Acties:
 • +1Henk 'm!

 • Kasj
 • Registratie: Juni 2007
 • Laatst online: 18-03 13:08
In mijn zoektocht naar een geschikte soundbar oplossing viel het me op dat er niet echt een centraal topic bestaat over soundbars. Wellicht heeft dat er mee te maken dat de echte audiofiel enigszins sceptisch is over de geluidskwaliteit. Toch denk ik dat de interesse in soundbars zal toenemen. Het lijkt erop dat de soundbar zich snel ontwikkelt en steeds beter een goede surround weergave kan nabootsen. Daarmee wordt een soundbar een steeds interessanter alternatief voor mensen die een minimalistische setup nastreven met behoud van geluidskwaliteit. De hoogste tijd voor een centraal discussie topic, waarin we ervaringen met elkaar kunnen delen.

Wat is een soundbar?
Een soundbar is een geluidskast met meerdere luidsprekers. De soundbar kan onder of naast de LED TV of andere platte tv worden gemonteerd. Door middel van ‘virtueel surround’ geven de luidsprekers een gevoel van een 5.1 surround sound systeem zonder gebruik te maken van achterluidsprekers. Er is maar één manier waarop een soundbar echt goed kan klinken, en dat is met een luidspreker-array. Een soundbar heeft dan niet 2 luidsprekereenheden, maar 16 tot 48 kleine luidsprekereenheden op een rij in één kast. Iedere luidspreker wordt apart aangestuurd met een eigen versterkertje.

Een Sound Bar komt meestal gepaard met een subwoofer voor het leveren van lage tonen. Op veel systemen is de subwoofer draadloos, zodat deze overal in de kamer worden geplaatst.De meeste soundbars werken goed in een kleine-tot middelgrote kamer. Net als bij conventionele luidsprekers, kunt je voor een grote kamer beter kiezen voor een zwaarder soundbar systeem.

Er zijn verschillende soorten soundbars. Zo heb je soundbars die Virtual Surround bieden. Dit houdt in dat de soundbar zelf een surround geluid verzorgd, zonder luidsprekers achter in de kamer te hoeven plaatsen. Let wel; Het is Virtual surround, wat inhoudt dat het surround geluid nagebootst wordt en nooit de realiteit van een echt surround systeem zal kunnen weergeven. Een andere soort soundbar is de Full Surround soundbar. Met soundbars van dit type zijn er nog wel extra luidsprekers nodig achter in de kamer en ook een subwoofer is vereist. De soundbar neemt puur taak van de frontspeakers en de center speaker voor zijn rekening. Dit resulteert in een beter geluid dan met een Virtual Surround soundbar. Daarnaast heb je een receiver nodig om de soundbar en de andere luidsprekers aan te sturen.

De soundbar wordt door middel van een enkele kabel op de tv aangesloten. In de meeste gevallen zal dit een hdmi- kabel zijn. Deze hdmi-kabel zorgt ervoor dat het tv-geluid via de soundbar afgespeeld kan worden en tevens zorgt deze hdmi-kabel voor de verbinding van de dvd- of blu-rayspeler met de tv.

Daarnaast heeft de soundbar vaak ook nog andere aansluitmogelijkheden. Een soundbar beschikt in veel gevallen over meerdere digitale en analoge geluidsingangen, usb-aansluitingen of een docking station voor een iPod of iPhone. Wil je dus ook nog andere apparaten aansluiten dan is dat geen probleem. Sluit deze apparaten dan rechtstreeks aan op de soundbar en niet op de tv.

Overzicht van populaire soundbars

Low-budget (< 300 euro)

Yamaha YAS-101 (subwoofer geintegreerd)
Samsung HW-E450
Panasonic SC-HTB520

Mid-budget (tussen 300 en 750 euro)

Samsung HT-E8200
Sony HT-CT550W
Harmon Kardon SB16
Teufel Cinebar 21
Yamaha YSP-2200
Samsung HW-E551

High-budget (> 750 euro)

Bose Cinemate 1 SR
Harmon Kardon SB30
Bowers & Wilkins Panorama
Teufel Cinebar 51

[Voor 176% gewijzigd door Kasj op 17-07-2012 20:25]


 • ScSi
 • Registratie: Oktober 2003
 • Laatst online: 18-03 08:38

ScSi

Belg.

De Samsung line-up voor 2013 via Samsung Roemenië..

[Voor 85% gewijzigd door ScSi op 09-03-2013 12:41]


 • Shocked
 • Registratie: December 2010
 • Laatst online: 00:03
B&W Panorama - na 6 weken gebruik1. Alhoewel ik een prima 5.1 set van B&W had staan, viel het gebruik ervan toch tegen. Allereerst betrapt ik me erop dat steeds vaker de moeite niet nam om 'm aan te zetten. Alleen bij een film ofzo. Ten tweede zit je met een 5.1 opstelling vast aan 1 opstelling. De kamer veranderen met een andere indeling is haast geen optie meer. Er werd gekozen voor een wat flexibeler opstelling met 2.0 geluid. Dus 2 boxen, links en rechts.

2. De 2.0 opstelling gaf al meer flexibiliteit. In ieder geval viel er wat meer te schuiven. Voor de tv werd op marktplaats een 2e hands Spectral QX111 model voor een zacht prijsje gescoord. Nu begon het erop te lijken!
Het Spectral-meubel heeft wieletjes in de poten en dus verrijdbaar, en de tv is ook nog een zwenkbaar.
De vakken zijn royaal en bergen mooi de apparatuur op.

3. Het volgende probleem dook op. De tv was naar wens te verrijden en door de hoekbankopstelling kan je kiezen voor dicht (1,5 meter) of veraf kijken (3 meter). Maar vaak zat je dan wel met 1 oor in de linkerluidspreker. Ook het stereo-beeld was niet echt ok, stemmen moest je vaak "zoeken" en directe plaatsing van stemmen in het scherm was lastig. Oftwel de virtuele stemweergave was niet perfect.
En weer werd door de relatieve overkill, de 2.0 boxen ( Dali ) niet vaak aangezet.

4. Na veel nadenken en gepruts toch maar eens besloten om naar een soundbar te gaan kijken. Het liefst dan wel 1 zonder subwoofer, omdat je anders weer een blok ergens in de ruimte had die de flexibiliteit zou kunnen beinvloeden.
Kandidaten waren : Yamaha YSP 401 ofzo, Sonos bar, B&W Panorama 2.
Ik kon nergens een Yamaha beluisteren en volgens fora was deze zowiezo slecht met muziek en viel dus af. De Sonos heb ik geluisterd, maar viel wat tegen en kon bovendien geen DTS, DTS-HD en Dolby -HD signalen verwerken. Alleen Dolby 5.1 en dus heb je er niks aan bij films over het algemeen.
De B&W Panorama bleef als kandidaat over, weliswaar veels te duur, maar een poging waard.

5. De B&W Panorama 2 was eigenlijk ver boven gedacht budget. Hobo-hifi leende mij een week een demo-model om te testen.
Stiekum hoopte ik dat het tegen zou vallen, want de prijs (1999,- euro) zou betekenen dat ik a) moest gaan overwerken en b) een gedeelte van mijn audio-spulletjes moest gaan verkopen om het te kunnen betalen.

TEST

De B&W Panorama 2 ligt bij mij vrij op het meubel en wijst iets schuin naar boven. Er zijn 2 sets pootjes bijgeleverd (hoog / laag). Verder bevat de doos niet veel, behalve een afstandsbediening en een muurbevestiging, type primitief. Ook waren er geen hdmi kabels etc. bij.

Instellingen: Via een primitief menu kan je wat basisinstellingen bereiken. Zo kan je de afstand tot linker en rechtermuur instellen, de luisterafstand etc. Verder kan je trebble en bass instellen. Verdere handige functies: ARC, automatisch aan/uit etc.
Een uitgebreide equalizer, db-instelling etc. zit er niet op.

De B&W bezit 3 vrije HDMI-plaatsen. Je kan dus alles via de sounbar laten lopen en de uitgang van de B&W met je tv (arc) laten verbinden. Het grote probleem was hier wel dat geluid asynchroon met het beeld bleef lopen. De soundbar bevat weliswaar een mogelijkheid om te geluid te vertragen (tot 190 mS), maar of het werkte niet of het was te weinig.
De oplossing was vrij simpel : ik heb alle apparatuur (UPC-box, Bluray speler) op de tv aangesloten en de bar op ARC gezet van de tv. Het geluid wordt dan doorgelusd naar de soundbar, maar jet moet wel schakelen via de tv. De soundbar is dan puur slaaf.

Geluid

Treble op +3 en Bass op +2. Zeker de treble iets opkrikken omdat het anders wat dompig kan klinken en dit maakt net het verschil.


De B&W is een 3.0 bar, wat betekent dat hij/zij een zeer belangrijke midden-luidspreker bevat voor stemweergave. Stemmen klinken zeer goed. Vrouwenstemmen zijn natuurlijk. Mannenstemmen wat donkerder dan ik gewend was.

Stereo-effect: goed.

Ruimtelijk surround effect: matig. Het geluid wordt breed weergegeven. Soms hoor je een kogel van links naar echts fluiten, maar over het algemeen moet je geen 5.1 verwachten.

Film kijken: perfect. Het algemene geluidsbeeld is echt heel gaaf. Stemmen zijn duidelijk en er is veel dynamiek. Een explosie is ook echt een explosie met veel bass. Vallend glas en details blijven zeer duidelijk hoorbaar.

Muziek: goed, een 8. Echte boxen klinken gewoon beter. Maar voor mijn doel, meer dan voldoende. Als er een muziekstuk zit in de film, dan klinkt dat prima. Zeker acoustische stukken zijn echt goed. Helder en krachtig.

Ruimtelijkheid: geluid komt goed los van de soundbar. Het geluid lijkt echt "uit de tv" te komen. Dat is wel zeer ontspannend luisteren en kijken.

Pluspunten opgesomd:
+ geluidsweergave films (cijfer 10)
+ geluid muziek (cijfer 8)
+ verwerking formats (Dolby, DTS, PCM en stereo-wide = beter voor muziek)
+ ARC-functie: automatisch aan/uit met TV en hard/zacht via afstandsbediening TV
+ geen subwoofer nodig
+ Klasse-D versterker = zeer zuinig en geen reden om 'm niet te gebruiken
+ eenvoudig in gebruik, slaaf-principe
+ zeer fraai afgewerkt

Minpunten opgesomd:
- het instelmenu alleen oproepbaar bij een 1080P bron
- onduidelijk of geluidsvertragingsfunctie nou wel of niet werkt (omzeild via arc)
- erg duur
- geen 5.1 effecten.
- matige equalizerFoto:
Opmerking: hoekje van de hoekbank is links te zien, het Spectral meubel kan ik verrijden tot waar ik het wil hebben. Ik kan dus kiezen of ik dichtbij kijk of wat verder.

- Sony 40HX850
- Spectral meubel 2e hands QX111
- UPC-Box :X
- Panasonic dvd speler
- Denon pma 4x80 Watt ( oude versterker, staat erin om links wat op te vullen, werkloos)


CONCLUSIE

Het is gewoon een gaaf ding. Voor mijn doel zeer geschikt: eenvoudig, altijd aan en geen subwoofer nodig en flexibel met het meubel. Het geluidsbeeld is gewoon overweldigend met films en je hebt niet het idee dat je een 5.1 set mist. Stemmen zijn duidelijk en goed te volgen. Het grootste pluspunt (voor mij althans) is dat het geluid gecentreerd wordt om/in de tv heen. Ik zit wat meer "in de film" op die manier. Het is wat moeilijk uit te leggen, maar wellicht maakt het voor iemand wat duidelijk: als je een motorrijder ziet en hoort, komt het geronk niet 2 meter van links uit de box maar nu op de plaats waar je het verwacht: van de motor op de tv...

Vragen?

[Voor 3% gewijzigd door Shocked op 23-05-2013 21:31]

Sony 55 A90J & Sony 48A9 - B&O Beosound Stage - Dali Menuet SE - Dali 104 - Lyngdorf BW-2 - Lyngdorf TDAI-1120 in 2.2. opstelling | 3,2 kW Qcell + SolarEdge : plat dak met 3 oost met een boom en 7 west


Anoniem: 451726

Wij hebben nu bijna een jaar de Bose Cinemate 1SR soundbar in huis. B-)

Ik heb toen veel soundbars beluisterd maar vond het altijd maar weinig hebben. In de reviews lees je toch te vaak dat het tot pakweg 700 euro toch teveel vlees noch vis is in soundbar land; het is een te groot compromis voor losse speakers. Ik heb daarom ook in het duurdere segment gekeken die volgens de verhalen wėl een mooi geluidsbeeld kunnen weergeven, zoals oa. de B&W en Bose.

En ja, Bose. Want met alle wilde verhalen die de ronde gaan over Bose was ik wel heel sceptisch geworden. De B&W was ook een mooie oplossing, alleen nog weer duurder wat ik er niet vanaf hoorde. "No high, no lows, it must be Bose" of "Marketing Galore" waren mij bijgebleven. Ja, ik ben ook een audiofiel.

Om kort te zijn, deze soundbar heeft ons echt positief verrast. De Bose is aan de prijs, daar staat echter veel dagelijks gebruiksplezier en gemak tegenover. Absoluut een aanrader om zelf eens uit te proberen!
Mits je durft en je je niet gelijk laat afschrikken door de naam Bose. :P

De plussen
Voordelen van deze Bose is de opvallend mooie weergave van het TV geluid, ook met muziekvideo's klinkt het allemaal prachtig in balans. De surround werkt echt goed. Je hoort opeens echt geluid uit 'virtuele' speakers komen die er niet zijn, opeens naast de gordijnen bijvoorbeeld gaat een piano spelen of uit een plant schuin naast je. Heel bizar in het begin. Het wordt echter nooit kermis met fake effecten of teveel bassen wat ik snel vermoeiend vind. Leuk voor even maar je moet tenslotte ook gewoon het Journaal of een praatprogramma ermee kunnen kijken, spraakweergave is goed duidelijk en helder. De Bose soundbar bij ons dan ook altijd in gebruik, het eigen geluid van de TV is nooit meer gebruikt. Meegeleverd wordt ook een subwoofer, die is gelukkig klein en werkt draadloos en - heel belangrijk - bonkt niet.

De minnen
Nadelen zijn de al genoemde hoge prijs en dat je niets maar dan ook helemaal niets zelf aan het geluid kan instellen. ;( De soundbar moet je wel zelf kalibreren op de ruimte met een speciale hoofdtelefoon die je er ook bij krijgt, dat systeem werkt op zich wel weer gebruiksvriendelijk. De Bose is doordat je de surround mode nooit uit kan zetten dan ook voor mij geen vervanger voor een volledig geluidssysteem.

[Voor 4% gewijzigd door Anoniem: 451726 op 21-09-2013 19:04]


Anoniem: 451726

NoxiuZ schreef op woensdag 02 oktober 2013 @ 19:21:
[...]

Ik vind het leuk geluid maar voor het geld is er zoveel beter te verkrijgen. Mijn pa heeft hem hangen, stuk voller dan de tv en dat is met name dankzij de sub.

Wat mij betreft is het een ding van kijk mij eens een Bose hebben en niet vanwege het goede geluid. Het verschil met normale speakers is imho nog veel te groot om te zeggen dat er deftig surround uit komt.
Normale speakers vs. soundbar is een totaal andere discussie. Heb heel wat soundbars uitgeprobeerd en vond de Bose soundbar gewoon het beste geluid hebben. Let wel: voor een sound bar. Kijk mij een Bose hebben is onzin, want sinds wanneer is Bose een status symbool geworden. :?

De voordelen om niet de hele woonkamer met boxen vol te plempen weegt toch het zwaarste bij de keuze van een soudbar. Deze Bose soundbar zet een mooi muzikaal en vooral rustig geluidsbeeld neer.

Hardware.info heeft de Bose soundbar getest, aardig verhaal ook over soundbars in het algemeen.
Ze vergeten alleen te melden dat je altijd een soundbar opnieuw moet kalibreren wanneer je de set anders plaatst.

http://youtu.be/zhBghArinf4

Ook een bijzondere opstelling, de soundbar op de tv.


Anoniem: 451726

Die Denon en ook de Bose Solo zijn geen volledige soundbars, het zijn soundboards of -bases. Het is meer geschikt voor een upgrade van het TV geluid, verwacht dan ook niet veel surround sound.

Ga vooral zelf luisteren of het genoeg verbetering voor je is. Uiteindelijk ben ik bij een volledige soundbar van Bose uitgekomen omdat ik die vooral voller en ruimtelijker vond klinken dan een compacte soundbase. Is het genoeg voor je dan is het wel een hele mooie compacte oplossing.

Er komen de laatste tijd veel meer van dit soort producten op de markt voor vergelijkbare prijzen:

Panasonic SC-HTE80


Orbitsound SB60


Philips SoundStage HTB4150B, etc.


Al kun je ook een paar actieve stereo speakers naast de tv plaatsen.
Zoals deze Philips Fidelio SoundSphere. Wanneer iets hoger budget geen issue is. :9

[Voor 3% gewijzigd door Anoniem: 451726 op 20-10-2013 18:10]


Anoniem: 616444

merauder schreef op maandag 15 september 2014 @ 12:36:
Eerder schreef ik dat ik een soundbar aan het overwegen was. Heb ondertussen nog altijd niet een gekocht, wel het e.e.a. toegevoegd aan mijn setup.

Ondertussen heb ik een aantal soundbars beluisterd, en ben eigenlijk niet onder de indruk. Vrijwel alle soundbars die ik heb beluisterd hadden iets synthetisch in het geluid wat ik zelf niet mooi vind. Vervolgstap is dat ik nu 5.1 Slimline recievers ga uitproberen.
Ga eens luisteren naar een Bose Cinemate 1SR. Ik vond meeste soundbars vooral een kermisgeluid hebben totdat ik deze Bose tegenkwam. Heel ruimtelijk en natuurlijk geluid zodat het ook nooit vermoeiend wordt. Geluid lijkt echt te komen uit speakers achter en naast je die er niet staan.

Die remote is een clunky baksteen maar een van de fijnste die ik ooit heb gehad, werkt ook universeel. Grootste nadeel: niet goedkoop.


 • Wom
 • Registratie: Januari 2002
 • Laatst online: 00:42
Heb inmiddels een paar weken een HT-CT 370 van Sony die ik tegelijkertijd met mijn nieuwe tv heb gekocht. Eerlijkheid gebied mij te zeggen dat wanneer je de subwoofer wegdenkt het verschilt niet enorm is met het geluid uit de tv zelf. Toch komt er een prima geluid uit en is alles gebruiksvriendelijk. De draadloze sub is een seconde of drie later wakker maar verder werkt het systeem snel en eenvoudig. De NFC-optie werkt verbazingwekkend eenvoudig, iets wat ik al vaker dan gedacht gebruikt heb om snel iets te laten horen aan bezoekende vrienden of mijn vriendin.

Ik kom van een goedkoop 5.1 setje van Philips maar heb totaal geen behoefte meer aan een soortgelijk systeem. Tuurlijk begrijp ik dat er kwalitatief betere systemen zijn, maar ik hoef geen grote zuilen in mijn woonkamer. Geeft wel een opgeruimd gevoel eigenlijk :+

Carnavalmarkt.nl - Gratis adverteren met carnaval- en feestartikelen


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • ocn
 • Registratie: November 2004
 • Laatst online: 01:11
martijn24 schreef op dinsdag 05 mei 2015 @ 22:28:
Ik ben ook aan het kijken voor een Soundbar vandaag de JBL SB400 wezen beluisteren in de MM te Eindhoven.

Komt toch een heel mooi geluid uit dit apparaat en ik schrok hoe hard deze gaat en hoe helder deze blijft.

Ik heb vandaag mijn 5.1 de deur uitgedaan ( Jamo 608) speakers en wil nu graag iets met weinig kabels.
En Blauwe tand verbinding zodat ik spotify kan streamen.

Ik vind alleen 500,00 een beetje teveel geld en heb maximaal 350,- tot max 400,- te besteden.

Helaas valt die JBL SB400 dan uit de boot, maar dacht mischien aan de sony soundbar ht-ct770
iemand ervaring in deze soundbar?
Heb een goede tip voor je, je kan de JBL SB400 via JBL zelf kopen, hij is dan refurbished, maar dat is prima (heb er zelf ook 1 refurbished). Je hebt gewoon 2 jaar garantie bij JBL zelf.

http://www.jbl.nl/product-detail-outlet-nl/cinema-sb400.html hier kost hij 399 euro, vervolgens bestel je er nog een JBL Clip (black of grey) bij uit de outlet, en dan kan je kortingcode 20EXTRA gebruiken (de minimumbestelwaarde is 400 euro, vandaar dat die clip erbij moet). Uiteindelijk ben je dan voor de SB400 en de Clip € 351,19 kwijt :)


 • DjVe
 • Registratie: September 2007
 • Laatst online: 22:07
Mijn soundbar is ook iets breder dan de TV (4 cm per zijde)

Stoort me niet.


 • DeRooney
 • Registratie: Oktober 2002
 • Laatst online: 22-03 20:28
ook bij mij is het soundbar-paaltje in mijn hoofd geplant. Omdat mijn vrouw die draden en achterspeakers liever niet wil "en hoe vaak kijk ik nu films waar ik ze voor nodig heb" is de veelgemaakte opmerking.

Woonsituatie is nu zo, zit redelijk dicht op de tv:


zijn hier mensen uit Nijkerk (of buurt van..) waar ik even kan ervaren hoeveel surround effect je hebt met een soundbar?

Ik heb nu een losse sony receiver en sony 5.1 speaker set, sony ht-ss1100. geen high-end dus.
deze set heb ik na mijn verhuizen naar mijn huidige woning nog niet opgehangen.

Leuk om The Gladiator, U-571 of Pearl Harbour mee te kijken vanwege het surround.

Maar het topic doorlezende heb ik al begrepen dat een echte 5.1 ervaring niet verwacht hoeft te worden.

Maar ik ben wel benieuwd naar wat er wel verwacht kan worden.

Als ik nu een budget moet noemen zou ik zo uit mijn blote hoofd zeggen max 200,- euro.

Twijfel nu dus of ik de speaker set maar moet laten voor wat het is en naar een soundbar moet gaan kijken of dat ik mijn set (waar ik altijd tevreden over ben geweest) nog weer in volle glorie ga herstellen.

Of dat ik ga voor een set met draadloze achterspeakers. Maar draadloos is maar beperkt draadloos aangezien ze nog steeds stroomtoevoer nodig hebben. en dat gaat ook via een draad...

[Voor 16% gewijzigd door DeRooney op 03-01-2017 14:48]


 • DaKa86
 • Registratie: Januari 2017
 • Laatst online: 19-03 11:17
Hallo specialisten,

Ik ben nieuw hier op het tweakers forum en heb een vraag aan jullie.

Afgelopen week heb ik mijn Sony 5.1 systeem verkocht, ik wil alles zo simpel mogelijk houden en daar
hoorde voor mij geen reciever bij. Dvd's en cd's afspelen doe ik via de Xbox One en een nieuwe geluidsset sluit ik bij voorkeur optisch aan, plug & play dus.

Nu zie ik door de soundbars het bos niet meer. Heb de shortlist tot de volgende modellen beperkt.

- Samsung HW-K 650 (omdat ik ook een Samsung 4K tv heb, en de lage prijs voor ogenschijnlijk "veel")
- Denon DHT S514 (omdat ik er bijna alleen maar goede verhalen over lees en het er goed uitziet)
- Yamaha YSP 2500 (omdat een demo van de 5600 mij overtuigd heeft van de Yamaha kwaliteit)

Qua prijs ontlopen ze elkaar nogal. Respectievelijk €329 (incl cashback actie) €449 en €649.

Bluetooth is een must, wifi niet. Graag met fysieke ab. En een subwoofer.
Met merken als Sony en Philips heb ik niks. Bose en Sonos zijn mij wat te prijzig.

Graag hoor ik jullie pro's en con's.

Tevens dit; mijn tv meubel ziet er als volgt uit;Het middenstuk wil ik er gedeeltelijk (net zo diep als de bewuste bar) tussenuit zagen.

Ga ik hier problemen mee krijgen qua akoestiek?

 • Harmen
 • Registratie: Oktober 1999
 • Laatst online: 22-03 19:24

Harmen

⭐⭐⭐⭐⭐⭐

DaKa86 schreef op woensdag 4 januari 2017 @ 20:59:
Het middenstuk wil ik er gedeeltelijk (net zo diep als de bewuste bar) tussenuit zagen.
Ga ik hier problemen mee krijgen qua akoestiek?
Lastig om te zeggen, heb zelf de Denon soundbar in een meubel van Karwei staan:


Vind een soundbar op een meubel geen gezicht, ook niet echt fijn als je kinderen hebt. De Denon soundbar heeft een bas reflex aan de zijkanten, ga er vanuit als je hem niet te diep erin plaats het geluid wel goed moet zijn.

Laat mij nog steeds verrassen door het geluid van deze soundbar, het klinkt gewoon goed. Subwoofer doet lekker subtiel zijn werk, niet te overheersend.

Whatever.


 • Strider
 • Registratie: November 2001
 • Laatst online: 17:45
Pioneer heeft ook een nieuwe soundbar, ik vraag me af wat het verschil is met de Onkyo :P

BlaBlaBla


 • JBS
 • Registratie: Januari 2004
 • Niet online
Ik overweeg de Samsung K950 maar vraag me nog even af hoe de boel aan te sluiten.
Als sources heb ik nu een Shield (2017), Samsung SMT C7140 (Ziggo), PS4 en op dit moment ook nog een Pi. 4 source apparaten dus, allemaal via HDMI aan te sluiten. TV betreft een Samsung KS7000 UHD met One Connect Box (4x HDMI In).Gezien de 2x HDMI In van de K950 kan niet alles op de soundbar aangesloten worden.
De Shield geeft 4K HDR met Atmos en dat wil ik uiteraard benutten.

Kan de TV dienen als hub en via HDMI IN 4 (ARC) van de Samsung One Connect Box naar de soundbar? (in dat geval blijft er 3x HDMI IN over en moet ik kiezen welke source ik laat afvallen aangezien ik er zoals beschreven 4 heb).
Of wat is de beste manier deze configuratie aan te sluiten?

[Voor 3% gewijzigd door JBS op 25-01-2017 12:16]


 • Rann
 • Registratie: November 2010
 • Laatst online: 23-03 14:12
Vraag:

Ik zit op dit moment op een pricewatch: Edifier B3 CineSound te azen..

Alleen nu zat ik eens mijn TV te bekijken.. Het is nog een relatief oude flatscreen (1080i :+ ) Kan ik deze soundbar überhaubt connecten met mijn TV?

TV:
TV

1x hdmi naar Ziggo device
1x hdmi naar Chromecast
1x hdmi naar Steam Link (Deze wissel ik met de chromecast)

Ziggo device
Ziggo device

Het Ziggo device heeft wel een S/PDIF verbinding.. Zou de soundbar dan alleen via dat werken (dus dan niet via m'n chromecast?)

Of kan ik dan beter op zoek gaan naar een Soundbar met een extra hdmi aanlsuiting zodat ik de chromecast/steamlink daar op kan aansluiten?


Niet meer relevant, nieuwe TV gekocht :P

[Voor 16% gewijzigd door Rann op 27-01-2017 16:44]


 • enzoronald
 • Registratie: Augustus 2003
 • Laatst online: 23-03 15:16
Rino schreef op vrijdag 21 april 2017 @ 19:04:
[...]


TV-geluid kan (nog) niet worden afgespeeld via andere Heos luidsprekers

Dit gaf ik ook in m'n vorige post aan.
Volgens mij heb je daar inderdaad de Heos Bar voor nodig, de nieuwste sounbar dus á 999€.


Die is wel compatibel met draadloze achterluidsprekers en subwoofers van HEOS
Kan wel hoor :-) zit in de app (is nu uit beta) een mogelijkheid voor. Zie :

https://tweakers.net/ext/f/7UmCvnDpxgAVTxls2LP2nxw7/thumb.png

[Voor 9% gewijzigd door enzoronald op 22-04-2017 22:41]


Anoniem: 898743

belrpr schreef op dinsdag 9 mei 2017 @ 23:20:
Zelf ook aan het twijfelen om ofwel de Yamaha YSP-5600 of de LG SJ9 te halen.
Lang altijd een surroundset willen halen maar geen budget voor de schilder werken en nu kabels trekken is niet echt meer mogenlijk.

Voordelen Yamaha:
- DTS:X (Hoe meer technologieën hoe beter)

Voordelen LG:
- Minder bombatisch
- Chromecast (Kan mijn huidige chromecast dan vervangen)
- Wireless sub
- Heb een LG tv :p

Gebruik is voor:
- muziek (spotify via chromecast)
- films / series via chromecast (plex)
Beetje appels met peren lijkt me
Sony komt wel met een soundbar wat misschien mee kan doen met de Yamaha
12 drivers 8 versterkers dus op papier lijkt het wat te zijn.
Zou ook extra hoge plafons aankunnen en lijkt me dat het wat zegt voor de projectie naar boven

LG en de Philips kan je denk ik lastig vergelijk tegenover een Yamaha maar kosten ook minder dan de helft en hebben veel minder drivers
Dat lompe is niet voor niks denk ik dan maar
De Philips wordt trouwens overal redelijk afgebrand dus die zou ik sowieso laten afvallen

De Yamaha moet je denk ik minimaal een 55 inch boven hangen anders ziet het denk ik wat minder uit
Beetje lastig om een idee te krijgen aangezien het kastje met de 4k speler niet erbij staat maar ik vind het lompe best meevallen of het komt doordat ik er al aan gewend ben :P
Je krijgt er wel heel wat voor terug dat scheelt _/-\o_

 • wvkreg
 • Registratie: Januari 2002
 • Laatst online: 21-03 18:31
Ik ben op zoek naar een goede soundbase. Ik heb de Sonos Playbase gekocht, maar deze gaat terug vanwege gebruik aan DD (5.1) Plus en vooral DTS en Flac ondersteuning. Ik zoek eigenlijk iets wat ik onder de tv kan plaatsen net als de Playbase.

Ik kom dan al snel op zoiets wat ik ik niet goed ken: pricewatch: Teufel Raumfeld Sounddeck Wit

Mijn voorkeur zou zijn deze : pricewatch: Denon HEOS Bar (Zwart), maar de Wife acceptance factor is duidelijk lager want staat voor tv en kan iets gelift met de voetjes (maar de tv staat iets schuin dus niet handig op een diepte van 40cm tv-kast).

Heeft iemand nog goede suggesties? Paar foto's van de huidige opstelling toegevoegd.

 • ToyotaMR2
 • Registratie: Mei 2005
 • Laatst online: 21:41
Ghehe, tegemoetkoming was een Transporter radio.
https://img.diytrade.com/...B_TF_card_reader/a3d2.jpg
Achja best grappig, kan bij mijn zoontje op de kamer.

Die K950 is wel een bakbeest zeg. Vooral vergeleken met de YSP-2500 en een 50" tv.


Jammer dat er geen pootjes op zitten waardoor de bar boven de voet van de tv kan staat. Nu staat de bar echt óp de voet.

Maar misschien zit dat nog in de doos.
Zo eens kijken hoe ver ik kom met aansluiten.


OK, geen pootjes dus. Krijg de bar niet lekker kwijt op mijn meubel met deze tv. Ook kan ik de tv blijkbaar niet meer bedienen. Bar is een stuk hoger en blokkeerd de sensor en heeft geen IR-passthrough zoals de Yamaha.
Ik krijg ook nog geen tv beeld, morgen eens met de ingangen/kabels spelen.
De Harmony Elite krijg ik ook niet 123 aan de gang, morgen eens opnieuw instellen via de pc.

Even de Shield gekoppeld en wat YT demo's gespeeld.
Moet eerlijk zeggen, het is overweldigend ruimtevullend geluid. Geluid gaat echt rondom je en de bass is zeer diep aanwezig. Je waant je echt in een bios.

Alles koppelen, instellen en de AB zijn niet heel intuïtief. Ik dacht ah dat doe ik wel even, maar moest toch echt de handleiding erbij pakken.

Met dat ik dit typ zie ik ook 2x het beeld van de Shield wegvallen naar een zwart source beeld met de melding 'rear speaker' 'avr speaker' op de bar.
Meh, https://us.community.sams...-Speaker-quot/td-p/153517
Verbindingen zijn dus vooralsnog niet geheel waterdicht.

Morgen eens wat beter instellen, kijken of het goed komt/blijft en eens proberen of tv kijken voldoet.

[Voor 48% gewijzigd door ToyotaMR2 op 08-12-2017 19:55]


 • jamas
 • Registratie: Maart 2004
 • Laatst online: 19:51
@Goldme Je kunt de subwoofer ook secure verbinden, dat heb ik ook gedaan. Dan brand het lampje rood/geel, misschien verhelpt dit je probleem

Secure Link HT-ST5000

 • ToyotaMR2
 • Registratie: Mei 2005
 • Laatst online: 21:41
@Bean77 voorlopig zo

Acties:
 • +1Henk 'm!

 • Moost01
 • Registratie: Februari 2010
 • Laatst online: 09-03 16:08
DR BAMI schreef op maandag 12 februari 2018 @ 12:09:
Iemand ervaring met de LG SJ5? Ik zoek gewoon een degelijke soundbar voor mijn nieuwe LG Oled 55C7V. Ik hoef geen spectaculair geluid maar wil er wel een muziekje op kunnen luisteren. Ik ben benieuwd! Bedankt alvast.
Tip:

Neem de LG SJ8 + bijbehorende bracket (T8)
Kan je er een mooie opstelling van maken, en is goed geluid.

[Voor 21% gewijzigd door Moost01 op 05-03-2018 17:04]


Acties:
 • +1Henk 'm!

 • TechFox
 • Registratie: Juni 2011
 • Laatst online: 22:06
Ik heb een playbase van sonos en deze heb ik aangesloten op een Samsung UE40JU7000. Ik heb het zo ingesteld dat ik via me tv afstandsbeding de soundbar harder en zachter kan zetten..

Ik krijg alleen de audio out melding niet weg? Dit komt te voorschijn wanneer ik geluid harder of zachter zet.Iemand enig idee.. Me "goedkope" samsung tv van 200 euro kan het wel.. Deze lijkt het niet te kunnen :/

 • Officier-Dries
 • Registratie: Juni 2018
 • Laatst online: 03-07-2018
Kent iemand dit merk eigenlijk:
pricewatch: Jamo SB 40
http://assets.jamo.com/product-images/SB-40-15.jpg
http://assets.jamo.com/product-images/SB-40-12.jpg

Soundbar ziet er echt mooi uit, maar ken het merk niet en er is weinig over te vinden.

 • 13art
 • Registratie: Januari 2004
 • Laatst online: 22:05

13art

Moderator Mobile
Was laatst bij vrienden en die hadden een LG soundbar staan. Ik denk de SK8.
Om die even goed te laten horen/werken hadden ze luid het nummer "We will be immortal" van Gunz for Hire ft. Nikki Milou opgezet.

Die set klonk niet verkeerd. Wel viel het me op dat luid volume bij een bepaalde frequentie het laag wat leek weg te vallen.

Gisteren thuis hetzelfde nummer maar eens op mijn YSP-2700 aangezet. Ik was op slag weer verliefd op mijn YSP-2700. Dan merk je duidelijk dat deze toch wel een in een hoger segement zit. Hier bleef het laag duidelijk hoorbaar zonder het idee te hebben dat het weg viel. Om nog maar te zwijgen over hoe luid de set kan.

Nadeel van de YSP-2700 vind ik wel dat ik eigenlijk geen surround effect ervaar. Nou is de kamer opstelling ook verre van ideaal hiervoor. Onze woonkamer is ongeveer vergelijkbaar met deze:


Kortom, smalle woonkamer, met links een raam (waar 's avonds een pliché gordijn voor zit) en aan de andere kant open naar de achterkant toe.

Soms twijfel ik of de SJ9 van LG niet voor iets meer surround ervaring zou zorgen omdat daar ook nog speakers naar boven zijn gericht. Maar goed de YSP-2700 komt wat beter uit de test als het aankomt op geluidskwaliteit en zo heel veel waarde hecht ik nou ook weer niet aan surround geluid (anders had ik de overstap niet gemaakt van een surround set naar een soundbar).

Enjoy the silence


 • Famous
 • Registratie: November 2009
 • Laatst online: 23:28

Famous

R 400+

Krishhh schreef op donderdag 29 november 2018 @ 09:03:
[...]


Ik overweeg ook om deze soundbar aan te schaffen, maar twijfel nog of het staat bij een 55 inch. Heb jij misschien een foto van hoe dat staat?
Doe het even full size;
Dan nog betreft de rears.
Hieronder de bank en je zit in het midden van de tv als je op de tweede plek van rechts zit. Hierom twijfel ik dus voor de toevoeging omdat ik dan niet in het midden (tussen) de rears zit.
Zal het surroundgeluid dan nog wel goed overkomen?

Xbox live: Ghesous | Polo AW GTI 275pk, 450nm


 • ToyotaMR2
 • Registratie: Mei 2005
 • Laatst online: 21:41
Zojuist de HT-ZF9 aangesloten en moet zeggen ben aardig verrast.

Vergeleken met de K950 is het best een zielig ding, maar past daardoor wel beter bij mijn 50" tv.

Formaat sub verschilt niet veel, de bar zelf wel aardig. Ook het gewicht is aardig, 6 vs 3 kg.

Het geluid met tv lijkt wel scheller/minder warm itt de K950, maar lijkt me ook niet geheel vreemd met 3 vs 15 drivers.
Ik merk het aangezien ik ze naast elkaar heb geluisterd.
Als ik dalijk 2 dagen verder ben, zal ik niet meer beter weten.

Ook even een stukje Transformers in Atmos naast elkaar gekeken. En ondanks ik (nog) geen rears heb, hoorde ik af en toe wel het geluid van achteren/naast mij komen. Dus dat hebben ze toch goed gedaan op 1 of andere manier.

Geluid is meer dan prima. Daar waar de K950 gewoon een bruut ruimtevuller is (En dat doet ie op standje 20 al. Stand 25 is eigenlijk onhaalbaar ivm de buren, en dan te bedenken zijn max van 100.), is de Sony is meer "sophisticated".
Ik ben positief verrast en totaal geen spijt van de aankoop/wissel.

Dalijk nog de rears erbij en het is een prima setje, zeker voor de prijs -20% +gratis rears.

En niet geheel onbelangrijk, nummer 1 reden voor deze aankoop/wissel, de soundbar wisselt goed van ingangen mbv de Harmony ongeacht huidige ingang.

Tot zover happy user.
/tot mijn zoontje de sub poort ontdekt heeft en daar speelgoed in gaat duwen, of ontdekt dat hij het rooster van de bar eraf kan halen }:|

[Voor 3% gewijzigd door ToyotaMR2 op 24-01-2019 19:28]


 • ToyotaMR2
 • Registratie: Mei 2005
 • Laatst online: 21:41
Vandaag eindelijk het setje SA-Z9R ontvangen.
Moet zeggen, zien er behoorlijk zielig uit vergeleken met de rears van de K950 (passen er zowat 3x in), maar ze doen hun werk.
Weet nog niet of het in de buurt van Atmos komt, maar het systeem werkt OK.

Surround doet het goed, instellingen werken prima. Hoefde niets te pairen, gewoon stroom erop en up and running.

Ik heb de set nog niet hard getest, maar denk dat er niks te klagen valt. Kan nu iig wel in de avond een film kijken iit de K950, waarbij zelfs op laag volume alles bij elkaar trilde.Eens kijken of deze Tesa haakjes de rears kunnen houden.

[Voor 13% gewijzigd door ToyotaMR2 op 18-03-2019 20:20]


 • Famous
 • Registratie: November 2009
 • Laatst online: 23:28

Famous

R 400+

Lekkerboeie86 schreef op woensdag 17 april 2019 @ 08:14:
[...]


Heb je hem toevallig ook voor de voet staan? Of hangt alles aan de muur? Ik wil hem eigenlijk graag voor de TV leggen op het tv-meubel, maar gezien de hoogte van de soundbar moet het wel btje fraai eruit zien.

Mooi dat het je goed bevalt sowieso! Met deze opstelling is het wel helemaal af hoop ik :)
De TV hangt aan de muur en de soundbar ligt op het meubel.
Sub staat er tegenover, naast de bank.
TV had ik eerder hangen maar wist al de de SK10Y kwam, dus hier wat rekening mee gehouden maar die mocht wel iets lager hangen.

Had al wat bevinden en foto's gepost mocht je meer informatie willen of zien.


Xbox live: Ghesous | Polo AW GTI 275pk, 450nm


 • Famous
 • Registratie: November 2009
 • Laatst online: 23:28

Famous

R 400+

Bhamm schreef op woensdag 17 april 2019 @ 15:15:
Ik had Smits vorige week aan de telefoon en ze konden niet lager gaan dan 500 voor de Sk10y
Apart..
wellicht ligt het eraan wie je aan de telefoon hebt, geen idee.

Heb net de LG Wi-Fi app geïnstalleerd voor de SK10Y.
Je hebt daar meer opties dan op de soundbar zelf en zag dat de modus op "Music" stond. Deze heb ik nu op Movie gezet en de stemmen uit de rears vielen bijna compleet weg! Heb ze ook nog op -1 gezet en het klinkt nu echt beter.

Je kon er ook voor kiezen om de output altijd op surround te hebben staan (wat blijkbaar standaard is) of op "Original Sound", heb hem nu op de laatste gezet.
Ben benieuwd als ik weer eens lekker ga zitten voor een film :)

Was trouwens ook een update beschikbaar voor de bar via de app. Heb die gelijk maar uitgevoerd :YXbox live: Ghesous | Polo AW GTI 275pk, 450nm


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Autopilot
 • Registratie: November 2018
 • Laatst online: 22-03 17:26
Hallo allemaal,

Ik hoop dat jullie mij als audio newbie kunnen helpen met een aantal vragen.
Ik ben op zoek (voor mijn nieuwe Phlips 65 inch oled) naar een Atmos soundbar (evt met 2 rearspekers optioneel) voor rond de 300 a 400 euro. Ik heb de LG SK9Y en SK10Y op het oog. Als jullie alternatieven hebben hoor ik het ook graag.

1) Loop ik tegen problemen aan als ik een Philips Oled gebruik met een LG soundbar bij bijvoorbeeld Atmos materiaal of iets anders?

2) Hoe werken de rear speakers? Moet je ze telkens opladen en vervolgens werken ze draadloos achter in je kamer opgehangen zonder snoeren?

3) Loop ik tegen Atmos verlies aan vanwege de bovenkastjes boven de tv (soundbar komt onder de tv te staan) die het geluid terugkaatsen? Zie foto hieronder:4) Hoe is jullie ervaring met overlast voor vrouwtje/kinderen die boven dan liggen te slapen met hun deuren open als soundbar aan staat?


DE LG SK9Y staat nu op iBOOD voor 299 euro. Doen of niet?

Alvast bedankt!

[Voor 14% gewijzigd door Autopilot op 01-07-2019 17:09]

Tesla Model 3 SR+ Metallic Blue, Black, Aero


 • Engineer Stewie
 • Registratie: Februari 2007
 • Laatst online: 22:04
Heb hem ook gekocht, op basis van reviews en nog niet beklaagd. Ik heb 635€ betaald, een stuk meer maar had het er voor over. De oude Sonos playbar heeft nog goed opgebracht.
Grootte valt toch mee :+ .


 • Engineer Stewie
 • Registratie: Februari 2007
 • Laatst online: 22:04
Buis in de muur (zelf gebouwd huis) die van achter de TV tot achter de kast loopt en uitkomt tussen de stopcontacten, coax en UTP aansluitingen.Nu komt er nog een nieuwe hangkast (meubels zijn toch versleten) dat volledig dicht is (Telenet decoder is toch RF) en misschien hang ik de samsung soundbar nog op. Maar denk het niet, dan moet ik bij vervanging mogelijks gaten dichtmaken ed. Brengt ook niet veel bij.

 • Dark Master
 • Registratie: Oktober 2003
 • Laatst online: 22:25
jos707 schreef op maandag 16 december 2019 @ 00:23:
[...]

Ik vraag hoeveel beter deze klinkt in vergelijking met de Q90R. Zou mij verwonderen mocht deze de dubble prijs waard zijn.
Ik druk geluid niet uit in geld. Geluid is emotie en persoonlijk. Voor mij springt de Ambeo hoog boven alle andere bars uit, in mijn optiek rechtvaardigt het voor mij de hoge prijs.

Ik vind ook vooral de Ambeo techniek interessant en vind het bizar dat ze dit met virtualisatie voor elkaar krijgen uit 1 apparaat.
Een grote plus vind ik ook dat er een dedicated sub aansluiting op zit. Dat zie je zeer weinig! De woofers die bij de meeste soundbars zitten kun je niet echt een woofer noemen maar meer een geluidskist die nog een stukje laag meepakt.

Ik snap dat voor iedereen de beweegreden anders is. Het is zeker veel geld daar kun je niet omheen.

Ps: Ziet er trouwens prima uit onder de tv hoor. ;)

Ambeo

[Voor 10% gewijzigd door Dark Master op 17-12-2019 07:59]

Alienware 51M * 32GB * i9 9900k 3,6 GHz * 236Gig SSD intel optane * 1tb 2,5 ssd Samsung Evo * RTX 2080


 • Dark Master
 • Registratie: Oktober 2003
 • Laatst online: 22:25
Dit wou ik toch even delen, bizar wat ze er allemaal achter proppen!

Alienware 51M * 32GB * i9 9900k 3,6 GHz * 236Gig SSD intel optane * 1tb 2,5 ssd Samsung Evo * RTX 2080


 • Raxious
 • Registratie: Juni 2010
 • Laatst online: 20-03 19:05
Vraagje. Ik ben nu aan het kijken hoe ik de achterspeakers kwijt kan van de HW-Q90R. Mijn bank staat nu strak tegen de muur en een mogelijkheid zou kunnen zijn om aan de zijkant twee plankjes te plaatsen. Een ander alternatief zou een schap van zo'n 30cm over de hele lengte van de bank doen, maar dat betekend dus ook dat mijn bank +/- 25cm naar voren moeten. levert ook meteen een hoop loze ruimte op.

Wat zou jullie advies zijn? Heb ook nog zitten kijken naar eventuel muur beugels om ze aan op te hangen.

Acties:
 • +1Henk 'm!

 • DON PAPA
 • Registratie: April 2009
 • Laatst online: 01:45

DON PAPA

Tweaker-fan

Ik heb vanavond de LG DSN11RG binnen gekregen, maar ik moest wel even wennen aan de grote van zowel de soundbar als de achterspeakers, deze zijn in vergelijking met de Bose 700 set die ik tot nu had staan, echt een stuk groter. Waar ik ook van stond te kijken is dat er meteen muurbeugels bij geleverd worden om zowel de soundbar als de achterspeakers op te kunnen hangen. Dit moest ik bij mijn vorige sets (Sonos en Bose) er apart bij kopen. Morgen ga ik de boel installeren (als ik tijd heb) en dan ben ik benieuwd of het geluid van deze LG set net zoveel indruk gaat maken als dat ik nu had bij het uitpakken van de doos... :)

Zie hier het verschil tussen de LG en Bose 700 set


[Voor 31% gewijzigd door DON PAPA op 02-06-2020 12:46]


Acties:
 • +1Henk 'm!

 • DON PAPA
 • Registratie: April 2009
 • Laatst online: 01:45

DON PAPA

Tweaker-fan

AlxRoelofs schreef op maandag 1 juni 2020 @ 22:52:
[...]Volgens Coolblue zit er geen eARC op deze set. Volgens andere websites wel. Kan jij bevestigen welke van de 2 juist is?

Acties:
 • +2Henk 'm!

 • DON PAPA
 • Registratie: April 2009
 • Laatst online: 01:45

DON PAPA

Tweaker-fan

Nassinho schreef op woensdag 3 juni 2020 @ 18:55:
Ook merk ik dat LG een slim/doordacht marketing strategie hanteert waarbij zij het specifiek hebben over Earc op hen website en niet over HDMI 2.1
eARC kan alleen maar over HDMI 2.1 en op de LG website staat ook bij de DSN11RG dat er 3x HDMI 2.1 poorten zijn.De verschillen in de verschillende HDMI versies


Informatie over HDMI 2.1
https://www.homecinemamag...-alles-wat-je-moet-weten/

Informatie over HDMI eARC
https://www.homecinemamag...-is-het-en-hoe-werkt-het/

En hier kun je HDMI 2.1 kabels vinden
https://www.allekabels.nl..._speed/8k-compatible.html
DJT schreef op woensdag 3 juni 2020 @ 20:50:
Hoezo is het lastig om een geschikte HDMI kabel te vinden? Een beetje fatsoenlijke kabel van ná 2012 kan gewoon HDMI 2.1 doen hoor.
Een HDMI 2.1 kabel is toch iets anders dan een HDMI 2.0 kabel waar jij naar verwijst in je link, om de volledige bandbreedte (48 Gbps) van een HDMI 2.1 poort te kunnen benutten heb je een HDMI Ultra kabel nodig (zie voor meer uitleg de hierboven gegeven linken)

[Voor 61% gewijzigd door DON PAPA op 07-06-2020 09:48]


Acties:
 • +2Henk 'm!

 • D vd V
 • Registratie: Oktober 2011
 • Niet online

D vd V

Moderator Consumentenelektronica
DON PAPA schreef op donderdag 4 juni 2020 @ 00:02:
[...]


eARC kan alleen maar over HDMI 2.1 en op de LG website staat ook bij de DSN11RG dat er 3x HDMI 2.1 poorten zijn.

[Afbeelding]

De verschillen in de verschillende HDMI versies
[Afbeelding]

Informatie over HDMI 2.1
https://www.homecinemamag...-alles-wat-je-moet-weten/

Informatie over HDMI eARC
https://www.homecinemamag...-is-het-en-hoe-werkt-het/

En hier kun je HDMI 2.1 kabels vinden
https://www.allekabels.nl..._speed/8k-compatible.html


[...]


Nou een HDMI 2.1 kabel is toch echt anders dan een HDMI 2.0 kabel waar jij naar verwijst in je link, voor HDMI 2.1 heb je toch echt een HDMI Ultra kabel nodig (zie de uitleg hierboven)
Toch is deze informatie als je het over kabels hebt onjuist. Kabels hebben ondertussen al vele jaren geen versienummers meer. Diverse fabrikanten willen de consument vast anders doen geloven. Die HDMI versienummers hebben enkel betrekking op de aansluitingen op de apparatuur maar niet op de kabels. Voor de kabels is de maximale bandbreedte van belang. Zie ook deze tabel:

 • Benny
 • Registratie: April 2010
 • Laatst online: 21:54


Ik ben heel benieuwd :)

 • Theo27
 • Registratie: Juni 2008
 • Laatst online: 02-03 19:56
Dimi1974 schreef op donderdag 9 juli 2020 @ 13:38:
[...]


De Q950T stond bij mij ook hoog op het lijstje onder mee om dat deze komt met Q-Symphony-functie.
Helaas is dat alleen voor de TV met 8K, beetje jammer
Hoe kom je hier nou weer bij :FIk heb de 65Q90T en Q symphonie gaat hier prima op werken.

Psn - Scrooge-NL


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Theo27
 • Registratie: Juni 2008
 • Laatst online: 02-03 19:56
Heeft iemand hier al de JBL 9.1 bar getest?
Afneembare rear speakers klinkt heel aantrekkelijk maar ik lees in de reviews dat de midden tonen niet te horen zijn.

Psn - Scrooge-NL


Acties:
 • +1Henk 'm!

 • DON PAPA
 • Registratie: April 2009
 • Laatst online: 01:45

DON PAPA

Tweaker-fanEdite: SjakieZulu was sneller ;)

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • xSmooth-
 • Registratie: Januari 2012
 • Laatst online: 22-03 23:01
Na aanschaf van een Q85R tv ben ik op zoek gegaan naar een vervanging van mijn HW-335 soundbar.

De keuze is gevallen op een Q80R/Q90R.
Wat is in het geval van de Q90R de ideale plaatsing van de rear speakers?

Mijn bank staat namelijk midden in de kamer en de afstand vanaf de bank tot aan de achtermuur is 2.5 meter.
is dat niet te ver?
Snelle paint foto ter illustratie. Waar de rode cirkels staan zouden de rears moeten komen.

[Voor 33% gewijzigd door xSmooth- op 26-07-2020 12:11]


 • Dalim
 • Registratie: November 2013
 • Laatst online: 27-11-2022
Metian schreef op maandag 27 juli 2020 @ 20:26:
[...]


Ja, maar zover ik het kan zien is het netjes up to date. Alleen maakt dat voor nu even niks meer uit. Want ik heb nu problemen met connectie tussen zowel de subwoofer als de rear speakers. Heb inmiddels alle mogelijke opties geprobeerd maar niks lijkt te helpen.

1. Geluid naar min. Mute indrukken en wachten op W-remate text. Alles van stroom afhalen, wachten en weer inschakelen.
2. Resetten van soundbar heeft ook niks uitgehaald.
3. Soundbar uit, subwoofer uit en los van elkaar aanzetten.
4. Zelfs met uit zetten van internet modem om geen WiFi te hebben werkt niet

Verder kan ik niks meer verzinnen wat zou kunnen helpen. Denk toch maar kijken of ik het onder garantie kan terugsturen... 🙄😫
Je hebt wat betreft troubleshooting zo een beetje alles geprobeerd en de handleiding van LG is ook niet bepaald behulpzaam. Het enige wat nog heel misschien zou kunnen helpen is het rood omcirkelde deel, maar als dat signaal bij jou thuis zo makkelijk verstoord wordt moet je je sowieso afvragen of deze soundbar de juiste is voor jouw situatie.Ik denk dat het een garantie gevalletje is, kan me eigenlijk niet voorstellen dat er een andere storende factor speelt (modem had je al uitgezet).

 • Shocked
 • Registratie: December 2010
 • Laatst online: 00:03
B&O beosound stage soundbar

Voor de geïnteresseerden met vragen over deze soundbar.

Na veel wikken en wegen en vooral luisteren, heb ik spulletjes verkocht en deze Beosound Stage aangeschaft. Dat kwam mede doordat ik de tv op een houtblok met wielen heb geplaatst omdat ik de woonkamer verder aan het renoveren was en de tv makkelijk wilde kunnen verplaatsen als ik ergens bezig was. Dat zelf renoveren in de weekendjes duurde langer als ik dacht... Dat houtblok is zo goed bevallen, dat het een blijvertje werd. De tv kan eenvoudig even verplaats worden. Ook speelt dan de kijkafstand geen rol meer, je trekt de tv eenvoudig wat dichterbij als je meer in de film wil zitten. Om de clean look te behouden wilde ik geen speakers meer, maar een soundbar.

Ik heb een afgelopen maanden opties vergeleken en gehoord zoals Sonos Arc, Samsung Q90R, Beosound Stage, Dali Kubik erc.
Overgebleven waren de Sonos Arc en Beosound Stage vanwege de looks en eenvoud. Een volledig 5.1 of 7.1 systeem hoefde niet, wel 3.0 en muzikaal.

De Sonos stond hoog op de verlanglijst en de prijs was aantrekkelijk (899,-). Maar ik vond wel dat de Arc te weinig bas gaf en zou daar een subwoofer bij moeten rekenen van 699,- , totaal kwam dat op een whopping 1599,- euro’s. Dan kom in de regio van de B&O Beosound Stage soundbar van 1500,-. Allebei prijzige opties. Het voordeel van de B&O zou zijn dat er geen aparte subwoofer nodig zou zijn. In de winkel vond ik dat er voldoende bas in zat en de reviews gaven dat ook aan.
Dus na wikken en wegen 1500 neergeploinked en de bronze versie van de Beosound Stage meegenomen en op het houtblok geschroefd:

Na een paar dagen spelen hier mijn bevindingen.
Pluspunten
- prachtig afgewerkt
- geluid is zeer helder
- stemmen zeer helder, mooie warmte
- tot mijn opluchting, genoeg bas ook zonder extra subwoofer
- reageert goed op de arc van mijn Sony 55AF9. Gaat netjes als slaaf aan/uit en geluid is te bedienen via de Sony afstandsbediening.
- muziek streaming eenvoudig, mooi geluid, helder, ruimtelijk en vol.
- ik mis de Dynaudio niet, de geluidskwaliteit is goed genoeg
- het geluid wordt mooi hoog in de ruimte geplaatst door upfiring speakers links/rechts. Daar was ik wel wat bang voor, dat het geluid van “onderen” zou klinken doordat het houtblok erg laag is. Maar die vrees bestaat niet, stemmen komen netjes (virtueel) uit de tv.
- in de B&O app staan voldoende geluidsmodi en ook nog een geavanceerde klankequalizer.
- ook beschikt de app over lipsynchronisatie (bij bronnen, schuifsysteem) wat prettig is om te weten. Overigens bij de youtube test was alles perfect synhroon.
- nog maar 1 afstandsbediening nu over. Eerst Ziggo, Marantz 1601, Sony. Nu met een Ziggo-kaart in de Sony en soundbar als slave, is alles teruggebracht tot eenvoud.

En dan de nadelen:
- opzet was wat problematisch. Je moet eerst Google Home installeren om contact te maken met de de Beosound voor updates en instellingen. Daarna kan je pas de B&O app koppelen om soundmodi in te stellen, wat onverwachts na een poging of wat lukte. Nu het eenmaal werkt, is de irritatie ook wat gezakt.
- gebruiksaanwijzing erg summier.
- geen uitbreiding mogelijk in de vorm van rear-speakers of extra subwoofer
- weinig extra aansluitingen, mocht je die willen/nodig hebben.
- aparte boxen zoals Dynaudio klinken beter, maar daar ging het eigenlijk hier niet om

Al met al ben ik verrast dat de reviews aardig kloppen. Thuis is het altijd anders en kan je pas goed een oordeel vormen. Een soundbar is geen 5.1 systeem maar de voor mij grote minpunten (boxed-in stemmen, vlak geluid bij muziek) van soundbars in het algemeen, zijn afwezig.
De eenvoud is een verademing, tv aan, Netflixje opzetten en klaar.

Sony 55 A90J & Sony 48A9 - B&O Beosound Stage - Dali Menuet SE - Dali 104 - Lyngdorf BW-2 - Lyngdorf TDAI-1120 in 2.2. opstelling | 3,2 kW Qcell + SolarEdge : plat dak met 3 oost met een boom en 7 west


 • Huskes
 • Registratie: Oktober 2012
 • Laatst online: 22-03 22:46
Kan iemand hier misschien helpen?

Mijn neef heeft een Samsung HW-Q90R aangeschaft en wil de rear speakers graag ophangen.

Een steun om op te hangen bestaat niet?
Standaard M6 bout past niet in de achterzijde. (Zie foto)


Heeft iemand deze rear speakers opgehangen, en zo ja hoe?

 • Martijn1990
 • Registratie: April 2007
 • Laatst online: 22:34
catchingfire schreef op woensdag 16 september 2020 @ 13:48:
Heb op "verhogen" en "verhoging" gezocht in dit topic, maar vond niets.

Ik vraag me af hoe mensen die hun TV op een TV meubel hebben staan, met een soundbar eronder, hun TV esthetisch/wife-friendly hebben verhoogd zodat de soundbar het beeld niet deels overlapt?
Kwestie van (toevallig) de goeie combinatie zoeken :P Hier een LG 65C8 en een Sonos Beam, welke exact even hoog is als de voet van de TV ;D


 • Theo27
 • Registratie: Juni 2008
 • Laatst online: 02-03 19:56
Zojuist de HW-Q950T gekocht i.p.v de Q90R

Voor € 1000 - € 200 cashback = € 800
kon ik m niet laten staan. Nu ff een avondje gaan pielen :)

Psn - Scrooge-NL


 • Shocked
 • Registratie: December 2010
 • Laatst online: 00:03
Ben er schreef op maandag 28 september 2020 @ 18:16:
Ik ben vanaf zaterdag in het bezit van de beosound stage en wat een geluid komt daar uit en zo helder
Zijn er mede tweakers die wat tips voor geluids instellingen voor mij hebben.
Ik sluit me ongeveer aan bij @ralphkeb met de volgende instellingen:
O ja: de Stage hangt bij mij tegen een massief houtblok, vergelijkbaar met een muur.

None


Ik denk dat trebble +2 aardig in de buurt komt van mijn regelrondje met iets naar hoge tonen. Dat mistte ik soms bij de test met muziek en stemmen.

Alle andere opties zoals virtualize of upmix zijn digitale ingrepen en kleuren het geluid kunstmatig naar mijn mening.

Link naar uitleg functies soundmodi:https://support.bang-oluf...des-of-my-Beosound-Stage-

[Voor 3% gewijzigd door Shocked op 28-09-2020 21:00]

Sony 55 A90J & Sony 48A9 - B&O Beosound Stage - Dali Menuet SE - Dali 104 - Lyngdorf BW-2 - Lyngdorf TDAI-1120 in 2.2. opstelling | 3,2 kW Qcell + SolarEdge : plat dak met 3 oost met een boom en 7 west


 • Dark Master
 • Registratie: Oktober 2003
 • Laatst online: 22:25
Ondertussen bijna een jaar in het bezit van de Ambeo en nog steeds uitermate tevreden!
Maar natuurlijk zijn er wel altijd dingen die je anders wilt zien.

Misschien leuk voor mensen die nog on the fence zijn voor de Ambeo.

Pro’s

- Super Atmos virtualisatie, sta nog steeds te kijken dat het uit 1 grote bar komt zo nu en dan.
- genoeg HDMI inputs + sub out. (Snelle schakeling en geen sync issues.)
- Veel instel mogelijkheden om alles naar jouw smaak af te stellen, voor gezette eq’s in de app en zelf naar smaak af te stellen. (Eq’s switchen ook automatisch bij film of muziek.)
- Ambeo mode met verschillende presets!
- Gaat echt heel hard, maar dan ook echt met nog voldoende headroom!

Cons:

- Geen backsurrounds, dit zou de soundbar compleet maken. Ook al was het een optionele kit, gemiste kans wat mij betreft. Geluid achter je is moeilijk te virtualiseren.
- Instellen van WiFi. Recentelijk achtergekomen dat het d.m.v. de Google home app moet. Wat een gedrocht zeg, alternatief is via WPS wat tevens ook direct werkt. Eenmaal werkend werkt het goed, maar wie dit verzonnen heeft...
- App mag nog wel iets volwassener worden, veel kleine kinderziektes. Word wel elke keer beter dus work in progress.
- Soms bij het switchen van signaal naar Atmos, 7.1 of dtsx geen centerkanaal. Oplossing film opnieuw starten. Komt tevens alleen via Apple TV voor dus ergens gaat iets mis. Kleine onvolkomenheid, hebben meer mensen last van als je het internet erbij pakt. Misschien word het met toekomstige firmware nog opgelost.

Wel echt super tevreden! Clean en echt een geluid waar je een volwaardige HT set naast kan plaatsen.
Laats een cadeautje voor de Ambeo (en mezelf) gekocht om het geheel af te maken.

Alienware 51M * 32GB * i9 9900k 3,6 GHz * 236Gig SSD intel optane * 1tb 2,5 ssd Samsung Evo * RTX 2080


 • G_Dragon
 • Registratie: April 2007
 • Laatst online: 23:02

G_Dragon

Whatever you do, do it well.

Ik bezit de Bose 500 en de bass module, zit al een lange tijd te denken wat kan ik voor creatiefs doen met de module. Ik kwam dit tegen via Google toen ik op ideetjes zocht, en dit lijkt me wel een super tof idee om te maken voor om de subwoofer heen. We hebben veel massieven houten meubels hebben en 1 kast ook gemaakt van pallethout, de kubus voor om de subwoofer word 30x30x30 en je kan hem zelf een kleurtje geven.

De afmetingen van de Bass Module zijn 25,7 x 25,7 x 23,8 cm (h x b x d), mijn kubus gaat 30x30x30 worden.
Hopelijk is dat voldoende ruimte om de module heen.
Daarna wil ik misschien nog een maken die de soort gelijke afmetingen heeft als de huidige poef :).
Denk zelf dat het ontzettend mooi zal staan!

( Sorry dit is momenteel de beste foto die ik op me werk heb, de sub staat waar de plant in de hoek staat )


Hoe hebben jullie dit gedaan of weggewerkt in de woonkamer? :)

[Voor 5% gewijzigd door G_Dragon op 15-10-2020 11:51]

" Power comes in response to a need, not a desire. You have to create that need.”


 • G_Dragon
 • Registratie: April 2007
 • Laatst online: 23:02

G_Dragon

Whatever you do, do it well.

@Pierre

Ik kom thuis, is me vriendin samen met haar vriendin aan knutselen geweest.

" Power comes in response to a need, not a desire. You have to create that need.”


 • Pierre
 • Registratie: Maart 2005
 • Laatst online: 19:56

Pierre

Van nature lui!

@Keukenboer Ik heb de HW Q90R en daar heb ik bij Vebos deze standaards gekocht.Dit is wat je denk ik wil weten.

In the end, we will remember not the words of our enemies, but the silence of our friends.


 • TranceDJ
 • Registratie: November 2003
 • Laatst online: 16-03 11:22
lonehitman schreef op zaterdag 24 oktober 2020 @ 21:20:
[...]
Hier geen enkel probleem met de jbl 9.1.
Buzzie schreef op zaterdag 24 oktober 2020 @ 22:30:
[...]
Nee ik moet zeggen dat ik het probleem niet ondervind.
Wat voor merk/type TV gebruiken jullie? Staat bij de geluidsinstellingen van jullie TV de optie 'eARC' aan of uit? (zie foto) @ptrv heeft hetzelfde issue ook ervaren zo lees ik hierboven.


 • Mereco
 • Registratie: Januari 2010
 • Laatst online: 19:11
@DM89 Nee hoor. Ze bevallen goed. Ik wil alleen aangeven dat je veel kanten ermee uit kunt bv dichter tegen de muur of eventueel schuin richten.

[Voor 123% gewijzigd door Mereco op 30-10-2020 19:45]


 • DM89
 • Registratie: November 2011
 • Laatst online: 22-03 17:51
Mereco schreef op vrijdag 30 oktober 2020 @ 19:36:
@DM89 Nee hoor. Ze bevallen goed. Ik wil alleen aangeven dat je veel kanten ermee uit kunt bv dichter tegen de muur of eventueel schuin richten.
[Afbeelding]


De speakers hangen 👍 fijne beugels.

 • Dimi1974
 • Registratie: Juli 2020
 • Laatst online: 07-09-2022
Iemand de nieuwe soundbar van Klipsch in bestelling staan?
Er benieuwd naar de bevinding. Tot nu toe veel positieve reacties gelezenen gezien.
Ook de prijs is niet verkeerd en er komt nog een 1200W dolby atmos versie aan.

https://www.bol.com/nl/p/...wufn8BRCwARIsAKzP695-uFWXtGMjUUPCHAAu3bcX7YILx9l4arDbcNrMOu-mnulZa8FI52MaAnq-EALw_wcB

 • Mereco
 • Registratie: Januari 2010
 • Laatst online: 19:11
@DM89 Dat ziet er netjes uit. Ophangen was een makkie denk ik, maar beide recht hangen koste bij mij een paar aanpassingen. Als steun tegen doorhangen/draaien zitten er nog hulpstukken bij om de speaker te fixeren.
Ik vind subwoofer vaak ook storend aanwezig, ook al heb ik alles minimaal. Ik moet wel zeggen dat het nog steeds regelmatig genieten is van de Q90r.

[Voor 11% gewijzigd door Mereco op 01-11-2020 15:44]


 • Pierre
 • Registratie: Maart 2005
 • Laatst online: 19:56

Pierre

Van nature lui!

In the end, we will remember not the words of our enemies, but the silence of our friends.


 • xSmooth-
 • Registratie: Januari 2012
 • Laatst online: 22-03 23:01
Ik noemde het al eerder maar ik ervaar de laatste weken steeds vaker dat de ARC verbinding tussen de tv en de Q90R niet werkt. Dit doet zich vaak voor wanneer ik de tv inschakel of zoals gisteren tijdens een Netflix aflevering. Na wat martelen verbindt de soundbar zich dan met Bluetooth en uiteindelijk krijg ik weer verbinding via ARC.Ga de boel straks eerst eens resetten.
Heb verder wel de Vebos standaarden gekocht.
De rears staan nu achter de bank op een dressoir maar na de verhuizing komen ze achter de bank te staan.

 • Wackmack
 • Registratie: Oktober 2003
 • Laatst online: 20:15
Dit is mijn woonkamer, natuurlijk nu met tv, ga met Black friday de Frame 75 inch halen. Hier hoort natuurlijk een soundbar bij. Wil gaan voor de Sennheiser Ambeo echter is hier de grote twijfel. De woonkamer is 7x6 met aan de linkerkant een grote opening naar de keuken. Hoordoor kan je moeilijk(er) Dolby Atmos geluid produceren.

Wat zeggen jullie @gcroos @Dark Master@DJT als kenner van de Ambeo.

Als Atmos erg wordt afgeraden, komen er twee actieve boekenplank speakers. Vind de Xeo 20 erg mooi van Dynaudio.


 • Wackmack
 • Registratie: Oktober 2003
 • Laatst online: 20:15


Wat een apparaat! Morgen eerste de nieuwe Frame aansluiten en dan de soundbar. Heel benieuwd hoe die bij mij klinkt. Demo gehad bij WiFimedia, prima maar ze hebben een systeemplafond dus weinig weerkaatsing.

Morgen hopelijk stuk beter hier thuis.

Ben lid van Netflix, Disney en Videoland. Nog aanrader??

 • Wackmack
 • Registratie: Oktober 2003
 • Laatst online: 20:15
Dagje de Sennheiser Ambeo in huis. Was het meest bang dat de soundbar echt te groot zou zijn echter valt het door de grote tv reuze mee.

Nog geen tijd gehad voor een mooie Dolby Atmos serie of film. Geluid is nu mooi vol maar nog niks boven mij gehoord. Blijft indrukwekkend dat uit een soundbar, zo'n breed geluid kan komen.
 • Keukenboer
 • Registratie: December 2015
 • Laatst online: 18-02 15:37
stevenleemans schreef op zaterdag 28 november 2020 @ 19:53:
Voor de eigenaars of kenners van de Samsung HW-Q950T:

Kan iemand me zeggen of je de bron (vb HDMI 1, HDMI 2,...) kan selecteren met je smartphone door middel van de smart things app?
Of kan dit enkel met de gewone afstandsbediening?

Bedankt om dit eens na te kijken.


bedoel je dit? Hier kun je schakelen tussen de verschillende hdmi ingangen en ook bluetooth. Gewoon in de app op de gewenste ingang klikken en deze wordt dan geselecteerd.

[Voor 5% gewijzigd door Keukenboer op 29-11-2020 08:54. Reden: toevoeging aan tekst]


 • Wackmack
 • Registratie: Oktober 2003
 • Laatst online: 20:15
Vraagje over de Ambeo. Gisteren de film T-34 gekeken via Netflix. Super vet! Was echt zwaar onder de indruk. Het input signaal bleef staan op HDMI TV.

Vervolgens nog X-men 1 gekeken via Disney. Toen stond er Dolby True HD ipv HDMI TV. Hebben jullie dat ook? Zie je ook Dolby Atmos staan als je een film kijkt met Atmos?

Nu wel helaas gedoe met Google Home. Google ziet wel de Ambeo maar later geen WiFi netwerk. Heel bijzonder....Hier blijft het op hangenZie nu dit bij X-men maar hoor je hier ook Dolby Atmos zo te zien?

[Voor 53% gewijzigd door Wackmack op 29-11-2020 10:21]


 • Keukenboer
 • Registratie: December 2015
 • Laatst online: 18-02 15:37
stevenleemans schreef op zondag 29 november 2020 @ 09:17:
[...]


Als dit een beeld is van de hw-q950t (of andere soundbar) is dat top inderdaad😁! En geraak je daar vlot, of moet je eerst een aantal keer klikken?

Ik overweeg sterk de hw-q950t te kopen, maar het display bovenaan zit me dwars. Ik ga mijn belangrijkste inputs via de soundbar doen en dan naar de tv, maar ik zie het echt niet zitten om me telkens weer te moeten recht stellen. Dit zou dus de oplossing bieden.
1. Klik op de Smart Things app om deze te openen. Je ziet dan het volgende:2. Dan klik je op Samsung Soundbar. Dan zie je:Klik op "geluid van" (dat is de bron die op dat moment actief is). Dan kom je gelijk in het menu om de juiste ingang te selecteren (zie foto uit mijn eerdere post).

Conclusie: max 3x klikken op je telefoon en tablet ;)

 • Wackmack
 • Registratie: Oktober 2003
 • Laatst online: 20:15
Wackmack schreef op zondag 29 november 2020 @ 10:05:
Vraagje over de Ambeo. Gisteren de film T-34 gekeken via Netflix. Super vet! Was echt zwaar onder de indruk. Het input signaal bleef staan op HDMI TV.

Vervolgens nog X-men 1 gekeken via Disney. Toen stond er Dolby True HD ipv HDMI TV. Hebben jullie dat ook? Zie je ook Dolby Atmos staan als je een film kijkt met Atmos?

Nu wel helaas gedoe met Google Home. Google ziet wel de Ambeo maar later geen WiFi netwerk. Heel bijzonder....

[Afbeelding]

Hier blijft het op hangen

[Afbeelding]

Zie nu dit bij X-men maar hoor je hier ook Dolby Atmos zo te zien?


Deze melding krijg ik sinds vandaag, heel irritant. Kan gelukkig nog wel films kijken maar Spotify niet meer. Vanavond moet ik nog de Cloud key van Unifi configureren. Misschien werkt het daarna weer stuk beter.

 • Wackmack
 • Registratie: Oktober 2003
 • Laatst online: 20:15


Heerlijk kijken zo Dolby Atmos. Zou iedereen de Sennheiser Ambeo aanraden 😚

 • DM89
 • Registratie: November 2011
 • Laatst online: 22-03 17:51
Soussi. schreef op maandag 30 november 2020 @ 20:20:
[...]


Zie je door firmware van elk onderdeel te checken:

M 0133.0
B 1012.6
H 0051.0
FD 0040.0
W 0240.0 -> maakt niet uit
S 0136.0
RR 0136.0
RL 0136.0


Zet de soundbar uit en druk op het wieltje 'settingsknop' een 10 tal seconden dan gaat die alles doorlopen. Best even met je phone opnemen want het gaat vrij snel (voor mij) :p
Nice, wist niet dat er een update was voor de Q90R, na mijn vakantie maar meteen updaten.

Ik gebruik deze beugels:
https://www.allekabels.nl...1o2q-DtHZRfhoC8UgQAvD_BwE


 • frtmlk
 • Registratie: September 2014
 • Laatst online: 23-03 13:07
BerryJuju schreef op dinsdag 1 december 2020 @ 08:24:
[...]


Ik zie die instelling niet staan.
Bij audio-out (optisch/HDMI) staat digitaal geluid op: automatisch en SIMPLIMK HDMI op AAN.


Deze optie heb ik op m'n LG C9 (foto heb ik van internet) verder zou ik niet durven zeggen waar het vandaan kan komen. eArc wel aanzetten uiteraard:)

 • DON PAPA
 • Registratie: April 2009
 • Laatst online: 01:45

DON PAPA

Tweaker-fan

maze1975 schreef op dinsdag 1 december 2020 @ 11:54:
[...]
Ik heb dat ook geprobeerd, het geluid wordt bij mij dan juist holler en er is gaast geen bass meer in het geluid. Wel hoor je nu de rear speakers veel beter !
En als je de bass aanpast in de LG speaker app ?

[Voor 36% gewijzigd door DON PAPA op 01-12-2020 12:03]


 • Giovanni76
 • Registratie: December 2016
 • Laatst online: 20-03 14:36
martwoutnl schreef op dinsdag 1 december 2020 @ 09:51:
Heeft iemand die de TV op zijn voet heeft staan weleens bij de aanschaf van de soundbar gehad dat de soundbar net te hoog was. De onderkant van mijn tv is 6-7 cm tot de meubel dus kan zijn dat de soundbar misschien net te hoog is. Mijn gedachte is dan iets om de tv met voet en al te verhogen dus iets tussen meubel en voet leggen. Ik wil hem niet aan de muur gaan hangen. De muren zijn niet echt goed voor zware zaken. Heeft iemand dit probleem weleens moeten oplossen en zo ja hoe is het opgelost? Ik dacht zelf iets van een metalen plaat die ertussen geschoven kan worden waardoor de voet hoger komt te staan. Edit: Of wellicht iets wat ik bij mijn computer heb. De monitor met voet staat op een houten gekromde standaard. Zo en zo ga ik zaterdag bij Correct kijken. Wellicht hebben ze daar een idee (mits nodig).
Dat heb ik gedaan. Mijn 65 inch CX is veelste laag om een soundbar ervoor te zetten. Ik heb bij Praxis 2 meubel planken gekocht (laten zagen) en onder mijn tv voet gezet. Perfect nu zo.https://www.praxis.nl/bou...t-18mm-250-x-50cm/6034673

[Voor 23% gewijzigd door Giovanni76 op 02-12-2020 01:24]


 • Giovanni76
 • Registratie: December 2016
 • Laatst online: 20-03 14:36
Vandaag dan eindelijk de Samsung HW-Q950T soundbar binnen gekregen na 2 weken wachten.

Ik gebruik het in combinatie met een 65 inch LG CX en een Ps5.

Eerste indruk; wat een zware soundbar zeg!! Update 1017.5 geinstalleerd en vervolgens een Ps5 spel getest met Dolby 5.1 (bitstream) en een Dolby Atmos film op Netflix. Wat een geluid!! Subwoofer doet zijn werk op niveau 3.

Alles werkt goed samen zolang het Dolby geluid is (geen DTS ondersteuning op LG CX)

Ik heb mijn Ps5 rechtstreeks op mijn Tv aangesloten en vervolgens 1 Hdmi kabel naar mijn soundbar toe (eARC).

Komende dagen verder testen, finetunen en hdmi kabel wegwerken, maar mocht iemand nog vragen hebben over bovenstaande combinatie, laat me maar weten.


 • Shocked
 • Registratie: December 2010
 • Laatst online: 00:03
Ben er schreef op dinsdag 1 december 2020 @ 22:45:
Shocked hoe staan bij jou de instellingen van de beosound stage
Woord vooraf: zoals alle soundbars, is een soundbar vooral geschikt voor om het geluid te verbeteren en voor het gemak. Wil je echt hifi-geluid, dan ontkom je niet aan aan gewone losse luidsprekers van een goed merk met een losse versterker. Maar ook onder de soundbars zitten slechte en goede bars. Ik heb in huis zowel dus de Beousound Stage als ook andere speakers (Dali, Dynaudio), dus ik kan goed vergelijken.
De Beosound Stage is een 3.1 soundbar die standalone functioneert. Je kan dus geen achterspeakers installeren of nog een extra subwoofer aansluiten. Overigens vindt ik een extra subwoofer niet nodig, er zit genoeg bas in, althans voor mijn gebruik. Het gemak van de Stage is enorm (voor mijn familie dan he 8) ): tv aanzetten en klaar.

Ik heb destijds mijn 1e indrukken hier opgeschreven: https://gathering.tweakers.net/forum/view_message/63281412
Grootste pluspunt voor mij nog steeds geldend: de centerspeaker is echt heel goed. Stemmen zijn altijd luid en duidelijk.

De instellingen zijn wat verwarrend in de app en soms zie je wat over het hoofd. B&O heeft een aantal Soundmodi "voorgeprogrammeerd" zoals Music, Movie, None etc. Het kleurbeeld verschuift wat.

Ik heb de instelling NONE gekozen en speel daarin wat met de instellingen. NONE wil zeggen dat het geluid niet gekleurd is (pure). Maar daarin kan je wel zelf weer wat aanpassen als je bijvoorbeeld standaard wat meer bass wil.
NONE :


Interessant is als op NONE (of andere modi) drukt, er een geluidskleurmenu tevoorschijn komt. Je kan het rondje verschuiven:


Ook kan je kiezen voor
UPMIXEN
VIRTUALISEREN
INHOUDSVERWERKING

UPMIX : bij stereo input van bijv. tv, gaat de Stage de centerspeaker erbij mixen. Het geluid komt ook (extra) uit het midden wat je voornamelijk merkt bij stemmen die duidelijker worden. Wel vind ik bij muziek gewoon stereo veel mooier. Ik heb de functie gewoon uit staan.
Opmerking: sommige Nederlandse tv zenders bieden geen gewoon stereo aan maar DD3.1 , die verkloten zelf al het stereo signaal. Je kan dat omzeilen door het tv pcm output te laten weergeven, maar dat is omslachtig en waarschijnlijk wordt op andere zenders het (wel) echte DD5.1 geluid als PCM stereo weergegeven.

Deze 3.1 upmix van de zenders is ook de reden dat dit geluid wat zachter klinkt dan het originele 2.0 stereo geluid via PCM. Dit is dus geen fout van de Beosound Stage, maar een keuze van de zender! De Stage verwerkt alleen gewoon wat er aangeboden wordt.

VIRTUALISEREN : Stuurt extra geluid via links-rechts speakers de "hoogte in" . Dit zou je het Dolby Atmos effect kunnen noemen. Bij normaal geluid (stereo, DD 3.1 of DD 5.1) hoor ik niet veel verschil en ik heb het uit staan,
Maar: er wordt beweert dat het toch aan moet staan voor Dolby Atmos verwerking. Ik zal dat van het weekend - als ik er aan toe kom- , eens gaan testen met een Netflix film.

INHOUDSVERWERKING : dat is de nacht-stand waarbij de pieken afgevlakt worden.

Dit en meer kan je hier nalezen in het lekker verstopt uitlegje van B&O : https://support.bang-oluf...des-of-my-Beosound-Stage-

Onder hoofdstukje geluidsinstellingen kun je ook nog kiezen tussen positie tafel of plank Dat maakt iets uit hoe ze het geluid via de buitenspeakers sturen. Je kan de Stage dus zowel plat liggend als tegen de muur positioneren. Het verschil is soms wat moeilijk te duiden en maakt in mijn opstelling niks uit.
Wel zie je dat ik loudness heb aangezet :P , voor mijn eigen fun: bij wat lagere volumes heb je wat extra bass etc.
Loudness:


Een ander interessant puntje is de optie lipsynchronisatie.
Dat zit onder bronnen dat je via productinstellingen moet vinden :


Klik hierna op bronnen en dan kom je in het volgende menu:


In mijn geval kies je dan Sony TV en onder dit submenu kan je eventueel de lipsynchronisatie aanpassen door de slider te bewegen (ja dat vlakje is een slider..):

Dit kan je instellen voor elke aparte bron.

Verder moet je gewoon spelen met het geluid wat je het beste bevalt. Ik zou wel aanraden om een goede bron te pakken (MTV muziekzender en Netflix) en niet een vage tv zender of Nederland 1. Je merkt met deze soundbar wel dat onderling tussen de zenders en/of uitzendingen de geluidskwaliteit verschilt. Niet alles zal perfect klinken maar dat is dan puur de bron die zo aangeboden wordt.

Sony 55 A90J & Sony 48A9 - B&O Beosound Stage - Dali Menuet SE - Dali 104 - Lyngdorf BW-2 - Lyngdorf TDAI-1120 in 2.2. opstelling | 3,2 kW Qcell + SolarEdge : plat dak met 3 oost met een boom en 7 west


 • Keukenboer
 • Registratie: December 2015
 • Laatst online: 18-02 15:37
Giovanni76 schreef op dinsdag 8 december 2020 @ 12:59:
[...]


Ja ik snap het. Mijn bank staat tegen een muur aan en daar heb ik gelijk mijn speakers hangen. Dus je hoort je rears wel duidelijker. Maar met standaard out of the box waren ze minder aanwezig vond ik en nu hoor ik ook geluid boven mij zegt maar.

Maar, je zou kunnen testen met een goeie Atmos test bestand en dan iedere x die rears verlagen naar bijv +5, +4 etc, om te kijken of het wat beter in balans is voor je.

Maar wat een soundbar hey, mooi geluid!
Bizar goed hè!

Jij je rear-speakers beetje hetzelfde als bij mij? (Zie foto)

Tips voor goed atmos bestand?

 • maze1975
 • Registratie: November 2020
 • Laatst online: 01-03-2021
goedemiddag,
Het valt mij vandaag op dat de rear speakers van de lg dsn11rg harder klinken als normaal. Ook heb ik nu een optie erbij gekregen in de app "dialog control" Deze had ik volgens mij eerder niet. De firmware is nog wel hetzelfde..iemand een idee ?

[Voor 59% gewijzigd door maze1975 op 10-01-2021 15:33]


 • Dark Master
 • Registratie: Oktober 2003
 • Laatst online: 22:25
Na wat leveringsproblemen, staat de nieuwe Ambeo weer hier op zijn plek.

Ik heb de stage ook een weekje op proef gehad. Gisteren even goed vergeleken. Als ik het heel kort kon opsommen. Zijn beide echt top soundbars! De Stage zet op een lager prijsniveau echt een hele goede bar neer die zich op veel punten kan meten met de Ambeo!

Het verschil zit vooral in de soundstage. De Ambeo zet echt een gigantische muur van geluid neer. De stage kan hier niet aan tippen, komt er wel bij in de buurt maar centreert het geluid meer, alsof het uit de tv komt en iets wijder word verspreid.

Muzikaal gezien beide erg goed, de stage heeft hier een voorsprong door de betere stereo verspreiding. Links en rechts zijn echt heel overtuigend. Bij de Ambeo is het weer een muur van geluid. Ook erg mooi maar voor kritisch luisteren, is de stage wel echt een goede optie.

Dan films, tja hier heeft de Ambeo echt een mega voorsprong, vooral i.c.m. een goede Sub. Maar de stage zet ook zeker een dynamisch beeld neer.

Ik denk als je twijfelt tussen beide.

- stage een goede allrounder met de nadruk op muziek luisteren.
- Ambeo een goede allrounder met de nadruk op films + meer opties om uit te breiden en te tweaken.

Voor de meeste mensen is de stage denk ik meer dan genoeg, als je de extra Mile zou willen gaan dan zou ik de Ambeo zeggen. Maar daar betaal je dan ook direct heel wat extra voor.

Alienware 51M * 32GB * i9 9900k 3,6 GHz * 236Gig SSD intel optane * 1tb 2,5 ssd Samsung Evo * RTX 2080


 • Theo27
 • Registratie: Juni 2008
 • Laatst online: 02-03 19:56
Triest om zo je geld te moeten verdienen :/

Psn - Scrooge-NL


 • Theo27
 • Registratie: Juni 2008
 • Laatst online: 02-03 19:56
Probleem met kodi op de JBL opgelost. Ik kreeg geen Atmos omdat "sync playback to display" aanstond :?Atmos effect is echt heel goed voor deze prijs.

Psn - Scrooge-NL


 • Wackmack
 • Registratie: Oktober 2003
 • Laatst online: 20:15
Dark Master schreef op dinsdag 26 januari 2021 @ 12:00:
[...]


Crossover op 80hz en de gain / volume op de sub op de helft, precies op 12 uur dus.
Als je daarna de Ambeo opnieuw laat inregelen en je mist toch nog sub volume. (In mijn geval niet.)
Via de app van Sennheiser kun je dan onder het tabje "Subwoofer" het aantal db nog aanpassen.
Net even de app geopend, subwoofer stond op on echter toen ik op de subwoofer drukte, zag ik dit scherm. Vervolgens natuurlijk aan geklikt, nu moet het vast beter gaan 😋, lekker vaag!
 • Bartjan40
 • Registratie: Juli 2020
 • Laatst online: 20-02-2022
burnoutpc schreef op zondag 24 januari 2021 @ 20:49:
[...]


Momenteel zijn er alleen deze twee typen speakers. Samsung heeft wel een nieuwe reeks aangekondigd met upfiring rears. Maar ik weet niet of die ook backwards compatible zijn met de huidige Q800T series.

https://www.techhive.com/...2021-soundbar-lineup.html
Ik heb ze binnen,vooral bij een dolby atmos film hoor je de boxen goed
Gewoon tv kijken vind ik ze ook wel heel zacht.
Maar sinds ik het aan gesloten heb herkent mijn tv e-arc niet meer.
De soundbar staat nu op hdmi

 • Theo27
 • Registratie: Juni 2008
 • Laatst online: 02-03 19:56
Zijn hier mensen die een externe mediaspeler (bijv. Nvidia Shield) op deze soundbar hebben en dolby truehd met atmos afspelen, waar ook de soundbar de optie "dolby atmos" weergeeft? Daarnaast ben ik ook nieuwsgierig naar ervaringen het afspelen van DTS.

Ben gewoon benieuwd of een externe mediaspeler een meerwaarde heeft tegenover de (gratis) speler op de samsung TV.
Ik heb nu een half jaar de Nvidia Shield aan mijn 65Q90T hangen en sinds 2 weken heb ik de JBL 9.1 soundbar. De tv geeft alleen pcm of dolby surround weer maar de Shield Pro geeft alles door. Dolby Atmos en Dolby True HD klinkt super op deze soundbar en ik ga ervan uit dat ie dat ook op de HW Q90R klink

En trouwens de Shield met kodi ziet er veel gelikter uit dan de standaard speler van de tv.

[Voor 25% gewijzigd door Theo27 op 02-02-2021 16:30]

Psn - Scrooge-NL


 • Theo27
 • Registratie: Juni 2008
 • Laatst online: 02-03 19:56
Tevreden met mijn opstelling zo.
Afneembare rear speakers van de JBL 9.1 volledig draadloos achter me zetten op de standaards en de PS5 aan. Daarna standaardjes achter de gordijnen en de speakers weer aan de soundbar bevestigen en je ziet er niks meer van.

[Voor 16% gewijzigd door Theo27 op 02-02-2021 20:18]

Psn - Scrooge-NL


 • Theo27
 • Registratie: Juni 2008
 • Laatst online: 02-03 19:56
Heeft iemand ervaring met een noise suppressor?
Op mijn JBL 9.1 soundbar hoor ik heel af toe een harde tik die door de speakers komt. Dit gebeurd meestal bij het veranderen van input. Ik had gelezen dat meer mensen hier last van hadden. Zou zo'n magnetich boxje dit probleem verhelpen?

Psn - Scrooge-NL


 • Allewijn
 • Registratie: December 2005
 • Niet online
@rCk dankjewel voor je uitgebreide reactie!
Reagerende op jouw antwoorden:
Waarom ben je voor de DSN9YG gegaan ipv de DSN8YG als je óók voor de SPK8 rear speakers kiest?
Is de DSN9YG(5.1) eigenlijk niet stiekem een DSN8YG(3.1) maar dan mét twee eigen interne extra speakers aan de zijkanten om surround effect te creëren?
En als je dus de fysieke achterspeakers koppelt, wat doen die twee extra zijspeakers in de DSN9YG dan nog?

Je vroeg wat ik momenteel voor geluidssysteem heb.
Ik heb momenteel actieve stereo speakers op mijn LG C9 Oled aangesloten. Dit zijn twee Bang&Olufsen Beolab 8000's. Staan bij mijn zelf ontworpen/gebouwde tv meubel gewoon waanzinnig mooi en die wil ik eigenlijk alleen al vanwege de looks gewoon niet weg halen...

Dus misschien wel de soundbar voor TV/Film en voor stereo audio luisteren de Beolabs gewoon blijven gebruiken (sluit ik daar bijv. een losse Chromecast Audio op aan, dat heb ik ook al in andere ruimtes op andere beolab speakers).

Zie hier:
(je ziet dus dat er misschien wel perfect nog een soundbar hangend onder de TV kan)Om in B&O gebied te blijven heb ik uiteraard ook gekeken naar de Stage, maar die is me net een tikkie duur (1500+). Ik wil hem zodra dit weer in winkels kan, ergens wel gaan beluisteren want als hij echt véééél beter is dan de DSN soundbars van LG, dan moe mijn knip misschien toch maar wat verder open...

De rede dat ik een soundbar wil is omdat ik met TV/film via de Beolab 8000's (stereo) gewoon net niet genoeg in de film gezogen wordt. Ik wil dialogen beter horen en meer aanwijsbaar uit de TV komende, ik wil meer bass-impact uit een echt lfe kanaal, ik wil de ervaring van surround, etc.

Uiteraard heb ik ook overwogen om een AV-receiver te kopen, daar de Beolab 8000's op aan te sluiten en bijv. een Beolab 7.1 (die ik nog heb liggen) als dedicated center speaker en in toekomst nog twee actieve (beolab) achterspeakers, maar zoals je op de foto ziet kan ik nooit mooi een av-receiver kwijt en wil ik ergens ook niet het ongemak van kabels, verloopjes voor beolab speakers, extra apparaat, extra afstandsbediening, etc. etc.

 • darth-vader81
 • Registratie: December 2015
 • Laatst online: 22-03 22:40
Fjeze schreef op dinsdag 16 maart 2021 @ 15:17:
Iemand nog ervaringen met eventuele nieuwe soundbars zoals die Klipsch cinema 1200, de Denon Home 550, de nieuwe Canton 10 soundbar? Of eventuele andere goede soundbars incl. een wireless streaming systeem erachter?

Ik zit nog steeds in twijfel om eventueel over te stappen op een soundbar... Ik heb nu een Marantz 5012 icm Q-Accoustics 3020 als front, en 3010 als surround incl. de bijbehorende center speaker en een losse subwoofer...
Ik zou voor het gemak en de mindere kabels over gaan op een soundbar, ben alleen bang dat ik teveel aan geluidskwaliteit in ga leveren. Maar aan de andere kant het wordt veel gebruikt voor films en series, en voor de PS4 (straks PS5) en heel veel voor Spotify, maar dan gewoon algemeen muziek luisteren, niet er perse echt een middag/avond voor gaan zitten om serieus muziek te luisteren.

Tips/ervaringen altijd welkom.
Nouja, het 1 en ander hangt natuurlijk ook van je budget af. Wij hebben zelf een Denon DHT-716H soundbar icm met de Subwoofer DSW-1H. Dit was al een goede set voor films en muziek, maar nu ook aangevuld met de Home 150 en ik wil niks anders meer... Ok, de Denon app is niet heel logisch, maar als je eenmaal weet waar je moet zijn, werkt alles prima. Het kost wat, maar ik heb er geen spijt van.

 • Freakystyle
 • Registratie: Februari 2021
 • Laatst online: 23:36
Ook zeer tevreden met de B&O soundstage. Kom van een Yamaha Ysp 2200 die ook prima geluid gaf, maar niet mooi uitkwam op mijn Italiaanse design meubel.

https://pvoutput.org/list.jsp?userid=93881


Acties:
 • +2Henk 'm!

 • DON PAPA
 • Registratie: April 2009
 • Laatst online: 01:45

DON PAPA

Tweaker-fan

Voor de LG soundbar gebruikers, er is een vernieuwde soundbar app online gezet door LG


 • jessi1
 • Registratie: Juli 2011
 • Laatst online: 01-03 08:21
kort geleden een Clic audiomeubel via MP aangeschaft. De deurtjes zijn met stof bekleed.
In de kast staat een PS5,Xbox,shield en Ziggo Next. De soundbar is een Sennheiser Ambeo en SVS SB-1000 Pro subwoofer op de grond.

 • Disaster-Master
 • Registratie: Juni 2002
 • Laatst online: 11-03 02:05

Disaster-Master

ùit De Haag

Inmiddels een stap verder. Maar geen oplossing.
De DVD speler is eraf; kan die geen problemen veroorzaken maar dat deed ie al niet gok ik want het evel is er nog steeds.

Ik had inmiddels de manier van aansluiten veranderd.
Op hdmi 1 de humax. Op hdmi 3 (arc) de soundbar, op de hdmi 1 poort van de soundbar de apple tv.
Ik kwam erachter dat ik geen inputs hoef te kiezen. Bij inschakelen van de apple tv of terug naar de tv zelf gaat de input automatisch mee. Dus dat was mooi.

Maar daarstraks weer feest; uurtje iets op de Apple Tv gekeken. Druk op de ab van de TV om een opname op de humax te gaan kijken; de tv zet de humax aan, krijg het beeld dat ik altijd zie als het signaal er nog niet is. En toen hoorde ik geluid van een tv zender. Beeld bleef weer hangen. Moest wederom de stekker van de tv eruit trekken om het spul werkend te krijgen.

Ondanks juiste manier van aansluiten wil het maar niet lekker werken. Gebruik Hdmi 2.0 met ethernet kabels. Vrij nieuwe. Nu alles even rechttreeks op de tv gestoken en de soundbar optisch aangesloten. Om uit te zoeken of het probleem in de ARC zit of niet.

Iemand tips?

Gaat om dit hangende scherm dus;

[Voor 9% gewijzigd door Disaster-Master op 19-06-2021 22:23]


Acties:
 • +3Henk 'm!

 • Theo27
 • Registratie: Juni 2008
 • Laatst online: 02-03 19:56
Hier nog steeds erg tevreden met de jbl 9.1. Mijn setup is nu compleet met de hue lampen erbij. De JBL geeft echt een top geluid. Zowel met gewoon tv kijken als met dolby atmos films. Kocht de bar bij ING voor € 539 en had nog mazzel dat ik € 449 terug kreeg gestort omdat ik een prijs had gewonnen bij de ING 😊

Psn - Scrooge-NL


 • Theo27
 • Registratie: Juni 2008
 • Laatst online: 02-03 19:56
fredkroket schreef op woensdag 23 juni 2021 @ 22:58:
[...]

Even een gewetensvraag... Zou je net zo blij zijn met de soundbar als je het geld niet terug had gewonnen? Immers vind ik dat de betaalde prijs voor iets ook altijd wel meeweegt in het oordeel (persoonlijke mening).

Ik heb nl zelf de soundbar gekocht en hij zit nog in de doos, maar heel eerlijk twijfel ik een beetje wat ik moet doen (ik heb hem ook uit de ING aanbieding). Eigenlijk heeft hij meer gekost dan dat ik wilde spenderen aan een soundbar.

Zo heb ik bijvoorbeeld nog 0 vergelijkend warenonderzoek gedaan in een winkel om gewoon eens te luisteren (voor zover dat al redelijk gaat in bv een MediaMarkt). Daarnaast als ik de reviews bekijk op YouTube dan is het wisselend hoe ze er over oordelen, bouwkwaliteit hoor je vaker voorbij komen...
Ja ik had er net zo tevreden mee geweest.

Dat van Spotify durf ik niet te zeggen. Ik speel zelf gewoon mijn muziek af via bluetooth en dat werkt prima.

Ik heb eerst de Samsung HW Q950T gehad en dat vond ik een drama.

Achterspeakers verloren vaak de verbinding.
Ding is huge en weegt ook aardig wat
Soundbar is van stof wat echt snel lelijk wordt
Geluid vond ik niet beter dan de JBL 9.1
Display zit aan de bovenkant wat echt @#$ is.

Nee ik ben echt blij met de JBL 9.1
Die afneembare speakers zijn fantastisch _/-\o_

Psn - Scrooge-NL


 • Boeryepes
 • Registratie: Januari 2016
 • Niet online
😁 Na enig wachten is de Arc binnen (tv is LG C1 48 inch). Vind de bar zeker niet te groot voor de tv.

Eerste indruk is goed. Surround is geen must voor ons, gewoon een redelijk goed geluid uit een soundbar.

Geluid is echt veel beter dan de standaard tv speakers. Bas is duidelijk aanwezig en stemmen klinken niet meer blikkerig.

Eea. werkte out-of-de-box. Heb wel gelijk een paar goede hdmi kabels erbij gedaan.

Nu nog de verschillende opties uitpluizen. • taz10
 • Registratie: Augustus 2001
 • Laatst online: 18-03 21:40

taz10

Party Animal

taz10 schreef op zaterdag 27 november 2021 @ 20:41:
[...]


LOL , das wel een hele andere optie, nee , de TV. Speakers is echt flut.
Inmiddels al mijzelf aardig ingelezen, advies gevraagd en gekregen bij oa Hifi Klubben.
Ik heb nu de keuze laten vallen op de Sonos Beam 2e gen, met 2x de One SL als surround speakers, en om muziek in combinatie met de soundbar te streamen. Of 2x de Denon home 150 met de Denon 550 soundbar,
Toch uiteindelijk gekozen voor de Sonos beam 2e gen, incl 2x de Sonos One SL , heerlijk radio streamen in onze 30m2 woonkeuken, of goed geluid met 2 surround speakers. Super te regelen met de Sonos app, ook heel eenvoudig als de TV aanstaat toch muziek streamen via de speakers en de beam.
Had niet gedacht dat ik ooit nog Sonos zou aanschaffen.
Deal kunnen maken bij Platte TV. De Beam 2e gen + 2x One SL en Sanus muurbeugels voor €900

[Voor 29% gewijzigd door taz10 op 07-12-2021 19:53]


 • BramViking
 • Registratie: September 2021
 • Laatst online: 21-01 17:28
De nieuwe LG soundbar ziet er echt veelbelovend uit. Hopelijk ook goed geprijsd. Ben echt op zoek naar een soundbar met een goed 3D effect. Ik wil gewoon kunnen horen waar het geluid vandaan komt. Links en rechts moet daarin echt hoorbaar zijn. Als ik dit zo zie moet dat zeker lukken.


 • Kraz
 • Registratie: November 2003
 • Laatst online: 18:41

Kraz

Saving the world

Nickrsd schreef op donderdag 12 augustus 2021 @ 21:10:
ik heb sinds enkele dagen de q950a van samsung. Deze is aangesloten op een iets andere f8000 samsung van 2013. Nu ervaar ik een probleem met het beeld.

Ik heb het geheel aangesloten met de hdmi kabel die erbij zat, deze op arc out en arc in van tv/soundbar. Daarnaast op hdmi1 (soundbar) mijn ziggobox,

als ik mijn tv en ziggo boc aanzet gaat automatisch mijn soundbar aan en spring op tv ARC, dan heb ik 5 sec beeld en geluid en daarna valt het beeld weg en zegt mijn tv dat hij op een verkeerde hdmi kanaal staat. Soundbar blijft op tv arc kanaal.

Ik moet elke keer dan even de source van mn soundbar op hdmi1 zetten om beeld en geluid te hebben.

Ik dacht dat de soundbar dit automatisch detect en op het juiste springt.

Hoe verhelp ik dit ongemak? of moet ik elke keer de soundbar terug op hdmi1 schakelen, terwijl ik zelf als hij aanspringt op tv arc springt
Misschien een (erg) late kick, maar heb je dit probleem kunnen oplossen?

Gisteren ben ik bij mijn zus geweest die ook deze soundbar had gekocht. Ze had aan mij gevraagd om de boel aan te sluiten en ik dacht; Dat doe ik wel even :P

Ze hebben een Sony TV, Samsung A950a en een kastje van KPN.

De Samsung Q950a is aangesloten op de ARC aansluiting van de TV en de ARC aansluiting van de Samsung.
Het kastje van KPN zit aangesloten op de HDMI-4 poort van de televisie.

Alles lijkt OK te werken, maar zodra ik van kanaal wissel met de afstandsbediening van de televisie, dan wijzig ik ook automatisch de input van de Samsung soundbar en heb ik dus geen beeld meer.
Eigenlijk zou ik dus HDMI 1 en 2 van de soundbar moeten 'uitschakelen'?

*Het is vanwege weggewerkte kabels vrijwel niet mogelijk om het KPN kastje in de HDMI 1 van de soundbar te doen. Volgens mij blijf ik dan wel hetzelfde issue houden?
Iemand bekend met het probleem of heeft een goed idee?
Het probleem is dat ze nu nog steeds met 2 AB's moeten werken; 1 voor het 'zappen' en 1 voor het harder zetten van het geluid.

 • lars-maasdijk
 • Registratie: Januari 2016
 • Laatst online: 23-03 14:29
Adjo schreef op donderdag 30 december 2021 @ 12:21:
[...]


Graag!
En heb je bewust niet gekozen voor een muurbeugel?
@Adjo hierbij de foto's waarbij de tv is opgehoogd en mijn bestelling.Pagina: 1 2


Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee