
TimS81TimS81
TheJukeBoxZuigsniper
themac1983themac1983
thijsco19thijsco19
tootertooter
Toothlesstoothles
UdiBenLudiLudMaestro
User.tmpUsertmp
Vae VictusVicecomes
VentrigoVentrigo
VipeaxVipeax
VivaladenVivaLaDen
VoggelsVogg
w-devGumpert
WallieWallie1981
wesley1980macamba
wontcachmewontcachme
wsLyColdZero
XcEllxCell
ZardanTraxe
ZenTexXenTexx
ZhalixZhalix
ZimmerZimmer
ZimoHZimoH


http://tweakers.net/ext/f/UPisNsCrvI93fjKfCcaIkSpY/full.png
Deze topicstart is gemaakt door Annihilism en psychoclown en is nog onderhevig aan veranderingen. Mocht je suggesties hebben of fouten vinden laat het weten via DM psychoclown!

Wil je in de playertable stuur psychoclown dan een DM met je WoT profiellink!
 • Annihilism bedankt voor het openen en opzet van het allereerste deel.
 • Zimmer bedankt voor het schrijven van de opzet van het crew stuk.
 • Shockwave bedankt voor het vinden van fouten en opzoeken missende info.

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 08-03 22:33
jantje 2 schreef op dinsdag 05 februari 2013 @ 14:25:
Nu nog wel ja, later zal je wel enige frustraties krijgen m.b.t. tot je al zo slimme teammaten. Maar ach alles went;)
Gewoon lol hebben in het spelletje, altijd je best doen en vooral niet druk (proberen te) maken om kleine dingen ;)

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 08-03 22:33
Alhoewel ik moet toegeven dat het soms niet meevalt om soms niet gefrusteerd te raken ;)

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 08-03 22:33
Zojuist weer wat potjes op de IS-2 gedaan en dat ging wel aardig, 5 van de 6 gewonnen waarvan enkel eentje niet echt lekker ging. Nog één potje nodig voor het behalen van de top gun, dan kan ik daarna mooi verder met de radio en top engine :)

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • ShockWave
 • Registratie: December 2008
 • Laatst online: 17-04 18:10

ShockWave

Lost it somewhere

Topicstarter
Potjes waren inderdaad lekker ja, zit nu op de 30K op de type58 dus nog 22K te gaan voor de IS2

Star Citizen referralcode


 • ShockWave
 • Registratie: December 2008
 • Laatst online: 17-04 18:10

ShockWave

Lost it somewhere

Topicstarter
Hmmmm Asrah had je daar laatst ook al niet last van bij je post in het topic over de Best Buy Guides?
Mischien toe aan een bril?? 8)

:+

Star Citizen referralcode


 • ShockWave
 • Registratie: December 2008
 • Laatst online: 17-04 18:10

ShockWave

Lost it somewhere

Topicstarter
Wat naar mijn idee vaak gebeurd door XVM is inderdaad dat spelers het maar opgeven als de stats slecht lijken of denken we wassen het varkentje wel even als de stats goed zijn en dan gaan ze juist de fout in.
Heb al een aantal potjes van 18 tot 30% gewonnen doordat de enemy fouten ging maken in bijvoorbeeld het te snel doorstoten door chokepoints heen waarbij ze easyprey waren.
Waar XVm wel handig mee is is het eruitpikken van die speler die juist wel goed is en zorgen dat die ook zo snel mogelijk weggespeeld is, het team valt dan vaak al snel uit elkaar.
Waardoor soms een pot met een hoge winkans fout uitpakt is naar mijn idee ook als een enemyteam uit heel veel rode bestaat en die doen dingen waar je normaal niet meer aan denkt, door het midden aanvallen etc.
Hierdoor staat je volledige team vaak aan de verkeerde kant.
Gister bijvoorbeeld Karelia iedereen gaat altijd naar de bergkant om de heuvel in te nemen.
Enemyteam had besloten een rush te doen over de andere kant en dat werd niet verwacht dus ik stond daar met nog 2 tanks en werd al snel overlopen.
Word er dan doorgepusht aan de hillside..nee tuurlijk niet...gaan ze retour base....ja pas toen de capcounter op 60% stond met 3+ tanks in de cap.........
Sneezzer schreef op woensdag 06 februari 2013 @ 11:03:
Voor de goede orde, laat XVM de overall winrate zien, of per tank dat die persoon heeft gespeeld?
Op mijn KV-3 zit in nu na 190 battles op 63% win, bij de tiger 2 op 52%. Maar mijn overall is een stuk lager omdat ik bij elke natie zo'n beetje tot tier4 heb geleveld zonder tankjes te upgraden (tenzij dit op het pad naar de volgende tank ligt).

Overall zit ik op 48,94% win 1,2% draw 49,..% loss
Is in te stellen in de configfile van xvm.
Ik heb bijvoorbeeld onder tab de stats per tank staan waar hij/zij in rijdt op dat moment en normaal de overall rate en battles etc.

[Voor 22% gewijzigd door ShockWave op 06-02-2013 11:09]

Star Citizen referralcode


 • ShockWave
 • Registratie: December 2008
 • Laatst online: 17-04 18:10

ShockWave

Lost it somewhere

Topicstarter
Jaaaa Gnomefather gunsoundmod......hier een link naar mijn dropbox voor een kant en klare laatste versie.
Hoef je niet te gaan copy/pasten/klieren met je orginele files, gewoon de res_mods folder uit de rarfile in je main WoT folder droppen en overschrijven.

GnomeFather gunsoundmod

TankCompany met E-100's klonk nog nooit zo awesome..... :P

[Voor 8% gewijzigd door ShockWave op 06-02-2013 12:01]

Star Citizen referralcode


 • ShockWave
 • Registratie: December 2008
 • Laatst online: 17-04 18:10

ShockWave

Lost it somewhere

Topicstarter
Diegene in rgras zijn post is dezelfde als die van mij.
Om uiteindelijk weer naar een orginele WoTsetup te komen moet je gewoon weer alles uit je res_mods/0.8.3 folder halen.
Deze setup heeft wot bedacht om gemakkelijker mods toe te kunnen voegen, alles wat je op de juiste manier in de res_mods/0.8.* folder zet word in de game opgenomen.

Star Citizen referralcode


 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 08-03 22:33
First of all, sinds de introductie van XVM speel ik ermee en alhoewel ik vroeger ook de winstkansen zag zie ik die tegenwoordig, met de full eu config, niet meer (iets wat ik alleen maar kan aanmoedigen). Ik heb daarbij ook soms inschatting fouten gemaakt maar al snel hersteld dus ik spreek deels uit ervaring. XVM op zich is niks mis mee en het feit dat sommige mensen hun speelstijl daardoor (drastisch) veranderen ligt mijn inziens meer aan de manier hoe je het gebruikt (en de ingestelde winstkansen). Zonder zal je de stats etc. niet kunnen zien en dus er niet aan kunnen ergeren door bijv. de noobs, echter kun je het ook andersom bekijken. Wie is er in het andere team goed (dus wie moet als eerste dood)? Wie zijn onze goede spelers en waar gaan ze heen? Zo zal ik in een pot waar al een goed platoon naar links gaat niet met mijn platoon ook nog eens naar links maar juist midden of rechts op me nemen.

Ga vooral niet huilen als je team er slecht uitziet maar doe gewoon nog eens een beetje extra je best. Ga je positief een battle in en geef je alles dan moet je tevreden zijn met jou werk. Daar zou XVM geen invloed op moeten hebben. Zoals eerder gezegd, het ligt mijn inziens aan hoe jij XVM gebruikt en afleest. Bedenk wrl dat sommige spelers of teams je alsnog geftusteerd kunnen maken maar dat staat los van XVM.

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • ShockWave
 • Registratie: December 2008
 • Laatst online: 17-04 18:10

ShockWave

Lost it somewhere

Topicstarter
Belgar schreef op woensdag 06 februari 2013 @ 15:28:
Voor de kenners wat is nu een echt leuke Tier 7/8 light tank? Ik speel regelmatig recon, dus de speelstijl ken ik wel een beetje, maar ik kan niet beslissen tussen de Amerikaanse, chinese en franse tanks. De chinese tank lijn lijkt mij het best passen bij mijn stijl, maar ik zie bijna alleen maar franse tanks in de meeste gevechten.

PS, hoe lang duurt een applicatie ongeveer? heb me gisteren aangemeld op GoT2 via de wot website.
Er zijn weinig tier 7/8 Light tanks in de game, AMX13-75/90, USA T71, en 2 nieuwe chinese.
Je ziet weinig chinese tanks omdat deze lijn net uit is, vaak gebruiken spelers free xp om hoog in een tree te eindigen maar als er in korte tijd de td lijn naar tier X gaat er een 2e russische TD lijn bijkomt, engelse lijn pas uit is en dan nu nog de chinese dan is de free xp wel een beetje op en zal er weer gegrind moeten worden.

Star Citizen referralcode


 • ShockWave
 • Registratie: December 2008
 • Laatst online: 17-04 18:10

ShockWave

Lost it somewhere

Topicstarter
Belgar schreef op woensdag 06 februari 2013 @ 15:28:

PS, hoe lang duurt een applicatie ongeveer? heb me gisteren aangemeld op GoT2 via de wot website.
Zoals eerder aangegeven [GoT(2)] is vol, je kan je wel voor het forum registreren welke te vinden is in de TopicStart......ach bij deze......http://forum.worldoftanks.eu/public/style_emoticons/default/Smile_harp.gif

http://www.gatheringoftanks.nl

Star Citizen referralcode


 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 08-03 22:33
oosterhofjf schreef op woensdag 06 februari 2013 @ 23:09:
Na een lange afwezigheid ben ik toch weer gaan spelen :) De meeste mensen hier zullen me kennen als wapper, maar in WOT ga ik tijdelijk onder een andere naam verder: omhnomnomnivoor.

Voorlopig nog geen wensen om CW te spelen, maar ik ben morgenavond wel weer te vinden op TS :)
Leuk dat je weer speelt! Ik zal je toevoegen zodra ik weer inlog :)

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • ShockWave
 • Registratie: December 2008
 • Laatst online: 17-04 18:10

ShockWave

Lost it somewhere

Topicstarter
Je kan er niet vanuit gaan dat een dubbel ook daadwerkelijk x2 is bij WG.. ;)
Tegenwoordig zie je in je afteractionreport de single xp aangegeven na een battle bij de teamscorelijst.
Als ik dan een dubbel heb van bijvoorbeeld 2100XP dan heb ik single mischien iets van 800XP maar door mijn premium wordt dat weer 2100XP.
In je afteractionreport zie je altijd de totatle xp met je premium in het groot en iedereen heeft het daarover.
Zonder premium is dit getal uiteraard kleiner.
Mischien wordt er zelfs wat afgerond naar boven aangezien je bij 50.5% al 51% winnrate hebt.

Star Citizen referralcode


 • ShockWave
 • Registratie: December 2008
 • Laatst online: 17-04 18:10

ShockWave

Lost it somewhere

Topicstarter
Sinds Sneezer aangeeft dat hij 113 op een dubbel heeft denk ik???

Star Citizen referralcode


 • ShockWave
 • Registratie: December 2008
 • Laatst online: 17-04 18:10

ShockWave

Lost it somewhere

Topicstarter
Hmmm begin een beetje in de 50% winnraterule te geloven...
Eerste 4 battles allemaal winn....3 battles erna...loss ....hmmmmmmm

Edit: Yup weer verloren dus weer op 50%
Edit part II: Het blijft nu stuivertje wisselen, winn, loss,winn, loss....... O-)

[Voor 33% gewijzigd door ShockWave op 07-02-2013 17:50]

Star Citizen referralcode


 • ShockWave
 • Registratie: December 2008
 • Laatst online: 17-04 18:10

ShockWave

Lost it somewhere

Topicstarter
Je krijgt geeneens meer de tijd om weer je "Mastertanker" te halen met al die updates....

Star Citizen referralcode


 • ShockWave
 • Registratie: December 2008
 • Laatst online: 17-04 18:10

ShockWave

Lost it somewhere

Topicstarter
BNRG schreef op donderdag 07 februari 2013 @ 18:47:
Je kan beter nu die 100/125k gebruiken voor een 75% crew, om dan later een 100% crew te kopen met goud.

Na het omzetten van de crew van T49 naar hellcat ga je waarschijnlijk terug onder de 100% duiken, hangt er ook vanaf hoeveel je ermee gaat spelen natuurlijk.
Of je onder de 100% duikt hangt af of je gold wilt gebruiken bij de overstap of credits en je hebt nog wat op een secondary skill over die niet in gebruik is.

Dus crew 100% met 15% secondary skill (kan je zien als je met je cursor op het kruisje gaat hangen bij de crewmember) kan na 90% omtrainen met credits weer op 100% uitkomen met de secondary skill op 0%.
Je moet dan wel die secondary skill open laten en geen perks of skills op kiezen anders gaat het niet op.

Star Citizen referralcode


 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 08-03 22:33
timskiej schreef op donderdag 07 februari 2013 @ 16:55:
In die volgorde of maak dat niets uit?
En zou ik de t-49 uitrusten met 100% crew, en deze alter overzetten naar de hellcat?
Ik zou 75% crew erop zetten en dan gewoon doorrollen naar de Hellcat.
Wanneer je bij de eerste crew skill aankomt zou ik me focussen of op een hele rits perks of op enkel BIA.
ShockWave schreef op donderdag 07 februari 2013 @ 17:06:
Hmmm begin een beetje in de 50% winnraterule te geloven...
Eerste 4 battles allemaal winn....3 battles erna...loss ....hmmmmmmm

Edit: Yup weer verloren dus weer op 50%
Edit part II: Het blijft nu stuivertje wisselen, winn, loss,winn, loss....... O-)
Dat heb ik moet ik zeggen maar weinig (knocks on wood) ik weet er ook op 'mindere' dagen veelal >60% winrate uit te slepen :)
Postius schreef op donderdag 07 februari 2013 @ 18:46:
[...]

Een league systeem zou wonderen doen bij dit spel om het algeheel niveau op te krikken. Ook snap ik de platoon beperkingen totaal niet, maar goed zo krijg je natuurlijk nog meer premium members. Maar erg vreemd dat ze teams limiteren omdat ze anders een te grote invloed hebben. Wat een onzin, dit gaat aan beide kanten op en in alle andere games is dat nooit een probleemg eweest. Nee ze beperken die platoons gewoon om meer Prem's te krijgen.
Goede platoons doen goede dingen in battles dat is een feit. Wat ook een feit is dat maar <10% van de spelers echt heel goed te noemen is en misschien <25% goed. Een platoon met echt heel goede spelers zal dus niet zo heel vaak een team tegen zich hebben met ook echt heel goede spelers. Het aantal wat in de platoons kan vind ik wel prima zo, nog 1-2 extra spelers erbij en je zou of de battle teveel beïnvloeden of je moet een speciale MM in duiken.

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 08-03 22:33
Afgezien van Sixth Sense gaat de rest van de nuttige perks vanaf het begin al meedraaien :)
BIA vind ik dan toch (zeker voor een heavy) net even iets nuttiger. De perks zijn op elke tank onwijs goed heb ik gemerkt maar BIA doet toch net even iets meer voor je overall performance van de tank terwijl de perks wat specialistischer zijn.

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 08-03 22:33
Anoniem: 420503 schreef op donderdag 07 februari 2013 @ 23:38:
Hmmmm, Zit 35k van FV215B af, maar volgens mij wordt het geen swap naar TD... nag....
Dat klopt, verder zijn ze er nog niet helemaal over uit wat ze met de britse top tier willen maar duidelijk is wel dat het geen swap wordt.

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 08-03 22:33
Haha dat zijn de mooiste momenten :P
Had er een tijdje terug ook zo'n een waarbij ik nog 1 kill moest maken voor BIA voor het platoon en de laatste tank gespot was in het noorden van Sand River. Ik naartoe puffen met een platoongenootje in de hellcat. Kon er net niet bij door de rotsen en erover kon ik ook niet, zelfs niet met duwen van de hellcat. De 3601 rijdt naar achter, teller van de cap (encounter) stond bijna op 100 en de hellcat gaf me een extra duwtje waarbij mijn gun omlaag schoot en ik in de split second dat die net laag genoeg was de kill kon maken :+

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 08-03 22:33
Kojoottii schreef op vrijdag 08 februari 2013 @ 00:16:
hehe ja dat zijn toch wel de momenten waardoor je dan WoT blijft spelen. Trouwens kwam vanavond als ik me niet vergis 3 platoons tegen met efe en aseet gasten mixed. We vroegen nog waar dat over ging maar kregen daar geen antwoord op. :)
Beide clans hebben Finse spelers, ook wel een paar keer een ASEET gast in mijn TC gehad en HARD is ook niet perse 'vriendjes' met ASEET op de global map :+

Vanavond ga ik ook weer streamen, verwacht zo tussen 20:00 en 21:00.
Zou als het goed is wel de 64,5% moeten kunnen overschrijden ;)
Victory Ratio: 64.49%

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 08-03 22:33
Kaap schreef op vrijdag 08 februari 2013 @ 10:17:
[...]

Grote kans dat ik er vanavond hele avond ben. Ik zou dus wel mee kunnen platoonen.

Ik ben na herinstall Windows wel HARD TS info kwijt :S
Lijkt me goed, Fitz had ook al een plekje geclaimed ;)

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 08-03 22:33
Belgar schreef op vrijdag 08 februari 2013 @ 10:42:
Voor de kenners: explain this: :P

Victory!
Battle: Province vrijdag 8 februari 2013 10:28:08
Vehicle: PzKpfw 38H735 (f)
Experience received: 1.932 (x2 for the first victory each day)
Credits received: 13.327
Battle Achievements: Patrol Duty, Scout
Veel gescout en ook als enige 6 van de enemies gespot gehouden die de rest dan heeft afgeknald.
De micromaus heeft best wel een goede viewrange voor de tier :)
Anoniem: 48827 schreef op vrijdag 08 februari 2013 @ 10:49:
[...]


crap....ben ik net te laat om te claimen :?
Yuuup :P
dramborleg schreef op vrijdag 08 februari 2013 @ 10:55:
Zijn er hier mensen met een gemiddeld battle tier van 3-4? Zo ja wat is jou WN6 rating?

Mijn WN6 is 545, Eff 1314 en PR 1523. Het viel me op dat WN6 zo laag is, de berekening eens door geplozen en uitgevonden dat er veel met het gemiddelde battle tier gerekend wordt.

Voor de mensen die wat achtergrond willen: Wotname: dramborlegg

p.s. ja, een beetje stats geil ben ik wel :9
Dat komt omdat WN6 (6e versie dus) de lage tiers opschaalt naar tier 6 om zodoende veel van de lage tier OP tanks weg te filteren.

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 08-03 22:33
Belgar schreef op vrijdag 08 februari 2013 @ 11:08:
[...]


Ik ben niet van mijn plaats geweest. dinstance traveled 0,05 km >:)

400 echte viewrange in een kleine map is inderdaad niet echt eerlijk
Laat me raden, Malinovka of Province?
Quantor schreef op vrijdag 08 februari 2013 @ 11:09:
Kyuzo, lijkt me dat je een agenda moet maken waarop mensen in kunnen schrijven op jouw platoon/tc :)
Ik wil ook weer een saturday night tc joinen :)
Gaan we zeker weer een keer doen Quantor :)
User schreef op vrijdag 08 februari 2013 @ 11:12:
[...]
Dus gaan mensen OP tier 6jes pakken.

Did it fix anything? Not really.
Maar dan heb je alsnog een groot deel van de OP tanks weggevangen :)
Sneezzer schreef op vrijdag 08 februari 2013 @ 11:41:
Nu de VK2801 een tier omhoogschuift, schuif je dan zelf automatisch mee als je hem in de garage hebt staan? Maw. wordt mijn t5 VK2801 automatisch tier 6, incl alle upgrades en perks? En/of zal de tank aangepast worden?
Ja dat is in het verleden ook zo gegaan. Mogelijk dat je alle top modules niet unlocked hebt (en natuurlijk de opvolger niet) maar je maakt hoe dan ook credits winst bij de verkoop ervan ;)

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 08-03 22:33
Knowuse schreef op vrijdag 08 februari 2013 @ 12:14:
Volgens mij maak je geen winst maar speel je kiet (gehalve als je hem met 50% korting heb gekocht in het verleden. Tank blijft trouwens wel elite als ie dat al was.

[...]
Ja zo kun je het ook bekijken maar ervan uitgaande dat niemand dit had voorzien dan kun je het zien als 'winst' of 'bonus' :)

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 08-03 22:33
FitzChevalric. schreef op vrijdag 08 februari 2013 @ 13:29:
Klopt het als het lijkt zonder geld te investeren je compleet geen kans maakt?
Nee hoor, als je echt geld investeert gaat het enkel maar sneller :)

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 08-03 22:33
BTU_Natas schreef op vrijdag 08 februari 2013 @ 13:39:
Yeps dat ben je ook, iemand met gold shells, 100% crew die die aangekost heeft, en gold consumables. + extra equipment. Rijdt rondjes om je heen.

Ik heb een t4 tank die zo uitgerust is, en kan in een t8 battle nog leuk mee komen ook :P
Ruim 7k battles gedaan, het spel is echt pay to win. Maar het "kan" zonder geld. Mits je geluk en talent hebt en veel vrije tijd.
Onzin, gold consumables hebben niet zo'n groot effect, gold shells kunnen met credits gekocht worden en 100% crew kopen maakt het gewoon sneller want het verschilt niet van een crew wat je zelf leveled.

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • ShockWave
 • Registratie: December 2008
 • Laatst online: 17-04 18:10

ShockWave

Lost it somewhere

Topicstarter
@Plato

Sorry, was een beetje ziekjes en had nachtdiensten, PanzerPunisher was op wintersport dus werd ook lastig.
Vondt het zelf ook verdacht rustig afgelopen dagen.
Heb wel alweer een paar dagen gespeeld maar mijn winnnrate is aardig gezakt.....Maandag hoop ik weer een beetje normaal aan mijn verslaving toe te kunnen geven.

[Voor 9% gewijzigd door ShockWave op 08-02-2013 14:51]

Star Citizen referralcode


 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 08-03 22:33
Plato112 schreef op vrijdag 08 februari 2013 @ 14:47:
[...]

Volgens mij ben je niet de enige, ik speel al dagen alleen omdat er gewoon niemand is :( Geen PanzerPunisher, geen Shockwave, geen superbabs, geen kyozu, geen Vork, geen Nemean etc.
Iedereen is weg afgelopen week.

En de teams zijn weer lekker verdeeld dus of dikke win of dikke loss. Je stempel op een match drukken in je eentje is er gewoon bijna niet meer bij ook al doe je veruit het meeste damage. :|
Speel uberhaupt niet zoveel doordeweeks ;)
Afgezien van een potje of 5 met vrienden op de UT.

Vanmiddag ook een waardeloos team gezien op Encounter Murovanka.
Het is een tier 8 pot met 1 tier 8 en 1 tier 7 aan beide zijde, de rest is allemaal 6 of lager.
Samen met temoss in (KV-1S en ik IS-2) het midden gecleared van tier 6 en lager en de linkerflank geholpen met twee tier 6jes. Temoss gaat wat snel neer maar we hebben 5 man bij de cap en ik probeer een goede speler in de 59-16 zo goed mogelijk te helpen met een IS3. Ik heb de IS3 bijna dood, dodge nog steeds 2 arties maar krijg hun tier 7 (SU100M) in mijn rug. De groep van 5 begint eindelijk te cappen en ik houd die twee zo lang tegen als kan. De cap staat op 80 wanneer ik dood ben en de tier 7 spot onze tier 8 op de cap (die afk is gegaan). Die krijgt de TD en arties over zich heen en de cap staat inmiddels op 90. Gaat een A-20 naast de jagdpanzer in het middan van de cap staan langs de lowe . Cap gaat terug naar 80 en beide zijn dood. Gaat vervolgens de churchil al schietend en beukend tegen het wrak van de A-20 ten onder en wordt de laatste gespot en geartied. After battle screen laat zien dat 3 van de 5 waaronder de lowe 0 damage hebben edaan en de andere 2 niet eens 100.. Waar ik 2870 damage had gedaan hadden die gasten het na mijn ophouden nog weten te verprutsen (achter het wrak van de lowe staan had de overwinning betekent). Voor die TD van de tegenstander kon zijn lol niet op, die kon daardoor nog 4 free kills maken.

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 08-03 22:33
Gaat hier anders wel aardig :P
Wins / Battles 22 / 26 84.6%

Avg. / Total Exp. 1 049 / 32 053
Credits total 366 388

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 08-03 22:33
Kaap schreef op zaterdag 09 februari 2013 @ 01:12:
Bam.... 22 uit 26. Mijn TD hangt nu op 74% winratio. Was lekker avond Kyozu...
Ging inderdaad prima, schiet ook best mooi op met de IS-2.
Nog ruwweg 84k te gaan voor de 110 want de radio (en turret maar daar was ik al over uit) laat ik mooi zitten wat me toch 7k exp scheelt :)

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 08-03 22:33
thijsco19 schreef op zaterdag 09 februari 2013 @ 17:22:
k heb die after battle report mod (deze), hij werkt wel maar de wins / battle klopt niet hij telt de defeats niet op bij battles?
Heb 4 battle's gespeeld en 2 defeats maar hij geeft dit aan: "Wins / Battles 2 / 2 100%".
Iemand die oplossing weet?
Installeer je mods eens overnieuw en kijk eens wat er gebeurd.
FitzChevalric. schreef op zaterdag 09 februari 2013 @ 18:19:
Ik zou het trouwens leuker vinden als ik echte tank view zou hebben....soms kan ik echt het doel niet goed targetten. Ook zijn sommige kanonnen zo snel en dodelijk dat ik mezelf afvraagt welk kanon er zo snel en dodelijk is op tier1
Misschien eens goed als jij de opties, controls en ingame F1 (geloof ik) bekijkt want volgens mij kun je nog veel interessante dingen ontdekken ;)

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 08-03 22:33
thijsco19 schreef op zaterdag 09 februari 2013 @ 20:15:
[...]

Dankje het is gelukt, maar waar het nou aan lag? Beetje vreemd omdat de mod pack van Dynosy & ColdZero dezelfde mods gebruiken en daar werkt het wel goed.


Lekker potje gehad met me KV-1S :)

[...]

[afbeelding]
Waarschijnlijk een volgorde qua mods of net de statistics pack die niet goed gepakt wordt.

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 08-03 22:33
rgras schreef op zondag 10 februari 2013 @ 12:05:
Merken jullie ook een verschil in de efficiency-rating tussen XVM en planetwot? Bij planetwot heb ik 1634 terwijl ik ingame 1470 heb.
Heb je toevallig een aangepaste config draaien?

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 08-03 22:33
Vanmiddag de 59-16 met free exp geunlocked en er wel 100% crew op gezet. Volledig stock een potje rond rijden met Reality in zijn Hellcat en een mooie 2100 damage uit kunnen delen, gelijk een triple van 5.3k :D
Vervolgens nog zo'n potje gehad in de 3 potjes die ik erna deed. De gun op de type t-34 vond ik echt misplaatst maar voor de wenkbaarheid en de snelheid van de 59-16 is die echt perfect, zo zou de type t-34 ook (in mindere mate) moeten zijn!

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 08-03 22:33
Victory ratio: 77.78%
Battles: 18
Efficiency: 1635.18
WN6: 2044.86
Average tier: 6.72
Experience: 19546 1085.89
Capture points: 13 0.72
Defense points: 22 1.22
Damage: 31654 1759
Kills: 22 1.22
Spotted: 31 1.72
Prima dagje gisteren dacht ik zo :)

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 08-03 22:33
hopiconjo schreef op maandag 11 februari 2013 @ 10:19:
Dit weekend de Batchat gekocht. Is toch wel anders spelen dan T62A. Je moet bij de bat toch altijd rekening houden dat je moet reloaden en dus even terug moet trekken. Echter dit komt niet altijd lekker uit. T62A heeft echt betere armour en je hebt altijd shell tot je beschikking.
Ik heb wel heel erg veel zin in het behalen van de BatChat, moet alleen nog wel een aardige bak exp vergaren voordat ik hem heb maar ik was voornamelijk bezig met de chinezen op dit moment. Ik denk dat ik dat weer op een wat lager pitje zet en weer wat vaker de tier 9's uit de garage haal, want dat zijn toch wel mooi 2 CW tanks + ben ik ook weer klaar met de tier 9 publics (die toch niet altijd je van het zijn, al gaat het meestal wel prima) :)

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • ShockWave
 • Registratie: December 2008
 • Laatst online: 17-04 18:10

ShockWave

Lost it somewhere

Topicstarter
filipy23 schreef op vrijdag 08 februari 2013 @ 15:03:
[...]


ShockWave? What happenned to ShockWae?

Babs out!
Heb een accountnaam weggekaapt die al 3 jaar niet meer ingelogd had...http://forum.worldoftanks.eu/public/style_emoticons/default/Smile_great.gif

Zucht........ik ga me denk ik in de weekenden als er specials zijn maar met wat anders bezighouden.... en zelfs op maandagochtend is het tegenwoordig ruk......
Draw! Map: Redshire maandag 11 februari 2013 11:56:12
Vehicle:: T71
Exp: 1.299 + Credits: 54.852 (Compensation: 105)
4K damage gedaan.......
Dankzij een afk t43 bij onze base dus een draw............... 8)7 had een mooie x3 geweest

[Voor 42% gewijzigd door ShockWave op 11-02-2013 12:09]

Star Citizen referralcode


 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 08-03 22:33
Kunnen de offtopic discussies lekker ergens anders gevoerd worden?
Totaal niet nuttig voor dit topic en komt eveneens de sfeer niet ten goede.

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 08-03 22:33
Whuzz schreef op dinsdag 12 februari 2013 @ 08:35:
Het probleem: Ik kan geen goede posities vinden en/of de strategie die ik kies pakt altijd verkeerd uit.
Kies ik de flank waar (bij encounter) de cap zit, dan blijkt de tegenstander de andere flank te kiezen, mijn team te wipen om vervolgens natuurlijk de cap te pakken. Kies ik de andere zijde om dat probleem te voorkomen, blijkt de enemy voor een cap-rush te gaan :(

Aan de "niet cap" zijde van de map heb je de standaard "standoff" positie waar minimaal de helft van beide teams altijd aan weerszijde achter hun rotsen zitten en een poos over de kleine vlakte daartussenin heen en weer schiet.
Mijn probleem daar is dat ik als TD weinig kan uithalen. De arty-safe posities bieden weinig tot geen kans tot schieten. De andere tanks helpen met een meer directe LoS is erg lastig, omdat ik als TD mijn hele hull buiten de rotsen moet brengen waarna ik ofwel door arty gepakt wordt ofwel onder focus-fire kom te liggen en ik slechts nog als hulldown obstakel voor mijn teamgenoten kan dienen :')

Aan de cap-zijde is het een vergelijkbaar probleem. Je hebt daar een weg in een "geul" die naar de cap leidt (of gewoon via de flank naar enemy base bij standard). Enige succes dat ik daar heb ik als er enemies in de cap zitten en ik vanaf halverwege die weg vanuit een bosje wat kan raken. Voor de rest is dat deel van de map behoorlijk open, zonder cover, en is het vaak een kwestie van 1 schot lossen, hard wegrennen en ergens anders weer proberen.

Wat. doe. ik. fout?
Wat je bij encounter vooral moet zijn is mobiel en dynamisch. Aangezien je een TD bent die ook nog eens aardig vlot bent kun je prima eerst op de ene flank van afstand helpen en daarna naar de andere flank switchen. Gebruik slopes van heuvels om niet zo makkelijk geartied te worden (kan overigens wel maar moet het wel een ervaren arty speler zijn).

Toch wel weer een aantal lekkere potjes gehad gisteren want ik wilde toch even de triples halen op een aantal tanks. Zo had ik een lekkere 6,3k triple op mijn IS-2 die wel erg van pas komt op weg naar de 110 :)
Victory ratio: 77.78%
Battles: 9
Efficiency: 1678.62
WN6: 2316.94
Average tier: 7.78
Experience: 9914 1101.56
Capture points: 0 0
Defense points: 0 0
Damage: 18542 2060
Kills: 18 2
Spotted: 22 2.44

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 08-03 22:33
Je weet dat de britse heavy (vooralsnog) niet vervangen wordt?

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 08-03 22:33
Zojuist ook weer een aantal potjes gehad (voornamelijk tier 9) die echt heel droevig waren.
Toppunt was nog wel een pot waar de enige andere tier 9 (platoongenootje) na maar 1k damage gedaan te hebben helaas zijn connectie verliest. Mede door wat stomme en lelijke crits/misses had ik op het eind nog maar 1 HE over tegen een Hummel, bijna full hp KV-4 en een 50 120 die al klappen had gehad.
Defeat Map: ! Steppes dinsdag 12 februari 2013 14:56:37
Vehicle: IS-8
Exp: 1.201 + Credits: 66.516
Achievements: : Defender
Vervolgens na nog wat van zulk soort potjes er maar weer mee opgehouden.. 8)7

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • ShockWave
 • Registratie: December 2008
 • Laatst online: 17-04 18:10

ShockWave

Lost it somewhere

Topicstarter
Als lammetjes naar de slachtbank....http://forum.worldoftanks.eu/public/style_emoticons/default/Smile-playing.gif
2e in mijn team had ongeveer een derde minder damage gedaan en ik had meer damage gedaan dan de eerste 6 spelers van de tegenstander..
Dit maakt het brakke weekend toch weer een beetje goed..http://forum.worldoftanks.eu/public/style_emoticons/default/Smile_great.gif

Screenshots:
https://dl.dropbox.com/u/54510589/WoT/shot_008.jpg
https://dl.dropbox.com/u/54510589/WoT/shot_009.jpg
https://dl.dropbox.com/u/54510589/WoT/shot_010.jpg

Star Citizen referralcode


 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 08-03 22:33
eL_Jay schreef op woensdag 13 februari 2013 @ 12:30:
[...]

Ben benieuwd of psychoclown een goede vergelijking voor me kan maken van de e50 en e50m.
De E50M is wel erg lekker hoor en je bent lekker vlot en mobiel om de doorslaggevende factor te wezen in de battles. De E50 is misschien wel iets meer underdog maar daarentegen is de E50M wel weer nog wat meer viable.

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 08-03 22:33
Appie Heijn schreef op donderdag 14 februari 2013 @ 00:34:
Heeft iemand nog connecties met HAMI? Wat een &%@#! gozer zat er bij mij in het team Darkrequiem[HAMI], bah..... Beetje op iedereen lopen schelden en doen. Had de gasten in die clan iets hoger ingeschat.
Are you kidding me? De clan HAMI is van de goede clans misschien wel het meest retardisch, vol met trash.

Eergisteren ging het al niet heel lekker maar gisteren was wel heel bagger, na 4 potjes ook maar mee opgehouden helaas...

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 08-03 22:33
Vanaf morgen zal ik daar wel weer aan werken ;)
Kan ook niet alle dagen op en top zijn!

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • ShockWave
 • Registratie: December 2008
 • Laatst online: 17-04 18:10

ShockWave

Lost it somewhere

Topicstarter
@ Joindry, ik weet denk ik wat je bedoeld als de game start zegt de commander altijd iets en dit valt bij mij ook wel eens weg. (bedoel je dat?)
Is alleen naar mijn idee bij het starten van de battle en niet tijdens de battle zelf dan heb ik er geen last van.
Hoe heb je je geluid ingesteld in WoT, als default sound of gewoon op speakers of headphones?
Vaak loopt de mod beter als je default veranderd in headphones of speakers.

Star Citizen referralcode


 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 08-03 22:33
Volgens mij gebruikt hij WoT Statistics :)

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 08-03 22:33
Kojoottii schreef op donderdag 14 februari 2013 @ 12:32:
[...]


Van mij mogen ze xvm ook wel verbannen. Word beetje ziek van die noobs in arty die perse de paarse meneer moeten raken...

gister ook weer, stonden 3-4 tier x heavies in the open op de vijand te schieten en ik reed daar achterlangs met mijn vk2801, 3-4 arties schieten links en rechts van me, team won wel hard want ze hadden weinig last van de arty ....
Heb daar niet zoveel last van, gewoon zorgen dat arty je niet kan raken en gaan met die banaan.
Soms is het zelfs handig, kunnen de hordes in je team die anders helemaal kapot zouden gaan binnen de eerste minuut nog iets langer je team helpen (hoop je dan maar).

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 08-03 22:33
Ja daar heb je zeker gelijk in, het is ook niet relaxed als er dik 4 arty per zijde is en dan dat geintje gaan flikken. Maarja anderzijds in randoms zitten sowieso weinig tactisch onderlegde mensen dat ze gewoon schieten op wat voor hun een groot risico is (scout in enger dan BatChat :x).

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • ShockWave
 • Registratie: December 2008
 • Laatst online: 17-04 18:10

ShockWave

Lost it somewhere

Topicstarter
Wie zei dat je met een derpgun niet kon snipen vanwege de 0.5 acc.??
Vanuit A7 een arty 1 shotten op D2...594m distance.....http://forum.worldoftanks.eu/public/style_emoticons/default/arta.gif

Star Citizen referralcode


 • ShockWave
 • Registratie: December 2008
 • Laatst online: 17-04 18:10

ShockWave

Lost it somewhere

Topicstarter
wsLy schreef op donderdag 14 februari 2013 @ 19:15:
[...]

Soms heb je het geluk dat de shell gewoon recht op het doel afgaat :P

Eens even een break nemen. 50 battles erop zitten vandaag... 40 wins, 10 losses. Gemiddeld 2000 damage per battle en 1128 xp per battle.
Die derpshells vliegen nooit recht, gewoon rekening mee houden en iets bovenop de tank richten..maar idd wel een lucky shot.

Star Citizen referralcode


 • ShockWave
 • Registratie: December 2008
 • Laatst online: 17-04 18:10

ShockWave

Lost it somewhere

Topicstarter
Nergens last van....Herptiederp met de PZ IV http://forum.worldoftanks.eu/public/style_emoticons/default/Smile_harp.gif
70% extra credits....gewoon 40K binnenhalen met sommige potjes...http://forum.worldoftanks.eu/public/style_emoticons/default/Smile-tongue.gif

Star Citizen referralcode


 • ShockWave
 • Registratie: December 2008
 • Laatst online: 17-04 18:10

ShockWave

Lost it somewhere

Topicstarter
filipy23 schreef op zaterdag 16 februari 2013 @ 11:21:
[...]


Shockwave! I ga dit weekend met je me derpen! Ben vanmiddag online!

Babs out!
Vanmiddag helaas werken sorry, zit nu op mijn werk tot 22:00 uur..
Morgen een vroege dan ben ik rond 14:00 uur thuis en kunnen we dan wel derpen... :+
bal130 schreef op zaterdag 16 februari 2013 @ 14:30:
Idd dion die voor de Pz38Na speelde heerlijk en dan kom ik ineenkeer bij de Pz38Na uit en het is dat jij zei dat je ermee moest scouten, maja ik ken de 'flank' routes nog niet dus meestal knallen ze me nog zo uit dus maar met andere tanks gaan spelen :+
Als ik terug ben nog eens wat meer mee proberen te spelen :D
En nu in gewoon normaal begrijpelijk Nederlands met Punten, Komma's, Spaties en geen msn-/whatsapp-/smstaal.... :?

Star Citizen referralcode


 • ShockWave
 • Registratie: December 2008
 • Laatst online: 17-04 18:10

ShockWave

Lost it somewhere

Topicstarter
themaxter schreef op zaterdag 16 februari 2013 @ 18:33:
Volgens mij hebben ze nog genoeg lijnen te gaan:

- tweede german med
- tweede german td
- japanse (heavy?)
- britse spg
- chinese spg
- europese trees

En dan mis ik er volgens mij nog een paar.
Welke europese trees nog meer dan??

In het tijdperk waarin we de tanks van WoT hebben rondrijden was het of russisch of Amerikaans wat werd gebruikt, Engeland en Frankrijk waren 1 van de weinige met eigen ontwerpen.
Dat we nu een chinese tree hebben is naar mijn idee omdat de chinese WoTpopulatie zo groot is dat ze graag zieltjes winnen door hun een eigen tree te geven.
Kijk maar naar de Chinese type-59 welke uitkwam om de Chinese markt tevreden te houden en te laten groeien (op die server is er zelfs een gouden type-59 met nog meer inkomen te krijgen en een premium heavy.)

Star Citizen referralcode


 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 08-03 22:33
themaxter schreef op zaterdag 16 februari 2013 @ 14:09:
Ik snap de zakelijke kant van WG wel, hoe meer trees, hoe meer mensen deze zullen willen levellen (eventueel met free xp) en dat levert tot nu toe goed geld op als ik de jaarcijfers zo bekijk ;)

Volgens hun planning moet er elke 1,5 maand een nieuwe tree bijkomen, dit is wat mij betreft van de zotte.
Ik zou veel liever zien dat ze het aantal maps verdubbelden en de game in zijn geheel zouden verbeteren.
Iedere anderhalve maand vind ik ook veel te snel. Maak daar per kwartaal een nieuwe toevoeging van tanks van en regelmatig een nieuwe/updated map erbij dan is het 'vlot' genoeg als je het mij vraagt :)
Kaap schreef op zaterdag 16 februari 2013 @ 01:10:
Zo, TC zit er weer op. Ik weet de eindstand niet, maar volgens mij verloren we er slechts 1. Was niet zozeer te danken aan de tegenstander maar meer aan assault op Sand River.
Ging prima inderdaad, toch wel zo'n 18 potjes gedaan dus één loss is niet heel onaardig.
Het was overigens ook wel leuk om met Ronnie en Niklemos van MYM te spelen en daarnaast ook een gast die ik heb leren kennen via publics en nog nooit tank companies had gespeeld (met echt heel goede stats). Was in ieder geval wel weer een leuke tank company :)
ShockWave schreef op zaterdag 16 februari 2013 @ 18:48:
[...]


Welke europese trees nog meer dan??
Er is wel vaker gesproken over een mixed Europese tank tree :)

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 08-03 22:33
Ik ga weer mijn platoon streamen, dus voor de geïnteresseerden zie mijn onderschrift :)

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • ShockWave
 • Registratie: December 2008
 • Laatst online: 17-04 18:10

ShockWave

Lost it somewhere

Topicstarter
dion_b schreef op zaterdag 16 februari 2013 @ 22:26:
Overigens, heb geen hoge verwachtingen van de Cromwell, het is weliswaar een medium, maar speelt als een light. Het is sneller dan de Crusader en marginaal beter bepantserd, maar is erg groot en wordt daarom makkelijk geraakt. Gebruik z'n snelheid en wederom snel schietende gun met lage damage maar hoge pen. Soort scout met tanden. Sterker nog, de Comet die erop volgt in T7 is meer van hetzelfde, de slechtste gun damage van de hele tier, maar snel, wendbaar, nauwkeurig en goede depression. Plus ondertussen flink wat hit points en armour. Ben bijna bij de Centurion I. Die schijnt wel echt anders te zijn (meer armour, meer battle tank).
Cromwell is een awesome tankje, lekkere gundepression, snel, wendbaar hij deed mee een beetje denken aan de fun die ik heb gehad met de AMX 13-75/90 voordat deze werden generfd.
In platoon van 3 totaal OP, helaas weinig damage gun maar wel retesnel met laden dus je kan leuke dpm doen.
Mijn tacktiek was meestal plekje opzoeken om de enemy te spotten en dan wegwezen/in beweging blijven.
Heavies ondersteunen door tanks te flanken die door je lage damage geen aandacht aan je besteden waardoor je ze toch afknalt.
Gaan ze toch naar je kijken/richten gewoon lekker wegrijden.
Je bent wel afhankelijk van open maps in citymaps is het een mwhoa tank omdat je niet bewegelijk kan zijn.

Star Citizen referralcode


 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 08-03 22:33
Sidescraping is op een bepaalde manier tegen een obstakel of gebouw gaan staan dat wanneer je naar achteren rijdt je de tegenstander een mooie klap kan verkopen maar dat hij enkel je turret en je angled hull ziet (met je front in cover).

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • ShockWave
 • Registratie: December 2008
 • Laatst online: 17-04 18:10

ShockWave

Lost it somewhere

Topicstarter


Videotutorial op youtube

[Voor 35% gewijzigd door ShockWave op 17-02-2013 11:08]

Star Citizen referralcode


 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 08-03 22:33
Ga nu mijn Champion Tank Company livestreamen voor de geïnteresseerden :)

Wordt na de CW's hervat!

[Voor 16% gewijzigd door psychoclown op 17-02-2013 20:29]

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 08-03 22:33
bigbeertje89 schreef op maandag 18 februari 2013 @ 01:00:
[...]


Zit je een keer in iemands livestream, hebben we een lemmingteam dat opgerold werd in de stad terwijl wij de flank hielden :|.
Dat was ook wel een heel droevig team zeg, lieten zich compleet overwelven terwijl in de stad de meeste van onze spelers zaten. Uiteindelijk nog een mooie 3,1k damage kunnen doen en wat cap resets maar toen was de koek op. De pot erna was ook wel epic trouwens en ondanks dat mijn connectie een paar keer wegviel heb ik uiteindelijk weer zo'n mooie score weten te plaatsen. Alledrie hadden we >3k damage gedaan en 12 kills dus de mail voor de contest is al de deur uit :)
Mickroz schreef op maandag 18 februari 2013 @ 10:01:
ha, deze is gek dan, clanmaat onderzoekt tracks, koepel, en gun op de T-44, maar heeft niet genoeg vrije xp voor de motor en top gun, speelt een potje met de T-44, en heeft ineens 50k vrije xp op zijn account weer :S heeft wel de motor en topgun onlocked gelijk :P
Wat gek, misschien een bug of serverglitch en heeft hij enorm mazzel gehad!

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 08-03 22:33
Jip99 schreef op maandag 18 februari 2013 @ 10:36:
hey mensen, ligt het trouwens aan mijn pc? of aan het spel.. maar ik heb best vaak dat het spel naar de desktop knalt terwijl die een level aan het laden is...

ik heb een 3570K @ op 4500 mhz.. ik speel echt alles stabiel.. behalve WOT....

iemand tips? misschien is het een instellingen ofzo..
Misschien dat een verse install van World of Tanks werkt maar er zijn echter geen garanties.

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 08-03 22:33
mjtdevries schreef op maandag 18 februari 2013 @ 11:22:
Hebben mensen ook daadwerkelijk succes met de sidescraper maneuver?

Als ik het probeer dan word ik altijd aan gort geschoten en zijn er nooit bounces.
Werkt dat alleen bij hogere tiers, of als je tracks beschermd worden door pantser of zo?

(of ze schieten dan toch mijn turret aan gort. Helaas kan je nooit zien wat ze geraakt hebben)
Jazeker, al is het maar om weer snel in cover te zijn. Als je tegen slimmeriken spelen die na mijn schot denken 'ha, die pak ik nog even' ben ik soms zelfs al gereload voordat ze me nog een klap kunnen geven.
Sowieso helpt anglen zelf al onwijs veel.
mjtdevries schreef op maandag 18 februari 2013 @ 11:31:
Het idee is toch dat je bounces krijgt en dan doet de dikte van de sidearmour er toch niet veel meer toe?

Bij de turret doelde ik op m'n churchill I... Wat is dat een afgrijselijk ding zeg.
Je hebt dan zogenaamd een heavy, maar iedereen schiet er dwars doorheen.
Het idee is om zo min mogelijk je tank te exposen en meteen in een angle te staan waarbij je snel weer in cover kunt duiken. Bounces zijn wel afhankelijk van de dikte van je sidearmor en als de hoek ten opzichte van de shell/gun van je tegenstander groot genoeg is bounce je de shell.

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 08-03 22:33
Ja gold derp op de 3002, ben ik gaan spelen om er beter mee om te leren gaan voor de ESL 3v3 funcup (tier 7 mediums). Kwam er gisteren echter achter dat ze de oude compleet vervangen hebben voor 3v3 tier 8 heavies. Echter is de gun best leuk, zeker in potjes zoals die want hoewel de penetratie laag is is de ROF redelijk hoog en weet ik tegenwoordig ongeveer wel hoe ik de tank moet spelen :)

Het is overigens niet allemaal voor niets geweest want ik heb nu al wel ~90k klaar staan voor de toekomstige tier 8 opvolger (en ik heb zowel de 3002 crew als de E75 crew nog 'over').

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 08-03 22:33
User schreef op maandag 18 februari 2013 @ 12:22:
[...]
Schijnt dat de Leopard nu via de nieuwe tier 8 light komt. :?
Ik dacht dat dat laatst nog ontkracht was en het duidelijk was dat de nieuwe medium tree via de 3002 lijn erbij komt.

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • ShockWave
 • Registratie: December 2008
 • Laatst online: 17-04 18:10

ShockWave

Lost it somewhere

Topicstarter
perpixel schreef op maandag 18 februari 2013 @ 11:39:
Heeft die churchill geen tanks op zijn zijkant hangen? als een soort uitstulping. dat zou betekenen dat je daar nog goed op te raken bent.
Als ze daar op schieten ben je inderdaad het haasje en werkt sidescrapen niet...

Star Citizen referralcode


 • ShockWave
 • Registratie: December 2008
 • Laatst online: 17-04 18:10

ShockWave

Lost it somewhere

Topicstarter
roflmao.......HAMI......whoohahahahahttp://forum.worldoftanks.eu/public/style_emoticons/default/Smile_ohmy.gif

Star Citizen referralcode


 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 08-03 22:33
filipy23 schreef op maandag 18 februari 2013 @ 15:22:
Deze topic is grappig. Vooral toen ik de laatste example bekeek kwam er een grote lach op mijn gezicht.

http://forum.worldoftanks...roll-or-valuable-forumer/

Babs out!
Geniaal topic :D

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 08-03 22:33
dramborleg schreef op dinsdag 19 februari 2013 @ 08:40:
Kyozu welke statistiek mod gebruik jij? Die ene die er voor zorgt dat je wins/losses per dag ziet.
Dat is Statistics pack :)
RvL schreef op dinsdag 19 februari 2013 @ 09:42:
Wat ik me ook afvraag is hoe je nu om moet gaan in potjes waar je v.w.b. tier in de onderste regionen zit. Met m'n PzIII/IV (T5) probeer ik zoveel mogelijk te flanken en te focussen op de tanks die ik wel zou moeten kunnen hebben. Met de KV-1 ben ik daar nog niet helemaal achter. Gisteren met een groepje heavies mee gegaan (waaronder een paar IS'en en een Black Prince) en op zich best een goede pot gespeeld, maar geen deuk in een pakje boter geschoten omdat ik gewoon niet door het pantser van de T7 heavies kom. Ben hier nog een beetje zoekende in.
Wat je altijd kunt doen is proberen te detracken zodat de rest er vol op kan schieten. Daarnaast is het misschien goed om alsnog een andere angle te krijgen op de vijand als die bezig is met je hogere tiers.
Zeker als de vijand zijn aandacht moet verdelen over 2 zijden kan dat erg gunstig werken (en soms ervoor zorgen dat je team toch in beweging komt).

Gisteren begon ik zelf eerst lekker, ook CW heerlijk gewonnen na een flinke achterstand. Helaas werd dat op het eind flink verstoord want met de laatste 6 potjes op de IS-2 helaas maar 2 kunnen winnen terwijl ik die potjes ervoor de ene na de andere zieke win binnensleepte. De 110 is binnen maar ook daarmee nog geen geluk gehad.

Één pot in het bijzonder was echt lelijk, Encounter El Halluf en na wat snipen naar A2/3 getrokken met mijn platoon. Daar een paar tier 7's afgeknald die er meteen naartoe gereden waren en na oa. fik was ik nog op ~35%. We hebben het midden gecleared en ik probeerde een IS te raken maar de shells wilden niet meer landen waar ik ze wilde hebben. Vervolgens werden de 2 TD's gespot en ik kon ze allebei pakken door 1 schot van de IS te nemen. Met nog 5% over en de tegenstander aan het cappen, full hp IS op B1 en een 3001H waarvan ik niet wist waar die was moesten we wel decappen. Platoongenoot die rijdt de cap in, de capper komt naar achteren en ik crit-0-damage met een goldshell. Probeer hem nog te redden door de 3001H neer te schieten maar ik was een seconde te laat. Ik rijd acheruit om te kijken of de IS achter me zit en ja daar is hij, vol naar voren de cap in en de capper meegepikt maar ik heb nog maar 3 shells.. De eerste is een bounce, de tweede en derde goed raak maar ik ben out of shells en we 'dansen' anderhalve minuut in de cap voor een draw. Resultaat is Top Gun, Spartan, 7 kills en 1406 exp met een draw :+
Victory ratio: 60%
Battles: 30
Efficiency: 2593.65
WN6: 2564.07
Average tier: 7.07
Experience: 32998 1099.93
Capture points: 116 3.87
Defense points: 80 2.67
Damage: 63211 2107
Kills: 62 2.07
Spotted: 52 1.73
Ondanks mijn lossstreak op het einde alsnog een erg goede avond gehad.

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 08-03 22:33
Genoeg spelers die voor de kleine jongens gaan, tegenwoordig zie je dat iets minder vaak.
Zelf negeer ik de lage tiers als ik hogere tiers kan raken tenzij de lagere tier echt een grote bedreiging vormt. Een KV-1S die oneshot is laat ik niet zomaar lopen, als die goed speelt (ik ga altijd uit van het ergste) dan kan die alsnog een half team uitmoorden (en ze doen veel damage per schot).

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 08-03 22:33
En dan komt XVM wel erg van pas, als het een gast is met een lage rating ga ik niet moeite doen de lage hp eerste pakken als ik die IS kan pakken. Echter is de hele goede speler tegenover me de 3601 dan pak ik die toch echt eerst.

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • ShockWave
 • Registratie: December 2008
 • Laatst online: 17-04 18:10

ShockWave

Lost it somewhere

Topicstarter
Die is nog wel leuk maar kijk eens wat WarGaming doet tussen het werk door...

Star Citizen referralcode


 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 08-03 22:33
wsLy schreef op dinsdag 19 februari 2013 @ 11:51:
Na 148 battles met de T29 te hebben gespeeld, om alles te unlocken (90mm, 105mm etc. etc.), heb ik eindelijk de T32 :)

Al met al zeer mooie stats moet ik zeggen :)
Heel netjes, gisteren ook mijn IS-2 afgerond met 100 battles. Ik had volgens mij mezelf jinxed door te zeggen dat ik 4k exp wel makkelijk in 6 potjes moet kunnen halen :P

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 08-03 22:33
dramborleg schreef op dinsdag 19 februari 2013 @ 14:01:
Dilemma: Ik heb ongeveer 15k exp staan op mijn kv-1, welke tank zal ik researchen (en kopen)?

KV-1S zie je veel, maar de stats van de T-150 lijken beter te zijn. Weet iemand wat het (grote) verschil is tussen deze tanks/ kan iemand mij een tank aanbevelen?
Ga voor de KV-1S, daar ga je (en van de IS en IS3) geen spijt van krijgen.
Ashrah schreef op dinsdag 19 februari 2013 @ 14:51:
Klopt maar Kyozu kan Perseas vragen of hij wat kan vragen/vertalen.
Yup mochten er dingen voorvallen dan gewoon een DM naar mij toe (natuurlijk niet om elk wissewasje).


Wat betreft eSport, het balletje werd vorig jaar nog voort geduwd en begon te rollen na MYM. Echter zal dat zometeen wel mooi acceleren: http://forum.worldoftanks...aming-venturing-into-wot/ :)

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 08-03 22:33
Sneezzer schreef op woensdag 20 februari 2013 @ 11:32:
[...]

Wat zijn trouwens de tanks die het meest bij Clanwars worden gebruikt als Heavy?
T110E5, IS7, IS4, 50b en T57 zijn toch zeker wel de meest gebruikte heavies.

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 08-03 22:33
TRX schreef op woensdag 20 februari 2013 @ 11:54:
[...]

50b is best een riskante keuze :)
Mwah valt wel mee, ben hem nu laatste tijd weer aan het waarderen. Goede camo en lekker snel.
1-2 voor wat sneller snipe en flankwerk en dan is het echt wel een goede additie :)

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 08-03 22:33
eL_Jay schreef op woensdag 20 februari 2013 @ 12:31:
De lorraine is de verschrikkelijkste tank (na de amx 38/40) waar ik mee heb gereden. (winrate van 33%:|, 126 potjes Full Ops)
Waardeloze acc, meer ricochets dan een 105mm met 199 penetration ondanks dat de lorraine meer penetratie heeft dan een e50 en t29.
Gigantisch profiel, waardeloze camo en niet bestaand armor. Het enige lichtpuntje aan heel die tank is de redelijke snelheid voor zo'n giga tank. Ik heb zelden een plezierig potje in die tank. (nog 180k voor batchat, dus ik vrees dat die er nooit gaat komen :()
Nog 100k voor BatChat en 100 potjes met 71% winrate maar echt hard gaat het niet want ik heb of hele goede potjes en een loss of een bagger pot en een win. De tank is niet heel slecht maar het is zo ontzettend afhankelijk van je team.
wsLy schreef op woensdag 20 februari 2013 @ 12:00:
Siema, kto pl, witam!

De samenvatting van deze ochtend.


Overigens in ons laatste potje een bot tegengekomen, zal dit recorden en hier plaatsen straks.
Dit is inderdaad een goede samenvatting. Meest grote faalpotjes alweer gezien en ik dacht nog wel eventjes ter ontspanning een aantal dubbels te doen..

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 08-03 22:33
bigbeertje89 schreef op woensdag 20 februari 2013 @ 13:47:
Volgens mij zijn er meer (ex-)GOT'ers die goede ervaringen hebben met de Tiger, maar ik denk dat iedereen het er over eens dat het niet de makkelijkste tank is!
Inderdaad, in de closed beta en open beta geen heavies gespeelld rn de Tiger was mijn eerste. Zeer lang na het behalen nog veel gespeeld! :)

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • ShockWave
 • Registratie: December 2008
 • Laatst online: 17-04 18:10

ShockWave

Lost it somewhere

Topicstarter
MSI afterburner zit ook een opnamefunctie in maar voor bewerken ben je altijd afhankelijk van een ander programma

Star Citizen referralcode


 • ShockWave
 • Registratie: December 2008
 • Laatst online: 17-04 18:10

ShockWave

Lost it somewhere

Topicstarter
@knowuse, ken het gevoel, beide in mijn bezit (gehad).
T28 Proto blijft beetje ruk ook als hij full ops is maar doet dan wel goede damage.
Su-152 heb ik een tijdje met de 122mm gespeeld maar uiteindelijk weer op de stockgun teruggevallen en deze is toch leuker, lekker beuken met die dikke derpgun...

Hier nog wat leuke replay's..(tenminste ik vind ze wel geinig om te delen).

594m derpsniping voor een artykill, rond 11:30 zit het zo'n beetje.8 Kill derpfest..beetje close combat opruiming houden en wat snipe werk.T1 Cunningham, acetanker, 8 kills, 50 defensepoints en 53 cappoints...http://forum.worldoftanks.eu/public/style_emoticons/default/Smile_honoring.gif

[Voor 58% gewijzigd door ShockWave op 21-02-2013 16:11]

Star Citizen referralcode


 • ShockWave
 • Registratie: December 2008
 • Laatst online: 17-04 18:10

ShockWave

Lost it somewhere

Topicstarter
HAMI'S butt got kicked the HARD way....http://forum.worldoftanks.eu/public/style_emoticons/default/Smile_great.gif

[Voor 19% gewijzigd door ShockWave op 21-02-2013 20:55]

Star Citizen referralcode


 • ShockWave
 • Registratie: December 2008
 • Laatst online: 17-04 18:10

ShockWave

Lost it somewhere

Topicstarter
Uhm vanavond alleen een draw....FC was Destov..

Star Citizen referralcode


 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 08-03 22:33
oosterhofjf schreef op donderdag 21 februari 2013 @ 20:56:
[...]


Eergisteren mee gedaan met company van HARDS en alles gewonnen natuurlijk. Verliezen ze ooit wel eens? :P
HARDS? Je hebt al zolang niet meer met me gespeeld dat je niet eens goed weet waar ik in zit :'( :+
De potjes zijn ook allemaal gestreamed mocht je ze terug willen zien ;)
ShockWave schreef op donderdag 21 februari 2013 @ 21:16:
Uhm vanavond alleen een draw....FC was Destov..
Goed ook dat hij het terug is, goede FC's kunnen we altijd gebruiken :)

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • ShockWave
 • Registratie: December 2008
 • Laatst online: 17-04 18:10

ShockWave

Lost it somewhere

Topicstarter

Star Citizen referralcode


 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 08-03 22:33
Gisteren nog kort een TC gedaan en wat losse battles en dat ging wel prima.
Nadeel van TC is toch wel de kans om normale damage te doen :P

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • ShockWave
 • Registratie: December 2008
 • Laatst online: 17-04 18:10

ShockWave

Lost it somewhere

Topicstarter
CH-IS2 Ownage in een tier X battle..http://forum.worldoftanks.eu/public/style_emoticons/default/Smile_great.gif

Star Citizen referralcode


 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 08-03 22:33
Ik kan wel weer consumables gebruiken, die x5s komen ook zeer zeker goed van pas!

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 08-03 22:33
Mickroz schreef op vrijdag 22 februari 2013 @ 13:23:
kyozu, waar stream jij mee? xstrip of adobe?
Ik ben begonnen met Xsplit en heb ook FFsplit geprobeerd maar voor het gemak met Xsplit verder gegaan.
Echter kwam een andere streamer met de tip om OBS te gebruiken en ik moet zeggen die is nog veel beter.
Gemak van Xsplit maar nog beter en totaal gratis, de videokwaliteit is ook een stuk hoger.

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 08-03 22:33
Dat doen er wel meer inderdaad maar hoeft van mij niet zo perse, je kijkt toch voor de game niet voor de persoon :P Nu ook weer 1080p aan het streamen :)

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 08-03 22:33
Quantor schreef op vrijdag 22 februari 2013 @ 16:38:
[...]


De reactie/emotie van de spelende persoon voegt wel wat toe vind ik. Je kon hem ook horen praten, weet zo niet meer of dat bij jouw stream ook zo is.
Als ik een tankje wil zien rijden dan kan ik beter zelf het spel aanslingeren! Dus ik zal nooit langere tijd kijken.
Praten sowieso natuurlijk maar geen cambeeld :)
Kan er wel eens over nadenken om te doen maar voor nu vind ik het zo al wel prima.


Daarstraks een paar potjes gespeeld, begon goed maar zodra ik met de tier 10s ging rijden ging het weer nergens over. Daar zit me echt een groot aantal spelers zonder brein dat is echt ongelooflijk..

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 08-03 22:33
Whuzz schreef op zaterdag 23 februari 2013 @ 14:01:
[...]

Er zijn nu eenmaal een hoop nieuwe spelers, die dingen voor de eerste keer doen, die voor jou misschien al gesneden koek zijn. En het lijkt me dat ook zij hier hun ervaringen mogen delen toch? Zo niet, dan moet er misschien in de startpost worden opgenomen dat alleen de elite hier mag posten :P
Onzin, dit topic is voor alle tweakers die World of Tanks spelen :)
Nemean schreef op zaterdag 23 februari 2013 @ 16:10:
[...]


[...]


Denk dat het zoiets gaat worden.
Op die manier loopt het inderdaad op een vergelijkende wijze als met de Chinezen :)
Al vind ik het allang goed als ik niet voor niets die 90k op mijn 3002DB heb staan :P
ZenTex schreef op zaterdag 23 februari 2013 @ 19:17:
Het is weer weekend...

Defeat Battle: Sand River zaterdag 23 februari 2013 18:52:56
Vehicle: IS-3
Experience received: 1.764
Credits received: 85.283
Battle Achievements: Radley-Walters's Medal, Top Gun, Sniper

8 kills, 6.4K damage... En nog 4 vijandelijke tanks over.
Ben trouwens voor 80% gekilled door hun arty, 2 stuks, die me vanaf minuut 1 bestookt hebben (battle duurde 9 1/2 minuten), ik heb geen seconde in het spel rust gehad en ben continue gespot geweest. Jammer dat de rest er dan niks van gebakken heeft, ondanks niemand anders last van hun arty had. Was uiteraard als laatste over.
Moet wel een monsterlijke pot geweest zijn :o
Toevallig een replay van de match?

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • ShockWave
 • Registratie: December 2008
 • Laatst online: 17-04 18:10

ShockWave

Lost it somewhere

Topicstarter
Okay maak je gereed voor nog meer aanwas in WoT....zag net een commercial op Veronica van World of tanks ...www.tankist.nl :F

Star Citizen referralcode


 • ShockWave
 • Registratie: December 2008
 • Laatst online: 17-04 18:10

ShockWave

Lost it somewhere

Topicstarter
Heb hem zelf niet gezien, zat te neuzen op dit forum en hoorde ineens "World of Tanks" voorbijkomen en zag nog net het WoT logo..

Edit: Vond op youtube een Engelse versie en daar zie je inderdaad soms in beeld staan dat het niet uit de game komt wat je ziet.. :+

[Voor 34% gewijzigd door ShockWave op 23-02-2013 21:49]

Star Citizen referralcode


 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 08-03 22:33
Ja heb ik soms ook, ping schiet dan ook even naar de 80ms.
Gelukkig nog geen echte last van gehad in ESL of in de randoms die ik gespeeld heb maar irritant is het wel.

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 08-03 22:33
Dit topic gaat op slot, tijd voor deeltje 30: [MMO] Het grote World of Tanks topic - Deel 30

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream

Pagina: 1

Dit topic is gesloten.Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee